مطالعات روابط بین الملل @motaleeat_ravabt Channel on Telegram

مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt


International Relations Studies

🔁ارائه و نشر مقالات وتحلیلها صرفا جهت آگاهی
و اطلاع رسانی است و به معنای تایید محتوای نیست

ارتباط با ادمین
@r_souri


جهت عضویت در کانال کلیک کنید
@motaleeat_ravabt

صفحه اینستاگرام
instagram.com/@int_rel_s

مطالعات روابط بین الملل (Persian)

با کانال تلگرام مطالعات روابط بین الملل آشنا شوید! این کانال تحت نام کاربری @motaleeat_ravabt فعالیت خود را در زمینه مطالعات روابط بین الملل آغاز کرده است. این کانال به ارائه و انتشار مقالات و تحلیل های قابل اعتماد و کاربردی در زمینه روابط بین الملل می پردازد. هدف اصلی این کانال افزایش آگاهی و اطلاع رسانی در مورد موضوعات مختلف مرتبط با روابط بین الملل است. اگر به دنبال مطالب جدید و کاربردی در این حوزه هستید، این کانال گزینه ای مناسب برای شماست. برای ارتباط با ادمین کانال می توانید با آی دی @r_souri در تلگرام در ارتباط باشید. برای عضویت در کانال، کافی است به آدرس @motaleeat_ravabt مراجعه کرده و دکمه عضویت را بزنید. همچنین می توانید صفحه اینستاگرام این کانال را به آدرس instagram.com/@int_rel_s دنبال کنید تا از آخرین اخبار و مطالب منتشر شده در کانال مطلع شوید. پس از عضویت در این کانال، به راحتی می توانید به دنبال تحلیل ها و مقالات جذاب در زمینه روابط بین الملل بگردید و از مطالب آموزنده و مفید آن بهره مند شوید. از این به بعد، جای خالی تحلیل های کیفی در زمینه روابط بین الملل را با دنبال کردن این کانال پر کنید و اطلاعات خود را به روز رسانی کنید.

مطالعات روابط بین الملل

23 Nov, 18:35


/فارن افرز/

▫️اروپا دیگر فرصتی ندارد


▫️ایسنا



isna.ir/xdSkHm




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

23 Nov, 18:23


▫️روایت «چتم هاوس» از واقعیت‌های رویکرد ترامپ در قبال کره شمالی

▫️ایرنا

اندیشکده «چتم هاوس» معتقد است که واقعیت‌های روابط آمریکا و کره شمالی در دولت دوم ترامپ هم تغییر نمی‌کند و نباید به لفاظی‌ها دلخوش بود زیرا ترامپ نمی تواند امتیاز قابل توجهی را از رهبر کره شمالی بگیرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، این اندیشکده بریتانیایی قابل توجه ترین جنبه دولت اول «دونالد ترامپ» را دیدار شخصی با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دانست و عنوان داشت که سبک مدیریت غیرقابل پیش بینی ترامپ به این معنی است که نمی توان تکرار چنین دیداری را رد کرد اما در هر صورت دستیابی به نتایج قابل توجه یا گرفتن امتیاز هسته ای از پیونگ یانگ بعید به نظر می رسد.چتم هاوس با بیان اینکه در چهار سال گذشته، تمایل کره شمالی برای مذاکره با آمریکا یا کره جنوبی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، افزود: صرف نظر از اینکه چه کسی در دفتر بیضی شکل نشسته باشد، اکنون دولت کیم جونگ اون برنامه هسته ای خود را غیرقابل مذاکره می داند.

«ادوارد هاول» تحلیلگر این اتاق فکر غربی معتقد است: اخبار به دست آمده از کره شمالی تاکید دارد که با وجود همه روابط شخصی که ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود با کیم برقرار کرد، ترامپ نتوانست هیچ تغییر مثبت قابل ملاحظه‌ای را در روابط دو کشور ایجاد کند.

این تحلیل در بخشی تحت عنوان «لفاظی در برابر واقعیت» تاکید دارد: در تحلیل مسیر آینده سیاست ایالات متحده در قبال کره شمالی، اظهارنظرها باید از واقعیت جدا شوند. انتصابات اخیر ترامپ در کابینه اش نشان دهنده رویکردی احتمالا تهاجمی نسبت به چین است، اما همچنین اشتیاق به تمایز سیاست خارجی، دولت وی را از سیاست خارجی سلف خود متفاوت نشان می دهد.

گزارش با بیان اینکه استراتژی بایدن حمایت کامل از متحدان بود و ترامپ چنین رویکردی ندارد، مدعی شد: اگر دولت دوم ترامپ تعهد واشنگتن را به متحدان هند-اقیانوس آرام خود به میزان قابل توجهی کاهش دهد، درخواست کره جنوبی و ژاپن برای دستیابی به قابلیت های هسته ای مستقل آن ها افزایش خواهد یافت. در چنین شرایطی، احتمال تشدید مسابقه تسلیحاتی در شبه جزیره وجود دارد و واشنگتن نیز برای اعمال تحریم علیه متحدان خود تحت فشار قرار خواهد گرفت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

23 Nov, 18:14


▫️۱۰ پیش بینی اکونومیست درمورد سال ۲۰۲۵

▫️انتخاب




http://entekhab.ir/fa/news/834476




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

23 Nov, 07:34


گروه روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می کند

دومین  نشست چشم انداز صلح در خاورمیانه

سخنرانان
فریدون مجلسی  /روزنامه نگار و دیپلمات بازنشسته

مجید مرادی رود پشتی / دانش آموخته علوم سیاسی دانشگاه سن ژوزف لبنان

امیر هوشنگ میرکوشش/عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

مدیر نشست: امیر هوشنگ میرکوشش.
دبیر علمی گروه  مطالعات صلح و روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران

زمان: دوشنبه ۵ آذر  1403ساعت  15تا17

مکان: خانه اندیشمندان علوم انسانی

حضور برای عموم آزاد است

مطالعات روابط بین الملل

22 Nov, 17:21


‍ واکاوی نقش چین در افغانستان

دکتر زهرا شریف زاده

روابط چین و افغانستان دارای تاریخچه‌ای غنی و پیچیده است که به قرن هفتم میلادی وآغاز روابط تاریخی بین چین و افغانستان با سفر سوان ژنگ، یک راهب چینی، به دره بامیان هنگام بازدید از دو مجسمه بزرگ بودا که در سال ۲۰۰۱ توسط طالبان تخریب شدند،باز می گردد . او به عنوان یکی از نخستین چینی‌ها شناخته می‌شود که از افغانستان بازدید کرده و اطلاعاتی درباره فرهنگ و مذهب این منطقه به چین منتقل کرده است.در دوران دودمان هان و جاده ابریشم، روابط تجاری بین دو کشور برقرار شد که به توسعه تبادلات فرهنگی و اقتصادی کمک فراوانی نمود.در دوران جنگ سرد، روابط دو کشور تحت تأثیر تنش‌های بین‌المللی قرار گرفت. چین از یک سو با شوروی و از سوی دیگر با ایالات متحده و متحدانش در افغانستان مواجه بود. این وضعیت باعث شد که چین بیشتر به عنوان ناظر رفتار کند تا بازیگر فعال. به هر حال روابط رسمی و دیپلماتیک دو کشور در سال ۱۹۵۵ از سر گرفته شد.

🔻مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/chinainafghan2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://t.me/motaleeat_ravab

مطالعات روابط بین الملل

22 Nov, 12:40


‍ ایران و تهدیدات نگران کننده تازه

دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران

در یکسال اخیر و نبرد شامات در خاورمیانه، اندک اندک پای ایران به جنگ منطقه ای باز شده است و اوضاع با رأی آوردن «ترامپ» و رأی دیروز «شورای حکام»، وفق مراد جمهوری اسلامی پیش نمی رود و افق روشنی هم در پیش نیست.

🔻مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/newthreatiran2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://t.me/motaleeat_ravab

مطالعات روابط بین الملل

22 Nov, 12:37


‍ بررسی سیاست‌های ترامپ در حوزه حقوق بشر

دکتر اکرم صالحی

به نظر می‌رسد انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده در انتخابات ۲۰۲۴، پس از یک دوره چهارساله که سیاست‌های خارجی و داخلی او تأثیرات عمیقی بر مناسبات جهانی در تمامی حوزه‌ها گذاشت، چالش‌های جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد خواهد کرد. او در دوران قبلی ریاست جمهوری خود، سیاست‌هایی متفاوت و بحث‌برانگیز را در قبال تعاملات جهانی و همکاری‌های بین‌المللی همچون خروج از نهادهای کلیدی جهانی، بازنگری در برخی توافق‌نامه‌های بین‌المللی و تغییر مسیرهای متعارف در دیپلماسی اجرا نمود که عملا تأثیرات گسترده‌ای بر نظام جهانی و مناسبات بین‌المللی داشت.

🔻مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/politictrumphu2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://t.me/motaleeat_ravab

مطالعات روابط بین الملل

22 Nov, 07:17


🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://t.me/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://t.me/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://t.me/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s

مطالعات روابط بین الملل

21 Nov, 18:46


▫️اروپا به دنبال زمینه‌سازی برای فعال کردن مکانسیم ماشه است/ تقابل با آژانس دست ترامپ و تیم تندروی اطرافش را بازتر می‌کند

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

احمدی در ادامه گفت: بنابراین ۲۶ مهر ۱۴۰۴ آخرین فرصتی است که کشورهای عضو برجام امکان این را دارند تا اسنپ بک یا مکانیزم ماشه را فعال کنند. اگر این کار را انجام ندهند دیگر فرصتی برایشان وجود نخواهد داشت. بنابراین یک جدول زمانی شکل گرفته اگر از حالا بخواهیم آن را حساب کنیم ۱۱ ماه باقی مانده و اگر از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید حساب کنیم ۹ ماه وقت جهت مذاکره باقی مانده است. مطابق بند ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱، یک روند دو ماهه جهت فعال شدن مکانسیم ماشه و انجام قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران وجود دارد. بنابراین اگر غربی‌ها بخواهند برای فعال کردن مکانیزم ماشه اقدامی انجام دهند تا ۲۶ مرداد ماه زمان دارند.  یعنی یک فرصت هفت ماهه از زمانی که ترامپ به کاخ سفید می‌رود تا ۲۶ مرداد وجود دارد. حالا باید دید آیا مذاکراتی در آن دوره شکل می‌گیرد یا خیر زیرا آقای عراقچی در مصاحبه اخیر خودشان گفتند شرایط بحرانی است.

وی تصریح کرد:‌ تروئیکای اروپایی به همراه آمریکا در حال کار بر روی آژانس هستند تا برای فعال کردن مکانیسم ماشه زمینه سازی کنند. این زمینه‌سازی نیز از نوامبر گذشته شروع شده، نامه‌ها و درخواست‌های مهمی به رئیس آژانس، مدیرکل آژانس و دبیرکل سازمان ملل نوشتند تا با صدور قطعنامه و گزارش جامع برنامه هسته‌ای ایران پرونده‌ای ایجاد کرده و تا قبل از ۲۶ مرداد درخواست فعال شدن مکانسیم ماشه را به شورای امنیت ارائه کنند تا بتوانند حداکثر حمایت از اعضای شورای امنیت را بگیرند.

احمدی در پاسخ به این سوال که اگر قطعنامه‌ای علیه ایران در جلسه شورای حکام صادر شود، جواب ایران چه خواهد بود، گفت: این سوال را باید مسئولین جواب دهند. اما امکاناتی وجود دارد که نسبت به صدور قطعنامه به آن واکنش نشان دهند. واکنش‌ها می‌تواند کاهش تعداد دوربین‌های فعال نظارتی آژانس باشد، کاهش تعداد بازرسان تا اخراج کلیه بازرسان، افزایش سطح حجم غنی‌سازی و در نهایت خروج از NPT می‌تواند جز اقدامات باشد که مسئولان ما انجام دهند. حالا بسته به آن اقدامات، مسئولان در حال فکر کردن به آن هستند اما باید این نکته را در نظر بگیرند که اگر مشکل ایران با آژانس حاد شود، با توجه به روی کار آمدن دونالد ترامپ، کار ما با آمریکا سخت‌تر خواهد شد و اعمال محدودیت بیشتر با آژانس می‌تواند دست ترامپ و تیم تندرویی که در اطراف خود شکل داده را بازتر کرده و اقدامات شدیدتری علیه ما انجام دهند. بنابراین مسئولان ما باید این مسائل را در نظر بگیرند.

وی در پاسخ به این سوال که بهترین کار برای خنثی‌سازی قطعنامه علیه ایران در شورای حکام چیست، گفت: از نظر من بهترین راه این است که باید از در مذاکره با آژانس وارد شویم تا سعی کنیم به راه حلی برسیم. با توجه به اختلافاتی که بین ایران و آژانس وجود دارد باید سعی کنند این مشکلات را برطرف کنند. یعنی تا به حال کار با تقابل به نتیجه‌ای نرسیده و با دورنمای روی کار آمدن دولت افراطی در آمریکا، تقابل با آژانس می‌تواند کار را سخت‌تر کند. زیرا ما در چند جبهه دیگر از جمله اسرائیل هم مواجه هستیم و تخریب رابطه با آژانس کار را بسیار سخت‌تر خواهد کرد و بنابراین راه سختگیری و تشدید اختلاف با آژانس نمی‌تواند راه درستی باشد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

21 Nov, 18:45


▫️اروپا به دنبال زمینه‌سازی برای فعال کردن مکانسیم ماشه است/ تقابل با آژانس دست ترامپ و تیم تندروی اطرافش را بازتر می‌کند

▫️ایلنا

#بخش_اول

"کوروش احمدی" کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی این موضوع که بعد از سفر هفته گذشته آقای گروسی به تهران، این امیدواری به وجود آمد که روابط ایران با آژانس و همچنین اتحادیه اروپا به سمت کاهش تنش پیش برود اما حالا اینطور به نظر می‌رسد که قرار است شاهد صدور قطعنامه‌ای علیه ایران باشیم، گفت: در اسفند ۱۴۰۱ و در جریان سفر آقای گروسی به تهران بیانیه مشترکی به امضای طرفین رسید که حاوی نقشه راه برای همکاری طرفین بود. مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همیشه مدعی بودند که ایران به این نقشه راه عمل نکرده است و ایران هم در مقابل ملاحظاتی داشت و انتظاراتی که از آژانس داشته را مطرح کرده و در واقع آژانس را مقصر  عدم پیشرفت  اجرای آن بیانیه دانست.

وی افزود: یعنی مواردی مثل تعیین تکلیف دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی، مسئله دادن ویزا به تعداد از بازرسان قدیمی و با تجربه آژانس که بتوانند بر برنامه اتمی هسته‌ای ایران نظارت کنند. تکلیف دو سایتی که آژانس مدعی پیدا کردن ذرات اورانیوم در آنها بوده که این دو سایت  به عنوان محلی برای برنامه‌های هسته‌ای به سازمان انرژی اتمی اعلام نشده بود، جز مواردی است که مورد اختلاف قرار گرفته و آژانس مدعی شد که ایران در این زمینه همکاری نکرده و نهایتاً به بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ رسید که در یک سال و ۹ ماه گذشته آژانس انرژی اتمی می‌گوید کاری پیش نرفته است. ادعای آنها بر این است که در جریان سفر اخیر گروسی به تهران، صحبت از این موضوع شده که ایران گفته حاضر است غنی سازی ۶۰ درصد را در حد ۱۸۵ کیلوگرم متوقف و فریز کند و بیشتر از این فرآیند غنی‌سازی اورانیوم را انجام ندهد. این وضعیتی است که ما در حال حاضر در آن قرار داریم.

وی تصریح کرد: اما یک بعد آن جنبه سیاسی دارد. یعنی کشورهای اروپایی به همراه آمریکا معتقدند که ایران در این زمینه همکاری نکرده و در نتیجه به دنبال صدور قطعنامه هستند تا ایران را محکوم کنند. در عین حال از آژانس نیز خواستند که گزارش جامعی در مورد وضعیت برنامه هسته‌ای ایران ارائه کند. این اتفاق ظاهر موضوع است اما اگر به لایه درونی‌تر آن نگاه کنیم به این برمی‌گردد که برای فعال کردن مکانیسم ماشه، زمینه سازی صورت می‌گیرد. در قطعنامه ۲۲۳۱ در بند یازدهم مکانسیم ماشه پیش‌بینی شده و اعتبار آن ۲۶ مهر ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

21 Nov, 18:19


▫️با خروج بایدن از صحنه، رهبران جهان به دنبال ثبات با چین هستند

▫️ایسنا


isna.ir/xdSjRq




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

20 Nov, 18:06


/نیویورک تایمز/

▫️سیاست خاورمیانه‌ای دولت اول ترامپ دو عنصر اصلی داشت: ضربه به اقتصاد ایران و تلاش برای انزوای تهران با ایجاد روابط نزدیک‌تر بین رقبای عرب ایران با اسرائیل

▫️انتخاب




http://entekhab.ir/fa/news/833994




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

19 Nov, 19:37


▫️پشت‌پرده مجوز آمریکا برای استفاده اوکراین از موشک‌های دوبرد علیه روسیه/‌پاسخ احتمالی مسکو به اتحادیه اروپا و واشنگتن

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

وی افزود: اینکه روس‌ها در خصوص این موضوع چه اقدامی انجام خواهند داد مشخص نیست اما به نظر می‌رسد که مسکو تا زمان روی کار آمدن ترامپ سعی می‌کند تا از تشدید تنش پرهیز کند؛ چراکه هرگونه اقدام عملی از سوی مسکو علیه اوکراین می‌تواند اهرم‌های ترامپ در قبال جنگ اوکراین و حتی خاتمه دادن به آن طی یک مدت مشخص را محدود کند. بسیاری بر این عقیده هستند که روسیه ممکن است در تلافی این اقدام، به خاک کشورهای دیگر اروپا مانند انگلیس حمله کند اما فکر نمی‌کنم که مسکو در این شرایط بخواهد چنین اقدامی را انجام دهد و اصولاً این تحلیل دور از ذهن و بعید است. در این میان باید توجه داشت که اروپا در این موضوع یکدست نیست. باید متوجه بود که ایالات متحده از این تنش سود می‌برد؛ چرا که با شکست اوکراین یا تضعیف آن، این کشور بیش از گذشته به ایالات متحده وابسته خواهد شد و اگر هم روسیه مغلوب شود باز هم یکی از دشمنان سطح اول آمریکا در نظام بین‌الملل به حاشیه رانده می‌شود.

بهشتی‌پور در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس متضرر اصلی کشورهای اروپایی هستند؛ به گونه‌ای که آنها در خصوص جنگ اوکراین امنیت خود را در خطر می‌بینند و اعتقاد دارند که سرایت بحران به جای جای قاره سبز می‌تواند تبعات گسترده‌ای را از سوی مسکو به اتحادیه اروپا تحمیل کند. واقعیت این است که روس‌ها در شرایط فعلی علاوه بر اوکراین با اتحادیه اروپا هم در جنگ هستند اما اروپایی‌ها هیچگاه به صورت مستقیم وارد جنگ با روسیه نشدند. همین موضوع باعث شده تا اختلاف‌های متعددی میان کشورهای اصلی اروپا مانند انگلیس، آلمان و فرانسه در پرونده اوکراین به وجود بیاید.

بر همین اساس به صورت کلی باید گفت که روسیه سعی نمی‌کند دامنه منازعه را به خاک اروپا بکشاند و در نهایت پاسخ خود را به اوکراین و در خاک این کشور خواهد داد تا چندی دیگر که ترامپ وارد کاخ سفید می‌شود، با دست بازتر به سراغ تسویه حساب با اوکراین و سایر متحدان اروپایی آن برود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

19 Nov, 19:37


▫️پشت‌پرده مجوز آمریکا برای استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد علیه روسیه/‌پاسخ احتمالی مسکو به اتحادیه اروپا و واشنگتن

▫️ایلنا

#بخش_اول

"حسن بهشتی‌پور"، تحلیلگر مسائل روسیه در تشریح دلایل و ابعاد اعطای مجوز آمریکا به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد علیه روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد قبل از هر چیز باید به این نکته توجه داشت که ارتش روسیه طی روزهای گذشته حملات گسترده‌ای را علیه زیرساخت‌های اوکراین انجام داد و این اقدام برخی از غیرنظامیان اوکراینی را هدف قرار داد و در نهایت همین موضوع بهانه‌ای را برای آمریکا و همچنین انگلیس مهیا کرد تا در نهایت مجوز استفاده از تسلیحات دوربرد را به اوکراین اعطا کنند. این در حالیست که بایدن فقط دو ماه دیگر در کاخ سفید حضور خواهد داشت و می‌بایست اقداماتی که قرار است انجام دهد را با رئیس جمهوری منتخب در میان بگذارد که این اتفاق رخ نداده است. در ادوار گذشته رؤسای جمهوری ایالات متحده هم دست به چنین اقدامی زده‌اند؛ به طور مثال بوش پدر در آخرین روزهای خود دستور حمله به سومالی را صادر کرد تا دموکرات‌ها و بیل کلینتون پس از روی کار آمدن با مشکلاتی روبه‌رو شوند.

وی ادامه داد: اینکه بنا را بر این بگذاریم که جو بایدن صرفاً برای ایجاد موانع متعدد سیاسی بر سر راه ترامپ و جمهوری‌خواهان به اوکراین برای حمله به عمق روسیه با تسلیحات دوربرد چراغ سبز نشان داده یک تحلیل غلط و صرفاً ژورنالیستی است. توجه داشته باشید که جنگ اوکراین اساساً یک منازعه استراتژیک است و تاثیرات آن جهان را دگرگون کرد. یکی از این تأثیرات به وجود آمدن بحران انرژی و دیگری به وجود آمدن بحران غلات بود؛ چرا که روسیه و اوکراین یک چهارم غلات دنیا را تولید می‌کردند و این جنگ باعث شد تا روند مذکور مختل شود. از سوی دیگر بحث تهدیدات هسته‌ای هم بالا گرفته و به همین دلیل زمانی که ما با یک جنگ استراتژیک سر و کار داریم بدون شک تحلیل آن هم باید از منظر استراتژیک انجام شود. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته دیگر این است که در زمانی که اوکراینی‌ها وارد خاک روسیه شدند و حدود ۱۰۰ کیلومتر مربع را به اشغال خود درآوردند عملاً معادلات تغییر کرد. اوکراینی‌ها می‌توانستند در خاک خود با روس‌ها درگیر شوند و چهار استان خود را آزاد کنند اما آنها جبهه پنجم را در منطقه کورسک باز کردند و همین موضوع باعث شد تا اوضاع و احوال میدانی به سمت و سوی دیگر برود؛ تا جایی که روسیه به سربازان کره شمالی متوسل شد و حالا هم نکته این است که ارتش اوکراین نمی‌تواند به صورت گسترده حتی با چراغ سبز آمریکا و انگلیس حملات وسیعی را به واسطه تسلیحات دوربرد غرب علیه روس‌ها انجام دهد. دلیل این امر این است که تعداد موشک‌های مورد اشاره چندان زیاد نیستند و اصولاً از حیث تأمین و پشتیبانی این تسلیحات محدودیت‌هایی برای غرب وجود دارد، اما واقعیت این است که معادلات جنگ با مجوز صادر شده از سوی بایدن تغییر پیدا خواهد کرد و همین موضوع می‌تواند افکار عمومی روسیه را تحت الشعاع قرار دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

19 Nov, 18:13


/نیویورک تایمز/

▫️ترامپ استراتژی «مرد دیوانه» را در خاورمیانه ادامه می‌دهد؟ / دو نکته متفاوت درمورد ایران که ترامپ با آن مواجه خواهد شد / اگر اسرائیل و ایران نتوانند به تعادل جدیدی در بازدارندگی دست یابند، درگیری آنها می‌تواند شدت یابد

▫️انتخاب



http://entekhab.ir/fa/news/833538




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

18 Nov, 18:24


#اقتصاد_دیجیتال

▫️ایده صندوق «ذخیره استراتژیک بیت کوین» از سوی ترامپ قابلیت اجرایی‌شدن دارد؟

▫️ایرنا

نشریه «نیوزویک» در گزارشی به امکان‌سنجی اجرای طرح «دونالد ترامپ» با هدف ایجاد «ذخیره استراتژیک بیت‌کوین» از سوی دولت آتی وی پرداخت.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، این نشریه انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا را عاملی برای مطرح شدن پیشنهاد بلندپروازانه وی در زمینه ایجاد یک «ذخیره استراتژیک بیت‌کوین ملی» عنوان کرد و افزود: در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، ایجاد یک ذخیره ملی بیت‌کوین این پتانسیل را دارد که نه تنها چشم‌انداز مالی ایالات‌متحده را تغییر دهد، بلکه بازار جهانی ارزهای دیجیتال را نیز دگرگون کند.

طبق این گزارش، تا به حال اثر ترامپ موجب شد بیت‌کوین به هشتمین دارایی بزرگ جهان تبدیل شود و حتی نقره را هم پشت سر بگذارد.نشریه آمریکایی فوق، با طرح این پرسش که آیا ترامپ می‌تواند ایالات‌متحده را به «پایتخت کریپتو» در جهان تبدیل کند، عنوان داشت که وی در کارزار انتخاباتی خود این وعده را داد و از قصد خود برای ایجاد یک ذخیره ملی بیت‌کوین پرده برداشت. وی در کنفرانسی در جولای ۲۰۲۴ در ایالت تنسی، در مورد برنامه‌ها برای استفاده از دارایی‌های بیت‌کوین دولتی موجود صحبت کرد که تخمین‌ زده می شود حدود ۲۰۰ هزار بیت‌کوین به ارزش تقریبی ۱۸ میلیارد دلار باشد.

طبق گزارش، سناتور «سینتیا لامیس» یکی از حامیان سرسخت این طرح است و همان زمان قانون بیت‌کوین را ارائه کرد که پیشنهاد می‌دهد یک شبکه غیرمتمرکز از صندوق امن بیت‌کوین تحت مدیریت وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده ایجاد شود. این طرح به دولت آمریکا پیشنهاد می‌دهد که هر سال حداکثر ۲۰۰ هزار بیت‌کوین را طی پنج سال خریداری کند؛ به این ترتیب ممکن است دولت آمریکا در پایان ۱ میلیون بیت‌کوین را که معادل ۵ درصد از کل بازار بیت‌کوین‌ است، در اختیار داشته باشد.نیوزویک با ابراز تردید در مورد عملی بودن چنین طرحی به نقل از «آرش علوش» استادیار مالی و فین‌تک در دانشگاه دوبلین ایرلند، عنوان داشت: ایده ایجاد یک ذخیره استراتژیک بیت‌کوین در ایالات‌متحده می‌تواند پیشرفتی مهم باشد، اما در شرایط کنونی بسیار بعید به نظر می‌رسد.

ایجاد چنین ذخیره‌ای به معنای آن است که دولت ایالات‌متحده به طور رسمی از بیت‌کوین پشتيباني کند، که این امر به احتمال زیاد به جریان سرمایه عمومی و تخصیص منابع برای آن نیاز دارد تا آن را به یک دارایی ملی تبدیل کند. این امر با رویکرد محتاطانه‌ای که دولت تا به حال در قبال ارزهای دیجیتال اتخاذ می‌کرد در تضاد است.با این حال «سانگ‌پینگ کویی» مدیر ارشد پلتفرم «نئو بلاکچین»، ایجاد ذخیره استراتژیک بیت‌کوین را به عنوان یک کاتالیزور برای رشد بازار قابل توجه دانست و به نیوزویک گفت که راه اندازی یک صندوق ذخیره استراتژیک بیت‌کوین می‌تواند قیمت آن را به سمت بالاترین پیش‌بینی‌ها سوق دهد.

به نوشته این نشریه، پیشنهاد ترامپ موجب شد در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴، قانون‌گذاران ایالت پنسیلوانیا طرح «قانون ذخیره‌ استراتژیک بیت‌کوین پنسیلوانیا» را معرفی کنند که به خزانه‌داری این ایالت اجازه می‌دهد تا حداکثر ۱۰ درصد از حدود ۷ میلیارد دلار منابع ایالتی خود را در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کند.

نیوزویک اما پذیرش گسترده بیت‌کوین را هنوز دور از دسترس دانسته و به نقل از «لیث خلیف» رئیس موسسه تحلیل سرمایه‌ AJ Bell درباره نوسانات بیت‌کوین و مناسب بودن آن به‌عنوان یک دارایی ذخیره هشدار داد و تصریح کرد که اگرچه قیمت بیت‌کوین در حال حاضر رو به بالا است، اما در گذشته شاهد بودیم که عملکرد پرقدرت آن به‌سرعت جای خود را به کاهش‌های شدید قیمت داد؛ این خود یک مانع بزرگ برای پذیرش بیت‌کوین به‌عنوان یک وسیله مبادله توسط مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها است


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

17 Nov, 18:44


▫️پیش‌بینی گاردین از «دوران سخت» رهبران افراطی اروپا در دولت دوم ترامپ

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

در ادامه این تحلیل آمده است: سیاست‌های تجاری «نخست آمریکا» که ترامپ وعده داده بود نیز می‌تواند شرایط را برای احزاب راست افراطی اروپا پیچیده و سخت کند. آن‌ها به عنوان رهبران اعضای بازار واحد اتحادیه اروپا، نمی توانند به طور جداگانه به تعرفه‌های تحمیلی ایالات متحده و جنگ تجاری احتمالی او پاسخ دهند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که رای‌دهندگان راست افراطی در اروپا نسبت به سیاست‌های ترامپ موضع انتقادی دارند: برای مثال، نظرسنجی موسسه یوگاو (YouGov) پیش از انتخابات آمریکا نشان داد که افرادی که از مارین لوپن رهبر حزب راست افراطی «اجتماع ملی» فرانسه حمایت می‌کنند ترجیح می‌دادند که کامالا هریس، ‌نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا، به جای ترامپ به کاخ سفید راه یابد. کاترین فیشی (Catherine Fieschi) از اعضای مؤسسه دانشگاه اروپایی ( European University Institute) گفت: «نگرش ترامپ نسبت به اروپا با توجه به رویکردهای او که باعث تورم، صنعتی زدایی و از دست دادن شغل برای آن ها می شود به سود رای دهندگان احزاب راست افراطی نخواهد بود. ترامپ برای آنها خبر بدی است.»

اتحادیه اروپا که احزاب راست افراطی در این قاره همواره از آن انتقاد کرده اند، هشدار داد دومین ریاست‌جمهوری ترامپ با توجه به تهدیدات ملموسی که او برای این قاره ایجاد می‌شود، رادیکال‌تر و سخت‌تر از دوره اول خواهد بود.کاترین دی وریس از دانشگاه بوکونی در میلان ایتالیا درباره لزوم جدی گرفتن هشدارها در مورد دوره دوم ترامپ در اروپا گفت: شاید اگر انتخاباتی در پیش باشد پوپولیست های اروپایی بر رویکردهای ترامپی، تاکید و تبلیغ کنند اما وقتی واقعاً امنیت اروپا به دست ترامپ بیفتد و ناتو تضمین نشود، ‌شاید تعداد کمی از این رهبران بتوانند مواضع ترامپی خود را تکرار کنند.

گاردین در پایان به نقل از فیشی نوشت: ترامپ زندگی (سیاسی) رهبران راست افراطی اروپا را بسیار سخت‌تر خواهد کرد. آنها بین «بدبین ماندن نسبت به اروپا، صف آرایی در کنار ترامپ و آسیب رساندن به پایگاه خود» و «صف آرایی در کنار اتحادیه اروپا و کنار گذاشتن شعارهای خود» گرفتار می شوند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

17 Nov, 18:44


▫️پیش‌بینی گاردین از «دوران سخت» رهبران افراطی اروپا در دولت دوم ترامپ

▫️ایرنا

#بخش_اول

روزنامه «گاردین» در تحلیلی با تاکید بر اشتباه بودن تصور عمومی از بهبود شرایط سیاسی رهبران راست اروپایی در دومین دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، پیش بینی کرد که برنامه تعرفه‌های تجاری ترامپ و سیاست‌های «نخست آمریکا»ی او «دوران بسیار سختی» را برای افراط گرایان قاره سبز در پی خواهد داشت.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این رسانه انگلیسی، احزاب راست افراطی که در هشت کشور عضو اتحادیه اروپا به قدرت رسیده و در آستانه پیروزی‌های مهمی در برخی دیگر از کشورهای این قاره هستند،‌ بر این باورند که در شخصیت و رویکردهای سیاسی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، متحدی قدرتمندی وجود دارد که با دیدگاه‌های پوپولیستی، نخست ملت، محافظه‌کار و مهاجرستیز آن‌ها قرابت زیادی دارد.گاردین رهبران این احزاب در کشورهای اروپایی را به عنوان «مینی ترامپ‌های اروپایی» توصیف کرده و به نقل از تحلیلگران نوشت: به‌رغم استقبال مشتاقانه این رهبران افراط گرا از راه یابی دوباره ترامپ به کاخ سفید،‌آن‌ها احتمالاً دستاورد زیادی نخواهند یافت وحتی ممکن است وضعیت خود را بدتر ببینند.گاردین با اشاره به احتمال برخی نتایج مثبت سیاسی برای رهبران افراطی اروپایی در بهره گیری از شکوه منعکس شده از پیروزی ترامپ، نوشت: کارشناسان موسسه «مرکز اصلاحات اروپایی» به این نتیجه رسیده اند که ریاست‌جمهوری ترامپ احتمالاً راست افراطی و بازیگران غیرلیبرال اروپا را جسورتر خواهد کرد».

در ادامه این گزارش آمده است: ترامپ احزاب راست افراطی را نه تنها با عادی سازی و تقویت ایده هایشان، بلکه با افزایش قدرت انتخابی آنها حمایت خواهد کرد. پیروزی او در واقع مهر تاییدی به دیدگاه حاکمیتی آنها خواهد بود.برخی از کارشناسان معتقدند که پیروزی ترامپ می تواند جایگاه سیاسی رهبران منتخب راست افراطی اروپایی را تقویت کند. برای مثال جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا مقدمات کار را فراهم و از سیاست‌های خود به عنوان الگویی برای ایتالیا تمجید می‌کند.

لورنزو کاستلانی از دانشگاه لوئیس رم در این ارتباط گفت: دیدگاه‌های مشترک او (ملونی) در مورد موضوعات مختلفی مانند مهاجرت تا سقط جنین و روابط نزدیک او با ایلان ماسک، مالک تسلا و از نزدیکان رئیس جمهوری آمریکا می‌تواند او را «هم رتبه اصلی ترامپ در اروپا» تبدیل کند.پتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، تقریباً همین میزان جاه طلبی را در مورد ویکتور اوربان، نخست‌وزیر این کشور ابراز کرد و گفت: ما می‌توانیم امیدوار باشیم که همکاری سیاسی مجارستان و آمریکا به اوج خود بازگردد. اوربان و ترامپ «افکار مشابهی دارند».

گاردین شرایط را بسیار پیچیده تر و پویاتر از این موضوعات توصیف کرده و نوشت: در حالی که رهبران راست افراطی اروپا ممکن است در موضوعاتی مانند مخالفت با مهاجرت و نهادهای بین المللی با ترامپ همسو باشند، تفاوت‌های قابل توجهی نیز با او دارند. برای مثال، حمایت قاطع ملونی از پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو و ادامه رویکرد درخواست او برای کمک‌های بین‌المللی به اوکراین در مبارزه با روسیه، از سوی انزواگرایان دولت آینده ایالات متحده مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. همچنین «مشارکت راهبردی همه جانبه» اوربان با چین، که مجارستان به عنوان یک شریک اقتصادی کلیدی و سرمایه گذار خارجی با آغوش باز از آن استقبال کرده است، با رویکرد تهاجمی ترامپ در قبال پکن فاصله زیادی دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

17 Nov, 18:25


/اندیشکده چتم هاوس/

▫️چرا ترامپ این بار نمی‌تواند بن سلمان و بن زاید را علیه ایران بشوراند؟

▫️انتخاب




http://entekhab.ir/fa/news/833306




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt

مطالعات روابط بین الملل

16 Nov, 18:35


#سیاست_و_حکومت

▫️دلایل و ابعاد بحران سیاسی در آلمان و انتخابات زودهنگام/ احتمال تشکیل دولت ائتلافی از راست و چپ میانه

▫️ایلنا

"سید نادر نوربخش"، کارشناس‌ارشد مسائل اروپا با اشاره به مشخص شدن موعد برگزاری انتخابات زودهنگام آلمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: خروج یکی از سه حزب ائتلاف حاکم، صحنه سیاسی آلمان را با بحران مواجه کرده است. باید توجه داشت نظام سیاسی آلمان از نوع پارلمانی است و قوه مجریه مشروعیت خود را از طریق قوه مقننه یا همان پارلمان به دست می‌آورد، لذا میزان آرای احزاب در انتخابات پارلمانی و چگونگی توافق میان آنها  به طور معمول معیار اصلی برای تشکیل دولت فدرال است. از نظر تاریخی آلمان فدرال به طور سنتی در مقایسه با نظام‌های دیگر با ساختار پارلمانی دارای ثبات سیاسی بیشتری بوده و معمولاً دولت‌ها تا پایان دوره خود به فعالیت ادامه می‌دهند. برای مثال کافی است این کشور را با ایتالیا مقایسه کنیم که سابقه طولانی در بر هم خوردن ائتلاف‌ها و برگزاری انتخابات زودهنگام داشته، با این وجود بحران سیاسی اخیر نشان از تغییر این رویه دارد.

وی ادامه داد: دولت ائتلافی آلمان برگرفته شده از مشارکت سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات‌های آزاد بود که به دلیل شباهت رنگ نماد احزاب مذکور با نام ائتلاف چراغ راهنمایی هم شناخته می‌شد. اختلاف اولاف شولتز، صدراعظم آلمان با کریستین لیندنر وزیر دارایی خود، بر سر سیاست‌های اقتصادی و بودجه امری بود که منجر به برکناری وی شد و این رخداد مهم به معنای خروج حزب دموکرات‌های آزاد FDP (لیبرال) از دولت ائتلافی آلمان محسوب شده و منجر به فروپاشی دولت شد؛ به طوریکه در حال حاضر حزب سوسیال دموکرات شولتز تنها با حزب سبزها در دولت اقلیت باقی مانده است. این بحران در زمانی رخ می‌دهد که آلمان با چالش‌های متعددی از جمله مشکلات اقتصادی، فشارهای سیاسی داخلی و تغییرات در صحنه بین‌المللی از جمله پیروزی مجدد ترامپ در ایالات متحده روبه‌رو است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در صورت شکست شولتز در گرفتن رأی اعتماد، پارلمان کنونی در ۱۶ دسامبر رسماً منحل خواهد شد. انتخابات زودهنگام نیز  برای۲۳  فوریه ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است هرچند نگرانی‌هایی برای برنامه‌ریزی و برگزاری آن در زمستان وجود دارد. بر اساس نظرسنجی‌های اخیر، در حال حاضر اتحادیه احزاب مسیحی  CDU/CSU (راست میانه)  با ۳۲ درصد پیشتاز است و حزب راست رادیکال AfD حدود ۲۰ درصد آرا را دارد، این در حالی است که میزان محبوبیت احزاب حاکم در دولت اخیر ائتلافی شولتز به شکل کم سابقه‌ای کاهش پیدا کرده است. به علاوه این انشعاب چندی پیش حزب واگنکنشت از طیف چپ آلمان، جریان سیاسی جدید ضدمهاجری را هرچند کوچک در چپ افراطی ایجاد کرده است. با همه اینها احتمال تشکیل دولت به شکل ائتلاف بزرگ بین دو حزب اصلی یعنی CDU (راست میانه) با SPD (چپ میانه) هم وجود خواهد داشت.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که فروپاشی دولت ائتلافی در برلین چه پیامدهایی در عرصه سیاست داخلی و خارجی آلمان خواهد داشت، خاطرنشان کرد: عدم ثبات سیاسی می‌تواند به تقویت احزاب مخالف مانند حزب آلترناتیو برای آلمان (AFD) منجر شده از سویی هم تورم و مشکلات اقتصادی همزمان با رقابت فزاینده با چین و تضعیف محور فرانسه - آلمان  به ضعف رهبری در اتحادیه اروپا ختم شود. از سویی هم آلمان دومین کمک‌کننده نظامی به اوکراین پس از آمریکا است و سرنوشت جنگ روسیه و اوکراین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://t.me/motaleeat_ravabt