✴ آکادمی داوری اهل قلم✴ @ahleghalam95 Channel on Telegram

آکادمی داوری اهل قلم

@ahleghalam95


#داورمنتخب قوه قضائیه 🤝
#آموزش_داوری
#داوری _حقوقی
#حقوق_خانواده
#حقوق_تجارت
#ارائه_کلیه_خدمات_فاخر_ثبتی_حقوقی
#ثبت_تغییرات_شرکتها_تعاونیها_موسسات_برند



👨‍🎓

📲09010900571
اینستاگرام
@ahleghalam_lawyer
@davariacademy
@vakiltown
لینک
@Ahleghalam2017

آکادمی داوری اهل قلم (Persian)

آیا به یاد داوری اهل قلم هستید؟ اگر شما یکی از علاقمندان به داوری حقوقی، حقوق خانواده یا حقوق تجارت هستید، آکادمی داوری اهل قلم مناسب شماست! این کانال #داورمنتخب قوه قضائیه است که به آموزش داوری حقوقی می‌پردازد. علاوه بر این، آموزش‌هایی در زمینه ثبت تغییرات شرکت‌ها، تعاونی‌ها، موسسات و برندها نیز ارائه می‌شود. این کانال تمامی خدمات فاخر ثبتی حقوقی را به شما ارائه می‌دهد.nnاگر تمایل دارید داوری را به عنوان یک حرفه جدید یاد بگیرید یا دانش خود را در این زمینه تکمیل کنید، اینجا بهترین مکان برای شماست. با تماس با شماره 09010900571 یا دنبال کردن ما در اینستاگرام با نام‌های @ahleghalam_lawyer، @davariacademy و @vakiltown، می‌توانید از آخرین آموزش‌ها و اخبار مرتبط بهره‌مند شوید. برای دسترسی به لینک‌های مفید دیگر نیز می‌توانید به آیدی @Ahleghalam2017 مراجعه کنید. با ما همراه شوید و داوری را بهتر بیاموزید!

آکادمی داوری اهل قلم

15 Nov, 08:37


به بهانه افتتاح دادگاه‌های صلح در کشور

دادگاه صلح براساس قانون شورای حل اختلاف مصوب شهریور ماه ۱۴۰۲

دادگاه صلح یک نهاد جدید قضایی است که بموجب قانون شورای حل اختلاف مصوب شهریور ماه ۱۴۰۲ پیش‌بینی‌شده است و از حیث ماهیت متفاوت از سایر دادگاه‌ها و محاکم است.
دادگاه صلح جایگزین رسیدگی در شورای حل اختلاف شده‌است و شورای حل اختلاف دیگر حق رسیدگی ماهوی به هیچ دعوایی را ندارد و شورای حل اختلاف فقط محلی است برای صلح و سازش درصورتی‌که در گذشته شورای حل اختلاف در کنار دادگاه عمومی صلاحیت رسیدگی به بعضی از دعاوی مثلاً دعاوی مالی منقول تا ۲۰ میلیون تومان یا دعاوی کیفری تعزیری درجه ۸ آن‌هم مجازات جزای نقدی را داشت.
طبق قانون جدید دادگاه صلح تمامی صلاحیت های شورای حل اختلاف براساس قانون سابق به‌علاوه صلاحیت‌های جدیدی که قانون‌گذار برای آن پیش‌بینی کرده‌است را دارا می‌باشد.
براساس این قانون دادگاه ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد چنانچه رسیدگی در شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش نشد یا در شورا امکان اخذ تصمیم مقتضی نبود و یا یکی از طرفین دعوا با ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف مخالفت کرد دادگاه صلح رأساً به دعوای مطروحه رسیدگی خواهد کرد.

صلاحیت دادگاه‌های صلح
۱__ دعاوی مالی تا نصاب ۱۰۰ میلیون تومان در صلاحیت دادگاه صلح میباشد.مثلاً برای مطالبه طلب به مبلغ ۸۰ میلیون تومان باید به دادگاه صلح مراجعه کرد.
۲__در دعاوی راجع‌به جهیزیه و مهریه و نفقه به شرطی که مستقلاً مطرح شود و خواسته زیر یکصد میلیون تومان باشد
۳__ دعاوی تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی یا ممانعت از حق موضوع مواد ۱۵۶ تا ۱۷۸ قانون آیین دادرسی مدنی که سابقاً به‌صورت کلی در دادگاه‌های عمومی مطرح می‌شدند ولی اکنون در دادگاه صلح مطرح می‌شود.
۴__حصر وراثت تحریر ترکه, مهروموم ترکه و رفع آن, در دادگاه صلح مطرح می‌شود ولی تقسیم ترکه کماکان در صلاحیت دادگاه عمومی می‌باشد.
۵__ تأمین دلیل که سابقاً در شورای حل اختلاف مطرح می‌شده اکنون در صلاحیت دادگاه صلح می‌باشد.
۶__ دعاوی مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعدیل اجاره‌بها که صلاحیت رسیدگی به آن دادگاه صلح می‌باشد .
۷__ اعسار از پرداخت محکوم‌به درصورتی‌که دادگاه صلح نسبت‌به اصل دعوا رسیدگی کرده باشد در صلاحیت دادگاه صلح می‌باشد.
۸__ تقاضای سازش موضوع ماده ۱۸۶ قانون آیین دادرسی مدنی در صلاحیت دادگاه صلح می‌باشد, بدینصورت که طرف دعوا حق دارند که طرف مقابل خود را برای سازش دعوت کند که در این مورد پرونده در دادگاه صلح رسیدگی می‌شود.
۹__ رسیدگی به دعاوی اصلاح شناسنامه ، استرداد شناسنامه ، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی ، الزام به اخذ پایان کار ، اثبات رشد ،الزام به صدور شناسنامه ، تصحیح و تغییر نام ، با دادگاه صلح می‌باشد.
در دو مورد در جرایم کیفری منبعد دادگاه صلح به این‌گونه جرایم رسیدگی می‌کند.
الف)تمام جرایم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه ۷ و ۸ در دادگاه صلح رسیدگی می‌شود ضمن اینکه دیگر نیازی به صدور کیفرخواست و طرح در دادسرا ندارد و مستقیماً در دادگاه صلح به آن رسیدگی می‌شود .
ب) جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرایم غیرعمدی ناشی از کار یا تصادف رانندگی به موجب این قانون در صلاحیت دادگاه صلح قرارگرفته است ، بطوری که دادگاه صلح حق صدور حکم محکومیت به پرداخت دیه کامل مجنی علیه را خواهد داشت.

دادگاه صلح می‌تواند در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی نماید.
رسیدگی به دعاوی غیرمالی در صلاحیت دادگاه صلح نیست مگر همان‌گونه که گفته شد دعاوی تصرف عدوانی ومزاحمت و ممانعت از حق و تخلیه عین مستأجره و حصر وراثت ، تحریر ترکه، مهروموم و رفع آن و تأمین دلیل.
دادگاه‌های صلح راجع‌به دعاوی دولتی و مؤسسات عمومی غیردولتی مثل شهرداری صالح به رسیدگی نیست البته استثنائاً نسبت‌به دعاوی اصلاح شناسنامه و تغییر نام که خوانده آن ثبت احوال است صالح خواهد بود.
احکام محکومیت بیش است ۵۰ میلیون تومان در دادگاه تجدیدنظر استان قابل تجدیدنظرخواهی است.

آکادمی داوری اهل قلم

14 Nov, 08:15


آیا می‌توان پس از گذشت چند سال از صدور حکم، تقاضای اعاده دادرسی کرد
طبق ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری، اعاده دادرسی در برخی شرایط خاص امکان‌پذیر است، حتی اگر چند سال از صدور حکم گذشته باشد. این شرایط شامل مواردی مانند کشف دلیل جدید و یا مشخص شدن جعل یا اشتباه در حکم است. ارائه دلایل محکم و قانونی در این مرحله اهمیت بالایی دارد و می‌تواند با همراهی وکیل به نحو مؤثرتری انجام شود.

آکادمی داوری اهل قلم

13 Nov, 04:24


💸نکات مهم کاربردی قانون جدید چک:

✳️ ثبت چک در #سامانه_صیاد:

طبق قانون جدید، تمام چک‌ها باید در سامانه صیاد (سامانه ثبت چک) ثبت شوند. همچنین امکان انجام انواع استعلام‌ها از جمله استعلام‌ وضعیت چک و صادرکننده آن از طریق این سامانه فراهم است. روش‌های دسترسی به سامانه صیاد از طریق سایت ، پیامک و یا برنامه ها و اپلیکیشن های کاربردی تلفن همراه می‌توان به این سامانه دسترسی داشت.
پس از ورود، اطلاعات ثابت چک شامل شناسه صیادی چک، برگ چک را استعلام کرده و با تطبیق مندرجات برگ چک شامل تاریخ سررسید، مبلغ و اطلاعات هویتی ذینفع با اطلاعات درج‌ شده در سامانه صیاد نسبت به تایید یا رد چک براساس انطباق یا عدم انطباق مندرجات اقدام کند.

📌در صورت تایید چک: چک در وضعیت ثبت نهایی تلقی می‌شود و قابلیت نقد شدن در سررسید را خواهد داشت.

📌در صورت رد چک: ذینفع ضمن انتخاب حداقل یکی از دلایل مندرج در سامانه، می‌بایست فیزیک چک را به صادرکننده/انتقال‌دهنده عودت دهد.

پس از ثبت چک، یک کد رهگیری به صادرکننده داده می‌شود که باید به گیرنده چک منتقل شود. این کد امکان پیگیری چک را فراهم می‌آورد.

✳️ وظیفه ثبت چک در سامانه صیاد :

صادرکننده چک، چک را در #سامانه_صیاد ثبت می‌کند. ذینفع چک نیز آن را تایید می‌کند.

آکادمی داوری اهل قلم

13 Nov, 04:23


آیا می‌توان از زن برای فروش طلا بدون اذن شوهر شکایت کرد
در حالتی که زن صرفاً اجازه استفاده از طلا را داشته باشد، یعنی امانت در دست وی بوده و با فروش آن مرتکب خیانت‌درامانت شده است، همسرش می‌تواند علیه وی شکایت کند.
در این حالت دادگاه علاوه بر حکم استرداد قیمت طلا، مجازات‌های دیگری نیز برای زن در نظر خواهد گرفت.
اما در حالتی که طلا به زن هدیه داده شده است، او مالک طلاهای خود است و می‌تواند هر تصرفی اعم از فروش طلاها بکند و اجازه شوهر نیز لازم نیست.

آکادمی داوری اهل قلم

01 Nov, 14:07


آیا من می توانم رفع اختلاف را به داوری مجموعه شما بسپارم؟


در قرارداد خرید و فروش ملک منعقده میان بنده و خریدار، شخص متدین و واردی که مقبول هر دویمان بود را به عنوان داور انتخاب کردیم. متاسفانه الان که به مشکل خورده ایم، شخص یاد شده حاضر به داوری نیست و اظهار می کند که مسئولیت چنین کاری را نمی تواند بپذیرد. آیا من می توانم رفع اختلاف را به داوری مجموعه شما بسپارم؟



اگر شما داوری را به شخص خاصی سپرده باشید و او حاضر به داوری نباشد، ناچار، رسیدگی به موضوع در صلاحیت دادگاه خواهد بود، مگر اینکه هر دو طرف به داوری شخص جدیدی رضایت دهید. بنابراین، خواست شما به تنهایی نمی تواند باعث ارجاع امر به داوری شخص جدید شود.

آکادمی داوری اهل قلم

01 Nov, 14:02


دلایل اقتصادی کارایی داوری در نظام حقوقی ایران

 
زمینه و هدف: داوری یکی از مهم­ترین روش‌های حل­ و­فصل اختلافات است که اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است. در این مقاله تلاش شده است تا دلایل اقتصادی کارائی داوری در نظام حقوقی ایران و چالش‌های فراروی آن بررسی شود.
مواد و روش‌ها: مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی است و در گردآوری مطالب از روش کتاب­خانه‌ای استفاده‌ شده است.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها بر این امر دلالت دارد که کاهش هزینه‌های دادرسی و نقش داوری در حل ­وفصل اختلافات تجاری مهم­ترین دلیل کارائی داوری در نظام حقوقی ایران است. اما کارائی داوری در حقوق ایران با چالش‌هایی مواجه است. ساختار حقوقی نهاد داوری در ایران به دلیل وجود ساختار دوگانه قوانین با ابهامات و خلأهای فراوانی رو به ­رو است و همین امر سبب نارسایی‌ها و چالش‌هایی درباره نهاد داوری شده است و درنتیجه رغبت عمومی برای ارجاع دعاوی به داوری را کاهش داده است. موارد زیر را می­توان از مهم­ترین ضعف‌های قانونی در باب داوری برشمرد: عدم تعیین مشخص ویژگی استقلال و بی­طرفی وی دربارة داور اختصاصی؛ تعارض در صلاحیت قضایی و داوری؛ خلأهای قانونی دربارة قرار کارشناسی صادره از جانب داور؛ ابهام قانونی دربارة صدور دستور موقت و تأمین.
نتیجه‌گیری: در یافته‌ها به خلأها و ضعف‌های قانونی اشاره شد و به­ عنوان نتیجه‌گیری لازم است خلأ و ضعف‌های قانونی برطرف شود و  مهم­تر از همه نگرش عمومی به داوری تغییر و جایگاه داوری ارتقا یابد.

آکادمی داوری اهل قلم

01 Nov, 09:50


رفع تجاوز یا جبران خسارت وارده به املاک مجاور
در دعوای رفع تجاوز و قلع بنای غیر مجاز در املاک مجاور، در صورتی که ثابت شود طرف دعوا یا ایادی قبلی، قصد تجاوز نداشته و در اثر اشتباه در محاسبه ابعاد یا موقعیت ملک یا پیاده کردن نقشه ثبتی یا به هر دلیل دیگری تجاوز صورت گرفته است و میزان ضرر مالک در مقایسه با خسارتی که از خلع ید و قلع بنا و مستحدثات متوجه طرف می شود جزئی باشد و طرف دعوا طبق نظر کارشناس قیمت اراضی را تودیع نماید، دادگاه حکم به پرداخت قیمت اراضی و خسارات را وارد و اصلاح اسناد مالکیت طرفین بنا را میدهد؛
در غیر این صورت حکم به خلع ید و قلع بنا و مستحدثات غیر مجاز داده خواهد شد.

آکادمی داوری اهل قلم

15 Oct, 17:56


شماره نظریه: ۷/۱۴۰۲/۷۵۳
شماره پرونده: ۱۴۰۲-۸۸-۷۵۳ح
تاریخ نظریه: ۱۴۰۲/۱۰/۱۶

استعلام :

همانگونه که مستحضرید به موجب قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات والالحاقات بعدی، صادر‌کننده باید در سامانه چکاوک صدور چک، مشخصات دارنده را ثبت کند . در همین راستا پرسش‌های زیر مطرح است:
الف- در صورت عدم ثبت، آیا چک فاقد وصف تجاری است؟
ب- آیا چک توسط دارنده قابلیت ظهرنویسی دارد؟
ج- با توجه به نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۰۵۹ مورخ ۱۴۰۱/۱/۲۱ آن مرجع، آیا صادر نشدن گواهی عدم پرداخت رابطه تضامن بین صادر کننده و ظهرنویس را منتفی می‌کند؟
د- در صورت منتفی بودن رابطه تضامن، آیا به ضمانت مدنی (نقل ذمه) تبدیل و صادر‌کننده بری‌الذمه می‌شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

الف، ب، ج و د) اولاً، به ‌موجب تبصره یک اصلاحی ۲۹/۱/۱۴۰۰ ماده ۲۱ مکرر قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷/۸/۱۳، ثبت چک در سامانه صیاد، شرط اعتبار و شمول قوانین مربوط به چنین سندی است و در صورت عدم ثبت در این سامانه، چک ماهیت تجاری خود را از دست می‌دهد و دارنده نمی‌تواند از مزایای اسناد تجاری از جمله ظهرنویسی استفاده کند و روابط طرفین تابع عمومات قانون مدنی است.

ثانیاً، چنانچه بانک در اجرای مقررات یادشده به دلیل عدم ثبت چک در سامانه صیاد از پرداخت وجه چک و صدور گواهی عدم پرداخت خودداری و دارنده، وجه چک را با تقدیم دادخواست بدون انضمام گواهی عدم پرداخت مطالبه کند؛ همانگونه که آورده شد، سند مذکور به عنوان سند عادی و غیر تجاری محسوب می‌شود و وجه آن وفق مقررات قانون مدنی قابل مطالبه است.

ثالثاً، با توجه به اینکه در فرض سؤال امکان ظهرنویسی چک به لحاظ عدم ثبت در سامانه وجود ندارد، ظهرنویسی فیزیکی مشمول مقررات قانون تجارت و قانون یادشده نیست و تشخیص نوع رابطه دارنده با صادر‌کننده و همچنین ظهرنویس با لحاظ ماده ۴۰۳ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱، امری موضوعی و مصداقی است که بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است.

آکادمی داوری اهل قلم

06 Oct, 10:46


پلاک تفکیکی چه تفاوتی با پلاک ثبتی دارد؟


در کنار مفهوم پلاک تفکیکی ساختمان، همواره مفاهیم متعدد دیگری نیز در رابطه با ساختمان و اخذ مجوز‌های مربوط به آن، مطرح شده که پروانه ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان، پایان کار و صورت مجلس تفکیکی ساختمان، از مهم‌ترین نمونه‌های این مفاهیم و اصطلاحات می‌باشند.

یکی از مفاهیمی که در رابطه با ساختمان مطرح شده و حتی از سوی برخی از اشخاص، با پلاک تفکیکی ساختمان اشتباه گرفته می‌شود، پلاک ثبتی ساختمان می‌باشد، در حالی که پلاک تفکیکی ساختمان و پلاک ثبتی آن، دو مفهوم جداگانه و متفاوت از یکدیگر، با شرایط دریافت متفاوت و مراحل جداگانه برای اخذ می‌باشند.

به موجب قوانین ثبتی و شهرداری، اراضی واقع در محدوده یک شهر، در مرحله اول، به قطعات بسیار بزرگی تقسیم می‌شود که به این قطعات بسیار بزرگ، بخش گفته می‌شود. در مرحله دوم از مراحل نحوه تعیین پلاک ثبتی، هر یک از این بخش‌ها، به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده که این قطعات، قطعه اصلی یا قطعه مادر نامیده می‌شوند و به هر کدام، یک شماره اختصاص داده می‌شود.

سپس در مرحله بعد، این قطعات اصلی نیز به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده که این قطعات کوچک‌تر، قطعه فرعی نام داشته و هر کدام، یک شماره اختصاصی را دارا هستند. در نهایت، همانطور که ملاحظه می‌شود، هر یک از قطعات کوچک فرعی، دارای یک شماره اختصاصی، با عنوان شماره فرعی و یک شماره قطعه اصلی‌ بوده که در داخل آن قرار دارند. مجموع این دو شماره، پلاک ثبتی یک قطعه فرعی را تشکیل می‌دهد.

حال با توجه به توضیحات فوق، تفاوت پلاک تفکیکی ساختمان با پلاک ثبتی، مشخص و واضح می‌گردد؛ چرا که همانطور که گفته شد، این دو پلاک، اصولا دارای ماهیت و کاربرد متفاوت است.

پس تفاوت این دو نوع پلاک به طور خلاصه، به شرح زیر می‌باشد:


مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین تفاوت پلاک تفکیکی ساختمان با پلاک ثبتی ، این مساله بود که پلاک ثبتی، محل قرارگیری یک ساختمان را در محدوده یک شهر، نشان می‌دهد؛ حال آنکه پلاک تفکیکی، مشخص کننده تعداد و محدوده واحد‌های آپارتمانی داخل در یک ساختمان می‌باشد.

پلاک ثبتی، از دو شماره قطعه اصلی و فرعی، تشکیل شده که در سند رسمی ملک درج می‌شوند؛ در حالی که پلاک تفکیکی، یک شماره واحد بوده که با توجه به تعداد واحد‌های تفکیک شده در یک ساختمان، از عدد ۱ شروع شده تا تعداد واحد‌های آپارتمانی ساختمان ادامه دارد.

از دیگر تفاوت‌های پلاک تفکیکی ساختمان با پلاک ثبتی، این مساله بوده که گرفتن پلاک تفکیکی برای یک ساختمان، نشان دهنده آن است که ساختمان مزبور حتما به دو یا چند قطعه تقسیم شده است؛ در حالی که دریافت پلاک ثبتی، ممکن است برای یک ساختمان یک قطعه‌ای، بدون آنکه تقسیم شده باشد نیز انجام گیرد.



@davariacademy 🌱⚖️

آکادمی داوری اهل قلم

28 Sep, 18:09


🌐 درخواست رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه البرز مبنی رسیدگی به تخلف یک کارآموز به دلیل پارک دوبله خودرو مقابل مرکز
با سلام
🔹رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان البرز طی نامه‌ای از دادستان انتظامی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه خواسته است تا به تخلف یک کارآموز وکالت به دلیل پارک دوبله خودرو مقابل مرکز وکلا البرز رسیدگی شود. وی این اقدام کارآموز را نقض قسم و رفتار خلاف شأن دانسته است. وکلا پرس