✴ آکادمی داوری اهل قلم✴ @ahleghalam95 Channel on Telegram

آکادمی داوری اهل قلم

@ahleghalam95


#داورمنتخب قوه قضائیه 🤝
#آموزش_داوری
#داوری _حقوقی
#حقوق_خانواده
#حقوق_تجارت
#ارائه_کلیه_خدمات_فاخر_ثبتی_حقوقی
#ثبت_تغییرات_شرکتها_تعاونیها_موسسات_برند



👨‍🎓

📲09010900571
اینستاگرام
@ahleghalam_lawyer
@davariacademy
@vakiltown
لینک
@Ahleghalam2017

آکادمی داوری اهل قلم (Persian)

آیا به یاد داوری اهل قلم هستید؟ اگر شما یکی از علاقمندان به داوری حقوقی، حقوق خانواده یا حقوق تجارت هستید، آکادمی داوری اهل قلم مناسب شماست! این کانال #داورمنتخب قوه قضائیه است که به آموزش داوری حقوقی می‌پردازد. علاوه بر این، آموزش‌هایی در زمینه ثبت تغییرات شرکت‌ها، تعاونی‌ها، موسسات و برندها نیز ارائه می‌شود. این کانال تمامی خدمات فاخر ثبتی حقوقی را به شما ارائه می‌دهد.

اگر تمایل دارید داوری را به عنوان یک حرفه جدید یاد بگیرید یا دانش خود را در این زمینه تکمیل کنید، اینجا بهترین مکان برای شماست. با تماس با شماره 09010900571 یا دنبال کردن ما در اینستاگرام با نام‌های @ahleghalam_lawyer، @davariacademy و @vakiltown، می‌توانید از آخرین آموزش‌ها و اخبار مرتبط بهره‌مند شوید. برای دسترسی به لینک‌های مفید دیگر نیز می‌توانید به آیدی @Ahleghalam2017 مراجعه کنید. با ما همراه شوید و داوری را بهتر بیاموزید!

آکادمی داوری اهل قلم

10 Feb, 19:17


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

چکیده:
کارشناس پس از اعلام نظر خود قانونا حق عدول از آن را ندارد

🔹شماره نظریه : 7/97/92
🔹شماره پرونده : 96-100-2460
🔹تاریخ نظریه : 1397/02/27

استعلام :

به موجب پرونده کلاسه 930641 این پرسش مطرح است که ایا پس از ارجاع امر به هیات کارشناسان و ارائه نظر از سوی آنان و بدون صدور قرار مجدد مبنی بر قرار تکمیل نظریه کارشناسی و یا اخذ توضیح ارائه نظر مجدد رأسا در تناقص با نظریه پیشین آن هم از تعدادی از آنان اکثریت قابل پذیرش می باشدیا خیر؟ در هر حال اقدام بعدی محاکم چه خواهد بود؟

پاسخ:

کارشناس پس از اعلام نظر خود قانونا حق عدول از آن را ندارد ولی در هر حال چنانچه نظر کارشناس با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت نداشته باشد، دادگاه به آن ترتیب اثر نخواهد داد.

آکادمی داوری اهل قلم

10 Feb, 09:02


چند نکته مهم در مورد وکالت بلاعزل :

🔺نکته اول
وکالت بلاعزل اگرچه وکالت ساده نیست و جزء وکالت غیر قابل فسخ و پایدار به شمار می رود؛ ولی از لحاظ ماهیتی، عقدی جایز است و همانند وکالت ساده با فوت یا جنون طرفین منفسخ و ازبین می رود و دیگر ارزش عملی ندارد و باطل می شود و اگر این وکالت چندین بار هم تفویض شده باشد باز هم با این اسباب ازبین می رود.ولی اگر وکیل مالی را از موکل به موجب عقد بیع خریده باشد و از موکل(فروشنده) وکالت بلاعزل فروش گرفته باشد؛در این حال مثلا اگر موکل بمیرد هر چند وکالت بلاعزل باطل و ازبین می رود؛ولی به منزله اسقاط حق وکیل (یعنی خریدار) نیست و مالکیت آن پابرجا است؛ چرا که قبلا طبق عقد بیع مالک مال بوده است.و در این حال وراث موکل باید آن مال را به صورت رسمی به وکیل انتقال دهند. بنابراین لازم است که مردم بعد از گرفتن وکالت بلاعزل فروش در مورد املاک یا خودرو، در عرصه وقت اقدام به انتقال قطعی و رسمی در دفاتر اسناد رسمی بدون حضور موکل(فروشنده) اقدام کنند؛ چرا که با فوت مثلا موکل(فروشنده) دیگر آن وکالت ارزشی ندارد و باید وراث متوفی جهت انتقال و امضاء سند رسمی اقدام کنند که این فرآیند وقت گیر و دارای مشکلات عدیده ای می باشد.

🔹نکته دوم
وکالت بلاعزل صرفا به منزله نمایندگی از طرف موکل به وکیل در انجام مورد وکالت دارد؛ و به منزله انتقال مورد وکالت نیست و هیچ کس نمی تواند با وکالت بلاعزل ادعای مالکیت کند مگر اینکه طبق عقودی مثل بیع یا صلح یا هبه به آن منتقل شده باشد. لذا افراد در خرید و فروش اموال خود باید حتما در قالب عقد بیع معامله انجام دهند و مالکیت خود را ایجاد نمایند؛ چرا که اگر کسی به صورت وکالتی معامله نماید بدون اینکه عقد بیع تنظیم کرده باشند؛و آنگاه مثلا موکل بمیرد در این صورت همان طور که گفته شد وکالت از بین می رود و ظاهرا دیگر وکیل با این وکالت نمی تواند اثبات مالکیت کند و اثبات مالکیت آن مشکل می شود مگر اینکه وکیل با دلایل و مستنداتی مالکیت خود را اثبات نماید.

🔺نکته سوم
در مورد وکالت بلاعزل یک سوال به ذهن می آید و آن اینکه آیا موکل در وکالت بلاعزل می تواند خودش مورد وکالت را انجام دهد؛یعنی اگر مورد وکالت فروش یک باب خانه باشد؛ موکل با اینکه حق عزل وکیل را از خود سلب کرده، می تواند خود اقدام به فروش نماید یا نه؟در جواب باید گفت که وکالت بلاعزل با انجام مورد وکالت دو مقوله مجزا و جداگانه است و انجام مورد وکالت در وکالت بلاعزل توسط خود موکل منع قانونی ندارد و موکل می تواند همان کاری را که به دیگری وکالت داده خودش آن را انجام دهد و در این صورت عقد وکالت منفسخ می شود.اما باید توجه داشت اگر موکل ضمن عقد خارج لازم انجام مورد وکالت را از خود سلب و ساقط کرده باشد در این صورت موکل هم حق عزل وکیل را ساقط نموده و هم حق انجام مورد وکالت را نخواهد داشت.

همچنین اگر موکل مال منقول یا غیرمنقول خود را به وکیل در قالب عقد بیع فروخته باشد و آنگاه موکل به وکیل وکالت بلاعزل فروش داده باشد؛ در این صورت هم موکل حق انجام مورد وکالت را ندارد زیرا مالکیت از ید موکل خارج گردیده و انجام مورد وکالت توسط موکل به عنوان جرم و فروش مال غیر محسوب می شود.لذا شهروندان عزیز لازم است نسبت به اموال خود(اعم از ملک یا اتومبیل) یا اقدام به انتقال سند رسمی نمایند یا اگر به خاطر موانع و مشکلاتی نمی توانند انتقال رسمی دهند حتما قبل از تنظیم وکالت بلاعزل فروش، مبایع نامه (بیع عادی) تنظیم کنند و در فرصت مناسب توسط وکالت فروش بلاعزل بدون حضور موکل انتقال رسمی دهند.

همچنین به سران دفاتر اسناد رسمی هم پیشنهاد می شود که در تنظیم وکالت بلاعزل فروش ملک یا اتومبیل که قبلا توسط موکل فروخته شده، شرط «موکل ضمن عقد خارج لازم، انجام مورد وکالت را از خود سلب و ساقط نمود» را قید نمایند.

🔹نکته چهارم

با اینکه وکالت بلاعزل در بیشتر موارد اهداف طرفین قرارداد را تامین می کند و دارای پاره ای محاسن می باشد؛ ولی در برخی موارد دارای پیامدها و مشکلات اساسی می باشد و با امضاء یک وکالت نامه رسمی بلاعزل ناخواسته افراد تمام دارایی و اموال خود را ازدست می دهند و این به خاطر عدم علم کافی و اطلاع لازم از وکالت بلاعزل می باشد؛بنابراین به شهروندان محترم توصیه می شود در دادن وکالت بلاعزل به فرد یا افراد دقت لازم را داشته باشند که در آینده دچار مشکل نشوند.چرا که بعضی از افراد از طریق همین وکالت اقدام به کلاهبرداری می نمایند.

لذا اولا وکالت بلاعزل در امور جزئی داده شود نه کلی ثانیا در وکالت بلاعزل مورد وکالت توسط طرفین با دقت مطالعه و ملاحظه گردد و همان موردی باشد که طرفین، مد نظر دارند؛تقریر شده باشد.ثالثا این نوع وکالت در موارد خاص مثلا در مورد مالی که به وکیل منتقل شده باشد؛اصولا داده شود.

آکادمی داوری اهل قلم

07 Feb, 19:02


اشد مجازات و مجازات اشد رو میدونی چیه؟
اشد مجازات با مجازات اشد تفاوت داره خُب این به ذهنت بسپار
اشد مجازات زمانیه که فرد بین حداقل و حداکثر مقام قضایی حداکثر رو در نظر میگیره
مثلا اگر جرمی از متهمی بیاد زیر دست ما که مقام قضایی هستیم و مجازاتش ۴ تا ۸ است ما ۸ سال براش انتخاب میکنیم
حالا مجازات اشد چیه
یعنی از بین چند تا جرم اونی که حداقل و حداکثرش بیشتره رو انتخاب میکنیم برای متهممون
مثلا جرم داریم ۱تا۲سال ،۲تا۴سال ۵ تا۱۰سال
مثلا براش ۵ تا ۱۰ سال رو انتخاب میکنیم و ایننننننجا از بین ۵ تا ۱۰سال هر کدومو رو بخوایم در حکمش می نویسیم شاید ۵ سال بنویسیم شاید ۷ سال شایدم تشخیص بدیم باید ۱۰ سال را بنویسیم که این میشه مجازات اشد.

آکادمی داوری اهل قلم

28 Jan, 20:22


نکات مهم عقد حواله را بامن به این شکل یادبگیر

🔸در عقد حواله یک ایجاب و دو قبول وجود دارد.

🔹شرط تحقق حواله مدیون بودن محیل به محتال است.

🔸وجود اهلیت در هر سه طرف عقد حواله لازم است.

🔹می توان ابقای تعهد محیل را شرط نمود.

🔸حواله اصولا سبب انتقال دین است مگر اینکه محال علیه |حقوق آنلاین و جزوات طلایی|نیز مدیون باشد که انتقال طلب هم رخ می دهد.

🔹اگر حواله موجب انتقال دین و طلب باشد، نیازمند داشتن علم تفضیلی خواهیم بود.

🔸تاجر در صورتی می تواند محال علیه واقع شود که مدیون نباشد.

@ahleghalam_lawyer

آکادمی داوری اهل قلم

24 Jan, 15:31


درود بر شما. 🌸🙏🙏🌸🌸🌸 https://www.instagram.com/davariacademy?utm_source=qr&igsh=b3JrZnB6cWcwMTM4

آکادمی داوری اهل قلم

20 Jan, 12:15


🎧تدریس ڪامل آیین دادرسی ڪیفری
👤دڪتر بهزاد ستاری
📀فایل ۱۱ تا ۲۰☝🏽☝🏽
🔜ادامه به زودی ...

آکادمی داوری اهل قلم

14 Jan, 08:12


سلام و درود به شما مهربانان 🙏🙏⚘️⚘️⚘️وجه اللهُ،عین الله،لسان الله💐
یداللهُ،رِجلُ الله،اُذُنُ الله🌹
عَضُدُاللهُ،روح الله،قلبُ الله🌺
سرُّاللهُ،نورالله،جَنْبُ الله 🌼
میلاد ؛یعسوب الدین، امام المسلمین، قاتل الناکثین و القاسطین و المارقین، قائد غر المحجلین، مرتضی، رئیس الموحدین، نفس الرسول، امن الرسول، سیف الله، امی قاتل الفَجَره، صاحب اللواء، مظهر العجائب، والد السبطین، کلام الله الناطق، المحامی عن حرم المسلمین، وارث علم النبیین، وجه الله الزاهره، کشاف الکب، صدیق الاکبر، فاروق الاعظم، باب المدینه العلم، خازن علم الله، میزان القسط، عروة الوثقی، مطهر، شاهد، نفس الله، حیاة العارفین، حبل الله المتین، صلوة المومنین، ولی المتقین، لسان الله، سید الوصیین، عون المومنین، بحر العلوم بر شما بزرگ مرد مبارک باد.
💐🌹🌼🌺🌸🥀🌷🌾
ارادتمند:خصم افکن

آکادمی داوری اهل قلم

08 Jan, 19:44


به چه کسانی پروانه وکالت داده نمی‌شود؟

بر اساس ماده ۱۰ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، به اشخاص زیر اجازه وکالت داده نمی‌شود:

1_اتباع خارجه

2_قضات و مستخدمین دولتی و بلدی و مملکتی و بنگاه‌هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت است در حین اشتغال به‌خدمت به‌استثنای استادان دانشکده حقوق که اشتغال به تدریس در یکی از شعب حقوقی دارند در صورت اجازه شورای دانشگاه

3_محجورین و همچنین کسانی که سن آنها کمتر از۲۵سال باشد

4_محکومین به انفصال ابد از خدمات دولتی

5_اشخاص مشهور به فساد اخلاق و تجاهر به استعمال مسکر و افیون و اعمال منافی عفت

6_محکومین به جنایت مطلقاً و محکومین به جنحه‌هایی که منافی با امانت و عفت و شئون وکالت است به تشخیص هیأت مدیره کانون و یا آنکه به موجب قانون مستلزم محرومیت از بعضی حقوق اجتماعی‌ست

7_کسانی که به اتهام جنایت یا جنحه‌های مذکور در ماده فوق تحت محاکمه هستند

8_اشخاصی که طبق حکم محکمه از وکالت محروم شده‌اند.

آکادمی داوری اهل قلم

08 Jan, 17:41


🎧تدریس ڪامل آیین دادرسی ڪیفری
👤دڪتر بهزاد ستاری
📀فایل ۱۱ تا ۲۰☝🏽☝🏽
🔜ادامه به زودی ...

آکادمی داوری اهل قلم

06 Jan, 07:53


آیا امکان تخفیف در مجازات مرتکب کلاهبرداری وجود دارد
بر اساس تبصره 1 ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، در صورت وجود جهات تخفیف، دادگاه می‌تواند مجازات حبس مرتکب کلاهبرداری را تا حداقل مجازات مقرر تقلیل دهد. با این حال، دادگاه حق ندارد اجرای کیفر را معلق کند. در چنین مواردی، حضور وکیل می‌تواند به ارائه دفاعیات مؤثر برای تخفیف مجازات کمک کند.

آکادمی داوری اهل قلم

29 Nov, 12:02


یکی از قاضی ها از یک پرونده طلاق بین دو زوج می گوید و زوجه درخواست کننده طلاق بوده است.
قاضی می گوید:

جلسه اول پرونده را برای مدتی طولانی به تعویق انداخت تا جایی برای آشتی باقی بماند.
قاضی می گوید پس مخالفان در جلسه بعد ملاقات کردند، بنابراین از آنها پرسیدم که آیا از طلاق منصرف شده اند و هر دو طرف تأیید کردند که طلاق لازم است.
او گفت که جلسه به تعویق افتاد و آنها به شدت ناراحت بودند و می خواستند به زندگی زناشویی خود پایان دهند.

قاضی می گوید علیرغم شکایت آنها چندین بار به تعویق افتاد.

بعد جلسه ای گذاشتم و از مرد خواستم روی صندلی و میز بنشیند و ده حسنه برای همسرش لیست کند...فقط کار خیر...؟

من به آنها گفتم آنچه شما می نویسید را نمی خوانم.
فقط شما آن را خواهید خواند، پس بدون خجالت بنویس.
پس از پایان نوشتن شوهر، از زن خواستم راز او را بخواند.

زن شروع به خواندن کرد و به چهره شوهرش نگاه کرد و لبخندی روی صورتش ظاهر شد و لبخند شروع به افزایش کرد.
او از نظر شوهرش بی خانمان می شود.
گاهی نگاه جسورانه ای به او می کند و گاهی خجالتی به نظر می رسد و نگاهش را به پاهای او می اندازد.

شوهر همیشه نگاه می کند و می خندد...

سپس نوبت به زن رسید، پس ده حسنه را یادداشت کرد و پس از اتمام، شوهر شروع کرد به خواندن و لبخند زدن و با دقت به همسرش نگاه می کرد و زن گاهی به چشمان او و گاهی به زمین نگاه می کرد.

قاضی می گوید: جز من و دیگران کسی در سالن نبود و برای همین دو دقیقه بیرون رفتم.
وقتی برگشتم زمزمه ای شنیدم که عشقی را که اتفاق افتاده سرزنش می کرد.

از آنها خواستم که با من صحبت نکنند و با هم بیرون برویم (ترجیح می‌دهم او را برای صرف ناهار در رستوران دعوت کنم) و فردا شما برگردید و من حکمی را که می‌خواهید بیان می‌کنم.
پس قبول کردند......
آنها رفتند و روز بعد، دست در دست و چهره های خندان برگشتند.
پس به آنها گفتم: آیا طلاق را ثابت کرده ام؟
گفتند: نه.
ما دیروز دوباره دور هم جمع شدیم و تمام مشکلات بین ما با عشقی که دوباره به دست آوردیم به پایان رسید...

قاضی می گوید: تا حالا نه من و نه تو نمی دانیم چه نوشته اند....

اما می‌دانم که ما چقدر به چنین قاضی و این شخصیت‌هایی نیاز داریم که به مقام‌های خود به عنوان مناصب برتر از مردم نگاه نمی‌کنند.

آکادمی داوری اهل قلم

28 Nov, 10:23


ایراد عدم اهلیت خواهان 👇

اگر خواهان 
1 -صغیر
2 -سفیه،
3 -مجنون
4 -ورشکسته در امور مالی(حجر سوء ظنی)داشته باشد قرار رد دعوی صادر میگردد.


🔸 اهلیت خواهان برای طرح دعوی اهلیت لازم برای اصل موضوع دعوی است یعنی اگر

🔹1 -دعوی غیر مالی باشد خواهان باید دارای بلوغ و عقل باشد 
🔻2 -دعوی مالی باشد خواهان باید دارای بلوغ و عقل و رشد باشد و ورشکسته نباشد.

▪️ در خصوص محجورین دعوی باید توسط:
🔻ولی/ قیم/ مدیر تصفیه طرح شود. 

🔹 ایراد فوق ناظر به عدم اهلیت در زمان طرح دعوی است نه عدم اهلیت حادث شده در زمان رسیدگی به دعوی چرا که در این حالت طبق ماده 105 قانون آ.د.م اگر عدم اهلیت در جریان رسیدگی حادث شود دعوی تا تعیین نماینده با صدور قرار توقیف دادرسی متوقف میشود. 

🔻 ایراد عدم اهلیت خوانده وارد نیست و دعوی باید علیه شخص محجور طرح شود در این حالت ولی یا قیم او برای دفاع دعوت میشوند و محجو میتواند تا زمان دعوت ولی یا قیم از دفاع خودداری کند.

🔹 اگر محجور دفاعی انجام دهد این دفاع تا جایی که به سود محجور باشد پذیرفته میشود و دفاعیاتی که به ضرر وی باشد رد می شوند.

یادگرفتی لایک کن

آکادمی داوری اهل قلم

27 Nov, 15:57


پرداخت حق‌الثبت برای مهریه الزامی می‌شود/ مهریه بالای ۲۰۰ سکه شامل ۱۵ درصد حق‌الثبت می‌شود

نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس:
🔹در طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی اهرم بازدارنده‌ای را پیش بینی کردیم که از مسابقه افزایش تعداد سکه مهریه در بین مردم جلوگیری کنیم؛ در همین راستا یکی از تدابیر صورت گرفته، افزودن حق الثبت مهریه به قانون و الزام زوجین برای پرداخت آن در زمان عقد است که خود این حق الثبت هر چقدر مهریه بالاتر باشد، سنگین‌تر خواهد بود.
🔹طبق این طرح تا سقف ۱۴ سکه، حق ثبت به مهریه تعلق نمی‌گیرد.
🔹میزان هزینه، برای مهریه‌ های بین ۱۴ تا ۱۰۰ سکه، چهار دهم درصد قیمت سکه‌‌ها، است.
🔹میزان هزینه، برای مهریه‌‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، ۲ درصد است.
🔹از مهریه‌‌های ۲۰۰ سکه به بالا ، ۱۵درصد، به عنوان حق ثبت، اخذ می‌ شود.

آکادمی داوری اهل قلم

15 Nov, 08:37


به بهانه افتتاح دادگاه‌های صلح در کشور

دادگاه صلح براساس قانون شورای حل اختلاف مصوب شهریور ماه ۱۴۰۲

دادگاه صلح یک نهاد جدید قضایی است که بموجب قانون شورای حل اختلاف مصوب شهریور ماه ۱۴۰۲ پیش‌بینی‌شده است و از حیث ماهیت متفاوت از سایر دادگاه‌ها و محاکم است.
دادگاه صلح جایگزین رسیدگی در شورای حل اختلاف شده‌است و شورای حل اختلاف دیگر حق رسیدگی ماهوی به هیچ دعوایی را ندارد و شورای حل اختلاف فقط محلی است برای صلح و سازش درصورتی‌که در گذشته شورای حل اختلاف در کنار دادگاه عمومی صلاحیت رسیدگی به بعضی از دعاوی مثلاً دعاوی مالی منقول تا ۲۰ میلیون تومان یا دعاوی کیفری تعزیری درجه ۸ آن‌هم مجازات جزای نقدی را داشت.
طبق قانون جدید دادگاه صلح تمامی صلاحیت های شورای حل اختلاف براساس قانون سابق به‌علاوه صلاحیت‌های جدیدی که قانون‌گذار برای آن پیش‌بینی کرده‌است را دارا می‌باشد.
براساس این قانون دادگاه ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد چنانچه رسیدگی در شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش نشد یا در شورا امکان اخذ تصمیم مقتضی نبود و یا یکی از طرفین دعوا با ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف مخالفت کرد دادگاه صلح رأساً به دعوای مطروحه رسیدگی خواهد کرد.

صلاحیت دادگاه‌های صلح
۱__ دعاوی مالی تا نصاب ۱۰۰ میلیون تومان در صلاحیت دادگاه صلح میباشد.مثلاً برای مطالبه طلب به مبلغ ۸۰ میلیون تومان باید به دادگاه صلح مراجعه کرد.
۲__در دعاوی راجع‌به جهیزیه و مهریه و نفقه به شرطی که مستقلاً مطرح شود و خواسته زیر یکصد میلیون تومان باشد
۳__ دعاوی تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی یا ممانعت از حق موضوع مواد ۱۵۶ تا ۱۷۸ قانون آیین دادرسی مدنی که سابقاً به‌صورت کلی در دادگاه‌های عمومی مطرح می‌شدند ولی اکنون در دادگاه صلح مطرح می‌شود.
۴__حصر وراثت تحریر ترکه, مهروموم ترکه و رفع آن, در دادگاه صلح مطرح می‌شود ولی تقسیم ترکه کماکان در صلاحیت دادگاه عمومی می‌باشد.
۵__ تأمین دلیل که سابقاً در شورای حل اختلاف مطرح می‌شده اکنون در صلاحیت دادگاه صلح می‌باشد.
۶__ دعاوی مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعدیل اجاره‌بها که صلاحیت رسیدگی به آن دادگاه صلح می‌باشد .
۷__ اعسار از پرداخت محکوم‌به درصورتی‌که دادگاه صلح نسبت‌به اصل دعوا رسیدگی کرده باشد در صلاحیت دادگاه صلح می‌باشد.
۸__ تقاضای سازش موضوع ماده ۱۸۶ قانون آیین دادرسی مدنی در صلاحیت دادگاه صلح می‌باشد, بدینصورت که طرف دعوا حق دارند که طرف مقابل خود را برای سازش دعوت کند که در این مورد پرونده در دادگاه صلح رسیدگی می‌شود.
۹__ رسیدگی به دعاوی اصلاح شناسنامه ، استرداد شناسنامه ، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی ، الزام به اخذ پایان کار ، اثبات رشد ،الزام به صدور شناسنامه ، تصحیح و تغییر نام ، با دادگاه صلح می‌باشد.
در دو مورد در جرایم کیفری منبعد دادگاه صلح به این‌گونه جرایم رسیدگی می‌کند.
الف)تمام جرایم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه ۷ و ۸ در دادگاه صلح رسیدگی می‌شود ضمن اینکه دیگر نیازی به صدور کیفرخواست و طرح در دادسرا ندارد و مستقیماً در دادگاه صلح به آن رسیدگی می‌شود .
ب) جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرایم غیرعمدی ناشی از کار یا تصادف رانندگی به موجب این قانون در صلاحیت دادگاه صلح قرارگرفته است ، بطوری که دادگاه صلح حق صدور حکم محکومیت به پرداخت دیه کامل مجنی علیه را خواهد داشت.

دادگاه صلح می‌تواند در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی نماید.
رسیدگی به دعاوی غیرمالی در صلاحیت دادگاه صلح نیست مگر همان‌گونه که گفته شد دعاوی تصرف عدوانی ومزاحمت و ممانعت از حق و تخلیه عین مستأجره و حصر وراثت ، تحریر ترکه، مهروموم و رفع آن و تأمین دلیل.
دادگاه‌های صلح راجع‌به دعاوی دولتی و مؤسسات عمومی غیردولتی مثل شهرداری صالح به رسیدگی نیست البته استثنائاً نسبت‌به دعاوی اصلاح شناسنامه و تغییر نام که خوانده آن ثبت احوال است صالح خواهد بود.
احکام محکومیت بیش است ۵۰ میلیون تومان در دادگاه تجدیدنظر استان قابل تجدیدنظرخواهی است.

آکادمی داوری اهل قلم

14 Nov, 08:15


آیا می‌توان پس از گذشت چند سال از صدور حکم، تقاضای اعاده دادرسی کرد
طبق ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری، اعاده دادرسی در برخی شرایط خاص امکان‌پذیر است، حتی اگر چند سال از صدور حکم گذشته باشد. این شرایط شامل مواردی مانند کشف دلیل جدید و یا مشخص شدن جعل یا اشتباه در حکم است. ارائه دلایل محکم و قانونی در این مرحله اهمیت بالایی دارد و می‌تواند با همراهی وکیل به نحو مؤثرتری انجام شود.

آکادمی داوری اهل قلم

13 Nov, 04:24


💸نکات مهم کاربردی قانون جدید چک:

✳️ ثبت چک در #سامانه_صیاد:

طبق قانون جدید، تمام چک‌ها باید در سامانه صیاد (سامانه ثبت چک) ثبت شوند. همچنین امکان انجام انواع استعلام‌ها از جمله استعلام‌ وضعیت چک و صادرکننده آن از طریق این سامانه فراهم است. روش‌های دسترسی به سامانه صیاد از طریق سایت ، پیامک و یا برنامه ها و اپلیکیشن های کاربردی تلفن همراه می‌توان به این سامانه دسترسی داشت.
پس از ورود، اطلاعات ثابت چک شامل شناسه صیادی چک، برگ چک را استعلام کرده و با تطبیق مندرجات برگ چک شامل تاریخ سررسید، مبلغ و اطلاعات هویتی ذینفع با اطلاعات درج‌ شده در سامانه صیاد نسبت به تایید یا رد چک براساس انطباق یا عدم انطباق مندرجات اقدام کند.

📌در صورت تایید چک: چک در وضعیت ثبت نهایی تلقی می‌شود و قابلیت نقد شدن در سررسید را خواهد داشت.

📌در صورت رد چک: ذینفع ضمن انتخاب حداقل یکی از دلایل مندرج در سامانه، می‌بایست فیزیک چک را به صادرکننده/انتقال‌دهنده عودت دهد.

پس از ثبت چک، یک کد رهگیری به صادرکننده داده می‌شود که باید به گیرنده چک منتقل شود. این کد امکان پیگیری چک را فراهم می‌آورد.

✳️ وظیفه ثبت چک در سامانه صیاد :

صادرکننده چک، چک را در #سامانه_صیاد ثبت می‌کند. ذینفع چک نیز آن را تایید می‌کند.

آکادمی داوری اهل قلم

13 Nov, 04:23


آیا می‌توان از زن برای فروش طلا بدون اذن شوهر شکایت کرد
در حالتی که زن صرفاً اجازه استفاده از طلا را داشته باشد، یعنی امانت در دست وی بوده و با فروش آن مرتکب خیانت‌درامانت شده است، همسرش می‌تواند علیه وی شکایت کند.
در این حالت دادگاه علاوه بر حکم استرداد قیمت طلا، مجازات‌های دیگری نیز برای زن در نظر خواهد گرفت.
اما در حالتی که طلا به زن هدیه داده شده است، او مالک طلاهای خود است و می‌تواند هر تصرفی اعم از فروش طلاها بکند و اجازه شوهر نیز لازم نیست.

آکادمی داوری اهل قلم

01 Nov, 14:07


آیا من می توانم رفع اختلاف را به داوری مجموعه شما بسپارم؟


در قرارداد خرید و فروش ملک منعقده میان بنده و خریدار، شخص متدین و واردی که مقبول هر دویمان بود را به عنوان داور انتخاب کردیم. متاسفانه الان که به مشکل خورده ایم، شخص یاد شده حاضر به داوری نیست و اظهار می کند که مسئولیت چنین کاری را نمی تواند بپذیرد. آیا من می توانم رفع اختلاف را به داوری مجموعه شما بسپارم؟



اگر شما داوری را به شخص خاصی سپرده باشید و او حاضر به داوری نباشد، ناچار، رسیدگی به موضوع در صلاحیت دادگاه خواهد بود، مگر اینکه هر دو طرف به داوری شخص جدیدی رضایت دهید. بنابراین، خواست شما به تنهایی نمی تواند باعث ارجاع امر به داوری شخص جدید شود.

آکادمی داوری اهل قلم

01 Nov, 14:02


دلایل اقتصادی کارایی داوری در نظام حقوقی ایران

 
زمینه و هدف: داوری یکی از مهم­ترین روش‌های حل­ و­فصل اختلافات است که اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده است. در این مقاله تلاش شده است تا دلایل اقتصادی کارائی داوری در نظام حقوقی ایران و چالش‌های فراروی آن بررسی شود.
مواد و روش‌ها: مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی است و در گردآوری مطالب از روش کتاب­خانه‌ای استفاده‌ شده است.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها بر این امر دلالت دارد که کاهش هزینه‌های دادرسی و نقش داوری در حل ­وفصل اختلافات تجاری مهم­ترین دلیل کارائی داوری در نظام حقوقی ایران است. اما کارائی داوری در حقوق ایران با چالش‌هایی مواجه است. ساختار حقوقی نهاد داوری در ایران به دلیل وجود ساختار دوگانه قوانین با ابهامات و خلأهای فراوانی رو به ­رو است و همین امر سبب نارسایی‌ها و چالش‌هایی درباره نهاد داوری شده است و درنتیجه رغبت عمومی برای ارجاع دعاوی به داوری را کاهش داده است. موارد زیر را می­توان از مهم­ترین ضعف‌های قانونی در باب داوری برشمرد: عدم تعیین مشخص ویژگی استقلال و بی­طرفی وی دربارة داور اختصاصی؛ تعارض در صلاحیت قضایی و داوری؛ خلأهای قانونی دربارة قرار کارشناسی صادره از جانب داور؛ ابهام قانونی دربارة صدور دستور موقت و تأمین.
نتیجه‌گیری: در یافته‌ها به خلأها و ضعف‌های قانونی اشاره شد و به­ عنوان نتیجه‌گیری لازم است خلأ و ضعف‌های قانونی برطرف شود و  مهم­تر از همه نگرش عمومی به داوری تغییر و جایگاه داوری ارتقا یابد.

آکادمی داوری اهل قلم

01 Nov, 09:50


رفع تجاوز یا جبران خسارت وارده به املاک مجاور
در دعوای رفع تجاوز و قلع بنای غیر مجاز در املاک مجاور، در صورتی که ثابت شود طرف دعوا یا ایادی قبلی، قصد تجاوز نداشته و در اثر اشتباه در محاسبه ابعاد یا موقعیت ملک یا پیاده کردن نقشه ثبتی یا به هر دلیل دیگری تجاوز صورت گرفته است و میزان ضرر مالک در مقایسه با خسارتی که از خلع ید و قلع بنا و مستحدثات متوجه طرف می شود جزئی باشد و طرف دعوا طبق نظر کارشناس قیمت اراضی را تودیع نماید، دادگاه حکم به پرداخت قیمت اراضی و خسارات را وارد و اصلاح اسناد مالکیت طرفین بنا را میدهد؛
در غیر این صورت حکم به خلع ید و قلع بنا و مستحدثات غیر مجاز داده خواهد شد.

آکادمی داوری اهل قلم

15 Oct, 17:56


شماره نظریه: ۷/۱۴۰۲/۷۵۳
شماره پرونده: ۱۴۰۲-۸۸-۷۵۳ح
تاریخ نظریه: ۱۴۰۲/۱۰/۱۶

استعلام :

همانگونه که مستحضرید به موجب قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات والالحاقات بعدی، صادر‌کننده باید در سامانه چکاوک صدور چک، مشخصات دارنده را ثبت کند . در همین راستا پرسش‌های زیر مطرح است:
الف- در صورت عدم ثبت، آیا چک فاقد وصف تجاری است؟
ب- آیا چک توسط دارنده قابلیت ظهرنویسی دارد؟
ج- با توجه به نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۱۰۵۹ مورخ ۱۴۰۱/۱/۲۱ آن مرجع، آیا صادر نشدن گواهی عدم پرداخت رابطه تضامن بین صادر کننده و ظهرنویس را منتفی می‌کند؟
د- در صورت منتفی بودن رابطه تضامن، آیا به ضمانت مدنی (نقل ذمه) تبدیل و صادر‌کننده بری‌الذمه می‌شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

الف، ب، ج و د) اولاً، به ‌موجب تبصره یک اصلاحی ۲۹/۱/۱۴۰۰ ماده ۲۱ مکرر قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷/۸/۱۳، ثبت چک در سامانه صیاد، شرط اعتبار و شمول قوانین مربوط به چنین سندی است و در صورت عدم ثبت در این سامانه، چک ماهیت تجاری خود را از دست می‌دهد و دارنده نمی‌تواند از مزایای اسناد تجاری از جمله ظهرنویسی استفاده کند و روابط طرفین تابع عمومات قانون مدنی است.

ثانیاً، چنانچه بانک در اجرای مقررات یادشده به دلیل عدم ثبت چک در سامانه صیاد از پرداخت وجه چک و صدور گواهی عدم پرداخت خودداری و دارنده، وجه چک را با تقدیم دادخواست بدون انضمام گواهی عدم پرداخت مطالبه کند؛ همانگونه که آورده شد، سند مذکور به عنوان سند عادی و غیر تجاری محسوب می‌شود و وجه آن وفق مقررات قانون مدنی قابل مطالبه است.

ثالثاً، با توجه به اینکه در فرض سؤال امکان ظهرنویسی چک به لحاظ عدم ثبت در سامانه وجود ندارد، ظهرنویسی فیزیکی مشمول مقررات قانون تجارت و قانون یادشده نیست و تشخیص نوع رابطه دارنده با صادر‌کننده و همچنین ظهرنویس با لحاظ ماده ۴۰۳ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱، امری موضوعی و مصداقی است که بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است.

آکادمی داوری اهل قلم

06 Oct, 10:46


پلاک تفکیکی چه تفاوتی با پلاک ثبتی دارد؟


در کنار مفهوم پلاک تفکیکی ساختمان، همواره مفاهیم متعدد دیگری نیز در رابطه با ساختمان و اخذ مجوز‌های مربوط به آن، مطرح شده که پروانه ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان، پایان کار و صورت مجلس تفکیکی ساختمان، از مهم‌ترین نمونه‌های این مفاهیم و اصطلاحات می‌باشند.

یکی از مفاهیمی که در رابطه با ساختمان مطرح شده و حتی از سوی برخی از اشخاص، با پلاک تفکیکی ساختمان اشتباه گرفته می‌شود، پلاک ثبتی ساختمان می‌باشد، در حالی که پلاک تفکیکی ساختمان و پلاک ثبتی آن، دو مفهوم جداگانه و متفاوت از یکدیگر، با شرایط دریافت متفاوت و مراحل جداگانه برای اخذ می‌باشند.

به موجب قوانین ثبتی و شهرداری، اراضی واقع در محدوده یک شهر، در مرحله اول، به قطعات بسیار بزرگی تقسیم می‌شود که به این قطعات بسیار بزرگ، بخش گفته می‌شود. در مرحله دوم از مراحل نحوه تعیین پلاک ثبتی، هر یک از این بخش‌ها، به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده که این قطعات، قطعه اصلی یا قطعه مادر نامیده می‌شوند و به هر کدام، یک شماره اختصاص داده می‌شود.

سپس در مرحله بعد، این قطعات اصلی نیز به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده که این قطعات کوچک‌تر، قطعه فرعی نام داشته و هر کدام، یک شماره اختصاصی را دارا هستند. در نهایت، همانطور که ملاحظه می‌شود، هر یک از قطعات کوچک فرعی، دارای یک شماره اختصاصی، با عنوان شماره فرعی و یک شماره قطعه اصلی‌ بوده که در داخل آن قرار دارند. مجموع این دو شماره، پلاک ثبتی یک قطعه فرعی را تشکیل می‌دهد.

حال با توجه به توضیحات فوق، تفاوت پلاک تفکیکی ساختمان با پلاک ثبتی، مشخص و واضح می‌گردد؛ چرا که همانطور که گفته شد، این دو پلاک، اصولا دارای ماهیت و کاربرد متفاوت است.

پس تفاوت این دو نوع پلاک به طور خلاصه، به شرح زیر می‌باشد:


مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین تفاوت پلاک تفکیکی ساختمان با پلاک ثبتی ، این مساله بود که پلاک ثبتی، محل قرارگیری یک ساختمان را در محدوده یک شهر، نشان می‌دهد؛ حال آنکه پلاک تفکیکی، مشخص کننده تعداد و محدوده واحد‌های آپارتمانی داخل در یک ساختمان می‌باشد.

پلاک ثبتی، از دو شماره قطعه اصلی و فرعی، تشکیل شده که در سند رسمی ملک درج می‌شوند؛ در حالی که پلاک تفکیکی، یک شماره واحد بوده که با توجه به تعداد واحد‌های تفکیک شده در یک ساختمان، از عدد ۱ شروع شده تا تعداد واحد‌های آپارتمانی ساختمان ادامه دارد.

از دیگر تفاوت‌های پلاک تفکیکی ساختمان با پلاک ثبتی، این مساله بوده که گرفتن پلاک تفکیکی برای یک ساختمان، نشان دهنده آن است که ساختمان مزبور حتما به دو یا چند قطعه تقسیم شده است؛ در حالی که دریافت پلاک ثبتی، ممکن است برای یک ساختمان یک قطعه‌ای، بدون آنکه تقسیم شده باشد نیز انجام گیرد.



@davariacademy 🌱⚖️

آکادمی داوری اهل قلم

28 Sep, 18:09


🌐 درخواست رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه البرز مبنی رسیدگی به تخلف یک کارآموز به دلیل پارک دوبله خودرو مقابل مرکز
با سلام
🔹رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان البرز طی نامه‌ای از دادستان انتظامی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه خواسته است تا به تخلف یک کارآموز وکالت به دلیل پارک دوبله خودرو مقابل مرکز وکلا البرز رسیدگی شود. وی این اقدام کارآموز را نقض قسم و رفتار خلاف شأن دانسته است. وکلا پرس

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:52


🔵 فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به برخورد پلیس با سرقت گفت: سرقت دارای چرخه‌ای است که اگر هر کدام از محورهای این چرخه از کار بیافتد؛ باعث کاهش سرقت‌ها می‌شود. به عنوان مثال تا وقتی که کسی باشد که اموال سرقتی مانند طلا یا تلفن همراه را از سارقان بخرد؛ سرقت ادامه پیدا می‌کند.

اما اگر با افرادی که اموال سرقتی را خریداری می‌کنند؛ که به آنها مالخر می‌گوییم؛ برخورد جدی صورت گیرد و دیگر کسی از سارق مال دزدی را نخرد؛ میزان سرقت ها کاهش می‌یابد و در واقع سارق دیگر به دزدی فکر نمی‌کند؛ چون نمی‌تواند مال سرقتی را به پول نقد تبدیل کند. در همین راستا نیز در طرح های اخیر پلیس پایتخت، برخورد با مالخران بیش از سارقان مورد توجه قرار گرفته و در ماه‌های اخیر تعداد زیادی از این افراد شناسایی، دستگیر و روانه زندان شده‌اند.

محمدیان در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان با واحدهای صنفی که ممکن است به شکل ناآگاهانه، اموال سرقتی را خریداری کنند برخورد کرد؛ گفت: پلیس با برخی اتحادیه‌های صنفی که می‌توانند اموال سرقی را در واحد صنفی خود بفروشند، مانند طلافروشی‌ها، یا مغازه‌های خرید و فروش وسایل الکترونیک مانند لپ‌تاپ و تلفن‌های همراه و ... هماهنگی‌هایی انجام داده است.

بر همین اساس، همکاران من دفترهایی را برای این مغازه‌ها چاپ کرده و به آنها تحویل داده‌اند که صاحبان این واحدهای صنفی موظفند مشخصات هرگونه وسیله دست دومی را که می‌خواهند از افراد بخرند در آن به ثبت برسانند. علاوه بر مشخصات آن وسیله، باید مشخصاتی از فروشنده آن مانند، نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و آدرس نیز در این دفاتر ثبت شود تا قابل پیشگیری باشد.

همکاران من همچنین بازدیدهای دوره‌ای از این دفاتر دارند. همچنین در بررسی مغازه‌ها اگر به کالایی مشکوک شدند که مشخصات آن در این دفاتر پلیس به ثبت نرسیده بود؛ آن کالا به منزله کالای سرقتی محسوب شده و مالک آن واحد صنفی به منزله مالخر خواهد بود و پلیس با آنها برخورد خواهد کرد.

📌 منبع: ایسنا

🔗 t.me/khabarkhanmizan
🔗 eitaa.com/khabarkhanmizan

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:51


‼️ نقدعلی: ادعای رئیس کانون وکلای مرکز صحت ندارد و برای جلب توجه در انتخابات کانون است / طرح تشکیل کانون وکلای اداری در نوبت اعلام وصول است

دیروز، حبیب‌زاده‌ مؤمن رئیس کانون وکلای مرکز در استوری ادعا کرد که طرح تشکیل کانون وکلای اداری در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تعامل منقطقی و هوشمندانه رد شده است.

امروز، نقدعلی نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس اعلام کرد: طرح تشکیل کانون وکلای اداری در نوبت اعلام وصول در هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی است و به‌زودی برای بررسی به کمیسیون ارجاع خواهد شد.

ادعای برخی از مسئولان کانون وکلا مبنی بر رد طرح مذکور صحت نداشته است و با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات هیئت مدیره کانون وکلا به‌نظر می‌رسد انتشار خبر رد شدن طرح مذکور برای ایجاد جلب توجه بوده است.

طرح تشکیل کانون وکالت اداری باعث خواهد شد افراد ذی‌صلاح بتوانند در صورت داشتن شرایط مقرر، بدون آزمون ورودی وارد حرفه وکالت اداری شوند و بعد از گذراندن دوره‌های تخصصی به هموطنان خود در مراجع شبه قضایی و دولتی خدمت کنند.

📌 منبع: تسنیم

🔗 t.me/khabarkhanmizan
🔗 eitaa.com/khabarkhanmizan

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:50


#مبحث_صلح را با من به این شکل یادبگیر

🔻اول: بدون صلح عقد معین است/اهلیت دو طرف لازمه،قصد و رضای آنان، معین بودن موضوع و جهت مشروع لازم است

🔻دوم: اهلیت تصرف مهمه، اختیار تصرف در مورد صلح است که به طور طبیعی، فرد ورشکسته و مرتهن (کسی که قبول رهن می‌کند) فاقد آن هستند.

🔻سوم:صلح یکی از تعهدات است مورد معامله باید مالیت داشته و متضمن منفعت عقلایی مشروع باشد

🔻وچهارم:صلح از جمله مواردی است که علم اجمالی به موضوع آن کافی است؛ مشروط بر اینکه در نهایت به صورت علم کامل درآید

🔴 صلح عقد لازم است اگر چه در مقام عقود جائزه واقع شده باشد و وفقط در موارد فسخ به خیار یا اقاله برهم میخوره.

🟡صلحی که در مورد تنازع یا مبتنی به تسامح باشد قاطع بین طرفین است و هیچ یک نمیتواند آن را فسخ کند اگر چه به ادعاء غبن باشد مگر در صورت تخلف شرط یا اشتراط خیار.

صلح در مورد معاملات:
که نام دیگر آن صلح در مقام معامله یا صلح بدوی و ابتدائی است. صلح در مورد معامله عقدی است که به جای بعضی از اعمال حقوقی می آید و اثر همان عمل حقوقی را دارد ولی احکام خاص آن را ندارد.

🔻 بیع اثرش تملیک است و یک سری احکام خاص دارد حال دو نفر بیع را می خواهند و تملیک را هم می خواهند ولی آن پنج تا از احکام مخصوص بیع را نمی خواهند که راهش این است که به جای بیع، صلح ببندند. یعنی بگویند صلح که همان احکام بیع را دارد ولی پنج تا حکم خاص بیع را ندارد.

اما صلح به جای همه ی عقود نمی آید.
به جا بیع، معاوضه، اجاره، هبه، عاریه و ابراء می آید که اثرش همان عقد (عقدی که به جای آن آمده) را دارد ولی احکام خاص آن عقد را ندارد.

صلح عقد جایز را لازم میکند. خیار مجلس، حیوان و تاخیر ثمن ویژه بیع است یعنی در صلح راه ندارد .

صلح در مورد دعوا: (م۷۶۰)
صلحی که در مورد تنازع یا مبنی به تسامح باشد قاطع بین طرفین است و هیچ یک
نمیتواند آن را فسخ کند اگر چه به ادعاء غبن باشد مگر در صورت تخلف شرط یا اشتراط خیار. که قاطع در این ماده یعنی لازم.

🟪در این دو ماده که صلح در مورد دعوا به دو نوع به هم می خورد:

1 .خیار شرط
2 .خیار تخلف از شرط.


🔻صلح به منظور رفع تنازع (صلح دعوی): که همان تراضی طرفین برای پایان دادن به دعوی است.

🔻صلح در مقام معامله: که عبارت از صلحی است که به صورت عرفی جایگزین عقود دیگر می‌شود.

🔻نکته:صلح به طور معمول دارای معوض است اما ضرورتی ندارد که ارزش دو عوض با هم برابر باشد، هر گاه عوض نابرابر و ناچیزی در صلح تعیین شود، چنین صلحی (صلح محاباتی) نیز نامیده می‌شود

▪️صلح در چه چیزایی باطل است؟

صلح بر امر باطل نیز باطل است
صلح بر امر غیرمشروع باطل است
عقد صلح که برای فرار از دین باشد، باطل است

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:48


✴️✴️هرگاه دادگاه شوهر را به تهیه مسکن متناسب با شأن زوجه در محل معینی محکوم کند و شوهر از انجام تعهد، خودداری کند، اعمال ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی ممکن است. یعنی زن می تواند تحت نظارت اواحد اجرای احکام دادگاه، منزل متعارفی اجاره نماید و اجاره بها را شوهر بپردازد یا اینکه اجاره بهای یک منزل متعارف را از طریق واحد اجرای احکام دادگاه، از شوهر اخذ نماید.
شماره نظریه : 7/1400/661
شماره پرونده : 1400-3/1-661 ح
تاریخ نظریه : 1400/06/27
✴️استعلام :
🔸️در مواردی که زوج از تهیه مسکن خودداری می‌کند، رویه قضایی بر این است که در اعمال مواد 47 و 46 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 و محاسبه قیمت فعل انجام شده به عنوان بخشی از مبلغ نفقه حکم را اجرا شده تلقی کرده و زوج را به پرداخت مبلغ ناچیزی محکوم می‌کنند، این در حالی است که مبلغ موصوف موجب تهیه مسکن به جهت عدم تناسب قیمت‌ها نمی‌شود، آیا در این فرض می‌توان اجرت‌المثل اجاره مسکن را محاسبه کرد تا زوجه بتواند مسکن مناسب را تهیه کند؟

✴️نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
🔸️با توجه به این‌که در فرض سؤال، دادگاه زوج را به تهیه مسکن متناسب با شؤون زوجه در محدوده جغرافیایی معینی محکوم می‌کند، چنانچه زوج از این اقدام استنکاف کند، زوجه می‌تواند اعمال ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 را درخواست کند. هزینه تهیه مسکن متناسب با شأن زوجه و میزان درآمد و دارایی زوج، بدل تعهد اصلی (تهیه مسکن) زوج است که طی تشریفات مقرر در ماده یادشده به زوجه تعلق می‌گیرد.

🔸️ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی : هر‌گاه محکوم به انجام عمل معینی باشد و محکوم‌علیه از انجام آن امتناع ورزد و انجام عمل به توسط شخص دیگری ممکن باشد‌محکوم‌له می‌تواند تحت نظر دادورز (‌مامور اجرا) آن عمل را وسیله دیگری انجام دهد و هزینه آن را مطالبه کند و یا بدون انجام عمل هزینه لازم را به‌وسیله قسمت اجرا از محکوم‌علیه مطالبه نماید. در هر یک از موارد مذکور دادگاه با تحقیقات لازم و در صورت ضرورت با جلب نظر کار‌شناس میزان‌هزینه و معین می‌نماید. وصول هزینه مذکور و حق‌الزحمه کار‌شناس از محکوم‌علیه به ترتیبی است که برای وصول محکوم به نقدی مقرر است.

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:47


🎥 #فیلم_حقوقی
🛑 «علفزار»
🎭ژانر: درام /جنایی
بر اساس داستان واقعی

خلاصه داستان:
داستان این فیلم الهام‌گرفته از ماجرای واقعی در سال ۱۳۹۰ خورشیدی است ، بازپرس که قصد رسیدگی عادلانه به ماجرا را دارد، با ممانعت دادستان به سفارش شهرداری مواجه می‌شود که اعضای خانواده‌اش در این ماجرا مورد تجاوز قرار گرفته‌اند و از ترس از دست دادن موقعیت خود اعضای خانواده‌اش را مجبور به رضایت می‌‌کند. در این میان، تنها عروس خانواده که همسرش پس از حادثه در کما به سر می‌برد پیگیر شکایت خود می‌شود و به هر قیمتی به دنبال قصاص مجرمان است. بازپرس با وجود تهدیدات شکایت را تنظیم و به دادگاه ارجاع می‌دهد. پس از مدتی دادستان به دلیل تبانی با شهرداری تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد و از رتبه خود عزل می‌شود.

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:46


🎥تدریس تصویری حقوق اساسی
👤استاد محمد فرجی
💾به همراه فایل PDF ((ڪامل))
💥ویژه آزمون وڪالت

آکادمی داوری اهل قلم

27 Sep, 18:46


🎬تدریس تصویری حقوق مدنی
👨‍💻دکتر پیمان عبدغیور
💥ویژه آزمون وڪالت (ڪامل
) ☝🏼
جهت اجرای فایل برنامه RAR یا Winrar را از گوگل پلی یا بازار نصب کنید
🏛دانشگاه حقوق