حسابداری حرفەای

@accounting_professional


🌍کانال حسابداری حرفەای:

@accounting_professional




👈کانالی مفید برای حسابداران، دانشجویان، هنرجویان ،کارآموزان ،مربیان، مدرسین، اساتید و سایر علاقه مندان به رشته حسابداری

حسابداری حرفەای

23 Oct, 08:30


💡 وبینار رایگان بوی پاییز نگاره ویژه رشته حسابداری


✍️ وبینار بوی پاییز نگاره، مخصوص آن دسته از داوطلبانی است که فکر شروع در سر دارند و یا می‌خواهند شروعی دوباره داشته باشند.

📌 در این وبینار به همراه مشاوران مقطع ارشد و دکتری رشته حسابداری به بررسی تمام جوانب لازم برای برنامه‌ریزی و موفقیت در کنکور ارشد و دکتری می‌پردازیم.

🔜 چهارشنبه 2 آبان ساعت 18

📎 برای ثبت‌نام رایگان در وبینار کلیک کنید.

🌀 نگاره؛ یک گام فراتر
-----------------------------------------
📞021-41659
📱 @negareh_ac
📱 negareh.ac/insta

حسابداری حرفەای

15 Oct, 07:53


⭕️ چرخه حسابداری شرکت های مختلف

1️⃣ جمع آوری اسناد ومدارک مثبته :
منظور همان فاکتورفیش ورسیدهای پرداخت رسیدهای بانکی وغیره می باشد.
2️⃣ تجزیه وتحلیل اسناد ومدارک مثبته :
منظور تجزیه تحلیل یا همان دودو تاچهارتای یک حسابدار است که مثلا اگر رسیدی یا فاکتوری در دست دارد جهت چگونگی  وغیره آن فکر می کند.
3️⃣ سند حسابداری :
پس از تجزیه وتحلیل حسابدار می بایست جهت ثبت های مربوطه به سند حسابداری رجوع کند که امروزه دراکثر ادارات در نرم افزارهای کا مپیوتری حسابداری انجام میگردد.
 4️⃣ دفتر روزنامه :
سپس می بایست از روی سند حسابداری دفتر روزنامه که جزء دفاتر قانونی می باشد ثبت گردد.که این نکته قابل ذکر است دفتر روزنامه دقیقا همانند سند حسابداری می باشد.
5️⃣ دفتر کل:
بعد از ثبت دفتر روزنامه می بایست مانده هرحساب در دفترکل که به صورت ریز هرحساب درآن گنجانده شده منتقل گردد.
6️⃣ دفترمعین :
بعد از دفتر کل نیز می باست هر کدام از حسابها که ریز دارند همانند بانک مثلا بانک ملی صادرات و....می بایست به صورت جزء وارد دفتر معین گردد.
 7️⃣ مانده گیری از حسابهای دفتر کل :
در پایان سال مالی می بایست از تمامی حسابهای دفتر کل مانده گیری کرد.
8️⃣ تراز آزمایشی :
پس از مانده گیری از حسابهای دفتر کل می بایست به ترتیب خاصی که بعدا در سرفصلی تحت عنوان تراز آزمایشی توضیح داده خواهد شد کلیه حسابها گنجانده گردد.قابل ذکر است که تراز آزمایشی دو ستونی می باشد .
9️⃣ اصلاح حسابها :
در پایان هر دوره مالی و پس از ایجاد ترازآزمایشی یکسری اصلاحات می بایست در دفاتر مالی صورت گیرد. عمده این اصلاحات به استهلاک دارایی های ثابت همچنین مشخص نموده ذخیره مطالبات مشکوک الوصول و هزینه های اجاره و بیمه و حقوق هایی که بنا به دلایلی مثلا فراموشی حسابدار پرداخت نگردیده است می باشد.
0️⃣1️⃣ ترازآزمایشی اصلاح شده :
پس از انجام اصلاحات می بایست حسابدار ترازآزمایشی ای را طراحی نموده که کلیه اصلاحات نیز در آن قید شده باشد.که نام  آن تراز آزمایشی اصلاح شده می باشد.
⏸️ صورت سود و زیان :
نتیجه فعالیت هر شرکتی اعم از خدماتی بازرگانی و تولیدی از روی صورت سود و زیان مشخص می گردد که این صورت در هر واحدی به صورت متفاوتی با واحدهای دیگر می باشد.
2️⃣1️⃣ صورت سرمایه :
صورت سرمایه نیز به ترتیب سرمایه اولیه و سپس اگر سرمایه گذاری مجددی وجود داشته باشد و همچنین برداشت نیز کسر می گردد ودر نهایت سود یا زیان طی سال مالی اضافه یا کسر می گردد تا میزان سرمایه در پایان دوره مشخص گردد. صورت سرمایه در تمامی واحدهای خدماتی بازرگانی و تولیدی معمولا به یک شکل می باشد.
3️⃣1️⃣ ترازنامه :
بیلان یا ترازنامه به 3 شکل طراحی می گردد که بعدا به صورت کامل توضیح داده خواهد شد .اما مهمترین آن ترازنامه به شکل T می باشد که دارایی های در یک طرف ودر طرف دیگر مجموع بدهی ها وسرمایه درج می گردد که میبایست 2طرف با یکدیگر بر اساس معادله حسابداری برابر وتراز باشد.
4️⃣1️⃣ بستن حسابهای موقت :
در هر شرکتی 2نوع حساب وجود دارد :حسابهای دائم وموقت.حسابهای موقت که در هر واحدی (خدماتی تولیدی وبازرگانی) متفاوت می باشد  در پایان سال معمولا به حساب خلاصه سود (زیان ) بسته می شوند.البته درتمامی واحدها هزینه به عنوان حساب موقت می باشد.
5️⃣1️⃣ تراز اختتامی :
قبل از بستن حسابهای دائم می بایست لیستی از آن در صورتحسابی تحت عنوان ترازاختتامی تهیه گردد.
6️⃣1️⃣ بستن حسابهای دائمی :
پس از بستن حسابهای موقت نوبت به بستن حسابهای دائم می رسد.عمده حسابهای دائمی شامل دارایی ها بدهی ها وسرمایه می باشد.
7️⃣1️⃣ تراز افتتاحی در سال مالی جدید :
قبل از افتتاح  حسابهای دائم درسال مالی جدید می بایست لیستی از آن در صورتحسابی تحت عنوان ترازافتتاحیه تهیه گردد.
8️⃣1️⃣ افتتاح حسابهای دائمی درسال مالی جدید :
تمامی حسابهای دائمی (دارایی بدهی سرمایه) با حساب ترازافتتاحی  افتتاح میگردند




@accounting_professional

حسابداری حرفەای

08 Oct, 17:43


آموزش جامع حسابداری تسعیر ارز :

🔹 برخی از شرکتها علاوه بر ریال مجبورند برخی از معاملات خود را با ارزهای خارجی انجام دهند. به این معاملات، معاملات ارزی گفته می شود. از مهم ترین انواع معاملات ارزی می توان به خرید و فروش کالاها و خدماتی اشاره نمود که وجه آنها به صورت ارزی پرداخت یا دریافت می شود. همچنین معاملات مربوط به خرید یا فروش دارایی ها و ایجاد یا تسویه بدهی ها در صورتی که مبالغ آن، به ارز پرداخت یا دریافت شوند نیز از مثال های معاملات ارزی هستند.

🔹 در هنگام ثبت معاملات ارزی، مبلغ این معاملات باید به ریال محاسبه شود. به عملیات تبدیل ارز به ریال تسعیر گفته می شود. در فرهنگ دهخدا تسعیر به معنای نرخ نهادن و قیمت گذاری می باشد.

🔹 برای انجام عمل تسعیر باید به دو سوال زیر پاسخ دهیم:

۱) برای تبدیل ارز به ریال باید از چه نرخ ارزی استفاده کنیم؟
۲) در صورت تغییر نرخ ارز، اثر ناشی از این تغییر چگونه اندازه گیری و افشا می شود؟

🔹 برای تبدیل ارز به ریال باید از چه نرخ ارزی  استفاده کنیم؟

ثبت اولیه (در تاریخ معامله):
تمام معاملات‌ ارزی‌ در زمان‌ ثبت اولیه باید براساس‌ نرخ‌ ارز در تاریخ‌ انجام‌ معامله‌ به‌ ریال‌ ثبت‌ شوند.

مثال: شرکت آلفا که فروش ارزی نیز انجام می دهد، کالایی را به قیمت 1000 دلار به شرکت بتا به صورت نسیه می فروشد. در تاریخ انجام این معامله نرخ دلار 30000 ریال بوده است، ثبت این رویداد در دفاتر شرکت آلفا به صورت زیر است:

حسابهای دریافتنی- شرکت بتا  30.000.000 بد
فروش 30.000.000 بس
بابت فروش کالا به شرکت بتا  به مبلغ 1000 دلار
در تاریخ ترازنامه

🔹 اقلام پولی: با نرخ ارز در تاریخ ترازنامه مجددا تسعیر می شوند. بنابراین ممکن است تفاوت در نرخ تسعیر داشته باشند.

🔹 اقلام غیر پولی: با نرخ ارز در تاریخ انجام معامله تسعیر می شوند. بنابراین تفاوت در نرخ تسعیر ندارند.

🔹 اقلام‌ پولی:  عبارت‌ است‌ از وجه‌ نقد و دارایی ها و بدهی هایی‌ که‌ قرار است‌ به‌ مبلغ‌ ثابت‌ یا قابل‌ تعیینی‌ از وجه‌ نقد دریافت‌ یا پرداخت‌ شوند. ( حساب هایی نظیر نقد و بانک، حساب ها و اسناد دریافتنی و حساب ها و اسناد پرداختنی جزو اقلام پولی هستند)

🔹 نمونه اقلام پولی:
موجودی نقد (شامل  موجودی ارزی) 
سپرده های کوتاه مدت
اوراق مشارکت 
حساب ها و اسناد در یافتنی
ذخیره مطالبات مشکوک الوصول
مطالبات بلند مدت
حساب ها و اسناد پرداختنی
هزینه های تعلق گرفته و پرداخت نشده
سود سهام پرداختنی

🔹 نمونه اقلام غیر پولی:
سرمایه گذاری در سهام
موجودی کالا
پیش پرداخت ها
دارایی های ثابت مشهود و نامشهود
پیش دریافت
سرمایه

🔹 در صورت تغییر نرخ ارز، اثر ناشی از این تغییر چگونه اندازه گیری می شود؟

ادامه مثال: در تاریخ ترازنامه نرخ ارز 35000 ریال بوده است. از آنجا که حساب های دریافتنی جزو اقلام پولی به حساب می آید، باید با نرخ تاریخ ترازنامه مجددا تسعیر و تفاوت آن محاسبه شود:
1000*(35000-30000) =5.000.000

این مبلغ در اصل باید به حساب های دریافتنی شرکت آلفا اضافه شود، زیرا اگر شرکت بتا قصد تسویه بدهی خود را داشته باشد با توجه به نرخ جدید ارز باید 5 میلیون ریال بیشتر پرداخت کند، بنابراین:

حسابهای دریافتنی- شرکت بتا   5.000.000 بد
سود (زیان) ناشی از تسعیر ارز 5.000.000 بس


🔹 روش برخورد حسابداری با سود و زیان ناشی از تسعیر ارز: مبلغ‌ سود و زیان ناشی از تسعیر ارز شناسایی‌ شده‌ در سود و زیان‌ دوره‌ تحت سرفصل "خالص سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی" یا "خالص سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی" افشا می شود.

🔹 ﺯﻳﺎﻥ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﺗﺴﻌﻴﺮ ﺍﺭﺯ ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﺍﺻﻮﻝ ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭی ﻣﺸﺮﻭﻁ ﺑﺮﺍﺗﺨﺎﺫ ﻳﻚ ﺭﻭﺵ ﻳﻜﻨﻮﺍﺧﺖ ﻃی ﺳﺎﻝ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺍﺯ ﻃﺮف ﻣﺆﺩی جزو هزینه های قابل قبول می باشد.


@accounting_professional

حسابداری حرفەای

01 Oct, 08:35


گزارشات مالی چیست


🔻ترازنامه:

گزارشی است که وضعیت دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق مالکان یک شرکت(حقوق صاحبان سهام) را در یک تاریخ معین نشان می‌دهد. ترازنامه به‌گونه‌ای است كه میزان دارایی‌های یک شركت همواره برابر با مجموع بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام آن است که به آن معادله اساسی حسابداری نیز می‌گویند

دارایی‌ها = بدهی‌ها + حقوق صاحبان سرمایه

از ترازنامه به‌عنوان صورت‌ وضعیت مالی نیز نام‌برده می‌شود. ترازنامه در اصل به شما می‌گوید که یک شرکت چقدر دارایی دارد و چقدر بدهکار است. تفاوت بین دارایی‌ها و بدهی‌ها، حقوق صاحبان سهام را مشخص می‌کند. ترازنامه تصویری از وضعیت شرکت در زمان تهیه صورت‌های مالی به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.

به‌طورکلی اگر نسبت‌ بدهی‌های یک شرکت به دارایی‌های آن بالا باشد، ریسک شرکت بالا می‌رود، همان‌طور که شما هنگام قرض دادن پول به کسی که بدهی بالایی دارد، تأمل بیشتری می‌کنید، شرکتی که نسبت بدهی آن به دارایی‌ها بالا باشد، باید با دقت بیشتری بررسی شود.

🔻عناصر اصلی و سه‌گانه ترازنامه

۱- دارایی‌ها(سمت راست ترازنامه)،
۲- بدهی‌ها،
۳- حقوق صاحبان سهام(سمت چپ ترازنامه)

دارایی‌ها = بدهی‌ها + حقوق صاحبان سرمایه

📌تامین دارایی شرکت‌ها

دارایی‌های شرکت از طریق ایجاد بدهی و وام یا از طریق آورده سهامداران اعم از نقدی و غیر نقدی تأمین مالی می‌شوند. آن بخشی از دارایی‌ها که توسط سهامداران شرکت تأمین مالی شده‌اند، در قالب حقوق صاحبان سهام طبقه‌بندی می‌شود.مطلب از کانال تلگرام خانه حسابداری میباشد. دقت شود که هرگونه تغییر در یک سمت ترازنامه، منجر به تغییر دیگری در سمت مقابل می‌شود که در نهایت حاصل جمع دو طرف با یکدیگر مساوی باقی می‌ماند. دارایی‌ها به دو دسته دارایی‌های جاری و دارایی‌های ثابت تقسیم می‌شوند


🔻انواع دارایی:

▪️دارایی‌های جاری؛ آن دسته از دارایی‌ها هستند که قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند، مانند موجودی نقد، سپرده بانکی، سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت، حساب‌ها و اسناد دریافتنی، موجودی کالا، مواد و...

▪️دارایی‌های ثابت؛ برخلاف دارایی‌های جاری فاقد نقدشوندگی بالا بوده و شرکت نیز تصمیمی بر نقد کردن آن‌ها در کوتاه‌مدت ندارد؛ مانند ماشین‌آلات تولیدی، زمین، ساختمان‌ها، اموال، وسایط نقلیه، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و... مشخصه اصلی دارایی‌های ثابت به‌استثنای زمین، استهلاک آن‌هاست و همه‌ساله بخشی از ارزش آن‌ها به هزینه استهلاک انتقال می‌یابد. در اثر استهلاک، ارزش دفتری این اقلام همه‌ساله کاهش می‌یابد....

🔻انواع بدهی:

بدهی‌ها نیز همانند دارایی‌ها به دو دسته بدهی جاری و بدهی غیر جاری (بلندمدت) تقسیم می‌شوند. در گروه بدهی جاری آن دسته از اقلامی که دارای سررسید کمتر از یک دوره مالی هستند قرار می‌گیرند؛ مانند حساب‌ها و اسناد پرداختنی، پیش دریافت‌ها، ذخیره مالیات و...


در گروه بدهی‌های غیر جاری نیز کلیه بدهی‌های بلندمدت شرکت که انتظار نمی‌رود، در طی یک دوره مالی سررسید شوند، دسته‌بندی می‌شوند، مانند ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان، تسهیلات بلندمدت و... و اما حقوق صاحبان سهام که شامل سرمایه، اندوخته قانونی، سایر اندوخته‌ها، سود و زیان انباشته و... است.

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

27 Sep, 04:47


⭕️ دستورالعمل اجرايى شناسايى و پيشگيرى از تشكيل و فعاليت شركت هاى صورى

▪️شركت صورى:

شخصيت حقوقى كه مطابق با تشريفات قانونى به ثبت مىرسد به نحوى كه در تمام يا بخشى از دوره فعاليت خود اقدام به فعاليت غيرواقعى يا كاغذى نظير صدور و فروش صورتحسابهاى غيرواقعى يا واگذارى امتيازات يا در اختيار قراردادن حسابهاى بانكى، فرار مالياتى، پول شويى، قاچاق كالا يا ارز، احتكار، گران فروشى، اخذ تسهيلات مالى يا ارزى عدم ايفاى تعهدات يا مسئوليتهاى قانونى و يا ساير موارد به نفع خود يا ديگران مى نمايد

▪️شركت مشكوك به فعاليت صورى:

شركتهايى كه رفتارى مشابه شركت هاى صورى دارند و طبق ضوابط و معيارها صورى قلمداد مى شوند، اما تاكنون به صورت قطعى و رسمى به عنوان شركت صورى شناسايى نشده اند

▪️فهرست سياه:

فهرستى شامل شركتهاى صورى كه تاكنون شناسايى شده و يا شناسايى مىشوند و مديرعامل و اعضاى هيات مديره آنها، اشخاص حقوقى هستند كه به علت صدور اسناد و صورتحساب) مبتنى بر انجام معاملات غيرواقعى در نظام اقتصادى از جمله امور مالى و مالياتى كشور محكوميت قطعى يافته اند و مديرعامل و اعضاى هيثت مديره آنها، اشخاص داراى سابقه هويت فروشى، اجاره دهنده حساب و كارت بازرگانى خود به ديگران مى باشند

▪️فهرست خاكسترى:

فهرستى شامل اطلاعات شركت مشكوك به فعاليت صورى كه مديرعامل و اعضاى هيئت مديره آنها، اشخاص داراى محكوميت در جرائم اقتصادى: اشخاص محجور، اشخاص مظنون، اشخاص داراى سابقه ورشكستگى هستند و افراد متقاضى ثبت شركت و مؤسسات در مناطق آزاد تجارى - صنعتى و ويژه اقتصادى كه سابقه ثبت اشخاص حقوقى در مناطق مذكور را داشته اند.

▫️سازمان امور مالياتى كشور مكلف است شش ماه پس از ابلاغ اين دستورالعمل و در بازه هاى زمانى سه ماهه، با استفاده از اطلاعات درون سازمانى نظير صورتحسابهاى دريافتى و اظهارنامه ها و همچنين اطلاعات برون سازمانى دريافتى ذيل ماده )۱۶۹ مكرر ق.م.م، نسبت به شناسايى شركت هاى مشكوك به فعاليت صورى اقدام كند

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

20 Sep, 06:51


📌 برآورد سطح تولید (در توضیح انواع ظرفیت در حسابداری صنعتی) :

1️⃣ ظرفیت ایده آل ( تئوری ) :

حداکثر تولید یک دایره یا یک کارخانه را بدون در نظر گرفتن عوامل محدود کننده ای مانند کمی مقدار فروش ، خرابی ماشین آلات ، تعمیرات و تعطیلات را ظرفیت تئوری یا ایده آل گویند. در این سطح ظرفیت ، فرض بر این است که تولید 24 ساعت در روز ، هفت روز در هفته و 52 هفته در سال صورت می گیرد. ( صد در صد ظرفیت کارخانه )

2️⃣ ظرفیت عملی

ظرفیت عملی ، واقعی تر از ظرفیت تئوری است زیرا در این سطح ، ظرفیت عوامل محدود کننده ای مانند خرابی ماشین آلات ، تعمیرات و تعطیلات در نظر گرفته می شود. در ظرفیت عملی ، کمی مقدار فروش در نظر گرفته نمی شود. ظرفیت عملی نشان گر حداکثر سطح تولید یک کارخانه یا یک دایره به طور موثر می باشد. اصولاً در کارخانه جات مختلف ، ظرفیت عملی 75 تا 85 درصد ظرفیت تئوری می باشد.

3️⃣ ظرفیت نرمال ( عادی )

میانگین تولید سالیانه ای که بتواند جواب گوی تقاضای بازار برای دوره زمانی چند ساله باشد ، ظرفیت نرمال گویند. معمولاً دوره زمانی 5 ساله در نظر گرفته می شود تا بتوان نوسانات دوره ای تقاضای بازار را هماهنگ نمود. هر چند ظرفیت نرمال ممکن است با ظرفیت عملی یکسان باشد ولی با توجه به پیش بینی سطح فروش ، احتمالاً کمتر از ظرفیت عملی خواهد بود.

4️⃣ ظرفیت واقعی مورد انتظار :

مقدار تولید پیش بینی شده برای سال بعد را ظرفیت واقعی مورد انتظار نامند. ظرفیت واقعی مورد انتظار می تواند بیشتر ، مساوی یا کمتر از ظرفیت نرمال باشد.

5️⃣ ظرفیت بلا استفاده و ظرفیت اضافی

در تعیین نرخ از پیش تعیین شدة سربار کارخانه ، باید تفاوت بین ظرفیت بلا استفاده و ظرفیت اضافی را بدانیم. ظرفیت بلا استفاده در اثر عدم استفاده موقت از تسهیلات کارخانه به علت کاهش تقاضا برای محصول یک واحد تجاری به وجود می آید ، در صورتی که ظرفیت اضافی مربوط به آن قسمت از تسهیلات کارخانه می باشد که مورد استفاده قرار نگرفته و لازم نیستند.
صرفاً عدم استفاده از تسهیلات کارخانه نمی تواند بیانگر ظرفیت بلا استفاده باشد بلکه ممکن است دارای ظرفیت اضافی باشیم. مدیریت شرکتی ممکن است تسهیلات تولیدی بزرگ تر از آنچه مورد نیاز بوده ، خریداری کرده باشد که این موضوع نشان گر ظرفیت اضافی می باشد.
 
@accounting_professional

حسابداری حرفەای

17 Sep, 19:09


🔶مفاصا حساب بیمه چیست؟


به استناد به ماده ۳۷ و ۳۸ قانون تامین اجتماعی مفاصاحساب بیمه ، تسویه حساب نهایی با سازمان تامین اجتماعی می باشد


🔸چه کنیم که بدون پرداخت وجه مفاصاحساب بگیریم؟

پیمانکار در صورت اعتراض نسبت به محاسبه حق بیمه می تواند ظرف ۳۰ روز نسبت به آن اعتراض نماید که بایستی اعتراض خود را در فرم مربوطه نوشته و تحویل کارشناس درآمد دهد و اگر حق بیمه محاسبه شده مورد قبول باشد که پس از پرداخت مبلغ حق بیمه ، مراحل نوشتن مفاصاحساب آغاز می شود و معمولا در صورت عدم شلوغی یک هفته ای آماده و تحویل می شود.


🔸مفاصا حساب بیمه چگونه صادر می شود؟

🔹مفاصا حساب بیمه ؟
همواره پس از اتمام قرارداد ، پیمانکار و یا اجرا کننده کار باید از شعبه محل اجرای کار ( همان شعبه ای که کد کارگاه و ردیف پیمان گرفته است ) برگه تسویه حساب و یا مفاصا حساب بیمه بگیرد. این برگه با توجه به ارائه نامه پایان قرارداد که توسط کارفرما صادر و در آن به مشخصات و اطلاعات قرارداد اشاره می شود صادر می گردد ( پس از درخواست پیمانکار مبنی بر صدور مفاصا حساب، کارشناس درآمد نامه ای به کارفرما ارسال می نماید تا اطلاعات قرارداد را که شامل تاریخ شروع و پایان، مبلغ ناخالص کارکرد، درصد مکانیکی یا غیر مکانیکی و … می باشد را برای شعبه ارسال نماید. من پیشنهاد می کنم که قبل از درخواست به بیمه از طرف پیمانکار نامه ای به کارفرما فرستاده شود و کلیه اطلاعات را بخواهید که برای شعبه مربوطه ارسال کند.کانال حساب و کتاب پیگیر باشید تا پس از آماده شدن نامه، نماینده پیمانکار ( و یا شرکت ) نامه را گرفته و برای سازمان ببرد تا سریعتر این روند انجام شود. پس از آن، کارشناس نسبت به تعیین ضریب و محاسبه حق بیمه اقدام می کند و درصورتیکه فرم ابلاغ الکترونیک داشته باشید از طریق پرتال سازمان به پیمانکار (شرکت) ابلاغ می شود.


🔹نحوه محاسبه حق بیمه قراردادها

باید عرض کنم که قراردادها به سه نوع ۱-طرحهای عمرانی ۲- غیر عمرانی و ۳- موارد خاص غیر عمرانی تقسیم می شوند و هر کدام نرخ خاص خود را دارند که در ادامه به آن اشاره می کنم 

🔹قراردادهای عمرانی :

نرخ قراردادهای مشاوره ای ۱۵٫۶ درصد که ۳٫۶ درصد سهم پیمانکار و الباقی سهم کارفرما می باشد

نرخ قراردادهای پیمانکاری ۶٫۶ درصد که سهم ۱٫۶ درصد سهم پیمانکار و الباقی سهم کارفرما می باشد.

🔹قراردادهای غیر عمرانی :

قراردادهایی که ارائه خدمات بوده و تهیه مصالح و قطعات مصرفی بعهده پیمانکار و بصورت مکانیکی باشد ۷ درصد باضافه یک نهم (۱/۹) بیمه بیکاری یعنی ۷٫۷۸ درصد 

قراردادهایی خدماتی و دستمزدی که غیر مکانیکی و قطعات و مصالح مصرفی بعهده کارفرما باشد نرخ محاسبه ۱۵ درصد باضافه یک نهم (۱/۹) خواهد بود.

قراردادهایی که بصورت درصدی مکانیکی و غیرمکانیکی انجام شوند نیز قسمت مکانیکی با نرخ ۷ و قسمت غیرمکانیکی با نرخ ۱۵ درصد محاسبه خواهد شد

🔹قرارداد های خاص غیر عمرانی :

شامل قراردادهای حسابرسی، گازرسانی، فضای سبز ، تحقیقاتی ، خرید و فروش و … می باشد که به تفصیل در فایل ناگفته های مفاصاحساب بیمه درباره نرخ محاسبه آن توضیخ داده ایم.

🔹قراردادهای خدمات شهری و فضای سبز

این قراردادها که با موضوع نگهداری و خدمات فضای سبز بوستان ها منعقد می شود معمولا توسط شعبه با ضریب ۷۰ درصد بصورت مکانیکی و با ضریب ۷ درصد و ۳۰ درصد بصورت غیرمکانیکی و با ضریب ۱۵ درصد بهمراه بیمه بیکاری محاسبه می گردد اما پیشنهاد می شود تمام زوایای این نوع قراردادها را بررسی و با آگاهی کامل نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کنید چرا که در بعضی از این قراردادها بندها و نکاتی مطرح است که از محاسبه فوق خارج می شود.

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

10 Sep, 06:10


📌 آیا اشخاص حقوقی پس از انحلال شرکت باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند؟

۱) براساس ماده ۲۱۷ قانون تجارت. "مادام که امر تصفیه خاتمه نیافته است مدیران تصفیه باید همه ساله مجمع عمومی عادی صاحبان سهام شرکت. را با رعایت شرایط و تشریفاتی که در قانون و اساسنامه پیش بینی شده است دعوت کرده و صورت دارائی منقول و غیر منقول و ترازنامه و حساب سود و زیان عملیات خود را به ضمیمه گزارشی حاکی از اعمالی که تا آن موقع انجام داده اند به مجمع عمومی مذکور تسلیم کنند."

۲) طبق ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم" اشخاص حقوقی مکلف اند اظهارنامه و ترازنامه وحساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکا و سهامداران و حسب مورد میزان سهم‌الشرکه یا تعداد سهام و نشانی‌ هر یک از آنها را به اداره امور مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخص‌حقوقی در آن واقع است تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند."

🔹 با عنایت به موارد فوق. تسلیم اظهارنامه مالیاتی موضوع ماده ۱۱۰ قانون اخیرالذکر برای دوره های مالی بعد از تاریخ انحلال تا زمان ختم تصفیه الزامی می باشد.

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

08 Sep, 06:15


💎انواع سود سهام و ثبت های حسابداری آن

روش های توزیع سود سهام عبارتند از:

1- سود نقدی،

2- سود غیر نقدی،

3- سود تعهد شده،

4- سود تسویه، و

5- سود سهمی.

الف- سود نقدی سهام

بر طبق ماده ی 239 قانون تجارت (ل.ا.ق.ت) سود قابل تقسیم عبارت از سود خالص سال مالی شرکت منهای زیان های سال های مالی قبل و اندوخته ی قانونی و سایر اندوخته های اختیاری به علاوه ی سود قابل تقسیم سال های قبل که تقسیم نشده است. ماده ی 240 قانون تجارت (ل.ا.ق.ت) بیان می دارد که ظرف هشت ماه پس از تصمیم مجمع عمومی، باید سود به صاحبان سهام پرداخت شود. بر طبق مفاد ماده ی 241 همین قانون نیز تصریح شده، ممکن است نسبت معینی از سود خالص سال مالی جهت پاداش هیأت مدیره در نظر گرفته شود، اما این نسبت در شرکت های سهامی عام و خاص به ترتیب نباید از 5 و 10 درصد سودی که در همان سال به صاحبان سهام پرداخت می شود، تجاوز کند.

در خصوص توزیع سود نقدی سهام سه تاریخ به قرار زیر وجود دارد:

1- تاریخ پیشنهاد سود سهام توسط هیأت مدیره،

2- تاریخ تصویب سود سهام توسط مجمع عمومی عادی صاحبان سهام، و

3- تاریخ پرداخت سود سهام.

در تاریخ پیشنهاد سود سهام توسط هیأت مدیره که همان تاریخ ترازنامه است، بدهی قطعیت ندارد، در تاریخ تصویب سود سهام توسط مجمع عمومی عادی صاحبان سهام به دلیل اعلام سود سهام، بدهی قطعیت می یابد. تاریخ تصویب سود سهام توسط مجمع عمومی عادی، تاریخ مؤثر شناسایی سهام داران مشمول دریافت سود سهام تلقی می گردد. یعنی سهام دارانی که در تاریخ مجمع عمومی عادی، سهام دار شرکت محسوب شوند به آن ها سود سهام تعلق می گیرد، حتی اگر بعد از تاریخ مجمع عمومی عادی، سهام خود را به فروش رسانده باشند. بر طبق بند 10 استاندارد حسابداری شماره ی 5 ایران، رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه، واحد تجاری نباید سود سهام مصوب بعد از تاریخ ترازنامه یا سود سهام پیشنهادی را به عنوان بدهی در تاریخ ترازنامه شناسایی کند. این امر به عنوان رویداد غیرتعدیلی بعد از تاریخ ترازنامه است. زیرا با توجه به استاندارد حسابداری شماره ی 4، ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی، در تاریخ ترازنامه تعهد فعلی وجود ندارد. بنابراین، پیشنهاد هیأت مدیره در مورد تقسیم سود، در یادداشت های توضیحی صورت های مالی افشا و ثبت های حسابداری، صرفاً در دو تاریخ تصویب و پرداخت سود سهام انجام می شود.

1- در تاریخ تصویب سود نقدی سهام توسط مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ثبت زیر انجام می شود:

سود انباشته      بد                           ´

          سود سهام پرداختنی   بس                      ´

2- در تاریخ پرداخت سود سهام نیز ثبت زیر صورت می گیرد:

سود سهام پرداختنی     بد                 ´

          وجوه نقد        بس        


@accounting_professional

حسابداری حرفەای

29 Aug, 07:37


📌 آموزش استاندارد حسابداری 10

🔹کمک های بلاعوض دولت به همراه مثال

▫️ابراهیم نوروزبیکی

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

29 Aug, 07:36


🔰 خلاصه شده استاندارد حسابداری 23 با عنوان “کاهش ارزش دارایی‌های”

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

27 Aug, 19:52


انواع مرخصی با حقوق و بی حقوق

۱) مرخصی استحقاقی:  میزان این مرخصی استحقاقی دو روز و نیم در ماه و مجموعا ۲۶ روز در سال است با تعطیلات  ۳۰ روز در سال است. البته شخص می تواند ۹ روز را به صورت ذخیره نگه دارد وبرای سال بعد استفاده کند  یا پول آن را در انتهای سال یا هر شش ماه از کارفرما میگیرد و اگه بیشتر از ۹ روز باشه، اگه استفاده نکنه میسوزه.

🔹 مرخصی استحقاقی مشاغل سخت هم ۳ روز در هفته میباشد.

۲) مرخصی بین تعطیلی: گاهی برای مثال بعد از تعطیلی جمعه یکشنبه و دوشنبه هم تعطیل رسمی اعلام میشود و شاغل تمایل دارد که شنبه را هم از تعطیلی کاری استفاده کند در صورت انجام این کار علاوه بر روز شنبه وی روزهای یکشنبه و دوشنبه هم که تعطیل رسمی بوده است جزو مرخصی استحقاقی فرد محسوب شده و از ان کسر می گردد. البته اگه مدیر اداری سخت گیری کنه اگه ن ی روز واسش رد میکنه.

۳) مرخصی ساعتی: بخشی از مرخصی استحقاقی است و که از  ان کسر میشود و در کارگاهها و شرکت های مختلف متفاوت است در برخی شرکت ها دو ساعت و برخی دیگر تا ۵ ساعت و حتی ۶ ساعت در روز هم مجاز به مرخص ساعتی  می باشد.

۴) مرخصی بدون حقوق: این نوع مرخصی در قانون برای اموری مثل سفرهای طولانی ، گرفتاری های خانوادگی و غیره پیش بینی شده و البته باید با موافقت کتبی کارفرما همراه باشد و شاغل می تواند تا دو سال مرخصی بگیرد  و در صورت نیاز و موافقت کارفرما تا دو سال دیگر هم قابل تمدید است. در این مرخصی هیچ گونه  حقوق و مزایایی به شخص  تعلق نمیگیرد و  طبق توافق شخص می تواند پس از پایان مدت تعطیلی کاری به سر کار خود برگردد.

۵) مرخصی استعلاجی: زمان بیماری  بوده. در مرخصی استعلاجی فرد بخشی از حقوق خود را دریافت کرده و این میزان تا ۷۵ درصد حقوق و دستمزد روزانه  معمول کارگر می باشد  که سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکنه و هیچگونه وظیفه پرداخت حقوق بر عهده کارفرما نمی باشد. چیزی که کارگر حادثه دیده حتما باید در نظر بگیرد تا بتواند از مرخصی استعلاجی در زمان درمان استفاده کند ارسال اسناد و مدارک پزشکی و فرم حادثه در موعد مقرر به اداره کار و سازمان تامین اجتماعی می باشد. فرم حادثه ناشی از کار و اسناد استعلاجی باید حداکثر ظرف سه روز  بعد از وقوع حادثه به تامین اجتماعی و اداره کار ارسال شود و در پایان تعطیلی کاری هم کارگر شخصا به تامین اجتماعی مراجعه و مراحل قانونی را طی کند.

۶) مرخصی زایمان: مرخصی ایام بارداری و شیر دهی مادر بوده و البته در قانون فعلی مدتی هم برای پدر تعطیلی کاری با این عنوان در نظر گرفته شده است این نوع تعطیلی کاری حداکثر  ۶ ماه است و خانم ها می توانند قبل از زایمان و یا بعد از زایمان از ان استفاده کنند یعنی می توانند بخشی از آن را در ماههای پایانی بارداری و بخشی دیگر را بعد از زایمان استفاده کنند و حقوق و مزایا هم به آن تعلق میگیرد. خانم ها پس از اتمام دوران تعطیلی کاری باید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و برای دریافت حق و حقوق خود اقدام نمایند . ضمن آنکه کارفرما اجازه اخراج شخص را نداشته و موظف است پس از پایان تعطیلی کاری وی را به کار برگرداند مگر انکه خود فرد تمایلی به بازگشت نداشته باشد.

۷) مرخصی حج واجب: به مدت یه ماه و فقط برای یکبار قابل استفاده است و فرد باید حداقل ۳۰ روز مرخصی استحقاقی ذخیره داشته باشد و اگر نداشته باشد مرخصی حج وی بدون حقوق محاسبه میشود و برای این یک ماه حقوقی به شخص تعلق نمیگیرد

۸) مرخصی ازدواج: قانون برای حمایت عاطفی از اشخاص آسیب دیده یا افرادی که ازدواج می کنند ضمن انکه در هنگام ازدواج به عنوان هدیه برای بیمه شده مبلغی را در نظر میگیرد سه روز مرخصی هم برای این اشخاص در نظر گرفته است. این سه روز تعطیلی کاری برای ازدواج خود شخص و یا فوت بستگان درجه یک تعلق میگیرد. طبق قانون شخص از همه حقوق و مزایای قانونی خود برخوردار بوده و جزو روزهای کاری وی محسوب میشود. ضمن دریافت حقوق خود به صورت کامل سایر مزایای قانونی هم در پایان سال مثل عیدی، سنوات و غیره هم برای این سه روز محاسبه و پرداخت میشود.


@accounting_professional

حسابداری حرفەای

23 Aug, 15:48


📌 هزینه تعمیرات اساسی اموال:

🔹 هزینه های انجام شده جهت تعمیرات دارایی ثابت به دو دستهء تعمیرات اساسی و تعمیرات جزئی تقسیم میشوند.

🔹 تعمیرات اساسی که به حساب بهای تمام شده ی دارایی های ثابت منظور میگردد عبارت اند از آن دسته هزینه های انجام شده ای که مصرف بهسازی دارایی ثابت بوده و باعث افزایش منافع آتی موجود به میزان بیش از براورد قبلی گردد:

الف) ‌افزایش عمر مفید دارایی
ب) افزایش کارایی دارایی
ج) بهبود اساسی در کیفیت بازدهی دارایی

🔹 سایر تعمیرات دارایی ثابت که مشمول موارد فوق نباشد تعمیرات جزئی تلقی میگردد. اینگونه مخارج برای حفظ و نگهداری دارائی ثابت در شرایط عادی عملیاتی انجام میشود و در دوره وقوع به عنوان هزینه در حسابها ثبت میگردد.



@accounting_professional

حسابداری حرفەای

20 Aug, 09:35


نحوه ثبت کسری و اضافات انبار:

✔️در صورت وجود کسری انبار، ‌معادل مبلغ کسری، ‌حساب کسری و اضافات انبار، ‌بدهکار و حساب کنترل مواد، بستانکار می گردد.

حساب کسری یا اضافات انبار *

حساب کنترل مواد *


✔️درصورت وجود اضافی انبار معادل مبلغ اضافات، حساب کنترل مواد بدهکار و حساب کسری و اضافات انبار بستانکار می گردد.

حساب کنترل مواد***

حساب کسری و اضافات انبار *

برای بستن حساب کسری و اضافات انبار روشهای متعددی وجود دارد. یکی از این روشها بستن حساب فوق الذکر به خلاصه حساب سود و زیان می باشد.

✔️اگر حساب کسری و اضافات انبار دارای مانده بدهکار باشد، ‌برای بستن آن، حساب خلاصه سود و زیان،‌ بدهکار و حساب کسری و اضافات انبار ، بستانکار می گردد.

حساب خلاصه سود و زیان *


حساب کسری و اضافات انبار***

✔️اگر حساب کسری و اضافات انبار دارای مانده بستانکار باشد، برای بستن آن، حساب کسری و اضافات انبار بدهکار و حساب خلاصه سود و زیان بستانکار می گردد.

حساب کسری و اضافات انبار***

حساب خلاصه سود و زیان ***


@accounting_professional

حسابداری حرفەای

16 Aug, 05:56


⭕️ ثبت حسابداری سود وسپرده بانکی

سود بانکی برای سپرده گذاری های کوتاه مدت و بلند مدت به روش های متفاوتی محاسبه می شود .

▪️در مورد سپرده بلند مدت محاسبه این سود بسیار ساده است بدین صورت که باید مبلغ سپرده خود را در نرخ سود ضرب کنید. مثلا اگر شما 10 میلیون سپرده گذاری نموده اید و نرخ سود بانک مربوطه 15 درصد است، شما به صورت سالانه 1.5 میلیون تومان سود دریافت می کنید. که این مبلغ به صورت ماهانه و به میزان تقسیم این عدد بر 12 (تعداد ماه های سال) به شما پرداخت خواهد شد، یعنی ماهانه 125 هزار تومان سود دریافت می کنید.

▪️در مورد سپرده های کوتاه مدت نحوه محاسبه متفاوت است. با در نظر گرفتن قانون جدید ماه شمار کمترین مانده حساب ماهانه، مبنای محاسبه سود در نظر گرفته می شود و در این نوع سپرده حداکثر سود پرداختی 10 درصد است.

🔻فرمول محاسبه سود برای سپرده های کوتاه مدت به شرح زیر است :

سود کوتاه‌ مدت = { (حداقل مانده‌حساب) * (نرخ سود) * ۳۰ } / ۳۶۵

ثبت سپرده بانكي
ساير حسابها و اسناد دريافتني
سپرده ها و ودايع
سپرده بانك ....           *
                            بانك              *
ثبت سود بانكي سپرده
بانك   *
         ساير درآمدها و هزينه هاي غير عملياتي
                   سود سپرده              *


@accounting_professional

حسابداری حرفەای

05 Aug, 16:01


فایل ساده سازی شده محاسبه استهلاک در اکسل

@accounting_professional

حسابداری حرفەای

31 Jul, 08:34


📌 تنخواه گردان حسابداری

تنخواه گردان حسابداری که در انگلیسی با عبارت (Imprest Funds) شناخته می شود مقداری وجه نقد است که برای سهولت در کار و انجام امور روزمره و پرداخت هزینه های جزئی شرکت ها و موسسات نگهداری می شود. این وجه تنخواه یا همان تنخواه گردان است که به یکی از پرسنل شرکت تحویل داده می شود. این شخص که معمولا مامور خرید شرکت یا موسسه مورد نظر است موظف است همه مدارک مثبته مبنی بر پرداخت که به صورت رسید، فاکتور یا قبض مربوطه را نزد خود نگه دارد.
حتی اگر هزینه بسیار اندکی هم پرداخت می شود وی باید مدارک آن را نزد خود نگه دارد، چرا که در پایان دوره مالی همین هزینه های جزئی در تعداد بالا با هم دیگر جمع می شوند و هزینه زیادی را تشکیل می دهند. همه هزینه هایی که توسط تنخواه گردان از حساب تنخواه انجام می شود باید با اسناد واضح و رسمی به حسابداری مجموعه تحویل داده شود. اسناد آن هم باید ثبت زمان پرداخت و هزینه پرداختی همراه باشند.
رسیدهای تنخواه بعد از ثبت و تحویل به حسابداری باید توسط مدیریت بخش حسابداری و مدیر تنخواه امضا شود و بهتر است در بایگانی شرکت در بخش حساب تنخواه نگهداری شود.به یاد داشته باشید که تنخواه باید در حسابی قرار بگیرد که به ثبت حسابداری شرکتی رسیده باشد.
تنخواه دار باید فردی مورد اعتماد و صادق باشد و بهتر است مورد تایید هیئت مدیره مجموعه نیز قرار گرفته باشد. نکته مهم در مورد تنخواه این است که منابع مالی موجود در حساب تنخواه تنها باید برای امورات مالی مربوط به شرکت مورد استفاده قرار گیرد و به هیچ وجه نباید برای منافع شخصی از آن استفاده کرد. معمولا در موسسات و شرکت های بزرگ شغل تنخواه دار یک شغل بسیار مهم و حساس شناخته می شود.

مهمترین اهداف تنخواه حسابداری چیست؟

🔻اهداف اصلی از ایجاد حساب تنخواه گردان شامل این 3 مورد است:

▪️پرداخت آسان و سریع هزینه ها:

 با استفاده از تنخواه هزینه های جاری و جزئی شرکت با سرعت و دقت بیشتری انجام می شود، اما فقط همین نیست، در برخی شرایط می توان از تنخواه برای پرداخت هزینه های مهم و ضروری که امکان دسترسی به امکانات بانکی برای پرداخت آن ها وجود ندارد استفاده کرد.

▪️کاهش حجم عملیات های حسابداری:

 استفاده از تنخواه برای پرداخت باعث کاهش حجم عملیات های پرداخت و در پی آن کاهش حجم عملیات حسابداری در یک مجموعه می شود. هر چه پرداخت های یک شرکت به سمت پرداخت های بانکی یا صندوق شرکت پیش برود سرعت در پرداخت کاهش پیدا می کند و عملیات حسابداری را در شرکت طولانی تر و پیچیده تر می کند، اما پرداخت بخشی از هزینه ها با استفاده از تنخواه برای پرداخت از این فشار می کاهد.

▪️کنترل وجوه نقد مجموعه: 

کنترل وجود نقد برای هزینه های جزئی و نقدی شرکت، خود امری مهم است که مدیریت آن با استفاده از حساب تنخواه گردان بسیار آسان می شود.


@accounting_professional

حسابداری حرفەای

27 Jul, 06:47


اهرم مالی چیست؟

▫️به عبارت بهتر اهرم مالی، نوعی ابزار مالی است که با هدف افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری به کار می‌رود. زمانی که یک فرد (حقیقی یا حقوقی) تلاش می‌کند تا با قرض گرفتن، دارایی خود را افزایش دهد از روش اهرم استفاده کرده است. در این روش سرمایه فرد یا شرکت بدون اضافه شدن سرمایه‌گذاران جدید، افزایش پیدا می‌کند

کاربرد اهرم مالی:

▫️اهرم مالی دارای کاربردهای زیر است:

1️⃣ توجیه کنندۀ تغییرات سود هر سهم در مقابل تغییرات سود قبل از بهره و مالیات
2️⃣ توجیه کنندۀ اشتباهات در پیش‌بینی سود هر سهم
3️⃣ اهرم مالی بیانگر ساختار مالی شرکت‌‌ها است

@accounting_professional

5,321

subscribers

52

photos

31

videos