#یونس_شکرخواه، از اساتید مطرح روزنامهنگاری و داور این جشنواره در نشست خبری جشنواره رسانهای جاده سبز گفت: اینکه شاخههای تخصصی جای رگه اصلی اتفاقات روزنامهنگارانه را میگیرند کاملا مبحثی به جا است. اما نمیتوان از تمامی سازمانها درخواست کرد که هیچ جشنوارهای برگزار نکنند تا روزنامهنگاران به این امر بپردازند. در دهههای گذشته بیشتر سمینارها در حوزه آسیبشناسی مطبوعات برگزار شده است. باید توقعات از هر نشست را جداگانه بررسی کرد؛ کنگره، سمینار، جشنواره و... هرکدام کارکرکدهایی متفاوتی دارند. هدف جشنواره دیده شدن، برانداز شدن و نمره گرف است.
وی بیان کرد: اکنون اگر فقط اخبار فوری یا آناسپات را در خبرگزاریها پیگیری کنیم، حوزه مطبوعات با شکست مواجه خواهد شد. زیرا اینترنت روزنامهنگاران را از این فضا دور کرده است. باید کلیشههای معمول را بشکنیم و از قالبهای تکراری دوری کنیم.
وی افزود: در زمینه آثار باید به دو نکته توجه کنیم. اول اینکه آثار را به چه شکلی میبینیم؟ هیئت داوران با دبیر جشنواره گفتوگوهایی در زمینه مشکلات جشنواره داشته است. شاید بهتر بود داوری اولیه جشنواره به صنف سپرده میشد و داوران در مرحله بعدی وارد میشدند. دوم اینکه چرا دیده نمیشویم؟ خبرگزاریهای بسیاری در این زمینه تحولاتی را رقم زدهاند که قابل توجه است. ایسنا بستر را برای دانشجویان باز کرده و این یک پیشرفت بزرگ علمی است. البته گسترش اینترنت و بصری شدن فضا کار خبرگزاریها را مختل کرده است.
شکرخواه گفت: باید از عرصه خبر به عرصه تحلیل نقل مکان کنیم تا پیشرفت کنیم. چرا نوع سرمای تبریز فرق کرده است؟ چرا هتلهای قدیمی تبریز مهم هستتد؟ مردم به تحلیل و به تصاویر و در کل به بصریات علاقه دارند. باید ابداعاتی در این زمینه ایجاد کنیم. زمانی بیشترین تیراژها را داشتیم چون به جای توجه به اتفاق، به تحلیل آن میپرداختیم. باید عرصه تحلیل را گسترش دهیم و آسیبشناسی کنیم. همیشه تولید محتوای کم دلیل عدم مشارکت مردمی است.
وی ادامه داد: همچنین ضرورت انتقال تجارب بین نسلها را باید فراهم کنیم. گسستی که میان نسلها به وجود آمده است بسیار آسیبزننده است. در ن
خبرگزاریهای جدید به مضمون و ساختار توجهی نمیشود. باید به تحولات نسلی توجه بیشتری کنیم. شاید در زمینه اعتمادسازی هنوز اعتبار داشته باشیم اما فضای وب در زمینه سرعت از ما جلو زده است که باید چارهای برایش بیندیشیم تا شکست نخوریم. حتی در زمینه ساختار نوشتاری نیز باید دقت بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تبریز توانسته است یک نیابت ملی به خودش بگیرد، بیان کرد: جشنواره جاده سبز اتفاق بزرگی است. این فرآیند کم و کاستیهایی دارد اما باز هم اتفاق بزرگی است که این چنین مورد استقبال و توجه مخاطبین قرار گرفته است. تبریز شهری زیبا، پر از سوژه و پر پتانسیل است که میتواند در بسیاری حوزهها پیشتاز باشد. این یک ثروت غیر قابل کتمان است. امیدواریم در تجربههای آینده پیشرفت روزافزون داشته باشیم.... +