هفته نامه ٩ دی @www_9day_ir Channel on Telegram

هفته نامه ٩ دی

@www_9day_ir


♻️ به کانال هفته‌نامه ۹ دی خوش آمدید.

این هفته‌نامه از ۹دی سال۸۹ شروع به انتشار کرده و تا روزی که در توان مدیران آن باشد، از آرمان‌های امامین انقلاب وحقوق مردم دفاع خواهد کرد.

راه ارتباط با مدیران نشریه و ارسال مطالب ازطریق ادمین کانال است: @MesskMessk

هفته نامه ٩ دی (Persian)

به کانال هفته‌نامه ۹ دی خوش آمدید! این هفته‌نامه از ۹دی سال ۸۹ شروع به انتشار کرده و تا روزی که در توان مدیران آن باشد، از آرمان‌های امامین انقلاب و حقوق مردم دفاع خواهد کرد. این کانال فضایی است برای بحث و گفتگو درباره مسائل سیاسی و اجتماعی که اهمیت آنها در جامعه ایرانی بیش از پیش است. از آخرین اخبار و تحلیل‌های تخصصی گرفته تا مقالات و نقدهای برجسته، همه در هفته‌نامه ٩ دی قابل دسترسی است. همچنین، امکان ارسال مطالب و ارتباط با مدیران نشریه از طریق ادمین کانال، @MesskMessk، برای شما فراهم شده است. پس برای حضور در این فضای فکری منحصر به فرد، حتما به کانال ما بپیوندید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

هفته نامه ٩ دی

17 Feb, 12:48


.
💠 شماره ۵۷۶ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 روی دکه‌های مطبوعات

🔻رفع حصر برای محاکمه فتنه‌گران
🔹 گزارش ۹دی درباره حصر سران کودتای ۸۸ و هیاهوی اخیر اصلاح‌طلبان درباره رفع حصر

فتنه‌انگیزی اصلاح‌طلبان برانداز در دانشگاه به بهانه قتل دانشجوی دانشگاه تهران توسط سارقین مسلح

🔻تعطیلی تولید در سال جهش تولید
🔹 تعطیلی‌های مکرر و قطعی برق به دلیل بی‌تدبیری دولت، خسارات زیادی به تولید کشور زده‌است


🔸 رمزگشایی از یک معما

🔸 تجلی قرآن در غزه

🔸‌راز کاسبی دونالدشاه!




♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

05 Feb, 08:20


🔰مهمان بهشت

🔸شهادت محمد ضیف فرمانده اسطوره‌ای گردانهای قسام به طور رسمی اعلام شد

🔹محمد دیاب ابراهیم المصری ملقب به ابوخالد و مشهور به محمد ضیف، فرمانده اسطوره‌ای و کابوس صهیونیستها بدون شک نامی ماندگار برای مقاومت فلسطین و تاریخ مبارزات چریکی دنیا خواهد بود. کسی که رئیس سابق آژانس امنیت اسرائیل، کارمی گیلون درباره او اعتراف می کند: ‏«من مجبورم بگویم؛ باید مراقب حرف‌هایم باشم اما من برای او (محمد ضیف) احترام بسیار زیادی قائلم، حتی به‌نوعی او را تحسین می‌کنم؛ او یک حریف شایسته است. ‏ما درمورد سطحی صحبت می‌کنیم که ای کاش یکی مثل او برای ما بود. من آرزو می‌کردم او فرمانده ستاد کل ارتش ما بود.»

🔻شبح مرگ صهیونیستها
این فرمانده جلیل القدر و کاربلد و شجاع، فرمانده گردانهای عزالدین قسام بود که سالها بصورت مخفی زندگی میکرد. بیش از ۲۰ سال در معرض ترور و خطر بود و هفت بار توسط صهیونیستها ترور شد! او طراح مراحل نظامی عملیاتهای قسام علیه رژیم بود و بهمین دو دلیل، به یک قهرمان تاریخی میان مردم غزه بدل شده بود. زندگی او پر از خوف و رجا و تعقیب و گریز و زندگی در پادگانها و مأموریت و مراقبت از ترور و خباثت دشمنان اسلام گذشت. از آنجا که او یک سکونتگاه و خانه ثابت نداشت به ضیف به معنی مهمان معروف شده بود.

🔹اگر طول و عرض غزه را در نظر بگیریم که چیزی حدود ۴۰ کیلومتر در حداکثر ۱۲ کیلومتر است، به جاست که به محمد ضیف، شبح هم بگوییم. تصور کنید در این مساحت کم جغرافیایی رژیم تا بن دندان مسلح صهیونیستی با همه تجهیزات پیشرفته جاسوسی و نظامی بیش از ۲۰ سال در دستگیری یا ترور او ناکام ماند و در آخر هم این ضیف بود که با طراحی عجیب و معجزه گونه طوفان الاقصی همه هیمنه اطلاعاتی رژیم را فروپاشید.

🔻پدر تونلها
طراحی عملیات بی‌نظیر و تاریخ‌ساز طوفان‌الاقصی تنها یکی از اقدامات ویژه محمد ضیف بود. ابوخالد در غزه هم به پدر تونل‌ها مشهور بود، هم پدر موشکها و هم پدر پهپادها. غزه دو شهر است، غزه اصلی زیرزمین است و غزه‌ای روی زمین است که جمعیت آن بالای ۲ میلیون نفر است. سه لایه تونل در غزه وجود دارد، لایه نفر رو، لایه تجهیزاتی، لایه‌ خودرویی و کامیون رو. وسعت تونلها ۵۰۰ کیلومتر است که توسط محمد الضیف طراحی و اجراشده است.
بخش قابل توجهی از سرپا ماندن غزه بعد از یک سال و چندماه بمباران و ویرانی، مدیون تونلهایی است که ضیف آنها را طراحی کرده و ساخته است.

🔻همدل و همراه حاج قاسم
او از جمله افرادی از حماس بود که در ماجرای سوریه، همراه و همدل با حبهه مقاومت بود. او در کنار حاج قاسم بود و چندین مرتبه هم حاج قاسم را به غزه برد. شهید سلیمانی پس از یکی از ترورهای ناموفق او که منجر به شهادت همسر و فرزند محمد الضیف شد، نامه ای برایش فرستاد و به او لقب شهید زنده داد و نوشت: «دفاع از فلسطین افتخاری برای ما محسوب می‌شود و از این وظیفه در مقابل متاع دنیا چشم‌پوشی نخواهیم کرد. دوستان فلسطین دوستان ما هستند و دشمنان فلسطین دشمنان ما هستند و این سیاست ما بوده و خواهد بود... امیدواریم که خداوند به ما توفیق حضور در کنار شما را بدهد و ما را به آرزوی‌مان، شهادت در راه فلسطین برساند.»

🔻مهمان سبک‌بار دنیا
اما تنها این ویژگیهای رزم‌آوری و چریکی نبود که ضیف را به یک اسطوره برای مبارزان دنیا و مقاومت تبدیل کرد، او به معنای حقیقی کلمه دل از دنیا کنده بود و هیچ تعلق و وابستگی به این دنیای فانی نداشت؛ نه فقط به دلایل تاکتیکی و ضرورت زندگی پرخطر، از لذایذ و امکانات مادی دنیا بی بهره بود، بلکه اساسا سبک زندگی و اعتقاداتش او را چنین ساخته بود؛ نکته ای که بعد از شهادتش بیش از پیش آشکار شد، وقتی دوربینها سراغ زن و بچه و خانه و کاشانه او رفتند.

🔹در ویدیوی منتشر شده در فضای مجازی همسر شهید تاکید میکند این وسایلی که می بینید کل زندگی ما قبل از جنگ و بعد از جنگ بوده است. چند عدد فرش و دو حصیر و مقادیری کتاب و ساده ترین امکانات اولیه برای زندگی. او تاکید میکند که من و بچه هایم اسامی مختلفی داشتیم بخاطر مسائل امنیتی وگرنه خانه ما همینجا بود. دو پسر او حافظ کل قرآن کریم هستند. بله گویی این سرنوشت محتوم مردان تاریخ ساز است که در خانه‌های محقر و کوچک رشد و زندگی کنند.

🔹 محمد ضیف حدود هفت ماه قبل در روز ۲۳ تیرماه به شهادت رسید و اکنون با رفقایش اسماعیل هنیه، یحیی سنوار، سید حسن نصرالله و بقیه فرماندهان قسام و حزب الله، ضیف و مهمان ضیافت خداوند در بهشت است. و قسام و حماس همچنان زنده و در حال مقاومت تا نابودی کامل اسرائیل!

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

03 Feb, 06:33


غلط می کنید قانون را قبول ندارید/ بخش دوم و پایانی

🔸بی اعتبار شدن قانون با بی‌توجهی مجلس، دولت و قوه قضائیه به اجرای قانون انتصاب در مشاغل حساس

🔹در بخشی از نامه نمایندگان به رئیس قوه قضائیه در خصوص اجرای قانون انتصاب در مشاغل حساس آمده است: «... متأسفانه این شرایط در دولت فعلی نادیده انگاشته می‌شود تا جایی که با تعدادی از مسئولین با فرزندان دارای تابعیت خارجی مواجه‌ایم. مطابق قانون مذکور، مسئولیت چنین افرادی کأن لم یکن اعلام شده اما قانون‌شکنان بر حضور سئوال برانگیز خود اصرار دارند. آیا اجرای قانون فقط برای مردم عادی است؟! آیا تبعیض در اجرای قانون سبب ناامیدی از اجرای عدالت و بالطبع ناامیدی از نظام نمی‌شود؟ آیا جز این است که تبعیض در برخورد با تخلف سبب کاهش مشارکت سیاسی مردم خواهد شد!
ما منتظریم تا حضرتعالی با توجه به اختیارات قانونی، برای اجرای عدالت در این خصوص اقدام فرمایید و نسبت به اجرای قانون مذکور در خصوص افرادی که شرایط را ندارند و فرزندانشان دارای تابعیت خارجی هستند، عدالت را جاری نمایید.»

🔹محمد منان رئیسی نماینده مردم قم در مجلس در سخنان تند و تیزی خطاب به اژه ای گفت: «آقای اژه‌ای! دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید گفتی وظیفه من نیست مجلس ورود کند. نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده با رئیس قوه مقننه صحبت می‌کنیم می‌گوید قوه قضاییه به قوه قضاییه می‌گوییم می‌گوید قوه مقننه!...»

🔹همچنین در همین رابطه حمید رسایی خطاب به قالیباف گفت: «‌باید از آقای محسنی اژه‌ای بخواهید نسبت به انتصابات غیرقانونی ورود کند. چرا رئیس قوه قضائیه درباره ظریف دستور نمی‌دهد؟ قانون نحوه انتصاب صراحتاً گفته اگر انتصابی بدون داشتن این شرایط صورت بگیرد آن انتصاب کان لم یکن است یعنی اصلاً انتصابی نیست. اگر این انتصاب نبودن در حوزه وزیر باشد ما می توانیم او را به مجلس بیاوریم و استیضاح کنیم. در این موضوع قوه قضائیه باید وارد کند. بیش از دو ماه از گذشته و هنوز قوه قضاییه به این مساله رسیدگی نکرده یعنی ما نسبت مان با قوه قضاییه معلوم شود. حضرت عالی به عنوان کسی که رئیس مجلس هستید باید از این حقوق مجلس دفاع بکنید؛ راه دفاع این است باید از آقای محسنی اژه‌ای بخواهید صراحتاً که علاوه بر اعمال این قانون نسبت به انتصابات غیرقانونی ورود کند؛ اصلاً شاکی لازم ندارد.

🔹آقای قالیباف اگر به جای حضرت عالی، آقای محسنی اژه‌ای آنجا نشسته بود من تذکرم را بهتر می‌دادم. آقای قالیباف! مطالبه‌ای را مجلس از قوه قضاییه کرده، یک انتصاب غیر قانونی صورت گرفته، تمام توان دولت به جای حل مشکلات مردم، حل مسائل اقتصادی و حل مسائل معیشتی این شده که یک نفر را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد؛ من واقعاً دلیل آن را نمی‌فهمم، علاوه بر اینکه نگه می‌دارند؛ ایشان را برای سفرهای خارجی ارسال می‌کنند با مواضع عجیب غریب.»

🔹هنوز مشخص نیست که چرا هیئت رئیسه مجلس از طرح مصوبه کمیسیون امنیت ملی در صحن علنی خودداری می‌کند و دیوان عدالت اداری نیز به نامه کمیسیون ترتیب اثر نمی‌دهد، اما شاید این روند بی‌ارتباط با اظهارات سخنگوی کمیسیون امنیت ملی نباشد که گفته بود پزشکیان اعلام کرده برای ابقای ظریف از سران قوا موافقت گرفته است!

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

03 Feb, 06:33


غلط می کنید قانون را قبول ندارید/ بخش اول

🔸بی اعتبار شدن قانون با بی‌توجهی مجلس، دولت و قوه قضائیه به اجرای قانون انتصاب در مشاغل حساس


🔹صبح روز ششم خردادماه سال ۶۰ حضرت امام خمینی کبیر در سخنانی قاطع و صریح در جمع نمایندگان مجلس اول فرمود: «نمی‌شود از شما پذیرفت که ما قانون را قبول نداریم. غلط می‌کنی قانون را قبول نداری! قانون تو را قبول ندارد. نباید از مردم پذیرفت، از کسی پذیرفت، که ما شورای نگهبان را قبول نداریم. نمی‌توانی قبول نداشته باشی. مردم رای دادند به اینها، مردم شانزده میلیون تقریباً یا یک قدری بیشتر رای دادند به قانون اساسی. مردمی که به قانون اساسی رای دادند منتظرند که قانون اساسی اجرا بشود؛ نه هر کس از هر جا صبح بلند می‌شود بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم، من قانون اساسی را قبول ندارم، من مجلس را قبول ندارم، من رئیس جمهور را قبول ندارم، من دولت را قبول ندارم. نه! همه باید مقید به این باشید که قانون را بپذیرید، و لو بر خلاف رای شما باشد. باید بپذیرید، برای اینکه میزان اکثریت است؛ و تشخیص شورای نگهبان که این مخالف قانون نیست و مخالف اسلام هم نیست، میزان است که همه ما باید بپذیریم.»

🔹این سخن تاریخی حضرت امام که «غلط می کنی قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد» برای همیشه ماندگار شد. هر چند شان صدور این بیان یک مصداق مشخص در ابتدای دهه شصت از میان افراد و جریانات سیاسی آن زمان داشت اما صراحت و اطلاق بیان ایشان نشان می دهد این سخن برای هر موردی که مصداق مخالفت با قانون اساسی، قانون مصوب شورای نگهبان و عدم تمکین در برابر قانون باشد، صدق می کند.
از سال ۶۰ تا امروز نیز جریانات و افراد زیادی مصداق و خطاب این جمله صریح و قاطع حضرت امام قرار گرفته اند.

🔹این روزها قصه ادامه‌دار حضور غیرقانونی معاون راهبردی رئیس جمهور هر روز غصه‌دار تر می شود تا جایی که او علی رغم غیر قانونی بودن در اجلاس داووس سخنان مساله داری درباره ایران و مواضع دولت بیان می کند.

🔹محمدباقر قالیباف در سخنانی اخیرا مدعی شده بود در خصوص موضوع ظریف به صحن علنی ارجاعی نشده است؛ در حالیکه موضوع عزل ظریف در کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی شده و بر خلاف این ادعا، اعمال ماده ۲۳۴ یعنی ارجاع موضوع به صحن علنی مجلس در کمیسیون تصویب شده است.

🔹ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون نیز در تاریخ ۱ دی ماه در نامه‌ای اعلام کرده که موضوع برای رسیدگی به صحن علنی به هیئت رئیسه مجلس ارسال شده است.
همچنین درخواست ابطال حکم انتصاب ظریف از سوی کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری نیز ارسال شده اما پیش از این، شکایت یک فرد حقیقی از این حکم از سوی دیوان رد شده نه نامه کمیسیون و حمید رسایی نیز اعلام کرده که دیوان، ارسال نامه کمیسیون را به منزله شکایت قلمداد نکرده و احتمالا به آن ورود نخواهد کرد.

🔹هفته گذشته در همین رابطه مجلس روزهای داغی را پشت سر گذراند. از باز شدن مجدد پای نامه ۱۵۴ نماینده مجلس به رییس قوه قضاییه به رسانه ها تا نطقهای نمایندگان در صحن علنی و انتقاد از دولت و قوه قضائیه.

ادامه در بخش دوم👇

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

01 Feb, 19:59


.
💠 شماره ۵۷۵ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻غلط می‌کنید قانون را قبول ندارید
🔹 بی‌اعتبارشدن قانون با بی‌توجهی مجلس، دولت و قوه قضائیه به اجرای قانون انتصاب در مشاغل حساس

جمله تاریخی حضرت امام خطاب به مخالفان اجرای قانون: غلط می‌کنی قانون را قبول نداری؛ قانون‌تو را قبول ندارد

🔻مهمان بهشت
🔹 شهادت محمد ضیف فرمانده اسطوره‌ای گردانهای قسام به طور رسمی اعلام شد

🔸 ترس آمریکا از غول جدید چینی

🔸 جهان در آستانه ترامپیدن

🔸‌سیب‌زمینی با قیمت آسمانی!



♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

26 Jan, 13:41


🔰آتش سرمایه‌داری به جان لس‌آنجلس

🔸درسهای جامعه شناختی بحران آتش سوزی آمریکا برای ما

🔹آمریکا یکی از آسیب پذیر‌ترین کشورها در مقابل بلایا و بحران‌های طبیعی بوده و هست. به گزارش آمار فقط در سال ۲۰۲۴، ۳۹ درصد بر آمار کارتن خواب‌های آمریکایی افزوده شده که بخش عمده آن ناشی از ناتوانی دولت در مهار بلایای طبیعی و بی توجهی به تبعات اجتماعی و اقتصادی بلایای طبیعی بوده است.

🔹آتش سوزی‌های اخیر در کالیفرنیا و ناتوانی دولت در اطفای حریق و انتشار صحنه‌هایی از تلاش برای خاموش کردن آتش با انتقال آب با کیف‌های زنانه دیگر زمینه بحث بر سر دلایل این ناتوانی‌ها و نسبت آن با سیستم کاپیتالیستی و نئولیبرالی اقتصاد آمریکا را فراهم کرده است. با شروع آتش سوزی در کالیفرنیا و مشکل قطع شدن ناگهانی آب مورد نیاز، حالا نگاه‌ها به سمت زوج میلیاردر (‌خانواده رزنیک) ‌چرخیده که مالک اصلی ذخیره‌گاه آب در این ایالتند و از در اختیار قراردادن آب به نیروهای امدادی و دولت طفره رفته‌اند!

🔹این البته اولین بار نیست که پای بحث تبعات خصوصی سازی منابع طبیعی در بلایای طبیعی آمریکا باز می‌شود. مایکل سندل فیلسوف سیاسی جامعه‌گرای آمریکایی در ابتدای کتاب «عدالت: کار درست کدام است؟» با اشاره به آسیب دیدن مردم عادی از افزایش قیمت‌های سرسام آور بعد از توفان چارلی درباره این بحث می کند که در بحران ها و بلایای طبیعی و غیر طبیعی آن «کارآفرین‌های نایس» چطور به سوداگران جان و مال مردم تبدیل می‌شود.

🔹 خیلی قبل‌تر هم نائومی کلاین در کتاب «دکترین شوک» و مفهوم «سرمایه داری فاجعه» خود توضیح داده بود که شرایط بحرانی زمینه مساعدی برای دولت‌ها و شرکت‌های کاپیتالیستی برای بهره برداری از استیصال مردم و پیشبرد سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی نئولیبرالی است؛ سیاست‌هایی که در شرایط عادی با مقاومت شدید مردم مواجه می‌شوداما در لحظات بحرانی به دلیل شوک ناگهانی توانایی مقاومت خود را از دست می‌دهند و زمینه برای اعمال تغییرات اساسی فراهم می‌شود.

🔹به هر ترتیب این بلایای طبیعی حداقل کارکردی که می‌تواند برای مای ایرانی و ایران امروز داشته باشد مقاومت در برابر وسوسه‌های جامعه شناسان و اقتصادخوانده‌هایی نظیر غنی‌نژاد، مسعود نیلی و محمد فاضلی و رفقایشان برای بازاری کردن همه چیز در کشور است.

🔹فاضلی از چندسال قبل در اتحاد با بازارگرایان افراطی مهمترین راهبرد مقابله با بحران‌ آب در کشور را شکل گیری «بازار آب» عنوان می‌کند و همراه و همگام با امثال غنی ‌نژاد و نیلی و مشایخی و دیگر لیدرهای بازارگرایی افراطی بر حل مساله ناترازی انرژی در کشور صرفا از طریق راهکارهای قیمتی و شوکهای ناگهانی قیمتی تاکید می‌کند. همین یکماه پیش روزنامه دنیای اقتصاد (‌ارگان رسمی بازارگرایان) پیشنهاد بازارسازی برای «هوای پاک» را هم مطرح کرده بود!

🔹حالا البته از اقتصاددانان بازارگرا انتظاری بیش از این نیست چرا که این گرایش‌ها از تربیت شدگان در مکتب‌ پوزیتویسم اقتصادی که اقتصاد را از یک دانش اجتماعی به یک دانش ریاضیاتی محض و فرمولی تقلیل داده‌اند طبیعی است، اما مساله اصلی میل تعداد زیادی از جامعه‌شناسان ایرانی به سمت سیاست‌های بازارگرایانه و دولت زدایانه با عناوین مختلف است!

🔹در واقع سوال اصلی اینست که چرا این جامعه شناسان درسال‌های اخیر برخلاف غرض اصلی جامعه‌شناسی (دفاع از امر اجتماعی)‌ به سمت دولت زدایی، بازارگرایی، راهکارهای قیمتی و در یک کلام تقلیل جامعه به مکانیسم‌های عرضه و تقاضای فرد محورانه میل پیدا کرده‌اند. آیا این مساله یک انتخاب شخصی و سیاسی است و یا با ریشه‌های معرفتی شکل گیری علوم انسانی و اجتماعی در ایران ربط پیدا می‌کند؟

🔹رسانه ها و نخبگان آمریکا در خوانش دلایل آتش سوزیهای شدید اخیر،۴ دلیل را ذکر کرده اند و ارزیابی رسانه‌های آمریکایی از علت آتش سوزی‌های هولناک در ایالت کالیفرنیا جالب توجه است:

۱- بی توجهی اخلاقی به محیط زیست و وجود عوامل انسانی همچون بی‌احتیاطی در برافروختن آتش در کمپ‌های جنگلی و همچنین احتمال حریق‌های عمدی

۲- تغییرات آب و هوایی، کاهش بارندگی، کمبود رطوبت، وزش طوفان سانتا آنا و کاهش پوشش‌های گیاهی

۳- بی‌کفایتی مدیران ایالتی، بحران منابع مالی، ارسال تجهیزات اطفا حریق به اکراین و اسراییل خالی بودن انبارها و کمبود ذخایر آب

۴- کیفر و عذاب الهی به دلیل حمایت از کشتار بی‌گناهان در غزه و ساخت و سازهای حاصل از پولشویی و ثروت‌های بادآورده در لس آنجلس.

🔹اما دلیل پنجم که نوعا اشاره نکرده‌اند، امتناع صاحبان ذخیره گاههای خصوصی از در اختیار قرار دادن ذخایر آب است، امتناعی که ریشه در تفکر سودانگارانه کاپیتالیستی و امپریالیستی دارد. درسهای این بحران برای امروز ما نیز مهم است.

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

25 Jan, 15:52


🔰در حسرت مسوولیت‌پذیری مسوولان!/ بخش دوم و پایانی

🔸نقدی بر یک طنز تلخ در سیاست این روزهای کشور

یادداشت سردبیر

🔹دولتمرد باید بداند دهها بردار مخالف او وجود دارد و با تدبیر و عقلانیت باید بردارهای منفی را کم اثر یا خنثی کند نه اینکه راجع به آنها سخنرانی کند و با گفتاردرمانی و جلسه بازی، اوقات بگذراند و از شورایی به شورایی پرتاب شود و با عبور سریع از خط ویژه، از همایشی به همایشی دیگر برای نمایشی دیگر برود و در سمینارها و سمیناهارها خاطره بگوید.

🔹پاسخگو نبودن و متعهد نبودن و لوس بودن موجب می‌شود که واقعیت‌ها وارونه دیده شوند و امر بر خود افراد مشتبه شود که خیلی موفقند! و یا دیگران هیچ کاری نکرده اند و ایشان فقط کار میکند! لوس بودن دولتمرد، بسیاری از دستاوردهای قبلی کشور را به باد میدهد، به عنوان مثال، بزرگ‌ترین و سخاوتمندانه‌ترین سیاست توزیع انرژی در تاریخ جهان، که در قالب خطوط گسترده برق، لوله‌های گاز و تأمین بنزین دولتی، که بازدهی یک برنامه ملی پس از نیم قرن تلاش شبانه‌روزی است، با متعهد نبودن برخی دولتمردان به گونه‌ای به ضد ماهیت اجتماعی خود تبدیل شده که به جای افتخار به آن توسط مردم، به عنوان یک بحران جدید بروز کرده و نارضایتی تولید کرده و حالا که بحران رخ داده، برخی برای رفع آن فقط سخنرانی میکنند!

🔹کشوری که تلاش کرده در خلیج فارس با فناوری و سرمایه نامحدود آمریکا و اروپا رقابت کند و پس از سی سال مسابقه، مثلاً در برداشت از ابرمخزن پارس جنوبی از رقبای قدرتمند خود پیشی بگیرد، وقتی کارش به لوس‌بازی برسد، با این گزاره‌ی برساختی و عجیب یک دولتمرد مواجه می‌شود که «شمال خلیج فارس از جنوب آن عقب افتاده است». گویی نیاز است روشن شود که ورزشکاری که در کوه ۵۰۰ متر صعود کرده، از تاجری که با بالگرد به قله رسیده، کوهنوردتر است. دولتمردی که متوجه موقعیتی که در آن قرارگرفته نیست، با یک بی انصافی آشکار به دهه ها خدمات دولتهای قبلی، وضعیت زابل را بدتر از پنجاه سال قبل آن معرفی می‌کند!

🔹مدیریت عالمانه و کشورداری عازمانه یعنی اینکه "نگذاری آب در دل مردم تکان بخورد" و این مطلب، البته به معنی جاروکردن خاکروبه زیر فرش و کتمان مسئله و سفیدنمایی الکی و عدم صداقت با مردم نیست، بلکه به معنی قامت راست کردن و کمر همت بستن برای حل فوری و پایدار مسئله است چونان یک قهرمان؛ و البته هر زمان که لازم شد با مردم سخن میگوید و مردم را برای حل یک مساله مشخص فراخوان میدهد و به یاری میگیرد (نظیر کار موفق امام در دفاع مقدس).

🔹نهایت تلاش و انتهای خواست برخی سیاست‌مداران این هدف کودکانه است که اعلام کرده باشد تقصیر من نیست، من نبودم، او بود، اما او گویی نمی داند که دولتمرد، اساسا و اصلاً چون بحرانی وجود دارد پا به میدان می‌گذارد و دعوت به کار ملی می‌شود. پرواضح است که دولتمرد تراز نباید دلهره بگیرد و نباید دلهره منتقل کند و باید به همه آرامش بدهد، او که خودش دلهره خلق می‌کند و منفی بافی افراطی می‌کند و مثل شومن ها رفتار می‌کند، یک عوام ضدّقهرمان است نه یک قهرمان محبوب. به همین دلیل فقط قهرمان‌های شجاع و آگاه و صبور و مسوولیت پذیرحق دارند و بایست وارد سیاست و قدرت شوند و کسی که سماحت و سعه صدر ندارد نباید مسولیت ملی و ارشد بپذیرد.

🔹در طبقه بندی حکمرانی وبر (سنتی، کاریزماتیک و عقلانی) این گونه توصیف پدرانه، حکومت در قالب نظام های کاریزماتیک طبقه بندی می شود که در آن مدیر اجرایی حکومت و دولتمرد به عنوان یک پدر با ابهت و جذاب است که البته نقاط مثبت و گاهی منفی دارد و البته این طبقه بندی، منافاتی با نظام های عقلانی که بر اساس کنترل قوای سه گانه و مسئولیت و پاسخ گویی حاکمان و نقش شهروندان در اداره کشور و اهمیت جایگاه رسانه ها در کنترل فساد تعریف می شود ندارد و میتوان و باید از مثبتات هر دو مدل استفاده کرد.

🔹کاش روزی برسد که کسانی که در تریبون ها و شوراهای عالی "باید و نباید" می‌گویند بدانند که خودشان "مخاطب اصلی و اول" همان بایدها و نبایدها هستند.

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

25 Jan, 15:51


🔰در حسرت مسوولیت‌پذیری مسوولان!/ بخش اول

🔸نقدی بر یک طنز تلخ در سیاست این روزهای کشور

یادداشت سردبیر

🔹حرف اصلی و تیز و غلیظ این یادداشت را همین اول بگویم: کشور ما، دولتمرد سیاست ورز مسوولیت پذیر می‌خواهد نه سخنران غرغرو که مثل یک شوهرعمه پیر در یک جمع فامیلی مشکلات را با زبان عرفی و بذله گویی بازخوانی و لیست میکند.

🔹امیرالمومنین فرمود در راس هر کاری کسی را بگذارید که" لا یتشتت علیه کثیرها و لایقهره کبیرها" شلوغی و کثرت امور او را متشتت نکند و به هم نریزد و بزرگی کار اورا مقهور نکند.
نگاه به آمد و شد رجال و دولتمردان در تاریخ معاصر نشان می‌دهد قهرمانان ملی و محبوب از دل کتاب‌ها، روزنامه‌ها و تمجید این‌ و آن خلق نمی‌شوند، بلکه قهرمان ها از میان بحران و در دل میدان و در وسط پدیده های واقعی و مسائل میدانی جامعه متولد می‌شوند. گویی بحران، زهدان قهرمان بوده و او را می‌زاید.

🔹مثل امیرکبیر در بحران سیاسی و ارضی با روسیه و عثمانی، مدرس دربرابر استبداد پهلوی اول، تختی در سیاهی فقر تهران، خرازی و باکری و همت و متوسلیان در مقابله با رژیم بعث، محسن حججی در برابر داعش و همین‌طور رییسی و حاج‌قاسم و ابومهدی و سیدحسن و سنوار در میانه بحرانهای زمانه خود.

🔹کارویژه و کارکرد قهرمان، کنش و واکنش و تراکنش با بحران و در بحران است نه روایت محض آن بحران. دولتمرد مسوول و مسوولیت پذیر که می‌فهمد پا در چه عرصه ای گذاشته مثل پیرمردهای نشسته در پارکهای سرکوچه مرثیه‌سرایی نمی‌کند، گلایه‌ پیشه نیست، نقالی و پرد‌ه‌خوانی شاخص فلاکت، تورم و ناترازی نمی‌کند، غرغر نمی‌کند که پول نداریم و بدبختیم، حرفهای کارشناسان دور و برش را زود باور نمی‌کند و خودش یک کارشناس ارشد است.

🔹مدتی است که اغلب سیاست‌مداران ما دیگر شمایل قهرمان و تصویر پهلوان و شاکله مرد بحران ندارند و به جای دل‌آرامی دادن به مردم، بیش‌نمایی بحران و ضریب دادن به مشکلات را در ذهن مردم سرازیر می‌کنند تا هر مساله ساده ای را که حل کردند، ده برابر به مروم بفروشند، به تعبیری عرصه‌ی سیاست ایران به لوسی و ننر بازی و بی تعهدی گراییده است.

🔹پدری را در نظر بگیرید که در چالش‌های زندگی، به جای حل مسئله خانواده، ناله سر دهد و مثل بچه ها جیغ بکشد، وقتی از خرابی تأسیسات منزل آگاه شد در پاسخ گریه کند، در دیرکرد اقساط همه را جمع کند و به سر و صورت خود بزند. برای خرید مایحتاج، واویلا بگوید. برای مشکلات مختلف فرزندان بگومگو درست کند. دیگر نه این مذکر و جنس نر، پدر است و نه آن مسقّف خانه و نه آن مجموعه، خانواده.

🔹بخش قابل توجهی از سیاست‌مداران و دولتمردان ما نُنُر شده‌اند. راحت فرافکنی میکنند، از مسائلی که خودشان باید حل کنند، روایت منتقدانه میدهند! از جلسه ای به جلسه دیگری میروند و راجع به مشکلات مردم سخنرانی میکنند و کلی گویی می کنند و حرف تکراری می‌زنند و تصور دارند باید مدام از کسری بودجه و ناترازی انرژی و قاچاق مرثیه ببافند و غصه سرایی کنند. این دولتمردان و مجلس نشینان و قضایی مردان شاید تصور می‌کنند بروزات پرابلماتیک در فضای مجازی و سخنرانی و مصاحبه، از آنان چهره‌ای واقع‌بین و مردمی می‌سازد و اگر دردهای مردم را بازخوانی کنند مثلا مردم میگویند که به به،چه آدم فهمیده ای! مثلاً یکی تهدید می‌کند که «نگذارید به مردم بگویم چه شرایطی را در این دوره تحویل گرفته‌ایم!» خوب اگر میدانستی و در قدرت آمدی، که حق نداری غرغر کنی و اگر نمیدانستی چرا مسوولیت پذیرفتی؟!

🔹تصور اینکه کشورداری و کشوربانی و کشورآرایی یعنی یک روزِ آرمانی (و تخیلی) وجود دارد که تمام مسائل حل شده و با هم می‌نشینیم و از رفاه ایجاد شده لذت می‌بریم، شبیه سوء تصور پزشکی است که خیال کند روزی همه‌ی انسان‌ها در سلامت خواهند بود و این پایان همه‌ی بیماری‌هاست یا شبیه سوء فهم نانوایی است که گمان کند روزی باید فرابرسد که همه‌ی محل سیر باشند و دیگر نیاز نباشد نانی بپزد!

🔹به قول فارابی اساساً هرکس در جامعه مسئول رفع چیزی است و حاکم حکیم که با حکمت، حکم میدهد و سیاست‌مدار عاقل، مسئول رفع بحران و مدیر حل مسائلی است که از توان عامه مردم خارج است. برای همین سیاست‌مداران قابل و متعهد و پاسخگو و مسوولیت پذیر، قهرمان ملت خود و پهلوان جامعه خود و همچون پدر خانواده هستند. در مقابل، سیاست‌مدار و دولتمرد لوس و نادان، از بحران گریزان است و از بحران فرار میکند و از فرمان در بحران و فرماندهی در میدان و فرمان داری در سختیها فراری ست و فقط شرایط آرام و آسان و مهیا و هماهنگ را برای فعالیت می‌خواهد.

ادامه در بخش دوم👇

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

23 Jan, 14:47


🔰 الگوی رئیسی یا عبرت روحانی

🔸پس از امضای معاهده راهبردی ایران و روسیه، پزشکیان کدام مسیر را انتخاب خواهد کرد؟


🔹توافق ۲۰ ساله ایران و روسیه با عنوان «معاهده مشارکت جامع راهبردی» در جریان سفر مسعود پزشکیان به مسکو، با حضور رؤسای جمهور ۲ کشور، مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین به امضا رسید. این توافق که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است، به عنوان یک سند مهم دیپلماتیک و اقتصادی، روابط ۲ کشور را برای ۲ دهه آینده تعریف و تقویت می‌کند.

🔹معاهده جدید همکاری راهبردی تهران-مسکو، یک تحول مهم در رویکردهای چندقطبی‌گرایی جهانی محسوب می‌شود و این از واکنش غرب و صهیونیست‌ها پیداست. این معاهده فراگیر ۲۰ ساله در حقیقت نسخه به روز شده «موافقتنامه اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» است که ۲۴ سال پیش امضا شد. اهمیت آن موافقتنامه از آن جهت بود که برای نخستین‌بار پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷، نظام برآمده از آن با یک قدرت جهانی معاهده‌ای جامع و دارای ظرفیت‌های راهبردی امضا می‌کرد، آن هم از موضعی کاملا برابر.

🔹هر وقت بحث ارتباط با روسیه پیش آمده، جریان رسانه ای اصلاح طلب و غربگراها با داغ کردن دوگانه شرق و غرب، سعی در مخدوش کردن این روابط داشته اند و در عوض به انحاء و زبانهای مختلف ارتباط و مذاکره با آمریکا و غرب را توجیه و تاکید کرده اند. در واقع دو نگاه سالهاست در سیاست ایران وجود دارد؛ یک نگاه که مترصد ارتباط با آمریکاست و همه مشکلات را با این ارتباط گره زده است و نگاه دیگر که معتقد است به جای اتلاف وقت بر سر مذاکره و ارتباط با آمریکا باید ارتباط واقعی و موثر با سایر کشورها به ویژه بلوک شرق ماندد روسیه و چین را برقرار کنیم تا برای مردم نفع اقتصادی و برای کشور انتفاع راهبردی داشته باشد.

🔹نکته بامزه اینجاست که اتفاقا شروع روابط راهبردی ایران و روسیه در دولت اصلاحات بوده است و حالا هم دولت پزشکیان معاهده جدید را امضا کرده است. البته این نکته مهم نباید فراموش شود که زمینه سازی انعقاد معاهده جدید در دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.

🔹با امضای این معاهده جدیدترین ابزارهای همکاری بانکی ایران و روسیه در سطح خرد و کلان رونمایی شد. این همکاری‌ها که در دولت سیزدهم شروع شده بود، اکنون به اوج خود رسیده است و بی‌سابقه‌ترین روابط بانکی ایران با یک کشور خارجی بدون آن که هیچ بهانه‌ای به اسم FATF وجود داشته باشد، اجرایی شده است. در واقع پزشکیان در روسیه، میوه باغ رییسی را چید.

🔹در هر حال واقعیت چهل و چند سال عمر جمهوری اسلامی نشان داده است هر چقدر سراب رابطه با آمریکا، بی فایده و توخالی و حتی در مواقعی مثل برجام، پرضرر و خسارت بار بوده است، در طرف مقابل توافقات با سایر کشورهای منطقه و بلوک شرق مفید فایده و اثر بوده است. علت اصلی و یک خطی آن هم این است که در اینجا، مذاکره و رابطه بر مبنای تعامل طرفینی و رابطه برابر شکل می گیرد اما در مذاکره با آمریکا، اساسا آنها برای حل مساله و یا تعامل و داد و ستد پای میز نمی آیند، هدف آمریکاییها صرفا برتری جویی و اعمال نفوذ و قدرت است.

🔹در مجموع این اقدام پزشکیان قابل تقدیر است اما نکته مهم تعیین تکلیف او و دولتش نسبت به این دو نگاه است؛ با توجه به مواضع اخیر او و معاون غیر قانونی‌اش ظریف درباره مذاکره با ترامپ، به نظر می رسد همچنان به دنبال تکرار تجربه زیان بار برجام و دولت روحانی هستند. بنابراین پزشکیان باید مشخص کند کدام مسیر را در پیش خواهد گرفت؛ الگوی شهید رئیسی را برمی گزیند و با قدرت به تعامل با سایر کشورهای دنیا فکر می کند یا دوباره عبرت روحانی را با سوزاندن همه فرصتها پای میز مذاکره با آمریکا تکرار خواهد کرد؟

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

23 Jan, 14:46


.
🔰 الگوی رئیسی یا عبرت روحانی

🔹 پس از امضای معاهده راهبردی ایران و روسیه، پزشکیان کدام مسیر را انتخاب خواهد کرد؟

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻

http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

19 Jan, 17:32


.
💠 شماره ۵۷۴ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻عزت غزه
🔹 ۱۵سرفصل تحلیلی درباره رویداد مهم آتش‌بس رژیم صهیونیستی با حماس

🔻الگوی رئیسی یا عبرت روحانی
🔹 پس از امضای معاهده راهبردی ایران و روسیه، پزشکیان کدام مسیر را انتخاب خواهد کرد؟

🔸 آتش سرمایه‌داری به جان لس‌آنجلس

🔸 روایت قرآن از جنگ روایتها

🔸‌شباهت ابراهیم نبوی و نتانیاهو



♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

29 Dec, 17:34


.
💠 شماره ۵۷۳ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻پروژه فتنه با اسم رمز استعفا
🔹 گزارش تحلیلی ۹دی درباره نمایش رسانه‌ای «استعفای پزشکیان» از سوی اصلاح‌طلبان

🔻طرح | ۹دی؛ وقتی روشنایی تابید…

🔻جای خالی پدر معنوی حزب‌الله
🔹 به بهانه سالروز رحلت علامه مصباح یزدی، عارف و فیلسوف مقاومت



🔸 زندانهای آمریکا؛ کارخانه تولید تروریست تکفیری

🔸 ضرورت امتداد ابتکار بدیع حاج قاسم

🔸‌ناگفته‌هایی از جلسه شورای عالی فضای مجازی



♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

15 Dec, 19:28


.
💠 شماره ۵۷۲ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻معامله یا غافلگیری؟
🔹 تحلیل ۹دی از ریشه‌ها و علل سقوط دولت سوریه

نقش آمریکا و روسیه در حوادث سوریه چیست؟

🔻دولت خاموشی و فراموشی
🔹گزارشی از بی‌عرضگی دولت پزشکیان در حل مشکل گاز و برق و فراموشی وعده‌های انتخاباتی


🔸 پادگان‌های آکادمیک!

🔸 نقش ایران در نظم نوین غرب آسیا

🔸تاملی در الهیات مقاومت



♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

03 Dec, 14:44


🔰فتح و نصر خدا

🔸واقعیتهایی پیرامون آتش‌بس در لبنان

🔹سرانجام‌ بعد از ۵۵ روز جنگ در لبنان، توافق آتش‌بس اعلام شد و بناست حداقل به صورت موقت، تبادل آتش بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان فروکش کند. هنوز تبعات سیاسی و نظامی جنگ در ۲ ماه گذشته و آتش‌بس اعلام شده به طور دقیق قابل پیش‌بینی نیست اما تصاویری که از ساعات اولیه اعلام آتش‌بس در حال انتشار است، حاکی از برتری معادله قدرت به سمت مردم لبنان و حزب‌الله است. در واقع وقتی شیعیان جنوب لبنان و مردم لبنان جشن پیروزی گرفته اند، خود نشانه ای است بر فتح و پیروزی حزب الله در این نبرد.

🔹در حالیکه مردم جنوب لبنان با ایمانی که به یاری خدا و استقامت حزب‌الله و ایستادگی آن پای ملت لبنان دارند، با غرور و شجاعت به سمت خانه‌های‌شان می‌آیند تا زندگی را از سر بگیرند اما مردم سرزمین‌های اشغالی با ضعف نفسی که طی یک سال گذشته پیدا کرده‌اند، حتی قادر نیستند با شانتاژ رسانه‌ها ژست پیروزی بگیرند. آنان می‌بینند اسرائیل نتوانسته به اهداف راهبردی‌اش برسد، در حالی که حزب‌الله سلاحش را زمین نگذاشته، از نهر لیتانی عقب‌نشینی نکرده و تاکتیکش نسبت به غزه برای شهرک‌نشینان نامعلوم است. مردم اسرائیل برخلاف مردم لبنان، عمیقاً خود را طرف بازنده‌ معادلات یک سال گذشته می‌دانند.

🔹در ادامه به برخی واقعیتهای این آتش بس اشاره می شود:
۱. پذیرش آتش بس از سوی رژیم جعلی که با ادعای نبرد آخر و حذف کامل حزب الله و پیش تر هم حماس شروع به جنگ کرده بود آن هم در شرایطی که نه آتش حزب الله بر قلب سرزمینهای اشغالی متوقف شده و نه اسرای اشغالگر در غزه آزاد شده اند یک معنا بیشتر ندارد و آن هم تعبیر دقیق رهبر انقلاب است: "اسرائیل نه در لبنان پیروز شده و نه حتی در غزه"

۲. حزب الله لبنان پس از اعلام رسمی آتش بس از ساعت ۱۰ صبح روز قبل شروع، با سرعت ویژه ای برای استفاده از ساعات پایانی قبل از آتش بس، سرزمین های اشغالی را موشک باران می کند و حتی محل سکونت فرمانده نیروی هوایی اشغالگران را هدف قرار می دهد و این یعنی اسرائیل است که با پذیرش آتش بس عملا از صحنه جنگ گریخته است...

۳. یکی از اهداف اعلامی رسمی اسرائیل ترور هر جانشینی بود که به عنوان دبیر کل جدید حزب الله لبنان منصوب می شود. امروز حزب الله با قدرت جانشین سید حسن نصرالله یعنی شیخ نعیم قاسم بزرگ را در راس تشکیلات خود دارد.

۴. اعلام محدوده زمانی ۶۰ روزه برای این آتش بس یعنی دولت لبنان می داند که اسرائیل بدعهد است. حزب الله هم برای پاسخ به بدعهدی اسرائیلی ها در قبال توافق با حکومت لبنان که یک رویه قطعی هم به نظر می رسد، آماده است.

۵. پذیرش آتش بس در جنوب لبنان با موافقت حماس و با هدف شروع مذاکره برای جنگ در غزه است و در صورت حصول آتش بس در غزه عملا اسرائیل پس از یک سال و چند ماه کشتار زنان و کودکان بی دفاع با شکست مفتضحانه برای نابودی کامل حماس که هدف قطعی و اعلامی رژیم صهیونیستی بود مواجه شده است. و البته این یعنی مانور تبلیغاتی کوتاه آمدن جبهه جنوب از شرایط غزه و جدایی میان آنها بی اساس است.

۶. این توافق نامه ی آتش بس، میان حزب الله و رژیم صهیونیستی نیست، بلکه عملا موافقت دو طرفه میان آمریکا و حکومت لبنان است.

۷. بسیاری از بندهای توافق نامه تزئینی است. مثلا شرط مضحک برچیده شدن ساختار حزب الله از جنوب لبنان نشان از عدم محاسبه درست رژیم اشغال گر درباره این منطقه است. حزب الله مثل رژیم صهیونیستی یک ساختار نچسب به منطفه جغرافیایی خود نیست. حزب الله از متن مردم و بافت فرهنگ و اجتماعی جنوب لبنان است.

۸. آتش بس به معنای توقف نبرد با رژیم صهیونیستی نیست. بلکه تجدید قوا و تنفس برای آسیب شناسی، باز سازی و ایجاد قدرت آتش چند ده برابری در میان خطوط مقدم جبهه مقاومت است.

۹. شواهد نشان می دهد وعده صادق ۳ قطعی است و احتمالا این موضوع در عجله اسرائیل برای پذیرش پایان جنگ در لبنان بی تاثیر نبوده است.

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

02 Dec, 21:02


🔰آیا دو معاون دیگر پزشکیان باید استعفا دهند؟

🔸ادعای رسانه های حامی دولت درباره تابعیت فرزندان عارف و قائم پناه

🔹ماجرای انتصاب غیرقانونی ظریف همچنان ادامه دارد تا جایی که هفته گذشته رئیس مجلس هم علنا حضور او در دولت را غیرقانونی اعلام کرد. اما در طرف دیگر ماجرا اصرار عجیب و غریب دولتیها بر عدم اجرای قانون و حضور ظریف در دولت، سوالات دیگری درباره دیگر اقدامات خلاف قانون دولت ایجاد کرده است.

🔹در جدیدترین اظهار نظر ، قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور مدعی شده «اگر مثلا مستشار نظامی ایران در لبنان بچه دار شد، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟» اینکه معاون رییس جمهور اینگونه موضع می‌گیرد، احتمالا به یکی از این دلایل مربوط می شود: بی‌اطلاع از قوانین بین‌المللی، داشتن مشاوران بی‌سواد و بیمار دل، یا به قصد انحراف افکار عمومی. در این باره باید یادآور شد:
۱. تابعیت در برخی کشورها مثل لبنان از قانون خون و در برخی مثل آمریکا از قانون خاک و در مثل ایران از هر دو (خاک و خون) پیروی می‌کند.
۲. در کشور ایران با وجود پدر یا مادر ایرانی، تابعیت برای فرزند حاصل می‌شود. همچنین با تولد فرزند در خاک ایران با شرایطی مثل تدوام حضور پنج ساله در ایران، تابعیت حاصل می‌شود ولی چنین فردی نمی‌تواند دیپلمات، قاضی، وکیل مجلس و ... شود.
۳. مطابق اصل ششم قانون اساسی لبنان، تابعیت لبنانی و نحوه اخذ، حفظ و سلب آن را قانون تعیین می‌کند.
۴. مطابق قوانین لبنان با تولد فرزند در این کشور، نمی‌توانید تابعیت لبنان را به دست بیاورید چون تابعیت بر اساس خاک نیست بلکه بر اساس خون و باید پدر فرزند لبنانی باشد.
۵. بنابراین چنانچه فرزند مستشار نظامی ایران در لبنان متولد شود، پدر می‌تواند وزیر دفاع ایران شود. البته در آمریکا هم اگر فرزندی متولد شود، پدرش می‌تواند معاون رییس جمهور ایران شود، به شرط آن‌که پدرش در برابر وزارت‌خارجه آمریکا گردن کج نکند چرا که گرفتن تابعیت آمریکا برای هیچ متولدی الزامی و واجب نیست، می‌تواند نگیرد.

🔻ماجرای تابعیت فرزندان قائم پناه و عارف
مصطفی فقیهی سردبیر سایت اصلاح طلب انتخاب در توئیتی نوشت: «آقای عارف معاون اول رئیس جمهور و جناب نادیده و ناشناس، قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور دیگر به همه این خبر رسیده که هر دوی شما، بیشترین فشار را برای حذف ظریف، آذری جهرمی و خروج آنها از دولت تولید کرده اید. حالا اما وقت آن است صادقانه از علت و انگیزه خود بگویید. مگر نه آنکه فرزندان شما تابعیت اکتسابی دارند و همین حالا در خارج از کشور زندگی می کنند، اما فرزند ظریف، شامل تابعیت قهری می شود و همین حالا در ایران ساکن است؟»
نویسنده متن بالا یکی از فعالان رسانه‌ای نزدیک به آقای پزشکیان و از چهره‌های مرتبط اصلی رسانه‌ای اصلاح‌طلبان است. ادعای او از طرق دیگر هم مطرح شده است اما تأکید روی آن از سوی مرتبطین با دولتیها (که از احوالات هم مطلع‌تر هستند) این ظنّ را تقویت می‌کند. خصوصا که آقای عارف و قائم‌پناه تاکنون علی‌رغم تکرار این ادعا از طرف بخشی از هواداران و دوستان سینه‌چاک آقای ظریف، حاضر به ارائه توضیح یا تکذیب این خبر نشده‌اند.

🔹حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس چندی قبل در صفحه شخصی اش نوشت: «در این باره از وزیر اطلاعات سئوال هم کردم اما پاسخ وزیر، محتاطانه بود. وزیر اطلاعات ضمن تأیید قطعی تابعیت فرزندان ظریف، از تابعیت فرزندان دو معاون دیگر آقای پزشکیان اظهار بی‌اطلاعی کرد.»
همچنین وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال رسایی در کمیسیون امنیت ملی در خصوص انتصاب غیرقانونی ظریف گفته بود: «تلقی رئیس جمهور این بود که برای انتصاب معاونین نیازی به استعلام نیست. برای چند نفر استعلام نشده بود. آقای ظریف پس از استعلام به دلیل تابعیت فرزندش استعفا داد.»

🔹این توضیحات نشان می‌دهد که ظریف به میل خودش استعفا نداده بلکه به دلیل منع قانونی اساسا نمی‌توانسته در دولت مسئولیت داشته باشد. بنابراین مطابق قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس (که دولت با ارسال لایحه به مجلس دنبال تغییر آن است) چنانچه یکی از فرزندان آقایان عارف و قائم‌پناه هم تابعیت یک کشور دیگر را داشته باشند، ادامه کار هر دو معاون آقای پزشکیان مثل ظریف غیرقانونی است.
🔹علاوه بر ادعای فقیهی مطابق ادعای دوستان آقای ظریف، آقایان عارف و قائم‌پناه در ارسال لایحه تغییر قانون شرط بودن عدم تابعیت همسر و فرزند، به مجلس اصرار داشته‌اند.
سؤال مهمی که قائم پناه و آقای عارف باید پاسخ دهند، این است که دلیل اینهمه اصرار برای تغییر قانون و ارسال لایحه دولت به مجلس چیست؟ آیا قانون منع به کارگیری افراد دارای فرزند با تابعیت بیگانه، در دولت پزشکیان فقط شامل این سه نفر می شود؟

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

02 Dec, 11:11


🔰آیا دو‌ معاون دیگر پزشکیان باید استعفا دهند؟

🔸ادعای رسانه‌های حامی دولت درباره تابعیت فرزندان عارف و قائم‌پناه

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

01 Dec, 16:43


🔰تله مذاکره برای مهار ایران در منطقه/ بخش دوم و پایانی

🔹خطای دیگر دولت در همینجاست که فکر می کنند مساله اروپا و آمریکا با ما همچنان هسته ای است؛ در حالیکه آنها از این ماجرا عبور کرده اند و با راهبردها و ظرفیتهای نظامی و دفاعی ما کار دارند. علاوه بر اعتراف صریح مورا به این قضیه، تحلیل فرامتنی قطعنامه شورای حکام هم همین امر را اثبات می کند. علی رغم خوش بینی و ساده انگاری دولت به اروپاییها دو هفته قبل شورای حکام قطعنامه ای علیه ایران صادر کرد. این قطعنامه جزییات مهمی داشت.

🔹این قطعنامه نشان میدهد که غرب و آمریکا در تدارک حمایت عملی از اسراییل و تشدید جنگ منطقه‌ای هستند و پیشاپیش، قصد مهار ایران را دارند. همچنین تشدید جنگ سنگین غزه و کنشگری موفق جبهه مقاومت به رهبری ایران و فرضیه های تصاعد جنگ، اسراییل و امریکا را به فکر کنترل شدیدتر ایران انداخته است. در قطعنامهٔ ضد ایرانیِ ارائه‌شده به شورای حکام، به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت همکاری با آژانس داده شده که طبعا زمان ایران کم است. در قطعنامه با اشاره به آنچه «نگرانی عمیق مدیرکل» نامیده شده آمده است مواد هسته‌ای اعلام نشده در چند مکان اعلام نشده در ایران وجود داشته است و مکان‌های فعلی آن برای آژانس شناخته‌شده نیست و ادعا شده مواد هسته‌ای مورد استفاده در ایران طبق مقررات توافقنامه پادمان NPT ایران اعلام نشده است.

🔹این در حالی است که رافائل گروسی برخی ادعاها درباره تأسیسات ایران را رد کرده بود؛ از جمله اینکه مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی درباره حمله ادعایی اسرائیل به پارچین گفت: آژانس این مکان را به عنوان تأسیسات هسته‌ای درنظر نمی‌گیرد و ما هیچ نشانه‌ای نداریم که مؤید وجود مواد هسته‌ای در این مکان باشد. تناقض قطعنامه با اظهارات گروسی نشان میدهد رفتار غیرفنی و سیاسی‌کاری بر فضای حاکم بر قطعنامه‌ غلبه دارد و قطعنامه، بدون اثبات اشکال فنی و صرفا تحت تأثیر انگیزه‌های سیاسی برای اعمال فشار شدید بر ایران در شرایط نبرد منطقه ای صادر شده است.

🔻تحلیل فرامتنی قطعنامه و پیامدهای استراتژیک و منطقه ای آن
تصویب قطعنامه اخیر علیه ایران، هرچند در ظاهر شباهت‌هایی با قطعنامه‌های پیشین دارد، اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که در بستر یک استراتژی متفاوت غرب قابل تحلیل است. این قطعنامه در شرایطی تصویب شده که سیاست‌های فشار حداکثری در حال بازتعریف و تقویت هستند و روندی تصاعدی را در برخورد با ایران دنبال می‌کنند.
- محتوای قطعنامه جدید، تفاوت چشمگیری با قطعنامه‌های پیشین ندارد. اما تصویب آن در کنار دور تازه تحریم‌ها و موضع‌گیری‌های تندتر اروپایی‌ها نشان از یک تغییر تاکتیکی دارد. غرب، به ویژه در حوزه برنامه هسته‌ای و نفوذ منطقه‌ای ایران، به این نتیجه رسیده که رویکرد سنتی کنترل تنش دیگر کارآمد نیست و نیاز به یک راهبرد متفاوت وجود دارد.
- تصویب این قطعنامه، به نوعی می‌تواند زمینه‌سازی برای اقدامات جدی‌تر، از جمله استفاده از مکانیسم ماشه با استفاده از حفره های برجام باشد. این قطعنامه، ابزاری برای تغییر معادلات بین‌المللی و آماده‌سازی افکار عمومی جهان برای گام‌های بعدی محسوب می‌شوند.
- غرب، به‌ویژه آمریکا و اروپا، با ابزارهایی چون تحریم‌های شدیدتر و حتی تهدیدات نظامی، به دنبال تغییر محاسبات ایران است. غرب از اختلافات داخلی مدیران ارشد ایران در نحوه مواجهه با غرب و اسراییل مطلع است و روی آن حساب کرده است(دقت کنید).
- با توجه به این شرایط، تنش میان ایران و غرب به‌ویژه در ماههای پیش رو شدیدتر خواهد شد و دوطرف به سمت یک تقابل بیشتر پیش می‌روند. تصویب این قطعنامه، بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر و چندبعدی علیه ایران به عنوان رهبر جبهه مقاومت است و فراتر از صرفاً اعمال فشار بر برنامه هسته‌ای ایران است. هدف راهبردی آنها، بازتعریف معادلات قدرت در منطقه و در نهایت تغییر رفتار ایران در پرونده‌های کلیدی نظیر جنگ غزه و لبنان است.

🔹بنابراین، ایران با درک این رویکرد جدید، باید به ارزیابی مجدد سیاست‌ها و استراتژی‌های خود بپردازد و هرگز در مقابل فشارهای تصاعدی، کوچکترین انفعال و ضعفی نشان ندهد و راهکارهایی منسجم، غافلگیرکننده، خلاقانه و مؤثرتر ارائه دهد.
نتیجه آنکه مساله اصلی غرب و قطعنامه شورای حکام در قبال ایران، به هیچ وجه هسته ای نیست. مساله اصلی آمریکا و اروپا با ما بر سر منطقه و جبهه مقاومت است. آنها به دنبال این هستند که عدم دستاورد خود در منطقه را با تغییر میدان بازی، جبران کنند و پرونده هسته ای ایران مجددا بهانه ای شده برای مهار ایران در منطقه.
آیا دولتمردان و مدیران دیپلماسی دولت چهاردهم به این نقشه و طراحی، آگاهی و توجه دارند؟

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

01 Dec, 16:43


🔰تله مذاکره برای مهار ایران در منطقه/ بخش اول

🔸دولت چهاردهم در بازگشت به مذاکرات هسته‌ای با غرب دچار چندین خطای راهبردی شده است

🔹باز هم مذاکره؛ کلیدواژه تکراری و راهبرد بی‌حاصل و خسارتبار دولتهای یازدهم و دوازدهم که اینبار دولت چهاردهم به دنبال آن است. در شرایطی که از یکسو تجربه تلخ برجام با همه بدعهدیهای طرف اروپایی و آمریکایی و همه خسارتهایی که به صنعت هسته ای کشور زده است، جلوی چشم ماست و از سوی دیگر وضعیت دنیا و منطقه طی یکسال گذشته و در دوران پسا طوفان الاقصی کاملا دگرگون شده است، دولتمردان دولت پزشکیان در رویکردی مرتجعانه همچنان دلخوش به مذاکره با اروپا و آمریکا برای حل مشکلات اقتصادی کشور هستند!

🔹رسانه های دولتی هم پرطمطراق از عزم دیپلماسی برای پا گذاشتن در میدان مذاکرات سخن می گویند. طی روزهای گذشته ابتدا منابع خارجی و در پی آن منابع رسمی خبر از نشست مشترک ایران و سه کشور اروپایی در سطح معاونان وزرا داده‌اند که بنا بود روز گذشته (جمعه) برگزار شود. مجید تخت روانچی، معاون سیاسی عراقچی، نماینده ایران در مذاکرات روز جمعه بود. او و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه پنج‌شنبه گذشته با انریکه مورا معاون مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا دیدار کردند.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه از مذاکرات هسته ای در چارچوبی جدید سخن می گوید. تیم عراقچی پیگیری مذاکرات هسته‌ای بر سر رفع تحریم ها را از مهم‌ترین دغدغه‌های خود عنوان می کنند که در آغازین روزهای فعالیت خود با آن مواجه شده اند.

🔹در این مسیر دولت پزشکیان دچار چندین خطای راهبردی شده است. اولین خطای دولت، ارتجاع به مسیر امتحان شده و شکست خورده مذاکره است. در دو دولت روحانی هشت سال زندگی و معیشت مردم را به مذاکرات گره زدند و کل انرژی و سرمایه دولت را بر سر مذاکره قمار کردند؛ اما نتیجه چه شد؟ آیا تحریمها لغو شد؟ فروش نفت افزایش یافت؟ ارزش پول ملی افزایش یافت؟ گرانی برطرف شد؟

🔹بسیاری از ادعاهای دولت روحانی را شهید رئیسی جامه عمل پوشاند آن هم با رویکردی کاملا مخالف رویکرد روحانی در مذاکره با غربیها؛ افزایش تبادلات اقتصادی کشور، عضویت در بریکس و شانگهای، گسترش روابط با چین و روسیه، افزایش چندین برابری فروش نفت در سه سال عمر دولت رئیسی در شرایطی اتفاق افتاد که نه مساله اف ای تی اف حل شده بود نه مذاکره ای صورت گرفته بود. چرا دولت چهاردهم اصرار بر تکرار این خطای مهلک دارد؟

🔹خطای دیگر دولت برجسته کردن مجدد مساله هسته ای ایران است؛ در حالیکه ماجرای هسته ای تقریبا بین ما و غرب تمام شده بود و ما در حال طی مسیر خود هستیم و غربیها هم استراتژی خود در مواجهه با ما را تغییر داده بودند. این خطای راهبردی موجب شده غربیها مجددا ادعاهای گذشته خود در مورد رفتارهای منطقه ای ایران تکرار کنند و همان مسیر برجامهای 2 و 3 را دنبال نمایند.

🔹در شرایطی که در دوران پسا طوفان الاقصی کارشناسان معتقدند در راستای ایجاد بازدارندگی جدید باید در دکترین هسته ای خود تغییراتی ایجاد کنیم و مساله سلاح هسته ای در دستور کار نهادهای عالی نظام قرار گیرد، عباس عراقچی این رویکرد را به مذاکره گره زده است و به غربیها پیغام میدهد بیایید مذاکره کنیم تا رویکرد ما تغییر نکند! عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای با روزنامه گاردین که در آستانه مذاکرات ایران با انگلیس، فرانسه و آلمان منتشر شد، هشدار داده که ناامیدی در تهران از تعهدات انجام نشده مانند لغو تحریم‌ها، به بحث در مورد این‌که آیا تهران باید سیاست هسته‌‌ای خود را تغییر دهد یا خیر، دامن زده است. او به این روزنامه بریتانیایی گفت: «ما در حال حاضر قصد نداریم [غنی‌سازی را] فراتر از 60 درصد پیش ببریم و این تصمیم ما در حال حاضر است». با این حال، او افزود: «این بحث در ایران و بیش‌تر در سطح نخبگان در جریان است که... آیا ما باید دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم یا خیر... زیرا تاکنون ثابت شده است که در عمل ناکافی است»

🔹در همین حال انریکه مورا معاون مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا که پنجشنبه با نمایندگان ایران دیدار داشت، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که آنها یک «تبادل نظر صریح داشته‌اند... در مورد حمایت نظامی ایران از روسیه که باید متوقف شود، موضوع هسته ای که نیاز به راه حل دیپلماتیک دارد، تنش های منطقه ای (برای جلوگیری از تشدید تنش بیش‌تر از سوی همه طرف‌ها) و مسائل حقوق بشری». یعنی از همین ابتدای کار، اروپاییها همان حرفهای برجامهای 2 و 3 یعنی مباحث دفاعی و منطقه ای ایران را به بحث گذاشته اند.

ادامه در بخش دوم

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

29 Nov, 18:12


.
💠 شماره ۵۷۱ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 شنبه روی دکه‌های مطبوعات

🔻تله مذاکره برای مهار ایران در منطقه
🔹 چندین خطای راهبردی دولت در بازگشت به مذاکرات هسته‌ای با غرب

🔻آیا دو‌ معاون دیگر پزشکیان باید استعفا دهند؟
🔹ادعای رسانه‌های حامی دولت درباره تابعیت فرزندان عارف و قائم‌پناه

🔻دروغگویان مازوت
🔹سخنان دولتیها در مجلس ادعاهای مهاجرانی، قائم‌پناه و ربیعی در مورد علت خاموشی‌ها را رد کرد

🔸 از هاب منطقه تا خواب در منطقه

🔸 فتح و نصر خدا

🔸فاتح تل‌آویو


♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

15 Nov, 18:48


.
💠 شماره ۵۷۰ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 یکشنبه روی دکه‌های مطبوعات

🔻 درخواست ظریف از آمریکا برای تابعیت فرزندانش
🔹 مستندات جدید ۹دی درباره تابعیت فرزندان ظریف

این هفته گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره انتصاب غیرقانونی ظریف به رأی گذاشته می‌شود

🔻دفاع اتمی
🔹۲۰ سرفصل تحلیلی درباره ضرورت یا حرمت «ساخت بمب اتمی ایران»

🔻گزارش ۹دی از عملکرد ۱۰۰ روزه دولت پزشکیان

برق قطع
مرغ ۱۰۰ هزار تومان
سنگک ۲۰ هزار تومان
دلار ۷۰ هزار تومان
واردات آیفون آزاد


♨️ برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

04 Aug, 18:36


.
💠 شماره ٥٦٩ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 رئیسی تمام نمی‌شود!
🔹 با انجام مراسم تنفیذ و تحلیف، دولت رئیسی تمام و پزشکیان رئیس دولت چهاردهم شد

🔻خون در برابر خون
🔹تحلیل ۹دی از ابعاد راهبردی شهادت شهید هنیه در تهران

چرا اسماعیل هنیه در این مقطع زمانی ترور شد؟

ارتباط میان حضور اصلاح‌طلبان در قدرت و‌ حمله تروریستی صهیونیستها چیست؟


🔸 بازگشت مجدد خطر دوتابعیتی‌ها

🔸پایین‌ترین شکاف طبقاتی تاریخ ایران



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

20 Jul, 19:05


.
💠 شماره ۵۶۸ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 تناقض در ادعای پیروی از امام علی
🔹 پزشکیان: راهم راه مولا علی است

رئیس شورای راهبری دولت: در دولت چهاردهم شیعه بودن امتیاز صفر دارد!

عضو شورای راهبری دولت: روحانیت شیعه پایه‌های عقلانیت ایرانی را تخریب می‌کند!

🔻دولت سایه فتنه‌گران
🔹پزشکیان در کوچه و خیابان، ظریف و تعدادی اصلاح‌طلب تندرو به دنبال تشکیل کابینه!

🔸 در ستایش شرافت؛ تجلیلی از کنشهای هنری اجتماعی مریلا زارعی

🔸آیا حمله به ترامپ واقعی بود؟



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

12 Jul, 20:01


.
💠 شماره ۵۶۷ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 رضایت رهبر انقلاب از رویکرد سعید جلیلی در انتخابات
🔹 گزارش تکمیلی ۹دی از دیدار سعید جلیلی با رهبر انقلاب

🔻صدایشان بلندشده چون موعد رای دادگاه نزدیک است
🔹سعید جلیلی با رد ادعای زنگنه در خصوص کرسنت و دیدار با بابک زنجانی


🔸 مثل رئیسی باشید

🔸دو کلمه حرف صادقانه به جای تبریک منافقانه

🔸 ما و جمهوریت

🔸قرائت‌های مدرن از عاشورا



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

07 Jul, 21:05


.
💠 شماره ۵۶۶ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 جمهور پیروز
🔹 با مشارکت ۵۰ درصدی مردم پروژه تحریم انتخابات باز هم شکست خورد

ظرفیت ۱۴ میلیونی نظارت بر دولت جدید
پزشکیان رئیس‌جمهور ۹۰ میلیون ایرانی

🔻عاشورا و درس مبارزه
🔹رهبر انقلاب: هر کس علاقه‌مند به امام حسین است یعنی علاقه‌مند به اسلام سیاسی و اسلام مجاهد است


🔸 تاکید رهبر انقلاب بر ادامه راه رئیسی

🔸جلیلی با سرمایه اجتماعی ۱۴ میلیونی چه می‌کند؟


🔸 تفاوت دولت پزشکیان با مسعود پزشکیان

🔸در ستایش شمایل سیاسی سعید جلیلی



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

03 Jul, 13:40


.
دور جدید جنگ روانی علیه سعید

این تصویر صفحه یک هفته‌نامه ۹دی مربوط به هفته منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۹۲ هست.
جنگ روانی علیه #سعید_جلیلی امسال هم مثل ۹۲ اما با شدت و حجم بسیار گسترده‌تر در دستور کار جریانات رقیب قرار دارد. چرا که می‌دانند پیروزی او نزدیک است.

#اینبار_فرق_می‌کند

نتیجه انتخابات ۱۴۰۳ متفاوت از نتیجه انتخابات ۱۳۹۲ خواهد بود. به همت مردم و عنایت خدا، ان‌شاءالله.

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

23 Jun, 10:23


🔰 جلیلی؛ اصلح مقبول مثل رئیسی/ بخش دوم و پایانی

🔸تحلیل ۹دی از نتایج نظرسنجیهای معتبر علمی: سعید جلیلی با بیشترین اقبال مردمی روبروست


🔹بخشی از جريان طرفدار قاليباف كه عمليات رسانه‌ای نظرسازی را پيش می‌برند، ناخواسته در حال تقديم دولت بعد به جريان غربگرا هستند. ماجرای جعل نظرسنجی صدا و سيما در روز جمعه كه منجر به تكذيب رسمی مركز تحقيقات صدا و سيما شد، نمونه بارزی از رفتار اين جريان طی روزهای گذشته بود.

🔹يكی ديگر از اين اقدامات، استناد به نتايج نظرسنجی مركز پژوهشهای مجلس بود؛ در حاليكه اولا وابستگی اين مركز به مجلسی با ریاست قالیباف، اعتماد به آن را دچار خدشه می كند و ثانيا اين مركز سابقه چندانی در انتشار نظرسنجی انتخاباتی را نيز ندارد.

🔹مورد ديگر استناد به نتايج تنها يك مركز نظرسنجی (دانشگاه تهران) از ميان چند مركز نظرسنجی معتبر بود كه متاسفانه روزنامه وزين و انقلابی وطن امروز دچار اين خطای مهم شد. چرا كه نتايج اين نظرسنجی با سليقه و اهداف آنها همخوان بود. در حالی كه نتايج نظرسنجی مراكز با سابقه ای مثل مركز تحقیقات صدا و سيما و ايسپا كاملا متفاوت از نظرسنجی دانشگاه تهران است. همچنين مركز متا وابسته به دانشگاه امام صادق كه در انتخابات مجلس گذشته نشان داد عيار نظرسنجيهاش بالا و نزديك به واقعيت است، نتيجه ای خلاف نظرسنجی دانشگاه تهران ارائه كرده است.

🔻جليلی در صدر نظرسنجيهای معتبر
جمع بندی آنكه اگر بنا به استناد به نظرسنجيهای معتبر باشد، در مجموع بايد گفت سعيد جليلی از قاليباف و پزشكيان وضعيت بهتری دارد؛ نظرسنجی صدا و سيما، ايسپا و دانشگاه امام صادق از جمله اين نظرسنجيها هستند كه تصاوير نتايج آنها آمده است. هر چند قبلا اشاره شد كه اين اختلاف ناچيز است و هر سه نامزد حركتی پا به پای هم دارند. مهم آن است كه كدام يك بتواند در روزهای پايانی موج آفرينی و رای سازی كند.

🔻خطای کناره‌گیری جلیلی یا قالیباف به نفع یکدیگر
با اين اوصاف علاوه بر خطر موج آفرينی برای نامزد غربگرا بر اثر عمليات رسانه ای برخی طرفداران قاليباف، اشتباه ديگرشان هدفگذاری اجماع دو نامزد است. البته از نگاه ۹دی همان طور كه در شماره گذشته به طور مشروح بيان شد، قاليباف و جليلی در اين انتخابات دو گزينه رقيب هستند و به يك جريان انتخاباتی تعلق ندارند؛ قاليباف تلاش مي‌كند بينابين دو جريان گفتمانی انتخابات یعنی ادامه رئيسی و بازگشت به روحانی حركت كند. در حاليكه جليلی كاملا بر مدار ادامه و تکامل دولت رئيسی گام برميدارد. بنابراين از حيث گفتمانی، اجماع اين دو نامزد غير ممكن و غلط است.

🔹اما اگر از نظر تاكتيكی و صرفا با توجه به رای آوری هم نگاه كنيم، اين اجماع غلط است.
اولا در مجموع نظرسنجيها، تعداد آنهايی كه رای جليلی را بيشتر می دانند بيشتر است. پس اصرار بر کناره‌گیری به نفع قالیباف مبنای علمی و منطقی ندارد.
ثانيا در مورد دوگانه های ميان هر يك از اين سه نامزد، با توجه به اختلاف ۱۸۰ درجه ای نظرسنجيها، نمی توان جمع بندی كرد و رای قطعب به كناره گيری يكی به نفع ديگری داد؛ مثل كاری كه وطن امروز كرده و به استناد نتايج نظرسنجی دانشگاه تهران (كه البته اين روزنامه اسم اين مركز را هم در گزارش خود نياورده است) نتيجه گرفته در دوگانه جليلی و پزشكيان، جليلی بازنده است. كافی است نتايج نظرسنجی دانشگاه امام صادق را ببينيم كه درست برخلاف اين نظرسنجی است. همينطور آرای منفی به هر نامزد، نتيجه گيری وطن امروز را رد می كند. (در تصاوير اين نتايج مشخص است)

🔹ثالثا درصد آرا در همه نظرسنجيها نشان مي دهد هر سه نامزد به هم نزديك هستند. بنابراين استناد به بالاتر بودن هر كدام از آنها استنادی محكم و قطعی نيست. چه بسا در رقابت نهايی جليلی و قاليباف به دور دوم بروند و اين كاملا محتمل است. در صورتيكه با حذف هر يك از آنها به نفع ديگری، دو قطبی شكل گرفته ممكن است موج رای آوری را به سمت نامزد غربگرا ببرد و در همين دور اول، او را برنده انتخابات كند.

🔻دلها دست خداست
در پايان بايد يادآوری كرد دلهای مردم دست خداست؛ اگر به دنبال موج آفرينی و رای سازی هستيم بايد با صاحب دلها ببنديم نه اينكه به اقدامات غير اخلاقی و نظرسازی روی آوريم. جليلی نشان داده اخلاق و صداقت را هيچگاه قربانی رقابت انتخاباتی نكرده است. خدا رحمت كند علامه مصباح را كه در گفتگو با هفته نامه ۹دی فرمود: «برای خدا كار كنيد، اصلح، مقبول می شود.» اكنون كه اصلح، مقبول هم هست و مردم به سمت او روی آورده اند؛ تنها بحث بر سر افزايش رای و موج آفرينی است. به تعبير رهبر انقلاب «خدای متعال دلهای مردم را ان‌شاءالله هدایت خواهد کرد به بهترین گزینه و ان‌شاءالله یک رئیس‌جمهور شایسته‌ برای ملّت ایران تعیین خواهد شد»


🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

23 Jun, 10:22


🔰 جلیلی؛ اصلح مقبول مثل رئیسی/ بخش اول

🔸تحلیل ۹دی از نتایج نظرسنجیهای معتبر علمی نشان می‌دهد سعید جلیلی با بیشترین اقبال مردمی روبروست

🔸رهبر انقلاب: خدای متعال دلهای مردم را ان‌شاءالله به بهترین گزینه هدایت خواهد کرد

🔹 كمتر از يك هفته به برگزاری انتخابات رياست جمهوری مانده است. همانگونه كه ۹دی در شماره هفته دوم خرداد (۱۳ خرداد) قبل از اعلام نتايج تاييد صلاحيتها پيش بينی كرده بود، دو جريان اصلی در اين انتخابات در حال رقابت هستند. جريان تداوم دولت خدمت شهيد رئيسی و جريان بازگشت و ارتجاع به دولت روحانی. اين روزها مساله اقبال مردمی و رای‌آوری مساله داغ محافل مردمی و رسانه‌ای است.

🔹حضور جمعيت هواداران در تجمعات و ميتينگهای انتخاباتی از گذشته يكی از معيارهای تخمين ميزان هوادارن يك نامزد بوده است و البته مانور رسانه ای روی آن عاملی مهم براي القای اكثريت بودن. البته پس از كرونا و چند دوره برگزاری انتخابات با مشاركتهای نسبتا پايين در كشور، الگوی رفتار انتخاباتی مردم و نامزدها كمی تغيير كرده و ديگر شاهد تبليغات ميدانی گسترده و پرحجم نيستيم و عمده تمركز كنشهای انتخاباتی به سمت رسانه و فضای مجازی رفته است. در اين خصوص ۶ نامزد انتخابات رياست جمهوری چهاردهم طی چند روز گذشته فعاليتهای ميدانی خود را افزايش داده اند و رسانه های طرفدار هر كدام، در حال القای اكثريت بودن هستند.

🔻نظرسنجی يا نظرسازی؟ مساله اين است!
از ابتدای دهه نود تا امروز، با توجه به گسترده شدن شبكه های اجتماعی و رسانه های مجازی، مساله نظرسنجيهای انتخاباتی از پربحث ترين و جذابترين موضوعات انتخاباتی بوده است. به ويژه آنكه در مقاطع مختلفی، مساله وحدت و اجماع نامزدهای اصولگرا به نتايج اين نظرسنجيها گره زده شد. البته از چندين سال قبل نظرسنجيهای تلگرامی و مجازی هم به فضای انتخابات وارد شدند؛ نظرسنجيهايی كه هر چند وثاقت و اعتبار بسيار پايينی دارند اما از جهت القای اكثريت بودن و موج سازی برای نامزدهای انتخابات كاربرد دارند.
در اينجا كاری به اين نوع نظرسنجيها نداريم كه تقريبا ماجرا و كاركرد آنها اين روزها برای همه روشن شده و آنقدر متكثر و متنوع شده اند كه می توان گفت كاركرد اوليه خود را نيز از دست داده اند.

🔹آنچه در ادامه می آيد درباره نتايج نظرسنجيهای مراكز معتبر نظر سنجی شناخته شده است كه با يك كار علمی و تخصصی به موضوع انتخابات ورود پيدا می كنند. هر چند متاسفانه در نحوه انتشار نتايج اين نظرسنجيها نيز گرايشها و سليقه های انتخاباتی و سياسی طی سالهای گذشته دخالت داشته است.

🔹در انتخابات اخير اما با يك پديده افراطی از نظرسازی و ارائه نظرسنجی روبرو هستيم. با توجه به شرايط خاص اين انتخابات كه موجب شده تا اين لحظه، دو مرحله ای باشد و سه نامزدی كه رای بيشتری دارند، آراء نزديك به هم داشته باشند، نتيجه نظرسنجيها در مورد اين سه نامزد بسيار به هم نزديك است.

🔹اما يك جريان خاص اصرار دارد با توليد نظرسنجی توسط برخی مراكزی كه سابقه چنين نظرسنجيهايی نداشته اند (مثل مركز پژوهشهای مجلس) و از اين بدتر، توليد اخبار جعلی از نتايج نظرسنجی مراكز معتبری مثل صدا و سيما، هم نامزد خود (قاليباف) را بالاتر از بقيه نشان دهد و هم آراء نامزد اصلاح‌طلب (پزشكيان) را بالاتر از عدد واقعی خود به تصوير بكشد.

🔹اين جريان سابقه چنين رفتاری را در انتخابات سال ۹۲ نيز دارد و دقيقا خطر اين رفتار با توجه به نتيجه آن انتخابات، بيش از پيش احساس می شود. هدف آنها از اين مدل نظرسازيها و نظرسنجيهای شب انتخاباتی اين است كه خطر رای آوری نامزد غربگرا را بزرگنمايی كنند تا ديگر نامزد اصلی جريان انقلاب (جليلی) وادار به كناره گيری به نفع نامزد مورد نظرشان (قاليباف) شود.
اين در حالی است كه همچون سال ۹۲ به تبعات اين بزرگنمايی از آراء نامزد غربگرا توجه ندارند. توضيح آنكه الگوی رای دهی مردم ايران تقريبا شب انتخاباتی است و درصد بالايی از مردم دو روز آخر منتهی به انتخابات تصميم می گيرند به چه كسی رای دهند؛ و معمولا آن فرد كسی است كه مردم احساس كنند برنده انتخابات است.

🔹امسال اين الگو با شدت بيشتری جاری است و همه نظرسنجيها نشان می‌دهد درصد مرددين و آنهايی كه هنوز نامزد مد نظرشان را انتخاب نكرده اند، بالا و قابل توجه است. وقتی به صورت دوپينگی و غير واقعی اينگونه القا شود كه نامزد جريان غربگرا رای آوری بالايی دارد، از آنجا كه اين جريان خود را به عنوان نماد تغيير و نه به وضع موجود معرفی كرده، عمده مردم مردد و گرفتار در مارپيچ سكوت، به سمت او گرايش پيدا خواهند كرد؛ چرا كه يك وجه مهم ديگر الگوی رای دهی مردم در ايران، رای سلبی و نه گفتن به وضع موجود است.

ادامه در بخش دوم👇


🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

23 Jun, 07:48


.
🔰 جلیلی؛ اصلح مقبول مثل رئیسی

متن یادداشت در لینک زیر:
https://t.me/www_9DAY_IR/2257

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید
🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

23 Jun, 07:46


.
🔰 جلیلی؛ اصلح مقبول مثل رئیسی

🔸تحلیل ۹دی از نتایج نظرسنجیهای معتبر علمی نشان می‌دهد سعید جلیلی با بیشترین اقبال مردمی روبروست

🔸رهبر انقلاب: خدای متعال دلهای مردم را ان‌شاءالله به بهترین گزینه هدایت خواهد کرد

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

22 Jun, 18:57


.
💠 شماره ۵۶۵ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 جلیلی؛ اصلح مقبول مثل رئیسی
🔹 تحلیل ۹دی از نتایج نظرسنجیهای معتبر علمی نشان می‌دهد سعید جلیلی با بیشترین اقبال مردمی روبروست

🔸 سونامی جلیلی از اصفهان آغاز شد

🔸رهبر انقلاب: خدای متعال دلهای مردم را ان‌شاءالله به بهترین گزینه هدایت خواهد کرد

🔻خطر بازگشت دولت سوم روحانی با پروژه نظرسازی!
🔹خطای راهبردی طرفداران قالیباف در انتشار نظرسنجی‌های جعلی



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

17 Jun, 15:16


🔰 فرصت بی‌بدیل بازآرایی جریان انقلاب

دکتر محمدرضا غلامرضا


🔹در زمان حیات با برکت شهید رئیسی یکی از انتقاداتی که افراد دور و نزدیک به ایشان مطرح می‌کردند عدم انتخاب و وجود شعار و گفتمان برای دولت سیزدهم بود، غافل از اینکه شهید رئیسی دولت خود را به معنای واقعی کلمه، دولت مردم و خدمت خالصانه به مردم می‌دانست و خیلی در قید و بند نام و نشان یا شعارهای دهان پر کن و دست نیافتنی نبود. سید شهیدان خدمت طوری عمل کرد که به دولت سیزدهم نام و نشان داد و این نشان، در روح و جان مردم، جای گرفت و در پس حرکت خود، الگویی را به ارمغان آورد که منبعد ملاک و معیار انتخاب رؤسای جمهور آینده و سایر مسئولین و مدیران قرار خواهد گرفت.

🔹شهید رئیسی سیاست‌مداری بود که قبل از سیاست‌ورزی، بنده خدا و متقی محسوب می‌شد. اخلاص و تقوا، شاخصه اصلی شهید رئیسی به حساب می‌آید، گوهری که امروز در میان سیاست‌مداران، خیلی کمیاب شده است.

🔹در نگاه او قدرت اصل و محور نبود؛ ابزاری برای رسیدن به اهداف متعالی و خدمت‌گذاری بی‌منت به شمار می‌رفت.
شهید رئیسی شیفته و تشنه قدرت نبود، عاشق خدمت بود.

🔹پر کار، جهادی و خستگی‌ناپذیر بود، لیکن صرفا پرکاری نشانه شخصیت ایشان نبود. او در کنار پرکاری و مدیریت جهادی، متعهد نیز بود و برای تقرب به خداوند خدمت می‌کرد. رئیسی عزیز، بالا رفت، اوج گرفت به دلیل آنکه مقرب بود.

🔹شهادت این مرد خدا که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، یکی از بهترین‌ها زیر این آسمان بود، سرمايه اجتماعی و ملی‌ای را ایجاد کرده که می‌تواند در چارچوب گام دوم انقلاب، تحولی بنیادی در عرصه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رقم بزند.

🔹متاسفانه سال‌هاست جریان‌های فعال در فضای سیاسی کشور که با اسامی و عناوین مختلف و عمدتا قبل از انتخابات‌ها شکل می‌گیرند، نتوانسته‌اند الگوی جدیدی که مطابق با اقتضائات زمان و نسل جدید، فراگیری و شمولیت و از سویی در چارچوب انقلاب اسلامی و با نظرداشت منافع و مصالح کشور باشد، خلق نمایند.

🔹شکل‌گیری جریانی منسجم از احزاب و گروه‌ها، تشکل‌ها، جریان‌ها و چهره‌ها که دل در گرو رشد و پیشرفت کشور و اجرای واقعی عدالت دارند، یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای تداوم انقلاب اسلامی است.

🔹جبهه انقلاب می‌بایست بعنوان پیشران تحول اساسی در کشور به منظور ایجاد امید و نشاط و زمینه سازی برای گفتگو و اهتمام با هدف مشارکت‌جویی اقشار مختلف مردم و تقویت ابعاد مردم سالاری، در یک بستر حرکت عمومی، شکل گیرد.

🔹این الگو در فضایی متفاوت و غیر تکراری تولد خواهد یافت. گفتمان و الگوی مذکور با مفصل‌بندی بدیع و با نیروهای اجتماعی و سیاسی دارای نگاه تحول‌گرا، فساد‌ستیز و مخالف دسته‌بندی‌ها و باندبازی‌های متداول و مرسوم، میدان را در دست خواهد داشت تا بتوانند از طریق حلقه‌های میانی، اکثریت جامعه را حول یک یا چند مفهوم کلیدی، ساماندهی نمایند.

🔹شهادت حاج قاسم عزیز با گذشت زمان موجب تحول چشمگیر در جبهه مقاومت گردید و در دورانی که نظام سلطه کار را تمام شده می‌دانست و قرار بود رژیم منحوس بسان ناو هواپیمابر از منافع غربی‌ها و آمریکا حفاظت نماید و با طرح‌های ننگین، کشورهای منطقه را همراه و متحد خود کند، اکنون در حال غرق شدن است.

🔹یقینا شهادت مظلومانه آیت‌الله رئیسی عزیز و حماسه بدرقه میلیونی پیکرهای مطهر شهدای خدمت، قدردانی خالصانه، همراه با سوز و شعور مردم و همچنین پیمان مجدد با آرمان‌های انقلاب که شهید جمهور، مصداق و مظهر آن بود، می‌تواند سر آغاز فصلی نوین و پایه‌گذار تحولاتی در جبهه داخل باشد.

🔹بی‌شک میراث‌دار و ادامه دهنده راه شهید رئیسی کسی نیست که تابع هوا و هوس و آلوده به زخارف دنیوی، شیفته و تشنه قدرت، اهل بده بستان و معامله برای رسیدن به مدارج بالاتر، غیر منصف، محتاج لبخند دشمن، متکبر و مغرور و دارای نگاه از بالا به پائین، مستکبر در گفتار و رفتار و خود تحقیر و خود تحریم باشد و با وجود هزاران جوان و پیشکسوت کارآزموده، متوهمانه خود را ناجی کشور معرفی کرده و عده‌ای نیز نابخردانه درصدد القای این سناریو باشند؛ دقیقا مشابه جریانی‌هایی که هر از چند گاهی درصددند القاء کنند که کشور در بن‌بست قرار دارد.

🔹بنا‌بر‌این شهادت خادم ملت فرصت بی‌نظیری برای بازگشت به آرمان‌ها و بازآرایی جریان انقلاب و فراخوانی و انسجام بخشی و تشکیل جبهه بزرگ انقلاب اسلامی و نقش آفرینی و مردمی‌سازی حکمرانی و پیاده‌سازی الگویی جدید از جنس مردمی و همچنین توجه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم انسانی خصوصا جوانان و نخبگان تحصیل‌کرده برابر شایسته سالاری و فاصله گذاری معنادار از نام‌ها و اشخاص مدعی را فراهم نموده است.


🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

11 Jun, 12:33


🔰 کدام یک مثل رئیسی است؟/ بخش دوم و پایانی

🔸رقابت واقعی بین دو مدل حکمرانی



🔹جریان اصولگرایی به ویژه بخشهایی صاحب نفوذ و قدرت از این جریان، نزدیک بیست سال است که در هر فرصتی به دنبال رئیس جمهور کردن محمدباقر قالیباف هستند و البته هر بار با نظر منفی مردم روبرو شده اند. یکی از مهمترین رویکردهای انتخاباتیشان در این مسیر، بازی با مفهوم وحدت و کمک گرفتن از ابزار لولوهراسی برای رسیدن به وحدت مد نظرشان بوده است. ترسیم یک رقیب یا لولوی ترسناک اصلاح طلب در مقابل جریان انقلابی، همواره از استراتژیهای این جریان در انتخاباتها بوده است؛ هم در مجلس، هم در شورای شهر و هم در ریاست جمهوری.

🔹تقریبا در همه موارد هم بعد از انتخابات یا مشخص شده لولوی مذکور، توهمی بیش نبوده و یا اتفاقا مردم به همان لولو رای داده اند؛ چرا که با بزرگنمایی‌های غیر واقعی جریان اصولگرا درباره آن شخص، احساس کرده اند واقعا رأی قابل توجهی دارد و پیروز انتخابات است؛ بنابراین در روزها و ساعات پایانی برگزاری انتخابات، طبق نظریه مارپیچ سکوت، اکثریت به سمت او متمایل شده اند. درست مانند اتفاقی که در سال ۹۲ در مورد روحانی افتاد.

🔹در کنار این نکته، اضافه کنید جنس رای ایرانیها که معمولا رای منفی است تا ایجابی؛ یعنی رای آوری افراد و جریانات در انتخاباتهای ایران، عمدتا به معنای «نه» مردم به رقیب و جریان مقابل است، نه آری به شخص پیروز.
اینبار نیز با ترکیب افراد احراز صلاحیت شده، این گروه از اصولگرایان بر این باورند که شانس قالیباف از همه گزینه‌ها برای رای آوری بیشتر است و یک فرصت تاریخی برای رسیدن قالیباف و حامیانش به آرزوی دیرین پیش آمده‌است. پس باز هم لولوسازی از یک اصلاح طلب در دستور کار قرار گرفته است.

🔹عجیب آنکه همزمان با اعلام نامزدهای انتخابات، خبر دستگیری دو چهره افشاگر مسائل اطرافیان و خانواده قالیباف و احضار علی اکبر رائفی پور، منتقد جدی قالیباف در انتخابات مجلس، به دادسرا منتشر شد. خبری که همزمانی اش با اعلام نامزدها، این تلقی را ایجاد می کند که گویی جریانی می خواهد فضای افشاگری یا انتقاد از قالیباف در ایام انتخابات را مسدود کند.

🔻واقعیت صحنه انتخابات چیست؟
اما واقعیت صحنه انتخابات نشان می‌دهد نه ۵ برابر ۱ تعریف درستی از صحنه است و نه دوگانه قالیباف- پزشکیان. در واقع در این انتخابات با یک صحنه ۳ در برابر ۳ روبرو هستیم. سه نامزد تحول خواه و ضد اشرافیت سیاسی جریان انقلاب یعنی جلیلی، زاکانی و قاضی زاده در برابر سه نامزد جریان اشرافیت سیاسی و محافظه‌کار البته با درجه و دوز متفاوت؛ یعنی قالیباف، پزشکیان و پورمحمدی.

🔹در این تقسیم بندی، اگر بنا باشد دوگانه ای شکل بگیرد و دوگانه واقعی باشد، رقابت بین سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف، به عنوان نمادهای کاملتر هر یک از این دو جریان، خواهد بود.
روشن ترین نشانه بر اشتراک جریانی قالیباف و پزشکیان به عنوان نماد اصلاح‌طلبان، اتحاد و تعامل آنها در ماجرای انتخاب رئیس مجلس بود. ائتلافی که هم نمایندگانی مانند ظهوریان، ثابتی و رسایی به آن اشاره کردند و هم خود پزشکیان به آن معترف شد و گفت: اگر ما نبودیم قطعا قالیباف رئیس مجلس نمی‌شد!

🔹روشن ترین نشانه بر تعلق قالیباف به جریان اشرافیت سیاسی نیر، شکل گیری فساد اقتصادی در اطراف مدیریت او و سکوت یا همدلی او با افراد و متهمین این جریان است. اساسا ریشه فساد اقتصادی، فساد سیاسی است. فساد سیاسی، یعنی ترجیح باند بر منافع ملی، تصمیم گیری در پشت پرده به جای صحن علنی، ترجیح منافع احزاب و گروهها بر منافع عمومی.

🔹البته اطرافیان قالیباف همگی دچار فساد سیاسی یا مساله اقتصادی نیستند. برخی اطرافیانش نیروهای خدوم و جهادی هستند و خود او روحیات، اقدامات و تصمیمات پسندیده و مطلوبی هم دارد. اما نمی توان وجود فساد سیاسی و رفتارهای ناشی از اشرافیت سیاسی را در او و بخشی از اطرافیان موثر و نزدیکش منکر شد.

🔹در طرف دیگر، وجود برخی ویژگیهایی مانند ساده‌پوشی و زیست غیر اشرافی در پزشکیان نیز لزوما به معنای سلامت اعتقادی و سیاسی او نیست. نمود اشرافیت سیاسی در دلدادگی به غرب هم هست؛ در وابستگی فکری به احزاب سیاسی و ترجیح منافع گروهی بر مصالح ملی. خلافگویی پزشکیان در متهم کردن نظام در غائله مهسا امینی یکی از بروزهای تعلق خاطر او به جریان اشرافیت سیاسی و غربگرا بود.

🔹بنابراین رقابت واقعی بین دو مدل حکمرانی شکل گرفته است؛ مدلی که منافع باندی و گروهی و حزبی را بر منافع مردم ترجیح می‌دهد و سالهاست با گرایشهای مختلف و متنوع سیاسی، در حکمرانی کشور موثر بوده است. و در مقابل مدلی که مردم‌سالاری را به معنای حزب‌سالاری و باندمحوری و قبیله‌گرایی نمی‌داند؛ یعنی همان الگوی حکمرانی شهید رئیسی عزیز.


🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

11 Jun, 12:32


🔰 کدام یک مثل رئیسی است؟/ بخش اول

🔸رقابت واقعی بین دو مدل حکمرانی



🔹بالاخره شورای نگهبان اسامی نامزدهای احراز صلاحیت‌شده برای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد؛ سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مسعود پزشکیان، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و مصطفی پورمحمدی از اکنون رقابت انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند. تحلیلها درباره این ترکیب و پیش‌بینی شرایط انتخابات از همین حالا شروع شده است.

🔹نکته قابل تامل، موج عجیب بزرگنمایی احتمال پیروزی پزشکیان و معرفی او به عنوان جدی‌ترین گزینه مورد اقبال مردم، در رسانه‌ها و فضای مجازی است. موجی که هم اصولگراها و هم اصلاح طلبان هر یک به نحوی و با هدفی در آن می‌دمند. البته اینکه شخصی مانند مسعود پزشکیان با شرایط فعلی شاید یکی از گزینه های منتخب انتخابات ۸ تیر شود، گزاره غیرمعقول و غیرمنطقی نیست اما صحبت بر سر راه افتادن موج غیرعادی تنها در مدت زمان کوتاه چند ساعته پس از اعلام نتایج تأیید صلاحیتهاست؛ از نظرسنجی/سازیهای تلگرامی تا ارائه تیترها و تحلیلهای هیجانی و داده‌کاوی‌های آماری از سرچ گوگل که همگی در بزرگ کردن پزشکیان اشتراک دارند. به نظر می رسد باید در این باره کمی تامل کرد.

🔹جریان غربگرا، اصلاح‌طلبان و بخشی از اصولگراها به دنبال القای این خط هستند که ترکیب نامزدها، ۵ در برابر ۱ است؛ یک نامزد اصلاح طلب در برابر ۵ نامزد اصولگرا. اصلاح طلبان می‌خواهند با این تقسیم‌بندی، مظلوم‌نمایی نامزد اصلاح طلب و کشاندن آرای خاموش و قهرکنندگان با صندوق رای به سمت پزشکیان را دنبال کنند.

🔹 اصولگراها هم به نوعی می خواهند خطر بازگشت اصلاح‌طلبان به دولت را پررنگ کنند تا در طرف مقابل، ۵ نامزد اصولگرا روی یک نفر مشخص که ۲۰ سال است میخواهند او را رییس جمهور کنند، اجماع و وحدت شود. تیتر شبکه شرق با عنوان «۵ در برابر ۱» و توئیتها و مواضع بخشی از چهره های رسانه ای اصولگرای نزدیک به طیفهای شبه امنیتی تنها ساعاتی پس از اعلام نامزدها، را در همین راستا ارزیابی کنید.

🔹بخش دیگری از اصولگرایان و اصلاح طلبان در این ترکیب به دنبال برجسته‌سازی دوگانه قالیباف- پزشکیان هستند. هدف آنها هم مانند گروه قبلی است اما استنادشان به نظرسنجیهای مجازی و میدانی است.
بخشهایی از اصلاح طلبان که رویکرد تحریمی به انتخابات ندارند با توجه به تجربه انتخابات ۹۲ و ۷۶، و همچنین با تکیه بر برخی مولفه‌های شخصیتی مسعود پزشکیان مانند ساده‌پوشی، قدرت بیان و تعلق به قومیت خاص، به رای آوری نامزدشان امیدوار شده اند و از هم اکنون تلاش خود را بر تحریک اصلاح طلبان قهر کرده با صندوق به رای دادن متمرکز کرده اند و این تلاششان قابل فهم و درک است.

🔹 اما اصرار بخشی از اصولگرایان و نیروهای جریان انقلاب بر پیروز دانستن پزشکیان یا دوقطبی سازی از او در برابر نامزد اصولگرا، چه علت و ریشه ای دارد؟ در حالیکه تا این لحظه همه نظرسنجیهای معتبر نشان می دهد دو نامزد دیگر یعنی قالیباف و جلیلی با اختلاف قابل توجهی نسبت به سایرین، درصد رای بیشتری دارند، چرا اصولگراها اصرار بر دو قطبی سازی از پزشکیان و قالیباف دارند؟

ادامه در بخش دوم👇

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir

هفته نامه ٩ دی

09 Jun, 19:03


.
💠 شماره ۵۶۴ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 کدام یک مثل رئیسی است؟
🔹 رقابت واقعی بین دو مدل حکمرانی


🔻فرصت بی‌بدیل بازآرایی جریان انقلاب

🔻کج‌سلیقگی دستگاه قضا یا مخابره پیام خاص به منتقدان؟!

⚡️همزمان با اعلام نامزدهای انتخابات، دو افشاگر پرحاشیه بازداشت شدند



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
‏jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://t.me/www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://t.me/www_rasaee_ir

هفته نامه ٩ دی

03 Jun, 16:19


🔰خمینی همچنان زنده است

🔸رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان آمریکایی: تاریخ در حال ورق خوردن است

🔸یارگیری نهضت امام از قلب دانشگاههای آمریکا

حجت الاسلام میراحمدرضا حاجتی

🔹در ایام سالگرد ارتحال امام خمینی قدس سره، امام خامنه ای در پیامی مهم به جوانان و دانشجویان آمریکایی از بیداری وجدانها در مقیاس جهانی و ورق خوردن تاریخ و پیوستگی جنبش دانشجویی ایالات متحده با جبهه مقاومت سخن به میان آورده و تحلیلگران بین المللی را غافلگیر و هیئت حاکمه آمریکا را وحشت زده نمودند؛
درحقیقت صدور این نامه و بازتاب گسترده، و واکنش انفعالی کارگزاران ایالات متحده به آن، خود نشانه بارزی از افول سیطره فکری و فرهنگی نظام سلطه و ورق خوردن تاریخ و آغاز دوره جدیدی از ادوار حیات اجتماعی، معنوی و سیاسی بشری است.

🔹۱- لازم است جهادگران عرصه تبیین، برای درک هر چه عمیقتر مبانی این پیام به آرمانها و اهدافی که امام خمینی برای انقلاب اسلامی ترسیم نموده اند مراجعه نمایند.

🔹۲- خمینی کبیر، بنیانگذار انقلابی با اهداف جهانی است. ایشان از ابتداء، بخش مهمی از آرمان های انقلاب اسلامی را در دایره ای فراتر از مرزهای ایران تعریف و تصویر نمودند.

🔹۳- امام خمینی بارها بر جدیت خود در تحقق این رسالت الهی، پافشاری نمودند. چنانکه در مقطع پذیرش قطعنامه آتش بس (۵۹۸) از سوی ایران، که دشمنان در صدد القاء عقب نشینی انقلاب اسلامی از آرمان های الهی و جهانی خود بودند، با صراحت تاکید نمودند:
...ما مي گوييم تا شرك و كفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستيم، ما بر سر شهر و مملكت با كسي دعوا نداريم، ما تصميم داريم پرچم « لااله الا الله » را بر قلل رفيع كرامت و بزرگواري به اهتزاز درآوريم.

🔹۴- امام با بینش اشراقی خود با تبیین راهبرد انقلاب اسلامی و تصریح به دست برتر جنود حق در جهان آینده!! مجاهدان را به پیروزی قطعی بشارت دادند و تاکید نمودند:
امروز روز هدایت نسلهای آینده است. کمربندهاتان را محکم ببندید که هیچ چیز تغییر نکرده است. و فردا ان شاء الله روز پیروزی جنود حق خواهد بود.
و تصریح نمودند: بحمدالله از برکت انقلاب اسلامی ایران دریچه‌های نور و امید به روی همه مسلمانان جهان باز شده است، و می‌رود تا رعد و برق حوادث آن، رگبار مرگ و نابودی را بر سر همه مستکبران فرو ریزد.

🔹۵- امام کبیرمان در پی تشدید فشار دشمنان در اواخر جنگ تحمیلی، به جای عقب نشینی از مواضع اصولی و اسلامی خود، با تبیین مختصات میدان جهانی مصاف انقلاب اسلامی با جبهه باطل، رسما آغاز جنگ بر علیه جبهه متحد کفر را اعلان نموده و فرمودند:
مردم شریف ایران باید توجه کنند که امروز، روز مبارزه و جنگیدن با تمام شیاطینی است که حقوق حقه تمامی پابرهنگان جهان را صرف عیش و نوش و تهیه سلاح هایی می‌نمایند که برای همیشه حاکم دنیای گرسنگان باشند...
جنگ ما، جنگ مکتب ماست علیه تمامی ظلم و جور؛ جنگ ما جنگ اسلام است علیه تمامی نابرابری های دنیای سرمایه داری...

🔹۶- امام با باز تعریف چند و چون ماهیت این نبرد تاریخی فرمودند: این جنگ سلاح نمی‌شناسد، این جنگ محصور در مرز و بوم نیست !، این جنگ، خانه و کاشانه و شکست و تلخی کمبود و فقر و گرسنگی نمی‌داند. این جنگ، جنگ اعتقاد است، جنگ ارزشهای اعتقادی - انقلابی علیه دنیای کثیف زور و پول و خوشگذرانی است. جنگ ما، جنگ قداست، عزت و شرف و استقامت علیه نامردمی هاست.

🔹۷- و اکنون امام خامنه ای با نامه تاریخی خود و بشارت به پیروزی جبهه مقاومت باذن الله، مرحله جدیدی از اجرای نقشه راه امام خمینی قدس سره، و نبرد سرنوشت ساز حق بر علیه باطل را رقم زدند، و باید گفت مرحله دیگری به قله و انقلاب جهانی موعود عج نزدیکتر شدیم؛ ان شاءالله
وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ (قصص/۵)

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://t.me/www_9day_ir