عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان @dmodaresian Channel on Telegram

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

@dmodaresian


دغدغه عدالت و سیاست
معلم و فعال رسانه

تحصیلات: دانشجوی دکتری مطالعات سیاسی
کارشناس ارشد علوم سیاسی
مهندس کامپیوتر/نرم افزار

علاقه به تدریس اندیشه، مبانی و علوم سیاسی، تاریخ، رسانه و ...

ارتباط مستقیم:
@PoloticalAdmin

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان (Persian)

در کانال تلگرامی "عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان" با نام کاربری "dmodaresian" به ویژگی‌های جذاب و آموزنده در حوزه سیاست پرداخته می‌شود. داود مدرسی‌یان، کارشناس ارشد علوم سیاسی و مدرس با تخصص در جریان‌شناسی، سواد رسانه و آموزش تحلیل سیاسی، از طریق این کانال مطالب مفید و به روز در این حوزه را با دنیای اینترنت به اشتراک می‌گذارد. اگر به دنبال آموزش‌های کاربردی و تحلیل‌های پربار در زمینه‌های سیاسی هستید، این کانال یک منبع بسیار ارزشمند برای شماست. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید از آخرین مقالات و ویدیوهای آموزشی داود مدرسی‌یان بهره‌مند شوید. برای ارتباط با ادمین کانال و شرکت در همایش‌ها و دوره‌های آموزشی، می‌توانید با ایدی @PoloticalAdmin در تماس باشید. همچنین می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به کانال این کارشناس سیاسی در پلتفرم‌های تلگرام و ایتا ملحق شوید. پس از پیوستن به این کانال، دنیای جذاب و پر رمز و راز سیاست را به طور عمیق‌تر اکتشاف کنید.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

01 Feb, 21:17


وقتي راهي نمانَد

'It is the teaching of the Quran that when peaceful struggle is not effective, you must begin an armed struggle- Jihad.

''ولي آموزش‌هایی که قرآن به ما داده، می‌گوید هنگامی که یك مبارزه مسالمت‌آمیز به موفقیت نرسد نوبت به جهاد می‌رسد."
#شهید_بهشتی
#دهه_فجر

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

31 Jan, 21:00


🔴 شُکر قدرت، قدرتت افزون کند!
به مناسبت #دهه_فجر

🔹حضور فراگیر و عجیب مردم ایران از همه طیف‌ها و اقشار و طبقات جامعه در مبارزات قبل از انقلاب علیه رژیم دیکتاتوری و موروثی پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی، علاوه بر اینکه موجب تغییرات بنیادین سیاسی در ایران شد، یک نعمت الهی بود. نعمتی که خداوند متعال حتماً از کسانی که به موجب این نعمت، به جایگاه و پایگاه و مقام و حکومت و مسئولیت رسیدند سوال می‌شود که آیا‌ قدر نعمت را دانستید و شکرش را بجای آوردید یا خیر؟

🔸برخی تریبون‌داران خطاب به مردم می‌گویند قدر انقلاب را بدانید و شکرش را بجای آورید. در کلیت این حرف درست است اما حرف دقیق‌تر و درست‌تر آن است که این انقلاب را خودِ همین مردم بوجود آوردند و باید خطاب به آنان که طی چنددهه اخیر به قدرت و مسئولیت رسیدند، این عبارت را بگویند که آیا شکرِ این نعمت- یعنی حضور مردم در مبارزات قبل و بعد از انقلاب در همه صحنه‌ها- را بجای آورده‌اید؟

🔹لازم به توضیح هم نیست که بدانیم مقصود، شکرِ زبانی و تشکرها و تعاریفِ خشک‌وخالی نیست. بلکه مطلوب، شکرِ عملی است. شکر عملی هم یعنی خدمت به مردم؛ یعنی تلاش ویژه برای تحقق آرمان‌های این مردم در انقلاب که عبارت بودند از استقلال، آزادی، عدالت، مبارزه با فساد، فقر و تبعیض و ...!

🔻خداوند متعال در آیه ۷ سوره ابراهیم می‌فرماید:
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ

و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی تردید عذابم سخت است.

🔹به قول مولوی:
شکر قدرت قدرتت افزون کند
جبر، نعمت از کفت بیرون کند

🔸و ضرب المثل معروف که:
شکر نعمت، نعمتت افزون کند
کُفر نعمت از کفت بیرون کند

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

31 Jan, 10:54


در ادامه این مطلب، برخی می گویند ما نه با اصلاح طلبان هم نظریم و نه مخالف جریان مقاومت؛ ما می گوئیم دنبال تنفس و مصلحت جامعه هستیم که چندسالی از زیر تحریم ها خارج شده و قدرت خود را بازیابی کنیم. جالب است این تئوری را هم به رهبر انقلاب نسبت می دهند و آن را تعدیل نام می نهند! در حالیکه همین دو روز گذشته، ایشان صریحاً به آیه 1 سوره ممتحنه اشاره کرده که چرا با دشمنان، ارتباط پنهانی می گیرید و طرح دوستی پنهانی می ریزید.

این نکته، شبیه همان زیبانشان دادن اعمال توسط شیطان است. شیطان برای فریب مؤمن، برای او کلاه شرعی نشان می دهد. عمل زشت او را زیبا جلوه می دهد. آن که چنددهه است تز توسعه وابسته می دهد که برویم با آمریکا مذاکره کنیم تا سرمایه گذار خارجی بیاید و مشکلات کشور را حل کند، بارها شکست خود را دیده ولی باز تکرار می کند.

ولی آنان که ادعای انقلابی گری می کنند و سال ها هم از جبهه مقاومت حرف زدند، شیطان آنها را اینگونه فریب می دهد که حالا مسئله ای نیست. چندسالی عقب نشینی کنیم، تا فضای بازیابی داشته باشیم.

اما این نگاه، واقع بینانه نیست. واقعیت این نیست. رفع تحریم ها با مذاکره و عقب نشینی، اتفاق نمی افتد. مگر آمریکایی ها الاغ تشریف دارند که به شما فضای تنفس یا بازیابی دهند که برای آنان شاخ شوید؟ یعنی آنها نمی فهمند و شما می فهمید؟ یعنی شما اینقدر زیرک هستید که آمریکایی ها را فریب دهید تا فضای تنفس بگیرید؟!

واقعیت این است که یک قدم عقب نشینی، منجر به جلو آمدن ده قدم آنها می شود. آنها با عقب نشینی شما، عقب نمی نشینند بلکه جلوتر می آیند. امتیاز دادن به آمریکایی ها مانند بده و بستان با عراق و پاکستان و کره و فلان کشور آمریکایی لاتین یا اروپا نیست. مذاکره با آمریکایی ها، یعنی پذیرفتن شروط آنها و کوتاه آمدن و هیچ امتیاز نگرفتن! واقعیت امروز دنیا همین است.

هرکسی دلسوز امروز ایران است باید بداند هر ایده و طرح و راه حلی دارد باید گزینه «رفع تحریمها از قبل مذاکره و عقب نشینی» را جزو گزینه های واقعی نداند. هر ایده و طرحی دارید با وجود «تحریم ها» باید آن را طراحی و مطرح کنید. امکان رفع تحریم ها با مذاکره، هیچ ما به ازای خارجی ندارد!

تحریم های آمریکا فقط در یک حالت، از بین می رود و آن هم، قوی شدن از درون و خنثی شدن تحریم ها و بی اثر شدن تحریم هاست ولاغیر!

عقب نشینی اگر کنیم، سلاح را بر زمین بگذاریم، قدرت موشکی نداشته باشیم، سیاست منطقه ای نداشته باشیم، حزب الله لبنان و انصارالله هم متلاشی شوند، هیچ آخوند و روحانی هم در رأس این مملکت نباشد، هیچ زن و دختری حجاب نداشته باشد، باز هیچ تحریمی برداشته نمی شود چون مسئله فقط به «قدرت» و «استقلال» کشور مربوط است.

واقعیت این است که آمریکایی ها، اروپایی ها، روسیه و چین و هیچ قدرتی، «ایران مستقل و قوی» را بر نمی تابد. حالا روسیه و چین، چون امروز با آمریکا و اروپا درگیر هستند با ما درگیری ندارند و مسئله شان بده و بستان است اما باز در همین بده و بستان با ما هم راهبردی نیستند و نخواهند بود. ارتباط و تبادل اقتصادی شان با ایران هم تاکتیکی است! این هم جزو واقعیات است.

ما چاره ای نداریم جز اصلاحات جدی سیاسی و اقتصادی؛ اصلاح ساختارها و مکانیزم ها؛ اصلاح سیاست های اقتصادی. این سیاست هایی که احمدی نژاد اجرا کرد، روحانی اجرا کرد، رئیسی اجرا کرد، پزشکیان اجرا می کند قبلی ها هاشمی و خاتمی هم اجرا کردند، این سیاست ها باید اصلاح شوند. همچنین اصلاحات سیاسی در کلان کشور و ... .

این تغییر و اصلاحات را هم باید کسانی انجام دهند که از بن دندان به حاکمیت دینی و اسلام سیاسی اعتقاد دارند وگرنه به قول شهید مطهری، اگر غرب گراها بخواهند اصلاحات کنند، ما را نابود می کنند!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

31 Jan, 10:43


عجیبه برخی تحلیلگران مثلاً انقلابی که سال‌ها از جبهه مقاومت و راهبرد مقاومت در برابر فشارهای غرب و تحریم‌ها سخن می‌گفتند حالا بعد از برخی اتفاقات و تحت شرایط فشار، به همان ایده‌ی توسعه وابسته به غرب می‌رسند!
به همان ایده حسن روحانی سال۹۲
و ایده تنش‌زدایی هاشمی و خاتمی در دهه‌های ۷۰ و ۸۰!

متاسفانه اینها نه دفاع‌شون از مسیر مقاومت، آن‌وقت مبنایی بوده نه حالا هم چرخش‌شون به سمت و سوی غرب‌گراها، مبنایی داره!

خیال می‌کنند که مثلاً عاقل شدند و مصلحت کشور را خوب می‌شناسند!

از مصائب بی‌مبنایی و نشناختن دنیا و روابط بین‌الملل همینه.

داداش دیر رسیدید شما! آقایان هاشمی و خاتمی و روحانی و ظریف خیلی وقت پیش به این ایده شما رسیدند و عمل کردند و هیچ خیری برای خود و کشور نداشتند! شما تازه رسیدید!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

30 Jan, 20:50


⚫️ بخوابانیدش!!

در جامعه اسلامی بزرگترین مقامات نمی توانند بر یک انسان معمولی زور و قلدری و درشت گویی بکند.
به طوری که حتی در آن زمانی که مسیر جامعه اسلامی عوض شده بود و بر طبق عقیده ما از محور خلافت الهی و اصلی یعنی محور امامت امیرالمؤمنین (ع) دور افتاده بود، حتی در همان زمان هم، یک نفر استاندار، یک نفر قدرتمند وقتی که در یک منطقه دوری از پایتخت اسلامی، پسرش! نه خودش، به یک عرب در بیابان یک شلاق می زند.
این عرب با همت بلند می شود، این راه دور را طی می کند می آید مدینه برای دادخواهی و تظلم!
خلیفه می نویسد به استاندار که استاندار و پسرش هردو بیایند؛ نمی گوید پسر را هم تنها بفرست...
خلیفه وقتی که از آنها می پرسد که چرا این عرب را آزار کردی و به او تازیانه زدی؟
پسر استاندار می گوید که ای خلیفه! بگو شاهد بیاورد!
خلیفه گفت: شاهدش همین است که از مصر بلند شده تا مدینه آمده، با این زحمت. در بیابان از کجا شاهد بیاورد؟ دو نفر شاهد عادل پیدا کند که تو او را در بیابان شلاق زدی؟!
اگر در بیابان خلوت زده باشی او چه کار کند؟
تو اگر نزده بودی، این انگیزه در او بوجود نمی آمد که این همه راه را از مصر بلند شود پای پیاده بیاید مدینه تا به من شکایت کند.
_ بخوابانیدش!
پسر استاندار را در مسجد دراز کردند و شلاق زدند.
پسر که بلند شد گفت بابا را بخوابانید داد و بیداد عمروعاص (استاندار) بلند شد: من را چرا می زنید؟!
گفت: برای خاطر اینکه پسرت به میخ تو زد! به اتکاء قدرت تو زد. اگر تو پدرش نبودی ، اگر تو قدرت نداشتی، اگر تو حامی و پشتیبان او نبودی، او سرش را به سنگ می زد که این عرب را در بیابان بزند
_بخوابانیدش!
این برای کی است؟ این برای آن وقتی است که اسلام از مسیر خداخواسته جدا شده بود. برای آن وقتی‌ست که امیرالمؤمنین ما سر کار نبود؛ آن کسانی که سر کار بودند که ما برای آنها حق خلافت قائل نیستیم'، در عین حال این جور بود.
خب این جامعه اسلامی است!
این جامعه ای است که اسلام می خواهد
جامعه ای که در آن زور نباشد، قلدری نباشد، جمع ثروت در کنار محرومیتها و مستمندی های طبقات مستمند نباشد...

💡کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

@rismansanj

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

29 Jan, 17:50


🔴 احتمال تشکیل آژانسِ #هوش_مصنوعی!

🔹از هوش مصنوعی سوال کردم که آیا برای کنترل هوش مصنوعی مثل انرژی هسته‌ای و انرژی اتمی، آژانسی تشکیل می‌شود؟

🔸پاسخ داد بله در حال حاضر برخی کشورها و سازمان‌ها در حال کار روی این مسئله هستند و به جهت پتانسیلِ خطرناک هوش مصنوعی نیاز به تنظیم و نظارت دارد.

🔹سوال کردم کدام‌ کشورها پیگیرند؟ پاسخ داد: اتحادیه اروپا، ایالات متحده، انگلستان، کانادا و چین.

🔸در ادامه نوشتم: "من احساس می‌کنم اگر قرار است این چنین آژانسی تشکیل شود، مثل آژانس انرژی اتمی، ناعادلانه است. خیلی از دولت‌ها خودشان به انرژی هسته‌ای رسیدند و بمب هسته‌ای درست کردند ولی با اهرم آژانس اتمی، جلوی دستیابی بقیه کشورها را به انرژی اتمی گرفتند. برای هوش مصنوعی هم این احتمال وجود دارد."

🔹هوش مصنوعی پاسخ داد: نگرانی شما درباره تأسیس یک آژانس مشابه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) برای هوش مصنوعی کاملاً منطقی است و در بحث‌های جاری پیرامون تنظیم و مدیریت هوش مصنوعی مطرح می‌شود. این نگرانی‌ها به چندین جنبه مرتبط است:

▎۱. نابرابری در دسترسی:

اگر یک آژانس بین‌المللی برای هوش مصنوعی تأسیس شود، ممکن است کشورهای قدرتمند و پیشرفته‌تر در فناوری، کنترل بیشتری بر روی توسعه و استفاده از هوش مصنوعی داشته باشند. این می‌تواند منجر به نابرابری در دسترسی به فناوری‌های پیشرفته برای کشورهای در حال توسعه شود.

▎۲. محدودیت‌های غیرمنصفانه:

همانطور که اشاره کردید، آژانس‌های بین‌المللی می‌توانند به عنوان ابزاری برای محدود کردن دسترسی برخی کشورها به فناوری‌ها عمل کنند. اگر چنین رویکردی برای هوش مصنوعی نیز اتخاذ شود، ممکن است کشورهای خاصی از مزایای این فناوری محروم شوند.

▎۳. امنیت و حاکمیت:

کشورها ممکن است نگران باشند که نظارت بین‌المللی بر هوش مصنوعی به حاکمیت ملی آنها آسیب بزند. این نگرانی می‌تواند شامل مسائل مربوط به حریم خصوصی، امنیت ملی و توانایی کشورها برای توسعه فناوری‌های خود باشد.

▎۴. عدم شفافیت و قدرت‌های نامتعادل:

تأسیس یک آژانس بین‌المللی ممکن است به ایجاد ساختارهای قدرت نامتعادل منجر شود. کشورها یا شرکت‌های بزرگ فناوری ممکن است بتوانند نفوذ بیشتری بر روی تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌های این آژانس داشته باشند.

▎۵. ضرورت همکاری بین‌المللی:

از سوی دیگر، هوش مصنوعی به دلیل تأثیرات جهانی آن نیازمند همکاری بین‌المللی است. چالش‌هایی مانند اخلاق، حریم خصوصی و تبعات اجتماعی هوش مصنوعی نیازمند یک رویکرد مشترک هستند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

29 Jan, 13:07


🔴 چرا مخفیانه به آنان پیام می دهید که دوستشان دارید؟

🔹اخیراً رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مسئولین نظام در رابطه با نوع مواجهه مسئولین دولتی با دولت آمریکا، به بخشی از آیه یک سوره مبارکه ممتحنه اشاره کردند: "چشمانمان را باز کنیم؛ «تُسِرّونَ اِلَيهِم بِالمَوَدَّة» نباشیم."

🔸آیت‌الله خامنه‌ای بعنوان یک فقیه و اسلام‌شناس واقعی که از نوجوانی و جوانی با قرآن و تفسیر قرآن انس دارد، غالباً مسائل را با نگاه قرآنی تبیین و از مثال‌های قرآنی به جا و دقیق استفاده می‌کنند.

🔻اصل آیه و ترجمه را بخوانید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ ۙ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاءَ مَرْضَاتِي ۚ تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنْتُمْ ۚ وَمَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ.

🔹ای اهل ایمان! دشمنان من و دشمنان خودتان را دوستان خود مگیرید، شما با آنان اظهار دوستی می کنید، در حالی که آنان به طور یقین به آنچه از حق برای شما آمده کافرند، و پیامبر و شما را به خاطر ایمانتان به خدا که پروردگار شماست [از وطن] بیرون می کنند، [پس آنان را دوستان خود مگیرید] اگر برای جهاد در راه من و طلب خشنودیم بیرون آمده اید [چرا] مخفیانه به آنان پیام می دهید که دوستشان دارید؟ در حالی که من به آنچه پنهان می داشتید و آنچه آشکار کردید داناترم، و هر کس از شما با دشمنان من رابطه دوستی برقرار کند، مسلماً از راه راست منحرف شده است.

🔸شأن نزول این آیه درباره شخصیتی به نام "حاطب بن ابی‌بلتعه لخمی" از مهاجرین و اصحاب پیامبر و موثرین در جنگ بدر است.

🔹ماجرا از این قرار است که حاطب، نامه‌ای را پنهانی از طریق زن خواننده‌ای به نام ساره برای اهالی مکه ارسال کرد و ضمن اظهار دوستی با مشرکین، آنان را نسبت به برنامه پیامبر برای حمله به کفار و مشرکین و فتح مکه باخبر کرد. سپس جبرئیل بر پیامبر نازل و ایشان را از این نامه با خبر کرد و حضرت امیرالمومنین را مامور کشف و ضبط نامه می‌کند که داستان مفصلی دارد.

🔸خداوند متعال در این آیه به صراحت به مومنین می‌فرماید چرا پنهانی با دشمنان من و دشمنان خودتان اظهار دوستی می‌کنید؟

🔹اینها همان کسانی هستند که شما را از خانه و شهر خودتان اخراج کردند.

🔸امروز اگر درست ببینیم مگر همین آمریکایی‌ها، به عنوان دشمن درجه یک اسلام و مسلمین و بشریت، ظلم‌های بی‌شماری در حق ملت ایران و سایر ملت‌ها نکردند؟ مگر در یکسال گذشته، اسرائیل هزاران نفر از مسلمانان در غزه و لبنان را با پشتیبانی آمریکایی‌ها، به خاک و خون نکشانده؟

🔹پس این ارتباطات پنهانی و التماس‌ها برای مذاکره که خود بهتر می‌دانید سودی بحال ملت ایران و منافع ملی نداشته و ندارد، برای چیست؟

  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Jan, 14:18


🔴 ناکارآمدی و عدم اصلاح پذیری؛ عامل انقلاب!

#نظریه_های_انقلاب – 5

🔹در چهار مطلب پیشین به بخشی از نظریات کلاسیک انقلاب اشاره کردم که برخی آنها را بعنوان نسل اول نظریات انقلاب معرفی می کنند. اما در بخش بعدی سعی می کنم به بخشی از نظریات مدرن انقلاب اشاره کنم.

🔻نظریات مدرن انقلاب خود به 5 دسته تقسیم می شوند:
1. رهیافت جامعه شناختی(ساختاری - کارکردگرایانه)
2. رهیافت اقتصادی
3. رهیافت روان شناسانه
4. رهیافت سیاسی
5. رهیافت ترکیبی سیاسی – جامعه شناسانه

🔺در این مطلب به یکی از نظریات جامعه شناختی - کارکردگرایی اشاره می کنم و در مطالب بعدی به سراغ رهیافت های بعدی می رود.

🔹یکی از نظریه پردازان شاخص رهیافت جامعه شناختی(کارکردگرایی)، چالمرز جانسون است که نظریه ای سیستمیک در باب انقلاب مطرح می کند. وی می گوید که علت اصلی انقلاب ها، بی ثباتی و خارج شدن جامعه و سیستم حکومت از حالت متعادل است و آنچه باعث بی ثباتی سیستم می شود، ناکارآیی و ناکارآمدی است. اگر رهبران جامعه اصلاح پذیر باشند می توانند تعادل را بازگردانند اما مقاومت در برابر اصلاح امور، جامعه را بعلت فشارهای داخلی و خارجی بی ثبات می کند.

🔸اگر نظام سیاسی را مانند یک سیستم دارای ورودی و خروجی مشخص و هسته های درونی پردازنده بدانیم زمانی که ورودی ها به خروجی های مؤثر تبدیل شوند، آن سیستم متعادل است. اما اگر عملکرد این سیستم مختل شود، سیستم بی ثبات می شود.

🔹جانسون می گوید عوامل انسجام یک سیستم و جامعه و حفظ تعادل آن، دو چیز است:
1. ارزش های مشترک و هنجارها
2. محیط
لذا تحول در هرکدام از این دو، احتمالاً منجر به انقلاب می شود.

🔸بدین ترتیب اگر ارزش های مشترک جامعه تغییر کند، ارزش و ضدارزش جابجا شود، هنجار و ناهنجار تغییر نقش دهد و محیط درونی و بیرونی جامعه بعلت توزیع غلط منابع ثروت و قدرت و فشارهای خارجی تغییر کند و رهبران جامعه نتوانند که خود و جامعه خود را با تحولات درونی و بیرونی همراه و هماهنگ سازند، عدم تعادل اجتماعی تا مرز انقلاب پیش می رود.

🔻تغییر اساسا چهار منبع دارد:
1. منابع خارجى تغییر در ارزش‏ها؛ مانند ورود عقاید و ایدئولوژى‏هاى خارجى به درون جامعه متعادل؛
2. منابع داخلى تغییر در ارزش‏ها؛ مثل پیدایش عقاید و یا مصلحان در درون نظام؛
3. منابع خارجى تغییر در محیط؛ مانند تأثیرى که انقلاب صنعتى بر جوامع گوناگون گذاشت؛
4. منابع داخلى تغییر در محیط؛ مانند رشد جمعیت و یا پیدایش گروه‏هاى جدید.

🔹جانسون می گوید اگر رهبران سیستم بتوانند با اعطای امتیازات یا از طریق دستگاه های آموزشی و تبلیغی خود، این تغییرات را مدیریت و کنترل کنند می توانند نظام سیاسی خود را حفظ کنند.

🔸و اگر تحولات را بپذیرند و در تحولات هضم شوند، می توانند چارچوب نظام را حفظ کنند ولی بدون ارزش ها و هنجارهای اولیه.

🔹نظریه جانسون هم در تحلیل دلایل و عوامل انقلاب اسلامی ناقص است چون نقش رهبران انقلاب و فضای سیاسی و اقتصادی و ... را در نظر نمی گیرد و تحلیل نمی کند. اما بطورکلی استفاده از این نظریه هم به تحلیل ما کمک می کند تا برای ثبات سیستم و جامعه دغدغه و نگرانی داشته باشیم.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Jan, 09:15


زمانی سیمین دانشور را برای شرکت در مراسم «شب شعر گوته» به سفارت یکی از کشورهای غربی در تهران دعوت کردند؛ پرسیده بود که جز شعر و داستان قرار است چه بگویید؟ گفته بودند قرار است از سیاست سانسور در ایران هم انتقاد کنیم. سیمین گفته بود «ممنون؛ ما رخت‌چرک‌هایمان را در حیاط همسایه نمی‌شوییم!»
سفره دل باز نکردن و شرح غم وطن پیش بیگانه نبردن، از ابتدائیات وطن‌پرستی است و این را همیشه همه سیاستمداران و هنرمندان و رهبران و دیپلمات‌های چپی و راستی ایران در تاریخ فهمیده و رعایت کرده‌اند. از مدرس و مصدق تا دانشور و تختی و خمینی بزرگ. وطن ناموس است؛ حجابش را مقابل بیگانه برنمیدارند. حالا اما آقای مسئول ایرانی مقابل دوربین بیگانه می‌نشیند و مصاحبه می‌کند و می‌گوید راستی ما یک رقیب انتخاباتی در ایران داشتیم که خیلی تندرو است و اگر رای می‌آورد حالا جنگ شده بود! اینکه هنوز بچگانه در فضای انتخابات مانده‌اید به خودتان مربوط است،؛ ولی کاش کنار درس‌های دانشگاهتان چندواحد درس وطن‌دوستی هم پاس میکردید که اینطور درد دل‌ها و شکایت‌های داخلی را پیش اجنبی نبرید. خیلی بد شد.

«مهدی مولایی»

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Jan, 16:46


🔴 تعادل روبهان و شیران و چرخش نخبگان مانع از انقلاب!
#نظریه_های_انقلاب – 4

🔹در سلسله مطالب قبلی عرض کردیم منظور از نظریه انقلاب، یعنی بررسی عامل اصلی انقلاب در جوامع؛ اندیشمندان سیاسی نظریات مختلفی را باتوجه به بررسی هر کدام از انقلاب های دنیا ارائه کرده اند.

🔸ویلفردو پارِتو (Vilfredo Pareto) جامعه شناس، فیلسوف، اقتصاددان و مهندس ایتالیایی در قرن نوزدهم و اوایل بیستم است که معتقد است عدم چرخش نخبگان در قدرت، عامل اصلی انقلاب ها در جوامع است.

🔹پارِتو معتقد است که جامعه متعال و با ثبات، جامعه ای است که در آن عناصر برتر(نخبه) از قشر پائین جامعه(از دل توده ها) بتوانند در یک مسیر آرام و مسالمت آمیز به قشر بالای قدرت راه یابند و در میان قشر بالا نیز، امکان گردش نخبگان بین نخبگان غیرحکومتی و نخبگان حکومتی موجود باشد. در غیر اینصورت، جامعه از حالت تعادل خارج و به سمت بی ثباتی و انقلاب پیش خواهد رفت.

🔸یعنی اگر چنانچه به علت مسدود بودن راه گردش نخبگان، از یک طرف «انباشت عناصر برتر در طبقه پائین و تجمع عناصر پَست در طبقه بالا» پیش آید و در طبقه ی بالا نیز امکان راه یابی قشر نخبگان غیرحکومتی به قشر نخبگان حکومتی کُند یا غیرممکن گردد و بالاخره عناصرِ پست انباشت شده در نخبگان حکومتی، به دلیل ضعف روزافزون خود، حتی امکان استفاده از زور و سرکوب برای بقای خود را از دست دهند، حتماً انقلاب رخ می دهد.(پارتو، 1368: 1293-1304)

🔹وی در ادامه نخبگان جامعه را به دو دسته «روبه صفتان» و «شیرصفتان» تقسیم می کند. یعنی کسانی که قدرت هوش، ابتکار، مدیریت و رهبری دارند در یکی از این دو دسته جا می گیرند. پارِتو روبه صفتان را با عنوان «نخبگان پیر» و سیاستمداران حاکم و قدیمی که طرفدار تداوم و حفظ وضع موجود هستند و همواره با زور و زر و فریب کار جامعه را حفظ می کنند معرفی می کند. آنها معامله گر و سازشکار هستند.

🔸در مقابل بعنوان "روبهان" یاد میکند و از نخبگان تازه قد علم کرده که قدرتی جز حمایت طبقه ی تحت سلطه ندارند با عنوان "شیران" یاد می کند که البته طرفدار تغییر وضع موجود در رسیدن به منافع خود هستند. اشخاصی که در پی دلبستگی هستند و به خانواده، قبیله، شهر و ملت‌ شان به‌ شدت احساس وفاداری می‌كنند. این افراد دارای عرق میهن‌پرستی و شور مذهبی هستند و در صورت لزوم از كاربرد زور هراسی ندارند. همزمان این افراد اهل جنگ و ستیزه هستند. پارتو این نوع شخصیت را «شیرصفت» می‌خواند.

🔹پارِتو در ادامه می گوید در برخی مواقع، روبه صفتان با زرنگی، جمعی از شیرصفتان را جذب خود کرده و وارد سیاست می کنند و آنان را به تدریج روبه صفت می کنند و اینگونه قدرت را حفظ می کنند. اما اگر شیرصفتان مقاومت کردند و روبه صفتان هم اصلاح نشدند و اجازه حضور شیرصفتان در قدرت را ندادند، آنوقت انقلاب رخ می دهد.

🔸از منظر این اندیشمند که هم علیه مارکسیسم بوده و هم علیه لیبرالیسم، هم علیه اقتصاد بسته دولتی بود هم علیه اقتصاد بازار آزاد، آنچه باعث انقلاب در جوامع می شود «عدم چرخش نخبگان» در قدرت است. نخبگان باید بتوانند به صورت مسالمت آمیز از طبقه پائین وارد قدرت شوند و در طبقه بالا هم جابجایی ها صورت بگیرد وگرنه باید منتظر تلاطم و طوفان بمانند.

🔹بی تردید نمیتوان عامل اصلی انقلاب اسلامی ایران در سال 57 را تنها این عامل دانست اما حتماً یکی از عوامل مؤثر در اعتراضات مردمی و در نتیجه انقلاب بوده. مجموع عوامل مؤثر بوده که یکی از آنان، «عدم چرخش نخبگان» بوده است.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Jan, 16:44


در ماجرای #کرسنت، شکست اصلی نصیب نظام و ملت ایران شده نه جریان چپ و راست؛ نه زنگنه یا جلیلی!

من عامل این شکست را -جدا از فساد بیژن زنگنه و اطرافیانش- قوه قضائیه می دانم. قوه قضائیه تقریباً 20 سال فرصت داشت به این ماجرا ورود کرده و عوامل را مجازات می کرد و جلوی خسارت را می گرفت!

اما این ماجرا اینقدر کش پیدا کرد تا زنگنه در سال 92 وزیر شد و وزیر شدنش در دادگاه های بین المللی به ضرر ما تمام شد!

سپس این خسارت ادامه پیدا کرد تا به امروز رسیده و اموال وزارت نفت در خارج از کشور مصادره می شود اما باز هم خبری از قوه قضائیه نیست و ما طلبکار شدن زنگنه و حامیان سیاسی اش را به وضوح می بینیم تازه در این ماجرا، منتقد آن فساد بزرگ را هم مقصر جلوه می دهند!!!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

22 Jan, 16:52


ظاهراً آقای رئیس‌جمهور نتوانستند حتی یک دقیقه درجمع مردم اهواز سخنرانی کنند و مردم با شعارهای #بیکاری_بیکاری، #تورم_تورم و.. اجازه صحبت به آقای پزشکیان ندادند.

این اتفاق حقیقتاً ناراحت‌کننده است. خدا شاهده ما راضی نیستیم که دولت تضعیف شود اما عزیزان مردم را دریابید تا دیر نشده‌.

این اتفاق اصلاً نشانه خوبی نیست که محبوبیت و جایگاه رئیس‌جمهور در سال اول ریاستش ضعیف شده باشد.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 19:59


🔴 وکیل‌مدافع شیطان یعنی برهانی!

🔹قضاوت‌های برهانی همانند شریح قاضی در صدر اسلام است. او اگر در عصر عاشورا هم بود یزید را لایق قصاص نمی‌دانست چون از نظر حقوقی، قصاص بر مباشر است نه سبب! چون یزید فقط دستور داد ولی خودش در میدان رزم حضور نداشته و شمشیر و خنجر نزده!

🔸برهانی، با این تفاسیر قیام مختار و قصاص قاتلین اباعبدلله را هم شرعی نمی‌داند چون قصاص حق شخصی اولیاء دم است! قیامی که قلب امام معصوم را پر از شعف و خوشحالی کرد مورد قبول برهانی هم نیست!

🔸برهانی می‌خواهد با فهم غلط و ناقص از قوانین حقوقی اسلامی، از ترامپ و پمپئو هم دفاع کند! اینقدر در لجاجت با نظام اسلامی غرق شده که شهدا را نفله می‌خواند، تروریست‌ها را رضی‌الله عنه خطاب می‌کند و وکالت آنان را برعهده می‌گیرد و حالا هم وکالت ترامپ جنایتکار را داوطلبانه می‌پذیرد و از او دفاع می‌کند!

  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 16:27


🔴 ‏آتش بس؛ سرزندگی یا افسردگی؟

🔹از ساعتی که حماس اعلام کرده که آتش بس را پذیرفته و بیشتر شروط اعلامی در رسانه ها نیز نشان از تأیید حداکثری شروط حماس است، موجی از خوشحالی و شادی در بین مردم فلسطین، غزه و لبنان و سایر آزادگان جهان در رسانه ها ابراز شده و در جبهه مقابل موجی از ناراحتی و‏ افسردگی و خودخوری و ابراز غم!

🔸با آنکه کفه تخریب ها و کشته ها اساساً قابل قیاس نیست. اما جبهه صهیونیستی بسیار غمگین و ناراحت است؛ آنها با آن همه رذالت، جنایت، کودک کشی، نسل کشی، قتل عام و ترور رهبران مقاومت و تخریب هزاران خانه و ساختمان و زیرساخت، احساس پیروزی نمی کنند.‏

🔹این واقعیت جنگ یکسال و نیمه اخیر است. یک طرف از مقاومت خود با کمترین تجهیزات و با آن همه کشته و تخریب، احساس شعف و سرزندگی و پیروزی می کند اما طرف دیگر با آن همه جنایت و درّنده خویی، خیر!

🔸جنگ امروز، جنگ اراده هاست. ترامپ قبل از آمدن تهدید کرده بود که یا حماس اسرا را آزاد میکند یا آتشی درخاورمیانه به پا میکنم! برای اهل تحلیل این تهدید خیلی روشن بود که درظاهرش خطاب به جبهه مقاومت وایجاد رعب و وحشت است اما باطنش نسبت به خانه عنکبوتی صهیونیستی خودشان است که به آنها بگویند ما دیگر پولی نداریم به شما بدهیم! گند زدید و زود تمامش کنید!

🔹آنانیکه از تهدیدهای ترامپ می‌ترسند بدلیل ضعف اراده و ایمان است. آمریکایی و اسرائیلی ها در یکسال اخیر هر جنایتی از دستشان برآمد انجام دادند. تمام اقدامات صهیونیستها در غزه، در لبنان و غیره با هماهنگی و پشتیبانی آمریکایی ها انجام شده. اما نتوانستند کمتر از 35 درصد غزه را اشغال کنند!

🔸بله حجم کشته ها و تخریب ها اساساً قابل قیاس نیست. اما پیروزی‌ها و شکست‌ها را اینگونه نمی‌سنجند! نه حماس از بین رفته، نه حزب‌الله، نه هیچ کدام از اهداف اعلامی اسرائیل به سرانجام رسیده!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 05:08


🔴 آن لحظه حساس برای انقلاب!

#نظریه_های_انقلاب – 3
آلکس دو توکویل

🔹الکسی دو توکویل، زاده 29 جولای 1805 و درگذشته ی 16 آپریل 1859، متفکر، تاریخ دان، حقوق دان، فیلسوف و سیاست مدار برجسته ی فرانسوی و یکی از موسسین جامعه شناسی و علم سیاست امروزی بود. وی در تحلیل انقلاب فرانسه و نقدهای بنیادین به جامعه فرانسوی 150-160 سال پیش مقالات و نوشته های مفیدی دارد.

🔸دو توکویل با تحلیل و آنالیز انقلاب آمریکا و فرانسه، مهم ترین علل انقلاب را اموری نظیر از هم پاشیدگی بافت اجتماعی، شکاف طبقاتی، تخریب لایه های میانی حکومت و مردم، مقاومت خشک و متحجرانه نظام سیاسی کُهنه در مقابل شرایط جدید اجتماعی و مقاومت در برابر تغییرات و تحول و افزایش افکار و عقاید آزادی خواهانه انقلابی در بین مردم می داند.

🔹وی معتقد است که وقتی حکومت، مقابل تغییر و تحول و اصلاح امور مقاومت کند و از طرفی بین طبقات مختلف مردم، کینه شکل بگیرد و مردم بخاطر اشرافی گری حاکمان و فقر خودشان و برخوردهای سخت حکومت با منتقدین، عقده و کینه به دل بگیرند، در وقت حساس و بزنگاه، دست به انقلاب می زنند. آن وقت حساس و بزنگاه قیام چه زمانی است؟

🔸او معتقد است هروقت حکومت سختِ گیر که همیشه منتقدین و مخالفین و هرگونه اعتراض را سرکوب می کرده، ولی به هر دلیلی، در یک شرایطی بخواهد آسان بگیرد و آزادی هایی را به مخالفین اعطا کند، مخالفین از این فرصت برای سرنگونی آن استفاده خواهند کرد. چرا؟ چون دیگر برای اصلاح دیر شده است!

🔹وی در این باره می گوید: «همیشه چنین نبوده که انقلاب ها در زمان وخیم تر شدن اوضاع پیش آمده باشند، بلکه برعکس انقلاب، غالباً زمانی پیش می آید که مردمی که دیرزمانی با یک حکومت ستمگر بدون هرگونه اعتراض کنار آمده اند، یکباره دریابند که حکومت فشارش را تخفیف داده است و آن گاه است که علیه حکومت، اسلحه به دست می گیرند.»

🔸مصداق این نکته را می توان در اعطای آزادی های حداقلی سیاسی رژیم شاه در سال 56 به انقلابیون دانست که در راستای سیاست های حقوق بشری دولت جیمی کارتر اعمال شد. کارتر معتقد بود می توان با تعدیلِ فشارها در رژیم های استبدادی متحد آمریکا از انقلاب های کمونیستی جلوگیری کرد. این سیاست کارتر و فشار به رژیم پهلوی برای کاهش فشارها به انقلابیون و آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی و باز شدن فضای رسانه ها، نتیجه عکس داد و مخالفین شاه بیشترین و بهترین بهره برداری را از این فضای تنفس بردند و روند انقلاب اسلامی در یکی دوسال آخر بسیار تسریع شد.

🔹تا چند ماه قبل از انقلاب 57، برآورد دولت آمریکا این بود که حکومت پهلوی، پایدار و ماندگار و «جزیره ثبات» است. ساواک اما تحلیل دقیق تری از اوضاع داشت و این آزادی ها و کاهش فشارها را به ضرر پهلوی می دانست.

🔸کسینجر بعدها این اقدام کارتر را خیانت به منافع آمریکا در ایران دانست و معتقد بود کارتر با این سیاست غلط، نه تنها حکومت پهلوی را حفظ نکرد که آن را بر باد داد. این همان «عدو شود سبب خیر، گر خدا خواهد» بود.

🔹دوتوکویل با تحلیل انقلاب فرانسه، معتقد بود که اساساً خطرناک ترین لحظه برای یک حکومتِ بد، زمانی است که بخواهد روش هایش را اصلاح کند اما دیگر دیر شده باشد و مردم باور نمی کنند. تنها کارکُشتگی در سیاست می تواند تاج و تخت پادشاهی را نجات دهد که پس از یک فرمانروایی ستمگرانه طولانی بخواهد وضع رعایایش را بهبود بخشد.

🔸اما مردمی که مدتی دراز، بدون هرگونه امیدِ تلافی، بردبارانه ستم را تحمل کرده باشند، هرگاه که امکان رفع آن ستم یکباره به ذهنشان خطور کند، گلایه شان به ناشکیبایی تبدیل خواهد شد و با یک جرقه، طوفان به پا می کنند.

🔹توکویل به این عوامل، عامل دیگری را اضافه می کند. او معتقد است هروقت حاکمیت خود اشرافی گری و ثروت اندوزی را تبلیغ کند اما نتواند آن را برای همگان فراهم سازد، با این کار زمینه سرنگونی خود را فراهم می کند.

🔸به اعتقاد او، آنچه در نهایت طومار رژیم پیشین را در فرانسه به هم پیچید عبارت بود از اینکه «از یک سو، ملتی که عشق به ثروت و تجمل در میان آن هر روزه گسترش می یافت و از سوی دیگر، حکومتی که از یک جهت پیوسته به این شوق دامن می زد و از جهت دیگر از تحقق آن جلوگیری می نمود. همین تناقض مرگبار بود که مرگ رژیم پیشین را رقم زد.»

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 05:08


سرمایه داری، خود گورکنانش را می پروراند!

#نظریه_های_انقلاب - 2
#مارکسیسم

کارل مارکس متولد 1818 میلادی در آلمان، مهم ترین اندیشمند مؤثر در جهان مدرن بوده و شاید بعد از پیامبران الهی بیشترین هواداران را در طول تاریخ بین شخصیت های تاریخی داشته است. البته هوادارانی که به سرعت آمدند و به دو قرن نرسیده، ریزش کردند. بعد از 150 سال از مرگ او تقریباً بیش از یک سوم جهان مارکسیست شدند و بعد از چنددهه ورق برگشت.

مارکس در جوانی دکترای فلسفه گرفت و خیلی از آثار علمی خود را در جوانی و زیر 30 سالگی تدوین و منتشر کرد؛ در فقر زندگی می کرد و بسیار ولخرج بود؛ بخش مهمی از عمرش را در کتابخانه گذراند؛ او کارگر نبود و کاری یدی نمی کرد اما بیشترین تألیفاتش را درباره کارگران نوشت. در جوانی بعلت انتقادات رسانه ای از آلمان به پاریس تبعید شد و بعد از سالها از پاریس نیز اخراج و به بروکسل رفت.

سوال: چه شراطی کارل مارکس را به عنوان یکی از بزرگترین مخالفین سرمایه داری و تئوریسین انقلاب ها تبدیل کرد؟

قبل از مارکس، انقلاب های مهمی در اروپا از جمله «انقلاب کشاورزی» به وقوع پیوست. با تحقق انقلاب کشاورزی و ماشینی شدن اکثر کارهای کشاورزی، نیاز به نیروی انسانی کمتر شد. همین امر باعث هجوم دهقانان به شهر برای کسب شغل و پیشه جدید شد. این هجوم مستمر و طولانی مدت، باعث افزایش جمعیت، در اکثر شهرهای اروپایی از قبیل انگلستان و اسکاتلند و ... شد.

رشد روز افزون جمعیت اکثر شهرهای اروپایی از یک طرف و پدیده صنعتی شدن که خود را در قالبی به نام «انقلاب صنعتی» نشان داد، از طرف دیگر باعث شد که سیل عظیمی از نیروهای کار غیرمتخصص جذب کارخانه های بزرگ شوند. تولد اشکال جدیدی از اختلافات طبقاتی، فقر و تنگدستی از هم گسیختگی نظام های اجتماعی، از جمله نظام خانواده ، ارمغان شوم انقلاب صنعتی بود که دامنگیر جمعیت زیادی از مردم شده بود. انقلاب کشاورزی و انقلاب صنعتی در واقع موجبات شکل گیری پدیده اقلیت سرمایه دار و توده های متوسط و ضعیف شده بود. مارکس این فقر را هم دید هم چشید.

اندیشه انقلابی مارکس ، ابتدا از طریق مشاهده وضع اسف بار دهقانان تاکستان های روستای موزل و تصویب قانون مجازات دزدان چوب که هر دو حاکی از قدرت مالکیت خصوصی گروهی از فئودال ها و زمین داران بزرگ بود، پی ریزی شد. همین عوامل باعث شد که مارکس به نوشتن مقالاتی بر علیه دولت پروس(آلمان)، بپردازد. او با دیدن فقر و تنگدستی قشر عظیمی از مردم از یک سو با مقوله کار و کارگر آشنا شد و از طرف دیگر همواره در پی شناخت نیاز ها و اهداف آنان بود.

شرح ایده و نظریات مارکس بسیار مفصل است اما به طور کلی او از فلسفه هگل، «دیالکتیک» را و از فوئر باخ، «ماتریالیسم» (ماده گرایی) را گرفت و ایده خود را با عنوان «ماتریالیسم تاریخی» طرح ریزی کرد. یعنی تبیین مادی تاریخ، بر مبنای تضاد دیالکتیکی.

مفهومِ دیالکتیک: کارل به تأسی از هگل معتقد بود که هر چیزی در این دنیا، متضادی در درون دارد. هر مرحله از زندگی اجتماعی انسان، یک «تز» است که متضاد یا «آنتی تز» خود را در بطن خود دارد. از این درگیری و تضادِ تز و آنتی تز، «سنتزی» پدید می‌آید که مرحلۀ بعدی تاریخ حیات اجتماعی انسان است. خود آن سنتز، یک تز است که آنتی تزی در درون دارد! این مراحل و بازتولید مراحل تاریخی، کم کم بوجود می آیند تا به مرحله پایانی تاریخ برسند. دیالکتیک یعنی حرکت و تغییر مداوم اما از طریق ستیزِ تز و آنتی تز؛ شدنِ مداوم و مستمر. مارکس معتقد بود که نتیجه ستیزِ تز و آنتی تز، یک انقلاب است.

مارکس می‌گفت در عصر فئودالیسم(زمین داران بزرگ)، اشرافیت فئودال تزی بود که بورژوازی(سرمایه داری) به عنوان آنتی‌تز در برابرش ظهور کرد و از دل این تضاد، عصر فئودالیته به سر آمد و تاریخ وارد عصر سرمایه‌داری شد.

او پیش‌بینی می‌کرد که از تضاد بورژوازی و طبقۀ کارگر، عصر سرمایه‌داری نیز فرو می‌ریزد و سوسیالیسم به عنوان سنتز این تضاد زاده می‌شود و بدین سان "پیشرفت تاریخی" رقم می‌خورد. دیکتاتوری پرولتاریا(طبقه کارگر، محروم و فقیر)، جامعه سوسیالیسم و در نهایت کمونیسم مراحل پایانی تاریخ خواهند بود.

بدین ترتیب، مارکس انقلاب را نتیجه تضاد بینِ سرمایه داری و طبقه کارگر می دانست و معتقد بود تضاد بوجود آمده از مالکیت بر ابزار تولید(ماشین آلات) باعث درگیری و انقلاب است. صاحبان ابزار تولید، طبقه استثمارگر بوده و کارگران نیز استثمارشونده هستند.

با این وجود، پیش بینی های مارکس در جوامع اروپای غربی به وقوع نپیوست و جریان سرمایه داری با اصلاحاتی توانست از انقلاب ها جلوگیری کند اما بعدها انقلاب مارکسیستی در سایر جوامع همچون روسیه و چین به وقوع پیوست که کسی فکرش را هم نمی کرد.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 05:07


🔴 بی‌عدالتی و نابرابری؛ عامل انقلاب‌ها

#نظریه_های_انقلاب ۱

🔹یکی از جدی‌ترین مباحث نزد اندیشمندان حوزه سیاست، بحث مهم انقلاب است. همواره این سوال سخت مطرح است که عامل یا عوامل انقلاب چیست؟ چه چیزی یا چیزهایی منجر به انقلاب در جوامع مختلف می‌شود.

🔸پاسخ به این سوال را تئوری انقلاب یا نظریه انقلاب می‌گویند. سعی می‌کنم مهم‌ترین نظریات انقلاب را طی سلسله‌های یادداشت‌هایی ارائه کنم.

🔹ارسطو از جمله نخستین اندیشمندانی است که در باب سیاست، مدل حکومت، تغییر حکومت‌ها، اصلاح حکومت‌ها و ... سخن گفته. وی "بی‌عدالتی" و "نابرابری" را عامل اصلی انقلاب‌ها می‌داند.

🔸او معتقد است آنچه باعث نارضایتی در بین مردم و رویگردانی آنها از حکومت می‌شود نابرابری است. نابرابری در چه چیزی؟ نابرابری در حقوق طبیعی و فرصت‌های سیاسی و منابع ثروت.

🔹او قائل به برابری مردم در حقوق طبیعی است و قائل به تناسب برخورداری در برخی حوزه‌ها باتوجه به شایستگی و فضیلت است.

🔸او در رسالهٔ سیاست خود، كه كتاب پنجم آن اختصاص به بحث انقلاب یافته است، نظریهٔ خود را مطرح کرده. او اهداف انقلاب را در تغییر تمام یا جزیی از وضع موجود و نیز رفع نابرابری خلاصه می‎كند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 05:05


دوستان عزیز، با نزدیک شدن به بهمن ماه و دهه فجر انقلاب اسلامی، سلسله مطالبی را با عنوان #نظریه_های_انقلاب خدمت شما ارسال می کنم. امیدوارم که مفید و عبرت آموز باشد. اگر مفید بود در نشر آن همکاری نمائید.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 05:05


🔴 ادعای جنجالی درباره سفر آخر سید ابراهیم رئیسی به آذربایجان

💢 سید مجتبی موسوی برادر سید مهدی موسوی محافظ سید ابراهیم رئیسی در آخرین سفر:

📌 شهید موسوی نیم ساعت تمام با اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور صحبت کرد تا بتواند سفر را کنسل کند، اما این اتفاق نیفتاد.

📌 آقا سید مهدی، مکتوب به فرمانده سپاه نامه نوشت که سپاه حفاظت مخالف این سفر است، اما حسب وظیفه ذاتی خود رئیس جمهور را همراهی می‌کند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Jan, 05:03


🔴 تیم حفاظت رئیسی نگران سفر به مرز آذربایجان بود

💢 سید مجتبی موسوی برادر سید مهدی موسوی محافظ سید ابراهیم رئیسی در آخرین سفر:

📌 او یک روز قبل از سفر به من گفت، فردا چطور حاج آقا را ببرم مرز ایران و آذربایجان؟ اسرائیل در خاک آذربایجان پایگاه دارد.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

15 Jan, 12:59


🔴 از تنهایی در گفتن حق نترسید!

مردهای تاریخ بسیاریشان تنها ایستادند در مقابل قدرتها!

«مردهای تاریخ بسیاریشان تنها ایستادند در مقابل قدرتها، حضرت ابراهیم تنهایی ایستاد و بتها را شکست؛ که وقتی آمدند گفتند که یک کسی به او ابراهیم می‌گفتند این کار را باید کرده باشد. تنهایی قیام کرد در مقابل بت پرستها و در مقابل شیطان وقت[نمرود] و از تنهایی نترسید برای اینکه این قیام قیام لله بود، برای خدا بود. و چون قیام برای خدا بود، هر دو طرفش نفع است. چه پیش ببرد نفع برده است، چه پیش نبرد باز هم نفع برده است. یکی از دو خوبیها را دارد یا خوبی دنیایی دارد؛ یا اگر دنیا گیرش نیامد، خوبی آخرتی آن بلاشکال است و هست.

حضرت موسی یک شبانی بود. شبان حضرت شعیب بود مدتها و تنهایی مأمور شد که برود و قیام کند. منتها ایشان یک توقعی از خدای تبارک و تعالی کرد که برادرم هم باشد. آن وقت شد «مثنی». اول خودش بود قیام کرد، بعد برادرش هم همراهش شد؛ شدند دو نفر، اما در مقابل چه دستگاهی؟ در مقابل دستگاه فراعنه که الان هم آثارشان در مصر و آنجاها، در قاهره و مصر و آنجاها هست. آن آثار عجیب و غریبشان. ایستاد در مقابلشان تنهایی، بعد هم که اضافه شد، یک نفر دیگر اضافه شد و آن عبارت از برادرش بود. بنی اسرائیل هم کاری از آنها نمی‌آمد جز شلوغکاری! چنانچه حالا هم همین، جز شلوغکاری کاری از آنها نمی‌آید.

پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از اول که قیام کرد، تنها- تنها قیام کرد و دعوت کرد مردم را، قومش را دعوت کرد به حق تعالی و به توحید و هیچ کس همراهش نبود. تنهایی قیام کرد اول هم. مثلاً زنش که در منزل بود حضرت خدیجه به او ایمان آورد، و حضرت امیر که بچه‌ای بود آن وقت ایمان آورد؛ و بعد کم کم در مدینه. در مکه هم که بودند در سیزده سال نشد یک کاری انجام بدهند، برای اینکه مکی‌ها همه مقتدر و چیزدار بودند و می‌دیدند که اگر این رشد بکند با منافعشان مخالف است. از این جهت با او مخالفت می‌کردند، از خوف اینکه این رشد پیدا بکند و با منافعشان چه بشود. این بتها هم آلت بود پیش آنها. همچو نبود که بت پرستها خیلی به بت هم همچو [معتقد باشند]؛ عمده منافع مادیشان بود که آنها در مقابلش می‌دیدند پیغمبر اکرم است و منافع مادی شان در ضرر است. تا در مکه بودند تقریباً می‌شود گفت تنها بودند. یکی دو تا، چند نفر مختصری به ایشان گرویدند و اینها. فعالیت هم در مکه جز اینکه دعوت می‌کردند و دعوت زیرزمینی به اصطلاح می‌کردند چیزی نبود؛ تا وقتی که مقتضیات جور شد و رفتند به مدینه؛ آن وقت از مدینه شروع کردند و در مقابل قدرتهای بزرگ.»
امام خمینی(ره)؛ صحیفه امام جلد ۵ ص 35

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

15 Jan, 09:52


🔴 ‏برخی می‌گویند که با پذیرفتن FATF اقتصاد شفاف‌تر شده و فساد اداری و اقتصادی کاهش می‌یابد!

🔹برخی از اینها خود را به ندانستن می‌زنند! واقعاً فکر می‌کنند که آمریکا و اروپا دلشان بحال اقتصاد ایران سوخته و می‌خواهند در ایران شفافیت ایجاد کنند یا فساد کمتر شود؟!‏

🔸مسئله فقط شناسایی راه‌های نجات اقتصاد ایران در شرایط تحریمی(راه‌های دور زدن تحریم‌ها) و مسدوسازی این راه‌هاست.

🔹 پیوستن به FATF باعث تکمیل زنجیره فشار اقتصادی آمریکا بر ایران است. چون FATF می‌خواهد راه‌های ارتباطی ایران را در شرایط تحریمی، شناسایی و مسدود کند.

🔸اما بخش مهمی از موافقین FATF البته این نکته را می‌دانند و با همین آگاهی هم اصرار به پیوستن دارند!! برخی هم که ساده‌انگارانه به مسئله نگاه می‌کنند و می‌گویند بهانه را از دست دشمن بگیریم!

🔹در سال‌های گذشته، ‌‎قوانین نسبتاً خوبی در حوزه شفافیت و تعارض منافع در کشور تصویب شده. اگر اجرا شوند وضع حتماً بهتر می‌شود. اما کسانیکه دنبال FATF هستند اصلاً و ابداً دغدغه‌شان مسئله شفافیت و عدالت نیست!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

09 Jan, 21:09


🔴 ‏امروز یه مامور درجه‌دار ‎#نیروی_انتظامی رو دیدم. بنده خدا هفته گذشته با یه سارق مسلح درگیر شده بود و از ناحیه پا صدمه دید.

هم‌صحبت شدیم. میگفت ۴،۵ ساله که استخدام هستم. روزی ۱۵، ۱۶ ساعت سرکارم. خیلی داغون بود.
پرسیدم دریافتی‌ت چقدره؟
گفت: ۱۱ میلیون و ۷۰۰!

🔻آقایان خجالت بکشید...
🔹‏چرا برای حقوق نیروهای مسلح، فکری اساسی نمی‌کنید؟ چه پرسنل و کادر نیروی انتظامی، چه ارتش و چه سپاه! این واقعاً ظلم فاحش است‌.

🔸یکی از دلایل اصلیِ تسلیم ارتش سوریه، حقوق پایین نیروهای رده‌های بالاوپایین ارتش بود.

🔹اگر معیشت این عزیزان تامین نشود، امنیت کشور در خطر است!
فکری کنید!

#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Jan, 11:45


🔴 تأثیر تصمیمات و اقدامات یک مدیرعامل بر مسائل کلان کشوری و استانی!

🔻ماجرای غم انگیزِ آلودگی هوای خوزستان و وعده های فراموش نشده!
#یادداشت_ویژه

🔹آلودگی هوا در ایران و استان های صنعتی خاصه خوزستان به یک بحران بغرنج تبدیل شده؛ همچنین ناترازی گاز، برق و سایر حامل های انرژی باعث خسارت های جدی به اقتصاد و معیشت مردم شده است.

🔸فلرهای نفتی در استان خوزستان و استان های هم جوار یکی از عوامل اصلی آلودگی زیست محیطی است؛ بیش از یک دهه است که قانون وزارت نفت را مکلف کرده این فلرها را جمع آوری کند؛ تا هم معضل آلودگی هوا را حل کند، هم از محل جمع آوری این فلرها و تبدیل به گاز مورد نیاز برخی نیروگاههای برق، به حل مشکل ناترازی ها کمک کند. حالا بشنوید داستان غم انگیز عدم انجام این وظیفه توسطِ مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان که سالها این وظیفه به آنان سپرده شده و علی رغم تأمین اعتبار لازم و هزینه کرد بیت المال، اقدام نکرده اند!

🔹در طرح جمع آوری گازهای همراه شرق کارون قرار بود گازهای همراه ۵۲ مشعل میدان‌های شرق کارون یعنی میدان‌های مارون، گچساران، آغاجاری و رگ‌سفید و... توسط پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان جمع آوری گردد. (۸۰ درصد فلرینگ در استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان رقم می‌خورد)

🔸قرارداد اجرای طرح بهسازی و احداث تأسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل در شرق کارون در سال ۱۳۹۷ میان هلدینگ خلیج‌ فارس و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به ارزش یک‌ میلیارد و ۱۰۹ میلیون دلار امضا و پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس بهبهان مجری این طرح گردید، طرحی که در پهنه چهار استان خوزستان، کهگیلویه‌ و بویراحمد، بوشهر و قسمتی از استان فارس قرار دارد که متأسفانه تاکنون علی رغم انقضای مدت قرارداد که سه سال بود طرح به اتمام نرسیده و با گذشت چندین سال دیگر، مشعل های موردنظر جمع آوری نشده است.

🔹مطابق آمار وزارت نفت، میزان سوزاندن گازهای همراه نفت ایران در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی بالغ بر ۱۸/۴۳ میلیارد مترمکعب (حدود ۱۲ درصد از کل فلرینگ جهان ) بوده است.‏ برای درک بزرگی این رقم میتوان اشاره کرد که این حجم از گاز تقریباً برابر با کل صادرات گاز طبیعی ایران در سال ۱۴۰۰ است. این رقم وقتی بهتر درک می شود که بدانیم حجم گاز طبیعی تولیدی در پالایشگاه فاز ۱ پارس جنوبی در همین سال حدود ۹ میلیارد متر مکعب بوده است.

🔸به بیان دیگر حجم تجمعی گازهای مشعل معادل ظرفیت حدود ۲ فاز پارس جنوبی است. همچنین با فرض اینکه قیمت گاز فلر معادل میانگین گاز طبیعی صادراتی و حدود 15 سنت بر متر مکعب باشد، عدم النفع و خسارت ناشی از سوزانده شدن این مقدار گاز نزدیک به 3 میلیارد دلار در سال خواهد بود.

🔹در همین راستا، کمیسیون انرژی مجلس به این مسئله ورود کرده و با تهیه گزارش مفصلی درباره تخلف وزارت نفت و مسئولان مربوطه در این مسئله خاصه پالایشگاه بیدبلند، این گزارش را در مجلس به تصویب رسانده و به قوه قضائیه ارسال کرده است.

🔸لذا با عنایت به اینکه مجری جمع آوری گازهای همراه شرق کارون پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان می باشد که با توجه به این گزارش مهم مجلس شورای اسلامی ، سندی دیگر در عدم تحقق آن وعده و تکلیف قانونی از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان تلقی می گردد.

🔹در گزارش کمیسیون انرژی که حال روی میز قوه قضاییه است آمده: «بررسی‌های کمیسیون حاکی از آن است که با وجود صراحت احکام قانونی در بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور، برنامه پنج ساله ششم توسعه و قوانین بودجه سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کل کشور در خصوص الزام وزارت نفت برای اجرای طرح‌های جمع آوری گازهای همراه، وزرا و مسوولان وقت از سال ۱۳۹۲ تاکنون به تکالیف مورد نظر قانونگذار در این زمینه عمل نکرده‌اند.»

🔸آقایان مسئولین امنیتی و قضایی؛ در سه دهه اخیر، ایران بین سه کشور با بیشترین میزان گاز مشعل قرار داشته است. در ۱۴۰۱ ایران با سوزاندن ۱۸.۴۳ میلیارد مترمکعب گاز مشعل سهمی ۱۲ درصدی از کل جهان داشته است. این رقم یعنی دو فاز پارس جنوبی، یعنی کل صادرات‌مان در سال قبل‌تر، یعنی ۳ میلیارد دلار عدم‌النفع! این فقط تأثیر یک مدیر یا مجموعه برروی مسائل مهم کشور است مابقی مسائل همینگونه لاینحل باقی مانده!

🔹تعلل در تعقیب قضایی چنین مدیری که با عدم جمع آوری گازهای همراه شرق کارون هم لطمات جبران ناپذیر به محیط زیست و هوای خوزستان قهرمان و هم هزاران میلیارد خسارت از باب عدم النفع بابت این مشعل سوزی ها به بیت المال و کشور وارد نموده، ذره ای جایز نیست. مراجع امنیتی و قضایی به عملکرد محمود امین نژاد مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند و سایر مسئولان مربوطه رسیدگی قضایی و به صورت ویژه تحقیقات جامع و تعقیب قضایی را آغاز نمایند.

#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Jan, 11:44


شهریور ۱۴۰۱ این مطلب را درباره مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان منتشر و از دولت شهید رئیسی درخواست‌هایی را مطرح کردم. حالا گزارش امروز را بخونید 👇👇

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

06 Jan, 02:46


🔴 نارضایتی و ناامیدی؛ نتیجه ‎#جنگ_روایت‌ها یا واقعیت‌های کشور؟

🔻در حاشیه پیام رهبر بزرگوار انقلاب به صداوسیما

🔹به نظر می‌رسد ادبیات و ساختار پیام اخیر رهبر انقلاب خطاب به مدیران صداوسیما، حاکی از نارضایتی ایشان از عملکرد این دستگاه بزرگ و رسمی رسانه‌ای و تبلیغاتی است.‏

🔸برخی از تحلیلگران(انقلابی‌ها) معتقدند رهبر انقلاب با این پیام بدون سلام و والسلام و بدون تشریفات و آداب مرسوم ایشان، نارضایتی خود را از ضعف صداوسیما در ‎#جهاد_تبیین و ارائه دستاوردها و روایت دقیق و دست اول از پیروزی‌ها و عملکرد واقعی نظام جمهوری اسلامی است.

🔸برخی دیگر از تحلیگران هم(بیشتر اصلاح‌طلبان) معتقدند‏ نارضایتی رهبری بخاطر کاهش جایگاه صداوسیما در اذهان عمومی و صداوسیما با سیاست غلط حذف و ممنوع‌التصویر کردن برخی سلبریتی‌ها و چهره‌ها(از فردوسی پور و علی ضیاء تا رامبد جوان و احسان علیخانی و غیره) و تعطیلی برخی برنامه‌های پرمخاطب(خندوانه، دورهمی و ..) دچار ریزش مخاطب شده.‏

🔹فارغ از این دو دیدگاه که شاید مقابل همدیگر باشند و هر دو می‌کوشند نظر رهبری را مطابق با نظر خود معنا کنند، یک سوال جدی‌تری مطرح است و آن این است که نارضایتی فعلی و ناامیدی در جامعه، ناشی از جنگ روایت‌ها و جنگ تبلیغاتی و روانی است یا ناشی از واقعیت‌های میدانی؟

🔸به نظرم پاسخ به سوال فوق مهم‌تر است. جنگ روایت‌ها خود یک واقعیت است؛ در قرن گذشته، یکی از راهبردهای اصلی قدرت‌های بزرگ آمریکا و اتحاد شوروی در جنگ سرد، جنگ روایت‌ها بوده. جنگ روایت‌ها هم عامل شکل‌گیری خیلی از جنگ‌ها بوده، هم منبع تامین‌کننده منابع مالی، منابع انسانی و تجهیزات جنگ‌ها و هم پیش برنده و عامل خیلی از پیروزی‌ها.

🔹بیش از سه‌دهه است که قدرت‌های بزرگ خصوصاً آمریکا از این ابزار علیه ایران استفاده کرده است. روایتِ رویدادها و پدیده‌ها و جنگ‌ها توسط غول‌های رسانه‌ای از طریق اخبار، مستند، گزارش، فیلم، سریال، انیمیشن و کاریکاتور!

🔸دولت آمریکا هرساله رسماً‏ بودجه‌های کلانی را برای اقدامات نرم علیه جمهوری اسلامی تصویب می‌کند. اینها قابل انکار نیست. لذا جنگ روایت‌ها حتماً یکی از عوامل نارضایتی‌ها و ناامیدی‌هاست.

🔹اما می‌توان مفصل نوشت که عامل مهم‌تر و موثرتر از جنگ روایت‌ها در ایجاد نارضایتی در ایران، سیاست‌های اقتصادی و فرهنگی خود حاکمیت، سه قوه، دولت‌ها و مجالس و ... است.‏

🔸سه‌دهه است که ارزش پول ملی، پله پله سقوط می‌کند؛ فشار هزینه‌های زندگی بیشتر و بیشتر می‌شود؛ تورم، جمعیت بیشتری را به زیر خط فقر کشانده و حداقل یک سوم جمعیت کشور در دهه ۹۰ به زیر خط فقر کشیده شده؛ هزینه مسکن، درمان، آموزش و خوراک کمرشکن شده. فساد اداری و اقتصادی افزایش یافته.‏

🔹معتقدم حتی اگر رسانه‌های دشمن و فضای مجازی در داخل وجود نداشت باز واقعیات موجود کشور، این نارضایتی و ناامیدی را بوجود می‌آورد. نقشِ جنگ روایت‌ها را در تزریق ناامیدی به جامعه انکار نمی‌کنم ولی عرض می‌کنم که اصل، واقعیت‌های موجود هستند و رسانه‌های بیگانه نقش کاتالیزور(شتاب‌دهنده) دارند.‏

🔸در چنین فضایی، صداوسیمای بیچاره چه کند؟ من از ضعف‌های صداوسیما دفاع نمی کنم بلکه معتقدم این صداوسیما، صدای مردم نیست. صدای اکثریت‌های سِنی و اقتصادی نیست. صدای ۱۵ میلیون کارگر، ۴ میلیون دانشجو، یک میلیون معلم، ۴ میلیون کارمند، ۱۳ میلیون دانش آموز، ۲۵ میلیون روستایی و سایر اقشار نیست.

🔹به فرض هم تمام شبکه‌ها در تمام ساعات شبانه روز بخواهند روایت پیروزمندانه از دستاوردها و پیشرفت‌ها و مقایسه با رژیم پهلوی و روایت پیروزی در سیاست خارجه را پمپاژ کنند، آیا حقیقتاً روایت مردم تغییر خواهد کرد؟ آیا رضایتمندی ایجاد می‌شود؟ آیا امیدواری افزایش می‌یابد؟


#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

03 Jan, 15:17


🔴 کمک به بیماران نیازمند
🔺 #فراخوان 75

1️⃣ مورد اول: پیرمرد و پیرزنی که مستمری بگیر کمیته امداد هستند. پیرمرد، سرطان روده گرفته و تقریباً ۱۰ جلسه شیمی درمانی رفته. همچنین اخیراً عمل جراحی روده و کبد داشته.

2️⃣ مورد دوم: کارگر ساختمانی که قریب 10-15 سال بچه دار نمی شد. سه چهارسال اخیر بچه دار شدند ولی خودش از سال قبل به سرطان مبتلا شده. وضعیت مالی بسیار وخیمی دارد. برای ادامه درمانش مرتباً به شیراز مراجعه می‌کند.

3️⃣ مورد سوم: خانم بی‌سرپرست به همراه دو بچه که هم بیماری دارد و مرتباً باید به پزشک مراجعه کند و هم از پس هزینه‌های زندگی بر نمی‌آید.

4️⃣ مورد چهارم: خانم بی‌سرپرست که بیماری فشار خون و قند دارد. به جهت مالی هم اوضاع خوبی ندارند. برای ویزیت و تهیه داروی ماهانه هم به کمک مالی نیاز دارد.

5️⃣ مورد پنجم: پیرمرد و پیرزنی که بسیار ناتوان و بیمار هستند.

6️⃣ مورد ششم: کارگر ساختمانی - مرد میانسال با سه فرزند؛ با کارگری زندگی را می گذرانده. به علت دیسک کمر و بعد عمل جراحی باز دیسک، از کار افتاده و توان کار ندارد.

7️⃣ موارد دیگری هم هستند و در صورت کفایت واریزی ها برای موارد فوق، می توانیم به این عزیزان هم کمک کنیم.

🔻شماره کارت برای واریزی:
6037998966427956
به نام محمدامین غفاری

❇️ برای کپی شماره کارت، روی شماره ضربه بزنید.
❇️ کارت محدودیت پرداخت ندارد چنانچه با مشکل در پرداخت مواجه شدید به آیدی پیام بدید.
🔻از این طریق:
@Adminkhz

🔻 گروه جهادی یاران انقلاب:
🇮🇷 ثبت در "سازمان بسیج سازندگی"
✔️ شماره ثبت:
"۹۶۷۳۱۹۰۱۹۳۵۶"

👇گروه جهادی یاران انقلاب خوزستان
#تلگرام:

https://t.me/+CmIHWgN6P0lmOGQ0

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

03 Jan, 12:00


ناامیدی از برخی ساختارها و مکانیزم های غلط، خود یک مقدمه است برای اصلاح؛ برای شکل گیری یک طرح نو؛ برای طرح یک ایده نو! باید دید این ایده کدام است.

ناامیدی حتماً تهدید است. امروز سیاست ها و ساختارهای رسمی چیز جز ناامیدی به جامعه تزریق نمی کنند. در عرصه عمومی هم حرکت دلگرم کننده ای وجود ندارد که بتوان به آن امید و دل بست.

این ناامیدی بیش از آنکه برگرفته از روایت باشد، برگرفته از واقعیت است. اینکه برخی این را ناشی از رسانه و فضای مجازی می دانند شاید هنوز به عمق فاجعه پی نبردند. این ناامیدی حتماً برای آینده نظام سیاسی و جامعه و این کشور تهدید است.

چاره کار چیست؟ امید یک آمپول نیست که بتوان آن را تزریق کرد. مقصود از اصطلاح تزریق امید، یعنی در عرصه میدان اقدامات و تغییر و تحولات و مجموعه تحرکاتی باید بوجود بیاید تا جامعه یا حداقل بخش هایی از جامعه امیدوار شده و خود پای کار آن حرکت بیایند. حرکت بدون مردم هم به جایی نمی رسد.

اینکه برخی مدام می خواهند با شعارها و صرفاً وعده ها امید ایجاد کنند، این امکان پذیر نیست. باید حرکت عمومی ایجاد شود. نظیر نهضت امام عزیز در دهه 40 و 50 که برخی نخبگان دانشگاهی و حوزوی و اقشار مختلف اعم از بازاری و کارمند و کارگر و معلم و دانشجو و دانش آموز، پای کار آمدند. چون هدف مشخص بود.

مسئولان و دلسوزان نظام اسلامی باید به ضرورت این حرکت پی ببرند. بدون ایجاد تغییر و اصلاحات درون نظام و بدون ایجاد حرکت عمومی در نهضت، امیدواری باز نمی گردد. همه موظفند برای تغییر و تحول و رفع بحران ها و مسائل اساسی کشور اقدام کنند. با این دست فرمان نمی شود به تغییر و تحول امید داشت.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

02 Jan, 16:42


📋 برشی از سخنرانی حجت الاسلام و الملسمین #قنبریان در هیئات دانشجویی تهران/ دانشگاه امیرکبیر ۱۱دی۱۴۰۳
ما کجای طرح مقاومت رهبری هستیم؟!

🔅 راه حل فلسطین در دیدگاه رهبرانقلاب، یک راه حل مردم سالار است: رفراندوم بین همه فلسطینیان (حاضر و آواره، مسلمان و یهودی) ؛ هسته های مقاومت(یمن، لبنان، عراق و ایران)، به الگوی داعش نیستند بلکه کارشان وادار کردن رژیم به این راه حل است.
🔸 مظلومیت و صبر عجیب مردم غزه در بیش از یکسال، جنایت کاری اسرائیل را برملا و به خیابانهای دنیا کشید. این یک نقطه عطف و استثنایی در سابقه مواجهه با رژیم است؛ لکن آن اعتراضات عمومی دنیا، راه حل پیشنهادی اش نوعاً دو دولتی است و پیشنهاد ما نیست!

⬅️ وظیفه اول دانشجویی:
"مساله غزه نباید از اولویت #افکار_عمومی_دنیا کنار برود"(۱۴۰۳/۱/۱۵).
خودشان هم ۱۴۰۳/۳/۱۰ به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاه های آمریکا نامه می نویسند.

🔸 پیشنهاد ما جزء گزینه های اول جهان عرب و اسلام هم نیست.
در جهان اسلام گزینه دودولتی در ۲۰۲۲، ۵۰٪ و در ۲۰۲۴، ۵۴٪ بوده است !
یک دولتی(رژیم + خودگردان) و تشکیل کنفدراسیون هم گزینه های بعدی بوده است.
حتی خود فلسطینی ها تا۲۰۱۲، ۶۰٪ راه حل را دو دولتی می دانستند اما جنایات اخیر رژیم باعث شده بیش از ۷۰٪ مخالف دو دولتی شوند!
⬅️ وظیفه دوم:
قبولاندن راه حل مردمسالار ایران به معترضین جهانی و استفاده از فضای موجود برای گزینه اصلی کردن آن در جهان اسلام از طریق #دیپلماسی_عمومی (نخبگان و نویسندگان و...) .

🔅 آنچه از طرح خاورمیانه جدید با آی مک و استراتژی گالیوریسم و... شنیده می شود؛ نتیجه اش این است که رژیم "دروازه واردات و صادرات منطقه شده" و سیادت او به همراه تجزیه کشورهای بزرگ منطقه خواهد بود.

مقاومت رهبری از اساس ملی-امتی است.
در خطبه بعد از شهادت حاج قاسم و هم خطبه جمعه نصر از امت سازی، هم سرنوشتی، ائتلاف سازی و کمربند امنیتی و سیاسی... علیه اسراییل گفتند. غیر از دستگاه های رسمی ،نهادهای عمومی ای را هم موظف کردند:
• "علمای دین" و حوزه ها را برای وحدت و راه حل های اسلامی سبک زندگی،
• "همکاری دانشگاه های جهان اسلام" برای ارتقای علم و فن آوری(جبران عقب ماندگی)
• "همکاری رسانه ها" برای اصلاح فرهنگ عمومی
• "ارتباط بازارها" برای بیرون کشیدن کشورها از سلطه کمپانی های غارتگر
• "ارتباط نیروی های مسلح" برای دور کردن جنگ و تجاوز از منطقه!(۹۸/۱۰/۲۷)
⬅️ وظیفه سوم:
#خوانش_ملی_امتی از مقاومت و هم سرنوشتی منطقه اسلامی و پیدا کردن جای خود در لیست بالا!

🔅 مقاومت در اندیشه رهبری مردم پایه است.
جنگ و رقابت پیمایش ها در ایران و اراضی اشغالی نباید از نظرها دور بماند...
❗️اگر جایی مقاومت نیابتی باشد، درون خود ایران است؛که حاکمیت به نیابت از مردم مقابل اسرائیل مقاومت می کند!!! در خوب و بدش نیابت است؛ خوبش، یعنی تحمیل نیست؛ بدش، یعنی مقاومت مثل غزه و لبنان اجتماعی نیست !
#اجتماعی_تر_کردن_مقاومت به راهپیمایی های بعد نماز جمعه نیست ؛ به این است مقاومت در متن زندگی مردم لحاظ شود. یعنی اقتصاد مردم هم مقابل تحریم و تجاوز بیرونی مقاوم شود!
⬅️ وظیفه چهارم:
مطالبه تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بخصوص بند ۱و ۴ و ۵ آن توسط جنبش دانشجویی و فعالان سیاسی...
❗️در شرایط جنگی دادگاه صحرایی برای خائنین معین می کنند نه مصونیت قضایی و سیاسی؛ برخی رفتارهای اقتصادی مثل شکستن دیوار صوتی رژیم بالای سر مردم است!

🔸 انتقام حاج قاسم را اخراج آمریکا از منطقه قرار دادیم (که راهبرد کلان و جوهره مقاومت اسلامی است).
اردیبهشت۹۸ ، ۸ماه قبل از شهادت حاج قاسم در مواجهه با قرار گرفتن سپاه در لیست تروریست ، قانون اقدام متقابل علیه آمریکا تصویب شد. (دی ماه ۹۸ بعد از شهادت سردار در یک سه فوریتی آنرا تکمیل کردیم)
طبق ماده ۲ و ۶ این قانون دولت و وزارت خارجه باید از همه ظرفیت ها برای تعطیلی پایگاه های آمریکایی و خاتمه دادن به بهرمندی آن ها از تاسیسات و منابع مالی کشورهای منطقه استفاده کند.
طبق ماده۱۱ هر ۴ماه باید همه دستگاه های مسئول گزارش عملکرد خود را به کمیسیون امنیت ملی ارائه کنند؛یعنی تا الان باید ۱۷ گزارش ارائه شده باشد!
⬅️ وظیفه پنجم:
در کنار مطالبه وعده صادق، جریان های انقلابی و دانشجویی سراغی از این قانون هم بگیرند!
متاسفانه همه جا با #تقلیل و تنزیل مواجه ایم ؛از کل فرآیند تحقق حجاب و وظایف دستگاه و نهادهای مختلف ، فقط به انتظامی و قضایی اش می چسبیم؛ از حکمرانی فضای مجازی ، فقط فیلترینگش را می چسبیم؛ از طرح جامع مقاومت هم فقط وعده صادق را می فهمیم!

🔈 صوت کامل جلسه را اینجا بشنوید!
📎 مطلب مرتبط: مقاومت مردم پایه، راه حل مردمسالار

☑️ @m_ghanbarian

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

02 Jan, 16:41


‏وصیت سردار ...
من با عقل ناقص خود می‌دیدم برخی خنّاسان سعی داشتند و دارند که مراجع و علمای مؤثر در جامعه را با سخنان خود و حالت حق‌به‌جانبی به سکوت و ملاحظه بکشانند. حق واضح است...
من حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای را خیلی مظلوم و تنها می‌بینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست...

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

02 Jan, 16:40


🔴 آقای #پزشکیان فرمودند که انتصاب حزب‌اللهی‌های بی‌تجربه به مناصب خیانت است.

🔹حقیقتاً حق‌تر از این جمله را نشنیدم. عالی بود. مصیبتی داریم با برخی مدعیان دین و مذهب و انقلابی‌گری که نه تخصص دارند، نه تجربه دارند، نه سواد درست حسابی دارند نه طرح و ایده و برنامه اما مرتباً دنبال پست و مسئولیت هستند. حزب‌‌اللهی‌های قدرت‌طلب!

🔸آقای پزشکیان؛ والله خیانتی بالاتر از تاییدصلاحیت شما و انتخاب شما بعنوان رئیس‌جمهور نبود. مرتباً از آیات قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانید اما نه تجربه داشتید، نه تخصص و نه برنامه! آیا این خیانت نبود که بدون هیچ تخصص و تجربه موثر و بدون طرح و برنامه، این مسئولیت سنگین را پذیرفتید؟

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

01 Jan, 21:00


🔴 ‏ماجرای یک دروغ بزرگ درباره ‎#علامه_مصباح!

🔹"فیلتر یارانشی" نوع دیگری از فیلترها است که اذهان را بدون آنکه متوجه شوند به چیزی علاقمند یااز چیزی دور می‌کند. در چند دهه اخیر، رسانه‌ها بعنوان یک فیلترینگ موثر در این حوزه عمل کرده‌اند و پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی اخیر نیز با طراحی الگوریتم‌های مشخص سعی کرده‌اند که مطابق سیاست‌های خود، مدیریت داده را تنظیم کنند و انواع خاصی از اطلاعات را به مخاطب برسانند و یا از رساندن برخی اطلاعات ممانعت کنند.

🔸"فیلتر یارانشی"، هم از مدل سانسور یا بایکوت کامل استفاده می‌کند و هم از مدل تحریف واقعیت و ارائه روایت متفاوت.‏

🔹اگر بخواهم یکی از مصادیقِ قربانیِ فیلترینگ یارانشی در جامعه ایرانی را مثال بزنم آن شخص، مرحوم ‎#علامه_مصباح است؛ شناخت نخبگان، سیاسیون و بخش‌های مهمی از مردم بیش از آنکه شناخت مستقیم و بلاواسطه باشد، شناخت از دریچه فیلترهای رسانه‌ای است. از یک طرف افکار و آثار او بایکوت شده، از طرفی، اطلاعات خلاف یا ناقص درباره ایشان پمپاژ رسانه‌ای شده است.

🔸 اگر از خیلی از مخالفین ومنتقدین‏ مرحوم ‎#آیت_الله_مصباح بپرسید که کدام کتاب یا کدام اثر مکتوب علامه را خوانده‌اید یا کدام سخنرانی یا سلسله مباحث و جلسات ایشان را گوش کرده‌اید، قطعاً بالای ۹۵ درصد خواهند گفت هیچ‌کدام!

🔹شناخت آنها محدود به تیتر چند روزنامه و وب‌سایت است و می‌گویند علامه خشونت‌طلب بود یا ایشان مخالف جمهوریت و دموکراسی بود و رای مردم را قبول نداشت!

🔸ترور شخصیت بدتر از ترور فیزیکی است. در ترور فیزیکی اگر جان شخص را مورد هدف قرار دهند ولی او درجامعه شهید حساب شده و بسیار محبوب و مورد احترام است اما در ترور شخصیت، فرد حداقل در بخشی از جامعه، مورد حمله قرار می‌گیرد.‏

🔹مرحوم علامه مصباح، هم فیلسوف بود و هم فقیه؛ هم از تمدن غرب شناخت دقیق داشت و عالمی جهان‌دیده بود، هم شناخت عمیق و دقیقی از اسلام داشت. علامه محدود در حجره‌های حوزه علمیه نبود و در دانشگاه‌های برتر غربی هم حضور پیدا می‌کرد و با برخی دانشمندان و فلاسفه جهان دیدار علمی داشت.‏

🔸به شدت اهل اخلاق و رعایت احترام و حق و حقوق دیگران بود. برچسب خشونت‌طلبی که جناح غرب‌گرا در کشورمان به این فیلسوف عزیز چسبانده بود، این نکته بود که علامه می‌گفت باید در برابر دشمنان کشور و مسلمانان، جهاد و ایستادگی کرد و اسلام دین مماشات و سازش با ظالمان و مستکبران نیست.‏

🔹علامه در ساحت نظریه و اندیشه معتقد بود که مشروعیت، دینی است و مشروعیتِ حاکم و حکومت، وابسته به معیارها و ارزش‌های دینی است نه نظر مردم؛ این مسئله اختلافی در ساحت اندیشه بود اما تحقق حکومت خاصه در عصر فعلی را بدون رضایت و خواست مردم، امکان‌پذیر نمی‌دانست و به رای مردم، ویژه احترام می‌گذاشت و خودش در انتخابات بارها بعنوان کاندیدا شرکت می‌کرد و در همه انتخابات‌ها هم پای صندوق رای حاضر می‌شد و هم کنش‌گری سیاسی و انتخاباتی داشت و حتی در برهه‌ای از تشکیل حزب پایداری نیز حمایت کرد و در برخی انتخابات ریاست جمهوری نیز از برخی نامزدها حمایت کرد.

🔸مگر می‌شود فرد برای جمهوریت احترام قائل نباشد اما‏ خودش بارها در انتخابات‌ها مشارکت فعال داشته باشد؟

🔹ضمن اینکه اختلاف در بحث مشروعیت الهی و مقبولیت مردمی با سایر بزرگان و رهبران انقلاب و اندیشمندان، یک بحث علمی و نظری است ولی رقیب نامرد از این اختلاف علمی، نهایت سوءاستفاده را برده و او را تخریب و مخالف رای مردم معرفی می‌کرد.

🔸نه تنها مرحوم علامه مصباح، شخصیت‌های دیگری نیز وجود دارند بین درگذشتگان یا زندگان که شناخت جامعه از آن تحت تاثیر فیلترهای رسانه‌ای، خاصه فیلتر یارانشی است. در این بین، چاره‌ای بجز آگاهی بخشی عمومی و تبیین فراوان وجود ندارد. چه بسا، حقانیت یک شخص در عصر دیگری اثبات شود.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

01 Jan, 21:00


کلیپی از مرحوم علامه مصباح درباره انتخابات و رای مردم

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

01 Jan, 18:21


🔴 ‏حاج قاسم؛ ‎#عدالتخواه_جهانی

🔹عدالتخواهی هم مراتب و درجاتی دارد؛ هم عرصه‌های گوناگونی و هم گستره متفاوتی. گاهی فرد در یک محله یا یک شهر پیگیر اجرای عدالت و مبارزه با قُلدر محله است؛ گاهی در سطح یک منطقه یا کشور پیگیر عدالت است و با ظلم‌ها و ساختارهای طاغوتی وظالمان مبارزه می‌کند.‏

🔸گاهی هم در سطح جهانی و بین‌المللی، فرد بدنبال تحقق عدالت است. حاج قاسم را می‌توان یک عدالتخواه جهانی دانست که در سطح دنیا عمل می‌کرد؛ آن هم نه در حجره‌های حوزه‌های علمیه، نه در یک یا چند مسجد و نه در اتاق کنفرانس‌های دانشگاه یا در رسانه‌ها و نشریات مکتوب و غیرمکتوب!

🔹اگرچه کنشگرانی که در این سنگرها عدالتخواهی می‌کنند حتماً مأجورند و قابل ستایش؛ اما بالاترین نوع عدالتخواهی، همین قیام برای آزادی ملل مختلف و مستضعفان از زیر ستم اشرار جهانی و وابستگان آنهاست.

🔸کنشگری حاج قاسم به میدان نظامی محدود نبود بلکه در عرصه دیپلماسی و رسانه نیز فعال بود.‏ عدالتی که وی دنبال آن بود با عدالتی که چپ‌ها و مارکسیست‌ها تعریف می‌کردند متفاوت بود کما اینکه وی، این عدالتخواهی را با عقلانیت و معنویت ممزوج و همراه کرده بود.

🔹چند دهه از عمر شریفش را در این مسیر گذاشت؛ چه در مبارزات قبل از انقلاب با طاغوت، چه در جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه کشورمان،‏ چه بعد از جنگ که راهی سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کشور شد و با واگذاری زمین و تسهیلات به جوانانی که از سر فقر به اعتراضات خشن روی آوردند یا فریب گروهک‌های تروریستی را خورده و به آنان پیوستند، سعی کرد با رفع بیکاری و اشتغالزایی، امنیت پایدار را در این مناطق حداقل یک دهه برقرار کند و چه زمانیکه‏ مردم عراق و سوریه را از زیر چنگ داعش و تکفیری‌های وابسته به سعودی و ترکیه و آمریکا نجات دهد و اماکن و حرم‌های مقدس شیعه و سنی و مسیحی و باستانی را از تخریب حفظ کند.

🔸امروز در نبود او که بخشی از تکفیری‌ها بر سوریه حاکم شده‌اند، می ترسند و یا فهمیده‌اند که کشتن‌ها و تخریب‌ها نتیجه بالعکس دارد؛ آن روز حاج قاسم توانست با رایزنی و دیپلماسی، از پوتین در روسیه گرفته تا مراجع عظام تقلید نجف(آیت‌الله سیستانی) و سایر مقامات سیاسی و دینی عراق و شخص بشار اسد، جلوی کشتارهای وحشیانه و تخریب اماکن و حرم‌های مقدس را بگیرد.
بعد از او هم این راه ادامه پیدا کرده و ادامه دارد.‏

🔹عدالتخواهی جهانی حاج قاسم، قائم به فرد نبود چرا که در امتداد عدالتخواهی بین‌المللی جمهوری اسلامی است. فردی نیست و از قانون اساسی جمهوری اسلامی و ساختارها و ارکان قانونی برآمده و از دلِ فرهنگ، هویت و تاریخ دیرین ایران باستان گرفته تا ایران شیعی امروز و فردا ادامه خواهد داشت.

🔸اما دشمن زیرک، خوب می‌دانست که کجا را نشانه بگیرد. آنان (طبق اعتراف مقامات آمریکایی و اسرائیلی) با ترس و ریسک بالا به ترور حاج قاسم روی آوردند اما انفعال در ایران و در مدیران و مسئولان مردد، ترس آنان را ریخت و قدم به قدم جلو آمدند تا امروز! بعد از حاج قاسم، بلا پشت بلا به ما روی آورد؛ شاید مصداق غضب الهی در عقب‌نشینی‌های غیرتاکتیکی! انتقام او گرفته نشد و به فرداها موکول شد.

🔹آمریکایی‌ها با برداشتن یک مانع مقتدر در منطقه غرب آسیا، مسیر خود را تسهیل کردند تا نقشه خاورمیانه نوین را به اجرا در آورند.
تنها راه ممانعت از این نقشه، اقدام به انتقام خون حاج قاسم است.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

01 Jan, 10:53


🔴 کمک به بیماران نیازمند
🔺 #فراخوان 75

1️⃣ مورد اول: پیرمرد و پیرزنی که مستمری بگیر کمیته امداد هستند. پیرمرد، سرطان روده گرفته و تقریباً ۱۰ جلسه شیمی درمانی رفته. همچنین اخیراً عمل جراحی روده و کبد داشته.

2️⃣ مورد دوم: کارگر ساختمانی که قریب 10-15 سال بچه دار نمی شد. سه چهارسال اخیر بچه دار شدند ولی خودش از سال قبل به سرطان مبتلا شده. وضعیت مالی بسیار وخیمی دارد. برای ادامه درمانش مرتباً به شیراز مراجعه می‌کند.

3️⃣ مورد سوم: خانم بی‌سرپرست به همراه دو بچه که هم بیماری دارد و مرتباً باید به پزشک مراجعه کند و هم از پس هزینه‌های زندگی بر نمی‌آید.

4️⃣ مورد چهارم: خانم بی‌سرپرست که بیماری فشار خون و قند دارد. به جهت مالی هم اوضاع خوبی ندارند. برای ویزیت و تهیه داروی ماهانه هم به کمک مالی نیاز دارد.

5️⃣ مورد پنجم: پیرمرد و پیرزنی که بسیار ناتوان و بیمار هستند.

6️⃣ مورد ششم: کارگر ساختمانی - مرد میانسال با سه فرزند؛ با کارگری زندگی را می گذرانده. به علت دیسک کمر و بعد عمل جراحی باز دیسک، از کار افتاده و توان کار ندارد.

7️⃣ موارد دیگری هم هستند و در صورت کفایت واریزی ها برای موارد فوق، می توانیم به این عزیزان هم کمک کنیم.

🔻شماره کارت برای واریزی:
6037998966427956
به نام محمدامین غفاری

❇️ برای کپی شماره کارت، روی شماره ضربه بزنید.
❇️ کارت محدودیت پرداخت ندارد چنانچه با مشکل در پرداخت مواجه شدید به آیدی پیام بدید.
🔻از این طریق:
@Adminkhz

🔻 گروه جهادی یاران انقلاب:
🇮🇷 ثبت در "سازمان بسیج سازندگی"
✔️ شماره ثبت:
"۹۶۷۳۱۹۰۱۹۳۵۶"

👇گروه جهادی یاران انقلاب خوزستان
#تلگرام:

https://t.me/+CmIHWgN6P0lmOGQ0

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

31 Dec, 07:42


مهندس بازرگان - یکی از ریشه های «گفتمان تسلیم» در ایران

مرحوم مهندس مهدی بازرگان در جوانی برای تحصیل به اروپا رفت و سپس به کشور بازگشت و مقطعی رئیس دانشکده فنی دانشگاه تهران شد. علی رغم خیلی از کسانی که برای تحصیل به اروپا می رفتند بازرگان معتقد بود که بین علم و دین مخالفت و تضادی وجود ندارد و دین و علم تجربی با همدیگر سازگارند. باتوجه به اینکه خانواده مؤمن و مذهبی داشت خود نیز فردی متشرع بود و به همین دلیل تلاش می کرد تا با تألیفات خود نشان دهد که بین دین و علم سازگاری وجود دارد.

در همین سال‌ها بود که بازرگان مطهرات در اسلام (۱۳۲۲ش) را، که در آن «کلیه احکام طهارت و نظافت اسلامی از دریچه تصفیه بیوشیمی و به استعانت قوانین فیزیک و شیمی و فرمول‌های ریاضی مطالعه شده بود»، تألیف کرد.

و نیز راه طی شده را نگاشت (۱۳۲۷ش) تا ثابت کند که «بشر خاکی به پای خود و با تجربه و دانشی که طی هزاران سال کسب کرده است، همان راهی را طی کرده و می‌کند که انبیاء تعیین و ترمیم نموده‌اند».

گرایش و تمایل بازرگان به تمدن و دستاوردهای غرب از این جهت نبود که باید با دین مخالفت کنیم و دین را دور بیاندازیم تا پیشرفت کنیم؛ نه؛ بازرگان می گفت این تمدن و پیشرفت غرب، در همان امتداد دین و رسالت انبیاء است!

این مدل بازهم یکجور تسلیم در برابر غرب بود؛ به تعبیر شهید مطهری تفکر بازرگان در «راه طی شده» به نوعی «سپر انداختن در مقابل مادیین» بود و کوچکترین خدمتی به توحید نمی کند!

بازرگان با همین مبنا بود که علی رغم حضور در دولت مصدق به عنوان رئیس هیئت مدیره موقت شرکت ملی نفت و سپس اولین مدیرعامل ایرانی شرکت ملی نفت ایران بعد از خلع ید انگلیس و علی رغم مشاهده کردن کودتای 28 مرداد 32 توسط آمریکایی ها و علی رغم زندانی شدن در دوره پهلوی، باز ماه های منتهی به انقلاب اسلامی در بهمن ماه 1357 تحت تأثیر جلسات و تعارفات و تشریفات نمایندگان سفارتخانه های آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و شوروی قرار می گیرد و در کتاب «انقلاب ایران در دو حرکت» که در سال 1362 تألیف کرده، می گوید قدرت های جهانی و دنیا انقلاب اسلامی را پذیرفتند و آماده همکاری با ما بودند و بعضاً از یکی دوماه قبل از انقلاب وقتی از سقوط شاه مطمئن شدند، در جلسات خصوصی به من تبریک می گفتند!

بازرگان در کتاب «انقلاب ایران در دو حرکت» معتقد است که انقلاب اسلامی دو حرکت داشت؛ حرکت اول یا حرکت رو به وحدت و مرکزیت را به اصطلاح ریاضی و علم میکانیک حرکت رو به مرکز (سانتریپ) centripte و حرکت دوم را که فرار از وحدت است حرکت گریز از مرکز (سانتریفوژ) cenripuge . یعنی پیش از انقلاب همه فعالیت ها و اقدامات به سمت وحدت و انسجام ملی بود اما بعد از انقلاب همه فعالیت ها به سمت اختلاف و انشقاق و تفرقه.

اگرچه در این کتاب هیچ سهمی از این اختلاف و تفرقه را سهم خود و جریان نهضت آزادی نمی داند و حاضر به پذیرفتن هیچ خطا و اشتباهی نیست و بیش از همه روحانیت را مقصر می داند اما باز برخی نقدهای دقیق و به حق را نسبت به انقلابیون مطرح می کند که جای تأمل و تدقیق دارد.

با این وجود وی معتقد است که ما قرار نبود که با غرب و در رأس آن -آمریکا- در بیفتیم و مقصر اختلاف بین انقلاب و آمریکا و حتی مقصر جنگ تحمیلی صدام و رژیم بعث علیه ایران، خود ماییم!

بازرگان آدم متدین و متشرعی بود اما به نظرم این بی انصافی و تحلیل غلطش هم ناشی از همان مبنای ساده اندیشی و تسلیم در برابر قدرت غرب بود هم ناشی از لجاجت و ناراحتی هایش بعد از استعفا دولت موقت!

بازرگان با وجود اینکه خود به ظلم های تاریخی آمریکا در حق ملت ایران تا لحظه سقوط شاه و حتی تلاش برای کودتای نظامی و سرکوب سنگین مردم، اما خام اندیشانه و ساده لوحانه معتقد است که آمریکای آن روز - جیمی کارتر - حاضرند ما را بپذیرند به شرطی که ما شعار علیه آنها ندهیم و با آنها مذاکره کنیم. او از یک طرف می گوید اسلام از سیاست جدا نیست اما به صراحت می گوید که ما هیچ رسالتی برای مبارزه با ظلم های جهانی و دفاع از مستضعفین نداریم.

کسانی که بازرگان و نهضت آزادی ایران را به خوبی می شناسند متوجه می شوند که جریان اصلاحات از دهه 70 به این طرف، هیچ حرف و سخن تازه ای ندارند به جز تکرار همین حرف های بازرگان. حرف هایی که اول انقلاب مطرح می کرد. بازرگان فکر می کرد مشکل آمریکا با چند تریبون در نماز جمعه و شعار «مرگ بر آمریکا» است.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

30 Dec, 14:11


آیا به سمت شوک درمانی می رویم؟!

قریب سه دهه است که روند بی ثباتی اقتصادی در ایران در کنار همه پیشرفت ها و توسعه زیرساخت ها و خدمت رسانی و توزیع امکانات مختلف در سطح کشور ادامه دارد؛ افزایش هزینه های زندگی اعم از هزینه های بهداشت و درمان، آموزش، تهیه مسکن و سایر در این سه دهه چشم گیر است. روندی که از ابتدای دهه 90 با اجرای سیاست های هدفمندسازی یارانه ها، بصورت تصاعدی افزایش یافته است.

اما با این وجود هیچ اجماع کارشناسی در کشور وجود ندارد؛ یک طرف جمعیت کثیری از کارشناسان اقتصادی قرار دارند که طی این سه دهه همین سیاست ها و نسخه ها را تجویز کرده اند و کماکان راه حل شان همان است یعنی بازار آزاد، آزادسازی اقتصاد، واقعی کردن قیمت ها(گران سازی)، حذف یارانه ها یا تبدیل یارانه ها به نقدی، سبدکالا برای جبران کاستی ها، ادامه خصوصی سازی و ... .

در این دسته هم اقتصاددانانی وجود دارند که خیلی علنی و با افتخار خود را لیبرال معرفی می کنند و هیچ ابایی ندارند و لیبرالیسم را راه نجات اقتصاد کشور می دانند و هم اقتصاددانان حزب اللهی و متدین که می گویند لیبرالیسم را قبول ندارند و خود را علیه لیبرال ها تعریف می کنند.

در مقابل این جمعیت کثیر کارشناسان، اقلی از کارشناسان هم با این راه کارها و سیاست ها مخالفند و نتیجه وضعیت فعلی را ادامه این سیاست ها و نسخه ها می دانند.

گوش دولت ها و حاکمیت هم در دست همان جبهه کثیر کارشناسان است. ظاهراً یا باطناً هم حاکمیت(ارکان و بدنه کارشناسی) هم معتقد به این مسیر است و قرار نیست بازگشتی داشته باشند از این مسیر.

با این وجود، هیچ گفتگوی کارشناسی سازنده ای هم بین این دو طیف کلان دیده نمی شود. بیشتر زد و خورد رسانه ای است.

من کارشناس مسائل اقتصادی نیستم اما بی اطلاع از اقتصاد سیاسی و مکاتب اقتصادی هم نیستم و به نظر حقیر، این ره که می رویم به ترکستان هم نمیرسد! سرانجام این راه را فروپاشی می دانم.

با این وجود معتقدم گفتگوی کارشناسی بصورت مستمر مفید است. حالا آن دسته از اقتصاددانانی که با افتخار از لیبرالیسم می گویند شاید قائل به گفتگو نباشند ولی طیفی از اقتصاددانانی که بالاخره خود را مسلمان و حزب اللهی و علیه لیبرالیسم تعریف می کنند چرا گفتگو نمی کنند؟ چرا گفتگویی شکل نمی گیرد؟

اگرچه تصمیم گیری درباره اقتصاد امروز به دست سرمایه داران انجام می شود و واقعیت این است که اقتصاد ایران را سرمایه داران انحصاری و شاید الیگارشی مدیریت می کنند اما اجماع کارشناسی اگر به وجود بیاید و پشتوانه مردمی داشته باشد می تواند جلوی این سیل وحشی و ویران گر را بگیرد.

نرخ ارز روز به روز بالاتر می رود؛ تفاوتی هم در دولت رئیسی یا روحانی یا پزشکیان در این سیاست ها نیست. سفره مردم روز به روز کوچک تر می شود؛ تورم و افزایش نرخ ارز کمر اقتصاد ایران را شکسته و این وضعیت فقط به نفع طبقه دارا و ثروتمند جامعه است که دارایی شان -اعم از ملک و شرکت و ... - مطابق با تورم بیشتر و بیشتر می شود.

اما نه تنها خبری از توقف این روند نیست بلکه اخبار نگران کننده ای درباره سیاست #شوک_درمانی نیز درباره نرخ انرژی هم وجود دارد. اگرچه نرخ آب، برق و گاز در این مدت افزایش یافته اما گرانی گازوئیل و بنزین باتوجه به اظهارات مقامات، دور از انتظار نیست.

اخیراً نیز یک خبرنگار اقتصادخوانده که از لیدرهای رسانه ای نئولیبرال ها در ایران است هم با افتخار از سیاست شوک درمانی و مثال زدن آلمان و چین هم سخن گفته و تجویز کرده که یک شبه همه چیز را گران کنیم بعد هم پلیس و بسیج را به میدان بیاریم برای سرکوب معترضین!

هرکسی که اندکی تحلیل داشته باشد می داند این روند، سرانجامی به سوی آشوب دارد؛ چین و آلمان یا هر بلد کفری که این سیاست ها را اجرا کرده اند همراه با کشتار مردم بوده؛ آیا اسلام به ما اجازه اجرای این سیاست های غلط و فاجعه بار را می دهد؟ آیا از این سه دهه هیچ تجربه ای کسب نکرده ایم و قرار است مجدد دست به این سیاست های کثیف و خانمان سوز بزنیم؟

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

26 Dec, 06:50


دوستان تا این لحظه مبلغ ۱۰ میلیون و ۵۰۰ واریز شده.

همتی کنید تا امروز مبلغ نهایی را تکمیل کنیم.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Dec, 19:41


🔴 شیعیان انگلیسی یا تکفیری که هدف شان صرفاً مبارزه با اهل سنت باشد، به جهت جمعیت و گستردگی جغرافیایی، تأثیرگذاری، متشکل و مسلح بودن، نفوذ داشتن و پشتوانه فقهی و کلامی و سیاسی داشتن و بی رحم بودن در کشتن انسان های بی گناه، اساساً قابل قیاس با تکفیری ها در جهان اهل سنت و مکاتب سنی نیستند!

🔹فانتزی بازی است که وقتی می خواهند از تکفیری گری در اهل سنت بگویند و آن را محکوم کنند، پشت بندش، تکفیری گری در شیعه را هم پررنگ می کنند تا کسی ازشان ناراحت نشود که ببینید ما دو طرف را گفتیم!

🔸معنای تکفیری گری بر مبنای سلفی گری و بنیادگرایی بیش از آنکه در تاریخ تشیع و فرهنگ سیاسی تشیع مطرح باشد درباره گروه های سلفی و تکفیری در اهل سنت است. تاریخ را که نمی توان عوض کرد و آن را تحریف کرد.

🔹قطعاً سیاست خبیث انگلیسی ها در سده اخیر، نفوذ بر برخی گروه های درون اهل سنت و شیعه برای دعوای مذهبی و فرقه ای بوده؛ کسی این را نفی نمی کند. اما مفهوم تکفیری هم در علوم سیاسی هم از جنبه فقهی، اساساً به شیعه و فرقه های فقهی شیعه نمی چسبد! در انظار اندیشمندان و رسانه های بین المللی استفاده از این عنوان برای مکتب شیعه و جریانات فقهی و کلامی درون شیعه، خطرناک و نابخشوندنی است.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Dec, 14:06


🔴 ‏برای انتخابات شورای شهر و انتخاب شهردار

🔹در اثنای انتخاباتِ قبلی شورای شهر اهواز، بهمراه برخی دوستانم در مجمع شفافیت و عدالت خوزستان وتعدادی ازکارشناسان، بعداز ماه‌ها تلاش، طرحی باعنوان "طرح جامع شفافیت ویژه شهرداری کلانشهر اهواز" تهیه کردیم که در آن به عرصه‌های مختلفی پرداختیم.‏

🔹این طرح خیلی هم ایده‌آل نبود بلکه از تجارب سایر کلانشهرها و برخی اقداماتی که در شهرداری‌های مختلف جهان و کشور خودمان انجام شده بود، بهره گرفته بودیم.

🔸بعد از انتخاب شورای فعلی و انتخاب امینی اصفهانی به عنوان شهردار اهواز، با ۷،۸ نفر از شورا(از ۱۳ نفر) و شخص شهردار و معاونین وی‏ جلساتی گرفتیم و طرح را جزء به جزء ارائه کردیم. اگرچه همه این افراد - چه اعضای شورا و چه شهردار و معاونینش- از خوبی این طرح سخن گفتند ولی هیچکدام بعد از چندین بار پیگیری، حاضر به ادامه مباحث و آماده کردن طرح حقوقی یا لایحه حقوقی برای تصویب در صحن شورا نشدند و آن طرح مسکوت ماند!‏

🔹واقعیت این است که بهترین طرح‌ها هم اگر توسط اندیشکده‌ها و مراکز فکری و مجامع مردمی تهیه شود تا زمانیکه مدیر اجرایی، اراده و شهامت و عرضه و فهم مناسب با آن طرح را نداشته باشد و با نیت خالص پای کار نیاید، آن طرح اجرا نخواهد شد. چه طرح خام باشد چه به قانون و مصوبه تبدیل شده باشد!‏

🔸بعداز سالها به این نتیجه رسیده‌ام که باید برای حضور افراد توانمندی در عرصه‌های مختلف قدرت مشروع سیاسی ویژه تلاش کرد؛ افرادی که هم فهم این طرح و برنامه‌ها را دارند هم خود بدنبال تغییر هستند هم اراده و شجاعت کافی دارند.

🔻قطعاً آدم به تعداد کافی برای این مناصب نداریم اما چاره چیست؟‏

🔹از طرفی، تجربه حمایت از افراد دوگانه و دوزیست که از سر مجبوری و در دوقطبی‌های سیاسی، اجباراً از آنها حمایت کردیم ولی آنها هم تغییر و تحولی نیافریدند بلکه بخشی از مردم را هم از ما رنجاندند، پای ما را در این مسیر سست می‌کند. اما واقعاً چاره چیست و چه باید کرد؟‏

🔸برای انتخابات پیشِ روی شورای شهر اهواز و سایر شهرهای استان، بنا داریم با جمعی از دوستان یک طرح آموزشی برای کسانی که می‌خواهند نامزد این عرصه شوند اجرا کنیم و البته از کسانی که توانمند باشند با شرط اصلی "جوانمردی و مردانگی" در انتخابات هم حمایت رسانه‌ای کنیم ان‌شاءالله. چنانچه در این پروسه به لیست برسیم حتماً لیست می دهیم. به هر تعدادی که رسیدیم.

🔻جزئیات بیشتر را بزودی اعلام خواهیم کرد. فعالان اجتماعی و سیاسی ای که مایل به همکاری با ما هستند از طریق کانال های ارتباطی در مجازی، اعلام کنند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Dec, 02:33


🔴 مقاله جدید ظریف در اکونومیست را هر دانشجوی ترم اول روابط بین‌الملل هم بخواند، می‌فهمد که این شخص(جواد ظریف) شاید به دردِ کمپین‌های رسانه‌ای و کنش‌های صلح‌طلبی بین‌المللی بخورد(که هیچ تاثیر واقعی در مسائل هم ندارند) ولی قطعاً به درد عرصه سیاست و مدیریت و نمایندگی یک دولت نمی‌خورد!

🔹آیا ظریف واقعاً در توهم به سر می‌برد یا این توهمات را دانسته بعنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی منتشر می‌کند؟!

🔸دولت‌ها و قدرت‌ها، معطل این رویاهای بی‌بنیاد و طرح‌های بی‌خاصیت نمی‌مانند! آنچه صلح پایدار را درغرب آسیا رقم میزند فقط قدرتمند شدن دولت-ملت‌ها و عدم حضور غرب در منطقه است!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Dec, 02:32


🔴 از نقدهای جدی به دولت شهید رئیسی و مجلس اصولگرا و البته نهادهای حاکمیتی همین سیاست فاجعه‌بار ‎#فیلترینگ بود که رفع آن را به شاخص و وعده‌ای برای رای آوری یک فرد ناکاربلد، بی‌برنامه و ناآشنا به وضعیت دنیا و کشور تبدیل کردند!

🔻حالا بعد از کلی وعده وعید ‎#رفع_فیلترینگ، این کوه وعده، موش زایید!

🔹‏مملکت را بجایی رساندند که امروز مسئولین ارشد و سران سه قوه و مقامات امنیتی و قضایی، درگیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و ‎#واتساپ باشند در حالیکه که قاطرِ دلار، افسار پاره کرده و گرانی‌ها کمر اقتصاد و معیشت را خُرد کرده!

در سیاست خارجه هم روز به روز عقب‌نشینی و بلوف روی بلوف!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Dec, 02:31


البته وضعیت این سالها جوری شده که حتی کارمندان و طبقه متوسط هم، هرچندماه یکبار شاید بتونن یک کیلو گوشت تهیه کنن. به برکت سیاست‌های نئولیبرالی!

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

25 Dec, 02:30


🔴 مشارکت در قربانی گوسفند و توزیع بین تعدادی خانواده کارگر ساختمانی
🔻 #فراخوان 74

🔹مؤمنین عزیز؛ برای تعداد 15-20 خانواده کارگر آزاد ساختمانی که ماه هاست نتوانسته اند گوشت قرمز تهیه کنند، کمک های مالی خود را به شماره کارت های ذیل واریز نمائید:

🔻شماره کارت ۱ (به نام داود مدرسی‌یان):
6280231326741120

شماره کارت 2:
5041721003739829

🔻شماره شبا:
IR110700001000115819844001

IR670140040000710151858911


❇️ برای کپی شماره کارت، روی شماره ضربه بزنید
نیازی به ارسال رسید نیست. اگر کسی مایل به ارسال بود از این طریق:
@Adminkhz

🔻 گروه جهادی یاران انقلاب:
🇮🇷 ثبت در "سازمان بسیج سازندگی"
✔️ شماره ثبت:
"۹۶۷۳۱۹۰۱۹۳۵۶"

👇گروه جهادی یاران انقلاب خوزستان
#تلگرام:

https://t.me/+CmIHWgN6P0lmOGQ0

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

24 Dec, 11:34


بعد از ملی شدنِ صنعت نفت در 29 اسفندماه 1329 و نخست وزیری مصدق دوماه بعد از آن یعنی اردیبهشت 1330، در همین اردیبهشت ماه۱۳۳۰ مجلس شورای ملی دکتر علی شایگان،عبدالله معظمی،اللهیار صالح،حسین مکی و ناصرقلی اردلان و مجلس سنا مرتضی‌قلی بیات، دکتر احمد متین‌دفتری، محمد سروری، ابوالقاسم نجم و دکتر صادق رضازاده شفق را به عنوان هیأت مختلط نظارت بر اجرای خلع ید انتخاب کرد. هیأت نمایندگی خلع ید نیز عبارت بود از: مهندس مهدی بازرگان، محمدعلی وارسته، کاظم حسیبی،عبدالحسین علی‌آبادی و مهندس محمد بیات.

مهندس بازرگان در همان ایام به عنوان «رئیس هیئت مدیره موقت شرکت ملی نفت ایران» انتخاب شد و در کنار «حسین مکی رئیس هیئت خلع ید» و سایر افراد به خوزستان آمدند تا انگلیسی ها را از شرکت نفت اخراج کنند.

متن فوق به قلم مهندس بازرگان در تیرماه 1330 در یکی از روزنامه ها منتشر شد. وی در این یادداشت، حال و روز مردم و کارگران ایرانی شرکت نفت را به زیبایی به توصیف می کند با عنوان «اشک های خوزستان».

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Dec, 13:26


🔴 یکی از ابتکارات امام عزیز، قبل ازپیروزی انقلاب، حکم ایشان به مهندس بازرگان برای تشکیل هیات ۵ نفره در مناطق نفتی، باهدف مدیریت تولید نفت برای مصارف داخلی و جلوگیری از اختلال در زندگی عادی مردم بود.

🔹اعتصاب کارمندان و کارگران شرکت های نفتی، ضربه کاری به پیکره رژیم مستبد پهلوی بود. رژیم با اعزام نیروهای نظامی به شرکت های نفتی و درگیری با کارمندان و کارگرانی که اعتصاب کرده بودند، نتوانست آنها را به کار برگرداند. تولید نفت از 6 میلیون بشکه نفت به 1.5 میلیون بشکه و حتی کمتر کاهش پیدا کرد.

🔸این اعتصاب و برخی توطئه های رژیم برای بدنام کردن انقلاب با جلوگیری از توزیع مواد نفتی در داخل، امکان اختلال در زندگی مردم را افزایش می داد.

🔹امام در 8 دیماه 1357 در حکمی خطاب به مهندس مهدی بازرگان که در ایام نخست وزیری مصدق (در سالهای 30-32) تجربه مدیرعاملی شرکت ملی نفت را -چندماهی - برعهده داشت به همراه هاشمی رفسنجانی و سه تن دیگر، یک هیئت 5 نفره تشکیل داد برای مدیریت این مسئله بسیار حیاتی.

🔸زندگی روزانه مردم بسیار اهمیت دارد و اختلال در آن، موجب تعضیف نظام سیاسی خواهد شد اما امام عزیز آنقدر برای زندگی مردم به خصوص در ایام سرمای سال 57 اهمیت قائل بودند که هنوز رژیم پهلوی سقوط نکرده بود، یک ماه قبل از انقلاب اسلامی، به فکر مدیریت این مسئله بودند.

آقایان این مسئله را امروز باید جدی بگیرید ...

  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Dec, 13:25


حتماً به دوستان عزیز توصیه می کنم وقت بگذارید و صوت این کارگاه ها را گوش بدید.


این کارگاه ها درباره حکمرانی مردمی در حوزه های مختلف هس.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Dec, 13:24


💎 فیلم، صوت و پاور ۹ کارگاه MPA حکمرانی مردمی:

1️⃣ کارگاه اول: بررسی اقتصاد ایران از سه زاویه (دکتر محسن خاکی)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/778
🎥 https://eitaa.com/shipaa/723
🗂 https://eitaa.com/shipaa/1002

2️⃣ کارگاه دوم: بازگشت قدرت به مردم (استاد احسان دادخواه)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/784
🎥 https://eitaa.com/shipaa/860
🗂 https://eitaa.com/shipaa/741

3️⃣ کارگاه سوم: مدل ورود و نقش‌آفرینی مردم در اقتصاد (استاد احسان دادخواه)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/831
🎥 https://eitaa.com/shipaa/879
🗂 https://eitaa.com/shipaa/741

4️⃣ کارگاه چهارم: حکمرانی مردم‌پایه در قرآن (دکتر علیرضا شاکری)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/857
🎥 https://eitaa.com/shipaa/904
🗂 https://eitaa.com/shipaa/839

5️⃣ کارگاه پنجم: بررسی ورود موج‌های سرمایه‌داری به ایران (دکتر حمیدرضا مقصودی)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/881
🎥 https://eitaa.com/shipaa/920
🗂 https://eitaa.com/shipaa/869

6️⃣ کارگاه ششم: مسئله مسکن و شهرسازی و راهکار انقلاب اسلامی (دکتر عباس جهانبخش)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/898
🎥 https://eitaa.com/shipaa/947
🗂 https://eitaa.com/shipaa/905

7️⃣ کارگاه هفتم: مردم و تولید، این همه ماجراست (دکتر روح الله ایزدخواه)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/1004
🎥 https://eitaa.com/shipaa/979

8️⃣ کارگاه هشتم: مشارکت مردم شرط لازم برای تحول در نظام سلامت (استاد موسی شیرالی)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/1006
🎥 https://eitaa.com/shipaa/1009
🗂 https://eitaa.com/shipaa/975

9️⃣ کارگاه نهم: مشارکت مردم در مبارزه‌ی سیستماتیک با فساد (استاد میلاد گودرزی)
🎙 https://eitaa.com/shipaa/1013
🎥 https://eitaa.com/shipaa/1015
🗂 https://eitaa.com/shipaa/1003

#نشر_حداکثری

🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Dec, 12:15


اگر سوریه سقوط کند، فشار بر ایران افزایش پیدا می کند!

برخی تحلیلگران می گویند نگران نباشید بدون بشار اسد هم می شود کار کرد! این دوستان با خوشخیالی می گویند که می رویم و با سوریه‌ی بدون بشار اسد، سوریه‌ی مطیع ترکیه و سوریه‌ی تکفیری، روابط راهبردی برقرار می کنیم و جولانی(رهبر تکفیری‌ها) مصاحبه کرده و منافع ایران را تأمین می‌کند و او چنین گفته و چنان!

این خوشخیالی است؛ خوش خیالی از جنس همان خوشخیالی برخی مقامات جمهوری اسلامی که می گفتند می شود با مذاکره و نشست و برخاست و لبخند با آمریکایی ها، مشکلات را حل کرد! متوجه عمق مسئله نیستند.

تکفیری های سوریه مطیع دولت ترکیه هستند و کاملاً هماهنگ و ذیل چتر حمایتی آمریکا و اسرائیل! اینکه آتش بس لبنان اسرائیل برقرار شود و فردای آن، تکفیری ها به خط پشتیبان لجستیکی اسرائیل بزنند یعنی چه؟!

ترکیه دو دهه در آذربایجان سرمایه گذاری کرده و دولتی همسو با خود را در آذربایجان روی کار آورده که امروز موی دماغ ایران است و چندین حمله تروریستی و حملات امنیتی اطلاعاتی از خاک این کشور علیه ایران صورت گرفته است.

با سقوط سوریه، نفوذ ایران بیخ گوش اسرائیل نیز قطع می شود و تسلیحات راهبردی ایران یا باید از سوریه خارج شود یا هم به دست تکفیری ها می افتد و تکفیری ها به تسلیحات موشکی و غیره نیز مسلح می شوند!

البته برخی جریانات سیاسی - مثل اصلاح طلبان - از اواخر دهه 70 رسماً به بوش نامه نوشتند که حاضرند از حزب الله لبنان و فلسطین حمایت نکنند؛ همین ها در سال 88 شعار «نه غزه نه لبنان» سر می دادند؛ سال قبل محمدجواد ظریف، رئیس جمهورِ سایه دولت پزشکیان رسماً اعلام کرد که مردم ایران از اینکه بجای فلسطین و لبنان بجنگند خسته شده اند! در حالیکه ایران هیچوقت به جای لبنان و فلسطین نجنگیده فقط در کنار آنها بوده و منظور اصلی ظریف هم همین است که ما از اینکه از لبنان و فلسطین و سوریه و عراق در برابر تکفیری ها و اسرائیل حمایت کنیم پشیمان و خسته ایم!

برخی فکر می کنند برخی مسئولین جمهوری اسلامی اگر در داخل کشور دچار سوءتدبیر و ناکارآمدی هستند اما در سیاست خارجه معصومند و عالی کار می کنند!

نه عزیزان؛ همین ناکارآمدی داخلی در انفعال خارجی هم مؤثر است! سوریه اگر با تصمیمات و توافقات پشت پرده از جنس برجام هم سقوط کند، هیچ فشاری از روی ایران برداشته نمی شود و هیچ تحریمی رفع نمی شود! در عوض فشارها به ایران افزایش پیدا می کند و ما یکی از برگه های برنده خود در مقابله با آمریکا و اسرائیل را با انفعال از دست خواهیم داد!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Dec, 08:35


🔴 ‏در ماجرای سوریه حتماً مسئول اصلی خود مردم سوریه و حکومت سوریه و ارتش آنهاست. اما بی تدبیری ما در سیاست خارجی و ضعف های امنیتی و انفعال هم یک ضلع ماجراست. ما بهترین انسان ها را برای استحکام دژ مقاومت در برابر آمریکا و اسرائیل و تعمیق عمق استراتژیک خود تقدیم کردیم اما تنگه احد را رها کردیم!

🔹مسئول اصلی سرنوشت هر ملتی خود آن ملت است. اما ما هم مسئولیتی در قبال امت اسلامی و جبهه مقاومت و آن همه هزینه و خون هایی که تقدیم کرده ایم هستیم! ما تنگه احد را رها کردیم و این ضعف ها و انفعال ها در رها کردن سوریه حتماً مؤثر است.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Dec, 08:34


تیزر مستند "سنگر هفت تپه"
این فیلم روایت گر روزهایی است که کارگران روی این ریل سنگر برای نجات هفت تپه تلاش کردند.

اولین اکران مستند در هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران "سینما حقیقت"

تهران
پردیس سینمایی چارسو
سه شنبه ۲۰ آذر ماه ساعت ۲۱:۳۰ (سالن شماره پنج)
جمعه ۲۳ آذر ماه ساعت ۱۵:۰۰ (سالن شماره یک)

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

06 Dec, 19:47


🔴 ‏ریشه‌ها؛ بسترها و عوامل ایجاد گروه‌های تکفیری-تروریستی در جهان اسلام

🔹مقصود از گروه‌های تکفیری، گروه‌هایی از مسلمانان(سنی-وهابی) هستند که سایر فِرَق اسلامی بجز خودشان را مرتد می‌دانند و برای از بین بردن مخالفین -شیعه و سنی- از حربه تکفیر استفاده و از هیچ جنایتی دریغ نمی‌کنند.‏

1⃣ الف) ریشه‌های فکری: به جهت اندیشه، این گروه‌ها ریشه تاریخی در خوارج در صدر اسلام، فقه امام حنبل در اهل سنت، اندیشه‌های ابن تیمیه در قرن ۶و۷ و اندیشه‌های محمد بن عبدالوهاب و اندیشه سلفی‌گری معاصر دارند.

🔹تکفیر کردن مخالفین، خشک‌مغزی، برداشت ظاهری از دین و قرآن، عدم فهم دنیای جدید‏، عدم توجه به عقل و خرد، خشونت و نگاه انحصاری به توحید و مفاهیم دینی و تکفیر دگراندیشان از ویژگی‌های آنان است.

2⃣ ب) بسترها: مهم‌ترین بسترهای شکل‌گیری این گروه‌ها فقر، فساد و عدم توسعه در کشورهای اسلامی است.

🔹متاسفانه فقر گسترده، فساد اداری و اقتصادی و تبعیض‌های عمیق زمینه رشد این‏ گروه‌ها را فراهم کرده است.

3⃣ ج) عامل ایجاد: اما جدا از ریشه‌ها و بسترها، عوامل مهم دیگری در ایجاد و توسعه این گروه‌ها در غرب آسیا هم وجود دارد و آن سیاست غرب، حمایت‌های سیاسی، اطلاعاتی، اقتصادی و تجهیز این گروه‌ها توسط آمریکا و برخی دولت‌های منطقه(ترکیه، سعودی، امارات و...) است.‏

🔸باید سهم ریشه‌های فکری و فقهی، بسترهای رشد و عوامل ایجاد این گروه‌ها را جداگانه تحلیل و بررسی کرد.

🔹یک روز عراق، یک روز افغانستان، روز دیگری پاکستان و روزهای دیگری در سایر ممالک اسلامی مثل سوریه، شاهد ظهور و بروز این گروه‌ها هستیم.‏

🔸نکته مهمی که سیاستمداران و نخبگان جهان اسلام باید بدانند این است که شاید سازمان نظامی وسیاسی این گروه‌ها دربرهه‌ای منهدم و تضعیف شود (مثل داعش درسال‌های گذشته) ولی ریشه فکری باقی می‌ماند و برنامه‌ها باید بگونه‌ای باشد که فرصت رشد مجدد پیدا نکنند.

🔻اما راه‌حل چیست و چه باید کرد؟‏

به نظر می‌رسد مهم‌ترین راه‌حل‌ها در این محورها قرار بگیرد:
1⃣ الف) تبیین و روشنگری فکری و دینی و جهاد فکری در جهان اسلام
2⃣ ب) مبارزه بی‌امان با فقر، فساد و تبعیض در ممالک اسلامی
3⃣ ج) مقابله با سیاست‌ها و برنامه‌های استکباری و حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

06 Dec, 19:46


🔴 آقای ولایتی؛ این «فکر نمی کردیم» ها ناشی از توهم در روابط بین الملل است!

🔻آقای ولایتی مشاور رهبر انقلاب اخیراً گفته «فکر نمی کردیم ترکیه در چاله ای بیفتد که آمریکا و اسرائیل برایش کنده اند»

🔹من دقیقاً متوجه نمی شوم که این جمله یعنی چه! آیا منظور ایشان این است که مسئولان جمهوری اسلامی نسبت به سیاست های کلان ترکیه، که حداقل در 10-15 سال اخیر مشهود بود که بدنبال احیای امپراطوری عثمانی است، اطلاعی یا تحلیلی نداشته اند و گمان نمی کردند؟

🔸این مسئله برای خیلی از تحلیلگران و کارشناسان امر روشن بود. کاملاً روشن بود که ترکیه اهداف بلندپروازانه ای دارد و حاضر است منطقه غرب آسیا را بهم بریزد تا منافع ملی ترکیه را تأمین کند و نفوذ منطقه ای و جهانی خود را افزایش دهد و جغرفیای سیاسی منطقه را هم تغییر دهد.

🔹چگونه مسئولان جمهوری اسلامی، عضویت ترکیه در ناتو، سیاست های آنان در قفقاز، خباثت ها آنها نسبت به عراق و سوریه و حتی تفاهم نامه های نظامی و اقتصادی با اسرائیل را ندیده اند و فکر می کردند حکومت مدعیان اسلام گرایی در ترکیه به نفع ایران و اسلام است؟

🔸این حرف آقای ولایتی حقیقتاً سنگین است. البته واقعاً هم این حرف ها خیلی عجیب نیست فقط اعتراف دیرهنگام است. اینکه بخشی از مسئولین نظام در 10-15 سال اخیر در کسوت رئیس جمهور، معاون اول، وزیر و نماینده مجلس نسبت به جهان بین الملل خیلی فانتزی می اندیشند و دچار توهم بوده اند، چیز عجیبی نیست.

🔹همین آقای ولایتی در مناظرات انتخاباتی سال 92 می گفت که می شود با نشست و برخاست و قهوه خوردن با برخی روسای دولت های اروپایی، تحریم ها رفع کرد! نه تنها آقای ولایتی که آقای روحانی و ظریف و بعدها دیگران فکر می کردند با نشست و برخاست و لبخند و امضای هر توافقنامه می شود تحریم ها را لغو کرد!

🔸این توهمات ناشی از ندیدن واقعیت هاست. ناشی از ایده آل گرایی یا بهتر بگویم فانتزی بازی در روابط بین الملل است! اگر آقایان واقعیات دنیای بین الملل را می فهمیدند که وضع امروز ما در داخل و خارج و منطقه این نبود!

🔹واقعیت امروز بین الملل، بدبینی دولتها نسبت به همدیگر است. اینکه دولت ها باید بدانند تنها راه تأمین منافع ملی، قوی شدن از داخل است؛ اصل #خودیاری یعنی اینکه کس نخارد پشت جز ناخن انگشت من! یعنی باید از درون قوی شوی، سیاست های داخلی ات را تغییر دهی تا قوی شوی؛ اگر از درون مستحکم شدی توان مانور در خارج هم خواهی داشت!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

05 Dec, 19:49


🔴 آمریکا سالها تلاش کرد تا بعد از برجام هسته ای، برجام های دیگری را به ایران تحمیل کند؛ برجام موشکی، برجام منطقه ای و ... . آیا اینکه گروه های تروریستی در سوریه کمتر از دوهفته پیشروی های بسیار سریعی داشته اند تا نفوذ منطقه ای ایران را کاهش و تحت الشعاع قرار دهند حاصل یک برجام است؟

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

05 Dec, 17:24


🔴 برخی تحلیلگران، گروه‌های تروریستی در سوریه را مخالفین و معارضین دولت بشار می‌نامند که دنبال برگزاری انتخابات و تشکیل دولت دموکرات هستند و ... .

🔻ببینید مخالفین فعلی بشار اسد که به چند گروه کوچک تقسیم می‌شوند، اساساً دنبال انتخابات و دموکراسی نیستند. به جهت فکری و اندیشه‌ای، بیشتر این گروه‌ها به امارت و خلافت اسلامی معتقدند نه انتخابات و دولت دموکراسی! چیزی شبیه آنچه توسط طالبان در افغانستان شکل گرفته.

🔹حمایت آمریکا و پشتیبانی تجهیزاتی ترکیه از این گروه‌های تروریستی و قطع راه‌های پشتیبانی از حزب‌الله لبنان و مقاومت، به تنهایی کافی است که ایران نباید اجازه این تغییرات را در منطقه بدهد.

🔸اینکه برخی کارشناسان، علت‌العلل این حوادث را دیکتاتوری اسد و مشکلات اقتصادی سوریه می‌دانند هم خطای محاسباتی دیگری است. حتماً فقر، فساد و تبعیض بستر شکل‌گیری این گروه‌هاست اما علت‌العلل نیست. باید ابعاد ماجرا را در نظر گرفت.

🔹کوچکترین تردیدی نباید داشت که طراحی این اتفافات توسط آمریکا صورت گرفته و با هدف حمایت از اسرائیل انجام شده است.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

05 Dec, 14:31


🔴 خطر نزدیک است!

🔹‏در اوایل دهه ۹۰ که گروه‌های تکفیری ‎#جبهة_النصرة و ‎#داعش و ... با پشتیبانی ترکیه و سعودی و حمایت اطلاعاتی امنیتی آمریکا به سرعت بخش‌های مهمی از سوریه و عراق را گرفتند و به پشت دروازه‌های دمشق و بغداد رسیدند، حضور نظامی ایران در منطقه ورق را برگرداند؛

🔸اول پیشرفت تکفیری‌ها متوقف شد‏؛ دوم، مناطقِ اشغال شده یک‌به‌یک بازپس گرفته شد و بعد از چند سال عراق پاکسازی شد ولی سوریه کامل پاکسازی نشد و علت این مسئله هم توافقی بود بین ترکیه، سوریه، ایران و روسیه و بنا شد بخش‌هایی از مناطق دست معارضین بماند اما این خطا و خیانت ترکیه باعث شد مجدداً تکفیری‌ها سربرآورند.‏

🔹حالا ‎#تحرير_الشام یک‌به‌یک شهرهای مهم سوریه را با کمترین مقاومت ارتش عربی سوریه اشغال کرده و چه بسا در روزهای آتی به دمشق برسد!

🔸در ایامی که سوریه، مهم‌ترین بارانداز استراتژیک جبهه مقاومت و حامی لبنان و فلسطین و در خط مقدم مبارزه با اسرائیل قرار دارد این طراحی ضربه جدی به مقاومت است.

🔹‏از تدبیر و طراحی مقامات جمهوری اسلامی بی‌اطلاعیم که چه برنامه‌ای برای جلوگیری از سقوط بشار در سوریه دارند اما این نگرانی امروز وجود دارد که با سقوط دولت بشار، راه زمینی حمایت از لبنان قطع شده و چه بسا رژیم صهیونیستی مجدداً طمع حمله به جنوب لبنان را در سر بپروراند!

خطر نزدیک است!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

04 Dec, 21:03


🔴 ‏شرط جامعه عفیف، مبارزه با فساد اقتصادی و تبعیض‌ها!

🔹همیشه این سوال مطرح بوده که چرا وضعیت جامعه اسلامی به جایی رسید که یزید با سابقه سگ‌بازی، شراب‌خواری و زن‌بارگیِ علنی خلیفه مسلمین می‌شود و رقاصی و آوازه‌خوانی زنان برای جوانان از این دوره اوج می‌گیرد؟ در واقع ریشه انحرافات فرهنگی واخلاقی جامعه صدر اسلام چیست؟!

🔸خطبه فدکیه اوجِ تبیین حضرت زهرا سلام‌الله علیها، علیه کسانی است که با غصب خلافت، جامعه را از مسیر اصلی خارج کرده و بنیان‌های غلطی را بنا کردند که خروجی آن، فساد گسترده و تبعیض‌های عجیب بعد از ۲۵ سال در دوره خلیفه سوم و قوی شدن حزب بنی‌امیه است.‏

🔹حضرت در خطبه فدکیه به فلسفه برخی احکام اشاره می‌فرمایند. درباره فلسفه ترکِ سرقت و دزدی می‌فرمایند: «و ترک السرقه ایجابا للعفه».
یعنی خداوند ترک سرقت را موجب عفت و پاکدامنی قرار داد.

🔸در واقع فلسفه اصلی یا یکی از فلسفه‌های ممنوعیت فساد اقتصادی، تاثیر آن در اخلاق و فرهنگ جامعه است.‏ این نشان می‌دهد که هرچه فساد اقتصادی، اختلاس، دزدی و ... در جامعه کمتر باشد، جامعه عفیف‌تر است.

🔹سیر تاریخیِ انحراف جامعه در صدر اسلام نیز موید این فلسفه است‌. اول کار، تبعیض سیاسی نهادینه شد و شایستگان و در راس آنان ‎#امیرالمومنین علیه‌السلام کنار گذاشته شد، سپس در دوره خلیفه دوم‏ توزیع بیت‌المال تبعیض گونه انجام شد و بین عرب و عجب، بین قریشی و غیرقریشی، اختلاف در پرداخت سهم طراحی شد و سپس با معیارهای سابقه در اسلام و حضور در جنگ‌ها(بدر و اُحد و ...) و قرابت فامیلی و خانوادگی با پیامبر(ص)، بیت‌المال را توزیع می‌کردند.

🔸این تبعیض‌ها دردوره عثمان خلیفه سوم‏ اوج گرفت و رانت‌های گوناگون و کلان برای بنی‌امیه در نظر گرفته شد و فسادهای اقتصادی به اوج خود رسید و سیستم حکومت و جامعه را آلوده کرد.

🔹در نهایت، این تبعیض‌ها و فسادها عفت را از جامعه اسلامی زدود و موجبات خلافت یزید و شهادت اباعبدالله و سپس انحرافات فرهنگی و اخلاقی را فراهم کرد که می‌توانید به تاریخ رجوع کنید و چگونگی رواج شراب‌خواری، بی‌حجابی و بی‌عفتی، رقاصی و آوازه‌خوانی زنان برای جوانان و ... در جامعه اسلامی متوجه شوید.

🔸این عبارت عجیب حضرت فاطمه سلام‌الله علیها را باید در ایام فاطمیه برای مسئولان، مدیران، نخبگان و عموم مردم بازخوانی کنیم.
همین مسئله را امروز باید بعنوان ریشه خیلی از فسادهای فرهنگی و اخلاقی در جامعه بدانیم.

🔹اگر ما جامعه‌ای عفیف می‌خواهیم باید سیستم اقتصادی را بازطراحی کنیم. نحوه دسترسی مردم و اقشار مختلف مردم را به انفال، منابع ثروت، امکانات، درآمدها و فرصت‌ها بازطراحی کنیم.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

04 Dec, 07:48


🔴 خصوصی‌سازی عامل ناترازی بنزین!

🔻‏همانطور که قبلاً هم نوشتم مشکل ‎#ناترازی_برق از اوایل دهه۹۰ با واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی به وجود آمد، حالا با تحقیق می‌نویسم که مشکل ‎#ناترازی_بنزین هم دقیقاً از زمانی شروع شد که پالایشگاه‌ها را یک به یک خصوصی کردیم و سرنوشت انرژی کشور را به بخش سرمایه‌دار واگذار کردیم!

🔹تجربه تاریخی می‌گوید اینها همیشه به دنبال سود حداکثری هستند و به تولید تن نمی‌دهند با ادعای دروغ ضرردهی!

🔸‏بخش خصوصی عنوان زیبایی است باید بگوییم طبقه سرمایه‌سالار فاسد که امروز بر انفال چنگ انداخته‌اند! سدها و رودخانه‌ها، نفت‌وگاز، نیروگاه‌های برق، صنایع بزرگ، فولادی‌ها، پتروشیمی‌ها و پتروپالایشگاه‌ها مال اینهاست و دولت‌ها توان مقاومت در برابر طبقه سرمایه‌دار را ندارند!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

03 Dec, 11:54


درمورد حضور غیرقانونی #ظریف، برخی می‌گویند مسئله فرعی و حاشیه است؛ اما هم دولتی‌ها می‌دانند هم منتقدین اصیل دولت که ظریف رکن اصلی دولت است. اساساً رئیس جمهور پزشکیان کاره‌ای نیست و از خود اختیار چندانی ندارد و نفر اول تعیین‌کننده‌ی دولت ظریف است.

لذا مسئله اصلاً حاشیه و فرع نیست.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

30 Nov, 11:10


اجرای وعده صادق 3 حتماً و الزاماً به مطالبه گری مردم و حمایت افکار عمومی از نیروهای مسلح نیاز دارد ...

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

29 Nov, 20:34


اندیشه سیاسی اگر پایگاه اجتماعی نداشته باشد و به تولید قدرت سیاسی و ایجاد نظامات سیاسی نینجامد، اندیشه‌ای نافرجام است.

مهم‌تر؛ اندیشه‌ای که کارآمدی نداشته باشد، یعنی در تامین سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها ناکام باشد، نظام سیاسی و پایگاه اجتماعی‌اش دچار فروپاشی می‌شود.

دلیلِ اصلی فروپاشی شوروی و همه قدرت‌های بزرگ عالم، همین ناکارآمدی بود. ناکارآمدی یعنی ناتوان از حل مسائل اصلی جامعه؛ اینکه یک نظام سیاسی نتواند ظلم، فقر، فساد و تبعیض را ریشه‌کن کند(بطور نسبی و حداکثری منظور است نه مطلق) و نتواند جامعه را با خود در برنامه‌ها و اهداف همراه کند، یعنی ناکارآمد است.

دقیقاً بعد از فروپاشی کمونیسم شوروی بود که ایدئولوژی مارکسیسم در جوامع مختلف کمرنگ شد و در دانشگاه‌ها نیز به حاشیه رفت و برخی نوشتند که مارکسیسم مُرد! اگرچه رگه‌های این تفکر نمرده ولی دچار فروپاشی شده.

امروز جدی‌ترین چالش پیشِ‌روی جمهوری اسلامی، بحث کارآمدی است. این کارآمدی را البته می‌توان با شاخص‌های مختلف علمی سنجید اما رضایتمندی نسبی حداکثری در جامعه مهم‌ترین سنجه است.

خدای ناکرده اگر این نارضایتی‌ها بعلت مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی عمیق و عمیق‌تر شود حس ناکارآمدی هم افزایش می‌یابد و خطر اصلی اینجاست.

اگر مردم نظام دینی را ناکارآمد بدانند، دین‌گریزی ها نیز بسیار افزایش می‌یابد کمااینکه اکثر دین‌گریزی ها و بحران‌های معنوی و فرهنگی و اخلاقی نیز حاصل نارضایتی و احساس ناکارآمدی است!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

27 Nov, 19:02


🔴 به نظر شما چه مشکل خاصی برای F-35 های اسرائیل رخ داده که ایلان ماسک می‌گوید جنگنده موفقی نیست و دیگر جواب نمی‌دهد و ...؟

🔻‏ایلان ماسک می‌گوید طراحی جنگنده F-35 از همان ابتدا در مرحله نیازسنجی دچار مشکل بوده ، زیرا قرار بود خواسته‌های بیش از حد زیادی را برای کاربران مختلف برآورده کند و عملا در ماموریت تخصصی دچار مشکل شده است، بعبارت بهتر F-35 یک جنگنده پیچیده و گران‌قیمت است که در هیچ زمینه‌ای تخصص ندارد و موفقیت از ابتدا برای آن لحاظ نشده!

🔹ماسک معتقد است که در عصر پهپادها، استفاده از جنگنده‌های سرنشین‌دار منسوخ شده و تنها منجر به کشته شدن خلبانان خواهد شد.

🔸به نظرتان اخیراً چه بلایی بر سر F-35 آمده که آنچه تا دیروز هیولای صنعت هوایی امریکا خوانده می شد اینچنین تحقیر می شود؟!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

27 Nov, 19:02


🔴 تروریست‌های #تحرير_الشام ، #جبهة_النصرة، #داعش_الوهابية و.. همیشه تابع اسرائیل بودند و به نفع صهیونیست‌ها علیه جبهه مقاومت می‌جنگیده‌اند. حالاکه صهیونیست‌ها درلبنان نتوانستند پیشروی کنند وبه پیروزی‌های چشمگیری دست پیدا کنند،به پشتیبانی #اردوغان منافق میخواهند سوریه را بهم بریزند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

27 Nov, 19:01


دوستان عزیز
اگر براتون مقدور بود امشب بعد از نماز عشاء، برای مرحومه زهرا بنت غلامعلی نماز شب اول قبر بخونید

کیفیت نماز: دو رکعت
رکعت اول بعد از حمد، آیةالکرسی
رکعت دوم بعد از حمد، ۱۰ مرتبه سوره قدر
بعداز تشهد و سلام این رو بخونید:

اللهم صل علی محمد و آل محمد و ابعث ثوابها الی قبر زهرا بنت غلامعلی

(زمان آن از اول شب تا قبل از نماز صبح)

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

27 Nov, 06:13


🔴 چند نکته درباره آتش‌بس جنگ اسرائیل - لبنان:

۱. این آتش‌بس یکی از خواسته‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه بوده. جدا از اینکه توقف جنگ خواستِ دو طرف بوده اما فرسایشی شدن جنگ و عدم پیروزی چشم‌گیر برای اسراییل، به ضررشان تمام شده.

پیروزی چشم‌گیر یعنی نابودی سازمان و ساختار و تسلیحات حزب‌الله، خلع سلاح حزب‌الله و ... .

۲. آمریکایی‌ها اول به لبنان فشار آوردند که لبنان آتش‌بس را اعلام کند. بعد از یکی دوروز که لبنان اعلام نکرد اسرائیل بصورت یک‌طرفه زودتر آتش‌بس را اعلام کرد.

۳. همه بندهای اعلامی، قابلیت اجرا ندارد و اجرا نخواهد شد.

۴. نتانیاهو یکی از دلایل پذیرفتن آتش‌بس را "تمرکز بر تهدیدات ایران" دانسته. این عبارت یا واقعاً از روی ترس است یا از روی فریب. فریب از این جهت که ایران پاسخ قطعی خود را فراموش کند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

26 Nov, 19:17


فَإِن‌َّ حِزب‌َ اللّه‌ِ هُم‌ُ الغالِبُون‌َ
#حزب_الله

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

26 Nov, 17:48


🔴 حضور #علیرضا_دبیر ، #خداداد_عزیزی و #وحید_شمسایی در بین مردم لبنان و بازی فوتبال با بچه‌های لبنانی زیر بمباران صهیونیست‌ها فوق‌العاده شجاعانه و آخر مرام پهلوانی بود. 🇮🇷✌️

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

24 Nov, 20:31


🔴 کسی از برنامه‌های دولت و ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش و سپاه برای تغییر محاسبات رژیم صهیونیستی درباره ایران خبر دارد؟

🔻اگر عزیزان #جهاد_تبیین اطلاعی دارند بفرمایند که بعد از چندهفته حمله غافلگیرانه اسرائیل به سایت‌های راداری و پدافندی کشورمان و چندین شهید و زخمی از ارتش، اقدام ما چه خواهد بود و چرا دولت و مسئولین امنیتی و نظامی سکوت اختیار کردند؟

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

24 Nov, 14:48


الکی می‌گفتند که صلاح مملکت خویش خسروان دانند!
اگر خسروان صلاح مملکت خویش رو میدونستن که وضع ممالک این نبود!

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Nov, 16:11


🔴 برداشت جامعه چیست؟

🔹آقای مهدی فضائلی سخنگوی غیررسمی و توئیتری دفتر رهبری در پاسخ به این سوال که آیا رهبری درباره اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری مسئولان با زن و فرزند تابعیت مضاعف(با هدف استفاده از محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی دولت)، نظری داده اند یا خیر، توئیتی منتشر کرده اند.

🔸مضمون این توئیت این است که رهبری با اصلاح قانون برای تابعیت های قهری(یعنی تابعیت هایی که بخاطر مأموریت یا تحصیل ایجاد شده) موافقند و برای تابعیت های غیرقهری مخالفند(یعنی تابعیت های ارادی خود شخص و خانواده). حالا اینکه تابعیت فرزندان ظریف، قهری است یا غیرقهری مسئله دیگری است.

🔹اما نکته مهم تر در توئیت آقای فاضلی این مسئله بود که البته اصلاح یا عدم اصلاح قانون از وظایف و اختیارات مجلس و دولت است. واقعیت این است که نه تنها افکار عمومی، بلکه جو غالب حاکم بر نمایندگان مجلس هم درک صحیحی از این مسئله ندارند که ممکن است رهبر انقلاب یک نظری داشته باشد و مجلس یا برخی نمایندگان یا برخی کارشناسان نظر دیگری داشته باشند.

🔸سالهای سال، اصولگرایان و اصلاح طلبان سعی کرده اند با این اهرم که رهبری با مسئله ای موافقت کرده یا مخالفت کرده یا نظری داده، سعی کرده اند مخالفین خود را سرکوب کنند. یکبار در رأی به ریاست مجلس، یکبار ریاست جمهوری، یکبار دربحث رأی به لیست وزرای پیشنهادی و غیره.

🔹فکر می کنید درباره همین قانون چه اتفاقی می افتد؟ آن قانون که می شد با اجرای آن،جلوی نفوذ یا انتصابِ برخی جاسوسان یا کسانی که خانواده هایشان در آمریکا و اروپا اقامت و تابعیت و اموال و دارایی دارند را گرفت، توسط مجلس به گونه ای تغییر داده می شود که شبیه شیرِ بی سر و بی دم و بی یال خواهد شد. چرا؟ چون می ترسند هرگونه مخالفتی در مجلس با اصلاح این قانون، مخالفت با رهبر انقلاب قلمداد شود و سپس برچسب ضدرهبری بخورند و تمام!

🔸این واقعیت امروز ماست. متأسفانه اصلاح طلب و اصولگرا فرقی در سوءاستفاده از این مسئله ندارند.

🔻اما تأثیر منفی و تبعاتی این مدل استنادها هم دارد و آن هم این نکته که رهبر انقلاب در تمام ریز و درشت مسائل دخالت می کنند و مسئولیت همه چیز با ایشان است! متأسفانه آقایان اصولگرا و اصلاح طلب با این کارها و سوءاستفاده ها بیشترین ضربه را به جایگاه رهبری در افکار عمومی زده اند.

🔹چه بخواهیم چه نخواهیم این برداشت در جامعه و بین مردم نهادینه می شود و دولت ها و مجالس و مسئولان دیگر از پاسخگویی فرار می کنند و هر تصمیمی را به پای رهبری می نویسند. حال آنکه رهبری در همین مسئله، پاسخ دولت مبنی بر انتصاب ظریف را ندادند و مجدداً به سراغ اصلاح قانون رفتند و ایشان هم گفتند که با اصلاح قانون برای تابعیت های قهری موافقند نه تابعیت های غیرقهری! ولی این مسئله در افکار عمومی قابل تفکیک نیست!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Nov, 09:58


🔴 دولت ها چرا و چگونه شکست میخورند؟

🔹از حامیان شهید رئیسی عزیز درسال 96 بودم؛ سال 1400 با اینکه موافق ادامه حضورشان در قوه قضا بودم اما در انتخابات از ایشان حمایت کردم. حامی ایشان، ولی از اولین منتقدین نیز بودم.

🔸انتصاب مخبر و برخی مدیران و اجرای سیاست #حذف_ارز_ترجیحی و #مولدسازی و و همراهی در اجرای #گشت_ارشاد منجر به این شد که مردمی که به وی امید بسته بودند ناامید شده و بعد از مرگ #مهسا_امینی کشور دچار چالش امنیتی اجتماعی شود!

🔹ایشان و اطرافیان متوجه انباشت نارضایتی حاصل از یک دهه عقب ماندگی در کشور نبودند و با اجرای حذف ارز 4200 تومنی و #گران_سازی این انباشت نارضایتی با التهابات ناشی از گشت ارشاد به مرحله انفجار رسید و دولت ایشان خیلی زودتر از آنچه فکرش را می کردیم به شکست نزدیک شد. عدم توجه به دلسوزان که نباید آن سیاست ها را اجرا کند منجر به آن اتفاقات شد؛ نتیجه انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری هم نتیجه آن سیاست ها بود.

🔸اجرای هدفمندسازی یارانه ها توسط دولت احمدی نژاد نیز باعث شکست جریانی شد که مردم آن را ادامه احمدی نژاد میدانستند.

🔹امروز هم دولت #پزشکیان بی توجه به هشدار دلسوزان کشور پا در مسیری خطرناک گذاشته! اجرای سیاست های اقتصادی به نفع سرمایه داری و به ضرر عموم مردم، پاشنه آشیل دولت اوست.

🔸خط فکری نظریه پردازان اقتصادی که منجر به شکست دولت های ایران بعد از جنگ در پایان عمرشان شده، یک خط است وآن هم اجرای سیاست های نئولیبرالی است؛ ممکن است ظاهر این نظریه پردازان متفاوت باشد. عده ای با ریش و عده هفت تیغ! اما نظریات کماکان همان است. ازدولت هاشمی به این طرف نگاه کنید.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

23 Nov, 09:56


🔴 جناب محمد اسماعیل شوشتری وزیر دادگستری دولت‌های هاشمی و خاتمی و همچنین قاضی این سالها در شعبه ۲ تجدیدنظر دادگاه ویژه روحانیت کشور هم از این دنیا رفت تا در آن دنیا پاسخگوی اعمال و قضاوت‌هایی باشد که برای روحانیون انقلابی و مطالبه‌گر کشور انجام داد! این دنیا برای هیچ‌کس نمی‌ماند!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

22 Nov, 10:35


تصویب #قطعنامه پیشنهادی ۳ کشور اروپایی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران برای هزارمین بار نشان داد که التماس، عقب‌نشینی و وادادگی در سیاست خارجه، آمریکا و اروپا را جری‌تر می‌کند.

البته بسیار بعید می‌دانم دولتمردان دولت آقای پزشکیان این بدیهیات روابط بین‌الملل را بفهمند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

22 Nov, 07:57


🔴 در شرایطی که کشور نیاز مبرم به انسجام داخلی و افزایش سرمایه اجتماعی برای مقابله با تهدیدهای آمریکا و اسرائیل و پاسخ به حمله هوایی چندهفته پیش اسرائیل دارد، افزایش نارضایتی و التهاب در جامعه، در پی #گران‌_سازی خودرو و #قطع_برق و گاز و آب مردم، حقیقتاً مشکوک است!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

21 Nov, 16:37


‏انصارالله ‎#یمن یک کشتی ترکیه‌ای که عازم بنادر اسرائیل بود را در دریای سرخ مورد هدف قرار داد. ترکیه با اینکه نیروهای مسلح یمن از قبل ورود به بنادر رژیم صهیونیستی را ممنوع اعلام کرده بودند اقدام به ارسال تجهیزات، مواد غذایی و محصولات مختلف کرده!

حالا به ‎#اردوغان_خائن برخورده!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

21 Nov, 15:21


یکی از دلایل اصلی افزایش #ناترازی_برق از سال ۹۲ و با روی کار آمدن دولت روحانی، واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی(بیش از ۶۰درصد نیروگاه‌ها تاکنون) و ممنوعیت ورود دولت به سرمایه‌گذاری در تولید است.

انرژی یک حوزه استراتژیک است. خارج کردن آن از دست حاکمیت، امنیت کشور را هدف قرار داده.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

20 Nov, 02:07


‏آقای ‎#پزشکیان همه‌ش می‌گفت من طرح و برنامه‌ای ندارم باید ببینیم کارشناسان چه می‌گویند!

ظاهراً کارشناسان ایشون مهم‌ترین طرح و برنامه‌شون برای حل مشکلات، ‎#قطع_کن و ‎#گران_کن هست!
برق رو قطع کن!
گاز رو قطع کن!
آب رو گران کن!
خودرو رو گران کن!

بالاخره دموکراسیه دیگه! مردم رای دادن 😐
#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

19 Nov, 16:41


صحبت‌های برادر عزیزم آقای رحیمی در برنامه ثریا، بسیار دقیق، بجا، عالمانه و کارشناسی است.

واقعاً ممنونیم از برنامه ثریا که این امکان را فراهم کرده.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

19 Nov, 16:41


کارشناس اقتصادی: بچه‌های مردم در مدارس بی‌کیفیت و فرزندان عموم مسئولین در بهترین مدارس هستند

محمدطاهر رحیمی در ثریا:

🔹مردم از این مدل اداره کشور و تبعیض‌ها شاکی‌اند!

🔹بیشتر مردم در صف وام ازدواج و فرزندآوری گرفتارند.

🔹رئیس‌جمهور تحت القائات یک عده کارشناس نما می‌گوید این طرح‌ها باعث ناترازی بانک‌ها شده در حالی که وام ازدواج و فرزندآوری، سهم ۳.۵ درصدی در تسهیلات بانک‌ها دارد.
@sorayatv

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

19 Nov, 15:07


‏نتیجه گران‌سازیِ آب، برق، گاز، خودرو، لبنیات و ... چیست؟! اقتصاد شکوفا؟ رفع مشکلات و بحران‌ها؟

نتیجه گران‌سازی زندگی مردم، سرمایه اجتماعی نظام را هدف قرار داده و ناامیدی را بیش از پیش بیشتر کرده.

این مردم به چه چیزی باید امیدوار باشند؟

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

18 Nov, 09:41


حالا اگر این را به عنوانِ مبنا و مقیاس پذیرفتیم می توانیم درباره همه طرح ها و برنامه ها قضاوت داشته باشیم.

این نگاه، به همه افراد جامعه از نخبگان و متخصصین تا کارمند و کارگر و بازاریان، یک شاخص دقیق می دهد که آیا فلان طرح، حق است یا خیر! باید تصویب و اجرا شود یا خیر!

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

18 Nov, 09:41


🔴 ایهامی به نام #پیوست_عدالت

🔹عنوان «پیوست عدالت» از عناوین جدیدی است که در ادبیات سیاسی ترویج شده و رهبر انقلاب هم چندین بار برای تأکید بر عدالت از آن استفاده کرده اند با این توضیح که طرح ها، لوایح، قوانین و بخشنامه های دولت و مجلس باید «پیوست عدالت» داشته باشند و تأمین کننده و محقق «عدالت» باشند نه اینکه تبعیض و فاصله های طبقاتی را افزایش دهند.

🔸با این وجود، این عنوان نتوانسته اصل مفهوم را منتقل نماید و غالباً نگاهِ صوری و حاشیه ای و فرعی به «پیوست عدالت» دارند؛ مثل همان نگاهی که به «پیوست زیست محیطی» برای صنایع و کارخانجات داشتند. طبق قوانین موجود ایجاد هر کارخانه صنعتی در هر نقطه ای از کشور باید مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشد حالا این مجوز با لابی و نفوذ و مسامحه هم بدست آمده باشد مسئله ای نیست یا اساساً اگر مجوز هم دریافت نشد باز خلل آنچنانی در ایجاد کارخانه صورت نمی گیرد. چون نگاه به «پیوست زیست محیطی» سطحی و حاشیه ای است.

🔹نگاه به «پیوست عدالت» هم اینگونه شد که در انتهای هر طرح و قانون و سیاستی، در یک یا چند برگه آچار توضیح می دهند که این طرح چه تأثیری در تحقق عدالت دارد! خیلی سطحی و فرعی!

🔸بی شک منظور رهبری از طرح این عنوان برای طرح ها و لوایح و قوانین و بخشنامه ها و دستورالعملل ها، این نگاه سطحی نبود. بلکه منظور این بود که این طرح ها باید «عدالت پایه» یا «بر مبنای عدالت» یا «با مقیاس عدالت» یا «در راستای تحقق عدالت» طراحی و تدوین شوند!

🔹اساساً «عدالت» باید مقیاس و معیار اصلیِ بررسی هر طرح، لایحه، قانون، سیاست عمومی، دستورالعمل و بخشنامه باشد. یعنی معیار اصلی و ملاک اصلی تصویب و تأیید و صدور و اجرای موارد بالا باید عدالت باشد. که آیا اینها عدالت را محقق می کنند، عدالت اجتماعی را تقویت می کنند یا نه؟

🔸شهید مطهری عدالت را نه تنها مقیاسی برای موارد فوق که مقیاسی برای حقانیت یک دین و درستی دستورالعمل های آن و حق بودن احکام آن می دانند. استاد شهید می گویند: «اصل عدالت از مقیاس های اسلام است که باید دید چه چیزی بر او منطبق می شود. عدالت در سلسله علل احکام است نه در سلسله معلولات. نه این است که آنچه دین گفت عدل است، بلکه آنچه عدل است دین می گوید، ‌این مقیاس بودن عدالت است برای دین پس باید بحث کرد که آیا دین مقیاس عدالت است یا عدالت مقیاس دین؟ مقدسی اقتضا می کند که بگوئیم دین مقیاس عدالت است اما حقیقت اینطور نیست این نظیر آن چیزی است که در باب حسن و قبح عقلی میان متکلمان رایج شد و شیعه و معتزله، عدلیه شدند یعنی عدل را مقیاس دین شمردند نه دین را مقیاس عدل.»

🔹به نظر می رسد هم باید ایهام «پیوست عدالت» برطرف شود و هم بدنبال اصطلاح یا عنوان بهتری برای جایگزینی آن باشیم که وقتی از آن استفاده می کنیم همه بدون هیچ توضیحی، اصل مطلب را بفهمند و در اجرا، تفسیر به رأی نکنند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 16:16


🔴 چرا فلسفه اجتماعی اسلام رشد نکرد؟!

🔹یکی از مسائلی که در جامعه با آن مواجه هستیم این مسئله است که طرح اسلام برای اصلاح جامعه چیست؟ ساختارهای جامعه از منظر اسلام چگونه باید باشد؟ بطور مثال، اقتصاد و روابط اقتصادی و هرآنچه ذیل ساختارهای جامعه قابل تعریف است، چگونه باید باشد؟

🔸مفهوم فلسفه اجتماعی اسلام گسترده است و تعاریف گوناگونی را می توان برای آن ردیف کرد اما در اینجا منظور از فلسفه اجتماعي اسلام، بينش و ديدگاهي است که اسلام در باب اصول و قواعد اصلي تشکيل و تثبيت و اصلاح و شکل گیری صحیح جامعه ارائه مي‏دهد.

🔹روابط بین مردم؛ روابط مردم با حاکمان؛ ساختارهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی همه ذیل فلسفه اجتماعی قابل جمع است.

🔸حال سوالاتی مهمی در این باره مطرح است چرا فلسفه اجتماعی اسلام رشد نکرد؟ چرا ساختارها و طرح های اسلام برای اصلاح جامعه، تعریف و عملی نشده؟ امروز وقتی از فقها و علما می پرسیم که طرح اسلام برای اقتصاد چیست، برخی اساساً منکر طرح هم می شوند که اقتصاد یک علم بشری است و اقتصاد اسلامی معنی ندارد! برخی هم می گویند اسلام طرح و ایده دارد اما تولید نشده! برخی هم طرحی ارائه می کنند که فراگیر نیست و ... .

🔹شهید مطهری پاسخ این سؤال را اینگونه می دهد: «انكار اصل عدل و تاثيرش كم و بيش در افكار، مانع شد كه فلسفه اجتماعی اسلام رشد كند و بر مبنای عقلی و علمی قرار بگيرد و راهنمای فقه قرار بگيرد، فقهی به وجود آمد غير متناسب با ساير اصول اسلام و بدون اصول و مبانی و بدون فلسفه اجتماعی. اگر حريت و آزادی فكر باقی بود و موضوع تفوق اصحاب سنت بر اهل عدل پيش نمی آمد و بر شيعه هم مصيبت اخباری گری نرسيده بود، ما حالا فلسفه اجتماعی مدونی داشتيم و فقه ما بر اين اصل بنا شده بود و دچار تضادها و بن بست های كنونی نبوديم.»

🔸استاد شهید در مورد ضعف فقه شيعه در حوزه عدالت می گويد: «با وجود پذيرش اصل عدل آنطور كه شايسته بود به اين مطلب توجه نشد و اصل عدالت اجتماعی در فقه ما مورد غفلت قرار گرفت، در حالی كه از برخی آيات همچون بالوالدين احسانا و اوفوا بالعقود عموماتی در فقه به دست آمده است، ولی با اين همه تاكيدی كه در قرآن كريم بر روی مسئله عدالت اجتماعی دارد. معهذا يك قاعده و اصل عام در فقه از آن استنباط نشده و اين مطلب سبب ركود تفكر اجتماعی فقهای ما گرديده است.»

🔹امروز که اجرای سیاست های لیبرال سرمایه داری منجر به نهادینه شدنِ تبعیض ها در برخی ساختارها و قوانین جمهوری اسلامی به نفع طبقه اغنیاء شده و سرمایه داران قبل از انقلاب، از دهه 70 توانستند به کشور بازگشته و با روابط مختلف، مجدد بخشی از اقتصاد را مال خود کنند و سپس یک طبقه جدید نوکیسه در کشور ظهور کرد که بیشترین دسترسی را به منابع ثروت و امکانات دارد و مقامات اجرایی کشور خیلی صریح و بدون لکنت زبان از دفاع از اینها سخن می گویند که باید مدیران شجاعت داشته باشند و اموال مردم را به اینها بدهند با تسهیلات از خود دولت، اموال دولت را به اینها بدهند، جای فقهای ما خالی است که همه جوره به میدان بیایند و از حیثیت اسلام دفاع کنند.

🔸اما کماکان به جز اظهارات پراکنده و هرچندیکبار در محفلی خصوصی یا نهایت درس خارج، خبری نیست. لذا فلسفه اجتماعی اسلام رشد نمی کند و متأسفانه این گزاره در اذهان تقویت می شود که اسلام، طرحی برای اصلاح امور جامعه ندارد! یا طرح های اسلام به نفع طبقه سرمایه دار است!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 11:38


امروز همایش «تأمین تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی» با حضور رئیس مجلس، رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و سایر مقامات ارشد کشور و دولت برگزار شد و محوریت بحث آقایان دفاع از بنگاه داری بانک ها و دفاع از خصوصی سازی و مولدسازی اموال دولت و مردم بود.

اخیراً و با روی کار آمدن دولت پزشکیان، مجدداً همان باند سابق واگذاری اموال به بخش خصوصی روی کار آمدند و با تهیه گزارشاتی مدعی شدند که هفت تپه در زمان مالک فاسد آن، سودده بود و بعد از خلع ید مالک و بازگشت به دولت، ضرر ده شده است!

آقایان رئیس مجلس و سایر مقامات هم این گزارش دروغ را باور کردند و قالیباف امروز می گوید که با آن کار - خلع ید مالک - شجاعت را از مدیران مون گرفتیم!

بعد مدعی است که عده ای که خصوصی سازی را نقد می کردند و از مدیران می پرسیدند چرا اموال دولت و مردم را به ثمن بخس به دایی و عمه و عمو و دوستان و رفقای خودتان واگذار کردید، اینها عامل این بودند که شجاعت را از مدیران گرفتیم که خصوصی سازی را کامل انجام دهند!


البته خصوصی سازی در دولت شهید رئیسی هم متوقف نشد و با عنوان مولدسازی کلی از اموال مردم و دولت را لیست کرده و براحتی با پول خود دولت واگذار کرده اند!

ظاهراً آقایان از گذشته درس عبرت نگرفته اند و بنا دارند مجدد همان دست فرمان را باقدرت هرچه تمام تر ادامه دهند.

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 11:37


فاجعه امروز رئیس مجلس!

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 11:37


🎥 انتقاد قالیباف از وضعیت هفت‌تپه: مشخص نیست چه کسی مسئول وضعیت آن است

🔹شجاعت را از مدیران برای فروش اموال و مولدسازی گرفتیم. برای خریداران نیز بی‌اعتمادی ایجاد کرده‌ایم!

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 11:36


همتی وزیر اقتصاد: اشکالی ندارد بانک‌ها به سمت بنگاه‌سازی بروند...

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 11:36


🎥 وزیر اقتصاد: اشکال ندارد بانک‌ها به‌سمت بنگاه‌سازی بروند

🔹بانک اشکال ندارد منابع دارد وارد بشود و بنگاه‌سازی بکند پیشتاز باشد شرکت پروژه تاسیس کند با بورس همکاری بکند از مردم و خودش تامین مالی بکند ولی وقتی پروژه تمام شد تحویل بدهد دوباره سراغ یک پروژۀ دیگر برود!

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Nov, 11:34


داستان جالبی که حاج آقای عالی عزیز نقل میکنه درباره روضه یکی از علما در منطقه محروم نزد خانواده‌ای مستضعف با عنایت حضرت زهرا سلام‌الله علیها

البته حاج آقای عالی انتهای داستان، درس حجاب و عفاف می‌گیرند اما درس این داستان چیز دیگری است و همان مسئله دفاع از مستضعف است.

کاش عزیزان دل ما، از علما، خطبا و جامعه مداحان به این مسئله توجه می‌کردند که استان‌ها و شهرستان‌ها و مناطق محروم را برای برگزاری مراسمات روضه انتخاب کنند و از اینکه مستمعین کم یا فقیر باشند ابایی نکنند. مدام از بچه‌های هیئتی می‌شنوم که برای دعوت از خطبا و مداحان معروف چه موانعی و مشکلاتی دارند و غالباً هم برخی قبول نمیکنند از تهران و قم تکون بخورن مگر در یک مورد استثنایی!

#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

14 Nov, 20:47


سکوت ۲۵ ساله امیرالمومنین(علیه السلام) بعد از شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) و فریاد و جنگاوری در ۵ سال حکومتش نشانه چیست؟

اهل بیت برای گرفتن قدرت وحکومت، به زور متوسل نمی‌شوند چرا که حکومتشان برقلوب است و مردم باید قلباً برای امام به میدان بیایند

اما بعداز پای کار آمدن مردم، برای تحقق عدالت و مبارزه با فساد، شمشیر می‌کشند.

تحقق ولایت با شمشیر و زور نیست،
اما تحقق عدالت بدون جنگ و دعوا و خونریزی امکان‌پذیر نیست!


#داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

12 Nov, 16:43


🔴 درباره مصاحبه جنجالی #عباس_پالیزدار

🔻دوسال پیش اینجا نوشتم "بازخوانی یک تحقیق و تفحص: پرونده‌ای که هیچوقت به نتیجه نرسید!"

ایتا:
https://eitaa.com/modaresian/5355
تلگرام:
https://t.me/Dmodaresian/7051

🔹افشاگری‌های اخیر پالیزدار ریشه در این تحقیق و تفحص دارد و از آنجایی که این پرونده هیچوقت به نتیجه ملموسی نرسید، قضاوت درباره صحت اطلاعات وی هم مشکل است.

🔸برخی به اشتباه، پالیزدار را نماینده مجلس خطاب می‌کنند در حالی که وی هیچ وقت در کسوت نمایندگی نبوده و به عنوان کارشناس و دبیر هیئت تحقیق و تفحص تحت نظر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کار کرده است.

🔹طرح تحقیق و تفحص از قوه قضائیه، ۲۹ دی‌ماه ۱۳۸۳ در مجلس هفتم با ۱۶۵ رای موافق به تصویب رسید. این طرح ۱۰ آبان همین سال با امضای ۱۰۰ نماینده مجلس هفتم ارائه شده بود. بر اساس گزارش‌های موجود، محور‌های این طرح «بررسی وضعیت زندان هاى کشور، عزل و نصب‌های انجام گرفته در قوه قضائیه، بهره برداری شخصی مسئولان قضایی از اختیارات خود، عملکرد سازمان‌های تحت امر این قوه و نحوه رسیدگی به پرونده‌های فساد اقتصادی» بوده است. گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه در نهایت ۱ خرداد ۱۳۸۷ در صحن قرائت شد.

🔸آن موقع مجلس شورای اسلامی هنوز به این وضعیت فعلی دچار نشده بود و مجلس جایگاه و نفوذ داشت، نماینده مجلس قرب داشت و مجلس اصولگرای هفتم با اقتدار، طرح تحقیق و تفحص از قوه قضائیه را کلید زد.

🔹با این وجود اما سایر ارکان نظام و خود قوه قضا، همکاری جدی نکردند تا طرح به یک سرانجام مشخص برسد و موجبات اصلاح اساسی قوه را فراهم کند! بیشتر ممانعت بود تا همکاری با مجلس!

🔸بعد از قرائت گزارش طرح تحقیق و تفحص در مجلس در سال ۸۷، برخی اعضای این کارگروه، مثل پالیزدار به صورت خودجوش در جلسات خصوصی و عمومی، مسائلی درباره فساد در قوه قضائیه طرح می‌کردند و اسامی برخی افراد را مطرح کردند.

🔹پالیزدار دو هفته بعد از افشاگری و در خرداد ۱۳۸۷ با حکم سعید مرتضوی به عنوان دادستان تهران بازداشت شد و به زندان رفت. حکم بدوی ۱۰ سال زندان او در خرداد ۸۸ از سوی دادگاه با اتهام‌های اقدام علیه امنیت ملی، افشای اسناد محرمانه، خیانت در امانت، تحصیل مال نامشروع، تهمت، افترا و نشر اکاذیب صادر شد. او یکسال بعد آزاد شد.

🔸حالا بعد از قریب ۱۵ سال، مجدداً آن زخم کهنه سرباز کرده. وقتی یک طرح قانونی مثل تحقیق و تفحص از قوه قضائیه به نتیجه نرسید و هیچوقت سرانجام و صحت داده‌ها و اطلاعاتش رد یا تایید نشد و آقایان در آن زمان، اصطلاحاً آشغال‌ها را زیر فرش پنهان کردند، چه می‌توان گفت؟! با سوالات، افکار عمومی و اذهان میلیون‌ها نفر چه می‌شود کرد؟!

🔹بیشتر همان گزاره تثبیت می‌شود که نمی‌توان با فساد مبارزه کرد یا مبارزه با فساد نتیجه ملموس ندارد یا مبارزه با فساد، سیستمی نیست و عملکرد سیستم موفقیت آمیز نیست!


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

12 Nov, 07:57


یوسف(ع) به طرف درهای بسته، به سمت خدا دوید و درها برویش باز شد.

آنچه یوسف را نجات داد نمایان شدنِ برهان خدا بود؛ برهان خدای خود را برتر از زیبایی زلیخا دید.

آن چنان که گفته شده یوسف(ع) به سمت باز شدن درها رفت و همان‌جا بود که زلیخا دوید و لباس را پاره کرد، برای اینکه به سمت باز کردن درها دوید.

خیلی اوقات که می‌خواهید درها را باز کنید، لباس شما را نیز پاره می‌کنند. این درهای بسته عبارتند از برخی مرادبازی‌ها، ذهنیت‌ها، دُگم‌ها، ساختارهای معیوب، فضای علمی دیکتاتوری، خفقان‌ها، فسادها، فضاهای رسانه‌ای و روانی، پارادایم‌های ذهنی و ...!

از آن طرف هم طوری در را بسته‌اند که حرف جدید نیاید؛ قرائت جدید، روایت جدید، آدم‌های جدید، افکار جدید نیاید. کسی به حلقه‌های بسته وارد نشود!

اگر به سمت درهای بسته فرار کنید، لباس شما را پاره می‌کنند، آبروی شما را می‌ریزند و ... .

ولی فرار به طرف درهای بسته، به سمت خداست و اوست که در ناامیدی، امید می‌آفریند و شما را نجات می‌دهد. نجات با اوست؛ شفا با اوست؛ فقط باید به آغوش او پناه ببریم.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

10 Nov, 12:19


و مطهری ای که دیگر نیست...!

آگاهی عمومی اقشار مختلف مردم در حوزه های مختلف، پیش برنده انقلاب ها و نهضت های اجتماعی است. کسانی که از تریبون های عمومی برای آگاهی های عمومی استفاده کرده و مردم را به حرکت و قیام و انقلاب وا می دارند، بزرگترین خدمات را به جامعه ارائه می کنند. کسانی که مردم را اهل تحلیل می کنند و به مردم، قدرت تحلیل و اراده طوفان اجتماعی می دهند.

صدها سال باید بیاید و برود تا شاید از حوزه های علمیه کسی همچون شهید مرتضی مطهری به میدان بیاید و در حوزه های مختلف با مبانی دینی و فقهی نظریه پردازی کند و در تزریق آگاهی های عمومی به مردم در عرصه های دینی، سیاسی، فرهنگی، فلسفی، اقتصادی و غیره نقش ویژه ای داشته باشد.

حمید دباشی (Hamid Dabashi) منتقد سیاسی، جامعه‌شناس، متخصص در زمینه فرهنگ و پژوهش‌های اسلامی و استاد ایرانی ادبیات تطبیقی و مطالعات ایرانی دانشگاه کلمبیا، مدیر مطالعات کارشناسی ارشد در انستیتو ادبیات تطبیقی و جامعه در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک است. دباشی، زاده اهواز و چنددهه است که از ایران مهاجرت کرده است.

کتب مختلفی در حوزه سیاسی و جامعه شناسی نگاشته و به موضوعات و مسائل گوناگون پرداخته است.

یکی از کتاب های خوب دباشی، کتابِ
Theology of Discontent - The Ideological Foundation of the Islamic Revolution in Iran
به معنای «الهیات نارضایتی، بنیاد ایدئولوژیک انقلاب اسلامی ایران» است.

در این کتابِ آرا و افکار و نظراتِ جلال آل احمد، علی شریعتی، مرتضی مطهری، سیدمحمود طالقانی، علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، مهدی بازرگان، ابوالحسن بنی صدر و امام خمینی را به عنوان رهبران و ایدئولوگ های انقلاب اسلامی نقد و بررسی می کند.

مشی دباشی در این کتاب منتقدانه است و می خواهد بررسی کند که نقش هرکدام از این ایدئولوگ ها و رهبران در پیروزی انقلاب اسلامی و مدیریت نارضایتی مردم ایران قبل از انقلاب را بررسی کند. البته افراد دیگری هم هستند که در این کتاب بررسی نشده اند یا برخی از افراد مطرح شده در کتاب مثل ابوالحسن بنی صدر هم در حدوقواره رهبر اجتماعی سیاسی یا ایدئولوگ نبوده اند و برخی افراد مثل علامه طباطبایی هم که نقش فعالی در انقلاب اسلامی نداشته اند ولی آرا و افکار آنها بر افکار برخی انقلابیون مؤثر بوده است.

البته که دباشی با عینک و شناخت خودش سعی کرده که آرا و نظرات این بزرگان را نقد و بررسی کند اما مجموعه ای که در این کتاب ارائه شده، چکیده خوبی از نظرات افراد و ایدئولوگ های انقلاب اسلامی است.

در فصل شهید مرتضی مطهری که حقیر برای ارائه ترجمه کردم، عبارتی دارد که بد نیست برای شما هم بیاورم: «تشخیص اینکه، کدام گروه اجتماعی، جذبِ کدام یک از ایدئولوگ های اسلامی شده، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار دشوار است. اما بدون شک، در میان خمینی، شریعتی، طالقانی، بازرگان و مطهری، آخرین مورد بیشتر طبقه متوسط، متخصصان شهری و روشنفکران را به خود جذب کرد. خمینی اساساً به حوزویان و بازاریان، شریعتی به روشنفکران جوان شهری، بازرگان به نسل قدیمی‌تر تکنوکرات‌ها، و طالقانی به فعالان سیاسی شهری با تفکر مذهبی‌تر متوسل شدند. مطهری اما داشت طیف وسیعی از حوزه‌های انتخابیه در میان اساتید دانشگاه، معلمان دبیرستان، دانش‌آموزان کالج‌ها و دبیرستان‌ها، پزشکان، مهندسان، رئوکرات‌ها، بخش تجاری و روشنفکران شهری با تفکر مذهبی. این ارکستراسیون گسترده گروه‌بندی‌های اجتماعی و احساسات مذهبی توسط همه این ایدئولوگ‌ها به‌طور قابل‌توجهی راه را برای انقلاب اسلامی هموار کرد.»

و مطهری ای که دیگر نیست هم به مردم و اقشار مختلف آگاهی بدهد و هم آنان را جذب قرائتی از اسلام کند که اساسش عدالت است و آنها را به قیام برای اصلاح امور وا دارد. در غیاب مطهری باید هر هفته منتظر خطبه های «برخی» عزیزانی باشیم که نه مردم را آگاهی می دهند نه در جذب مردم می کوشند...

#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Nov, 20:00


🔴 ‏امید کاذبی که بر باد رفت!

🔹با آمدنِ ترامپ، امید کاذب برخی مسئولین دولت چهاردهم، ناامید و دستگاه محاسباتی برخی مسئولین و مدیران مختل شده؛ در این شرایط هیچ آلترناتیوی هم ندارند!

🔸کماکان سیاست‌های اقتصادی پیشنهادی‌شان همان سیاست‌های سابق و افزایش نرخ ارز راه‌حل اصلی‌شان است!‏

🔹آزادسازی نرخ ارز دلار یعنی تضعیف شدید پول ملی؛ یعنی تضعیف قدرت خرید مردم؛ یعنی افزایش تورم؛ یعنی انهدام تولید داخل و ورشکستی خیلی از بنگاه‌های خُرد؛ یعنی افزایش بیکاری؛ یعنی افزایش فاصله‌های طبقاتی و در نتیجه افزایش بحران‌های اجتماعی و سیاسی و انفجاری از جنس پاییز ۱۴۰۱!

🔻نتیجه نهایی چه خواهد بود؟‌
🔹نتیجه نهایی این سیاست‌ها، مهار جمهوری اسلامی ایران و تغییر رفتار ایران در جهان و ...!

🔻این سیاست قطعاً مکمل تحریم‌های آمریکاست!

🔸دولت ما که تاکنون در این ۱۰،۱۲ سال جنگ اقتصادی، آرایش جنگی نگرفته؛ برای مقابله با ترامپ باید آرایش جنگ اقتصادی بگیرد.



#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

05 Nov, 18:59


🔴 قمار روی الاغ از ترس فیل!

🔹برخی تحلیل‌گران در مقایسه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا و بالتبع مقایسه ترامپ و کاملا هریس، دچار سطحی‌نگری و تحلیل‌هایی فوتبالی شده‌اند که تیم الف برای منطقه خاورمیانه و ایران بهتر است یا تیم ب؛
این سطحی‌نگری و دلبستگی به الاغ‌ها ناشی از چیست؟‏

🔸الاغ آبی نماد انتخاباتی دموکرات‌ها و فیل قرمز هم نشانه جمهوری‌خواهان است.اینکه برخی بین اوباما و بوش، بین بایدن و ترامپ یا بین ترامپ و هریس، فکر می‌کنند الاغ‌ها قابل تعامل بوده و به دموکرات‌ها در صلح‌جویی یا کاهش تحریم‌ها و جنگ‌ها امیدوارترند، ناشی از بی‌اطلاعی از تاریخ است!‏

🔹واقعیت این است که بیشترین جنگ‌های آمریکا و چه بسا خونین‌ترین جنگ‌ها درزمان حاکمیت دموکرات‌ها بوده؛ از حضور آمریکا در جنگ جهانی اول توسط ویلسون تا جنگ ویتنام، جنگ کره و بحران هسته‌ای کوبا، قریب ۴۰ جنگ خونین توسط دموکرات‌ها راه‌اندازی شده یاادامه پیدا کرده است!

🔸نسبت به ایران نیز هیچوقت سیاست خارجی آمریکا در زمان این دو حزب تغییر جدی نداشته و بیشترین تحریم‌ها و تهدیدهای ایران هم در زمان دموکرات‌ها بوده!واقعیت این است که سیاست خارجی و رفتار بین‌المللی آمریکا، برمبنای فیل و الاغ نیست؛ این رفتار و سیاست استکباری و زورگویی همواره ثابت است و تغییرناپذیر!

🔹شناخت دقیق از تاریخ آمریکا و جنگ‌هایی که در جهان بوسیله این کشور، مستقیم یا نیابتی شکل گرفته، مشخص می‌کند که این دو حزب در بحث رئالیسم تهاجمی اشتراک دارند و هیچ تفاوتی بین‌شان نیست!

🔻اما متاسفانه برخی در کشور ما از آمدن فیل‌ها نگران بوده ودلبسته الاغ‌ها شده‌اند!


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

05 Nov, 17:14


اخیراً کتاب "روحانیت و دولت مدرن" اثر آقای دکتر عبدالوهاب فراتی را خواندم.

در این کتاب خیلی خوب، روحانیون شیعه را بر مبنای نگاه به دولت مدرن دسته‌بندی کرده است.

دولت مدرن به مفهوم عامِ دولت در قرون اخیر که در غرب شکل گرفته؛ دولتی دارای حاکمیت واحد بر سرزمین مشخص با فرهنگ و نژاد مشترک. دولتی که با اراده و رای مردم تشکیل می‌شود و قانونگذاری در آن بدست مردم و مشروعیتش را از آرای عمومی دریافت می‌کند.

حالا بر مبنای اینکه روحانیون شیعه چه نگاهی به تشکیل حکومت، ضرورت تشکیل حکومت و دولت‌سازی دارند، آنها را دسته بندی کرده است.

وی سه دسته کلی را در این کتاب در نظر می‌گیرد‌:
۱. دسته اول؛ قائل به تعطیلی دولت در دوران غیبت امام معصوم است و می‌گوید نباید در دوره غیبت حکومت تشکیل داد.

۲. دسته دوم؛ سکولارها و عرفی‌گرایان که قائل به تشکیل حکومت و دولتی غیردینی هستند. روحانیونی که می‌گویند اساساً دین بر تشکیل حکومت نظری ندارد یا نظر دین است که هرچه مردم خودشان تصمیم گرفتند.


۳. دسته سوم؛ روحانیونی که قائل به تشکیل حکومت و دولت دینی هستند و بر ضرورت آن تاکید می‌کنند. خود به دو دسته تقسیم می‌شوند؛
الف) محافظت‌گرایان: این دسته برای مردم جایگاهی قائل نیستند؛ جمهوریت را از اسلام جدا می‌دانند و معتقدند که در زمان غیبت، فقیه باید تشکیل حکومت دهد و مردم باید بیعت کنند و به فقیه کمک کنند. فقیه در این دوره صلاح دیده که انتخابات باشد شاید در دوره‌ای صلاح ببیند که انتخابات نباشد و ... ‌. این دسته حوزه عمومی را عرصه تکلیف می‌دانند و حقی برای جامعه و مردم قائل نیستند. جامعه را بر مبنای رابطه عبد و مولا تقسیم می‌کنند.

ب) نواندیشان حوزوی؛ از نگاه نویسنده، این دسته جمهوریت و اراده مردم را از متن دین می‌دانند یا حداقل کسانی در این دسته قائل به این هستند که دین در اینجا سکوت کرده و اصطلاحاً جزو محدوده‌های خالی از نص است و به خود مردم واگذار شده؛ این دسته، عرصه عمومی را بیشتر عرصه حق می‌دانند و برای تک‌تک مردم و جامعه، حق و حقوقی را قائل هستند از جمله حق تعیین سرنوشت و حق انتخاب حاکم؛ اینها قائل به این هستند که اسلام بر تشکیل حکومت دینی تاکید دارد و ولایت فقیه در زمان غیبت توصیه شده و مومنین تکلیف دارند که این حکومت را تشکیل دهند اما این حق مردم است که خودشان حکومت و حاکمان را انتخاب کنند‌.

دسته نواندیشان حوزه نیز گسترده است از علامه نائینی گرفته تا امام خمینی و سایر اندیشمندان حوزه.

ممکن است به این دسته‌بندی نقدهایی باشد اما جزو بهترین آثار علمی در این عرصه است.

معتقدم خیلی از اختلافات سیاسی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و مباحث روز و موضوعات مبتلا به جامعه ناشی از این اختلافات بنیادین است.

اینکه یک روحانی قائل به حق و حقوق مردم باشد با اینکه روحانی دیگری اقتدارگرا باشد و قائل به حق و حقوق انتخاب و تعیین سرنوشت فرد توسط خودش نباشد، ریشه بخشی از اختلافات است.

نگاه به آثار علمی یا مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها و خطابات روحانیون موثر جامعه از منظر این دسته‌بندی خیلی جالب است؛ بطور خاص آرای رهبر انقلاب، نظرات روسای جمهور، علمای خبرگان، مدیران حوزه، ائمه جمعه و اعضای شورای نگهبان.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

29 Oct, 07:41


🔴 مسئولان بجای کوچک‌انگاری به فکر بسیجِ افکار عمومی برای پاسخِ برهم‌زننده‌ی محاسبات دشمن باشند!

🔻نکته قابل توجه در سخنان دیروز رهبری

🔹تحلیلگران دقت کنند؛ رهبری این‌بار عبارت بسیار مهم‌تری نسبت به "پاسخ قاطع" یا "انتقام سخت" مطرح کردند و آن این بود که باید خطای محاسباتی دشمن را بهم بزنیم!

🔸محاسبات دشمن - آمریکا و اسرائیل - امروز این است که می‌توانند بزنند بدون اینکه هزینه سنگین بدهند.

🔹این محاسبات باید تغییر کند. رهبری، اصل پاسخ، آن هم نه پاسخ صرفاً موشکی، بلکه اصل پاسخ را تایید کردند. پاسخ هم بگونه‌ای باید صورت بگیرد که توازن قوا تغییر کند و محاسبه دشمن تغییر کند؛ این پاسخ باید کار ترکیبی و عمیق و سنگین باشد. اما کیفیت آن با مسئولین است.

🔸پس اصل پاسخ و اینکه پاسخ باید برهم زننده‌ی محاسبه دشمن باشد، دستورش صادر شده؛ اما کیفیت و چگونگی آن با مسئولین سیاسی و نظامی است. لذا مسئولین شرارت آمریکا را کوچک‌انگاری نکنند! باید به فکر بسیجِ افکار عمومی داخلی برای پاسخِ تعیین‌کننده و برهم‌‌زننده‌ی محاسبات دشمن باشند!

🔹این‌بار باید با گذشته متفاوت باشد؛ ابتکار، اصل غافلگیری و ضربه به نقاط استراتژیک و زیرساخت‌های دشمن باید در نظر گرفته شود. باتوجه به اینکه دشمن در حمله هوایی اخیرش به کشورمان هم به سراغ نقاط راداری و حساس ما رفته است ما باید دست بالاتر را بگیریم.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

29 Oct, 07:40


درباره خسارات وارده به ایران بعد از حمله رژیم

برخی مخاطبین دنبال این هستند که آیا زیرساخت های نظامی ایران در حمله اسرائیل خسارت دیدند یا نه؟ حجم آسیب و ضربه چقدر بوده؟ کجاها بیشتر آسیب دیده؟

یکی از مسائل اصلی که در شرایط جنگی نباید به آن پرداخت همین مسئله آسیب های احتمالی یا واقعی به زیرساخت ها و توانمندی های نظامی است. دشمن بعد از حمله حتماً دنبال این است که از طرق مختلف نتیجه عملیات خود را ببیند و بفهمد. اینکه میزان خسارت چقدر بوده و کجاها آسیب بیشتری دیده!

اعلام جزئیات حمله و میزان خسارت از سیستم رسمی و تریبون دستگاه ها یا کسب اطلاع از طرق غیررسمی با نفوذ و تماس با پرسنل و نیروهای اطلاعاتی و نظامی، در شرایط جنگی به سود ما نیست.

افشای میزان دقیق خسارات می‌تواند به دشمن کمک کند تا بفهمد کدام بخش‌ها موفق‌تر عمل کرده‌اند و چه نقاط ضعفی در دفاع وجود دارد. این اطلاعات می‌تواند به بهبود برنامه‌ریزی‌های نظامی دشمن منجر شود.

لذا کاملاً منطقی و عقلانی است که نباید میزان خسارت ها و جاهایی که خسارت وارد شده را اعلام کرد؛ افشای این اطلاعات به نفع دشمن است و از طرفی امنیت روانی جامعه را هم می تواند تحت الشعاع قرار دهد.

اطلاعات نادرست درباره خسارات می‌تواند باعث ایجاد جنگ روانی شود. کشورهای مهاجم ممکن است از این اطلاعات برای ایجاد تبلیغات و جنگ روانی علیه کشور هدف استفاده کنند و با بزرگ‌نمایی خسارات، اثرات روانی منفی ایجاد کنند.

میزان خسارات می‌تواند نشان‌دهنده عملکرد زیرساخت‌های استراتژیک یا تسلیحات باشد. جزییات درباره میزان و نوع خسارات می‌تواند اطلاعاتی درباره توان دفاعی یا آسیب‌پذیری‌های خاص را فاش کند.

در پایان باید تأکید کنم که محرمانگی در این مورد بسیار حیاتی و ضروری است اما این به معنای کوچک نمایی حمله دشمن نیست. نیروهای نظامی و سیاسی ما باید در رسانه ها روی خطوط قرمز تأکید کنند؛ همینکه یک رژیم نامشروع به خود اجازه داده به صورت مستقیم به تمامیت ارضی ایران حمله کند بدون اینکه سطح حمله یا میزان آسیب چقدر بوده، این مسئله غیرقابل گذشت است و باید متناسب با اقتدار کشورمان پاسخ داده شود تا بازدارنده باشد.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

27 Oct, 12:54


🔴 مهم/ خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی درباره ایران چیست که به تعبیر رهبر انقلاب باید بهم بخورد؟

🔹محاسبات صهیونیست‌ها اینگونه شکل گرفته که ایران یا پاسخ نمی‌دهد یا پاسخ ضعیف می‌دهد یا ...! لذا بر مبنای این خطای محاسباتی، خطوط قرمز ما را یک‌به‌یک عبور می‌کند. از ترور و خرابکاری گرفته تا تجاوز رسمی به تمامیت ارضی کشور.

🔸مسئولین کشور با تکیه بر توان و تعهد نیروهای جوان باید این خطای محاسباتی دشمن را بهم بزنند! این خطای محاسباتی باید تغییر کند. چگونه؟

🔹حتماً کیفیت و چگونگی این کار نیاز به نظرات کارشناسان امر ذیل دستگاه‌های مسئول دارد اما در اصل برهم زدن خطای محاسباتی دشمن هیچ تردیدی نیست.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

26 Oct, 16:50


🔴 بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح درباره حمله رژیم صهیونیستی

🔹 به نظرم این بیانیه می‌توانست قوی‌تر و محکم‌تر باشد. از این بیانیه بوی پاسخ و انتقام نمی‌آید. احتمالاً بحث آتش‌بس در غزه و لبنان بجای پاسخگویی مطرح شود.

🔸جالب است انتهای بیانیه هم از آمریکای جنایتکار خواسته که میانجی‌گری کند و ترمز سگ‌هار را بکشد! یعنی بین این دو، دوئیت قائل هستند برادران؟! این کارها همه با فرمان و لجستیک آمریکا صورت گرفته!

🔹برای بنده سوال است این بیانیه را عراقچی نوشته یا سرلشکر باقری؟! آقایان دیپلمات‌ها نشسته و همچی متن گهرباری را نوشته‌اند یا عزیزان نظامی؟!


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

26 Oct, 07:46


🔴 چند نکته درباره پاسخ رژیم صهیونیستی به حمله موشکی ایران:

1⃣ نکته اول: پاسخ‌های رژیم به دو عملیات وعده صادق۱و۲، به جهت گستردگی و تاثیر نظامی و اجتماعی اصلاً با حملات ایران قابل مقایسه نیست؛ این یعنی ابطالِ تحلیلی که میگفت اگر ایران به جنایات و ترورهای رژیم پاسخ دهد جنگ می‌شود! این اولین نکته بسیار مهم است.‏

🔹پاسخ‌های اسرائیل یکی به s300 اصفهان و عملیات دیشب، جدا از اینکه باید ابعاد آن دقیق‌تر روشن شود اما نشان داد که اسرائیل نه توانِ جنگ با ایران را دارد و نه دنبال این است! رژیم یکسال است که در باتلاق غزه فرورفته و مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی پیدا کرده و دچار بحران‌های اساسی است.

2⃣ نکته دوم: اصل پاسخگویی برای ایران محفوظ و مشروع است و باید پاسخ دهد؛ چه آسیب دیده باشد چه نه؛ چه آسیب جدی باشد چه سطحی. اصل پاسخ ایران الزامی است.

🔸عدم پاسخ ایران، محاسبات غلطی برای دشمن بوجود می‌آورد و رژیم قدم به قدم جلو می‌آید. حمله رژیم به ایران تحت هیچ عنوانی نباید عادی‌سازی شود.

ادامه دارد...


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

19 Oct, 20:08


دوستان در این مطلب، اصلاً و ابداً حرف از آرمان گرایی نزدیم؛ بحث های عالم معنایی و تکلیفی و اسلام گرایی هم بجای خود اولویت دارد و مهم است؛ اینجا اما از واقعیت ها گفتیم.

ما در نگاه دینی و مکتبی ادعا نمی کنیم که حماس و حزب الله و انصارالله بازوهای ایران هستند! استفاده از عنوان «بازوهای ایران» برای معرفی گروه های مبارز در منطقه، بیشتر توسط آمریکایی ها و تحلیلگران خارجی به کار برده می شود.

بر مبنای همین واقعیات عرض می کنیم که انهدام و تضعیف این گروه ها، امنیت و منافع ملی ایران را به شدت تحت الشعاع قرار خواهد داد.

در نگاه ما، منافع ملی و امنیت ملی، در طول آرمان گرایی است و ما تکلیف داریم در این راستا تلاش کنیم. اما کسانی که نمی خواهند از اسلام و امت اسلامی و تکلیف دینی دفاع از مظلوم استفاده کنند بهتر است از دریچه منافع و امنیت ملی به ماجرا نگاه کنند.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

19 Oct, 11:48


🔴 قطع بازوهای ایران در منطقه، در ادامه برجام هسته ای است!

🔹یکی از مواردی که شهید حاج قاسم علنی آن را ابراز کرد این مسئله بود که اینها(یعنی آمریکایی ها) بعد از برجام هسته ای به فکر برجام های 2 و 3 و ... خواهند بود و ما این اجازه را نمی دهیم. حاج قاسم صریح گفته بود: «برای دشمن این برجام سه ضلعی است نه یک ضلعی، اما اوباما فکر می‌کرد به مرور زمان به دو اضلاع دیگر می‌رسد، اما آدم عجولی که آمده اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که می‌رسد. اینکه اصرار می‌کنند بر برجام دو در منطقه برای این است که قدرت اصیل و نابی که در مقابل اسلام وهابی یهودی شکل گرفته است را بخشکانند و جریان‌های اسلامی در برجام دو خشکانده شود؛ البته تلاش آن‌ها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون دشمنان معتقدند که چشمه باید خشکانده شود و این چشمه ایران است.»

🔸جنگ امروز منطقه غرب آسیا که اسرائیل نام آن را #نظم_جدید یا همان #نظم_نوین گذاشته، یک طراحی از قبل است. طوفان الاقصی این طراحی را برهم زده بود اما امروز اسرائیل به کمک آمریکا و اروپایی ها بدنبال تسریع در روند آن است.

🔹آنها بنا بود برای مهار و کنترل ایران چند برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) را به اجرا درآورند که اولین این برنامه ها، تعلیق هسته ای ایران بود؛ برجام 2 قطع بازوان ایران در منطقه بود؛ محدودسازی و تحدید برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران برجام دیگری و اجرای سند 2030 نیز برجام دیگری بوده. اینها برنامه ها نه توهم توطئه که واقعیت واضح و طراحی آمریکا برای مهار ایران بوده است.

🔸جنگ تمدنی غرب و اسلام سیاسی، توهم توطئه نیست بلکه واقعیت روشن امروز است و این جنگ در عرصه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی مشهود و ملموس است. خطاترین حرف ها این است که این واقعیت آشکار را ما توهم توطئه نام بگذاریم و یا برای فرار از این جنگ، به آغوش خود غرب پناه ببریم.

🔹چقدر این خطا مضحک تر می شود وقتی برخی مسئولین و نخبگان سیاسی ما می گویند برای توقف جنایات اسرائیل در لبنان و غزه باید با آمریکا صحبت کنیم تا آمریکا، اسرائیل را متقاعد کند!

🔸کسانی که این حرفها را ابراز می کنند آیا بیانیه های مفصل بایدن رئیس جمهور آمریکا بعد از ترور سیدحسن نصرالله و یحیی السنوار را نمی بینند که بعنوان یک فاتح و پیروز بیانیه داده و با افتخار از ترور رهبران حزب الله و حماس سخن می گوید و این جنایات را اجرای عدالت در راستای نظم جدید می نامد؟ امروز اسرائیل بدون حمایت سیاسی و نظامی آمریکا تقریباً هیچ است! این واقعیت ها چرا دیده نمی شود؟

🔹برای مقابله با این جنگ ما باید به فکر فعال کردن همه ابزارهایمان در کشور و منطقه باشیم. قطع بازوان ایران در منطقه یک پروژه مشخص و معین در ادامه برجام هسته ای است. چنانچه بازوهای ایران در منطقه قطع و تضعیف شوند جایگاه ایران در منطقه متزلزل و چالش های جدی در آینده خواهیم داشت.

🔸ایران باید از همه ابزارهایش برای حمایت از غزه، لبنان، یمن، عراق و حسینیون آذربایجان و ... استفاده کند. باید برای حفظ و بازسازی حزب الله لبنان و حماس و حمایت از مردم مستضعف منطقه اقدامات فوری تر و جامع تری انجام شود؛ به نظر می رسد احیای حسینیون برای قطع منافع اسرائیل در آذربایجان و ترکیه بسیار ضروری است.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Oct, 16:51


🔴 جنگ غزه و آرایش داخلی جهان اسلام

🔹اتفاقات پاییز ۱۴۰۱ در ایران به وجهه بین‌المللی کشور و همچنین سطح امیدواری داخلی ضربه جدی زده بود و غرب امیدوار بود که با افزایش تحریم‌ها و محاصره اقتصادی به کمک برخی سیاست‌های اقتصادی صندوق بین‌المللی‌ پول و همچنین طراحی دوقطبی‌سازی‌ ها می‌تواند کار جمهوری اسلامی را یکسره کند.

🔸عملیات طوفان‌الاقصی ورق را برگرداند؛ علاوه بر اینکه مسئله فلسطین را مجدد به اولویت برگرداند و اجازه عادی‌سازی روابط دولت‌های منطقه با اسرائیل را نداد، از جهاتی ایران را از زیر ضربِ فشارهای بین‌المللی و طراحی‌های امنیتی‌اطلاعاتی غرب نجات داد. این‌بار سرزمین های اشغالی در کانون توجهات قرار گرفت.

🔹یکی دیگر از آثارهای طوفان‌الاقصی و جنگ یکساله اخیر، تغییر آرایش درونی جهان اسلام است. در روزهای اخیر، خبری منتشر شده که ترکیه با تجهیز و تحریک گروه‌های سلفی تکفیری قصد دارد مجدداً اوضاع سوریه را تحت تاثیر قرار دهد و زمینه شعله‌ور شدن جنگ داخلی سوریه را فراهم کند. در حالیکه مسئله اصلی جهان اسلام می‌بایست فلسطین و لبنان باشد این اقدام احتمالی ترکیه، تکمیل پازل طرح آمریکا و اسراییل با عنوان #نظم_نوین برای منطقه غرب آسیاست.

🔸از طرفی در یکسال اخیر هم ملت فلسطین و هم گروه‌های مجاهد فلسطینی و هم همه ملل مسلمان و غیرمسلمان، این نکته را دریافته‌اند که تنها نظام ایران، حزب‌الله لبنان، حزب‌الله و حشدالشعبی عراق و انصارالله یمن پای کار غزه ایستاده‌اند که از قضا همه شیعه هستند! موج و اقدامات رسانه‌ای خودجوشی در جهان اسلام در این‌باره هم صورت گرفته است. تحرک رسانه‌ای شیعیان تکفیری و لندنی علیه سیدحسن نصرالله را در این راستا می شود تحلیل کرد.

🔹 از طرف دیگر، حماس روزی از مخالفین بشار اسد در سوریه حمایت سیاسی کرده بود و این‌روزها را هم دیده که نه جبهه النصره، نه ترکیه و نه سایر دولت‌های منطقه و سازمان ها و گروه‌های فعال منطقه، در حمایت از غزه اقدام جدی و اساسی نداشته‌اند.

🔸امروز آرایش درونی جهان اسلام با جنگ غزه تغییر کرده است اما اینکه چقدر بتوان از فرصت برای تحقق آرمان #امت_اسلامی از آن استفاده کرد به توان رسانه‌ای، تبلیغی و اقدامات عملی و سیاست‌های رسمی و غیررسمی ما در منطقه و جهان بستگی دارد. اکنون این سوال مهم پیش‌روی ماست که فهم و درک ما از امت اسلامی و طرح و برنامه‌های احتمالی‌مان چیست و چه باید کرد؟


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

16 Oct, 16:50


🔴 سرنوشت منطقه بدست حزب‌الله است

🔹مطابق تقویم ‏۲۵ مهرماه، سالگرد حمله رژیم ‎#اسرائیل به بیمارستان المعمدانی است که منجر به کشته‌شدن بیش از ۵۰۰ غیرنظامی شد.

🔸به گفته سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در ‎#غزه بیشتر قربانیان زن و کودک بودند. آن روز خیلی‌ها باور نمی‌کردند که این اقدام فجیع کار اسرائیل باشد و حتی برخی، شایعات رسانه‌های دشمن را باور کردند که کار خود حماس است!

🔹یکسال گذشت و جنایات صهیونیست‌ها به المعمدانی محدود نشد و قریب ۵۰ هزار انسان بی‌گناه که بیشترشان زنان و کودکان بوده‌اند را به خاک‌وخون کشیدند و البته امروز دیگر نه تنها افکار عمومی داخلی ایران که کل جهانیان باطن صهیونیست‌ها را فهمیده‌اند و در خیلی از کشورها تجمعات اعتراضی علیه اسرائیل نیز برگزار شده است من جمله اساتید و دانشجویان دانشگاه های آمریکا.

🔸البته که صخره پولادین واقعیت بسیار سخت‌تر از اینهاست و با وجود همراهی ملت‌های جهان با مسئله فلسطین، اما این باعث نشده که اسرائیل از جنایات خود دست بکشد؛ چون موجودیت و ادامه حیات خود را در نابودی مقاومت می‌بیند.

🔹حالا یکسال است که سرزمین‌های اشغالی برای صهیونیست‌ها ناامن و اقتصادشان شکننده شده؛ تولیدات اقتصادی، تجارت، واردات و صادرات‌شان دچار آسیب جدی شده و غالب اشغالگران از زندگی با آرامش و آسایش در این سرزمین ناامید گشته‌اند و مدت‌هاست که شیبِ کُند مهاجرت معکوس، رو به تُندی می‌رود!

🔸بازسازی سازمان رهبری و روحیه حزب‌الله لبنان در این ایام مشهود است و به جمله رهبر انقلاب که "سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزب‌الله سرافراز رقم خواهد زد" بسیار امیدواریم.


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

15 Oct, 06:28


خداوند متعال حتماً و یقیناً آه مظلوم را از شما ظالمان می‌ستاند؛ زیاد بگریید و عزاداری کنید؛ طی یکسال ۵۰ هزار نفر زن و بچه و انسان بی‌گناه را کشتید و ذره‌ای انصاف و انسانیت در وجود شما صهیونیست‌های خبیث نبود؛ هنوز که چیزی نشده؛ منتظر #یوم_الانتقام اصلی و عذاب سخت باشید. #گولانی


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

15 Oct, 05:41


🔴 نگاه عوام و خواص به برنده یا بازنده جنگ‌ها متفاوت است؛ برخی وقتی می‌خواهند نتیجه جنگی را تحلیل کنند بر مبنای تعداد کشته‌ها و حجم تخریب زیرساخت‌ها قضاوت می‌کنند که کدام طرف برنده و کدام طرف بازنده است.

🔹البته که قضاوت بر این مبنا، گاهی درست است اما کافی نیست. جدا از نگاه مکتبی و دینی و انسانی به پدیده پیروزی و شکست، اما نگاه واقع‌بینانه هم به جنگ‌ها ما را از محاسبات غلط، نجات می‌دهد.

🔸در جنگ یکساله اخیر اسرائیل و غزه، اگر قضاوت بر تعداد کشته‌ها و تخریب زیرساخت‌ها باشد که اسرائیل را پیروز میدان می‌دانیم اما فارغ از نگاه دینی که کشته شدن در برابر ظالم هم پیروزی است، نگاه واقع بینانه چیست؟

جان مرشایمر یکی از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان روابط بین‌الملل معاصر و صاحب نظریه «واقع‌گرایی تهاجمی» است. او اخیراً در جلسات‌ مختلفی، خیلی دقیق به تحلیل جنگ اسرائیل - غزه می‌پردازد و واقعیات دستاوردسازی اسرائیل را بر می‌شمرد. هر تحلیلگری خوب است این واقعیات را با خود مرور کند که براستی دستاورد صهیونیست‌ها در این جنگ چه بود و چه خساراتی دیده‌اند؟


#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

13 Oct, 08:15


‏ضرباتی که حزب‌الله لبنان در در ماه گذشته متحمل شد، ممکن بود هر ارتش حرفه‌ای را متلاشی کند اما به لطف خداوند متعال و توجه امام زمان حضرت مهدی(عج) و زحماتی که ‎#سید_مقاومت و همروان ایشان ذیل هدایت رهبر انقلاب، طی سه دهه اخیر کشیدند مستحکم وایستاده ماند و معادلات را تغییر داد.

ورود مقتدرانه جمهوری اسلامی بعداز شهادت سیدحسن نصرالله توانست جبهه صهیونیست‌ها را تضعیف کند و جبهه مقاومت را سنگین و تقویت؛ هم اقدامات میدانی هم تحرکات سیاسی و دیپلماسی؛ اما این خط مقتدرانه باید ادامه پیدا کند و به این کم قانع نباشیم.

هر ملتی طالب اقتدار و سرافرازی است. راه سرافرازی هم همین جانفشانی‌هاست‌.

#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

13 Oct, 08:09


حضور آقای ‎#قالیباف در لبنان و حضور وی در خرابه‌های ‎#ضاحیه، پیام اقتدار و شجاعت جمهوری اسلامی است و حرکت وی قابل تقدیر است. این حضور حتماً در روشنگری افکار عمومی جهان اسلام موثر است.

عملیات وعده صادق ۲، خطبه عربی رهبری، شهادت سردار نیلفروشان در ضاحیه، حضور عراقچی و حالا قالیباف، پیام‌های روشنی برای جهان است؛ هم برای دوستان هم برای دشمنان! دوستان دلگرم می‌شوند و دشمنان عقب می‌نشینند.

تبیین این حرکات و تکرار و استمرار آن بسیار موثر است.

#داود_مدرسی_یان:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

10 Oct, 04:45


نظام سرمایه داری، مازاد اقتصادی خود را نه با اجبار سیاسی، بلکه با سازوکار اقتصادی به پیرامون منتقل می کند.

این جمله، از نظرات ایمانوئل والرشتاین در کتاب «سیاست و فرهنگ در نظام تحول جهانی» است.

به عقیده او، این سازوکار، مستلزم شکل خاصی از دولت است؛ دولتی که در نظام بین الملل، تعریف خاصی دارد و در حاکمیت سرزمینی، بعنوان دولت مدرن بر «فردگرایی»، «خردگرایی» و «دنیاگرایی» حاکم است و اساساً وظیفه ای در قبال ارزش های دینی و نگاه «دینی» ندارد.

در واقع همان دولت لیبرال؛ دولت لیبرال وابسته به نظام بین الملل؛ ذیل ارزش های لیبرالی؛ ارزش هایی که در قانون اساسی آمریکا به عنوان ارزش های لیبرالی تعریف شده اند. این دولت ها می بایست کنوانسیون های بین المللی را بپذیرند و هنجارها و قوانین خود را باتوجه به این اسناد تعریف کنند.

اگر مسئولین حوزه تقنین و اجرا در کشورمان، این نگاه کامل و اندامواره از نظام بین الملل اعم از سازمان ها، نهادها، رژیم ها و کنوانسیون های بین المللی را نداشته باشند، در مواجهه با نظامات سیاسی و دولت های مختلف و پیوستن به برخی معاهده ها و کنوانسیون ها، مصالح و منافع و امنیت ملی را در نظر نگرفته اند!

دولت آمریکا بعنوان خالق و طراح اصلی نظامات، سازمان ها و کنوانسیون های بین المللی، روابط اقتصادی دنیا را بگونه ای طراحی کرده است که تصمیم گیرنده و تعیین کننده اصلی باشد.


  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

10 Oct, 04:44


🔴 صحبت های علی مرتضی، از فعالین رسانه ای حزب الله لبنان

🔹هیچ کشور و ارتش و سازمانی نیست که بتواند شرایط حزب الله را تحمل کند. شرایطی که پیش از حمله زمینی برایش پیش آمد: وسایل ارتباطی اش را منفجر کردند، رهبری، رییس ستاد، و فرماندهان کشته شدند. ساختار سازمانی فرو ریخت. هر ارتشی در جهان، فرو می‌پاشید. اسراییل توقع داشت حزب الله از هم فرو پاشد برای همین حمله زمینی را آغاز کرد. فکر می‌کرد پس از این اتفاقات و ترور دبیرکل، نیروها فرار می کنند.

علیرغم تمام این ضربات پیاپی که ادامه دارد، هفت روز است تلاش برای ورود زمینی شکست خورده و هرجا وارد می شوند کشته و زخمی می‌دهند و فرار می‌کنند. مناطق مرزی در این یکسال بطور مداوم زیر آتش بوده، کفرکلا به تنهایی 600 بار بمباران شده است.

فکر کردند با زدن سر، بدن هم می‌میرد. ما فرزندان امامی هستیم که سرش قطع شد اما زنده ماند (جاودانه شد) و با ما زنده است. روح سید حسن همراه مبارزان است و در میدان‌ها می‌جنگد. جایی که هفت روز است یک تپه در چند صد متری مرز را نتوانستند اشغال کنند.
حزب الله در حال خستگی در کردن و بازیابی است، هیچ کشور و ارتشی در جهان نمی‌تواند آنچه بر سر حزب الله آمد تحمل کند. در حال التیام زخمهای سرشار خود است. با این حال هنوز در حال دفاع است و بر زمین نیفتاده. بعد چه؟ در مرحله بعد بلند می‌‍شود و حمله می‌کند. باید وقت بدهیم تا بر حسب شرایط میدانی حرکت کند.

  این اولین بار است که مردم در جنگی هستند که سید حسن نصرالله در آن نیست. همیشه وقتی از فشار و حملات رسانه‌ای و نظامی خسته می‌شدیم و نزدیک بود زمین بیفتیم مردی با یک سخن می‌توانست به ما بفهماند که هیچ کس قادر نیست ما را از میان بردارد. حالا او رفته است. چه کنیم؟ فروریزیم و شکست بخوریم؟ هیچ کس با سید حسن ارتباط نزدیک نداشت. اما الان روح او همه جا هست، همانطور که همراه با مبارزان است و نمی‌گذارد بترسند و فرار کنند، با شما هم هست که آوارگی و مشکلات را تحمل کنید. او کنار ما ایستاده. قبول نمی‌کند آنطور که بخواهند با ما رفتار شود، اینکه بگویند «کشتی می‌آوریم و شما را به جای دیگر تبعید می‌کنیم، رییس جمهوری با خواست خودمان انتخاب می‌کنیم، دوره شما تمام شده است»، همان حرفهای سال 2006. اما در نهایت به پای ما افتادند و آتش بس مطالبه می‌کردند. همین هم خواهد شد. باید پشت مقاومت باشیم، که در حال خستگی در کردن و بازیابی است.

این ما نیستیم که می‌جنگیم. خداست و امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که جبهه را راهبری می‌کند.


  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

10 Oct, 04:43


⭕️ تحلیل و صحبت های زیبای علی مرتضی خبرنگار لبنانی در مورد وضعیت حزب الله و اوضاع جنگ لبنان

🔴 راوی | امین‌ غفاری |عضو شوید👇
✅️ @aminghafari_ir

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

09 Oct, 10:56


یکی از عزیزان نصف مبلغ را تقبل کرده.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

09 Oct, 09:56


دوستان
برای ادامه ساخت منزل یه بنده خدایی(کارگر آزاد با دوتا بچه)، برا آجرکاریش به یه سرویس ماسه نیاز داریم. هر سرویس 5.200 هست
و حدود 20 شاخه میلگرد هم نیاز داریم. هر شاخه 450 تومن تقریباً

یعنی جمع هر دو تقریباً 10 میلیون تومان میشه. نمی خوایم فراخوان بزنیم. اگر عزیزی هست که بتونه این مبلغ یا نصفش رو تأمین کنه، لطفاً پیام بده.

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

09 Oct, 09:56


🔴 ‏طی این مدت اخیر که درگیر مسائل خارجی هستیم(به درست) اتفاقی ناراحت‌کننده در مقابل یکی از نهادهای ... در خوزستان به وقوع پیوسته است که ما به جهت اولویت اصلی کشور در آن شرایط که همان مبارزه با اسرائیل بوده و باتوجه به وعده های برخی مقامات و دستگاه های استانی برای پیگیری و حل مسئله، آن را به مجازی نکشاندیم.

🔹اما هنوز نتیجه کافی و کامل نگرفتیم. هدف ما حل مسائل مردم است حالا چه به طریق نامه نگاری و چه جلسات و پیگیری های غیررسانه ای؛ اما اگر مسائل از آن طریق به سمت حل شدن نروند مجبوریم به رسانه ای کردن آنها. هنوز امیدواریم لکن فرصت و زمان هم محدود است.

  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

09 Oct, 09:55


پرداختن به مسئله عقب ماندگی در عدالت و مبارزه با فقر، فساد و تبعیض و دفاع از طبقات مستضعف در برابر جریان سرمایه داری جزو اولویت هاست. البته که مسئله امنیت ملی و عزت اسلامی در برابر تهدیدهای خارجی ومسئله فلسطین و غزه و لبنان هم #عدالتخواهی_بین_المللی است که فعلاً همه درگیر آنیم.

اما در شرایط فعلی و باتوجه به اینکه رسانه ها و اذهان(به درست) درگیر مسئله سیاست خارجی و تهدیدات بیگانه هستند، زمان به نفع برخی متکبران داخلی و جریانات سیاسی - اقتصادی می گذرد. ان شاءالله به وقتش اصحاب رسانه و دوستان مطالبه گر و بچه های عدالتخواه باید به این موارد کوچک و بزرگ بپردازند.

نیاز است هم به مباحث نظری و تئوریک و هم به مسائل اجرایی و مصادیق بپردازیم. هم وقت محدود است و هم توان ها کم! اما به قدر همت، باید به این مسائل بپردازیم.

  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

08 Oct, 21:18


🔴 ‏اولین لایحه پیشنهادی دولت، بجای حل مشکلات اساسی کشور، تلاش برای حل مشکل انتصاب ظریف و سایر کسانی است که آقازاده‌های آنها در آمریکا و اروپا، ساکن بوده و زندگی می‌کنند!

آقایان قانون را هم برای انتصاب افراد تغییر می‌دهند!
امیدواریم مجلس همچین خبط و خطایی نکند!


  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

08 Oct, 10:41


بعد از #معین، نوبت داریوش رسید

داریوش اقبالی خواننده اخیراً در کنسرتی گفته: در کوله‌بار مهمات سربازان خارجی، آزادی برای سرزمینی دیگر وجود ندارد.

پیش از این هم معین خواننده بعلت سوءاستفاده ضدانقلاب‌ها و سلطنت‌طلبان از ترانه #بی_بی_گل در تعریف و تمجید از نتانیاهو (لقب نتانیاهو در اسراییل بی‌بی است)، حاضر به خواندن این ترانه خودش در کنسرت نشده و مورد حمله ضدانقلاب قرار گرفته است.

حالا هم داریوش درباره تهدیدات روزانه اسراییل، این موضع را گرفته!


  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

08 Oct, 10:39


شرف معین خواننده بر ضدانقلاب، سلطنت‌طلبان و منافقین

چرا معین از خواندن ترانه بی‌بی‌گل در کنسرت امتناع کرد به بهانه فلسطین‌ستیزی؟


  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

08 Oct, 05:52


🔴 ‏جلسات سه‌شنبه شب آقای جلیلی در حوزه هنری تهران با عنوان "حکمت سیاسی در قرآن"، یکی از کارهای خیلی خوب ایشون در این سالهاست. پیشنهاد می‌کنم فعالان فرهنگی، سیاسی و اصحاب رسانه و مجازی در این جلسات خوب شرکت کنند. هم جهت پرسش و پاسخ هم جهت بازنشر مطالب در رسانه‌ها و فضای مجازی.



  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz

عالَم سیاست|| داود مدرسی‌یان

07 Oct, 17:12


🔴 جامعه واقع گرا

🔹یکی از نتایج ملموس یکسال گذشته بعد از #طوفان_الاقصی، تغییر انگاره های ذهنی ملت های مختلف علی الخصوص ملت ایران بوده. بخش های عمده ای از مردم تحت تأثیر نخبگان سیاسی، رسانه ها و طبقه روشنفکر جامعه، دچار خوش بینی زیادی به سازمان های بین المللی، جامعه جهانی، کنوانسیون ها حقوق بشر و هنجارهای لیبرالی شده بودند. روشنفکر در اینجا به معنی تحصیلکرده، فرهیخته علمی، منتقد، خروجی های علوم انسانی و صاحبان اندیشه و فکر است

🔸در اواسط دهه 70 با پیروزی سیدمحمد خاتمی و طرح «گفتگوی تمدن ها» در سازمان ملل توسط وی، این شعار با استقبال دولت های زیادی در سازمان ملل مواجه شد تا جائیکه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اتفاق آرا از پيشنهاد سیدمحمد خاتمی برای ناميدن سال 2001 ميلادی به عنوان سال گفتگوی تمدن ها و فرهنگ ها استقبال و آن را تصويب کرد.

🔹پس از تصويب اين طرح بنابر خواسته آقای خاتمی، مرکزی بين المللی هم تاسيس شد. بنابر اسناد منتشر شده، کشورهای عضو پذيرفتند در جهت ترويج گفتگوی تمدن ها و ميدان دادن به حس مدارا در سطح بين المللی به عنوان راه های موثر برای استقرار «صلح جهانی» تلاش کنند.

🔸در دستور کار گفتگوی تمدن ها، که پس از تصويب اين ابتکار از سوی مجمع عمومی منتشر شد، همچنين آمده که نظريه گفتگوی تمدن ها فرصتی است برای تاکيد دوباره بر مواد منشور سازمان ملل، توسعه روابط دوستانه ميان ملل جهان براساس حقوق برابر و ...  و اين که تمام اعضا متقبل شده اند در روابط خارجی خود عليه استقلال هيچ کشوری به زور يا تهديد زور متوسل نشوند!

🔹به دنبال تصويب اين ابتکار، سخنرانی ها و همايش های متعددی برای تفهيم بهتر نظريه گفتگوی تمدن ها در گوشه و کنار جهان برگزار شد. خاتمی در اجلاس يونسکو در سال 1999 گفت: "مواجهه مستقيم ميان انسان ها مقدمه گفتگوست و گفتگو شرط لازم برای رسيدن به صلح است... برای تحقق اين پيشنهاد ناچار بايد تحولی اساسی در اخلاق سياسی به وجود آيد...علاوه بر اين، حکومت هايی که با تکيه برقدرت اقتصادی، مادی و نظامی دچار تکبر شده اند... بايد به زبان گفتگو تن در دهند..."

🔸در ادامه خاتمی از اینکه این شعار مورد استقبال خیلی از اعضای سازمان ملل قرار گرفت اما در داخل خیلی مورد حمایت نظام سیاسی و رهبر انقلاب و سایر ارکان قرار نگرفت ناراحت شده و اظهار داشت: "اين ايده در عرصه رسمی کشور مورد تائيد و حمايت لازم قرار نگرفت و من علل آن را بعد از پايان دوران رياست جمهوری خود اعلام خواهم کرد. شايد شايسته اين بود که که اين جريان يک جريان دولتی نباشد." که البته هیچوقت علل را هم بیان نکرد!

🔹واقعیت داستان این است که خاتمی و سایر کسانی که مثل وی فکر می کرده اند باورشان شده بود که ایده گفتگوی تمدن ها، راه حلی است برای استقرار صلح در جهان! این همان رهیافت ایده آلیسم(آرمان گرایی) در روابط بین الملل است که بیش از 60-70 سال است مورد توجه هیچ دولتی نیست!

🔸ایده گفتگوی تمدن ها اگرچه خیلی زود، با شکست در سازمان ملل مواجه شد و اشغال عراق و افغانستان همان ایده واقع گرایانه ی «جنگ تمدن ها»ی هانتینگتون را اثبات کرد، اما اتفاقات یکسال اخیر و جنایات بسیار بی رحمانه رژیم صهیونیستی در غزه و سپس لبنان نشان داد که خوش بینی در دنیای سیاست بین الملل، غلط اندر غلط و بی نتیجه است و مسیر صلح از هیچ نهاد بین المللی و سازمان و کنوانسیونی نمی گذرد!

🔹حسن روحانی با کنایه به رهبری درباره بدبینی به آمریکا، روزی می گفت که بدبینی در دنیای سیاست معنا ندارد! فضای دانشگاه های کشور و جو غالب اساتید و هیئات علمی نیز همین جو آرمان گرایی(ایده آلیسم) بوده و معتقد بودند که ایران باید کوتاه بیاید تا آمریکا کاری به کار ما نداشته باشد!

🔸اما اتفاقات یکسال اخیر نشان داد که خیلی از آن انگاره ها غلط بوده و مردم امروز به چشم خود می بینند هر کشوری ضعیف باشد، زیر دست و پای قدرتمندان و ظالمان له می شود! هرکشوری از درون قوی نشود و اقتدار نظامی نداشته باشد براحتی مغلوب شده و امنیتش سلب می شود! ظالمان حتی به کودکان و زنان رحم نمی کنند.

🔹جامعه چند قدم به واقع گرایی نزدیک شده؛ این واقعیت روابط بین الملل است و چاره ای به جز «خودیاری» نیست!

  #داود_مدرسی_یان:
#تلگرام:
https://t.me/+PlRxfL0hn4w2xqqz