Woland's Linux Journal @volandarkside Channel on Telegram

Woland's Linux Journal

@volandarkside


همه‌چیز درباره لینوکس، برنامه‌نویسی، تکنولوژی و اخبار

Woland's Linux Journal (Persian)

با ورود به کانال ولند در تلگرام با نام کاربری volandarkside، شما به دنیایی از اطلاعات مفید و جذاب درباره لینوکس، برنامه نویسی، تکنولوژی و اخبار خواهید پیوست. ولند به عنوان یک فروشنده معتبر در حوزه تکنولوژی شناخته شده است و اطلاعات ارزشمندی در زمینه های مختلف ارائه می دهد

در این کانال، شما می توانید آخرین اخبار و تحولات مرتبط با دنیای لینوکس را مطالعه کنید، مفاهیم جدیدی را در برنامه نویسی یاد بگیرید و از به روزترین اطلاعات در زمینه تکنولوژی بهره مند شوید. ولند با تجربیات طولانی در این حوزه، بهترین مطالب و آموزش ها را برای اعضای کانال خود فراهم می کند

اگر به دنبال یک منبع معتبر و کاربردی برای اطلاعات در زمینه لینوکس، برنامه نویسی، تکنولوژی و اخبار هستید، بهترین انتخاب برای شما کانال ولند است. عضویت در این کانال به شما این امکان را می دهد که با جدیدترین مطالب و مقالات مفید آشنا شده و به روز باشید. منتظر حضور شما در این جامعه فعال و پویا هستیم!

Woland's Linux Journal

14 Feb, 19:56


Woland's Linux Journal pinned «💠آموزش نصب ‌Sql Server در Docker روی لینوکس💠 نخست نگاره (ایمیج) داکر را دریافت می‌کنیم: docker pull mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest سپس با بهره‌گیری از نگاره، یک آوند (کانتینر) می‌سازیم: docker run -e "ACCEPT_EULA=Y" -e "MSSQL_SA_PASSWORD=<password>"…»

Woland's Linux Journal

13 Feb, 07:19


درآمدی به ابزارهای یونیکس

این برنامه‌ی آموزشی با زبان بش نوشته شده و کار با شل و ابزارهای اون رو به شما یاد می‌ده.

👉🔗 Github

#آموزش #bash $بش

Woland's Linux Journal

10 Feb, 14:12


پنجره‌های چسبان در i3wn

از نسخه 4.11 به بعد امکان چسبان Sticky کردن یک پنجره وجود دارد. به این معنی که آن پنجره در هنگام تعویض WorkSpace شما را دنبال خواهد کرد.

bindsym $mod+s sticky toggle


#آموزش #i3wm

Woland's Linux Journal

10 Feb, 13:04


💠آموزش نصب ‌Sql Server در Docker روی لینوکس💠

نخست نگاره (ایمیج) داکر را دریافت می‌کنیم:
docker pull mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest


سپس با بهره‌گیری از نگاره، یک آوند (کانتینر) می‌سازیم:
docker run -e "ACCEPT_EULA=Y" -e "MSSQL_SA_PASSWORD=<password>" \
-p 1433:1433 --name sql1 --hostname sql1 \
-d \
mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest


قسمت گذرواژه را با گزاره دلخواه خود جایگزین کنید.

حالا می‌توانیم به آوند وارد شویم:
docker exec -it sql1 "bash"


وارد پوسته‌ی SQL شویم:
/opt/mssql-tools18/bin/sqlcmd -S localhost -U <userid> -P "<password>"


و یک پایگاه‌داده و میز نوین بسازیم:
CREATE DATABASE TestDB;
GO


USE TestDB;

CREATE TABLE Inventory
(
id INT,
name NVARCHAR (50),
quantity INT
);

INSERT INTO Inventory
VALUES (1, 'banana', 150);

INSERT INTO Inventory
VALUES (2, 'orange', 154);


SELECT *
FROM Inventory
WHERE quantity > 152;
GO


حالا Sql Server به درستی روی سامانه‌ی لینوکس شما برنشانده شده و می‌توانید با به‌کارگیری برنامه‌های گردانش دلخواه خود از آن بهرمند شوید.

در نویسه‌ای دیگر به ADS خواهیم پرداخت.

#آموزش

Woland's Linux Journal

10 Feb, 09:11


متعصبان راست قربانی دیگری گرفتند!

این هفتهُ هکتور مارتین، توسعه‌دهنده‌ی ارشد آساهی لینوکس و نگه‌دارنده‌ی کرنل لینوکس برای پردازنده‌ی اپل آرم، به علت تعصبات و جدل‌های بی‌پایان درباره‌ی استفاده از راست، از سمت خود کناره‌گیری کرد!

به نظر شما علت این همه تعصب و مداخله در میان طرفداران راست چیه؟

#خبر

Woland's Linux Journal

08 Feb, 17:28


💠به زودی مایکروسافت WSL از آرچ لینوکس میزبانی خواهد کرد💠

آرچ به زودی یک توزیع رسمی در زیرسیستم لینوکس ویندوز مایکروسافت خواهد شد و دامنه آن به کاربران ویندوز نیز گسترش خواهد یافت.

مایکروسافت که یک بار لینوکس را «سرطان» نامیده بود، اکنون آن را با لبخندی دوستانه و با منافع میلیارد دلاری در سر پذیرفته است. و نشانه واضح این دوستی، بدون شک، WSL است.

👉🔗 Link
#خبر

Woland's Linux Journal

04 Feb, 18:45


کن تامپسون سازنده یونیکس ۸۲ ساله شد.

کن تامپسون خالق یونیکس، کسی که به همراه دنیس ریچی خالق زبان سی، جهان را برای همیشه عوض کرد امروز ۸۲ سالگی خود را جشن گرفت.
🎉🥳

#خبر

Woland's Linux Journal

31 Jan, 10:49


همینطور برگردیم به اخبار تکنولوژی خودمون

شما شاید نشنیده باشید ولی یک ساعت هوشمندی بود به اسم Pebble سال ۲۰۱۳ معرفی شد که یک سیستم عامل انحصاری داشت و بنا به دلایلی در سال ۲۰۱۶ شرکت Pebble به شرکت Fitbit فروخته شد و ساخت این ساعت ها به پایان رسید.


حالا از تاریخچه که رد بشیم، گوگل ۳ روز پیش سیستم‌عامل این ساعت هوشمند رو اوپن سورس کرده و الان سورس کدش در دسترسه و چند نفر گفتن که قراره دوباره این ساعت رو به زندگی برگردونن.



سورس‌کد سیستم‌عاملش


#Foss
@SohrabContents

Woland's Linux Journal

28 Jan, 16:45


برای فهمیدن مدت زمان کلی یک پلی‌لیست یوتوب از دستور زیر استفاده کنید:

yt-dlp --flat-playlist -qJ "URL" | jq -r '.entries[].duration' | perl -nle '$s += $_; END { printf "%d hours, %d minutes\n", $s/3600, ($s%3600)/60 }'

برای مثال:

yt-dlp --flat-playlist -qJ "https://youtube.com/playlist?list=PLpPMD23DomFWXIGEGdvdsJjtgdAUEEML4&si=rLhJDwqCwNk3BJVi" | jq -r '.entries[].duration' | perl -nle '$s += $_; END { printf "%d hours, %d minutes\n", $s/3600, ($s%3600)/60 }'

نیازمندی‌ها:
- yt-dlp
- jq
- perl

توضیحات قسمت پرل (باقیش واضحه و توضیح نیاز نداره)

فلگ n- به معنی لوپ، مشابه while
فلگ l- برای پاک کردن New Line
فلگ e- برای اجرا مانند اسکریپت

متغیر s$ برای ذخیره مدت زمان
متغیر پیش‌فرض پرل _$ که همیشه مقدار خط فعلی رو ذخیره می‌کنه که در این مورد می‌شه زمان خروجی از jq

بلوک END بعد از اتمام Iteration اجرا می‌شه
قسمت printf مجموع دقایق رو به ساعت و در نهایت مقدار باقی‌مونده رو با عملیات پیمانه (Modulo) به دقیقه‌های بعد از محاسبه ساعت اختصاص می‌ده و در نهایت با فرمت H Hours, M Minutes اون رو چاپ می کنه.

از awk هم می‌شد استفاده کرد که در اون صورت دستور این شکلی می‌شد:
awk '{s+=$1} END {printf "%d hours, %d minutes\n", s/3600, (s%3600)/60}'

ولی پرل باحال‌تره 😎

#آموزش

Woland's Linux Journal

28 Jan, 10:44


💠کلید‌های ویم در همه‌جا💠

لیست کاملی از پلاکین‌هایی که کلید‌های ویم رو در برنامه‌های مختلف فراهم می‌کنند.

👉🔗 Vim Keys Everywhere

#معرفی #ویم

Woland's Linux Journal

26 Jan, 16:17


3/3

مقایسه تکنیکال: Static Linking vs Dynamic Linking
- ویندوز (غالباً Static/خودمحور):
برنامه‌ها ترجیح میدن تا حد امکان از کتابخونه‌های اختصاصی یا Static-Linked استفاده کنن تا Dependencyها رو به حداقل برسونن. نتیجه؟ حجم بالای فایل‌های EXE و نصبِ تکراری کتابخونه‌ها (مثل چندین نسخه از VC++ Redistributable).
- لینوکس (غالباً Dynamic/متمرکز):
پکیج‌ها به کتابخونه‌های داینامیک وابسته می‌شن که فقط یک بار نصب می‌شن و بین همه برنامه‌ها به اشتراک گذاشته می‌شن. حجم نهایی سیستم کمتر می‌شه و آپدیت امنیتی یک کتابخونه، همه برنامه‌های وابسته رو تحت پوشش قرار میده.

آمار و فکت‌های کلیدی:
- توی ویندوز ۱۰، بیش از ۱۵ نسخه مختلف از Visual C++ Redistributable ممکنه نصب باشه که هر کدوم بین ۲۰MB تا ۱۰۰MB فضا اشغال می‌کنن.
- توی لینوکس، پکیج libc6 (کتابخونه استاندارد سی) فقط یک بار نصب می‌شه و بیش از ۸۵٪ از پکیج‌های موجود در ریپازیتوری‌های معتبر بهش وابسته‌ان. حجم این پکیج حدود ۴MB هستش.
- بر اساس مستندات فنی، سیستم‌های مدیریت پکیج لینوکس از الگوریتم‌های پیشرفته برای Dependency Resolution استفاده می‌کنن تا ناسازگاری نسخه‌ها رو حذف کنن.

نکته فنی:
مکانیزم کش (Cache) پکیج منیجرها در دایرکتوری‌های خاصی (مثل /var/lib/apt/lists یا /var/cache/dnf) لیستی از تمام پکیج‌ها و وابستگی‌هاشون رو نگه می‌داره. وقتی دستور آپدیت میدی، این کش با ریپازیتوری همگام‌سازی می‌شه و Dependencyها روی آخرین نسخه‌ها چک می‌شن. توی ویندوز، چنین سیستمی به صورت مرکزی وجود نداره و هر برنامه جداگانه چک می‌کنه آپدیت جدیدی واسه DLLهای خاص خودش هست یا نه.

مسئله Checksum و امنیت:
پکیج منیجرهای لینوکس به صورت پیش‌فرض از الگوریتم‌های هشینگ مثل SHA-256 برای تأیید یکپارچگی پکیج‌ها استفاده می‌کنن. هر پکیج قبل از نصب، بررسی می‌شه تا مطمئن شه با نسخه موجود در ریپازیتوری مطابقت داره. توی ویندوز، اگرچه امضای دیجیتال برای فایل‌های اجرایی وجود داره، اما هیچ سیستم متمرکزی برای بررسی یکپارچگی DLLهای سیستمی تعریف نشده.

~> @PinkOrca 🩷

Woland's Linux Journal

26 Jan, 16:17


2/3

پکیج منیجرها در لینوکس: داینامیک ریپازیتوری و بهینگی Dependencyها
در اکوسیستم لینوکس، سیستم‌های مدیریت پکیج (مثل apt، ‏dnf، ‏pacman) با مکانیزمی متمرکز و بهینه عمل می‌کنن. هر پکیج به شکل صریح لیست وابستگی‌هاش رو توی متادیتای خودش تعریف می‌کنه. وقتی دستور نصب اجرا می‌شه، پکیج منیجر به شکل خودکار:
‏1. Dependencyهای لازم رو از ریپازیتوری‌های مرکزی پیدا می‌کنه.
2. بررسی می‌کنه که آیا نسخه‌های نصب‌شده فعلی با نیازمندی‌های پکیج جدید Compatible (سازگار) هستن یا نه.
3. در صورت نیاز، آپگرید یا دانگرید کتابخونه‌ها رو انجام میده تا تضمین کنه همه چیز بدون Conflict (تداخل) کار می‌کنه.

مثلاً نصب یک وب‌سرور مثل nginx روی لینوکس باعث می‌شه پکیج منیجر به شکل خودکار کتابخونه‌های ضروری مثل libpcre،‏ openssl و zlib رو نصب کنه. اگر نسخه‌های موجود قدیمی باشن، پکیج منیجر نسخه‌های آپدیت شده رو از ریپازیتوری میاره. این فرایندها روی پکیج‌های باینری و متادیتاهای Precompiled (ازپیش-کامپایل‌شده) تکیه دارن که Dependency Resolution رو سریع و قابل پیش‌بینی می‌کنه.

چرا تداخل نسخه‌ها به ندرت پیش میاد؟
- کتابخونه‌ها در لینوکس معمولاً با Semantic Versioning نام‌گذاری می‌شن. مثلاً libfoo1.2 و libfoo2.0 می‌تونن همزمان نصب باشن بدون تداخل، چون اسم پکیج‌ها متفاوته.
- سیستم مدیریت پکیج از Symbolic Links و SONAME‏ (Shared Object Name) استفاده می‌کنه تا مطمئن شه برنامه‌ها به نسخه صحیح لینک می‌شن. مثلاً اگر برنامه به libc.so.6 نیاز داره، لینک سمبولیک /lib/libc.so.6 به فایل واقعی مثل libc-‌2.31‌.s‌o اشاره می‌کنه.

~> @PinkOrca 🩷

Woland's Linux Journal

26 Jan, 16:17


1/3

‏DLL Hell در ویندوز: چالش Dependencyهای غیرمتمرکز
در سیستم‌عامل ویندوز، مسئله DLL Hell به یکی از معضلات تاریخی مدیریت وابستگی‌ها (Dependencies) تبدیل شده. DLLها (Dynamic-Link Libraries) فایل‌های کتابخونه‌ای مشترک هستن که برنامه‌های مختلف می‌تونن ازشون استفاده کنن. مشکل اصلی وقتی شروع می‌شه که دو یا چند برنامه، نسخه‌های متفاوتی از یک DLL رو نیاز دارن. مثلاً برنامه A نیاز به msvcrt.dll نسخه 1.0 داره و برنامه B به همان DLL اما نسخه 2.0 وابسته هستش. در ویندوزهای قدیمی (مثل ۹۸ یا XP)، این DLLها در مسیرهای سیستمی مشترک (مثل System32) کپی می‌شدن و نصب یک برنامه جدید می‌تونست نسخه قدیمی رو بازنویسی کنه. نتیجه؟ برنامه A با خطای Missing DLL یا Crash مواجه می‌شد.

مکانیزم Side-by-Side Assembly ‏(SxS)
در ویندوز ویستا و بعدتر معرفی شد تا این مشکل رو کاهش بده. توی این روش، هر برنامه می‌تونه نسخه خاصی از DLL رو در پوشه محلی خودش (مثل Program Files/AppName) ذخیره کنه یا از Manifest Files استفاده کنه تا نسخه دقیق DLL موردنیازش رو به سیستم معرفی کنه. اما این راهکار هم کامل نیست چون:
- حجم دیسک افزایش پیدا می‌کنه چون چندین نسخه از یک DLL توی سیستم ذخیره می‌شه.
- برنامه‌های قدیمی که از SxS پیروی نمی‌کنن هنوز می‌تونن باعث تداخل بشن.
- توسعه‌دهندگان گاهی ترجیح میدن از Static Linking استفاده کنن (کتابخونه‌ها رو مستقیماً داخل EXE برنامه کامپایل کنن) که اینم حجم فایل اجرایی رو بیشتر می‌کنه.

~> @PinkOrca 🩷

Woland's Linux Journal

26 Jan, 16:17


فاجعهٔ Dependencyهای تکراری در ویندوز در مقابل بهینگی پکیج منیجرهای لینوکس

🤓 چرا ویندوز همیشه مجبوره یه چیز رو هزار بار نصب کنه، اما لینوکس با یه بار نصبِ هوشمند، همه چی رو تو سیستم قفل می‌کنه؟ تو این نوشته (در ۳ پارت کوتاه) می‌خونید که چجوری لینوکس با یه ترفند ساده، ۸۵٪ از دردسر Dependencyها رو حذف کرده، ولی ویندوز هنوز تو باتلاق DLLها گیر کرده!

با من همراه باشید⬇️
#لینوکس #ویندوز #سیستم_عامل #نوشته
~> @PinkOrca 🩷

Woland's Linux Journal

24 Jan, 07:08


💠اولین پلتفرم مالی کاملا آزاد و منبع باز OpenBB💠

این پلتفرم دسترسی به سهام، اختیار معاملاتی، ارز دیجیتال، ارز خارجی، اقتصاد کلان، درآمد ثابت و ... را ارائه می‌دهد و همچنین طیف گسترده‌ای از افزونه‌ها را برای بهبود تجربه کاربری بر اساس نیازهای کاربران ارائه می‌دهد.

همچنین یک هوش مصنوعی رایگان و منبع‌باز تحلیل‌گر اقتصادی و یک مدل دیگر با دسترسی به دیتای اوپن‌بی‌بی در دسترس کاربران قرار دارد.

👉🔗 OpenBB

#معرفی

Woland's Linux Journal

20 Jan, 16:18


یک فانکشن ساده برای ذخیره‌سازی اتوماتیک فایل در ویم


function! AutoSave()
if &modified
update
endif
call timer_start(300000, {-> AutoSave()})
endfunction

call timer_start(300000, {-> AutoSave()})



می‌تونین این کد رو در ویم‌آرسی یا بهتر از اون در ftplugin قرار بدین تا روی فایل‌هایی که می‌خواین اعمال بشه. مقدار ۳۰۰۰۰۰ با میلی‌ثانیه‌ست که می‌تونین به دلخواه تغییر بدین.

سپس قسمت زیر رو برای اتو ران شدنش استفاده کنید:

augroup AutoSave
autocmd!
augroup END



#آموزش #ویم

Woland's Linux Journal

13 Jan, 04:22


💠افزونه‌ای برای Github Cli💠

داشبورد pull requests و issues براساس فیلتر‌های دلخواه برای Github CLI (gh)

👉🔗 Github

#معرفی

Woland's Linux Journal

09 Jan, 17:35


💠آموزش ساخت بازی ماین‌سوییپ با بش💠

توی این مقاله ساخت نسخه‌ی ساده‌ای از بازی ماین‌سوییپ رو یاد خواهید گرفت.

این مطلب مباحث مهمی ازجمله کار با کدهای انسی، مدیریت وضعیت (state)، دنبال کردن پوزیشن کاربر در ترمینال، گرفتن ورودی از کاربر و استفاده از لوپ برای ساخت و ترسیم شکل‌ها در ترمینال رو پوشش می‌ده.

پ.ن: من فکر می‌کردم که این مطلب رو خیلی وقت پیش آپلود کردم، ولی آپلود نشده بود.
گیف‌های با کیفیت‌تری هم در سایت قرار گرفته.


👉🔗 Bash-Notes

#آموزش #bash #بش

Woland's Linux Journal

08 Jan, 16:43


یکی از اولین نسخه‌های ویم برای آمیگا

کار از آتاری شروع شد. پیشرو ویم، استیوی (ویرایشگر اس تی برای علاقه‌مندان به وی آی)، توسط تیم تامپسون برای آتاری اس تی در سال ۱۹۸۷ ایجاد شد و توسط تونی اندروز و جی.آر. (فرد) والتر توسعه یافت.

بر اساس نسخه‌ی موجود استیوی، برام مولنار در سال ۱۹۸۸ کار بر روی ویم برای کامپیوتر آمیگا را آغاز کرد، و اولین انتشار عمومی (ویم نسخه ۱.۱۴) در سال ۱۹۹۱ انجام شد.

#ویم

Woland's Linux Journal

08 Jan, 04:32


💠Qman💠

برنامه‌ای جدید برای خواندن صفحات راهنمای یونیکس

ویژگی‌ها:

صفحه نمایه که تمام صفحات راهنمای موجود در سیستم را به ترتیب الفبایی و سازماندهی شده بر اساس بخش نمایش می‌دهد.

صفحات برای نتایج apropos و whatis

پیوندهای متنی به صفحات راهنمای دیگر

پیوندهای متنی برای URLها و آدرس‌های ایمیل (به طور پیش‌فرض با xdg-open مدیریت می‌شود)

پیوندهای متنی درون صفحه

فهرست مطالب برای هر صفحه راهنما

نصب:
git clone -b main https://github.com/plp13/qman qman

پیش‌نیاز‌ها:

sudo pacman -S base-devel git meson libinih python-cogapp pandoc man-db man-pages

کامپایل:
cd qman
meson setup build/ src/
cd build/
meson compile
sudo meson install


👉🔗 Github

#معرفی

Woland's Linux Journal

06 Jan, 15:58


💠JNV💠

فیلتر کردن تعاملی جیسون

👉🔗 JNV

#معرفی

Woland's Linux Journal

28 Dec, 15:12


امروز تولد لینوس توروالدز، توسعه دهنده کرنل لینوکس هستش.

🥳

@SohrabContents

Woland's Linux Journal

28 Dec, 13:09


🔹تبدیل گفتار به نوشتار🔹

نرد دیکتیشن، برنامه ساده‌ای که با استفاده از Xdotool و مدل‌های Vosk سروری برای تبدیل گفتار به نوشتار و تایپ خودکار آن در هر محیطی را فراهم می‌کند.

این برنامه از اکثر زبان‌ها من‌جمله فارسی پشتیبانی می‌کند و به‌صورت کلی عملکرد خوبی دارد.

🔸نصب:

ابتدا Xdotool را نصب کنید.

سپس یک محیط مجازی برای پایتون ایجاد کنید.

python3 -m venv Dictation
cd Dictation
source bin/activate

سپس مراحل زیر را انجام دهید:
pip3 install vosk

git clone https://github.com/ideasman42/nerd-dictation.git
cd nerd-dictation
wget https://alphacephei.com/kaldi/models/vosk-model-small-en-us-0.15.zip
unzip vosk-model-small-en-us-0.15.zip
mv vosk-model-small-en-us-0.15 model

برای استفاده از برنامه به شیوه‌ی زیر عمل کنید:
./nerd-dictation begin --vosk-model-dir=./model

پس از اجرای دستور بالا در میکروفون خود شروع به صحبت کنید و ادیتور خود را باز کنید تا تایپ خودکار انجام شود.

برای توقف برنامه SIGINT یا دستور زیر را وارد کنید:

./nerd-dictation end

برای تبدیل گفتار فارسی به نوشتار یک مدل فارسی دانلود کنید و مشابه مراحل بالا از آن استفاده کنید.

همچنین از این برنامه می‌تونین در توسعه برنامه‌های خود استفاده کنید. هر زبان دو مدل حجیم و کم حجم برای استفاده در محیط موبایل داره.

👉🔗 Github

#آموزش #معرفی

Woland's Linux Journal

28 Dec, 09:29


💠Ghostty Terminal💠


پس از مدت‌ها انتظار یک نسخه نایتلی از ترمینال گوستی منتشر شده.

این ترمینال که با زبان زیگ نوشته شده، قابلیت native os integration رو داره که به معنی استفاده‌ی ترمینال از کتابخانه‌های و sdk های سیستم‌عامل است.

سرعت بسیار بالا نکته‌ی اصلی این ترمیناله، همون‌طور که سازنده ردیس گفته، میلیون‌ها خط دیباگینگ رو در یک آن رندر می‌کنه.

این ترمینال همچنین یک پنجره‌ی inspector مشابه مرورگر‌ها ایجاد کرده که بهتون کمک می‌کنه برنامه‌های ترمینالی رو دیباگ کنین.

در حال حاضر نقص‌هایی داره، مثلا عدم پشتیبانی از سیکسل، متن دوسویه و چپ به راست، عدم پشتیبانی از w3mimg و برخی چیزهای دیگه که به احتمال زیاد در ماه‌های آینده حل میشه.

👉🔗 Download
#معرفی

Woland's Linux Journal

25 Dec, 16:37


#fun #meme

Woland's Linux Journal

18 Dec, 13:43


💠کلاینت اختصاصی V2rayN برای لینوکس💠

👉🔗 Github

#معرفی

Woland's Linux Journal

18 Dec, 07:07


💠FlowLauncher💠


فلولانچر ناجی کاربران لینوکس که در ویندوز گرفتار دکمه استارت شده‌اند!


لانچر برای ویندوز، مشابه روفی و دی‌منیو

برخی از قابلیت‌های فلولانچر:
🔹جستجوی سریع برنامه‌ها
🔸فایل‌ها
🔹جستجوی وب
🔸بوکمارک‌ها
🔹دستورات سیستمی
🔸دستورات شل
🔹کنترل پنل
♦️و بسیاری دیگر است.

نصب:

winget install "Flow Launcher"


یا

scoop install Flow-Launcher


یا دریافت exe از سایت یا مخزن گیتهاب


لینک:

👉🔗 FlowLauncher
👉🔗 Github

#معرفی

Woland's Linux Journal

15 Dec, 16:25


💠WaveTerm💠

ترمینالی جدید که می تواند ویجت های گرافیکی را در پنجره‌ی خود میزبانی کند.


وِیو‌ترم شامل یک ترمینال پایه، فایل‌منیجر، نمایش فایل (تصاویر، فیلم و ... )، یک ویرایشگر گرافیکی (برای فایل های کد/متن)، یک مرورگر وب، و چت هوش مصنوعی یکپارچه است.

🔹از ریدمی گیتهاب:
ویوترم فقط یک شبیه ساز ترمینال نیست بلکه یک تجدید نظر در مورد چگونگی ساخت ترمینال است.
برای مدت طولانی شکافی عظیم بین CLI و وب وجود داشته است.

اگر برنامه‌های سریع، قابل دسترسی با صفحه‌کلید از CLI استفاده می‌کنید، اما اگر می‌خواهید رابط‌های گرافیکی، ویجت‌های لوکال، کپی/پیست، اندازه‌های قلم متغیر و ... را داشته باشید، باید از وب استفاده کنید. هدف ویو‌ترم پر کردن این شکاف است.

ویوترم برای لینوکس، ویندوز و مک قابل دانلود است.

🔹دانلود:

👉🔗 WaveTerm Download

#معرفی

Woland's Linux Journal

09 Dec, 18:18


💠چگونه بیدار شویم؟💠


چرخه‌های خواب و بیداری شامل چندین مرحله می‌باشند که هر کدام نقش مهمی در سلامت و عملکرد بدن دارند. یکی از این مراحل، خواب REM است که مخفف Rapid Eye Movement (حرکت سریع چشم) می‌باشد. در این مرحله، چشم‌ها زیر پلک‌ها به سرعت حرکت می‌کنند و مغز فعال است، به طوری که فرد اغلب رویا می‌بیند.

محاسبه چرخه‌های REM برای تعیین بهترین زمان بیدار شدن بسیار مهم است. یک چرخه کامل خواب حدود 90 دقیقه طول می‌کشد و شامل چندین مرحله از جمله خواب REM می‌باشد. برای اطمینان از بیدار شدن در انتهای یک چرخه خواب، که فرد تازه‌تر و آماده‌تر احساس می‌کند، باید زمان بیدار شدن را با توجه به چرخه‌های 90 دقیقه‌ای برنامه‌ریزی کرد.


برای محاسبه REM برنامه‌ها و سایت‌های بسیاری وجود داره. بش اسکریپت زیر خیلی ساده بهترین زمان بیدار شدن رو محاسبه می‌کنه. این اسکریپت در صورتی که بدون آرگومان اجرا بشه، زمان فعلی را به عنوان زمان خواب در نظر می‌گیره و در غیر این صورت، زمان خواب را به عنوان آرگومان اول دریافت می‌کنه.

نمونه:
$ ./REM.sh
$ ./REM.sh 11:30

خروجی:
Optimal wake-up times if you sleep at 21:47:
Best time to wake up after 1 cycle(s) is: 23:17
Best time to wake up after 2 cycle(s) is: 00:47
Best time to wake up after 3 cycle(s) is: 02:17
Best time to wake up after 4 cycle(s) is: 03:47
Best time to wake up after 5 cycle(s) is: 05:17
Best time to wake up after 6 cycle(s) is: 06:47
Best time to wake up after 7 cycle(s) is: 08:17


کد:


#!/usr/bin/env bash 

RemCalc()
{
local SleepTime=$1
local CycleDuration=90
local CyclesNum=7

echo "Optimal wake-up times if you sleep at $SleepTime:"

for ((i=1; i<=CyclesNum; i++)); do
WakeUpTime=$(date -d "$SleepTime $((i * CycleDuration)) minutes" +"%H:%M")
echo "Best time to wake up after $i cycle(s) is: $WakeUpTime"
done
}

if [[ -z "$1" ]]; then
CurrentTime=$(date +"%H:%M")
RemCalc "$CurrentTime"
else
RemCalc "$1"
fi


#آموزش #بش #bash

Woland's Linux Journal

09 Dec, 04:58


💠Kanban-TUI💠

برنامه مدیریت زمان و تسک‌ها بر اساس متد کانبان ژاپنی که با textual ساخته شده

سیستم کانبان توسط تای‌ایچی اونو، یک مهندس صنایع ژاپنی فعال در شرکت خودروسازی تویوتا، با هدف بهبود کارایی در تولید، توسعه داده شد.

👉🔗 Kanban-TUI

#معرفی

Woland's Linux Journal

06 Dec, 17:26


💠پلاگین دات‌نت برای ویم💠

پلاگینی برای کار با خط‌فرمان دات‌نت از داخل ویم نوشتم که روی گیت‌هاب بارگذاری شده.
با استفاده از این پلاگین می‌تونین برخی از دستورات پرکاربرد dotnet رو از داخل ویم اجرا کنید.
هنوز تمام قابلیت‌های دات‌نت رو ساپورت نمی‌کنه، اگه دات‌نت کار می‌کنید می‌تونین به پروژه کمک کنید.

همچنین برای خلاصی از ویژوآل استودیو می‌تونین از ‌Omnisharp یا csharp-ls در کنار ویم استفاده کنید که هردوشون خیلی خوب هستن.

طبعا اگه از WinForms و Designer ویژوآل استودیو استفاده دارید کاری نمیشه براش کرد، ولی برای کد زدن کافیه.

بعدها یه راهنمای کامل برای تنظیم ویم برای سی‌شارپ می‌نویسم.

🔹لینک پلاگین:
👉🔗 Dotnet-Vim

#vim #dotnet #csharp
#ویم #سی_شارپ

Woland's Linux Journal

15 Nov, 15:35


💠مرورگر ترمینالی Chawan 💠

مرورگر ترمینالی چاوان با توانایی نمایش نگاره‌ها در ترمینال با پشتوانه‌ی sixel یا kitty graphics.

🔹نصب از AUR یا همگردانی (کامپایل) از خاستگاه (سورس)
yay -S chawan-git


🔸من XTerm رو با بکارگیری دستور زیر برای هماهنگی با sixel باز می‌کنم.

xterm -class UXTerm -u8 -sk -ti vt340

برای گزینه‌های بیشتر، پیکربندی و ... README یا mancha cha را ببینید.

👉🔗 Chawan

#معرفی

Woland's Linux Journal

10 Nov, 14:52


💠اشتراک‌گذاری موس و کیبورد با دو یا چند سیستم همزمان💠

با Deskflow به راحتی می‌توانید یک موس و کیبورد را در چند سیستم به‌صورت همزمان استفاده کنید.

راه‌اندازیش خیلی ساده‌س و بدون تاخیر کار می‌کنه.
خودم بین لینوکس (آرچ btw) و ویندوز تست کردم و عالی کار می‌کنه.

👉🔗 Deskflow

#معرفی

Woland's Linux Journal

08 Nov, 15:51


چندی پیش تولد ۳۳ سالگی ویم بود.
۳۳ سال پیش توسعه ویم به عنوان یک کلون از Vi که توسط بیل جوی نوشته شده بود آغاز شد.

برم مولنار با عشق به مدت ۳۲ سال هرروز روی ویم کار کرد و هم‌بودی مشتاق و حرفه‌ای را پدید آورد.

در طی این سالیان ویم تبدیل به ادیتور استاندارد یونیکس شد. پیشرفت‌های بی‌شمار ویم و قابلیت‌های شگفت‌انگیز آن در جهان پیش از LSP آن را به ادیتور مورد تایید و استفاده بسیاری از شرکت‌ها مانند گوگل تبدیل کرد. برخی از این ویژگی‌ها
vimgrep, lvimgrep, location list, quick fix list, bufdo, makepgr, termdebug, insert_completion
و ... هستند که هنوز هم برای کاربر حرفه‌ای ویم کاربرد دارند و می‌توانند تقریبا ما را از LSP بی‌نیاز کنند.

در طی ۳۲ سال توسعه ویم، برم مولنار از طریق اهدای حمایت‌های مالی ویم به بنیاد خیریه ICCF به تعداد بیشماری از افراد کم‌وسعت، گرسنه و بی‌خانمان اوگاندا کمک کرد.

افراد بیشماری از سال ۱۹۹۸ تا اکنون به واسطه‌ی کمک‌های مالی برم مولنار از تحصیلات، مسکن، آب آشامیدنی، خوراک سالم، واکسن و دارو و ... برخوردار شدند.

https://www.iccf.nl/news.html
https://www.iccf.nl/oldnews.html

#vim
#ویم

Woland's Linux Journal

08 Nov, 14:35


💠جایزه‌ی بنیاد نرم‌افزار آزاد اروپا💠

جایزه‌ی بنیاد نرم‌افزار آزاد اروپا به برم مولنار خالق ویم اهدا شد.

این جایزه که به‌صورت پس از مرگ (posthumously) به او اهدا شده، گرامی‌داشت زحمات ۳۲ ساله‌ی او در خلق بهترین و کامل‌ترین ویرایشگر متن و کمک به بهینه‌سازی مدل‌های ویرایش متنی و پرداخت ایده‌های نوین در این زمینه است.

#vim
#ویم
#خبر

Woland's Linux Journal

06 Nov, 15:35


💠آپدیت جدید Wim💠

آپدیت جدید Wim به گیتهاب پوش شد!

به سادگی از ویژگی‌های برتر Vim9 به همراه LSP و پیکربندی دقیق و ویکی کامل برخوردار شوید!

👉🔗 Wim
👉🔗 Wiki
#معرفی #vim #ویم

Woland's Linux Journal

06 Nov, 15:17


آموزش پروژه محور تمامی زبان‌ها

مخرنی از منابع آموزشی پروژه محور برای همه‌ی زبان‌ها

 👉🔗 Project-Based Learning

#معرفی #آموزش

Woland's Linux Journal

06 Nov, 14:12


📖کتاب UNIX Programmers Manual 1973

بسیاری از دستورات مرسوم یونیکس در این نسخه اضافه شدند.
همچنین دستوراتی رو توی این کتاب می‌بینید که دیگه منسوخ شدند.

👉🔗 UNIX Programmers Manual 1973


#معرفی #آموزش #کتاب

Woland's Linux Journal

06 Nov, 13:28


دوستانی که از IRC استفاده می‌کنند می‌تونند روی LiberaChat به چنل LinuxFarsi## جوین بشن.

🔹چندتا نکته کلی برای IRC

🔸حتما از SASL استفاده کنید.
🔸کلاینت‌های خوب HexChat و Irssi هستند
🔸 برای راهنما فقط به خود راهنمای LiberaChat و کلاینت‌ مراجعه کنید چون کامل هستند.

👉🔗 LiberaChat Guid
👉🔗 Irssi Manual

#معرفی

Woland's Linux Journal

01 Nov, 21:25


💠بازی جذاب HedgeWars بیست‌ ساله شد💠

این بازی رایگان و متن‌باز که با الهام از Worms ساخته شده به تازگی به بیست‌سالگی توسعه خودش رسیده.

این بازی هم در مخازن و هم در استیم موجوده و در تمام سیستم‌های عامل قابل اجراست.

# pacman -S hedgewars


#game
#معرفی #بازی

Woland's Linux Journal

30 Oct, 11:50


مقاله کوتاهی درباره‌ی نوشتن پلاگین با Vim9Script آماده کردم که در سایت dev.to بارگذاری شده

👉🔗 How To Write Vim9Script

#آموزش #ویم
#vim

Woland's Linux Journal

24 Oct, 17:33


💠PCJS💠

توی این سایت می‌تونین بسیاری از سیستم‌عامل‌های قدیمی و بازی‌های کلاسیک رو بصورت آنلاین استفاده کنید.
https://www.pcjs.org

#معرفی

Woland's Linux Journal

24 Oct, 11:06


💠دزدان کهکشانی در ترمینال 💠

بازی Rebels In The Sky یک بازی P2P از طریق SSH است که در آن شما با ساختن تیمی از دزدان در باید در کهکشان پسا آخرالزمانی زنده بمانید.

این بازی با راست و کتابخانه‌ی ratatui ساخته شده.

برای تست بازی:
ssh rebels.frittura.org -p 3788

نصب در آرچ:
pacman -S rebels-in-the-sky

مخزن:
👉🔗 Github

#معرفی
#game

Woland's Linux Journal

22 Oct, 11:54


شاهد سطح بالای سواد یک متخصص نما هستیم که قطعا کلی هم بودجه بهش می‌دن ولی اندازه چک کردن تلفظ یک کلمه هم شعور نداره.

Woland's Linux Journal

21 Oct, 21:30


💠کنترل کردن ترمینال💠

مطلبی درباره شروع کار با کد‌های انسی و بش برای ساختن برنامه‌های ترمینالی نوشتم که در سایت بارگذاری شده.

توی این اسکریپت یک Hello World را در ترمینال حرکت می‌دهیم.

قبلاً هم فرسته‌ای درباره خلاقیت در Hello World نوشته بودم.

چون پرسیده بودین چطور می‌شه نوشتن چنین کدهایی رو شروع کرد، بسیار ساده‌است! اینطور شروع می‌کنند!

توی این سایت من‌بعد مطالب زیادی از این دست خواهم گذاشت.

👉🔗 Bash-Notes

#آموزش #بش
#bash

Woland's Linux Journal

16 Oct, 15:34


می‌دونستین در کمتر از ۱۵۰ خط کد جاوااسکریپت، بدون هیچ وابستگی و بسته‌ای از npm می‌تونین اینجور بازی‌هایی رو بسازین؟

در واقع این نشون می‌ده که فقط با نودجی‌اس و بدون نیاز به blessed یا terminal kit میشه هر نوع برنامه ترمینالی ساخت.

چون اگر بتونیم input و state و output رو کنترل کنیم هر کاری میشه انجام داد.

این یه نمونه خیلی ساده‌س که امروز نوشتم و توی اون شما باید از زامبی‌ها فرار کنید و الماس رو بگیرین.

گدرت جاوااسکریپت 💪😁

اگه خواستین بگین تا کدش و توضیحاتشو براتون بذارم.

#آموزش #جاوااسکریپت #بازی
#game #javascript #nodejs

Woland's Linux Journal

14 Oct, 20:28


💠MGBA💠

یکی از بهترین امولاتور‌های GameBoy Advance برای تمام سیستم‌های عامل

نصب در آرچ:
pacman -S mgba-qt


👉🔗 Web Site
👉🔗 Github

رام‌هاتون هم از wowroms بگیرین 😉

#معرفی #گیم

Woland's Linux Journal

14 Oct, 11:55


🔸تبدیل تب‌ به اسپیس در ویم🔸

:set expandtab
:retab



#آموزش #ویم

#vim

Woland's Linux Journal

12 Oct, 17:34


💠نقشه‌ی جهان در ترمینال💠

telnet mapscii.me

👉🔗 Mapscii

#معرفی

Woland's Linux Journal

12 Oct, 07:19


آراسته یکی از ابزار های باحال هستش که توسط عرفان خیرالهی عزیز نوشته شده، کارکردش هم خیلی سادست مثل figlet بهش متن میدید و داخل ترمینال براتون به صورت اسکی آرت چاپ می‌کنه.

داخل aur هستش اگه بخواید نصب کنید:

paru -S araste-git


روی توزیع‌های دیگه هم اگه خواستید نصبش کنید از روش داخل مخزن گیتش برید:


🔗 https://github.com/ekm507/araste/

@SohrabContents

Woland's Linux Journal

10 Oct, 11:09


💠پلاگین Literate Programming برای ویم💠

♦️برنامه‌نویسیِ ادیبانه (به انگلیسی: Literate programming) یک پارادایم برنامه‌نویسی است که در آن کد داخل مستندات اجرا و نتیجه‌ی آن نمایش داده می‌شود.
برنامه‌نویسی ادیبانه در محیط‌های مختلفی قابل تجربه است که شناخته شده‌ترین آن‌ها org-mode در ایمکس و دفتر‌های جوپیتر هستند.

حالا با استفاده از این پلاگین، برنامه‌نویسی ادیبانه، بدون محدودیت در ویم و در فایل‌های مارکدان امکان پذیر است.


🔸پلاگین vim-literate-md که فورک من از پلاگین vim-medieval است رو در ویدیو مشاهده می‌کنید.

💠نصب:

برای نصب پلاگین به شیوه معمول نصب پلاگین‌هاتون عمل کنید و یا:

mkdir -p ~/.vim/pack/plugins/start && git clone https://github.com/wolandark/vim-literate-md.git ~/.vim/pack/plugins/start/vim-literate-md


💠لینک:

👉🔗 Vim-Literate-MD

ستاره زدن مخزن هم فراموش نشه 😉❤️⭐️

~/volandarkside

#ویم #معرفی
#vim #literate_programming

Woland's Linux Journal

09 Oct, 09:53


💠 وب‌درایور سلنیوم برای بش

شلنیوم عملکرد سلنیوم در پایتون رو برای کاربران بش فراهم می‌کند.

برای استفاده از آن فقط به کروم‌درایور و شل bash یا zsh احتیاج دارید.

🔷 برای نصب کافی‌ست مخزن رو کلون کنید و فایل selenium.sh رو در ابتدای اسکریپت سورس کنید.
و یا استفاده از متد‌های فراهم شده توسط شلنیوم، کارتون رو انجام بدین.

♦️ نمونه یک اسکریپت ساده‌ی دمو:
#!/usr/bin/env bash

source ./selenium.sh

main() {
# Open the URL
navigate_to 'https://google.com'

# Get the search box
local searchBox=$(find_element 'name' 'q')

# send keys
send_keys $searchBox "panda\n"
}

main


نکته: پیش از اجرای اسکریپت باید chromedriver رو اجرا کنید.

🔶 لینک‌ها:
👉 🔗 GitHub
👉 🔗 Docs

مستندات بسیار گویا و شفافی داره و کار باهاش خیلی راحته و برای کسانی که پایتون کار نیستن یا از پایتون خوششون نمیاد خیلی به‌دردبخوره.

#bash #معرفی #لینوکس

Woland's Linux Journal

03 Oct, 08:55


کتابخانه‌ی کامپوننت‌های رایگان Tailwind CSS

👉🔗 Link

#معرفی

Woland's Linux Journal

02 Oct, 18:05


اهدای ۳۰۰،۰۰۰ دلار به بنیاد زیگ

توسعه‌دهنده‌ی ترمینال جدید Ghostty، و حامی پروژه زیگ، Mitchell Hashimoto، به همراه همسر خود مبلغ ۳۰۰،۰۰۰ دلار به بنیاد نرم‌افزار زیگ اهدا کردند.

بنیاد زیگ (Zig Foundation) یک سازمان غیرانتفاعی است که بر توسعه زبان برنامه‌نویسی زیگ (Zig) تمرکز دارد. زیگ یک زبان برنامه‌نویسی مدرن است که به دلیل کارایی بالا، سادگی و قابلیت اطمینان مورد توجه قرار گرفته است. هدف این بنیاد ترویج استفاده از زیگ و گسترش ابزارهای مرتبط با آن است تا برنامه‌نویسان بتوانند کدهای بهینه‌تر و پایدارتری بنویسند.

از محصولات بنیاد زیگ می‌توان به کامپایلر زیگ اشاره کرد که به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد کدهای سی و ++C را به صورت بهینه کامپایل کنند.

مأموریت اصلی این بنیاد خلق‌ دوباره‌ی System Programming و حل مسائل مشکل‌ساز دیرینه‌ی آن است. کامپایلر زیگ در پروژه‌های راست و گولنگ استفاده می‌شود. هم‌چنین کامپایلر زیگ اولین کامپایلری بود که موفق شد برای اپل M1 کامپایلیشن به‌صورت Cross Compile انجام دهد.
👉🔗 Mitchell Hashimoto's Blog
👉🔗Zig Announcement

#خبر

Woland's Linux Journal

29 Sep, 15:33


💠برگه تقلب ripgrep💠

ریپ‌گرپ چیست؟

ریپگرپ یک ابزار جستجوی بازگشتی است.
هدف از آن ارائه یک جایگزین سریعتر برای grep است.

مثال‌ها:

🔸جستجوی بازگشتی در دایرکتوری فعلی بر اساس یک عبارت منظم (regex):
rg regular_expression


🔸جستجوی عبارات منظم به صورت بازگشتی در دایرکتوری فعلی، شامل فایل‌های پنهان و فایل‌های موجود در .gitignore:
rg --no-ignore --hidden regular_expression


🔹جستجوی عبارت منظم تنها در یک زیرمجموعه از دایرکتوری‌ها:
rg regular_expression set_of_subdirs


🔹جستجوی عبارت منظم در فایل‌هایی که با یک گلوب خاص همخوانی دارند (مثل README.*):
rg regular_expression --glob glob


♦️جستجو برای نام فایل‌هایی که با یک عبارت منظم همخوانی دارند:
rg --files | rg regular_expression


♦️نمایش فقط فایل‌های همخوانی (استفاده‌ی مفید در اتصال به دستورات دیگر):
rg --files-with-matches regular_expression


🔸نمایش خطوطی که با عبارت منظم داده شده همخوانی ندارند:
rg --invert-match regular_expression


🔸جستجوی الگوی رشته:
rg --fixed-strings -- string


اطلاعات بیشتر:
💠👉🔗 RipGrep💠
#نکته #معرفی #لینوکس #آموزش

Woland's Linux Journal

28 Sep, 03:39


💠همکاری مستقیم بین Arch Linux و Valve آغاز شده است💠

ما با کمال خوشحالی اعلام می‌کنیم که یک همکاری مستقیم بین Arch Linux و Valve آغاز شده است.

شرکت Valve به‌طور سخاوتمندانه از دو پروژه حیاتی حمایت می‌کند:
🔸 زیرساخت خدمات ساخت build service infrastructure
🔹و یک محیط محسور و امن برای امضای پکیج‌ها secure signing enclave

یک از اعضای اصلی تیم آرچ در mailing list این توزیع نوشت:
شروع این حمایت به ما اجازه می‌دهد تا بدون وابستگی به داوطلبان، بر روی این پروژه‌ها کار کنیم. این همکاری به ما کمک خواهد کرد تا برخی از بزرگ‌ترین چالش‌های خود را سریع‌تر حل کنیم و بتوانیم به برنامه‌های پیش‌بینی‌شده‌مان بپردازیم.


👉🔗 Link
#خبر

Woland's Linux Journal

27 Sep, 16:53


امروز ۲۷ سپتامبر، تولد ۴۱ سالگی گنو است. 🎉🥳🎂

Woland's Linux Journal

26 Sep, 18:49


گروه کوچکی برای دور هم بودن، گپ و ‌گفت و صحبت راجع‌به لینوکس و مسائل مختلف.

بدون آف‌تاپیک.
بعد از جوین شدن کپچا رو حل کنید.

https://t.me/fellowshipoflinux

Woland's Linux Journal

23 Sep, 21:21


🔶 از این پس تلگرام مجبور است در صورتی که نهادهای دولتی/امنیتی درخواست قانونی داشته باشند شماره و آدرس آی پی‌ اکانت‌های تلگرام رو در اختیار دولت ها قرار می‌دهد.

#خبر

@TheRaymondDev

Woland's Linux Journal

23 Sep, 16:05


💠برای درک for loopها و منطق پشت لوپ‌های درهم این ویدیو رو از دست ندید.💠
👉 🔗 YouTube
👉 🔗 PeerTube (بدون نیاز به فیلترشکن)

#آموزش

ویرایش:
لینک پیرتوب پیرایش شد.

Woland's Linux Journal

23 Sep, 03:12


کانال پیرتوب Woland's Machine راه اندازی شده و ویدیو‌ها من‌بعد علاوه بر یوتوب در پیرتوب هم بارگزاری می‌شن.

خوبی پیرتوب اینه که فیلتر نیست (فعلا)

لینک کانال:

👉🔗 Woland's Machine

#معرفی

Woland's Linux Journal

03 Sep, 11:30


حل مجموعه سوالات ۳۰ روز با جاوااسکریپت از ‌LeetCode رو دارم توی کانال یوتوب آپلود می‌کنم

فعلا ۹ روزش آپلود شده، باقیش هم تا آخر هفته سعی می‌کنم آپلود کنم.

سوالات این مجموعه از سطح مبتدی تا متوسط رو به بالا طبقه‌بندی شده، طوری که از یک Hello World ساده شروع میشه و تا آرایه‌ها، توابع، promise ها و کار با کلاس‌ها و جیسون ادامه پیدا می‌کنه.

👈🔗 لینک پلی‌لیست
👈🔗 لینک لیت‌کد

توصیه می‌کنم یه اکانت لیت‌کد بسازید و با مجموعه همراه بشید.

اشتراک‌گذاری پلی‌لیست و لایک و ساب فراموش نشه ❤️

#آموزش #جاوااسکریپت #یوتوب

Woland's Linux Journal

28 Aug, 11:38


💠Lapce IDE💠

🔹نوشته شده با Rust
🔸دارای LSP برای زبان‌های مختلف
🔹دارای حالت ویم
🔸سبک و سریع
🔹لینوکس، مک، ویندوز

نصب
sudo pacman -S lapce


سایر توزیع‌ها از:
لینک ۱
لینک ۲

👉🔗 Github
👉🔗 Website

#معرفی