تربیت فرزند @tarbiatefarzand Channel on Telegram

تربیت فرزند

@tarbiatefarzand


📚کانال مهارتهاي تربيت فرزند

ايتا 🔻
https://eitaa.com/tarbiatemahdavi

سروش 🔻
https://sapp.ir/tarbiat_farzand_mahdavi

تلگرام 🔻
https://t.me/tarbiatefarzand


مدیر کانال
@Z_Rastegar

تربیت فرزند (Persian)

با خوش آمدید به کانال تربیت فرزند! این کانال منحصر به فرد برای اولیای دانش‌آموزان است که به دنبال راهنمایی‌ها و مهارت‌های لازم برای تربیت کودکان خود هستند. اینجا محلی است که می‌توانید از تجربیات دیگران در زمینه تربیت فرزندان بیاموزید و با دیگران اشتراک تجربیات خود را به اشتراک بگذارید. با پیوستن به کانال تربیت فرزند، شما به دنیایی از مطالب مفید، نکات علمی و راهکارهای عملی در زمینه‌ی تربیت فرزندان خواهید وارد شد. این کانال برای اولیای دانش‌آموزان همراه باشید و با مدیر کانال تماس بگیرید: @Z_Rastegar

تربیت فرزند

15 Feb, 17:09


راهکارهای پیشگیری و درمان

والدین از ادبیات درست استفاده بکنند
ایراد به کار کودک بگیرند نه به شخصیت او
از برچسب زدن تا جای ممکن استفاده نکنند
اجازه مستقل شدن به کودک بدهند
اگر قصد دارن بازخوردی بدن، به طریقه درست اقدام بکنند
تا جای ممکن از تنبیه کودک پرهیز بکنند و سبک تربیتی درست رو یاد بگیرند
از دیالوگ‌هایی مثل: «دیگه مامان تو نیستم» و.. استفاده نکنند
تلاش برای سبک فرزندپروری مقتدرانه (از دور نظاره کنند و مراقبت داشته باشند و اجازه بدن کودکشون تجربه بکنه. مثل یک دوست برای کودک باشند که کودک اگه کاری می‌کنه، اطمینان بهشون داشته باشه که بخواد باهاشون مطرح بکنه و نظرشون رو بپرسه)
اگه والدین کاری برای کودک می‌کنند، بی‌منت و بدون انتظار باشه
اگر قصد طلاق و جدایی دارند حتماً مشاوره برن
والدین پذیرش بی قید و شرط داشته باشند
والدین مهارت کنترل خشم رو یاد بگیرند و تا جای ممکن آگاهی از رفتار و پذیرش مسئولیت داشته باشند و اون رو روی کودکشون فرافکنی نکنند
والدین تا جای ممکن تلاش بکنند که جلوی بچه دعوا نکنند تا احساس امنیتش کاهش پیدا نکنه و اینو بدونن که وقتی طلاق بگیرند، هنوز والد هستند و مسئولیت والد

تربیت فرزند

15 Feb, 17:08


پیامد های احساس گناه دادن ناخواسته به کودک

افسردگی
اضطراب
دلبستگی نایمن
احتمال مبتلا شدن به اختلال مرزی و دو قطبی
مشکل در خواب مانند کابوس دیدن، شب ادراری و…
عزت نفس پایین
افزایش احتمال خودکشی
احتمال ایجاد بیماری‌های روان تنی
EBD (اختلال های هیجانی _ رفتاری)

تربیت فرزند

15 Feb, 17:07


چه عواملی منجر به احساس گناه دادن ناخواسته به کودک می‌شود؟

1-انتقاد ازکودک:در فرزند پروری اونچه که اهمیت داره، اینه که نظارت و محبت در حد تعادل در خانواده وجود داشته باشه. اگر هر کدام از این‌ها کم یا زیادتر از حد استاندارد باشند، ما شاهد فرزند پروری سالم نخواهیم بود.

2-ایراد گرفتن به شخصیت کودک، نه رفتارش
یکی دیگه از موردهایی که در احساس گناه دادن ناخواسته به کودک می‌تونه نقش داشته باشه، اینه که اگه کودکی کار اشتباهی انجام بده، سریع والدین برچسب به خود شخصیت کودک میزنند.

3-طلاق والدین
یکی از مواردی که به شدت می‌تونه در احساس گناه دادن ناخواسته به کودک نقش داشته باشه، طلاق والدین(طلاق عاطفی یا طلاق رسمی و…) هستش. وقتی کودک شاهد صحنه‌های دعوای بین والدین باشه، احساس ناامنی شدیدی رو تجربه می‌کنه و اینطور فکر می‌کنه که تقصیر اونه که والدینش دارن از همدیگه جدا میشن و اون بچه خوبی نبوده.

تربیت فرزند

15 Feb, 17:02


همه ما تو زندگیمون اشتباه می‌کنیم و نواقصی ممکنه داشته باشیم و عملکرد عالی نداشته باشیم؛ اما تلاش می‌کنیم که از اون اتفاق درس بگیریم و به ادامه زندگیمون بپردازیم. اما والدینی که سبک فرزندپروری درستی رو در پیش نگرفته باشن، ممکنه که یا ناخواسته یا از روی ناآگاهی، رفتارهایی با فرزندشون داشته باشن (به ویژه در مواردی که فرزندشون اشتباه می‌کنه) تا بخوان اون رو اصلاح بکنن؛ اما این کارشون منجر به احساس گناه دادن ناخواسته به کودک میشه.

وقتی به کودک احساس گناه داده بشه، کودک فکر می‌کنه که حتما اشتباه و نواقص گذشته تقصیر اون بوده و از بی کفایتی اونه. اگه سبک تربیتی درست نباشه، ممکنه که کودک در گذشته گیر بکنه و دیگه نتونه در لحظه حال زندگی کنه و لذت ببره.

وقتی که القای ناخواسته گناه به کودک رخ میده، فرد دیگه ترس از این داره که نکنه دیگران رو ناراحت بکنه. همچنین اون به جای پذیرش اتفاقی که افتاده و تلاش برای جبران یا عدم تکرارش، احساس شرم زیادی رو تجربه می‌کنه و خود سرزنشگریش به شدت افزایش پیدا می‌کنه و حتی در آینده می‌تونه در دام افسردگی بیفته.

تربیت فرزند

15 Feb, 16:54


احساس گناه در کودکان یکی از مسائل پیچیده و مشکل در روان شناسی کودک است. کودکان نیز مانند والدین خود به دنبال انجام عمل اشتباه، حس گناه و عذاب وجدان را تجربه می کنند و این احساس در روند رشدی آنها موضوعی طبیعی است.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:53


۶. استفاده از ابزارهای فرهنگی:

- کتاب‌ها و رسانه‌های مناسب: استفاده از کتاب‌ها، فیلم‌ها و برنامه‌های آموزشی که به شیوه‌ای جذاب و متناسب با سن فرزندان، مفاهیم مهدوی را به اونها آموزش بدهند.

- بازی‌های آموزشی: طراحی یا استفاده از بازی‌هایی که مفاهیم مهدوی را به شیوه‌ای جذاب به فرزندان آموزش بدهند هم برای کودکان و نوجوانان امروزی بسیار جذاب هست.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:52


۵. محیط خانواده:

- خانواده مهدوی: خانواده باید محیطی باشد که در اون ارزش‌های مهدوی زنده نگه داشته می‌شه. والدین باید خودشون الگوی عملی برای فرزندان باشند و در رفتار و گفتار خود به این ارزش‌ها پایبند باشند.

- فضای معنوی: ایجاد فضایی معنوی در خانه با خواندن دعاها، زیارات و شرکت در مراسم مذهبی مرتبط با امام زمان (عج) هم از بهترین شرایط تربیت مهدوی در فرزندان است.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:47


۴. آماده‌سازی برای ظهور:

- مسئولیت‌پذیری: فرزندان باید بیاموزن که هر فرد در قبال جامعه و جهان مسئول است و باید در جهت بهبود شرایط جامعه تلاش کند.

- مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی: تشویق فرزندان به شرکت در فعالیت‌های اجتماعی و خیریه که در راستای ایجاد جامعه‌ای عادلانه و مهربان است هم زمینه‌ساز باور مهدوی است.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:46


۳. الگوسازی و اسوه‌پذیری:

- زندگی بر اساس سیره اهل بیت (ع): فرزندان باید با سیره و روش زندگی اهل بیت (ع) آشنا بشن و اونها را الگوی خود قرار دهند. این کار می‌تونه از طریق مطالعه زندگی امامان و بیان داستان‌های اخلاقی و رفتاری اون بزرگواران انجام بشه.

- رفتارهای مهدوی: به فرزندانتون رفتارهایی مانند عدالت‌طلبی، کمک به دیگران، صداقت و مهربانی که مطابق با ارزش‌های مهدوی هست را آموزش بدهید.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:42


۲. تقویت ایمان و باورهای دینی:

- نماز و دعا: تشویق فرزندان به خواندن نماز و دعا و دقت در تربیت_دینی اونها به ویژه ارتباط خاص با دعاهای مرتبط با امام زمان (عج) مانند دعای عهد، دعای فرج و دعای سلامتی امام زمان(عج) می تونا حس و حال معنوی را در فرزندان نسبت به امام غایب ایجاد کنه.

- توسل به امام زمان (عج): آموزش توسل به امام زمان (عج) و درخواست کمک و هدایت از ایشان در زندگی روزمره، یکی دیگه از راههای تقویت باورهای_مهدوی و ایجاد انس و ارتباط فرزندان با امام عصر(عج) است.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:39


انتظار فرج:

آموزش مفهوم انتظار فرج و اهمیت آن در زندگی شیعیان. فرزندان شیعه باید بدونن که انتظار_فرج به معنای آماده‌سازی خود برای ظهور و تلاش در جهت ایجاد جامعه‌ای عادلانه هست.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:39


۱. آشنایی با مفهوم مهدویت:

- شناخت امام زمان (عج): فرزندان باید از کودکی با مفهوم امامت و جایگاه امام زمان (عج) آشنا بشون. این آشنایی می‌تونه از طریق داستان‌ها، کتاب‌های کودکانه و بیان ویژگی‌های امام زمان (عج) صورت بگیره.

تربیت فرزند

11 Feb, 16:37


تربیت مهدوی فرزندان به معنای پرورش اونها بر اساس باورها و ارزش‌های مرتبط با امام_زمان (عج) و آماده‌سازی آن‌ها برای دوران_ظهور است.

😇این نوع تربیت نیازمند توجه به ابعاد مختلف اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و عملی هست که در ادامه به برخی از اصول و روش‌های تربیت مهدوی اشاره می‌کنیم👇

تربیت فرزند

11 Feb, 16:36


تربیت مهدوی فرزندان

مهمترین و اساسی‌ترین آرزوی هر خانواده‌ی مسلمانی داشتن فرزندانی دیندار و صالح است تا بتوانند در آینده سربازی شایسته برای امام_زمان(عج) باشند.

موافقید تا توی این هفته منتهی به میلاد امام زمان(عج) به راهکارهایی عملی در جهت تربیت فرزندانی مهدوی بپردازیم؟!

تربیت فرزند

07 Feb, 14:26


‼️والدینی که دوست دارند اندکی اخم تاثیر زیادی روی بچه ها یشان داشته باشد به نکته کلیدی زیر توجه کنند. 👇

"کودک باید انقدر از پدر و مادر خوبی و محبت دیده باشد که اخم کردن آنها برایش سخت باشد و همین اخم او را تنبیه کند."

_والدینی که دائم کودک را دعوا میکنند اخمشان بی تاثیر می شود...

تربیت فرزند

07 Feb, 14:24


کودکان با مشاهده چگونگی برخورد ما با دیگران می‌توانند طرز برخورد با سایرین را بیاموزند! آیا وقتی چیزی از دستمان افتاد و کسی آن را برداشت و به ما داد، از او تشکر می‌کنیم؟ آیا از فرزند خود تشکر می‌کنیم؟ آیا از کلمات مودبانه‌ای نظیر «لطفا»، «متشکرم» و «قابلی ندارد» استفاده می‌کنیم؟ آیا وقتی اشتباهی کردیم عذرخواهی می‌کنیم؟ یا در خانواده اجازه ابراز احساسات و محبت وجود دارد؟ نحوه رفتار ما نشان‌دهنده ارزش‌ها و فرهنگ ماست.

تربیت فرزند

04 Feb, 17:20


📍روانشناسی نوجوان:
نوجوانان به دلیل شرایط سنی ای که دارند و در حال استقلال یافتن هستند
اصلا تمایلی به شنیدن نصایح و یا جملات دستوری از جانب شما ندارند.
سعی کنید مکالمه بین شما و نوجوانتان کاملا دو طرفه و با احترام باشد.
جملات دستوری منجر به بی اعتنایی و گاهی پرخاش از طرف فرزندتون میشه.

سعی کنید فرزندتون رو در بحث ها شرکت بدید طوری که شما رو در مقابل خودش نبینه بلکه کاملا حس کنه که در کنارش ایستادید...

تربیت فرزند

04 Feb, 17:14


🖇تربیت فرزند،با رفتار و گفتار مادر است!

🔸مادر می‌تواند فرزندان را به بهترین وجهی تربیت کند. تربیت فرزند به وسیله‌ی مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالائی خواندن است؛ با زندگی کردن است. مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت میکنند.
_هرچه زن صالح‌تر، عاقل‌تر و هوشمندتر باشد، این تربیت بهتر خواهد شد.بنابراین برای بالا رفتن سطح ایمان، سطح سواد، سطح هوش بانوان، در کشور باید برنامه‌ریزی شود.‌‌

🗣مقام‌ معظم رهبری؛

تربیت فرزند

04 Feb, 16:37


بسم الله الرحمن الرحیم

تربیت فرزند

02 Feb, 19:24


هشـدارجدی به‌همســـران‌محتـــرم

هرگز از بچه‌ها به عنوان ابزاری برای کنترل همسرتان استفاده نکنید...!

گمان نکنید که وقتی فرزند‌تان را برای جاسوسی همسرتان بسیج می‌کنید، او حس و حالتان را نمی‌فهمد و متوجه فاصله میان شما نمی‌شود.

اگر شما به همسرتان شک دارید، حق ندارید در جریان پیگیری کارهای همسرتان ، از فرزند خود به عنوان یک ابزار استفاده کنید.

👈🏻لطفا در هیچ شرایطی، بچه‌ها را وارد بازی خودتان نکنید.

تربیت فرزند

29 Jan, 15:40


هر چقدر امروز در کوچک‌ترین ناامیدی‌ها و شکست‌های کودک و نوجوانمان بیشتر ابراز نگرانی و احساس ناتوانی ایجاد کنیم، کودکمان در آینده در روبرو شدن با شکست‌ها و مدیریت بحران آن، ناتوان‌تر خواهد بود. اگر به کودکان و نوجوانان اجازه دهیم که با شکست‌ها و ناامیدی‌های کوچک مواجه شوند و به آنها فرصت یادگیری از این تجربیات را بدهیم، مهارت‌های آنها در مدیریت بحران و شکست در آینده تقویت می‌شود. حمایت بیش از حد می‌تواند به کاهش استقلال و تاب‌آوری آن‌ها منجر شود.

تربیت فرزند

26 Jan, 16:16


والدین باید بدونن که اصل تربیت کودکان بر پایه تشویق بناشده.

تا به‌اندازه کافی کودک را تشویق نکردید و تاثیر ندیدید، نباید تنبیه کنید. باید در کودک به دنبال رفتارهایی باشید که بهونه‌‌ای برای تشویق‌اش باشد نه تنبیه؛ تشویق باعث تکرار رفتارهای خوب و مثبت در کودکان می‌شه.

تربیت فرزند

26 Jan, 16:07


نحوه آموزش نظم به اندازه خود نظم مهم است. استفاده از تهدید، خشم و زورگویی برای آموزش نظم نه‌تنها می‌تواند رابطه والدین و فرزند را خدشه‌دار کند، بلکه ممکن است به اعتماد به نفس و رشد روانی کودک آسیب بزند. در عوض، روش‌های خلاقانه و مشارکتی می‌توانند به کودکان کمک کنند تا نظم را به شکلی مثبت و پایدار درک و یاد بگیرند:

داستان‌های خلاقانه: داستان‌ها می‌توانند ابزار قدرتمندی برای آموزش نظم باشند. برای مثال، می‌توانید داستانی درباره دو دوست به نام‌های «نظمی» و «شلخته» بگویید که نظمی با نظم و ترتیب، روز بهتری دارد، به موقع به مدرسه می‌رسد، وسایلش را پیدا می‌کند. درحالی‌که شلخته با بی‌نظمی، مشکلات زیادی را تجربه می‌کند. این داستان‌ها می‌توانند شامل تصاویر، شخصیت‌های خیالی یا حتی عروسک‌ها باشند تا کودکان را درگیر کنند.

بازی و همکاری: بازی‌هایی که نظم و ترتیب را تشویق می‌کنند، می‌توانند بسیار موثر باشند. برای نمونه، بازی «خانه‌سازی» که در آن کودکان باید یک خانه نظم‌یافته بسازند یا بازی «مسابقه نظم» که در آن کودکان باید وسایل اتاق را به ترتیب جمع‌آوری کنند. این بازی‌ها نه‌تنها نظم را آموزش می‌دهند بلکه همکاری، کار تیمی و حس مسئولیت‌پذیری را نیز تقویت می‌کنند.

الگوی عملی: کودکان بیشتر از اینکه به حرف گوش دهند، به عمل نگاه می‌کنند. والدین و مربیان باید خود نمونه‌ای از نظم و انضباط باشند. وقتی کودکان می‌بینند که بزرگترها چگونه به صورت منظم زندگی می‌کنند، وسایل خود را جمع‌آوری می‌کنند، به موقع به کارهایشان می‌رسند، تمایل بیشتری به الگوبرداری از این رفتارها پیدا می‌کنند.

آموزش بدون سخنرانی: به جای سخنرانی در مورد اهمیت نظم، می‌توان از شرایط روزمره برای آموزش استفاده کرد. مثلا هنگام تمیز کردن اتاق با کودک همکاری کنید و فواید داشتن یک محیط منظم را به صورت عملی نشان دهید.

از طریق این روش‌ها، در کنار اینکه نظم به عنوان یک وظیفه یا بار سنگین به کودکان آموزش داده نمی‌شود، بلکه به عنوان یک بخش طبیعی و لذت‌بخش از زندگی دیده می‌شود که می‌تواند رضایت، آرامش و موفقیت را به همراه داشته باشد.

تربیت فرزند

26 Jan, 15:57


♨️تنبیه کردن هم دارای اصول خاص خودش هست؛ برای مثال:

- در کنار استفاده از تنبیه، از سایر روش‏ها (مانند جایزه، محرومیت، تشویق، تسامح و ...) بهره گیرید.

- به فرزندتون بگید؛ برای تموم شدن دوره تنبیه چکاری باید بکنن.

- در تعیین مجازات و تنبیه به ویژگی‏هایی فرزندتون و دلبستگی‏هاش توجه داشته باشید.

- در حین تنبیه، آرامش خودتون را حفظ کنید.(تنبیه برای تخلیه خشم شما نیست)

- از روش تنبیه_کردن به طور افراطی خودداری کنید.

- ولی مجازات تعیین شده، را به تاخیر نندازید.

- کارایی یک مجازات و تنبیه به شدت و طولانی بودن آن بستگی ندارد.

تربیت فرزند

26 Jan, 15:55


📈 پژوهش‏ها نشان داده افرادی که در بزرگسالی مرتکب جرم‏های بزرگ و کوچک شده و همواره مشکلات قانونی ایجاد می‏کنن، در دوران کودکی از محبت و توجه والدین محروم بوده‏ان و بیش از حد مورد تنبیه های بدنی و جسمی قرار گرفته ان🤭

تربیت فرزند

26 Jan, 15:54


مهمترین عاملی که به شما کمک میکنه تا کودکانی منضبط و مودب تربیت کنید، برخورداری از یک رابطه توام با محبت و توجه به کودکان و از طرف دیگر به کار بردن اصول قاطع و مشخص تربیتی هست.

تربیت فرزند

26 Jan, 15:46


در اینجا چند نکته کلیدی در رابطه با تربیت کودکان را مرور می‌کنیم. تربیت کودک یک فرآیند پیچیده و مداوم است که نیاز به صبر، توجه و انعطاف‌پذیری دارد. هر کودک منحصربه‌فرد است، بنابراین روش‌های تربیتی نیز باید به نیازهای خاص هر کودک تطبیق داده شوند.

عشق و محبت: کودکان نیاز به احساس امنیت عاطفی دارند. نشان دادن عشق و محبت از طریق آغوش، بوسه، و کلام محبت‌آمیز به کودکان کمک می‌کند تا اعتماد به نفس و امنیت درونی پیدا کنند.

استقلال: تشویق به استقلال به کودکان کمک می‌کند تا مهارت‌های زندگی را یاد بگیرند. این شامل کارهای ساده‌ای مثل لباس پوشیدن، غذا خوردن و یا تمیز کردن اتاقشان می‌شود.

آموزش اخلاق و ارزش‌ها: از همان ابتدا، والدین باید به کودکان اخلاق، مثل احترام، صداقت و مسئولیت‌پذیری را آموزش دهند. این ارزش‌ها از طریق الگوبرداری از رفتار والدین و داستان‌ها و بازی‌ها آموزش داده می‌شوند.

تنبیه و پاداش: استفاده از تنبیهات منطقی و پاداش‌ها برای تشویق رفتارهای مثبت مهم است. تنبیه‌ها باید آموزشی و نه تحقیرآمیز باشند. پاداش‌ها نیز باید به گونه‌ای باشند که ارزش رفتار مثبت را نشان دهند.

ارتباط موثر: گوش دادن فعال به کودکان، صحبت در مورد احساسات و تجربیات آنها، و ایجاد فضایی برای بحث آزادانه و بدون قضاوت، ارتباط قوی بین والدین و کودکان را تقویت می‌کند.

یادگیری: تشویق به یادگیری و کنجکاوی از دوران کودکی، نه‌تنها در مدرسه بلکه در زندگی روزمره، می‌تواند خودآموزی و خلاقیت را در کودکان تقویت کند.

تربیت فرزند

25 Jan, 07:01


🟢باهوش یا سخت‌کوش؟

👈🏻 معمولاً پدر و مادرا وقتی می‌خوان از بچه‌هاشون تعریف کنن، میگن: «چه بچه‌ی باهوشی!»
ولی بهتره به جای تأکید روی هوش، روی تلاش و سخت‌کوشی بچه‌ها تمرکز کنین و بگین: «آفرین، چه بچه‌ی سخت‌کوشی!»

چرا؟ چون اگه دائم با لفظ «باهوش» از بچه‌ها تعریف کنین، یه روز که تو یادگیری چیزی به مشکل بر بخورن، اعتماد به نفس‌شون داغون می‌شه. ولی اگه بگین «آفرین که انقدر سخت‌کوشی»، وقتی با چالشی روبه‌رو بشن، به‌جای اینکه جا بزنن، خیلی بیشتر تلاش می‌کنن...

تربیت فرزند

21 Jan, 19:02


اگر می‌خواهید در فرآیند آموزش موفق باشید؛ باید بتوانید الگوی فرزندتان باشید. به خصوص الگوی_جنسیتی که به او نشان می‌دهید؛ نحوه چگونه یک زن یا مرد بودن باشد. کودکان خود را در مورد آن چه که در هسته واقعی مردانگی یا زنانگی هستید به عنوان نمونه کامل آموزش بدهید. این از بارزترین نقش والدین در خانواده است. خوب به آن دقت کنید.

در واقع با افزایش مسئولیت‌پذیری کودکان، به فرزندان خود فرصت های مختلفی بدهید تا نهایتا به یک عضو سالم جامعه تبدیل شوند.

برای موفقیت فرزندتان در جامعه، باید دانش کلام فرهنگی خود را به او تحویل دهید تا او بتواند اطلاعات و مهارت های مورد نیاز جهت بالابردن سطح رشد را داشته باشد.

تربیت فرزند

12 Jan, 17:53


برای پرداختن به مباحث دینی، باید قبل از هر چیز فرزند خود را با خدا آشنا کرده و اهمیّت ارتباط با او را به وی گوشزد کنیم؛ مثلاً می‌توان برای رفع نیازهای مادی، او را به صفت رزاقیّت خداوند توجّه داد.

تربیت فرزند

12 Jan, 17:48


توجه داشته باشیم که معمولاً اجتناب نوجوانان از انجام امور دینی، ناشی از نوعی روحیة «راحت طلبی» و «سستی» در آنهاست؛ لذا والدین باید با درنظر گرفتن راه کارهای اصولی، میل به انجام فرایض را در آنها ایجاد کنند. قرآن می‌فرماید: و أمر أهلک بالصلوة و اصطبر علیها؛ خانواده ات را به نماز امر کن و بر آن صبر داشته باش.
این وادار کردن، در سال‌های آینده که کودک ما به سنین جوانی می‌رسد، باید جای خود را به مدارا کردن بدهد.
در صورت روی گردانی فرزندان از نماز و عبادت، به جای بروز حرکت‌های هیجانی و عصبانی، ترتیبی اتّخاذ کنید تا او به ارزش، دلیل و هدف این گونه امور پی ببرد و اهمیّت انس با خالق و مناجات با او را در یابد. این هم راهی را با محبّت، منطق، سعة صدر و حوصله توأم سازید و هیچ گاه فرزندتان را به سبب کوتاهی در انجام عبادات، در حضور دیگران سرزنش نکنید. از طرفی در جهت برقراری رابطة دوستی فرزندتان با نوجوانان هم سنّ و سال که اهل نماز و عبادتند، گام برداشته و با افراد شرافتمند و متدیّن روابط خانوادگی برقرار کنید.

تربیت فرزند

11 Jan, 19:04


برای اینکه در برنامه تربیتی خود موفق باشید، لازم است با همسر خود هماهنگ باشید زیرا مهم ترین چیزی که می تواند به تربیت فرزند ضربه بزند اختلاف والدین در مسائل تربیتی است. باید در زمینه تربیتی با همسرتان به توافق برسید. با او در زمینه مسائل تربیتی صحبت کنید و با او به توافق برسید. با او صحبت کنید، دلائل او را گوش کنید و دلائل خود را برای بیان کنید چنانچه او برای صحبت های خود دلیل قانع کننده ای داشت حرف های او را قبول کنید و چنانچه او برای صحبت های خود دلیل قانع کننده ای نداشت ضمن احترام به او و بدون اینکه اقتدار او ر ازیر سوال ببرید به او بفهمانید که دیدگاه او غلط است . البته مراقب باشید لحن سخن حالت انتقاد تند و تیز نگیرد. با او به گونه ای صحبت کنید که با شما در این زمینه همراه شود. با او به گونه ای صحبت کنید که تمام تقصیر به گردن او نیفتد و او احساس کند که می تواند به شما در زمینه تربیت فرزند کمک کند. در ضمن گاهی اختلاف نظر همسران در زمینه های خانوادگی در زمینه تربیت فرزند بروز می کند، شاید همسرتان از زندگی مشترک خود چندان رضایت ندارد و همین امر موجب میشود با شما در زمینه تربیت فرزند ناهماهنگ عمل کند. نباید فراموش کنید که به هیچ عنوان نباید پدر را در تربیت فرزند خود حذف کنید.

تربیت فرزند

11 Jan, 19:02


نادیده گرفتن سنجیده را از یاد نبرید. هنر نادیده گرفتن رفتارهایی را که دوستشان ندارید و تعریف کردن از رفتارهایی که دوستشان دارید، بیاموزید. به یاد داشته باشید که هیچ کدام نباید بدون دیگری انجام داده شود.

تربیت فرزند

11 Jan, 19:01


در مخالفت های خود با کودک ، دقت داشته باشید که پای « نه گفتن » خود بایستید تا کودک تصمیمات را جدی بگیرد. جدیت شما ، آرامش و امنیت را برای کودک به ارمغان می آورد. البته منظور ما از قاطعیت به موقع، خشونت و دیکتاتوری در برابر فرزند نیست (در تربیت او کم نه بگوئید اما محکم).

تربیت فرزند

11 Jan, 18:58


گاهی هم کودک تنها برای جلب توجه والدین به خود و قراردادن خود در کانون توجه خانواده پرخاشگری می‌کند و والدین نیز بدون آنکه متوجه باشند با توجه به او (توجه مثبت مثل دلسوزی کردن) او را به خواسته‌اش می‌رسانند و به این ترتیب احتمال اینکه در دفعات بعد برای جلب توجه والدین، پرخاشگری کند را افزایش می‌دهند. پس باید مراقب باشید که با رفتار خود موجب تقویت رفتار منفی در او نشوید.

تربیت فرزند

11 Jan, 18:57


یکی از دلایل تکرار رفتار پرخاشگرانه این است که کودک به این نتیجه می‌رسد که نه ‌تنها رفتار پرخاشگرانه‌اش منجر به پیامد بدی نمی‌شود بلکه تقویت هم می‌شود. مثلاً والدین گاهی چون حوصله سر و صدا و داد و فریادهای کودک خود را ندارند یا از رفتارهای پرخاشگرانه او می‌ترسند، هنگام بروز رفتار پرخاشگرانه از سوی کودک سریع او را به خواسته‌اش می‌رسانند تا او را آرام کنند، در نتیجه کودک یاد می‌گیرد برای رسیدن به خواسته‌اش پرخاشگری کند.

تربیت فرزند

11 Jan, 18:55


کودکان از نوع برخورد اطرافیان، واکنش بعدی را انجام می دهند؛ بنابراین شایسته است گاه در مقابل برخی از رفتارها و واکنش های او بی تفاوت باشید تا آن رفتار در وی خاموش گردد؛ زیرا چه بسا توجّه شما خود به خود باعث تقویت رفتار در کودک گردد. به عنوان مثال وقتی کودک می بیند شما در برابر غذا نخوردن او برآشفته شدید تازه یاد می گیرد که برای آشفته شدن شما باید چه کند.

تربیت فرزند

11 Jan, 18:54


زمانی که کودکتان شروع به بدرفتاری می‌کند، صبور بوده و زود از کوره در نروید. از چنین فرصت هایی برای آموزش کودک خود بهره بگیرید. با آرامش با او صحبت کنید و به او بگوئید چگونه برای به دست آوردن خواسته های خود باید عمل کند.

تربیت فرزند

09 Jan, 06:51


تنبیه گرچه اثر فوری دارد و به عنوان یک عامل بازدارنده ممکن است کودک و نوجوان را از ارتکاب کارهای زشت و از ادامه‌ی تخلف بازدارد ولی معمولاً کودک را نسبت به زشتی کار، آگاه نمی‌سازد و انگیزه‌های درونی را تغییر نمی‌دهد و به تغییر درونی رفتار نمیانجامد. کودک و نوجوانی که از ترس تنبیه دست به کاری نمیزند، ممکن است در خلوت آن کار را انجام دهد یا پنهان کاری کند. علاوه بر این تنبیه تنها به کودک و نوجوان میگوید که چه کاری را نباید انجام دهد اما رفتار درست را به او یاد نمیدهد.

تربیت فرزند

07 Jan, 16:34


نظم را با تهدید، خشم و زورگویی آموزش ندهید. فواید نظم را در قالب داستان‌های خلاقانه‌ یا به شکل بازی و همکاری به کودک یاد دهید، کودکان الگوی عملی می‌خواهند و نه سخنرانی و تئورى.

تربیت فرزند

06 Jan, 06:07


اگر کودک خردسالی به شی‌ای دست زد که اجازه دست زدن به آن را نداشت آیا درست است که پشت دست به او بزنیم؟ تنها به این علت که کودکان صحبت نمی‌کنند نمی‌توانیم ادعا کنیم که چیزی نمی‌شنوند و یا درک نمی‌کنند. کودکان از هر لحظه زندگی خود چیزها می‌آموزند.

سوال این‌جاست که آنان چه چیز می‌آموزند؟ در این‌جا حق انتخاب با والدین است. مادر می‌تواند مرتبا پشت دستِ کودک خود بزند و از این طریق به او بیاموزد که تنها راه یادگیری کتک زدن و کتک خوردن است و یا می‌تواند با دادن اطلاعات با او به عنوان یک انسان حقیقی کوچک رفتار کند.

از کتاب چگونه با فرزند خود گفتگو کنیم،

تربیت فرزند

06 Jan, 06:04


مهم است که بدانید که چه زمانی واکنش نشان ندهید

تا زمانی که کودک شما کار خطرناکی انجام نمی‌دهد و برای رفتارهای خوب خود توجه مثبت کافی دریافت می‌کند، نادیده گرفتن رفتار بد می‌تواند راهی موثر در جلوگیری از آن باشد.

نادیده گرفتن رفتارهای نامناسب می‌تواند به کودک پیامد طبیعی آنها را بیاموزاند. برای مثال، اگر تمام اسباب‌بازی‌هایش به زمین می‌اندازد و می‌شکند متوجه خواهد شد که دیگر نمی‌تواند با آنها بازی کند و طولی نمی‌کشد که یاد می‌گیرید با دقت با اسباب‌بازی‌هایش بازی کند.

تربیت فرزند

04 Jan, 17:55


وقتی کودک دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد...

چنانچه زندگی كودک پر از تنبیه، مواخذه و سختگیری باشد، کودک دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد در نتیجه تلاشی برای از بین بردن یا کاهش رفتارهای نامطلوب و نامناسب خود نخواهد داشت. از عشق، محبت، توجه، تشویق، همدلی، همکاری، تفاهم، جملات محبت‌آمیز و هدیه دادن در تربیت کودک کمک بگیرید.

تربیت فرزند

04 Jan, 17:03


از بیان مشکلات و اختلاف ‌نظرات‌ در برابر فرزندان پرهیز کنیم،

💕تا باعث تشویش و نگرانی آنها نشویم.

تربیت فرزند

03 Jan, 19:28


وقتی کودک از چیزی یا جایی احساس ترس دارد یا با اتفاق ترس‌آوری مواجه می‌شود غرق در اضطراب می‌شود و برای این که بتواند از اضطراب خود کم کند به توجه و حمایت شما نیاز دارد. در این مواقع سعی داشته باشید با کودک ارتباط برقرار کنید، همدلانه به فرزند خود اطمينان دهید در کنارش هستیدو احساس او را درک می‌کنید. هرگز به خاطر ترس کودک را بازخواست، سرزنش، مسخره یا توبیخ نکنید.

تربیت فرزند

03 Jan, 18:30


برای آموزش كار خوب به کودک يا نشان دادن بدی یک كار به كودكتان می‌توانيد از داستان‌گویی استفاده كنيد: داستان بايد مفهومی شاد و مثبت داشته باشد و پايان خوب و خوشی داشته باشد. هرگز از شخصيت‌ها و حوادث ترسناک يا منفی برای ترساندن فرزندتان استفاده نكنيد. كودكان داستان‌هايی كه می‌شنوند را زندگی می‌كنند.

تربیت فرزند

28 Dec, 14:26


۴.کنترل خشم خود: به عنوان والدین ، باید بتوانید خشم خود را کنترل کنید. پرخاشگری متقابل با کودک می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

۵.تقویت مسئولیت‌پذیری: به کودکان بیاموزید که مسئول اعمال و تصمیم‌های خود هستند. این کار می‌تواند به کاهش رفتارهای پرخاشگرانه کمک کند.

۶.همدلی و حمایت: در شرایطی که کودک دچار استرس یا اندوه است، با او همدلی کنید و به او نشان دهید که در کنارش هستید.

این راهکارها می‌توانند به شما کمک کنند تا با رفتارهای_خشونت‌آمیز کودکان به شیوه‌ای موثر و سازنده برخورد کنید.

تربیت فرزند

28 Dec, 14:26


برای برخورد با کودکی که رفتارهای خشونت‌آمیز دارد، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. آموزش مهارت‌های حل مسئله: به کودکان کمک کنید تا با یادگیری مهارت‌_حل_مسئله ، بتوانند به جای پرخاشگری، راه‌حل‌های مناسبی برای مشکلات خود پیدا کنند.

۲.برقراری تماس چشمی: هنگام صحبت با کودک، تماس چشمی برقرار کنید تا او احساس کند که به او توجه می‌کنید و رفتارهایش برای شما مهم است.

۳.اجتناب از لحن دستوری: سعی کنید با لحن صمیمی و محترمانه با کودک صحبت کنید. لحن دستوری می‌تواند باعث واکنش دفاعی و پرخاشگری بیشتر شود.

تربیت فرزند

28 Dec, 14:18


♨️ پرخاشگری در کودکان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. برخی از دلایل رایج عبارتند از:

🔺عوامل ژنتیکی: برخی کودکان به دلیل ویژگی‌های ژنتیکی خود، بیشتر مستعد رفتارهای پرخاشگرانه هستند.

🔺محیط خانوادگی: محیط خانوادگی پرتنش یا وجود خشونت در خانه می‌تواند باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان شود.

🔺مشکلات روانی: اضطراب ، افسردگی و سایر مشکلات روانی می‌توانند به پرخاشگری کودکان منجر شوند.

🔺تأثیر رسانه‌ها: تماشای برنامه‌ها یا بازی‌های خشونت‌آمیز می‌تواند رفتارهای پرخاشگرانه را در کودکان تقویت کند.

🔺نقص در مهارت‌های اجتماعی: کودکانی که مهارت‌های_اجتماعی ضعیفی دارند، ممکن است نتوانند به درستی با دیگران ارتباط برقرار کنند و به پرخاشگری روی آورند.

برای مدیریت و کاهش پرخاشگری در کودکان، مهم است که والدین و مربیان به این عوامل توجه کنند و با ایجاد محیطی حمایتی و آموزش مهارت‌های حل مسئله، به کودکان کمک کنند تا رفتارهای خود را بهبود بخشند.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:39


نقش والدین در پیشگیری از پرخاشگری

محیط امن و حمایت‌گر: فرزند شما باید بدونه که بدون ترس از قضاوت یا سرزنش میتونه احساسات خودش رو باهاتون درمیون بذاره.

توجه به نیازهای او: گاهی تنها گوش دادن بدون قضاوت، تنش‌ها رو کاهش میده.

برقراری ارتباط سازنده: گفت‌وگوهای روزانه و دوستانه میتونه اعتماد و آرامش رو توی رابطه تقویت کنه.

جلسات خانوادگی: حضور متخصص روانشناسی و مشاور می‌تونه دیدگاه‌های جدیدی برای حل مسائل به شما ارائه بده.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:38


مرزها را تعیین کنید.

⬅️با محبت اما محکم، قوانین خونه رو یادآوری کنین. مثلاً: «من می‌فهمم که عصبانی هستی، اما داد زدن راه درستی برای بیان احساست نیست.»

پیشگیری و آموزش

⬅️ فرزندتون رو به یادگیری مهارت‌های
مدیریت_خشم و هیجانات تشویق کنین.
⬅️ فرصت‌هایی برای تخلیه انرژی‌هایی که داره فراهم کنین، مثل؛ ورزش یا برنامه‌های دورهمی خلاقانه.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:36


شناخت هیجانات پشت پرخاشگری

⬅️ بدونین که خشم فرزند از چیه: ناکامی، ترس، یا احساس بی‌عدالتی؟

⬅️ باهاش در مورد علت خشم صحبت کرده و کمک کنین که احساساتش رو به شیوه‌ای سالم بیان کنه.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:32


الگوی مناسب باشید

⬅️ رفتارهای خودتون رو بررسی کنید و ببینیند که خودتون در مواجهه با مشکلات، عصبانی و پرخاشگر میشین!؟

⬅️ رفتار آرام و منطقی شما میتونه الگوی خوبی برای مدیریت_هیجانات نوجوونتون باشه.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:26


⁉️ بهترین برخورد والدین با پرخاشگری نوجوان چه باید باشد؟

والدین باید به نقش خود در این مسیر توجه کنن و با راهبردهای مناسب از تداوم یا شدت گرفتن این رفتارها جلوگیری کنند.
سکوت یا برخورد افراطی؟

سکوت کامل و کوتاه آمدن، این پیام رو میده که رفتار پرخاشگرانه پذیرفته شده!

برخورد شدید و عصبانیت هم رفتار پرخاشگرانه فرزند رو تشدید میکنه.

والدین باید بین این دو حالت تعادل ایجاد و با آرامش و قاطعیت رفتار کنن.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:25


🔹حمایت حرفه‌ای در صورت نیاز

اگر پرخاشگری فرزندتان بسیار شدید یا مداومه ⬇️
🔸از یک مشاور یا روان‌شناس کمک بگیرین.
🔸جلسات خانوادگی با حضور متخصص می‌تونه دیدگاه‌های جدیدی برای حل مسائل ارائه بده.
🔸حتما با کادر مدرسه یا مهد_کودک مشورتی داشته باشید.

تربیت فرزند

27 Dec, 12:24


🔹حل مشکلات ریشه‌ای
به جای اینکه تنها به پرخاشگری واکنش نشان دهید:⬇️

محیط خانوادگی را بررسی کنید؛
⬅️ آیا تعارض‌های میان والدین یا استرس‌های خانوادگی باعث بروز این رفتارها شده؟!
⬅️ با فرزندانتان درباره دغدغه‌ها و خواسته‌هایشان حرف بزنید و سعی کنید راه‌حل‌های مشترکی پیدا کنید.

تربیت فرزند

27 Dec, 10:25


سلام دوستان عزیز .. ظهر آدینه تون بخیر

قابل توجه همراهان گرامی ؛
پیام آخری که داخل گروه ارسال شده ، تلگرام فرستاده و امکان حذفش از طرف مدیر کانال وجود ندارد .

این تبلیغ از طرف مدیریت تایید یا رد نمی‌شود .

تربیت فرزند

23 Dec, 06:49


رفتارهای والدین در مواجهه با پرخاشگری

🔹اجتناب از برخورد مقطعی و کنترل‌کننده: تنبیه یا تهدید ممکنه رفتار رو در کوتاه‌مدت متوقف کنه، اما مشکل رو به عمق می‌بره.
🔹تشویق به بیان هیجانات: به فرزندانتون اجازه بدید احساساتش رو بدون ترس از قضاوت بیان کنه. مثلا بهش بگید: «می‌فهمم که عصبانی هستی، می‌تونی بیشتر توضیح بدی که چی اذیتت کرده؟»
🔹گوش دادن فعال: گاهی فقط گوش دادن بدون ارائه راه‌حل، کمک بزرگی به تخلیه احساسات می‌کنه.

تربیت فرزند

23 Dec, 06:47


تحلیل هیجانات پنهان

🔺پرخاشگری اغلب نشانه‌ای از هیجانات سرکوب‌شده یا ناکامی‌هاست. سعی کنید بفهمید که:
آیا فرزندتون در برقراری ارتباط با دیگران مشکل داره؟
آیا او دچار احساساتی مثل ترس ، اضطراب ، یا کمبود اعتمادبه‌نفس هستش؟
آیا فشار برای موفقیت تحصیلی یا اجتماعی اونو خسته کرده؟

تربیت فرزند

23 Dec, 06:44


💯بازبینی سبک تربیتی خانواده

🔺گاهی رفتارهای پرخاشگرانه نتیجه فشار یا کنترل زیاد از سوی والدین هست. از خودتون بپرسید:

آیا فضا برای گفت‌وگوی آزاد و بیان احساسات در خانواده وجود داره؟
آیا قوانین خانه متعادل هستش یا فرزند، احساس محدودیت شدید می‌کنه؟
آیا والدین الگوی مناسبی برای مدیریت_خشم هستن؟!

تربیت فرزند

23 Dec, 06:42


برای حل پرخاشگری، باید دلایل زیر رو بررسی کرد:

🔺بهتره والدین چند تا سوال از خودشون بپرسن:👇
آیا فرزندشون احساس نادیده‌گرفته‌شدن یا بی‌عدالتی داره؟
آیا فشارهای محیطی (مثل مدرسه یا دوستان) او را تحت‌تأثیر قرار داده؟
آیا سبک_تربیتی یا الگوهای رفتاری خانواده به نوعی این رفتارها رو تقویت کرده؟

تربیت فرزند

23 Dec, 06:42


⁉️کشف ریشه‌های پرخاشگری نوجوان

🔺مشکلات تربیتی مثل پرخاشگری به کوه یخ شباهت دارند و برای حل این چالش‌ها نمیشه به نشونه‌های سطحی بسنده کرد و والدین باید به عمق و ریشه‌های مسائل توجه کنن.

تربیت فرزند

21 Dec, 17:52


#حکایاتی_شیرین

قرآن ناطق(عج) » حکایاتی شیرین در خصوص تربیت فرزند
http://qurann.ir/%d8%ad%da%a9%d8%a7%db%8c%d8%a7%d8%aa%db%8c-%d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%aa%d8%b1%d8%a8%db%8c%d8%aa-%d9%81%d8%b1%d8%b2%d9%86%d8%af/

تربیت فرزند

21 Dec, 17:52


#جملات_ناب1

نیازهای کودکان به
#بهداشت_روانی_دلخواه

 http://qurann.ir/

پدر و مادر به آسانی می توانند نیازهای جسمی فرزندشان همچون غذای مقوّی، پوشاک گرم، به هنگام سردی هوا و وقت مناسب خواب آنان را تشخیص دهند. با این حال، ممکن است ضروریات روانی و عاطفی وی چندان آشکار نباشد. بهداشت روانی مطلوب، این امکان را به بچه ها می دهد که به روشنی اندیشیده، از نظر اجتماعی رشد کنند و مهارت های جدیدی را فرا بگیرند. وانگهی، دوستان خوب و تمامی سخنان ترغیب آمیز بزرگسالان به آنان یاری می کند که اعتماد به خود و عزت نفس خویشتن را افزون ساخته و نگرش عاطفی سالمی نسبت به زندگی بیابند.
@tarbiatefarzand

تربیت فرزند

21 Dec, 17:52


#صوتی14 #استادتراشیون 🔺

#هوش چیست؟ #خلاقیت چیست؟و چه تاثیری در زندگی ما میگذارد؟؟
تاثیر ان روی #اعتمادبه_نفس و خودباوری کودکان
چگونه پدر و مادر به فرزندان اعتماد به نفس بدهند؟؟

تربیت فرزند

21 Dec, 17:52


┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈

تربیت فرزند

20 Dec, 07:31


برای کمک به رشد خلاقیت فرزندتان، كودک را تشویق كنید تا نمایش بازی كند. كودكان از تبدیل اتفاقات روزمره و يا تخیلاتشان به نمایش‌های جالب و بازی كردن در اين نمایش‌ها، رفتارهای اجتماعی، تقویت زبان و ارتباط بین پدیده‌های مختلف را می‌آموزند. هنگامی كه کودک شما یک نمایشنامه ساده را طراحی می‌كند، مهارت‌های كلامی و اجتماعی او افزایش می‌یابند. او با بازی كردن، بر روی احساسات و عواطف خود تمرین می‌كند. هنگامی كه او خود را به عنوان یک مادر، فضانورد و يا مخترع تصور می‌كند، احساس اعتماد به نفس بالاتری تجربه می‌کند و همچنین قبول مسئولیت را تمرین می‌کند.

تربیت فرزند

15 Dec, 18:51


تنبیه بدنی:

💕تنبيه، رفتار نا مطلوب را در فرد از بين نمي برد بلکه به شکل موقتي آن را خاموش مي کند.
والديني که تنبيه شديد اعمال مي کنند، فرزنداني پرخاشگر به بار مي آورند.

🚫تنبيه، گرانترين و در عين حال کم اثر ترين وسيله يادگيري و اصلاح رفتار است.

👈تنبيه، کودک را ترسو بار مي آورد و کتک نيز، شخصيت کودک را در هم شکسته و تعادل رواني او را بر هم می زند.

تربیت فرزند

15 Dec, 18:50


💜توهین،نفرین، مقایسه و تحقیر نسبت به دیگران به خصوص اگر با کلمات زشتی همراه شود، در ذهن می مانند و وحشت ایجاد می کند.

‎روح کودک را بیمار می کند.

تربیت فرزند

15 Dec, 18:49


خانواده هاي موفق در برخورد با مسايل و مشكلا‌ت زندگي به جاي انتخاب روش پرخاشگرانه،‌ خشونت آميز و بدبينانه از روش هاي گفتگوي مسالمت آميز، صميمانه و خوش بينانه استفاده مي كنند.

تربیت فرزند

15 Dec, 18:42


توصیه‌هایی برای والدین برای جلوگیری از بدرفتاری کودکان

محبت بی‌قید و شرط و فراهم کردن محیطی ایمن و محبت‌آمیز، نقش بسیار مهمی در رشد روانی سالم کودک دارد. کودکانی که در محیطی امن و با محبت بزرگ می‌شوند، به رشد مهارت‌های ارتباطی و درونی خود کمک می‌کنند و از بدرفتاری‌های عاطفی دور می‌مانند.

تربیت فرزند

13 Dec, 20:24


مهارتهای اجتماعی در کودکان

از وظایف و نقش پدر و مادر در خانواده کمک به کودکان برای بدست آوردن احساس خوشبختی است که عوامل مثبتی در این‌باره وجود دارد:

⬅️ ستایش، تشویق ، گفتگو و واکنش‌های آرام، توجه دلسوزانه و غیره که می تواند به ایجاد احساسات سالم کمک کند. تلاش برای از بین بردن عوامل منفی مانند، نابودی، سرزنش ، غفلت و یا قلدری بسیار مهم است.

هر کودکی منحصر‌به‌فرد است پس او را با کسی مقایسه نکنید. مخصوصا اگر کودک در موقعیتی دچار ضعف است. بلکه به او کمک کنید تا متفاوت باشه و حتی او را تشویق کنید تا نقطه‌ی منحصر‌به فرد خود را کشف کنه.

تربیت فرزند

13 Dec, 18:58


🔻 سخت گیری بيش از حد والدين
🔻 آرام نبودن فضای خانواده
🔻 توزيع ناعادلانه وسايل ميان اعضای خانواده
🔻بی توجهی به کودک

از عمده علل برداشتن بدون اجازه وسايل ديگران توسط کودک است.

سعی کنید بعد از این رفتار کودک واکنش تهاجمی نشان ندهید بلکه فقط قبح عمل رو برایش نمایان کنید...

تربیت فرزند

10 Dec, 11:22


✔️ بخش اعظم تربیت کودک درسکوت شکل میگیرد

⬅️ والدین هرکاری میکنند بچه تصویربرداری میکند

دنبال این نباشیدبا نصیحت شخصیت بچه هارامتعالی کنید

تربیت فرزند

30 Nov, 16:06


بچه هایی که به علت انرژی زیاد تمرکزشان پایین است، کلاس شنا، ژیمناستیک، فوتبال بروند.
بعد از این کلاس ها به کودک دیکته
بگین میبینید که غلطاش کم شده
خیلی از بی دقتیها برای انرژی زیاد است

تربیت فرزند

29 Nov, 19:46


اگر نوجوان من نصیحتی گوش فرا نمی دهد، به جای مجبور ساختن وی به اطاعت و تقلید، بهتر است در بعضی خواسته ها که خطری ندارد بگذاریم راهی را که ما نادرست میدانیم، بپیماید و پیامدهای آن را پذیرا شود

تربیت فرزند

26 Nov, 15:46


زمانی که از تلاش برای تربیت فرزندمان دست برداریم وبر روی تربیت خود تمرکز کنیم داد نزنیم، زور نگویم، از روی عصبانیت تنبیه نکنیم، مقایسه نکنیم، توهین نکنیم، ناسزا نگوییم، برچسب نزنیم از اشتباهات بی خطر کودکان نترسیم، خستگی خود را روی آنها خالی نکنیم، آنها را مقصر ناکامی های خود ندانیم، همه چیز درست خواهد شد.

کودکانمان را پرورش دهیم و خود را تربیت کنیم.

تربیت فرزند

26 Nov, 15:43


تنبیه بدنی فرزندمان به این معناست که رفتار ما درست بوده و حق با ماست، از همین‌رو به احتمال خیلی زیاد او نیز در آینده، کتک زدن را عمل درستی برای رسیدن به حق و حقوق خود بداند و به اطرافیانش صدمات جسمی وارد کند، مثلاً دوستانش و حتی همسرش را در آینده کتک بزند

تربیت فرزند

26 Nov, 15:35


تنبیه بدنی:

💕تنبيه، رفتار نا مطلوب را در فرد از بين نمي برد بلکه به شکل موقتي آن را خاموش مي کند.
والديني که تنبيه شديد اعمال مي کنند، فرزنداني پرخاشگر به بار مي آورند.

🚫تنبيه، گرانترين و در عين حال کم اثر ترين وسيله يادگيري و اصلاح رفتار است.

👈تنبيه، کودک را ترسو بار مي آورد و کتک نيز، شخصيت کودک را در هم شکسته و تعادل رواني او را بر هم می زند.

تربیت فرزند

24 Nov, 15:42


تماس فیزیکی و در آغوش گرفتن باعث رشد مغز، رشد احساسات و رشد روابط اجتماعی در نوزاد و کودکان می شود.

تربیت فرزند

24 Nov, 15:41


فراموش نکنیم مهم ترین اصل فرزند پروری، وقت گذاشتن برای فرزندانمان است.

تربیت فرزند

24 Nov, 15:34


👧👶 كودك وقتى كه چشم باز مى‏كنه و پدر نيرومند و نان‌آور خودش را مى‌بينه، خودبه‌خود شيفته او مى‏شه و از او تقليد میکنه، به شرط آن كه اين شخصيت پدر...مورد تحقير مادر و ديگران قرار نگيره و يا تا سطح شخصيت كودك پايين نياد.

💠 پدرانى هستن كه خودشون را كوچیك و خوار مى‌کنن و يا پدر و مادرانى هستن كه همدیگه را در مقابل چشم فرزند مى‏‌كوبن كه در نتيجه هيچ كدام‏ نمى ‌توانن قهرمان و الگوى محبوب فرزندشون باشن.

🔻اینجاست كه كودك به ديگران رو مى‏‌آره و يا به خودش پناه مى‏ بره؛ در صورتى كه به خودش پناه برد، گرفتار روحیه منزوی، غرور و خودبينى میشه و در صورتى كه به ديگران رو بياره، خطر اشتباه در انتخاب الگو زياده و چه بسا به هلاكت و نابودى و فساد هم کشیده بشه.

🌀 پدر با شخصيت درست مى‏‌تونه حتى هنگام شوخى و بازى و بگو و بخند، ابهت و جایگاه خودش را داشته باشه، حتى هنگامى كه فرزندش به سر و رويش مى‏پره اين عظمت را حس كنه. پدر با شخصيت مثل كوه هست، حتى هنگامى كه کودک پا بر شانه‌هاش مى‌ذاره، در دل از او وحشت داره و از بلنداش هراس داره.

✍️استاد صفایی حائری، کتاب تربیت کودک، ص ۴۴

تربیت فرزند

23 Nov, 18:00


🔸اگه کودک توجه مثبت والدین و اطرافیان رو نبینه دست به جلب توجه منفی می‌زنه

🔹مثلا: وقتی مشغول بازی با خواهرشه اگه پدر و مادر بهش توجه نکنن و تشویق نشه برای جلب توجه منفی شروع به اذیت خواهرش می‌کنه
پس پدر و مادرای عزیز باید با تشویق‌های بجا، احتمال تکرار کار مثبت فرزندتون رو بیشتر کنید...

کارهایی مثل:
نوازش، بوسه، بغل کردن
یا تشویق گفتاری:
آفرین به پسرم که مسواک میزنه باریکلا که با خواهرت بازی می‌کنی...

تربیت فرزند

22 Nov, 17:57


تربیت فرزند دارای ابعاد گوناگونی و تربیت_عاطفی یکی از مهمترین ابعاد تربیتی در اسلام هست. یکی از شاخصه‌های تربیت عاطفی ابراز محبت . هرچند محبت داشتن به فرزند یک مسئله قلبی و همگانی، اما این محبت قلبی کافی نیست و باید در عمل به فرزند نشان داده بشه. این محبت می‌تونه در کلام، همبازی شدن، بوسیدن ... نشان داده بشه. باید در اینجا یادآوری بشه که محبت_کردن بسیار خوبه اما باید حد و اندازه اون را نگه داشت، چون زیاده‌روی در این زمینه می‌تونه باعث پرتوقعی، ناتوانی، عدم اعتمادبه‌نفس و سلطه‌جویی بشه و همچنین این محبت باید در میان فرزندان به طور یکسان تقسیم بشه.

تربیت فرزند

22 Nov, 17:53


♨️تصور بسیاری از افراد اینه که وظیفه پدر و مادری از زمانی آغاز میشه که فرزند متولد میشه، اما باید گفت در دین مبین اسلام و تحقیقات علمی نشان داده که تربیت_فرزند از سالها قبل از تولد او شروع میشه. از زمان ازدواج مرد تصمیم می‌گیره با انتخاب_همسری شایسته فرزندش را به دامان زنی بسپاره که توانایی تربیت فرزندی صالح را داشته باشه. پس از تشکیل نطفه و بارداری مادر، وظایف پدر سنگین‌تر میشه؛ تامین امنیت_روانی مادر و توجه و محبت بیشتر به مادر یکی از حساس‌ترین وظایف پدر در این ایام هست. وظیفه دیگر توجه به سلامتی مادر و جنینه و هرقدر که زمان زایمان نزدیک‌تر بشه این مسئله حساس‌تر و مهمتر خواهد شد.

تربیت فرزند

22 Nov, 17:52


5️⃣
تربیت_فرزند یک نقش جداگانه بر عهده پدر یا مادر نیست و وظیفه پدر تنها به تامین نیازهای مادی فرزندان خلاصه نمی‌شه، بلکه تکالیف و وظایفی بر عهده پدر هست که نقش موثری در تربیت صحیح و اصولی فرزندان داره.

آموزش معارف صحیح به فرزندان می‌تونه اونها را در مقابل بسیاری از انحرافات مصون بداره و از گرفتار شدن در افکار انحرافی و التقاطی نجات بده.

تربیت فرزند

22 Nov, 17:50


باور رایج در میان مردم اینه که در خانواده تقسیم کار وجود داره و وظیفه اصلی تامین معاش فرزندان با پدر هست و تربیت_فرزند از تحمل شب بیداری تا بازی و آموزش و رسیدگی به کودک بر عهده مادره، و معمولاً مادر متهم اصلی در عدم تربیت صحیح فرزندانه. اما حقیقت چیز دیگری.

تربیت فرزند

22 Nov, 17:49


♨️ بسیاری از افراد که در بزرگسالی دچار مشکل در نوع رفتار و بینش می‌شوند، در دوران کودکی ارتباط مناسبی با پدرانشان نداشته‌ان. تحقیقات نشان داده که کودکان بیشترین همانندسازی را با پدرشون دارن تا مادر ، و بی‌توجهی پدر در تربیت فرزندان می‌تونه آینده نامطلوبی را برای فرزندان بوجود بیاره.

تربیت فرزند

22 Nov, 17:44


🚨اثرات منفی مشارکت نکردن پدر در تربیت کودک

🔻ضرب‌المثل يك دست صدا ندارد درمورد تربيت_فرزند هم صدق ميكنه. نه شما و نه هيچكس ديگه‌ای به‌تنهايی نميتونه نيازهای عاطفی و روانی فرزندش را برآورده كنه.

🔻 مادر و پدر هيچ‌يك نميتونن به تنهايی و بدون همكاری ديگری كودك سالمی را باربياورن. پدر و مادر هر كدام ويژگي‌هايی دارند كه حذف‌شان باعث ميشه همه‌ چيز به خوبی پيش نره و به اصطلاح يك جای كار بلنگه. اگر شما هم تصور ميكنيد با تمام وقت مادری كردن و حذف پدر از گردونه تربيت و وقت‌گذرانی با كودك، همه دين‌تان را به كودك‌تون ادا كردید، اين مطلب را بخونيد تا بدونيد با اين تصور چقدر به فرزندتون آسيب ميرسونید

تربیت فرزند

16 Nov, 08:32


💠زیر شش سال شخصیت کودک شکل می گیرد، آموزش زندگی، اخلاق و خوبیها را در این سنین باید انجام داد

👈شش تا 12سال شخصیت تثبیت می شود
👈بعد از 12سال تغییر شخصیت کمی سخت و زمان بر است

🔴شش سال اول مهمترین وحساس ترین دوران است.

تربیت فرزند

16 Nov, 07:51


‎وظیفه تربیت صحیح فرزندان به عهده پدر و مادر است
‎محیط خانه را آرام کنید
‎ناآرامی ریشه تربیت فرزندان را می خشکاند

تربیت فرزند

16 Nov, 07:51


کودکی که خیلی سخت گیرانه تربیت می شود، فردی که در کودکی از سوی والدین محبت نبیند و در تربیت او سخت بگیرند، در بزرگسالی یک انسان خشک، سرد و بی عاطفه می شود

تربیت فرزند

16 Nov, 07:48


💠از فرزندتان دانشمند نسازيد. ما قرار نيست بچه ها را تك بعدي و ناقص الخلقه كنيم. كسي كه تنها فكرش دانشمند شدن است اعتياد مثبت دارد كه به اندازه اعتياد منفي آسيب زننده است. هر نوع آموزش آكادميك تا شش سالگي آسيب زننده ست. كودكان بايد بازي كنند و با بازي كردن بياموزند.

تربیت فرزند

13 Nov, 17:38


تحت تاثير كنايه‌ها، گلايه‌ها و طعنه‌ها يا دخالت ديگران قرار نگيريد و بر پایه آن عمل نكنيد.

به عنوان مثال کودکتان در مهمانی خسته، گرسنه و يا كلافه است و بسيار طبيعی است كه كلافگى خود را با رفتارش نشان دهد. كم‌كم زمزمه اطرافيان بلند می‌شود كه شما نتوانستيد فرزندتان را خوب تربيت كنيد و در آخر شما براى ساكت كردن بقيه سر کودکتان فرياد می‌زنيد يا پشت دستش می‌زنيد و به‌طور عجيبی بقيه ساكت می‌شوند. اما فراموش نكنيم مهم نيست بقيه چه می‌گويند، زمانى كه اقدام به كارى کردید کودک آن را از طرف شما خواهد دانست.

تربیت فرزند

12 Nov, 19:45


اگر کودک شما مسئله‌ای را که او را آزار می‌دهد یا باعث اضطراب او می‌شود برای شما تعریف کرد حتی اگر خیلی هم پیش‌پا افتاده باشد، هیچ‌گاه به او نخندید یا واکنشی نشان ندهید که او احساس حماقت یا بی‌اهمیت بودن کند، بلکه سعی داشته باشید موضوع را از زاویه نگاه کودک ببینید، با نگرانی کودک همدلی کنید. چرا که این بی‌توجهی باعث می‌شود کودک به‌مرور به این نتیجه برسد که مشکلات خود را بروز ندهد و اگر زمانی مورد آزار و اذیت واقعی هم قرار بگیرید، آن را با شما در میان نگذارد.

تربیت فرزند

11 Nov, 06:57


تا می توانید
به کودکانتان محبت کنید
و به آنها شخصیت بدهید.

بسیاری از جنایتکاران و تبهکاران
بزرگ اجتماع کسانی بوده اند
که در دوران کودکی از آنها
نفی شخصیت شده است

تربیت فرزند

09 Nov, 15:13


💠 اگر کودک شما به سرعت عصبانی می‌شود، ممکن است به این دلیل باشد ...

که شما به اندازه کافی او را تحسین نمی‌کنید، او فقط در مقابل بدرفتاری توجه دریافت می‌کند

تربیت فرزند

09 Nov, 15:10


پرتاب کردن‌هایی که از روی خشم و عصبانیت رخ می‌دهد را نادیده بگیرید، چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار می‌تواند نظر شما را جلب کند آن را بار‌ها و بار‌ها تکرار خواهد کرد.

در عوض به او بگویید «اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی، اینجوری من بهتر می‌فهمم مشکلت چیه.» به روش‌های مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید.

اگر کودک شما با پرتاب کردن مثلا یک مکعب چوبی در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با‌‌ همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه» و به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید که بسته به سن کودک از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه می‌تواند باشد.

مراقب تن صدای‌تان باشید، هیچ اشکالی ندارد اگر با تن صدا و لحن‌تان به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید اما هرگز عصبانیت را در صدای‌تان نشان ندهید

تربیت فرزند

07 Nov, 15:26


والديني كه فقط بر موفقيت تمركز
دارند، فشار زيادي بر فرزندان خود
وارد مي كنند...

و به همين دليل، استرسي كه كودك
و نوجوان امروز تجربه مي كند بيش
از گذشته است.

شرايط پر تنش و پر استرس،
زمينه ساز اختلال هاي اضطرابي
در فرزندان است.

تربیت فرزند

07 Nov, 15:13


💯چند نکته برای ارتباط و تعامل بهتر با بچه ها مخصوصا نوجوانان

🔸 زمانی که مطالبی را به فرزندتان ارائه می‌کنید مراقب لحن کلام و احساساتی که منتقل می‌کنید باشید: طعنه، سرزنش ، عیبجویی، تحقیر مقایسه با دیگران و حتی مقایسه با خود.
از گفتن جملاتی مثل؛ "وقتی من هم سن تو بودم اینگونه بودم، این ها را نداشتیم و شما دارید. شما بچه های قدرنشناسی هستید و..." بپرهیزید. زخم زبان، روح و روان بچه‌ها را آزار می‌دهد.

🔸به‌گونه‌ای رفتار کنیم که فرزندانمان باورکنند ما آن‌ها را به خاطر خودشان دوست داریم نه هیچ چیز دیگه‌ای!

🔸بچه‌ها را فرایندمحور پرورش دهید نه نتیجه‌محور. بچه‌ها باید حتی از فرایند درس لذت ببرند و شاد باشند. نتیجه ممکن است که مطابق میل ما باشد یا نباشد.
🔸شما چه فرزندی می‌خواهید؟!! فرزندی بااعتماد به نفس بالا و شخصیتی قوی و روحيه شاد و بانشاط.

🔸ما باید تلاش کنیم فرزندانی خوشحال و خوشبخت پرورش دهیم و نه فقط موفق. خوشبختی شرط لازم و کافی هست انسان‌های خوشبخت موفق هم خواهند شد ولی انسان های موفق لزوما خوشبخت و خوشحال نیستند.

تربیت فرزند

04 Nov, 09:35


از مهم‌ترین معایب تک‌فرزندی، کمبود تعاملات اجتماعی است. کودکان تک‌فرزند به دلیل نداشتن خواهر یا برادر ، فرصت کمتری برای یادگیری مهارت‌های اجتماعی در خانه دارند.

🔺 آن‌ها ممکن است درک ضعیف‌تری از مفاهیمی مانند همکاری، تقسیم منابع، و حل تعارضات داشته باشند، زیرا این مفاهیم اغلب از طریق بازی و تعامل با خواهر و برادرها شکل می‌گیرند. در نتیجه، این کودکان ممکن است در مدرسه و سایر محیط‌های اجتماعی با چالش‌هایی در ایجاد و حفظ روابط دوستانه مواجه شوند.

🔺وابستگی بیش از حد به والدین یکی دیگر از معایب تک‌فرزندی است. از آنجا که کودک تنها است، والدین ممکن است توجه و محبت بیش از حدی به او نشان دهند، که این وضعیت می‌تواند به وابستگی عاطفی شدید کودک به والدین منجر شود. این کودکان ممکن است در مواجهه با موقعیت‌های جدید و چالش‌های زندگی، نیاز به تأیید و حمایت والدین خود داشته باشند، که این امر می‌تواند استقلال آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد و در بلندمدت به مشکلاتی در تصمیم‌گیری و مدیریت زندگی روزمره منجر شود.

تربیت فرزند

03 Nov, 11:09


بچه‌هایی كه صبحانه نمی‌خورند و به مدرسه می‌روند یا در کلاس مجازی شرکت می‌کنند مطالب را کمتر به خاطر می‌سپارند. این بچه‌ها به مرور زمان پرخاشگر می‌شوند و در محیط كلاس و مدرسه و درس بی‌حوصلگی می‌کنند.

تربیت فرزند

01 Nov, 17:20


کودک و نوجوان این امکان و زمینه را باید داشته باشند که بتوانند واکنش نشان دهند، چرا که هر فردی احتیاج دارد تا بعضی از احساس‌ها، آشفتگی‌ و ‌خشم‌های خود را بروز دهد. احساسات فرزند خود را بپذیرید، ولی بی‌ادبی و بی‌احترامی را نپذیرید. هنگامی ‌که از کلمات نامناسب استفاده می‌کند، به او تذکر دهید، من خیلی از طرز حرف زدنت ناراحت شدم، باید عصبانی بودنت را کنترل کنی. ممکن است او بداخلاقی و خشم کنترل‌نشده خودش را بد نداند، ولی باید متوجه شود که رفتار منفی او پسندیده نیست و می‌تواند آسیب‌زا باشد.

تربیت فرزند

31 Oct, 20:00


به حرف‌های کودک گوش دهید؛ هرچند بی‌هدف، پراکنده و طولانی باشد.

کودک باید اجازه داشته باشد احساساتش را در شرایط مختلف بیان کند و در تصمیم‌گیری‌ها به‌خصوص آنهایی که به خودش مرتبط است بتواند نظرش را مطرح کند تا در آینده در موقعیت‌های اجتماعی با اعتماد‌به‌نفس‌تر و توانمندتر ظاهر شود.

تربیت فرزند

31 Oct, 19:18


کودک را نترسانید، بگذارید اگر قرار است بچه خوبی باشند، از ترس تنبیه و عصبانیت شما نباشد، چون به خاطر داشته باشید شما همیشه در کنار او نخواهید بود.

تربیت فرزند

28 Oct, 12:41


از زیاد حرف زدن برای فرزندتان جداً خودداری کنید.

🔺اگرچه حرف زدن با بچه ها لازم و مفید است اما زیاد حرف زدن تاثیر سازنده ای ندارد.

🔹آنچه را قبلا گفته اید تکرار نکنید!
🔹چیزی را که فرزندتان خود می داند، به او نگویید.
🔹بیشتر مواقع او از اشتباهش آگاه است، پیامد طبیعی رفتار، خود بهترین آموزگار است!
🔹تکرار موجب اختلال در ارتباط سالم، اوقات تلخی، بگو مگو و استیصال می شود!
🔹گاهی هنگام خطای فرزندتان سکوت کنید!

⬅️ ⬅️ « زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است.

تربیت فرزند

28 Oct, 12:27


🔴 به احساسات بچه‌ها گوش بدهید.

🔹 خیلی وقت‌ها کودک تنها نیاز دارد به احساساتش گوش دهید. چه شش ماهه باشد چه شانزده ساله، نیاز دارد به احساساتی که بروز می‌دهد توجه کنید. پس از آنکه احساساتش را بروز دهد، می‌تواند رهایشان کند تا از زندگی‌اش بیرون بروند. و بعد تعجب خواهید کرد این کار تا چه اندازه خونگرمی و صمیمیت را در او افزایش می‌دهد. اما برای این که نزد شما احساس امنیت کند و حرف‌هایش را بزند، باید تمام حواستان به او باشد و کاملا به او گوش دهید. اگر مطمئن باشد در امنیت قرار دارد، حیرت خواهید کرد به چه راحتی می‌تواند خود را از بار سنگین احساسات رها کند. باید چه کنید؟ به حرف‌هایش خوب گوش دهید، حواس‌تان کاملا به او باشد. در مقابل وسوسه‌ی خوب کردن حال او و از بین بردن آن احساسات دردسرساز مقاومت کنید. کودک شما به طور غریزی می‌داند چطور حال خودش را خوب کند. به این مثال‌ها دقت کنید.

⬅️ «می‌دونم اونقدر عصبانی هستی که فقط می‌خوای جیغ بکشی و داد بزنی و گریه کنی. هرکسی گاهی وقتا همچین حسی بهش دست می‌ده. من اینجام تا همه‌ی حرفهایت را بشنوم . آغوش من برایت همیشه باز است.

تربیت فرزند

26 Oct, 17:20


يكي از موضوعات مهم در
تعليم و تربيت كودكان
تعادل و توازن است.

مثلا همان اندازه كه درس
فرزندتان برايتان مهم است،
ورزش كردن، بازی با همسالان،
فعالیت های هنري و.. هم در
زندگی او باید برایتان مهم باشد.

تربیت فرزند

26 Oct, 17:05


🛑 راهکارهای کاربردی برای کودکان بیش‌فعال

🔰آموزش مسئولیت‌پذیری:
به فرزندتان مسئولیت و فرصت تجربه بدید، وقتی فرزندتون رو به رشد می ره، مسئولیت رفتارش را به خود او واگذار کنید و بهش اجازه بدید تا مراحل طبیعی رشد رفتاری را خودش تجربه کنه. لازم نیست که همیشه شما مسئولیت هایش را به او گوشزد کنید. با توجه زیاد به فرزندتون حس مسئولیت‌پذیری را از او سلب می‌کنید. شما باید به فرزندتون فرصت بدید تا خودش به نتایج منطقی برسه.

🔰دائما انتقاد نکنید.
هر چیزی را یک بار به فرزندتان بگویید و به او فرصت حرکت بدید، انتقاد دائم از فرزندتون نه تنها کاری از پیش نمی بره بلکه فقط باعث خستگی خود شما می‌شه. اگه می‌خواهید فرزندتون با شما همکاری کنه، بهتره با یک بازی ساده از او بخواهید کاری را که می‌خواهید، انجام بده.

⬅️ در این بازی شما از فرزندتون در انجام کاری کمک می‌گیرید، از شماره یک تا شماره ۳ بشمارید، با توجه به کاری که به او سپرده اید زمان بین شماره یک تا ۳ را در نظر بگیرید. اهمیت بازی را به او یادآوری کنید و شروع به شمارش کنید. در این فاصله او باید آن کار را انجام بده.

🔰 کارهای ساده را به او محول کنید.
به فرزندتون ارزش بدید و به او نشان بدید که فرد مهمیه، فرزند شما دوست داره که در امور خانواده سهیم باشه. شما می تونید با واگذار کردن کارهای خیلی ساده منزل یا کارهایی که فرزندتون می‌تونه به سادگی از پس آنها بربیاید، به او فرصت بدید تا نقش خودش را به عنوان یک فرد مهم در امور خانه بازی کنه.

.

تربیت فرزند

26 Oct, 16:02


برای نهادینه کردن رفتار خوب در کودک، به رفتارهای خوب او توجه کنید تا تقویت شود و به رفتارهای بد کودک بی‌توجه باشید تا تضعیف شود.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:57


بهترین طرز برخورد با کودک بیش‌فعال؛

💯 الگوی رفتاری خودتان
فرزند شما همان کاری را انجام می‌دهد که شما انجام می‌دهید فرزندان شما برای این که چگونه در دنیای بیرون رفتار کنند، از رفتار شما الگو می گیرند. شما باید از رفتار خودتان برای راهنمایی فرزندتان کمک بگیرید.

⬅️ اگر می خواهید فرزندتان کلمه «لطفا» را به کار برد، خودتان نباید استفاده از این کلمه را فراموش کنید. اگر می خواهید فرزندتان با صدای بلند صحبت نکند، باید صدای خود را همیشه در حد معقول نگه دارید. فراموش نکنید آنچه که در عمل ثابت می کنید، بسیار مهم تر از آن است که حرفش را می زنید.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:56


❇️ حوادث استرس‌زا و عوامل اضطراب انگیز مانند اختلافات خانوادگی، طلاق یا اعتیاد والدین‌ ، در شروع و تداوم اختلال بیش‌فعالی تاثیرگذارن؛ به ویژه در کودکان کم سن و سال‌تر که ناراحتی یا تنش روانی در آنان بیشتر به شکل‌های جسمانی نمود پیدا می‌کنه.

برای مثال، بچه‌هایی که در پرورشگاه‌ها و موسسه‌های حمایتی دور از والدین خود زندگی می‌کنن، نشانه‌های این اختلال را بیشتر نشان می‌دهن. این مشکل از محرومیت_عاطفی طولانی مدت ناشی شده، با رفع عوامل محرومیت از بین می‌رود.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:53


نشانه‌های تکانشگری در کودکان:

۱. معمولا قبل از پایان یافتن پرسش به آن پاسخ می‌دهن.
۲.در صف ایستادن و منتظر نوبت ماندن، معمولا برایشان دشواره.
۳. اغلب مزاحم کار دیگران می شن( برای مثال میان بازی یا حرف دیگران می‌پرن)

⬅️ البته لازمه بین اختلال بیش‌فعالی و برخی دیگر از حالات کودکان مانند بی‌قراری، شلوغی، پرتحرکی، حواس‌پرتی، فراموش‌کاری و... فرق گذاشته بشه.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:41


🔰ویژگی‌های اصلی اختلال بیش‌فعالی

۱. کم‌توجهی و بی‌دقتی
۲. برانگیختگی یا تکانشگری
۳.فعالیت و تحرک بسیار

🔺ممکنه یکی از اینها باشه و یا ممکنه هر سه باهم در کودک دیده بشه👆

تربیت فرزند

22 Oct, 17:39


👬 بچه‌های بیش‌فعال به رغم سرزنده بودن، اغلب وقتی که به چیزی توجه می‌کنن، تمرکز خوبی ندارن و محرک های محیطی حواسشون را به راحتی پرت می‌کنه.

به رفتار خودشون بی‌توجه‌ان و به گونه‌ای رفتار می‌کنن که گویا از هیچ‌چیز نمی‌ترسن و بی‌باک‌ان‌. این‌ کودکان اصلا احساس خطر نمی‌کنن، چون به طور معمول، در انجام کارها، عواقب و پیامدهای اون را در نظر نمی‌گیرن.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:35


💠 علل بیش‌فعالی کودکان

🔹متخصصان توافق دارن که در پدیدایی این اختلال عوامل_ژنتیکی و ارثی و عوامل_محیطی ، هر دو موثرن؛

🔺به این معنا که ساختار ژنتیکی کودک و دیگر عوامل پیش از تولد، هنگام تولد یا پس از آن، زمینه این اختلال را فراهم می‌کنه، اما ظهور رفتارهای مربوط به بیش‌فعالی، از فرهنگ و محیط نیز متاثره.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:34


🔰نشانه‌های بیش‌فعالی:

۱. دستها و پاهایشان اغلب در حال تکان خوردنه و هنگام نشستن هم وول می‌خورن.

۲.در کلاس درس یا بقیه‌ی موقعیتهایی که انتظار می‌ره یکجا بشینن، معمولا صندلی‌شون را ترک می‌کنن.

۳.در موقعیت‌های مناسب، معمولا بیش از اندازه می‌دون و بالا و پایین می‌پرن.

۴.برای شرکت آرام و بی سرو صدا در بازی‌ها و فعالیت‌های اوقات فراغت، با مشکل روبه‌رو هستن.

۵.به‌گونه‌ای رفتار می‌کنن که گویا یه موتور قوی اونها را به حرکت وامی‌داره.

۶.بیش از اندازه معمول حرف می‌زنن.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:59


💰تشویق به پس‌انداز می‌تونه به روش‌های مختلفی انجام بشه. در اینجا چند ایده برای والدین آورده شده:👇

1. ایجاد یک قلک جذاب: والدین می‌تونن یک قلک زیبا و جذاب برای فرزندان تهیه کنن. این کار می‌تونه انگیزه‌ای برای پس‌انداز باشه و فرزندان را تشویق کنه تا پول‌هاشون را در اون بیندازن.

2. تعیین هدف پس‌انداز: والدین می‌تونن به فرزندان کمک کنن تا یک هدف مشخصی برای پس‌انداز تعیین کنن، مثلاً خرید یک اسباب‌بازی یا رفتن به یک پارک تفریحی. این کار باعث می‌شه فرزندان احساس کنن که پس‌انداز کردن ارزش داره.

3. پاداش برای پس‌انداز: والدین می‌تونن برای فرزندان خود پاداش‌هایی در نظر بگیرن. مثلاً اگر فرزندشون یک مقدار مشخصی پس‌انداز کرد، می‌تونن مبلغی به اون اضافه کنن یا یک هدیه کوچک بدن.

4. آموزش درباره سود: والدین می‌تونن به فرزندان توضیح بدن که اگر پول خود را پس‌انداز کنن، می‌تونن در آینده بیشتر از آن استفاده کنن. این کار می‌تونه به اونها کمک کنه تا ارزش پس‌انداز را درک کنن.

5. گفتگو درباره اهمیت پس‌انداز: والدین می‌تونن با فرزندان خود درباره اهمیت پس‌انداز و چگونگی کمک به آینده‌شون صحبت کنن. این گفتگوها می‌تونه به اونها کمک کنه تا درک بهتری از مزایای پس‌انداز پیدا کنن.

6. ایجاد عادت: والدین می‌تونن به فرزندانشون عادت بدن که هر هفته یا ماه مقداری از پول توجیبی خود را پس‌انداز کنن. این کار می‌تونه به اونها کمک کنه تا پس‌انداز کردن را به یک عادت تبدیل کنن.

با این روش‌ها، والدین می‌تونن به فرزندان خود کمک کنن تا مهارت‌های پس‌انداز را یاد بگیرن و به آینده مالی خود توجه کنن 😊


.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:57


🏺تشویق و ترغیب به پس‌انداز قسمتی از پول_توجیبی می‌تونه یکی از فواید دادن پول توجیبی باشه. والدین می‌تونن فرزندان را تشویق کنند که بخشی از پول توجیبی خود را پس‌انداز کنن. می‌تونید برای این کار یک قلک یا حساب پس‌انداز باز کنید.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:56


وقتی با فرزندانتون به خرید می‌رید، اون‌ها را در مراحل مختلف خرید مشارکت بدید. به اونها نشون بدید که باید قیمت‌ها را مقایسه کرده و تصمیم بگیرن که چطور پولشون را برای هر نیازی استفاده کنن.

🔰 معیارهای انتخاب انواع کالا را به فرزندانتون آموزش بدید؛ که برای خرید هرکالایی باید به چه نکاتی توجه کنن. به عنوان مثال برای خرید هر خوراکی یا کتاب یا اسباب‌بازی چه ویژگی‌هایی را باید مدنظر داشته باشن!

تربیت فرزند

19 Oct, 06:51


به فرزندانتون کمک کنید تا متوجه بشن که پول یک منبع_محدوده و برای نیازهای خاص باید آن را تخصیص بدهن و با مصرف زیاد تمام‌ میشه و باید بودجه بندی داشته باشه، برای همین باید زمان پرداخت مشخص باشه و بازه‌ی زمانی داشته باشه و هر زمان که پولش تمام شد پول داده نمیشه

🔰 برای مثال، می‌تونید به اونها بگویید که مقداری از پول خود را برای خرید اسباب‌بازی، خرید خوراکی، خرید لوازم‌التحریر یا اسباب‌بازی موردنیاز خارج از برنامه‌ی خانواده و یا پس‌انداز برای چیزهای دیگر اختصاص بدن.

♻️ برای آموزش این‌موارد می تونید در جلسات خانوادگی بودجه‌بندی خانواده را داشته باشید.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:50


بهترین زمان برای شروع دادن پول_توجیبی به کودکان وابسته به عوامل مختلفی از جمله توانمندی‌های مالی و فهم آن‌ها، سن، تجربه‌های پیشین والدین ، تربیت و محیط خانوادگی هست. با این حال، در اکثر موارد، از سنین پیش‌دبستانی یا ابتدای تحصیلات ابتدایی (تقریباً ۵ تا ۷ سالگی) به عنوان زمان مناسب برای شروع آموزش مفاهیم مالی به کودکان در نظر گرفته می‌شه.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:41


💸 پول توجیبی آغاز درس مدیریت_مالیه؛ درس درست خرج کردن و پس‌‌انداز ، درس بخشندگی و آینده‌نگری.
💸آموزش مهارت استفاده از پول مثل بقیه مهارت‌های زندگی از سنین پایین‌تر آغاز میشه و پول توجیبی می‌تونه شروع خوبی برای یاد دادن این مهارت به کودکان و نوجوانان باشه(البته بصورت درست)

💸پول توجیبی به کودک احساس استقلال می‌ده، اینکه چطور تصمیم بگیره، کجا خرج کنه و چقدر تا ماه آینده پول داره. در واقع فرزند را با مفهوم سرمایه و پس‌انداز آشنا می‌کنه. او یادمی‌گیره گاهی برای رسیدن به بعضی خواسته‌هاش از بعضی از خواسته‌های دیگه باید بگذره. به‌علاوه، هوش و استعداد مالی کودک تقویت می‌شه. وظیفه هر پدر و مادری که علاوه بر دادن پول توجیبی به فرزند، اون را با راه‌های پس‌انداز و ارزش پول آشنا کنن.

همچنین تفاوت میان نیاز، خواسته و آرزو را به خوبی بشناسن تا در آینده تصمیم‌های عاقلانه‌تری در مورد نحوه خرج کردن بگیرن.

.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:38


⁉️پول یا وقت؟

🔺برخی والدین تمام زمانشون را صرف کارکردن می‌کنن تا برای فرزندانشون، رفاه همه‌جانبه‌ای را فراهم کنن. با زحمت زیاد موفق هم می‌شن و می‌تونن نبودشون را با پول_خرج_کردن برای اونها پرکنن، اما آیا پول زیاد جبران غیبت والدین را می‌کنه؟ مسلما هرگز.

💯 والدین خوب به فرزندانشون مبالغ معقول پول_توجیبی می‌دن و درعوض، زمان بیشتری را صرف بودن در کنار فرزندان شون می‌کنن.
.

تربیت فرزند

17 Oct, 06:31


یکی از روشهای مهم یادگیری ارزش پول، مشاهده نحوه پول_خرج‌کردن والدینه.

🛍 برای مثال وقتی با فرزندتون به خرید می‌رید، اگه فرزندتون ببینه برای پول خرج کردن محدودیت قائل هستید و برای پیدا کردن بهترین قیمت مغازه‌ها را بررسی می‌کنید، یا با فروشنده بر سر قیمت مذاکره می‌کنید؛
⬅️ فرزندتون متوجه می‌شه؛ پول علف خرس نیست و باید به بودجه پایبند باشه و برای خرج‌کردن برنامه‌ریزی داشته باشه. البته زیاده روی هم نکنید که کودک مبتلا به وسواس نشود با دقت خرج کردن با خساست تفاوت زیاددارد .فرمول نیاز اگر در خانواده پیاده شود کمک بزرگی به مدیریت خرج میکند یعنی هرکس هرچه نیاز واقعی دارد باید تهییه شود نه اینکه دوست دارم داشته باشم یا الان مد شده یا خوشم اومده .

تربیت فرزند

17 Oct, 06:25


💸 مدیریت و برنامه‌ریزی برای پول‌توجیبی دانش‌آموزها

💵 کیفیت و کمیت پول_توجیبی دادن به دانش‌آموزان یکی از مسائل مهمی است که عدم توجه به آن می‌تواند آینده مالی بچه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

💴 ورود بچه‌‎ها به مدرسه و قرار گرفتن در یک بستر اجتماعی، نیازها و دغدغه‌های جدیدی به زندگی آن‌ها اضافه می‌شود. تا پیش از پا گذاشتن به این محیط، لوازم مورد نیاز بچه‌ها مثل اسباب بازی، مدادرنگی، خوراکی و... توسط والدین یا با حضور بچه‌ها تهیه می‌شد اما با ورود به مدرسه به عنوان عرصه‌ای از جامعه، بچه‌ها رفته رفته مستقل می‌شوند و یاد می‌گیرند خودشان به تنهایی پولی که پدر و مادر به آن‌ها داده را خرج نیازهایشان ازجمله خوراکی، لوازم التحریر و... کنند.

تربیت فرزند

17 Oct, 06:04


اگر فرزندتان كلمه نامناسب جديدی ياد گرفته تنها يک بار محكم اما آرام و شفاف بگوييد انتظار داريد در خانه كسی كلمات نامناسب استفاده نكند و بعد از آن دیگر توجه نشان ندهيد.

بعضی كودكان از تكرار كلمات زشت لذت می‌برند چون باعث می‌شود مورد توجه باشند و به‌راحتی می‌توانند با تكرار كلمات، بزرگسالان اطراف خود را كنترل كنند. در حقيقت اطرافيان به كلماتی كه كودكان می‌گویند قدرت می‌دهند.

تربیت فرزند

17 Oct, 05:59


بسم الله الرحمن الرحیم