تربیت فرزند @tarbiatefarzand Channel on Telegram

تربیت فرزند

@tarbiatefarzand


📚کانال مهارتهاي تربيت فرزند

ايتا 🔻
https://eitaa.com/tarbiatemahdavi

سروش 🔻
https://sapp.ir/tarbiat_farzand_mahdavi

تلگرام 🔻
https://t.me/tarbiatefarzand


مدیر کانال
@Z_Rastegar

تربیت فرزند (Persian)

با خوش آمدید به کانال تربیت فرزند! این کانال منحصر به فرد برای اولیای دانش‌آموزان است که به دنبال راهنمایی‌ها و مهارت‌های لازم برای تربیت کودکان خود هستند. اینجا محلی است که می‌توانید از تجربیات دیگران در زمینه تربیت فرزندان بیاموزید و با دیگران اشتراک تجربیات خود را به اشتراک بگذارید. با پیوستن به کانال تربیت فرزند، شما به دنیایی از مطالب مفید، نکات علمی و راهکارهای عملی در زمینه‌ی تربیت فرزندان خواهید وارد شد. این کانال برای اولیای دانش‌آموزان همراه باشید و با مدیر کانال تماس بگیرید: @Z_Rastegar

تربیت فرزند

16 Nov, 08:32


💠زیر شش سال شخصیت کودک شکل می گیرد، آموزش زندگی، اخلاق و خوبیها را در این سنین باید انجام داد

👈شش تا 12سال شخصیت تثبیت می شود
👈بعد از 12سال تغییر شخصیت کمی سخت و زمان بر است

🔴شش سال اول مهمترین وحساس ترین دوران است.

تربیت فرزند

16 Nov, 07:51


‎وظیفه تربیت صحیح فرزندان به عهده پدر و مادر است
‎محیط خانه را آرام کنید
‎ناآرامی ریشه تربیت فرزندان را می خشکاند

تربیت فرزند

16 Nov, 07:51


کودکی که خیلی سخت گیرانه تربیت می شود، فردی که در کودکی از سوی والدین محبت نبیند و در تربیت او سخت بگیرند، در بزرگسالی یک انسان خشک، سرد و بی عاطفه می شود

تربیت فرزند

16 Nov, 07:48


💠از فرزندتان دانشمند نسازيد. ما قرار نيست بچه ها را تك بعدي و ناقص الخلقه كنيم. كسي كه تنها فكرش دانشمند شدن است اعتياد مثبت دارد كه به اندازه اعتياد منفي آسيب زننده است. هر نوع آموزش آكادميك تا شش سالگي آسيب زننده ست. كودكان بايد بازي كنند و با بازي كردن بياموزند.

تربیت فرزند

13 Nov, 17:38


تحت تاثير كنايه‌ها، گلايه‌ها و طعنه‌ها يا دخالت ديگران قرار نگيريد و بر پایه آن عمل نكنيد.

به عنوان مثال کودکتان در مهمانی خسته، گرسنه و يا كلافه است و بسيار طبيعی است كه كلافگى خود را با رفتارش نشان دهد. كم‌كم زمزمه اطرافيان بلند می‌شود كه شما نتوانستيد فرزندتان را خوب تربيت كنيد و در آخر شما براى ساكت كردن بقيه سر کودکتان فرياد می‌زنيد يا پشت دستش می‌زنيد و به‌طور عجيبی بقيه ساكت می‌شوند. اما فراموش نكنيم مهم نيست بقيه چه می‌گويند، زمانى كه اقدام به كارى کردید کودک آن را از طرف شما خواهد دانست.

تربیت فرزند

12 Nov, 19:45


اگر کودک شما مسئله‌ای را که او را آزار می‌دهد یا باعث اضطراب او می‌شود برای شما تعریف کرد حتی اگر خیلی هم پیش‌پا افتاده باشد، هیچ‌گاه به او نخندید یا واکنشی نشان ندهید که او احساس حماقت یا بی‌اهمیت بودن کند، بلکه سعی داشته باشید موضوع را از زاویه نگاه کودک ببینید، با نگرانی کودک همدلی کنید. چرا که این بی‌توجهی باعث می‌شود کودک به‌مرور به این نتیجه برسد که مشکلات خود را بروز ندهد و اگر زمانی مورد آزار و اذیت واقعی هم قرار بگیرید، آن را با شما در میان نگذارد.

تربیت فرزند

11 Nov, 06:57


تا می توانید
به کودکانتان محبت کنید
و به آنها شخصیت بدهید.

بسیاری از جنایتکاران و تبهکاران
بزرگ اجتماع کسانی بوده اند
که در دوران کودکی از آنها
نفی شخصیت شده است

تربیت فرزند

09 Nov, 15:13


💠 اگر کودک شما به سرعت عصبانی می‌شود، ممکن است به این دلیل باشد ...

که شما به اندازه کافی او را تحسین نمی‌کنید، او فقط در مقابل بدرفتاری توجه دریافت می‌کند

تربیت فرزند

09 Nov, 15:10


پرتاب کردن‌هایی که از روی خشم و عصبانیت رخ می‌دهد را نادیده بگیرید، چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار می‌تواند نظر شما را جلب کند آن را بار‌ها و بار‌ها تکرار خواهد کرد.

در عوض به او بگویید «اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی، اینجوری من بهتر می‌فهمم مشکلت چیه.» به روش‌های مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید.

اگر کودک شما با پرتاب کردن مثلا یک مکعب چوبی در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با‌‌ همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه» و به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید که بسته به سن کودک از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه می‌تواند باشد.

مراقب تن صدای‌تان باشید، هیچ اشکالی ندارد اگر با تن صدا و لحن‌تان به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید اما هرگز عصبانیت را در صدای‌تان نشان ندهید

تربیت فرزند

07 Nov, 15:26


والديني كه فقط بر موفقيت تمركز
دارند، فشار زيادي بر فرزندان خود
وارد مي كنند...

و به همين دليل، استرسي كه كودك
و نوجوان امروز تجربه مي كند بيش
از گذشته است.

شرايط پر تنش و پر استرس،
زمينه ساز اختلال هاي اضطرابي
در فرزندان است.

تربیت فرزند

07 Nov, 15:13


💯چند نکته برای ارتباط و تعامل بهتر با بچه ها مخصوصا نوجوانان

🔸 زمانی که مطالبی را به فرزندتان ارائه می‌کنید مراقب لحن کلام و احساساتی که منتقل می‌کنید باشید: طعنه، سرزنش ، عیبجویی، تحقیر مقایسه با دیگران و حتی مقایسه با خود.
از گفتن جملاتی مثل؛ "وقتی من هم سن تو بودم اینگونه بودم، این ها را نداشتیم و شما دارید. شما بچه های قدرنشناسی هستید و..." بپرهیزید. زخم زبان، روح و روان بچه‌ها را آزار می‌دهد.

🔸به‌گونه‌ای رفتار کنیم که فرزندانمان باورکنند ما آن‌ها را به خاطر خودشان دوست داریم نه هیچ چیز دیگه‌ای!

🔸بچه‌ها را فرایندمحور پرورش دهید نه نتیجه‌محور. بچه‌ها باید حتی از فرایند درس لذت ببرند و شاد باشند. نتیجه ممکن است که مطابق میل ما باشد یا نباشد.
🔸شما چه فرزندی می‌خواهید؟!! فرزندی بااعتماد به نفس بالا و شخصیتی قوی و روحيه شاد و بانشاط.

🔸ما باید تلاش کنیم فرزندانی خوشحال و خوشبخت پرورش دهیم و نه فقط موفق. خوشبختی شرط لازم و کافی هست انسان‌های خوشبخت موفق هم خواهند شد ولی انسان های موفق لزوما خوشبخت و خوشحال نیستند.

تربیت فرزند

04 Nov, 09:35


از مهم‌ترین معایب تک‌فرزندی، کمبود تعاملات اجتماعی است. کودکان تک‌فرزند به دلیل نداشتن خواهر یا برادر ، فرصت کمتری برای یادگیری مهارت‌های اجتماعی در خانه دارند.

🔺 آن‌ها ممکن است درک ضعیف‌تری از مفاهیمی مانند همکاری، تقسیم منابع، و حل تعارضات داشته باشند، زیرا این مفاهیم اغلب از طریق بازی و تعامل با خواهر و برادرها شکل می‌گیرند. در نتیجه، این کودکان ممکن است در مدرسه و سایر محیط‌های اجتماعی با چالش‌هایی در ایجاد و حفظ روابط دوستانه مواجه شوند.

🔺وابستگی بیش از حد به والدین یکی دیگر از معایب تک‌فرزندی است. از آنجا که کودک تنها است، والدین ممکن است توجه و محبت بیش از حدی به او نشان دهند، که این وضعیت می‌تواند به وابستگی عاطفی شدید کودک به والدین منجر شود. این کودکان ممکن است در مواجهه با موقعیت‌های جدید و چالش‌های زندگی، نیاز به تأیید و حمایت والدین خود داشته باشند، که این امر می‌تواند استقلال آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد و در بلندمدت به مشکلاتی در تصمیم‌گیری و مدیریت زندگی روزمره منجر شود.

تربیت فرزند

03 Nov, 11:09


بچه‌هایی كه صبحانه نمی‌خورند و به مدرسه می‌روند یا در کلاس مجازی شرکت می‌کنند مطالب را کمتر به خاطر می‌سپارند. این بچه‌ها به مرور زمان پرخاشگر می‌شوند و در محیط كلاس و مدرسه و درس بی‌حوصلگی می‌کنند.

تربیت فرزند

01 Nov, 17:20


کودک و نوجوان این امکان و زمینه را باید داشته باشند که بتوانند واکنش نشان دهند، چرا که هر فردی احتیاج دارد تا بعضی از احساس‌ها، آشفتگی‌ و ‌خشم‌های خود را بروز دهد. احساسات فرزند خود را بپذیرید، ولی بی‌ادبی و بی‌احترامی را نپذیرید. هنگامی ‌که از کلمات نامناسب استفاده می‌کند، به او تذکر دهید، من خیلی از طرز حرف زدنت ناراحت شدم، باید عصبانی بودنت را کنترل کنی. ممکن است او بداخلاقی و خشم کنترل‌نشده خودش را بد نداند، ولی باید متوجه شود که رفتار منفی او پسندیده نیست و می‌تواند آسیب‌زا باشد.

تربیت فرزند

31 Oct, 20:00


به حرف‌های کودک گوش دهید؛ هرچند بی‌هدف، پراکنده و طولانی باشد.

کودک باید اجازه داشته باشد احساساتش را در شرایط مختلف بیان کند و در تصمیم‌گیری‌ها به‌خصوص آنهایی که به خودش مرتبط است بتواند نظرش را مطرح کند تا در آینده در موقعیت‌های اجتماعی با اعتماد‌به‌نفس‌تر و توانمندتر ظاهر شود.

تربیت فرزند

31 Oct, 19:18


کودک را نترسانید، بگذارید اگر قرار است بچه خوبی باشند، از ترس تنبیه و عصبانیت شما نباشد، چون به خاطر داشته باشید شما همیشه در کنار او نخواهید بود.

تربیت فرزند

28 Oct, 12:41


از زیاد حرف زدن برای فرزندتان جداً خودداری کنید.

🔺اگرچه حرف زدن با بچه ها لازم و مفید است اما زیاد حرف زدن تاثیر سازنده ای ندارد.

🔹آنچه را قبلا گفته اید تکرار نکنید!
🔹چیزی را که فرزندتان خود می داند، به او نگویید.
🔹بیشتر مواقع او از اشتباهش آگاه است، پیامد طبیعی رفتار، خود بهترین آموزگار است!
🔹تکرار موجب اختلال در ارتباط سالم، اوقات تلخی، بگو مگو و استیصال می شود!
🔹گاهی هنگام خطای فرزندتان سکوت کنید!

⬅️ ⬅️ « زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است.

تربیت فرزند

28 Oct, 12:27


🔴 به احساسات بچه‌ها گوش بدهید.

🔹 خیلی وقت‌ها کودک تنها نیاز دارد به احساساتش گوش دهید. چه شش ماهه باشد چه شانزده ساله، نیاز دارد به احساساتی که بروز می‌دهد توجه کنید. پس از آنکه احساساتش را بروز دهد، می‌تواند رهایشان کند تا از زندگی‌اش بیرون بروند. و بعد تعجب خواهید کرد این کار تا چه اندازه خونگرمی و صمیمیت را در او افزایش می‌دهد. اما برای این که نزد شما احساس امنیت کند و حرف‌هایش را بزند، باید تمام حواستان به او باشد و کاملا به او گوش دهید. اگر مطمئن باشد در امنیت قرار دارد، حیرت خواهید کرد به چه راحتی می‌تواند خود را از بار سنگین احساسات رها کند. باید چه کنید؟ به حرف‌هایش خوب گوش دهید، حواس‌تان کاملا به او باشد. در مقابل وسوسه‌ی خوب کردن حال او و از بین بردن آن احساسات دردسرساز مقاومت کنید. کودک شما به طور غریزی می‌داند چطور حال خودش را خوب کند. به این مثال‌ها دقت کنید.

⬅️ «می‌دونم اونقدر عصبانی هستی که فقط می‌خوای جیغ بکشی و داد بزنی و گریه کنی. هرکسی گاهی وقتا همچین حسی بهش دست می‌ده. من اینجام تا همه‌ی حرفهایت را بشنوم . آغوش من برایت همیشه باز است.

تربیت فرزند

26 Oct, 17:20


يكي از موضوعات مهم در
تعليم و تربيت كودكان
تعادل و توازن است.

مثلا همان اندازه كه درس
فرزندتان برايتان مهم است،
ورزش كردن، بازی با همسالان،
فعالیت های هنري و.. هم در
زندگی او باید برایتان مهم باشد.

تربیت فرزند

26 Oct, 17:05


🛑 راهکارهای کاربردی برای کودکان بیش‌فعال

🔰آموزش مسئولیت‌پذیری:
به فرزندتان مسئولیت و فرصت تجربه بدید، وقتی فرزندتون رو به رشد می ره، مسئولیت رفتارش را به خود او واگذار کنید و بهش اجازه بدید تا مراحل طبیعی رشد رفتاری را خودش تجربه کنه. لازم نیست که همیشه شما مسئولیت هایش را به او گوشزد کنید. با توجه زیاد به فرزندتون حس مسئولیت‌پذیری را از او سلب می‌کنید. شما باید به فرزندتون فرصت بدید تا خودش به نتایج منطقی برسه.

🔰دائما انتقاد نکنید.
هر چیزی را یک بار به فرزندتان بگویید و به او فرصت حرکت بدید، انتقاد دائم از فرزندتون نه تنها کاری از پیش نمی بره بلکه فقط باعث خستگی خود شما می‌شه. اگه می‌خواهید فرزندتون با شما همکاری کنه، بهتره با یک بازی ساده از او بخواهید کاری را که می‌خواهید، انجام بده.

⬅️ در این بازی شما از فرزندتون در انجام کاری کمک می‌گیرید، از شماره یک تا شماره ۳ بشمارید، با توجه به کاری که به او سپرده اید زمان بین شماره یک تا ۳ را در نظر بگیرید. اهمیت بازی را به او یادآوری کنید و شروع به شمارش کنید. در این فاصله او باید آن کار را انجام بده.

🔰 کارهای ساده را به او محول کنید.
به فرزندتون ارزش بدید و به او نشان بدید که فرد مهمیه، فرزند شما دوست داره که در امور خانواده سهیم باشه. شما می تونید با واگذار کردن کارهای خیلی ساده منزل یا کارهایی که فرزندتون می‌تونه به سادگی از پس آنها بربیاید، به او فرصت بدید تا نقش خودش را به عنوان یک فرد مهم در امور خانه بازی کنه.

.

تربیت فرزند

26 Oct, 16:02


برای نهادینه کردن رفتار خوب در کودک، به رفتارهای خوب او توجه کنید تا تقویت شود و به رفتارهای بد کودک بی‌توجه باشید تا تضعیف شود.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:57


بهترین طرز برخورد با کودک بیش‌فعال؛

💯 الگوی رفتاری خودتان
فرزند شما همان کاری را انجام می‌دهد که شما انجام می‌دهید فرزندان شما برای این که چگونه در دنیای بیرون رفتار کنند، از رفتار شما الگو می گیرند. شما باید از رفتار خودتان برای راهنمایی فرزندتان کمک بگیرید.

⬅️ اگر می خواهید فرزندتان کلمه «لطفا» را به کار برد، خودتان نباید استفاده از این کلمه را فراموش کنید. اگر می خواهید فرزندتان با صدای بلند صحبت نکند، باید صدای خود را همیشه در حد معقول نگه دارید. فراموش نکنید آنچه که در عمل ثابت می کنید، بسیار مهم تر از آن است که حرفش را می زنید.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:56


❇️ حوادث استرس‌زا و عوامل اضطراب انگیز مانند اختلافات خانوادگی، طلاق یا اعتیاد والدین‌ ، در شروع و تداوم اختلال بیش‌فعالی تاثیرگذارن؛ به ویژه در کودکان کم سن و سال‌تر که ناراحتی یا تنش روانی در آنان بیشتر به شکل‌های جسمانی نمود پیدا می‌کنه.

برای مثال، بچه‌هایی که در پرورشگاه‌ها و موسسه‌های حمایتی دور از والدین خود زندگی می‌کنن، نشانه‌های این اختلال را بیشتر نشان می‌دهن. این مشکل از محرومیت_عاطفی طولانی مدت ناشی شده، با رفع عوامل محرومیت از بین می‌رود.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:53


نشانه‌های تکانشگری در کودکان:

۱. معمولا قبل از پایان یافتن پرسش به آن پاسخ می‌دهن.
۲.در صف ایستادن و منتظر نوبت ماندن، معمولا برایشان دشواره.
۳. اغلب مزاحم کار دیگران می شن( برای مثال میان بازی یا حرف دیگران می‌پرن)

⬅️ البته لازمه بین اختلال بیش‌فعالی و برخی دیگر از حالات کودکان مانند بی‌قراری، شلوغی، پرتحرکی، حواس‌پرتی، فراموش‌کاری و... فرق گذاشته بشه.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:41


🔰ویژگی‌های اصلی اختلال بیش‌فعالی

۱. کم‌توجهی و بی‌دقتی
۲. برانگیختگی یا تکانشگری
۳.فعالیت و تحرک بسیار

🔺ممکنه یکی از اینها باشه و یا ممکنه هر سه باهم در کودک دیده بشه👆

تربیت فرزند

22 Oct, 17:39


👬 بچه‌های بیش‌فعال به رغم سرزنده بودن، اغلب وقتی که به چیزی توجه می‌کنن، تمرکز خوبی ندارن و محرک های محیطی حواسشون را به راحتی پرت می‌کنه.

به رفتار خودشون بی‌توجه‌ان و به گونه‌ای رفتار می‌کنن که گویا از هیچ‌چیز نمی‌ترسن و بی‌باک‌ان‌. این‌ کودکان اصلا احساس خطر نمی‌کنن، چون به طور معمول، در انجام کارها، عواقب و پیامدهای اون را در نظر نمی‌گیرن.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:35


💠 علل بیش‌فعالی کودکان

🔹متخصصان توافق دارن که در پدیدایی این اختلال عوامل_ژنتیکی و ارثی و عوامل_محیطی ، هر دو موثرن؛

🔺به این معنا که ساختار ژنتیکی کودک و دیگر عوامل پیش از تولد، هنگام تولد یا پس از آن، زمینه این اختلال را فراهم می‌کنه، اما ظهور رفتارهای مربوط به بیش‌فعالی، از فرهنگ و محیط نیز متاثره.

تربیت فرزند

22 Oct, 17:34


🔰نشانه‌های بیش‌فعالی:

۱. دستها و پاهایشان اغلب در حال تکان خوردنه و هنگام نشستن هم وول می‌خورن.

۲.در کلاس درس یا بقیه‌ی موقعیتهایی که انتظار می‌ره یکجا بشینن، معمولا صندلی‌شون را ترک می‌کنن.

۳.در موقعیت‌های مناسب، معمولا بیش از اندازه می‌دون و بالا و پایین می‌پرن.

۴.برای شرکت آرام و بی سرو صدا در بازی‌ها و فعالیت‌های اوقات فراغت، با مشکل روبه‌رو هستن.

۵.به‌گونه‌ای رفتار می‌کنن که گویا یه موتور قوی اونها را به حرکت وامی‌داره.

۶.بیش از اندازه معمول حرف می‌زنن.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:59


💰تشویق به پس‌انداز می‌تونه به روش‌های مختلفی انجام بشه. در اینجا چند ایده برای والدین آورده شده:👇

1. ایجاد یک قلک جذاب: والدین می‌تونن یک قلک زیبا و جذاب برای فرزندان تهیه کنن. این کار می‌تونه انگیزه‌ای برای پس‌انداز باشه و فرزندان را تشویق کنه تا پول‌هاشون را در اون بیندازن.

2. تعیین هدف پس‌انداز: والدین می‌تونن به فرزندان کمک کنن تا یک هدف مشخصی برای پس‌انداز تعیین کنن، مثلاً خرید یک اسباب‌بازی یا رفتن به یک پارک تفریحی. این کار باعث می‌شه فرزندان احساس کنن که پس‌انداز کردن ارزش داره.

3. پاداش برای پس‌انداز: والدین می‌تونن برای فرزندان خود پاداش‌هایی در نظر بگیرن. مثلاً اگر فرزندشون یک مقدار مشخصی پس‌انداز کرد، می‌تونن مبلغی به اون اضافه کنن یا یک هدیه کوچک بدن.

4. آموزش درباره سود: والدین می‌تونن به فرزندان توضیح بدن که اگر پول خود را پس‌انداز کنن، می‌تونن در آینده بیشتر از آن استفاده کنن. این کار می‌تونه به اونها کمک کنه تا ارزش پس‌انداز را درک کنن.

5. گفتگو درباره اهمیت پس‌انداز: والدین می‌تونن با فرزندان خود درباره اهمیت پس‌انداز و چگونگی کمک به آینده‌شون صحبت کنن. این گفتگوها می‌تونه به اونها کمک کنه تا درک بهتری از مزایای پس‌انداز پیدا کنن.

6. ایجاد عادت: والدین می‌تونن به فرزندانشون عادت بدن که هر هفته یا ماه مقداری از پول توجیبی خود را پس‌انداز کنن. این کار می‌تونه به اونها کمک کنه تا پس‌انداز کردن را به یک عادت تبدیل کنن.

با این روش‌ها، والدین می‌تونن به فرزندان خود کمک کنن تا مهارت‌های پس‌انداز را یاد بگیرن و به آینده مالی خود توجه کنن 😊


.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:57


🏺تشویق و ترغیب به پس‌انداز قسمتی از پول_توجیبی می‌تونه یکی از فواید دادن پول توجیبی باشه. والدین می‌تونن فرزندان را تشویق کنند که بخشی از پول توجیبی خود را پس‌انداز کنن. می‌تونید برای این کار یک قلک یا حساب پس‌انداز باز کنید.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:56


وقتی با فرزندانتون به خرید می‌رید، اون‌ها را در مراحل مختلف خرید مشارکت بدید. به اونها نشون بدید که باید قیمت‌ها را مقایسه کرده و تصمیم بگیرن که چطور پولشون را برای هر نیازی استفاده کنن.

🔰 معیارهای انتخاب انواع کالا را به فرزندانتون آموزش بدید؛ که برای خرید هرکالایی باید به چه نکاتی توجه کنن. به عنوان مثال برای خرید هر خوراکی یا کتاب یا اسباب‌بازی چه ویژگی‌هایی را باید مدنظر داشته باشن!

تربیت فرزند

19 Oct, 06:51


به فرزندانتون کمک کنید تا متوجه بشن که پول یک منبع_محدوده و برای نیازهای خاص باید آن را تخصیص بدهن و با مصرف زیاد تمام‌ میشه و باید بودجه بندی داشته باشه، برای همین باید زمان پرداخت مشخص باشه و بازه‌ی زمانی داشته باشه و هر زمان که پولش تمام شد پول داده نمیشه

🔰 برای مثال، می‌تونید به اونها بگویید که مقداری از پول خود را برای خرید اسباب‌بازی، خرید خوراکی، خرید لوازم‌التحریر یا اسباب‌بازی موردنیاز خارج از برنامه‌ی خانواده و یا پس‌انداز برای چیزهای دیگر اختصاص بدن.

♻️ برای آموزش این‌موارد می تونید در جلسات خانوادگی بودجه‌بندی خانواده را داشته باشید.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:50


بهترین زمان برای شروع دادن پول_توجیبی به کودکان وابسته به عوامل مختلفی از جمله توانمندی‌های مالی و فهم آن‌ها، سن، تجربه‌های پیشین والدین ، تربیت و محیط خانوادگی هست. با این حال، در اکثر موارد، از سنین پیش‌دبستانی یا ابتدای تحصیلات ابتدایی (تقریباً ۵ تا ۷ سالگی) به عنوان زمان مناسب برای شروع آموزش مفاهیم مالی به کودکان در نظر گرفته می‌شه.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:41


💸 پول توجیبی آغاز درس مدیریت_مالیه؛ درس درست خرج کردن و پس‌‌انداز ، درس بخشندگی و آینده‌نگری.
💸آموزش مهارت استفاده از پول مثل بقیه مهارت‌های زندگی از سنین پایین‌تر آغاز میشه و پول توجیبی می‌تونه شروع خوبی برای یاد دادن این مهارت به کودکان و نوجوانان باشه(البته بصورت درست)

💸پول توجیبی به کودک احساس استقلال می‌ده، اینکه چطور تصمیم بگیره، کجا خرج کنه و چقدر تا ماه آینده پول داره. در واقع فرزند را با مفهوم سرمایه و پس‌انداز آشنا می‌کنه. او یادمی‌گیره گاهی برای رسیدن به بعضی خواسته‌هاش از بعضی از خواسته‌های دیگه باید بگذره. به‌علاوه، هوش و استعداد مالی کودک تقویت می‌شه. وظیفه هر پدر و مادری که علاوه بر دادن پول توجیبی به فرزند، اون را با راه‌های پس‌انداز و ارزش پول آشنا کنن.

همچنین تفاوت میان نیاز، خواسته و آرزو را به خوبی بشناسن تا در آینده تصمیم‌های عاقلانه‌تری در مورد نحوه خرج کردن بگیرن.

.

تربیت فرزند

19 Oct, 06:38


⁉️پول یا وقت؟

🔺برخی والدین تمام زمانشون را صرف کارکردن می‌کنن تا برای فرزندانشون، رفاه همه‌جانبه‌ای را فراهم کنن. با زحمت زیاد موفق هم می‌شن و می‌تونن نبودشون را با پول_خرج_کردن برای اونها پرکنن، اما آیا پول زیاد جبران غیبت والدین را می‌کنه؟ مسلما هرگز.

💯 والدین خوب به فرزندانشون مبالغ معقول پول_توجیبی می‌دن و درعوض، زمان بیشتری را صرف بودن در کنار فرزندان شون می‌کنن.
.

تربیت فرزند

17 Oct, 06:31


یکی از روشهای مهم یادگیری ارزش پول، مشاهده نحوه پول_خرج‌کردن والدینه.

🛍 برای مثال وقتی با فرزندتون به خرید می‌رید، اگه فرزندتون ببینه برای پول خرج کردن محدودیت قائل هستید و برای پیدا کردن بهترین قیمت مغازه‌ها را بررسی می‌کنید، یا با فروشنده بر سر قیمت مذاکره می‌کنید؛
⬅️ فرزندتون متوجه می‌شه؛ پول علف خرس نیست و باید به بودجه پایبند باشه و برای خرج‌کردن برنامه‌ریزی داشته باشه. البته زیاده روی هم نکنید که کودک مبتلا به وسواس نشود با دقت خرج کردن با خساست تفاوت زیاددارد .فرمول نیاز اگر در خانواده پیاده شود کمک بزرگی به مدیریت خرج میکند یعنی هرکس هرچه نیاز واقعی دارد باید تهییه شود نه اینکه دوست دارم داشته باشم یا الان مد شده یا خوشم اومده .

تربیت فرزند

17 Oct, 06:25


💸 مدیریت و برنامه‌ریزی برای پول‌توجیبی دانش‌آموزها

💵 کیفیت و کمیت پول_توجیبی دادن به دانش‌آموزان یکی از مسائل مهمی است که عدم توجه به آن می‌تواند آینده مالی بچه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

💴 ورود بچه‌‎ها به مدرسه و قرار گرفتن در یک بستر اجتماعی، نیازها و دغدغه‌های جدیدی به زندگی آن‌ها اضافه می‌شود. تا پیش از پا گذاشتن به این محیط، لوازم مورد نیاز بچه‌ها مثل اسباب بازی، مدادرنگی، خوراکی و... توسط والدین یا با حضور بچه‌ها تهیه می‌شد اما با ورود به مدرسه به عنوان عرصه‌ای از جامعه، بچه‌ها رفته رفته مستقل می‌شوند و یاد می‌گیرند خودشان به تنهایی پولی که پدر و مادر به آن‌ها داده را خرج نیازهایشان ازجمله خوراکی، لوازم التحریر و... کنند.

تربیت فرزند

17 Oct, 06:04


اگر فرزندتان كلمه نامناسب جديدی ياد گرفته تنها يک بار محكم اما آرام و شفاف بگوييد انتظار داريد در خانه كسی كلمات نامناسب استفاده نكند و بعد از آن دیگر توجه نشان ندهيد.

بعضی كودكان از تكرار كلمات زشت لذت می‌برند چون باعث می‌شود مورد توجه باشند و به‌راحتی می‌توانند با تكرار كلمات، بزرگسالان اطراف خود را كنترل كنند. در حقيقت اطرافيان به كلماتی كه كودكان می‌گویند قدرت می‌دهند.

تربیت فرزند

17 Oct, 05:59


بسم الله الرحمن الرحیم