➖ قسمت پنجم:
✓ نیروگاه زبالهسوز نوشهر؛ تهدیدی جدی برای امنیت محیط زیست!!
✓ تعطیلی نیروگاه، اجتنابناپذیر است
✓ به بازی با جان مردم، تخریب محیط زیست و تبدیل نوشهر به آلودهترین شهر ساحلی کشور، خاتمه دهید...
✓ ناگفتهها گفته شد!! دستگاه نظارتی، قضایی، محیط زیست...، این گوی و این میدان!!
✓ تغییر کاربری نیروگاه زبالهسوز به سیستم استاندارد دفع زباله، امکانپذیر است. استاندار مازندران، فرماندار شهرستان نوشهر، نماینده مردم در خانه ملت، سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، مسئولین محیط زیست استان و شهرستان؛ نوشهر را از فاجعه زیستمحیطی نجات دهید...
✍ آوای مهر ملت؛ پیمان شعبانیتبار:
🔺 شرح کامل در پایگاه خبری آوای مهر ملت 👇
http://avaymehrmelat.ir/?p=3296
اشاره:
نکتهای که در کشمکشهای مسیر احداث و آغاز به کار نیروگاه زبالهسوز نوشهر مغفول ماند و به دلائلی از افکار عمومی دور نگاه داشته شد، آنکه شرکت سدید، تنها چند ماه پس از پیدایش و اخذ مجوز فعالیت، با ورود و تایید و توصیه ۳ وزیر وقت، در پی عقد معاهدهای یکطرفه (به نفع سدید) موفق به عقد قراردادی ۱۳ میلیون دلاری (که در ادامه به بیش از ۱۴ میلیون دلار میرسد)، با شورای سوم و شهردار وقت نوشهر (علی امانی) میشود.
احداث نیروگاه زبالهسوز نوشهر، نخستین قرارداد این شرکت بوده و بهواسطه همین قرارداد، «سدید» موفق میشود معاهده دیگر پروژههای نیروگاه زبالهسوز کشور را نیز از آن خود سازد!!
✓ چه شد که مسئولین وقت چنین قراردادی سنگین (و البته ننگین) را با شرکتی تازهکار و گمنام میبندند؟!
برخی از مهمترین ایرادات ساختاری_ماهیتی نیروگاه زبالهسوز؛
۱) عدم تنظیم صورتجلسه ارزیابی زیست محیطی جهت ملزم نمودن مجری و طرح به رعایت استانداردهای زیست محیطی توسط سازمان حفاظت از محیط زیست کشور،
۲) عدم تفکیک زباله توسط شهرداری در مبداء جهت بالا بردن راندمان کار و رعایت کیفیت استانداردهای زیست محیطی،
۳) عدم نظارت اداره حفاظت محیط زیست نوشهر و عدم توانایی برخورد قاطع و پیشگیرانه و در نتیجهی آن سوء استفاده شرکت TTS از شرایط موجود،
۴) نمکگیر کردن مسئولین نوشهر و در نتیجه؛
۵) سوءاستفاده از منابع محیط زیست شهرستان و نابودی حداکثری آن،
۶) عدم درایت و بیتدبیری مسئولین وقت مربوطه شهرستان، و بیتفاوتی مسئولین جدید و فعلی و شانه خالی کردن در برابر مسئولیت حفظ و حراست شهرستان، میباشد.
تصفیهخانهی فعلی که در دست تکمیل است، با ظرفیت و ساختار زیرساختی فعلی، هرگز نخواهد توانست شیرابه زبالههای گذشته را تصفیه نماید و یقینا پس از آغاز بهکار تصفیهخانه، همچنان پساب و شیرابه سمی و بسیار خطرناک ناشی از انبوه زبالههای گذشته، همچون چند دهه اخیر، به رودخانه ماشلک و نهایتا کرانه ساحلی نوشهر خواهد رسید!!
متاسفانه عملکرد محیط زیست شهرستان نوشهر در این فقره، هرگز نتوانست در چارچوب اختیارات و حوزه وظائف، انتظارات طبیعی را پاسخگو باشد!
✓ چرا دستگاه نظارتی از ابتدای هرز روی پروژه، و چه زمانی که مجری، به تعهدات ضمنی طرح اولیه خود پایبند نگردید، هرگز به این پروژه ورود نکرد؟!
✓ چه کسی پاسخگوی کوتاهیهای شهردار وقت (امانی) و سهلانگاریها و بیتدبیریهای سازمان حفاظت از محیط زیست تا به امروز میباشد؟!
✓ چگونه سازمان حفاظت از محیط زیست، پیش از بهرهبرداری فاز تصفیهخانه، به نیروگاه اجازهی فعالیت داده است و چگونه طی بررسیهای مقاطع مختلف، فعالیت نیروگاه را عاری از هرگونه آلایندگی تشخیص داده است؟! معامله بر جان مردم به چه قیمتی...؟!
محیط زیست در مقطعی مدعی گردید؛ با بررسی نزدیکترین آببندان، هیچگونه آلایندگی میکروبی مشاهده نگردید!!
✓ یعنی با توجه به بیش از ۳ دهه سرریز شدن شیرابههای مخزن زباله و قریب چهار سال فعالیت رسمی نیروگاه زبالهسوز، در شرایطی که هنوز تصفیهخانهای نداشته است و کلیه پسابها و شیرابههای سمی، مستقیم به رودخانه و دریا میریزد، نزدیکترین آببند را، عاری از آلودگی تشخیص میدهید؟! نوشیدن جرعهای از آب آببندی که پاک و عاری از آلودگی تشخیص داده شد، توسط کارشناسانی که بر چنین عقیدهای استوارند؛ همهی انتقادات به این مقوله را رفع خواهد کرد!!
✓ پارامترهای اندازهگیری آلودگی آب، خاک و هوا با چه واحد ارزی(!؟!) بررسی گردید، که فعالیت سراسر اشکال مخزن زباله و نیروگاه زبالهسوز را امن و عاری از آلودگی میکروبی و... تشخیص دادهاید؟!
🔺 شرح کامل را در پایگاه خبری آوای مهر ملت بخوانید.../ کلیککنید...
🔺 قسمت اول تا پنجم در پایگاه خبری آوای مهر ملت... 👇
1⃣ http://avaymehrmelat.ir/?p=3273
2⃣ http://avaymehrmelat.ir/?p=3283
3⃣ http://avaymehrmelat.ir/?p=3287
4⃣ http://avaymehrmelat.ir/?p=3291
5️⃣ http://avaymehrmelat.ir/?p=3296
🔘 #تحلیل_روز در تلگرام...🔻
🆔 @TahlilRooz2017