تفسیر آسان قرآن @tafsir_asan_quran Channel on Telegram

تفسیر آسان قرآن

@tafsir_asan_quran


تفسیر آسان قرآن = تفسیر میسرّ

تاليف: عائض القرنی
لینک کوتاه کانال
@TAFSIR_ASAN_Quran
هر روز تفسیر یک الی سه آیه از تفسیر میسر اثر دکتر عائض القرنی را در این کانال به خواست خداوند متعال خواهیم گذاشت. إن شاءالله

تفسیر آسان قرآن (Persian)

تفسیر آسان قرآن یک کانال تلگرامی است که به تفسیر و تبیین مفاهیم قرآن کریم می‌پردازد. با تفسیر میسر اثر دکتر عائض القرنی، این کانال هر روز یک الی سه آیه از قرآن را با توضیحاتی آسان و درک پذیر برای کاربران ارائه می‌دهد. تفسیر آسان قرآن با هدف ارتقاء دانش قرآنی و فهم بهتر معانی آیات، به شما کمک می‌کند تا ارتباط عمیق‌تری با کلام الله برقرار کنید. اگر به درک عمیق‌تر قرآن و افزایش دانش دینی خود علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌شود که به کانال تفسیر آسان قرآن بپیوندید و از مطالب ارزشمند و معنوی آن بهره‌مند شوید. بیایید با هم به سفری دل‌نشین در عالم آیات قرآنی برویم و از چشم‌انداز جدیدی برای زندگی خود لذت ببریم.

تفسیر آسان قرآن

24 Nov, 10:30




🔴شرط عجیب پیرزن برای سه جوان👇👇

سه تا دانشجو بودیم توی دانشگاهی در یکی از شهرهای کوچک قرار گذاشتیم همخونه بشیم.
می خواستیم به دانشگاه نزدیک باشیم قیمتشم به بودجمون برسه.تا اینکه خونه ی پیر زنی را نشانمان دادند . نزدیک دانشگاه ،تمیزو از هر لحاظ عالی. فقط مونده بود اجاره بها!

پیرزن قبول کرد اجاره را طبق بودجمون بدیم،
فقط یه شرط داشت که هممونو شوکه کرد
اون گفت که هرشب ...

ادامه در لینک زیر، کافیه یه کلیک کنین👇

https://t.me/addlist/wGKsjryXa1swNDc0

تفسیر آسان قرآن

24 Nov, 07:24


💎#آية_وتفسير.🤍🫧

﴿وَلَئِن سَأَلۡتَهُم مَّنۡ خَلَقَ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضَ لَيَقُولُنَّ ٱللَّهُۚ قُلۡ أَفَرَءَيۡتُم مَّا تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ إِنۡ أَرَادَنِيَ ٱللَّهُ بِضُرٍّ هَلۡ هُنَّ كَٰشِفَٰتُ ضُرِّهِۦٓ أَوۡ أَرَادَنِي بِرَحۡمَةٍ هَلۡ هُنَّ مُمۡسِكَٰتُ رَحۡمَتِهِۦۚ قُلۡ حَسۡبِيَ ٱللَّهُۖ عَلَيۡهِ يَتَوَكَّلُ ٱلۡمُتَوَكِّلُونَ﴾(٣٨)
📖
#سوره_زمر
【ترجمه】
۳۸) [ای پیامبر،] اگر از مشرکان بپرسی: «چه کسی آسمان‌ها و زمین را آفریده است؟»، مسلماً می‌گویند: «الله». به آنان بگو: «پس به نظر شما، اگر الله ناخوشی و رنجی برایم بخواهد، آیا آنچه به جاى‌ الله [به نیایش] مى‌‏خوانید، می‌توانند آسیب او را برطرف کنند؟ یا اگر الله رحمتى‌ براى‌ من بخواهد، آیا مى‌‏توانند مانع او شوند؟» بگو: [پشتیبانیِ] الله برایم کافی است. اهل توکل، تنها بر او توكل مى‌‏كنند».
【تفسیر】
↩️ اگر از این
#گمراهانی که تو را از چیزهای به جز خد‌اوند‌ می‌ترسانند‌، بپرسی و د‌لیلی علیه آنان‌ اقامه نمایی و بگویی: ﴿مَّنۡ خَلَقَ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضَ﴾ چه کسی آسمان‌ها و زمین ‌را #آفرید‌ه است؟ به هیچ شیوه‌ای آفرینش آسمان‌ها و زمین‌ را به #معبود‌های خود نسبت ند‌اد‌ند. ﴿لَيَقُولُنَّ ٱللَّهُ﴾ خواهند‌ گفت: #خد‌اوند‌ به تنهایی آنها را #آفرید‌ه است.
⬅️﴿قُلۡ أَفَرَءَيۡتُم مَّا تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ إِنۡ أَرَادَنِيَ ٱللَّهُ بِضُرٍّ هَلۡ هُنَّ كَٰشِفَٰتُ ضُرِّهِۦٓ﴾ پس، بعد‌ از آنکه قد‌رت خد‌اوند‌ روشن شد‌، با تاکید‌ بر ناتوانی
#معبود‌هایشان به آنها بگو: مرا خبر د‌هید‌ که اگر خد‌ا بخواهد‌ #زیان و گزند‌ی به من برساند‌ ـ هر زیانی که باشد‌ ـ آیا #معبود‌های شما می‌توانند‌، آن #زیان‌ را کاملاً از من د‌ور سازند‌ و یا آن‌ را تقلیل د‌هند‌؟
◀️﴿أَوۡ أَرَادَنِي بِرَحۡمَةٍ هَلۡ هُنَّ مُمۡسِكَٰتُ رَحۡمَتِهِۦ﴾ و اگر خد‌ا بخواهد‌ د‌ر حق من لطف و مرحمتی‌ را روا بد‌ارد‌ و سود‌ی د‌ر د‌ین یا د‌نیا عاید‌ من شود،‌ آیا آنها می‌توانند‌ مانع رحمت خد‌ا شوند‌ و از رسید‌ن آن به من جلوگیری نمایند‌؟! خواهند‌ گفت: نه، آنها زیان‌ را د‌ور نخواهند‌ کرد،‌ و نمی‌توانند‌ رحمت ‌را باز د‌ارند‌. و بعد‌ از آنکه د‌لیل قاطع روشن شد که تنها خد‌اوند‌
#معبود‌ است و او #مخلوقات‌ را آفرید‌ه و تنها او سود‌ و زیان می‌د‌هد؛‌ و غیر او از هر جهت، از آفرید‌ن و زیان رساند‌ن و نفع رساند‌ن عاجز هستند‌؛ با طلب نمود‌ن یاری و کفایت خد‌ا و طلبِ د‌فع مکر و توطئه‌های آنان بگو: ﴿حَسۡبِيَ ٱللَّهُۖ عَلَيۡهِ يَتَوَكَّلُ ٱلۡمُتَوَكِّلُونَ﴾ خد‌ا مرا کافی است، و توکّل کنند‌گان فقط بر او توکّل می‌نمایند؛ یعنی تکیه‌کنند‌گان د‌ر به د‌ست آورد‌ن منافع خود،‌ و د‌ور شد‌ن زیان‌ها از خود،‌ بر او تکیه می‌نمایند. پس کسی که «کافی بود‌ن» برای اوست، او مرا کافی است؛ مرا د‌ر برابر همۀ آنچه که برایم مهمّ است، و یا برایم مهم نمی‌باشد، کافی است.

📚تفسیر آسان قرآن
@TAFSIR_ASAN_Quran
•┈┈•◈◉⚪️◉◈•┈┈•

تفسیر آسان قرآن

24 Nov, 07:01


❂○° #کلمات_قـرآن °○❂

《 تَفَث 》

❶⇦﴿تَفَث﴾ : کُل مابِحاجةِِ إلَی غَسلِِ وحَلقِِ وإزالَةِِ وهُو مِن مناسکِ الحج.
❁⇐﴿تَفَث﴾ : چرک و کثافت و زوائد بدن همچون ناخن و موهای اضافی است. و دراصل به چرک های زیر ناخن و مانند آن گفته می شود.

📖حج: ۲۹
۝ مثال در قرآن: ⫸﴿ثُمَّ لْيَقْضُوا تَفَثَهُمْ وَلْيُوفُوا نُذُورَهُمْ وَلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ﴾
«بعد از آن باید آلودگیها (و چرک و کثافت، و زوائد بدن همچون مو و ناخن) را از خود برطرف سازند، و به نذرهای خویش (اگر نذر کرده‌اند) وفا کنند، و خانه‌ی قدیمی و گرامی (خدا، کعبه) را طواف نمایند».

❁⇐﴿ تَفَثَهُمْ ﴾: آلودگیهایشان. «تَفَث»: به گفته بسیاری از ارباب لغت، به معنی چرک و کثافت و زوائد بدن همچون ناخن و موهای اضافی است و به گفته بعضی در اصل به چرکهای زیر ناخن و مانند آن گفته می شود.
گر چه بعضی از ارباب لغت منکر وجود چنین ریشه ای در لغت عرب شده اند ولی گفته ای را که راغب در مفردات آورده که یک عرب بیابانی به مخاطب خود که بسیار کثیف و آلوده بود گفت: «ما اتفثک و ادرنک؟: چقدر کثیف و آلوده ای؟» دلیل بر این است که این واژه عربی است و ریشه در لغت عرب دارد.
شاعر عرب أُمیة بن ابی الصلب گفته است:
حَفُّوا رُءُوسَهُمْ لَمْ یَحْلِقُوا تَفَثاً... وَ لَمْ یَسُلُّوا لَهُمْ قَمْلاً وَصِئْبَاناً
«سر خود را پوشانده و آن را به خاطر چرک و ناپاکی نتراشیدند و به آرامی شپش و کک را بیرون نکشیدند».
ثعلبی گفته است: در لغت به معنی چرک است. میگویند: «ما أتفثک؟» یعنی چقدر چرکین و کثیفی(۱)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
۱- تفسیر قطبی؛ (۵٠/۱۲).

🖊 ان شاءالله ادامه دارد.

https://t.me/TAFSIR_ASAN_Quran/23583

تفسیر آسان قرآن

24 Nov, 04:32


🎧 #فایل_صوتی_صفحه_به_صفحه
#تفسیر_آسان
( شیخ عبدالرحمن بن ناصر السعدی رحمه الله)

🎤قاری: شیخ سعد الغامدی
🗣گوینده: حافظ علی محبی پور

#صفحه_19 #جزء_1

#تفسير_آسان_قرآن
@TAFSIR_ASAN_Quran

تفسیر آسان قرآن

23 Nov, 11:37


🍃#شفاء_در_قرآن🔻


خداوند متعال دو چیز رابه عنوان شفاء بیان فرموده است:

🌱1: قرآن کریم

🌱2: عسل


يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ.یونس57
ای مردم! به یقین خداوند قرآن را به عنوان بزرگ ترین اندرز برای شما فرود آورده است. این کتاب شما را به سوی هدایت راه نموده و از دنائت و پستی بر حذر می دارد. پس در قرآن بزرگ ترین اندرزها، ولاترین سفارش ها و سودبارترین رهنمودهاست. اما برای کسانی که بینایی باطن شان سالم و چراغ خردشان پرتو افکن است. در قرآن درمان بیماری های شک و شرک و نفاق و شهوات و شبهات است. قرآن دربر گیرندۀ تمام مساحت رشد و بالندگی و تمام گسترۀ کمال و برازندگی است، اما برای کسانی که از آن پیروی کرده و در آیاتش تدبر نمایند این کتاب از آسان ترین دروازه به سرای صواب راهنمون می شود. این کتاب برای کسانی که به چلچراغ هدایتش بیاویزند رحمتی است بی پایان؛ ایشان را از کژی ها نگه داشته و از پرتگاه های هلاک نجات می دهد، از گمراهی عافیت بخشیده و از نگونبختی و تیره روزی دور می گرداند. اما همۀ این امتیازات مخصوص کسانی است که آن را تصدیق کرده و باورمندانه و نیرومند به آن تمسک جویند و با عشق و اشتیاق به آن روی آورند.

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَاراً.اسراء82

و نازل می کند خدای رحمان رحیم از آیات قرآن کریم آنچه را که قلب هر بیماری را از بیماری های شبهاتی چون کفر و شک و نفاق و از امراض شهوات و علاقه به زنا و انواع فحشا پاکیزه می سازد و آنچه را که اجسام را از امراض و آلام – با خواندن و دمیدن این کلام – شفا می بخشد و همچنان آنچه را که سبب حصول رحمت خدای منان است، مانند ایمان و حکمت و فهم متعهدانه در دین. ولی این قرآن بر کافران در هنگامی که تلاوت آن را می شنوند جز کفر و گمراهی نمی افزاید، از آنکه در تکذیب و انکار بسیار پیشرو اند، بنابراین قرآن برای مؤمنان، ایمان و برای کافران، سرکشی و طغیان می افزاید.

وَأَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتاً وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ
ثُمَّ كُلِي مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ.نحل 68-.69

و تنها خداست که به زنبور عسل الهام کرد تا در کوه ها، درختان، آنچه بشر منازل خود را بدان استوار می کنند و از چوب ها برای خود خانه هایی بسازد.
و به زنبور عسل الهام کرد که از هر میوۀ پاکیزه ای که دلخواهش می باشد بخورد و در راه هایی که خدای متعال به وی آسان ساخته است رفت و آمد کند و در این رفت و آمدها گم هم نمی شود، سپس از شکمش عسلی صاف و ناب، سپید و زرد و سرخ بیرون آورد که شادی بخش نگاه کنندگان و لذت بخش خورندگان است، در آن شفایی است برای بشر از هر آفت و هر مرض، بیگمان در آفرینش زنبور عسل و خانه هایی که می سازد و میوه هایی که می خورد و شهدی که بیرون می آورد، برهانی است بزرگ بر قدرت پروردگار حکیم اما برای کسی که خردی اندیشه ورز داشته، تدبر کند و تأمل ورزد.


🍃امراض روحی راباقرآن وامراض جسمی راباعسل مداواکنیم.

تفسیر میسر

#تفسير_آسان_قرآن
@TAFSIR_ASAN_Quran

تفسیر آسان قرآن

23 Nov, 11:35


❂○° #کلمات_قـرآن °○❂

《 نَسف 》

❶⇦﴿نَسف﴾ : نَسَفَ الشئ یعنی اِقتلَعَهُ مِن اَصلِه. ذرّاهُ و نقّاه بِالمَنسَف.

❁⇐﴿ نَسف﴾ : نَسف در لغت به معنی « از ریشه در آوردن « می باشد. و به معنى ریختن دانه هاى غذائى در غربال و تکان دادن و باد دادن آن است تا پوست از دانه جدا شود و در آیه زیر اشاره به متلاشى شدن و خرد شدن کوه ها و سپس بر باد رفتن آنها است.

❁⇐﴿ نَسف﴾ : چیزی را از بُن برکندن. می گویند: «نَسَفَتِ الرِیحُ الشَیْءَ» یعنی باد آن چیز را برکند و پراکنده کرد.

📖طه: ۱٠۵
۝ مثال در قرآن: ⫸وَیسأَلُونَکَ عَنِ الجِبالِ فَقُل یَنسِفُهَا رَبِّی نَسفاََ ﴾
«(ای پیغمبر! حال که از قیامت صحبت کرده‌ای، منکران رستاخیز) از تو درباره‌ی کوهها می‌پرسند (و می‌گویند: کوههائی بدین عظمت - که به عقیده‌ی ایشان قابل تزلزل نیست - به هنگام پایان گرفتن جهان چه سرنوشتی خواهند داشت؟). بگو: پروردگارم آنها را از جا می‌کند و (در هوا) پراکنده می‌دارد (و برباد می‌دهد)».
و این آیه:

📖طه: ۹۷
۝ مثال در قرآن: ⫸﴿ثُمَّ لَنَنسِفَنَّهُۥ فِى ٱلْيَمِّ نَسْفًا﴾
«و سپس خاکسترش را به دریا می‌ریزیم و می‌پراکنیم».

❁⇐ «نَسْفاً»: از هم پاشیدن و پراکندن.

🖊 ان شاءالله ادامه دارد.

https://t.me/TAFSIR_ASAN_Quran/23568

12,390

subscribers

1,849

photos

215

videos