موسسه روانشناسی سایدا @sidacp Channel on Telegram

موسسه روانشناسی سایدا

@sidacp


"راه‌های ارتباطی با مؤسسه توسعه روان‌شناسی سایدا"
آدرس سایت:
https://saida-psy.com
شماره‌های تماس:
02188846018
02188814739
09194905614
ادمين:
@sidatel
جهت دريافت کارت ویزیت الکترونیکی
نام سایدا را به سامانه ۱۰۰۰۸۵۹۰ پیامک
بفرمایید.

موسسه روانشناسی سایدا (Persian)

با سلام به همه علاقه‌مندان به روانشناسی! آیا به دنبال یک مؤسسه حرفه‌ای در زمینه توسعه روان‌شناسی هستید؟ مؤسسه روانشناسی سایدا با اطلاعات و تجربه‌ی خود آماده‌ی پشتیبانی از شما در مسایل روانی و روان‌شناسی است. از طریق کانال تلگرام @"sidacp" می‌توانید به راحتی به ارتباط با مؤسسه توسعه روان‌شناسی سایدا بپردازید. آدرس سایت رسمی مؤسسه روانشناسی سایدا را می‌توانید به آدرس https://saida-psy.com مشاهده نمایید. همچنین، برای ارتباط تلفنی می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید: 02188846018، 02188814739، 09194905614. ادمین کانال تلگرام مؤسسه روانشناسی سایدا به آدرس @sidatel می‌تواند در هر لحظه به شما کمک کند. جهت دریافت کارت ویزیت الکترونیکی، کافی است نام سایدا را به سامانه ۱۰۰۰۸۵۹۰ ارسال کنید. برای بهبود روانی و روان‌شناسی خود با مؤسسه روانشناسی سایدا همراه باشید و از خدمات حرفه‌ای این مؤسسه بهره‌مند شوید.

موسسه روانشناسی سایدا

30 Mar, 17:31


همه چيز درست خواهد شد
و شبِ تاريک نيز از چراغِ ترک‌خورده
عذر خواهد خواست

#على_صالحى
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

30 Mar, 17:30


امروز می‌خواهم برای شما، جمله‌‌ای از باکمینستر فولر، معمار بزرگ آمریکایی نقل کنم. او را علاوه بر معمار، یک متفکر بزرگ سیستمی هم می‌دانند:

باکمینستر، بارها و بارها اظهار می‌کرد که اشتباه بزرگ ما این است که به جای اینکه به مدل بهتر یا مطلوب‌تر فکر کنیم، صرفاً به جنگیدن با وضعیت و موقعیت موجود می‌پردازیم.
شاید بد نباشد نگاهی هم به سنگ قبر این معمار بیندازیم. او در سال ۱۹۸۳ (بیش از سی سال قبل) فوت کرده است:
سنگ قبر او – به رغم بناها و یادگارهای بزرگی که از خود به جا گذاشته – بسیار ساده و معمولی است و روی آن، یک جمله‌ی عجیب به چشم می‌خورد: Call me trimtab. من را Trim-Tab صدا کنید!
برای اینکه بدانیم Trim-Tab چیست، باید سری به مصاحبه‌های خود او بزنیم.
به هر حال این مفهوم آنقدر برایش مهم بوده و آن را تکرار کرده که تا سنگ قبر هم همراهش مانده. او در یکی از مصاحبه‌های خود می‌گوید:
تريم-تب باله‌ی قائم کوچکى است که در انتهای تیغه‌ی سکان کشتی قرار می‌گیرد. این قطعه با جابجایی کوچک و ظریف خود، فشاری ایجاد می‌کند تا سکان به آرامی حرکت کند و با تغییر موقعیت تیغه‌ی سکان، به تدریج خود کشتی هم تغییر جهت دهد. با توجه به حجم کشتی و فشار روی تیغه‌ی سکان، می‌توان گفت که عملاً هیچ فشاری به Trim Tab نمی‌آید و حرکتش به تدریج و به آهستگی، مسیر کشتی را تغییر می‌دهد. شما به سمت چپ می چرخید و جامعه فکر می‌کند که به اراده‌ی خود، به سمت راست تغییر جهت می‌دهد! اما مهم نیست. اگر به اندازه‌ی کافی در تصمیم‌ها و رفتار خود دقیق باشید، می‌توانید به آرامی مسیر جامعه را تغییر دهید.
این است که دوست دارم من را Trim-Tab بدانند و بکوشم فقط در همین حد – و نه بیشتر – برای تغییر مسیر جامعه تلاش کنم.
شاید، ما هم بتوانیم هر کدام برای خانواده و سازمان و جامعه‌ی خود، چنین قطعه‌ی کوچک اما تاثیرگذاری باشیم. کافی است به دنبال تاثیرگذاری بزرگ و سریع نباشیم.

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

30 Mar, 17:30


برای هر رنجی مرزی وجود دارد که رنج را تنها تا بدانجا راه است. پس از آن یا پایان فرا ميرسد و یا رنج دگرگون می‌شود و رنگ زندگی به خود می‌گیرد. این دگرگونی هرچند می‌تواند دردآور باشد، اما در این حال، رنج به منزله ی امید و زندگیست.

#هرمان_هرسه
#شادمانی‌های_كوچك
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

30 Mar, 17:29


پرسه با باران و عاشقانه‌ای فرانسوی با صدای شارلوت لوسی

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

26 Mar, 05:07


کتاب: خروج از درماندگی روحی
نویسنده: وی. ناگاسوامی، هلموت سِل
ترجمه و تألیف: غلامعلی کشانی

«در جوامعِ بحران‌زده، رنج‌ها بسیار شدیدتر هستند و اثر این رنج‌ها بر روان انسان‌ها عمیق‌تر و بیشتر. برای تأمین و حفظ نسبی سلامت روان یا پیشگیری از مشکلات روانی در کنار استفاده از تخصص کارشناسان سلامت، مشاور و روان‌پزشک می‌توان آستین بالا زد و به خود کمک کرد؛ داشتن یک روال مشخص روزانه، حمام آب سرد، حضور در فضای باز و طبیعت دست‌کم به مدت یک ساعت در روز، پیاده‌روی معمولی، دویدن یا هر ورزش دیگر،‌ تمرین هر روز روش‌های تنفس عمیق، مراقبه، آرمیدگی، یوگا و ذهن‌آگاهی و درددل‌کردن با یک دوست معتمد و غیرقضاوت‌گر کمک می‌کند تا حدی با اضطراب و افسردگی و فشارهای عصبی این روزها مقابله کنیم.»

این کتاب به خانوار‌ها و محرومان از امکانات مراقبتی تقدیم شده است. کتابی رایگان که مترجم خواسته دست‌به‌دست شود شاید در این روزهای سیاه به کار کسی آید: «شاید این متن بتواند به‌ شکلِ کتابچه‌‌ای کاغذی روزی‌‌ روزگاری کمکی کند به ریختنِ آبی بر آتشِ رنجی و به تقلیلِ مرارتی.»

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

07 Mar, 12:09


...بدو گفتند "تو را چه بوده است؟" او واقعه بازگفت و گفت "دلم از دنيا سرد شده، چيزى در من پيدا گشته كه راه بدان نمى دانم و در هيچ كتاب معناى آن نمى يابم و به هيچ فتوا درنمى آيد." گفتند "اين كارى نباشد كه در خانه متوارى شوى. كار آن باشد كه گام در راه نهى، هيچ نگويى، به راه بنگرى. راه خود با تو خواهد گفت از آن هزار پرسش بر دلت." و او به جستجوى راه شد؛ راه هايى كه به سر نمى رسيدند و پايانشان نبود.

[از گفتار متن فيلم "جاده هاى كيارستمى"، ساخته ى #عباس_كيارستمى، ١٣٨٤]
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

05 Mar, 18:08


افسردگی به معنی دقیق کلمه پایین رانده شدن است. هل داده شدن به سوی جهان زیرین. جایی که دیگر چیزی حس نمی‌کنید، حتی خشم را.
یکی از درمان‌هایی که من برای افسردگی پیشنهاد می‌کنم این است که خود را در زیبایی غرق کنید. لازم نیست خیلی هنری و خاص باشد ولی تمام اطراف خود را از رنگ و صدا و تصویر زیبا انباشته کنید. خوب بخورید و خوب بپوشید. این در واقع خروج از تاریکی است.

#کارل_گوستاو_یونگ / بخش‌هایی از نامه‌های یونگ درباره افسردگی
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

05 Mar, 18:03


تنهایی که تمام شد دور هم جمع شویم.
بارها دیده‌ام، اسب‌ها وقتی دور هم جمع می‌شوند شروع می‌کنند به دویدن.
تو هزار آهنگ را با رقص پاهایشان می‌توانی هماهنگ کنی و گویی ترانه و شعر می‌دانند این نجیب‌ترین مخلوقات عالم،
مصداق رهایی و آزادی‌اند.
و شاخص رفتارشان وقتی است که دور هم جمع می‌شوند، می‌دوند با سرعت، زیبا و بی‌گدار.
اسب‌های گاری‌هایِ نمکیِ دوران کودکی من هم، با خیالِ دویدن کوچه‌ها را گز می‌کردند و دقیقا زمانی که پایشان می‌شکست می‌مردند چرا که پایان آن خیال فرا می‌رسید و لابد شنیده‌ای اسبی که پایش می‌شکند زود می‌میرد.
اسب یعنی دویدن،
و آدم نه یعنی نشستن و گریستن.
بارها دیده‌ام آدم‌هایی که تا دور هم جمع می‌شوند مرثیه می‌خوانند و گریه سر می‌دهند و لابه می‌کنند.
تنهایی که تمام شد، دور هم جمع شویم، بسان اسب‌ها،
با نجابت، ترانه زندگی را بفهمیم و مسیر را تا بلندمرتبگی بدویم،
شانه به شانه هم.
مبادا همچون آدم ها مویه کنیم،
صورت بخراشیم و سوگواری کنیم.
تنهایی که تمام شد، دور هم جمع شویم و یادمان نرود آدم‌هایی که نمی‌دوند، نمی‌رسند.
یادمان نرود رسالت ما در نشستن و گریستن نیست.
این مرتبه به اسب‌ها اقتدا کن،.

#رضا_هوشمند
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

05 Mar, 18:00


عشق در سینه آن کسی است که دوست دارد نه آنکس که دوستش دارند ...
عشق همان‌گونه که برخی پرندگان را به زیباترین رنگ‌ها می‌آراید، از جان درستکاران هم آن‌چه را که در ایشان شریف‌تر است، برمی‌رویاند.

رومن رولان | جان‌شیفته
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

16 Nov, 13:02


ما همه‌مان می‌توانیم دردی را تاب بیاوریم که علتش انسان بودنمان است، این‌که از گوشت و خون ساخته شده‌ایم، فانی هستیم و محکوم به مرگیم. امّا نمی‌توان با رنجی کنار آمد که انسانی با خونسردی بر همنوع خود تحمیل می‌کند.

📔 زیر تیغِ ستاره جبار
#هدا_مارگولیوس_کووالی
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

16 Nov, 11:24


وقتی یکی از دانشجویان از "مارگارت مید" پرسید نخستین نشانه‌ی تمدن در یک فرهنگ چیست؟ دانشجو انتظار داشت تا "مید" درباره‌ی سفال یا سنگ آسیاب حرف بزند، ولی "مید" گفت نخستین نشانه‌ی تمدن در یک فرهنگِ باستانی استخوان رانی بوده که شکسته شده و دوباره جوش خورده. "مید" توضیح داد که چنانچه پای شما در یک قلمروی حیوانی بشکند، شما می‌میرید. نمی‌توانید از خطر فرار کنید، برای نوشیدن به رودخانه بزنید یا برای غذا شکار کنید. شما خوراکی هستید برای جانوران پرسه‌زن. هیچ حیوانی با پای شکسته آنقدر دوام نمی‌آورد تا استخوانش جوش بخورد. استخوان شکسته‌ی رانی که جوش خورده است گواهی‌ست بر اینکه کسی زمان صرف کرده تا با شخص پاشکسته همراهی کند. محل جراحت را بسته، شخص را نگهداری و تیمار کرده تا سلامت و بهبودی پیدا کند. "مید" گفت: کمک به دیگری در عین دشواری، همان‌ جایی‌ست که تمدن آغاز می‌شود. ما وقتی در اوج شکوفایی خود هستیم که به دیگران یاری می‌رسانیم.

پ.ن:
مارگارت مید استاد برجسته‌ی انسان‌شناس آمریکایی‌ست که در حوزه‌ی تخصصش کتاب‌های مطرح و ماندگاری دارد.

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

22 Oct, 13:40


| أنتِ جميله وإلاشيَاء الجمَيله لايجَب أن تگون حزينهَ |
تو زیبایی و چیزهای زیبا نباید غمگین باشند!

#وطن
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

22 Oct, 13:38


#تاب_آورى
قسمت سوم-

تاب آوری آموختنی است:
پژوهش ها نشان مي دهد عزت نفس نقش مهمي در كنار آمدن با استرسهاي زندگي دارد. چنانچه به توانمنديهاي خود باور داشته باشيد، در مقابله با مشكلات بسيار مؤثرتر عمل مي كنيد.
• در زندگي خود معنا و هدف داشته باشيد. افرادي كه در زندگي هدف مشخصي ندارند و معناي مهمي براي زندگي خود نيافته اند، با هر سختي و مشكلي، از هم مي پاشند و انگيزه خود را از دست مي دهند.
• ارتباطات خود را توسعه دهيد. داشتن روابط عاطفي و اجتماعي محكم عامل بسيار مهمي در سلامت روان انسان به شمار مي رود و هنگام بروز بحران هاي زندگي پشتوانه بسيار مفيدي محسوب مي شود. بنابراين روابط دوستانه و خانوادگي خود را تقويت كنيد.
• نسبت به تغييرات انعطاف پذير باشيد. زندگي يعني تغيير. اگر نسبت به تغييرات زندگي منعطف نباشيد همواره در بيم و هراس باقي مي مانيد و توانايي مواجه شدن با آن را از دست مي دهيد.
• مراقب تغذيه و سلامتي خود باشيد. از قديم گفته اند عقل سالم در بدن سالم است. پس براي آنكه بهتر بينديشيد مراقب جسم خودتان باشيد، تغذيه سالم ، ورزش و سبك زندگي سالم را سرلوحه خود قرار دهید.
• مهارت هاي سالم براي مقابله با مشكلات را بياموزيد. اگر مقابله هاي مسئله مدار و هيجان مدار سالم را بياموزيد به هنگام مواجهه با مشكلات زندگي، مخزن غني و پرمحتوايي از راهكارهاي مفيد داريد كه بر حسب اوضاع مي توانيد از آنها استفاده كنيد.
• خوشبين باشيد. نگاه واقع بينانه توأم با مثبت انديشي سبب مي شود درك مناسبي از مسئله داشته باشيد و به شيوه اي متناسب عمل كنيد
• دلبستگي هاي مثبت ايجاد كنيد. مشاركت در يك يا چند فعاليت سرگرم كننده سالم، عضويت در گروه هاي فرهنگى، حضور در باشگاه ورزشي، كلاسهاي هنري و انجمن هاي علمي و مانند آن موجب مي شود به هنگام وجود مشكل آرامش خود را بازيابيد.
• معنويت را در خود تقويت كنيد. افرادي كه ايمان قوي دارند و در مشكلات و سختي ها ضمن تلاش و تعقل به خداوند توكل مي كنند، آرامش و امنيت وصف ناپذيري را تجربه مي كنند.

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

16 Oct, 12:42


ما در كنار هم مى توانيم جهان را با ايده هايمان تغيير دهيم و زيستن را براى يكديگر زيباتر و آسانتر كنيم.

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

16 Oct, 12:42


بذر تمام بدبختی‌های ما در سال‌هایی کاشته می‌شود که با آدم‌هایی سر و کار داریم که معتقدند نه تنها دریافته‌اند چه چیزهایی برای خودشان درست است بلکه صلاح دیگران را نیز می‌دانند. آن‌ها با توسل به این اکتشاف و سنت مخربی که هزاران سال است بر فکر آن‌ها سایه افکنده احساس می‌کنند وظیفه دارند دیگران را مجبور کنند کاری را که از نظر آن‌ها درست است انجام دهند.

#نظریه_انتخاب
#ویلیام_گلاسر
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

16 Oct, 12:39


#تاب_آورى
قسمت دوم-

در برخی افراد انگار ظرفیت های فردی، روانی و شخصیتی ای وجود دارد که در تجربه کردن موقعیت های مشکل آفرین و تنش زا کمک کننده است، به گونه ای که هر قدر هم بر شدت منابع استرس افزوده شود، باز این افراد توان بیرون کشیدن خودشان از بحران یا به قولی، تاب آوردن سختی ها و ناملایمات را دارند.
شاید بارزترین نمونه ی چنین افرادی مردم ژاپن بعد از سونامی گذشته باشند که پس از ویران شدن شهرها و از دست دادن نزدیکترین افراد زندگی شان توانستند زنده بمانند، ثبات عاطفی خود را حفظ کنند، در برابر استرس و فشار سرسختانه بایستند و با نهایت توان با شرایط بسیار ناگوار خود مقابله کنند و مهم تر از همه پس از برطرف شدن همه ی عوامل فشارزا، به سرعت و اغلب با ایجاد هیجانات مثبت به حالت عادی طبیعی بازگردند.
در زندگی روزمره ی ما انسان ها، ماهیت برخی شرایط و تجارب به گونه ای است که افراد خواه نا خواه دچار مشکل می شوند؛ به طوری که ممکن است سلامت روانی آنها تهدید شود. تاب آوری شامل مجموعه ای از ظرفیت های فردی و روانی است که فرد به کمک آنها می تواند در شرایط دشوار مقاومت کند و دچار آسیب دیدگی نشود و حتی در تجربه ی این شرایط مشکل آفرین یا بحرانی خود را به لحاظ شخصیتی ارتقاء بخشد.

• عواملی که به انعطاف پذیری کمک میکند عبارتند از:
-روابط نزدیک با خانواده و دوستان
- تعريف مثبت از خود و اعتماد به توانایی ها و نقاط قوت خود
- توانایی مدیریت هیجانات قوی و تکانشی
- مهارت های حل مسأله و ارتباط مؤثر
- توانايى کنترل و مديريت احساسات
- توانايى استفاده بهينه از منابع موجود
- خود را به عنوان یک انسان منعطف دیدن (نه به عنوان یک قربانی)
- مقابله با استرس از راه سالم و اجتناب از راهبردهای مقابله ای مضر مانند اعتیاد به مصرف مواد
- کمک به دیگران
- یافتن معنایی مثبت در زندگی خود با وجود وقایع دشوار و مشکلات

#ادامه_دارد
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

30 Sep, 20:36


عروسک داروما در ژاپن، اسباب بازى آموزنده و ساده اى ست كه نمادی از مقاومت و تلاش در راه رسیدن به هدف به‌ شمار می‌رود.
این شىء گرد و توخالی است و طوری ساخته شده است تا همواره در حالت ایستاده قرار بگیرد.
عمل کردن مانند داروما، دقیقا همان چیزی است که انسانها در شرايط سخت و بحرانی به آن نیاز دارند.

@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

30 Sep, 20:36


#تاب_آورى:

آیا درهنگام طوفان، درختان را دیده اید، آنگاه که به خود می پیچند و خم می شوند برف ها به روی شاخه هایشان سنگینی می کند تا بدانجا که شاخه هایشان در مقابل زمین سر تعظیم فرود می آورند اما به ندرت می شکنند و به محض فروکش کردن طوفان و آب شدن برف ها بتدریج استوارتر از گذشته بر می خیزند.
آیا فردی را سراغ دارید که با وجود رشد در یک محیط نه چندان مناسب (مثلا در خانواده های آشفته، مدارس شلوغ و کم امکانات، جوامعی با میزان بیکاری بالا و فرصت های شغلی اندک و …) به موفقیت های بزرگی در زندگی خود دست یافته باشد؟ یا برعکس، افرادی که با وجود در اختیار داشتن امکانات مناسب و برخورداری از شرایط ایده آل، موفقیت های کمی را در زندگی تجربه کرده اند؟
احتمالا تا به حال این سؤال به ذهنتان رسیده که چرا برخی افراد در برخورد با عوامل استرس زا انعطاف پذیری خاصی دارند و خم به ابرو نمی آورند ولی بعضی های دیگر برای مقابله با چنین عواملی مشکل دارند؟ و این که ویژگی های این افراد آموختنی است یا ارثی؟
افراد در برابر مشكلات به دو دسته تقسيم مى شوند؛ برخى بسيار آسيب پذير عمل مي كنند و به سرعت در هم مي شكنند و برخي ديگر آرام، منطقي، صبور و مطمئن با مشكلات دست و پنجه نرم مي كنند. اين تفاوت از كجا ناشي مي شود و علت آن چيست؟
پاسخ روانشناسان به اين پرسش اين است: " تاب آوري". در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با این ویژگی اخلاقی به تعریف تاب آوری پرداختیم.

تاب آوری چیست؟
تاب آوری ظرفیتی برای مقاومت در برابر استرس و فاجعه است. افراد و جوامع میتوانند حتی پس از مصیبت های ویرانگر به بازسازی زندگی خود بپردازند.
تاب آور بودن به این معنا نیست که از این طریق بتوانید زندگی بدون تجربه استرس و درد را داشته باشید.
تاب آوري به معناي توانايي مقابله با شرايط دشوار و پاسخ انعطاف پذير به فشارهاي زندگي روزانه است. تاب آوري، استرس را محدود نمي كند، مشكلات زندگي را پاك نمي كند، بلكه به افراد قدرت مي دهد تا با مشكلات پيش رو مقابله سالم داشته باشند، بر سختي ها فائق آيند و با جريان زندگي حركت كنند. برخي افراد به طور طبيعي داراي اين ويژگي هستند، اما خبر خوب اين است كه اين ويژگي در انحصار عده اي معدود نيست و به نظر متخصصان، ساير افراد نيز قادرند تاب آوري را بياموزند و آن را ارتقاء دهند. تاب آوری توانایی یا پیامدِ سازگاری موفقیت آمیز با شرایط استرس زا و چالش برانگیز است.
به بیان دیگر فرد تاب آور یعنی کسی که در برقراری تعادل زیستی روانی در شرایط دشوار توانمند است.
البته معنای تاب آوری فقط این نیست که در برابر آسیب ها یا شرایط تهدید کننده پایدار بمانیم و در روبرو شدن با شرایط خطرناک حالتی انفعالی داشته باشیم، بلکه در عمق معنای آن شرکت و حضور فعال و سازنده ی ما در محیط پیرامونمان نیز مد نظر است.

#ادامه_دارد
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

30 Sep, 20:35


کرم شب تاب گفت: رفیق خرگوش، من همیشه می‌کوشم مجلس تاریک دیگران را روشن کنم، جنگل را روشن کنم، اگرچه بعضی از جانوران مسخره‌ام می‌کنند و می‌گویند: "با یک گل بهار نمی‌شود، تو بیهوده می‌کوشی با نور ناچیزت جنگل تاریک را روشن کنی."
خرگوش گفت: این حرف مال قدیمی ‌هاست. ما هم می‌گوییم "هر نوری هر چقدر هم ناچیز باشد، بالاخره روشنایی است."

📘 #اولدوز_و_عروسک_سخنگو
#صمد_بهرنگی
@sidacp

موسسه روانشناسی سایدا

25 Sep, 11:50


زیستن در میانه بحران:

سردرگمی، درماندگی، احساس گناه، خشم، احساسِ مسئولیت، نوسان میان امید و ناامیدی، ترس، مختل شدنِ فعالیت‌های روزمرّه، رفت و برگشت میان خوش‌بینی و بدبینی، بُهت، نفرت، کینه، میل به انتقام، شرم، احساس غرور، درگیریِ ذهنی وسواس‌گونه، علائم جسمانی ناخوشایند، پرخوری عصبی، اضطرابِ ناگهانی و ... . این‌ها بعضی از تجربیات احتمالی ما در این روزها هستند.

اضطراب، تنش و خشم این روزها علاوه بر حال بد و سردرگمی‌ای ‌که خودشان در پی دارند، گسل‌های قدیمی روان بسیاری از ما را هم فعال می‌کنند. ما دوباره در زمانه بحران قرار گرفته‌ایم و بحران، جایی است که در آن زندگی روزمرّه به دلایل درون‌روانی یا بیرونی مختل می‌شود.

بعضی از ما هم برخلاف همه این‌ها یا شاید در کنار همه‌ این‌ها که گفتم، حال بهتری را تجربه می‌کنیم. حالا کاری برای انجام دادن و رسالتی برای پیگیری کردن داریم. زندگی از روزمرگی ملال‌آور و استیصال هرروزه‌اش خارج شده است و اکنون می‌توانیم به جای درماندگی و بی‌عملی، کاری بکنیم.

اولین کاری که در مواجهه با این احساسات باید بکنیم، پذیرشِ آن‌ها است. اگر حالمان بد است باید بدانیم خیلی وقت‌ها حال بد، محصول واقعیتی بحران‌زده، در حال گذار و پرتنش است و در این شرایط، طبیعی است که حال خوبی نداشته باشیم. ما در جایی ایستاده‌ایم که با اتفاقاتِ غیرقابل‌باور و پرسش‌های بی.پاسخی روبرو هستیم. بسیاری از ما نه می‌توانیم اتفاقاتِ پیرامونمان را هضم کنیم، نه می‌توانیم آینده را پیش‌بینی کنیم و نه می‌دانیم چه جهتی از ادامه اتفاقات در نهایت به نفع ما مردم خواهد بود‌. ما در میانه خشونت و عدم‌قطعیت و امید قرار گرفته‌ایم.

اگر هم احساس بهتری داریم و احساس زنده بودن یا معناداری می‌کنیم، شرم نداشته باشیم. بعد از آن همه درماندگی و بی‌عملی و فرورفتن در روزها و ماه‌های قبل، طبیعی است که با فعال بودن و مسئولیت‌پذیری  حال بهتری را تجربه‌ کنیم.

مختصر اینکه بپذیریم زیستن در میانه بحران، آن هم چنین بحران و شکافی، احساساتی متناقض امّا متناسب را در ما دامن می‌زنند.

-دکتر محمود مقدسی-

1,264

subscribers

2,696

photos

492

videos