ستاد هماهنگی شورایاری ها @shorayaran Channel on Telegram

ستاد هماهنگی شورایاری ها

@shorayaran


اخبار خود را به آیدی زیر ارسال کنید👇👇👇
@shorayaranadmin

ستاد هماهنگی شورایاری ها (Persian)

به شورایاری ها خوش آمدید! آیا شما هم علاقه‌مند به هماهنگی و همکاری با دیگران هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، پس کانال تلگرام "ستاد هماهنگی شورایاری ها" یک فضای ایده‌آل برای شماست. این کانال با هدف ایجاد هماهنگی بین افراد علاقه‌مند به مسائل مختلف و اشتراک تجربیات و دیدگاه ها، به وجود آمده است. شما می‌توانید اخبار، نظرات و ایده‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید، و از تبادل اطلاعات و ارتباط با افراد با انگیزه مشابه لذت ببرید. به ما بپیوندید و با ما هماهنگی کنید! برای ارسال خبرها و مطالب خود، به آیدی @shorayaranadmin مراجعه کنید.

ستاد هماهنگی شورایاری ها

22 Oct, 18:25


باسلام خدمت همکاران محترم
با توجه به استقبال بی‌نظیر شورایاران عزیز، ثبت نام تا روز پنج‌شنبه ۴ آبان تمدید گردید.

ستاد هماهنگی شورایاری ها

21 Oct, 07:08


با سلام خدمت همکاران عزیز
شورایاران محترمی که هنوز موفق به ثبت نام نشده ‌اند خواهشمند است
لطفا در یکی از پیام رسان های داخلی به شمار۰۹۹۱۵۱۰۴۰۰۰
پیام بدید تا مشکل رو برطرف کنیم

ستاد هماهنگی شورایاری ها

16 Oct, 16:38


توضیحات آقای امانی عضو ستاد مشارکت محله‌ای در خصوص فراخوان ثبت‌نام شورایاران برای ناظرین محلی شورای شهر تهران

@shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

16 Oct, 08:07


ستاد هماهنگی شورایاری ها pinned «▪️فراخوان عمومی شناسایی معتمدین محلات در چهارچوب نظام نامه مشارکت محله ای شهروندان در مدیریت شهری علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام به آدرس زیر مراجعه نمایند [لینک ثبت نام] 👇👇👇 (https://www.shoratehran.ir/page/shorayaran) مهلت ثبت نام ۱۸ تا ۳۰ مهرماه …»

ستاد هماهنگی شورایاری ها

16 Oct, 08:07


▪️فراخوان عمومی شناسایی معتمدین محلات در چهارچوب نظام نامه مشارکت محله ای شهروندان در مدیریت شهری

علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام به آدرس زیر مراجعه نمایند
[لینک ثبت نام]
👇👇👇

(https://www.shoratehran.ir/page/shorayaran)


مهلت ثبت نام ۱۸ تا ۳۰ مهرماه


@shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

15 Aug, 18:55


▪️بررسی عملکرد شهرداران مناطق در پیشرفت پروژه‌های توسعه محلی با حضور شهردار تهران

▫️ جلسه بررسی پروژه های توسعه محلی امروز ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ با حضور دکتر زاکانی شهردار تهران، دکتر مظفر رئیس کمیته بودجه، مهندس حسن‌زاده سرپرست ستاد شورایاری‌ها، مهندس عمرانی مدیر طرح رصد در دفتر شهردار تهران برگزار گردید.

▫️در ابتدا گزارشی از فرآیند اجرای طرح رصد در خصوص احصاء مسائل و مشکلات محلات شهرتهران مرور شده که خروجی آن تعریف و تدوین ۱۷۳۰ پروژه توسعه محلی با همفکری و همکاری شورایاران در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران گردید.

▫️مرور اهداف و نتایج نشست‌های اجتماعی سازی بودجه در مناطق ۲۲ گانه و ارائه گزارش عملکرد پیشرفت پروژه های توسعه محلی در مناطق موضوع محوری جلسه بوده و مناطقی که تاکنون عملکرد خوب، قابل قبول و نامناسبی دراین زمینه داشته اند مورد بررسی قرار گرفته و مقرر شده تدابیر ویژه ای جهت تسریع در تحقق این پروژه ها توسط شهردار تهران اتخاذ گردیده و طی دو ماه آتی گزارش مکتوب وضعیت و رتبه بندی مناطق توسط کمیته بودجه به شهردار تهران ارائه گردد.

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

03 Aug, 19:29


إنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

روح بلند و ملکوتی شادروان حاج کاظم هادی دولابی،خادم قرآن و اهل بیت علیهم السلام و مساجد دارالمومنین، یاور صدیق محرومان، نماینده مردم و دبیر ادوار شورایاری، پاسدار میراث فرهنگی و معنوی محله گذرپایین دولاب تهران به ملکوت اعلی پیوست. عرض تسلیت و تعزیت خدمت خانواده محترم ایشان و همکاران و همرزمان ایشان در شورایاری منطقه ۱۴ داریم.

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

22 Jul, 08:43


▪️ روز‌های سخت شورایاران

ابراهیم علی پور

▫️تشکیل شورایاری ها در کلانشهر تهران را می‌توان از مهمترین دست آورد های جامعه شورایی کشور بحساب آورد.

▪️شورایاری، پاسخی بود برای نیاز مدیریت شهری تهران به جلب مشارکت واقعی مردم در اداره امور شهر،
▪️ شورایاری راهکاری بود برای جبران ضعف شورای شهر تهران در شناسایی نیازها و اولویت بندی آنها در سطح تمام محله‌های شهر تهران،
▪️شورایاری پل ارتباطی مردم و مسئولان بود.
▪️شورایاری، امکانی بود برای کاهش فاصله شمال و جنوب شهر،
▪️شورایاری یعنی تحقق اهداف تعیین شده در قانون اساسی،
▪️شورایاری بزرگترین انجمن محلی مستقل و منسجم کشور است که ۲۰ سال تجربه مفید فعالیت را در پرونده خود دارد.
▪️شورایاری، محفل معتمدین و خادمین بااخلاص مردم است که عاشقانه دل درگرو خدمت به شهروندان و محله را دارند.

▫️اما متاسفانه این #نهاد_اجتماعی_محلی ارزشمند، بدلایل مختلف و در کش و قوس‌های سیاسی، کم کم به مسلخ کشانده شد و خصوصا از اواخر دوره چهارم خود روز‌های سختی را تجربه کرد و در نهایت با رای عجیب #دیوان_عدالت_اداری برای #انحلال_شورایاری به سر زبان‌ها افتاد.

🔺اکنون هم، چشم امید #شورایاران به #مجلس_شورای_اسلامی و شورای شهر تهران دوخت شده است. اما روز‌های سختی است، خیلی سخت .
شورایاران این روزها، بیش از هر زمان دیگری، نیاز به توجه و حمایت دارند تا انسجام خود را حفظ کنند.

🔺در این رابطه برخی از #مناطق_شهرداری بدون توجه به حساسیت ها و سیاست های شورای شهر تهران، برخورد های تند و سلیقه ای با شورایاری ها داشتند که جمله اینگونه موارد می‌توان به تخلیه دفتر شورایاری و قطع ارتباط کاری با ایشان و رها کردن طرح های اشاره کرد که سالها شورایاری پیگیری کردند تا به سرانجام برسد.

◀️ در اینجا لازم است #شورای_شهر_تهران، با درایت مشکلات مربوط به این حوزه را از پیش روی شورایاری ها بردارد و نگذارد میلیارد ها تومان سرمایه مادی و بی نهایت سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی صرف شده برای شورایاری، نابود شود.

▫️همچنین از #شهرداری_تهران نیز انتظار می‌رود که توجه داشته باشد تعیین تکلیف وضعیت نهایی شورایاری‌ها، در دست شورای شهر است، و تا وقتی که #شورایاری‌ها دارای حکم مسئولیت، سربرگ، مهر، کارت شناسایی و... هستند و شورای شهر تصمیمی برای جمع آوری این مدارک و مستندات نگرفته و ابلاغیه ای صادر نکرده، شهرداری مناطق حق قطع ارتباط کاری و تخلیه دفتر شورایاری ها را ندارند.

▫️امیدواریم #مدیریت_شهری_تهران در دوره ششم، در کنار اقدامات خوب و ارزنده خود، به این امر مهم و کلیدی اجتماعی محلی نیز توجه کافی داشته باشد.

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

21 Jul, 18:12


◻️شاید مهم‌ترین نقدی که در جلسات بودجه خوانی از سوی شورایاران مطرح میگردید عدم حضور ایشان در اولویت‌بندی پروژه ها بود که با توجه به زمان اندک تا تدوین بودجه ۱۴۰۱ این مهم به معاونت های برنامه‌ریزی مناطق واگذار گردید تا با همفکری ایشان اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه محلی صورت پذیرد که این مورد در بودجه ۱۴۰۲ یقینا با محوریت دبیرخانه طرح رصد در دستور کار قرار گرفته که اولویت بندی پروژه‌های توسعه محلی در مناطق با مشورت مستقیم شورایاران انجام پذیرد.

◻️ در پایان می‌توان گفت ریل‌گذاری که شورای ششم در دستور کار خود قرار داده تا بتواند شهروندان را در بودجه‌ریزی شهر، مشارکت دهد با همراهی، مشورت و نظارت شورایاران می‌تواند محقق شود و علی‌رغم بی‌مهری‌هایی که از دوره پنجم شورای شهر و سهل‌انگاری و بی‌عملی ایشان باعث صدور رای مبنی بر غیرقانونی بودن فعالیت شورایاران گردید امیدواریم با پیگیری اعضای شورای ششم مخصوصا جناب آقای مهندس چمران و حاج آقای سروری شاهد لغو حکم دیوان بوده و شورایاران کما فی السابق همچون ۲۳ سال گذشته در خدمت شهر و شهروندان تهرانی باشند.

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

21 Jul, 18:12


◼️ شورایاران، دیده‌بانان پروژه‌های توسعه محلی شهر تهران

✍️ مسیب حسن‌زاده

◻️ پروژه‌های توسعه محلی در راستای پروژه های کوچک مقیاس تعریف گردیده که برخلاف روال‌های جاری هرگاه گروهی بر مسند کار آمده، کار قبلی‌ها را بایکوت کرده و چرخ جدید اختراع میکنند، این‌بار شورای ششم علی‌رغم همه نقدهای به عملکرد شورای پنجم اما در خصوص پروژه‌های توسعه، سعی بر آن داشت که نقاط ضعف گذشتگان را رفع و نقاط قوت آن را تقویت کرده و از این رو با آسیب‌شناسی پروژه‌های کوچک مقیاس، پروژه های توسعه محلی در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفت.

◻️پروژه های توسعه محلی برآمده از خواسته‌ها، نیازها، کمبودها و چالش‌های محلات است که با نظر و پیشنهاد شورایاران محلات تهران احصاء می‌گردد که در سال ۱۴۰۰ با برگزاری جلسات کارشناسی، بازدیدهای میدانی و نشست‌های اعضای شورای شهر با محوریت کمیسیون برنامه و بودجه بیش از ۳۵۰۰ مساله رصد گردید که پس از بررسی‌های کارشناسی مناطق ۲۲ گانه تهران به ۱۷۴۵ پروژه یا عارضه شهری تبدیل گردیده که با ارزش ریالی بیش از ۳۳ هزار میلیارد ریال در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران گنجانده شد.

◻️از مهم‌ترین رویکردهای شورای ششم، اداره شهر به نفع و مصلحت و خواست مردم است از این رو کلید واژه #بودجه_به_نفع_مردم را می‌توان شعار بودجه‌ای این شورا دانست که تا حد امکان با تعریف مکانیزم‌هایی بتوان بودجه را با خواست و نیاز مردم دیده شده و پروژه‌های توسعه محلی اولین گام در این راه است.

◻️شاید بتوان مهم ترین ویژگی یک بودجه‌نویسی مردمی را #شفافیت آن دانست تا مردم بتوانند بر آن نظارت واقعی و مردمی داشته باشند، از این رو دبیرخانه طرح رصد و کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر در اولین گام سلسله نشست‌های #بودجه‌_خوانی را در همه مناطق با حضور شورایاران محلات و شورای معاونین مناطق برگزار نموده و یکایک پروژه‌های توسعه محلی را در معرض دید و قضاوت عزیزان شورایاری قرار داد تا علاوه بر آشنایی با پروژه‌های توسعه محلی مختص منطقه خویش، از همین ابتدای سال آنها را در جریان پروژه‌های محله خویش قرار دهد.

◻️در کمتر از سه هفته (۷ تیر تا ۲۹ تیر) جلسات بودجه‌خوانی در مناطق در مدت حداقل ۱۵۰ دقیقه تا بیش از ۲۰۰ دقیقه برگزار گردید که در ابتدا دبیر کمیته بودجه در خصوص رویکردهای بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران که تبیین#عدالت_بودجه و #بودجه‌ریزی_مشارکتی و نیز #اجتماعی‌سازی_بودجه و همچنین ارائه بودجه‌های مناطق و نیز ارقام و تعداد پروژه‌های غیر مستمر و پروژه‌های مستمر توسعه محلی مختص هر منطقه انجام‌ می‌گرفت و سپس سرپرست ستاد شورایاری‌ها در خصوص اهمیت مشارکت شورایاران در احصاء مسائل و نظارت ایشان در اجرای پروژه‌ها و در ادامه نیز مدیر طرح رصد به تفکیک همه پروژه‌های غیرمستمر و پروژه‌های مستمر توسعه محلی را ارائه نموده و در پایان نیز مدیر نظارت بر پروژه‌های توسعه محلی در خصوص چگونگی مشارکت شورایاران در جهت نظارت مردمی بر حسن اجرای پروژه‌های توسعه محلی نکاتی را مطرح می‌نمودند و در ادامه جلسات نیز رابطین مناطق و دبیران محلات و شورایاران نظرات خویش در خصوص عناوین پروژه‌های مندرج در بودجه منطقه خویش ارائه می‌نمودند.

◻️آنچه که می‌توان بعنوان دستاورد جلسات بودجه‌خوانی در مناطق ارائه نمود، آنست که بعد از آسیب‌شناسی پروژه‌های کوچک مقیاس یکی از مهم‌ترین خواسته‌های شورایاران در خصوص پروژه‌های توسعه محلی این بوده است که بصورت مستقیم با کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران مرتبط باشند تا بتوانند بدون واسطه شورای شهر را از روند اجرای پروژه‌های توسعه محلی مطلع نمایند، از این رو ساختار تشکیلاتی #دبیرخانه_طرح_رصد بعنوان متولی احصاء، اولویت‌بندی و پایش و نظارت بر پروژه‌های توسعه محلی در کمیته بودجه و نظارت مالی طراحی و دیده شد تا بتواند پل ارتباطی میان شورایاران، شورای شهر و شهرداری تهران باشد تا علاوه بر پاسخگویی به سوالات و ابهامات شورایاران، پیگیری روند پیشرفت پروژه‌ها از شهرداری تهران را نیز داشته باشد، نقطه ضعفی که در ادوار گذشته پروژه‌های کوچک مقیاس کمتر به آن بها داده شده بود اما در دوره ششم به موضوع نظارت مردمی شورایاران اهتمام جدی گمارده شده است، چرا که سامانه‌های کنترل پروژه موجود در شهرداری تهران هیچگاه نمی‌توانند میزان رضایتمندی شهروندان از اجرای پروژه‌ها را به نمایش گذارند اما با مشارکت شورایاران در نظارت بر پروژه‌ها می‌توان بصورت کیفی از میزان رضایتمندی شهروندان از اجرای پروژه‌ها مطلع شد.

ستاد هماهنگی شورایاری ها

01 Jul, 05:32


‍ قالیباف در نشستی با معتمدین محلات تهران:

مسئله شورایاری‌ها را در طرح مدیریت واحد شهری پیگیری می‌کنیم

▫️جمعی از معتمدین محلات شهر تهران با حضور در مجلس شورای اسلامی و دیدار با دکتر محمدباقر قالیباف به بیان مسائل و مشکلات مردم تهران در حوزه‌های مختلف پرداختند.

▫️محمدباقر قالیباف روز گذشته (پنجشنبه ۹ تیرماه) در نشستی صمیمی با معتمدین محلات شهر تهران ضمن عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت شهادت امام جواد (ع) و گرامیداشت ۱۰ تیرماه سالروز آزادسازی مهران در سال ۱۳۶۵ یادآور شد: شما به عنوان معتمدین شهر تهران حق استنطاق از بنده به عنوان نماینده خود در مجلس را دارید و لذا علاقه‌مندم امروز از باب نماینده شما در مجلس سخن بگویم.

▫️نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با بیان اینکه از ویژگی‌های انقلاب اسلامی این است که مردم در مطالبه حق از مسئولان لکنت زبان نداشته باشند و راحت و روان حرف خود را بزنند اظهارکرد: شوراهای محلی و معتمدین شهرها یکی از مکانیزم‌های پیگیری مطالبات مردم از مسئولان است و در ۷ اصل قانون اساسی مشتمل بر اصول ۷ و ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی که بر شوراها متمرکز است از شوراهای محله نام برده شده است.

▫️قالیباف در ادامه اظهار کرد: معتقدم در نظام حکمرانی، به دو سطح ملی و محلی نیاز داریم و سیستم متمرکز امروز نمی‌تواند برای اداره کشور کارآمد باشد، بنابراین کاری که جنس آن تولی‌گری باشد را باید در سطح ملی و اموری که جنس آن تصدی‌گری است باید در سطح محلی دنبال کرد.

▫️وی اضافه کرد: از این جهت در بحث مدیریت یکپارچه شهری که برای قانونمند شدن آن طرحی در دستور کار مجلس است، مسائل شوراها و شهرداری‌ها را تعیین تکلیف خواهیم کرد و شما می‌توانید پیشنهادات خود را به کمیسیون امور داخلی کشور که در حال آماده‌سازی این طرح برای ارسال به صحن است، ارائه کنید.

▫️قالیباف خطاب به معتمدین محلات تهران، مدیران و مسئولان شورایاری‌ها و سرای محلات تهران گفت: شما از جنس مردم هستید و هیچ چیز نمی‌تواند مانع فعالیت شما شود، شاید کار شما سخت باشد اما قطعاً شیرین و اثرگذار خواهد بود، بنابراین موضوعات مردم را دنبال کنید.

▫️نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با بیان اینکه همانطور که امام (ره) فرمودند «ما می توانیم»، باید باور داشته باشیم که خداوند وعده داده که انسان‌هایی که در مسیر حق مُصّر باشند، موفق خواهند شد، اظهارکرد: پس از خداباوری نکته دیگر که باید اساس کار ما باشد اعتقاد به سنت‌های الهی است که رهبر معظم انقلاب نیز روز گذشته در بیانات خود به آن اشاره کردند؛ افرادی که به سنت‌های الهی اعتقاد دارند، در برابر هر تغییری ثبات خواهند داشت.

▫️رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر مردم باوری به‌عنوان یکی دیگر از عناصری که در جریان پیروزی انقلاب اسلامی مؤثر بوده است افزود: ۸۵ درصد اقتصاد ما دولتی است و همین مسئله موجب زمین گیری ما شده است، بر همین اساس به همت شورایاری‌ها، کارهای بزرگی را در تهران دنبال کردیم و از امورات کوچکی نظیر ساخت جداول و جوی‌های کوچک تا سازه‌های سنگین را با این روش اجرا کردیم.

▫️وی ادامه داد: به جز شهرداری تهران در دوره حضور در نیروی انتظامی نیز، رویکرد جامعه محوری را به جای امنیت محوری دنبال کردم و با حضور مردم پای کارها، اقدامات مهمی انجام شد.

▫️وی خطاب به معتمدین محلات که هر کدام از سابقه مسئولیتی در گذشته برخوردار بودند، بیان کرد: شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و خروجی آنکه کارآمدسازی است و ما در کشور ضعف اساسی در آن داریم، به عنوان ۴ موضوع مهم باید دنبال شوند.

▫️رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات معتمدین محلات تهران درخصوص موضوع شورایاری‌ها تصریح کرد: این مسئله در طرح مدیریت یکپارچه شهری آمده و امسال با کمک شورای نگهبان آن را دنبال خواهیم کرد.

▫️براساس این گزارش در این نشست ناصر امانی عضو شورای شهر تهران و تعدادی از شورایاران فعلی و ادوار، آقایان اعرابی، رحمان‌پناه، بهمنی، شعبانی و قاسمی به بیان نکته نظراتی پیرامون بحث فعالیت شورایاری‌ها، ابطال فعالیت شورایاری‌ها توسط دیوان عدالت اداری، لزوم تصویب قانون برای شورای محلات، اجرای اصل ۷ قانون اساسی (که درخصوص شوراهای محلات است)، حمایت پارلمان از شورایاری‌ها، رفع خلأهای قانونی در این زمینه، تدوین استراتژی مشخص برای فعالیت شورای محلات و جبران خسارات گذشته، استفاده از ظرفیت محلات تهران برای مدیریت شهری و همچنین توجه به آسیب فرهنگی در فضای عمومی شهر و تعامل با دولت برای کادرسازی درست و کارآمد، پرداختند.

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

30 Jun, 11:19


▪️در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با حضور شورایاران در منطقه ۱۷ مطرح شد:
لحاظ شدن ۴۶ پروژه مستمر و غیرمستمر پروژه توسعه محلی

▫️در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران برای منطقه ۱۷ مشخص شد از ۴۵۹ میلیارد تومان بودجه شهرداری تهران برای منطقه ۱۷، ۴۵ میلیارد تومان برای ۲۹ پروژه مستمر توسعه محلی و ۱۲۱ میلیارد تومان برای پروژه های غیرمستمر با نظر و پیشنهاد شورایاران و بررسی کارشناسی معاونت‌های منطقه در نظر گرفته شده است.

▫️به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۷، جلسه کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در منطقه ۱۷ با حضور شورایاران محلات چهارده‌گانه، رضا شنگی شهردار منطقه، قاضی دبیر کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر، حسن زاده سرپرست ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، عمرانی مدیر طرح رصد برگزار شد.

🆔 @shaorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

29 Jun, 15:35


با حضور شورایاران
▪️بازخوانی پروژه های توسعه محلی مناطق ۲۲گانه آغاز شد

▫️اولین نشست تخصصی معرفی پروژه های مستمر و غیر مستمر محلات در منطقه ۲۰ با حضور شورایاران بهمراه شهردار، معاونین، شهرداران نواحی برگزار شد.

▫️ سرپرست ستاد شورایاری‌ها، دبیر و کارشناسان کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با حضور در منطقه ۲۰ به ارائه دستاوردهای طرح رصد در این منطقه و معرفی ۱۲۲ پروژه مستمر و غیر مستمر مصوب شورای اسلامی شهر تهران برای منطقه ۲۰ در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران پرداختند.

▫️در این نشست ضمن تشریح اعتبارات بودجه سال جاری معاونت ها، شرکت ها و سازمان های شهرداری، چگونگی فرایند نظارت مردمی بر اجرای پروژه های توسعه محلی تبیین شد.

▫️این نشست ها هر روز در دو منطقه شهر تهران تا پایان ۲۲ منطقه اجرا خواهد شد.

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

28 Jun, 14:20


◼️ اجتماعی‌سازی بودجه، گامی به سوی بودجه‌ریزی شهری به نفع مردم

◻️ اجتماعی سازی و مشارکت اجتماعی محلات، بهترین و کارآمدترین الگوی نظارت مردمی است. اجتماعی سازی می تواند تحقق‌پذیری برنامه را افزایش داده و همکاری برای تحقق آن را جلب و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.
از مهم‌ترین اهداف اجتماعی سازی بودجه آنست که منابع مالی در جهت عدالت و تامین سرانه‌های شهری به نفع مردم و خواسته‌های ایشان مخصوصا در مناطق محروم شهری ریل‌گذاری شده و هر منطقه و محله بر اساس نیازها و کمبودها، بودجه‌های شهری برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

◻️اولین گام در جهت اجتماعی‌سازی بودجه، احصا نیازها و مشکلات توسط ساکنان محلات است تا بر همان اساس بتوان با تعریف پروژه‌های شهری پاسخی مناسب به مساله‌ها و چالش‌های آنها داده شود که در ادامه با استفاده از ظرفیت‌های مردمی بتوان بر حسن اجرای بودجه نظارت داشته و از این روست که با اجتماعی سازی بودجه سعی بر آنست که مردم در ادامه راه اجرای پروژه‌ها دوشادوش برنامه‌ریزان بر اجرای بودجه نظارت واقعی داشته باشند.

◻️از اولین روزهای تشکیل شورای شهر ششم و اجرای طرح رصد با برگزاری نشست‌های کارشناسی، بازدیدهای میدانی و کارگاه‌های مشورتی با حضور اکثر اعضای شورای شهر بیش از ۳۰۰۰ مساله محلات تهران با مشارکت شورایاران، معتمدین و نخبگان محلی احصاء گردید که پس از برگزاری چندین نشست کارشناسی دبیرخانه طرح رصد با مدیران و کارشناسان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، ۴۳۲ کد پروژه مستقل غیرمستمر(احداثی) و ۱۳۱۶ پروژه مستمر( بهبود کالبدی) تحت عنوان پروژه‌های توسعه محلی با ارزش ریالی بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال در بودجه شهرداری تهران گنجانده شد.

◻️حال امروز نوبت اجرا فرا رسیده و آن اعداد و ارقام بودجه بایست که بصورت پروژه در سطح محلات، بروز و ظهور پیدا کند که در اولین گام، هر آنچه که بعنوان پروژه‌های توسعه محلی در بودجه دیده شده بصورت روان و ساده برای شورایاران، معتمدین و نخبگان محلی معرفی و دستاوردهای طرح رصد در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران تبیین شده و میتوان مدعی شد این برای اولین بار است که مدیران شهری مناطق در کنار نمایندگان مردم محلات ردیف‌های بودجه منطقه خویش را مرور میکنند تا این‌بار سیر تا پیاز پروژه های محلی در نشستی با حضور شورایاران و مدیران شهری منطقه عرضه گردیده تا ایشان ببینند و قضاوت کنند که آن مسائل و مشکلات طرح شده امروز بصورت پروژه توسعه محلی در بودجه گنجانده شده است.

◻️اولین شرط جهت مشارکت مردم جهت نظارت بر بودجه آن است که بتوان بودجه را به زبان ساده و روان برای نمایندگان ایشان که همان شورایاران و معتمدین محلات هستند تبیین و تشریح کرد که در ادامه راه نظارت بر بودجه، بتوان همراهی ایشان را به همراه داشت از این رو از امروز تا پایان تیرماه سلسله نشست‌های معرفی پروژه های توسعه محلات در مناطق ۲۲ گانه تهران از سوی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر برنامه‌ریزی شده تا بتوان نتایج آن ۳۰۰۰ مساله‌ای که در نشست‌های رصد عنوان شده بود را بتوان در قالب پروژه توسعه محلی در بودجه ارائه نمود.

◻️اگرچه حتما برخی مسائل، کمبودها و مشکلات محلات در ردیف های بودجه دیده نمی‌شود اما بر اساس ظرفیت های امروز مدیریت شهری سعی گردیده به بسیاری از آنها پاسخ داده شده و برگزاری نشست‌های تبیین پروژه‌ها در مناطق با حضور معتمدین محلات از آن روست که به شورایاران و معتمدین محلات و عموم شهروندان تهران این اطمینان داده شود که شورای ششم، صدای مردم و نیازهای ایشان در دلِ محلات را شنیده و در حد توان شهرداری تهران، آنها را در بودجه دیده و امروز آنها نیازها را در قالب پروژه‌های توسعه محلی به تفکیک هر محله عرضه کرده و در ادامه راه نیز به کمک ایشان در جهت نظارت بر حسن اجرای این پروژه‌ها به کمک ایشان نیاز دارد که چشم بینا و یار شورای شهر و شهرداری تهران در تحقق خواسته‌های مردم و شهروندان در اجرای پروژه‌های توسعه محلی باشند.

◻️برگزاری سلسله نشست‌های مشترک میان شهردار منطقه، معاونین ایشان و شهرداران نواحی و مجموعه مدیران شهری منطقه در کنار معتمدین و نخبگان محلی می‌تواند علاوه بر تسریع در اجرای پروژه‌ها با ارائه ایده‌های خلاقانه باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی‌ این پروژه‌ها گردیده که نهایت منجر به افزایش رضایتمندی شهروندان محلات خواهد شد و امید داریم در پایان سال ۱۴۰۱ با همت و درایت و تلاش خستگی‌ناپذیر شهرداران، مدیران و کارشناسان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران بسیاری از این پروژه‌ها اجرایی شده تا کام شهروندان تهرانی شیرین شود. انشالله

🆔 @shorayaran

ستاد هماهنگی شورایاری ها

26 Jun, 13:22


با حضور همه شورایاران
🔸معرفی پروژه های توسعه محلی مناطق ۲۲ تهران

🔹 کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با همکاری ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، سلسله نشست‌های معرفی پروژه های توسعه محلی مناطق را با حضور شورایاران منطقه همراه با شهردار، معاونین و شهرداران نواحی در هر یک از مناطق ۲۲ گانه تهران در تیرماه ۱۴۰۱ برگزار می‌نماید.

🔹 هدف از برگزاری این نشست ها در هر منطقه، آشنایی شورایاران با پروژه های توسعه محلی غیرمستمر(احداثی) و مستمر(نگهداشتی) بودجه ۱۴۰۱ هر منطقه بوده تا ضمن آگاهی از پروژه‌ها، بتوانند بعنوان بازوی شورای اسلامی شهر تهران بر روند اجرای این پروژه‌ها در سطح محله نظارت داشته و با تعامل و همکاری با مجموعه مدیریت شهری منطقه، گامی در جهت افزایش رضایتمندی شهروندان از اجرای پروژه‌های توسعه محلی برداشته شود.

🔹 نشست های اول و دوم در مناطق ۲۰ و ۱۶ در تاریخ هفتم تیرماه و نشست های سوم و چهارم در مناطق ۱۷ و ۱۹ در تاریخ هشتم تیرماه برگزار خواهد شد.
همچنین سایر نشست‌های مناطق در روزهای آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

🆔 @shorayaran