اكنون، ما و شريعتی @shariati40 Channel on Telegram

اكنون، ما و شريعتی

@shariati40


چشم‌اندازِ نوشريعتی

اكنون، ما و شريعتی (Persian)

اكنون، ما و شريعتی یک کانال تلگرامی برای علاقمندان به فلسفه و اندیشه‌های شریعتی است. با عضویت در این کانال، شما به دیدگاه‌های نوشریعتی و چشم‌انداز جدیدی از جامعه و فلسفه می‌پردازید. شریعتی به عنوان یکی از برجسته‌ترین فلاسفه و اندیشمندان ایرانی شناخته می‌شود و تفکرات وی هنوز هم برای بسیاری از افراد الهام‌بخش و جالب است. این کانال به منظور بررسی و تبادل اندیشه‌ها در حوزه فلسفه و تأمل در اندیشه‌های نوشریعتی تأسیس شده است. با پست‌های جذاب و متنوع این کانال، شما می‌توانید بیشتر با دیدگاه‌های شریعتی آشنا شوید و به تبادل اندیشه با سایر اعضا بپردازید. بنابراین، اگر علاقه‌مند به اندیشه‌ها و فلسفه شریعتی هستید، حتما به این کانال بپیوندید و از مطالب آموزنده و الهام‌بخش آن بهره‌مند شوید.

اكنون، ما و شريعتی

21 Nov, 12:34


حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر جنگ برکنار شده را صادر کرد.

دادگاه کیفری بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت خود اعلام کرد: این دادگاه حکم دستگیری «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه صادر کرده است.»/ایسنا
@Sahamnewsorg

اكنون، ما و شريعتی

21 Nov, 12:24


2 آذر 1312
۹۱مین زادروز معلم "آزادی، برابری، عرفان" خجسته باد.

دکتر علی شریعتی:
«در باغ « بی برگی » زادم و در ثروت « فقر » غنی گشتم.
و از چشمه « ایمان » سیراب شدم.
و در هوای « دوست داشتن » ، دم زدم و در آرزوی « آزادی » سر بر داشتم.
و در بالای « غرور » ، قامت کشیدم.
و از « دانش » ، طعامم دادند، و از « شعر » ، شرابم نوشاندند، و از « مهر » نوازشم کردند.
و « حقیقت » دینم شد و راه رفتنم.

و « خیر » حیاتم شد و کار ماندنم.

و « زیبایی » عشقم شد و بهانه زیستنم».

تار: استاد جلیل شهناز
ضرب: امیر ناصر افتتاح
خوانش: دکتر مسعود نوروزی

@DrNoruzi

اكنون، ما و شريعتی

21 Nov, 09:04


نباید فراموش کرد که پیش رفتن در هر یک از این ابعاد -عرفان آزادی برابری - از حرکت همزمان در ابعاد دیگر جدا نیست کسی می تواند در درون خویش به پرورش ارزش های خدایی بپردازد و گسترش فطری خویش را و عظمت درونی خویش را وجهه ی همت خویش کند و به انعکاس خداوند در فطرت خویش بپردازد که در همان حال با سرنوشت مردم ستمدیده و محروم درآمیزد و رنج آنها را احساس کند و در مسیر رهایی آنان تلاش کند و از پلیدی های طبقاتی خویش برای سپردن خود به سرنوشت طبقاتی مردمی که از همه نعمت های خداوند محرومند درگذرد و در همان حال کسی می تواند در همدردی با توده ها تااین حد پیش رود و مخلصانه پیش رود و ایثار وجودی کند که در درون خویش ارزش های انسانی را پرورده باشد و نیز کسی می تواند این دورا هماهنگ هم پیش برد که از تنگنای جنینی تعصب و خودپرستی فکری و ذهنی رها گردد و به آزادی دیگران حرمت نهد و تحمل عقیده ی مخالف را تا سرحدی که برای همه متعصبان، جزمی ها ، دگماتیست ها حیرت آور است بدست آورد بنابراین خودسازی در هر سه بعد باید هماهنگ باهم ادامه یابد به این معنی که انسان پیشرفت در هر بعد را با کار دوبعد دیگر قابل تحقق تلقی کند
شریعتی / م ، آ، ۲ / ۱۲۵

اكنون، ما و شريعتی

20 Nov, 22:08


... و  «زیبایی»، عشقم شد و بهانۀ زیستنم.
2 آذر 1312
۹۱مین زادروز آموزگار "آزادی، برابری، عرفان"، شمع (شریعتی، مزینانی، علی)
#عرفان_برابری_آزادی
خطاطی: م.م.

اكنون، ما و شريعتی

20 Nov, 14:09


🔷🔆مجید شریف(1329-1377) تحصیلکرده رشته فیزیک بود اما متعلق به نسلی که علوم انسانی و اجتماعی برایشان نه رشته تحصیلی که فراهم آوردن امکانی برای زیستی دیگرگونه، اندیشیدن به فردایی دیگر محسوب می شد. او طی بیست سال نوشت و ترجمه کرد. در سه سال پایانی حیاتش در ایران هشت اثر به بازار کتاب فرستاد؛ به جز کتاب« فلسفه در عصر تراژیک یونانیان» اثر نیچه که پس از مرگش و با مقدمه امیر رضایی انتشار یافت. این آثار عبارتند از :

🔆تالیفات:

• اسلام راستین تولدی دوباره می‌یابد، تهران: انتشارات علمی، ۱۳۵۸

• اسلام منهای دموکراسی؟، تهران: بی‌نا، ۱۳۵۸
• بازاندیشی ضروری در مبارزهٔ سیاسی و طرح نهادهای دموکراتیک، سوئد: انجمن ایرانیان مقیم یوله، ۱۳۶۹

• تجدید عهد با شریعتی: مجموعه مقالات، مجید شریف، پاریس: بی‌نا، ۱۳۶۵

• سیری در قلمرو درون، سوئد: مجید شریف، ۱۳۷۰
• نقدینهٔ قلب در «محک تجربه» (نقدی بر پاره‌ای از نظرات علی میرفطروس)، مجید شریف، استراسبورگ: بی‌نا، ۱۳۶۶

🔆ترجمه :

• اراده قدرت مجموعه دو جلدی، اثر فردریش نیچه، انتشارات جامی.1377

• تاریخ یک ارتداد:اسطوره‌های بنیانگذار سیاست اسرائیل، اثر روژه گارودی، ترجمه مجید شریف، انتشارات رسا، 1376

• پیامبر، اثر جبران خلیل جبران؛ ترجمه منظوم و آهنگین توسط مجید شریف؛ 1376

• زن شورشی اثر ماکس گالو. ترجمه مجید شریف، 1377، نشر رسا

• ایدئولوژی ها ، کشمکش ها و قدرت، اثر پی انسار، ترجمه مجید شریف. قصیده سرا

• فلسفه در عصر تراژیک یونانیان، فردریش نیچه، ترجمه مجید شریف

• تاریخ یهود- مدهب یهود- بار سنگین سه هزاره؛ اثر اسرائیل شاهاک، ترجمه مجید شریف.


#یادها
#آثار
#ترجمه
#تالیفات
#مجید_شریف
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF

اكنون، ما و شريعتی

18 Nov, 06:55


انتظار از سیاست
--
در دهه هفتاد سوال «انتظار از دین» در ذهنیت اهل فکر و نظر محوریت پیدا کرد. کاش قبل از آن سوال «انتظار از سیاست» را طرح کرده بودیم و به آن می‌اندیشیدیم. هر پاسخی به پرسش «انتظار از سیاست» پیامدهای تلخ و شیرین خود را در همه عرصه‌ها به بار می‌آورد منجمله بر دین.
تجربه جنگ هشت ساله با عراق، پاسخی به پرسش انتظار از سیاست ساخت و پیش روی ما قرار داد: اقتدار، عزت و شکوه. نظام سیاسی با این پاسخ سامان یافت و مسیر خود را پی گرفت. ما در انتخاب میان دو گزینه «عزت و ذلت» قرار گرفتیم. پیداست که نباید تن به ذلت می‌دادیم و همیشه در جهت عزت و اقتدار و شکوه ملی حرکت می‌کردیم.
این امکان وجود داشت که به پرسش انتظار از سیاست، پاسخ دیگری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دادیم و در مقابل دوگانه‌های دیگر قرار می‌گرفتیم. «فضیلت» یک پاسخ دیگر به سوال انتظار از سیاست بود. آن را رها کردیم. فضیلت در ادبیات سیاسی به معنای اولویت بخشی به خیر عمومی در مقابل خیر یا نفع خصوصی است. اگر انتخابش کرده بودیم در میان دوگانه آنچه خیر عموم مردم را تامین می‌کند و آنچه نفع یک گروه خاص را قرار داشتیم.
رفاه و خوشی یک پاسخ دیگر به پرسش ما بود. آنگاه می‌توانستیم در دوگانه هر آنچه موجبات رفاه و شادی اکثر مردم است و آنچه سبب رفاه و خوشی اقلی از مردم قرار داشتیم.
آزادی یک پاسخ دیگر بود. آنگاه می‌توانستیم در دوگانه کاستی یا افزونی هستی آزاد تک تک شهروندان قرار داشته باشیم.
گسترش میدان رقابت یک پاسخ دیگر بود. اگر آن را اختیار کرده بودیم می‌توانستیم به عرصه سیاسی به مثابه میدان بازی بیاندیشیم تا خود را در دوگانه برد و باخت بیابیم. آنگاه از یکی دو باخت، خود را نمی‌باختیم و آماده بازی‌های بعد می‌شدیم.
اختیار هر پاسخی به سوال انتظار از سیاست، پیامدهای خود را به بار خواهد آورد. می‌توانستیم انتخاب‌های دیگر کنیم و اینک در موضع پاسخ‌گویی به پرسش‌های دیگر باشیم. سخت است، اما می‌توانستیم به توازن میان این همه بیاندیشیم. متاسفانه مثل کشتی بانانی عمل شد که همه چیز را هیزم سوخت حرکت کشتی می‌کنند منجمله بدنه خود کشتی‌ را. اگر هم فر و شکوه و عزت نصیب ایران شده، باید پاسخ دهیم چقدر یک جامعه و حکومت فضیلت‌مند داریم به طوری که دلمشغول خیر عمومی مردم باشیم؟ رفاه و خوشی مردم را تا کجا افزون کرده‌ایم؟ چقدر مردم احساس آزادی در انتخاب و مشارکت و زندگی می‌کنند، چقدر آموخته‌ایم با قواعد یک بازی منصفانه در داخل، منطقه و عرصه بین‌الملل بازی کنیم؟
اقتدار و عزت را نمی‌توان از دایره حیات سیاسی حذف کرد. اما امروز بیش از هر وقت نیازمند آن هستیم که پنجره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دیگر را هم به پرسش انتظار از سیاست بگشائیم. نباید آنچه تاریخ پیش روی ما قرار داده، به تقدیر و زندان ما تبدیل شود. برخیزیم پنجره‌ها را بگشائیم.
@javadkashi

اكنون، ما و شريعتی

13 Nov, 21:59


راهی به رهایی
به نوه های کیوان صمیمی

این نامه را
اینک و اینجا
برایَت
می ‌نویسم
*
امیدوارم
که به موقع
به دستَت بِرِسَد
وَ هنوز
به « ایستگاهِ آخر»
نَرِسیده باشی !
*
آری
می پنداری که
مرگ
گِرِه ‌هایِ کور را
باز می ‌کُنَد
وَ بی جَواز
از باید ها وَ نباید ها
می گذرد
*
آری
می پنداری که
آنجا دیگر
تعقیبَت نمی کنند
تفتیشَت نمی کنند
توبیخَت نمی کنند
تنبیهَت نمی کنند
اخراجَت نمی کنند
مَمنوعَت نمی کنند
مَحصورَت نمی کنند
بخشنامه ات نمی کنند
آئین نامه ات نمی کنند
*
آری
دیگر
تنِ رنجورَت
در خاک
آرمیده است
وَ روحِ رَمیده ات
از هر دیواری که بخواهی
می گذرد
بی آنکه
لاکِ ناخُنَت
یا رَنگِ مویَت
یا جینِ شلوارَت
یا چینِ دامنَت
یا طرحِ پیراهنَت
دیده شود
*
امّا
راستَش را بخواهی
چه اینجا چه آنجا
حالِ هیچ یک از ما
نیز
چون تو وَ هزاران چون تو خوب نیست
*
باور نمی کنی ؟
نکن !
چه بهتر !
*
پس بِمان !
با تمامِ توان !
نه برای پایان
که برای آغاز
نه برای مردن
که برای زیستن
*
وَ مرگ را
به طالبانَ ش بسپار
دربَست !
وَ به زندگی
در جاریِ لحظه ها‌یَش
بِچَسب !
*
بِمان !
بِخوان !
بِدان !
*
زندگی را
پیش از مرگ
وَ زندگیِ پیش از مرگ را
تجربه کن !
*
برای همه
به رهایی راهی باز کُن !
وَ زندگی را
در ایرانی شاد، آزاد، آباد
دیگر گونه آغاز کُن !
*
مرگ را
به طالبانَ ش بسپار
دربَست !
وَ به زندگی
در جاریِ لحظه ها‌یَش
بِچَسب !
*
ای کاش
این نامه
پیش از آنکه دیر شود
به دستَت بِرِسَد
وَ برگشت نَخورَد !

سعید شهرتاش
آبان ماه 1403

اكنون، ما و شريعتی

12 Nov, 11:47


عکس فوری(۲۸۷): ضربه روانی به روشنفکران ایرانی و گسست با جهان

https://t.me/nasserfakouhi/5111


یکی از نکات بسیار قابل توجهی که در تاریخ روشنفکری ایران دیده می‌شود و البته در جهان سوم بی‌نظیر نیست اما کم‌نظیر است؛ و در همان حال گسستی عمیق را با تاریخ روشنفکری در غرب نشان می‌دهد، نفرت بیمارگونه‌ای است که نسبت به پدیده‌ای به نام «چپ‌ها» در آن دیده می‌شود. ریشه این نفرت را می‌توان به مثابه نوعی پدیده شبیه به آنچه در روانشناسی «ضربه روانی» یا «اختلال اضطراب پس از سانحه» (PTSD)می‌نامند، دانست: وقتی فردی به ویژه در دوره کودکی دچار چنان ضربه سختی می‌شود، این ضربه تا به آخر عمر برایش به شکلی باقی می‌ماند: نوعی نفرت از گذشته و تلاش ناخودآگاه برای جبران آن. خاطره‌ای هست که آن را به برنارد شاو نسبت می‌دهند که از او پرسیده شده بود: چرا شما بر خلاف جوانان هم‌دوره خود گرایش‌های چپ نداشتید؟ و او با شوخ‌طبعی همیشگی‌اش پاسخ داده بود: برای اینکه همیشه از اینکه در روزگار کهنسالی به یک پیرمرد دست‌راستی محافظه‌کار و نفرت‌انگیز تبدیل شوم، وحشت داشتم!. ضربه روانی که ما می‌توانیم از ضربه‌های تاریخی و اجتماعی نیز در شباهتی نسبی به آن سخن بگوییم، می‌تواند رفتارهایی غریب را به وجود بیاورد: افرادی که دوران کودکی بسیار فقیرانه‌ای داشته و تحقیر شده‌اند، گاه به شدت با فقرا دشمنی می‌کنند؛ کودکانی که مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند، گاه خود به جنایتکاران ضد کودک بدل می‌شوند. البته این یک قانون نیست و بنا بر نظریه‌های روانکاوی می‌تواند در صورت گذار مناسب فرد از مرحله‌ بحرانی (همچون در موقعیت‌های اودیپی) فرد را به یک وضعیت هنجارمند برساند و یا حتی سبب شود که او خود به یکی از مدافعان سرسخت قربانیان ِ آسیبی تبدیل شود که بر سر خودش آمده است. برخی از مهم‌ترین فرزندان نازی‌ها یا استالینیست‌ها به دانشمندان و مبارزان ضد نازی و ضد استالینی تبدیل شدند؛ یا برخی از زنان و کودکانی که قربانی فقر و خشونت و تجاوز جنسی شده‌اند برای درمان خود گروه‌هایی در دفاع از قربانیان این امر ایجاد می‌کنند. توران میرهادی یکی از کسانی بود که مرگ عزیزانش را که ضربات بزرگی برایش بود با شعار «غم بزرگ، کار بزرگ» بدل به فرایندی از آموزش و پژوهش پایدار در فرهنگ ایران کرد و مثال‌ها در این مورد بی‌شمارند.

اما سخن ما در اینجا زمانی است که ضربه نتواند درست درمان شود: کودتای بیست و هشت مرداد ۱۳۳۲ به دوره‌ای کوتاه از یک دموکراسی ضعیف، از سقوط رضا شاه تا قدرت یافتن محمد رضا شاه (۱۳۲۰-۱۳۳۲) پایان داد. ضربه کودتا ( که بهترین منبع برای آن کتاب‌های یرواند آبراهامیان و اسناد محرمانه سازمان‌های جاسوسی بریتانیا و آمریکاست) ضربه سختی به روشنفکران معدودی که در آن زمان در ایران به وجود آمده بودند و اکثریت مطلقشان «توده‌ای» (حزب وابسته به شوروی) بودند، وارد کرد به صورتی که پس از ضربه چند ساله یک افسردگی، به کلی از سیاست فاصله گرفتند و اغلب در دهه چهل آغاز‌گر جنبش بزرگ روشنگری بودند که در نهادهایی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کارگاه نمایش، جشن هنر شیراز ، و سینمای موج روشنفکری ایران متبلور شد و مرکزیت مهمی نیز در «تلویزیون ملی» داشت. از این گروه و شاگردان و پیروانشان در دهه‌های بعدی، ما شاهد شکل‌گیری دو گروه از روشنفکران بودیم: نخست آن‌ها که توانستند این گذشته «توده‌ای» و سرکوبش و به ویژه آشکار شدن این موضوع را که حزب توده (همچون اکثر احزاب کمونیست پس از جنگ جهانی دوم) بخشی از سازمان عریض و طویل جاسوسی شوروی بوده، برای خود تجزیه و تحلیل کرده و همانگونه که اریک هابزباوم تاریخ‌دان بزرگ، تشریح می‌کند، میان آرمان‌های درستی که بسیاری از آنها داشتند و خیانتی که به آن از سوی شوروی شد و یا سرکوبی که علیه‌اش به وسیله راست سلطنتی شد، فاصله بگذارند و جانب عدالت و ایده‌های یک جامعه سالم و متوازن را رها نکنند.

ادامه در وبگاه

اكنون، ما و شريعتی

12 Nov, 11:18


🎯 پرونده ویژه: تاثیرات دکتر شریعتی در جهان اسلام


🔹در میان اندیشمندان شیعه، افکار و کتب دکتر علی شریعتی به شهادت تمامی مطلعینِ اوضاع جهان اسلام بیشترین نفوذ را در جهان اسلام داشته است. و این درحالی است که نه تنها تقریبا هیچ اراده ای از جانب جمهوری اسلامی برای نشر افکار و آثار او در جهان اسلام وجود نداشته که حتی بعضا به شکلی عامدانه از این مسئله جلوگیری نیز به عمل آمده است. کتب شریعتی عمدتا به صورت خودجوش توسط خود نخبگان جهان اسلام ترجمه و منتشر شده است و این نشان دهنده عمق نفوذ افکار شریعتی در میان توده های مسلمان است.


🔹در این پرونده به صورت خلاصه مروری بر تاثیرات دکتر شریعتی در کشورهای مختلف اسلامی خواهیم داشت.


🔺آثار شریعتی از پرفروش‌ترین کتاب‌های ترکیه است
https://rizy.ir/MwKJ


🔺هنوز هم شریعتی حرف اول را در افغانستان می‌زند
https://rizy.ir/vWoF


🔺چپ اسلامی در جهان عرب متأثر از دکتر شریعتی است
https://rizy.ir/T3V


🔺شریعتی؛ چپِ اسلام‌گرا یا چپ‌گرای مسلمان؟/ تأثیرات شریعتی در مصر
https://rizy.ir/ocums


⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba_ir

اكنون، ما و شريعتی

09 Nov, 15:54


🔆🔷نئولیبرال ها علیه دموکراسی

🖥🎤گفتگو با:

آرمان ذاکری ( جامعه شناس)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.

#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF

اكنون، ما و شريعتی

06 Nov, 15:25


🔸دستورالعمل عجیب طالبان درباره کتاب/مطهری و شریعتی و... در افغانستان ممنوع شدند

@Nehzatazadiiran

▫️بررسی فرهیختگان نشان می‌دهد «شریعتی»، «مطهری»، حتی «آوینی» در لیست کتاب‌های ممنوعه طالبان قرار دارند. هر کتابفروشی و کتابخانه‌ای این کتاب‌ها را داشته باشد باید جمع‌آوری کند و اگر این اتفاق نیفتد، جریمه سخت در انتظارشان خواهد بود. «برگشت به عقب»، شاید درست‌ترین توصیف برای این روزهای مردم افغانستان باشد.

▫️لیست منتشرشده کتاب‌های ممنوعه ۴۰۰ عنوان و موضوعاتی مانند حکومت‌داری مدرن، آزادی‌های سیاسی و کثرت‌گرایی مذهبی دارد، همچنین کتاب‌هایی که شامل موضوعاتی مانند دموکراسی و حقوق شهروندی‌اند، در لیست دیده می‌شود. اما فرهیختگان به ۴۰ عنوان کتاب ممنوعه از این ۴۰۰ کتاب رسیده است.

▫️برخلاف اعلام طالبان که این کتاب‌ها را کتاب‌های دینی و یا سیاسی عنوان کرده، کتاب‌های حوزه ادبیات هم وجود دارد و براساس اطلاعات خبرنگار «فرهیختگان» دولت طالبان ممنوعیت کتاب‌های حوزه ادبیات را در این چندسال بیشتر کرده و نظارت جدی بر این حوزه وجود دارد.

@Nehzatazadiiran

اكنون، ما و شريعتی

06 Nov, 09:18


اكنون، ما و شريعتی pinned «🔷🔸دور، دور لات های جهان است 🖋سوسن شریعتی 📌 بازنشر منبع :روزنامه شرق تاریخ : سال ۹۵، ۱۶ آبان / پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ 🔸اگر ترامپ آنچه را می‌گوید محقق کند و به وعده‌هایش وفادار باشد، عجب آبرویی از دموکراسی رفته است: ممانعت از ورود مسلمانان،…»

اكنون، ما و شريعتی

06 Nov, 09:16


🔷🔸دور، دور لات های جهان است

🖋سوسن شریعتی

📌 بازنشر
منبع :روزنامه شرق
تاریخ : سال ۹۵، ۱۶ آبان / پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶


🔸اگر ترامپ آنچه را می‌گوید محقق کند و به وعده‌هایش وفادار باشد، عجب آبرویی از دموکراسی رفته است: ممانعت از ورود مسلمانان، کشیدن دیوار میان خود و همسایه‌اش (مکزیک) آن هم به خرج خودشان، فسخ قراردادهای بین‌المللی تعهدآور (از تعهدات نسبت به ایران گرفته تا اروپا و این آخرین اجماع بین‌المللی بر سر آب‌وهوا)، نشاندن زنان بر سر جای قبلی خویش، سیاهان، اقلیت‌ها و... .


🔹اگر این وعده‌ها را به کرسی بنشاند که واویلاست. بااین‌همه وعده‌ها عملی هم نشوند، همین‌که امید آفریده‌اند و رأی آورده‌اند دست اکثریت رو شده است؛ اکثریتی که عادت دارد از حب این هم نباشد، از بغض آن پناه برد به دامن گرگ خود.

🔸به این واکنش «دیالکتیک سوردل» هم می‌گویند: پناه‌بردن کودک به دامن مادری که او را به باد کتک گرفته است. وعده‌ها محقق هم نشوند، شاخص‌های مهمی‌اند برای ارزیابی موقعیت دموکراسی؛ دموکراسی‌ای که قرار نبوده خلاصه شود به انتخابات، به سلطه اکثریت و بوالهوسی‌های رؤسایش. دموکراسی‌ای که یا از مشارکت‌نکردن آحادش رنج می‌برد یا با مشارکت اکثریت آحادش به خطر می‌افتد.

🔹مگر اکثر کسانی که این‌بار در انتخابات ریاست‌جمهوری به ترامپ رأی دادند سال‌ها جزء غایبان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری نبوده‌اند؟ (همیشه مشارکت بیشتر آحاد به‌نفع دموکراسی نیست، بستگی به آحادش دارد. یادش به‌خیر شریعتی!) می‌گویند سیاست یعنی انتخاب میان بد و بدتر. چه بد! چون اصلا معلوم نیست بد را انتخاب کنند. (مثل فرانسه در سال‌ها پیش) اگر بدتر را انتخاب کنند چه؟ (مثل آمریکای امروز) در وضعیت‌های بحرانی (ترس از خارجی، فقر و ناامنی اجتماعی) معمولا بدترین انتخاب می‌شود؛ خلاف‌ترین یا به عبارتی آن کس که خود را خلاف سیستم نشان می‌دهد و وعده خروج از دوگانه‌های محتوم سیاست را به بازار می‌آورد؛ مخالف همه نقاط مورد اجماع استابیلشمنت قدرت. می‌شود یک رابین‌هود قلابی، می‌شود ‌میلیاردری که خود را نماینده بی‌بضاعت‌ها می‌داند. خود مولود سیستمی است که افشا می‌کند و به‌این‌ترتیب دل همه قربانیان را می‌رباید. (ترامپ مگر به‌نوعی امید محرومان و به‌حاشیه‌رانده‌شدگان آمریکا نشده...

🔸...همه دلزدگان دوگانه جمهوری‌خواه/ دموکرات) هیچ معلوم نیست این «بدتر»‌های پیروز، پس از پیروزی به جنگ سیستم‌ها بروند. البته شده است که بروند، اما غالبا هیاهوهایی‌اند توخالی و از سوی همان سیستم هضم می‌شوند و فقط به کار شناسایی و فهم پاشنه آشیل‌های فرهنگی و سیاسی یک قوم و یک ملت می‌آیند. از آنچه می‌گویند هم که بگذریم؛ برای ما که خوب شد! برای مایی که دست‌خوش سندرم مقایسه‌ایم، چه وقتی که خودشیفته‌ایم و چه هنگامی‌که خودباخته. می‌توانیم تا مدت‌ها خوشحال باشیم از اینکه: «آنها هم همین‌طور»! یا بگوییم صد رحمت به ما. حتی اگر در اینجا که ماییم معلوم نباشد اکثریت کدام است و اقلیت چگونه! تکلیف اکثریت آنها که روشن شد و تا همین‌جا برای سیاست خارجه و فردایی که قرار بود با گفت‌وگو پیش برود هم بد باشد، برای روحیه‌مان خوب است: «هیچ‌کس تنها نیست»!

🔹بااین‌همه ما می‌مانیم و این پرسش همیشگی: برای اندیشیدن به سیاست راه دیگری میان بد و بدتر نیست؟ گریز از محتومیتی به نام رآل پلیتیک»؟ بی‌آنکه لازم باشد پناه ببریم به دامن رابین هودهای قلابی یا خالقان اتوپیاهای پروحشت؟ فعلا که دور، دور لات‌های جهان است. جایی برای تخیل نمانده است. تخیل، فعال هم که می‌شود، داعش سر برمی‌دارد و ترامپ. عجب مضحکه‌ای. تا اطلاع ثانوی سیاست یعنی همینی که هست و البته امیدی سیزیف‌وار که می‌گوید: این نیز نخواهد پایید.



#اکنون
#ترامپ
#انتخابات_آمریکا
#روزنامه_شرق
#بازنشر
#سوسن_شریعتی

🆔 @Shariati40

اكنون، ما و شريعتی

05 Nov, 16:24


📻اتاق خیابان مصدق برگزار می کند:

⭕️دیپلماسی مصدقی و مساله منافع ملی

🔺️(به مناسبت هفتادمین سالگرد اعدام شهید دکتر حسین فاطمی وزیر خارجه دکتر محمد مصدق)


⭕️سخنرانان:
محمد توسلی
مجید تفرشی
ایمان فلاح

⭕️زمان:
شنبه ۱۹ آبان ساعت ۲۰

⭕️ لینک پیوستن به جلسه:
https://www.clubhouse.com/invite/zg8S9wGjzGjjWVl51Vg45nNJkjyBu1bQRy:5YQfmniV9dXAKc3pcBHKbbod12LoTJzL11ywlLvdE0k

🔵کانال تلگرام خیابان مصدق
🆔️https://t.me/mossadeghstreet

اكنون، ما و شريعتی

04 Nov, 19:01


سائل غریب (دکتر شریعتی از دریچه جامعه شناسی معرفت) (۲۴۷ص)
نویسنده: صدرالدین حیدری
ناشر: بهمن برنا
قیمت: ۲,۴۰۰,۰۰۰ ریال

📜اطلاعات بیشتر و خرید ازسایت

#علوم_اجتماعی

اكنون، ما و شريعتی

04 Nov, 17:30


🔆🔷چپ هراسی: به نام لیبرالیسم ، به کام اندیشه استبدادی

🖥🎤گفتگو با:

سیاوش صفاری(دانشیار مطالعات غرب آسیا-دانشگاه ملی سئول)

🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش بر اقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است. مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.
#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_شریعتی
🆔 @Shariati_SCF

اكنون، ما و شريعتی

01 Nov, 12:47


🔊 فایل صوتی

عبدالکریم سروش

در این‌ گفتار، به بهانه‌ی درگذشت حسن حنفی، خاطره‌ای از وی در خصوص علی شریعتی را نقل می‌کند.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @joreah_journal
🆑کانال سخنرانی ها
🌹

اكنون، ما و شريعتی

01 Nov, 08:27


♦️ طالبان فهرست کتاب‌های ممنوعه ایرانی را منتشر کرد:

🔹 فروش کتاب‌های مرتضی مطهری و علی شریعتی ممنوع

این روز‌ها آتش بدون‌دودی در افغانستان به راه افتاده که هیچ‌کس متوجه آن نمی‌شود. اگر شرایط به همین شیوه ادامه پیدا کند، اثری از داستان، شعر و حتی کتاب در این کشور باقی نخواهد ماند. لیست منتشر شده کتاب‌های ممنوعه ۴۰۰ عنوان و موضوعاتی مانند حکومت‌داری مدرن، آزادی‌های سیاسی و کثرت‌گرایی مذهبی دارد، همچنین کتاب‌هایی که شامل موضوعاتی مانند دموکراسی و حقوق شهروندی‌اند، در لیست دیده می‌شود. «شریعتی»، «مطهری»، حتی «آوینی» در لیست کتاب‌های ممنوعه طالبان قرار دارند. هر کتابفروشی و کتابخانه‌ای این کتاب‌ها را داشته باشد باید جمع‌آوری کند و اگر این اتفاق نیفتد، جریمه سخت در انتظارشان خواهد بود.

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003Tou
🆔 @Entekhab_ir