روزنامه سازندگی @saazandegi Channel on Telegram

روزنامه سازندگی

@saazandegi


روزنامه سازندگی‌
ارگان کارگزاران سازندگی


اینستاگرام : @saazandegi

توییتر : sazandegii@

روزنامه سازندگی (Persian)

روزنامه سازندگی یک کانال تلگرامی است که توسط ارگان کارگزاران سازندگی اداره می‌شود. این کانال به منظور ارائه اخبار، مقالات و تحلیل‌های مربوط به صنعت روزنامه‌نگاری و رسانه‌ها ایجاد شده است. با دنبال کردن این کانال شما به آخرین اخبار و تحلیل‌های صنعت روزنامه‌نگاری دسترسی خواهید داشت. همچنین اطلاعات بیشتری را می‌توانید در اینستاگرام با نام کاربری @saazandegi و توییتر با نام کاربری sazandegii پیدا کنید. پس از عضویت در این کانال، شما به روزنامه‌های معتبر و تحلیل‌های متنوع در حوزه رسانه‌ها و روزنامه‌نگاری دسترسی خواهید داشت.

روزنامه سازندگی

21 Feb, 14:32


⭕️اعتراض انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران به توقیف روزنامه سازندگی

♦️انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با انتشار بیانیه‌ای به توقیف روزنامه سازندگی توسط هیأت نظارت بر مطبوعات واکنش نشان داد و به آن اعتراض کرد.

♦️در این بیانیه آمده است:
خبر تاسف‌بار توقیف روزنامه سازندگی، جامعه رسانه‌ای کشور را شگفت زده کرد. در زمانی که بیش از پیش، آثار خسارت‌بار توقیف روزنامه‌ها بر مرجعیت رسانه‌ای نشریات داخلی و تبعات زیانبار آن بر ثبات اجتماعی آشکار شده است، توقیف روزنامه سازندگی پیامی متناقض با سیاست‌های اعلام شده از سوی دولت به جامعه ایران منتقل می‌کند.

♦️اين در حالي است كه استنادات حقوقی این تصمیم نادرست است و وجاهت قانونی ندارد. از اين رو جا دارد که مدعی‌العموم از جهت نقض حقوق اساسی مردم موضوع را بررسی و  مانع از اقداماتی شود که تحت عنوان قانون و برای محدود کردن آزادی‌های مصرح در قانون انجام می‌شود.

♦️از سوی ديگر، توقیف مطبوعات بالاترین حد برخورد و به مثابه اشد مجازات است که تبعات آن گروه وسیعی از کارکنان روزنامه و مشاغل مرتبط را دچار مشکلات معیشتی می‌کند.
لازم است هیات نظارت برای اتخاذ تصمیم مبنی بر اشد مجازات، بیش و پیش از هر اقدامی مراقب رعایت قانون به نفع آزادی باشد.

♦️در زمانه‌ی انفجار تورم و در مقطعي که دولت باید از مجموعه‌ی منتقدان داخلی که مشکلات را به درستی گوشزد می‌کنند استقبال کند، بستن دهان رسانه‌های منتقد، تنها به پیچیده‌تر شدن مشکلات و بالا رفتن بی‌ثباتی اجتماعی منجر خواهد شد.

♦️انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از نهادهای دولتی می‌خواهد که با درک دشواری اوضاع کشور، بی‌درنگ به جبران این تصمیم غلط اقدام کنند.


@saazandeginews

روزنامه سازندگی

17 Sep, 19:43


⭕️ارشاد شد؟
تحلیل دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران از ضایعه‌ی مرگ هولناک مهسا امینی، دختری که توسط گشت ارشاد بازداشت شده بود

رهبر انقلاب خطاب به هیات‌های دانشجویی: راه حق را بروید

پرونده ملی؛ سرمقاله از عمادالدین باقی

♦️در شماره هزار و دویست و پنجاه و هشت روزنامه #سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

22 May, 17:54


⭕️ آزادسازی کار خطرناکی است

👤مسعود نیلی، اقتصاددان
♦️اگر دولت قیمت‌ها را آزاد نکند، اصلاح اقتصادی انجام نداده است؛ اگر آزاد کند اما به شرایطی که تورم رها و به صورت افسارگسیخته در حال رشد است، بی‌توجه باشد، آزادسازی کار خطرناکی است.
♦️اگر دو مولفه آزادسازی قیمت‌ها و ثبات اقتصاد کلان اجرا شود اما هیچ برنامه‌ای برای جبران فشار موقتی که به قشر کم‌درآمد جامعه وارد می‌شود اجرا نشود، ممکن است زندگی برایشان قابل تحمل نباشد.

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

22 May, 17:54


⭕️راه دشوار رئیسی

♦️سیدابراهیم رئیسی خبر داده که قرار است دوباره تصمیمات سختی بگیرد که شاید برخی موافق آن نباشند،سازندگی پیش‌بینی می‌کند دولت ضمن ادامه‌ی اصلاح قیمت‌ها، به سوی اصلاح نظام بانکی و قطع بودجه‌ی نهادهای غیراقتصادی حرکت کند
♦️در حالی که کمتر از یک ماه از اجرای روند حذف ارز 4هزار و 200 تومانی گذشته است، سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور روز گذشته در همایش «خصوصی‌سازی در اقتصاد ایران» با بیان این که «قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم»
♦️سازندگی پیش‌بینی می‌کند که رئیس‌جمهور بر سه محور اصلاح قیمت‌ها، اصلاح نظام بانکی و قطع بودجه نهادهای غیراقتصادی را در دستور کار جدید خود قرار دهد.
♦️ اصلاح قیمت‌ها با حذف ارز ترجیحی آغاز شد.اصلاح نظام بانکی از مسائلی است که نظام از مدت‌ها پیش دنبال آن بود و به رغم اینکه برخی دولت‌ها وعده‌ی آن را دادند اما عملا قدمی برای آن برنداشتند.
♦️ اما بخش سوم که حذف بودجه نهادهای غیراقتصادی است، ممکن است همانطور که رئیسی گفته به مذاق برخی‌ها خوش نیاید اما ظاهرا در این امر مصمم است و این یک تصمیم مهم است./سازندگی
@saazandeginews

روزنامه سازندگی

11 May, 04:43


⭕️مامور احیای برجام

درخشش دوباره دختر وزنه‌بردار

مسائل اساسی؛ مصطفی هاشمی‌طبا

مطهری و اندیشه تجدد؛ سروش محلاتی

♦️در شماره هزاروصدوپنجاه‌وششم روزنامه سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

09 May, 03:27


⭕️بازگشت به دهه ۶۰
قالیباف اعلام کرد کالاهای ضروری سهمیه‌بندی می‌شوند

ممیزی خاطرات هاشمی

ضرورت احیای برجام؛ حسن روحانی

♦️در شماره هزاروصدوپنجاه‌وچهارم روزنامه سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

17 Apr, 17:09


⭕️گرسنگی پنهان
تورم مواد غذایی با سلامت جامعه چه می‏کند؟

👤مولود پاکروان، روزنامه نگار

♦️برای مردمی که تاثیر قدکشیدن قیمت‏ها را در جای‏جای زندگی روزمره‌شان حس می‏کنند سخن گفتن از تورم و علل و عوامل آن فایده چندانی ندارد. آنها تورم را به نام «گرانی» می‏شناسند و هر روز ناچارند در تقلا برای تامین معیشت خود، هزینه آن را بپردازند.

♦️دولت‏هایی که تصور می‏کردند با بگیروببند سلاطین اختلال در بازار، و دستور دادن به بازار می‏توانند «یک‌شبه» از تب تند گرانی‏ها بکاهند – و هنوز هم ناموفق اند - احتمالاً به زودی ناچارند هزینه‏های بیشتری برای کنترل پیامدهای تورم افسارگسیخته بپردازند؛ و سلامت جامعه تنها یکی از این پیامدهاست.

♦️با توجه به این‌که یک خانوار متوسط شهری در ایران نزدیک به 50 درصد از درآمد خود را صرف غذا می‏کند، بی‏تردید افزایش قیمت مواد غذایی می‏تواند زمینه‏ساز یک بحران باشد.

♦️فقرا در این میانه این بحران، با مصیبتی مضاعف مواجه خواهند شد، نخست آن‌که مجبورند برای غذا هزینه بیشتری صرف کنند و دیگر آن‌که مصرف مواد غذایی حیاتی مانند پروتئین را کاهش دهند./سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

03 Apr, 18:10


⭕️جلیلی علیه رئیسی
اختلاف هواداران سعید جلیلی و رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی بر سر مذاکرات و توافق احتمالی

صیانت و خشونت، یادداشت عمادالدین باقی

بر قربانی چه گذشت

در شماره هزار و صد و بیست نهم روزنامه سازندگی
@saazandeginews

روزنامه سازندگی

03 Apr, 18:10


⭕️قلمرو ممنوعه

👤سیدمحمود علیزاده طباطبایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران

♦️آنچه در سال‌های اخیر به نام دین چالش‌هایی را برای مردم ایجاد کرده بیش از آن‌که ریشه در معارف دینی داشته باشد نیز یک تفکر خاص دینی با عرف‌های پذیرفته شده مردم است تا اجرای دیدگاهی پذیرفته‌شده دینی.

♦️قطعاً حکمرانی ظرفیت حل مساله کوچکی به نام حضور یا عدم حضور زنان در ورزشگاه را دارد، ولی کسی نیست که مسئولیت عدم پذیرش قواعد بین‌المللی ورزشی و محروم شدن از صحنه‌های بین‌المللی ورزش و عوارض ناشی از آن و جلب رضایت گروه‌هایی از متحجرین و مقدس‌مآب‌ها یکی را انتخاب کند.
♦️باید مراجعی در جامعه باشند که مسائل اجتماعی را حل کنند، وجود مسائل اجتماعی در جامعه طبیعی است ولی این‌که حکومت نتواند ابتدایی‌ترین مساله اجتماعی را حل کند، غیرطبیعی است .

♦️این رفتارهایی که به نام دین از مراکز قدرت منتسب به حاکمیت انجام می‌شود هیچ مبنای دینی و قانونی ندارد و برخورد با بانوانی که قصد تماشای مسابقه فوتبال را دارند و حمله به سفارت‌خانه‌های خارجی و عدم تحمل دیگرانی که با این مراکز قدرت همخوانی ندارند از یک نوع است.

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

15 Mar, 18:00


⭕️ می‌رسد اینک بهار
نوروز نخ تسبیح ایران فرهنگی
هنر خیابانی و حاجی فیروز

در شماره هزار و صد و بیست هفتم روزنامه سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

14 Mar, 17:27


⭕️یارگیری از شرق

👤حسن محرابی،پژوهش‏گر تاریخ

♦️از بدو تأسیس، هدف اولیۀ ناتو متحد کردن و تقویت واکنش نظامی متحدان غربی به تهاجم احتمالی اتحاد جماهیر شوروی و متحدانش در پیمان ورشو به اروپای غربی بود. این اتحادیه در سال‏های بعدی البته تحولات مهمی داشت.

♦️ در دوران ریاست‌جمهوری بیل کلینتون (۱۹۹۳-۲۰۰۱)، یک سلسله اقدامات عملی را برای گسترش تدریجی عضویت برخی از متحدان شوروی سابق در ناتو اعمال شد.
♦️ تعدادی از حامیان این ابتکار جدید، استدلال کردند که عضویت در ناتو بهترین راه برای آغاز یک روند طولانی ادغام این کشورها (متحدان شوروی سابق) در نهادهای سیاسی و اقتصادی منطقه‏ای مانند اتحادیه اروپا است.
♦️اما در مقابل برخی نیز نگران اقدامات روسیه در آینده بودند و اعتقاد داشتند که عضویت در ناتو آزادی و امنیت رژیم‏های تازه دموکراتیک را تهدید می‏کند. گسترش این اتحادیه که روسیه آن را تحریک‏آمیز تلقی می‌کند، مانع از دموکراسی در آن کشور و افزایش نفوذ تندروها خواهد شد.
♦️ به نظر می‏رسد وقت آن رسیده که دولت‏های این منطقه برای بهبود روابط، روش ایجاد اتحاد و وفاق اجتماعی را جایگزین صلح مسلح نمایند./سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

13 Mar, 18:34


⭕️جنایت سعودی

دو سناریو برای مذاکرات؛ عبدالرضا فرجی‌راد

حمله به مرکز شرارت

در شماره هزاروصدوبیست‌وپنجم روزنامه سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

13 Mar, 18:31


⭕️فشارهای ناموجه
با گذشت دو روز از توقف مذاکرات وین هنوز هیچ‌کس درباره زمان دقیق ازسرگیری مذاکرات و ارائه راه‌حل سخنی نگفته است. نقش آمریکا در این وقفه چیست و روسیه چه خواسته‌ای دارد؟

👤ساناز نفیسی،خبرنگار گروه بین الملل

♦️با توقف رایزنی‌های یازده‌ماهه در وین، از آنجایی که بازگشت علی باقری‌کنی، رئیس تیم مذاکره‌کننده کشورمان به تهران با خواسته جدید روسیه مبنی بر داشتن ضمانت برای تجارت و همکاری آزاد اقتصادی با ایران علی‌رغم تحریم‌های اعمالی غرب، همزمانی داشت.

♦️با این همه نمی‌توان از تاثیرات تنش‌های بین‌المللی در اوکراین نیز غافل شد؛ تقابلی که نه‌تنها رایزنی‌ها در وین را تحت تاثیر قرار داده بلکه زمینه را برای نبرد همه‌جانبه میان غرب و روس هموار کرده است.

♦️ تا جایی که امروز غرب توپ را در زمین روسیه انداخته و خواسته‌های کرملین را عامل توقف رایزنی‌ها می‌داند و در مقابل روسیه و چین این موضع را انکار کرد.

♦️فرانسه و بریتانیا و آلمان (تروئیکای اروپایی) با انتشار بیانیه‌ای به روسیه هشدار دادند که خواسته‌هایش برای تضمین تجارت با ایران خطر به بن‌بست رساندن مذاکرات وین را به دنبال دارد./سازندگی
@saazandeginews

روزنامه سازندگی

12 Mar, 22:05


⭕️ فشار‌های ناموجه
دلار در سه سناریو
ناامنی و تاریکی، گفتگو با احمد آرام
قدرت ملی، یادداشتی از سیدحسن خمینی

در شماره هزار و صد وبیست و چهارم سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

12 Mar, 19:05


⭕️روایت لاریجانی از دیدار با کسینجر
کسینجر می‌گفت کشورهای منطقه شما را ما خودمان روی نقشه خط کشیدیم به جز ایران و مصر

♦️بسیاری از نابسامانی‌های فکری دهه‌های اخیر در همین وابستگی سازمان روحانیت به دولت‌ها نهفته است. در عالم تشیع روحانیت از اساس یک نهاد مستقل از قدرت‌های حاکم و اقتصادی بود.
♦️چند سال پیش که سفری به نیویورک داشتم به درخواست هنری کسینجر ملاقاتی با وی داشتم که می‌گفت کشورهای منطقه شما را ما خودمان روی نقشه خط کشیدیم و درست کردیم به جز دو کشور که یکی ایران و دیگری مصر بود که از سابقه تمدنی برخوردارند.
♦️ایجاد خصومت میان طرفداران دو مذهب شیعه و سنی گرچه غالباً با هدایت کشورهای بزرگ و سرویس‌های آنان پایه‌گذاری شد، اما برخی عالمان دینی توجیه‌گر و سامان‌دهنده فکری این بحران اهریمنی بودند؛ چه در تشکیل داعش و چه در تشکیل طالبان.
♦️اینگونه جریان‌های تندروانه جز با توجیه عالمان دینی صورت عملی پیدا نمی‌کند. البته این وضع عمومی نامطلوب روحانیت کشورهای اسلامی چه در گذشته و چه امروز استثنائاتی هم دارد./سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

12 Mar, 12:54


روزنامه سازندگی:
⭕️ تقویت اعتماد عمومی
مجلس قوانینی تصویب کند که با روح جامعه سازگار باشد

👤غلامرضا پناه، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی

♦️طرح صیانت از فضای مجازی که در مجلس شورای اسلامی در کمسیون ویژه در حال بررسی است، یک طرح جنجالی ،پرحاشيه و پرمناقشه است که در صورت تصویب تبعات فراوانی در پی خواهد داشت.
♦️ اساساً قوه مقننه یکی از وظایف اصلی آن قانون گذاری است، برای تحقق این وظیفه در راستای تدوین و تصویب قوانین لحاظ نمودن دیدگاه های کارشناسی و تخصصی، نیازهای جامعه، توجه به الویت ها، به منظور پیشرفت و توسعه کشور، رفاه حال آحاد مردم، تسریع و سهولت در امور، نظم دهی و نظم پذیری جامعه، به بررسی و تصویب طرح ها و لوایح می پردازد.
♦️ فلذا مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره خرد جمعی و نمايندگی خواست و اراده ديدگاه ها و افکار عمومی مردم می بایست به تصویب قوانینی همت گمارند که در چارچوب موارد ذکر شده و متعارض با روح جامعه و تهدید کننده و محدود کننده آزادی اساسی و مشروع مردم بر اساس قانون اساسی نباشد.
♦️با عنایت به موارد ذکر شده و با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی حاد در جامعه، و اعتراضات و نگرانی های اقشار مختلف، تحریم های اقتصادی، مذاکرات احیای برجام، جنگ های حادث شده در منطقه، پرداختن به مسئله صیانت از فضای مجازی فاقد الویت و موضوعیت است. در این مقال به چند ایراد اساسی دیگر می پردازم:

۱- پرداختن به این موضوع به صورت ضرب الاجل در زمان بسیار مهم بررسی بودجه سال ۱۴۰۱ به صورت سه شیفت، آن هم طرحی با این درجه از اهمیت که تقریبآ با تمام آحاد جامعه سر و کار دارد اذهان را کاملاً دچار ابهام و تردید نموده است.

۲- تجربه چراغ راه آینده است، چرا اصرار داریم که از گذشته درس نیاموزیم و دوباره خطاهای گذشته را تکرار کنیم جای بسی تعجب است، این جاده ای که انتخاب شده بن است است و ره به جایی نمی برد، ممنوعیت استفاده از ویدئو، تصویب قانون ممنوعیت از استفاده از ماهواره و حتی برخورد فیزیکی وتخریب دیش ها بر پشت بام ها نتیجه اش چه شد؟ و سرانجامش به کجا انجامید؟

♦️امروزه اهمیت و نقش اینترنت با ویدئو و ماهواره اصلاً قابل قياس نيست زیرا فضای مجازی در زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی و کاری افراد جامعه عجین شده است، به گونه ای که اينترنت بخش جدایی ناپذیر از زندگی کاری و روابط اجتماعی اکثریت مطلق جامعه امروزی است‌، در نتیجه تهدید کردن و محدود کردن بخشی از مردم نه مقدور است و نه امکان پذير.

♦️نکته آخر که بسیار حائز اهمیت است، و اذهان عمومی را به خود مشغول ساخته این است که فضای مجازی مانند یک آینه اعمال و رفتار حاکميت، دولت و مسئولان را به تصویر می کشد، به طوری که بخش وسیعی از اختلاس ها، ناکارآمدی و رفتار غیر مسئولانه مدیران به عنوان مثال حرکت نادرست و نسنجیده یک فرماندار در یک شهرستان در کمترین زمان ممکن در فضای مجازی می چرخد و بالاترین رده مسئولیت را وادار به واکنش و پاسخ گویی می کند این اهمیت، نقش و جایگاه فضای مجازی در اطلاع رسانی و پاسخ گویی را نمایان می سازد.

♦️روزگاری دور پارک های شهرها را دیوار و نرده آهنی می کشیدیم فارغ از هزینه های گزاف باعث می شد که خیلی از جوانان به جای پیمایش چند کیلومتری تا رسیدن به درب ورودی از نرده ها بالاروند برای ورود به پارک، در واقع با یک تصمیم نادرست بی نظمی و قانون شکنی را در جوانان ترویج می کردیم بالاخره یک شهردار در تهران ( آقای کرباسچی )پس از سالیان متمادی متوجه شد و دستور حذف نرده را داد. تصمیمی نگیریم که پس از پرداخت هزینه‌های فراوان مجبور به عقب نشینی شویم و به جای تقویت اعتماد عمومی با دست خود به گسست آن در راستای مشی مخالفان نظام ناخواسته گام برداریم./سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

12 Mar, 10:09


🖊گروه مخاطبان سازندگی؛ نظراتتان را اینجا با ما درمیان بگذارید؛👇

https://t.me/sazandegigroup

روزنامه سازندگی

11 Mar, 19:17


⭕️وقفه در مذاکرات

کار غلط مجلس

در شماره هزاروصدوبیست‌وسوم روزنامه سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

08 Mar, 18:01


⭕️سایه جنگ بر مذاکرات

ریشه‌های فقر؛ سرمقاله‌ای از فرزانه ترکان
اصلاحات دیرهنگام؛ درباره میخائیل گورباچف
موسیقی مصرفی

در شماره هزاروصدوبیست‌ویکم روزنامه سازندگی

@saazandeginews

روزنامه سازندگی

07 Mar, 13:08


روزنامه سازندگی:
⭕️رفع فقر مگر عکس فوری است؟
سازندگی بررسی می کند: سخنان عجیب رئیس‌جمهور درباره ریشه‌کن کردن فقرمطلق

♦️سخنان روز گذشته رئیس‌جمهوری در حاشیه مراسم واگذاری واحدهای مسکونی به مددجویان کمیته امداد اگرچه با نیت خیر مطرح شده، اما بسیار تعجب‌برانگیز است و از همین امروز باید نگران تبعات این تفکر بود.
♦️ ابراهیم رئیسی با اشاره به این‌که قابل‌پذیرش نیست که افرادی در این کشور برای امکانات اولیه زندگی مشکل دارند، گفت: «از کمیته امداد، ستاد اجرایی، خیریه‌ها و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهیم مسئله ریشه‌کن کردن فقر مطلق به عنوان یک اولویت در کشور مطرح شود و در این هفته که به عنوان هفته نیکوکاری است بتوانیم مسئله فقر مطلق را ریشه‌کن کنیم.»
♦️آقای رئیسی با اشاره به این‌که «دولت امکانات کافی برای ریشه‌کن کردن فقر مطلق را دارد و با یک کار جهادی و یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم به نتیجه برسیم» گفت: «از استانداران انتظار داریم نسبت به ریشه‌کن کردن فقر مطلق از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند و اجازه ندهند این موضوع به سال ۱۴۰۱ برسد.»
رئیس‌جمهوری در انتهای این سخنان تأکید کرد: «فقر مطلق زیبنده نظام ارزشی ما نیست و قطعا به همت بخش‌های مختلف این مهم می‌شود در همین سال ۱۴۰۰ برطرف شود.»
♦️اما آیا آن‌گونه که رئیس‌جمهوری مطرح کرده، فقر مطلق تا پایان امسال یعنی دو هفته دیگر به پایان می‌رسد؟

♦️چقدر فقیر شده‌ایم؟
جامعه ایران در 10 سال اخیر، به طور مرتب با کاهش درآمد سرانه مواجه بوده است و مدام دارد کوچک‌تر می‌شود. اقتصاد هم در حال استهلاک مداوم است، سرمایه‌گذاری از استهلاک کمتر شده و جامعه نیز هر روز فقر بیش‌ترس را تجربه می‌کند.
♦️ واضح است که پایه‌های اقتصاد کشور آسیب دیده و چون رشدی در کار نیست، مردم از نظر معیشت دچار مشکل شده‌اند. کاهش رشد اقتصادی سال‌های اخیر اقتصاد ایران عمدتاً تحت تاثیر تحریم‌ها و سیاست‌های نادرست اقتصادی منتج از آن بوده است.
♦️در نتیجه، براساس آمارهای موجود در حال حاضر حدود یک‌چهارم جمعیت، زیرخط فقر مطلق قرار دارند. این به این معناست که نزدیک ۲۲ میلیون نفر زیرخط فقر هستند که رقم نسبتاً بزرگی است
♦️ اهمیت و بزرگی این عدد زمانی مشخص می‌شود که بدانیم جمعیت فقرای ما در ابتدای دهه ۹۰ حدود ۱۱ میلیون نفر بوده اما در انتهای این دهه به 22 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.
♦️علاوه بر این، در حال حاضر دست‌کم 40 درصد شاغلان کشور، فاقد پوشش بیمه اجتماعی هستند و بیش از 47 درصد از خانوارهای کشور، فاقد حتی یک عضو بیمه‌شده هستند که 68 درصد از این خانوارها در پنج دهک پایین درآمدی جامعه قرار دارند.
♦️کمتر از 30 درصد شاغلان، مشمول مزایای بیمه بیکاری می‌شوند و میزان حمایت‌ها از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، ناکافی و بسیار کمتر از استانداردهای جهانی است. یعنی کمتر از 40 درصد افرادی که زیر خط فقر مطلق قرار دارند و 20 درصد افرادی که حداقل دستمزد را دریافت می‌کنند، تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند.

♦️چه باید کرد؟
اقتصاد ایران برای خروج از رکود باید بتواند به هر طریق ممکن، انگیزه سرمایه‌گذاری ایجاد و آن را تشویق کند. بخش خصوصی در حال حاضر انگیزه و علاقه‌ای برای سرمایه‌گذاری ندارد و بسیار محتاط شده است.

♦️ سرمایه‌گذار خارجی هم شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری نمی‌بیند، مگر این‌که محدودیت‌ها رفع شود و شریک ایرانی داشته باشد، ضمن این‌که این سرمایه‌گذاری‌ها غالباً در بخش‌های محدودی مانند نفت و گاز صورت می‌گیرد.

♦️واقعیت این است که در حال حاضر مشکل ما در درجه اول ایجاد اعتماد و انگیزه در سرمایه‌گذاران داخلی است؛ کسانی که دارایی یا اعتبار دارند و می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند، اما به دلیل احتیاط و شرایط کم‌ثبات دست به این کار نمی‌زنند.

♦️سرمایه‌گذاران داخلی دائماً در انتظار بهبود شرایط هستند، منتظر اینکه تحریم‌ها برداشته شود و به نتیجه برسد، این‌که تکلیف FATF روشن شود و این‌که ایران میان سه قدرت روسیه، غرب و چین به چه تعادلی برسد و مسائلی از این دست.

♦️واقعیت این است که همان‌طور که اقتصاددانان و کارشناسان پیش از این بارها گفته‌اند، بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصاد ما درونی و مربوط به ساختار اقتصاد است؛ اما تا تکلیف مشکلات خارجی حل نشود، کمتر می‌توان در حل مشکلات داخلی به نتیجه رسید.

♦️ ما اگر می‌خواهیم تغییری در روند سرمایه‌گذاری در کشور، حتی سرمایه‌گذاری داخلی، ایجاد کنیم، باید روابط بین‌الملل خودمان را تقویت کنیم و بهبود ببخشیم. روندی که اکنون در حال طی کردن آن هستیم، قطعاً نتیجه‌ای جز گسترش فقر و کوچک‌تر شدن اقتصاد، بیکاری بیش‌تر و سنگین‌تر شدن بار دولت در پی ندارد./سازندگی

@saazandeginews