Romal Fahim @romalfahim Channel on Telegram

Romal Fahim

@romalfahim


إِنَّنِی مِنَ ٱلۡمُسۡلِمِینَ
«بی‌شک من از مسلمانان هستم؟!»
سوره: فصلت ۳۳

Romal Fahim (Persian)

Romal Fahim یک کانال تلگرامی است که با هدف ارائه مطالب اسلامی و تدبیرات مذهبی تاسیس شده است. نام کانال Romal Fahim از آیه‌ای از قرآن کریم الهام گرفته شده است که بیانگر اعتقاد و تعهد به اصول و ارزش‌های اسلامی است. در این کانال شما می‌توانید مطالبی درباره اعتقادات، عقاید، اخلاق و راهنمایی‌های مربوط به زندگی مذهبی پیدا خواهید کرد. Romal Fahim یک فضای آموزشی و الهام‌بخش برای همه افرادی است که به دنبال رشد و ارتقاء روحیه و اعتقادات خود هستند. با عضویت در این کانال، شما به یک جامعه از مومنین و مسلمانان پیوسته و از تجربیات و معرفت آنان بهره‌مند خواهید شد. Romal Fahim یک فرصت منحصر به فرد برای ارتقاء معنویت و پیوند با خداوند متعال فراهم می‌کند. پس از عضویت در این کانال، شما با محتواهای مفید و الهام‌بخشی در تمام ابعاد زندگی خود رو به رو خواهید شد. به Romal Fahim بپیوندید و از معرفت و بصیرت اسلامی بی‌نهایت لذت ببرید!

Romal Fahim

19 Nov, 06:31


فتنه ای پنهان در قلب سرزمین وحی؛ آیا هویت اسلامی در خطر است؟

Romal Fahim

22 Aug, 06:07


انسان هر چقدر هم گناهکار باشد، همیشه راهی برای بازگشت به سوی خدا و اصلاح خویش وجود دارد.

Romal Fahim

02 Jun, 07:47


این آیه به ما یادآوری می‌کند که در پس این نظم و دقت بی‌نظیر در آفرینش، خالق و مدیری بزرگ وجود دارد که همه چیز را با حکمت و تدبیر دقیق آفریده است. تأمل در این نظم الهی ما را به تفکر درباره عظمت خداوند و قدرت بی‌پایان او فرا می‌خواند.

Romal Fahim

31 May, 06:01


در این ویدیو، به بررسی این شبهه می‌پردازیم که آیا می‌توان به‌جای رفتن به حج، به فقیران کمک کرد. با توضیح دلایل و حکمت‌های موجود در اسلام، نشان می‌دهیم که هر یک از این واجبات دینی، یعنی حج و کمک به فقیران، جایگاه و اهمیت خود را دارند و نمی‌توان یکی را جایگزین دیگری کرد. همراه ما باشید تا به پاسخی منطقی و جامع برسیم.

Romal Fahim

16 May, 17:52


باور غلط عیسی به دین خود، موسی به دین خود

* اشتراک گذاری، صدقه جاریه است.

Romal Fahim

08 May, 19:39


نگرانی را رها کن!

Romal Fahim

05 May, 06:36


معجزه قرآن: با آنکه ده‌سال فرصت داشت، چرا ابو لهب نتوانست قرآن را غلط ثابت کند؟

Romal Fahim

30 Apr, 05:37


چگونه یک جوان مسلمان به دنیای الحاد و اسلام ستیزی راه پیدا می‌کند؟

Romal Fahim

10 Apr, 05:26


عید سعید فطر مبارک!
کوچنۍ اختر مو مبارک!
هیئت‌ینگیز قوتلوغ بولسین!
EID MUBARAK!

Romal Fahim

08 Apr, 07:18


4- تغییر مسیر رفت و برگشت:
از جابر روایت است : (کان النبی صلی الله علیه وسلم إذا کان یوم عید خالف الطریق) «پیامبر صلی الله علیه وسلم روز عید از راهی غیر از راه رفتن برمیگشت». صحیح : [المشکاة 1434]،بخاری(986).

5- تکبیر در روزهای عید:
خداوند میفرماید : (وَلِتُکمِلُوا العِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُوا اللهَ عَلَی مَا هَدَاکُم وَ لَعَلَّکُم تَشکُرُونَ) (بقره : 185)
«و تا تعداد (روزهای رمضان) را کامل گردانید و بخاطر اینکه خدا شما را هدایت کرده، الله اکبر بگویید و تا اینکه سپاسگذاری کنید».

و درباره عید قربان میفرماید: (وَ اذکُرُوا اللهَ فِی أیَّامٍ مَعدُوداتٍ) (بقره : 203)
«و در روزهای مشخصی (سه روز ایام التشریق) خدا را یاد کنید».

و همچنین میفرماید: (کَذلِکَ سَخَّرَهَا لَکُم لِتُکَبِّرُوا اللهَ عَلَی مَا هَدَاکُم) (حج : 37)
«اینگونه که (میبینید) خداوند حیوانات را مسخر شما کرده است تا بخاطر اینکه خدا شما را هدایت کرده است الله أکبر بگویید».

وقت تکبیر در روز عید فطر از هنگام رفتن به مصلی شروع میشود و تا خواندن نماز ادامه مییابد؛ ابن ابیشیبه گوید : یزید بن هارون از ابن ابی ذئب از زهری روایت میکند که: «پیامبر صلی الله علیه وسلم روز عید فطر تکبیرگویان به مصلی میآمد تا اینکه نماز را تمام میکرد و پس از اتمام نماز تکبیر را قطع میکرد». صحیح : [الصحیحه 171]، (164/2).

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اصحابه و اتباعه الی یوم الدین
منبع: مختصر فقه؛ دکتر عبدالعظیم بن بدوی

Romal Fahim

08 Apr, 07:18


نماز دو عید (فطر و قربان)

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی رسول الله و علی آله و اصحابه الی یوم الدین و اما بعد:

حکم نماز دو عید:
نماز دو عید بر مردان و زنان واجب است؛ چون پیامبر صلی الله علیه وسلم همواره آنرا انجام داده است و مردم را به خروج برای ادای آن امر فرموده: از ام عطیه روایت است: «به ما امر شد تا جاریه‌های بالغ و اهل خدور را (برای نماز عیدین) خارج کنیم». متفق علیه؛ بخاری (974)، مسلم(890)

از حفصه بنت سیرین روایت است: ما از خارج شدن جاریه‌هایمان در روز عید جلوگیری می‌کردیم، زنی آمد و در قصر بنی خلف مسکن گزید، نزد او رفتم، گفت که همسر خواهرش در دوازده غزوه با پیامبر صلی الله علیه وسلم شرکت داشته است و خواهرش در شش غزوه به همراه او بود، خواهرش گفت: ما به مریض‌ها خدمت میکردیم و مجروحین را مداوا مینمودیم، گفت ای رسول خدا اگر یکی از ما جلبات (لباس گشاد) نداشته باشد عدم خروج او گناه محسوب میشود؟ پیامبر -صلی الله علیه وسلم- فرمود: «دوستش با جلبشان او را بپوشاند پس باید (زنان) در خیر و دعای مؤمنان حضور داشته باشند». متفق علیه؛ بخاری(980).

وقت نماز دو عید:
از یزید بن خمیر رحبی روایت است که : عبدالله بن بسر صحابی پیامبر صلی الله علیه وسلم روز عید فطر یا قربان با مردم خارج شد، تأخیر امام را ناپسند دانست و گفت: «ما (زمانی که با پیامبر صلی الله علیه وسلم نماز عید می‌خواندیم) در این لحظه از نماز فارغ شده بودیم و آن وقت نماز، اشراق بود». صحیح؛ ابوداود (1123)، ابن ماجه(1317).

رفتن به مصلی:
از احادیث سابق فهمیده می‌شود که محل نماز عید فضای باز است نه مسجد، چون پیامبر صلی الله علیه وسلم برای ادای نماز عید به طرف مصلی خارج میشد و کسانی که بعد از او آمدند نیز همین کار را میکردند.

آیا نماز دو عید اذان و اقامه دارد؟
ازابن عباس و جابر بن عبدالله رضی الله عنهما روایت است: «روز عید فطر و عید قربان (برای نماز عید) اذان داده نمی‌شد». متفق علیه :بخاری(960)، مسلم(886).
از جابر رضی الله عنه روایت است: «برای نماز عید نه اذانی است و نه اقامه‌ای و نه چیزی دیگر». جزئی از حدیث قبلی مسلم است.

چگونگی نماز عید:
نماز عید دو رکعت است، و در آن دوازده تکبیر گفته می‌شود؛ هفت تکبیر در رکعت اول بعد از تکبیرة الإحرام و قبل از قرائت فاتحه و پنج تکبیر در رکعت دوم قبل از قرائت فاتحه : از عمرو بن شعیب از پدرش از جدش روایت است: «پیامبر صلی الله علیه وسلم در نمازهای دو عید هفت تکبیر در رکعت اول و پنج تکبیر در رکعت دوم گفت». صحیح:[المشکاة 1441]،ابن ماجه(1279).

از عایشه رضی الله عنها روایت است: «پیامبر صلی الله علیه وسلم در نماز عید فطر و قربان غیر از دو تکبیر رکوع هفت تکبیر (در رکعت اول) و پنج تکبیر (در رکعت دوم) میگفت». صحیح :ابن ماجه(1280)،ابوداود(37، 1138).

قرائت در نماز عید:
از نعمان بن بشیر روایت است: «پیامبر صلی الله علیه وسلم در نماز دو عید و نماز جمعه سوره‌های «سبح اسم ربک الأعلی» و «هل أتاک حدیث الغاشیه» را میخواند».صحیح:مسلم(878)،ابوداود(1109).

از عبیدالله بن عبدالله روایت است: «عمر روز عید (برای ادای نماز) خارج شد، کسی را فرستاد که از ابو واقد لیثی بپرسد پیامبر صلی الله علیه وسلم در نماز عید چه سوره‌هایی را قرائت میکرد؟ ابوواقد گفت : سوره «ق» و «اقتربت» را میخواند».صحیح: مسلم(891)،ابوداود(1142).

خطبه بعد از نماز عید:
از ابن عباس روایت است: «با پیامبر صلی الله علیه وسلم ، ابوبکر، عمر و عثمان رضی الله عنه نماز عید خواندم، همه آنها قبل از خطبه نماز میخواندند». متفق علیه: بخاری(962)، مسلم(884).

نماز (سنت) قبل و بعد از نماز عید:
از ابن عباس رضی الله عنه روایت است: «پیامبر صلی الله علیه وسلم روز عید فطر دو رکعت نماز خواند قبل و بعد از آن نماز دیگری نخواند». متفق علیه :بخاری(964)، مسلم(884).

آنچه روز عید مستحب است:
1- غسل:
از علی رضی الله عنه روایت است که درباره غسل از او سؤال شد گفت : (یوم الجمعة، و یوم عرفة، و یوم الفطر، و یوم الأضحی) «روز جمعه، روز عرفه، روز عید فطر، روز عید قربان».( بیهقی از طریق شافعی از زاذان روایت کرده)

2- پوشیدن بهترین لباس:
از ابن عباس روایت است که : (کان رسول الله صلی الله علیه وسلم یلبس یوم العید بردة حمراء) «پیامبر صلی الله علیه وسلم روز عید جامهای سرخ رنگ میپوشید». هیثمی در کتاب «مجمع الزوائد» (201/2) گفته است : این حدیث را طبرانی در «الأوسط» روایت کرده، و راویان آن ثقه هستند.

3- خوردن در روز عید فطر قبل از خروج برای نماز:
از انس روایت است : (کان رسول الله صلی الله علیه وسلم لا یغدو و یوم الفطر حتی یأکل تمرات) «پیامبر صلی الله علیه وسلم صبح روز عید فطر تا چند خرما نمیخورد (به نماز) نمیرفت». بخاری(953)، ترمذی (541).

Romal Fahim

05 Apr, 15:29


وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ
و همگی به ریسمان الله [= دین الله] چنگ زنید و پراکنده نشوید.

سوره: آل‌عمران ۱۰۳

Romal Fahim

04 Apr, 06:51


ای بندگانم! همه‌ی شما برهنه هستید، مگر کسی که من او را بپوشانم، پس از من طلب پوشش کنید، شما را می‌پوشانم.

مفهوم حدیث قدسی ❤️

Romal Fahim

30 Mar, 20:16


دعاها و آداب مخصوص شب قدر

الحمدلله،
شب قدر در یکی از ۱۰ شب اخیر واقع میشود و خصوصا شبهای وتر، لذا سنت است که اعتکاف ده روز آخر ماه رمضان بمنظور برخورداری از خیر و پاداش و دریافتن شب قدر انجام کیرد است.

از عایشه روایت است که پیامبر صلی الله علیه و سلم در ده روز آخر رمضان به اعتکاف می‌نشست و می‌فرمود : (تحروا لیلة القدر فی العشر الأواخر من رمضان) «شب قدر را در ده شب آخر رمضان جستجو کنید». (صحیح بخاری)

از عایشه روایت است که پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمود : (تحروا لیلة القدر فی الوتر من العشر الأواخر من رمضان) (متفق علیه) «لیله القدر را در شبهای فرد دهه ی آخر رمضان جستجو کنید» (یعنی شبهای ۲۱، ۲۳، ۲۵، ۲۷، ۲۹).

پیامبر صلی الله علیه و سلم بر قیام این ده شب تشویق و ترغیب می‌کرد:
از ابوهریره روایت است که پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمود : (من قام لیلة القدر إیمانا و احتسابا غفرله ما تقدم من ذنبه) (متفق علیه) «هرکس در شب قدر از روی ایمان (به امید ثواب خدا) و امید دریافت اجر و پاداش، قیام کند گناهان او بخشوده می‌شود».

و مستحب است که شخص معتکف به عباداتی مانند نماز و تلاوت قرآن و سبحان الله والحمدلله و لا إله الا الله و الله اکبر گفتن و طلب مغفرت و صلوات بر پیامبرr و دعا کردن وبحث و گفتگوی علمی و مانند اینها مشغول شود، و مکروه است که اعتکاف کننده خودش را با سخنان و اعمال بیهوده سرگرم کند همانطور که ساکت ماندنش به گمان اینکه سکوت، او را به خدا نزدیک می‌کند مکروه است».

اعتکاف کننده می‌تواند هنگام ضرورت از محل اعتکافش (مسجد) خارج شود، همچنان که شانه کردن مو، تراشیدن سر و گرفتن ناخن‌ها و نظافت بدن برایش مباح است.

اعتکاف با بیرون رفتن از مسجد بدون ضرورت و همبستری کردن با همسر باطل می‌شود.

اما در مورد دعاء در شب قدر، میتوانی هر دعایی از دنیا و آخرت که بخواهید از خداوند طلب کنید ولی دعای مخصوص این شب عبارت است از گفتن: "اللهم انک عفو تحب العفو فاعف عنی"، یعنی: "بار خدایا، تو بسیار بخشنده هستی و بخشش را دوست داری پس مرا ببخش"، از آنجاییکه از عایشه رضی الله عنها وارد شده است که از پیامبر صلی الله علیه و سلم پرسید: "اگر برایم معلوم شد که شب قدر در کدام شب بود چه بگویم؟" پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: "بگو: اللهم انک عفو تحب العفو فاعف عنی" (روایت احمد).

اما در مورد نیت نماز شب قدر و یا نمازهای دیگر، در واقع تلفظ نیت به زبان بدعت هست و جائز نیست، لذا فقط در قلبش حضور پیدا کند که چه نمازی را میخواند.

و بهترین وقت نماز شب 1/3 اخیر پایان شب است زیرا در اینوقت دعاء مستجاب است، مثلا اگر أذان مغرب ساعت 7 شب باشد و اذان صبح هنگام طلوع فجر ساعت 4 صبح باشد، یعنی از بعد از أذان مغرب تا اذان صبح 9 ساعت فاصله باشد، 1/3 اخیر شب در اینصورت بعد از ساعت 1 شب شروع میشود.

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

Romal Fahim

29 Mar, 10:18


ذبح گوساله‌ای برای جواز ورود ی.هود به مسجد الاقصی و تخریب آن و خوش آمد گویی دجال

#گاوسرخ #دجال #مسیح #مسیح‌دجال

Romal Fahim

25 Mar, 23:48


فرمانبرداری از خدا ﷻ و توکل بر او کامیابی و سعادت را با خود می‌آورد!

Romal Fahim

24 Mar, 08:40


مشرک مفهوم این ویدیو را هرگز نمی‌فهمد!

Romal Fahim

20 Mar, 04:41


خواستن توانستن است!
پیش از اینکه این گل پژمرده گردد؛ برگرد.