⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩⬜🟥 @rmezir Channel on Telegram

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

@rmezir


🖌فرهنگ،تاریخ وادبیات،📊

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩⬜🟥 (Persian)

با عضویت در کانال تلگرامی ⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩⬜🟥، شما به یک سفر جذاب و متفاوت در عرصه تاریخ خواهید رفت. این کانال به علاقه‌مندان به تاریخ با ارائه مقالات، عکس‌ها و اطلاعات جذاب از رویدادها و شخصیت‌های تاریخی، فرصتی برای یادگیری و شناخت بیشتر از گذشته فراهم می‌کند. اگر به دنبال یادگیری و کاوش در تاریخ هستید، حتما به این کانال بپیوندید. از کانال ⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩⬜🟥 لذت ببرید و دانش خود را افزایش دهید.

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

01 Nov, 15:25


♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪
♻️«گروساکیون ورشو » اسم رمز نازی ها برای تبعید و کشتار دسته جمعی یهودیان از گتوی ورشو بود. در طول دوره گروساکیون، یهودیان روزانه مورد ترور قرار می گرفتند. در تابستان ۱۹۴۲، پس از آن که بیش از  ۲۵۰ هزار یهودی از گتو به تربلینکا تبعید و به قتل رسیدند، یهودیان باقی مانده شروع به ساختن پناهگاه ها و قاچاق اسلحه و مواد منفجره به داخل گتو کردند. سازمان مبارزات یهودی جناح چپ و اتحادیه نظامی یهودیان جناح راست شکل گرفتند  و تمرینات نظامی خود را شروع کردند.  آنها در ژانویه ۱۹۴۳ یک حرکت مقاومت مسلحانه را با استراتژی پیچیده ای برای مخالفت با تلاش نهایی آلمان نازی برای انتقال جمعیت باقی مانده گتو به اتاق‌های گاز اردوگاه‌های کشتار مایدانک و تربلینکا پیش بردند. این تلاش کوچک مقاومت به قیام گتو ورشو معروف شد. نازی ها این قیام را به بی رحمانه ترین شکلی سرکوب کردند. در مجموع ۱۳۰۰۰ یهودی کشته شدند و حدود نیمی از آنها زنده زنده سوزانده شدند یا خفه شدند.  تعداد تلفات آلمانی ۱۱۰ نفر از جمله ۱۷ کشته بود.

این قیام بزرگترین شورش یهودیان در طول جنگ جهانی دوم بود. یهودیان می دانستند که پیروزی و بقا برایشان غیرممکن است و  مارک اِدِلْمان،  آخرین فرمانده بازمانده آنها  از سازمان یهودیان چپ گرا  که در سال ۲۰۰۹ درگذشت، در مصاحبه ای گفته بود. آنچه ما را به این مبارزه مصمم کرد این بود که "اجازه ندهیم آلمان ها به تنهایی زمان و مکان مرگ ما را انتخاب کنند".
➡️ https://t.me/Rmezir
رفعت العرعير، استاد ادبیات جهان و نویسندگی خلاق دانشگاه اسلامی غزه و سردبیر نشریه «غزه می نویسد: داستان های کوتاه از نویسندگان جوان در غزه» در روز هشت اکتبر در مصاحبه ای با بی بی سی گفت: آنچه در غزه اتفاق افتاد همچون «قیام گتوی ورشو»  برد. او گفت: « این برای فلسطینی ها آسان نخواهد بود و ما می دانیم که اسرائیل در هر حال ما را خواهد کشت. اسرائیل از ما می‌خواهد که زانو بزنیم، پس چرا با عزت نمیریم؟ شما نمی توانید  ۱۰۰ سال به ما ظلم کنید و انتظار نداشته باشید که مردم واکنش نشان دهند و از موجودیت خود دفاع نکنند.»

پس از اتمام مصاحبه، بی بی سی از پخش این برنامه عذرخواهی کرد و پیام های تهدید آمیز بسیاری برای رفعت فرستاده شد. در یکی از پیام ها که از سوی افسر نظامی ارتش اشغالگر  فرستاده شده بود به او گفته بودند که محل اقامتش را در مدرسه اٰنروا شناسایی کرده اند.  رفعت مدرسه را ترک کرد و در خانه خواهرش ساکن شد. چند روز بعد در یک حمله برنامه ریزی شده با تیراندازی مستقیم به خانه، او و تمامی اعضای خانواده خواهرش کشته شدند.

اَدی کالای نویسنده و محقق ضد صهیونیست یهودی می گوید: «شباهت میان آنچه پس از قیام در گتوی ورشو اتفاق افتاد و آنچه پس از قیام غزه در حال روی دادن است قابل توجه است. برای من روشن است که رفعت بعلت این مقایسه کشته شد.»


رفعت در کتاب «غزه باز می نویسد» می گوید:

آنگاه که تاریکی همه جا را فرا می‌گیرد کنار پنجره می‌نشینم و به  خانه‌های بدون برق غزه نگاه می کنم، عطر شیرین شب آرام غزه را استشمام می کنم، هوای تازه که به قلبم وارد می شود را احساس می کنم و به تو، به من، به فلسطین، به شکاف، به دیوار خالی، به تو، به مادر، به تو، به کلاس تاریخم، به تو، به خدا، به فلسطین - و به قصه نیمه تمام مان می اندیشم.

رفعت العرعير یکی از برجسته ترین نویسندگان، شاعران و کنش گران غزه بود که تمامی عمرش را در تلاش برای رساندن صدای غزه به جهان کرد.
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢ🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟧🟥
مقاله درخشان اَدی کالای درباره گتوی غزه را به زبان انگلیسی بخوانید:

https://brooklynrail.org/2024/05/field-notes/The-Gaza-Ghetto-Uprising/

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

01 Nov, 15:15


من از جنگ میترسم...
چون جنگ سواد ندارد؛ چون شناسنامهٔ آدم ها را نمیخواند، دفتر مشق بچه ها را نمیخواند.
قبالهٔ ازدواج نو عروسان را نمیخواند.
مدرک دانشگاهی تحصیل‌ کردگان را نمیخواند.
من از جنگ می‌ترسم چون جنگ کور است؛ جوانی پسران را نمیبیند، زیبایی دخترکان را نمیبیند، فردای کودکان را نمیبیند، آرزوهای انسان را نمیبیند، رؤیاها و دلتنگی‌ها و حسرت‌ها را نمی‌بیند.
من از جنگ می‌ترسم چون جنگ ادب ندارد، پایش را می‌گذارد روی خانه‌ها، روی شهرها، روی آدم‌ها، روی قلب‌ها و عشق‌ها و تمناها.
روی تأسیسات اقتصادی که با خون دل سال‌ها ساخته شده‌اند.
من از جنگ می‌ترسم چون آشنا و غریب سرش نمی‌شود، خوب و بد سرش نمی‌شود.
دیندار و بی‌دین نمیشناسد، پیر و جوان نمیشناسد، باسواد و بی‌سواد نمیشناسد، فقیر و غنی نمیشناسد، تر و خشک را نمی‌شناسد، پایش به هر جا که برسد همه را می‌سوزاند.
من از جنگ می‌ترسم چون هر لباسی بپوشد، هر نقابی بزند، هر شعاری بدهد، باز هم جنگ است و جنگ را از هر طرف که بنویسی گنج نخواهد شد، رنج خواهد شد.
من از جنگ می‌ترسم.
کاش میتوانستم کودکان را تا تمام شدن جنگ‌ها، درقلبم پنهان کنم.
➡️ https://t.me/Rmezir

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 22:22


♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪
🌿 زندگی شبیه، سلف سرویس است

میگویند "امت فاکس" نویسنده و فیلسوف معاصر ایرلندی در اولین سفر خود به آمریکا برای صرف غذا به رستورانی رفت. او در گوشه‌ای به انتظار پیشخدمت نشست، اما کسی به او توجه نمی‌کرد. از همه بدتر افرادی که بعد از او وارد شده بودند همگی مشغول خوردن بودند. پس از چند دقیقه با ناراحتی از مردی که بر سر میز مجاور نشسته بود پرسید: من ۲۰ دقیقه است که اینجا نشسته‌ام، چرا پیشخدمت به من توجه نمی‌کند؟ درحالی که همه مشغول خوردن هستند و من درانتظار نشسته‌ام؟ مرد پاسخ داد: اینجا "سلف سرویس"است؛ به انتهای رستوران بروید و هرچه می‌خواهید در سینی بگذارید، پول آن را بپردازید و غذایتان را میل کنید. "امت فاکس" بعدها دراین خصوص نوشت:
"احساس حماقت می‌کردم؛ وقتی غذا را روی میز گذاشتم ناگهان به ذهنم رسید که زندگی هم در حکم سلف سرویس است. همه نوع رخداد، فرصت، موقعیت، شادی و غم در برابر ما قرار دارد. درحالی که اغلب ما بی‌حرکت روی صندلی خود چسبیده‌ایم و آنچنان محو این هستیم که دیگران در بشقاب خود چه دارند و دچار شگفتی شده‌ایم که او چرا سهم بیشتری دارد! ولی به ذهنمان نمی‌رسد از جای خود برخیزیم و ببینیم چه چیزهایی فراهم است و برداریم!
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟧🟥⬛️


#اخلاقی
#اجتماعی و#فرهنگی

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 22:19


چرا عاقلان را نصیحت کنیم؟
بیایید از عشق صحبت کنیم
#باصدای زنده یاد قیصر امین‌پور
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟧🟥⬛️

🌿زندگ شبیه، سلف سرویس است،

ادامه دارد،،،، 👇👇👇👇👇

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 22:08


٪سخن روز

زمانی که مردم از دولت خود بترسند
ظلم و ستم حاکم است
و زمانی که دولت از مردمش بترسد آزادی حاکم است...

#توماس_جفرسون
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟧🟥⬛️

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 22:06


♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

 ┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

چون خانه خدا خفت و عسس ماند ز رفتن
خــادم پــی خوردن شــد و بانو پــی خفتن
جاســوس پــس پــرده پــی راز نهـفتن
قاضــی همه جا در طلب رشـوه گرفتن
واعظ به فسون گفتن و افسانه شنفتن
نه وقــت شنفتن مانــد نه موقــع گفتن

         •● ادیب‌الممالک فراهانی ●•

♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

      ─┅═👑 امـروز  ،  " آدینه " 👑═┅─

📕۱۱           آبان     ۱۴۰۳  هجری‌خورشیدی
📗سروش   آبان    ۳۷۶۲   زرتشتی
📘1        نوامبر  2024 میلادی
📙۲۸   ربیع‌الثانی ۱۴۴۶   هجری قمری

♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

📕"احمدشاه قاجار" تهران را به قصد اروپا ترك نمود. (۱۳۰۲ ه.ش)

📕انتشار اعلاميه "رضا خان" در آغاز سلطنت و اعلام مبانی كار خود. (۱۳۰۴ ه.ش)

📕اولين كميسيون نظام اجباری مملكت در تكيه دولت تشكيل و شروع به كار كرد. (۱۳۰۵ ه.ش)

📕ايران دارای قانون حفظ آثار ملی با ضمانت اجرایی سختگيرانه شد. (۱۳۰۹ ه.ش)

📕محاكمه ۵۳ تن اعضای موسس حزب كمونيست توده به اتهام اقدام برای براندازی سلطنت. (۱۳۱۷ ه.ش)

📕بزرگترين محاكمه سياسی تاريخ به نام "دادگاه نورنبرگ" كار خود را آغاز كرد. (۱۳۲۴ ه.ش)

📕دادگستری منصور ایران‌زادی مدیر کارخانجات بیسکویت سیتا و ۶ نفر از همکاران او را به جرم مصرف شیرخشک دامی به پنج سال زندان محکوم کرد. (۱۳۵۵ ه.ش)

📕آغاز پاكسازی آلودگی‌های جنگی خليج‌فارس با همكاری كشورهای منطقه. (۱۳۶۷ ه.ش)
♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪
📚روز جهانی "وگن".
📖یک رویداد سالانه‌ است که توسط گیاهخواران سراسر جهان گرامی داشته می‌شود . پایه‌گذار این روز "لوئیس والیس" ریاست مجمع وگن انگلستان به تاریخ ۱۹۹۴ می‌باشد.

📘باز پس گرفتن شهر "ديار بکر". (578 م)
📖دو ژنرال ايرانی باشكست دادن سپاهيان روم شرقی "ديار بکر" را پس گرفتند. اين دو ژنرال ايرانی، "تام خسرو" و "آذرمان" سپس به پيشروی خود در جهت شمال غربی ادامه دادند. "تيبريوس دوم" كه تازه امپراتور روم شرقی (قسطنطنيه) شده بود وقتی که چنين ديد درخواست ترك مخاصمه كرد و حاضر به پرداخت غرامت شد. "ژوستين دوم" امپراتور قبلی روم شرقی در پی شكست نظامی پُر تلفات از ارتش ايران كه "خسروانوشيروان" با وجود پيری شخصا هدايت نيروها را در آن جنگ بر عهده داشت از فرط اندوه دچار افسردگی مزمن شده و كنار رفته بود.

📘تراژدی "اتلّو" كار شكسپير برای نخستين بار در كاخ "وايت هال" روی صحنه آمد. (1604 م)

📘زمین لرزه بسیار شدید و متعاقب آن سونامی و حریق شهر ساحلی لیسبون پایتخت پرتغال را ویران ساخت. جمع کشته شدگان تا ۱۰۰ هزار تن برآورد شده است. (1755 م)

📘اعلان جنگ انگليس به ايران در پی تصرف هرات توسط شاه قاجار. (1856 م)
➡️ https://t.me/Rmezir
📘در پاريس اعلام شد که "دكتر روكس" فرانسوی پس از تجربه بسيار، واكسن "ديفتری" را در آزمايشگاه ساخته است. (1894 م)

📘اعلان جنگ روسيه به امپراتوری عثمانی در آغاز جنگ جهانی اول. (1914 م)

📘انقراض امپراتوری اتريش - مجارستان و اعلام نظام جمهوری در اتريش. (1918 م)

📘لغو نظام سلطنتی در تركيه توسط "آتاتورك" پس از انقراض دولت عثمانی. (1922 م)

📘دولت جمهوری تركيه الفبای اين كشور را كه تا آن زمان همانند ساير ممالك اسلامی الفبای عربی بود به لاتين تغيير داد. (1928 م)

📘برای نخستين بار به منظور اصلاح نژاد حيوانات، تلقيح مصنوعی انجام گرفت. تلقيح مصنوعی نخست روی خرگوش آزمايش شده بود. (1939 م)

📘اعلام موجوديت سازمان آزادی ‏بخش الجزاير در قاهره. (1954 م)

📘پايان كامل جنگ انقلابيون ويتنامی عليه استعمارگران فرانسوی. (1954 م)

📘روز ملی "الجزاير". (1954 م)
🇩🇿"الجزاير" با مساحت ۲/۳۸۱/۷۴۱ كيلومتر مربع و بيش از ۴۳ ميليون نفر جمعيت در شمال آفريقا واقع شده است. پايتختش "الجزيره" و واحد پول آن "دينار" و زبان رسمی آن "عربی"می‌باشد.

📘مرگ "نگودين ديم" رئيس جمهور ويتنام جنوبی طی كودتای نظامی. (1963 م)

📘پيمان ايجاد "اتحاديه اروپا" كه در هفتم فوريه ۱۹۹۲ به امضا رسيده بود به اجرا گذارده شد و اتحادیه اورپا تشکیل گردید. (1993 م)

📘دولت فرانسه برای تعمير كاخ تاريخی ورسای ۱۵۸ ميليون دلار بودجه اختصاص داد. لويی چهاردهم، ورسای را كه در آن قراردادهای پايان جنگ جهانی اول امضاء شد، شاه نشين فرانسه كرده بود. (2003 م)

📙زادروز "شرف جهان قزوينی" شاعر خوش قريحه‏ ی ايرانی در قزوين. (۹۱۲ ه.ق)

📙درگذشت  "ادیب ‌الممالک فراهانی" ملقب به "امیرالشعرا" و متخلص به "امیری" و "پروانه شاعر"، ادیب و روزنامه نگار دوره مشروطه. (۱۳۳۶ ه.ق)
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩⬛️

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 19:59


*زندان بدون مرز*

♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪
■بعد از جنگ آمریکا با کره، ژنرال ویلیام مایر که بعدها به سمت روانکاو ارشد ارتش آمریکا منصوب شد، یکی از پیچیده ترین موارد تاریخ جنگ در جهان را مورد مطالعه قرار داد.

□حدود ۱۰۰۰ نفر از نظامیان آمریکایی در کره، در اردوگاهی زندانی شده بودند که از همه قوانین و استانداردهای بین المللی برخوردار بود. در این زندان همه امکاناتی که باید یک زندان، طبق قوانین بین المللی برای رفاه زندانیان داشته باشد، وجود داشت. این زندان با تعریف متعارف تقریباً محصور نبود و حتی امکان فرار نیز تا حدی وجود داشت. آب و غذا و امکانات به وفور یافت میشد. در آن از هیچیک از تکنیکهای متداول شکنجه استفاده نمیشد، اما...

●اما بیشترین آمار مرگ زندانیان در این اردوگاه گزارش شده بود. عجیب اینکه زندانیان به مرگ طبیعی میمردند. با این که حتی امکانات فرار هم وجود داشت! اما زندانیان فرار نمیکردند. بسیاری از آنها شب میخوابیدند و صبح دیگر بیدار نمیشدند! زندانی ها، احترام به درجات نظامی مافوق را میان خودشان رعایت نمیکردند، و در عوض عموماً با زندانبانان کره ای طرح دوستی میریختند.

○دلیل این رویداد، سالها مورد مطالعه قرار گرفت و ویلیام مایر نتیجه تحقیقات خود را به این شرح ارائه کرد:
➡️ https://t.me/Rmezir
︎در این اردوگاه، فقط "نامه هایی که حاوی خبرهای بد بود" را به دست زندانیان میرساندند و نامه های مثبت و امیدبخش تحویل نمیشد.
︎هر روز از زندانیان میخواستند در مقابل جمع، خاطره یکی از مواردی که "به دوستان خود خیانت کرده اند" یا میتوانستند خدمتی بکنند و نکردند را تعریف کنند.
︎هر کس که "جاسوسی" سایر زندانیان را میکرد، سیگار جایزه میگرفت. اما کسی که در موردش جاسوسی شده بود و معلوم شده بود خلافی کرده، هیچ نوع تنبیهی نمیشد. در این شرایط همه به جاسوسی برای دریافت جایزه (که خطری هم برای دوستانشان نداشت) "عادت" کرده بودند.
https://chat.whatsapp.com/D9CwoFlvYtKLiBLuRxtktt تاریخ فرهنگی 📚
■تحقیقات نشان داد که این سه تکنیک در کنار هم، سربازان را به "نقطه مرگ" رسانده است، چرا که:

۱. با دریافت خبرهای انتخاب شده (فقط منفی) "امید از بین میرفت".

۲. با جاسوسی، "عزت نفس" زندانیان تخریب میشد و خود را انسانی پست می یافتند.

۳. "با تعریف خیانت ها"، اعتبار آنها نزد همگروهی ها از بین میرفت. و این هر سه برای پایان یافتن انگیزه زندگی، و "مرگ های خاموش" کافی بود. این سبک شکنجه، "شکنجه خاموش" نامیده میشود.

■اگر این روزها فقط خبرهای بد میشنويم؛ اگر هیچکدام به فکر عزت نفس مان نيستيم؛ و اگر همگي در فکر زدن پنبه همدیگر هستيم، به سندرم «شکنجه خاموش» مبتلا شده ايم.

□این روزها همه، فقط خبرهای بد را به گوشمان میرسانند، مشکلات را که کم هم نیستند برجسته می کنند و ما هم استقبال میکنیم:
- دلار گران شده ...
- طلا گران شده ...
- کار و شغلی وجود ندارد ...
- ساختمان و یا مکانی آتش گرفت ...
- زورگیری در ملاء عام...

●این روزها کمتر کسی به فکر عزت نفس ما ایرانیان هست!
شما چطور فکر میکنید؟
- ما ایرانیها دزدیم!
- ما ایرانیها همه کارهایمان اشتباه است!
- ما ایرانیها هیچی نیستیم!
- ما ایرانی ها از زیر کار درمیرویم! ...
- ما هیچ پیشرفتی نکردیم!
- ما ایرانیها هیچ هنری نداریم!
- همه عیب ها را ما ایرانیها ، یکجا داریم
!

○چقدر با دلیل و بی دلیل به خودمان بد میگوییم و لذت میبریم، به خودمان فحش میدهیم و کیف می کنیم و میخندیم، اقوام مختلف ایرانی را مسخره می کنیم و بعد، همه با هم، کل ایران را! ... این روزها همه حس می کنند در زندانی بی حد و مرز، دوران بی پایان محکومیت خود را می گذرانند.... غافل از آنکه همه اینها می تواند یک برنامه آگاهانه باشد برای از پای درآوردن یک ملّت!
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️        
👉 https://t.me/Rmezir

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 19:58


#بدون شرح.
خودرا کوچک مشمارید⁉️
➡️ https://t.me/Rmezir
♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟧🟥⬛️

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 08:06


🇷ᷢRamezani پینوشت
ما به عقیده دیگران توهین نکرده،و هر عقیده ای نیز، برای ما محترم نیست،
لیکن ما قصد جنگیدن با هرعقیده ای را نداریم، دوست من: از کنار عقاید خرافه آهسته وبی سروصدا بگذر، مبادا حیوانیت درون آنها بیدار شود، و شمارا گاز بگیرد،
بگذارید در خرافه وحیوانیت خود، بمانند، ما بی آنگه به کسی توهین کنیم، دست به روشنگری، وبیداری، میزنیم،
بسته به فکرهای آنها دارد،، اگر بپذیرفتند که مایه خوشحالی ست، اگر هم، بیرق دشمنی برافراشتند، آنها را به حال خود رها کنید،
زیرا کسانی که ازکودکی
قکرهای آنها خرافی پرورش یافته است، مشکل میشود،فکر های جمود وانحرافی آنان
را اصلاح کرد، شمامثل باران بی بهانه ببارید، ودرمقابل آنها خردگرایی را ترویج کنید، امیدکه اصلاح شوند،
به روایت سعدی،👇👇
باران درلطافت طبعش خلاف نیست،
درباغ گل روید، ودرشوره زار خس،
➡️ https://t.me/Rmezir 🟣

🔚برای از بین بردن تاریکی
شمشیر نکش.
خشمگین نشو..
فریاد نزن.
برای از بین بردن تاریکی
چراغ روشن کن.
تاریک اندیشی؛قفلی است که تنها
با کلید روشن اندیشی باز می شود..

#امير_كبير
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️        
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟧🟥⬛️

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 06:57


"انسان مدرن و زمان"

"سرم شلوغ است"، "خیلی گرفتارم"، "به خدا اصلا وقت ندارم" و ... از جمله شایع‌ترین دروغ‌هایی است که ما در متن زندگی مدرن به خود و دیگران می‌گوییم. ما در غالب موارد بسیار کمتر از آن‌چه وامی‌نماییم، گرفتاریم. اما در زندگی مدرن "گرفتار بودن" و "وقت نداشتن" تبدیل به نوعی ارزش شده است. یعنی گویی کثرت مشغله و کمبود وقت نشانه اهمیت و منزلت فردی و اجتماعی فرد است.
➡️ https://t.me/Rmezir
زندگی مدرن به ما القاء می‌کند که انسان مفید باید تمام لحظه‌های روزش را برنامه‌ریزی کند و هر لحظه‌اش را باید مشغول به کاری باشد. زندگی مدرن زندگی سرعت و اشتغال مداوم است، و کسی که در میانه این کوران آهسته و فارغ باشد یا کاهل است یا ناتوان. و همین است که آهستگی و فراغت را به نوعی ضدارزش و مایه عذاب وجدان تبدیل کرده است. "بی‌کار بودن" و "وقت آزاد داشتن" رفته‌رفته مایه شرم شده است.

زندگی مدرن البته به‌طور طبیعی برای ما مشغله می‌آفریند، اما خود ما هم آگاهانه یا ناخودآگاه تلاش می‌کنیم زندگیمان را شلوغ کنیم و برای خود مشغله بتراشیم. ما از "بی‌کار ماندن" یا "وقت آزاد داشتن" احساس گناه می‌کنیم و غالبا آن را نشانه برنامه‌ریزی بد یا اتلاف وقت می‌دانیم. برای همین است که حتی اگر در خانه بیکار باشیم، ترجیح می‌دهیم ساعت‌ها بیهوده در اینترنت پرسه بزنیم اما به تلفن یک دوست پاسخ ندهیم.

هرچند آدم‌های مهم گرفتارند، اما همه آدم‌های گرفتار مهم نیستند. بی‌کاری و فراغت همیشه بد نیست که برعکس، در غالب موارد سرچشمه خلاقیت و مجالی برای تأمل است. آدم‌هایی که همیشه گرفتارند و هیچ‌وقت وقت ندارند، غالبا آدم‌های بی‌نظم و پریشانی هستند که ناتوانی‌شان را در تنظیم مناسبات انسانی در پس تظاهر به گرفتاری پنهان می‌کنند.
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩


آرش نراقی، اسفند ۱۳۹۵

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 06:56


🌿دموکراسی یعنی همدیگر را نکشیم
مصطفی مهر آیین
♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

دموکراسی صرفا واژه ای برای توصیف گونه ای کنش سیاسی یا نظام سیاسی نیست.دموکراسی مجموعه از تجربه های زیسته انسانی نیز هست که این واقعیت را به درون انسان می برند و آن را تبدیل به نوعی از اخلاق در ما می سازند.دموکراسی یعنی تجربه صلح،عشق،شفقت،مهربانی،دوست داشتن،شنیدن،گوش دادن،سخن گفتن،استدلال،کردن و به زبان کریستوا یعنی بردن همه بیگانه ها به درون خود و تجربه کردن درونی همه آنانی که مانند من نیستند و با من متفاوتند.

"دموکراسی یعنی زیستن تفاوت."
در این روزها که همه ما در بن بست زندگی آشوب زده جامعه خود گرفتار هستیم و بیش از هر چیز نیازمند یکدیگر و فهم یکدیگریم بر سر یکدیگر فریاد نکشیم،به وضعیت همدیگر نخندیم،از شنیدن جمله ای از کسی عصبانی نشویم،به یکدیگر توهین نکنیم و زندگی همدیگر را بر باد ندهیم. همه خشم ما خشم از دیده نشدن انسان بوده گی ما در این نظام اجتماعی و سیاسی است که هر یک از ما را در بن بست زندگی خود تبدیل به انسانی زائد کرده است.

با دستان خود،با دهان خود،با کلمات خود،همدیگر را نکشیم تا بتوانیم در تجربه انسان بودن و عشق به انسانیت مانع از کشته شدن به وسیله گلوله یا طناب اعدام شویم.
بزرگترین آسیب استبداد آسیبی است که به روان انسان های یک جامعه زده می شود.تبدیل به هیولا نشویم و با دیگران به مثابه هیولا رفتار نکنیم.دیگری را هر چند متفاوت به درون خود ببرید و چنین بیندیشید که او نیز جزیی از وجود زیسته و نازیسته من انسان است:
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
📘🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟥🟫🟦🟩
«انسان یعنی تفاوت و فهم تفاوت.»

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

31 Oct, 06:54


🚫شائبه تکرارتلخ فلسطین درایران!!

♦️گاهنامه تاریخ. Ⓜ️🇷ᷢ
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

جنگ در غزه و لبنان، خبر داغ این روزها و ماه ها و سالهای ماست. امتداد جنگی که با تأسیس رژیم اسراییل آغاز و به مهمترین و طولانی ترین بحران جهانی در سده اخیر تبدیل شد.
بحران فلسطین با مهاجرت شروع شد. مهاجرت یهودیان در زمان بی دولتی در فلسطین. همزمان با جنگ نخست جهانی و فروپاشی عثمانی، خلایی در فلسطین ایجاد شد که جای آن را مهاجران یهودی پر کردند.

در فرصت پیش آمده، یهودیان پراکنده در جهان به فلسطین برگشت داده شدند و زمین‌های بومیان را خریدند و همین‌که جای پایشان سفت شد با کمک بریتانیا و در فضای ترحم و همدلی با یهودیان به سبب جنایات آلمان نازی، اعلام استقلال کردند. کم کم بقیه زمین‌های فلسطین را از آنها گرفته و صاحب خانه را آواره کردند.
➡️ https://t.me/Rmezir
حالا همین بلا برسر ایران وایرانیها درحال وقوع است! بلکه بلایی بدتر و بی مسماتر از فلسطین. چرا که یهودیان حق آب و گل و سابقه چند هزار ساله ی سکونت در فلسطین داشتند. اما اقوامی که اخیرا به ایران وارد کردند چنین حقی بر ما نداشته وندارند.

رفتید از ضعیف ترین کشور دنیا، با رکورد طولانی‌ترین جنگ داخلی و بیشترین تناقر قومی و بالاترین نرخ رشد جمعیت و دارنده فرهنگ کودک همسری، به شکل انبوه و بسیار فوری و‌ ضربتی، نه میلیون نفر را بدون هیچ گزینش و ترتیبات و شرط و شروطی در فضای ترحم و همدلی با مردم افغان، به خاطر بازگشت طالبان، وارد ایران کردید. آن هم نه در شرایط بی دولتی. بلکه دقیقا خود دولت مجری انهدام تبار موکلین سرزمین خود شد!

به راستی ایران چه نیازی به واردات این تعداد نیروی تازه نفس و مدعی و پرچالش داشت که با این عجله وارد کردید؟ دقیقا چرا؟ کارخانه های تان بی کارگر مانده بود؟ یا جوانان ایران جملگی عقیم شده بودند؟

چرا افغانها درک نمی کنند افغانستان منابع و امکانات زیست مناسب برای چنین جمعیتی ندارد؟ چرا با این حال خود را موظف به حفظ بالاترین نرخ جمعیت در جهان می دانند؟ و اصولا چرا ایران باید جور اشتهای سیری ناپذیر تولید انبوه آنها را متحمل شود؟ چرا از غلاف لاتکس اینهمه تنفر دارند؟

اگر مشکل افغانها حکومت طالبان است؛ چنانچه یک درصد از مهاجران به ایران، در مقابل طالبان می ایستاد، قدرت به طالبان بر نمی گشت. و اگر مردم افغان با طالبان موافق هستند، پس بنشینند در نجد خود و نتیجه حاکمیت حاکمان واقعی شان را متحمل شوند.

ایرانیان وقتی وضعیت اقتصادی شان بد می شود، ازدواج نمی کنند. اگر هم بکنند بچه نمی آورند. چون نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت دارند. اما گرسنگی، قحطی، جنگ، آوارگی، بلایای طبیعی و غیر طبیعی هیچ تاثیری روی فرزند آوری افغانها ندارد. اگر بیشتر نیاورند کمتر نمی شود. چه بسا زودتر کودکان خود را به زوجیت در آورند که نان خورشان کم شود. خب این تفاوت فرهنگی باعث بر هم خوردن تعادل طبیعی بین دو گروه جمعیتی در کنار هم می شود. فرهنگ مردمان افغان، جنگ داخلی و توسعه نیافتگی را برایشان به ارمغان آورده. وقتی اینها به صورت انبوه به ایران بیایند فرصت جذب در فرهنگ ایرانی را پیدا نمی کنند و همان فرهنگ را به ایران هم صادر می کنند.

پرسش الان این است با این جمعیت انبوه وارد شده به کشور چه کار می خواهید بکنید؟
می خواهید آنها را بیرون کنید؟ واقعا می توانید؟ اگر قرار به بیرون کردن بود چرا وارد کردید؟

چرا قوم لج بازی که با همه بی پولیش بجای تهیه غذا برای گرسنگان و خرید کاندوم برای کنترل جمعیت گرسنگان، سد می زند که آب هیرمند به شوره زار بریزد و هدر رود اما به دریاچه هامون ایران نرسد را وارد ایران کردید؟ دقیقا چرا؟
یک نفر بیاورید برای مردم توضیح دهد.

حالا که وارد کردید چرا هیچ تشری به آنها نمی زنید که به اندازه عرف ایران بچه بیاورند؟
وقتی زایش زنان افغان چهار برابر ایران است،
معلوم است که به زودی جمعیت افغانها از ایرانیان بیشتر می شود و بدون شک ادعای سرزمینی و سیاسی بر فلات ایران خواهند داشت. و دردسرهای فلسطین برای ایران هم تکرار می شود. همان‌طور که در جاهای دیگر این اتفاق افتاد.

برخی دنبال نفوذ اسراییل در نهادهای امنیتی می گردند که باعث شده اسناد سری کشور را به سرقت ببرند یا دانشمندان هسته ای را ترور کنند. اگر فرصت کردید جاهای دیگر هم دنبال نفوذی بگردید. جاهای خیلی نزدیک. از رگ‌ گردن نزدیکتر..۴ مهر ۱۴۰۳
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
⬛️🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟪🟥🟫🟦🟩

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

30 Oct, 22:22


♦️گاهنامه تاریخ🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
⬛️🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟪🟥🟫🟦🟩
داریوش_شایگان در این ویدیو، یکی از مهمترین مسائلِ حال و حاضر ایران را موشکافی می‌کند. جامعه‌ای خمود و ازهم گسیخته که شادی را عامدانه از او ستانده‌اند.
درشگفتم که چه جامعه‌ی مغبون و مغمومی داریم که با وجود اندیشمند فرا زمانی چون خیام، دُرّ گم‌کرده‌ی وجودِ خویش را طلب از گمشدگان لب دریا می‌کند! حال آنکه، در جنگ بین‌الملل، هر سرباز انگلیسی یک نسخه از رباعیات خیام را در یونیفورم خویش به‌همراه داشت!
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
⬛️🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟪🟥🟫🟦🟩

#فرهنگی وادبی

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

30 Oct, 22:17


زندگی فاصله آمدن و رفتن ماست؛

شاید آن خنده که امروز،
دریغش کردیم،
آخرین فرصت خندیدن ماست
هرکجاخندیدیم،
زندگی هم آنجاست
زندگی شوق رسیدن بخداست
خنده کن بی پروا
خنده هایت زیباست

♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️
👉 https://t.me/Rmezir
⬛️🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟪🟥🟫🟦🟩

#پنج شنبه تون گلباران🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃

⬅️ گاهنامه تاریخ 🟩🟥

30 Oct, 21:52


♦️گاهنامه تاریخ. Ⓜ️🇷ᷢ
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪
┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

بدیـــــدم طاق ابرویت دلــــــم شد مبتلای تو
به شوخــــی میبرد دل را تو دانی و خدای تو
مشو غافل ز حال من که تا جان در بدن دارم
ز ســــر بیرون نخواهد شد مرا هرگز هوای تو

      •● عبدالرحمن جامی ●•

♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

 ═👑 امـروز  ،  " پنج‌شنبه " 👑═┅─

📕۱۰          آبان     ۱۴۰۳  هجری‌خورشیدی
📗مهر        آبان     ۳۷۶۲   زرتشتی
📘31       اکتبر   2024  میلادی
📙۲۷   ربیع‌الثانی ۱۴۴۶   هجری قمری

♦️گاهنامه تاریخ. 🇷ᷢⓂ️
⬛️🟨🟧🟥🟫🟦🟩🟨🟪

📕آغاز پادشاهی "شاه سلیمان صفوی" و تاج‌گذاری وی در اصفهان. (۱۰۴۵ ه.ش)

📕تصويب قانون نظارت بر مطبوعات. (۱۳۰۱  ه.ش)

📕زادروز "مرتضی احمدی"، بازیگر سینما و تلویزیون، صداپیشه و خواننده. (۱۳۰۳ ه.ش)

📕مرگ "سلطان عبدالمجيد ميرزا عين الدوله" صدر اعظم مستبد قاجار. (۱۳۰۶ ه.ش)

📕از طرف وزارت امور خارجه درباره برقراری روابط سياسی بين دولتين ايران و ژاپن و رفع حالت جنگ بين دو کشور اعلاميه رسمی صادر شد و پس از نه سال روابط دو کشور عادی شد. (۱۳۳۲ ه.ش)

📕شرکت سهامی گوشت با سرمايه شصت ميليون ريال آغاز بکار نمود. (۱۳۳۴ ه.ش)

📕خط هوایی منظم ایران و شوروی آغاز بکار کرد که هنوز ادامه دارد. (۱۳۴۳ ه.ش)

📕اراضی اطراف پارک وی (بزرگراه چمران) ملّی اعلام شد و خرید و فروش آنها توسط افراد ممنوع گردید. (۱۳۴۸ ه.ش)
➡️ https://t.me/Rmezir
📕لغو مجوّز کار ۲۹ موسسه آموزش عالی خصوصی در پی اعلام رایگان شدن تحصیلات عالیه در ایران. (۱۳۵۴ ه.ش)

📕ترور آيت ‏اللَّه "سيدمحمدعلی قاضی طباطبايی" مشهور به اولين شهيد محراب، توسط گروه فرقان. (۱۳۵۸ ه.ش)

📕اعتراف ايتاليا به متجاوز بودن عراق در جنگ با ایران. (۱۳۶۶ ه.ش)

📚روز جهانی "شهرها".

📚جشن "هالووین".
📖هالووین، که مخفف هالووز ایووینگ به معنای عصر قدیسان است، جشنی است که در ۳۱ اکتبر و در شامگاه مراسم عید مقدسان که یکی از آیین‌های مسیحیت غربی است، برگزار می‌شود. هالووین روز اول مراسم سه‌روزه آلهالوتاید است که مناسبتی در تقویم کلیسا برای بزرگداشت یاد درگذشتگان، از جمله قدیسان، شهیدان مسیحی و دیگر مؤمنان درگذشته است.

📘"مارتين لوتر" كشيش آلمانی ۹۵ مورد اعتراض خود به روش پاپ‌ها و كليسای كاتوليك را روی كاغذ نوشت و آن را بر در ورودی كليسای "كسل" در وينتربرگ آلمان چسبانيد و با اين عمل سنگ بنای "پروتستانيسم" گذارده شد. (1517 م)

📘۲۱ روز پس از اعلام حالت فوق العاده در فرانسه و ايجاد دولتی به همين نام و ۱۵ روز بعد از اعدام "ماری آنتوانت" زن پادشاه سابق، دوره اصطلاحا "بلعيدن فرزندان انقلاب" با اعدام ۲۱ ميانه رو از جمله "ژاك بريسو" آغاز شد. (1793 م)

📘زادروز "جان كيتس" شاعر و اديب برجسته انگليسی. (1795 م)

📘برگزاری اولين مسابقه فوتبال در جهان که بین دو تیم ملی فوتبال مجارستان و اتریش، انجام شد. (1901 م)

📘جيره‌بندی كفش در آمريكا که به سبب جنگ جهانی دوم برقرار شده بود پايان يافت. (1945 م)
    
📘آزمايش اولين بمب هيدروژنی آمريكا. (1952 م)

📘حمله انگلستان و فرانسه به مصر پس از اعلام ملی شدن كانال سوئز. (1956 م)
➡️ https://t.me/Rmezir
📘کمتر از يک روز پس از اينکه کنگره حزب کمونيست شوروی به خواست خروشچف به اتفاق آراء! تصويب کرد که جسد موميایی شده "استالين" از آرامگاه لنين در ميدان سرخ مسکو به جای ديگری انتقال يابد و دفن شود تا مردم به رسم احترام ديدارش نشتابند. (1961 م)

📘درگذشت "لويی ماسينيون" خاورشناس معروف فرانسوی. (1962 م)

📘ترور خانم "اينديرا گاندی" سياست‏مدار و نخست وزير پيشين هند. (1984 م)

📘كناره‏ گيری داوطلبانه "ماهاتير محمد" از نخست وزيری مالزی. (2003 م)

📘یک هواپیمای مسافربری روسی از نوع ایرباس که از مصر عازم سن پترزبورگ در آسمان شمال صحرای سینا سرنگون شد و ۲۲۴ تن کشته شدند. (2015 م)
 
📙موافقت "محمد علی شاه قاجار" با انقلاب مشروطه. (۱۳۲۷ ه.ق)
📖محمدعلی شاه قاجار پس از مخالفت‏‌های سرسختانه، در حالی با انقلاب مشروطه موافقت كرد كه قدرت مشروطه خواهان هر روز افزايش می‌یافت. بدين ترتيب، محمدعلی شاه كه قبلاً با مردم مبارز و مشروطه خواهِ ايران، مقابله كرده بود، تسليم آنان شد و بر خلاف ميل باطنی خود، دست خطی مبنی بر لازم الاجرا بودنِ قانون اساسی را به مجلس شورای ملی ارسال كرد. بدين ترتيب، دوران يك ساله‏ ی استبداد صغير به پايان رسيد، هرچند محمدعلی شاه به تعهدات خود عمل نكرد.
♦️گاهنامه تاریخ. عضویت⬇️        
👉 https://t.me/Rmezir
⬛️🇷ᷢⓂ️🟨🟧🟪🟥🟫🟦🟩