Reference : MCQ Handbook @referencehandbook Channel on Telegram

Reference : MCQ Handbook

@referencehandbook


این کانال مجموعه ای از یادداشتهای درسی برای سوالات کتاب هندبوک پزشکی استرالیاست . علاوه بر نویسندگان یادداشتها که در پستها، نام آنها مشخص است، از مطالب گروه IMDA با ذکر رفرانس نیز استفاده شده است .

MCQ Handbook Telegram Channel (Persian)

کانال تلگرام هندبوک MCQ یک منبع کامل و معتبر برای آمادگی در آزمون های پزشکی استرالیا است. این کانال حاوی مجموعه ای از یادداشت های درسی برای سوالات کتاب هندبوک پزشکی استرالیا است. علاوه بر این، یادداشت ها از نویسندگان متخصص و مجربی تهیه شده اند که در پست ها، نام آنها به صورت رسمی مشخص شده است. همچنین، از مطالب گروه IMDA با ذکر رفرانس نیز استفاده شده تا همواره آخرین و به روزترین مطالب پزشکی را در اختیار اعضا قرار دهد. به کانال تلگرام هندبوک MCQ بپیوندید تا با مطالب مفید و آموزنده آمادگی خود را برای آزمون های پزشکی افزایش دهید.

Reference : MCQ Handbook

24 Jan, 15:00


ابتدای کانال

Reference : MCQ Handbook

02 Feb, 18:22


Reference : MCQ Handbook pinned «همکاران و همراهان نازنین کانال حاضر، خلاصه ای بر سوالات کتاب هندبوک پزشکی استرالیا Handbook of multiple choice questions است که شامل توضیحات خلاصه ای در مورد هر سوال، تصاویر و مطالبی از رفرانسهای مختلف استرالیا و شرح های مختصر دیگر می باشد . زین پس نکات…»

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 17:25


همکاران و همراهان نازنین

کانال حاضر، خلاصه ای بر سوالات کتاب هندبوک پزشکی استرالیا Handbook of multiple choice questions است که شامل توضیحات خلاصه ای در مورد هر سوال، تصاویر و مطالبی از رفرانسهای مختلف استرالیا و شرح های مختصر دیگر می باشد .
زین پس نکات مرتبط با برخی سوالات همراه با شماره خود سوال در ادامه قرار خواهد گرفت.

نویسندگان این کانال از ابتدا تاکنون :
دکتر سروش عازمی‌خواه @SoAzemikhah
دکتر حدیث نوروزی @Hadis65
دکتر میلان یزدان پناه @MilanYZ
دکتر متین سروری @drmat2017
دکتر نوشین لرستانی @Nooshnooshh

(با تشکر ویژه از دکتر مرجان نوروزی @Mlnnorouzi بابت مطالب گروه IMDA)

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 16:56


جراحی تغییر جنسیت (هم به فرم جراحی genital و هم non genital) در استرالیا موجود است و در کلینیکهای محصوص صورت اختلال هویت جنسی صورت می گیرد . پزشک عمومی می تواند بیمار را مستقیما ارجاع به همین کلینیکها بدهد و نیازی به مشاوره قبلی اندوکرینولوژیست، روانپزشک یا روانشناس نیست چون در این کلینیک همه این اتفاقها صورت می گیرد.
در آنجا ارزیابی comprehensive biopsychosocial assessment برای تایید تشخیص اختلال هویت جنسی و رد مسائل دیگر مثل اختلالات هذیانی (که بخش عمده ای از تقاضاهای جراحی را شامل می شود) و transvestism (پوشیدن لباس جنس مخالف) صورت می گیرد. چرا که برای این موارد نیازی به جراحی نیست. همچنین اسکرینینگ برای نتیجه عمل ضعیف یا خوب صورت می گیرد .
آنهایی که کاندیدای جراحی می شوند نیازمند دوره های طولانی مدت تجارب زندگی واقعی هستند که از نظر توانایی زندگی در نقش جدید تست شوند.
اگر این مراحل درست انجام شود، تقریبا تمام موارد دیس فوریای جنسی بهبود یافته و توانایی برگشت به زندگی اجتماعی و تطابق با شرایط جنسی جدید ایجاد می شود و بیماران از نتیجه راضی خواهند بود.
برنامه های مشاوره ای برای نحوه اطلاع به پارتنر، فرزندان و سایر اعضای خانوادگی و همکاران نیز صورت می گیرد . هرچند پزشک هیچ الزامی برای اطلاع دادن این مساله به کسی ندارد و مساله محرمانه است.
سایکوتراپی هم برای بیماران جهت تطابق با شرایط جدید صورت می گیرد . CBT برای افسردگی همراه مفید است اما برای اختلال هویت جنسی تاثیری ندارد.

Handbook 3.411
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 16:29


در این الگو تمام مردان درگیر شده اند . این نشان دهنده این است که ژن روی کروموزوم X قرار دارد و مغلوب است . ضمنا فرزندان پسر بیمار درگیر نمی شوند و فرزندان دختر ناقل هستند و به پسران نسل بعد خود انتقال می دهند (مثل هموفیلی A و دیستروفی دوشن)

اتوزومال غالب بیماری به نیمی از فرزندان (فارغ از جنسیت) منتقل می شود (مثل آدنوماتوز پولیپوز خانوادگی)
اتوزومال مغلوب (مثل بتاتالاسمی، آنمی سیکل سل،‌ و CF) باید هر دو کروموزوم حاوی‌ آلل بیماری باشد تا بیماری انتقال یابد.

انتقال میتوکندریال توسط تمام مادران بیماربه ارث می رسد و پدر به فرزند به ارث نمی رساند.

Handbook 3.410
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 16:21


بررسی آماری نشان می دهد که از بین رکوردهای کلینیکی بیمار، بیشترین عامل پیشگویی کننده برای ریسک مشکلات قلبی عروقی و دیابت، سطح آموزشی بیمار است (این فاکتور خود با مسائلی مثل مصرف مواد، خشونت خانگی، درآمد کم ، سطح فرهنگی پایین و رژیم غذایی نامناسب همراه است).
Handbook 3.409
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 15:54


ریسک فاکتور stroke ایسکمیک به ترتیب :

فشار خون (۱۰ تا ۱۲ برابر افراد سالم)
دیابت نوع ۲ : (۱/۸ تا ۳ برابر افراد سالم)
چاقی (۱/۵ تا ۲ برابر افراد سالم)
سیگار (۱/۵ برابر افراد سالم)

Handbook 3.408
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 15:10


غیر قابل برگشت بودن وازکتومی کنتراندیکاسیون نیست اما باید برای بیمار به خوبی تشریح شود. همچنین سن بیمار محدودیتی برای وازکتومی ایجاد نمی کند و حتی بیمار زیر ۲۱ سال هم می تواند انجام دهد (به شرط بلوغ و درک از شرایط و عوارض و محاسن). رضایت پارتنر اگرچه بسیار خوب است اما الزام قانونی نیست.
Handbook 3.407
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 14:56


تصویر داده شده نشان از یورترای نرمال دارد ولی یک ریفلاکس از مثانه به حالب در سمت راست مشهود است که سیستم pevicalyceal هم متسع دیده می شود (گرید ۳ ریفلاکس vesicoureteric) . همچنین حالب مختصری متسع دیده می شود.
اگر انسداد گردن مثانه وجود می داشت اتساع مثانه هم بدون لزوما ریفلاکس دیده می شود. همچنین در مثانه نوروژنیک هم اتساع مثانه دیده می شد.
اگر هیدرونفروز مادرزادی بود، ابنورمالیتی فقط در سیستم کالیس و لگنچه کلیه ها بدون اتساع حالب یا ریفلاکس دیده میشد.
اگر انسداد در اتصال pelviureteric بود اتساع یا ریفلاکس در حالب دیده نمیشد.
Handbook 3.406
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 14:35


Hamdbook 3.405
Schistosomiasis
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 14:34


Handbook 3.405
Schistosomiasis
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 14:32


Handbook 3.405
شیستوزومیازیس
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 14:31


Handbook 3.405
Schistosomiasis
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 14:20


شیستوزومیازیس در مصر و مناطق استوایی دیده می شود . تخم از طریق مدفوع انسان آلوده در آبهای ازاد، رودخانه، دریاچه ها پخش می شود و به بدن حلزون ها وارد می شود (بعنوان میزبان واسط) که از طریق آنها از طریق پوست انسان، وی آلوده می گردد. بنابراین انسان از طریق شنا کردن در آبهای آلوده مبتلا می شود که به ریه و سپس به کبد و سپس به عروق سطحی و احشایی می رود و در آنجا بالغ می شود و تخمها در ادرار و مدفوع ریخته می شود.
شیستوزومیازیس از طریق حشره و گوشت انتقال نمی یابد.
Handbook 3.405
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 09:45


عامل تب زرد flavovirus است و از طریق نیش حشره به انسان منتقل می شود . در جمعیت میمونها در آفریقای مرکزی و آمریکای مرکزی و جنوبی وجود دارد. علائم آن تب و لرز، ویرمی، زردی، پتشی و هماتمز است. یک دز واکسن زنده ۱۰ سال از فرد حفاظت می کند. درمان حمایتی است و پروفیلاکسی دارویی بی اثر است.
پرهیز از شنا و استخر موجب کم شدن ریسک hookworm و شیستوزومیازیس می شود اما نه تب زرد.
بهداشت دهانی مقعدی، از تب روده جلوگیری می کند اما نه از تب زرد.

Handbook 3.404
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 08:03


Handbook 3.403
Amoebiasis
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 08:02


Handbook 3.403
Amoebiasis
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

31 Jan, 08:00


Handbook 3.403
Amoebiasis
REF➡️IMDA

Reference : MCQ Handbook

30 Jan, 12:19


آمیبیازیس در انسانها بخاطر آلودگی با انتاموبا هیستولیتیکا است . که از طریق دهانی مقعدی انتقال می یابد و از طریق آب یا غذای آلوده فرد را بیمار می کند. تمام سبزیجات باید پخته شوند و تمام آبها قبل از خوردن باید جوشانده شوند.
بعد از خوردن کیستها به تروفوزوییت تبدیل می شود که عامل کولیت آمیبی است و یا از طریق ورید پورت به کبد می رود و منجر به هپاتیت آمیبی یا آبسه آمیبی می شود.
پروفیلاکسی توصیه نمی شود . پاسخ به درمان به مترونیدازول یا تینیدازول سریع است و درمان باید یک تا دو هفته ادامه یابد.
کرمهای tapeworm با خوردن گوشت گوساله آلوده (taenia saginata) و یا گوشت خوک آلوده (Taenia solium) عامل بیماری می شوند . ولی گوشت آلودگی مشخصی به آمیب ندارد.

Handbook 3.403
@SoAzemikhah

Reference : MCQ Handbook

30 Jan, 12:10


بیشترین واکنش در فرزندان طلاق : مشکلات رفتاری است
مشکلاتی مثل غم، ترس، احساس گناه، گیجی و ... نیز هست اما مهمترین واکنش همین behavioural problems است. مشکلاتی مثل عصبی شدن، نافرمان شدن، عدم امکان کنترل خویشتن و ...
مشکلاتی مثل فرار از خانه بیشتر به بحث کاهش توجه والدین و عدم کیفیت کنترل فرزندان برمی گردد تا طلاق .
این فرزندان به کمکهای روانشناختی بیشتری نیاز دارند و از نظر آماری بیشتر از بقیه دچار بیماری های چسمی می شوند .
افسردگی و اظطراب در این کودکان بیشتر از هم سن و سالان دیگر دیده می شود.
تاخیر در رشد و تکامل ارتباط مستقیم با طلاق ندارد.
Handbook 3.402
@SoAzemikhah