رشنالیست @rationalisti1 Channel on Telegram

رشنالیست

@rationalisti1


مکتوبات یک ذهن خردگرا

رشنالیست (Persian)

با کانال تلگرامی رشنالیست آشنا شوید! اگر به دنبال مطالبی هستید که ذهن خود را تنظیم و تقویت کند، این کانال مکتوبات یک ذهن خردگرا را برای شما فراهم می کند. با دنبال کردن این کانال به تجربه ای دوستانه با دانش و آگاهی بیشتر در زمینه های فلسفه، روانشناسی، علوم انسانی و ... دست پیدا کنید. این کانال با عناوین جذاب و محتوای ارزشمند، شما را به دنیایی از تفکر و شناخت هدایت می کند. رشنالیست، جایی برای افرادی است که به دنبال ارتقاء دانش و آگاهی خود هستند و می خواهند ذهن خردگرایی خود را تقویت کنند. پس حتما به کانال رشنالیست بپیوندید و از مطالب جذاب و آموزنده آن بهره مند شوید!

رشنالیست

14 Feb, 10:52


تازه این سوریه‌ست که یک دهم ایران مساحت داره، یک چهارم ایران جمعیت داره، شاید یک صدم ایران یا حتی کمتر هم منابع زیرزمینی داره.

به علاوه اینها دیاسپورای سوریه به نسبت ایرانی‌های خارج از کشور به مراتب موقعیت‌های شغلی و تخصصی پایین‌تری دارن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

13 Feb, 09:43


قول میدم اگر به زبان ایتالیایی هم حرف زده بود باز همینقدر نامفهوم بود که الان هست! شما کم‌سواد نیستید که اینها رو نمیفهمید، ایشون ‌داره هضیون ‌میگه.

میگن «قافیه که تنگ‌ آید، شاعر به جفنگ آید» وصف حال اینهاست. برای اینکه ثابت کنن مشکلات اقتصادی به سادگی قابل حله و ربطی به گند زدن‌های مکرر نظام در عرصه سیاست خارجی و شکست‌های پشت سر همش نداره مجبورن مغلطه کنن.

و از اونجایی که هوش و‌ سواد مغلطه کردن رو‌ هم ندارن، میان مثل این توییت، یه کالکشن عجیب و غریب از کلمات رو به هم میچسبونن‌ تا مخاطب کودن‌شون فکر کنه طرف داره راه حل علمی ارائه میده.

@Rationalisti1

رشنالیست

12 Feb, 08:33


قبلا میرفتی توییتر میدیدی اکثر کاربرا خیلی شیک نشستن دور هم و‌ دارن دیالوگ‌ میکنن، حتی توی توییت‌هاشون مراقبند نکنه به کسی بربخوره و به ندرت میدیدی کار به فحش و‌فحش‌کاری برسه. اما امروز این وضعیت تغییر کرده و استفاده از فحش و الفاظ توهین آمیز به بخشی از طبیعت گفتگوهای توییتری تبدیل شده.

جالبه بدونید این پدیده فقط منحصر به شرایط الان و ایران نیست. همیشه بین متفکرین ریز و‌ درشت و‌ حتی بعضی از بزرگترین فلاسفه رواج داشته. طرف وسط استدلال حرصش میگرفته و همه رو فش‌کش میکرده، بعدا حرفهاش رو همونجوری و با اندکی تلطیف تو کتابش چاپش میکردن. جالبه که‌ اتفاقا همونها جزو معروفترین نوشته‌هاشون میشده. دلیلش اینه که گاهی این لحن تند باعث تلنگر به مخاطب و تخریب ذهنیت‌های تثبیت‌شده‌ش میشده.

نیچه و شوپنهاور از این چیزا زیاد دارن، کتاب «دجال» نیچه جزو معروفهاشه. البته مترجم‌های فارسی همیشه با احتیاط و‌ مودبانه ترجمه میکنن، ورژن انگلیسیش رو بخونید به متن اصلی نزدیکتره.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

11 Feb, 22:15


نویسنده‌های توییتر جدیدا خیلی بی‌اعصاب شدن :)

رشنالیست

11 Feb, 21:03


قشنگ بود

رشنالیست

11 Feb, 09:15


مبحث جالب توجهی بود.

تو هر رابطه ما یه سرمایه و پس‌انداز داریم که میتونیم بهش اضافه کنیم‌ یا ازش برداشت کنیم. کسایی که زیادی از کرِدیت اولیه برداشت میکنن، رابطه رو ورشکست میکنن.

این فقط در مورد پارتنر عاطفی‌تون نیست. روابط دوستها، همکارها و‌اعضای خانواده هم از همین قانون‌ پیروی میکنه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

10 Feb, 13:44


قبلا گفتم که این موج‌ بزرگ ‌افرادی که تو چند سال اخیر فهمیدن بیماری اِی‌دی‌اچ‌دی دارن طبیعی نیست. در واقع انقدر دیسترکشن و عوامل حواس پرتی زیاده که طبیعیه دائما تمرکز ما از یک چیز روی یک چیز دیگه بپره و این خیلی متفاوت از کسیه که بیماره.

اینجا دکتر آذرخش مکری در مورد همین «بیماری‌سازی» حرف میزنه. وضعیت‌هایی که با توجه به شرایط محیطی و لایف استایل ما کاملا طبیعیه، اما صرفا چون چند تا علامت مشابه با اون بیماری رو مشاهده میکنیم فکر میکنیم بیماریم.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

07 Feb, 17:07


این بخش کتاب و قصهٔ لغو برده‌داری خیلی جالب بود:

https://t.me/PhilosophyPsychologyReligion/395

رشنالیست

07 Feb, 07:22


این ظاهرا بمب بانکر باستر استفاده شده در لبنانه. تکنولوژیش حیرت انگیزه!

کل آسفالت رو‌ عین یه کاغذ جابجا میکنه
عین مته مستقیم به عمق میره و خاک رو بیرون‌ میریزه.
به راکب موتور که فقط ۴ متر باهاش فاصله داره هیچ آسیبی نمیزنه!

@Rationalisti1

رشنالیست

07 Feb, 06:53


اینم منطقی بود

رشنالیست

06 Feb, 20:59


خوب گفته :)


@Rationalisti1

رشنالیست

06 Feb, 07:48


یک طلافروش قدیمی داره از وضعیت نوسانات قیمت در زمان شاه میگه

@Rationalisti1

رشنالیست

05 Feb, 14:00


میدونستیم تعدادتون ‌خیلی کمه، اما اینکه مجبور شید برای نمایش نیو فیس‌‌های انقلابی، اراذل و‌ اوباش اینستا رو‌ استخدام ‌کنید دیگه خیلی ضایع‌ست.

@Rationalisti1

رشنالیست

05 Feb, 13:05


اینم‌ خوب بود :)
سرگذشت موسیقی بعد از انقلاب

رشنالیست

05 Feb, 11:02


یک باور اشتباه و‌ رایج اینه که غذاهای خونگی همیشه از غذاهای صنعتی و حرفه‌ای سالمتر، تازه‌تر و تمیزترن.

گاهی این گزینه درسته. مثلا در مورد کسایی که باید برای بیماری غذاهای آبپز، بدون نمک یا روغن مصرف کنن. یا در مورد محصولات صنعتی با ماندگاری بسیار بالا که پرزِروِتیوهایی مثل نیترات بهشون‌ اضافه شده.

اما در بسیاری موارد، محیط‌های صنعتی یا آشپزخونه‌های حرفه‌ای اتفاقا مواد اولیه بهتر و پروتوکل‌های بهداشتی بی‌نقص‌تری از خونه‌های اکثر ما دارن. ضمنا از اونجایی که‌ محصولاتشون توسط آشپزهای پروفشنال و مشهور فرموله شدن، مرینِیشن و سیزِنینگ هوشمندانه‌تری دارن و از روغن و نمک کمتری به نسبت غذاهای خونگی استفاده‌ کردن.

اگر اکثر غذاهای خوشمزهٔ خونگی که‌ تمام ‌فامیل سر میز ازش تعریف میکنن رو‌ بررسی کنید، میبینید نه تنها رسِپی سالم و ورزشکاری ندارن، بلکه تا خرخره از روغن و‌ نمک انباشته شدن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

04 Feb, 08:47


جالبه که همون ‌دعوایی که بین ایرانی‌ها در مورد آهن‌پرستی، اسپانسر و‌ شوگر ددی برقراره، دقیقا مشابهش بدون‌ کوچکترین‌ تفاوتی بین خارجی‌ها هم برقراره.

✍️ رشنالیست


@Rationalisti1

رشنالیست

03 Feb, 14:36


ممکنه فکر‌کنید تمام این دزدیها داره از اون بالا هدایت میشه. ولی واقعیت اینه که سیستم آخوندی همونطور که در بقیه جاها ناتوانه، حتی تو دزدی و غارت هم هیچ نظم و دیسیپلینی نتونسته بسازه. وضعیتش شده شبیه اون سکانسهای آشفتگی تو فیلمهای کمدی قدیمی.

یه رییس اون ‌بالا نشسته و‌ اون ‌پایین همه‌شون‌ دارن تو سر و کلهٔ همدیگه میزنن و دزدی میکنن. آشوب و آشفتگی چنان زیاد و خارج از کنترله که اون بالاسری دیگه براش‌ مهم نیست اون‌ پایین چه خرتوخری در جریانه.

وسط تحریم چند میلیارد یارانه میدن که مثلا قیمتها رو کنترل کنن، بعد یکی سوخت هواپیما میدزده، اون‌ یکی خوراک دام، یک گروهشون کارش شده قاچاق ‌روزی چند میلیون‌لیتر بنزین و گازوییل.
جدیدا تو‌ همین وضعیتی که دلار و طلا داره میره بالا و سعی دارن کنترلش کنن یه گروهشون داشت طلای آنلاین به ملت میفروخت و همه جا رو‌ هم بدون‌ واهمه و رودرواسی پر از بیلبورد و‌ تبلیغ کرده بود.

حتی سیستم‌های دزدسالار هم بالاخره یه درجه‌ای از نظم و قاعده دارن، اما اینها حتی به اندازهٔ نظم دادن به گلهٔ دزدها هم توانایی و کفایت نداشتن.

@Rationalisti1

رشنالیست

03 Feb, 08:56


اینجا یه ‌کلاب وی‌آی‌پی و‌ لاکژریه که فقط آدمهای معروف، خاص و‌ پولدار رو‌ راه میده. افراد معروفی که با پرسونال بادیگارد میرن کلاب.

کسب ثروت و موفقیت به معنای کسب شعور و‌ شخصیت نیست. شما میتونید توی کار و‌ تخصصتون خیلی رشد کرده باشید اما همزمان یک اوباش بیشخصیت باشید که‌ تکامل عقلی و‌ شخصیتی پیدا نکرده. روی دیگران تف میکنه و عین یک شامپانزه تو جنگل میخواد کتک کاری راه بندازه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

02 Feb, 11:43


باسواد یا بی‌سواد بودن یک‌ رهبر ‌سیاسی اهمیت زیادی نداره. مهم کارنامه‌‌ایه که ازش به جا مونده. چرچیل که بهش لقب بزرگترین رهبر قرن بیستم رو‌ میدن هرگز دانشگاه نرفته و‌ فقط مدرسهٔ نظامی رفته.

توضیحاتی جالب توجه راجع به ادعای بی‌سواد بودن رضاشاه که نمیدونستید.

@Rationalisti1

رشنالیست

01 Feb, 10:15


صدساله میگن رییس جمهور چون هر چهارسال عوض میشه جلوی دیکتاتوری رو‌ میگیره. مثالشون هم سوییس و آمریکاست. ما هم میگیم ایول، بله خیلی عالیه. بعد میریم نگاه میکنیم میبینیم مخوف‌ترین افراد و حکومت‌های تاریخ معاصر همه یا رییس جمهور بودن یا مستقیم از دل دموکراسی‌ و رای مردم بیرون‌ اومدن. از فاشیست‌های ایتالیا و‌ آلمان بگیر، تا جمهوری مائو در چین که میلیونی چینی‌ها رو مثل سوسک‌ میکشت یا جمهوری‌های ترسناک شوروی.

همون زمانی که رییس جمهوری‌هایی مثل صدام و حافظ اسد کشورهاشون رو به گندابی از تعفن و جهنم‌های روی زمین ‌تبدیل کرده بودن پادشاه‌های عمان و امارات و کویت و‌عربستان داشتن کشورهاشون رو میساختن.

لازم نیست یادآوری کنم که پوتین در روسیه و لوکاشنکو در بلاروس هم رییس جمهورند، اتفاقا قوانین کاملا مترقی، تفکیک‌قوا و مطبوعات به ظاهر آزاد هم دارن. اصن همین جمهوری اسلامی خودمون مگه همون ‌اولش از برانداختن یک‌پادشاهی و تشکیل یک جمهوری مردمسالار تشکیل نشد؟

مثال آمریکا و سوییس خیلی قشنگ و دل‌انگیزه، منتها به نظر میاد امکان تحققش حداقل تو‌این منطقه‌ای که ما هستیم زیاد ساده نیست.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

31 Jan, 03:45


یک نمونهٔ دیگه از دسته‌گل‌های روشنفکران ۵۷ رو‌ ببینید.
یعنی خود حضرت امام با خوندن نامهٔ این مشنگ دو‌ روز داشته میخندیده :)


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

31 Jan, 03:21


اکثر ما وقتی میخوایم بریم رستوران و میبینیم یه جای جدید باز شده حاضریم ریسک کنیم و‌ یک بار بریم امتحانش کنیم، اما همین ماها وقتی میخوایم لپ‌تاپ، گوشی یا ماشین بخریم، «قدرت ریسک پذیریمون» کم‌ میشه و ترجیح میدیم یه چیزی رو‌ انتخاب کنیم که بهش اعتماد بیشتری داشته باشیم‌ یا امتحانش رو‌ پس داده باشه.

امتحان کردن یک ‌برند جدید ممکنه‌ عالی باشه، اما ما بضاعت اشتباه کردن رو نداریم. وگرنه تو هر خریدی میبینیم یه سری مدل چینی هستن که به لحاظ قیمت و قیافه خیلی مهیج و‌ جالب به نظر میان، اما اکثرا بیخیالش میشیم و میریم سراغ یه برند شناخته‌ شده تر ولو با قیمت بالاتر و آپشن‌ها یا کانفیگ کمتر، تا ریسک‌ نکنیم. در سه حالت میریم سراغ جنس مهیج چینی:

۱-خیلی پولداریم و‌ اون هزینه برامون مشابه همون‌ هزینه رستورانه
۲- هیچ آپشن دیگه‌ای در بازار موجود نیست.
۳- پولمون‌ انقدر کمه که چاره ای جز خرید یه جنس بی نام و‌نشان رو نداریم.

تو‌ دنیای سیاست هم همینه. مردم ایران وقتی هیچ آپشنی ندارن میرن به روحانی و خاتمی و هر گریگوری و‌ داغونی رای میدن. اما اگر آپشن بهتری داشته باشن قاعدتا این کارو ‌نمیکنن.

الان هم این دعوای جمهوری بازی و‌ پهلوی بازی هیچ معنای خاصی نداره و بیخودی دارن تو سر و کلهٔ همدیگه میزنن، چون از قبل نتیجه‌ش مشخصه. در حال حاضر تنها راهی که میشه ایرانیها رو به سمت کسی غیر از رضا پهلوی برد اینه که بزنن کل خاندان پهلوی رو از صحنه سیاست پاک کنن. چون تا زمانی که «برند پهلوی» وجود داره، ایرانی‌ها بسیار بعیده حاضر باشن روی چیز دیگه‌ای ریسک کنن.

بعضی ایرانی‌های خارج از کشور ممکنه این ریسک رو بکنن و بگن بزنیم‌ ببینیم‌ چی میشه، نهایتش اگه دوباره مثل ۵۷ گندش دراومد، ما که خارجیم، چیزی رو بدست نمیاریم، چیزی رو‌ هم از دست نمیدیم.

اما در مورد ایرانیهای داخل، موضوع فرق میکنه. الان حرف زیاد میزنن و‌ تنوع آرا زیاده، اما در روز موعود، هرگز ریسک یک برند ناشناس رو نخواهند کرد. چون ‌اونها یک وطن دارن، یک عمر دارن و بضاعت دوباره اشتباه کردن رو ندارن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

29 Jan, 09:57


اینم خوب بود :)

@Rationalisti1

رشنالیست

29 Jan, 09:28


این ویدیو هم جالب بود.
خیلی ساده توضیح میده که چرا هیچ جنبشی تو‌ جهان بدون‌ یک رهبر مشخص به نتیجه نرسیده.

مهمترین بخشش اینه که نظامی‌ها اگر ندونن باید به کجا بپیوندن هرگز ریزش نمیکنن، حتی اگر سیستم بر اثر شورش یا حملهٔ خارجی از هم بپاشه، اون نظامی‌ها مثل لیبی و سودان و عراق پراکنده میشن و تا مدتها خودشون عامل ایجاد جنگ ‌داخلی خواهند بود.
کشورهای همسایه هم در این آشفتگی مجبورن هر کدوم ‌طرف یکی از این گروه‌ها رو که با منافعشون‌ همسوتر هست رو بگیرن و تجهیزشون کنن. این خودش باعث میشه آتش جنگ‌ داخلی تا سالها یا حتی دهه‌ها روشن بمونه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

27 Jan, 11:59


در چند جمله توضیح میده که چرا مفهوم ‌روشنفکر دینی از اساس اشتباهه



@Rationalisti1

رشنالیست

27 Jan, 09:47


میگه
«میای وسط بازار لباس خواب میپوشی و کلا لختی! »
منظورش دخترهای ایرانی وسط بازارهای شهرهای ایرانه!

بعد از بسیجی مخفی‌های اینستا، الان نوبت دخترهای پیک‌می تشنهٔ توجه در اینستاست که برای لباس پوشیدن بقیه تعیین تکلیف کنن

@Rationalisti1

رشنالیست

27 Jan, 07:34


عشوه‌ها و‌ ادا اطوارهای گلسرخی رو‌ تو‌ دادگاهش شاهد هستید.

یه جوری رخ عقاب گرفته انگار از قله‌های دانش و‌ فرزانگی داره بدیهیات رو‌ برای مشتی نادان توضیح میده. حالا حرفهاش رو که بررسی کنی میبینی چیزی جز یک ظرف بزرگ‌ از سالاد کلمات بی‌معنی نیست.

لازمه یادآوری کنم‌ این همون مشنگیه که میگفت: «من که یک مارکسیست- لنینیست هستم برای نخستین بار عدالت اجتماعی را در مکتب اسلام جستم و آن‌گاه به سوسیالیسم رسیدم.»

میگن تقصیر شاهه که با سانسور نذاشت مردم و‌ روشنفکرها ببینن خمینی متحجره یا کمونیست‌ها شوتن. بعد میری نگاه میکنی میبینی کتاب حکومت اسلامی ‌خمینی از سال ۴۸ به وفور‌ تو‌ ایران موجود بوده، حتی بارها در خود ایران تجدید چاپ شده.
یا سال ۵۲ دادگاه گلسرخی رو نه بطور ضبط شده، بلکه مستقیم‌ از تلوزیون‌ پخش کردن. ۱۵ دقیقه هم بهش وقت دادن تا با آرامش هر چرت و پرتی که دلش میخواست بگه و همه شنیدن.

از ملت انتظاری نداریم چون با شنیدن کلمات سنگین و‌ نامفهوم مبهوت میشن و ‌فکر‌میکنن لابد طرف حالیشه. اما اون‌ روشنفکر ‌نادان واقعا نمیفهمید این داره چی میگه؟ نمیفهمید چقدر تناقض و‌ یاوه تو جمله جملهٔ حرفهای این بشره؟

رشنالیست

26 Jan, 18:42


انگلیسی‌ها یه اصطلاحی دارن که میگه
Lets go dutch
داچ‌ یعنی هلند. ترجمه لفظیش میشه «بیاید هلندیش کنیم» و‌ منظور اینه که «بیاید دونگی حساب کنیم.»

هلندی ها از قدیم‌ بین اروپایی‌ها به مردمی مقتصد و صرفه‌جو‌ شهره بودن، تقریبا مثل اصفهانی‌های ما. این اصطلاح رو‌ قرن ۱۷ میلادی ساختن و در ابتدا برای مسخره کردن هلندی‌ها بوده و‌تا مدتها کانوتِیشن یا بار معنایی منفی داشته، اما الان صرفا یه اصطلاح عادیه که بین مردم رواج داره و جنبه تحقیرآمیز نداره.

الان ایرانی‌ها در هلند و جاهای دیگهٔ اروپا رفتارهایی رو در تقسیم‌ هزینه‌ها و‌ دونگی حساب‌ کردن‌ میبینن که تعجب میکنن. بخصوص وقتی این دونگی-دونگی کردن‌ها بین دختر و‌ پسرها و‌ حتی زن و‌ شوهرها اتفاق میافته. البته این به این معنی نیست که همهٔ مردم اروپا یا هلند بطور یکپارچه اینطور باشن، اما قطعا این روش «تقسیم‌ برابر» یا منصفانهٔ هزینه‌ها اونجا خیلی رایج‌تر از ایران و خیلی کشورهای دیگه‌ست. اونجا هم افراد گشاده‌ست و دست و‌ دلباز هست. همونطور‌که بقیه دنیا و ایران هم افراد مقتصد و‌ حسابگر‌ کم‌ نداره.


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

26 Jan, 12:50


این خانومه رفته هلند و با دیدن بعضی چیزا دچار شوک‌ فرهنگی‌ شده :)


@Rationalisti1

رشنالیست

26 Jan, 09:08


یک‌ پاسخ شایسته و کاملا منطقی

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Jan, 18:36


همون چنگیز مغول هم یهو تنهایی یا با دوستاش شروع به فتوحات نکرد. اول‌ اومد قبایل چینی و‌ مغولی رو بدون جنگ با هم متحد کرد و‌ بعد به کمک‌ همدیگه به بقیه دنیا لشکرکشی کردند.

بسیاری از‌ امپراتوریهای بزرگ اروپا هم با اتحاد دولت‌ شهرهای کوچک‌ ‌یا چند قوم شکل گرفتند. در واقع اول یک اتحاد بزرگ و یک کشور بزرگ شکل گرفته و‌ بعد اون کشور تونسته مرزهاش رو گسترش بده، این گسترش هم همیشه با جنگهای گسترده نبوده. یعنی صرفا با سپاه حاکم محلی وارد جنگ‌ میشدن. حاکمی که گاهی خودش هم بسیار ظالم بوده و اتفاقا پدر رعایا و مردم رو در اورده بوده. بعد از شکست اراذل و‌ اوباش حاکم‌ محلی، یک حاکم جدید از همونجا که به امپراتوری سوگند وفاداری بخوره رو‌ جایگزین میکردن. در بسیاری مواقع هم صرفا با اتحاد و توافق و ازدواج و این روش‌ها به سرزمین‌های یک امپراتوری اضافه میشده.

ایران هم در مقاطع مختلف با اتحاد دو قوم‌ پارت و ماد شکل گرفت و اتفاقا مادها شامل همین کردهای امروزی و آذری‌ها هم میشدن.

در واقع طنز ماجرا اینجاست که صاحبان باستانی سرزمین ایران، همین آذریها و کردهایی هستن که الان بیشترین حرف از جدا شدنشون از ایران مطرحه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Jan, 09:02


موضوع اینه که جدایی طلبها همیشه تاریخ رو به دروغ برای مردم نقل کردن. جوری وانمود کردن که انگار تمام کشورهای بزرگ توسط آدمایی مثل چنگیز مغول ساخته شدن. یعنی همیشه یکی‌ مثل چنگیز رفته سرزمینهای مردمی که در صلح‌ و‌ صفا زندگی‌ میکردن ‌رو ازشون به‌ زور‌ گرفته و‌ تبدیلشون کرده‌ به یک‌ امپراتوری.

خیر، بسیاری کشورها نه به زور، بلکه برمبنای اتحاد تشکیل شدن. در واقع واحدهای کوچک ‌و‌ ضعیف به هم‌ پیوستن تا یک واحد بزرگتر، قویتر، باثبات‌تر و‌ ثروتمندتر رو‌ تشکیل بدن.

نمونهٔ معاصرش آمریکا و اتحاد ایالتهای جداست که تبدیل به قویترین کشور دنیا شده. همین الان اگر رای گیری بذارن، تمام مردم مکزیک و کشورهای آمریکای جنوبی از خداشونه که تبدیل به ایالت پنجاه و‌ یکم آمریکا بشن.

مثال دیگه‌ش آلمانه. تا حدود یک‌ قرن پیش، اصلا کشوری به نام آلمان وجود نداشت. چند تا شاه‌نشین بودن که زبانها و‌ گویشهای مختلف آلمانی و‌ فرانسوی و‌ دانمارکی داشتن. اینها به سرکردگی‌ پروس‌ با هم‌ اتحاد کردن و‌ پیشرفته‌ترین کشور اروپایی رو‌ تشکیل دادن. بعضیا به این اتحاد نپیوستن که الان تو لهستان و‌ جمهوری چک قرار دارن. دو‌تا کشور متوسط اروپایی که به گرد پای آلمان امروزی هم‌ نمیرسن. قاعدتا مردمشون الان دارن اون اجداد ابله‌شون‌ رو که‌ این فرصت طلایی اتحاد رو از دست دادن لعنت میکنن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Jan, 08:19


این بحث‌ جدایی کردستان از صد سال پیش تا حالا مطرح بوده، جالبه هیچوقت بین خود کردها هم طرفدار زیادی نداشته. حتی این چهل سال که با وجود جمهوری اسلامی همهٔ ایرانی‌ها دلشون میخواد استانشون که هیچ، حتی خونه و‌ زندگیشون‌ رو‌ از این نئاندرتالهای عقب‌مونده جدا کنن، حتی تو این وضعیت هم باز اکثر اهالی کردستان اقبال چندانی به جدایی نشون‌ ندادن. اما چرا؟

دلیلش ساده و‌ بسیار سرراسته. چون‌ جدا نشدن کردستان کاملا به نفع خودشونه، یعنی حتی اگر هیچ‌‌ جنگ‌و‌خونریزی هم نیاز نداشته باشه، و همین فردا بقیهٔ مردم ایران بیان بگن بفرمایید تشریف ‌ببرید برای خودتون کشور درست کنید، بازم‌ احتمالا اکثر مردم کرد، مخالف این جدایی خواهند بود و‌ این مخالفتشون کاملا عاقلانه و منطقیه.

موضوع دو دوتا چهارتاست، چون بعد از این استقلال، درسته که شما صاحب کل سرزمینهای کرد میشید، اما دیگه هیچ سهمی از سرزمینهای بقیه ایران ندارید. الان شما هم صاحب کردستانید، هم گیلان، هم خزر، هم خوزستان، هم بندرعباس. هم تبریز، هم تهران. اون موقع سرزمین ایران میشه یک‌ کشور خارجی مثل ترکیه یا عراق. هیچ‌ سهمی‌ از منابع و‌ امکاناتش ندارید. در واقع شما با جدایی کردستان، ثروت کردها رو افزایش نمیدید، بلکه عملا دارید اون‌ رو‌ کاهش میدید.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

24 Jan, 11:49


این بخشش هم جالب بود. دو تا استدلال نو و کاملا جدید داشت.

یکی اون‌ بخش خبرنگار فضول که میگه امکان ساکت کردنش هست.
چیزی که تو اروپای غربی کمه اما در دموکراسی های ضعیف مثل مکزیک و آمریکای جنوبی و اروپای شرقی دائم داره اتفاق میافته. هر اوباش خرده‌پا در کارتل‌های مواد مخدر مامورهای پلیس و قاضی و‌خبرنگارها رو با تهدید یا پول تبدیل به نوکر خودش میکنه و‌ برای همینه که بعضیاشون صدساله دموکراسی شدن و تفکیک‌قوا دارن، اما نه مطبوعات آزادشون کارکرد واقعی خودش رو داره نه قوه قضاییه‌شون. هزار تا رییس جمهور و‌ نماینده مجلس هم میان و‌ میرن اما فساد هیچوقت ریشه کن‌ نمیشه.

دومین استدلال قابل توجهش حرکات عوام‌فریبانه و پوپولیستی سیاستمداران بود و‌اینکه چرا پادشاه‌ها بر علیه منافع مردم با سیاستمداران تبانی نمیکنن.

@Rationalisti1

رشنالیست

24 Jan, 07:11


روح الله مومنی نسب، دبیر شورای امر به معروف تهران با اشاره به صحبت‌های ظریف در مورد حجاب نوشت:
«نیرو‌های ضد کودتا باید ظریف را به‌محض ورود به کشور بازداشت و تحت بازجویی قرار دهند»

آقا سیاست کثیفه همینه‌ها. فرید زکریا دقیقا میدونه چه خبره و‌ ظریف داره دروغ میگه، اما به دو‌ هدف این مصاحبه رو‌ باهاش ترتیب میده:

۱- تحمیق افکار عمومی و اون دسته از سیاستمدارهای غربی که جمهوری اسلامی رو‌ نمیشناسن

۲- کمک به سیاستمدارهای چپگرای غربی تا خودشون ‌رو‌ به خری بزنن و‌ بگن:
«نگاه کنید، جمهوری اسلامی در حال اصلاح و‌ تغییره. اینم‌ مدرکش. »

@Rationalisti1

رشنالیست

23 Jan, 09:33


اینم خوب بود :)

@Rationalisti1

رشنالیست

23 Jan, 08:50


ممکنه فکر کنید خب حالا چه اهمیتی داره که مثلا شش هزار سال پیش اجداد ما کوره ذوب فلز داشتن یا زیورآلات فلزی میساختن. یا مثلا هنر رومی‌ها تو ساخت اون ساختمانها و امپراتوری چی بوده؟ هرکس‌ دیگه‌ای هم جای اونها بود همین کارو‌ ‌میکرد.

موضوع دقیقا همینه. اینکه هرکس دیگه‌ای بود این اتفاق نمیافتاد. ‌ساخت امپراتوریهایی مثل روم، ایران و چین که سالهای دراز امنیت و آرامش رو به یک سرزمین بیارن و مردمش تا این حد پیشرفت و‌ سازندگی کنن که بعد از چند هزار سال هنوز هم هنر دستشون باقی مونده باشه به ندرت اتفاق افتاده.

مثلا سرخ‌پوست‌ها ده هزار سال تو آمریکای شمال زندگی‌ کردن و تا همین ۲۰۰سال پیش حتی یک‌ سقف بالا سر خودشون ‌نساختن و تو چادرهایی از پوست بوفالو‌ زندگی‌ میکردن. برای شکار و‌ ساخت نیزه هم از سنگ‌، چوب ‌‌و استخوان استفاده میکردن و روحشون هم خبر نداشت که میشه مصنوعات فلزی ساخت.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

23 Jan, 08:28


این یک بازوبند عصر هخامنشیه تو‌ موزهٔ بریتانیا. مال ۲۵۰۰سال پیشه. انصافا هنوز هم شیک و خفن محسوب میشه. همین الان بخوای کار با این ظرافت رو با ابزار دستی تو اروپا بسازی باید بدی به یک استادکار که یک ماه وقت بذاره و قطعا چندهزار دلار دستمزد میگیره.

طبیعتا چنین اثر ظریفی یهویی و توسط یک‌ نابغه ساخته نشده. اول موبایل نوکیا میاد، بعد از سالها آیفون ساخته میشه و‌ اون موبایل سال به سال ‌پیشرفت میکنه تا تبدیل به گوشی‌های امروزی بشه. چنین اثری هم یک عقبهٔ چند قرنه یا چندهزارساله از صنعت فلزات و‌جواهرسازی داره. دانش و‌هنر فلزکاری سینه به سینه برای نسل‌ها از استاد به شاگرد منتقل شده و هر نسل یه کم‌ اون ‌رو‌ بهتر کرده تا ۲۵۰۰ سال پیش به چنین سطح کمال و بلوغی رسیده.

یکی از ریشه‌های این هنر رو میتونید در تپه‌ سیلک کاشان پیدا کنید. جایی که یکی از قدیمی‌ترین کوره‌های ذوب فلز پیدا شده، کوره‌ای با قدمت بیش از شش هزار سال!

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

23 Jan, 08:04


این مجسمه فلزی مال ۱۷۰۰ سال پیش و عصر ساسانیه. توی کرمان پیدا شده و الان هم تو موزه لوور نگهداری میشه.

نکته‌ش اینه که از تلفیق دو‌ فلز طلا و‌نقره درست شده و‌ به زمانهٔ خودش بسیار ظریف،‌ آرتیستیک و با مهارت بالا ساخته شده.
کلا کار با فلز در اون‌ دوران صنعت های‌تک بوده. یعنی نهایت تکنولوژی در هر سرزمینی محسوب میشده. یه چیزی تو مایه‌های شاتل‌های فضایی و‌ موتور هواپیمای بوئینگ یا کدنویسی برای هوش مصنوعی تو عصر ما. چون‌ نیاز به معدن‌کاری، استخراج، تکنولوژی بالا برای ساخت کوره‌های ذوب فلز و دانش متالوژی و‌ ترکیب فلزات داشته.

طبیعتا اکثر تمدنها با همون‌ سفال و گِل و چوب، هرچی لازم داشتن رو میساختن، اما ظاهرا در تمدن ایران چنان اشیا فلزی به روتین زندگی روزمره تبدیل شده بوده که امروزه تو هر موزه‌ای تو هر شهر ایران یا جهان برید هر چیز عجیب و‌ غریب فلزی که فکرش رو‌ بکنید از ایران باستان پیدا میشه. از انواع قاشق و چنگال و ظرف بگیر، تا سگدست و واشر سرسیلندر گاری.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

22 Jan, 21:37


ما نمیدونیم و ‌نمیتونیم بفهمیم کار آبدارچی بوده یا کس دیگه. اما چند تا نکته توی این موضوع قابل تامله.

۱- از دوران قاجار همه برای ترور افراد و مقامات میرفتن سراغ آشپز و آبدارچی تا طرف رو سم کش کنن، بعد خود آبدارچیه تصمیم میگیره پروژه‌ش رو با کماندو بازی و اسلحه به انجام ‌برسونه! و جالبه که توش هم کاملا موفق میشه!

۲- طبق سنت همیشگی، جمهوری اسلامی یکی دو‌ روز بعد از حادثه یک بخشی از فیلم دوربین‌های مدار بسته رو جور میکنه و نشون میده، مثل کشته شدن آرمیتا در مترو، ماجرای مهسا امینی، شاهچراغ و... اما اینبار بعد از گذشت این همه روز، هنوز هیچ خبری از دوربین مداربسته نیست.

۳- در چنین مواردی حتما تصویر جسد فرد ضارب رو برای اثبات ادعا و البته درس عبرت دادن به بدخواهان نشون میدادن، اما اینبار به تصویر یک‌ دست و‌ یک‌هفت تیر بسنده کردن. آیا هدفشون حفظ حریم خصوصی یا آبروی ضارب بوده؟ بعید میدونم.

۴- تا دیروز یه ترقه تو مملکت میترکید همه‌شون یکصدا میگفتن کار اسراییله. اما در مورد ترور دو‌ قاضی حتی احتمال این گزینه رو هم نذاشتن مطرح بشه.
بلافاصله گفتن کار آبدارچی بود و‌ تمام.

۵- قاعدتا اینکه حادثه، کار یک آبدارچی جان به لب رسیده یا بی‌اعصاب باشه، بهترین گزینه‌ برای جمهوری اسلامیه. چون درسته که هشدار دهنده‌ست، اما باعث‌ وحشت زیاد اهالی نظام نمیشه. چون‌ هم احتمال تکرارش خیلی کمه، هم اینکه قابل کنترله.

اما اگر کار محافظین مسلح یکی از قاضی‌ها باشه موضوع ترسناک‌ میشه. قاعدتا ترسناک‌ترین سناریو هم اینه که‌ کار یک سرویس امنیتی خارجی بوده باشه. چون میتونه ‌به معنی شروع یک سلسله ترور هدفمند و‌ غیرقابل مهار باشه.

منطقیه که نذارن حتی احتمال این سناریو هم در دل مسئولین نظام رشد کنه، چون چنین خبری قطعا کل سیستم رو دچار آنومی و فروپاشی روانی میکنه.

@Rationalisti1

رشنالیست

22 Jan, 12:01


بهترین مثالی که‌ میشد برای این ادعا آورد همین بود.
یک مثال ساده، اما قاطع و تمام‌کننده.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

22 Jan, 09:08


🔍قدم به قدم با کتاب «پادشاهی و جمهوری در آزمایشگاه تاریخ» تا یافتن پاسخی به پرسشِ: پادشاهی بهتر است یا جمهوری؟

🔶بخش دوازدهم
🔸پارۀ دوم

🔴شاخص‌ها می‌گویند زمان ارائۀ نظریه‌ای جدید رسیده است؛ "ظهور پادشاهیِ نو یا مدرن"

ادامۀ پارۀ نخست: با رشد صنعت و تکنولوژی و تجارت، ارزش زمین، به‌عنوان مهم‌ترین ابزار تولید، از دست رفت و با رشد شهرنشینی، منبع تأمین درآمد مالیاتی و سرباز برای حکومت عوض شد و پادشاهان هم دیگر کمتر به فکر فتوحات ارضی بودند و خدا نیز، برای تعیین حق پادشاهی، جای خودش را به قانون داد. اکنون پادشاهان به آرزوی خودشان، یعنی حکومت متمرکز دست‌یافته‌ بودند.
اکنون پادشاهی که دیگر منشأ و ریشۀ قدرتش مانند قدیم نیست و از اشراف زمین‌دار و روحانیون خلاص شده و در ضمن برای ادامۀ حکومتِ خودش و تبارش نیازی به رأی مردم ندارد و جایگاهی نسبتا مطمئن و امن برای قدرت خودش و خاندانش پیدا کرده، طبیعی‌ست که رفتارش عوض شود.
یک سیاست‌مدارِ حاکم همیشه مشغول دو کار است:
اول و مهم‌تر از همه: حفظ قدرت برای خودش وحزبش، و اگر مقدور باشد، برای فرزندان و خانواده‌اش
دوم: آباد کردن کشور تا درآمد و قدرتش افزایش یابد.
برای پادشاهانِ امروزی، کارِ اول تا حدود زیادی کم شده و قانون، کشور را ازآنِ ایشان و تبارشان می‌داند. در ضمن در نظام جدیدِ بین‌المللی و با از دست رفتنِ اهمیت زمین به‌عنوان مهمترین ابزار تولید، دیگر کمتر کشوری به فکر جنگیدن جهت وسعت دادن به مرزهایش می‌افتد. پس مهم‌ترین کاری که برای پادشاه می‌مانَد، آباد کردن کشورش و تفاخر به آبادانی کشورش در مقابل دیگران است تا ببینند مردمش چقدر مرفه‌تر و خوشبخت‌تر از مردم دیگر کشورها هستند. حالا دیگر رفتار یک پادشاه یا ملکه بیش از آنکه شبیه به یک فاتح باشد، شبیه به یک پدر یا مادر است.
در دنیای قدیم خاستگاه و منشأ قدرت و اهداف پادشاهانْ شبیهِ هم بود، پس رفتارِ حکومتیِ آن‌ها نیز شبیهِ هم بود و قانون‌گذاری‌شان نیز شبیه هم بود. اکنون که تا اینجای کار و پس از بررسیِ چند شاخصِ مهمِ حکومتی، رفتاری مشابه از پادشاهی‌های امروزی می‌بینیم، که به کلی با رفتار پادشاهی‌های قدیم متفاوت است، منطقی‌ست این رفتارِ یکسان را معلولِ خاستگاه و منشا قدرتِ یکسان و، در پی آن، اهداف یکسان بدانیم. وقتی هم علتِ قدرت پادشاهی‌های جدید و هم معلولِ قدرتِ آن‌ها(رفتارشان) با علت قدرتِ پادشاهی‌های قدیم و معلول قدرت آن‌ها(رفتار آن‌ها) متفاوت است، می‌توان گفت که اصلا با پدیده‌ای جدید که ماهیتی جدید دارد مواجهیم، چراکه ماهیتِ یک پدیده را نامِ آن پدیده مشخص نمی‌کند، بلکه علتِ پدیدآورندۀ آن مشخص می‌کند. پادشاهیِ امروزی، گرچه نامش هنوز پادشاهی‌ست، اما به لحاظِ ماهُوی، چیزِ دیگری‌ست وشایسته است نامش را هم قدری تغییر دهیم تا همین یکسان بودنِ نام، ما را دچار لغزش در شناختِ این پدیدۀ نو یا خطا در داوری راجع به آن نکند. من از این به بعد آن را پادشاهیِ نو یا امروزی یا مدرن می‌نامم و به قبلی نیز نام پادشاهیِ کهن می‌دهم تا فراموش نکنیم از دو چیز متفاوت صحبت می‌کنیم و نباید در موردشان به‌یکسان قضاوت کنیم.
پادشاهِ کهن فاتحی بود که می‌خواست تا فرصت دارد از غنیمتش، یعنی سرزمین فتح شده و مردمِ آن، به نفع خودش و تبارش استفاده کند. این دقیقاً همان رفتار یک "دیکتاتور" است. دیکتاتور از قدرتش و از امکانات کشورش بیش از هر چیز برای تداوم قدرتش استفاده می‌کند.
پادشاه مدرن، که به واسطۀ قانون و شرایط روزگارِ امروزیِ دنیا، کمتر دغدغۀ تداوم قدرت برای خودش و تبارش را دارد، شبیه پدری‌ست که می‌خواهد بچه‌هایش را در رفاه و آرامشِ حداکثری ببیند.
هم دیکتاتور و هم پدر ممکن است تحکم کنند، اما اولی معمولاً به مقاصد خودخواهانه و دومی معمولاً برای خیر و صلاح بچه‌هایش؛ لذا از این نظر «پادشاهِ مدرن»، حتی اگر قدرت مطلقه هم داشته باشد، مشمول تعریف دیکتاتور نیست.
تا اینجای کار، آنالیز شاخص‌های به‌دست آمده از آزمایش عظیم تاریخ معاصر بر روی دو نوع حکومت پادشاهی و جمهوری به نفع نظریه‌ای بوده است که مطرح کردم. اما باید ادامه دهیم تا مطمئن شویم هیچ‌یک از شاخص‌هایی که هنوز مطرح نکرده‌ایم نظریۀ ما را ابطال نخواهند کرد.
در بخش سیزدهم به بررسی شاخص "حاکمیت قانون" خواهیم پرداخت.

فلسفه، روانشناسی و دین | ن. فخر

رشنالیست

22 Jan, 09:08


🔍قدم به قدم با کتاب «پادشاهی و جمهوری در آزمایشگاه تاریخ» تا یافتن پاسخی به پرسشِ: پادشاهی بهتر است یا جمهوری؟

🔶بخش دوازدهم
🔸پارۀ نخست

🔴شاخص‌ها می‌گویند زمان ارائۀ نظریه‌ای جدید رسیده است؛ "ظهور پادشاهیِ نو یا مدرن"

در روش علمی، مشاهداتِ ما منجر به یک نظریه می‌شود و سپس نظریه به آزمون گذاشته می‌شود تا ببینیم حاصل اندازه گیریِ داده‌های بیرون آمده از آن آزمون، نظریۀ ما را ابطال می کند یا نه.
اول برویم سراغ یک نظریه جهت توضیح پدیدۀ شگفت‌انگیزی که با آن روبرو شده‌ایم:

می‌دانیم در روزگار گذشته که خبری از تکنولوژی و صنعت، در سطح امروزی، نبود، بیشترِ تولید بشرْ وابسته به زمین و آنچه از زمین می‌رویید بود. بنابراین هرکس زمین بیشتری داشت، ثروت بیشتری داشت. پس یک پادشاه برای ثروتمندتر شدن می‌بایست سرزمین‌های بیشتری فتح می‌کرد. بخش‌هایی از این زمین‌های فتح شده، به عنوان جایزه، و یا جهت سبک‌تر کردن حجم دولت و راحت‌تر کردنِ حکومت‌داری، بین سرداران و شاهزاده‌ها، به صورت موقت یا دائمی، تقسیم می‌شد تا از عوایدش به پادشاه خراج داده شود و به زمان جنگ نیز از رعایایِ زمین، کسانی برای یاریِ پادشاه به سربازی گرفته شوند. در چنین نظامی، که به فئودالیسم یا مُلوکُ‌الطَوایِفی مشهور است و از ژاپن تا غرب اروپا به درجات مختلف و با قواعد کمابیش شبیه به هم در حال اجرا بود، پادشاه ناچار بود همواره هوادارِ زمین‌دارها یا فئودال‌ها یا لُردها یا ارباب‌ها یا خان‌ها باشد تا آنها هم هوادار او باشند. بنابراین، قوانین به‌شدت به نفع طبقۀ فئودال نوشته می‌شد، آنچنان‌که معمولا لردها و ارباب‌ها و خان‌ها، مالکِ جان و مال و ناموس رعایا بودند و در اغلب مواردْ رعایا قانونا به زمینی که در آن کار می‌کردند متصل بودند و حق نداشتند جای دیگری کار کنند و یا با کسی خارج از مِلکِ اربابی ازدواج کنند. مشاغل مهم حکومتی نیز معمولا، براساس قانون، صرفا متعلق به اشرافِ زمین‌دار و طبقات بالای اجتماعی بود.
از طرف دیگر روحانیون به کمک پادشاه می‌آمدند تا به مردم تلقین کنند خدا بوده که حق پادشاهی را به شخص پادشاه و تبار او داده است. بنابراین پادشاه قوانینی هم به نفع طبقۀ روحانی می‌گذاشت تا این بده و بستان ادامه یابد؛ مثلا آنها را از پرداخت مالیات و یا شرکت در جنگ معاف می‌کرد.
اینچنین بود که طبقاتِ مجزا، با حقوقِ قانونیِ مجزا برای هر طبقه، شکل می‌گرفت.
البته پادشاهان خودشان چندان از این سیستم راضی نبودند، چون ممکن بود همین فئودال‌ها، که نیروی نظامی داشتند، برای‌شان رقیب شوند و قصد تاج و تخت‌شان را کنند، ضمن اینکه هرگاه حکومت مرکزی قدری ضعیف می‌شد خودِ فئودال‌ها یکسره با هم در جنگ و خونریزی جهت تصرف زمین‌های یکدیگر بودند. لذا هر ازگاهی پادشاهی تلاش می‌کرد این نظام را تغییر دهد تا قدرت فئودال‌ها کم شده و حکومت به صورت متمرکز درآید و همه چیز مستقیما تحت کنترل پادشاه قرار گیرد. اما بعد از مدتی دوباره این سیستم فئودالی بازمی‌گشت. گویی ادارۀ مُلک با این روش از همه راحت‌تر بود.
در سیستم یاد شده، پادشاهْ فاتحی بود که به ارادۀ خدا مملکت را چون غنیمت جنگی به‌دست آورده بود و رعیت نیز، به عنوان نیروی کار و جنگ، به چنگِ پادشاه و تبارش درآمده بودند، پس پادشاه می‌بایست از این موهبت الهی حداکثر استفاده را برای دوام حکومت و حتی وسعت بخشیدن به آن می‌کرد.

ادامه در پارۀ دومِ این بخش

فلسفه، روانشناسی و دین | ن. فخر

رشنالیست

22 Jan, 09:06


یه بخش کتاب هست که بسیار قابل تامله. میاد دلیل همهٔ این تغییرات رو از ریشه توضیح میده.

که چرا مثلا قاجارها عثمانی و بعضی پادشاههای قدیم اروپایی انقدر عملکردهای درب و داغونی داشتن و چی شد که در پادشاهیهای عصر مدرن یهو انقدر عملکردشون خوب شد. انقدر خوب که حتی از بهترین جمهوری‌ها هم جلو زدن.

پایینتر براتون میفرستمش

رشنالیست

20 Jan, 09:19


اینم ‌خوب بود :)

@Rationalisti1

رشنالیست

19 Jan, 18:25


یعنی عاشق این مدیریت هیاتی تو جمهوری اسلامی‌ام. یه آشفتگی و آنارشی خاصی داره انگار وسط یه فیلم کمدی زندگی میکنی. شیش نفر گوشه هیات دارن چایی میارن، همزمان ۵ نفر دیگه از اونطرف هیات دارن شربت با یخ پخش میکنن. بعد از ده دقیقه ملت همه یه دستشون چاییه، یه دستشون‌ شربت.

حکم‌ اعدام تتلو خواننده‌ای با ده میلیون‌ فالوئر تو این وضعیت قاراشمیش حکومت، بهترین هدیه به تمام دشمنان داخلی و خارجی جمهوری اسلامیه. از همه مهمتر دلیل این حکمه. «سب النبی».

کسی تو‌ دنیا تتلو رو‌ نمیشناسه، اما تصور کنید حکم‌ اعدام یک موزیسین ایرانی رو با «اعدام به دلیل انکار پیامبر اسلام» به زبان ایتالیایی انگلیسی چینی آلمانی فرانسوی، ژاپنی و اسپانیایی ترجمه میکنن.

هیچکس بهتر از خود‌ جمهوری اسلامی نمیتونست کار دشمنای خودش رو برای دیمونیزیشن و هیولاسازی راحت کنه. ارائه یک تصویر داعش‌گونه از حکومت، در بهترین زمان ممکن برای تمام مردم دنیا

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

19 Jan, 08:03


اینم خوب بود :)
ولی جدا چرا بعضیا کیسه رو‌ دور میندازن؟
کلاس داره؟
نماد ثروت و بی‌نیازیه؟

خب همون ‌رو‌ به عنوان کیسه زباله استفاده کن. میدونی همین یک کار کوچیک باعث ‌میشه چقدر در سال کیسه زبالهٔ کمتری مصرف کنی و به طبیعت آسیب کمتری بزنی؟

رشنالیست

18 Jan, 09:23


از اون مینیمال‌های قابل تامل بود

رشنالیست

16 Jan, 08:59


خب سالهای طولانیه که ایدیو-کراسی در صدا و سیما جریان داره. در واقع صداوسیما هم مثل بقیه سازمانهای حکومتی تلاش میکنه فقط افراد عقیدتی و همفکر رو گزینش و بقیه رو حذف کنه.
در چنین شرایطی ریاکاری سکهٔ رایج میشه. اونایی که بتونن‌ از سیستم خارج میشن، و تعداد زیادی از پرسنل که نمیتونن جای دیگه برن با تظاهر و ادا خودشون ‌رو‌ همفکر نشون میدن تا از سیستم حذف نشن. این وسط اما قطعا یک عده‌ای هستند که تظاهر نمیکنن و واقعا با ارزشها و عقاید جمهوری‌اسلامی کاملا همفکر هستند، و‌ اتفاقا مشکل اصلی رو همینها درست میکنن.

طبیعتا اون‌ پرسنل و برنامه‌سازهایی که با این دک و‌ دیوونه‌ها همفکر باشن ضریب هوشی‌شون از مگس کمتره. نتیجه‌ش هم میشه این حرکت پلشتی که تازگی انجام دادن. قطعا هیچکس جز یک تیم از افراد «فوق کودن» قادر به برنامه‌ریزی و اجرای چنین کاری نبود.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

15 Jan, 09:07


این اجرای استکهلم شهرام شب‌پره مال چند ماه پیشه اما امروز دوباره وایرال شده. اسم آهنگش زمستان آخره و اولین بار سال ۲۰۰۸ منتشر شده.

جالبه که بعد از ۱۷ سال در سالگرد ۲۶ دی‌ماه، بیشتر از هر زمان دیگه‌ای برای مردم ایران معنی پیدا کرده

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

15 Jan, 05:55


پویا ناظران اینجا جدی جدی جرج واشنگتن رو با قاسم سلیمانی معادل سازی میکنه! قطعا این حرفش برندهٔ جایزهٔ بزرگترین سفسطه تاریخ توسط یک اقتصاددان میشه.

استدلالش اینه که جرج واشنگتن ده دوازده سال فرمانده «جبههٔ مقا‌مت» علیه انگلیس بود، قاسم سلیمانی همین قدرا علیه آمریکا. پس حتما هدفشون هم دقیقا یکی بوده. یعنی جفتشون فقط پیشرفت اقتصاد کشورشون رو‌ میخواستن.

تحلیل تک بعدی همینطوری عقل آدم‌ رو‌ ذائل میکنه. یعنی طرف فقط از دید اقتصادی میخواد همه چیز رو تحلیل کنه، پس کلا موضوع حکومت اسلامی، فتح قدس، هلال شیعی، مبارزه با استکبار، واقعهٔ عاشورا و امام زمان رو نادیده میگیره.

بله اگر همهٔ اینها رو حذف کنی قاسم سلیمانی جرج واشنگتنه، خامنه‌ای توماس جفرسون، و لابد کتاب «حکومت‌اسلامی» که‌ خمینی دهه ۴۰ منتشر کرد هم‌ معادل روح القوانین مونتسکیو میشه

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

12 Jan, 07:42


این رژه عظیم رو که میبینید از بزرگترین رژه‌های نظامی دنیاست که هر سال در میدان سرخ مسکو برگزار میشه. بهش میگن رژه پیروزی. همیشه از قصد تعداد گردانهای پیاده‌نظام رو‌ زیاد و‌ صفوف رو بسیار فشرده طراحی میکنن تا عظمت و شکوه خیره‌کننده‌ای رو به نمایش بذارن.

قطعا اگر همین رژه تو ایران برگزار شده بود اخبار میگفت «و‌ حالا تصاویری از رژهٔ میلیونی در تهران...»، البته تو‌ اروپا کسی جرات اینجور‌ خالی‌بندی‌ها رو‌ نداره، چون اونجا ملت و‌ رسانه‌ها عدد و رقم سرشون میشه و سریع آبرو ‌و‌ حیثیت فرد خالی‌بند رو‌ میبرن.

طبق اعلام رسمی‌ خود روس‌ها، تعداد پرسنل نظامی پیادهٔ موجود در این رژه کلا ۱۰هزار نفره.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

09 Jan, 09:15


حرفشون اینه که زیربنای دموکراسی چون در اروپا با «پیمان مگناکارتا» شروع شد، پس بقیه دنیا هم جز گذر کردن از همون مسیر هشتصد ساله امکان‌ نداره دموکراتیک بشن.
یعنی اگر دموکراسی میخواید، دو‌ تا مرحله داره:

۱- اول مثل اونها قدرت رو از پادشاه بگیرید بدین به زمین‌داران، اشراف و کلیسا.

۲- حالا دوباره همون قدرت رو از کلیسا و اشراف بگیرید، بدینش به مردم.

در واقع منظورشون اینه که تازه الان ایران توی ۵۰ سال اول قدرت کلیساست. پس خفه شید، یه ۳۰۰-۴۰۰ سال دیگه با آخوندها کنار بیاید تا رنسانس اتفاق بیافته و دموکراسی خودش بطور ارگانیک ساخته بشه.

حالا اینکه ژاپن‌ چجوری یهویی بعد از شکست تو جنگ‌ جهانی دموکراتیک شد رو کلا نادیده میگیرن.
بجز ژاپن، کشورهای دیگه‌ای مثل کره جنوبی، سنگاپور، تایوان و... در یک فرایند کوتاه چند دهه‌ای نه تنها به پیشرفت رسیدن، بلکه دموکراسی‌های خیلی خوب و‌ پایداری رو شکل دادن. دموکراسی‌هایی که اتفاقا بسیار کارآمد‌تر و‌ پایدار‌تر از اکثر‌ کشورهای اروپایی در‌ومدن.

✍️ رشنالیست

‏@Rationalisti1

رشنالیست

09 Jan, 09:12


هر وقت دیدید یکی اینجوری داره داد و‌ بیداد میکنه و ژست خر دانا گرفته که «آی مردم بیسواد، برید دو ورق کتاب بخونید و فلان» بدونید که احتمال زیاد خودش داره دری وری میگه.

مثلا توی همین بحث، سال‌هاست که عبدالکریمی، زیباکلام و بقیه اصلاحطلبها همه رو‌ به بیسوادی متهم کردن، در حالی که استدلال خودشون‌ فوق‌العاده احمقانه و سسته.

کل استدلالشون رو‌ خیلی ساده و کوتاه براتون‌ توضیح میدم.

👇👇👇ادامه



✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

08 Jan, 20:12


یه مدل فیلم و سریال هم جدیدا مد شده که ساخت مینیمال، تمیز و باکلاس داره، منتها مخاطب هدفش مشابه مخاطب هدف کارل مارکسه.

کل حرف اینجور فیلمها ‌اینه که «ملت‌ به هوش باشید که شما تبدیل به بردهٔ سرمایه‌دارها و کورپوریشن‌ها شدید. اونها شما رو ربات میبینن و‌ فلان. »

حالا کیا اینها رو‌ میسازن؟ یه مشت هالیوود استار میلیون دلاری. مثل سنت همیشگی چپ‌ها هم ژست دلسوزی برای محرومان رو‌ میگیرن، هم با این اداها پولدارتر و محبوب‌تر میشن. نتیجه کارشون ‌البته اینه که کارمند متوسط آمریکایی با حقوق ماهی ۴ تا ۸ هزار دلار تا یه مدت احساس استثمار شدن بهش دست میده و‌ بیخودی از شغلش متنفر میشه.

از اینجور فیلمها تعریف زیاد میشنوید بخصوص تو محیطهای افاده‌ای مثل اینستا، اما جو گیر نشید. اصولا اینجور فیلمها رو پر از استعاره‌های دوزاری و ساده میکنن تا افراد ادایی و کم‌سواد با فهمیدنش احساس انتلکت بودن و‌ نخبه بودن بکنن و‌ برای فرهیخته نمایی هم که شده به دیگران پیشنهادش بدن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

08 Jan, 09:47


ممکنه فکر کنید امیرحسین ثابتی یه تحلیلگره که دچار خطای محاسباتی شده. اما اینطور نیست.

موضوع اینه که ارزشی‌ها اصن چیزی به نام تحلیلگر ندارن، اون افرادی که به اسم آنالیست یا تحلیلگر ارزشی میشناسید، یا شیادهای منفعت طلبند، یا صرفا یه مشت خل و چلن که تلاش میکنن به هر زوری که شده یه استدلال پرت و‌ پلایی برای به زعم خودشون منافع حکومت اسلامی در بیارن.

@Rationalisti1

رشنالیست

08 Jan, 09:21


خودروی چینی‌ تا همین چند سال پیش در برابر خودروی کره‌ای‌ چیزی جز یه شوخی نبود، اما الان اعتماد به نفسشون به جاهایی رسیده که کل کل رو‌ تا سطح کلاس اس بنز هم بالا بردن!

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

07 Jan, 20:51


اینم خوب بود :)

@Rationalisti1

رشنالیست

05 Jan, 07:24


عراقچی دوباره گفته «امیدوارم اسرائیل اقدام دیوانه واری انجام ندهد زیرا در نتیجه آن جنگی گسترده در سراسر منطقه رخ خواهد داد.» یه جوری میگه انگار ارتش متفقین پشت سرش ایستاده.

این حرف که بارها هم تکرار شده صرفا پروپاگانداست و هیچ پشتوانهٔ عملی نداره. واقعیت اینه که جمهوری اسلامی با سیاستهای اشتباه سالهای اخیرش عملا تمام دنیا و بخصوص کشورهای منطقه رو با خودش دشمن کرده و تنهاترین حکومت دنیاست. مثل یک‌ همسایه مزاحم و‌ رومخی که همهٔ اهالی ساختمون بخاطر همسایگی، باهاش یه سلام علیکی دارن، اما آرزوشونه تا سریعتر شرش رو کم‌ کنه و از اون ساختمون ‌بره.

در صورت بروز هر جنگی نهایتا دو‌ تا موشک‌ حوثی‌ها میزنن، سه تا راکت هم شیعیان عراق. روسیه و چین با کمترین قیمت جمهوری اسلامی رو معامله میکنن و کشورهای منطقه هم تلاش میکنن تا از نمَد حمله به جمهوری اسلامی یه کلاه برا خودشون بدوزن، اگرم نتونستن که هیچی، نفری یه کاسه تخمه میگیرن دستشون و با خیال راحت وقایع رو‌ نظاره میکنن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

02 Jan, 07:13


این نقشه جدید طالبانه که توش خاک‌ ایران‌ و پاکستان رو‌ هم‌ ضمیمه‌ خودش کرده. اینکه چقدر به اهدافش میرسه بماند، اما معلوم شد کودن‌ترین دولت‌های جهان هر دو «جمهوری اسلامی» هستن. جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری اسلامی ایران.

چون‌ هر دو‌تاشون‌ در نهایت بلاهت تلاش کردن دولت برساختهٔ آمریکا در افغانستان رو سرنگون ‌کنن و‌ به جاش «جنبش اصیل منطقه» رو‌ مسلط کنن. انقدر احمق بودن که نمیدونستن یک دولت معقول تو همسایگی‌شون بزرگترین نعمتیه که آمریکا مفت و‌ مجانی بهشون‌ داده. آمریکایی‌ها در عرض دو‌ روز‌ سوار هواپیماهاشون میشن و‌ میرن، و شما کودن‌های بی‌عقل میمونید با یک‌ مشت جنگجوی بربر و چندهزار کیلومتر مرز غیرقابل کنترل

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

01 Jan, 09:13


این دمشق در لحظه تحویل سال نو میلادیه. همونطور که میبینید برق قطعه، مردم دارن از گرسنگی میمیرن و همه به این نتیجه رسیدن که کاش اسد بود تا حداقل امنیت داشتن

@Rationalisti1

رشنالیست

30 Dec, 06:21


یکی از بانمک‌ترین حرف‌هایی که بیژن عبدالکریمی تو مناظره‌ش گفت اینجا بود.

میگه جمهوری اسلامی هیچوقت سقوط نمیکنه چون اگر سقوط کنه قطعا روسیه و چین هم پشتش سقوط میکنن! قاعدتا منظورش اینه که روسیه و چین اگر ببینن ترامپ و‌ اسراییل دارن جمهوری اسلامی رو سرنگون میکنن مجبور میشن برای بقای خودشون با اونها وارد جنگ بشن!
یعنی بیژن هر روز صبح تو چنین دنیای توهمی و خیالی از خواب بیدار میشه!

اصن جنگ هیچی، فکر کن طرف جدی جدی فکر میکنه چین که اونور دنیاست و تولید ناخالص هر کدوم ‌از شهرهای صنعتیش میتونه سه بار کل هیکل جمهوری اسلامی رو‌ بخره و آزاد کنه حیات و مماتش به موندن چهار تا آخوند وصله!

@Rationalisti1

رشنالیست

29 Dec, 10:21


شاید باورتون نشه اما کسی که داره این حرف‌ها رو میزنه نادر ابراهیمی نویسنده و‌ فیلمساز در زمان انقلاب اسلامیه.

جالبه که هنوز هم بعضیا خوندن کتابهای این موجود و‌ نقل قول ازش رو ژست روشنفکری میدونن. از اون جالبتر اینکه هنوز هم دور هم جمع میشن و در خانه هنرمندان برای این مادون حیوان مراسم بزرگداشت برگزار میکنن

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

29 Dec, 07:41


در مورد رشد سریع دلار دو تا نکته وجود داره

۱- مردم عادی وقتی دلار به سرعت داره میره بالا اکثرا فلج میشن. یعنی اکثرا جرات نمیکنن حاصل مدتها کار و پس‌اندازشون ‌رو ریسک کنن و طلا یا دلاری رو بخرن که تا هفتهٔ پیش بیست درصد ارزونتر بود. این وضعیتشون هم تا اندازه‌ای منطقیه. چون‌ برای پولشون زحمت کشیدن و میترسن که نکنه رشد هیجانی باشه و نتیجه زحماتشون ‌دود بشه بره هوا. از طرفی خرید ارز و طلا به سادگی قبل نیست. یعنی ممکنه ارز و طلا و‌سکه قلابی بهت بندازن یا در فرایند خرید و فروش هم چند درصد ضرر و کارمزد قطعا از اصل پولت کم‌ میکنه.

۲- واردات بسیار کمتر از قبله. مردم هم که پول اضافه‌ای ندارن و مصرفشون از قبل خیلی کمتر شده. پس این همه تقاضای ارز دلیلش چیه؟

این رشد قیمت عجیب و غریب دلار و طلا قطعا بخشیش برای مردم عادی، پس‌انداز و وارداته. یه بخش دیگه‌ش اما متعلق به دزدهای بزرگ و کوچیکیه که احساس خطر کردن و تلاش میکنن تا حد ممکن برای بچه‌های انگل خودشون در کانادا و آمریکا ارز بفرستن که اگر اوضاع بهم ریخت، اونطرف دستشون پرتر باشه. اینجور دزدها برای پولشون زحمت نکشیدن و مثل مردم عادی نگران ضرر حواله و کارمزد و ... نیستن. پس با خیال راحت با پولهای مفتی که تو حساب بانکیشون‌دارن تصمیم میگیرن و اندوخته‌های دلاری و طلاشون رو افزایش میدن تا ببینن تهش چی میشه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

27 Dec, 12:49


فکر کن برای سالها این بیژن عبدالکریمی رو به عنوان منتقد نظام به همه معرفی میکردن. اکثرا هم باور کردن. به سه دلیل:

۱- اسمش بیژن بود و سیبیل داشت

۲- آکادمیک، پیچیده و شبیه آدم‌حسابی‌ها حرف میزد.

۳- همیشه میگفت «من به روش حاکمیت نقد دارم»، اما هیچکس نپرسید دقیقا چه نقدی! طبیعتا همه فکر میکردن نقدهای خوب و‌ فیلسوفانه داره

الان معلوم شد عقایدش اگر از رسائی و حسن عباسی بدتر نباشه، بهتر نیست! علنی میگه با چهل سال دشمنی و جنگ با آمریکا کاملا موافقه. بعد بلافاصله میگه اما من شدیدا به حاکمیت نقد دارم!
حالا نقدش چیه؟
اینکه چرا گذاشت بچه‌های ما غربگرا بشن؟! یعنی چرا همین دو تا دیش ماهواره و اینترنت قطره چکونی رو هم کامل نبست که بچه‌ها منحرف نشن؟!

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

26 Dec, 14:34


خودروساز چینی برای نمایش مقاومت ماشینش یه بیل مکانیکی ۸ تنی رو روی سقف قرار میده.

جالبه که در انتها ماشین نه تنها میتونه راه بره، بلکه هر ۴ تا درب هم به سادگی باز میشه. نه لاستیکی ترکید، نه کمک‌ها پوکید و نه حتی رگلاژ لولای درهاش بهم خورد!

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

26 Dec, 08:48


یکی از خوبی‌های دعوا مرافه‌های چند روز اخیر بازخوانی این نامهٔ غلامحسین ساعدی به معشوقه‌ش بوده.

تازه این پلشت، بین روشنفکرهای سال ۵۷ یکی از خفن‌ترین و‌ باسوادترین‌هاشون بوده، ببین بقیه‌شون دیگه چه نئاندرتال‌هایی بودن!

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Dec, 09:25


اینم خوب بود :)

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Dec, 07:36


تو ۲۰سال گذشته فیلترینگ همیشه افزایش داشته و هیچوقت کم‌ نشده.
اصن خود افزایش فیلترینگ نشونهٔ قدرت و اقتدار حاکم در برابر مردم معنی میشد. یعنی میتونیم راه نفس‌تون رو ببندیم و هیچ غلطی هم نمیتونید بکنید.

برای همین در هر خیزش و شلوغی چند تا از مهمترین ابزارها رو فیلتر میکردن تا مردم و معترضین رو تنبیه و تحقیر کنن و به هوادارانشون بگن ما انقدر اقتدار داریم که کوچکترین نیازی به رضایت مردم نداریم.

بجز فیلترینگ، در موارد دیگه هم سعی کردن قدرتشون‌ رو به رخ مردم بکشن. مثلا با نادیده گرفتن زمین خواری کاظم صدیقی، یا بحث سعید طوسی و باجناق‌ها و ... هر بار این پیام رو مخابره میکردن که شما مردم انقدر در برابر قدرت ما حقیر و ناچیزید که دلیلی نمیبینیم حتی جلوتون حفظ ظاهر بکنیم.

این رفتار حکومت گرچه گاهی منتقدینی بین هواداران و وابستگان به سیستم داشته، اما در عمل به عنوان متر و‌ معیار «اقتدار نظام» باعث‌ آرامش خیالشون بوده. یعنی حکومت محکمه، حالا حالاها هست و جای ما هم خوبه.

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Dec, 05:19


خلاصهٔ تبلیغات تمام ترِیدرها و‌ اونایی که پکیج موفقیت میفروشن



@Rationalisti1

رشنالیست

22 Dec, 10:17


این عقاب هم مثل بعضی از آدما سنش که میره بالا جاافتاده و‌ خوش‌قیافه‌تر میشه.

توی طبیعت اون جاافتاده‌ها قاعدتا قویتر و‌ خطرناکتر هم هستن. چون حتما هوش و غریزهٔ بقای فوق‌العاده‌ای داشتند که تونستن تو طبیعت وحشی تا این سن زنده بمونن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

21 Dec, 19:45


سال ۱۸۵۹ داروین نظریهٔ تکامل رو‌ منتشر میکنه. از اون‌ به بعد هزاران محقق و‌ دانشمند روی این موضوع کار کردن و‌ امروز بعد از ۱۶۰ سال، تکامل همچنان برای ما پر از شگفتیه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

20 Dec, 13:59


این ویدیو به سادگی نشون میده چرا هرگز و هرگز تو یک‌ حکومت اسلامی نمیتونه اصلاحات اجتماعی صورت بگیره.

هر موقع کمی در جایی فضا باز بشه، قطعا یه کسی مثل سازندهٔ همین ویدیو پیدا میشه که بخواد تذکر بده. در واقع الان توی یک‌ دانشگاه ملت فکر کردند یک‌ متر‌ اصلاحات به جلو رفته، اما‌ فردا با تذکر دغدغه‌مندان نظام اسلامی دو متر به عقب برمیگرده.

حتی اگر تعداد این دغدغه مندان کلا چندهزار نفر باشه و‌ ده‌ها میلیون مردم اون کشور با اون‌ چند هزار نفر مخالف باشند هم باز وضعیت همین خواهد بود. چون اسلام و حکومت اسلامی تکلیفش مشخصه. قوانینش از آسمان اومده و‌ هرکسی هرجور که بخواد نمیتونه تفسیرش کنه.

ممکنه خاتمی، خزعلی یا عبدالکریم سروش تلاش کنن با هر ادا و دروغی تفاسیر امروزی ازش به خورد ملت بدن و این توهم رو‌ ایجاد کنن که‌ میشه یواش یواش با بعضی چیزا کنار اومد و برای سلیقهٔ انسان امروزی دین رو آماده‌ کرد، اما انقدر تفاسیرشون سست و‌ بی‌بنیاده که حتی یک بچه آخوند کم‌سواد هم میتونه ‌با تکیه به متن قرآن و سه تا دونه حدیث معتبر دروغ‌هاشون ‌رو‌ برملا کنه.

رشنالیست

20 Dec, 10:01


اینم خوب بود :)

رشنالیست

17 Dec, 09:04


شاید پرتکرارترین سوال ایرانی‌ها در این روزها این باشه که آیا ترامپ و اسراییل جمهوری اسلامی رو رها خواهند کرد؟

یک‌ تحلیل اینه که چون باز‌وهای نیابتی و‌ محور مقا‌مت رو‌ زدن، دیگه نیازی به برخورد با جمهوری اسلامی نیست و‌ احتمالا مثل صدام، بعد از جنگ‌ کویت، با تحریم‌های سخت یه گوشه رهاش میکنن.
این تحلیل میتونست درست باشه، اگر حداقل یکی از این سه شرط وجود داشت:

۱- جمهوری اسلامی مستقیم و علنی به اسراییل حمله نکرده بود.
۲- جمهوری اسلامی یک‌ تهدید اتمی محسوب نمیشد.
۳- به جای ترامپ و‌ نتانیاهو احزاب چپ در آمریکا و اسراییل روی کار بودند.

در ۲۶ فروردین امسال وعدهٔ صادق یک انجام شد. عملیاتی که برای همیشه تمام معادلات رو برهم زد. محرک‌ اولیه این حمله اسراییل بود، اما اینکه تقصیر کی بوده تاثیری در خروجی نهایی نخواهد داشت. در این عملیات، جمهوری اسلامی با همهٔ آنچه که در دست داشت، شامل انواع موشک‌ و‌ پهباد به اسراییل حمله کرد. این تصویری بود که نتانیاهو میخواست تمام دنیا ببینه و‌ جمهوری اسلامی با تمام توان باهاش همکاری کرد.

از طرفی اسراییل میخواست تمام دنیا شاهد باشن که جمهوری اسلامی تمام این امکانات رو به دست متحدینش در منطقه مثل حوثی‌ها و حزب‌الله هم رسونده. این یعنی اگر بمب اتمی هم داشته باشه، قراره باهاش مستقیما به اسراییل حمله کنه و تازه اون بمب‌ها رو حتما به دست متحدینش هم میرسونه.
این موضوعی نیست که فقط اسراییل رو بترسونه، بلکه غربی‌ها یا حتی روسیه و‌ چین هم از چنین وضعیتی وحشت خواهند کرد. از دید من این مهمترین دلیلی بود که روسیه با پروژهٔ حذف اسد موافقت کرد. بله من بهش میگم «پروژه» چون کاملا حساب شده و «از پیش توافق شده» بود.

اینکه حزب الله ضعیف شده یا اسد رفته و سنی‌ها در سوریه به قدرت رسیدن هیچ تضمینی برای اسراییل نخواهد بود. جمهوری اسلامی قبلا هم با حماس سنی کار کرده بود. حتی اعضای القاعده رو در تهران پناه داده بود. میتونه با تحریرالشام هم کار بکنه و آروم‌آروم دوباره بازوهای نیابتی جدید در منطقه بسازه.

ترامپ و‌ نتانیاهو هر دو‌ در پایان عمر سیاسی خودشون‌ هستن. احتمالا آخرین دورهٔ ریاست جمهوری‌شون. اونها خوب میدونن که اگر نتونن‌ این وضعیت رو سر و سامان بدن، دولت‌های بعدی ممکنه انقدر دست دست کنن تا جمهوری اسلامی به بمب اتمی برسه. و جمهوری اسلامی قطعا این کار رو خواهد کرد، چون اسراییل مستقیم و علنا به ایران حمله هوایی کرده. در واقع جمهوری اسلامی چاره‌ای جز بدست اوردن بمب اتمی نداره.

مراکز اتمی در عمق زمین و در دل کوه‌هاست و هیچ بمب سنگرشکنی نمیتونه تضمین نابودی کامل توان هسته ایران رو بده. بجز این، ممکنه مراکز تحقیقات هسته‌ای مخفی وجود داشته باشه که اونها ازش بی‌اطلاعند. این یعنی ترامپ و نتانیاهو هم چاره‌ای جز اینکه مسیری رو که شروع کردن تا انتها ادامه بدن ندارن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

15 Dec, 06:44


اولش که داشت تعریف میکرد فکر کردم این اتفاق قاعدتا باید نصفه شب تو یه خیابون خلوت تو حاشیهٔ شهر افتاده باشه. یه جایی مثل کوچه پس کوچه‌های خلوت رباط‌کریم یا‌ جاده مخصوص. تا اینکه آخرش گفت شریعتی پل صدر!

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

14 Dec, 07:05


ایشون دکتره و‌ تو حوزهٔ بدنسازی و‌ فیتنس کار میکنه. لحنش شبیه دکترا نیست اما این حرفش کاملا درسته.

یه وقتایی میبینی دیگه لحن آکادمیک جواب نمیده، باید با زبان ساده، مستقیم و گزنده حرفت رو بزنی تا شاید تلنگری بشه برای کسایی که در برابر حقیقت مقاومت میکنن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

12 Dec, 11:30


بالاخره یه شیر پاک خورده‌ای پیدا شد این موضوع رو کلیپ کرد.

اکثر سریالها و فیلمهای کمدی‌ ایرانی دقیقا به همین ‌اندازه بی‌هویت، بی‌برنامه و داغونن.

@Rationalisti1

رشنالیست

10 Dec, 19:15


تو چین هفت تا خانم که حدود بیست سال دوست بودن پولاشون رو گذاشتن ر‌وی هم یه خونهٔ بزرگ ‌تو یه منطقه خوش آب و هوا خارج شهر خریدن برای دوره پیری و بازنشستگی‌شون.

یه جورایی مثل خانه‌ سالمندان خصوصی. احتمالا تا اون‌ موقع یکی دو‌ تا ربات هم میخرن که تو کارای خونه و باغبونی کمکشون کنه.

خوبیش اینه که‌ هزینه‌های پرستار و ... براشون ‌کمتر میشه. خودشون هوای همدیگه‌ رو دارن و دائم هم معذب نیستن که مزاحم بچه و‌ نوه و داماد ‌و عر‌وسشونن.
تمام مدت با کسایی هستن که میفهمنشون، باهاشون تفریحات مشترک دارن و هم سنشونن. یعنی تا دم‌ مرگ گپ میزنن، بازی میکنن و میخندن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

08 Dec, 08:00


ماجرای سوریه یک بار دیگه ثابت کرد که مهم نیست چقدر سرباز و سلاح داشته باشی، دقیقا اون زمانی که بیشترین نیاز رو به نیروهای مسلح و امنیتی داری، همه رهات میکنن. منطقش هم خیلی ساده‌ست، «سربازها و فرماندهان‌شون هرگز برای سمت بازنده نخواهند جنگید»

اسد چند صد هزار نیروی مسلح و امنیتی داشت. اما اتفاقات اخیر و پیروزی ترامپ این سیگنال رو به اونها رسوند که در نهایت اسد شکست میخوره و اونها سمت بازنده ایستاده‌اند. پس ۹۹٪شون یا به مخالف‌ها پیوستن، یا بدون اینکه حتی یک‌ تیر شلیک‌ کنن سلاح رو‌ زمین گذاشتن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

07 Dec, 19:51


توضیحاتی جالب توجه در مورد وضعیت امروز سوریه و افغانستان.

@Rationalisti1

رشنالیست

05 Dec, 06:20


حرف‌های آخرش حرف دل خیلی‌ها بود :)

واقعیت اینه که یه چیزهایی از دست پدر و‌ مادرها خارجه. بعضی بچه‌ها ذاتا آروم و‌ بی‌آزارن و بعضی بچه‌ها خیلی سختن. قدیم سعی میکردن اینجور بچه‌ها رو با کتک و‌ روشهای اشتباه اینچنینی مهار کنن که اکثرا مواقع جواب عکس میداد و رفتارهای بچه بدتر میشد. الان هم بعضی‌ والدین یا از سر استیصال، یا بخاطر بی مسئولیتی و بی‌خیالی و یا بخاطر راهنمایی‌های غلط روانشناسی کلا ولش میکنن که بچه هر کاری دلش خواست بکنه و هر آزاری که دلش خواست به بقیه بریزه.

قاعدتا این روش هم برای آیندهٔ اون ‌بچه مفید نیست، چون جامعه مثل پدر و مادر باهاش با مهر و تحمل برخورد نخواهد کرد و باعث‌ میشه دو‌ تا سناریو برای آیندهٔ اینجور بچه‌ها اتفاق بیافته:

۱- در حال آزار دادن بقیهٔ بچه‌ها و مقابله به مثل اون‌ها بلایی سرش بیاد یا بلایی سر اونها بیاره و فاجعه‌ای رخ بده

۲- از اونجایی که بچه‌ها و جوان‌های آروم و متشخص و آینده‌دار تمایلی به دوستی با افراد آزارگر و‌ آنتی سوشال ندارن، همیشه آدم حسابی‌ها خیلی زود از کنارش میرن و در تمام زندگیش دائم افراد سمی و ناهنجار مثل خودش رو جذب میکنه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

03 Dec, 08:24


فقط اون لحظهٔ بالا انداختن حرفه‌ای دمپایی :)

@Rationalisti1

رشنالیست

01 Dec, 02:59


خوشبختانه یه عده‌ای تو صنعت انیمیشن دنیا کار میکنن که فرمول تحت تاثیر قراردادن مخاطب و احساساتی کردنش رو کاملا بلدن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

29 Nov, 16:22


امیدوارم هر روزتعداد آدم‌حسابی‌های عملگرا مثل ایشون زیاد بشه و تعداد تفاله‌های پلشتِ مادون انسان که زباله میریزن توی طبیعت کم بشه.

من به هیچ وجه با این موضوع که میگن ایرانی‌ها فرهنگ زباله نریختن رو ندارن موافق نیستم. شاید قدیم اینطور بوده اما الان سالهاست که اکثر مردم اینطور نیستن. در واقع تعداد افرادی که توی طبیعت زباله میریزن بسیار کمه اما نتیجهٔ گندی که زدن خیلی به چشم میاد.

از یک ‌مسیر کوهنوردی هر روز هزار نفر رد میشن که کوچکترین زباله‌ای نمیریزن، در واقع در هر روز فقط یکی دو‌نفر لاقیدِ بی‌عارِ بیشعور کافیه تا یک‌ نایلون یا بطری رو اونجا جا بذارن و از فرداش تا ماه‌ها یا حتی سالها هرکی از اون مسیر رد میشه اون زباله‌ها رو ببینه.

اینجاست که ارزش افراد پراگماتیست و باشعوری مثل ایشون جلوه‌گر میشه. افرادی که نه تنها مثل اکثر ایرانی‌ها خودشون هیچ زباله‌ای رو در طبیعت رها نمیکنن، بلکه با مهربانی غیرقابل وصفی مثل یک فرزند متعهد نمیذارن صورت مادر طبیعت آلوده بمونه.


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

27 Nov, 07:25


ویدیوهای اینچنینی که هر روز داره یکیش بیرون میاد روی آیندهٔ جهان بسیار تاثیرگذارن. اتوپایلوت نه تنها از سیستم ترمز اضطراری یا امرجنسی برکینگ استفاده میکنه، بلکه در بهترین زاویهٔ ممکن تغییر مسیر میده!

بزرگترین مانع بر سر خودروهای خودران این بود که خیلی‌ها میگفتن هوش و‌ حواس انسانی در زمان خطر بهتر عمل میکنه. اما الان بطور عملی داره ثابت میشه که اتوپایلوت‌ها به مراتب امن‌تر از راننده‌های عادی هستند. چون شیش دنگ حواسشون ‌به جاده‌ست، هیچ‌ دیسترکشن و‌ حواس پرتی ندارن، با سرنشین‌های دیگه یا موبایل حرف نمیزنن، توجهشون ‌به مناظر اطراف پرت نمیشه. از اینها مهمتر اینکه نه تنها بهترین تصمیم‌ها رو‌ برای عبور از خطر میگیرن، بلکه ریسپانس تایم یا سرعت واکنششون‌ هم از انسان سریعتره.

احتمالا ما آخرین نسلی باشیم که رانندگی بلد بوده، چون تا چند دههٔ آینده دیگه مهارتی به نام «رانندگی» وجود نخواهد داشت. درست مثل شمشیر بازی ، اسب سواری و‌ پرتاب نیزه که یک زمانی نیاز تمام انسانها بوده اما الان فقط در دنیای ورزش و‌ برای تفریح فقط بین تعداد کمی از مردم رواج داره.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

25 Nov, 09:21


خیلی حق بود :)


@Rationalisti1

رشنالیست

21 Nov, 06:30


یه زمانی موزیک فیلمها جوری ساخته میشد که روح‌ بیننده رو‌ به تسخیر خودش در بیاره. بعد از اون‌ اما تاثیر موسیقی همینطور کم‌ و کمتر شد و جاش رو به ویژوال افکت و جلوه‌های تصویری داد. فیلمها عظیم و‌ باشکوهند، اما به ندرت میتونن احساس مخاطب رو‌ درگیر کنن،

افلاطون ۲۳۰۰ سال پیش معتقد بود «هنر» قدرت تحریک‌ احساسات و‌ توانایی تاثیرگذاری بر روح و روان مخاطبه. در واقع از دید فلاسفه‌ای مثل افلاطون، کانت و‌ دیوید هیوم، یک‌ اثر‌ هر چقدر هم عظیم، پرخرج و باشکوه باشه، اگر نتونه احساس عمیقی رو در مخاطب خودش برانگیخته کنه، دیگه اسمش هنر نیست.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

20 Nov, 06:17


اینم خوب بود :)


@Rationalisti1

رشنالیست

10 Nov, 07:34


این ویدیو حقیقتا تعجب برانگیز بود!

یکی‌ از نشانه‌های مهم فرهنگ‌ بالا در هر جامعه‌ای رابطه خوب اهالی اون جامعه با حیواناته. در واقع فرهنگ هم مثل «هرم مازلو» لایه لایه‌ست. وقتی مردمی حس ترحم به حیوانات دارن یعنی در لایه‌های بالای فرهنگی زیست میکنن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

07 Nov, 20:17


اینم‌ خوب بود :)


@Rationalisti1

رشنالیست

04 Nov, 09:02


با نسلی روبرو هستیم که هم قشنگن، هم قشنگ میخونن، هم به هویت‌ و تبارشون افتخار میکنن، چیزی که ما نداشتیم.

با ایرانی‌ها کاری کرده بودن که اکثر جوانان دههٔ شصت و هفتاد، «ایرانی بودن» رو‌ مایهٔ خجالت میدونستن. و‌ کیه که ندونه آدمی که از هویت خودش شرمسار باشه بدبخت‌ترینه.

اما در چند سال اخیر، شما ایران‌دوستان و‌ وطن‌پرستان کاری کردید که نسل جدید نه تنها از هویت خودش خجالت نکشه، بلکه عاشق اسطوره‌ها و تاریخ سرزمینش بشه!
به خودتون‌ افتخار کنید، چون پرچمی که هزارسال پیش فردوسی کبیر بلند کرده بود رو نذاشتید روی زمین بمونه، بلندش کردید و به دست نسل بعد از خودتون ‌سپردید.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

03 Nov, 20:27


آقا الان فهمیدم ۷۵ سال پیش این آدم با این تیپ و‌ قیافه نخست وزیر ایران بوده!

@Rationalisti1

رشنالیست

28 Oct, 19:53


اینم خوب بود :)


@Rationalisti1

رشنالیست

25 Oct, 07:16


سال ۱۹۸۶ دریاچه‌ای توی کشور کامرون‌ نصفه‌شب تمام موجودات زندهٔ اطرافش رو خفه میکنه! تا شعاع ۲۵ کیلومتری شامل ۳۵۰۰ جانور و ۱۷۰۰ تا انسان!

داستان اینه که زیر دریاچه‌ها گاز دی اکسیدکربن محبوس میشه و‌ گاهی ممکنه ‌این گازها یکجا خارج بشن و‌ جای اکسیژن رو ‌بگیرن و همه اون اطراف خفه بشن. به این پدیده لیمنیک ‌ایراپشن یا فوران دریاچه میگن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

22 Oct, 20:15


جالبه که کمتر کسی به موضع روسیه در مورد وقایع اخیر توجه کرده، در حالی که بسیار مهمه.

@Rationalisti1

رشنالیست

21 Oct, 20:21


یکی از حرکات متفاوت ژاپنی‌ها آب گذاشتن برای افراد سیاه‌مسته!

وقتی میبینن یکی زیادی الکل خورده و‌ یه جا افتاده، برای رفع سریعتر و کم‌دردسرتر مسمومیت الکلیش براش آب یا نوشیدنی میذارن.

چیزهای عجیب زیادی در فرهنگ‌ امروز ژاپنی‌ها هست که از دید بقیهٔ مردم دنیا تحسین برانگیزه. اکثر اینها اتفاقا فرهنگ‌سنتی ژاپن‌ نیست، بلکه حاصل جمع قسمتهای خوب فرهنگ سنتی ژاپنی با فرهنگ‌انسان مدرن و‌ غربیه.
در واقع با عقل ژاپنی و اعتماد به نفسی که از تمدن چندهزارساله‌شون‌ داشتن تونستن فرهنگ‌ انسان مدرن رو بهبود‌ بدن و‌ در زمینه‌هایی الگوی بقیهٔ مردم جهان هم باشن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

21 Oct, 17:15


این ویدیو رو‌ ببینید. و بگرخید. هتل در قزاقستان!

حالا قزاقستان کجاست؟ همونجایی که فیلم معروف بورات در سال ۲۰۰۶ راجع بهش بود. اون موقع به عنوان عقب‌افتاده‌ترین و پلشت‌ترین سرزمین دنیا براش فیلم ساختن و‌ در عرض ۱۸ سال داره یک توریست دستینیشن آبرومند میشه برای ایرانی‌ها و‌ منطقه.

نکتهٔ جالب اینجاست که ساحلش هم چندان کیفیتی نداره. اما هلدینگ فرانسوی صاحب هتل‌های رکسوس حاضر شده براش سرمایه گذاری کنه.
سواحل دریای کاسپین قزاقستان در شمال شرق خزر هست و به لحاظ آب و هوا سردتر از سواحل جنوبی و ایرانیشه. در واقع سواحل ایران بهترین نقطهٔ خزر برای تفریحات ساحلیه.

به ثروت‌‌ عظیمی‌ که‌ میشد از طریق توریسم بین المللی در هزاران کیلومتر سواحل شمال و جنوب و‌ کیش و‌ قشم بدست اورد فکر‌ کنید. منهای چند میلیون توریست فرهنگی ‌و‌ تاریخی که فقط برای آثار باستانی چند هزار ساله در گوشه گوشهٔ کشور‌ میومدن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

21 Oct, 12:22


میگه مردایی که بتونن بطور پیوسته بالای ۴۰ تا شنا سوئدی برن ریسک حملهٔ قبلی پایینی دارن.

چرا وقت،‌ پول و انرژی رو‌ هدر میدن تا رو چیزی تحقیق کنن که هفتاد ساله همه ازش اطلاع دارن و مشابهش صدبار انجام شده؟

قاعدتا ۹۹٪ کسایی که میتونن این تعداد شنا سوئدی برن زیر ۲۵ سال سنشونه، بینهایت فیت هستند و ظرفیت کاردیو و تنفسی فوق العاده‌ای هم دارن.


با جهان علم و تحقیقات علمی آشنام و میدونم اینکه یه چیزی با اکسپریمنت و تحقیق عمَلی ثابت بشه ارزش عِلمی و قابلیت رفرنس رو ‌پیدا میکنه، اما این یکی دیگه‌ خیلی کلیشه‌ای و مسخره‌ بود.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

21 Oct, 10:56


بله، و‌ اینها اسم‌ خودشون ‌رو ‌گذاشته بودن «جبههٔ ملی ایران»

@Rationalisti1

رشنالیست

21 Oct, 07:49


یکی ‌‌از موارد عجیب و‌ ثبت‌ شدهٔ رابطهٔ انسان با حیوان سال ۱۹۸۹ اتفاق افتاده.

یک‌ ماهیگیر کاستاریکایی یه بچه کروکودیل رو که به سرش شلیک‌کردن و‌ زنده مونده رو‌ پیدا میکنه. از سر ترحم میبرتش خونه مداواش میکنه، بهش غذا میده و‌ بعد دوباره برش میگردونه به دریاچه کنار خونه‌ش. فرداش ‌میاد میبینه کروکودیل خوابیده تو ورودی جلوی خونه. به مدت بیست سال رفاقتشون ‌ادامه‌ پیدا میکنه و دائم با هم شنا میکردن.

ازشون ‌یک عالمه عکس و‌ تصویر جالب تو اینترنت میتونید پیدا کنید. اسم ماهیگیر چیتو شِدن بوده و اسم کروکودیل پوچو.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

19 Oct, 12:55


قشنگ بود انصافا :)


@Rationalisti1

رشنالیست

16 Oct, 20:40


همیشه ورزش کنید اما دچار توهم راجع به ورزش و‌ هیکل خوب نشید.

اکثر مردم دچار این تصور اشتباه هستند که اگر ورزش کنن و‌ وزنه بزنن عضلاتشون ‌بزرگ ‌میشه، هیکلشون خوب میشه، و‌ بعدش با اندکی ‌تمرین و‌ با مراعات رژیم‌ غذایی میتونن اون هیکل رو‌ حفظ کنن. اما متاسفانه کور خوندن!

چون تحقیقات دانشگاه کپنهاگ نشون داده که اگر فقط ده روز تمرین نکنید یازده درصد از حجم عضله‌تون رو از دست میدید!
برای افزایش همین مقدار عضله اکثر‌ آدما ماه‌ها زحمت کشیدن و زیر وزنه‌های سنگین پدرشون دراومده.‌ خیلی ضدحاله که بفهمید اگر فقط چند هفته یا چند ماه تمرین سنگین انجام ندید برمیگردید به وضعیت روز اولتون.

در واقع اگر موفق شدید با زحمت فراوان هایپرتروفی یا افزایش قابل توجه در حجم عضلاتتون داشته باشید مجبورید برای حفظش تا آخر عمر (یا تا جایی که مفاصلتون رو به باد بدید) دائما همون فشار رو به اون گروه عضلانی بیارید.
اگر این کار رو نکنید آتروفی اتفاق میافته. یعنی بدنتون اون عضلات اضافه رو «بیمصرف »تشخیص میده و شروع به مصرف اونها به عنوان غذا و‌ تبدیلشون به انرژی میکنه.


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

15 Oct, 08:06


مردم آمریکا از فرصت سیل و طوفان نهایت استفاده رو میکنن تا جیب شرکت بیمه رو خالی کنن.

توجه کنید که این کار رو مردمی میکنن که خرید لوازم خونه‌ براشون‌ مثل آب‌خوردنه. تمام عمرشون نه‌ درگیر گرونی بودن نه میدونن‌ تورم چیه.
حالا ایرانی بدبخت هر بار که تو یه انفجار تورمی مجبور میشه دو ‌تا دونه سکه یا دلار بخره تا پس‌اندازش تبدیل به پهن نشه همون دولتی که مسئول گرونی و‌ تورمه فریاد میزنه که آی ایرانی منفعت طلبه. ایرانی بی‌فرهنگه، ذات ایرانی دزده، ایرانی شرف نداره!


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

14 Oct, 17:05


زوج‌ها در ۳۰ سال گذشته به این روش‌ها با هم آشنا شدن

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

13 Oct, 14:28


نمیدونم‌ کی بودی که اینو‌ ساختی اما دمت گرم.
تو یک‌ عکس تقریبا تمام واژه‌های اصلی جغرافی رو‌ توضیح ‌داده.

کسایی که با نوروساینس و‌ عصب‌شناسی آشنا هستن میدونن که بهترین روش بخاطرسپاری مفاهیم و‌ عبارات از طریق درگیر کردن حافظهٔ بصری یا آیدِتیک مموری هست. اینطوری سیناپس‌های بهتر و‌ پایدارتری در مغز ساخته میشه.

به عبارت ساده، زودتر یاد میگیریم، دیرتر هم فراموش میکنیم

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

12 Oct, 18:45


تحلیل جدید و‌ قابل تاملی بود



@Rationalisti1

رشنالیست

11 Oct, 16:40


یه زمانی پدر و مادرها هر غلطی میخواستن میکردن و کسی نباید بهشون کوچکترین خرده‌ای میگرفت.
خیلیاشون پدر روح و روان بچه‌ها رو در میاوردن و افکار عقب‌افتاده‌شون رو بهشون تحمیل میکردن. عملا مقصر بخش بزرگی از ناکامی‌ها و آیندهٔ سیاه بچه‌ها بودن اما باز فرهنگ‌عمومی‌ جامعه میگفت احترامشون واجبه!

الان اما در بخش بزرگی از جهان مدرن اوضاع تغییر کرده و والدین رو مسئول رفتارشون نسبت به بچه‌شون میدونن. اما همزمان بعضیا دارن از اونور بوم‌ میافتن. درست مثل بحث‌ حقوق‌زنان که مورد سواستفادهٔ عده‌ای از زنان کلاهبردار و عوضی قرار میگیره تا باهاش زندگی مردهای آسیب‌پذیرتر رو‌ سیاه کنن.
یه عده از بچه‌ها تمام ناکامی‌ها و اشتباهات و انتخاب‌های بی‌خردانهٔ خودشون رو گردن والدین میندازن. هر عوضی بازی و پلشتی که دلشون بخواد در میارن و‌ همیشه هم خودشون رو قربانی نمایش میدن.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

10 Oct, 13:35


قبلا راجع به این شاهکار فردوسی و قافیه، واج آرایی و‌ نغمهٔ حروفش بهتون گفته بودم، اما توضیحات ایشون زوایای دیگه‌ای از این اثر‌ رو‌ برام گشود که باعث شد علاقه‌م‌ بهش دوچندان بشه.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

10 Oct, 04:07


چرا هیچوقت به ۵ تا بیت پایانی این آهنگ‌ دقت نکرده بودم؟! انگار اولین باره که میشنومش!

امسال تولد هشتاد سالگی این شورانگیزترین و مهرآفرین‌ترین سرود تاریخ ایرانه.


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

09 Oct, 15:20


اولش فکر‌ کردم مسخره بازیه تا لحظه‌ای که صداش رو شنیدم.


✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

09 Oct, 09:24


اینجا کیارستمی تفاوت گِله و عصبانیت رو در چند ثانیه و به زیبایی توضیح میده.

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1

رشنالیست

08 Oct, 22:43


چیزی که ایشون ‌گفتن هم به درد بیزینس‌تون‌ میخوره و هم به درد زندگی شخصی.

خلاصه‌ش اینه که با ادا بازی به جایی نمیرسید. اول باید ریشه‌هاتون رو تقویت کنید و در انتها «نتیجه»‌ خودش میاد.

اصن برای همینه که‌‌ ادایی‌ها خیلی تو ذوق میزنن و زود هم‌ لو میرن، چون‌ ریشه ندارن.
زیاد دیدید اونایی که تقلا میکنن ادای پولدارا رو‌ در بیارن، ادای اصیل‌ها، ادای باسوادها، ادای باشخصیت‌ها و...

✍️ رشنالیست

@Rationalisti1