کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026 @rahemehraban Channel on Telegram

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

@rahemehraban


فرهاد غلامی متخصص روانشناسی خانواده آدرس:کرج-فاز4مهرشهرنبش خ504پلاک2-کلینیک راه مهربانی

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026 (Persian)

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026، یک کانال تلگرامی است که توسط فرهاد غلامی متخصص روانشناسی خانواده اداره می‌شود. این کانال جهت ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی روانشناسی به افرادی که به دنبال بهبود روانی و روابط خود هستند، تاسیس شده است. آدرس فیزیکی این کلینیک در شهر کرج، فاز 4 مهرشهر، نبش خیابان 504، پلاک 2 می‌باشد. فرهاد غلامی به عنوان متخصص روانشناسی خانواده با سابقه‌ی بیش از 10 سال در زمینه‌ی مشاوره و روان‌شناسی خانواده، به ارائه خدماتی حرفه‌ای و با کیفیت به افراد و خانواده‌ها می‌پردازد. این کانال تلگرامی به عنوان یک فضای آموزشی و پشتیبانی برای افرادی که به دنبال بهبود و توسعه‌ی روانی خود هستند، عرضه شده است. اگر شما نیاز به مشاوره روانشناسی دارید یا به دنبال پاسخ به سوالاتی در زمینه روانشناسی خانواده هستید، به کانال تلگرامی کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026 به آدرس @rahemehraban بپیوندید و از مشاوره‌های حرفه‌ای و کارآمد این کانال بهره‌مند شوید.

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

20 Nov, 13:08


۲۵ عادت روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه که باعث میشه همیشه خوشحال باشیم!

عادت های روزانه
۱. لبخند بزنید
۲. ورزش کنید
۳. خواب کافی داشته باشید
۴. غذا هایی بخورید که حال روحی شما را خوب می کند
۵. سپاسگزار باشید
۶. از دیگران تعریف کنید
۷. نفس عمیق بکشید
۸. لحظات ناراحت کننده را تشخیص دهید
۹. دفتر خاطرات روزانه داشته باشید
۱۰. با استرس روبه رو شوید

عادت های هفتگی
۱۱. پاکسازی کنید
۱۲. با دوستان خود ملاقات کنید
۱۳. برنامه هفتگی خود را تنظیم کنید
۱۴. تلفن خود را کنار بگذارید
۱۵. به طبیعت بروید
۱۶. مدیتیشن کنید
۱۷. روان درمانی کنید
۱۸. روش هایی برای خوشحال کردن خود پیدا کنید

عادت های ماهیانه
۱۹. برخی کار ها را هر ماه تکرار کنید
۲۰. خودتان تنهایی بیرون بروید
۲۱. یک لیست فکر درست کنید

عادت های سالیانه
۲۲. زمانی را به فکر کردن اختصاص دهید
۲۳. اهداف خود را دوباره ارزیابی کنید
۲۴. از بدن خود مراقبت کنید
۲۵. کینه و نفرت را کنار بگذارید

🔗 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

20 Nov, 13:08


دزدهای زمان :

1️⃣فیلم و سریال
2️⃣چت با بقیه
3️⃣گیم و بازی های ویدیویی
4️⃣گوشی موبایل

🌐 دزدهای تمرکز :

1️⃣حاشیه های مجازی
2️⃣دوست‌پسر / دختر

💡 دزد های امید :

1️⃣فامیل هایی با عقیده قدیمی
2️⃣افکار منفی
3️⃣اخبار بد

🪁 دزدهای استعداد :

1️⃣خودت
2️⃣اطرافیان

🔗 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

17 Nov, 17:29


*چرایی مهمتر است یا چگونگی؟!*

■چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود: "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود".
🔥🔥🔥🔥
□این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمی فهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.

●سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد.

○شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفت‌انگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.

■بشر موجودی تجربه‌گراست و هنگامی که پدیده‌ای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیده‌های جدید استفاده میکند.

□در واقع، وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد. به عنوان نمونه:
︎چرا فلان اتفاق افتاد؟ 
︎چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
︎چرا من آدم موفقی نیستم؟
︎چرا اینقدر فقیرم؟ و...
جواب تمام این سوالات در گذشته است.

●واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکته‌ای که متوجه شدم اینه که آدم‌های تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سئوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند.

○آنها سوال‌هایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.

︎چگونه میتوانم کمپین حقوق بشری موفقی تشکیل بدهیم؟
︎چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
︎چگونه سیاه‌پوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
︎چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....

■حالا سئوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوال‌هایی که با چرا شروع میشوند با سوال‌هایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟" در ادامه به این سوال پاسخ میدهم:

□همان‌گونه که در بالا اشاره کردم جواب سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان می‌کنند. به عنوان مثال، جواب سوال
"چرا من این‌قدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟" از این دست دلایل است:
︎چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".

●این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.

○ولی جواب سوال‌هایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برون‌رفت یا حقیقت‌بخشی به چیزی را بیان میکنند و تمام جواب هم در گذشته نیست. مثلا:
︎چگونه میتوانم فقیر نباشم؟
︎چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."

■پاسخ دادن به این سئوال‌ها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و نتیجه هر چه باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.

□متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سئوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.

●چند وقت پیش معلم برادرزاده‌م یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود درباره‌ش تحقیق کنید:

︎چرا محیط پارک‌های ما پر از آشغال است؟

○برادرزاده‌م کلی جواب در مورد بی‌فرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟

■مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری می‌پرسید بهتر نبود: "چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟" تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچه‌ها یاد دهیم.

□خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شد. مسلما پاسخی که به سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" داده میشه  با سوال "چگونه میتوانیم...؟"  خیلی متفاوت است.

︎پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راه‌های توانستن است.

︎پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.

●به بچه هایتان نگویید چرا اینجارو کثیف کردی؟ بگویید چطور میتونی خودت الان اینجارو تمیز کنی؟

@rahemehraban
http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

15 Nov, 19:16


🔴پلیس فتا: اگر از حسابتان پول برداشت شد، در یک ساعت اول با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل فرمایید تا مبلغ برداشت شده، مسدود و به حسابتان برگردانده شود‌.
🔗 @MoallemanNews

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

15 Nov, 19:01


چرا آدم خودشیفته یک روز عاشقته و یک روز متنفره ؟

آدم خودشیفته این قدرت را ندارد که همه‌ی وجود شما را باهم بپذیرد یعنی وقتی از دست شما ناراحت است نمی‌تواند احساسات مثبتی که قبل از آن داشته را حفظ کند.

شما در ذهن تحریف‌شده‌ی آنها یا کامل و بی‌نقص دیده می‌شوید یا کاملا بی‌ارزش هستید. این تغییر دیدگاه می‌تواند حتی بعد از کوچکترین اشتباهی که شما مرتکب شوید، ایجاد شود.
.
در کل چرخه‌ی ایده‌آل‌سازی، بی‌ارزش کردن و حتی کنار گذاشتن در این افراد خیلی رایج هست و ممکن است دائما شما را گیج کنند که بلاخره چه احساسی به شما دارند.
.
این رو به یاد داشته باشین که مشکل از شما نیست و دوست داشتن شما کار سختی نیست، این مشکل از اونهاست که نمی‌توانند یک نفر را به‌صورت یک مجموعه ببینند و احساساتشان را مدیریت کنند.

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

11 Nov, 19:16


چگونه با شخصی که از ما عصبانی است آشتی کنیم
همه‌ی ما زمانی در شرایطی که شخصی از ما دلخور است بوده‌ایم. این شخص می‌تواند همسر، دوست، همکار و یا حتی یک غریبه باشد. اگر شما شخصی هستید که دوست دارید همه از شما راضی باشند و از ناراحت کردن دیگران نفرت دارید پس ماندن در این شرایط برای شما عذاب آور خواهد بود و تلاش خواهید کرد که این مشکل را حل کرده و شرایط را بهتر کنید. اما چگونه می‌توانید با شخصی که از دست شما عصبانی و ناراحت بوده است آشتی کنید؟ در ادامه با یوکن همراه باشید.

4 روش برای حل کردن این مشکل
هر شرایطی منحصر به فرد است و شما باید بهترین روش برای نزدیک شدن به فرد عصبانی و ناراحت را در آن شرایط به خصوص پیدا کنید؛ با این حال در بیش‌تر مواقع تکنیک‌ها و روش‌هایی که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم کارساز خواهند بود.

1. تلافی نکنید
قانون شماره اول این است که از تلافی کردن اجتناب کنید. صرف نظر از کار انجام شده توسط شخص عصبانی و ناراحت شما نباید برای تلافی در مقابل کاری انجام بدهید. این عمل تنها آن شخص را عصبانی‌تر می‌کند. برای مثال، زمانی که در ترافیک هستید و شخصی به دلیل پایین بودن سرعت شما عصبانی می‌شود و از شما سبقت می‌گیرد، اگر شما نیز برای تلافی از او سبقت بگیرید، خشم و عصبانیت آن‌ها را بیشتر خواهید کرد.

ممکن است بسیار سخت باشد اما هیچ‌گاه عمل از روی عصبانیت را با عملی از روی عصبانیت پاسخ ندهید. حتی اگر احساس می‌کنید به شما بی احترامی شده است باید غرور خود را کنار گذاشته و آن را فراموش کنید. حواستان باشد که طعنه آمیز جلوه نکنید زیرا این عمل عصبانیت را بیش‌تر برمی‌انگیزد.

2. نشان دهید که به آن‌ها اهمیت می‌دهید
به جای نشان دادن خشم خود، به آن شخص نشان دهید که به شرایط آن‌ها اهمیت می‌دهید. گوش دادن به آن‌ها می‌تواند نگرش آن‌ها را نسبت به خودتان تغییر دهد. برای نشان دادن اهمیت خود می‌توانید این جمله‌ها را بیان کنید:

می‌توانید به من بگویید مشکل چیست؟ شاید بتوانم به شما کمک کنم.
متاسفم که چنین احساسی دارید. آیا کاری از دست من برمی‌آید؟
این اتفاق نباید رخ می‌داد. چه حسی دارید؟
همین جمله‌های کوچک برای به حرف انداختن شخص عصبانی و ناراحت کافی ست. شما ممکن است با حرف زدن بتوانید مشکل خود را حل کرده و با هم آشتی کنید.

3. احساسات خود را بیان کنید
اگر شخص عصبانی قصد دعوا و جر و بحث را با شما دارد، سریع‌ترین روش برای اجتناب از آن این است که احساسات خود را نشان دهید. به آن‌ها بگویید که عصبانیت آن‌ها باعث می‌شود چه حسی داشته باشد برای مثال باعث می‌شود احساس ترس، گیجی و یا نگرانی به شما دست بدهد و به آنان بگویید که با سخنان و اعمال خود قصد ناراحت کردن و اذیت کردن آن‌ها را ندارید.

4. فضا را شاد کنید
شما در این روش باید مواظب باشید؛ اما یک دعوا یا مشاجره می‌تواند با شاد شدن فضا خاتمه یابد. شما می‌توانید این کار را با گفتن یک جوک، لبخند زدن و یا نگرش جدیدی را راجع موضوعی که اهمیت چندانی ندارد بیان کردن انجام دهید. دانستن آنکه این کارها را چه زمانی انجام دهید باعث پیشرفت شما در زندگی می‌شود.

اجازه ندهید شخص دیگری روز شما را خراب کند
زمانی که همه چیز گفته و انجام شد، برای شما غیرممکن است که احساسات دیگران را کنترل کنید. فرقی نمی‌کند چقدر تلاش می‌کنید، بعضی از افراد عصبانی خودشان می‌خواهند عصبانی بمانند. اگر ممکن بود، نگذارید روزتان خراب کنند. مهربانی را انتخاب کنید و شما شخص بهتری خواهید بود.

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

11 Nov, 19:14


🌷یكي از دلايل ايجاد رابطه هاي موازي و خيانت هاي زناشويي پس از ازدواج، عدم ترك رفتارهاي مخرب است.

🔻در صورتيكه به رفتارهاي مخرب (انتقاد-سرزنش-شكوه و شكايت-غرغر كردن-تهديد و تنبيه) خود در قبال همسرمان ادامه دهيم و سعي در كنترل فرد مقابل داشته باشيم بدون توجه به كنترل خودمان، زمينه را براي خيانت و رابطه ي موازي همسرمان ايجاد كرده ايم.
🔻يكي از دلايلي كه در روابط نامشروع فرد رابطه ي جنسي متفاوت و موفق تري را تجربه مي كند، اين است كه،كنترل گري در اين نوع رابطه وجود ندارد و تنها موضوع مورد نظرِ دو طرف رابطه ي جنسي است .در واقع در اين رابطه دو طرف همان گونه كه هستند يكديگر را مي پذيرند و به دليل همين پذيرش بدون كنترل گري است كه احساس خوشايندي را تجربه مي كنند.
@rahemehraban
ازدواج بدون شكست و تئوري انتخاب-ويليام گلاسر

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

11 Nov, 19:13


آسیب های درون فردی مهم ست.

موارد زيادي در مشاوره خانواده اتفاق مي افتد كه مشكل و تعارض زناشويي بيشتر از آنكه ناشي از رابطه معيوب و الگوي ناكارآمد زناشويي زن و شوهر باشد، به خاطر  آسيب هاي درون فردي و شخصيتي يكي يا هر دوي زن و شوهر ست.  زندگي كردن با هم سري مرزی یا مردی پارانوئید خود آبستن تعارضات و کشمکش های زودهنگام در رابطه زناشویی ست، طوری که مواردی زیادی هم سران همدیگر را به عدم صداقت متهم می کنند، و با عباراتی همچون: «بعد از عقد رنگ عوض کرد یا ازدواج کردیم آدم دیگری شد  »همدیگر را توصیف می کنند.
جلسات درمان خانواده زمانی به طور موفقیت آمیز پیش می رود که سطح تقابل و کشمکش زوجین در حدی باشد که فضای گفت وگو و تعامل دو یا سه نفر حاکم شود،به عبارتی زن و شوهر در جلسه همدیگر را تحمل کنند.
گاه درمانگر در اواخر جلسه نخست یا جلسه دوم متوجه اختلال شخصیتی یکی از زوجین می شود، در چنین مواردی اگر چنانچه درمانگر خواسته باشد، جلسه را به صورت زوجی با حضور همه اعضا ادامه دهد،مدیریت جلسات مشکل و نتایج درمانی دیرتر حاصل می شود، یکی از شیوه های متداول جلسات مشاوره فردی به موازات جلسات زوجی ست. مهم ست درمانگر در حضور دیگر اعضای خانواده تشخیص پاتولوژیک به عضو مختل ندهد، بلکه جلسات رواندرمانی فردی برای وی بگذارد و یا برای مشکل شخصیتی به درمانگری دیگر ارجاع دهد.
به طور ویژه برای زوج هایی که هم سر آنها شخصی پرخاشگر، شکاک،طوفانی(مرزی)یا منزوی ست بهترست جلسات فردی برای هر دوی آنها گذاشته شود، درمانگر برای خانمی که همسر وی مردی شکاک و بدبین ست، نه تنها مرد شکاک را در جلسات فردی ملاقات می کند،بلکه مهارت های مقابله ای والگوی رفتاری سازگارانه و سنجیده را برای زن در پیش می گیرد، طوری که از یک منظر بافت نگر بتواند شرایط همسرش را درک کند و یا تصمیمی دیگر اتخاذ کند.

#فرهاد غلامی_درمانگرخانواده_ازدواج
@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

07 Nov, 09:55


@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

07 Nov, 09:46


❤️«۴۰ روش خوشحال کردن پارتنر یا همسرتون»

 1)هر زمان که سرتون شلوغ بود براش پیام بذارید و بهش بگید که چقدر دوسش دارید
2)صبح ها برای قهوه یا چای باهاش بیرون برید اگر براتون مقدوره
3)هر از گاهی بهش یه گل رز هدیه بدید
4)لباس جدیدش و تغییرات صورت یا موهاش رو بهش یاد آوری کنید
5)براش پیک نیک یا گردش طراحی کنید
6)اگر هر روز ملاقاتش میکنید بهش یادآوری کنید که چقدر زیباست
7)بهش پیشنهاد پیاده روی بدید
8)باهاش دوچرخه سواری برید
9)فیلم کمدی دانلود کنید و با کلی خوراکی بشینید باهم ببینید
10)همیشه موقع دیدنش بغلش کنید
11)قبل از خواب یا خداحافظی بغلش کنید
12)وقتی از ارایشگاه میاد بهش توجه کنید و ازش تمجید کنید
13)کاری که براش سخته و درتوانتون هست براش انجام بدید
14)برای کنسرت یا بازی مورد علاقه‌ش براش بلیط بخرید
15)اشتیاق ورزش کردن بهش بدید
16)با دوستای مشترکتون تفریح برید
17) تشویقش کنید به همراه شما کوه یا سینما بیاد
18) به طبیعت برید به بازی پرنده ها و اواز خوندنشون نگاه کنید
19)تو روز بارونی برید بیرون قدم بزنید
20)عطری که دوست داره رو براش بزنید
21)بهش چیزی که مربوط به دکور اتاقشه هدیه بدید
22)بهش پیشنهاد کمک در کارهای خسته کننده‌اش رو بدید.
23)یه لیست از اهنگای مشترک درست کنید تا کنار هم گوش بدید
24) همدیگه رو ماسا.ژ بدید
25) از عکس های دونفرتون انتخاب کنید و چاپ کنید
26)عکس جدیدتون رو رویِ بک گراند گوشیتون بذارید
27)براش غذاهای خوشمزه درست کنید
28)از دست فرمونش تعریف کنید
29)به یک شام دعوتش کنید
30)با خوراکی سوپرایزش کنید
31)باهم از اهداف و ارزوهاتون صحبت کنید
32)به گالری هنری برید
33) براش لباس خواب زیبا بخرید
34)بهش بگید بعد از دوش گرفتن چقدر زیبا شده
35)باهم به گل فروشی برید
36)از ایده های همدیگه استقبال کنید
37)برای هم نامه بنویسید (حتی به صورت پیام هم میشه)
38)بهش پیشنهاد خرید رفتن رو بدید
39)گاهی وقتها فضایِ تنهایی بهم دیگه بدید
40)عشقتون رو نسبت به هم بیان کنید
@rahemehraban
از همین لحظه شروع کنید😍

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

04 Nov, 18:26


وسواس

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

04 Nov, 07:17


@rahemehraban
آدرس تخصصی اینستاگرام کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی راه مهربانی
http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

01 Nov, 06:11


@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

01 Nov, 06:08


اونجا که ژان پل ساتر میگه:

آن‌قدر که از دست دادن چیزی، ما را افسرده می‌کند، از داشتن همان‌چیز احساس خوشبختی نمی‌کنیم...
و این ذات آدمیزاد است!


📚 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

29 Oct, 15:10


اگه درس خونی؛باید این برنامه‌ها رو روی گوشیت نصب داشته باشی!

📎برنامه Detox برای قفل و محدود کردن گوشی در هنگام درس خواندن

📎برنامه Alarmy به شما توی سحر خیزی و خواب به موقع و خوب کمک می‌کند.

📎برنامه Calm موسیقی های بی کلام آرامبخش برای موقعی میخواهید ریلکس کنید باعث دوری از استرس می‌شود.

📎برنامه Forest به شما کمک میکند زمان بندی درست داشته باشید و بدونید چقدر درس خوندید‌.

📎برنامه Study bunny یک پارتنر درسی هست که به شما کمک می‌کنه با یک خرگوش درس بخونین.

🔗 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

29 Oct, 15:03


#فرهاد_غلامی_خانواده_درمانگر_متخصص_روانشناسی
@rahemehraban
http://www.instagram.com/Dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

29 Oct, 15:02


P.S. I LOVE YOU
مشاهده این فیلم کیفیت زندگی زناشویی شما را افزایش می‌دهد. مبارزه این زوج با فقر و شرایط اقتصادی و بیکاری یکدیگر و ترس از فرزند داشتن شروع شده و در ادامه با مشکلات بسیاری همراه می‌شود و نحوه درست مواجه با مشکلات آموزش داده می‌شود. در این فیلم نحوه مواجه طنز‌آمیز با والدین ناراضی و خودشیفته به زوجین آموزش داده می‌شود. همچنین یک راهنمای خوب به هنگام مواجه با سوگ برای زوجین و برخورد ناگهانی با مرگ می‌باشد. در این فیلم مشاهده می‌شود که بسیاری روابط با نداشتن آموزش و مهارت می‌تواند بسیار سخت و طاقت‌فرسا باشد، در صورتی که با کمی مهارت و یادگیری زندگی زناشویی که سر مقصد تکامل بشری است بسیار لذت‌بخش و امیدبخش خواهد بود. روابط زناشویی که نهایت تکامل انسانی در گذر و خودخواهی و حفظ عزت نفس و مواجه با تنهایی است،  مهارت‌هایی که در این فیلم مشاهده می‌شود بسیار اثر بخش است.
http://www.instagram.com/Dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

25 Oct, 15:40


راه خودت را پیدا کن - کارلی فیورینا

مهم نیست کجای زندگی قرار دارید اما ‌هنوز به خود حقیقی‌تان تبدیل نشدید! کتاب مسیرت را پیدا کن اثر بی‌نظیر کارلی فیورینا است، کتابی که شما را برای هر قدم پیش رفتن در مسیر زندگی‌تان،‌ با ده‌ها سوال مواجه می‌کند و در نهایت، می‌توانید راه خودتان را از میان تخته‌سنگ‌هایی که سد راهتان شده‌اند، پیدا کنید.
#معرفی کتاب
🔗 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

21 Oct, 08:43


۶ راهکاری که آدمایی با روحیه‌ی قوی انجام می‌دن:

۱. بی‌خیال می‌شن. وقتشون رو با تأسف خوردن برای خودشون هدر نمی‌دن.
۲. تغییرات رو با آغوش باز می‌پذیرن. از رقابت کردن استقبال می‌کنن.
۳. خودشون رو خوشحال نگه می‌دارن.‌ انرژی و توانشون رو با غصه خوردن به‌خاطر چیزهایی که قابل تغییر نیستن، هدر نمی‌دن.
۴. مهربون، با انصاف و با جربزه هستن.
۵. حساب شده و سنجیده ریسک می‌کنن.
۶. با خوشحالی و موفقیت بقیه، خوشحال می‌شن. به‌خاطر پیشرفت بقیه منزجر نمی‌شن.

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

21 Oct, 08:39


🔴 چطور به نوجوان‌ها کمک کنیم تا انگیزه درونی خودشون رو پیدا کنن؟

👈 به‌عنوان والدین، ما نمی‌تونیم به زور به بچه‌هامون انگیزه درونی بدیم، ولی می‌تونیم راه‌هایی رو انتخاب کنیم که کمک کنه اون انگیزه رشد کنه:

اعتماد به مسیر طبیعی رشد شخصیتشون
باید اجازه بدیم فرزندامون خودشون علاقه‌هاشون رو کشف کنن. معمولاً تو دوران نوجوانی انتظاراتمون از بچه‌ها بیشتر میشه، اما خیلی مهمه که فضایی برای پیدا کردن علاقه‌هاشون بهشون بدیم. مثلاً وقتی پسرامون کوچیک بودن، چون موسیقی برای ما اهمیت داشت، اون‌ها رو به کلاس‌های موسیقی فرستادیم. ولی بعد از مدتی فهمیدیم که تمرین موسیقی براشون سخت و خسته‌کننده است، برای همین بعد از یک سال کلاس‌ها رو متوقف کردیم. چند سال بعد، پسر پانزده‌ساله‌مون خودش تصمیم گرفت گیتار یاد بگیره و بدون کمک کسی شروع کرد. این نشون میده که وقتی بچه‌ها رو آزاد بذاریم تا خودشون علاقه‌هاشون رو پیدا کنن، نتیجه خیلی بهتری می‌گیرن.

📊 ایجاد تعادل بین انگیزه درونی و بیرونی
وقتی بزرگ می‌شیم، هم باید از کارهامون لذت ببریم (انگیزه درونی)، هم نیاز داریم برای گذروندن زندگی پول دربیاریم (انگیزه بیرونی). این تعادل باید از نوجوانی توی بچه‌هامون شکل بگیره. با صحبت‌های آزاد و روشن درباره آینده و اهدافشون، می‌تونیم کمکشون کنیم که هم از کارهای روزمره‌شون لذت ببرن و هم ارزش تلاش و سخت‌کوشی رو بفهمن.

👏 تشویق به دیدن تأثیر رفتارهاشون
خیلی مهمه که بچه‌هامون بدونن کارهایی که انجام میدن چه تأثیری روی خودشون و دیگران داره. این‌جوری اون‌ها یاد می‌گیرن که چطور با انگیزه بیشتری کار کنن. مثلاً وقتی پسرمون توی یک مسابقه تیمی برنده میشه و خوشحالی دوستاش رو می‌بینه، متوجه میشه که کارهاش چقدر مهم و مؤثره.

اجتناب از تشویق دائمی با پاداش‌های بیرونی
اگه همیشه برای کارهای معمولی و وظایف روزمره به بچه‌هامون پول یا جایزه بدیم، اون‌ها دیگه نمی‌تونن خودشون رو از درون تشویق کنن. بهتره بعضی وقت‌ها بذاریم بچه‌ها بی‌حوصلگی رو تجربه کنن و خودشون راه‌های مقابله باهاش رو پیدا کنن.

🤔 بررسی دلیل واقعی بی‌انگیزگی
نباید فراموش کنیم که بعضی وقت‌ها بی‌انگیزگی می‌تونه از مشکلاتی مثل افسردگی یا فشارهای تحصیلی ناشی بشه. اگه حس کردیم فرزندمون نیاز به کمک داره، بهتره از یک مشاور یا متخصص کمک بگیریم.

👈 در نهایت، تقویت انگیزه درونی توی نوجوان‌ها باعث میشه که اون‌ها نه‌تنها برای چالش‌های بزرگسالی آماده بشن، بلکه با هدف و معنا بیشتری زندگی کنن.


@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

20 Oct, 06:40


آدرس تخصصی اینستاگرام کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی راه مهربانی
http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

17 Oct, 17:24


https://www.instagram.com/reel/DBOANu8u2_I/?igsh=MWtlYmN4dnVmdGgybA==

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

17 Oct, 17:23


👌👌👌تلاش های به موقع برای تعمیر رابطه، کلید موفقیت است

✳️ وقتی شما در یک بحث و جدل شدید با همسرتان قرار گرفته اید، ممکن است احساس سرخوردگی و درماندگی کنید. اما سپس همسرتان یک شوخی می کند که باعث می شود شما لبخند بزنید و بخندید.

❇️ ناگهان شما نه تنها احساس درماندگی نمی کنید، بلکه آن حالت عصبی و تنش تخفیف پیدا می کند.

✳️ این یک مثال کلاسیک برای "تلاش برای تعمیر رابطه" است که ما به زوجین پیشنهاد می کنیم از آن به طور مرتب استفاده کنند، و طنز و شوخ طبعی یکی از رایج ترین شیوه های تعمیر رابطه است که زوجین هنگام تعارض از آن استفاده می کنند.

❇️ دکتر_جان_گاتمن در این باره می گوید: "تلاش های به موقع برای تعمیر رابطه، به نوعی رقصی هماهنگ میان دو انسانی است که یکدیگر را به خوبی می شناسند، و به یکدیگر اعتماد دارند".

✳️ اینها نمونه هایی از تلاش برای تعمیر رابطه است که می توانید هنگامی که با همسرتان دچار تعارض و بحث می شوید از آنها استفاده کنید:

🔹از همسرتان بپرسید: «نیازت چیه؟ یا خواسته ات چیه؟»
🔹 ابراز عاطفه، چه کلامی یا جسمی
🔹استفاده از شوخ طبعی (اما از شوخی هایی که کنایه آمیز و تمسخر به نظر می رسند اجتناب کنید)
🔹در صورت لزوم مسئولیت اشتباهی که انجام داده اید را بپیذیرید
🔹درک و ابراز همدلی
🔹تقویت "ما-بودن"، توسط تعریف و تمجید از جوانب مثبت رابطهٔ تان

❇️ استفاده از این شیوه ها برای تعمیر رابطه بسیاری از درگیری ها را خاتمه می دهد و شما را آموزش می دهد که نسبت به نیازهای یکدیگر هشیارتر باشید. این شیوه ها یک راه حل سریع برای مشکلات تکراری نیستند، اما می توانند از رفتارهای منفی و احساسات درماندگی در رابطه جلوگیری کنند.
#جان_گاتمن
کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی راه مهربانی
۰۲۶۳۳۵۲۹۲۷۷-۳۳۵۲۰۸۳۶
#روانشناسی #مشاوره_خانواده #مشاوره_آنلاین #کرج #زندگی #تهران #عشق #کودک #کتابخوانی #پسر #دختر #زیبایی #مهرشهر
https://www.instagram.com/reel/DBOANu8u2_I/?igsh=MWtlYmN4dnVmdGgybA==

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

15 Oct, 14:40


𝟭𝟮 زبانِ بدن که شمارو کاریزماتیک نشان میدهد:

۱. از ارتباط چشمی نهراسید
۲. همیشه لبخند طبیعی به لب داشته باشید
۳. قبل از حرف زدن خوب فکر کنید
۴. صاف بایستید و قوز نکنید.
۵. خود را مشتاق شنیدن نشان دهید
۶. از نشان دادن خودِ واقعیتان هیچ ترسی نداشته باشید
۷. اکتِ اضطراب و استرس نداشته باشید (مثل پا تکان دادن)
۸. در هنگام صحبت کردن از دست‌های خود کمک بگیرید.
۹. هیچ وقت خود را برتر ندانید و مسخره نکنید.
۱۰. خشم خود را با نفس عمیق کنترل کنید.
۱۱. بدون توجه به قضاوت دیگران کاری که صلاح میدانید انجام دهید.
۱۲. با سلول به سلول بدنتان سیگنال اعتمادبنفس به اطرافیانتان منتقل کنید.


🔗 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

14 Oct, 18:50


🔴 خلاصه کتاب پاکسازی آشفتگی های ذهن

@rahemehraban
#معرفی_کتاب

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

12 Oct, 03:53


#شخصیت_ازدواج
#شخصیت_مهرطلب

گاهی افرادی در کنار شما هستند که شخصی را از آنها پرمحبت‌تر، مشتاق‌تر و دلواپس‌تر از آنها نسبت به خود پیدا نمی‌کنید. شادی آنها منوط به شادی برآورده کردن نیازهای دیگران است. #شخصیت_مهرطلب می‌گوید: «اگر شما شاد شوید، من هم شاد می‌شوم».
شخصیت‌های مهر طلب ویژگی‌های رفتاری زیر را نشان می‌دهند:
۱.شخصیت مهرطلب به فکر دیگران است، در پی راضی کردن آنهاست و همواره در پی مراعات حال دیگران است، حتی اگر از خواسته‌های خودش هم گذشته باشد.
۲. مهر طلب‌ها بیشتر از آنکه در کارهای گروهی رهبر باشند، پیرو و تبعیت کننده هستند، بسیار اهل تعاون و همکاری است و دستورات مقامات و مافوق را مو به مو اجرا می‌کند و به آنها متکی است.
۳.مهرطلب ها به شدت پایبند روابط در زندگی هستند و برای پایداری روابط و مناسبات خود ارزش قائلند و تمام سعی آنها حفظ روابط خوب با افراد مهم زندگی است.
۴. مهرطلب‌ها از تنهایی گریزانند، در بیشتر مواقع در پی بودن با دیگران هستند، خود را وقف راضی کردن دیگران کرده اند.
۵.مهرطلب‌ها میزبان‌هایی عالی و دوستانی صمیمی هستند. روز تولد شما را یاد دارند، به شما فکر می‌کنند، در مهمانی و سفر سلیقه شما را همواره مدنظر قرار می دهند، اگر مشکلی دارید او همیشه سنگ‌صبور است، برای مهرطلب «زندگی در تو خلاصه‌ می شود».
#هم‌سر_مناسب شخصیت #مهرطلب چگونه باشد؟  به طور کلی به خاطر ازخودگذشتگی و توافق‌پذیری زیاد،شخص مهرطلب با بیشتر شخصیت‌ها جور است. آنها به خوبی نیازهای هم‌سر را تشخیص می دهند و به رفع آنها اقدام می‌کنند.
شاید یکی از بهترین نامزدها برای شخص مهر‌طلب #شخصیت_وظیفه‌شناس باشد.#وظیفه‌شناس می‌خواهد عهده‌دار امور باشد و مسؤلیت‌ها بر می‌پذیرد و این برای مهرطلب عالی است. همچنین شخصیت#مراقب هم که دوست دارد سررشته امور را در دست داشته باشد و از دیگران مراقبت می‌کند، از هم‌سری مهرطلب استقبال می‌کند.
چنانچه هم‌سر شما شخصیتی#مهرطلب دارد، توصیه‌های زیر می‌تواند به شما در کیفیت رابطه زناشویی کمک کند:
۱. هم‌سر مهر طلب شما معمولاً نیازها و امیال شما را به خوبی تشخیص می‌دهد و در پی برآورده کردن آنهاست اما در موارد زیادی خواسته‌ها و نیازهای خود را مطرح نمی کند و در عین حال به توجه شما بسیار حساس هستند، توجه و علاقمندی خویش را صریح و روشن ابراز کنید، از کار آنها تعریف کنید.
۲.هنگامی که با هم‌سر مهرطلب خویش اختلافی دارید، سرزنشگرانه برخورد نکنید، سعی کنید طوری برخورد کنید که همه تقصیرها گردن او نباشد. در عین حالی که انتقاد می‌کنید به او اطمینان دهید که برای شما شخصیت او ارزشمند است.
۳. مبنای زندگی مهرطلب رابطه و توجه است. مانند شمعدانیی که هر روز آب بخواهد، توجه به هم‌سر خود را مهم بدانید؛ برایش وقت بگذارید، به صحبت‌های عادی و دردل‌های او گوش دهید، ویژگی‌های شخصیتی و رفتارهایش را ببینید و تمجید کنید، نظراتش را در مسائل جویا شوید.
۴. طوری رفتار کنید که همسر مهر طلب شما رفتارهای واقعی داشته باشد، مهرطلب‌ها بسیار اهل تعارف و تأییدطلبی هستند به همین خاطر گاهی ممکن است خواسته‌ها و نظرات واقعی خود را به خاطر اصرار دیگری، نادیده بگیرند. هر جا احساس کنند تهدید به بی‌مهری شوند، رفتارهای واقعی و احساسات اصلی آنها رنگ می بازد.

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

12 Oct, 03:49


#یادداشت‌های_یک_مشاور_خانواده

زن در جلسه مشاوره حضور پیدا کرد، ابتدا هر گونه مشکلی را حاشا می کرد، اما پیشرفت جلسه مشاوره پذیرفت که رابطه آنها مشکلاتی دارد و با بررسی حوزه های گوناگون زناشویی مشخص شد بیشتر مواردی که شوهرش بیان می کند درست است و اینکه مدتی است قهرها بیشتر شده و او کمتر شب را در اتاق خواب با شوهرش می خوابد. مهم ترین و پرتکرارترین مشکل که خود زن هم به آن اذعان کرد قهرهای زود به زود و روابط اجتماعی ضعیف او بود.
کوچکترین بگومگو که پیش می آمد او به قهری طولانی که در را به روی خود می بست، می رفت و همچنین دوست نداشت با هیچ شخصی حتی نزدیکان خود و همسر تعاملی داشته باشد. وقتی جلسات مشاوره پیش رفت مراجع(زن) متوجه شد فارغ از رفتارهای شوهر، او چنین الگو و سبکی را در روابط خود دارد قهر و دوری گزینی.
بر اساس مشاوره آدلری که بیشتر بر آگاه سازی شخص از سبک زندگی و روابط خویش تاکید می شود و اینکه تجارب خانوادگی و رفتار والدین و خواهر و برادر بویژه در زیر 12 سالگی بسیار تاثیرگذار است، جلسات پیش رفت. هنگامی که همراه با مراجع(زن) تجارب کودکی( رابطه با مادر، پدر، جایگاه او در میان 6 خواهر و دو برادر، رابطه اش با همشیره ها) واکاوی و بررسی شد، به طور عمیق و درستی متوجه دلیل رفتارها و مشکلات ارتباطی خویش شد، هنگامی که بر اساس دیدگاه آدلر، خاطرات نخستین( خاطرات تلخ و شیرنی پررنگی که از کودکی خویش دارد) او بازنمایی شد مرتب به طور شگفت زده تشابه و همسانی رفتارهای فعلی و درونمایه خاطره خویش می شد. برای مثال در خاطره ای به یاد آورد که وقتی مادرش با او دعوا می کرد وادار می شد که به اتاقی برود و بخوابد. او یاد گرفته بود هنگامی که دچار اختلاف و درگیری با افراد دوست داشتنی خویش می شود به تنهایی خویش پنهاه ببرد. یا ریشه اجتناب از روابط اجتماعی، حقارت شدید و خودکم بینی بود که پدر و مادرش شکل داده بودند.
هر چه جلسات (21 جلسه) پیش رفت او بسیار کمتر بر شوهر و مقصر دانستن وی تمرکز می کرد، و مرتب به تجربه آها ( آگاهی از ریشه مشکل) و شکل دهی رفتارهای اجتماعی و عاطفی مناسب می پرداخت. او اکنون روابطی مطلوب با همسرش دارد و هیچوقت دیگر در تعارض با شوهرگزینه رفتن به اتاق و تنهایی را انتخاب نمی کند و به مدت شش ماه است روابط جتماعی با خاواده ها و دوستان را از سر گرفته است.

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

11 Oct, 17:28


🔴 اضطراب رابطه چیه و چطوری مدیریت میشه؟

😰 اضطراب رابطه همون احساس تردید، ناامنی، نگرانی مداوم و نیاز به اطمینان دائمیه که بعضی وقتا تو رابطه‌ها پیش میاد. شاید ریشه‌ش تو دوران کودکی و دلبستگی‌های اون موقع باشه و نشونه‌ای از دلبستگی ناایمن محسوب بشه.

👈 تصور کن اوایل یه رابطه جدیدی هستی که همه‌چیز خوب پیش میره؛ حرفاتون عالیه، ارتباطتون بی‌نقصه و همه‌چیز انگار تو مسیر یه پایان خوشه، اما یه‌سری تردیدای کوچیک نمی‌ذارن از این حال خوب لذت ببری!

😱 وقتی نگرانی از زندگی با شریک عاطفی‌ت شروع می‌شه، طبیعیه چون یه بخش بزرگی از زندگیته؛ ولی وقتی این نگرانی بیش‌ازحد بشه، می‌تونه نذاره رابطه پیشرفت کنه یا حتی از همون اول شروع نشه!

📝 دلایل اضطراب رابطه
- سبک دلبستگی اضطرابی:
اگه همش از خودت می‌پرسی که آیا طرفت واقعاً بهت علاقه داره یا نه، شاید این موضوع برگرده به رابطه‌ت با والدینت تو کودکی.

- تجربه‌های منفی گذشته: اگه تو گذشته رابطه‌ای داشتی که حس ارزشمند بودنت زیر سوال رفته، ممکنه این ترس رو داشته باشی که تو رابطه جدید هم همین اتفاق بیفته.

- اعتماد به نفس پایین: وقتی از خودت مطمئن نیستی، ممکنه دائماً به این فکر کنی که آیا واقعاً شایسته محبت طرف مقابلت هستی یا نه.

- ارتباط ضعیف: اگه با طرفت صادقانه در مورد احساستون و آینده رابطه‌تون صحبت نمی‌کنی، این خلأ می‌تونه اضطراب رو تو رابطه‌ت تشدید کنه.

نشونه‌های اضطراب رابطه
- همش شک داری که طرفت واقعاً دوستت داره یا نه.
- دائم دنبال اطمینان از عشق طرفتی.
- هر کاری می‌کنی که خوشحال بمونه، حتی اگه به ضرر خودت باشه.
- همش کنترل می‌کنی که کجا میره و با کی حرف می‌زنه.
- حس می‌کنی باید همش کنارش باشی و ازش جدا نشی.
- ساده‌ترین حرف‌ها یا حرکت‌هاش رو زیاد تجزیه تحلیل می‌کنی.
- وقت بیشتری صرف نگرانی در مورد رابطه می‌کنی تا لذت بردن ازش.

اضطراب رابطه حتی می‌تونه باعث بشه خودت به‌صورت ناخودآگاه رابطه‌تو خراب کنی. مثلاً وقتی مشکلات کوچیک رو بزرگ می‌کنی یا عمداً فاصله می‌گیری که خودتو از آسیب‌های احتمالی در امان نگه داری.

اثرات اضطراب رابطه
نگران بودن تو هر رابطه‌ای طبیعی و حتی مفیده، ولی اگه این نگرانی‌ها تبدیل به استرس دائمی بشن و اجازه ندن از رابطه لذت ببری، می‌تونه رابطه‌تو به خطر بندازه.

اگه دیدی همش داری توی رابطه دچار اضطراب می‌شی، شاید وقتشه یه فکر جدی به حال خودت و رابطه‌ت بکنی، چون این وضعیت می‌تونه هم حال روحی‌ت رو خراب کنه و هم شانس ادامه رابطه‌ت رو کمتر کنه.

راه‌های غلبه بر اضطراب در رابطه
اگه توی رابطه دچار اضطراب شدی، راه‌هایی هست که می‌تونی باهاش کنار بیای:

🗣 ۱. احساساتت رو بیان کن
برای پیشگیری از اضطراب، باید صادقانه با شریک زندگی‌ت در مورد نگرانی‌ها، انتظارات و آرزوهایی که برای آینده داری صحبت کنی.

شک‌ و تردیدهات رو باهاش در میون بذار و در مورد چالش‌ها حرف بزنین. این بهتر از اینه که سناریوهای بدترین اتفاقات ممکن رو توی ذهنت بسازی.

وقتی با شریک زندگی‌ت واضح و روشن حرف بزنی، ابهاماتی که باعث اضطراب می‌شن از بین می‌رن و جا برای لذت بردن از رابطه باز می‌شه.

☺️ ۲. از لحظه حال لذت ببر
وقتی می‌بینی ذهنت داره به سمت فکر کردن به آینده رابطه‌ت و نگرانی‌های سال‌های بعد می‌ره، همون لحظه جلوش رو بگیر و از لحظه حال لذت ببر.

فکر کردن به اینکه آیا شریک‌ت پنج سال بعد هنوز توی زندگیت هست یا آیا چند ماه دیگه هم بهت علاقه داره، فقط شادی حال حاضر رو ازت می‌گیره و به جاش نگرانی‌های بیهوده می‌ذاره.

برای کنترل اضطراب‌هات، لحظه‌ای که الان داری رو قدر بدون و از بودن با کسی که انتخابش کردی و اونم تو رو انتخاب کرده، لذت ببر.

👀 ۳. با اضطراب‌هات روبرو شو
شاید عجیب به نظر بیاد، ولی یکی از موثرترین راه‌ها برای کنترل احساساتت اینه که با اضطراب‌هات روبرو بشی.

مثلاً آیا به خاطر شکست توی یه رابطه قبلی مضطربی؟ شاید به خاطر اینکه حس می‌کنی برای عشق کافی نیستی، نگرانی داری.

با پرسیدن دلیل‌های اضطرابت توی رابطه، می‌تونی ریشه‌شون رو پیدا کنی و با وضوح بیشتری باهاشون روبرو بشی.

👤 ۴. به مشاوره مراجعه کن

در بعضی موارد، کمک گرفتن از یه متخصص می‌تونه بهترین راه برای کنترل اضطراب‌هات باشه.

از طریق مشاوره، می‌تونی راهنمایی مناسب رو برای تغییر افکار منفی و تصورات نادرست درباره خودت و شریک‌ت بگیری.

مشاوره همچنین می‌تونه روش‌های مناسبی برای مدیریت اضطراب بهت یاد بده که به رابطه‌ت آسیب نرسه.

@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

08 Oct, 18:19


🔴 آشنایی با سندروم خیارشور

👈 یه سندرومی وجود ‌داره به نام سندروم «شیشه خیارشور» میگه وقتی می‌بینیم یه نفر داره زور می‌زنه تا درب شیشه خیارشور رو باز کنه، یه چیزی ته دلمون میخواد شیشه رو ازش بگیریم، چون فکر می‌کنیم ما توان باز کردنش رو‌ داریم. بعد که گرفتیم، یه عالمه زور می‌زنیم و‌ تازه می‌بینیم ما هم نمی‌تونیم.

🤔 سندروم شیشۀ خیارشور چیه؟
- اگر سرمایۀ اون رو داشتم، تا الان ۱۰ برابرش کرده بودم
- اگر خودمون این تبلیغ رو انجام می‌دادیم، بهتر از آب درمیومد
- انقدر بی عاطفه هست که پدر یا مادرش رو گذاشته خانه سالمندان
- و ...

📝 این سندروم اشاره جالبیه به مواقعی که از فاصله به مشکلات دیگران نگاه می‌کنیم. گرفتاری‌های اون‌ شخص از دوردست ممکنه خیلی ساده و قابل حل به نظر بیان! اما اگر خودمون هم در موقعیت اون فرد بودیم، می‌دیدیم که همون مشکلات به ظاهر ساده، چقدر پیچیده هستن...

😅 همه‌مون یه جورایی سندروم شیشۀ خیارشور داریم و این موضوع توی هر کسی به یه شکلی خودش رو نشون می‌ده. می‌شه گفت این سندروم شبیه همون جمله معروف والدین هست که همیشه می‌گن:

"این همه درس خوندی، یه در خیارشور رو هم نمی‌تونی باز کنی!"

👈 اکثر اوقات، ما مشکلات دیگران رو از بیرون خیلی راحت می‌بینیم و حلشون هم ساده به نظر میاد؛ برای همین هم به راحتی قضاوت می‌کنیم یا نظر می‌دیم. ولی وقتی خودمون توی اون موقعیت‌ها قرار می‌گیریم، تازه می‌فهمیم چقدر اوضاع سخته و پیچیده‌س.

برای اینکه دچار سندروم خیارشور نشیم، یه راه بیشتر نداریم: باید خودمون رو به‌جای طرف مقابل بذاریم و حس‌ها و مشکلاتش رو درک کنیم. اینجوری دیگه به بقیه برچسب ناتوانی نمی‌زنیم، سرزنش‌شون نمی‌کنیم و عجولانه رفتار نمی‌کنیم.

🫶 خیلی خوبه که همدردی کنیم و دلداری بدیم، اما بعضی وقتا فقط باید گوش شنوا باشیم. بذاریم اون کسی که دوستش داریم فقط حرف بزنه و حرف بزنه تا کمی از رنج‌هاش کم بشه. لازم نیست همیشه خودمون رو جای اون بذاریم و راه‌حل بدیم. گاهی سکوت ما بهترین کمکه!

📚 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

08 Oct, 16:17


خسرو شکیبایی چقدر قشنگ گفته :
همیشه یادمان باشد :
که نگفته ها را می توان گفت
ولی گفته ها را نمی توان پس گرفت
چه سنگ را به کوزه بزنی
چه کوزه را به سنگ
شکست با کوزه است
دل ها خیلی زود از حرف ها می شکنند
@rahemehraban
http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

08 Oct, 16:13


@rahemehraban

آدرس تخصصی اینستاگرام کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی راه مهربانی
http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

03 Oct, 13:20


⭕️چه #کودکانی بیشتر #خودارضایی میکنند؟


هرچند عامل اصلی خودارضائی ، در کودکان نامشخص است ، ولی یک سری عوامل جنسی و تربیتی در خودارضائی دخیل هستند که در ذیل به برخی از آنها اشاره میشود :

⛔️مشکلات فیزیکی👇👇👇

🔹1 وجود انگل های روده ای

بعضی از کودکان انگل روده ای مثل کرمک دارند .
هنگام شب کرمک از داخل روده به خارج از مقعد حرکت میکند و سبب التهاب و خارش ناحیه مقعد و اطراف دستگاه تناسلی کودکان می شود . کودکان با خارش این ناحیه ، سبب تحریک ناحیه ی تناسلی و احساس لذت میکنند که خود میتواند مقدمه ای جهت شروع خودارضائی شود .

🔸2 عفونت های ادراری

کودکان خصوصا دختران ، به علت کوتاهی مجرای ادراری ، مستعد عفونت های ادراری هستند . عفونت باعث التهاب و احساس سوزش و خارش ناحیه ی تناسلی میشود و ممکن است کودکان با خاراندن این ناحیه به احساس لذت برسند . تکرار این مسئله ممکن است ایجاد خودارضائی در کودکان کند .

🔹3 عدم رعایت بهداشت پس از دفع مدفوع

کودکان و خصوصا دختران به علت نزدیکی مقعد و قسمت تناسلی در صورتی که پس از دفع مدفوع ، شستشو و نظافت کامل صورت نگیرد ، ممکن است باقیمانده ی مدفوع ، باعث ایجاد التهاب ، سوزش و خارش این ناحیه را فراهم کند .

🔸4 نوازش های بی مورد و غلط :

بعضی از مادران و بزرگترها برای خنده ی کودکان ، شدیدا آنها را قلقلک میدهند . نوازش زیاده از حد ناحیه ی شکم ، ناحیه ی تناسلی و کشاله ی رانها میتواند ایجاد تحریک ناحیه ی تناسلی و احساس لذت در کودک شود و زمینه را برای شروع خودارضائی فراهم کند .

🔹5 مالش دادن بدن :

حرکاتی مانند خوابیدن روی شکم و مالیدن خود به زمین یا روی اشیای سخت مثل عروسک ، تشک و بالشت در کودکان امری عادی و معمولی است. هر چند این حرکات بیشتر اتفاقی و جهت سرگرمی و بازی انجام داده میشود ولی در صورت عدم ممانعت والدین و اصطکاک و مالش افراطی ناحیه ی تناسلی، کودکان ممکن است به تحریک جنسی برسند و تشویق به تکرار این کار شوند و نهایتا منجر به خودارضائی شود.

🔸6 دستکاری آلت تناسلی :

بعضی از کودکان به صورت ناخودآگاه دست در شلوار خود میکنند و دایما با آلت تناسلی خود بازی میکنند . در صورت عدم پیشگیری والدین از این کار ، استمرار و دستکاری مکرر آلت تناسلی توسط کودکان ، میتواند باعث تحریک آن ها و خودارضائی شود .

🔹7 بیماری پوستی و قارچی ناحیه ی تناسلی

وجود بیماری های پوستی مثل کهیر روی اعضای تناسلی یا وجود ناراحتی ها ی قارچی در ناحیه ی تناسلی ، میتواند ایجاد التهاب و خارش و در صورت عدم درمان و استمرار ، ایجاد خود ارضائی کند .

🔸8 شست و شوی افراطی ناحیه ی تناسلی

بعضی از والدین ، خصوصا آنهائی که وسواس دارند ، ممکن است جهت شست و شوی کودکان در دست شوئی یا حمام ، بیش از حد وسواس به خرج دهند .
تماس و لمس بیش از حد دست با آلت تناسلی کودکان ممکن است باعث تحریک جنسی آنان شود .

⛔️مشکلات روانی👇👇👇]

🔹9 مواجه شدن با صحنه های جنسی

کودکانی که شاهد روابط جنسی والدین هستند یا صحنه های مستهجن و زشت جنسی را از طریق دیدن فیلم مستهجن مشاهده میکنند و همچنین کودکانی که مورد سوء استفاده ی جنسی ، توسط کودکان دیگر یا بزرگسالان قرار میگیرند ، بیشتر مستعد انجام دادن خودارضائی هستند .

🔸10 محرومیت از محبت والدین :

کودکانی که به هر دلیل ، مثل فوت والدین ، جدائی و طلاق ، غیبت های طولانی والدین در منزل ، بیماری های جسمی و روحی شدید آن ها از عاطفه ، عشق و محبت والدین ، خصوصا مهر مادری محروم باشند و منزوی و تنها میشوند . این کودکان ، عشق و محبت را در خود جست و جو میکنند و دچار خود دوستی میشوند و برای تسکین و آرامش خود ، راهی جست و جو میکنند که یکی از این راه ها ، خودارضائی است .

🔹11 کودکان منزوی و تنها :

کودکانی که نتوانند با اجتماع ارتباط برقرار کنند یا نتوانند با کودکان هم سن و سال خود رابطه ی دوستی برقرار کنند و از بازی با دوستان و اسباب بازی های خود ، به لذت و شادی نرسند یا به نوعی هم بازی ندارند ، احساس ناکامی و طرد شدگی و سربار و زائد بودن میکنند و فکر میکنند کسی آن ها را دوست ندارد .
برای اینکه این کودکان ، رنج ناشی از تنهائی را کاهش دهند به دنبال راهی جهت کسب لذت بر می آیند که آسان ترین راه کسب لذت خود ارضائی است .

🔸12 کودکان مضطرب

کودکانی که به هر دلیل دچار اضطراب جدائی ، اضطراب امتحان ، ترس از مدرسه ، ترس از جمع و انواع فوبیا و ترس های بیمارگونه می شوند ، برای رهائی از این اضطراب ها و ترس ها و رفع تسکین آلام خود ، ممکن است به خودارضائی روی آورند .

🔹13 کودکان عصبی

کودکانی که با هر مسئله ای ، عصبی و
ناگهان دچار انفجار هیجانی میشوند . برای اینکه از زیر بار فشار این هیجان رهائی پیدا کنند ، به گفته ی فروید ، دچار خودارضائی اضطراری میشوند.


@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

03 Oct, 13:18


🔴 4 روشی که احساسات می‌توانند تصمیمات شما را خراب کنند

😶🌫 در دنیای پرهیاهوی امروز، تصمیم‌گیری یه چالش بزرگه. همه‌ی ما ممکنه تو زندگی با انتخاب‌هایی روبرو بشیم که تاثیر زیادی روی آینده‌مون می‌ذاره. یکی از عواملی که می‌تونه در این زمینه مارو گمراه کنه، احساساته!

😕 حتماً پیش اومده تصمیم اشتباه بگیری و بگی "ای بابا چرا این کارو کردم؟ مگه من عقل نداشتم آخه!" واقعیت اینه که ممکنه تو اون لحظه اصلاً فکر نکرده باشی. ممکنه با احساساتت تصمیم گرفته باشی نه با منطقت.

🧠 ما بهترین تصمیمات رو زمانی می‌گیریم که بتونیم تعادل دقیقی بین احساسات و منطق برقرار کنیم. وقتی احساسات خیلی بالا بره، منطق پایین میاد و این می‌تونه به تصمیمات غیرمنطقی منجر بشه.

😱 هیجان می‌تونه باعث بشه شانس‌های موفقیتت رو بیش از حد تخمین بزنی

وقتی در مورد موضوعی هیجان‌زده‌ای احتمال اینکه ریسک رو کمتر از حد واقعی ببینی بیشتره. در حالت هیجان‌زده بیشتر احتمال داره که تصمیمات احساسی و نادرست بگیری. توی چنین شرایطی بهتره صبور باشی تا حجم هیجاناتت فروکش کنه می‌تونی برای این کار از تکنیک‌های ذهن آگاهی استفاده کنی.

😰 اضطراب در یک بخش از زندگی می‌تونه به سایر بخش‌ها هم سرایت کنه
اگه در مورد چیزی در زندگیت شخصی‌ت مضطرب باشی شاید نگران یک مشکل سلامتی باشی یا نگران رابطه‌ات با همسرت. این مسئله می‌تونه باعث بشه که در مورد تصمیمات دیگه در زندگی هم احساس اضطراب کنی. مثلاً در تصمیم‌های مالی زندگی هم دچار اضطراب بشی که این موضوع کیفیت تصمیم‌گیری شمارو کاهش میده. در چنین شرایطی نیازه مسائل رو از هم جدا کنی تا هیجانات موضوعات مختلف در تصمیم‌های حیطه‌های متفاوت زندگیت تاثیر نذاره.

😢 احساساتی مثل غم و اندوه می‌تونن باعث بشن به چیزهای کم‌ارزش راضی بشی

تحقیقات نشون میده که وقتی غمگین هستی، احتمال اینکه اهدافت رو در سطوح پایین‌تر تعیین کنی بیشتره. در یک مطالعه از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا اشیای مختلف رو بفروشند. شرکت‌کنندگانی که غمگین بودن قیمت‌های پایین‌تری نسبت به بقیه تعیین کردن. محققان اشاره می‌کنن که غم این افراد باعث شده تا حداقل انتظار رو داشته باشن، به امید اینکه دستیابی به هدف‌شون حالشون رو بهتر کنه.

مثلاً ممکنه تصمیم بگیری برای یک ارتقا شغلی درخواست ندی فقط به خاطر اینکه احساس بدی به خاطر یک موضوع متفاوت داری.

همچنین احساساتی مثل خشم و نفرت هم می‌تونن منجر به تصمیم‌های غیرمنطقی و ریسک‌پذیر بشن.

درنهایت
👈 حین تصمیم‌گیری، احساساتت رو شناسایی کن. به احساسی که داری توجه کن و درک کن که این احساسات چطور می‌تونن تفکرت رو دچار اختلال کنن و روی رفتار تو تاثیر بذارن.

📝 با لیست کردن مزایا و معایب هر تصمیم دشوار، منطق‌ات رو بالا ببر و واکنش‌های احساسی رو کاهش بده. دیدن واقعیت‌ها روی کاغذ می‌تونه بهت کمک کنه تا منطقی‌تر به گزینه‌ها فکر کنی و از غلبه احساسات جلوگیری کنی.

🔗 منبع

📚 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

26 Sep, 13:29


#تیکه_کتاب

نامه ای از دکتر ویکتور فرانکل

مردی که از زندان آشويتس در لهستان (قتلگاه آدم سوزی) توانست فرار کند، دكتر ويكتور فرانكل روانپزشک اتریشی بود که با توجه به خودكشيها و فجايع زیادی كه با چشم خودش ديده بود روانشناسی بسيار متبحر شده بود. او مدير مدرسه‌ای فعال بود. در آغاز هرسال تحصیلی برای معلمان مدرسه این نامه را میفرستاد!

کسی هستم که از یک اردوگاه اسیران جان سالم به در برده است. چشمانم چیزهایی دیده که چشم هیچ انسانی نباید میدیده، اتاق های گازی را ديدم كه توسط بهترين و ماهرترين مهندسين ساختمان ساخته شده بودند. بهـترين و متخصص‌ترين پزشكانی را ديدم كه كودكان را به شكل ماهرانه ای مسموم ميكردند. نوزادانی که توسط آمپول های پرستارهایی مـُردند که بهترين پرستاران بودند، انسانهایی که توسط فارغ‌التحصیلان دبیرستان ها و دانشگاه ها سوزانده شدند.
به آموزش به این دلیل مَشکوکم. چیزی که از شما میخواهم این است که:
برای انسان شدن دانش آموزان تلاش کنید و تلاش شما موجب تربیت «جانورانِ دانشمند» و «بیماران روانیِ ماهر» نشود. خواندن ، نوشتن، ریاضیات و... زمانی اهمیت پیدا میکند که به انسان شدن کودکان کمک کنيد و اين كليد انسان بودن كودكان در آينده ميباشد.
پزشك شدن ، مهندس شدن ، متخصص شدن ،كار سختی نيست و ميشود با چند سال درس خواندن به آن رسيد و چه بسا امروز ما در جامعه هم پزشكان زیادی داريم و هم مهندسين زیادی داريم. اما بزرگترين ثروت ما انسانيت و اخلاق ماست.


📕 #انسان_در_جست‌وجوی_معنا
#ویکتور_فرانکل


📚 @rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

23 Sep, 11:10


🔴 آیا شما معتاد به رسانه‌های اجتماعی هستید؟

📱بیشتر افراد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنن و گاهی تا ساعت‌ها در روز وقتشون رو صرف این کار می‌کنن. برای خیلی‌ها مشکلی وجود نداره. اما برای بعضی‌ها، این استفاده به اعتیاد تبدیل می‌شه.

📝 یکی از راه‌های اندازه‌گیری این موضوع، مقیاس اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی برگن هست (که در اصل برای فیسبوک طراحی شده بود، اما الان برای همه شبکه‌های اجتماعی قابل استفاده است). یک پرسشنامه کوتاه هست که در تحقیق‌های روان‌شناسی استفاده می‌شه و توسط جامعه روان‌شناسی به طور گسترده‌ای پذیرفته شده. این پرسشنامه سوالات کمی داره و سریع می‌تونی تکمیش کنید.

📊 در ادامه شش عبارت برای بررسی وجود داره. برای هر کدوم، پاسخ بدید: (۱) خیلی به ندرت، (۲) به ندرت، (۳) گاهی اوقات، (۴) زیاد، یا (۵) خیلی زیاد.

1- شما زمان زیادی رو به فکر کردن درباره شبکه‌های اجتماعی یا برنامه‌ریزی برای استفاده از اون اختصاص می‌دید.

2- احساس می‌کنید که تمایل دارید بیشتر از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

3- از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید تا مشکلات شخصی‌تون رو فراموش کنید.

4- سعی کردید استفاده از شبکه‌های اجتماعی رو کاهش بدید ولی موفق نشدید.

5- اگر از استفاده از شبکه‌های اجتماعی منع بشید، دچار بی‌قراری یا ناراحتی می‌شید.

6- از شبکه‌های اجتماعی به اندازه‌ای استفاده می‌کنید که تاثیر منفی بر شغل/تحصیلات شما گذاشته.

اگر در چهار یا بیشتر از این عبارات نمره ۴ یا ۵ (یعنی "بیشتر" یا "خیلی بیشتر") گرفتید، ممکنه نشونه‌ای از اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی باشه.

💬 اگر سوالی داشتید بپرسید. لینک ناشناس ارتباط با من

🔗 منبع
@rahemehraban

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

18 Sep, 18:30


فرق بین خودشیفتگی و عزت نفس

@rahemehraban
http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy

کلینیک روانشناسی راه مهربانی33529277-026

15 Sep, 08:55


http://www.instagram.com/dr.farhadgholami.psy