جستاری در حقوق خصوصی @privatelawiran1 Channel on Telegram

جستاری در حقوق خصوصی

@privatelawiran1


@hamidnorouzi71 :ارتباط با ادمین

حقوق خصوصی با حمید نوروزی دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه شیراز و وکیل پایه یک دادگستری.
هرمطلبی که در حیطه حقوق خصوصی دارین ارسال کنید در صورت مفید بودن منتشر می شود.

جستاری در حقوق خصوصی (Persian)

این کانال به نام "جستاری در حقوق خصوصی" توسط کاربر @privatelawiran1 اداره می‌شود. این کانال توسط حمید نوروزی، دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه شیراز و وکیل پایه یک دادگستری، اداره می‌شود. اگر شما هم مشتاق به بحث و گفت‌و‌گو در حوزه حقوق خصوصی هستید، این کانال مکانی مناسب برای شماست. شما می‌توانید هر مطلبی که مرتبط با حقوق خصوصی است را ارسال کنید و در صورتی که مورد تایید حمید نوروزی قرار گیرد، منتشر خواهد شد. این کانال فرصتی مناسب برای یادگیری و به اشتراک گذاری دانش و تجربیات مرتبط با حقوق خصوصی است. بنابراین، اگر علاقه‌مند به گسترش دانش خود در این زمینه هستید، حتما این کانال را دنبال کنید.

جستاری در حقوق خصوصی

19 Nov, 18:04


⚖️ تدابیر اتحادیه اروپا برای شناسایی کاربران زیر سن قانونی اینترنت

🔻 اتحادیه اروپا در حال تقویت نظارت برای حفاظت از کودکان در اینترنت است، اما همچنان با چالش احراز هویت سنی کاربران در عین حفظ حریم خصوصی مواجه است.

🔸 به گزارش رسانه حقوقی حرف به نقل از یورونیوز، به تازگی فرانسه دستورالعمل‌هایی در خصوص احراز هویت سنی منتشر و چندین سایت را به دلیل عدم تطابق مسدود کرده است. اسپانیا از کاربران خواسته تا با استفاده از «کارترا دیجیتال» که اطلاعات ملی هویتی را ثبت می‌کند، سن خود را تأیید کنند؛ این سیستم ابتدا فقط در وب‌سایت‌های مستقر در اسپانیا اعمال شده و در آینده احتمالاً برای شبکه‌های اجتماعی با محتوای مخصوص بزرگسالان نیز گسترش می‌یابد.

💢 نگرانی کشورها و اقدامات مستقل از اتحادیه
🔻 ایتالیا نیز در سال ۲۰۲۵ با اجرای فرمانی موسوم به «فرمان کاوانو» به استفاده از سیستم احراز هویت دیجیتال ملی روی می‌آورد تا سن کاربران سایت‌های قمار و غیراخلاقی را بررسی کند. در فرانسه نیز که در حال حاضر احراز هویت سنی فقط از طریق اعلام کاربر انجام می‌شود، بحث‌هایی برای اضافه کردن کنترل‌های بیشتر در جریان است.

🔸 ماه اکتبر، مقام ناظر بر ارتباطات صوتی، تصویری و دیجیتال فرانسه دستورالعمل‌های جدیدی منتشر کرد که هدف آن محافظت از کودکان در فضای آنلاین در عین تضمین حریم خصوصی است.

🔹این دستورالعمل‌ها شامل بهبود تشخیص سایت‌های بزرگسال از طریق نرم‌افزار کنترل والدین و استفاده از هوش مصنوعی برای تخمین سن کاربران بر اساس شناسایی چهره هستند.

🔸سایت‌های شرط‌بندی نیز ملزم به ارائه گواهی محل سکونت و کپی کارت شناسایی شده‌اند، و سایت‌های خارجی غیراخلاقی به دلیل عدم رعایت قوانین مربوط به احراز هویت سنی مسدود شده‌اند.

🔹 در همین حال، ایرلند در حال بررسی لایحه «حفاظت از کودکان (احراز هویت سنی آنلاین) ۲۰۲۴» است که در صورت تصویب، سایت‌های دارای محتوای بزرگسال را ملزم می‌کند تا اسناد هویتی را برای تأیید سن کاربران درخواست کنند.

🔸 در سطح اتحادیه اروپا، برخی از پلتفرم‌ها مانند OnlyFans گامی فراتر از الزامات قانونی برداشته‌اند و از کاربران می‌خواهند برای ارسال محتوا بیش از ۹ نوع مدرک شناسایی ارائه کنند. اتحادیه اروپا نیز قصد دارد در سال ۲۰۲۶ کیف دیجیتالی ایجاد کند که مدارک شناسایی و گواهینامه‌ها را به‌صورت امن ذخیره می‌کند و کاربران می‌توانند از آن برای تأیید سن خود استفاده کنند.


📌 ادامه یادداشت از لینک زیر در رسانه حقوقی حرف در دسترس است:
www.harfagency.com/?p=3675

🕊 رسانه حقوقی حرف @Harfagency
▫️ سایت  ▫️ تلگرام ▫️ اینستاگرام ▫️ لینکدین

جستاری در حقوق خصوصی

26 Oct, 13:41


.
شرکت در این ‌دوره به علاقه مندان فلسفه حقوق توصیه می شود

جستاری در حقوق خصوصی

25 Oct, 19:04


تلاش برای خواندن بین خطوط حقوق مدنی استاد حسن امامی:
نمونۀ تعریف نکاح،

مهدی جوادی.

* یادداشتی است برای نشان‌دادن یک جنبه از روشی که استاد حسن امامی در نگارش حقوق مدنی خود به کار گرفته بود؛ با مطالعۀ یک نمونه از شیوۀ تحلیل نهادهای حقوقی از سوی آن استاد و نیز یک مثال از اشتباهاتی که درک‌نکردن روش ایشان ممکن است به همراه داشته باشد.

#یادداشت

@Lapenseejuridique

جستاری در حقوق خصوصی

10 Aug, 14:46


کتابی جدید در زمینه تاریخ اندیشه حقوقی به زیور طبع آراسته گردید، در این حیطه از اندیشه پیش از این دو کتاب به چاپ رسیده بود. اولی کتاب اندیشه‌های حقوقی اثر فیلیپ مالوری با ترجمه مرتضی کلانتریان و دومی کتاب تاریخ مختصر تئوری حقوقی اثر جان کلی با ترجمه دکتر محمد راسخ.

کسانی که تاریخ اندیشه و فلسفه را دنبال می‌کنند به نیکی می‌دانند که "تاریخ اندیشه" در هر حیطه از دانش چقدر دارای اهمیت است و شناخت سیر اندیشه‌ها کمک می‌کند به بهتر درک نمودن خودِ اندیشه‌ها.

کتاب حاضر به تازگی به دست من رسیده است و در موقعی مناسب از محتوای آن خواهم نوشت ولی با تورقی کوتاه دریافتم که در این کتاب به برخی متفکران پرداخته شده است که در ادبیات فلسفه حقوق ما کمتر شناخته شده هستند.
فصل بندی کتاب و سیر تاریخی آن بسیار شباهت دارد به کتاب تاریخ مختصر تئوری حقوقی اثر جان کلی. از این دست کتب نباید انتظار فلسفه عمیق داشت ولی برای آشنایی با اندیشه‌های حقوقی به ویژه اندیشه‌های جدید به شدت توصیه می‌شود.

جستاری در حقوق خصوصی

09 Aug, 14:19


⚖️ بورسیه شرکت در دوره‌های پیشرفته آکادمی سازمان جهانی مالکیت فکری


🔻 مرکز ملی آموزش مالکیت فکری ایران بورسیه شرکت در دوره های پیشرفته آکادمی سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) را به علاقه‌مندان واجد شرایط، اعطا می‌نمایید.

▫️ میزان بورسیه: معافیت کامل از پرداخت مبلغ ثبت‌نام یک دوره آموزشی پیشرفته وایپو
▫️ مهلت ثبت‌نام: تا ۳۱ مردادماه
▪️ صدور گواهی پایان دوره: بله

🔻 دوره‌های پیشرفته تحت پوشش بورسیه
• کپی رایت و حقوق مرتبط
• اختراعات
• علائم تجاری، طرح‌های صنعتی و نشانه‌های جغرافیایی
• داوری و میانجیگری تحت قواعد وایپو
• جستجوی اطلاعات پتنت
• مبانی نگارش پتنت
• مالکیت فکری و صادرات
• و دوره‌هایی از این دست است.

🔻شرایط و پیش نیازها
• دانشجویان، متخصصان، فعالان و علاقه‌مندان به مالکیت فکری
• تسلط به زبان انگلیسی جهت درک مطالب و فهم عمیق موضوعات
• تعهد به مشارکت در دوره آموزشی و امتحان پایانی
• تعهد به مشارکت در برنامه های آموزشی مرکز به عنوان مدرس

📌 جزئیات بیشتر و لینک ثبت‌نام:
www.harfagency.com/?p=3471

🕊 رسانه حقوقی حرف @Harfagency

▫️ سایت  ▫️ تلگرام ▫️ اینستاگرام ▫️ لینکدین

جستاری در حقوق خصوصی

09 Aug, 07:10


💢 آگهی تاریخ و مکان جدید نشست
⚖️ دانشگاه علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز و انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران و گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌کنند:

💢 نشست‌ دو روزه
⚖️ نقد و بررسی قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳


🎙 سخنرانان (به‌ترتیب سخنرانی):
حمید عزیزی مرادپور
مهرداد الیاسی
مهدی زاهدی
باقر انصاری
سیدحسن میرحسینی
زهرا بهادری جهرمی
عاصف حمدالهی
مهدی کارچانی

دبیر نشست: افشین عزیزی

هزینه ثبت‌نام:
ثبت‌نام آزاد: ۳۰۰ هزار تومان
اعضای انجمن مالکیت فکری و شرکت‌کنندگان دوره‌های وکالت تخصصی: ۱۵۰ هزار تومان

شماره حساب واریز هزینه ثبت‌نام:
۵۸۵۹۸۳۷۰۱۲۶۷۶۹۷۵
▫️ به‌نام کانون وکلای دادگستری مرکز

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09127751229 تماس بگیرید.
ارسال فیش واریزی به‌همراه نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و نام دوره به آدرس: [email protected]

مهلت ثبت نام: ساعت ۲۴ روز یکشنبه، ۲۱ مردادماه.

زمان برگزاری: دوشنبه و سه‌شنبه ، ۲۲ و ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۵ تا ۱۹

مکان برگزاری: خیابان نجات الهی (ورشو)، پارک ورشو، سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی

⚖️  @IRIPLA | @UICBAR

جستاری در حقوق خصوصی

27 Jul, 08:17


غیبت روش تاریخ مفهومی و تاریخ اندیشه در حقوق؛ مورد ریچارد پوزنر در علم سیاست و فلسفه رشته ای داریم به نام تاریخ اندیشه یا تاریخ مفاهیم. در این رشته محقق یک اندیشه یا مفهوم را موضوع تحقیق خود قرار می دهد و می زند به دل تاریخ و سرگذشت ظهور و تحول مفاهیم و اندیشه فلسفی و سیاسی را بیان می کند. بی نهایت این شیوه از تحقیق دشوار و زمان بر است. بخصوص که بسیاری از اندیشمندان در تاریخ به منبع مورد اقتباس خود ارجاع نمی دهند. اینجا محقق باید این اکسیوم روشی را در ذهن داشته باشد که مفاهیم و اندیشه ها از آسمان نیامدند و حتما در عصر آن اندیشمند یا قبل او به قول سنکا بذر آن را کاشته بود. ریچارد پوزنر استاد شهیر مکتب حقوق و اقتصاد در تاریخچه ای که از تحلیل اقتصادی حقوق ارائه می دهد تاریخ این رشته را به سال 1960 و انتشار مقاله " هزینه اجتماعی" رونالد کاوز برمی گرداند. بعد چند دهه از برآمدن پوزنر، سرو کله حقوقدانان اروپایی پیدا شد و متذکر شدند آقا چی داری می گویی، در دهه 90 قرن 19 ویکتور ماتاجای اتریشی اصالا یک کتابی در زمینه مسئولیت مدنی نوشت و این رشته را از منظر اقتصاد مورد بررسی قرار داد. تاریخ مفهومی که بنده انجام دادم رد تحلیل اقصادی را در آثار لایب نیتس حقوقدان و ریاضی دادن پیدا کردم و از طریق لایبنیتس به عالمان طبیعی و اقتصادی و حتی فیلسوفان قرن 19 و 20 رسیدم. بنظرم استاد برجسته کسی است که تاریخ مفهومی بلد است. به عنوان مثال دیگر شما اگر حق شخصی را از منظر تاریخ مفهومی وارسی بکنید نمی آیید آغاز آن را در کانت و هگل ببینید. به نظرم ماتریالیسم حقوقی باید به جای تاریخ مفاهیم، تاریخ منافع و نیازها را قرار دهد و در پستوهای تاریخ ببیند پشت هر اصل و قاعده حقوقی چه منفعت و نیازی نفهته بود که سبب ظهور آن شده است. توضیح اینکه مفاهیم اصالتی ندارند و صرفا به زبان درآوردن اغراض و منافع هستند. به تعبیر یکی از محققان، مفاهیم و کلمات ممکن است سخت جان باشند اما ضرورت ها و منافع، روح جدیدی به آنها می دمند و این سرآغاز حرکت آنها است. برخلاف ادعای هگل، مفاهیم خودجنبنده نیستند؛ دستی هوشمند و آگاه پشت حرکت آنها است. در حقوق مسئولیت مدنی تحول مفهوم تقصیر تا و ابداع مفهوم تقصیر مفروض یکی از نمونه های بارز سخت جانی مفاهیم برای برآوردن نیازهای تمدن است. https://t.me/methodologyoflaw

جستاری در حقوق خصوصی

16 Jul, 17:00


چند نکته برای خودمان

حقوقدانان ما چگونه حقوق را می‌فهمند؟
آیا آثار و نتایجِ توجه به آکسیوم‌های حقوقی بر اجتماع را می‌توانیم فهم کنیم؟

جایگاه حقوق در فضای سیاسی ما چیست؟
حقوق ماهیت سیاسی دارد یا سیاست باید شکلی حقوقی داشته باشد؟
حقوق تکنیک و فنی است در اختیار حکمرانان تا صورتی حقوقی به فرمان‌های خود ببخشند؟
یا اینکه حقوق(نه قانون) باید به انقیاد در بیاورد حکمران را؟
چرا برخی از متفکران(چپ نو) از جمله مایک سندل، چالرز تیلور و مک اینتایر، با برتری حقوقی مخالفت کردند؟
ما در کجا ایستاده‌ایم؟

به دقت تمام کرسی‌ها و جلسات و نشست‌های حقوقی که توسط نهادهای مختلفی مانند خانه اندیشمندان علوم انسانی،پژوهشگاه قوه قضاییه، شورای نگهبان، انجمن حقوق شناسی، پژوهشگاه حقوق و قانون، کانون وکلا، کرسی حقوق بشر، دانشگاه‌های مختلف و انجمن‌های گونه‌گون حقوقی برگزار می‌شود را زیر نظر گرفتم. عناوین جلسات همگی حالتی پیله‌ای دارند. به این معنا که قرار نیست هیچ‌گاه این نشست‌ها از بیرون، پیله‌ی حقوق را واکاوی کنند.
گرفتار آمده‌ایم در میان مباحثی که از جنس قانونِ مصوب است و حتی ممکن است در حالی که جلسه به اصطلاح علمی در حال برگزاری است، همان قانون تغییر پیدا کند یا نسخ شود. خواننده تصدیق می‌کند که این کار، امری علمی نیست.

تمامیت جامعه آکادمیک حقوقی ما نهایتا کار فنی و تکنیکی( به قول فرانسوا ژنی) انجام می‌دهد، اما کار علمی خیر.

حقوق با علم حقوق تفاوت دارد: موضوع این علم حقوق است. یعنی توصیف آن را وظیفه‌ی خود قرار می‌دهد.
باید در باب علم حقوق بحث کنیم نه حقوق.

جستاری در حقوق خصوصی

12 Jul, 14:15


⚖️ نسخه رسمی قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا منتشر شد + دانلود

🔻 نسخه نهایی و رسمی قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در مجله این اتحادیه (OJEU) منتشر شد.

▫️ به گزارش رسانه حقوقی حرف، با انتشار نسخه رسمی قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در تاریخ ۱۲ جولای ۲۰۲۴ (۲۲ تیرماه ۱۴۰۳)، این قانون ۲۰ روز پس از انتشار در سراسر اتحادیه اروپا لازم الاجرا می‌شود.

📥 جزئیات بیشتر و دانلود متن کامل قانون از لینک زیر:
www.harfagency.com/?p=3376

🕊 کانال حقوق رسانه (حرف) @HRLaw

جستاری در حقوق خصوصی

23 Jun, 12:23


امکان سنجی شرط رجوع از وقف در فقه مذاهب اسلامی

سعید زین الدینی
دانشجوی دکتری، گروه حقوق خصوصی دانشگاه تهران، تهران، ایران.
علی اسلامی پناه.
استادیار،گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران


وقف یکی از سنت‌های حسنه‌ای است که قدمتی به طول تاریخ دارد و در تمامی ادیان به عنوان نهادی که ریشه در صفات اخلاقی و انسانی داشته و دارای تاثیر به سزایی در مسائل مختلف اجتماعی بوده شناخته می‌شود.با این حال به نظر می‌رسد که در دوره حاضر رویکرد افراد جامعه به وقف اموال خود کم رنگ گردیده است.بسیاری به رغم دغدغه اجتماعی و کمک به هم نوع، به دلیل محدودیت‌هایی که در احکام وقف از جمله‌عدم امکان رجوع از وقف در زمان حاجت وجود دارد از وقف اموال خود اجتناب می‌کنند. این مقاله که به روش توصیفی- تحلیلی نگارش یافته، به امکان‌سنجی رجوع از وقف از نگاه مذاهب اسلامی پرداخته است. سؤال اساسی تحقیق این است که آیا می‌توان در ضمن عقد وقف شرط کرد که در صورت تحقق نیاز، واقف از وقف رجوع نموده و عین موقوفه را به مالکیت خود باز گرداند؟ در فقه مذاهب اسلامی نظریات متفاوتی وجود دارد. مذاهب حنفی، شافعی، حنبلی و برخی از فقهای امامیه حکم به بطلان شرط رجوع و عقد وقف داده و مذهب مالکی و عده‌ای دیگر از فقهای امامیه حکم به صحت شرط رجوع و عقد وقف صادر کرده اند. برخی دیگر از فقهای امامیه، با صحیح دانستن شرط رجوع، تحقق وقف را منتفی دانسته و عقدی که محقق شده را حبس می‌دانند. در این پژوهش با بررسی رویکرد فقهای مذاهب اسلامی نسبت به ماهیت وقف و بررسی دلایل آن‌ها و باز تعریف شرط دوام در وقف، صحت شرط رجوع اثبات می‌گردد

https://mfu.uok.ac.ir/article_63217_a6b8e28bd99d8343486831671086b84a.pdf

جستاری در حقوق خصوصی

23 Jun, 08:24


💢 قانون حمایت از مالکیت صنعتی ابلاغ شد + متن کامل

⚖️ قانون حمایت از مالکیت صنعتی مشتمل بر یکصد و پنجاه ماده و یکصد و بیست و هشت تبصره پس از تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ یکم خردادماه یکهزار و چهارصد و سه مجلس در تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۳ به تأیید شورای نگهبان رسید.

▫️ این قانون در تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۲ توسط رئیس مجلس شورای اسلامی برای اجرا، به قوه مجریه ابلاغ گردید.

📌 متن قانون به صورت فایل متنی و همچنین PDF در لینک زیر در دسترس است.

www.harfagency.com/?p=3357

🕊 کانال حقوق رسانه (حرف) @HRLaw

جستاری در حقوق خصوصی

21 Jun, 09:05


ترجمه فارسی همین کتاب

من این ترجمه را مطالعه و تورق نکرده‌ام، امیدوارم نویسنده دقت و تسلط کافی نسبت به انتقال مفاهیم را بکار برده باشد.

به هر روی مطالعه‌ی نسخه اصلی یا ترجمه فارسی اکیداً توصیه می‌گردد.

جستاری در حقوق خصوصی

21 Jun, 09:05


Joseph Raz: The Concept Of Legal Seystem: Oxford 1970
مفهوم نظام حقوقی


جوزف رَز که Jewish است، یکی از مهم‌ترین فیلسوفان حقوقی معاصر شناخته می‌شود و نویسنده و مؤلف یازده کتاب است. او اولین کتاب خود «مفهوم نظام حقوقی» را بر اساس تز دکترایش نگاشت.

رَز را در زمره‌ی پوزیتویست‌های حقوقی می‌دانند، وی یکی از برجسته ترین شاگردان هربرت هارت است.

نسخه‌ی اصلی کتاب در اختیار شما قرار داده می‌شود، متوجه شدم که سابقاً این کتاب به فارسی نیز ترجمه شده است.

کتابی نسبتاً کم حجم ولی پر مغز است.

1,649

subscribers

255

photos

21

videos