«پیام امروز» در ادامه گزارشی که به نقل از نشریه «مید» انگلیس در شماره فروردین ۱۳۷۴ خود منتشر کرده می نویسد:
#تورم همچنان در اولویت اصلی مردم و دولت است که از اوایل سال ۱۹۹۴ بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته و می رود تا سر به آسمان بزند. در اوایل سال ۱۹۹۵ ریال یک چهارم ارزش خود را در بازار آزاد از دست داد. این امر ظاهرا بر اثر قطع برخی دیگر از سوبسیدها از ماه مارس و احتمال افزایش بیشتر تورم به وقوع پیوست.
برای اتباع عادی کشور زندگی دشوارتر نیز می شود. دلیل آن تا حدودی به پیامدهای طبیعی تلاش دولت برای تجدید ساختار اقتصاد بر می گردد. از آنجا که تجدید ساختار اقتصاد با بازپرداخت بدهی های خارجی همزمان شده است (تا سال ۱۹۹۹ به طور متوسط سالانه به ۴ تا ۵ میلیارد دلار) اثرات جانبی اصلاحات نیز تشدید می شود.
اما در سطح اقتصاد کلان، وضع دولت قدری روشن تر است. عملکرد کشاورزی با توجه به افزایش بازده، کارآیی و تنوع فرآورده ها خوب بوده است. وضع کشاورزان نسبتا بهتر شده و به سرعت درآمد خود را به سطح متوسط شهر نشینان می رسانند.
وزارت کشاورزی پیش بینی می کند که ایران تا پایان سده حاضر به صادر کننده مواد غذایی تبدیل خواهد شد.
مشکلات صنعت افزایش یافته است روند خصوصی سازی کُند بوده و کمبود ارز خارجی مانع آن است که رشد بازده به سطحی شایسته برسد، اما نشانه هایی در دست است که حکایت از واکنش بخش کشاورزی نسبت به فشارهای ناشی از اصلاحات دارد. از منابع محلی بیشتر استفاده می شود و نسل جدیدی از مهندسان و مدیران سرگرم بسیج ظرفیت های تولیدی قابل ملاحظه کشور شده اند. مسئله آن است که آیا صنعت، ساختار خود را با سرعت کافی اصلاح خواهد کرد تا بر کل اقتصاد اثر بگذارد یا خیر؟
سرمایه گذاری خارجی به کمک خواهد آمد و محدودیت ها کم کم از میان خواهد رفت اما وزارتخانه های مسئول صنعت، با احتیاط به آینده می نگرند.
مشکلات ایران تا حدودی به دلیل ضعف روابط با سایر کشورها، به ویژه با غرب است. به طور کلی دنیا هنوز با خصومت و بدگمانی به ایرانیان می نگرد.
امریکا برای از کار انداختن اقتصاد این کشور عزم جزم کرده و اسرائیل گهگاه تهدید نظامی می کند. حتی در خلیج [فارس] نیز کشورهای عربی همچنان نسبت به مقاصد ایران بدگمانند. اروپا و ژاپن ارتباط خود را با تهران حفظ کرده و انتظار می رود به زودی روابط تجاری عادی تری را از سر گیرند. در پی سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق ایران فرصت های تازه ای در ارتباط با همسایگان نزدیک تر خود دارد و تهران از آن ها در جهت مطلوب بهره برداری می کند.
ادامه انزوای بین المللی ایران، هم زیان آور است هم مفید. خصومت غرب تلاش برای بازسازی اقتصاد را کُند می کند و سختی های مردم را افزایش می دهد اما دلیل آسان پسندی نیز در قبال کوتاهی ها در اختیار دولت می گذارد، کمک می کند تا حمایت عمومی را به خود جلب کند و آن را وا می دارد تا اصلاحات اقتصادی را بنیادی تر از آن سازد که در غیر این صورت انجام می داد.
❌ ادامه این گزارش را فردا مرور می کنیم!
#مطالب_مرتبط
https://t.me/oldnewspaper/12303
https://t.me/oldnewspaper/12304
https://t.me/oldnewspaper/12305
https://t.me/oldnewspaper/12306
https://t.me/oldnewspaper/12307
https://t.me/oldnewspaper/12309
https://t.me/oldnewspaper/12310
انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد
www.arshiveiran.com
@oldnewspaper