مطبوعات قدیمی @oldnewspaper Channel on Telegram

مطبوعات قدیمی

@oldnewspaper


@seyedrohollahaminabadi
@oldnewspaper
سایت ما:
arshiveiran.com

مطبوعات قدیمی (Persian)

مطبوعات قدیمی یک کانال تلگرامی پرطرفدار است که تمرکز خود را بر روی مطبوعات قدیمی و ارزشمند قرار داده است. این کانال توسط کاربر با نام کاربری oldnewspaper اداره می شود و تلاش دارد تا خوانندگان خود را با آثار و اخبار تاریخی مهم اشنا کند. با عضویت در این کانال، شما فرصتی را برای مطالعه و درک بهتر تاریخ و فرهنگ گذشته خواهید داشت. همچنین، این کانال به شما امکان می دهد تا به دنیای مطبوعات قدیمی فرار کنید و لذت بردن از آثار با ارزش را تجربه کنید. بنابراین، اگر علاقه مند به مطالعه مطبوعات قدیمی و یادگیری از تاریخ هستید، این کانال یک منبع عالی برای شماست. بیایید به جمع اعضای ارزشمند این کانال بپیوندیم و به جستجوی دنیای معرفت و دانش با هم بپردازیم. برای اطلاعات بیشتر به سایت ما به آدرس arshiveiran.com مراجعه نمایید.

مطبوعات قدیمی

21 Nov, 14:27


✳️ «پیام امروز» به نقل از «مید» انگلیس: تورم همچنان در اولویت اصلی مردم و دولت است/ مشکلات صنعت افزایش یافته است روند خصوصی سازی کُند بوده و کمبود ارز خارجی مانع آن است که رشد بازده به سطحی شایسته برسد/ ادامه انزوای بین المللی ایران، هم زیان آور است هم مفید!


«پیام امروز» در ادامه گزارشی که به نقل از نشریه «مید» انگلیس در شماره فروردین ۱۳۷۴ خود منتشر کرده می نویسد:

#تورم همچنان در اولویت اصلی مردم و دولت است که از اوایل سال ۱۹۹۴ بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته و می رود تا سر به آسمان بزند. در اوایل سال ۱۹۹۵ ریال یک چهارم ارزش خود را در بازار آزاد از دست داد. این امر ظاهرا بر اثر قطع برخی دیگر از سوبسیدها از ماه مارس و احتمال افزایش بیشتر تورم به وقوع پیوست.

برای اتباع عادی کشور زندگی دشوارتر نیز می شود. دلیل آن تا حدودی به پیامدهای طبیعی تلاش دولت برای تجدید ساختار اقتصاد بر می گردد. از آنجا که تجدید ساختار اقتصاد با بازپرداخت بدهی های خارجی همزمان شده است (تا سال ۱۹۹۹ به طور متوسط سالانه به ۴ تا ۵ میلیارد دلار) اثرات جانبی اصلاحات نیز تشدید می شود.

اما در سطح اقتصاد کلان، وضع دولت قدری روشن تر است. عملکرد کشاورزی با توجه به افزایش بازده، کارآیی و تنوع فرآورده ها خوب بوده است. وضع کشاورزان نسبتا بهتر شده و به سرعت درآمد خود را به سطح متوسط شهر نشینان می رسانند.

وزارت کشاورزی پیش بینی می کند که ایران تا پایان سده حاضر به صادر کننده مواد غذایی تبدیل خواهد شد.

مشکلات صنعت افزایش یافته است روند خصوصی سازی کُند بوده و کمبود ارز خارجی مانع آن است که رشد بازده به سطحی شایسته برسد، اما نشانه هایی در دست است که حکایت از واکنش بخش کشاورزی نسبت به فشارهای ناشی از اصلاحات دارد. از منابع محلی بیشتر استفاده می شود و نسل جدیدی از مهندسان و مدیران سرگرم بسیج ظرفیت های تولیدی قابل ملاحظه کشور شده اند. مسئله آن است که آیا صنعت، ساختار خود را با سرعت کافی اصلاح خواهد کرد تا بر کل اقتصاد اثر بگذارد یا خیر؟

سرمایه گذاری خارجی به کمک خواهد آمد و محدودیت ها کم کم از میان خواهد رفت اما وزارتخانه های مسئول صنعت، با احتیاط به آینده می نگرند.

مشکلات ایران تا حدودی به دلیل ضعف روابط با سایر کشورها، به ویژه با غرب است. به طور کلی دنیا هنوز با خصومت و بدگمانی به ایرانیان می نگرد.

امریکا برای از کار انداختن اقتصاد این کشور عزم جزم کرده و اسرائیل گهگاه تهدید نظامی می کند. حتی در خلیج [فارس] نیز کشورهای عربی همچنان نسبت به مقاصد ایران بدگمانند. اروپا و ژاپن ارتباط خود را با تهران حفظ کرده و انتظار می رود به زودی روابط تجاری عادی تری را از سر گیرند. در پی سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق ایران فرصت های تازه ای در ارتباط با همسایگان نزدیک تر خود دارد و تهران از آن ها در جهت مطلوب بهره برداری می کند.

ادامه انزوای بین المللی ایران، هم زیان آور است هم مفید. خصومت غرب تلاش برای بازسازی اقتصاد را کُند می کند و سختی های مردم را افزایش می دهد اما دلیل آسان پسندی نیز در قبال کوتاهی ها در اختیار دولت می گذارد، کمک می کند تا حمایت عمومی را به خود جلب کند و آن را وا می دارد تا اصلاحات اقتصادی را بنیادی تر از آن سازد که در غیر این صورت انجام می داد.

ادامه این گزارش را فردا مرور می کنیم!

#مطالب_مرتبط

https://t.me/oldnewspaper/12303
https://t.me/oldnewspaper/12304
https://t.me/oldnewspaper/12305
https://t.me/oldnewspaper/12306
https://t.me/oldnewspaper/12307
https://t.me/oldnewspaper/12309
https://t.me/oldnewspaper/12310

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

20 Nov, 14:20


✳️ «پیام امروز» به نقل از «مید» انگلیس: تحلیل گران سیاسی در تهران به کرباسچی به عنوان جانشین احتمالی هاشمی و رئیس جمهور آینده ایران چشم دوخته اند ولی او به همین شهرداری تهران قانع است/ مالیات و جریمه ای که کرباسچی از مردم تهران می گیرد چهار سال پیش از کل کشور جمع می شد!

«پیام امروز» در ادامه گزارشی که به نقل از نشریه «مید» انگلیس در شماره فروردین ۱۳۷۴ خود منتشر کرده می نویسد:

تحلیل گران سیاسی در تهران به سیاستمدارانی نظیر شهردار ۴۲ ساله و پر سر و صدای تهران، غلامحسین کرباسچی، به عنوان رئیس جمهور احتمالی آینده ایران نظر دوخته اند.

#کرباسچی، سابقا در قم طلبه بوده و لباس طلبگی می پوشیده است. در عین حال به عنوان مدیر پر تحرک و جسوری شهرت یافته که ابتدا اصفهان و سپس پایتخت را اداره کرده است. وی مجری قدرتمندی است. مالیات و جریمه ای که او از اهالی تهران جمع آوری می کند تقریبا به اندازه مبلغی است که چهار سال پیش حکومت مرکزی از تمام کشور جمع می کرد بنابراین می تواند به عنوان شخصی مناسب برای تصدی اقتصاد بیمار و بوروکراسی ناتوان کشور در سال ۱۹۹۷ مطرح باشد.

کرباسچی شخصا اقرار می کند که نقشه ای برای نامزدی ریاست جمهوری ندارد و می افزاید که رفسنجانی مدتها حامی او بوده است، به وی رشک نمی برد و اداره کردن پایتخت را که کاری آسان تر است ترجیح می دهد اما با توجه به مسئولیت های دولتی اگر چاره ای دیگر نباشد با بی میلی این امر خطیر را خواهد پذیرفت.

در پی جنگ ۸۸-۱۹۸۰ با عراق، جامعه ایران به سرعت دگرگون شده است. نسل بعد از انقلاب به سنی رسیده که کار، تحصیلات مفید، مسکن و امید به آتیه می خواهد. نسل جوان با دوران پیش از انقلاب آشنا نیست و به آسانی نمی تواند به مقایسه ای روشن دست یابد. آن چه می داند آن است که نظام کنونی برخلاف آن چه ادعا می شود مدل کاملی نیست.

مصرف گرایی و #ماهواره !

جوانان، آسایش اجتماعی و فرهنگی و آزادی شخصی بیشتری نیز می خواهند. نه تنها طبقات متوسط متجدد بلکه جوانان متعلق به خانواده های محافظه کار نیز به مصرف گرایی گرایش یافته اند. آنان امروز در زیرزمین های ضد صوت جمع می شوند و پایکوبی می کنند.

آخر هفته ها، هزاران نفر به کوه های شمال تهران پناه می برند و در ارتفاعات، ساعاتی را خوش می گذرانند. حدود ۲۵۰ هزار خانه در تهران با آنتن های تلویزیون ماهواره ای برنامه های غربی آسیایی تماشا می کنند. کار به شهرستانها نیز کشیده و شاید بنیادی تر هم باشد. در مناطق روستایی دختران جوان که زمانی برای رفتن به مدرسه های مختلط با مخالفت والدین مواجه می شدند، تحصیل کرده تر از نسل پیش شده اند. انتظارات آنان بالا رفته و سنت گرایان به راحتی نمی توانند خواسته های آنان را مانند زنان طبقه متوسط شهری نادیده انگارند.

مقامات چه دینی و چه غیر دینی، با اطمینان نمی دانند که این همه فشار را چگونه پاسخ گویند. این امر از سر در گمی طولانی بر سر ممنوع کردن آنتن های بشقابی آشکار بود. مجلس و شورای نگهبان تقریبا یکسان قانون مربوطه را بر سر نکات فنی و مالی به یکدیگر رد و بدل می کردند. این قانون دو سال پس از آنکه نخستین بشقاب ها بر پشت بام ها ظاهر شد پیشنهاد شده بود.

در کش و قوس ممنوع کردن ماهواره مقامات خود را ناگزیر دیدند تا به تلویزیون دولتی دستور دهند برنامه های خارجی قابل قبول را در برنامه های خود بگنجاند و به این ترتیب رسما به صورت عرضه کننده فرهنگ غیر خودی درآمدند.

حتی سازمان تبلیغات اسلامی که برج استحفاظی روحانیون تلقی می شود در جست و جوی پوشش های جانشین برای حجاب برآمده است که زنان ناگزیرند هنگام ظاهر شدن در جامعه بپوشند.
در نوامبر ۱۹۹۴ سازمان تبلیغات اسلامی نمایشی را در روز زن به اجرا درآورد که خانم های بازیگر در آن با کلاه گیس موی خود را پوشانده بودند.

ادامه این گزارش که به تشریح وضعیت تورم در دولت دوم هاشمی رفسنجانی می پردازد را فردا مرور می کنیم!

#مطالب_مرتبط

https://t.me/oldnewspaper/12303
https://t.me/oldnewspaper/12304
https://t.me/oldnewspaper/12305
https://t.me/oldnewspaper/12306
https://t.me/oldnewspaper/12307
https://t.me/oldnewspaper/12309



انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

19 Nov, 15:31


✳️ "نبود جانشین مهم ترین نقطه قوت جمهوری اسلامی و شخص هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور است»/ "شخص رفسنجانی همواره توانسته است ورای لباس سنتی مذهبی اش دیده شود اما این کار از عهده روحانیون انگشت شماری ساخته است"


«پیام امروز» در ادامه این گزارش ها را منتشر می کند که در آن می خوانیم: ایرانیان این روزها برای بحث درباره انقلاب، کمتر وقت دارند، بیشتر نگران آنند که سر و ته زندگی را چگونه به هم برسانند، سیاست داخلی یا خارجی موضوعی گهگاهی شده است. زندگی روزمره ۱۶ سال پس از انقلاب به طور فزاینده ای تحت تأثیر شرایط اقتصادی قرار می گیرد.

رئیس جمهور رفسنجانی، که تقریبا نیمی از دومین دور ریاست جمهوری را سپری کرده است قرار است تا دو سال دیگر این سمت را ترک گوید و این مدت دشوارترین دوران او خواهد بود. هدف وی آن است که تجدید ساختار اقتصاد به بیراه رفته کشور را بی آنکه به ناآرامی های اجتماعی حاد منجر شود به پایان برساند و در سال ۱۹۹۷ با موفقیت از مقام خود کنار برود.

رفسنجانی چند ماه پیش به گفت و گوهای مربوط به این که در نظر دارد در پی اصلاح قانون اساسی برآید تا محدودیت دو دوره از میان برداشته شود پایان داد و به این ترتیب از مسابقه ریاست جمهوری کنار کشید آن گفت و گوها تا حدودی از این نگرانی ناشی می شد که شخص دیگری تا آن حد توانا در عرصه حضور ندارد که زمام امور را در دست گیرد.

فقدان جانشین تاکنون مهم ترین نقطه قوت رفسنجانی و به طور کلی نظام جمهوری اسلامی بوده است انتقاد از رفسنجانی به دلیل عدم موفقیت در تأمین انتظارات عمومی که به طور نامعقولى بالاست و هم چنین در کنترل تورم فزاینده بالا گرفته اما این انتقادها از آن جهت به مخالفت آشکار سیاسی نیانجامیده است که ایرانیان جانشین قابل اعتمادی برای او نمی شناسند.

وجهه روحانیون در خلال سال هایی که قدرت را در دست داشته اند صدمه دیده است. مقام عالی رهبری همچنان در دست روحانیون باقی خواهد ماند اما در حدود قوه اجرائیه نظر عمومی در این جهت سیر می کند که رئیس جمهور آینده باید غیر روحانی باشد. جامعه ایران روز به روز غیر مذهبی تر و خط تمایز دین و سیاست، روشن تر می شود. این امر طی فرایندی تکاملی روی می دهد و اغلب ناخواسته و توسط خود روحانیون دامن زده می شود. اما در خصوص جنبه های عملی اداره کشور، روحانیون آهسته آهسته راه را برای سیاستمداران و تکنوکرات ها باز می کنند.

شخص رفسنجانی همواره توانسته است ورای لباس سنتی مذهبی اش دیده شود اما این کار از عهده روحانیون انگشت شماری ساخته است. بنابراین تحلیل گران سیاسی در تهران به سیاستمدارانی نظیر شهردار ۴۲ ساله و پر سر و صدای تهران، غلامحسین کرباسچی، به عنوان رئیس جمهور احتمالی آینده ایران نظر دوخته اند.

ادامه این گزارش که به تشریح جانشیان احتمالی هاشمی و وضعیت آن ها می پردازد را فردا مرور خواهیم کرد.

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

19 Nov, 15:27


✳️ "دنیا هنوز با خصومت به ایرانیان می نگرد"

مجله «پیام امروز» در شماره پنجم- فروردین ۱۳۷۴- گزارش ویژه به نقل از مجله «مید» چاپ انگلیس درباره ایران منتشر و تیتر می زند: دنیا هنوز با خصومت به ایرانیان می نگرد.

در مقدمه این گزارش می خوانیم: همگان دوست دارند خود را از نگاه دیگران ببینند و دریابند دیگران در باره آن ها چه فکر می کنند و چه می گویند طبیعی است در سطح وسیع تر مردم دوست دارند بدانند غیر خودی ها درباره کشورشان چه می گویند و از اوضاع چه برداشتی دارند و طرز تلقی شان چیست؟

مطبوعات خارجی برای این کار منبع خوبی است. استفاده از گزارش های آن ها علاوه بر آن که به یک کنجکاوی غریزی پاسخ می دهد، فایده هایی نیز دارد، زیرا راز بعضی از واکنش های اقتصادی و سیاسی طرف های مقابل را فاش می کند و معیارهای اندازه گیری آن ها را نشان می دهد.

«پیام امروز» از آغاز انتشار صفحاتی را با عنوان «نگاه دیگران» پیش بینی کرد و چند تنی را برای اداره این بخش گرد آورد حتی به کمک یک همکار در لندن با مؤسسه ای که به این کار مشغول بود توافق شد که با تخفیف ویژه ای بریده مطالبی را که در مطبوعات خارجی درباره ایران نوشته می شود ارسال دارد.
پیش از آن کوشیده بودیم از سازمان های دولتی داخلی کشور خودمان که اداراتی به این منظور برپا کرده اند کمک بگیریم اما سرانجام آن همه کاغذ بازی هراس آور و بی نتیجه را رها کردیم. نخستین مطالب دریافتی دشواری کار را نشان داد جدا از هزینه های آن که برای ما سنگین بود این گزارش ها که در محیطی دیگر و فرهنگی دیگر نوشته می شد، در ساخت محتوایی و به کار بردن واژه ها بی پروایی خاصی داشت. باید یا پیوسته بخش عمده آن گزارش ها را دستکاری می کردیم که آنگاه دیگر نگاه دیگران نبود بلکه نگاه ما بود یا احتمال سوء تفاهم هایی را در آغاز راه باید انتظار می داشتیم.

جدا از این برخی غرض ورزی های آشکار در این نوشته ها اطلاعات واقعا نادرست و بعضی اتهامات نابجا ما را واداشت که آن برنامه را متوقف کنیم. اکنون که تا حدودی سبک و روش «پیام امروز» شناسانده شده تصمیم داریم نه با وسعتی که در نظر بود بلکه بسیار محدود امسال این صفحات را دایمی کنیم و از گزارش هایی بهره گیریم که متانت دارند و کمتر در آن غرض به چشم می آید و به دستکاری زیاد در آن احتیاجی نیست.

می ماند برداشت و استنباط و طرز تلقی گزارشگران خارجی که طبعا قرار نیست کسانی آن را پایه و اصل قرار دهند بلکه فقط می توان دانست که آن ها ما را چگونه می بینند.

دو گزارش استفاده شده در این شماره از مجله «مید» چاپ لندن است. این مجله که در ارتباط با رویدادهای خاورمیانه منتشر می شود در هر شماره اخبار و گزارش هایی درباره مسایل اقتصادی ایران دارد و گاه نیز برای شناخت زیر ساخت های اقتصادی به امور اجتماعی و سیاسی نیز سرک می کشد. این مجله اخیرا گزارش ویژه مفصلی درباره ایران منتشر کرد که بخش های مربوط به صنعت کشاورزی و خودروسازی را در شماره های بعدی چاپ خواهیم کرد.

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

19 Nov, 15:25


#پیام_امروز در صفحه ده شماره پنجم خود که فروردین ۱۳۷۴ روانه دکه ها شد با تیتر:

گزارش ویژه مجله «مید» درباره ایران؛ دنیا هنوز با خصومت به ایرانیان می نگرد

به ارائه گزارشی درباره وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران به نقل از یک نشریه چاپ انگلیس می پردازد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

19 Nov, 15:23


مشخصات نشریه #پیام_امروز که نشان می دهد دکتر محمد زاهدی اصل صاحب امتیاز و مدیر مسئول آن بوده و نام #مانا_نیستانی نیز به عنوان طراح در این معرفی نامه به چشم می خورد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

19 Nov, 15:22


مجله #پیام_امروز ، شماره پنجم، فروردین ۱۳۷۴


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

19 Nov, 15:21


✳️ کانال #مطبوعات_قدیمی از امروز تلاش می کند بخشی از گزارش ها درباره اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران که در دهه هفتاد و دوره #دولت_سازندگی در روزنامه ها و مجله های کشور - چه به قلم نویسندگان داخلی و چه بازتاب گزارشات نشریات خارجی در جراید داخلی- منتشر می شد را بازنشر کند و در قسمت نخست بخش اول گزارش منتشر شده در شماره فروردین ۱۳۷۴ #پیام_امروز را مرور می کنیم.

ابتدا طرح جلد و مشخصات نشریه که در صفحه سوم این شماره دیده می شود را به اشتراک می گذاریم و در ادامه به مرور یکی از گزارش های مهم «پیام امروز» می پردازیم.

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

18 Nov, 18:05


✳️ #علی_امینی نخست وزیر : در دادگستری و دارایی بیشتر می شود دزدی کرد / تهران مرکز فساد در کشور!

20 آبان 1340/ #روزنامه_اطلاعات

بسیاری از مسائل روشن خواهد شد

بعد از ظهر امروز به مناسبت جشن تولد گوستاو آدلف ششم مجلس جشنی در سفارت سوئد برگزار شد.

در این جلسه نخست وزیر ، وزیر دربار و عده ای از وزرا و رجال و دیپلمات های خارجی و روزنامه نگاران شرکت داشتند و دفتر یادبود سفارت را امضا کردند.

نخست وزیر در حاشیه این مراسم درباره جلسه عصر هیئت دولت در حضور شاه گفت : این جلسه یک جلسه تاریخی و بسیار مهم خواهد بود که در آن بسیاری از مسائل مملکتی روشن می شود.

نخست وزیر همچنین توضیح داد که باید وضع دولت و انگل ها و مخالفین معلوم شود.

من از دست هیچ کسی گله ندارم و فقط جناح دست راست هیئت حاکمه هستند که در گذشته مثل زالو خون مردم را مکیدند و هنوز هم می خواهند آن کار را ادامه دهند. مخالفین من همین اشخاص هستند ولی به خدا سوگند که من آن ها را به آن جایی می اندازم که عرب نی انداخت تا دیگر جرات این کارها را نداشته باشند.

در #دادگستری و دارایی بیشتر می شود دزدی کرد!

نخست وزیر که به قزوین سفر کرده بود صبح دیروز در تالار دبیرستان محمدرضاشاه پهلوی طی سخنانی گفت : در حضور آقای الموتی نمی خواهم عرض کنم، دزدی در دادگستری خیلی کم شده است حتی اعلیحضرت تعجب می فرمودند که آیا در دادگستری هم دزدی می شود؟ عرض کردم بیشتر در دارایی و دادگستری می‌شود دزدی کرد زیرا در این دو نقطه پول فراوان وجود دارد.

 
تزلزل در غالب کشورها به خاطر نداشتن رژیم سلطنتی است!

2500 سال ایران در اثر رژیم سلطنتی با افتخار زندگی کرده است نه باید این مطلب را حمل بر مداهنه کرد نه حمل بر تملق که تمام تزلزل که در غالب کشورها وجود دارد در اثر نداشتن یک رژیم ثابت سلطنتی است. ما باید به شخص اول مملکت از جان و دل علاقه داشته باشیم و هر تنقیدی که می کنیم از دولت بکنیم، اعلیحضرت دستورات لازم را صادر می فرمایند اگر احیانا اجرا نشود ما مسئول هستیم که وسیله اجرا می باشیم. دولت ها می آیند و می روند ولی مقام شامخ سلطنت در ایران همیشه پایدار و مستحکم خواهد بود.

مرکز فساد

نخست وزیر در یک مراسم دیگر نیز گفت : آن چه در مملکت ایجاد خطر و فساد می کند تهران مرکز و پایتخت کشور است. این موضوعی است که ارباب جراید چندین بار نوشتند و حتی وکلای سابق مجلس نیز بدان اشاره کردند. وقتی که ما به شهرستان ها مسافرت می کنیم با وجود این که مردم شهرستان ها از لحاظ آب و برق و سایر امور در مضیقه هستند ولی خیلی کمتر از اهالی تهران انتظار و توقع دارند، تهرانی‌ها خواسته‌هایی دارند  که برای دولت قابل اجرا نیست، این ها حقیقت بین نیستند و نمی خواهند به دولت کمک کنند.

اگر در کشور ما زد و خوردی نباشد و پول را به جای خودش خرج سازیم قول می دهم با این درآمدی که در حال حاضر داریم بودجه متوازن می شود و ما اصلاحات بیشتر و خدمات موثرتری به مردم خواهیم کرد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

18 Nov, 18:01


✳️ وزیر فرهنگ: در مملکت ما دیپلم قیمت دارد و مدارک قلابی به سرمایه کشور ضربه زده است/ اول زبان رسمی خودمان را به بچه‌ها یاد بدهیم بعد زبان زبان سرخ پوستان مکزیکی!

19 آبان 1342/ #روزنامه_اطلاعات


در جلسه امروز مجلس شورای ملی، #فخر_طباطبایی از وزیر فرهنگ راجع به کتب درسی سؤال پرسید. دکتر خانلری، وزیر فرهنگ، در پاسخ به این سؤال گفت: وزارت فرهنگ با کارها و مشکلات و مشغله‌های متعددی که داشت و آقایان مسبوق هستند درصدد این برآمد که یک تصویب‌نامه‌ای تهیه کند که به موجب آن، کتاب‌های درسی را یکسان کند. این کار انجام گرفت. خودتان به خوبی می‌توانید تشخص بدهید که مشکل چقدر بزرگ است. وقتی مقایسه بفرمایید مبلغ کل کتاب‌های امسال را با مبلغ کل قیمت کتاب‌های سابق؛ وقتی ملاحظه فرمایید این اختلاف نُه‌میلیون، ده‌میلیون تومان می‌شود آن وقت تصدیق می‌فرمایید که کار آسانی نبوده است که چنین منافعی را از عده‌ای سلب کنیم.

‼️ متن کتاب‌های درسی هم خوب نیست!

کار کتاب درسی به اینجا هم تمام نشده است این قدم اول است. اساس این کار این است که متن کتاب‌های درسی هم خوب نیست و با این تشتتی که بود همه می‌گفتند این کار مفید است برای اینکه رقابت علمی ایجاد می‌شود و مطالب کتاب‌ها بهتر می‌شود، ولی دیدیم که نشد و مطالب کتاب‌ها در بعضی رشته‌ها نسبت به سال‌های قبل بدتر هم شد.

‼️ در مملکت ما دیپلم قیمت دارد!

وزیر فرهنگ همچنین گفت: در مملکت ما دیپلم قیمت دارد. در مملکت ما دبیرستان دروغی تشکیل شده است، اینکه می‌گویم دروغی است برای این است که وقتی دبیرستانی فاقد وسایل کافی لابراتوار و دبیر و غیره باشد اسمش دبیرستان نیست.

امسال 1200 دبیر می‌خواستیم تا کادر همین دبیرستان‌های ناقص شهرستان‌ها را پر کنیم؛ تقریبا 300 لیسانسیه ریاضی، لیسانسیه فیزیک و 40، 50 تا لیسانسیه زبان، ولی به جای 300 دبیر لیسانسیه تنها 7 نفر آمدند. خب ما که این‌قدر از نظر کمبود دبیر در مضیقه هستیم، چطور دبیرستان‌های غیر دولتی از نظر کادر دبیری مجهز باشند؟ ممکن است عده‌ای باسواد بروند تدریس کنند، ولی معلمی یک حرفه است.

باید به‌صراحت بگویم از میان دیپلمه‌های متوسطه عده‌ای هستند که چون دبیر و وسایل نداشتند سواد ندارند. آیا می‌شود به این عده دیپلم داد، با وجودی که مقصر اصلی دستگاه فرهنگ است؟

‼️ دیپلم‌های قلابی موجب بر باد دادن ثروت کشور است!

وزیر فرهنگ گفت: هر یک از شاگردان متوسطه در سال ده‌هزار ریال خرج دارد و سالی صدمیلیون تومان ضایعات داریم؛ چون سالی صدهزار از این قبیل جوانان وارد جامعه می‌شود. این کار موجب بر باد دادن ثروت کشور است.

وزیر فرهنگ افزود: سال آینده احتیاج به چندهزار لیسانسیه ریاضی، فیزیک و شیمی خواهیم داشت. برای این دانشسرا را منحل کردیم که کاملا برخلاف این آرزوی ما بود. این درست نیست ما دانشسرایی درست کنیم برای یک جغرافیایی محض! یا یک روان‌شناسی محض! درحالی‌که اینها هفته‌ای یکی دو ساعت بیشتر درس نمی‌دهند.

نظر وزارت فرهنگ دو مطلب است: یکی آموزش ابتدایی برای اینکه همه افراد حیثیت انسانی کسب کنند؛ دیگری تربیت افرادی که مورد احتیاج دستگاه‌های مختلف مملکت است. این دو وظیفه به عهده وزارت فرهنگ می‌باشد. اگر غیر از این کاری بکنیم، تجملات است.

‼️ اول زبان رسمی خودمان را به بچه‌ها یاد بدهیم بعد زبان زبان سرخ پوستان مکزیکی!

باید اجازه داد اول زبان رسمی خودمان را به بچه‌ها یاد داد بعد زبان خارجی! البته بد نیست ما عده‌ای را داشته باشیم که حتما زبان سرخ‌پوستان مکزیک را بدانند، ولی باید اول دو اصل بالا را انجام بدهیم.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

18 Nov, 17:56


مشکل لاینحل بیکاری افراد تحصیل‌کرده و فقیر بودن کشور از لحاظ افراد کاردان و متخصص/ ما حتی آماری از دانشجویان ایرانی در خارج از کشور نداریم/کجای دنیا رسم است کودک خردسالی را برای تحصیل به خارج بفرستند؟! / دیپلم به چه درد مملکت می‌خورد، مملکت آدم احتیاج دارد!


18 آبان 1342


‼️ مشکل لاینحل بیکاری افراد تحصیل‌کرده و فقیر بودن کشور از لحاظ افراد کاردان و متخصص!

روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله امروز خود نوشت: آقای وزیر کار در مصاحبه‌ای که با نمایندگان جراید داشته‌اند شرح مسبوطی ایراد فرموده‌اند از عدم تناسب طبقه تحصیل‌کرده با احتیاجات مملکت. همان‌طور که آقای وزیر کار می‌گویند، متأسفانه امروز با افزایش سریع تعداد افراد دانشگاه‌دیده مشکلات لاینحلی برای مملکت پیدا شده است؛ برای اینکه اولا هنوز هم در کشور ما مدارک تحصیلات عالیه به عنوان جواز ورود به خدمت دولت و دخول در قشر ممتازه ملت تلقی می‌شود، درحالی‌که نه در دستگاه دولت جالی خالی باقی مانده و نه در طبقه ممتازه.

از طرفی هم بیکار ماندن و بیکار گشتن طبقه تحصیل‌کرده، سوای آنکه معایب زیاد در بردارد، برای مملکتی که از لحاظ آدم کاردان و متخصص به این درجه فقیر است، مایه بسی تأسف می‌باشد. این درست مثل آن است که در خانه‌ای اهل خانه محتاج نان باشند و آن وقت از آرد موجود در آشپزخانه آن‌قدر شیرینی‌های متنوع تهیه کنند که روی هم بماند و بگندد.


‼️ ما حتی آماری از دانشجویان ایرانی در خارج از کشور نداریم!

مسئله این است که متأسفانه بر اثر عدم کنترل و نظارت سازمان‌های مسئول، غرض نهایی از اعزام محصل به خارجه در درجه اول و هدف تحصیلات عالیه در درجه ثانی به کلی فراموش شده است. به طوری که وضع ما از این لحاظ شاید در دنیا منحصربه‌فرد و نمونه است. ما حتی آماری که نشان بدهد رقم دقیق محصلین ایرانی در خارج چیست و اینها چه می‌کنند و چه می‌خواهند و هدفشان برای آینده چیست، محققا در دسترس نداریم؛ زیرا محصلین ما زیر نظر کسی و تحت قاعده و برنامه‌ای برای درس خواندن به خارج نرفته‌اند و نه کسی به آنها گفته است چی بخوانید نه آنها از کسی پرسیده‌اند.

‼️ کجای دنیا رسم است کودک خردسالی را برای تحصیل به خارج بفرستند؟!

کجای دنیا رسم است که کودک خردسال را برای تحصیل به خارج بفرستند؟ کجای دنیا معمول است در حالی که مملکت در رشته‌های مختلف فنی و تخصصی احتیاج به کارشناس و کاردان تحصیل‌کرده دارد فرزندان مملکت بروند در خارج درس آرایشگری و دکورسازی بخوانند.

کجای دنیا محصلین هجده و بیست سال آستین سر خود هرجا می‌خواهند می‌روند و هر چه می‌خواهند می‌خوانند و بعد از بیست سال پیدایشان می‌شود که آقای دولت این دیپلم‌ها را بگیر و به من کار بده؟

‼️ دیپلم به چه درد مملکت می‌خورد، مملکت آدم احتیاج دارد!

دیپلم به چه درد مملکت می‌خورد، مملکت آدم احتیاج دارد. مملکت به مغز، به فکر، به روح و بازوی خلاق و مدیر و مبتکر نیازمند است. مملکت مرد کار می‌خواهد، نه دیپلم، ولی بدبختانه ما هنوز باید در انتظار آن ساعتی بنشینیم که دولت پایش را پیش بگذارد و بگوید از این ساعت تحصیل، مدرسه رفتن، دانشگاه رفتن، خارج رفتن همه‌اش حساب دارد و مبتنی بر قرار و قاعده است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

16 Nov, 17:51


توضیح ضروری!

مطالب منتشره تنها بریده هایی از جراید دوره های مختلف تاریخ روزنامه نگاری در ایران هست و مدیریت کانال #مطبوعات_قدیمی نفیا و اثباتا در مورد محتوا هر چند خود شخصا دارای نظر هست ولی در انتشار این نظر را دخیل ندانسته و نمی کند و مواضع گوناگون اشخاص و چهره ها را در برهه های مختلف بدون هیچ گونه دخل و تصرفی و تنها به همان صورتی که در جراید منتشر شده است باز نشر می کند.

بی شک مواضع اشخاص و چهره ها در برهه های مهمی چون انتخابات مجلس ششم دارای اهمیت بوده و برای پژوهشگران ارزشمند است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

16 Nov, 17:47


✳️ گفت وگوی اختصاصی با عباس عبدی درباره حضور هاشمی رفسنجانی در مجلس ششم


روزنامه #عصر_آزادگان ، ۲۶ آبان ۱۳۷۸


#عباس_عبدی دیروز در میزگرد تسخیر سفارت و پیامدهای آن در دانشگاه علم و صنعت در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار ما درباره اظهارات #عطاء_الله_مهاجرانی گفت: «انتقاد آقای مهاجرانی از فهرست جبهه مشارکت اگر از منظر خودشان باشد کاملاً صحیح است زیرا ایشان و دوستانشان در انتخابات مجلس پنجم آقای ناطق نوری را در فهرست خود گذاشتند و به همین دلیل فکر می کنند #جبهه_مشارکت هم باید مثل آنان عمل کند و برخی از آقایان چون هاشمی و روحانی را در فهرست خود بگذارند در حالی که جبهه مشارکت اصولا چنین دیدگاهی ندارد ضمنا آقای کروبی در فهرست اصلی جبهه مشارکت هست و آن رتبه بندی اعلام شده معیارهای دیگری هم دارد که آقای مهاجرانی از آن اطلاع ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره علت مخالفت خود با ورود هاشمی رفسنجانی به عرصه انتخابات گفت: «ما با آمدن ایشان مخالف نیستیم ما معتقدیم این حق هر شهروندی است اما هر کسی می خواهد بیاید باید هزینه آمدنش را هم بپردازد. بحث ما آمدن یا نیامدن ایشان نیست بلکه این است که ایشان اگر می آید مطمئن باشد که جناح چپ ایشان را در فهرست خود نمی گذارد. اصلا الان هیچ لیستی نمی تواند به ایشان کمک بکند. اگر ایشان موقعیت مطلوبی در جامعه داشته باشد همه مجبورند ایشان را در فهرست خودشان بگذارند یا هر کسی که دوست داشته باشد ایشان را در لیستش قرار می دهد.

وی سپس درباره این که مهاجرانی او را به کم حافظگی تاریخی متهم کرده بود، گفت: «قصد ایشان از کم حافظگی تاریخی این است که ایشان [هاشمی] در دوم خرداد شرکت داشته است. انصافا دوم خردادی که بر حسب یک سخنرانی ۱۴ روز قبل از آن ایجاد شده باشد یک قران نمی ارزد دوم خرداد محصول تفکراتی است که دولت قبلی به طور کلی با آن بیگانه است. آقای هاشمی تنها یک کار کرد نگذاشت که تقلب بشود. این اصلا افتخاری نیست که یک رئیس جمهور نگذارد تقلب شود من نمی فهمم این چه افتخاری است؟ این از وظایف عادی یک رئیس جمهور است. اگر خلاف این را بکند خیانت است. اما بحث آقای مهاجرانی در خصوص آقای هاشمی دقیق است. آقای مهاجرانی می گوید شماها آقای هاشمی را نمی شناسید. البته اشتباه می کنید من می شناسم و همان طوری است که ایشان گفته است. ایشان گفته آقای هاشمی اگر همه بیایند و بگویند شما بیا در انتخابات شرکت کن اگر به این نتیجه برسد که نیاید نمی آید ولی اگر همه بیایند بگویند نیا، اگر به این نتیجه برسد که بیاید می آید. من هم که جزو نزدیکانش هستم نمی دانم و واقعا هم راست می گوید او هیچ کس را تحویل نمی گیرد، همان طور که خودش می خواهد کار میکند و می رود جلو».

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

16 Nov, 17:38


روزنامه #عصر_آزادگان ، ۲۶ آبان ۱۳۷۸

#محمد_توسلی اولین شهردار تهران پس از انقلاب در میزگرد بررسی پیامدهای واقعه تسخیر لانه جاسوسی که دیروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد گفت: دانشجویانی که پیشگام گروگانگیری بودند عموما در دیدگاه هایشان یا اصلاح به وجود آمده یا تعدیل شده اند و در شرایط کنونی جامعه ما در جریان اصلاح فعالانه مشارکت دارند و از برنامه توسعه سیاسی دولت حمایت می کنند. در مقابل جناحی که در جامعه ما با این دیدگاه مخالف است با قاطعیت در مقابل این برنامه ها ایستاده و اقدام می کند».
وی افزود: «سخنگویان جناحی که با برنامه تنش زدایی مخالفت می کنند و در مورد ارتباط با آمریکا می گویند یا درباره توسعه ارتباطات با دولت فخیمه انگلیس ساکتند یا زمینه های ارتقای این ارتباطات را فراهم می کنند».

توسلی با طرح این سوال که چگونه افرادی که حدود بیست سال سن داشته اند بدون اطلاع رهبر انقلاب و با وجود مخالفت شورای انقلاب و دولت موقت به خود اجازه چنین کاری را داده اند؟ ادامه داد: «این دانشجویان در حالی وارد سفارت می شوند که در شمالی آن باز بوده و تفنگداران سفارت هیچ عکس العملی نشان نمی دهند و شاهد هستیم در حالی که عملیات دانشجویان ساعت ۱۱ شروع و سه ساعت بعد پایان یافته، ساعت یک صدا و سیما بیانیه اشغال سفارت را منتشر می کند.

در ادامه میزگرد #سعید_رجایی_خراسانی در حالی که از این اقدام به عنوان عملی که انقلاب را زنده کرد نام برد گفت: «اگر هیجانات اول انقلاب در دوران دولت موقت فروکش نکرده بود و مردم دچار سرخوردگی و دلسردی نشده بودند شاید چنین استقبالی از این واقعه نمی شد.

وی ضمن ابراز مخالفت با اقدام تسخیر سفارت آمریکا گفت: «بعد از رحلت امام شعار این ها حتی تا سال های پس از رحلت امام این بوده که با ارتباط با آمریکا مخالفت قطعی داشتند. اما اکنون هم که پشیمان شده اند نمی روند خدمت رهبر انقلاب و بگویند ما اشتباه کردیم».
وی با اشاره به نامه ای که در سال ۷۱ به آیت الله خامنه ای نوشته است گفت: «ما باید آماده باشیم و برای مذاکره با آمریکا طرح داشته باشیم. این طور نشود که یک روزی دست خالی برویم سر میز مذاکره و آن ها با بیست تا طرح بیایند.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

16 Nov, 17:35


✳️ #عباس_عبدی : حکومتی که پشت درهای بسته و بدون اتکا به ملتش با آمریکا رابطه برقرار کند جز خیانت کار دیگری نمی کند!

روزنامه #عصر_آزادگان ، ۲۶ آبان ۱۳۷۸

#عباس_عبدی عضو #جبهه_مشارکت ایران اسلامی در میزگرد بررسی پیامدهای واقعه تسخیر لانه جاسوسی که دیروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد گفت: در پاسخ به اظهارات رجایی خراسانی گفت: «چه کسی گفته ما پشیمان هستیم و آمده ایم عذرخواهی کنیم. ما غلط کرده باشیم که بخواهیم مطلب آقای خراسانی را تأیید کنیم. بنده تا آخر عمرم هم این مطالب را تأیید نمی کنم.

عبدی افزود: «روابطی که از موضع عزت و اقتدار نباشد ذره ای نمی ارزد. آن هایی که آمریکا را می بینند موهای بدنشان سیخ می شود ما به اینها اجازه نمی دهیم بروند از طرف مردم ایران با آمریکا رابطه بر قرار کنند. حکومتی که پشت درهای بسته و بدون اتکا به ملتش با آمریکا رابطه برقرار کند، جز خیانت به ملتش کار دیگری نمی کند.

وی گفت: «کسانی که هنوز فرق آمریکای دهه ۷۰ و آمریکای دهه ۹۰ را نمی دانند من برایشان چه بگویم. رژیم شاه هم در تبلیغات رسانه هایش جرات نمی کرد از آمریکای دهه ۷۰ دفاع کند، در حالی که امروز در دهه ۹۰ به علت عملکردی که ایران داشته علیه آمریکا و آمریکا را به جای خودش نشانده است، آمریکا در بوسنی و کوزوو دخالت می کند، اما ایران که به دنبال بهانه از آمریکا می گردد، جرات نمی کند در رسانه هایش علیه دخالت آمریکا در کوزوو حرف بزند. این دو از زمین تا آسمان با هم فرق می کنند».

عبدی با اشاره به اینکه اشغال سفارت آمریکا محصول اراده ملت بوده است تصریح کرد: «اگر کسی بگوید اشغال سفارت غلط بوده، اراده یک ملت را نقض کرده این اراده چه درست باشد چه غلط مردمی که اراده خودشان را نشان ندهند نمی توانند اراده اشان را اصلاح کنند حتی اگر غلط باشد.

وی با اعتراض به استدلال هایی که ضرر اقتصادی را عامل اشتباه بودن تسخیر سفارت می دانند گفت: اگر این نوع استدلال ها را بخواهیم مبنا قرار دهیم این نوع استدلال ها را در مورد اصل انقلاب هم می توان کرد. هر چند من معتقدم اگر انقلاب رخ نمی داد ر شد اقتصادی شاه به شدت افول می کرد و هزاران مشکل دیگر خود را نشان می داد.

عبدی افزود: اساسا مگر ما می توانیم رشد اقتصادی داشته باشیم بدون این که تحصیل کرده های ما یک کنش آزاد اجتماعی و سیاسی داشته باشند. رشد بر پایه این نیروهاست که باید آزاد باشند.

وی گفت: این همه می گویند سفارت خاک آمریکاست، چطور آن زمانی که کودتا کردند و یک ملتی را بدبخت کردند این جا خاک ایران نبود؟ تمام بدبختی های ما از اینجا شروع شد.

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

16 Nov, 17:14


✳️ مسعود دهنمکی : کرباسچی و رفیقدوست را باید در یک سلول بیندازند!

روزنامه #عصر_آزادگان ، ۲۶ آبان ۱۳۷۸

#مسعود_دهنمکی سردبیر #هفته_نامه_جبهه گفت: «معتقدم که غلامحسین #کرباسچی و #مرتضی_رفیق_دوست را باید در یک سلول بیندازند تا یکی مامور خرید و دیگری مامور فروش بشود، دزد چپ و راست ندارد».

وی که ظهر روز دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی شهرستان قزوین سخن می گفت افزود: من موافق حضور #هاشمی_رفسنجانی در انتخابات هستم و به جناح دوم خرداد می گویم، شما که بسیاری از خرج های انتخاباتی خود را از هاشمی و اطرافیانش- کارگزاران- گرفتید حالا چرا از ایشان حمایت نمی کنید؟ زمانی که به پول ایشان احتیاج داشتید با آن ها دوست بودید.
وی افزود: سعید اسلامی (عامل قتل های زنجیره ای) شاگرد مکتب حجاریان بود. از حجاریان، شمس الواعظین و اکبر گنجی بپرسید که کدامتان در وزارت اطلاعات نبودید و در عملیات برون مرزی شرکت نداشتید، حالا می گوئید این چیزها بد است.

وی در مورد حمله به سینما قدس در چند سال پیش گفت: در آن حادثه تنها یک شیشه بیشتر شکسته نشد، که گیریم من شکسته بودم، اما این خانمی که هر دفعه حزب الله وارد عمل می شود، می گویند سقط جنین کرده، کجاست؟ و چرا شکایت نمی کند؟

دهنمکی افزود: من از حجاریان خوشم می آید چون خوب می جنگد و دشمنی قوی است.

انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

11 Nov, 14:08


✳️ خاطره جالب و ناشنیده #موسوی_خوئینی_ها از #شیخ_علی_تهرانی!

#روزنامه_سلام در شماره یک اسفند ۱۳۷۷ در ستون #الو_سلام به نقل از یک خواننده روزنامه نسبت به بازتاب نیافتن فوت آیت الله آذری قمی در رسانه ها انتقاد و از قول مدیر مسئول روزنامه خاطره ای نقل کرد که جالب توجه است.

متن پیام منتشر شده در این ستون و پاسخ روزنامه سلام را مرور می کنیم؛


«متأسفانه اخیرا با فوت حضرت آیت الله آذری قمی هیچ کجا انعکاسی از این مسأله نشده است آن طور که بنده می دانم ایشان سابقه زیادی داشتند ولی در رادیو و تلویزیون هم نامی از ایشان برده نشد!»

#سلام : آن زمانی که آقای آذری قمی در رابطه با میزان اختيارات ولایت مطلقه فقیه داد سخن میداد و از تریبون نماز جمعه اعلام می کرد که ولایت مطلقه حتی توحید را هم می تواند تعطیل کند رادیو و تلویزیون از آن مرحوم چهره سازی میکرد ولی وقتی که... حالا چرا از او تجلیل کند؟

آقای آذری قمی از این دنیا رفته است و ما هم برای او از خداوند علو درجات و رحمت و مغفرت تقاضا می کنیم ولی آن تندروی های ده سال پیش آن مرحوم با این مواضع سالهای آخر عمر ایشان عبرت آموز است که معمولا هر افراطی به دنبال خود تفریطی دارد بی مناسبت نیست داستانی را از آقای شیخ على تهرانی به روایت مدیر مسوول سلام نقل کنیم.

ایشان می گویند: «روزی با مرحوم آقای شهید بهشتی رضوان الله تعالى عليه قرار داشتیم که به اتفاق ایشان در جلسه روحانیت مبارز شرکت کنیم وقتی من به منزل مرحوم آقای بهشتی رسیدم ایشان همراه آقای تهرانی از منزل بیرون آمدند و سوار اتومبیل شدیم که خود آقای بهشتی رانندگی می کردند در بین راه آقای تهرانی یک بحث علمی مطرح کردند و در بین بحث از آقای بهشتی سوال کردند شما نظر آقای خمینی را در این بحث در پای درس شنیده اید؟ و مرحوم بهشتی جواب دادند که من هیچ گاه توفیق شرکت در درس آقای خمینی را نداشته ام در آن زمان هنوز کلمه امام به کار برده نمی شد که آقای تهرانی با شگفتی و هیجان خاصی کلماتی با اظهار تأسف آقای بهشتی گفتند (ما فعلا از تکرار آن کلمات به مرحوم خودداری می کنیم) و سپس آقای تهرانی اضافه کردند که امروز اگر ملاصدرا زنده شود باید اسفار را نزد آقای خمینی بخواند امروز اگر محقق زنده شود باید شرایع را نزد آقای خمینی بخواند و امروز اگر... زنده شود و اگر... زنده شود و نام تعداد زیادی از عرفای بزرگ و از فلاسفه و از فقهاء نامدار را آورد و گفت که باید همه آنان نزد آقای خمینی شاگردی کنند حتی درباره کتاب هایی که خود آنان تألیف کرده اند و همین آقای تهرانی با این غلو و مبالغه گویی ها روزی هم از رادیوی صدام مطالبی علیه امام گفت که شاید هیچ دشمنی نگفته باشد. فاعتبروا یا اولی الالباب»


انتشار با #ذکر_منبع لطف و بزرگواری عزیزان را نشان می دهد

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

10 Nov, 14:35


✳️ گزارشي از اسناد «بيد سياه استعمار بر جان هنر فرش‌بافي ايران»!

روزنامه «اعتماد» در شماره ۲۰ آبان ۱۴۰۳ بخش دوم گزارشی با عنوان «بید سیاه استعمار بر جان هنر فرش بافی ایران» به قلم «مریم مهدوی اصل» منتشر کرد که در بخشی از این گزارش به سند پیوست اشاره و در شرح آن أمده است:


شايد بتوان گفت؛ نخستين برگ سند درخصوص كشف فرش يا قالي دوره هخامنشيان، متعلق به مكاتبات وزارت فرهنگ با وزارت امورخارجه درسال ۱۳۳۵خورشيدي است. يعني يك‌دهه پيش‌از تعريف واژه «قالي» در«لغت‌نامه دهخدا» كه هيچ خبر يا توصيفي ازآن قابل مشاهده نيست. دركمال تأسف، نخستين‌بار بين سال‌هاي ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ يعني حدود ۶۵ سال پس‌از به‌نگارش درآوردن «لغت‌نامه دهخدا»، اين سند را هنگام استخراج اسناد پوشه «كارتن‌ متفرقه‌ها - موسيقي و صنايع و هنرهاي‌ زيباي ايران و ساير ممالك و نشريات مربوطه» را در آرشيو اداره اسناد وزارت امور خارجه مشاهده كردم. در متن اين سند فرهنگي آمده است:

«وزارت ‌فرهنگ- اداره‌ كل هنرهاي ‌زيباي‌ كشور- تاريخ ۱۷/۸/۳۵- وزارت ‌امور خارجه- به‌طوري كه استحضار دارند در سنوات اخير در ناحيه پازيريك از طرف دانشمندان شوروي يك ‌قطعه فرش و قطعاتي پارچه بافت ايران در زمان‌ هخامنشي كشف شده كه فعلا در موزه «ارميتاژ لنين‌گراد» موجود است، چون قطعات‌ مذكور نمونه‌هاي منحصر‌به‌فرد فن‌ بافندگي ايران در زمان هخامنشي است. خواهشمند است دستور فرمايند از طرف آن وزارت اقدام‌ شود كه عكس‌هايي ‌رنگي و سياه‌‌ و سفيد از فرش و پارچه‌هاي مكشوفه تهيه و براي اين‌ اداره ارسال شود. رييس اداره‌ كل هنرهاي‌ زيباي‌كشور. #مهرداد_پهلبد ... .»

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

08 Nov, 12:33


🔸محسن شیخ‌پور دانشجوی اقتصاد (چپ) و علی شکوری راد دانشجوی پزشکی (راست) در انتخابات نخستین دوره انجمن اسلامی دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۸

🔹اندکی بعد، انجمن اسلامی دانشگاه تهران یکی از اضلاع اصلی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام را تشکیل داد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper

مطبوعات قدیمی

08 Nov, 12:32


🎙صوت منتشرنشده: روایت تسخیر از زبان یکی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام

🔸این فایل صوتی که از نوار کاست پیاده شده، مربوط به جلسه پرسش و پاسخ محسن شیخ‌پور، یکی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، درباره واقعه تسخیر سفارت امریکا است. مکان جلسه دفتر انجمن اسلامی دانشگاه کاشان و زمان آن، نیمه دوم سال ۱۳۵۸، اندکی پس از واقعه تسخیر است. شیخ‌پور در این جلسه به ابعاد مختلف واقعه تسخیر می‌پردازد.

🔹محسن شیخ‌پور دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه تهران و از بنیان‌گذاران انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد پس از پیروزی انقلاب بود. او در ۵ شهریور ۱۴۰۰ پس از تحمل سال‌ها بیماری، درگذشت. فرزند مرحوم شیخ‌پور این فایل صوتی را در اختیار مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی قرار داده است.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper