مــهنــدســی هســتــه‌ای @nuclearengineering Channel on Telegram

مــهنــدســی هســتــه‌ای

@nuclearengineering


آدرس کانال مهندسی هسته‌ای:
https://t.me/NuclearEngineering

شناسه شامد کانال:
1-1-732316-61-0-1

راکتور
پرتوپزشکی
چرخه سوخت
کاربرد پرتوها
فیزیک پزشکی
فیزیک هسته ای
گداخت هسته ای
رادیوشیمی
رادیولوژی


ادمین:
@Mohseniran7


@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای (Persian)

با خوشامد گویی به کانال مهندسی هسته‌ای خوش آمدید! این کانال مناسب برای علاقمندان به علوم و مهندسی هسته‌ای است که علاوه بر اطلاعات عمومی، به بحث و گفتگو درباره راکتورها، پرتوپزشکی، چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، فیزیک پزشکی، فیزیک هسته‌ای، گداخت هسته‌ای، رادیوشیمی و رادیولوژی علاقه‌مندند. با دنبال کردن این کانال می‌توانید از آخرین اخبار و تحقیقات در زمینه‌ی مهندسی هسته‌ای مطلع شوید.
ادمین این کانال @Mohseniran7 می‌باشد که آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه‌ی مطالب مفید در این حوزه است. برای دسترسی به محتواهای بیشتر و شرکت در گفتگوها، می‌توانید از طریق لینک زیر به این کانال ملحق شوید: https://t.me/NuclearEngineering
پس از پیوستن به این جامعه‌ی علاقمندان به مهندسی هسته‌ای، مطمئنا تجربه‌ی مفیدی خواهید داشت. منتظر حضور گرم و موارد جدیدی که در این کانال به اشتراک گذاشته خواهد شد بمانید! @NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

23 Jan, 02:38


💎

♻️ رکورد جدید خورشید مصنوعی چین:
حفظ پلاسمای ۱۰۰ میلیون درجه‌ای برای ۱۰۰۶ ثانیه!


💢 رآکتور توکامک ابررسانای تجربی پیشرفته (EAST) که با عنوان «خورشید مصنوعی چین» شناخته می‌شود، در جدیدترین رکوردشکنی خود توانسته عملکرد پلاسما را برای ۱۰۰۶ ثانیه حفظ کند. دستاورد بزرگ دانشمندان چینی علاوه‌بر ثبت رکورد جهانی جدید، پیشرفت قابل‌توجهی در زمینه دستیابی به قدرت همجوشی محسوب می‌شود.

🔸دانشمندان آکادمی علوم چین می‌گویند خورشید مصنوعی اکنون می‌تواند محیط عملیاتی یک نیروگاه همجوشی هسته‌ای آینده را شبیه‌سازی کند. رکورد قبلی EAST سال ۲۰۲۳ به دست آمده بود. آن زمان، دانشمندان توانسته بودند عملکرد پلاسما را ۴۰۳ ثانیه حفظ کنند.

🔹هدف اصلی خورشید مصنوعی همانندسازی فرایندهای همجوشی هسته‌ای است که در خورشید رخ می‌دهد. این فناوری با ارائه منبع انرژی پاک و نامحدود باعث پیشرفت اکتشافات فضایی می‌شود.

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

07 Nov, 06:34


💎

          International Radiology Day
                     November 8


💯هشتم نوامبر November 8، روز جهانی رادیولوژی بر همه شما عزیزان پرتوکار مبارک🌹🌺

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

15 Apr, 17:17


💎

💢 آخرین پیش‌بینی اینشتین هم ساخته شد:
             موتور هسته‌ای برای خودرو


سال ۱۹۲۹ (۱۳۰۸ شمسی) بود که «آلبرت اینشتین»، فیزیکدان معروف آلمانی-آمریکایی در مورد امکان ساخت یک «موتور پروتونی» مبتنی بر همجوشی هسته‌ای نظریه‌پردازی کرد؛ موتوری که می‌توانست فضاپیما را با سرعتی نزدیک به سرعت نور به پیش براند. ایده اینشتین آن بود که از دمای بالای همجوشی هسته‌ای برای پرتاب کردن جریانی از پروتون‌ها و ایجاد نیروی پیشرانش استفاده کنیم.

تلاش‌های قبلی برای ساخت موتور همجوشی هسته‌ای به دلیل محدودیت‌های فناوری شکست خورده بود؛ بااین‌حال در دهه‌های اخیر، فناوری در بخش‌های مختلف شاهد چنان پیشرفت‌های عظیمی بوده که امروزه تلاش برای ساخت این موتور انقلابی را امکان‌پذیر می‌سازد.

یکی از اصلی‌ترین پیشرفت‌ها، توسعه مواد جدیدی است که دمای فوق‌العاده بالای درون راکتور همجوشی هسته‌ای را تحمل می‌کنند. امروزه آلیاژهای ویژه و سرامیک‌های پیشرفته‌ای برای در بر گرفتن پلاسمای فوق‌داغ لازم برای همجوشی ساخته شده‌اند.

عامل کلیدی دیگر، پیشرفت فیزیک‌دانان در درک فیزیک پلاسما و همجوشی هسته‌ای است. اکنون دانشمندان از مدل‌های محاسباتی بسیار دقیق‌تری برای شبیه‌سازی و کنترل واکنش‌های همجوشی بهره می‌برند که ظرفیت بیشتری را برای تثبیت و حفظ واکنش‌های لازم در اختیارشان قرار می‌دهد.
علاوه بر این، تکنیک‌های جدیدی برای مهار پلاسمای داغ با میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی به دست آمده‌اند. یکی از بزرگ‌ترین موانع توسعه فناوری همجوشی (گداخت هسته‌ای)، تماس پلاسمای داغ با دیواره رآکتور است که باعث خنک شدن پلاسما و توقف واکنش می‌شود؛ اما آهنرباهای ابررسانای جدید می‌توانند با ترکیب میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، مانع این پدیده شوند.

استارتاپ RocketStar که سال ۲۰۲۱ تأسیس شد، در حال توسعه موتور پیشرانشی بر پایه همجوشی هسته‌ای است. هدف آن، ساخت موشکی انقلابی است که از همجوشی هسته‌های هیدروژن برای تولید تکانه‌های ویژه بسیار بالا استفاده می‌کند.

طراحی راکت‌ستار بر اساس همجوشی پروتون‌ها (هسته هیدروژن) با استفاده از میدان مغناطیسی قیفی‌شکل است. پروتون‌ها به انتهای پهن قیف تزریق می‌شوند و حین نزدیک شدن به انتهای باریک قیف، فشرده می‌شوند تا به دما و چگالی بسیار بالایی برسند. در این شرایط، همجوشی هسته‌ای اتفاق می‌افتد و مقادیر زیادی انرژی آزاد می‌شود که با سرعت بالا به جت پلاسما تبدیل می‌شود. با خروج جت پرانرژی پلاسما از انتهای موتور، موتور و دیگر سازه‌های متصل به آن در جهت مخالف به پیش رانده می‌شود.

مزیت این روش، آن است که سوخت همجوشی (هیدروژن) را می‌توان از آب سنگین تأمین کرد که ذخایر آن در آب‌های اقیانوس، عملاً پایان‌ناپذیر است و حتی در آینده نه‌چندان نزدیک می‌توان از آن در وسایل نقلیه نیز استفاده کرد.
موتور پروتونی نشان می‌دهد که با فناوری نوین می‌توان به حمل‌ونقل پایدار، سبز و فاقد آلودگی دست یافت؛ هرچند که فناوری‌های دیگری مانند پیل سوختی هم می‌توانند در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشند.

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

24 Feb, 08:23


🧑‍💻🧑‍💻روز مهندس مبارک

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

28 Dec, 20:13


💎
ریزراکتور eVinci

وستینگ‌هاوس ادعا می‌کند که با استفاده از فناوری هیت پایپ(Heat Pipe) به این مهم دست یافته است که خود تعداد اجزای مورد نیاز در سیستم‌های فعال را کاهش می‌دهد. این شرکت در صفحه وب خود گفت که به تازگی، این گروه اولین لوله حرارتی هسته‌ای خود را به طول ۱۲ فوت(۳.۶ متر) ساخته است که خطرات ناشی از فشار بالا یا حوادث نشت خنک کننده را که در طراحی‌های دیگر مشاهده می‌شود، از بین می‌برد.

این شرکت همچنین از یک سیستم حذف حرارت غیرفعال(PHRS) استفاده می‌کند که حالت‌های تابشی و همرفتی انتقال حرارت را برای حذف گرما از هسته راکتور بدون نیاز به مداخله اپراتور به کار می‌گیرد.

این راکتور را می‌توان با منابع تجدیدپذیر انرژی مانند باد و خورشید ادغام کرد و آن را به بخشی از شبکه تبدیل کرد. گرمای خارج شده از راکتور بسته به محیطی که در آن کار می‌کند، می‌تواند برای گرمایش منطقه‌ای یا برای کاربردهای صنعتی استفاده شود.


از سوخت تریسو(TRISO) در eVinci استفاده میشود که در برابر خوردگی، اکسیداسیون و دمای بالا نسبت به سوخت‌های هسته‌ای سنتی مقاوم‌تر است.

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

13 Nov, 13:00


محل خدمت تهران می باشد

مــهنــدســی هســتــه‌ای

13 Nov, 12:12


#‌‌‌‌‌‌‌‌آگهی‌_استخدام

یکی از شرکتهای زیر مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران، جهت تکمیل کادر فنی خود به منظور ارایه خدمات پشتیبانی فنی به نیروگاه اتمی بوشهر از فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی در رشته مهندسی هسته ای-گرایش راکتور دعوت به همکاری می نماید. ترجیحا آشنا با کدهای RELAP, MELCOR و CONTAIN. لطفا در صورت تمایل، رزومه خود را به آیدی زیر ارسال فرمایید.
@Amir13511368

مــهنــدســی هســتــه‌ای

19 Aug, 09:34


♻️ برای جا‌به‌جایی یکی از بزرگ‌ترین رآکتورهای هیدروکراکینگ جهان به ۵۰۰ لاستیک نیاز بود

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

01 Aug, 07:36


سلام
دوستان گرایش راکتور و کاربرد
کسانی که دفاع کردن یا نزدیک دفاعشونه
یک شرکت هسته ای در زمینه ی نیروگاهی نیروی آقا و خانم بصورت تمام وقت و ساعتی و امریه جذب میکند. علاقه مندان میتونن رزومشون رو به بنده بفرستن(برای گرایش راکتور ترجیحا حوزه ی کاری ترموهیدرولیک باشه و اگر تز ارشدشون نوترونیک بود هم مشکلی نیست ولی باید به مباحث تکنولوژی نیروگاه هم مسلط باشند)
[email protected]

مــهنــدســی هســتــه‌ای

29 Apr, 19:44


لحظه روشن شدن یک رآکتور هسته ای

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

29 Apr, 19:43


💮 مدل تصویری از انجام فرآیند #شکافت_زنجیره ای در یک رآکتور هسته ای که پس از ایجاد شکافت اولیه نوترون های تولید شده جذب دیگر اتم های اورانیوم میگردند و فرآیند شکافت ادامه می یابد.

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

27 Apr, 18:45


فایل راهنمای نرم افزار scan2MCNP

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

27 Apr, 18:34


📟 معرفی برنامه
Scan2mcnp

جهت انتقال تصاویر CT, MRI, PET و... به کد MCNP

@NuclearEngineering

مــهنــدســی هســتــه‌ای

04 Apr, 08:20


کارگاه آنلاین کد مونت کارلوی EGSnrc

مرتبط با رشته های:
• فیزیک پزشکی
• پرتوپزشکی
• رادیوبیولوژی
• مهندسی هسته ای

زمان برگزاری کارگاه: اردیبهشت ماه 1402
تعداد جلسات: 6 جلسه 3 ساعته
تاریخ و ساعت دقیق هرجلسه، پس از هماهنگی با شرکت کنندگان در دوره، مشخص خواهد شد.
کلاس آنلاین تحت پلتفرم Google Meet برگزار خواهد شد.

** قابل توجه دانشجویانی که قبلا آموزش بخش GUI این کد را گذرانده اند، یک جلسه نیز جهت آموزش بخش egs++ در نظر گرفته شده است که علاقه مندان می توانند به صورت مجزا در این جلسه شرکت کنند.*

جهت اطلاعات بیشتر به شماره تماس ذکر شده در پوستر از طریق اپلیکیشن های WhatsApp و Telegram در ارتباط باشید.

مــهنــدســی هســتــه‌ای

21 Mar, 10:41


🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌺🍃🌸
🌸
سلام
عرض ادب و احترام
 
 فرارسیدن سال نو و فرخنده نوروز باستانی را تبريك گفته و سالی سرشار از تندرستي و شادی برايتان آرزومندم.
     
@NuclearEngineering                
🌸            
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸

مــهنــدســی هســتــه‌ای

24 Feb, 08:09


۵ اسفند سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس، برخالقانِ خفته در خاکِ این همه زیبایی، فن، هنر و دقت مبارک

مــهنــدســی هســتــه‌ای

04 Jan, 13:26


سلام" پژوهشکده سیستم های پیشرفته صنعتی " در نظر دارد از میان فارغ التحصیلان آقا در رشته مهندسی هسته ای اقدام به جذب نیرو نمایید. ارسال رزومه به
[email protected]
شاید برای دوستان و آشنایان مفید باشد 🙏

مــهنــدســی هســتــه‌ای

30 Dec, 17:57


نصب اولین دستگاه Leksell Gamma Knife ICON در بیمارستان یاس تهران


#فناوری_آزمایشگاهی
#الکتا