نواصولگرا @noosoolgara Channel on Telegram

نواصولگرا

@noosoolgara


نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی

نواصولگرا در اینستاگرام:
instagram.com/noosoolgara/

نواصولگرا در ایتا:
eitaa.com/noosoolgara/

نواصولگرا (Persian)

نواصولگرا یک رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی است. این کانال با هدف ارائه‌ی مطالبی پر ارزش و تحلیل‌های عمیق درباره‌ی مسائل مختلف، به دنبال ترویج ایده‌های پویا و سازنده در جامعه می‌باشد. با پوشش گسترده‌ای از موضوعات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، نواصولگرا تلاش دارد تا نقش مهمی در ترویج فضای معنوی و انتقادی داشته باشد. اگر به دنبال دسترسی به اطلاعات و تحلیل‌های معتبر و سازنده هستید، پیوستن به کانال نواصولگرا یک گزینه عالی است. شما می‌توانید فعالیت‌های این رسانه را در اینستاگرام و ایتا نیز دنبال کنید. برای اطلاعات بیشتر و گسترده‌تر، به آدرس‌های instagram.com/noosoolgara/ و eitaa.com/noosoolgara/ مراجعه کنید.

نواصولگرا

14 Feb, 11:08


💢ناجی بشریت

🔹مسئله‌ی نجات و سعادت کامل در دنیا همیشه و از اولین اجتماعات بشری که در تاریخ ثبت شده، یک مسئله و موضوع مهم و اساسی بوده است. تمام پیامبران نسبت به آمدن یک منجی که تمام ظلم‌ها را ازبین خواهد برد و عدالتی جهان‌گستر ذیل توحید برپا خواهد کرد. این حکومت امیدبخش در چند هزار سال گذشته ورد زبان تمام فرستادگان الهی بوده. به شکلی که حتی برخی قوم‌ها به اشتباه پیامبر خود را همان موعود تاریخی پنداشتند یا برخی دیگر این نجات‌بخش را صرفا مربوط به قوم خود و نه همه‌ی بشریت دانسته‌اند.

🔸در دوران حیات حضرات معصومین علیهم‌السلام هم این عهد بزرگ همیشه مورد ذکر تمامی ۱۴ معصوم علیهم‌السلام بوده. برخی به واسطه شرایط زمانه بیشتر از او سخن گفتند و برخی کمتر. تا جاییکه برخی سعی کردند از امر نجات، سواستفاده کنند و امام به حق بعدی را نپذیرند.

🔹تحقق نجات کامل، حقیقی و جهانی صرفا و صرفا با ظهور آخرین وصی از آخرین پیامبر الهی خواهد بود. هر پرچمی که ادعای نجات بشریت کند قطعا ساقط خواهد شد. فقط اوست که خدا اجازه چنین کار خطیری را به او می‌دهد. جمهوری اسلامی هم همانطور که در منویات امامین انقلاب بوده و هست، زمینه‌ساز این نجات بزرگ است. حرکتی است در مسیر تحقق همه‌ی آن چیزهایی که قرار است پس از ظهور محقق شود. حال کم یا زیاد اما این تلاش جمعی، پایه‌های اصلی آن تمدن بزرگ اسلامی و جهانی را شکل خواهد داد. عملی که ان شالله منجر به ظهور و نجات اصلی خواهد شد.


🔸نجاتی که صاحب الزمان (عج) برای همگان به ارمغان خواهد آورد. او که حیات این دنیا به وجودش بستگی دارد اما شناخته نمی‌شود تا روز ظهورش. کسی که عصاره‌ی تمام خوبی‌های خلقت است و با آمدنش تمام خوبی‌ها بروز حداکثری خواهد کرد. او عدالت را ذیل توحید در تمام جهان برپا خواهد نمود. حق او برای حاکمیت بر هر حق دیگری اولی خواهد بود و نجات ما هم در همین حکمرانی اوست. امشب زمانی است برای یادآوری جایگاه او در زندگی خودمان و بیعت مجدد با آن عزیز غایب از دیده‌ها تا ان‌شالله عامل به خواسته‌هایش باشیم. همچنین دعای روزانه برای ایشان را عهد خود بدانیم؛ دعا برای او، قبل از هر چیز، سپری است برای خودمان در مقابل وقایع دنیایی.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Feb, 11:08


💢ناجی بشریت

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Feb, 17:13


💢کلمه جای خون را نمی‌گیرد

🔹شهادت حقیقتی است الهی که در جان عالم اثر می‌کند. اثری که تاریخ را متاثر از خود و واقعیت را متغیر نسبت به گذشته می‌نماید. اما برای تثبیت در قلوب و جان‌ها نیاز به روایت دارد. باید در یک تصویر کلی و در نسبت با واقعیت‌ها، معنادهی شود تا تغییر را در عالم مادی مهیا سازد. این، ضعف ماست که روایت آنچه در جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی رخ داده است را به درستی تصویرسازی نکردیم. حماسه را نه برای شعار که برای تغییر احوال قلوب، روایت نکرده‌ایم. حماسه نباید صرفا مصرف رسانه‌ای شود بلکه باید منجر به تغییر حال شود. باید تفسیر انسان از پیرامون خودش را متاثر کند. باید فهم او از گذشته‌اش چه شخص خودش و چه ملت و فرهنگ‌اش را متفاوت کند. ما نتوانسته‌ایم حماسه را اینگونه با تعریف کنیم.

🔸علت اصلی را باید در ضعف‌مان در فهم جهان‌بینی و انتقال آن معنای اصلی که توحید است، جستجو کنیم. جایی که کلان‌ترین معنا در نفس هر خدایی غیر از خدای واحد، به مخاطب منتقل نشده تا بعداً دیگر اجزای جورچین دور آن جمع بشوند. ما نتوانستیم به جامعه توضیح دهیم که مسئله انقلاب اسلامی تحقق توحید در تمامی ابعاد حیات انسانی از جزئی‌ترین بعد در وجود خود انسان تا کلان‌ترین آن که مبارزه با استکبار و تحقق عدالت کلیه است را درست تشریح کنیم. حالا چطور می.خواهیم تصویر آن بانوی مومنه در مقابل تانک اسرائیلی در جنوب لبنان را به این حقیقت متصل کنیم؟ چطور می‌توانیم اهمیت حضور ده‌ها هزار نفر برای بازگشت به غزه نابود شده را پس از جنگی ویرانگر، روایت کنیم؟ ما ضعیف عمل کردیم و هنوز هم میخواهیم شاخ و برگ را بپرورانیم درحالیکه باید به سمت ریشه حرکت کنیم. معنا از آنجا شروع می‌شود و البته باید تا همین تصاویر مذکور تداوم یابد. این تصویر کلی و کلان است که تفسیر و روایت را می‌سازد.

🔹خون جای کلمات را نمی‌گیرد. گرچه حقیقت عالم را متاثر می‌کند. خون را باید روایت کرد. آنگونه که حضرت زینب سلام الله علیها در دو خطبه خود روایت فرمود. او تصویر توحید، نبوت و نسبت آل الله با این دو را نشان داد و بعد به دشمنش حمله کرد و روایتی ساخت که چهارده قرن است در قلوب تغییر احوال ایجاد می‌کند. در آن بیان هم عقل و استدلال در تمامه است و هم احساس و هیجان در اوج است. سطح هنری و ذوقی بیان هم که نزدیک است به بیان امیرالمومنین علیه السلام. صدور انقلاب هم با همین فرمول ممکن است. جایی که توحید در جایگاه اصلی قرار می‌گیرد و مبرچارزت برای توحید تمام زندگی یک گروه ولو کوچک از افراد می‌شود. آن زمان است که پیروزی بر اکثریت را خدا به ارمغان خواهد آورد.

🔸ما برای روایتگری موثر، نیازمند اعتماد و سرمایه اجتماعی هستیم. و برای ایجاد سرمایه اجتماعی نیازمند عناصر مختلفی از جمله روایت موثر هستیم. این چرخه باید دوباره به شکل موثر بچرخد تا این عقب‌ماندگی رفع و رجوع شود. دکتر انجام شده در این سه دهه به ویژه در لبنان یک نمونه عالی از موفقیت در این تصویرسازی کلان است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Feb, 17:13


💢کلمه جای خون را نمی‌گیرد

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

11 Feb, 17:16


💢دستاورد وفاق

🔹وفاق یک همکاری چندجانبه سیاسی در کشور بود که علی‌رغم مرزبندی‌های واضح سیاسی توسط برخی مسئولین عالی‌رتبه کشور پیش گرفته شد. از همان اول هم مبنای آن، سیاست‌ها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، سیاست‌های کلی و برنامه هفتم اعلام شد و هدفش هم حل مشکلات مردم قرار گرفت تا روی یک بنیان استوار سوار شود.

🔸به یاد بیاورید دوران سیاه حسن روحانی را که به رهبر معظم انقلاب کنایه می‌زد و از اجرای برخی سیاست‌های اعلامی ایشان سرباز می‌زد. رئیس‌جمهوری که به جای اعتقاد به داخل، چشم به خارج بسته بود و اعتقادی به سیاستگذاری ولی فقیه نداشت. اما این هفته و پس از سیاستگذاری رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا، رئیس‌جمهوری که از اردوگاه اصلاحات برنده انتخابات شده است، بدون رودربایستی می‌گوید: «ما رهبریت رهبر انقلاب و کلام ایشان را فصل الخطاب رفتار و عملکرد و سیاست خود می‌دانیم» و بعد با عباراتی مبتنی بر نگرش رهبری ادامه می‌دهد: «با همت و پشتیبانی مردم ما قوی هستیم و قوی خواهیم ماند؛ اگر دست به دست هم دهیم و با هم باشیم قادر خواهیم بود که تمام مشکلات کشورمان را با پشتیبانی ملت حل کنیم و آمریکا باید خواب به زانو درآوردن ما را ببیند.»

🔹قالیباف هم روز شنبه گفته بود که مبتنی بر وفاق از رئیس‌جمهور انتظار دارد که سیاست اعلامی رهبر معظم انقلاب را پیگیری کند. این دستاورد وفاقی است که برخی دوستان انقلابی آن را با هشتگ نفاق و انواع تهمت‌ها مورد هجمه قرار می‌دادند. رجانیوزها و برخی نمایندگان مجلس برای برهم‌زدن آن، از خلاف‌واقع‌گویی و تهمت و تحریف، دریغ نکردند. اما حالا یک دستاورد بزرگ از آن به دست آمده؛ ما یک صدای واحد از کشور داریم که می‌گوید حاضر به تن دادن به خلع سلاح خواسته شده توسط ترامپ نیست. حتی بخشی از بدنه اصلاحات هم پای کار مقاومت دربرابر زیاده‌خواهی دشمن وحشی آمده و برای آن کار رسانه‌ای می‌کنند.

🔸کمک ما به دولت در چارچوب قوانین و برای حل مشکلات مردم تا زمانی ادامه دارد که دولت از سیاست‌های رهبری تبعیت کند و عمل به برنامه هفتم را در دستور کار قرار دهد. برخلاف سوپرانقلابیون، مسئله‌ی ما رسیدن به مناصب سیاسی با زدن دولت مستقر نیست؛ بلکه به دنبال حل مشکلات مردم هستیم و چه بخواهیم و نخواهیم، دولت قانونی بر سرکار، همین دولت است. مشکلات پیش چشم ماست. باید برای حل آن با تکیه به داخل، باهم همکاری کنیم.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

11 Feb, 17:15


💢دستاورد وفاق

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

10 Feb, 17:29


💢تلاش برای خلع سلاح ایران

🔹متن یادداشت ریاست جمهوری آمریکا فقط یک تیتر دارد و آنهم خلع سلاح ایران است. سخنان و لحن ترامپ، صرفا برای به بازی گرفتن اذهان ایرانیان بوده والا، آنچه نوشته شده، چیزی غیر از تخلیه ایران از هرگونه ابزار دفاعی و قدرت درونی نیست. اینکه در متن به وضوح نوشته شده ایران باید حتی سلاح متعارف خود را هم تحویل دهد، چه معنایی جز نابود شدن ایران خواهد داشت. مگر ندیدیم که در همین یک سال و نیم گذشته چه بر سر مردم لبنان و فلسطین آمد؟ این همان چیزی است که اگر خواسته‌های ترامپ را بپذیریم، بر سر ما هم خواهد آمد.

🔸پس از بیانات رهبر معظم انقلاب، او از آن لحن مهربانانه کمی فاصله گرفته و حالا ذات پلید خود را بیشتر نمایان می‌سازد. ترامپ می‌گوید که در مقابل این خلع سلاح، ایران را بمباران نخواهد کرد. یعنی هیچ مابه‌ازایی حتی روی کاغذ هم قرار نیست به ایران پیشنهاد شود. اما سوال اینجاست که بعد از دادن تمام سلاح‌ها، بمباران ایران چه مانعی خواهد داشت؟ آن روزی که حتی امارات و آذربایجان هم برای ما شاخ و شانه بکشند و ما چیزی برای دفاع و حمله نداشته باشیم؟ چه برسد به وحشی‌ترین موجودات روی زمین یعنی باند جنایتکار صهیونیستی.

🔹آنچه مهم است، توضیح این متن برای مردم و تکرار آن برای اذهان عمومی است تا بدانند که چیزی برای مذاکره وجود ندارد. طرف مقابل قصد دارد تا ما دیگر ایران نباشیم و به راحتی امکان تکه‌پاره کردن ما وجود داشته باشد. راه درست، استفاده از امکان‌هایی است که تا به حال به درستی استفاده نکرده‌ایم. بازی با برگه چین و روسیه واقعا راهبردی نبوده و صرفا در سطحی‌ترین موارد خلاصه بوده است. آمریکا ما را در مقابل دو گزینه نابودی قرار داده است. باید گزینه خودمان را بسازیم و او را مجبور کنیم که از این بازی سلبی دست بکشد. اصلاح برخی اشتباهات داخلی مانند ثبت سفارش 90-10 هم باید در دستور کار باشد تا این بلبشوی اقتصادی متوقف شود. این امکان در دنیای امروز وجود دارد. باید سریع و واقعا راهبردی فکر کنیم و تصمیم بگیریم.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

10 Feb, 17:28


💢تلاش برای خلع سلاح ایران

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Feb, 18:01


💢امام ما را به مسیر توحید بازگرداند

🔹روزی که امام (ره) از عزت درمقابل کاپیتولاسیون آمریکایی برای ما سخن گفت، آمریکا واقعا ابرقدرتی افسانه‌ای بود. ابرقدرتی که نظامات بسیاری از کشورها از جمله ایران را به دست داشت. او اما ما را به چیزی فراتر فراخواند. او به ما یادآوری کرد که هیچ ابرقدرتی در عالم وجود، وجود ندارد الا «الله» جل جلاله. او ما را دوباره به توحید در دنیای مدرن شده توصیه کرد. امام (ره) ما را زنده کرد درحالیکه در مساجدمان، خدا را فقط در زندگی شخصی، خدا می‌دانستیم. انگار این خدا، یارای مقابله با مستکبران به ظاهر قدرتمند جهان نبود. امام (ره) به ما گفت که همه اینها پوشالی‌اند؛ خداست که قدرت حقیقی است.

🔸آن مرد که در مسیر توحید به مقامات انسان کامل نائل شده بود، دست ما را گرفت تا افقی که برایمان مبهم شده بود را به درستی ببینیم. او به روح ما جان داد تا برای خدا بجنگیم؛ جوانان ما را بیدار کرد تا ناگهان در عنفوان جوانی به عارفان بالله تبدیل شوند. امام (ره) نه با انقلاب سیاسی که با انقلاب روحی در ما، فتح‌الفتوح کرد. جان زنده کرد؛ توحید را در جامعه احیا کرد. سلام خدا بر او و تمام آنان که با ندایش زنده شدند.

🔹این مسیر هنوز هم ادامه دارد. غایت آن تحقق حقیقی و کامل توحید در تمام ابعاد حیات اجتماعی در سراسر جهان است که فقط و فقط با ظهور ولی‌الله اعظم (عج) اتفاق می‌افتاد. تا آن زمان باید در این مسیر و پشت سر امام جامعه ایستاد و با اخلاص برای حل مشکلات مردم و پیشرفت ایرانِ اسلامی تلاش کرد تا زمینه برای ظهور آماده شود. مشکلات کنونی را باید با اخلاص و تلاش مرتفع نمود. این است، آنچه ما را به آن نقطه‌ی موعود خواهد رساند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Feb, 18:01


💢امام ما را به مسیر توحید بازگرداند

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Feb, 13:41


💢مسئول سیاست خارجی کشور، عراقچی است نه عبدالعلی‌زاده و ظریف

🔹بیانات صریح رهبر معظم انقلاب در موضوع سیاست خارجی کشور و حمایت واضح از عملکرد مسئول آن یعنی وزارت خارجه باید برخی موضع‌گیری‌های اشتباه را تصحیح کند. ایشان فرمودند «امروز وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی ایران یکی از پُرکارترین وزارت‌خارجه‌ها است. کارش همین است دیگر؛ با کشورهای دنیا ــ شرقی، غربی، همه‌جور ــ مذاکره میکنند، رفت‌وآمد میکنند، حرف میزنند، قرارداد میبندند؛ استثنائی که وجود دارد آمریکا است.»

🔸اینها یعنی مسئول تمام موضوعات خارجی در کشور، وزارت امورخارجه است. بیانات هم نشان از آن دارد که رهبر معظم انقلاب از کلیت عملکرد آقای عراقچی در این جایگاه رضایت دارند. عراقچی هم منتخب رییس‌جمهور و مورد اعتماد مجلس است.

🔹این بیانات از آن جهت مهم است که در چند هفته اخیر، اظهارات خلاف عقل آقای عبدالعلی‌زاده موجبات مشکلات فراوانی شده بود. همچنین برخی مباحث درباره دخالت احتمالی آقای ظریف در موضوعات خارجی، باید در همینجا اتمام بیابد‌. سکان این موضوع براساس سیاستگذاری رهبر معظم انقلاب و جهت‌دهی رییس‌جمهور محترم باید در دست وزیر مربوطه بماند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Feb, 13:41


💢مسئول سیاست خارجی کشور، عراقچی است نه عبدالعلی‌زاده و ظریف

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Feb, 19:27


💢 منظور قالیباف همان فکت‌شیت ترامپ است؛ لزوم دقت بیشتر دوستان رسانه‌ای

🔹از ساعتی پیش، ویدیوی کات شده‌ای از دکتر قالیباف با تیتر «ترامپ چه پیام متنی به ایران ارسال کرده است؟» منتشر شده است که به اشتباه تصور شده دکتر قالیباف، از متنی پشت پرده سخن می‌گوید.

🔸درحالیکه در این فیلم بخشی که قالیباف به فکت‌شیت ترامپ اشاره می‌کند، حذف شده. با مراجعه به فیلم کامل سخنان صبح امروز قالیباف که در کانال‌های رسمی ایشان منتشر شده، مشخص می‌شود که او به همان متن امضا شده‌ی ترامپ اشاره دارد و در این فیلم جدید حذف شده.

🔹متاسفانه برخی دوستان رسانه‌ای بدون مراجعه به کانال‌های رسمی و استفاده از برخی رسانه‌های دست چندمی، خبری نادرست و تیتری گمراه کننده را بازنشر داده‌اند.
می‌توانید کل ویدیو و تصریح قالیباف به متن امضا شده توسط ترامپ را در لینک زیر مشاهده کنید:
https://t.me/ghalibaf/16601


📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Feb, 16:27


💢مروری بر محتوای سند ترامپ؛ نرمش در کلام، خشونت در متن

🔹انتشار فکت‌شیتی که ترامپ آن را امضا کرده، بخش بزرگی از خوشبینی‌های اولیه را از بین برد. گرچه این یک فرمان اجرایی نیست اما از یک یادداشت بدون الزامات اجرایی هم بیشتر است و از تمامی ساختارهای دولتی می‌خواهد تا «به اقتضا» دستورات ذکر شده در این متن را اجرایی کنند تا به اهداف تعیین شده در آن دست یابند. اما اهداف تعریف شده در این متن که منبع عمل کل دولت ترامپ در چهار سال آینده است، چه مواردی را مشخص کرده؟

1️⃣ ایران باید از داشتن سلاح هسته‌ای محروم شود. فشار حداکثری بر دولت جمهوری اسلامی ایران بازگردانده می‌شود، تا همه‌ی مسیرهای دستیابی به سلاح هسته‌ای مسدود و با نفوذ بدخیم ایران در خارج از مرزهای آن مقابله شود.
2️⃣ ایران باید از داشتن موشک های بالستیک قاره‌پیما محروم شود.
3️⃣ شبکه‌ی تروریستی [منطقه‌ای و بین‌المللی] ایران باید خنثی شود.
4️⃣ باید با توسعه‌ی تهاجمی موشکی ایران و هم‌چنین سایر قابلیت‌های تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران مقابله کرد.

🔸دیگر مفاد این متن، همان چیزی را به ما نشان می‌دهد که پمپئو در آن شرایط دوازده‌گانه معروف خود در دولت اول ترامپ از ایران خواسته بود. یعنی آنچه تغییر کرده صرفا لحن وحشیانه‌ی سابق به سمت لحن مهربانانه است. هدف هم فاصله انداختن میان ادراک و واقعیت است. ترامپ فهمیده که نمی‌تواند با زبان زور مردم ایران را شکست دهد پس اینبار زبان خود را به ادبیاتی فریبنده و دوستانه تغییر داده اما در عمل، همان مسیر سابق را ادامه می‌دهد و همان خواسته‌های استعماری را مطرح می‌کند.

🔹ترامپ حتی همان معافیت‌های دولت اول خود برای چابهار و خرید گاز و برق از ایران برای عراق را هم لغو کرده تا نشان دهد در عمل خشونت بیشتری را علیه ایران به کار خواهد بست. در این میان فهم عجیب برخی مسئولین دولتی هم انصافا مایه‌ی تحیر است. خلاصه ماجرا این است که ترامپ سعی دارد یک بازی دوسرباخت را برای ما طراحی کند. از یک طرف اگر به جامعه توضیح داده شود که عمل و رفتارهای ترامپ و خواسته‌های او چه خواهد بود، خود موجب ایجاد انتظارات تورمی بیشتر خواهد شد. از طرف دیگر اگر اجازه بدهیم بازی رسانه‌ای تیم ترامپ پیش رود و ادراک جامعه از رفتار واقعی آنها فاصله بگیرد، عملا هرگونه عدم توافقی در آینده به گردن نظام و دولت خواهد افتاد. توافقی که اهداف اعلامی‌اش در متن مذکور عملا به معنای نابود کردن ایران و تخلیه کشور از هرگونه ابزار دفاعی حتی متعارف است.

🔸از طرف دیگر پذیرش فرایند چنین مذاکره‌ای، منجر به پیشروی طرف مقابل خواهد شد. معنای پذیرش مذاکره، این خواهد بود که ایران واقعا ضعیف است و حاضر شده زیر فشار چنین فکت‌شتی تن به مذاکره دهد. امری که خود موجب افزایش فشار خواهد شد. چراکه طرف مقابل اینطور برداشت می‌کند که فشار بیشتر به ایران، موجب گرفتن امتیاز بیشتر و عقب رفتن ایران خواهد شد. درواقع فرایند ایجاد تهدید از طرف مقابل، پاسخ گرفته و در آینده هم ادامه خواهد یافت. از طرف دیگر، این فرایند حتما به یک معامله یا توافق مفید برای ایران منجر نخواهد شد. چراکه طرف مقابل دست خود را به شدت برتر دانسته و در مذاکرات حاضر به امتیاز چندانی نخواهد بود.

🔹از همین جهت است که رهبر انقلاب، فارغ از سخنان فریب‌دهنده ترامپ، به واقعیت ماجرا و فرایندهای طراحی شده او توجه کرده و هرگونه مذاکره را منتفی دانستند. این یک حرکت ضدبازی دشمن برای فاصله انداختن بین ادراک و واقعیت در میان ایرانیان است. رهبری با پاسخ نه به جملات ترامپ که به متن تهدیدآمیز او و همچنین عمله‌های او در وزارت خارجه آمریکا، عملا نزاع را در سطح دشمن پاسخ دادند تا اجازه پیشروی به دشمن داده نشود. اینجا، جایی است که دولت آقای پزشکیان باید به سرعت با رهبری همراه شود و در بازی ترامپ درگیر نگردد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Feb, 16:27


💢مروری بر محتوای سند ترامپ؛ نرمش در کلام، خشونت در متن

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Feb, 10:58


💢آزمون دولت و شخص پزشکیان برای تداوم وفاق

🔹وفاق یک همکاری چندجانبه برای اصلاح وضعیت کشور در سایه‌ی انسجام ساختاری و اتحاد ملی بوده و هست. همانطور که روسای قوا چندین بار تاکید ورزیدند، مبنای وفاق، سیاست‌های رهبر معظم انقلاب، سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه است. هدف اصلی وفاق هم حل مشکلات و مسائل مردم است.

🔸حالا و در این لحظه که مشخص شده با یک تبیین مبتنی بر تجربه تاریخی و عقل سلیم، «مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد» و نظر رهبر معظم انقلاب به وضوح بیان شده است، این وظیفه آقای پزشکیان است تا مبتنی بر این نگاه اعلام موضع نماید. این یک آزمون واقعی برای ایشان است که آیا می‌خواهد دولت وفاق باشد یا تبدیل به دولت سوم روحانی بشود؟

🔹ما همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند معتقدیم مشکلات در داخل قابل حل است. و این عامل داخلی هم «عبارت است از همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد». رهبری در این چند ماهه، تلاش قابل توجهی برای حمایت از دولت کرده‌اند که در همین سخنرانی امروز نیز دوباره تکرار شد. لذا حالا نوبت دولت است. ما هم آماده هستیم مانند گذشته به دولت کمک کنیم تا برای حل مشکلات مردم، قدم بردارد اما با این شرط که اصول وفاق یعنی عمل به سیاستگذاری رهبر معظم انقلاب، در عمل پیگیری و اجرا شود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Feb, 10:57


💢آزمون دولت و شخص پزشکیان برای تداوم وفاق

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

07 Feb, 11:59


💢 فرض کنید مذاکره کردیم. چه خواهد شد؟

🔹 فرض کنید همین الان تصمیم به مذاکره با ترامپ گرفته ایم. بیایید ببینیم کم و بیش چه اتفاقی خواهد افتاد.
قبل از هر چیز امریکا و خصوصا اسراییل اینگونه جمع بندی خواهند کرد که این محصول ضعف ایران و نشان دهنده موفقیت راهبرد خشن نتانیاهو در یک سال و نیم گذشته است. در نتیجه، بدیهی ترین اتفاقی که خواهد افتاد این است که درخواست ها از ایران در همان دقیقه اول مذاکرات، فرسنگ ها فراتر از موضوع هسته ای خواهد رفت.
بعد، چون ارزیابی طرف مقابل این است که فشار موثر بوده، همزمان با مذاکره، فشار تشدید خواهد شد. همین حالا هم که ترامپ ظاهرا از مذاکره حرف می زند، در عمل، سیاست ضربه زدن به فروش نفت و کاهش اساسی درآمدهای ایران را بیش از یک ماه است شروع کرده است. حرف از مذاکره و فشار در عمل، تثبیت خواهد شد.

🔸بنابراین تا اینجا، پذیرش مذاکرات رسمی و علنی هیچ فایده ای جز تایید راهبرد فشار و افزایش انگیزه طرف های مقابل برای تشدید آن نخواهد داشت. اگر طرف مقابل جمع بندی کند با فشار می تواند تصمیم های امنیت ملی در ایران را جابجا کند، از همان ساعت اول مذاکره مرده است.

🔹 در گام بعد، وقتی شما در چنین شرایطی وارد مذاکره شدید، فشارها به شیوه عجیب و غریبی -شبیه آنچه در یادداشت امنیت ملی ترامپ آمده- تشدید خواهد شد. این تلقی که ایران ضعیف شده و اکنون بهترین زمان برای به تسلیم کشاندن ایران است، باعث می شود بده بستان در مذاکره معنای خود را از دست بدهد. رسما باج خواهند خواست.
بویژه در چنین شرایطی اساسا معنا نخواهد داشت که توقع داشته باشیم تحریم ها حتی اندکی تعدیل شود. دشمنی که حس می کند تحریم ایران به مذاکره کشانده، چرا باید آن را تعدیل کند؟ آیا منطقی نیست که تحریم ها را تشدید کند تا مذاکره تبدیل به تسلیم شود؟ پذیرش مذاکره تحت این شرایط، منتفی کردن مبنای تعدیل تحریم هاست.

🔸 قدم بعدی را هم می دانیم. اسراییلی ها خواهند گفت معلوم شد راهی که تا حال آمده ایم درست بوده و باید کار را تمام کنیم. به این ترتیب، بدیهی ترین اتفاقی که خواهد افتاد این است که ترامپ را وادار خواهند کرد شروط مذاکرات را بسیار سخت گیرانه کند. چیزهای بسیار بیشتری خواهند خواست و چیزهای بسیار کمتری خواهند داد. همان بازی که که از ابتدا دنبالش بودند.
همزمان با همه اینها یک بازی بزرگ هم در داخل کشور اجرا خواهد شد. مردم منتظر خواهند ماند ببینند نتیجه مذاکره چه می شود و در نتیجه عمده فعالیت های اقتصادی به تعلیق می رود. احتمالا بخشی از مسئولان اجرایی هم با فرض اینکه توافق حتمی است، کارها را زمین می گذارند و به جای عمل به وظایفشان با ادعای اینکه کشور قابل اداره نیست، برای توافق لابی خواهند کرد.

🔹 نتیجه چه خواهد شد؟ وارد مذاکره شده اید اما چیزی برای توافق وجود ندارد. طرف مقابل به جای اینکه حسن نیت شما را درک کند، نتیجه خواهد گرفت که ضعیف و شکننده شده اید. مسئولان کار نخواهند کرد و مردم هم در انتظاری بی حاصل خواهند ماند. آیا این چیزی است که دنبال آن هستیم؟
قضیه البته می تواند خیلی از این بدتر شود. وقتی شرطی شدگی جامعه و انتظار مسئولان از حد گذشت، تازه وقت آن می رسد که پروژه های جدید امتحان شود. تحت آن شرایط حتما کسانی در امریکا و اسراییل خواهند بود که استدلال کنند یک ضربه نظامی و امنیتی بزرگ می تواند ایران را در مذاکرات کاملا تسلیم کند. طبیعی نیست؟

🔸 من ادعا نمی کنم این شبیه سازی تمام و کمال درست است اما واقعیت این است که از هر سناریوی دیگری با تجربه ما سازگارتر است. آیا کسانی ادعا می کنند این بار تجربه متفاوتی رخ خواد داد؟ خب باید استدلال کنند. من استدلالی ندیده ام.
موضع رهبر انقلاب مبتنی بر این تجربه زیسته و بسیاری اطلاعات و تحلیل های دیگر است که لابد ما از آن پاک بی خبریم. سیاستگذاری امنیت ملی نه جای لجبازی است و نه جای خوش خیالی. در اینجا سخت باید هوشیار و واقع بین بود و آیت الله خامنه ای نشان داده عمیقا چنین است.

🔹و نهایتا آیا نتیجه همه اینها این است که باید ایستاد و هیچ کاری نکرد؟ این نتیجه گیری بسیار خام است. نتیجه گیری درست این است: در مقابل امریکای ترامپ باید راهبرد بسیار پیچیده تری داشت و من فکر می کنم رهبری حتما چنین راهبردی دارد. همیشه آنچه دیگران در آینه صافی ندیده اند او در خشت خام دیده است.
این ما هستیم که باید کار خود را درست انجام بدهیم. رهبری نشان داده کارش را بلد است.
✍️ مهدی محمدی (مشاور رئیس مجلس)

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

06 Feb, 16:38


🔸نکته جالب توجه این است که حتی در سرمایه‌گذاری‌های دیگران در داخل آمریکا، نیز آمریکایی‌ها روی این موضوع متمرکزند که آیا این سرمایه‌گذاری، نهایتا_حتی اگر کاملاً به نفع آن کارخانه یا شرکت باشد – به نفع کل برنامه بازگشت تولید به داخل آمریکاست؟ آنها در سال ۲۰۲۴، توانستند تنها در یک سال ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کنند.

🔹مسئله انرژی و برتری در این حوزه است، نکته مهم دیگر آمریکای ماگاست. استقلال آمریکا در حوزه انرژی که در حوزه گاز، تقریباً به خودکفایی کامل رسیده و در حوزه نفت، با توجه به بین‌المللی بودن بازار نمی‌توان گفت کاملاً خودکفا هستند، اما در سال ۲۰۱۹ بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان بودند و از سال ۲۰۲۳ به طور خالص صادرکننده محسوب می‌شوند. ایده برتری انرژی برای آن‌ها بسیار مهم است و ترامپ در همان سخنرانی شب اول خود به این موضوع اشاره کرد. اما رویکرد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در این زمینه با یکدیگر تفاوت دارد. دموکرات‌ها به انرژی سبز اهمیت می‌دادند. اما وقتی درمورد آمریکای ترامپ صحبت می‌کنیم، درمورد انرژی فسیلی صحبت می‌کنیم.

🔸تناقضات کمپین ترامپ از دو جهت حائز اهمیت است؛ نخست، از این بابت که متوجه شویم آمریکای ماگا با تمام ویژگی‌هایی که ذکر شد، یک موجودیت یکپارچه نیست و دوم، از این منظر که توجه کنیم اینها شکاف‌هایی است که ما باید در آن جا بگیریم. نخستین و شاید فوری‌ترین تناقض، تضاد میان اخراج مهاجران غیرقانونی و کنترل هزینه‌های خانوار است. ترامپ از اخراج ۸.۵ میلیون کارگر غیرمجاز سخن گفته و این اقدام را ابزاری برای بازگرداندن آمریکا و در واقع افزایش دستمزد کارگران یقه‌آبی آمریکایی معرفی کرده است. تحقیقات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰۰ مهاجر اخراج‌شده، ۸ شغل آمریکایی از بین رفته. نکته مهم‌تر این است که این ۸.۵ میلیون نفر عمدتاً در سه حوزه مشغول به کار هستند؛ کشاورزی، رستوران‌داری و خدمات فرآوری گوشت. به‌طور مشخص حدود 65 درصد کارگران حوزه کشاورزی در آمریکا از اتباع غیرمجاز هستند. بنابراین اخراج این افراد مستقیماً به افزایش هزینه‌های خانوار به ویژه در خواروبار منجر خواهد شد. این همان تناقضی است که ترامپ و نگاه ماگا تاکنون پاسخی برای آن ارائه نکرده است.

🔹تناقض دوم مربوط به موضوع قیمت انرژی است. جالب است که ترامپ وعده داده قیمت انرژی در آمریکا نصف شود. مهم‌ترین تناقض این است که این موضوع به‌نوعی با انرژی تولیدشده در آمریکا در تضاد است؛ چرا‌که با تمام تلاش‌هایی که صورت گرفته به‌طور میانگین قیمت تولید نفت شیل از ۶۳ دلار پایین نیامده و هنوز میانگین هزینه آن کمتر از ۶۰ دلار نیست. مطلقا هم آمریکای ماگا هیچ اعتقادی به انرژی سبز ندارد و ترامپ در اولین شب تمام کمک‌های حوزه انرژی سبز را قطع کرده است.

🔸تناقض سوم که بنیادی‌تر است موضوع تناقض تعرفه در مقابل هزینه زندگی و دلار ارزان است. طرح افزایش تعرفه‌ها به‌خودی‌خود منجر به بالارفتن هزینه‌های زندگی ‌شود. ترامپ معمولاً ارجاع می‌دهد به اینکه در دوره اول خودش با وجود اینکه تعرفه‌های تنبیهی علیه چین اعمال کرده، تورم وضعیتش خوب بوده. درحالیکه بازنده حوزه تعرفه در داخل آمریکا در دوره اول ترامپ شرکت‌های فروشنده یا توزیع‌کنندگان خرد بودند. نکته دیگر این است که با افزایش تعرفه، چون میزان واردات به آمریکا در شوک اول تقویت می‌شود و بعد دلار تقویت شده خودش هزینه تولید در آمریکا را بالا می‌برد.

🔹باید درک کنیم که این آمریکا، آمریکای متفاوتی با گذشته است. حتماً در برخی موارد میراث‌دار آمریکای قدیم است اما اساساً نمی‌توان با ادبیات گذشته به این مسئله نگاه کرد. این ما ایرانی‌ها هستیم که باید برنامه و ایده توافق را روی میز بگذاریم وگرنه کسان دیگری، نه تیم ترامپ، بلکه کسان دیگری که می‌توانند به آمریکا خدمت کنند، این کار را انجام خواهند داد؛ مثل اعراب، قطری‌ها و اسرائیلی‌ها. اما وقتی خودمان این موضوع را روی میز بگذاریم، حتی اگر جواب منفی بگیریم دست‌مان خیلی بازتر است. نکته دوم اینکه باید این چیزی که می‌سازیم روایت درستی داشته باشد. باید این روایت ماگایی باشد. اصلاً نمی‌تواند شکل برجام را داشته باشد. وقتی می‌گوییم نمی‌تواند شکل برجام باشد، معنایش این نیست که باید از برجام عبور کنیم. این خلاقیت را آنها برای ما به خرج نمی‌دهند و این مسئولیت بر عهده ماست که آن را به خرج بدهیم. اینجاست که ایده مهم است. اینجاست که کلی‌گویی مفید نیست. یادداشت منتشره ترامپ یک نقشه راه بلندمدت شامل فشار در نقاط مختلف است. اینکه ما چه واکنشی به این نقشه فشار گسترده باید نشان بدهیم در درجه اول نیازمند شناخت شرایط جدید آمریکا و پیوند آن با شرایط پیشین است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

06 Feb, 16:38


💢تناقضات شعارهای ترامپ و لزوم استفاده از آنها

✍️خلاصه شده از متن مجید شاکری

🔹ماگا (MAGA) در اوت ۲۰۲۳ از شعار معروف دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، یعنی «دوباره آمریکا را باعظمت کنیم» متولد شد. باید تاکید کنم نکاتی که بیان می کنم به معنای درستی‌اش نیست. دارم می گویم این کمپ به طور نسبی اینطور فکر می کند و براساس این گزاره‌ها تصمیم‌گیری و داوری می‌کند. نکته بعدی این است که بین اجزای ماگا تناقضات زیادی وجود دارد که من به این خواهم پرداخت. پس ما با یک روایت یکپارچه آمریکای ماگا مواجه نیستیم.

🔸قبل از ورود به موضوع آمریکای ماگا لازم است ابتدا از بیرون به ماجرا نگاه کنیم. نه‌تنها در کشور آمریکا، بلکه در سایر کشور‌های غربی نیز در یک دهه گذشته، با پدیده‌های مشابه و جریان راست نوین مشابهی مواجه شدیم. آنقدر که به رئیس‌جمهور سابق برزیل لقب «ترامپ برزیل» را داده بودند و بوریس جانسون را «ترامپ انگلستان» می‌خواندند. اینها جریانات راستی هستند که طبقه رأی‌دهنده به آن‌ها از قضا پایه کارگری سفیدپوست دارد و چندان سرمایه‌دار نیستند. اگر مفهوم سرمایه‌دار را مطرح می‌کنیم بیشتر از سرمایه‌داران کوچکی که صاحب ماشین‌شویی و خشک‌شویی و سوپرمارکت و امثال این‌ها هستند صحبت می‌کنیم.

🔹یکی از جالب‌ترین نکات در تحلیل انتخابات اخیر آمریکا این بود که 65 درصد افراد با درآمد زیر 50 هزار دلار در سال به ترامپ رأی داده بودند؛ ترامپی که درباره کاهش و قطع کردن مالیات ثروتمندان می‌گفت، در مقابل دموکرات‌هایی که در مورد برنامه کنترل قیمت، برنامه بازتوزیع، افزایش مالیات، شرایط رفاهی جدید صحبت می‌کردند. نکته‌ای که درباره شکل رأی‌دهی افراد زیر 50 هزار دلار در سال، در کمپین ترامپ بحث می‌شد، این بود که گویی بوقلمون به عید شکرگزاری رأی داده است. سؤال این است که چه عواملی باعث این تغییر و تناقض نسبت به انگاره‌های سنتی از سیاست در غرب شده است؟

🔸شاخص مهمی به این عنوان وجود دارد که در 30 سال اول، یک نسل چقدر توانستند دارایی کسب کنند. این شاخص برای کسانی که متولد دهه 70، 80 هستند «بسیار بد» است. علت این وضعیت، جهانی‌سازی و ظهور ابزارهای تکنولوژی هستند؛ کارگران یقه‌آبی سفید‌پوستی که تبدیل آمریکا از آمریکای تولید‌کننده با حساب جاری مثبت به آمریکای مصرف‌کننده با حساب سرمایه مثبت که مبتنی بر سرمایه‌داری مالی است، مستقیماً به ضرر آنهاست. اجزای مختلف کمپین ترامپ در همه شعار‌ها و انتخاب جی‌دی‌ونس و دیگر موارد، پاسخ به سؤالاتی است که این موضوع ایجاد می‌کند. این افراد امروز در میانه‌ی بحران پنجاه سالگی خود هستند.

🔹مسئله دیگر که به آمریکا به طور عام و این طبقه به طور خاص ضربه جدی زده است، هزینه زندگی است. هزینه زندگی با تورم تفاوت‌هایی دارد. برای مثال درحالیکه تورم زیر سه درصد بوده، هزینه خاروبار تا 13 درصد افزایش داشته است. دموکرات‌ها خود را شکست خورده‌ای همین افزایش هزینه زندگی می‌دانند. از طرف دیگر به قول «لری سامرز» درست است که نرخ بهره را بالا می‌برند که تورم را کنترل کنند اما این باعث افزایش میزان هزینه خانوار از طریق بازپرداخت وام‌های اعتباری خانوار (یا CREDIT CAR) می‌شود و به پرداخت بیشتر خانواده منجر می‌شود.

🔸وجه دیگری از مسئله آمریکای ماگا، مسئله کسری بودجه است. جمهوری‌خواه‌هان همیشه تاکید داشتند که کسری بودجه باید کنترل‌شده باشد. خودشان را طرفدار دولت کوچک نشان می‌دادند ولی معمولا کنترل کسری بودجه از شکل افزایش درآمد مالیاتی نبود، بلکه معمولا حذف کردن خدمات پایه و بهداشتی و خدمات اجتماعی بود. بایدن میراث قابل‌توجهی برای آمریکا به جا گذاشته است که شامل کسری بودجه بالا(7درصد) GDPسالانه است که رقم تجربه‌نشده‌ای در داخل آمریکاست. کسری بودجه از جهات مختلف مسئله حادی در دولت ترامپ است. ترامپ وعده‌های مهمی ‌در حوزه کاهش مالیات داده که بخش مهمی ‌از آن مربوط به ثروتمندان است اما بخشی هم مربوط به کارگران انعام‌بگیر است.

🔹نکته‌ای که بالای سر این کسری بودجه وجود دارد اجماع در آمریکا درمورد لزوم بازسازی زیرساخت‌هاست. بسیاری از مکان‌ها زیرساخت‌ها فرسوده شده و متناسب با وضعیت جدید آمریکا نیست. از طرف دیگر بودجه‌ای برای بازسازی این زیرساخت‌ها با وجود کسری بودجه وجود ندارد و با توجه به شاخص‌های تورمی نمی‌توان، رفتار پولی شدید در حوزه انبساط پولی نشان داد. برای آمریکا جذب سرمایه داغ برای پوشاندن کسر حساب سرمایه ‌جاری خود و جذب سرمایه ‌پایدار برای بهبود وضعیت زیرساخت‌ها بسیار مهم است. در آمریکای ماگا، سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در خارج نه‌تنها پسندیده نیست بلکه مستقیما با انواع تشویق‌ها و همچنین عدم پشتیبانی‌ها همراه می‌شود تا آمریکا را به مرکزی برای جذب سرمایه تبدیل کند، حتی در مقیاس‌های کوچک. در موضوع افزایش سهم کشورهای ناتو نیز همین موضوع نمایان می‌شود.

👇ادامه متن 👇
@noosoolgara

نواصولگرا

25 Jan, 16:26


💢مکران؛ پایتخت سیاسی یا پایتخت اقتصادی؟

🔹یکی از ایده‌های قالیباف در ایام انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد یک پایتخت اقتصادی در سواحل مکران در شمال دریای عمان بود؛ این ایده شامل توسعه‌ی این سواحل در ساختاری جدید با نگاهی جهانی بود که شامل مسیری کریدوری برای انتقال کالا از یک طرف و ایجاد صنایع مختلف کاربرمحور از طرف دیگر باشد. کریدور که بیش از راه است و معنایی گسترده‌تر دارد، ایجاد ارزش افزوده با انبوهی از کارخانه‌های تولیدی را در دل خود خواهد داشت. جاییکه قدرت‌های جهانی باید برای حضور در آن، سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری داشته باشند. البته اینها نیازمند نگاه راهبردی به موضوع و بستن قراردادهای واقعا راهبردی و نه 25 ساله است.

🔸حالا و با مطرح شدن «انتقال پایتخت» توسط دولت آقای پزشکیان، این خطر وجود دارد که آن ایده به شکلی بد و اساسا غیرقابل اجرا مطرح شود و از بین برود. مسئله انتقال پایتخت از سال‌ها قبل بارها مطرح شده و هربار به علل مختلف ناممکن بوده است. این بارهم چنین انتقالی به سمت جنوب و در سواحل جنوبی کشور نه ممکن و نه مطلوب است. تفاوت «انتقال پایتخت سیاسی» و «ایجاد پایتخت دوم اقتصادی» واضح است. در اولی باید تمام ساختاری سیاسی و اجرایی کشور را با هزینه‌ای غیرقابل احصا به لب مرز ببریم و جمعیتی غیرقابل انتقال را به آن نقطه انتقال دهیم. در دومی با ایجاد یک اقتصاد پوپا که درون‌زا و برون‌گرا با سرمایه‌گذاری تولیدمحور است و به مرور خودش جمعیت لازم را جذب می‌کند و حتی بخشی از زیرساخت لازم را با مالیات همان صنایع تولیدی و سرمایه‌گذاری خارجی می‌سازد. این ایده چیزی شبیه تجربه آمریکا در پایتخت سیاسی در واشنگتن و پایتخت اقتصادی در نیویورک یا تفکیک این دو در ابوظبی و دبی در امارات است.

🔹این مهم نیازمند یک اراده گسترده و نگاهی راهبردی به این منطقه دارد. بدون تعریف همکاری راهبردی خارجی، نمی‌توان از این ظرفیت استفاده کامل نمود. چراکه مکران اساسا برای ایجاد یک نقش مهم اقتصادی برای ایران در زنجیره ارزش جهانی است. لذا باید همکاران و شرکایی برای آن وجود داشته باشد. تجربه یک دهه گذشته چه در نسبت به چابهار و چه سواحل مکران نشان می‌دهد که این نگاه راهبردی اساسا وجود نداشته است. لذا امید این است که توجه رئیس‌جمهور محترم نسبت به این منطقه‌ی بسیار مهم کشور، تصحیح شود و مسئله اصلی، ایجاد پایتخت اقتصادی کشور در آنجا با همکاری واقعا راهبردی با قدرت‌های جهانی بشود. متاسفانه مسیر کنونی دولت به ویژه وزارت راه و شهرسازی یا وزارت صمت، غیر از این است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Jan, 16:26


💢 مکران؛ پایتخت سیاسی یا پایتخت اقتصادی؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

24 Jan, 16:18


💢اشتباهات ظریف در داووس

🔹سخنان آقای ظریف در گفتگو با فرید زکریا در سطح راهبردی دارای اشتباهات اساسی است. در سطح استراتژیک دچار یک خطای قدیمی است که در گذشته‌ی دور برخی فواید را داشته اما قطعا دیگر کار نمی‌کند و اثری ندارد. آقای ظریف و دوستان اصلاح‌طلب ایشان همیشه سعی داشتند تا خود را در نقش پلیس خوب در میان مسئولین و سیاسیون ایرانی نشان دهند تا با این کار، غربیان را به کار کردن با خودشان سوق دهند. حال اینکه شاید این روش در مقابل البرادعی و غربیان در دهه هشتاد، یک سری نتایجی را برای کشور به ارمغان آورده اما سال‌هاست که دیگر لو رفته و اثر چندانی ندارد.

🔸سخن گفتن از اینکه اگر فلانی رئیس‌جمهور می‌شد، در منطقه جنگ داشتیم یا بخاطر ریاست جمهوری پزشکیان در خیابان‌های تهران به مسئله بی‌حجابی توجه نمی‌شود، برای نخبگان و سیاسیون غربی معنایی جز تلاش دوباره این جناح ایرانی برای فریب غربی‌ها ندارد. چنین اظهاراتی احتمالا برعکس نتیجه مورد نظر آقای ظریف عمل خواهد کرد که اینبار هم ظریف برای فریب آمده است درحالیکه سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ثابت است. اما اثر مهم این اشتباه، ایجاد این تصور در فضای غربی است که ایران دوباره دچار دوقطبی و چندگانگی در عرصه تصمیم‌گیران شده است و همین رخنه امکان گرفتن امتیازات بیشتر از آن را افزایش خواهد داد. این معاون راهبردی، بدون اندیشه راهبردی، دعواهای داخلی را به عرصه جهانی می‌برد تا بازی برملا شده پلیس خوب و بد را اجرا کند اما احتمالا متوجه نیست که طرف مقابل برداشتی متضاد با نظر او خواهد داشت.

🔹اما آثار این اظهارات اشتباه در داخل هم برای دولت بسیار سهمگین است. درحالیکه در واقعیت، آقای پزشکیان با هیچ سطحی از پاسخ به جنایات و حملات رژیم مخالفت نکرده، آقای ظریف دقیقا همان روایت سوپرانقلابیون را تقویت می‌کند که دولت جلوی پاسخ کشور به حملات را گرفته است. سخنان او درباره حجاب هم همین اثر را در داخل خواهد داشت. تشدید شکاف‌های داخلی و تند کردن تنور برخی کانال‌های ایتایی برای نااهل خواندن این دولت و تلاش برای افزایش فشار بر آن از رهاوردهای سفر آقای ظریف به داووس خواهد بود. ظریف، دولت پزشکیان را دولتی مخالف پاسخ عزتمندانه به حمله رژیم و مخالف حفظ حجاب در خیابان‌های تهران ترسیم می‌کند.

🔸در کنار این اشتباهات پررنگ و مهم، انصاف بر این است که به سخنان خوب ظریف هم اشاره کنیم. به ویژه آنجایی که درباره مقاومت، نیروهای نیابتی و جنایات مقامات رژیم اشاره می‌کند. اشاره ظریف به مسئله‌ی مقاومت فارغ از کنش ایران و اینکه «مقاومت ناشی از اشغالگری» است و این جمله مهم که «باید مبارزه‌ای باشد تا شما از آن حمایت کنید»، ارزشمند و قابل توجه است. اشاره خوب او به رئیس جمهور رژیم صهیونیستی و اینکه او باید در لاهه حضور یابد و نه داووس هم یک رندی سیاسی جذاب و متناسب با سیاست‌های اصولی کشور بود.

🔹در مجموع باید به آقای ظریف تذکر داد که استفاده از روش‌های منسوخ، لو رفته و بدون کارکرد را کنار بگذارند. همچنین تحلیلی که نگرش حقوقی-سیاسی به پرونده ایران و آمریکا را ترویج می‌کند و در برجام آزمون شکست خورده‌ی خود را پس داده است. تحلیل درست در شرایطی که ترامپ به دنبال کنترل چین و افزایش شدید تولید داخلی با سرمایه خارجی است، باید مبتنی بر نگرش اقتصادسیاسی باشد. دنیا با دهه‌های شصت تا نود شمسی تفاوتی اساسی کرده و دیپلمات‌های صرفا سیاسی نمی‌توانند از عهده‌ی حل مسائل پیچیده‌تر شده بین‌الملل بربیایند. باید به دنبال نگرش‌های چندرشته‌ای بود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

24 Jan, 16:17


💢 اشتباهات ظریف در داووس

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

22 Jan, 16:52


4️⃣ شرایط پیرامونی مذاکره؛ قدرت، کارت طرفین است
متغیر بسیار مهم در هر مذاکره‌ای که امکان نیل به اهداف هرکدام از طرف را معین می‌کند، قدرت هرکدام در حوزه‌های مختلف مرتبط یا نامرتبط به موضوع مذاکره است. به علت رخدادهای اخیر منطقه‌ای، وضعیت راهبردی ایران برای هرگونه مذاکره‌ای با مشکل مواجه باشد. درواقع دست ایران در وضعیت کنونی پایین‌تر از طرف مقابل است. مسائل داخلی کشور به ویژه موضوع ناترازی‌ها و افزایش قیمت ارز هم در این زمینه وضعیت را بدتر کرده است. درحالیکه طرف مقابل در داخل آمریکا از قدرتی کم‌سابقه برخوردار است. مجلسین در دست حزب ترامپ است و او با رایی بالا به قدرت رسیده است. لذا مذاکره در این وضعیت که ایران دست پایین‌تر را دارد، حتما و قطعا به یک معامله‌ی بسیار بد برای ایران منجر خواهد شد یا در صورت رد آن معامله توسط ایران، زمینه را برای فشارهای بعدی و بیشتر مهیا خواهد ساخت.

5️⃣ پالس ضعف از طرف دولت ایران و قدرت از طرف ترامپ
در این میان، متاسفانه انواع پالس ضعف از طرف ایران ارائه شده است. مصاحبه‌ی بد آقای رئیس‌جمهور با شبکه آمریکایی که از لحاظ فرم و محتوا، انواع نشانه‌های ضعف را داشت، وضعیت واقعی که در بالا گفته شده را بدتر هم نشان می‌دهد. سخنان تمسخرآمیز آقای عبدالعلی زاده هم وضعیت را وخیم‌تر می‌کند. این چه معامله‌ای است که یک طرف در آن از خود ضعف نشان می‌دهد و دیگری نیامده حرف از احتمال حمله نظامی به ایران می‌زند؟ درمقابل کسی که از دور فریاد می‌کشد، باید عقب نشست؟

💢نتیجه‌گیری
باتوجه به متغیرهای ذکر شده، امکان دستیابی به یک معامله که در آن امنیت سرمایه‌گذاری، امکان آزادی در فروش نفت و خرج آزادانه‌ی آن تضمین شده باشد اساسا وجود ندارد که اگر وجود داشت ما هم موافق مذاکره می‌بودیم. به ویژه آنکه ما بارها در متن‌های دیگر توضیح دادیم که مسئله آمریکا، جلوگیری از هرگونه توسعه ایران است تا بدین وسیله اجازه‌ی هرگونه کمک به رقبای آمریکا در برتری جهانی گرفته شود. این مسئله هم بیشتر از آنکه به نظام اسلامی یا کنشگری ما مربوط باشد، به موقعیت ژئوپولتیک ما و ابزارهای مهمی مانند نفت مربوط است. باید راه‌های دیگری در ارتباط جهانی طی شود تا آمریکا از ایده سلبی خود علیه توسعه ایران دست بکشد و تازه گزینه‌های ایجابی را روی میز بگذارد.

🔹 همانطور که روبیو گفته است، قرار نیست هیچ مسیری برای توسعه ایران پیش پای ما گذاشته شود. راه درست، نه بستن درهای کشور که اتفاقا از بستن قراردادهای واقعا راهبردی با کشورهای دیگر می‌گذرد. تامین امنیت نفت چین، ارزشی راهبردی برای این کشور دارد که حاضر است برای آن هزینه سنگینی بکند. باید این هزینه را به درستی نقد کرد. کاری که نتوانستیم در بیست سال گذشته انجام دهیم. قراردادهای روی زمین و چند میلیارد دلاری برای سه و پنج سال آینده بسیار مهم و اساسی است.

🔸خدمت آقای رئیس‌جمهور هم باید یادآوری کرد که آن وزیر سابق که امروز برای ایشان مصاحبه با آمریکایی‌ها را برنامه‌ریزی می‌کند، نمادی از تنش‌زایی در کشور و لبخند به خارجی‌هاست. با دست فرمان او، قطعا هیچ چیزی از «وفاق» باقی نخواهد ماند. یعنی نه در خارج به توافق و معامله‌ای می‌رسید و نه در داخل به آرزویتان مبنی بر دعوا نکردن دست خواهید یافت.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

22 Jan, 16:50


💢بررسی شرایط مذاکره یا عدم مذاکره در وضعیت کنونی

🔹مذاکره یک ابزار برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای است. اما این ابزار در کشور ما تبدیل به یک اصل مستقل شده است. انگار مذاکره به خودیِ خود یک سری نتایج مستقل و ارزشمند دارد. لذا معمولا برای شروع مذاکرات ذوقی نهفته در بخشی از سیاسیون کشور وجود داشته است. این ذوقِ عموما کور و یکطرفه، به بسیاری از متغیرهای موجود در واقعیت ماجرا توجهی ندارد و حتی برای معامله‌ای که قرار است با مذاکره به دست آید هم ایده‌ی چندانی ندارد. این دوستان، صرفا تلاش می‌کند تا پشت میز بنشیند. حتی اگر آنطرف میز کسی نشسته باشد. در این متن به مرور متغیرهای موجود درباره مذاکره با آمریکا می‌پردازیم.

1️⃣ آن طرف میز چه کسی نشسته است؟
جالب است که برخی اعضای دولت کنونی و اصلاح‌طلبان تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امیدوار بودند که هریس برنده شود و اینها بتوانند معامله‌ای راحت را صورت دهند. اما به محض مشخص شدن پیروزی ترامپ، هیچ چیز برای آنها تغییر نکرد و بازهم از توافق و معامله صحبت کردند. یعنی برای این آقایان، نشستن هریس یا ترامپ در آنطرف میز تفاوتی نمی‌کند. بلکه مهم این است که فقط پشت میز بنشینند. حتی بعد از آنکه مشخص شد تیم خارجی و امنیتی ترامپ، از خشن‌ترین و ایدوئولوژیک‌ترین افراد ضد ایرانی خواهند بود، آنها از موضع خود عقب ننشستند. حالا هم که روبیو بدون هیچ پرده پوشی نسبت به مسائل داخلی ایران دروغ می‌گوید و از «ضعیف بودن حکومت» و «فاصله بین مردم و حاکمیت ایران» سخن می‌گوید، بازهم برخی از دولت ایران به او امید دارند. او که مسئول اصلی هرگونه مذاکره با ایران خواهد بود، خط اصلی را مشخص کرده که هر توافقی با ایران نباید به تقویت توانمندی‌های ایران منجر شود.

2️⃣ ایده مذاکره دقیقا چیست؟
توافق مطلوب باید یک سری ایده و چهارچوب وجود داشته باشد. تجربه برجام ذیل کلیت «نگاه حقوقی و سیاسی» بود و با جمله معروف «تا برای همه چیز توافق نشده باشد، برای هیچ چیز توافق نشده است» پیش رفت. همین نگاه باعث شد تا انتفاع اقتصادی چندانی به کشور نرسد و با یک جمله‌بندی خاص در پی‌نوشت بند 16 پیوست دوم برجام، عملا هیچ سرمایه‌گذاری به کشور جذب نشود. باید پرسید که ایده اصلی برای این مذاکره چیست؟ به ویژه آنکه تحلیل‌های اشتباه و مبتنی بر دهه هشتاد و دوره سابق نظم جهانی و منطقه‌ای، در حال پیش بردن تیم علاقه‌مند به مذاکره است. چگونه قرار است دوباره مسیر حقوقی طی شود درحالیکه همه دنیا دیده‌اند همین ترامپ با چه سهولتی از برجام خارج شد؟ آیا کسی انتظار دارد که بعد از هرگونه توافقی، سرمایه‌گذار خارجی اقناع و راضی شود که اینبار می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند؟ تجربه تحریمی به تمامی طرف‌ها نشان داده که ایران محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست حتی اگر یک دولت آمریکا با او توافقی حقوقی امضا کرده باشد.

3️⃣ ثمن معامله چیست؟
این آقایان معتقد به معامله با ترامپ، باید مشخص کنند که قرار است دقیقا چه چیزی را بدهند و چه چیزی را بگیرند. در حوزه هسته‌ای که تمام ادعاهای سابق آمریکا تمام شده است. درحالیکه مفهوم «گریز هسته‌ای» یکی از پایه‌های اصلی فشار آمریکا و توافق برجام بود، حالا دیگر معنا ندارد. ایران به اندازه بیش از چهار بمب هسته‌ای مواد غنی‌شده دارد و این در گزارش‌های رسمی آژانس آمده است. اگر واقعا مسئله آمریکا مسئله هسته‌ای بود، چرا در این دوساله هیچ اقدام اساسی در این زمینه صورت نداد؟ این واقعیت‌ها نشان می‌دهد که مسئله هسته‌ای به اندازه گذشته برای آمریکا ارزش راهبردی ندارد. در حوزه‌های دیگر هم ثمنی وجود ندارد. در مسئله مهم منطقه‌ای، عقل سلیم هرگونه مذاکره را منتفی می‌دانست چراکه طرفین در تضاد واضح منافع بودند؛ برای یکی امنیت اسرائیل اصل بود و برای دیگری، ضدامنیت این دولت وحشی اصل بود و هست. اما حتی اگر در این زمینه اجازه مذاکره داده می‌شد، بازهم چیز زیادی در این زمینه وجود ندارد که بخواهد مورد معامله قرار گیرد. موضوع دیگر هم مسئله موشکی است که در یک سال اخیر اهمیت راهبردی آن به همه نشان داده شده است. پس سوال اساسی این است که چه چیزی قرار است به عنوان ثمن معامله به طرف مقابل ارائه شود؟ در طرف مقابل نیز، روبیو مشخص کرده که ثمن معامله از طرف آمریکا چیزی است که ایران را تقویت نکند یعنی هرآنچه که داده بشود، چنین ستانده‌ای پوچی را خواهد گرفت.

👇ادامه👇

نواصولگرا

22 Jan, 16:49


💢 بررسی شرایط مذاکره یا عدم مذاکره در وضعیت کنونی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

20 Jan, 16:49


💢معجزات غزه و آنچه در پیش است

🔹با تحویل برخی از اسرای صهیونیست به رژیم و تحویل گرفتن اسرای عزیز فلسطینی، اولین مراحل از توافق آتش‌بس اجرا شده است. این از معجزات غزه و حماس است که توانسته برای 15 ماه از این اسرا زیر سنگین‌ترین حملات تاریخ و انواع تجهیزات شناسایی حفاظت کند. انصافا کاری بس عجیب است که بعدها باید درباره آن کتاب‌ها نوشته و فیلم‌ها ساخته شود. روند انتقال آنها برای مبادله هم بسیار جالب است. درحالیکه انواع ابزارهای جاسوسی رژیم آماده بود تا بتواند حرکت اعضای حماس را رصد و با استفاده از آن، امکان پیدا کردن دیگر اسرا را دنبال کند، حماس توانست اسرا را از تونل‌ها بیرون بیاورد و به نقطه مبادله برساند.

🔸شادی اهالی غزه در میان آوار و ناراحتی صهیونیست‌ها نشان می‌دهد که شکست خورده‌ای ماجرا چه طرفی است. باوجود کشتار روزانه و بدون مرز، معادله‌ها همان شد که بود؛ یعنی آزادی یک اسیر صهیونیست در مقابل ده‌ها اسیر فلسطینی. این همان چیزی است که حماس در هفت اکتبر می‌خواست و رژیم برای تغییر آن 15 ماه جنایت کرد. اسرای فلسطینی که قرار است در روزهای آینده آزاد شوند، افرادی بسیار مهم، دارای تجربه انواع عملیات‌های جهادی و نگرش‌های شدید ضدصهیونیستی هستند. اینکه رژیم پذیرفته تا این افراد مهم را با این تعداد آزاد کند، خود نشانه‌ای از بزرگی این توافق است. حماس واقعا زنده است و ممکن است بتواند به اداره عمومی و مدنی غزه ادامه دهد. رفتار مردمی هم نشان از آن دارد که این مهم در دسترس خواهد بود. حماسی که قرار بود برای همیشه از جنوب سرزمین‌های اشغالی حذف بشود، حالا در معادله باقی خواهد ماند.

🔹در طرف مقابل، رژیم با مشکلات داخلی بیشتری مواجه خواهد بود. فشار اپوزیسیون بیشتر خواهد شد و دو جناح داخل دولت ممکن است در یک نقطه به جمع‌بندی برای ساقط کردن دولت برسند. ترس اصلی نتانیاهو، بازگشت نفتالی بنت به دنیای سیاست است که طبق نظرسنجی‌ها می‌تواند بخش بزرگی از آرای جناح راست را بگیرد. نتانیاهو 15 ماه این جنگ را کش داد تا گسل‌های امنیتی بعد از هفت اکتبر را از گسل‌های سیاسی جدا کند اما در نهایت نتوانست. خطر اصلی اما بازگشت رژیم به جنگ پس از 45 روز است. چیزی که اسموتریچ گفته به او قول داده شده است. رژیم به علت فشار ترامپ این توافق را پذیرفت ولی از او قول گرفته تا بتواند در آینده دوباره وارد درگیری شود. چنین اتفاقی قطعا به ضرر محور مقاومت است. تمام تلاش محور، توقف جنگ بود که امروز پس از این همه فشار، ویرانی، کشتار و ترور به دست آمد. جنگ باید متوقف بماند و به مرحله بعدی برود. این هدف امروز جبهه مقاومت خواهد بود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

20 Jan, 16:48


💢 معجزات غزه و آنچه در پیش است

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Jan, 16:40


💢تلاش دشمن برای آغاز موج ترور

🔹ترور دو نفر از مهمترین قاضیان کشور نشان دهنده‌ی تلاش دشمن برای آغاز جدیدترین موج ترور است. این اخطار قبلا توسط نهادها و افراد مختلف ارائه شده بود اما کسی فکر نمی‌کرد ترور در بخش قضایی کشور رخ دهد. عموما انتظار این بود که بخش نظامی هدف این موج جدید باشد. مهم اما این است که دشمن سعی دارد تا زمینه را برای اغتشاشات و ناامنی بعدی مهیا سازد. اولا با نشان دادن اینکه افرادی به اهمیت آقایان مقیسه و رازینی هم مصون نیستند و ثانیا با حذف قاضیانی که در احکام عادلانه علیه ناامن‌کنندگان، هیچ ترسی نداشته‌اند.

🔸البته ابعاد موضوع باید با دقت بررسی شود. اینکه فردی از مستخدمین ساختار قضایی کشور توانسته چنین اقدامی را رقم بزند و سپس خودکشی کند بسیار مهم است. فعلا ردپای منافقین در این زمینه دیده شده اما ماجرا باید ابعادی گسترده‌تر هم داشته باشد. هم شکل دستیابی ترورکننده به اسلحه‌ی محافظان و هم حرفه‌ای بودن در شلیک با این اسلحه و در نهایت خودکشی دارای وجوهی مهم است که دستگاه‌های متولی باید به آن رسیدگی نمایند. مهم است که فهم کنیم، یک هفته قبل اجلاس منافقین با حضور مقامات رسمی دولت ترامپ در فرانسه برگزار شده است. تمام اضلاع این پازل مهم و قابل پیگیری هستند.

🔹دشمن تلاش خود برای متوقف کردن ایران از درون را بیش از پیش کرده است. فرش قرمز از خون ایرانیان پیش پای ترامپ یک هدیه از طرف نتانیاهو و برخی اقمار منطقه‌ای آمریکا خواهد بود؛ که با توکل بر خدا هیچ زمان پهن نخواهد شد. مهم است که از امروز برای جلوگیری از رخدادهای مذکور، تلاش‌های اساسی آغاز گردد. گفتگو و اقناع بخشی از این مسیر خواهد بود. برخی اقدامات آفندی در کشورهای پشتیبان رژیم نیز مورد نیاز خواهد بود. هر اقدامی که انسجام ملی را به خطر بیاندازد و ملت را از هم جدا سازد، حتما به نفع دشمن است. دشمن ما را به حال خود رها نخواهد کرد، پس باید انواع آمادگی را افزایش داد و او را به حال خودش رها نکرد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Jan, 16:39


💢تلاش دشمن برای آغاز موج ترور

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Jan, 16:23


💢آقای عبدالعلی‌زاده، حداقل آزاده باشید

🔹آقای عبدالعلی‌زاده در سخنانی جدید مدعی شده‌اند «با مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا، ۳ ماهه به توافق می‌رسیم». این سخنان چند روز بعد از آن انجام شده که وزیرخارجه پیشنهادی ترامپ، مارک روبیو در کنگره آمریکا ایران را «در ضعیف‌ترین موقعیت خود» توصیف کرده بود و هرگونه مذاکره‌ای را مشروط به این کرده بود که ایران در زمینه‌های مختلف تقویت نشود. آقای عبدالعلی‌زاده که چندان توجهی به مباحث دینی، اعتقادی و انقلابی ندارند، حداقل توجهی به قواعد مادی مذاکره داشته باشند و دست از این ساده‌لوحی عجیب بردارند. چگونه با دولت و دولتمردانی اینچنین ایدئولوژیک می‌توانند سه ماهه به توافق برسند؟ چگونه با کسی که با این خشونت زبانی درباره ایران و نظام صحبت می‌کند، به توافق برد-برد می‌رسید؟ ثمن این توافق و معامله چه خواهد بود درحالیکه طرف مقابل می‌داند ایران برای چهار بمب هسته‌ای مواد غنی شده دارد و مکررا تاکید می‌کند که ایران قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد.

🔸آقای عبدالعلی‌زاده متاسفانه فراموش کردند که همین ترامپ از برجام خارج شد و دست دوستان ایشان را در حنا گذاشت. اساسا کدام سرمایه‌گذارخارجی با آن تجربه که به راحتی قابل برداشته شدن است، حاضر خواهد بود به ایران بیاید و سرمایه‌گذاری کند؟ نکته بعدی این است که با این تیم ترامپ که مسئله‌شان تضعیف ایران در جنبه‌های مختلف است، چگونه می‌توان به یک معامله رسید که در آن ایران به توسعه برسد و سرمایه‌گذاری واقعی در آن اتفاق بیافتد. در روزهای آینده استدلال خود درباره عدم امکان و عدم مطلوبیت مذاکره را بیان خواهیم داشت. اما مهم است که اگر آقای عبدالعلی‌زاده چندان به قواعد اساسی پایبند نیستند، درمقابل آن گروه خشن، حداقل آزاده باشند و به منافع کاملا ظاهری کشور پایبند بمانند.

🔹اما از طرف دیگر آقای عبدالعلی‌زاده در این متن برخی خلاف واقع‌هایی را نیز بیان داشته است. ایشان موضوع برداشت از میادین مشترک را کاملا نادرست اما در مسیر استدلال خود بیان کرده است. درحالیکه چند سال است برداشت ایران از قطر پیش افتاده، ایشان از احتمال نود درصد برداشت قطر درمقابل ده درصد ایران بیان کرده است. از طرف دیگر او درباره برجام گفته که ایران مانع آمریکایی‌ها در سرمایه‌گذاری در کشور شد. حال اینکه واقعیت دقیقا برعکس است. اوباما و تیمش بعد از برجام به کشورهای اروپایی رفتند و نسبت به سرمایه‌گذاری در ایران اعلام خطر کردند و با سوار شدن بر پی‌نوشت بند 16 پیوست دوم برجام از آن جلوگیری کردند.

🔸اما خطاب اصلی در این زمینه به آقای رئیس‌جمهور است. آقای پزشکیان باید مشخص کند که چه کسی در دولت چهاردهم مسئول سیاست خارجی است. چراکه سخنان عبدالعلی‌زاده با آخرین صحبت‌های آقای عراقچی تفاوت‌های اساسی دارد. از طرف دیگر آقای عبدالعلی‌زاده دقیقا چه کاره است که در چنین مسئله مهمی که هیچ اجازه‌ای از نهادها و مسئولین بالادستی ندارد، اینقدر ساده‌لوحانه و بی‌پروا سخن بگوید. مگر می‌شود از دولت مستقر چند صدا شنیده شود؟ آنهم صداهایی تا این حد تضعیف کننده موضع ایران. یعنی آقای عبدالعلی‌زاده عملا درحال خالی نشان دادن دست ایران درمقابل آمریکا است. بنظر می‌رسد آقای پزشکیان باید حتما جلوی این چندگانگی و از آن مهمتر، ساده‌لوحی را بگیرند و کار را به کاردان آن یعنی آقای عراقچی بسپارند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Jan, 16:22


💢آقای عبدالعلی‌زاده، حداقل آزاده باشید

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Jan, 10:36


💢در جهت دیپلماسی اقتصاد محور؛ چرا سفر قالیباف به اتیوپی مهم است؟!

🔹سفر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به اتیوپی، نخستین حضور رسمی یک مقام عالی‌رتبه ایرانی در این کشور آفریقایی، اهمیت ویژه‌ای در تقویت روابط ایران و اتیوپی داشت. این سفر دو روزه که به دعوت رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی انجام شد، با هدف توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک میان دو کشور و تأکید بر همکاری در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی مانند بریکس و شانگهای برگزار شد.

🔸قالیباف در دیدار با نخست‌وزیر، رئیس مجلس نمایندگان و سایر مقامات اتیوپیایی، بر اهمیت تقویت روابط پارلمانی و اقتصادی تأکید کرد و احیای کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و اتیوپی پس از ۱۰ سال وقفه را به‌عنوان یکی از گام‌های مهم در مسیر توسعه مناسبات مطرح کرد. وی همچنین بر ضرورت رفع موانع تجاری مانند مشکلات حمل‌ونقل، مالیات و ارتباطات بانکی اشاره کرد و پیشنهاداتی از جمله ایجاد خطوط هوایی میان تهران و آدیس‌آبابا و استفاده از ظرفیت‌های بریکس برای حل چالش‌های بانکی ارائه داد.

🔹رئیس مجلس با فعالان اقتصادی ایرانی مقیم اتیوپی نیز دیدار کرد و لزوم حضور قوی‌تر بخش خصوصی در پروژه‌های مشترک و اطلاع‌رسانی بیشتر درباره فرصت‌های اقتصادی را مورد تأکید قرار داد. وی بیان کرد که ایران در حوزه‌های دانش‌بنیان، بهداشت، سلامت و تجهیزات پزشکی توانمندی‌های بسیاری دارد که می‌تواند با نیازهای اتیوپی منطبق شود.

🔸از دیگر نکات مهم این سفر، تأکید قالیباف بر رویکرد وحدت‌محور جمهوری اسلامی ایران بود. او با اشاره به حمایت ایران از مسلمانان جهان، به‌ویژه اهل سنت، و دفاع از آرمان فلسطین، سیاست‌های ایران را نمونه‌ای از تلاش برای مقابله با ظلم و یک‌جانبه‌گرایی توصیف کرد.

🔹مقامات اتیوپی نیز از ایران به‌عنوان کشوری مستقل و حامی ارزش‌های جهان اسلام یاد کردند. رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی این سفر را نقطه عطفی در روابط دو کشور دانست و خواستار حضور گسترده‌تر سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ایران در اتیوپی شد. همچنین، رئیس مجلس اعلای اتیوپی ایران را "قلب تپنده جهان اسلام" توصیف کرد و از حمایت‌های این کشور از مسلمانان جهان قدردانی کرد.

🔸در پایان این سفر، کاشت دو اصله درخت در پارلمان اتیوپی به‌عنوان نمادی از دوستی و همکاری پایدار میان ایران و اتیوپی انجام شد و این اقدام نشانه‌ای از تعهد دو کشور برای تقویت روابط در حوزه‌های مختلف بود.

✍️صبح نو

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Jan, 17:50


💢عشق یکطرفه به مذاکره

🔹در هفته‌های گذشته، اظهارات مختلفی از سوی دولتمردان در خصوص احتمال مذاکره با آمریکا مخابره شده است. اما اخیرا، اظهارات رئیس‌جمهور پزشکیان در گفت‌وگو با Laster Holt، مجری معروف آمریکایی، که به‌طور خاص به تمایل ایران برای صلح و تنش‌زدایی اشاره کرده، توجه بسیاری را جلب کرده است. رئیس‌جمهور تأکید کرده که جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال جنگ‌افروزی نیست، بلکه آماده است تا مذاکرات شرافتمندانه و برابر را با ایالات متحده آغاز کند. این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که شاهد هیچ‌گونه پالس مثبتی از سوی دولت ترامپ برای آغاز مذاکرات نبوده‌ایم بلکه در مقابل، اثری از کم رنگ شدن سیاست‌های ضدایرانی ترامپ و تیم او هم شاهد نیستیم.

🔸این رویکرد، اگرچه در سطحی عمومی در بین لایه ای از مخاطبان آورده ای برای دولت در داخل داشته باشد اما در تحلیل‌های استراتژیک باید آن را با دقت بیشتری بررسی کرد. به‌ویژه این که این تلاش‌ها برای مذاکره همزمان با شرایطی انجام می‌شود که ایالات متحده خود را در موقعیت قدرت مطلق در منطقه می‌بیند و احساس می‌کند که بر اساس تحولات اخیر، ایران در موقعیت ضعف قرار دارد و این جزو بدیهیات مذاکره با طرف متخاصم است که کوچک ترین پالس ضعف منجر به امتیازدهی بیشتر در میز مذاکره می‌شود.

🔹ایران همیشه نشان داده که به‌دنبال مذاکراتی نیست که منجر به امتیازدهی یک‌طرفه و عقب‌نشینی از اصول خود شود. راهی که چندین بار دیپلمات های مشتاق به مذاکره ما آن را در دوره های مختلف امتحان کردند. از سوی دیگر، با توجه به واقعیت‌های میدانی و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، این پرسش مطرح می‌شود که آیا این مذاکرات می‌تواند در شرایط کنونی منافع ملی ایران را تأمین کند؟ ایالات متحده به‌ویژه پس از رویکرد رادیکال ترامپ نسبت به ایران، خود را در موقعیتی می‌بیند که هر گونه مذاکره را به‌عنوان یک ابزار برای باج‌گیری از ایران ارزیابی می‌کند. ترامپ، با سیاست فشار حداکثری، به‌دنبال آن است که ایران را به نقطه‌ای برساند که مجبور به تسلیم شرایط آمریکا شود و از این طریق، امتیازات جدیدی از ایران کسب کند. در این میان، موضوع حساس‌تر این است که آیا تمایل ایران برای مذاکره در چنین شرایطی در موضع قدرت است یا ضعف؟ به نظر می‌رسد که این تمایل، در نگاه بسیاری از ناظران، به‌ویژه در مقامات آمریکایی، به‌عنوان نشانه‌ای از ضعف و ناتوانی تعبیر می‌شود. اگر ایران به‌دنبال مذاکره در شرایطی است که ایالات متحده همچنان بر سیاست تحریم و فشار اقتصادی خود اصرار دارد و هیچ‌گونه اشاره‌ای به تغییر سیاست‌ها یا تنش‌زدایی نمی‌کند، این خود می‌تواند به‌نوعی درک اشتباه از قدرت ایران در صحنه بین‌المللی باشد.

🔸مفهوم «مذاکره شرافتمندانه» که رئیس‌جمهور ایران در گفت‌وگو با Laster Holt به آن اشاره کرده، خود از نظر راهبردی موضوعی قابل تأمل است. اگر بخواهیم به‌طور واقع‌بینانه بررسی کنیم، در شرایط کنونی که آمریکا برای رسیدن به امتیازات بیشتر، ایران را تحت فشار قرار داده و تیم ترامپ همچنان سیاست‌های ضدایرانی خود را در پیش دارد، آیا مذاکرات شرافتمندانه ممکن است؟ آیا می‌توان از طرف مقابل انتظار چنین رفتاری را داشت؟ در حالی که ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری خود، با اتخاذ مواضع رادیکال، حتی از تهدید به جنگ سخن گفته بود، این احتمال وجود دارد که روند مذاکرات به‌جای حصول توافقات دوجانبه، به یک عرصه برای اعمال فشار بیشتر تبدیل شود. هرگونه شتاب زدگی در اعلام تمایل به مذاکره در شرایطی که طرف مقابل هیچ گونه اشاره مثبتی به دیپلماسی نداشته و به‌ویژه در زمانی که مواضع خصمانه آن به‌وضوح آشکار است، ممکن است باعث تقویت انگاره‌ای شود که ایران در موقعیت ضعف قرار دارد. در همین ایامی که ما شوق مذاکره در دولتمردان را شاهد هستیم، رسانه آمریکایی اکونومیست مدعی شده تیم ترامپ در حال بررسی تحریم هر بندری است که از ایران نفت دریافت می‌کند. همچنین فاکس نیوز با انتشار این خبر که تیم ترامپ طرح ۱۰۰ روز اول خود در جهت فشار حداکثری علیه ایران را منتشر کرده است، به وضوح نشان می‌دهد که احتمالا دولت چهاردهم پشت یک میز فرضی خود را مقابل ترامپ تصور کرده است در حالی که هیچ میزی برای مذاکره وجود ندارد.

✍️جعفر یوسفی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

16 Jan, 16:48


💢مقاومت افسانه‌ای

🔹معمول این است که برنده و بازنده راهبردی یک جنگ را براساس اهداف اعلامی اولیه طرفین معرفی می‌کنند. با این قاعده باید گفت رژیم شکستی بزرگ را متحمل شده است. دشمن که با هدف نابودی حماس و بازگرداندن اسرا در خلال درگیری وارد غزه شده بوده، حالا مجبور شد برای برگرداندن اسرای زنده‌اش با حماس مذاکره و توافق کند. آنهم در وضعیتی که همه دیدند تلفات رژیم در دو ماه اخیر به شدت صعودی شده بود. یعنی حماس پس از ۱۵ ماه جنگیدن و شهادت اصلی‌ترین فرماندهان ویژه خود، بازسازی شده بود و در میانه خرابه‌های شمال، دوباره به نیرویی کشنده تبدیل شده بود.

🔸در این میان، آنچه از هر چیزی بزرگتر و خارق‌العاده‌تر بوده و هست، مقاومت افسانه‌ای مردم غزه است. این سطح از تاب‌آوری انصافا خارج از هر برآوردی بود. کمااینکه آن سطح از وحشی‌گری دشمن صهیونیستی هم در تصور کسی نمی‌آمد. درست است که آسیبی وحشیانه به غزه وارد شده و بخش‌های بزرگی از باریکه بالکل نابود شده است اما باید فهم کرد که این مردم در شش اکتبر با دو گزینه مواجه بودند. یا نجنگند و فلسطین برای همیشه تمام شود و آنها به عنوان یک شهروند درجه چندم با هویتی نابود شده و ظلم همیشگی برای نسل‌ها زندگی کنند. یا بجنگند و ضربه‌ای به دشمن بزنند که تا بحال به این شکل به او وارد نشده و حالا با توافق انجام شده، عملا بازدارندگی و امنیت رژیم را متزلزل کنند. باید به رسانه‌های دشمن نگاه کرد. آنها واقعا ناامید، خسته و عصبانی هستند. حتی کسانی که دوستان نتانیاهو محسوب می‌شوند.

🔹اینجاست که باید کفت، سلام خدا بر این مردم و بر آن مجاهدانی که در این مسیر جنگیدند و با خون خود حق را به دنیا نشان دادند. آنها که چنین قدم بزرگی را علیه وحشی‌ترین موجودات برداشتند و در این مسیر استقامتی تاریخی داشتند. و سلام خدا بر تمام مجاهدانی که در دفاع از این جبهه، جبهات دیگری را گشودند و به دشمن خشن فشار آوردند. به ویژه آن مرد تکرارنشدنی مقاومت سید عزیز همه‌ی ما سیدحسن نصرالله و فرماندهان عزیزی که از حزب الله به شهادت رسیدند. ما هم حتما مفتخر خواهیم بود از اینکه با توان حداقلی خود حتی در حد رضایت قلبی، با این موحدان حقیقی همراه بودیم و در این طرف خط ایستادیم.

🔸مهم ادامه این مسیر است. ممکن است رژیم بخواهد بعد از دوره اول توافق، دوباره به جنگ برگردد. ممکن است بخواهد با تزویر اماراتی، حماس را از مدیریت مدنی غزه دور کند. دشمن وحشی نشان داده که هیچ حدومرزی در مواجه با محور مقاومت و فلسطینیان ندارد. راه درست، آمادگی همیشگی علیه این دشمن است. ایجاد خطوط جدید بازدارندگی برای تمام اضلاع جبهه مقاومت از هر چیزی حیاتی‌تر است. این کار، دشوار، زمانبر و پرتنش خواهد بود اما راه دیگری وجود نخواهد داشت. دشمن شکست خورده اما مقاومت هم متحمل ضرباتی سنگین شده است. باید با واقع‌بینی به سمت آرمان‌های اساسی چشم دوخت و حرمت کرد. تصحیح برخی فرآیندهای اشتباه و تحلیل‌های نادرست گذشته از هر چیزی مفیدتر خواهد بود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

16 Jan, 16:47


💢 مقاومت افسانه ای

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Jan, 16:58


💢آقای رییس‌جمهور! مسیر شرقی را پیشنهاد بدهید

🔹سفر روز جمعه آقای پزشکیان به روسیه و امضای توافقنامه جدید بسیار مهم است. حداقل امید ما این است که ایده‌های طول و دراز بیست و چند ساله جای خود را به قراردادهای واقعی و روی زمین برای سه، پنج و هفت سال آینده داده باشد. در دنیای امروز، وقایع آنقدر سریع است که امکان طراحی یک همکاری راهبردی برای سال‌های دور اساسا وجود ندارد. کمااینکه فرصت‌های همکاری شگرف در سال اول جنگ اوکراین دیگر وجود ندارد.

🔸یکی از مهمترین ظرفیت‌های همکاری ایران و روسیه، مسیر شمال به جنوب است. متاسفانه اشتباه مهلک در دادن این بندر به چابهار به هند آنهم با عدد تمسخر آمیز ۳۷۰ میلیون دلار در ده سال، باعث شده تا امیدها برای این مسیر تقریبا از بین برود. اشتباه مهلک دیگر، تاکید بیجا بر مسیر غربی است. یعنی رساندن ریل رشت به آستارا و بعد از آن استفاده از مسیر آذربایجان برای اتصال به روسیه. حال اینکه روس‌ها اساسا علاقه‌ای به مسیر غربی نداشته و ندارند چراکه می‌ترسند، ایران از این مسیر برای اتصال به گرجستان و دریای سیاه و اروپا استفاده کند و روسیه را حذف کند. لذا بعد از یک سال بستن قرارداد مذکور، هیچ اتفاقی نیافتاده و عملا هیچ کاری پیش نرفته. زمین‌های بکر رشت به آستارا هم آنقدر ارزشمند است که تملک و تبدیل به مسیر ریلی را بسیار دشوار می‌کند.

🔹پیشنهاد مشخص ما، ارائه پیشنهاد مسیر شرقی به روسیه است. یعنی اتصال به روسیه از طریق ترکمنستان؛ مشکل اصلی و قدیمی این مسیر، یکی نبودن پهنای ریل ایران و ترکمنستان است. ریل شوروی سابق پهن‌تر از ریل معمول جهانی است. اما باتوجه به اهمیت این مسیر برای روسیه، میتوان انتظار داشت که آنها خودشان در داخل خاک ترکمنستان یک ایستگاه تبدیل ریل بسازند. کاری که در زمین مسطح بسیار سریع انجام می‌شود.

🔸توجه کنید که روسیه قبلا پیشنهاد داده بود از اینچه برون تا سواحل جنوبی را با ریل شوروی در داخل ایران بسازد که البته ما به درستی چنین پیشنهادی را رد کردیم. یعنی حاضر بودند تا این میزان برای اتصال به سواحل جنوبی ما هزینه کنند. پس حتما الان هم حاضر به ساخت یک ایستگاه در ترکمنستان و ساخت سریع مسیر اینچه‌برون به گرمسار خواهند بود. اما در مقابل باید از آنها خواست که حتما حداقل ۶۰ درصد از تولیدات کشاورزی خود را از مسیر ایران عبور دهند و یک سوم آن را در تالار بورس کالای کیش به فروش برسانند. چنین قراردادی، مصداق یک قرارداد راهبردی خواهد بود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Jan, 16:57


💢 آقای رییس‌جمهور! مسیر شرقی را پیشنهاد بدهید

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Jan, 17:09


💢آنچه قالیباف درباره ظریف انجام داده

🔹پس از آنکه غیرقانونی بودن انتصاب آقای ظریف در جایگاه معاون رئیس‌جمهور مسجل شد، قالیباف سلسله اقداماتی را صورت داد تا هم نقش مجلس به درستی انجام شود و هم تنش گسترده‌ای در کشور صورت نگیرد. برخی تندروهای مجلس قصد داشتند در وضعیت جنگی کشور با اسرائیل و ناترازی‌های شدید، با استفاده از ماده 234 رئیس‌جمهور را دادگاهی کنند. ماده 234 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید که با درخواست نمایندگان، می‌توان گزارشی را در کمیسیون بررسی کرد و در صورت تصویب صحن، از قوه قضاییه درخواست شود بدون فوت وقت، رئیس‌جمهور به دادگاه کشانده شود.

🔸قالیباف اما معتقد بود این ماده در وضعیت کنونی اساسا کاری انجام نمی‌دهد و قوه قضاییه امکان این را ندارد که رئیس‌جمهور را به دادگاه بکشاند و از اینها مهمتر نباید چنین سطحی از تنش را در کشور آغاز کرد. لذا قبل از هرچیز با شخص دکتر پزشکیان گفتگو کرد و موضوع را به ایشان توضیح داد که این انتصابِ غیرقانونی باید رفع شود. البته رئیس‌جمهور و تیم دولت سعی داشتند با لایحه دوفوریتی، اصلاح قانون مربوطه را صورت دهند تا بدون اخراج ظریف از دولت، قانون تغییر کند. در اینجا هم قالیباف معتقد بود چنین موضوعی اولویت ندارد و به همین علت رای به فوریت لایحه نداد و قبل از رای‌گیری به دیگر نمایندگان هم گفته بود.

🔹قالیباف در مرحله بعدی، بجای آوردن موضوع به صحن و ایجاد تنش در مجلس، از طریق کمیسیون مربوطه مسئله را پیگیری کرد تا مجلس به وظیفه خود عمل کرده باشد. نامه‌ای که رئیس کمیسیون امنیت ملی به قوه قضاییه ارسال کرده و در آن غیرقانونی بودن این انتصاب را توضیح داده، با پیگیری قالیباف به سرانجام رسیده است. همچنین قالیباف به نگاهداری -رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس- دستور داده تا به هیچ کدام از نامه‌ها و درخواست‌های معاونت راهبردی ریاست جمهوری پاسخ ندهند. البته باید بدانید که آقای ظریف هم شخصا هیچ نامه‌ای را در معاونت مربوطه امضا نمی‌کند چراکه می‌داند در صورت دادگاهی شدن، باید پاسخ تک تک نامه‌های امضا شده را بدهد و این خود نشان از اطلاع او از غیرقانونی بودن انتصابش دارد.

🔸به صورت خلاصه باید گفت که قالیباف برخلاف برخی تندروهای مجلس، قصدی برای بافتن یک نمد سیاسی برای خود و دست و پا کردن جایگاه سیاسی در ایتا ندارد و لذا سعی دارد تا موضوع با کمترین تنش پیش برود. اما از طرف دیگر، او متعهد به رعایت قانون و پاسداری از جایگاه مجلس است. از همین جهت باید وظیفه قانونی مجلس در مقابله با این انتصاب غیرقانونی را انجام دهد. برای غیرقانونی بودن این انتصاب هم همین بس که کلیت دولت، لایحه اصلاحی داده و آقای ظریف هیچ نامه‌ای را امضا نمی‌کند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Jan, 17:09


💢 آنچه قالیباف درباره ظریف انجام داده

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Jan, 16:30


💢نسبت دکتر قالیباف و نواصولگرایی

🔹پس از آنکه دکتر قالیباف در نشست صمیمانه اساتید و طلاب مدارس علمیه حضرت مهدی (عج) گفتند که «علاقه‌ای به هیچ گروه سیاسی ندارم» و «اصلا ندیدید که من در یک گروه سیاسی باشم؛ همیشه به عنوان یک ضعف می‌گویند که معلوم نیست آقای قالیباف اصولگراست، معلوم نیست اصلاح طلب است؟ نه معلومه من کجا هستم. من بچه انقلابم» برخی دچار سوال شدند. این سوال که پس نواصولگرایی چه شد و نسبت دکتر قالیباف با این جریان سیاسی و فکری چیست؟

🔸اولین نکته این است که نواصولگرایی از همان آغاز اعلام وجود و ارائه بیانیه، خود را یک «گروه» یا «حزب» سیاسی معرفی نکرد. بلکه یک جریان درونی در جبهه انقلاب که آن زمان بیشتر با اصولگرایی شناخته می‌شد، معرفی کرد که قصد دارد با نگاهی نو، برخی خلاها و اشکالات را به صورت درونی اصلاح و تصحیح کند. پس نواصولگرایی یک گروه سیاسی نیست که آقای قالیباف جزئی از آن باشد یا نباشد. البته آنها که تمام موضوعات کشور را از زاویه‌ی تنگ قبیله‌گرایی می‌بینند، حتما امکان عبور از نگاه گروهی را ندارند.

🔹دومین نکته این است که نواصولگرایی، یک گفتمان مبتنی بر عقلانیت انقلابی است. یعنی جنبه اصلی جریانی آن، تفکر و ابعاد گفتمانی جدیدی است که به جبهه انقلاب عرضه می‌کند. لذا نسبت دکتر قالیباف با این جریان هم، بیش از هرچیز دیگری، گفتمانی و فکری است. البته از طرف دیگر، یک نمود مطلوب از این گفتمان هم عملکرد دکتر قالیباف است اما افراد بسیاری در دایره این نگاه و نگرش حضور دارند که بارها مورد اشاره قرار گرفته‌اند.

🔸موضوع دیگر آن است که نواصولگرایی بخشی از جریان انقلاب و جبهه انقلاب است. لذا «من بچه انقلاب هستم» شامل حضور در گفتمان نواصولگرایی هم می‌شود. دایره بزرگتر، انقلابی بودن است که درون خود دایره نواصولگرایی را دارد. و البته در این بین، قالیباف تفاوت‌های عمده‌ای با اصولگرایان سنتی دارد. همانطور که نواصولگرایی هم با انتقاد به برخی گزاره‌های نادرست آن نگرش، متولد شده است. همانطور که نواصولگرایی با جریان کلی اصلاحات مرزبندی سیاسی پررنگ و اساسی دارد، قالیباف نیز همیشه از آنها متفاوت بوده است. تحجر و نگرش‌های واپس‌گرایانه یا تند نیز از آن جهت که با عقلانیت انقلابی در تضاد است، با نواصولگرایی قابل جمع نیست.

🔹با این توضیحات، واضح می‌شود که جریان نواصولگرایی در یک فرایند کلان، به دنبال بسط عقلانیت انقلابی در جریان و جبهه انقلاب است. شخص شاخص این جریان در حال حاضر که اتفاقا در یکی از مسئولیت‌های مهم نظام هم حضور دارد، آقای دکتر قالیباف است. این جریان وظیفه خود می‌داند که مسیر مذکور را با تمام توان طی کند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Jan, 16:29


💢 نسبت دکتر قالیباف و نواصولگرایی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

11 Jan, 16:37


💢 اعتماد و تصحیح فرایندها، زیربنای ایجاد امید

🔹زیربنای خواسته‌های رهبر معظم انقلاب که مقابله با بازی دروغین دشمن و ایجاد امید در دلها است را اعتماد عمومی یا به تعبیری سرمایه اجتماعی تشکیل می‌دهد. پیام و روایت وقتی به جامعه می‌رسد که منبع آن مورد اعتماد باشد. آنجاست که می‌توان نشان داد که دشمن برخلاف تصویر برساختی خود، اقتداری ندارد و اتفاقا درگیر ده‌ها مشکل داخلی و خارجی است. همچنین ابزارهای مختلفی در دست کشور است که باید مورد استفاده قرار گیرد. احساس امید و تصویری مشترک از آینده نیز نیاز به همین اعتماد دارد. البته شروط لازم دیگری هم وجود دارد که باید در جای خود مورد بحث واقع شود.

🔸حال این خواسته و راهبرد را با برخی کنشگری‌های اخیر به ویژه در فضای حامیان انقلاب مقایسه کنیم. یکی از آخرین موردهای عجیب این فرایندهای خطرناک، سخنان صادق کوشکی درباره شهید نصرالله و تحریف بیانات آن شهید عزیز بود. دوستان قبلا توضیح داده‌اند که آن سخنان چطور توسط کوشکی تحریف شده تا گزاره «سیدحسن از ما {ایران} برای اولین بار گلایه کرد» اثبات شود. حتما به یاد دارید که یک خط رسانه‌ای از لحظه شهادت سیدحسن در منطقه فعال شد تا بگوید، «ایران، سیدحسن را فروخت». حالا کوشکی، این خط را به داخل کشور می‌آورد و به انقلابیون می‌گوید که واقعا این اتفاق رخ داده.

🔹او قبلا قوای سه‌گانه در کشور را تخریب کرده بود و حالا به مرحله بعدی نائل شده که سپاه و مسئولین نظامی و امنیتی کشور را با تحریف بیانات سیدعزیز، تخریب کند. باید فکری برای این فرایندهای اعتمادزدا کرد. اما راه آن، اولا از گفتگو و اقناع حامیان انقلاب می‌گذرد. یعنی به جای تریبون دادن به امثال آقای کوشکی، برخی توضیحات توسط افراد معتمد نظام ارائه شود. البته توجه و رسیدگی به آن نهادهایی که پشتیبان آنگونه سخنرانان اعتمادزدا هستند و البته برخی کانال‌های ایتا هم در جای خود و با حفظ عقلانیت و آزادی گفتگو لازم است.

🔸اما این داستان، یک بال دیگر هم دارد که باید با نگاهی انتقادی، واقع‌گرایانه و آرمان‌گرا پیگیری شود. این یک واقعیت است که در یک سال و نیم اخیر و در نگاهی دیگر، در چهار سال اخیر، برخی تحلیل‌های اشتباه و برخی تصمیم‌های نادرست، باعث شده تا وضعیت محور مقاومت به مرور با مشکلات بسیاری مواجه باشد. اگر قرار باشد هرچه نقد می‌شود را تخریب معرفی کنیم و هرکسی نقد می‌کند را سوپرانقلابی بنامیم، وضعیت تصحیح نخواهد شد و مسیرها اصلاح نخواهد شد. لذا نکته اساسی این است که نه باید تخریب کرد و نه باید در را به روی انتقاد به کلی بست.

🔹اما مرز میان تخریب یا همان فرایندهای اعتمادزدا و انتقاد چیست؟ تخریب همانطور که کوشکی و یارانش انجام می‌دهند با تحریف واقعیت همراه است. تخریب، اساس ساختار و اشخاص را می‌زند و آنها را به کلی مقصر معرفی می‌کند. تخریب ایده ایجابی ندارد و صرفا غره می‌زند. تخریب، همه چیز را سیاه بازنمایی می‌کند و در تصویرسازی از آینده‌ی امیدوارکننده ناتوان است. اما انتقاد اصولی، همه واقعیت را به تمامه می‌بیند. برای تحلیل خود واقعیت را تحریف نمی‌کند بلکه شواهد متعددی برای بحث خود ارائه می‌دهد. تصویری مثبت و واقعی از آینده ارائه می‌دهد که آرمان‌گرایانه است ولی دارای پلکانی از مراحل واقعی برای دستیابی به آن آرمان‌هاست. و اما اگر نقدی به مدیر یا فرماندهی یا ساختاری دارد، کلیت آن را زیر سوال نمی‌برد بلکه اشکال نگاه، تحلیل یا تصمیم مشخصی از آن را تذکر می‌دهد.

🔸باید فهم کرد که برای اصلاح وضعیت، راهی جز استقبال از انتقادات مبتنی بر عقل و تحلیل داده‌محور نیست. اما این کار باید در فضایی علمی و کارشناسی باشد و نه همایش‌هایی با حضور این آقایان خاص و عجیب. لازمه این امر آن است که نهادهای تصمیم‌گیر، فضا را برای گفتگو یا شنیدن این سخنان باز کنند.

🔹درواقع این یک مسیر دو طرفه است که سخن و تحلیل کارشناسان شنیده می‌شود و برای عامه مردم توضیح و تبیین می‌شود. اولی، اصلاح از درون را مهیا می‌سازد و دومی مانع طبیعی و اقناعی تحلیل‌های مشعشع خواهد بود. فرایندهای برعکس این، هم واقعیت را با مشکلات بیشتر مواجه می‌کنند و هم اذهان را با بی‌اعتمادی بیشتر همراه می‌سازد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Jan, 16:17


💢 تمرین و نمایش اقتدار

🔹چند رزمایش طراحی شده در ده روز گذشته، معانی بسیار مهمی برای طرف‌های داخلی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد. رزمایش پدافندی پیامبراعظم 19 عملا باتوجه به تجربه‌ی حمله دشمن در 5 آبان طراحی و اجرا شده است. این عملیات دو پیام اصلی دارد. یکی اینکه اگر خلایی در آن عملیات پدافندی وجود داشته، در اینجا تصحیح می‌شود و با تمرین‌های جدید، بهبود می‌یابد تا همان میزان ضربه دشمن نیز دیگر دریافت نشود و به خوبی مقابله شود. دومین پیام این است که برخلاف ادعاهای مضحک رژیم و نتانیاهو مبتنی بر تخریب پدافند ایرانی، این حلقه‌های درهم‌تنیده کاملا آماده دفاع از کشور هستند. به ویژه آنکه تجربه آن شب نشان داد که فناوری ایرانی، توانمندی بهتری برای دفاع داشته است. این رزمایش به درستی با همراهی تمام شبکه پدافندی کشور و ذیل ستاد کل صورت گرفته است. یکی از پاسخ‌ها به یاوه‌گویی دشمن درباره‌ی برنامه هسته‌ای، همین رزمایش اقتدارآفرین است.

🔸علاوه بر آن، رزمایش نیروی زمینی سپاه با عاملیت نخبه‌ترین بخش نظامی این نیرو، آنهم با سناریوی پاسخ پیش‌دستانه نسبت به حمله تروریست‌ها، بخش دیگری از طراحی دستگاه نظامی کشور درمقابل تهدیدات است. بنظر می‌رسد دوستان ستاد کل با نگاه به انواع ابعاد تهدیدی دشمنانان، دست به طراحی چندبعدی زده‌اند. بخش دیگر این طراحی هم در رزمایش صدوده‌هزار بسیجی تهرانی است. باید دقت داشت که تهدید اصلی دشمنان علیه کشور در این لحظه، تلاش برای ایجاد اغتشاشات در کشور است. این رزمایش وسیع که فردا برگزار خواهد شد، پاسخی به این سطح از تهدیدات است. قطعا آن کسانی که در نهایت هرگونه اقدام ضدامنیتی در کشور را خنثی خواهند کرد، همین بسیجیان خواهند بود.

🔹یک طراحی وسیع و چندبعدی مانند آنچه در چند روز گذشته دیدیم، باید از راس دستگاه نظامی و تصمیم‌گیری نظام بیرون آمده باشد. این بخش مهم و اساسی از پازل ایجاد بازدارندگی است که با مشت محکم و ارزشمند نیروهای نظامی کشور به صورت دشمن برخورد می‌کند. مهم تولید بخش‌های دیگر این پازل در سطح سیاسی، اقتصاد سیاسی، منطقه‌ای و... است تا دشمن دوباره به عقب زده شود. درباره این بخش نظامی نیز لازم است تا معانی آن برای بخش‌های مختلف مردم توضیح داده شود و ابعاد رسانه‌ای گسترده‌تری به آن بپردازد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Jan, 16:16


💢 تمرین و نمایش اقتدار

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Jan, 17:28


💢 پاره کردن پرده توهم اقتدار دشمنان

🔹هسته اصلی بیانات امروز رهبر معظم انقلاب، توجه به افکار عمومی و برساختی است که دشمن می‌خواهد در جامعه نفوذ دهد. ایشان با تکیه بر عملیات نرم‌افزاری دشمن، توضیح می‌دهند که کار اساسی آنان علیه کشور و انقلاب «فاصله‌انداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است». کارویژه اصلی، برهم زدن این پرده‌ی انداخته شده توسط دشمن است. علاوه براین بخش سلبی که علیه اقدام دشمن صورت گیرد، کار ایجابی یعنی «زنده کردن امید در دل‌ها» هم باید صورت گیرد. توجه کنید که تعبیر «زنده کردن» است.

🔸در بخش سلبی، عملیات روانی دشمن واضح است. قمارباز مونارنجی، نیامده حرف از احتمال عملیات نظامی می‌زند درحالیکه همه می‌دانند موضوع جنگ بزرگ، بزرگترین ترس ترامپ است و اساسا او با انتقاد از جنگ‌های سه دهه اخیر آمریکا در بین بخشی از آمریکایی‌ها جا باز کرده. نیامده برای حماس عربده می‌کشد که اگر گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا می‌شود درحالیکه 14 ماه است، غزه زیر آتش جهنمی اسرائیلی و آمریکایی است. رسانه‌های دشمن از احتمال حمله به مراکز هسته‌ای ایران سخن می‌گویند درحالیکه در آن میان برخی تحلیلگران واقعی‌شان می‌گویند ما اساسا ابزارهای لازم برای چنین حمله‌ای را در زمان حاضر نداریم. رسانه‌های فارسی‌زبان با کلیدواژه «فروپاشی» همه چیز را سیاه و نابود شده تصویر می‌کنند. این جریان پرفشار رسانه‌ای در کنار برخی مشکلات واقعی باعث شده تا به مرور، هیچ واقعیت روشنی هم در افق دیده نشود.

🔹متاسفانه برخی دوستان داخلی دیگر نیز طی فرایندهای از بین برنده‌ی اعتماد به ساختارهای نظام، مسئولین ارشد در دولت و مجلس و حتی سپاه را به شکلی غیرواقعی تصویر می‌کنند و عملا به اصل نظام آسیب می‌زنند. اینها بدون داشتن حرف ایجابی، سیاه نمایی می‌کنند و عملا مسیر برعکس ایجاد امید در دل‌ها را پیش می‌برند. راه‌حل‌ها برای ناترازی، کنترل قیمت ارز و تلاش‌ها برای مدیریت بازار را نمی‌بینند. حتی درمقابل رزمایش‌های اخیر که درواقع پاسخی به یاوه‌گویی دشمن است، کمتر از میزان لازم، کار رسانه‌ای می‌کنند. راه درست، دیدن این واقعیت‌ها و البته نه بزرگنمایی آنهاست. مردم می‌فهمند و باید روایت واقعی را به آنها ارائه داد. اما زمینه‌ی پذیرش این روایت واقعی، اعتماد است که متاسفانه تضعیف شده.

🔸لذا راهی سخت برای «زنده کردن امید» پیش‌روی ماست. یکی از ملزومات این راه، دیدن واقعیت‌های امیدبخش و توضیح و تبیین آنهاست ولو کار سختی باشد. همچنین ایجاد اعتماد باید دوباره در مسیر رشد قرار گیرد. ملزومه‌ی دیگر این راه، تصمیمات درست مسئولین و بهبود واقعی اوضاع است. همچنین برخورد با فرایندهای اعتمادزدا به ویژه در درون جریان انقلاب است. همچنین سخن گفتن از راه‌های ایجابی واقعی برای برون رفت از مشکلات و رسیدن به اهداف اعلامی مانند رشد هشت درصد، بخش دیگری از وظایف در این حوزه است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

08 Jan, 17:27


💢 پاره کردن پرده توهم اقتدار دشمنان

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

07 Jan, 16:54


💢 تدبیر مجلس برای ناترازی انرژی چه بوده است؟

🔹مجلس یازدهم از سه سال قبل درباره مسئله ناترازی انرژی برخی تدابیر را اندیشیده بود که در برنامه هفتم هم گنجانده شده است. اما متاسفانه دولت‌ها به درستی آن را اجرا نکردند. هسته اصلی این تدبیر، عرضه‌ی گواهی صرفه‌جویی انرژی بوده است. یک طرح که مردم در آن نقش اصلی را ایفا می‌کنند اما نه به معنای آنکه برق و گازشان قطع شود بلکه فعالانه از آن منتفع شوند و کشور را هم منتفع نمایند.

🔸مشکل اساسی ناترازی در وضعیت کنونی، ناتوانی از سرمایه‌گذاری بیشتر و سرعت بالای افزایش میزان مصرف نسبت به افزایش میزان تولید است. پس بهترین کار، کاهش میزان مصرف خواهد بود. اما کاهش مصرف نیاز به همراهی مردم دارد. این همراهی ممکن است در برخی برهه‌ها با کمپین دو درجه کمتر موفق شود اما برای پایدار ماندن، باید روشی داشته باشد که در آن، مردم منتفع شوند.

🔹این طرح می‌گوید که دولت بابت هر میزان کاهش مصرف برق یا گاز از طرف مشترکین خانگی نسبت به میانگین سال‌های قبل، گاز و برق را به قیمت بالا از آنها خریداری کند. یعنی گازی که توسط یک خانوار صرفه‌جویی شده، به قیمتی نزدیک به هزینه تولید از آنها خریداری شود. این قیمت فاصله بسیاری با قیمت فروش به مشترکین دارد لذا ارزش مادی خوبی برای آنها خواهد داشت و تا پنج برابر قبض ماهیانه پرداختی خانوار هم کشش افزایش دارد. این عدد چند میلیونی حتما کمک خانوارها هم خواهد بود.

🔸اما مهم طرف دیگر ماجرا است. یعنی این نقدینگی سنگین برای پرداخت به خانوارها از کجا تامین شود. دولت باید این نقدینگی را از محل فروش برق و گاز به صنایع بزرگ تامین کند. یعنی همان‌هایی که به واسطه قطع برق و گاز، انواع ضررها را متحمل می‌شوند. بنظر می‌رسد، این طرح بهترین راه‌حل برای مسئله ناترازی است که وجه قانونی در برنامه هفتم هم دارد و صرفا باید به درستی توسط دولت اجرا شود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

05 Jan, 16:40


💢یمن و مسئله بازدارندگی برای ما

🔹در سه هفته اخیر، موشک‌های یمن فراتر از انتظارات سابق رفته و توانسته به میانگین قابل توجهی از آتش‌باری برسد. درحالیکه یک ماه پیش، میانگین حدودا هر 10 شبانه‌روز یک موشک را داشت، حالا به هر سه روز یک موشک رسیده و در برخی برهه‌ها بیشتر هم می‌شود. این تغییر شگرف، نیاز به یک خط لجستیک جدی و اساسی دارد. افزایش تامین قطعات مذکور نشان از آن دارد که قلب جبهه مقاومت توانسته به صورت موثر این ظرفیت را افزایش دهد. لذا محور باوجود مشکلات در بخشی از ساختارهای خود، توانسته در بخش دیگری، کار بزرگی را پیش ببرد.

🔸اثر این افزایش ظرفیت نیز واضح است. رژیم می‌داند که با هیچ‌گونه حمله‌ای امکان خاموش کردن آتش‌بار یمنی‌ها را ندارد. لذا سعی دارد با فشار بر بخش‌های زیرساختی، جامعه یمن را علیه مقاومت بشوراند. حال اینکه تجربه یک سال گذشته نشان داده، این جامعه نه تنها عقب نخواهد نشست که اتفاقا به پیش خواهد آمد. لذا یک فشار معتبر در موضوع غزه وجود دارد. همچنین باید توجه داشت که مشغولیت به یمن، باعث می‌شود تا برخی صداها درباره حمله به ایران کمرنگ شود. احتمالا این خبر معتبر است که رئیس موساد موافق حمله به ایران و ارتش مخالف چنین حمله‌ای بوده است. علت مخالفت ارتش هم درگیر بودن در جبهه یمن و دوری دو هزار کیلومتری آن است.

🔹اما این سخنان نباید ما را از ایجاد معادله بازدارندگی بازدارد. تصور دشمن، تضعیف ایران و شکست جبهه مقاومت است. باید این تصور را شکست. حمله یا تهدید معتبر موشکی که فرماندهان نظامی از آن سخن گفته و می‌گویند بخشی از این پازل است. مسئله اصلی، بازسازی اضلاع محور به شکلی است که دوباره تهدید واقعی و معتبر باشند. آنچه دشمن را به عقب خواهد زد، در یک ابزار خلاصه نمی‌شود که البته آن ابزار یعنی توان موشکی، ستون خیمه است. اما باید به ابزارهای دیگر عمق و گستره داد. بدون این معادله بازدارندگی، بعید نیست که رخدادهای دیوانه‌وار دشمن وارد فاز دیگری نشود.

🔸وارد کردن زمین جدید به درگیری‌ها به ویژه آنجایی که دشمن ضعف جدی در آن دارد، می‌تواند فشاری اساسی را به طرف مقابل وارد کند. همچنین پاسخ به برخی مسائل داخلی برای ایجاد انسجام و جلوگیری از اقدامات ضدامنیتی بسیار حیاتی خواهد بود. البته حفظ حزب الله به ویژه باتوجه به شرایط موجود در سوریه از یک طرف و احتمال باقی ماندن رژیم در جنوب لبنان، بسیار مهم است که متاسفانه افق روشنی ندارد. خلاصه اینکه باید راه ایجاد بازدارندگی را در یک فرایند چندوجهی طی کرد. این مسیری دشوار اما قطعا ممکن برای جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت است. در گذشته، وضعیت به مراتب بدتری وجود داشته که به خوبی از آن عبور شده است. مهم تحلیل درست شرایط و تصمیم‌گیری شجاعانه است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

05 Jan, 16:39


💢یمن و مسأله بازدارندگی برای ما

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

05 Jan, 11:39


💢سطل ماست و یک دریا رویای دوغ!

🔹در عالم عمل خیلی کم پیش می آید که نسخه کاملا دولتی و دستوری برای اقتصاد و یا نسخه کاملا لیبرال و آزاد شبیه نسخه ای که اکنون خاویر میلی در آرژانتین دارد اجرا می کند، ببینیم. اقتصادهای دارای نگاه های متمرکز و دولت محور سال‎هاست بازار را به رسمیت شناخته اند و دخالت خود را در اقتصاد در چارچوب سازوکار بازار تعریف کرده اند. نمونه اعلای این نگاه چین است. از آن سو، سال هاست اقتصادهای مبتنی بر بازار آزاد و رویکرد لیبرالی که رقابت بخش خصوصی و پرهیز از دخالت دولت را شعار اصلی خود قرار داده اند در موارد متعددی از شکست بازار مجبور به دخالت دولت شده اند. تخصیص یارانه های مستقیم کالایی و غذایی به گروه های هدف، حمایت های یارانه ای در بخش های بهداشت و درمان و آموزش، قواعد دولتی محدودکننده تجارت آزاد در جنگ های تجاری و مواردی از این دست، مثال های متعددی از دخالت دولت ها در اقتصادهای مبتنی بر رویکرد لیبرال است.

🔸با این تفاصیل، روز گذشته سید یاسر جبرائیلی در اظهاراتی خبرساز از آقای صمصامی پرسیده «آیا همین امروز هم مثل سال ۷۴ که شما در آن تیم (تیم وزارت اقتصاد سال ۷۴) بودید، می توانیم نرخ دلار را به ۲۰ هزار تومان برسانیم؟» صمصامی پاسخ می دهد: «اگر بخواهیم می شود.» جبرائیلی ادامه می دهد: «کافی است اراده سیاسی وجود داشته باشد» آن چه در این ویدئوی کوتاه و البته در توضیحات تفصیلی بعدی آقای جبرائیلی و مواضع قبلی ایشان و همفکرانشان آمده، تلاشی است برای ارزان سازی نرخ ارز بدون پشتوانه‌های نظری و تجربی.

🔹کوتاه این که طرفداران نظریه تثبیت نرخ ارز ادعاهایی مبنی بر ارزان سازی نرخ به یک چهارم را مطرح نکرده اند. بلکه بحث بر سر این است که روند صعودی نرخ متوقف شود و نرخ ارز در ادامه تثبیت شود. از نظر تجربی نیز استناد ایشان به کاهش نرخ ارز در سال ۷۴ اگرچه درست است اما ناقص است چون اقدامات آن زمان اگرچه نرخ را توانست در مدت نسبتا کوتاهی در نرخ ۳۰۰ تومان تثبیت کند اما در ادامه باز هم دلار روند صعودی داشت هرچند با شیبی ملایم تر. با یک جست‎وجوی ساده در اینترنت می توان سوابق نرخ ارز در سال ۷۴ را مرور کرد. از منظر اجرایی واضح است که نمی توان اقتصادی را که به نرخ ۶۴ هزار تومان بازار توافقی و ۸۰ هزار تومان بازار غیررسمی عادت کرده است، ناگهان و به قول آقای جبرائیلی «همین امروز» به ۲۰ هزار تومان برگرداند. چرا که تورم منفی ناشی از این اقدام، موجب ورشکستگی فعالیت های اقتصادی می شود که خود را با نرخ فعلی تطبیق داده اند و براساس نرخ فعلی مواد اولیه خریده اند. تجارب عملی مثل سال ۷۴ هم نشان می دهد که افت ناگهانی نرخ ارز در عمل ماندگار نیست و نرخ در فاصله ای مشخص به روند قبلی بازمی گردد و حداکثر می توان روند آتی رشد نرخ ارز را کندتر کرد.(نمودار ملاحظه شود)

🔸با این حال نکته مهم‎تر روایت غلطی است که این افراد از تاریخ اقتصاد ایران ارائه کرده اند. اگر دوره احمدی نژاد را مرور کنیم، می بینیم که از سال ۸۴ تا ۹۰ که اقتصاد ایران درآمد ارزی بالایی داشت دلار در نرخی کمتر از هزار تومان نگه داشته شد. از اواخر سال ۹۰ با تشدید تحریم ها، کاهش درآمد نفت و انتظارات منفی، نرخ ها را افزایش داد. در سال ۹۱ ابتدا نرخ دلار ۱۲۲۶ تومان تعیین شد و دولت و بانک مرکزی وقت سعی کرد همه نیازها را با این نرخ پاسخ دهد اما به تدریج بازار ارزی جدید شکل گرفت که نزدیک به نرخ بازار و حدود ۲۵۰۰ تومان بود و نرخ ۱۲۲۶ به کالاهایی خاص محدود شد. در دولت روحانی نیز از سال ۹۲ تا ۹۷ نرخ ارز در کانال ۳ هزار تومان تثبیت شد. در شروع بازگشت تحریم ها نیز دولت وقت مقاومت کرد و دلار ۴۲۰۰ را ابتدا برای همه مصارف تعیین کرد. هر دو تجربه در نهایت به پرش ارز و ناتوانی دولت‌های متفاوت در کنترل قیمت منتهی شد.

🔹در هر حال به نظر می رسد جریانی سیاسی با ساده سازی واقعیت و تحریف تاریخ ولو غیرعمد می خواهد تصویری ساده انگارانه و مبتنی بر توطئه در قبال رویدادهای بازار ارز ترسیم کند. آن هم در شرایطی که بازار ارز روزهای حساسی را می گذراند. حتما می توان و باید به عملکرد مجموعه متولیان اقتصادی در حفظ ارزش پول ملی نقد جدی وارد کرد. اما در هر حال نمی توان از خاستگاه میتینگ سیاسی، سوت و کف حاضران، ادبیات احساسی، روایت ناقص و تحریف تاریخ نسخه ارزی پیچید و سراب دلار ۲۰ هزار تومانی را برای مردم ترسیم کرد. بلکه باید اجازه داد متخصصان غیرهیجانی و کارشناسان غیرسیاسی برای بهبود وضعیت بازار ارز نسخه بپیچند.

✍️مهدی حسن‌زاده

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

04 Jan, 16:26


💢نگاه واپس‌گرای آقای عبدالعلی‌زاده

🔹آقای عبدالعلی‌زاده در اظهاراتی که احتمالا مربوط به دنیای دوران جوانی ایشان است، گفته‌اند «شرط اصلی و اول توسعه دریامحور تعامل سازنده با جهان است» و بعد به سیاست‌های اساسی نظام و کشور حمله کرده‌اند و فرموده‌اند «اینکه صبح بلند شویم و دل‌مان بلرزد کی می‌خواهد از کی انتقام بگیرد باید جمع شود».

🔸باید تاسف خورد که در سال‌های حساس پایانی دهه 2020، چنین مسئولینی بر یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های توسعه‌ای کشور نشسته‌اند و نگرشی مربوط به دهه هفتاد میلادی را درباره «توسعه»، «تعامل با جهان»، «سیاست خارجی» و «دریامحوری» دارند. ایشان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور، وظیفه دارند تا یکی از بزرگترین ظرفیت‌های کشور را فعال نمایند اما هنوز تصور می‌کنند که در دنیای امروز، توسعه و امنیت دو امر جدا از هم است.

🔹عجیب اینکه به وضعیت کشورها و دولت‌های درحال توسعه در همین منطقه خودمان هیچ توجهی ندارند که چگونه برای ایجاد یک ترکیب معقول از این دو امر به‌هم پیوسته چطور در جنگی فرسایشی و دشوار قرار گرفته‌اند.
ایشان به ما نمی‌گویند که منظورشان از دنیا دقیقا کجاست؟ دنیایی که در آمریکا خلاصه شده؟ همان آمریکایی که در تنگه مالاگا نشسته و هر چند وقت یکبار برای فشار بر چین و ایران، نفتکش ایرانی توقیف می‌کند؟ منظور ایشان از «با صلح و آرامش می‌شود کشور را ساخت» دقیقا چه معنایی پیدا می‌کند درحالیکه ایران و رژیم صهیونیستی در 2023 حداقل شش دور درگیری مستقیم دریایی برای کشتی‌های تجاری داشتند و در نهایت با زور پهبادهای ایرانی بود که طرف مقابل کوتاه آمد؟

🔸پاسخ واقعی از مفهوم مهم و اساسی «بازدارندگی» می‌گذرد. آنچه امنیت ما را تامین می‌کند، ایجاد یک معادله واقعی بازدارندگی است که طرف‌های مقابل را از هرگونه تخطی پس می‌زند. این مفهوم، اساس ایجاد امنیت در منطقه پرآشوب ماست و رژیم صهیونیستی 15 ماه است که برای ایجاد دوباره آن در حال جنگ با هفت جبهه و خرجکرد بیش از 130 میلیارد دلار است. اتفاقا حالا که این معادله درباره ما کمی به‌هم خورده، دشمن جرات سخن گفتن از حمله به ایران را به دست آورده.

🔹آنچه آقای عبدالعلی‌زاده با کنایه و کمی تمسخر از «انتقام گرفتن» بعد از خواب شبانه خود می‌گویند، مستقیما برای ایجاد همین معادله بازدارندگی اتفاق می‌افتد. هرگونه حمله نظامی برای ایجاد مجدد موازنه و به تبع آن، ایجاد امنیت کشور انجام می‌شود.

🔸اما علاوه بر فهم واپس‌مانده‌ی جناب عبدالعلی‌زاده درباره امنیت، تعامل با دنیا نیز مفهومی سطحی در ذهن‌شان است. ایشان مانند بخش بزرگی از دوستان اصلاح‌طلب، تصور می‌کنند که دنیا یعنی آن کشورهایی که در غرب سوییس قرار گرفته‌اند و ما هستیم که با اشتباهات خود از این دنیا بریده و تعامل با آنها را کنار گذاشته‌ایم. حال اینکه در متن‌های متعددی توضیح داده‌ایم که مسئله دنیای امروز، درگیری بزرگتر چین و آمریکا است و ما به عنوان کشوری با ژئوپولتیک بسیار خاص، ناخواسته بخشی از این درگیری شده‌ایم. با این توضیح و در وضعیت فعلی، اساسا امکان توسعه دریامحور، با تعامل یا هر امتیاز دیگری در فضای غربی برای ایران مهیا نیست یا در بهترین حالت بسیار محدود است.

🔹آقای عبدالعلی‌زاده احتمالا به علت عدم اطلاع از وضعیت کریدوری جنوب خلیج فارس که آمریکا و غرب برای آن هزینه‌ها کرده‌اند، تصور می‌کنند که با تعامل می‌توانند توسعه‌ای در داخل سواحل ایران را از طریق همان کشورهای غربی ایجاد کنند. حال اینکه مسیر مذکور شکل گرفته و برای آن میلیاردها دلار خرج شده و اتفاقا امر امنیتی آن هم به با تمام توان پیگیری می‌شود. راه ایران در وضعیت کنونی اتفاقا از مسیر دیگری آغاز می‌شود اما در ادامه حتما می‌تواند با گزینه‌های بسیار بهبودیافته از طرف غربیان، ادامه یابد. این مسیر در شرایط کنونی قطعا در شرق است. فعلا خواسته غرب به ویژه آمریکا درباره سواحل ایران و مسیرهای آن، سلبی است و گزینه ایجابی‌شان همان قراداد بدرد نخور هند در چابهار برای سرگرم کردن کشور است. باید امید داشت که آقای پزشکیان نسبت به حضور چنین اشخاصی در دولت خودشان به شکل جدی صرف نظر نمایند و افرادی جوان‌تر و آشناتر به دنیای امروز را به عنوان کارشناس در دولت بگمارند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

04 Jan, 16:23


💢نگاه واپس‌گرای آقای عبدالعلی‌زاده

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

02 Jan, 11:57


💢از نامزد گلوله‌ها تا چسبیده‌ها به صندلی

🔹دو روز است یک نماینده‌ مجلس به شکلی که در رسانه‌ها به خوبی دیده شود و لایک بگیرد، پیگیر علت تعویق اجرای مصوبه‌ حجاب و عفاف شده. رئیس مجلس هم یک بار تلاش کرد، توضیح دهد همانجایی که زمان اولیه‌ اجرای مصوبه را تعیین کرده بود، حالا بنا به ملاحظاتی تصمیم گرفته است مدتی این موضوع را عقب بیندازد.

🔸توضیحی که می‌تواند آن نماینده را قانع نکند. اما یک سؤال مهم اینجا مطرح می‌شود؛ آیا آن نماینده واقعاً از دلایل تعویق اجرای مصوبه حجاب خبر ندارد؟

🔹زمانی که این مطلب منتشر می‌شود، حدود ۲۰ روز از به تعویق افتادن اجرای مصوبه می‌گذرد و چند روزی می‌شود که بسیاری از اهالی سیاست، فرهنگ و رسانه از ماجرا خبر دارند، اما آیا آن نماینده‌ مجلس که کباده‌ سیاست هم می‌کشد و مراد سیاسی‌اش هم عضو بالاترین شورای امنیتی کشور است، از این ماجرا خبر ندارد؟ آیا شما باور می‌کنید؟

🔸اما چرا چنین موضوعی برای مصرف رسانه‌ای مطرح می‌شود؟ ماجرا کمی جدی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. جامعه هدف این کار رسانه‌ای کجاست؟ تشخیص این موضوع کار خیلی سختی نیست. به خاستگاه سیاسی این فرد برگردیم.

🔹او در انتخاباتی نماینده‌ مجلس شده که یکی از کمترین مشارکت‌های تاریخ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران را داشته است. یک هسته‌ وفادار و همیشگی که محترمند؛ اما همه‌ مردم نیستند، آمده و به تیپ‌هایی مثل او رأی داده و باقی هم با صندوق قهر کرده‌اند.

🔸او چگونه در قدرت می‌ماند و می‌تواند هر روز برای صندلی‌های سبز بهارستان سخنرانی کند؟ وقتی دو اتفاق بیفتد؛ اولاً مشارکت همچنان پایین بماند و امید سیاسی خلق نشود، ثانیاً دغدغه‌های هسته‌ سخت و بدنه‌ وفادار را در همین حد نگه دارد تا مطالبه‌ دیگری نکنند. با نیامدن آن‌ها و آمدن این‌ها، این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

🔹مثلاً اگر در شهری مثل تهران مشارکت حتی به حدود ۴۰ درصد یا کمتر از آن هم برسد این فرد دیگر نمی‌تواند رنگ سبز بهارستان را به چشم ببیند، پس باید وضعیت کنونی فریز شود تا این تیپ‌ها بتوانند در قدرت باقی بمانند. حالا این وسط چه بلایی سر ایران و انقلاب اسلامی و ایده‌ مردم‌سالاری دینی امام و رهبری می‌آید، به ایشان و دوستانشان ربطی ندارد.

🔸شاید خواننده‌ مطلب گزاره‌ بالا را حاوی نوعی پیش‌داوری و نیت‌خوانی بداند، اما راه ابطال این گزاره خیلی سخت نیست. به عملکرد این فرد و این جریان در یک سالی که در مجلس هستند و سه سالی که در مجلس خواهند بود، نگاه کنید. اگر در نطق‌ها، کنش‌ها، رأی دادن‌ها و رأی ندادن‌ها چیزی جز این دو هدف را تشخیص دادید، می‌توانید ادعای نگارنده را دارای سوءقضاوت و پیش‌داوری بدانید.

🔹خطر این جریان در کجاست؟ این‌ها برای ماندن در قدرت عاشق ساخت دوقطبی‌های سطحی سیاسی هستند. دوقطبی‌هایی که در آن موضوعات اصلی کشور به محاق می‌رود و فراموش می‌شود. با جریانی طرفیم که پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های امنیتی، نظامی و سیاسی موجود را به‌هیچ‌وجه درک نمی‌کند، سلبی‌زی و دوقطبی‌زی هستند و عموماً هیچ ایده‌ ایجابی ندارند. اگر هم ایده‌ ایجابی دارند؛ سطحی، ساده‌سازانه و غیرواقعی در حد تولید شغل با یک میلیون تومان یا صادرات ۱۱ میلیارد دلار خیار و گوجه به روسیه است.

🔸جریانی که اگر استمرار پیدا کند و تقویت شود، بهترین هدیه در شرایط فعلی برای نتانیاهو است. و برای بدنه‌ انقلابی چه درس‌آموز که این اظهارات و این کنش‌ها در سالروز شهادت جهان‌مردی اتفاق می‌افتد که نقطه‌ مقابل تفکر ماندن در قدرت به هر قیمتی بود، سالروز او که وقتی در اوج محبوبیت بود در پاسخ به درخواست نامزدی در انتخابات گفت، من نامزد گلوله‌ها هستم.

🔹در آستانه سالروز مردی که نماد فهم پیچیده از سیاست و امنیت و جامعه بود. سالروز پرکشیدن او که استاد تبدیل تهدید به فرصت بود. سالروز او که مصداق تمام‌عیار کارآمدی بود. سالروز او که ایران را برای همه ایرانیان می‌خواست. سالروز او که مصداق وفاق واقعی بود. سالروز او که آن‌قدر خوب بود که این جریان او را تحمل نمی‌کرد و او را دستبوس ابوموسی اشعری می‌خواند.
 
✍️ محمد زعیم‌زاده

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

01 Jan, 17:34


💢راز زنده بودن حاج قاسم در بین ملت

🔹تمام شهدای راه حق، در حقیقت عالم زنده هستند اما این زنده بودن در برخی از آنان، بیش از دیگران برای عموم مردم درک می‌شود. احتمالا حاج قاسم سلیمانی زنده‌ترین شهید پس از انقلاب اسلامی در میان ماست. هیچ کسی به اندازه و گستره او، در میان ملت زنده نیست. علت اصلی را باید در اخلاص او جست که با این شاخص، خداوند است که یاد و وجود او را میان قلوب ملت زنده نگه داشته. این اجر دنیویِ تمام آن تلاش‌های تکرارنشدنی است که با اخلاص و تقوا انجام شد.

🔸اما خداوند متعال برای پیشبرد امور خودش، از عوامل و ابزارهای معمول دنیوی استفاده می‌کند. حاج قاسم چند ویژگی خاص داشت که او را این چنین در قلوب ملت برجسته می‌کرد. او نماد دفاع از کشور با یک عقلانیت ویژه بود. آمریکای قدرتمند با ابزارهای پیشرفته، در مقابل تدابیر او شکست خورده بود. عقب زدن واقعی این دشمنِ پرطمطراق برای ایرانیان حتما جذاب بوده و هست. او سمبل این عقب‌زدن بود. حاج قاسم با شجاعت و عقلانیت خود، از برخی سخنان سوپرانقلابی به دور بود و بجای شعارهای تند، عمل می‌کرد. او اشدا علی الکفار بود و انصافا آن کفار را به شدت تضعیف کرد؛ نمادی از کارآمدی جمهوری اسلامی در ایجاد امنیت منطقه‌ای.

🔹ویژگی دیگر او، رحما بینهم در میان ملت بود. بجای طرد هرکسی که مثل او نیست، همه را زیر چتر انقلاب اسلامی جلب و جذب می‌کرد. مردم را به تمامه می‌دید و نه با نگاه سلبی و انتخابی. حاجی مردم را می‌فهمید و برای آنان از جان، مایه می‌گذاشت. از شعار عبور می‌کرد و به دل میدان می‌زد. مهم نبود میدان، اربیل و حلب باشد یا سیل خوزستان؛ او تحقق انقلاب اسلامی در یک انسان کامل بود. هرچه امام (ره) برای تربیت نیروی انسانی در ذهن داشت. قله انقلاب اسلامی، همین آدم بود و هرچقدر مثل او تربیت شود، این قله بیشتر فتح شده است. او اخلاص و تقوا را با عقلانیت و شجاعت ترکیب کرده بود تا بتواند بزرگترین برنامه‌های دشمنان را در منطقه خنثی کند.

🔸او زنده است. هم در حقیقت وجودی‌اش که کار ما و محور مقاومت را پیش می‌برد و هم در قلوب این ملت که او را دوست می‌دارند. او حجتی بر ما هم هست که فردای قیامت نشان دهند و بگویند باید در عصر خود مثل او می‌شدید. باید فاصله‌ی مان با او را کم کنیم؛ در اخلاص، تقوا، ولایتمداری، عقلانیت، شجاعت، وظیفه‌شناسی و خیلی چیزهای دیگر.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

01 Jan, 17:33


💢 راز زنده بودن حاج قاسم در بین ملت

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

01 Jan, 10:37


💢مسئله‌ی نواصولگرایان، حل مشکلات مردم است نه خنک شدن دل سوپرانقلابی‌ها

🔹امروز و پس از سخنان قالیباف در صحن علنی مجلس درباره اینکه «استیضاح در اوج بحران قیمت ارز یک اقدام نمایشی است که برای مجلس آورده سیاسی دارد اما درعمل لطمه به اقتصاد وزندگی مردم است چون بازار ارز را برای چند ماه بی‌متولی میکند» دوباره به مذاق رجانیوز و برخی تندروهای دیگر ایتایی خوش نیامده و در همین چند ساعت، انواع خبر و تحلیل را تولید کرده‌اند.

🔸استدلال قالیباف و ما واضح است؛ در وضعیت بحرانی ارز، تغییر مسئولین مرتبط با موضوع مشکلات جدیدی را ایجاد می‌کند. یعنی گرچه چنین کاری برای مجلس، آورده سیاسی و رسانه‌ای دارد و دل بسیاری را خنک خواهد کرد، اما مشکل را حل نخواهد کرد و اتفاقا مشکلات جدیدی را با بی‌ثباتی جدید تا آمدن مسئول جدید به وجود خواهد آورد. البته مجلس از همه ابزار ممکن غیر از استیضاح مانند سه‌شنبه‌های نظارتی، جلسات کارشناسی، جلسات کمیسیون‌های خاص، جلسات اقتصادی سران و... استفاده کرده و خواهد کرد تا به سهم و توان خود جلوی افزایش شدید نرخ ارز را بگیرد. مردم دنبال نمایش سیاسی و رسانه‌ای نیستند، آنها بحق خواهان کنترل افزایش سرسام آور قیمت ارز هستند و مجلس هم باید در حد توان خود در این زمینه نقش آفرینی کند.

🔹علاوه براین باید دقت داشت که مسئول اصلی قیمت ارز، رئیس بانک مرکزی است که امکان استیضاح او از طرف مجلس وجود ندارد. مسئول کنونی این جایگاه یعنی آقای فرزین هم از مسئولین دوره شهید رئیسی است. همچنین باید توجه داشت که در دوره شهید رئیسی هم دو بار جهش قیمت ارز وجود داشت اما مجلس یازدهم و قالیباف کسی را استیضاح نکرد. آن تیتر مربوط به ضرب‌الاجل قالیباف به دولت شهید رئیسی توسط خبرآنلاین یعنی دشمن مشترک دولت و مجلس سابق تنظیم شده بوده تا اختلاف‌افکنی کند.

🔸خلاصه همانطور که در دوره شهید رئیسی، مسئله ما و قالیباف این بود که تا جای ممکن به دولت مستقر کمک کنیم تا مشکلات مردم را حل کند، امروز هم همان مسیر را طی می‌کنیم. به ویژه اینکه رهبر معظم انقلاب به وضوح چنین چیزی را از مجلس مطالبه کردند و «پیروزی دولت» را «پیروزی همه ما» دانسته‌اند. این امر حتما برای رجانیوز و اعوان و انصار سوپرانقلابی‌اش بسیار سنگین است. اینها که هدفی جز زمین زدن دولت مستقر و به قدرت رساندن نامزد شکست خورده‌شان را ندارند، باید جیغ و هوار بکشند و عصبانی باشند و به تیتر رسانه‌ی مهاجری تمسک بجویند تا قالیباف را زیر فشار ببرند. مسئله اینها سیاسی و برای قدرت است و نه حل مسائل و مشکلات مردم. انتخابات برای این جماعت تمام نشده و از همین حالا برای دوره بعدی ریاست جمهوری، زنبیل گذاشته‌اند. تلاش‌شان این است که دوره بعد زودتر از چهار سال برسد؛ همانطور که چند ماه از انتخابات نگذشته، سخن از استیضاح رئیس‌جمهور را بر سر زبان‌ها انداخته‌اند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

01 Jan, 10:36


💢 مسئله‌ نواصولگرایان، حل مشکلات مردم است نه خنک شدن دل سوپرانقلابی‌ها

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

31 Dec, 16:32


💢عبور مهدی جمشیدی از «جمهوریت» نظام

🔹مهدی جمشیدی یکی از تئوریسین‌های یکی از طیف‌های سیاسی در متنی نوشته‌ است «در همۀ انتخابات‌ها، دوگانۀ مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح مطرح می‌شود و در نهایت نیز، مشارکت حداکثری، ترجیح داده می‌شود و صالحان در اثر سازوکارهای سکولاریستی، از قدرت بازمی‌ماندند.» و بعد تجویز کرده که «این در حالی است که حاکمیّت باید از طریق انتخاب «اصلح»، معضل دیرینۀ «کارآمدی» را علاج می‌کرد و آن‌گاه به‌صورت خودبه‌خود، «مشارکت حداکثری» نیز در دوره‌های بعدی برآورده می‌شد.»

🔸این اظهارات آقای جمشیدی چند ادعا یا اعتراف ضمنی دارد. اول اینکه جمهوری اسلامی، همیشه در حال مهندسی کردن انتخابات است اما این مهندسی را در مسیر اشتباه «مشارکت حداکثری» به کار می‌بندد. درحالیکه باید آن را برای «انتخاب اصلح» که البته از نظر ایشان و دوستان‌شان اصلح است به کار ببندد. ایشان همانطور که بعد از انتخابات اخیر در کانالش در ایتا نوشته بود معتقد است آن 16 میلیون رای دهنده به پزشکیان «نادانی سیاسی» دارند، احتمالا فکر می کند که جمهوریت نظام با این انتخاب‌ها باید تعطیل شود. از این ادعا نسبت به ریشه‌کن کردن جمهوریت نظام چه چیزی باید گفته شود که واضح‌تر باشد؟ جاییکه نظام انتخابات را مهندسی می‌کند؛ مردم در انتخاب خود صلاحیت ندارند و اساسا نمی‌فهمند و اصلح را فقط عده‌ی کوچکی می‌شناسند. و البته از همه اینها جالبتر اینکه آقای جمشیدی با همین نوشته، اعتراف کرده که اصلح مورد نظر ایشان و دوستان‌شان هیچ وقت در جمهور مردم رای نمی‌آورد و در «مشارکت حداکثری» شکست خواهد خورد. در نهایت هم که انتخابات و فرایند آن شامل شورای نگهبان، «سازوکارهای سکولاریستی» معرفی شده است. فاصله تمام ابعاد این نگرش خطرناک با اندیشه ناب امامین انقلاب را خودتان حساب کنید.

🔹جمشیدی اما در انتها از «بزرگان نظام» خواسته تا به سمت «بازسازی انقلابی» حرکت کنند و بعد اسم امام خمینی را برده که تا آن حد از جمهوریت نظام دفاع نظری و عملی کردند. او معتقد است که در وضعیت کنونی، «در جهت معکوس آن به حرکت افتاده‌ایم و لیبرالیسم را در همۀ اضلاع و وجوهش، محقّق می‌کنیم». و بعد به مثابه تنها فردی که از نظام و انقلاب به تنهایی دفاع می‌کند گفته است که مسیر کنونی «از جامعه، یک قلمرو غیرانقلابی و تجدّدی خواهد ساخت که به‌مثابه ابزار «سکولاریزاسیون حاکمیّتی» عمل خواهد کرد». باید در پاسخ به این فرد گفت که امام این جامعه، حافظ آرمان‌های انقلاب است و هیچ زمان اجازه‌ی سکولاریزاسیون حاکمیّتی را نخواهد داد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

31 Dec, 16:31


💢عبور مهدی جمشیدی از «جمهوریت» نظام

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

31 Dec, 10:31


💢وزیر اقتصاد استیضاح شد!

🔹دو هفته است که دوستان ایتایی و برخی نمایندگان تنها یک راه‌حل برای کاهش قیمت ارز دارند و آنهم استیضاح همتی است. بیایید فرض کنیم این اتفاق امروز در مجلس رقم خورده. بعد از آن چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؟ اولین کار این است که رئیس‌جمهور باید به سرعت یک شخص احتمالا دم‌دستی را به عنوان سرپرست وزارت اقتصاد معرفی کند. تا یک ماه و نیم آینده هم وقت دارد تا شخصی برای وزارت را به مجلس معرفی کند. احتمالا در بین اصلاح‌طلبان و همفکران پزشکیان، کسی قوی‌تر از همتی نخواهد بود، لذا شخصی ضعیف‌تر و باتجربه کمتر معرفی می‌شود.

🔸تا زمان برگزاری جلسه‌ی رای اعتماد به فرد معرفی شده، حداقل دو ماه زمان خواهد برد. یعنی دقیقا وسط یک بحران ارزی، اصلی‌ترین جایگاه اقتصادی کشور، بدون متصدی است. بعد از آن هم بین دو تا پنج ماه طول می‌کشد تا معاونین او منصوب شوند تا تازه کار واقعی را شروع کنند. نکته مهم دیگر که طرفداران استیضاح به آن پاسخی نمی‌دهند، این است که مسئله ارز و ابزارهای کنترل آن، در دست بانک مرکزی است و وزارت اقتصاد همکار در این ماجرا است. لذا تغییر وزیر اقتصاد، به تغییر سیاست ارزی بانک مرکزی منجر نخواهد شد.

🔹مشکل اینجاست که پیگیری کنندگان استیضاح، عموما هیچ ایده اجرایی برای رفع مسئله ارز ندارند و صرفا به دنبال گذاشتن یک مشکل (بی‌تصدی بودن یک جایگاه مهم اقتصادی کشور) روی مشکلات موجود هستند. آنها نمی‌گویند همتی باید چه می‌کرده که نکرده؛ چون مسئله‌شان انتخاباتی و سیاسی است و تنها به دنبال فشار آوردن به دولت برای ناقص کردن آن هستند. اما قالیباف در این میان، به دنبال نمایش سیاسی و رسانه‌ای نیست و می‌گوید باید کار از ریشه حل شود. ریشه هم یعنی ابزارهای موجود که مجلس قبل به دولت داده. در این مسیر هم از ابزارهای مختلف نظارتی مجلس به جز استیضاح استفاده کرده و خواهد کرد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

31 Dec, 10:30


💢وزیر اقتصاد استیضاح شد!

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

30 Dec, 19:28


💢مسئله‌ی فرسایش سرمایهٔ اجتماعی هستهٔ سخت نظام

🔹بدون شک یکی از بلندمدت‌ترین برنامه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی تضعیف سرمایه اجتماعی نظام بین آحاد مردم بوده است؛ اینکه انواع ابعاد بی‌اعتمادی به ساختارهای مختلف نظام را ترویج دهد و جمهوری اسلامی را بی‌اعتبار سازد، حتی ناکارآمدنمایی نظام را هم می‌توان در همین چهارچوب دید. جایی که به مردم گفته می‌شود این حاکمیت امکان حل مسائل را ندارد. فاسدنمایی تمامی ساختارهای نظام را هم باید در همین چهارچوب تعریف کرد. اثر چنین تخریب زیربنایی در افکار عمومی شکل‌دهی به این گزاره است که هیچ اصلاحی از درون ساختار جمهوری اسلامی ممکن نیست. چه گزاره‌ای برای براندازی درونی نظام از این گزاره بهتر است؟ نتایج برخی پیمایش‌های ملی نشان از آن دارد که ابعاد مختلفی از سرمایه اجتماعی در کشور با فرسایش جدی و اساسی مواجه است، یعنی تلاش دشمن در ترکیب با اشتباه‌های مختلف دولت‌ها در دو دهه گذشته توانسته به نتایجی برسد و اثر مخرب خود را تثبیت کند. 

🔸حالا اما خطری اساسی‌تر در کمین سرمایه اجتماعی نظام است. جایی که هسته اصلی حامیان نظام و معتقدان به انقلاب اسلامی با تخریب سرمایه اجتماعی خود مواجهند. درحالی‌که این بخش از جامعه همیشه حامی اصل نظام بوده و هستند، حالا زیر بار بمبارانی از اخبار و تحلیل‌ها می‌روند که می‌گویند دیگر نمی‌توان به ساختارهای جمهوری اسلامی اعتماد کرد. رخدادهای مختلف بهانه می‌شود برای تخریب اعتماد عمومی به نهادهای اساسی نظام و مسئولان آن‌ها.  دولت منتخب و برآمده از ساختارهای رسمی نظام و آرای عمومی را یکسره تخریب می‌کنند که انگار دولتی مربوط به غیر جمهوری اسلامی و مصداق نفاق است. نیروهای انقلابی همکار با او را «وفاقی» معرفی می‌کنند تا بگویند اینان هم مشحون به همان نفاق شده و از ناب‌بودگی انقلابی جدا شده‌اند.  خطرناک‌تر از این‌ها سپاه را با انواع صفات زیر ضربه می‌برند. فرماندهان آن را که همین هفته پیش مورد تأیید مجدد رهبری قرار گرفتند «دیپلمات» می‌نامند تا آن‌ها را کوتاه آمده از جهاد معرفی کنند. مصلحت‌اندیشی در پاسخ به دشمن را نه با زبان انتقاد که با زبان کنایه و تخریب و ترس معرفی می‌کنند. 

🔹اما بخش دیگری از این صداها هستند که حتی از این مرزها هم عبور می‌کنند و کاری بسیار خطرناک‌تر را انجام می‌دهند. کسانی که در برابر رهبری رودربایستی دارند؛ پس اطرافیان ایشان را زیر ضربه می‌برند. بیت رهبری را ارگانی خودسر معرفی می‌کنند که رهبری را «سانسور» می‌کند. ارگان‌های نظامی را متمرّد از ایشان معرفی می‌کنند که رهبری خواستار پاسخند؛ اما کسی در نظامیان نیست که لبیک بگوید. ولی‌فقیه ذهنی اینان واقعاً شخصیت عجیبی است و با ولی‌فقیه واقعی این جامعه فاصله نجومی دارد. 

🔸اگر سرمایه اجتماعی نباشد، اگر اعتماد نباشد، چگونه می‌توان انتظار داشت این حامیان همیشگی جمهوری اسلامی در مقابل تهدیدهای مختلف از آن دفاع کنند؟ یعنی این مسیر که به اسم انقلابی‌گری توسط برخی پیگیری می‌شود، تنها به تخلیه درونی قدرت نظام از توان خود منجر خواهد شد. چگونه است که برخی با ادعای دفاع از نظام و انقلاب، نظام و انقلاب را تضعیف می‌کنند؟ این خطر بزرگ را باید جدی گرفت و برای آن تدبیر کرد. بخشی از تدبیر از رهگذر تضعیف آن بوق‌ها می‌گذرد؛ اما کار اصلی را باید با تقویت عقلانیت پیش برد. عقلانیتی مبتنی بر انقلابی‌گری راستین و واقعاً ولایت‌مدار. 

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

30 Dec, 19:26


💢مسئله‌ی فرسایش سرمایهٔ اجتماعی هستهٔ سخت نظام

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

29 Dec, 16:31


💢چرا مجلس بخاطر دلار، وزیری را استیضاح نمی‌کند؟

🔹یکی از سوالات مهم و بحق مردم این است که وظیفه مجلس در موضوعاتی مانند افزایش قیمت دلار یا ناترازی انرژی چیست و چرا از ابزار استیضاح در این زمینه استفاده نمی‌شود؟ اولا باید تکرار کنیم که مجلس با قانون‌گذاری خود، وظیفه ریل‌گذاری دارد و دخالتش در اجرا عموما بسته و محدود است. مثلا اشتباه مجلس هشتم در تثبیت قیمت حامل‌های انرژی باعث کاهش سرمایه‌گذاری در این زمینه شده و حدود پانزده سال بعد یعنی در سال‌های 99 به بعد منجر به ناترازی انرژی شده است. مجلس با تصویب هر بودجه‌ی دارای کسری، نقشی مهم در ایجاد زمینه برای افزایش قیمت دلار دارد. پس نقش مجلس، امور اجرایی روزمره نیست و بیشتر زیربنایی است.

🔸درعین‌حال، مجلس می‌تواند با استفاده از ابزار نظارتی خود درباره مسائل روز هم نقش‌آفرینی کند. اما این ابزار هم محدودیت‌های فراوان دارد. برای مثال گزارش‌های نظارتی یکی از این ابزارهاست که بسیار زمان‌بر است و اساسا به درد مسائل روز نمی‌خورد. برخی سوژه‌های مربوطه نیاز به سه سال زمان برای تهیه گزارش نظارتی دارد. سوال از وزیر نیز یکی دیگر از گزینه‌هاست که عملا اثر چندانی ندارد و صرفا وزیر را به صحن می‌کشاند و در نهایت اگر صحن قانع نشود به او «کارت زرد» می‌دهد. حضور وزرا در سه‌شنبه‌های نظارتی که هفته گذشته برای موضوع دلار و هفته قبلش برای موضوع ناترازی انرژی بود از جمله ابداعات آقای قالیباف در همین فرایند بوده اما اثری در اجرا ندارد. بحث در کمیسیون‌ها با وزیر و همچنین بحث رئیس مجلس در جلسه سران و جلسه اقتصادی سران از دیگر ظرفیت‌هایی است که درباره دلار از همه آنها استفاده شده است.

🔹راه پایانی، استیضاح وزیر است. این گزینه برای دولت و شخص وزیر واقعا دردآور است و از همین جهت اثرگذار خواهد بود. یعنی دولت و وزارتخانه مربوطه تمام تلاش خود برای فرار از استیضاح را به کار می‌بندند. اما سوال مهم این است که در میانه‌ی یک بحران، تغییر وزیر، کار درستی است؟ حتی اگر بدانیم که آن وزیر مقصر است. بنظر می‌رسد که پاسخ در عموم موارد واقعی و روی زمین، خیر باشد. یعنی برای مثال، استیضاح وزیر نفت در وضعیتی که گاز کشور در بحران است، احتمالا کمکی به حل مسئله در کوتاه مدت نخواهد کرد و اتفاقا به مشکل و بحران موجود، عدم ثبات مدیریتی و تغییر مدیران میانی را خواهد افزود. همین امر برای مسئله دلار هم صادق است با این تفاوت که مسئول مستقیم موضوع نه وزیر اقتصاد که رئیس بانک مرکزی است که اساسا امکان استیضاح از طرف مجلس را ندارد.

🔸لذا استیضاح در وضعیت بحران نمی‌تواند مسئله کوتاه مدت را حل کند. در واقعیت، تغییر مدیر مربوطه با علم به ناتوانی‌هایش صرفا به بی‌ثباتی بیشتر منجر خواهد شد و مسئله را بحرانی‌تر خواهد کرد. چراکه از زمان تایید یک وزیر در مجلس تا زمان تغییر تمامی زیرمجموعه‌هایش در حد مدیرکل‌ها (که کار اصلی و اجرایی را انجام می‌دهند) حداقل پنج تا ده ماه طول می‌کشد. کار درست، مجبور کردن مدیر مربوطه به اتخاذ تصمیمات درست در وضعیت بحرانی است تا بعد از خروج از بحران، نسبت به تداوم حضور یا عدم حضور او تصمیم گیری شود. از همین جهت، استیضاح بیشتر شبیه خنک کردن دل است و مسئله کشور را پیش نخواهد برد. چیزی شبیه به همان که آقای منان‌رئیسی هفته پیش در مجلس گفته بود: «یک وزیر را استیضاح کنیم که مردم صدای مثبتی از این مجلس شنیده باشند» یعنی انگار مسئله مجلس نه حل مسئله مردم که بیشتر فضاسازی رسانه‌ای و سیاسی است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

29 Dec, 16:30


💢 چرا مجلس بخاطر دلار، وزیری را استیضاح نمی‌کند؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

29 Dec, 11:14


💢دروغگویی خبرآنلاین به سبک محمد مهاجری

🔹خبرآنلاین دیروز در متنی مهمل نوشته است که قالیباف برای وفاق از دولت پزشکیان سهم گرفته است اما نتوانسته حتی یکی دو اسم از آن سهم‌های گرفته شده را نام ببرد. او با استفاده از دروغ سابق نسبت به گزینه قالیباف بودن مومنی -وزیر کشور- و نام بردن از «دو» وزارتخانه‌ای که معلوم نیست دقیقا کدام بخش دولت هستند، قالیباف را مانند لاریجانی سهیم دولت اصلاح‌طلب معرفی کند.

🔸اما واقعیت ماجرا این است که قالیباف هیچ فردی را برای تصدی وزارتخانه‌ها به پزشکیان معرفی نکرده گرچه در مقابل مشورت او، نکاتی را درباره گزینه‌های خود پزشکیان به او گفته است. خبرآنلاین که بارها همین دست عملیات‌ها را علیه قالیباف داشته، حتما نمی‌تواند یکی دو استاندار از تیم قالیباف را نام ببرد چراکه حتی به اندازه دو نفر هم از تیم قالیباف نیستند و البته نباید هم باشند. چطور است که به ادعای این جماعت، وزیر قالیبافی است اما استانداران اصلا به قالیباف هم نزدیک نیستند؟ چطور این وزارتخانه سهم قالیباف است آن مسئولین آن از تیم او نیستند؟!

🔹بنظر می‌رسد تیم آقای لاریجانی بار دیگر به طمع انتخابات افتاده و از حالا به تخریب مسئولین دست زده‌اند. بد نیست آقای مهاجری نتیجه عملیات‌های قبلی را مرور کند و دست از دروغ پردازی بردارد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

29 Dec, 11:13


💢 دروغگویی خبرآنلاین به سبک محمد مهاجری

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

28 Dec, 16:02


💢مسئله دلار، بازار توافقی و پایان سال چینی

🔹آنچه درباره‌ی قیمت دلار رخ می‌دهد، قطعا و یقینا قابل پذیرش نیست. باید از بهانه‌ها فراتر رفت و مسئولیت هرکدام از ارگان‌های مربوطه را با دقت احصا نمود تا هرگونه خلایی در انجام وظایف مشخص باشد. همچنین باید حواشی غیرمدیریتی موضوع را فهم نمود.

🔸نکته اول حذف ارز نیمایی و تبدیل آن به بازار توافقی است. طراحان این تغییر که از سال قبل برای آن زمینه‌سازی کرده‌اند، مدعی بوده و هستند که این بازار قرار نیست به ارز تک نرخی منتهی شود. صرفا قرار است تا ابزارهای بانک مرکزی برای شکل دادن به یک نظام پرداخت رسمی و کنترلگر مبتنی بر فرایندهای بازار را به وجود آورد. آنها مدعی هستند که میانگین قیمت تمام شده ارز وارداتی با این تغییر، افزایش نخواهد یافت. بدین معنا که اگر تا قبل از این عدد نمایشگر در ارز نیمایی 48 هزار تومان بوده، واردکننده مجبور می‌شده تا بخشی از فاصله این عدد تا عدد بازار آزاد را از طریق غیررسمی به عرضه کننده ارز بدهد تا ارز مربوطه در سامانه بنشیند. یعنی یک فساد عمیق با اعدادی حدودا ده هزار تومانی برای هر دلار وجود داشته است. همچنین مسائل دیگری در این زمینه باعث می‌شد تا عملا هزینه تامین ارز در سطح گسترده بالاتر از عدد نیما باشد. پس با تغییر به وجود آمده، هزینه مربوط به تامین ارز افزایش نداشته است. اما اشکال کار افزایش دوباره نرخ آزاد و ایجاد فاصله مذکور در اعداد جدید است.

🔹اینکه بازار توافقی می‌تواند به هدف خود که کنترل سطح عرضه و تقاضای ارز کلان است، برسد یا نرسد، مشخص نیست. اما قطعی است که روش‌های قبلی عموما ناکارآمد بوده است. از طرف دیگر باید توجه داشت که افزایش قیمت دلار در وضعیت کنونی، تماما به بازار توافقی مرتبط نیست و عوامل مهم دیگری در آن اثر دارند. پایان سال میلادی و آغاز سال نو چینی نیازمند تسویه‌های ارزی در امارات و چین است که هر دو فشاری شدید به سمت تقاضای ارز وارد می‌کند. این دو در کنار برخی پیش‌بینی‌ها برای دولت جدید در آمریکا، توانسته دو بال تقاضای واقعی و انتظار تورمی بالا را به وجود بیاورد.

🔸در این زمینه دولت محترم حتما وظیفه دارد که از تمامی ابزارها برای متوقف نمودن افزایش قیمت و سپس کاهش آن، استفاده نماید. چراکه آثار تورمی چنین افزایشی قطعی است و سبد خانوار در وضعیت کنونی، امکان کشش بیشتر از این را ندارد. مجلس هم موظف است علاوه بر نظارت قانونی، نسبت به تصویب بودجه‌ای با کمترین میزان ناترازی اقدام نماید.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

28 Dec, 16:01


💢 مسئله دلار، بازار توافقی و پایان سال چینی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Dec, 17:39


💢وفاق با نفاق؟!

🔹برخی اعضای یک گروه خاص رسانه‌ای و برخی کانال‌های ایتایی از هشتگ «وفاق با نفاق» استفاده می‌کنند تا به اصولگرایان و برخی نیروهای انقلابی که حاضر به کمک به دولت شده‌اند، کنایه بزنند که شما با این شعارتان، با اهل نفاق همراه شده‌اید؛ یا اینکه با نقاب وفاق، سعی دارید مسیر نفاق را پیش ببرید و به کشور ضربه بزنید. متاسفانه برخی شخصیت‌های سیاسی هم نسبت به این حامیان خود واکنشی نشان نمی‌دهند و هیچ تذکری به آنها نمی‌دهند.

🔸همانطور که قبلا توضیح دادیم و آقای قالیباف هم بارها گفته است، وفاق به معنای همکاری با دولت برای «حل مشکلات مردم» آنهم ذیل سیاست‌های کلی و برنامه هفتم است. ما مرزبندی مشخصی با دولت آقای پزشکیان و اصلاح‌طلبان داشته و داریم که مثلا در قضیه‌ی آقای ظریف واضح شد. اما اینان که با برچسب انقلابی، هشتگ وفاق با نفاق می‌زنند، آیا معتقدند که خدایی نکرده رهبری نیز به همکاری با وفاق مبتلا شده‌اند؟ یا اینکه رهبری نسبت به نفاق دولت و دولتیان ناآگاه هستند؟ بیایید جملات ایشان در چند ماه گذشته را مرور کنیم.

🔹ایشان در بیانات خود خطاب به نمایندگان فرمودند: « شما به عنوان برادران و خواهران عزیز نماینده‌ی مجلس، یکی از کارهای مهمّتان مسئله‌ی تعامل است. من توصیه‌ی مؤکّدی که اینجا یادداشت کرده‌ام، تعامل سازنده‌ی با دولت جدید است. همه کمک کنند که رئیس‌جمهور منتخب بتواند وظایفی را که در قبال کشور دارد، انجام بدهد. اگر ما توانستیم جوری رفتار کنیم که رئیس‌جمهور موفّق بشود، این موفّقیّت همه‌ی ما است... پیروزی او پیروزی همه‌ی ما است؛ این را باید واقعاً از بن دندان باور کنیم.» اگر دولت و دولتیان منافق هستند و وفاق با آنها وفاق با نفاق است، پس کمک به پیروزی منافقین، باور از بن‌دندان ولی فقیه این جامعه است؟ یا اینکه همکاری با منافقین مخفی شده پشت وفاق را به مجلسیان توصیه می‌کنند؟

🔸ایشان چند هفته بعد از این سخنان، از تعامل مجلس با دولت تشکر کردند و فرمودند: «خدا را شکرگزاریم که بحمدالله دولت با همّت رئیس‌جمهور محترم و با کمک ارزنده‌ی مجلس شکل گرفت؛ این خیلی نعمت بزرگی است... این را خدا لطف کرد به شما و به ما و به کشور که بحمدالله همه‌ی وزرا از مجلس، با اعتماد مجلس به آنها، بسلامتی بیرون آمدند.» یعنی ایشان از اجرایی شدن وفاق در قدم اول تشکر می‌کنند. یا اینکه تایید منافقینی که شعار وفاق می‌دهند را «کمک ارزنده» معرفی می‌نمایند.

🔹خلاصه اینکه بنظر می‌رسد برخی از کاربران به اصطلاح انقلابی از بیانات و خط رهبر معظم انقلاب فاصله گرفته‌اند. ما هم به دنبال حل مسئله‌ایم و از انتقاد و بحث کارشناسی هیچ عقب نخواهیم رفت. کمااینکه در بررسی بودجه امسال، نکات اختلافی بسیاری بین مجلس و دولت وجود داشت اما پشت درهای بسته و در فضای کارشناسی حل شد و در نهایت بودجه تصویب شد. وفاق، یک مسیر یکطرفه نیست؛ بلکه همکاری دوطرفه همراه با حفظ مرزبندی‌های سیاسی و فکری برای حل مشکلات و مسائل مردم و کشور است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Dec, 17:38


💢 وفاق با نفاق؟!

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

24 Dec, 16:57


💢 چرا فیلترینگ به شیوه کنونی اشتباه است؟

🔹 فیلترینگ یکی از ابزارهای مدیریت فضای مجازی است اما بنظر می‌رسد در دوران کنونی باید آخرین گزینه باشد و کمترین استفاده از آن صورت گیرد تا موثر باشد. آمار مرکز ملی فضای مجازی نشان از آن دارد که میزان استفاده از اینستاگرام در شش ماه اخیر به همان میزان مرداد 1401 و قبل از فیلترینگ است. یعنی با فیلتر این پلتفرم، صرفا گستره فیلترشکن را از 22 به 67 درصد رسانده‌ایم، حکمرانی در این فضا را از دست داده‌ایم و مردم را به علت مشکل سرعت و اتصال عصبانی کرده‌ایم. لذا علاوه بر نرسیدن به هدف محدودیت دسترسی، چندین آسیب دیگر را برای کشور و نظام حکمرانی ایجاد کرده‌ایم.

🔸 ما معتقد به حکمرانی فضای مجازی هستیم؛ یعنی جمهوری اسلامی باید بتواند فضای مجازی را مدیریت کند اما معنای این مدیریت، لزوما محدود کردن آن نیست. بلکه ایجاد شیب برای استفاده از شبکه داخلی و البته فضای اجتماعی سالم‌تر و مفیدتر است. اما این امکان وقتی بالفعل می‌شود که حکمرانی با محدود کردن خود به وسیله فیلترینگ، عقیم نشده باشد. لذا تجربه شکست خورده فیلترینگ برای شبکه‌های اجتماعی را باید کنار گذاشت و هدف آن را به شکلی موثرتر و با ابزاری دیگر به نتیجه رساند. البته فیلترینگ باید بازهم برای برخی موارد مانند محتوای مستهجن حتما وجود داشته باشد. اما وقتی این ابزار کار می‌کند که چند ده میلیون ایرانی فیلترشکن نداشته باشند.

🔷 مسئله دیگر رفع فیلتر در وضعیت کنونی است. اینکه کدام یک از ابزارها رفع فیلتر شود بسیار مهم و اساسی برای سیاستگذاران است. هر کدام از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی یک مشکل اساسی برای حکمرانی هستند، لذا انتخاب اینکه کدام رفع فیلتر شوند بسیار سخت خواهد بود.بنظر می‌رسد شروع از واتس‌اپ بیشتر برای آغاز از یک پلتفرم کم دردسر است که عموم مردم از آن خاطره بدی دارند. گوگل‌پلی هم که باید مدت‌ها قبل رفع فیلتر می‌شد. خلاصه اینکه باید با چشمی باز تغییر به وجود آورد والا سیاستگذاری دوباره با شکست مواجه خواهد شد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

24 Dec, 16:57


💢 چرا فیلترینگ به شیوه کنونی اشتباه است؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

23 Dec, 16:53


💢یک انتقاد بنیادین به آقای رئیس جمهور

🔹در دو هفته اخیر موارد زیادی بوده که جای انتقاد و تذکر به آقای رئیس‌جمهور دارد. موضوعات مهمی مانند قیمت دلار و موضوعات دیگری مانند زبان بدن در مقابل اردوغان و برخی اتفاقات همایش خانواده پایدار از جمله اینها بوده است. اما ما قصد داریم به خبری که کمتر به آن توجه شده است، بپردازیم و اهمیت آن را توضیح دهیم. آقای پزشکیان در جلسه بررسی طرح‌های مربوط به مکران، تمامی طرح‌ها موجود را رد کرده و گفته‌اند از رهبری اجازه می‌گیرند تا برای این موضوع از خارج از کشور کارشناس و طراح بیاورند. بنظر می‌رسد ایشان و تیم‌شان هنوز از اهمیت و عمق مسئله‌ی کریدور، آگاه نیستند.

🔸مکران یک منطقه حائل بسیار مهم با ظرفیت‌های بسیار اساسی است. از این جهت حائل که می‌تواند در متن یک کریدور قرار گیرد. می‌دانیم که کریدور، راه نیست بلکه یک زنجیره ارزش‌افزوده اقتصادی و تجاری است که در طول یک مسیر کشیده می‌شود. لذا اگر قرار است از مکران استفاده حداکثری بکنیم، باید آن را در یک مسیر ببینیم. این مسیر حتما باید شامل چابهار هم بشود چراکه تنها نقطه‌ای در جنوب که از لحاظ عمق آب و جغرافیا می‌تواند تبدیل به بندر اقیانوسی بشود، چابهار است. پس مکران بدون چابهار بی‌معنا خواهد بود. این مسیر که از چابهار شروع می‌شود و در راستای مکران ادامه می‌یابد و انواع مظاهر توسعه از کارخانه صنایع مادر تا تولیدات پایین‌دست را دارد، باید انتهایی خارج از ایران داشته باشد. قرار بود پایان آن، بنادر سوریه در مدیترانه باشد که فعلا معلق شده.

🔹اما مهم است که فهم کنیم کریدور در دنیای امروز، مفهومی متشکل از اقتصاد، تجارت، سیاست، امنیت، نظامی‌گری، صنعت و فناوری و... است. برای مثال به کریدور آیمک در آنطرف خلیج فارس نگاه کنید؛ امنیت آن توسط آمریکا و رژیم تامین می‌شود. تجارت را هند-امارات-رژیم شکل می‌دهند. چرخش پول در دبی پیش می‌رود. فناوری را آمریکا تسهیل و رژیم در اختیار می‌گذارد. صنعت در بخش هندی، اماراتی و رژیم پیشرفت می‌کند. انرژی آن در بخش‌های مختلف تامین می‌شود. خلاصه طرحی کلی و تصویری کلان است که هر کشور بخشی از آن را تامین می‌کند و دیگران با آن بخش همکاری نزدیک می‌کنند. در بخش امنیتی و نظامی نیز یک مجمع همکاری چندجانبه وجود دارد تا هیچ کدام از این کشورها با مشکل امنیت مواجه نشوند چراکه ناامنی در هر بخشی از مسیر به معنای نابودی کریدور خواهد بود.

🔸از طرف دیگر، کریدور یک معنای بزرگ بین‌المللی هم دارد. یعنی برای نظمی جدید یا تقویت نظم قدیم ایجاد می‌شود. برای مثال آیمک برای تقویت نظم آمریکایی است و BRI برای از بین بردن نظم آمریکایی با عاملیت چینی است. کریدور شمالی چین که از روسیه می‌گذشت، همکاری دوطرفه روسی-چینی برای به چالش کشیدن نظم آمریکایی بود که با جنگ اوکراین تمام شد. یعنی موضوع آنقدر اهمیت داشت که برای جنگی با آن ابعاد زمینه‌سازی شد. لذا موضوع علاوه بر ابعاد توسعه، ابعاد جدی امنیتی و معناهای بزرگ نظم‌محور هم دارد.

🔹حالا با این توضیحات، استفاده از طراح خارجی برای موضوع توسعه مکران و کریدور، اساسا منطقی نخواهد بود مگر اینکه ما بخواهیم مانند امارات در یک طرح خارجی بازیگر باشیم و هر آنچه آنطرف خارجی گفت را با برخی اصلاحات جزئی، اجرا کنیم. طراح خارجی نمی‌تواند در موضوعی که ماهیت امنیتی دارد، نقش اصلی را ایفا کند. موضوعی که نقش ایران در اقتصاد جهانی در آینده و نظم جهانی را مشخص می‌کند. البته منظور ما از عدم دخالت طراح خارجی در بخش تصویر کلی از کریدور و تصمیمات اساسی و بنیادین آن است و نه جزئیات بعدی آن. به این معنا که اول باید در سطح کلان نسبت به کلیات آنچه قرار است چابهار و مکران و کریدور ایرانی باشد تصمیم گرفته شود. بعد از آن می‌توان برای برخی جزئیات از کمک خارجی هم استفاده کرد.

🔸حالا با چه منطقی آقای رئیس‌جمهور تمام طرح‌های داخلی را کنار گذاشته و می‌خواهند موضوع را به انحصار طراحان خارجی قرار دهند؟ از طرف دیگر، موضوع در سطح کلان آنقدر مهم و اساسی است که نمی‌توان گفت، طرح خارجی بیاید، بررسی کنیم و بعد اگر نخواستیم، کنار بگذاریم؛ چراکه موضوع شبیه انتخاب سیاسی کلان و طرح توسعه کشور در سی سال آینده است. لذا در سطح همان تصویر کلی، اساسا امکان گرفتن طرح از یک طرف خارجی نیست. اما بعد از آن تصمیم سیاسی و تصویرسازی کلی، می‌توان از تجربیات و نظرات خارجی، آنهم ذیل طرح کلان ایرانی استفاده کرد. احاله طراحی کلی به یک طرف خارجی، هرکسی که باشد، مثل آن است که مسیر توسعه و امنیت ایران را به غیر ایرانیان محول کنیم. باید فهم کنیم که در دنیای امروز، توسعه و امنیت دو مفهوم درهم‌تنیده است. دانش و علم لازم برای تولید تصویر کلی مذکور و طراحی کلیات این توسعه در کشور و بین کارشناسان ایرانی وجود دارد. اما می‌تواند بعدا در ضمن طراحی جزئیات از کمک خارجی هم استفاده شود.

نواصولگرا

23 Dec, 16:52


💢 یک انتقاد بنیادین به آقای رئیس‌جمهور

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

22 Dec, 17:59


💢 «تبلیغ ضعف» و «یاس آفرینی» کار دشمنانه است

🔹امروز رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند «ابزار عمده‌ی دشمن ترساندن و هراس‌افکندن است. شما قوی هستید او تبلیغ می‌کند ضعف شما را برای اینکه شما را بترساند. دست شما پر است، او تبلیغ میکند که دست شما خالیست برای اینکه شما را مأیوس کند.» یعنی دو عنصر تبلیغ ضعف و یاس آفرینی برنامه دشمن برای تضعیف جمهوری اسلامی است.

🔸با این توصیف باید به سراغ کنشگری‌های خودمان در چند هفته اخیر برویم که آیا با کنشگری خود «ضعفی» در داخل کشور را «تبلیغ» کرده‌ایم یا نه؟ آیا «یاسی» آفریده‌ایم یا ایجاد امید کرده‌ایم؟ قطعا کشور، قوای سه‌گانه و... دارای برخی ضعف‌ها هستند و لازم است که نسبت به آنها «انتقاد» کرد تا به مرور تصحیح شوند. اما «انتقاد» از ضعف با «تبلیغ» آن متفاوت است. تبلیغ یعنی اینکه موضوعی تبدیل به امر رسانه‌ای بشود و در چشم مخاطب، بزرگنمایی اتفاق بیافتد تا جاییکه مخاطب احساس کند همه چیز همین ضعف است و قوتی وجود ندارد. همین وضعیت است که یاس و ناامیدی را تولید می‌کند و آینده را با وجود این ضعفِ تبلیغ شده، مهمترین مسئله روز معرفی می‌کند.

🔹حالا به رفتار برخی دوستان انقلابی در دو هفته اخیر توجه کنید. ما هم می‌دانیم که دولت ضعف‌های جدی دارد و این امر در وضعیت روزمره کشور واضح است. اما تبلیغ آن ضعف‌ها را نمی‌کنیم و انتقاد از این ضعف‌ها و اشکالات را درست می‌دانیم. کوبیدن بر طبل ناامیدی نسبت به آینده کشور با وجود این دولت را هم درست نمی‌دانیم چراکه هر چه باشد و ما دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم، اینان طبق قانون اساسی تا چهار سال دیگر در کشور بر مسند قوه مجریه هستند و اگر مشکلات را حل نکنند، مردم دچار مشکل خواهند بود. همین قضیه را باید درباره دستگاه‌های نظامی کشور نیز تکرار کنیم. جاییکه دوباره برخی به اسم انقلابیگری، دستگاه نظامی را به جای نقد، تضعیف می‌کنند. حتما باید نکات لازم به این دستگاه‌ها را تذکر داد اما تبلیغ ضعف و یاس‌آفرینی درباره آنها نیز حتما اشتباه است.

🔸خلاصه اینکه شاخص امروز رهبری درباره کار دشمن، یک سنگ محک خوب برای کنشگری‌هایی است که به اسم انقلاب انجام می‌شود اما ممکن است در مسیر برنامه و خواست دشمن باشد. نباید از یاد ببریم که هر اقدامی که علیه انسجام ملی کشور باشد، حتما اشتباه است. همکاری و وفاق با دولت هم صرفا در راستای حل مسائل مردم است و نقد هم باید در همین مسیر باشد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

22 Dec, 17:58


💢 «تبلیغ ضعف» و «یاس آفرینی» کار دشمنانه است

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

21 Dec, 17:13


💢بازی با ترس برای عقب‌زدن ایران

🔹سخنان اخیر مقامات رژیم و ترامپ مبنی بر احتمال حمله نظامی به مراکز هسته‌ای ایران را باید در دوگانه‌ی ترس و امتیاز گرفتن دید. تلاش طرف مقابل این است که با استفاده از کارت رخدادهای اخیر منطقه، ایران را بترساند تا بدون گرفتن امتیاز، از کارت‌های هسته‌ای خود عقب بنشیند. همه طرف‌ها به خوبی می‌دانند که ایران فعلا قصد ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد اما با تهدید به تغییر در دکترین نظامی خود، سعی دارد طرف مقابل را به دادن امتیاز راضی کند. گرچه ممکن است تغییرات محیطی و منطقه‌ای، این تغییر دکترین را تسریع نماید.

🔸در این زمینه باید به متغیرهای متعددی توجه کرد. متغیر اول، رخدادهای منطقه است که از نظر آمریکا و رژیم، ایران را به گوشه رینگ برده. آنها تصور می‌کنند پس از تضعیف حزب‌الله و حماس و سقوط اسد در سوریه، ایران ابزارهای منطقه‌ای خود را از دست داده و حالا در موضع ضعف قرار دارد. حال اینکه قدرت ایران، امری درون‌زا و متکی به توانمندی‌های نظامی خود است و حمایتش از جبهه مقاومت نیز علل دیگری داشته و دارد. علاوه بر موضوع منطقه، برخی مسائل داخلی کشور مانند ناترازی انرژی نیز به دشمن، امیدواری مضاعف داده است.

🔹متغیر دیگر نوع مواجهه مطلوب رژیم با ایران از نظر جنایتکاران دولتی و نظامی آنها است. صحبت‌های نتانیاهو نشان می‌دهد که از نظر رژیم، هرگونه درگیری مبتنی بر عملیات نظامی با ایران، مطلوب نیست. بلکه از نظر نتانیاهو و همراهانش، ایجاد آشوب و اغتشاش، بهترین شکل ضربه زدن به ایران و نظام اسلامی آن است. تلاش‌های دو هفته اخیر و فضاسازی رسانه‌ای نیز در همین راستا است تا ایران از درون تضعیف شود؛ چراکه مقابله نظامی با رژیمی که عمق سرزمینی ندارد، برای آن دولت بسیار منفی است و مخاطرات جدی دارد.

🔸متغیر دیگر، تصمیمات ترامپ پس از روز تحلیف است. باوجود تمام سخنان قلدرمابانه و جنگ‌طلبانه، باید فهم کنیم که ترامپ یک شومن رسانه‌ای است. یکی از اولویت‌های او کنترل تورم به ویژه در عرصه انرژی است. همچنین او شعار پایان دادن به جنگ‌ها و تمرکز بر مسئله چین را داده است. این دو شعار در تضاد جدی با هرگونه درگیری جدید به ویژه با ایران در منطقه خاص خلیج فارس است. لذا سخنان او را باید بیشتر در چارچوب ترس‌آفرینی و گرفتن امتیاز تعریف نمود. گرچه باید برای حماقت‌های او هم، استثنائاتی را در نظر گرفت.

🔹متغیر دیگر، توان ایران در وعده صادق2 برای ضربه مستقیم به رژیم است. گرچه هنوز پاسخ عملیات نظامی رژیم علیه پدافند ارتش عزیز داده نشده و مسئولین نظامی بر این پاسخ تاکید دارند، اما موفقیت در آن عملیات موشکی ویژه، حتما در چارچوب تحلیل دشمن صهیونیستی مورد توجه قرار خواهد گرفت. متغیر دشواری هرگونه عملیات نظامی در آسمان ایران و رجزخوانی غیرواقعی دشمن هم باید در این تحلیل مورد توجه قرار گیرد. رژیم، توان پدافندی و آفندی ایران را چشیده است. مکنزی، فرمانده سابق آمریکا در منطقه پس از حمله اخیر رژیم به ایران گفته بود که «آسمان ایران غیرقابل نفوذ است» و حمله رژیم «شرم‌آور بود و بازدارندگی اسرائیل را به صفر بازگرداند». لذا رجزخوانی دشمن در واقعیت عرصه نظامی، چندان واقعی و قابل اجرا نیست.

🔸متغیر بعدی مربوط به مسائل داخلی ایران، انسجام سیاسی و وحدت عمومی کشور است. رژیم در زمانیکه احساس کند، کشور در این زمینه‌ها ضعف دارد، برنامه‌ریزی‌های احمقانه را به کار خواهد بست. لذا هرگونه اقدامی که انسجام داخلی را با مشکل مواجه کند، کمک به دشمن خواهد بود.

🔹با نگاه به این متغیرها، مشخص می‌شود که مسئله پیچیدگی جدی دارد. از یک طرف نباید مرعوب دشمن شد تا او بدون دادن هزینه به امتیازهای مطلوب خودش برسد. و از طرف دیگر نباید دشمن را دست‌کم گرفت و از خدعه‌های مختلف او غفلت ورزید. باید توجه داشت که رژیم به صورت کلی در توهمی جدی نسبت به توان خود قرار دارد و این توهم ممکن است برخی اقدامات متحورانه را رقم بزند. لذا آمادگی نظامی، امری لازم و قطعی است. علاوه براین، موضوع امنیت داخلی و جلوگیری از اغتشاش‌آفرینی، بسیار اساسی خواهد بود چراکه این گزینه، همیشه برای دشمن مطلوب بوده است. ما نباید بترسیم و نباید آسوده‌خیال باشیم. دشمن پیش‌روی ما از انواع ابزارهای جنگ شناختی و نظامی برخوردار است و قصد دارد تا کار ایران و اندیشه اسلام سیاسی را برای همیشه تمام کند. لذا یک لحظه هم آرام نخواهد گرفت.
آنچه امروز بدان نیاز داریم، ایجاد گزینه‌های راهبردی جدید برای فشار و ضربه به دشمن است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

21 Dec, 17:12


💢 بازی با ترس برای عقب زدن ایران

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Dec, 16:35


💢اصلاح‌طلبان یاد بگیرند؛ به ویژه عباس عبدی

🔹در این روزها که مسائل مختلفی از جمله قطعی برق و کمبود گاز برای مردم مشکلات متعددی را ایجاد کرده، بخش اعظمی از نیروهای انقلابی و اصولگرا از دولت حمایت کرده و مردم را به کاهش دو درجه‌ای دمای خانه‌ها دعوت می‌کنند. این نیروهای سیاسی و رسانه‌ای به جای غر زدن و انتقادهای بی‌پایه، عموما به علل زیرساختی آن پرداخته و همدلانه با دولت همکاری می‌کنند که مسائل را حل کند و کشور را از بحران خارج نماید.

🔸این را مقایسه کنید با یک سال پیش که عباس عبدی و برخی دیگر از اصلاح‌طلبان به صورت روزانه به دولت شهید رئیسی غر می‌زدند و از هر بهانه‌ای برای تخریب مسئولین، کمال استفاده را می‌بردند. در آن زمان، بدون توجه به مشکلات دهه نود که اتفاقا خودشان با حمایت از روحانی مقصر ردیف اولش بودند، دولت وقت را مسئول مشکلات معرفی می‌کردند. اما حالا مسائل را تاریخی و ریشه‌ای تبیین می‌کنند. فکرش را بکنید اگر امروز یک دولت انقلابی و غیراصلاح‌طلب بر سرکار بود، عباس عبدی و ابرخی دیگر از اصلاح‌طلبان با این تعطیلی‌ها و قطعی برق در زمستان چه‌ها که نمی‌کردند و چقدر غر می‌زدند و چگونه برای ما ناکارآمدی را تبیین نمی‌کردند؟

🔹اما امروز ما و نیروهای معتقد به راهبرد رهبر معظم انقلاب مبتنی بر کمک به دولت، واقعا به دنبال کمک به دولت برای خروج از وضعیت فعلی هستیم. درحالیکه می‌توانیم مانند برخی نیروهای سیاسی دیگر که خود را انقلابی می‌دانند، یکسره بر طبل بدگویی از دولت بزنیم. همانگونه که برخی اصلاح‌طلبان در دوره قبل چنین می‌کردند. مسئله اول ما نه بازی سیاسی که حل مسائل کشور و پیگیری منویات رهبر انقلاب است. مسیر وفاق هم دقیقا با همین اصل و برای حل مشکلات مردم پیگیری می‌شود. لذا امید داریم که آقایان و خانم‌های اصلاح‌طلب این شکل از همراهی برای حل مسائل کشور را یاد بگیرند و فهم کنند که بازی سیاسی واقعا به نفع هیچ کسی در کشور نیست. کشور تحمل بار دعواهای سیاسی کودکانه را ندارد و وقت آن است که برای حل مشکلات واقعا متحدانه اقدام کنیم. البته اینها نافی نقد مشفقانه از دولت نیست و قرار نیست موضوعات کارشناسی کنار گذاشته شود. وفاق مسیر یکطرفه نیست و حتما باید با نگاهی مبتنی بر ساخت کشور، اصلاح شود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Dec, 16:34


💢 اصلاح طلبان یاد بگیرند؛ به ویژه عباس عبدی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Dec, 17:05


💢خیز دشمن برای تولید اغتشاش در ایران

🔹مجموعه رفتارهای رسانه‌ای و سیاسی دشمن نشان از آن دارد که موج جدیدی از تلاش برای تولید اغتشاش در کشور در حال شکل‌گیری است. بدون شک، مدل مطلوب رژیم برای تضعیف ایران نه مواجهه نظامی با این قدرت که درگیر کردن نظام اسلامی در داخل خواهد بود. تجربه 1401 که مجموعه‌ای از زمینه‌های امنیتی و اجتماعی آن را شکل داد و در نهایت به اغتشاشات منجر شد، پیش‌روی دشمن ماست تا بتواند آن را ارتقا دهد و ضربه‌ی عمیق‌تری را به جمهوری اسلامی وارد نماید. به ویژه آنکه تصور آمریکا و رژیم، تضعیف ایران به واسطه‌ی رخدادهای منطقه‌ای است.

🔸بخشی از اقدامات رسانه‌ای دشمن، حول مثبت نمودن تصویر سوریه‌ی پس از سقوط اسد است. درحالیکه یک گروه شناسنامه‌دار تروریستی قدرت را در این کشور به دست گرفته و انواع اخبار قحطی، قتل‌عام مذهبی و مشکلات روزمره از آن به گوش می‌رسد، دشمن سعی دارد از جولانی، تصویری مهربان و به‌روز بسازد و با اخباری مبتنی بر «برنامه‌های» این فرد برای آینده‌ی نامعلوم سوریه، از او مدلی موفق را نشان بدهد. لغو سربازی اجباری که به نفع تحریرالشام است و «بررسی» افزایش 400 درصدی حقوق کارکنان و افزایش ارزش ارز سوریه از جمله این اخبار بوده است. حال اینکه در کل 13 سال جنگ داخلی و فتنه سوریه، ارزش لیر سوریه سقوط چندانی نداشته و 40 درصد افزایش کنونی پس از 30 درصد سقوط دو هفته پیش درست زمانیکه حلب سقوط کرد، رخ داده. یعنی ارز این کشور چندان بهبود خاصی پیدا نکرده است.

🔹مسائل داخلی ایران اما مهمتر و موثرتر است. ناترازی انرژی که عملا باعث توقف فعالیت‌های مفید کشور شده و یک هفته است ایران را تعطیل کرده، پیش‌روی مردم ماست. متاسفانه بی‌تدبیری‌ها و ناتوانی از تحلیل دقیق مسائل جهانی باعث شده تا مردم مسئله را یکسره در تحریم و تحریم را یکسره در رفتار برخی مقامات عالی کشور ببینند که اشتباه و نادرست است. این مسئله دامنه‌ی گسترده‌ای در عرصه‌ی تولید، سرمایه در گردش، حقوق کارگران، اجرائیات اداری و... خواهد داشت. بخش دیگر ماجرا نیز قرار بود با قانون حجاب و هراس‌افکنی از آن پیش برود که فعلا متوقف شد. افزایش روزانه نرخ ارز و تشکیل بازار توافقی که احتمالا در کوتاه‌مدت، شوک قیمتی ایجاد خواهد کرد، مشکلاتی را در زمینه معیشتی به وجود می‌آورد که خود بر نارضایتی مردمی می‌افزاید.

🔸با این همه، برای عموم مردم واضح شده که مسئله دشمن با ایران چیست و وحشیگری آنها در یک سال و دوماه گذشته پیش چشم همگان است. در این زمینه باید با مردم صادقانه سخن گفت و مسائل را برای آنان بیان داشت و راه‌حل‌های ممکن را نشان داد. ایجاد یک تصویر از آینده‌ی کوتاه مدت ایران بدون این مشکلات روزمره که برای همگان واقعی بنماید، امری لازم و ضروری است. همچنین هرگونه اقدام علیه انسجام ملی ولو با برچسب انقلابی‌گری باشد، ضدامنیت ملی است. علاوه‌براین برخی اقدامات مانند کالابرگ الکترونیک، می‌تواند شدت مشکلات حوزه معیشت را کاهش دهد. برای موضوع تولید نیز باید فکری اساسی کرد. تحلیل درست از شرایط جهانی و همکاری واقعا راهبردی با برخی طرف‌های خارجی نیز شاید بتواند برخی منابع مالی لازم در کوتاه و میان مدت را به وجود آورد. کشور در بن‌بست نیست بلکه ظرفیت‌های بسیاری برای حل مسائل دارد. صرفا تدبیر درست باید به کار بیافتد. در این زمینه کمک به دولت برای خروج از این وضعیت، یک وظیفه انقلابی است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Dec, 17:04


💢 خیز دشمن برای تولید اغتشاش در ایران

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

16 Dec, 08:35


💢خیـــز سوپر‌انقــلابی‌گری برای تحریف انقـــــلابی‌گری

🔹سخنان جدید کوشکی، غضنفری و ایزدی را می‌توان ظهور و بروز گرایشی از درون جناح راست دانست که انقلابی‌گری را با خوانش رادیکال در مقابل عقلانیت انقلابی و نهادهای رسمی و انقلابی قرار می‌دهد.

🔸اظهارات ایزدی در کنار نوشته جدید کوشکی و سخنرانی غضنفری موج جدید سوپرانقلابی گری محسوب می شود. ایزدی با بیان اینکه جوانان ایرانی در دفاع از جمهوری اسلامی داوطلب می‌شوند، این امر را به پای باورهای مذهبی و هویت اسلامی آن‌ها می‌گذارد. به گفته او، در صورتی که حکومت دیگر اسلامی نباشد، این انگیزه‌ها برای جوانان تغییر خواهد کرد و دیگر آن‌ها به دفاع از حکومت نخواهند پرداخت. این اظهارات ایزدی اما با نقدهایی روبه‌رو شده است. بسیاری از منتقدان معتقدند که چنین دیدگاهی به نوعی بازی با احساسات مذهبی است. جملات فواد ایزدی درباره نسبت لایحه عفاف و حجاب و جریان انقلابی، یک بدسلیقگی محض در معرفی بچه‌های انقلاب بود. اول اینکه آنها را طلبکار از حاکمیت نشان می‌داد. حال آنکه چه نسل جنگ عراق و چه نسل مدافعان حرم هیچ طلبی از جامعه و حکومت نداشتند و به جای حرف زدن و بها طلب کردن، از خود گذشتند که نوشته مثل مایی کجا از پس توصیف بزرگی آنان برآید. دوم آنکه، رزمندگان هم مدافع دین و انقلاب بودند و هم مدافع وطن.

🔹این نگرش نه‌تنها نادرست است، بلکه می‌تواند بر وحدت و انسجام میان مردم و مسئولین آسیب وارد کند. به ‌نظر می‌رسد آقای ایزدی در نگاه خود به موضوعات اجتماعی و انقلابی، تحلیل سیاسی را به ‌جای واقعیت‌های انسانی و ارزشی جایگزین کرده است. نباید فراموش کنیم که انقلاب اسلامی ایران به‌ویژه در دوران جنگ، برای بسیاری از جوانان به‌عنوان یک آرمان والا و اعتقادی بزرگ‌تر از هر گونه امتیاز و پاداش بوده است. حال اینکه این نسل‌ها را به‌عنوان طلبکار از حکومت معرفی کنیم، نه‌تنها به نادرستی پرداخته‌ایم، بلکه باعث تفرقه و آسیب به هویت واقعی آنان خواهیم شد.

🔸این جملات بی‌تردید اظهاراتی هستند که نیاز به بازنگری و تحلیل دقیق دارند. آیا بهتر از این می‌شود «جوان‌های مذهبی» را از چشم جامعه انداخت؟ برای افرادی که به انقلاب و ارزش‌های آن ایمان دارند، صحبت از اینکه «حکومت دیگر خیلی اسلامی نیست» و بر اساس این تصور، فداکاری‌هایشان کاهش یابد، نه‌تنها تصویر غلطی از معنای فداکاری و جهاد ارائه می‌دهد، بلکه دلسردی و بی‌اعتمادی به جوانان مذهبی را تشویق می‌کند.

🔹اظهارات ایزدی به‌طور تلویحی این پیام را می‌دهد که این جوانان تنها برای حفظ پوشش زنان یا به‌اصطلاح «حجاب» به میدان می‌روند، نه برای حفظ تمامیت ارضی و منافع ملی کشور. این نگاه به ‌شدت سطحی و محدود است و در واقع این پرسش را مطرح می‌کند که آیا کشور، سرزمین و هویت ملی ایران برای جوانان مذهبی این‌قدر بی‌ارزش است که باید تنها به بهانه «حجاب» برای دفاع از کشور و انقلاب فداکاری کنند؟ نگاه او نه‌تنها به بی‌احترامی به جانفشانی‌های جوانان مذهبی و انقلابی منجر می‌شود، بلکه تصویر نادرستی از انگیزه‌های این نسل به ‌دست می‌دهد.

🔸نظرات آقایان کوشکی، ایزدی و غضنفری در روزهای اخیر به‌گونه‌ای است که می‌توان آن‌ها را مانیفست سوپرانقلابی‌گری دانست. آقای کوشکی، در توصیف وضعیت دولت، آن را به «تحریرالشام» شبیه می‌سازد و دو قوه دیگر را با ارتش سوریه مقایسه می‌کند. این مقایسه به‌طور تلویحی، نشان‌دهنده نگاه تند به وضعیت کنونی و برخی از نهادهای حاکمیتی است که به‌گونه‌ای آرمانی و افراطی تصور می‌شوند. اما در این میان، آقای ایزدی بدترین نوع توصیف را از رابطه میان بچه‌های انقلابی و حکومت ارائه می‌دهد. سوپرانقلابی‌گری به‌طور خلاصه به دنبال تصاحب انقلابی‌گری است. این جریان می‌خواهد انقلابی‌گری را به‌عنوان یک ایدئولوژی افراطی و انحصاری خود مصادره کرده و از آن برای مشروعیت‌بخشی به نظرات تند و یک‌جانبه‌گرایانه استفاده کند.این نوع تفکر، نه‌تنها فاصله بین نسل‌های مختلف انقلاب را بیشتر می‌کند، بلکه هدفش ایجاد یک فضای رادیکال و مغایر با واقعیت‌های اجتماعی است.

✍️ صبح نو

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Dec, 16:39


💢 قانون حجاب و عفاف اصلاح می‌شود؛ پیگیری موقت موضوع حجاب از طریق دیگر

🔹همانطور که سابقا نوشتیم، قانون حجاب دارای نکات مثبت بسیار و منفی کم‌شمار است. اصل اینکه باید در این زمینه قانون داشته باشیم تا انواع بی‌بندوباری‌ها در جامعه رواج نیابد، امری بوده که باعث شد دولت سیزدهم به فکر ارائه لایحه‌ی حجاب بیافتد. اما مجلس یازدهم مسئله را در قالب گسترش عفاف و تقویت خانواده دید تا بخش ایجابی قانون سه برابر شود. در این فرایند، ساختارهای دولتی و حاکمیتی با حجم بالایی از وظایف ایجابی مواجه شدند تا قبل از مردم، مسئولین موظف به پیگیری بحث حجاب باشند. با این همه، برخی نمایندگان مجلس، مواردی را علی‌رغم اعلام خطر جامعه‌شناسان و مسئولین ارشد کشور، در این قانون گنجاندند.

🔸این قانون که قرار بود سه ماه پیش ابلاغ شود، با دستور شورای عالی امنیت ملی با تاخیر در ابلاغ مواجه شد. آن زمان، اوج جنگ در منطقه و درگیری مستقیم با رژیم صهیونیستی بود. پس از آن، دوباره مقرر شد تا قانون در همین روزها ابلاغ شود. دولت اما برای برخی بندها، ان‌قلت‌های جدی داشت. از طرف دیگر، قطعی بودن برنامه‌ی دشمن برای ایجاد آشوب در کشور پس از رخدادهای منطقه‌ای باعث شد تا دوباره تاخیر مذکور در دستور کار قرار گیرد و دولت هم اصلاحیه‌ی خود را ارائه دهد.

🔹اصل اینکه دولت اصلاح‌طلب، وجود قانونی در موضوع عفاف و حجاب را پذیرفته، امری مبارک و ارزشمند است. راه برای اصلاح موارد بحث‌برانگیز نیز باز بوده و قالیباف بر آن تاکید داشته. در این زمینه باید تاکید کرد که با وجود مخالفت قالیباف با برخی بندهای این قانون، او پای ابلاغ براساس قانون ایستاد تا نهادی بالادستی دستور دیگری داد. درواقع قالیباف کاملا براساس قانون، کنشگری کرد تا شورای عالی‌ امنیت ملی، مسیر دیگری را برای او و همگان مشخص نمود که لازم‌الاجرا است. همچنین باید توجه داشت که مصوبه مذکور شعام، امری فراقوه‌ای و مورد تصمیم مسئولین عالی نظام در سطوح مختلف است. گسترش حجاب و عفاف نیازمند قانون خوب و مدبرانه است که ان‌شالله در آینده اصلاح و ابلاغ خواهد شد.

🔸اما خبری که برای اولین بار از این رسانه منتشر می‌شود این است که مقرر شده ستادی زیرنظر وزیر کشور تشکیل شود تا موضوع حجاب و عفاف تا اصلاح این قانون جدید با قوانین موجود مانند قانون امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر پیگیری و اجرا شود. یعنی موضوع مهم عفاف و حجاب از دستور کار خارج نخواهد شد و به شکل دیگری پیگیری می‌شود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Dec, 16:38


💢 قانون حجاب و عفاف اصلاح می شود؛ پیگیری موقت موضوع حجاب از طریق دیگر

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Dec, 16:33


💢چرا روحانی از قانون اقدام راهبردی هسته‌ای متنفر است؟

🔹شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دولت دوم روحانی توضیح داده که حسن روحانی قصد داشته تا درمقابل خروج ترامپ از برجام، هیچ اقدامی انجام ندهد یا در نهایت صرفا موانع مربوط به قاچاق مواد مخدر به اروپا را بردارد. یکی از وردهای زبان روحانی در چند سال اخیر، بدگویی از این قانون مهم است که کشور را از بی‌عملی درمقابل نقض برجام و تحریم‌های بعد از آن خارج کند.

🔸روحانی که با فرستادن پالس اشتباه، ترامپ را به سمت خروج از این توافق، سوق داد، حالا به دنبال مقصری برای مسیر بعد از خروج ترامپ می‌گردد. در آن زمان رهبری دربرابر تهدید ترامپ مبنی بر خروج، تهدید آتش زدن برجام را بیان داشتند تا طرف مقابل از واکنش ایران هراس داشته باشد. تهدیدی که برای چند ماه کار کرد تا اینکه روحانی در آغاز سال 97 گفت که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام، بازهم به تعهدات آن عمل می‌کند. چند هفته بعد، ترامپ با خیال راحت از توافق خارج شد تا ساده‌لوحی روحانی و دوستان‌شان، ایران را در انجام تعهدات هسته‌ای بدون مابه‌ازا نگه دارد.

🔹حالا مشخص شده که حسن روحانی تلاش داشته تا این روند انفعال را ادامه دهد و ایران را برای همیشه در تعهدی نگه دارد که طرف مقابل واقعی برای آن وجود ندارد. یعنی بدهد اما بستاندنی نداشته باشد. قانون اقدام راهبردی اما پایان بخش این وضعیت بغرنج بود. تمام حرف این قانون، آن بود که اولا باید در مقابل عدم تعهد طرف مقابل، کاری کرد و فعال بود و ثانیا اگر قرار است برجام به درستی عمل شود، باید نفع اقتصادی ایران به دست آید. اما حسن روحانی که مجنون‌وار شیفته‌ی برجام بود، حاضر به اجرای قانون نشد و بعد از فشار از بالا، یکسره آن را مورد توهین قرار می‌داد. پس از دوران سیاه ریاست جمهوری‌اش نیز تماما علیه این قانون از تعابیر تند استفاده می‌نمود. حتی بعد از آنکه رهبری برای چندمین بار از این قانون تعریف و تمجید کردند.

🔸بند انتفاع اقتصادی در این قانون باعث شد تا روحانی نتواند در 1400 به آنچه می‌خواست برسد؛ بازگشت آمریکای بایدن به برجام بدون تضمین درباره منافع اقتصادی ایران و بدون جبران حتی یک دلاری آنچه ایران در این سالها از دست داده. تجربه‌ای تحریمی هم باعث می‌شد تا بعد از بازگشت روی کاغذ آمریکا، عملا هیچ طرف خارجی حاضر به سرمایه‌گذاری در ایران نشود؛ چراکه همه دیده بودند این توافق تا چه میزان سست است. تنها دستاورد این بازگشت بدون مذاکره، تقدیم کردن ابزار مکانیسم ماشه به آمریکا برای فشارهای بعدی بود.

🔹خلاصه اینکه نباید از روحانی گلایه‌ای داشت. ما او و ایده‌های نافرجامش را تجربه کردیم. گلایه‌ی اصلی را باید از آنهایی کرد که تلاش دارند تا دوباره این ایده‌ها در این دولت پیگیری شود و زمان بیشتری برای آن بسوزد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Dec, 16:32


💢 چرا روحانی از قانون اقدام راهبردی هسته ای متنفر است؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Dec, 16:33


💢آنچه تا به حال می‌دانیم و آنچه باید انجام دهیم

🔹تا اینجای داستان سوریه، قطعی است که هیچ طرفی فکر سقوط اسد به این سرعت را نمی‌کرده؛ نه طرف‌های طراح و ترکیه تصور این سقوط سریع را داشتند و نه خود اسد و کارگزارانش، احتمالی برای آن متصور بوده‌اند. طرف غربی-ترکی قصد داشته تا حلب را اشغال کند و با همین ابزار، دست برتری در مذاکرات بعدی داشته باشد و به جبهه مقاومت فشار بیاورد. مذاکراتی که اردوغان یک سال به دنبال آن بود و اسد قبول نمی‌کرد. ایران هم تاکید بسیاری برای گفتگوی سوری-سوری داشت اما متاسفانه اسد و دولتش به آن توجهی نداشت. حتی دوبار برخی از گروه‌های معارض سوری مهمان تهران شدند تا این گفتگوها آغاز شود ولی متاسفانه به نتیجه نرسید.

🔸طبق اطلاعات قطعی، شخص اسد هم تا 48 ساعت قبل از سرنگونی به ارتش امیدوار بود و حتی در روزهای اول، چندان درخواستی برای کمک نداشته. درست است که مقاومت عراقی به علت فشار دولت عراق و آمریکایی‌ها وارد سوریه نشدند اما اسد هم از آنها درخواستی ننموده‌ بود. او حتی در سفر آقای عراقچی از ایران هم کمک مستقیم نخواسته بود و در سفر آقای لاریجانی اعلام آمادگی نموده بود که متاسفانه کار از کار گذشته بود. هم از این جهت که امکان اعزام سریع از طریق هوایی نبود و هم اینکه اساسا جایی باقی نمی‌ماند تا نیروهای کمکی برسند.

🔹نشانه‌های واضحی در عرصه رسانه، سخنان سیاستمداران اصلی و کنشگری در میدان از طرف آمریکا، رژیم صهونیستی و حتی ترکیه وجود دارد که هیچ کدام انتظار چنین سقوطی را نداشتند. البته جبهه مقاومت از آماده شدن معارضین در ادلب مطلع بودند و در چند ماه اخیر بارها به اسد هشدار داده بودند. اما او نپذیرفته بود و اعتماد به نفس کاذب داشت. متاسفانه برخی اشتباهات تاکتیکی در طرف سوری و شاید جبهه مقاومت در شکسته شدن چند دقیقه‌ای خط اول در غرب حلب و بعد عملیات رسانه‌ای بسیار قوی نیز در این زمینه موثر بود. نوع واکنش هم باید سریعتر به جمع‌بندی می‌رسید.

🔸احتمالا بحث اصلی کنونی در ترکیه این است که باید با این سوریه‌ی به‌هم ریخته و متکثر چه کند؟ بیشتر از 27 گروه کوچک و بزرگ در این کشور حضور دارند که همگی مسلح هستند و بخشی از سرزمین را در کنترل خود دارند. جنگ داخلی یک امر منفی برای ترکیه به عنوان عامل اصلی این درگیری است. تامین اقتصادی سوریه آنچنان که در ادلب انجام می‌شد حتما از توان ترکیه خارج است. در این میان، اعراب نیز عموما ناراحت و حتی نگران هستند. اردن و مصر نگران شیوع نگرش انقلابی و حرکت‌های ضد حکومت هستند. امارات و عربستان نیز از قدرت‌گیری ترکیه و نگرش اخوانی ناراحت هستند. در این میان، امارات متضرر اقتصادی هم هست چراکه برخی سرمایه‌گذاری‌ها را در سوریه آغاز کرده بود.

🔹با این حال، ایرانِ ما حتما متضررترین کشور در ماجرای اخیر است. تحلیل‌های اشتباه و ندیدن واقعیت‌های کلان به همراه ایرادات تاکتیکی و میدانی، چنین اتفاقی را رقم زد که در آن مقاومت به وضوح تضعیف شده است. باید با نگاهی آسیب‌شناسانه و توکل به خدایی که همیشه راه را برای ما باز کرده، مسیر آینده را طراحی کنیم. مقاومت حتما قدرتمندتر خواهد شد اگر ما از گذشته درس بگیریم و به سخنان و تحلیل‌های جدید توجه کنیم. مقدمه اینها، قدرتمندتر شدن ایران است که به مرور به منطقه قوی منجر خواهد شد. اقتدار امروز باید عمیق‌تر و وسیع‌تر شود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Nov, 16:34


💢قالیباف برای پیگیری و نظارت بر قانون واردات خودرو چه کرده؟

🔹دیشب ویدیویی از طرف دوستان ایتایی ساخته و توزیع شده که در چند ثانیه اول آن، صحبت‌های قالیباف درباره تصویب قانون واردات خودرو در دو سال پیش و عدم اجرای آن آمده و سپس بیانات رهبر معظم انقلاب که خطاب به رئیس مجلس می‌فرمایند اگر قانون اجرا نشد چرا شما پیگیری و نظارت نکردید؟ سازندگان و توزیع‌کنندگان به خیال خود سعی داشتند تا مخاطب بایدهای قالیباف را خود قالیباف نشان دهند؛ اما معلوم نیست آنها واقعا از فرایندهای اتفاق افتاده خبر نداشتند یا خبر داشتند و بازی سیاسی-رسانه‌ای را پیش برده‌اند؟

🔸قالیباف و مجلس انقلابی در موضوع خودرو سه قانون تصویب کردند که هرکدام به بخشی از کلاف درهم‌تنیده خودرو می‌پرداخته؛ تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو در آبان ۱۴۰۰؛ تصویب واردات خودرو صفر در بودجه ۱۴۰۱ و تصویب واردات خودرو کار کرده در خرداد ۱۴۰۲ این سه قانون بوده است. اما کار را به همینجا ختم نکرده و در این زمینه صرفا به قانون‌گذاری که کار اصلی مجلس است، بسنده نکردند.

🔹برگزاری جلسات متعدد با وزیر وقت صمت که دو بار تا پای استیضاح رفت، استفاده مجلس انقلابی از ابزار نظارتی‌اش بوده. کارت زرد اول به فاطمی امین وزیر وقت صمت در ۲۴ خرداد ۱۴۰۱؛ کارت زرد دوم به او در ۲۲ آذر ۱۴۰۱؛ استيضاح(اخطار) اول فاطمی امین در ۱۱ آبان ۱۴۰۱؛ برکناری فاطمی امین بخاطر ضعف مدیریت بازار خودرو در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ و بعدا احضار مداوم وزیر وقت صمت به کمیسیون های مجلس برای بررسی بازار خودرو از جمله فعالیت‌هایی بوده که اتفاقا برای پیگیری قانون مذکور صورت گرفته است اما متاسفانه به علت برخی متغیرهای دیگر، به نتیجه نرسیده است. درواقع مجلس به جز همین فرایندهای سوال، استیضاح، گزارش و ارسال آن به قوه قضاییه، ابزار دیگری برای نظارت ندارد. ابزارهایی که در مجلس یازدهم برای موضوع خودرو مورد استفاده قرار گرفته است اما متاسفانه در مرحله اجرا به نتیجه نرسیده است.

🔸جالب اینکه ویدیوی آورده شده در کلیپ مذکور مربوط به سال 97 و خطاب به آقای لاریجانی است. درحالیکه خطابه‌های رهبر معظم انقلاب در چهار سال مجلس انقلابی، تعریف و تمجید از عملکرد آن مجلس است. یعنی ایشان، عملکرد آن مجلس و رئیسش در عدم پیگیری قوانین تصویب شده را مذمت می‌کنند اما درباره عملکرد مجلس یازدهم از تعبیر انقلابی استفاده می‌کنند. همین مصداق خودرو هم نشان می‌دهد که قالیباف و مجلس یازدهم به وظیفه خود در بحث پیگیری و نظارت به خوبی عمل کرده‌اند اما چه باید کرد که دست مجلس بیشتر از این باز نیست.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Nov, 16:33


💢 قالیباف برای پیگیری و نظارت بر قانون واردات خودرو چه کرده؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

24 Nov, 16:37


💢خطر زمینه‌سازی برای اغتشاش

🔹آخرین سخنان نتانیاهو که با عنوان «خطاب به مردم ایران» منتشر شد نشان از آن داشت که هدف اصلی رژیم درباره‌ی ایران، همان مسیر درگیری و اغتشاش داخلی است. ضربات وعده صادق و آنچه در ادامه خواهد آمد و حتی پاسخ کم‌رمق رژیم، مسیری خارج از طراحی رژیم درباره ایران بود. چراکه درگیری نظامی با ایران، برای رژیم به شدت خطرناک و ضدحیاتی است. لذا مسیر نراع با ایران باید از همان طریق عوامل داخلی اتفاق بیافتد.

🔸اما مسئله اصلی، دشمنیِ دشمن نیست. او اگر دشمنی نکند، عجیب خواهد بود. آنچه مهم است، تجاوب این دشمنی توسط برخی افراد در داخل کشور است. یعنی پذیرش همراهی با دشمنی که ایران را به حمله اتمی هم تهدید کرده است. برای پاسخ به این سوال هم به موضوع نفوذی، جیره بگیر و... اشاره داشت و هم به برخی افراد که واقعا معتقدند جمهوری اسلامی نماد شیطان در روزگار حاضر است. اما همه اینها وقتی کار می‌کنند و می‌توانند اغتشاش ایجاد کنند که زمینه اجتماعی و ذهنی برای اغتشاش ایجاد شده باشد.

🔹این زمینه‌سازی در ۱۴۰۱ با برخی اخبار اجتماعی و البته موضوعات اقتصادی صورت گرفت و با یک اتفاق، منجر به بروز آن رخدادها شد. آنچه امروز و قدم به قدم با برخی اخبار عموما اقتصادی در حال رخ دادن است، دقیقا در همان مسیر است. قطعی برق، گرانی لبنیات، تخم‌مرغ و خودرو، تاخیر در واریز یارانه، موضوع بیمه تکمیلی بازنشستگان و... به اضافه اخبار خودکشی‌ها که با برجسته سازی رسانه‌های فارسی‌زبان همراه می‌شود، بخشی از این فرایند است.

🔸دولت محترم باید با دقت مسئله را از لحاظ اجتماعی و بعدا امنیتی مورد توجه قرار دهد. درست است که برخی طرف‌های سیاسی داخلی و حتی برخی به اسم انقلابی‌گری به این فرایندها کمک می‌کنند اما مسئله اصلی از طرف خارجی طراحی می‌شود. آنچه مهم است جلوگیری از وقوع اتفاقات پشت سرهم برای زمینه‌سازی موضوع اغتشاش است. گفتگو با مردم و به تاخیر انداختن برخی موضوعات به ویژه در اقتصاد (البته براساس عقلانیت و اولویت) حتما باید در دستور کار قرار گیرد.

🔹از طرف دیگر، انقلابیون باید درک کنند که راهبرد کمک به دولت برای موفقیت، که راهبرد اعلامی رهبر معظم انقلاب است، دقیقا به همین علت به کار انداخته شده. در وضعیتی که دشمن با تمام توان برای تضعیف یا ترور جبهه مقاومت در تلاش است، چرا باید اسلحه را به سمت دولت مستقر در ایران -به عنوان قلب مقاومت- نشانه گرفت؟ حتی اگر دولت ضعیف باشد، راه درست کمک کردن به او برای بهبود است و نه شلیک به پای او.

🔸گرچه بحمدلله و باتوجه به شرایط منطقه و وحشی‌گری بدون مرز رژیم، عموم مردم فهم خوبی از وضعیت دارند اما با همه اینها باید برای آرامش و انسجام برنامه‌ریزی داشت و از هرگونه اظهار نظر در جهت واگرایی و اختلاف پرهیز نمود. مخاطب این موضوع اول و قبل از همه دولت محترم است که باید اولویت‌ها را تشخیص دهد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

24 Nov, 16:36


💢 خطر زمینه سازی برای اغتشاش

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

23 Nov, 16:57


💢پاسخی به علی علیزاده؛ وفاق و موضع قالیباف را تحریف نکنید

🔹علیزاده که اخیرا به تمامی ساختارهای جمهوری اسلامی حمله می‌کند و یکسره مقامات کشور را متهم به اتهام‌های خیالی می‌نماید، اینبار سعی کرده تا با استفاده از برخی اخبار فیک به قالیباف حمله کند و با تحریف معنای وفاق، او را متهم سازد. او با ایجاد یک ارتباط خیالی بین مسئله‌ی عدم قرائت گزارش درباره انتصاب ظریف در صحن مجلس و سخنان قالیباف در همایش بنگاه‌سازی بانک‌ها، گفته است که وفاق یک بده‌بستان سیاسی برای خصوصی‌سازی حداکثری و نگه‌داشتن ظریف در قدرت است. جالب اینکه این لندن‌نشین، خود را در موضع حمایت از رهبری و مسئولین قوا را در مقابل ایشان قرار داده است.

🔸البته در این هفته بارها توضیح داده شده که عدم قرائت گزارش مذکور و تعطیلی صحن در روز سه‌شنبه به علت برگزاری کمیسیون تلفیق و تصمیم هیئت‌رئیسه بوده و حالا هم مشخص شده که قالیباف در رای خود، نسبت به فوریت لایحه دولت در این زمینه، اتفاقا مخالف بوده است. همچنین مشخص شده همانطور که قالیباف در روز یکشنبه گفته بود آن قانون نیاز به اصلاح دارد، رهبری نیز موافق حذف بخش «تابعیت قهری» از قانون هستند. پس این مواضع قالیباف اصولی است و هیچ بده‌بستانی در موضوع آقای ظریف وجود ندارد و آنچه باید اجرا شود، قانون است. قرائت گزارش مذکور نیز بعد از اصلاح لازم حتما انجام خواهد گرفت.

🔹اما موضع قالیباف درباره خصوصی‌سازی، همان چیزی است که در برنامه هفتم آمده و اتفاقا مورد تایید کلی و در چارچوب سیاست‌های کلی ابلاغی اصل 44 رهبر معظم انقلاب است. خصوصی‌سازی به سبک حسن روحانی که با جمله معروف «بده بره» شناخته می‌شود، هیچ زمان مورد نظر قالیباف نبوده. اما او باتوجه به تجربه‌ی شهرداری تهران معتقد است که متصدی‌گری حداکثری دولت در امور مختلف حتما اشتباه است. همچنین دولت باید در بسیاری از امور، خدمات را خریداری کند نه اینکه خود همیشه تولید خدمات کند. این روش هم کارآمدتر و هم کم‌هزینه‌تر است. در آن همایش مورد اشاره‌ی علیزاده نیز، قالیباف مسئله‌ی اصلی را نه بنگاه‌داری بانک که بنگاه‌سازی آنها معرفی می‌کند که به معنای سرمایه‌گذاری بانک در امور زیربنایی و بعد از راه‌اندازی، خروج از آن برای اداره و بنگاه‌داری است.

🔸البته موضوع خصوصی‌سازی، دارای ابعاد مختلفی است که چندده صفحه متن نیاز دارد. اما باید به علیزاده یادآوری کرد که موضع قالیباف در حوزه سیاستگذاری اجتماعی و اقتصادی در ایام انتخابات ریاست جمهوری در چارچوب «چپ میانه» یعنی حمایت از اقشار مختلف اجتماعی و هزینه کردن دولت برای رفاه عمومی می‌گنجد. شاید بهتر باشد علیزاده برای حفظ وجه خود، به همین قواعد حمایت از سیاست‌های چپ پایبند باشد. همچنین برای بازی سیاسی خود و برخی مسائل پشت پرده که شاید جنبه مالی داشته باشد، داستان‌سرایی افسانه‌ای درباره وفاق و معنای آن نکند. وفاق مبتنی بر سیاست‌های کلی رهبری و برنامه هفتم برای نفع مردم است و نه هیچ چیز دیگری. به ویژه آنکه این دوستمان به جای نسخه‌نویسی از لندن باید رزومه قالیباف در مولدسازی را ببیند که نتیجه آن، به‌روزرکردن ناجا و ساختن تهران جدید است. چطور کسی که تجربه مدیریتی یک روزه هم ندارد و جز خواندن کتاب‌های مارکس و اعوان و انصارش، چیزی در چنته ندارد، چنین سخنانی را می‌بافد؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

23 Nov, 16:56


💢پاسخی به علی علیزاده؛ وفاق و موضع قالیباف را تحریف نکنید

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

22 Nov, 16:50


💢یک سال سخت پیش‌روی ایران هسته‌ای

🔹با تصویب قطعنامه‌ی شورای حکام آژانس، مشخص شد که مسیر بسیار دشوار سال آخر برجام آغاز شده است. مسیری که با اروپای تهاجمی و آمریکای ترامپ همراه خواهد بود و احتمالا با کاهش تنش در اوکراین، روسیه را نیز از ما دور خواهد نمود. سه کشور اروپایی برای رفتن به سمت اسنپ‌بک نیاز به بهانه دارند و این قطعنامه، بهانه‌ی لازم در شش ماه آینده را به آنها خواهد داد. غربیان خود را در مقابل دو گزینه خواهند دید؛ یکی اینکه ایران هسته‌ای بدون تحریم سازمان ملل را بپذیرند یا برای تنش بیشتر بجنگند.

🔸گزینه‌های روی میز دو طرف هم نشان از سطح تنش مذکور دارد. یکی بازگرداندن تحریم و دیگری خروج از ان‌پی‌تی را روی میز گذاشته است. داور این میان هم گروسی است که رسما به نفع غربیان صوت خواهد زد؛ او نامزد دبیرکلی سازمان ملل است و به حمایت ترامپ امیدوار است. بیش از دو دهه مسئله هسته‌ای ایران به این نقطه رسیده تا برای همیشه حل شود اما غربیان در لحظات آخر دبه خواهند کرد. ایران هم به علل مختلف هنوز تصمیمی برای رفتن به سمت سلاح هسته‌ای ندارد.

🔹اما لازم است فهم کنیم که مسئله اصلی در اینجا بازهم هسته‌ای نیست. همه طرف‌ها می‌دانند که بهانه‌ی دوره اوباما یعنی گریز هسته‌ای که به بحث مواد لازم برای بمب اشاره داشت، ماه‌هاست برای ایران گذشته؛ مواد موجود و گزارش شده توسط آژانس، حتی برای بیش از دو بمب هم کافی است اما ایران اراده‌ای برای این موضوع ندارد؛ پس مسئله اصلی غربی‌ها چیست؟ مسئله برای اروپایی‌ها، موضوع روسیه و برای آمریکا، موضوع چین است. ما در میانه‌ی چند داستان بزرگ‌تر هستیم و برای آن چوب می‌خوریم، بدون آنکه استفاده لازم و حداکثری از آن را ببریم. بدون آنکه به صورت واقعا راهبردی و غیرقابل تحریم با این کشورها ارتباط برقرار کنیم و از آن سود ببریم.

🔸آنچه پیش‌روی ماست، یک سال سخت خواهد بود. تیم وحشی ترامپ قطعا به صورت غیرمتعارف به ایران فشار خواهند آورد تا توافقی دیگر برای عقب انداختن بیشتر مسئله هسته‌ای به دست‌شان بیاید. اما مسئله صرفا به این موضوع منتهی نخواهد شد و مانند خواسته‌های 12گانه دوره قبلی ترامپ، به موضوعاتی بسیار فراتر از هسته‌ای انتقال خواهد یافت. اینجا مشکل اصلی برای هر مذاکره مجددی بروز خواهد کرد. به ویژه آنکه این مسیر بیست و پنج ساله قرار است تا کی با تمدید مضاعف روبه‌رو شود؟ از طرف دیگر، برگشت تحریم ایران در سازمان ملل و خروج از ان‌پی‌تی، قطعا به ضرر کشور خواهد بود و مسیری پرخطر و کم نفع را پیش روی ما خواهد گذاشت. یعنی هدف کارآمدی را به ما نخواهد داد.

🔹خلاصه اینکه تنها راه موجود، ارتباط راهبردی با کشورهای غیرغربی است؛ روابطی که فعلا وجود ندارد و با چیزهایی مثل موافقتنامه‌ی 25 ساله و... عملا موجب سردرگمی کشور شده است. همزمان گفتگو با غربیان و استفاده از سیاست‌های سخت و در برخی موارد امتیاز دادن، لازم خواهد بود؛ یعنی یک دیپلماسی مبتنی بر عقلانیت. مانند کاری که تیم آقای عراقچی در قضیه اخیر انجام داد. توجه به امر داخلی و تقویت اقتصاد نیز بسیار ضروری خواهد بود. القای پالس ضعف به هر شکل از داخل، یک سم مهلک برای این مسیر است. وحدت و انسجام داخلی در میان ملت و میان مسئولن و این دوباهم، ضروری‌ترین پیش‌نیاز در این یک ساله خواهد بود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

22 Nov, 16:49


💢یک سال سخت پیش‌روی ایران هسته‌ای

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

20 Nov, 13:48


💢آقای رسایی کمی آرام‌تر؛ مجلس و کشور مسائل مهمتری هم دارد

🔹رسایی و برخی از همراهانش، جنجالی به راه انداخته‌اند که قالیباف اجازه نمی‌دهد که گزارش کمیسیون درباره انتصاب غیرقانونی ظریف در دولت، در صحن قرائت شود. اول گفتند که صحن سه‌شنبه‌ی مجلس به این علت لغو شده و حالا می‌گویند چرا قرائت گزارش امروز انجام نشده؟ درحالیکه او حتما حداقل‌های آیین‌نامه را می‌داند و متوجه است که اولا تعیین دستورکار مجلس به عهده کل هیئت رئیسه و نه شخص رئیس مجلس است. ثانیا همانطور که گودرزی توضیح داده، لغو جلسه سه‌شنبه به علت برگزاری جلسه کمیسیون تلفیق طبق آیین‌نامه در داخل صحن بوده.

🔸متاسفانه امروز هم دوباره رسایی خارج از دستور پشت میکروفون داد و قال کرده و عملا مجلس را با عباراتی تمسخر نموده است. حال اینکه سه‌شنبه‌های نظارتی یکی از ابتکارات قالیباف در مجلس انقلابی و تداوم در این مجلس است که باعث شده تا وظیفه نظارت مجلس، نظم و نسقی ویژه پیدا کند. حال سوال اصلی اینجاست که واقعا موضوع آقای ظریف دارای این اولویت است که تمام قوانین و نظم‌های موجود در مجلس به‌هم بریزد تا آقای رسایی به اهداف سیاسی خود دست پیدا کند؟

🔹همانطور که اولویت دادن به لایحه‌ی دولت در این زمینه اشتباه بود و مجلس هم آن فوریت را رد کرد، به‌هم ریختن نظم مجلس هم برای چنین موضوعی اشتباه است. درحالیکه کشور مسائل مهمتر و حساس‌تری چه در عرصه داخلی با مسئله ناترازی انرژی و چه در عرصه خارجی با مسئله جنگ رژیم وحشی دارد، طرح این موضوعات همراه با تنش در مجلس، خلاف عقل و صلاح است. البته که موضوع آقای ظریف هم باید مورد توجه باشد و همانطور که قالیباف گفته، سه‌شنبه‌ی هفته آینده در دستور کار قرار خواهد گرفت. به ویژه آنکه سامانه شفافیت نشان می‌دهد که قالیباف در رای گیری یکشنبه با فوریت لایحه دولت مخالفت کرده است و خود این باطل‌السحر ادعاهای رسایی و رجانیوز است.

🔸اما اینکه رسایی برای این موضوع و کاملا برخلاف منویات و دستورات رهبر معظم انقلاب، تنش ایجاد کند و اذهان جامعه را به‌هم بریزد، چه علتی جز نفع‌بری سیاسی می‌تواند داشته باشد؟ باید به رسایی و دوستانش گفت که به جای نگرش سیاسی و تنش‌زایی در مجلس کشور آنهم در این شرایط خاص کشور و منطقه، به فکر اولویت‌ها باشند که با یک هفته تاخیر در قرائت آن گزارش، زمین به آسمان نخواهد آمد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

20 Nov, 13:47


💢آقای رسایی کمی آرام‌تر؛ مجلس و کشور مسائل مهمتری هم دارد

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Nov, 17:11


💢 عملیات وعده صادق 3؛ شاید این بار روی زمین

🔹 هدف راهبردی کنونی برای ایران و جبهه مقاومت، توقف جنگ و آتش‌بس با شرایط گروه‌های مقاومت است. چراکه به محض آتش‌بس، این رژیم است که به اهداف خود نرسیده و باید طرف شکست خورده نام بگیرد. با این توضیح باید پرسید که چه چیزی نیاز است تا آتش‌بس به سرعت اتفاق بیافتد؟ مسیر سیاسی و مذاکرات دو بار تجربه شده و مشخص شده که دشمن بدون فشار، تن به آتش‌بس نخواهد داد و صرفا برای خود زمان خواهد خرید. در دو برهه ایران سعی داشت تا از پاسخ به حمله به شهید هنیه و حمله به سکوهای پدافندی به عنوان اهرم سیاسی استفاده کند اما این فرایند چندان موفق نبود.

🔸 پس باید مسیر بعدی انتخاب شود. حمله موشکی مستقیم گرچه برای دشمن گران تمام می‌شود و بخشی از معادلات را دوباره بازسازی می‌نماید، اما توان پایان دادن به جنگ یا ایجاد یک فشار بزرگ و مستمر بر دشمن را ندارد. همانگونه که رژیم نیز با حملات هوایی گسترده و پرشمار به جنوب لبنان، نتوانسته نیروی موشکی حزب‌الله را از بین ببرد و نیازمند است تا به صورت زمینی ورود کند. پس باید راهی بهتر و موثرتر انتخاب شود. برخی متغیرهای دیگر نیز در این زمینه موثر است.

🔹 شاید این راه از مسیر جولان اشغالی سوریه بگذرد. مسیری که قرار بود بعد از شهادت شهید هنیه باز شود و حتی جلسه شهید عقیل و فرماندهان حزب‌الله برای هماهنگی آن تشکیل شده بود. اما متاسفانه پیش‌دستی رژیم موجب از دست رفتن آن فرصت شد. حضور نیروهای جبهه مقاومت در سوریه و ورود زمینی به نقطه‌ای که از نظر سازمان ملل، خاک سوریه است و این کشور حق حمله برای بازپسگیری آن را دارد، بخش اصلی این ایده است؛ باز کردن یک جبهه سوم زمینی برای فشار بر ارتش رژیم که در فرسایش یک ساله به سر می‌برد. بدون شک، این جبهه برای فتح و بازپسگیری خاک باز نمی‌شود، بلکه برای همان هدف فشار به منظور پذیرش آتش‌بس مورد نظر مقاومت، صورت می‌گیرد.

🔸 احتمالا سفر آقای لاریجانی و سپس وزیر دفاع به سوریه و سفر امروز وزیرخارجه این کشور به تهران در همین چارچوب است. همچنین ساخت جاده و استحکامات جدید توسط رژیم در این منطقه اشغالی هم براساس اخباری است که رژیم در این زمینه داشته. البته باید به چند نکته توجه ویژه داشت. اولا حفظ جان اسد است که قطعا در روزهای اول اجرایی شدن این ایده، به شدت در خطر خواهد بود. تابحال، روسیه ضامن جان اسد بود ولی ممکن است در این میان برخی معامله‌ها به ویژه درباره اوکراین صورت گیرد. نکته دیگر مسئله آذربایجان است. دشمن صهیونیستی در میانه‌ی جنگ خود، ده‌ها هواپیمای باری را برای رژیم آذربایجان ارسال کرده است. ممکن است تلاشی برای بدیل‌سازی سوریه درمقابل ایران صورت گرفته باشد که برای آن باید تدبیر نمود.

🔹 خلاصه اینکه راهبرد اضافه کردن زمین جدید درگیری حتما به ضرر دشمن است و تقریبا تنها راه برای متوقف کردن این وحشی است. راهبردی که باید با سرعت اما دقت و عقلانیت لازم انجام شود. اعتماد به فرماندهان نظامی کشور در این زمینه بسیار اساسی است. همچنین دعا برای تمامی مجاهدانی که امروز برای امنیت ما می‌جنگند بسیار راهگشا خواهد بود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Nov, 17:11


💢 عملیات وعده صادق 3؛ شاید این بار روی زمین

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Nov, 16:31


💢برداشت نادرست از وفاق

🔹پس از آنکه مجلس فوریت مورد درخواست دولت برای لایحه اصلاحی انتخاب اشخاص به مشاغل حساس را رد کرد و آن را برای بررسی معمولی به کمیسیون ارجاع داد، برخی از همراهان رسانه‌ای دولت نسبت به ضدوفاق بودن این رای سخن گفتند و تیتر زدند. قطعا برداشت این دوستان از مفهوم وفاق اشتباه و نادرست است.

🔸وفاق از نظر مجلس و شخص قالیباف، همکاری نزدیک با دولت برای نفع عمومی مردم مبتنی بر سیاست‌های کلی رهبر معظم انقلاب و برنامه توسعه هفتم است. یعنی هدف آن مشخص و مختصات این اهداف در کلیات و برخی موارد جزئی‌تر نیز شناخته شده و واضح است. وفاق با دولت اصلاح‌طلب آقای پزشکیان با آگاهی از مرزبندی سیاسی و تفاوت‌های فکری آن حول منافع عمومی اتفاق افتاده و پیگیری می‌شود.

🔹درمقابل، معنایی از وفاق توسط برخی حامیان دولت ترویج می‌شود که در آن هرگونه خواست و اراده‌ای که دولت داشته باشد، باید توسط دیگر نهادها و قوای کشور پذیرفته شود. بدون شک چنین برداشت بسیط و یک‌طرفه‌ای اشتباه و نادرست است. مجلس تمام سعی خود را در کمک به دولت برای موفقیت به کار بسته چراکه رهبر معظم انقلاب چنین خواسته‌ای داشته‌اند و عقلانیت انقلابی هم چنین امری را لازم و ضروری می‌داند. اما این خواسته‌ها باید براساس اولویت و مسائل اساسی مردم باشد. در این فرایند، طبیعی است که برخی مسائل حاشیه‌ای مانند موضوع انتصاب بعضی اشخاص مسئله اصلی مجلس نباشد و برای آن فوریتی در نظر گرفته نشود.

🔸همین مجلس، به کل فهرست وزرای پیشنهادی رای مثبت داد تا دولت با تمام توان شروع به کار کند اما قطعا در مطالبه مسائل مردم و نظارت درست بر اجرای برنامه هفتم و سیاست‌های کلی کشور، کوتاهی نخواهد کرد. که اگر بکند موجبات عبور از تفکیک قوا را به وجود آورده است. لذا همانطور که برخی کنشگری‌های اپوزیسون‌مانند علیه دولت، مورد نقد جدی ماست و آن را ناصواب می‌دانیم؛ این برداشت خام و یکطرفه از وفاق را هم نادرست دانسته و به ضرر کشور تلقی می‌نماییم.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Nov, 11:17


💢فشار بیشتر به لبنان و حزب‌الله

🔹رژیم شرایط در لبنان را به سمت تشدید می‌برد تا حزب‌الله را مجبور به عقب نشستن از قواعد و اصول خود بنماید. بعد از آنکه توافقی یک طرفه با عاملیت آمریکا به لبنان پیشنهاد شد و حتی نجیب میقاتی غربگرا به آن اعتراض داشت، حالا نوبت فشار در عرصه میدان است. توافق مذکور دارای ایرادات اساسی از جمله آزادی عمل رژیم پس از آتش‌بس در حمله به اراضی لبنان است. معنای چنین توافقی این است که حزب‌الله حق هیچ شلیکی ندارد اما رژیم هر زمان بخواهد می‌تواند به لبنان حمله کند. واضح است که چنین خواسته‌ای مورد پذیرش طرف لبنانی قرار نخواهد گرفت؛ لذا در این مرحله سخن از به مرگ گرفتن زده می‌شود تا به تب راضی شوند.

🔸روی زمین هم فشار بیشتر شده است. حملات به ضاحیه به صورت مستمر و بدون اعلام قبلی برای پاکسازی مردم عادی با حجم بالا صورت می‌گیرد. مردم هم بعد از دو ماه آوارگی با انواع مشکلات اجتماعی و اقتصادی مواجه هستند. در جنوب نیز مرحله دوم عملیات نظامی آغاز شده؛ در مرحله اول صرفا نوار پنج کیلومتری مرز در اهداف زمینی بود تا گرفته و با بمبگذاری نابود شود. اما در این مرحله رژیم قصد کرده جلوتر بیاید. سه محور اصلی در طیرحرفا، الخیام و الطلوسه اصلی ترین نقاط زیر آتش دشمن هستند. تا این لحظه دشمن نتوانسته در این سه محور پیشروی اساسی کند اما باتوجه به فشار و آتش دشمن، ممکن است خط دوم دفاعی حزب‌الله با مشکل مواجه شود. محور مهم طیرحرفا محتمل‌ترین گزینه در این زمینه است. دعا برای مبارزان غیور حزب‌الله قطعا راهگشا و لازم است.

🔹تجمیع شرایط دوباره به ما نشان می‌دهد که باید زمینی جدید برای فشار به دشمن طراحی کرد. حضور در پشت جبهه و کمک به حزب‌الله نمی‌تواند دشمن را متوقف کند. به ویژه آنکه پیروزی ترامپ باعث شده تا دولت نتانیاهو، اعتماد به نفس مضاعف بگیرد و تصور پیروزی مطلق را بیشتر از قبل پیگیری نماید. ترامپ هم حتما به دنبال پایان جنگ خواهد بود اما پایانی که در آن حماس و حزب‌الله یا اصلا وجود نداشته باشند یا آنقدر تضعیف شده باشند که دیگر اهمیتی در امور استراتژیک نداشته باشند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Nov, 11:16


💢فشار بیشتر به لبنان و حزب‌الله

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Nov, 16:33


💢این گروه دیوانه

🔹افراد پیشنهادی ترامپ برای تصدی مسئولیت‌های مهم و حیاتی دولت دوم وی، به اندازه‌ی خود او عجیب و غریب و حتی دیوانه هستند. مارک روبیو به عنوان وزیرخارجه پیشنهادی، شخصیتی معروف به تندروی در زمینه‌های مختلف سیاسی است که اخیرا گفته 100درصد تقصیر درباره کشته شدن بیش از 40 هزار بی‌گناه در غزه بر گردن حماس است. هاگز، وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ هم صرفا یک سرباز دون‌پایه در ارتش بوده و هیچ سابقه‌ی فرماندهی در سازمان رزم این کشور ندارد. او هم به رفتارهای عجیب و تندروانه معروف است و اساسا به همین علت در شبکه فاکس‌نیوز صندلی مجری‌گری برای خود پیدا کرده است.

🔸انتخاب کندی برای وزارت سلامت و بهداشت آمریکا هم بسیار بحث برانگیز بوده. کندی در دوران کرونا اطلاعات نادرست و مسخره‌آمیزی درباره واکسن را ارائه داده بود و حالا قرار است در جایگاه متولی امر سلامت در آمریکا بنشیند. اما از این عجیب‌تر، دادستان پیشنهادی ترامپ است که حتی صدای جمهوری‌خواهان را درآورده. مت گیتز کسی است که انواع پرونده‌های سوءرفتار جنسی و مصرف مواد مخدر را در سابقه‌ی خود دارد و حالا قرار است در جایگاه احقاق حقوق کننده آمریکایی‌ها قرار گیرد. به این لیست انواع تندروهای دیگر مانند الیز استفنیک (برای سفیر بودن در سازمان ملل) را هم باید اضافه کرد. انتخاب گبارد به عنوان رئیس دستگاه امنیتی و اطلاعاتی آمریکا نیز جامعه اطلاعاتی غربی را به شدت نگران کرده است چراکه وی تجربه چندانی در موضوعات اطلاعاتی ندارد.

🔹این عجایب نشان از آن دارند که قرار نیست دولت دوم ترامپ از عقلانیت و سیاست‌ورزی براساس چارچوب‌های معمول آمریکا بهره‌ای ببرد. افرادی تندروتر و خشن‌تر از پمپئو و نیکی هیلی بر سر کار خواهند آمد. افرادی با نگرش‌های ایدیولوژیک و اعتقادات خطرناک که تصمیماتی غیرمعمول خواهند گرفت. این افراد با قواعد معمول در سازمان‌های مربوطه خود کاملا ناآشنا بوده و حتی ضدیت دارند. برای مثال هگزا قطعا در چارچوب‌های سابق وزارت دفاع آمریکا نخواهد ماند و انواع مشکلات را با ساختار فرماندهی نظامی ارتش خواهد داشت.

🔸با این توصیفات واقعا عجیب است که برخی دل به وعده آتش‌بس یا مذاکره و توافق با دولت دوم ترامپ بسته‌اند. این گروه دیوانه را فقط باید کنترل کرد تا ضربه عمیق نزنند و الا احتمال نفع رساندشان کاملا دور از واقع است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Nov, 16:32


💢این گروه دیوانه

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

13 Nov, 16:50


💢چند تذکر به آقای رئیس‌جمهور

🔹حالا و پس از چند ماه حضور آقای پزشکیان در ساختمان پاستور، زمان آن است که انتقاداتی معقول و مبتنی بر نفع عمومی را از ایشان داشته باشیم. توجه کنید که نقد سیاسی و هویتی، آفتی اساسی برای وضعیت کنونی کشور است. از طرف دیگر، لازمه‌ی پیشرفت وفاق، این است که به عملکرد دولت محترم انتقاداتی براساس نظر کارشناسی انجام شود تا اشتباهات دولت به کمترین میزان برسد.

🔸اولین انتقاد اساسی به شخص آقای پزشکیان، دیدار با برخی تجزیه‌طلبان غرب کشور است. شنیدن صداهای مختلف و حتی متفاوت امری لازم برای حکمرانی امروز کشور است اما این اصل شامل کسانی که بدون رودربایستی سخن از تجزیه کشور می‌زنند، نمی‌شود. برخی از افراد حاضر در این جلسه، از فعالین پان‌ترکیسم هستند و کنشگری مجازی آنان برای همه قابل دسترسی است. لذا ورود حراست ریاست جمهوری در این ماجرا لازم و ضروری است تا ابعاد ماجرا مشخص شود. همچنین شخص آقای پزشکیان باید نسبت به این موارد بیشتر از روسای جمهور قبل حساسیت داشته باشند چراکه ریشه ایشان، ممکن است برخی را به طمع‌های اشتباه بیاندازد.

🔹نکته دیگر درباره ناترازی انرژی است. اصل صداقت با مردم و توضیح موضوع جلوگیری از ماوزت سوزی بسیار خوب و قابل توجه بوده است. اما باید دقت داشت که اولا تدبیر امر در کوتاه مدت با بهره‌وری و در بلندمدت با سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی لازم است. حل کردن مسائل از طریق کمپین کردن رسانه، گرچه برای مشروعیت بخشی به عملکرد تا حدی کارآمد است اما نباید جایگزین راه‌حل‌های اساسی شود. همچنین باید موارد اصلاح مصرف را از بخش‌هایی آغاز کرد که کمترین آسیب را به مردم می‌زنند. برنامه هفتم در این زمینه مصوبات اساسی دارد که باید مورد پیگیری قرار بگیرد.

🔸موضوع مهم دیگر، برخی صداهای ضدوفاق و دوقطبی‌ساز در موضوع مذاکره با ترامپ است. درحالیکه دولت وی هنوز بر سر کار نیامده و افراد پیشنهادی وی برای وزارتخانه‌های اصلی، تندروهای شناخته شده هستند و اساسا مشخص نیست چه مسیری توسط دولت دوم ترامپ طی خواهد شد، برخی از منتسبین به دولت آقای پزشکیان از حالا دست‌ها را بالا برده‌اند. این سخنان که شکاف‌های دهه نود را دوباره فعال خواهد کرد، در مقابل ایده اصلی آقای پزشکیان مبتنی بر یکپارچه کردن نظرات حاکمیت است. لذا آقای پزشکیان باید مقابل این صداها بایستد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

13 Nov, 16:50


💢چند تذکر به آقای رئیس جمهور

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Nov, 16:43


💢کار بزرگ حنظله

🔹از آغاز جنگ، یک گروه سایبری اقدام به هک و ایجاد فشار در عرصه سایبری بر رژیم می‌نمود. گروه حنظله هر چند وقت یکبار نسبت به هک یک سایت یا مجموعه اقتصادی رژیم خبری منتشر می‌کرد که کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت. کارخانه تسلیحاتی silver shadow، ترمینال فروشگاهی مکس شاپ، شرکت AGAS از جمله مواردی بود که در آغاز این مسیر هک شد و البته اهمیت اساسی نداشت. گرچه حتما در کارزار علیه رژیم مهم بود و اطلاعات مشتریان این شرکت‌ها که می‌توانست به سیستم اطلاعاتی مقاومت کمک کند و برای رژیم فشار تولید کند.

🔸اما به مرور، حنظله توانست سوژه‌های ارزشمندتری را در تور اطلاعاتی خود بیاندازد و هک کند. آغاز مرحله جدید، هک سامانه‌های شهرداری العاد در سرزمین‌های اشغالی بود که باعث شد تا رسانه‌های دشمن مجبور به پوشش خبری موضوع شوند. اما موضوع وقتی جدی‌تر شد که مرکز تحقیقات هسته ای دیمونا (شیمون پرز) و واحد ایمنی مرکز تحقیقات هسته ای سورک هک شد و اطلاعات تصویری آن توسط این گروه منتشر شد. این مجموعه‌های امنیتی و حساس حتما دارای حساسیت زیادی برای رژیم هستند و طبیعتا هک آنها، نشان دهنده‌ی توان بالاتر و روبه‌پیشرفت این گروه دارد.

🔹اما ماجرا حتی جدی‌تر از اینها شد. دستیابی به عکس‌های شخصی گالانت وزیر دفاع سابق رژیم که از بالاترین سطح امنیتی برخوردار است به لیست هک‌های این گروه اضافه شد. موسسه مطالعات امنیت ملی، نرم افزار نظارت شاباک (سیستم امنیتی داخلی رژیم) بر افسرانش هم به این لیست اضافه شد. حنظله با ورود به اطلاعات افسران خاص رژیم مانند افشای هویت آدی ساباگ -فرمانده بازرسی ستادکل ارتش رژیم- نشان داد که سطح فشار را به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش داده است. تیر آخر هم هک وسایل شخصی سرلشکر ایهود شانی، فرمانده فعلی سپاه امنیت سایبری ارتش رژیم بود تا رسوایی به اوج برسد.

🔸مهم است درک کنیم که جنگ کنونی در بخش‌های مختلفی فراتر از میدان نبرد زمینی در جریان است. یکی از ظرفیت‌های اساسی برای فشار بر طرفین، همین امر حملات سایبری است. حالا حنظله نشان داده است که توان بالایی در این زمینه دارد. متاسفانه در عرصه رسانه‌ما کمتر به این اتفاقات مهم توجه شده است. درحالیکه اگر ماجرا برعکس بود و تصاویر شخصی یک وزیر ایرانی هک می‌شد، قطعا جریان خبری به شکل دیگری واکنش نشان می‌داد. باید امیدوار بود که این برادران عزیزمان بتوانند همین سیر صعودی در اهمیت سوژه‌های خود را افزایش دهند و به یک عامل اساسی در ضربه به دشمن صهیونیستی تبدیل شوند. همچنین باید از متخصصین این حوزه درخواست نمود تا توان خود برای فشار بر رژیم در این زمینه را افزایش دهند. ولو شرکت‌های کوچک اقتصادی رژیم که بتواند به مرور مشکل را برای اشغالگران افزایش دهد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Nov, 16:42


💢کار بزرگ حنظله

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

11 Nov, 16:52


💢فشار نادرست بر مهاجرین ممکن است مشکلاتی ایجاد کند

🔹این یک اصل مورد توافق در جامعه ایران است که بخش بزرگی از مهاجرین افغانستانی باید به کشور خود بازگردند چراکه امکان میزبانی از آنان دیگر در توان جامعه و نظام حکمرانی ایران نیست. اما باید دقت کنیم که مسئله اصلی بر سر چارچوب این اصل و نحوه اجرای آن است. نوع برخورد با مهاجرین می‌تواند مبتنی بر اصل ادغام یا طرد اجتماعی باشد. تفاوتی در میزان مهاجرین غیرقانونیِ اخراجی وجود ندارد، چراکه حتی در صورت کارآمدی سیستم اخراج، کنترل مرزها و قواعد پذیرش قانونی، بازهم بخش بزرگی از جمعیت کنونی در کشور باقی خواهند ماند. به عبارت دیگر اساسا امکان اخراج چند میلیون نفر در دو سال پیش رو وجود ندارد. پس باید برای آنان که باقی خواهند ماند، یک سیاست اجتماعی واقعی و روی زمین داشته باشیم.

🔸باتوجه به وضعیت کنونی و گستره‌ی مسئله مهاجرین و تعداد کثیر آنان، نمی‌توان طرد یا ادغام را به صورت کامل اجرا نمود چراکه در هر صورت قرار بر اخراج جمعیت بزرگی است. از طرف دیگر آن گروه عظیمی که لاجرم باقی می‌مانند را هم نمی‌تواند طرد نمود چراکه مشکلات بزرگی را ایجاد می‌کند که در پژوهش‌های متعدد داخلی و خارجی به آن اشاره شده است. لذا سیاستگذار مجبور به ایجاد یک سیاست ترکیبی است که مرز آن، همین عبارت «قانونی» و «غیرقانونی» خواهد بود. یعنی سیاست ادغام برای مهاجرین قانونی و سیاست طرد برای مهاجرین غیرقانونی به اجرا درخواهد آمد.

🔹اما مشکل آنجایی پیش می‌آید که سیاستگذار و مجری به واسطه نگاه امنیتی و انتظامی به موضوع، عموما فاقد نگرش اجتماعی است و نهادهای اجتماعی و علمی مربوطه نیز کمتر در مباحثه شرکت داده می‌شوند یا به درستی نقش اجتماعی و پژوهشی را ایفا نمی‌کنند. نتایج این فشار از طرف نظام حکمرانی و جامعه میزبان، بسیار گسترده و عمیق خواهد بود. اولا مهاجر را از فعالیت مفید در عرصه‌های مختلف دور می‌کند و نفعی که قرار است جامعه میزبان از حضور ببرد را کاهش می‌دهد. ثانیا احساس منفی شدیدی درباره میزبان در او ایجاد می‌کند که انواع احتمالات مانند پاسخ خشونت‌بار را به وجود خواهد می‌آورد.
یک محقق ترکیه‌ای در سال 2023 در مقاله‌ای علمی توضیح داده که چگونه این موارد به اثرات منفی بر مهاجرین منجر شده است. مواردی مانند «تأثیرات روانی و تأثیر تغییر احساسات عمومی از همدلی به خستگی از شفقت که منجر به نفرت نسبت به آن پناهندگان می شود». آلدامن توضیح داده که رفتار و بیان سیاستگذار در این زمینه بسیار موثر است. اما پژوهش جایی جالب می‌شود که او از نوع واکنش مهاجرین گزارش می‌کند. برخی سکوت کرده و از واکنش نسبت به این فشارهای اجتماعی خودداری می‌کنند. اما برخی دیگر واکنش منفی دارند که یکی از انواع آن، خشونت است.

🔸این گزارش پژوهشی نشان از آن دارد که اگر سیاستگذار به وجوه اجتماعی مسئله مهاجرین توجه نداشته باشد، به مرور در زمینه امنیت هم با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. این بخش سلبی و خطرناک ماجرا است والا از دست رفتن ظرفیت‌های بسیار در میان مهاجرین که با سیاست طرد از بین می‌رود را هم باید به عنوان ضررهای این غفلت، فاکتور کرد. در این زمینه باید معناهای انتقالی از سیستم سیاستگذاری و بعد فرایندهای اجرایی، در زمینه ادغام‌پذیری موارد قانونی باشد تا مهاجرین باقی مانده را در جامعه ایران حل کرده و از ظرفیت آنها استفاده کند.

🔹در اینجا باید با کمپینرهای توییتری هم مقابله فعال داشت تا درون همین زمین بازی کرده و به جای مهاجرستیزی، علیه مهاجرین غیرقانونی فعالیت کنند. سیاستگذار باید جای بحث اجتماعی را در همین قاعده‌ی «اخراج حداکثری» باز کند والا دچار سرریزهای دیگر در سطح امنیتی و انتظامی خواهد شد که کل طرح را به چالش می‌کشد و از طرح مهمتر، کشور را با مشکلات جدی مواجه خواهد ساخت. در این زمینه استفاده از جامعه‌شناسان و روانشاسان و همچنین پژوهشگری از میان مهاجرین، بسیار راهگشا خواهد بود. فرایند وضعیت‌سنجی اجتماعی از میان مهاجرین بسیار لازم و ضروری است. فرایندی که فارغ از مباحث امنیتی، به وجوه اجتماعی بپردازد و پیشنهاداتی در این زمینه داشته باشد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

11 Nov, 16:52


💢فشار نادرست بر مهاجرین ممکن است مشکلاتی ایجاد کند

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

10 Nov, 16:33


💢آیا واقعا فرقی دارد چه کسی رئیس جمهور آمریکا باشد؟

🔹پاسخ سوال بالا در کلیات دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، خیر است. اما در جزئیات و روش‌ها حتما و قطعا تفاوت‌های بسیاری وجود داشته و خواهد داشت. اینکه دیپ استیت در آمریکا غایت کار خود را براندازی یا تضعیف شدید نظام اسلامی در ایران قرار داده، ربطی به افراد و احزاب ندارد و برای همه‌ی آنها یکسان است. اما روش دستیابی به این هدف در بین روسای جمهور آمریکا تفاوت‌های اساسی داشته است.

🔸باید فهم کنیم که ترامپ، کارکتری کاملا خارج از عرف سیاست‌ورزی در جهان مدرن است و همین امر باعث می‌شود تا رفتارهای افراطی از خود نشان دهد. وقتی قدرت در دست یک افراطی باشد، جهان پیرامون آسیب بیشتری خواهد دید. به ویژه آنکه نوع نگاه او به مسائل جهان مانند ماهیت درگیری با چین، حضور در ناتو، دفاع از اسرائیل، شعارهای غربی مانند حقوق بشر، شرایط آخرالزمانی و... با نگرش بخش اعظم نظام حکمرانی در آمریکا تفاوت‌های کم تا زیاد دارد. نوع تعریف پله‌های اقدام برای رسیدن به اهداف هم در ذهن او متفاوت با یک سیاستمدار معقول و دارای تجربه است. اینها باعث می‌شود که شکل و شدت فشار حتما تغییر کند.

🔹برای مثال ترامپ از «پایان دادن به جنگ‌ها» سخن می‌گوید؛ همان کاری که بایدن هم شعارش را می‌داد. اما روش و نوع تلاش برای تحقق این اهداف مهم است. افزایش برخی فشارها بر طرف مقاومت و نه رژیم وحشی، حتما در اولویت ترامپ در این زمینه خواهد بود. نباید از یاد ببریم که ترامپ نسبت به ایران، نگاهی آخرالزمانی داشت و همان زمان که پیشنهاد معامله می‌داد، 12 خواسته‌ی کاملا استعماری را روی میز گذاشت. یعنی مواردی که احتمالا حتی بحرین و کویت هم آنها را قبول نمی‌کردند.

🔸البته باید منصفانه توضیح داد که اصل ایجاد فشار شدید به ایران در سال آخر برجام، چندان تفاوتی بین دو نامزد نداشت و حتما انجام می‌شد. لذا کار درست، طراحی یک بسته‌ی کامل برای این فشارها بود. کاری که چین با یک بسته اعتباری بزرگ برای بازار داخلی خود از ماه‌ها قبل آغاز کرده بود و حالا برای درگیری آماده‌تر است. در آینده بیشتر توضیح خواهیم داد که چرا امکان معامله و مذاکره تا لحظه آخر رفع تحریم در اکتبر آینده وجود نخواهد داشت. کار اساسی این است که کارت‌های دشمن را با برخی اقدامات کم‌اثر کنیم و درمقابل برخی کارت‌ها را برای خودمان به وجود آوریم. کاهش نقش درهم و امارات، جنگ در جنوب لبنان و همکاری واقعا راهبردی با چین، آغازگر این مسیر است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

10 Nov, 16:32


💢 آیا واقعا فرقی دارد چه کسی ئییس جمهور آمریکا باشد؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Nov, 16:22


💢مسئله‌ی علوطلبی در عصر شبکه

🔹یکی از ویژگی‌های شبکه اجتماعی، سوق دادن افراد به برتری‌جویی است. بخش بزرگی از کاربران سعی دارند خود را در یک مزیت اجتماعی «شاخ» نشان دهند. فرقی نمی‌کند که ثروت، زیبایی، بدن ورزیده یا حتی تحلیل‌گری و اتصال به مقامات بالا باشد. اساس ماجرا همین تلاش برای ارضای حس برتری جویی است. حتی اگر شبکه اجتماعی، ما را تبدیل به کنشگر فعال نکند تا در آنجا شاخ‌تر بودن خودمان را به دیگران نشان دهیم، بازهم ممکن است ما را در درون خودمان به این حال سوق دهد که در فلان چیزها برتری بر دیگران داریم.

🔸 در ادبیات قرآنی به برتری‌جویی، علوطلبی می‌گویند.
خداوند متعال در آیه‌ی ۸۳ سوره قصص می‌فرماید «این سرای آخرت را (تنها) برای کسانی قرارمی‌دهیم که اراده برتری‌جویی در زمین و فساد را ندارند؛ و عاقبت نیک برای پرهیزگاران است!» معنای این آیه این است که اگر کسی می‌خواد به حقیقت و غایت سرای آخرت که لقاالله است برسد، باید برتری طلبی را از تمام لایه‌های وجودش پاک کرده باشد. اساسا خود را شاخ‌تر از دیگران در هیچ جنبه‌ای نداند. چیزی که حالا در زیست شبکه اجتماعی بسیار دشوار و سخت است.

🔹در حديث مى‌خوانيم كه اگر كسى به واسطه بهتر بودن بند كفشش بر ديگرى خود را برتر ببيند، جزو كسانى است كه اراده‌ى علوّ در زمين دارند. حال اینکه پلتفرم به صورت ذاتی، دعوت به علوطلبی در ابعادی بسیار عمیق‌تر و گسترد‌تر می‌کند.جالب اینکه، شبکه علوطلبی را در اتفاقی کم‌سابقه در زندگی بشر، تبدیل به امری کمی و عددی کرده است تا با تعداد فالور و میزان ویو خود را برتر از دیگران دسته بندی کنند.

🔸دقت کنید که موضوع این متن، چند جوان و نوجوان اینستاگرامی نیست که سعی دارند با کارهای عجیب دیده شوند. بلکه همه‌ی ما فعالان شبکه اجتماعی می‌توانیم موضوع آن باشیم. حتی وقتی در یک گروه تلاش داریم خود را مطلع‌تر از دیگران نشان دهیم یا تحلیل‌مان را دقیق‌تر از دیگران دسته بندی کنیم. اگر قصدمان، این علوطلبی باشد، وای بر ما. وای بر ما که به حقیقت سرای آخرت دست نخواهیم یافت. راهش مراقبه هر روزه در کنش‌گری مجازی است والا در گردباد آن فرو خواهیم رفت.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

09 Nov, 16:21


💢 مسئله علوطلبی در عصر شبکه

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

07 Nov, 17:11


💢در رثای شیخِ «عقلانیت انقلابی»

🔹تاریخ ایران در هزار سال گذشته همواره شاهد عالمانی بوده که حتی لحظه‌ای راحت طلبی را دنبال نکردند و در انتظار دیوان‌سالاران برای رفع حوائج مردم نماندند و برای ترویج معارف دین قرآن و اهل‌بیت علیهم‌السلام تنها به خطابه های علمی بر فراز منبرها بسنده نکردند بلکه در کنار تبیین ترویج تذکر و نصیحت مصداق کامل دعوت عملی مردم به دین خدا و شاهدی بر این فرمایش امام صادق (ع) بودند که « کونُوا دُعَاةࣰ للنَّاس بغَیر أَلْسنَتکمْ».

🔸حضرت امام (ره) در مقدمۀ کتاب «شرح چهل حدیث» مطلبی را به این مضمون مطرح می‌کنند که علم دین و روایت حدیث و علم اخلاق برای تغییر و عمل در حوزه فردی و توسعۀ آن در مسیر اجتماعی است وگرنه بر علم بدون عمل هیچ اثری مترتب نیست.
استاد انصاریان مصداق این عمل اجتماعی از بطن حقایق دینی است. جنوب شهر تهران بارها جوان فاضل امام حسینی ای را دیده بود که دستگیر مردان و زنان نا امید می‌شد و در کنار ترویج معنویت و اخلاق حل مشکلات مردم بخش مهمی از دغدغه هایش بود.

🔹یکی از ویژگی‌های اساسی او «عقلانیت انقلابی» ایشان است. عقلانیت انقلابی در ترویج دین و مکتب اهل‌بیت طبعاً دارای بروز و ظهوری است که از سویی در مواجهه با هرگونه تحجر صف‌آرایی می‌کند و از سویی دیگر کنشگری سیاسی روحانیت را محدود به مخالفت یا حمایت از نظام نمی‌کند. ایشان آنچنان که تضعیف نظام جمهوری اسلامی را روا نمی‌دارد طی این سال‌ها هیچ‌گاه از نصیحت مشفقانه همدلانه و امیدبخش نسبت به این نظام مقدس کوتاهی نکرده اند.

🔸شاخصۀ دیگر عقلانیت انقلابی حاج شیخ حسین انصاریان این است که در برابر تفکرات فرقه‌ای و محفلی که می‌خواهند دین را دچار محدودیت کنند و از کنش سیاسی و اجتماعی آن جلوگیری کنند یا تفکرات نوگرایانۀ اهل مسامحه و تساهل که دین اسلام را به یک طریقت صرف تقلیل می‌دهند قد علم می کند.

🔹عقلانیت انقلابی استاد انصاریان نه تنها مردم را به خوب و بد تقسیم نمی کند بلکه نگاه محبت آمیزش همانند خورشید بر همگان حتی بر آنکه به ظاهر از مناسک دینی فاصله گرفته است می تابد و چنان با کرامت با کسی که خود را گناهکار می داند برخورد می کند که امیدوارانه به التزام دینی پایبند می شود. قطعا امروز یکی از نیازهای جدی روحانیت در تعامل با توده‌های مردم و نخبگان در صنوف مختلف توجه به این سبک فکر و عمل سیاسی است.

🔸مروری بر کارنامه علمی این عارف عالم باعث تحیر بسیاری از محققان است اما وجه تمایز این عارف عامل مردمی بودن ایشان است بطوریکه با همۀ وزن علمی و با داشتن قریب به 140 اثر ارزشمند هیچ گاه حاضر نشدند ارتباط خود با مردم را کمرنگ کنند و جلسات وعظ مناجات خوانی و روضه خوانی را بعنوان اصلی ترین وظیفۀ یک عالم دینی ادامه داده اند.

🔹تقدیر از او اقدامی شایسته بود اما مهم روش و منش اوست که باید در حوزه‌های علمیه و تمام فضاهای مذهبی ترویج شود.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

27 Oct, 17:03


💢متغیرهای متقاطع

🔹باید از ساده‌سازی و ساده‌لوحی درباره‌ی آنچه در سحر شنبه رخ داد، پرهیز جدی نمود. کوچک‌نمایی آن واقعه یعنی برخلاف واقعیت بگوییم که رژیم قصد جدی برای ضربه زدن نداشته یا می‌خواسته به سمت کاهش تنش حرکت کند. درحالیکه رژیم واقعا قصد ضربه جدی به رینگ اول پدافند کشور را با دو لایه‌ی امنیتی و نظامی داشته است. و از اینها مهمتر، یک خط قرمز اساسی که حمله نظامی مستقیم به تهران است را رد کرده. از طرف دیگر بزرگ‌نمایی آنچه در عمل رخ داده هم اشتباه است. از میان بیش از شصت پرتابه، چند دانه برخورد کرده و دروغ‌های ضربه جدی به اس‌300ها، میکسرها و دیگر سامانه‌های پدافندی برای ترمیم شکست مفتضحانه بوده است. البته شهادت 5 نفر (که احتمالا به 6 نفر افزایش می‌یابد) و ضربه در پارچین، ابعاد مسئله را پیچیده‌تر می‌کند.

🔸با این حال باید به متغیرهای متضادی توجه کرد که برای سطح و شکل پاسخ، لازم و ضروری است. اولا مسئله اصلی جبهه مقاومت در این لحظه، آتش‌بس است. از یک طرف رژیم وحشی صرفا زیر فشار است که حاضر به دست کشیدن از جنایت خواهد بود. اما از طرف دیگر، باید ابزارها و اهرم‌هایی برای مذاکرات دوحه ایجاد کرد و بهانه را از آمریکایِ در آستانه انتخابات گرفت.

🔹متغیر دیگر سطح و شکل پاسخ است. رژیم به سطح نظامی حمله کرده است. چند علت ممکن است دخیل بوده باشد. اولا حمله رژیم به سطح زیرساختی یا هسته‌ای ایران به معنای پاسخ شدید ایران به همین سطح در سرزمین‌های اشغالی بوده که طبیعتا با موفقیت شگرف وعده صادق2، به معنای ضربه عمیق به رژیم بوده است. ثانیا رژیم می‌داند که چه ترامپ رای بیاورد چه هریس، زمان هفتاد روزه‌ای را باید با دولت بایدن سر کند. گرچه بایدن نمی‌تواند در مسیری متضاد خواسته دیپ‌استیت آمریکا کاری را انجام بدهد اما حتما می‌تواند سختگیری‌هایی به رژیم بکند که در صحنه جنگ موثر باشد. به ویژه آنکه رژیم که قصد و توان ضربه به زیرساخت ایرانی در مرحله قبلی را نداشته، همان را به آمریکا فروخته و تاد و انواع حمایت‌ها را از آن گرفته است. حالا این سوال طرف ایرانی است که وارد سطح بعدی منازعه برای زیرساخت بشود یا نشود. طبیعتا امکان مقابله با تمام پرتابه‌های دشمن وجود ندارد و دریافت ضربه در این زمینه منطقی خواهد بود حتی اگر بازهم پدافند همینقدر موفق و ویژه عمل کند.

🔸موضوع دیگر، فهم ما از وضعیت رژیم است. اگر فکر کنیم که رژیم در جنگ حیات و ممات است، تفسیر ما از اقدامات او متفاوت خواهد بود. رژیم در این وضعیت به دنبال افزایش تنش نیست بلکه صرفا قصد دارد خطوط استراتژیکی را برای حفظ حیات خود ترسیم نماید؛ لذا در ادامه حمله دیگری به سمت ایران نخواهد داشت. اما اگر اینطور تفسیر کنیم که رژیم دیگر به دنبال جنگ حیاتی نیست بلکه قصد غلبه دارد، باید یقین کنیم که این تازه اول کار است و هدفش این است که پس از تضعیف حزب‌الله به سراغ ایران بیاید و حمله به پدافند هم برای صاف کردن جاده حملات بعدی انجام شده است. برای هرکدام از این تفاسیر، مستندات قوی وجود دارد که از حوصله و اندازه این متن خارج است. متغیرهای دیگری مانند انتخابات آمریکا (که واقعا مهم است و می‌تواند در میان اصول استکباری آمریکا برخی تفاوت‌های اجرایی مهم را شامل شود) هم وجود دارد. اینها متغیرهایی است که در پاسخ، اثرگذار است.

🔹خلاصه اینکه باید از ساده‌سازی موضوع مانند آنچه مجریان صداوسیما و برخی توییتری‌ها انجام می‌دهند به شدت پرهیز نمود. موضوع بسیار پیچیده است و بسیاری از متغیرها در اطلاع ما نیست. لذا هر آنچه به ذهن رسید را نباید در فضای مجازی به ویژه ایتا منتشر کرد. همچنین باید توجه داشت که مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره‌ی حمله به خطای محاسباتی دشمن را شاید بتوان از طریق راه‌هایی غیر از موشک پاسخ داد. ایجاد زمین جدید درگیری یا پاسخ در عقبه دشمن، می‌تواند ضربه موثرتر و عمیق‌تری به دشمن بزند. ابزارها را باید گسترش داد تا دشمن در جایی که محاسبه نکرده، ضربه بخورد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

27 Oct, 17:02


💢 متغیرهای متقاطع

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

26 Oct, 17:44


💢ناکامی رژیم وحشی

🔹آنچه در سحرگاه امروز در سه نقطه از کشور رخ داد، نمایشی نبود. بلکه تلاش واقعی رژیم صهیونیستی برای ضربه اساسی به لایه اول پدافندی کشور بود که بحمدلله به جز چند اصابت در تمامی موارد دیگر شکست خورد. یعنی توان رژیم همین مقداری بود که همه دیدیم و حالا به مضحکه‌ای برای افکار عمومی داخلی و منطقه‌ای تبدیل شده است. گرچه تمسخر این ناکامی مفتضحانه برای افکار عمومی لازم است و انصافا جا دارد اما برای تصمیم‌گیران حتما معانی و مختصات راهبردی خود را خواهد داشت.

🔸همچنین باید توجه داشت که باوجود موفقیت پدافند قدرتمند جمهوری اسلامی ایران، بازهم چهار نفر از اعضای ارتش غیور به شهادت رسیده و یک نفر زخمی شده است. اینها ما را به واکنشی درخور و البته «بدون تعجیل یا تعلل» رهنمون می‌سازد که براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و اجرای پرقدرت ساختارهای نظامی کشور در زمان و مکان مناسب براساس اولویت‌ها و تدابیر صورت خواهد گرفت. لذا باید از تجارب عملیات وعده صادق2 درس گرفت و به جای ایجاد فشار و مطالبه‌ی اشتباه، به مسئولین کشور «اعتماد» کرد.

🔹همچنین باید به متغیرهای متعدد و موثر در این زمینه توجه کافی را نشان داد. اینکه تقریبا تمامی کشورهای منطقه (به جز اردن) علیه این حمله موضع گرفتند، امری مهم و اثرگذار است و باید در مسیر آینده مورد توجه قرار گیرد. همچنین باید به موضوع اولویت داشتن آتش‌بس در غزه و جنوب لبنان مبتنی بر شروط اضلاع مقاومت تاکید ورزید. از یاد نبریم که خواسته‌ی سیدحسن عزیز و حزب‌الله از آغاز جنگ، همین آتش‌بس در غزه مطابق با شروط حماس بود تا رنج فلسطینیان تمام شود. البته در این مسیر، هیچ اعتمادی به آمریکا وجود نداشته و ندارد اما اعتماد به اضلاع مقاومت و توانمندی آنان چه روی زمین و چه پشت میز مذاکره قطعی و حتمی است.

🔸متغیر دیگر مسئله تصویر برنده در این زدوخورد است. گرچه خط قرمز مهمی توسط رژیم پیموده شده و حتما ایران پاسخ را حق خود می‌داند اما تصویر کلی عملیات وعده صادق2 و این عملیات رژیم این است که ایران دست برتر و توان بیشتر را دارد. اولا عبور موفق و با نرخ بالا از لایه‌های پدافندی رژیم برای همه ثابت شده است و ثانیا ایران توان خود برای دفاع از حریم وسیع هوایی کشور را نشان داده است. در این زمینه دقت کنید که برخی سخنان رسانه‌های دشمن مبتنی بر نبود قصد رژیم برای ضربه جدی، یکسره برای ترمیم شکست آنان است. چراکه برای هر ضربه‌ای اول باید از سد پدافند رد شوند و حالا که نتوانستند ضربه عمیق بزنند، پس ضربات دیگر هم چندان ممکن نخواهد بود. دشمنی که امکان ورود هواپیما به داخل آسمان را نداشته باشد، حتما امکان ضربات جدی را هم نخواهد داشت.

🔹با این توصیفات باید منتظر ماند و دید که مسئولین عالی کشور چه تصمیمی می‌گیرند. تاییدیه‌ی رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه نصر نشان داد که باید به تصمیمی که گرفته خواهد شد، اعتماد داشت.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

26 Oct, 17:44


💢 ناکامی رژیم وحشی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Oct, 16:56


💢پیش به سوی تنش بیشتر

🔹فرایندهای منطقه‌ای و بین‌المللی نشان از آن دارد که تنش در منطقه بیشتر خواهد شد. بنظر می‌رسد که اسناد افشا شده درباره آمادگی رژیم، میزانی از واقعیت را شامل می‌شده. درحالیکه در روزهای نخستین، این احتمال وجود داشت که آمریکا و رژیم برای ایجاد ترس در فضای عمومی ایران، چنین اسنادی را منتشر کرده باشند یا محتمل بود که آمریکایی‌ها خودشان این اسناد را منتشر کرده باشند تا جلوی حمله اسرائیل را بگیرند. اما برخی مویدات موجود نشان از آن دارد که بخشی از آن اسناد درست است گرچه بازهم نباید احتمالات بالا را یکسره منتفی دانست.

🔸حرکت پرحجم جنگنده‌های آمریکایی برای عزیمت به خلیج فارس هم برای جلوگیری از پاسخ پرحجم ایران پس از تحرکات اسرائیل است. درواقع اینها برای دفاع و نه حمله به منطقه می‌آیند. قطعا نفع بایدن-هریس این است که از حمله‌ی متقابل ایران و امکان افزایش تنش جلوگیری کنند تا انتخابات در آمریکا به سلامتی برگزار شود. این هم از عجایب روزگار است که طرف صهیونیستی را از حمله منصرف نمی‌کنند اما برای جلوگیری از ایران، این همه کار می‌کنند. گرچه با همه اینها قطعی شده که رژیم، نسبت به مراکز غیرنظامی تحرکات نظامی نخواهد داشت.

🔹آنچه در این لحظه مهم است، آمادگی کامل نیروهای پدافندی است که طبق اخبار ما بحمدلله در اوج خود است. همچنین حفاظت از شخصیت‌های نظام باید با حداکثر امکانات صورت گیرد تا طرف مقابل به طمع خامی نیافتد. البته درباب پاسخ نظامی پس از این تحرکات باید این را پذیرفت که مشکل اصلی بازهم پدافند چندلایه‌ای است که آمریکا و غربیان برای رژیم ایجاد خواهند کرد. پاسخ به رژیم، متناسب با تحرکاتی که خواهد داشت حتما و قطعا ضروری است اما باید پاسخی باشد که مانند وعده صادق2 از نرخ اصابت‌های بسیار خوبی برخوردار باشد. این مهم هم نیاز به فریب دشمن دارد که خود زمانبر است. همانطور که در وعده صادق2 اتفاق افتاد و زمان، تصور عدم حمله ایران را برای دشمن ایجاد کرده بود. بگذریم از دوستان سوپرانقلابی که با کنش‌های مجازیشان در مسیر تخریب این فریب بودند.

🔸نکته مهم دیگر آن است که رژیم قصد دارد در مذاکرات سیاسی، آنچه در روی زمین به دست نیاورده را به دست بیاورد. در لبنان با عاملیت آمریکا و فرانسه به دنبال دولت جدید و غربگرا بدون حضور حزب‌الله هستند و در غزه به دنبال منصرف کردن حماس از خواسته‌های شهید سنوار درباره خروج رژیم از غزه و اسرای فلسطینی هستند. البته با توقفی که رژیم در جنوب لبنان دارد و حالا به نقطه‌ی تلفات بالا هم رسیده، بعید است طرفین مقاومت حاضر به چنین معامله‌ای بشوند. اما با این وجود، واقعیت این است که فشار بر مقاومت بالا و اساسی است. باید ابتکار عمل را از دشمن گرفت و با برخی اقدامات، به عقبه آن فشار آورد تا مسیر جنگ به نفع رژیم تغییر نکند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

25 Oct, 16:56


💢 پیش به سوی تنش بیشتر

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

23 Oct, 17:41


💢 آقای رائفی‌پور چرا دروغ‌تان را «تصحیح» نمی‌کنید؟

🔹آقای رائفی‌پور دو هفته پیش مدعی شده بود رهبر معظم انقلاب به نامه‌اش پاسخ داده‌اند که «من مطلقا درباره تو همچین حرفی نزده‌ام {اینکه رائفی‌پور ترویج نشود}». بعد هم در پاسخ به این جملات رائفی‌پور که اگر شما بگویید من کرکره موسسه را پایین میکشم، نوشته‌اند «با عزم کارتون رو ادامه بدید» و... . حالا اما با خبری که مدیرمسئول کیهان داد و اظهارات شخص آقای رائفی پور هم‌موید آن است، مشخص شد، که نسبت دروغ دادن به رهبری نیز به کارنامه آقای رائفی پور اضافه شده است. هیچ جمله‌ای درباره «ادامه کار» یا «عزم داشتن در این مسیر سخت» خطاب به این شخص و مجموعه‌ی او نوشته نشده است. بلکه جمله‌ای کلی درباره مسیر حرکت مردم ایران و نیاز به داشتن عزم در آن نگاشته شده است.

🔸متاسفانه وی همچنان بر دروغ دیگری اصرار دارد و آن نادرست بودن نقل قول سردار جباری مبنی بر «ایشان ترویج نشود» است‌. در حالیکه علاوه بر اینکه سردار جباری منبع موثقی هستند و ادعاهای آقای رائفی‌پور براساس همین عملکرد اخیر بی‌اعتبار است. و علاوه بر این دفتر رهبری صحبت سردار جباری را تا امروز اصلاح نکرده است، پیگیری‌های ما تایید می‌کند که این سخن سردار جباری دقیق بوده است.

🔹نکته مهم این است که این فرد که سابقا با تمرد از خطاب اسفندماه رهبر معظم انقلاب درباره رعایت اخلاق و تقوا در موضوعات انتخاباتی، خط خود را برای همه نشان داده بود، حالا بدون آنکه ذره‌ی شک به خود راه بدهد، به ایشان نسبت دروغ داده است تا در بازی سیاسی و رسانه‌ای کمی خود را پیش بیاندازد. و حتی پس از تذکر چندباره، حاضر به عقب‌نشینی نمی‌شود. ما واقعا قصد پرداختن به موضوعات اینچنینی را در وضعیت کنونی کشور و منطقه نداشتیم اما چه کنیم که در روز روشن به رهبر معظم انقلاب حرف و سخن دروغ نسبت داده می‌شود و سپس لشگر سایبری او برای سفیدشویی این دروغ به کار می‌افتند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

23 Oct, 17:41


💢 آقای رائفی‌پور چرا دروغ‌تان را «تصحیح» نمی کنید؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

21 Oct, 18:33


💢گفتگو یکی از نیازهای روز ما

🔹در دوران اغتشاشات 1401، موضوع گفتگو با اقشار مختلف جامعه از طرف نظام حکمرانی بارها مطرح شد و توسط برخی مسئولین نیز پیگیری و برگزار گردید. اما متاسفانه پس از فروکش کردن رخدادهای آن سال، کمتر شد. گرچه مسئولین عالی چه در دولت شهید رئیسی و چه در مجلس یازدهم بارها میان مردم حضور یافتند و از خواسته‌های آنها از نزدیک مطلع شدند اما بازهم گفتگو با افراد متفاوت‌تر در تغافل بود.

🔸حالا و در ایامی که کشور بیش از همیشه نیاز به انسجام داخلی دارد، لازم است تا این فضای گفتگویی با تکیه بر موارد مورد اشتراک دوباره به راه بیافتد. به ویژه آنکه برخی موضوعات که سابقا محل اختلاف بود، تبدیل به نقاط مورد اشتراک شده است. برای مثال مسئله دفاع از فلسطین و لبنان بیش از هر لحظه دیگری در دو دهه اخیر به محل اجماع عمومی در جامعه درآمده است. لذا امکان گفتگو بیشتر از گذشته است.

🔹از طرف دیگر باید توجه داشت که موارد افتراق انگیز نباید در هسته مرکزی گفتگو باشد. گرچه گفتگو صرفا در موضوعات مورد اشتراک، درد چندانی را حل نمی‌کند اما جلوی بروز برخی دردهای سابق را خواهد گرفت. لذا می‌توان در کنار برخی مباحث دیگر، به صورت حاشیه‌ای، به این موضوعات هم پرداخت تا گفتگو عقیم نباشد. البته مهمتر از محتوای گفتگو در وضعیت کنونی، اصل نشستن و شنیدن توسط مسئولین است. این رفتار حکمرانی قطعا برای برهه کنونی لازم و ضروری است. بازنمایی آن جلسات هم از ملزومات اساسی موضوع است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

21 Oct, 18:32


💢 گفتگو یکی از نیازهای روز ما

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

20 Oct, 15:59


💢چرا کسی به امارات پاسخ نمی‌دهد؟

🔹بیانیه‌ی مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس، اعتراضات گسترده‌ای را به وجود آورده. اما سوال اینجاست که چرا هیچ کسی در ایران، پاسخ مستقیم و عملیاتی به امارات نمی‌دهد؟ قطعا منظور ما از پاسخ، یک امر نظامی یا امنیتی نیست بلکه پاسخی در تراز تهدید تمامیت ارضی کشور است. از سه سال پیش واضح بود که امارات قصد دارد تا به مرور مسئله‌ی جزایر را به سازمان ملل ببرد و قبل از آن، تمامی اعضای دائم شورای امنیت را به طرف خود بکشاند. اما متاسفانه نگاه داخلی به موضوع تقلیل‌گرایانه و عموما مبتنی بر امر امنیتی و ناتوانی نظامی این کشور کوچک در مقابل ایران بود. حال اینکه مسئله می‌تواند به فشاری جدی در عرصه جهانی ختم شود و گرچه هیچ زمان تبدیل به چیزی روی زمین نخواهد شد اما برای کشور هزینه‌زا خواهد بود.

🔸اینجاست که باید دوباره بپرسیم که چرا پاسخ درخور داده نمی‌شود و اساسا پاسخ درخورد چیست؟ مشکل از آنجا شروع می‌شود که متاسفانه در دهه نود، لنگر ارزی کشور در دبی و بر روی درهم انداخته شده است. همین حالا هم نفت ایران به چین فروخته می‌شود اما یوآن آن به درهم تبدیل شده و سپس خرج می‌شود. اتکای صادرات کشور به دبی نیز واضح است و حتی در تسویه مالی با عراق و افغانستان هم، درهم دبی است که کار اصلی را انجام می‌دهد. این وضعیت وابسته باعث شده تا امکان ارائه پاسخ جدی و جلوگیری از پیش‌روی شیخ‌نشین جنوبی بسیار محدود شود و اساسا کسی در تهران اراده جی برای آن را نداشته باشد.

🔹طرف مقابل اما با تعریف بازی مالی برای روسیه، بازی تجاری برای چین و هند و بازی امنیتی برای آمریکا و اسرائیل توانسته آنها را دور توهم خود جمع کند. پاسخ باید از انتقال لنگر ارزی کشور به خارج از امارات آغاز شود. سپس اخراج تمامی اماراتی‌ها از جزایر ایران و اجرای ماده 61 برنامه هفتم درباره این جزایر ادامه یابد. ماده‌ای که شامل «استقرار و ارائه خدمات برتر در سطوح فراملی، ملی و محلی و با در نظر گرفتن نظام حمل ونقل، آماد و پشتیبانی (لجستیک) و خدمات بازرگانی و توسعه مؤثر زیرساخت های انرژی و ارتباطات، صنعت و معدن و ایجاد و توزیع خدمات اجتماعی شامل آموزش عالی، درمانی، فرهنگی، ورزشی و شناسایی و گسترش ظرفیت قلمروهای گردشگری و اقامتی و اقتصاد دریا محور» در این جزایر است. سپس باید در گفتگو با چین، نسبت به دور شدن از این توهم تلاش نمود و با برخی اقدامات به اروپا هشدار داد که وارد این جریان نشود. صرف تاکید بر بیانیه‌ی وزارتخارجه همانطور که درباره روسیه اثر چندانی نداشت، در این زمینه هم اثری نخواهد گذاشت.

🔸اقدام واقعی و البته تلاش مجدانه در همکاری با چین در بحث ارزی است که امارات را به عقب خواهد زد. ضمن اینکه باید فهم نمود، امارات بخشی از پازل رژیم در جنگ کنونی است و عقب زدن آن، به جنگ لبنان و فلسطین نیز کمک شایانی خواهد کرد. در اینجا لازم است لعن و نفرینی به پهلوی دوم نثار کنیم که این بساط را برای ایران تاریخی پهن کرد و با ساده‌لوحی تصور می‌کرد با دادن بحرین، این جزایر را می‌گیرد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

20 Oct, 15:58


💢 چرا کسی به امارات پاسخ نمی‌دهد؟

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Oct, 17:54


🔹در طرف مقابل محور مقاومت خالی از ایده‌های کلان، ابرروایت‌های جهان‌شمول و ساختارهای فرانظامی است. محوری که با تمام محدودیت‌هایش توانسته در بخش سلبی ضد رژیم اشغالگر، عمل کند و البته همان را هم بدون یکپارچگی لازم و سابق انجام می‌دهد. گرچه انصافا به خوبی در غزه زنده مانده، در دریای سرخ رژیم و آمریکا را مستاصل کرده، در جنوب لبنان ماشین جنگی را متوقف نموده و شهرهای رژیم را از چهار طرف زیر آتش برده است. اما آیا اینها جای یک طرح ایجابی را می‌گیرد؟ جای یک تصویر از آینده کشورهای محور مقاومت که هم قدرتمند هستند و هم از لحاظ اقتصادی و علمی در اوج قرار دارند؟ قطعا خیر. فعلا همه چیز در چارچوب واکنش به طرح دشمن است.

🔸حتی طوفان‌الاقصی هم در واکنش به طرح نابودی فلسطین و گذر از ایده دودولتی بود. دشمن است که بازی می‌کند و اضلاع مقاومت پاسخ می‌دهند. نباید تصور کرد که ابتکار در دست دشمن است اما باید پذیرفت که بخش اعظم زمین بازی به دست او و اربابش است.
شاید علت این است که محور مقاومت جنگ را به بزرگای واقعی نمی‌بیند و برای آن طرحی ایجابی با ابتکار غیرنظامی یا نظامی در فضاهای جدید طراحی نمی‌کند. همین نداشتن طرح ایجابی است که روسیه و چین را تبدیل به بازیگران غیرفعال نموده چراکه برای بازی، نقشی منتهی به پیروزی برای خود نمی‌بینند تا وارد درگیری بیشتر با آمریکا و اروپا شوند.

🔹همین امر است که برخی کشورهای منطقه را به سمت رژیم سوق می‌دهد تا حداقل در زمین او بازی کنند. همین مشکل باعث شده تا ضربات محور مقاومت واکنشی و بدون ایجاد معادله اساسی باشد. اساسا معادله‌ی کلانی از اینطرف شکل نمی‌گیرد تا پس از آن، عملیات‌های وعده صادق 1 و 2 بخشی از قسمت‌های جورچین آن باشند. دشمن بعد از عملیات وعده صادق 1، شهید هنیه را در تهران ترور کرد و حتما بعد از عملیات دوم، به مسیر خود ادامه خواهد داد. چراکه ضربات به جبهه پشتی او وارد نشده است.

🔸درواقع هیچ خطری برای آن جبهه مفصل دشمن وجود ندارد و رژیم هم صرفا در همان زمینی که خودش مشخص کرده می‌جنگد.
شهادت سیدحسن نصرالله و اسماعیل هنیه و یحیی سنوار ضرباتی فراتر از شهادت رهبران سیاسی بود. ضرباتی برای تخلیه ایدئولوژیک محور در بخش سنی و شیعه بود تا به مرور لبنان هضم در همین نظم جدید منطقی شود. امری که به وضوح در رفتار آمریکایی‌ها برای مشخص کردن رئیس جمهور در خلا قدرت بدون حزب‌الله واضح است. در غزه نیز طراحی پروژه «روز بعد» با کمک امارات نشان از عبور دشمن از سدهای ذهنی گذشته دارد. اینکه محور مقاومت امکان برهم زدن این بازی طراحی شده را دارد، به صورت جدی محتمل است اما اینکه چه طرح جایگزینی دارد قطعا ناموجود و در نتیجه ناممکن در عرصه اجرا است.

🔹دشمن در خانه‌اش زیر آتش است و برخی از هسته‌های مرکزی زیست خود را در تهدید حیاتی می‌بیند اما روندی کاملا روبه‌رشد به سمت خروج از این وضعیت دارد. اگر امکانات روندی آن، خارج از زمین درگیری رزمی قطع نشود، امکان دارد بتواند از زیر این فشار خارج شده و عملا تهدیدهای پیرامونی خود را نابود یا به اندازه مرگ تضعیف کند. در آن نقطه، مسئله برای ایران صرفا امکان تهدید هر روزه و بیرون افتادن از اقتصاد منطقه و جهان نیست. بلکه از همین نتایج فاجعه‌بار خطرناک‌تر است. نتیجه قطعا و حتما به سمت فروپاشی ایران جغرافیایی برای از بین رفتن همیشگی تهدید یک کشور بزرگ و دارای عمق استراتژیک خواهد بود؛ و این یعنی تجزیه کردن ایران به نفع دوستان اسرائیل. فهم این خطر عمیق لازمه‌ی تصمیم‌گیری برای آینده ماست.

🔸عبور از این بحران باید با حمله استراتژیک به عقبه دشمن در منطقه انجام شود. این حمله لزوما نظامی نیست بلکه اتفاقا عناصر غیرنظامی موثرتر از نظامی را در خود دارد. تغییر در برخی نظم‌های اقتصادی منطقه، فشار ژئوپولتیک به برخی کشورهای منطقه و وارد کردن برخی زمین‌های جدید برای منازعه و استفاده از اهرم‌های خاموش شده باید در دستور کار باشد. بدون اینها، دشمن در روی زمین همان کاری را با لبنان خواهد کرد که با غزه انجام داد. گرچه در تمام این تحلیل‌ها باید چشم و دل به وعده‌ی الهی داشت که همه چیز را مشخص خواهد کرد. اما ما هم باید به وظیفه خود در عرصه نبرد عمل کنیم.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Oct, 17:51


💢شرایط استراتژیک نظم منطقه‌ای و جهانی یک سال پس از هفت اکتبر

🔹حالا و پس از گذشت یک سال از جنگ منطقه‌ای، ضروری است که شرایط را از نگاه استراتژیک مرور کنیم. درست است که دشمن در اهداف اعلامی، کاملا شکست خورده اما مهم است درک کنیم توانسته در برخی حوزه‌ها، پیشروی واضح داشته باشد. فهم این متغیرها، شرایط پسینی را معین خواهد کرد. از یک طرف، دشمن نتوانسته به اهداف اعلامی خود درباره‌ی پایان حماس و بازگرداندن اسرایش دست یابد. همچنین دستیابی به اهداف بازگرداندن اشغالگران به شمال بسیار دورتر از آن چیزی است که دشمن فرض می‌کرد. اما باید صحنه را بزرگتر دید.

🔸تقلیل این جنگ به رخدادهای پس از هفت اکتبر، ما را دچار اشتباه راهبردی خواهد کرد. شکل‌دهی به نظم منطقه‌ای جدید و به تبع آن نظم جهانی جدید، صحنه اصلی این نبرد است که آمریکا و غربیان را تا این حد پای کار رژیم نگه داشته است. هزینه چندده میلیارد دلاری و خرج از چارچوب‌های تمدنی مانند حقوق بشر، وسعت این حمایت بی‌سابقه را نشان می‌دهد. درست است که رژیم در هفت اکتبر با مسئله حیاتی روبه‌رو شد اما توانست ابرروایت خود برای تبدیل جنگ به مسئله نظم نوین را بازسازی کند و برای این جنگ، یک ساختار نظم‌محور ایجاد نماید. ساختاری که برخی از کشورهای منطقه را در خود حل می‌کرد و به مثابه لولای شرق و غرب ذیل هژمونی آمریکا عمل می‌نمود. باید پذیرفت که رژیم توانست این معنا را بازسازی کرده و خود را لازمه‌ی قطعی این نظم نوین معرفی کند.

🔹اگرچه کشورهای منطقه به صورت واضح از رژیم حمایت نمی‌کنند اما همدستی آنان در این جنایات واضح است. ساده‌لوحی است اگر این همکاری را نبینیم و معنای آن را فهم نکنیم. همچنین تقلیل‌گرایانه است اگر تمام مسئله نظم را به کریدور و کریدور را به راه تعریف کنیم. این یک واقعیت درهم‌پیچیده از ساختارهای اقتصادی، فناوری، علمی، نظامی، سیاسی و در نهایت ژئوپولتیک است که شرایط جهان بعد از 2030 را بازتعریف خواهد کرد. از همین جهت است که پدافند برخی کشورهای عربی در خدمت رژیم است و فرودگاه‌هایشان برای سوخت‌گیری جنگنده‌های عازم یمن آماده می‌شود و ظرفیت‌های اقتصادی‌شان برای سرپا نگه داشتن رژیم به خط شده‌اند.

🔸اقدامات رژیم در یک سال گذشته، روندی روبه‌رشد و دارای یک نخ تسبیح داشته. تضعیف شدید حماس، زیست‌ناپذیر کردن غزه، اشغال بخش شمالی قطاع غزه، برنامه‌ریزی برای حمله و تضعیف حزب‌الله (که از سالها قبل در جریان بوده)، کشتار شبکه لجستیک حزب با انفجار وسایل ارتباطی، ترور نیروهای خط پشتیبانی لبنان در سوریه (مثل شهید سیدرضی موسوی)، ترور راس سیاسی حماس در تهران، ترور فرماندهان عالی نظامی حزب و در نهایت ترور شهید سیدحسن نصرالله که حالا به شهادت یحیی سنوار هم رسیده، همگی برای تثبیت همان معادله امنیتی، نظامی، سیاسی، اقتصادی و ژئوپولتیک بوده است که متاسفانه رو به تصعید داشته است.

🔹رژیم در حال خنثی کردن اضلاع مقاومت به صورت پله به پله است. گرچه رژیم در همین قدم‌ها هم اشتباهات اساسی تاکتیکی و شناختی داشته که از جمله حمله به کنسولگری ایران در دمشق، تصور فلج شدن حزب‌الله پس از شهادت راس نظامی و سیاسی بوده است. اما با این وجود مسیر خود را روبه‌جلو پیموده و توانسته هم جنگ را ادامه دهد و هم شدت ضربات خود به جبهه مقاومت را افزایش دهد. در اینجا لازم است اشتباه برآورد برخی در تهران را یادآور شویم که در آغاز جنگ، تصور می‌کردند رژیم امکان جنگیدن بلندمدت را از لحاظ نظامی، اقتصادی و اجتماعی ندارد. حال اینکه با تبدیل این جنگ به مسئله نظم آینده، حمایت نظامی و اقتصادی بی‌وقفه غرب را به دست آوردند و با ایجاد روایت جنگ آخرالزمانی برای حیات، جامعه خود را همراه کردند.

🔸وضعیت اقتصادی رژیم هم اگرچه بد است اما بخش اعظمی از هزینه جنگ توسط آمریکا تامین می‌شود و تا پایان این مسیر خواهد شد و هم سرانه تولید ناخالص داخلی رژیم هنوز بالاتر از آلمان است و هم نرخ اوراق قرضه آن بسیار کمتر از بازار آمریکا است. لذا تداوم جنگ برای رژیم هنوز مهیا خواهد بود.

👇 ادامه یادداشت 👇

🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

19 Oct, 17:50


💢 شرایط استراتژیک نظم منطقه‌ای و جهانی یک سال پس از هفت اکتبر

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Oct, 16:33


💢خلاصه‌ای از مهمترین نکات مصاحبه قالیباف با مجله فیگارو

۷ اکتبر تصمیم حماس بود و احتمالاً حزب‌الله هم خبر نداشته؟
⬅️بله. این تصمیم حماس بود. اما شما می‌دانید که فلسطینی‌ها هفتاد سال در اردوگاه‌هایشان در لبنان با هم زندگی می‌کردند. این برای یک زندگی، برای یکی شدن کافی نیست؟ در عین این که یک دشمن هست که در سال ۱۹۸۲ آمد و اردوگاه‌های فلسطینی را از جنوب لبنان تا بیروت قتل و غارت کرد.

چه شد که به اسرائیل حمله کردید (عملیات وعده صادق ۲)؟
⬅️وقتی به هر کشوری تجاوزی صورت می‌گیرد، پاسخی دارد. فکر می‌کنید اگر پاسخی نمی‌دادیم چه اتفاقی می‌افتاد؟ حتماً او به تجاوز خودش بیشتر ادامه می‌داد. تاریخ زندگی این رژیم این را نشان می‌دهد که جز زبان زور چیز دیگری متوجه نمی‌شود. شما دیدید که به ساختمان دیپلماتیک ما در سوریه حمله کرد و تعدادی از مستشاران نظامی ایران را شهید کرد. پاسخش را دید اما باز آمد و هنیه را در حاشیه یک مراسم رسمی در تهران ترور کرد. ما از خودمان دفاع کردیم.

شروط شما برای برقراری ارتباط مجدد با امریکا چیست؟
⬅️آن چیزی که مردم و مسئولان ما نسبت به امریکا قضاوت می‌کنند، عملکرد امریکا در صدسال گذشته است. این روند را که تحلیل می‌کنیم، می‌بینیم که امریکا همیشه روی منافع کشور ما پا گذاشته است. قبل و بعد از انقلاب. البته که بعد از انقلاب دشمنی‌شان بیشتر شده است. این بی‌اعتمادی در وجود همه ملت و مسئولان ایران نسبت به امریکا هست. شما برجام را نگاه کنید، بعد از این همه گفتگو و مذاکرات و رفت و آمد، نتیجه چه شد. دیدید که ترامپ که آمد برجام را پاره کرد و از آن خارج شد. با این نگاه و رفتار زمامداران امریکا، می‌شود مذاکره کرد؟ در کشور ما «بی‌اعتمادی» به امریکا تقریباً ضرب‌المثل شده. می‌گویند صداقت امریکایی. دشمنی‌ امریکا با همه کشورهای اسلامی در خاورمیانه پابرجاست. این حرف نتانیاهو که امریکا نتوانسته هژمونی خود را در خاورمیانه حفظ کند و آن را مطابق نظرش تغییر بدهد، استثنائاً حرف درستی است. اینطور برداشت می‌کنم که اسرائیل مثل گذشته اما با حمایت و تجهیزات و پشتیبانی بیشتر امریکا و با دست باز بیشتر، دنبال همان هدف امریکا که تغییر در خاورمیانه است، خواهد رفت.

چرا اینقدر از اسرائیلی‌ها متنفرید؟
⬅️ما می‌توانیم از حکمران‌های حیوان‌صفت متنفر نباشیم؟ ده ها هزار زن و کودک را در این یکسال کشته‌اند. همین دیروز صبح زن‌ها و بچه‌ها را توی چادر به آتش کشیده‌اند در غزه. اینها قاتلان زنجیره‌ای هستند با تجهیزات و فناوری جدید. ما به عنوان انسان،‌ افتخار می‌کنیم که مخالف آنها هستیم. به عنوان مسلمان به دنبال زندگی در صلح پایدار با یهودی‌ها و مسیحی‌ها در فلسطین هستیم. دیدید رهبر انقلاب گفتند که یک رفراندوم زیر نظر جامعه بین‌الملل و در سرزمین فلسطین برگزار شود برای همه فلسطینیان، اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی، خودشان سرنوشت خودشان را انتخاب کنند؛ اما حکمرانان امریکا حتی نمی‌خواهند این را بشنوند. می‌دانید چرا؟ چون همانطور که گفتم، امریکا اسرائیل را درست کرده تا مأموریت‌های مد نظر او را در خاورمیانه و شمال افریقا انجام بدهد. و همچنان ما متعجب هستیم که چرا اروپا به انسانیت و حقوق بشر پشت‌پا می‌زند و از امریکا دنباله‌روی می‌کند.

شما چطور می‌توانید کمک کنید که در لبنان به صلح برسیم؟
⬅️من در بیروت در دیدار با آقای میقاتی و نبیه بری و احزاب و گروه‌های فلسطینی و لبنانی گفتم که هر تصمیمی که مجلس و دولت لبنان و جبهه مقاومت لبنان بگیرند،‌ حتماً جمهوری اسلامی از آن حمایت می‌کند. ما حتماً از آتش‌بس پایدار حمایت می‌کنیم. حتی بحث ۱۷۰۱ قابل مذاکره است.

چطور؟
⬅️آنها باید بگویند. آقای مکرون بگوید چطور. اروپا بگوید چطور. اروپا اول باید این تصمیم را بگیرد که دنباله‌رو امریکا نباشد. اروپا و به ویژه فرانسه با سابقه تاریخی در منطقه شامات، خودش با دست خودش از این عرصه خارج شده و همه را دو دستی تقدیم به امریکا و اسرائیل کرده‌‌ است. این مال دیروز و امروز نیست. در پنجاه سال گذشته این اتفاق رقم خورده است.

وقتی که خودتان با هواپیما رفتید به بیروت دنبال ارسال چه پیامی بودید؟
⬅️می‌خواستم بگویم هرگز انسانیت را فراموش نکرده‌ایم. می‌خواستم به مردم دنیا و مردم خودمان بگویم که هنوز مدافع مردم مظلوم دنیا و مسلمان جهان هستیم. من همیشه برای کشورم رزمنده و سرباز بوده‌ام. امروز که در جایگاه و مسئولیت سیاسی هستیم، هرگز از فرهنگ و روحیه سربازی و جانبازی دور نمی‌شویم. راه شهید سلیمانی در دفاع از مظلومان، مسیحیان، یهودیان، مسلمانان، زنان و کودکان را ادامه می‌دهیم. اگر من مسئولیت پرواز را به عهده گرفتم می‌‌خواستم بگویم که راه شهید سلیمانی، شهید سید حسن نصرالله و شهید هنیه و همه شهدای مقاومت در دفاع از انسانیت و شرافت با ترور آنها پایان نخواهد یافت.
@noosoolgara

نواصولگرا

18 Oct, 16:33


💢 خلاصه‌ای از مهمترین نکات مصاحبه قالیباف با مجله فیگارو

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Oct, 10:02


💢شهید عزیز

🔹یحیی سنوار را باید یکی از برجسته‌ترین رهبران ادوار در دفاع از مسئله فلسطین دانست. مردی جدی و مقتدر که در عین داشتن فهم نظامی گسترده، فهم دینی عمیق داشت. او غزه را از لحاظ مدنی و سیاسی به سمت شکوفایی برد و توانست درد تحریم همه‌جانبه را برای مردم درونش کاهش دهد. دقیقا در زمانیکه امید مردم فلسطین برای دفاع از مسجدالاقصی هم بود. به یاد بیاورید فریادهای درخواست از حماس برای حمله به رژیم در 2020 را که مردم کرانه باختری و قدس سرمی‌دادند. او هم مرد جنگ بود و هم مرد ساختن.

🔸اما در یک لحظه تاریخی و با نگاهی کلان و استراتژیک فهمید که مسئله فلسطین درحال نابود شدن است. کریدور آیمک به قیادت رژیم راه افتاده و به زودی سعودی وارد جریان عادی‌سازی خواهد شد. او برای نجات مسئله فلسطین، قیام کرد. هفت اکتبر 2023 هیچ زمان از یادها نخواهد رفت. لحظه ورود نیروهای حماس به دیوار مرزی که تصور می‌شد در همانجا متوقف خواهند شد، به چیزی فراتر از هر طراحی ذهنی تبدیل گشت. خدا برکت داد و طوفان‌الاقصی رقم خورد.

🔹سنوار در تمام یک سال گذشته تلاش کرد تا به معامله‌ای منصفانه به نفع مردم فلسطین دست یابد. اما دشمن با سطحی جدید از وحشی‌گری و حمایت اربابانش به میدان آمده بود. سنوار هم با این شهادت عزتمندانه نشان داد در تمام این مدت کنار مردمش مقاومت کرده و زیست نموده. او رهبری بود فراتر از تصور رژیم و مسئولین آن که روزانه در پناهگاه‌های هسته‌ای زندگی می‌کنند. او تا آخرین گلوله جنگید و وقتی گلوله‌ها تمام شد، چوب به دست گرفت. حتی حاضر نشد بدون لباس نظامی در روی زمین غزه راه برود تا آن ملعون آلمانی نتواند بگوید حماس غیرنظامیان را سپر خود می‌کند. کفار حربی چه می‌فهمند این عزت را!

🔸خدا او را رحمت کند. درباره شخصیت او، توانمندی مدیریتش، توان تبیین و سخنرانی‌اش، نوع نگاه او به مسائل، جنگیدن، مدیریت مدنی‌اش بر غزه، فریب دادن دشمن و... باید بیشتر نوشت. او حقیقتا یک نمونه عالی از رهبری کوتاه مدت اما موثر و عمیق در جان ملت مبارز فلسطین بود. حال باید چشم به آینده دوخت و از او یاد گرفت. یقینا در این شهادت‌ها خیری نهفته است که زمان آن را نشان خواهد داد.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

18 Oct, 10:02


💢 شهید عزیز

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Oct, 16:59


💢دوری از تفرقه و اختلاف نیاز امروز ماست

🔹متاسفانه چند روز پس از سفر تاریخی و موفق دکتر قالیباف به لبنان، بازهم برخی کانال‌های شناسنامه‌دار، موضع جناحی و انتخاباتی خود را ادامه می‌دهند و با برچسب زدن به او، سعی دارند این‌ موفقیت ملی که متعلق به ایران و فراتر از آن، جبهه مقاومت است را به حاشیه ببرند. در همین رابطه کانال آرمان ایران که گفته می‌شود نزدیک به محسن منصوری است، از کمپین فرضی خودش سخن گفته و به قالیباف حمله کرده که حامیان تو فلان شکل از نظرات را ارائه داده‌اند و رجانیوز هم اقدام به بازنشر آن کرده است.

🔸اولا باید گفت که موضع رسمی تیم رسانه دکتر قالیباف و تاکیدات شخص وی، عدم شخصی‌سازی این سفر بوده است. در همین رسانه هم ما نوشتیم که او یک سرباز جمهوری اسلامی ایران است و اگر به قلب بیروت سفر می‌کند، به واسطه عظمت نظام اسلامی و متعلق به همه است. موضع ما نگاه ملی به این ماجرا بوده است. اگر چند شخص که از هواداران دکتر قالیباف هستند، نظر شخصی دارند و در فضای صفحات شخصی خود به مقایسه می‌پردازند، نه ارتباطی به تیم رسانه و شخص دکتر قالیباف دارد و نه آن‌طور که کانال مذکور نوشته «کمپین»ی درکار است و این هم قطعا خلاف واقع است و هم تهمت دروغ به تیم رسانه‌ای دکتر قالیباف. و البته با نگاه به موج رسانه‌ای آن روز، این نظرات شخصی به اندازه کمتر از چند درصد کل تولیدات فضای مجازی هم نمی‌شود و مشخص نیست چرا این کانال تلاش دارد از یک سفر که به تقویت جبهه مقاومت منجر شد، با دروغ پردازی چنین نمدی برای اختلاف و تفرقه ببافد.

🔹لذا پیشنهاد می‌دهیم این دوستان به جای تفرقه‌اندازی و برچسب‌زنی، به این اتفاق مهم افتخار کنند و مواضع شخصی برخی کاربران را به مواضع رسمی متصل نکنند. قالیباف حتما و قطعا مخالف هرگونه نزاع و اختلاف‌افکنی داخلی در وضعیت کنونی کشور و منطقه است و معتقد است هر فردی بر طبل تفرقه بدمد، عمله دشمن است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

17 Oct, 16:58


💢 دوری از تفرقه و اختلاف نیاز امروز ماست

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Oct, 18:29


💢وضعیت میدان جنگ

🔹بنظر می‌رسد حزب‌الله به خوبی از شوک شهادت هیئت عالی خود بیرون آمده است. حضور برخی فرماندهان نظامی ایرانی در نزدیکی خط مقدم حتما در این زمینه موثر بوده است. به همین علت دشمن با مشکل اساسی و جدی در ورود به خاک لبنان مواجه شده. چهار لشگر کامل که به جدیدترین فناوری روز جهان مسلح هستند و از پشتیبانی گسترده هوایی و هر لحظه برخوردارند، صرفا توانسته‌اند چند متر در چند نقطه وارد خاک لبنان بشوند. این خود یک معجزه است که یک سازمان نظامی و نه ارتش ملی که تمام فرماندهان ارشد و رهبر ایدئولوگش به شهادت رسیده‌اند، وسایل ارتباطی‌اش از بین رفته است، بخش بزرگی از شبکه لجستیکش ضربه جدی خورده است، بتواند در مقابل چهار لشگر، اینچنین از خود دفاع کند.

🔸وجه دیگر ماجرا حمله‌های موشکی و پهبادی است که به قوت خود باقی مانده. البته دشمن هم تا میزان قابل توجهی از حملات را رهگیری می‌کند اما مهم اصل پرتاب، روشن شدن آژیرهای خطر و برخی اصابت‌های ارزشمند مانند اصابت‌های تیپ گولانی است. به هر میزان که این اصابت‌های دقیق بیشتر شود، دشمن با مشکل جدی‌تری در جبهه داخلی مواجه است.

🔹وضعیت در میدان رسانه و سیاست لبنان چندان مطلوب نیست. نبود سیدحسن، طرف‌های غربگرا را به طمع هضم حزب‌الله انداخته است. فشار بر خانواده‌های آواره و حصر غذایی و کالایی لبنان هم توسط دشمن پیگیری می‌شود تا فشار داخلی بر سازمان افزایش یابد. حمایت ایران مانند سفرهای دیپلماتیک و احیا شبکه لجستیک و حمایت مالی در این زمینه موثر و کارآمد خواهد بود.

🔸وضعیت داخلی رژیم اما با سکوت اپوزیسیون پیش می‌رود. تا قبل از انفجار پیجرها، وضعیت دولت نتانیاهو به علت ناتوانی از برگرداندن اسرای غزه، بسیار وخیم بود؛ چند تظاهرات گسترده و نارضایتی با درصد بالا. اما با آغاز عملیات‌ها علیه حزب‌الله و نهایتا شهادت سیدحسن عزیز، دولت نتانیاهو توانست خود را در داخل رژیم بازیابی کرده و صداهای مخالف را خاموش کند. حالا هم با تغییر عنوان جنگ و آخرالزمانی کردن آن، توانسته احساس تاب‌آوری داخلی را افزایش دهد. لذا فعلا و در این لحظه، امید داشتن به وضعیت داخلی برای فشار بر دولت برای پایان جنگ، منطقی نیست. رژیم باید ضربه‌های بیشتری بخورد. البته با ورود سامانه تاد به سرزمین‌های اشغالی مشخص شده که ضربات وعده صادق2 واقعا موثر و اساسی بوده که رژیم و حامی اصلی‌اش را به فکر بازسازی ساختار پدافندی انداخته است.

🔹نکته اساسی در تمام این مسیر، طراحی بازی خارج از بازی دشمن است. باید به شبکه حامیان دشمن ضربه زد والا ممکن است دشمن بتواند با طولانی کردن درگیری و فرسایش جنوب لبنان، واقعا مشکل اساسی برای ساختار و امکان دفاع حزب‌الله ایجاد کند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

15 Oct, 18:28


💢 وضعیت میدان جنگ

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Oct, 17:25


💢مهمترین نکات قالیباف در سه نطق خود در اجلاس بین‌المجالس جهان

🔹قالیباف که از دیروز در سوییس به سر می‌برد، در سه برنامه جداگانه سخنرانی نموده است. جلسه مجالس اسلامی، مجالس آسیایی و برنامه اصلی که بین‌المجالس جهانی بوده است. هسته اصلی تمامی این سه نطق، حمایت از لبنان و فلسطین و مخالفت جدی با جنایات رژیم صهیونیستی بوده است. در ادامه مهمترین نکات در این سه نطق ارائه می‌شود:

🔸شریان‌های حیاتی اسراییل امروز در اختیار جهان اسلام است. جهان اسلام باید فشار یکپارچه و موثر برای توقف رژیم کودک کش به آمریکا وارد کند. اسرائیل برای کنترل یا انهدام تمام زیرساخت‌های منطقه برنامه دارد.
اسرائیل تلاش می‌کند ضعف‌های خود را پشت تحرکات تهاجمی بپوشاند. در وضعیتی منحصربه‌فرد برای پایان دادن به شرارت صهیونیستی قرار داریم. صهیونیست‌ها به القای ترس و اختلاف در جهان اسلام چشم دوخته‌اند.
جهان اسلام باید برای مقابله با این خطر تاریخی وحدت داشته باشد و تصمیم بگیرد وگرنه همه هزینه خواهیم داد. اگر بتوانیم تصمیم جمعی بگیریم، پیروزی حتمی است. کافی است شجاع باشیم تا توهمی به عنوان صهیونیست برای همیشه پایان یابد. ما نیازمند قطع هر نوع همکاری، کمک و گفت وگو با رژیم، و متوقف کردن هر نوع پروژه سیاسی و اقتصادی هستیم که اسراییل را یاری کند.

🔹من در بیروت مردمی را دیدم که استوار و مقاوم در مقابل یک دشمن جنایتکار، بدون تعهد به هرگونه خطوط قرمز و خو گرفته به ضد انسانی ترین رفتارها با غیر نظامیان و بی گناهان، ایستاده اند و با وجود شهادت روزانه گرانقدرترین مردان و فرزندانشان، تصمیم دارند یک بار برای همیشه این ماشین کشتار را متوقف کنند.
همه دستاوردهای اخلاقی و حقوقی تمدن بشری اکنون جلوی چشم ما تهدید می شوند و اسراییلی ها به صراحت اعلام می کنند قصد دارند الگوی رفتار خود را به دیگر کشورهای منطقه نیز توسعه بدهند.
من به عنوان کسی که 40 سال است از حیث نظامی و سیاسی با تحولات منطقه جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا درگیر است به شما می گویم نسل جدیدی از مقاومین در حال ظهور هستند و مردم منطقه برای دفاع از خود در برابر این قاتلان حرفه ای منتظر کسی نخواهند ماند.

🔸اسراییل ثبات ژئوپلتیکی و تعادل استراتژیکی در منطقه را عمیقا به خطر انداخته و پا را از حد خود فراتر گذاشته است. من مایلم به صراحت تاکید کنم ما به دنبال آتش بس در غزه و لبنان هستیم و معتقدیم آمریکایی ها و برخی کشورهای غربی اگر اراده کنند، می توانند این رژیم را به آتش بس وادار کنند.
زمان آن رسیده که جهان برای کنترل رژیم جنایتکار صهیونیستی اقدامات عملی انجام دهد. صلح زمانی میسر است که کسانی که کودکان را می کشند و بر سر جنازه آنها می خندند توسط جهان منزوی و محکوم شده باشند.

🔹موضوع این اجلاس استفاده از علم و فناوری و نوآوری برای آینده ای مسالمت آمیزتر و پایدارتر است اما واقعیت این است که امروز علم و فناوری به جای آن که آینده‌ای صلح‌آمیزتر برای بشریت به ارمغان آورد در خدمت جنگ کشتار دسته جمعی غیرنظامیان و ترور دولتی توسط صهیونیسم جنایتکار قرار گرفته است.
من صدای مردم مظلوم و مقتدر لبنان هستم. مردمی که مظلومانه هر لحظه منتظر حملۀ ناجوانمردانۀ جنگنده های آمریکایی هستند اما مقتدرانه و با اراده ای تاریخی در شکست دادن بزرگترین دشمن انسانیت تردید به خود راه نداده اند.

🔸رژیم فکر می کرد با ترور مرد انسانیت و شرافت یعنی «نصرالله بزرگ» توانسته است پایان مقاومت در لبنان را رقم بزند اما شکست های زمینی و عملیات گولانی به رژیم نشان داد حزب الله زنده است و از سوی مردم لبنان حمایت می شود.
اجازه می خواهم با شما صریح باشم. ما با رژیمی مواجه هستیم که نه تنها بیش از ده هزار کودک را کشته بلکه به آن افتخار هم می کند. با رژیمی مواجهیم که هیچ ارزشی برای هیچ معیار حقوقی و اخلاقی قائل نیست. ما با رژیمی مواجه هستیم که در حال تبدیل کردن جنایت به یک عرف در روابط خود با دیگر کشورهاست. آیا می خواهیم بایستیم و تماشا کنیم؟

🔹گروه های مقاومت نگهبانان صلح در منطقۀ خاورمیانه هستند و ایران امروز در کانون یک تلاش فداکارانه برای متوقف کردن این رژیم جنایتکار قرار دارد و به آن افتخار می کند.
ما افتخار می کنیم که بهترین مردانمان در کنار رهبرانی مانند شهید سید حسن نصرالله و شهید اسماعیل هنیه در این نبرد مقدس به شهادت رسیده اند. برادر عزیزم شهید قاسم سلیمانی که منطقه را از شر داعش نجات داد تنها یکی از قهرمانان دفاع از صلح است.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

14 Oct, 17:24


💢 مهمترین نکات قالیباف در سه نطق خود در اجلاس بین‌المجالس جهانی

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

13 Oct, 08:13


💢کنشگری جمهوری اسلامی ایران را به بازی جناحی تقلیل ندهید

🔹اثر حضور رئیس مجلس در میان ویرانه‌های بیروت را باید از کامنت‌ صفحات رسانه‌های عربی دید. کاربران عرب، با افتخار از به مبارزه طلبیدن جمهوری اسلامی ایران سخن می‌گویند و عقب زدن رژیم را یادآور می‌شوند. حالا اینجا در تهران ما گیر افرادی هستیم که بازهم می‌خواهند داستان را در گل‌ولای جناح و انتخابات سه ماه پیش ببینند. درست است که محمدباقر قالیباف به این سفر رفته اما در واقع این جمهوری اسلامی است که آنجا قد بلند خود را به تمام طرف‌های منطقه و فرامنطقه یادآور می‌شود. مسئله اصلی، عظمت نظام اسلامی و مردم پشتیبان آن هستند و نه این شخص و آن جناح. تقلیل این عظمت به دعواهای توییتری این و آنی، ظلمی است به تمامیت جمهوری اسلامی ایران.

🔸اینکه چند دانه اکانت، حرفی بزنند که خلاف این راهبرد کلان‌نگر باشد، هیچ ربطی به موضع رسمی تیم رسانه آقای قالیباف نداشته و ندارد و نباید مورد تفسیر ناصحیح درباره کنشگری رسانه‌ای آنان قرار گیرد. موضع رسمی ما این است که این سفر رسمی را باید در همان قد و اندازه ملی و فراملی‌اش دید. قالیباف مسئول عالی در جمهوری اسلامی ایران است.

🔹از طرف دیگر باید دید که برخی اکانت‌های معلوم‌الحال و حتی برخی رسانه‌های رسمی، به اندازه لازم به این موضوع نپرداخته‌اند و حتی با تاخیر چندساعته یا با حداقل ممکن، اخبار آن را در خروجی خود قرار دادند. یعنی حب و بغض‌های سابق‌شان، اجازه‌ی دیدن عظمت کار جمهوری اسلامی را نداده است.

🔸خلاصه اینکه مسائلِ مهم اینچنینی را باید در همان چارچوب واقعی خود دید. چارچوب واقعی این است: جمهوری اسلامی ایران با تمام توانش حامی محور مقاومت است. چه در میدان نظامی، چه در میدان رسانه‌ای و چه در میدان سیاسی و دیپلماتیک. اشخاص هم همگی ذیل این پرچم پرافتخار هستند.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

13 Oct, 08:13


💢 کنشگری جمهوری اسلامی ایران را به بازی جناحی تقلیل ندهید

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara

نواصولگرا

12 Oct, 17:20


💢تلاش برای خنثی‌سازی فشار سیاسی و رسانه‌ای بر حزب‌الله

🔹درحالیکه دشمن نتوانسته روی زمین در جنوب لبنان، پیروزی به دست آورد و پیشروی خاصی بکند، تلاش دارد تا مسئله‌اش را در عرصه سیاسی و رسانه‌ای به نتیجه برساند. سخن از اجرای قطعنامه 1701 بدون در نظر گرفتن موضوع غزه، هدفی طلایی برای رژیم و متحدان غربی است. شهادت سیدحسن نصرالله به عنوان وزنه اصلی مقاومت باعث شده تا طرف‌های داخلی و خارجی لبنان به طمع حذف حزب‌الله در معادلات داخلی بیافتند. این فشار با استفاده از ابزار رسانه که کاملا در دست بلوک دشمن است، هر لحظه بیشتر هم می‌شود.

🔸حضور قالیباف در لبنان برای خنثی کردن این تلاش بود. اولا موج رسانه‌ای و حمایت عملی از مقاومت با حضور در بیروت و سپس میان آواره‌های این شهر، باعث می‌شود تا پشتیبانی ایران از تمامی ابعاد حزب‌الله دوباره به همگان یادآوری شود. ثانیا دیدار با مقامات و گوشزد نمودن اهمیت حضور حزب‌الله در هر وضعیت جدید سیاسی در لبنان، سیاستمداران لبنانی را از وادادگی کامل به طرف غربی منصرف می‌سازد.

🔹اینجا نقش آقای نبیه بری در مقاومت سیاسی بسیار مهم و اساسی است. شخصی که باید با تدابیر سیاسی لازم، امکان اجرای طرح غربی را ندهد. یکی از اهداف اصلی سفر قالیباف به بیروت، تقویت جایگاه وی و اعلام حمایت از او بوده است که الحمدلله به بهترین شکل ممکن اجرایی شده. اهمیت این حمایت سیاسی و رسانه‌ای، چندان کمتر از حمایت نظامی در این لحظات نیست.

📮 نواصولگرا؛ رسانه‌ی عقلانیت و کارآمدی در بستر گفتمان انقلاب اسلامی
🔗 @noosoolgara