محمدرضا زائرى @morzaeri Channel on Telegram

محمدرضا زائرى

@morzaeri


محمدرضا زائرى (Persian)

با عضویت در کانال تلگرامی محمدرضا زائرى، به دنیایی از اطلاعات جدید و جذاب پا بگذارید. این کانال توسط کاربر با نام کاربری morzaeri اداره می‌شود و شامل مطالب متنوعی از زندگی شخصی و حرفه‌ای این فرد معتبر است. از مطالب آموزشی گرفته تا نکات و تجربیات ارزشمند، همه چیز در این کانال به شما ارائه می‌شود. محمدرضا زائرى یک فرد پرانرژی و خلاق است که توانسته است با تلاش و پشتکار خود در حوزه‌های مختلف موفقیت‌های بزرگی کسب کند. اگر به دنبال الهام و انگیزه جهت پیروزی در زندگی خود هستید، این کانال مناسبی برای شما خواهد بود. پیوستن به این جامعه مجازی، فرصتی است برای آشنایی با دیدگاه‌ها و ایده‌های نوآورانه این فرد استثنایی. بنابراین، به‌سرعت به کانال تلگرامی محمدرضا زائرى بپیوندید و از محتواهای منحصر به فرد آن بهره‌مند شوید.

محمدرضا زائرى

11 Oct, 12:04


🎥 هفته وحدت مهم تر است یا خود وحدت؟

🌺 با توجه به درد و رنجِ اهل سنت در این روزها، میلادِ رسول مهربانی را امسال بر اساس روایت اهل سنت و با مدح و ثنای یک دخترِ کلاس اولی از نوار غزه تبریک می‌گویم.

📌 درباره هفته وحدت چند سطری نوشتم که به علت کمبودِ جا در مطلب بعدی منتشر می کنم. 👇🏼👇🏼👇🏼

#فرهنگی #پرورشی
#غزه #فلسطین #سیاست
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام العمر باشیم:
@TeacherasLLL

محمدرضا زائرى

11 Oct, 12:04


🎥 هفته وحدت مهم‌تر است یا خودِ وحدت؟

🕊 اهل سنت دوازدهم و شیعیان هفدهم ماه ربیع‌الاول را زادروز پیامبرِ خاتم، درود خدا بر او، می‌دانند.
در ایران این هفته، هفته وحدت نامیده و بزرگ داشته می‌شود.

⁉️ پرسشی ذهنم را به خود مشغول کرده است: هفته وحدت مهم‌تر است یا خودِ وحدت؟ این‌جور به ذهنم می‌آید که ما با ابداع هفته وحدت عملا مرزها را از بین نبرده‌ایم؛ بلکه آن‌ها را ناخودآگاه پررنگ‌تر کرده‌ایم و صرفا در منطقه‌ای در میان دو مرز، حوزه مشترک اعلام کرده‌ایم: هفته وحدت.
⁉️ پس از این مقدمه پرسش دیگری برایم ایجاد شد: لابد هم شیعه و هم سنی بر اساس مبنا و استدلال و شواهدی به این جمعبندی تاریخی رسیده‌اند و بر این باور هستند که با اصرار و ایستادنِ بر آن، واقعیتی تاریخی تثبیت و تبیین می‌شود و این را می‌توان به مثابه یک دستاوردِ علمی و اعتقادی در نظر گرفت.
سوال این است: اگر این مرز را از بین ببریم و به جای تثبیتِ هفته وحدت، خودِ وحدت را تقویت و تثبیت و بر یکی از این دو روز توافق و اجماع کنیم؛ بهتر نیست؟ دستاورد آن بهتر از دستاوردهای مترتب بر هفته وحدت نخواهد بود؟

🌺 با این مبنا و استدلال و با توجه به درد و رنجِ اهل سنت در این روزها، میلادِ رسول مهربانی را امسال بر اساس روایت اهل سنت و با مدح و ثنای یک دخترِ کلاس اولی از نوار غزه تبریک می گویم.

✍🏼 علی جعفرآبادی

#فرهنگی #پرورشی
#غزه #فلسطین #سیاست
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام العمر باشیم:
@TeacherasLLL

محمدرضا زائرى

11 Oct, 12:02


#نکته_ها

⭕️ روح بلند و بخشش و گذشت شگفت پیامبر اکرم (ص)

پیامبر در تلاش برای هدایت و نجات مردمان بر بخشش و گذشتی شگفت عمل کرد که گویای روح بلند، دل بی کینه و سرشار از دوستی انسان ها است. همین روح بلند و بخشش و گذشت بی اندازۀ آن حضرت بود که مردمان را متحّل کرد و از گنداب جاهلیت به در آورد و شکوفا شان نمود که تحوّل آدمیان به سوی کمال جز این راهی ندارد . عبدالله بن مسعود گوشه ای از صحنه ای را که خود شاهد آن بوده، گزارش کرده است: گویا رسول خدا را می بینم که داستان پیامبری را به نمایش می گذارد که قومش او را زدند و خونین کردند و او در حالی که خون از چهره خویش می زدود می گفت: «بار خدایا! قوم مرا بیامرز! زیرا که آنان نمی دانند!».
صحیح البخاری ، ج ۴ ، ص ۱۵۱ ، ج ۸ ، ص ۵۱

#نکته_ها #پیامبر_اکرم‌ص #بخاری #اخلاق_پیامبر‌ #گذشت #صحیح_بخاری

📍کانال مصطفی دلشاد تهرانی

@delshadtehrani

محمدرضا زائرى

11 Oct, 08:23


عضو پیشین دفتر احمدی نژاد از دلایل سکوت این روزهای رئیس جمهور اسبق پرده برداشت

عضو پیشین دفتر احمدی‌نژاد گفت: قبل از انتصاب اعضا در مجمع معمولا از آنها سوال می‌شود که قرار است برای شما حکم صادر شود ،آقای خاتمی و روحانی حاضر نشدند عضویت داشته باشند. اما برای احمدی‌نژاد کلیدی است چون اگر در مجمع حضور نداشته باشد عملا به پارکینگ تاریخی منتقل می‌شود. بنابراین حاضر است هر امتیازی بدهد که مورد غضب قرار نگیرد تا از ظرفیت‌های مجمع برای فعالیت‌های خودش استفاده کند..

https://www.mahyanews.ir/fa/tiny/news-2280

@mahyanews

محمدرضا زائرى

11 Oct, 07:50


☑️اتهامات سنگین به دبیر ستاد امر به معروف /  چرا هاشمی گلپایگانی از دانشگاه امام صادق اخراج شد

✍🏻امتداد گروه سیاسی: امتداد برای اولین بار نحوه اخراج محمدصالح هاشمی گلپایگانی را از دانشگاه امام صادق منتشر میکند و از اصولگرایان می پرسد: چرا از افکار و اندیشه های امروز او تعجب می کنید درحالی که سالهاست او را می شناسید؟

✔️اخیرا اظهارات محمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر که گفته بود «تاکسی‌های اینترنتی اگر بدانند با سوار کردن فرد بی حجاب جریمه می‌شوند ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب خودروها حل می شود.» باعث اختلاف در جبهه اصولگرایان شده است که صراحتا و یا علنا او را به نفوذی بودن متهم کرده و یا از او می خواهند «خاموش» شود. اما تعجب از اینجاست که محمدصالح هاشمی گلپایگانی همان است که 14 سال مسئول و بنیانگذار گزینش در دانشگاه امام صادق بود و در نهایت هم با همین افکار بود که به تعبیر خودش «به طرز بدی» برکنار میشود.

✔️عجیب ترین موضع گیری را  مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو داشت. کسی که با ساختن یک سریال فکر کرده نفوذیاب شده در توییتی از دستگاه های اطلاعاتی خواست پرونده و عقبه دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند.

✔️محمد حسین پویانفر از مداحان اهل بیت نیز در توییتی نسبت به اظهارات دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر واکنش نشان داد و نوشت: ‏«نفوذی شاخ و دُم دارد آیا؟ چرا کسی دکمه این آقای ... را نمی زند؟» 

✔️اما مگر محمدصالح هاشمی گلپایگانی برای این افراد ناشناخته است؟ او دیروز یکدفعه سر بر نیاورده و به این سمت منصوب شود. هاشمی گلپایگانی 14 سال سابقه گزینش در دانشگاه امام صادق را داشت. اینکه روایت ها و حرف و حدیث ها چه باشد مهم نیست. اما نقل قول و روایت خود او از برکناری اش نشان می دهد، آش آنقدر شور شده بود که دانشگاه امام صادق هم او را تحمل نمی کند و اقداماتش را نمی پسندد. اما با این حال هاشمی گلپایگانی باز هم با خروج از آن دانشگاه به دانشگاه آزاد می رود و در برنامه های صداوسیما به عنوان کارشناس حضور پیدا می کند.

✔️حامیان او چه کسانی هستند که در مقابلش افرادی چون رائفی پور او را اینگونه تهدید می کنند: «امیدوارم جهالت باشد نه خیانت! اگر مسئولین ذی ربط او را کنترل نمی کنند برای دفاع از کشور و ‌مردم چاره ای جز افشاگری درباره او نمی ماند.»

✔️سید محمود رضوی مشاور فرهنگی محمدباقر قالیباف به او لعنت می فرستد: «دستگاه‌های امنیتی و قضائی با افرادی همچون آقای هاشمی گلپایگانی که اظهارات تحریک آمیز و بی‌مورد میکنند به سرعت و شدت برخورد نمایند. لعنت بر دهانی که بی موقع باز شود.»

✔️اما این همان محمدصالح هاشمی گلپایگانی است که در دانشگاه امام صادق 14 سال حلقه مهمی را تشکیل و گزینش ها را اداره کرد و دستکم افرادی چون آیت الله علم الهدی، مهدوی کنی، فرزندان و دامادش، فرزندان برادرش چون علی باقری کنی و مصباح الهدی باقری کنی او را به خوبی می شناختند و با او از نزدیک آشنا بودند.

✔️امتداد فایل صحبت های او را که سالها قبل در دانشگاه امام صادق انجام داده بود منتشر می کند. فایلی که نشان می دهد او به عنوان مسئول بسیج دانشگاه چه اقداماتی را انجام داده بود که مورد تقدیر و تشکر آیت الله علم الهدی و مهدوی کنی قرار گرفته بود.

✔️ هاشمی گلپایگانی در این فایل به دانشجویان نحوه گزینه را اعلام کرده می گوید: «مثلا کسی که موسیقی گوش می کند نباید بیاید دانشگاه، حالا حتی پدرش هم روحانی باشد فرقی ندارد.»

✔️اقدامات او به شدت مورد تایید و حمایت آیت الله علم الهدی بود . او می گوید زمانی که اولین بار گزینش را در سال 74 به راه انداختیم آیت الله علم الهدی (که آن زمان مسئول آموزش دانشگاه امام صادق بود) به همراه آیت الله مهدوی کنی به اتاق ما آمد و تقدیر و تشکر کردند که در تاریخ دانشگاه برای اولین بار این کار انجام شد.

✔️هاشمی گلپایگانی زمانی که در گزینش بود هم به گونه ای رفتار می کرد که وضع ظاهری افراد ملاک صلاحیت او برای حضور در دانشگاه بود و حالا همان فرد است و هیچ تغییری در او دیده نمیشود.

✔️دغدغه های او همان ارزش هایی است که می فهمید و هنوز دنبال می کند. چه تفاوتی کرده که امروز او را نفوذی و افراطی می خوانید؟ این همان فردی است که بسیاری از کسانی که امروز در دولت هستند را گزینش کرده. حالا  مهدی عرفاتی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در واکنش به این اظهارات او در اینستاگرامش مینویسد: «بصیرت فقط در اعلام موضع نیست، گاهی در سکوت است!مواضع شما و امثال شما که عامل شکاف و دو دستگی مردم است، خود بزرگترین منکر است. لطفا خاموش!»

✔️به نظر میرسد آنها یکروزه به این جمع بندی در مورد هاشمی گلپایگانی نرسیده باشند. شاید ورای این دلسوزی برای دوقطبی سازی در جامعه، رقابتی دیگر در میان باشد که از آن بی خبریم.

#تحلیل_زمانه
🌏 @TahlilZamane

محمدرضا زائرى

10 Oct, 18:01


نمي رود دل و دستم به هيچ كاري و باري
نه ذوق گشت و گذاري، نه شوق ديدن ياري

در اين كناره ي احوال روزگار پريشان
نشسته ام چو اسيري، فتاده ام چو خماري

نه حال خواندن شعري، نه حال ديدن متني
در اين زمان پرآشوبِ هر كه صيدِ شكاري

چه غارتي، چه فريبي، چه فتنه اي، چه سرابي
چه آتشي و چه دودي، چه گردي و چه غباري

به دست خويش كشيدند اين سراچه به آتش
نه غازيان صليبي، كه مؤمنان مزاري!

به دست خويش شكستند زورقي كه سوارند
نه دشمنان و رقيبان، كه صاحبان سواري

دريغ و درد كه هشدار ناله ها نشنيدند
از آنچه ديدم و گفتم به درد و گريه و زاري

محمدرضا زائري
١٨ مهر ١٤٠١

https://telegram.me/morzaeri
نوشته ها و انتخابهاي محمدرضا زائرى
اگر قابل دانستيد نگاهي بيندازيد و به دوستانتان نيز معرفي فرماييد!

محمدرضا زائرى

10 Oct, 17:59


🆔 @imammoussasadr

محمدرضا زائرى

10 Oct, 10:06


هشدارهايي كه شنيده نشد!
🔻
"اگر مي خواهيم نسل بعد براي غيرت از دست رفته فردايمان نگريند، بايد امروز فكري به حال تهرانمان كنيم و به جاي ترسيم اوضاع گل و بلبل، واقعيت ها را بپذيريم و عاقلانه در پي درمان كارشناسانه شان برآييم. البته نه از طريق نيروي انتظامي! "
🔺
دي ماه ١٣٨٧
بخشي از كتاب "قدم كليك هايتان بر چشم"، محمدرضا زائري، نشر آرما

‏https://telegram.me/morzaeri
نوشته ها و انتخابهاي محمدرضا زائرى
اگر قابل دانستيد نگاهي بيندازيد و به دوستانتان نيز معرفي فرماييد!

محمدرضا زائرى

08 Oct, 13:33


🆔 @imammoussasadr

محمدرضا زائرى

07 Oct, 16:01


📝 گفتگو با دانش آموزان به روایت آقای وزیر

🇸🇬 وزیر آموزش و پرورش سنگاپور گزارش گفتگویش را با دانش آموزان مدرسه ای به شرح زیر منتشر کرد.

🙋🏻‍♂️ دانش آموز الف: آقای وزیر، آیا می توانیم در مدرسه آسانسور داشته باشیم؟
👨🏻‍💼وزیر: علت اصلی برای این درخواست اینه که…؟

🙋🏻‍♂️ دانش آموز الف: برای اینکه در زمان بین کلاس ها مجبور نیستیم از پله ها بالا و پایین بریم... خسته کننده است...
👨🏻‍💼وزیر: آه... می فهمم. خوب، بیایید در مورد چگونگی تامین بودجه ساخت و بهره برداری بحث کنیم؟

🙋🏻‍♂️ دانش آموز ب: هزینه ساخت آسانسور چقدر است؟
👨🏻‍💼وزیر: خوب، بستگی به مشخصات ساخت و ساز دارد... شاید چند هزار دلار؟

🙋🏻‍♂️ دانش آموز ج: وای... خیلی گرونه…
👨🏻‍💼وزیر: پس اگر چند هزار دلار داریم، چه چیزی را باید در اولویت قرار دهیم؟

🙋🏻‍♂️ دانش آموز دال: تشک های کف را برای ورزشگاه تعمیر یا تعویض کنیم... بخشید…
🙋🏻‍♂️ دانش آموز ه: راهروهای سرپوشیده…
🙋🏻‍♂️ دانش آموز و: به دانش آموزان فقیرتر خود کمک کنید…
🙋🏻‍♂️ دانش آموز ز: توالت‌ها را درست کنیم... ببخشید…

(ایده های بسیار بیشتری با هیجان بسیار به اشتراک گذاشته شد و بعد از مدتی…)

👨🏻‍💼وزیر: پس حالا بریم دنبال آسانسور؟
🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️دانش آموزان: نهههه…!

👨🏻‍💼وزیر: پس اگه یه دانش آموز روی ویلچر داشته باشیم چی؟
🙋🏻‍♂️دانش آموز ه: کلاسِ دانش آموزِ ویلچر ی را در طبقه همکف قرار دهید!

📌 جمعبندی آقای وزیر: خوشحالم که دانش‌آموزانمان یاد می‌گیرند اولویت‌بندی کنند و بیشتر از خودشان به اطرافیانشان اهمیت دهند و در صورت مواجهه با محدودیت‌های منابع راه‌حل‌های خلاقانه ارائه کنند.



📌 نظر شما درباره این گفتگو چیست؟
📌 پیش از این هم با همین تیتر مطالب مشابهی منتشر شده است.

#بین_الملل #سنگاپور
#گفتگو #دیالوگ #فرهنگی
#پرورشی #مدیریت_آموزشی #مدرسه
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام‌العمر باشیم:
@TeacherasLLL

محمدرضا زائرى

07 Oct, 15:52


هشدار ٢٥ سال قبل؛
اين سكوت علامت دردي خطرناك است!


"به خدا پسران جواني كه در اين سوي و آن سوي شهر فرياد جواني سر مي دهند قصد پايمال كردن دستاوردهاي انقلاب را ندارند. به خدا دختراني كه موي سرشان از روسري بيرون مي ريزد قصد دهن كجي به خون شهدا و دشمني با ارزشهاي انقلاب را ندارند. به خدا اين دختران و پسران كه در كوي و برزن مي بينيد و گمان مي كنيد دشمنان خدايند، بد نيستند و نمي خواهند بد باشند و جز اندكي معدود همه دلهايي پاك و مستعد دارند، اما چه كسي به سراغ اين جوانها مي رود؟ فراوانند تشنگاني كه بر ساحل اين درياي بي كران ايستاده اند و بسيارند گرسنگاني كه در كنار اين خوان گسترده نشسته اند؛ اما كسي سيرابشان نكرده و گرسنگي شان را درنيافته است. به خدا مردم ما و جماعت ايراني بهترين مردم دنيايند، چرا قدرشان را نمي دانيم؟
به خدا كسي دست پيش نياورده كه اين ها رد كرده باشند. به خدا كسي نپرسيده كه اين ها پاسخ نداده باشند. به خدا كسي نخوانده كه اينها نيامده باشند.
جوانان و نوجوانان ما توقع زيادي از بزرگترهايشان ندارند، تمام آنچه آنها مي خواهند اين است كه كسي به حرف هايشان گوش كند و درددلهايشان را بشنود و پرسش هايشان را پاسخ بگويد.
مكتبي كه پشتش به حقانيت پاسخ گرم است از هجوم تندباد پرسش ها نمي هراسد. بياييد صورت مسأله را پاك نكنيم و به فكر حل مسأله باشيم. اكنون واقعيت تلخ جامعه ما گسل و فاصله ميان نسل گذشته و نسل آينده است. چه كسي بايد به اين فاصله بيانديشد؟ اين نسل مي گويد كسي به ما اعتنا نمي كند و پاسخ ما را نمي دهد، اما نبايد دلخوش شد كه نسل ما سكوت مي كند. اين سكوت اگر از ترس و واهمه باشد نشان بي دردي نيست، بلكه علامت دردي خطرناك است كه آرام آرام همه وجود را در بر مي گيرد."(١)

اين كلمات كه در نگاه اول به نظر مي رسد تازه نگاشته شده باشد، نوشته امروز و ديروز نيست بلكه متن دفاعيه دادگاه نشريه "خانه" در سال ١٣٧٧ است، يعني زماني كه جوانان امروز حتى هنوز به دنيا هم نيامده بودند.
روزنامه "خانه" وابسته به خانه روزنامه نگاران جوان بود كه در ستوني با عنوان "هيچكس فرصت ندارد پاسخ بدهد" نامه هاي دختري جوان حاوي پرسش هاي فكري و دغدغه هاي اعتقادي اش را به چاپ مي رساند.
در پي اعتراض هاي گسترده و سراسري برخي جريان هاي سياسي، دادگاه من را كه مدير مسؤول نشريه بودم بازداشت نمود و به زندان انداخت و مؤسسه و نشريه را نيز تعطيل كرد.
در مواجهه با چنين هشدارها و نهيب ها و تذكرهايي در طول بيست و پنج سال گذشته غالبا جز تمسخر و توهين و بي اعتنايي - و البته گاه مجازات هاي سنگين تر و سخت تر - نديده و نشنيده ام.
از سال ٧٥ در مجله نيستان و بعد از آن در مجال هاي ديگر هر بار چنين مضامين و نكته هايي نوشته شد و منتشر گرديد از جمله همين چند سطر كه در زندان اوين نگاشته شده است.
هشدارهايي كه حدود ربع قرن پيش از اين نسبت به وضعيت جوانان و نوجوانان داده شده بود، اينك بيش از هر زمان قابل بازخواني و تأمل به نظر مي رسد.
امروز بايد پرسيد چرا به هشدارهايي از از اين دست كمتر توجه شد و اين بيدارباش ها پيش از وقوع حادثه به گوش نرسيد؟

(١)-منبع: كتاب خانه روزنامه نگاران جوان، به كوشش امير محزونيه، نشر آرما

https://telegram.me/morzaeri
نوشته ها و انتخابهاي محمدرضا زائرى
اگر قابل دانستيد نگاهي بيندازيد و به دوستانتان نيز معرفي فرماييد!

محمدرضا زائرى

07 Oct, 15:37


شروع جلسات گفتگوی آزاد به زبان انگلیسی در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
@etelaresaniiran

محمدرضا زائرى

06 Oct, 07:26


#نکته_ها 

⭕️ سعه صدر و گذشت و بزرگوارى در برابر لغزش­ها و نادرستی­های سهوی و عمدی
 
«يَفْرُطُ مِنْهُمُ الزَّلَلُ، وَ تَعْرِضُ لَهُمُ الْعِلَلُ، وَ يُؤْتَى عَلَى أَيْدِيهِمْ فِي الْعَمْدِ وَالْخَطَاءِ؛ فَأَعْطِهِمْ مِنْ عَفْوِکَ وَ صَفْحِکَ ، مِثْلَ الَّذِي تُحِبُّ وَ تَرْضَى أَنْ يُعْطِيَکَ اللّهُ مِنْ عَفْوِهِ وَ صَفْحِهِ.» عهدنامه مالک اشتر (نامه ۵۳ نهج البلاغه)

مردمان چنين­ اند كه لغزش­هايى از ايشان سر میزند، يا گرفتار نادرستی ­هايى میشوند، و به سهو یا عمد (نادانسته یا دانسته) كارهايى میكنند [ که تو را خوش نمى‌آيد].پس چنان با بخشش و گذشت با آنان رفتار كن كه دوست دارى خداوند با بخشش و گذشت خود با تو رفتار كند.
 
 لازمه اداره درست امور، داشتن ظرفيت وسيع و تحمّل و حوصله فراوان و گذشت و بزرگوارى است. كسى كه فاقد سعه صدر و گشادگى سينه در اداره امور است، نمیتواند حق را پاس دارد و دشواری­ها و بحران­ها  را تحمّل كند و عدالت را برپا نمايد و خدمتگزار مردم باشد. نداشتن سعه صدر موجب كم­ ظرفيتى، نابردبارى، عدم روادارى، تحيّر در تصميم­ گيرى، عدم بزرگوارى، بدرفتارى و خشونت­ گرايى میشود. اميرمؤمنان على (ع) فرمود :

«مَنْ ضَاقَ صَدْرُهُ لَمْ يَصْبِرْ عَلَى أَدَاءِ الْحَقِّ.» (کراجکی، کنزالفوائد، ج ۱،ص ۲۷۸)

 كسى كه سينه­ اش تنگ باشد (سعه صدرنداشته باشد) بر اداى حق تاب نياورد.

 
بدون سعه صدر چگونه میتوان در برابر ناملايمات، مشکلات حاد و بحران­ها بردبارى ورزيد، سختیها را تاب آورد، مخالفان را تحمّل نمود و حقوقشان را پاس داشت، و با مردم براساس گذشت و بزرگوارى و عدالت  رفتار كرد؟

در انديشه حكومتى و مديريتى على (ع) بهترين وسيله اداره امور داشتن گشادگى سينه و پرظرفيتى و پاك بودن از تنگ­ نظرى و كم­ ظرفيتى است، چنان­كه فرموده است :

 «آلَةُ الرِّيَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ.» (نهج البلاغه، حکمت ۱۷۶)

وسيله و ابزار رياست و مديريت، گشادگى سينه است.


شاخصى مهم در سعه صدر، نحوه رويكرد به انواع خطاها در اداره مردمان است. بخشش و گذشت، و ناديده گرفتن و گناه‌پوشى از لوازم اساسى سعه صدر است. انسان‌ها پيوسته در معرض لغزش و نادرستى‌اند، و از روی سهو یا عمد كارهايى مى‌كنند كه زمامداران را خوش نمى‌آيد، و اگر قرار باشد آنان لغزش‌ها و نادرستى‌هاى مردمان را كه دانسته و نادانسته انجام داده‌اند، نبخشند و از آنها نگذرند، جامعه را در اضطراب و اصطكاك و خشونت فرو مى‌برند. روادارى و بخشش و گذشت است كه روابط انسانى را قابل تحمّل مى‌سازد، و زمينه اصلاح رفتارها را فراهم مى‌نمايد. ممكن است زمامداران و مديران امورى را ناخوشايند دارند، و اگر بنابر اين باشد كه هيچ كارى برخلاف ميل و نظر آنان رخ ننمايد، پس چه جايى براى سعه صدر مى‌ماند؟ از موارد مهم سعه صدر همين است كه بتوان امورى را ناديده گرفت و گناه‌پوشى كرد. البته جرم و تعدّى به حقوق مردمان موضوعى ديگر است.

نكته مهمى كه در اين بيان آمده و لازم است بدان توجّه شود «فِي الْعَمْدِ وَ الْخَطَاءِ» است، يعنى دانسته و نادانسته انجام دادن كارهايى مخالف ميل و نظر زمامداران و مديران است، كه اگر نادانسته و سهو آن را بشود تحمّل كرد، با دانسته و عمد آن چه بايد كرد؟

مهم آن است كه رهنمود امام على (ع) اين است كه در برابر دانسته‌ها و از سر عمدها نيز اصل بر بخشش و گذشت، و ناديده‌گيرى و گناه‌پوشى است.

اميرمؤمنان على (ع) خود، معيارى گويا براى تشخيص سعه صدر و تحمّل و روادارىِ انسانى در رفتار با مخالفان، منتقدان، بدگويان، بى‌منطقان، بدرفتاران و چون اينان است.

#سعه_صدر #حکومت #منتقدان #عدالت #گذشت

📍كانال مصطفى دلشاد تهرانى

@delshadtehrani

محمدرضا زائرى

06 Oct, 07:23


🔴 شرایط حساس، توجیهی برای زیر پا گذاشتن مسئولیت‌های انسانی اخلاقی و الهی نیست!

هنگامه عزیمت سپاه اسلام برای فتح مکه، رسول الله (ص) در مسیر، سگی ماده را دیدند که عوعو می‌کرد و به توله‌هایش شیر می‌داد. به یکی از اصحابشان (جعیل بن سراقه) دستور دادند تا از اسب پیاده شود و مانند سپر در برابر آن سگ بنشیند تا عبور جمعیت باعث ترس سگ و توله‌هایش نشود و کسی از سپاهیان نیز آزاری به آنان نرساند.

📝المغازی للواقدی: ج۲، ص۸۰۴

🆔 @mohamadrezahakimi

محمدرضا زائرى

04 Oct, 12:21


🆔 @imammoussasadr

محمدرضا زائرى

03 Oct, 08:17


🆔 @imammoussasadr

محمدرضا زائرى

02 Oct, 12:32


🆔 @imammoussasadr

محمدرضا زائرى

02 Oct, 12:32


🆔 @imammoussasadr

محمدرضا زائرى

02 Oct, 06:21


🖋 خبری از رم و پرسشی از تهران و قم

📌 چند نکته و پرسش درباره مطلب بالا:

✔️ یک. به گمان من موضوع این روزها در هیچ نهادی به اندازه آموزش‌و‌پرورش ریشه و برایش مسئولیت ندارد؛ چه در حدوث و چه در بقا.
اولا، شادروان امینی، که قرار بود تحت آموزش قرار بگیرد، از قضا، آموزش دیده و دست‌پرورده همین سیستم آموزشی و پرورشی بود.
ثانیا، بار اصلی را در اعتراض‌ها همین به اصطلاح دهه هشتادی‌ها، کمی بالاتر یا پایین‌تر، به دوش می‌کشند؛ که از قضا این‌ها هم شب‌ها روی همین کتاب‌های درسی خواب‌شان برده و در گوش آن‌ها همین مواعظ و نصایحِ تصویب و ابلاغ شده خوانده شده است.
ثالثا، برای اصلاحِ کژی‌ها و زدودن کثیفی‌ها و زیبا کردن زشتی‌ها هم هیچ نهادِ حاکمیتی اولی و اصلح از آموزش‌و‌پرورش نیست.
آیا سازوکاری برای پرسش از مسئولان و نهادهای متولی آموزش‌و‌پرورش، به معنای عام، وجود دارد؟
نکته: مرتبط با هر سه نکته بالا، شاید مرور این مطلب بد نباشد:
https://www.khabaronline.ir/news/1678969/
(می خواستم درباره این مطلب مستقلا چیزی بنویسم. فعلا منصرف شدم.)

✔️ دو. موج و حرکت فعلی مرزنشناس است. صرفا در مصاحبه سخنگوهای وزارت خارجه کشورهای مختلف محدود نمانده است. به خیابان‌ها و رسانه‌های شخصی و مدارسِ خارج از کشور هم کشیده شده است.
برای مدیریت و اصلاح آن هم باید در همین سطح تدبیر کرد. با چهارتا حرکت نمادین و درمانِ چسب زخمی نمی توان ماجرا را به فراموشی سپرد.
باید از راه دیپلماسی عمومی وارد شد و باب گفت‌و‌گو را گشود. باید با دیگران گفت و از آنان شنفت.
✔️ سه. جالب است که نهادی به اسم «انجمن ملی مدیران رم» وجود دارد. از تعریف و وظایف آن بی‌خبرم. حتی نمی‌دانم چقدر کارکرد دارد و تا کجا می‌تواند نفوذ کند. ولی به نظرم نهاد محترم و ایده در خور تاملی است؛ اگر تاب و تحمل و سعه‌صدر لازم وجود داشته باشد.
✔️ چهار. اگر در دبیرستانی در رم این موضوع به مسئله تبدیل شده است؛ آیا کسی از دبیرستان‌های تهران و قم خبری دارد؟ برای امروز و آینده آن‌ها فکری می‌کند؟
(می توانید لینک بالا را این بار با این پرسش مرور کنید.)

✍🏼 علی جعفرآبادی

#بین_الملل #ایتالیا
#دیپلماسی_عمومی
#سیاستگذاری_آموزشی
#سیاست #کتب_درسی
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام‌العمر باشیم:
@TeacherasLLL