مهاجر نیوز @mohajer_news Channel on Telegram

مهاجر نیوز

@mohajer_news


📌مهاجر نیوز مرجع اخبار مهاجرین

لطفا کانال را به هموطنان عزیز معرفی نمائید.

راه ارتباطی ما
@mmm_h_313

مهاجر نیوز (Persian)

مهاجر نیوز یک مرجع اخبار برای مهاجرین است. این کانال برای اطلاع رسانی اخبار مربوط به مهاجرین تاسیس شده است. اگر شما یک مهاجر هستید یا به موضوعات مهاجرت علاقه مندید، این کانال برای شماست. در اینجا می توانید اطلاعات مفیدی درباره وضعیت مهاجرین در جامعه مختلف، قوانین مهاجرت، و اخبار مهم دیگر پیدا کنید. از دوستان و هموطنان خود دعوت کنید تا این کانال را دنبال کنند و از اطلاعات ارزشمند آن بهره مند شوند. برای ارتباط با ما، می توانید به آیدی @mmm_h_313 پیام دهید.

مهاجر نیوز

23 Nov, 09:45


🍁 معمای رشد جمعیت افغان‌ها در ایران

در مورد حضور و سکونت اتباع خارجی در یک کشور یک سؤال مهم مطرح است و آن اینکه سیاست مهاجرتیِ یک کشور با تمرکز بر منافع ملی، باید بر چه مبانی استوار باشد؟ این سؤال در نشست نقد و نظر گروه رسانه‌ایِ «دنیای اقتصاد» با حضور جعفر حق‌‌‌پناه (استاد مطالعات منطقه‌‌‌ای دانشگاه)، غلامعلی فرجادی (استاد اقتصاد توسعه) و نوذر شفیعی (استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران) به بحث گذاشته شده است.

💬 غلامعلی فرجادی (استاد اقتصاد توسعه)
«افغانستانی‌ها سهم ما را نخوردند، سهم ما را نمی‌خورند، یارانه‌های ما را نمی‌خورند. می‌دانید چرا؟ [حضور آنها] اگر در حدی باشد که جامعه و اقتصاد اجازه می‌دهد، کاملاً به نفع‌اند. افغانی وقتی کار می‌کند مشمول تأمین اجتماعی نیست؛ ۲۳ ٪ هزینه‌اش کمتر است. بنابراین این لیوانی که تولید می‌شود ۲۳ ٪ ارزان‌تر دست من می‌آید. مصرف‌کننده هزینهٔ کمتری می‌دهد. تولیدکننده سود می‌برد. مصرف‌کننده هم سود می‌برد. اگر شما کل افغانستانی‌ها را از ایران بیرون کنید، مطمئن باشید که حداقل تورم ۵۰ ٪ است.» (65:58)

©️ از: اکوایران (۱۴۰۳/۸/۲۵)

مهاجر نیوز

23 Nov, 08:33


شناسنامه‌ای مهاجرین افغانستانی
@s_ali_hossiyni⭐️

مهاجر نیوز

23 Nov, 08:02


سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: هیچ مدرسه‌ای ویژه اتباع دانش‌آموز در کشور وجود ندارد

وزارت آموزش و پرورش قصد جداسازی اتباع دانش آموز از ایرانی‌ها را ندارد؛ بدین معنا که دانش‌آموزان ایرانی در کنار اتباع درس می خوانند.

وزارت آموزش و پرورش مدرسه خاص برای اتباع ندارد؛ مگر این که محله‌ای باشد که جمعیت اتباع قابل توجه باشد.
@mohajer_news

مهاجر نیوز

23 Nov, 07:04


مهاجرستیزان با تصویر ایران در دنیا بازی می‌کنند.
@s_ali_hossiyni⭐️

مهاجر نیوز

22 Nov, 20:28


عوامل و زمینه‌های مهاجرستیزی در ایران؛ فاطمه موسوی ویایه

● مهاجرستیزی مانند سایر پدیده‌های اجتماعی چند علتی است، قوم‌مداری در همه جوامع بشری معمول است، افراد احساس تعلق و تعهد گروهی دارند که به آنها هویت و احساس امنیت روانی می‌بخشد. قوم‌مداری به همبستگی و نظم اجتماعی کمک می‌کند و اندکی از آن برای ادامه وجود جامعه لازم است. با این حال تاکید بر وفاداری به یک گروه با قضاوت و طرد دیگرانِ متفاوت همراه است و این خطر وجود دارد که قوم‌مداری ستم بر اقلیت‌ها را توجیه و تشویق کند.

● در جامعه ایران مانند هر جامعه سنتی دیگری قوم‌مداری و بی‌اعتمادی به بیگانگان وجود داشت، اما زمینه تاریخی مهمتری نیز هست؛ در عصر قاجار و پس از شکست ایران از روسیه و بعدتر امتیاز گرفتن خارجیان، نوعی احساس حقارت تاریخی شکل گرفت، احساس اینکه عقب افتاده‌ایم و باید متجدد شویم. دولت رضاشاه پاسخی به آرزوی مدرن شدن بود و با تاکید بر باستان‌گرایی و تفاخر به تمدن ایران پیش از اسلام و تحقیر اعراب و افغان‌ها، غرور ملی ایرانیان را باسازی کرد.

● احساس قوم‌مداری در ایرانیان بالاست و به‌خصوص افرادی با پایگاه اقتصادی و سرمایه فرهنگی پایین‌تر قوم‌گراتر هستند زیرا با تحقیر دیگری که فرودست می‌دانند به خود عزت نفس می‌دهند. بهشتی و رستگار (۱۳۹۲)، مدارای اجتماعی در قومیت‌های مختلف شهر اصفهان را بررسی کردند، آن‌ها دریافتند قوم‌مداری در بین پاسخگویان آنان بالاتر از میزان میانگین است، و تعدادی از قومیت‌ها مدارای اجتماعی کمتری دارند، با بالا رفتن سرمایه فرهنگی و تحصیلات میزان مدارای اجتماعی (شامل مدارای سیاسی، مدارای دینی، مدارا با زنان و مدارای قومی و ...) افزایش می‌یابد.

● گذشته از این بستر فرهنگی، علت‌های ساختاری هم وجود دارد، با گذشت بیش از چهار دهه از ورود مهاجران، دولت برنامه جامع مهاجرت را تدوین نکرده است، انتظار می‌رفت پناهندگان در مدت کوتاهی به کشورشان برگردند. تا سال ۱۳۸۵ سیاست بازگشت مدنظر بود و تازه در این سال سیاست ساماندهی شروع شد ولی سیاست ساماندهی در دولت احمدی‌نژاد با رویکرد توسعه منابع انسانی و استفاده از ظرفیت مهاجرین همراه نبود. اساسا هیچ‌گاه دولت‌ها به دنبال افزایش مدارای اجتماعی نبودند، دوره کوتاهی در دولت اصلاحات تقویت نهادهای مدنی مدنظر قرار گرفت ولی در آن دوره نیز گفتمان تسامح و تساهل شامل افزایش مدارای اجتماعی با مهاجرین نبود و در دولت‌های بعدی بر نگاه محافظه‌کارانه و بیگانه‌هراسی که مقوم فاشیسم هستند افزوده شد.

● متاسفانه آکادمی علوم اجتماعی نیز درباره مسائل مهاجرین افغانستانی حساس نبود. در دهه ۹۰ چند تحقیق در شهرهای مشهد، تهران، یزد و اصفهان انجام شد، یوسفی و همکاران (۱۳۹۲) درباره شبکه حمایت غیررسمی مهاجرین افغانستانی مشهد پیمایشی انجام دادند و دریافتند ۴۲ درصد آنان در شهرک گلشهر ساکن شده‌‌اند و نوعی جداگزینی مکانی وجود دارد، در شبکه دوستان و آشنایان مهاجرین فقط ۱۹ درصد ایرانی بودند. زاهدی و همکاران (۱۳۹۴) در بررسی مهاجرین در اصفهان به نتایج مشابهی رسیدند؛ مهاجرین دچار طرد اجتماعی هستند و به سکونت در مناطق محروم رانده می‌شوند. اخلاق و همکاران (۱۳۹۵) نداشتن احساس قدرت و منزلت و احساس عدم اطمینان و بدبینی بین مهاجرین در شهر مشهد را نتیجه این طرد اجتماعی می‌بینند.

● اما درباره عوامل مهاجرهراسی و مهاجرستیزی، تحقیقات میدانی اندک است، تنها یک مورد تحقیق روحانی و انبارلو (۱۳۹۷) در تحقیق از مردم شیراز به این موضوع پرداخته است: جوانان شیرازی مهاجران افغانستانی را مسئول بیکاری خود می‌دانند، وضعیت اقتصادی کشور و سرمایه فرهنگی پایین‌ آن‌ها باعث تقویت این باور شده و به سرخوردگی عاطفی آنان انجامیده با پیوستن به کمپین تلاش می‌کنند آنان را از محیط کار دور کنند. آنها احساسات منفی شهروندان شیرازی نسبت به افغانستانی‌ها را تحلیل کردند و دریافتند حتی فوبیای تجاوز و حمله از سوی افغانستانی‌ها در بین تعدادی از شهروندان وجود دارد.

● پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان و موج جدید مهاجرین، تنگنای اقتصادی شدید بر تضاد منافع بین اقشار اقتصادی ضعیف‌تر که بر سر بازار کار و مسکن با مهاجرین افغانستانی احساس رقابت دارند افزود و برساخت رسانه‌ای به احساس خشم و سرخوردگی عمومی دامن زد. تعدادی از سیاستمداران به دلایل مختلف با این جریان رسانه‌ای همراه شدند چون می‌توانستند با فرافکنی مشکلات به حضور مهاجرین، ناکارآمدی دولت را کم‌تر نشان دهند. در نهایت مهاجرستیزی در ایران راه‌حل کوتاه‌مدتی ندارد، در بلندمدت با تغییر شرایط سیاسی اقتصادی، تقویت فرهنگ دموکراتیک و مدارای اجتماعی و کاهش نابرابری می‌توان از آن کاست.

خلاصه بحث من در نشست میزبانی جامعه ایران و موج های مهاجرهراسی به میزبانی گروه حقوقی راحل
@mohajer_news

مهاجر نیوز

22 Nov, 17:08


ببینید تناقضات و منطق طرفداران هشتگ اخراج افغان ها رو که تا امروز با همین منطق و با همین ماشین حساب های خراب، تعداد حضور و نوع حضور را به شمارش و انتقاد میگیرند.
@s_ali_hossiyni⭐️
@mohajer_news

مهاجر نیوز

22 Nov, 17:01


کتک زدن دانشجویان ایرانی توسط مأموران روسیه

در ساختمان پنج‌طبقه‌ای در خیابان گواردایسکایا، شماره 9، که دپارتمان امور خارجه دانشگاه در آن قرار دارد، حادثه‌ای رخ داده است. به گفته شاهدان عینی، حوالی ساعت 9 صبح صفی طولانی از دانشجویان خارجی، از جمله دانشجویان ایرانی، برای تمدید ویزا تشکیل شد. تعداد افراد حاضر در صف بیش از 200 نفر بود. هنگامی که فرآیند صدور نوبت برای تحویل مدارک آغاز شد، میان برخی از افراد حاضر در صف مشاجره‌ای رخ داد.

این بخش از دانشگاه که مسئول امور مهاجرت و تمدید ویزای دانشجویان خارجی است، تنها سه روز در هفته و به مدت پنج ساعت فعالیت می‌کند. با توجه به اینکه بیش از 1000 دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند، مشکلات مربوط به ویزا و ثبت‌نام همواره وجود دارد و باعث تنش‌هایی می‌شود.

درگیری که ابتدا لفظی و به‌سرعت به درگیری فیزیکی تبدیل شد. پلیس دو نفر از عاملان اصلی را بازداشت کرد.

دولت روسیه در حال بررسی طرحی برای ارائه سند الکترونیکی به مهاجران برای ساده‌سازی فرآیندهای مهاجرت و کنترل بیشتر بر این موارد است.
@mohajer_news

مهاجر نیوز

22 Nov, 15:35


🍁 ادعای نادرست سالار سیف‌الدینی دربارهٔ اعطای تابعیت ایرانی

سالار سیف‌الدینی در مناظره‌‌ای ادعا کرده است که در طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت آمده است که افغانستانی‌ها از طریق ازدواج شرعی (موقت) با زنان ایرانی می‌توانند تابعیت ایرانی دریافت کنند. (۱۴۰۳/۸/۲۴)

این در حالی است که قاسم روان‌بخش، نایب‌رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، در گفت‌وگو با خبرگزاری ملت با رد ادعای اعطای تابعیت گفته است: «در این طرح [سازمان ملی مهاجرت]، به موضوع اعطای اقامت و تابعیت به مهاجران اشاره شده است، مدت زمانی برای اقامت تعیین شده و اعطای اقامت دارای شرایط خاصی است و اگر مهاجری تمام شرایط را احراز کند، امکان اعطای اقامت دائم به آن شخص وجود دارد و در خصوص تابعیت، به طور کامل این موضوع منتفی شده و به مهاجران تابعیت داده نمی‌شود.» (۱۴۰۳/۸/۲۹)

@mohajer_news

مهاجر نیوز

22 Nov, 12:18


▶️ویژه برنامه کلکین مناظره ای با موضوع مهاجرین و فضای رسانه ای در ایران

کلکین: ویژه برنامه مسایل افغانستان
کاری مشترک از پایگاه خبری تحلیلی ایراف و رسانه تصویری آن

برنامه نخست: مناظره با موضوع وضعیت مهاجرین افغانستانی در فضای رسانه ای ایران با حضور خانم ندا شمس و آقای حمیدرضا بوالی

🔹 لینک
@s_ali_hossiyni⭐️

مهاجر نیوز

21 Nov, 20:21


کاظمی قمی: ایران از هر ابتکار سازنده‌ای که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان باشد حمایت می‌کند

✔️سفیر و نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان در دیدار با نماینده ویژه سازمان ملل متحد در کابل اظهارداشت: ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد حمایت می‌کند.

✔️کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در ادامه دیدارهای خود با جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) دیدار کرد.

✔️موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان از موارد اصلی مورد بحث در این دیدار بود.

@mohajer_news

مهاجر نیوز

21 Nov, 19:37


🎥 کلکین | وضعیت مهاجرین افغانستانی در فضای رسانه ای ایران

✔️کلکین ویژه برنامه‌ای است که با همکاری پایگاه خبری تحلیلی ایراف تولید می شود و در آن تلاش خواهد شد موضوعات مربوط به افغانستان که برای افکار عمومی در ایران اهمیت خاص دارند به بحث و گفتگو گذاشته شود.

📱 لینک کامل ویدئو

🔺پایگاه خبری تحلیلی ایراف

🔹آن‌مدیا

مهاجر نیوز

21 Nov, 17:48


خبرآنلاین/ طرح اخراج اتباع غیرمجاز به صورت غیرمستقیم به طرح آزار اتباع خارجی دارای مجوز تبدیل شده است.
جدیت پلیس برای اخراج اتباع خارجی فاقد مجوز از کشور در حالی به صورت جدی دنبال می شود که در روزهای اخیر برخوردهای خارج از قاعده ای نیز گزارش می شود. اتباع افغانستانی مرد دارای مجوز رسمی اقامت بر اساس چهره دستگیر می شوند؛ مدارک آنها در پاسگاه پلیس ضبط می شود و در گروه های ۲۳ نفره به کمپ موقت به عنوان اتباع فاقد مجوز منتقل می شوند. اگر بستگان دستگیر شده مطلع شود که این مشکل برای آن فرد ایجاد شده به پاسگاه پلیس مراجعه و مدارک شناسایی را تحویل و به مرکز موقت نگهداری می برد و در صورت صحت مدارک آن فرد آزاد می شود و الا به مرز برای طرد منتقل خواهد شد.

یکی از اتباع افغانستانی مقیم مشهد که دارای مجوز اقامت تا انتهای بهمن ماه است در گفت و گو با اطلاعات گفت: با اتوبوس به سمت محل کارم می رفتم. اتوبوس شرکت واحد مقابل پاسگاه پلیس متوقف شد. سربازی وارد اتوبوس شد و مدارک افغانستانی ها را چک کرد و همه افغانستانی ها را پیاده کرد. به داخل حیاط پاسگاه و جلوی میله پرچم هدایت شدیم. آنجا دیدم تعدادی دیگر از هموطنانم روی زمین نشسته اند. در سرمای ساعت ۷ صبح پاییزی مجبور شده بودند روی زمین بنشینند. نیم خیز نشستم ولی با توبیخ و فریاد سربازها مجبور شدم من هم روی زمین بنشینم. اصرار داشتم که چرا وقتی مجوز رسمی اقامت دارم باید در این وضعیت باشم که سربازها به صورت جدی تذکر دادند که مدارک در حال بررسی است.

می گوید: یکی از افرادی که جلوی صف بود به من گفت که روز پنجشنبه هم دستگیر شده، سوار اتوبوس شده و او را به همراه عده دیگری به مرکزی در جاده شاندیز برده اند و بعد از آنکه مدارک اش را آنجا دیده اند رها شده است.

یک افسر مافوق به جمع ما سر زد از سربازی سوال کرد چند نفر شدند؟ گفت ۲۳ نفر! گفت پس بگید ماشین بیاد. فرمی آوردند و اسامی مان را ثبت کردیم. سوار مینی بوس شدیم و به جاده شاندیز رفتیم. قبل از رسیدن به آنجا سرباز گوشی های تلفن همراهمان را تحویل داد ولی مدارک اقامت را تحویل نداد. به او گفتم که چرا پاسپورت و کارت اقامت را نمی دهی گفت شما اینجا فاقد مدرک هستید! مدارکتان در پاسگاه است. می توانید به خانواده تان زنگ بزنید و بگویید مدارکتان را از پاسگاه تحویل بگیرد و بیاورد اینجا؛ بررسی شود و اگر مشکلی نداشت بروید!

*افغانستانی های مقیم ایران باید «کد فراگیر» دریافت کنند

فرماندار مشهد از اتباع افغانستانی خواست در طرح صحت سنجی هویت مشارکت کنند تا به امنیت و نتیجه قانونی در این حوزه دست یابیم.

محسن داوری در گفتگو با اطلاعات در پاسخ به نحوه مواجهه با اتباع افغانستانی دارای مجوز در مشهد «از لزوم دریافت کدفراگیر از سوی اتباع» گفت و تاکید کرد: اتباع باید برای ثبت نام در سامانه و دریافت کدفراگیر اتباع اقدام کنند.

وی با بیان اینکه شناسایی اتباع یک ضرورت اجتماعی، سیاسی و امنیتی است، افزود: تاکنون فقط ۲۰ نفر این شناسه و کد را دریافت کرده اند.وی یادآور شد: برگه اقامت یا مجوزی که اتباع دارند در این طرح درحال صحت سنجی است تا افراد با تایید صلاحیت و ثبت نام در سامانه اتباع، کد دریافت کنند

وی در پاسخ به اطلاعات درباره شیوه جمع آوری اتباع و گلایه های این افراد گفت: چاره ای نداریم، ۸۰ درصد از سارقان در زندان مشهد اتباع هستند و برای ما ضرورت دارد افراد بدون هویت را شناسایی و به کشورشان بازگردانیم.
داوری گفت: اتباع حاضر در مشهد نیز باید این روند قانونی را بپذیرند و با مراجع قانونی همکاری کنند تا هرچه زودتر به ساماندهی و نتیجه لازم دست یابیم.

وی گفت: مقایسه کنید؛ شهروندان کشور خودمان برای هر روند اداری یا دریافت مجوز باید مشخصات شان را ثبت کنند و روند قانونی طی کنند، اما اتباع توقع دارند بدون روند قانونی مجوز بگیرند!
@mohajer_news

مهاجر نیوز

20 Nov, 19:16


🔶سه مهاجر افغان براثر گازگرفتگی در ایران جان باختند.

🔸‌اکبر شفیعی، از فرماندهان نیروی انتظامی ایران در یزد گفته است که این مهاجران در یک کارخانه سیم و کیبل کار می‌کردند.

@mohajer_news

مهاجر نیوز

20 Nov, 17:20


اطلاعیه کنسولگری افغانستان در مشهد

به اطلاع عموم هموطنان و مراجعین گرامی بخش پاسپورت رسانیده می شود:
متقاضیان پاسپورتی که اسم شان در لیست می باشد فردا  پنجشنبه مورخ۰۱/۹/١۴٠۳از  ساعت ۸ الی ١٢ همراه با اصل رسید پاسپورت الکترونیک و اصل تذکره (برای اطفال اصل گواهی ولادت) برای دریافت پاسپورت شان مراجعه نمایند.

قابل یادآوری است پاسپورت فقط به خود شخص تحویل داده می شود.
@mohajer_news

مهاجر نیوز

20 Nov, 16:57


چه کسی آمار دقیق از مهاجرین در ایران را دارد؟

چگونه دولت‌ها در برابر هم به تنش می‌رسند؟

چرا با متخصصین آشوب‌های رسانه‌ای برخورد نمی‌شود؟
@s_ali_hossiyni⭐️

مهاجر نیوز

20 Nov, 14:08


جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران گفت: جمعیت اتباع خارجی افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است که از جمعیت ۱۳۷ کشور جهان بیشتر است.
@mohajer_news

مهاجر نیوز

20 Nov, 11:40


لطفا مراقب اطلاعات نادرست در مورد فرم تماس آنلاین کمیساریا باشید.

@s_ali_hossiyni⭐️

مهاجر نیوز

20 Nov, 04:02


نیلا ابراهیمی، دختر ۱۷سالهٔ اهل افغانستان، برندهٔ جایزهٔ بین‌المللی صلح کودکان مؤسسهٔ «حقوق کودکان» شد.

این جایزه سه‌شنبه (۲۹ عقرب) هم‌زمان با بیستمین سال تأسیس نهاد «حقوق کودکان» در شهر آمستردام هالند به نیلا ابراهیمی اعطا شده است.

مؤسسهٔ حقوق کودکان گفته است که نیلا در رقابت سخت با ۱۶۵ نفر از ۴۷ کشور جهان، برندهٔ این جایزه شده است.

@mohajer_news

مهاجر نیوز

20 Nov, 03:49


مشکلات اتباع خارجی در ایران

با حضور کارشناسان
:
دکتر حسین میرزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

محمدرضا زهرایی، پژوهشگر حوزه مهاجرت

پیمان حقیقت طلب، پژوهشگر حوزه مهاجرت


فکرت؛ روایتگر اندیشه، پیشرو در گفتمان

@mohajer_news