מבט למזרח התיכון @middle_east_insight Channel on Telegram

מבט למזרח התיכון

@middle_east_insight


היסטוריה ועובדות על המזרח התיכון
ניתוח המתרחש מנקודה קצת אחרת
[email protected]

מבט למזרח התיכון (Hebrew)

הצטרפו אלינו למסע מרתק בעולם המזרח התיכון דרך העיניים שלנו בערוץ 'מבט למזרח התיכון'! הערוץ מציע מבט חדש ומעניין על ההיסטוריה והמציאות באזור התיכון, כולל עובדות חדשות וסיקורים מעמיקים ניתנים באופן אובייקטיבי ומקצועי. באמצעות הערוץ תוכלו לקבל ניתוחים מקצועיים על האירועים העדכניים באזור, ולהבין את המגמות והתהליכים המרכזיים הקורים כיום במזרח התיכון. לכל עם אחר יש סיפור שלו, ואנחנו כאן כדי לספר לכם אותם בצורה מקיפה ומעניינת. אז אל תחמיצו את ההזדמנות להצטרף לערוץ ולהעשיר את הידע שלכם על המזרח התיכון! צרו איתנו קשר דרך האימייל [email protected] ותהיו מעודכנים בכל עדכון חדש ומרתק שיפורסם בערוץ שלנו.

מבט למזרח התיכון

16 Nov, 19:56


המלצת קריאה לדוח מיוחד
על איראן, קטר, חמאס, דרום אפריקה ושאר "צדיקים"


מילים רבות נאמרו ונכתבו על התביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין הבינ"ל לצדק (ICJ).

אבל מה באמת עומד מאחורי הגשת התביעה? מי הם השחקנים שכבר לפני שנים הניעו תהליכים שהובילו לתביעה ההזויה שנועדה להגביל את זכותה הבסיסית של ישראל להגן על עצמה ולמנוע ממנה להגן על אזרחיה?

לאחר מחקר מעמיק וחבלי לידה לא פשוטים, המכון לחקר האנטישמיות והמדיניות העולמית (The Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy – ISGAP) פרסם דוח על קשרי מפלגת השלטון בדרום אפריקה (ANC) עם איראן, קטר, חמאס, והחזית העממית לשחרור פלסטין, שהובילו בין היתר להטיה אנטי ישראלית ואנטישמית של מפלגת השלטון וממשלת דרום אפריקה, להגשת התביעה של דרום אפריקה בבית הלין הבינ"ל לצדק, ולפעילות ענפה שהובילה להתרחבות ההשפעה של האחים המוסלמים והאסלאם קיצוני בדרום אפריקה.

אמליץ לכם לקרוא את הדוח החשוב ופוקח העיניים שמאיר פינות חשוכות (הדוח בשפה האנגלית) וסביר להניח שלא תופתעו לגלות שמאחורי הסיפור, מסתתרים לא רק האידאולוגיה האסלאמיסטית ושנאת ישראל, אלא גם הרבה כסף ושחיתות.
#ישראל_במלחמה + #הסיפור_מאחורי_הסיפור + #נקודה_למחשבה + #גם_לפרגן_צריך

מבט למזרח התיכון

14 Nov, 04:45


עלה לאוויר פרק מס’ 33 בפודקאסט בִּנְת חַלַאל (بنت حلال = בת טובים)
סדרת הסכתים (פודקאסטים) בה עידית בר ואני, משוחחים על נשים ואנשים במזרח התיכון.

והפעם פרק על החיג’אב וצניעות האישה, ובו עידית ואני דיברנו על מה זה בכלל חיג'אב, ומה נאמר בקוראן על החיג'אב, וגם על מה צריכה האישה לכסות לפי ההלכה המוסלמית.
דיברנו גם על הוויכוח בעולם האסלאם לגבי השאלה האם החיג'אב הוא חובה הילכתית או נוהג חברתי, ולאיזה כיוון דוחפים הפונדמנטליסטים.
וגם הזכרנו סוגי חיג’אב שונים של חיג'אב - כמו הניקאב, הצ'אדור, הבורקה ועוד.


תוכלו להאזין להסכת בנת חלאל, בשירותי הפודקאסט של ספוטיפיי, ובפלטפורמות פודקאסט נוספות, או לצפות בהסכת המצולם בערוץ היוטיוב של בנת חלאל.

כמובן שאשמח אם תירשמו להסכת בשירות הפודקאסט החביב עליכם, ו/או לערוץ היוטיוב של מבנת חלאל, ואם אהבתם את הפרק, נשמח אם תספרו לחבריכם, תעשו לנו לייק 👍, ותשאירו הערות.

כתמיד תוכלו לשוחח על ההסכת בקבוצת הדיון של הערוץ.
#פודקאסט + #בנת_חלאל + #קצת_להכיר_את_השכנים + #איראן + #מרוקו

מבט למזרח התיכון

13 Nov, 17:47


החיג’אב והרוחות הסוערות בשכונה

לאחרונה יוצאים דיווחים מאיראן על צעירות שהתאבדו בגלל מסכת הלחצים שמופעלת על נשים באיראן בעקבות כפיית החיג’אב, וכמובן הסיפור מתחילת החודש, של אהו דריארי (آهو دریایی = Ahoo Daryaei) בת ה 30, סטודנטית לצרפתית בפקולטה למדעים ומחקר באוניברסיטת אזאד, שבריוני משטר המולות בקמפוס האוניברסיטה, הטרידו ותקפו בכניסה לאוניברסיטה כי החיג’אב לא היה מונח לעל ראשה כפי שצריך לטעמם, והיא בתגובה התפשטה ונשארה כמחאה רק עם חזיה ותחתונים, ובעקבות כך נעצרה באלימות ונלקחה מהמקום.

דוברי המשטר טוענים שהיא לא נעצרה, אלא הועברה לטיפול פסיכיאטרי לו היא זקוקה כי היא חולת נפש.

הסיפור של אהו דריארי עורר סערה ברשתות החברתיות וכלי התקשורת בעולם, והיו מי שאמרו שהמקרה של דריארי עשוי להצית מחדש את מחאת הדרישה לחופש והחלפת המשטר, שהחלה לאחר שבריוני משטרת המוסר של המולות רצחו את מהסא אמיני ב 16 בספטמבר 2022, שבמערב קראו לה "מחאת החיג’אב".

החיג’אב מעורר מחלוקות לא רק באיראן, ובתחילת אוקטובר 2024, הרוחות שוב סוערות במרוקו בגלל איסור כניסת תלמידות עם ניקאב לבית ספר ( בשנת 2017 נאסר על לבישת ניקאב בבתי הספר במרוקו, ומאז הדיון בנושא נמשך).

הסערה הפעם הייתה לאחר שמנהל בית ספר במחוז קלעאת סרגנה (قلعة السراغنة = Kelaat Sraghna = El Kelaa des Sraghna) במרכז מרוקו, צפון מזרחית למרקש, לא אפשר את כניסת ארבע תלמידות עם ניקאב.

שוב התנהלו וויכוחים בין המתנגדים לאיסור למצדדים באיסור הניקאב, שוב עלו כתבות בעיתוני מרוקו וכמובן שעיתוני השכונה סיפרו לקוראיהם כל אחד לפי דרכו, על הסערה המרוקאית.

כמו תמיד ברשתות החברתיות הרוחות סערו אף יותר מאשר בכלי התקשורת המסורתית, וגם ברשת היו אלו התומכים כמו הבלוג המרוקאי "חופש מרוקאי" שבו נאמר שיש חשיבות לקיום החוק והשלמות מוסדות החינוך ומילוי אחר התקנות והנהלים שנקבעו בהם, כולל בנוגע לקוד הלבוש, ואף הדגישו את החשיבות בתקשורת תקינה ויעילה בין מורים לתלמידים. ובלוגר אחר כתב שבית הספר חייב להתרחק מהסמלים הנחשלים האלה (הניקאב) ולהיות מסורים לחינוך הילדים ולהתפתחותם, תוך התחשבות בערכי המרוקאים ובדתם ובמסורת הדתית המתונה שלהם.

והיו אלו המתנגדים לאיסור הניקאב, כמו הבלוגרית נבילה בלאב (نبيلة بلاعب = Nabila Belab) שאמרה שהתנהגות הנהלת בית הספר היא "גזענית והדרה", וקראה לפרקליטות להתערב על מנת לאפשר לתלמידות להמשיך בלימודיהן וללבוש ניקאב, או הבלוגר סלאח א-דין ברכאת (صلاح الدين بركات = Salah Eddine Barakat) אמר שההחלטה למנוע מבנות הלומדות לבגרויות ללבוש ניקאב היא אבסורדית ופוגעת בזכויות הפרט שלהן ובזהותן התרבותית והדתית, והוסיף שהניקאב הוא בחירה אישית המשקפת אמונות דתיות ותרבותיות, והטלת הגבלות על לבישת ניקאב עלולה להוביל לתחושת אפליה וחוסר קבלה, שמשפיעה לרעה על הסביבה החינוכית...


ולאחר שסיפרתי לכם על סערות חיג’אב בשכונה, אספר לכם שמחר עולה לאוויר פרק נוסף של פודקאסט בנת חלאל, ובו עידית בר ואני נספר לכם מעט על החיג’אב שכולם מזכירים

ועד שיעלה הפרק החדש, תוכלו להאזין ולצפות בפרקים הקודמים של בנת חלאל בספוטיפיי, להאזין לפרקים בפלטפורמות פודקאסט אחרות, או לצפות בהם בערוץ היוטיוב של בנת חלאל.
#פודקאסט + #בנת_חלאל + #קצת_להכיר_את_השכנים + #איראן + #מרוקו

מבט למזרח התיכון

12 Nov, 20:03


איומי פצצות בטיסות בין סעודיה להודו? לא סיפור מזרח תיכוני

במהלך שלושה ימים שבין 13 ל 16 באוקטובר התקבלו 19 הודעות על פצצות במטוסים שעומדים להמריא או בדרכם מריאד למומבאי.

באחד המקרים, ב 16 באוקטובר, בזמן שמטוס מריאד למומבאי היה במרחב האווירי של עומאן, התקבלה הודעה על פצצה במטוס, והמטוס ביצע נחיתת חירות בשדה התעופה במסקט, בירת עומאן, הופנה למסלול צדדי, 192 נוסעי המטוס הורדו מהמטוס, שנבדק והתברר ששוב זו הייתה הודעת שווא, ושוב לא נמצאה פצצה.

כמו כל מדינה בעולם, גם ערב הסעודית מתייחסת ברצינות רבה להודעות על פצצות במטוסים, והם פועלים לפי הנהלים המקובלים.

כבר היו מקרים בעבר שהתקבלו הודעות על פצצות במטוסים שהמריאו מערב הסעודית ליעדים בעולם, או מטוסים בדרכם לערב הסעודית, כמו המקרה של טיסה MS2688 חברת התעופה המצרית EgyptAir בנובמבר 2021 מהעיר דמאם (الدمام = Dammam הנמצאת במחוז המזרחי, לחופי המפרץ הערבי (הפרסי)) לקהיר, או המקרה מפברואר 2016 של טיסה 226 של Saudi Airlines ממדריד לריאד.

היו גם אירועי חטיפה בטיסות של מטוסים סעודים, ובהם חטיפת טיסה 115 של Saudi Airlines באוקטובר 2000, מריאד ללונדון, שנחטפה לעיראק, ושל ניסיון חטיפת טיסה 450 של Saudi Airlines מחרטום לג’דה, באוקטובר 2002, ע"י נוסע ששלף אקדח וגם טען שיש פצצה במטוס.

שרשרת הודעות השווא על פצצות בטיסות בין ערב הסעודית להודו, לא זכו לתהודה רבה חוץ מאשר בעיתונות ההודית והעיתונות המפרצית, בעיקר הסעודית.

העובדה שתוך פרק זמן קצר יצאו הודעות שווא רבות על פצצות בטיסות מסעודיה להודו, עוררה אצלי תהיות, ואחת השאלות שניקרה בראשי הייתה - למי יש אינטרס לפגוע ביחסי הממלכה הסעודית עם הודו? ו/או לפגוע בטיסות בין שתי המדינות?

במעט זמן פנוי שהיה לי בשבועות האחרונים, בדקתי מעט את הסיפור. אמנם בשכונה המזרח תיכונית, לפעמים לוקח זמן לגלות את כל הפרטים של סיפורים מעניינים, ולפעמים זה פשוט לא קורה, וכמובן ישנם סיפורים בהם רב הנסתר על הגלוי, אבל המקרה של 19 הודעות השווא על פצצות במטוסים בטיסות מסעודיה להודו, התברר שזה הרבה יותר סיפור הודי מאשר סיפור סעודי-מזרח תיכוני, והיה מדובר רק בחלק קטן מתוך מעל 500 הודעות על פצצות במטוסים שקיבלו חברות תעופה הודיות במהלך בחודש אוקטובר, רובן בשבועיים האחרונים של החודש (רק ב 29 באוקטובר התקבלו מעל 100 איומים) ומדובר במספר גדול יותר מאשר סך הודעות – התראות פצצה על מטוס שהתקבלו מתחילת השנה.

בעידן של ימינו, בו כולנו "חיים" גם ברשת, כבר לא צריך להתקשר בטלפון או לשלוח מכתב כדי לאיים שהוטמנה פצצה במטוס. בעידן הרשתות החברתיות קל הרבה יותר לאיים באמצעות פרסום הודעה ברשת, לכן לא מפליא ללמוד שמרבית הודעות האיום התפרסמו ברשתות החברתיות (רובן ברשת X – טוויטר לשעבר) וכך היה גם בזינוק הקודם בהודעות איומי פצצות במטוסי חברות תעופה הודיות שקרה בחודש יוני ובו היו (“רק") 64 הודעות איום על פצצות.

בעולם היו מקרים של עלייה בכמות הודעות איום על מטוסים, כמו עשרות איומים שהתקבלו בשדות תעופה בצרפת בחודש אוקטובר 2023, או איומים שהתקבלו ברוסיה לאחר הפלישה לאוקראינה, אבל מקרה של מעל 500 איומים של מטוסי מדינה אחת בחודש אחד, הוא חסר תקדים.

#ערב_הסעודית + #הסיפור_מאחורי_הסיפור + #מעניין_בשכונה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

07 Nov, 09:12


עדות מעניינת על התקיפה הישראלית באיראן

אנו שוב נמצאים בימי המתנה שמשטר הרפובליקה האסלאמית של איראן יתקוף את ישראל.

אלו שוב ימים בהם המשטר האיראני ממשיך לאיים על ישראל, ארה"ב, מדינות השכונה המזרח תיכונית ושאר העולם, ודוברי משטר המולות שוב אומרים מפורשות שאיראן תתקוף פעם נוספת את ישראל, וגם את ארה"ב וכל מדינה אחרת שתעזור לישראל, ושוב מאיימים עלינו שהתקיפה תהייה גדולה מהקודמת.

גם לאחר בחירת טרמפ לנשיא ה 47 של ארה"ב, דוברי המשטר לא מפסיקים לאיים, ומעניין לראות את ההתייחסות האיראנית לבחירתו של טרמפ, שיש שאומרים שמביעה חשש מפני מדיניות הממשל האמריקאי החדש כלפי איראן, לאחר כניסת טרמפ לבית הלבן בינואר הקרוב.

לאחר התקיפה הישראלית באיראן שהייתה ב 26 באוקטובר, ראינו כתבות בכל כלי התקשורת בישראל שסיפרו לנו מה הותקף ואיך הותקף, ובהמשך הביאו לנו כתבות ובהן עדויות של אנשי חיל אוויר שהשתתפו בתקיפה.

זה לא מחזה נפוץ לראות עדויות שיוצאות מאיראן על פגיעה באתרים ובסיסים, בוודאי שלא בכל יום רואים עדויות אישיות של חיילים או אנשי משרות המהפכה, שהיו בבסיסים שהותקפו ע"י ישראל.

אפנה אתכם לראות כתבה מעניינת של דרור בלאזאדה מערוץ 14, עם עדות של חיל איראני שמשרת לטענתו בבסיס מהחשובים באיראן, שהותקף ע"י ישראל.
#ישראל_במלחמה + #איראן + #מעניין_בשכונה + #גם_לפרגן_צריך

מבט למזרח התיכון

02 Nov, 22:43


על שירי עם ישנים מחודשים ושקטים של אזור סוער

במציאות המזרח תיכונית, לפעמים אנשים שאוהבים את מולדתם ופועלים לשמר את מורשתה, עושים זאת גם תוך שיתוף פעולה עם משטר אכזר שהורס את המולדת אותה הם כה אוהבים ומשנה את צביונה.

כזהו סיפורם של חמשת חברי להקת תקאת (فرقة تكات = Takkat Band) שהם סורים גאים שאוהבים את מולדתם, מחדשים ומשמרים שירים עם סורים ישנים, וגם שירים עממיים ישנים מעיראק, ממדינות הלבנט ומדינות ערב אחרות.

הלהקה הוקמה ב 2018 ע"י הזמרת ספאא ג’בר (صفاء جبر = Safaa Jabr) הזמר עלה פנדי (علاء فندي = Alaa Fandy) הקלידן אוסמה אל-מגהוט ( اسامة الماغوط = Osama Almaghout) נגן הבוזוק (כלי מיתר הדומה לבוזוקי היווני) נור קאדור (نور قدور = Nour Kaddour) ונגן כלי הקשה חטאר סאליבי (خطار صليبي = Khattar Salibi) לאחר שנפגשו במקרה בפורטוגל, כשכל אחד מהם הגיע בנפרד כדי להשתתף בפסטיבל אומניות בין לאומי.

חברי הלהקה החליטו להתמקד בהחייאת שירים סוריים עממיים שנשכחו מהציבור, וחידושם בסגנון מוזיקלי שקט ופשוט, כדי שלא יישכחו, ולאחר שהחלו לפעול ולפרסם את הביצועים שלהם לשירים העממיים הישנים והנשכחים, חבר אליהם האני טייפור (هاني طيفور = Hani Tayfour) בעל חברת RealStudio, שעוסקת ביצירת תוכן ובקידום מוזיקאים צעירים, קידם את נוכחות הרשת של הלהקה והפך למנהל הלקה ומנהלה המוזיקלי.

הלהקה מופיעה בסוריה ומקבלת את חסות המשטר, ומדי פעם מופיעה בחסות חברות של מקורבי משטר כגון חברת התעופה Cham Wings וחברת הטלקום Syriatel, ולמרות זאת, עם הזמן הפכה תקאת לאחת מהלהקות המוערכות בשכונה, שהוזמנה להופיע באירועים מוזיקליים כמו פסטיבל ג’רש בירדן, ובאירועים גדולים ורבי משמעות כמו תערוכת אקספו 2020 בדובאי.

הלהקה הפכה לפופולרית, ושיריה צוברים מיליוני צפיות, ואף עשרות מיליוני צפיות, ושיר אחד כבר צבר מעל 102 מיליון צפיות רק בערוץ היוטיוב של האני טייפור, מנהל הלקה. בחיפוש פשוט תוכלו למצוא את שירי הלהקה בחשבונות להקת תקאת רשתות החברתיות, וליהנות מביצועי הלהקה.

יש לציין שלמרות הכישרון של חברי הלהקה הסורית, ולמרות שעבודתם המוזיקלית זוכה להערכה ברחבי השכונה, ולכן אני מספר לכם על הלהקה, הם ממש לא נמנים על חובבי ציון, אלא נמנים על תושבי השכונה המזרח תיכונית שתומכים "בסוגיה הפלסטינית" ואומרים בגלוי שירושלים ערבית הוא הפתרון היחיד ואין בלתו, ובאמצע 2021 הוציאו חברי הלהקה שיר בשם "פלסטין היא ערבית".

לסיום אוסיף מעט פיקנטריה, ואספר לכם שספאא ג’בר ועלה פנדי נישאו ב 2020 וכיום הם הורים לאיילה (آيلا = Ayla) בת השלוש, ואם כבר פיקנטריה, אז אוסיף שהיות ולכל אחד בשכונה המזרח תיכונית ברור שלא פשוט לחיות תחת משטר אסד בן החסות של משטר המולות האיראני, במה שפעם הייתה סוריה, בוודאי לא לנוצרים, לא בטוח שתמצאו מישהו בשכונה שהתפלא כשחברי הלהקה שמחו לקבל מעמד תושבות זהב באמירויות, מעמד נכסף ע"י רבים, המאפשר שהות חוקית ארוכת טווח של חמש עד עשר שנים, המתחדשת אוטומטית, ומאפשרת לחיות, לעבוד וללמוד באמירויות.
#קצת_להכיר_את_השכנים + #סוריה

מבט למזרח התיכון

31 Oct, 18:11


על מקהלה פופולרית ועל פסטיבל יומרני עם אמירה פוליטית

יש לא מעט מקהלות אוניברסיטאיות בעולם, חלקן הפכו להיות מפורסמות בכל העולם, חלקן מוכרות יותר בארצותיהן, לפעמים גם מקהלה מאוניברסיטה בשכונה המזרח תיכונית יכולה להפוך למפורסמת.

מקהלת און (كورال أون = Oun Choir) היא אחת ממקהלות הסטודנטים של אוניברסיטת עין שמס בקהיר, שהפכה להיות שם חם בעולם הזמר הערבי, לאחר שצברה בשנתיים האחרונות פופולריות רבה ברשתות החברתיות.

המקהלה מעלה לרשתות מגוון שירים, כולל שירים דתיים ובהם פרק שירה שלם שמוקדש לחודש הרמדאן, וכמובן שירים מצריים פטריוטים.

עשרות מהסרטונים של מקהלת און צברו מעל מליון צפיות, חלקם מעל 10 מיליון צפיות, וסרטון הנצפה ביותר צבר בטיקטוק מעל 21.4 מיליון צפיות, וביוטיוב מעל 2.9 מליון.

למקהלת און יש נוכחות במספר פלטפורמות, ובהן: טיקטוק (עם כ 900 אלף עוקבים), אינסטגרם (עם כ 340 אלף עוקבים) פייסבוק (עם כ 280 אלף עוקבים) יוטיוב ו threads (עם כ 40 אלף עוקבים בכל אחת).

המנצח והמייסד של מקהלת און, מחמוד סאבר (محمود صابر = Mahmoud Saber) (לא שחקן הכדורגל במועדון אל-אהראם - מועדון הפירמידות) מסביר את הפופולריות של הלהקה, בכך שהם שרים באהבה גדולה, ובסרטונים שעולים לרשתות החברתיות, רואים שהזמרים בשירתם משדרים אנרגיה חיובית.

אציין שזו להקה מעורבת של גברים ונשים, ויש בה (הרבה) יותר זמרות מזמרים, ובתזמורת של הלהקה רוב (אם לא כל) הנגנים הם גברים.

מקהלת סטודנטים הפופולרית מנצלת את הצלחתה ברשת והפכה להיות מבוקשת גם להופעות בפני קהל חי, והספיקה להופיע בשנה שעברה והשנה לא מעט פעמים, גם בחגיגות וטקסים שונים באוניברסיטה, כדוגמת "חגיגות לציון ניצחונות אוקטובר המפוארים”, חגיגות לציון הולדת הנביא, ובחגיגת יום השפה הערבית, ובמצרים כמו במצרים, אף הוזמנה להופיע בטקסים ואירועים של צבא מצרים, ובשנה שעברה גם בפסטיבל אל עלמיין (مهرجان العلمين = Al Alamein Festival) הראשון, שאמור היה להחזיר את התיירים למצרים, ושאמור להיות לטענת מצרים, אירוע הבידור הגדול במזרח התיכון, שמתקיים מאמצע יולי עד סוף אוגוסט, בעיר אלעלמיין החדשה (العلمين الجديدة = New Alamein).

אציין שמארגני פסטיבל אלעלמיין, שהמצרים מנסים לקדמו לפסטיבל מושך תיירים מהעולם הערבי והמערבי כאחד, ושיתחרה באתרי נופש אירופים כמו איי יוון, הריביירה הצרפתית ואתרים באיטליה כמו סרדיניה (אבל אסור להזכיר את הלחישות הרמות שאומרות שהפסטיבל בא להתחרות בפסטיבל עונת ריאד (Riyadh Season) בסעודיה).

בשנה שעברה, לפני פתיחת הפסטיבל הראשון שהמצרים רוצים להפכו למסורת, מארגני הפסטיבל הודיעו פומבית שהם יעבירו 60% מרווחי הפסטיבל "לטובת עמנו בפלסטין" ואף כתבו זאת בכרזות ופרסומי הפסטיבל, מתחת לסיסמת הפסטיבל שהייתה: "העולם הוא אלעלמיין" וכדי להראות את תמיכתם בפלסטינים, הפסטיבל נפתח גם בריקודי העם הפלסטיניים, ובהכרזה על הפקת שיר המוקדש ל"תמיכה בפלסטין".

לא יודע לומר לכם אם הפרסום תחת סיסמת הפסטיבל, של ההבטחה להעברת רוב הרווחים לפלסטינים, עודדה מישהו מהעולם הערבי או המערבי או מכל מקום אחר בעולם, להגיע לבלות בפסטיבל, וגם לא יודע לומר לכם מה היה הסכום שמארגני הפסטיבל העבירו לטובת הפלסטינים, או אם בכלל העבירו סכום כלשהו, אבל לא בטוח שאמירות מסוג זה מעודדות תיירים לבוא לבלות במדינה שמבטיחה להעביר לארגוני טרור, חלק מהכסף שהתיירים מוציאים במדינה…

למרות טענות המצרים שהפסטיבל בשנה שעברה זכה להצלחה, השנה המארגנים דאגו לשיווק אגרסיבי והזמנת שגרירים, אישים נכבדים ונציגי 24 רשתות תקשורת זרות, לסיור במתחמי הפסטיבל ולטקס הפתיחה, ושריף פתחי (شريف فتحي = Sherif Fathy) שר התיירות והעתיקות המצרי, הודיע שהגיעו לפסטיבל תיירים מ 104 מדינות (רק לא אמר מה היה מספר התיירים שהגיעו לפסטיבל)
#קצת_להכיר_את_השכנים + #מצרים

מבט למזרח התיכון

31 Oct, 04:45


עלה לאוויר פרק מס’ 32 בפודקאסט בִּנְת חַלַאל (بنت حلال = בת טובים)
סדרת הסכתים (פודקאסטים) בה עידית בר ואני, משוחחים על נשים ואנשים במזרח התיכון.

והפעם פרק על נשים מרוקאיות, ובו עידית ואני דיברנו על גברים מול נשים בחברה הפטריאכלית המרוקאית, המשלבת מסורות ותרבויות.

על התנגשות בין החוק למציאות במרוקו, ועל הדרך לעקוף את חוקי המדינה כדי להמשיך במסורת של נישואי קטינות, וגם על לידה מחוץ לנישואין, ועל בתי יתומים במרוקו.

ודיברנו על נשים כפריות ונשים עירוניות, ועל נחשלות מול מימוש הזדמנויות, ועל נשים מרוקאיות חזקות שמגיעות לתפקידים בכירים ועושות הכל ובכל תחום.


תוכלו להאזין ולצפות בהסכת בנת חלאל, בשירותי הפודקאסט של ספוטיפיי, ובפלטפורמות פודקאסט נוספות, או לצפות בהסכת המצולם בערוץ היוטיוב של בנת חלאל.

כמובן שאשמח אם תירשמו להסכת בשירות הפודקאסט החביב עליכם, ו/או לערוץ היוטיוב של מבט למזרח התיכון, ואם אהבתם את הפרק, נשמח אם תספרו לחבריכם, תעשו לנו לייק 👍, ותשאירו הערות.

כתמיד תוכלו לשוחח על ההסכת בקבוצת הדיון של הערוץ.
#פודקאסט + #בנת_חלאל + #קצת_להכיר_את_השכנים + #מרוקו

מבט למזרח התיכון

30 Oct, 18:10


מילה על תערוכת אופנה מרוקאית בהולנד

לפני כשלושה שבועות ב 2 באוקטובר, מקסימה (Maxima) מלכת הולנד, חנכה בטקס חגיגי את תערוכת האופנה "מודה – הצהרת אופנה מרוקאית" (MODA - Moroccan Fashion Statements) במוזיאון "Centraal MUSEUM" בעיר אוטרכסט (Utrecht) שבהולנד.

המלכה קיבלה סיור מודרך בתערוכה המשתרעת על פני 1,000 מ"ר, ע"י יוזמות התערוכה, נינקה בלומברג (Ninke Bloemberg) אוצרת האופנה במוזיאון בו מוצגת התערוכה, וזינב סגרושני (Zineb Seghrouchni) מייסדת סוכנות התרבות DAR מרוטרדם (DAR Cultural Agency), שהמפקחת על התערוכה, ואליהן נלווה בין היתר מוחמד אל-בסרי (محمد البصري = Mohamed El Basri) שגריר מרוקו בהולנד, ומכובדים מרוקאים והולנדים נוספים.

במסגרת הסיור המלכותי, המלכה שלבשה בגד שעיצב מעצב העל המרוקאי מוחמד בן שלאל (محمد بن شلال = Mohamed Benchellal) פגשה מספר מעצבים מרוקאים והתרשמה מיצירותיהם המוצגות בתערוכה, ובהם את מרים בלח’יאת (مريم بلخياط = Meriem Belkhayat) וראתה את תצוגת הקפטאנים המרוקאים המעוצבים על ידה, והקפטאן שלבשה מרים, לא היה עיצוב שלה, אלא קפטאן ישן בן כ 70 שנה שהיה שייך לסבתה.

בתערוכה מציגים מעל חמישים מעצבים, שרובם מרוקאים וחלקם בעלי שם עולמי, וגם מעצבים צעירים מקומיים מאוטרכט שהם ממוצא מרוקאי, וכולם מציגים אופנה מרוקאית עכשווית.

אזכיר שבהולנד יש קהילת מהגרים מרוקאית גדולה ומגוונת, ונוסף לשגרירות מרוקו הנמצאת בהאג, יש בהולנד גם ארבע קונסוליות מרוקאיות (באמסטרדם, רוטרדם, דן בוס וכאמור גם באוטרכט)

אם אתם חובבי אופנה ומגיעים לביקור בהולנד, תוכלו לראות את התערוכה עד 2 במרץ 2025.

ואם אתם תוהים מדוע אני מספר לכם על תערוכת אופנה מרוקאית בהולנד ועל שמעצבת אופנה מרוקאית פגשה במלכת הולנד, אסביר שמחר עולה לאוויר פרק נוסף של פודקאסט בנת חלאל, ובו עידית בר ואני נספר לכם מעט על נשים מרוקאיות.

ועד שיעלה הפרק החדש, תוכלו להאזין ולצפות בפרקים הקודמים של בנת חלאל בספוטיפיי, להאזין לפרקים בפלטפורמות פודקאסט אחרות, או לצפות בהם בערוץ היוטיוב של בנת חלאל.
#פודקאסט + #בנת_חלאל + #קצת_להכיר_את_השכנים + #מרוקו

מבט למזרח התיכון

26 Oct, 10:23


תקיפה באיראן ומלחמת תודעה

כפי שאתם בוודאי יודעים, הלילה ישראל תקפה באיראן, ומהודעת דובר צה"ל, למדנו שמבצע התקיפה באיראן נקרא מבצע ״ימי תשובה״ (שם זמני?).

התקיפה הישראלית באיראן, בעיראק ובסוריה, בה השתתפו מעל מאה מטוסים שרבים מהם טסו בשמי איראן, שהיו אמורים להיות מוגנים ע"י מערכות הגנה אווירית מתוצרת מקומית שלפי דברי הרהב של המשטר האיראני הן מהטובות בעולם, נועדה לא רק לפגוע במטרות שהוגדרו לתקיפה, אלא גם להעביר מסר ברור למשטר האיראני ולשכונה המזרח תיכונית כולה, שאם צריך, ישראל תגיע פיזית לכל מקום ותעשה כל מה שתמצא לנכון לעשות כדי לתקוף ולפגוע בכל מי שתוקף את ישראל.

מהרגע שהחלו לעלות לרשת דיווחים של אזרחי טהראן על שמיעת פיצוצים, ניסה המשטר האיראני באמצעות דוברים שונים ושופרות התעמולה שבשירותו, להעביר את המסרים הנכונים מבחינתו, הן לאיראנים והן לעולם, והמסר העיקרי: לא קרה שום דבר משמעותי, האויב הציוני ניסה לתקוף, ואת התקיפה ניסה האויב לבצע באמצעות ירי מרחוק של טילים ממטוסים וע"י כטב"מים, אבל "ההגנה האווירית של איראן השלימה בהצלחה את משימותיה והפילה את מרבית הטילים והאיומים הציונים" והמסר ממשיך שחיים באיראן ממשיכים כרגיל.

כמיטב המסורת בשכונה שלנו, למסר העיקרי של בניית המסגור לידיעה, נוסף גם מסר תודעתי שנועד לרומם ולפאר את מעביר המסר ולהשפיל אויביו, כפי שבא לידי ביטוי במשפט הקצר: "כוחה של איראן משפיל את אויבי המולדת".

לפעמים בשכונה המזרח תיכונית יש צורך לחזק את המסר התודעתי של הקטנה והשפלת האויב, והמשטר האיראני מנסה לחזק מסר תודעתי זה, ולקבוע את הנרטיב הנכון בשיח הציבורי ודאג להריץ ברשתות את המסר שמסביר שההר הוליד עכבר, ואומר: “חודש של איומים, שבוע של דליפת מידע על תקיפה, והתוצאה היא רק חזיזים ובלונים!” ולמסר הזה נלווה גם תיבול הומוריסטי שמנסה לעקוץ, להגחיך ולהשפיל: "מטרת המתקפה הזו הייתה להעיר אנשים לתפילת שחרית!”.

היות ואחת מהמטרות של המסרים היא להגחיך ולהשפיל את "האויב הציוני" אז כמובן שלעגו לערוץ 12 שבזמן דיווח הלילה על התקיפה באיראן, עשה שימוש בתמונה מתחילת יוני 2021 שמראה שריפה בבית זיקוק סמוך לטהראן, וכדי להעביר את המסר שישראל מפחדת, אז במקום להשתמש בתמונות של ראש ממשלת ישראל בבור בקריה בזמן התקיפה על איראן, שפורסמו בתקשורת הישראלית, במסר האיראני בחרו שופרות המשטר להעלות תמונה של ראש הממשלה מבקר ברצועת עזה בדצמבר 2023, ולתמונה בה רואים את נתניהו עם חיילים וכולם עם שכפ"צ וקסדה, הצמידו את הטקסט: “לשכת ראש הממשלה: נתניהו היה במקלט של בסיס הקריה בזמן התקפה באיראן.”

צריך להיות מודעים לכך שהידיעות הרשמיות שיוצאות מדוברי המשטר האיראני מיועדות להעביר את המסרים הנכונים, ולשם כך המשטר יפעיל כלי תודעה ולוחמה פסיכולוגית ויעשה כל טריק אפשרי כדי לעצב את הסיפור הנכון מבחינתו, להנדס את תודעת דעת הקהל האזורית והעולמית, ובמקביל לזכור שהמשטר האיראני רואה חשיבות רבה מאוד בהינדוס התודעה בעיקר של דעת הקהל האיראנית, ואת דעת הקהל שלנו – הישראלים, המוגדרים על ידי משטר המולות “האויב הציוני" / "הישות הזמנית" / "המשטר הלא לגיטימי" ועוד שלל כינויי גנאי, ולכן ידאגו לשתול גם את המסרים שמדינת ישראל מתפוררת וזמנה קצוב, ומסרים שישראל כבר גמורה / נפלה / בדרך להשמדה.

בשלב זה, שעדיין לא ידוע מה בדיוק היו המטרות שהותקפו באיראן ומה היו תוצאות התקיפה, המשטר האיראני משדר את מסריו, ואצל רבים בשכונה המזרח תיכונית, ובכללם בקרב הישראלים והאיראנים כאחד, אפשר לראות שיש הלך רוח משותף של אכזבה בגלל הציפיה והתקווה לתקיפה ישראלית גדולה בהרבה שתפגע בבטן הרכה של המשטר, וכן תחושת החמצה שישראל לא תקפה את הרפובליקה האסלאמית של איראן, בתקיפה משמעותית יותר שיכלה לסמן את תחילת קיצו של משטר המולות.

לא אנסה לפרש מדוע נבחרו המטרות שהותקפו, ולא אנסה לנתח מה הייתה מסכת הלחצים שהופעלה כלפי ממשלת ישראל לפני התקיפה, אבל אבקש שתזכרו שישראל פועלת במסגרת אילוצים ומגבלות שמכתיבות את מה שישראל יכולה לעשות, וגם אם לפעמים נראה שיכולות להיות פעולות שניתן היה לעשותן בצורה שונה ותואמת יותר לאינטרס הישראלי, אנחנו לא תמיד חשופים לכל המידע ולכל האילוצים והמגבלות שמלווים את תהליך קבלת ההחלטות ובחירת המטרות.
#ישראל_במלחמה + #איראן + #נקודה_למחשבה + #מעניין_בשכונה

מבט למזרח התיכון

25 Oct, 09:56


הזמנה לרישום לאירוע זום

כולם מדברים על מה שישראל צריכה לעשות ביום שאחרי המלחמה / ביום שאחרי חמאס / ביום שאחרי חיזבאללה, ועל איך יראה האזור לאחר המלחמה.
כולם מדברים על האינטרסים הישראלים ועל איזה תהליכים מדיניים צריכים להיות חלק מהיום שאחרי.

אתם מוזמנים להירשם לאירוע זום, לרגל 30 שנה להסכם השלום ישראל-ירדן: בין שלום אזורי למלחמה
שיתקיים ביום חמישי הבא, 31 באוקטובר, ובו ניתן יהיה להכיר מעט יותר את מערכות היחסים המורכבות בין ישראל לירדן.

* ההשתתפות באירוע מותנית ברישום מוקדם
** שימו לב שאתם בוחרים את האירוע האמור
#גם_לפרגן_צריך + #ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

24 Oct, 16:06


שטיפת מוח וגיוס ילדים-חיילים בחסות ומימון האו"ם

כבר כתבתי לכם לא פעם שהחות’ים מגייסים ילדים להילחם במיליציות החות’יות,
גם הפעם אספר לכם שהחות’ים ממשיכים לגייס ילדים-חיילים בבתי הספר, למרות שהתחייבו להפסיק.

ומה עושה האו"ם - כלום?
ביד אחת ממשיכים לכתוב עוד דוחות של אוי כמה זה לא יפה לגייס ילדים להילחם בצבא החות’ים,
וביד השניה ממשיכים לממן את בתי הספר של החות’ים.

בקובץ המצורף תמצאו חצי מילה על תיאטרון האבסורד של האו"ם – כלום, ואת סיפורו של ילד שגויס למליציות החות’יות והפך למפקד גדוד, שהתעמולה החות’ית יצרה מסיפורו כלי שטיפת המוח לילדי תימן, לצורך גיוסם כחיילים למיליציות החות’יות.

#תימן + #קצת_עובדות_תימן + #ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

23 Oct, 14:15


המלצת קריאה לגיליון מיוחד של Nexus

מגזין "Nexus" שהולך והופך למקור ידע ופלטפורמה לפרסום תכנים הנוגעים בהקשרים של דת ופוליטיקה במזרח התיכון, שעוזרים בהבנת תהליכים המתרחשים באזור, פרסם גיליון מיוחד העוסק בדואליות של המקומות הקדושים: מצד אחד, הם מהווים מוקדי מתיחות, אולם לא אחת הם גם טומנים בחובם הזדמנויות לשיתוף פעולה בין דתי וניסיונות לקידום שלום.

אמליץ לכם בחום לקרוא את המאמרים שבגיליון המיוחד האמור, שכמו שאר התכנים באתר Nexus, נכתבו בידי חוקרים מובילים מהארץ ומהעולם.
* למען מי שעדיין לא מכיר את אתר Nexus אציין שהתכנים הם בשפה האנגלית.
#גם_לפרגן_צריך + #ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

22 Oct, 13:59


בסרטון המצורף רואים רעול פנים מסובב פסל תלת ממדי, שמטיל על הקיר צל בדמות פניו של סינוואר, ואז הוא זורק מקל לעבר המצלמה.
#ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

22 Oct, 13:59


סינוואר וזירת הלחימה המוזנחת

חיסולו של סינוואר פתח שלב נוסף במלחמת התודעה המתנהלת נגד ישראל.

מצד אחד ישראל עשתה טעות בפרסום סרטון שצולם זמן קצר לפני חיסולו, בו רואים את סינוואר רעול הפנים והפצוע, זורק מקל לכיוון הרחפן שצילם אותו, ובכך אפשר לחמאס ושאר ארגוני הטרור הפלסטיני ותומכיהם, להציג את סינוואר הפחדן שהסתתר שנה במנהרות מתחת לאדמה עד שחיילי צהל נשפו בעורפו בתוך המנהרות, ועכבר המנהרות החמאסי נאלץ לעלות אל פני הקרקע ולהסתתר בשרידי שכונת תל סולטאן במה שפעם הייתה רפיח, כגיבור שנלחם נגד הכיבוש הציוני עד השנייה האחרונה.

ומצד שני חיסול סינוואר הפיח רוח חיים באומני תת התרבות הטרוריסטית, שהעלו לרשת שלל איורים וציורים, קריקטורות ותמונות לכבוד "גבורתו" של עכבר המנהרות סינוואר, וברבות מיצירות "האומנות" כיכב סינוואר עם אפוד הלחימה זורק לעבר הרחפן את המקל שהפך לסמל.

חלק מיצירות "האומנות" שהתפרסמו ברשת, הפכו למקור הכנסה לסוחרים זריזים שמוכרים לתומכי טרור בשכונה המזרח תיכונית ובעולם, מוצרים עליהם מודפסות היצירות המהללות את עכבר המנהרות הפחדן שהפך באחת לסינוואר "הגיבור הלאומי" / "גיבור התרבות" הפלסטיני החדש, שעומד בשורה אחת עם עז א-דין אל-קסאם או אחמד יאסין.

לדעתי אחת מכל היצירות והקשקושים לכבוד גבורתו של עכבר המנהרות ויצירת מיתוס הגיבור לסינוואר, התעלתה מעל כולן, ואותה תוכלו לראות בהודעה הבאה.
#ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

21 Oct, 20:23


הנה מכתבו של סעיד מהרוברז (سعید مهرورز = Saeed Mehrovarz) שהציע פרס למי שירצח את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו
#ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה + #איראן + #קצת_מידע_איראן + #איך_חושבים_השכנים: איראן + #הסיפור_מאחורי_הסיפור + #מעניין_בשכונה

מבט למזרח התיכון

21 Oct, 20:23


באיראן פורסמה הצעת פרס למתנקש בנתניהו

איראני לא חביב שנקרא חאג' סעיד מהרוברז (حاج سعید مهرورز = Hajj Saeed Mehrovarz)
הציע פרס למי שירצח את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.

בעיתונות האיראנית נאמר שמהרוברז הוא מוותיקי מלחמת איראן-עיראק, ואת הכתב שפרסם ואף חתם עליו עם אשתו פאטמה, הוא פתח בפסוק מס’ 56 מסורת אל-מאאידה (סורת השולחן) “ומי שפונה לאללה ושליחו ולאלה המאמינים - אז אכן, מפלגת אללה הם המנצחים" (وَمَنْ يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللهِ هُمُ الْغَالِبُونَ) (אזכיר שסוף הפסוק מופיע בדגל חיזבאללה).

במכתב המצורף בהודעה הבאה, הוא מציג עצמו (כולל מס’ תעודת זיהוי) ומבטיח למי שיתנקש בחיי נתניהו, בתוך שלושה חודשים, בין אם המתנקש יהיה "איראני או לא איראני" שתי קומות, הקומה השנייה והשלישית (מתוך שלוש) במבנה בבניין ברחוב כרים חאן זנד (کریم خان زند = Karim Khan Zand) בטהראן, הנמצא ברובע ה 6 של טהראן, ואם המתנקש לא ישרוד, הוא מבטיח להעביר את הנכס המדובר ליורשי הרוצח או האפוטרופוס שלהם.

אמנם מהרוברז הנדיב משאיר בידיו את קומת הקרקע, שזו הקומה המסחרית המייצרת הכנסה חודשית נאה, אבל ממש נחמד מצידו לתגמל רוצח של ראש ממשלת ישראל...

בשביל הידע הכללי אספר לכם שברחוב זה נמצאת קתדרלת סנט סרגיס = Saint Sarkis Cathedral) השייכת לכנסייה הארמנית, ושזה מבנה הכנסייה הגדול בטהראן, שנמצאת בצמוד למבנה השייך למשרד הארגון הלאומי להערכת חינוך (سازمان سنجش آموزش کشور = National Organization for Educational Testing) שעל אחד מקירות המבנה יש ציור קיר בגובה של 9 קומות של דגל אמריקה שבמקום כוכבים יש גולגלות, ובסוף הפסים האדומים יש פצצות, ועליו הקריאה הידועה של המשטר האיראני "מוות לאמריקה".

עוד אספר לכם שאמנם המכתב זכה לתפוצה רחבה בעיתונות האיראנית, אבל לא פורסם בכל עיתוני איראן, ומעבר לפרסום המכתב עצמו, מעט מאוד מידע נכתב בעיתונות על ההצעה ועל המציע, וגם אם היו עיתונים בודדים שהוסיפו "תמונה של הנכס" שעליה נכתב: תמונה עליה נכתב “מתנה לרוצח נתניהו, שתי קומות בכרים חאן, טהראן” בדיקה זריזה העלתה שלא מדובר בתמונות מהנכס המדובר, אלא תמונות ישנות ולא קשורות, ואוסיף שפרסום המכתב עורר תגובות מעורבות גם בתקשורת וגם ברשתות החברתיות.

ברשתות האיראניות היו רבים שגינו את ההצעה, ואחרים שתמכו וחגגו, אחסוך מכם את הביטויים והקללות שתומכי המשטר הרעיפו על העם היושב בציון בכלל ועל ראש ממשלת ישראל בפרט, אבל אוסיף שגם מבין תומכי המשטר היו מי שאמרו שפרסום המכתב עלול להזיק יותר מאשר להועיל במלחמה הצודקת להוצאת הנגע הסרטני של הישות הציונית מפלסטין.

לסיום אומר שאני לא יודע אם מדובר באמת ביוזמה של איזה איראני מלא שנאה, או אם זו יוזמה של משטר מלא שנאה באמצעות שירותי המודיעין של משמרות המהפכה או המשרד למודיעין ולביטחון לאומי של הרפובליקה האסלאמית של איראן, שרק מסתתרים מאחורי המכתב שפורסם בעיתונו בשמו של אותו סעיד מהרוברז, ושהמשטר מנסה להרחיק עצמו מההצעה הגלויה של פרס משמעותי למי שיצליח לרצוח ראש ממשלת ישראל, אבל לאחר שדוברי המשטר כבר פרסמו רשימת בכירים ישראלים כמטרות לחיסול, אף אחד בשכונה המזרח תיכונית לא יופתע אם המשטר עומד מאחורי המכתב והפרס המוצע למתנקש "איראני או לא איראני".

למען עם ישראל, אזרחי ישראל, העם האיראני, כל תושבי השכונה המזרח תיכונית, והעולם כולו, הגיע הזמן לשים סוף למשטר המולות של הרפובליקה האסלאמית של איראן.
#ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה + #איראן + #קצת_מידע_איראן + #איך_חושבים_השכנים: איראן + #הסיפור_מאחורי_הסיפור + #מעניין_בשכונה

מבט למזרח התיכון

18 Oct, 07:59


לפני שרצים לדבר על היום שאחרי, צריך להכיר ולהבין את השכונה

עוד לא שקטו ברחבי השכונה המזרח תיכונית קולות הדי חגיגות חיסולו של עכבר המנהרות סינוואר, וכבר מהדהדים בשכונה קולות המדברים על היום שאחרי סינוואר והיום שאחרי חמאס, קולות המדברים על "עסקה עכשיו", קולות המדברים על הסדר לרצועת עזה וקולות המדברים על שהנה הנה נגמרת המלחמה.

כן, צריך לדבר על היום שאחרי, וצריך לדבר על הסדר שיסדיר את היום שאחרי ברצועת עזה, וכן, צריך לדבר על ההזדמנויות החדשות שנוצרו בעקבות חיסול סינוואר, אבל את כל הדיבורים על היום שאחרי ועל הסדרים אפשריים, צריך לעשות משקט, מחדרי חדרים, מאחורי הקלעים, בשיחות בין מנהיגים ושליחים שמונו על ידם כנציגיהם, ולא בדיבורים פומביים באולפנים ובהכרזות לתקשורת.

וכדי להגיע להסדרי היום שאחרי חמאס ברצועת עזה, צריך להכריע את חמאס. וכדי להכריע את חמאס צריך לחסל כל מנהיג, מפקד ומחבל בארגון הטרור הפלסטיני של האחים המוסלמים בעזה, היות והמשמעות שכל עוד מחבלי חמאס יכולים לאחוז בנשק ולאיים על העזתים ועל כל מי שייכנס לרצועת עזה לעזור לתושבים ברצועת עזה, אומרת בשכונה המזרח תיכונית שחמאס אולי מוכה וחבול, אבל שחמאס עדיין לא הוכרע, ועדיין מהווה איום לעזתים, לישראל ולכל אחד אחר.

כדי להגיע להסדרי היום שאחרי בעזה, צריך להכיר ולהבין את האזור בו אנו חיים, וצריך לחשוב ולדבר "מזרח תיכונית" ולא "מערבית", וצריך להבין שמנהיג ממדינות השכונה שעליהן דובר בעבר כמי שיוכלו להיות חלק מהסדר היום שאחרי בעזה, לא יסכימו להיות חלק מהסדר "מערבי" שייכפה על ישראל ע"י הבית הלבן ומדינות אירופה, ואף מדינה לא תשלח את אנשיה לעזור לאוכלוסייה האזרחית בעזה, אם מחבלי חמאס יכולים לאיים עליהם, לסחוט אותם ולרצוח אותם.

ואזכיר שלאחר הקשקשת הפומבית בדיונים על היום שאחרי, הודיעו מדינות אלו באופן חד משמעי, שהם לא יהיו חלק מהסדר היום שאחרי…

לכל אלה שרואים בחיסול סינוואר הזדמנות ל"עסקה עכשיו" אומר שבמזרח התיכון אין דבר כזה "עסקה עכשיו" וניהול מו"מ מתוך חשיבה הנובעת מתרבות מערבית, רחוקה תרתי משמע כרחוק מזרח ממערב מניהול מו"מ בחשיבה הנובעת מתרבויות השכונה, ויש גם השאלה מול מי ינוהל המו"מ?

אף אחד לא יודע איך יראה חמאס לאחר חיסול סינוואר, צריך לראות מי ייקח את הפיקוד על חמאס עזה ולאיזה כיוון הוא יוליך את ארגון הטרור הרצחני הזה, ואין לדעת אם חמאס יישאר ארגון אחד או שיתפצל לארגוני טרור נפרדים, ואין לדעת אם בכלל מנהיג חמאס הבא יהיה מוכן לעסקה לשחרור החטופים, ולכל מי שיגיד שהנה הזדמנות לנהל מו"מ לעסקה עם חאלד משעל, אזכיר שממש לא בטוח שהמחבלים בעזה שמחזיקים בחטופים, יקשיבו למחבל היושב בקטר במידה ויורה על שחרור החטופים.

כפי שאמרתי בפוסט הקודם, עכשיו זה הזמן שמדינת ישראל צריכה למנף את חיסולו של סינוואר, ולעשות מהלכים שיוכלו לעזור לקרב את סוף המלחמה מול ארגוני הטרור הפלסטינים ברצועת עזה, ולקדם את שחרור החטופים. אבל חייבים להבן שצריך לעשות זאת לא מתוך ראיית מו"מ עסקית מערבית, אלא מתוך הבנה של איך מתנהלים הדברים בשכונה בה אנו חיים.

אנחנו צריכים להבין שבלי להכיר ולהבין את האזור ולדבר "מזרח תיכונית”, לא ניתן לנהל מו"מ לשחרור חטופים, או מו"מ מדיני לפיתוח קשרים מדיניים ועסקיים, וצריך ללמוד מטעויות העבר בניהול מו"מ לשחרור חטופים ושבויים בעבר, ולהכיר בטעויות שנעשו במו"מ להסכמי "השלום הקר" בין ישראל למצרים וירדן, ולראות שגישה שונה, שמגיעה מהבנת תרבויות האזור יכולה להוביל לתוצאות שונות, כדוגמת הסכמי אברהם.

ובהזדמנות זו, תרשו לי להוסיף שערוץ מבט למזרח התיכון, בו אני מנסה לעזור לכם להכיר את השכונה והשכנים, חוגג בימים אלה לא רק את חיסול סינוואר, אלא גם שפודקאסט בנת חלאל, בו עידית בר ואני מדברים על נשים ואנשים במזרח התיכון, חצה את רף מאה אלף האזנות וצפיות. תודה לכל מאזיני וצופי בנת חלאל.

תוכלו להאזין לפרקי בנת חלאל בשירותי הפודקאסט השונים, או לצפות בהם בערוץ היוטיוב של בנת חלאל.
#ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה + #פודקאסט + #בנת_חלאל + #קצת_להכיר_את_השכנים

מבט למזרח התיכון

17 Oct, 18:56


סינוואר מאחורינו, סיום המלחמה עוד רחוק לפנינו

כן, בהחלט אפשר לשמוח ולחגוג על חיסול סינוואר, ויש חשיבות לכך שחוסל לפני שמחת תורה, יום החג של עם ישראל, בו שלח את חבורת הרוצחים והאנסים מרצועת עזה לאנסו, להתעלל, לרצוח ולחטוף את אזרחי ישראל.

אצל רבים מישראל, שמחת תורה השנה מקבלת משמעות נוספת מאשר חגו של עם ישראל וסיום קריאת פרשת השבוע האחרונה בתורה והתחלת קריאת הפרשות מחדש עם קריאת פרשת בראשית, הפרשה הראשונה בתורה, בשבת שלאחר שמחת תורה.

גם המילים שנהוג להכריז בסיום קריאת פרשת השבוע האחרונה - פרשת וזאת הברכה, בה מסופר על הברכות של משה רבנו לשבטי ישראל - חזק חזק ונתחזק, קיבלו השנה משמעות נוספת.

בישראל חוגגים על חיסול עכבר המנהרות המחבל העלוב סינוואר.
גם רבים בעולם הערבי חוגגים את חיסולו של מנהיג ארגון הטרור של האחים המוסלמים.

לחלק מתושבי השכונה המזרח תיכונית, קשה לקבל את העובדה שהמחבל השפל והעלוב לא נהרג באיזה קרב הירואי, אלא בצורה אקראית ואפילו לא בקרב, פשוט כי חיילים פשוטים בקורס מ"כים שהיו בפעילות באזור הבית בו חוסל עכבר המנהרות, זיהו תנועה של מחבלים ליד ובתוך בית, וטנק ובו חיילים בקורס מפקדי טנקים ירה לעבר הבית בו היה סינוואר, ומה שיזכרו בשכונה זה שסיפורו של החלאה נגמר שלאחר שהוא זרק אבנים על רחפן צה"לי, קלע פשוט ירה בו מרחוק בראש, ואפילו לא ידע שזה היה מנהיג חמאס.

ובשכונה המזרח תיכונית מבינים שלא היה צריך לתכנן תוכניות מיוחדות למבצע נועז כדי לחסל את מנהיג חמאס, ולא היה צריך לשלוח כוח של יחידה מובחרת לפשיטה נועזת, ואפילו לא לתכנן הפצצה עוצמתית ומדויקת לחיסול ממוקד של מפקד ארגון טרור פלסטיני, אלא שכל כוח של חיילים צה"ל הכי פשוטים, יכול לחסל את המחבלים הכי בכירים.

בשכונה המזרח תיכונית רואים איך צה"ל הרס את עזה ולא רק בהפצצות מהאוויר וארטילריה, אלא גם בכניסה קרקעית של חיילי צה"ל שנכנסים לכל מקום ולא רק בטנקים וכלים משוריינים, אלא גם בג’יפים פתוחים וברגל, ובכל מקום שאליו חיילי צה"ל נכנסים, הם מחסלים או שובים כל טרוריסט נושא נשק שמנסה לעמוד מולם או יורה עליהם מאחורי מסתור ותחת מחסות, וששאר המחבלים פשוט בורחים ומסתתרים מאחורי ומתחת נשים וילדם.

ובשכונה המזרח תיכונית רואים איך צה"ל הורס עכשיו גם את דרום לבנון, חלקים מרובע הדאחייה בבירות, ומעוזי חיזב-זבאללה אחרים בלבנון, ולא רק בהפצצות מהאוויר וארטילריה, אלא גם בכניסה קרקעית של חיילי צה"ל בשלב זה לדרום לבנון, ובכל מקום שחיילי צה"ל נכנסים הם נכנסים לא רק בטנקים וכלים משוריינים, אלא גם בג’יפים פתוחים וברגל, ובכל מקום שאליו צה"ל נכנס, חיילי צה"ל מחסלים או שובים כל מחבל חיזב-זבאללה כולל מכוח רדואן, ושאר “גיבורי” רדואן בורחים ומסתתרים בתוך ומתחת בתי אזרחים.

אלה מראות שבשכונה המזרח תיכונית מבינים ומפנימים.

אילו הייתי מבין היועצים למקבלי ההחלטות, הייתי אומר להם שעכשיו זה הזמן שמדינת ישראל צריכה למנף את חיסולו של סינוואר, ולעשות מהלכים שיוכלו לעזור לקרב את סוף המלחמה מול ארגוני הטרור הפלסטינים ברצועת עזה, ולקדם את שחרור החטופים.

והייתי מוסיף את המובן מאליו, שאת המהלכים האלו יש לעשות במקביל להמשך הפעילות הצבאית ועשיית כל מה שנדרש מבחינה צבאית לחסל את האיום הנשקף לאזרחי ישראל מארגוני הטרור הפלסטינים ולמנוע את מימוש הבטחת ארגוני הטרור הפלסטינים לחזור שוב ושוב על הטבח של ה 7 באוקטובר, ולהמשיך לחסל את האיום הנשקף לאזרחי ישראל מחיזב-זבאללה, ולעשות מה שצריך כדי להחזיר את תושבי הצפון לביתם.

והייתי יועץ להם לפרסם הודעה פשוטה של דובר צה"ל בערבית, עם פניה לכל אדם בעזה המחזיק בחטופים חיים או מתים, או יודע על מקום הימצאם, ובה נאמר: יחיא סינוואר מת, עכשיו זה הזמן שלך לדאוג לעצמך ולמשפחתך, תתקשר למספר הטלפון המצורף, מסור לנו את הפרטים, ואנחנו נגיע לכל מקום לקחת את החטופים, אותך ואת משפחתך, ונדאג שתוכל להגיע לכל מדינה שתסכים לקלוט אותך, ונדאג שלא יהיו לך דאגות כלכליות.

את ההודעה צריך לפרסם בכלי התקשורת, ברשתות החברתיות, ובכרוזים שיפוזרו מהאוויר ברצועת עזה.
בנקודת הזמן הזו, מסר כזה עובר ומתקבל אחרת מאשר לפני חיסול עכבר המנהרות מנהיג חמאס.
בנקודת זמן זו, המסר יישמע ויובן לא רק אצל פעילי ארגוני הטרור הפלסטינים, אלא בכל רחבי השכונה המזרח תיכונית, והמסר הזה יהדהד את מה שהשכונה צריכה לשמוע ולהבין – ישראל תגיע לכל מקום ותעשה הכל למען אזרחיה, כולל לעזור למי שיפעל איתה ועבורה, בעוד שמי שיפעל נגדה יפגע.

סוף סוף חוסל סינוואר, שייזכר לדראון עולם בדפי ההיסטוריה, אפשר לשמוח על שהעולם הפך למעט טוב יותר, אבל עוד לא הסתיימה המלחמה ועוד לא השבנו את החטופים למשפחותיהם, ודווקא בעת הזו, אזכיר לכם שכוחנו באחדותנו, וזו אינה מליצה, אלא כורח המציאות של עם חפץ חיים.
#ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

מבט למזרח התיכון

15 Oct, 16:59


כלי התקשורת וערוצי החדשות מספרים לנו "על מה שקורה בתימן"
מספרים לנו על שהחות’ים תקיפו עוד ספינת סוחר (שברוב המקרים אין לה קשר ולו עקיף לישראל)
מדווחים לנו עת תקיפה אמריקאית-בריטית על מטרות של החות’ים (בלי שזה משנה דבר ולא ימנע מהחות’ים להמשיך לתקוף ספינות סוחר / ספינות צי אמריקאיות ואחרות)
מספרים לנו על שהחות’ים שגרו טיל או כטב"מ לעבר ישראליות
ובעיקר מהדהדים את תעמולת האיומים על ישראל והעולם של דוברי החות’ים

אם נוריד את תעמולת תעשיית האיומים החות’ית, שאר מה שמספרים לנו הם דברים חשובים, אבל למרות "צעדות המיליון בעד חמאס ונגד ישראל" שהפכו מחזה קבוע של ימי שישי בצנעא של החות’ים, מה שמספרים לנו "על תימן" זה לא מה שמעניין את רוב התימנים, גם לא אלה שחיים תחת השלטון הרקוב והרצחני של החות’ים.

בקובץ המצורף, תוכלו למצוא מעט ממה שקורה בתימן ומעניין את התימנים יותר מאשר עוד אוניה שהותקפה או טיל ששוגר לעבר ישראל.
ותוכלו להשתמש בתיוגים הקשורים בתימן כדי לקרוא תכנים נוספים על ארץ שכוחת אל שהעולם מעדיף לשכוח.
#תימן + #קצת_עובדות_תימן + #ישראל_במלחמה + #נקודה_למחשבה

9,031

subscribers

462

photos

104

videos