انجمن شهاب سنگ @meteor_iran Channel on Telegram

انجمن شهاب سنگ

@meteor_iran


"انجمن شهاب سنگ ایران"
@meteor_iran
.
خرید و فروش
کارشناسی
آموزش
.
کارشناسی شهاب سنگ: @meteor_expert2
.
🔸تمام حقوق این کانال متعلق به مجموعه‌ی آئرولیت-دنیای علوم زمین است.

انجمن شهاب سنگ (Persian)

خوش آمدید به انجمن شهاب سنگ ایران! این کانال Telegram با نام کاربری @meteor_iran اخبار، مطالب آموزشی، و فروش و خرید شهاب سنگ را ارائه می‌دهد. اگر به تحقیق و کاوش در زمینه‌ی شهاب سنگ علاقه‌مندید، اینجا بهترین منبع برای شماست. این انجمن شهاب سنگ ایران به کارشناسی و آموزش در این زمینه نیز می‌پردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر و کارشناسی شهاب سنگ، می‌توانید با کارشناس این انجمن با نام کاربری @meteor_expert2 تماس بگیرید. تمام حقوق این کانال متعلق به مجموعه‌ی آئرولیت-دنیای علوم زمین است. بپیوندید به انجمن شهاب سنگ و دنیای جذاب آن!

انجمن شهاب سنگ

11 Apr, 12:48


☄️ تغییرات اقلیمی موجب از دست‌دادن مقدار زیادی شهابسنگ در قطب جنوب می شود!

1⃣ قطب‌جنوب، بعنوان بهشتِ جویندگان شهابسنگ شناخته می‌شود.
تاکنون حدود ۴۸ هزار قطعه شهابسنگ از این منطقه یافت شده است. این مقدار معادل ۶۰ درصد کل شهابسنگ‌های یافت‌شده در زمین است.
سالانه حدود هزار قطعه شهابسنگ در قطب‌جنوب یافت می‌شود.

2⃣ براساس مطالعه جدیدی که Veronica Tollenaar از دانشگاه بروکسل بلژیک و همکارانش، در نشریه nature climate change منتشر کرده اند، گرم‌شدن کره زمین، موجب از دست‌دادن سالانه ۵ هزار قطعه شهابسنگ ارزشمند، به دلیل ذوب‌شدن یخ‌ها و آزادشدن شهابسنگ‌ها می‌گردد.

لینک مقاله اصلی:
https://www.researchgate.net/publication/379667396_Antarctic_meteorites_threatened_by_climate_warming
انجمن شهاب‌سنگ
@meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

30 Nov, 15:59


کشف چند قطعه شهاب سنگ جدید در ایران (دشت لوت) 😍

این شهابسنگ‌ها به وزن مجموع بیش از ۶ کیلوگرم متعلق به یکی از کاربران «انجمن شهاب سنگ» هستند که برای تشخیص فرستاده بودند.
🔹خصوصیات فیزیکی و پترولوژیکی نمونه‌ها در تأیید با شهاب سنگ بودن آن‌ها هستند. 👌🏻
🔸علائم تأیید شده در کارشناسی این قطعات:
▪️ایمپکت شاک: محسوس
▪️ریگماگلیپت: دارد
▪️آئرودینامیک: متناسب
▪️فیوژن کراست: دارد
▪️آهن عنصری: دارد (vein and scatter)
▪️کندرول: دارد
🔹تشخیص اولیه بر کندریت نوع Ordinary گروه H یا L می‌باشد. این شهاب‌سنگ‌ها در مرحله‌ی آنالیز و کلاسیفیکیشن قرار دارند.
🥳 تبریک میگیم به کاوشگر عزیز، آقای هدایت رستمی که موفق به کشف این شهاب‌سنگ‌ها شدند‌. ان‌شاءالله برای ایشان همراه با خیر و برکت باشه 👏🏻💐

شما هم اگر فکر می‌کنید موفق با شکار شهابسنگ شده‌اید، حتماً با ما تماس بگیرید
👉     @meteor_expert2

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

09 Nov, 12:22


مقایسه‌ی آماری انواع شهاب‌سنگ‌ها

در یک بررسی آماری از ۶۷۴۰۰ قطعه شهاب سنگ یافت و تأیید شده در سراسر جهان (با استفاده از داده‌های بولتن جهانی شهاب سنگ)، اطلاعات جالبی به شرح زیر به دست آمده است:
حدود ۹۵٪ شهابسنگها از نوع سنگی، ۴٪ آهنی و تنها ۱٪ سنگی-آهنی هستند.
همچنین ۸۷٪ از شهاب‌سنگ‌های سنگی از نوع کندریت معمول (Ordinary) هستند. مابقی کندریت‌ها نیز ۴ درصد کربنی و ۲ درصد انستاتیت و گروه‌های K و R هستند. آکندریت‌ها نیز حدود ۷٪ از کل شهابسنگ‌های سنگی را شامل می‌شوند.
🔸براساس این بررسی، فراوانی هر کدام از گروه‌های آکندریت‌ها به شرح زیر است:
▪️اوکریت: ۳۵٪
▪️اورئیلیت: ۱۴٪
▪️دیوژنیت: ۱۲٪
▪️قمری: ۱۰٪
▪️هواردیت: ۹٪
▪️مریخی: ۷٪
▪️سایر گروه‌های آکندریت‌ها (آکاپولکوئیت، لودرانیت، براکینیت، وینونائیت، اوبریت، آنگریت و طبقه‌بندی‌نشده‌ها) نیز ۱۳٪ باقی مانده را به خود اختصاص داده‌اند.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

11 Aug, 13:40


پرسش یکی از کاربران انجمن شهاب سنگ:
اگر شهاب سنگی موقع برخورد با زمین در حالی که سنگ به حالت مذاب شده است، به تکه‌های ریز و درشت تقسیم بشه و موقع جستجو بیشتر تکه‌هاش جمع بشه و الباقی پیدا نشه، از نظر قیمت با شهاب سنگ کامل تفاوت داره؟

پاسخ:
شهابسنگ‌ها در هنگام عبور از اتمسفر زمین تنها دچار ذوب سطحی می‌شوند، ولی به طور کامل ذوب نمی‌شوند.
بیش از ۹۰ درصد شکستن شهابسنگ‌ها در هنگام عبور از اتمسفر زمین رخ می‌دهد. چرا که دما و فشار ناشی از اصطکاک با جو زمین به یک باره بالا می‌رود و شهاب ممکن است این تغییرات ناگهانی را تحمل نکند. در نتیجه منفجر شده و تکه تکه می‌شود. این قطعات معمولاً در فواصل چند ده متری، چند صد متری تا چند کیلومتری از یکدیگر بر روی زمین سقوط می‌کنند.

شهابسنگ مثل پازل نیست که حضور همه‌ی قطعات آن ضروری باشد. هر قطعه از شهابسنگ به تنهایی یک شهابسنگ مستقل محسوب می‌شود. به عنوان مثال شهابسنگ سه گرمی ظُفار ۳۰۲ یکی از چندصد قطعه‌ی قمری سقوط کرده در منطقه ظُفار است که به تنهایی بیش از ۵ هزار دلار ارزش دارد.

انجمن شهاب سنگ

06 Aug, 18:36


☄️ بارش شهابی برساوشی مرداد ۱۴۰۱

🔹بارش شهابی برساوشی (Persid) دومین بارش شهابی بزرگ پس از بارش شهابی جوزایی است و از این رو اهمیت فراوانی دارد.
🔸این بارش شهابی از ۲۶ تیر تا ۲ شهریور قابل مشاهده است و امسال در روزهای ۲۰ تا ۲۳ مرداد به اوج بارش خود می‌رسد.
🔹همچنین نرخ بارش سرسویی در شب‌های اوج بارش به بیش از ۵۰ شهاب در ساعت می‌رسد. طی بارش شهابی برساوشی، زمین در مدار گردش خود به دور خورشید از میان مسیر دنباله‌دار 109P/Swift-Tuttle عبور می‌کند (عامل ایجاد بارش شهابی مذکور).
🔸با توجه به فاز تقریباً کامل ماه در شب‌های اوج بارش و در نتیجه آلودگی نوری زیاد، بهترین زمان برای مشاهده‌ی شهاب‌های ثاقب این بارش، قبل از طلوع آفتاب است (جهت شمال شرق در آسمان).
🔹این بارش شهابی در تقویم شکارچیان شهاب سنگ اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین صورت فلکی پرسئوس (برساووش)، نقطه تابش این بارش شهابی می‌باشد؛ بنابراین در صورت تمایل برای رصد، توجه ویژه‌ای به صورت فلکی مذکور داشته باشید.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

14 Jul, 08:18


☄️ بارش شهابی دتا دلوی

🔹در شب‌های پیش رو شاهد بارش شهابی دتا دلوی (Delta Aquarid) خواهیم بود. این بارش شهابی از ۲۷ تیرماه آغاز شده و تا ۳۰ مرداد ادامه می‌یابد. همچنین زمان اوج بارش بامداد روزهای ۶، ۷ و ۸ مرداد است.
🔸در زمان اوج بارش، بسته به فاز ماه و میزان آلودگی نوری و آب و هوایی، ۱۰ الی ۲۰ شهاب ثاقب که وارد جو زمین می‌شوند را مشاهده کرد که این میزان را نرخ ساعتی سرسویی بارش شهابی می‌نامند.
🔹این بارش شهابی برای اولین بار در اواسط قرن نوزدهم میلادی مورد توجه قرار گرفت. هنوز دقیقاً مشخص نیست که منشأ بارش دلتا دلوی چیست؛ اما مدار شهاب‌های آن شباهت زیادی به مدار بارش‌های‌ حَمَلی و رُبعی دارد. بنابراین ممکن است منشأ هر سه این بارش‌ها بقایای دنباله‌دار C/1490 Y1 باشد. این بقایا شامل دنباله‌دار 96P/Machholz و سیارک معروف به 2003 EH1 می‌شود.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

18 Jun, 05:01


کشف یک شهاب سنگ جدید در ایران 😍

این شهابسنگ متعلق به یکی از کاربران «انجمن شهاب سنگ» است که برای تشخیص فرستاده بودند.
🔹خصوصیات فیزیکی و پترولوژیکی نمونه در تأیید با شهاب سنگ بودن آن هستند. 👌🏻
🔸علائم تأیید شده در کارشناسی این سنگ:
▪️ایمپکت شاک: محسوس
▪️ریگماگلیپت: دارد (خفیف تا متوسط)
▪️آئرودینامیک: متناسب
▪️فیوژن کراست: دارد (هوازده)
▪️آهن عنصری: دارد
▪️کندرول: دارد
🔹تشخیص اولیه بر کندریت گروه L یا LL می‌باشد. این شهاب‌سنگ در مرحله‌ی آنالیز و کلاسیفیکیشن قرار دارد.
🥳 تبریک میگیم به کاوشگر عزیز که موفق به کشف این شهاب سنگ شدند‌. ان‌شاءالله برای ایشان همراه با خیر و برکت باشه 👏🏻💐

شما هم اگر فکر می کنید یک شهابسنگ یافته‌اید، حتماً با ما تماس بگیرید
👉 @meteor_expert2

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

12 Jun, 04:47


شهاب سنگ نوع شرگوتیت

شرگوتیت (Shergottite) یکی از دسته‌های شهابسنگ‌های مریخی است که تقریباً سه چهارم فراوانی نوع مریخی را به خود اختصاص داده است.
به دلیل پارادوکس‌هایی که در سن تشکیل شرگوتیت‌ها وجود دارد، در جوامع علمی مباحث در مورد آنها بسیار داغ است؛ از همین رو و با توجه به اهمیت بسیار بالای شهابسنگ‌های مریخی در کشف چگونگی تشکیل حیات در منظومه شمسی، ارزش علمی و در نتیجه مادی آن‌ها بسیار بالا است.
شرگوتیت‌ها از نظر لیتولوژی به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند:
1- بازالتی
2- الیوین-پورفیری
3- لرزولیتی
نکته‌ی مهم در مورد شرگوتیت‌ها، شباهت بسیار زیاد آن‌ها به سنگ‌های زمینی است؛ به همین خاطر در بسیاری از موارد تشخیص بدون آنالیز آنها امکان پذیر نیست (در فرایند تشخیص موارد مشکوک به شرگوتیت که کاوشگران شهابسنگ برای ما ارسال می‌کنند، تحلیل آنالیزهای مربوطه انجام می‌شود).

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

16 May, 05:51


📌 تصاویر فوق مربوط به شهابسنگ قمری ظُفار ۳۰۲ است که در زمان یافت تنها ۳/۸۳ گرم وزن داشته و برای آنالیزهای فوق پیشرفته‌ی مختلف تنها ۰/۸ گرم از آن مورد استفاده قرار گرفته است!
یادی کنیم از برخی آزمایشگاه‌های ایران که با ابزار برش نامناسب، ده‌ها گرم از سنگ را به باد فنا می‌سپارند.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

16 May, 05:49


🌙 چرا شهابسنگ‌های ماه اهمیت بسیار بالایی دارند؟

اگرچه کمیاب بودن به تنهایی دلیلی کافی برای با ارزش بودن شهابسنگ‌های ماه است، دو دلیل عمده‌ی دیگر نیز وجود دارد که شهابسنگ‌های قمری را بسیار با ارزش می‌کند:
1️⃣ تمامی نمونه‌هایی که طی مأموریت‌های فضایی از ماه آورده می‌شوند در اختیار سازمان‌های دولتی و آموزشی قرار دارند و به هیچ وجه قابل خرید و فروش نیستند. در نتیجه تنها راهی که یک کلکسیونر می‌تواند بخشی از ماه را داشته باشد، خرید شهابسنگ‌های بسیار کمیاب قمری است.
2️⃣ به دلیل نوع گردش خاص ماه به دور زمین، ما فقط قادر به دیدن یک سمت ماه هستیم. از طرفی تمامی مأموریت‌های پیشین آپولو نیز بر روی سمت قابل رؤیت ماه فرود آمده‌اند. در نتیجه مشاهده‌ی مستقیم و دسترسی به نمونه‌های قابل آزمایش سمت غیرقابل رؤیت ماه، فعلاً تنها از طریق شهاب‌سنگ‌های قمری امکان پذیر است.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

01 May, 11:56


بارش شهابی اتا دلوی

🔹در این شب‌ها، شاهد بارش شهابی اتا دلوی (Eta Aquariids) خواهیم بود. این بارش در شب‌های ۱۳ تا ۱۷ اردیبهشت ماه به اوج خود می‌رسد‌. در زمان اوج بارش رصد بیش از ۷۰ شهاب در هر ساعت امکان‌پذیر خواهد بود که نرخ نسبتاً بالایی محسوب می‌شود.
🔸موضوعی که باعث جذاب شدن این بارش شهابی می‌شود، مصادف شدن آن با آغاز ماه قمری جدید است؛ به این معنا که ماه روشن در آسمان نیست و شهاب‌ها به خوبی مشاهده می‌شوند.
🔹کانون این بارش شهابی صورت فلکی «برج دلو» است و بهترین زمان مشاهده‌ی آن بامداد ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت است.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

01 May, 11:55


☄️ آیا بارش شهابی، شهابسنگ ایجاد می‌کند؟

🔹این شب‌ها اوج بارش شهابی رَبعی را خواهیم داشت. اما یک سوال بزرگ:
آیا بارش شهابی تأثیری در تعداد شهابسنگ‌های روی زمین دارد؟

▪️به طور کلی، در هر ساعت تعداد 2 الی 7 شهابسنگ بر روی کره زمین فرود می‌آید. این اتفاق در تمامی طول سال رخ می‌دهد؛ شهاب‌هایی که در فضا سرگردان هستند، هر لحظه ممکن است به زمین برسند.
▪️بارش شهابی، وضعیتی است که طی آن سیاره زمین در مدار گردش خود به دور خورشید از میان توده‌ای از غبارها و شهابواره‌ها عبور می‌کند. شهابواره‌هایی که وارد جو زمین می‌شوند، در اثر اصلکاک با جو زمین می‌سوزند و ما آنها را به شکل شهاب‌های آتشین در آسمان می‌بینیم.
▪️تعداد کمتری از این شهاب‌واره ها موفق می‌شوند که خود را سطح زمین برسانند تا شاید طعمه‌ی شکارچیان شهاب سنگ شوند!
▪️در هنگام بارش شهابی، تعداد شهابسنگ‌هایی که در هر ساعت به زمین برخورد می‌کنند ممکن است تا ده برابر نیز افزایش پیدا کند. بنابراین می‌توانیم در حین مشاهده‌ی بارش شهابی زیبا، شانس خود را نیز برای یافتن محل فرود احتمالی یک شهابسنگ امتحان کنیم.

☄️انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

14 Apr, 09:19


سوالات بسیاری پیرامون این قضیه وجود دارد که آیا شهاب‌سنگ‌ها بر روی صفحات لمسی خازنی موبایل و ... تأثیر میگذارند و همانند قلم لمسی عمل می‌کنند؟ 🧐📱

برای پاسخ به این سوال، بایستی بدانیم شیوه‌ی عملکرد صفحات لمسی چگونه است.
صفحات لمسی با الکتریسیته کار می‌کنند. بر روی صفحه‌ی شیشه‌ای موبایل، یک لایه‌ی بسیار نازک و شفاف از یک ماده‌ی رسانای الکتریسیته مانند اکسید قلع ایندیوم استفاده می‌شود.
این لایه‌ی رسانا، به یک ولتاژ بسیار ضعیف وصل است تا جریان الکتریکی کوتاه را ایجاد کند. هنگامی که با انگشت صفحه‌ی موبایل را لمس می‌کنیم شارژهای الکتریکی درون ماده‌ی رسانا جریان پیدا می‌کنند (البته این ولتاژ به قدری ضعیف است که هیچگونه شوک الکتریکی را برای بدن ایجاد نمی‌کند).
سپس حسگرهای مختصات دهی شده‌ی اطراف صفحه نمایش تشخیص می‌دهند که چه نقطه‌ای شارژ خود را از دست داده است تا کد آن را نقطه را به پردازشگر ارسال کنند.
هنگام پوشیدن دستکش غیررسانا، نمی‌توان از موبایل لمسی استفاده کرد؛ چرا که مانع برقراری جریان الکتریسیته می‌شود (دستکش‌هایی نیز وجود دارد که نوک انگشتان از یک ماده‌ی رسانا ساخته شده و امکان کار با موبایل در هنگام پوشیدن دستکش را فراهم می‌کنند).
همچنین با استفاده از هر شئ رسانای الکتریسیته (هرچند بسیار ضعیف)، می‌توان با صفحه لمسی کار کرد.
بسیاری از سنگ‌های زمینی و شهاب‌سنگ‌ها دارای عناصر و کانی‌های رسانا و نیمه رسانای الکتریسیته هستند و در نتیجه همانند قلم لمسی عمل می‌کنند. بنابراین از این ویژگی نمی‌توان در تشخیص سنگ‌ها استفاده کرد.

☄️ انجمن شهاب سنگ
🆔 @meteor_iran

انجمن شهاب سنگ

10 Apr, 06:01


انواع آکندریت‌ها

آکندریت‌ها دسته‌ی بدون کندرول از شهاب‌سنگ‌های نوع سنگی هستند‌.
آکندریت‌ها را بر اساس منشأ می‌توان به چهار گروه زیر تقسیم‌بندی کرد:
1⃣ گروه پایه
منشأ این گروه بسیار نزدیک به منشأ کندریت‌ها است؛ به همین علت از نظر ترکیب شیمیایی و ظاهری، شباهت قابل ملاحظه‌ای با کندریت‌ها دارند.
نکته‌ی جالب در مورد آکندریت‌های پایه، وجود آثاری از کندرول‌های دگرگون شده در برخی از آن‌ها است. با این وجود، همچنان به عنوان آکندریت طبقه‌بندی می‌شوند.
2⃣ گروه سیارکی
به این گروه، شهاب‌سنگ‌های فرگشت یافته نیز گفته می‌شود. آکندریت‌های گروه سیارکی به خاطر اشتقاق یافتن از سیارک والد و سپس ذوب و تبلور مجدد، پیچیده‌ترین و متنوع‌ترین نوع شهاب‌سنگ‌ها به شمار می‌روند.
3⃣ گروه مریخی
به شهاب‌سنگ‌های با منشأ سیاره‌ی مریخ گفته می‌شود.
4⃣ گروه قمری
به شهاب‌سنگ‌های با منشأ قمر سیاره‌ی زمین (کُره ماه) گفته می‌شود.

در آینده هر کدام از موارد فوق و زیرمجموعه‌های آن‌ها را به طور کامل معرفی خواهیم کرد.

☄️ انجمن شهاب سنگ 👇
🆔 @meteor_iran