🌼
🖊 #وقف_و_ابتدا:
📖 وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ رُسُلًا إِلَىٰ قَوْمِهِمْ فَجَاءُوهُم بِالْبَيِّنَاتِ فَانتَقَمْنَا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا ۖ وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ ﴿۴۷﴾:
📘 ترجمه: و به تحقیق ما قبل از تو پیامبرانی را بسوی قومشان فرستادیم که با معجزات آشکار به نزدشان آمدند، و ما از کسانی که مرتکب جرم و گناه شدند انتقام گرفتیم و همواره یاری و نصرت مؤمنان حقی است که برخود واجب نموده ایم.
📚 تفسیر المیزان: جرم یعنی انجام هر عمل زشت و بد. می فرماید ما قبل از تو هم پیامبرانی را فرستادیم که با معجزات آشکار بسوی قوم خود رفتند و چون عده ای آنها را تکذیب کردند ما از آن مجرمان و بدکاران انتقام گرفتیم و آنها را به عذاب خود مبتلا کردیم و "این عذاب از مصادیق یاری مؤمنان است".
📝 همانطور که توجه کردید در این ترجمه نیز مانند تمام ترجمه های دیگر، جمله "و کان حقا علینا نصر المومنین" را یک جمله در نظر گرفته است (و یاری کردن مومنان بر ما واجب است)؛ حال آنکه در تفسیر المیزان اشاره شده است که یکی از مصادیق یاری مومنان، انتقام گرفتن و عذاب مجرمان و بدکاران است؛ پس می توان این چنین نیز گفت: "فانتقمنا من الذین اجرموا و کان حقا".
🔮 همانطور که مستحضرید استاد مرحوم منشاوی در تلاوت های مکرر این سوره به هر دو صورت تلاوت کرده اند، ابتدا به شکل دوم و سپس به شکل اول. چنانچه که قبلا نیز اشاره شد، در وقف و ابتدای تلاوتهای استاد محمد صدیق منشاوی ظرافت و دقت خاصی بکار رفته است که از چشم صاحب نظران و بزرگان فن غافل نمانده و آن را نوعی #اعجاز_در_وقف_و_ابتدا شمرده اند و این آیه نیز یکی از مصادیق آن بود که ذکر شد.
🌸
🌴🌼
🆔 @MenshaviQuran