کانال مسجد جامع توحید سنندج @masjedetoheed Channel on Telegram

کانال مسجد جامع توحید سنندج

@masjedetoheed


◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـُ توحیـــــد ◉●•◦ (Arabic)

يسعدنا أن نقدم لكم قناة رَســمے مسّــجِدِ جامـُ توحیـــــد على تطبيق تليجرام. هذه القناة تعتبر منبرًا هامًا لنشر مفاهيم والقيم العالية لأهل السنة والجماعة. يتم فيها تثبيت الأدلة العقلية والنقلية التي تثبت أن طريق السلف هو الأسلم والأعلم والأحكم. إذا كنت تبحث عن مصدر موثوق به لتعزيز فهمك للعقيدة والمذهب السلفي، فهذه القناة هي المكان المناسب لك. لا تتردد في الانضمام إلينا والاستفادة من المحتوى القيم الذي نقدمه. للمزيد من المعلومات والاستفسارات، يمكنكم التواصل معنا عبر المعلومات التالية: 🆔@zsnol 09188789207

کانال مسجد جامع توحید سنندج

30 Jan, 20:43


«هرگاه غیرت از قلب خارج شود، عشق و محبت از آن رخت می‌بندد، بلکه تمام دین نیز در نبود غیرت از قلب خارج می‌شود».

❀ امام ابن‌قیم‌‌ رحمه‌الله


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

30 Jan, 08:01


توجه🔻 توجه 🔻


🔸اطلاعیه جمعه
به اطلاع مردم عزیزشهر سنندج و حومه می‌رساند فردا جمعه 1403/11/12نماز جمعه به امامت ماموستا اسعد زندسلیمی امام وخطیب مسجدجامع توحید سنندج ان شاءالله برگزارمی‌شود "

💫💫💫



@Asaadzandsalimi


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

30 Jan, 07:17


روزه سنت شعبان :

أسامة بن زيد می فرماید:گفتم ای رسول خدا شما را ندیده‌ام که در هیچ ماهی به اندازه ماه شعبان روزه بگیرید؟
پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند:
ذلِكَ شَهْرٌ يَغفُلُ النَّاسُ عنهُ بينَ رجبٍ ورمضانَ ، وَهوَ شَهْرٌ تُرفَعُ فيهِ الأعمالُ إلى ربِّ العالمينَ ، فأحبُّ أن يُرفَعَ عمَلي وأَنا صائمٌ.

#ترجمه:
این ماهی است بین رجب و رمضان که مردم از آن غافل هستند، ماهی است که اعمال مردم بسوی خداوند بالا می روند، دوست دارم اعمالم درحالی به سوی خداوند بالا بروند که روزه هستم.

📚أخرجه النسائي (2357) واللفظ له، وأحمد (21753
فردا جمعه اولین روز شعبان است


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

30 Jan, 05:26


#كليپ

✳️موضوع:اخوت ایمانی

🟣استاد:ماموستا اسعد زندسلیمی


🕌مکان:مسجدجامع رسول اکرم نایسر



@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

30 Jan, 04:14


ئه‌ته‌وێت دۆزه‌خت له‌سه‌ر داخرێت


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

30 Jan, 04:14


#حدیث_شریف

دعای حضرت یونس در شکم نهنگ



در حدیث صحیح از پیامبر صلی الله علیه وسلم آمده که فرمودند: « دَعْوَةُ ذِی النُّونِ إِذْ دَعَا وَهُوَ فِی بَطْنِ الْحُوتِ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ الظَّالِمِینَ فَإِنَّهُ لَمْ یَدْعُ بِهَا رَجُلٌ مُسْلِمٌ فِی شَیْءٍ قَطُّ إِلَّا اسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ» ترمذی (3427).

«دعای ذو النون (یونس) که در شکم ماهی خواند « لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنْ الظَّالِمِینَ» هیچ‌ شخص‌ گرفتاری‌ نیست‌ که‌ این دعا را بخواند مگر این‌که‌ برای‌ او اجابت ‌می‌شود»

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 13:28


🌾فضیل بن عیاض رحمه الله گوید: مانند الک نباشید که آرد پاک و تمیز را سرند می‌کند، اما نخاله‌ها را در درون خود نگاه می‌دارد ... !

🌾نکته‌های حکمت آمیز را از دهان‌هایتان بیرون می‌دهید، ولی حقد و کینه را در دل‌هایتان باقی می‌گذارید .. !

📚صفوة الصفوة؛ ابن الجوزي/٤٥٧

@masjedetoheed
                       

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 09:42


سخنان پر از حکمت


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 07:43


#خواهران

حقوق زوجین

🔸ماموستا اسعد زندسلیمی


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 04:25


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 04:10


: «أمّا بَعدُ فَإنَّ خَیرَ الحَدیثِ کِتابُ اللهِ، وَ خَیرَ الهَدیَ هَدیُ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه وسلم ، وَ شَرَّ الأُمُورِ مُحدَثاتُها، وَ کُلَّ‌بِدعَةٍ ضَلالَةٌ»: (اما بعد: همانا بهترین سخن‌ها کتاب الله است و بهترین روش‌ها، روش محمد صلی الله علیه وسلم است و بدترین امور، امور نوپیداست و هر بدعتی گمراهی است). نسائی با سند جید اضافه کرده است: «وَ کُلّ ضَلالَةٍ فی النّارِ»: (و هر گمراهی در آتش است). نسائی (1579)
همچنین در سنن از عرباض بن ساریه رضی الله عنه روایت است که: «صَلَّی لَنا رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه وسلم الفَجِرَ، ثُمَّ أقبَلَ عَلَینا فَوَعَظَنا مَوعِظَةً بَلیغَةً ذَرَفَت لَها الأعیُنُ، وَ وَجِلَت مِنها القُلوبُ. قُلنا أو قالوا: یا رَسولَ اللهِ؛ کَأنَّ هذِهِ مَوعِظَةُ مُوَدِّعٍ فَأؤصِنا. قالَ: أُوصیکُم بِتَقوَی اللهِ وَ السَمعِ وَ الطّاعَةِ؛ وَ إن کانَ عَبدًا حَبَشِیًّا؛ فَإنَّهُ مَن یَعِش مِنکُم یَرَی بَعدی اختِلافًا کَثیرًا؛ فَعَلَیکُم بِسُنَّتی و سُنَّةِ الخُلَفاءِ الرّاشدینَ المَهدِیِّینَ، و عَضُّوا عَلَیها بِالنَّواجِذِ، و إیّاکُم و مُحدَثاتِ الأمورِ؛ فَإنَّ کُلَّ مُحدَثةٍ بِدعَةٌ، و إنَّ کُلَّ بِدعَةٍ ضَلالَةٍ»:
(رسول الله صلی الله علیه وسلم نماز صبح را برای ما خواند. سپس رو به ما کرد و سخنان رسایی را برای ما ایراد فرمود که از چشم‌ها اشک جاری شد و قلب‌ها به تپش افتاد. گفتیم یا گفتند: یا رسول الله! گویا این موعظه‌ی شما موعظه‌ی خدا حافظی است! پس ما را وصیت کن! فرمود: شما را به رعایت تقوای الهی و شنیدن حرف حق و اطاعت از الله و رسول صلی الله علیه وسلم وصیت می‌کنم. اگر چه غلامی حبشی باشد، چرا که هر کس از شما بعد از من زنده باشد اختلاف‌های زیادی را مشاهده خواهد کرد. پس بر شماست که راه و روش من و خلفای راشدین را با دندان محکم بگیرید. و شما را از چیزهای نوپیدا بر حذر می‌دارم و هر چیز نوپیدایی بدعت است و هر بدعتی گمراهی است). احادیث به همین معنا زیاد است.
از اصحاب پیامبر صلی الله علیه وسلم و سلف صالح بعد از آن‌ها نیز ثابت است که امت را از بدعت‌ها بر حذر داشته و ترسانده‌اند، چرا که بدعت‌ها بمنزله ی افزودن بر دین و شریعتی است که الله اجازه نداده چیزی به آن اضافه شود و انجام بدعت تشبیه به دشمنان الله (یهود و نصارا) است که چیزهایی به دین خود افزودند و بدعت‌هایی پدید آوردند که الله اجازه نداده است، چون لازمه‌ی عمل به بدعت ناقص دانستن دین اسلام و متهم کردن این دین به عدم تکمیل بودن است، به این ترتیب روشن است که در این امر فسادی بزرگ، منکری زشت و مخالفت با آیه‌ی: « الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی»
(امروز دین شما را کامل کردم و نعمتم را بر شما به اتمام رساندم) «مائده/3» وجود دارد.
و نیز مخالفت صریح با احادیث زیادی از پیامبر صلی الله علیه وسلم است که از بدعت بر حذر داشته و (به ما دستور داده) از آن متنفر و بیزار باشیم.
امید است دلایلی را که یادآور شدیم برای فرد جویای حق در پرهیز از این بدعت یعنی: جشن شب اسرا و معراج کافی و قانع‌کننده باشد و بداند که این عمل در دین اسلام جایگاهی ندارد.
از آنجایی که الله نصیحت مسلمانان و بیان آنچه برایشان از دین مشروع قرار داده، واجب گردانیده و کتمان علم را تحریم کرده است، شایسته دانستم که به برادران مسلمانم بگویم این عمل که در بسیاری از شهرها رواج پیدا کرده است، تا جایی که برخی از مردم گمان می‌کنند جزء دین است، بدعت است.
از الله تعالی می‌خواهم که حال تمام مسلمانان را اصلاح گرداند و به همه فهم (صحیح) دین را عنایت فرماید و به ما مسلمانان توفیق دهد که به حق تمسک جوییم و بر آن پایدار باشیم و مخالفت با آن را ترک نماییم. «انه ولی ذلک و القادر علیه» وصلی الله و سلم و بارک علی عبده و رسوله نبینا محمد و آله و صحبه



@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 04:10


حکم جشن به مناسبت شب اسرا و معراج










الحمد لله و الصلاه و السلام علی رسول الله و علی آله و صحبه
اما بعد: شکی نیست که اسرا و معراج یکی از آیات بزرگ الهی است که بیانگر صداقت رسول او تعالی، محمد صلی الله علیه وسلم و عظمت مقام ایشان در نزد الله است همان طور که این دو (معجزه) از ادله‌ی بیان‌گر قدرت حیرت‌آور الله و بالاتر بودن او تعالی از تمام مخلوقاتش است.
الله می‌فرماید:« سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَی بِعَبْدِهِ لَیْلا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الأقْصَی الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا إِنَّه هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ (1)»
(پاک و منزه است آن ذاتی که بنده‌اش را در یک شب، از مسجدالحرام به مسجد الاقصی- که گرداگردش را پر برکت ساخته‌ایم- برد تا برخی از آیات او به او نشان داده شود؛ چرا که او شنوا و بیناست). «اسراء /1»
از رسول‌الله صلی الله علیه وسلم به صورت متواتر ثابت است که به آسمان برده شد و تمام درب‌های آسمان به روی ایشان باز گردید و از آسمان هفتم بالاتر رفت و پروردگارش هر چه می‌خواست با اوصحبت کرد و نمازهای پنجگانه را بر او فرض نمود. ابتدا الله تعالی بر بندگانش پنجاه نماز را فرض کرد. اما پیامبر صلی الله علیه وسلم پیاپی به الله رجوع کرد و تقاضای تخفیف نماز را کرد. تا این که الله آن را به پنج وقت تخفیف داد و اجر و پاداش پنجاه وقت را برای او مقرر فرمود چون هر نیکی ده برابر می‌شود، لذا باید سپاس و شکر الله را بر تمام نعمت‌هایش به جا آوریم.
این شبی بود که اسرا و معراج در آن به وقوع پیوست، در احادیث صحیح تعیین نشده که این ماجرا در ماه رجب یا ماهی دیگر اتفاق افتاده است و هر چه در احادیث درباره تعیین این شب آمده از نظر صاحب‌نظران علم حدیث از پیامبر صلی الله علیه وسلم ثابت نیست و در به فراموشی سپردن زمان دقیق این شب الله را حکمتی رسا است و حتی اگر این شب مشخص می‌شد، برای مسلمانان جایز نبود در این شب عبادت‌هایی را بصورت اختصاصی انجام می‌دادند و برای‌شان جایز نیست که در آن شب جشن بگیرند. چرا که پیامبر صلی الله علیه وسلم نه عبادتی را به این شب اختصاص دادند و نه در این شب جشن گرفتند. و اگر جشن به این مناسبت مشروع می‌بود، به طور قطع پیامبر صلی الله علیه وسلم به صورت قولی یا عملی آن را برای امت بیان می‌کردند. اگر جشنی برگذار می‌شد حتما همه می‌دانستند و مشهور بود و صحابه آن را نقل می‌کردند.
تردیدی نیست که اصحاب پیامبر صلی الله علیه وسلم هر چه امت نیاز داشته است از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت کردند و در نقل هیچ چیزی از مسایل دین کوتاهی نکردند بلکه در اعمال خیر از همه جلوتر بودند لذا اگر جشن به مناسبت این شب مشروع می‌بود آنان از همه سبقت می‌گرفتند.
پیامبر صلی الله علیه وسلم از همه‌ی مردم به مردم خیرخواهتر بود، رسالت خود را به بهترین شکل ابلاغ نمود و امانت را ادا کرد. اگر جشن و احترام این شب جزو دین می‌بود، به طور قطع پیامبر صلی الله علیه وسلم از آن غفلت نمی‌ورزید و آن را کتمان نمی‌کرد. وقتی در این مورد هیچ گونه جشن و احترامی وجود ندارد، مشخص می‌شود که جشن به این مناسبت و تعظیم آن در اسلام جایگاهی ندارد، در حالی که الله دین خود را برای امت تکمیل نموده و نعمتش را تمام کرده است.
به این ترتیب چیزی را که الله اجازه نداده، و از دین نیست، رد کرده است.
الله می‌فرماید:‌ « الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإسْلامَ دِینًا »
(امروز دین شما را برای‌تان کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم). «مائده/3»
و می‌فرماید:« أَمْ لَهُمْ شُرَکَاءُ شَرَعُوا لَهُمْ مِنَ الدِّینِ مَا لَمْ یَأْذَنْ بِهِ اللَّهُ وَلَوْلا کَلِمَةُ الْفَصْلِ لَقُضِیَ بَیْنَهُمْ وَإِنَّ الظَّالِمِینَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ (21)» «شوری/21»
(آیا معبودانی دارند که بدون اذن الله آئینی برای آن‌ها ساخته‌اند، اگر مهلت معینی برای آن‌ها نبوده به نابودی‌شان حکم می‌شد [دستور عذاب صادر می‌گشت] و برای ظالمان عذاب دردناکی است).
در احادیث صحیح از پیامبر صلی الله علیه وسلم ثابت است که از بدعت‌ها برحذر داشته و تصریح کرده که بدعت‌ها گمراهی است و به امت هشدار داده است که در معرض خطر بزرگی قرار دارند تا از مبتلا شدن به آن متنفر باشند، از جمله:
در صحیحین از عایشه رَضِیَ اللَّهُ عَنْهَا روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: «مَن أحدَثَ فی أمرِنا هذا ما لَیسَ فیهِ فَهُوَ رَدٌّ»: (هر کسی در دین ما چیزی پدید آورد که از آن نباشد، مردود است).
در روایت مسلم آمده: «مَن عَمِلَ عَمِلاً لَیسَ عَلَیهِ أمرُنا فَهُوَ رَدٌّ»: (هر کس عملی انجام دهد که طبق دستور ما نباشد،آن عمل مردود است).
در صحیح مسلم از جابر رضی الله عنه روایت است که: رسول الله صلی الله علیه وسلم در سخنرانی روز جمعه‌اش می‌فرمود

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 04:06


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 04:05


هەر نوێژە کۆڵەکەی دینە


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

29 Jan, 04:04


#حدیث‌شریف

عَنْ أَنَسٍ«رَضي اللّٰه عنه» أَنَّ رَجُلاً جَاءَ فَدَخَلَ الصَّفَّ وَقَدْ حَفَزَهُ النَّفَسُ، فَقَالَ: الْحَمْدُ لِلَّهِ حَمْدًا كَثِيرًا طَيِّبًا مُبَارَكًا فِيهِ، فَلَمَّا قَضَى رَسُولُ اللَّهِ ﷺ صَلاتَهُ قَالَ: «أَيُّكُمُ الْمُتَكَلِّمُ بِالْكَلِمَاتِ»؟ فَأَرَمَّ الْقَوْمُ، فَقَالَ: «أَيُّكُمُ الْمُتَكَلِّمُ بِهَا، فَإِنَّهُ لَمْ يَقُلْ بَأْسًا». فَقَالَ رَجُلٌ: جِئْتُ وَقَدْ حَفَزَنِي النَّفَسُ، فَقُلْتُهَا، فَقَالَ: «لَقَدْ رَأَيْتُ اثْنَيْ عَشَرَ مَلَكًا يَبْتَدِرُونَهَا أَيُّهُمْ يَرْفَعُهَا».
صحیح مسلم600


ترجمه: انس«رضی الله عنه» می‌گوید: مردی نفس زنان آمد و به صف (نمازگزاران) پیوست و گفت: «الْحَمْدُ لِلَّهِ حَمْدًا كَثِيرًا طَيِّبًا مُبَارَكًا فِيهِ». هنگامی که رسول الله ﷺ نمازش را تمام کرد، پرسید: «کدامیک از شما این کلمات را بزبان آورد»؟ مردم سکوت کردند. رسول الله ﷺ دوباره فرمود: «کدامیک از شما این کلمات را بزبان آورد؟ او چیز بدی به زبان نیاورد». مردی گفت: من نفس زنان آمدم و این کلمات را به زبان آوردم. آنحضرت ﷺ فرمود: «من دوازده فرشته را دیدم که برای بالا بردن این ذکر از یکدیگر سبقت می‌گرفتند».

کانال مسجد جامع توحید سنندج

28 Jan, 19:17


کلاس عقیده مسجد جامع توحید

موضوع: ادامه ی بحث اعجاز قرآن

و احادیثی در باب فضیلت تلاوت قرآن

مدرس: کاک جمیل زندکریمی

مسجد جامع توحید


@masjedetoheed

کانال مسجد جامع توحید سنندج

28 Jan, 12:40


#حدیث

جمله "جزاکم الله خیرا" در حدیثی که توسط امام ترمذی نقل شده،
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:
"مَنْ صَنَعَ إِلَيْكُمْ مَعْرُوفًا فَقُولُوا لَهُ جَزَاكَ اللَّهُ خَيْرًا."
(رواه الترمذی، 2035)
ترجمه: هرگاه کسی به شما خوبی کرد، بگویید: «جزاکم الله خیرا».
این حدیث در باب «آداب شکرگزاری و قدردانی» آمده است. و در حدیثی دیگر به این صورت است:
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:
"مَنْ صَنَعَ إِلَيْكُمْ مَعْرُوفًا فَقُولُوا لَهُ جَزَاكَ اللَّهُ خَيْرًا، فَإِنَّكُمْ إِذَا قُلْتُمْ لَهُ جَزَاكَ اللَّهُ خَيْرًا فَقَدْ بَالَغْتُمْ فِي الثَّنَاءِ."
(رواه ابن ماجه، 2426)

ترجمه: هرگاه کسی به شما خوبی کرد، بگویید: «جزاکم الله خیرا»، چرا که وقتی این را بگویید، در ستایش و قدردانی او مبالغه کرده‌اید.
این حدیث در «سنن ابن ماجه»، حدیث شماره 2426 آمده است و به اهمیت گفتن عبارت "جزاکم الله خیرا" برای ابراز شکر و قدردانی اشاره دارد.


@masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 08:52


"1- اصل در معاملات بر حلال و مباح بودن آنهاست، بنابراین تاسیس شرکت که هدف آنها مشارکت عمومی است، مادامیکه فعالیت مباح داشته باشند، مشارکت در آنها شرعا امری جایز است.
2- هیچ خلافی وجود ندارد که مشارکت در شرکتهایی که هدف اصلی آنها فعالیتهای حرام است، حرام است. مانند شرکتهایی که تعاملات ربوی دارند یا تولیدات آنها حرام است.
3- برای هیچ مسلمانی جایز نیست که سهام شرکتهایی را بخرد که (هرچند فعالیت مباح دارند ولی) بعضی از معاملاتشان حرام است مانند انجام معاملات ربوی یا تولید بعضی از اصناف محرم.
4- هرگاه شخصی سهام شرکتی را خرید ولی خبر نداشت که آن شرکت تعاملات حرام دارد و بعدا متوجه شد، بر او واجب است از آن شرک خارج شود." (مجمع الفقه الإسلامی التابع لرابطة العالم الإسلام فی دورته الرابعة عشرة سنة 1415 هـ الموافق 1995)
همچنین در قسمتی از فتوای "فتاوی اللجنة الدائمة" آمده: "هر کس که سابقا در شرکتی سهام داشت که آن شرکت تعاملات ربوی داشتند، بر او واجب است تا سهامش را به خود آنها بفروشد، و سپس سود حاصل از آنرا در امورات خیریه انفاق کند." فتاوی اللجنة الدائمة (14/299، 300).

اما زکات سهام در حقیقت همان زکات پول است، زیرا این اوراق در حکم سهام عروض تجاری هستند و همانند پول دارای ارزش و قیمت هستند، و لازمست تا پس از گذشت یکسال کامل قمری از لحظه ای که ارزش آن سهامها به حد نصاب لازم می رسد، یک چهلم آنرا بابت زکات پرداخت نمود. و حد نصاب آن نیز برابر است با ارزش 85گرم طلای 24 عیار، پس از گذشت یکسال بر روزی که فرد مالک این مبلغ می شود، بایستی کل ارزش سهام و سود آنرا جمع کرد و بر عدد چهل تقسیم نمود، حاصل آن همان مقدار زکاتی است که باید به مستحقین زکات داده شود.

خلاصه: با تجه به مطالب فوق، اگر معامله ای وجود داشته باشد که هیچگونه مغایرتی با اصول معاملات شرعی نداشته باشد، و همکاری با معاملات حرام و ربوی در آن صورت نگیرد، شرکت در آن مباح است، در غیر اینصورت جایز نیست که در هیچگونه معامله ای که در آن شبهه وجود دارد شرکت جست.
مثلا خرید اوراق مشارکت، بیشتر به مضاربه شبیه است ولی باید تمامی شروط مضاربه در آن مراعات شود در غیر اینصورت جایز نیست. یعنی چنانکه طرح اوراق مشارکت بگونه ای نباشد که یکی از شرایط مضاربه را نداشته و یا برخلاف آن باشد، در آنصورت جایز است که در آن شرکت کرد، بعبارتی اگر خود طرح حرام و ربوی نباشد، و همچنین میزان دقیق سود افراد قبلا مشخص نباشد (بلکه بصورت درصد از کل سود تعیین شود)، و افراد شرکت کننده در ضرر آن نیز سهیم باشند (باید در شرط قرار داد قید شود) در آنصورت جایز است، در غیر آن نباید در این طرح شرکت نمود.
همچنین خرید سهام شرکتهایی که معاملات حرام انجام می دهند یا مراعات شروط لازم را نمی کنند، قطعا حرام است زیرا خرید سهام این شرکتها در حقیقت تعاون و همکاری در گناه است.
اما شرکتهایی که معاملاتشان مباح است ولی گاها در آن حرام داخل می شود، باز خرید سهام آنها از باب عدم تعاون و یا احتیاط نباید صورت پذیرد.

https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 08:52


آیا سود اوراق مشارکت حلال است؟

جواب

شرکتها پولهای کم مردم را برای

ایجاد یک طرح تولیدی و صنعتی که نام و موضوع آن مشخص است جمع آوری می کند وهر سه ماه یکبار ازتولیدات طرح سود به دارندگان می دهد.
مشارکت عمومی مردم در یک طرح اشتغالزا یا یک طرح درآمدزا از نظر شرع جایز است. در حقیقت به این نوع کسب درآمد مضاربه گویند. ولی مضاربه باید بر طبق قواعد و ضوابط شرعی باشد در غیر اینصورت اگر قواعد آن رعایت نشود معامله حرام و ربوی خواهد شد.
در روش مضاربه، شرکاء در ضرر نیز شریک هستند و قرار نیست فقط در سود شریک باشند، اگر قرار داد اولیه اینگونه باشد که هیچکدام از شرکاء در ضرر وارده سهیم نخواهند بود و در هر صورت – چه شرکت ضرر کند و چه سود داشته باشد – شرکاء حتما سود خود را خواهند گرفت، پس این نوع شراکت حرام است - حتی اگر به فرض به شرکاء اطمینان دهند طرح هرگز ضرر نکند، زیرا شرط معامله بر این بوده که همواره شرکاء سود خود را خواهند برد، و این شرط فاسد مانع از حلال شدن است. یعنی نباید شرط اولیه در هنگام عقد قرار داد این باشد که فرد همواره سود خود را خواهد برد، چون این احتمال جود دارد که طرح ضرر کند، ولی چون شرط نشده که شرکاء در ضرر سهیم شوند، لذا عقد قرار داد باطل می شود.
همچنین شرط دیگر مضاربه اینست که نباید بطور دقیق میزان سود مشخص شود، بلکه باید درصد سهم سود هر کدام از شرکاء مشخص گردند، بعنوان مثال در یک طرح مضاربه ای، فردی یک میلیون تومان به شریک خود می دهد، حال اگر به او گفته شود که: در هرحال دویست هزار تومان پس از سه ماه به تو تعلق می گیرد. این امر مضاربه را باطل می کند، ولی اگر اینطور قرار گذاشته شود که: در این طرح یک سوم از کل سود به تو تعلق می گیرد و اگر ضرر کرد تو نیز به همین مقدار باید در ضرر سهیم شوی، این حالت مضاربه جایز است.
همچنین نکته ی بعدی که باید رعایت شود اینست که نباید طرح و معامله ای که قرار است انجام شود، حرام یا ربوی باشد و مشارکت در معامله و طرحهای حرام و ربوی جایز نیست.
بر این اساس، چنانکه طرح اوراق مشارکت بگونه ای نباشد که یکی از شرایط مضاربه را نداشته و یا برخلاف آن باشد، در آنصورت جایز است که در آن شرکت کرد، بعبارتی اگر خود طرح حرام و ربوی نباشد، و همچنین میزان دقیق سود افراد قبلا مشخص نباشد (بلکه بصورت درصد از کل سود تعیین شود)، و افراد شرکت کننده در ضرر آن نیز سهیم باشند (باید در شرط قرار داد قید شود) در آنصورت جایز است، در غیر آن نباید در این طرح شرکت نمود.

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 08:13


" موجاهیدی ریگه ی ئیسلام "

🎙 هەڵۆی تەنیا



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 06:29


#تربیت_اسلامی

چگونه بزرگ‌مردان را بسازیم؟

"اگر بخواهیم مردانی واقعی بسازیم باید مادرانی دیندار را پدید آوریم و برای این کار هم راهی بجز آموزش دینی دختران و تربیت اسلامی آنان نداریم
و
اگر آنها را بر همین جهلی که به دین دارند رها کنیم غیرممکن است که به ایشان امید داشته باشیم که مردان بزرگ را برایمان بسازند".


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 06:26


غزه تسلیم نمی‌شود
زیرا دارای ایمان و عبادت و قرآن است.

غەززە نابەزێت چونکە ئیمان و قورئانی لێیە بە زیندوویی



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 04:17


💥سبحان الله این داستان گوش کنید برای خیلی از ماها پیش اومده
🎙شیخ خیرشاهی

با ما همراه باشید😊
🎦نشر دهید و ثواب ببرید


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

13 Jan, 04:13


بەم شێوەیە بڕوانە لە دونیا



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

12 Jan, 17:12


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

12 Jan, 11:11


خراسان سرزمین مقاومت

بولا برودیل در کتاب خود درباره زندگی ژنرال پتراوس، نامه‌ای از یکی از سربازان آمریکایی در افغانستان در سال ۲۰۱۰ ذکر کرده است که در آن نوشته است: "هیچ تفاوتی ندارد که ما اینجا ۴ سال بمانیم یا ۴۰ سال، نتیجه همان خواهد بود ما به ارسال سربازان بیشتر آمریکایی برای هلاکت ادامه خواهیم داد، در حالی که افغان‌ها بدون انتظار برای پایان جنگ می‌جنگند."

در اکتبر ۱۹۶۳، هارولد مک‌میلان، نخست‌وزیر بریتانیا، نصیحتی به جانشین خود در این سمت، دوجلاس هوم، کرد و گفت: "پسر عزیزم، تا زمانی که به افغانستان حمله نکنی، در شرایط خوبی خواهی بود"

و این جمله که به صورت خبری معروف شده، می‌گوید: "قاعده اول در سیاست: به افغانستان حمله نکنید"


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

12 Jan, 08:04


۲۰۷- «وعن أَبي موسى س قال: قال رسول اللَّه صلی الله علیه وسلم : «إِنَّ اللَّه لَيُمْلِي لِلظَّالِمِ فَإِذَا أَخَذَهُ لَمْ يُفْلِتْهُ، ثُمَّ قَرَأَ: ﴿وَكَذَلِكَ أَخْذُ رَبِّكَ إِذَا أَخَذَ الْقُرَى وَهِي ظَالِمَةٌ إِنَّ أَخْذَهُ أَلِيمٌ شَديدٌ﴾»».

۲۰۷. «از ابوموسی س روایت شده است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «خداوند به ظالم مهلت می‌دهد، اما وقتی که او را گرفت، وی را رها نمی‌کند»، سپس این آیه را قرائت فرمودند: [۲۴۴]

﴿وَكَذَٰلِكَ أَخۡذُ رَبِّكَ إِذَآ أَخَذَ ٱلۡقُرَىٰ وَهِيَ ظَٰلِمَةٌۚ إِنَّ أَخۡذَهُۥٓ أَلِيمٞ شَدِيدٌ١٠٢﴾ [هود: ۱۰۲].

«عذاب پروردگار تو چنین است؛ هر گاه که شهرها و آبادی‌ها را (در حالی که ستمکارند) به عذاب خود بگیرد؛ به‌راستی که عذاب خداوند بسیار دردناک و سخت است».


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

30 Dec, 06:32


: ادهم شرقاوی

مهم‌ترین درسی که از تاریخ آموختم این است که الله متعال به باطل مهلت می‌دهد تا اوج بگیرد؛ زیرا می‌خواهد سقوط سخت و سهمگینی برایش رقم بزند، و حق را به‌آرامی می‌رویاند؛ زیرا می‌خواهد آن را محکم و استوار گرداند. داستان موسی، علیه‌السلام، و فرعون در هر عصری تکرار می‌شود؛ همان فرعونی که با نخوت و تکبر می‌گفت: "من پروردگار برتر شما هستم!"، در برابر دیدگان کودکی [ موسی] غرق شد که روزی در قصر او به‌خاطر شیر گریه می‌کرد!



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

30 Dec, 04:38


زلیخا همسر عزیز مصر نتوانست یوسف را با افسونگری و وسوسه‌ی خود به دست آورد، اما دختر شعیب علیه‌السلام توانست موسی علیه‌السلام را با عفت و حیای خود به دست آورد!

پس به هر زن مسلمانی می‌گویم:
عفیف، محجبه و پوشیده باش تا به هر آنچه آرزو دارید برسید.

❀ دکتر فهد‌‌ الجمعة



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

30 Dec, 04:36


🎞 انیمیشن«حکایات سعدی؛ شیرین‌تر از قند»

🎬 موضوع: همسایه


🖥 کیفیت: متوسط (360p)



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

30 Dec, 04:34


پێغەمبەر ﷺ قوربانی بۆ تۆ کردووە



https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

30 Dec, 04:33


#حدیث_شریف

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ :  " ادْعُوا اللَّهَ وَأَنْتُمْ مُوقِنُونَ بِالْإِجَابَةِ، وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ لَا يَسْتَجِيبُ دُعَاءً مِنْ قَلْبٍ غَافِلٍ لَاهٍ ".  حكم الحديث: حسن "سنن الترمذي  3479

پیامبر ﷺ فرمودند: طوری دعا كنيد كه يقين داشته باشيد، خداوند آن را مستجاب ميكند، و بدانيد كه خداوند دعای كسی كه قلبش غافل است، نمی پذيرد

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

29 Dec, 12:47


خطاب بن معلی مخزومی، پسرش را این‌گونە نصیحت کرد و فرمود:

«اگر علاقەمند به ازدواج با زنی بودی، دربارەی خانوادهٔ او پرس‌وجو کن زیرا نـژاد خوب، نسل خوب می‌پروراند».

❀ روضة العقلاء؛ ۱۹۸


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

29 Dec, 05:34


◾️: اللّه ُ في عَونِ العَبدِ ما كانَ العَبدُ في عَونِ أخيهِ.
اگر میخواهیم در وقت مشکلات خداوند کمکمون کند این چنین باشیم ...
🔰مفتی علی رسولی


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

29 Dec, 05:32


🌸 انیمیشن «نوسا و رارا»

🎬 موضوع: قناعت

🖥 کیفیت: متوسط (360p)


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

29 Dec, 05:30


گوێ بۆ ئەم مژدەیەی پێغەمبەرﷺ بگرە


https://t.me/masjedetoheed

>◦•●◉ ڪـانال رَســمے مسّــجِدِ جامـ؏ توحیـــــد ◉●•◦<

29 Dec, 05:28


#حدیث_شریف

فضیلت نماز های پنج گانه

عنْ أَبِي هريره أَنَّهُ سَمِعَ رَسُولَ اللَّهِ يَقُولُ «أَرَأَيْتُمْ أَنَّ نَهْرًا بِبَابِ أَحَدٌ کم يَغْتَسِلُ فِيهِ كُلَّ يَوْمٍ خَمْساً مَا تَقُولُ يَبْقَى مِنْ دَرَنِهِ» قَالُوا لاَ يَبْقَى مِنْ دَرَنِهِ شَيْئاً قَالَ «فَذَلِكَ مَثَلُ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ يَمْحُو اللَّهُ بِهَا الْخَطَايَا»
بخاری/528 مسلم /1071)

 
ابوهريره میگويد شنيدم رسول الله صلى الله عليه وسلم میفرماید: اگر بردرب منزل شما جوی آبی باشد که شخص هر روز پنج بار غسل کند آیا ازچرک بدنش چیزی باقی می ماند؟ گفتند: چیزی باقی نمی ماند، فرمود چنان است مثال نمازهای پنج گانه که الله با آنها گناهان را محو میکند.


(یکی از اسباب محو شدن گناهان پایبندی بر نمازهای پنجگانه است)

https://t.me/masjedetoheed

1,300

subscribers

1,829

photos

3,577

videos