افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف) @masaf_ofogh Channel on Telegram

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

@masaf_ofogh


واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق)

ایتا @masaf_ofogh

http://instagram.com/masaf_ofogh اینستاگرام

ارتباط با ما👇
my.masaf.ir/r/Telegram

☎️ 02175098000

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف) (Persian)

با خوش آمدید به کانال افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف) در تلگرام! این کانال به بررسی موضوعات مختلف ادیان، فرق و قومیت‌ها می پردازد و اطلاعات مفید و جذابی را در این زمینه ارائه می دهد. اگر علاقه‌مند به فهم بهتر جوامع مختلف و تفاوت‌های فرهنگی هستید، این کانال مناسب برای شماست. از آخرین اخبار و تحلیل‌های مرتبط با این موضوعات مطلع شوید و با دیگر اعضای این جامعه ارتباط برقرار کنید. برای اطلاعات بیشتر و پیوستن به این مجموعه، به اینستاگرام ما به آدرس http://instagram.com/masaf_ofogh مراجعه کرده یا با ما تماس بگیرید. تجربه یک ارتباط فرهنگی و آموزشی جذاب را با کانال افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف) تجربه کنید!

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

14 Jan, 18:00


❇️ شیعه شدن محقق مغربی!

🔅 امیرالمومنین علیه‌السلام شخصیتی است که عدالتخواهان دنیا، عاشقش می‌شوند و محققان، گنجینه علم او را کشف می‌کنند!


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

13 Jan, 11:02


⚠️ ما باید بیدار شویم...!

👈 صحبت‌های شهروند آمریکایی درباره آتش سوزی در لس آنجلس:

"آتش در ٧ مایلی خانه من است
ما مسئول هستیم این کار طبیعت نیست. ریختن بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی در مدت ۱۵ ماه بر روی غزه، مستقیما با آتش سوزی در لس‌آنجلس آمریکا مرتبط است.
ما باید بیدار شویم ..."

📌 وقتی خون کودکان و شهدای مظلوم غزه وجدان‌های انسان‌ها را بیدار می‌کند.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

11 Jan, 17:37


✳️ سیاستِ کثیف؛ یا سیاستمداران کثیف؟


⁉️ آیا سیاست ذاتاً کثیف است، تا سیاست دینی بشود معنایش آلوده شدن دین و دینداران؟ آیا در سیاست حتماً باید دیگران را فریب داد تا سرمان کلاه نرود؟ کسانی که سیاست را ذاتاً کثیف می‌دانند همان کسانی هستند که انسان را ذاتاً شرور می‌بینند.

👈 توضیح مطلب اینکه در نگاه به سیاست سه دیدگاه عمده وجود دارد که برآمده از نوع نگاه سیاستمداران به انسان است. نگاه اول برای امثال هابز و ماکیاولی است که انسان را ذاتاً شرور می‌دانند و سیاست را مهاری بر این انسان شرور به حساب می‌آورند. عنصر محوریِ سیاست در نگاه این‌ها می‌شود قدرت و این قدرت ارزش ذاتی پیدا می‌کند، و محدودیتی نیز سر راه کسب و حفظ این قدرت متصور نیست، حتی محدودیت‌های اخلاقی.

❇️ نگاه دیگر برای امثال جان لاک است که انسان را ـ ذاتاً و به دور از جامعه ـ مانند حیوانی رام و خوش سرشت به حساب می‌آورد، که در جامعه و با هم‌گرایی دیگر افراد و دیگر جوامع، بهتر به نیازهایش دست پیدا می‌کند. در نگاه این‌ها سیاست باید محدود باشد و جز به حد ضرورت آزادی‌های افراد را محدود نکند (حکومت مشروط با دخالت حداقلی).

🔸 در حالی که در نگاه دینی ما، انسان موجودی دو وجهی، انتخاب‌گر، و به شدت تأثیرپذیر از شرایط است، که در جامعه و در ارتباط با دیگران ممکن است سرشت الهی خود را فراموش کند و ممکن است استعدادهای فرازمینی او شکوفا شود. سیاست در این نگاه رسالت هدایت‌گری و تربیت‌کنندگی دارد تا با بسترسازی و ریل‌گذاری صحیح ـ با حفظ حق انتخاب ـ راه سعادت افراد را هموار کند. (ر.ک: درسنامه ولایت فقیه، مصطفی اسکندری، ص۳۱-۴۰). فارابی نیاز امت‌ها به حکومت را از این جهت می‌داند که در پرتو اقتدارِ آن، مجموعه سنّت‌های شایسته و مَلَکات اخلاقی در میان مردم رواج می‌یابد و مستقر می‌گردد (احصاء العلوم، ص۱۰۷).

💠 پس در برخورد با سیاست‌های کثیفی که مانند سیاست ما نیستند و هیچ محدودیتی در مسیر اهداف شوم خویش قائل نیستند، چطور باید برخورد کرد؟ آیا سیاست اخلاقی ما در برابر آن‌ها محکوم به شکست است؟ این سؤال در غیر عالم سیاست هم وجود دارد. آیا برای این‌که مظلوم نباشیم، مجبوریم که ظالم باشیم؟ شاید هیچ ارتباطی بین این دو نتوان برقرار کرد! بلکه آنچه حافظ حقوق ما در برابر ظالمان است، هشیاری، آینده‌نگری و تیزهوشی ماست. با زکاوت و فراست نمی‌گذاریم سرمان کلاه بگذارند؛ بدون این که سرشان کلاه بگذاریم. البته دین هم ابزارهای کارآمدی برای مقابله با سیاست‌های تهی از اخلاق و افراطی ظالمان دارد. در جای خود در این باره توضیح خواهیم داد.

#شبهات_سکولاریزم
#دین_و_سیاست

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

11 Jan, 09:41


#فهرست موضوعی #امام_جواد علیه السلام

1️⃣ نگاهی گذرا به زندگی #امام_جواد علیه السلام

2️⃣ معجزات و کرامات #امام_جواد عليه السلام در منابع شيعه و اهل سنت

3️⃣ کرامت امام جواد علیه السلام از زبان عالم اهل سنت

4️⃣ اعتراف ابن‌تیمیه به سخاوت امام جواد علیه السلام

5️⃣ امام جواد علیه‌السلام در اندیشه وهابیت!

6️⃣ مناظره #امام_جواد علیه السلام با دانشمند مشهور


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

08 Jan, 09:33


🌐دنیایی که سیاست دینی دنبال می‌کند

⁉️ آیا سیاست دینی از پرداختن به دنیای مردم باز می‌ماند؟ آیا دین به ضرر دنیا است؟ دنیای سکولارها آیا ضرورتاً آبادتر است؟ این مقدار واضح است که اگر دینی (مثل مسیحیت قرون وسطی) بخواهد دنیاگریزی را ترویج کند و برای آبادانی دنیای مردم برنامه عملیاتی نداشته باشد، معنایش نقصان آن دین است و با همین نقطه‌ضعف می‌توان دربارۀ آن دین قضاوت کرد (ر.ک: دین و دولت در اندیشه اسلامی، فصل: برداشت‌های ناروا از مسیحیت).

💠 در حالی که آموزه‌های قرآن تصریح دارند که خدا مخالف لذت و خوشبختی دنیا نیست. قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِینَةَ اللّهِ الَّتِی أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالْطَّیبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ؛ بگو: «چه کسى زینت‌هاى الهى را که براى بندگان خود آفریده، و روزی‌هاى پاکیزه را حرام کرده است؟!» (اعراف: ۳۲؛ و ر.ک: قصص: ۷۷).

🌀 پس آنچه در آیات و روایات تحت عنوان دنیاطلبی مذمت شده، ناظر به برخورد غیر منطقی با نعمت‌های دنیا است؛ مثل اینکه انسان در برخورداری از نعمت‌های دنیا رشد کاریکاتوری داشته باشد و نیازهای مهم خود را فدای امور کم اهمیت و بی‌اهمیت نماید یا اینکه خود را سرگرم لذت‌های آسیب‌زا نماید که عواقب آن به زودی دامن‌گیر او شود.

🔹 بالاتر از این، آیات قرآن کریم تأکید دارند که مسیر دنیای آباد و زندگی پاکیزه، از رهگذر همین دین می‌گذرد. بنا نیست یک چیز فدای دیگری شود، بلکه با برخورد عاقلانه هر دو احراز می‌شود؛ همچنان که با برخورد جاهلانه هر دو از دست می‌رود. وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَیهِم بَرَکاتٍ مِّنَ السَّمَاء وَالأَرْضِ؛ و اگر اهل قریه (=مجتمع)، ایمان مى‏آوردند و تقوا پیشه مى‏کردند، برکات آسمان و زمین را بر آن‌ها مى‏گشودیم (اعراف: ۶۹؛ و ر.ک: هود: ۵۲ و نوح: ۱۱).

🔸از طرفی در نگاه جامع و همه جانبه دین، سعادت دنیا در این مظاهر و مواهب مادی خلاصه نمی‌شود؛ و بهره‌مندی از لذت‌های دنیا سهم کوچکی از خوشبختی این دنیا را تأمین می‌کند. هدف دین زندگی پاک و آزادانه‌ای است که انسان را از اسارت و حقارت جهل و هوس برهاند و او را در مسیر رشد و شکوفایی استعدادهایش قرار دهد.
مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَکرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیینَّهُ حَیاةً طَیبَةً؛ هر مرد یا زنی که کار شایسته‏ای انجام دهد و مؤمن باشد، برای او زندگانی پاکی مقرر می‌فرماییم (نحل: ۹۷؛ و ر.ک: انفال: ۲۴ و اعراف: ۱۵۷؛ و توصیفات فراوانی که نهج البلاغه از جاهلیت پیش از اسلام دارد).

💢 اینجاست که با نگاه همه‌جانبه به وضعیت جوامع سکولار، دنیای آن‌ها برای ما بی‌رونق می‌شود و از جذابیت می‌افتد؛ چرا که نقطه ضعف‌های آن به قدری بزرگ است که زیبایی‌های آن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. از آن طرف، نگاه همه‌جانبه به آموزه‌های دین در رابطه با دنیا و سیاست، زیبایی‌های آن را بیش از پیش آشکار می‌کند.

#شبهات_سکولاریزم
#دین_و_سیاست

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

06 Jan, 17:28


🔸 حمایت اندرو گارفیلد بازیگر هالیوودی از مردم مظلوم غزه

👤 اندرو گارفیلد، «بازیگر مرد عنکبوتی»، در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه چیزی در زندگی‌اش نیاز دارد، گفت:
من در دنیا جزو کسانی هستم که به هیچ چیز نیاز ندارم و بسیار خوشبختم و فکر می‌کنم بهتر است انرژی خودمان را صرف مسائلی کنیم که واقعا اهمیت دارند. مثل زندگی این روزهای فلسطینی‌ها در غزه.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

04 Jan, 08:07


نحوه ارتباط با امام زمان از زبان #امام_هادی علیه‌السلام

📝 مَا رَوَاهُ مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ اَلْكُلَيْنِيُّ فِي كِتَابِ (اَلرَّسَائِلِ) عَمَّنْ سَمَّاهُ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ: أَنَّ اَلرَّجُلَ يَجِبُ أَنْ يُفْضِيَ إِلَى إِمَامِهِ مَا يَجِبُ أَنْ يُفْضِيَ بِهِ إِلَى رَبِّهِ قَالَ: فَكَتَبَ: «إِنْ كَانَتْ لَكَ حَاجَةٌ فَحَرِّكْ شَفَتَيْكَ، فَإِنَّ اَلْجَوَابَ يَأْتِيكَ»

یکی از اصحاب امام هادی صلوات‌ الله‌ علیه می‌گوید: خدمت حضرت نامه‌ای بدین مضمون نوشتم: «شخصی دوست دارد با #امام_زمان اش راز و نیاز كند و مشكلات خود را با ایشان در میان بگذارد، همان گونه كه با خدایش راز و نیاز کرده و حوائجش را اظهار می‌كند؛ او باید چه كند؟»

👈 حضرت در پاسخ فرمودند:
«هرگاه حاجتی داشتی، فقط لب‌های خودت را حركت بده و مطمئن باش كه جواب به تو خواهد رسید.»

📚کشف المحجة لثمرة المهجة ج۱ ص۲۱۱


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

02 Jan, 12:02


💠 پاسخ رهبر انقلاب به کسانی که میگویند با حوادث اخیر منطقه، خون شهدای مدافع حرم به هدر رفت؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: اگر این جان‌ها نمی‌رفتند و این مبارزه انجام نمی‌گرفت، امروز خبری از اعتاب مقدس و کربلا و نجف و زینبیه نبود.

رهبر انقلاب در مراسم پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی:
عده‌ای از روی عدم تحلیل درست و عدم فهم درست و عدم شناخت لازم از مسائل تصور می‌کنند، و به زبان میاورند و شاید ترویج می‌کنند که با حوادث اخیر منطقه، خون‌هایی که در راه دفاع از حرم ریخته شد، هدر رفت! خطای بزرگ و این اشتباه بزرگ را این‌ها می‌کنند؛ اگر این جان‌ها نمی‌رفتند و این مبارزه انجام نمی‌گرفت و این حاج قاسم سلیمانی توی کوه‌ها و بیابان‌های این منطقه با آن شهامت حرکت نمی‌کرد و دنبال خودش [این شهدا را] نمی‌کشاند، امروز از این اعتاب مقدس خبری نبود...
این را مطمئن باشید. نه فقط از زینبیه خبری نبود، از کربلا هم خبری نبود، از نجف هم خبری نبود. دلیلش سامراست؛ در مورد سامرا یک مقدار غفلت شد. شما دیدید حرم عسکریین علیهم‌السلام را ویران کردند و ضریحشان را شکستند. چه کسانی؟ کیا همان تکفیری‌ها با کمک آمریکایی‌ها. همه جا همینجور می‌شد اگر چنانچه این دفاع انجام نمیگرفت. سرنوشت این اعتاب مقدس، این قبله‌های دل مردم مسلمان، سرنوشت همون گنبد تخریب شده امام عسکری علیهم السلام می‌شد.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

01 Jan, 18:28


✳️ عالم مشهور اهل‌سنت: ابوجعفر شخصیتی بزرگ و شایسته برای مقام خلافت

🔸 نور ولایت وامامت در خاندان نبی گرامی اسلام همچون خورشیدی تلألو نور دارد که بر هیچ کس پوشیده نیست، امام باقر علیه السلام به عنوان پنجمین امام شیعیان شخصیتی است که نه تنها برای شیعیان بلکه برای اهل سنت نیز مورد احترام بوده و از او به نیکی یاد می‌کنند.

برای نمونه ذهبی عالم بزرگ اهل سنت در مورد شخصیت ایشان آورده است که ابوجعفر شخصیتی بزرگ است که صلاحیت خلافت دارد.

🌼 سالروز ولادت با سعادت #امام_محمد_باقر علیه‌السلام و حلول ماه مبارک رجب را تبریک می‌گوییم.

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

31 Dec, 11:43


🔸بررسی شبهه ازدواج حضرت #ام_كلثوم با عمر

💠 به مناسبت ۲۹ جمادی‌الثانی سالروز وفات حضرت ام‌کلثوم سلام‌الله‌علیها

👈 يکی از شبهاتی كه اهل سنت؛ به ويژه در سال‌های اخير به صورت گسترده مطرح كرده‌اند، ازدواج خليفه دوم با امّ‌كلثوم دختر اميرمؤمنان و فاطمه زهرا عليهماالسلام است.

◽️ اهل سنت، استفاده‌های گوناگونی از اين ازدواج می كنند؛ از جمله می‌خواهند با اثبات اين ازدواج، رابطه صميمانه و دوستانه اميرمؤمنان با خلفا را ثابت و از سوی ديگر، شهادت حضرت صديقه شهيده سلام الله عليها، غصب خلافت و... را انكار نمايند.
از اين رو، اين شبهه اهميت فوق العاده و پيوند ناگسستنی با انديشه‌های شيعيان دارد و بايد به صورت دقيق و مستدل بررسی شود.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

30 Dec, 18:40


💢 او را محبوب‌ترین معلم قرآن می‌نامند

استاد‌ِ محبوب قرآن، حاج آقا قرائتی


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

29 Dec, 16:29


🔸 اعترافات بزرگان ادیان مختلف به اعجاز ادبی قرآن کریم

سموئل مغربی یکی از علمای یهود قرن ششم هجری، علاوه بر دانش دینی در رشته های مختلف ادبیات، تاریخ، پزشکی، هندسه و... نیز وارد بوده است.
او پس از گرویدن به اسلام، کتابی با موضوع ادله حقانیت اسلام (و از جمله بشارات کتب پیشین به ظهور پیامبر «ص») نگاشته است و اظهار اسلام او تأثیر قابل توجهی به دنبال داشت. مثلا موسی بن میمون اندلسی (از علمای سرشناس تاریخ یهود) هنگام پاسخ دادن به بشارات مطرح شده از تورات، به سموئل نظر دارد که البته مستقیما نام نمی‌برد.

💢 سموئل مغربی در ابتدای کتاب به سیر مطالعات خود در زمینه های گوناگون پرداخته در این میان توضیح می‌دهد که: به علت اشتیاق در مطالعه آثار کاتبان و حکایات و کلمات ایشان، به سطح بالایی از بلاغت رسیدم تا اینکه به قرآن رو به رو شدم و با دیدن بیان رسای آن متوجه شدم که این کتاب نمی‌تواند کلام بشری باشد.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

26 Dec, 16:51


⚠️ همسویی یا تضاد بین دو وادی دین و سیاست

پیش‌فرض سخن کسانی که دخالت دین را در امر دنیا (و از جمله حکومت) نفی می‌کنند، این است که بین دنیا و آخرت رابطۀ تضاد یا تمایز برقرار است و نمی‌توان هر دو را با هم دنبال کرد. یک وادی را باید به دین سپرد و دیگری را به حکومت. این معنا در برخی تعابیر صراحتاً آمده است: هر چیز ذات و ماهیت مخصوص به خود را دارد و ذات دین، متفاوت با ذات سیاست است. گویی «سیاست دینى» مانند «چوب آهنى» امرى محال و یافت نشدنى است (ر.ک: عبدالکریم سروش، معنا و مبنای سکولاریزم، مجله کیان، شماره ۲۶ ص۱۱).

💠 البته دنیایی که آن‌ها مشاهده می‌کنند، و سیاستی که آن‌ها دنبال می‌کنند، شاید همین‌طور باشد و نسبت به دین و آخرت دو وادی مجزا یا حتی متقابل باشد؛ اما نکته‌ای که از آن غفلت شده این است که سیاست ما ذاتاً و ماهیتاً متفاوت از سیاستی است که آن‌ها دنبال می‌کنند و این از توابع تفسیر متفاوتی است که ما از دنیا ارائه می‌دهیم.

یعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِّنَ الْحَیاةِ الدُّنْیا؛ آن‌ها فقط از ظاهر زندگی دنیا آگاهی دارند (روم: ۷).

🌍 دنیا در جهان‌بینی ما در این لذت و سختی‌های سطحی و تکراری خلاصه نمی‌شود. دنیا برای ما معنا دارد. دنیا گذرگاه است؛ میدان مسابقه است؛ محل آزمون و رشد و بروز استعدادهای نهفته است. ما در این دنیا شریک لذت‌های حیوانات نیستیم. اسیر فراز و نشیب‌های دنیا هم نیستیم؛ بلکه تمام زمین و آسمان در خدمت ماست تا ما را برای بازگشت به دامان پروردگارمان آماده کند.

🌱 دنیای کسانی که آن را پرورش‌گاه خود می‌دانند و در صدد رشد و ارتقای وجودی خویش‌اند، متفاوت از دنیای کسانی است که آن را مقصد خویش قرار داده‌اند و تمام سود و لذت خود را از همین دنیا انتظار دارند. انگارۀ «دنیا برای دنیا» در ادبیات قرآنی، با نفی آخرت فرقی ندارد و برآیند آن بیهوده پنداری همین دنیاست.

«آیا گمان کردید شما را بیهوده آفریدیم، و به سوى ما باز نمى‏گردید؟» (مؤمنون: ۱۱۵).

💢 سیاستی هم که برای آن اقتدار حاکمان اصالت دارد، ماهیتاً متفاوت از سیاستی است که ابزار هدایت و کمال اجتماعی افراد آن است. انگارۀ «سیاست برای قدرت» در ادبیات قرآنی سیاست فرعونی است و این متفاوت از سیاستی است که «هدایت به نور» هدف آن است.

فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطَاعُوهُ؛ (فرعون) قوم خود را خوار شمرد، در نتیجه از او اطاعت کردند (زخرف: ۵۴).

«خداوند، ولى و سرپرست مؤمنان است؛ آن‌ها را از ظلمت‌ها، به سوى نور بیرون مى‏برد؛ و کسانى که کافر شدند، سرپرست آن‌ها طاغوت است؛ آن‌ها را از نور، به سوى ظلمت‌ها بیرون مى‏برند» (بقره: ۲۵۷).

📈در نتیجه تفاوت بسیار است؛
دینی که آن‌ها دارند، حتماً با سیاست بیگانه است؛
حکومتی که آن‌ها دارند، با معنویت بی تناسب است؛
و دنیایی که آن‌ها دنبال می‌کنند، با دین در تضاد است.

#شبهات_سکولاریزم
#دین_و_سیاست

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

25 Dec, 15:42


❇️ غیبت حضرت عیسی و حضرت حجت علیه السلام

🔅امام صادق علیه السلام، در غیبت حضرت عیسی و غیبت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف فرمود: «خداوند متعال سه چیز را که در مورد پیغمبران عملی ساخت، در خصوص قائم ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز عملی می‌سازد... غیبتش را چون غیبت عیسی (علیه السلام)...»

👈 غیبت عیسی (علیه السلام) نیز بدین‌گونه بود: یهود و نصاری گفتند وی کشته شده، ولی خداوند آن‌ها را تکذیب فرمود: «وَ ما قَتَلُوهُ وَ ما صَلَبُوهُ وَ لکِنْ شُبِّهَ لَهُمْ»؛ نساء ،آیه ۱۵۷

💠 غیبت قائم ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز چنین است. زیرا امّت اسلام به‌واسطه‌ی طولانی‌شدن غیبتش وجود او را انکار می‌کنند. بعضی خواهند گفت. هنوز متولّد نشده، و گروهی می‌گویند: متولّد شده و وفات کرده و طایفه‌ای می‌گویند: امام یازدهم عقیم بوده...

📚 الغیبه شیخ طوسی ص۱۷۰

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

24 Dec, 17:30


⚠️ اعتراف بزرگان ادیان مختلف به اعجاز ادبی قرآن کریم

👤 جناب احمد فارس الشدیاق، ادیب بزرگ و اندیشمند و روزنامه نگار لبنانی است که «روزنامه جوائب» را به عنوان اولین روزنامه به زبان عربی منتشر کرد. (قرن نوزدهم میلادی) او ابتدا مسیحی و بر مذهب مارونی بود که پس از تحولاتی به مسیحیت پروتستان گروید و سرانجام به دین اسلام وارد شد.
او از متخصصین و چهره‌های پیشرو در ادبیات عرب عصر خودش بود و از جمله کتاب فوق را در نقد و تکمیل و بروزرسانی قاموس های عربی (و به طور خاص القاموس المحیط فیروزآبادی) نگاشته است.

📝 شدیاق در آثار مختلفش به اعجاز بیانی و قوت قرآن اشاره دارد. از جمله در روزنامه جوائب مباحثی در نقد ادبی یک نویسنده ارائه داده است که مدعی بود تحدی قرآن را پاسخ داده است. همچنین در خطبه آغازین، کتاب دیگرش (تصویر بالا) می‌گوید خداوند قرآن را بر پیامبرش نازل کرد و حکمت و بلاغت و بیان و حجت و برهان داد تا بدین وسیله بر اهل شرک و طغیان و تزویر و بهتان پیروز شود.

از دیگر آثار او در این زمینه، کتابی با موضوع تناقضات اناجیل است.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

23 Dec, 16:37


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل دوم : عقلانیت و واقع بینی در هندسه دین
▪️قسمت پنجم: دین، تنها راه پاسخ به گرایش‌های بی‌نهایت‌طلب انسان

🔰 اینکه می‌گوییم «دین، تنها راه پاسخ به گرایش‌های بینهایت‌طلب انسان است» سخنی ارزشی و دینی و اعتقادی نیست؛ بلکه کاملاً واقع‌بینانه است. «انسان‌شناسی دینی» نگاهی واقعی، جامع و بدون نقص و خطا به انسان دارد. دین با نگاهی علمی می‌گوید که انسان، بینهایت‌طلب است و پاسخ آن نیز در امور مادیِ دنیوی یافت نمی‌شود. یعنی همه لذت‌های این دنیا از جهت کمّی و کیفی محدودند. هم تعداد لذت‌های آن محدود است و هم میزان لذت آنها. دقیقاً به همین دلیل است که وقتی انسان در لذت‌های محدود مادی و غریزی به دنبال پاسخ به این نیاز بی‌نهایت است، سرخورده می‌شود.

🔻اما علوم مادی‌گرا با تحلیلی ناقص و غیر واقع‌بینانه این ویژگی مهم انسان را نادیده می‌گیرد. نه به درستی انسان را شناخته‌اند و نه پاسخ به نیازهای او را به درستی فهمیده‌اند. لذا بسیاری از مردم دنیا امروز با چالش‌های جدی روحی مواجه‌اند. چون از درون احساس نیاز شدیدی که ناشی از بی‌نهایت‌طلبی است می‌کنند؛ ولی در دنیای پیرامون خود پاسخی برای آن نمی‌یابند. هر چه در لذت های مادی بیشتر دست و پا می‌زنند، بیشتر حس می‌کنند که «این چیزی نیست که من می‌خواستم!»

💠 مثلاً امروز در بسیاری از جوامع، تقریباً ممنوعیت در لذت‌جویی جنسی را برداشته و به آزادی جنسی رسیده‌اند. یعنی همان «لا مَقْطُوعَةٍ وَ لا مَمْنُوعَة» را که خدای متعال در عالم بهشت وعده داده، در این دنیا جستجو می‌کنند. اما دیگر برای «محدودیت» ذاتیِ میل جنسی نتوانسته‌اند کاری بکنند. توضیح آنکه غریزه جنسی انسان لذتی محدود دارد؛ چرا که جسم انسان محدود است؛ اما روح انسان نامحدود طلب. لذا انسان که به شدت به دنبال لذت بی پایان است، وقتی پاسخش را در لذت جنسی مادی جستجو می‌کند و آن لذت نامحدود را نمی‌یابد، سرخورده و سرگردان می‌شود. روز به روز تشنه‌تر و بی‌تاب‌تر می‌گردد. مثل تشنه‌ای که در بیابان، سراب می‌بیند و هر چه می‌دود تشنه‌تر می‌شود.

🔸 لذا نتیجه رویکرد غلط این جوامع، افسردگی و پوچ گرایی و مشکلات روحی و اعصاب ناآرام و در نهایت آمار بالای خودکشی در این جوامع شده است. این نتیجه واقع‌بین نبودنِ دانش غیردینی است.

❗️توجه: دین هیچگاه نمی‌گوید که به گرایشهای مادی خود پاسخ ندهیم؛ نخیر! بلکه سخن در این است که پاسخ بینهایت‌طلبیِ خود را در این گرایش‌ها جستجو نکنیم. در این باره در مطلب بعدی بیشتر خواهیم گفت.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

22 Dec, 14:21


⁉️ آیا جبرئیل به غیر از پیامبران،نازل شده؟

❇️ نزول حضرت جبرئیل به حضرت مریم یک بار
و به حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها بارها !!!


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

21 Dec, 16:21


ملاک برتری حضرت زهرا حتی بر مادرش و خلفا

❇️ از بزرگترین فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها که تمام بزرگان شیعه و اهل سنت را به بهت واداشته، و در برابر این فضیلت سر تعظیم فرود آورده‌اند و این فضیلت را به عنوان فضیلت برتر و ملاک برتری حضرت فاطمه زهرا حتی بر خلفا و حتی بر مادر بزرگوارش حضرت خدیجه کبری شمرده‌اند، این حدیث است:

«فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی»

👈 رسول گرامی اسلام فرمود: فاطمه پاره وجود من است. وجود نبی گرامی اسلام چه ارزش، جایگاه و مقامی دارد؟! حضرت فاطمه زهرا در حقیقت از نظر رتبه همانند نبی گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) است.

📚 الجامع الصحیح المختصر، محمد بن إسماعیل أبو عبدالله البخاری الجعفی، ج۳، ص۱۳۶۱، ح۳۵۱۰

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

19 Dec, 16:43


🔸 امامِ هدایتگر

📜 نعیم بن حماد از حضرت علی سلام الله علیه چنین نقل می کند:
حدثنا الوليد عن علي بن حوشب سمع مكحولا يحدث عن علي بن أبي طالب رضى الله عنه قال قلت يا رسول الله المهدي منا أئمة الهدى أم من غيرنا قال بل منا.

👈 حضرت علی‌بن‌ابی‌طالب علیه‌السلام نقل می کند به پیامبر عرضه داشتند: ای رسول خدا آیا مهدی از ما ائمه هدایت گر است؟ پیامبر پاسخ دادند آری.

📚 الفتن لنعيم بن حماد ص ۲۶۲.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

17 Dec, 17:27


🔸دخالت دین در کار دنیا و سیاست

تا اینجا سکولاریزم را بر اساس مبانی آن به چالش کشیدیم و نتیجه این شد که در مقابل نسخۀ خام آن‌ها باید مدعی و طلبکار بود. ما به ایدۀ آن‌ها حمله داریم، پیش از اینکه بخواهیم در مقام مدافع از ایدۀ خود دفاع کنیم.
اکنون به‌جاست که به برخی نقدهایی هم که از قدیم به حکمرانی دینی وارد می‌کردند، بپردازیم. در دل این رفت و برگشت‌ها و اشکال و جواب‌ها مقصود خودمان نیز روشن‌تر می‌شود.

🔰 ابتدا به افکار سطحی کسانی اشاره می‌کنیم که دین را مخصوص آخرت می‌دانستند (سخن امثال مهندس بازرگان که می‌گفت: پرداختن به دنیای انسان‌ها از شأن پیامبران به دور است! حکومت برای دنیاست و دین برای آخرت و عالم معنا که از دسترس عقول بشر به دور است؛ در آیات قرآن هم اصالت داشتن آخرت و طفیلی بودن دنیا مشهود است [آخرت و خدا هدف بعثت انبیا، مجله کیان، شماره ۲۸، ص۴۸]).

📝 با تحلیل این سخن به چند ادعا می‌رسیم که در بیان شبهه مفروض انگاشته شده‌اند:
اولاً: این ادعا که دین برای سعادت آخرت است و به سعادت دنیا ربطی ندارد.
ثانیاً: این که حکومت برای سعادت دنیا است و جلوۀ ملکوتی و معنوی ندارد.
و ثالثاً: این که مسیر دنیا و آخرت دو مسیر متفاوت است و گویی برای رسیدن به یکی باید دیگری را فدا کرد!

💢 راجع به ادعای نخست باید گفت: اینکه قرآن کریم آخرت را مهم‌تر از دنیا معرفی کرده معنایش بی‌اهمیتی یا اهمال دنیا نیست. همین زندگی چند سالۀ دنیا هم سهمی از سرمایه و وجود انسان است که با راهنمایی دین باید به درستی سپری شود و مورد استفاده قرار گیرد. از این رو آیاتی از قرآن کریم به تشریح مختصات حیات طیبه در این دنیا پرداخته‌اند، تا مسیر صحیح زندگی انسان‌ها در فراز و نشیب فرهنگ‌ها و رسومات دستخوش انحراف قرار نگیرد.
برخی آیات حتی اجرای عدایت و سامان بخشیدن به روابط اجتماعی را به عنوان اهداف اصلی بعثت انبیا معرفی کرده‌اند، که ابتداءاً اهدافی دنیوی هستند (بقره: ۲۱ و حدید: ۲۵).

⁉️ پس چگونه می‌توان سعادت دنیوی را از شئون دین خارج دانست؟
اما این ادعا که عقل انسان به تنهایی راه سعادت دنیای او را نشان می‌دهد و نیازی به راهنمایی شرع ندارد، پاسخ آن از مطالب سابق روشن شد.
راجع به ادعای دوم و سوم که حکومت را از جنبه‌های معنوی تهی می‌کرد و مسیر دنیا و آخرت را دو مسیر مجزا معرفی می‌کرد، در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

#شبهات_سکولاریزم
#دین_و_سیاست


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

16 Dec, 18:25


⚠️ دعا نویسی

📔 راهکار های باطل کردن دعا و سحر و جادو

#استاد_رائفی_پور

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

15 Dec, 17:06


❇️ مادر حضرت عباس علیه‌السلام شجاع ترین زن عرب

💠 ابن عنبة نسب شناس بزرگ شیعه روایت کرده است:
وقد روي أن أمير المؤمنين علي عليه‌السلام قال لأخيه عقيل ـ وكان نسابة عالما بأنساب العرب وأخبارهم ـ : انظر الى امرأة قد ولدتها الفحولة من العرب لأتزوجها فتلد لي غلاما فارسا. فقاله: تزوج ام البنين الكلابية فانّه ليس في العرب أشجع من آبائها. فتزوجها.

🔸 حضرت امیر المومنین علیه‌السلام به برادرش عقیل که عالم به علم نسب شناسی عرب بود و از وضعیت خانواده‌ها خبر داشت فرا خواند و به او فرمود: دوست دارم زن شجاعی از قبیله‌ای برایم انتخاب کنی که فرزند قهرمانی برای من به دنیا بیاورد. من می‌خواهم یک قهرمان و بزرگ مرد برای من به دنیا بیاورد. عقیل گفت: با ام البنین کلابیه ازدواج کن، زیرا در میان عرب شجاع‌تر از آن‌ها سراغ ندارم. و حضرت علی علیه‌السلام نیز این انتخاب را پسندید.

📚 عمدة الطالب فی انساب آل ابی طالب، تالیف ابن عنبة، صفحه ۳۵۷


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

14 Dec, 16:48


🔸 حضرت ام البنین(س) زنی از تبار دلیران

📜 نام وی فاطمه فرزند حزام بن خالد از قبیله کلاب است او از زنان صدر اسلام، ادیب و شاعری فصیح است. ایشان از خانواده‌ای ریشه‌دار و دلاور بود.
حضرت ام‌البنین(س) محبتی خالصانه به فرزندان حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها داشت و خود را وقف دوستی آنان کرده بود.
آنان نیز برای او جایگاهی والا قائل بودند.
حضرت زینب کبری(س) پس از رسیدن به مدینه به دیدار حضرت ام‌البنین(س) رفت و شهادت چهار فرزندش را به او تسلیت گفت و همچنین در اعیاد برای عرض تسلیت نزد او می رفت.

❇️ ولایت مداری و محبت به اهل بیت توسط حضرت ام البنین(س) زبان‌زد خاص و عام بود.
زمانی که بشیر از کربلا برگشت و اخبار کربلا را آورد خدمت حضرت ام‌البنین(س) رسید. خبر شهادت فرزندانش را یکی یکی به او می‌داد. حضرت ام البنین هر بار می‌گفت: از حسین چه خبر؟ فرزندانم و هر آنچه زیر آسمان کبود است به فدای حسین. وقتی خبر شهادت امام حسین علیه‌السلام را شنید با آهی سوزان گفت: بشیر با این خبر بندهای دلم را پاره کردی.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

14 Dec, 08:02


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل دوم : عقلانیت و واقع بینی در هندسه دین
▪️قسمت چهارم: دین، تنها راه پاسخ به گرایش‌های بی‌نهایت‌طلب انسان

بی‌نهایت‌طلبی مهمترین ویژگی انسان است! مهمترین نیاز انسان این است که به دنبال لذت بی پایان است. خدای متعال در آیات متعددی به این ویژگی انسان اشاره کرده است. مثلاً در بیان ویژگی نعمات بهشتی برای انسان می‌گوید: «لا مَقْطُوعَةٍ وَ لا مَمْنُوعَة، نه تمام شدنی است و نه کسی شما را از آن منع می‌کند.»(واقعه/۳۳) چون می‌داند فقط لذت بی نهایت است که به انسان انگیزه می‌دهد. در آیه دیگری درباره بهشت می‌گوید: «وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ، وَأَنْتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ، و در آنجا هر چه دلها بخواهد و چشم‌ها از آن لذّت مى‌برد آماده است، و شما در آن جاودانه‌ايد.»(زُخرُف/۷۱)

🔻اگر خودکاوی کنیم می توانیم به این برسیم که عقربه این گرایش‌های بی‌نهایت‌طلب به سمت پاسخی بی‌نهایت اشاره می‌کند. انسان لذتی تمام‌نشدنی می‌خواهد. لذتی که عمق لذت آن نیز بی‌نهایت باشد؛ نه اینکه مانند لذت‌های مادی بعد از مدت کوتاهی لذت آن تکراری و خسته کننده می‌شود.

💢 لذا دین با نگاهی کاملاً واقع‌بینانه، پاسخ این ویژگی انسان را فقط در رسیدن به خدای متعال می‌داند. «خدا» منبع بی‌نهایت همه لذت‌های عالم است. انسان فقط باید تلاش کند که در میان انبوه لذت‌های کم و کوتاه دنیا، واقع بین باشد و از آنها عبور کند و قطره وجودش را به دریای بی کران خدا وصل کند. آنگاه است که به منبع همه لذت‌ها یعنی «خدا» رسیده است. قطره وقتی به دریا می رسد، دیگر قطره نیست؛ دریاست! عظمت دریا، قدرت دریا، زیبایی دریا و همه ویژگی‌های دریا را دریافت خواهد کرد. او خود دریا خواهد شد. دین، برنامه‌ای برای عقلانیت و واقع‌بینی در مواجهه با لذتهای دنیاست! برای اینکه چگونه از این لذتهای کم و محدود عبور کند تا بتواند به لذتهای نامحدود و بی نهایت با کیفیت برسد.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

13 Dec, 17:29


⚠️ یک سوال از اهل سنت؟!!

📜 در منابع معتبر اهل سنت به خلفای دوازده گانه بعد از رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله اشاره شده است! آیا اهل سنت می توانند اسامی آن دوازده خلیفه را بر اساس مستندات معتبرشان نام ببرند؟

👤 آیت الله حسینی قزوینی


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

09 Dec, 16:57


⚠️ ضرورت دوری از شایعات و تفسیرهای نادرست از نظر رهبری

💠رهبری در مورد نشانه‌ها و علائم ظهور تأکید دارند که باید از رفتارهای عامیانه و شایعات پرهیز کرد، زیرا این اقدامات نادرست و منحرف‌کننده هستند. بسیاری از روایات درباره علائم ظهور، به‌ویژه آنهایی که از اعتبار کمتری برخوردارند، به سادگی قابل تطبیق نیستند و نمی‌توان به راحتی بر آنها استناد کرد.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

07 Dec, 16:28


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل دوم : عقلانیت و واقع بینی در هندسه دین
▪️قسمت سوم: دین، واقع بینانه ترین برنامه رشد انسان


🔰علم برگرفته از دین، نه تنها مخالف واقع بینی نیست؛ بلکه بالعکس مطالبه واقع بینی از انسان دارد. به عنوان مثال وقتی در علوم انسانی، انسان را موجودی تک ساحتی می بینند و بُعد روحی انسان نادیده گرفته می‌شود این تنافی با واقع‌بینی دارد. علم مدرن، واقع بینی را محدود به حوزه مادی و حسی کرده است؛ در حالی که انسان واقعیتی غیر مادی دارد. نادیده گرفتن این واقعیت منجر به آسیب‌های فراوانی به حیات انسان گشته است.

🔸مثلاً ما نیازهای روحی فراوانی داریم که روانشناسی آن را نادیده می گیرد. این باعث می شود که ریشه بسیاری از بیماری های روحی و روان پریشی‌ها ناشناخته بماند و نسخه درستی اراده نشود. آمارها می‌گویند که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته که در لیست شادترین کشورها نام برده می‌شوند و مردم آن در رفاه کامل به سر می برند، از قضا آمار خودکشی و مشکلات روحی بسیار بالاست. به وضوح می‌توان نتیجه گرفت که میان رفاه مادی و سلامت روان، هماهنگی وجود ندارد. یعنی انسان نیازهایی دارد که با رفاه مادی پاسخ داده نمی‌شود و به آرامش روحی نمی‌رسد.

👈 یا وقتی کشورهای غربی در حکمرانی به این نتیجه می رسند که باید آزادی جنسی وجود داشته باشد و به صورت افراط‌ گونه‌ای گرایش‌های جنسی افراد جامعه تحریک می‌شود، این خلاف واقع‌بینی است. چرا که گرایشهای متعالی انسان بی پاسخ می‌ماند و این باعث مشکلات روحیِ فراوانی برای آحاد جامعه می‌شود. گرایش‌های متعالی انسانی (مثل گرایش پرستش) گرایش‌هایی هستند که در وجود انسان بسیار فعالند و با نایده گرفته شدن نیز از فعالیت نمی‌افتند. به همین جهت در صورت پاسخ نیافتن این گرایشها، انسان از اعماق وجود و فطرت خویش احساس نیاز روحی شدیدی می‌کند که آرامش روحی را از او سلب می‌کند همانطور که در هنگام نیاز به غذا احساس گرسنگی می‌کند.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

06 Dec, 17:57


⚠️ ابن شحنه، عالم مشهور اهل سنت: خلیفه دوم آمد تا خانه حضرت زهرا سلام الله علیها را بر سر ساکنین آتش بزند!

🔰 ابن شحنه (عالم مشهور اهل سنت) می‌نویسد:
ثم إن عمر جاء بیت علی لیحرقه على من فیه، فلقیته فاطمة - رضی الله عنها - فقال: ادخلوا فیما دخلت فیه الأمة.

👈 سپس عمر به سوی خانه علی آمد تا آن را بر سر کسانی که داخل آن هستند به آتش بکشد و فاطمه (علیها‌السلام) وی را دید و عمر به او گفت: در آن‌چه امت بدان داخل شدند (یعنی بیعت با ابوبکر) داخل شوید.

📚 ابن الشحنة، روض المناظر فی علم الأوائل والأواخر ص۱۰۱.

جالب است این اراده بر احراق بیت برای بیعت گرفتنی بود که چند خط بعد از همین عبارت تصریح‌ شده که امیرالمؤمنین تا ۶ ماه بیعت نکرد و بر اساس عقیده شیعه چنین بیعتی اصلا رخ نداد. پس مکمل این بخش از عبارت همان روایاتی است که هجوم و شهادت و... را اثبات می‌کند.

#فاطمیه

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

05 Dec, 16:33


🏴 شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام در کلام امام صادق علیه‌السلام به روایت طبری شیعی

❇️ شیخ محمد بن جریر طبری شیعی رضوان‌الله‌علیه روایت کرده است:
ابوبصیر از امام صادق علیه‌السلام نقل کرده است که فرمود:

📅 حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام در روز سه شنبه، سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری از دنیا رفت و سبب وفات آن حضرت نیز این بود که قنفذ غلام عمر به دستور او با غلاف شمشیر ضربه‌ای به او زد که محسن را سقط کرد و به خاطر آن به شدت بیمار شد.

🕊️ آن حضرت به هیچ یک از کسانی که او را اذیت کرده بودند، اجازه نداد که بر او وارد شوند. دو نفر از اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و آله (ابو بکر و عمر لعنهماالله) از امیر المومنین علیه السلام اجازه گرفتند که شفاعت آن‌ها را بنماید که بر آن حضرت وارد شوند و امیرالمومنین علیه‌السلام برای آنان اجازه گرفت.

🔸 هنگامی که وارد شدند، از حال صدیقه طاهره علیهاالسلام سوال کردند، آن حضرت فرمود: خدا را شکر، خوبم. سپس فرمود: آیا از رسول خدا صلی الله علیه و آله نشنیدید که می‌فرمود: فاطمه پاره‌ای از تن من است، هر کس او را بیازارد به راستی که مرا آزرده است و هر کس مرا بیازارد خدا را آزرده است؟
گفتند: بله، شنیده‌ایم. پس فرمود: به خدا سوگند که شما دو نفر مرا اذیت کرده‌اید.

🔅 امام صادق علیه‌السلام فرمود: آن دو نفر از نزد آن حضرت خارج شدند؛ در حالی که صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها بر آن دو خشمگین بود.

📚 دلائل الامامة، تالیف طبری شیعی، صفحه ۱۳۴-۱۳۵.

#فاطمیه

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

04 Dec, 18:35


💠 شفاعت حضرت زهرا سلام الله علیها

🔸روایتی جالب از پروفسور کریستوفر کلوهسی کشیش مسیحی

#فاطمیه


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

04 Dec, 13:50


◾️احیای فاطمیه

💠 انگیزه‌ی غصب فدک
آیت‌الله سبحانی در کتاب «فروغ ولایت» می‌فرمایند: چرا فدک از علی بن ابی‌طالب (علیه‌السلام) گرفته شد؟ علی (ع) تمامی شرایط رهبری را دارا بود و هرگاه فردی با این ویژگی‌ها، از قدرت مالی برخوردار باشد، می‌تواند با دستگاه خلافت رقابت کند. در چنین شرایطی، دستگاه خلافت احساس خطر کرده و به سلب قدرت اقتصادی او می‌پردازد. لذا، برای تضعیف بنیه‌ی اقتصادی او، فدک را از او گرفتند تا به اعتقاد خود، خاندان نبوت را به دستگاه خود وابسته کنند.

👈 مسلّماً اگر فدک در اختیار صدیقه‌ی طاهره (سلام‌الله‌علیها) بود، آن‌ها بیشتر از نیازهای خود استفاده نمی‌کردند و باقی‌مانده‌اش را صرف دستگیری از نیازمندان می‌کردند. این نکته را خلیفه اول نیز به‌نوعی تأیید کرده است. هنگامی که به خدمت حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) رسید، گفت: "من نمی‌توانم سهم ذوی‌القربی را به شما بدهم، اما آماده‌ام هزینه‌ی زندگی شما را تأمین کنم و باقی را در مصالح مسلمین صرف نمایم."

📚ابن ابی‌الحدید، جلد ۱۶.

در تاریخ آمده است که پس از وفات رسول خدا (ص)، عده‌ای خاص در سقیفه تصمیم گرفتند تا برخلاف سفارشات پیامبر، خلافت را به ابوبکر واگذار کنند. هرچند این تصمیم نابخردانه مورد تأیید عده‌ای در جامعه قرار گرفت، اما این پیروزی نسبی برای تداوم خلافت کافی نبود؛ زیرا این تصمیم مخالفان زیادی داشت، از جمله بنی‌امیه که در رأس آن‌ها ابوسفیان قرار داشت و خلافت خلیفه را به رسمیت نمی‌شناخت. ابوسفیان نیز در میان دوازده نفری بود که در خانه‌ی علی (ع) تحصن کرده بودند نه به‌عنوان بیعت، بلکه به‌منظور جلوگیری از خلافت ابوبکر. در چنین شرایطی، حکومت با اعطای برخی از پست‌ها به سران مخالف و پرداخت رشوه‌ی مالی به عده‌ای دیگر، توانست مخالفان را با خود همراه سازد یا از سکوت آن‌ها به نفع خود بهره‌برداری کند.

📚 تاریخ طبری، جلد۳.

#فاطمیه

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

03 Dec, 18:03


حضرت زهرا سلام الله علیها پاره تن پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله

❇️ ابن صباغ مالکی در کتاب الفصول المهمه پیرامون این فضیلت حضرت زهرا سلام الله علیها چنین نقل می‌کند:

وروی عن مجاهد قال: خرج النبیّ صلى الله علیه وآله وهو آخذ بید فاطمة فقال: من عرف هذه فقد عرفها، ومن لم یعرفها فهی فاطمة بنت محمّد، وهی بضعة منّی، وهی قلبی وروحی الّتی بین جنبیَّ، فمن آذاها فقد آذانی، ومن آذانی فقد آذی الله.

از مجاهد روایت است که گفت: پیامبر در حالی از منزل خارج شد که دست حضرت زهرا سلام‌الله علیها را گرفته بود و فرمود: هرکسی این را می‌شناسد، که می‌شناسد و هرکسی نمی‌شناسد، او فاطمه دختر محمد صلی‌الله علیه وآله است. او پاره وجود و قلب و روحی است که درون من است، هرکس او را بیازارد مرا آزرده است و هرکس مرا بیازارد خداوند را آزرده است.

📚الفصول المهمه، ص۱۳۹.

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام | اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

03 Dec, 13:45


◾️ احیای فاطمیه

🔰 ابن ابی‌الحدید، شارح معتزلی نهج البلاغه با دو جنبه ادبی و تاریخی است. به حسب انصاف، تاریخ را منصفانه نقل کرده اما قضاوتش غیرمنصفانه است.
او درباره غصب فدک می‌نویسد: آن‌چه که از نظر من صحیح است، اینست که فاطمه‌ی زهرا از دنیا رفت در حالیکه بر عمر و ابوبکر خشمگین بود و به امیرالمؤمنین علی ع وصیت کرده بود که این دو نفر در نماز من شرکت نکنند.
درست است خشمگین بود اما اصحاب ما (طرفداران سقیفه) بر این عقیده‌اند که آن دو نفر مورد بخشش خدا قرار گرفتند. البته درست این بود که فاطمه را اکرام می‌کردند. آن‌ها از تفرقه‌ی امت ترسیدند و نگران فتنه شدند و آنچه را انجام دادند که به نظر خودشان مصلحت بود. اگر ثابت شد که این جسارت خطاست، گناه کبیره نیست، گناه صغیره است.

📚شرح حدیدی جلد۶ صفحه‌ی۵۰

این قضاوت اوست! به این می‌گویند تعصب. چیزی که اسلام را زمین زد، تشخیص مصلحت از ناحیه‌ی افرادی بود که هیچ صلاحیتی نداشتند. این جملات او را در کنار روایت رسول خدا ص بگذارید که فرمودند:... همانا خداوند به غضب فاطمه، غضبناک می‌شود.
با این حساب، خداوند هرگز آنها را نمی‌بخشد.

💠 سیر غصب فدک
ابتدا خلفاء درباره تصاحب فدک با امیرالمؤمنین علی ع گفتگو کردند وقتی به نتیجه نرسیدند وارد مرحله‌ی عملی شدند.
امام صادق ع فرمودند: وقتی ابوبکر جانشین شد و از مردم بیعت گرفت و پایه‌های حکومتش مستحکم شد، خواست فدک را بگیرد. به او گفتند: مردم بنده‌ی دنیا هستند، غیر از دنیا هم دنبال هیچ چیز دیگری نیستند. از علی و اهل بیت، خمس، فیء و فدک را بگیر. آنها که دور علی هستند، وقتی بفهمند دستش خالی است، او را رها می‌کنند و به تو رو می‌آورند.

🔸در سوره‌ی منافقون آیه‌ی ۷ رویه‌ی اهل نفاق آمده است.
"فقط آنانند که می‌گویند: به کسانیکه نزد پیامبر خدایند، انفاق مکنید تا [از پیرامون او] پراکنده شوند. در حالیکه خزانه‌های آسمانها و زمین در سیطره خداست، ولی منافقان نمی‌فهمند"

#فاطمیه

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

01 Dec, 18:26


احیای فاطمیه

💠 اسناد بخشش فدک در آیات و روایات

در سال هفتم هجرت، دو آیه نازل شد که اکثر مفسرین سنی و تمام مفسرین شیعه، این آیات را مربوط به فدک می‌دانند.

و آتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ ... ای پیامبر! پس حق خویشاوند را بده.
📚 سوره‌ی اسراء، آیه‌ی ۲۶

فآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ ... ای پیامبر! پس حق خویشاوند را بده.
📚 سوره‌ی روم، آیه‌ی ۳۸

1⃣ در کتاب «عیون اخبار الرضا» آمده است که وقتی این آیه نازل شد، پیامبر فاطمه (س) را خواستند و فرمودند:
- "فاطمه! این فدک است که از اموال من است، زیرا بدون جنگ بدست من رسیده است. من این را برای تو قرار دادم، زیرا خداوند به من دستور داده است. فدک را در اختیار بگیر تا برای تو و فرزندان تو باشد."
اگر پیامبر این کار را نمی‌کردند، قطعاً فدک به عنوان ارث به حضرت صدیقه منتقل می‌شد. اما خدا می‌خواهد فضیلت صدیقه طاهره را مشخص سازد که ایشان در نوع خود ممتاز هستند و با همه فرق دارند.

2⃣ در «تفسیر عیاشی»، عبدالرحمن از امام صادق (ع) روایت کرده است:
- "وقتی آیه نازل شد، پیامبر فرمودند: ... ای جبرئیل! مراد از ذوی القربی کیست؟"
جبرئیل پاسخ داد: "آن‌ها خویشاوندان تو هستند: علی، فاطمه، حسن و حسین."
پیامبر به فاطمه (س) فرمودند: "پروردگار به من امر کرده فدک را در اختیارت بگذارم."

3⃣ زرارة بن اعین به سند صحیح از امام باقر (ع) این مطلب را روایت کرده است.

4⃣ راوندی در کتاب «الخوارج و الجوارح» از امام صادق (ع) نقل می‌کند که پیامبر پوستی خواستند تا چیزی نوشته شود. سپس امیرالمؤمنین علی (ع) را خواندند و فرمودند:
- "مالکیت فدک را به عنوان بخشش من به فاطمه، مکتوب کن."
سپس برای این سند اعطا، علی بن ابی‌طالب (ع)، ام‌ّایمن و خادم خود را شاهد گرفتند و هر سه نفر آن را امضاء کردند و شهادت دادند که پیامبر فدک را به عنوان نحله به فاطمه بخشیده است. این شیطنت اهل سنت است که اموال رسول الله را تحت عنوان صدقه نامبرده‌اند.

نقشه غصب فدک
در تاریخ، گفتگویی بین خلیفه اول و دوم با امیرالمؤمنین علی (ع) نقل شده است.
آن‌ها خدمت حضرت عرض کردند:
- "حال که پیامبر از دنیا رفته، اموال ایشان چه می‌شود؟"
حضرت فرمودند: "در اختیار ماست."
گفتند: "خیبر و فدک چه می‌شود؟"
حضرت فرمودند: "حتی خیبر و فدک."
آن‌ها می‌خواستند بدون ضرب و شتم، سند فدک را بگیرند، اما نشد.
خلیفه دوم گفت: "این‌طور نمی‌شود و آن را خواهیم گرفت."
یعنی آن‌ها از ابتدا طراحی داشته‌اند و به‌سادگی قصد غصب فدک را داشتند.

#فاطمیه


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

30 Nov, 18:40


◾️احیای فاطمیه

🔸غصب فدک، مسئله‌ای مهم بود که در ایام فاطمیه اتفاق افتاد. دو پرسش اساسی مطرح است:
اول؛ سقیفه‌سازان چرا فدک را غصب کردند؟
دوم؛ صدیقه‌ی طاهره سلام الله علیها چرا پیگیر فدک شدند؟

🔰 سابقه فدک
در سال هفتم هجری، یهودیان خیبر برخی از یهودیان اخراجی از مدینه و قبائل عرب را به جنگ با مسلمین تشویق کردند. مسلمانان به رهبری امیرالمؤمنین علی (ع) در این جنگ پیروز شدند.
پس از این شکست، یهودیان خیبر کسانی را نزد رسول اکرم (ص) فرستادند تا مصالحه کنند. در مجاورت یهودیان خیبر، منطقه‌ای به نام فدک وجود داشت. آن‌ها برای اثبات صداقت خود گفتند که تمام این منطقه را تسلیم پیامبر می‌کنیم.
در این مصالحه، جان یهودیان حفظ شد و دو پیامد در پی داشت:
1️⃣ پیامبر پذیرفتند که یهودیان در آن منطقه باقی بمانند و بعنوان کارگزاران پیامبر در آنجا کار کنند و سالیانه اجاره بدهند.
2️⃣ هرگاه رسول اکرم (ص) از آن‌ها خواستند، آنجا را ترک کنند.

💠 به اموالی که بدون جنگ حاصل می‌شد، «فیء» می‌گفتند و مالکیت فیء مربوط به حضرت رسول اکرم (ص) بود.

🔅خداوند در سوره‌ی حشر آیه‌ی ۶ فرمود: «فیء که بدون جنگ در دسترس پیامبر قرار می‌گیرد، مالکیتش انحصاراً مربوط به پیامبر می‌شود و هیچ‌کسی در آن نقش ندارد.»

#فاطمیه

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

30 Nov, 15:58


‍ ‍ 💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل دوم : عقلانیت و واقع بینی در هندسه دین
▪️قسمت دوم: دین، واقع بینانه ترین برنامه رشد انسان


👈 مدعیان علم مدرن با ادعای تجربه و واقع‌گرایی، «دین» را به شدت مورد هجمه قرار می دهند. در حالی که امروز در عمل ثابت شده که دانش مدرن در موارد بسیاری چندان تطابقی با واقعیت بیرونی ندارد. چرا که امروز می بینیم در هر یک از رشته های علوم انسانی، اختلاف‌های بنیادین و ضد و نقیضی میان مکاتب مختلف آن علم وجود دارد. اکنون کدام یک از اینها مطابق با واقعیت است؟

🔸 روزی مکتب روان‌درمان‌گری فروید آنچنان رونق می گیرد که سلطه کامل بر مراکز علمی و روان شناسی پیدا می کند و روزی دیگر شاگردان او سخنانی کاملاً بر خلاف او می گویند و مکتب جدیدی تأسیس می کنند. سالها بنای جامعه را بر یافته های فروید بناگذاری می کنند و پس از اینکه جامعه غربی به قهقرا می رود می فهمند که سالها به بیراهه رفته اند.

💠 امروز فقط در روانشناسی مکتب های متعددی سر برآورده است. این تشتّت در کشف واقعیت در علوم انسانی به شدت انسان غربی را با «بحران انسان‌شناسی» مواجه کرده است و این موضوع به یکی از موضوعات مطرح در میان اندیشمندان غربی است.(در این زمینه نک: مصباح یزدی، انسان شناسی در قرآن، ص۳۰؛ عبدالحسین خسروپناه، انسان شناسی اسلامی، ص ۳۱-۳۴)

🔹الکسیس کارل، انسان شناس معاصر در کتاب «انسان، موجود ناشناخته» می گوید: « حقیقت این است که انسان مجموعه پیچیده و مبهم و غیرقابل تفکیکی است که نمی توان آن را به آسانی شناخت و هنوز روش هایی که بتوانند او را در اجزا و در مجموع و در روابطش با محیط خارج بشناسند، وجود ندارند... بنابر این انسانی که متخصصان هر رشته از این علوم می شناسند نیز واقعی نیست، بلکه شبحی ساخته و پرداخته تکنیک های همان علم است.»(الکسیس کارل، انسان موجودی ناشناخته، ص۲و۳)

💢 همچنین ماکس شلر دانشمند آلمانی می گوید: «علوم تخصصی که پیوسته تعدادشان رو به افزایش است و با مسایل انسان سروکار دارند، بیشتر پنهان گر ذات انسان در پرده حجاب اند تا روشنگر آن.»(به نقل از انسان شناسی در قرآن، آیت الله مصباح، ص ۳۱)

❗️این در حالی است که علم دینی(در صورت صحت استناد آن به دین) متقَن و خطاناپذیر است؛ چرا که برگرفته از منبع علم خطاناپذیر الهی است. در این زمینه بیشتر سخن خواهیم گفت.

#دین_در_ادبیاتی_نو


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

28 Nov, 07:13


◾️ احیای فاطمیه

🔰 در سقیفه دو اتفاق مهم رخ داد:

1️⃣ غصب فدک: این موضوع به بحث اقتصادی مرتبط است، چرا که ارزش مالی فدک بسیار بالا بود.

2️⃣ غصب خلافت: این موضوع به بعد سیاسی قضایا مربوط می‌شود.

🔻 در تاریخ شاهد هستیم که حضرت صدیقه(س) به دنبال بازپس‌گیری فدک بوده‌اند. باید روشن شود که ایشان به دنبال مال و ثروت نبودند، بلکه هدفشان آگاه‌سازی مردم بود؛ تا بدانند با چه کسانی در سقیفه بیعت کردند و بیعت با چه کسی در غدیر را شکستند.

💰 از بهترین بسترها برای آگاهی مردم، جریان مالی قدرتمند فدک بود. حضرت(س) با تأکید بر همین موضوع، تا روز قیامت حجت را بر همگان تمام کردند و روشنگری کردند.

💠 سند محکم بر ردّ مادی‌گرایی صدیقه طاهره: در جریان فدک، رسول خدا(ص) فرمودند: "اگر خداوند، علی(ع) را برای فاطمه(س) خلق نمی‌کرد، برای فاطمه(س) کفو و برابری وجود نداشت."

🗨️ سخن امیرالمؤمنین(ع) درباره‌ی دنیا را شنیده‌ایم که فرموده‌اند: "ارزش دنیا (نه یک قطعه از دنیا به نام فدک، بلکه تمام دنیا) برای من، از ارزش استخوان خوک در دست انسان جزامی پست‌تر است."

🤔 پس چگونه می‌توان گفت که صدیقه طاهره(س)، که کفو امیرالمؤمنین(ع) است، بر خلاف ایشان، نگاه مادی‌گرایی نسبت به فدک داشتند؟ لذا نگاه ایشان تنها افشاگرایی و روشنگری بوده است.

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

26 Nov, 16:49


⚠️دعوای دیرینۀ جریان سکولار و اولیای دین

💠 هرگاه یک دین از فضای نظری پا را فراتر می‌گذارد و وارد مرحلۀ عملی می‌شود، اصطکاک آن با حاکمان منفعت‌طلب بیشتر می‌شود و ناسازگاری بین‌شان بیش از پیش نمایان می‌شود.

🔅 «آنچه اسلام را برای مستکبرین به خطری بزرگ مبدل کرده، این است که اسلام وارد زندگی شده، مطالبات حقیقی را به مردم آموخته و جرئت و جسارت مقاومت برای رسیدن به آن مطالبات را نیز به آن‌ها داده است. این‌هاست که برای استکبار مایۀ زحمت است ... و إلا در صدر اسلام به پیغمبر هم می‌گفتند: «خدای خودت را عبادت کن و کاری به بت‌های ما ـ که نماد اشرافیت آن دوران بود ـ نداشته باش، تا عزیزترین کس ما باشی». (بیانات رهبر انقلاب 15/7/87 با اندکی تلخیص)

💯این مخالفت‌ها برآمده از تقابل عمیق بین دو جبهۀ حق و باطل و در راستای همان مخالفت‌های تاریخی با پیامبران و اولیای دین است. به این معنا، سکولاریزم پیشینه‌ای بلند، به بلندای تاریخ ادیان الهی دارد.

🌟«در همۀ زمان‌ها اشرار عالم با یک چنین دینی مخالفت کرده‌اند؛ حالا یا به این صورت که سعی کنند فرو بکاهند این منطقۀ عظیم و قلمرو عظیم را به مسائل شخصی، یا اینکه علناً در مقابل دین بایستند؛ که فرمودند: وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا مِّنَ الْمُجْرِمِينَ؛ این گونه براى هر پيامبرى دشمنى از مجرمان قرار داديم (فرقان: 31)». (بیانات رهبر انقلاب، 21/12/1399)

🔸 به طور ویژه دینی که داعیۀ تمدنی دارد و می‌خواهد ایدۀ خود را در عالم فراگیر کند و تمدن موجود را به چالش بکشد، آماج حملات مستکبرین قرار می‌گیرد. دستگاه طاغوتی که از وجود چنین دینی بر موجودیت خویش می‌ترسد، در مخالفت با آن دست از پا نمی‌شناسد.

«اگر این کشور توانست در میدان‌های تحرک و پیشرفت مادی به موفقیت‌هایی دست پیدا کند، اگر توانست علم و فناوری و صنعت پیدا کند، اگر توانست یک سیاست بین‌المللی و یک دیپلماسی قوی پیدا کند ... این اولین کشور و دولتی خواهد بود که توانسته است پیشرفت مادی را در زیر روشنی چراغ برافروختۀ فضیلت و معنویت به دست آورد؛ این می‌شود یک تمدن جدید. این در تاریخ کم سابقه است و در مقابلِ تمدن غربی، یک پدیدۀ به شدت هشدار دهنده است». (بیانات رهبر انقلاب، 21/3/83)

#دین_و_سیاست
#نقد_سکولاریزم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

25 Nov, 16:50


🔸 ساواک بهائیان را جاسوس اسرائیل می‌دانست

📑 سند خیلی محرمانه ساواک: بهائیان برای اسرائیل جاسوسی می‌کنند!
طبق ادعای تشکیلات بهائیت، با انقلاب سال ۵۷ و روی کار آمدن جمهوری اسلامی، بهائی‌ستیزی در ایران آغاز شده است! این در حالی است که بر اساس سند فوق، در زمان پهلوی دوم نیز بهائیان به عنوان جاسوسان اسرائیل در حوزه‌های سیاسی، اطلاعاتی و اقتصادی شناخته می‌شدند.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

24 Nov, 17:46


▪️احیای فاطمیه

🔸 ایام فاطمیه به معنای ایام شهادت نیست بلکه مقطعی از تاریخ صدر اسلام است که از روز ۲۸ صفر آغاز و تا شهادت حضرت زهرا س ادامه می‌یابد، و ما درباره اتفاقات آن مقطع مطالبی را به اشتراک می‌گذاریم.
وقایعی مانند غصب خلافت، بررسی عوامل آن، نقش طراحان و حرکات آنها، مواجهه‌ی حضرت صدیقه‌ی طاهره (س) و مواضع ایشان در برابر غاصبان و... از اهمّ این موارد است.
آن‌چه اتفاق افتاد کودتایی بود در شکل غصب خلافت.
⭕️ اما هدف غصب خلافت نبود بلکه حذف امامت بود.

💠 پاسخی مهم به جریان سقیفه
وقتی کودتای سقیفه اتفاق افتاد، برخی از حضرت زهرا سؤال کردند که چگونه این اتفاق افتاد؟
حضرت پاسخ دادند: پس از حادثه‌ی غدیر، خداوند برای هیچ‌کس عذر و بهانه‌ای باقی نگذاشته است.
یعنی امامت، اصل اصیل دین است و بسیار مهم است. باید بدانیم صدیقه‌ی طاهره س در مقابل سقیفه، نسبت به مسئله‌ی خلافت و امامت امیرالمؤمنین ع چه موضعی داشتند. باید بدانیم که حضرت زهرا س، به خلیفه اول و دوم اهل سنت فرمودند: بدانید مرا آزار و اذیت کردید، من از شما راضی نیستم و بعد از هر نماز واجب شما را نفرین می‌کنم.

چون دفاع از امام و امامت واجب بود، حضرت زهرا س پشت درب خانه آمدند و به شهادت رسیدند.
صدیقه‌ی طاهره س برای تبیین غدیر، جهاد فرهنگی کردند، خطبه‌ی فدکیه را خواندند. اشک ریختند و در آخر، برای حمایت از علی بن ابیطالب ع جان دادند.
سیره‌ی حضرت زهرا س، به نصّ آیه ۳۳ سوره احزاب (آیه تطهیر) حجت است. این آیه دلالت بر عصمت پنج تن آل عبا می‌کند. یعنی گناه و خطا و اشتباهی در کار ایشان نبوده است.

#فاطمیه

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

24 Nov, 17:34


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل دوم : عقلانیت و واقع بینی در هندسه دین
▪️قسمت اول: دین، واقع بینانه ترین برنامه رشد انسان


💠واقع بینی و حس گرایی ادعای فراگیری در میان علوم و اندیشه های مدرن است. به ویژه اندیشمندان علوم انسانی به طور گسترده‌ای بر «تجربه‌گرایی» تأکید دارد. نظریات و فرضیه های خود را به بوته آزمایش می برند و صحت سنجی می کنند.

👈این رویکرد نه تنها با دین تنافی ندارد، بلکه اساساً دین نیز تأکید بر استفاده از تجربه دارد. در ده‌ها روایت از معصومین(علیهم السلام) بر استفاده از تجربه تأکید شده است. به عنوان نمونه امیرالمؤمنین(ع) می فرماید: «تا كارى را نيازموده اى اقدام مكن، لا تُقْدِمَنَّ على أمرٍ حتّى تَخْبُرَهُ.» (غرر الحكم: ح ۴۶۰۲۲۷) همچنین قرآن کریم در آیات فراوانی کسانی که به تجربه گذشتگان بی توجهی می کنند را به شدّت مورد سرزنش قرار می دهد. خدای متعال در صدها آیه از عقل و علم سخن می گوید. دستور به تدبّر و تفکر و تعقّل و سؤال از اندیشمندان می دهد.(آیه ۴۳ سوره نحل)

🔹اما با توجه به پیشینه ای که کلیسا و آیین مسیحیت در مخالفت با تجربه و علم داشته، چنین تلقّی می شود که اساساً دین با علم مخالف است. لذا کتاب‌ها و مقالات بسیاری در موضوع تعارض «علم و دین» نگاشته شده است. در حالی که چنین چیزی امکان ندارد و دین به هیچ وجه با علم تعارض نخواهد کرد.

🔸اگر در موضوعی نیز تصور می شود که سخن دین با برخی یافته های کنونی در تعارض است، این به معنای تعارض علم و دین نیست؛ بلکه باید با آن مانند مخالفت نظریه دو اندیشمند تعامل شود. یعنی سخن دین در آن موضوع باید به بوته آزمایش علمی برود و سنجیده شود. به ویژه که سخن خدای متعال و ائمه معصومین(علیهم السلام) با توجه به برخورداری از منبع بی نهایت علوم حقیقی، صائب و خطاناپذیر است. بنابراین کنار گذاشتن نظر دین در هنگام تعارض با اندیشه‌های بشری بدون بررسی دقیق، از منظر علمی روش درستی به نظر نمی‌آید.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

21 Nov, 17:38


آیات فتح و دعای نصر؛ توصیه رهبر انقلاب برای پیروزی جبهه مقاومت

💠حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، خواندن سوره فتح، دعای چهاردهم صحیفه سجادیه و دعای توسل را برای موفقیت جبهه مقاومت توصیه کردند.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

19 Nov, 18:19


🔰 ماجرای زنی که سیصد سال آمدن منجی را به جلو انداخت...

🔸در عالم رازی ست که جز با خون مظلوم فاش نمی‌شود!


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

18 Nov, 18:23


❇️ تبارشناسی سکولاریزم

چه کسانی دربارۀ حکومت دینی صلاحیت اظهار نظر دارند؛ مردمی که در سایۀ آن دین و این حکومت می‌خواهند زندگی کنند؟ یا حاکمانی که دور از چشم آن دین می‌خواهند فرمانروایی کنند و جولان بدهند؟

✳️ کسانی که از جدایی دین و سیاست ذی‌نفع هستند، کاملاً طبیعی است که مدافع سکولاریزم باشند. برای این‌ها مخالفت با حکومت دینی همان قدر اهمیت دارد که ثبات و برقراری قدرت خودشان اهمیت دارد. بنا بر این طبقۀ حاکمِ غریبه با دین را باید نخستین و سرسخت‌ترین مخالفان حکومت دینی دانست.

▫️البته این قابل انکار نیست که گاهی حکومت‌های به ظاهر دینی، خود در طرد جوامع از دین مقصر بوده‌اند و موجب بدنامی حکومت‌های دینی شده‌اند؛ و این همان چیزی است که به نام «بنیادگرایی دینی» از آن یاد می‌شود. اما فعلاً سخن در این است که اگر حکومتی حقیقتاً هم دینی باشد، مخالفت‌های ساختگی در مسیر آن ناگزیر است.

🔸مخالفت‌های امروز سکولارها با حکومت دینی بیش از اینکه یک مخالفت علمی و منطقی باشد، از جنس تمسخرها و هوچی‌گری‌هایی است که قرآن در جریان مبارزات انبیا به آن اشاره می‌کند. «اینکه در آیۀ کریمه می‌فرماید: «يَا حَسْرَةً عَلَى الْعِبَادِ مَا يَأْتِيهِم مِّن رَّسُولٍ إِلاَّ كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِؤُون(یس: 30)»، این مستهزئین [مسخره کنندگان] چه کسانی بودند؟ عمدۀ مستهزئین کسانی بودند که حضور دین در جامعه را مانع و رادع خودسری و خودکامگی و قدرت‌های بی‌مهار خود به حساب می‌آوردند. [در کنار کسانی که دلبسته به شهوات بودند و با اغراض شخصی با دین مخالفت می‌کردند]. (بیانات رهبر انقلاب، 19/6/1381)

💠 دین اساساً نافی هرگونه اقتدار هواپرستانه است و اطاعت از هرکسی را ـ جز از مسیر فرمان خدا ـ از اساس مردود و نامشروع اعلام می‌کند؛ و این چیزی است که پایه‌های قدرت حاکمان غیر الهی را سست و متزلزل می‌کند. «اسلام اولین کاری که می‌کند، مردم را آمادۀ مجاهدت و تلاش بی‌وقفه در راه رسیدن به آرمان نهایی ـ که توحید است ـ می‌کند. توحید در فضای اجتماع، توحید در فضای سیاست، یعنی عبودیت پروردگار و لاغیر. این چیزی است که دشمن را می‌ترساند و استکبار را خشمگین می‌کند.» (بیانات رهبر انقلاب 15/7/87)

👈 در مرحلۀ بعد، متن و محتوای ادیان الهی است که برای حاکمان ایجاد چالش می‌کند و سد راه اغراض شوم آن‌ها می‌شود. «کسانی که می‌خواهند صحنۀ اقتصاد و سیاست و فرهنگ و فعالیت اجتماعی را محل تاخت و تاز اهواء و شهوات و خباثت‌های خودشان قرار بدهند و بندگان خدا را بندگان خود کنند، معارضی که می‌بینند، دین است». (بیانات رهبر انقلاب، 10/11/1379)
عجیب این است که همین حاکمان فرصت‌طلب، دینی را که به جنگ آن‌ها آمده «افیون توده‌ها» می‌نامند و سکولاریزم را توصیه و ترویج می‌کنند!

#دین_و_سیاست
#نقد_سکولاریزم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

15 Nov, 14:24


◾️دفن شبانه #حضرت_زهرا سلام الله علیها و خشونت عمربن‌خطاب

🔸 بعد از آنکه آن بانوی شهیده توسط شقی‌ترین افراد به شهادت رسید، بنابر وصیت خودشان شبانه به خاک سپرده شدند و محل دفنشان نیز مخفی ماند.
صبح روز بعد عمر و ابابکر و عده‌ای از مردم به خانه حضرت آمده تا به زعم باطل خود، بر جنازه صدیقه شهیده سلام الله علیها نماز خوانده و آن حضرت را دفن کنند.
اما وقتی متوجه شدند که دفن آن حضرت با غربت و مظلومیتِ تمام در شب صورت گرفته، متعجب شدند و لب به اعتراض گشودند.

💢 بین عمربن‌خطاب و مقداد رضوان الله تعالی علیه درگیری رخ داد.
نکته‌ای که در این گفت‌وگوی مقداد و عمر مشهود است، اشاره به جریان شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها می‌باشد که مقداد چنین می‌گوید:
دختر رسول الله از دنیا رفت و خون از پشت و پهلوی او می‌رفت آن هم به سبب ضرب شمشیر و تازیانه‌ای که شما به او زدید.

📚کامل بهایی (ترجمه فارسی)، ص ۳۱۴.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

14 Nov, 17:41


🎞 آیا نمی‌شود تاریخ دقیق شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها را مشخص کرد؟!

🔻 چرا تحقیق شیخ جعفر کاشف الغطاء پیرامون پیدا کردن تاریخ دقیق #شهادت_حضرت_فاطمه(س) به سرانجام نرسید؟!

▪️شهادت حضرت فاطمه (س) به روایت ۷۵ روز درست است یا ۹۵ روز؟

👤حجت‌الاسلام راجی


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

14 Nov, 16:34


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت پانزدهم: سکولاریزم، پیامد نگاه غیرکارکردگرایانه به دین(۴)


🔸یکی از مهمترین مفاهیم دینی، مفهوم «ولایت» است. ولایت در تعریف کارکردگرایانه از دین، اتصال و اتحاد میان مؤمنین را ایجاد می کند. این اتصال به جهت وجود دو جبهه در برابر یکدیگر است: جبهه «ولایت الله» و جبهه «ولایت طاغوت». وجود این دو جبهه را در سرتاسر قرآن به ویژه آیات کلیدی آن مانند «آیت الکرسی» می‌توان مشاهده کرد.

🔸درگیری اصلی این دو ولایت بر سر مدیریت و حکمرانی بر جهان (ربوبیت) است. نزاعی سیاسی که شیطان راجع به ربوبیت عالم هستی در برابر خدای متعال ایجاد کرد. نزاعی که همیشه وجود داشته و تا برپایی حکومت امام زمان(عج) و پیروزی جبهه «ولایت الله» ادامه خواهد داشت.

🔸همانطور که می‌بینید، این تعریف از ولایت، کاملاً سیاسی است. تعریفی که در آیات و روایات بسیاری می‌توان شواهد فراوانی برای آن ارائه کرد.

🔸اما در قرائت سکولار از دین، مفهوم کلیدی ولایت صرفاً به معنای به معنای «محبت اهلبیت» تعریف می‌شود. یعنی نقش اصلی ولایت که فرماندهی در نزاعی تاریخی_سیاسی است نادیده گرفته می‌شود. ولایت مداری را صرفاً در زیارت و روضه و اشک می‌بیند؛ اما آن را از کارکرد اصلی خود تهی می‌کند. لذا تربیت شدگان این نگاه، هیچ گونه درگیری با «جبهه طاغوت» ندارند و همین که زیارت و اشک و روضه‌ای داشته باشند، خود را ولایتمدار می‌بینند.

🔸رسوب این نگاه در اندیشه مؤمنین می‌تواند در نتیجه تفسیری جاهلانه از ولایت باشد. اما غالباً در اثر تبلیغ و ترویج این نگاه توسط جبهه طاغوتی در اندیشه مؤمنین است. چون این نگاه، جبهه حق را از نیروی مبارز خالی می‌کند و این به نفع «جبهه طاغوت» است. لذا در طول تاریخ تا امروز محبین و شیعیان بسیاری را می‌توان مشاهده کرد که علی رغم حضور گسترده در مراسم و مناسک دینی، هیچ گونه خطری برای طاغوت زمان خویش ندارند.

📚برای مطالعه بیشتر ر.ک: طرح کلی اندیشه اسلامی، سید علی خامنه‌ای، انتشارات صهبا، فصل ولایت.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

12 Nov, 17:39


🎞 پدر داستان نویسی ایران که همسر آلمانی خود را مسلمان کرد!


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

10 Nov, 18:00


🔸 ایدئولوژی داروینیسم (قسمت هفدهم)

🔰 فرض کنید در آن مقطع زمانی بودیم. فرض کنید آنچه از موجود تک­‌سلولی تا انسان رخ داده بود را ندیده بودیم. فرض کنید آخر داستان را نخوانده بودیم و تنها مبتنی بر استدلال علمی می­خواستیم پیش­‌بینی کنیم چه می­‌شود؟ فرض کنید دانشمندی بودیم که هر چه از قوانین جهان تا کنون کشف شده است می­دانستیم ولی سر از آن مقطع زمانی در آورده بودیم. طرف کدامیک را می­‌گرفتیم. حرف کدامیک علمی بود؟ سروش آسمانی یا دانشمند کلبی مسلک؟

❇️اگر همین سوال را در آن مقطع از یک داروینیست می­پرسیدیم، طبیعی است که طرف دانشمند کلبی مسلک را بگیرد و راستش را بخواهید من هم اگر در آن مقطع بودم، حاضر نبودم ادعاهای گزاف سروش آسمانی را بپذیرم. اما توجه داشته باشید که گزاف‌ترین ادعا، ادعای امروز داروینیست‌ها است که نه تنها افسانه­ بافی‌های سروش آسمانی را می­پذیرند، بلکه می­‌گویند طبیعت راهی جز این نداشته است که این مسیر افسانه­‌ای را طی کند!! هیچ تصادفی در کار نبوده. اگر فیلم را عقب بزنیم و دوباره به همان موجود تک سلولی برسیم، آن موجود تک سلولی در اثر جبر طبیعت چاره­ ای جز این نداشته است که به جایی برسد که ما رسیده‌ایم.

👈 از این منظر است که می­‌گوییم ایدئولوژی داروینیست گزافه­‌گو تر از تمام افسانه­‌سرایان الهه­‌ها و رب­‌النوع­‌های کهن است. بله داستان حیات افسانه نیست، رخ داده است. ولی اینکه تنها با نظریه انتخاب طبیعی بتوان آن را توضیح داد افسانه­‌ای بیش نیست. صرفاً یک ایدئولوژی است نه علم. ایدئولوژی که ایده آن چندان چنگی به دل نمی­زند.

#داروینیسم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

07 Nov, 14:09


✳️ توسل عالم اهل سنت به حضرت زینب سلام الله علیها

🔸 يکی از نکات قابل توجه پيرامون فضائل حضرت زينب سلام الله عليها، توسط عالم اهل سنت به نام «عبد الرحمن آجهوری» به آن حضرت می‌باشد.

🔰 شبلنجی از علمای اهل سنت در اين مورد می‌نويسد:
«در کتاب شيخ عبدالرحمن آجهوری که نامش مشارق الانوار است خواندم که: در سال هزار و صد و هفتاد برايم گرفتاری شديدی از گرفتاری های زمانه حاصل شده بود. به مقام سيده زينب که مذکور است توجه کردم و اين قصيده را سرودم، به برکت آن قصيده سختی از من برداشته شد و آن قصيده اين است: آل طه، ولايت شما بر ماست...

📚 شبلنجی، مؤمن بن حسن، نور الابصار، ص ۳۸۲-۳۸۳

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

06 Nov, 18:22


🔅بانوی تعلیم ندیده‌ای که دانشمند بود!


❇️ امام سجاد علیه السلام خطاب به حضرت زینب سلام الله علیها می‌فرماید:

اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة.
شما الحمدلله بانوى دانشمندى هستید كه تعلیم ندیده، و بانوى فهمیده‌اى هستید كه بشرى شما را تفهیم ننموده است.

📚 شیخ طبرسی، الاحتجاج ج۲، ص۳۰۵.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

05 Nov, 18:19


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول: ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت چهاردهم: سکولاریزم، پیامد نگاه غیرکارکردگرایانه به دین(۳)

💠 یکی دیگر از عناصر دینی که در قرائت سکولار و غیر کارکردگرایانه از دین، خنثی و بی‌خاصیت می‌شود، عنصر «مسجد» است.

🔹مسجد در نظام‌واره دین، به عنوان محلی برای اجتماع مؤمنین جهت کارهای تشکیلاتی و زندگی جمعی طراحی شده‌است. همانطور که جایگاه مسجد در حکومت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) نیز همین‌گونه بود. مسجد در صدر اسلام محل حکمرانی پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) بود. بسیاری از تصمیم‌های مهم اجتماعی و نظامی و سیاسی و اقتصادی و غیره در مسجد گرفته می‌شد. مسجد محل رفع و حل بسیاری از مشکلات فردی و جمعی مؤمنین بود. مشکلاتی که در اثر ارتباط مؤمنین در محیط مسجد، شناسایی و سپس برطرف می‌شد. و اساساً به دلیل وجود همین خاصیت‌های مسجد است که در اسلام از جایگاه بسیار والایی برخوردار است.

🔸 اما در قرائت سکولار و غیرکارکردگرایانه از دین، مسجد از تمام این خواص، تهی می‌شود. صرفاً به محلی برای نماز و وعظ و نهایت روضه و عزا خلاصه می‌شود؛ اما دیگر مکانی برای زندگی جمعی مؤمنین نخواهد بود. در این نگرش، مسجد به نماز خانه تقلیل پیدا می‌کند و «امام جماعت» به «پیش‌نماز». امام جماعت دیگر امامت و پیشوایی برای مردم ندارد. او صرفاً پیش نمازی برای نماز مردم است نه «امام» آنها. مردم نیز نماز خود را می‌خوانند و از مسجد خارج می‌شوند. دیگر هیچ ارتباط و اتصالی با یکدیگر و با امام جماعت در داخل و خارج از مسجد ندارند. در حالی که مهمترین خاصیت امام، ایجاد همین اتصال بین مؤمنین است.

👈اطلاعات بیشتر درباره مسجد طراز اسلامی را در آینده و در پست‌های مفصل‌تری توضیح خواهیم داد.

#دین_در_ادبیاتی_نو


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

04 Nov, 17:04


💠 توصیه‌های کوتاه و عجیب حضرت آیت‌الله جوادی آملی (دام ظله) خطاب به دکتر پزشکیان:

رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیْثُ جَاءَ، فَإِنَّ الشَّرَّ لَا یَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّرُّ (نهج‌البلاغه، حکمت ۳۱۴)
سنگ را از همان جایی که دشمن پرت کرده بازگردانید، که شر را جز شر پاسخی نیست.

🔻وَالْحَجَرُ الْغَصِيبُ فِي الدَّارِ، رَهْنٌ عَلَى خَرَابِهَا (نهج‌البلاغه، حکمت ۲۴۰)
سنگ غصبی در بنای خانه، مایه ویرانی آن خانه است.

💢 ایشان زیرکانه دو موضوع بسیار مهم روز را از نهج‌البلاغه _ که آقای پزشکیان در بسیاری از سخنرانی‌هایش به آن استناد می‌کند _ تذکر می‌دهند.


#نهج‌البلاغه


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

03 Nov, 17:49


✳️ «هیچ ملتی که داعیۀ تمدن‌سازی دارد، بدون ایدئولوژی نمی‌تواند حرکت کند و تا امروز حرکت نکرده است...

#نقد_سکولاریزم
#دین_و_سیاست


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

02 Nov, 17:15


⚠️آنگاه هدایت شدم!!

🔸روایت جالب محمد تیجانی نویسنده کتاب "آنگاه هدایت شدم" از فرد وهابی متعصب و ضدشیعه که شیعه شد.

👈افراد زیادی توسط کتاب "ثم اهدیت" شیعه شده‌اند.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

31 Oct, 18:31


🔸چالش‌های پیش‌روی «تجربه» در مسیر حکمرانی(۲)


❇️با گذر از اشکالات پسامدرن به تجربه‌گرایی دوران مدرنیته، حال از منظر خودمان به نارسایی‌های تجربه اشاره می‌کنیم.
با اینکه آموزه‌های دینی ما به کسب تجربه و استفاده از تجربیات دیگران صحه گذاشته‌اند، اما باید توجه داشت که اکتفا به تجربه ـ آن هم در امر پیچیده‌ای مثل حکمرانی ـ نارسایی‌هایی را به همراه دارد.
از جمله این اشکالات که حکومت بشری با آن مواجه است این موارد است:

1⃣ تجربه به مرور زمان کامل می‌شود و آنچه تجربه نکرده‌ایم به مراتب بیشتر از چیزهایی است که تجربه کرده‌ایم. تکامل تجربیات هم روندی به نسبت کند دارد، و تجربیات گذشتگان نتوانسته است ما را در حد انتظار پیشرفت دهد. علت آن می‌تواند این باشد که انسان‌ها به تجربیات گذشتگان اعتماد ندارند و تا خودشان سرشان به سنگ نخورد متنبه نمی‌شوند!

2⃣ تجربه مبتنی بر مسئله است. ابتدا باید برای انسان مسئله‌ای پیش بیاید تا برای پاسخ آن اقدام به گردآوری تجربیات کند. در حالی که بسیاری از اموری که تجربۀ آن‌ها لازم است، از دید تجربه کنندگان به دور می‌ماند.

3⃣ تجربه مبتنی بر آزمون و خطاست. عده‌ای باید تباه بشوند تا برای آیندگان مایۀ عبرت بشوند. مخصوصاً که همیشه پس از آغاز یک تجربه، راه بازگشت هموار نیست و گاهی به‌ناچار باید راه پرهزینه را تا انتها ادامه داد.

4⃣ تجربه بر خلاف ظاهر فریبندۀ آن، ثبات ندارد. تجربه به مرور زمان به‌روز می‌شود و تجربیات امروز در بسیاری موارد تجربیات دیروز را نقض می‌کنند. تجربیات طولانی مدت چه بسا نتایجی متفاوت از تجربیات کوتاه مدت به دنبال دارند و مهم ارزیابی و تحلیل این آثار طولانی مدت است که تحلیل آن هم به مراتب مشکل‌تر و پیچیده‌تر از تحلیل‌های کوتاه مدت است.
اشکالات بیشمار دیگری هم می‌توان برشمرد که با کمی «تجربه» می‌توان بر آن‌ها واقف شد.

#دین_و_سیاست
#نقد_سکولاریزم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

31 Oct, 18:30


‍ ‍ 💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت سیزدهم: سکولاریزم، پیامد نگاه غیرکارکردگرایانه به دین(۲)


در قرائت غیرکارکردگرایانه از دین، بسیاری از مفاهیم و عناصر دینی کارکرد خود را از دست می دهند. دین که تنظیم کننده ساحت های مختلف زندگی انسان است صرفاً محدود به نظر و عقیده می شوند.

🔸مثلاً در قرائت کارکردگرایانه از دین، توحید فقط یک عقیده ایدئؤلوژیک و نظری نیست؛ بلکه روحی جاری در کالبد تمام ارکان زندگی انسان است. در این رویکرد، توحید فقط یک ادعا نیست که «خدا یکیست و دو تا نیست!»؛ بلکه باید در تک تک عرصه های عملی زندگی انسان نیز توحید جاری باشد. انسان عملاً موحّد و مؤمن نشده است اگر سیاست و اقتصاد و خانواده و هنر و ... او مشرکانه باشد. توحید یک ساختار و شاکله جدیدی برای تمام ارکان زندگی انسان تعریف می کند. مثلاً با اقتصاد غیر توحیدی نمی توان حتی ادعای توحید در عقیده داشت. لذا اساساً ساختار اقتصاد توحیدی با ساختار اقتصاد مشرکانه کاملاً متفاوت است.

🔹اما در تعریف غیرکارکردگرایانه کنونی از دین، هیچ منافاتی ندارد که فرد مؤمن ادعای توحید کند اما ساختار و نظامات مختلف زندگی او را غیر توحیدی تعریف و تنظیم کرده باشند. چون در این قرائت اساساً دین، کارکردی در ساحت های مختلف زندگی انسان ندارد و فقط برنامه ای برای بخش عبادی زندگی اوست.

‼️و آنگاه که مأموریت دین در شکل دهی ساختار زندگی را تعطیل می کنیم، زمین بایری برای جولان اندیشه های الحادی و طاغوتی گذاشته ایم که آنان نظامات زندگی را برای ما تنظیم کنند. لذا از دیرباز، طاغوت به دنبال ترویج اندیشه سکولار و جدایی دین از دنیا در زندگی مسلمانان بوده است.

📚برای مطالعه بیشتر ر.ک: طرح کلی اندیشه اسلامی، سید علی خامنه ای، انتشارات صهبا، فصل توحید.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

29 Oct, 17:35


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت سیزدهم: سکولاریزم، پیامد نگاه غیرکارکردگرایانه به دین(۲)


در قرائت غیرکارکردگرایانه از دین، بسیاری از مفاهیم و عناصر دینی کارکرد خود را از دست می دهند. دین که تنظیم کننده ساحت های مختلف زندگی انسان است صرفاً محدود به نظر و عقیده می شوند.

🔸مثلاً در قرائت کارکردگرایانه از دین، توحید فقط یک عقیده ایدئؤلوژیک و نظری نیست؛ بلکه روحی جاری در کالبد تمام ارکان زندگی انسان است. در این رویکرد، توحید فقط یک ادعا نیست که «خدا یکیست و دو تا نیست!»؛ بلکه باید در تک تک عرصه های عملی زندگی انسان نیز توحید جاری باشد. انسان عملاً موحّد و مؤمن نشده است اگر سیاست و اقتصاد و خانواده و هنر و ... او مشرکانه باشد. توحید یک ساختار و شاکله جدیدی برای تمام ارکان زندگی انسان تعریف می کند. مثلاً با اقتصاد غیر توحیدی نمی توان حتی ادعای توحید در عقیده داشت. لذا اساساً ساختار اقتصاد توحیدی با ساختار اقتصاد مشرکانه کاملاً متفاوت است.

🔹اما در تعریف غیرکارکردگرایانه کنونی از دین، هیچ منافاتی ندارد که فرد مؤمن ادعای توحید کند اما ساختار و نظامات مختلف زندگی او را غیر توحیدی تعریف و تنظیم کرده باشند. چون در این قرائت اساساً دین، کارکردی در ساحت های مختلف زندگی انسان ندارد و فقط برنامه ای برای بخش عبادی زندگی اوست.

‼️و آنگاه که مأموریت دین در شکل دهی ساختار زندگی را تعطیل می کنیم، زمین بایری برای جولان اندیشه های الحادی و طاغوتی گذاشته ایم که آنان نظامات زندگی را برای ما تنظیم کنند. لذا از دیرباز، طاغوت به دنبال ترویج اندیشه سکولار و جدایی دین از دنیا در زندگی مسلمانان بوده است.

📚برای مطالعه بیشتر ر.ک: طرح کلی اندیشه اسلامی، سید علی خامنه ای، انتشارات صهبا، فصل توحید.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

23 Oct, 18:43


🎞 جنایت و توحش از ایدئولوژی یهود

🔅 وَيَقُولُونَ سَمِعْنَا وَعَصَيْنَا...
می‌گویند شنیدیم و سرپیچی می‌کنیم...

👤 دکتر سید محمد حسینی


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

22 Oct, 16:37


✳️ چالش‌های پیش روی «تجربه» در مسیر حکمرانی(۱)

🔰برخی اندیشمندان سیاسی، متأثر از مبانی مدرنیته، به نقد حکومت دینی پرداخته‌اند. پاسخ ایشان همان چالش‌هایی است که در دوران معاصر، مدرنیته را به پسامدرن سوق داد.
مدرنیته با توضیحی که گذشت، بر روش تجربی تکیه داشت؛ اما چالشی که با آن مواجه شد این بود که تجربه نهایتاً گزاره‌های توصیفی و «هست و نیست» را به اثبات می‌رساند و این گزاره‌های توصیفی اگر بخواهند گزاره‌های تجویزی (باید و نبایدهای ناظر به عمل) را نتیجه بدهند، باید پای عقلانیت (منطق و وجدان) را وسط کشید، که مدرنیته از آن فراری بود! با بسنده کردن به روش تجربه، هیچ کس نمی‌تواند از ایدئولوژی خود، دفاع کند و ایدۀ خود را به دیگران توصیه نماید. این برای غرب مدعی تمدن و ایدئولوژی یک بن‌بست بود.

👈به دنبال این چالش جریانات روشنگری در غرب رواج پیدا کرد و با عبور از روش تجربی، راه شکاکیت و تکثرگرایی و نسبیت ارزش‌ها را در پیش گرفت که آن هم انحرافی نه‌چندان کوچک‌تر از انحراف مدرنیته بود.
این انحرافات پسامدرن هم برای ما تازگی ندارد و در واقع، این سومین باری است که شکاکیت در تاریخ بشریت رواج پیدا می کند. این همان سفسطه‌های یونان باستان (قرن 7 پیش از میلاد) و سفسطه‌های صده‌های اول میلادی است که امروز برای بار چندم با قالب و ادبیاتی جدید سر بر آورده و برای رونق خود ابزار رسانه و تبلیغات را نیز به دست گرفته است.

🔸این نظریات تکثرگرایانه البته ظرفیت نفی حکومت دینی را ندارند و به ناچار باید حکومت دینی را ـ در کنار دیگر گرایشات سیاسی ـ به رسمیت بشناسند؛ لکن برای ما که حق و باطلی را در واقعیت امر به رسمیت می‌شناسیم، مبانی پسا مدرن اعتباری ندارد.
برای ما فقط مسیر حقی که با عقل و تجربه و با مدد وحی و راهنمایی اولیای دین به آن رسیده‌ایم ارزش دارد.

💢 اشتباه در تشخیص را نباید با پشت پا زدن به ابزارهای معرفت بشری جبران نمود. ابزارهای معرفتی بشر نیز در ابزارهای زمینی و دم دستی خلاصه نمی‌شوند و این ابزارهای متنوع، با توضیحی که خواهد آمد، هر کدام در جای خود قابل‌استفاده‌اند.
در ادامه به بررسی دیگر ابعاد نارسایی‌های ابزار تجربه باز می‌گردیم.

#نقد_مدرنیته
#نقد_پست_مدرن

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

21 Oct, 16:20


🌎 جهان در انتظار منجی

👈ابن أبی الحدید عالم مشهور اهل سنت در کتاب شرح نهج البلاغه می‌نویسد:
«وقد وقع اتفاق الفرق من المسلمین أجمعین على أن الدنیا والتکلیف لا ینقضی إلا علیه؛

فرقه های مسلمین بر این اتفاق نظر دارند که دنیا و تکلیف آن منقضی نخواهد شد، مگر به وجود مهدی منتظر (عجل‌الله‌فرجه‌الشریف)»

📚شرح نهج البلاغة ابن أبی الحدید، ج 10، ص 56.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

20 Oct, 16:26


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت دوازدهم: سکولاریزم، پیامد نگاه غیرکارکردگرایانه به دین(۱)


🔸وقتی دین، متناسب با نیازهای انسان تبیین نمی شود، نخستین پیامد شوم آن، نگاه سکولار موجود و رسوخ یافته در اذهان است. برداشت کنونی جامعه ما از دین، تقریباً شبیه برداشتیست که از آیین مسیحیتِ قرون وسطی وجود دارد. یعنی دینی که صرفاً به «اخلاق فردی» ارتباط دارد و در «زندگی اجتماعی» انسان کارکردی ندارد. دینی که صرفاً نصیحت هایی اخلاقیست و تنظیم نظامات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... هیچ ارتباطی با رسالت و کارکرد دین ندارد. دینی که فقط مختص به امور اخروی و رابطه انسان با خداست و برنامه ای برای امور دنیوی و انواع نیازهای او در این دنیا ندارد.

❗️طبیعی است که در جامعه امروز چنین دینی مورد اقبال قرار نمی گیرد و به راحتی کنار گذاشته می شود. نهایت کاربرد چنین دینی در کلیسا و مسجد خلاصه می شود نه بیش از آن.

👈در حالی که دین اسلام در رابطه با امور فردی، روابط خانوادگی، اجتماعی، سیاست، مدیریت، اقتصاد، جامعه شناسی، روان شناسی، تعلیم و تربیت، بهداشت و سلامت، روابط بین الملل، معماری و شهرسازی و بسیاری دیگر از امور خرد و کلان زندگی انسان برنامه دارد. بنابراین روا نیست که اینگونه نگاه سکولار و غیرکاربردی به آن وجود داشته باشد.

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

19 Oct, 16:57


⚠️اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.‌..

◾️بغض توماس گولد نماینده پارلمان ایرلند در محکومیت اسرائیل


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

19 Oct, 16:56


👤توییت استاد #رائفی‌‌‌‌‌‌_پور

✍️ لطفا برای انتشار این کلیپ و‌ رسیدن به مخاطبان غیر ایرانی کمک کنید.

🔗 لینک توییت

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

17 Oct, 16:36


تصریح به وجود و ظهور حضرت مهدی(ع) توسط فخر رازی

👤 حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

16 Oct, 17:57


✳️ ایدئولوژی داروینیسم (قسمت شانزدهم)

سروش آسمانی با چشمانی که از سر اطمینان بسته است چنین نوید می­‌دهد که این موجود تک­‌سلولی قرار است تکثیر شود و این فرآیند تکثیر به قدری تکرار می­‌شود که اختلالات جزئی خللی در بقای آن پدید نمی­‌آورد. و برخی از این اختلالات از آن جهت که برای بقای موجود زنده مفیدتر هستند، در طبیعت باقی می­‌مانند و این گام‌های کوچکی است که این موجود تک سلولی به سمت تکامل برمی­‌دارد. رفته رفته گیاهان بازدانه تشکیل شده و دامنه زیست خود را به خشکی می­‌کشانند و سنگ سخت را به خاک نرم تبدیل می­‌کنند که بستر مناسبتری برای رشد و حیات است.

🔸ساختارهایی برای متابولیسم و تأمین انرژی و تغذیه و تولید مثل شکل می­‌گیرد و این موجود تک سلولی رفته رفته پیچیده­‌تر و ظریف‌تر می­‌شود. سرتان را درد نیاورم، ماهی‌ها خلق می­‌شوند. از آب خارج می­‌شوند. دوزیست‌ها، خزندگان، پرندگان، پستانداران و... در نهایت از نسل همین موجود تک­‌سلولی که امروز از سر تحقیر به آن نگاه می­کنی انسانی خلق می­‌شود که سرآمد ظرافت و شکوه است. سیستم متابولیسم پیچیده­‌ای خواهد داشت که از چربی گرفته تا کربوهیدرات را می­‌تواند به غذای ساده قند تبدیل کند.

👈سیستم گردش خونی خواهد داشت که در کمتر از ثانیه در مکانیزمی که از پیشرفته­‌ترین موتور احتراق داخلی ظریفتر است، اکسیژن و مواد غذایی را در بستر خون به تمام بافت‌های بدن پمپاژ می­‌کند و دی­‌اکسید کربن را تخلیه می­‌کند. سیستم تنظیم حرارتی دارد که در هر دمای محیطی بتواند دمای بدن را در محدوده دمایی باریکی حفظ کند. سیستم تولید مثلی دارد که... سیستم عصبی دارد که... سیستم کلیوی دارد که...
دانشمند کلبی مسلک و بد بین ما که حوصله­‌اش از این همه افسانه سرایی و خیالبافی سرآمده است، بالاخره به میانه صحبت او می­دود و با نهیبی رشته کلامش را پاره می­‌کند: ... یک لحظه صبر کن. این مهملات چیست که به هم می­بافی! از همانجا که گفتی این موجود تک­‌سلولی قرار است تکثیر شود متوجه شدم چه مقدار سخنانت مزخرف است.

🔹سیستم تولید مثل؟؟؟!!! در این میکروبی که به چشم نمی­‌آید؟؟؟!!! هنوز سخنانت تمام نشده بود که از بین رفت. تمام شد. به دنیای مرگ و جمادات برگشت!! غروب خورشید را ندید. چگونه وقت کردی این همه افسانه­‌ها را به هم ببافی؟ جهان ملغم‌ه­ایی از بی­‌نظمی است که هر پدیده­‌ای که در آن رخ دهد، یک گام بیشتر آن را به سمت بی­‌نظمی سوق می­‌دهد.

#داروینیسم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

14 Oct, 17:09


❇️ رویکرد تجربی به حکمرانی در فضای مدرنیته

👈در ادامۀ تحلیل مبانی سکولاریزم، این نظریه را به لحاظ روشی نقد و ارزیابی می‌کنیم. (برای تفصیل مباحث ر.ک: مقاله «بازسازی علم مدرن و بازخوانی علم دینی» حمید پارسانیا)

🔸به طور کلی مدرنیته گزاره‌های خود را بر مبنای پوزیتیویسم بنا نهاد و فقط تجربه را اثبات‌پذیر نامید. حکومتی هم که پایه‌گذاری کرد، تلاش کرد که با روش تجربی قابل ارزیابی باشد. این بود که علوم سیاسی در سال‌های متمادی در جامعه‌شناسی سیاسی خلاصه می‌شد که رویکردی تجربی به سیاست داشت؛ و فلسفۀ سیاسی که به روش عقلانی تکیه داشت، ارزش و اعتبار خود را از دست داد.
توجیه آن‌ها برای دشمنی با عقلانیت شرح مفصلی می‌طلبد که اینجا مجال آن نیست.

💠مدرنیته پشت خود را از عقلانیت تهی کرد تا با تجربه‌گرایی به تکیه‌گاه محکمی تکیه زده باشد. اما با توضیحی که خواهیم داد رفته‌رفته از تجربه‌گرایی هم دلسرد شد و در دوران پسا مدرن قرن بیستم، به بن‌بست معرفتی رسید. مدرنیته با درک نارسایی‌های تجربه، از انواع روش‌های شناخت دست خود را کوتاه دید. اینجا چاره‌ای ندید جز اینکه چشم خود را بر واقعیت ببندد و به شکاکیت روی بیاورد. به عبارت دیگر اگر مدرنیته با کنار گذاشتن عقل، یک چشم خود را کور کرده بود، پست مدرن با کنار گذاشتن تجربه، چشم دیگر خود را نیز کور کرد. سپس به جای اینکه زیر بار چشم نابینای خود برود، واقعیت‌ها را زیر سؤال برد و شکاکیت را به اوج رساند.

💢با این حال، پاسخ دادن به مبانی مدرنیته برای ما اهمیت بیشتری دارد؛ چون رسوبات مدرنیته همچنان در افکار و اذهان اندیشمندان داخلی و خارجی باقی است؛ و از طرفی، مدرنیته تجربه را بهانه‌ای قرار می‌داد برای نفی تمام اموری که قابل تجربه نیستند. تمام مظاهر ماورای طبیعت مثل وجود خدا، و همچنین امور ارزشی و تجویزی مانند دین ـ و حتی در برهه‌ای ایدئولوژی‌های غیر دینی ـ از نظر مدرنیته مردود اعلام می‌شد. سکولاریزم از واضح‌ترین نتایج همین انگاره‌های مدرنیته بود.
پس برای نقد سکولاریزم، پاسخ به مبانی تجربه‌گرایانۀ مدرنتیه اهمیت پیدا می‌کند.
در نقد تجربه‌گرایی دوران مدرنیته، پسا مدرن پاسخی دارد و ما پاسخی دیگر. به اختصار به بیان این پاسخ‌ها می‌پردازیم.

#دین_و_سیاست
#نقد_سکولاریزم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

13 Oct, 17:38


يهود، دشمن‌ترین افراد نسبت به مسلمانان!

لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ ٱلنَّاسِ عَدَٰوَةࣰ لِّلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱلۡيَهُودَ وَٱلَّذِينَ أَشۡرَكُواْۖ وَلَتَجِدَنَّ أَقۡرَبَهُم مَّوَدَّةࣰ لِّلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱلَّذِينَ قَالُوٓاْ إِنَّا نَصَٰرَىٰۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّ مِنۡهُمۡ قِسِّيسِينَ وَرُهۡبَانࣰا وَأَنَّهُمۡ لَا يَسۡتَكۡبِرُونَ

👈 (اى پيامبر)،قطعاً سرسخت ترين مردم را در دشمنى، با اهل ايمان يهود و مشركان خواهى يافت، و نزديك ترين افراد را در دوستى با ايمان آوردگان، كسانى را خواهى يافت كه گويند:ما مسيحى هستيم اين بدان سبب است كه برخى از آنان كشيشان و راهبانى هستند كه تكبر نمى‌ورزند.

📚سوره مائده ،آیه ۸۲

🎙 آیت الله حسینی قزوینی

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

08 Oct, 16:33


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت یازدهم: رابطه دین گریزی جامعه، با ادبیات رایج آموزش دین


🔸وقتی آموزش، متناسب گرایش و تمایلات انسان نباشد دل‌زدگی اولین پیامد آن خواهد بود. امروز یکی از علل مهم دین‌گریزی‌‌ همین موضوع است. مثلاً یکی از استدلال‌هایی که برای ایمان به خدا و معاد به کار برده می شود، قاعده «دفع ضرر محتمل» است. به این معنا که وقتی محتمل است که اگر به خدا ایمان نیاوریم، دچار عقوبت و ضررهای سنگین ابدی می شویم؛ عقل می گوید که برای دفع چنین ضرری باید به خدا ایمان بیاوریم!

🔹این ادبیات در مقام جدال با افراد لجوج بد نیست؛ اما در سخن گفتن با نوجوانان و جوانان که در ابتدا هیچ لجاجتی با دین ندارند نه تنها کارایی ندارد؛ بلکه آسیب زننده است. چون جوان هیجان طلب است و برای لذت هیجان حاضر به خطرپذیری است. جوان، اهل مسابقه و کسب مدال است و از هیجان آن لذت می برد. برای چنین روحیه ای نباید از دفع ضرر محتمل گفت. نباید ادبیاتی خسته کننده و غیرشورانگیز به کار برد.

👌به ویژه آنکه دین نیز حقیقتی شورانگیز است. دین، برنامه ای برای پاسخ به تمایلات و لذت های بی نهایت طلب انسان است. فقط ما باید چنین روش استفاده از چنین ادبیاتی را بیاموزیم.

🔰همچنین دین اسلام، اساساً برنامه ای برای پیروزی در مسابقه است. دستورهای مراقبتی در دین مانند قوانین شرکت در مسابقه است. آیات و روایات متعددی بر این موضوع شهادت دارد:

⚡️«در کارهای خیر از یکدیگر سبقت بگیرید، فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرات»(بقره/۱۴۸)
«براى رسیدن به آمرزشى از پروردگار خود، و بهشتى كه وسعتش به اندازه آسمانها و زمين است [و] براى پرهيزگاران آماده شده است، بشتابيد، وَ سارِعُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقين‏.»(آل عمران/۱۳۳)

🔅امام صادق(ع): «برای درجات بهشتی با یکدیگر رقابت کنید، فَتَنَافَسُوا فِي الدَّرَجَات‏.»(محاسن، ج۱ ص۱۴۲)

بنابراین وقتی دین نیز برنامه ای هیجان انگیز و مسابقه ایست، چرا باید از ادبیاتی انگیزه سوز استفاده کنیم؟!

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

08 Oct, 16:05


▫️او نفس داعش را بریده بود، سردار حسین همدانی


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

06 Oct, 16:50


❇️ سیاستی که به ابعاد وجودی انسان اشراف و آگاهی نداشته باشد، سیاست انسانی نیست...

#نقد_سکولاریزم
#دین_و_سیاست


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

06 Oct, 13:11


🎞 عالم اهل سنت الازهر؛ شیخ سلامه عبد القوی: از شما متشکرم ای شیعیان
متشکرم ای شیعیان نیکوکار



🤲خداوند شما را جزای خیر دهد ای شیعیان
ای کسانی که شادی را به قلب صالحان اهل سنت وارد کردید و دل‌های مؤمنان اهل سنت را شاد نمودید و منافقین را در اندوه و حزن قرار دادید.


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

06 Oct, 12:34


👤 توییت استاد #رائفی‌_پور

‏آیا به ما نگفته بودند که شیعه‌ها نماز جمعه نمی‌خوانند؟

آیا به ما نگفته بودند که ایرانی‌ها مجوس هستند و آتش را می‌پرستند؟

آیا به ما نگفته بودند که ایرانی‌ها از صهیونیست‌ها می‌ترسند، همان‌طور که عرب از یهودی می‌ترسد؟

آیا به ما نگفته بودند که علمای شیعه حتی یک آیه از قرآن را حفظ نیستند؟

آیا به ما نگفته بودند که ایرانی‌ها عربی صحبت نمی‌کنند و آن را نمی‌فهمند؟

پس امروز در تهران چه اتفاقی افتاد؟

#الامام_الخامنئي

🔗 لینک توییت


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
🔆 @masaf_ofogh

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

03 Oct, 18:44


💠 «دین، در ادبیاتی نو»
💢فصل اول : ضرورت تولید ادبیاتی تازه در معرفی دین
▪️قسمت دهم: رابطه دین گریزی جامعه، با ادبیات رایج آموزش دین


🔹نفع و منفعت واژه ای نسبتاً پر کاربرد در قرآن کریم است. خدای متعال 50 مرتبه در قرآن کریم از این ریشه استفاده کرده است. خدای متعال دائماً با انسان منفعت گرایانه صحبت کرده است و دستورات دین را به نفع انسان شمرده است. اما متأسفانه به جهت آموزش غلط، چنین برداشتی از دین وجود ندارد؛ بلکه گاهی بر عکس چنین چیزی تلقّی شده است.

🔹در حالی که دین به ذات خود مقوله ای جذاب برای انسان و متناسب با فطرت بشر است؛ چرا که برنامه ای از سوی خالق انسان برای پاسخ دادن حداکثری به تمایلات انسان است. دین برای این آمده که ما زندگی جذاب تر و شاداب تری داشته باشیم. امیرالمؤمنین(ع) می فرماید: «دین مایه شادمانی است، اَلدِّينُ حُبُورٌ»(غررالحکم، ج1 ص 20)

🔹اما متأسفانه امروز کمتر چنین برداشتی وجود دارد که دین تأمین کننده منافع مادی و معنوی ماست و برای لذت بردن بیشتر باید به دستورات دین عمل کنیم. دین را برنامه ای انسان شناسانه نشناخته ایم. مثلاً وقتی دین بر تعیین ضوابط در روابط جنسی میان زن و مرد تأکید می کند، آن را بیشتر موضوعی ارزشی برداشت می کنیم تا قاعده ای برای لذت‌بری بیشتر از رابطه زناشویی. چرا که بدیهی است وقتی روابط جنسی آزاد در جامعه وجود داشته باشد، اولین پیامد آن در روایط میان زوجین پدیدار خواهد شد و رابطه آنها به سردی خواهد گرایید.

🔹یا مثلاً برخی حجاب را دستوری تحمیل شده از سوی حکومت دینی می دانند. یعنی آن را به مثابه هر قانون اجتماعی دیگر همچون قوانین راهنمایی و رانندگی که تأمین کننده منافع اجتماعی انسان است نمی دانند. یا نماز را حداقل به اندازه یک تمرین و ورزش برای تقویت قوای روحی، تقویت اراده، تمرین نظم، مدیریت و کنترل ذهن و راهی برای غلبه بر صفات و عادت بد نمی دانند.

👈البته پرواضح است که فضاسازی رسانه ای در ایجاد چنین برداشت غلطی از دین بسیار مؤثّر است؛ اما این جوان، 12 سال در آموزش و پرورش و پس از آن سالها در دانشگاه تحت آموزش های ما قرار دارد. جامعه ما مملو از سخنرانی های دینی و مساجد و کانون های فرهنگی و رسانه های دینی و ده ها عامل دیگر است که برای نهادینه کردن دینداری و دفع و رفع پیامد سوء تبلیغات رسانه های بیگانه کافی هستند. اگر با این همه شرایط مساعد برای تبلیغ دین، باز هم جوان ما دین گریزی می کند، معلوم می شود یک جای کار تبلیغات دینی ما می لنگد. ما ادبیات صحیحی در تبلیغ دین نداریم!

#دین_در_ادبیاتی_نو

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

03 Oct, 18:11


🔸 درسی که باید از شهید تهرانی‌مقدم فرا گرفت!

شهید #تهرانی_مقدم


🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا

افق (واحد ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه‌ مصاف)

30 Sep, 17:56


❇️ایدئولوژی داروینیسم (قسمت پانزدهم)

بخش ششم: علم در صورتی علم است که بتواند پیش بینی کند!!

💠در این بخش اجازه­ دهید از دریچه جدیدی به این موضوع نگاه کنیم. بیایید فرض کنیم که داروینیست‌ها درست می­‌گویند و از زمانی که اولین جرقه حیات زده شد، تنها عاملی که حیات را به پیش رانده است، نظریه انتخاب طبیعی و ساعت­‌ساز کور آن باشد.

🔰سفر آفرینش چنین خدایی چنین می­‌تواند باشد:
ابتدا چیزی نبود جز مخلوطی از غبار و گاز که نه شکل مشخصی داشت و نه ثباتی داشت که نوید آینده روشنی بدهد. به تدریج این توده غبار و گاز در پیکره سیاره­ای جامد و گدازان شکل گرفت ومتراکم شد. هزاره­‌ها چون پلک بر هم زدنی گذشتند و این ملغمه مواد مذاب مختلف در غالب گدازه آتش‌فشانی به سطح برآمدند و در اثر ثقل و سنگینی به عمق رفتند تا اینکه به تدریج پوسته این پیکره که به تدریج می­‌شد نام آن را سیاره نامید، چون گلی که در برابر آفتاب رطوبت خود را از دست می­‌دهد، خشک و سفت شده و لایه­‌های مختلف هسته گدازان زمین را چون آتشی زیر خاکستر در بر گرفتند.

👈 زمین به تدریج چون گهواره­‌ای آرام می­‌یافت تا طفل حیات را در خود سکنا دهد. اما این هسته گدازان هر از چندگاهی که مجال می­‌یافت به تدریج منفذی آتشفشانی به سطح پیدا کرده و البته در کنار مذاب، گازهای محبوس شده در لایه­‌های زیرین را به سطح فرستاد که اولین جو پایدار زمین را در قالب مخلوطی از آب، آمونیاک، نیتروژن و دی­‌اکسید کربن شکل داد و به اعجاز گرانش مانع از فرار آن شد. آب بارید و بخار شد و بارید و بخار شد و به تدریج اقیانوس و خشکی شکل گرفتند و جای خود را به اقیانوس‌ها و خشکی‌ها دادند. همین آب هر چه برای حیات لازم بود را فراهم کرد. شاید هنوز اتمسفر زمین شکل امروزین را به خود نگرفته بود که اولین جرقه حیات در دل اقیانوس زده شد. اولین موجود تک سلولی برخلاف تمام انتظارات و احتمالات در دل اقیانوس پدید آمد و بالاخره بعد از میلیاردها سال زمان آن فرارسید که خدای انتخاب طبیعی داروین وارد عمل شده و باقی مسیر حیات را طی کند.

💢اجازه بدهید در همین نقطه دکمه توقف را بزنیم و فرض کنیم که بحثی که اکنون با داروینیست‌ها داریم در آن مقطع زمانی در حال انجام بود. از یک سو سروشی آسمانی با چهره­‌ای نورانی و هاله­‌ای قدسی بر فراز سرش و نگاهی خوش­بین و روشن و آرمانی به حیات بر فراز سر این موجود تک­‌سلولی ظاهر می­‌شود. از سوی دیگر دانشمندی واقع­‌گرا که  تنها  آنچه هست را می­پذیرد و حاضر نیست ذهن خود را درگیر افسانه­‌بافی‌های آرمانگرایانه و ایده­‌آلیستی معناگرایان کند، با سری که از سنگینی اندیشه درگریبان است و چشمانی کلبی مسلک که چندان حوصله­‌ای برای زواید خیالی ندارد خود را به کنار این ذره تک­سلولی که طبق ادعای داروینیست‌ها قرار است جد تمام گونه­‌های حیات شود، می­رساند. و بحثی مشابه آنچه ما  امروز داریم میان آنها در می­‌گیرد.

#داروینیسم

🔆 کانال ادیان، فرق و قومیت‌های مؤسسه مصاف (افق) 
تلگرام| اینستاگرام | ایتا