پادکست لوگوس @logos_podcast Channel on Telegram

پادکست لوگوس

@logos_podcast


فلسفه به روایت حامد قدیری

حمایت از لوگوس:
http://logospodcast.ir/donate/

تماس با من:
@hamedghadiri1

پادکست لوگوس (Persian)

پادکست لوگوس یک پادکست در حوزه فلسفه است که توسط حامد قدیری اداره می‌شود. در این پادکست، حامد قدیری به طرز جذابیت تلاش می‌کند تا مفاهیم پیچیده فلسفی را به زبانی ساده و قابل فهم برای همه توضیح دهد. اگر علاقه‌مند به فلسفه هستید و می‌خواهید دانش فلسفی خود را گسترش دهید، پادکست لوگوس گزینه‌ی مناسبی برای شماست.

برای حمایت از این پادکست و ادامه‌ی فعالیت‌های آموزشی حامد قدیری، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید: http://logospodcast.ir/donate/

برای ارتباط با حامد قدیری و ارسال نظرات و پیشنهادات خود، می‌توانید از طریق آیدی تلگرام @hamedghadiri1 با او در ارتباط باشید. از این پادکست جذاب و آموزنده لذت ببرید و دانش فلسفی خود را به‌روز کنید.

پادکست لوگوس

19 Oct, 10:16


💠 زبان و دین

👨🏻‍🏫 دکتر #حامد_قدیری

▪️شش جلسه
🗓سه‌شنبه‌ها
🕕 ساعت ۱۸ تا ۲۰
▫️حضوری و مجازی
💳 ۹۰۰ هزار تومان
🔖 با ارائۀ گواهی معتبر

◼️ حامد قدیری نویسنده، مترجم، پژوهشگر و مدرس فلسفه و سازندۀ پادکست فلسفی لوگوس است. او در اغلب فعالیت‌هایش از سویی به زبان و کارکرد آن در ذهن و جهان آدمی و از سوی دیگر به دین می‌پردازد. بسیاری از پژوهش‌های او نیز حول همین دو موضوع و ارتباط آن‌ها از منظری فلسفی می‌گردند. اما این بار او در این دوره بی‌پرده و مستقیم از این موضوع سخن می‌گوید.

▫️سؤالات محوری دوره:
1️⃣ زبان اساسا چیست و چگونه می‌تواند مختصات جهان انسان را مشخص کند؟
2️⃣ نقطۀ زایش زبان کجاست؟ دیدگاه‌های ناظر به منشأ زبان کدام‌اند؟
3️⃣ ریشه‌های رویکردهای اسطوره‌ای یا تاریخی به منشأ زبان را در کدام گوشه‌و‌کنار زندگی امروزی می‌توان یافت؟
4️⃣ زبان آیا اساسا می‌تواند از امری علی‌الادعا متعالی سخن بگوید؟
5️⃣ بحران‌های اصلی در حوزۀ «زبان دینی» چیست؟
6️⃣ عبارات «زبان دینی» را چگونه باید فهمید؟

|توضیح بیشتر دوره|

▪️برای ثبت‌نام به ادمین مدرسۀ سه‌نقطه پیام بدهید.

@SeNoghteSchool

پادکست لوگوس

06 Sep, 07:59



📝«در حجابْ خداست»؟

متألهان، عارفان و فیلسوفانِ سنت‌های مختلف دینی در طول تاریخ متذکر این نکته شده‌اند که حضور «خدا» همواره و برای همگان عیان نیست و چه بسیار که «خدا» خوانده می‌شود اما پاسخی از جانب حضرتش شنیده نمی‌شود؛ همچنین ایشان تلاش کرده‌اند تبیین‌های مختلف و متنوعی برای این «سکوت الهی» پیش‌نهاد کنند. دوست عزیزم، یاسر میردامادی، این مسأله را «کسوف الهی» نامیده‌ است.

اما در ادبیات فلسفه دین معاصر و به‌ویژه با تقریر و صورت‌بندی فیلسوفِ کانادایی، جان لـ. شلنبرگ، در دو کتاب مهمش «اختفای الهی و خرد بشری» (۱۹۹۳) و «برهان اختفا: چالش جدید فلسفه در باور به خدا» (۲۰۱۵)، اختفای الهی در جایگاه یکی از ادله مهم فلسفی علیه وجود خدا مطرح شده است. به‌طور بسیار چکیده، شلنبرگ در تقریر خود مدعی است که فرض خدای شخص‌وار قادر مطلقی که به تک تک مخلوقاتش عشق می‌ورزد، منتفی‌کننده اختفای الهی از شخص خداجوی غیر مقاومی است که حقیقتاً در پی شناخت خداست. بنابراین، وجود خداجوی غیر مقاوم دلیلی منطقی است بر عدم وجود آن خدای مفروض.

🔵این دلیلِ شلنبرگ که به دلیل اختفای الهی (Divine Hiddenness Argument) شهرت یافته، یکی از مهم‌ترین و مناقشه‌انگیزترین دلائلی است که در ادبیات فلسفه دین معاصر علیه وجود خدا اقامه شده و انبوهی از تحلیل‌ها و نقض‌ها و ابرام‌های فلسفی از هر سو پیرامون آن شکل گرفته است (برای گزارشی فشرده از ادبیات فلسفی حول تقریرهای متنوع این دلیل و ورود به ادبیات تخصصی آن، مطالعه مدخل «اختفای الهی» در دانشنامه استنفورد را پیشنهاد می‌کنم).

🔵در شهریور پیش‌رو، به همت گروه کلام مؤسسه حکمت و فلسفه ایران مدرسه تابستانی‌ای با عنوان «اختفای الاهی؛ دلالت‌ها و ابعاد فلسفی ـ الاهیاتی» برگزار خواهد شد و جنبه‌های مختلف «دلیل اختفا» به بحث گذاشته می‌شود. عموم ارائه‌دهندگان این مدرسه، از جمله دکتر علیزمانی (دانشگاه تهران)، دکتر رسولی‌پور (دانشگاه خوارزمی)، دکتر آزادگان (دانشگاه شریف) و...، از اساتید و پژوهشگران برجسته فلسفه دین هستند که در کنار هم قرارگرفتن‌شان فرصتی کم‌نظیر برای آشنایی دقیق و عمیق با دلیل اختفای الهی و ادبیات معاصر فلسفه دین فراهم می‌آورد. من نیز در این مدرسه درباره ارتباط فلسفه و الهیات اسلامی با «دلیل اختفا» سخن خواهم گفت و گزارشی ارائه خواهم کرد از مباحثی که پژوهشگران فلسفه و الهیات اسلامی در دو دهه اخیر پیرامون دلیل اختفای الهی و نسبت آن با میراث فلسفی-الهیاتی اسلامی طرح کرده‌اند.

🔵در صورتی که به مباحث فلسفه دین به طور عام، یا مسأله اختفای الهی به طور خاص، علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنم به «کانال تلگرامی مدرسه اختفای الاهی» بپیوندید و در هفته‌های پیش‌رو از محتوای این کانال استفاده کنید. علاوه بر این، اگر علاقه دارید که به شکلی عمیق‌تر با دلیل اختفای الهی آشنا شوید، شرکت در «مدرسه تابستانی اختفای الهی» را نیز به‌طور جدی به شما پیشنهاد می‌کنم.

🗓 «مدرسه تابستانی اختفای الهی» از تاریخ ۱۹ تا ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ به صورت حضوری (در محل موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه) و مجازی برگزار خواهد شد و تا روز یکشنبه ۱۸ شهریور فرصت دارید برای ثبت‌نام در آن.

#رویداد_علمی
@AlBasatin

پادکست لوگوس

29 Jul, 14:53


قسمت شصتم #پادکست_لوگوس منتشر شد

در واپسین صحنه‌های فیلم «#بن‌هور» عیسی را به صلیب می‌کشند و او را رنج‌ می‌دهند. اما وقتی عیسی جان می‌دهد، آسمان رعدوبرقی می‌زند و بارانی می‌آید و اتفاقات عجیبی در پی آن می‌افتد. همین صحنه‌ی فیلم «بن‌هور» می‌تواند دروازه‌‌ی ورود به جهان‌بینی‌ای باشد که قرن‌ها بخش‌های زیادی از کره‌ی زمین را دربرگرفته بود و حال‌و‌هوای روزگار مدرن ما نیز به‌شدت متأثر از آن است: جهانِ «مقدس» به روایت مسیحیان.

این قسمت پادکست لوگوس را می‌توانید در اپلیکیشن‌های پادگیر، مثلا این‌جا، بشنوید. هم‌چنین می‌توانید فایل آن را مستقیما از این‌جا دانلود کنید.


نه به من بل به لوگوس گوش کنید!

پادکست لوگوس

27 Jun, 12:39


اندیشیدنِ پدیدارشناسانه (هشت جلسه)
دکتر سیدجمال‌الدین میرشرف‌الدین
چهارشنبه‌ها | ساعت ۱۶ تا ۱۸ | تهران، حوالی پل کریمخان


جزییات بیشتر درباره‌ی سرفصل‌ها و محتوای دوره را این‌جا بخوانید

برای مشورت و ثبت‌نام در این دوره، با شماره‌ی ۰۹۳۳۵۴۸۱۹۴۳ یا به آی‌دیِ @open_education_urd در اینستاگرام، تلگرام، بله و ایتا پیام دهید.

@openeducation_urd

پادکست لوگوس

27 Jun, 12:39


نقشه‌خوانی در سرزمین فلسفه (شش‌ جلسه‌)
دکتر محمد کیوانفر
چهارشنبه‌ها | ساعت ۱۸ تا ۲۰ | تهران، حوالی پل کریمخان


جزییات بیش‌تر درباره‌ی سرفصل‌ها و محتوای دوره را این‌جا بخوانید.

برای مشورت و ثبت‌نام در این دوره، با شماره‌ی ۰۹۳۳۵۴۸۱۹۴۳ یا به آی‌دیِ @open_education_urd در اینستاگرام، تلگرام، بله و ایتا پیام دهید‌.

پادکست لوگوس

27 Jun, 12:38


ما در «مرکز آموزش‌های آزاد» دوره‌هایی را طراحی می‌کنیم که برای مخاطب عام‌اند اما سرنخی به دست آن‌ها می‌دهد تا موضوعات جذاب و جدی‌تری را دنبال کنند. هم اگر توانستید در کانال ما عضو شوید و هم اگر خواستید در این دوره‌ها شرکت کنید.

👇👇👇

پادکست لوگوس

26 Apr, 20:47


🔷مرگ را چه‌طور باید فهمید؟ توی این قسمت از پادکست لوگوس سراغ موضوعی می‌رویم که نقطه‌ی پیوند فلسفه و هنر و ادبیات است؛ و خواهیم دید که گاهی اندیشیدن یعنی شجاعتِ این‌که سنت‌های مختلف علمی و دینی و فرهنگی را کنار بزنی و مستقیم با پدیده‌ای مواجه بشوی تا شاید از دلِ این نگاه تو چیزی نو زاییده شود. به فراخور این بحث سری هم به فروغ فرخزاد می‌زنیم و بخشی از شعر «مرگ من» او را به‌عنوان مصداقی از این نوع نگاه‌می‌خوانیم.

🔗این قسمت را از این‌جا بشنوید.


🎵موسیقی متن: بریده‌هایی از موومان چهارم سمفونی نهم آنتونین دورژاک
🎵موسیقی پایانی: قطعه‌ی فروغ با صدای علیرضا قربانی

💵حمایت ریالی:
https://logospodcast.ir/donate/
💵حمایت ارزی از پادکست لوگوس از طریق پی‌پال به ایمیل زیر:
[email protected]


.

پادکست لوگوس

22 Apr, 17:56


💠 دربارۀ خدا
استدلال‌های له و علیه

🧔🏻‍♂ #حامد_قدیری
🕡 سه‌شنبه‌ها، ۱۸:۳۰ تا ۲۰
شش جلسه
🌐 فقط مجازی
زمستان ۱۴۰۲
💳۶۰۰ هزار تومان

برنامۀ درسی:
1⃣ زمین بازی کجاست و چه گروه‌هایی با هم در نزاع‌اند؟
2⃣ آیا وجود خدا اساساً امری استدلالی است؟
3⃣ بار اثبات بر دوش چه کسی‌ است؟ خداباور یا خداناباور؟
4⃣ استدلال‌های له وجود خدا کدام‌اند و چه نقدهایی بر آن‌ها وارد است؟
5⃣ استدلال‌های علیه وجود خدا کدام‌اند و چه نقدهایی بر آن‌ها وارد است؟
6⃣ قدیس مانوئل وارد می‌شود: ما در کجای این بازی هستیم؟


▪️برای ثبت نام به ادمین مدرسه‌ی سه‌نقطه پیام دهید.

@SeNoghteSchool

پادکست لوگوس

22 Apr, 17:56


این دوره‌ی مجازی از فردا (چهارم اردیبهشت‌ماه) آغاز می‌شود.

پادکست لوگوس

26 Oct, 09:34


ما در #عصر_مدرن زندگی می‌کنیم و به جهان طوری می‌نگریم که تفاوت‌های زیادی دارد با آنچه پدران و پیشینیانمان می‌دیدند. ما از قانون و علم و کیهانِ یک‌دست حرف می‌زنیم، اما پیشینیانِ ما حرف‌های دیگری داشتند. ولی عصر مدرن از کجا شروع شده است؟ این جهان‌بینی چطور شکل گرفته و رد آن را در ساحت دین و #فلسفه و اندیشه در کجاها می‌توان جُست؟ پاسخ به این سؤال‌ها کمکمان می‌کند که به درک روشن‌تری از موقعیت فعلی‌ خودمان برسیم. دکتر حامد قدیری، استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه، در این دوره وضعیت انسان در جهان سنت و مدرن را تقریر می‌کند.

💠 ماجرای ظهور عصر مدرن
درآمدی فلسفی بر پیدایش جهان جدید

🧔🏻‍♂ #حامد_قدیری
🕓 دوشنبه‌ها، ساعت ۱۷
هشت جلسه

▪️سرفصل‌ها:
روایت چیست و داشتن روایت از ماجراهای تاریخی مثل ظهور عصر مدرن چه کمکی به ما می‌کند؟
چه تفاوتی میان جهان ما و جهان پیشامدرن وجود دارد؟
مختصات نگاه فلسفی پیشامدرن را چطور توضیح دهیم؟
اندیشۀ کسانی مثل دکارت و گالیله و نیوتن چگونه به ظهور عصر مدرن کمک کرد؟
مختصات نگاه مدرن چیست و بنیانش کجاست؟
دین و باور دینی در کجای این مختصات جا خواهد داشت؟ آیا اصلا جایی دارد؟

#دبستان_فلسفه_و_دین

پادکست لوگوس

26 Oct, 09:34


🔶 این دوره از روز دوشنبه ۸ آبان شروع می‌شود. اگر مایل به ثبت‌نام‌اید، بگویید از مخاطبان لوگوس‌اید تا از تخفیف بهره‌مند شوید.
⬇️⬇️⬇️

پادکست لوگوس

23 Oct, 06:31


قسمت پنجاه‌و‌هشتم پادکست لوگوس منتشر شد.

پنجاه‌و‌هشتم | آن‌سوی دیوار، حقی نداری!
توی فیلم‌ها و سریال‌ها شایددیده باشید دیواری را که بین سرزمین متمدن و سرزمین وحشی‌ها می‌کشند. این تصویرها خبر می‌دهد از یک اتفاق شگرف در عصر مدرن: اگر تحت حمایت یک «دولت» نباشی، دیگر فرقی نمی‌کند که نفس می‌کشی یا نه، تو وجود نخواهی داشت. تو آن‌سوی دیوار حائل می‌افتی و هیچ حقی نخواهی داشت.

در این قسمت، از مفهوم پیچیده و بسیار مهم «دولت» حرف زده‌ام؛ سیر تطورش از قدیم تا حالا را مرور کرده‌ام و نشان داده‌ام که چه‌طور می‌شود آدم‌ها را با دولت‌زدایی، از انسان‌بودن انداخت.

پادکست لوگوس

12 Jul, 07:07


💠 صوت کامل جلسۀ اول دورۀ منطق عمومی
دکتر #حامد_قدیری

صوت این جلسه برای آشنایی مخاطبان علاقه‌مند با موضوع و روند دوره، به شکل رایگان، در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

@SeNoghteSchool

پادکست لوگوس

11 Jul, 09:20


این دوره هم از هفته‌ی آینده آغاز خواهد شد. اگر دوست داشتید شرکت کنید، با مدرسه‌ی سه‌نقطه تماس بگیرید:
@senoghteschool
.

پادکست لوگوس

05 Jul, 09:41


‏اگر قسمت‌های اول #لوگوس را دوست داشته‌اید، احتمالا این دوره هم برای‌تان جذاب باشد: یک روایت منسجم‌تر و جدی‌تر از منطق که مثل سفر به ذهن آدم‌ها، کمک‌مان می‌کند نحوه‌ی مفهوم‌پردازی جهان روا بشناسیم.

کلاس از هفته‌ی آینده شروع می‌شود و برای مخاطبان لوگوس هم تخفیفی در نظر گرفته شده.

برای ثبت‌نام:
@senoghteschool
.