دانستنیهای حقوقی @law_edalat_313 Channel on Telegram

دانستنیهای حقوقی

@law_edalat_313


زکات علم نشر آن است.
#حقوقی #کیفری #ثبتی #کار #مالیات #بیمه #خانواده

دانستنیهای حقوقی (Persian)

با عضویت در کانال "دانستنیهای حقوقی"، می‌توانید به دنیای پرکشش و پرپیچ و خم حقوق فراخواهید رفت. این کانال با نام کاربری law_edalat_313 به شما اطلاعات و دانستنی‌های مرتبط با امور حقوقی را ارائه می‌دهد. از جمله دسته‌های قابل دسترسی در این کانال می‌توان به حقوق کیفری، حقوق ثبتی، حقوق کار، مالیات، بیمه و حقوق خانواده اشاره کرد

هدف اصلی این کانال افزایش آگاهی شما در زمینه حقوق و امور قانونی می‌باشد تا بتوانید از حقوق خود بهترین استفاده را برده و مسائل حقوقی را بهتر درک کنید. با پیگیری مطالب منتشر شده در این کانال، می‌توانید به نکات مهمی در زمینه حقوقی دست پیدا کنید و اگر سوالی دارید، می‌توانید از نظرات حقوقی متخصصان استفاده کنید

اگر به دنبال آگاهی و اطلاعات موثق در زمینه حقوق هستید، حتما به کانال "دانستنیهای حقوقی" بپیوندید. همچنین، با اشتراک گذاری مطالب مفید این کانال با دیگران، می‌توانید اطلاعات حقوقی را گسترش دهید و به افزایش آگاهی افراد دیگر کمک کنید. در نهایت، به عنوان جامعه‌ای آگاه از مسائل حقوقی، می‌توانیم بهبود وضعیت حقوقی جامعه خود را در نظر بگیریم و برای تأمین عدالت اجتماعی بیشتر تلاش کنیم.

دانستنیهای حقوقی

22 Feb, 12:11


یک نکته مهم درباره عنوان شغلی

🔹️ اگر تغییر عنوان شغلی، موجب تغییر در دستمزد بیمه‌شده گردد سازمان تامین اجتماعی مابه‌التفاوت مبلغ حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شغلی را از کارفرما وصول می‌نماید.

🔹️ اما اگر کارگاه دارای طرح طبقه بندی مشاغل باشد می‌تواند مانع از جرائم سازمان تامین اجتماعی گردد. چرا که کارفرما می‌تواند اثبات نماید که حق بیمه‌ی کارگران، بر اساس مزد مبنای ایشان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است.

🔹️ طرح طبقه‌بندی مشاغل، اگر به‌درستی طراحی شده باشد، علاوه بر این‌که می‌تواند عامل ایجاد عدالت مزدی در داخل کارگاه بشود، موجب شفافیت در ساختار پرداخت حقوق و مزایا نیز خواهد شد. در این‌صورت سازمان‌ها می‌توانند از بروز اختلافات حقوقی با کارگران جلوگیری کرده و همچنین از جرائم احتمالی سازمان تأمین اجتماعی مصون بمانند.

🔹️ علاوه بر این، طرح طبقه‌بندی مشاغل می‌تواند به افزایش بهره‌وری منابع انسانی نیز کمک می‌کند، چراکه با تعیین دقیق‌ وظایف شغلی، انتظارات را مشخص کرده و مسیرهای ارتقاء کارکنان را ترسیم کرده و به انگیزه‌بخشی به کارکنان نیز منجر خواهد شد.

منبع: حل اختلاف

دانستنیهای حقوقی

22 Feb, 12:11


🔴آیا امکان استفاده تجاری از ملک مسکونی وجود دارد؟

اعطای مجوز استفاده تجاری از ملک مسکونی، برعهده شهرداری‌ها در هر شهر است و اگر شخصی بدون دریافت مجوز اقدام به استفاده تجاری از ملک مسکونی کند،  به موجب قانون مجرم و مشمول جرایم مربوطه خواهد شد.

البته استفاده از ملک مسکونی برای بعضی از مشاغل استثنا شده است، که عبارتند از؛ دفتر وکالت، دفتر اسناد رسمی، دفتر ازدواج و طلاق، دفتر روزنامه و مجله، دفتر مهندسی و مطب پزشک.

نکته : استفاده از ملک مسکونی برای مشاغل فوق تنها در زمانی است که کسب و کار مربوط به مالک باشد نه این که آن را اجاره دهد

دانستنیهای حقوقی

17 Feb, 07:03


قانونا کارکنان مشمول قانون کار پس از یک سال کار در یک کارگاه، از پایه سنوات بهره‌مند می‌شوند. اما در برخی موارد، کارفرما فقط پایه سنوات سال آخر را به آنان پرداخت می‌‌کند و از پرداخت پایه سنوات سال‌های قبل خودداری می‌کند.

در برخی از موارد، به آن‌دسته از کارکنان که برای دریافت پایه سنوات سال‌های قبل به مراجع حل اختلاف وزارت کار مراجعه می‌کنند، گفته می‌شود که پایه سنوات سال‌های قبلی در حقوق شما مستتر است. این استدلال نادرست است و همان‌طور که در این رای ملاحظه می‌کنید دیوان عدالت اداری، با نقض رای هیئت حل اختلاف، به این اشتباه ایراد گرفته است. این موضوع به‌ویژه برای کارفرمایانی که فقط پایه‌‌سنوات سال آخر را به کارکنان خود پرداخت می‌کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

دانستنیهای حقوقی

14 Feb, 20:26


مقررات رسیدگی به شکایت در هیات موضوع ماده 251 مکرر ق.م.م :

🔹️شاکی مکلف است کلیه فرم های ایجاد شده در سامانه را تکمیل و به همراه مستندات مربوطه بارگذاری نماید.

🔹️در صورتی که مدارک منضم به شکایت، ناقص باشد، مراتب از طریق سامانه یا پیامک به شاکی اعلام تا ظرف مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به رفع نقص اقدام نماید. در صورت عدم رفع نقص ظرف مهلت مقرر، شکایت مزبور مختومه میگردد.

🔹️چنانچه احراز گردد که شکایت شاکی در سایر مراجع قابل طرح و رسیدگی می باشد، نتیجه از طریق پیامک و سامانه به شاکی اعلام و پرونده مختومه میگردد.

🔹️چنانچه شاکی از شکایت مطروحه در هیات موضوع ماده 251 مکرر ق.م.م انصراف داشته باشد باید فرم انصراف را ضمن تکمیل، امضا نموده و در سامانه بارگذاری نماید.

🔹️شاکی میبایست کلیه درخواستهای خود در ارتباط با پرونده مطروحه را از طریق این سامانه به مرکز اعلام نماید.

🔹️رسیدگی به شکایت بصورت غیرحضوری میباشد مگر براساس تشخیص شعب رسیدگی کننده، نیاز به حضور باشد که در این صورت از شاکی دعوت بعمل می‌آید.
از آنجائیکه کلیه مراحل پرونده از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌گردد، مسئولیت عواقب ناشی از ایجاد هرگونه محدودیت از ناحیه شاکی برای دریافت پیامک بر عهده وی می‌باشد.

دانستنیهای حقوقی

14 Feb, 19:43


‏پندی برای یک عمر؛ نگذار مردم درباره‌ات زیاد بدانند...🍃

دانستنیهای حقوقی

12 Feb, 11:03


مطالبه دیه حوادث ناشی از کار از سوی کارگر
جهت طرح دعوای مطالبه دیه حوادث ناشی از کار از سوی کارگر، در ابتدا لازم است که رابطه کارگر و کارفرمایی میان طرفین دعوا، احراز گردد. مضاف بر آنکه می بایست به جهت عدم رعایت ضوابط و مقررات فنی، بهداشتی و عدم آموزش به کارگر، با احراز رابطه سببیت، آسیبی به کارگر وارد آید و یا آنکه وی فوت نماید. دعوای مطالبه دیه حوادث ناشی از کار از سوی کارگر، در زمره دعا‌وی مالی است که هزینه دادرسی نیز مطابق با آن پرداخت می گردد اما بعلت آنکه در زمان طرح دعوا، میزان دیه وارده ناشی از حوادث کار، دقیق مشخص نیست، معمولا بصورت علی الحساب پرداخت می شود مگر آنکه خواسته دعوا، مطالبه دیه فوت باشد، که میزان دقیق آن قید می گردد.

دانستنیهای حقوقی

10 Feb, 21:39


دوستان مطالب کانال مفید هست؟ چنانچه مفید هست با لایک کردنتون از ما حمایت کنید

دانستنیهای حقوقی

10 Feb, 20:19


★★ عقد شرکت دو چهره دارد.یکی از چهره های آن اشاعه است که لازم است و چهره دیگر اذن در اداره مال مشاع است که از این حیث جایز است.

★★ بیع اموال منقول ثبت شده تشریفاتی است.زیرا حتما باید با تنظیم سند رسمی صورت بگیرد.( م ۲۲ ق ثبت)

★★ صلح اموال غیر منقول ثبت شده و همچنین هبه اموال غیرمنقول ثبت شده در مناطقی که ثبت الزمی است باید در دفتر ثبت املاک به ثبت برسد.( م ۴۶ و ۴۷ ق ثبت)

★★ بر اساس قانون دریایی هرگونه معاملات راجع به کشتی ( اجاره ، رهن ، بیع ) باید حتما با تنظیم سند رسمی باشد و در اداره بنادر به ثبت برسد..

دانستنیهای حقوقی

07 Feb, 14:03


تمامی ادارات و مدارس تهران فردا تعطیل شد

🔹استاندار تهران اعلام کرد که مدارس مقاطع مختلف تحصیلی و تمامی ادارات و بانک های تهران فردا(شنبه) تعطیل است.
🔹محمدصادق معتمدنیا استاندار تهران عصر جمعه در حاشیه جلسه مدیریت بحران وزارت کشور اظهار کرد بر اساس گزارش هواشناسی مبنی بر کاهش قابل توجه دمای هوا، تمامی ادارات و موسسات دولتی و خصوصی، بانک ها، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در روز شنبه تعطیل است.

دانستنیهای حقوقی

06 Feb, 09:11


🔵 به زودی ابزار هوشمند وقت رسیدگی خودکار در اختیار قضات قرار می‌گیرد

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: بسیاری از سامانه‌ها با فناوری قدیمی جای خود را به فناوری‌های جدید خواهند داد.

حرکت سند تحول قضایی به سمت هوشمند شدن سامانه‌هاست، به زودی دستیار هوشمند قضات ایجاد می‌شود و ابزارهای هوشمند مانند وقت رسیدگی خودکار، در اختیار قضات قرار می‌گیرد.

سال ۱۴۰۴ سال تحول فناوری در قوه قضائیه خواهد بود.

📌 منبع: ایسنا

دانستنیهای حقوقی

06 Feb, 09:04


چگونه می‌توان حق بیمه معوقه را از کارفرما دریافت کرد؟


تنها مراجع صالح برای پرداخت حق بیمه معوقه کارگران، سازمان تامین اجتماعی و اداره کار هستند. در صورتی که مدارک مستند و محکمی دال بر اشتغال وجود داشته باشد، کارگر می‌تواند با ارائه این مدارک به تامین اجتماعی درخواست اعمال سوابق بیمه واریز نشده را نماید. اگر تامین اجتماعی مدارک را کافی نداند، کارگر می‌تواند در اداره کار با استناد به ماده ۱۴۸ قانون کار علیه کارفرما و با خواسته واریز حق بیمه معوقه شکایت کند.

دانستنیهای حقوقی

05 Feb, 20:15


||وقتی که در قراردادهای مشارکت در ساخت و پیمانکاری، یکی از طرفین قرارداد به تعهدات خود عمل نمی‌کند
حتماً تامین دلیل اخذ کنید.چرا که پروسه اثبات « عدم ایفای تعهدات»  را برای شما در دادگاه آسان می‌کند.
||

دانستنیهای حقوقی

04 Feb, 07:50


با آگاهی از قوانین ونکات کاربردی این کانال
روابط کاری خود را ایمن کنید.⚖️

https://t.me/edarekar62

دانستنیهای حقوقی

03 Feb, 14:41


سازمان امور مالیاتی اختیار بخشودگی جرایم اشخاص حقیقی تا ۵ میلیارد ریال و اشخاص حقوقی تا ۲۰ میلیارد ریال را به مدیران کل امور مالیاتی تفویض کرد؛ این بخشودگی که شامل جرایم مالیات‌های مستقیم و ارزش افزوده می‌شود، مشروط به پرداخت اصل مالیات و جرائم غیرقابل بخشش تا ۲۹ بهمن است.

سازمان امور مالیاتی در بخش‌نامه‌ای جدید، اختیار بخشودگی جرایم مالیاتی اشخاص حقیقی را تا پنج میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا ۲۰ میلیارد ریال، به شرط پرداخت اصل مالیات تا ۲۹ بهمن سالجاری، به مدیران کل ادارات تفویض کرد.

این تصمیم به مناسبت دهه فجر و با هدف تکریم مودیان مالیاتی اتخاذ شده است؛ بر اساس بخش‌نامه، این بخشودگی شامل جرایم قابل بخشش طبق قوانین مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده می‌شود و حتی اگر بدهی پیش از ابلاغ این تفویض اختیار پرداخت شده باشد، امکان بهره‌مندی از بخشودگی همچنان وجود دارد.

دانستنیهای حقوقی

03 Feb, 12:44


مجازات جعل اسناد غیررسمی

🔷هر کس در اسناد یا نوشته‌های غیررسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از سه ماه تا یک سال یا به ۲۵/۰۰۰/۰۰۰ تا ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

دانستنیهای حقوقی

02 Feb, 13:08


🔹بخشنامه مالیاتی شماره ۵۰ مورخ ١۴/ ١١/ ١۴٠٣ سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با

🔺استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق

دانستنیهای حقوقی

02 Feb, 12:20


اطلاعات مالیاتی

💠 در صورتی که مالک  دارای چند ملک مسکونی بطور مثال ۱۰۰ متر ۸۰ متر و ۱۵۰ متری در شهرستان باشد معافیت حاصل از درآمد اجاری املاک فوق چگونه محاسبه می‌شود؟

🔘 چون حد نصاب معافیت املاک مسکونی برای هر شخص در شهرهای دیگر غیر از تهران برای یک یا چند واحد حداکثر تا ۲۰۰ مترمربع می باشد بنابراین این مالک می تواند از مجموع متراژ مورد سوال تا ۲۰۰ مترمربع به انتخاب خود از معافیت مالیاتی استفاده نموده و نسبت به مازاد مالیات متعلق را پرداخت نماید.

دانستنیهای حقوقی

02 Feb, 10:27


بعضى آدمها روياى موفقيت ميبينن ،
بعضى ديگه هم بيدار ميشن و برای رسیدن بهش سخت ، تلاش ميكنن.

تو کدومی؟

دانستنیهای حقوقی

02 Feb, 08:33


🔹سازمان امور مالیاتی از صدور بخشنامه قوه قضاییه مبنی بر عدم ورود محاکم به پرونده های مالیاتی خبر داد.

🔺به گزارش اکوایران، مدیر کل حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور در بخشنامه‌ای به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور اعلام کرد که بر اساس بخشنامه معاونت حقوقی قوه قضائیه، محاکم قضائی از ورود به پرونده‌های مالیاتی خودداری خواهند کرد.

دانستنیهای حقوقی

01 Feb, 18:36


🚷جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است:

حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود، یک صدم دیه کامل

دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد، دوصدم دیه کامل

متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد، سه صدم دیه کامل

سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد، چهارصدم دیه کامل

  موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند، پنج صدم دیه کامل

  هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند، ده صدم دیه کامل

  مُنَقَّله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد، پانزده صدم دیه کامل

مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد، یک سوم دیه کامل

  دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند، که علاوه بر دیه مامومه، موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد.

🔸تبصره 1 - جراحات گوش، بینی، لب، زبان و داخل دهان، در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است، در حکم جراحات سر و صورت است.

🔹تبصره 2 - ملاک دیه در جراحت های مذکور، مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد.

🔸تبصره 3 - جنایت بر گونه درصورتی که داخل دهان را نمایان نسازد، موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد، موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت، اثر و عیب فاحشی، درصورت باقی بماند، علاوه بر آن، یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود.

🔹تبصره 4 - هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام، اثری از خود بر جای بگذارد، علاوه بر دیه موضحه، یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند، علاوه بر دیه جنایت، یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت، شکافی درصورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

⬅️ جائفه: جراحتی است که با وارد کردن هر نوع وسیله و از هر جهت به درون بدن انسان اعم از شکم، سینه، پشت و پهلو ایجاد می شود و موجب یک سوم دیه کامل است. درصورتی که وسیله مزبور از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج گردد، دو جراحت جائفه محسوب می شود.

🔸تبصره - هرگاه در جائفه به اعضای درونی بدن آسیب برسد و یا از بین برود، علاوه بر دیه جائفه، دیه یا ارش آن نیز محاسبه می شود.

⬅️ نافذه : جراحتی است که با فرو رفتن وسیله ای مانند نیزه یا گلوله در دست یا پا ایجاد می شود دیه آن در مرد یک دهم دیه کامل است و در زن ارش ثابت می شود.

🔹تبصره 1 - حکم مذکور در این ماده نسبت به اعضائی است که دیه آن عضو بیشتر از یک دهم دیه کامل باشد، در عضوی که دیه آن مساوی یا کمتر از یک دهم دیه کامل باشد، ارش ثابت است مانند اینکه گلوله در بند انگشت فرو رود.

🔸تبصره 2 - هرگاه شیئی که جراحت نافذه را به وجود آورده است از طرف دیگر خارج گردد، دو جراحت نافذه محسوب می شود.

دانستنیهای حقوقی

01 Feb, 11:12


ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی؛ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم‌ بیمه شده را کسر کرده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تأدیه کند، در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصاً مسئول پرداخت آن خواهد بود تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم ‌پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود.

دانستنیهای حقوقی

01 Feb, 09:32


هر وقت از همه چی و همه کس نا امید شدی یاد این بیوفت که :

من بالای آسمان این شهر ،
خدایی دیده ام،
که هر ناممکنی را ،
ممکن می سازد ....
فقط کافیست زمانش برسد.

دانستنیهای حقوقی

31 Jan, 12:30


🟧یک تعریف فوق العاده از منجز / معلق / موجل / مشروط/قاعده با من به این شکل یادبگیر

🔴منجز : عقدی است که پس از توافق اثرش می آید. یعنی پس از ایجاب و قبول ، اثرش نمایان می شود

🟢معلق : عقدی است که پس از توافق اثرش نمی آید. یعنی ایجاب  قبول که صورت گرفت ، اثرش نمایان نمی شود و شرط آمدن اثر ، وقوع آن اتفاق است. به همین علت به آن عقد معلق میگویند ( در عقد معلق ، اثر و منشا معلق است ، نه انشا )
🔻به بیان ساده تر : توافق صورت میگیرد ، عقد هم منعقد می شود ، اما اثرش نمی آید و شرط جاری شدن اثر ، وقوع یک اتفاق یا حادثه است.

🟣قاعده : مالکیت از تاریخ حصول معلق علیه ، به طرف منتقل می شود مگر آنکه خودشان شط کنند که از تاریخ عقد مالک شوند.

🔵موجل : عقدی است که تعهدات ناشی از آن در زمان مورد توافق و معین شده انجام می شود و تعیین زمان در آن رکن اصلی است

🟡مشروط : به مانند عقل معلق است ولی با چند تفاوت : شرط در آن رکن  اصلی نیست / منشا منجز است/ اثر معلق نیست و مشروط است و ایجاد حق فسخ میکند

دانستنیهای حقوقی

27 Jan, 03:35


◾️قابل توجه مشاورین املاک

🔹ماده ۷ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها
مصوب ۱۰/ ۲/ ۱۴۰۳

🔺تبصره ۲- بنگاههای مشاور املاک موظف به رعایت مفاد این ماده در انعقاد قراردادهای اجاره املاک مسکونی از طریق بررسی اسناد ملک مورد اجاره از جمله اجاره نامه دو سال گذشته میباشند و در صورت عدم رعایت سقف و عدم ارائه اسناد مذکور توسط موجرین، بنگاههای مشاور املاک مکلف به ارسال این قراردادها به سازمان امور مالیاتی کشور از طریق اتصال بر خط با سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور میباشند.

متخلفین توسط شعب سازمان تعزیرات حکومتی در مرتبه نخست به جریمه نقدی معادل سه برابر حق الزحمه دریافتی، در مرتبه دوم به محرومیت به مدت شش ماه و جریمه نقدی معادل چهار برابر حق الزحمه دریافتی و در مرتبه سوم به محرومیت به مدت یک سال و جریمه نقدی معادل شش برابر حق الزحمه دریافتی و در مرتبه چهارم به محرومیت دائم از اشتغال در آن صنف محکوم می شوند.

دانستنیهای حقوقی

26 Jan, 15:14


اختبار_معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از صدور احکام کارکنان مشاغل کارگری دستگاه قضا خبر داد.
به گزارش اختبار به نقل از معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، دکتر حمیدرضا موحدی عنوان کرد: با مساعدت و همکاری معاونت محترم مالی، پشتیبانی و امور عمرانی و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، احکام کارکنان مشاغل کارگری قوه قضاییه در عامل حقوقی ” پایه سنوات ” اصلاح و احکام ریالی جدید این دسته از کارکنان با توجه به میزان سابقه کاری صادر گردید.
شایان ذکر است، عامل حقوقی پایه سنوات در احکام، متمایز کننده کارکنان با سابقه و کم سابقه است و تمامی افرادی که سال دوم همکاری خود را با قوه قضاییه آغاز می کنند، مشمول دریافت احتساب پایه سنوات هستند.
پایه سنوات را می توان بخش حمایتی پایه حقوق دانست که معمولا برای جبران حداقل دستمزد، توسط شورای عالی کار تصویب و ابلاغ می شود. پایه سنوات یکی از مزایای جانبی دستمزد است و تغییر آن ارتباطی با افزایش دستمزد ندارد و به نوعی پایه سنوات سال جدید، روی پایه سنوات سال های قبلی اضافه می شود که به آن پایه سنوات تجمیعی گفته می شود.
مطابق بخشنامه شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۳، تمامی کارگرانی که حداقل یکسال از زمان خدمت ایشان در قوه قضاییه می گذرد بر اساس میزان سابقه کاری مشمول پایه سنوات می شوند.

دانستنیهای حقوقی

26 Jan, 15:07


پرداخت قبض مالیات

متقاضیان پرداخت قبض مالیات، می توانند به سه روش، اقدام به پرداخت مالیات خود نمایند. پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی، پرداخت قبض مالیات با بارکد و  پرداخت قبض مالیات، از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، روش های پرداخت قبوض مالیاتی می باشند.

دانستنیهای حقوقی

26 Jan, 15:03


تو لیاقت اینو داری که با کسی باشی که به تو حس زنده بودن بده، حس خوشحالی، طوری که احساس کنی داری بهترین روزات رو میگذرونیم...
تو نیاز داری با کسی باشی که آرومت کنه، که مواظبت باشه، بهت یاداوری کنه چقد تکی، کسی که جوهر عشق تو وجودش رو‌ تقدیم تو کنه، کسی که اگه همه رفتن، اون بمونه! اگه همه بد شدن اون خوب باشه! اگه همه دروغ میگن اون صادق باشه! اگه همه سرت داد زدن اون بغلت کنه! وقتی همه خواب بودن اون بخاطرت بیدار بمونه، کسی که از ته دل عاشقت باشه، کسی که بهت احترام بذاره، تو لیاقت همه اینارو داری، لطفا خودتو دوست داشته باش چون تو لایق بهترینایی...

دانستنیهای حقوقی

26 Jan, 01:25


هیچ کس نمی‌تواند برنامه ای را که خدا برای شما دارد، به هم بزند!
‏در سرزمین ناامیدی زندگی نکنید، خدا در سرزمین امید منتظر شماست.

دانستنیهای حقوقی

24 Jan, 15:37


🛑 تفاوت حق انتفاع و مالکیت منفعت

☑️حق انتفاع با مالکیت منفعت دو فرق دارند:


🟢1 -حق انتفاع درجه ضعیفتر مالکیت بر منفعت است.

🟣2 -در حق انتفاع در مال تفکیک مالکیت ایجاد نمیشود←ولی در مالکیت بر منفعت در مال تفکیک مالکیت ایجاد میشود.

🔻مثال:
یعنی اگر مالی داشته باشیم و مالکیت منفعت آن را به دیگری واگذار کنیم مال دو مالک دارد یکی مالک عین و دیگری مالک منفعت است ولی در حق انتفاع|حقوق آنلاین وجزوات طلایی|مالک عین و منفعت یک شخص است و کسی که حق انتفاع دارد مالک چیزی نیست و فقط حق استفاده از منافع متعلق به دیگری را دارد.

دانستنیهای حقوقی

24 Jan, 08:53


🛑اداره ترکِه بدون وارث:

🟢اداره اموال شخص بلاوارث با حاکم ( ولی فقیه )یا قائم مقام او است.

🔴با توجه به نظر اقوی، حاکم مالک ترکه نمیشود و نماینده ترکه|حقوق آنلاین|میشود؛ یعنی باید آن را اداره کند و به عنوان مال مجهول المالک.

🟡با توجه به ماده ۲۸ ق.مدنی: اموال مجْهوُل الْمالِک با اِذْن حاکِم یا مأذُون از قِبلِ او به مصارِفِ فُقرا میرسد.

🟣ولی فقیه مدیر ترکه است، نه مالک آن؛ به همین جهت شخص بلاوارث میتواند تمام اموالش را وصیت کند.

🔻چرا؟چون وارث ندارد.

🔵 بنابراین وصیت شخص بلاوارث نسبت به کل اموالش، صحیح و نافذ است. و زاید بر ثلث ترکه نیاز به تنفیذ حاکم ندارد.

دانستنیهای حقوقی

24 Jan, 08:32


اگر در نکاح موقت شرط توارث ذکر شود، زن و مرد از هم ارث می‌برند؟

🔹شرط توراث در نکاح موقت با توجه به امری  بودن قواعد ارث باطل است و زن و مرد در نکاح موقت مطلقا از هم ارث نمی‌برند.

🔹ثبت نکاح دائم در دفتر ثبت ازدواج الزامی است و قانون برای مرد بابت ثبت عدم ازدواج مجازات تعیین کرده است، البته عدم ثبت ازدواج باعث بطلان عقد نمی‌شود.

🔹نکاح موقت اصولا نیازی به ثبت ندارد مگر در 3 مورد :

1- باردار کردن زوجه
2- توافق طرفین
3- شرط ضمن عقد

دانستنیهای حقوقی

24 Jan, 07:43


🔴چه اسنادی را اسناد رسمی می گویند؟

🔹️اسنادی که:

۱- در اداره‌ی ثبت اسناد و املاک یا

۲- در دفاتر اسناد رسمی یا

۲- در نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت آن‌ها بر طبق مقررات قانونی

تنظیم شده باشند، اسناد رسمی هستند.

دانستنیهای حقوقی

22 Jan, 07:54


مبنای محاسبه عیدی کارگران

کلیه کارفرمایان مکلفند به هریک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد که نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند به عنوان عیدی و پاداش بپردازند.

ملاک محاسبه عیدی وپاداش ، آخرین مزد کارگرمی باشد ودرواحدهایی که طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کاردارندمزدمبنا(تبصره ۲ ماده ۳۶ قانون کار) یعنی مزدگروه وپایه خواهدبود.ودرواحدهایی که طرح طبقه بندی ندارند مزدثابت (تبصره ۱ ماده ۳۶)یعنی مزدشغل به علاوه مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ازقبیل فوق العاده شغل ، حق جذب ، حق سرپرستی ، حق فنی و....  منظورودرمحاسبه عیدی وپاداش آخرسال لحاظ می گردد.
لازم به ذکراست طبق ماده ۳۹ قانون کار ،عیدی کارگرانی که بصورت پاره وقت اشتغال به کاردارند به نسبت مدت کارکردمحاسبه وپرداخت می شود .
درموردکارگران ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته ودستمزدآنان درماه های مختلف متغیرمی باشد برای محاسبه عیدی میانگین حقوق سه ماه آخرمبنای محاسبه قرارخواهدگرفت.

دانستنیهای حقوقی

21 Jan, 08:02


واسه اهدافت تلاش کن اما یادت نره زندگی کنی!
به قول دونالد بارتلمی: بهترین شیوۀ زندگی آن نیست که نقشه‌هایی بزرگ برای فردایت بکشی؛ آن است که وقتی آفتاب غروب می‌کند، لذت یک روز آرام را چشیده باشی.

دانستنیهای حقوقی

21 Jan, 07:18


ابطال مصوبه حداقل حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۲ از تاریخ تصویب

شماره دادنامه: ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۲۴۳۲۰۸۳
تاریخ دادنامه: ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
مرجع رسیدگی: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

#رأى_هیأت_عمومی :
براساس ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ مقرر شده است که: «حداقل و حداکثر حقوق و مزایای مستمر شاغلین حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول این قانون و سایر حقوق بگیران دستگاههای اجرایی و صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی هر سال پیشنهاد سازمان به تصویب هیأت وزیران می‌رسد

و به موجب جزء ۴ بند (الف) تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل حقوق سایر حقوق بگیران حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق های وابسته به دستگاه های اجرایی به میزان بیست درصد افزایش مییابد و مرجع اجرای حکم قانونی اخیر براساس ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری هیأت وزیران است

و با توجه به این که هیأت وزیران برمبنای تصویب نامه شماره ۳۶۰۷/ت۶۱۱۲۴ هـ مورخ ۱۴۰۲/۱/۱۵ و اصلاحیه‌های آن مقرر کرده است که در اجرای جزء (۴) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل حقوق سایر حقوق بگیران، حداقل حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلّح و سایر صندوق های وابسته به دستگاههای اجرایی به میزان بیست درصد (۲۰%) افزایش می‌یابد»

و با عنایت به این که تعیین مبلغ ریالی این افزایش و تعیین میزان دقیق حداقل حقوق در سال ۱۴۰۲ با همین مرجع است و شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی خارج از صلاحیت‌های مقرر ماده ۱۱۶ قانون مدیریت خدمات کشوری به تبیین و تفسیر میزان ریالی حداقل حقوق در سال ۱۴۰۲ اقدام کرده است.

بنابراین مصوبه جلسه مورخ ۱۴۰۲/۶/۸ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی (موضوع ابلاغیه شماره ۶۷۸۴۸ مورخ (۱۴۰۲/۶/۱۳) صرفاً از جهت خروج شورای تصویب کننده آن از حدود اختیارات خود مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال می‌شود.

این رأی براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰) در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.

احمدرضا عابدی- رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

دانستنیهای حقوقی

20 Jan, 08:27


آیا ملک مسکونیِ در حال ساخت، قابل توقیف توسط طلبکار یا همسر (بابت‌مهریه) است؟ اصطلاحاً آیا جزو مستثنیات دین  محسوب می شود یا خیر؟

(طبق نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه، شماره 7/98/642، مورخ  1399/01/17 بر اساس بند «الف» ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394):

منزل مسکونیِ در شأن بدهکاری که با حکم قطعی دادگاه، محکوم‌ شده است، جزو مستثنیات دین است و منظور از منزل مسکونی، محلی است که برای بدهکار و افراد تحت تکفل وی قابلیت سکونت داشته باشد.  بنابراین ساختمان در حال ساخت که تکمیل نشده، منزل مسکونی تلقی نمی‌شود تا جزء مستثنیات دین باشد و قابل توقیف توسط طلبکار یا همسر (بابت مهریه) است.

دانستنیهای حقوقی

19 Jan, 19:39


رمز موفقیت، شروع کردن است

دانستنیهای حقوقی

17 Jan, 07:59


شکایت از پلیس و مامور نیروی انتظامی

در صورتی که از نوع ارائه خدمات نیروی انتظامی رضایت نداشته و یا تخلفی از سوی آنها سر زده باشد میتوانید در مراجع ذی صلاح شکایت خود را اعلام نمایید.

سامانه بازرسی ناجا که به دلیل شماره تماس آن سامانه ۱۹۷ شناخته میشود از معروف ترین مراجع رسیدگی به تخلفات مامورین نیروی انتظامی میباشد.

برای اعلام تخلف به این سامانه نیازی نیست حتما خود شما بزه دیده آن تخلف بوده باشید و تنها در صورت مشاهده نیز میتوانید با شماره ۱۹۷ تماس گرفته و شکایت خود را اعلام نمایید.

انجام اعمالی از قبیل دریافت رشوه، عدم پاسخگویی به مراجعین، توهین و افترا به اشخاص، برخورد فیزیکی با مراجعان، گرفتن مدارک شهروندان بدون دلیل موجه و … از جمله تخلفاتی هستند که ممکن است ارتکاب یابد.

شکایت از نیروی انتظامی به صورت حضوری

راهکار دیگری که برای طرح دعوا علیه مامور متخلف وجود دارد راهکار حضوری میباشد. برای اینکار باید در ابتدا به تنظیم شکوائیه توسط وکیل و ثبت در سامانه ثنا اقدام کرد.

پس از اینکه این اقدام در سامانه ثنا صورت گرفت باید به صورت حضوری به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه کرده و آنرا به ثبت برساند تا به دادگاه صالح برای رسیدگی ارجاع داده شود. طرح شکایت به این صورت مستلزم پرداخت هزینه های نیز میباشد اما رسیدگی با حضور طرفین دعوا صورت خواهد گرفت.

دانستنیهای حقوقی

17 Jan, 07:57


پست دارای محدودیت سنی⚠️

آیا احصان در زنا موجب تشدید مجازات میشود؟

🛑
بر پایه فقه اسلامی در باب زنا هر شخص بالغ ، آزاد و عاقلی که همسری دارد که با او آمیزش کرده و نیز همسرش در دسترس اوست، دارای احصان است. به زبان ساده تر اگر فردی با همسرش نزدیکی کند و شرایط نزدیکی هم بدون هیچ مانعی برقرار باشد وی دارای شرایط احصان است.

🛑 چنین فردی (چه زن و چه مرد) اگر با دیگری زنا کند، عمل او را زنای محصنه می‌گویند. بر اساس منابع فقهی احصان باعث تشدید در مجازات زنا می‌شود و مجازات زنای محصنه برای زناکار سنگسار است.

دانستنیهای حقوقی

16 Jan, 18:46


نکته :
بر طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زن بتواند ثابت کند زندگی مشترک او با شوهر ضرر مالی، شرافتی یا بدنی به همراه دارد، دادگاه او را محکوم به تمکین نخواهد کرد که در این صورت تمکین نکردن باعث از بین رفتن نفقه نمی گردد.
نفقه زن دائم مقدم بر نفقه فرزندان است، مثلاً هرگاه کسی زن دائم (عقد دائم) و پدر و مادری دارد که مستحق نفقه میباشند در این صورت باید همسر دائمی خود را ابتدا نفقه اش را پرداخت نماید و سپس اگر توانایی داشت به پدر و مادرش پرداخت نماید.

دانستنیهای حقوقی

16 Jan, 18:46


دو شرط زیر برای وجوب نفقه ضروری است:
یک دایمی بودن عقد که قانون مدنی در ماده ۱۱۰۶ تصریح دارد: در عقد دایم نفقه زوجه به عهده شوهر است.
دو تمکین کامل زوجه : در صورتی که زنی  به همسر خود تمکین نکند، عنوان ناشزه بر وی تعلق می گیرد و در نتیجه پرداخت نفقه از عهده شوهر وی ساقط می شود.

دانستنیهای حقوقی

16 Jan, 18:46


نفقه زن در اصطلاح حقوقی عبارت از: چیزهایی است که شخص برای زندگانی احتیاج به آن دارد از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن و اثاث منزل در اصطلاح حقوقی کسی که باید نفقه را پرداخت کند منفق و کسی که نفقه به او داده می شود را منفق علیه گویند. ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی بیان می‌دارد : « همین که نکاح به‌طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود.»

دانستنیهای حقوقی

13 Jan, 20:49


ولادت امیرالمومنین علی (ع) و روز بزرگداشت مقام مرد و روز پدر به تمام مردها و پدران بزرگوار مبارک باد.

دانستنیهای حقوقی

13 Jan, 10:12


آب داخل کشتی خطرناکتر از آب بیرونشه حواست به فکرهای روزمره توی سرت باشه

دانستنیهای حقوقی

13 Jan, 07:09


فرازی از صحیفه سجادیه

ا❁﷽❁ا
💠 اللَّهُمَّ أَغْنِنَا عَنْ هِبَةِ الْوَهَّابِينَ بِهِبَتِكَ، وَ اكْفِنَا وَحْشَةَ الْقَاطِعِينَ بِصِلَتِكَ حَتَّى لَا نَرْغَبَ إِلَى أَحَدٍ مَعَ بَذْلِكَ ، وَ لَا نَسْتَوْحِشَ مِنْ أَحَدٍ مَعَ فَضْلِكَ.

🔸️ خدایا! به عطا و احسانت، ما را از عطا و احسان دیگران بی‌نیاز ساز و از ما غم و اندوه بریده شدن احسان دیگران را به احسان و جایزه‌ات کفایت کن تا با بذل و بخشش تو، به دنبال بذل و بخشش احدی رغبت نکنیم و با فضل و احسان تو از احدی نهراسیم.

🔵کانال مشاور حقوقی
@lawadministrative

دانستنیهای حقوقی

10 Jan, 20:02


چه کسانی مشمول پرداخت مالیات حقوق هستند؟

کلیه اشخاص حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، مطابق با ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم باید لیست مالیات حقوق کارکنان خود را از طریق سامانه مالیات بر درآمد حقوق و دستمزد (سامانه مالیات حقوق) سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.با توجه به اقدامات سازمان امور مالیاتی جهت سهولت در کنترل و نگهداری اطلاعات ارسالی توسط اشخاص و شرکت‌ها، ارسال لیست مالیات حقوق نیز به صورت آنلاین صورت می‌پذیرد.

دانستنیهای حقوقی

10 Jan, 19:39


🔴 چطور می‌شود از قاضی متخلف شکایت کرد؟

بر اساس آنچه که در قانون آمده است به چند صورت می‌توان علیه قاضی متخلف طرح شکایت کرد

راه اول این است که شخص ابتدا با مراجعه به دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات، واقع در دادگستری استان مربوطه شکایت خود را مطرح کند

راه دوم این است که فرد به دادسرای انتظامی قضات واقع در تهران مراجعه کند، زیرا در شهرستان‌ها دادسرا و دادگاه انتظامی وجود ندارد. بر اساس قانون دفتر نظارت در واقع نماینده دادسرای انتظامی در هر استان است و با دریافت گزارش‌های مردمی و تخلفات قضات، پرونده‌ها را بررسی کرده و زمانی که تخلف برای آن‌ها محرز شده باشد، شکایت را طبق قانون به رئیس دادگستری استان ارجاع می‌دهد، تا آن را برای دادسرای انتظامی قضات ارسال کند.

همچنین حفاظت اطلاعات دادگستری استان، مرجع دیگری برای دریافت گزارش‌ها و شکایت‌های مردمی است. مطابق قانون نظارت بر رفتار قضات، این مراجع موظف به دریافت گزارش‌های مردمی هستند و در صورت نیاز باید شکایات را به صورت محرمانه بررسی کرده و نتیجه را با حفظ شئونات قاضی متخلف، برای دادسرای انتظامی ارسال کند.

پس از طی شدن این مراحل و مراجعه حضوری به دادسرای انتظامی قضات، چنانچه شکایت مسموع باشد، دادسرا برای تکمیل تحقیقات به دفتر نظارت یا حفاظت اطلاعات، نیابت قضایی می‌دهد و پس از تکمیل تحقیقات، اوراق و اسناد از استان مربوطه، برای دادسرای انتظامی ارسال می‌شود

دانستنیهای حقوقی

10 Jan, 15:30


▫️پرسیدند ؛
فرق کریم با جواد در چیست؟
فرمودند ؛ از شخص کــریـم همینکه
درخواست ‌کنید به شما عنایت میکند
ولی جواد خود به‌ دنبال سائل‌‌
میگردد تا به او عطا کند ...

🌸 میلاد با سعادت امام جواد ﴿🌱﴾ و حضرت علی اصغر ﴿🌱﴾ مبارکباد.

دانستنیهای حقوقی

07 Jan, 19:55


تفاوت تراس و بالکن از لحاظ ثبتی چیست؟

از لحاظ ثبتی بین تراس و بالکن تفاوت‌های وجود دارد و در سند باید به گونه مشخصی نوشته می‌شود.

بر اساس دستورالعمل ۳۰ بندی تفکیک آپارتمان مواد ۱۸ الی ۲۰ تراس و بالکن قسمتی از ساختمان است که حداقل یکطرف آن‌ها بسمت خارج باز باشد که به آن‌ها تراس و یا بالکن یکطرف باز، دو طرف باز یا سه طرف باز می‌گویند.

اولین تفاوت این است که تراس غیر مسقف و بالکن مسقف است.

نکته دیگر این است که تراس جزء مشاعات است، اما بالکن همیشه جزء مساحت آپارتمان محاسبه می‌شود و البته در حالت خاصی تراس جزء مفروزات است، اما در همین حالت خاص مساحت تراس جزء آپارتمان محسوب نمی‌شود بلکه به آن منضم می‌شود.

برای مثال می‌توان گفت آپارتمانی به مساحت ۸۰ متر مربع بانضمام تراسی به مساحت ۵ متر مربع است، اما در بالکن گفته می‌شود آپارتمانی به مساحت ۹۵ متر که چهار متر مربع آن بالکن است.

دانستنیهای حقوقی

07 Jan, 12:40


🔴صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری شامل چه مواردی میشود؟

رسیدگی به تخلف احداث بنای بدون پروانه
رسیدگی به تخلف تراکم اضافی
رسیدگی به تخلف عدم احداث و یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ
رسیدگی به تخلف تجاوز به معابر شهر
رسیدگی به تخلف عدم استحکام بنا
رسیدگی به تخلف عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی
رسیدگی به تخلف تغییر کاربری

دانستنیهای حقوقی

07 Jan, 11:07


بیا یه چیزی بهت بگم:
این واقعیت رو در نظر بگیر که شاید خدا اون درو بست چون میدونست تو لیاقتت خیلی بیشتره

دانستنیهای حقوقی

06 Jan, 07:17


⚠️آیا حادثه ای که در حین مأموریت برای کارگر اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار خواهد بود؟

✔️
انجام وظیفه در مدت مأموریت به منزله انجام وظیفه در کارگاه اصلی بوده و لذا هر گونه حادثه در حین مأموریت بعنوان حادثه ضمن کار تلقی می گردد.



⚠️چنانچه کارگر از انجام دستور کارفرما در مورد رفتن به مأموریت امتناع نماید آیا مرتکب قصور در انجام وظیفه شده است؟

✔️در صورت عدم قید در قرارداد کار اولیه و یا عدم موافقت بعدی کارگر به انجام مأموریت و چنانچه در شرح شغل کارگر نیز انجام مأموریت پیش بینی نشده باشد کارگر تکلیفی نسبت به انجام مأموریت موضوع ماده ۴۶ قانون کار نداشته و عدم انجام آن نیز نمی تواند از مصادیق قصور در انجام وظیفه مندرج در ماده ۲۷ قانون کار شناخته شود.

دانستنیهای حقوقی

03 Jan, 18:17


رو حرفاتون وایسین ،بهترین لوکیشن، همونجاست

دانستنیهای حقوقی

03 Jan, 17:44


⭕️ قوانین کار و کارفرما
⭕️ بیمه ، تامین اجتماعی

حتما به این کانال سر بزنید ، چون کلی اطلاعات خوب بهتون میده

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 16:04


✍🏻 دادنامه شعبه ۱۰۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران: الزام تجدیدنظرخوانده به ثبت چک در سامانه صیاد

دادگاه در رای خود چنین استدلال کرده است که: «ثبت مالکیت دارنده چک در سامانه صیاد تکلیف صادر کننده است نه حق وی»

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:25


خوب بود لایک فراموش نشه 👍☺️🙈

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:25


نکته مهم:

در خیار شرط حتما باید مدت مشخص بشه
اما در شرط خیار مدت مشخص نباشد هم مهم نیست

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:22


ماده 401 قانون مدنی:
«اگر برای خیار شرط، مدت معین نشده باشد، هم شرط خیار و هم بیع، باطل است.»

این ماده به این موضوع اشاره دارد که اگر در قرارداد مدت مشخصی برای خیار شرط تعیین نشود، نه‌تنها شرط خیار معتبر نیست، بلکه خود معامله نیز باطل خواهد بود.

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:21


ماده 399 قانون مدنی:
«در عقد بیع ممکن است شرط شود که یکی از متبایعین یا هر دو یا شخص خارجی، برای مدت معین، حق فسخ معامله را داشته باشد.»

این ماده به خیار شرط اشاره دارد، که طبق آن می‌توان حق فسخ معامله را برای مدت مشخصی در قرارداد گنجاند.

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:21


فرق اصلی:

شرط خیار یک شرط قراردادی است که در قرارداد درج می‌شود.
خیار شرط یکی از انواع خیارات قانونی است که به صورت مشخص در قانون مدنی تعریف شده است.
یعنی خیار شرط در متن قانون آمده، اما شرط خیار نتیجه توافق دو طرف در قرارداد است.

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:20


مثال: در قرارداد ذکر می‌شود که فروشنده حق فسخ معامله را تا یک هفته دارد.

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:20


خیار شرط:
یکی از انواع خیارات (حق فسخ) است که در قانون به آن اشاره شده. این خیار به این معناست که طرفین معامله می‌توانند با توافق قبلی، مدت مشخصی را برای حق فسخ تعیین کنند.

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:20


مثال: در یک قرارداد فروش، شرط می‌شود که خریدار تا سه روز حق فسخ معامله را داشته باشد.

دانستنیهای حقوقی

31 Dec, 13:19


مثالم بزنیم ☺️☺️😉

دانستنیهای حقوقی

26 Dec, 08:19


💐💐💐💐💐💐
ششم دی ماه
روز دفاتر اسناد رسمی
بر عموم سردفتران، دفتریاران و کارمندان دفاتر
مبارک باد
💐💐💐💐💐💐

دانستنیهای حقوقی

25 Dec, 07:18


تاریخ برگزاری کارگاه تخصصی نگارش حقوقی  :

دوشنبه ۱۰ دی ماه
ساعت ۱۴ الی ۱۷
سالن امیرکبیر

📍محل برگزاری: خیابان انقلاب خیابان ۱۶ آذر ساختمان کلینیک دانشگاه تهران


پشتیبان های شما :
09124152251
@atigudarzi

دانستنیهای حقوقی

25 Dec, 05:48


✴️ تعداد شعب دیوان عالی کشور

رئیس دیوان عالی کشور:

🔸هم‌اکنون دیوان عالی کشور ۴۹ شعبه فعال دارد که ۴۳ شعبه آن در تهران و ۶ شعبه در شهر قم مستقر هستند.

🔸 مجموعاً تعداد ۱۴۸ قاضی در دیوان عالی کشور مشغول به خدمت هستند.

🔸دیوان عالی کشور در حال حاضر دارای ۱۳ شعبه کیفری، ۱۲ شعبه حقوقی، ۱۲ شعبه خانواده ۵ شعبه رسیدگی به امور مواد مخدر، ۵ شعبه اعاده دادرسی، یک شعبه تجمیع احکام و حل اختلاف و یک شعبه احاله و حل اختلاف است.

دانستنیهای حقوقی

24 Dec, 22:00


گرامي باد
ششم دي ماه
سالروز گراميداشت دفاتر اسناد رسمي

دانستنیهای حقوقی

20 Dec, 10:18


دو اصطلاح حقوقی

🔹 تسلیط

🔸 برابر این اصل هر کس حق هر گونه تصرف که مخالف شرع نباشد، دارد از این رو هر مالکی نسبت به مایملک خود حق هر گونه تصرف وانتفاعی دارد مگر آنکه قانون استثنا کرده باشد.
برای هر کس حق ساخت و ساز در ملک شخصی اش دارد ولی برابر مقررات شهرداری نمی تواند بیش از چند طبقه معین شده درضوابط وآ یین نامه های مربوط اقدام به ساخت آپارتمان نماید.

🔹 تسبیت

🔸 ضرر زدن به مال غیر که منشاء ضرر بوسیله خود مرتکب به هدف هدایت نشده ولی بر اثر تقصیر یا بی مبادلاتی و غفلت و عدم احتیاط او ضرری متوجه دیگری می شود مانند آنکه گوسفندان بواسطه عدم مراقبت به مزرعه گندم دیگری رفته و چرای آنها موجب ضرر به کشاورز گردد. یا زنجیر سگ را محکم نبندند و سگ به عابرین حمله کند.

دانستنیهای حقوقی

20 Dec, 10:18


✴️ بیشتر بدانیم

قرار اناطه به چه معناست؟!

در لغت " اناطه " یعنی منوط کردن و موکول کردن

در اصطلاح حقوقی اناطه به این شکل هست که اگر رسیدگی به یک پرونده در دادگاه منوط و موکول به اثبات موضوع دیگری باشه که رسیدگی به آن موضوع در صلاحیت دادگاه دیگری باشه ، دادگاه رسیدگی کننده قراری تحت عنوان "قرار اناطه" صادر می نماید تا شخص ذی نفع در پرونده، آن موضوع رو نزد مرجع صالح اقامه نماید و بعد از مشخص شدن نتیجه بررسی دادگاه اول به پرونده رسیدگی و حکم مقتضی صادر کند.

دانستنیهای حقوقی

19 Dec, 20:17


کانال تخصصی حقوق کار: 👆👆👆
آنچه که کارفرمایان و کارگران باید بدانند

دانستنیهای حقوقی

19 Dec, 18:49


سلام و درود

یلدا یعنی بهانه‌ای برای دور هم جمع شدن و گرم کردن دل‌ها
امیدوارم شبتان پر از خنده و شادی باشد

مبارک باد بر شما یلدا
🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉

دانستنیهای حقوقی

18 Dec, 17:17


شرب خمر در قانون مجازات اسلامی

برای اینکه عملی جرم باشد می بایست در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد باتوجه به اینکه در خصوص شرب خمر مجازات حد تعیین شده است بنابراین مصرف شرب خمر جرم می باشد.درماده 264 قانون مجازات اسلامی مجازات شرب خمر بیان شده است براین اساس: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد‌یا زیاد، جامد باشد‌یا مایع، مست کند‌یا نکند، خالص باشد‌یا مخلوط به‌گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.

مجازات شرب خمر
برای مسلمانان و غیر مسلمانان در حالت تظاهر به مصرف 80 ضربه شلاق حدی می باشد.شلاق حدی در مقابل شلاق تعزیری قرار می گیرد.شلاق حدی در شرع مقدس اسلام و توسط شارع میزان و کیفیتش به درستی مشخص شده است و قاضی در ان دخل و تصرفی ندارد.

دانستنیهای حقوقی

18 Dec, 15:05


بعضى آدمها روياى موفقيت ميبينن ،
بعضى ديگه هم بيدار ميشن و برای رسیدن بهش سخت ، تلاش ميكنن.

دانستنیهای حقوقی

17 Dec, 16:36


تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و اداره‌های استان تهران

استانداری تهران:

با توجه به تداوم برودت هوا، آموزش مدارس در تمام مقاطع تحصیلی بصورت غیر حضوری ، مهدهای کودک مدارس پیش دبستانی و استثنایی ، دانشگاه‌ها، ادارات استان تهران به استثنای دستگاه‌های خدمات‌رسان و درمانی، فردا چهارشنبه 28 آذرماه تعطیل اعلام می شود.

دانستنیهای حقوقی

16 Dec, 21:34


خوشبختی فقدان مشکلات نیست بلکه توانایی مقابله با آنهاست

دانستنیهای حقوقی

16 Dec, 21:16


دفاع مشروع چیست‌

شرایط دفاع مشروع عبارت‌اند:

🔹دفاع و حمله باید متناسب باشد مثلاً اگر کسی با چوب به دیگری حمله کرد مدافع نمی‌تواند با اسلحه از خود دفاع کند

🔹امکان دسترسی به نیروی انتظامی نباشد

🔹خطر قریب الوقوع باشد بنابراین اگر کسی دیگری را صرفاً تهدید کند مدافع نمی‌تواند با سلاح او را به قتل برساند

🔹دفاع برای دفع خطر ضرورت داشته باشد مثلاً اگر کسی ضربه ای آرام به وسیله ای به شما بزند و فرار کند و دور شود مدافع نمی‌تواند با سلاح سرد یا گرم او را بزند بعد ادعا کند که دفاع کرده است

در صورتی که دفاع با این شرایط منطبق باشد دفاع مشروع تلقی می‌گردد و مدافع مجازات نمی‌شود

دانستنیهای حقوقی

25 Nov, 11:28


خوب بود لایک یادتون نره 👍☺️

دانستنیهای حقوقی

25 Nov, 11:27


۴.حق داشتن مترجم: «بازپرس برای شاکی ... که قادر به سخن گفتن به زبان فارسی نیست، مترجم مورد وثوق ...تعیین میکند.»

«بازپرس برای شاکی ... که ناشنوا است یا قدرت تکلم ندارد، فرد مورد وثوقی که توانایی بیان مقصود را از طریق اشاره یا وسایل فنی دیگر دارد، به عنوان مترجم انتخاب میکند.»

دانستنیهای حقوقی

25 Nov, 11:27


۳.حق درخواست تأمین خواسته: «شاکی میتواند تأمین ضرر و زیان خود را از بازپرس بخواهد. هرگاه این تقاضا مبتنی بر ادله قابلقبول باشد، بازپرس قرار تأمین خواسته صادر میکند.»

دانستنیهای حقوقی

25 Nov, 11:27


۲.حق مطالعه و اخذ تصویر برخی اوراق پرونده: «در صورت درخواست شاکی، چنانچه بازپرس مطالعه یا دسترسی به تمام یا برخی از اوراق پرونده را منافی با ضرورت کشف حقیقت بداند، با ذکر دلیل، قرار رد درخواست را صادر میکند. این قرار، حضوری به شاکی ابلاغ میشود و ظرف سه روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است.
دادگاه مکلف است در وقت فوقالعاده به اعتراض رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند. تصمیم دادگاه قطعی است.»

دانستنیهای حقوقی

25 Nov, 11:27


۱.حق حضور در تحقیقات مقدماتی: «شاکی میتواند در هنگام تحقیقات، شهود خود را معرفی و ادله اش را اظهار کند و در تحقیقات حضور یابد، ... .»

دانستنیهای حقوقی

25 Nov, 11:26


حقوق شاکی بیا به این شکل یادبگیر 😍

دانستنیهای حقوقی

22 Nov, 21:29


https://t.me/edarekar62

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 19:03


خوب بود لایک کن دوباره بزارم☺️☺️

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 19:02


یعنی همون حدود تعیین شده توسط خدا رو به هم میریزه...
جامعه رو هدف قرار میده چجوریاست..؟؟
یعنی اینکه..
نظم جامعه رو به هم میریزه..
هدف قرار دادن بنده خدا چی..؟؟
یعنی اینکه
تعدی میکنه به حق شخص..!!
حالا
این آخری میشه
حیثیت خصوصی...
چون طرفش شخصه..
محدود به شخص خاصه!!!!!
اون دو تای بالایی میشن
حیثیت عمومی..
چرا که جامعه و صاحب جامعه که خداست
محدود نیست..!!!
لایتناهیه...

به همین راحتی 👌😉

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 19:00


جرم رو یه اسلحه در نظر بگیر
که با هر شلیک..
سه تا هدفو همزمان درگیر میکنه..
هدف اول..
خدا
هدف دوم
جامعه..
هدف سوم
بنده خدا..
خدا رو هدف قرار میده یعنی چی..؟؟

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 19:00


حیثیت جرم یعنی چی..؟؟
مگه جرم هم میتونه حیثیت داشته باشه..؟؟

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:59


الانم به فرزند آدم
گفته مشروب نخور
زنا نکن..!!!
ولی داره انجام میده

خب اینا یعنی چی..!؟
یعنی اینکه خط قرمزی که خداوند تعیین کرده رو زیر پا گذاشتن..!!
پس هر جرمی جنبه الهی داره..!!!
هیچ جرمی متصور نیست که جنبه الهی نداشته باشه..
چرا که عالم محضر خداست..!!!در محضر خدا معصیت نکنیم

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:58


یعنی اینکه
عالم محضر خداست.!!!
هر جرمی که انجام بشه
به حدود و مرزهایی که خداوند
تعیین کرده خدشه وارد میکنه..
به حضرت آدم گفت
هرچی هست اینجا آزاده
فقط به گندم نزدیک نشو.!!!
حد..!!! یعنی خط قرمز رو گذاشت روی گندم...

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:57


بند دوم ماده..!!
هر جرم جنبه الهی داره یعنی چه..!!

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:57


به قول قدیمیا که میگفتن:
پس گردنی مال کسیه که
بی ادبی کرده باشه..!!

والا...☺️

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:56


یعنی اینکه...
تا کسی جرمی مرتکب نشه
مجازاتش نمیتونن بکنن
وسلام..!!!

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:56


محکومیت به کیفر فقط ناشی از ارتکاب جرم است..!!!
یعنی چی..؟؟؟

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:55


بریم امشب ببینیم این ماده چی میخواد بگه ☺️

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:53


محکومیت به کیفر فقط ناشی از ارتکاب جرم است و جرم که دارای جنبه الهی است، می‌تواند دو حیثیت داشته باشد:

الف - حیثیت عمومی از جهت تجاوز به حدود و مقررات الهی یا تعدی به حقوق جامعه و اخلال در نظم عمومی
ب - حیثیت خصوصی از جهت تعدی به حقوق شخص یا اشخاص معین

ماده ۸ آئین دادرسی کیفری

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:51


بریم سراغ چندتا ماده آیین دادرسی کیفری؟😉

دانستنیهای حقوقی

21 Nov, 18:51


سلاااااام ☺️☺️

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 21:46


قصاب با دیدن سگی که به طرف مغازه اش نزدیک می شد حرکتی کرد که دورش کند
اما کاغذی را در دهان سگ دید. کاغذ را گرفت. روی کاغذ نوشته بود (لطفا ۱۲سوسیس و یه ران گوشت بدین)
ده دلار همراه کاغذ بود. قصاب که تعجب کرده بود سوسیس و گوشت را در کیسه ای گذاشت و در دهان سگ گذاشت.
سگ هم کیسه را گرفت و رفت.
قصاب که کنجکاو شده بود و از طرفی وقت بستن مغازه بود تعطیل کرد و به دنبال سگ راه افتاد.
سگ در خیابان حرکت کرد تا به محل خط کشی رسید باحوصله ایستاد تا چراغ سبز شود و بعد از خیابان رد شد.
قصاب به دنبالش راه افتاد
سگ رفت تا به ایستگاه اتوبوس رسید نگاهی به تابلو حرکت اتوبوس ها کرد و ایستاد
قصاب متحیر از حرکت سگ منتظر ماند.
اتوبوس آمد، سگ جلوی اتوبوس آمد و شماره آنرا نگاه کرد و به ایستگاه برگشت.
صبر کرد تا اتوبوس بعدی آمد دوباره شماره آنرا چک کرد. اتوبوس درست بود سوار شد.
قصاب هم در حالی که دهانش از حیرت باز بود سوار شد.
اتوبوس در حال حرکت به سمت حومه شهر بود و سگ منظره بیرون را تماشا میکرد.
پس از چند خیابان سگ روی پنجه بلند شد و زنگ اتوبوس را زد. اتوبوس ایستاد و سگ با کیسه پیاده شد. قصاب هم به دنبالش.
سگ در خیابان حرکت کرد تا به خانه ای رسید. گوشت را روی پله گذاشت و کمی عقب رفت و خودش را به در کوبید.
این کار را باز هم تکرار کرد اما کسی در را باز نکرد سگ به طرف محوطه باغ رفت و روی دیواری باریک پرید و خودش را به پنجره رساند و سرش را چند بار به پنجره زد و بعد به پایین پرید و به پشت در برگشت.
مردی در را بازکرد و شروع به فحش دادن و تنبیه سگ کرد.
قصاب با عجله به مرد نزدیک شد وداد زد چه کار میکنی دیوانه؟
این سگ یه نابِغه است. این باهوش ترین سگی هست که من تا بحال دیدم.
مرد نگاهی به قصاب کرد و گفت: تو به این میگی با هوش؟ این دومین بار توی این هفته است که کلیدش را فراموش می کند.


نتیجه اخلاقی:
اول اینکه مردم هرگز از چیزهایی که دارند راضی نخواهند بود.
دوم اینکه چیزی که شما آن را بی ارزش می دانید، بطور قطع برای کسانی دیگر ارزشمند و غنیمت است.
سوم اینکه بدانیم دنیا پر از این تناقضات است. پس سعی کنیم ارزش واقعی هر چیزی را درک کنیم و مهمتر اینکه قدر داشته هایمان را بدانیم.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 20:44


📌واریز وجه کلیه معاملات به کارت بانکی نفر سوم ممنوع شد

بانک مرکزی بخشنامه الزامات قانونی مبارزه با پولشویی را به شبکه بانکی و مشتریان بانک‌ها ابلاغ کرد.

برهمین اساس و در راستای ارتقای سطح اثربخشی و کارایی نظام مبارزه با پولشویی، وجود تناظر و احراز تطابق فیمابین "تراکنش‌های بانکی اشخاص" با "جریان اسناد و اطلاعات مربوط به مبادلات کالا‌ها و خدمات آنها" الزامی است.

بررسی‌های تکمیلی که از طریق پایش نقل و انتقالات اشخاص دارای فعالیت‌های غیرمجاز از قبیل معامله‌گران غیرمجاز ارزی؛ معامله‌گران غیرمجاز دارایی‌های مجازی؛ فعالین حوزه قمار و شرط‌بندی؛ اخلال‌گران بازار پول؛ ارز و فلزات گران‌بها و اشخاص مظنون به پولشویی حاصل شده، حاکی از آن است که بعضاً وجوه واریز شده توسط تعداد قابل توجهی از مشتریان شبکه بانکی، به درخواست طرف معامله آنها و متأسفانه عمدتاً با پذیرش شعبه مؤسسه اعتباری یا عدم اجرای صحیح مقررات مربوط در مؤسسه اعتباری، به حساب غیر واریز می‌شوند، بدون آن‌که واریز‌کننده، اطلاعی از موضوع و ماهیت فعالیت اقتصادی طرف تراکنش (واریز شونده) داشته باشد.

زین پس اشخاص باید وجه معامله را به حساب همان طرف معامله یا قرارداد واریز کنند و از انجام هرگونه تراکنش و معاملات مالی الکترونیکی غیرقابل ردیابی احتراز کنند.

همچنین شبکه بانکی نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از "چهار میلیارد‌ریال" روزانه مشتری حقیقی و کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از "۱۰ میلیارد‌ریال" روزانه مشتری حقوقی و حساب‌های سپرده تجاری مشتری حقیقی، انتقال وجه را منوط به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه کند.

تأکید می‌گردد که به موجب ماده (۵) قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال ۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی عهده‌دار اجرای الزامات مبارزه با پولشویی می‌باشند و براین اساس باید تبصره (۲) ماده (۵۰) آیین‌نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مصوب جلسه مورخ ۲۱‏/۰۷‏/۱۳۹۸ هیأت محترم وزیران که اشعار می‌دارد؛ "اشخاص مشمول باید از انجام هرگونه تراکنش و معاملات مالی الکترونیکی غیرقابل ردیابی احتراز کنند" را به اجرا گذارند.

همچنین به موجب تبصره (۲) ماده (۱۴۳) آیین نامه مذکور، اشخاص یادشده باید اطلاعات، سوابق، اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود را به نحوی نگهداری و مدیریت نمایند که قابلیت بازسازی زنجیره معاملات را در صورت نیاز ایجاد کند. علاوه بر آنها، به موجب ماده (۱۵) دستورالعمل مبارزه با پولشویی در شرکت‌های تجاری و موسسات غیرتجاری مصوب جلسه مورخ ۲۳‏/۰۳‏/۱۳۹۱ شورای عالی مبارزه با پولشویی، اشخاص باید وجه معامله را به حساب همان طرف معامله یا قرارداد واریز نمایند.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:48


خوب بود لایک فراموش نشه 🙈

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:47


قصد ایراد ضرر به مالک یا متصرف ولو این که مجرم نفعی نبرد.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:47


سوء نیت خاص :
علم به تعلق مال غیر

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:47


سوء نیت عام:
علم به مجرمانه بودن خیانت در امانت
اراده خودآگاهانه و آزاد مرتکب در انجام یکی از مصادیق عنصرمادی:
تصاحب / استعمال /اتلاف /مفقودکردن

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:47


این جرم زمانی محقق می شود که مطالبی بر روی سفید مهر یا سفید امضاء نوشته باشد و اگر مرتکب بدون نوشتن مطلب سوء استفاده کند مشمول این ماده نیست.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:46


هرکس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق به دست آورده سوء استفاده نماید به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:46


مدیر تصفیه در حین تصدی به امور تاجر ورشکسته و وجهی را حیف و میل کرده باشد به مجازات خیانت در امانت محکوم خواهدشد.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:46


خیانت در امانت از جرایم مقید به نتیجه است و مفقود کردن مال باید به ضرر مالک باشد و در صورتی که این امور به ضررمالک نباشد جرم خیانت در امانت محقق نیست.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:46


در عقد قرض که مال به شخص سپرده نمیشود بلکه تملیک میشود و وی متعهد به پس دادن مثل یا قیمت آن میشود در 
صورتی که شخص از پس دادن مثل یا قیمت خودداری کند خیانت در امانت نیست بلکه فقط جنبه حقوقی دارد. هم چنین  درمورد وام خیانت در امانت با ترک فعل هم محقق میشود.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:45


تصرف مال گمشده یا لقطه خیانت درامانت نیست.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:45


اگر شخصی خود مالی را بدست آورده باشد خیانت در امانت نیست.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:45


مال امانی باید توسط مالک یا متصرف قانونی به امین سپرده شده باشد.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:45


برای تحقق خیانت در امانت سپرده شدن باید توسط کسی باشد که قانوناً چنین حقی را داشته باشد. 

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:44


مقصود از سپرده شدن قرار دادی است نه سپرده شدن قانونی

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:44


عبارت است از استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود نمودن اموال منقول و غیر منقول، سند یا هر شی دیگری که قرار بوده مسترد شود یا به مصرف معینی برسد، توسط شخصی که این اشیا و اموال، نزد او، امانت، رهن یا اجاره، سپرده شده است.

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:43


اول بریم سراغ تعریف😉

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:43


بریم امشب مبحث خیانت در امانت و ببینیم 😉

دانستنیهای حقوقی

20 Nov, 19:42


سلاااااام سلاااااام ☺️☺️☺️

دانستنیهای حقوقی

11 Nov, 20:31


در کارتان باهوش و خلاق باشید

پیرزنی هر هفته مبلغ شش هزار دلار به حساب خودش واریز میکرد..
بعد از گذشتن چند سال توی ذهن رئیس بانک سوال ایجاد شد که منبع درامد این پیرزن از کجاست؟؟!! ریس بانک تصمیم گرفت سوال خودش رو از پیرزن بپرسه . ..
هفته بعد پیرزن وارد بانک شد،..
رئیس بانک فورا ب سراغ پیرزن اومد و سوال کرد : ببخشید خانم میتونم بپرسم شغل شما چیه؟
پیرزن خندید و گفت:بیکارم.رئیس بانک با تعجب پرسید پس منبع درامد شما چیه؟
پیرزن گفت:من سر چیزهای غیر ممکن شرط بندی میکنم.ریس گفت مثلا چی ؟
پیرزن گفت مثلا من باشما سر هزار دلار شرط میبندم که فردا زیرشلواری قرمز میپوشید !قبول!!!
ریس گفت قبول...
فردا رئیس بانک وارد بانک شد و پیرزن رو دید وشلوارش رو دراورد گفت: ببین زیرشلواری من ابیه شرط رو باختی...
پیرزن هزار دلار ب رئیس داد و خندید وگفت:هزار دلار برای تو ولی من سر صد هزار دلار با شخصی شرط بندی کرده بودم که فردا شلوار رئیس بانک رو از پاش در میارم.!!!!! موفقیت،یعنی خلاقیت و این کار ذهن است.
بیشتر فکر کن...

دانستنیهای حقوقی

09 Nov, 20:03


بازداشت۳ کارمند به اتهام فساد اداری در رباط‌کریم

🔹بازداشت‌های کارمندان متخلف درشهرستان رباط‌کریم درحوزه فساد اداری، با دستگیری سه کارمند دیگر ادامه یافت.

🔹۲ تن از این کارمندان سابقاً در بخشداری رباط کریم و یک نفر نیز در اداره راه و شهرسازی مشغول به کار بوده‌اند که این بازداشت‌ها در ارتباط با پرونده‌های فساد مالی و ارتشاء است.

🔹 با احتساب این ۳ دستگیری‌ جدید، طی ۸ ماه گذشته، ۱۹ نفر از مدیران و کارمندان بازداشت شده‌اند که این روند یک بار دیگر به روشنی نشان می‌دهد دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف ندارد ودر صدد بازدارندگی وریشه کنی فساد است.

دانستنیهای حقوقی

06 Nov, 20:58


خودت رو جایی خرج کن که بیارزه
وقتی میگم خودت یعنی؛وقتت، انرژیت، احساساتت ..چون همه لیاقت انرژی شما رو ندارن

دانستنیهای حقوقی

04 Nov, 12:25


محسنی اژه‌ای: تجسس ممنوع است، مگر به حکم قانون/ برای ما بسیار مهم است که وقتی به حکم قانون، تجسسی صورت می‌گیرد حقوق شهروندان و مردم مراعات شود

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه:
🔹یکی از توصیه‌های ۱۵ گانه‌ سال گذشته، اجرای دقیق دستورالعمل ناظر بر اصل ۲۵ قانون اساسی بود که تصریح دارد تجسس ممنوع است، مگر به حکم قانون.
🔹در این زمینه قوه قضاییه دستورالعملی را صادر کرد و بر همین اساس، تاکید ما آن است که هم مقابله با نفوذ و تدابیر و مراقبت‌های مرتبط با آن از درجه بالای اهمیت برخوردار است و هم چگونگی انجام وظایف ومسئولیت‌ها در این حیطه مهم است.
🔹در واقع برای ما بسیار مهم است که وقتی به حکم قانون، تجسسی صورت می‌گیرد؛ حقوق شهروندان و مردم به صورت تمام و کمال مراعات شود و نحوه این تجسس و بهره‌برداری از اطلاعات حاصله، کاملاً منطبق با قانون و شرع باشد و حقوق احدی پایمال نشود.
🔹باید تاکید کنم که حسبِ گزارشات مستمر دریافتی از مراجع مربوطه، در راستای موضوع فوق‌الذکر، توفیقات خوبی را کسب کرده‌ایم./ میزان

دانستنیهای حقوقی

03 Nov, 20:07


🔴شکایت از کلینیک زیبایی را از چه طریقی می توان انجام داد؟

شکایت از کلینیک زیبایی عموما در سه حوزه عمده تخلفات صنفی، تخلفات پزشکی و نقض حریم خصوصی مشتریان انجام می شود و افرادی که به نحوی با این موارد درگیر هستند می‌تواند از کلینیک زیبایی شکایت کنند و خواستار حق خود شوند.

برای شکایت از تخلفات صنفی باید به سازمان نظام پزشکی مراجعه کرد که پس از انجام بررسی های لازمه؛ دریافت اخطار، جریمه‌های نقدی، تعطیلی موقت و حتی در موارد حاد، پلمب واحد صنفی در انتظار متخلفین صنفی کلینیک زیبایی می باشد.

برای شکایت از تخلفات پزشکی باید به دادسرای ویژه جرایم پزشکی مراجعه کنیم. زیرا اگر کلینیک زیبایی اقدامات پزشکی را بدون مجوزهای پزشکی انجام دهد، به مداخله غیرمجاز در امور پزشکی متهم می‌شود و پس از رسیدگی به این گونه تخلفات، کلینیک زیبایی محکوم به پرداخت خسارت و دیه می شود گاها این تخلفات موجب تعطیلی واحد متخلف می‌شود.

برای شکایت از نقض حریم خصوصی باید به داسرای ویژه جرائم رایانه ای مراجعه کرد و پس بررسی های به عمل آمده طبق تخلفات رایانه ای با آن ها برخورد می شود.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:31


یادآوری:

تو مهم‌ترین آدمِ زندگی‌ خودتی
و خوشبختی
از درون خود آدم به‌ وجود میاد
نه از طریق آدمایِ دیگه

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:28


وقف 
تنها عقد مجانی که نمیتوان در آن شرط عوض گذاشت.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:28


نکاح
تنها عقدی که تابع قانون مدنی نیست و تابع شرایط خودش می باشد.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:27


وصیت
تنها عقدی که حتما باید معلق باشد.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:27


جعاله
تنها عقدی که هم می تواند مجهول باشد و هم مردد.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:27


اجاره
تنها عقدی که مال مورد معامله باید منفعت باشد.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:26


قرض
تنها عقدی که مال باید مثلی باشد.

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:26


بریم چندتا نکته مدنی ☺️😉

دانستنیهای حقوقی

02 Nov, 20:25


سلااااااام ☺️☺️☺️

دانستنیهای حقوقی

01 Nov, 21:06


گواهی پایان کار سندی است که بعد از اتمام عملیات ساخت و ساز و بررسی اینکه، خلافی در ساخت و ساز صورت نگرفته باشد و ساختمان بدهی به شهرداری نداشته باشد،توسط شهرداری صادر می شود

اصولا گرفتن پایان کار با درخواست مالک یا وکیل قانونی او از شهرداری صورت می گیرد مگر در مواردی که ساختمان با قرارداد مشارکت در ساخت، ساخته شده باشد که در این صورت سازنده متعهد به گرفتن پایان کار است

گواهی پایان کار ساختمان مقدمه ای است برای صدور سند صورت مجلس تفکیکی و امکان الزام به تنظیم سند رسمی ملک، به همین دلیل می توان ضمن یک دادخواست هر سه دعوا را طرح نمود

فردی که ملک نوساز بدون پایان کار را خریداری کرده و یا ملکی را خریداری کرده که اعتبار پایان کار آن به پایان رسیده می تواند علیه مالک رسمی ملک و شخصی که طبق قرارداد متعهد به گرفتن پایان کار برای ملک بوده دادخواست الزام به اخذ پایان کار را طرح نماید.

دانستنیهای حقوقی

30 Oct, 21:03


‏نداریم نامرد تر از کسی که، یه مسیرو باهات شروع میکنه و وسط راه دستاتو ول میکنه.شب بخیر

دانستنیهای حقوقی

30 Oct, 20:41


اینم چندتا تست برای دوستان عزیز❤️❤️

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:05


خوب بود😉لایک فراموش نشه👍🙈

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:04


در محاربه، مانند سایر جرایم حدی، برای اثبات جرم، باید شرایط و مدارک قانونی کافی وجود داشته باشد. شهادت شهود، اعتراف مرتکب، یا سایر مدارک قانونی می‌تواند در اثبات جرم محاربه مؤثر باشد.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:04


محاربه باید توسط یک گروه یا به صورت مسلحانه انجام شود. در غیر این صورت، جرم محاربه محسوب نمی‌شود و ممکن است به عنوان جرم دیگری، مانند قتل یا سرقت مسلحانه، مورد پیگرد قرار گیرد.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:04


محاربه تنها در صورتی محقق می‌شود که هدف مرتکب ایجاد ناامنی عمومی و ترس در جامعه باشد. اگر عمل مرتکب فقط علیه یک یا چند فرد خاص باشد و هدف ایجاد ترس عمومی نباشد، جرم محاربه محسوب نمی‌شود.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:03


مجازات محاربه در قانون مجازات اسلامی شامل اعدام، به صلیب کشیدن، قطع دست و پا، یا تبعید می‌باشد که دادگاه بر اساس شرایط و اوضاع و احوال جرم، یکی از این مجازات‌ها را تعیین می‌کند.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:03


مطابق ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی، محاربه به هر عملی گفته می‌شود که به منظور ایجاد رعب و وحشت در جامعه و برهم زدن امنیت عمومی انجام شود. این عمل می‌تواند شامل حمله مسلحانه به مردم، راهزنی، یا هر گونه اقدام مسلحانه‌ای که امنیت عمومی را به خطر بیندازد، باشد.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:03


در قانون مجازات اسلامی ایران، محاربه به عنوان یکی از جرایم حدی شناخته شده و مجازات آن می‌تواند بسیار شدید باشد.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 12:02


نکاتی در محاربه

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 04:57


✴️ دستورالعمل رتبه بندی دفاتر اسناد رسمی تصویب شد

🔸دستورالعمل رتبه بندی دفاتر اسناد رسمی در یکصد و چهل و یکمین جلسه شورای عالی تحول و تعالی سازمان ثبت مورد تصویب قرار گرفت.

🔸 این رتبه بندی در تعیین محل خدمت، جابه جایی آنها و سقف کاری و تنظیم اسنادشان موثر است.

🔸 سه شاخص رتبه‌بندی عبارتند از:

۱. میزان رضا یتمندی مراجعین با بیشترین تاثیر در رتبه بندی دفاتر یعنی ۶۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ۲. عدم ارتکاب تخلفات انتظامی و عدم محکومیت‌های کیفری با ۲۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ۳. میزان سوابق سردفتر با ۱۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز.

دانستنیهای حقوقی

29 Oct, 04:54


هفتم آبان روز بزرگداشت کوروش گرامی باد

دانستنیهای حقوقی

26 Oct, 02:17


المیادین: تمامی اهداف متخاصم در اطراف تهران سرنگون شدند

دانستنیهای حقوقی

26 Oct, 01:59


#فوری
منابع مطلع: ایران آماده پاسخ به تعرض اسرائیل است

🔹منابع مطلع به تسنیم گفتند که همچنانکه از پیش اعلام شده ایران آماده پاسخ به تعرض اسرائیل است.
وی افزود:
🔹 ایران حق خود برای پاسخگویی به هرگونه تعرض را محفوظ می‌داند و تردیدی نیست که اسراییل در برابر هر اقدامی واکنش متناسب دریافت خواهد کرد./ تسنیم

دانستنیهای حقوقی

26 Oct, 01:58


هم‌اکنون/ فعالیت مجدد پدافند هوایی در برخی مناطق تهران

دانستنیهای حقوقی

26 Oct, 01:58


المیادین: تمام موشک های دشمن در اطراف تهران منهدم شدند./انتخاب

دانستنیهای حقوقی

25 Oct, 10:40


دوستان عضو بشید مطالبش عالیه 👆👆👆

دانستنیهای حقوقی

25 Oct, 10:40


https://t.me/edarekar62

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 22:39


فـکر روزایی که گـذشتو نکن

فکـر کن فردا اولین روزیه که
میخای برای رسیدن به هدفت
تلاش کنی پس آلارم بزارو
سر ساعت بیدار شـو

هـی نگو وقت نیست تموم شد

خـدا ببینه هنوز امید داری و
بهش اعتماد چنان جلوت مینداره
و تو حرکتت برکت میده که
خودتم باورت نمیشه

پس ایـمان ، تـوکل ، اعـتماد بنفس
کـلید مـوفقـیت تـوعه

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 21:10


مفید بود لایک کنید

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 21:10


امااگر پدر طلبکار باشد و پسر بدهکار و پدری فوت کند اینجا مالکیت فی الذمه رخ می‌دهد

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 21:10


پسری از پدر طلبکار است و پدر فوت میکند ← پسر طلب خود را از ترکه برمیدارد

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 21:10


ی نکته ← اگر بدهکار فوت کند و طلبکار وارث او باشد، مالکیت مافی الذمه حاصل نمیشود بلکه آن طلبکار مانندسایر طلبکاران طلب خود را از ترکه وصول میکند.

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 21:09


در این صورت برای آن وارث مالکیت مافی الذمه رخ می دهد و بری میشود.

دانستنیهای حقوقی

23 Oct, 21:09


بدهکار وارث او باشد، بخشی از طلب به نسبت سهم الارث به آن وارث (بدهکار) میرسد،

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:50


دوستان مطالب براتون جالب بود ☺️😉

لایک فراموش نشه 🙈

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:49


زن در این نوع طلاق حق گرفتن نفقه ندارد و از شوهرش ارث نمی برد. اما اگر زن خواهان مهریه اش باشد و بخواهد مالش را پس بگیرد ماهیت طلاق تغییر و تبدیل به طلاق رجعی می گردد لذا امکان رجوع مرد ایجاد شده و زن حق ارث و نفقه را دارد.

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:49


در واقع در این طلاق هر دو طرف از هم کراهت و تمایل به طلاق دارند اما میزان بخششی که زن به مرد می دهد بیش از مهریه نیست.از لحاظ ماهیت در طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عرض نکرده باشد بائن است یعنی اگر زن پس از طلاق خواهان مبلغی نباشد که برای گرفتن اجازه طلاق به مرد داده است طلاق بائن و رجوع ممکن نیست.

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:48


براساس ماده 1147 قانون مدنی طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زاید بر میزان مهر نباشد.

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:48


براساس ماده 1146 قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی که به او می دهد طلاق می گیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر،معادل آن، یا بیشتر یا کمتر از مهریه باشد.

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:47


بریم ماده قانونیشم بخونیم ☺️

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:47


اما طلاق خلع و مبارات نیز دو صورت طلاق توافقی است،البته اجرای این طلاق نیز چون دیگر طلاق هایی که به درخواست زن و مرد است منوط به انجام تشریفات در مراجع قضایی و صدور گواهی عدم امکان سازش است.طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن است که امکان رجوع در آن نیست.

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:46


ببینید دوستان چنانچه زوجین هر دو در مورد طلاق توافق داشته و در مورد نحوه جدایی و پرداخت حقوق زن و فرزندان به تفاهم برسند بهش میگن طلاق توافقی .
این طلاق برای سرعت بخشیدن به کار کسانیه که با توافق مصّر به طلاق هستند.

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:44


حیفم اومد فرق طلاق توافقی با طلاق خلع و مبارات نگم‌😐

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:42


دیشب خاطرتون باشه راجع به عده صحبت کردیم ☺️خاطرتون هست 😉

دانستنیهای حقوقی

17 Oct, 05:41


سلااااام دوستان ☺️❤️

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:07


دوستان مطالب امشب براتون جالب بود ☺️😉

لایک فراموش نشه 🙈

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:06


در ماده 495 همین قانون آمده : در کلیه مواردی که به موجب مقررات این قانون ارش منظور می گردیده با در نظر گرفتن دیه کامله انسان و نوع وکیفیت جنایت، میزان خسارت وارده طبق نظر کارشناس تعیین می شود.

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:06


هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعا مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد جانی باید ارش
بپردازد.

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:05


ارش : مطابق ماده 367 قانون مجازات اسلامی که مشعر است

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:05


ماده 14 قانون مجازات اسلامی دیه را بدینگونه تعریف کرده است : دیه مالی است که از طرف شارع برای جنایت تعیین شده است، مثالاً: دیه قتل غیر عمد

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:04


در قانون جبران خسارت قطع شدن یک دست نصف یک دیه کامل است ولی دیه پاره شدن یک تار عصبی در دست در قانون اعلام نشده که در خصوص جبران این نوع خسارت قاضی دادگاه به نظریه کارشناسی پزشکی قانونی متمسک می شود و پزشکی قانونی معمولاً این خسارت را با درصدی از دیه عضوی بیان میکند

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:03


ی مثال بزنم ☺️

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:03


معمولا جبران خسارات بدنی با پرداخت دیه یا ارش است اما، نوع و میزان خسارت دیه در قانون مشخص است ولی میزان خسارت ارش در قانون مشخص نیست.

دانستنیهای حقوقی

16 Oct, 19:00


بریم تفاوت دیه با ارش رو هم ببینیم ؟☺️

2,654

subscribers

34

photos

3

videos