عبداله باباخانی ، یادداشت ها @kourp Channel on Telegram

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

@kourp


ارتباط با کانال
@ABabakhani

کورپ (Persian)

کورپ یک کانال تلگرامی است که توسط عبداله باباخانی تاسیس شده است. این کانال به عنوان یک فضایی برای به اشتراک گذاری یادداشت ها و افکار شخصی ارائه می شود. عبداله باباخانی با تلاش و تلاش برای ایجاد یک جامعه مجازی پویا از افرادی که علاقه مند به به اشتراک گذاری تجربیات و دیدگاه های خود هستند، این کانال را تاسیس کرده است. با بیان آنچه که در ذهن خود دارند و با دیگران به اشتراک بگذارند، اعضای این کانال فرصتی دارند تا با یکدیگر در ارتباط باشند و از تجربیات همدیگر بهره مند شوند. اگر به به اشتراک گذاری یادداشت ها و افکار شخصی علاقه مند هستید، به کانال تلگرامی کورپ ملحق شوید و از جمعیت پویای آن بهره مند شوید.

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

21 Nov, 10:50


مشکلی بنام بنزین

سه مشکل تولید خودرو غیر استاندارد، افزایش تعداد خودروهای فرسوده، وخیم تر شدن ترافیک، هر سال حدود ۸ میلیون لیتر به مصرف بنزین اضافه خواهد کرد.

۱- آیا هر یکی دو سال یک پالایشگاه اضافه کنیم؟

۲- آیا با درآمد ۲۰۰ دلاری نرخ ها را آزاد کنیم؟

۳- آیا بنزین غیر استاندارد بیشتر تولید کنیم؟

۴- آیا کوپن را برگردانیم ؟

اینها طرح های شکست خورده در ۴۶ سال گذشته بوده اند.

اما چکار باید کرد؟ پیشنهاد بنده طرح تثبیت مصرف بنزین در سطح کنونی بروش بیان شده در ویدئوی پیوست است، بدون اینکه بار مالی برای دولت چهاردهم داشته باشد.

این طرح در قالب برنامه میان مدت، تحویل ریاست دولت چهاردهم شده است، همزمان برنامه دراز مدت هم پیشنهاد شده است. البته میدانیم، تا اینجا دولت چهاردهم زیاد هم کارشناس باور نیست، فعلا دولت بین خودم و خودت است. با هم ویدئو را ببینیم تا بدونیم که همه چیز راه حل کارشناسی دارد.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

20 Nov, 13:43


با مشکل گاز چکار کنیم؟

⁃ وضعیت موجود را ادامه داده و صنایع را ورشکسته کنیم

⁃ به سراغ روسیه برویم، که پس از اروپا، چین و ترکیه هم حاضر به ریسک همکاری گازی با روسیه نمی شوند

⁃ به نخبگان و بخش خصوصی واگذار کنیم تا مانند اروپا بتوانند این ابر بحران کشور را حل کنند

در این ویدئو راه حل های پیشنهادی به دولت چهاردهم را با خوانندگانم در میان میگذارم.


✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

19 Nov, 10:18


در پیام تصویری همراه چگونگی ورود صحیح بخش خصوصی برای حل بخشی از مشکلات کسری برق و انرژی کشور در یک برنامه میان مدت چهار ساله که با شرایط امروز منابع و وضعیت دولت همخوانی دارد، را بیان کرده ام.

این برنامه «میان مدت» میتواند پایه های برنامه دراز مدت و حجم بسیار بزرگتر پروژه های تجدیدپذیر. را به همراه خود داشته باشد.

این مسیری است که کشورهای دنیا برای موفقیت طی کردند و ما نیز میتوانیم اگر؛

1- مافیای سیرمونی نشده انرژی را کنترل کنند
2 - دنبال انحصار برای فلان جا نباشیم
3- از شر مدیران سنتی انرژی بتوانیم خلاص شویم
4 - قدرت نفوذ رقیبان شمال و جنوب را کم کنیم

و از همه مهمتر به «مردم و نخبگان باور کنیم»

این برنامه ها میان مدت و قابل اجرا هستند و پیش نیاز برنامه های «دراز مدت» که همگی بصورت کتبی به ریاست دولت چهاردهم ارائه شده اند، میتوانند ما را از مسیر جهنم انرژی که توسط مدیران قبلی انرژی کشور ایجاد شده، در جاده ای هر چند سخت و هنوز بسیار ناملایم هدایت کند.

در پیام های بعدی در مورد حل بخشی از مشکل گاز و بنزین نیز پروژه های قابل انجام برای کنترل رشد ابر بحران انرژی،تقدیم خواهد شد.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

18 Nov, 15:07


گاز، زمستان، کسری و چاره برای زمستان‌های آینده

🔹عبدالله باباخانی، کارشناس بین‌المللی انرژی: کشور با کسری گاز مواجه است و نه ناترازی آن. ما ناترازی نداریم. ما با کسری گاز مواجه هستیم.

🔹مدیران انرژی در این ۴۶ سال از سر ناآگاهی ۷۵ درصد انرژی کشور، ۱۰۰ درصد گرمایش، ۱۰۰ درصد پخت و پز را به گاز وابسته کردند. اگر با هم نگاهی به چهار وزارتخانه بیشتر مرتبط با گاز بیاندازیم متوجه این امر می‌شویم.

🔹کشور میانگین حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری گاز دارد، در پاییز و زمستان میانگین کسری به ۳۰۰ میلیون مترمکعب هم می‌رسد و در پیک زمستان ما به ۴۰۰ میلیون مترمکعب و حتی اگر سرما یک هفته پی در پی ادامه یابد به کسری ۴۵۰ میلیون مترمکعب هم خواهیم رسید.

🔹کسری گاز با این طرحی که برای انرژی کشور صورت گرفته است، حل‌شدنی نیست. ما اگر بخواهیم مشکل کشور در مورد ابربحران انرژی را حل کنیم، باید سیستم مدیریت جدید را در انرژی اعمال کنیم.

🖌مریم رحیمی |خبرنگار گروه اقتصادی

📌برای مشاهده متن کامل گزاش کلیک کنید

@hammihanonline
hammihanonline.ir

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

18 Nov, 06:32


‏10 خبر دیگر از دنیای انرژهای نو که خواندن آن برای بروز شدن، ارزشمند است.

‏از سراسر جهان:

‏1- آلمان اعلام کرد که درخواست برای اتصال به شبکه برق برای 160 گیگاوات باتری ذخیره از پیمانکاران دریافت کرده است که 80 گیگاوات آن در حال نصب است.

‏2 - اوپک پیش بینی رشد تقاضای جهانی نفت را برای چهارمین ماه متوالی کاهش داد

‏3 - مکزیک برای سال 2030، هدف دستیابی به انرژی های تجدیدپذیر را از 32 درصد به 45 درصد افزایش داد.

‏4 - خودروی برقی چین با 53 درصد از کل فروش در ماه اکتبر همچنان پیشتاز هستند

‏5 -تعداد اتوبوس های بدون آلایندگی در جاده های بریتانیا در عرض 3 ماه 50 درصد افزایش یافته است

‏6- برزیل هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را تا سال 2035 از 59 تا 67 درصد افزایش داد.

‏7 - اندونزی 75 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر در 15 سال وارد مدار میکند

‏8- بزرگترین پروژه خورشیدی دریایی آزاد جهان در چین، به میزان 1 گیگاوات شروع به تولید برق کرد

‏9- دومین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان ( 3 گیگاواتی ) تنها در 14 ماه با هزینه 1,6 میلیارد دلار در چین نصب و آنلاین شد

‏10- بریتانیا معادن زغال سنگ را برای همیشه ممنوع می کند

دنیا به همین سرعت جلو میرود، اگر هنوز عملکردی برای گزارش نداریم، باید بررسی کنیم که خوابیم یا بیدار؟ اگر بیداریم و فقط این خبرها را میخوانیم، یعنی آن بخش در کشور ما تعطیل است.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

17 Nov, 08:10


‏آقای رئیس جمهور به شما آمار اشتباه از مصرف برق مردم ایران داده اند. بنده بجای آن کارشناس ها از جنابعالی و مردم ایران که به اشتباه متهم شدند، پوزش میخواهم

‏⁦ @drpezeshkian⁩
‏⁦ @F_Mohajerani⁩

‏رئیس جمهور روز ۲۶ آبان گفتند: «این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف می‌شود.»

‏سپس گفتند : «خود من در خانه از لباس گرم استفاده می‌کنم. دیگران هم می‌توانند این کار را انجام دهند».

جناب رئیس جمهور، سرانه مصرف برق خانگی در ایران کمتر از ۱۲۰۰ کیلووات ساعت در سال است ( بخشی مهمی از آن هم هدر رفت است که مدیریت انرژی کشور مقصر آن است)، اما آمارهای اتحادیه اروپا نشان می‌دهد سرانه مصرف خانگی برق اعضای این اتحادیه ۱۵۸۴ کیلووات ساعت در سال است. علت هم این است که در اروپا سبد مصرف انرژی مانند پخت و‌ پز و گرمایش، بخش بزرگ آن با برق است.

‏جناب رئیس جمهور، مشکل انرژی ایران هدررفت سالیانه ۵۲ میلیارد دلار از انرژی تولیدی، بدلیل ضعف مدیریت است. هیچ ربطی هم به مردم ندارد.(بدبختی مردم اینست که دیوار خانه کوتاهی دارند.)

‏متاسفانه تا کنون دولت چهاردهم حتی مسئولیت اشتباهات مدیریت انرژی را نپذیرفته است، تا برسد دنبال حل آن باشد. در بر همان پاشنه ۱۳ دولت قبلی در بخش انرژی میچرخد و حتی بدتر میچرخد.

‏چندی پیش بدرخواست دوست مشترکی در نامه ای که خدمت جنابعالی، توسط ایشان ارسال کردم، هم ۵۲ میلیارد دلار هدر رفت را شرح علمی دادم و هم اینکه راه حل های کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت ممکنه، با حداقل بار مالی و برای شرایط امروز ایران را شرح دادم.

‏توافق شد که این هفته متن نامه و راه حل ها بصورت کلیپ شنیداری در اختیار همگان قرار بگیرد.

‏بیاد داریم که، همین چندی پیش در مناظرات گفتید که دنبال کارشناس با چراغ کوچه به کوچه خواهم گشت. اما در بخش انرژی گویا صندلی ها صد ساله فروخته شده بود و حتی ایستاده ها هم کسانی هستند که قبلا صندلی داشته اند و دیگران از زیر پایشان کشیده بودند.

‏آقای رئیس جمهور نگذارید که مردم همیشه مهتم ردیف نخست باشند، از تخصصتان استفاده کنید و مدیریت انرژی را جراحی کنید.

‏به امید فردای بهتر برای ایران

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

16 Nov, 18:02


ثروت صندوق کشورهای حوزه خلیج فارس، معادل صادرات ۱۳۰ سال نفت امروز ایران است

امارات ۱۵۴۴ میلیارد دلار
‏کویت ۹۶۹ میلیارد دلار
‏عربستان ۹۲۵،میلیارد دلار
‏قطر ۵۱۰ میلیارد دلار

‏جمع صندوق ثروت چهار کشور همسایه امسال به عدد غیر قابل دسترسی ۴ هزار میلیارد دلار رسید. پیش بینی میشود که این اعداد تا ۲۰۳۰ از ۵ هزار میلیارد دلار بگذرد.

این کشورها اگر فقط بهره ۵ درصد از بابت سرمایه گذاری بدست بیاورند، سالی ۲۰۰ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت. یعنی بهره بانکی آنها ۷ برابر صادرت نفت ما است.

اعداد به ما میگویند که تحریم چقدر بدبختی میاورد. مقایسه اعداد، دردی را یادآوری میکند که بسادگی درمان ندارد


✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

16 Nov, 11:42


‏برداشت گاز از پارس جنوبی در ٢٣۵ روز نخست سال جاری میانگین حدود ۵۵٣ میلیون متر مکعب بوده است و تزریق به شبکه ۴٨٠ میلیون متر مکعب بوده است.

« اعداد بسیار نگران کننده است»

‏غلامعباس حسینی، سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی در گفت‌وگو با «شانا» با تشریح عملکرد این مجموعه از ابتدای امسال تاکنون ( ۲۵ آبان ماه) گفت:

🔸 از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، بیش از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب گاز از سکوها دریافت و وارد پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی شده است و ۱۱۳ میلیارد متر مکعب به شبکه پس از شیرین سازی تزریق شده است.( میانگین برداشت در ۲٣۵ روزانه حدود ۵۵٣ میلیون متر مکعب و میانگین تزریق به شبکه ۴٨٠ میلیون متر مکعب خواهد بود !!)

از آنجایی که پارسال میانگین روزانه ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی بر حسب ادعای وزارت نفت به خط سراسری تزریق شده است، بنابرین برای رسیدن به سقف سال گذشته میبایستی در ١٢۵ روز باقی مانده روزانه حدود ٧٧٢ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی به شبکه تزریق شود، که محال بنظر می‌رسد. در غیر اینصورت افت برداشت شدید در طی یک سال از پارس جنوبی بسیار نگران کننده تر از بحث های قبلی است.

«بنظر میرسد گاز تزریقی به شبکه از پارس جنوبی نسبت به سال گذشته( اگر دولت قبل عدد سازی نکرده باشد)، میانگین بیش از ۵۰ میلیون متر مکعب کمتر باشد. »

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

16 Nov, 07:13


تحریم روبل را تاریخی کرد !!

‏اقتصاد روسیه به سمت قلمروی ناپایدار پیش می رود و ارزش دلار ( در حال نابودی) از 100 روبل گذشت.

‏موضع پوتین در مذاکره ضعیف به نظر می رسد: او باید جنگ را به پایان برساند و تحریم ها را لغو کند، در غیر این صورت همه چیز می تواند سریعتر از آنچه شما انتظار دارید غیرخطی پیش برود.

گویا روبل چونکه نتوانسته دلارزدایی کند، خودش دلار زده شده و حالش خوب نیست.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

15 Nov, 14:33


‏آذربایجان با 3,5 گیگاوات برق فراساحلی و 2 گیگاوات برق بادی و 5 گیگاوات برق خورشیدی از کریدور انرژی پاک شمال از قزاقستان تا اروپا رونمایی کرد.

‏شرکت های مصدر ابوظبی، ACWA Power عربستان سعودی و شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (SOCAR) برای توسعه 3.5 گیگاوات پروژه های بادی دریایی در آذربایجان به توافق رسیدند.

‏در ژانویه 2023،سوکار و مصدر برای توسعه پروژه‌های بادی دریایی و هیدروژن سبز در مجموع با ظرفیت 2 گیگاوات وارد مشارکت شدند

‏بر اساس گزارش بانک جهانی، پتانسیل فنی بادی فراساحلی آذربایجان 157 گیگاوات است که 35 گیگاوات آن برای پروژه های با کف ثابت و 122 گیگاوات برای باد شناور مناسب است

بزودی از کریدور انرژی شمال ایران خواهم نوشت.ترکیبی از انرژی های آبی، بادی و خورشیدی کشورهای مسیر کریدور زنگزور که نهایتا با مسیر دریای سیاه به اروپا وصل خواهد شد. در توافق نامه کریدور انرژی تجدیدپذیر شمال مانند کریدور حمل و نقل، از ایران دعوتی بعمل نیامد
✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

15 Nov, 05:28


ایران، خاورمیانه و انرژی های تجدیدپذیر در 2030 در ادامه یادداشت انرژی های تجدیدپذیر در خاورمیانه و جایگاه ایران

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

15 Nov, 05:26


‏انرژی های تجدیدپذیر در خاورمیانه چگونه پیش میروند؟ جایگاه ایران کجاست؟

‏کل ظرفیت خورشیدی در خاورمیانه در پایان سال 2023 از 16 گیگاوات (GW) فراتر رفت و انتظار می‌رود تا پایان سال 2024 به 23 گیگاوات نزدیک شود. نرخ رشد سالانه 40 درصد بوده است. عربستان، امارات، عمان و اسرائیل در مسیری قرار دارند که در مجموع نزدیک به دو سوم کل ظرفیت خورشیدی منطقه را تا پایان دهه به خود اختصاص دهند.

‏اینجا نگاهی به چند کشور موفق خاورمیانه در مقایسه با ایران در بخش انرژی های تجدیدپذیر می اندازیم. در پست بعدی نیز نمودار پیش بینی 110 گیگاواتی خاورمیانه تا 2030 را قرار داده ام.

‏ایران در بخش انرژی های تجدیدپذیر بسیار ضعیف عمل کرده است و با ظرفیت زیر 1 گیگاوات، جایگاهی در بین کشورهای برتر خاورمیانه ندارد. پیش بینی میشود که ایران با وضعیت موجود تا 2030 تنها به 10 گیگاوات برسد.

‏عربستان پروژه خورشیدی Sudair که دارای 1.5 گیگاوات ظرفیت است را اکنون به طور کامل عملیاتی کرده است و مجموع ظرفیت خورشیدی نصب شده این کشور را به بیش از 2.7 گیگاوات می رساند. عربستان سعودی بیش از 58 گیگاوات ظرفیت را تا سال 2030 هدف قرار داده است که نشان می دهد تعهد خود را برای افزایش تولید انرژی تجدیدپذیر به هدف 50 درصدی خود تا سال 2030، از 2 درصد فعلی افزایش می دهد.

‏امارات همچنین علناً متعهد به انتقال به انرژی پاک است و بر ساخت PV خورشیدی متمرکز شده است تا ظرفیت خود را از 6 گیگاوات امروز به 14 گیگاوات تا سال 2030 افزایش دهد. این کشور در نظر دارد تا سال 2050, 44 درصد انرژی های تجدیدپذیر را در ترکیب برق خود قرار دهد.

‏عمان قصد دارد ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر خود را از حدود 700 مگاوات امروز ( حدود ایران) به تقریباً 3 گیگاوات در سال 2025 و 4.5 گیگاوات تا سال 2030 افزایش دهد.
‏ماه گذشته، عمان توسعه دهندگان را برای پنج پروژه بادی خشکی با مجموع حدود 1 گیگاوات دعوت کرد. علاوه بر این، این کشور در نظر دارد تا سال 2030 به بزرگترین صادرکننده هیدروژن سبز تبدیل شود و به تولید 1.15 میلیون تن در سال برسد، همچنین 50000 کیلومتر مربع زمین را برای توسعه پروژه هیدروژن اختصاص داده است.

انتظار می رود بخش ذخیره انرژی باتری ها در دهه 2030 به طور قابل توجهی رشد کند و از متناوب بودن انرژی خورشیدی و بادی حمایت کند و به انتقال آرام انرژی کمک کند. به دلیل کمبود نسبی پتانسیل انرژی آبی و قیمت پایین گاز، خاورمیانه به استفاده از انرژی گاز سوز به عنوان منبع اولیه و در نهایت به عنوان سوخت انتقالی در دراز مدت ادامه خواهد داد. پیش بینی می شود سهم فسیلی در ترکیب تولید برق از 74 درصد در پایان سال 2023 به 46 درصد در سال 2040 و 22 درصد تا سال 2050 کاهش یابد.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

14 Nov, 18:35


آلمانی ها وقتی میخواهند که به کسی هشدار جدی بدهند و کسی را از خطر مطلع کنند، میگویند :
‏ Achtung Achtung ( آختونگ آختونگ) خطر خطر


به نوشته خبرگزاری بلومبرگ، محموله دو میلیون بشکه‌ای که پالایشگاه نفتی مستقل «لندبریج» چین، از آفریقا برای دریافت در ماه ژانویه سفارش داده، از نوع موسوم به «موستاردا»، بسیار شبیه به نفت سبک ایران است.

پالایشگاه هایی مانند پتروشیمی لندبریج، به اصطلاح قوری، عمدتا نفت از ایران خریداری میکردند، زیرا به طور کلی ارزان تر هستند و مسیرهای تحویل کوتاه تری دارند. به گفته معامله گران، با این حال، شرایط در حال تغییر است و جریان های دیگر را جذاب تر می کند.

جدای از آن، عرضه محدود نفت بدون تضمین ایران، با توجه به نگرانی از وضعیت آینده ایران، بازیگران بازار را وادار می‌کند تا به دنبال منابع نفتی در کشورهای دیگر باشند.

این نشانه به ما میگوید تا فرصت باقی است باید تصمیمی دگر اندیشید!!!

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

14 Nov, 06:51


‏حزب جمهوری‌خواه از ماه ژانویه آینده دست‌کم ۲۱۸ کرسی از مجموع ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا را در اختیار خواهد داشت.

‏اکنون کنگره و سنا هم در دستان ترامپ است.

‏گزینش کابینه به گونه ای است که در این چهار سال ادامه وضعیت موجود برای بازار صادراتی ما بنظر خیلی سخت خواهد آمد.

‏ما در بازار صادراتی ۶۰۰ میلیارد دلاری گاز نیستیم، در بازار ۱۲۱۹ میلیارد دلاری انرژی‌های نو نیستیم، تنها از بازار صادراتی ۱۲۳۵ میلیارد دلاری نفت حضوری در حدود ۳۰ میلیارد دلار داریم.

‏روسیه، عربستان، امارت، عراق و یا آمریکا هر کدام بسادگی و در یک هفته میتوانند جایگزین ایران شوند.

اگر مدیریت تصمیم گیری برای روابط به ترامپ و تیم لیست زیر واگذار شود، که زمستان به تابستان پیوسته میشود. به امید روسیه یا چین هم بنشینیم که آنها خود ماست ها را کیسه کرده اند و دنبال حراج ما به تیم ترامپ هستند

‏ترامپ و تیم عجیبش، خیلی با بایدن و تیم خواب آلود و بی خیالش فرق دارند. فقط ۶۰ روز باقی است و این روزها کشورهای حوزه انرژی همگی در حال لابی های سنگین با تیم ترامپ برای حفظ سهم خود در انرژی جهان، در چهار سال تندرو ترین تیم حکمرانی چند دهه اخیر آمریکا هستند.

✍️ عبداله باباخانی

https://t.me/Kourp/1015

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

13 Nov, 19:05


‏نشانه های از سقوط آزاد نفت به ۵۰ دلار در سال ۲۰۲۵ دیده میشود.

‏بن سلمان با پوتین تماس گرفت تا شاید بازار نفت را نجات دهد.

‏در صورتی که اوپک پلاس کاهش تولید فعلی خود را ادامه ندهد، با توجه به کاهش تقاضای جهانی، قیمت نفت ممکن است شاهد کاهش شدید باشد. نگرانی از عدم تعهد روسیه به تعهداتش بر بازار نفت سایه انداخته است. روسیه هم اکنون با کاهش ١٢ دلاری نفت برای تحویل در ماه مارچ سال آینده بازارها را تسخیر کرده است.

‏کاهش به 50 دلار در هر بشکه به معنای حذف حدود 40 درصدی قیمت های فعلی نفت خام است.

‏ناظران بازار که سال نزولی را برای نفت خام پیش‌بینی می‌کنند، می‌گویند در صورتی که ائتلاف نفتی اوپک پلاس کاهش تولید فعلی خود را ادامه ندهد، قیمت نفت ممکن است شاهد کاهش شدید مثل سال 2020 باشد.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

13 Nov, 07:54


‏زمان تغییر برنامه توسعه هفتم و حتی بودجه ۱۴۰۴ همین حالا است.

‏کابینه ای از مخالفان سر سخت ایران در آمریکا، فرار روسیه برای گرفتن همه بازارهای نفتی با شکستن قیمت ها، اجرایی شدن احتمالی قانون گرام را با هم بررسی میکنیم.

‏به چهار گزینه زیر توجه کنید:

‏- ترامپ از مایک والتس، عضو مجلس نمایندگان این کشور دعوت کرده است تا در دولت آینده به عنوان«مشاور امنیت ملی» فعالیت کند.

‏- مارکو روبیو، سناتور آمریکایی گزینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده برای مقام «وزارت خارجه» این کشور است.

‏- مایک هاکبی فرماندار سابق آرکانزاس و کاندید سابق ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را بعنوان «سفیر آمریکا در اسراییل» انتخاب کرد

‏- الیز استفنیک، نماینده جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا، به‌عنوان «سفیر ایالت متحده در سازمان ملل» مشغول به کار میشود.

‏ هر چهار گزینه در چهار پست حساس در مورد ایران، احتمالا مشغول میشوند، اما آنها در یک چیز مشترک هستند و همگی از مخالفان سرسخت ایران محسوب میشوند.

‏بهمین خاطر پیشنهاد میگردد که در بودجه سال آینده تغییرات اساسی بدهند چونکه صادرات نفتی و حتی غیر نفتی با این آدم ها چالش های زیادی خواهد داشت.
‏دولت چهاردهم در تصویب بودجه عجله کرد و محاسبات آنها در مورد پیروز انتخابات آمریکا اشتباه بود.

‏فراموش نکنیم که قیمت نفت هم کاهشی میشود ( الان برنت ۷۱ دلار است) و با توجه به کاهش قیمت نفت داوطلبانه روسیه به ۶۰ دلار برای گرفتن بازارهای سال آینده، احتمالا نفت ایران در محدوده ۵۰ دلار قابل وصول باشد.

‏محدودیت های بیشتر برای خریداران نفت تحریمی ایران با توجه به قانون گرام که چندی پیش تصویب شد و بایدن فعلا آن را عملیاتی نکرده است و ترامپ ممکن است این قانون را اجرا کند (( این قانون میگوید: تحریم‌ها مهم هستند اما اغلب دور زده می‌شوند. بنا بر این با اعمال تعرفه بر هر کشوری که از ایران نفت بخرد، بخشی از فروش نفت ایران به خزانه داری آمریکا واریز میشود و زیر نظر دولت آمریکا هزینه میشود)).

‏هیچکس بهتر از ترامپ نمی‌داند چگونه از تعرفه‌ها استفاده کند و در دولت ترامپ ممکن است این کار نیز اجرایی بشود و ما مجبور شویم که از طرف فروشنده هزینه را برای خریدار بعهده بگیریم.

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

12 Nov, 22:30


قیمت بنزین سوپر فوب خلیج فارس حدود ۱.۲ دلار است.

‏ با نرخ دلار آزاد به قیمت امروز، بهای هر لیتر بنزین سوپر حدود ۸۰ هزار تومان می‌شود.

‏در صورت محاسبه با قیمت دلار مبادله‌ای، نرخ هر لیتر بنزین سوپر حدود ۶۱ هزار تومان خواهد شد.

‏مشخص نیست که قیمت بنزین سوپر آزاد بر اساس کدام نرخ دلار محاسبه می‌شود.

دولت و تیم مدیریت انرژی فعلا تمایلی به حل هدر رفت ۵۲ میلیارد دلاری انرژی ندارند و از طرفی چونکه تحریم و توان مالی برای تولید بیشتر (که این روش نیز خود اشتباه است) ندارند، بنابرین به سراغ افزایش قیمت ها رفته اند و ابتدا برای بخش های کوچک مسیر را باز میکنند و بعد به بقیه بخش ها گسترش میدهند

✍️ عبداله باباخانی

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

12 Nov, 16:07


متن کامل گفتگو با فرارو

انتخابات آمریکا تا قطعی برق در خیابان‌های ایران

دنیای انرژی در چهار سال ترامپ کجا میرود؟

وضعیت انرژی ایران با آمدت ترامپ چگونه پیش خواهد رفت؟

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

12 Nov, 10:25


‏آزادی بنزین سوپر را سیاسیون جناح برنده نمیخواهند بعنوان دستاوردی بنام خود بزنند؟ یا دولت قبلی را متهم به زندانی کردن غیر قانونی بنزین سوپر کنند؟

‏احتمالا بعد از مدتی ماشین های لوکس ( آنهایی که در لیست اداره دارایی بنام ماشین لوکس هستند)، فقط از بنزین آزاد حق استفاده خواهند داشت.

هر چقدر که داروی مسکن را قوی تر هم بکنید، این بیمار سرطانی درمان ندارد مگر اینکه مدیریت انرژی را جراحی کنید، شاید هنوز امیدی باشد.

‏منبعد اگر دیدید که شغل یک سری آدم کنار خیابان، مکیدن بنزین با شلنگ از باک ماشین های معمولی به ماشین های لوکس بود، تعجب نکنیم. ما تا درک اینکه چگونه ابر بحران انرژی را حل کنیم، به اندازه خود عمق بحران فاصله داریم

✍️ عبداله باباخانی

https://t.me/Kourp/1011

عبداله باباخانی ، یادداشت ها

11 Nov, 22:24


‏سیاسیون جناح های رقیب، لطفا برای انتقام از همدیگر از بحران حوزه انرژی سواستفاده نکنید.

‏چند سالی است که پیش بینی قطعی برق و گاز، بر حسب داده های وزارتخانه ها، بی برنامگی انرژی کشور و افزایش شدید حجم هدر رفت انرژی، برای کارشناسان مستقل قابل محاسبه بود.

‏هشدارهای خودشان را همراه با پیشنهادات اصلاحی می نوشتند. « گوش شنوایی نبود، چونکه مدیران انرژی در پشت دیوار سیاسیون و ویژه نویسان جناح خودشان سنگر گرفته بودند و جوابگو خدا هم نبودند، تا به کارشناسان مستقل برسد»

‏در دولت سیزدهم، متهم به خود تحقیری و یا تروریست رسانه ای و امثال آن می شدیم.

‏از آنجایی که مدیریت انرژی این دولت هم کپی مدیریت های قبلی ها است، و از طرفی شدت کسری، به تاریکی شهرها و خاموشی صنعت و زمستان سرد رسیده است، « آفتاب آمد دلیل آفتاب» بنابرین امکان مخفی کردن در زیر گوشه فرش نیست. منتهی با غوغا سالاری همه چیز را گردن دولت سیزدهم می اندازند.

‏اما جالب این است که: طرفداران این دولت همزمان که برنامه های ضعیف غیر عملیاتی مدیران انرژی این دولت را نقد نمی کنند، تلاش میکنند که دولت های قبلی هم مرام خودشان را نیز تبرئه میکنند و همه کسری های انرژی را فقط متوجه دولت سیزدهم میدانند.

اینجا لازم است که به سیاسیون طرفدار این دولت بنویسیم، باور کنید مردم کوچه و خیابان خیلی عاقل هستند و شما میتوانید رقیب را بروشی دیگر بکوبید.

‏آنچه اکنون به عنوان ابر بحران انرژی رخ داده و در آینده وسعت آن گسترش خواهد یافت، تجمع اشتباهات مدیران انرژی تمام دولت های قبلی است. ( جناح ها به نسبت تعداد سال های که در قدرت بوده اند، گناهکار هستند)

‏« بهتر است دعوا برای حذف رقیب را به بخش های دیگر بغیر از انرژی بکشانید و بگذارید اینجا کارشناسان ریشه های بحران انرژی را بدرستی کالبد شکافی کنند، راه درمان هم هست، اگر سیاسیون بگذارند که کارشناسان اشتباهات را اصلاح کنند»

‏« فتیله ها را پایین بکشید و بگذارید نخبگان مستقل ورود کنند و انرژی کشور را نجات دهند، ابر بحران انرژی حل نشود، به بحران اجتماعی میکشد و آن موقع بند بازی هم کمکتان نمی کند»

✍️ عبداله باباخانی