کارنیل @karnil Channel on Telegram

کارنیل

@karnil


مشاوره و کوچینگ توسعه فردی
مشاوره و کوچینگ سازمانی(ویژه مدیران)



@Rezamahmoudi07

کارنیل (Persian)

با عضویت در کانال تلگرامی 'کارنیل'، به یک تجربه منحصر به فرد از مشاوره و کوچینگ در حوزه توسعه فردی و سازمانی خواهید دست پیدا کرد. این کانال توسط کارشناسان مجرب و متخصص در این زمینه اداره می‌شود، که هدف آن افزایش عملکرد و بهبود کیفیت زندگی افراد و سازمان‌ها است. از طریق مطالب آموزشی، تجربیات موفقیت آمیز و راهکارهای کاربردی، شما می‌توانید به بهبود مهارت‌ها و دستیابی به اهداف خود بپردازید. همچنین، اگر مدیر یا رهبری هستید، بهترین راهکارها و روش‌های مدیریتی برای بهبود عملکرد و رشد سازمانی را نیز در این کانال خواهید یافت. اگر به دنبال تحول و پیشرفت شخصی و حرفه‌ای خود هستید، به کانال 'کارنیل' بپیوندید و از فرصت‌های منحصر به فردی که ارائه می‌شود، بهره مند شوید. برای اطلاعات بیشتر و مشارکت در فعالیت‌ها و رویدادهای آینده، به کانال تلگرامی '@Rezamahmoudi07' مراجعه کنید.

کارنیل

28 Oct, 20:12


عکسی از یک مرد بریتانیایی در اوایل قرن بیستم که زنجیر به گردن بومیان استرالیایی انداخته است.

@karnil

کارنیل

28 Oct, 20:10


من کورش هخامنشی فرمان دارم که بر مردمان ملال نرود که ملال مردمان ملال من است و شادمانی مردمان شادمانی من. بگذارید هر کس به آیین خویش باشد. زنان را گرامی بدارید. فرودستان را در یابید و هر کس به تکلم قبیله خویش سخن گوید. گسستن زنجیرها آرزوی من است. تا هست سرزمین من آسمانی باد

@karnil

کارنیل

28 Oct, 20:08


هفتم آبان، روز کورش بزرگ -بنیان‌گذار شاهنشاهی هخامنشی-  بر ایرانیان گرامی باد.

بر اساس رویدادنامۀ نَبونَئید (پادشاه بابِل) ۲۵۶۳ سال پیش در چنین روزی، کورش به بابِل درآمد، شاخه‌های سبز در پیش پایش گسترده شد و صلح بر شهر سایه گسترد.

کوروش بزرگ از قضا شخصی بود که ضمن ایجاد یک‌پارچگی سرزمینی، با رواداری و دگرپذیری تفاوت مردمان در باورها و آیین‌ها را به رسمیت شناخت و از همین رو سنگ بنای نخستین دولت ایران‌زمین را برمبنای وحدت در کثرت بنیاد نهاد. این همان چیزی است که طی هزاران سال ایران رنگارنگ فرهنگی را شکل داده و در کمتر کشور دیگری چنین نمونه‌ای را می‌بینیم که ضمن تنوع فرهنگی و زبانی و برخی تفاوت‌ها در آداب و رسوم، اشتراکات و پیوندهای فرهنگی مردم آن‌چنان قوی باشد که هیچ‌گونه احساس بیگانگی میان مردمان یک کشور در شمال و جنوب و شرق و غرب نباشد. در واقع از بذری که کوروش بزرگ کاشت جوانه‌ای برآمد که تا هزاران سال بعد و با وجود آشوب‌های گوناگون در این سرزمین نمایان‌گر بوده و به کار امروز ما هم می‌آید. بزرگ‌داشت او نه به معنای رفتن و ماندن در گذشته که به معنای احضار این نماد و فراخوانی آن در امروز است؛ یعنی ما به عنوان ایرانیان بکوشیم ضمن احترام به میراث فرهنگی و تاریخی خود و در عین پاسبانی و تقویت همبستگی اجتماعی در کشور و پرهیز از دیوارکشی قومی و قبیله‌ای، به تنوع و تکثر فرهنگی، آیینی، اعتقادی و حقوق و آزادی‌های فردی نیز احترام بگذاریم و به دنبال ملی‌گرایی دموکراتیک در کشور باشیم.

از همین روست که توماس جفرسون، از پدران بنیانگذار آمریکا و نویسنده‌ اعلامیه استقلال این کشور از استعمار بریتانیا، به نوه‌ خود توصیه کرده بود که نخستین کتابی که پس از آموختن زبان یونانی بخواند «کوروش‌نامه» باشد.

«کوروش‌نامه» یا «آموزش کوروش» یا «تربیت کوروش» اثر گِزِنفُون (تاریخ‌نگار و فیلسوف اهل آتن) زندگی‌نامه بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی است. گزنفون در این کتاب شیوه پرورش، آموزش و زندگی کوروش بزرگ را نگاشته‌ است.

جفرسون در نامه‌ای دیگر به یک دوست ایتالیایی خود، درخواست ترجمه‌ای تازه از «کوروش‌نامه» به زبان ایتالیایی می‌کند. وجود دست‌کم‌ ۴ چاپ مختلف از کوروش‌نامه‌ در کتابخانه شخصی جفرسون به ثبت رسیده است و جفرسون در یکی از آن‌ها با خط خود دست به مقایسه ترجمه دو نسخه از کتاب زده است. اما چرا کوروش و کوروش‌نامه در جهان فکری توماس جفرسون برای تأسیس آمریکایی سکولار و دموکرات جایگاهی ویژه داشت؟

پادشاهی کوروش نمونه‌ای است از حکومت عادلانه بر توده کثیری از مردم از اقوام و ملل مختلف. تجربه کوروش هخامنشی در اتخاذ سیاست رواداری و عدم تحمیل باورها و عقاید خود -که در کوروش‌نامه منعکس است- الگویی را پیشاروی جفرسون گذاشت از حکومتی که در عین گستردگی پهنه خود و وجود بحران‌های پیش‌رو، آزادی عقاید را تضمین می‌کند. به نظر می‌رسید اگر کوروش موفق شده است در جهان باستان با آن درجه از توحش و وجود فرقه‌های بدوی دینی که در نزاعی بی‌‌پایان با یکدیگر به سر می‌بردند، بی‌طرفی حکومت را در مقیاسی به گستردگی شاهنشاهی هخامنشی تضمین کند، این کار در جهان مدرن نیز قابل تکرار است. در زمان مکتوب کردن منشور آزادی مذهبی جفرسون، یعنی ۱۱۲ سال پیش از آنکه استوانه حقوق بشر کوروش از دل خاک بیرون آورده شود و محافل تاریخی از وجود لوحی متضمن احیای حقوق اقلیت‌های مذهبی در دوره‌ حکمرانی‌ او باخبر شوند، رواداری کوروش از طریق منابع یونانی و لاتین به دوران مدرن رسیده بود. تاثیرپذیری توماس جفرسون از این وجه حکمرانی شماری از پادشاهان هخامنشی در یادداشت‌هایی که وی بر حاشیه کتاب «رساله در باب آداب و روح ملت‌ها» اثر ولتر، فیلسوف سیاسی عصر روشنگری در فرانسه نوشته است نیز به چشم می‌خورد و دیده می‌شود که عدم تحمیل دین رسمی و رواداری مذهبی داریوش یکم که در امتداد پادشاهی کوروش هخامنشی بوده نظر وی را جلب کرده است.

کوروش‌نامه که پس از تأثیر‌گذاری عمده در دنیای باستان (از جمله بر اسکندر مقدونی و ژولیوس سزار) به فراموشی سپرده شده بود، در دوره پسارنسانس و آغاز عصر روشنگری بار دیگر احیا شد و با ترجمه‌های جدید، الهام‌بخش فلاسفه سیاسی قرار گرفت. از نیکولا ماکیاولی و ژان ژاک روسو تا بنجامین فرانکلین در فکر پس‌زدن تفکر سیاسی قرون وسطی و ساخت بنای جامعه مدرن و شیوه حکومت‌داری صالح از نظام اخلاقی که گزنفون در کوروش‌نامه عرضه می‌کند تاثیر پذیرفتند. در آمریکا علاوه بر جفرسون، جان آدامز (رییس‌جمهور دوم آمریکا) نیز به کوروش‌نامه به دیده کتابی تعلیمی می‌نگریسته و پسر خود را در دوره مطالعه برای آمادگی حضور در مشاغل دولتی پیش از همه به خواندن کوروش‌نامه گزنفون مکلف کرده است.

نیمه دوم یادداشت برمبنای متنی از پویا زارعی، پژوهشگر تاریخ دانشگاه سوربن پاریس

-فلات ایران-

@karnil

کارنیل

26 Oct, 15:58


بدون شرح
@karnil

کارنیل

24 Oct, 18:55


✍️ شرکت آمازون 750 هزار ربات را جایگزین صد هزار نیروی انسانی کرد

@karnil

کارنیل

24 Oct, 18:23


توصیه مدیرعامل تلگرام به جوانان: هرگز الکل مصرف نکنید
 
🔹پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، با انتشار پستی در کانال تلگرام خود به جوانانی که اهداف بزرگی دارند توصیه کرده که هرگز الکل مصرف نکنند. 
🔹او در پست خود نوشته است: 
«نزدیک به ۲۰ سال است که الکل مصرف نکرده‌ام، اما افراد موفق زیادی را دیده‌ام که خودشان را با آن نابود کرده‌اند. الکل تا چند روز پس از مصرف، قدرت تفکر و بینش شما را مختل می‌کند. درحالی‌که ممکن است الکل به‌طور موقت حال شما را بهتر کند اما مانند وام گرفتن است و باید آن را با سود پس بدهید. این لذت کوتاه‌مدت باعث بدبختی در بلندمدت می‌شود.
@karnil

کارنیل

24 Oct, 07:33


🎓 فارغ‌التحصیلی معنا ندارد؛ دوران دائم‌التحصیلی آغاز شده است! 🚀

در عصر نوآوری و فناوری، مفهوم فارغ‌التحصیلی به معنای پایان یادگیری کم‌کم رنگ باخته است و به جای آن، باید به دائم‌التحصیل تبدیل شویم. 🚀

📚 در گذشته، فارغ‌التحصیل شدن به معنای اتمام یک مقطع آموزشی بود و افراد با اعتماد به نفس وارد بازار کار می‌شدند. اما امروزه به دلیل پیشرفت‌های سریع در فناوری‌ و نوآوری‌های مستمر (Continuous Innovation)، دانش و مهارت‌های ما خیلی سریع قدیمی می‌شوند. دیگر نمی‌توان تنها با مدرک دانشگاهی به موفقیت طولانی‌مدت در دنیای کسب‌وکار امیدوار بود.

🔄 باید دائماً در حال یادگیری و به‌روزرسانی دانش خود باشیم تا از رقبای خود عقب نمانیم. مفاهیمی مثل یادگیری مادام‌العمر (Lifelong Learning) و به‌روزرسانی مهارت‌ها (Upskilling) به یکی از اصلی‌ترین نیازهای بازار کار تبدیل شده‌اند.

دنیای مدرن نیازمند افرادی است که نه تنها دانش موجود را به کار می‌گیرند، بلکه توانایی دارند با تغییرات سریع و ظهور تکنولوژی‌های نو ظهور سازگار شوند. هوش مصنوعی (AI)، فناوری بلاک‌چین (Blockchain) و اینترنت اشیاء (IoT) تنها چند نمونه از تحولات مداوم هستند که برای موفقیت، نیاز به یادگیری مداوم را ضروری کرده‌اند. 🌐💡

📝 در این راستا، مهارت‌هایی مانند تفکر انتقادی (Critical Thinking)، تفکر نمایی (Exponential Thinking) و تفکر طراحی (Design Thinking) ابزارهایی هستند که می‌توانند ما را برای مقابله با چالش‌های پیچیده و آینده‌پژوهی آماده کنند.

🔑 پس به جای اینکه فارغ‌التحصیل باشیم، باید دائم‌التحصیل بمانیم تا همواره همگام با دنیای نوآوری پیش برویم.

@karnil

کارنیل

24 Oct, 07:29


🤖 آغاز انقلابی در هوش مصنوعی: آموزش مدل غیرمتمرکز ۱۰ میلیارد پارامتری

شرکت Prime Intellect AI با معرفی INTELLECT-1، اولین مدل هوش مصنوعی غیرمتمرکز ۱۰ میلیارد پارامتری، گام بزرگی در دموکراتیزه کردن توسعه هوش مصنوعی برداشته است. این پروژه با دعوت از مشارکت جهانی در آموزش مدل، سعی در شکستن انحصار شرکت‌های بزرگ و ایجاد فرصت برای مشارکت گسترده‌تر دارد.

؛ INTELLECT-1 با استفاده از منابع محاسباتی توزیع شده، هزینه‌های آموزش را کاهش داده و امکان مشارکت افراد و سازمان‌های کوچک را فراهم می‌کند. این رویکرد نوآورانه می‌تواند منجر به توسعه هوش مصنوعی عمومی (AGI) شود که متنوع‌تر، شفاف‌تر و اخلاقی‌تر است.

@karnil

کارنیل

24 Oct, 07:23


درس مهم استیو جابز برای تیم کوک:تیم‌های کوچک هم می‌توانند کارهای بزرگ انجام دهند

تیم کوک، مدیرعامل اپل، به تازگی با نشریه وال‌استریت ژورنال مصاحبه کرده است. تیم کوک در این مصاحبه درباره درس‌هایی که در زمینه مدیریت از استیو جابز گرفته، صحبت کرده است.


استیو می تونست در لحظه تغییر کنه! چون به افکار گذشته اس نچسبیده بود


افرادی در تیم خود قرار دهید که شما را به چالش بکشند

@karnil

کارنیل

22 Oct, 17:46


نقشه‌ی دنیا از دید کريستف کلمب درسال ۱۴۹۰ میلادی

@karnil

کارنیل

22 Oct, 17:44


⚠️پوسترهایی در ممنوعیت غذا دادن به حیوانات در استرالیا

🔺️هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که به اندازه استرالیا و مردمانش به حیوانات و حتی حشرات اکوسیستم شهری اهمیت بدهند و همزیستی با طبیعت را بلد باشند.

🔺️اما در گوشه و کنار شهر، پوسترهایی زده شده که به حیوانات غذا داده نشود!

غذا دادن به حیوانات غلط است هموطن!

@karnil

کارنیل

30 Sep, 07:04


🇮🇷‏ خشک کردن انگور، ملایر/ استان همدان

عکس از پوریا پاکیزه
@karnil

کارنیل

29 Sep, 06:02


‏۸ مهر در تقویم ایرانی ‎روز مولوی است. مولانا جلال‌الدین محمد بلخی یکی از پرآوازه ترین شاعران و عارفان پارسی‌گوی است که در جهان به القابی چون مولانا، مولوی و رومی نیز نامیده می‌شود



@karnil

کارنیل

28 Sep, 06:07


اریک اشمیت مدیرعامل سابق گوگل: احتمالا در ۳ الی ۵ سال آینده هوش‌مصنوعی برابر تجمیع هوش بشر خواهد شد و این موضوع همه چیز را در همه جا در لحظه تغییر خواهد داد!
@karnil

کارنیل

28 Sep, 06:04


به نظر شما چقدر تصمیم‌ انسان‌ها با آگاهی همراه است؟ 💡

⚡️تحقیقات UNSW نشان می‌دهد میزان آگاهی ما از تصمیمات، تفکر و کنترلی که بر آن‌ها داریم از چیزی که تصور می‌کنیم کمتر است. اینطور به نظر می‌رسد که عملکرد غیرآگاهانه‌ی مغز می‌تواند تصمیمات ما را قبل از آگاهی مشخص کند.

در یک آزمایش از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا از بین دو تصویر نوار سبز و قرمز انتخاب کنند. در همین حین که دستگاه fMRI فعالیت مغزی را ثبت می‌کرد، باید آن‌ها را در ذهنشان تصور می‌کردند. سپس از آن‌ها پرسیده شد که قدرت تصورشان بعد از انتخاب چقدر است.

🖱️نهایتاً پژوهشگران توانستند مشخص کنند فرد کدام شکل را انتخاب کرده و قدرت تصورشان چقدر بوده است. آن‌ها با کمک ماشین‌های یادگیری، تخمین‌ خوبی از انتخاب‌های ارادی افراد به دست آوردند. این تخمین به‌طور میانگین 11 ثانیه قبل از آگاهیِ فرد به فکرِ خود، به دست می‌آید. درواقع نواحی مغزی که اطلاعاتی دربارهٔ تصمیم‌های آینده ما ارائه می‌دهند، در مناطق اجرایی مغز قرار دارند.

🗣️پروفسور جوئل پیرسون می‌گوید:
آنچه که احتمالا در مغز رخ می‌دهد این است که ما در حالتی آماده‌باش براساس فعالیت مغزی قبلی فکر می‌کنیم، که موجب اثرگذاری روی تصمیم نهایی بدون آگاهی از آن می‌شود. هنگامی که ما با انتخاب بین دو یا چند مورد برای فکر کردن مواجه هستیم، رد تفکرات غیرآگاهانه قابل مشاهده بوده که به نوعی مانند یک تجسم غیرآگاهانه است.
به محض اینکه تصمیم گرفته شد که به چه چیزی فکر کنیم، مناطق اجرایی مغز رد‌های تفکری را که قدرتمندتر است انتخاب می‌کنند، اگر هرگونه فعالیت مغزی که از قبل وجود داشته است با یکی از انتخاب‌های شما هماهنگ باشد، مغز شما به احتمال بالا آن را انتخاب کرده تا توسط آن تفکری که از قبل وجود داشته، تقویت شود. این موضوع نشان می‌دهد که چرا تفکر بیش از حد در مورد چیزی به ایجاد تفکر فراوان در آن موضوع منجر می‌شود.
👤 نهایتاً پروفسور پیرسون اظهار می‌کند:
نتایج تحقیقات ما تضمین نمی‌کند که تمام تصمیمات ما از طریق تصویربرداری قابل پیش‌بینی است اما نشان می‌دهد این مکانیسم وجود دارد و احتمالا بر تصمیم‌گیری‌های روزانه‌ی ما اثر می‌گذارد
@karnil

کارنیل

27 Sep, 15:09


⚠️چطور سطح IQ مردم یک کشور بر توسعه آن اثر می‌گذارد؟

🔺گرت جونز در سال ۲۰۱۵ کتاب «ذهن جمعی: چگونه ضریب هوشی کشور شما بسیار بیشتر از ضریب هوشی خود شما اهمیت دارد» را منتشر می‌کند. جونز که استاد اقتصاد دانشگاه جرج میسون است، در این کتاب نشان می‌دهد که کشورهای دارای بالاترین نمرات در آزمون IQ هشت برابر مرفه‌تر از کشورهایی با پایین‌ترین نمرات در این آزمون هستند. ملت‌های باهوش‌تر ملت‌های موفق‌تری در عرصه اقتصادی هستند و به نفع فرد است که یک انسان با IQ متوسط در یک جامعه نخبه باشد تا یک انسان با IQ بالا در یک جامعه با ضریب هوشی متوسط و پایین. جوامع باهوش‌تر تمایل بیشتری دارند که پس‌انداز کنند، مردم‌شان راحت‌تر با هم کار می‌کنند، بیشتر از سیاست‌های بازارمحور حمایت می‌کنند و در کارهای تیمی عالی عمل می‌کنند. در جوامع باهوش مکانیسم تقلید هم بسیار به توسعه اقتصادی کمک می‌کند. وقتی فرد اطرافیان خود را می‌بیند که آگاه، اهل کار تیمی و خوش‌فکر هستند، خود او هم کم‌کم تلاش می‌کند شبیه آن‌ها شود.
@karnil

کارنیل

19 Sep, 13:29


ری کورزویل و پیش‌بینی‌های او درباره آینده هوش مصنوعی: آیا تکینگی نزدیک است؟
🔵ری کورزویل، یکی از معروف‌ترین پیشگامان هوش مصنوعی و فناوری، بیش از چندین دهه است که آینده‌ای پر از پیشرفت‌های حیرت‌انگیز در زمینه AI و تکنولوژی‌های مرتبط را پیش‌بینی می‌کند. او معتقد است که تا سال 2029، هوش مصنوعی به سطحی از توانایی خواهد رسید که قادر به درک و عملکردی برابر با هوش انسانی باشد. این پیش‌بینی که به «تکینگی» معروف است، آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن AI و انسان به هم پیوند می‌خورند.
🔵یکی از جنبه‌های مهم در چشم‌انداز کورزویل، افزایش توانایی‌های AI در یادگیری و خودبهبود است. او معتقد است که AI نه تنها می‌تواند از هوش انسانی تقلید کند، بلکه به سطحی می‌رسد که قادر به ارتقای خود و حتی یادگیری سریع‌تر و بهتر از انسان‌ها خواهد بود. این موضوع می‌تواند به پیشرفت‌های بزرگ در پزشکی، فناوری‌های نوین و حتی افزایش طول عمر انسان‌ها منجر شود.
🔵یکی از موضوعات مورد علاقه کورزویل، ترکیب هوش مصنوعی با بدن انسان است. او پیش‌بینی می‌کند که در آینده، فناوری‌های هوش مصنوعی می‌توانند با سیستم عصبی انسان ادغام شوند و به بهبود توانایی‌های شناختی و جسمی انسان کمک کنند. این ترکیب می‌تواند به جاودانگی دیجیتالی و افزایش عمر بی‌سابقه انسان منجر شود.
🟠هرچند که این پیش‌بینی‌ها ممکن است برای برخی از افراد دور از ذهن به نظر برسد، اما کورزویل به دلیل سابقه دقیق پیش‌بینی‌هایش در حوزه فناوری، به عنوان یکی از معتبرترین متخصصان این حوزه شناخته می‌شود. اگر این پیش‌بینی‌ها به حقیقت بپیوندند، آینده بشر به طور کامل دگرگون خواهد شد و AI به یکی از ارکان اصلی زندگی ما تبدیل می‌شود.

🕔 @karnil

کارنیل

18 Sep, 17:19


یکی از مهم‌ترین عواملی که روی کیفیت زندگی ما تاثیر مستقیم و بسیار پررنگ داره «شبکه‌ی افرادیه که باهاشون در ارتباطیم». افراد کمی رو میشه پیدا کرد که به فکر رشد و بهتر شدن خودشون باشند، هدف و برنامه داشته باشند، رو لایف‌استایل‌شون کار کنند و بخوان عادات مثبتی مثل مطالعه، ورزش و ... برای خودشون ایجاد کنند.

ما این شبکه‌ی ارتباطی رو ایجاد کردیم و یه «قبیله» ساختیم. اینجا میشه اهداف و برنامه‌ها و عادات و روتین‌های روزانه‌ی افرادی رو دید و دنبال کرد که سن و تحصیلات و اهداف و استعدادها و علایق‌شون مشخصه.

یه فضای بسیار سالم و الهام‌بخش که میشه در اون اهداف و برنامه‌های خودمون رو در کنار بقیه‌ی اعضای قبیله پیش ببریم.

🔻 کسب اطلاعات بیشتر و حضور در قبیله:
🆔 @ghabileh_support

💬 بخشی از نظرات اعضای قبیله:
👉🏻 @ghabileh_Roshd

کارنیل

17 Sep, 19:36


⭐️ آیا مدل تجاری اینترنت با ورود مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) تغییر می‌کند؟

💡 ماه گذشته، Reddit اعلام کرد که قصد دارد وارد بازار بورس شود. حداقل ۱۰٪ از درآمد آن‌ها - حدود ۶۰ میلیون دلار - از فروش داده‌ها برای آموزش مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) به دست می‌آید. انتظار می‌رود که درآمد Reddit از فروش داده‌ها تا پایان سال بیش از ۱۰٪ شود.

مدل‌های زبانی بزرگ به داده نیاز دارند. آن‌ها این داده‌ها را فشرده می‌کنند و برای پاسخ به سوالات کاربران دوباره به کار می‌گیرند. در Reddit، مانند بسیاری از سایت‌های اینترنتی، محتوا مرتباً تغییر می‌کند. کاربران می‌خواهند داده‌ها را برای نظرات محصول، توصیه‌های سفر، حقایق و سرگرمی (مثل جدیدترین میم‌ها) جستجو کنند. گوگل تنها شرکتی نیست که به دنبال این داده‌هاست: OpenAI و سایر ارائه‌دهندگان نیز در حال مذاکره مستقیم با ناشران اینترنتی هستند.

💡 به دلیل نیاز به تازه بودن داده‌ها، گوگل و دیگران همچنان برای دسترسی به داده‌ها پول خواهند پرداخت و ممکن است به مرور برای انحصار، دسترسی کم‌تأخیر یا داده‌های خاصی که دقت مدل‌هایشان را بهبود می‌بخشد، هزینه بیشتری بپردازند.

فروش داده‌ها مدل تجاری اینترنت را دگرگون می‌کند.

به جای اینکه Reddit تجربیات محصولی ایجاد کند که داده‌های خوبی برای تبلیغات تولید کرده و از تبلیغات درآمد بیشتری کسب کند، محصولاتی را راه‌اندازی خواهد کرد که داده‌های ارزشمندتری برای تغذیه مدل‌های زبانی بزرگ ایجاد کنند. ارائه‌دهندگان LLM باید برای داده‌های بهتر پول بیشتری پرداخت کنند.

روزی ممکن است به وب‌سایت‌هایی مراجعه کنیم که تبلیغات کمتری داشته باشند یا حتی بدون تبلیغات باشند. مدل درآمدی اینترنت تغییر خواهد کرد. ناشران داده‌ها را مستقیماً به شرکت‌های جستجو می‌فروشند.

🕔 @karnil

کارنیل

16 Sep, 14:43


✍️ حل 100 درصد سوالات ریاضی کنکور در 9 دقیقه توسط هوش مصنوعی جدید OpenAI 01

⚡️ حل سوال اول در 14 ثانیه

@karnil

کارنیل

16 Sep, 14:34


📌 رونمایی از OpenAI O1: جهش بزرگ در استدلال

💡مدل جدید هوش مصنوعی O1، مدل جدید شرکت OpenAI، خیلی پیشرفت کرده و از GPT-4o خیلی بهتر شده. این پیشرفت ها رو می تونیم تو تصویر ببینیم.

🔻 به عنوان مثال O1 تو آزمون های AIME 2024، یکی از سخت‌ترین امتحان‌های ریاضی مدارس آمریکا؛ به طور متوسط 74 امتیاز رو گرفته، در حالی که GPT-4o فقط 12 درصد زده. این نشون می ده که o1 خیلی بهتر می تونه مشکلات رو حل کنه. تو برنامه نویسی رقابتی هم، o1 از 93 درصد آدم ها بهتر عمل کرده.

🔻 این پیشرفت ها به خاطر توانایی استدلال بهتر o1 هست. o1 می تونه مشکلات پیچیده رو به بخش های کوچکتر تقسیم کنه و راحت تر حلشون کنه. علاوه بر این، تمرینات o1 هم کمک کرده که بهتر استدلال کنه.

🔻 این پیشرفت ها خیلی مهم هستن. o1 می تونه تو علم، کدنویسی و ریاضیات خیلی خوب عمل کنه و کاربردهای زیادی داشته باشه. با ادامه کار OpenAI روی این مدل، می تونیم انتظار پیشرفت های بیشتری داشته باشیم. لینک مقاله بررسی کامل این مدل.

@karnil

کارنیل

16 Sep, 07:04


🔗 مهم‌ترین گزارش‌های تکنولوژی فصل دوم 2024

💡 تقریبا هر فصل CB Insights گزارشهایی از چند صنعت مهم در تکنولوژی رو منتشر می‌کنه، این گزارشهای به شدت کاربردی برای فعالان اون صنعت یا افرادی هست که تمایل به شروع کسب‌وکار در اون حوزه رو دارند، که شامل ترندهای صنعت، استارتاپ‌های فعال و اخیرا جذب سرمایه انجام داده، سرمایه‌گذاران فعال و برآورد آینده اون صنعت هست؛ برخی از مهمترین گزارشها برای دانلود اینجا قرارداده شده.

🔸 گزارش وضعیت هوش مصنوعی
(State of AI)

🔶 گزارش وضعیت فناوری مالی
(State of Fintech)

🔸گزارش وضعیت سلامت دیجیتال
(State of Digital Health)

🔶 گزارش وضعیت فناوری بیمه
(State of Insurtech)

🔻 همه لینک‌ها به صورت فایل PDF به راحتی قابل دسترس هست، امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره.
@karnil

کارنیل

14 Sep, 15:32


🔗 مهم‌ترین گزارش‌های تکنولوژی فصل دوم 2024

💡 تقریبا هر فصل CB Insights گزارشهایی از چند صنعت مهم در تکنولوژی رو منتشر می‌کنه، این گزارشهای به شدت کاربردی برای فعالان اون صنعت یا افرادی هست که تمایل به شروع کسب‌وکار در اون حوزه رو دارند، که شامل ترندهای صنعت، استارتاپ‌های فعال و اخیرا جذب سرمایه انجام داده، سرمایه‌گذاران فعال و برآورد آینده اون صنعت هست؛ برخی از مهمترین گزارشها برای دانلود اینجا قرارداده شده.

🔸 گزارش وضعیت هوش مصنوعی
(State of AI)

🔶 گزارش وضعیت فناوری مالی
(State of Fintech)

🔸گزارش وضعیت سلامت دیجیتال
(State of Digital Health)

🔶 گزارش وضعیت فناوری بیمه
(State of Insurtech)

🔻 همه لینک‌ها به صورت فایل PDF به راحتی قابل دسترس هست، امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره.
@karnil

کارنیل

10 Sep, 05:11


افکار، تصمیمات، اقدامات ، عادتها، نتایج و دستاوردها در یک نگاه

@karnil

کارنیل

09 Sep, 21:03


⭕️ نقش کلیدی دو مهندس ایرانی در توسعه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

🔸نام ۲ مهندس ایرانی، «شایا کریم‌کاشی آرانی» و «علیرضا ماهان‌فر»، اخیراً در یکی از پتنت‌های مهم استارلینک مشاهده شده است، البته تاریخ ثبت این پتنت به چند سال قبل برمی‌گردد.

🔸نام این پتنت «اپرچر آنتن در سیستم‌های آنتن آرایه فازی» است و در توسعه ماهواره‌های استارلینک نقش مهمی ایفا می‌کند. پتنت این مهندسان نسبت به فناوری آنتن‌های قبلی وزن، اندازه و هزینه ساخت را کمتر کرده است.

🔸علیرضا (نیما) ماهان‌فر، دانش‌آموخته کارشناسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۱۳۷۳ و شایا کریم‌کاشی آرانی، ورودی سال ۱۳۷۷ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در رشته مهندسی برق است.

@karnil

کارنیل

09 Sep, 15:51


📝رهبری استارتاپ توسط بنیانگذار یا مدیر؟!

💡پاول گراهام، با مطرح کردن مفهوم "سبک بنیانگذار" در مقابل "سبک مدیر" در مدیریت استارتاپ‌ها، این روزها بحثی داغ در دنیای سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایجاد کرده، بر اساس این دیدگاه، بنیانگذاران استارتاپ‌ها با حفظ رویکرد و سبک مدیریتی خود، احتمالا شانس موفقیت بیشتری دارند! (لینک مقاله)

🔸جالبه که داده‌های PitchBook این دیدگاه رو تأیید می‌کنن؛ استارتاپ‌هایی که توسط فاندرها اداره شدند، بسیار سریع‌تر از شرکت‌هایی که توسط مدیران حرفه‌ای اداره میشدند، رشد ارزش داشتند؛ شرکت‌های تحت رهبری بنیانگذاران به طور متوسط 22.4 درصد رشد سالانه ارزش داشته‌اند، در حالی که این رقم برای شرکت‌های تحت رهبری مدیران تنها 4.7 درصد بوده و شرکت‌هایی که توسط بنیانگذاران خود رهبری می‌شوند، در هر راند جذب سرمایه، 3.6 میلیون دلار افزایش ارزش بیشتری نسبت به شرکت‌های دیگر تجربه کردند.

🔸 البته که همه بنیانگذاران لزوماً موفق‌تر از مدیران حرفه‌ای نیستن! عوامل متعددی در موفقیت یک شرکت نقش دارند و سعی کردم در این تصویر مقایسه‌ای از این دو سبک رهبری بر اساس مقاله آقای گراهام داشته باشم.

@karnil

کارنیل

05 Sep, 19:29


‍ چند هفته پیش، استارتاپ هندی ReshaMandi که در حوزه فناوری کشاورزی فعالیت می‌کرد، به طور ناگهانی تعطیل شد و بسیاری را به فکر فرو برد که چه اتفاقی افتاد.

معرفی: ReshaMandi در سال 2020 تأسیس شد و هدف آن تحول در زنجیره تأمین ابریشم هند با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بود. این شرکت به سرعت رشد کرد و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی دریافت کرد، اما با وجود موفقیت‌های اولیه، اخیراً تمامی کارمندان خود را اخراج کرده و فعالیت‌هایش را متوقف کرده است.

دستاوردها: ReshaMandi با ارائه یک پلتفرم برای کشاورزان، بافندگان و خرده‌فروشان، زنجیره تأمین ابریشم را دیجیتالی و کارآمد کرد. همچنین با استفاده از سیستم‌های هوشمند، به کشاورزان کمک کرد محصولاتشان را با قیمت منصفانه به فروش برسانند و زمان رسیدن به بازار را کاهش داد.

رشد سریع: در عرض 10 ماه از شروع فعالیت، ReshaMandi بیش از 6000 کشاورز را به پلتفرم خود جذب کرد و ارزش معاملاتش به 30 میلیون دلار در سال رسید. همچنین توانست بیش از 40 میلیون دلار سرمایه و 25 میلیون دلار وام دریافت کند.

دلایل شکست:
1. مشکلات مالی: ReshaMandi نتوانست سرمایه‌گذاری بیشتری جذب کند، که منجر به اخراج 80% از نیروی کار و در نهایت تعطیلی شرکت شد.
2. مسائل رهبری و شفافیت: حسابرس شرکت به مشکلات مالی جدی و عدم شفافیت اشاره کرده بود. خروج ناگهانی حسابرس، شک‌ها را افزایش داد و به سوءمدیریت مالی اشاره داشت.
3. مشکلات قانونی: طلبکاران و تأمین‌کنندگان اکنون به دنبال اقدامات قانونی علیه شرکت هستند.
4. گسترش بیش از حد: ReshaMandi به سرعت گسترش یافت، اما نتوانست هزینه‌های خود را کنترل کند و درآمد کافی برای پوشش هزینه‌ها ایجاد کند.

اهمیت موضوع: شکست ReshaMandi نشان‌دهنده خطرات گسترش سریع بدون پشتوانه مالی پایدار است و اهمیت شفافیت و مدیریت صحیح را در شرایط مالی دشوار برجسته می‌کند.

@karnil

کارنیل

05 Sep, 16:08


💡یافته‌های نگران‌کننده درباره تأثیر نور مصنوعی: آلودگی نوری مغز حشرات را کوچک می‌کند!

🔸محققان دریافتند که چگونه آلودگی نوری بر رشد عنکبوت‌های استرالیایی تأثیر می‌گذارد. در واقع نور مغز آنها را کوچک‌تر می‌کند، به‌ویژه مناطقی از مغز که به بینایی اختصاص داده شده است.

🔸در پژوهشی که انجام شد، پژوهشگران استرالیایی نیمی از عنکبوت‌ها را در تاریکی شب نگه داشتند و نیمی دیگر را در معرض نور مصنوعی قرار دادند.چند هفته پس از رشد کامل عنکبوت‌ها، محققان بررسی کردند که آیا نور در شب بر رشد مغز آنها تأثیر گذاشته است یا خیر. از آنجایی که مغز عنکبوت به اندازه کمتر از یک میلی متر مکعب است، دانشمندان از فناوری تصویربرداری میکرو CT برای بررسی مغز آن‌ها استفاده کردند.
@karnil

کارنیل

05 Sep, 07:13


اسنخدام پژوهشگر روانشناسی و روانسنجی در کارنیل

https://jobinja.ir/companies/goharan-gostar-nadin/jobs/ArfO?_gl=1*108ayw1*_ga*NTEzNDkwNTEuMTcwNjQyODEzOQ..*_ga_T8HC2S1534*MTcyNTUxNjUzMi4xMTMuMS4xNzI1NTE4ODY2LjM5LjAuMA..

کارنیل

05 Sep, 07:10


بهترین AI به عنوان دستیار کسب‌وکاری

💡 برای تولید محتوا فایل‌های سرمایه‌گذاران، ریسرچ و همفکری در بیزینس چند وقتی هست به شدت از LLMهای مختلف و نسخه‌های پریمیومشون کمک گرفتم، تجربیات این مدت استفاده به عنوان دستیار این نتیجه‌گیری شخصی رو به دنبال داشت که شاید برای شما مفید باشه.

📌 تقریبا با تست طولانی همه LLMها عملا این چهارتایی که در تصویر می‌بینید فاصله قابل توجهی به عنوان دستیار با باقی داشتند؛ Claude، GPT، Gemini و Preplexity و مابقی در طولانی مدت حداقل برای من خیلی قابل اتکا نبودند.

منطقی، شفاف‌ و مختصر: Claude
با اختلاف نسبتا خوبی در سوالات بیزینسی با تست پرامپتهای مختلف همیشه بدور از حاشیه‌ترین، سرراست‌ترین و کاملا شفاف‌تر از باقی مدل جواب‌های خوبی از Claude گرفتم به خصوص مدل جدید Sonnet، حافظه به شدت خوبی داره در بازگردانی اطلاعات گذشته‌ای که گرفته، فهم خوبی از بیزینس مدل میگیره و جواب‌های طولانی و جملات شوآفی کمتری بکار می‌بره اما دو مشکل بزرگ داره؛ دسترسی به اطلاعات به روز و اینترنت کمتری نسبت به رقبا داره و بعضی وقتا هم زود خسته میشه و میگه برو بعدا یه خرده خنکتر شدم بیا!

مدرن، دسته‌بندی و اصلاح پرامپت: Preplexity
ویژگی فوق‌العاده مهم برای استفاده کسب‌وکاری از این مدل قابلیت Library اون هست، که میشه کتابخانه‌ای اختصاصی برای بیزینس ساخت، داکیومنتهای مختلف رو در اون آپلود و بهش پرامپت اختصاصی اون کتابخانه رو داد که هر بار جواب‌ها رو براساس اون تنظیم کنه، دسترسی به سرچ و اینترنت فوق‌العاده‌ای داره و هربار مسیری که برای جواب رفته رو نمایش میده و اگر سوالی رو خوب متوجه نشه از شما سوال میپرسه تا پرامپت رو اصلاح کنه که به عنوان دستیار به شدت کاربردی هست، اما گاهی اوقات طی چت‌های طولانی انگار ریست میشه و سوال و جوابهایی قبلی رو بررسی نمیکنه و جواب بی‌ربط کم نمی‌بینید ازش، همچنین مثل کلاد به شما جواب سرراست تحویل نمیده.

استاد محتوا، بسط و پاسخ‌های اولیه عالی: ChatGPT
احتمالا این مدل با توجه حجم بالای کاربر نیاز به معرفی بیشتر قابلیتها نداره، اما در کاربرد بیزینسی به چند مورد برخوردم، معمولا پاسخهای طولانی و شاید بعضا پر از کلمات و جملات پرطمطراق که برای محتوا نویسی عالی ولی به عنوان دستیار حداقل برای من خیلی کاربردی نبوده، معمولا پاسخ‌های اول و دوم خوبن اما بعدی ها بیشتر شرح هستن تا پاسخ‌های جدیدتر. نکته بعدی هم تیپیکال شدن پاسخ‌ها و آشنا بودنش به چشم مخاطب هست به طور مثال اگر برای پیچ‌دک از GPT استفاده کنید مخاطب بدون هیچ ابزاری احتمالا متوجه استفاده شما از AI خواهد شد.

پاسخ‌های متفاوت، دسترسی به درایو و یوتیوب: Gemini
معمولا وقتی یک سوال رو از مدلهای مختلف بپرسید احتمالا متفاوت‌ترین پاسخ رو Gemini گوگل به شما خواهد داد، و اگر داکیومنتهای زیادی از کسب‌وکارتون داخل گوگل درایو ذخیره کردید راحتترین دسترسی برای سوال و جواب از اونها با Gemini خواهید داشت، نکته مثبت دیگه دسترسی به اطلاعات به روز و مهمتر از اون دسترسی به اسکریپت محتوای یوتیوب هست که در هیچ مدل زبانی دیگه در دسترس نیست، اما در طولانی مدت حافظه بازخوانی کوتاه‌تری از مکالمه شما داره، گاهی گیج میزنه و در طولانی مدت تجربه خیلی خوبی به عنوان دستیار نداشتم.

📍 جمع‌بندی و تجربه شخصی این مدت به خصوص برای تهیه محتوای Pitch Deck ،Business Plan، سوالات سرمایه‌گذاران و فرم‌های درخواست سرمایه‌گذاری، Claude به نسبت بهتر از باقی مدلها بوده به ویژه که سرمایه‌گذاران دنبال پاسخ شفاف و خلاصه هستند تا شرح، که نقطه تمایز Claude و تیم Amazon به عنوان پارتنر و سرمایه‌گذار اصلیشون بوده.
خوشحال میشم نظراتتون در استفاده طولانی مدت از مدلها به عنوان دستیار کسب‌وکار در گروه به اشتراک بگذارید.
@karnil