فریبرز کلانتری @kalantarifariborz Channel on Telegram

فریبرز کلانتری

@kalantarifariborz


گاه نوشته های فریبرز کلانتری
روزنامه نگار
عصری که در آن زندگی می کنیم عصر حق مداری است و دوره تکلیف مداری منسوخ شده
ما راویان قصه های رفته از یادیم
جهت ارتباط به این ای دی پیام بدهید
@mavarayehsokot

🌹برای آگاهی عموم
پست های ما را نشر دهید🌹

فریبرز کلانتری (Persian)

فریبرز کلانتری یک کانال تلگرامی برای اشتراک گذاری گاه نوشته های این روزنامه نگار است. در عصر حق مداری که زندگی می کنیم، آثار و نوشته های ارزشمند فریبرز کلانتری به عنوان یک روایتگر قصه های فراموش شده از گذشته را به ما ارائه می دهد. اگر علاقه‌مند به آگاهی عمومی و به انتشار این اثار هستید، حتما این کانال را دنبال کنید. برای ارتباط بیشتر می‌توانید به این ای دی در تلگرام پیام دهید: @mavarayehsokot. به این دسته از افراد که به دنبال داستان‌ها و قصه‌های جذابی هستند، کانال فریبرز کلانتری پیشنهاد می‌شود. همچنین می‌توانید از این کانال برای انتشار پست‌های خود در مورد این موضوعات استفاده کنید و به اشتراک بگذارید.

فریبرز کلانتری

21 Nov, 06:14


فروش هتل‌های بنیاد مستضعفان به قیمت ۴۷ هزار میلیارد تومان؛ گامی شفاف یا سوال‌برانگیز؟
🔸 حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان، در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد که بنیاد در حال خروج از حوزه هتل‌داری است و تصمیم گرفته هتل‌های خود را به ارزش ۴۷ هزار میلیارد تومان (۴۷ همت) به فروش برساند.
چرا بنیاد سراغ فروش هتل‌ها رفته؟
دهقان توضیح داد که هدف از این فروش، تمرکز بیشتر بنیاد بر مأموریت اصلی خود یعنی حمایت از محرومان است. او همچنین تأکید کرد که قیمت‌گذاری این هتل‌ها به‌صورت کارشناسی و دقیق انجام شده است.
چه کسانی می‌توانند این هتل‌ها را بخرند؟
رئیس بنیاد مستضعفان گفت که فقط کسانی که اهلیت کافی دارند می‌توانند این هتل‌ها را خریداری کنند. به عبارت دیگر، خریداران باید تجربه و توانایی کافی در حوزه هتل‌داری داشته باشند تا بتوانند این دارایی‌ها را به درستی مدیریت کنند.
اما هنوز سوالاتی باقی است...
با وجود اعلام این تصمیم، سوالات مهمی همچنان بدون پاسخ باقی مانده است:
🔹معیار اهلیت چیست؟ آیا فرآیند انتخاب خریداران شفاف است؟
🔹قیمت‌گذاری چقدر واقعی است؟ آیا رقم ۴۷ هزار میلیارد تومان ارزش واقعی این هتل‌ها را نشان می‌دهد؟
🔹پول فروش این هتل‌ها کجا می‌رود؟ آیا این مبلغ در مسیر کمک به محرومان هزینه خواهد شد؟
در پایان باید گفت :‌خروج بنیاد مستضعفان از هتل‌داری، در نگاه اول، تصمیمی مثبت به نظر می‌رسد. اما تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که عدم شفافیت در چنین واگذاری‌هایی می‌تواند سوالات و نگرانی‌های زیادی ایجاد کند. مردم منتظرند تا ببینند این بار چگونه عمل خواهد شد.
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

21 Nov, 05:15


نقش دهقان دهنوی در پرونده زمین‌خواری ۱۰۰ هکتاری بانک مسکن
در سال ۱۳۹۷، مرحوم ابوالقاسم رحیمی انارکی، مدیرعامل وقت بانک مسکن، نامه‌ای از شرکت سرمایه‌گذاری مسکن تهران (زیرمجموعه بانک مسکن) دریافت کرد که پیشنهاد واگذاری زمینی ۱۰۰ هکتاری در بهترین نقطه شهریار را برای تسویه بدهی مطرح کرده بود. این موضوع برای بررسی به محمدعلی دهقان دهنوی، عضو هیئت‌مدیره وقت بانک، ارجاع داده شد. اما کسی تصور نمی‌کرد که دهقان دهنوی چه نقشه شومی برای این زمین ارزشمند خواهد کشید.
دهقان دهنوی، همراه با محمدعلی علمداری (مدیر اعتبارات وقت بانک)، داوود خلجستانی (مدیر حقوقی وقت بانک)، و جعفر آقا ملایی (عضو هیئت‌مدیره وقت)، تصمیم به غصب این زمین به نفع خودشان گرفتند. این افراد با هماهنگی کامل، اقدامات لازم برای جلوگیری از انتقال زمین به بانک را انجام دادند.
•برگزاری مزایده صوری برای زمین،
•تأسیس شرکت تعاونی صوری،
•دریافت تسهیلات از کارگزاری بانک و صندوق تأمین آتیه، و...
دهقان دهنوی و جعفر آقا ملایی تلاش کردند تا هیچ رد مشخصی از خود در این اقدامات به جا نگذارند و نقش مدیریت و پشتیبانی فساد را بر عهده گرفتند.
🔹دست آخر
•۱۵ هزار مترمربع زمین به ارزش تقریبی ۲ هزار میلیارد تومان (بیش از ۳ میلیون دلار) به دهقان دهنوی و همسرش، زهرا مرادی، واگذار شد.
•۲۲ هزار مترمربع دیگر نیز به همسر اول جعفر آقا ملایی، طیبه بهرامی، و بستگانش منتقل شد.
❗️ دهقان دهنوی اکنون معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت است، و داوود خلجستانی مشاور ویژه وی!
https://t.me/kalantarifariborz/592
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

21 Nov, 05:13


اسناد اپیزود دوم گزارش زمین خواری بانک مسکن در شهریار
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

21 Nov, 04:29


نایب رئیس قبلی اتاق بازرگانی ایران در مرکز غارت منابع عمومی
در حال بررسی آخرین لیست ابر بدهکاران بانکی تا پایان شهریور ۱۴۰۳ از بانک مرکزی هستم. یکی از ابر بدهکاران بانکی که نه به یک بانک بلکه به چند بانک (سپه، توسعه صادرات و ملی) بدهی معوق معادل ۳ هزار میلیارد تومان دارد، شرکت دیداس است. مالک این شرکت، محمد امیرزاده، نایب رئیس دوره قبل اتاق ایران است که از هیچ، به واسطه غارت منابع عمومی، به همه چیز رسیده است. رفیق تو دلی، مهدی جهانگیری، قاچاقچی حرفه‌ای ارز است.
از برادران امیرزاده، بانک‌های توسعه صادرات، مسکن، تجارت، سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات به اتهامات مختلف مالی از جمله پول‌شویی، اخلال در نظام اقتصادی، پرداخت رشوه و تحصیل مال از طریق نامشروع و اخلال ارزی شکایت کرده‌اند.
#پول_ما_کجاست
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

20 Nov, 08:20


حمایت از تولید یا تخفیف برای مفسدان اقتصادی؟ نگاهی به پرونده قاچاق سازمان‌یافته گلد ایران
اپیزود ششم: در پرونده قاچاق ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی سازمان‌یافته شرکت گلد ایران به سرکردگی حسین دیلمی، بازپرس پرونده در نامه‌ای با استناد به«منویات مقام معظم رهبری و رئیس محترم قوه قضائیه مبنی بر حمایت از تولید و رفع موانع تولید...» درخواست تخفیف در قرار وثیقه برای متهمان اصلی را ارائه کرده است. این در حالی است که تنها در سه ماه قبل از بازداشت حسین دیلمی و باند گلد ایران، در مورخه ۲۰ فروردین ۱۴۰۳، هیئت دوم مستشاری دیوان محاسبات کشور این شرکت را به دلیل اقدام به قاچاق سازمان‌یافته در سال ۱۳۹۶، به مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد تومان جریمه کرده است.
با توجه به اینکه کارشناسی‌های دیوان محاسبات نشان می‌دهند این شرکت هیچ محصول تولیدی در داخل کشور ندارد، درخواست تخفیف در قرار وثیقه برای متهمان، به‌ویژه حسین دیلمی، با توجه به سوابق و اتهامات موجود، سؤالات جدی درباره رویکرد دستگاه قضائی در برخورد با مفسدان اقتصادی ایجاد می‌کند.
موضوعی که همه خبر دارند جز بازپرس این پرونده، و تخفیف قرار برای این مفسدان اقتصادی، را به ریش مقامات عالی نظام و ریاست قوه قضائیه می‌بندد. همین قدر تباه.
https://t.me/kalantarifariborz/584
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

20 Nov, 08:20


اسناد گزارش شماره ۶ گلد ایران
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

20 Nov, 04:45


نقش عمو جعفر و همسرش در زمین‌خواری 100 هکتاری بانک مسکن
اپیزود یک؛ در حالی که وزارت اقتصاد و وزارت راه و شهرسازی در برابر برخی مسائل مهم سکوت کرده‌اند و مدیرعامل جدید بانک مسکن، دکتر خورسندیان، در مورد برخی موضوعات حساس به نظر می‌رسد که واکنش مناسبی نشان نمی‌دهد، سوالاتی جدی پیرامون برخی افراد و روندهای مدیریتی بانک مسکن مطرح است.
عمو جعفر ملایی (ابوالمشاغل) که سابقه طولانی در هیئت مدیره بانک مسکن دارد، به همراه برخی همکارانش در حال برنامه‌ریزی برای تداوم فعالیت‌های اقتصادی در بانک و شرکت‌های تابعه است. اما سوالاتی پیرامون نقش او و همکارانش در مسائل مختلف از جمله زمین‌خواری 100 هکتاری بانک مسکن وجود دارد که نیازمند بررسی دقیق‌تر است.
سوالات مهم:
1. نقش همسرعمو جعفر، خانم طیبه بهرامی، در پروژه زمین‌خواری بانک مسکن چیست؟ آیا او به عنوان تاییدکننده مبایعنامه و خریدار زمین 7000 متری در این موضوع دخالت داشته است؟
2. منشاء مالی خرید زمین مذکور توسط ایشان و سایر مدیران دخیل در این فرآیند چگونه است؟ آیا استفاده از منابع بانک و شرکت‌های تابعه بانک در این قضیه ممکن است؟
3. چگونه می‌توان بررسی اموال و ثروت خانواده عمو جعفر و نزدیکانش در سطح کشور را به عنوان نشانه‌ای از عمق فساد در نظر گرفت؟
4. سندی که مشاهده می کنید دست خط آقای جعفر آقاملایی هست که با دست خط خودش اسم همسرش طیبه بهرامی رو نوشته و به جای زنش امضا کرده و قطعه در زمین ۱۰۰ هکتاری شهریار به نام زنش گرفته علت این جعل عنوان چیست؟
این سوالات، در کنار برخی شواهد و اسناد، نشان می‌دهند که ممکن است در این زمینه مشکلات جدی وجود داشته باشد. اسناد و مدارک در این زمینه باید با دقت بررسی شوند تا مشخص شود چه افرادی در این شبکه و فرآیند نقش داشته‌اند.
در این راستا، نام‌هایی همچون دهقان دهنوی (معاون وزیر صمت)، مرتضی صالحی، داوود خلجستانی، مالک آزادیان و دیگر افراد ممکن است در بررسی‌های بعدی مطرح شوند.
https://t.me/kalantarifariborz/582
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

20 Nov, 04:44


سند شماره یک زمین خواری شهریار در بانک مسکن
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

19 Nov, 05:42


وعده‌های بی‌سرانجام؛ بانک مسکن در بحران مدیریتی و سیستمی
چندین بار قبل از انتصاب عباس حسینی به مدیرعاملی بانک مسکن به مهرداد بذرپاش هشدار دادیم که با این انتصاب، وضعیت مسکن و بانک مسکن با چالش‌هایی مواجه خواهد شد. بانک مسکن، یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های کشور، اکنون با اختلالات سیستمی روزانه روبه‌روست. این مدیر اعلام کرده بود که تا پایان سال گذشته، سامانه بانکداری متمرکز بانک مسکن راه‌اندازی می‌شود. اکنون در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۳، خود او از سمتش برکنار شده و خبری از سامانه بانکداری متمرکز نیست و سیستم بانک مسکن همچنان با اختلال مواجه است. چند صد میلیارد تومان از منابع بانک هزینه شده و هیچ‌کس پاسخگو نیست.
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

19 Nov, 05:25


گلرنگ؛ سلطان تسهیلات و شرکت‌بازی در اقتصاد ایران
گروه صنعتی گلرنگ، به‌عنوان سلطان تسهیلات‌گیری و شرکت‌بازی در اقتصاد ایران، بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است. در حال بررسی آخرین لیست ابربدهکاران بانکی تا پایان شهریور ۱۴۰۳ هستم، و مشخص شده که این گروه با دریافت تسهیلات بانکی از بانک‌های مختلف از جمله اقتصاد نوین، تجارت، خاورمیانه، دی، سامان، سپه، سینا، صادرات و کارآفرین، مجموعاً ۱۲ هزار میلیارد تومان وام دریافت کرده است.
همان‌طور که پیش‌تر گفته بودم، این گروه نقش کلیدی در شرکت‌بازی اقتصاد ایران ایفا می‌کند. تنوع بانک‌های وام‌دهنده و حجم بالای تسهیلات، یکی از اهداف این شرکت‌بازی را آشکارتر کرده است: سلطه بر منابع مالی و شبکه‌های بانکی.
با این حال، این موضوع تنها گوشه‌ای از معضل بزرگ فساد اقتصادی است که همچنان لاینحل باقی مانده و به نظر می‌رسد در آینده نیز حل نخواهد شد.
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

18 Nov, 04:07


مدیریت فشل به سبک بانک مسکن: سیستم‌های قدیمی، باندبازی‌ها و تاخیرهای بی‌پایان
این نامه‌ای است که یکی از کارمندان بانک مسکن برای ما فرستاده و درددل‌هایی رو از پشت پرده مشکلات روزمره این بانک می‌گه: «از روزی که تو بانک مسکن استخدام شدم، همه می‌گفتن که قراره سیستم کوربانکینگ اجرا بشه. اما الان که ۱۸ سال از اون روز گذشته، هنوز خبری از کوربانکینگ نیست. چرا؟ چون یه سری آدم‌ها تو بانک مسکن از داشتن نرم‌افزارهای قدیمی نفع می‌برن و خب، به همون دلیل هیچ‌کدوم از این تغییرات انجام نمی‌شه. نتیجه این میشه که سیستم‌ها ضعیفه و به خاطر باندبازی‌هایی که تو اداره فناوری هست، کارکنان شعبه باید تا ساعت ۸ شب تو شعبه بمونن تا کارها تموم بشه.
امروز هم که این ضعف تو اداره فناوری خودش رو دوباره نشون داد. علاوه بر اینکه چک‌های واگذاری مشتری‌ها ارسال نشده و معلومه که فردا همه می‌آن شعبه اعتراض می‌کنن که چرا پول تو حسابشون واریز نشده، هنوز هم خیلی از همکارا تا دیر وقت تو شعبه موندن که عملیات پایان روز رو انجام بدن. این دیگه شده قصه هر روز ما!»
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

18 Nov, 04:04


آقا بزرگ بانک مسکن: شبکه فساد و رانت‌خواری در پناه قدرت
جعفر آقا ملایی، معروف به ارباب فتنه در بانک مسکن، بیش از یک دهه با لباس تشرع و انقلاب، غیرقانونی بر صندلی هیأت مدیره بانک تکیه زده و همزمان در هیأت مدیره شرکت‌های گروه مالی بانک مسکن حضور داشته است. این فرد با دریافت حقوق و مزایای متعدد، در دایره رانت‌خواری و ویژه‌خواری به‌طور مستمر ازمنابع عمومی ارتزاق کرده است و همچنان به مفاسد خود ادامه می‌دهد.
یکی از نمونه‌های بارز فساد در دوران مدیریتش، زمین‌خواری ۱۰۰ هکتاری توسط مدیران فاسد بانک مسکن است که در قالب تعاونی‌ها، زمین‌ها را به‌طور غیرقانونی به نام خود، خانواده و نزدیکانشان می‌زنند. همچنین، جعفر آقا ملایی عضویت دائمی در کمیته‌های مختلف بانک مسکن از جمله کمیته گزینش، کمیته وصول مطالبات، کمیته ارتقای سلامت نظام اداری، کمیته تطبیق و... داشته است، که همه این‌ها فرصتی برای گسترش فساد و رانت در بانک فراهم کرده‌اند.
این شبکه فساد که بدون هیچ حد و مرزی بر تمامی مفاسد مالی و اخلاقی سرپوش می‌گذارد، با حمایت همه‌جانبه از یکدیگر و لابی‌گری‌های گسترده، موفق شده است دستگاه‌های نظارتی و قضائی را گمراه کرده و از پیگیری‌های قانونی جلوگیری کند.
افرادی چون دهقان دهنوی، مرتضی صالحی، داوود خلجستانی و بسیاری دیگر از همکاران آقا ملایی که جایگاه‌های مدیریتی را غصب کرده‌اند، با استفاده از شیوه‌های رذیلانه همچون تهدید، ارعاب و پرونده‌سازی، افراد شایسته و متخصص را از گردونه مدیریتی حذف کرده‌اند. این شبکه مفسد به‌زودی در برابر مردم شریف ایران رسوا خواهد شد.
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

17 Nov, 18:26


احمد میدری، وزیر کار، در دیدار با نمایندگان بازنشسته کشور گفت: «هفته‌ای نیست که حداقل دو گزارش محرمانه از فساد در شرکت‌ها به دست من نرسد.» می دونید از چی می گه یه مجموعه شرکتی اینجوری را تصور کنید
@kalantarifariborz

فریبرز کلانتری

17 Nov, 18:06


تخم مرغ دزد، شترمرغ دزد شدد: حمایت وزیر سابق از تخلفات گلدیران
اپیزود پنجم:
در سال ۱۳۹۶، گزارش‌های متعددی از تخلفات چندین هزار میلیاردی در واردات لوازم خانگی منتشر شد. شرکت گلدیران، نماینده رسمی ال‌جی، با واردات قطعات منفصل لوازم خانگی و نپرداختن تعرفه گمرکی ۴۰ درصدی، به جریمه ۳ هزار میلیارد تومانی محکوم شد. این تخلف با حمایت محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت وقت، روبه‌رو شد که در نامه‌ای خواستار صرف‌نظر از جریمه شرکت شد. حالا پس از گذشت سال‌ها و دستگیری حسین دیلمی، مدیر عامل ال‌جی به جرم قاچاق سازمان‌یافته کالا به مبلغ ۱۶۰ هزار میلیارد تومان، این سوال مطرح است که دستگاه‌های نظارتی و قضایی در طی این سال‌ها کجا بودند؟ چرا در همان ابتدا از بروز این فساد جلوگیری نکردند؟
@kalantarifariborz