حرفِ حساب 🇮🇷 @hrhesab2 Channel on Telegram

حرفِ حساب 🇮🇷

@hrhesab2


◾️مسئله فرهنگ و آموزش و پرورش، در راس مسائل کشور است.(صحیفه امام ج ۱۵ صفحه ۳۰۹)

◾️مسامحه و سهل انگاری در تعلیم و تربیت، خیانت به اسلام و جمهوری اسلامی و استقلال فرهنگی یک ملت و کشور می باشد. ( صحیفه امام، ج ۱۷ ص ۴)

حرفِ حساب (Persian)

حرفِ حساب یک کانال تلگرامی است که به مسائل فرهنگی و آموزش و پرورش می‌پردازد. از نقل‌قول‌های امام خمینی درباره اهمیت این موضوعات گرفته تا بحث‌هایی درباره مسامحه و سهل‌انگاری در تعلیم و تربیت. این کانال تلاش دارد تا با ترویج مفاهیم اسلامی و استقلال فرهنگی، به پیشرفت و توسعه جامعه کمک کند. با عضویت در این کانال، شما می‌توانید از محتواهای آموزشی و فرهنگی با کیفیت بهره‌مند شوید و در فرهنگ‌سازی خود مؤثرتر عمل کنید. اگر به اهمیت فرهنگ و آموزش و پرورش علاقه‌مندید، حتما این کانال را دنبال کنید و از اطلاعات و مطالب مفید آن بهره‌مند شوید.

حرفِ حساب 🇮🇷

30 Jan, 12:17


🔻آموزش و پرورش هم، سخنان عبدالحسین خسروپناه را تکذیب کرد

▪️مشاور وزیر آموزش و پرورش در صفحه ایکس درباره پیشنهاد دکتر کاظمی، وزیر آپ  به شورای عالی برای #تاثیر_قطعی_معدل نوشت
پیشنهادات #دکتر_کاظمی به ترتیب ذیل:
۱_ حذف تاثیر قطعی دهم و یازدهم و حفظ پایه دوازدهم با ۵۰ درصد تاثیر قطعی
۲_تاثیر قطعی پایه دوازدهم و صرفا دروس عمومی پایه یازدهم


و اما آنچه که شورا به رای گذاشت:
۱_حفظ مصوبه قبلی بدون تغییر
۲_حذف پایه دهم و حفظ پایه‌های یازدهم و دوازدهم


🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Jan, 16:02


🔻چالش تاثیر قطعی معدل در کنکور/ بخش دوم

ابراهیم سحرخیز


▪️عده‌ای را عقیده بر آن است که بسته به اهداف دوره های تحصیلی، با توجه به اصول و مبانی برنامه ریزی درسی، شیوه های ارزشیابی در مدارس می تواند متغیر بوده، به جای مصادره شدن به آمادگی برای ورود به دانشگاه، اهداف و کارکردهای به مراتب مهم تری را پوشش داده که تلاش برای پیروزی در کنکور، فرع بر تمامی آنهاست که در پاسخ باید گفت شوربختانه غالب شدن بر طلسم کنکور، به عنوان رویکرد مسلط، تنها برنامه درسی پنهانی است که خواسته یا ناخواسته خود را در تمامی دوره های تحصیلی بر آموزش وپرورش ما دیکته کرده است تا جایی که محمدعلی نجفی با تمام اقتدار آن روزش، نتوانست با تأسیس دوره پیش دانشگاهی، مانع از ورود همان نود درصدی شود که قرار بود به جای رفتن زودهنگام به دانشگاه، با گرفتن دیپلم، راه خود را از بقیه جدا کنند.

▪️تنها برگ برنده یا شاهکار مدیر مدرسه برای به رخ کشیدن توانمندی هایش در راهبری مدرسه، به نمایش گذاشتن ویترینی از قبولی هایی است که در کنکور یا المپیادها حرفی برای گفتن داشته و دارند.اپارتاید آموزشی در ایران، تنها به دنبال شکار نخبه ها یا درسخوان ها برای سود آور جلوه دادن، مدرسه به عنوان یک واحد درآمد آفرین یا بنگاه اقتصادی است.امروز فلان مدرسه لاکچری با شهریه دویست و پنجاه میلیونی در شمال تهران، جز زیاد کردن حاشیه سود، به دستیابی به اهداف دیگری نمی اندیشد.

▪️گروهی دیگر با این باورند دخالت دادن معدل دروس امتحانات نهایی دانش آموزان در فرآیند جذب و پذیرش دانشجو در تقابل با عدالت آموزشی است. چرا که در حال حاضر دسترسی به کیفیت آموزشی برابر، امری دشوار و نزدیک به محال است.در پاسخ به این سفسطه کودکانه باید گفت از کدام عدالت آموزشی یا تلاش برای رسیدن به کیفیت آموزشی در گذشته سخن بر زبان می رانید که با به میان آمدن تاثیر قطعی معدل در نتایج کنکور سراسری دانشگاه ها، موجودیت آن به خطر افتاده است.سالها پیش که حرفی از تاثیر معدل یا سوابق تحصیلی دانش آموزان در میان نبود مگر رتبه های برتر کنکور و دانشگاه های سرآمد روزانه نصیب بچه پولدار ها یا از ما بهترون مدارس پولی خصولتی یا غیر دولتی نبود؟! قرار نبوده و نیست نتایج بالاو پایین شوند.رشته های دانشگاهی روزانه در ایران تنها نصیب دو دسته از دانش آموزان می شود
اول: دوپینگ های مدارس خاص دولتی و غیر دولتی
دوم: صاحبان سهمیه های آشکار و پنهان که اگر اراده کنند با نمرات منفی یا رتبه های نجومی و چند ده هزاری اخذ شده به پزشکی دانشگاه تهران نیز خواهند رسید.
بقیه نیز باید قید دانشگاه را زده یا به پیام نور و امثال آن اکتفا کنند.

▪️به نظر نگارنده فرق میان مسعودپزشکیان و حسن روحانی در نگاه به آموزش وپرورش، بسط و توسعه عدالت آموزشی تنها در اینجاست که روحانی نقش حاکمیت را در کاهش هزینه های آموزشی دولت، توسعه‌ی افسار گسیخته مدارس غیردولتی، برون سپاری آموزش یا در واگذاری و فروش مدارس دولتی می دید و به آن در عمل پای بندی نشان می داد اما پزشکیان قرار است با حرف درمانی یا ماله کشی، چهار سالی را با برپایی جلسات بی حاصل، آموزش وپرورش را سرگرم شواف های پوپولیستی کند.

▪️دسته سومی نیز معتقدند در فرایند پذیرش دانشجو، باید به حد وسطی اندیشید که علاوه بر حفظ تاثیر کنکور، به مدرسه، سوابق تحصیلی دانش آموزان، معلمان، نمرات به تدریج اخذ شده دانش آموزان در قالبی متفاوت از آزمون های بسته پاسخ چهارگزینه‌ای نیز نقش تعیین کننده داده شود تا مدرسه نیز محلی از اعراب پیدا کرده بخشی از نیمه گمشده خود را دوباره پیدا کند.
اما اینکه آموزش وپرورش توان برگزاری همزمان سه سال امتحانات نهایی به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری دارد یا خیر؟!

آیا اساسا چنین رویکردی به عنوان آلترناتیو و جایگزینی مناسب ،با دامن زدن به ترس و استرس در خانواده ها، سالهای پایانی متوسطه را به کابوسی وحشتناک برای دانش آموزان تبدیل نخواهد کرد؟!اگر قرار است امتحانات سال های پایانی به شکل هماهنگ یا نهایی برگزار شود اساسأ چه لزومی دارد تمامی درس ها در این فهرست بالا بلند گنجانده شود؟ آیا نمی شود در پایه دهم یا یازدهم تنها به یک یا دو درس اکتفا کرده، قدری از این فشارها کاست؟!
اینجاست که باید به تصمیمی عقلانی، آگاهانه، منبطق بر تجربه زیسته دیگر کشورها تن داده، آموزش وپرورش را از این بی ثباتی، گرو کشی های سیاسی و لجبازانه، نگاه های موسمی و زودگذر نجات داده به ساحل آرامش رساند.
البته کاستن از فاصله ها، دوری جستن از تبعیض و نابرابری های آموزشی، نزدیک شدن به عدالت و کیفیت آموزشی قابل دسترس، مستلزم ساز و کارهای دیگری است که شرح و بسط آن فرصت فراخی را طلب می کند که از حوصله این مجال خارج است.

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Jan, 16:02


بازمهندسی در چگونگی جذب، نگهداشت و آرایش و ساماندهی منابع انسانی البته متخصص و شایسته در آموزش وپرورش یعنی معلمان از نخستین این، ضرورت هاست.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Jan, 15:25


🎥 هنوز «میزان» و «زمان» تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری مشخص نیست!

ابراهیم‌پور نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس:

▪️ کمیسیون آموزش تاثیر معدل در کنکور در پایه دهم را نپذیرفته بود اما پایه یازدهم را تاثیر مثبت و پایه دوازدهم را با تاثیر ۴۰ درصدی به انضمام دروس عمومی پذیرفته بود.

▪️ در شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر قالیباف رئیس مجلس محکم و قاطع از مصوبه کمیسیون آموزش در خصوص مصوبه تاثیر معدل در کنکور دفاع کردند.

▪️ در نهایت مقرر شد در پایه دهم تاثیر قطعی اعمال نشود اما در پایه یازدهم و دوازدهم این تاثیر قطعی مورد توجه قرار بگیرد.

▪️طبق مصوبات جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی هنوز «میزان» و «زمان» تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری مشخص نیست.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Jan, 09:02


🔻 مصوبه چالش برانگیز تاثیر قطعی معدل در کنکور/ بخش نخست

ابراهیم سحرخیز


▪️قانون سنجش و پذیرش دانشجو از آبان ۱۳۸۶، با تبدیل شدن به چالشی نفس گیر بین وزارت علوم و آموزش وپرورش بر سر چند و چون تاثیر سوابق تحصیلی داوطلبان، از رمق افتاده بود، تا با ابلاغ ماده واحده ی«تکمیل و اصلاح موادی از سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش دانشجو»، از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در تیرماه ۱۴۰۱ مبنی بر تاثیر قطعی و ۴۰ درصدی معدل دروس سه سال پایانی دوره متوسطه، دوباره جان گرفته، بر سر زبان ها افتاد.
کاسبان کنکور، که از شرایط پیش آمده راضی نبودند با آمدن دولت پزشکیان، دوباره دست به کار شده با ردیف کردن بهانه هایی مثل مهیا نبودن شرایطی یکسان و پایا در حوزه های امتحانی در مرحله اجرا و تصحیح، تفاوت فاحش مدارس در نوع و کیفیت آموزش ارائه شده به دانش آموزان، چالش پشت کنکوری های جامانده از سالهای پیشین برای ترمیم یا ایجاد سوابق تحصیلی در پایه های دهم و یازدهم تا قس علی هذا دنبال به کرسی نشاندن آمال خویش، یعنی رونق دوباره بازار انحصاری کنکور، دست به دامن، دولت مردانی شدند که فکر می کنند باید با تمامی تصمیم های دولت رییسی،خداحافظی کرده، سرنوشت را باید از سر،نوشت.

▪️بازاری که در سال ۱۳۹۳، مدیرکل آن روز آموزش وپرورش شهر تهران، در توصیف آن به خبرنگاران گفته بود«گردش مالی آنها تنها در شهر تهران با ۸۴۵ آموزشگاه مجاز و ۹۵۰ آموزشگاه غیرمجاز، چیزی حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان است» با گذشت بیش از ده سال از آن روزها، با نجومی شدن کارمزدها یا شهریه ها، قیمت انواع و اقسام کتابها یا بسته های رنگارنگ به اصطلاح کمک درسی، تست ها و آزمون های آزمایشی، مشاوره های کذایی و امثال آن، این مبلغ اکنون به ده ها برابر افزایش یافته است که اگر گردش مالی دیگر استان‌ها را به جمع عایدات شهر تهران اضافه کنید همان اختاپوس یا هلدینگی می شود که به درستی آن را مافیای کنکور می خوانند.

▪️مافیایی که قادر است سیبیل خیلی ها را چرب کرده، از خیلی از سدها گذشته، دستجات گریه کن راه بیندازد که وامصبیتا! مردم چه نشسته آید که به بچه هایتان ظلم شد! عدالت آموزشی خدشه دار شد ! آموزش وپرورش این کاره نیست، سوالات استاندارد نیست تا چنین و چنان!تا اینکه همین چند روز قبل، یعنی دوم بهمن دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد مصوبه تأثیر معدل، دوباره دستخوش تغییر شده، قرار است پایه دهم برای همیشه از گردونه‌ی رقابت ها حذف شده، تنها به تاثیر قطعی نمرات پایه های یازدهم و دوازدهم اکتفا شود.
حالا چند روزی است که رسانه ها، مصاحبه وزیر علوم را بولد کرده می خواهند با سست یا متزلزل نشان دادن مصوبه، بازار این چالش، همچنان گرم بماند.

▪️وزیر گلایه کرده ،می گوید رای و نظر ما تنها بسنده کردن به تاثیر مثبت نمرات مربوط به پایه دوازدهم بود و بس! اما افسوس که ما فقط یک رای داشتیم! شیر تو شیر که میگن، همینه! معلوم نیست بر اساس کدام حجت عقلی، دلیل یا ادله متقن و کارشناسی شده، مطالعات پژوهشی، یافته ها و برونداد های علمی، دیروز حضرات شورای عالی انقلاب فرهنگی به این جمع بندی رسیده بودند که باید مثلاً سازمان سنجش از زیر بلیط وزارت علوم خارج شده، مستقل کار کند یا نمرات سه پایانی متوسطه تاثیر قطعی داشته باشد اما امروز با جابجایی تنها دو عضو از جمع اعضا، یک روزه ورق برگشته، ناگهان به طرفه العینی ، همه چیز «کن فیکون» می شود.جالب آنجاست تازه آقای وزیر به همین میزان هم راضی نیست!

▪️اگر بر حسب مطالعات پس رویدادی و میدانی به این این ناسخ و منسوخ رسیده اید لطفا گزارش مبسوطی از این مطالعه یا شأن نزول را در اختیار رسانه‌ها و افکار عمومی قرارداده بفرمایید مگر خدای ناکرده دانش آموزان این کشور، به مثابه موش آزمایشگاهی هستند که هرساله با قیام و قعود چند نفر یا به پاس امد و شد این جناح یا آن جناح، قربانی تصمیم های غیرعلمی و بی پشتوانه ای قرار می گیرند که هر لحظه دستخوش تغییرند.مانده ایم این وسط حرف کدام گروه را باور کنیم! « وزیر پیشین آموزش وپرورش به نقل از کارگروه تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی می گفت تاثیر قطعی معدل چند گام به عدالت نزدیک تر است! نتایج مطالعات و بررسی ها امیدوار کننده است » حالا این جماعت می گویند وضعیت را دوباره به همان شرایط سال های پیش از تصویب قانون درآورده، خیال ما را راحت کنید انگار نه خانی آمده نه خانی رفته است.

▪️به یاد دارم اوایل سال ۱۳۹۲، با روی کار دولت یازدهم، آقایی که خواسته یا ناخواسته در دولت قبل یکی از تدوین کنندگان سند تحول بنیادین به شمار می امد به مصوبه ای که طی بیست و سه جلسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب شده مدام خرده گرفته، به رسانه ها می گفت این سند تحریف شده و با آن چیزی که من تدوین کرده بودم زمین تا آسمان توفیر دارد یا چنین و چنان شده است!ظاهراً توقع داشت این سند، طابق

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Jan, 09:02


النعل بالنعل، مطابق میل مبارک ایشان تصویب شده و با توشیح وی به آموزش وپرورش ابلاغ شود!جالب آنجاست جایی نیز با رسانه ها مصاحبه کرده، ضرورت و چرایی دانشگاه فرهنگیان را از بیخ و بن زیر سوال برده اما با گذشت پنج سال،برغم مخالفت شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست وی، به آسانی حاضر به دل کندن از آن صندلی نبود.

▪️قرار نیست همه چیز بر مدار من یا فرد بچرخد! باید همگان در برابر قانون یا مصوباتی که در این کشور حکم قانون را دارد سر تسلیم فرود آورند ولو اینکه به آن قانون نقد یا ایراداتی وارد باشد تا زمانی که لازم الاجرا است باید به آن تن داد.این به آن معنا نیست که نگارنده به برگزاری امتحانات نهایی در سه سال پایانی متوسطه یا چگونگی تاثیر آن نقدی را وارد نمی دانم که از قضا یکی از منتقدان آن هستم.
ادامه دارد...
🆔!@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Jan, 15:38


🔻پایان ناخوش بی عدالتی در آموزش و پرورش

ابراهیم سحرخیز


▪️دیوید هاروی (David Harvey) فیلسوف انگلیسی و نویسنده کتاب تاریخ مختصر لیبرالیسم به صراحت تمام می گوید«نئولیبرالیسم آمده است تا آخرین سهم های سرمایه داری را از اقشار ضعیف و فاقد سرمایه باز ستاند.» نئولیبرالیسم را باید هارترین و بحران زاترین فاز از سرمایه داری دانست که نگاه کالایی به آموزش و فرهنگ از خصایص بارز آن به شمار می آید.
نگاهی که با روی کار آمدن دولت کارگزاران سازندگی در ایران یعنی از آغاز دهه هفتاد شمسی، بی وقفه و آشکار بر سیاست های پولی و مالی ایران به عنوان ابزاری برای اقتصاد کلان کشور سایه افکند چیزی جز نسخه های دیکته شده یا تجویز شده نئولیبرالیسم در پوشش توصیه های بانک جهانی نبود.همان خاستگاه فکری که حاضر بود برای رسیدن به رشد اقتصادی، دهک های متوسط به پایین جامعه را زیر بولدوزر های خود له و قربانی کرده تا راه برای ژاپنیزه شدن ایرانی ها هموار شود.

▪️پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۴، حسن روحانی در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری خطاب به حاضران گفت :«آموزش وپرورش باید بتدریج و گام به گام از حالت دولتی بودن محض خارج شود»او با اشاره به گزارش اصغر فانی، مبنی بر اینکه تنها ۱۲ درصد از آموزش وپرورش به صورت غیر دولتی اداره می شود تصریح کرد «این مقدار باید افزایش یافته و ما آموزش را خرید خدمت کنیم.تلاشی که برغم مواضع آشکار رهبری در مخالفت با مسأله برون سپاری در آموزش، حتی در دولت سیزدهم نیز کجدار و مریز ادامه داشت.

▪️مرحوم محمد امین قانعی راد، رییس وقت انجمن جامعه شناسی ایران با انتقاد از شکل گیری پدیده «تمایز و جدایی مدرسه ای» در ایران، بر اساس طبقات درآمدی، IQ یا دیگر متغیر ها،آن را مغایر با اهداف و ایده های اولیه از تشکیل مدرسه می داند. او این پدیده را مهمترین برنامه درسی پنهانی می داند که امروز به دانش آموزان ایرانی تزریق می شود. در جامعه ای که پدیده تمایز مدرسه ای با مفاهیم یا بهانه هایی مثل نخبه پروری، توجه به استعدادهای برتر، آزادی مردم یا والدین در انتخاب سبک آموزش فرزندان حتی فراتر از آن با شرح و بسط واژه عدالت تربیتی در حال تحکیم و جا انداختن است پرداختن به عدالت آموزشی تلاشی عبث و بیهوده است.این که برخی از انسان ها از بقیه برترند یا از نظر علمی ، ژنتیکی و هوشی برتری هایی نسبت به دیگر افراد نرمال و بهنجار در جامعه دارند به ایده اولیه تشکیل مدرسه ربطی ندارد.

▪️اقتصاددانان نیز که آموزش را راهی برای تحرک اجتماعی و طبقاتی یا ابزاری برای توزیع عادلانه درآمدها می دانند بر این باورند که سفره آموزش در ایران به زیان دهک های پایین درآمدی جامعه روز به روز در حال کوچک شدن است.سهم هزینه های مسکن، دارو، خوراک و پوشاک از درآمد خانوار چنان سهمگین و روبه بالاست که دیگر چیزی در ته کاسه نمی ماند تا خرج آموزش شود. امثال آقای پزشکیان نیز که سوراخ دعا را گم کرده اند فکر می کنند تنها با زیاد کردن ساخت و ساز کلاس های خالی از معلم و آموزش با کیفیت، می توانند این گسست آموزشی را التیام ببخشند و برای ترغیب مردم دائم به ساخت خانه های بهداشتی اشاره می کنند که در زمان وزارتشان ساخته شده است.کدام خانه بهداشت، همان ساختمان های خالی از پزشک و پرستار را می گویید!

▪️ بد نیست بدانید در پژوهشی که « در سالهای ۸۳ تا ۸۶ براساس داده ها و اطلاعات بودجه خانوار، رفتار اقتصادی خانوارها در حوزه آموزش، مورد تحلیل قرار گرفت، یافته ها نشان داد متوسط هزینه آموزشی پر درآمد ترین ها بیش از ۸۱ برابر متوسط هزینه آموزش کم درآمد ترین بود »( انصاری ۱۳۹۴)اکنون که در ماه های پایانی سال ۱۴۰۳ یکی از وحشتناک ترین گرانی ها یا تورم را تجربه می کنیم پر معلوم است که این نابرابری ها بویژه در حوزه هزینه های مربوط به آموزش اعم از آموزش عمومی و عالی بیشتر و بیشتر شده است.به قول یکی از دوستان ، امروز حتی عده ای با روی آوردن به مدارس خانگی (Home schooling)، اینترنتی، بین المللی یا مانند آن ترجیح می دهند دانش اموزشان در مدرسه باز، آزاد و مختلط به دور از پویش و پایش آموزش وپرورش تربیت شده تنها دغدغه و زحمت آنها برای آموزش وپرورش ثبت و ضبط نمرات یا مستنداتی باشد که برای اخذ مدرک به آن نیاز دارند.یکی از عوارض منفی افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، کاهش انگیزه و کارایی در معلمان است که کیفیت آموزش در مدارس دولتی را با کاستی های بیشتری روبرو ساخته، تشدید نابرابری ها در آموزش را در پی خواهد داشت.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Jan, 15:31


🌸 عید است و هوا شمیم جنت دارد
🌸نام خوش مصطفی حلاوت دارد

🌸 با عطر گل محمّدی و صلوات
🌸این محفل ما عجب طراوت دارد

🌷🍃 مبعث نبی رحمت، پیامبر خاتم حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم بر تمام جهانیان مبارک باد

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Jan, 15:09


🔻به استقبال ناخوانده‌ها....
یادداشت دکتر هادی خانیكی


تا شدم حلقه به گوش در میخانه عشق
هر دم از نو غمی آید به مبارک بادم
حافظ

▪️۱)  از ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ كه روشن شد سرطان پانكراس ناخوانده به مهمانی من آمده است، تاكنون تلاش كرده‌ام كه فهم و رویارویی‌ام را با زندگی در پرتو این هم‌نشینی بازخوانی و بازآفرینی كنم. جهان‌زیست سرطانی و پساسرطانی دنیایی دیگر است؛ دنیایی كه هر گوشه و هر لحظه‌اش معنایی متفاوت با ایام آرام و به روال دارد. در این یك و نیم سال تا آنجا كه توانستم از این مواجهه نوشتم و گفتم كه مجموعه «به روزنامه ایام» در روزنامه اعتماد بخشی از آن سرطان‌نوشته‌هاست و اكنون در حال انتشار مستقل آن هستم.

▪️۲)  مدتی این مثنوی تأخیر شد و طبیعتاً سرشت بهبودی و پرتاب‌شدگی به زندگی متعارف هم مایه غفلت از آن نوع زیستن و تأخیر در نوشتن شد. دیروز آقای بیک از روزنامه اعتماد خواسته احیای آن ستون را داشت؛ پذیرفتم كه موضوعی بیابم و سعی کنم دردنوشته‌هایی را از همان سنخ و البته با جان‌مایه امید به‌صورت منظم به دست چاپ بسپارم.

▪️۳)  به دنبال ناخوانده‌ای بودم كه همین روزها از راه رسیده بود؛ تنها رضایت میزبان را می‌خواستم كه این هم‌نشینی و همزیستی را بهانه نوشتن دوباره كنم كه حاصل شد. همسرم كه همیشه همراهم بوده و هست در همین روزها همدرد من هم شده است. روشن شد او كه مثل من و بسیاری از نزدیكان و آشنایان دور و نزدیك هنوز داغدار مرگ برادرزاده جوانش سهیل ابوفاضلی است، میزبان سرطان شده است.
موضوع را دوباره با او در میان گذاشتم و او جز لبخند و رضایت چیزی نداشت. دیروز با هم سفر درد و درمان را آغاز كردیم، باز شنبه‌شب و مطب دكتر پیام آزاده، ‌دوست آنكولوژیست و دردشناس و درمانگر. شب سرد زمستان و سفر دونفره به همان كوچه و مكانی كه در ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ با هم رفتیم. این بار او بیمار جدید بود و من همراه بیمار؛ جاها و نقش‌ها عوض شده بود، آن بار او سخن صریح پزشك را درباره بیماری من شنید و دم برنیاورد و در همه‌جا به‌جای من درد كشید و صبر ورزید و این بار نوبت من بود كه این بار را به دوش بگیرم. او لحظه‌ای غافل نشد و از هیچ خدمتی دریغ نكرد، آیا من خواهم توانست چون او باشم؟ امید دارم.

▪️۴)  در همدردی و با همدردی، «سرطان» عادی می‌شود به‌ویژه آنكه می‌توان با گفت‌وگوهای همدردانه «سرطان» را مهمانی دانست كه اگرچه ناخوانده است اما همه داشته‌ها و نداشته‌هایت را سامان می‌بخشد و از هر چه در خانه وجودت هست، فرصت می‌سازد: فرصت «اخلاقی زیستن»، فرصت «به هستی گسترش‌پذیر اندیشیدن»، فرصت «كوتاهی زمان را فهمیدن» و فرصت «كارها و مسئولیت‌های به زمین مانده را دیدن». پس باید از سرطان انگ‌زدایی كرد و به آن به‌عنوان شتاب‌دهنده خیر و مهر و بازدارنده شر و قهر نگاه كرد. همسرم شریک بی‌ادعای این دنیای بین «دوجهانی» است. دنیای عادی و دیدنی و دنیایی ناخوانده و نادیدنی. دنیای نخست فانی است و دنیای دوم باقی و برای آمدوشد میان این دو دنیا، رنج عذاب نیست، بیدارگر است.

▪️۵)  خانم پماچودرون «از جان و دل زیستن در جهانی رنجور» را به‌خوبی در كتاب خواندنی «به استقبال ناخوانده‌ها» روایت می‌كند. او می‌گوید وقتی سروكله وقایع ناخوانده در زندگی‌مان پیدا می‌شود، گرفتار نشدن در الگوهای رفتاری بسیار دشوار است... ما به‌هیچ‌وجه محكوم به شكست نیستیم چون فارغ از تمامی شرایط و پیشامدها می‌توانیم از همین لحظه تلاش خود را برای تغییر آغاز كنیم. همیشه كاری هست كه بتوانیم برای تغییر عادت‌های رفتاری‌مان انجام بدهیم. فقط كافی است این بار به‌جای آنكه رنج‌مان را با نشان دادن رفتاری از روی عادت تشدید كنیم در این جریان وقفه‌ای بیندازیم. تجربه‌ای دیگر با هم آغاز كرده‌ایم؛ تجربه‌ای با همسرم در خلاف‌آمد عادت. تجربه‌ای كه نه در خود فرو رفتن است و نه از رنج دیگران فراموش كردن، تجربه همدردی در گفت‌وگو و گفت‌وگو در همدردی و البته در پناه بردن به دامان لطف خداوند./اعتماد
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Jan, 13:59


🔻 کاظمی: حق التدریس معلمان بدون تأخیر و ماهانه و سر وقت انجام می‌شود و من به یاد ندارم که تاکنون چنین اتفاقی در این وزارتخانه افتاده باشد

▪️علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در نشست مشترک با رئیس سازمان برنامه و بودجه که درسالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های در دو قالب کوتاه مدت و بلندت در این وزارتخانه در حال پیگیری است، گفت: در کنار فعالیت‌های روزمره، نگاه چهارساله و بلندمدت به وزارت آموزش و پرورش با برنامه ریزی شفاف در حال انجام است.

▪️کاظمی ادامه داد: با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، حق التدریس معلمان بدون تأخیر و ماهانه و سر وقت انجام می‌شود و من به یاد ندارم که تاکنون چنین اتفاقی در این وزارتخانه افتاده باشد./ایسنا

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Jan, 19:03


🔻 ناتوانی آموزش و پرورش در جبران عقب ماندگی مدارس دولتی عادی

▪️حجت الله بنیادی با اشاره به اینکه در زیان‌ها و لطمات ناشی از تعطیلات مدارس که هیچ شک و شبهه‌ای نیست، گفت: زیانبارتر از تعطیلات، بی برنامگی و ناتوانی آموزش و پرورش در جبران این عقب ماندگی در مدارس عادی دولتی و پیشی گرفتن مدارس خاص و غیردولتی در این زمینه و تشدید ناعدالتی در نظام آموزشی است.

▪️وی افزود: در مورد تعطیلات پیش بینی نشده و اضطراری مدارس دو محور برای بحث وجود دارد؛محور نخست، این که چه تعداد از این تعطیلات ضروری و اجتناب ناپذیر هستند و به چه میزان تصمیم گیری در مورد تعطیلی مدارس مبتنی بر ارزیابی‌های درست و کارشناسی انجام می پذیرد؟

▪️بنیادی گفت: محور دوم، این که با فرض اجتناب ناپذیر بودن تعطیلات، برنامه آموزش و پرروش برای کاهش آسیب‌ها و جبران عقب ماندگی چیست؟که به نظر می رسد ما در هر دو محور فوق نیاز به بازنگری ساز و کارها و اتخاذ تدبیر اساسی داریم.
این پژوهشگر مسائل آموزش و پرورش بیان کرد: تعطیلی مدارس از حیث محدودیت‌ها، تنگناها و هزینه‌هایی که برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند با تعطیلی بانک‌ها، ادارات و حتی دانشگاه‌ها متفاوت است. لذا تصمیم گیری در این مورد باید از یک جامع نگری و با لحاظ همه آسیب‌ها و تبعات و فقط در شرایط اضطراری به معنای واقعی انجام پذیرد.

زیان تعطیلی مدارس برای خانواده‌ها

▪️بنیادی ادامه داد: چندین سال است که این تفکر نادرست حکمفرماست که تعطیلی مدارس کم هزینه ترین و ساده ترین راهکار برای مدیریت برخی بحران‌های ناشی از ضعف و کم کاری سایر دستگاه‌های دولتی است. غافل از این که تعطیلی مدارس در هر روز هزینه‌ای بیش از دو هزار میلیارد تومان دارد که هزار میلیارد تومان در بودجه سالیانه آموزش و پرورش دیده می‌شود و بخش بیشتر آن بر عهده خانواده‌ها و هزینه فرصت‌های از دست رفته دانش آموزان است.

▪️وی با اشاره به اینکه استاندار و فرماندار باید در قبال اجرای برنامه‌های جبرانی و تأمین منابع مالی لازم برای جبران عقب ماندگی درسی دانش آموزان ناشی از تعطیلات خود را مسئول بداند و برای جبران آن و بخصوص تأمین منابع مالی آن برنامه ریزی و چاره اندیشی کند، متذکر شد: هر چند که در نگرش جامع‌تر، استانداران و فرمانداران به عنوان رؤسای شورای آموزش و پرورش استان و شهرستان در قبال تمام ضعف و نقص‌های موجود در آموزش و پرورش شهر و استان خود مسئول هستند و باید پاسخگو باشند.

▪️پژوهشگر مسائل آموزش و پرورش بیان کرد: از طرف دیگر برخی از مدیران و تصمیم گیران، تعطیلات پیش بینی نشده مدارس را همانند سایر تعطیلات رسمی و تعطیلی ادارت در نظر می‌گیرند. در صورتی که در نگاه بلند مدت و با محوریت تأمین منافع ملی، تعطیلات مدارس باید به شکل کامل و دقیق جبران شوند و دانش آموزان باید به میزان مصوب مواد درسی را یادبگیرند. لذا تعطیل شدن مدرسه در هر روز، در واقع اضافه شدن یک روز به مدت زمان فعالیت مدرسه در طول سال تحصیلی است./تسنیم

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Jan, 15:54


🔻 ضرورت بازنگری در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش(برآمده از نتایج پژوهشی)

✍️ زهرا علی‌اکبری، روزنامه اطلاعات


▪️ روزي كه متخصصان و صاحبنظران نظام آموزشي ايران به اين نتيجه رسيدند كه آموزش و پرورش نياز به تحول جدي و اساسي دارد، سندي با نام و نشان سند تحول بنيادين آموزش و پرورش را كتابت و تصويب كردند. اما هر چه از آن زمان و روزگار تصويبش مي گذرد بيشتر آشكارمي شود كه اين سند ضمانت هاي لازم براي  اجرايي شدن را ندارد و البته با گذاره هاي  آموزش نوين  فاصله زيادي پيدا كرده است. چندي پيش پژوهشي با عنوان « دلالت های سیاستگذارانه حکمرانی خوب در سند تحول بنیادین آموزش وپرورش» انجام گرفته كه نتايج بسيار ارشمندي را از ميزان حضور مولفه هاي حكمراني خوب در متن سند تحول در اختيار سياستگذاران نظام آموزشي قرار مي دهد. در اين پژوهش گزاره های مغفول و كمرنگ شاخص های حکمرانی خوب در سند مشخص و معرفي مي شوند كه می تواند مبنای بازبینی سندتحول بنیادین توسط سیاستگذاران آموزشی قرار گیرد.بازبيني و اصلاحي كه با توجه به عدم كارآمدي سند، بايد خيلي پيش از اينها انجام مي گرفت.

▪️ در پژوهش مذكور پس از بررسي ۷ منبع اصلي آموزشي و سياستگذاري، ۲۳ شاخص براي حکمرانی خوب در نظام آموزش وپرورش مدنظر قرار گرفته و سپس دلالت های اين شاخص ها در نظام آموزش وپرورش از سند تحول بنیادین آموزش وپرورش استخراج شده است .يافته هاي پژوهش نشان مي دهد؛ در بين شاخص هاي مطرح شده، اخلاق مداری بيشترين اهميت و  فراواني را در سند تحول دارد و از سوي ديگراجماع محوري(تعهد به وفاق عمومي)، ثبات سياسي و مقابله با خشونت ، حق اظهار نظر و كيفيت تنظيم گري در انتهاي جدول اهميت بخشي، به ميزان يك درصد و چه بسا تمايل به صفر را دارند.

▪️با همين چند گزاره انتهاي جدول اهميت شاخص ها، مي توان به چرايي وجود برخي از  چالش هاي مهم در نظام تعليم و تربيت رسيد.چه انتظاري از پرورشِ روحيه پرسشگري و تفكر انتقادي داريد وقتي كه در تحولي ترين سند آموزشي حق اظهار نظر و يا اجماع محوري براي معلم و دانش آموز محلي از اعراب ندارد.وقتي تمركز آموزش و پرورش بر روي سندي باشد كه بخش هاي مهمي در آن مغفول مانده، بايد هم انتظار داشت كه؛ دانش آموزان در ساده ترين سطوح گفتماني و رفتاري دچار هيجانات منفي و كنش هاي غير منطقي شوند، پاسخگويي و شفافيت وجود نداشته باشد و براي برابري و مسئوليت پذيري چالش هايي شكل بگيرد.

▪️ در بخشي از اين پژوهش آمده است:«عدم نگاه و درک جامع به شاخص های حکمرانی خوب در تدوین سند از سوی تدوین گران می تواند ناشی از تمرکزگرایی و  شناخت سطحی از حکمرانی خوب باشد. توصیه می شود تا سیاستگذاران، برنامه ریزان و تدوین کنندگان سند با تعامل موثر با معلمان و سایر ذینفعان در راستای آسیب شناسی و اصلاح و ترمیم سند همراه با توجه به شاخص های مغفول یا کمتر مورد توجه قرارگرفته، بستر اجرای موثر سند را فراهم سازند».


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Jan, 12:29


🎥 خسروپناه: وزیر علوم به تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم و دوازدهم رای داد/ لازم باشد اسامی کسانی که به مصوبه رای دادند را اعلام می‌کنم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران :

سه دیدگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد، نظر همه دستگاه‌ها بر این بود که پایه ۱۲ تاثیر قطعی داشته باشد.

وزیر علوم نه در جلسه قبلی و نه در جلسه رای‌گیری صحبتی نداشت و در نهایت رای‌گیری شد.

کسانی که به این مصوبه رای ندادند کسانی بودند که معتقد بودند تاثیر قطعی سه سال ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ باید بماند.

اکثر اعضا یعنی تقریباً بخشی از اعضای حقیقی و همه اعضای حقوقی از جمله وزیر علوم و وزیر آموزش و پرورش هم به همین رای دادند که پایه ۱۱ و ۱۲ تاثیر قطعی داشته باشد.

نه از سوی رئیس فعلی سازمان سنجش نه رئیس قبلی سازمان سنجش و نه وزارت علوم پیشنهاد تاثیر مثبت پایه ۱۲ به دست ما نرسید.

اگر لازم باشد من می‌توانم اسامی تمام کسانی که به این مصوبه رای دادند را اعلام کنم. همه بدانند مصوبات شورا هیچ ابهامی ندارد و شفاف است.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Jan, 08:04


🔻رشد سرطان وار مدارس خاص نشانی از هبوط و افول آموزش وپرورش دولتی در ایران/۲

ابراهیم سحرخیز


▪️ رشد سرطان وار مدارس خاص یا ویژه، لاکچری و‌ گران قیمت برای اقشار تازه به دوران رسیده و نوکیسه در حالی که دیگر مدارس دولتی ما، مثل بیمارستان ها ،شبکه حمل و نقل عمومی و ... موقعیت مناسبی را تجربه نمی کنند تنها و تنها نشان از هبوط و افول آموزش و پرورش دولتی است.سقوط نظام آموزشی را باید جدی گرفت چرا که رسیدن به قله های عدالت و پیشرفت یا گذر از گردنه های دشوار تاریخ جز در سایه داشتن آموزش و پرورشی با کیفیت برای همه ، ممکن و میسر نیست!در آموزش وپرورش دوقطبی و بازاری شده ایران ، عدالت به سود تازه به دوران رسیده های ویژه خوار به‌شدت در حال رنگ باختن است. بجنبید که فردا خیلی دیر است!
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Jan, 08:04


🔻رشد سرطان وار مدارس خاص نشانی از هبوط و افول آموزش وپرورش دولتی در ایران/۱

ابراهیم سحرخیز

▪️تا قبل از انقلاب های دموکراتیک قرن های ۱۸ و ۱۹، آموزش و پرورش موهبتی ممتاز و علی حده به شمار می رفت که در اختیار گروه یا گروه های محدودی از جامعه قرار داشت.اصل بر اشرافی گری ،نخبه پروری ، رعایت سلسله مراتب سخت و نبود تحرک اجتماعی از نسلی به نسل دیگر بود.تا کم کم با تأسیس دولت های مدرن و شکل گیری رابطه «دولت ـ ملت» به عنوان یک واحد سیاسی، اصل برابری همه مردم به هنگام زاده شدن و تساوی در برابر قانون و حق برخورداری از امتیازات یکسان به عنوان مهمترین پیش شرط های تشکیل جوامع مدرن و دموکراتیک خود را در امتیازاتی مانند آموزش وپرورش رایگان و اجباری، مسکن، سلامت و بهداشت،اوقات فراغت و قس علی هذا نشان داد.
اگرچه تحرک اجتماعی یا توزیع عادلانه ثروت و امتیازات در چنین جوامعی، هرگز نتوانست به حد آرمانی خود نزدیک شوند اما تلاش برای کاستن از حجم دو قشر فقیر و بسیار ثروتمند جامعه به سود اقشار درآمدی متوسط همچنان ادامه یافت.

▪️در ایران نیز ،« تجدد یا مدرنیته ای که با انقلاب مشروطه آغاز شده بود با افتادن در گرداب فشارهای ساختاری از درون و فشار های ژئوپلیتیک بیرونی، از ریل اصلی خود خارج شده، راه تبعیض و اشرافی گری در پیش گرفت» تا با طغیان درآمدهای نفتی از دهه ۴۰، نابرابری های اجتماعی و توزیع آشفته، ناموزون و غیرعقلانی توسعه، در بهمن ۵۷، دوباره به انقلاب روی آورد.
با گذشت یک دهه از انقلاب ۵۷،یعنی از دهه ۷۰، ایران به صورت تقریباً بی وقفه ، سیاست های لیبرالی و نئولیبرالی را در پیش گرفت و شد آنچه اکنون شاهد آن هستیم.زمانی می توانیم ادعا کنیم که از نخبه گرایی و اشرافی گری به عنوان نماد بارز جوامع طبقاتی و غیر دموکراتیک فاصله گرفته، سنگ عدالت اجتماعی را بر سینه می کوبیم که آثار و نشانه های آن را همزمان با حفظ کمیت و پوشش تحصیلی بالا در بالابردن کیفیت در نظام آموزش پیش از دانشگاه ببینیم!
چیزی که شوربختانه جای آن در آموزش وپرورش ایران خالی است.

▪️اگر می خواهید ببینید آموزش وپرورش خوب اداره می شود یا نه، به جای سراغ گرفتن از شمار مدارس شیک، گران قیمت یا سرآمدی مانند استعدادهای درخشان، نمونه، شاهد و قس علی هذا،باید به سراغ فقیرترین نقاط و بدترین مدارس کشور رفت!اینکه ما در فلان المپیاد جهانی چه افتخاراتی داشته، شمار مدال های مان چقدر است آن قدر اهمیت ندارد، چرا که«وضعیت هر موقعیت توسعه را باید با بررسی بدترین نمونه ها سنجید ولاغیر» برای همین است که به قول آماری ها، پناه بردن به میانگین و معدل در سنجش ، نوعی مغالطه یا سفسطه برای مخفی داشتن واقعیت ها یا کتمان پراکندگی هاست.

▪️این که ما دائم مردم را مجبور کنیم با فرستادن فرزندان خود به کلاس های ویژه، کنکور یا آموزشگاه های خصوصی برایشان کیفیت دست و پا کنیم یا برای رسیدن به مدارس خاص و سرآمد دولتی و غیر دولتی مسابقه تست سازی بگذریم تاثیر واقعی روی فرهنگ ندارد مگر اینکه سطح آموزش عمومی را تا حد ممکن در سراسر کشور، ویژه در مناطق محروم یا کم برخوردار کشور بالا ببریم.
کمیت گرایی به تنهایی چاره ساز نیست این که ما دائم بر مردم منت گذاشته ، در بوق و کرنا کنیم «ما همه جا مدرسه داریم یا حتی فلان تعداد مدرسه و کلاس یک نفره داریم، در بین عشایر یا روستاییان کشور پرچم مدرسه بالاست کافی نیست! بدون رسیدن به کیفیت در حد انتظار در آموزش عمومی،کمیت به خودی خود فاقد ارزش است.»

▪️یکی نیست به همین آقای پزشکیان بگوید نهضت « توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم » بدون فاصله گرفتن تیم اقتصادی دولت به خصوص سازمان برنامه و بودجه از سیاست های نئولیبرالیستی در نگاه به جایگاه آموزش وپرورش در تولید سرمایه انسانی،نقش توانمند های معلم در تامین کیفیت آموزش عمومی، جز اتلاف منابع مردم، راه به جایی نخواهد برد. تبدیل سنگ و آجر یا دیگر دارایی های مردم به مدرسه تنها هنگامی یک سرمایه گذاری مولد و بهره ور خواهد بود که از دیگر مولفه های کیفیت بخشی مثل معلم توانمند و خودانگیخته خالی نماند.

▪️آستین بالا زدن و بیل به دست شدن آقای رییس‌جمهور یا وزیر برای ترغیب مردم به مدرسه سازی وقتی پایانی شیرین خواهد داشت که دانش آموزان آن مدرسه در کنار داشتن معلمانی متخصص، با انگیزه و باسواد در حسرت استفاده از دیگر فن آوری های نوین آموزشی همچون مدارس خاص و سرآمد، با گوشت و پوست خود تبعیض و نابرابری را لمس نکنند.جالب آنجاست که « نئولیبرالیسم برای پوشاندن فجایعی که در آموزش وپرورش به بار آورده است همیشه ویترینی برای به نمایش گذاشتن افتخارات، جوایز و مدال ها، نخبگان و نوابغ را در اختیار دارد.»امروز آموزش و پرورش ما با برپا کردن برخی از «کاخ مدرسه ها » سعی دارد مدارس کپری یا بی کیفیت از حیث آموزش را از انظار مردم مخفی کند.

حرفِ حساب 🇮🇷

23 Jan, 12:04


#اختصاصی 🇮🇷

🔺پيشنهادى براى مديريت بحران انرژى و آلودگى هوا و سلامت شهروندان

✍🏻#امير_هادى_شنى / وكيل دادگسترى


▪️كم شدن تعطيلات مناسبت ملى، مذهبى و انقلابى به دليل بى اهميت يا كم اهميت جلوه دادن آن مناسبت ها نيست؛ و تفكر با نگاه روشن انديشى و فرهنگى بر اين امر صحه مى گذارد كه اصولا فعاليت در ايام مذكور منافاتى با احترام و بزرگداشت آن مناسبت ها ندارد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

23 Jan, 12:03


#اختصاصی 🇮🇷

🔺پيشنهادى براى مديريت بحران انرژى و آلودگى هوا و سلامت شهروندان/ ۱

✍🏻#امير_هادى_شنى / وكيل دادگسترى

▪️هر سال با شروع فصل سرما، پديده هاى بالا رفتن مصرف انرژى هاى فسيلى، بروز وارونگى هوا و آلودگى هواى اكثر استان ها به يك بحران جدىِ چند وجهى تبديل مى شود.

▪️بر اساس آمارهاى منتشره در ايران سالانه ده ها هزار تَن به دليل مسموميت ناشى از آلودگى هوا جان مى دهند و بسيارى دچار بيمارى هاى نامتعارف روانى يا جسمى مى شوند.

▪️با برودت هوا، افزايش مصرف انرژى هاى فسيلى علاوه بر ايجاد آلايندگى هوا، موجب بحران كمبود سوخت در اقصى نقاط كشور مى شود.
▪️اينها علاوه بر ضررهاى كلانى است كه به اقتصاد كشور وارد مى شود.

▪️اولين و در دسترس ترين اقدامات مديريتى نهادهاى مرتبط نيز شامل تعطيلى اماكن عمومى دولتى با اولويت مدارس، دانشگاه ها، ادارات، كارخانجات، محدوديت در تردد اتومبيل ها و … است.

▪️گويى دولت ها تاكنون توجهى به ريشه كردن كردن بنيادين اين معضلات نداشته اند و يا اگر داشته اند، راهكارها آنچنان ملموس و كارآمد نبوده است. و چشم انداز روشنى نيز براى اهتمام به رفع اين معضل متصور نيست.

▪️اين روند بلحاظ مسائل مرتبط با سلامت و بهداشت و امور پزشكى و همچنين مديريت مصرف انرژى وضعيتى مبهم و نگران كننده پيش رويمان قرار مى دهد.

▪️در ايران نمى توان نسخه واحدى براى تعطيلى اماكن دولتى از جمله مدارس، دانشگاه ها، ادارات و … پيچيد؛ چرا كه ايران بلحاظ جغرافيايى داراى اقليم هاى متفاوتى است؛ در حاليكه بخشى از كشور سرماى زير صفر را تجربه مى كند نقاط ديگر در هواى كاملا بهارى به سر مى برند و يا در ماه هاى خرداد و تابستان كه زندگى در جنوب كشور طاقت فرساست هواى برخى شهرها در مناطق كوهستانى معتدل و دلپذير است.

▪️اين شرايط ضرورت تدوين برنامه اى منسجم و صدالبته منعطف را براى مديريت تعطيلات تقويمى كشور مشخص مى كند.

▪️دولت و مجلس مى توانند پيش از رسيدن به طرحى مدرن و جامع براى مديريت اين ابر بحران ها، در گام اول با تنظيم برنامه اى منعطف تعطيلات كشور را مديريت كنند.

بعنوان مثال هم اكنون در نظام آموزش و پرورش و آموزش عالى، بر اساس تقويم رسمى ايران و همچنين قوانين و مقررات جارى تقريباً -و نه تحقيقاً- حدود ١٩٠ روز تعطيلات وجود دارد.

▪️هر چند تعطيلات پايان هفته و تعطيلات مناسبتى در تقويم ايران پراكنده است اما ١١٥ روز از آن عمدتاً در دو جاى تقويم نظام آموزشى لحاظ شده است. سه ماه تابستان و ١٥ روز تعطيلات نوروز.

▪️در كلان شهر تهران علاوه بر روزهاى جمعه، پنجشنبه ها نيز تعطيل است. قرار بود مجلس روزهاى جمعه و شنبه را بعنوان تعطيلات پايان هفته در نظر گيرد كه هنوز به تصميم نرسيده است.

▪️با توجه به ضرورت ساماندهى مقوله "تعطيلات" در كشور بر اساس ملاحظاتى كه چند نمونه آن ذكر شد،(از جمله مديريت مصرف بهينه انرژى در فصول گرم و سرد سال، مديريت بحران آلودگى هوا، مديريت تأمين سلامت آحاد شهروندان و …) مدل هاى مختلفى از برنامه ريزى براى مديريت تعطيلات كشور پيشنهاد شده است.

▪️تا حصول شرايط ايده آل در كشور، مدل زير بعنوان راهكارى مؤثر براى برون رفت از چالش ها و بحران هاى ياد شده و جلوگيرى از شلختگى، دستپاچگى و استيصال دولت و بهره ورى حداكثرى از امكانات اقتصادى، فرهنگى، مذهبى و ادارى كشور مى تواند در كنار ساير پيشنهادها مورد بررسى، توجه و نقد قرار گيرد.

🔺بر اساس اين طرح پيشنهادى مى توان تعطيلات كشور را به شكل زير اجرا كرد؛

١- تعطيلات مناسبتى:

١-١. مناسبت هاى دينى:
به مدت ٥ روز كه شامل مهمترين و مؤثرين مناسبت هاى مذهبى خواهد بود.(بعنوان نمونه بعثت و يا وفات پيامبر اسلام، شهادت امام على-مصادف با فرداى شب قدر دوم-،عيد فطر، عيد قربان، عاشورا)

٢-١. مناسبت هاى ملى:
به مدت ٦ روز شامل؛ ١.نوروز(اول تا پنجم نوروز به مدت ٥ روز) ٢.سيزده بدر

٣-١. مناسبت انقلابى:
به مدت ١ روز(٢٢ بهمن)

٢- تعطيلات تابستان از پايان امتحانات خرداد(نهايتاً از ٣٠ خرداد تا ١٤ شهريور)

٣- تعطيلات مرتبط با گرما و سرماى هوا و مديريت مصرف انرژى به مدت يكماه(٣٠روز) با بازه زمانى قابل انعطاف در اقصى نقاط كشور با توجه به شرايط اقليمى هر منطقه(مناطق سردسير عمدتاً در زمستان و مناطق گرمسيرى در تابستان)

٤- تعطيلات پايان هفته(پنجشنبه-جمعه و يا جمعه-شنبه به مدت ٧٢ روز)

▪️بر اساس اين طرح، مدارس و دانشگاه ها از ١٥ شهريور فعاليت رسمى خود را آغاز مى كنند و تعطيلات نوروز از يكم تا پنجم فروردين ماه خواهد بود. تعطيلات ناشى از گرما در مناطق گرمسير و ناشى از سرما در مناطق سردسير و ناشى از مديريت بهينه مصرف انرژى بصورت قابل انعطاف در اختيار استان ها و شهرستان هاى مبتلابِه خواهد بود.

▪️به موجب اين برنامه، هيچ تغيير عمده اى در ميزان روزهاى تعطيل(١٩٠ روز تعطيلى نظام آموزشى) در كشور ايجاد نخواهد شد.

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Jan, 13:45


🔻 نقدی بر شکل گیری «مدارس نوآور و خود اتکا» در آموزش وپرورش/ بخش نخست.

ابراهیم سحرخیز

▪️امام صادقی ها یا همان دانش آموختگان دانشگاه امام صادق (ع) که پس از راه یافتن به عرصه های مختلف مدیریتی در دولت سیزدهم ، نتوانستند با تکیه بر ایده های نوظهور و خلق الساعه خود، مثل «ایجاد شغل با یک میلیون تومان ، حذف ناگهانی ارز ترجیحی کالاهای اساسی» بر مشکلاتی مانند بیکاری، انواع ناترازی ها، مهار تورم و رفع موانع رشد تولید، دغدغه‌های معیشتی مردم ویژه کوچک شدن طبقه متوسط جامعه،افول مستمر بازار بورس و ارزش دارایی های مردم فایق آیند، پس از عجز ‌و ناکامی در تمیشت امور اقتصادی جامعه، گویا اراده کرده اند تا با طرح ایده های فرا بکری مثل «هم افزایی در تربیت رسمی» شانس خود، برای چیره شدن بر شلختگی آموزشی در نظام تربیت رسمی کشور را به بوته آزمایش گذاشته، شاید این بار، بخت با آنان یار شده، به گونه‌ای جبران مافات کنند.

▪️ دکتر ابراهیم راستیان پژوهشگر حکمرانی تعلیم و تربیت مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) با انتشار کتابچه ی «هم افزایی اجتماعی در تحول راهبردی نظام تربیت» هدف از تقریر آن را ارائه راه‌کارهایی در نظام تربیت رسمی می داند که می تواند دولت را در حکمرانی بر آموزش وپرورش یاری رساند.در فصل ششم این تقریر با عنوان «مدارس نوآور و خوداتکا» در تعریف آن مدارس آمده است « مدارسی که در چارچوب برنامه درسی راهبردی ملی، اهداف و ارزش های مصوب آن، برنامه درسی عملیاتی خود را مبتنی بر رویکردها، الگوها و منابع آموزشی و تربیتی متفاوت پیشنهاد و پس از تصویب، آن را اجرایی می کنند.»نویسنده در ادامه مدعی است نباید انتظار داشت که نظام اقتصادی فعلی در آموزش وپرورش،پاسخگوی شکل گیری چنین مدارسی در صحنه ی عمل باشد.باید دید آیا می توانیم الگویی داشته باشیم تا در آن، علاوه بر داشتن تحصیل رایگان از دوگانگی دولتی یا غیر دولتی بودن مدارس نیز خلاص شد تا درنهایت بتوان از مدارس نوآور و خوداتکا حمایت کرد؟!

▪️این پژوهشگر در الگوی پیشنهادی خو ، آورده است «مدرسه دولتی به غیر از بخش‌ حقوق و دستمزد نیروی انسانی که تقریبا مشخص است، دیگر هزینه های جاری خود را متناسب با مسایل و اقتضائات برنامه درسی خود از دولت دریافت کرده و خودش مستقیم هزینه و برنامه ریزی خواهد کرد.یعنی همه مدارس می توانند ضمن رایگان بودن تحصیل برای دانش آموزان، الگوی برنامه درسی خود را به معرض اجرا بگذارند!»
پرسش اساسی همین جاست!آموزشی و پرورشی که در سه دهه گذشته، با بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد ناترازی در بودجه مصوب سالانه خود، از توان پرداخت همان شندر غاز حقوق قعر جدولی به معلمان یا دیگر نیروهای انسانی شاغل در مدارس عاجز است آیا تتمه ی دیگری تحت عنوان«سایر» در اختیار دارد تا آن را برای کیفیت بخشی یا پرداختن به دیگر اقتضائات برنامه درسی به حساب بانکی مدارس نوآور یا آتش به اختیار واریز کند؟!
مگر اینکه بفرمایید دولت باید در کیسه را شل کرده، سهم ۹ درصدی مدارس از بودجه عمومی دولت را حداقل به ۲۰ درصد افزایش دهد.
در آن صورت شاید چیزی به این مدارس بماسد
.این در حالی است که قرار بود در این الگو‌ با از میان برداشتن دوگانه « دولتی» و «غیردولتی» غیر دولتی ها نیز از دولت، سرانه دریافت کنند!!

▪️واقعیت چیز دیگری است! دولت برغم در بوق و کرنا کردن عدالت آموزشی یا هیاهوی ارتقاء کیفیت، مدرسه محوری ، روی آوردن به روش های نوآورانه و قس علی هذا، می خواهد به« ای نحو ممکن» با گفتن کلمه« نداریم» از زیر بار همین ۹ درصد هم شانه خالی کرده، قسر در رفته ، مردم را به همین نظام آموزشی کاستی و طبقاتی شده در ایران، عادت داده، سرگرمشان سازد. پزشکیان هم می داند که دارد بر سر قبر خالی گریه می کند.اتفاقا نویسنده این کتابچه، در جای جای نوشته های خود، بارها به انواعی از دوگانگی از جنس تضاد یا تناقض رسیده، می خواهد در الگوی پیشنهادی خود، ضمن کنار آمدن با چارچوب برنامه درسی راهبردی ملی، اهداف و ارزش های مصوب که غالب آنها در محتوای همین کتب یا متون درسی تجلی یافته یا متبلور است، مدارس را به داشتن یا تولید برنامه درسی متنوعو لابد متفاوت از وضع موجود ترغیب کند.
از ستاد راهبری وزارتخانه که در نظارت و حکمرانی خویش، در کنار ۱۵ میلیون دانش‌آموز مدارس دولتی، بر ۲٫۵ میلیون دانش آموز مدارس غیردولتی عاجز است چگونه می توان انتظار داشت پس از پرداختن به تک تک پیشنهادات رسیده ، نسبت به تصویب، تنقیح یا رد آنها ، دچار لغزش نشده ، در این کشمش ها، جانب اعتدال را نگاه داشته به چاه تعارض منافع یا حمایت های سیاسی سقوط نکند؟!آیا این ستاد می تواند در برابر الیگارشی قدرت و ثروت خودی نشان داده، قد علم کند؟!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Jan, 13:45


اصلا ستاد وزارتخانه این عرضه، توان و فرصت را در اختیار دارد تا به چنین تنوعی بپردازد؟!در این میان، تکلیف مدارس نابرخودار روستایی که از داشتن نیروی انسانی متخصص یا درست و درمان محرومند چیست؟!آیا برای دولت یا الگوی اقتصادی پیشنهادی صرفه و صلاحی باقی ماند تا آنها نیز از قافله عدالت جا نمانده ، به برنامه درسی مطلوب خویش دست یابند؟!

▪️به آنانی که به بهانه تنوع بخشی به مدارس، تغییر در ساختار، میل به برون‌سپاری یا خروج از تمرکز گرایی،خواب خود گردان اداره شدن مدارس را می بینند باید عرض کنم از آنجا که خیلی از شما، عالی جنابان یک شبه به این صدرات عظمی رسیده و توفیق آموزگاری، مدرسه داری در شهر و روستا، کار در ادارات آموزش وپرورش، ساماندهی نیروی انسانی، دست و پنجه نرم کردن با پروژه نفس گیر نقل و انتقالات معلمان و امثال آن را از خود سلب کرده‌اید خیلی راحت روی کاغذ، تصمیم گرفته، نسخه می پیچید در حالی که نمی دانید که دانه های به هم چسبیده این تسبیح، به مدیر مدرسه اجازه نمی دهد خود را فعال مایشا دانسته، بدون در نظر گرفتن قطعات این پازل، حدود و ثغور یا قلمرو حکمرانی خود را مشخص ساخته، آدم ها را به میل خود، از این مدرسه به آن مدرسه ببرد؟!تعدد قوانین بعضاً متباین به شما این اجازه نخواهد داد حتی یک نفر را از سمت راست این خیابان به سمت دیگر آن منتقل کنید تا چه رسد به انواع و اقسامی از سفارش های نوشته یا نانوشته که به اجبار ،رشته کار را از دست مدیرکل بیچاره استان خارج می کند
ادامه دارد ....
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Jan, 12:27


🔻وام ۷۵۶ میلیارد تومانی بیمه دانا به کارمندان خود

▪️به گزارش «اقتصاد ۱۲۰» براساس اطلاعات صورت مالی بیمه دانا، مانده خالص وام پرداختی (بدون سود و کارمزد) این شرکت بیمه‌ای به کارمندان خود تا انتهای شهریور امسال به ۷۵۶ میلیارد تومان رسیده است.

▪️این رقم در ۶ماهه سال گذشته حدود ۵۰۹ میلیارد تومان بوده که طی یکسال اخیر نزدیک به ۲۴۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.

▪️لازم به ذکر است که بیمه دانا، طرف قرارداد بیمه تکمیلی دبیران شاغل آموزش و پرورش است.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Jan, 05:38


🔻به بهانه هفته شوراهای آموزش و پرورش

#علیرضا_اسلامی_نژاد

«و امرهم شوری بینهم

قانون فاخر تشکیل شوراهای آ.پ در ۲۶ دیماه ۱۳۷۲ تصویب شد تا تحقق برنامه ها، راهبردها و اجرایی شدن سند تحول تسهیل گردد و مسایل ا. پ در شورای آ. پ، عالیترین نهاد تصمیم سازی محلی با مشارکت مستقیم مردم و دوری از تمرکزگرایی در ستاد، بتوانیم مصوباتی کاربردی داشته باشیم.

چند نکته به بهانه هفته شوراهای آ.پ:

۱- آیا شوراها بررسی کرده اند، درآمد تا ۵ درصد عوارض توسط شهرداری ها برای آ. پ محقق شده است؟

۲- آیا ۱۷ دستگاهی که تعهداتی در خصوص آ. پ داشته اند، رسالتشان را انجام داده اند؟

۳- آیا شوراها با حضور عالیترین مقام اجرایی استان و شهرستان حالتی نمادین داشته یا در حل مجموعه مسایل و چالشهای آ. پ موثر بوده اند؟

۴- شوراها چقدر توانسته اند اقتضائات و شرایط متفاوت اقلیمی استانها را در تقویم آموزشی و شروع و پایان سال تحصیلی لحاظ کنند؟
تصمیم کلان این موضوع قطعا با وزارت است اما در ادامه می توان از ظرفیت شوراها برای بومی سازی قوانین استفاده کرد.

۵- آیا شوراها میزان جذب منابع مالی سالانه خود از اعتبارات بودجه جاری و عمرانی سالانه دولت، یک درصد فروش کالا و خدمات کارخانه ها و موسسات، تا ۵ درصد عوارض پروانه در شهرداری ها، عواید حاصل از فروش ساختمانها و زمین های بلااستفاده و هدایا و کمک های دستگاههای دولتی، غیردولتی و خیرین را شفاف سازی و اعلام کرده اند؟

۶- شوراها چقدر در سیاست گذاری تعیین و توزیع سرانه دانش اموزی و توزیع اعتبارات دولتی نقش داشته و یا دارند؟

۷- شوراها چقدر در تصمیم سازی و برنامه ریزی برای احداث و توسعه فضاهای آموزشی دخیل بوده اند؟
(فضاهای آموزشی بسیاری هست که بدلیل جانمایی غلط، بلااستفاده شده اند.)

۸- شوراها چقدر در جذب و هدایت بخشی از درامد بانکها، شرکتها و کارخانه ها در توسعه اماکن آموزشی و پرورشی موفق بوده اند؟

۹- آیا شوراها نظارت داشته اند که سازندگان مجتمع های مسکونی تا ۲۰۰ واحد، تعهدات فضای آموزشی خود را نسبت به آ. پ انجام دهند و قانون را دور نزنند که قطعا پاسخ خیر است؟!

به امید روزی که شوراها نمادین نباشند.
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

19 Jan, 19:18


🔻 توییت مشاور وزیر آموزش و پرورش درباره زمان پرداخت پاداش بازنشستگان ۱۴۰۲

▪️ علی رمضانی، مشاور آموزش و پرورش نوشت: خبرهای موثق از پرداخت پاداش بازنشستگان ۱۴۰۲ در ایام نزدیک حکایت دارد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

19 Jan, 07:51


🔻واریز مابقی پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته تا پایان سال!

حاجی‌بابایی نایب رییس مجلس:

▪️ با فشار سنگینی که روی سازمان برنامه و بودجه آوردیم مابقی پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۲ قرار است قبل از پایان سال پرداخت شود./ ايسنا


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

18 Jan, 09:43


🔻نارضایتی از اجرای نامناسب رتبه‌بندی معلمان باوجود بودجه کلان

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان باید در مسیر حل چالش‌های اساسی تربیتی حرکت کند، گفت: رتبه‌بندی معلمان به شکلی نامطلوب اجرا شد و به جای ایجاد رضایت، نارضایتی گسترده‌ای را به همراه داشت.

▪️ حمیدرضا حاجی‌بابایی؛ نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان با هدف تربیت معلم ایجاد شد تا پس از ورود به این حرفه، به‌طور مداوم سطح علمی و مهارتی معلمان را ارتقا دهد و آموزش‌های ضمن خدمت را برای آن‌ها برگزار کند.

▪️وی افزود: یکی از مهم‌ترین موانع ایجاد دانشگاه فرهنگیان، مقاومت سایر دانشگاه‌ها بود. در مقطعی، وقتی آموزشکده‌های فنی به وزارت علوم واگذار شدند، رسمیت یافتند و اکنون به یکی از نیازهای اساسی کشور تبدیل شده‌اند.

▪️حاجی‌بابایی با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان دارای ٦٤ پردیس است، تأکید کرد: نباید این دانشگاه را به یک مدرسه تبدیل کنیم و در هر شهر و روستا پردیسی مجزا راه‌اندازی شود.

وی خاطرنشان کرد: در برهه‌ای، برخی به دنبال تعطیلی دانشگاه فرهنگیان بودند و ظرفیت پذیرش را به ٣ هزار دانشجو کاهش دادند، در حالی‌ که بنده با اجرای ماده ٢٨ مخالفم.

▪️نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حاکمیت باید درآمد حاصل از نفت را در آموزش، بهداشت و امنیت هزینه کند و مدیریت سایر بخش‌ها را به بخش خصوصی واگذار نماید.

▪️حاجی‌بابایی با تأکید بر اینکه راه نجات نظام آموزش‌وپرورش از مسیر دانشگاه فرهنگیان می‌گذرد، اظهار داشت: ایجاد معاونت اقتصادی در این وزارتخانه هیچ معنایی ندارد جز فروش مدارس برای کسب درآمد.

▪️وی افزود: رتبه‌بندی معلمان بسیار ضعیف اجرا شد. در تاریخ سابقه ندارد که مجلس به‌صورت یکجا ٥٠ هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی اختصاص دهد، اما به دلیل اجرای نادرست، طرحی که می‌توانست باعث خوشحالی معلمان شود، به عاملی برای نارضایتی آن‌ها تبدیل شد.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: دانشگاه فرهنگیان باید بر تربیت معلمان توانمند تمرکز کند، زیرا دانش‌آموزان تنها از زبان معلمان خود مفاهیم آموزشی را می‌پذیرند. تعلیم و تربیت یک شبکه عاطفی است و اگر روابط مناسب باشد، دانش‌آموزان به سخنان معلمان خود توجه خواهند کرد./تسنيم

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

17 Jan, 18:05


☑️ صندوق ذخیره فرهنگیان را منحل کنید

▪️ حق این است که صندوق ذخیره فرهنگیان، جز حقوق، دستمزد و پاداش کلان برای مدیرعامل و اعضای هیات مدیره صندوق، و مدیر عامل و هیأت مدیره زیر مجموعه هایش، و شاید اعضای هیات امنای صندوق، سود چندانی برای اعضای صندوق ندارد.

▪️نه دولت اراده ای برای پرداخت بدهی انباشته اش دارد و نه هیات امناء قصد به روز کردن دارایی های اعضاء را دارد. در حالی که بسیاری از اعضای صندوق به رحمت خدا رفته اند و می روند، بیش از ۸ سال است که وعده به روز کردن دارایی های صندوق را می دهند و تمام قرائن نشان می دهند که این وعده ها فریبی بیش نبوده و نیست،. مهدی نیکدل اصلاح طلب، بیش از ۵ سال مدیرعامل صندوق بود و بعد از ۵ سال دریافت حقوق کلان، بدون عمل به وعده اش برکنار شد.مدیر عامل فعلی هم کاری جز دادن وعده در اين زمينه انجام نداده است‌

▪️نیکو است صندوق ذخیره ی فرهنگیان منحل شود و اموالش به قیمت روز در اختیار اعضای سابق و فعلی صندوق قرار بگیرد. صندوق در حالت فعلی، فقط به کار مدیرانش می آید و بس.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

17 Jan, 16:01


🔻 تملّق و بزرگ نمایی را در آموزش وپرورش باب نکنیم!

#ابراهیم_سحرخیز

▪️مجیز گویی، چاپلوسی و چرب زبانی همراه با بزرگ نمایی و غلو گویی به عنوان یک ضرورت اجتماعی یا تابعی از میراث فرهنگی جامعه، شوربختانه در رفتار برخی از ما ایرانیان، ریشه ای دیرینه دارد که برخی از مردم شناسان از آن به عنوان ژن فرهنگی یاد کرده که در بستر تاریخی ـ اجتماعی بر ما تحمیل شده و همچنان به عنوان یک الگوی رفتاری موفقیت آمیز در جامعه، طرفداران و خریدارانی برای خود دارد.تا جایی که القاب و عناوین تحقیر شونده ای مثل نوکر، مخلص، دست بوس، چاکر تا قطار کردن مراعات نظیری مثل «قربان خاک پای جواهر آسای مبارک وجود» در تاریخ فرهنگ و ادبیات ما، نشانی از قدمت و نهادینه شدن این کنش اجتماعی است.

▪️خیلی از جامعه شناسان و صاحب نظران در حوزه روانشناسی اجتماعی این رفتار زشت را برخاسته از عواملی مانند « ساختارهای ناکارآمد و متمرکز، نبود شایسته سالاری، پر کردن خلاء های ناکارآمدی، بها ندادن به سرمایه اجتماعی و گردش نخبگانی، نبود تشکل ها و نهادهای مدنی، استفاده از آن به عنوان راهی میانبر و بدون هزینه برای ارتقاء شغلی و سازمانی، مدیریت مبتنی بر توهم و دروغ، کتمان یا به حاشیه راندن حقیقت و قس علی هذا» می دانند.
لابد این قصه را شنیده آید که وقتی شاه عباس صفوی به عمد، سرگین اسب را عوض تنباکوی معطر همدانی، بر سر قلیان نموده به خورد اطرافیان یا میهمانان حاضر در مجلسی شاهانه می داد حاضران همگی، در حالی که دود سرگین را به سینه فرو می بردند در همان حالت خفگی یا سرفه کنان می گفتند به! به! عجب تنباکوی سبک و معطری است!!این حکایت مشتی از همان خروار هاست که در اعماق ساختار فرهنگ اجتماعی ما، جا خوش کرده است.

▪️دروغگویی و چاپلوسی از صفات زشت انسانی است اما ظهور و بروز چنین رفتاری در کسانی که کسوت معلمی به تن کرده و بالاتر از آن، خود را در بخشی از حوزه ستادی و راهبری آموزش وپرورش به عنوان مدیر جا کرده اند این کنش زشت تر است. شوربختانه در این چند سال،کم نبوده یا نیستند حضراتی که حاضرند برای سوار شدن یا سواری گرفتن از اسب قدرت، دوام و بقای بیشتر خویش، علاوه بر دستاورد سازی با خرج کردن القابی مثل وزیر دانشمند، آغاز عصر طلایی، انقلاب یا رنسانس در آموزش و پرورش، کاری کنند تا نزد وزیر، حزب یا جناح خود، بیشتر دیده شوند.

▪️آخه عزیز برادر! کدام عصر طلایی وقتی که قریب به ۴۰ درصد از دانش آموزان دوره ابتدایی، در همان گام اول چنان به مشکل خورده اند که حتی از خواندن یا نوشتن یک متن دو سطری ساده عاجزند! یا بیش از یک میلیون و دویست هزار دانش آموز با بازماندن از تحصیل ، عطای آموزش وپرورش رایگان دولتی را به لقای آن بخشیده اند؟!از کدام انقلاب یا رنسانس باید گفت وقتی که ۲۸ سال آزگار دانش آموزان ایرانی، همیشه خدا، در آزمون های تیمز و پرلز ضربه فنی شده، نتوانسته اند جایگاه پنجاه و سومی خود را در بین ۵۸ کشور شرکت کننده، قدمی ارتقاء ببخشند!

▪️از کدام دوران طلایی سخن می گویید وقتی که شمار قابل ملاحظه‌ای از معلمان شاغل و بازنشسته، در کنار شغل معلمی، به عنوان راننده اسنپ، دیگر حوصله و مجالی برای غنی سازی شغلی یا توانمند سازی و بهبود روش ها در اختیار ندارند.

▪️کجاست آقایی که همین دیروز می گفت :« رتبه بندی معلمان چنان انقلابی در آموزش وپرورش به پا خواهد کرد که مات و مبهوت خواهید ماند!» چنان با طمطراق می گویند وزیر دانشمند، گویی از حضراتی مثل عیسی صدیق اعلم، علی اصغر حکمت، غلامحسین شکوهی یا امثال پروفسور حسابی سخن می گویند!

▪️ما که در بیست اخیر دانشمندی در این عرصه ندیدیم چه آن آقایی که مدعی بود در سیر و سلوک علمی یا مدیریت بر منابع انسانی به مقام خبرگی و استادی رسیده ، یا آن آقایی که ناگهان با مدرک اولیه معادل فوق دیپلم آن هم با هولوگرام آموزش های ضمن خدمت فرهنگیان ، جهشی بدون شرکت در کنکور و آزمون، به درجه دکتری رسیده تا بقیه فی یومنا هذا!

▪️همین اواخر از طریق سازمان پژوهش آموزش وپرورش دعوت نامه ای به دستم رسید که نشان می داد در سیستم اداری ایران، ویژه تهران، آدم ها به حصر عقلی! دو دسته بیشتر نیستند همه یا دکترند یا مهندس! حتی اگر کتابداری خوانده باشند. گرچه خدا را شکر، در جلو اسم غیر خودی ها، از این عناوین و القاب خبری نبود و تنها به کلمه «آقای» بسنده کرده بودند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

17 Jan, 10:27


#اختصاصی 🇮🇷

رئیس جمهور خاکی آموزش و پرورش گِلی
🔻تاثیر تملق و چاپلوسی بر ارتقای جایگاه مدیریتی در آموزش و پرورش

#عباس_فرجی، معلم بازنشسته

▪️هرچه رئیس جمهور سعی می‌کند مردمی باشد و حتی گاهی خارج از پروتکل‌های امنیتی عمل می‌کند، به گونه‌ای که صدای تیم حفاظت هم در می‌آید گروهی در آموزش و پرورش تملق و چاپلوسی را به حد اعلا ارتقا می‌دهند و کسی هم نیست توی دهانشان بزند.

▪️به خدا مردم اعصاب ندارن دلار ۸۰ تومنی کمر ملت را شکسته معلم پاداش پایان خدمت دو سال پیش خودش را دریافت نکرده آنوقت فلان معاون وزیر می‌گوید
«« دوران طلایی آموزش و پرورش شروع شده»»

▪️آن یکی مشاور وزیر می‌گوید
««تحصیل رایگان چهار دهک پایین در مدارس سمپاد جز دستاوردهای علیرضا کاظمیست»»
یکی نیست بگوید خود سمپاد برای ایجاد عدالت آموزشی بوده تا توزیع متوازن در عدالت در آموزش و پرورش برقرار شود این دستاورد نیست بدبختی است که تاکنون این دهک هزینه پرداخت می‌کرده اند.


▪️مدیرکل دیگری درجه تملق را به حدی بالا برده که در کتاب گینس هم نمی‌شود جایی براش اختصاص داد‌
توییت زده اند«« به همت وزیر دانشمند آموزش و پرورش تحصیل رایگان دانش آموزان چهار دهک اول خانوار ....»»
««وزیر دانشمند »»🤔🤔عجب بابا رئیس جمهور با درجه فوق تخصص قلب خودش را روستازاده معرفی می‌کند آن وقت ایشان می‌شود وزیر دانشمند!

▪️ بابا ول کنید این حرف‌ها را مردم را عصبی نکنید. کافیست بروید ببینید با همین توییت خود چقدر برای وزیر و خودتان فحش جمع کرده‌اید!

به هر حال روی سخنم با وزیر دانشمند است:

🔹 جناب جلالت النصاب،فخامت اکتساب،ناظم الامور بالرأی ،کافل مهام الجمهور بالفکر الثاقب ،حضرت علیرضا کاظمی دانشمند فرزانه،افسانه،دردانه،پروانه،جاودانه ی آموزش و پرورش

عنایت بفرمایید، لطف کنید، اشاره کنید، مرحمت کنید، اگر خاطرتان مکدر نشود حالتان مشوش نشود روزتان تیره نگردد دستور به پرداخت معوقات معلمان را صادر فرمایید تا مسئولان روابط عمومی کل شهر را آذین، ایران را عطرآگین دنیا را منور و کیهان را مفخر و جهان های موازی را مصور نمایند بنام مبارک دانشمند علیرضا کاظمی!


با احترام معلم بازنشسته
عباس فرجی
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

16 Jan, 12:21


🔻 مراسم اعتکاف یا میتینگ سیاسی؟

#محمد_کشوری

▪️جوان که بودیم می‌گفتند اعتکاف فرصتی است برای سکوت و خودشناسی و رها شدن از قیل و قال دنیا.

▪️الان در اعتکاف داخل مسجد، میتینگ شبیه انتخابات (؟) می‌گذارند، کف هم می‌زنند فلانی دوستت داریم!

▪️چند روز پیش هم دیدم طرف مصاحبه می‌کرد که برای ایام اعتکاف دوره‌های متنوع از جمله اموزش استفاده صحیح از هوش مصنوعی داریم.

▪️چقدر همه چیز عوض شده.

@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

16 Jan, 11:22


🔻 دستاورد تراشی برای علیرضا کاظمی؟

▪️علی رمضانی مشاور وزیر آموزش و پروش، که این روزها کارش تعریف و تمجید با بهانه و بی بهاته، از علیرضا کاظمی است؛ در اقدامی غیر اخلاقی ، تحصیل رایگان چهار دهک پائین در مدارس سمپاد را جزو دستاوردهای علیرضا کاظمی بر شمرده است.

▪️ یک جست و جوی ساده نشان می دهد که این طرح، در دولت قبل تصویب شده بود که البته بودجه آن تخصیص داده نشده بود. در زمان وزارت علیرضا کاظمی، احتمالا این بودجه به مدارس تخصیص داده شده است. تعجب از الهام یاوری است که در مقابل این دستاورد تراشی سکوت کرده و به وزیر تذکر نمی دهد.

▪️به علیرضا کاظمی مشفقانه توصیه می کنیم که به نزدیکانش تذکر بدهد که دست از مداحی، چاپلوسی و اغراق بر دارند. گرفتن حقوق و دستمزد بابت چاپلوسی و ستایش ما فوق، شرعی و حلال است؟

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

16 Jan, 10:17


🔻 مدارس کشور ۲۴ روز تعطیلی در ۳ ماه گذشته داشته‌اند

▪️براساس داده‌های جمع‌آوری‌شده از سوی خبرنگار «فرهیختگان»، مدارس کشور در مقاطع مختلف تحصیلی در دی‌ماه امسال ۱۲ روز، آذرماه ۹ روز و در آبان‌ماه ۳ روز تعطیل بودند. یعنی در ۳ ماه اخیر، دانش‌آموزان مقاطع مختلف کشور ۲۴ روز به مدرسه نرفتند و از طریق بسترهای مجازی آموزش دیدند.

▪️دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در کشور با احتساب تعطیلی‌های رسمی (پنجشنبه و جمعه) تا ۲۶ دی‌ماه باید ۱۹ روز به مدرسه می‌رفتند. از این ۱۹ روز، ۱۲ روز آن تعطیل بودند. همچنین در آذرماه نیز ۲۰ روز باید مدرسه می‌رفتند و از این ۲۰ روز هم ۹ روز تعطیل بودند.

▪️در آبان هم از ۲۱ روزی که باید به مدرسه می‌رفتند، ۳ روز آن تعطیل بودند. یعنی جمعاً از ۶۰ روزی که دانش‌آموزان باید به صورت حضوری به تحصیل می‌پرداختند، ۲۴ روز آموزش غیرحضوری دیدند و در مدرسه حاضر نشدند. عمده تعطیلی‌های سه ماه گذشته به دلیل برودت هوا، بارش برف و باران، ناترازی انرژی و آلودگی هوا بوده است./فرهیختگان


🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

15 Jan, 16:14


🔻آقای رییس‌جمهور! بسم الله.. از صندوق ذخیره فرهنگیان شروع کنید!

#ابراهیم_سحرخیز

▪️مسعود پزشکیان چند روز قبل ،یعنی در ۱۲ دی ماه امسال، در همایش سراسری کارگزاران گزینش کشور گفته بود:«مگر می شود مسوولیت را به کسی سپرد که تجربه و علم آن را ندارد؟! آیا خیانتی بالاتر از این وجود دارد؟!» یا قبلاً در انتقادی مشابه در اوایل آذر ماه نیز گفته بود:« بسیاری از کسانی که پست ها را در ادارات بدست آورده اند، کارشناس نیستند و براساس سفارش، به کارگیری شده اند و به همین دلیل پس از ۴۵ سال از انقلاب ،مشکلات مملکت روز به روز بدتر و بیشتر شده است.»اگرچه آقای رییس‌جمهور با انتصاب پسرش به عنوان مشاور یا دستیار رسانه ای خود، آن هم با مدرک دانشگاهی نامربوطی مثل فیزیک، نشان داد حتی به گفتار خویش پای بند نبوده، آشکارا آن را نقض کرده است .اما در این که حضور توامان علم و تجربه یا پرهیز از میدان دادن به آدم های سفارش شده ، توصیه نامه های باندی و قبیله ای از اولیات یا ضروریات به گزینی و شایسته سالاری در سپردن مسوولیت ها به اشخاص حقیقی و حقوقی است تردید نباید داشت.

▪️دست بر قضا یکی از دستگاه هایی که در چهل سال گذشته، از این بابت، بیشترین خسارت را تحمل کرده و می کند آموزش وپرورش است که اگر بخواهیم در یک نگاه پس رویدادی به گذشته به آسیب ها و متغیرها ، نقش آمد و شد آدم ها، چند و چون مداخلات سیاسی جناح ها و باند ها، نفوذ صاحبان تعارض منافع و قس علی هذا بپردازیم حکایت شرح و بسط آن، مثنوی هفتاد منی می شود که از حوصله این مجال و مقال بیرون است.

▪️اما بر آدم امین و پاک زیستی مثل پزشکیان که نهج‌البلاغه را منشوری بی بدیل برای حکمرانی حاکمان می دانند بد نیست نگاهی نیز به مدیریت یکی از بزرگترین موسسات مالی و اقتصادی کشور که برامده از سرمایه و اندوخته چند صد هزار معلم و فرهنگی است یعنی صندوق ذخیره فرهنگیان انداخته، ببینند چرا این هلدینگ بزرگ اقتصادی ، در شرایطی که بانک ها برغم پرداخت بهره ۳۰ درصدی به سپرده ها، علاوه بر حال کردن با دارایی های مردم، ماهانه یا سالانه، کلی به کارکنان خود پاداش و سود می رسانند در رسیدن به فلسفه و چرایی تاسیس خود یعنی« بهبود معیشت و رفاه اقتصادی سهامداران » ناکام مانده است؟!کجای این پازل مدیریتی یا شطرنج چینش مهره ها به بن بست خورده است که جز آچمز شدن، دستاوردی برای سهامداران به ارمغان نداشته است!

▪️بماند که در دوران وزارت جناب آقای فانی ، صندوقی که قرار بود پایه گذار شالوده معاونت اقتصادی در آموزش وپرورش باشد چنان با سر به زمین خورد که به عنوان بزرگترین اختلاس، به سوژه‌ای برای تولید فیلم و سریالهای تلویزیونی تبدیل شد که ساخت سریال پر مشتری «بازپرس» یکی از آنها بود.

▪️برای پیشگیری از تکرار وقایع ناخوشایند گذشته یا آسیب شناسی از سود ناچیزی ۲ درصدی ( در صورت صحت) جا دارد بارزس ویژه رییس‌جمهور با حضور در صندوق ذخیره با بررسی میدانی، نخستین بشیر و‌ سفیر شفاف سازی از فعالیت های این موسسه مالی و اقتصادی برای معلمان باشند.ببینند آیا صحت دارد فلان آقا در صندوق ذخیره ، بدون اخذ مدرک تحصیلی معتبر دانشگاهی، تنها با داشتن مدرکی معادل کارشناسی از ضمن خدمت اموزش و پرورش، بدون کمترین ارتباط با حوزه بازرگانی و تجارت، ماه هاست بر مسندی تکیه کرده اند که هیچ تجانس و تقارنی با علم و تخصص نداشته او ندارد؟!یا چرا باید فلان آقا، با مدرک نامربوطی مانند کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل به جمع چند نفره ی هیات مدیره ای راه پیدا کند که قرار است برای جناب مدیرعامل چشم انداز ، خط مشی و استراتژی تعیین کند؟ با کدام سواد و تجربه؟

▪️بر آقای پزشکیان به عنوان رییس جمهور و امین این مردم ، ویژه معلمان، فرض است تا صندوق ذخیره را از تبدیل شدن به پارکینگ پر ترافیک جناح های سیاسی، نفرات توصیه شده محفلی یا قوم و قبیله‌ای خارج کنند.قرار نیست بر سیاق گذشته شاهد آمد و شد آدم ها از استان های کرمان، مرکزی، ایلام و کرمانشاه بر اساس سابقه رفاقت با وزیر یا این و آن باشیم!بگردید تا از باب « ان ا... یامرکم آن تودوا الامانات الی اهلها و...» توزیع و تقسیم مسوولیت ها بر اساس علم و تجربه به اهلش باشد.امیدوارم دولت پزشکیان نخستین دولتی باشد که این نور و شفافیت را بر تاریکخانه صندوق ذخیره فرهنگیان می تاباند!
امیدوار کردن ۸۰۰ هزار سهامدار فرهنگی مساوی خواهد بود با تولید یک سرمایه عظیم اجتماعی برای نظام و حاکمیتی که مردم سالاری دینی
را سرلوحه حکمرانی خویش قرار داده است.ببینیم و تعریف کنیم!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

15 Jan, 15:49


✍️مصطفی ملکیان

🔻من معتقدم معلم باید سه کار انجام دهد:

1️⃣ شیوه اندیشیدن است که از همه مهمتر است. بارها افلاطون می گفت کسی که هر روز ماهی مورد نیازم را برایم بیاورد به من خدمتی نکرده است کسی به من خدمت کرده است که روش ماهی گیری را به من بیاموزد. به دو دلیل زیرا اولا اگر او از دنیا رفت دیگر من ماهی‌ای ندارم که بخورم و ثانیا زندگی من خودمختاری خودش را از دست می دهد.

2️⃣ انتقال معلومات خودش به روش درست.

3️⃣ شیوه زیستن را به شما یاد دهد. این بعد اخلاقی-معنوی کار معلمیست.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

14 Jan, 17:01


🔻آموزش و پرورش ما، بازی و شادی را کُشته در مدارس!

گفت‌وگوی محمدرضا یزدانپرست با مصطفی رحماندوست در تاک‌شوی "رک"(شبکه شرق)

▪️بلای درس برای کنکور، نمی‌دانم چه موقعی از روی سر ما بلند می‌شود؟!بدون بازی و نوشتن، اصلا بچه زندگی نمی‌کند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

14 Jan, 16:41


🔻بهترین راه ِ فهم ِ دانش آموز امروز


✍️حسین ثقفی



▪️شاید پرسش بسیاری از معلمان این باشد که چگونه دانش آموز ِ خود را دریابیم تا ضمن تهییج او به درس ،مشکلات رفتاری وی را کمتر و یا رفع نماییم؟ آنچه بیش از هرچیز لازم می نماید این است که دانش آموز ِ امروز را باید بشنویم. او درگستره ی زندگی های سرشار از انواع آسیب و درد امروزی به کنجی در خانه و اتاق خود کوچانده شده است.

▪️یا فقر یاکثرت امکانات، یا کدورت پدر از مادر وبالعکس و یا فضای دیجیتال و موبایل، ،یا بدسرپرستی و بی سرپرستی  و هزاران مورد دیگر ،سبب یاسی فراگیر در ضمیر و روح اوشده است به نحوی که کمتر دانش آموزی را می توان یافت که نفسش ازجای گرم بلندشود و البته فهمیده شود.

▪️ما سالهاست در کلاس ها وسرصف ها سخن رانده ایم و امر و نهی های ریز ودرشت کرده ایم به این گمان که همه چیز دانیم و آنگونه که ما می خواهیم فراگیرانمان باید رشد کنند گویا با گیاهانی مواجهیم که باغبانی ِ آنان را فقط ما می دانیم و بس!گفتن از این رویه ها تازیانه های سنت را بر روح نگارنده سخت تر می کند آنجا که دانش آموزان وقتی خلاف آن سخنان و ارشادها گام برمی دارند مستوجب هر عقوبتی می شوند!

▪️مخاطبان گرامی!کافیست فرس راندن در وادی گفتن.بیایید زین پس #شنونده باشیم‌ بی آن که سخنی بگوییم.درکلاس وقتی را برای# گفتمانِ آزاد تخصیص دهیم و یازمانی مشخص در موضوعات مختلف: زیستی،فرهنگی،بازی وسرگرمی،هنر،اقتصاد،نواقص شهر و روستا، وظایف مسولین،رنج های پدر ومادر و...به دانش آموزان خود فرصتی- ولو دو دقیقه ای- برای سخن گفتن بدهیم. زمانی اگر بدرفتاری از آنان دیدیم بطور خصوصی در فضای کلاس و یاحیاط و زمانی با گفتگویی تلفنی مجال دهیم حرف هایشان را بزنند و ما فقط بشنویم.
تاکیدمی کنم فقط بشنویم از آن رو که این نسل نیاز به #شنیدن دارد.

▪️شنیدن موجب سبکی،راحتی،#اعتمادبه نفس،رفع خستگی ها ومرارت ها و...خواهدشد.
شنیدن موجب پیوستگی قلب های دانش آموزان با معلم،معاون ومدیر خود خواهدشد و با شنیدن ما راههای نفوذ و اثربخشی ِ مدت دار را در قلبهاو روح هایشان خواهیم یافت.زین پس بیایید در کنار مشق و تکلیف و امتحان ،وقتی هم برای شنیدن اختصاص دهیم چه اگر بشنویم #همدلی توسعه خواهدیافت و مدرسه ،خانه ی امن روح و روان دانش آموزانی خواهد شد که تقریبا از خانه اول و خیلی از کانون های فرهنگی فاصله گرفته اند.پس به شنیدن بیندیشیم،چون هزینه ای ندارد فقط مقداری و یا به عبارتی شاعرانه چند قاشق زمان نیاز دارد.باورکنید کارسختی نیست اما منافعش بسیاراست.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

14 Jan, 14:30


🔻تجليل معاون اول رئیس جمهور از خدمات دبیرستان ماندگار البرز

▪️معاون اول ریسس جمهور، با حضور در محل استقرار دبیرستان البرز در نمایشگاه آفتاب، ضمن تجلیل از خدمات ارزنده دبیرستان در پویش جهاد علمی در راستای بسط عدالت آموزشی،
این مجموعه آموزشی را بِرَند آموزش کشور خطاب نمود که توانسته در سال های اوج خود، قرار بگیرد و موفقیت های بسیاری  را کسب نماید. 

▪️محمد رضا عارف خاطر نشان کرد حفظ، حراست و حمایت  از مجموعه های شاخص و خدمتگزار مورد حمایت دولت بوده و بدان اهتمام خاص دارد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

02 Jan, 20:08


🔻شکسته شدن رکورد بازماندگان از تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲؛ نزدیک به یک میلیون بازمانده از تحصیل!

▪️به دلیل شرایط نسبتاً خوب اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، تعداد بازماندگان تحصیل کمتر بوده است.

▪️سهم بالای بازماندگان از تحصیل در رده سنی نوجوان و دوره متوسطه دوم نشانگر روی آوردن این طیف سنی به بازار کار به جای تحصیل است و این عاملی در کاهش شرکت کنندگان در کنکور طی سال های اخیر می باشد.

▪️ترکیب جنسی بازماندگان از تحصیل از دختران به سمت پسران افزایش یافته است؛ و این احتمالا به این معناست که پسران نسبت به دختران از علاقه کمتری برای ادامه تحصیل در مدارج بالاتر برخورداند که این ترکیب خودش را در ترکیب شرکت کنندگان کنکور نشان می دهد./پیام اقتصاد

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

02 Jan, 20:03


🔻بیانیه سازمان معلمان ایران در اعتراض به عدم پرداخت ۶۰ درصد پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۲

▪️برابر و به استناد "قانون پرداخت پاداش پايان خدمت و بخشی از هزينه‌های ضروری به كاركنان دولت (مصوب ۱۳۷۵/۲/۲۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی)" ، می‌بایست به بازنشستگان " ...هنگامِ بازنشستگی ... به ازای هر سال خدمت‌ معادل يك ماه آخرين حقوق و فوق‌العاده‌های دريافتی... به عنوان پاداش پايان خدمت پرداخت شود..."

▪️متاسفانه یک سال و اندی از هنگامِ بازنشستگیِ بازنشستگان ۴۰۲ گذشته است ولی هنوز ۶۰ در صد پاداش پایان خدمت خود را دریافت نکرده‌اند. در حالی که تازیانه‌ی گرانی‌های پی در پیِ روزانه و ماهانه و تورم کمرشکن، بیش از همه، بر پیکر اقشاری که درآمد ثابت دارند فرود می‌آید و از این میان،  بازنشستگان وضعیت اسف بارتری دارند.

▪️ در جایگاه سخنرانی و نصیحت‌های اخلاقی همه‌ی مسئولین کشور از صدر تا ذیل بر جایگاه و مقام شامخِ بازنشستگان و ارزش و اعتبار آنان و گنجینه‌ی تجربیات ارزشمندشان، منش و شخصیتشان سخنرانی‌ها می‌کنند، مقاله‌ها می‌نویسند و چه بسا فخرها می‌فروشند، اما هزار افسوس که در مقام اجرا و عمل پریشانیِ آنان دیده و صدایشان شنیده نمی‌شود. بازنشستگانِ مستأصل و ستم دیده فریاد خود را در کجا و به که استرجاع و استغاثه کنند؟!! آیا وقت آن نشده که مسئولین صدای این گنجینه‌های پنهان را  بشنوند؟! آقای رئیس جمهور و دیگر مسئولین!! بترسید از زمانی که بازنشستگان از شما قطع امید کنند و حتی راغب نباشند دیگر صدایتان را بشنوند!!

▪️سازمان معلمان ایران تاکید و اصرار می‌کند این "ترکِ فعل" از مصادیق بارز و انکارناپذیر تضیع حق الناس است و بهتر است هرچه زودتر ۶۰ درصد باقیمانده پاداش پرداخت و بابت ضرر و زیان این تاخیر از بازنشستگان شریف و خدوم عذرخواهی شود.

سازمان معلمان ایران
۱۳ دی ۴۰۳

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

02 Jan, 05:46


🔻واکنش آموزش و پرورش نسبت یه اظهارات وزیر ارتباطات

▪️حسین صادقی رييس مركز پاسخگویی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نوشت:

وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات؛

اهتمام تان برای زدودن غبار محرومیت از چهره مدارس شبانه روزی و عشايري كهگيلويه و بوير احمد در سفر استاني تان، مايه فخر و مباهات شد.

از این که ‎آموزش و پرورش در دولت چهاردهم، ‎مسأله اول و دغدغه اصلی ‎دولتمردان شده است، خداوند را شاكريم.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

01 Jan, 21:45


🔻وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مدرسه عشایری دخترانه یاسوج:

▪️تلاش می‌کنیم کسی به دلیل عدم دسترسی به زیرساخت‌ها از آموزش محروم نشود

▪️توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در مناطق کمتر برخوردار اولویت‌ دولت است

آموزش و پرورش مهمترین رکن توسعه است و تلاش می‌کنیم کسی به دلیل عدم دسترسی به زیرساخت‌ها از آموزش محروم نشود.

باید به سرعت این آموزشگاه به فیبر نوری رایگان متصل شود تا دانش آموزان به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی پیدا کنند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

31 Dec, 19:56


اختصاصی 🇮🇷

🔻سخنان جواد نظریان در دیدار رئیس جمهور با لیست صدای ملِت/۲

▪️در چشم و ذهن حاکمیت ما، معلمان و آموزش و پرورش همواره مقام اول را دارند، اما وقتی پای عمل به میان می آید قصه به کلی متفاوت می شود! چرا که می بینیم ابواب جمعی بعضی وزارتخانه ها و سازمان ها تا چند برابر معلمان حقوق و مزایای شغلی دریافت می‌کنند و دقیق تر این که این نابرابری در بعضی از دستگاه ها به حدود ده برابر می رسد. افزون بر حقوق، اگر بیمه تکمیلی درمان و وام و هتلینگ وغیره را هم دقیقاً حساب کنید، این عدد معنا پیدا می کند. از سر تحقیق می گویم، بيمۀ تکمیلی بعضی دستگاه ها حدود ده برابر آموزش و پرورش است! این دوگانگی که در حرف از مقام معلم به صد روایت تجليل و ستایش می شود اما در عمل خلاف آن انجام می‌گیرد، زیبندۀ نظام نیست و زخم های بی عدالتی را در آموزش و پرورش عمیق تر می کند و خواسته یا ناخواسته، اثر خود را بر کلاس و مدرسه و معلم و دانش آموز می گذارد!

▪️نمی توان با معلمان نامهربان بود و آنان را با بی عدالتی ها به شکل‌های گونا گون فرو کوفت اما از آنان خواست که به فرزندان مردم درس ادب و آزادی و عدالت و شفقت دهند.

▪️ما همه انسانیم و نسبت به زخم های بی عدالتی حساس، و زخم های بی عدالتی از زخم ها دیگر کاری ترست! در حال حاضر زخم های بی‌عدالتی مانند موریانه به جان حدود یک میلیون معلمان ما افتاده است ،لذا بدون درمان این مشکل، بعید است کاروان بزرگ آموزش و پرورش رو به سوی سازندگی و بالندگی و شکوفایی حرکت کند! با بی‌عدالتی نمی‌توان درخت فکر و فرهنگ را آبیاری کرد! البته موضوع بی‌عدالتی در حکمرانی ما اختصاص به معلمان و آموزش و پرورش ندارد، بلکه شامل اقشار دیگر جامعه نیز می شود که پرداختن به آن مجال فراخ تری می طلبد.

▪️جناب آقای رییس جمهور! جهت قبله ما کلاس درس و دانش‌آموز است.
( کعبه ما دانش‌آموزان ما شاه بیت دفتر و دیوان ما)
دانش‌آموزان سرمایه‌های ملی این کشورند. آنان زینت‌المجالس و کتاب‌های درسیشان، تابلو اعلانات حکومت نیستند که از آن‌ها به عنوان ابزار استفاده شود. امروز شادی و نشاط در مدارس ما حلقه گمشده است. آنان را دریابیم.در پایان خواهشمند است به همه عزیزان در دولت به ویژه برادر عزیز، جناب آقا دکتر کاظمی وزیر محترم و به همه ما توصیه کنید چه کارهایی نکنیم. فصل درانداختن طرح تحول یا پروژه‌ای تازه گذشته است و امیدواریم هرچه زودتر طعم اتفاقات مطلوب در آموزش و پرورش را بچشیم.

جواد نظریان ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳


🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

31 Dec, 19:52


‍ #اختصاصی 🇮🇷

🔻سخنان جواد نظریان در دیدار رئیس جمهور با لیست صدای ملِت/۱

▪️اعضای لیست صدای ملت، امروز به دیدار رئیس جمهور رفتند و جواد نظریان، مدیر اسبق مناطق آموزش و پرورش تهران و یکی از اعضای لیست، درباره چالش های آموزش و پرورش سخن گفت. متن این سخنان در پی می آید.

▪️جناب رئیس جمهور شما اولین رئیس جمهوری هستید که در چند ماه اول ریاست جمهوری خود بارها از عدالت آموزشی سخن گفتید و دیروز نیز دو بار از اهمیت آن سخن گفتید. این تاکید شما بر عدالت آموزشی بارقه ای از امید و امیدواری را برای معلمان و خانواده ها به ارمغان آورده و به جرات مي توان گفت از بعدازانقلاب مشروطه مغفول مانده بود.اميدواريم اين كار ارزنده‌ی حضور سرزده‌ی حضرتعالی در مدارس استمرار داشته باشد كه اين امر مهم در بین روسا جمهور كم سابقه بوده است، همچنين تشكرويژه داشته باشم به خاطر تلاش حضرتعالي براي ايجاد وفاق و تاكيد مهم شما بر اين اصل مهم كه خود نشانه ي تفكر معلمي در وجود يك رئيس جمهور است. اميدوارم اين مهم مانند موضوع گفتگوي تمدن هاي جناب آقاي خاتمي بعنوان سمبل و پرچم دولتتان در تاريخ اين كشورماندگار شود.

▪️جناب رئیس جمهور! آموزش و پرورش با صد هزار مدرسه! یک میلیون معلم! ۱۶ میلیون دانش‌آموز ! و حدود ۳۰ میلیون والدین دانش آموزان درگیر با آن ! گسترده ترین و پیچیده ترین نهاد کشورست، و این خانواده بزرگ ۴۵ میلیونی بعنوان شالوده واساس توسعه و پيشرفت كشور سزاوار توجه ویژه شما و هیئت دولت اند!

▪️آموزش وپرورش كه امروزه حياتش را مديون و مرهون رگه هاي عصمت،اخلاق و تعهد معلمان و مديران آن است با ابر چالش‌هایی مانند سیاست‌زدگی، تمرکزگرایی، دیوان‌سالاری و ... دست به گریبان است.آقای دكترپزشکیان! آموزش و پرورش می تواند هم مساله کابینه شما باشد هم راه حل! نادیده گرفتن این خانواده بزرگ ۴۵ میلیونی بحران ها را تشدید می‌کند و اوضاع را بیشتر رو به وخامت می نهد، دیدن هوشمندانه دغدغه‌های این خانواده بزرگ و ظرفیت های متکثر آن، می تواند راه حل بسیاری از بحران های کشور باشد!بحران‌هایی مانند:بحران محیط زیست ! مصرف آب ! مصرف انرژی ! تصادفات جاده‌ای! طلاق ! اعتیاد ! ۱۷ میلیون پرونده در دستگاه قضا! و...

▪️آموزش و پرورش یک پایه و دقیق تر آن که پایه اصلی توسعه کشور باید باشد كه شاكله نظام براين شالوده استوار، بنا نهاده شود!بدون تربیت و آموزش آیا قابل تصورست که بتوان بر بحران های کشور فائق آمد؟!جناب دكتر پزشکیان!دگر دولت ها بیش و کم با آموزش و پرورش مهربان نبودند، شما مهربان باش!در کابینه های دیگر خانواده بزرگ آموزش و پرورش را نادیده گرفتند، شما نادیده مگیر!دیگر دولت ها آموزش و پرورش را محور توسعه قرار ندادند، شما در این موضوع مهم،همی اندیشه کن!مدرسه و دانشگاه هر دو مهم اند. با این تفاوت که اگر قامت دانشگاه خم شود نمی شکند اما اگر قامت مدرسه خم شود می‌شکند( و شکسته !)چرا که میلیون ها كودك و دانش آموز تُرد و حساس و شکننده سر میز آن نشسته اند!
شما در یتیم نوازی استادید و آموزش و پرورش سالهاست از درد یتیمی در رنج! با این تخصص بی مانند خود، به یاری میلیون ها کودک این سرزمین برخيزيد!جناب رئیس جمهور!
از مصداق های بی عدالتی در آموزش و پرورش
• پایین بودند حقوق و مزایای شغلی معلمان نسبت به دستگاه‌های دیگر :
وجود مدارس کپری و فرسوده
• تعداد زیاد کودکان کار و بازمانده از تحصیل
• بسیار کودکان فقیری که مشکل تغذیه دارند
• فضای کوچک و تنگ مدارس.
• مدارس قدیمی مخروبه.
• میز و نیمکت های غیر طبی و استاندارد مدارس.

کیف و کوله ها سنگین دانش آموزان.
• مشکل گرمایش و سرمایش مدارس.
• وجود مدارس رقابتی
• استرس رقابت که از کنکور به دوره ابتدایی کشیده شده است.

• سرانه آموزشی ما به حدود ۳۰۰ دلار رسیده که بسیار ناچیز است.وحال آن که سرانۀ آموزشی در بعضی کشورها به بالای ۱۵ هزار دلار و در‌ کشوری مانند سوئد به ۳۰ هزار دلار رسیده است.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

31 Dec, 17:52


🔻پاداش پایان خدمت معلمان در دستور کار سران قواست

▪️وزیر آموزش و پرورش با اشاره به پاداش پایان خدمت معلمان گفت رفع مشکل این دسته از همکاران به‌طور ویژه در سازمان برنامه و بودجه در حال پیگیری است و البته این موضوع در دستور کار سران قوا نیز قرار دارد./پانا

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

31 Dec, 17:11


🔻حضور مسعود پزشکیان، رییس جمهور، در دبیرستان ماندگار البرز به همراه وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان برنامه و بودجه

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

31 Dec, 05:51


🔻چشمها را درباره اقدامات اخیر وزیر آموزش و پرورش بشوییم!

✍️سعید خادمی

▪️در یک جمله ی نامرتبط با این یادداشت و با علم حداقلی به محدودیت های آقای وزیر، امیدوارم ایشان شتاب بیشتری به فرآیند انتصابات و عزم بیشتری به بهره بردن از چهره های توانمند همسو با دولت، اختصاص بدهد.
از طرفی معتقدم نقد و نسبت غیر دقیق، یا از سر کم اطلاعی است یا غرض.

▪️ظرف چند روز اخیر دو موج هجمه علیه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، شکل گرفت که به نظرم با تنویر افکار عمومی و طراحی و اقدام مناسب رسانه ای، می شد طرح بهتری را در ذهن مردم، خصوصا جامعه ی بزرگ فرهنگیان، نقش بست. موضوعات مورد نظر یکی آجر چینی آقای وزیر در جریان ساخت مدرسه ای در منطقه ی محروم سندل اباد بجنورد در استان خراسان شمالی بود و دیگری حضور به همراه دکتر پزشکیان در مدرسه ی البرز.منتقدان، مورد اول را شوی نمایشی پوچ و بنایی به جای وزارت و... برخواندند و دومی را اتلاف وقت رییس جمهور و نشانه ی بهره ی نامناسب از زمان و ضعف برنامه ریزی تیم برنامه ریز نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش.

▪️نباید منکر شد که در شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی این روزها، حساسیت مردم، نسبت به موارد مختلف بسیار بالاتر از سابق است و داشتن راهبردهای حساب شده و منطقی و برنامه های اجرایی قوی برای داشتن تصمیمات، اقدامات و گفتارهای مناسب از سوی مدیران ارشد جامعه، بسیار ضرورت دارد و هر کنش کمتر سنجیده ای می تواند منجر به بروز تبعات نامطلوب فراوانی شود؛ اما با نگاهی بی بغض و خوش بینانه و اطلاع دقیق از شرایط، می توان پی برد که هر دو اقدام، مثبت، اثرگذار، مفید و در راستای سیاست ها و برنامه های کلان دولت بوده است.

▪️رییس جمهور در تاریخ، ۱۰ دی ۱۴۰۳ به دیدار رهبری رفته است. در این جلسه دکتر پزشکیان مهم ترین دغدغه های دولت را تلاش برای حل مشکلات معیشتی مردم، رسیدگی به وضعیت کنترل قیمتها و فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی توصیف کرده.رئیس جمهور پزشکیان در این دیدار، از طرحی برای رفع کمبود کلاس‌ها و مدارس مناطق محروم خبر داده که با مشارکت مردم و خیرین و بسیج همگانی اجرا می‌شود تا بی‌عدالتی در آموزش کاهش یابد و اظهار امیدواری کرده که این مساله تا یک سال آینده به‌طور کامل حل شود.پرواضح است که  که ساخت مدارس در مناطق محروم با مشارکت عموم در راستای ایجاد عدالت آموزشی از مهم ترین دغدغه های رئیس دولت چهاردهم است.

▪️حال دوباره اقدامات مورد هجمه قرار گرفته ی وزیر آموزش و پرورش را مرور کنیم:
مورد اول بحث آجر چینی یا بنایی  بود. آیا ما با اقدامات سمبلیک بیگانه ایم؟ آیا غافلیم کاشتن درخت در روز درختکاری یا سفر با مترو در روز هوای پاک و یا مثلا  اهدای خون در روز اهدای خون توسط مقامات، جهت افزایش آگاهی های عمومی، جلب حمایت و  توجه افکار عمومی و جریان سازی رسانه ای نسبت به این اقدامات با ارزش است؟ آیا گفتمان های رسانه ای شکل گرفته، هر چند منفی، برای مدتی مسائلی مانند کمبود مدرسه، ضرورت نوسازی مدارس و مدرسه سازی، حضور مقامات در مناطق محروم، اشتغال به مشاغل غیر اداری و..... و اهمیت آن را در اذهان دغدغه مندان خیرخواه، تداعی نکرد؟
معتقدم اگر تصویری مطلوب از آقای کاظمی در اذهان دانش آموزان و فرهنگیان نقش بسته باشد قطعا این حرکت سمبلیک یا نمادین، در مسیر همراهی با این طرح ارزشمند و برنامه ی مهم دولت، ایجاد انگیزه خواهد کرد.

▪️مطلب دوم که تحت عنوان بازدید رئیس جمهور از ذبیرستان البرز مورد نفد برخی قرار گرفت ، در واقع بخشی از برنامه بازدید رئیس جمهور از قرارگاه بسط عدالت آموزشی دبیرستان البرز بوده که نفس ماجرا نماد دیگری از اهمیت ایجاد عدالت آموزشی در کشور برای رئیس دولت و بازدید از یکی از طرحهای موفق و با سابقه در این مسیر بوده؛ ضمن اینکه  دغدغه های مهمی هم از سوی دکتر پزشکیان در  این بازدید طرح شده است که تاکید بر اصلاح ساختار آموزشی کشور و دستیابی به ساختار صحیح و کاربردی، افزایش کیفیت آموزشی در تمامی مدارس و برقراری عدالت آموزشی،
ارائه و آموزش دروس با به کارگیری فناوری‌های نوین، هدایت جریان آموزشی از معلم‌محوری به سمت آموزش ساختارمند و کارگروهی از جمله ی آنهاست. بخش جذابی از این دیدار هم ابراز نگاه منفی رئیس جمهور نسبت به برند سازی ها در مدارس، نظام آموزشی طبقاتی و ناترازی های آموزشی بود.

▪️اینکه رئیس جمهور کشورمان نود دقیقه برای آموزش و پرورش و چنین دیدار و گفت و گوهایی وقت می گذارد در واقع هم نشان از نگاه باز و قابل ستایش و  مثبت رئیس جمهور دارد و هم موفقیتی برای وزیر آموزش و پرورش است. البته با یک آسیب شناسی ساده می توان دریافت، چرا به اندازه ی کافی و متناسب به آن پرداخته نشد و به زعم بنده تبدیل به اجحاف در حق وزیری شد که از ظرفیت و ارتباطات و دغدغه های دکتر پزشکیان در مسیر تحقق برنامه های دولت و وزارت متبوعش، بهره برد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

30 Dec, 13:18


🔻 توصیه دبیران کل سه تشکل سراسری فرهنگیان (انجمن اسلامی معلمان ایران،سازمان معلمان ایران،مجمع فرهنگیان ایران اسلامی )
به وزیر آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس


به نام خدا

▪️بنا به اعتراف اکثر تحلیل گران سیاسی در انتخابات اخیر، فرهنگیان بیشترین نقش را برای موفقیت پزشکیان به منظور ایجاد تغییر داشته اند وعلی رغم عدم شرکت بیش از پنجاه درصد از  مردم در انتخابات پا به میدان گذاشتند اما متاسفانه اکنون شاهد آن هستند که در بخش زیادی از مدیریت ها و بویژه در آموزش و پرورش درب بر پاشنه قبل می چرخد، که این امر نه تنها فرهنگیان را امیدوارتر نکرده بلکه آنها را دچار بهت و حیرت وناامیدی بیشتر نیز نموده است. در این روند علاوه بر نقش گروههای فشار شاهد مداخلات گسترده نمایندگان مجلس در تحمیل نیروهای انسانی گوش به فرمان خودشان به آموزش و پرورش درسطح ستاد و صف آن هم با شیوه منسوخ باندی و جناحی می باشیم  که متاسفانه آموزش وپرورش را تبدیل به بنگاه معاملات سیاسی و باندی کرده که از موانع جدی در تحقق برنامه هفتم می باشد.

🔳 آموزش و پرورش در تحقق برنامه های قبلی نیز توفیق چندانی نداشته و این مهم  موجب  ناترازی در حوزه های  منطقه ای و تحصیلی شده به نحوی که شاهد فاصله فاحش مناطق برخوردار و غیر برخوردار هستیم واین امر نظام آموزش و پرورش را به سمت توفیق بیشتر مناطق وخانواده های برخوردار که ازوضعیت مالی وپولی بهتری برخوردارند سوق داده است و در نهایت موجب مهاجرت نخبگان می شود و این بی تدبیری ها وسیاست زدگی ها  آسیب های جدی و جبران ناپذیری به سیستم  آموزش و پرورش زده است که اعتراض به این رویه های ناصواب و دیگر عوامل موجب شده است در دو سال اخیر بیش از پنجاه هزار معلم توبیخ، اخراج و یا مورد تضییقات حقوقی قرار بگیرند.

▪️با توجه به مشکلاتی که گریبانگیر نظام آموزشی و پرورشی است انتظار میرود وزیر محترم آموزش و پرورش با اقتدار واستقلال عمل در جهت تحقق قول های رئیس جمهور منتخب وبا رویکرد انتخاب مدیرانی که هم جهت آرای غالب رای دهندگان است اقدام نماید و نیز از نمایندگان محترم مجلس  انتظار میرود با قانونگذاری درست ونظارت دقیق جهت رفع موانع و پایان دادن به وضعیت نامناسب معیشتی مردم بویژه فرهنگیان و موضوعات مهم کشور اهتمام ورزیده و با ارائه پیشنهادات و راهکارهای عملیاتی به توسعه و تعالی طرح و برنامه های آموزش و پرورش کمک نمایند.

▪️ما تشکلهای حامی دولت چهاردهم ضمن انذار به تمامی مسئولین، دست اندرکاران، نمایندگان مجلس و تمامی عوامل ذی نفوذ خارج از دایره وزارت آموزش و پرورش توصیه می کنیم که :

۱-نگاه تجاری به فضاهای مدرسه در قالب طرح مولد سازی برای جبران کسری بودجه از طریق فروش و اجاره مدارس و دخل و تصرف در صندوق ذخیره فرهنگیان نداشته باشند.

۲-از مداخله در عزل و نصب مدیران که امری کاملا تخصصی است  و دستکاری در متون درسی بپرهیزند و اجازه دهند که بزرگترین و مهمتربن وزارتخانه کشور در تربیت و آموزش  دانش آموزان این مرز و بوم، وظیفه ذاتی خود را  جهت اعتلای میهن عزیز به سر انجام رساند.


صفر اسلامی (دبیرکل انجمن اسلامی معلمان ایران)
طاهره نقی ئی (دبیرکل سازمان معلمان ایران)
فرج کمیجانی (دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی)

۱۰ دی ۱۴۰۳

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

30 Dec, 12:22


🔻 حضور سر زده رئیس جمهور در دبیرستان ماندگار البرز

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

30 Dec, 11:36


🔻پرداخت سهم شهرداری به آموزش و پرورش

▪️در خبرهای خوب از آموزش و پرورش آمده بود برای اولین بار ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از محل سهم آموزش و پرورش از عوارض شهرداری ها وصول شده است بحمد لله با پیگیری دقیق مدیران آموزش و پرورش این رقم محقق گردیده و در آینده می توان رقم واقعی تری از حق قانونی آموزش و پرورش را مطالبه و دریافت کرد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 20:50


🔻آقای وزیر حواستان به آموزش‌وپرورش پایتخت هست؟/ آیا علیرضا کاظمی برای ابقای علیرضا کریمیان تحت فشار است؟

▪️آقای وزیر بر اساس کدام ارزیابی مدیران در حال تغییر هستند؟ اولویت‌های تغییر چگونه است و چگونه یک مدیر تغییر می‌کند و مدیری دیگر بر مسند خود همچنان تکیه زده است؟

▪️آقای وزیر حواستان به آموزش‌وپرورش پایتخت هست؟آقای وزیر بر اساس کدام ارزیابی مدیران در حال تغییر هستند؟ اولویت‌های تغییر چگونه است و چگونه یک مدیر تغییر می‌کند و مدیری دیگر بر مسند خود همچنان تکیه زده است؟
ب
▪️دیروز طی مراسمی مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران تغییر کرد و یوسف بهارلو جایگزین مسعود بهرامی شد. انتصابی که با استقبال زیادی هم مواجه شد.استان تهران تنها استانی است که دو اداره کل آموزش‌وپرورش دارد. اداره‌کل آموزش‌وپرورش شهر تهران و اداره‌کل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران.ساختمان اداره‌کل آموزش‌وپرورش شهر تهران در خیابان طالقانی و ساختمان اداره‌کل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران در بزرگراه بعثت خیابان شهید بخارایی است. اداره‌کل آموزش‌وپرورش شهرتهران ۱۹ منطقه شهر تهران را تحت پوشش دارد و مناطقی مانند شهرری که تحت پوشش شهرداری تهران است زیر نظر آموزش‌وپرورش شهرستان‌های تهران است. شهرستان‌های اطراف تهران مانند شهریار، شهرقدس، ملارد، بهارستان، اسلامشهر و ... تحت پوشش شهرستان‌های استان تهران است.

▪️دیروز مدیرکل آموزش‌وپرورش شهرستان‌های استان تهران تغییر کرد و برخی تصور کردند که مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران تغییر کرده است چرا که مدت‌هاست درهای اداره‌کل آموزش‌وپرورش شهر تهران به روی خبرنگاران بسته است و مدیرکل آن در برابر گلایه‌های مردم نسبت به ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس، شهریه‌های کلان برخی مدارس غیردولتی، بعضی مدیرسالاری‌ها و ...، تاکنون با خبرنگاران تخصصی حوزه نشست و گفت‌وگو‌ نداشته است.

▪️هر چند که اداره‌کل شهرستان‌های تهران از اهمیت بسیاری برخوردار است اما سرنوشت آموزش‌وپرورش پایتخت بسیار حائز اهمیت‌تر است. اداره‌کلی که به نظر می‌رسد کمیته انتصابات هنوز فرد شایسته‌ای را برای آن پیدا نکرده‌ است.آقای وزیر آیا می‌دانستید دانش‌آموزانی که معدل پایین دارند درهای مدارس دولتی به روی‌شان بسته است؟ آیا از نحوه برخورد با ارباب رجوع در مدارس اطلاعی دارید؟ عملکرد مدیران چی؟
علیرضا کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش آبان ماه امسال در خصوص انتصابات به خبرنگار فارس گفت: «بنا نداریم همه مدیران را تغییر دهیم. تحت‌تأثیر فشارها تصمیم نمی‌گیریم و تحت‌تأثیر فشارها افراد را تغییر نمی‌دهیم بلکه تغییرات ما بر مبنای ارزیابی عملکردها و بر اساس شایستگی افراد است».


اما آقای وزیر
_ بر اساس کدام ارزیابی مدیران در حال تغییر هستند؟
_ اولویت‌های تغییر چگونه است و چگونه یک مدیر تغییر می‌کند و مدیری دیگر بر مسند خود همچنان تکیه زده است؟
_ فشارهای بیرونی و درونی چقدر بر ماندن و همچنین انتصاب افراد مؤثر بوده است؟/فارس

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 20:37


🔻 عملکرد ضعیف علیرضا کریمیان و تعلّل وزیر آموزش و پرورش در برکناری مدیر کل شهر تهران

▪️با استقرار دولت چهاردهم و تعیین وزیر آموزش و پرورش، انتظار می‌رفت تغییراتی در شیوه مدیریت آموزش و پرورش شهر تهران اعمال شود.
علیرضا کاظمی که در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب شد، با گذشت حدود پنج ماه از آغاز فعالیتش، هنوز تغییری در مدیریت آموزش و پرورش شهر تهران ایجاد نکرده است. این تغییرات به دلیل اهمیت تأثیرگذاری مستقیم بر دانش‌آموزان و خانواده‌ها، از اولویت‌های ضروری محسوب می‌شوند.

▪️دوران مدیریت علیرضا کریمیان

علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، از تاریخ ۶ دی ۱۴۰۰ توسط یوسف نوری، وزیر وقت آموزش و پرورش، منصوب شد. دوران مدیریت او با فراز و فرودهایی فراوانی همراه بوده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به عدم شفافیت در عملکرد اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران اشاره کرد.کریمیان تاکنون هیچ نشست خبری برای پاسخگویی به تصمیمات خود و مشکلات دانش‌آموزان و معلمان برگزار نکرده است. حتی در حاشیه برنامه‌های خبری نیز از گفت‌وگو با رسانه‌ها خودداری کرده و تلاش‌های مکرر برای مصاحبه با او بی‌نتیجه مانده است. این رویه عدم شفافیت به وب‌سایت رسمی آموزش و پرورش شهر تهران نیز تسری یافته است.مشکلات رسانه‌ها و محدودیت‌های اطلاعاتی روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران نیز به جای همکاری با رسانه‌ها، درخواست‌های آنان برای تهیه گزارش از مدارس را نادیده می‌گیرد. به عنوان مثال، خبرگزاری تسنیم برای تهیه گزارشی درباره وضعیت مهارت‌آموزی در هنرستان‌ها اقدام کرد، اما این درخواست‌ها توسط آموزش و پرورش شهر تهران رد شد و اجازه ورود به هنرستان‌ها داده نشد.این رویکرد، نه تنها اعتماد رسانه‌ها به این نهاد را تضعیف کرده، بلکه باعث کاهش شفافیت در عملکرد سیستم آموزشی نیز شده است. چنین فضایی می‌تواند به گسترش شایعات و کاهش اعتماد عمومی به عملکرد مسئولان منجر شود.

▪️مشکلات دانش‌آموزان و والدین

علاوه بر چالش‌های رسانه‌ها، دانش‌آموزان و والدین نیز با مشکلاتی روبرو هستند. یکی از این مشکلات، ممانعت مدارس دولتی عادی از ثبت‌نام دانش‌آموزان با نمرات ضعیف در تابستان امسال بود. این سیاست باعث شد برخی از خانواده‌ها مجبور شوند فرزندان خود را به مدارس غیردولتی منتقل کنند. این اقدام، به جای ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان ضعیف، به حذف آن‌ها و نمایش مصنوعی ارتقای رتبه علمی مدارس دولتی عادی منجر شده است.برخی مدارس از دانش‌آموزان با نمرات ضعیف ثبت‌نام نمی‌کنند!این رویکرد، تأثیرات خود را در نتایج ضعیف آزمون‌های بین‌المللی تیمز و پرلز نشان داده است که جایگاه ایران را حتی در مقایسه با کشورهای منطقه نیز ضعیف است.
یکی از والدین دانش‌آموزان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: "ما انتظار داشتیم آموزش و پرورش شهر تهران، به جای پاک کردن صورت مسئله، برنامه‌های حمایتی برای تقویت دانش‌آموزان ضعیف اجرا کند. اما متأسفانه چنین چیزی را ندیده‌ایم."

▪️ضعف نظارت و بازرسی

یکی دیگر از مشکلات جدی، ضعف نظارت و بازرسی بر عملکرد مدارس است. دریافت کمک‌های مالی اجباری توسط مدارس، علیرغم ممنوعیت رسمی وزارت آموزش و پرورش،۷ همچنان ادامه دارد. به عنوان نمونه، در سال تحصیلی گذشته، گزارش‌های متعددی از دریافت پول اجباری در مدارس برخی مناطق تهران همچون ۱۳ منتشر شد که با بی‌توجهی آموزش و پرورش شهر تهران مواجه شدارائه پرونده تحصیلی در مدارس دولتی مشروط به پرداخت پول زور!همچنین، در خبری غیررسمی، مستنداتی از مشکلات مالی منطقه ۶ تهران منتشر شد که رئیس جدید آموزش و پرورش این منطقه در گزارشی به مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ارائه کرده بود. با این حال، هیچ واکنشی از سوی آموزش و پرورش شهر تهران برای روشن‌سازی موضوع انجام نشد.

▪️ضرورت تغییر مدیریت

با این وضعیت، انتظار می‌رود وزیر آموزش و پرورش دولت چهاردهم، رویکردی جدی در قبال تغییر مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران اتخاذ کند. وفاق در دولت چهاردهم نباید به معنای ادامه فعالیت مسئولانی باشد که عملکرد ضعیفی داشته و برای دولت و دانش‌آموزان هزینه ایجاد می‌کنند.تحقق تغییرات مؤثر در مدیریت آموزش و پرورش شهر تهران، گامی اساسی در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و پاسخگویی به نیازهای دانش‌آموزان و خانواده‌ها خواهد بود./ تسنیم

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 17:20


🎥 وزیر آموزش و پرورش بنّا شد!

@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 17:09


▪️برخی از دوستان درباره آخرین توئیت من درباره کانون پرورشی تذکر دادند که این بهانه ای شده برای تسویه حساب با آقای #حامد_علامتی!

▪️صریحا اعلام مي کنم عمده حرف من روی کسانی بود که باید ایشان را برای اداره کانون پشتیبانی کنند از هیأت امناء و مدیره و وزارت و ... نه تنها شخص ایشان!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 16:59


🔺️ کنایه مشاور پزشکیان به وزیر آموزش و پرورش:

▪️ اگر به بنایی علاقه داشتی چرا وزیر شدی؟! / حواست باشد که پا جای پای فروغی گذاشته‌ای!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 10:57


#اختصاصی🇮🇷

🔻آقای وزیر ای کاش به جای بنایی به بابل می رفتید!/ نظام آموزشی، وزیر می خواهد نه بنّا!

اسدالله درویش‌امیری معاون اسبق حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش


▪️جناب آقای وزیر آموزش و پرورش با سلام واحترام؛باید به جنابعالی یادآوری کنم اگر در کشور ما مدرسه، دانش آموز، معلم، تعلیم و تربیت همانند دهه های ۵۰،۴۰،۳۰ جایگاهش را حفظ می کرد و از حیز انتفاع ساقط نمی شد و آموزش وپرورش پایه و اساس توسعه زیربنایی کشور باقی می ماند، امروز جنابعالی مهمترین وزیر کابینه بودید. اگر کلاسهای هنر، نقاشی، کاردستی، سرود، ورزش، در محیط مدرسه کم رنگ و بی رنگ نمی شد، شاهد این همه افسردگی و سرخوردگی دانش آموزان نمی شدیم.

▪️اگر شان منزلت معلم حفظ می‌شد همانند چند دهه گذشته همه آرزو میکردن روزی در قامت معلم ظاهر شوند.با کمال تاسف باید اشاره کنم امروز وزارت آموزش و پرورش و وزیرش جزو کم اهمیت ترین وزارتخانه هاست و در نهایت بی توجهی و بی اهمیتی تاریخی خود به سر می‌برد؛ تا جائیکه مدارس دولتی ما از سرانه آموزشی و بودجه دولتی محروم هستند وبرای رفع نیازهای روز مره باید چشم به دست والدین و خیرین بدوزند. این در حالی است که در کنار این فاجعه و بی توجهی سیستماتیک به جایگاه وزارت آ.پ بسیاری از مؤسسات فرهنگی و مذهبی و حکومتی، نهاد های آموزشی، فرهنگی و رسانه ای از جملهصداوسیما، حوزه‌های علمیه و سازمان‌های زیرمجموعه‌ی آن دفتر تبلیغات اسلامی حوزه، مرکز خدمات حوزه‌ی علمیه، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بنیاد حکمت، ستاد حمایت از خانواده، مجمع جهانی تقریب مذاهب، سازمان تبلیغات اسلامی، مؤسسه آموزشی امام خمینی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مؤسسه مصباح یزدی، مؤسسه نشر آثار امام خمینی، سازمان اوقاف، ستاد مرکزی راهیان نور، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، بنیاد سعدی و دهها بنیاد فرهنگی دیگر...، بالاترین بودجه دولتی را از ردیف های بودجه ای به خود اختصاص داده اند وسالیانه هزاران میلیارد تومان از خزانه‌ی ملت میگیرند.

▪️هنوز ارزیابی علمی و دقیقی نداریم که بدانیم نتیجه‌ی عملکرد آنها و دریافت اعتبارات کلان در ارتقای جایگاه دین و دینداری، اخلاق و ادب نزد مردم، چه بوده و چه میزان در جامعه، فرهنگ زندگی پاک و درستکارانه، پرورش انسان‌های معنوی، منصف و فرهیخته، دست پاک و با فضیلت و با تقوا ظهور و بروز یافته است.

▪️جناب آقای وزیر آموزش و پرورش؛نمی‌خواهم وجدان و انصافم را نادیده بگیرم وهمه مشکلات امروز حوزه تعلیم و تربیت را متوجه جنابعالی بکنم.نمی‌خواهم بگویم در این چند ماه، آموزش و پرورش به روز سیاه نشسته واصلا" در این چند ماه از زیر ساخت توسعه زیربنایی کشور کنار گذاشته شده و به زعم بسیاری از صاحبنظران و دلسوزان که آموزش و پرورش را دارای نقش اصلی در توسعه انسانی می بینند، این نهاد عظیم تعلیم و تربیت، به غایت، بی ارزش و بی معنی شده است،اما جنابعالی که امروز مسئولیت اداره این حوزه مهم را بر عهده گرفتید بدانید؛
نظام آموزشی در مدارس به قدری خموده و نچسب و کسل کننده است که دانش آموزان هیچ رغبتی برای رفتن به مدرسه و کلاس درس ندارند. خود میدانید که چه میزان دانش آموز در بین راه کلاس، درس و مدرسه را رها کرده اند.

▪️آقای وزیر! افسردگی و افت تحصیلی در بین دانش آموزان، بی داد می‌کند. سیستم آموزشی بیهوده و بهم ریخته صدای همه والدین را درآورده و معلمان عزیز رغبتی برای تدریس ندارند. شرایط سخت و دشوار زندگی فرهنگیان موجب شده اکثریت آنها با اندک درآمد حاصل از شغل دوم، صورت شان را سرخ نگه دارند.
توقع نداشته باشید دانش آموزان و معلمان عکس و فیلم بنایی جنابعالی را استوری کنند ویا دست به دست بچرخانند و برایتان هورا بکشند.
دوران این‌قبیل رفتارهای نمایشی تمام شده.
امروزه شبکه های مجازی نمی‌گذارند کوه مشکلات در زیر برف تبلیغات و حرکات نمایشی و آفتاب حقایق تلخ در زیر ابر بی توجهی به بنیادهای مهم تعلیم و تعلم، پنهان شود.

حقیقت چنان عریان در اختیار جامعه بویژه نسل جوان قرار گرفته که دیگر نمی‌شود با تزویر و ریا و دروغ جامعه را اداره کرد.

▪️ایکاش جنابعالی به جای رفتن به بنایی، برای تشویق والگو برداری به شهرستان بابل وبه مدرسه ای که مربیان و معلمان و متصدیان مدرسه که در برنامه صحبگاهی فرزندان غمگین و آزرده و افسرده ما را به وجد آوردند وچند دقیقه‌ای خنده و شادی را به اردوگاهشان بازگرداندند می‌رفتید وبه تشویق آنهامی پرداختید.

▪️جناب آقای وزیر ؛نظام آموزشی وزیر میخواهد نه بنا؛ آموزش و پرورش لنگ مدیر مستقل، دلسوز، خلاق، با سعه‌صدر، خوش فکر، عالم و آشنا با دنیای جدید برای زندگی نسل امروز و دانش آموز میخواهد وگرنه این چند پاره آجر را خود دانش آموزان آن منطقه محروم با دل و جان می توانند روی هم بگذارند.

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Dec, 10:57


مردم دیگر تحمل این قبیل نمایش‌های پوپولیستی راندارند و حالشان از این مدل حرکات نمایشی بهم میخورد.

▪️آموزش و پرورش هزاران مشکل و گره کور دارد. برابر شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور محترم، خیل عظیم فرهنگیان چشم براه تحول در مجموعه آموزش و پرورش بودند و امیدواریم جنابعالی به وظایف اصلی خود بپردازید؛ چون فرصت خدمت اندک و کوتاه است. از خدای متعال برایتان آرزوی موفقیت را دارم.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Dec, 20:21


🔻فریادشان بلند است،نهضت ادامه دارد!

سازمان نهضت سواد آموزی را منحل کنید

#ابراهیم_سحر_خیز

▪️۴۵ سال از سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی در ایران گذشت.سازمانی پرخرج و دولتی، با تشکیلاتی نسبتا عریض و طویل، که در هفتم دی ماه ۱۳۵۸ به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی نداشتند، در فرمانی تاریخی شکل گرفت.سازمانی که در دولت دهم، بارها، با برپا کردن سور و سات جشن باسوادی، مدعی شد رسالتش به پایان رسیده ، عن قریب است که از سامانه سازمانی و ساختاری کشور حذف شود. اما حالا کاشف به عمل آمده، بی سوادی در ایران، مثل برنج هندی، ریع کرده و کش آمده اکنون این سازمان، ۱۸ میلیون بی سواد و کم سواد روی دست ما گذاشته، همچنان مدعی است « نهضت ادامه دارد حتی اگر شب و روز ... ».

▪️ گفته می شد، مدیر وقت سازمان «ریشه کنی مالاریا در ایران» به شوخی یا جدی، روزی به نیروهای تحت امر خود گفته بود باید کاری کنیم تا مالاریا در ایران هیچ وقت ،ریشه کن نشود.زیرا با ریشه شکن شدن آن، از من مدیر گرفته تا شما کارمندان، همه از نون خوردن می افتیم!

▪️چرا باید با واقعی شدن پوشش ۹۸٫۵ درصدی کودکان لازم التعلیم در دوره ابتدایی، حتی شکل گیری مدارس یک نفره در روستاهای صعب‌العبور در مناطق کم برخوردار کشور، بالا رفتن ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه در ایران ، راه اندازی آموزش های غیر حضوری و مهم تر از همه، اجباری شدن تحصیل تا پایان دوره متوسطه اول در برنامه چهارم توسعه، کماکان ۱۸ میلیون بی سواد و کم سواد روی دست کشور مانده باشد.
اگر مقصود از سواد، توصیفی باشد که به تازگی، یونسکو با عنوان« توانایی ایجاد تغییر به کمک دانسته ها » در تعریف آن آورده است که در آن صورت، شمار بی سوادان در ایران خیلی بیشتر از رقمی است که شما به آن پرداخته اید!!

▪️رک و بی پرده بگویم ماندگاری و تداوم سازمانی مثل نهضت سوادآموزی، جز تحمیل خسارت های سنگین و سهمگین بر پیکر بی جان آموزش وپرورش، آورده ای برای آن به ارمغان، نداشته است.سهیم شدن در فقر یادگیری میلیون ها دانش آموز ایرانی در مدرسه های عادی دولتی از مسیر ادامه دار شدن چرخه استخدام های فله ای و بی حساب و کتاب، بگیر تا اتلاف و در اختیار گرفتن بخش قابل ملاحظه ای از دارایی‌های مالی و کالبدی آموزش وپرورش، به وسط آمدن پای تعارض منافع، ورود ناخواسته و غیر تخصصی به حوزه آموزش های فنی و حرفه‌ای، گعده های اشتغال و کارآفرینی به موازات دیگر دستگاه های حمایتی، همه و همه بخشی از همین خسارت هاست!

▪️عده ای نیز برای توجیه ماندگاری این خسران عظیم و چند لایه، ما را به تجربه آموزش بومیان استرالیایی حواله داده، می خواهند با پوشاندن ردای آموزش بزرگسالان بر قامت آن، بالا دستی ها را به تدوام این هزینه مجاب کنند.در حالی که در کشورهای توسعه یافته ، آموزش بزرگسالان به آموزش هایی اطلاق می شود که در نظام غیر رسمی شکل گرفته، سعی دارد با کمک دادن به گسترش دانش، مهارت و توانایی ذینفعان، شرایط را برای تغییر سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و خانوادگی آنان مهیا سازد!

▪️ای کاش در همان اردیبهشت ۱۳۹۰، با انحلال آن، برای همیشه، این طومار پیچیده می شد.
وظیفه معاونت آموزش ابتدایی است تا با
استفاده از تمامی ظرفیت های موجود از جمله وضع جریمه یا بکار بستن محرومیت های قانونی و اجتماعی برای والدین خاطی، بی تفاوت و سهل انگار ، مانع از خلق و تولید بی سواد یا ترویج بی سوادی در ایران شود.انسداد باب بی سوادی در کشور در شرایطی که دولت، ماهیانه به بیش از هشتاد میلیون ایرانی با نام یا هویتی آشکار در قالب حساب بانکی مشخص یارانه پرداخت می کند، کار سختی نیست که نیاز به گردشگری روستایی یا شهری با چراغ نهضت سوادآموزی برای تعقیب و گریز بی سوادان باشد.از این به بعد تکلیف « کم سواد » را نیز مشخص کنید. اگر قرار است به کم سوادان، گیر بدهید براساس آزمون تیمز و پرلز، قریب به اتفاق دانش آموزان مدارس عادی دولتی، در عداد و‌ شمار کم سوادان خواهند بود!لطفا این سفره نان و آبدار را تا دیر نشده،جمع کنید!

▪️آموزش و پرورشی که «هشت آن گرو نهش مانده» چرا باید راضی به پهن کردن چنین بساطی برای خود باشد؟!
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Dec, 20:12


#نگاه_رسمی

🔻اخبار خوبِ آموزش و پرورش به روایت روابط عمومی

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Dec, 06:48


🔻 معلمی با حقوق ناچیز! ماجرای معلمانی در سیستان و بلوچستان که 6 ماه است حقوق نگرفته اند!

▪️معلمان خرید خدمات سیستان و بلوچستان حدود ۶ ماه است که حقوق ناچیزِ خود را دریافت نکرده‌اند. حقوق این معلمان بسیار کم است و حتی گاهی کفاف هزینه‌ی رفت و آمدشان به روستاهای دورافتاده را نیز نمی‌دهد. با این حال، آن‌ها بسیاری اوقات همین حقوق ناچیز را هم به سختی دریافت می‌کنند. مورد سیستان و بلوچستان استثنی نیست و در خیلی از نقاط ایران اتفاق می‌افتد.

▪️این معلمان در واقع، در قالب قرارداد خرید خدماتی و پیش دبستانی، نهضت سوادآموزی و سرباز معلم جذب آموزش و پرورش شده‌اند تا مشکل کمبود معلم را جبران کرده است. بعضی از این افراد سابقه‌ی بیش از ۱۰ سال تدریس دارند و به امیدِ اینکه روزی نیروی قرارداد مستقیم وزارت آموزش و پرورش شوند، سال‌ها با حقوق‌های بسیار ناچیز در دورافتاده‌ترین مناطق کار کرده‌اند.

▪️بسیاری از این معلمان، جوانان تحصیل‌کرده‌ای هستند که بعد از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، چون نتوانسته‌اند کاری پیدا کنند، حاضر به کار با حقوق پایین برای آموزش و پرورش شده‌اند تا شاید روزی جذب آموزش و پرورش شوند. وعده‌ی جذب، مهم‌ترین دلیلی است که این معلمان را پای کار، با تمام سختی‌هایش نگه داشته است.

▪️یکی از این معلمان به «ایلنا» می‌گوید: مجلس بارها وعده داد که مشکل ما را حل می‌کند؛ گاهی گفتند در قالب طرح ساماندهی این کار را می‌کنیم و گاهی هم گفتند طرح ساماندهی معلمان در دستور کار است و به زودی به نتیجه می‌رسد. در قالب برنامه‌ها و نطق‌های پیش از دستور دائم از مشکلاتِ ما می‌گویند و عده و وعید می‌دهند اما هیچکدام از این وعده‌های تاکنون محقق نشده است.

▪️این معلم می‌گوید: همکارانمان با حقوق‌های بسیار ناچیز که گاهی حتی به ۳ الی ۴ میلیون تومان هم نمی‌رسد و با بیمه ناقص و حتی گاهی بدون بیمه، در روستاهای دورافتاده با مشقت فراوان تدریس می‌کنند و بسیاری از آن‌ها هنوز هم امیدوارند که مجلس فکری به حال آن‌ها بکند. این امیدواری البته هر دفعه با تلنگرِ سازمان امور استخدامی به ناامیدی تبدیل می‌شود.

▪️«بودجه کم است» این مهم‌ترین بهانه برای کنار گذاشتنِ این معلمان است. اگرچه عده‌ای نیز معتقدند کیفیتِ آموزش مهم است و نمی‌توان این معلمان را بدونِ گذراندن از سدِ سختِ آزمونِ استخدامی، جذب کرد. این معلمان اما می‌گویند اگر کیفیتِ کار ما کم است و اگر کیفیتِ آموزش برای آموزش و پرورش مهم است چرا سال‌ها با حقوق‌های بسیار ناچیز ما را به خدمت گرفتند؟ چرا آن زمان به فکر کیفیت نبودند و حالا که بسیاری از ما ده سال سابقه‌ی کار داریم به فکرِ کیفیتِ آموزش افتاده‌اند؟ ضمن اینکه بسیاری از ما هم سابقه داریم، هم تحصیلات و هم دوره‌های آموزشیِ فراوانی گذرانده‌ایم.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654086

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Dec, 09:28


🔻جزیره ی عشق؛ مدرسه ای متفاوت در یزد

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

26 Dec, 19:42


🔻«جهان، بامن برقص...» | #هادی_حیدری | پنجشنبه ششم دی‌ماه هزار و چهارصد و سه

●عنوان این پست، برگرفته از فیلمی به کارگردانی #سروش_صحت است.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

26 Dec, 15:53


🔻پزشکیان: کاری خواهیم کرد که مدارس دولتی بهترین مدارس شوند

رئیس‌جمهور:

▪️قرار نیست کسی که پول دارد بهترین آموزش را ببیند اما در مدارس دولتی چنین آموزشی نباشد.

▪️کاری خواهیم کرد که مدارس دولتی بهترین مدارس شوند.

▪️روش آموزش در مدارس دولتی را تغییر می‌دهیم.

▪️در مدرسه سازی خودم کارگری خواهم کرد.

▪️به عنوان دولت پولی که نیاز است برای مدرسه سازی خواهیم داد/ ایسنا

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

26 Dec, 15:20


🔻سنگینی تاوان بی توجهی به آموزش وپرورش

ابراهیم سحرخیز


▪️جایگاه رو به افول آموزش و پرورش ایران در مطالعات و پژوهش های تطبیقی معتبر بین المللی نظیر تیمز و پرلز، ماحصل انباشتگی چالش هایی است که در سه دهه اخیر تعلیم و تربیت رسمی کشور را احاطه کرده است و ما به جای پرداختن به چرایی و چیستی آن چالش ها ، صرفاً برای گذر از چالش سال تحصیلی پیش رو، خالی نماندن کلاس ها و بر زمین نماندن دستمزد ماهیانه معلمان، تنها و تنها به تزریق مسکن های مقطعی و زودگذر بسنده کرده ایم.

▪️شما وقتی که گفتگوی دوساعته یکی از وزیران پیشین آموزش و پرورش را با خبرگزاری تسنیم در پانزدهم مهر ۱۳۹۸ می خوانید بر عمق وخامت این چالش ها بیشتر پی می برید.او می گوید« به رغم اعتقادش به اصل سی‌ام قانون اساسی و پرهیز مدارس از نقره داغ کردن مردم، چون آموزش وپرورش سالانه با کسری دست کم ۲۰ درصدی بودجه روبروست ما چاره ای جز توسعه مدارس غیردولتی و به کارگیری معلمان خرید خدماتی در مدارس عادی دولتی نداشته و نداریم و من این راهبرد را به عنوان بخشی از سیاست های پنج گانه در دوران وزارت خودم در آموزش وپرورش به کار بسته و از آن به عنوانی یکی از بهترین بدیل ها یا آلترناتیو ها، دفاع می کنم.»

▪️جای شکرش باقی است که او در ۲۱ آذرماه امسال، با نرمش یا چرخشی قهرمانانه،در مصاحبه با ایسنا، با تاکید بر بایستگی بهسازی منابع انسانی در آموزش وپرورش ،می گوید« معلم، کارمند نیست و سختی کار او، دو یا چند برابر دیگر کارکنان دستگاه‌های اجرایی است تا وقتی که معلم، حقوق متعارف دریافت نکند رتبه بندی معلمان تاثیری در بهره‌وری نظام آموزشی، به ارمغان نخواهد داشت.»

▪️در بیست سال گذشته ،سیاست زدگی در آموزش و پرورش، آن را به آوردگاهی برای آمد و شد نیروهای این جناح یا آن جناح سیاسی تبدیل کرده است که حاصلی جز بی ثباتی یا تاراندن نیروهای شایسته و متخصص از بدنه ستادی و راهبری آموزش و پرورش، میدان دادن دوباره به آدم های تکراری، یا تازه به دوران رسیده ،خام و بی تجربه نظیر آنچه در سالهای اخیر بر سرش آمد ، آورده ای برای نظام آموزشی کشور به همراه نداشته است.فنی ترین بخش ستاد راهبری وزارتخانه یعنی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به جای پرداختن به ضعف در زیر ساخت های آموزشی، مطالبه برای دسترسی به تکنولوژی آموزشی برتر، آزمایشگاه ها و کتابخانه های مجهز، خدمات روانشناسی و مشاوره ای در مدارس، پر کردن شکاف فناورانه بین فضای تعلیم و تربیت و نیازهای روز جامعه، تلاش برای حذف محرومیت ۴۰ درصد از دانش آموزان روستایی در دسترسی آسان و ارزان به اینترنت و بسته‌های آموزشی الکترونیکی، ترغیب معلمان در بکار بستن روش های نوین در یاددهی یادگیری، هنوز در چرایی بیش از ۹۰۰ هزار دانش آموز بازمانده از ثبت نام در مدارس برای گرفتن کتب درسی، انگشت به دهان مانده است.

▪️تا امروز، خیلی ها با متهم کردن آموزش وپرورش ما به«آموزش تک ساحتی» آن را مانعی بزرگ بر سر راه تفکر خلاقانه و انتقادی دانش آموزان می دانند، اما با ارائه نتایج آزمون های پرلز و تیمز، نمرات امتحانات نهایی یا کنکور سراسری دانشگاه ها، کاشف به عمل آمد در همین تک ساحت نیز، ما در اغلب مدارس،حرفی برای گفتن نداریم. چه بسا در چهار سال آینده یعنی ۲۰۲۷، حتی ایران در مصاف با کشورهایی مانند تاجیکستان یا عراق نیز در آزمونهای بین المللی ارزشیابی از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، چیزی برای عرض اندام نداشته باشد.
این پدیده، تصادفی نیست با کنار هم چیدن خیلی از متغیرها و داده ها مثل جدول ناخالص پرداختی به کارکنان دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۴۰۲ و جایگاه آموزش و پرورش در این جدول، نتایج مطالعات تیمز و پرلز ،واکاوی سیاست های نابرابری آموزشی در شش برنامه توسعه در ایران، ادامه دار بودن چرخه جذب و تبدیل وضعیت فله ای معلمان خرید خدماتی ، آموزش یاران نهضت سوادآموزی، تعطیل شدن به روز آوری توان و دانش تخصصی و حرفه ای معلمان، ناترازی های مزمن و دنباله دار در منابع مالی و انسانی آموزش وپرورش همه و همه حکایت از بحران در کیفیت و حکمرانی نظام یافته و منطقی در آموزش وپرورش دارد.آموزش و پرورش ایران به سان ویرانه ای است که نیاز به بازسازی اساسی و دوباره دارد.
.

▪️به گمانم باید منتظر مصدقی دوباره برای ملی کردن صنعت آموزش وپرورش در ایران باشیم.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

26 Dec, 11:10


🔻 تعطیلی مدارس و بلاتکلیفی ۱۷ میلیون دانش‌آموز؛ راهکار چیست؟

▪️هر ساله با شروع فصل زمستان و افزایش آلودگی هوا، تعطیلی ناگهانی مدارس نظام آموزشی کشور را با چالش جدی مواجه می‌کند؛ این مسئله، میلیون‌ها دانش‌آموز و خانواده‌های آنان را در سردرگمی قرار داده و نیازمند مدیریت علمی و برنامه‌ریزی بلندمدت است.

▪️برای رفع این بحران و ارتقای کارآمدی نظام آموزشی، پیشنهادهای زیر می‌تواند راهگشا باشد:

▪️بازنگری در تقویم آموزشی:
کاهش تعطیلات تابستانی و انتقال بخشی از آن به دی‌ ماه می‌تواند به کاهش اختلالات آموزشی و مدیریت بهتر مصرف انرژی کمک کند.

▪️تصمیم‌گیری مبتنی بر داده‌های علمی:
تصمیمات مربوط به تعطیلی مدارس باید با تحلیل دقیق داده‌های هواشناسی و پیش‌بینی‌های علمی انجام شود. کمیته‌های اضطراری باید در ساعات ابتدایی روز تشکیل شوند تا از تصمیمات دیرهنگام جلوگیری شود.

▪️توسعه زیرساخت‌های آموزش آنلاین:
آموزش مجازی باید به‌عنوان یک راهکار پایدار در مواقع بحران تقویت شود. دسترسی برابر به اینترنت پرسرعت و ابزارهای آموزشی برای همه دانش‌آموزان ضروری است.

▪️تأمین منابع حمایتی برای معلمان و دانش‌آموزان:
آموزش معلمان برای مدیریت بهتر آموزش آنلاین و ارائه ابزارهای دیجیتال به دانش‌آموزان، کیفیت آموزش را در شرایط بحرانی تضمین می‌کند.

▪️ایجاد هماهنگی بین‌نهادی:
وزارت آموزش‌وپرورش، استانداری‌ها و سایر نهادهای مرتبط باید با همکاری مستمر و برنامه‌ریزی دقیق، از ناهماهنگی در تصمیم‌گیری جلوگیری کنند.

▪️الگوبرداری از تجربیات جهانی:
کشورهایی مانند ژاپن و آلمان که با بحران‌های مشابه مواجه بوده‌اند، با استفاده از سیستم‌های داده‌محور و برنامه‌ریزی دقیق توانسته‌اند چنین چالش‌هایی را مدیریت کنند. الگوبرداری از این تجربیات می‌تواند برای کشور ما نیز مفید باشد./تسنیم
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Dec, 17:08


🔻حسین صادقی، رییس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش در صفحه ایکس نوشت:

▪️با ایجاد حواشی بی ارتباط به فضاهای آموزشی، تربیتی، شور و نشاط کودکانه را از فرزندانمان دریغ نکنیم.
شخصا با مدیر مدرسه فرزانه بابل گفتگو کردم؛ شادی دانش‌آموزان در جشن میلاد حضرت فاطمه (س) هیچ پیوندی با حاشیه سازی های برخی کاربران فضای مجازی نداشت.
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Dec, 17:04


آقای آموزش و پرورش! چهار تا بچه رقصیدند دیگر... خودتان از خودتان خسته نمی‌شوید؟

✍️ عصرایران

▪️ در مملکتی که روزی ٢٠ میلیون لیتر بنزین و سوخت‌های دیگر گم می شود و دلار یکهو چند هزار تومان گران می شود نگران رقصیدن چهار تا پسر بچه اید؟!
👇👇👇
asriran.com/004IaQ

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

25 Dec, 16:48


🔺مدارس غیر حضوری، ادارات و دانشگاه‌های استان تهران جز دماوند و فیروزکوه پنجشنبه تعطیل است / امتحانات برگزار می‌شود

▪️معاون عمرانی استاندار تهران از آموزش غیر حضوری همه مقاطع تحصیلی، تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات این استان جز دماوند و فیروزکوه برای روز فردا پنجشنبه ششم دی ماه خبر داد و گفت: بانک‌ها تعطیل نیستند و امتحانات برگزار می‌شود.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

24 Dec, 18:36


🔻امتحانات داخِلی مدارس تهران فردا برگزار نمی‌شود

رئیس اداره سنجش آموزش و پرورش تهران:

▪️امتحانات نهایی دی ماه طبق برنامه زمانی اعلام شده برگزار خواهد شد و به هیچ عنوان به دلیل تعطیلی مدارس، تعطیل نخواهد شد.

▪️امتحانات داخلی مدارس لغو می‌‌شود و مدارس نمی‌توانند امتحانات را به شیوه مجازی برگزار کنند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

23 Dec, 18:08


🔻چرا وزیر آموزش‌وپرورش به کمیسیون آموزش فراخوانده شد؟

عظیمی راد سخنگوی کمیسیون آموزش در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست کمیسیون متبوعش:

در نشست امروز کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش جهت پاسخگویی به سؤالات نمایندگان در کمیسیون حاضر شد.عدم اظهارنظر وزارتخانه در تأثیر قطعی معدل در کنکور سراسری به شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی محور یکی از سؤالات بود.

وزیر آموزش‌وپرورش تأکید داشت که برای پایه دهم و یازدهم تأثیر معدل به‌صورت مثبت در نظر گرفته شود البته با ضریب ۵۰ درصد این مسئله موردتوجه قرار بگیرد. وزیر آموزش‌وپرورش درباره افزایش سن داوطلبان دانشگاه فرهنگیان بیان کرد که این موضوع در شورای‌عالی آموزش‌وپرورش مطرح شد و حتی یک نفر هم با این موضوع مخالفت نداشته است.

در این نشست درخواست شد تا کاظمی نامه‌ای به شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی ارسال کند و در آن درخواست بازنگری شورا در سن ورود داوطلبان به دانشگاه فرهنگیان را داشته باشد.مسئله آزمون‌های استخدامی به‌ویژه آزمون کیفیت‌بخشی از دیگر سؤالات طرح شده در جلسه امروز بود.

کاظمی بیان کرد نتیجه آزمون آموزگاری تا ۱۰ دی‌ماه و آزمون کیفیت‌بخشی تا پایان ماه جاری اعلام خواهد شد.

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Dec, 10:11


وزیر آموزش و پرورش در سی‌و سومین جلسه شورای معاونان تاکید کرد:
🔻آزمون های «تیمز» و «پرلز» باید آسیب‌شناسی و تقویت شود

▪️وزیر آموزش و پرورش از ایجاد کارگروه بررسی، آسیب شناسی و  تقویت آزمون‌های تیمز و پرلز خبرداد.

▪️علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در سی‌ و سومین جلسه شورای معاونان که عصر روزشنبه، یکم دی ماه در محل سالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با توجه به اهمیت مسابقات جهانی «تیمز» و «پرلز»گفت: یکی از راه‌های قضاوت و بررسی سطح  کیفیت  آموزش و پرورش؛ آزمون‌های تیمز و پرلز هست. بنابراین ضرورت دارد تا کارگروهی در این زمینه تشکیل و نقشه راهی در این باره تدوین شود.  افزایش کیفیت سواد در مقطع ابتدایی یکی از برنامه‌ها و اولویت‌های معاونت‌های مربوط باشد.

▪️وی درباره تعدد بخشنامه‌های ارسالی به ادارات و مدارس ادامه داد: با توجه به تجربیات زیسته خودم، مستندسازی بخشنامه‌ها گاهی بسیار سخت و زمان‌براست. بنابراین ضروری است این مهم مورد تحلیل و ارزیابی قرار بگیرد تا با بررسی آن به نتیجه واحد جهت ساماندهی بخشنامه‌ها برسیم.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

21 Dec, 18:43


🔻 امضای تفاهم‌نامه نصب نیروگاه خورشیدی برای ۲ هزار مدرسه

کاظمی، وزیر آموزش و پرورش:

▪️ تفاهم‌نامه نصب نیروگاه خورشیدی برای ۲ هزار مدرسه با خیرین امضا شده است.

▪️ از هر نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلووات برق تولید خواهد شد که نیمی از این تولید به مدرسه و نیمی دیگر به شبکه برق تزریق خواهد شد.

▪️ مدارس از این محل درآمد بسیار خوبی کسب خواهند کرد.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

21 Dec, 15:39


🔻ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر مبارک باد

اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها وَالسِّرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

21 Dec, 15:20


پزشکیان: با آدم‌های بی‌سواد، فرصت طلب و ریاکار نمی‌توانیم به جایی برسیم

رئیس جمهور در مراسم تجلیل از نشان آوران المپیادهای علمی جهان:

حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکان پذیر است.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Dec, 17:14


🔻یلداتون مبارک

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Dec, 14:21


🔻 تاریخ برگزاری امتحانات نهایی دی ماه تغییر نمی‌کند

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش:

▪️موضوع تعطیلی مدارس و البته نه آموزش، با توجه به شرایط خاص آب و هوای هر استان، به استانداری‌های هر استان واگذار شده است و آنها در خصوص تعطیلی مدارس و غیرحضوری شدن مدارس استان تصمیم گیری و اطلاع رسانی می‌کنند.

▪️آنچه حائز اهمیت است، آموزش مدارس به سبب آلودگی هوای استان‌ها تعطیل نخواهد بود و فرآیندهای یاددهی و یادگیری از طریق بستر فضای مجازی، بویژه از طریق شبکه شاد استمرار خواهد یافت

▪️در خصوص امتحانات داخلی، برنامه‌ریزی و تصمیم گیری بر اساس ماده ۹۷ آیین نامه اجرایی مدارس، با رعایت اصول حاکم بر ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی مندرج در برنامه درسی ملی و مقررات مربوط، با معلم و نظارت بر آن به عهده شورای مدرسه گذاشته شده است.لذا مدیران مدارس می توانند با دریافت مجوز از کمیسیون خاص مناطق خود نسبت به تعطیلی کلاس‌های درس بعد از برگزاری امتحانات به مدت ۲ هفته اقدام کنند.


▪️با توجه به شرایط خاص قرار گرفتن در ایام امتحانات مدارس، وزیر آموزش و پرورش، در مکاتبه‌ای با وزارت کشور، درخواست کرد با توجه به برنامه‌ریزی مدارس و دانش‌آموزان برای آمادگی برای حضور در امتحانات نهایی دی ماه، این امتحانات تحت هیچ شرایطی به سبب مصوبات کمیته اضطرار و آلودگی هوا، لغو یا جا به جا نشود.

▪️موضوع تعطیلی مدارس و البته نه آموزش، با توجه به شرایط خاص هر استان، به استانداری‌های هر استان واگذار شده است و آنها در خصوص تعطیلی مدارس و غیرحضوری شدن مدارس استان تصمیم گیری و اطلاع رسانی می‌کنند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Dec, 11:27


🔻آماری از موارد تنبیه نداریم

عباس فرجی کارشناس حوزه مشاوره در آموزش‌وپرورش/روزنامه هم میهن


▪️ نبود آمار دقیق درباره میزان تنبیه در مدارس، اثرات منفی زیادی دارد و نمی‌توان مشخص کرد چه طیفی از مشکلات منجر به تنبیه می‌شود و چه نوع تنبیهاتی را در سطح مدارس داریم. تنبیه الزاماً بدنی نیست و گاهی روانی و کلامی است. در نبود آمار، ارزیابی دقیقی از اقدامات صورت‌گرفته نخواهیم داشت و نمی‌دانیم آیا توانسته‌ایم آمار تنبیهات را کاهش دهیم یا خیر؟ در این شرایط نمی‌دانیم چقدر منابع برای حل آن اختصاص دهیم.
حتی نمی‌دانیم در چه زمینه‌هایی به جامعه آگاهی دهیم؛ چون نمی‌دانیم فراوانی تنبیه بدنی بیشتر است یا کلامی و جریمه کردن؟ حتی نمی‌دانیم به مراکز پژوهشی و دانشگاهی بگوییم روی چه موضوعاتی کار کنند. وقتی این آمار وجود ندارد، ما به صورت آزمون و خطا در سطح رسانه به آن می‌پردازیم و همین روند باعث می‌شود اعتماد عمومی کاهش پیدا کند و این تصور ایجاد شود که آموزش‌وپرورش اقدام موثری برای کاهش کنترل تنبیه نداشته است.

▪️این روند در خدمات‌رسانی تأخیر ایجاد می‌کند و از دانش‌آموز آسیب‌دیده حمایتی صورت نمی‌گیرد. برای رفع این مشکل هم باید بانکی از اطلاعات دقیق انواع تنبیهاتی که در مدارس صورت می‌گیرد، داشته باشیم و آن را فقط به تنبیه بدنی محدود نکنیم. بعد از آن باید به جامعه آگاهی دهیم و برنامه منسجم‌تری برای پیشگیری داشته باشیم، سپس قوانین ایمنی‌بخشی به محیط‌های آموزشی را تغییر دهیم.

▪️تحقیقات زیادی در این باره انجام شده اما چون آمار دقیق و تعریف واحدی هم از تنبیه نداریم، معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و پراکنده است، انسجام زیادی ندارد و کارایی خود را از دست نمی‌دهد. ترس و نبود حمایت روانی خانواده و مدرسه، برچسب‌های اجتماعی به دانش‌آموز، تبعات فرهنگی و نداشتن سیستم دقیق جمع‌آوری اطلاعات، منجر به نداشتن آمار از میزان تنبیه در مدارس می‌شود.

نمی‌توان تعداد موارد تنبیه را کم دانست و این موضوع هم بستگی به این دارد که ما چه تنبیهی را در نظر بگیریم. اگر فقط موارد تنبیه بدنی را در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم چندان شایع نیست اما از نظر من به‌عنوان یک روانشناس، گستره تنبیه وسیع است؛ جریمه کردن یک دانش‌آموز، توهین و تحقیر، اخراج یا حتی در یک صندلی جداگانه نشاندن و انتقال از یک پایه به یک پایه دیگر هم تنبیه محسوب می‌شود.

▪️این موارد استان‌به‌استان می‌تواند متفاوت باشد. ریشه‌های فرهنگی در برخی از استان‌‌ها آن را به‌راحتی می‌پذیرد اما در برخی استان‌ها والدین و سیستم آموزشی آن را نمی‌پذیرند. وضعیت اقتصادی هم در تنبیه دانش‌آموزان در مدارس تاثیرگذار است. به‌عنوان مثال در استان‌های برخوردار تنبیه پذیرفته نمی‎شود. هرچه وضعیت اقتصادی یک محیط اجتماعی ضعیف باشد، احتمال دارد تنبیه بیشتری صورت بگیرد.

▪️در این باره بهره‌مندی آموزشی هم اهمیت دارد؛ به‌عنوان مثال بارها شاهد بودیم در نقاطی که تنبیه صورت گرفته، اغلب سربازمعلم بودند یا معلمانی بودند که دوره‌های آموزگاری را نگذرانده بودند و برای این شغل تربیت نشده بودند. چرا آمار تنبیه را در استانی مانند کرمان، به نسبت تهران یا شهرهای برخوردار، بیشتر داریم؟ چرا در جنوب تهران این آمار نسبت به شمال آن بیشتر است؟

▪️چون خانواده‌ها اجازه نمی‌دهند یا نیروهایی که در این محیط کار می‌کنند آموزش بیشتری دیده‌اند. معلم‌های جدید و کم‌تجربه، بیشتر به نقاط جنوبی فرستاده می‌شوند تا دوره‌هایشان را ببینند و آزمون و خطا کنند و بعد به مناطق شمال شهر منتقل می‌شوند. وقتی در یک استان نظارت دقیق‌تری صورت بگیرد، تعداد موارد تنبیه هم کمتر می‌شود.

▪️▪️▪️▪️
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Dec, 10:27


🔻 امکان تعطیلی کلاس های درس در امتحانات نوبت اول

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش:

▪️طبق آیین‌نامه آموزشی دوره متوسطه و مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، برنامه‌ریزی و نظارت بر امتحانات داخلی بر عهده مدیر مدرسه است.

▪️مدیر مدرسه می‌تواند با کسب مجوز از کمیسیون خاص منطقه نسبت به تعطیلی کلاس درس بعد از برگزاری امتحانات و بازگشت دانش‌آموزان به خانه اقدام کند./تسنیم

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

19 Dec, 16:05


🔻چرا ایرانیان یلدا را تا نزدیک صبح بیدار می ماندند؟

دکترمحمدجعفر یاحقّی

◾️یلدا، چنان‌که اغلب فرهنگ‌ها آورده‌اند، مأخوذ از سُریانی به معنیِ «میلاد» است؛ و چون شب یلدا را با میلاد مسیح تطبیق می‌کرده‌اند، از این رو، به این نام خوانده شده است.
چون ایرانیان این شب را شب تولّد میترا (مِهر) می‌دانستند، آن را با تلفّظِ سُریانی‌اش پذیرفتند و در واقع، يلدا با نوئل (Noel) اروپایی، که در ۲۵ دسامبر تثبیت شده، معادل است. بنابراین، نوئل اروپایی همان شب یلدا یا شب چِلهٔ ایرانی است.

▪️مراسم تولّد میترا به‌عنوان يك روز مقدّس با آیین مِهری به اروپا رفت. تا آن زمان جشن تولّد و تَعميد مسیح روز ششم ژانویه گرفته می‌شد. پس از آن‌که مسیحیت نفوذ یافت و بسیاری از آداب و رسوم مهری در آن جذب شد، میلاد مهر -که به اعتقاد مهرپرستان نجات‌دهندهٔ بشریت در آخِرالزَّمان خواهد بود- به مسیح منتسَب گشت و با گسترش مسیحیت در شرق مجدّداً به ایران بازگشت و شب یلدا نامیده شد.

◾️یلدا طولانی‌ترین شب‌های سال و آغاز انقلاب زمستانی است، که پس از آن آفتاب از برج قوس به برج جَدی تحویل می‌شود و روزها اندك‌اندك بلندتر می‌گردد. این طولانی‌ترین شب سال در نظر ایرانیان نحس بود. زیرا علاوه بر سرمای سخت زمستانی، در این شب دیرنده، حملهٔ اهریمنِ تاریکی ادامه می‌یافت. برای دفع این نحوست ایرانیان تا بازآمدن خورشید به دور آتش شادی می‌کردند و خوان می‌گستردند و میزد نثار می‌کردند، که بازماندهٔ این رسم هنوز بر جای است.

◾️کرمانی‌ها معتقد بودند که قارون به شکل هیزم‌شکنی شب به در خانه‌ها می‌آید و هیزم به آن‌ها می‌دهد، که این هیزم‌ها به شمش طلا تبدیل می‌شود. بنابراین تا صبح بیدار می‌مانند. این مراسم یادآور بابانوئل در کریسمس است و می‌رساند که یلدای ایرانی و کریسمس از يك مایه سرچشمه گرفته است.

◾️در ادبیات فارسی شُعَرا زلف یار و همچنین روز هجران را از حیث سیاهی و درازی به شب یلدا تشبیه کرده‌اند و از اشعار برخی، مانند بیت زیر از سنایی نیز رابطهٔ بین مسیح و یلدا ادراك می‌شود:
به صاحب‌دولتی پیوند اگر نامی همی‌جویی
که از يك چاکری عیسی چنان معروف شد یلدا


فرهنگ اساطیر و اشارات داستانی در ادبیات فارسی، محمدجعفر یاحقّی، ص ۴۶۵

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

09 Dec, 14:31


🔻 کاظمی: منتظر تأمین اعتبار پاداش فرهنگیان بازنشسته هستیم

کاظمی، وزیر آموزش و پرورش:

▪️ پاداش بازنشستگان را روزانه پیگیری می‌کنیم و به دنبال راهکاری برای پرداخت آنها هستیم.

▪️ برای ۶۰ درصد باقی‌ماندهٔ پاداش فرهنگیان بازنشستهٔ سال ۱۴۰۲ منتظر تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه‌ و بودجه هستیم و به‌ محض تأمین و تخصیص اعتبار، پرداخت می‌شود.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

08 Dec, 16:35


🔻از طلا گشتن پشیمان گشته ایم! قابل توجه معلمان شاغل و بازنشسته!

ابراهیم سحرخیز


▪️در سال گذشته، تمام ایران فهمید، مجلس با افزایش یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده، قرار است حقوق چند میلیون بازنشسته را تا یک قدمی شاغلان افزایش داده، به بخشی از تبعیض ها و نارضایتی ها پایان دهد.اما در عمل چنین نشد بازنشستگان پس از ماهها انتظار، مصاحبه و مناظره، کش و قوس بین دولت و مجلس بر سر تامین منابع یا چند و چون اجرا، هم گرانی و تورم دلار ۷۰ هزار تومانی را به جان خریدند هم طعن و تعریض مالیات دهندگانی را که از این افزایش مالیاتی، ناخشنود بودند. دست آخر، پس از ماه ها تاخیر آنچه نصیب ذینفعان یعنی بازنشسته ها شد
حبابی بیش نبود.همان یک میلیونی که توان هماوردی با قیمت حتی یک کیلو گرم گوشت را هم نداشت.اما بوق تبلیغاتی مجلس و دولت همچنان بلند است که ما شق القمر کرده، از چاه ویل بودجه، ماه نخشب به هوا فرستاده ایم!

▪️با انتشار جدول میانگین ناخالص پرداختی به دستگاه ها از سوی سازمان امور اداری و استخدامی کشور در سال ۱۴۰۲، معلوم شد شکاف و بی عدالتی در بین دستگاه ها بویژه آموزش وپرورش آنچنان ژرف و عمیق است که مصوبات این چنینی، هرگز قادر به جبران ذره‌ای از آن نیست.برخلاف اسناد بالادستی بی خاصیتی مثل نقشه جامع علمی کشور، معلمان در طرح طبقه بندی مشاغل نه تنها در زمره استادان، پژوهشگران و فناوران قرار ندارند حتی در مراتب شغلی، و پایگاه اقتصادی و معیشتی خویش نیز به گرد پای قشر زحمتکشی مثل پرستاران هم نمی رسند.معلمان با میانگین دریافتی ناخالص ۱۵ میلیونی تا رسیدن به میانگین دریافتی ۲۵ میلیونی پرستاران، ده میلیونی فاصله دارند. هنوز هم خیلی از نمایندگان از جمله رییس کمیسیون آموزش مجلس، اجرای طرح رتبه بندی معلمان را برای خود و همقطارانش مایه مباهات دانسته، انتظار دارد با این کار، نام وی نیز در کنار «یوری گاگارین» نخستین فضانورد جهان، در رکورد جهانی گینس ثبت و ضبط شود.شوربختانه هنوز هم این آقا ول کن ماجرا نیست در هر فرصتی یا منبری که مفت و رایگان نصیبش می شود مثل رضا مراد صحرایی که از جیب معلمانش خبر نداشت، داد سخن داده ، اجرای رتبه بندی را یک رنسانس در تاریخ آموزش وپرورش ایران می دانند.

▪️اشکال متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان همتراز، در چند نکته نهفته است.
۱)- تفاوت میانگین ۳۰ میلیونی بین دریافتی دستگاه صدر جدولی با قعر آن یعنی آموزش وپرورش ناشی از کجاست؟!چرا آموزش وپرورش از حاشیه های رنگینی مثل رفاهیات، پاداش های مناسبتی، کارانه یا قس علی هذا که بر بند های اول و دوم احکام کارگزینی آنها یعنی حقوق و فوق‌العاده شغل الحاق کرده اید،محروم است؟!
جالب آنجاست که حتی ستاد خود آموزش وپرورش نیز، یکی از مجریان همین تبعیض و نابرابری است چرا که تفاوت ۶ تا ۹ میلیونی
بین دریافتی معلمان با کارکنان ستادی وزارت آموزش وپرورش گواهی بر این ادعاست.
▪️۲)- وقتی مجلس به عنوان عالی ترین دستگاه نظارتی، خودش یکی از بزرگترین عاملان و مسببان نبود نظام هماهنگ پرداخت در این کشور است توقع داریم سازمانی مثل امور اداری و استخدامی که در شرایط محدودیت منابع، خودش در کنار سازمان برنامه و بودجه، از مصادیق بارز تعارض منافع است به چنین مهمی بپردازد؟!کما اینکه بارها دولت سیزدهم در این باره یعنی عادلانه شدن پرداخت در دستگاههای اجرایی، داد سخن داد اما دریغ از ذره ای اقدام یا عمل!
▪️۳)- در قانون مربوط به متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان یک مغالطه بزرگ نهفته است که خودش موجب نقض غرض می شود زیرا اگر هدف قانون گذار، کمک به معیشت بازنشستگان، ترمیم و جبران مستمری آنان هم پای تورم و گرانی افسار گسیخته ای است که هرساله از ناحیه دولت یا مجلس در کاسه آنان گذاشته می شود تفاوت میان دریافتی شاغلان همتراز و بازنشستگان باید مبنا و ملاک همسان سازی قرار گیرد که در آن صورت، این تفاوت نباید یک میلیون باشد.
بنابراین باید به جای اکتفا کردن به کلمه حقوق و مزایای مشمول کسور بازنشستگی، به دیگر دریافتی های متفرقه ( پرداخت های پنهان و خارج از حکم ) نیز که به انحای مختلف و بهانه های جور وا جور ماهیانه به حساب شاغلان واریز می شود، اشاره شود.
▪️۴)- رتبه بندی معلمان باید دوباره مورد بازنگری قرار گرفته اگر قرار است کلماتی مانند استاد
، دانشیار ، استادیار و مربی معلم محلی از اعراب داشته و حامل مسمایی باشند که بر آنها بار شده باید بین این مراتب و رتبه بندی اعضای هیات علمی دانشگاه ها تقارن و تناسبی وجود داشته باشد که شوربختانه جای این تناسب همچنان خالی است.

حرفِ حساب 🇮🇷

08 Dec, 16:35


شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی آموزش و پرورش و حتی جناب وزیر در این گونه مواقع مهر سکوت بر لب زده، ترجیح می دهند به همه چیز ورود کنند مگر معلم ،معیشت و منزلت بر باد رفته وی !تازه آقای رییس‌جمهور بنادارند به ازای هر ۴۵ نفر دانش آموز یک معلم ، ما سنگاپور را نیز در آزمون های بین المللی ،پشت سر بگذاریم.
چرا؟!
▪️برای اینکه هیچکدام از آنها معلم نیستند و با حقوق معلمی، یک روز، زندگی نکرده اند.
پزشکیان هم نشان داد یک گفتار درمانگر ناشی است تا یک عملگرا و پراگماتیست! آقای خواجه زاده معاون پیشین آموزش وپرورش استان فارس برایم نقل می کرد وقتی سالها پیش، یکی از نمایندگان وقت مجلس، به دبیرستان ما آمد معلمان به او گفتند چرا حقوق ما معلم ها، این قدر با دریافتی نفتی ها فاصله دارد؟!در جواب برگشت و گفت اگر حقوق آنها را زیاد نکنیم می روند اونور آب! اما شما کجا می خواهید بروید؟
تو خود حدیث مفصل از این مجمل!گویا امروز چنین نگاهی در بین سیاست‌گذاران کشور همه گیر شده است!
آری!«به هیچ گرفتن یا دست کم گرفتن نقش و کارکرد های آموزش وپرورش در جامعه ».

▪️برگردیم به این نکته که چرا از طلا گشتن پشیمان گشته ایم؟آخر مانند امسال، دوباره مجلس با افزایش یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده، قرار است بخشی از منابع حاصل از آن را به متناسب سازی حقوق بازنشستگان اختصاص دهد بی آنکه به عمق یا خروجی این دستاورد بپردازد. این درحالی است که با افزایش ده هزار تومانی به ارز ترجیحی کالاهای اساسی در بودجه سال آینده، در خوش بینانه ترین نگاه علاوه بر افزایش قیمت خودرو، حامل های انرژی مثل آب، برق، گاز و بالاخره بنزین، دست کم بین ۳۰ تا ۴۰ درصدی مایحتاج اساسی مردم گرانتر خواهد شد.متناسب سازی حقوق بازنشستگان اگر قرار است کماکان به قیمت سقوط چند برابری قدرت خرید آنان در ازای افزایش یک میلیون تومان تمام شود که می شود پس بهتر از همین ابتدا کان لم یکن تلقی شود تا دوباره جیب بازنشستگان خالی نشود.پس به این دولت و مجلس باید گفت:دست مریزاد!« از طلا گشتن پشیمان گشته‌ایممرحمت فرموده ما را مس کنید»لطفاً جیب ما بازنشسته ها را نزنید افزایش پیش کش
🆔
@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

08 Dec, 15:22


🔻۶۰درصد پاداش‌ معلمان بازنشسته همچنان در انتظار بودجه


60 درصد پاداش‌ معلمان بازنشسته همچنان در انتظار بودجه
معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: همچنان در تلاشیم ۶۰درصد باقی‌مانده پاداش‌ فرهنگیان بازنشسته پرداخت شود، تا این لحظه هیچ پولی دریافت نکرده‌ایم.

بنابر آمارها، در سال 1402 حدود 75 هزار معلم بازنشسته شده‌اند، اما با وجود گذشت یک سال از بازنشستگی این معلمان، هنوز 60 درصد از پاداش پایان‌خدمت آنها پرداخت نشده است.

فرهنگیان بازنشسته سال 1402 که تاکنون 60 درصد باقی‌مانده از پاداش پایان‌خدمت خود را دریافت نکرده‌اند، دو بار مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده‌اند.

این گروه از معلمان تأکید دارند که تأخیر در پرداخت این پاداش‌ها علاوه بر کاهش ارزش پول، باعث بروز مشکلات اقتصادی و معیشتی برای آنها شده است.

بودجه‌ای برای پرداخت پاداش پایان‌خدمت نداریم

مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور، به‌تازگی درباره تأخیر در واریز پاداش پایان‌خدمت بازنشستگان گفت: برای پرداخت پاداش پایان‌خدمت بازنشستگان، 78 هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم، اما در زمان حاضر این مبلغ در دسترس نیست. در قانون بودجه سال 1403 تنها 22 هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان‌خدمت پیش‌بینی شده که عدد نامناسبی است.

پیش از این، علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، درباره تأخیر در واریز پاداش پایان‌خدمت معلمان گفته بود: تأخیر در پرداخت باقی‌مانده پاداش‌ها به‌دلیل محدودیت منابع است که این مشکل برای بسیاری از دستگاه‌های دیگر نیز وجود دارد.

قاسم احمدی لاشکی؛ معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با تسنیم درباره پاداش پایان‌خدمت فرهنگیان اظهار داشت: بیش از 15 ماه از بازنشستگی برخی فرهنگیان گذشته است و توانستیم حدود 40 درصد پاداش آنها را پرداخت کنیم.

وی افزود: وزیر آموزش و پرورش شبانه‌روز برای این موضوع تلاش کرده است. معلمی که 30 تا 35 سال کار کرده، زحمت کشیده و تمام وجودش را برای رشد دانش‌آموزان گذاشته است، شایسته است که پاداش پایان‌خدمتش به‌موقع پرداخت شود، اما تاکنون به‌دلیل نیاز به منابع مالی، این امر محقق نشده است.

22هزارمیلیارد اعتبار برای واریز پاداش 39هزارمیلیاردی!

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از مشکلات این است که هنگام بودجه‌ریزی، اعداد به‌طور واقعی محاسبه نمی‌شوند، سال گذشته، حدود 22 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، در حالی که مبلغ مورد نیاز 39 هزار میلیارد تومان است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا اعتبار مربوط به پاداش پایان‌خدمت فرهنگیان برای مطالبات رتبه‌بندی سال 1400 هزینه شده است، گفت: این اطلاعات نادرست است. ما اجازه تغییر ردیف‌ها را نداریم، هر مبلغی که اختصاص داده شد، همزمان توزیع شد. 40 درصد پاداش پایان‌خدمت که پرداخت شد، در قالب اوراق بود که با تلاش وزیر آموزش و پرورش تبدیل به پول شد.

احمدی لاشکی در پایان گفت: ما همچنان در تلاشیم 60 درصد باقی‌مانده پاداش‌ها پرداخت شود، تا این لحظه هیچ پولی دریافت نکرده‌ایم، اما معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع و وزیر آموزش و پرورش در حال پیگیری موضوع هستند و امیدواریم اخبار خوبی در این زمینه دریافت کنیم./تسنیم

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

07 Dec, 16:39


🔻مدارس استان تهران ۲ روز غیرحضوری شد

▪️معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران از غیرحضوری‌شدن کلاس درس تمام مقاطع تحصیلی استان تهران به‌جز شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه در روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۸ و ۱۹ آذرماه خبر داد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

07 Dec, 09:40


🔻آموزش‌وپرورش اعلام کرد: پایان امتحانات نوبت اول تا ۲۴ دی‌ماه

مدارس می‌توانند بعد از امتحانات تعطیل کنند

▪️رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش درباره عدم تعطیلی مدارس پس از امتحانات نوبت اول بیان کرد: طبق آیین‌نامه آموزشی، روال عادی این است که مدارس در ایام امتحانات نوبت اول دایر باشند. با این حال، امکان دریافت مجوز تعطیلی برای دو هفته وجود دارد. بر این اساس، مدیر مدرسه می‌تواند از کمیسیون منطقه درخواست کند تا دانش‌آموزان پس از پایان امتحانات به خانه بازگردند.

آماده‌سازی دانش‌آموزان برای امتحانات نهایی

▪️زارعی افزود: طراحی و تصحیح سؤالات امتحانات نوبت اول بر عهده معلمان است، اما برای آماده‌سازی دانش‌آموزان جهت امتحانات نهایی، توصیه شده است طراحی سؤالات بر اساس راهنمای عمل، جدول محتوا و ارزشیابی استاندارد انجام شود. این چارچوب استاندارد بر اساس اهداف برنامه درسی و محتوای کتاب‌های درسی تعیین شده است تا دانش‌آموزان با سبک سؤالات نهایی آشنا شوند. وی همچنین تأکید کرد که نیازی به برگزاری آزمون‌های شبه‌نهایی نیست، زیرا این آزمون‌های مکرر می‌توانند باعث خستگی دانش‌آموزان شوند.

▪️وی تأکید کرد: برای سایر دوره‌های تحصیلی نیز توصیه شده است که برنامه‌ریزی و برگزاری امتحانات نوبت اول حداکثر تا ٢٤ دی‌ماه، پیش از ایام اعتکاف، انجام شود.

▪️رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای امتحانات نوبت اول در تمامی دوره‌های تحصیلی کاملاً بر عهده مدارس است و هیچ‌گونه مداخله‌ای از سوی وزارتخانه، استان یا مناطق انجام نمی‌شود./تسنيم

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

07 Dec, 09:22


#اختصاصی 🇮🇷

🔻مجلس، قانون گزينش را اصلاح کند

#محمد_شکوری

▪️مدتی است که اقای عظیمی راد  سخنگوی کمیسیون اموزش و تحقیقات پیگیر کار داوطلبان رد صلاحیت شده در گزینش است البته با بررسی های انجام شده و مطابق گفته های وزیر آموزش و پرورش بیش از ۷ هزار نفر از این افراد تایید و به گفته خود اقای سخنگو از طرف رییس گزینش کشور بیش از ۷۵ درصد هم تایید شده اند.

 ▪️ منکر اشکالات در کار گزینش نیستیم ولی وقتی ۴ آزمون دبیری، اموزگاری، کیفیت بخشی و دانشگاه فرهنگیان با سه برابر ظرفیت برگرار میشود قطعا به گزینش فشار زیادی وارد می شود و چون سه برابر ظرفیت در مرحله اول پذیرفته شدند به ناچار فقط بالاترین امتیاز ها قبول می شوند و دو برابر دیگر در گردونه استخدامی خارج می شوند اما نکته مهم این است که اقایان در مجلس و دولت بهتر است به جای فشار به گزینش برای تایید صلاحیت ها به فکر اصلاح قانون گزینش باشند نه فشار به مجریان گزینش.  با این قانون گزینش مجریان فعلی هم کاری از دستشان برنخواهد امد مگر اینکه قانون فعلی را مدنظر نگیرند و مثل امارهای فعلی  منتشر شده  تا میتوانند تحت فشار نمایندگان مجلس و دولت داوطلبان را تایید کنند.

▪️  نمایندگان مجلس و اقایان در دولت بهتر است قانون گزینش را یکبار مطالعه کنند تا متوجه شوند بعضی از مواردی که به آن ایراد میگیرند عین قانون است و البته در وضعیت فعلی جامعه ممکن است پذیرش نداشته باشد.  قانون را درست کنیم مشکل حل می شود وگرنه با فشار و تهدید و.... موضوع حل نمی شود.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

07 Dec, 07:42


#پیام_مخاطبان 🇮🇷

🔻آموزش و پرورش تهران با استاندارى و كميته اضطرار آلودگى هوا هماهنگ باشد

▪️در حاليكه آلودگى هواى تهران به حدى است كه كميته اضطرار آلودگى هوا و استاندارى تصميم به تعطيلى مدارس ابتدايى گرفته است، گزارش ها و پيام هاى مديران و آموزگاران مدارس حاكى از آن است كه برخى مناطق تهران بطور سليقه اى با الزام حضور معلمان در مدارس به اين مصوبه بى اعتنايى مى كنند.

▪️در شهر تهران بالغ بر ٢٥هزار نيروى آموزشى و ادارى و دفترى در حدود ١٥٠٠ باب ساختمان و ٣٠هزار كلاس و اتاق ادارى و دفترى و مدارس ابتدايى دولتى مشغول به كار هستند. در خوشبينانه ترين حالت حدود نيمى از معلمان براى تردد از اتومبيل شخصى استفاده مى كنند، كه اين به تنهايى موجب افزايش آلاينده ها مى شود.

▪️به اين آمار اضافه كنيد آلودگى ناشى از تأمين گرمايش كلاس هايى كه معلمان بدون حضور دانش آموز تشكيل مى دهند و دفاتر معلمان و مديران و معاونين مدارس؛ و همچنين آمار نيروى انسانى مدارس غيردولتى.

▪️اگر فلسفه تعطيلى مدارس و مجازى شدن كلاس هاى درس، تأمين سلامت دانش آموزان و معلمان است، استفاده از بيش از ١٥هزار دستگاه اتومبيل و تامين گرمايش بيش از ١٥٠٠ ساختمان عملاً مصوبه كميته اضطرار آلودكى را بى اثر مى كند.

▪️آموزش مجازى مى تواند در منزل توسط معلمان محترم صورت پذيرد. اينگونه هم به سلامت معلمان و شهروندان و هم كاهش آلودگى هوا كمك شده است.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

06 Dec, 21:37


🔻من با ادغام یا الحاق #کانون_پرورشی به کتابخانه های عمومی یا معاونت پرورشی کاری ندارم اما اجازه می دهید برای بار چندم بپرسم: اگر مدیر عامل کانون لیلی امیر ارجمند بود باز هم این سرمایه گرانبها را به نفع #فرهنگ_شاهنشاهی اینگونه اداره می کرد؟

#آموزش_و_پرورش

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

06 Dec, 09:32


🔻درباره‌ی یک تکذیب!
ضرورت رهایی کانون از حصر آموزش و پرورش

#علی_اصغر_سید_آبادی

▪️جناب آقای کاظمی  وزیر آموزش و پرورش اینجا ادغام کانون پرورش فکری در سازمان آموزش و پرورش را تکذیب کرده:
https://www.instagram.com/reel/DDJuGSDtk-q/?igsh=bjExaXVic3hwNWgw

و گفته که نامه انجمن نویسندگان کودک و نوجوان هم هیچ استنادی ندارد.

▪️اول  اینکه در متن نامه انجمن این موضوع مستند شده به «طرح تقویت نظام آموزش و پرورش» که هم متن کاملش منتشر شده و هم گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس درباره‌ی ضرورت تصویب آن.
اینجا می‌توان لینک متن کامل طرح و گزارش‌های بررسی مرکز پژوهش‌ها را دید:

https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1818196

▪️دوم این که در اینجا رییس مرکز پژوهش‌های مجلس طرح را تشریح کرده و دقیقا از کانون پرورش فکری به عنوان یکی از نهادهایی که قرار است طبق این طرح از نظر مدیریتی تجمیع و در سازمان آموزش و پرورش ادغام شوند اسم برده است:
https://www.fardanews.com/fa/amp/news-1324407

▪️چنین موضوعی مطرح شده باشد یا نشده باشد، چندان اهمیتی ندارد. مهم این است که کارکرد کانون پرورش فکری به آموزش رسمی ربطی ندارد،  و پرورش تفکر و خلاقیت  است و  نباید با آن هم چون زائده‌ی آموزش رسمی برخورد شود. وابستگی‌اش به آموزش و پرورش حتی اگر رسما ادغام و منحل نشود، انحلال عملی آن است.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

05 Dec, 19:26


🔻 گفتار درمانی در آموزش و پرورش این بار به روایت پزشکیان!/۱

ابراهیم سحرخیز


▪️ آموزش وپرورش در ایران، با یک ماتریس چند وجهی و در هم تنیده از مشکلات و گرفتاری هایی روبروست که برون رفت از آن، نیازمند پرهیز از وعده گرایی،شعار زدگی و گفتار درمانی است.بیماری چنان در جسم و جان آن ریشه دوانیده است که علاج آن ،کاری سخت و دشوار است.این که انتظار داشته باشید، چهار سال دیگر با ارجاع این مریض به یک یا چند گفتار درمانگر ، از محنت و رنج بیمار کاسته شود باوری است ناصواب و مسیری است خطا! علایم حیاتی بیمار، چنان به مخاطره افتاده است که کاری از گفتار درمانی ساخته نیست!گرفتاری های مزمن، طولانی مدت و پایدار سالیان گذشته، آموزش وپرورش ما را به جایی رسانده است که نفس هایش به شماره افتاده، نبض و دما در این کالبد،به حالت هشدار رسیده است.مشکل جدی تر از آن است که رییس جمهور بتواند با برگزاری چند نشست سالانه درباره الگوهای جدید تدریس یا گذراندن چند ساعت درس در قلمرو فلسفه تعلیم و تربیت یا برنامه درسی، فعال کردن شبکه شاد، به تعلیق در آوردن تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، مروری دوباره در سند تحول بنیادین آموزش وپرورش به سبک شاهنامه خوانی نقالان مجالس قدیم، زنده کردن دورهمی های بی حاصل گذشته در باره چند و چون نقشه راه زیر نظام ها و قس علی هذا حل و فصل شود.

▪️ پزشکیان، در دومین گفتگوی زنده تلویزیونی خود با مردم در شامگاه دوشنبه همین هفته، به جمله خوبی اشاره کردند که دست بر قضا شامل حال آموزش وپرورش ما نیز می شود.آری، در چهل سال گذشته، ما در آموزش وپرورش نیز به جای علاج واقعه، تنها از مسکن و انواع کورتون ها استفاده کرده ایم.عوارض ناشی از کمبود چند صد هزار نفری معلم را سعی کرده ایم با فراخوان بازنشستگان، نذر تدریس، استمهال در سر رسید شدن تاریخ بازنشستگی فرهنگیان، جذب فله ای معلمان خرید خدماتی، کوچ و هدایت دسته جمعی دانش آموزان به مدارس غیردولتی، ،دو نوبته کردن مدارس عادی دولتی، افزایش غیر منتظره نسبت دانش آموز به معلم، امید بستن به ترک تحصیل ۷۵۰ هزار نفری دانش آموزان، حذف یا به تعطیل کشاندن گروه های آموزشی، تدریس اجباری مدیر و دیگر عوامل اجرایی مدرسه، تسکین موقت ببخشیم!

▪️ناترازی ۳۰ درصدی بودجه در آموزش وپرورش را با جان به سر کردن وزارتخانه در ماه های پایانی سال، بر سر کوی و برزن افتادن حرف مطالبات معلمان، تاخیر دوسالانه در پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان، از حیز انتفاع افتادن ارزش ریالی حق الزحمه های امتحانات، حق التدریس معلمان، مرخصی ذخیره و دیگر دیون را چهل سال آزگار است که به جان خریده‌اند و کسی به فکر واقعی کردن بودجه آموزش و پرورش نیست بعد هم آقای رییس‌جمهور انتظار دارند آموزش وپرورش برایشان معجزه کرده، متربیان درست و درمانی تربیت کند که نیازی به نوشتن قانون حجاب و امثال آن نباشد‌.

🔳راستی دیگر دستگاه های فرهنگی در چهل سال گذشته برغم حیف و میل کردن بودجه، چه هنری را از خود به یادگار گذاشته اند که تاوان آنها را هم باید آموزش وپرورش بیچاره بپردازد؟!این در حالی است که خدا را شکر ،با این ولخرجی و حاتم بخشی ، آموزش وپرورش در بین ۱۸ یا ۱۹ دستگاه پرداخت کننده از بودجه عمومی دولت ، کماکان در رتبه آخر قرار دارد.

▪️چهل سال است که این جمله را از تمامی وزیران پیشین آموزش وپرورش، به دفعات شنیده ایم که آموزش وپرورش امسال با کلاس های ناایمن، مدارس کپری، سنگی و کانکسی یا بخارهای چکه ای، نفتی و گازی غیراستاندارد خداحافظی خواهد کرد که مجلس صدرات آنان به آخر رسیده، اما حکایت همچنان باقیست!پانزده سالی است که دکانی در آموزش وپرورش باب شده به نام تحول بنیادین، تغییر در نظام آموزشی، سند نگاری، ترمیم و تنقیح سند، اما خیلی ببخشید در مثل مناقشه نیست، در عمل «جا تر است و از بچه خبری نیست ».خیلی فرقی هم نمی کند وزیر اصولگرا باشد یا اصلاح طلب! عرشی بیندیشد یا فرشی و زمینی!
پس از چهل سال، هنوز هم وزیر یا معاونان او، آمار واحد، واقعی یا درست و درمانی از داشته های خود ندارند! هرساله بر سر تعدد آمار ارائه شده از شمار بازماندگان از تحصیل، نرخ ثبت نام، فراوانی کتابهای درسی توزیع شده تا قس علی هذا در رسانه ها دعواست،آ ن وقت انتظار دارید آموزش وپرورش برای پنج یا ده سال آینده خود برنامه ریزی آموزشی داشته باشد؟!حاشا و کلا!!
از زمان وزارت محمد علی نجفی به بعد، نهضت توانمند سازی معلمان یا همان آموزش ضمن خدمت کارکنان، سال‌هاست که فراموش و تعطیل شده است.
با آموزش های مجازی بی در و پیکری که گواهی آن, در کسری از دقیقه براحتی آب خوردن مثل خرید و فروش مقاله، پایان نامه، رساله دکتری تا دیگر مدارک تحصیلی و دانشگاهی، با پرداخت پول در شبکه های مجازی معامله می شود که نمی توان نهضت توانمند سازی راه انداخت!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

05 Dec, 19:26


🔻 گفتار درمانی در آموزش و پرورش این بار به روایت پزشکیان!/۲

ابراهیم سحرخیز


▪️رتبه بندی که به گفته برخی از بادمجان دور قاب چین ها، قرار بود انقلابی در آموزش و پرورش به پا کرده، سرعت انگیزه در معلمان را تا چند برابر قبل افزایش دهد، اتفاقا همان موتور قبلی را نیز به روغن سوزی انداخته است چرا که از منطق درستی در اجرا برخودار نبود!

▪️تازه معلمان فهمیده اند بقیه کارکنان دستگاه‌های اجرایی چند برابر همین شندرغاز افزایش را بدون کمترین دردسر ، ارزیابی و بارگذاری مدارک و مستندات، به آسانی دریافت کرده، صدایش را هم در نیاورده اند.با آمدن پزشکیان نیز قرار نیست کسی سراغ از حال و روز آموزش وپرورش بگیرد هنوز هم دعوا بر سر لحاف ملاست!کافی است سری به گروه های تلگرامی یا واتساپی بزنید ! دعوا بر سر آن است فلان پست و صندلی، کی خالی می شود ! چرا وزیر در عزل آدم ها تعلل می کند گ؟! چرا دورگه های پایداری - اصلاح طلب یا همان ابن الوقت های روزگار جای خود را به اصلاح طلبان ناب و شناسنامه دار نمی دهند؟!این بار قرار است هلوی پوست کنده، شیرین و آبداری مثل صندوق ذخیره چگونه بین خودی ها به اشتراک گذاشته شود؟!
قرار است از کجا با اتوبوس نیرو بیاورند؟! آیا پس از ایلامی ها دوباره مثل گذشته شانس فقط به استان مرکزی ها روی خوش نشان خواهد داد یا نوبتی هم که باشد این بار نوبت بقیه است؟!
چرا در خراسان رضوی به اصلاح طلب ها پست ندادند؟!

▪️این که بیچاره معلمان بازنشسته ، پس از دوسال ، تنها ۴۰ درصد از پاداش خود را دریافت کرده و تورم چه بلایی بر سر شصت درصد باقی مانده پاداش ،خواهد آورد یا متناسب سازی حقوق بازنشستگان چه آورده ای برای ترمیم قدرت خرید آنان به ارمغان داشت ربطی به هواداران پزشکیان و دولتش ندارد.

▪️ بهتر نیست جناب آقای پزشکیان به جای تلاش بی وقفه یا به خدمت گرفتن استادان صاحب نام در دانش پداگوژی برای چگونگی بقا یا استمرار کلاس های ۴۵ نفره در آموزش وپرورش به این بیندیشند که چرا باید در کشور تورم زده ایران، میانگین دریافتی یک معلم در سال ۱۴۰۴ چیزی حدود یک چهارم حداکثر دریافتی مقرر شده در ضوابط اجرایی بودجه و قانون باشد؟! البته بشرط اینکه بنزین و دیگر حامل های انرژی مثل افزایش ۳۵ درصدی قیمت خودرو یک شبه گران نشود!
شوربختانه، دوشنبه شب، پاسخ های قانع کننده از آقای پزشکیان نشنیدم، دوباره فکر کردم به جای پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما، روبروی ایشان سعید جلیلی نشسته و مناظره بر سر تصاحب کرسی ریاست جمهوری همچنان ادامه دارد.
سعید جلیلی حرف تکراری یا رویایی خود را می زند ( یک جهان فرصت ، یک ایران جهش )، پزشکیان هم همینطور!
«من نمی دانم باید کارشناسان بنشیند راه کار ارایه بدهند» این حالا دیگر، پاسخ مردم نیست.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

05 Dec, 07:49


🔻شاهكارى در آموزش و پرورش منطقه ۱۱ تهران!

▪️باورش سخت است اما اتفاقى كه اين روزها در برخى مناطق آموزش و پرورش شهر تهران رخ می‌دهد، تمامى تئوری‌هاى سازمان و مديريت را زير سوال مى برد‌. پس از فرايند پرابهام آزمون انتخاب و انتصاب مديران مدارس در شهريورماه سال جارى، تغييرات مديريتى دلخواه رؤساى مناطق آموزش و پرورش در مدارس صورت گرفت.

▪️موكول شدن اجراى آزمون انتخاب و انتصاب مديران به روزهاى پايانى شهريورماه، عدم اعلام نتايج به داوطلبان و در نهايت تغييرات دقيقه ۹۰ مديران و حتى انجام اين تغييرات پس از آغاز سال تحصيلى اتفاقاتى عجيب، نامرسوم و بعضاً غيرقانونی بودند؛ اما قطعاً عجيب‌ترين بخش اين ماجرا در ماه‌هاى بعدى و در ميانه آخرين ماه پائيز در منطقه ۱۱ شهر تهران رخ می‌دهد. شواهد و قرائن گوياى اين است كه تغييرات مديريتى كماكان در برخى مدارس منطقه ۱۱ شهر تهران ادامه دارد...

▪️در همين رابطه و در اقدامى نامعمول مديريت آموزش و پرورش منطقه ۱۱ مسئوليت مديريت دو دبیرستان(متوسطه‌اول) با نام‌هاى دبيرستان كدخدايی و دبيرستان ابوذر را به آقاى ....... سپرده است و درحاليكه مدير بركنار شده‌ى يكى از اين دبيرستان‌ها كماكان در این مدرسه حضور داشته و نسبت به اين اقدام منطقه معترض است؛ در همين حال مدير جديد و مدیر پیشین همزمان در مدرسه در جایگاه مدیر حضور دارند و از طرف دیگر، دبیرستان کدخدایی نیز کماکان تحت مدیریت آقای ....... (مدیر جدید) قرار دارد!

▪️خلاصه ماجرا این است که یکی از مدیران این منطقه ابلاغش را برای یک مدرسه دیگر هم زده‌اند درحالی که هنوز مدیریت مدرسه خودش را دارد. از طرف دیگر مدرسه‌ای که مدیرش عوض شده هنوز مدیر زیر بار نرفته و در مدرسه حضور دارد! یعنی این مدرسه در حال حاضر دو تا مدیر دارد./ بدون تعارف

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

03 Dec, 20:20


🔻وزارتخانه شما ( #بهداشت و درمان ) بیش از آنکه یک وزارتخانه دانشی و تربیتی باشد یک وزارتخانه تجربی و مهارتی است. مقایسه ی آموزش در آن رشته با مأموریت و مخاطبان #آموزش_و_پرورش، قیاس مع الفارق است. قرار بود به متخصصان مراجعه کنیم.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

03 Dec, 19:51


🔻 انتقاد فرج کمیجانی از وزیر آموزش و پرورش

فرج کمیجانی، دبیر کل مجمع فرهنگیان اسلامی در انتقاد از علیرضا کاظمی نوشت:

▪️جناب آقای دکتر علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش با انتصاب سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی و چند انتصاب دیگرش در این چند ماه نشان داد که خواسته و ناخواسته در راستای تقویت نیروهای جبهه پایداری و تضعیف نیروهای حامی دکتر پزشکیان گام بر می دارد.
آقای وزیر_به_کجا_چنین شتابان

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

03 Dec, 18:49


🔻 درباره امتحانات نوبت اول
آشنایی با آئین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه

▪️ماده ۴: طرح سؤال‌ها (به جز امتحانات نهایی و هماهنگ) و تصحیح اوراق امتحانات داخلی (نوبت اول، دوم، شهریورماه و دی‌ماه) زیر نظر مدیر مدرسه، برعهده معلم مربوط است.

▪️ماده­۳۷ـ ارزشیابی پایانی (تراکمی) در طول سال تحصیلی، در دو نوبت اول و دوم، انجام می‌شود. ارزشیابی پایانی نوبت اول از حدود پنجاه درصد اول محتوای برنامه درسی در دی‌ماه و ارزشیابی پایانی نوبت دوم از تمام محتوای برنامه درسی (۵ نمره از محتوای نیمه اول برنامه درسی و ۱۵ نمره از محتوای نیمه دوم برنامه درسی) در خرداد‌ماه به­ عمل می‌آید.

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

02 Dec, 18:14


🔻 زورشان به دبیر شورای انقلاب فرهنگی نمی رسد، وزیر آموزش و پرورش را تهدید به استیضاح می کنند!

▪️سخن گوی کمیسیون آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش را تهدید به استیضاح کرده و علت اصلی آن را هم، عدم تلاش وزیر برای لغو مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ذکر است!

▪️ آقایان آدرس غلط می دهند! زورشان به عبدالحسین خسروپناه نمی رسد کاسه و کوزه را بر سر آموزش و پرورش می شکنند. موضوع کاملآ روشن است. شورای انقلاب فرهنگی منصوب مقام معظم رهبری است و مصوبات آن در حکم قانون است و حتی مجلس هم نمی تواند مصوبه ای خلاف آن تصویب کند که اگر تصویب کند، شورای نگهبان آن را رد می کند. مگر مجلسیان با تمام قوا تلاش نکردند که مصوبه کنکوری را حذف کنند اما نتوانستتد؟

▪️آقای سخنگو! آدرس غلط ندهید. اگر جرات دارید شورای انقلاب فرهنگی و شخص عبدالحسین خسروپناه را شماتت کنید.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

02 Dec, 18:04


🔻سوال از وزیر آموزش و پرورش!

احسان عظیمی‌راد  سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس :

▪️ در پی #خلف_وعده دکتر کاظمی نسبت به لغو مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور و افزایش سن داوطلبان دانشگاه فرهنگیان #طرح سوال از وزیر آموزش و پرورش در سامانه قانون گذاری مجلس شورای اسلامی ثبت گردید.

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

01 Dec, 14:28


عدالت آموزشی در این کشور، سال‌ها ست که نفس های آخر را می کشد. عن قریب است که بمیرد! در بحث مدیریت بر اقتصاد آموزش وپرورش، گوش به مشورت های امثال آقای فانی و حاجی میرزایی نسپارید!خوب گفتید! چرا باید دسترسی آسان به آموزش وپرورش با کیفیت در ایران، بدون پرداخت پول یا شهریه ، تنها یک رویا باشد!آقای پزشکیان من با متر و میزان دوستان ستاد انتخاباتی شما، اصلاح طلب نیستم و به شما نیز رای نداده ام اما شما را قبلاً به دو چیز می شناختم اول پاکدستی و رک گویی
دوم: به صداقت در گفتار و کردار
.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

01 Dec, 14:28


🔻 آقای رییس جمهور! آموزش وپرورش خم رنگرزی نیست!

ابراهیم سحرخیز


▪️ هنوز صد روزی بیشتر از تشکیل دولت نگذشته، واکنش متفاوت پزشکیان در رویارویی با مسائلی مانند گرانی قیمت بنزین، خودرو تا نوسانات مربوط به ارز و دلار ،قطعی برق و بالاخره این روزها، خوب بودن کلاس های درس ۴۵ نفره و بالاتر در آموزش وپرورش، وعده های دوران تبلیغات او را نزد مردم یا حتی صاحب نظران حوزه اقتصاد و تعلیم و تربیت، حسابی به چالش کشیده است. قرار نبود مردم با حقوق های ۱۰۰ دلاری، ناگهان با موجی از گرانی های بی سابقه محاصره شوند.

▪️به ظاهر،که این ،هنوز از نتایج سحر است، به قول میرزاده عشقی، شاعر رک گوی همدانی «هنوز اول عشق است اضطراب مکن» بخش دیگری از گرانی ها یا تکانه های معیشتی که در آب نمک بودجه سال ۱۴۰۴ خوابانده شده، عن‌قریب است که آشکار شود.

▪️بگذریم، روی سخن نگارنده با کلمات قصار گونه پزشکیان در حوزه آموزش وپرورش عمومی کشور است که فرموده‌اند «کلاس های ۴۵ نفره یا حتی بیشتر ، خیلی هم خوب است!»
نسبت دانش آموز به معلم در نظام آموزشی هر کشور، یکی از شاخص‌های کلیدی برای ارزیابی کیفیت آموزشی و میزان دسترسی آسان دانش آموزان به منابع آموزشی است.
تعداد بالای دانش آموزان در کلاس های درس امکان تعامل دوسویه یا حتی چند سویه را به شدت کاهش داده بر کمیت و کیفیت استفاده
از فضای کلاس و دیگر وسایل کمک آموزشی اثر گذار خواهد شد.

▪️در ژاپنی که در مقایسه با دیگر کشورها از جمله آمریکا، فنلاند و آلمان، بیشترین دانش آموزان را دریک کلاس جای داده است وقتی از معلمان ژاپنی سوال می کنید تعداد دانش آموزان برای تشکیل یک کلاس ایده‌آل و درحد انتظار باید چند نفر باشد؟ پاسخ می شنوید ۲۱ تا ۲۵ نفر!«همان ژاپنی که دولتش در سال ۲۰۱۰ تصمیم گرفت به هر دانش آموز یک تبلت داده در کلاس های درس از برد هوشمند یا تخته سیاه های الکترونیکی استفاده کند ،هرچند، همان موقع، تحقیقات نشان داد بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از معلمان ژاپنی، کار کردن با این تابلوهای هوشمند را نمی دانستند.»

▪️گمان نمی کنم کارشناسانی که در حوزه آموزش وپرورش به رییس‌جمهور چنین مشورت هایی می دهند حتی یک روز در ایران، در روستا یا شهر، به کلاس داری در مدرسه پرداخته، کلاس چند پایه، مختلط در روستا ، تدریس در پایه اول ابتدایی آن هم در مناطق کم برخوردار دوزبانه را از نزدیک لمس کرده باشند.امیدوارم این کارشناس یا کارشناسان، مثل امثال آقای حاجی میرزایی نباشند که روزهای آخر وزارتش در آموزش وپرورش که داشت می رفت گفت تازه فهمیدم معلم چه نقش حیاتی در برنامه درسی دارد!»

▪️آقای رییس‌جمهور! روش تدریس گروهی، اتکای صرف به شبکه شاد که شما از آن دم می زنید با تمام فرصت ها و مزیت هایش با اقتضائات و محدودیت هایی نیز روبروست به عنوان مثال روش بحث گروهی برای شاگردان دوره ابتدایی به ویژه سه سال اول ابتدایی خیلی مناسب نیست یا اجرای آن برای معلمانی که از داشتن توان و مهارت حرفه ای لازم بی بهره اند کاری است بس دشوار، از آن گذشته، آموزش وپرورش کنکور محور ما که دانش آموزانش جز تلاش برای تست زدن، کار دیگری بلد نیستند تا رسیدن به مهارتهایی مانند تفکر انتقادی، انتقاد پذیری، تعامل اجتماعی و مشارکت پذیری که از پیش نیازهای روش بحث گروهی است فرسنگ ها فاصله دارد.

▪️آقای رییس جمهور!آموزش وپرورش خم رنگرزی یا صباغی نیست! معلمی یک تخصص تمام عیار است که باید برای به روز شدن توانمندی ها و بالنده شدن شایستگی هایش پول خرج کرد و سرمایه گذاری کرد.بیم آن دارم که این حرف را ، همان کسانی دارند به جنابعالی القا می کنند که به حسن روحانی نیز گفتند با چیزی کمتر از یک سوم بودجه فعلی آموزش وپرورش، می توان این جمعیت ۱۶ میلیونی را بهتر از این اداره کرد.که خروجی آن شد همین چیزی الان می بینید! آموزش وپرورشی به شدت طبقاتی شده با بیش از ۴۰ درصد فقر یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی، مدارس دولتی بازمانده از رسیدن به دانشگاه های برتر کشور و قس علی هذا!

▪️جناب آقای پزشکیان به گفته خانم حکیم زاده (در سالهای میانی و اواخر دهه ۹۰ ) قریب به ۴۹٫۱۲ درصد از جمعیت دانش آموزی دوره ابتدایی در کلاس های ۳۶ تا ۴۰ نفره و ۱۵٫۱ درصد نیز در کلاس های ۴۱ تا ۴۵ نفره تحصیل می کنند که قطعا این آمار اکنون تا مرز غیر قابل باوری پیش رفته است.سال ۱۳۹۲ تنها ۲۰ درصد از مدارس کشور به صورت دونوبته اداره می شدند اکنون این تعداد به مراتب بیشتر و بیشتر شده است.

▪️آقای رییس جمهور! لطفا روی حرف یا قول و قرار پیش از انتخابات خود، استوار بمانید.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Nov, 11:55


🖍علی رمضانی،مشاور وزیر نوشت:

▪️حقوق حق‌التدریس ها در ابان به موقع پرداخت شد در حالی که یارانه ابان ماه با توجه به اینکه الویت بالاتری داشته به دلیل عدم تامین منابع مالی، سر موعد پرداخت نشد.

▪️باید به علیرضا کاظمی با وجود همه مشکلات و چالش های اموزش و پرورش دستمریزاد گفت.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

21 Nov, 13:56


🔻توضیحاتِ آموزش و پرورش ایذه

▪️در پی انتشار کلیپی در فضای مجازی تحت▪️عنوان"وضعیت خجالت آور مدرسه رودکی سرراک" آموزش و پرورش ایذه جوابیه ای منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش ایذه در این جوابیه آمده است: 
 
▪️  دبیرستان دوره اول ایران من روستای سرراک ایذه، به صورت ضمیمه در فضای دبستان رودکی این روستا فعالیت داشته است. اخیرا مدرسه ۳ کلاسه ای توسط اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان تحویل آموزش و پرورش ایذه می شود که به آموزشگاه ایران من اختصاص می یابد.

▪️مدیر دبیرستان ایران من پنجشنبه ۲۴ آبان ماه نسبت به جابجایی اموال مشترک دو آموزشگاه ( میز و نیمکت ) به فضای نوساز که به این آموزشگاه اختصاص یافته بود اقدام می کند.

▪️اداره آموزش و پرورش ایذه در روز شنبه ۲۶ آبان ماه پس از اطلاع از این مساله نسبت به برطرف کردن کمبود میز و نیمکت در دبستان رودکی فورا اقدام لازم را بعمل می آورد. لازم به ذکر است که میز و نیمکت ها به صورت مشترک مورد استفاده دو آموزشگاه ابتدایی و متوسطه اول قرار می گرفته. 

روابط عمومی آموزش و پرورش ایذه 


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

21 Nov, 12:06


🔻وضعیت اسف‌بار یک مدرسه‌، در شهری که درآمدهای نفتی و گازی دارد!

▪️این وضعیت خجالت آور مدرسه رودکی در روستای سر راک سفلی شهرستان ایذه در خوزستان است، استانی با بیشترین سرمایه و درآمد ملی ناشی از نفت و گاز و بنادر و فولاد و پتروشیمی و سد و پالایشگاه و ...

▪️مدرسه نه نیمکت دارد نه آب! دانش آموزان روی زمین نشسته اند! مسوولان ریز و درشت کشوری و استانی کجایند؟/امید هلالی روزنامه‌نگار اهوازی

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Nov, 14:59


حالا جناب آقای پزشکیان این نفرات که بیشتر آنها تکراری هستند هرچه در چنته داشته اند را، نه یک بار، بلکه چند باره رو کرده اند بعید می دانم حرف تازه ای برای گفتن داشته باشند. خیالتان راحت!خیلی هم اهل خرج کردن یا طلب کردن بودجه از جیب دولت نیستند.امیدوارم خدای ناکرده، نگویند همین چیزی هم که الان پرداخت می کنید به سرمان زیاد است بقیه آموزش وپرورش را هم تا چند سال آینده به مردم واگذار می کنیم.

▪️ در دولت سیزدهم ، همان زمان که رهبر انقلاب از تقویت مدارس دولتی می گفت آقایان در سند انتظار دولت، با اسم رمز مردمی سازی دنبال خصوصی سازی مدارس به سبک هیات امنایی بودند تا مطیع محض اوامر سازمان برنامه و بودجه باشند! امیدوارم روزی را در ایران شاهد نباشیم که مردم به خاطر نداشتن پول از آموزش وپرورش رایگان بی نصیب بمانند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Nov, 14:59


🔻 حرف های دیروز و امروز پزشکیان درباره آموزش وپرورش!

#ابراهیم_سحرخیز

▪️پزشکیان دیروز می گفت«وقتی که ۹۸ درصد پول آموزش وپرورش صرف حقوق و دستمزد کارکنان یا معلمان می شود توقع دارید وزارتخانه با این ۲ درصد باقی مانده، معجزه بکند؟! هر روز هم گفته می شود نباید از والدین پول گرفت پس مدارس امورات خود را چگونه اداره کنند؟!مگر آموزش و پرورش در ۳۸ سال گذشته وضعیتی بهتر از امروز داشته است که دنبال استیضاح وزیر هستید؟!»( ۵ مهر ۱۳۹۵، صدای معلم)

▪️ پزشکیان امروز با قرار گرفتن در جایگاه ریاست جمهوری می گوید«بسیاری از اصلاحات در نظام آموزشی کشور به پول نیاز ندارد.باید به دنبال تغییر در حال و هوای کلاس های درس باشیم تا آموزش به دانش آموزان بر محور «بداند - بتواند» استوار شود.لازم است با بهره گیری از مدل‌های های جهانی، فضای مجازی و دیگر ابزار ها با تنوع بخشی به آموزش، محیط های آموزشی را متناسب با نیاز و زیست بوم مناطق کشور باز طراحی یا مهندسی کنیم.»

▪️آری! بی تردید، آموزش وپرورش در هزاره سوم برای گذشتن از روش ها و نگرش های کهنه و بی بازده، دانش آموز گریز، انگیزه کش و یاس آفرین یا عبور از بحران هایی مثل هویت، کنکور و اشتغال تا دستیابی به کارکردهای نو، امید آفرین با دانش آموختگانی پرسشگر، خردگرا و فعال، نیازمند نگاهی نو در ابعاد و محورهایی مانند تعاریف، اصول، اهداف، ساختار، محتوا، مدیریت و منابع است.مشکل کجاست که آموزش وپرورش با گذشت بیش از ۴۰ سال، که دست بر قضا ، بیشتر این چهل سال نیز به دست مدیران یا وزیرانی همسو یا نزدیک به تفکر سیاسی آقای پزشکیان اداره شده است سال به سال بر پریشانی و وخامت حال او افزوده شده ،در تمامی این سالها ، در رتبه‌بندی ها ، مقایسه ها،ارزیابی ها،داد و دهش ها، مزیت ها و فرصت ها به قعر جدول چسبیده، از آخر، اول است؟! دریغ از ذره ای التفات!

▪️مشکل کجاست که دیوار بی اعتمادی به مدارس دولتی، آنچنان قد کشیده است که کوچ از مدارس دولتی به یک همه گیری یا اپیدمی آشکار تبدیل شده است که مردم سعی دارند در این رفتار ، از یکدیگر سبقت بگیرند!دوران همه گیری بیماری کرونا، نشان داد میلیون ها دانش آموز در ایران از دسترسی به اینترنت، آموزش مجازی، برخوداری از شبکه تحت وب پر سرعت، محروم و بی نصیب مانده، در رسیدن به یک گوشی تلفن همراه یا تبلت،چه سختی ها که نکشیدند!آنگاه توقع دارید مفت و مجانی با همان ۹ درصد بودجه ای که خرج آموزش وپرورش می کنند، در جهان فرا صنعت یا عصر انفجار اطلاعات، دانش آموزان ما در کنار دسترسی آسان به اطلاعات ، با این اینترنت کم سرعت فیلتر شده،به خلق و تولید اطلاعات بپردازند؟!

▪️آقای پزشکیان! شما یعنی دولت و مجلس که در برنامه هفتم توسعه،خواسته یا ناخواسته، ۴۰ نفر برای تشکیل یک کلاس درس را به رسمیت شناخته اید چگونه انتظار دارید در کلاس‌های پر تراکم مدارس دولتی، محوریت کار به دانش آموز سپرده شده ،کارگروهی ، مسأله محوری یا مهارت آموزی اشاعه و ترویج شود؟! ناگفته نماند « کاهش تراکم کلاس، حمایت های مالی و دیگر تلاش ها برای بهبود مدارس تنها درصورتی به نتیجه می رسند که آنچه را در کلاس های درس اتفاق می افتد ، بهبود ببخشند.»با کدام معلمان توانمند و با انگیزه می خواهیم به این دستاورد برسیم؟

▪️بازنشستگانی که هنوز برای رسیدن به پاداش پایان خدمت خود، اندر خم یک کوچه اند یا معلمان خرید خدماتی که روزنه‌ای از امید به آینده و امنیت شغلی را پیش چشم خود ندارند.
وقتی چیزی بیش از ۳۰ درصد از معلمان، در رشته های غیرمرتبط با تخصص شان تدریس می کنند
؟! وقتی دبیر ریاضی، ادبیات فارسی تدریس می کند چگونه می توان انتظار داشت معلم در ایفای
نقش خود به عنوان یک راهبر آموزشی، تسهیل گر جریان « بداند - بتواند » باشد؟!

▪️آقای رییس جمهور!نظام آموزشی جز حمایت از تلاش معلمان برای بهبود روش آموزش، چاره دیگری ندارد زیرا تنها کلید پرکردن این شکاف معلمان هستند. شکاف بین نسلی، شکاف بین ما و کشورهای منطقه، شکاف طبقاتی در آموزش!
«آمریکایی ها از زمان روی کار آمدن کلینتون تا اکنون، هرساله. میلیون ها دلار خرج آموزش و پرورش ویژه معلمان ابتدایی می کنند تا به این پرسش پاسخ دهند چرا در نتایج مطالعات تطبیقی و مقایسه های بین المللی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از جمله تیمز و پرلز ، دانش آموزان آمریکایی از رقبایی مثل آلمان و ژاپن عقب ترند»

▪️اما در ایران ، دولت و مجلس ، همسو و هم صدا، هرساله با تکرار سهم ۹ درصدی آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت، به‌دنبال واگذاری مدارس به مردمند! باری که هم اکنون بین ۴۰ تا ۵۰ هزینه‌های آن را مردم بر دوش کشیده اند.در عوض توقع دارند در این مسابقات، به پای سنگاپور و ژاپن برسند. روزنامه جمهوری اسلامی در ششم مرداد امسال با هشدار به جنابعالی در باره کابینه نوشت «آدم های تکراری هرکاری بلد بودند کرده اند».

حرفِ حساب 🇮🇷

19 Nov, 12:07


🔻 شورای عالی انقلاب فرهنگی گام به گام از مصوبه حاشیه ساز کنکور عقب نشینی می‌کند

عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش:

▪️طی چند ماه گذشته به هر طریق ممکن اعلام کردیم که مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری مصوبه‌ای ناعادلانه بوده است؛ اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید به این مسئله ورود کنند.

▪️استعدادکشی در سایه نمره محوری از تاثیرات منفی مصوبه جنجالی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

▪️شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال عقب نشینی گام به گام از مصوبه حاشیه ساز خود در خصوص کنکور هستند اما رسماً حاضر نیستند اعلام کنند که در خصوص چنین مصوبه‌ای اشتباه داشتند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

18 Nov, 15:31


🔻 ۵ پیشنهاد کمیسیون آموزش برای اصلاح مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور

▪️عظیمی راد، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس:

▪️با توجه به پیشنهاد دکتر پزشکیان مبنی بر ارائه نظر کمیسیون آموزش درباره تاثیر قطعی معدل در کنکور، مقرر شد اعضای کمیسیون آموزش نظر مشورتی و تخصصی خود را در مورد این مصوبه جنجالی اعلام کنند.

▪️پیشنهاد کمیسیون در نشست امروز به شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند بند مبنی بر تاثیر معدل برای پایه دوازدهم از سال ۱۴۰۵ از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش یابد، معدل در پایه یازدهم اثر مثبت و در پایه دهم بدون تاثیر باشد، بود.

▪️همچنین در نشست امروز قرار شد فرصت ترمیم معدل، حداقل دو بار برای کنکور سال ۱۴۰۴ و در سال‌های بعد آن نیز ترتیب اثر داده شود.

▪️اصلاح سهمیه‌های مناطق محروم در کنکور از دیگر پیشنهادات کمیسیون به شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که نقطه قوتی برای مناطق محروم محسوب می‌شود.

▪️همچنین پیشنهاد شد با توجه به قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب سال ۹۲ و اصلاحیه سال ۹۵ مجلس، بحث دروس عمومی نیز جزئی از کنکور سراسری باشد که در مصوبه تاثیر قطعی معدل، دروس عمومی از کنکور سراسری حذف شده بود و از سال ۱۴۰۵ به نوعی در آزمون سراسری گنجانده می شود.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

18 Nov, 15:30


🔻دریافت کمک هزینه اجباری در مدارس به بهانه صرف یک چای!

▪️مجری: بعضی از مدرسه‌ها آدم رو یاد کیوون شب‌های برره میندازن!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

18 Nov, 15:12


🔻 هیاهوی بسیار، برای هیچ!

ابراهیم سحرخیز


▪️اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، خبری پر تکرار که هنوز هم در سرخط اخبار رسانه ها و شبکه های اجتماعی ایران طرفداران زیادی دارد.خبری با عناوینی فریبنده، ساختگی و «فیک» که در هر ساعت از شبانه روز، به قصد فریب ذینفعان، همچنان میهمان پیشخوان روزنامه ها و رسانه هاست!خبری نون و آب دار، اما نه برای بازنشستگان! بر اساس آخرین بررسی ها « ۶۵ درصد دریافت کنندگان صندوق بازنشستگی کشوری و چیزی حدود ۸۰ درصد از بازنشستگان تامین اجتماعی در ایران همچنان زیر خط فقر زندگی می کنند» ( کحال زاده شهریور ۱۴۰۳)
شوربختانه اینجا نیز، بازنشستگان آموزش وپرورش با یک میلیون و ۹۲ هزار و ۸۷۰ نفر مستمری بگیر بازنشسته، از کار افتاده، شاغل متوفی یا بازنشسته متوفیاز کمترین میانگین دریافتی دربین بازنشستگان کشوری برخودارند.
این در حالی است که آموزش وپرورش با جمعیتی معادل ۶۳٫۶۰ درصد از جمعیت یک میلیون و ۷۱۸ هزار نفری صندوق بازنشستگی کشوری، با بیشترین میزان بازنشسته، بزرگترین حقوق بگیر این صندوق است اما چه فایده که همین جا نیز مانند شاغلانش، در قعر جدول حقوق بگیران قرار گرفته است.


▪️هر از گاهی، رسانه ها چنان به این موضوع آب و تاب داده، در باره آن زیاده گویی می کنند که گویی مجلس انقلابی، دولت پزشکیان یا سران قوا، سخت ترین تصمیم خود را برای ترمیم حقوق بازنشستگان گرفته اند اما آورده این هیاهوی بسیار، حتی به ماهی بیش از یک میلیون تومان به ازای هر نفر بازنشسته نیز نمی رسد!آن هم یک میلیونی که در سرجمع حقوق خیلی ها لحاظ نشده، قرار است تا پایان سال به صورت علی الحساب به منظور افزایش قدرت خرید بازنشستگان به حسابشان واریز شود.تازه برای همین یک میلیون تومان هم ،فلان کانون، حزب یا تشکل توقع دارند بازنشستگان در گوشه و کنار شهر ها بیلبورد تبلیغاتی هوا کرده به خاطر این ولخرجی سازمان برنامه و بودجه، از فلان آقا یا بهمان کس تشکر شود.حالا بماند که دولت، پیشاپیش، سال به پایان نرسیده، خیلی را از گرانی ها را به حساب بیچاره بازنشستگان فاکتور کرده است.

▪️ چرا بین دستگاه های مختلف اجرایی یا حتا درون دستگاهی، میان کارکنان ستادی و صفی در پرداخت ها تبعیض هم‌چنان پابرجاست و بی عدالتی بیداد می کند.مگر قرار نبود پرداخت های ویژه تحت عنوان «رفاهیات و سایر» ضابطه مند شوند!وقتی مجلس در تصویب بودجه سنواتی دولت، فصلی با عنوان رفاهیات را در ردیف های بودجه‌ای به رسمیت شناخته، بر آن مهر تایید می زند عملا اجازه میدهد تا برخی از دستگاه ها یا سازمان ها گاهی ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد حکم کارگزینی افراد ، به آنان رفاهیاتی را پرداخت کنند که نه تنها بازنشستگان، حتی معلمان شاغل نیز روحشان از آن بی خبر است. بعید می دانم نمایندگان مجلس یا آقایان وزرا از فیش های آنچنانی با آپشن های متفاوتی مثل حق شایستگی، حق سفره، هزینه تلفن همراه و اینترنت، فوق‌العاده ماندگاری، کارانه، یارانه، هزینه مهد کودک، خرید وسایل ورزشی و قس علی هذا که سرجمع آنها گاهی ۴ تا پنج برابر حقوق ثابت و فوق العاده های معمولی است که در احکام کارگزینی کارکنان دستگاه‌های اجرایی درج شده است بی خبر باشند.همسان سازی یا متناسب سازی حقوق بازنشستگان تنها یک شوخی است برای اینکه که چند میلیون بازنشسته را به خود مشغول داشته تا آشفته باز نظام پرداخت در ایران از نظرها پنهان بماند.

▪️دولت و مجلس خوب می دانند دستگاه ها برغم تصریح در ضوابط اجرایی بودجه، ریالی از اعتبارات پرسنلی مربوط به رفاهیات و سایر را، خرج بازنشستگان خود نمی کنند.البته به نظر می رسد برخی از بانک ها و موسسات مالی از این قاعده مستثنا هستند که بانک صادرات با پرداخت ماهیانه حداقل ۲تا ۳ میلیون به بازنشستگان خود، یکی از آنها است.درست بر عکس آموزش وپرورش که حتی شاغلان آن نیز در دریافت رفاهیات، دچار تبعیض و تفاوتند که اختلاف میانگین حداقل ۶ میلیون تومانی بین دریافتی ستاد وزارتخانه با معلمان در سال ۱۴۰۲ نمونه ای از این نابرابری آشکار است.در حکم کارگزینی یک معلم، خبری از دیگر مزایا مانند فوق‌العاده ماندگاری، حق شایستگی، کارانه و دیگر رفاهیات تحت عنوان سایر نیست تازه اداری ها و ستادی به همین شندرغاز رتبه بندی معلمان هم گیر سه پیچ داده اند که« نحن شریک!»

▪️آقایان نماینده!متناسب سازی حقوق بازنشستگان به معنای یکسان سازی ، «کم سان سازی » یا شیره مالیدن سر بازنشستگان با افزایش یک میلیون تومانی نیست!قانون را به گونه ای اصلاح کنید تا متناسب سازی قدرت خرید بازنشستگان با شاغلان همتراز را به همراه داشته باشد! توزیع بی حساب و کتاب رفاهیات را ضابطه مند کنید! ناترازی ها را اصلاح کنید! فکری به حال سازمان ها و شرکت های عریض و طویل زیان ده بکنید! تورم را مهار کنید تا مثل بهمنی از برف، بر سر زندگی میلیون ها بازنشسته آوار نشود! همسان سازی پیش کش! بانک ها را درست مدیریت کنید

حرفِ حساب 🇮🇷

18 Nov, 15:12


تا ناترازی و زیان خود را از جیب مردم برداشت نکنند.

▪️آقای رییس جمهور!دولت سیزدهم نتوانست عدالت در پرداخت ها را به سرانجام برساند شما که خود را یک نهج‌البلاغه خوان و پای بند به نصایح و مواعظ مولای متقیان، علی (ع ) می دانید بر وعده خویش استوار مانده ، آغازگر این اقدام اصلاح طلبانه باشید.کار آسانی نیست اما با حمایت و پشتیبانی این مردم، شدنی است!

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

17 Nov, 04:11


#نگاه_رسمی

🔻از پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان از مطالبات تا اهدای اعضای بدن یک معلم به ۴ بیمار

▪️اخبار خوب در هفته اي كه گذشت، به روایت روابط عمومی آموزش و پرورش

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

16 Nov, 15:37


🔻انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش

▪️رئیس جمهور در حکمی محمود امانی طهرانی را به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش منصوب کرد./ایسنا

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

16 Nov, 14:13


عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات؛
🔻ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت آموزش و پرورش از طنزهای روزگار ماست

▪️وظیفه شما آموزش است که تعداد بیسوادان و بازماندگان از تحصیل نشان از عدم موفقیت دارد، و پرورش یا تربیت است که وضع اخلاقی جامعه و قانون‌پذیری اجتماعی  نشانگر شکست آنست.

▪️حال می‌خواهید بنگاه‌داری کنید و چرتکه بیندازید؟

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

15 Nov, 18:04


رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش:
🔻عده‌ای با انتشار محتواهای نگران‌کننده از سال‌های پیش مدارس، در پی سلب آرامش جامعه هستند

▪️رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، تنبیه بدنی را ممنوع و از مصادیق سوءرفتار دانست و اذعان داشت: اگر فردی از کارکنان مدرسه مرتکب این تخلف محرز شود، باید در برابر مراجع قضایی و هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری، پاسخگو باشد.

▪️به گزارش ایسنا، صادقی ضمن تأکید بر حسن اجرای آیین نامه اجرایی مدارس، مصوب شورای عالی آموزش و پرورش در محیط‌های آموزشی، از مدیران واحدهای آموزشی درخواست کرد تا با نظارت دقیق بر اجرای صحیح مواد ۷۵ تا ۸۴ آیین‌نامه اجرایی مدارس (موارد مربوط به تنبیه دانش آموزان)، مانع از بروز تخلف در مدارس شوند.

▪️صادقی با اشاره به انتشار تصاویر دلخراشی از تنبیه بدنی یک دانش آموز در کلاس درس کشور هندوستان و انتساب آن به مدارس و معلمان عزیز ایران در مهرماه، گفت: مدتی است محتوای تصویری درگیری و مشاجره معاون مدرسه با دانش آموزی در حیاط مدرسه‌ای در تهران وایرال شده است که متعلق با سال ۹۷ بوده و هیچ ارتباطی به سال تحصیلی جاری ندارد.

▪️وی افزود: عده‌ای مغرضانه یا با هدف جذب فالور پیج‌های شخصی یا به نیت برهم زدن آرامش حاکم بر نظام تعلیم و تربیت، با انتشار محتواهایی نگران کننده از اتفاقات سال‌های پیش در مدارس، در پی سلب آرامش و برهم زدن امنیت روانی خانواده‌ها و جامعه هستند.

🖇️متن کامل خبر:
https://www.isna.ir/news/1403082518515

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

15 Nov, 14:19


#پیام_مخاطبان 🇮🇷

🔻آقای وزیر! به دادِ آموزش و پرورشِ شهرِ تهران برسید

#ز_جمشیدیان

▪️جناب دکتر کاظمی!
لطفا بفرمایید اولویت های جنابعالی در آموزش و پرورش چیست.آیا به غیر از تعلیم و تربیت کیفی و مناسب برای دانش آموزان و رفاه و آسایش خیل عظیم فرهنگیان و بستر سازی مناسب برای رشد و ارتقا در حوزه های علمی، آموزشی، ورزشی، تربیتی ... در عرصه های ملی و جهانی ،اولویت دیگری هم دارید؟درست است که آموزش و پرورش صدها مسئله و مشکل دارد اما اولویت شما در این فرصت محدود وزارت چیست؟چه نامی از خود میخواهید برجا گذارید...

▪️آیا به آمار و داده ها توجه کرده اید می دانید شهر تهران در چه شرایطی به سر می برد؟ آیا پای صحبت فرهنگیان پایتخت نشسته اید،از میزان رضایت مدیران مدارس و انجمن های اولیا و مربیان و اساتید و گروه های آموزشی و پژوهشسراها و کانون های تربیتی و. ..اطلاعی دارید؟

▪️شوربختانه رخوت و بلاتکلیفی و عدم تطبیق خط فکری مسئولین فعلی با سیاستهای دولت و خواست مردم، مانع از انجام هرتصمیم درست و بهینه ای شده و همچنان  پرجمعیت ترین شهر ایران را معطل  و بلاتکلیف نگه داشته است.

▪️شنیده ها حاکی است که شما فرمودید شهر تهران در اولویت برای انجام تغییرات نیست، چه گزارشهایی شما را به این نتیجه رسانده است، می خواهید کارد به استخوان برسد، تمایل دارید از جانب دلسوزان و قاطبه فرهنگیان مورد عتاب قرار گیرید و عنان کار در مرکز ایران عزیز از دست برود و سپس فکری کنید، نوشدارو پس از مرگ سهراب؟

▪️بس است تعلل و روزمرگی! تغییرات را با برنامه ای دقیق و قابل تحقق و با هدف بهتر شدن شرایط در آموزش و پرورش شهر تهران آغاز کنید.
ترس نداشته باشید آقای وزیر این صندلی وزارت خیلی ها را شیفته خود کرده و بعد هم رهایشان کرده است، تا به حال از خود پرسیدید چرا بعضی افراد  برای ابقا تقلا می کنند و علی رغم شنیدن صدای تغییر از سوی فرهنگیان و مردم، برای حفظ موقعیت خود به هر دری می زنند و بی توجه به خواست مردم، از سیاستهای اشتباه قبل پیروی می کنند.

▪️ آیا می دانید از چه نهادها و افرادی حامی جمع می کنند؟ آیا خبر دارید منتظر شکست شما و رئیس جمهور منتخب هستند؟ گول این افراد را نخورید با صدای فرهنگیان و دانش آموزان و اولیا همراه شوید، با صدای جامعه هم صدا شوید. برای تغییر در شهر تهران عجله کنید،فرصت ها زود می گذرند و خواهید دید که چه زود دیر می شود...

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

15 Nov, 06:10


🔻آموزش و پرورش: دولت جلوی قطع برق مدارس را بگیرد

▪️قطع برق مدارس کشور منجر به اخلال در فرآیند آموزش و یادگیری دانش‌آموزان می‌شود و هنرستان‌های کشور بیشترین آسیب را از این وضعیت می‌بینند؛ قطعاً هزینه‌ای که تعطیلی مدارس برای کشور دارد به مراتب بیشتر از هزینه‌ای است که به سبب مصرف برق تحمیل می‌شود.

▪️ قطع برق در کشور، مشکلاتی برای روند آموزش در مدارس ایجاد می‌کند و نه تنها کیفیت تدریس در کلاس‌های هوشمند را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه مشکلاتی را نیز برای دانش‌آموزان و معلمان به همراه دارد.

▪️در شرایطی که برخی از کلاس‌های درس به فناوری‌های نوین و تجهیزات هوشمند مجهز شده‌اند، قطع برق عملاً باعث می‌شود سیستم‌های آموزشی مانند تابلوهای دیجیتال، پروژکتورها، و اینترنت از دسترس خارج شوند. این موضوع باعث می‌شود کیفیت آموزش کاهش یابد و معلمان نتوانند از ابزارهای کمک‌آموزشی که نقش مهمی در ارتقای سطح یادگیری دارند، استفاده کنند.

▪️قطع برق علاوه بر تأثیر بر تجهیزات هوشمند، برای کلاس‌هایی که نور طبیعی کافی ندارند نیز مشکل‌ساز است. نبود روشنایی مناسب به ویژه در روزهای ابری یا فصول سرد سال، شرایط را برای مشاهده تخته، کتاب و جزوه دشوار می‌کند و دانش‌آموزان مجبور می‌شوند با چشمان خسته و تمرکز کمتر به یادگیری بپردازند.

سرد شدن کلاس‌ها و کاهش تمرکز دانش‌آموزان

▪️همچنین، قطع برق باعث خاموش شدن سیستم‌های گرمایشی می‌شود؛ امری که می‌تواند به ویژه در مناطق سردسیر کشور مشکل‌ساز شود و باعث کاهش تمرکز و یادگیری دانش‌آموزان در فضای سرد شود.

آسیب‌های جدی برای هنرستان‌ها و کارگاه‌های فنی

▪️از همه مهم‌تر، این شرایط آسیب بیشتری به هنرستان‌های کشور وارد می‌کند، چرا که آموزش‌های عملی در کارگاه‌های فنی بدون برق عملاً امکان‌پذیر نیست. بسیاری از دستگاه‌ها و ابزارهای کارگاهی به برق وابسته‌اند و قطع برق نه تنها سبب ایجاد وقفه در آموزش‌های عملی می‌شود، بلکه زمان لازم برای تمرین و مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را نیز از بین می‌برد.

▪️حسین صادقی؛ رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش درباره تبعات قطع برق برای مدارس کشور گفت: وزارت نیرو برای مدیریت توزیع برق کشور، ناچار به قطع برق اکثر مناطق کشور است اما انتظار می‌رود شرکت‌های توزیع برق استان‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا فرآیندهای آموزش به دلیل قطع برق دچار اختلال نشود لذا انتظار داریم جداول ساعات خاموشی به گونه‌ای تنظیم شود تا تداخل با ساعات آموزشی مدارس نداشته باشد یا تدابیری اندیشیده شود تا مدارس از این موضوع مستثنی شوند.

▪️صادقی گفت: قطعاً هزینه‌ای که تعطیلی مدارس برای کشور دارد به مراتب بیشتر از هزینه‌ای است که به سبب مصرف برق تحمیل می‌شود؛ به نظر می‌رسد اگر برنامه‌ریزی صحیحی انجام شود می‌توان با ایجاد مصرف فرهنگ برق ناترازی مصرف برق را جبران کرد.قطعاً آموزش و پرورش می‌تواند بهترین بستر برای ترویج فرهنگ صحیح مصرف برق باشد./تسنيم

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

14 Nov, 14:30


#اختصاصی 🇮🇷

🔻درباره مغالطه #مجدفر

✍🏻
#امير_هادى_شنى / وكيل دادگسترى

▪️يادداشت «دانش‌آموزان کلفت ما نیستند!» دكتر #مجدفر حاوى چند ايراد است: از جمله مغالطه اشتراك لفظ و شبهه ى تسرّى اشتراكات لفظى كلمات و اصطلاحات به مفاهيم عرفى و كاربردى.

▪️فرض منطق عقلانى در فرهنگ حكما بر اين است كه: «الفاظ محمول است بر معانى عرفيه». اين اصل آنچنان مورد تأكيد حكيمان است كه در قوانين بسيارى از نظام هاى حقوقى از جمله قانون مدنى ايران نيز به روشنى آمده است. «ماده ٢٢٤- الفاظ عقود محمول است بر معانى عرفيه»

▪️بدين معنى كه امروزه ديگر پى بردن به ريشه واژگان براى بيان مقصود مهم نيست. بيشتر از ريشه كلمه، كاربرد آن در عرف مهم است.

▪️به چند نمونه اشاره مى كنم:

▪️عدالت از ريشه عدل گرفته شده است. عدل كه در عرف امروزى به معنى برابرى و انصاف است در بدو امر به پالان چهارپايان براى ايجاد توازن در بارى كه بر گرده حيوان قرار مى دادند اطلاق مى شده. اكنون چه كسى با در نظرداشتن اين معنا، از واژه عدالت استفاده مى كند؟

▪️واژه عقل نيز به همين روال در مفهوم عرفى امروزين واجد معناى شريفى است؛ اما ريشه آن واژه "عِقال" يعنى طناب يا زنجيرى است كه براى مهار شتر به پاى حيوان مى بستند. در دهخدا نيز آمده است: «عقل: بستن ساق شتر را». مى پرسم اكنون كدام نويسنده يا حتى فرد عادى و عامى، چنين افاده اى از بكاربردن واژه "عقل" دارد؟

▪️دو واژه مشق و مشقت هر چند از يك ريشه اند اما هيچ گاه در عرف به يك معنا بكار برده نشده اند. مثلا عبارت "سرمشق" در عرف هنر خوشنويسي به معنى "الگو" است. كه استاد خوشنويس براى شاگرد خود مى نويسد و هنرجو با تَكرار و تمرين و ممارست به آن سرمشق نزديك مى شود.

▪️واژه تكليف نيز امروزه در جامعه به معنى وظيفه است و كمتر كسى آن را در معنى شاذّ كُلفَت بيان يا برداشت مى كند و يا در ارتباط با آن مى داند.

▪️نمونه ديگر اينكه؛ مدتى مُد شده بود كه از عباراتى كه انرژى منفى دارند پرهيز كنيد. مثلا از عبارت "خداقوت" بجاى "خسته نباشيد". بايد گفت چه بسا "خسته نباشيد"هايى كه از سر لطف و خلوص و صدق به دل و جان آدمى مى نشيند و بسا "خداقوت"هايى كه از سر تظاهر، خستگى را در تن و روح آدمى تثبيت مى كند.

▪️بارى؛ از اين دست مثال ها فراوان است.

▪️متاسفانه روانشناسى هاى زرد در جامعه گنگ و گيج امروز ما خريدار زياد دارد. اما نخبگان بايد احتياط و مراقبت كنند كه بر اين خرمن آتش گرفته ندمند.

▪️اگر جناب #مجدفر دغدغه تكاليف بى ثمر و بى هوده دانش آموزان را دارند، با تغيير الفاظ آن بى ثمرى و بى هودگى رفع نخواهد شد. براى رفع اين دغدغه بايست مسير ديگرى را پيمود.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

13 Nov, 19:44


🔻 دانش‌آموزان کلفت ما نیستند!

#دکتر_مرتضی_ مجدفر

▪️یکی از اصطلاحات غلطی که در نظام آموزشی ما رایج شده است، کاربرد "تکلیف" و " مشق" نزد معلمان و دست‌اندرکاران تعلیم‌وتربیت است.
قدیم‌ها اغلب خانواده‌های طبقه متوسط به بالا
خدمتکاری در منزل داشتند که به او "کلفت" یا "نوکر" می‌گفتند. فعلا با نوکر کاری نداریم، صحبت سر کلفت است. یعنی فردی که مجبور بود و هست تمام کارهایی را که از سوی خانم یا آقای خانه به او ارجاع می‌شد یا می‌شود، انجام دهد. کلفتی یعنی یک‌جور غلامی حلقه به گوش؛ یک‌جور بیگاری و یک‌جور انجام وظیفه تا سر حد بی‌هوشی مطلق و بدون داشتن هیچ‌گونه حال خوش.

▪️وقتی به دانش‌آموز می‌گوییم تکالیف شما فلان کار و فلان وظیفه است، یعنی او را کلفت خودمان تلقی کرده‌ایم و مجبور است کلفت ما باشد و هر چیزی‌ را که به او ارجاع کرده‌ایم، انجام‌ دهد. تکلیف از ریشه تکلف و مکلف ساختن گرفته می‌شود و بار معنایی منفی دارد. کلفت هم هم‌خانواده تکلیف است. یعنی کسی که کاری را با مکلف شدن انجام می‌دهد. مشق هم با کلمه‌ای مثل مشقت هم‌خانواده است. چرا باید دانش‌آموز مشقت بکشد؟ مشقت بکشد که چه بشود؟ یاد بگیرد؟ یادگیری بامشقت چه فایده‌‌ای دارد؟ چرا باید او را کلفت خودمان تلقی کنیم؟
هم تکلیف(کلفت شدن) و هم مشق(مشقت کشیدن) برای انجام دادن کارهای ارجاعی معلمان، عبارت‌های انگیره‌بخشی محسوب نمی‌شوند. من عبارت‌هایی نظیر " فعالیت در منزل"، " خلاقیت‌های من"، "پروژه منزل" و... را بیشتر می‌پسندم. شما چه نظری دارید؟/#شوق_تغییر

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

13 Nov, 11:28


#اختصاصی 🇮🇷

🔻مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران را تغییر دهید

#فضل_الله_کیارستمی

جناب آقای دکتر کاظمی
با سلام
▪️ضمن احترام به انتخاب شما به عنوان وزیر  وزارت معظم آموزش و پرورش" دردولت برای ایران"  ، بر خویش فرض می‌دانیم به عنوان بخش کوچکی از این جامعه ی بزرگ و فرهنگ ساز نکاتی را معروض داریم.

▪️انتخاب آقای دکتر پزشکیان از سوی مردم، در یک انتخابات جدی و نفس‌گیر  پیامی آشکار از سوی مردم برای تغییر وضع موجود بود. این انتخابات نشان داد مردم خواستار برون رفت از بن بستی بودند که نا خواسته به آن دچار شده و امیدی به بهبود اوضاع نداشتند.

▪️تلاش گسترده جامعه ی بزرگ فرهنگیان برای موفقیت دکتر پزشکیان ،نشان از وخامت بیش از پیش این مجموعه  بزرگ و فرهنگ ساز داشت.
وزارت آموزش و پروش که فی نفسه متولی آموزش بهترین سجایای اخلاقی باید باشد،به دلیل حضور افرادی فاقد این تفکر و ویژگی ها ( بر خلاف شعارهای عوام پسندانه ) روز بروز به سمت تباهی و سقوط گام بر می داشت، زیرا مدیران آن کاری جز کاشتن بذر تنفر و کینه نداشتند.

▪️وزیر آموزش و پرورش و به دنبال آن مدیران کل و بالاخص شهر تهران مهمترین وظیفه ی خود را قلع و قمع مدیران و دلسوزان این نهاد ارزشمند و تفکر ساز دانسته و چنان کردند که اخلاق و انسانیت شرمسار شد. نمونه ی بارز این تغییرات سریع و  غیر اخلاقی در شهر تهران و جابه جا کردن مدیران اخلاق‌مدار مناطق ،که عموما دارای پیشینه جبهه و جهاد و ایثار با کسانی که کمترین اعتقاد به اخلاقیات و روابط نیکوی انسانی داشتند و تغییرات گسترده در همین چند سال نمونه ای است که خود از آن با خبرید .
آخر چگونه ممکن است کسانی که کمتر نشانه ای از ویژگی های ارزشمند اخلاقی نداشته باشند، بتوانند به فرزندان این مرز و بوم از اخلاق بگویند.کسانی که تمام وجودشان را بغض و کینه فرا
گرفته قطعا نمی‌توانند به فرزندان ما از کمالات اخلاقی بگویند.

▪️امروز آموزش و پرورش به صورت کلان و آموزش و پرورش شهر تهران به صورت اخص تشنه ی تغییری چشمگیر است، تغییری که امید است موجب جاری شدن روح اخلاق و وفاق در کالبد بی روح آن باشد.

▪️حال که ریاست محترم جمهور با اعتقاد بر وفاق در صدد ایجاد دولتی ارزشمند است، شایسته است کسانی در این جایگاه قرار گیرند که رفتار و عملکرد آنان نشان از وفاق و تعامل بوده و به این اصل اعتقاد عملی داشته باشند. لذا استفاده از کسانی که عملکردشان هیچ نشانی وفاق و همدلی ندارند، چرخیدن در  بر همان پاشنه است.

▪️کمترین انتظار جامعه ی فرهنگیان اقدام عاجل حضرتعالی این است که به خواست عموم فرهنگیان احترام گذاشته و نگذارید کسانی که با اخلاق و عملکرد خویش به این دستگاه ارزشمند آسیب وارد کرده اند همچنان موجب خسران شوند.ضمنا اینجانب یکی از آن بیست هزار مدیری هستم که وزیر وقت به جابجایی آن به عنوان یکی از افتخارات خود یاد می کرد. قطعا باید تهران به عنوان پایتخت و الگوی سایر استان ها اولین اولویت آن وزارتخانه باشد. رفتارهای صورت گرفته انچنان هماهنگ  بود که گویا این افراد مقری را فتح نموده اند.

▪️امیدواریم با انتصاب فردی شایسته؛ اخلاق مدار و فرهنگی به معنای اصلی کلمه نقایص ایجاد شده و خسران وارده به به نظام تعلیم و تربیت مرتفع گردد.
والسلام
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

13 Nov, 11:15


🔻بطحائی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور شد

▫️«سیدمحمد بطحائی» وزیر اسبق آموش و پرورش رییس سازمان امور اجتماعی کشور ( سازمان زیرمجموعه وزارت کشور) شد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

31 Oct, 11:11


🔻 طرح سوال از کاظمی وزیر آموزش و پرورش کلید خورد

عظیمی راد سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس:

▪️طرح سوال از وزیر آموزش و پرورش بر اساس چهار اصل کلید خورد.

▪️موضوعاتی از قبیل چرایی عدم اهمیت تاثیر قطعی معدل در کنکور و لغو آن، بی توجهی به درخواست افزایش سن داوطلبان دانشگاه فرهنگیان، تعیین تکلیف اعتراضات داوطلبان آزمون‌های استخدامی از جمله آزمون کیفیت بخشی، آموزگاری و رد گزینش های‌ آزمون‌های استخدامی از جمله عوامل اصلی این طرح سوال خواهد بود./خانه ملت

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

30 Oct, 20:03


🔻 وضعیت غم انگیز تغذیه مدارس شبانه‌روزی بشاگرد؛ اینجا «گوشت و ماهی» برای دانش آموزان رویاست! ۴ مرغ برای ۱۰۰ دانش‌آموز! از میوه هم خبری نیست

▪️مدرسه به معنای واقعی خانه دوم آن‌هاست؛ دانش‌آموزانی که با هزاران امید از روستاهای اطراف بشاگرد برای تحصیل به شهر می‌آیند شنبه تا چهارشنبه در مدرسه درس می‌خوانند و زندگی می‌کنند. مدرسه نیز موظف به تامین سه وعده غذایی در روز و میان وعده دانش‌آموزان است.

▪️وعده‌هایی که باید در حالت ایده‌آل به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که کالری و مواد مغذی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. در مدارس شبانه‌روزی بشاگرد اما خبری از این موضوع نیست. به گفته‌ی «فرخ احمدی»، نماینده شورای اسلامی بشاگرد در یکی از مدارس دو روز درمیان به دانش‌آموزان عدس پلو داده می‌شود. یعنی حداکثر سه بار در هفته و ۱۲ بار در ماه به دانش‌آموزان عدس پلو می‌دهند. از شواهد امر پیداست که عدس پلو و لوبیا پلو عضو ثابت برنامه غذایی مدارس است.

▪️مدیر یکی از مدارس شبانه‌روزی در پاسخ به سوال ما درباره‌ی وضعیت میان وعده‌ دانش‌آموزان پس از خنده تلخی اظهار کرد که اینجا از این خبرها نیست. سرانه‌ی غذایی که از طرف وزارت آموزش و پرورش به مدارس شبانه‌روزی واریز می‌شد از سال گذشته در مقاطعی قطع شده یا کاهش یافته است و ادارات استانی مبالغ ناچیزی بین ۱۰ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان برای مدارسی با ۵۰ تا ۹۰ دانش‌آموز واریز می‌کنند. همین موضوع سبب شده اکثر مدارس به عمده فروش‌ها یا مراکز خرید شهر بدهکار باشند.

▪️مسئول یکی از مدارس در تشریح وضعیت برنامه‌های غذایی دانش‌آموزان با تاکید بر اینکه وضعیت خوب نیست، گفت:«برای ۱۰۰ نفر دانش‌آموز در یک وعده ۴ مرغ درست می‌شود که شاید غذا بوی مرغ را هم ندهد. با این سرانه که نمی‌توان گوشت خرید؛ مگر اینکه خَیری کمک کند یا کسی نذر داشته باشد و در ماه یک وعده گوشت به بچه‌ها بدهیم. ثابت نیست». وی با بیان اینکه مسئولان مدرسه به خاطر بودجه کم چاره دیگری ندارند، افزود: «خیلی از مدارس از سال گذشته بدهی دارند و عمده فروش‌ها به آن‌ها مواد غذایی نمی‌دهند و این شرایط سال تحصیلی جاری را دشوارتر کرده است». این مسئول اضافه کرد: «چند وقت اخیر هم که بحث ممنوعیت واردات برنج خارجی بود، در بشاگرد برنج گیر نمی‌آمد و اوضاع را برای ما سخت‌تر کرد».

▪️مدیر یکی از مدارس در این باره گفت:«سرانه‌ای که باید وزارت آموزش و پرورش به مدارس شبانه‌روزی واریز کند طی یک سال گذشته تاکنون واریز نشده است. کمک سرانه‌ای از طریق ادارات کل استان‌ها {مبالغ کم} واریز شده که اصلا با تعداد دانش‌آموزانی که باید خدمات رفاهی بگیرند تناسب ندارد. تعدادی از مدارس دانش‌آموزان زیادی دارند اما تنها با مبالغ ۲۰ میلیون تومان در ماه اداره می‌شوند».

▪️وی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی کنونی اداره مدارس خیلی سخت است و مدیر باید اعتبار خودش را بگذارد تا بتواند مدرسه را اداره کند، گفت:«یک مدرسه در بشاگرد سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون تومان و مدرسه‌ی دیگری ۱۵۰ میلیون تومان بدهکار بوده. متاسفانه مدیران مدارس کاملا درگیر موضوعات رفاهی دانش‌آموزان هستند و مدیری که درگیر این مسائل باشد به سختی می‌تواند به کیفیت آموزش بپردازد». / روزنامه صبح ساحل

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

30 Oct, 17:43


🔻 مجلسی که با یک غوره سردیش می کنه و با یک مویز گرمیش می کنه! طرح ها و مصوباتش محل تأمل است!

✍️
#ابراهیم_سحرخیز

▪️ با داغ شدن دعوا بر سر حذف یا ماندگاری تأثیر قطعی نمرات امتحانات نهایی یا همان سوابق تحصیلی داوطلبان در کنکور سال آینده، خبر می رسد مجلس با یک طرح ۱۰ ماده ای بدنبال تقویت نظام آموزش وپرورش کشور است.
پیش از پرداختن به طرح یاد شده، این که نمایندگان مجلس پس از طی دو نوبت قانون گذاری در باره پذیرش دانشجو ( بار اول در آذر ماه ۱۳۸۶ و بار دوم در شهریور ۱۳۹۲)، زیر میز زده، به نوعی دنبال زیرپا گذاشتن قانون مصوب خود یعنی تاثیر سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون ورودی دانشگاه هاست بسی مایه تعجب است!در قانون مصوب مجلس آمده است« مراد از سوابق تحصیلی داوطلبان همان نمراتی است که داوطلب یا دانش آموز در برخی ازدروس معین شده در سه سال پایانی دوره متوسطه از مسیر شرکت در امتحانات هماهنگ کشوری منطبق با استانداردهای اعلام شده از سوی شورای عالی آموزش وپرورش کسب می کند.»

▪️این که شورای عالی انقلاب فرهنگی بر حسب سیاست های کلی نظام، به عنوان«مرجع سیاستگذاری، تعیین خط مشی، تصمیم گیری و هدایت امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی کشور» از جایگاه قانون گذاری برخوردار است یا خیر، اکنون و اینجا محل بحث نگارنده نیست اما مگر ابلاغیه اخیر آن شورا، مبنی بر تاثیر قطعی معدل در پذیرش دانشجو با قانون مصوب مجلس، خدای ناکرده در تنافی یا تعارض آشکار است که به یک سال نرسیده ، الم شنگه بر پا کرده، آن را نافی عدالت آموزشی می دانید؟!به قول مولانا، سوراخ دعا را گم کرده اید!

▪️ مطمئن باشید با حذف یا ماندگاری تاثیر قطعی معدل،توفیری در سهم دانش آموزان مدارس کم برخوردار دولتی در رتبه های برتر کنکور حاصل نخواهد شد! مصوباتی از این دست آن هم در باره مسأله مهمی مانند تاثیر قطعی معدل یا نمرات امتحانات نهایی در کنکور سراسری دانشگاه ها، امری خلق الساعه یا دفعی نیست که ناگهان بر زمین آموزش وپرورش فرود آمده باشد.مگر می شود هنگام طرح چنین مباحثی، آن هم در یک کارگروه تخصصی ویژه ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر آموزش وپرورش یا نماینده رسمی او از بیخ و بن ماجرا بی خبر باشند و نظر خود را پای این کار نیاورده باشند؟!یا رییس کمیسیون آموزش مجلس به عنوان یکی از اعضای حقوقی شورا، از کم و کیف ماوقع غافل مانده باشد.این در حالی است که برخی از وزیران پیشین آموزش وپرورش یا اعضای کنونی شورای عالی آموزش وپرورش، هنوز هم یک پای ثابت کارگروه‌های تخصصی مربوط به آموزش وپرورش محسوب می شوند که بعید نیست پیشنهاد چنین مصوبه ای دست پخت همین حضرات باشد.اکنون جای تعجب است همان حضراتی که دیروز کنکور را به تمامیت خواهی، البته کردن دانش آموزان به سوالات تستی و چهار گزینه ای، به کما بردن نقش و جایگاه تربیتی مدرسه و معلم یا قس علی هذا متهم می کردند امروز این شهامت را ندارند تا بگویند این مصوبه با اصرار یا چراغ سبز آنها، سر از آموزش وپرورش در آورده و به مسأله یا مشکل روز این کشور تبدیل شده است.

▪️تا آنجا که به یاد دارم در سالهای ابتدای دهه نود، یعنی همان سالهایی که مجلس در تدارک تهیه و تصویب دوباره قانون پذیرش دانشجو بود وقتی به اتفاق دبیرکل وقت شورای عالی آموزش و پرورش، همراه با دیگر اعضای کارگروه از جمله رییس سازمان سنجش به دعوت آقای زاهدی رییس کمیسیون آموزش در مجلس حاضر می شدیم آقای مهدی نوید ادهم از جمله کسانی بود که در پیشنهاد جایگزین‌ شدن سوابق تحصیلی و تربیتی به جای کنکور آتشش تند تر از بقیه بود اما امروز سکوت معنادار او یا مخالفت برخی از دوستان یا همفکران او برایم محل سوال است.
دست کم بگویند ما اشتباه می فهمیدیم بهتر است کار دوباره به همان روال قبل گردد.


▪️و اما مجلس!مجلسی که با یک مویز، گرمیش می کنه با یک غوره سردیش! معلوم میشه تصمیماتش پایه و اساس کارشناسی نداشته، آموزش وپرورش را به سیبل دارت پرتاب های ناگهانی یا آزمون و خطای خود تبدیل کرده است.
که قانون پذیرش دانشجو یا تاثیر قطعی معدل نیز یکی از همان هاست!طرح پیشنهادی اخیر یا همان تقویت نظام آموزش وپرورش نیز یکی از همین نمونه ها ست که در مطلب دیگری مفصل به معایب یا ابهامات آن خواهم پرداخت.شوربختانه مجلس انقلابی از این دست قوانین، کم نداشته و ندارد از حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی بگیر تا همسان سازی حقوق بازنشستگان!

▪️پزشکیان بنده خدا به عنوان رییس جمهور، گفت :«نباید دسترسی دانش آموزان به خدمات مطلوب و باکیفیت آموزشی، فقط و فقط منوط به داشتن پول باشد! این عدالت نیست » و یا باید در ۱۹ جور سهمیه های دردسر ساز کنکور که مردم از کم و کیف آنها خبر ندارند بازنگری شود. این حرف درست و بجا هم بود اما مخاطبان، یعنی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای پاسخ یا واکنش به جا، خود را به اون راه زده، معدل را بهانه کرده اند.
🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

29 Oct, 15:43


🔻امروز به رغم تحریم‌ها به قله‌های پیشرفت رسیده‌ایم

کاظمی وزیر آموزش و پرورش:


▪️در نظام تعلیم و تربیت ماموریت اول انتقال سنن، ارزش‌ها و باورها سپس دستیابی به قله‌های پیشرفت و در عرصه رقابت علمی جهانی است.

▪️ امروز به رغم تحریم‌ها به قله‌های پیشرفت رسیده‌ایم و رتبه سوم المپیاد علمی ۲۰۲۴ دنیا را کسب کردیم. این امر نشان آن است که ما می‌توانیم با سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش به قله‌های رفیع برسیم.

▪️دو مدل برای جهش علمی طراحی شده که یکی مسیر نخبگانی که موفقیت هایی داشتیم و این مسیر ادامه دارد.توسعه آموزش عمومی مسیر دیگر است که مورد توجه جدی قرار دارد./ ایسنا

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Oct, 20:31


🔻مکاتبۀ #علامه_طباطبایی و استاد محمدابراهیم #باستانی_پاریزی در مورد شخصیت #کوروش:

▪️«نظری که ایشان در تفسیرِ خودشان داشتند، در مجموع نتیجه گرفتند که تا نظریۀ تازۀ دیگری در باب ذوالقرنین داده نشود، می‌شود قبول کرد که ذوالقرنین همان کورُش کبیر است

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Oct, 19:57


🎥 در کشور هیچ کلاسی بدون معلم نداریم

▪️کاظمی وزیر آموزش و پرورش در گفت وگو با خانه ملت

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

28 Oct, 07:33


🔻برنامه درسی داخل مدرسه، پاشنه آشیل آموزش و پرورش

کاظمی وزیر آموزش و پرورش:

▪️برنامه درسی داخل مدرسه، پاشنه آشیل آموزش و پرورش در تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین است.

▪️ هر کسی با هر بودجه و امکانات کمی و کیفی بخواهد تحولی در این نظام ایجاد کند، میسر نخواهد شد مگر آن که برنامه درسی که بر فضای مدرسه به عنوان کانون تحولات حاکم بر جامعه است را تغییر دهد.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Oct, 21:32


وزیر آموزش و پرورش در واکنش به خبر کذب بازماندگان از تحصیل تشریح کرد:
🔻بالاترین نرخ پوشش تحصیلی پس از انقلاب در سال تحصیلی جاری

▪️علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در بیست و هفتمین جلسه شورای معاونان که با حضور مدیران کل آموزش و پرورش استان های کشور به صورت برخط در محل وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن خداقوت به اعضای شورای معاونین و مدیران کل استانی گفت: طی یک ماه گذشته، مدیران استانی زحمات زیادی را برای برگزاری مهر آرام و بدون دغدغه متحمل شدند که جای تقدیر و تشکر دارد.

▪️وی با اشاره به اتفاقات و رویدادهای اخیر و ضرورت جریان سازی در این زمینه ادامه داد: یکی از مأموریت های نظام تعلیم و تربیت، جریان‌سازی های فرهنگی در حوزه های روز دنیاست. بنابراین انتظار می رود  پس  اتفاقات ناگواری که در سرزمین‌های غزه و لبنان رخ داده است، برنامه های فرهنگی و متنوعی با تأکید بر فرهنگ ایثار و مقاومت شکل بگیرد.
وی ادامه داد:  در این حوزه به معاونت پرورشی مأموریت داده شد تا با رویکردهای فرهنگی روی این حوزه کار شود.

▪️کاظمی به «همایش یاوران انقلاب» که از سوی سازمان دانش آموزی درملارد برگزار شد، اشاره کرد و گفت: این اقدامات، یقیناً بستری برای ایجاد جریانی هویت بخش در میان دانش اموزان و اولیا خواهد شد.

▪️وی در ادامه به اهمیت روز ۱۳ آبان و تدوین برنامه هایی مدون برای این رخداد اشاره کرد و گفت: شایسته است که برای ایام مذکور اقداماتی سازنده و گسترده برنامه ریزی شود.

▪️وزیر آموزش و پرورش، با اشاره آمار کذب منتشر شده در فضای مجازی درخصوص «آمار بازماندگان از تحصیل» گفت: در خصوص اخبار غیرواقعی منتشر شده درباره بازماندگان از تحصیل، با استدالال می گویم که  در سال تحصیلی جاری، بالاترین نرخ پوشش تحصیلی پس از انقلاب را داشته ایم.

▪️وی با اشاره به این نکته که بخشی از آمار بازماندگان، مربوط به «تارکان تحصیل» است، گفت: از این آمار به اشتباه به اسم بازمانده از تحصیل یاد می شود، در حالی که «ترک تحصیل» در دوره دوم متوسطه رخ می دهد که در آموزش و پرورش این خصوص کمترین قصور را متوجه خود می داند.

▪️وی ادامه داد: با تمام این تفاسیر، ما معتقدیم در آموزش و پرورش حتی یک بازمانده از تحصیل هم زیاد است باید  در این زمینه نقطه ای و شبکه ای وارد شویم که این آمار به حداقل ممکن برسد.

▪️به گفته وزیر آموزش و پرورش؛  به زودی آمار ثبت نام دانش‌آموزان و جزییات آن در سامانه شفافیت که به زودی روی خروجی پورتال آموزش و پرورش قرار می گیرد، ارایه خواهد شد.

▪️وی در ادامه ضمن ابراز خرسندیاز موفقیت های تیم های ورزشی اعزامی به بحرین، به دانش آموزان مدال آور المپیک ۲۰۲۴ بحرین تبریک گفت و افزود: امیدوارم تا پایان بازی ها؛ مدال های بیشتری را از آن ایران کنید.

▪️در ادامه جلسه؛ حسین صادقی، رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش ضمن محکوم کردن اقدامات کودلانه رژیم جعلی صهیونیستی در شب گذشته، از عملیات غرور آفرین نیروهای پدافند هوایی کشور تقدیر کرد و افزود: الحمدولله امروز در هیچ نقطه ای از کشور شاهد اخلال در روند آموزشی مدارس نبودیم و فرآیند آموزش بدون هیچ نگرانی همانند سایر روزها در تمامی مدارس کشور ساری و جاری بود و هیچ کلاس درسی تعطیل نشد.

▪️صادقی در ادامه با ارایه گزارشی از اخبار امید بخش آموزش و پرورش با تأکید بر ضرورت تبیین اخبار خوی آموزش و پرورش در تمامی استان ها گفت: در هفته جاری شاهد اخبار خوب بسیاری در آموزش و پرورش استان ها و مناطق کشور بودیم.

▪️وی با ارائه یک گزارش تصویری و اینفوگرافی مهم ترین و پر نفوذترین  اخبار هفته پیش آموزش و پرورش در فضای رسمی و غیر رسمی رسانه ای کشور، از شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استان ها خواست تا در استمرار تبیین اخبارمثبت و گزارش هایی از این دست، مهم ترین اخبار حوزه کاری خود را به صورت هفتگی به مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی ارسال نمایند.

▪️در ادامه حامد علامتی، رییس کانون پرورش فکری، رضوان حکیم زاده معاون ابتدایی وزیر، عاطفه مدبر نژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان، حسینی از باشگاه دانش‌پژوهان و دیگر معاونین و مدیران گزارش ها و مسایلی از حوزه کاری خود را ارایه دادند./ مرکز اطلاع رسانی آ.پ

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Oct, 07:37


🔻سوتی بامزه یک دانش‌ آموز روی آنتن زنده/ ناظممون گفت وقتی اینجا آمدم اینجا ازش تشکر کنم!‎


🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

27 Oct, 03:04


#نگاه_رسمی
🔻اخبار خوب آموزش و پرورش در هفته ای که گذشت به روایت روابط عمومی آموزش و پرورش

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

26 Oct, 13:02


🔻بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً

▪️ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از حریم امنیت ایران زمین و جلوگیری از آسیب به ملت و منافع ایران  دو تن از رزمندگان خود را در شب گذشته حین مقابله باپرتابه‌های رژیم جنایتکار صهیونیستی فدا نمود.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

24 Oct, 19:09


🔻 هدی هاشمی:

▪️روزنامه اطلاعات آمار کودکان بازمانده از تحصیل را ۲ میلیون نفر اعلام کرد و نوشت وزیر آموزش و پرورش در دولت وفاق آن زمان که اولویت برنامه شان را برپایی و اجبار نماز در مدارس اعلام کردند آیا خبر و آماری از جاماندگان صندلی مدارس داشتند؟

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

24 Oct, 15:02


🔻 نماینده مجلس: امسال حدود ۲ میلیون دانش‌آموز در مدارس ثبت‌‎نام نکرده‌اند

فرشاد ابراهیم‌پور، عضو کمیسیون آموزش مجلس :

▪️ آمار ثبت‌نام نشدن ۷۹۰ هزار دانش‌آموز، آماری است که وزارت آموزش و پرورش عنوان کرده است، ولی مشکلات اقتصادی، آگاهی ناکافی از رفع موانع آموزشی و مشکلاتی در محل به دلیل جابه‌جایی محل سکونت به وجود آمده است، باعث شده تا والدین و دانش‌آموزان به مرحله ثبت‌نام نرسند. 

▪️ آمار واقعی دانش آموزانی که موفق به ثبت نام در مدارس نشده اند بیش از آماری است که نهادهایی مانند آموزش و پرورش مدعی آن است می باشد.  امسال حدود ۲ میلیون دانش‌آموز ثبت‌نام نشده‌اند.


🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

24 Oct, 05:41


🔻 درد نارسایی و نقص آموزشی در مدارس!

✍️ محمدعلی فیاض‌بخش در روزنامه اطلاعات نوشت:

▪️در مکتوب مورخ ‌پنجم مهرماه عجله کردم و بر اساس آمار آن روز نوشتم: هفتصد و نود‌ هزار کودک و نوجوان واجب‌التعلیم از ثبت‌ِنام در مدرسه جا مانده‌اند.

🔸امروز به عدد دو میلیون نفر رسیدم!


▪️در بسیاری از کشورها، اعم از پیشرفته و غیرپیشرفته، به اقامتگران و مهاجران قانونیِ دارای فرزند در سنین مدرسه، اگر فررندشان غایب از مدرسه باشد،‌ برگه‌ی اخطار می‌رسد و سرپرست خانوار را ملزم به ثبت‌نام فرزندش در مدرسه می‌کنند. راستی ما را چه شده است که ساکنان خانه‌ی پدری، فرزندشان از حضور در مدرسه وامانده و برگ از برگ نمی‌جنبد؟!

▪️وزیر محترم آموزش‌وپرورش در دولت وفاق، آن زمان -که اولویت برنامه‌شان را برپایی و اجبار نماز در مدارس اعلام کردند- آیا خبر و آماری از جاماندگان صندلی مدارس داشتند؟ آیا اصلاً از کمبود صندلی‌ها خبری از دستیارانشان استعلام کرده‌بودند؟ از میزان بیش از صدوپنجاه‌هزار کمبود معلم آگاه شده بودند؟ …و البته جناب ایشان اولویت‌هایی دیگر را هم به‌مرور برشمردند که در هیچ‌کدامشان دغدغه‌ای از کمبودهای سه‌گانه‌ی فوق استشمام نمی‌شد.

▪️درد نارسایی و نقص آموزشی در مدارس آن‌قدر شدید است که از درد گذشته و به کما و بی‌هوشی سرکشیده؛ از همین روست که این آمارهای فاجعه‌بار کمترین ناله‌ای را برنمی‌آورَد؛ از بس که درد، پردرد است!

▪️باید حق داد! تشخیص اولویت‌ها، هوش و حواسی را‌ می‌طلبد که فعلاً غایب است. دعواهای جناحی روزمرّه بر سر اموری که ارّه بر اعصاب شهروندان می‌کشد، درد را از موضع اصلی به مواضع دیگر سوق داده؛ زین سبب، هر صبح منتظریم تا ببینیم آیا طرح دعوایی حاشیه‌ای علیه دولت وفاق مطرح می‌شود؟ البته دولت وفاق تا کنون بیشتر بر وفق تمایلات مخالفانش عمل کرده؛ باشد که وفاقی هم سرریز این سو شود؛ لااقل این تراز برخوردار از تراضی باشد!

▪️آیا در این اولویت‌ناشناسی‌ها مجالی برای ارسال اخطاریه‌ی ثبت‌نام به درِ خانه‌ی جاماندگان باقی می‌مانَد؟!

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1647598

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

23 Oct, 05:54


🔻طرح انحلال و یا ادغام #کانون_پرورش_فکری_کودکان_و_نوجوانان یک #فاجعه ی فرهنگی است ناتوانی مدیران این نهاد فرهنگی نباید مستمسک این پیشنهاد باشد. استدلال من شاید برای بعضی مؤثر نیافتد، لااقل از مقام معظم رهبری استفسار کنید ایشان بهتر از همه به سابقه و ضرورت امروزی آن آگاه هستند.

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Oct, 19:12


🔻طرحی برای انحلال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان!

علی اصغر سیدآبادی

▪️ فرید ذکریا در کتاب «آموزش لیبرال» به گفت‌وگویش با وزیر آموزش و پرورش سنگاپور اشاره می‌کند که یکی از موفق‌تربن نظام‌های آموزشی در آزمون‌های بین‌المللی و جزو منظم‌ترین آن‌‌هاست و از قول او می‌گوید که کمبود ما خلاقیت است.

▪️پیش‌تر نوشتم که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زائده‌ی آموزش و پرورش رسمی نیست، بلکه باید چشم‌انداز آن باشد، همان گمشده‌ای که وزیر آموزش و پرورش سنگاپور به آن اشاره می‌کند.

▪️ در کشورهای پیشرفته مدرسه‌ها کم‌کم شبیه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌شوند و بر خلاقیت و استفاده از آثار فرهنگی و هنری در آموزش تاکید می‌شود.

▪️طرحی با عنوان دهان پرکن « تقویت نظام آموزش و پرورش» در مجلس اعلام وصول شده است که بر اساس آن تمام دستگاه‌ها و سازمان‌های وابسته به آموزش و پرورش با هم ادغام شده و در استان‌ها سازمان آموزش و پرورش تشکیل می‌شود.

▪️درباره بقیه بخش‌های آموزش و پرورش شاید طرح خوبی باشد، اما از همان آغاز چسباندن کانون پرورش فکری به آموزش و پرورش اشتباه بود و طراحان این قضیه فهم درستی از تفاوت آموزش و پرورش رسمی و پرورش تخیل و فکر کودکان و نوجوانان نداشتند.

▪️تصویب این طرح و تصمیم‌گیری درباره‌ی کانون در قالب آن خیانتی آشکار به کودکان است.

هنوز دیر نشده کانون را با استقلالش از انحلال نجات دهید!

🆔 @hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Oct, 03:49


🔻ضرورت بازنگری در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش(برآمده از نتایج پژوهشی)

✍️زهرا علی اکبری، روزنامه اطلاعات، ۲۹؛مهر
۱۴۰۳

▪️روزي كه متخصصان و صاحبنظران نظام آموزشي ايران به اين نتيجه رسيدند كه آموزش و پرورش نياز به تحول جدي و اساسي دارد، سندي با نام و نشان سند تحول بنيادين آموزش و پرورش را كتابت و تصويب كردند. اما هر چه از آن زمان و روزگار تصويبش مي گذرد بيشتر آشكارمي شود كه اين سند ضمانت هاي لازم براي  اجرايي شدن را ندارد و البته با گذاره هاي  آموزش نوين  فاصله زيادي پيدا كرده است. چندي پيش پژوهشي با عنوان « دلالت های سیاستگذارانه حکمرانی خوب در سند تحول بنیادین آموزش وپرورش» انجام گرفته كه نتايج بسيار ارشمندي را از ميزان حضور مولفه هاي حكمراني خوب در متن سند تحول در اختيار سياستگذاران نظام آموزشي قرار مي دهد. در اين پژوهش گزاره های مغفول و كمرنگ شاخص های حکمرانی خوب در سند مشخص و معرفي مي شوند كه می تواند مبنای بازبینی سندتحول بنیادین توسط سیاستگذاران آموزشی قرار گیرد.بازبيني و اصلاحي كه با توجه به عدم كارآمدي سند، بايد خيلي پيش از اينها انجام مي گرفت.

▪️در پژوهش مذكور پس از بررسي 7 منبع اصلي آموزشي و سياستگذاري، 23 شاخص براي حکمرانی خوب در نظام آموزش وپرورش مدنظر قرار گرفته و سپس دلالت های اين شاخص ها در نظام آموزش وپرورش از سند تحول بنیادین آموزش وپرورش استخراج شده است .يافته هاي پژوهش نشان مي دهد؛ در بين شاخص هاي مطرح شده، اخلاق مداری بيشترين اهميت و  فراواني را در سند تحول دارد و از سوي ديگراجماع محوري(تعهد به وفاق عمومي)، ثبات سياسي و مقابله با خشونت ، حق اظهار نظر و كيفيت تنظيم گري در انتهاي جدول اهميت بخشي، به ميزان يك درصد و چه بسا تمايل به صفر را دارند.

▪️با همين چند گزاره انتهاي جدول اهميت شاخص ها، مي توان به چرايي وجود برخي از  چالش هاي مهم در نظام تعليم و تربيت رسيد.چه انتظاري از پرورشِ روحيه پرسشگري و تفكر انتقادي داريد وقتي كه در تحولي ترين سند آموزشي حق اظهار نظر و يا اجماع محوري براي معلم و دانش آموز محلي از اعراب ندارد.وقتي تمركز آموزش و پرورش بر روي سندي باشد كه بخش هاي مهمي در آن مغفول مانده، بايد هم انتظار داشت كه؛ دانش آموزان در ساده ترين سطوح گفتماني و رفتاري دچار هيجانات منفي و كنش هاي غير منطقي شوند، پاسخگويي و شفافيت وجود نداشته باشد و براي برابري و مسئوليت پذيري چالش هايي شكل بگيرد.

▪️در بخشي از اين پژوهش آمده است:«عدم نگاه و درک جامع به شاخص های حکمرانی خوب در تدوین سند از سوی تدوین گران می تواند ناشی از تمرکزگرایی و  شناخت سطحی از حکمرانی خوب باشد. توصیه می شود تا سیاستگذاران، برنامه ریزان و تدوین کنندگان سند با تعامل موثر با معلمان و سایر ذینفعان در راستای آسیب شناسی و اصلاح و ترمیم سند همراه با توجه به شاخص های مغفول یا کمتر مورد توجه قرارگرفته، بستر اجرای موثر سند را فراهم سازند».

متن کامل یادداشت👇

https://media.ettelaat.com/d/2024/10/19/0/249322.jpg?ts=1729360471000

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

22 Oct, 03:46


🔻انگشت کوچک ما هم جزو تن ماست با همین انگشت کوچک هم چشم نامحرم را کور می کنیم
تنب بزرگ ، تنب کوچک بوموسو جزایر تا ابد ایرانی است.

#جزایر سه گانه_ایرانی

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Oct, 17:08


🔻مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی منصوب شد/پورثانی: فعالیت های این اداره کل باید به صورت تیمی اجرا شود

▪️با حکم وزیر آموزش و پرورش، مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی منصوب شد.

▪️شايان ذكر است سمیه‌سادات ابراهیمی متولد سال ۱۳۶۰ و دانشجوی دکترای تخصصی روان‌شناسی از دانشگاه فردوسی مشهد است. تدریس در دانشگاه‌های فردوسی مشهد، فرهنگیان، امام رضا (ع) و حوزه‌های علمیه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۳ مشهد مقدس، دبیر شورای راهبردی تربیتی اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، روان‌شناس بالینی و خانواده درمانگر، مشاور مدارس سمپاد آموزش و پرورش شهرستان مشهد، بازرس هسته مشاوره آموزش و پرورش، مدیر‏کل‏ حوزه مدیرعامل، روابط عمومی و امور ‌‏بین‏‌الملل کانون‏ پرورش ‏فکری‏ کودکان ‏و ‏نوجوانان، عضو ستاد نهضت پیشرفت بانوان سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و دانشجوی برگزیده علمی فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۹۷، از جمله سوابق و موفقیت‌های ابراهیمی به‌شمار می‌رود/مركز اطلاع رسانی آ.پ

🆔@hrhesab2

حرفِ حساب 🇮🇷

20 Oct, 12:51


#اختصاصی 🇮🇷

🔻نامه رئیس منطقه ۶ تهران درباره مشکلات مالی اتفاق افتاده در منطقه/ آقای وزیر ورود پیدا کنید

▪️رئیس آموزش و پرورش منطقه ۶ تهران، طی گزارشی به آموزش و پروش شهر تهران، از مشکلات مالی اتفاق افتاده در آن منطقه، پرده برداشته است. هنوز معلوم نیست که علیرضا کریمیان نسبت به این مشکلات، چه واکنشی داشته است و آیا پای هیات تخلفات، به میان خواهد آمد یا خیر؟

▪️شایسته است که وزیر آموزش و پرورش به موضوع ورود پیدا کند و در صورت صحت گزارش، با متخلفان احتمالی و آنان که بی محابا به بیت المال خسارت وارد کرده اند، برخورد نماید.

🆔@hrhesab2

2,898

subscribers

3,378

photos

849

videos