همّت قلی زاده @hemmatgholizade Channel on Telegram

همّت قلی زاده

@hemmatgholizade


کارشناس و پژوهشگر مسائل اقتصادی ( اقتصاد کلان - برنامه ریزی و بودجه بندی - اقتصاد انرژی و یارانه - اقتصاد شرکتهای دولتی)

لینک کانال👇👇👇👇
@hemmatgholizade




ارتباط با ادمین 👇👇👇👇
@hematgholizade

همّت قلی زاده (Persian)

همّت قلی زاده یک کانال تلگرامی است که توسط یک کارشناس و پژوهشگر مسائل اقتصادی اداره می‌شود. او به موضوعات مختلفی از جمله اقتصاد کلان، برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی، اقتصاد انرژی و یارانه، و اقتصاد شرکت‌های دولتی می‌پردازد. اگر به دنبال دیدگاه‌های تخصصی و اطلاعات جامع درباره مسائل اقتصادی هستید، این کانال برای شما مناسب است. برای عضویت و دنبال کردن آخرین مطالب و تحلیل‌های این کارشناس، می‌توانید به آدرس @hemmatgholizade مراجعه کنید. از این کانال می‌توانید اطلاعات بیشتری در خصوص موضوعات مختلف اقتصادی کسب کنید و در ارتباط با ادمین برای دریافت پاسخ به سوالات خود قرار بگیرید.

همّت قلی زاده

14 Jan, 09:20


‏حضرت ‎#پدر روزت مبارک باد 🌺

‎#پدر_کوه_درد

همّت قلی زاده

13 Jan, 12:03


‏میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر بر همهٔ عزیزان مبارکباد. 🌺

همّت قلی زاده

12 Jan, 19:03


بخشی از سهام کارخانه سایپا را فروختند و بابت طرح هدفمندسازی یارانه‌ها پرداختند، از بانکها هم وام گرفتند باز بابت هدفمندسازی پرداخت کردند، حتی اوراق هم چاپ کردند تا بابت این طرح پرداخت کنند.
بله، بد اجرا شد!
ولی به قول شاعر:
کوریم و نمی بینیم، ورنه همه بیماریم
اقتصاد، ریاضی خطی نبود.

همّت قلی زاده

11 Jan, 17:46


‏دلارزدایی داخلی از روابط مالی نفت، پالایشگاه، پتروشیمی و فولاد و... برای مردمی با درآمد ریالی یعنی:
به رسمیت شناختن زندگی اقتصادی مردم، یعنی نقش و وزن دادن به مردم در معادلات مالی منابع ملی،
یعنی:
مسئولیت اجتماعی (CSR)
حذف محاسبات مبتنی بر دلار در منابع و صنایع ملی یک ضرورت است.

همّت قلی زاده

10 Jan, 19:28


فقط یک تکمله کوچکی بزنم، حالا که از آقای وحیدی و باهنر تا آقای قائم پناه به مقایسه قیمت یک بطری آب معدنی با قیمت یک لیتر بنزین علاقمندند و جواب های مختلفی هم گرفته اند، این عزیزان باید بدانند اگر کمی جستجو کنند خواهند دید که قیمت یک بطری آب معدنی در چندین کشور جهان بیشتر از قیمت یک لیتر بنزین است و این مسأله نکته عجیبی نیست، به هر حال رسانه ها به چنین جملات عامه پسند علاقمندند ولی هر فهیم اقتصادی به نیکی می داند اساسا، مقایسه این دو کالا که هیچ ارتباطی باهم ندارند، به هیچ عنوان صحیح نیست.

همّت قلی زاده

10 Jan, 18:51


بر هر ایرانی واجب است این یازده دقیقه صحبتهای حاج آقا سنجری امام جمعه حکیم چهاردانگه را بشنود، ای کاش این بینش عمیق و علمی در عرصه اقتصاد را سایر ائمه جماعات کشور هم می داشتند تا تریبون های نماز جمعه خط بطلانی بر یک سیاست دائمی غلط در حوزه اقتصاد باشد. ای کاش، تحلیل و سخنرانی حضرت آقای سنجری را از تریبون نماز جمعه تهران بشنویم، ای کاش آن روز را ببینم، این پکیج فروش ها، سیگنال فروش ها، دلار پرست ها، تورم دوست ها که به هزار ترفند پیچیده رسانه ای مسلح شده اند، پدر زندگی مردم را درآوردند، شاید بگویید سیاست‌گذار مقصر است، هر چند از لحاظ حقوقی، هر کسی مسئول تصمیمات خود است، ولی باور کنید همان مال پرست ها، از طریق هنگ رسانه ای، سیاست را به سیاست‌گذار دیکته می کنند، ما یک روزی مجبور خواهیم شد این کشور را با منطق علم اداره کنیم، شک نکنید که یارانه پنهان انرژی واژه ای دروغ بود که به خورد سیاست‌گذار دادند و از روزی که این واژه عملیاتی شده اقتصاد این کشور همیشه ملتهب بوده، پس دقت کنیم در این مختصات اعداد مالی و اقتصاد ما چه نسبتی با معیشت و سفره مردم داریم.
آقای سنجری احسنت بر آن شیر پاکی که خوردی 👏

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

10 Jan, 13:50


‏سفر رییس‌جمهور ‎پزشکیان به استان ‎#سیستان_و_بلوچستان دو بار در کمتر از یک ماه جداً قابل تقدیر است.
بازدید از روستای کلوخی زابل که ۵۰ سال پیش دکتر ‎#پزشکیان آنجا خدمت سربازی اش را گذرانده، کار بسیار پسندیده ای بود.
به امید اینکه در جای جای ‎#ایران عزیز اثری از محرومیت نباشد.

همّت قلی زاده

10 Jan, 10:20


رئیس جمهور با دقت کامل و درست و دقیق گفتند:
«چطور روزانه ۲۰ میلیون لیتر #گم می شود؟!»
«من نمی پذیرم»
نگفتند: قاچاق می شود.
گفتند: گم می شود.
بین این دو کلمه هزار داستان نهفته وجود دارد.
رییس جمهور همچنین خیلی هوشمندانه گفتند:
«بنزین بدون نفتخام»
در این جمله هم حکایتها نهفته است.

همّت قلی زاده

10 Jan, 09:37


یک تذکر و هشدار

من در کف جامعه هستم، می چرخم و می شنوم. اخیرأ ویدئوی چند ثانیه‌ای قاچاق از یک مناظره دو ساعتها (با موضوع یارانه پنهان انرژی) از بنده وایرال شده است. این روزها هر کسی منو می بینه به متلک می گه:
یه عده می گن قاچاق نیست، معلومه که روزی ۵۰ میلیون لیتر قاچاق میشه و ...
نکته مهمش اینه که در ادامه می گن:
معلومه که کار خودشونه!
من می بینم گاهی طرف سیکل هم نداره و این حرف رو می زنه، آخرین بار یک تعمیرکار ماشین این حرفو بهم زد. اینکه من می گم نهادهای ذیربط باید مستنداً با جامعه حرف بزنند یکی از دلایلش همین است. عده ای تورم پرست، با پر کردن گزارهٔ قاچاق هنگفت، این تصور غلط را ترویج می کنند که «مردم روزانه ۵۰ میلیون لیتر قاچاق می کنند»، امکان ندارد، پس کار، کار خودشونه و این شکلی یک تفکر هرج و مرجی مملو از فساد را ترویج می کنند. در این بین دقیقا منظورم نهادهای امنیتی، نظامی و ستاد مبارزه با قاچاق (نهادهای مستقیم مرتبط با قاچاق) است، و بارها در سخنرانی هایم گفته ام که پکیج فروش ها، دلار پرست ها، تورم دوست ها که عاشق محیط تورمی از هر راه و روشی هستند، دارند نهادهای بنیانی کشور را در ذهن مردم تخریب و مردم را نسبت به آنها بدبین می کنند، و این مسأله تبعات جبران ناپذیری برای کشور دارد. بنابراین، برای یکبار هم که شده عزیزان در صحنه رسانه ای حاضر شده و با اسناد و آمارهای رسمی و با حضور کارشناسان مستقل (نه پکیج فروش و خبرنگار و ...) موضوع را شفاف و اطلاعات دقیق و سالمی را به مردم ارایه دهند. من کماکان مستند به آمار رسمی و تأیید شده و از مبدأ انرژی تولیدی (نفت سر چاه) تا مقصد مصرف و صادرات و واردات و ذخایر نمی توانم برخلاف بَیِّن آماری بپذیرم که روزانه در این کشور ۵۰ که نه، حتی ۲۰ میلیون لیتر قاچاق بنزین و گازوییل وجود دارد و نمی توانم مانند عده ای هم آمار کیلویی در رسانه مطرح کنم تا جیب خودم و اطرافیانم را پر کنم. به هر حال همه ما روزی جان خواهیم داد و در محضر خداوند مورد محاسبه واقع خواهیم شد.

ارادتمندتان
همت قلی زاده
کارشناس مسائل اقتصادی

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

09 Jan, 18:37


‏یارانه صادراتی که موجب فتح الفتوح بازارهای بین‌المللی می شود (که البته هدفی جز ارزان کردن کالاهای سنتی و اصیل داخلی برای مصرف کننده خارجی نداشت) خیلی شیرین و درست است اما یارانه پنهان انرژی ایرانی (که صرفا یک خطای ادراکی-محاسباتی از علم اقتصاد است) باید قطع شود. باور کنید ما در ۲۰ سال اخیر راه را اشتباه رفته ایم و مجموع این راهها به چنین وضعیتی رسیده است. ما سالهای متمادی یارانه نقدی صادراتی به صادرکننده پرداخت کرده ایم ( که به ارزش امروز از ۲۰۰۰ همت فراتر می رود) که هیچ عایدی برای کشور جز ارزان کردن کالاهای سنتی و اصیل ایرانی نداشته است، حتما شما از دست رفتن بازار بین المللی فرش و پسته و زعفران ایرانی را شنیده اید. ما گرفتار بی خردی و توهم شده ایم. از طرفی، چهار تا قلم فروش، با پشتوانه‌های سنگین رسانه ای، سالهاست مردم و اقتصاد ملی را از مزیت خدادادی انرژی به انحاء مختلف محروم ساخته اند، این یارانه ( که جز توهم چیز دیگری نیست) باید و باید مذمت و با دادن وعده سراب گونه بهشت حذف شود اما آن یکی در قالب پرداخت نقدی از منابع عمومی بودجه بیت المال باید مقدس شمرده می شد. دوباره تأکید می کنم در ۲۰ سال اخیر بدجوری در اقتصاد، به جای راه، بیراهه را طی کرده ایم. مطمئن هستم طشت رسوایی سیاست هدفمندسازی یارانه ها که در ۲۹ آذر سال ۱۳۸۹ با شعار «پول نفت و یارانه، پول امام زمان است!» از بام خواهد افتاد و عده ای را رسوای عالم خواهد ساخت. نه مرحوم دکتر داودی که معاون اول دولت نهم بود و نه دکتر صمصامی که سرپرست وزارت اقتصاد آن دولت بود، امروزه این مفهوم را قبول ندارند و در این مسأله هزاران ناگفته وجود دارد. مرحوم دکتر داودی چند ماه قبل از فوت، ارایه ای در دانشگاه شهید بهشتی با مفهوم «یارانه پنهان انرژی یک استدلال غلط است» برای اساتید و دانشجویان دکتری انجام دادند که برخی رسانه ها خلاصه ای از آن را پوشش دادند. امروز بطور مستند و مستدل روشن شده است که به تفاوت قیمت کالاها در داخل کشور با قیمت همان کالاها در بازارهای بین‌المللی یارانه گفته نمی شود پس تکرار پرداخت ۱۴۰ میلیارد دلار یارانه انرژی به مردم قطعا برای آنانی که علم اقتصاد را از پایه خوب یاد گرفته اند، بی معنی است آن هم در این شرایط اقتصاد کشور که سالهاست تورم دو رقمی بالا در کنار سرکوب شدید دستمزدها (چه در بخش عمومی و چه در بخش خصوصی) و وجود رکود شدید در اقتصاد، طرح این موضوع که به اندازه نقدینگی کل کشور به مردم ۱۴۰ میلیارد دلار یارانه انرژی (پنهانش را هم دیگر نمی گویند) پرداخت می شود، برای مردم هم سئوال شده است، مردم غارت سفره خود را که زیر بار تورم های سنگین هر روز آب می رود و دسترسی شان به میوه مناسب، لبنیات مناسب، پروتئین مناسب، پوشاک و تفریح مناسب و ... که به شدت سخت شده است را در کنار این ادعا (پرداخت ۱۴۰ میلیارد یارانه انرژی -منظور تفاوت قیمت ریالی داخلی حامل‌های انرژی با قیمت جهانی/دلاری همان حامل‌ها در بازارهای بین‌المللی) می بینند به ما می خندند!
ملت را به خودمان نخندانیم.
از طرفی، سیاست یارانه پنهانی انرژی، نهاد دولت را نیز سالها گرفتار کرده است، دولت شدیدا منقبض، امکانات و ابزارآلات اداری اغلب مستهلک، غالب طرح ها سالها نیمه تمام، حقوق کارمندان سالهای متمادی منقبض شده، با این وجود ذیل تورم های سنگین، خود هر ساله با کسری های بودجه عمیق تری مواجه می شود، اگر نگاه های تکراری سنتی «نقدینگی عامل تورم است» و «هزینه های جاری دولت علت کسری بودجه است» و ... اصلاح نشوند باید منتظر روزهای سخت تری ماند.
امید که چنین نشود.

همت قلی زاده
کارشناس مسائل اقتصادی

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

09 Jan, 12:11


به این نوشته توجه کنید.

همّت قلی زاده

09 Jan, 12:11


سفره و معیشت مردم را بازیچه و آلودۀ مسائل حزبی و سیاسی نکنید!

همّت قلی زاده

09 Jan, 10:39


‏واقعا فکر می کنم علت مقاومت شدید عده ای در برابر حرف درست «غلط بودن مفهوم یارانه پنهان انرژی» و «شکست قانون هدفمندسازی یارانه‌ها» اینست که خودشان یا رفقای نزدیک شان در نوشتن این طرح ها و مفاهیم غلط در قالب پروژه دست داشته اند. همه چی رو صرفا گردن پکیج فروشی و دلالی نیندازیم.

همّت قلی زاده

09 Jan, 10:23


بارها گفتم و نوشتم:
اسم واقعی طرح هدفمندسازی یارانه‌ها، جهانی سازی قیمت منابع ملی برای مردمی با درآمد ریالی بود. این اقدام مغایر با اصل ۴۵ قانون اساسی بود.

همّت قلی زاده

09 Jan, 10:05


این حرف رو سالها بود می زدم و توهین می شنیدم، ظاهراً به جاهای خوبی رسیده و حالا همه دارند زمزمه می کنند:
آیا طرح هدفمندسازی یارانه ها یک طرح مقدس بود یا نه...
طرح هدفمندسازی یارانه شکست خورده است؟
واقعیت این است مدتهاست طشت رسوایی هدفمندسازی یارانه‌ها از بام افتاده.
‏طرح ‎#هدفمندسازی_یارانه‌ها شکست خورده است و این طرح بابی برای تشدید شکاف طبقاتی،توسعه بیعدالتی، غارت مردم و علت قفل کردن اقتصاد ایران و ریشه اصلی پدیده رکود-تورمی است. باید بساط این ‎#قانون_ضد_اقتصاد_ملی را برچید. تاریخ درباره این طرح که مهلک‌ترین طرح اقتصادی بود، بسیار خواهد نوشت.

همّت قلی زاده

09 Jan, 10:02


مهم : چرا #هدفمندی_یارانه‌ها شکست خورد؟
با افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تورم حاصله، قیمت مسکن و خودرو نیز افزایش یافت.
دولت فقط مابه التفاوت افزایش قیمت سوخت را بین مردم تقسیم کرد ولی نتوانست جهش قیمت دارایی‌ها (مسکن) را جبران کند.
در نتیجه فقیر، فقیرتر و غنی، غنی‌تر شد و فاصلۀ طبقاتی افزایش یافت!

کانال رسمی دکتر حسین صمصامی در تلگرام
https://t.me/dr_hsamsam

همّت قلی زاده

05 Jan, 17:24


‏از لحاظ من که از سال ۱۳۹۹ مستمراً مفهوم یارانه پنهان انرژی را یک خطا می دانستم این پرونده تمام شده است. مستندات رسمی هم این موضوع را تأیید می کنند، در یک نقطه ای از زمان، این مفهوم که اساسا هزینه فرصت است اشتباها جایگزین یارانه شده که کاری غلط بوده است.
برای این موضوع هم سند متقن علمی وجود دارد.
‏یک موضوع مهم دیگر این است که اکثر مقامات، یارانه انرژی را فاصله قیمت فروش با قیمت تمام شده تولید داخل می دانند (یعنی آنها اینگونه تصور می کنند)، بسیاری از این عزیزان در جریان نیستند آنچه که آنها به آن یارانه انرژی می گویند تفاوت قیمت ریالی داخلی با قیمت جهانی حامل‌های انرژی مشابه است.

همّت قلی زاده

04 Jan, 20:56


از عجایب این سرزمین انکار اصول اولیه علم اقتصاد توسط امثال همت قلی زاده نیست بلکه از عجایب این کره خاکی این است که یک مدیریت خوانده به یک اقتصادخوانده می گوید که اقتصاد بلد نیستی 😄😉
بماند به یادگار...

همّت قلی زاده

04 Jan, 20:55


در شرایط فعلی؛ انتظارت تورمی عامل بسیار مهمی است...دستکم در کوتاه مدت، سیاست شناورسازی و افزایش نرخ ارز مبادله ای، اثر بازدارنده در افزایش بی رویه قیمت در بازار آزاد داشته است...این که دیگر قابل بحث نیست...قانون ساده عرضه و تقاضا است...همزمانی این سیاست با اتفاقات مهم در عرصه بین المللی و افزایش ریسک در اقتصاد ایران نباید موجب انحراف در تحلیل شود؛ اگر این سیاست نبود شاید دلار الان ۱۰۰ رو زده بود... شما چرا اینقدر بر وارونه جلوه دادن اثر این سیاست اصرار دارید؛ جاهایی مثل همت قلیزاده میشی و اصول اولیه اقتصاد را نادیده می گیرید...

همّت قلی زاده

04 Jan, 18:29


‏آقای رئیس جمهور
اگر قرار شده که سازمان بهینه سازی انرژی راه اندازی شود اکیدا توصیه می شود این نهاد هیچ وابستگی به وزارتین نفت و نیرو نداشته باشد و در چیدمان مدیران آن از افراد غیرمرتبط با این دو دستگاه استفاده شود وگرنه نتیجه همانند دو شرکت ذیل این دو وزارتخانه در حوزه بهینه سازی می شود.

همّت قلی زاده

04 Jan, 17:43


‏اقتصاددانان دائما تکرار میکنند نباید با ارقام اسمی سیاستگذاری کرد،سالهاست با ارقام جاریِ تفاوت قیمت اسمی داخل وخارج کشور تصمیماتی مانند آبان۹۸ اتخاذ شده است.ارقام حقیقی یعنی روند تغییرات مقادیر حقیقی ولی درجاییکه مصرف کاهش یافته ارقام یارانه جعلی پنهان افزایش یافته است!
دقت کنید.

همّت قلی زاده

04 Jan, 17:11


‏ما بیشترین جهش های قیمتی را در تاریخ اقتصاد جهان در ۲۹ آذر ۱۳۸۹ رقم زدیم، ولی مشکلات بخش انرژی/غیر انرژی کشور هر روز بدتر شده است.حرفهایی که هر کسی به نام اقتصاددان درباره انرژی میزند همانند حرفهای دهه ۷۰ و ۸۰ است.
پس این حرفهای تکراری قطعا بی نتیجه است باید ریشه موضوع را حل کرد.

همّت قلی زاده

04 Jan, 16:52


‏فهم ناترازی انرژی موضوعی را حل نمی کند، ما اگر به دنبال آن هستیم که چرا یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفت و گاز جهان دچار ناترازی شده، باید فرآیند و مسیری که طی شده تا گرفتار شویم را بفهمیم. ما ناگهانی دچار کمبود انرژی نشده ایم که بشود ناگهانی از آن بیرون آمد.
مشکل ما اساسی است.

همّت قلی زاده

04 Jan, 14:22


کتاب کلیات اقتصاد هاجون چانگ... توصیه به مطالعه

همّت قلی زاده

03 Jan, 08:41


‏فتوای صریح امام خمینی (ره) درباره نرخ ارز چه بود؟

«ارز متعلق به دولت است و قیمت ارز هم در اختیار دولت است»

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

02 Jan, 21:41


🔴 مناظره ها و گفتگوهای مهم درباره یارانه پنهان انرژی در برنامه های مختلف را می توانید در لینک های زیر مشاهده کنید:

۱- لینک برنامه شیوه شبکه چهار درباره یارانه پنهان انرژی

https://tv4.ir/episodeinfo/394826

۲- لینک مناظره در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره یارانه پنهان انرژی

https://www.aparat.com/v/p985jz7

۳- لینک مناظره در رسانه خط انرژی درباره یارانه پنهان انرژی

https://youtu.be/ytdgrsRg_Og?si=CXOmQ_K4fbYREB7A

۴- لینک گفتگو با برنامه جدال درباره یارانه پنهان انرژی

https://www.aparat.com/v/l640173

۵- لینک مناظره در کلاب هاوس درباره یارانه پنهان انرژی

https://www.aparat.com/v/P2f6v
۶- لینک گفتگو درباره یارانه پنهان انرژی در برنامه گفتاورد شبکه چهار سیما

https://tv4.ir/episodeinfo/432221

۷- لینک گفتگو درباره سیاست های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در برنامه تقاطع شبکه چهار سیما-شب اول

https://tv4.ir/episodeinfo/425488


۸- لینک گفتگو درباره سیاست های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در برنامه تقاطع شبکه چهار سیما-شب دوم

https://tv4.ir/episodeinfo/425719

۹- لینک گفتگو درباره سیاست های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در برنامه تقاطع شبکه چهار سیما-شب سوم

https://tv4.ir/episodeinfo/425694

۱۰- لینک مناظره درباره یارانه پنهان انرژی در اکوایران

https://t.me/hemmatgholizade/7264

۱۱- لینک گفتگو درباره یارانه پنهان انرژی در برنامه فردای اقتصاد

https://www.google.com/amp/s/www.fardayeeghtesad.com/amp/21778/

۱۲- لینک مناظره درباره یارانه پنهان انرژی در شبکه افق سیما

https://www.aparat.com/v/R2JAB


۱۳- لینک گفتگو با رسانه پول بک درباره یارانه پنهان انرژی


https://www.aparat.com/v/eoh6407


۱۴- لینک گفتگو در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر درباره یارانه پنهان انرژی


https://telewebion.com/episode/0xa911d6a


۱۵- لینک گفتگو با دکتر فرشاد مؤمنی درباره یارانه پنهان انرژی در مؤسسه مطالعاتی دین و اقتصاد


https://www.aparat.com/v/igS1X


۱۶- لینک گفتگو درباره یارانه پنهان انرژی در مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری


https://www.aparat.com/v/mapGh


۱۷- لینک ارایه در مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری با عنوان پیامدهای اقتصادی و اجتماعی اصلاح قیمت حامل‌های انرژی


https://www.aparat.com/v/u59td6m


۱۸- لینک ارایه در پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد

http://www.earc.ac.ir/fa/news/576


@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

02 Jan, 19:54


‏شب آرزوهاست...
آرزوی سربلندی ایران و صحت و سلامتی همه را دارم.
آرزو دارم هیچ پدری جلوی فرزندانش نشکند.
آرزو دارم مردم ایران همیشه لبخند روی لب هایشان داشته باشند.
آرزو دارم همه به خاطر هم ببخشند، مهربان و عاشق باشند،
امیدهای جوانان زنده شود،
زندگی ها آسان شود،
خدایا خودت کمک کن.

همّت قلی زاده

02 Jan, 10:58


کانادا ۷ برابر، ژاپن ۲ و کره جنوبی ۱.۵ برابر ما بنزین مصرف می‌کنند

🔹دکتر سجاد برخورداری، اقتصاددان: دروغ می‌گویند، مصرف بنزین ایرانی‌ها بالاتر از میانگین جهانیست


@miyantitr

همّت قلی زاده

01 Jan, 18:00


هر چه بیشتر مطالعه می کنم بیشتر مطمئن می شوم #اقتصاد_ایران از مفهوم #یارانه_پنهان_انرژی (مصطلح به یارانه انرژی) آسیب اساسی خورده است. درک نادرست و خطا در ترجمان این مفهوم موجب جهش های مداوم تورم، پایداری و تعمیق کسری بودجه، کاهش ارزش پول، گسترش فقر و ناعدالتی و تشدید رکود شده است.

همّت قلی زاده

30 Dec, 16:12


‏طرحی به لحاظ علمی به شدت غلط، به لحاظ اجتماعی به شدت خطرناک و به لحاظ حکمرانی ضد امنیت ملی...

همّت قلی زاده

30 Dec, 16:12


‏دکتر برخورداری برخلاف یه عده مدعی، از اساتید خوب و فهیم اقتصاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران هستند.
بیش باد!

همّت قلی زاده

30 Dec, 14:39


چیزی به نام یارانه پنهان انرژی وجود ندارد و در این رابطه خطای بزرگی مرتکب شده ایم. دلیل اصلی تورم دو رقمی چند سال اخیر، پذیرفتن این مفهوم نادرست است که در هیچ جایی از علم اقتصاد سندی از آن وجود ندارد.

همّت قلی زاده

30 Dec, 14:34


🔹 همه‌پرسی یارانه ده میلیون تومانی به ازای حذف یارانه!

⭕️ ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس:

🔹 ‏سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه آشکار و پنهان در کشور پرداخت می‌کنیم، گفت: عمده این یارانه مربوط به آب  ، برق، گاز، بنزین، گازوئیل، نان و دارو است.

🔹حدود ۸ میلیون نفر اتباع در کشور زندگی می‌کنند که بیش از ۴ میلیون نفر آنها اتباع غیر مجاز هستند این افراد با اجاره کارت‌های بانکی ایرانیان در سال حداقل ۸۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان دریافت می‌کنند.

🔹طبق اصل  ۳۶ قانون اساسی برای تدوین و طرح همه‌پرسی باید ۱۰۰ نماینده مجلس این طرح را امضا کرده و دو سوم نمایندگان هم رای مثبت بدهند و شرایط نگهبان هم تایید کند، پیشنهاد ما این است که تاریخ این همه پرسی با انتخابات شوراهای شهر و روستا یکی باشد./نمایندگان

 کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران

🆔 @NavadeEghtesadi

همّت قلی زاده

30 Dec, 14:33


📺 فیلم/ سرانه مصرف بنزین عربستان ۳.۵ برابر ایران است

👤سجاد برخورداری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران: کویت ۷ برابر ایران مصرف برق به صورت سرانه دارد. سایز مصرف انرژی ایران خیلی بزرگ نیست.

کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران

🆔 @NavadeEghtesadi

همّت قلی زاده

27 Dec, 21:48


‏آمارهای مفید مصرف انرژی در کارگاه های صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر به تفکیک حاملها، نوع مصرف و ... که در سایت مرکز آمار ایران ارایه شده، می تواند به تحلیل تان کمک کند.

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

22 Nov, 19:52


‏دوگانه فقیر و غنی توسط جهانی سازان قیمت منابع ملی و طبیعی کشور بنام عدالت، تمسخر یک ملت و لوث کردن واژه عدالت است.
این دوگانه، یک فریب بزرگ است.

همّت قلی زاده

22 Nov, 19:46


‏دنیای اقتصاد گزارش داده که از ‎#سال۸۶ به بعد دائما سرمایه گذاری در بخش صنعت رو به افول بوده و ‎#رکود۱۷ساله در این بخش آغاز شده است.
امان از سال ۱۳۸۶...
که نقطه تأکیدی تحلیل هایم درباره ‎#شکست_ساختاری_اقتصاد_ایران است.
باید هر چه سریعتر قیمت‌گذاری جهانی منابع ملی و طبیعی متوقف شود.

همّت قلی زاده

21 Nov, 18:18


تعداد کارکنان دولت آمریکا

@TMSCGC

همّت قلی زاده

17 Nov, 03:35


گزارش اقتصادی پشتیبان لایحه بودجه سال ۱۴۰۴

انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A

همّت قلی زاده

16 Nov, 04:43


📺 فیلم/ حداقل دستمزد ۱۱ میلیون تومانی غیرقانونی است

👤ابوالفضل گرمابی، کارشناس سازمان برنامه و بودجه گفت: در جلسات تعیین دستمزد نماینده دولت نباید طرف کارفرما باشد.


کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ

همّت قلی زاده

16 Nov, 04:43


🌈نظریه پولی مدرن چیست و چه می‌گوید؟(3)

🔹در یادداشت گذشته به مواردی که وارن موسلر آن‌ها را فریب‌های غیرعمد می‌نامد اشاره شد،اما این 7 مورد در واقع چه مفاهیمی را مورد نقد قرار می‌دهند.

🔹محدودیت بودجه دولت: موسلر استدلال می‌کند که دولت تحت محدودیت‌های بودجه‌ای مانند یک خانوار یا کسب‌وکار قرار ندارد و می‌تواند بدون نیاز به مالیات یا استقراض ابتدا پول ایجاد کند از نظر او کسب درآمد برای دولت به جهت تأمین بودجه برای یک اقتصاد سالم ضروری نیست و دولت می‌تواند بدون ایجاد تورم یا مشکلات دیگر کسری بودجه دائمی داشته باشد.از نظر موسلر مازاد بودجه باعث کاهش عرضه پول می‌شود و می‌تواند منجر به کاهش فعالیت اقتصادی و اشتغال شود.او استدلال می‌کند که پیگیری مازاد بودجه می‌تواند باعث شود که سیاست‌گذاران تصمیم‌های مضری مانند کاهش هزینه‌ها یا افزایش مالیات بگیرند که باعث کندی اقتصاد می‌شود.مخارج دولت به هیچ وجه از نظر عملیاتی توسط درآمدها محدود نمی‌شود،به این معنی است که هیچ "ریسک پرداخت بدهی" وجود ندارد.به عبارت دیگر،دولت همیشه می‌تواند همه پرداخت‌ها را به واحد پول خود انجام دهد، صرفنظر از اینکه کسری بودجه چقدر زیاد است یا مالیات‌ها چه میزان است.

🔹از نظر موسلر،کسری بودجه دولت با ایجاد پول جدید و افزایش پایه پولی کلی در اقتصاد، به پس‌انداز می‌افزاید.این منجر به افزایش پس انداز در بخش خصوصی می‌شود زیرا مردم پول بیشتری برای پس انداز دارند.موسلر معتقد است تا زمانی که ظرفیت اقتصادی استفاده نشده«مانند منابع بیکار»وجود داشته باشد، کسری بودجه منجر به تورم نمی‌شود و می‌تواند رشد اقتصادی را افزایش دهد.
اما موسلر در استدلال‌های خود در این خصوص چند موضوع دیگر را نیز به چالش می‌کشد.

🔹نظریه نرخ بهره وجوه قابل استقراض: موسلر این ایده را به چالش می‌کشد که نرخ‌های بهره توسط عرضه و تقاضا برای پس‌انداز تعیین می‌شود،و در عوض استدلال می‌کند که بانک مرکزی می‌تواند مستقیماً نرخ‌های بهره را تعیین و کنترل کند.

🔹ضریب فزاینده پول:موسلر ادعا می‌کند که ضریب فزاینده پول، که اغلب برای توضیح نحوه خلق پول توسط بانک‌ها استفاده می‌شود، درک نادرستی از ماهیت واقعی سیستم بانکی است. از نظر موسلر بانک‌ها از هیچ پول خلق می‌کنند.

🔹نظریه مقداری پول:موسلر استدلال می‌کند که رابطه بین عرضه پول و تورم پیچیده‌تر از آن چیزی است که نظریه مقداری پول نشان می‌دهد.

🔹نظریه چرخه تجاری اتریشی:موسلر منتقد نظریه چرخه تجاری اتریش است طبق نظر اتریشی‌ها رونق و رکود در اقتصاد ناشی از دستکاری پول و اعتبار توسط بانک‌های مرکزی است.اما از نظر موسلر تئوری چرخه تجاری اتریش مبتنی بر فرضیات نادرستی در مورد نحوه عملکرد سیستم پولی است و بنابراین ناقص است.از نظر موسلر مسئله اصلی در نظریه چرخه تجاری اتریشی تمرکز آن بر عرضه پول و اعتبار به عنوان محرک اصلی چرخه تجاری است اما این تقاضا برای پول و اعتبار است که عامل کلیدی در تعیین فعالیت اقتصادی است و تغییرات در عرضه پول و اعتبار ناشی از تغییر تقاضا است نه برعکس.

🔹کسری تجاری و تراز پرداخت‌ها: از نظر موسلر واردات به عنوان یک مزیت واقعی در نظر گرفته می‌شود،زیرا دسترسی مصرف‌کنندگان را به طیف وسیع‌تری از کالاها و خدمات،اغلب با قیمت‌های پایین‌تر از آنچه در داخل کشور وجود دارد،فراهم می‌کند.این افزایش تنوع و در دسترس بودن کالاها و خدمات می‌تواند منجر به استاندارد زندگی بالاتر برای مصرف‌کنندگان شود.

🔹از سوی دیگر صادرات به دلیل انتقال منابع «مانند نیروی کار و سرمایه»از اقتصاد داخلی به اقتصاد خارجی، هزینه واقعی محسوب می شود.این امر می‌تواند منجر به کاهش در دسترس بودن کالاها و خدمات برای مصرف داخلی شود و همچنین می‌تواند منجر به از دست دادن شغل و کاهش رشد اقتصادی در اقتصاد داخلی شود.

🔹با این حال باید توجه کرد که این نظر برای دولت‌های دارای ارز جهان روا به ویژه ایالات متحده،می‌تواند قابل توجیه باشد و سایر کشورها به منظور تأمین ارز خود ناچار به صادرات محصول و خدماتند.

🔹تأمین اجتماعی:از نظر موسلر«چک های دولت فدرال برگشت نمی‌خورد»به این معنی است که چک های صادر شده توسط دولت، مانند بیمه تامین اجتماعی یا مزایای بیکاری،به دلیل کمبود وجوه،رد یا مسترد نمی‌شوند.این به این دلیل است که دولت توانایی ایجاد پول را دارد و ظرفیت نامحدودی برای پرداخت بدهی‌های خود دارد و این امر باعث می‌شود که چک‌هایش همواره پرداخت شود.

🔹قضیه هم‌ارزی ریکاردویی: هم ارزی ریکاردویی یک نظریه اقتصادی است که می‌گوید تامین مالی مخارج دولت از محل مالیات‌های جاری یا مالیات‌های آتی«اوراق» اثراتی معادل بر کل اقتصاد خواهد داشت.از دیدگاه موسلر این قضیه در یک سیستم پولی انحصاری  یا به قول خودش Sovereign monetary system،که در آن دولت انحصار پول را دارد، وجود ندارد.

همّت قلی زاده

16 Nov, 04:43


(4)
🔹او استدلال می‌کند تغییرات در هزینه‌های دولت یا مالیات می‌تواند بر رفتار بخش خصوصی تأثیر بگذارد اما اقتصاد یک سیستم بسته نیست که در آن هر تغییر در هزینه‌ها یا مالیات‌ها با تغییرات برابر در رفتار بخش خصوصی جبران شود.

🔹از نظر موسلر،اقتصاد توسط تقاضای کل هدایت می‌شود که تحت تأثیر عوامل بسیاری از جمله مخارج دولت است و تغییرات در مخارج دولت می‌تواند منجر به تغییر در مخارج بخش خصوصی و رفتار در مخارج و پس‌انداز شود و اینگونه نیست که لزوماً  هر عملی در حال حاضر، منجر به عکس العملی در آینده،در جهت جبران گذشته شود.

🔹در چارچوب نظریه پولی مدرن فرایند ایجاد پول را بایستی در روابط بین دولت، بانک مرکزی،بانک‌های تجاری و خانوارها جستجو کرد.در این چارچوب پول از طریق فرآیند مخارج دولت ایجاد می‌شود.از سوی دیگر مخارج دولت مقدم بر درآمد دولت است یعنی باید دولت ابتدا خرج کند تا درآمد داشته باشد از سویی این مخارج نقش مهمی در ایجاد پایه پولی جدید دارد زیرا خرج کردن دولت مساوی است با خالی شدن حساب دولت نزد بانک مرکزی و شارژ شدن حساب بانک‌ها.

🔹پایه پولی یا M0،به کل مقدار پول فیزیکی در گردش به اضافه ذخایر ذخیره شده توسط بانک‌ها در بانک مرکزی اشاره دارد که این پول با مخارج دولت و عملیات بازار باز بانک مرکزی و بانک‌های تجاری ایجاد می‌شود.زمانی که بانک مرکزی اوراق بهادار را از بانک‌ها خریداری می‌کند،حساب‌های ذخیره آنها را شارژ و در نتیجه ذخایر جدیدی ایجاد می‌کند و پایه پولی را افزایش می‌دهد.برعکس،زمانی که بانک مرکزی اوراق بهادار را به بانک‌ها می‌فروشد، حساب‌های ذخیره آنها را بدهکار می‌کند و در نتیجه ذخایر را از بین می‌برد و پایه پولی را کاهش می‌دهد.اما پایه پولی ایجاد شده توسط دولت نیز از طریق مالیات ستانی امحاء می‌شود به عبارتی در چارچوب نظریه پولی مدرن مالیات نقش تنظیم‌گر دارد تا درآمد دولت.

🔹از سوی دیگر، M1 به کل مقدار پول در گردش به اضافه میزان سپرده‌های تقاضای (DDA) نگهداری شده توسط بانک‌ها اشاره دارد. سپرده‌های تقاضا به سپرده‌هایی گفته می‌شود که در هر زمان قابل برداشت هستند، مانند حساب‌های جاری.M1 از طریق فرآیند ایجاد اعتبار توسط بانک‌ها ایجاد می‌شود. زمانی که بانک‌ها وام می‌دهند،سپرده‌های تقاضای جدیدی در حساب وام گیرنده ایجاد می‌کنند و در نتیجه میزانM1 در اقتصاد افزایش می‌یابد.برعکس،هنگام بازپرداخت وام‌ها،سپرده‌های ایجاد شده از بین می‌رود و در نتیجه مقدارM1 کاهش می‌یابد.در واقع نقطه تمایز نظریه پولی مدرن را بایستی در نحوه ایجادM1 جستجو کرد.

🔹در کتب اقتصادی این فرایند تحت مکانیسم ضریب فزاینده پولی تشریح می‌شود که قبلا هم در این کانال به آن اشاره شده است.اما نظریه پولی مدرن در اینباره معتقد است بانک‌ها به عنوان یک کلیت،از هیچ،پول خلق می‌کند.چنین موضوعی را کینز نیز در کتاب A Treatise on Money اینگونه بیان می‌کند: بدیهی است که هیچ محدودیتی برای میزان پول بانکی که بانک‌ها با خیال راحت می توانند ایجاد کنند وجود ندارد، مشروط بر اینکه گام‌های روبه جلوی هماهنگ بردارند.

it is evident that there is no limit to the amount of bank money which the banks can safely create provided that they move forward in step.

🔹موضوع دیگری که تمایز با نظریات جاری بایستی مورد بحث قرار گیرد موضوع درون‌زایی پول است مفهوم درون‌زایی پول در اقتصاد کلاسیک و نظریه پولی مدرن استفاده می‌شود،اما این دو رویکرد تفاوت‌های اساسی در درک ماهیت و پیامدهای درون‌زایی دارند.

🔹در اقتصاد کلاسیک،مفهوم درون‌زایی به این ایده اشاره دارد که عرضه پول توسط نیروهای بازار تعیین می‌شود،مانند تقاضای وام و در دسترس بودن ذخایر.دیدگاه کلاسیک به طور معمول فرض می‌کند که بانک‌ها برای ایجاد وام و پول جدید باید ذخایر کافی داشته باشند. بنابراین،بانک مرکزی با تنظیم سطح ذخایر در سیستم بانکی توانایی کنترل عرضه پول را دارد.این امر به این دلیل است که سطح ذخایر بر توانایی بانک‌ها در وام دادن تأثیر می‌گذارد و بنابراین بر عرضه کلی پول در اقتصاد تأثیر می‌گذارد.

🔹در مقابل درMMT،مفهوم درون‌زایی رادیکال‌تر است در این رویکرد عرضه پول کاملاً درون زا است،به این معنی که توسط بانک‌ها و دولت در پاسخ به تقاضای بخش خصوصی ایجاد می‌شود.با این رویکرد برداشت متمایزی نیز از تورم می‌توان داشت.
https://t.me/Eonomy

همّت قلی زاده

16 Nov, 04:43


🌈نظریه پولی مدرن چیست و چه می‌گوید؟(1)

🔹اگر پیگیر اظهارنظرهای اقتصادی باشید احتمالا در رابطه با  MMT شنیده‌اید. شاید برخی از نظریات عوامانه را نیز شنیده باشید که دولت چرا برای حل مشکلات پول بیشتری چاپ نمی‌کند که ممکن است این گونه اظهارات را محصول این نظریه دانست. یادداشت پیش رو درباره نظریه پولی مدرن (Modern Monetary Theory-MMT) است. اینکه این نظریه چیست و چه چیزی را بیان می‌کند و برداشت‌هایی که از این نظریه شده است چه میزان با آنچه که این نظریه طرح می‌کند همخوانی دارد.

🔹نظریه پولی مدرن توسط فردی به نام Warren Mosler در دهه 1990 طرح گردید، او مدیر یک هج فاند و معامله‌گر حرفه‌ای بازار اوراق در آمریکاست که امروز دهه هشتم زندگی خود را می‌گذراند. بر اساس اطلاعات ویکی‌پدیا موسلر از سرمایه‌گذاران تحقیقاتی نظریه پولی مدرن پساکینزی است. او دکترای افتخاری  از دانشگاه فرانکلین سوئیس دریافت کرده و در سال 2014 نیز به عنوان استاد مدعو در دانشگاه برگاموی ایتالیا پذیرفته شد.

🔹ایده‌های وارن ماسلر برای نظریه پولی مدرن (MMT) تحت تأثیر طیفی از اقتصاددانان از جمله جان مینارد کینز، هیمن مینسکی و آبا لرنر قرار گرفته است. موسلر این ایده ها را با تجربیات خود نیز ترکیب کرده تا MMT را ایجاد کند و امروزه MMT به یک مکتب فکری متمایز در اقتصاد تبدیل شده است.

🔹اما با بررسی دقیق‌تری می‌توان ریشه طولانی‌تری از این نظریه را در تاریخ اقتصادی یافت. کتاب State Theory of Money اثر  Georg Friedrich Knapp اقتصاددان آلمانی که در سال 1905 به زبان آلمانی منتشر شد را می‌توان به عنوان ایده اصلی نظریه پولی مدرن دانست. نظریه دولتی پول یک نظریه پولی است که بر نقش دولت در ایجاد و حفظ ارزش پول تأکید می کند. بر اساس این نظریه، پول کالایی با ارزش ذاتی نیست، بلکه مخلوق دولت است که ارزش خود را از طریق پذیرش دولت به عنوان وسیله پرداخت مالیات و سایر تعهدات به دست می آورد.

🔹به عبارت دیگر، Knapp استدلال کرده است که پول به خودی خود ارزشمند نیست، بلکه فقط به این دلیل مورد پذیرش است که دولت آن را چنین اعلام می‌کند و آن را به عنوان نوعی پرداخت می پذیرد. این در تضاد با دیدگاه سنتی پول به عنوان یک کالا، مانند طلا یا نقره است که ارزش ذاتی دارد.

🔹در نظریه دولتی پول، دولت کنترل کاملی بر خلق و گردش پول دارد که به آن اجازه می‌دهد از طریق سیاست های پولی خود بر اقتصاد تأثیر بگذارد. Knapp همچنین بر اهمیت توانایی دولت برای ایجاد پول به عنوان ابزاری برای تامین مالی کالاها و خدمات عمومی و همچنین رسیدگی به عدم تعادل اقتصادی تاکید کرده است.

🔹به طور کلی،تئوری دولتی پول دیدگاه سنتی پول را به چالش می‌کشد و نقش حیاتی دولت را در شکل دادن به سیستم پولی برجسته می‌کند.

🔹طرح رویکرد Alfred Mitchell Innes اقتصاددان بریتانیایی نیز در ارتباط با پول به جهت مبانی تئوریک نزدیک به نظریه پولی مدرن خالی از لطف نیست.او در کتابی در با نام The Credit Theory of Money که در سال 1914 منتشر کرد پول را اساساً ایجاد اعتبار می‌داند که از استفاده از ابزارهای اعتباری مانند برات نشات گرفته است. او نیز همانند Knapp معتقد بود، پول کالایی نیست که ذاتاً با ارزش باشد، بلکه نشان دهنده اعتباری است که توسط یک عامل اقتصادی به دیگری تعلق می‌گیرد. به عبارت دیگر، زمانی پول ایجاد می‌شود که طلبکار به بدهکار وام بدهد و با بهره در طول زمان بازپرداخت شود. وام یک بدهی برای بدهکار و یک دارایی برای طلبکار ایجاد می‌کند که می تواند به عنوان وسیله مبادله مورد استفاده قرار گیرد این نکته یکی از مهمترین مبانی نظری در MMT نیز است.

🔹اینس همچنین معتقد بود که عرضه پول تا حد زیادی توسط سطح ایجاد اعتبار در اقتصاد تعیین و تغییرات در عرضه اعتبار منجر به تغییر در عرضه پول می‌شود. همچنین از نظر او تقاضا برای پول یک تقاضای مشتق شده است، به این معنی که این تقاضا ناشی از تقاضا برای کالاها و خدمات است که به نوبه خود ناشی از سطح فعالیت اقتصادی است به عباراتی با افزایش سطح فعالیت اقتصادی تقاضا برای پول افزایش و به تبع آن عرضه نیز افزایش می‌یابد در واقع این نظریه به طور کلی بسیار با آن چیزی که لودویگ فون میزس در کتاب نظریه پول و اعتبارش دو سال قبل از اینس منتشر کرده بود تفاوت داشت. این نظریه نیز در MMT نقش اساسی ایفا می‌کند.

🔹اما می‌توان تداوم این تفکرات را در آثار هیمن مینسکی به ویژه در کتاب Stabilizing an Unstable Economy که در سال 1986 منتشر کرد دید او در این کتاب به نقش دولت در رابطه با کنترل چرخه‌های تجاری پرداخته است اگر چه قبل از او کینز نیز این پیشنهاد را داشت اما نسخه مینسکی را می‌توان گسترده‌تر از نسخه کینز دانست او در این کتاب  استدلال می‌کند که اقتصادهای بازار ذاتاً ناپایدار و مستعد بحران‌های مالی هستند.
https://t.me/Eonomy

همّت قلی زاده

16 Nov, 04:43


🌈نظریه پولی مدرن چیست و چه می گوید؟ (2)

با رشد اقتصاد و افزایش ثبات، سرمایه گذاران اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنند و ریسک بیشتری می‌پذیرند. این منجر به یک چرخه فضیلت‌آمیز (Virtuous Cycle)  استقراض و وام می‌شود که در نهایت می‌تواند به چرخه معیوب (Vicious Cycle)  سفته‌بازی و استقراض بیش از حد تبدیل شود و شرایط را برای یک بحران مالی ایجاد کند.

🔹مینسکی پیشنهاد می‌کند که بهترین راه برای تثبیت یک اقتصاد بی‌ثبات،استفاده از سیاست‌های ضد چرخه‌ای، مانند مخارج دولت و سیاست‌های پولی است.او استدلال می‌کند که این سیاست‌ها می‌تواند به کاهش اثرات چرخه‌های اقتصادی و کاهش خطر بحران‌های مالی کمک کند.مینسکی همچنین معتقد بود که مقررات مالی برای جلوگیری از ریسک پذیری بیش از حد و تضمین ثبات سیستم مالی ضروری است.

🔹هیمن مینسکی در کتابش چارچوبی برای درک بی‌ثباتی ذاتی اقتصادهای بازار و نقش مداخله دولت در تثبیت اقتصاد ارائه می‌دهد که در واقع یکی دیگر از شالوده‌های نظریه پولی مدرن است.

🔹تئوری مدرن پولی در اوایل دهه 2000، زمانی که گروهی از اقتصاددانان، از جمله warren Mosler و Stephanie Kelton، شروع به نوشتن و انتشار گسترده در این زمینه کردند، به رسمیت شناخته شد. کلتون، به ویژه، نقش کلیدی در محبوبیت MMT و معرفی آن ایفا کرد.

🔹قبل از ادامه بحث ضروری است به این نکته اشاره شود که به دلیل تقدم نظریات موسلر بر کلتون ابتدا به بررسی ایده‌های او خواهیم پرداخت اگرچه کتاب کلتون معروف‌تر است. تدقیق در این نظریات احتمالا در درک برخی ایده‌هایی که در فضای اقتصادی ایران مشاهده می‌شود راهگشا خواهد بود. همچنین همانند تمامی نظریه‌ها این نظریه نیز توسط اقتصاددانانی مانند Dirk Ehnts ، Marc Lavoie و دیگران مورد نقد و اصلاح نیز قرار گرفته است.

🔹در سال 2010 موسلر کتابی با عنوان The 7 Deadly Innocent Frauds of Economic Policy منتشر کرد او در این کتاب استدلال می‌کند که بسیاری از باورهای رایج در مورد اقتصاد و سیاست پولی مبتنی بر تصورات غلط یا "حیله‌های مرگبار غیرعمدی" هستند. او معتقد است که این باورها مضر هستند زیرا منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست سیاستی می‌شوند و به بی‌ثباتی اقتصادی کمک می‌کنند. این 7 موضوع ابتدا معرفی و سپس توضیح بیشتری از این موارد ارائه خواهد شد. در این کتاب موسلر ابتدا ایده رایج را طرح سپس آن را نقد می‌کند.

1⃣دولت فدرال برای خرج کردن باید از طریق مالیات یا استقراض، وجوه درآمدی جمع‌آوری کند. به عبارت دیگر، مخارج دولت با توانایی آن در مالیات یا استقراض محدود می‌شود.مخارج دولت فدرال در هیچ موردی از نظر عملیاتی توسط درآمدها محدود نمی‌شود، به این معنی که "ریسک پرداخت بدهی" وجود ندارد. به عبارت دیگر، دولت فدرال همیشه می‌تواند همه پرداخت‌ها را به واحد پول خود انجام دهد، صرفنظر از اینکه کسری بودجه چقدر زیاد است یا مالیات‌ وصول شده چه میزان است.

2⃣با کسری بودجه دولت، بار بدهی خود را به فرزندانمان می‌سپاریم.در مجموع، در شرایط واقعی، چنین باری امکان پذیر نیست. با بدهی یا بدون بدهی، فرزندان ما می‌توانند هر آنچه را که می‌توانند تولید کنند مصرف کنند.

3⃣کسری بودجه دولت فدرال پس انداز را کاهش می‌دهدکسری بودجه دولت فدرال به پس انداز اضافه می‌کند.

4⃣تأمین اجتماعی پروژه‌ای شکست خورده است.چک‌های دولت برگشت نمی‌خورد.

5⃣کسری تجاری یک عدم تعادل ناپایدارکننده است که مشاغل و تولید را از بین می‌برد.
واردات منافع واقعی و صادرات هزینه واقعی است. کسری تجاری به طور مستقیم استاندارد زندگی ما را بهبود می‌بخشد. مشاغل از بین می‌روند زیرا مالیات‌ها برای سطح معینی از مخارج دولت بسیار زیاد است.

6⃣برای تامین منابع سرمایه‌گذاری به پس انداز نیاز داریم.سرمایه گذاری به پس انداز می‌افزاید.

7⃣کسری بودجه بیشتر امروز به معنای مالیات بالاتر فردا است.کسری بودجه چیز خوبی است.

این 7 مورد مواردی است که موسلر در کتابش به چالش کشیده است در یادداشت بعد توضیح خواهم این موارد از نظر تئوریک به چه معناست.
https://t.me/Eonomy

همّت قلی زاده

14 Nov, 11:31


📸 سهم ۴۴۴ شرکت زیرمجموعه تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در تامین منابع فقط ۵ تا ۶ درصد

🔸به گزارش «اقتصاد ۱۲۰» براساس گزارش دیوان محاسبات از عملکرد صندوق‌های بازنشستگی، این صندوق در سال ۱۴۰۲ درمجموع ۴۷۸ شرکت در زیرمجموعه خود داشته‌اند که سازمان تامین اجتماعی با ۲۸۱ شرکت، صندوق بازنشستگی کشوری با ۱۶۳ شرکت، صندوق فولاد با ۲۱ و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح با ۱۳ شرکت، به ترتیب بیشترین شرکت‌ها را داشته‌اند.

🔸گزارش دیوان محاسبات نشان می‌دهد، ۲۸۱ شرکت تامین اجتماعی فقط ۵/۳ درصد از منابع این سازمان را تامین کرده است.

🔸در صندوق بازنشستگی کشوری ۱۶۳ شرکت سهم ۶/۱ درصدی در تزریق منابع داشته‌اند.

🔸در صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح این میزان ۱۰ و در صندوق فولاد نیز این مقدار ۱۵ درصد بوده است
/رسانه های رسمی

همّت قلی زاده

12 Nov, 16:58


برگشت ۶۰ تانکر بنزین وارداتی بی‌کیفیت از افغانستان به ایران

🔺وزارت مالیه افغانستان می‌گوید که ۶۰ تانکر حامل بنزین وارداتی بی کیفیت هفته گذشته از بنادر ابونصر فراهی ولایت فراه، نیمروز و تورغندی ولایت هرات به ایران برگشت داده شده اند.

همّت قلی زاده

08 Nov, 21:04


تفاوت قیمت برق در کشورهای مختلف جهان را ببینید.
اینجا در ایران، سرمایه‌داری رانت‌خوار، نام این تفاوت قیمت را یارانه پنهان گذاشته‌ و به این بهانه، معیشت می‌سوزد و نابرابری می‌سازد.
فقر و نابرابری هست، نه به این خاطر که رفع‌شان راهکار ندارد؛ بلکه سرمایه‌داری بدون آنها بی‌معناست.
@syjebraily

همّت قلی زاده

08 Nov, 11:12


‎⁨ارائه نهایی کلیات بودجه-14030806⁩.pdf

با تشکر از جناب آقای امیدعلی پارسا

همّت قلی زاده

07 Nov, 19:07


وزارت نفت و وزارت اقتصاد رکورددار پرداخت به کارکنان

🔹سازمان اداری و استخدامی کشور گزارش وضعیت پرداخت دستگاه های اجرایی را منتشر کرد.
🔹طبق این جدول بیشترین میانگین ناخالص پرداختی مربوط به وزارت نفت است و آموزش و پرورش با میانگین ناخالص پرداختی کمتر از ۱۶ میلیون تومان در قعر این جدول قرار گرفته است.

@SRAF_24

همّت قلی زاده

07 Nov, 15:04


امان از سال ۱۳۸۶...
که نقطه تأکیدی تحلیل هایم درباره شکست ساختاری اقتصاد ایران است.
امان از سال ۱۳۸۶...

همّت قلی زاده

07 Nov, 15:03


⚠️ ۱۷ سال رکود صنعتی

🔹از سال۱۳۸۶ به بعد، سرمایه‌گذاری‌ در بخش‌ صنعت‌ رو به‌ افول بوده و رکودی ۱۷ساله در این بخش آغاز شده و هنوز از مرحله‌ رکودی‌ خارج نشده است‌.

🔹به‌غیراز تحریم‌ها‌ و شوک ناشی‌ از کرونا، فضای‌ کسب‌وکار نامناسب‌، سیاست‌های‌ متغیر و بی‌ثبات اقتصادی‌، افزایش‌ دخالت‌های‌ دولت‌ در صنایع‌ به شکل انواع قیمت‌گذاری‌ها و نااطمینانی سبب‌ رکود در بخش‌ صنعت‌ ایران شده است‌.

🔹بیش‌‌‌ از نیمی‌‌‌ از سرمایه‌گذاری‌‌‌های‌‌‌ صورت‌گرفته در‌‌‌ صنعت‌‌‌ ایران به‌‌‌ترتیب‌‌‌ در صنایع‌‌‌ تولید مواد شیمیایی‌‌‌ و فرآورده‌‌‌های‌‌‌ شیمیایی‌‌‌، تولید فلزات پایه‌‌‌ و تولید کک‌‌‌ و فرآورده‌های حاصل‌‌‌ از پالایش‌‌‌ نفت ‌‌‌انجام شده که‌‌‌ عمدتا صنایعی‌‌‌ بزرگ و مبتنی‌‌‌بر سرمایه‌‌‌ و انرژی‌‌‌ و ذخایر معدنی‌‌‌ هستند.

🔹درواقع‌‌‌ سرمایه‌گذاری‌‌‌ عمدتا روی‌‌‌ محصولاتی‌‌‌ انجام شده که‌‌‌ در بالادست‌‌‌ فعال هستند، این‌‌‌ در حالی‌‌‌ است‌‌‌ که‌‌‌ ارزش‌افزوده بالاتر نیازمند حرکت‌‌‌ به‌‌‌ سمت‌‌‌ پایین‌دست‌‌‌ است‌‌‌ که‌‌‌ الگوی‌‌‌ فعلی‌‌‌ سرمایه‌گذاری‌‌‌ با آن سازگار نیست‌‌‌.

🔹به‌‌‌ویژه در دهه‌‌‌ ٩٠ سرمایه‌گذاری‌‌‌ صنعتی‌‌‌ در ایران کاهش‌‌‌ معناداری‌‌‌ یافته‌‌‌ است‌‌‌. تداوم این‌‌‌ وضعیت‌‌‌ می‌‌‌تواند رشد بلندمدت بخش‌‌‌ صنعت‌‌‌ را دچار وقفه‌‌‌ کند.

🔹تداوم وضعیت‌‌‌ فعلی‌‌‌ در میان‌مدت به‌‌‌معنای‌‌‌ کاهش‌‌‌ ظرفیت‌‌‌های‌‌‌ اقتصاد ایران و درنهایت‌‌‌ کاهش‌‌‌ چشم‌‌‌انداز رشد اقتصادی‌‌‌ است‌‌‌.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #رکود_صنعتی #سرمایه_گذاری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

همّت قلی زاده

07 Nov, 12:21


میلاد باسعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار به جامعه خدوم پرستاری مبارک باد.

یاد و خاطره شهدا و مدافعین سلامت حوزه پرستاری را گرامی میداریم..

همّت قلی زاده

06 Nov, 18:47


بودجه شرکتهای دولتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴

همّت قلی زاده

05 Nov, 20:09


تولید انبوه خودروهای پرمصرف عامل اصلی افزایش مصرف بنزین در ایران

🌀 در دوره ۹۸-۱۳۷۰، تعداد خودروی سواری ۱۱ برابر و با این وجود مصرف بنزین (شامل مصرف معادل گاز) ۴ برابر شده است. دارندگان هر خودروی سواری بنزینی ۴۰ درصد سه دهه پیش سوخت مصرف می کنند.

🌀 در شرایطی که نسبت مصرف سوخت به ازای هر خودرو سواری در ایران کمتر از ۶ لیتر در روز می باشد، این نسبت در آمریکا، عربستان و امارات بیش از ۱۰ لیتر در روز است.

🌀 عامل اصلی افزایش بنزین در ایران، تولید انبوه خودروهای پر مصرف، بی کیفیت و آلوده کننده محیط زیست است.

💡️سیاست ‌های دولتها در حوزه ‌های خودروسازی و حمل و نقل مسئول اصلی وضعیت کنونی به شمار می‌ رود و سهم مهمی از مصرف بالای بنزین به مردم تحمیل شده است. دولتها از یک سو با بازارهای بسته، مردم را مجبور به استفاده از خودروهای پرمصرف داخلی می کنند و در سوی دیگر با افزایش قیمت بنزین مردم که خود قربانی هستند را مجازات می کنند.

🔸 نحله های اقتصادی و رسانه ای نئولیبرال مدافع افزایش قیمت بنزین، همواره در برابر تولید انبوه خودروهای پرمصرف سکوت می کنند.

#مالیات_تورمی #نئولیبرالیسم
➡️ @EconomySoltani

همّت قلی زاده

04 Nov, 09:11


دوستان میز نفت!
این نوع آمار دادن نه کارشناسی است و نه درست.

همّت قلی زاده

04 Nov, 09:10


🔺میز نفت |  عبور بنزین از اعداد، کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

🆔 @mizenaft

همّت قلی زاده

02 Nov, 05:03


تحلیل درست و قابل تأمل

همّت قلی زاده

02 Nov, 05:02


و البته دقیقا به دلیل اینکه این ها یارانه کاهش نمیدن تا به بهای تمام شده برسند

بلکه دارند گران میکنند

و از ابتدا قیمت رو از بهای تمام شده بالاتر برده اند و اصلا یارانه ای در کار نبوده

برای توجیه اینکه چرا قیمت رو بالا تر برده اند باید یک قیمت جدید مشخص کنند

و اون ، قیمت جهانی هست

تنها چیزی که برای توجیه دارند که چرا داریم قیمت رو بالا تر از بهای تمام شده داخلی میبریم
تعریف کردن یک هدف جدید بنام قیمت جهانی هست

کلاهبرداری ناموجود در تاریخ

همّت قلی زاده

01 Nov, 11:45


الف) ‏میز اقتصاد شبکه خبر همین الان درباره یارانه (پنهان) سوخت هواپیما صحبت می کنند. شما اول ثابت کن چنین یارانه ای وجود دارد یا نه؟
یک سری مهندس در میز اقتصاد درباره یارانه حرف می زنند که عجیب است. جهانی شدن قیمت سوخت هوایی آسیب های جدی وارد خواهد ساخت‌.

ب) ‏خبرنگار صدا و سیما می پرسد که سالی چند بار سوار هواپیما سوار می شوید، این سئوال طوری عنوان می شود که انگار مردم دوست ندارد هواپیما سوار شوند، باید تأکید کنم که مردم قادر نیستند سوار هواپیما شوند. این سئوال نمی تواند پاسخی به این موضوع باشد که قیمت سوخت هوایی دلاری شود.

ج) ‏رئیس امور انرژی در میز اقتصاد اشاره ای به این موضوع کرد که دولت، سوخت هوایی را از پالایشگاه ها به قیمت صادراتی می خرد!
این حرف مثل این می ماند من هر قیمتی که به مردم خارج با هر قدرت خریدی می فروشم به مردم ایران هم به همان قیمت باید بفروشم!
سوخت هوایی که قاچاق نمی شود.

ح) ‏اگر قیمت سوخت هوایی جهانی شود پیش بینی من این است شرکت های هواپیمایی ورشکست خواهند شد و از بازار بین المللی حذف خواهند شد. چون قادر نخواهند بود با شرکت های رقیب منطقه ای رقابت کنند.

س) ‏اینها یارانه را با یارانه پنهان انرژی اشتباه گرفته اند!
یارانه پنهان انرژی به معنی یارانه نیست.

ش) ‏جهانی سازی قیمت سوخت هوایی بیشترین فشار را مستقیما به بودجه خود دولت وارد خواهد کرد. دولت باید مراقب این موضوع باشد.

ک) ‏مجری به درستی درباره قیمت تمام شده سوخت هوایی سئوال کرد که رییس امور انرژی نتوانست پاسخ دقیقی به این سئوال بدهد و کاملا آشکار بود صورتهای مالی را مطالعه نکرده است و فی البداهه عددی گفت که صحت ندارد. او عددی گفت که تأکید کند قیمت سوخت باید جهانی شود.

ق) ‏من که خودم از سفر هوایی استفاده نمی توانم بکنم منتهی دلم می سوزد که چه بلایی سر اقتصاد ایران می آید.
مجری سئوال نمی کند که اگر قیمت سوخت هوایی جهانی (فوب خلیج فارس و یا صادراتی اگر داشته باشیم) قیمت بلیت هواپیما به چه عددی خواهد رسید.
به تورم ضربه نزنیم!

ل) ‏پالایشگاه اصفهان از بابت سوخت هوایی در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۸۸ میلیارد تومان سود کرده است. مقدار فروش سوخت هوایی پالایشگاه اصفهان ناچیز است!

م) ‏مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی صراحتا گفت که هیچگونه قاچاق سوخت هوایی وجود ندارد. چون مسائل فنی اجازه این کار را نمی دهد.
مجری اینجا چند تا سئوال خوب پرسید.

ه‍ـ) ‏میهمان مدعو برعکس حرف می زند.می گه ۵ ساله مخالفین آزادسازی قیمت انرژی می گویند قیمت بلیت هواپیما باید آزاد شود!!
ناهار بد خورده به نظرم.

ن) ‏به قول رئیس جمهور محترم دکتر پزشکیان قیمت تمام شده بنزین هواپیما ‎#بدون_نفت چند تومان است؟
تأکید می کنم قیمت بدون نفت چند تومان است، چون نفت، ملی است.

و) ‏بدون پرداختن به کل نفت تحویلی به پالایشگاه ها و کل فرآورده های نفتی تولید شده در پالایشگاه ها پرداختن به قیمت یک حامل انرژی، انحراف افکار عمومی کشور است.

گ) ‏میهمان برنامه گفت با جهش قیمت سوخت هواپیما، در هر ساعت پرواز مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان به قیمت کنونی بلیت اضافه می شود.
چطوری در شرایط تحریم، جهانی شدن قیمت سوخت هواپیما منجر به به روز رسانی ناوگان هوایی می شود؟
سئوال: در افزایش قیمت‌های قبلی چرا ناوگان هوایی نوسازی نشد؟

ژ) ‏نو شدن ناوگان هوایی در صورت جهانی شدن قیمت سوخت هوایی یک حرف غلط است...
غلط اندر غلط است!
قیمت قبلا ده بار جهش یافته، اگر در آن ده بار نوسازی صورت گرفته حتما اینبار هم نوسازی صورت خواهد گرفت.
عجب...

ی) ‏قیمت سوخت هوایی لیتری ۶۰۰ تومان است یک قطره قاچاق نمی شود، منتهی قیمت بنزین که ۳۰۰۰ هزار تومان و در جایگاه های مرزی ۲۵ هزار تومان است، به دروغ ادعا می شود روزانه ۵۰ میلیون لیتر قاچاق می شود.
پیدا کنید پرتقال فروش را...

همّت قلی زاده

01 Nov, 11:26


پارگراف اول این خبر « براساس اعلام امور انرژی...» گزاره نادرستی است.
نوشته شده:
۴۰ همت صرف عدم النفع...
این جمله کاملا غلط است. چیزی صرف هیچ چیزی نمی شود!
البته رییس محترم امور انرژی از شاخه مهندسی هستند (با مدرک دکترا) و اتفاقا انتظاری از ایشان در مفاهیم اقتصادی نمی رود و مفاهیم غالب رسانه ای را تکرار کرده اند.

همّت قلی زاده

01 Nov, 11:24


🎥 بر اساس اعلام امور انرژی سازمان برنامه و بودجه سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان صرف عدم النفع حاصل از پرداخت یارانه به سوخت هواپیماها می‌شود

🔹این در حالیست که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران فقط ۳ درصد از مردم از سفرهای هوایی برای جابجایی استفاده می‌کنند

🔹بر اساس مصوب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ از سال آینده قیمت سوخت هواپیما معادل ۳۰ درصد نرخ خرید سوخت از پالایشگاه ها در نظر گرفته شده است.

#لایحه_بودجه_۱۴۰۴

mporg.ir

همّت قلی زاده

31 Oct, 17:11


‏چی شد؟
دکتر افقه هم مانند دکتر برخورداری دارند به نوعی تأیید حرف منو می کنند.
می گه از سال ۸۶ ...
چهار نفر مهندس زمان احمدی‌نژاد مشمول بورس مجانیِ پارتیِ معروف شدن و برگشتن و بلافاصله هم بهشون کرسی دانشگاه و تریبون دادن که تو مملکت بچرخند و بگن قیمت انرژی باید جهانی شود.

‎#شبه_علم

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

31 Oct, 12:19


در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر امروز درباره قیمت سوخت هوایی کلی اطلاعات نادرست گفته شد که من در توییتر در حد توان به آنها پاسخ دادم که آنها را در این کانال در دسترس عزیزان قرار خواهم داد.

همّت قلی زاده

31 Oct, 11:28


فایل پاورپوینت ارائه جناب آقای عظیمی پور

همّت قلی زاده

31 Oct, 11:28


آقای چنارانی اصلا نمی دانند موضوع چیست هم کارشناسان بانک مرکزی و هم کارشناسان سازمان برنامه پس از چندین جلسه و ارایه پی به مشکل برده اند‌. آقای چنارانی یکبار باید حوصله کند گوش کند تا اصلا به ماجرا پی ببرد تا بعداً در این رابطه اظهار نظر کنند.

همّت قلی زاده

31 Oct, 11:28


📺 فیلم/ سیاستهای غیر قیمتی تبدیل به بهانه‌ای برای تصمیم نگرفتن شده‌اند

👤حسن چنارانی عضو هیات علمی دانشگاه گفت: دوگانه قیمت داخلی ـ قیمت جهانی یک دوگانه غیر ضروری است و نیازی به پرداختن به این دوگانه نیست.

کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ

همّت قلی زاده

31 Oct, 08:59


آنکس که از هر موضوعی حرف می زند مطمئن باشید او چیزی نمی داند. پس هر کسی که در هر موضوعی اظهار نظر کند دیدگاهش اصلأ قابل توجه نیست، او می خواهد یا خود را مطرح کند، یا می خواهد آب را گل آلود کند تا حرف درست از نادرست قابل تشخیص نباشد، یا در صدد انحراف و هدایت اذهان است!
مراقب باشید.

همّت قلی زاده

30 Oct, 20:38


ریشهٔ تورم یارانه پنهان انرژی جعلی است. هر بشکه نفتی که از زیر زمین در می آید و وارد پالایشگاه های کشور می شود دقیقا همان کار ۷۰ دلار انتشار نقدینگی در کشور را انجام می دهد.
به این موضوع خوب فکر کنید، نشود بعدا بگویید درست می گفتید!

همّت قلی زاده

30 Oct, 20:00


کشور چین:
زغالسنگ را ۱۱۵۰
انرژی اتمی را ۶۵
برق آبی را ۵۵
انرژی تجدیدپذیر را ۸۰۶
نفت را ۹/۳
گاز را ۱/۶
برابر ایران مصرف می کند.
مصرف سرانه انرژی نهایی ایران از چین کمتر است.
ضمنا مصرف سرانه قورباغه، سوسک، کرم، مار و خوک توسط چینی ها ۵۰۰.۰۰۰ برابر ایرانی ها است!
مسخره بازی آماری را متوقف کنید.

همّت قلی زاده

30 Oct, 19:41


‏مقایسه مصرف انرژی انواع حامل‌های انرژی ایران و چین در سال ۲۰۲۳ که بصورت دستی از گزارش شرکت بریتیش پترولیوم تهیه کردم نشان می دهد که اظهارات مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره مقایسه مصرف گاز ایران و چین نادرست است.
تازه این اعداد مربوط به انرژی اولیه است اگر مصرف نهایی محاسبه شود قطعا و حتما مصرف سرانه ایران کمتر از چین می شود!

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

30 Oct, 19:19


این دو 👆 گزارش معتبر جهانی به وضوح نشان می دهد اظهارات مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره مقایسه مصرف گاز ایران و چین مصداق ارایه اطلاعات نادرست به مقامات و مردم کشور است.

همّت قلی زاده

30 Oct, 19:18


گزارش سالانه تولید، مصرف، صادرات و واردات انواع حامل‌های انرژی شرکت بریتیش پترولیوم

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

30 Oct, 19:17


گزارش آژانس اطلاعات انرژی آمریکا از میزان تولید، مصرف، صادرات و واردات انواع حامل‌های انرژی توسط چین

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

29 Oct, 16:29


🔺میز نفت |  فرشاد مومنی، اقتصاددان: گزارش وزارت نیرو می گوید روزانه به اندازه ۱.۳ میلیون بشکه نفت در فرآیند تولید، انتقال و توزیع حاملهای انرژی اتلاف داریم.

🆔 @mizenaft

همّت قلی زاده

26 Oct, 11:09


مرکز پژوهش‌های مجلس:
🔷🔸انتشار فایل پاورپوینت بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴

انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A

همّت قلی زاده

26 Oct, 05:06


دریغ‌ست ایران که ویران شود
کنام پلنگان و شیران شود

همّت قلی زاده

24 Oct, 12:20


گزارش عجیب مدیرکل حسابرسی معافیت های مالیاتی سازمان امور مالیاتی از میزان معافیت های مالیاتی:
عزیزان، آقایان!
این چه کاری است؟

https://B2n.ir/s23871

همّت قلی زاده

24 Oct, 10:08


در دولت چهاردهم در تلاش است که بگوید این حرف علمی همت قلی زاده یک حرف منتسب به جریان سیاسی اصولگرایی است و از این کانال به این هدف زشت برسد و موجب مسکوت ماندن یک حرف درست شود، این افراد نان به نرخ روز خور که متاسفانه در هر دو جناح سیاسی هم وجود دارد و نقش عمده ای در وضعیت امروز کشور دارند، هر زمان که می بینند حرف درستی برای اداره کشور مطرح می شود، سعی می کنند با چپ و راست کردن ماجرا، موجب آسیب فرد ایده پرداز از راست و چپ ماجرا شوند! شکی نیست که خداوند این افراد گناهکار که ملت را ابزار مقاصد شخصی خود کرده اند، نخواهد بخشید. من مطمئن هستم این فرد حتی یکبار صورت مالی یک شرکت پالایشی را مطالعه نکرده است، ولیکن پیشنهاد می کنم که محاسبات من به فرض اینکه غلط است او این شجاعت را داشته باشد و قیمت صحیح تمام شده بنزین را مستندا ارایه کند در غیر اینصورت او باید بابت اقدامات زشت خود بابت انحراف دولت ها به قصد گرفتن پست عذرخواهی کند، او این کار را نمی کند ولی من این شجاعت را دارم که او را به مناظره علمی بررسی قیمت تمام شده بنزین در هر جایی که او دوست دارد دعوت کنم تا به او هم همانند دیگران ثابت کنم سطر سطر این نوشته هایم برای خدمت به کشور است. او برای رد اعداد منتشر شده افرادی را مثال می زند که حتی نمی داند تحصیلات آنها چیست؟! روزی روزگاری همین فرد به تایپیست هایی که کارشناس شده اند حمله می کرد و حالا می دانم او برای چه هدفی اینها را بیان می کرده، امیدوارم این دوست گرامی با مطالعه این چند سطر، بجای فرافکنی به جای برچسب زدن، حرف خودش را علمی و مستند ارایه کند تا دیگران قضاوت کنند و این بدخواهی بداخلاقانه ره به جایی نخواهد برد.

همّت قلی زاده

24 Oct, 08:32


به این فرد رسانه ای برسانید که این گفتگوها و مناظره ها را ببیند👆

همّت قلی زاده

24 Oct, 08:27


در دولت چهاردهم در تلاش است که بگوید این حرف علمی همت قلی زاده یک حرف منتسب به جریان سیاسی اصولگرایی است و از این کانال به این هدف زشت برسد و موجب مسکوت ماندن یک حرف درست شود، این افراد نان به نرخ روز خور که متاسفانه در هر دو جناح سیاسی هم وجود دارد و نقش عمده ای در وضعیت امروز کشور دارند، هر زمان که می بینند حرف درستی برای اداره کشور مطرح می شود، سعی می کنند با چپ و راست کردن ماجرا، موجب آسیب فرد ایده پرداز از راست و چپ ماجرا شوند! شکی نیست که خداوند این افراد گناهکار که ملت را ابزار مقاصد شخصی خود کرده اند، نخواهد بخشید. من مطمئن هستم این فرد حتی یکبار صورت مالی یک شرکت پالایشی را مطالعه نکرده است، ولیکن پیشنهاد می کنم که محاسبات من به فرض اینکه غلط است او این شجاعت را داشته باشد و قیمت صحیح تمام شده بنزین را مستندا ارایه کند در غیر اینصورت او باید بابت اقدامات زشت خود بابت انحراف دولت ها به قصد گرفتن پست عذرخواهی کند، او این کار را نمی کند ولی من این شجاعت را دارم که او را به مناظره علمی بررسی قیمت تمام شده بنزین در هر جایی که او دوست دارد دعوت کنم تا به او هم همانند دیگران ثابت کنم سطر سطر این نوشته هایم برای خدمت به کشور است. او برای رد اعداد منتشر شده افرادی را مثال می زند که حتی نمی داند تحصیلات آنها چیست؟! روزی روزگاری همین فرد به تایپیست هایی که کارشناس شده اند حمله می کرد و حالا می دانم او برای چه هدفی اینها را بیان می کرده، امیدوارم این دوست گرامی با مطالعه این چند سطر، بجای فرافکنی به جای برچسب زدن، حرف خودش را علمی و مستند ارایه کند تا دیگران قضاوت کنند و این بدخواهی بداخلاقانه ره به جایی نخواهد برد.

همّت قلی زاده

24 Oct, 08:16


این دوست گرامی خیلی سعی دارد با هدایت اذهان عمومی اصل مطلب علمی را به انحراف بکشد، او حتی نمی داند ارایه اطلاعات شرکت های بورسی که از سایت کدال استخراج می شود هیچ ارتباطی با هیچ ارگان دولتی ندارد ولی از روی جهالت در تلاش است ارقام صحیح منتشر شده درباره بهای تمام شده بنزین که اولین بار در سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانه ها و فضای مجازی توسط اینجانب مطرح و منتشر شده با انتساب یک موضوع علمی به برچسب های سیاسی کماکان نقش سیاسی نماهایی که کشور را به اینجا رسانده اند،ایفا کند. اینکه من یک حرف علمی را که در دولت نهم پنهان نگاه داشته شده و با استدلال و مستندات و ارایه و دفاع آن در دانشگاههای مختلف کشور، توسط این فرد که خودش را منتسب به جناح اصلاح طلبان ( که من این را تأیید نمی کنم و اساسا رویه ایشان مبتنی بر پروپاگاندای رسانه ای است و اصلا او را اصلاح طلب نمی دانم و اینگونه افراد فقط با نام اصلاحات، نان اصلاحات را خورده اند) میداند، به سخره کشیده می شود. حالا اینکه من یک حرف علمی را برجسته کرده ام و برخی افراد دلسوز از هر دو جناح سیاسی به این مشکل پی برده و مطرح کرده اند، این فرد...
(ادامه در پست بعدی)

همّت قلی زاده

23 Oct, 17:02


قیمت تمام شده محصولات پالایشگاهها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به این دلیل کاهش یافته که قیمت فوب خلیج فارس آنها در این بازه کاهش یافته است. آنچه که ما در صورت مالی پالایشگاه های داخلی می بینیم قیمت فوب فرآورده ها با ظاهر (تسعیر شده به ریال) است.

همّت قلی زاده

23 Oct, 13:16


‏اینکه ‎#رئیس_جمهور گفته اند ‎#قیمت_تمام_شده_بنزین بدون نفت ۸ هزار تومان است چند نکته دارد:
۱-رئیس محترم جمهور مفهوم ‎#نفت_ملی را قبول دارند.
۲-اگر الان ۸ هزارتومان است در سال ۹۸ چند تومان بوده؟!
۳-اگر نفت، ملی است پس ماده (۷۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برخلاف مصالح ملی بوده و نیازمند اصلاح است.

همّت قلی زاده

22 Oct, 15:14


‏قیمت تمام شدهٔ هر لیتر ‎#بنزین در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برای پالایشگاههای اصفهان، تهران، لاوان، شیراز، تبریز و بندرعباس مستند به صورتهای مالی منتشر شده این شرکتها درسایت کدال چند تومان است؟ ‎#قیمت_تمام_شده_بنزین بدون ‎#نفت در سال ۱۴۰۲ کاهش هم داشته است!

‏دو نکته مهم در این محاسبات باید گفته شود:
۱- نفت ملی تا سال ۱۳۸۵ در محاسبات صفر ریال لحاظ می شد ولی در حال حاضر، هر لیتر نفت‌خام به قیمت جهانی وارد محاسبات شده و من برای امکان قیاس، بهای تمام شده بدون نفت را نیز حساب کرده ام.
۲- سلطه دلار در زندگی روزمره ما از طریق قیمت نفت جهانی متاسفانه محرز است. هر اندازه نرخ ارز افزایش یابد سفره ملت از این طریق غارت می شود!

⚠️این محاسبات برای اولین بار منتشر می شود.

@hemmatgholizade

همّت قلی زاده

22 Oct, 13:40


گزارش اقتصادی لایحه

همّت قلی زاده

22 Oct, 13:40


متن لایحه ۱۴۰۴

همّت قلی زاده

22 Oct, 13:40


56893186_15410453.pdf

همّت قلی زاده

22 Oct, 13:40


مستندات لایحه ۱۴۰۴

همّت قلی زاده

20 Oct, 19:31


از ما و من حذر کن
بر خویشتن سفرکن
مانند جویباری بر قلب کوهساری
باید رسیده باشی
من را ندیده باشی
از خود مکن کناره
از خود مکن کناره
وقتی شدی روانه در قلب بیکرانه
باید که راه باشی
هرسو پناه باشی
باید که برگردی
پیوسته درد گردی
العاقل و اشاره
العاقل و اشاره
در رفتن و رسیدن
هنگام خوشه چیدن
باید شکوه باشی
هم درد کوه باشی
باید که رود باشی
نبض سرود باشی
این است راه چاره
این است راه چاره
وقتی که می توانی ناگفته را بخوانی
خورشید را بچینی
نادیده را ببینی
در خویشتن بمیری
تا عرش پر بگیری