خط انرژی @khate_energy Channel on Telegram

خط انرژی

@khate_energy


🔺نخستین پایگاه تحلیلی-خبری انرژی در ایران

خط انرژی هم رسانه است هم اندیشکده

ارتباط با سردبیر:
@SEHhosseini

خط انرژی (Persian)

🔺 خط انرژی 🔺nnخط انرژی یکی از نخستین رسانه‌های تخصصی در زمینه انرژی در ایران است. این کانال به منظور ارائه اخبار، مقالات، و اطلاعات مفید در زمینه انرژی تاسیس شده است. با دنبال کردن این کانال، شما به روزترین اخبار و تحلیل‌های مربوط به صنعت انرژی دسترسی خواهید داشت

در خط انرژی، شما می‌توانید اطلاعات تخصصی در زمینه منابع انرژی، تولید برق، انرژی های تجدید پذیر و سایر موضوعات مرتبط را پیدا کنید. اگر به آخرین تکنولوژی‌ها و روندهای این صنعت علاقه‌مندید، خط انرژی بهترین منبع برای شما خواهد بود

برای برقراری ارتباط با سردبیر کانال، می‌توانید به آی‌دی @SEHhosseini پیام دهید. پیشنهادات، انتقادات، و یا هر گونه سوال درباره محتوای کانال خط انرژی را می‌توانید از طریق این آی‌دی ارسال کنید.n

خط انرژی

09 Dec, 16:36


💠 گام بلند اردوغان برای تصاحب کریدورهای انرژی منطقه/ بعد از سقوط سوریه نوبت به ارمنستان می‌رسد

🔹با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه و قدرت گرفتن تروریست‌های نزدیک به اردوغان، حال معادلات ژئوپلیتیک انرژی منطقه دستخوش تغییراتی بزرگ خواهد شد.

🔹اکنون این فرصت برای ترکیه فراهم شده که نفت عربستان و گاز قطر را با خط لوله از مسیر سوریه دریافت کرده و از خاک خود به اروپا صادر کند و به هاب انرژی تبدیل شود.

🔹در واقع نظم جدید منطقه، خسارتی جدی به طرح‌های کریدور انرژی ایران و روسیه خواهد بود. احسان موحدیان کارشناس مسائل قفقاز توضیح می‌دهد.

مصاحبه را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/pRbW4P7WGIs

@khate_energy

خط انرژی

09 Dec, 16:21


💠 باقری جایگزین قدیری در اصفهان شد

🔹محسن قدیری امروز جای خود را به غلامرضا باقری مدیرعامل جدید پالایشگاه اصفهان داد.

🔹قدیری در دوره مدیریتی خود در پالایشگاه اصفهان عملکرد درخشانی بر جای گذاشت و توانست به صدر سودده‌ترین پالایشگاه‌های کشور برسد و اجرای پروژه‌هایی از جمله DHT، RHU، KHT و تصفیه آب پالایشگاه را در رزومه خود دارد.

🔹در حکم باقری وظیفه افزايش ظرفيت پالايشی و توليد، تسريع در تكميل طرح‌های ناتمام، كاهش كمی و بهبود كيفيت نفت كوره دیده می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

09 Dec, 13:14


💠 افت ۵۰ هزار تومانی دلار با نظارت بر بازار فردوسی!

🔸مهدی دارابی کارشناس اقتصادی:

🔹تبادلات اسکناس ارز در کشور حدود ۲ درصد از کل مصارف را شامل می‌شود، در نتیجه بازار اسکناس، تاثیری بر روند نرخ ارز نداشته که آن را ۷۰ هزار تومان کند بلکه نیازهای تجاری ایران عامل تعیین‌کننده است.

🔹بنده در بازار اسکناس سایر کشورها ندیدم که مثلا در ارز یورو و دلار، اسم و فامیل فرد را بنویسند و آن را «بانام» و نظارت‌پذیر کنند و اصلا پولشویی در خارج نیز از همین مسیر انجام می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

09 Dec, 09:19


💠 دعوای کمیسیون انرژی و فراکسیون صنعت نفت در مجلس بالا گرفت

انتقاد تند قیصری به شیخ احمدی:
رئیس کمیسیون انرژی مجلس مدرک فقه دارد!


🔹اخیرا موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس در مصاحبه‌ای نسبت به تشکیل فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در مجلس انتقاد تندی کرده و آن را برخلاف قوانین مجلس، فاقد وجاهت دانست.

🔹این انتقاد شیخ موسی احمدی با واکنش زینب قیصری رئیس این فراکسیون همراه شد. وی می‌گوید: در مقطعی که کشور درگیر انواع ناترازی‌های انرژِی و قطع روزانه برق است آقای شیخ موسی احمدی بدون هیچ‌گونه تخصصی در حوزه انرژی (فعال در حوزه فقه) توانسته بر صندلی ریاست کمیسیون انرژی تکیه بزند.

🔹قیصری افزود: فراکسیون‌های مجلس همچون کمیسیون‌ها براساس قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تشکیل و انتخابات آنها شفاف و قانونی است.

🔹 فراکسیون نظارت بر صنعت نفت و گاز و پتروشیمی نیز با حضور ۳۵ نفر از نمایندگان ملت تشکیل شده و حتما به وظایف قانونی خود در این حوزه عمل خواهد کرد و نیازی به اجازه از کسی ندارد.

🌐 مصاحبه کامل زینب قیصری رئیس فراکسیون را در سایت بخوانید.
@khate_energy

خط انرژی

09 Dec, 05:17


💠 ایران چهارمین مصرف‌کننده بزرگ گاز دنیا/ گاز صرفه‌جویی شده در بورس ۱۲۰ برابر قیمت می‌خورد!

🔹ایران با مصرف سالانه ۲۴۶ میلیارد متر مکعب گاز، چهارمین مصرف‌کننده بزرگ گاز دنیاست. آمریکا، روسیه و چین به ترتیب در جایگاه اول تا سوم مصرف گاز دنیا قرار دارند.

🔹سهم ایران از کل گاز تولیدی دنیا ۶.۱ درصد است درحالی که تولید ناخالص داخلی ایران ۰.۴۲ درصد از کل GDP دنیاست. همچنین سهم ایران از تجارت جهانی فقط ۰.۲۴ درصد است.

🔹ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیاست که ۹۸ درصد از گاز تولیدی خود را مصرف می‌کند. اما آمریکا و روسیه به عنوان دو تولیدکننده بزرگ به ترتیب ۸۶ و ۷۷ درصد از گاز تولیدی را در داخل مصرف کرده و مابقی را صادر می‌کنند.

🔹بازار گواهی صرفه‌جویی گاز یک ابزار شبه‌قیمتی برای کنترل مصرف گاز بوده که مردم با کاهش مصرف خود می‌توانند گاز را به صنایع بفروشند.

🔹اکنون قیمت هر متر مکعب گاز معامله شده در بورس ۱۲ هزار تومان است، ۱۲۰ برابر میانگین تعرفه گاز خانگی/ فرهیختگان اقتصادی.
@khate_energy

خط انرژی

09 Dec, 03:30


💠 تقویم | دوشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 19:20


💠وزیرِ سیاسی در وزارتخانه تخصصی

🔹اینکه سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ به صورت استثنایی بالاتر از همه سال‌های قبل و بعد بود، به توقف صادرات گاز ایران به ترکیه و هدایت این گاز به نیروگاه‌ها در نیمه نخست ۱۴۰۲ بازمی‌گردد.

🔹این موضوع به قدری واضح است که حتی در پاورپوینت‌های ارائه مدیران ارشد وزارت نفت نیز مورداذعان قرار گرفته اما وزیر نفت همچنان به سیاسی‌کاری علاقه دارد.
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 15:55


💠 وزارت نیرو؛ ذی‌نفع نیروگاه راندمان پایین

🔸 ایمان رمضانی کارشناس انرژی:
🔹ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان در تعرفه برق، سوخت نیروگاه‌ها را تقریبا رایگان کردیم و الان هر متر مکعب گاز نیروگاهی ۱۸۰ تک تومان است. این اتفاق، کل چرخه برق را غیربهینه کرده است.

🔹الان صرفه سرمایه‌گذار این است که یک نیروگاه راندمان پایین را با هزینه کمتر احداث کند. وزارت نیرو هم ذی‌نفع است؛ زیرا هر چه سرمایه‌گذاری کمتری انجام شود، نرخ قرارداد خرید تضمینی برق از آن نیروگاه کمتر می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 14:20


💠 بشار اسد چگونه سقوط کرد؟ / سرانه GDP سوریه یک‌سوم شد

🔹سال ۲۰۱۷ امنیت با اعلام پایان داعش به سوریه بازگشت اما دولت این کشور در کنار هم‌پیمانان بین‌المللی راهبردی‌اش در اقتصاد به اندازه امور نظامی توفیق نداشتند.

🔹شاخص سرانه تولید ناخالص داخلی سوریه از ۸۶۲ دلار به ازای هر نفر در سال شکست داعش به فقط ۲۸۲ دلار به ازای هر سوری در سال گذشته رسیده؛ رقمی که این کشور را در کنار فقیرترین اقتصادهای آفریقایی قرار می‌دهد.

🔹مجید شاکری کارشناس اقتصادی در این باره نوشت: اميدوارم لااقل اين درس گرفته شده باشد كه اقتصاد مقدم و موخر بر امنيت نيست. اقتصاد خود امنيت است.
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 07:45


💠 یتیم‌خانه پتروشیمی پدر ندارد

🔸علیرضا صدیقی‌زاده مدیرعامل پتروشیمی کارون:

🔹با وجود حضور معاونت پتروشیمی در وزارت نفت، این معاونت فاقد اختیارات کافی است؛ موضوعی که باعث شده صنعت پتروشیمی بدون متولی مشخص باقی بماند.

🔹به دلیل نوع نامناسب واگذاری‌ها، صنعت پتروشیمی بین وزارتخانه‌ها، نهادهایی مانند آستان قدس، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی تقسیم شده است.

🔹این شرایط، پتروشیمی را به خانواده‌ای تبدیل کرده که هر یک از فرزندان آن در مسیری جداگانه حرکت می‌کنند؛ اما هیچ پدر یا مدیری واحد ندارد که بتواند ظرفیت‌ها را به درستی هدایت کند.
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 06:01


💠 #انرژی_مدیا| طلسم ۲۲ ساله نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر

🔹کار ساخت نخستین نیروگاه زمین گرمایی خاورمیانه به قدری طولانی شده که ژاپنی‌ها می‌توانند از وعده افتتاح این نیروگاه برق هم تولید کنند!
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 04:30


💠 اولویت بهینه‌سازی گاز در «پیک سرما» کجاست؛ مردم یا صنعت؟

🔹پدیده ناترازی گاز در زمستان درحالی ۱۵ میلیارد دلار به کشور خسارت می‌زند که طبق آمار شرکت گاز، بزرگترین مصرف‌کننده گاز در این ایام، مصرف‌کنندگان خرد مردمی هستند.

🔹طبق این آمار، مصرف‌کنندگان خرد مردمی ۶۲.۶٪ ، صنایع غیرعمده ۱۲.۳٪ ، صنایع عمده ۱۲.۸٪ و نیروگاه‌ها ۱۲.۳٪ از مصرف گاز زمستانی سهم دارند.

🔹 مصرف‌کنندگان خرد مردمی شامل مصارف بخش تجاری، اداری، اماکن ورزشی، مذهبی، خانگی و غیره می‌شود که در ذیل آن، «بخش خانگی» با ۵۲.۶ درصد، بزرگترین مصرف‌کننده گاز محسوب می‌شود.

🔹 جالب اینکه مصرف روزانه گاز خانگی از تابستان به زمستان به میزان ۳۴۰ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد؛ رقمی تقریبا معادل ناترازی گاز در پیک سرما.

🔹بدین ترتیب برای حل مشکل «ناترازی سالانه» اولویت با ۷۰۰ شرکت صنعتی با سهم ۵۴ درصدی از مصرف بوده (لینک گزارش) و برای حل مشکل «ناترازی فصلی» اولویت با مصرف‌کنندگان مردمی با سهم ۶۲.۶ درصدی است.
@khate_energy

خط انرژی

08 Dec, 04:01


💠 تقویم | یکشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

07 Dec, 15:56


💠 نسخه گذر از آشفته بازار ارز

🔹جهش نرخ ارز، اصلی‌ترین چالش اقتصاد ایران است که به نظر می‌رسد به پیشران تورم حداقل در کوتاه‌مدت تبدیل شده و ظاهراً افسار آن نیز در اختیار ادمین کانال‌های تلگرامی دلار قرار دارد.

🔹برخی کارشناسان بر این باورند که تثبیت نرخ ارز برای مهار تورم ضروری بوده و اگر صاحبان انحصاری ارز مثل پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها ارز را گران نمی‌کردند؛ الان قیمت دلار ۲۰ هزار تومان یا کمتر بود.

🔹از طرفی گروهی دیگر، سپردن نرخ ارز به بازار آزاد را پیشنهاد کرده و معتقدند، تثبیت نرخ ارز منجر به ایجاد رانت می‌شود‌. مهدی دارابی کارشناس اقتصادی با نقد نظرات دو گروه از نسخه سوم سخن می‌گوید.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐 https://youtu.be/meNcs-X6Sio

@khate_energy

خط انرژی

07 Dec, 10:34


💠 برقی‌سازی ناوگان عمومی تهران به کجا رسید؟

🔹طبق اعلام سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، تاکنون ۱۷۲ دستگاه تاکسی برقی در سطح شهر به کار گرفته شده است.

🔹 به زودی ۷۹ دستگاه اتوبوس برقی جدید نیز وارد چرخه می‌شود. ۱۷ جایگاه شارژ در سطح شهر فعال شده که تعداد آن افزوده خواهد شد.

🔹شهرداری تهران در راستای حمایت از رانندگان تاکسی‌های فرسوده، وام ۱۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۸ درصد را به دو برابر افزایش داده است.

🔹گزینه‌های متنوعی برای نوسازی ناوگان ارائه شده که شامل دو مدل خودروی برقی و دو مدل خودروی غیربرقی بوده و تاکنون ۸۰۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده نوسازی شده.
@khate_energy

خط انرژی

07 Dec, 07:55


💠 روایت پزشکیان از بازی دو سر باخت فقرا از یارانه انرژی ثروتمندان

🔹مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور: در برق و آب و گاز و بنزین و پول مشکل داریم ولی می‌گویند دست نزن. به هر چیزی می‌خواهیم دست بزنیم می‌گویند به این دست نزن، درد دارد. نیاز به کمک همه داریم.

🔹اگر دنبال عدالت هستیم، چرا باید به کسی که ۱۰ برابر مصرف می‌کند یارانه بیشتری بدهیم ولی مردم فقیر حتی یک برابر هم مصرف نمی‌کنند. بعد تورم ناترازی انرژی مجددا به فقیر اصابت می‌کند و نمی‌تواند نان بخرد.
@khate_energy

خط انرژی

07 Dec, 05:58


💠 خسارت ۶ میلیارد دلاری برق به گاز

🔸ایمان رمضانی کارشناس انرژی:
🔹هم‌اکنون نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در دنیا با راندمان ۶۰ درصد نیز راه‌اندازی شده‌اند اما میانگین راندمان در دنیا اکنون ۴۸ درصد بوده، با این وجود راندمان نیروگاه‌های ایران فقط ۳۹ درصد است.

🔹اگر راندمان نیروگاه‌های ایران به میانگین جهانی برسد، حدود ۲۰ میلیارد متر مکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود که ارزش آن ۶ میلیارد دلار می‌شود‌.
@khate_energy

خط انرژی

07 Dec, 04:30


💠 تقویم | شنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

06 Dec, 18:02


💠 افشای نقشه اسرائیل بعد از سقوط سوریه/ جنگ آخرالزمانی ایران فرارسیده؟

🔹تصرف یک به یک استان‌های سوریه توسط تروریست‌های تحریر الشام به قدری ادامه یافته که حال آنها در یک قدمی دمشق قرار دارند و به نظر می‌رسد کار بشار اسد تمام شده باشد.

🔹اهمیت سوریه برای ایران از این جهت بود که هم مسیر ارتباطی ایران با حزب‌الله لبنان را ایجاد میکرد و هم در کریدور ترانزیتی و انرژی مقاومت تعریف می‌شد ولی حال رقبای آن یعنی کریدور آی‌مک و میانی تقویت خواهند شد.

🔹 اما در صورت سقوط سوریه نقشه اسرائیل برای تقابل با ایران چه خواهد بود و چه جبهه‌های جدیدی علیه ایران باز می‌شود؟ ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/9NjwrzxjZfk

@khate_energy

خط انرژی

06 Dec, 16:15


💠 #تحریم_دوبل| اجرای FATF مانع دور زدن تحریم می‌شود؟

🔹 موافقان FATF معتقدند که همکاری با این گروه منجر به لو رفتن راه‌های دور زدن تحریم «نمی‌شود».

🔹زیرا کشورهای طرف تجاری با ایران، مثل چین، امارات، عراق، ترکیه و غیره؛ همگی در لیست سفید FATF قرار دارند و اگر بنابر لو رفتن تجارت ایران باشد، این اتفاق از اطلاعات دریافتی از آنها رخ می‌دهد.

🔹البته باید دقت کرد، در شرایط تحریم، شرکت‌های طرف تجاری با ایران اصلا از ذی‌نفع واقعی معامله که همان ایران است خبر ندارند.

🔹در واقع تجارت ایران توسط زنجیره‌ای از شرکت‌های پوششی انجام می‌شود که در لایه آخر مثلا به یک شرکت چینی می‌رسد و شناسایی تجارت ایران از لایه آخر معامله، قابل ردیابی نیست.

🔹اما با اجرای FATF توسط دولت ایران، لایه آغازین تجارت که شرکت ایرانی و شبکه پوششی آن بوده شناسایی می‌شود و مسیر دور زدن تحریم بسته خواهد شد.
@khate_energy

خط انرژی

06 Dec, 14:24


💠 حداقل ۱۶.۵ درصد از انرژی کشور هدر می‌رود/ پیشنهاد برنامه هفتم توسعه چیست؟

🔹طبق برنامه هفتم توسعه، ایران تا پایان سال ۱۴۰۷ باید معادل روزانه یک میلیون و ۲۸۵ هزار بشکه نفت خام را از طریق بهینه‌سازی مصرف احیا کند. بخش ساختمان با ۲۹ درصد، بیشترین سهم را در بهینه‌سازی دارد.

🔹وزارت نفت در گزارشی عنوان کرده که کل تولید انرژی ایران معادل ۹.۴ میلیون بشکه در روز بوده که ۷.۸ میلیون بشکه آن در داخل کشور عرضه می‌شود.

🔹بدین ترتیب در گام اول، احیای ۱۶.۵ درصد از عرضه داخلی انرژی، یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه است که در صورت تحقق می‌توان دامنه بهینه‌سازی را افزایش داد.

🔹در برنامه هفتم توسعه، اجرای این طرح‌ها از مسیر «صدور گواهی صرفه‌جویی انرژی»، «ایجاد حساب بهینه‌سازی انرژی» و «تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی» تعریف شده.
@khate_energy

خط انرژی

06 Dec, 06:16


💠 خام‌فروشی؛ توافق نانوشته ایران با جهان

🔸 علیرضا صدیقی‌زاده مدیرعامل پتروشیمی کارون:

🔹صنعت پتروشیمی مصرف آب بالایی دارد و به ازای هر یک تن تولید، ۷۰۰ لیتر آب مصرف شده و تبدیل به پساب می‌شود. اما جالب اینکه نمایندگان دنبال توسعه این صنعت در مناطق کم آب کشور هستند.

🔹از زمان دارسی تاکنون، این تفکر خام‌فروشی در صنعت نفت وجود دارد و معمولا دغدغه وزرای نفت این است که ما چند میلیون بشکه نفت میتوانیم صادر کنیم نه اینکه چقدر زنجیره ارزش توسعه می‌دهیم.
@khate_energy

خط انرژی

06 Dec, 04:30


💠 تقویم | جمعه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 18:31


💠افزایش تولید روزانه ۲ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه اصفهان

🔸اصغر صابری، معاون تولید پالایشگاه اصفهان:
🔹با افزایش ظرفیت واحدهای بنزین‌سازی، تولید روزانه بنزین از ۱۲.۵ به ۱۴.۵ میلیون لیتر افزایش یافته و ظرفیت فراورش پالایشگاه از ۳۷۰ به ۳۹۰ هزار بشکه در روز رسیده.

🔹با بهره ‌برداری واحد RHU (شیرین‌سازی محصول سوخت سنگین) در سال ۱۴۰۴ ترکیبات گوگردی از حدود ۳۰٫۰۰۰ پی‌پی‌ام به کمتر از ۵۰۰۰ پی‌پی‌ام کاهش خواهد یافت و کل گوگرد تولیدی پالایشگاه به  ۷۰۰ تن افزایش خواهد رسید.

🔹گوگرد تولیدی یکی از معضلات صنایع پالایش است که با احداث پارک گوگردی در این پالایشگاه، محصولات جدید نظیر اسید سولفوریک، اسید فسفریک، کودهای گوگردی تولید خواهد شد.
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 16:00


💠 کاهش مصرف روزانه ۱.۵ میلیون لیتر بنزین با اصلاح ۹۸ تقاطع

🔹طبق گزارش خبرگزاری برنا، از ۴۴۳ تقاطع بزرگراهی در تهران، ۹۸ تقاطع با کمبود حرکت مستقیم و گردشی مواجه هستند.

🔹 با اصلاح این تقاطع‌ها، پیمایش خودروها از ۷۸۸ کیلومتر به ۷۳۰ کیلومتر کاهش خواهد یافت.

🔹️طبق محاسبات، در صورت اصلاح این بزرگراه‌ها، روزانه ۱.۵ میلیون لیتر بنزین صرفه‌جویی خواهد شد که معادل ۲۲۵ میلیون دلار یا ۱۵ هزار میلیارد تومان است.

🔹 شهرداری تهران تاکنون ۳۰ تقاطع از ۹۸ تقاطع را اصلاح کرده و با اصلاح کامل تقاطع ها می‌تواند گام بزرگی را در راستای کاهش مصرف سوخت بردارد.
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 14:02


💠 چرا با وجود بمب اتم، به روسیه و اسرائیل حمله شد؟

🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بین‌الملل:

🔹نکته اول؛ نظریه بازدارندگی اتمی قائل به بازدارنده بودن جنگ بین دو بازیگر اتمی است. هیچ وقت نظریه بازدارندگی اتمی نگفته که بین یک کشور دارنده بمب اتم و کشوری که بمب اتم ندارد، جنگ رخ نمی‌دهد.

🔹دو بازیگر اتمی چون هر دو بمب اتم دارند و می‌دانند اگر وارد جنگ شوند، نابودی دو طرف رقم می‌خورد، با هم نمی‌جنگند. نکته دوم اینکه بازدارندگی با اصل تلافی‌جویانه در جنگ فرق می‌کند.

🔹سوال اصلی اینجاست که اگر اوکراین بمب اتم داشت، روسیه جرئت می‌کرد به او حمله کند؟ نه اینکه الان روسیه ۲۰ درصد خاک اوکراین را گرفته و حالا آنها ۴ تا موشک هم یه سمت روسیه زده‌اند.

🔹بازدارندگی یعنی اینکه اگر ایران بمب اتم داشت، اسرائیل جرئت نمی‌کرد سفارت ایران در دمشق را بزند. نه الان که زده و شما مجبور به واکنش هستید، شما الان وارد نردبان تنش با یک دارنده بمب اتم شده‌اید.
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 10:11


💠یک میلیارد لیتر سوخت هدررفته

🔹حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: راندمان نیروگاه‌های حرارتی حدود ۳۵ درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای دیگر به حدود ۴۶ درصد می‌رسد. سالانه یک میلیارد لیتر هدررفت سوخت در نیروگاه‌ها داریم.
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 05:42


💠۴ گام دولت پزشکیان برای اصلاح یارانه انرژی/ آیا رشد قیمت، پیوست عدالت داشت؟

🔹از موعد آغاز دولت چهاردهم تاکنون ۴ اقدام اصلاحی در حوزه قیمت انرژی رخ داده که عبارتند از:

۱ـ اصلاح قیمت سوخت جت به ۳۰ درصد نرخ فوب
۲ـ اصلاح قیمت بنزین سوپر به نرخ وارداتی
۳ـ اصلاح تعرفه گاز خانگی در ۲ پله آخر به نرخ رمزارزها
۴ـ رشد ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی

🔹طبق بررسی‌ها، نوک پیکان اصلاحات قیمتی در سه اقدام نخست بر دهک‌های پردرآمد متمرکز بود درحالی که اصلاح تعرفه برق خانگی، نه پیوست عدالت داشت و نه پیوست رسانه‌ای و اجتماعی.

🔹نکته مهم اینکه دولت چهاردهم باید تلاش کند، در کنار انجام اصلاحات، اعتماد مردم را نیز جلب کرده و فضا را برای اقدامات هوشمندانه بعدی فراهم کند.

🔹در این بین، فقط یک اشتباه می‌تواند به معنای پایان سرمایه اجتماعی دولت و توقف کامل اصلاحات اقتصادی شود. سیداحسان حسینی سردبیر خط انرژی توضیح می‌دهد.
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 04:15


💠 #انرژی_مدیا | گاز مجانی برای استخر لاکچری ولنجک

🔹فضای مجازی پر است از تبلیغ و تخفیف ۷۰ درصدی برای استخر رو باز آب گرم در زمستان، اسراف به کنار؛ اما چرا باید هر متر مکعب گاز برای تفریحات لاکچری فقط ۹۲ تک تومان باشد؟
@khate_energy

خط انرژی

27 Nov, 03:31


💠 تقویم | چهارشنبه ۷ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 18:50


💠چرا بمب اتم مانع فروپاشی شوروی نشد؟

🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بین‌الملل:

🔹فروپاشی شوروی چه ربطی به بازدارندگی اتمی دارد؟ مگر به شوروی حمله شد؟ اتحادیه جماهیر شوروی، شامل ۱۵ کشور کمونیستی بود که از درون این اتحادیه فروپاشید ولی مگر کشور روسیه فروپاشید؟

🔹ایران یک کشور است ولی شوروی یک اتحادیه مثل ناتو بود. الان مگر بازدارندگی روسیه از بین رفته؟ به مصاحبه ژنرال ارشد ناتو ارجاع میدهم که گفت به دلیل تسلیحات اتمی روسیه نمی‌توانیم آنطور که باید به اوکراین کمک کنیم.
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 15:35


💠 بنای توسعه ایران در کریدورهای گازی

🔹ایران با تولید روزانه ۸.۲ میلیون بشکه، پنجمین تولیدکننده بزرگ نفت و گاز دنیاست، با این وجود صنعت نفت کشور در هیچ یک از معادلات بازار انرژی دنیا حضور ندارد.

🔹حال با آغاز ماه‌های سرد، گاز طبیعی ایران که می‌توانست ابزاری برای تعریف قراردادهای امنیتی و اقتصادی باشد، دچار ناترازی شده که سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار عدم‌النفع در پی دارد.

🔹 گاز طبیعی می‌تواند نقشی برای ایران بازی کند که حتی از موشک نیز موثرتر است، اما چگونه می‌توان این ظرفیت را احیا کرد؟ نصرت‌الله سیفی کارشناس ارشد انرژی توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/Z2KaR6WxICg

@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 13:31


💠 ایران با بمب اتم «کره شمالی» می‌شود؟

🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بین‌الملل:

🔹نه‌تنها ساخت بمب اتم برای ایران واجب است بلکه بسیار دیر هم شده؛ ما باید ۲۰ سال پیش بمب اتم می‌ساختیم‌. الان بمب اتم نداریم، تحریم‌های ایران بالای ۵ هزار تا و دلار ۷۰ هزار تومان است.

🔹 لحظه‌ای که ما برجام را امضا کردیم و در تهران جشن گرفتیم، تازه آن زمان ۲ برابر کره شمالی هنوز تحریم داشتیم. هم‌اکنون کره شمالی که مذاکره نکرده، نظارت آژانس را قبول نکرده و بمب اتم ساخته اکنون یک‌پنجم ایران تحریم شده.
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 11:42


💠 همچنان سینه‌خیز در پاییز سخت

🔹درحالی که روابط عمومی وزارت نفت تلاش می‌کرد عرضه ۱.۳ میلیارد لیتر گازوئیل پالایشگاه آبادان را دلیل کمبود ذخایر نیروگاه‌ها معرفی کند، امروز وزیر نفت اذعان کرد که فقط ۱۳۰ میلیون لیتر از آن صادر شده.

🔹جالب اینکه با وجود کسری ۱.۵ میلیارد لیتری گازوئیل در سه ماهه گذشته، وزیر نفت باز هم تلاش کرد این میزان اندک گازوئیل صادراتی برای تسویه فاینانس را عامل خاموشی‌های پاییزی معرفی کند!
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 10:35


💠 اعتراف دنیای اقتصاد به نخودسیاه FATF در شرایط تحریم

🔹روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «تحریم دوبل با FATF» هر چند تلاش کرد که درباره ضرورت تصویب دو کوانسیون پالرمو و CFT بپردازد اما نتوانست واقعیت را سانسور کند و نوشت:

"تحریم‌ها باعث قطع دسترسی ایران به سیستم بانکی بین‌المللی شده‌است. این تحریم‌ها، حتی اگر ایران از لیست‌سیاه FATF خارج شود، همچنان محدودیت‌های شدیدی بر مبادلات بانکی اعمال می‌کند"

🔹در جدول این گزارش نیز تاکید شده که تحریم منجر به «قطع کامل» مبادلات بانکی ایران شده و FATF می‌تواند منجر به «کاهش» همکاری‌های بانکی شود.

🔹در نتیجه در شرایط فعلی که روابط بانکی ایران به دلیل تحریم‌ها کاملا قطع است، دیگر عدم شفافیت برای FATF نمی‌تواند عواقبی برای ایران داشته باشد؛ یا به زبان ساده بالاتر از سیاهی رنگی نیست.
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 07:49


💠 ردپای مافیای خودرو در آلودگی هوا/ اتوبوس‌های نو از داخل خریدیم ولی روشن نمی‌شوند!

🔸عبدالمطمهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران:

🔹️۲۵۰۰ اتوبوس برقی از چین وارد کردیم و ۲۵۰۰ اتوبوس گازوئیلی از خودروساز داخلی خریداری کردیم که این یک رکورد است، زیرا در هیچ دوره ۴ ساله این تعداد خرید اتوبوس تولید داخل نداشتیم.

🔹 تعدادی از اتوبوس‌هایی که از یکی خودروساز‌های داخلی خریداری کردیم، حتی روشن هم نمی‌شوند.

🔹 متاسفانه یک شرکت داخلی نسبت به خرید خارجی اعتراض کرد درحالی که برخی از اتوبوس‌های نو که از همان شرکت داخلی خریدیم حتی استارت هم نمی‌خورد.
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 05:43


💠 افشاگری وزیر نفت از کمبود ذخایر گازوئیل/ نیروگاه‌ها مصوبه شعام درباره مصرف نفت کوره را رعایت نکردند

🔸محسن پاک نژاد وزیر نفت:

🔹دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی یک ماه پیش از استقرار دولت فعلی نیروگاه‌ها را مکلف به مصرف ۴۰ میلیون لیتر نفت کوره کرده بود.

🔹حتی در تابستان هم که شرایط تحویل گاز نسبتا مناسب بود نیروگاه‌ها باید از نفت کوره استفاده می‌کردند.

🔹اما نیروگاه‌ها به طور متوسط ۲۲ میلیون لیتر در روز مصرف کرده‌اند که باعث کاهش ذخایر گازوئیل آنها شده است.

🔹به گزارش خط انرژی، حال بعد از مدت‌ها دروغ، وزیر نفت بالاخره اذعان کرد که کاهش ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها به دلیل کم‌مصرفی نفت کوره و اجرایی نشدن مصوبه شورای عالی امنیت ملی توسط نیروگاه‌ها رقم خورده است.
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 04:49


💠 سرمایه‌گذاری خارجی در تحریم ۲ برابر برجام شد

🔸علی فکری رئیس سابق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی:

🔹در دولت سیزدهم، روسیه به نخستین سرمایه‌گذار خارجی در ایران تبدیل شدند و عمدتا هم در حوزه نفت و انرژی سرمایه‌گذاری کردند. چینی‌ها هم دومین سرمایه‌گذار خارجی در ایران بودند.

🔹آمار سرمایه‌گذاری خارجی در همین دوره که تحریم بودیم، نسبت به دوره برجام بیش از ۲ برابر شده. البته این میزان کافی نیست اما محدودیت‌های داخلی و نه تحریمی اجازه نداد.

🔹چینی‌ها بیش از ۲ میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری مستقیم انجام دادند، این میزان در سایر کشورهای منطقه نیز در همین حدود بوده؛ البته به جز یکی دو کشور، پس رقم مناسب بود اما می‌تواند بیشتر شود.
@khate_energy

خط انرژی

26 Nov, 03:30


💠 تقویم | سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

25 Nov, 18:49


💠 اصفهان سردمدار تولید گازوئیل کشور / دومین تولیدکننده گازوئیل خاورمیانه جایگاهی در تجارت گازوئیل ندارد

🔹حجم صادرات جهانی گازوئیل در سال ۲۰۲۲ به ۱.۳ میلیارد لیتر در روز رسید که نشان‌دهنده تجارت ۲۷ درصد از گازوئیل تولیدشده در سطح جهانی است.

🔹ایران دومین تولیدکننده گازوئیل خاورمیانه است ولی سهمی از تجارت این فرآورده ندارد. پالایشگاه اصفهان با تولید روزانه ۲۲.۷ میلیون لیتر گازوئیل، بزرگترین تولیدکننده گازوئیل در ایران است.

🔹در حوزه بنزین نیز عربستان سعودی با تولید روزانه ۱۹۳ میلیون لیتر و صادرات ۶۰ میلیون لیتر، در صدر کشورهای خاورمیانه قرار دارد. ایران نیز با تولید روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر در جایگاه دوم قرار گرفته.
@khate_energy

خط انرژی

25 Nov, 17:14


💠 ایران، مستعمره آژانس

🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بین‌الملل:

🔹کسی هست که بداند، در ۲۰ سال گذشته سود ایران از حضور در پیمان NPT (منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) چه بوده؟ چرا باید این میزان نظارت را بپذیریم؟

🔹در همه دنیا خرج می‌کنند و جاسوس استخدام می‌کنند تا به اطلاعات امنیتی دست یابند، بعد ما مفت و مجانی اطلاعات حساس امنیتی خودمان را در اختیار آژانس قرار می‌دهیم و دوربین نصب می‌کنیم ولی منفعتی برای ایران نداشته.

🔹نظارت‌ها را پذیرفتیم که آمریکا از برجام خارج نشود که شد، تا وجه امنیتی از ایران در دنیا ایجاد نشود که شد، آیا قطع‌نامه‌ها علیه ایران صادر نشد؟ آیا می‌توانیم از فعال شدن مکانیسم ماشه جلوگیری کنیم؟
@khate_energy

خط انرژی

25 Nov, 14:00


💠ناترازی گاز در ۱۴۰۲، روزانه ۱۷۵ میلیون متر مکعب

🔹طبق گزارش تفریغ بودجه، ناترازی گاز در سال ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ میلیارد متر مکعب رسیده. این درحالی است که میزان ۱۸ میلیارد مترمکعب هدررفت گاز مشعل (فلر) وجود داشته.
@khate_energy

خط انرژی

25 Nov, 11:50


💠 با FATF هم می‌توان تحریم را دور زد؟

🔸حسین عطااللهی کارشناس مسائل ارزی:

🔹هم‌اکنون در شرایط تحریم ما با کشورهای مختلف حجم تجارت بالایی داریم که اتفاقا آن کشورها در لیست سفید FATF قرار دارند.

🔹در نتیجه اگر FATF منجر به لو رفتن مسیر دور زدن تحریم‌ها بشود، خب از طرف کشور مقابل ما این اتفاق می‌تواند رخ دهد.

🔹ضمنا ما همین الان هم مراکز بزرگ پولشویی در دنیا را داریم و واقعیت این است که FATF کارآمدی بالایی نیز برای مقابله با این موضوع ندارد.

🔹سوال اینجاست که آیا واقعا کمک ایران به محور مقاومت با شیوه عادی بانکی انجام می‌شود؟ خب پاسخ منفی است.
@khate_energy

خط انرژی

21 Nov, 16:00


💠 بنزین پتروشیمی؛ بازی دو سر باخت/ معنای سکوت وزارت نفت چیست؟

🔹بعد از افشاگری خط انرژی از تولید روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین پتروشیمی در دولت پزشکیان، معصومه ابتکار رئیس اسبق سازمان محیط‌زیست به این موضوع واکنش نشان داد و در توئیتر نوشت:

🔹"در یکی دو سال اخیر شائبه تولید و توزیع بنزین رفرمیت پتروشیمی مجددا مطرح بود. با توجه به آلودگی‌های کنونی، دولت مشخص کند که آیا این اتفاق کمکان در جریان است؟"

🔹اما این توئیت معصومه ابتکار برخلاف توئیت‌های مشابه او در دولت قبل، توسط جریان فکری نزدیک به وی سانسور شود و وزارت نفت دولت چهاردهم نیز سعی دارد این سوال را مسکوت نگه‌دارد.

🔹چرا که محسن پاک‌نژاد وزیر نفت یا مجبور است، بعد از یک دهه دروغگویی توسط اصلاح‌طلبان، به واقعیت سرطانزا و آلاینده نبودن بنزین پتروشیمی اعتراف کند و یا اینکه رسما اعلام کند دولت پزشکیان به مردم بنزین سرطانزا می‌دهد.
@khate_energy

خط انرژی

21 Nov, 13:43


💠 برخورد FATF با ایران سیاسی است نه فنی

🔸علی فکری رئیس سابق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی:

🔹ما هم‌اکنون در ایران دستورالعمل‌های مبارزه با پولشویی را به قوت پیاده‌سازی کرده و می‌کنیم و همه دنیا هم این موضوع را می‌دانند. اگر در جایی به صورت علنی، اجرای اصول FATF را اعلام نمی‌کنیم، نیز به دلیل مسائل تحریمی است.

🔹اما بحث خارج شدن ایران از لیست سیاه FATF موضوع مجرایی از بحث مبارزه با پولشویی است. گروه FATF برنامه اقدامی به ایران پیشنهاد کرده که ما ابتدا باید آن را اجرایی کنیم تا او بعداً تصمیم خود را بگیرد یا نگیرد.

🔹یعنی ما کلا با یک گروه سیاسی به نام FATF مواجه هستیم زیرا بسیاری از کشورها خیلی کمتر از ما استانداردهای این گروه را رعایت می‌کنند اما هیچگاه وارد لیست سیاه هم نمی‌شوند.
@khate_energy

خط انرژی

21 Nov, 09:33


💠 گاز ارسالی به صنایع به نصف رسید

🔹درحالی گازرسانی به صنایع در آبان ماه به کمتر از نصف رسیده که در سال‌های گذشته این عدد در اوج سرمای دی‌ماه در حدود ۶۰ درصد بود.
@khate_energy

خط انرژی

21 Nov, 07:06


💠 #انرژی_مدیا | دروغ بزرگ برای فرار از پاییز سخت

🔹«مقصر خاموشی پاییزی، صادرات گازوئیل پالایشگاه آبادان در دولت قبل است»؛

🔹خبر دروغی که انتشارش از خبرگزاری وزارت نفت آغاز شد و توزیع آن به انتخاب، ایلنا، رسانه‌های اصلاح‌طلب، فعالان بورسی و حتی مملکته و ایران اینترنشنال نیز رسید.
@khate_energy

خط انرژی

21 Nov, 04:30


💠 تقویم | پنجشنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

20 Nov, 16:33


💠 آرایش جنگی ترامپ علیه اقتصاد ایران

🔹ترامپ تاجر، توصیفی است که اخیرا در فضای رسانه‌ای ایران از رئیس‌جمهور جدید آمریکا می‌شود تا برخلاف دوره گذشته، باب تعامل و مذاکره با وی باز شود.

🔹اما ترکیب کابینه احتمالی ترامپ نشان می‌دهد که او در حال گرفتن یک آرایش جنگی ویژه برای مقابله با چین و ایران است تا این دو متحد سیاسی و اقتصادی را دچار چالش اساسی کند.

🔹اما ترامپ از چه نقطه‌ای، حمله به ایران را آغاز می‌کند؛ آیا مجددا شاهد جنگ ترکیبی امنیتی، نظامی و اقتصادی علیه ایران خواهیم بود؟ مهدی رزم‌آهنگ کارشناس اقتصاد بین‌الملل توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐 https://youtu.be/-gTa3Bhkqu4

@khate_energy

خط انرژی

20 Nov, 13:18


💠 صفر تا صد صنعت گاز اسرائیل/ صادرات گاز رژیم با «خط لوله» و به «همسایگان»

🔹طبق گزارش مرکز مطالعات VCM، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صنعت گاز در اسرائیل کاملاً متحول شده و تولید گاز طبیعی از میادین گازی این رژیم ۵ برابر شده است.

🔹در سال ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی حدود ۶۶.۳ میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تولید و ۳۴.۵ میلیون مترمکعب در روز از آن را مصرف کرده است.

🔹سهم میدان گازی لویاتان و تامار از تولید گاز این رژیم به ترتیب ۵۳ و ۴۴ درصد است و میدان گازی کاریش سهم پایینی از تولید گاز طبیعی در این رژیم دارد.

🔹رژیم صهیونیستی صادرات گاز خود را تقریباً از سال ۲۰۱۷، با انتقال ۲۷۴ هزار مترمکعب در روز گاز طبیعی از طریق خط لوله به کشور اردن آغاز کرد.

🔹هم‌اکنون از مازاد گاز طبیعی خود، ۱۷ میلیون مترمکعب در روز به کشور مصر (۷۰ درصد) و ۸ میلیون مترمکعب در روز به کشور اردن (۳۰ درصد) صادر می‌کند.
@khate_energy

خط انرژی

20 Nov, 11:34


💠 فعلا ۶۰ درصد مصرف گاز در خانه‌ها

🔹طبق برآوردها، در سال جاری نیز مصرف گاز در بخش خانگی و مصرف‌کنندگان جزء به حدود ۸۵ درصد از کل تولید کشور خواهد رسید.

🔹طبق گزارش تفریغ بودجه، ناترازی گاز در سال ۱۴۰۲، عدد ۶۳.۹ میلیارد متر مکعب را ثبت کرده است.
@khate_energy

خط انرژی

20 Nov, 09:45


💠 فرصت فاینانس چین؛ از ساخت ورزشگاه تا کریدور

🔸علی فکری رئیس سابق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی:

🔹ایران در شرایط تحریم باید منابع محدود جذب سرمایه‌گذاری خارجی را صرف پروژه‌هایی کند که جایگاه کشور را در سطح منطقه افزایش می‌دهد؛ مثلا ایجاد کریدور‌ها یا توسعه سواحل مکران.

🔹اما ما به اشتباه مثلا برای تامین مالی ساخت بیمارستان اقدام می‌کنیم درحالی که چنین پروژه‌هایی باید منابع ریالی انجام شود. دولت ایران نباید برای پوشش کسری بودجه به سمت جذب سرمایه‌گذاری خارجی برود.
@khate_energy

خط انرژی

20 Nov, 06:10


💠 معمای بمب اتم ایران در دوره دوم ترامپ

🔸 ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

🔹صرف ساخت بمب اتم برای ایران بازدارندگی نمی‌آورد، بلکه انسجام درونی و توان تکنولوژیکی ما در حوزه هسته‌ای است که بازدارندگی ایجاد می‌کند. البته ما باید همواره در آستانه ساخت بمب اتم باشیم.

🔹ما باید توان تبدیل چاقو به شمشیر را داشته باشیم اما نیازی به ساخت شمشیر نیست، چون مخاطب ما مردم جهان هستند و نمی‌توان با سلطه بر آنها اثر گذاشت. از طرفی این کار می‌تواند فشار جهانی را علیه ایران ایجاد کند.
@khate_energy

خط انرژی

20 Nov, 04:31


💠 تقویم | چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 18:30


💠 مرگ سرمایه‌گذاری خارجی با قیمت‌گذاری دستوری

🔸علی فکری رئیس سابق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی:

🔹عمده سرمایه‌گذاران چینی از بی‌ثباتی در اقتصاد ایران رنج می‌برند. وقتی سرمایه‌گذار می‌خواهد ارز خود را وارد کشور کند، ما تمام موانع تحریمی را از پیش پای آنها برمی‌داشتیم، اما در داخل کشور، اختلاف نرخ ارز بازار نیما و آزاد مشکل‌ساز میشد.

🔹تولید کالاها و اجناس در ایران با نرخ بازار آزاد تولید می‌شود و مبنا قرار می‌گیرد، در نتیجه انگار شما در همان ابتدای کار سرمایه‌گذار را به اندازه اختلاف نرخ ارز، جریمه می‌کردید.

🔹وقتی او مجبور می‌شود ارز خود را ۲۰ درصد زیر قیمت بازار تبدیل کند ولی هزینه‌هایش با ارز بازار آزاد هماهنگ است، طبیعی است که انگیزه‌ای ندارد. اصلا آن سرمایه‌گذاری که به ایران آمده مسئله‌ای با تحریم ندارد.

🔹امنیت و مرکزیت ایران در دسترسی به یک بازار ۴۸۰ میلیون نفری نقطه قوت کشور است، اما سرمایه‌گذار خارجی به ناگهان با ممنوعیت صادراتی در کشور مواجه می‌شود. در داخل هم که قیمت‌گذاری دستوری برای او چالش‌زاست.
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 17:01


💠 بن‌بست حل همه مشکلات با FATF

🔹چندی پیش عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در توئیتی ادعا کرده بود که با اجرای FATF بیش از ۲۰۰ کشور و نهاد بین‌المللی حاضر به همکاری پولی و مالی با ایران خواهند شد.

🔹 اما منتقدین FATF، شرط لازم برای دسترسی ایران به نظام بانکی جهانی را رفع تحریم توسط آمریکا می‌دانند و معتقدند اجرای استانداردهای این نهاد نتیجه مثبتی ندارد.

🔹با این وجود برخی کارشناسان نیز معتقدند، هر چند درباره FATF نباید بزرگ‌نمایی کرد اما می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز استفاده کرد. حسین عطااللهی کارشناس مسائل ارزی توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/QvmRn8GcWBM

@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 15:40


💠خاموشی‌ها فقط به‌ اندازه ۳ درصد

🔹وزارت نیرو مدعی شد کل خاموشی‌های پاییزی فقط به میزان ۳ درصد از تقاضای برق را محدود کرده است.
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 10:30


💠 رمزگشایی امنیتی از تجارت گازی ایران

🔸 نصرت‌الله سیفی کارشناس ارشد انرژی:

🔹طبیعی است که اولویت هر کشوری برای ایجاد امنیت و وابستگی سیاسی با ابزار تجارت گاز، ابتدا همسایگانش است، نه نقاط دوردست.

🔹در نتیجه صادرات گاز با« خط لوله» و به «همسایگان» از نظر امنیتی برای ایران در اولویت بالاتری نسبت به صادرات LNG قرار دارد، و این یک قاعده کلی است.
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 08:30


💠 تاثیر ترامپ بر جنگ اوکراین، خاورمیانه و تایوان

🔸 ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

🔹اگر روسیه در جنگ اوکراین شکست خورده بود الان وضعیت به ضرر ما نیز تغییر می‌کرد و اکنون ظرفیت ناتو و امریکا در جنگ‌های مختلف تقسیم شده است.

🔹یا حضور ترامپ تقریبا می‌توان گفت جنگ اوکراین خاتمه می‌یابد اما چالش ژئوپلیتیکی در تایوان، پایدار باقی خواهد ماند. در خاورمیانه نیز ما باید از ظرفیت چین و روسیه برای بازدارندگی استفاده کنیم.
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 06:45


💠 اعتراف روزنامه ایران درباره رقم تخفیف نفت/ پایان عددسازی ۱۰ برابری

🔹روزنامه ایران در دولت پزشکیان، در گزارشی از کاهش ‎تخفیف نفت ایران از ۶ به ۴.۵ دلار در ۱۰۰ روز اخیر خبر داده است.

🔹شاید یادتان نیاید اما همین جریان رسانه‌ای، در دولت سیزدهم «به دروغ» از حراج و مفت‌فروشی نفت کشور و حتی از تخفیف ۸۰ درصدی سخن می‌گفتند.

🔹مثلا رسانه اکوایران وابسته به هلدینگ دنیای اقتصاد در گزارشی از فروش نفت ایران به چین به قیمت فقط ۲۰ الی ۳۰ دلار بر بشکه خبر می‌داد و میزان تخفیف با ضریب ۱۰ برابری اعلام می‌کرد.

🔹هر چند که رقم تخفیف نفت در دولت رئیسی از همین ۶ دلار هم کمتر بود اما گزارش روزنامه ایران، اعتراف جالبی بود.
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 05:11


💠 #انرژی_مدیا | تولید گاز ایران در رقابت با قطر رکورد زد

🔹ایران توانست رکورد تولید روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی را جابه‌جا کرده و به ۷۱۱ میلیون متر مکعب در روز برساند. اما سرنوشت رقابت با قطر به کجا ختم می‌شود؟
@khate_energy

خط انرژی

19 Nov, 04:30


💠 تقویم | سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 15:30


💠 پزشکیان برای اجرای FATF گارانتی نمی‌دهد

🔸 ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

🔹اگر قرار بود FATF اجرایی شود و این درخت میوه بدهد، خب ایران ۳۹ بند آن را به صورت کامل اجرایی کرده و فقط ۲ الی ۳ بند آن محل بحث است. نسخه FATF برای شفا نیست بلکه برای گرفتار کردن ایران است.

🔹چه کسی گارانتی می‌دهد که ما اگر FATF را کامل اجرایی کنیم، روابط بانکی‌مان برقرار می‌شود؟ این نهاد، سپاه پاسداران را تروریستی می‌داند اما آیا دولت ایران باید این موضوع را بپذیرد؟

🔹اینهمه در دنیا پولشویی می‌شود حتی در خود لندن هم پولشویی اتفاق می‌افتد، اما چرا FATF به آنها کاری ندارد؟ در برجام هم گفتند همه تحریم‌ها بالمره لغو می‌شود ولی کشور را ته دره بردند.
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 14:11


💠 زحمت بریدن روبان قرمز

🔹امروز درحالی واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز افتتاح شد که در دولت قبل این واحد آماده بهره‌برداری و تولید روزانه ۱.۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ بود.

🔹البته در روزهایی که هیچ ایده و برنامه‌ای در وزارت نفت و شرکت‌های تابعه آن موجود نیست، همین نوع افتتاح پروژه‌ها نیز غنیمت است.
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 12:30


💠 مسیر توسعه ایران در دل تحریم‌ها

🔹تحریم؛ پدیده شومی که ضربات جبران‌ناپذیری بر اقتصاد ایران وارد کرده و کشور را از آستانه حذف از معادلات جهانی و منطقه‌ای قرار داده است.

🔹اما برخی کارشناسان معتقدند که نه‌تنها امکان بی‌اثر کردن تحریم وجود دارد بلکه می‌توان کشور را روی ریل توسعه نیز قرار داد و معاملات کلانی را با چین و روسیه به نتیجه رساند.

🔹این ادعا در شرایطی‌ مطرح می‌شود که منتقدان آن، مسیری جز اعطای امتیازات امنیتی به آمریکا برای توسعه ایران متصور نیستند. علی فکری رئیس سابق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐 https://youtu.be/Z9I_sM5GbZg

@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 09:31


💠 سرنوشت واردات تجهیزات LNG در برجام چه شد؟

🔸 نصرت‌الله سیفی کارشناس ارشد انرژی:

🔹از لحاظ فنی ما امکان تولید LNG (گاز طبیعی مایع‌شده) در مقیاس بزرگ را نداریم. از طرفی Cold box های پروژه ایران‌-ال‌ان‌جی هم به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار از شرکت لینده آلمان خریداری شده ولی به دلیل تحریم، توقیف شده است.

🔹در دوره برجام برای واردات این تجهیزات صحبت شد و قرار بود دریافت شود اما در آن فاصله زمانی ما اقداماتی که باید را انجام ندادیم و توقیف باقی ماند.

🔹اما برخلاف LNG، ما توانمندی ساخت خط لوله صادرات گاز را داریم و در دریا نیز در اعماق ۲۰۰ متر می‌توانیم خط لوله احداث کنیم که خلیج فارس را پوشش می‌دهد و به راحتی می‌توانیم به کشور عمان نیز برای صادرات گاز خط لوله بکشیم.
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 08:19


💠 خبر بلومبرگ هم جعلی از آب درآمد/ ردپای پروژه ترامپ‌هراسی شفاف‌تر شد

🔹حامد صاحب‌هنر فعال حوزه نفت، در توئیتی از دروغ بودن خبر بلومبرگ درباره جایگزینی نفت آفریقا با نفت ایران در بازار چین پرده برداشت و نوشت:

"طی تماس مستقیم با مدیر بازرگانی پالایشگاه لندبریج مشخص شد اولا این خرید قبلاً هم انجام می‌شده و ثانیا گرید نفتی مذکور برای مصارف دیگری در این تی پات استفاده می‌شود و به هیچ وجه جایگزین نفت سبک ایران و اسپو روسیه نیست!"

🔹پیش‌تر خبرگزاری رویترز مدعی شده بود که با آمدن ترامپ صادرات میعانات گازی ایران به مقصد چین و امارات متوقف می‌شود، درحالی که ایران اساسا میعانات گازی خود را در داخل مصرف می‌کند و نیازی به صادرات ندارد.
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 06:39


💠 بلندگوهای دروغ درباره خاموشی پاییزی

🔹روز گذشته عباس کاظمی مدیر عامل پیشین شرکت پالایش و پخش در مصاحبه با ایلنا گفت:
"پالایشگاه آبادان به جای ارسال سوخت به نیروگاه‌ها؛ ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیلی را که باید برای زمستان ذخیره می‌شد، در بورس به فروش رسانده و این باعث کاهش ذخایر شده"

🔹آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در مصاحبه با خانه اقتصاد گفت:
"دولت سیزدهم برای تامین منابع مالی، مجبور شد بیش از حد صادرات گازوئیل انجام دهد، همین مسئله ذخیره سازی گازوئیل را کاهش داد"

🔹ظاهرا استراتژی‌ وزارت نفت این است که یک دروغ‌ را به صورت مداوم از بلندگوهای مختلف تکرار کند تا در اذهان عمومی بنشیند، نسخه‌ای که به نام گوبلز وزیر تبلیغات هیتلر شناخته می‌شود.

🔹اما طبق آمار بورس انرژی، میزان گازوئیل معامله شده در ۵ ماهه نخست فقط ۱۰۵ میلیون لیتر بود، آن هم طبق الزام قانونی برای تسویه حساب فاینانس؛

🔹درحالی که کسری فعلی ذخایر گازوئیل حداقل ۱.۴ میلیارد لیتر است. طبق آمار، سطح ذخایر گازوئیل نیز مشابه سال‌های گذشته تحویل دولت چهاردهم شده است.
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 05:00


💠 راهکار مقابله با ترامپ؛ مذاکره یا پاسخ متقابل؟

🔸 مجید رجبی کارشناس مسائل دفاعی:

🔹راهبرد «لبه پرتگاه» توسط ترامپ، یک پاشنه آشیل دارد که اتفاقا همان نقطه قوت این راهبرد است؛ یعنی پاسخ متقابل به تنش. این راهبرد تا زمانی کارایی دارد که منجر به تقابل گسترده نشود.

🔹یعنی ترامپ در حوزه نظامی، امنیتی و اقتصادی با تشدید تنش کنترل‌شده و رساندن به لبه پرتگاه قصد دارد شما بترسید و عقب‌نشینی کنید و امتیاز بدهید.

🔹وزیر امور خارجه دولت آیزنهاور یک جمله طلایی دارد که می‌گوید: «هنر به آستانه رساندن بدون ورود به یک جنگ، یک هنر ضروری است» که اشاره او به همین راهبرد لبه پرتگاه است.

🔹توماس شلینگ از تئوری‌پردازان این حوزه می‌گوید: «لبه پرتگاه، دستکاری کنترل شده یک فاجعه است». یعنی مجری باید تلاش کند در ذهن کشور هدف، این فاجعه را واقعی نمایش دهد تا بدون ایجاد جنگ به سیاست آمریکا عمل کند.
@khate_energy

خط انرژی

18 Nov, 04:30


💠 تقویم | دوشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

17 Nov, 18:30


💠 گام نخست حرکت به سمت هاب گازی منطقه

🔸 نصرت‌الله سیفی کارشناس ارشد انرژی:

🔹طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول، آزادسازی یک بشکه معادل نفت خام از مسیر بهینه‌سازی مصرف معادل یک‌سوم تولید آن برای ایران هزینه دارد.

🔹در نتیجه ایران که اکنون به کمبود بودجه دچار شده، بهتر است بر بهینه‌سازی مصرف تمرکز کند. اصلا شعار اروپایی‌ها این است که energy efficiency first، یعنی اول بهره‌وری و حتی بعد انرژی تجدیدپذیر.
@khate_energy

خط انرژی

17 Nov, 16:45


💠چالش ترامپ دیوانه با بمب اتم ایران

🔹درحالی خبر مذاکره نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک از طرف دولت ترامپ در فضای رسانه‌ای منتشر و سپس تکذیب شد که شیوه تعامل با دولت آینده آمریکا همچنان محل تردید و نزاع در داخل کشور است.

🔹از طرفی برخی جریانات سیاسی در تهران معتقدند که با ترامپ دیوانه باید با مدارا برخورد کرد و از طرفی دیگر برخی از ضرورت ساخت بمب اتم برای بازدارندگی مقابل حملات آمریکا و اسرائیل سخن می‌گویند.

🔹اما دولت چهاردهم باید در چه پارادایمی به مقابله با سیاست‌های ترامپ بپردازد و چه ابزارهایی در اختیار دارد؟ ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/ZCp_YGmiM-g

@khate_energy

خط انرژی

17 Nov, 14:30


💠دولت‌ها چقدر یارانه سوخت‌ فسیلی می‌دهند؟/ افت ۵۰ درصد رقم یارانه در ۲۰۲۳

🔹آژانس بین‌المللی انرژی محاسبه کرد که یارانه مصرف سوخت فسیلی در سال ۲۰۲۳ به ۶۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته.

🔹در سال ۲۰۲۲ و با وقوع جنگ اوکراین، افزایش قیمت انرژی باعث شد که رقم یارانه به بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار برسد.

🔹رقم یارانه‌های انرژی به طور تقریبا مساوی بین سه حامل نفت، گاز طبیعی و برق تقسیم می‌شود. برآورد IMF نیز رقم یارانه انرژی در دنیا در سال ۲۰۲۲ را ۱.۲۶ تریلیون دلار برآورد می‌کند.

🔹روسیه، ایران، چین و عربستان، بیشترین یارانه انرژی را برای حمایت از مصرف‌کنندگان اعطا می‌کنند.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 14:30


💠 ائتلاف ایران، چین و روسیه در دوره دوم ترامپ

🔸 ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

🔹ترامپ نمی‌تواند همانند سابق وارد چالش‌های ژئوپلیتیکی شود و اگر وارد جنگ شود دیگر نمی‌تواند آن را کنترل کند، پس آنها بازی را باخته‌اند. البته او همچنان به دنبال مهار ایران خواهد بود.

🔹شرط ترامپ برای جریان غربگرا در ایران چیزی جز امضای توافق جامع نیست. الان برخی صحبت از پیوستن به FATF می‌کنند، واضح است که FATF کمکی به حل مسئله بین ایران و آمریکا نمی‌کند.

🔹 حتی در همان توافق جامع نیز آمریکا گارانتی و تضمینی به ایران نمی‌دهد. به نظر بنده ایران باید با واقع‌بینی به سمت ائتلاف با چین و روسیه حرکت کند و نظام چندقطبی را تسریع کند.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 12:10


💠 #اخبار_مجلس | متهم ردیف اول قطعی برق کیست؟

🔸 فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

🔹واردات بنزین باعث خروج ارز از کشور می‌شود و منابعی که دولت باید صرف واردات کالای اساسی کند را در باک خودروها دود می‌کند. ما باید زیرساخت‌های افزایش تولید بنزین را توسعه دهیم.

🔹ما حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات، ناترازی برق داریم و تقصیر وزارت نیرو در دولت‌های گذشته است که به خوبی تولید را افزایش نداده‌اند. نیروگاه‌ها همچنان در حال مازوت‌سوزی هستند.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 09:00


💠 هراس وزیر نفت از استیضاح زودهنگام/ چگونه پیرهادی جایگزین نعمتی شد

🔹 روز گذشته محسن پاک‌نژاد وزیر نفت در حکمی محسن پیرهادی را به‌عنوان «معاون وزیر در امور حقوقی و مجلس» منصوب کرد.

🔹این انتصاب درحالی انجام شد که دو ماه پیش بهروز نعمتی نماینده مجلس دهم، این مسئولیت را از طرف پاک‌نژاد برعهده گرفته بود. حال اما نزدیکان نعمتی در حال فشار به وزیر برای تغییر مجدد نظرش هستند.

🔹اما دلیل تغییر نظر وزیر نفت چیست؟ ماجرا به زمزمه‌های استیضاح او در مجلس برمی‌گردد که با آغاز پاییز سخت و ناکارآمدی وزارت نفت در تامین سوخت نیروگاه‌ها بیشتر هم شده.

🔹در نتیجه او تصمیم می‌گیرد که محسن پیرهادی را معاون خود کند؛ فردی که در مجلس یازدهم از طریق لیست اصولگرایان تهران به مجلس راه پیدا کرده و چهره‌ای موجه برای لابی با اصولگرایان به نظر می‌رسد.

🔹 پاک‌نژاد امید دارد که در ذیل گفتمان وفاق بتواند از استیضاح فرار کند؛ وزیر که در چند ماه گذشته هیچ ایده‌ای برای حکمرانی در صنعت نفت مطرح نکرده که قابل نقد یا دفاع باشد.

🔹محسن پاک‌نژاد حضور خود در دولت را با تکرار ایده‌های جواد اوجی درباره دیپلماسی انرژی آغاز کرد و عملکرد او در چند ماهه گذشته در عزل و نصب‌ها و پیام‌های پرتعداد تسلیت و تبریک خلاصه می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 07:56


💠 ترامپ تاجر به دنبال احیای برجام است؟

🔸 ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

🔹ترامپ دلیلی برای بازگشت به برجام ندارد، زیرا اگر بازگردد باید به تعهداتش عمل کند. ضمن اینکه مسئله غرب با ایران، بحث انرژی هسته‌ای نیست و عمیق‌تر از این حرفاست.

🔹زمانی کسی این موضوع را درک نمی‌کرد که پرونده خلع سلاح ژنو در ظاهر هسته‌ای است اما در باطن مباحث موشکی ایران مطرح بود. زیرا آنها از نفوذ فرهنگی و ژئوپلیتیکی ایران وحشت دارند.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 06:30


💠 #انرژی_مدیا | بازگشت پزشکیان به خاموشی صادقانه

🔹درحالی سخنگوی دولت و وزیر نفت با طرح سلامتی مردم و توقف مازوت‌سوزی، عملیات فریب را آغاز کرده بودند که مسعود پزشکیان صادقانه دلیل خاموشی‌ها را عنوان کرد.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 05:01


💠 مغالطه مترسک درباره توزیع عادلانه بنزین

🔸مرتضی زمانیان استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی:

🔹مگر می‌توان برای حل همه مشکلات یک نسخه واحد داد. بنده معتقدم که راهکار بهینه‌سازی در حوزه بنزین، طرح «بنزین برای همه» است. حالا یک عده می‌گویند پس همه منابع را تقسیم کنیم و مغلطه می‌کنند.

🔹 معمولا منتقدان، برای تخریب ایده طرف مقابل خود از تکنیک «مغالطه مترسک» استفاده می‌کنند و با ایجاد یک چهره کاریکاتوری سعی بر تخریب آن دارند. درباره طرح نیز همین اتفاق افتاد، وگرنه این ایده چه ربطی به تقسیم مثلا زغال‌سنگ بین مردم دارد.
@khate_energy

خط انرژی

14 Nov, 04:30


💠 تقویم | پنجشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 16:00


💠 ماجرای سیاست «لبه پرتگاه» و ترامپ دیوانه

🔹 برخورد گذشته ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در تقابل با ایران، سایر کشورها، پیمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، تصویر فردی دیوانه از او را به جامعه جهانی معرفی کرده است.

🔹پیروزی مجدد او در انتخابات آمریکا، موجی از نگرانی را در دولت ایران ایجاد کرده که باید با او چگونه مواجه شد تا تنش و درگیری بین دو کشور تشدید نشود.

🔹در اذهان عمومی، ترامپ همانند نتانیاهو یک دیوانه است و می‌تواند هر کاری بکند، پس نباید زیاد سر به سرش گذاشت. اما راهکار مواجهه با ترامپ چیست؟ مجید رجبی کارشناس مسائل دفاعی توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/IA6-E093cAU

@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 15:17


💠آملی لاریجانی: با وجود تحریم، FATF اثر خاصی ندارد

🔹 سوال اینجاست که آیا اجرای ۴۰ توصیه FATF حداقل برای خروج ایران از لیست سیاه به خاکستری کفایت نمی‌کند؟ آیا حتما باید اطلاعات مدنظر این نهاد در حوزه تامین مالی تروریسم به اشتراک گذاشته شود؟

🔹فارغ از تعریف واژه تروریسم توسط FATF، آیا فقط تروریسم در ایران و کره شمالی وجود دارد و در مابقی کشورها هیچ تروریسم دیگری تامین مالی نمی‌شود؟

🔹آیا همه کشورها، همه استانداردهای FATF را تمام و کمال رعایت می‌کنند؟ جواب منفی است و پاسخ به این سوالات، رویکرد سیاسی FATF را نشان می‌دهد.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 14:00


💠پالایشگاه ستاره ۱.۲ برابر ظرفیت کار می‌کند/ مصرف بالا قاتل ستاره خلیج فارس

🔹ضریب پیچیدگی پالایشگاه‌های نفت، هرچه بالاتر باشد، پالایشگاه محصولات بیش‌تر با ارزش افزوده بالاتر تولید می‌کند.

🔹این شاخص در مقیاس ۱ تا ۲۰ اندازه‌گیری می‌شود که متوسط آن در ایران ۵.۳۷ و برای پالایشگاه ستاره خلیج فارس حدود ۸ است.

🔹پالایشگاه ستاره خلیج فارس دارای سه واحد تقطیر در سه فاز است که هر کدام دارای ظرفیت اسمی ۱۲۰ هزار بشکه در روز هستند.

🔹هم اکنون این واحد با توان عملیاتی ۱.۲۶ برابر ظرفیت اسمی کار می‌کند؛ بنابراین ظرفیت عملیاتی این واحد برابر ۴۵۵ هزار بشکه در روز است.

🔹پالایشگاه ستاره روزانه ۴۳ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند اما به دلیل مصرف بالا و قاچاق سوخت، ناترازی حداقل ۱۵ میلیون لیتری در بازار تولید و مصرف بنزین کشور وجود دارد.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 12:30


💠 بازخوانی ماجرای «زمستان سخت» از زبان خالق آن/ حقایقی که سانسور می‌شود

🔹به بهانه خاموشی‌های پاییزی، مصاحبه جدال با سیدمحمد مرندی درباره زمستان سخت، پرده از واقعیاتی برمیدارد که طرفداران برجام در کمپین سیاسی خود به دنبال تحریف آن هستند.

🔹ماجرا از توئیت مشاور رسانه‌ای تیم مذاکره‌کننده ایران آغاز شد که نوشت: «Winter is coming».

🔹برجامیون اینگونه روایت می‌کنند که برجام آماده احیا و آمریکا نیز موافق آن بود ولی دولت رئیسی به هوای زمستان سخت، توافق را به تعویق انداخت.

🔹اما حقیقت را از زبان مرندی بشنوید، او می‌گوید که اروپایی‌ها در حال فشار به ایران برای پذیرش شروط ظالمانه آمریکا بودند و به تیم ایرانی می‌گفتند که شما به این توافق نیاز دارید پس شروط را باید بپذیرید.

🔹 در واکنش، سیدمحمد مرندی نیز پاسخ داد، شما هم در زمستان گرفتار هستید و همین‌. یعنی اصلا خبری از آمادگی آمریکا برای بازگشت به برجام نبود ولی چه روایت‌سازی‌هایی که نشد.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 10:41


💠ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها چقدر کم است؟ حداقل ۱.۴ میلیارد لیتر

🔹بررسی فرهیختگان از آمار ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها نشان می‌دهد که از شهریور تا آبان‌ماه هر سال، میزان ذخایر افزایشی بوده به جز سال ۱۴۰۳.

🔹طبق آمار، از شهریور تا آبان امسال ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها ۶۰۰ میلیون لیتر کاهش یافته درحالی که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ این ذخایر با افزایش ۱۱۰۰، ۹۰۰ و ۴۰۰ میلیون لیتری مواجه بوده‌اند.

🔹با مقایسه سطح ذخایر گازوئیل فعلی با کمینه سال‌های گذشته، کسری گازوئیل در نیروگاه‌ها حداقل ۱.۴ میلیارد لیتر است. یعنی سطح فعلی ذخایر حداقل باید بیش از ۲ برابر شود تا به حالت استاندارد برسد.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 09:30


💠 #اخبار_مجلس| پاییز سخت، نتیجه حکمرانی غلط انرژی

🔸رضا تقی‌پور عضو کمیسیون صنایع و معادن:

🔹تحمیل خاموشی اتفاق خوبی نیست، حالا چه برنامه‌ریزی شده باشد چه برنامه‌ریزی نشده. ما باید مردم را به سمت صرفه‌جویی هدایت کنیم نه اینکه فقط روی تولید و عرضه انرژی متمرکز شویم.

🔹هم‌اکنون مصرف انرژی بدون هیچ کنترلی در حال افزایش است. ما یک الگوی حکمرانی مشخص برای مدیریت انرژی در کشور نداریم و برای همین در همه حامل‌های انرژی دچار ناترازی شدیم.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 07:31


💠 #انرژی_مدیا | دم خروس خاموشی پاییزی

🔹دولت چهاردهم مدعی است به دلیل حفظ سلامتی مردم به استقبال خاموشی‌ها رفته؛ اما سهم توقف مازوت‌سوزی از کاهش تولید برق، کمتر از یک درصد است.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 06:00


💠 قیمت هر لیتر بنزین سوپر: ۸۰ هزار تومان!
صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیون دلاری دولت از جیب لکسوس‌سوارها


🔹روز گذشته مصوبه‌ای از دولت چهاردهم منتشر شد که طبق آن: "بنزین سوپر با نرخ وارداتی در جایگاه‌ها عرضه می‌شود". اما این مصوبه چه اثری دارد؟

🔹در شرایطی که تولید و مصرف بنزین به ناترازی نرسیده بود، مصرف روزانه بنزین سوپر بین ۲ الی ۳ میلیون لیتر ثبت می‌شد که با بروز ناترازی، این مصرف به سمت استفاده ترکیبی از بنزین معمولی و اکتان‌افزا هدایت شد.

🔹در نتیجه با واردات بنزین سوپر حدود ۲ الی ۳ میلیون لیتر از مصرف و واردات بنزین معمولی و عرضه آن به قیمت یارانه‌ای کم می‌شود.

🔹طبق محاسبات با این اقدام، تا حدود ۵۰۰ میلیون دلار از یارانه بنزین لکسوس‌سوارها حذف و به خزانه دولت برمی‌گردد تا تورم ناشی از کسری بودجه به دهک‌های پایین اصابت نکند.

🔹قیمت هر لیتر بنزین سوپر در فوب خلیج فارس حدود ۱.۲ دلار است که با نرخ دلار آزاد، حدود ۸۰ هزار تومان به ازای هر لیتر در داخل کشور قیمت‌گذاری می‌شود‌.
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 05:00


💠 قیمت پایین بنزین تورم‌زاست یا اصلاح قیمت؟

🔸 مرتضی زمانیان استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی:

🔹آماری وجود ندارد که ثابت کند، اصلاحات تدریجی قیمت انرژی، تورم‌های بالا ایجاد می‌کند؛ البته این حرف درست است که اگر قیمت بنزین ۱۰۰۰ تومان باشد خیلی بهتر است از حالتی که ۵۰۰۰ تومان باشد.

🔹اما حواسمان باشد که وقتی قیمت بنزین ۱۰۰۰ تومان شود، ما پولی را از جای دیگر صرف کاهش قیمت بنزین می‌کنیم که تورم‌زاست. سوال این است که چاپ پول و ارزبری چند میلیارد دلاری برای واردات بنزین، تورم ایجاد نمی‌کند؟

🔹شما وقتی قیمت بنزین را تثبیت می‌کنید از ۱۰ مسیر دیگر تورم را به بودجه خانوار وارد می‌کنید. اگر اصلاح قیمت انرژی منجر به تورم می‌شود، پس چرا در همه سال‌هایی که قیمت ثابت و اندک بوده، تورم بالا داشتیم؟
@khate_energy

خط انرژی

13 Nov, 04:32


💠 تقویم | چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

12 Nov, 17:46


💠 #اخبار_مجلس| خاموشی خانگی در پاییز فاجعه است

🔸 حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس:

🔹واردات بنزین یک آسیب جدی به اقتصاد کشور است و وزارت صمت وظیفه دارد که از مصرف غیراستاندارد خودروهای داخلی جلوگیری کند و نباید مردم را مقصر دانست.

🔹 خاموشی‌های پاییزی، افتضاح است. چرا وزارت نفت به موقع سوخت مایع نیروگاه‌ها را تامین نکرده. دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برنامه‌ای برای حل ناترازی انرژی ندارد.
@khate_energy

خط انرژی

12 Nov, 16:40


💠 دروغ‌های سریالی برای فرار از پاییز سخت

🔹"در دولت سیزدهم، پالایشگاه آبادان ۱.۳ میلیارد لیتر، سهم ‎گازوئیل نیروگاه‌ها را به‌جای ذخیره‌سازی، صادر کرد تا برای دولت چهاردهم بحران بسازد"

اما ادعای بالا چقدر صحت دارد:

🔹اولا، گازوئیل عرضه شده توسط پالایشگاه آبادان، شامل «مازاد تولید نسبت به برنامه» بوده و برای تسویه اصل و سود فاینانس چین در طرح توسعه این پالایشگاه انجام شده تا مشمول جریمه نشود.

🔹ثانیا، این اقدام پالایشگاه آبادان طبق تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۳ انجام شده و تصویب آن به سال ۱۴۰۲ و قبل از سانحه بالگرد رئیس‌جمهور برمیگردد و خبری از توطئه نیست.

🔹ثالثا، این عرضه تاثیری بر روند تحویل گازوئیل به نیروگاه‌ها نداشته و در ۵ ماهه نخست امسال نسبت به ۱۴۰۲، تحویل گازوئیل ۲۴ درصد افزایش یافته.

🔹رابعاً میزان عرضه گازوئیل آبادان در بورس انرژی، ۱.۳ میلیارد لیتر بوده ولی آنچه معامله شده ۱۰۵ میلیون لیتر بوده است که اساسا جای بحثی باقی نمی‌گذارد.
@khate_energy

خط انرژی

12 Nov, 10:03


💠 ناکارآمدی هدفمندی در رفع ناترازی بنزین

🔸 مرتضی زمانیان استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی:

🔹ایده هدفمندی یارانه‌ها به عنوان مهمترین تجربه موفقیت‌آمیز اصلاحات انرژی، نمی‌تواند در بلندمدت اجرایی شود و اساسا طرح «بنزین برای همه» برای پوشش همین موضوع مطرح می‌شود.

🔹در ایده هدفمندی یارانه، اصلاح قیمت انرژی به صورت دستوری انجام می‌شود و برای مدتی قیمت نسبی را برقرار کرده و دوباره با تورم تعدیل می‌شود.

🔹ایده شوک‌درمانی متعلق به چارچوب نظری تثبیت‌گرایی است و ما بهتر است قیمت‌گذاری در حوزه انرژی را از نهادهای عوام‌گرایانه گرفته و به بازار بسپریم.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 18:30


💠 نتوانستیم اقتصاد مقاومت را بهم بدوزیم

🔸مهدی خراتیان مدیر اندیشکده احیای سیاست:

🔹ما اکنون کریدوری به نام مقاومت نداریم و صرفا یک ایده روی کاغذ است. وقتی حرف از کریدور می‌زنیم یعنی با لشکری از قراردادها مواجه هستیم نه چند عدد تفاهم‌نامه‌ای که روی هواست.

🔹متاسفانه ما نتوانستیم اقتصاد کشورهای محور مقاومت را بهم بدوزیم هر چند در حوزه نظامی موفق بودیم. به همین دلیل اکنون شاهد واگرایی عراق هستیم به جای کریدور مقاومت در کریدور توسعه با ترکیه تعریف شده است.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 16:45


💠 بریکس پی، آغازی بر افول دلار

🔹هفته گذشته اجلاس گروه بریکس در کازان روسیه برگزار شد و در این اجلاس از سامانه تسویه ارزی «بریکس پی» و ارز بریکس به عنوان رقیب سوئیفت و دلار رونمایی شد.

🔹در واکنش به این اقدام بریکس، برخی از افول دلار به عنوان ارز جهان‌روا سخن گفتند و برخی دیگر دلارزدایی از تجارت جهانی را یک رویا و خواب آشفته تعبیر کردند.

🔹اما چه فرصت‌ها و موانعی در مسیر ایده بریکس جهت مقابله با دلار وجود دارد و احتمال موفقیت آن چقدر است؟ احمد صالحی کارشناس اقتصاد بین‌الملل توضیح می‌دهد‌.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/srcPxKEqEFk

@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 15:01


💠 نباید دوباره در «تله آتش‌بس» با اسرائیل بیفتیم

🔸مجید رجبی کارشناس مسائل دفاعی:

🔹در بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح همزمان که وعده پاسخ به اسرائیل به زمانی نامعلوم موکول می‌شود بلافاصله به طرح بحث آتش‌بس در غزه و لبنان می‌پردازد.

🔹 آخرین باری که مقامات رسمی ایران از آتش‌بس صحبت کردند، خودشان اعتراف کردند که فریب خوردند و تعلل در گرفتن انتقام هنیه، منجر به عملیات پیجرها تا شهادت سیدحسن نصرالله شد.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 13:30


💠تکذیب ادعای بی‌بی‌سی/ پالایشگاه آبادان آسیب ندیده

🔹روز گذشته، بی‌بی‌سی با انتشار تصویری مدعی شده بود، یکی از مخازن خالی از سوخت پالایشگاه نفت آبادان مورد اصابت موشک اسرائیل قرار گرفته است.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 12:32


💠 دوقطبی صنعت-مردم در زمین ناترازی گاز

🔹طبق آمار ترازنامه انرژی، سرانه مصرف گاز در ایران ۶ برابر میانگین دنیاست، ولی متاسفانه در کنار گاز، هیچ سوخت دیگری برای دسترسی مردم توسعه پیدا نکرده.

🔹پوشش ۹۸ درصدی گازرسانی در کشور درحالی رقم خورده که این عدد در آمریکا و روسیه به عنوان دو تولیدکننده بزرگ گاز دنیا؛ ۵۰ و ۷۰ درصد است.

🔹 حال مصرف فزاینده، صنعت گاز را در مواجهه با ناترازی ۳۰۰ میلیون متر مکعبی در پیک سرما قرار داده، اما مقصر کیست و راهکار چیست؟ حبیب‌الله ظفریان کارشناس انرژی توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/fihW0Uqk1QQ

@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 08:30


💠 اعلان جنگ به ایران و چین با کریدور آی‌مک

🔸مهدی خراتیان مدیر اندیشکده احیای سیاست:

🔹درباره کریدور آی‌مک، ما با یک نظمی مواجهیم که پیش از این شکل گرفته. کریدور، راه نیست بلکه یک هم‌بندی سیاسی، امنیتی و اقتصادی بین کشور‌هاست و مسئله راه هم حل می‌شود.

🔹کریدور آی‌مک، مقدمه ابرمعامله عادی‌سازی با اسرائیل بوده و نوعی اعلان جنگ به چین و ایران است. در واقع جنگ کریدوری، رقابت استراتژیک چین و آمریکاست که ماهیت جنگ سرد دارد.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 07:15


💠 بنزین در سال آینده ۴۰ درصد گران می‌شود

🔹حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس امروز در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ فاش کرد که دولت قصد دارد در سال آینده بنزین را ۴۰ درصد گران کند.

🔹افزایش ۴۰ درصدی قیمت بنزین به معنای رشد ۱۰۰۰ تومانی قیمت به ازای هر لیتر است. به بیان دیگر این امکان وجود دارد که قیمت بنزین سهمیه‌ای و آزاد به ۲۵۰۰ و ۴۰۰۰ تومان در سال آینده اصلاح شود.

🔹صمصامی اعلام کرد که دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل افزایش قیمت بنزین لحاظ کرده است./ خانه اقتصاد
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 06:30


💠 پالایشگاه اصفهان؛ صدرنشین پالایشگاه‌های سودده

🔹طبق کدال، در چهار ماهه اول سال ۱۴۰۳ سودهی پالایشگاه اصفهان به ۳.۳ همت رسید و بیشترین سود را نصیب خود کرد. پس از آن پالایشگاه بندرعباس با ۳.۱ همت در جایگاه دوم قرار گرفت.

🔹پالایشگاه اصفهان در سال‌های ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ رتبه دوم بین پالایشگاه‌های سودده و در سال ۱۴۰۲ رتبه اول سودده‌ترین پالایشگاه کشور را کسب کرد.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 05:08


💠پزشکیان: ناترازی‌ انرژی نیاز به مداخلات علمی دارد

🔹رئیس‌جمهور: ناترازی در برق، آب، گاز و پول داریم و همه این ناترازی‌ها نیاز به مداخلات علمی و کارشناسی دارد. اگر با هم باشیم می‌توانیم این ناترازی‌ها را حل کنیم.

🔹ما گاز و برق تولیدی را نباید قطع کنیم و مشکل آن را حل کنیم. با همفکری که خواهیم کرد و با چارچوبی که اساسی است می‌توانیم با همدیگر از این بحران‌ها با قدرت عبور کنیم.

🔹امیدوارم دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم مشکلات را حل کنیم و قطعا این مشکلات حل خواهد شد.
@khate_energy

خط انرژی

29 Oct, 04:45


💠 تقویم | سه‌شنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 18:30


💠 خنجر کریدور لاجورد در شرق ایران

🔸مهدی خراتیان مدیر اندیشکده احیای سیاست:

🔹ممکن است از آسیای میانه نیز خنجر بخوریم. اسرائیل از سمت شرق برای ایران خواب‌ها دیده. اگر بیدار نشویم ممکن است مشهد را ۳۰ سال دیگر از دست بدهیم.

🔹 اسرائیل در تاجیکستان و ترکمنستان دارد کار میکند و شب و روز ندارد. اتفاقاتی که در شرق می‌افتد به قدری خطرناک است که کریدور زنگزور در مقایسه با آنها تازه خوب محسوب می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 17:01


💠صفر تا صد پیچیده‌ترین پالایشگاه کشور/ تولید ۲۰ میلیون لیتری سوخت در اراک

🔹با توجه به تغییرات در الگوی مصرف کشور، ظرفیت پالایشی پالایشگاه اراک از ۱۵۰ به ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید و ظرفیت تولید بنزین آن نیز از ۴.۷ به ۱۶.۵ میلیون لیتر افزایش کرد.

🔹نفت کوره، در این پالایشگاه با استفاده از کاتالیزور‌های خاص و در دمای بالا به محصولات سبک و با ارزش‌افزوده بیشتر همچون بنزین، نفت سفید، نفت‌گاز و مقدار قابل‌توجهی پروپیلن تبدیل می‌شود.

🔹پالایشگاه شازند با ضریب پیچیدگی نلسون ۹.۴ به عنوان پیچیده‌ترین و اقتصادی‌ترین واحد پالایشی کشور شناخته می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 16:00


💠 ناگفته‌هایی از حمله موشکی اسرائیل به ایران/ پدافند پالایشگاه آبادان و تهران منهدم شد؟

🔹بامداد شنبه هفته جاری، رژیم صهیونیستی در پاسخ به عملیات وعده صادق ۲ به برخی تاسیسات ایران حملات موشکی انجام داد که سوالات زیادی درباره آن مطرح است.

🔹 اینکه اسرائیل از چه مسیری و با چه تجهیزاتی به ایران حمله کرد و کدام نقاط را موردهدف قرار داد و همچنین عملکرد پدافند ایران چگونه بود، از جمله ابهامات موجود است.

🔹جالب اینکه برای نخستین بار، این رژیم حمله مستقیم به پایتخت ایران را برعهده گرفت و به پدافند پالایشگاه آبادان و تهران حمله کرد. مجید رجبی کارشناس مسائل دفاعی به سوالات پاسخ می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/2kBHsIy8PLs

@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 14:01


💠 کمبود سوخت نیروگاه؛ مقصر وزارت نفت است یا نیرو یا هیچکدام؟

🔹در ۵ ماهه نخست امسال، مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها با ذخیره ۱.۸ میلیارد لیتری تحویل دولت چهاردهم شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۲۰ میلیون لیتر بیشتر بوده است.

🔹همچنین در این بازه زمانی، میزان ارسال سوخت مایع به نیروگاه‌ها نسبت به پارسال ۳۸ درصد افزایش داشته و مصرف سوخت مایع این واحدها نیز به دلیل رشد مصرف برق ۳ میلیارد لیتر بیشتر بوده.

🔹در واقع دلیل کسری فعلی مخازن نسبت به سال قبل، به مصرف بالای گازوئیل در تابستان امسال و ناشی از گرمای بی‌سابقه هوا بازمی‌گردد.

🔹مصرف افسارگسیخته و تعمیق همزمان ناترازی برق و گاز باعث شده که با وجود افزایش سوخت‌رسانی، مدیریت ذخایر نیروگاه‌ها دچار چالش شده و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از سال قبل باشد.
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 12:00


💠پوتین چگونه به تحریم غرب فن بدل زد؟

🔸عطا بهرامی کارشناس مسائل اقتصادی:

🔹 اقتصاد روسیه تا سال ۲۰۱۲ مشابه ایران بود تا اینکه اصلاحات را آغاز کرد و ۶۰۰ بانک مخرب را تعطیل کرده و بودجه دولت را متوازن کرد.

🔹اکنون روسیه سالانه ۱۴۰ میلیارد دلار خرج جنگ با ناتو می‌کند ولی تورم ۶ درصد دارد و رشد اقتصادی این کشور هم همینقدر است و تازه جای انگلیس را هم گرفتند و پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا شدند.
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 10:46


💠 قاتل شبانه بنزین در ترافیک تهران-پاکدشت/ روایتی خواندنی از هدررفت بنزین

🔹 خبرگزاری فارس نوشت: شب گذشته چپ کردن یک پراید وانت در جاده تهران-پاکدشت ترافیکی ۵ ساعته را به وجود آورد که طول آن به ۵ کیلومتر رسید.

🔹بنزین تلف شده ماشین‌ها در ترافیک حدود ۲۵ هزار لیتر برآورد می‌شود که ارزش واقعی  ۱.۲ میلیارد تومان است اما پراید وانت صفر در بازار فقط ۳۰۰ میلیون تومان می‌ارزد.

🔹هر سفر شهری در تهران به طور متوسط ۵۵ دقیقه زمان می‌برد و این شاخص سبب شده تا پایتخت ایران در میان ۱۰ شهر با بیشترین ترافیک در بین ۲۱۲ شهر بزرگ جهان قرار گیرد.

🔹 پلیس راهور تهران در گزارشی عنوان کرده که ۷۱ درصد از ترددهای روزانه تهران مربوط به تک‌سرنشین‌هاست. روزانه ۲۰ میلیون وسیله نقلیه در شهر تهران تردد می‌کند.

🔹مرکز بررسی‌های راهبردی دانشگاه تهران در گزارشی از تغییر رفتار مردم ایران در استفاده از سواری شخصی خبر داده و عنوان کرد که قیمت بنزین عامل اصلی این تغییر رفتار بوده است.
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 05:30


💠 خطر فروپاشی عمق تمدنی ایران در آسیای میانه

🔸مهدی خراتیان مدیر اندیشکده احیای سیاست:

🔹نقطه اتکای ایران در آسیای میانه برای مقابله با جریان پان‌ترکیسم، فارسی‌زبان منطقه به‌خصوص در تاجیکستان هستند. ما سر پرونده طالبان، میراث خودمان در افغانستان را نابود کردیم.

🔹ایران چرا طرح کلانی در آسیای میانه ندارد؟ در ماجرای احداث کریدور میانی متاسفانه آذربایجان را از دست داده‌ایم و کاملا (در پروژه زنگزور جعلی) در زمین اسرائیل بازی می‌کند. حال ممکن است شرق خزر را نیز از دست بدهیم.
@khate_energy

خط انرژی

28 Oct, 04:30


💠 تقویم | دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

27 Oct, 17:01


💠 پروژه ترور ایران در جنگ خاموش کریدورها

🔹سخنرانی بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل و نشان دادن دو نقشه کریدوری به نام «کریدور آی‌مک» و «کریدور مقاومت»، تصویر روشنی از جدال نظم جدید در خاورمیانه نمایان کرد.

🔹اینگونه به نظر می‌رسد که در پشت پرده جنگ نظامی خاورمیانه، آمریکا و اسرائیل به دنبال حذف ایران با طرح‌های کریدوری هستند تا حلقه محاصره را تنگ‌تر کرده و موجودیت کشور را به چالش بکشند.

🔹در این بین نقشه ایران برای تقابل کریدوری با رژیم صهیونیستی چیست؟ مهدی خراتیان، سیاست‌‌پژوه و مدیر اندیشکده احیای سیاست توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/KIfBy8ASUXo

@khate_energy

خط انرژی

27 Oct, 15:30


💠 نسخه خاویر میلی برای مهار تورم در آرژانتین

🔸عطا بهرامی کارشناس مسائل اقتصادی:

🔹 آرژانتین همانند ایران لنگر انرژی را ندارد و آن کشور شاید ناگزیر از شوک‌درمانی باشد ولی ایران اینگونه نیست. قبل از حضور خاویر میلی سیاست‌های سوسیالیستی و پوپولیستی در آرژانتین حاکم بود.

🔹آقای میلی آدم نامتعادلی هست ولی با انجام اصلاحات باعث مازاد بودجه دولت شد. در عمل تورم آرژانتین از ۲۵۰ درصد در حال رسیدن به تورم ۴۳ درصد است. تورم ماهانه این کشور به زیر یک درصد هم خواهد رسید.
@khate_energy

خط انرژی

27 Oct, 14:07


💠 صدای پای زمستان با افزایش ۵۵ درصدی مصرف گاز

🔹طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، میزان ناترازی گاز در پیک در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

🔹ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا و بیشترین مصرف سرانه گاز در دنیا را در اختیار دارد. طول شبکه گاز ایران نیز از فاصله زمین تا ماه بیشتر است.
@khate_energy

خط انرژی

27 Oct, 09:45


💠رهبر انقلاب: باید خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به‌هم بخورد

🔹یک مطلب مربوط به حرکت شرورانه‌ای است که ۲ شب پیش اینجا انجام دادند. خب، یک غلطی کرد، خودشان هم البته بزرگنمایی می‌کنند.

🔹بزرگنمایی آن‌ها غلط است، اما توجه داشته باشید کوچک‌انگاری آن هم غلط است. اینکه ما بگوییم: «نه؛ چیزی نبود، اهمیتی نداشت» این هم غلط است.

🔹بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به‌هم بخورد. این‌ها دچار خطای محاسباتی‌اند نسبت به ایران. اینها ایران را نمی‌شناسند و اراده ملت ایران را هنوز درست نتوانسته‌اند بفهمند؛ این را ما باید به این‌ها بفهمانیم.
@khate_energy

خط انرژی

27 Oct, 05:30


💠 #انرژی_مدیا | قیمت بنزین در لایحه بودجه؛ لیتری ۶۶۰۰ تومان

🔹اجرای هدفمندی یارانه‌های انرژی طبق تبصره ۳ لایحه بودجه، درآمدی معادل ۱۰ همت را برای دولت به همراه دارد.
@khate_energy

خط انرژی

27 Oct, 04:30


💠 تقویم | یکشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 15:37


💠 از تحریم‌شکنی پوتین تا اصلاحات خاویر میلی

🔹ایران، ونزوئلا و روسیه، سه کشور نفتی و تحریم‌شده توسط آمریکا هستند که با محدودیت‌هایی در فروش نفت و بازگشت پول آن مواجهند.

🔹با این وجود، ونزوئلا توانسته از تورم ۳۴۵ هزار درصدی به تورم ۲۵.۷ درصد در ماه گذشته میلادی برسد و آمریکا را به امتیازدهی وادار کند‌.

🔹تورم روسیه نیز نسبت به قبل از جنگ اوکراین تغییری نکرده ولی در ایران همچنان اوضاع اقتصادی نامطلوب است. عطا بهرامی کارشناس اقتصاد سیاسی توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/4IkP0-hiA84

@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 13:56


💠 صادرات نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۴/ دستگاه‌های مختلف چه سهمی از سفره نفت دارند؟

🔹طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، میزان صادرات نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ معادل ۱.۸۵ میلیون بشکه در روز تعیین شده است.

🔹سهم دولت ۴۷۰ هزار بشکه، سهم صندوق توسعه ملی ۶۰۰ هزار بشکه و سهم شرکت ملی نفت ۱۸۱ هزار بشکه (مجموعا ۱.۲۵ میلیون بشکه) در روز برآورده شده.

🔹بازپرداخت تعهدات ۵۰ هزار بشکه و نیروهای مسلح و طرح‌های خاص نیز ۵۵۰ هزار بشکه در روز از صادرات نفت سهم دارند.

🔹درآمد دولت، نیروهای مسلح و طرح‌های خاص به ترتیب ۵۰۹، ۵۶۱ و ۱۲۶ هزار میلیارد تومان از صادرات نفت و گاز محاسبه شده است.

🔹طبق برآورد این مرکز، حدود ۸۲.۵ درصد از درآمد نفتی دولت در ۱۴۰۴ معادل ۲۴ میلیارد دلار برآورد خواهد شد.
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 12:20


💠 ناترازی گاز، بنزین و برق چقدر است؟

🔹طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، ناترازی گاز در اوج مصرف سال ۱۴۰۲ عدد ۲۸۰ میلیون متر مکعب بوده؛ معادل ۳۳ درصد از توان تولید گاز کشور.

🔹کسری بنزین پالایشگاهی نسبت به مصرف داخلی به میزان روزانه ۱۵ میلیون لیتر تا مرداد ۱۴۰۳ افزایش یافته؛ معادل ۱۴ درصد از توان تولید بنزین کشور‌.

🔹کسری پیک روزانه برق نیز در سال ۱۴۰۳ به ۱۵.۴ هزار مگاوات جهش یافته؛ معادل ۲۵ درصد از توان تولید عملیاتی برق در کشور.
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 09:31


💠فعالیت در ‎صنعت نفت ایران عادی است

🔹طبق اعلام روابط عمومی وزارت نفت، فعالیت در ‎صنعت نفت ایران عادی است و هیچ کدام از تأسیسات نفتی کشور در حملات هوایی اسرائیل آسیبی ندیده است.

🔹گفته شد که به پالایشگاه تهران و آبادان حمله شده ولی آن هم خبری نبود و روابط عمومی این دو پالایشگاه آن را تکذیب کردند.

🔹رژیمی که ۸۲ درصد تامین انرژی آن به فقط ۵ نقطه شامل ۳ میدان گازی و ۲ پابانه نفتی وابسته است، خودش می‌داند که نباید جنگ به حوزه انرژی کشانده شود.
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 06:29


💠 اسرائیل از خط قرمز ایران عبور کرد/ پاسخ ندهیم، ضربات بعدی را محکم‌تر می‌خوریم

🔹علیرضا فقیهی کارشناس بین‌الملل درباره حملات امروز رژیم صهیونیستی نوشت: مهم شکستن حریم پاک ایران است. حال ابعاد و کیفیت آن ولو یک گلوله هم شلیک شده باشد فرقی در اصل تجاوز ندارد.

🔹نباید گذاشت رژیم غاصب معادله جدید خلق کند. هرجا ضربه‌ای زد و پاسخ دریافت نکرد ضربات بعدی را وارد کرد و آن را تبدیل به یک معادله کرد.

🔹پاسخ محکم می‌تواند مانع از تجاوزات بعدی گردد. پاسخ ما مانع از جنگ و کشیده شدن درگیری درون مرزهاست نه موجب تنش افزایی. تصمیم قاطع آینده ایران را خواهد ساخت.

🔹جریان تردید و تخدیر هم مشغول و فعال در حال عادی‌سازی عبور رژیم جعلی از خطوط قرمز ایران و البته ناخواسته زمینه‌سازی حملات آینده است.
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 06:06


💠 #انرژی_مدیا | نقش FATF در ترور رئیس واحد انتقال پول حزب‌الله

🔹هفته گذشته رژیم‌صهیونیستی اطلاعات عجیبی از انتقالات مالی حزب‌الله لبنان منتشر کرد که ردپای نهاد FATF در همکاری با دولت لبنان در آن دیده می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 04:12


💠المیادین: اسرائیل در هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی اطراف تهران شکست خورد

رسانه عربی المیادین:
🔹پدافند هوایی ایران پهپادهای اسرائیلی که قصد داشتند پایگاه‌های نظامی در شرق استان تهران را هدف قرار دهند، سرنگون کرد.

🔹تلاش رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های پدافندی در استان تهران با شکست مواجه شده است.
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 04:02


💠 ادعای حمله اسرائیل به ۸ نقطه در ایران/ پدافند هوایی کشور: آسیب‌های محدودی وارد شد

🔹قرارگاه پدافند هوایی کشور: رژیم صهیونیستی نقاطی از مراکز نظامی در تهران، خوزستان و ایلام را مورد حمله قرار داده که رهگیری شد و آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که این ابعاد در دست بررسی است.

🔹ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای کوتاه نوشت: «در جواب به حملات متدوام ایران بر علیه اسرائیل طی ماه‌های گذشته به اهداف نظامی در ایران حمله کردیم».

🔹برخی رسانه‌ها مدعی حمله ۸ نقطه ایران شدند:
پادگان قدیری قلعه حسن خان
پادگان فلق در بیدگنه
پادگان امام علی در بیدگنه
پادگان پنج تن حکیمیه
پالایشگاه تهران
پادگان نظامی شهر ری
پادگان ابوالفتح
پادگان امام علی
@khate_energy

خط انرژی

26 Oct, 04:01


💠 تقویم | شنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

25 Oct, 14:30


💠 #اخبار_مجلس| ضربات مهلک ناترازی انرژی بر اقتصاد کشور

🔸زهرا خدادادی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار مجلس خط انرژی:

🔹ناترازی انرژی در ایران قابل انکار نیست و باید برای رفع آن تدبیر اندیشید که ما در مجلس پیگیر آن هستیم و راهکارهای موجود را بررسی می‌کنیم.

🔹علاوه بر برنامه‌های افزایش تولید در حامل‌های مختلف انرژی، مهم‌ترین نکته کنترل مصرف انرژی است. یعنی اولویت با بهینه‌سازی مصرف است.

🔹یک پیشنهاد ایجاد بازار انرژی در کشور است تا مردم بتوانند با صرفه‌جویی در مصرف، حامل انرژی خود را به سایر مشترکان پرمصرف بفروشند، بدین صورت انگیزه بهینه‌سازی نیز شکل میگیرد.

🔹 متاسفانه ناترازی انرژی ضربات مهلکی به صنایع کشور می‌زند و واحد‌های صنعتی در تابستان به دلیل کمبود برق و در زمستان به دلیل کمبود گاز دچار افت تولید هستند.
@khate_energy

خط انرژی

25 Oct, 12:31


💠 برجام در دولت سوم اوباما هم متوقف می‌شد

🔸 امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا:

🔹خروج آمریکا از برجام، تصمیم هیئت حاکمه آمریکا بود، نه شخص دونالد ترامپ. یعنی آمریکایی‌ها از برجام خارج نشدند که دوباره به چنین توافقی برگردند.

🔹بایدن، ترامپ و هریس دیگر برجام را نمی‌خواهند حتی دیدگاه اوباما نیز همین بود که در گام بعدی باید سراغ مسائل موشکی و منطقه‌ای برویم. اگر به جای ترامپ، کلینتون رئیس‌جمهور میشد، باز هم برجام متوقف بود.
@khate_energy

خط انرژی

25 Oct, 10:30


💠 قیمت بنزین هواپیما در لایحه بودجه ۱۱ برابر شد/ ۱۰ هزار میلیارد تومان هدررفت یارانه از ایرلاین‌ها گرفته می‌شود

🔹 دولت سالانه حداقل ۳۵ همت یارانه سوخت پرداخت می‌کند و سهم سوخت در «سبد هزینه» ایرلاین ایرانی یک‌دهم خارجی است؛ ولی این یارانه تاثیری بر قیمت بلیط نداشته است و میانگین قیمت پرواز ایران ۴۴ دلار بر نفر-ساعت است.

🔹 جالب اینکه دولت، سالانه به میزان ارزش کل ناوگان هواپیمایی کشور، یارانه بنزین هواپیما می‌دهد. یعنی پولی که می‌تواند صرف نوسازی ناوگان شود، با قیمت‌گذاری غلط هدر می‌رود.

🔹حال طبق تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، نرخ فروش سوخت جت به ناوگان هوایی معادل ۳۰ درصد نرخ خرید سوخت از پالایشگاه‌ها تعیین شده است.

🔹بدین ترتیب قیمت هر لیتر بنزین هواپیما، از ۶۰۰ تومان به حدود ۶۶۰۰ تومان افزایش می‌یابد و ۱۱ برابر می‌شود. افزایش منابع دولت از این مسیر ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

25 Oct, 08:30


💠 دوقطبی شرق‌گرایی یا متوازن‌سازی در سیاست خارجی

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹 آمریکایی‌ها میلیاردها دلار هزینه کردند تا ایران محصور شود، در این فضا بنده دوقطبی غرب‌گرایی و شرق‌گرایی را قبول ندارم، بلکه باید با هر کشوری که می‌توانیم کار کنیم.

🔹مشکل دولت آقای روحانی این بود که برعکس عمل می‌کرد، یعنی ۸ سال معطل کشورهایی شدند که نمی‌خواستند با ایران کار کنند. شما یادتان می‌آید که ۴ سال پیش همه فکر می‌کردند بایدن رئیس‌جمهور شود، اقتصاد ایران رشد می‌کند!
@khate_energy

خط انرژی

25 Oct, 06:30


💠 #انرژی_مدیا | مغالطه بنزین، مشکل از قیمت است یا خودروها؟

🔹 مصرف ۳ برابری خودروهای ایرانی نسبت به استاندارد جهانی عامل اصلی ناترازی بنزین در ایران است، گزاره‌ای که چندان دقیق به نظر نمی‌رسد.
@khate_energy

خط انرژی

25 Oct, 04:30


💠 تقویم | جمعه ۴ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

24 Oct, 13:30


💠 چرخش روسیه از دریای سیاه به کریدور شمال - جنوب

🔸فرشاد عواطفی کارشناس امنیت غذایی:

🔹 روسیه و اوکراین، جزو بزرگترین تامین‌کنندگان کود و غلات دنیا هستند، مثلا ۲۷ گندم و ۷۳ درصد روغن آفتابگردان صادراتی در دنیا متعلق به این دو کشور است و این صادرات نیز از دریای سیاه انجام می‌شود.

🔹بعد از جنگ اوکراین، امنیت دریای سیاه از بین رفته و این دریا توسط ناتو احاطه شده. یکی از آلترناتیوهای روسیه برای صادرات غلات، کریدور شمال-جنوب است که پوتین بر آن تاکید کرده و اکنون سالانه ۱۴ میلیون تن، ظرفیت ترانزیت دارد.
@khate_energy

خط انرژی

24 Oct, 10:30


🔺 #اخبار_مجلس| آیا ایران به دنبال بمب هسته‌ای است؟

🔸 ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

🔹تغییر در دکترین هسته‌ای به معنای تولید بمب اتم نیست، بلکه می‌تواند به معنای کاهش سطح همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا خروج ایران از توافق NPT باشد.

🔹وقتی ما از بازدارندگی هسته‌ای صحبت می‌کنیم، در واقع به دنبال پایداری صلح هستیم. روی دیگر سکه صلح، آمادگی برای مقابله با تهدیدات خارجی است. کشوری که از جنگ هراسان باشد، روی صلح را نمی‌بیند.
@khate_energy

خط انرژی

24 Oct, 08:30


💠 پیش‌بینی کسری ۵۷۰ همتی بودجه ۱۴۰۳/ ۲۵ درصد درآمدهای نفتی محقق نمی‌شود!

🔹طبق برآورد مرکز پژوهش‌های مجلس، دولت تا پایان سال ۱۴۰۳ برای تأمین بودجه عمومی به حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید نیاز دارد.

🔹 کسری منابع هدفمندی نیز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با تحقق سهم ۴۵ درصدی صندوق توسعه از فروش صادراتی فرآورده، این کسری ۱۰۰ همت دیگر اضافه می‌شود.

🔹در ۶ ماهه نخست، درصد تحقق درآمدهای فروش نفت با ۲۱۴.۵ هزار میلیارد تومان، ۷۴ درصد محقق شده و تا پایان سال پیش‌بینی می‌شود درصد تحقق ۷۵ درصد باشد.

🔹به بیان دیگر کسری ناشی از منابع نفت در بودجه ۱۴۰۳، ۱۴۲ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

24 Oct, 07:15


💠 توهم حفظ آمریکا در برجام با قراردادهای اقتصادی

🔸امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا:

🔹روسیه ۴۰ درصد از گاز کل اروپا را تامین می‌کرد ولی وقتی پای مسائل امنیتی و جنگ اوکراین وسط آمد، این تجارت بزرگ متوقف شد.

🔹یعنی این تحلیل که با ایجاد سود برای شرکت‌های آمریکایی در ایران می‌توانستیم مانع خروج او از برجام شویم غلط است. تجارت همیشه موخر از مسائل امنیتی است.
@khate_energy

خط انرژی

24 Oct, 05:45


💠 برق کوبا برگشت/ ماجرای شبکه برق مستهلک در اقتصاد دولتی و ناکارآمد کوبا

🔹رویترز نوشت؛ برق بیش از ۷۰ درصد از کوبا سه‌شنبه وصل شد و ۹۰ درصد مشترکان در هاوانا پایتخت این کشور به شبکه برق وصل شدند.

🔹شبکه برق کوبا و نیروگاه‌های نفتی این کشور، منسوخ شده و در حال فروپاشی هستند که دهه‌ها پیش ساخته شده و به ندرت تعمیرات می‌شوند.

🔹 کوبا، با ظرفیت پالایش محدود، به واردات سوخت برای تولید برق وابسته است. اما در سال جاری ونزوئلا، روسیه و مکزیک صادرات به این کشور را کاهش داده‌اند که مشکل را دوچندان کرد.

🔹طبق ادعای رویترز، تحریم‌های آمریکا، تامین مالی خرید سوخت و قطعات یدکی برای کوبا را پیچیده کرده.

🔹همچنین فساد، بروکراسی و ناکارآمدی گسترده، اقتصاد دولتی این کشور را به زانو درآورده و دولت بودجه‌ای برای تعمیرات شبکه برق ندارد.

🔹کوبایی‌ها برای ماه‌هاست خاموشی بلندمدت ۱۰ تا ۲۰ ساعت در روز را در بسیاری از نقاط کشور تحمل می‌کنند و از روز جمعه تاکنون با قطع سراسری برق مواجه بودند.
@khate_energy

خط انرژی

24 Oct, 04:30


💠 تقویم | پنجشنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

23 Oct, 16:46


💠 #اخبار_مجلس| نقشه مجلس برای عبور از ناترازی انرژی چیست؟

🔸مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس:

🔹متاسفانه افق روشنی برای کاهش شدت انرژی در ایران وجود ندارد. ما در مجلس ظرفیت‌های قانونی خوبی ایجاد کردیم از جمله ایجاد حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی.

🔹در برنامه هفتم توسعه نیز دولت بر ایجاد سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی ملزم شده است. ناترازی انرژی یک شبه قابل رفع نیست‌.
@khate_energy

خط انرژی

23 Oct, 14:20


💠 پوتین: ساخت فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر در حال پیشرفت است

🔸رئیس‌جمهور روسیه در دیدار با رئیس‌جمهور ایران:

🔹 پروژه‌های بزرگی مانند احداث واحدهای دوم و سوم نیروگاه بوشهر و توسعه زیرساخت‌های ریلی ایران در چارچوب کریدور شمال-جنوب در حال اجراست.

🔹 به زودی توافق جامع راهبردی میان ایران و روسیه امضا خواهد شد و روابط اقتصادی با امضای توافق‌نامه تجارت آزاد بهبود می‌یابد.

🔹دیدگاه‌های ایران و روسیه در مسائل جهانی هم‌راستا بوده و ما از نظم چندقطبی حمایت می‌کنیم. سلام من را به مقام معظم رهبری برسانید.
@khate_energy

خط انرژی

23 Oct, 14:03


💠 غرب مکانیسم ماشه‌ی برجام را فعال می‌کند؟

🔸 امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا:

🔹ممکن است در آخرین ساعات باقی‌مانده، وقتی غرب از توافق برجام‌پلاس در حوزه موشکی و منطقه‌ای قطع امید کرد، آنها مکانیسم ماشه را فعال کنند (و همه قطعنامه‌های سازمان ملل علیه ایران بازگردد).

🔹اما نکته اینجاست، اکنون تحریم‌های آمریکا از تحریم سازمان ملل بسیار قوی‌تر است و اگر آمریکا قطعنامه‌ها را برگرداند، دوباره برای توافق با ایران باید وارد معامله با چین و روسیه شود درحالی که نیازی به این کار نیست.
@khate_energy

خط انرژی

23 Oct, 09:05


💠 صفر تا صد یارانه بنزین هواپیما/ ۳۵ هزار میلیارد تومان چگونه هدر می‌رود؟

🔹مصرف روزانه سوخت هواپیما در ایران روزانه ۴.۴ میلیون لیتر ثبت شده و هر لیتر سوخت هواپیما با قیمت ۶۰۰ تومان در اختیار شرکت‌های هواپیمایی قرار می‌گیرد.

🔹قیمت صادراتی این محصول بین ۲۲ تا ۲۶ هزار تومان بر لیتر متغیر است. یعنی سالانه بین ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه سوخت هواپیما پرداخت می‌شود.

🔹در بین خانوارهای ایرانی فقط حدود ۰.۶ درصد خانوارها از هواپیما استفاده می‌کنند که ۸۵ درصد از آنها در سه دهک بالای درآمدی قرار دارند.

🔸 سهم ۳ درصدی سوخت از هزینه ایرلاین‌ها
🔹سهم هزینه سوخت از «کل هزینه» هر ساله با افزایش تورم، کمتر می‌شود و در سال ۱۴۰۲ به ۲ الی ۳ درصد رسیده درحالی که استاندارد شرکت‌های هواپیمایی دنیا بین ۲۰ الی ۲۵ درصد قرار دارد.

🔹نکته جالب اینکه هر ساله و با وجود تورم، سهم هزینه سوخت از کل هزینه شرکت‌های هواپیمایی کاهش نیز می‌یابد، به عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ این سهم حدود ۲ الی ۳ درصد رسیده.

🔹اما قیمت هر ساعت-نفر پرواز در ایران تفاوت چندانی با بلیت پرواز در سایر کشورهای دنیا ندارد و هر نفر ساعت پرواز معادل ۴۴ دلار است.

🔹به بیان دیگر اعطای یارانه سوخت، انگیزه بهینه‌سازی را از بین برده و صرف ناکارآمدی شرکت‌های هواپیمایی شده.

🔸افزایش قیمت سوخت جت چقدر تورم دارد؟
🔹قیمت هر ساعت صندلی پرواز در ایران ۴۴ دلار معادل ۱.۶۷۷.۲۰۴ تومان می‌باشد که به ازای هر ۱۰ هزار تومان افزایش قیمت سوخت، ۳۹۵ هزار تومان به هزینه هر ساعت صندلی اضافه می‌شود.

🔹مطابق محاسبات بانک مرکزی، هر ۱۰ هزار تومان افزایش قیمت سوخت معادل ۰.۲۸ درصد تورم در کشور ایجاد خواهد کرد؛ بدون احتساب اثر کاهشی جبران کسری بودجه.
@khate_energy

خط انرژی

23 Oct, 07:12


💠 چرا نرخ ارز با شوک‌درمانی آبان ۹۸ افزایش یافت؟

🔸علی مروی کارشناس ارشد اقتصادی:

🔹شما وقتی تورم بالا داشته باشید، این تورم اتوماتیک به نرخ ارز وارد می‌شود‌. افزایش نرخ ارز در آبان ۹۸ و همزمان با شوک‌درمانی بنزینی، ناشی از انباشت تورم سال قبل و جاری و تخلیه آن بود.

🔹اتفاقات بعد از آبان ۹۸، انتظارات در بازار ارز را تحریک کرد نه خود اصلاح قیمت. طرح دولت کاملا اشتباه بود و منجر به افزایش ریسک سیاسی و التهاب در کشور شد.
@khate_energy

خط انرژی

23 Oct, 07:12


💠 افت ۱۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران در ماه نخست حضور پاک‌نژاد/ فرصت ۵ ماهه برای رشد ۳۴۰ هزار بشکه‌ای تولید

🔹طبق گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی، تولید نفت ایران در ماه سپتامبر به ۳.۴۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

🔹ایران همچنان بعد از عربستان و عراق سومین تولیدکننده بزرگ اوپک باقی مانده اما تولید نفت امارات در حال نزدیک شدن به ایران است.

🔹در لایحه بودجه ۱۴۰۴، برنامه دولت رساندن رقم تولید نفت به ۳.۷۵ میلیون بشکه است که نیازمند افزایش ۳۴۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران تا ۵ ماه آینده هست.
@khate_energy

خط انرژی

22 Oct, 14:31


💠 آب در هاون کوبیدن به سبک راهکارهای غیرقیمتی

🔸علی مروی کارشناس ارشد اقتصادی:

🔹اصلاح سازوکار قیمت‌گذاری انرژی شرط لازم برای کنترل مصرف است و نه شرط کافی. ناترازی انرژی نیز به دلیل رشد عجیب و غریب مصرف رخ می‌دهد و ارتباطی به تولید ندارد.

🔹اقدامات غیرقیمتی مثل توسعه حمل‌ونقل عمومی نیاز به منابع دارند، خب این منابع از کجا باید تامین شود؟ دولت که پولی ندارد و اگر چاپ پول هم کند دوباره تورم ایجاد می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

22 Oct, 12:38


💠 سهم نیروهای مسلح از فروش نفت؛ ۴۸۴ هزار بشکه در روز- ۱۰ میلیارد دلار در سال

🔹 طبق لایحه بودجه ۱۴۰۴، تحویل نفت خام به نیروهای مسلح معادل ۵۱۰ هزار میلیارد تومان و تحویل نفت خام به سایر دستگاه‌های اجرایی معادل ۱۲۶ هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

🔹با توجه به ارقام تولید، قیمت صادراتی نفت و نرخ تسعیر ارز در لایحه بودجه و پالایش روزانه ۱۷۷۸ هزار بشکه نفت در سال گذشته، سهم صادرات نفت بخش‌های مختلف محاسبه شده است.

🔹بر این مبنا، سهم نیروهای مسلح از فروش نفت معادل ۴۸۴ هزار بشکه در روز خواهد بود. همچنین روزانه ۱۱۹.۵ هزار بشکه نیز جهت تهاتری به دستگاه‌های اجرایی اختصاص می‌یابد.

🔹طبق لایحه بودجه، دولت نیز با فروش روزانه ۱۳۶۸.۷ هزار بشکه نفت در روز، بودجه خود را تامین خواهد کرد.
@khate_energy

خط انرژی

22 Oct, 11:27


💠رمزگشایی از اعداد نفتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴/ هر بشکه نفت؛ ۵۷.۵ یورو/ صادرات نفت به ۲ میلیون بشکه می‌رسد؟

🔹طبق جدول لایحه بودجه ۱۴۰۴، میزان تولید روزانه نفت، ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه برآورد شده است. صادرات گاز نیز سالانه ۱۶ میلیارد مترمکعب تعیین شده.

🔹 برآورد دولت از قیمت هر بشکه نفت صادراتی ۵۷.۵ یورو و قیمت هر متر مکعب گاز صادراتی ۰.۳ یورو بوده است.

🔹پیش از اعمال تحریم‌ها، میزان تولید نفت ایران ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز بوده. بدین ترتیب دولت قصد دارد رقم تولید عملیاتی را تا حدود ۹۸ درصد پیش از تحریم‌ها افزایش دهد.

🔹 توان عملیاتی پالایشگاه‌های کشور حدود ۱.۷ میلیون بشکه در روز است، بدین ترتیب دولت قصد دارد در سال آینده حدود ۲ میلیون بشکه در روز نفت صادر کند.

🔹طبق آمار موسسه کپلر، ایران در ماه گذشته میلادی روزانه ۱.۹ میلیون بشکه نفت فروخته که عمده آن به مقصد چین صادر شده است‌/ فرهیختگان اقتصادی
@khate_energy

خط انرژی

22 Oct, 05:37


💠 پزشکیان: هزینه تمام شده بنزین بدون لحاظ قیمت نفت ۸۰۰۰ تومان است/ گزارش خط انرژی به رئیس‌جمهور رسید

🔸رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی:

🔹 میزان مصرف بنزین در سال جاری حدود ۴۰ درصد بالاتر از سال ۱۳۹۸ می‌باشد این در حالیست که رشد جمعیت و درآمد ملی بسیار کمتر از این است.

🔹امروز هزینه تمام شده بنزین بدون لحاظ قیمت نفت که شامل هزینه پالایش هزینه حمل فراورده و هزینه جایگاه دارد حدود ۸۰۰۰ تومان می‌باشد.

🔹امسال ۹۰ هزار میلیارد تومان و با روند فعلی در سال آینده باید ۱۳۰ هزار میلیارد تومان واردات بنزین انجام شود و هر لیتر بنزین وارداتی بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان هزینه دارد.

🔹خط انرژی به عنوان نخستین واحد مطالعاتی، هزینه ریالی تولید بنزین را ارائه کرد و طبق این گزارش، قیمت تمام‌شده هر لیتر تولید داخلی بنزین بدون ارزش ذاتی نفت، با دلار مبادله و آزاد به ترتیب ۶.۹ و ۸.۳ هزار تومان است.
@khate_energy

خط انرژی

22 Oct, 05:34


💠 کنگره آمریکا مانع احیای برجام شد یا مجلس قالیباف؟

🔸 امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا:

🔹صرف توافق با رئیس‌جمهور آمریکا به رفع تحریم منجر نمی‌شود، زیرا کنگره آمریکا را چگونه می‌خواهید راضی کنید، حتی عامل اصلی خروج ترامپ از برجام، تصمیم کنگره بود.

🔹ربط دادن عدم احیای برجام به قانون اقدام راهبردی مجلس یا زمستان سخت بی‌معناست زیرا خواسته آمریکا به قدری زیاد است که حتی دولت روحانی نیز نمی‌توانست آن را قبول کند.
@khate_energy

خط انرژی

22 Oct, 04:30


💠 تقویم | سه‌شنبه ۱ آبان ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 18:08


💠 پاسخ به معادله چندمجهولی قیمت انرژی و نرخ ارز

🔹یکی از ابهامات جدی در مسیر اصلاح قیمت انرژی، تاثیر احتمالی آن بر نرخ ارز در کشور است که می‌تواند دولت را در یک دور باطل قرار دهد.

🔹به بیان دیگر اگر افزایش قیمت انرژی به صورت دومینووار به جهش نرخ ارز منجر شود، دوباره قیمت نسبی و ریالی انرژی در ایران به وضعیت سابق خود برمی‌گردد.

🔹در این حالت، دولت هزینه اجتماعی و امنیتی جراحی اقتصادی را پرداخت کرده ولی فایده‌ای نصیب آن نشده. اما استدلال موافقان اصلاح قیمت انرژی چیست؟ علی مروی کارشناس اقتصادی توضیح می‌دهد.
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 16:30


💠 وزیرِ پیام تسلیت/ تکنیک پاک‌نژاد برای فرار از انتقاد

🔹دو ماه از حضور محسن پاک‌نژاد در جایگاه وزیر نفت می‌گذرد، اما هنوز معلوم نیست که ایده او برای مدیریت صنعت نفت چیست و قرار است چه طرح نویی دراندازد؟

🔹ظاهرا او قصد دارد فقر ایده حکمرانی خود را با تصویرسازی مثبت در رسانه لاپوشانی کرده و تصویری موافق با نظام و مطابق میل منتقدان و رقبا را از خود نمایش دهد.

🔹او می‌داند که پشتوانه سیاسی قوی‌ای در دولت و جریان سیاسی اصلاح‌طلب ندارد. در نتیجه به دنبال همراه و ملایم کردن منتقدان با نمایش سیاسی است.

ـ پیام تسلیت برای شهادت سیدحسن نصرالله
ـ حضور در اجتماع ضدصهیونیستی در میدان فلسطین
ـ حضور در نماز جمعه تهران به امامت رهبر انقلاب و‌ انتشار عکسی بی‌کیفیت از خود در شانا برای اثبات حضور!
ـ پیام تسلیت برای شهادت یحیی سنوار
و چند پیام تسلیت دیگر، تنها اقدامات پاک‌نژاد در دو ماه گذشته بود و چیز دیگری برای ارائه نداشت.

🔹 ظاهراً خود پاک‌نژاد هم نمی‌داند که در نفت چه می‌کند. در چنین شرایطی بهترین کار، نمایش خودی بودن به منتقدان است، تا کار به نقد کارشناسی نرسد، البته دوران ماه عسل او به زودی تمام خواهد شد.
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 14:17


💠 چرا برجام پلاس بایدن به بن‌بست رسید؟

🔸 امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا:

🔹آقای عراقچی چند روز پیش اعلام کرد که کانال مسقط (عمان) برای مذاکره با آمریکا بسته شده. این کانال از مذاکرات پنهانی دولت احمدی‌نژاد باز شده بود.

🔹کانال مسقط برای انتقال پیام درباره مسائل هسته‌ای و برجام استفاده میشد. متاسفانه آمریکایی‌ها به دنبال احیای برجام نیستند و امتیازاتی فراتر از هسته‌ای می‌خواهند.
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 13:00


💠 رویاپردازی غضنفری برای تشکیل وزارت نفتی جدید/ ناراحتی آقای رئیس از عقلانیت مجمع

🔹بخشی از اظهارات رئیس صندوق توسعه ملی که امروز منتشر شد را بخوانید:

"دولت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی بدهکاری است. از سوی دیگر ثروتی به اسم میادین نفتی را در اختیار دارد. گفتیم میادین نفتی را در اختیار ما قرار دهید، ما با کمک بخش خصوصی این‌ها را فعال کنیم و نفت را صادر کرده و طلب خودمان را با دولت صفر می‌کنیم"

🔹درباره ایده مهدی غضنفری، یک سوال مطرح است. اگر هدف او، سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین مشترک و تسویه طلب صندوق از افزایش تولید نفت است، چرا اکنون در مدل «پروانه نفتی» اقدام به این کار نمی‌کند؟

🔹 طبق ماده ۱۵ برنامه هفتم توسعه، صندوق توسعه ملی می‌تواند با شرکت‌های اکتشاف و تولید خصوصی جوینت شده و تامین مالی توسعه میادین را برعهده گرفته و سهم خود از سود را بردارد.

🔹اما ظاهراً ایده غضنفری، تشکیل یک وزارت نفت جدید بوده، به گونه‌ای که اختیار میادین نفتی و گازی را گرفته و حتی صادرات نفت را نیز خود صندوق انجام دهد؛ ایده‌ای متوهمانه که به سد عقلانیت مجمع تشخیص مصلحت برخورد کرد.
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 07:30


💠 وقتی هدفمندی یارانه‌ها مانع فروپاشی اقتصاد ایران شد

🔸علی مروی کارشناس ارشد اقتصادی:

🔹دولت دهم در سال ۸۹ هدفمندی یارانه‌ها را با موفقیت اجرایی کرد. یعنی این اصلاحات اقتصادی در اوج التهابات سیاسی و اجتماعی وقایع ۸۸ رخ داد که حتی دامنه آن به سال ۸۹ نیز رسیده بود.

🔹اگر هدفمندی یارانه‌ها اجرایی نمیشد، تحریم‌های دوره اول، کمر اقتصاد کشور را می‌شکست ولی برقراری مکانیسم قیمت‌های نسبی و پرداخت یارانه نقدی، آسیب‌پذیری مردم از تحریم را کاهش داد.
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 05:30


💠 #انرژی_مدیا | ایران دور زدن تنگه هرمز برای صادرات نفت را کلید زد

🔹با تشدید تنش‌ها، ایران فروش نفت از پایانه جاسک را آغاز کرد، اما ظرفیت این پایانه برای تنوع‌سازی مبادی صادرات چقدر است؟
@khate_energy

خط انرژی

21 Oct, 04:30


💠 تقویم | دوشنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 18:00


💠 سرنوشت میز مذاکره در سال پایانی برجام

🔹دولت پزشکیان درحالی پالس آغاز مذاکرات برای احیای برجام را به طرف آمریکایی ارسال کرده که هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

🔹به نظر می‌رسد آمریکایی به دنبال گسترش موضوعات موردمذاکره از هسته‌ای به مسائل منطقه‌ای و موشکی ایران باشند تا حاضر به ارائه امتیاز تعلیق تحریم به ایران شوند‌.

🔹اما در صورت پیروزی ترامپ یا هریس چه سناریوهایی برای مذاکره با آمریکا روی میز قرار دارد. امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/vyRNMw1qoAU

@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 15:30


💠 ضربه ۲۰ میلیارد دلاری ناترازی گاز به کشور

🔸مهدی هاشم‌زاده رئیس گروه انرژی اندیشکده ماهد:

🔹ناترازی گاز در زمستان امسال به ۳۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته و اگر رشد مصرف مهار نشود، تا پایان دولت این ناترازی می‌تواند ۲ برابر شود.

🔹اکنون کشور فقط بابت ۱۰۰ روز ناترازی گاز، ۲۰ میلیارد دلار عدم‌النفع و خسارت تحمل می‌کند که مثلاً ۳ میلیارد دلار آن بابت مازوت‌سوزی در نیروگاه‌هاست. باید سریع‌تر فکری به حال کنترل مصرف شود.
@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 14:59


💠آسیب ناترازی بنزین؛ به‌زودی به اندازه نابودی کل صنعت پتروشیمی ایران!

🔸 زینب قیصری رئیس فراکسیون امنیت انرژی مجلس:

🔹با روند فعلی ناترازی بنزین تا سال ۱۴۰۷ بیش از ۱۶ میلیارد دلار ارزبری خواهد داشت که از کل ارزآوری صنعت پتروشیمی ایران بیشتر است.

🔹طبق محاسبات، به ازای هر یک میلیارد سرمایه‌گذاری، حجم تولید بنزین از مسیر احداث پالایشگاه کوچک و واحد MTG (تبدیل متانول به بنزین) ۱۰ برابر بیشتر از ساخت پتروپالایشگاه است.

🔹تجربه آبان ۹۸ نشان داد که صرفا اصلاح قیمت برای عموم مردم، آن هم به صورت شوک درمانی نمی‌تواند منجر به کنترل پایدار مصرف بنزین شود.

🔹هنوز دولت چهاردهم برنامه خود را برای حل ناترازی بنزین به مجلس شورای اسلامی ارائه نکرده است. برآورد می‌شود امسال ۵.۵ میلیارد دلار صرف واردات بنزین شود/ الف
@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 11:56


💠 اصلاح قیمت‌گذاری انرژی مقدم است یا رفع تحریم؟

🔸علی مروی کارشناس ارشد اقتصادی:

🔹تا وقتی آمریکا در مذاکرات این سیگنال را دریافت نکند که کشور ما به دنبال اصلاحات واقعی اقتصادی است، به نظرم پای میز مذاکره به ایران امتیاز نخواهد داد.

🔹ضمنا رفع تحریم‌ها به راحتی امکانپذیر نیست زیرا یک زیرساخت قانونی قابل توجه دارند که طی کردن آن، زمانبر خواهد بود. چرا باید. به جای انجام اصلاحات اقتصادی، کشور در مذاکرات به التماس بیفتد.
@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 08:30


💠 #اخبار_مجلس | مردم مقصر افزایش مصرف و قاچاق بنزین نیستند

🔸مهرداد بائوج لاهوتی در پاسخ به خبرنگار خط انرژی در مجلس درباره احتمال افزایش قیمت بنزین گفت:

🔹من با این نظر موافق نیستم. اگر هدف ما تأمین کسری بودجه از طریق افزایش قیمت باشد، این موضوع بحث دیگری است؛ اما اگر بخواهیم به صرفه‌جویی دست یابیم، تجربه نشان داده که افزایش قیمت بنزین به کاهش مصرف منجر نشده.

🔹افزایش مصرف سوخت به‌هیچ‌وجه ناشی از رفتار مردم نیست، زیرا آنها به خودرو‌های مناسب و باکیفیت دسترسی ندارند. همچنین سهم بالای حمل‌ونقل جاده‌ای در این افزایش مصرف تأثیرگذار است و باید به سمت توسعه حمل‌ونقل ریلی و هوایی نیز حرکت کنیم.

🔹در تهران قرار بود ۷۵ درصد از جابجایی‌ها از طریق حمل‌ونقل عمومی انجام شود، اما این هدف محقق نشده. علاوه بر این، قاچاق بنزین نیز به دلیل کم‌کاری دولت‌ها صورت می‌گیرد و در این زمینه نیز مردم مقصر نیستند.
@Khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 07:00


💠 سرنوشت جنگ اوکراین و مهار چین در دولت جدید آمریکا

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹اگر ترامپ رئیس‌جمهور شود سیاست چک سفید دولت آمریکا به اوکراین تمام می‌شود. اگر هریس رئیس‌جمهور شود سیاست دوره بایدن ادامه می‌یابد، البته این سیاست در قبال جنگ اوکراین شکست خورده.

🔹دلیل اصلی آمریکا از تحریم نفتی ایران، مهار خود ایران است نه مهار چین؛ البته این تحریم نفتی به نفع پروژه آمریکا برای مهار چین از طریق ضربه به امنیت انرژی این کشور نیز تعریف می‌شود.
@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 05:30


💠 کل کوبا برای دومین روز متوالی بدون برق ماند/ قیمت‌گذاری دستوری عامل خاموشی سراسری بود؟

🔹رسانه‌ها تصاویری از شهرهای بدون برق منتشر کردند. خاموشی گسترده در بعدازظهر جمعه رخ داد و در روز شنبه تکرار شد و ۱۰ میلیون نفر را بدون برق گذاشت.

🔹به گفته مقامات محلی دلایل اصلی خاموشی و حادثه در تنها نیروگاه حرارتی کوبا، مشکلات زیرساختی، تقاضای فزاینده برای برق و کمبود سوخت است.

🔹برخی کارشناسان داخلی، قطعی سراسری برق در کوبا را به تفکرات چپ‌گرایانه دولت این کشور، قیمت‌گذاری دستوری، افزایش مصرف بی‌رویه و استهلاک صنایع ناشی از عدم بازگشت پول مرتبط دانستند.
@khate_energy

خط انرژی

20 Oct, 04:31


💠 تقویم | یکشنبه ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 18:02


💠 هنر اصلاح قیمت انرژی در سنگلاخ تحریم‌ها

🔹درحالی که ناترازی انرژی و ارزبری ناشی از آن در حال کشاندن دولت به بن‌بست کسری بودجه و شوک‌درمانی است، دو نقد اصلی به هرگونه سیاست قیمتی هدفمند مطرح می‌شود.

🔹برخی منتقدان اعتقاد دارند که اصلاح قیمت انرژی باید به بعد از توافق با آمریکا موکول شود، تا ابتدا یک ثبات نسبی بر اقتصاد کشور حاکم شده و شرایط برای جراحی اقتصادی فراهم شود.

🔹گروهی دیگر از منتقدان نیز معتقدند، اصلاح قیمت انرژی باید تا موعد اصلاح بازار ارز به تعویق بیفتد وگرنه یک دور باطل ایجاد می‌کند. علی مروی کارشناس اقتصادی به دو‌ نقد مذکور پاسخ می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/FbV-RZkRHMs

@khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 15:04


💠 ایران صادرات نفت از پایانه جاسک را آغاز کرد/ تنگه هرمز با جهش صادرات به ۱.۹ میلیون بشکه دور زده شد

🔹همایون فلکشاهی عضو موسسه کپلر در توئیتر نوشت: در حالی که رسانه‌های جهانی بر انتقام اسرائیل از حملات ایران متمرکز شده بودند، ایران بی سر و صدا شروع به صادرات نفت از پایانه جاسک خود کرد و برای اولین بار تنگه هرمز را دور زد. نقطه عطفی بزرگ در کاهش اتکای آن به خارگ و خلیج فارس.

🔹بارگیری نفت خام در ۲ اکتبر، درست یک روز پس از حملات ایران انجام شد‌. ایران در ماه سپتامبر به رکورد ماهانه جدیدی برای صادرات نفت تحت تحریم‌های آمریکا دست یافته که نزدیک به ۱.۹ میلیون بشکه در روز است.

🔹محموله به جنوب شرق آسیا رسیده است و انتظار می‌رود طبق معمول به سمت چین حرکت کند. اگرچه ترمینال جاسک در اواسط سال ۲۰۲۱ افتتاح شد، اما هنوز در حال ساخت است.

🔹تحقیقات ما نشان می‌دهد که ۵ میلیون بشکه ظرفیت ذخیره‌سازی عملیاتی در این پایانه است که پس از تکمیل این ظرفیت به ۱۰ میلیون بشکه می‌رسد.
@khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 14:27


💠 سرمایه‌گذاری چین در رژیم‌ صهیونیستی از سال ۲۰۱۸ کاهش یافت

🔹چینی‌ها بعد از روی کار آمدن ترامپ در ۲۰۱۷ سرمایه‌گذاری خود در اسرائیل تقریبا متوقف کردند.

🔹با وجود اینکه ایران بهترین مقصد برای ‎جهت‌گیری جدید پکن بود اما به دلیل عدم آگاهی از مختصات دنیای جدید، تهران توفیقی در جذب سرمایه نداشت.

🔹نکته جالب اینکه در غیاب ایران، ترکیه و امارات توانستند سرمایه‌گذاری چینی‌ها را جذب کنند.
@khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 10:45


💠ترامپ می‌تواند مانند ۲۰۱۸ فشار حداکثری اعمال کند؟

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹 دشمنی آمریکا را نباید هیچ‌وقت دست کم گرفت. در طرف آمریکایی‌ افرادی به دنبال تحریم ایرانند که در توهم نیستند اما در مواجهه با تحریم و در سمت ایران نمی‌توانم چنین حرفی بزنم.

🔹البته جایی برای اعمال فشار بیشتر تحریمی توسط آمریکا وجود ندارد. اما الان دغدغه آمریکا، حرکت دنیا به سمت نظام چندقطبی است و آنها می‌ترسند ایران در همکاری با کشورهای غیرغربی از دست آنها برود.
https://t.me/khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 08:52


🔵 هر مصرف‌کننده گاز چه سهمی از قیمت‌ تمام‌شده را پرداخت می‌کنند؟/ صنایع مولد جور نیروگاه‌ها و خانگی را می‌کشند

🔹طبق آمار شرکت گاز در سال ۱۴۰۱، میانگین وزنی گازبهای پرداختی توسط همه مصرف‌کنندگان ۶۱۳ تومان بر متر مکعب بوده است. این رقم فقط ۲۵ درصد از هزینه تمام‌شده تامین هر متر مکعب گاز را پوشش می‌دهد.

🔹صنعت نیروگاهی با سهم ۳۲.۶ درصدی، بزرگترین مصرف‌کننده گاز در کشور است اما فقط معادل یک درصد از هزینه تمام‌شده گاز را  پرداخت می‌کند.

🔹 پتروشیمی‌ها تنها مصرف‌کننده بزرگ گاز هستند که ۳۳ درصد بیش از هزینه تمام‌شده گازبها می‌دهند. پالایشگاه‌ها، صنایع فولاد و فلزات نیز رقمی نیز به هزینه تمام‌شده را پرداخت می‌کنند.

🔹بخش خانگی با سهم ۸۰ الی ۸۵ درصدی از مصرف گاز در پیک سرما و به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده گاز در زمستان کمتر از ۷ درصد از قیمت تمام‌شده گاز را پرداخت می‌کند.

کانال تلگرام فرهیختگان اقتصادی را دنبال کنید.
https://t.me/farhikhteganeco

خط انرژی

19 Oct, 07:30


💠 اعتماد به آمریکا؛ اشتباه تکراری در ماجرای پول کره‌جنوبی

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹مکانیسم ماشه در برجام موضوع عجیبی است که اگر طرف مقابل برجام را نقض کند، ایران محکوم می‌شود. سال آینده مکانیسم ماشه، غیرفعال می‌شود و بازی طرف غربی قبل از آن موعد، محتمل است.

🔹در ماجرای بلوکه شدن مجدد پول‌های کره‌جنوبی این بار در قطر، دولت بایدن در توافق با دولت ایران نارو زد و متاسفانه مسئول پیگیری این توافق در دولت آقای رئیسی اشتباه کرد.
https://t.me/khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 06:05


💠 #انرژی_مدیا | تورم ونزوئلا با برجام از ایران کمتر شد!

🔹تورم ونزوئلا درحالی به ۲۵.۷ درصد کاهش یافته که رئیس‌جمهور ونزوئلا از نسخه اصلاحات داخلی برای عبور از ابرتورم رونمایی کرده است.
@khate_energy

خط انرژی

19 Oct, 04:30


💠 تقویم | شنبه ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 18:30


💠 پزشکیان قیمت بازگشت آمریکا به برجام را بالاتر برد

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹در آمریکا هیچ گروهی ابراز تمایل به احیای برجام نکرده است. مثلا از آقای جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا پرسیدند که شما تمایلی به برجام دارید؟ او یک کلمه پاسخ داد، «خیر».

🔹در این شرایط سخن گفتن از برجام از سمت ایران نه تنها کمکی به برجام نمی‌کند بلکه قیمت بازگشت آمریکا را بالا می‌برد و حتی با موج‌سواری این شائبه را ایجاد کردند که ایران، حزب‌الله را معامله کرده است.
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 15:59


💠افشای اهداف پشت پرده FATF توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا

🔹درحالی دولت پزشکیان به دنبال اجرای استانداردهای FATF است که مکمل بودن تحریم و FATF را می‌توان در بین اظهارات مقامات آمریکایی نیز یافت.

🔹استیون منوشین، وزیر خزانه‌داری دولت ترامپ در جلسه‌ی مجمع عمومی در تاریخ ۲۱ ژوئن ۲۰۱۹ بیان کرد که آمریکا از طریق FATF به دنبال کشف و مسدودسازی راه‌های دور زدن تحریم‌هاست. 

🔸متن اظهارات منوشین: "کشورهای سرکش، تروریست‌ها و سندیکای‌های جنایتکار بین‌المللی، در دور زدن تحریم‌ها و سایر اقدامات پیشگیرانه پیچیده‌تر شده‌اند. من این سازمان را تشویق می‌کنم به طور مؤثر با این تهدید مقابله می‌کند."

🔹همچنین در تاریخ ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ وزارت خزانه‌داری آمریکا در واکنش به اصلاحات جدید FATF بیان کرد که این استانداردها می‌تواند به جلوگیری از دور زدن تحریم با شرکت پوششی کمک کند‌.

🔸متن گزارش وزارت خزانه‌داری: "با این اصلاحیات جدید در استانداردهای FATF، حوزه‌های قضایی در سراسر جهان، با اطلاعاتی هدفمند موسسات مالی خود را مسلح می‌کنند و می‌تواند برای شناسایی شرکت‌های پوششی که به نیابت از افراد تحریم‌شده اقدام می‌کنند، استفاده شود"
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 14:31


💠 رشد ۷۳ میلیون لیتری در تولید محصولات پالایشگاه اصفهان

🔹طبق آمار منتشر شده در کدال، تولید محصولات پالایشگاه اصفهان تا پایان شهریور ماه سال جاری با افزایش ۷۳ میلیون لیتری به ۱۱.۲ میلیارد لیتر رسید.

🔹تولید بنزین این پالایشگاه نیز با رشدی معادل ۱۳ درصد، به ۱۲.۲ میلیون لیتر در روز رسید. همچنین، تولید گازوئیل باکیفیت این پالایشگاه ۲۴ درصد افزایش یافته است.

🔹به عبارتی، با کیفی‌سازی این پالایشگاه، ۸۵ درصد از گازوئیل تولیدی آن با استاندارد زیر ۱۰ ppm تولید می‌شود که نقش موثری در کاهش آلودگی کلانشهر‌ها دارد.
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 11:30


💠 نیروگاه هسته‌ای قربانی قیمت‌گذاری دستوری

🔸عسگر سرمست کارشناس صنعت هسته‌ای:

🔹 اصلی‌ترین مانع در مسیر توسعه برق هسته‌ای، قیمت گاز در نیروگاه‌های حرارتی است که تقریبا رایگان است، در نتیجه قیمت برق تولیدی از نیروگاه حرارتی بسیار ارزان‌تر از هسته‌ای تمام می‌شود و توان رقابت با آن وجود ندارد.

🔹 اشتباها فرض می‌شود که نیروگاه اتمی، گران قیمت هستند. درست است که این نیروگاه هزینه اولیه بالایی در حد ۵ تا ۶ میلیارد دلار دارند، اما متناسب با آن، برق بسیار باکیفیتی ارائه می‌دهند.
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 09:02


💠 دلیل شکست احیای برجام، زمستان سخت نبود

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹بعد از آقای عراقچی در دولت دوازدهم، مسئولیت مذاکرات در دولت سیزدهم بر عهده آقای علی باقری قرار گرفت که ایشان بیشترین مشورت‌ها را برای احیای برجام از آقای عراقچی می‌گرفت.

🔹بنده نمی‌خواهم بگویم که آقای باقری در فضای وزارت خارجه حل شد اما همراه شد و مسیر را به همان سبک دولت روحانی ادامه داد. در نهایت هم فقط ۵۰ درصد ماجرا از طرف ایران حل بود و آمریکا تمایلی نشان نداد.
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 07:00


💠 تامین ۴۰ درصدی سوخت کشور در ستاره

🔹پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بزرگ‌ترین تولیدکننده بنزین در ایران و بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی در جهان به‌شمار می‌رود.

🔹ستاره خلیج فارس، در چهارمین جشنواره مسئولیت‌های اجتماعی روابط عمومی کشور، نشان عالی را از معاون رئیس‌جمهور دریافت کرد.
@khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 05:30


💠 موعد تغییر دکترین هسته‌ای ایران فرارسیده

🔸فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس بین‌الملل:

🔹درباره دکترین هسته‌ای ایران سه گزاره مطرح می‌شود: اسرائیلی‌ها بمب اتم دارند، آنها ایران را دشمن اصلی خود می‌دانند، اسرائیل قابلیت نسل‌کشی دارد.

🔹حال با توجه به شرایط، آیا نباید دکترین هسته‌ای ایران تغییر کند؟ اگر ایران قصد کند این دکترین را تغییر دهد، الان کاملا در افکار عمومی دنیا مورد پذیرش است.
https://t.me/khate_energy

خط انرژی

18 Oct, 04:30


💠 تقویم | جمعه ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۳
@khate_energy

خط انرژی

17 Oct, 15:30


💠 مثلث خطرناک افزایش مصرف گاز

🔸مهدی هاشم‌زاده مدیر گروه انرژی اندیشکده ماهد:

🔹«بخش خانگی» به علت افزایش مصرف در دوران پیک تا ۸۵ درصد از تولید، «بخش نیروگاه‌ها» به علت وابستگی ۸۳ درصدی به گاز و کم‌بازده بودن و «بخش صنعت» به علت شدت بالای انرژی و بهره‌وری پایین، سه ضلع ناترازی گاز در ایران هستند.

🔹در کشورهای توسعه‌یافته سهم گاز طبیعی از سبد تامین سوخت نیروگاه یک‌سوم است. همچنین ذخیره‌سازی گاز هم توسط خود صنایع و نه دولت صورت می‌گیرد تا صنایع در زمستان با کمبود گاز مواجه نشوند.
@khate_energy

خط انرژی

17 Oct, 13:25


💠 پاسخ اسرائیل به وعده صادق ۲ چه خواهد بود؟ / انحراف دامنه جنگ از تأسیسات نفتی به پایگاه‌های نظامی

🔹سطح تنش‌ها در خاورمیانه با درگیری مستقیم ایران و اسرائیل وارد فاز جدیدی شده، به گونه‌ای که ایران تاکنون ۲ بار از خاک خود به رژیم‌ صهیونیستی حمله کرده و اکنون گسترش دامنه جنگ محتمل شده است.

🔹مقامات اسرائیلی بارها اعلام کرده‌اند که به دنبال اجرای طرحی برای پاسخ به عملیات وعده صادق ۲ هستند، اما جزئیات این پاسخ چگونه خواهد بود؟

🔹مجید رجبی کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی دربارع سناریوها، تسلیحات، راه‌ها و مشکلات پیشروی حمله‌ی احتمالی اسرائیل به ایران توضیح می‌دهد.

برای مشاهده فیلم به یوتیوب خط انرژی مراجعه کنید.
🌐https://www.youtube.com/watch?v=X_rbPBEmWbk

@khate_energy