گیلان قدیم / guilan_ghadim @guilan_ghadim Channel on Telegram

گیلان قدیم / guilan_ghadim

@guilan_ghadim


تاریخ گیلان وگیلانشناسی


ارتباط با مدیر :
@k_pandi

گیلان قدیم / guilan_ghadim (Persian)

گیلان قدیم یک کانال تلگرامی است که به بررسی تاریخ و گیلانشناسی می‌پردازد. اگر علاقه‌مند به آشنایی با تاریخ و فرهنگ زیبای منطقه گیلان هستید، این کانال مناسب شماست. در اینجا شما می‌توانید اطلاعات جامعی از تاریخ قدیمی گیلان و مفاهیم مختلفی که به این منطقه مرتبط هستند را بیابید. همچنین، با ارتباط با مدیر کانال از آخرین بروزرسانی‌ها باخبر شوید و پرسش‌های خود را مطرح کنید. اگر به شناخت عمیق‌تر تاریخ و فرهنگ گیلان علاقه‌مندید، به کانال گیلان قدیم بپیوندید و از محتوای متنوع و آموزنده‌اش بهره ببرید.

گیلان قدیم / guilan_ghadim

21 Nov, 18:02


جمعی از جوانان قدیم خشکبیجار در یک قاب سالهای دهه ۱۳۵۰ خورشیدی

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

21 Nov, 18:01


تصاویری از گالش بازار قدیم سیاهکل
اوایل دهه ۱۳۲۰ خورشیدی
سالهای جنگ جهانی دوم

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

21 Nov, 17:47


پل قدیم چابکسر رودسر در سالهای دهه چهل

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

20 Nov, 14:11


قنبرخان چهاردهی از مالکان و سرمایه داران بزرگ گیلان عصر پهلوی به‌شمار می‌رفت که در لاهیجان سکونت داشت. از جمله املاک وی که مدتی خانه شخصی ایشان نیز بود می‌توان به ساختمان کنونی سازمان چای کشور در لاهیجان اشاره کرد. علاوه بر آن صاحب چند عمارت دیگر در کتشصت آبادان و چهارده و عمارتی در چهارخانه سر لاهیجان بود. به گفته مردم محلی وی مالک بیش از سه هزارو پانصد هکتار زمین در گیلان بوده‌است.قنبرخان چهاردهی مباشر میرزا احمد خان قوام السلطنه در لاهیجان نیز بود.قنبر خان چهاردهی عاقبت در آذر ماه سال ۱۳۳۶ خورشیدی وفات یافت.

نامبرده پسر سرتیپ قنبر علیخان گرجی و برادر وی حاج اسماعیل خان چهاردهی معروف به حاجی خان نیز از  ملاکین بزرگ گیلان به شمار می رفتند. همسر قنبر خان بانو منزوی از پدری قزوینی و مادری گیلانی بود که  حاصل ازدواج ایشان چهار پسر  و سه دختر بوده است.
گفته می شود؛ پدر قنبر خان چهاردهی اهل قفقاز شمالی و از  سردارانی بود که به اتفاق قشونش در همراهی با عباس میرزا نایب السلطنه در جنگ‌های ایران و روسیه در دوره فتحعلیشاه قاجار شرکت داشتند و پس  از شکست از آنجا که حاضر نبودند زیر پرچم روس‌ها باقی بمانند ، از موطن خود گرجستان دل کنده و به گیلان کوچ کردند. قنبر علیخان گرجی پس از کوچ, روستای چهارده آستانه اشرفیه که در آن زمان از توابع لاهیجان بود را به عنوان سکونت خود انتخاب کرد.


@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

18 Nov, 06:48


سند ازدواج قجری

مربوط به سال  ۱۲۶۴ خورشیدی

داماد به اسم آقا محمدکریم خان سیاهکلرودی هفتمین فرزند پسر محمدقلی بیگ بلوکباشی سیاهکلرودی هست وعروس به اسم لیلاخانم رودسری دختر آقا محمدرضای رودسری
از ملاکان قدیم رودسر میباشد. در این عقدنامه مهریه عروس در آن زمان  یکصد تومان تعیین شده است.

با تشکر از : مهدی راثی

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

18 Nov, 06:45


جشن روز نجات آذربایجان در قاسم آباد چابکسر رودسر
به تاریخ ۲۱ آذر سال ۱۳۲۸ خورشیدی
با حضور مرحوم سالار مشکات ، مقامات کشوری وقت و افسران عالی رتبه ارتش

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

18 Nov, 06:42


حسینعلی سالار مشکات از رجال و ملاکین معروف گیلان قدیم است. وی از خاندان منجم باشی لنگرودی و از مالکین قاسم آباد چابکسر رودسر و همچنین بخشی از چمارسرای رشت بود که از جانب همسرش سیده ماهرخ بلغاری به وی رسیده بود. هنوز باغ بزرگی به نام وی در محدوده یخسازی رشت به یادگار مانده است.مرحوم حاج مشکاتی سالهای پایانی عمرش را در کانادا سپری نمود، تا اینکه عاقبت در بیست و هفتم اسفند ۱۳۷۱ در سن هشتادو هفت سالگی در گذشت. خواهری داشت به نام اشرف مشکاتی که از شاعران زمانه خود بود. روحشان شاد

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

15 Nov, 17:50


پزشکان و پرستاران بخش جراحی بیمارستان پورسینای رشت . سال ۱۳۳۵ خورشیدی

منبع عکس: کتاب بیمارستانهای رشت از مشروطه تا ۱۳۵۷، نوشته دکتر سید حسن تائب


@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

15 Nov, 17:49


پرورشگاهی در رشت قدیم که در جوار شیر خوارگاه در بیمارستان پورسینا قرار داشت.

ردیف اول از راست به چپ :

مرحوم علی آزاده گیلانی روزنامه نگار

مرحوم جهانگیر سرتیپ پور نویسنده ، شهردار و نماینده اسبق رشت

مرحوم گوهری

مرحوم اسفندیار سر تیپ پور روزنامه نگار برادر جهانگیر سرتیپ پور

مرحوم دکتر سید حسن تائب

مرحوم واحدی رئیس زایشگاه رشت

منبع عکس: کتاب بیمارستانهای رشت از مشروطه تا ۱۳۵۷، نوشته دکتر سید حسن تائب


@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

11 Nov, 17:14


میدان شهرداری رشت . سال ۱۳۵۰ خورشیدی

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

10 Nov, 02:43


وقت امتحان مدرسه ای دخترانه در رشت قدیم
سال ۱۳۱۴ خورشیدی
عکاس: مرحوم مهدی مرکزی

عکس از آرشیو: انتشارات فرهنگ ایلیا

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

10 Nov, 02:43


یک عکس زیر خاکی از یک مغازه کلاه فروشی در بازار رشت زمان قاجار. اواخر قرن ۱۹ میلادی

عکاس : آنتوان سوروگین
عکس از آرشیو : گتی

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

07 Nov, 06:41


کسب مقام نخست در مسابقات دو استقامت لنگرود و دریافت مدال قهرمانی از دست فرماندار وقت. دهه ۱۳۴۰

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

07 Nov, 06:40


اعضای تیم فوتبال لاهیجان. دهه ۱۳۳۰
با تشکر از : دکتر محمد رضا توکلی

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

07 Nov, 06:40


جشن چهارم آبان در استادیوم ورزشی انزلی. سال ۱۳۳۸
با تشکر از : داریوش لوجاتی

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

07 Nov, 06:16


یکی از خیابانهای قدیم صومعه سرا که امروزه شهید فریبرز برشنورد خوانده می شود.
دهه ۱۳۴۰

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

25 Oct, 18:25


در مرزوبوم کهن شهر فومن به نام و نشان شماری از نامداران، مفاخر و شخصیت های برجسته ای برمیخوریم که از معاصرین آن یکی مرحومه حاجیه بنی را میتوان نام برد. مرحومه حاجیه بنی ادهم فومنی که بیشتر با نام خانوادگی همسرش "مقیمی "شناخته میشد زمانی که مظفرالدین شاه قاجار بر ایران سلطنت می کرد در رشت زاده شد و پس از آن در فومن رشد و نمو کرد. پدرش مرحوم استاد غلامحسین ادهم فومنی از مردان متدین و مورد اعتماد زمان خود بود و مرحومه حاجیه بنی در چنین خانواده ای به بالندگی رسید.وی پس از تحصیل و آموختن دروس آن زمان، به عقد ازدواج مرحوم سید حسن آقا مقیمی ( واقف گورستان چهارباغ)از ملاکین وقت درآمد ودر واقع همسر چهارم وی شمرده میشد.مرحومه حاجیه بنی ازملاکین زمان خود نیز بود.اواولین خانه آجری را در سال ۱۳۱۰ در پایین محله این شهربنیان نهاد که امروزه در خیابان امام - جنب بانک ملت با نام مجموعه پذیرایی ،تفریحی و فرهنگی عمارت حاجیه بنی تغییر کاربری داده است.این سازه در سال ۱۳۹۹توسط فرزند برادر زاده اش که فرزند خوانده اش نیز بود ،به نام حاجیه مریم پوریحیی زاده با کمک همسر و فرزند مرمت شد که در نهایت در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مورد بهره برداری قرار گرفت.
مرحوم حاجیه بنی از نیکوکاران و خیرین زمانه خویش نیز بود ودرکارها ی خدا پسندانه وعام المنفعه همت داشت.وی نخستین دبیرستان پسرانه  منطقه فومنات را در محله شهر بیجار این شهر بنیان نهاد که سالها بانام امیرکبیر فعالیت می کرد.پس از آن ساختمان ژاندارمری و زمین فوتبال را پی ریخت و به مردم شهر اهدا نمود. علاوه بر این به دویست خانوار از اهالی شهر بیجار سکنی داد. از دیگر خدماتش می توان به راه اندازی کوره آجری پزی، ساخت مسجد در شبول کنار،آبرسانی بخشی از شهر،کمک به بازسازی تکیه آقای اریب و مسجد بالا محله و سقاخانه اشاره نمود. وی از آنجایی که از زنان مومنه و پرهیز گار بود جزو اولین کسانی بودکه کلاس آموزش قرآن را درمنزلش راه اندازی کرد که هفته ای یک روز توسط مرحوم آیت الله حاج محمد علی انشایی رشتی انجام میشد.حاجیه بنی از بانوان خوشنام و نادرزمان خود بود که تا بیست سوم فروردین ماه ۱۳۸۰ زیست ، تا اینکه در این تاریخ در سن نودو پنج سالگی وفات یافت و دروادی بهشت معصومه شهر قم آرام گزید. روحش شاد

@guilan_ghadim

گیلان قدیم / guilan_ghadim

25 Oct, 18:24


هنرمند نقاش، نویسنده ومترجم مرحومه فریده لاشایی متولد لاشه لشت نشا است. داستان زندگی و هنر فریده لاشایی که او را از کودکی «نقاش باشی» صدا می‌کردند، از حدود ده یا یازده سالگی نزد جعفر پتگر و با طراحی و سیاه قلم شروع شد و شکل گرفت. او  پس از این دوره برای آموزش نقاشی، پیش استاد ارمنی رفت. در آن جا تحت تأثیر نقاشی‌های شاگرد او که رنگ و سبکی امپرسیونیست داشتند قرار گرفت و علاقه و عشق خود به «رنگ» را کشف کرد. 
او توانست در چهارده سالگی اولین تابلوی نقاشی خود را که کپی یکی از آثار مشهور بود به فروش برساند. در ابتدا، نقاشی کردن برایش نوعی بازی همراه با احراز هویت و جلب تشویق دیگران بود. همزمان با نقاشی کردن می‌نوشت و نوشتن برایش جدی‌تر از نقاشی بود.
این نقاش نوگرا پس از تحصیلات دبیرستانی به آلمان سفر کرد و پس از گذراندن مدرسه‌ مترجمی در مونیخ، به تحصیل در رشته هنرهای تزیینی در وین پرداخت. پس از اتمام این دوره، مدت دو سال در کارخانه Reidel در جنوب اتریش به طراحی کریستال پرداخت و برخی از طرح‌هایش در استودیو روزنتال روی گلدان‌های چینی پیاده شده است. این نقاش برجسته کشورمان عاقبت در اسفند ماه سال  ۱۳۹۱  در سن شصت وهشت سالگی بعلت بیماری سرطان درگذشت ودر دربند سر تهران مدفون شد. این هنرمند گیلانی از تاثیرگذارترین نقاشان دهه‌های اخیر در ایران است. نقاشی‌های او حوادثی رنگین‌اند که همواره پیوندی عمیق با طبیعت دارند. ناصر تقوایی قصد داشت فیلمی دربارهٔ زندگی و آثار او بسازد که با فوت فریده لاشایی این پروژه متوقف شد.  پدرش در سالهای پیش از انقلاب فرماندار فومن بود.


@guilan_ghadim

2,959

subscribers

1,620

photos

22

videos