Geek Alerts @geekalerts Channel on Telegram

Geek Alerts

@geekalerts


گیک آلرتس، جایی برای گیک‌ها
نوشته‌ها از هوش‌ مصنوعی، فناوری‌های روز، مقالات علمی، رویدادها، تغییرات و دگرگونی‌های جهانی و ... است.
قلم برخی از نوشته‌ها متعلق به سروش احمدی و هادی آذرنسب است.
اکس: https://x.com/Geek_Alerts
ارتباط: [email protected]

Geek Alerts (Persian)

گیک آلرتس، جایی برای گیک‌ها!
نوشته‌ها از هوش‌ مصنوعی، فناوری‌های روز، مقالات علمی، رویدادها، تغییرات و دگرگونی‌های جهانی و ... است. این کانال یک فضای مناسب برای علاقمندان به علم و فناوری است که عوامل اصلی تغییرات و تحولات جهانی را دنبال می‌کنند و علاقه‌مندن به مطالعه مقالات تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین هستند. بخشی از محتوای کانال توسط سروش احمدی و هادی آذرنسب ارائه می‌شود. برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با ادمین کانال می‌توانید به آدرس ایمیل [email protected] مراجعه فرمایید.

Geek Alerts

11 Feb, 07:12


گوگل برای کسایی که اشتراک Google One AI رو خریداری کرده باشن سرویس NotebookLM Plus رو هم ارائه میده، از خود NotebookLM میدونید که یک AI حرفه‌ای برای یادداشت برداری و تحقیق هست و اشتراک پلاس اون اجازه میده جای ۱۰۰ تا ۵۰۰ تا نوت‌بوک ایجاد کنید و جای ۵۰ منبع ۳۰۰ منبع داشته باشید.

در کنار اینکه جای ۵۰ چت روزانه ۵۰۰ چت دارید و سرویس پادکست هم تا ۲۰ خلاصه صوتی در روز تولید میکنه، ولی این اشتراک فقط به استفاده بیشتر محدود نیست و ویژگی‌هایی هم به NotebookLM اضافه میکنه مثل اینکه میتونید سبک و طول جواب دادن رو هم مشخص کنید.

اشتراک Google One AI Premium که ماهانه ۲۰ دلار هست الان مزایای زیادی مثل دسترسی به Gemini Advanced رو داره، به صورت مستقیم یا توی برنامه‌های مختلف مثل Gmail و ... در کنار امکان ذخیره کردن دیتا توی گوگل درایو تا ۲ ترابایت که ارزش این اشتراک رو بیشتر هم میکنه.

https://notebooklm.google/
blog.google
@geekalerts

Geek Alerts

11 Feb, 06:29


مصرف رم کمتر مرورگر لزوما بهتر نیست، مرورگرها رم رو برای استفاده‌های بعدی از اون Tab ذخیره می‌کنن، که وقتی برمیگردید اون تب سریع باز بشه، مرورگر Edge با غیر فعال کردن تب مصرف رم رو کم میکنه و تبلیغ میکنه من رم کمتری مصرف میکنم. ولی کروم هم ویژگی inactive tab تو بخش پرفورمنس داره.

کافیه به بخش پرفورمنس کروم برید و Memory Saver رو فعال کنید، اونجا بهتون میگه inactive tab میخواید توی چه سطحی باشه تا مصرف رم کمتری داشته باشید.

reddit
@geekalerts

Geek Alerts

10 Feb, 15:43


روز جهانی زنان و دختران در علم
امروز در تقویم جهانی روزی هست به اسم International Day of Women and Girls in Science که هر سال ۱۱ فوریه جشن گرفته میشه، هدف این روز تسریع دسترسی به آموزش برای بخشی از جامعه یعنی زنان و دخترانمون هست که همیشه در تاریخ دسترسی درستی به علم و آموزش نداشتن.
به هر حال از طرف تیم گیک‌آلرتس این روز رو به تمام زنان و دختران ایرانی جویای علم و دانش تبریک میگیم.
@geekalerts

Geek Alerts

09 Feb, 16:02


آپدیت Windsurf wave 2 مدل R1 از دیپ‌سیک رو آورده و Cascade رو اضافه کردن که مکالمات یه پروژه رو یادش میمونه، مثلا میتونید برید دنبال یه پروژه دیگه و وقتی برگردید مکالمه‌های پروژه قبلی سر جاشون هست. بعضی از کاربرها گفتن از Cursor بهتره ولی به نظرم تست کنید.

این در واقع میشه یک ادیتور و ابزار برای کدنویسی که اجازه میده از قدرت مدل‌های AI برای نوشتن کد، ویرایش، باگ گیری و اصلاح استفاده کنید.

https://codeium.com/download
codeium
@geekaerts

Geek Alerts

08 Feb, 18:21


پنل Age of AI دانشکده فنی برلین در مورد AGI و GPT-5 رو اگه ندیدید اینجا خلاصه‌ای از حرف‌های مهم رد و بدل شده رو گذاشتیم، نسخه کامل رو در یوتیوب می‌تونید ببینید.

از سم‌آلتمن میپرسن که موقع حرف زدن با بات‌های AI مثل ChatGPT خوبه با ادب حرف بزنیم، مثلا تشکر کنیم یا برای درخواست بگیم لطفا که خودش میگه قبلا این کارو میکرده ولی الان دیگه نه.

بعد یه جاهایی مخالفت میکنه که AI ها برای تحقیق خوب نیستن میگه ما مثلا Deep Research رو درست کردیم و فرایند تحقیق کردن که ممکن بود هفته‌ها طول بکشه الان سریع انجام میشه. بعد میگه اصن AI قراره همین کارو بکنه، کارایی که وقت گیره رو برامون انجام بده تا ما تو سطح بالاتری کار کنیم.

یه جایی از ۴۰۰۰ نفری که توی پنل شرکت کرده بودن پرسید چند نفر فکر میکنن از GPT-4 باهوش‌ترن، که چند نفری دست بلند کردن، بعد گفت چند نفر فکر میکنن GPT-5 بیاد از اونم باهوش‌ترن؟ که تعداد دست‌ها کمتر شد.
خودش گفت فکر نمیکنه از اون باهوش‌تر باشه، (منظورش اینه که مدل از هوش انسانی فراتر میره).

در مورد تعریف AGI هم پرسیدن که در جواب گفت الان تعریف دقیق AGI دیگه مهم نیست چون خیلی بهش نزدیکیم و تو چند سال آینده به چیزهایی میرسیم که باورش سخته.

https://www.youtube.com/watch?v=McuO7Osgzqo
@geekalerts

Geek Alerts

07 Feb, 13:23


گیت‌هاب کوپایلت یه Agent روی VSCode داده، یه دستیار خودمختار که عملا بخش‌های زیادی از وظایف کدنویسی رو انجام میده. میتونه توی نوشتن کد، تکمیل یا ویرایش چندین فایل کدنویسی به صورت همزمان کمکتون کنه، ارورهای کد رو براتون پیدا و اصلاح میکنه.

میشه از بین مدل‌هاش O3-mini رو هم انتخاب کرد.

برای استفاده ازش باید VS Code Insiders رو دانلود کنید و تو تنظیمات GitHub Copilot Chat حالت agent mode رو روشن کنید.

بعدش برید تو پنل Copilot Edits جایی که مدل رو انتخاب می‌کنید، اون بالا یه گزینه هست که نوشته Edit بذاریدش رو Agent و تمام.

https://code.visualstudio.com/insiders/
blog
@geekalerts

Geek Alerts

06 Feb, 18:35


هزینه API مدل‌ چت DeepSeek از ۸ فوریه (۱۹ بهمن) ۲ برابر میشه، هر میلیون توکن ورودی ۰.۲۷ دلار و هر میلیون توکن خروجی ۱.۱۰ دلار (حدود ۴ برابر).

در کنار اینکه شارژ کردن API رو هم بستن و محدودیت‌هایی روی سرویس چت هم ایجاد شده تا اینجوری بتونن اختلالات و قطعی‌هارو حل کنن. البته با این افزایش فیمت میشه گفت الان مدل‌های flash و flash-lite گوگل ارزون‌ترین مدل‌های موجود هستن.

api-docs.deepseek
@geekalerts

Geek Alerts

05 Feb, 17:24


مدل Gemini 2.0 Flash خیلی وقت‌ هست که آزمایشیه ولی الان عمومی و در دسترس شد. گوگل میگه این مدل میتونه با حجم زیادی از دیتاها (تا ۱ میلیون توکن) کار کنه. در واقع سری Flash میشن مدل‌های پیش‌فرض گوگل که در کنار رایگان بودن سریع و کم هزینه هستن.

یه مدل دیگه ازش ساختن به اسم Gemini 2.0 Flash-Lite که از اون هم سریع‌تر و ارزونتره، اونقدر ارزون که میشه باهاش ۱۰۰ ها هزار کلمه محتوا تولید کرد اونم با کمتر از ۱ دلار.

از طرفی بلاخره بعد از مدت‌ها Gemini 2.0 Pro رو داریم که نسخه آزمایشی هست، این میشه مدل پیشرفته‌تر گوگل و میتونه تا ۲ برابر دیتا (۲ میلیون توکن) تحلیل کنه، الان نسخه API داره و کاربران Gemini Advanced یا همون گوگل وان هم بهش دسترسی دارن. گوگل همیشه نشون داده سری PRO جواب‌هاش با اختلاف خیلی زیادی از نسخه معمولی بهترن.

یه عکس هم منتشر کردن که مقایسه بین مدل‌های خودشون هست، بنچمارک‌ها پیشرفت بسیار زیاد مدل Pro رو نشون میدن، اما پیشرفت برای کل مدل‌های نسخه ۲.۰ هست. برای مثال جمنای ۲.۰ فلش با هزینه کمتر و سرعت بیشتر تونسته نتایج بهترین نسبت به Gemini 1.5 Pro داشته باشه.

گوگل بر خلاف شرکت‌های دیگه تا یه سطحی API هاش رو رایگان در اختیارتون میذاره و میتونید به aistudio برای دریافت API هاش و ران کردن چیزی که دوست دارید اقدام کنید.

blog.google
https://gemini.google.com/app
https://aistudio.google.com/
@geekalerts

Geek Alerts

05 Feb, 15:59


گوگل در نسخه وب Gemini، چندین مدل جدید اضافه کرده:
۱. مدل 2.0 Flash حالت استدلالی
۲. مدل Flash 2.0 حالت استدلالی ولی همراه با اکستنشن(مثلا بهش بگید می‌خوایم فلان روز کافه بریم و این پلنمون هست و این‌ها، با استفاده از اکستنشن مپ می‌گرده و کمی فکر می‌کنه که کجا جای بهتریه)
۳. مدل Pro 2.0 که بعد از مدت‌ها عرضه شده، عملکردش هم نسبت به نسخه Flash خیلی بهتره اما فقط در دسترس کاربران اشتراکیه.

x
hadi @geekalerts

Geek Alerts

03 Feb, 04:34


شرکت OpenAI از Agent جدیدش به اسم Deep Research رونمایی کرده که با توجه به پرامپتی که بهش می‌دید، در سایت‌های مختلف «تحقیق» می‌کنه، حتی بین عکس‌ها و پی‌دی‌اف‌های موجود در اینترنت هم جست‌وجو می‌کنه و یک گزارش کامل همراه با آنالیز داده بهتون ارائه می‌کنه. در بنچمارک Humanity's Last Exam به درصد ۲۶ رسیدن، درحالی که مدل o3-mini در حالت high هم به ۱۳درصد می‌رسه و DeepSeek R1 هم ۹ درصد.
درحال حاضر برای کاربران اشتراکی در دسترس هست و نکته جالب تشابه‌اش به ویژگی‌ای به همین نام در Geminiه.

x
https://openai.com/index/introducing-deep-research/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

02 Feb, 10:59


ترامپ تصمیم داره سیستم آموزشی آمریکا رو تغییر بده

روی دو موضوع تمرکز داره حق انتخاب مدرسه (School Choice) و تغییر برنامه‌های درسی. حق انتخاب مدرسه یعنی دولت به خونواده‌ها کمک مالی میکنه تا بتونن بچه‌هاشون رو به مدرسه‌های خصوصی هم بفرستن.

تغییرات کتاب و آموزش هم اینه که میخواد مدارس رو به سمت آموزش میهنی (Patriotic Education) هدایت کنه و از طرفی ایدئولوژی جنسیتی رو از کلاس‌ها حذف کنن.

برای انجام این کار ولی چالش‌هایی داره ترامپ، اولیش اینه که یه بخش زیادی از کنترل بودجه و برنامه‌های درسی مدارس دست ایالت‌ها هست، یعنی اختیارات قانونی برای اجراش رو نداره، ولی بعضی از کارشناس‌ها میگن میتونه کاری کنه مدارس از ترس جریمه این دستورالعمل‌هارو اجرا کنن.

businessinsider
@geekalerts

Geek Alerts

02 Feb, 10:26


قانون تنظیم و کنترل استفاده از هوش مصنوعی اتحادیه‌اروپا (E.U. AI Act) روز یکشنبه همین هفته اجرایی شد.

طبق این قانون استفاده از AI برای تشخیص احساسات افراد در محل کار یا پیدا کردن ضعف افراد مثل سیستم‌های رتبه‌بندی اجتماعی که توی چین هست ممنوعه. یا اینکه استفاده از سیستم تشخصی چهره با هوش‌مصنوعی فقط برای جرایم خاص مثل تروریسم و قاچاق انسان مجاز هست.

چه اتفاقی میفته؟ هر هوش‌مصنوعی که قرار باشه توی اروپا کار کنه، چه مدلی که یه شرکت برای خودش ساخته و چه مدل‌های بزرگی مثل chatgpt که میخوان به مردم خدمات بدن باید یه گواهی بگیرن که تایید بشه این قوانین رو رعایت میکنن و مدل AI اون‌ها این خطرات رو نداره.

یه دفتر هوش‌مصنوعی هم برای نظارت روی این کار در نظر گرفتن.

miamiherald
@geekalerts

Geek Alerts

01 Feb, 12:59


مدل R1 از DeepSeek ارزونترین مدل استدلالی نیست و o3-mini از OpenAI میتونه باشه. میگم چرا. یه مقایسه با ۳ تا معیار. ۱. دقت (Accuracy). ۲.زمان پاسخ‌دهی (Latency). ۳.هزینه برای تولید پاسخ.

مدل R1 برای هر میلیون توکن ورودی ۰.۷۵ دلار و برای هر میلیون توکن خروجی ۲.۴ دلار هزینه داره. مدل o3-mini برای هر میلیون توکن ورودی ۱.۱۰ دلار و برای هر میلیون توکن خروجی ۴.۴ دلار هزینه داره. یعنی تقریبا دو برابر هزینه توکن بیشتر، با این حال هزینه توکن با هزینه جواب‌ به درخواست فرق داره. اینجا باید تست کرد که هر جواب چقدر هزینه ایجاد میکنه.

از R1 میخوایم که سهام‌هایی رو نشون بده که سود تقسیمی (dividend) قوی‌ای دارن. بازده سود بیش از ۳ درصد، رشد سود در ۵ سال گذشته بالای ۵ درصد و نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام کمتر از ۰.۵ درصد. برای جواب R1 تو دو آزمایش وقتش تموم شد و ارور (timeout) داد، مدل داره از «کل بدهی‌ها» استفاده میکنه نه «بدهی» یا سود سالانه رو چک میکنه در صورتی که سود هر فصل رو باید چک کنه. خروجی میتونه این باشه، دقت صفر. هزینه ۶ سنت و تاخیر ۴۱ دقیقه.

دقیقا همون سوال از o3-mini پرسیده میشه و تونست یه لیست از سهام‌هایی مثل Conoco، CME Group، EOG Resources، و DiamondBack Energy که رشد سود تقسیمی خیلی بالایی داشتن و با درخواستمون یکی بود رو توی ۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه ارائه بده. در مجموع میشه به دقتش ۱ امتیاز، هزینه ۶ سنت و تاخیر ۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه حساب کرد.

توی ۲۴ ساعت گذشته از زمانی که o3-mini اومده کلی از کاربرها باهاش کار کردن و اعتقاد دارن بهترین مدل استدلالی موجود هست، البته منهای o3.

austin-starks
@geekalerts

Geek Alerts

31 Jan, 19:47


مدل استدلالی o3-mini به طور رسمی عرضه شد و الان همه کاربران می‌تونن با استفاده از دکمه Reason از این مدل استفاده کنند. قابلیت Reson رو می‌شه با سرچ هم فعال کرد تا مدل از آخرین اطلاعات استفاده کنه. این مدل در دو نسخه با سطح تفکر عادی و high در دسترس قرار می‌گیره که نسخه high برای کاربران اشتراکی خواهد بود. هزینه استفاده از apiش هم ۹۳ درصد از مدل o1 ارزون‌تر می‌افته.

https://openai.com/index/openai-o3-mini/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

31 Jan, 16:40


اگر از Obsidian استفاده می‌کنید، خوبه بدونید تو ورژن جدیدشون، 1.8 ویژگی WebView رو اضافه کردن که باعث می‌شه بتونید لینک‌ها که دارید رو تو خودش باز کنید. دلیلش اینه که این برنامه با electron ساخته شده و این انگاری یک مرورگر رو دارید اجرا می‌کنید. همچنین می‌تونید به سادگی صفحاتی که باز می‌کنید و میخواهید رو ذخیره کنید در قالب فایل markdown.

X
hadi @geekalerts

Geek Alerts

31 Jan, 07:59


بنظر میاد امسال، سال AI Agentها باشه. اینجوری که وای کامبینیتر برای امسال برنامه داده بیشتر میخواد تو AI سرمایه‌گذاری کنه و هدف هم جایگزین کردن افراد با AI هست، نه اینکه AI دستیار آدم‌ها باشه. الان سال Al agent ها هست، استفاده از همین ظرفیت فعلی برای ساخت AI هایی که میتونن تمام وظایف یک شغل‌رو انجام بدن.

X
@geekalerts

Geek Alerts

31 Jan, 07:19


استارلینک داره روزی چهار یا پنج ماهواره رو بازنشسته میکنه و این‌ها به جو زمین سقوط میکنن و کاملا میسوزن. یه دلیلش اینه که این ماهواره‌ها برای ۵ سال گردش دور زمین طراحی شدن و با پایان عمرشون باید از مدار خارج بشن.

برنامه استارلینک اینه که پرتاب‌هارو به ۲۰۰ ماهواره در ماه برسونه تا اینجوری بتونن بازنشستگی نسل‌های قبلی رو جبران کنن.

pcmag
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 15:23


مدل جدید Qwen2.5-Max علی‌بابا چیا نیست.
اوپن‌سورس نیست، استدلالی نیست، وزن‌هاش به صورت عمومی در دسترس نیستن.
چیا هست؟ رایگان هست، فارسی کار میکنه، با OpenAI-API سازگار هست.
ادعاهاش؟ توی بنچمارک‌ها مخصوصا کدنویسی بالاتر از Deepseek و سایر همرده‌ها.

همچنان پایبند به سانسور و توی تست‌ها دارای bias زیاد، اما کیفیت خروجی‌ها بالا. احتمالا برای استفاده عادی خوب نباشه ولی کدنویسی و هرچیزی که bias توش کمرنگ باشه چرا خوبه.

الان هم رایگان میتونید ازش استفاده کنید.

https://chat.qwenlm.ai/
datacamp
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 14:59


پیکا ۲.۱ معرفی شد.

خروجی با کیفیت 1080p در کنار جزئیات بالا و حرکات صورت و حالت‌های چهره‌ی شخصیت‌ها بهتر شده، الان حتی اگه شخصیت‌ها آدمیزاد نباشن (مثلاً یه موجود فضایی یا یه حیوون کارتونی)، باز هم حرکات صورتشون خیلی طبیعی‌تر و با احساس‌تر درمیاد.

اشاره داره به امکان طولانی‌تر شدن ویدیو‌ها و ویژگی جدیدی به اسم Enhancements که وفاداری به پرامپتی که براش نوشتید رو بیشتر میکنه، در نهایت میتونید چند تا خروجی ساخته شده باهاش رو ببینید.

https://pika.art
pika_labs
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 14:59


خب Meta AI ویژگی memory یا همون حافظه‌رو اضافه کرده، یعنی هرجایی که با هوش‌مصنوعی‌های Meta چت کنید دیگه لازم نیست هر بار بهش یادآوری کنید قبلا چی گفتید.

مثلا یه بار اگه بهش گفتید به فلان ماده حساسیت دارم یادش میمونه دفعه بعدی غذاهایی که بهت معرفی میکنه برای حساسیتت مشکلی ایجاد نکنن.

هوش‌مصنوعی‌هاش بر پایه لاما ۳.۳ هستن و جاهایی مثل مسنجر، واتساپ، اینستاگرام و فیسبوک قابل دسترسیه، این ویژگی حافظه فعلا برای لوکیشن آمریکا و کانادا منتشر شده یعنی برای استفاده باید IP خودتون رو به این ۲ کشور تغییر بدید.

about.fb.com
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 14:39


مدل Gemini Pro ۲.۰ قرار بود چند روز پیش معرفی بشه ولی خبری نشد، الان گزارش دادن که توی بخش‌هایی از Google AI Studio دیده میشه ولی هنوز تو قسمت انتخاب مدل‌ها در دسترس نیست.

احتمالی که میشه داد اینه که واقعا همون چند روز پیش میخواستن معرفی کنن ولی سر جنجال‌های دیپ‌سیک و خبرهای o3-mini تصمیم گرفتن تغییراتی داشته باشه یا اینکه مدل استدلالی رو هم همزمان معرفی کنن.

مدل‌های Pro جمنای فقط برای کاربران گوگل‌وان در دسترس هستن و سایر کاربرها به مدل‌های کوچکشون که میشن flash دسترسی دارن.

testingcatalog
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 14:39


دکمه Think توی ChatGPT وقتی زده بشه مدل به o1 سوییچ میشه، بعضی از کاربرها توی کدها پیدا کردن که o3-mini رو هم اضافه شده، البته فعلا نمیشه ازش استفاده کرد.

یعنی به‌زودی اگه روی این گزینه بزنید میتونید بین o1 و o3-mini انتخاب کنید و مزیت مدل جدید محدودیت کمتر و سرعت بیشتر در مقابل نتایج تقریبا مشابه هست. به معرفیش خیلی نزدیک هستیم و قرار هست تا یه سطحی هم این مدل برای کاربرها رایگان باشه.

testingcatalog
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 11:29


به انتشار Grok 3 نزدیک هستیم.
این مدل بیشتر از اینکه همه بدونن ساخته xAI هست با اسم ایلان‌ماسک میشناسن، الان بعضی از کاربرها تو نسخه وب و بتا اون یعنی grok.com موقع چت با عبارت «Thinking» روبرو شدن که احتمالش هست Grok 3 یه مدل استدلالی یا حداقل یه نسخه استدلالی مثل o1 داشته باشه.

از طرفی انگار قرار هست یه حالت Pro هم به گراک اضافه بشه و همه‌چیز نشون میده این مدل مستقل‌تر از قبل ارائه میشه. تا این لحظه توی تست‌های ما چیزی اضافه نشده ولی مشخصه که به معرفی مدل خیلی نزدیک هستیم.

testingcatalog
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 11:04


الان مدل استدلالی o1 از OpenAI رو میتونید رایگان داخل مایکروسافت کوپایلت استفاده کنید.
هفته‌ای ۳ پیام البته :) اسم ویژگیش Think Deeper هست.

https://copilot.microsoft.com/
mustafasuleyman
@geekalerts

Geek Alerts

30 Jan, 11:04


خب Claude خودش به تنهایی نمیتونه داخل اینترنت جستجو کنه، یعنی ازش سوال کنید به دیتای لحظه‌ای اینترنت دسترسی نداره، ولی قرار هست با اسم web search چند وقت دیگه اضافه بشه و کلود هم به جمع سرویس‌هایی بپیونده که میتونن دسترسی لحظه‌ای به اینترنت و وب دنیا داشته باشن.

از اونجایی که ردپای این ویژگی الان تو نسخه وب دیده پیش پس احتمالا اولین بار توی همین نسخه وب میشه بهش دسترسی داشت.

testingcatalog
@geekalerts

Geek Alerts

28 Jan, 10:59


یه خورده توضیح در مورد هزینه کم ۵.۶ میلیون دلاری DeepSeek
دیپ‌سیک هزینه train یا آموزش دادن مدلی که ساخته رو ۵.۶ میلیون دلار اعلام کرده نه هزینه ساخت این مدل‌رو.

یکی از دلایلی که این هزینه برای مدل‌های بزرگ مثل GPT و Gemini زیاد و بالای ۱۰۰ میلیون دلار هست اینه که مدل‌ها به حجم زیادی از نیروی انسانی و GPU برای آموزش دادن نیاز دارن.
دیپ‌سیک اما اومده از GPT-4o و مدل‌های دیگه برای آموزش دادن ۲ مدل خودش یعنی R1 و V3 کمک گرفته و اینجوری هزینه‌های آموزش رو کاهش دادن.

یکی از دلایلی که وقتی روزهای اول از دیپ‌سیک سوال میشد تورو کی ساخته و جواب میداد OpenAI هم همین موضوع هست. هیچ مستنداتی از اینکه هزینه ساخت V3 و R1 و هزینه نگه‌داری اون‌ها چقدر هست تا این لحظه نداریم.

reddit
@geekalerts

Geek Alerts

28 Jan, 07:32


تفاوت deepseek و ChatGPT در حریم و امنیت

ما یه چیزی داریم بالاتر از حریم‌خصوصی اونم امنیت مدل هست، یعنی شما اولویتت اینه که دیتاهاتون کف اینترنت پخش نشن. شرکت‌های بزرگ مثل گوگل و OpenAI براش خیلی هزینه میکنن، دیپ‌سیک اما به خاطر هزینه‌ها برنامه‌ای برای امنیت نداره.

رفتار با دیتای کاربر یه بخش مهم حریم‌خصوصی به حساب میاد و دیپ‌سیک دقیق نمیگه، میگه که ما دیتاهای شمارو (نمیگه چه دیتایی) تا وقتی لازم باشه رو سرورهای چین نگه‌داری میکنیم. خب OpenAI میگه هرچیزی که پاک‌کنی (چت‌ها یا دیلیت اکانت) فقط تا ۹۰ روز دیتاشو نگه‌داری میکنیم (غیر تراکنش)

یه توضیح دیگه هم OpenAI میده و میگه بعد این ۹۰ روز ما چت‌هارو برای train نگه‌داری میکنیم ولی نه با نام شما. ولی میتونی درخواست بدی و بگی از چت‌های من برای تمرین مدل استفاده نشه که بعد از درخواست جوابش رو تو همین بخش بهت نشون میدن.

بعضی‌ها میگن اگه deepseek مشکل حریم‌خصوصی داره پس چرا استفاده کنیم.
۱. مدل‌هاش اوپن‌سورس هستن، میتونید یه سرور GPU اجاره کنید یا روی یه سیستم خوب مدل رو ران کنید.
۲. مدل خوبی هست، یه سری نکات رو رعایت کنید میشه ازش استفاده کرد.

https://privacy.openai.com/policies?modal=take-control
@geekalerts

Geek Alerts

17 Jan, 08:43


هفتمین استارشیپ، با موفقیت پرتاب شد و بوستر Super Heavy برای دومین‌بار با بازوهای پرتاب گرفته شد اما متأسفانه خود فضاپیما بعد از مدتی به دلیل از کار افتادن بعضی از موتورها ارتباطشون رو باهاش از دست دادن، درنتیجه به طور خودکار منهدم شد. تونستند بوستر رو برگردونن اما موشک نتونست هدفش که چرخش کامل به دور زمین و رهاسازی شبه‌ماهواره‌های استارلینک بود رو انجام بده.
صحنه‌هایی از ورود مجدد موشک منهدم‌شده به جو در جزیره‌های تورکس و کایکوس دیده شد. در ویدیوها می‌بینید.
space.com
hadi @geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 13:59


جف بزوس مالک آمازون و Blue Origin بلاخره بعد از سال‌ها راکت خودشون (New Glenn) رو به فضا پرتاب کردن.

این راکت که از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد هفت انجین داره و هم اندازه همون موشک معروف ناسا یعنی Saturn V هست که فضانوردان آپولو رو به ماه بردن.

توی این پرتاب خود جف‌بزوس هم حضور داشت.
یکی از برنامه‌های بزوس اینه که یه ایستگاه فضایی بزرگ قابل سکونت بسازن و البته ناسا هم تصمیم داره یه ایستگاه فضایی جدید بسازه.

در مورد خود پرتاب هم ۲ ساعت بعد از اون اعلام کردن که بوستر راکت رو از دست دادن، بوستر قرار بود به زمین برگرده و روی یه سکو فرود بیاد که بعدا بتونن ازش استفاده کنن ولی نشد.

تا الان SpaceX ایلان ماسک تنها شرکتی بوده که تونسته بوسترهارو با موفقیت به زمین برگردونه.

ایلان ماسک هم توی یه توییت برای جف بزوس نوشت تبریک میگم برای رسیدن به مدار اونم در اولین تلاش.
businessinsider
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 13:59


تحقیق میگه استفاده از مدل‌های AI با پدیده تخلیه شناختی (Cognitive Offloading) ارتباط داره.

افراد با کاهش تلاش‌های ذهنی در طولانی مدت جای سپردن اطلاعات به ذهن به AI یا حتی جستجوی گوگل و دستیارها وابسته میشن و نتیجه اون اینه که در بلند مدت میتونه توانایی‌های شناختی مثل حافظه، توجه و حل مسئله رو ضعیف کنه.

نویسنده حتی اشاره داره که ممکنه در آینده، مهارت‌های تفکر انتقادی کلاسیک دیگه اون اهمیتی که الان دارن رو نداشته باشن. درست مثل اینکه دیگه کمتر کسی با دست خط خودش نامه می‌نویسه یا بدون ماشین‌حساب محاسبات ریاضی انجام می‌ده.
https://www.mdpi.com/2075-4698/15/1/6
phys
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 13:29


هواپیمایی ایر فرانس هم داره استارلینک رو اضافه میکنه که در واقع با ناوگان هواپیماهای امبرائر E190 شروع میشه.
میگن تصمیم داریم تمام هواپیماهامون رو در آینده به استارلینک مجهز کنیم.
این اینترنت هم برای کسایی که زیاد با این شرکت سفر میکنن رایگان هست.
قبلا هم شرکت‌هایی مثل یونایتد ایرلاینز، قطر ایرویز و ایر بالتیک استارلینک رو اضافه کرده بودن.
aviationweek
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 13:29


شرکت راه‌آهن چک داره استارلینک رو به قطارهاش اضافه میکنه، میخواد تو مسیر هم مسافرها به اینترنت سریع دسترسی داشته باشن.
از همین بهار میخوان تست‌هارو شروع کنن و استارلینک هم داره یه نسخه ویژه خطوط ریلی طراحی میکنه و احتمالا راه‌آهن چک هم اولین جایی باشه که استفاده میشه.
این ترمینال‌های ویژه (دیش‌ها) بزرگتر و سنگین‌تر هستن، نمونه‌هاش الان مثلا تو جنگ اوکراین هم هست که سربازها استفاده میکنن و احتمالا ارسال و دریافت قوی‌تری به ماهواره‌ها دارن.

از اونجایی که اروپا یک منقطه عظیم ریلی داره موفقیت این پروژه و بازخورد مسافرها میتونه باعث باشه که تمام خطوط ریلی اروپا توی مدت کوتاهی به استارلینک مجهز بشن.
praguemorning
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 12:59


پاراللز (Parallels) یه پیش‌نمایش از اجرای ویندوز ۱۰ روی مک گذاشته که در واقع روی مک‌بوک‌های سری M با معماری Arm اجرا میشه.
این قابلیت که تو نسخه ۲۰.۲ اضافه شده و هنوز آزمایشی هست میتونه سیستم‌عامل ۳۲ و ۶۴ بیتی رو داخل مک اجرا کنه.
حتی میشه برخی از توزیع‌های لینوکس مثل دبیان و اوبونتو رو هم داخل مک نصب کرد.
فعلا آزمایشی هست و اجرای بسیار کندی داره ولی گفته که دارن روی بهبود عملکردش کار میکنن و میتونه خیلی برای کاربرایی که نیاز دارن دسترسی کوتاهی به سیستم‌عامل‌های دیگه روی مک‌‌بوک‌های جدید داشته باشن مفید باشه.
parallels
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 12:59


تصویری که میبینید رو دون پتیت، فضانورد ناسا از پنجره فضاپیمای Crew Dragon که به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) متصل شده، به اشتراک گذاشته.

کهکشان راه‌شیری هم به وضوح در مرکز عکس دیده می‌شه. نور زودیاک هم که پتیت بهش اشاره کرده، یه نور ضعیف و پخش‌شده‌ست که به شکل مثلث یا مخروط دیده می‌شه. این پدیده زیبا به دلیل پراکنده شدن نور خورشید توسط ذرات گرد و غبار بین‌سیاره‌ای در منظومه شمسی ایجاد می‌شه.

اون خطوط نورانی که در عکس میبینید ماهواره‌های استارلینک هستن.
همچنین، انتشار نور OH یا هوای تاب‌شده هیدروکسیل، یه پدیده طبیعی‌ست که در لایه‌های بالایی جو زمین اتفاق می‌افته و به شکل یه نوار قهوه‌ای رنگ در لبه زمین دیده می‌شه.

ایستگاه فضایی بین‌المللی در هر روز ۱۶ بار طلوع و غروب خورشید رو تجربه می‌کنه.
techeblog
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 12:29


مرورگر کروم میخواد به کمک AI از شر پاپ‌آپ‌های مزاحم راحتتون کنه.
اسم این ویژگی PermissionsAI هست که به کمک Gemini Nano v2 میاد وقتی یه نوتیف یا درخواست‌های سایت‌ها مثل دسترسی به لوکیشن و ... ارسال میشه حدس میزنه آیا کاربر درخواست رو رد میکنه یا نه.
اگه پیش‌بینی کنه رد میکنه پس نوتیف رو به شکل مستقیم نمایش نمیده تا کاربر اذیت نشه.
اینجوری احتمالا سایت‌ها هم به مرور از ارسال کلی نوتیف و پاپ‌آپ مزاحم خودداری میکنن.
از اونجایی که همین دیروز معرفی شده معلوم نیست چه زمانی به کروم اضافه میشه.
chromium
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 12:29


مالزی خیلی ساله که رویای سیلیکون‌ولی آسیا شدن رو داره، ظاهرا با نخست‌وزیری انور ابراهیم از سال‌های بی‌ثباتی هم فاصله گرفتن.

پتانسیل‌ش رو هم داره، مثلا کشور پر بارانی هست و زمین‌های زیادی داره، همسایه‌های ثروتمندی مثل سنگاپور و ... رو داره و از طرفی میتونه از جنگ تجاری آمریکا و چین برای جذب سرمایه‌های جدید استفاده کنه.
خود دولت هم ۲۷ میلیارد دلار برای حمایت از شرکت‌ها تا ۵ سال آینده اختصاصی داده.

البته اولین بار نیست این رویا رو مطرح میکنن، تو دهه ۹۰ هم ماهاتیر محمد خیلی تلاش کرد از زمین‌های زیاد و نیروی کار ارزون استفاده کنه تا شرکت‌های دنیا به کوالالامپور جذب بشن که نشد.

این کشور صنعت نیمه‌هادی بزرگی داره که شرکت‌های بزرگی مثل اینتل داخلش نقش دارن و قرار هست ۱۰۰ میلیارد دلار دیگه برای این صنعت جذب سرمایه کنن.

البته اینارو داره تو دورانی انجام میده که سنگاپور و اندونزی هم دقیقا با همین اهداف دارن جلو میرن، مثلا ارزش کل قراردادهای VC مالزی هنوز به ۱ میلیارد دلار نرسیده در حالی که سنگاپور تو ۳ سال اخیر تونسته ۹ میلیارد دلار سرمایه جذب کنه.

یه کارهای دیگه هم مالزی داره میکنه مثل ساختن کلی فضای کار اشتراکی و سرمایه‌گذاری مستقیم دولت روی استارتاپ‌ها و باید دید این رویایی دیرینه به کجا میرسه.
businessinsider
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 12:07


تیم کوک مدیرعامل اپل توی یه پادکست به اسم Table Manners شرکت کرد و جزئیات زیادی رو از زندگی شخصی خودش گفته که مهم‌ترین‌هاش رو براتون لیست می‌کنیم.

مربای سیب
میگه تو محوطه دفتر مرکزیشون درخت سیب زیاده، بعد اینارو میچینه و باهاشون مربای سیب درست میکنه، جالبه بدونید زمین‌های Apple Park قبلاً یه باغ سیب بوده، برای همین بیشتر درخت‌ها سیب هستن.

بازنشستگی
میگه نمیتونم تصور کنم که تو خونه بشینم و کاری نکنم یا فکرم تحریک نشه، دوست دارم همیشه مشغول کار باشم.
از ۱۱ سالگی کار میکردم و کارم پخش روزنامه بود، ۱۴ سالگی هم توی یه فست‌فود همبگر درست میکردم و این ویژگی (کارکردن) باهام مونده.

صبح زود
قبل از ۵ صبح بیدار میشم و کارم رو با جواب به ایمیل‌ها شروع میکنم. میگه اون موقع صبح کاملا دست خودته و هیچ اتفاق خاصی نمیفته، میتونی دنیارو فراموش کنی و توی اون سکوت روی چیزهای مهم تمرکز کنی.

کار
چهار روز در هفته توی دفتر کار میکنم و جمعه از داخل خونه به صورت دورکاری چون دفتر اپل اون روز خالیه. میگه به کارمندهای اپل اجازه میدیم ۲ روز از هفته کاریشون رو از داخل خونه کار کنن.

تفریحش میگه پیاده‌روی تو روزهای تعطیل هست و معمولا به پارک‌های ملی میره، اخیرا هم یه غارنوردی توی اسلوونی رفته.

پادکستش رو اگه دوست داشتید میتونید از داخل اپل پادکست گوش بدید.
macrumors
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 12:07


محققان MIT کشف کردن که مغز ما از دو نوع سلول خاص برای ذخیره‌سازی خاطرات استفاده می‌کنه، سلول‌های مکان (Place Cells) و سلول‌های شبکه‌ای (Grid Cells).

این سلول‌ها با همکاری هم یک سیستم فهرست‌بندی (Indexing System) (مثل یه کتابخانه) برای خاطرات درست می‌کنن.

مثلا فرض کنید یه خونه‌ای رو میبینید و همزمان یه اتفاق خاص هم می‌افته (مثلاً یه جشن تولد)، مغز شما به این ترتیب کار میکنه.

۱. سلول‌های مکان (Place Cells): این سلول‌ها محل خونه رو تشخیص می‌دن و می‌گن: «این خونه فلان‌جاست.»
۲. سلول‌های شبکه‌ای (Grid Cells): این سلول‌ها یه نقشه ذهنی از فضای خونه درست می‌کنن و می‌گن: «جشن تولد تو آشپزخانه اتفاق افتاد.»
۳. ایندکس کردن: مغزت این اطلاعات رو یه جایی ذخیره می‌کنه (مثل یه فهرست) تا بعداً بتونی راحت‌تر بهش دسترسی پیدا کنی.
۴. جزئیات خاطره: خودِ جزئیات جشن تولد (مثلاً کیک، آدم‌ها، موسیقی) تو قسمت‌های دیگه مغزت ذخیره می‌شن.

حالا این تحقیق جدا از درک بهتر حافظه انسان کمک میکنه محقق‌های AI بتونن ازش الهام بگیرن تا مدل‌های بهتری بتونن درست کنن.
hoodline
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 10:59


گوگل معماری جدیدی به نام «تایتان‌ها» (Titans) برای هوش مصنوعی معرفی کرده که میتونه داده‌های بلند مدت رو به خاطر بسپاره.
این از نظر کارایی بهتر از مدل قبلی و معروف Transformers هست.
کارکردش اینجوری که از یک ماژول حافظه عصبی استفاده میکنه و یاد میگیره چه چیزهایی رو به خاطر بیاره و کدوم‌هارو فراموش کنه.
این ماژول اجازه میده میلیون‌ها نقطه دیتا رو بدون از دست دادن با دقت بالا پردازش کنه.
در واقع تو ساختش از حافظه انسان الهام گرفتن، حافظه کوتاه مدت ما دقیق اما محدوده و حافظه بلند مدت ما برای مدت بیشتری دیتا رو ذخیره میکنه.
ما معمولا از ترکیب این‌ها استفاده میکنیم و این کاری هست که titans هم انجام میده.
نتیجه اینه که مدل میتونه مسائل بسیار پیچیده‌تر رو حل کنه.
علی بهروز (ایرانی و دانش‌آموخته شریف) محقق ارشد این معماری جدید در گوگل هست.
https://arxiv.org/pdf/2501.00663v1
analyticsindiamag
@geekalerts

Geek Alerts

16 Jan, 08:09


پرتاب مجددا به دلیل شرایط بد آب و هوایی به تعویق افتاد. ساعت جدید پرتاب، جمعه، ۲۸م دی ماه، ساعت ۱:۳۰ بامداد.

https://twitter.com/SpaceX/status/1879549071276531906
hadi @geekalerts

Geek Alerts

15 Jan, 16:50


یه مدل آسیایی جدید اومده به اسم MiniMax-01 که از معماری معروف Transformer استفاده نمیکنه و با Lightning Attention کار میکنه.
ساده اینکه مدل‌های زبانی از Attention «توجه» برای پیدا کردن ارتباط بین کلمات استفاده میکنن.

مکانیسم متداول Softmax که تو مدل‌های GPT استفاده میشه و خوب کار میکنه مشکلش اینه هرچقدر متن یا جمله طولانی‌تر بشه سرعت پردازش مدل کمتر میشه و حافظه بیشتری هم لازم داره.

این Lightning Attention اما این مشکل رو حل میکنه و چه جمله ۱۰ کلمه‌ای بهش بدی و چه کتاب ۱۰۰۰ صفحه‌ای سرعت پردازش مدل تقریبا ثابت هست.

در واقع این یه مدل خیلی مفید برای ارسال پرامپت‌های طولانی همراه با فایل و گرفتن جواب‌های طولانی‌تر هست.
تو سایت hailuo ai فایل‌هایی تا ۱۰۰ مگابایت رو الان میشه آپلود کرد.
راستی این مدل رایگان هست و میتونید الان استفاده کنید. برای استفاده به سایت hailuo .ai مراجعه کنید.
https://www.hailuo.ai/
minimaxi
@geekalerts

Geek Alerts

15 Jan, 10:04


در مورد نگرانی‌ها از چینی بودن deepseek که واقعا درست هم هست این رده‌بندی حریم‌خصوصی استفاده از مدل‌های LLM رو براتون درست کردیم.
۱. اجرا کردن مدل‌های اوپن‌سورس روی سرور یا سیستم شخصی (۱۰ از ۱۰)
۲. استفاده مستقیم از API یا رابط‌کاربری رسمی شرکت‌ها مثل ChatGPT یا Grok و یا Gemini و ... (۸ از ۱۰)
۳. استفاده از سایت‌هایی که واسط هستن و از API استفاده میکنن مثل poe و ... (۶ از ۱۰)
۴. دیپ‌سیک (۱ از ۱۰)

با توجه به میزان حریم‌خصوصی که نیاز دارید از مدل‌ها استفاده کنید و بدونید مدلی مثل deepseek دیتاهای شمارو در سرورهای چین ذخیره میکنن و خودشون گفتن از این دیتاها استفاده میکنیم و با توجه به اشاره نکردن به این موضوع احتمالا حتی اگه اکانت رو پاک کنید باز هم از چت‌ها نگهداری میشه. نکته دیگر هم اینکه شما می‌تونید این مدل(deepseek-v3) رو روی سیستم خودتون با ollama بیارید بالا.
@geekalerts

Geek Alerts

15 Jan, 09:34


نسخه اندروید deepseek منتشر شد.
البته به نظر میرسه هفته پیش یک نسخه آزمایشی داشته ولی الان آپدیت شده و میتونید روی گوشی‌های اندرویدی هم نصب کنید.
https://play.google.com/
@geekalerts

Geek Alerts

15 Jan, 09:01


پرواز هفتم استارلینک به تعویق افتاد و قرار هست ۱.۳۰ دقیقه بامداد فردا پنجشنبه ۲۷ دی انجام بشه.
این اولین بار هست که قراره یه محموله رو به فضا ببره که شامل ۱۰ تا ماهواره v3 شبیه‌ساز هستن، یعنی ماهواره واقعی نیستن و نسخه شبیه‌سازی برای آزمایش وزن و ... هست.
یه انجین رپتور از بوستر سوپر هوی (قسمت اول موشک) که توی پنجمین پرواز آزمایشی استفاده شده بود، دوباره استفاده می‌شه. این یه قدم بزرگ برای کاهش هزینه‌های پرتابه.
موفقیت‌های این آزمایش باعث میشه تا spacex بتونه تو سال ۲۰۲۵ بین ۲۰ تا ۳۰ پرتاب استارشیپ داشته باشه که احتمالا بیشترین محموله‌های پرتاب همین استارلینک‌های V3 باشن.
مثل همیشه این پرتاب به صورت زنده پخش میشه البته به جای یوتیوب در پلتفرم x.
rocketlaunch
@geekalerts

Geek Alerts

14 Jan, 21:18


نسخه بتای «تسک‌ها» (Tasks) توسط OpenAI راه‌اندازی شد.
این همون ویژگی هست که از ChatGPT میخواید یه سری چیزهارو بهتون یادآوری کنه و یه سری تسک براتون درست کنه.
مثلا بهش بگید جمعه‌ها بهتون بگه کتاب بخونید، یا هر روز اول صبح یه جمله انگیزشی بهتون بگه.
یا خرید‌های هفتگی و پروژه‌ای که باید تحویل بدید رو یاد آوری کنه.
یعنی کافیه با ChatGPT چت کنید و ازش بخواید تا اون لیست تسک‌ها و یادآوری‌هاتون رو خودش درست کنه.
این ویژگی میتونه بخش بزرگی از مردم دنیا که فرایند نوشتن تسک و کار کردن برنامه‌ها براشون سخته رو به برنامه‌ریزی و نوشتن تسک علاقه‌مند کنه.
الان برای کاربران پلاس هست ولی گفتن رایگان برای همه منتشر می‌کنیم.
x
@geekalerts

Geek Alerts

14 Jan, 20:04


ادوبی سرویس Adobe Firefly Bulk Create رو معرفی کرده که میشه باهاش تا ۱۰ هزار عکس رو همزمان با AI ویرایش کرد.
کارهایی مثل تغییر سایز عکس‌ها یا تغییر پس زمینه و ... رو انجام میده.
احتمالا برای کسایی که حجم زیادی عکس برای ادیت دارن میتونه مفید باشه و خروجی انبوه بگیرن.
ادوبی یه سری API جدید هم برای Firefly Services معرفی کرده که به زودی در دسترس قرار می‌گیرن مثل دوبله و هم‌گام‌سازی لب‌ها یا آواتارهای دیجیتال و ...
https://firefly.adobe.com/
theverge
@geekalerts

Geek Alerts

14 Jan, 19:59


قرار هست یه تب جداگانه AI به واتساپ اضافه بشه در کنار ویجت AI تا دسترسی به Meta AI آسون‌تر بشه.
اینا توی یه نسخه آزمایشی اندروید یعنی ۲.۲۵.۱.۲۷ دیده شده و فعلا معلوم نیست کی به نسخه اصلی اضافه میشه.
نتیجه احتمالا اینه که Meta AI میتونه تو بازه زمانی کمی تعداد کاربران خودش رو به این روش میلیاردی کنه.
wabetainfo
@geekalerts

Geek Alerts

14 Jan, 19:59


چین داره بررسی میکنه اگه نتونن جلوی ممنوعیت تیک‌تاک‌رو توی آمریکا بگیرن در مورد فروشش صحبت کنن و حتی به گزینه‌هایی مثل ایلان ماسک فکر کردن.
البته ByteDance همیشه میگه هیچ ارتباطی با حکومت چین ندارن و معلوم نیست جلساتی که چین میذاره و داره تصمیم میگیره با اطلاع ByteDance هست یا بدون اطلاع اون‌ها.
میگن چین روی کار اومدن ترامپ رو یه چالش برای خودش میبینه و تصمیم داره با فروش تیک‌تاک به آمریکا درهای توافق رو با آمریکا باز کنه.
البته خیلی هم راهی نداره چون بخش بزرگ کاربرهای این برنامه توی غرب هستن و اگه آمریکا ممنوعش کنه به صورت دومینو تو بقیه کشورهای غربی هم ممنوع میشه.
ولی اصل این اتفاق نشون میده چین تصمیم داره دوران دوری از تنش رو دنبال کنه.
bloomberg
@geekalerts

Geek Alerts

14 Jan, 10:35


ممکنه خیلی از ماها در گوگل کلندر نیز نیاز به استفاده از تقویم شمسی داشته باشیم،‌ مدت زیادیه که گوگل این ویژگی رو به کلندرش اضافه کرده و می‌تونید ازش استفاده کنید. وارد تنظیمات می‌شید و Persian Calendar رو به عنوان Alternate Calendar اضافه می‌کنید.

https://calendar.google.com
hadi @geekalerts

Geek Alerts

14 Jan, 08:16


برنامه ticktick که تقویم و مدیریت کارهای روزانه رو ارائه میده به صورت رسمی تقویم پارسی رو اضافه کرده و حالا میتونید توی نسخه موبایل و دسکتاپ به بخش Additional Calendar برید و تقویم persian رو انتخاب کنید.
اگه اشتراک پریمیوم تهیه کنید میتوند تیکت پشتیبانی هم ارسال کنید و اگر تونستید درخواست کنید زبان فارسی و فونت دلخواه رو هم اضافه کنن.
ظاهرا تیکت‌ها براشون خیلی اهمیت داره و با دقت خوبی بهشون جواب میدن.
https://ticktick.com/download
@geekalerts

Geek Alerts

13 Jan, 08:09


شرکت deepseek نسخه IOS خودش‌رو منتشر کرد.
هر ۲ ویژگی یعنی DeepThink و Search در نسخه موبایل نیز در دسترس هست.
توی توضیحاتش نوشته این مدل پیشرفته با نام DeepSeek-V3 شناخته میشه و بیش از ۶۰۰ میلیارد پارامتر داره، با استاندارد‌های جهانی همراهه و و سرعت بالاتر و کارامدی بیشتر داره، زندگی تو رو به شکلی کارآمدتر می‌کنه.
https://apps.apple.com/
@geekalerts

Geek Alerts

13 Jan, 05:31


اواخر دهه ۱۹۶۰، آمریکا پروژه‌ای به نام آرپانت (ARPANET) رو راه انداخت که میدونید بعدا تبدیل شد به اینترنت.
اما قبل اینکه به اینترنت تبدیل بشه چه اتفاقاتی افتاد؟
سال ۱۹۷۰، دونالد دیویس تو آزمایشگاه NPL بریتانیا کار میکرد، اونا یه سیستم مشابه آرپانت آمریکا ساختن ولی به خاطر محدودیت‌های اداره پست بریتانیا نتونستن شبکه رو خارج از آزمایشگاه تست کنن.
بعد مدیر پروژه آرپانت آمریکا میاد بهشون پیشنهاد میده بیاید شبکه‌هامون رو به هم وصل کنیم، یعنی آرپانت ما وصل بشه به اون چیزی که شما ساختید اما دولت بریتانیا حمایت نمیکنه.
حتی یه نهاد مثل ICL (شرکت کامپیوتری بریتانیا) میگه این یه پروژه بی‌فایده هست.
حتی وقتی تجهیزات لازم رو از آمریکا آوردن گمرک بریتانیا اون‌هارو توقیف کرد.
پیتر کیرستین که رو تحقیقات مشابه تو دانشگاه لندن کار میکرد وارد ماجرا میشه و تلاش میکنن پول جمع کن و هزینه چیزهایی مثل تجهیزات و حق گمرک و ... رو با پس‌انداز شخصی پرداخت میکنن.
بلاخره تو جولای ۱۹۷۳ اولین اتصال اینترنت بین بریتانیا و آمریکا برقرار شد.
اینجا یه چالش امنیتی به وجود اومد که وقتی این کامپیوترها به هم وصل هستن ممکنه بهشون ورود بشه که پیتر اولین سیستم پسوورد روی شبکه رو راه‌اندازی کرد.
سیستمی که تا ۱۵ سال بعدش هم بدون مشکل کار کرد.
سال ۱۹۷۶، ملکه الیزابت دوم وقتی داشت ساختمان وزارت دفاع بریتانیا رو افتتاح میکرد برای اولین بار یک ایمیل ارسال کرد که اتفاق تاریخی بود.
سال ۱۹۷۷ پیتر و تیمش در UCL اولین شبکه‌های خارج از آمریکا رو با استفاده از پروتکل TCP/IP به هم وصل کردن.
این پروتکل‌هارو وینت سرف و باب کان توسعه داده بدن که اساس اینترنت امروزی هست.
در نهایت این اتصال اولین نمونه از «اینترنت» بود.
اینترنت به رشد خودش در کشورها ادامه میداد تا اینکه سال ۱۹۸۹، تیم برنرزلی با اختراع وب جهانی (WWW)، اینترنت رو به ابزاری ضروری برای همه تبدیل کرد.
theconversation
@geekalerts

Geek Alerts

12 Jan, 18:06


تو نمایشگاه CES این قاشق معرفی شد که که میتونه طعم شوری رو به غذا اضافه کنه، بدون اینکه واقعا نمکی در کار باشه.
در واقع میاد با استفاده از جریان الکتریکی خیلی ضعیف روی زبان حسی مشابه شوری ایجاد میکنه.
بعد کسایی که اونجا بودن باهاش سوپ خوردن و گفتن واقعا طعم سوپ رو «شور‌تر» کرد.
ایده کلیش هم برای کسایی هست که رژیم بدون نمک باید بگیرن ولی سختشونه و نمیتونن این کارو کنن.
بعضی‌ها هم اشاره داشتن غذاخوردن با این قاشق یه خورده awkward هست :)
با تمام این‌ها میشه به قیمتش هم نگاه کنم که برای یک عدد از این قاشق باید ۱۲۵ دلار پرداخت بشه.
cnet
@geekalerts

Geek Alerts

12 Jan, 18:01


خب kagi احتمالا عجیب ترین موتور جستجوی ممکن باشه چون برای دسترسی بهش باید ۵ دلار اشتراک پرداخت کنید.
حرفش هم اینه که من موتور جستجوی پریمیوم هستم و اگه تبلیغات نمیخوای، هیچ نوع اطلاعاتی نمیخوای ازت ذخیره بشه و بالاترین سطح حريم خصوصی رو میخوای
و البته نتایج با کیفیت پس ۵ دلار پرداخت کن و از kagi استفاده کن.
البته تا ۱۰۰ سرچ اول رایگان هست و برای سرچ نامحدود در ماه هم باید ۱۰ دلار پرداخت کنید.
توی تستهایی که باهاش داشتیم ویژگیهای جالبی مثل فیلترهای جستجوی قوی و نمایش جالب برخی از آمارها رو داشت.
با این حال باید دید وقتی گوگل و بینگ رایگان وجود دارن آیا کسی از kagi ده دلاری استفاده میکنه یا نه.
https://kgai.com
@geekalerts

Geek Alerts

12 Jan, 17:33


گجت Omi یه ابزار پوشیدنی AI دیگه هست که یه جور رابط مغزی به حساب میاد.
این‌رو استارتاپ Based Hardware ساخته و میشه به سر چسبوند یا به عنوان گردنبند استفاده کرد.
یه دستیار AI با این تفاوت که همیشه همراهتون هست و میتونید باهاش حرف بزنید.
ادعا میکنن که میفهمه فرد داره باهاش صحبت میکنه و نیاز به گفتن چیزهایی مثل hey siri و ... نداره.
الان فقط صدا رو میشنوه ولی قراره یه نسخه دیگه همین امسال بدن که داده‌های مغزی رو میخونه.
در کنار این‌ها قیمت خوب ۸۹ دلار داره که پیش‌سفارش برای ۶ ماه دیگست و نسخه توسعه‌دهنده‌های اون همین الان با ۷۰ دلار در دسترس هست.
البته تمام کارهای AI خودش رو با GPT-4o انجام میده و باید دید چقدر کاربرها از چسبوندن یه گجت متصل به GPT-4o به سرشون استقبال میکنن.
slashdot
@geekalerts

Geek Alerts

12 Jan, 17:33


هشدار جوشاندن آب!
واقعا همچین چیزی توی آمریکا وجود داره، این یه هشداره که توسط دولت محلی در موارد خاص صادر میشه.
برای مثل تو بخشی از مناطق لس‌آنجلس سر آتش‌سوزی‌های اخیر اومدن ۴۸ ساعت هشدار جوشاندن آب صادر کردن چون احتمال آلودگی آب وجود داشت.
توی این مدت مردم باید برای خوردن آب یا استفاده از آب برای پخت و پز قبل اون آب رو بجوشونن تا در صورت وجود باکتری، مواد شیمایی یا ویروس در آب خطر آلودگی رفع بشه.
گفتن برای این کار باید آب رو به نقشه جوش برسونی و حداقل یک دقیقه بذاری توی نقطه جوش بمونه و بعد بذاری خنک بشه و استفاده کنی.
cnet
@geekalerts

Geek Alerts

12 Jan, 16:30


رایگان یوتیوب رو یاد بگیر
و درآمد دلاری داشته باش!

آموزش‌های این کانال حاصل تجربهٔ یوتیوبرهای ایرانیه:
https://t.me/+k7lxEKmGcrViNTRk

Geek Alerts

12 Jan, 16:30


کاربرها فکر میکنن وقتی ویژگی رهگیری فعالیت‌های خودشون در گوگل یا همون activity on Google sites and apps رو غیر فعال میکنن دیگه گوگل اون‌هارو رهگیری نمیکنه.
حالا مشخص شده باز هم داده‌ها از طریق ابزارهای دیگه‌ای مثل Google Analytics for Firebase (GA4F) به گوگل ارسال می‌شن.
این ابزار به توسعه‌دهنده‌های اپلیکیشن‌ها کمک می‌کنه تا اطلاعاتی درباره‌ی نحوه‌ی استفاده کاربران از اپلیکیشن‌ها به دست بیارن.
حالا گوگل پرونده‌ در دادگاه داره و کاربرها ازش شکایت کردن.
گوگل در بیانیه‌ای گفته که کنترل‌های حریم خصوصی مدتهاست که در سرویس‌هایش وجود دارن و این ادعاها تلاشی برای تحریف عملکرد محصولاتشونه. گوگل گفت که در دادگاه به دفاع از خودش ادامه می‌ده و این ادعاها رو کاملاً بی‌اساس می‌دونه.
slashdot
@geekalerts

Geek Alerts

12 Jan, 16:29


جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا می‌گه تراشه‌های AI ما دارن سریع‌تر از «قانون مور» پیشرفت میکنن.
قانون مور همون نظریه قدیمی هست که میگه تعداد ترانزیستورهای تراشه‌ها هر ۲ سال ۲ برابر میشه و به شکل عجیبی این قانون همیشه درست بوده و تراشه‌ها با همین نسبت پیشرفت کردن.
هوانگ اما در جواب اینکه چطور این کارو کردن به این اشاره کرده که معماری تراشه و الگوریتم‌ها کاری هست که توی ۱۰ سال گذشته انجام دادن و تونستن امروز تراشه‌هایی بسازن که هزار برابر بهتر هست.
البته باز هم به نظرم نمیرسه قانون مور شکسته شده باشه چون توی اون قانون به تعداد ترانزیستورها اشاره شده بود و نه قدرت تراشه‌ها.
هوانگ میگه به لطف پیشرفت تراشه‌ها هزینه inference مدل‌ها داره پایین میاد.
منظورش اینه مثلا پروسه تمرین دادن مدل‌ها کم‌هزینه تر میشه و استفاده از خود مدل هم ارزون‌تر.
البته این شرایط برای همون مدل هست و میدونیم که شرکت‌ها با گذشت زمان دنبال مدل‌های پیشرفته‌تر میرن.
slashdot
@geekalerts

Geek Alerts

11 Jan, 15:44


پرتاب بعدی استارشیپ میشه ۱۳ ژانویه یا ۲۴ دی ماه دوشنبه همین هفته ساعت ۱.۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران.
این اولین پرتاب استارشیپ هست که قراره یه مسیر مشابه پرتاب‌های قبلی رو طی کنه و توی اقیانوس هند فرود بیاد.
برای اولین‌بار قرار هست یه انجین رپتور که قبلا استفاده شده رو به کار ببرن.
در کنار این‌ها تعداد ۱۰ شبیه‌ساز ماهواره استارلینک v3 با استارشیپ پرتاب میشه، اینا در واقع خود ماهواره v3 نیستن و شبیه‌ساز هستن که قبل از اولین پرتاب برای آزمایش و تست وزن و ... استفاده میشن.
اگه این پرتاب در آزمایش‌های خودش موفقیت آمیز باشه میتونه پرتاب بعدی شامل استارلینک‌های v3 واقعی باشه.
شرکت اسپیس اکس هدفش اینه تو سال ۲۰۲۵ تعداد ۲۵ پرتاب از استارشیپ داشته باشه.
starship-flight-7
@geekalerts

Geek Alerts

11 Jan, 08:21


وب‌سایت رسمی مدل Grok که مدتی پیش معرفی شد الان در کشورهای بیشتری مثل آمریکا در دسترس هست.
https://grok.com/
نیازی به ثبت‌نام نداره اما اگر تمایل داشتید دیگه به اکانت x محدود نیستید و میتونید با هر ایمیلی داخلش عضو بشید.
در کل تجربه کاربری بهترین نسبت به این مدل داخل x یا همون توییتر داره و اگه تمایل دارید استفاده کنید باید آی‌پی خودتون رو به آمریکا تغییر بدید.
@geekalerts

Geek Alerts

10 Jan, 19:43


امروز، ۱۰م ژانویه، سال‌روز تولد دانلد کَنوت است.

دانلد اروین کنوت(Donald Ervin Knuth) متولد ۱۰ ژانویه ۱۹۳۸(امروز ۸۷ ساله شد)، دانشمند علوم رایانه، برنده جایزه تورینگ و استاد افتخاری در دانشگاه استنفورد آمریکا است. او در سن ۳۶ سالگی برنده جایزه تورینگ شد که اینطور او رو تبدیل به جوان‌ترین شخصی کرد که تا به حال به این جایزه که معادل نوبل در علوم کامپیوتر است، رسیده‌ست. همچنین او برنده جایزه‌های دیگری همچون جایزه جان فون نویمان، جایزه کیوتو و نشان ملی علوم است.
شهرت او عمدتا مربوط به نویسندگی مجموعه کتاب‌های The art of computer programming است که یک سری کتاب محبوب در حوزه علوم کامپیوتر است.
او عملاً پایه‌گذار رشته آنالیز الگوریتم‌ها است و سهم فراوانی در گسترش مبانی نظری شاخه‌های گوناگون علوم رایانه داشته ‌است. دانلد همچنین طراح سیستم TeX و سامانه طراحی حروف Metafont نیز هست.

https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Knuth
hadi @geekalerts

Geek Alerts

10 Jan, 12:04


تصاویر ماهواره‌ای آتیش‌سوزی‌های لس‌آنجلس رو میبینید.

تا اینجا ۱۰ کشته داشته و ۱۸۰ هزار نفر مجبور به تخلیه خونه‌اشون شدن. ۲۰۰ هزار نفر دیگه هم هشدار تخلیه گرفتن، یعنی ممکنه به‌زودی مجبور بشن خونه‌هاشون رو ترک کنن. ۱۰ هزار ساختمان آتیش گرفته و ۶۰ هزار ساختمان دیگه در خطر هستن.

خسارت بیمه پیش‌بینی شده ۸ میلیارد دلار هست چون خونه‌ها ارزش بالایی داشتن.
یه نفر رو به ظن شروع آتیش‌سوزی دستگیر کردن.
برخی از سلبریتی‌ها مثل لیتون میستر، آدام برودی، جیمز وودز و پاریس هیلتون هم خانه‌هاشون رو از دست دادن.

آتش‌سوزی در ۵ نقطه هست.
۱. آتش‌سوزی Palisades: اولین آتش‌سوزی که سه‌شنبه شروع شد و بزرگ‌ترین آتش منطقه‌ست. نزدیک به ۲۰ هزار هکتار رو سوزونده و تا پنج‌شنبه شب فقط ۶٪ مهار شده.
۲. آتش‌سوزی Eaton: در شمال لس‌آنجلس فعاله و نزدیک به ۱۴ هزار هکتار رو سوزونده و هنوز هیچیش مهار نشده.
۳. آتش‌سوزی Hurst: که ۶۷۰ هکتار رو سوزونده، اما آتش‌نشان‌ها دارن اون رو کنترل می‌کنن.
۴. آتش‌سوزی Lidia: در منطقه‌ی کوهستانی شروع شد و ۳۵۰ هکتار رو سوزونده. ۶۰٪ مهار شده.
۵. آتش‌سوزی Kenneth: این آتش جدید پنج‌شنبه در مرز لس‌آنجلس و ونتورا شروع شد و تا الان نزدیک به ۱۰۰۰ هکتار رو سوزونده.

کارشناس‌ها علت آتیش‌سوزی رو خشک‌سالی شدید، تغییرهای اقلیمی زیاد و باد‌های قوی این چند روز میدونن.
bbc
@geekalerts

Geek Alerts

10 Jan, 11:15


بلاخره یه نفر در مورد کامپیوترهای کوانتومی نظر داد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا میگه کامپیوترهای کوانتومی تا ۲۰ سال دیگه کاربردی ندارن، منظورش اینه که توسعه دادن یک کامپیوتر کوانتومی با حداقل کاربرد انقدر زمان لازم داره.
حالا همین حرف باعث شده که سهام شرکت‌های فعال توی این حوزه بیش از ۴۰ درصد سقوط کنه و ارزش بازارشون ۸ میلیارد دلار کاهش داشته باشه.
الان غیر از آمریکا چین یکی از کشورهایی هست که داره میلیارد دلاری روی کامپیوترهای کوانتومی هزینه میکنه و تصمیم گرفتن اولین کامپیوتر کاربردی با نرخ خطای کم رو بسازن.
یکی از کاربردهاش اینه که میشه باهاش رمزنگاری‌های سنتی (که الان استفاده میشه) رو شکست.
ولی این اتفاق احتمالا ۱۵ تا ۲۰ سال دیگه میفته در صورتی که ۲۰۲۴ رمزنگاری‌های پساکوانتوم معرفی شدن و احتمالا تا چند سال دیگه کاملا جایگزین رمزنگاری‌های سنتی میشن.
با تمام این کاربرد کامپیوترهای کوانتومی فقط این نیست و میشه در طراحی ملکول‌ها، ساخت‌ دارو، پیشرفت سریع‌تر علم و چیزهای خیلی بیشتری ازشون استفاده کرد.
slashdot
@geekalerts

Geek Alerts

10 Jan, 08:20


توضیحات بیشتر در مورد تحریم آنالیتکس

اینکه چرا اکانت‌های ایرانی مسدود شدن میتونه دلیلش تحریم یا Consent Mode v2 گوگل باشه.

خب Consent سر همون نوار رضایت کوکی زیر سایت هست و توی اروپا معمولا نمایش داده میشه، مارس ۲۰۲۴ میاد Consent v2 رو میده و نحوه استفاده از دیتای کاربرهارو بر اساس اینکه کوکی رو قبول کردن یا نه تغییر میده، مثلا اگه کاربر تایید نکنه میاد داده‌هارو ناشناس پردازش میکنه.

میگه اینو باید مشخص کنید و از طرفی رعایتش توی اروپا به خاطر قوانین GDPR اجباری هست. چون کاربرهای ایرانی اکثرا از VPN اروپا استفاده میکنن میتونه شمارو در مجموعه قوانین GDPR قرار بده.
یعنی شما هم اون نوار تایید یا رد کردن کوکی رو باید داخل سایت قرار بدید. (البته اگه دیر نشده باشه)

۲. اگه دلیلش تحریم باشه گوگل از مجموعه‌ای از دیتاها استفاده میکنه برای تشخیص موقعیت کشور شما، میتونه از سوابق Gmail باشه، لاگین‌ها، استفاده از webrtc، ساعت دستگاه و حتی اطلاعات شما در خود آنالیتکس مثل Time Zone Property یا سوابق دامنه‌هایی که با پسوند ir ثبت کردید، استفاده از نسخه app و ...

۳. همه این‌ها احتمال هست و هیچکس، تاکید میکنم هیچکس اطلاعات درستی از این ماجرای بن شدن اکانت‌ها نداره و هر دیتایی که توی اینترنت با عنوان اطلاعات دیگران غلط هست و اطلاعات ما درست هست رو ازش عبور کنید.
@mrsoroushahmadi

Geek Alerts

09 Jan, 19:53


گوگل اکانت‌های آنالیتیکس کاربران ایرانی‌رو مسدود کرد.
اینکه چطور متوجه میشه میتونه ساعت دستگاه، آی‌پی کاربر و حتی مشخصاتی از gmail باشه.
اگه هنوز اکانت شما بن نشده و پنل خودتون رو با موبایل چک میکنید حتما اپ رو حذف کنید و توی کروم یه اکستنشن هست به اسم Vytal که میاد ساعت و لوکیشن دستگاه شمارو با جایی که VPN دارید یکی میکنه.
کلا اینو همیشه داشته باشید و فعال باشه جاهای دیگه هم واستون کاربرد داره.
ولی اگه بن شدید تنها راه اینه که پیام بدید به گوگل و درخواست کنید که اشتباه میکنن یا اعتراض کنید.
@mrsoroushahmadi

Geek Alerts

09 Jan, 19:43


یه رآکتور هسته‌ای کوچیک که ادعا می‌کنه می‌تونه برای ۱۰ سال به خونه شما برق برسونه.
ماجرا برمیگرده به «انرون» که یه شرکت انرژی بود و سر رسوایی بزرگ مالیش با ۶۰ میلیارد دلار دارایی تو سال ۲۰۰۱ ورشکسته شد.
بعد یه نفر این هفته اومده با اسم این شرکت یه سایت راه انداخته و توش این محصول رو داره معرفی میکنه :)
توی توضیحاتش هم که فان از همه‌جاش میباره نوشته پوشش تخم‌مرغیش میتونه در برابر حرارت شدید مقاومت کنه.
بعد خیلی جدی یه ویدیو هم ساختن که مدیرهای این شرکت (بازیگرن و فیکه) دارن این محصول رو معرفی میکنن.
توی سوشال‌ها خیلی از کاربرها متوجه این شوخی شدن و کلی براشون فان بوده ولی ظاهرا بعضی‌ها واقعا منتظر هستن این محصول وارد بازار بشه و متوجه فیک بودنش نشدن :)
forbes
@geekalerts

Geek Alerts

09 Jan, 19:11


ایده دستگاه‌های AI پوشیدنی تا الان خیلی موفق نبوده، توی CES 2025 هم این دستگاه به اسم Bee Pioneer معرفی شد که همه‌چیز رو عجیب‌تر کرد.
اینجوری که این دستگاه رو میپوشید و در طول روز به حرفاتون گوش میده.
بعد شروع میکنه به ذخیره کردن این‌ها و میشه یه جورایی حافظه دوم شما.
مثلا بهش بگی امروز فلانی چی گفت؟ بهتون میگه. یا بگی قرصمو خوردم؟ و اونم جواب میده.
نکته جالبش قیمتشه که ۴۹ دلاره و برای جواب دادن بهتون از اسپیکر گوشی شما استفاده میکنه.
در واقع خودش فقط میشنوه و دیتاهارو با گوشی شما سینک میکنه.
ظاهرش بیشتر به یه مچبند ورزشی میخوره ولی احتمالا اگه جایی بودید که یه نفر یکی از اینارو پوشیده بود باید روی صحبت‌هاتون بیشتر فکر کنید :)
خلاصه بحث جالبی هست بین اینکه حریم‌خصوصی بیشتری میخوایم یا احتمالا چند تا ویژگی بیشتر تو زندگی.
mashable
bee.computer/
@geekalerts

Geek Alerts

09 Jan, 18:30


پلیر محبوب VLC به ۶ میلیارد دانلود رسید.
به همین مناسبت هم ویژگی تولید زیرنویس با AI رو معرفی کردن.
میاد در لحظه از روی صدا زیرنویس تولید میکنه و حتی به زبان‌های مختلف ترجمه هم میکنه.
نکته جالبش اینه که حتی نیاز به اینترنت نداره، اومدن با یه مدل اوپن‌سورس که روی خود دستگاه شما اجرا میشه این ویژگی رو پیاده‌سازی کردن.
این VideoLAN در واقع یه پروژه دانشجویی تو سال ۱۹۹۶ تو دانشگاه École Centrale Paris بود که میخواستن تو محیط دانشگاه ویدیو پخش کنن، بعدا از همونجا ادامه دار شد و بر خلاف برخی از پروژه‌های اوپن‌سورس که توقف میخورن، بعد از ۲۸ سال هنوز دارن آپدیت منتشر میکنن.
تاریخی برای انتشار ویژگی AI معرفی نکردن ولی احتمالا خیلی بهش نزدیک هستیم.
techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

09 Jan, 18:29


گوگل از ترکیب AI با همه‌چیز کوتاه نمیاد، روی یه ویژگی به اسم Daily Listen کار میکنن که میاد از روی تاریخچه جستجو و فید discover و خبرهایی که علاقه داشتید یه پادکست ۵ دقیقه‌ی درست میکنه.
البته این سرویس پادکستش که الان در تلاش هست همه جا ازش استفاده کنه واقعا عملکرد واقعی و خوبی داره.
این ویژگی چند روز دیگه تو بخش Search Labs اضافه میشه، باید‌ آی‌پی آمریکا داشته باشید.
theverge
@geekalerts

Geek Alerts

09 Jan, 17:40


ایلان ماسک میگه، دیتاهای انسانی برای آموزش AI تموم شدن، شرکت‌های AI کل دانش بشری رو برای آموزش مدل‌ها استفاده کردن.
دیگه دیتایی برای تمرین دادن مدل‌ها نیست.
از اینجا به بعد فقط میشه از دیتاهای تولید شده با AI استفاده کرد.
اگه نمیدونید منظورش چی هست یعنی میان با یه مدل قوی‌تر مثل o3 از OpenAI تو موضوعات مختلف محتوا تولید میکنن و از همین محتواها برای تمرین دادن مدل‌های دیگه مثل o3 mini یا gpt4o و ... استفاده میکنن.
قبلا هم خبر رسیده بود دارن برای gpt5 این کارو میکنن.
ایلان ماسک میگه این کار یه مشکل بزرگ داره و اونم اینه که توهم‌های AI به وجود میاره.
یعنی نمیدونی جواب درسته یا مدل توهم تولید کرده؟
اندرو دانکن که میشه مدیر موسسه آلن تورینگ حرف ایلان ماسک رو تایید کرده و گفته اونا هم تو تحقیقاتشون به همین نتیجه رسیدن.
آموزش دادن مدل‌های AI با دیتاهایی که یک مدل دیگه تولید کرده در نهایت باعث یک‌جانبه شدن AI ها و از بین رفتن خلاقیت میشه.
البته همین الانم انقدر محتوا داره تو اینترنت با AI ساخته میشه که در نهایت همین نتیجه رو میده.
احتمالا کیفیت خروجی gpt5 جواب خیلی از این سوال‌هارو بده چرا که اولین مدلی میشه که به صورت گسترده با داده‌های تولید شده توسط یک AI آموزش داده شده.
theguardian
@geekalerts

Geek Alerts

09 Jan, 17:39


قرار هست مدل Grok به تمام ماشین‌های تسلا اضافه بشه، یعنی یه دستیار صوتی داخل ماشین که فراتر از دستورات ساده میتونه کارهایی بیشتری انجام بده.
از تنظیم سفر تا مکالمه باهاش یا درخواست برای خوندن اخبار روز و چیزهای دیگه.
قبلا توی چین هم ماشین‌هایی رو با AI فروختن ولی این احتمالا میشه اولین ماشین‌هایی که به شکل گسترده از AI استفاده میکنن.
همه این‌ها قراره با یه آپدیت تو نیمه اول همین امسال یعنی ۲۰۲۵ منتشر بشه.
notateslaapp
@geekalerts

Geek Alerts

02 Jan, 14:17


از DeepSeek-V3 بگیم که یه مدل با هزینه کم به حساب میاد. یه آزمایشگاه چینی این مدل رو توی ۲ ماه با ۵.۵ میلیون دلار ساخته که میشه مقایسه کرد با آموزش GPT-4o با ۱۰۰ میلیون دلار هزینه. در واقع میشه یه مدل AI اوپن‌سورس ترکیبی و (Mixture-of-Experts یا MoE). یعنی به جای یه مدل بزرگ که همه‌کاره باشه، میان چند تا مدل «تخصصی» کوچیکتر میسازن که با هم کار میکنن.

با ۱۴.۸ تریلیون توکن آموزش داده شده، از تکنیک‌های جدیدی مثل Multi-Head Latent Attention (MLA) استفاده کردن.

برای توضیح این تکنیک باید به اصل «مفهوم توجه» یا همون Attention توی مدل‌های زبانی نگاه کنیم. در مدل‌های زبانی، «توجه» یه مکانیزمه که به مدل اجازه میده تا روی کلمات مهم‌تر تمرکز کنه و کلمات کم‌اهمیت‌تر رو نادیده بگیره. این بهش کمک میکنه ارتباط کلمات رو بیشتر بفهمه و جواب بهتری بده.

حالا MLA میاد با جنبه‌های مختلفی به متن نگاه میکنه و سعی میکنه اهمیت کلمات رو متوجه بشه، مثلا یه بار ممکنه به روابط گرامری نگاه کنه، یه بار به معنی کلمات نگاه کنه و ... . خروجی میشه درک بیشتر و مصرف کمتر GPU و منابع محاسباتی.

طراحی و آموزش این مدل هم روی چیپ NVIDIA H800 بوده که میشه یه مدل ارزون و محدود از H100 برای بازارهای تحریمی مثل چین.

از ویژگی‌هاش توانایی پردازش تا ۱۲۸۰۰۰ توکن در یه ورودی که برای کارهایی مثل بررسی اسناد قانونی و تحقیقات دانشگاهی خیلی خوبه. ین مدل ۶۷۱ میلیارد پارامتر داره، اما گفته میشه فقط ۳۷ میلیاردش برای انجام هر کار فعال میشه.

تو آزمون‌های مختلف با مدل‌های دیگه مثل Claude-3.5، GPT-4o، Qwen2.5 و Llama3.1 مقایسه شده و عملکرد خوبی داشته. به خصوص تو ریاضیات و کدنویسی، تو آزمون‌هایی مثل MATH-500 و LiveCodeBench از رقباش بهتر بوده. همچنین تو کارهایی که نیاز به درک متن‌های طولانی داره خیلی خوبه.
https://chat.deepseek.com/
indianexpress
@geekalerts

Geek Alerts

02 Jan, 13:33


از نسل سوم استارلینک چه خبر؟
میخوان ماهواره‌های v3 رو با استارشیپ پرتاب کنن. هر پرتاب این ماهواره‌ها، ۶۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه اضافه می‌کنه که ۲۰ برابر ظرفیت پرتاب v2 مینی‌ها با فالکون ۹ هست. این یعنی استارلینک می‌تونه با ماهواره‌های کمتر، شبکه‌اش رو بسازه و خطر تداخل و زیاد شدن زباله‌های فضایی رو کم کنه.

گفتن انقدر تقاضا زیاده که یه کارخونه‌ی جدید (۶۵ هزار متر مربع) توی تگزاس هم تاسیس کردن. (برای ساخت دیش و ماهواره)

هر ماهواره v3 تقریبا ۴ ترابیت بر ثانیه پهنای باند داره. ۱ ترابیت دانلود و ۱۶۰ گیگ آپلود که ۱۰ برابر نسل قبل یعنی v2 مینی هست. همچنین، از تجهیزات، مودم‌ها، فناوری شکل‌دهی پرتو و سوئیچینگ نسل بعدی اسپیس‌اکس استفاده می‌کنن.

مقایسه با ماهواره‌های v2 مینی
۱. ده برابر پهنای باند دانلود بیشتر (۱ ترابیت بر ثانیه در مقابل ۹۶ گیگابیت)
۲. بیست‌و‌چهار برابر پهنای باند آپلود بیشتر (۱۶۰ گیگابیت بر ثانیه در مقابل ۶.۷ گیگابیت)
۳. چهار برابر پهنای باند لیزر برای هر کانال (۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه در مقابل ۲۰۰ گیگابیت)
۴. حدوداً سه برابر پهنای باند لیزر و ایستگاه زمینی (۴ ترابیت بر ثانیه در مقابل ۱.۳ ترابیت)
۵. حدود دو برابر تعداد ماهواره در هر پرتاب (۵۴ در مقابل ۲۹)
۶. وزن حدوداً ۱۹۰۰ کیلوگرم در مقابل ۵۷۵ کیلوگرم.
۷. وزن پرتاب ۱۰۰ تن در مقابل ۱۷ تن.
nextbigfuture
securityonline
spacex
@geekalerts

Geek Alerts

31 Dec, 07:23


تقریبا همه شرکت‌های اروپایی (۹۸٪) تو سال ۲۰۲۴ یه نفوذ داده از طریق شخص ثالث رو تجربه کردن.
یعنی هر سازمانی یه شرکت شریک داشته که اطلاعاتش درز کرده و فقط ۱۸٪ از شرکت‌ها تو سال گذشته نفوذ مستقیم رو گزارش کردن.

تیم SecurityScorecard اومده روی ۱۰۰ شرکت برتر اروپا فاکتورهایی مثل امنیت شبکه، آلودگی بدافزار، امنیت نقاط پایانی، سرعت انتشار وصله‌ها، امنیت اپلیکیشن و سلامت DNS رو تحلیل کرده. می‌گه که حمل‌ونقل امن‌ترین بخش بوده و هیچ شرکتی امتیاز پایین نداشته.

در طرف دیگه، صنعت انرژی قرار داره که ۷۵٪ از سازمان‌ها امتیاز C یا پایین‌تر (A بهترین و F بدترینه) گرفتن. علاوه بر این، یه چهارم (۲۵٪) نفوذ مستقیم رو گزارش کردن.
گزارش شده که شرکت‌های اسکاندیناوی، بریتانیایی و آلمانی امن‌ترین بودن، در حالی که فرانسه بیشترین نرخ نفوذ رو داشته.
techradar
@geekalerts

Geek Alerts

31 Dec, 07:12


الان میشه قوی‌ترین چیپ AI گوگل «Trillium» رو اجاره کرد.
گوگل خودش از این چیپ برای آموزش Gemini 2.0 استفاده میکنه. بیش از ۱۰ سال هست که دارن روی TPUها کار میکنن و این نسل ششم چیپ‌هاش میشه.
گوگل میگه ۲.۵ برابر بهتر تو عملکرد آموزشی به ازای هر دلار نسبت به نسل‌های قبلی TPU هست.

بازده انرژی ۶۷٪ افزایش پیدا کرده، در حالی که اوج عملکرد محاسباتی به ازای هر چیپ ۴.۷ برابر بیشتر شده. توان عملیاتی برای مدل‌های تولید تصویر مثل Stable Diffusion XL بیش از سه برابر و توان عملیاتی برای مدل‌های زبانی بزرگ دو برابر شده.

ابرکامپیوتر گوگل بیش از ۱۰۰ هزار چیپ Trillium داره که از طریق یه شبکه Jupiter با پهنای باند ۱۳ پتابیت بر ثانیه به هم وصل شدن. این سیستم سخت‌افزار بهینه، برنامه اوپن‌سورس و چارچوب‌های محبوب یادگیری ماشین، از جمله JAX، PyTorch و TensorFlow رو ادغام می‌کنه.
techradar
@geekalerts

Geek Alerts

31 Dec, 07:12


سوندر پیچای که میشه مدیرعامل گوگل، تو جلسه با تیم گوگل گفته:
«فکر می‌کنم ۲۰۲۵ خیلی حیاتی باشه. خیلی مهمه که ما فوریت این لحظه رو درک کنیم و به عنوان یه شرکت باید سریع‌تر حرکت کنیم. ریسک خیلی بالاست.»

منظورش از «این لحظه»، یعنی دورانی که تمام شرکت‌ها دارن روی AI سرمایه‌گذاری میکنن. یه جورایی قبول کرده که گوگل از بازی AI عقب مونده و باید هر طور شده خودش رو برسونه.
گفته: «گسترش Gemini در بخش کاربری، بزرگترین تمرکز ما تو سال آینده خواهد بود.»

techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

31 Dec, 06:45


مایکروسافت و OpenAI دو سال پیش یه قراردادی امضا کردن که توش گفته OpenAI وقتی به AGI رسیده که از AIها حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سود داشته باشن.
این با اون تعریف فنی و فلسفی AGI خیلی فرق داره.
بعد OpenAI امسال قراره میلیاردها دلار ضرر کنه و گفته که تا سال ۲۰۲۹ سودده نمی‌شه.
techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

31 Dec, 06:45


یوتیوب میخواد یک دکمه اضافه کنه که وقتی هیچ ایده‌ای واسه انتخاب ویدیو ندارید میتونید اونو بزنید تا یه ویدیو (احتمالا بر اساس علاقتون) به شکل رندوم پخش کنه.
اسم این دکمه Play something هست و هر دو نوع یعنی ویدیوهای اصلی یوتیوب و Shorts رو پیشنهاد میده.
theverge
@geekalerts

Geek Alerts

30 Dec, 18:20


اواخر ژانویه ۲۰۲۵ یعنی تا یک ماه دیگه مدل o3 از OpenAI میاد، ظاهرا از o1 پریدیم به o3.

سری «o» میشن مدل‌هایی که قبل از جواب دادن، فکر و استدلال میکنن و روی دقت جواب تمرکز دارن. (در مورد این حرف بزنیم که چرا میگن به AGI نزدیک شدیم)

تست‌ها روی o3 خبر از صبر زیاد برای جواب میده، یعنی ممکنه تا ۲ دقیقه طول بکشه که جواب بده. منطقی میدونیم زمان بیشتر یعنی کلی هزینه و مصرف GPU که o3 رو تبدیل به گرون‌ترین مدل موجود میکنه.
سر این OpenAI یک مدل دیگه یعنی o3-mini رو هم در کنارش منتشر میکنه، مدلی سریع‌تر و ارزونتر با همون کارکرد.

یه تست داریم به اسم ARC که به AI یه سری الگو نشون میدن که توش مربع‌های رنگی چیده شدن و یه قسمتی از الگو ناقصه. مثل تست هوش‌های ۴ گزینه‌ای خودمون. این الان یه معیار برای تشخیص AGI هم به حساب میاد.

دلیلش اینه که حل کردن تست‌ها به توانایی شناختی برمیگرده که ویژگی اصلی ما انسان‌ها هست. حالا AI نمیتونه برای جواب دادن به تست‌های ARC صرفا به حافظه‌اش تکیه کنه و خودش باید به شکلی دنبال راه‌حل بگرده.

تو تست ARC، مدل o3 امتیاز ۷۵.۷٪ رو کسب کرده. که ۵٪ بیشتر GPT-4o هست.

تست‌های ARC عموما ساده هستن و آدم‌ها معمولا میتونن یه امتیازی بین ۸۵ تا ۹۵ بگیرن.
اینکه یک LLM تونسته به عدد ۷۵ برسه نشون میده مسیر AGI داره سریع طی میشه و سال‌های کمی با معرفی اولین AGI فاصله داریم.
lifehacker
@geekalerts

Geek Alerts

28 Dec, 08:50


عباداله محمودیان، ریاضی‌دان ایرانی و استاد دانشگاه صنعتی شریف، درگذشت.

عبداله محمودیان، محقق و استاد دانشکده ریاضی دانشگاه شریف، امروز در ۸م دی ماه در سن ۸۱ سالگی درگذشت. دکتر محمودیان فارغ‌التحصیل دکترای دانشگاه پنسیلوانیا، از موسسان انجمن رمز ایران، رییس انجمن ریاضی ایران، عضو سابق کمیته المپیاد ریاضی و کامپیوتر ایران بود. زمینه تحقیقاتی‌شون ترکیبیات و گراف بود و کتاب‌هایی در این باره منتشر کرده بودند. ایشان همچنین از راهنمایان مریم میرزاخانی نیز بوده‌ است. «آشنایی با گراف‌ها» از جمله کتاب‌های محبوب محمودیان است.

https://sina.sharif.edu/~emahmood/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

27 Dec, 14:40


ممکنه که این روزها در توییتر یا یوتیوب ویدیوهایی از ترمینال Ghostty دیده باشید. این ترمینال که این مدت خیلی محبوب شده بود و همچنین هایپ زیادی رو ایجاد کرده بود و تقریباً کلی آدم منتظر عرضه شدن نسخه پایدارش بودن، دیشب نسخه 1.0.0شون رو عرضه کردند. با zig نوشته شده، برای لینوکس و مک در دسترسه و به خوبی با این دو سیستم‌عامل هماهنگ می‌شه.

https://ghostty.org/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

27 Dec, 10:38


در سال ۲۰۲۴، بیش از ۹هزار نفر به جمع ما اضافه شده‌‌اند، نزدیک به ۵میلیون‌بار پست‌های ما دیده شده و در مجموع ۵۰هزار ری‌اکشن و ۶۵هزار فوروارد داشتیم. پربازدیدترین پست ما هم پست معرفی مدل o1 شرکت OpenAI بود. ممنون که همراهی کردید.
t.me/telemetr_io_bot
hadi @geekalerts

Geek Alerts

26 Dec, 14:13


شرکت DeepSeek مدل سوم خودش رو به طور کاملا اپن‌سورس عرضه کرده که توی بنچمارک‌ها هم‌رده با Claude 3.5 Sonnet قرار گرفته. نسبت به مدل قبلی بهبودهای زیادی داشته و بنظر یکی از ارزون‌ترین apiها رو برای توسعه‌دهنده‌ها ارائه می‌کنه. در لینک زیر می‌تونید امتحانش کنید.

https://chat.deepseek.com/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

25 Dec, 10:20


اولین اتصال 5G ماهواره‌ای انجام شد.
سازمان فضایی اروپا (ESA) و شرکت Telesat برای اولین بار، به کمک ماهواه‌هاشون که توی مدار (LEO) هست تونستن تو محدوده فرکانسی Ka-band از فضا با یه گوشی 5G رو زمین ارتباط بگیرن.
این بخشی از پروژه فضا برای 5G/6G و ارتباط پایدار اروپا هست.
esa
@geekalerts

Geek Alerts

24 Dec, 11:29


جستجوگر محبوب Perplexity، به مناسبت پایان سال ۲۰۲۴ خلاصه‌ای از امسال رو در ترندها و سرچ‌های محبوب منتشر کرده.

https://perplexity.ai/2024recap
hadi @geekalerts

Geek Alerts

23 Dec, 16:40


امکان مکالمه صوتی با Grok به‌زودی اضافه میشه، احتمالا کاربرهای نسخه وب سریع‌تر بهش دسترسی داشته باشن.
nima_owji
@geekalerts

Geek Alerts

23 Dec, 14:29


۴۰۰ سال پیش یخ‌های شناور تو رودخونه‌ای در هلند، باعث تخریب سد نزدیک شهر اوترخت میشن. این تو کشوری که یه سومش زیر سطح دریاست، یعنی یه فاجعه!
هلندی‌ها میان برای ساخت مجدد سد حدود ۵۰ تا اوراق قرضه می‌فروشن و ۲۳۰۰۰ گیلدر (پول اون زمان) جمع میکنن.
یکیش یه اوراق قرضه ۱۲۰۰ گیلدری بود که ۱۰ دسامبر ۱۶۲۴ به یه خانم آمستردامی به اسم السکن جوریسدوختر فروخته شد.
در ازای پولش، سازمان آب بهش قول می‌ده که تا ابد، سالی ۲.۵ درصد سود به خودش یا هر کسی که صاحب اون اوراق باشه، پرداخت کنه.
حالا جالبه بدونید هنوز بعد از ۴۰۰ سال این اوراق وجود داره و صاحبش داره سالی ۱۳.۶۱ یورو سود دریافت میکنه.
ft
@geekalerts

Geek Alerts

23 Dec, 08:36


نسخه IOS هوش‌مصنوعی Grok منتشر شد.
پ.ن. توضی توضیحاتش نوشته «گراک» یه هوش‌مصنوعی خیلی راستگو هست که میتونید باهاش جواب هر سوالی رو پیدا کنید.
و در کنار دسترسی لحظه‌ای به اینترنت، به پست‌های توییتر «اکس» هم دسترسی کامل و لحظه‌ای داره.
https://apps.apple.com/au/app/grok/id6670324846
@geekalerts

Geek Alerts

22 Dec, 19:37


امروز، ۲۲ دسامبر، سال‌روز تولد رامانوجان و روز ملی ریاضی در هند است.

سرینیواسا رامانوجان یک ریاضی‌دان خودآموخته اهل هندوستان بود که تقریبا بدون هیچ آموزشی در ریاضیات محض توانست به صورت شگفت‌انگیزی روابط مهمی رو در رشته‌های آنالیز ریاضی، نظریه‌ اعداد و سری‌ها از خودش به جا بگذارد. رامانوجان را هم‌ردیف ریاضی‌دانان بزرگی چون گاوس و اویلر می‌دونند. یکی از نقل‌قول‌های معروف او این بود که: «یک معادله برای من هیچ معنی ندارد، مگر آن که تفکر خدا را بیان کند». رامانوجان در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۲۰ در سن ۳۲ سالگی احتمالا به علت سوتغذیه و عفونت کبد از دنیا رفت. سال‌روز تولد این ریاضی‌دان در هند را روزی ملی ریاضی نامیده‌اند.

https://en.wikipedia.org/wiki/Srinivasa_Ramanujan
hadi @geekalerts

Geek Alerts

21 Dec, 19:33


ظاهرا قرار هست یه تب جدید به تب‌های عکس، ویدیو ... در جستجوی گوگل اضافه بشه که همون تب هوش‌مصنوعی هست.
با زدن روش چت‌بات میاد و همون ۱۰ لینک آبی رو با زبان خودمونی بهتون معرفی میکنه و در ادامه ازتون میخواد اگه سوالی دارید باهاش چت کنید.
theverge
@geekalerts

Geek Alerts

21 Dec, 19:22


یوتیوب از الان اگه عنوان یا عکس یه ویدیو چیزی رو وعده بده ولی داخل ویدیو نباشه، حذفش میکنه.
از هند شروع کردن و ویدیوها بدون اخطار قبلی حذف میشن.
این بخشی از پروژه مبارزه با ویدیوهای کلیک‌بیت توی یوتیوب هست.
theverge
@geekalerts

Geek Alerts

21 Dec, 18:49


به نظر میرسه GPT-5 رو ساختن ولی چون نتایج خوبی نداشته منتشرش نکردن.
حتی اومدن برای حل مشکل کمبود دیتا با مدل o1 کلی خروجی ساختن و با این دیتاها GPT-5 رو تمرین دادن.
انتظارات از این مدل زیاده ولی هنوزم ممکنه سال جدید منتشر بشه.
techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

20 Dec, 19:55


یلدا رو بهتون تبریک میگیم.
خوش‌حالیم رسوم باستانی ارزشمندی داریم که میتونه مارو دور هم جمع کنه و توی سخت‌ترین روزها دلگرمی برای ادامه بهمون بده.
براتون لحظات خوب کنار خانواده و دوستان آرزو میکنیم، ممنون بابت ۲ سال همراهی.
از طرف تیم گیک‌آلرتس.
@geekalerts

Geek Alerts

20 Dec, 19:37


شرکت OpenAI امشب در آخرین روز از «۱۲ روز با OpenAI» از مدل o3 رونمایی کردن. این مدل به حدی قوی بوده که در بنچمارک‌های ARC-AGI که یک بنچمارک برای وظایفی‌ که از یک AGI انتظار می‌ره هست، تونسته به 87.5% در حالت high-computingش البته با مصرف میلیون‌ها توکن برسه. درحالی که مدل o1 فقط به 13درصد رسیده بود. از طرفی هنوز در بعضی از تسک‌های این بنچمارک ضعف‌هایی رو نشون داده که نشون‌دهنده راه دراز برای رسیدن به یک AGI کامل هست اما بسیار پیشرفت چشمگیریه. این مدل به ریتینگ 2727 کدفرسز رسیده که این یعنی رتبه 175م این سایت، درواقع این مدل الان به راحتی می‌تونه به یک مدال جهانی المپیاد کامپیوتر(IOI) برسه. نسخه mini این مدل در اواخر ماه بعد عرضه خواهد شد. البته شرکت‌ها و پژوهشگران می‌تونن برای تست‌های safety به این مدل دسترسی داشته باشن.

tweet
hadi @geekalerts

Geek Alerts

20 Dec, 13:49


گوگل مدل Gemini 2.0 Flash Thinking رو معرفی کرد.
میشه رقیب o1 از OpenAI و توی توضیحش میگه می‌تونه «چندجور ورودی رو بفهمه، استدلال کنه و کد بنویسه» و حتی استدلال خودشو برای سخت‌ترین مسائل برنامه‌نویسی، ریاضی و فیزیک ارائه کنه.
google
@geekalerts

Geek Alerts

19 Dec, 17:53


گوگل برای notebooklm حالا ظاهر جدید سه‌بخشی‌ای ارائه داده که باعث تمرکز و مدیریت بهتر محتواهایی که درون نوت‌هاتون گذاشتید می‌شه. همچنین به صورت بتا ویژگی‌ای رو ارائه دادن که می‌تونید به پادکستی که واستون می‌سازه "وارد" بشید! یعنی به عنوان یک نفر سوم وارد اون پادکست بشید و سوال و جواب کنید. یک نسخه Plus هم دادن که ویژگی‌های بیشتری مثل Audio Overviewهای بیشتر و تیمی کردن نوت‌ها رو بهتون میده. درحال حاضر از آخرین نسخه Gemini یعنی نسخه دومش هم استفاده می‌کنه.

https://blog.google/technology/google-labs/notebooklm-new-features-december-2024/
hadi @geeklerts

Geek Alerts

08 Dec, 11:02


گوگل یه نسخه‌ آزمایشی از Gemini رو منتشر کرده که نتایج عجیبی گرفته، اسمش gemini-exp-1206 هست، احتمالا بعدا تو سایتش داشته باشیم ولی نسخه آزمایشی رو میگم چجوری تست کنید.
بگم که رایگانه و اول باید به Google AI Studio برید.
https://aistudio.google.com/prompts/new_chat
بعد روی Create new Prompt که داخل عکس هم میبینید بزنید.
از بخش Model بذارید روی Gemini Experimental 1206
و باهاش چت کنید.
اگه موقع چت ارور گرفتید لازمه که کشور VPN یا نوع VPN رو عوض کنید.
@geekalerts

Geek Alerts

08 Dec, 09:42


مدل ۷۰ میلیارد پارامتره متا یعنی Llama 3.3 معرفی شد، این مدل عملکردی مشابه Llama 3.1 405B داره ولی با هزینه‌ی اجرای کمتر که حتی روی سیستم‌های معمولی توسعه‌دهنده‌ها هم میشه اجراش کرد.
یکی از پیشرفت‌هاش هم روی مکالمات چندزبانه هست.
huggingface
github
@geekalerts

Geek Alerts

08 Dec, 08:09


وحید کاظمی که توی OpenAI کار میکنه میگه ما به هوش‌مصنوعی AGI رسیدیم (یه AI با توان انسانی)، مدل o1 که اومد، این موضوع خیلی واضح‌تر شد. ما هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که بتونیم بگیم هوش مصنوعی از هر انسانی تو هر کاری بهتره، اما تو خیلی از کارها، بهتر از بیشتر آدما عمل می‌کنه.
بعضی‌ها میگن که این مدل‌های زبانی بزرگ (LLMها) فقط بلدن دستورالعمل‌هارو دنبال کنن. اولاً، هیچ‌کس نمی‌تونه دقیقا بگه که یه شبکه عصبی عمیق با یک تریلیون پارامتر چی یاد می‌گیره. اما حتی اگه قبول کنیم که اینطوره، مراحل روش علمی هم یه جور دستورالعمل حساب می‌شه: مشاهده کن، فرضیه بساز، و بعد بررسی کن. دانشمندای خوب می‌تونن با استفاده از شهودشون فرضیه‌های بهتری بسازن، اما این شهود هم از طریق آزمون و خطا شکل گرفته. هیچ چیزی نیست که با مثال زدن نشه یاد گرفت.
VahidK
@geekalerts

Geek Alerts

07 Dec, 14:22


سر قانون ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای زیر ۱۶ ساله‌ها در استرالیا 🇦🇺 که قرار هست از سال جدید اجرا بشه بحث‌هایی در مورد اجراش بود.
چون شبکه‌های اجتماعی نمیتونن از افراد مدارک شناسایی بگیرن.

حالا مشخص شده قراره این کار به شرکت‌های ثالث سپرده بشه، یعنی اون‌ها سن افراد رو تایید کنن و بعد به شبکه اجتماعی اطلاع بدن که اون فرد سن قانونی برای استفاده از شبکه‌اجتماعی رو داره.
این کار هم بر اساس آپلود مدارک در کنار اسکن چهره انجام میشه.

شبکه‌های اجتماعی صرفا متوجه میشن فرد سن قانونی برای استفاده رو داره و به اسکن چهره و مدارک هویتی دسترسی ندارن.

استارتاپ‌های تایید هویت تو چند سال اخیر رشد زیادی داشتن و البته فقط دلیلش تایید سن نیست، بیشتر برای identity افراد مثلا برای عضویت در سرویس‌های پرداخت، ارز دیجیتال و ... کاربرد دارن.
حالا قراره تا تایید سن به یه بخش مهم برای این ابزارها تبدیل بشه.
techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

06 Dec, 11:23


نتایج گوگل رو از الان میتونید بدون شخصی‌سازی ببینید، حالت عادی سایت‌هارو بر اساس سوابق جستجوی شما رتبه‌بندی میکنه که با زدن این دکمه، رتبه‌بندی سایت‌ها بدون در نظر گرفتن سوابق شما هست.
مثل اینه که گوگل رو با incognito مرورگر باز کنید.
seroundtable
@geekalerts

Geek Alerts

06 Dec, 09:09


گوگل GenCast رو معرفی کرد که یک AI برای پیش‌بینی دقیق آب‌وهوا هست.
با ۴۰ سال داده آرشیو هواشناسی ECMWF آموزش داده شده.
نتیجه؟ ۹۷.۲ درصد از بهترین مدل پیش‌بینی آب‌و‌هوا که الان استفاده میشه عملکرد بهتری داشته.
gsm
@geekalerts

Geek Alerts

06 Dec, 08:43


دسترسی رایگان به هوش‌مصنوعی Grok برای همه باز شد.
https://x.com/i/grok

تیم xAI میگه هرچقدر با Grok فارسی چت کنید، فارسیش بهتر میشه،
یعنی خیلی دیتایی از زبان فارسی ندارن و اینکه شما باهاش فارسی چت کنید کمک میکنه به این موضوع.
پ.ن. اسمش «گراگ» هست که بعضی از سایت‌های خبری به اشتباه گروک نوشتن.
@geekalerts

Geek Alerts

06 Dec, 08:12


اشتراک Pro به ChatGPT اضافه شد، تفاوتش اینه که به همه مدل‌ها به صورت نامحدود دسترسی دارید در کنار یک مدل جدید به اسم o1 pro mode که همون o1 ولی با قدرت پردازشی بیشتر هست.
این o1 pro mode هم نتایج عجیبی توی ریاضی، کدنویسی و ... داشته ولی در کل قیمت‌گذاری عجیبی داره.
همچنین خوبه بدونید که مطابق اعلام اکانت خودشون و سم‌ آلتمن قراره طی دوازده روز(که از دیروز شروع شده)، هر روز ویژگی‌ها یا محصولات جدیدی رو معرفی کنن.
https://chatgpt.com/#pricing
openai
@geekalerts

Geek Alerts

05 Dec, 16:34


اگر اهل موزیک گوش دادن هستید خوبه بدونید که Spotify Wrapped امسال عرضه شده. این ویژگی در اسپاتیفای هر ساله قبل از شروع سال جدید میاد و بهتون آماری میده از بیشترین آهنگ و آرتیستی که گوش دادید، کل مدت زمانی که یک سال برای آهنگ گوش دادن در اسپاتیفای صرف کردید و همچنین برای امسال با کمک نوت‌بوکLM گوگل، یه پادکست سه‌دقیقه‌ای درمورد آهنگ‌ها و سلیقه‌هاتون بهتون ارائه می‌شه!‌ درکل جالبه اما نسبت به پارسال اطلاعات کمتری و حدودا دو هفته برای استفاده ازش وقت دارید.

https://www.spotify.com/wrapped/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

05 Dec, 07:46


تلگرام پروسه حذف در صورت گزارش داره، کاری که مثلا با پورنوگرافی کودکان هم انجام میده، منتقدها میگفتن این کافی نیست و حالا داره با همکاری بنیاد دیده‌بانی اینترنت تلاش میکنن تا خودشون این محتواهارو پیدا کنن. یعنی منتظر گزارش کاربرها نمیمونن.
news
@geekalerts

Geek Alerts

05 Dec, 07:27


اولین مجموعه ماهواره‌های استارلینک که مستقیم به گوشی اینترنت میدن کامل شد.
الان سرعت هر پرتو ۱۰ مگابیت هست، ولی مجموعه‌های بعدی سرعت بیشتری دارن.
X
@geekalerts

Geek Alerts

04 Dec, 07:49


کمپانی برزیلی Gradiente میگه برند آیفون برای ماست و این عکس رو منتشر کردن که سال ۲۰۰۰ با نام آیفون گوشی ساختن.
سال ۲۰۱۳ تلاش کردن تا جلوی واردات آیفون به برزیل رو بگیرن ولی تو دعوای حقوقی شکست خوردن، حالا دوباره پرونده‌رو به جریان انداختن.
البته احتمالا شکست میخوره یا اینکه با دریافت مبلغی از شکایت خودش کنار میکشه.
9to5mac
@geekalerts

Geek Alerts

04 Dec, 07:24


اهمیت صبحانه.
میدونستید ما صفحه توییتر هم داریم؟ خوش‌حال میشیم دنبال کنید.
https://x.com/Geek_Alerts
@geekalerts

Geek Alerts

02 Dec, 09:54


با کارت ملی ایران میتونید داخل فرگمنت وریفای کنید.
کارهای مثل خرید تبلیغ از تلگرام، نقد کردن درآمد یا خرید و فروش استارز تلگرام میشه انجام داد.
- شمارتون ایران باشه.
- اگه قبلا با مشخصات دیگه خواستید وریفای کنید، ممکنه دیگه نشه، نیازه دیلیت اکانت کنید.
https://fragment.com/kyc/account
@geekalerts

Geek Alerts

02 Dec, 08:20


کلمه‌ی سال آکسفورد انتخاب شد،
پوسیدگی مغز، «brain rot»
می‌گن که این اصطلاح امسال خیلی مورد توجه قرار گرفته، چون مردم به شدت نگران تأثیر مصرف زیاد محتوای بی‌کیفیت تو شبکه‌های اجتماعی بودن.
corp.oup
@geekalerts

Geek Alerts

28 Nov, 14:38


محقق‌های ESET اولین بوت‌کیت UEFI که به طور خاص لینوکس رو هدف قرار میده به اسم Bootkitty کشف کردن.
بوت‌کیت‌ها بدافزارهایی هستن که برای اجرا تو فرایند بوت شدن کامپیوتر طراحی شدن، یعنی قبل از اینکه سیستم‌عامل و آنتی‌ویروس‌هاش بالا میان اجرا میشه و اینجوری میتونه راحت‌تر کنترل سیستم رو دست بگیرن.
حالا این قبلا بیشتر برای ویندوزها بود که به نظر میرسه پاش به لینوکس‌ها باز شده.
اولین بار فایلش با اسم bootkit.efi نوامبر ۲۰۲۴ تو VirusTotal آپلود شده بود که همون سایت معروف بررسی امنیت فایل‌ها هست.
این Bootkitty به یه گواهی خود امضا شده متکیه، یعنی اگه رو سیستم Secure Boot فعال بوده نمیتونسته اجرا بشه و فقط توزیع‌های خاص اوبونتو رو هدف قرار می‌ده.
bleepingcomputer
@geekalerts

Geek Alerts

28 Nov, 14:13


زیر ۱۶ ساله‌ها از آخر سال دیگه در استرالیا نمیتونن از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنن.
قانونی که در استرالیا با هدف سلامت روان و رفاه کودکان و نوجوان‌ها تصویب شد.
البته بحث سر این قانون زیاد هست، مثلا مخالف‌هاش میگن قانون خیلی سریع تصویب شد و خیلی از جزئیاتش بررسی نشد.
بعضی از ائتلاف‌ها و نماینده‌ها درخواست زمان بیشتر برای بررسی قانون کرده بود.
خود قانون هم عجیب هست، چون هیچ مجازاتی برای عدم رعایتش نداره، نه بچه‌ها و نه خانواده، تازه از طرفی شبکه‌های اجتماعی هم نمیتونن بابت تایید سن از افراد مدارک بگیرن.
نیکول پالفری از سازمان سلامت روان هم نقد‌هایی داشته و گفته شبکه‌های اجتماعی در کنار ضررها فواید ارتباط هم دارن، میتونن برای «کمک گرفتن» آنلاین به خصوص برای بچه‌هایی که تو مناطق دور افتاده هستن مفید باشن.
abc.net.au
@geekalerts

Geek Alerts

27 Nov, 20:45


چطوری از فضا اینترنت مستقیم به گوشی‌ها میدن؟ و چرا میدن؟
اینترنت ماهواره‌ای شاید سریع‌ترین نباشه ولی در دسترس‌ترین هست و یه بازار آماده با ۵ میلیارد مشتری داره.
به خاطر همینه که همه از آمازون گرفته تا استارلینک، AST، اپل و China Telecom سرمایه‌گذرای زیادی روش کردن.
اینجا ماهواره نقش دکل مخابراتی رو ایفا میکنه اما در فضا.
البته این فاصله اونقدری که فکر میکنید زیاد نیست، ماهواره‌ها در فاصله ۳۴۰ تا ۳۶۰ کیلومتری از سطح زمین با سرعت زیادی در حال حرکت هستن.
مقایسه کنید با فاصله ۳۶.۰۰۰ کیلومتری ماهواره‌هایی که خدمات تلفن ماهواره‌ای میدادن.
ماهواره‌ها در ارائه 4G و 5G یه تکنولوژی دیگه هم دارن به اسم Beamforming (شکل‌دهی پرتو) که میان سیگنال‌های ارسالی رو به مکان گوشی متمرکز میکنن، اینجوری میشه از فاصله بیشتر پرتو فرستاد.
از طرفی نیاز به گوشی جدید نیست چون روی شبکه مخابراتی (GSM) کار میکنه، مثل اپراتورهای موبایلی
مثلا وقتی سیم کارت T-Mobile داشته باشید هر جایی که دکل مخابراتی باشه گوشی روی اون میره و هرجایی آنتن گوشی قرار باشه بپره، میره روی استارلینک.
یعنی این تکنولوژی قرار هست در آمریکا به عنوان تکمیل پوشش استفاده بشه.
و البته جاهای دیگه، مثل ژاپن، کانادا، استرالیا، سوئیس و ...
در کنار این از نظر فنی ولی میتونه به کشورهایی که همکاری نمیکنن هم خدمات بده، با این حال ظاهر ماجرا نشون میده فعلا به محافظه‌کارانه‌ترین روش داره جلو میره و میخواد بگه با اپراتورها جنگ نداره و هدفش کمک کردن به پوشش اون‌هاست.
البته فعلا :) بازار رو بگیره شرایط عوض میشه.
mathworks
starlink
prysmian
@geekalerts

Geek Alerts

27 Nov, 20:43


کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا به استارلینک مجوز اتصال موبایل به ماهواره‌رو داد.
همون طرحی هست که بدون نیاز به هیچ وسیله‌ای گوشی‌های 4G میتونن مستقیم به ماهواره وصل بشن.
در کنار این اجازه داده که فاصله ماهواره‌هاشو با زمین ۲۰۰ کیلومتر دیگه نزدیک‌تر کنه که نتیجه سرعت و پینگ بهتره.
استارلینک تا الان ۳۲۰ ماهواره موبایلی به فضا فرستاده و کاملا آماده شروع خدمات هست.
قرار هست تو مرحله آزمایشی برای کارکنانشون این سرویس رو ارائه بدن.
تست‌های قبلی نشون میده این تکنولوژی میتونه تا ۱۷ مگابیت سرعت بده، البته با نزدیک شدن ماهواره‌ها به زمین شاید بیشتر بشه
نکته جالب اینه وقتی گوشی داخل جیب باشه هم جواب میده و خیلی مهم نیست حتما گوشی زیر آسمون باشه.
البته بهترین عملکردش رو زیر آسمون نشون میده، استارلینک همچنین درخواست کرده که امکان تماس صوتی و تصویری رو هم اضافه کنن ولی میگن اپراتورها اینو نمیخوان و تلاش میکنن جلوش‌رو بگیرن
استارلینک نیاز داره در هر کشور با یک اپراتور همکاری کنه و در واقع یک باند فرکانسی از اون اپراتور رو اجاره کنه، چون اختلال ایجاد شدن روی باند‌های فرکانسی خیلی راحت اتفاق میفته.
یعنی مثلا اگه بخواد بدون همکاری به عراق خدمات بده ممکنه باعث اختلال اپراتورهای عراقی بشه.
با این حال از نظر فنی میتونه این کار رو انجام بده، چون سابقه خاصی مثلا در ایتالیا داشت که با وجود عدم همکاری اپراتورها تونستن مشکل اختلال رو برطرف کنن.
البته یه جاهایی هم میگن این Starlink Gen2 که منتشر شده فناوری beamforming داره و میتونه سیگنال‌هارو هدفمند روی گوشی بده.
اینجوری از نشت فرکانسی ناخواسته جلوگیری کنن.
یعنی با بقیه اپراتورها تداخل نداشته باشه، حالا با فرض اینکه یک نفر سیم کارت T-Mobile بخره کجاها پوشش‌دهی داره؟
اول کل آمریکا در کوه و جنگل و ... پوشش ۱۰۰ درصد داره، اگه مسافرت بره در مسیر هم (روی دریا) پوشش ۱۰۰ داره.
اگه به کشورهایی سفر کنه که استارلینک خدمات میده، احتمالا اگه رومینگ باشه توی اون کشور هم پوشش ۱۰۰ درصد میده.
اصل هدف این سرویس اینه که یک سیم کارت داشته باشی و کل کره زمین پوشش کامل داشته باشه.
اینکه بعضی از کشورها مقاومت کنن، باید دیداستارلینک چه تصمیمی میگیره.
این ویژگی روی هر گوشی که 4G داشته باشه کار میکنه، نیاز به ایستگاه زمینی یا تجهیزات دیگه نیست و ماهواره مستقیم به گوشی وصل میشه.
در کنار اینترنت امکان تماس و پیامک هم داره، که احتمالا تو بحث نجات آدم‌ها بتونه اتفاق‌های بزرگی در دنیا داشته باشه.
pcmag
@geekalerts

Geek Alerts

26 Nov, 08:29


گوگل‌پلی برنامه‌هایی که بعد از نصب سریع پاک میشن رو از قبل بهتون هشدار میده.
از این نظر خوبه که بعضی از برنامه‌ها با فریب نصب زیادی میگیرن ولی کاربر بعد نصب متوجه میشه به درد نمیخورن، حالا با این هشدار که به‌زودی اضافه میشه این برنامه‌ها دیگه نمیتونن کاربر رو فریب بدن.
البته هشدارهای دیگه‌ای هم میده، مثل کاربرهای کمی این برنامه رو اجرا کردن و هدف کلی کمک به کسایی هست که دانش کمی دارن و این برنامه‌ها ممکنه صرفا جهت نصب فریبشون بده.
پ.ن. یه نوع مارکتینگ وجود داره اونم اینه که برنامه‌های پولی در قالب رایگان ارائه میشن، یعنی شما یه برنامه که رایگان تبلیغ میشه رو نصب می‌کنید و بعد از نصب متوجه میشید ۹۹ درصد اون پولی هست، تو این روش بخشی از کاربرها برنامه رو پاک میکنن ولی بعضی‌ها هم تصمیم میگیرن حالا که برنامه رو نصب کردن اشتراک مثلا ۵ دلاری اونو پرداخت کنن.
یعنی درسته که مثلا ۸۰ درصد افرادی که برنامه رو نصب کردن حذف کنن، اما سازنده‌ها برای همون ۲۰ درصدی که پاک نمیکنن و اشتراک رو پرداخت میکنن این روش رو ادامه میدن.
احتمالا اگه این هشدارها واضح و جایی باشه که کاربرها ببینن میتونه به رایگان‌تر شدن برنامه‌ها و افزایش کیفیتشون خیلی کمک کنه.
androidauthority
@geekalerts

Geek Alerts

23 Nov, 10:31


جمنای حالا چیزایی که بهش میگید رو یادش میمونه، البته برای کاربرهای Advanced هست.
مثلا میتونید بهش بگید همیشه با زبان ساده با من حرف بزن، یا همیشه فارسی صحبت کن و ...
اینجوری هر بار هم که چت جدید باز کنید این‌هارو رعایت میکنه.
البته خودش توضیح داده نسخه فعلی فقط با زبان انگلیسی کار میکنه و در آینده میتونیم منتظر زبان‌های دیگه مثل فارسی هم باشیم.
راستی جمنای رو میتونید از آدرس زیر هم باز کنید.
https://gemini.google
@geekalerts

Geek Alerts

23 Nov, 10:31


اداره رقابت و بازار بریتانیا داره تلاش میکنه تا انحصار سافاری روی آیفون‌هارو برداره، میگن وجود سافاری باعث شده تا کاربرهای آیفون از قابلیت‌های جدید وب محروم بمونن.
منظورش از قابلیت‌های جدید وب تکنولوژی‌های فرمت تصویر و شبکه هستن که سال به سال معرفی میشن و معمولا توی مرورگری مثل کروم وجود دارن.
با این حال سافاری به خاطر سیاست‌های خاصش معمولا با تاخیر ۳-۴ ساله این تکنولوژی‌هارو میاره.
اوضاع برای کاربرهای مک خوبه چون میتونن در کنار سافاری از کروم، فایرفاکس و ... استفاده کنن ولی آیفون به سافاری محدود هست در واقع اپل یک WebKit داره که هر مرورگری در آیفون باید بر اساس همون کار کنه و در واقع مرورگرها در اپل نمیتونن تکنولوژی‌های خودشون رو اضافه کنن.
macrumors
@geekalerts

Geek Alerts

23 Nov, 10:30


تو ماه مارس، وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) و ۱۶ ایالت از اپل شکایت کردن و گفتن که این شرکت با آیفون و اکوسیستم بستش، یه جورایی انحصار غیرقانونی تو بازار گوشی‌ها داره.
یعنی اپل شرایط‌رو سخت کرده برای کاربرهایی که میخوان به اکوسیستم‌های دیگه برن، مثلا وقتی شما مک داشته باشی، اونقدر ارتباط این با یه دستگاه اندرویدی سخت هست که به آیفون میخری تا از ویژگی‌های سینک شدن دستگاه‌های اپل استفاده کنی.
به نظر میرسه شکایت‌ها از اپل سال به سال باعث تغییرات هم میشه، مثلا چیپ NFC که قبلا فقط برای اپل‌پی بود الان برنامه‌های دیگه هم میتونن استفاده کنن.
البته کافی نیست و باید دید شکایت‌های جدید به کجا میرسن.
macrumors
@geekalerts

Geek Alerts

23 Nov, 10:04


ایلان ماسک تایید کرد که دکمه «ارسال پول» که تو پروفایل جو روگان تو ایکس (توییتر سابق) دیده شده، بخشی از آپدیت جدید X Payments هست.

به زودی، کاربران ایکس می‌تونن مستقیم از طریق پروفایل‌هاشون به همدیگه پول بفرستن و دریافت کنن.
cb_doge
@geekalerts

Geek Alerts

23 Nov, 09:59


یه کلیسا تو سوئیس AI حضرت عیسی رو ساخته، اینجوری که وارد اتاق اعتراف میشی، حضرت عیسی رو روی یه صفحه نمایش می‌بینی، بعد میشه بهش اعتراف کرد یا سوال مذهبی پرسید.
این‌ها بخشی از یه پروژه به اسم «خدا در ماشین» هست.
techradar
@geekalerts

Geek Alerts

21 Nov, 16:40


اگر توسعه‌دهنده‌ای هستید که مرتبا بین کدهای مخزن‌های گیت‌هاب سرچ می‌کنید، اخیرا ابزاری به اسم grep محبوب شده و همین تازگی‌ها توسط vercel خریداری شده، این امکان رو بهتون میده به سریع‌ترین حالت بین میلیون‌ها مخزن جست‌وجو کنید.

http://grep.app
hadi @geekalerts

Geek Alerts

21 Nov, 15:38


🔥 دسترسی به اشتراک ChatGPT Plus فقط با 320 هزار تومان در ماه

❤️ اسپاتیفای روی ایمیل خودتون فقط 97 هزار تومن

☯️ https://t.me/+t6Fa9_hBdsplOWZk ⬅️
☯️https://t.me/+t6Fa9_hBdsplOWZk ⬅️

Geek Alerts

21 Nov, 15:25


احتمالا تا عرضه نسخه اندروید Suno.ai فاصله‌ای نداشته باشیم و به زودی شاهد ریلیز شدن اون در گوگل پلی باشیم. نسخه iOS این برنامه چندماهی هست عرضه شده و حکم یه سرویس استریم موسیقی رو ولی به شدت شخصی‌سازی شده توسط شما رو داره.

AppStore
GooglePlay
hadi @geekalerts

Geek Alerts

19 Nov, 20:15


هوش‌مصنوعی SUNO هم که سر تولید آهنگ خیلی معروف هست و احتمالا ازش استفاده کردید نسخه ۴ رو منتشر کرده که فعلا در اختیار کاربران پلن پرو ماهیانه ۱۰ دلار هست.
الان اگه ثبت‌نام کنید نسخه ۳.۵ رو میتونید رایگان استفاده کنید.
تو صفحه اصلیش آهنگ‌هایی که با نسخه ۴ ساخته شدن رو گذاشته و به شکل عجیبی خوبن.
https://suno.com/
@geekalerts

Geek Alerts

19 Nov, 20:00


تیم OpenAI با ارسال یک ویدیو اعلام کرد دستیار صوتی خودش یعنی Advanced Voice از الان برای تمام کاربران پلاس در نسخه وب یعنی chatgpt.com هم در دسترس هست.
قبلا فقط از طریق اپ‌های ChatGPT امکان دسترسی وجود داشت.
البته فعلا برای کاربران پلاس هست و در بعضی از کشورها کار میکنه.
X
@geekalerts

Geek Alerts

19 Nov, 13:31


دیگه نیاز نیست تو مرورگر بوک‌مارک کنید.
ویژگی جدید AI مرورگر کروم امکان جستجو عمیق‌ توی تاریخچه مرورگر رو میده، فقط به عنوان صفحات نگاه نمیکنه و داخل صفحات رو هم میگرده، یعنی یه سایت رو دوست داشتید حتما لازم نیست بوک‌مارک کنید، میتونید بعدا برید و راحت با جستجو پیداش کنید.

توی بعضی از لوکیشن‌ها مثل آمریکا فعال هست، چون روزهای اول این ویژگی هست ممکنه خیلی خوب کار نکنه، هرچقدر تاریخچه مرورگر بیشتری داشته باشید کارکردش بهتره.
خیلی این ویژگی حریم‌خصوصی نداره چون داده‌ها با گوگل سینک میشن، ولی احتمالا از کارهاتون رو راحت‌تر میکنه.

از بخش تنظیمات مرورگر کروم به You and Google برید.
اسم این ویژگی History search, powered by AI هست.
https://support.google.com/chrome/a/answer/15248971?hl=en
@geekalerts

Geek Alerts

19 Nov, 13:31


یاهو یه نسخه جدید برای Yahoo Mail منتشر کرده که خبر از طراحی جدید و ویژگی‌های AI میده.
احتمالا قدیم با یاهو و یاهو مسنجر زیاد کار میکردید ولی الان بخش زیادی از بازار و مارکت رو از دست داده.

آپدیت‌ها ممکنه کمی از سهم‌هارو برگردونه، برای مثال یکی از ویژگی‌های جدید خلاصه کردن ایمیل‌هایی هست که دریافت میکنید.
یا اینکه متوجه میشه اصل ایمیل در مورد چی هست، مثلا اگه کد تایید داخل ایمیل براتون ارسال بشه قبل از اینکه نیاز باشه ایمیل رو باز کنید یک دکمه کپی کردن کد تایید بهتون نشون میده.

یا اگه فاکتور براتون ارسال بشه بدون نیاز به باز کردن مستقیم میتونید PDF فاکتور رو دانلود کنید.
کمک به نوشتن با امکاناتی مثل تغییر لحن و ... هم از ویژگی‌های AI بخش ارسال ایمیل هست.
کارهایی مثل لغو امکان ارسال ایمیل‌های بیشتر از یک فرستنده و مرتب کردن ایمیل‌ها بر اساس اهمیت هم ویژگی‌های دیگر هست.

امکانات بیشتری هم هست و همگی این‌ها الان در نسخه IOS یاهو با لوکیشن آمریکا در دسترس هست.
قراره تا چند ماه دیگه تمام کاربران بهشون دسترسی داشته باشن. (برای اندروید هم منتشر میشه).
phonearena
@geekalerts

Geek Alerts

19 Nov, 12:36


اپل ممکنه یه تلویزیون بسازه، کاری که اول قرار بود انجام بده ولی انصراف دادن و جای اون دستگاه ست تاپ باکس اپل تی‌وی رو معرفی کردن.
خوبی اپل‌تی‌وی اینه که به هر نمایشگر یا تلویزیونی متصل میشه و تجربه اپلی میشه روی اون دستگاه داشت ولی الان دارن به ساخت یه تلویزیون کامل فکر میکنن.

یه دلیل دیگش اینه که اپل‌تی‌وی فقط ۳ درصد بازار رو در اختیار داره و از اونجایی که بیشتر TV هایی که فروخته میشن خودشون هوشمند هستن شاید مردم علاقه‌ای نداشته باشن یه TV باکس اپل بخرن.

خبر زیادی از تلویزیون اپل نیست و احتمالا سال ۲۰۲۵ معرفی بشه یا حداقل خبرهای بیشتری ازش داشته باشیم.
پ.ن. قیمت‌گذاری تلویزیون‌هاش دیدن داره : )
appleinsider
@geekalerts

Geek Alerts

19 Nov, 12:29


مجله مهندسی Ain Shams سر استفاده نسخه کرکی نرم‌افزار FLOW-3D دو مقاله رو برگشت زده، نویسنده‌هاشون از مصر بودن و برای شبیه‌سازی دینامیک مایعات و گازها از نسخه کرکی استفاده کردن.
یکی از شرایط ارسال مقاله برای انتشار اینه که مقاله هیچ حق مالکیت معنوی شخص یا نهادی رو نقض نکنه.
تام جنسن، معاون رئیس Flow Science (مالک همون نرم‌افزار) گفته که به نویسنده دو مقاله ایمیل زدن و گفتن بیاید لایسنس رو بخرید ما برای دانشجوها و دانشگاه‌ها قیمت پایین‌تری داریم که جوابی از شیماء امان و ربیعه نصر از دانشگاه اسکندریه، که هر دو نویسنده مسئول این مطالعه هستن نگرفتن.
retractionwatch
@geekalerts

Geek Alerts

18 Nov, 07:54


خانومی که در تصویر میبینید الکساندرا الباکیان هست، دانشمند علوم اعصاب متولد قزاقستان و موسس سایت Sci-Hub.
سای‌هاب همون پایگاه معروفی هست که مقالات دانشگاهی رو رایگان برای دانلود قرار میده، ماجرا اینه که سال ۲۰۱۱ وقتی قزاقستان بود سای‌هاب رو راه‌اندازی میکنه، میگه هدفم رایگان کردن علوم بود.
سال ۲۰۱۵ ناشر دانشگاهی الزیور تو آمریکا از سای‌هاب شکایت میکنه، الباکیان به قاضی نامه مینویسه و میگه من نمیتونستم از پس هزینه هر یک از صدها مقاله‌ای که سر پروژه‌های تحقیقاتی نیاز داشتم بر بیام، به خاطر همین مجبور بودم از راه دیگه‌ای این مقالات رو پیدا کنم و سای‌هاب هم در همین هدف برای کمک به بقیه هست.
از طرفی از این هم انتقاد میکنه که مقالات تحقیقاتی برای نویسنده‌هاش درآمدی ندارن و این دانشگاه‌ها و ناشر ها هستن که با پولی کردنشون جلوی توزیع رایگان رو میگیرن.
با این حال شکایت ها علیه ایشون زیاد هست و ظاهرا دادگاهی هم رای به پرداخت ۱۵ میلیون دلار خسارت داده.
همین موضوع باعث شده که الباکیان مدتی مخفی بمونه، سای‌هاب البته طرفداران زیادی داره، روزانه بیش از نیم میلیون نفر ازش استفاده میکنن.
از طرفی چون الباکیان این کار رو بدون منفعت شخصی و در جهت رشد علم انجام میده به نظر میرسه کشورها خیلی در موردش سخت‌گیری نمیکنن، با این حال ناشرها به لطف قانون کپی‌رایت سعی میکنن در دادگاه‌ها رای هایی رو برای پرداخت خسارت و استرداد این خانوم به آمریکا بگیرن که تا به امروز موفق نشدن.
vox
@geekalerts

Geek Alerts

17 Nov, 10:51


تسلا از اکشن فیگور ربات‌های آپتیموس رونمایی کرده که خیلی بانمک هستن، با دقت و ظرافت خاصی درست شدن، بیش از ۴۰ قطعه و ۲۰ نقطه اتصال دارن که حتی راه رفتنشون رو شبیه به نسخه اصلی میکنه.
ابعادشون ۵.۵ سانتی‌متر در ۱۸.۲ سانت ارتفاع هست.
هزینه این اکشن فیگور ۴۰ دلار هست که همراهش اون چکش CyberHammer و پایه شارژ هم ارسال میشه.
پایه شارژ البته واقعی نیست و گذاشتنش تو جعبه جالب بود.
https://shop.tesla.com/product/tesla-bot-action-figure
@geekalerts

Geek Alerts

14 Nov, 19:18


آمازون یه سرویس جدید به اسم Amazon Haul راه‌اندازی کرده که برای فروش محصولات ارزون قیمت زیر ۲۰ دلار و ۱۰ دلار هست.
حتی بعضی از محصولاتش ۱ دلار قیمت دارن.
اینو در واقع برای رقابت با سایت‌های چینی که قیمت پایینی دارن راه‌اندازی کرده و برای اینکه مشتری‌ها خرید بیشتری انجام بدن برای سفارش‌های بالای ۵۰ دلار ۵ درصد و سفارش‌های بالای ۷۵ دلار ۱۰ درصد تخفیف روی سبد گذاشته.
سفارش‌های بالای ۵۰ دلار ارسال رایگان دارن که یک تا دو هفته به دست خریدار میرسن ولی هزینه ارسال سفارش‌های زیر ۲۵ دلار ۴ دلار هست.
این در واقع مثل یه فروشگاه جداگانه داخل اپ آمازون هست که فعلا به صورت آزمایشی برای کاربران آمریکا فعاله. برای استفاده از اون باید برنامه Amazon Shopping رو در اندروید یا آیفون آپدیت کنید.
amazon.com/haul
aboutamazon
@geekalerts

Geek Alerts

14 Nov, 19:18


نسخه ویندوزی ChatGPT برای همه کاربران در دسترس قرار گرفت.
دکمه‌های Alt + Space هم چت جدید شروع میکنه.
https://openai.com/chatgpt/desktop/
@geekalerts

Geek Alerts

14 Nov, 12:19


مایکروسافت فایل ISO مخصوص پردازنده‌های ۶۴ بیتی آرم برای ویندوز ۱۱ نسخه 24H2 رو برای دانلود مستقیم منتشر کرد.
مزیت این کار اینه که الان اگه یه دستگاه مبتنی بر Arm داشته باشید مثل Raspberry Pi میتونید این نسخه از ویندوز رو دانلود و روش نصب کنید.
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11arm64
@geekalerts

Geek Alerts

14 Nov, 11:37


روزنامه‌ها در آمریکا فعالیتشون در توییتر (همون X) و سایر شبکه‌های اجتماعی برای جهت‌دهی به اخبار هست، چون برخلاف تلوزیون و رسانه‌های مشابه مردم در X مجبور نیستن برای دنبال کردن اخبار حتما به چند خبرگزاری محدود بشن. X هر فرد رو به رسانه‌ای تبدیل کرده و این یک نقطه منفی برای کشورها داره که سالها هست تسلط کامل به رسانه‌ها دارن. در واقع دولت کشورها به رسانه‌هاشون کمک‌مالی میکنن تا قدرت رسانه رو همچنان داشته باشن، حتی دولت‌هایی که هیچ رسانه حاکمیتی ندارن.
برای مثال Guardian در کنار کاهش طرفدارانش در X از طرفی بعضی از پست‌هاش هم کامیونیتی پست میخورد که به نظر میرسه از این موضوع راضی نبودن و فعالیتشون در X رو متوقف کردن.
از طرفی به خبرنگارها و کارمنداشون هم دستورالعمل دادن که طبق اون باید در X فعالیت کنید.
theguardian
@geekalerts

Geek Alerts

14 Nov, 11:21


آمازون یه پروژه محرمانه به اسم Encore رو کنسل کرد، این پروژه برای ساخت یه برنامه ردیاب باروری بود، وسیله‌ای که زمان تخمک‌گذاری رو مشخص میکنه.
این زمان تخمک‌گذاری از این جهت مهمه که اگه رابطه جنسی در همین زمان انجام بشه بیشترین شانس بارداری رو داره و اگه رابطه در زمان‌های غیر این انجام بشه برای کسایی که تمایلی به بارداری ندارند اثرگذار هست.
آمازون اول میخواست این محصول رو امسال عرضه کنه ولی عقب افتاد و کل پروژه به خاطر هزینه‌های زیادش (هفته‌ای ۱.۵ میلیون دلار) لغو شد.
خود این پروژه سر ایده‌های جف بزوس تو سال ۲۰۱۴ شروع شد که میگفت میخواد ایده‌های خلاقانه رو امتحان کنه.
ولی اندی جسی مدیرعامل آمازون از اواخر ۲۰۲۲ به خاطر افزایش تورم و نرخ بهره تو آمریکا تصمیم گرفت هزینه‌های آمازون‌رو کاهش بده و حالا نوبت به همین پروژه‌های خلاقانه رسیده.
تقریبا اکثر این پروژه‌ها تا به امروز لغو شدن.
آمازون به اعضای تیم Encore اطلاع داده که تا ۲۷ دسامبر حقوق میگیرن ولی دیگه لازم نیست سر کار بیان.
cnbc
@geekalerts

Geek Alerts

14 Nov, 11:03


ماشین‌های برقی بازار دست دوم کمی دارن، چون تازه چند سال اخیر هست که فروششون خیلی زیاد شده، با این حال یه تحقیق جدید از شرکت جی.دی. پاور میگه تا سال ۲۰۲۶ بیشتر از ۲۸۰ هزار قرارداد لیزینگ ماشین برقی تمام میشه، یعنی ماشین‌ها برمیگردن به شرکت لیزینگ.
البته میشه قرارداد رو تمدید کرد ولی چون قیمت ماشین‌های جدید برقی ارزون‌تر هست اینه که مردم ماشین‌هارو پس میدن.
حالا شرکت لیزینگ ۲۸۰ هزار تا ماشین برقی داره که اینارو به صورت دست‌دوم و با قیمت مناسب میفروشه.
اینجوری بازار دست دوم بزرگتری برای ماشین‌های برقی درست میشه و نتیجش اینه که کسی پول پرداخت هزینه خودرو برقی نو رو نداشته باشه میتونه با نصف قیمت یه ماشین دست دوم تهیه کنه.
همین اتفاق احتمالا برای کشورهای اروپایی هم احتمالا میفته، یکی از نتایجش هم اینه که کشورهای دیگه میتونن این خودروهای برقی دست دوم رو وارد کنن.
insideevs
@geekalerts

Geek Alerts

13 Nov, 10:11


مخالفان سیاست‌های ایلان ماسک با ثبت‌نام توی بلواسکای اعتراض خودشون رو نشون میدن.
مثلا کاربرای بلواسکای توی چند ماه اخیر از ۹ میلیون به ۱۴.۶ میلیون نفر رسیدن.
سر انتخابات آمریکا، طرفداران دموکرات‌ها اعتقاد داشتن وجود X یا همون توییتر کمک زیادی به برد ترامپ داشت، به خاطر همین بعضی‌هاشون به بلواسکای رفتن و گفتن دیگه داخل X فعالیت نمیکنن.
دوری کردن سلبریتی‌ها و افراد معروف هم از X همین دلیل‌های مشابه رو داره.
البته خود X هم افزایش مخاطب زیادی رو تجربه کرده طوری که از اول سال تا امروز ۴۸ درصد رشد جذب مخاطب داشته.
امیلی‌لو از اعضای تیم بلواسکای میگه بیشتر کاربران جدیدمون از آمریکا، کانادا و انگلیس هستن که تاییدی بر این صحبت‌ها هست.
مثلا میگن بخشی از اون‌ها طرفداران تیلور سوئیفت بودن.
البته منتقدها هم میگن اینکه چپ‌ها از X برن به بلواسکای فقط نتیجش تبدیل بیشتر X به یک پلتفرم راست‌گرایانه و البته تبدیل بلواسکای به پلتفرمی چپ هست.
یعنی اینجوری در نهایت یه تعداد پلتفرم داریم که هر کدوم گرایش سیاسی خاصی دارن.
techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

13 Nov, 10:11


یه قانون اروپایی هست به اسم neighbouring rights یا حقوق همسایگی (یه جور کپی‌رایت) که توی فرانسه هم اجرا میشه، در واقع هدفش حمایت از تولیدکنندگان اثر هست، هرکسی که توی روند تولید نقشی داشته.
خبرگزاری‌های بزرگ توی فرانسه با استناد به این قانون از X یا همون توییتر شکایت کردن و گفتن داره اخبارهای مارو دقیقا با متن ما منتشر میکنه و کسب درآمد میکنه از این راه.
قبلا هم دادگاه حق رو به شاکی‌ها داده بود و ۲ ماه به X وقت دادن که اطلاعات مالیش رو اعلام کنه و بگه چه مقدار از درآمدش روی این مطالب بوده.
که ظاهرا X این کار رو نکرده و این‌ها دوباره شکایت کردن.
مشابه این قانون رو کانادا هم قبلا اجرا کرده بود و از شرکت‌هایی مثل گوگل، فیسبوک و ... درخواست میکرد بابت انتشار مطالب خبرگزاری‌های کانادایی به اون‌ها پول بدن.
برعکس ولی گوگل و فیسبوک گفتن کلا ما مطالب خبرگزاری‌های کانادایی رو دیگه منتشر نمیکنیم.
کانادا هم که دید اینجوری فقط باعث میشه رسانه‌های خودش ضعیف بشن شروع به مذاکره کرد و گفت فعلا مثل قبل برید جلو و رسانه‌های کانادایی رو مسدود نکنید تا به توافق برسیم.
حالا همین موضوع برای اتحادیه اروپا به وجود اومده، با یه تفاوت اینکه اروپا در مجموع توانایی بیشتری برای تحت فشار گذاشتن X، گوگل، متا و ... داره.
یعنی ممکنه بتونه کاری کنه که اونا بخشی از درآمدشون رو به رسانه‌های اروپایی پرداخت کنن.
البته همین الان هم گوگل و فیسبوک قبول کردن به بعضی از رسانه‌های فرانسوی پول بدن.
وکیل X میگه شبکه اجتماعی ما شامل این قانون نمیشه (منظورش اینه نباید بشه) چون برخلاف گوگل و فیسبوک در X تمام محتواهارو فقط کاربرها منتشر میکنن.
theguardian
@geekalerts

Geek Alerts

10 Nov, 11:48


نسخه رایگان هوش‌مصنوعی Grok از راه رسید، برای بعضی ها فعال شده و بقیه باید منتظر باشن. هر ۳ ویژگی اصلی یعنی آپلود عکس، چت کردن و ساخت عکس هم توی این نسخه فعال هست.
احتمالا کاربرهای لوکیشن آمریکا اولین شانس استفاده رو دارن، اسم این مدل Grok 2 mini beta هست. این مدل توسط xAI طراحی شده و همون مدلی هست که ایلان ماسک پشتشه.
https://x.com/i/grok
@geekalerts

Geek Alerts

09 Nov, 13:26


ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، یکی از اولین موشک‌های «قابل استفاده مجدد» دنیا، در ۱۸م نوامبر یا ۲۸م آبان ماه صورت می‌گیره. از اونجا که ماموریت اصلی آزمایش‌ها یعنی بازگردان موشک به سکو، در آزمایش قبل انجام شد، هدف این آزمایش رسیدن به ثبات بیشتر حین گرفتن موشکه.
پ.ن: تصاویر از پرتاب قبلی‌ست.

tweet
hadi @geekalerts

Geek Alerts

08 Nov, 19:30


یه جور استارلینک ولی برای مریخ به اسم «مارس‌لینک» طراحی کردن که به فواصل خیلی دور مثل مریخ و خورشید اینترنت ۴ مگابیت میده.
در واقع ناسا درخواست کرده که چنین چیزی لازم داره و SpaceX یکی از شرکت‌هایی هست که طرح بالا رو پیشنهاد داده و حتی گفته بعدا میتونه بیشتر اون‌رو توسعه بده.
قرار هست سال دیگه ازش اخبار رسمی بیاد.
pcmag
@geekalerts

Geek Alerts

08 Nov, 09:55


🔥 دسترسی به اشتراک ChatGPT Plus ❤️ فقط با 320 هزار تومان در ماه

اشتراک ماهانه Cluade به‌صورت اشتراکی بین 4 نفر فقط 475 تومن در ماه

https://t.me/+7FIxAqtd6l41MGNk

Geek Alerts

08 Nov, 09:55


نوت‌پد ویندوز سال ۱۹۸۳ ساخته شده و ۲۰۲۴ با همون ظاهر و امکانات قرار هست هوش‌مصنوعی داشته باشه.
اسم این ویژگی جدید Rewrite هست که میشه باهاش یه تیکه از متن داخل نوت‌پد رو انتخاب و بعد بازنویسی کرد، گزینه‌هایی مثل تغییر طول، لحن یا قالب متن رو می‌ده.
برای دسترسی به Rewrite در نوت‌پد، باید به حساب مایکروسافتت وارد شده باشی و البته که این ویژگی به صورت آزمایشی روی ویندوز ۱۱ و در برخی از کشورها هست ولی اگه این نسخه از ویندوز رو دارید در آپدیت‌های بعدی این ویژگی برای شما هم اضافه میشه.
mashable
@geekalerts

Geek Alerts

08 Nov, 09:55


در اخبار فارسی خبری از ایلان ماسک منتشر شده که گفته اگر گوگل و اپل به سانسور ادامه دهند، ما یک گوشی خواهیم ساخت، اما اصل ترجمه چیز دیگری هست.
ترجمه درست: «اگر اپل و گوگل شروع به انجام کارهای بدی کنند، مثل سانسور یا کنترل کردن به شیوه‌ای بد، در این صورت حدس می‌زنم که ما یک تلفن خواهیم ساخت.»
این در واقع به اهمیت اصل وفادارا بودن ترجمه به متن اصلی اشاره داره.
teslarati
@geekalerts

Geek Alerts

08 Nov, 08:11


تلگرام نسخه پردازنده Arm ویندوز رو هم منتشر کرد.
در مورد Arm میشه همین معماری که در پردازنده موبایل‌ها میبینید و به تازگی وارد دنیای دسکتاپ‌ها هم شدن.
مثلا نمونه معروف اون پردازنده‌های اسنپ‌دراگون x الیت هست که ویژگی کوپایلت‌پلاس دارن.
این نسخه از ویندوز که برای پردازنده‌های Arm ساخته شده هنوز اونقدر برنامه براش توسعه داده نشده ولی انتشار نسخه تلگرام برای این پردازنده‌ها نشون میده توسعه دهنده‌ها دارن سمت این نسخه ویندوز میان.
https://github.com/telegramdesktop/tdesktop/releases
@geekalerts

Geek Alerts

07 Nov, 09:50


از خرید‌های جدید سم‌آلتمن این دامنه چت دات کام هست، که سال قبل ۱۵.۵ میلیون دلار معامله شده بود، معلوم نیست چقدر بابتش پول داده و شاید دامنه ChatGPT بعدا به این تغییر کنه.
پ.ن. روی دامنه که میزنی وارد سایت chatgpt.com میشه، ولی ممکنه بعدا این تغییر کنه.
domainnamewire
Chat.com
@geekalerts

Geek Alerts

05 Nov, 13:10


مردم اینجوری میگن که هر جا سرمایه‌گذارها وارد بازار اجاره مسکن شدن اونجا گرونتر شده و اعتقاد دارن سرمایه‌گذارها و وال استریت دلیل گرونی اجاره و قیمت خونه هستن.
بعد این مقاله اومده خیلی دقیق اینو بررسی کرده و چند تا موضوع جالب نوشته، مثلا اینکه سرمایه‌گذارهای بزرگ چون سیستم‌های حرفه‌ای مدیریت اجاره، ابزارهای مالی و قدرت چانه زنی دارن هزینه‌هاشون رو به شکل زیادی میتونن نسبت به صاحب‌خونه‌های کوچیک پایین بیارن، مثلا میرن وام خوب میگیرن و یه منطقه رو میخرن.
اینجوری تبدیل به صاحب‌خونه‌ای بزرگ با کلی خونه میشن که در کنار توان برای پیشنهاد اجاره بهتر تازه سود‌دهی خوبی هم دارن.
بعد تحقیق میگه نتیجه این کار اینه که سرمایه‌گذارهای بزرگ برخلاف باور مردم تازه به کاهش اجاره و قیمت مسکن کمک میکنن.
ولی چرا مردم فکر میکنن اینا باعث گرونی هستن؟ دلیلش اینه که سرمایه‌گذارها جاهایی رو میخرن که مطمئن باشن سال‌های بعدی اون محله افزایش قیمت داشته باشه.
اینجوری میشه که وقتی مردم ورود این‌هارو کنار افزایش قیمت‌ها میبینن اینطوری تصمیم میگیرن که دلیل افزایش قیمت وجود سرمایه‌گذارها هست.
پ.ن. منظور از سرمایه‌گذارها شرکت‌هایی هست که صاحب‌خونه هستن، مثلا یه شرکت میاد چند ده هزار خونه یا برج و ساختمان رو میخره که اونارو اجاره بده.
arpitrage.substack
@geekalerts

Geek Alerts

02 Nov, 06:53


با ویژگی جدید Copilot مایکروسافت میتونید موقع وبگردی داخل مرورگر Edge بخش‌هایی از صفحه نمایش‌رو بهش نشون بدید و در مورد اون بحث داشته باشید. در واقع نوعی از بینایی هست.
مثلا عکس‌های دکوراسیون یه خونه رو بیارید و در موردش با همدیگه بحث کنید.
میتونه تجربه جدیدی برای وبگردی باشه و حتی اگه خروجی کار رو کاربرها دوست داشته باشن با احتمالا زیاد بقیه شرکت‌ها هم این‌رو اضافه کنن.
هنوز در دسترس نیست ولی به معرفی و انتشارش نزدیک هستیم.
به نظر میرسه وقتی ویژگی مکالمه صوتی با Copilot رو داخل مرورگر edge شروع کنید این ویژگی فعال میشه.
https://copilot.microsoft.com/
@geekalerts

Geek Alerts

01 Nov, 16:05


خبرها میگه تو سال ۲۰۲۲، تعداد میلیاردهایی که نروژ رو ترک کردن از کل ۱۳ سال قبلش بیشتر بوده، یه نمونه از اون کیل ایگنه با ثروت ۵.۱ میلیارد دلار هست.
ماجرا اینه که حزب کارگر تو ماجرای انتخابات وعده‌ش گرفتن مالیات بیشتر از ثروتمندها بود، بعد از پیروزی هم به این عمل کرد.
نروژ یکی از معدود کشورهایی هست که مالیات بر ثروت خالص میگیره و حزب کارگر هم این مالیات رو به ۱.۱ درصد افزایش میده، عددی که ثروت‌مندها باید سالانه بر اساس دارایی‌هایی که دارن پرداخت کنن، یعنی هر سال دارایی‌هاشون کمتر میشه.
نروژ قبل از افزایش مالیات بر ثروت سالانه از این پایه مالیاتی ۱.۴۶ میلیارد دلار درآمد داشت و بعد از اینکه به ۱.۱ درصد افزایشش داد درآمدش به سالانه ۵۹۴ میلیون دلار کاهش پیدا کرد.
یعنی افزایش نرخ مالیات باعث کاهش دریافت مالیات شد که یک دلیل مشخص داره، ثروتمندان نروژ رو ترک کردند.
حالا این خبر به این خاطر ترند شده که ایالت کالیفرنیا آمریکا تصمیم داره ۱.۵ درصد از دارایی‌های ثروتمندان به صورت سالانه مالیات بگیره، قانونی که احتمالا اگر اجرا بشه تاثیر زیادی روی سیلیکون‌ولی و دنیای تکنولوژی داره.
thedailyeconomy
@geekalerts

Geek Alerts

01 Nov, 13:22


اندونزی سر سیاست‌های جدید «خودکفایی ملی» گفته گوشی‌های که داخل اندونزی فروخته میشن باید ۴۰ درصد قطعات، مواد اولیه یا خدماتشون رو از داخل اندونزی تامین کنن، عددی که میگن برای خودروسازی تا ۶۰ درصد هست.
بعد سر همین اپل و گوگل دیگه نمیتونن داخل این کشور گوشی بفروشن، همین موضوع باعث شده واردات آیفون مسافری به اندونزی زیاد بشه.
بیش از نیمی از بازار گوشی‌های اندونزی الان در اختیار شرکت‌های چینی هست که خیلی قبل‌تر در کنار سامسونگ داخل اندونزی کارخونه تاسیس کردن.
اپل البته میخواد با سرمایه‌گذاری نرم‌افزاری مثل تاسیس آکادمی‌های توسعه‌دهندگان به شکلی این موضوع رو دور بزنه و باید دید میتونه موفق باشه یا نه.
به هر شکل اما سیاست‌های جدید اندونزی داره به نفع شرکت‌های چینی تموم میشه و سهمشون هم از بازار این کشور به صورت سالانه در حال افزایش هست.
techcrunch
@geekalerts

Geek Alerts

01 Nov, 12:59


اکستنشن کروم SearchGPT به نسخه ۱.۱ آپدیت شده و به‌نظر میرسه حالا همه کاربرها بهش دسترسی دارن، نکته جالب اینکه تعداد نصبی‌ها تا چند روز پیش ۳۰۰۰ نسخه بود که امروز به ۳۰ هزار نسخه رسیده و در حال افزایش هست.
با نصب کردنش موتور جستجوی پیش‌فرض کروم تبدیل به SearchGPT میشه و وقتی چیزی رو سرچ می‌کنید به ChatGPT.com میره و عبارت‌رو با مدل GPT-4o توی اینترنت جستجو میکنه.
برخلاف صحبت‌های OpenAI که به چند رسانه بزرگ محدود هست ولی به نظر میرسه به کل داده‌های وب و اینترنت دنیا به صورت زنده دسترسی داره.
نکته بعدی اینکه این‌رو میتونید روی مرورگرهای کروم‌بیس مثل edge هم نصب کنید.
ChatGPT search
@geekalerts

Geek Alerts

01 Nov, 07:31


پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز ۱۰، مهر ۱۴۰۴ تموم میشه و بعد این تاریخ ویندوز ۱۰ دیگه امن نیست، حالا تو خبر جدید گفته اگه میخواید آپدیت‌های امنیتی بعد این تاریخ برای ویندوز ۱۰ شما انجام بشه باید سالانه ۳۰ دلار پرداخت کنید.
در واقع کاربرها به خاطر پیش‌شرط داشتن ماژول TPM 2.0 نمیتونن از ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ آپدیت کنن.
این ماژول روی تمام دستگاه‌های جدیدی که چند سال اخیر تولید شدن وجود داره، اما اگه لپ‌تاپ یا سیستم قدیمی داشته باشید امکان آپدیت به ویندوز ۱۱ نیست.
از طرفی البته ماژول TPM 2.0 رو میشه به صورت جداگانه با قیمت ۲۰ دلار تهیه کرد و روی مادربورد نصب کرد که البته در ایران این ماژول خیلی کمیاب هست.
windows
@geekalerts

Geek Alerts

31 Oct, 17:28


موتور جستجوی OpenAI به نام ChatGPT search برای کاربران لیست انتظار، Plus و Team عرضه شد.

https://openai.com/index/introducing-chatgpt-search/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

31 Oct, 15:17


نسخه مک و ویندوز Claude منتشر شد.
https://claude.ai/download
@geekalerts

Geek Alerts

30 Oct, 12:43


روسیه گوگل‌ رو ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ روبل جریمه کرده چون چندتا کانال روسی داخل یوتیوب مسدود شده، حالا درسته پول روسیه کم‌ارزشه و گوگل هم پولدار ولی این جریمه از ارزش کل کره‌ زمین بیشتره.
نکته جالبش اینه که گوگل ۹ ماه فرصت داره این جریمه رو پرداخت کنه و در صورت عدم پرداخت این جریمه هر هفته ۲ برابر میشه.
tomshardware
@geekalerts

Geek Alerts

29 Oct, 19:25


مرورگر کروم در نسخه جدید به کمک AI سایت‌های آلوده و فیشینگ رو پیدا میکنه و بهتون هشدار میده، برای فعال کردنش لازم هست که این ویژگی رو از مسیر زیر فعال کنید.
اول به بخش تنظیمات از طریق دکمه سه‌نقطه برید و بعد روی Privacy and security کلیک کنید، حالا وارد بخش Security بشید و میزان امنیت مرورگر رو روی Enhanced protection قرار بدید.
https://www.google.com/chrome/
@geekalerts

Geek Alerts

29 Oct, 18:06


به‌نظر میرسه OpenAI داره آماده میشه تا موتور جستجوی SerachGPT رو با ChatGPT یکپارچه کنه، الان به بعضی از کاربرها پیام داده که اکستنشن کروم مارو نصب کنید که یه اکستنشن اختصاصی و البته قدیمی از SerachGPT هست.
توی توضیحات اکستنشن نوشته با نصبش موتور جستجوی پیش‌فرض کروم تبدیل به SerachGPT میشه که البته وقتی سرچ کنید با پیام اینکه در لیست انتظار ثبت‌نام کنید روبرو میشید و ظاهرا ویژگی نیست که برای همه فعال شده باشه.
خود اکستنشن هم قدیمی هست و احتمالا به‌زودی یک آپدیت براش منتشر بشه.
در مورد خود SerachGPT هم انتظار نداریم تو نسخه اول همه سایت‌هارو مثل گوگل لیست کنه و قبلا هم گفته بودن فعلا با سایت‌های بزرگی که تمایل دارن توی این موتور جستجو باشن شروع میکنن.
chromewebstore
@geekalerts

Geek Alerts

26 Oct, 10:24


مدیرعامل سابق اینتل پائول اوتلینی، سال ۲۰۰۵ به هیئت مدیره این شرکت فشار میاورده که انویدیا رو به مبلغ ۲۰ میلیارد دلار بخرن.
هیئت مدیره میگن ۲۰ میلیارد دلار عدد کمی نیستن و موافقت نمیکنن، ظاهرا بعد از یه مدت اوتلینی از تصمیم و فشارش به هیئت مدیره انصراف میده.
حالا جالبه بدونید امروز انویدیا با ارزش ۳.۵ تریلیون دلار با ارزش‌ترین کمپانی دنیاست و از اپل هم تونست عبور کنه.
البته اینتل قبلا یه پروژه به اسم لارابی داشت که توی اون میخواستن یه معماری جدید و کارت گرافیکی بسازن.
پروژه ظاهرا مدت کوتاهی فعال بود و به خاطر عدم موفقیت تراشه‌ها توی عملکردهای گرافیکی خیلی زود پروژه لغو میشه.
ایده‌ای که مدیرعامل فعلی اینتل میگه نباید لغو میشد و زمان بیشتری بهش داده میشد امروز انویدیا نمیتونست این مقدار سهم از بازار رو تصاحب کنه.
نهایتا هر دو این‌ها شکست‌های بزرگی توی کارنامه کاری اینتل هستن که امروز باعث شده کلی از پروژه‌هاش رو لغو کنه، کلی کارمند اخراج کنه و از دولت آمریکا هم درخواست کمک مداوم داشته باشه.
pcgamer
@geekalerts

Geek Alerts

26 Oct, 08:45


گوگل دسامبر (آذر امسال) احتمالا Gemini نسخه ۲.۰ رو منتشر میکنه، هنوز نمیدونیم دقیقا نسبت به نسخه قبلی چه پیشرفت‌هایی‌رو داشته ولی مزیت اون استفاده رایگان برای همه کاربران هست.
در مورد OpenAI که بسیاری از سایت‌های خبری گفتن انتشار مدل Orion رو سم آلتمن تکذیب کرد اما همچنان ازش اخبار وجود داره و به احتمال زیاد تکذیبیه سم آلتمن به معنی این بود که ما با GPT-5 روبرو نیستیم اما یک GPT دیگه در راه هست.
این رو میشه از همزمانی معرفی جمنای ۲.۰ هم متوجه شد که احتمالا برای پاسخ به اون OpenAI نیاز داره تا یک مدل جدید معرفی کنه.
یکی از ویژگی‌های مورد انتظار جمنای هم Project Astra هست که خیلی وقت قبل معرفی شد ولی هنوز خبری ازش نیست، این پروژه قرار بود قابلیت‌های دوربین/بینایی رو به Gemini Live اضافه کنه.
احتمالش هست که همزمان با انتشار جمنای ۲.۰ ویژگی بینایی رو هم داشته باشیم.
برای کسایی که این ویژگی رو خاطرشون نیست کاری میکرد که جمنای بتونه به کمک دوربین گوشی محیط اطراف شمارو ببینه.
9to5google
@geekalerts

Geek Alerts

26 Oct, 07:50


یک ایستگاه رادیویی تو شهر کراکوف لهستان، همه مجری‌هاشو اخراج کرده و جاشون داره از هوش‌مصنوعی استفاده میکنه.
ایستگاه «آف رادیرو کراکوف» اولین جایی هست که توی لهستان این کار رو میکنه و ۳ تا آواتار هوش‌مصنوعی ساختن که قراره با جوون‌ها در مورد مسائل مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی صحبت کنن.
کل ماجرا خوب جواب داده ولی ظاهر مجری‌ها راضی نیستن، یه نامه سرگشاده منتشر کردن و نسبت به این موضوع اعتراض داشتن که ماشین‌ها دارن جای ما آدم‌هارو میگیرن، بعد ظاهرا بقیه مجری‌های دیگه توی لهستان هم اومدن این نامه رو امضا کردن و تا حالا بیش از ۱۵ هزار امضا برای این نامه جمع شده.
«پولیت» که میشه مدیر ایستگاه هم گفته ما سر AI کسی رو اخراج نکردیم، شنونده‌هامون خیلی کم شده بودن و دلیلش این بود.
وزیر امور دیجیتال لهستان هم واکنش نشون داد و گفته که باید برای هوش‌مصنوعی قوانینی وضع کنیم.
نکته جالبش اینه که این ایستگاه یه مصاحبه هم با صدای هوش‌مصنوعی که وانمود میکرده شاعر معروف لهستانی ویسواوا شیمبورسکا هست پخش کرده، در حالی که شیمبورسکا سال ۲۰۱۲ فوت کرده.
apnews
@geekalerts

Geek Alerts

26 Oct, 07:21


شخصی که توی تصویر میبینید نوید شهریاری هست، ۳۵ ساله که داخل اینتل کار میکنه و الان مسئول بخش مهندسی طراحی چیپ‌های اینتل هست، اینتل میخواد آقای شهریاری رو به بخش توسعه فرآیند ساخت ببره و احتمالا از آریزونا به اورگان جایی که آزمایشگاه‌ها و کارخونه‌های اینتل هستن نقل مکان کنه.
در واقع احتمالا جایگزین «آن کلهر» خانومی که در تصویر میبینید میشه، تمام این‌ها در شرایطی انجام میشه که اینتل زیر فشار هست تا بخش تولیدی خودش رو از شرکت جدا کنه، کاری که رقیب قدیمیش یعنی AMD تو سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ انجام داد.
اما آوردن نوید شهریاری کسی که از مدیران موفق و خوش‌نام اینتل هست به بخش تولید تراشه نشون از برنامه‌ریزی بزرگ اینتل برای تولید تراشه‌های پیشرفته‌تر در خاک آمریکا داره.
دولت آمریکا تصمیم داره ۲۰ میلیارد دلار به اینتل کمک مالی و وام اختصاص بده و بعضی از اعضای سابق هیئت مدیره درخواست کردن که دولت بیاد شرط دادن این مبلغ رو به اینتل، جداکردن بخش تولید تراشه قرار بده.
tomshardware
@geekalerts

Geek Alerts

25 Oct, 08:48


آپدیت 24h2 ویندوز ۱۱ که قرار هست منتشر بشه تغییرات بزرگی در بخش سیستم آپدیت ویندوز داره، مثلا اینکه نصب آپدیت‌ها ۴۵ درصد سریع‌تر میشه، فرایند ریستارت ۳۹ درصد و فشار به CPU برای فرایند‌های آپدیت ۱۵ درصد کمتر میشه.
ظاهرا مایکروسافت بخش‌هایی از سیستم آپدیت رو بازطراحی کامل کرده که برمیگرده به ماجرای انتقادها از سیستم آپدیت ویندوز.
البته خبری از این تغییرات برای ویندوز ۱۰ نیست.
پ.ن. این آپدیت همونه که کلی ویژگی جنجالی مثل Recall و .. داره، البته ویژگی‌های AI فقط برای سیستم‌هایی منتشر میشن که پردازنده اون‌ها Copilot+ داره مثل سری کوالکام که با همکاری مایکروسافت تولید شدن.
microsoft
@geekalerts

Geek Alerts

25 Oct, 08:35


خب Genmo از مدل متن به ویدیو و اوپن‌سورس خودش به اسم Mochi 1 رونمایی کرد.
الان میتونه ویدیوهایی با کیفیت 480p تولید کنه و قرار هست مدل 720p هم آخر امسال منتشر بشه، خوبی این مدل اینه که در کنار شکستن انحصاری که توی بازار تولید ویدیوهای AI هست کمک میکنه تا هزینه ساخت ویدیو با AI کمتر بشه، البته نه اونجوری که انتظار داشته باشیم این مدل رو سیستم خودمون اجرا بشه چون سخت‌افزاری فراتر از سیستم‌های ما نیاز داره.
خودشون میگن که در تست‌ها مدل Mochi 1 در زمینه پایبندی به دستورات و کیفیت حرکت، از اکثر مدل‌های هوش مصنوعی ویدیویی دیگه، از جمله Runway و Luna، بهتر عمل می‌کنه.
venturebeat
@geekalerts

Geek Alerts

25 Oct, 07:43


ظاهراً OpenAI قصد داره مدل هوش مصنوعی جدیدش به اسم Orion یا حداقل با این اسم رمز رو تا دسامبر (آذر) امسال منتشر کنه.
برخلاف مدل قبلی یعنی GPT-4o و o1 این مدل جدید قرار نیست از طریق ChatGPT در دسترس باشه و احتمالا اول به صورت API در اختیار شرکت‌ها و توسعه‌دهنده‌ها قرار بگیره.
به نظر میرسه که این مدل نسل بعدی GPT-4 هست، هنوز معلوم نیست که با اسم GPT-5 معرفی میشه یا قرار هست یک اسم دیگه داشته باشه.
ولی قبلا یکی از مدیران OpenAI گفته بود که Orion می‌تونه تا ۱۰۰ برابر از GPT-4 قدرتمندتر باشه.
پ.ن. OpenAI انقدر روی GPT-5 بزرگنمایی و تبلیغ کرده که از گذاشتن این اسم روی مدل‌ها ترس داره و احتمالا صبر میکنه تا وقتی یه مدل با تغییرات قابل توجه معرفی کرد این اسم رو روش بذاره.
آپدیت: سم‌آلتمن گفت اسم این مدل GPT-5 نیست.
theverge
@geekalerts

Geek Alerts

24 Oct, 17:43


و Authorpic در آپدیت جدید قابلیت آنالیز داده رو به Claude اضافه کرده که با دادن فایل موردنظرتون، کدهای پایتون رو برای تحلیل اون فایل اجرا می‌کنه و با توجه به پرامپت‌تون Artifact جدیدی می‌سازه و بهتون نشون می‌ده.
این ویژگی برای همه کاربران بصورت پیش‌نمایش موجوده و باید اون رو فعال کنید.

https://www.anthropic.com/news/analysis-tool
hadi @geekalerts

Geek Alerts

24 Oct, 13:48


نسخه مک Perplexity منتشر شد.
این برنامه که کمک میکنه جستجوی بهتری توی وب داشته باشید و از انواع مدل‌های هوش‌مصنوعی روز استفاده کنید معمولا با نسخه وب خودش معروف هست و حالا با انتشار نسخه مک نشون داده برنامه ویژه‌ای برای ورود به دنیای دسکتاپ داره و حالا ۳ نسخه رسمی اندروید، آی‌او اس و مک از اون رو داریم، احتمالا باید به‌زودی منتظر نسخه ویندوز باشیم.
apple
@geekalerts

Geek Alerts

24 Oct, 13:37


مدل Stable Diffusion 3.5 منتشر شد که در ۳ نسخه هست.
نسخه Stable Diffusion 3.5 Large: با ۸ میلیارد پارامتر، کیفیت عالی و پایبندی به prompt، این مدل پایه، قوی‌ترین مدل در خانواده Stable Diffusion هست. این مدل برای موارد
استفاده حرفه‌ای با وضوح ۱ مگاپیکسل ایده آل هست.

نسخه Stable Diffusion 3.5 Large Turbo: یه نسخه فشرده از Stable Diffusion 3.5 Large هست که تصاویر با کیفیت بالا رو با پایبندی فوق‌العاده به prompt فقط در ۴ مرحله تولید میکنه که باعث میشه به طور قابل توجهی سریعتر از Stable Diffusion 3.5 Large باشه.

نسخه Stable Diffusion 3.5 Medium (قراره ۲۹ اکتبر منتشر بشه): با ۲.۵ میلیارد پارامتر، با معماری MMDiT-X و روش‌های آموزشی بهبود یافته، این مدل برای اجرا روی سخت‌افزار معمولی طراحی شده و تعادل بین کیفیت و سهولت سفارشی‌سازی رو برقرار میکنه. این مدل قادر به تولید تصاویری با وضوح بین ۰.۲۵ تا ۲ مگاپیکسل هست.

در نهایت شاهد پیشرفت در جزئیات و پایبندی به پرامپت‌ها برای رسیدن به چیزی هست که در ذهن داریم.
https://stability.ai/news/introducing-stable-diffusion-3-5
@geekalerts

Geek Alerts

24 Oct, 12:50


مایکروسافت بلاخره داره OCR رو به Windows Photos اضافه میکنه، ویژگی که میشه باهاش وقتی یه عکس رو باز می‌کنید متن‌هایی که داخل اون عکس هست رو انتخاب و کپی کنید.
این ویژگی که بیش از ۱۶۰ زبان‌رو پشتیبانی میکنه به شدت برای راحتی کار با اسناد و استخراج متون میتونه مفید باشه.
البته خیلی وقت قبل‌تر اپل ویژگی مشابه اون‌رو در محصولات مک اضافه کرده بود که به نظر میرسه مایکروسافت با تاخیر زیاد قرار هست این ویژگی رو به‌زودی برای ویندوز ۱۰ و ۱۱ اضافه کنه.
در واقع درسته که کمتر از ۱ سال تا پایان پشتیبانی از ویندوز ۱۰ باقی مونده اما مایکروسافت موظف هست که تا زمانی که از این نسخه پشتیبانی رسمی میکنه ویژگی‌های مهم هم بهش اضافه بشه.
techradar
@geekalerts

Geek Alerts

24 Oct, 11:34


استارلینک سر طوفان هلن تونست از FCC مجوز ارسال هشدار به گوشی‌هارو در آمریکا بگیره، چندصدهزار هشدار سر این طوفان به گوشی‌های 4G که توی اون مناطق آنتن نداشتن ارسال کردن که یک اتفاق تاریخی هست.
کل آزمایش موفق بوده و احتمالا به‌زودی مجوز سرویس‌های تجاری استارلینک 4G هم صادر بشه.
pcmag
@geekalerts

Geek Alerts

23 Oct, 21:13


گوگل امشب MusicFX DJ رو عرضه کرد و می‌تونید اون رو در آدرس زیر استفاده کنید. ابزاری پیشرفته‌تر از MusicFX قبلیه که بهتون دسترسی میده انواع سازها و بیت‌هایی که دوست دارید رو اضافه کنید و مطابق سلیقه‌ای که دارید موزیک‌های جدیدی تحویل بگیرید. اگر یادتون باشه چندماه پیش این ابزار رو در I/O معرفی کرد و Marc Rebillet در افتتاحیه مراسم از اون استفاده می‌کرد. از انواع سازها و موسیقی‌ها پشتیبانی می‌کنه، حتی سازهای ایرانی اما نه به خوبی سایر سازها.

https://aitestkitchen.withgoogle.com/tools/music-fx-dj
hadi @geekalerts

Geek Alerts

23 Oct, 20:55


مثلا تو این ویدیو می‌تونید استفاده از این قابلیت رو ببینید. مدل Claude برای کاربر یک پرواز روی Google Flight رزرو می‌کنه!
پ.ن:‌ برنامه توسط یه توسعه‌دهنده شخص ثالث ساخته شده و ربطی به این شرکت نداره و فقط از این api استفاده کرده.

tweet.
hadi @geekalerts

Geek Alerts

23 Oct, 20:40


شرکت Authropic از نسخه بهبود یافته Claude 3.5 Sonnet و مدل جدید Claude 3.5 Haiku رونمایی کرده. مدل جدیدتر عملکرد بهتری از سایرمدل‌های هم‌رده خودش یعنی GPT-4o و Gemini 1.5 Pro داشته و تونسته در بنچمارک‌های مختلف عملکرد بهتری رو نشون بده. اما نکته مهم‌تر اینه که این شرکت api جدیدی رو به نام Computer Use عرضه کرده که به مدل اجازه تعامل با کامپیوتر کاربر رو میده. یعنی شما با دادن پرامپت‌های مختلف به مدل اجازه میدید با کامپیوترتون کار کنه و تسک‌های مختلف رو انجام بده. نکته جالب هم اینه که توی دوتا از تست‌هاشون مدل یک بار ویدیو رکورد طولانی‌ای رو قطع کرده و بار دوم هم حین کد زدن مدتی متوقف شده و رفته عکس‌های پارک ملی یلواستون رو سرچ کرده و دیده.

https://www.anthropic.com/news/3-5-models-and-computer-use
hadi @geekalerts

Geek Alerts

23 Oct, 20:29


خب شرکتی به اسم Clone از یک ربات انسان‌نما با عضله‌های مصنوعی رونمایی کرده. درواقع این یک نیم‌تنه است که آرنج‌هایی فعال و ستون فقرات داره. هدف این شرکت توسعه ربات‌های انسان‌نمایی با شباهت کامل به دستگاه فقرات انسانه. تصاویر هم دست اسکلتی قبلی‌شون رو نشون میده.

tweet.
hadi @geekalerts

Geek Alerts

20 Oct, 16:11


همچنین Perplexity توی آپدیت جدیدش جستجوی مالی رو هم اضافه کرده که شما حالا می‌تونید باهاش نمودارها، قیمت سهام و ... رو مشاهده و تحلیل کنید. تقریباً از همه ارزها، کریپتوها و سهام‌ها پشتیبانی می‌کنه.

tweet.
hadi @geekalerts

Geek Alerts

19 Oct, 07:28


فیسبوک (متا) به کارمندهاش غذای رایگان میده، اینجوری که هر وعده ۲۵ دلار اعتبار غذا میگیرن، یه چیزی مثل اسنپ‌فود که میتونن سفارش بدن.
بعد قوانین سختی داره که این اعتبار فقط برای غذاست ولی بعضی از کارمندها مخفیانه ازش برای خریدهای خونه استفاده میکردن، مثل شوینده، شراب و ...
پیداشون میکنن و اخراج میشن، یکی از این کارمندها که به خاطر زیر پا گذاشتن قوانین شرکت و سر ۲۵ دلار اخراج میشه سالی ۴۰۰ هزار دلار حقوق میگرفته.
ft
@geekalerts

Geek Alerts

18 Oct, 08:53


خب Perplexity اینجوری کار میکنه که میتونید بر اساس دیتایی که داخل وب و اینترنت هست جستجو کنید.
یه ویژگی جدید به اسم Internal Knowledge معرفی کرده که میتونید بهش دیتاهای داخلی خودتون رو بدید، مثلا کلی فایل PDF وورد و ... دارید پرپلکسیتی میتونه همرو بخونه و ازشون یاد بگیره، حالا وقتی ازش سوال کنید فقط تو اینترنت نمیگرده و به کمک دیتاهای شما هم بهتون جواب میدن.
از طرفی این فضای دیتایی که میسازید رو میتونید با بقیه هم به اشتراک بذارید یا گروهی روش کار کنید.
خودش چند تا پیشنهاد داده، گفته مثلا تیم‌های منابع انسانی شرکت‌ها میتونن دیتاهایی رو آماده کنن تا سایر نیروی شرکت اگه سوالاتی داشتن سریع تر به جواب برسن.
یا مثلا تیم فروش به کمک تجارب و دیتاهایی که از قبل داره و ترکیبش با اخبار و ترند‌های روز بتونه از پرپلکسیتی برای اهدافش بهتر استفاده کنه.
ویژگی خیلی خوبه اما برای دسترسی بهش اشتراک پرو ۲۰ دلاری باید تهیه بشه که البته یکی از ویژگی‌های این اشتراک ساخت فضاهایی از دیتاهای داخلی هست.
https://www.perplexity.ai/
perplexity
@geekalerts

Geek Alerts

18 Oct, 08:34


نسخه رسمی ChatGPT برای ویندوز منتشر شد.
چون آزمایشی هست فعلا کاربرهای پلاس فقط میتونن لاگین کنن. احتمالا به‌زودی دسترسی برای همه باز میشه.
این چون آزمایشی هست یک سری از ویژگی‌های نسخه وب یا موبایل رو نداره، مثل دستیار صوتی و ورود به گوگل درایو، ولی همه این‌ها در نسخه نهایی منتشر میشه.
یه گزینه چت فوری هم داره که با دکمه‌ای Alt + Space فوری باز میشه و میتونید چت کنید.
این چت حتی آخرین موقعیتی که داخلش بودید رو یادش میمونه، حتی وقتی برنامه رو ببندید و مجدد باز کنید.
https://apps.microsoft.com/detail/9nt1r1c2hh7j
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 15:58


ناسا در ساعت ۱۹:۳۶ روز دوشنبه، با استفاده از موشک فالکون Heavy، کاوشگر فضایی اروپا کلیپر رو به فضا پرتاب کرد. ماموریت اصلی این کاوشگر بررسی اینه که آیا در زیر سطح قمر یخی مشتری یعنی «اروپا» امکان وجود حیات هست یا خیر. یکی از اهداف اصلی ناسا طی سال‌های اخیر بررسی وجود حیاتی هوشمند مثل حیات انسانه، اما جهان به قدری بزرگه که نمی‌شه کل اون رو بررسی کرد، درنتیجه با اهداف کوچک‌تر و محدودتر می‌شه این جستجو رو دقیق‌تر و هدف‌مندتر کرد. حالا ناسا با فرستادن یک کاوشگر که به دور قمر مشتری می‌گرده، می‌تونه این قمر رو به دقیق‌ترین حالت ممکن بررسی کنه. این کاوشگر حدود ۶ سال در مسیره و سال ۲۰۳۰ به مدار مشتری می‌رسه و بزرگ‌ترین فضاپیمایی هست که تا به‌حال ناسا برای ماموریت‌هاش استفاده کرده.

https://science.nasa.gov/mission/europa-clipper/
hadi @geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 13:32


با اینکه فکر میکنید 5G آخرین نسل ارتباط تلفن همراه هست ولی داریم ازش عبور کنیم و 5.5G یا همون 5G Advanced داره به شبکه‌های مخابراتی اضافه میشه.
اول اینکه میشه باهاش به سرعت اینترنت ۱۰ گیگابیت رسید، اتفاقی که الان با 5G در حدود میانگین ۱ تا ۲ گیگابیت هست.
یا اینکه تکنولوژی‌هایی داره که کمک میکنه تو جاهای شلوغ مثل استادیوم‌ها، آنتن‌های بیشتری به دکل‌ها اضافه کنن تا ظرفیت اونجا بدون مشکل زیاد بشه.
حتی برای الگوی ترافیک و بهبود قدرت سیگنال ممکنه از AI هم استفاده کنن.
ویژگی بعدیش هم کاهش مصرف انرژی گوشی هست وقتی از اون استفاده نمیکنیم، (منظور حالت آماده به کار هست)
حالا یکی از مدیران تی-موبایل آمریکا تایید کرده که میخوان شبکه 5G Advanced رو تا چند ماه دیگه راه‌اندازی کنن.
از طرفی خود گوشی هم باید پشتیبانی کنه و خبر خوب اینه‌که قبلا مودم‌هایی با این قابلیت تولید شدن و بعضی از گوشی‌ها این ویژگی رو دارن.
هرچند با اعلام اولین دکل‌هایی که این ویژگی‌رو دارن احتمالا تمام گوشی‌هایی که بعدا معرفی میشن روی این کلمه 5G Advanced خیلی تبلیغ کنن.
phonearena
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 11:22


متا و توییتر، تیک آبی نمیفروشن، اشتراک‌هایی برای خدمات بیشتر دارن.
مثلا اشتراک متا رو اگه بخرید، یک پکیج هست شامل تیک آبی، پشتیبانی چت و ایمیل، پروفایل پیشرفته‌تر، امکان درخواست حذف حساب‌های کاربری که از روی اسم و عکس شما ساخته شدن، نمایش بالاتر در بخش دیدگاه‌ها، نمایش بالاتر در پیشنهاد‌ها و جستجوی اینستا و چندتا ویژگی دیگه.
هزینه اون ماهی ۱۵ دلار هست، باید بالای ۱۸ سال باشید و مدارک شناسایی یکی از کشورهایی رو ارائه بدید که متا وریفای برای اون کشور فعال هست.
مثل هند، آمریکا، کشورهای اروپایی و چند مورد دیگه.
برای درخواست هم از داخل خود برنامه اینستاگرام و یا سایت بیزینس فیسبوک میشه اقدام کرد.
https://business.facebook.com/
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 10:52


درخواست وریفای یا تیک آبی اینستاگرام برای همه باز نیست، اینجوری هست که اینستاگرام بعد مدتی بهت پیام میده که تو هم میتونی حالا از متا وریفای استفاده کنی.
همین باعث شده حجم زیادی ایمیل برای کاربرها ارسال بشه که حالا نوبت شماست که تیک آبی بگیرید، اما در اصل این‌ها صفحات فیشینگ برای سرقت رمز و یوزر اینستاگرام شما هستن.
دامنه‌هاشون هم مشکوک نیست، مثلا metaverify.com هستن که شما شک نمیکنید ولی یه مورد ثابت همگی دارن و اون هم اینه که درخواست میکنن برای لاگین یوزر و پسوورد اکانت خودتون رو بزنید.
در صورتی که متا اجازه لاگین از طریق اینستاگرام و فیسبوک رو میده و تنها کافی هست داخل سایت instagram.com لاگین باشید و دیگه نیاز نیست جای دیگری یوزر و پسوورد بزنید.
در واقع هرجایی غیر از دامنه اصلی اینستاگرام و اپ رسمی اون در اپ استور و گوگل پلی نباید رمز وارد کرد.
ورود ۲ مرحله‌ای هم حتما فعال کنید.
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 09:44


یه نظرسنجی در مورد استفاده تلفن‌همراه در مدرسه منتشر شده که نکات جالبی داخلش هست.
مثلا ۶۸ درصد بزرگسالان آمریکایی از ممنوعیت استفاده از تلفن‌همراه دانش‌آموزان تو کلاس درس حمایت میکنن.
تصمیم اعمال این موضوع توسط منطقه مدرسه‌ها گرفته میشه و بعضی‌هاشون دنبال این هستن که کل زمانی که دانش‌آموز داخل مدرسه هست اجازه استفاده از تلفن همراه رو نداشته باشه.
ظاهرا بزرگسالان از این حمایت نمیکنن و فقط ۳۶ درصد موافق بودن، ایدشون اینه که دانش‌آموز میتونه بین کلاس‌ها یا زمان ناهار و ... از گوشیش استفاده کنه.
این حمایت وقتی بیشتر میشه که در مورد کلاس‌های پایین‌تر مثل دانش‌اموزهای کمتر از ۱۲ سال صحبت میکنیم. در کنار اینکه که جمهوری خواهان بیش از دموکرات‌ها خواهان ممنوعیت تلفن داخل کلاس‌های درس هستن.
حامی‌های ممنوعیت حرفشون اینه که تلفن همراه داخل کلاس حواس‌پرتی برای دانش‌آموزان میاره و ظاهرا معلم‌ها هم نسبت به این موضوع گلایه دارن.
حالا از طرفی مخالفان ممنوعیت چی میگن؟
میگن این باعث یه جنگ بین معلم و دانش‌آموز میشه، یعنی نمیشه از معلم انتظار اجرای این قانون رو داشت و این تصمیم باید به والدین داده بشه.
pewresearch
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 09:27


الکس پرویاس که میشه کارگردان فیلم I, Robot گفته ایلان ماسک طراحی محصولات جدیدش رو از فیلم من کپی کرده و نسبت به این موضوع انتقاد داشته.
بعد Patrick Tatopoulos که میشه طراح این ماشین‌ها و ربات‌ها تو فیلم، یه پست تو اینستاگرام فرستاده و میگه:
احساس افتخار کنم که ایلان ماسک از طراحی‌های من استفاده کرده.
و در ادامه گفته مسیری که ایلان داره میره براش جالب هست.
https://www.instagram.com/p/DBEbRk-Pnqx/
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 09:08


برای تایم باکسینگ و نوشتن تسک‌ها یکی از گزینه‌های اوپن‌سورس و رایگان Super Productivity هست که میتونید برای تسک‌ها زمان مشخص کنید، شروع کنید و مدیریت خوبی روی زمان‌بندی روزانه داشته باشید.
از تکنیک‌های پومودورو و روش‌های دیگه هم پشتیبانی میکنه.
نسخه مک، ویندوز و لینوکس داره و زبان فارسی هم میشه بهش اضافه کرد.
https://github.com/johannesjo/super-productivity
@geekalerts

Geek Alerts

16 Oct, 09:03


اینا خروجی مدل جدید Imagen 3 گوگل هست که از الان میتونید توی جمنای استفاده کنید.
از نوشتن متن روی عکس و پرامپت فارسی پشتیبانی میکنه، توی نسخه رایگان جمنای نمیشه چهره افراد رو کشید.
تصاویر با ابعاد مربعی هست و امکان ادیت تصاویر با پرامپت هم بهتون میده، مثلا میتونید بگید پس زمینه رو عوض کن.
هر تصویری رو نمیسازه و محدودیت‌هایی داره.
https://gemini.google.com
@geekaerts

Geek Alerts

15 Oct, 07:23


شرکت SpaceX رکورد تعداد پرتاب سال قبل یعنی ۹۶ پرتاب در سال رو شکست و با وجود اینکه ۲.۵ ماه تا پایان سال مونده ۹۷ پرتاب داشته.
استارلینک ماهواره‌های V3 یا نسل سوم خودشو میخواد به کمک استارشیپ پرتاب کنه، میگه میخوایم اینترنت ۱۰ گیگابیتی ارائه بدیم و کلا پلن‌های گیگابیتی داشته باشیم.
این ماهواره‌ها چون سنگین‌تر هستن با فالکون‌ ۹ نمیشه فرستاد و استارشیپ گزینه خوبی واسه پرتابشون هست.
تو هر پرتاب میتونه با استارشیپ ۵۰ تا ۱۰۰ تا ماهواره ارسال کنه، این V3 در واقع تغییراتی روی سیستم Gen2 هست که باعث میشه روی همون سیستم به پهنای باند گیگابیتی کاربرها برسن.
در کنارش پهنای باند موبایلی بیشتری هم داره ولی فعلا اطلاعات بیشتری ازش نیست.
pcmag
@geekalerts