ایلان ماسک: با تراشه نورالینک مرگ دیگر معنایی ندارد
ایلان ماسک، بنیانگذار نورالینک، همواره با ایدههای جسورانه و گاه عجیب خود، توجه رسانهها را به خود جلب میکند. یکی از جدیدترین اظهارات او، مربوط به فناوری نورالینک و مفهوم مرگ است. ماسک معتقد است که با استفاده از این فناوری، مرگ دیگر پایان زندگی نخواهد بود.
نورالینک و بازگرداندن تواناییهای از دست رفته
نورالینک شرکتی است که روی توسعه تراشههای مغزی کار میکند. هدف این تراشهها، بازگرداندن تواناییهای از دست رفته به افراد است. برای مثال، ماسک میخواهد با استفاده از این تراشهها، بینایی را به نابینایان بازگرداند یا درد کمر و گردن را تسکین دهد.
جاودانگی به سبک ایلان ماسک
اما ایده جنجالیتر ماسک، مرتبط با مفهوم مرگ است. او در مصاحبهای با FULL SEND PODCAST گفت: “اگر نورالینک بتواند خاطرات فرد را ضبط کند، میتوان آنها را به کلون آن فرد انتقال داد.” به باور ماسک، احساسات نیز سیگنالهای مغزی هستند که میتوان آنها را ثبت و به کلون منتقل کرد.
مرگ در دنیای بازیهای ویدیویی
ماسک این ایده را به مرگ در بازیهای ویدیویی تشبیه میکند و میگوید: “مرگ، از دست دادن اطلاعات است. اگر فرد بمیرد، اما اطلاعاتش در کلون او وجود داشته باشد، در واقع او نمرده است، بلکه به نوعی ادامه داده است. این مانند مرگ در بازیهای ویدیویی است که شما میمیرید، اما به قسمت ذخیره بازی برمیگردید.”
آیا مرگ بیمعنا میشود؟
ماسک معتقد است اگر با مرگ، اطلاعات فرد نابود نشود، مرگ معنایی نخواهد داشت. البته چنین هدفی هنوز بسیار دور است. نورالینک در حال حاضر ایمپلنتهای خود را روی افراد فلج آزمایش میکند و روی اهداف درمانی و پزشکی متمرکز است.
مطالعه کنید :
پیشبینی آینده هوش مصنوعی؛ انقلاب جدید تا پنج سال دیگر
آینده نورالینک
انتظار میرود تراشههای نورالینک برای درمان بیماریهایی مانند آلزایمر، پارکینسون، صرع و بیماریهای مختلف دیگر مورد استفاده قرار گیرد. ماسک اعلام کرده است که تاکنون ایمپلنتهای نورالینک در مغز چندین انسان قرار گرفته و بخوبی کار میکنند