دادگاه کیفری بین المللی در حکمی بی سابقه برای اولین بار رژیم صهیونیستی را در معرض یک اتهام بین المللی قرار داد و بدین ترتیب، حامیان این رژیم را در تنگنا قرار داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این حکم دادگاه لاهه اقدامی بی سابقه به شمار می رود که می توان از آن برای تعقیب عاملان ارتکاب جنایت های جنگی و جلوگیری از فرار آنها از مجازات استفاده کرد.
احمد رمضان در نوشته ای به بررسی ابعاد مختلفی این حکم صادره پرداخت است که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می شود:
1- حکمی بین المللی مبنی بر سلب هر گونه مشروعیت است که تل آویو و واشنگتن سعی داشتند در جنگ غزه از آن یک چتر حمایتی برای خود درست کنند.
2- این اتهام متوجه عرصه های سیاسی که نتانیاهو نماینده آن است و نظامی که گالانت نماینده آن است، می باشد و همین امر باعث خشم و ناراحتی هم دولت و هم مخالفان شده است؛ چرا که در آینده می تواند دامن آنها را هم بگیرد!
3- پایان دادن جدی به زندگی سیاسی نتانیاهو؛ چرا که هر گونه تلاشی برای پافشاری بر تداوم حضور وی در قدرت به معنای دهن کجی به جامعه بین المللی و منزوی شدن بیشتر اسرائیل خواهد بود.
4- فراهم کردن عرصه برای دستگاه های قضایی کشورهای مختلف به منظور تعقیب نتانیاهو و گالانت و دیگر مسئولان دولت اسرائیل که لرزه بر اندام تل آویو انداخته و فعالیت های دیپلماتیک آنرا محدود خواهد کرد.
5- این حکم دولت آتی آمریکا (دولت ترامپ) را در صورت مقابله با این حکم و مجازات دادگاه (که شخصیت های آمریکایی در تهدیدات خود مطرح کرده اند) در تنگنا قرار خواهد داد و واشنگتن را وارد بحران حقوقی و اخلاقی خواهد کرد (برخی معتقدند که هدف از همسویی دولت بایدن در صدور این حکم، ایجاد چالش برای دولت ترامپ است).
6- فراهم کردن زمینه برای تعقیب شخصیت های دیگر دولت و ارتش صهیونیستی بر اساس مدارک و شواهد مربوط به اتهامات وارده به آنها مبنی بر اتکاب جنایت های جنگی و غیرانسانی؛ به طوری که بسیاری از این افراد اقدام به انتشار تصاویر و فیلم ها و سخنان خود کرده اند که در آنها به اقدامات ناقض قوانین بین المللی خود افتخار می کنند.
7- بسترسازی برای تعقیب شخصیت های غربی که از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه حمایت کرده اند و شاید این کار منجر به ایجاد بحران در عرصه سیاسی بسیاری از کشورهای غربی و متوقف کردن انتقال سلاح یا حمایت های لوجستیک آنها از رژیم صهیونیستی شود که در جریان عملیات های نظامی خود از این کمک ها استفاده می کند.
8- الزام بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آمریکایی و غربی به بازنگری در همکاری های خود با ارتش صهیونیستی و دولت نتانیاهو به خاطر ترس از صدور احکام قضایی که باعث بی اعتباری و اجبارشان به پرداخت غرامت های مالی به قربانیان جنگ و جنایت های نتانیاهو و ارتش وی شوند.
9- متوقف شدن هر گونه پیشرفت در روند سیاسی سازش و عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه به این دلیل که تداوم حضور نتانیاهو در عرصه قدرت جلوی برگزاری هر گونه دیدار یا برقراری ارتباط را به خاطر تبعات قانونی و سیاسی این امر خواهد گرفت.
10- تشدید انزوای رژیم صهیونیستی در عرصه بین المللی در صورت تداوم حکومت راستگراها و در صورت اتخاذ واکنش های تنش زا مانند مصادره اراضی و شهرک سازی یا تشدید جنایت های جنگی هم، انزوای رژیم صهیونیستی بیشتر خواهد شد و این وضعیت تأثیرات منفی بر روی این رژیم خواهد گذاشت.
@felestin_news