EMAPA @emapaexecutivecoach Channel on Telegram

EMAPA

@emapaexecutivecoach


کانال مدیریت توانمندسازی و ارزیابی عملکرد
مباحث: رفتار سازمانی، کوچینگ، NLP و عصب شناسی سازمانی
مدیر کانال:دکترسیدرضا پورغفاری
رشته تحصیلی:مدیریت - رفتارسازمانی
منتور و کوچ بهبود عملکرد فردی؛ تیمی؛ سازمانی و کسب و کار
متخصص NLP
پژوهشگر عصب شناسی سازمانی

EMAPA (Persian)

EMAPA کانالی است که توسط دکتر سیدرضا پورغفاری، یک مدیریت - رفتار سازمانی با تجربه، اداره می‌شود. این کانال به منظور مدیریت توانمندسازی و ارزیابی عملکرد افراد و سازمان‌ها تأسیس شده است. مباحث مختلفی از جمله رفتار سازمانی، کوچینگ فردی- سازمانی، NLP (برنامه‌نویسی زبان طبیعی) و عصب‌شناسی سازمانی در این کانال مورد بررسی و بحث قرار می‌گیرند. دکتر پورغفاری همچنین به عنوان یک منتور و کوچ برای بهبود عملکرد فردی و سازمانی فعالیت می‌کند و دارای تخصص در زمینه NLP است. او همچنین به عنوان یک پژوهشگر در عصب‌شناسی سازمانی مشغول به فعالیت است. اگر به توسعه فردی و سازمانی خود علاقه‌مند هستید و دنبال راهکارهای نوین برای بهبود عملکرد خود هستید، به کانال EMAPA بپیوندید و از دانش و تجربیات دکتر پورغفاری بهره‌مند شوید.

EMAPA

21 Nov, 13:14


🎁 جستار

#علوم اعصاب سازمانی🧠

💢 هابنولا (Habenula) در مغز و وظایف آن

🛑 هابنولا بخشی کوچک اما حیاتی در مغز است که در تنظیم احساسات، یادگیری پاداش و تنبیه و تصمیم‌گیری نقش دارد. این ساختار به‌ویژه در پردازش تجربیات منفی و پیش‌بینی نتایج ناخوشایند فعال است.

♋️ ارتباط هابنولا با عدم اقدام

زمانی که فرد با شکست یا پاداش‌های منفی مکرر مواجه می‌شود، هابنولا بیش‌فعال شده و سیگنال‌هایی به بخش‌هایی از مغز ارسال می‌کند که باعث کاهش انگیزه می‌شود. این وضعیت ممکن است فرد را در حالتی قرار دهد که از ترس شکست یا مواجهه با پیامدهای منفی، اقدام نکند.

♻️ مثال

فرض کنید کارمندی برای پیشنهاد یک پروژه جدید برنامه‌ریزی کرده است. اما در گذشته، پیشنهادهای او توسط مدیر رد شده یا مورد انتقاد شدید قرار گرفته‌اند. در نتیجه، هابنولا فعال شده و او احساس می‌کند تلاش مجدد بی‌فایده است. این حالت باعث می‌شود که او از ارائه ایده‌های جدید خودداری کند، حتی اگر ایده بسیار خوبی داشته باشد.

راهکارهای رفع مشکل

1⃣ ایجاد تجربیات مثبت: تلاش برای ایجاد موفقیت‌های کوچک، مانند پیشنهادهای کم‌ریسک که شانس پذیرش بالایی دارند، می‌تواند فعالیت هابنولا را کاهش دهد.

2⃣ تمرین بازخورد مثبت: مدیران باید بازخوردهای سازنده و تشویقی ارائه دهند تا حس شکست مکرر کاهش یابد.

3⃣  استفاده از تکنیک‌های ذهن‌آگاهی: تمریناتی مانند مدیتیشن می‌توانند به کاهش استرس و تنظیم بیش‌فعالی هابنولا کمک کنند.

4⃣ حمایت اجتماعی: بهره جویی از خدمات کوچینگ می‌تواند عزت نفس و اعتمادبه‌نفس فرد را تقویت و بیش فعالی هابنولا را کنترل کند.

این راهکارها به فرد کمک می‌کنند تا از تأثیرات منفی هابنولا کاسته و دوباره وارد اقدام شود.

Dr. Pourghafari, S,R
Performance Mentor &  Coach,
NLP Practitioner, IN
Researcher of Organizational Neuroscience

🟪 کانال مدیریت توانمندسازی و ارزیابی عملکرد

📍 @EMAPAExecutiveCoach

EMAPA

21 Nov, 13:14


🎁 جستار

#علوم اعصاب سازمانی🧠

💢 هابنولا (Habenula)

🟪 کانال مدیریت توانمندسازی و ارزیابی عملکرد

📍 @EMAPAExecutiveCoach

EMAPA

28 Oct, 16:29


🎁 جستار

#علوم اعصاب - کوچینگ🧠

وقتی در شرایط چالش‌برانگیز یا بحرانی قرار می‌گیریم، سیستم عصبی ما به‌طور طبیعی شروع به ترشح ناقلان عصبی مانند آدرنالین، کورتیزول و ... می‌کند.
⭕️ این مواد شیمیایی، بخشی از پاسخ "جنگ و گریز" هستند که به ما کمک می‌کنند به سرعت به موقعیت واکنش نشان داده و در صورت لزوم از شرایط چالشی خارج شویم.

♨️ این فرآیند که در سیستم لیمبیک و به‌ویژه آمیگدالا اتفاق می‌افتد به بقا و انطباق سریع بدن کمک می‌کند.

حال زمانی که یک کوچ از مراجع پرسش‌هایی می‌پرسد که نیاز به تفکر عمیق و تحلیل دارند، مغز مجدد در موقعیت چالش قرار گرفته و شروع به ترشح ناقلان عصبی می کند لیکن از حالت صرفاً واکنشی به سمت فعالیت بخش‌هایی از قشر پیش‌پیشانی می‌رود.

❇️ این بخش مغز، مسئول تفکر منطقی، برنامه‌ریزی، و تصمیم‌گیری است.

نتیجه این که در فرآیند کوچینگ، با پرسشگری هدفمند؛ مغز به تفکر درباره راه‌حل‌های جدید روی آورده و از پاسخ‌های ابتدایی دور شده و با ترشح مواد شیمیایی مختلفی همانند دوپامین و یا سروتونین به پاداش‌دهی مثبت پرداخته و از فعالیت خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند.

✳️ این روند به افزایش انگیزه و بهبود کیفیت تصمیم‌گیری مراجع کمک می‌کند.


💹 در مجموع می‌توان گفت که فرآیند پرسشگری در کوچینگ، با ایجاد چالش‌های شناختی به فعال‌سازی مسیرهای عصبی مربوط به حل مسئله و تصمیم‌گیری کمک می‌کند و مغز را به‌طور طبیعی به سمت تولید راه‌حل و تحلیل سوق می‌دهد. این موضوع  نشان‌دهنده تأثیرات عمیق روان‌شناختی و عصب‌شناختی کوچینگ در بهبود عملکرد و ارتقاء خودآگاهی مراجع است.

Dr. Pourghafari, S,R
Performance Mentor &  Coach,
NLP Practitioner, IN
Researcher of Organizational Neuroscience

🟪 کانال مدیریت توانمندسازی و ارزیابی عملکرد

📍 @EMAPAExecutiveCoach