دانش حقوق ایران @drnasserkatouzian Channel on Telegram

دانش حقوق ایران

@drnasserkatouzian


پدر دانش حقوق ایران دکتر ناصر کاتوزیان

دانش حقوق ایران (Persian)

در کانال تلگرام "دانش حقوق ایران" به عنوان یک منبع قابل اعتماد و معتبر در حوزه حقوق ایران، با نام کاربری "drnasserkatouzian"، شما می‌توانید با دانش و تخصص پدر حقوق ایران، دکتر ناصر کاتوزیان، آشنا شوید. این کانال پر از مطالب علمی، تحلیل‌های حقوقی، و بررسی‌های تخصصی از موضوعات مختلف حقوقی است. با دنبال کردن این کانال، شما به روز با آخرین تحولات حقوقی در ایران و جهان خواهید بود. اگر به دنبال افزایش دانش خود در زمینه حقوق و به دست آوردن اطلاعات به‌روز و پیشرفته هستید، حتماً این کانال را دنبال کنید. با پیوستن به جمع طرفداران دانش حقوق ایران، شما هم می‌توانید از تجربیات و نظرات دیگران بهره‌مند شوید و در صحبت‌ها و ببحث‌های حقوقی فعال شرکت کنید. از شناخته شدن با دکتر ناصر کاتوزیان و مشارکت در این کانال، به عنوان یک یادگیرنده فعال و کنجکاو، لذت خواهید برد.

دانش حقوق ایران

12 Feb, 07:50


درخواست صلح دلیل بر محکومیت متهم

برخی محاکم کیفری یکی از دلایل خویش را بر محکومیت متهم، تقاضای مصالحه دعوا از سوی متهم به شاکی محسوی می نمایند لکن با عنایت به حاکمیت مقررات ماده 755 قانون مدنی که اشعار داشته «صلح با انکار دعوا نیز جایز است بنابراین درخواست صلح اقرار محسوب نمی شود» تقاضای مصالحه ای که در جریان تحقیقات مقدماماتی و یا قبل از صدور حکم از سوی متهم به شاکی تقدیم می گردد هرگز بعنوان اقرار به انتساب جرم نبوده و نمی تواند دلیلی برای اثبات ادعای شاکی تلقی گردد، البته برخی محاکم قضایی این امر را فقط در حد اماره بر مجرمیت متهم می دانند که ممکن است موجبات علم قاضی را فراهم نماید که باز هم باید توجه به این مهم را خاطرنشان کرد که اماره ای موجب علم قاضی در صدور رای علیه متهم است که «اماره بیّن» باشد و با عنایت به تعارض این امر با مقررات ماده 755 قانون مدنی نمی توان درخواست مصالحه از سوی متهم را « اماره بیّن » تلقی نمود و هرگز موجبات علم قضایی را فراهم نخواهد ساخت.

در کانال «دانش حقوق ایران» (کانال تخصصی آیین دادرسی کیفری) با ما همراه باشید.

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

12 Feb, 07:49


معضل اجتماعی فرار مردان از منزل مشترک

مردانی که با ترک منزل از سوی همسر خویش مواجه می شوند بلافاصله با ارسال اظهارنامه ای رسمی تقاضای مراجعت وی را نموده و پس از آن با طرح دادخواست الزام به تمکین، دست به دامان مراجع قضایی شده و در اکثر موارد زنان فراری از منزل مشترک را به خانه بر می گردانند، اما آن روی سکه فرار مردان از زندگی مشترک است، که متاسفانه مقنن هیچ راهکار قانونی برای رجعت آنان مقرر ننموده است و قطعاً اگر زن دادخواست یا اظهارنامه الزام به تمکین شوهر را تقدیم مراجع قضایی نماید، با رد خواسته مواجه می گردد. این در حالی است که در جامعه فعلی فرار مردان از منزل مشترک رو به افزایش است، فرار مردان از منزل لاجرم عامل اصلی بسیاری از جرایم همچون سرقت، اعتیاد، روابط نامشروع و قس علیهذا خواهد بود. هر چند عوامل زیادی در گسترش این معضل اجتماعی موثر است و باید ریشه ای به این پدیده نامیمون، نگریست لکن به نظر می رسد مقنن بایستی در این مورد چاره ای بیندیشد و با جرم انگاری موضوع جلو این فاجعه اجتماعی را بگیرد وگرنه هرچه اقتصاد خراب تر، آمار فرار مردان و بی سرپناهی زنان و فرزندان معصوم، بیشتر!!!

در کانال «دانش حقوق ایران» (کانال تخصصی آیین دادرسی کیفری) با ما همراه باشید.

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

12 Feb, 07:48


لایحه تجدیدنظرخواهی به جای دادخواست

قانون گذار در قانون آیین دادرسی کیفری از مواد 433 الی 441 قانون مذکور زمانی که از تجدیدنظرخواهی یا فرجامخواهی سخن به میان آورده است از دو واژه درخواست و دادخواست (البته اکثراً از درخواست یا تقاضا) استفاده کرده است و این بدان معنا است که تجدیدنظرخواه می تواند تجدیدنظرخواهی یا فرجامخواهی خویش را با استفاده از لایحه تجدیدنظرخواهی یا فرجامخواهی خطاب به دادگاه تجدیدنظر ارسال نماید و الزامی به استفاده از قالب «دادخواست» نمی باشد مگر در مواردی که در حکم دادگاه کیفری به دادخواست حقوقی وفق مقررات ماده 15 قانون مآرالذکر رسیدگی شده باشد که قطعاً تجدیدنظرخواهی از آن رای نیازمند ثبت دادخواست است. بنابراین چنانچه تجدیدنظرخواه با حضور در یکی از دفاتر خدمات قضایی تجدیدنظرخواهی خویش را در قالب «لایحه تجدیدنظرخواهی» ثبت نماید، دادگاه بدوی مکلف به پذیرش آن لایحه در مقام تجدیدنظرخواهی از رای است و بعد از رفع نقص در خصوص هزینه های دادرسی، به تکلیف مقرر در تبصره ماده 439 قانون آیین دادرسی کیفری بلافاصله پرونده را به مرجع تجدیدنظر ارسال می نماید.


در کانال «دانش حقوق ایران» (کانال تخصصی آیین دادرسی کیفری) با ما همراه باشید.


https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

12 Feb, 07:46


ضم کفیل و مسئولیت انفردای کفیل

مقنن از ماده 217 به بعد از قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص قرارهای تامین و نظارت قضایی، از شهره ترین قرار تامین که همان کفالت است سخن به میان آورده است لکن این که آیا با صدور قرار کفالت با مبلغ معین، دو یا سه نفر می توانند مشترکاً کفالت یک نفر را بر عهده بگیرند، سخنی به میان نیامده است و بر اساس اصل اباحه، امری که ممنوع نیست اصل بر مجاز بوده آن است فلذا چنانچه برای متهمی بعنوان مثال 100 میلیون تومان قرار کفالت صادر شود حتما لازم نیست یک نفر کفیل تمام مبلغ وجه الکفاله را تعهد نماید بلکه می توان دو نفر کفیل یا بیشتر به همان مبلغ (به هر میزان که هر کفیل تعهد نماید) کفیل تعیین نمود لکن در این مورد برای اجرای مقررات ماده ۲۲۸ قانون مآرالذکر که مقرر می دارد «كفيل يا وثيقه گذار در هر مرحله از تحقيقات و دادرسي با معرفي و تحويل متهم مي تواند، حسب مورد، رفع مسؤوليت يا آزادي وثيقه خود را از مرجعي كه پرونده در آنجا مطرح است درخواست كند. مرجع مزبور مكلف است بلافاصله مراتب رفع مسؤوليت يا آزادي وثيقه را فراهم نمايد.» هر کفیل که متهم را تحویل دهد به همان میزان تعهد مذکور در قرار قبولی کفالت، کفالت آزاد و از متهم کفیل دیگری اخذ می نمایند و در موارد اخذ وجه الکفاله هر کفیل به میزان متهد شده در قرار قبولی کفالت متعهد به پرداخت وجه الکفاله است.

در کانال «دانش حقوق ایران» (کانال تخصصی آیین دادرسی کیفری) با ما همراه باشید.


https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

12 Feb, 07:43


🔴صلاحیت دادگاه های صلح به شرح زیر است:

۱- دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد (1/000/000/000) ریال

تبصره- رئیس قوه قضائیه میتواند نصاب مذکور در این بند را هر سه سال یکبار با رعایت تناسب تغییر شاخص ساالنه که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود، تعدیل کند.

۲- دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق

۳- دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (1) این ماده در صورتی که مشمول ماده (29) قانون حمایت خانواده مصوب 1391/12/1 نباشد.

۴- دعاوی و درخواست های مربوط به تخلیه عین مستاجره و تعدیل اجاره بها به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه

۵- اعسار از پرداخت محکوم به در صورتی که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوا رسیدگی کرده باشد.

۶- حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن

۷- تأمین دلیل

۸ - تقاضای سازش موضوع ماده (186) قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب 1379/1/21

۹- جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرایم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی

۱۰- جرائم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت

۱۱- دعاوی اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی (به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به اخذ پایانکار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام

تبصره ۱- به کلیه جرایم مذکور در این ماده، مستقیماً و بدون نیاز به کیفرخواست، در دادگاه صلح رسیدگی میشود.


https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

10 Feb, 21:57


🔴 بیشتر بدانیـم؛

در دو حالت زوج می‌تواند بدون پرداخت حق تنصیف اموال، همسرش را طلاق دهد؛

اگر خانم خیانت کرده باشد
اگر آقا، حکم الزام به تمکین خانم را گرفته باشد و خانم بدون عذر موجه شرعی / قانونی در تمکین زوج قرار نگرفته باشد؛ در واقع گواهی نشوز خانم صادر شود

🔸در این دو حالت، هنگام طلاق از سمت زوج، شرط تنصیف اموال به خانم تعلق نمیگیرد
مهریه اما باقیست.

دانش حقوق ایران

09 Feb, 07:52


چرا در کنار بیمه شخص ثالث، به بیمه بدنه هم نیاز است؟

چند نمونه آن به شرح ذیل می باشد:

نمونه اول:
در تصادفات زمانی که شما مقصر حادثه باشید، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث برای اتومبیل خود استفاده نمایید!

نمونه دوم:
اگر اتومبیل شما سرقت شود، یا دچار آتش سوزی شود، یا دچار سقوط و واژگونی گردد، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث خود استفاده نمایید!

نمونه سوم:
زمانی که اتومبیل شما پارک شده و دچار تصادف شود و شما نمی دانید مقصر این حادثه چه کسی است، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث خود استفاده نمایید!

نمونه چهارم:
زمانی که اتومبیل شما گرفتار بلایای طبیعی مانند سیل و طوفان می شود، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث خود استفاده نمایيد!

در تمامی این موارد، بیمه نامه بدنه به شما خسارت پرداخت می کند.

دانش حقوق ایران

07 Feb, 14:28


مدارک مورد نیاز جهت تنظیم سند رسمی پیش‌فروش آپارتمان در دفاتر اسناد رسمی

▪️مطابق با آخرین ضوابط ابلاغی، برای تنظیم سند پیش‌فروش رسمی در دفاتر اسناد رسمی، وجود مدارک زیر الزامی است:
۱- سند رسمی مالکیت عرصه
۲- پروانه ساختمان صادره از شهرداری
۳- شناسنامه فنی واحد صادره از شهرداری (اصطلاحاً پیش سند)
۴- بیمه‌نامه مربوط به مسئولیت‌های ساختمان
۵- تاییدیه مهندس ناظر  مبنی بر میزان پیشرفت ساختمان
۶- پاسخ استعلام از ثبت (پلاک عرصه)
۷- استعلام دارایی که توسط دفتر اسناد رسمی انجام می‌گردد.

دانش حقوق ایران

07 Feb, 12:30


علی خامنه‌ای:


اگر آمریکایی‌ها ما را تهدید کنند، تهدیدشان می‌کنیم

*اگر تهدید خود را در مورد ما عملی کنند ما هم #تهدید خود را عملی خواهیم کرد

*اگر آمریکایی‌ها به امنیت ملت #ایران تعرض کنند ما هم بدون تردید به #امنیت آن‌ها تعرض خواهیم کرد

دانش حقوق ایران

06 Feb, 07:01


آیا سند رسمی در دعاوی ملکی همیشه قابل استناد است؟

بر اساس ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک، دولت فقط کسی را مالک ملک می‌شناسد که نام او در دفتر املاک به ثبت رسیده باشد. سند رسمی در دعاوی ملکی از اعتبار بالایی برخوردار است، اما این اعتبار مطلق نیست. در مواردی مانند جعل سند، انتقال غیرقانونی، یا وجود ادله معتبر مبنی بر باطل بودن معامله، سند رسمی ممکن است بی‌اعتبار شود.

دانش حقوق ایران

05 Feb, 21:54


رئیس پلیس فتا تهران: تمام آگهی‌های پرداخت وام فوری کلاهبردارین!

دانش حقوق ایران

03 Feb, 18:20


بیمه عمر به عنوان اموال شخص محکوم شده قابل توقیف است؟

عموما در قراردادهای بیمه عمر و سرمایه گذاری، بیمه گذار خود را ذی نفع قرار نداده ، در این صورت امکان توقیف اندوخته بیمه عمر مهیا نیست

🔹 بیمه عمر و سرمایه گذاری به عنوان اموال محکوم علیه و در موضوع مطالبه مهریه از سوی زوجه زمانی قابل توقیف است که شخص محکوم علیه یا زوج ، نامش در قسمت ذی نفعِ قرارداد بیمه درج شده باشد

دانش حقوق ایران

01 Feb, 14:55


طرق مختلف انقضای عقد وکالت

مطالبق ماده ۶۷۸ ق.م وکالت به طرق ذیل مرتفع میگردد (از بین میرود):

1/ به عزل موکل : موکل میتواند هر وقت که بخواهد وکیل را عزل کند. پس اگر وکیل از حدود اختیارات خود فراتر رود یا فسادی در عقد بوجود بیاید موکل میتواند وکیل را عزل کند مگر اینکه عدم عزل وکیل در ضمن عقد لازمی شرط بشود.(ماده ۶۷۹ ق.م)

2/ به استعفای وکیل : وکیل نیز میتواند در اثنای عقد وکالت در صورت عدم پرداخت حق الوکاله یا مواردی از این قبیل از سمت خود استعفا دهد.

3/ به موت یا جنون وکیل یا موکل : در اثر فوت یا جنون موکل یا وکیل عقد وکالت به واسطه مرگ یا محجور شدن افراد منفسخ میگردد.

دانش حقوق ایران

30 Jan, 12:30


انتشار اسکرین شات چت های خصوصی

انتشار اسکرین‌شات‌های چت خصوصی بدون رضایت طرف مقابل، طبق ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی جرم است و فرد خاطی ممکن است به حبس، جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم شود.

انتشار این چت‌ها نه تنها نقض حریم خصوصی است، بلکه در صورت وجود اطلاعات غلط یا دستکاری شده، ممکن است افترا یا نشر اکاذیب محسوب شود و به هتک حیثیت منجر گردد.

برای استناد به اسکرین‌شات‌ها در دادگاه دقت کنید که؛
تنها اسکرین‌شات‌هایی پذیرفته می‌شود که اصالت آن‌ها اثبات شود.

دانش حقوق ایران

29 Jan, 15:46


اگر دفتر خانه گواهی عدم حضور صادر نکرد چکار باید کرد؟

زمانی که برای تنظیم سند رسمی در تاریخ تعیین شده به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می کنید و طرف مقابل حضور پیدا نمی کند، از آنجا که صدور گواهی عدم حضور از وظایف سردفتر نیست می توانید از روش های دیگری استفاده نمود.

1️⃣ با استشهادیه و شهادت شهود این موضوع را اثبات کنید.

2️⃣ از سر دفتر تقاضا کنید برای شما گواهی حضور صادر کند.

3️⃣ با ارسال اظهارنامه به صورت رسمی به طرف مقابل ابلاغ کنید که در وقت مقرر در دفترخانه حضور داشته اید.

دانش حقوق ایران

27 Jan, 03:17


آیا شاغل شدن زن در گروی رضایت شوهر است؟

🔹اصولاً وظیفه کار و تأمین معاش زندگی بر عهده مرد است. این موضوع نه‌تنها در قانون که قبل از آن در شرع هم مورد تأکید قرار گرفته است.

🔹در واقع حقوق به تبعیت از دین اشتغال را از وظایف مهم مرد می‌داند. البته مانند مورد بالا زن هم می‌تواند در سند ازدواج شرط کند که پس از ازدواج مشغول به کار شود یا اگر تاکنون شاغل بوده است همچنان به شغل خود ادامه دهد.

🔹اگر در قباله ازدواج در قسمت؛ مشخصات طرفین در مورد زن نوشته شود کارمند، کارگر یا هر عنوان دیگر اصل بر این است که شوهر با علم و اطلاع از شغل خانم با او ازدواج کرده است پس دیگر نمی‌تواند او را از ادامه اشتغال منع کند.

🔹نباید فراموش کرد که حتی اگر اشتغال زن در قباله ازدواج به‌صورت یک حق شرط شود باز شوهر این امکان را دارد که اگر مدتی بعد شغل او را مخالف مصالح خانوادگی و حیثیت یا شأن خود یا زن تشخیص داد از دادگاه ممانعت زن از ادامه کار را بخواهد.

🔹ماده 1117 قانون مدنی می‌گوید: شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که مخالف مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.

🔹قاضی دادگاه تنها کسی است که می‌تواند تشخیص دهد آیا شغل زن حقیقتاً با حیثیت و مصالح خانوادگی زوجین مخالف است یا خیر.

🔹 پس در این مورد که شغل زن خلاف مصلحت است یا خیر نظر مرد تعیین‌کننده نیست و قاضی است که باید نظر آخر را بدهد.

دانش حقوق ایران

25 Jan, 20:49


برای امور ملکی و اراضی باید به کدام کمیسیون ها مراجعه کرد؟

تغییر کاربری ⬅️ کمیسیون توافقات منطقه
خروج ملک از پهنه باغ ⬅️ کمیسیون ماده ۷
افزایش تراکم ⬅️ کمیسیون ماده ۵
اخذ تایبده نما ⬅️ کمیته نمای منطقه
محاسبه تخلفات ⬅️ کمیسیون بررسی خلاف
بررسی تخلفات ⬅️ کمیته بررسی خلاف
بررسی تخلفات سنگین ⬅️ کمیسیون ماده ۱۰۰
بررسی نقشه معماری ⬅️ واحد صدور پروانه منطقه
اخذ جواز روستایی ⬅️ بنیاد مسکن
خروج ملک از بایر بودن ⬅️ کمیسیون ماده ۱۲
تخلفات خارج از شهر ⬅️ کمیسیون ماده ۹۹
تعیین تراز های پروژه ⬅️ واحد بر و کف منطقه
مغایرت طرح با مقررات ملی ⬅️ کمیسیون معماری منطقه

دانش حقوق ایران

25 Jan, 13:50


قوانین جدید وکالت تعویض پلاک خودرو
طبق قوانین جدید وکالت تعویض پلاک، وکالت می بایست حتما دارای تمامی مشخصات شامل شماره موتور و شماره شاسی ( VIN ) و شماره پلاک انتظامی و شماره سند رسمی ( برگ سبز ) و تاریخ سند رسمی و تاریخ انقضای وکالت باشد.


تمامی موارد فوق باید در باکس خود نوشته شوند و در صورتی که موارد فوق به جای باکس مخصوص خود، در متن وکالت نوشته شوند، مورد قبول مرگز شماره گذاری نمی باشد.


مدت وکالت حتما باید به صورت تاریخ نوشته شود و در صورتی که به صورت n روز عادی یا کاری در متن وکالت نوشته شود، مورد قبول مرکز شماره گذاری نمی باشد.

در صورت انجام تفیض بر روی وکالت ( وکالت در وکالت )، حتما مشخصات کامل خودرو به صورتی که در بالا ذکر شده است، در وکالت تفیضی نیز درج گردد.

دانش حقوق ایران

24 Jan, 17:25


صندوق تأمین خسارات بدنی

صندوق تأمین خسارت‌ های بدنی، نهاد بیمه‌ای عمومی، غیر دولتی و مستقل است که برای حمایت از کسانی که در حوادث رانندگی دچار زیان شده‌اند و امکان دریافت خسارت از مقصر یا شرکت بیمه را ندارند، ایجاد شده است.

این صندق بر اساس ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری شخص ثالث، در صورتی که بنا به یکی از دلایل زیر، افراد زیان‌دیده در حادثه رانندگی نتوانند از مقصر خسارت دریافت کنند، خسارت را جبران خواهد کرد:

بیمه‌نامه نداشتن مقصر یا انقضای بیمه‌نامه وی
شناسایی نشدن مقصر حادثه
عدم کفایت پوشش مالی بیمه‌نامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه
تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه
صدور حکم توقف یا ورشکستگی شرکت بیمه
خسارت‌های بدنی خارج از تعهدات شرکت بیمه‌گر

همانطور که از نام این صندوق مشخص است، این نهاد وظیفه تأمین خسارات جانی و بدنی ناشی از حادثه رانندگی را بر عهده دارد؛ نه خسارت‌های مالی.

دانش حقوق ایران

23 Jan, 16:16


خودرویی را که خریده‌اید توسط خانم فروشنده توقیف شده و پلاک نمی‌شود، راهکار چیست؟

خودرویی رو با مبایعه نامه عادی خریداری نمودید، قبل از تعویض پلاک،  این خودرو بابت طلب، توسط طلبکار فروشنده توقیف میگردد و قابل تعویض پلاک نیست.

فرض مثال، خودرویی که خریداری کرده اید،  توسط زوجه فروشنده،  بابت مهریه توقیف شده

راهکار چه خواهد بود ؟؟

شما باید طی دادخواستی،
با موضوع «اعتراض ثالث اجرایی» 
توقف عملیات اجرایی و رفع توقیف خودرو را از دادگاه تقاضا نمایید

دقت داشته باشید⚠️
در این راهکار،  خرید شما باید مقدم بر توقیف خودرو صورت گرفته باشد.

اگر خودرو قبل از تاریخ خرید شما، توقیف شده، این خودرو قابلیت انتقال به شما را ندارد

نکته آخر، دادخواست را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید.

دانش حقوق ایران

21 Jan, 23:35


چطور میتوان اعاده حیثیت کرد؟

در صورتی که شخصی علیه دیگری مطالب دروغی منتشر کند و تهمت و افترایی مطرح نماید که نتواند صحت آن را اثبات کند طرف مقابل میتواند با ارائه نمونه شکواییه به دادسرا علیه او اعاده حیثیت کند و پس از شکایت وی را به مجازات قانونی محکوم نماید.

شکایت اعاده حیثیت تا یکسال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم است و باید دارای شرایط زیر باشد :

1/ انتساب جرمی به شخص دیگر یعنی باید یک عملی که مطابق قانون جرم است به فرد نسبت داده شود مثل کلاهبرداری یا افترا

2/ مشخص بودن شخصی که اتهام به او وارد شده است.

3/ عدم موفقیت در اثبات اتهام اولیه

4/ همچنین اگر آبروی فردی در مکان عمومی ، روزنامه و اوراق چاپی و رسانه برود ، وی میتواند اعاده حیثیت نماید.

البته لازم به ذکر است شکایتی که باید علیه فرد متخلف انجام دهیم شکایت افترا است و اعاده حیثیت اشتباه مصطلح در میان عامه است.

دانش حقوق ایران

20 Jan, 15:05


📄بیشتر بدانیم

چگونگی اخذ گواهی انحصار وراثت توسط طلبکار غیرورثه

انحصار وراثت ذینفع در مواردی مطرح می‌شود که شخصی غیر از وراث از ماترک متوفی ادعای سهم خواهی کند. پس از فوت متوفی ماترک وی مطابق قانون بین ورثه تقسیم می‌گردد. اما به جز ورثه، اشخاص ذینفع نظیر طلبکار و وصی نیز می‌توانند درخواست حصر وراثت کنند. شخص طلبکار برای وصول طلب خود از ماترک متوفی سهم خواهی می‌کند

ذینفعان با ارائه مدارک می‌توانند دادخواست خود را به شورای حل اختلاف ارائه کنند. به عنوان مثال طلبکار می‌بایست اسناد طلب و وصی باید وصیت‌نامه متوفی را ارائه کند

قانون حصر وراثت چنین است که اگر شخصی نفعی در گواهی مذکور هم دارد می تواند با اثبات آن دادخواست حصر وراثت متوفی را به شورا تقدیم کند. مثلاً فرض کنید شما چکی از شخصی دارید که فوت شده است بدیهی است که بایستی بر علیه وراث اقامه دعوی کنید و وراث هم به هر دلیل انحصار وراثت نکرده اند و یا شما (طلبکار) به آن دسترسی ندارد. در اینجا صاحب و دارنده چک می تواند تقاضای صدور انصار وراثت متوفی صاحب چک را کند

مدارک لازم برای حصر وراثت توسط ذینفع:کارت ملی و شناسنامه وراث، فرم استشهاد نامه محضری و مدارک ثابت کننده ذینفعی 

در برخی موارد ممکن است ورثه همکاری لازم را نداشته و مدارک هویتی خود را در اختیار ذینفع قرار ندهند می‌توان از شورای حل اختلاف درخواست استعلام هویت ورثه را از سازمان ثبت احوال داشت

دانش حقوق ایران

18 Jan, 21:28


هفت استعلام ضروری قبل از خرید ملک

استعلام جعلی نبودن سند به سندی که در دست فروشنده میبینی اعتماد نکن به راحتی میشه سند جعل کرد، برای اطمینان از اصالت سند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید یا از سامانه  «ثبت من» استعلام بگیرید.

بررسی مالکیت فروشنده مشخصات  مدارک هویتی فروشنده مثل کارت ملی و شناسنامه رو با مشخصات مالک در سند تطبیق بدهید

استعلام توقیف نبودن ملک ممکنه ملک به دلیل بدهی یا مهریه در توقیف باشه. پس حتما از دفترخونه یا سایت  «ثبت من» از این موضوع آگاه بشید

استعلام در رهن بودن ملکاگر ملک به هر دلیلی در رهن بانک باشه برای خریدش نیاز به موافقت بانک دارید این مورد را از دفترخونه یا سایت  «ثبت من»  استعلام بگیرید

استعلام ممنوع المعامله نبودن، ممکنه  مالک به دلایل مختلف مثل ورشکستگی یا ارتکاب جرم‌هایی از معامله منع شده باشه که معامله با این اشخاص باطله حتماً از دفترخونه یا سایت من استعلام بگیرید

استعلامات شهرداری با مراجعه به شهرداری از تخلفات ساختمانی عقب نشینی‌ها و غیره... مطلع بشید

استعلام از منابع طبیعی اگر ملک در شمال یا حاشیه شهرها می‌خرید از ملی نبودن زمین با مراجعه به اداره منابع طبیعی مطلع شوید

دانش حقوق ایران

18 Jan, 15:59


دستگیری یک دعا نویس توسط پلیس که با درآمد
روزانه فقط بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان 😳
و برای ۱۵۰ نفر روزانه دعا می نوشته

دانش حقوق ایران

18 Jan, 04:16


نکات کلیدی

۱/ﻋﺪﻡ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺣﮑﻢ ﺗﻤﮑﯿﻦ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺯﻭﺟﻪ ﺻﺮﻓﺂ ﺣﻖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﺳﺎﻗﻂ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﺛﺮ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻣﺘﺮﺗﺐ ﻧﯿﺴﺖ.
۲/ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﯼ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﭘﺪﺭ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻧﻤﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﺣﻖ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﺳﺎﻗﻂ ﮐﻨﺪ.
۳/ﺑﺎ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻋﺴﺮ ﻭ ﺣﺮﺝ، ﺩﺭ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻣﻮﻗﺖ ﻧﯿﺰ ﻣﯿﺘﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺣﮑﻢ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺯﻭﺝ ﺭﺍ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﻪ ﺑﺬﻝ ﻣﺪﺕ ﻭﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯿﺴﺮ ﻧﺸﺪﻥ ﺁﻥ، ﺣﮑﻢِ ﺑﻪ ﺍﻧﺤﻼ‌ﻝ ﺯﻭﺟﯿّﺖ ﺻﺎﺩﺭ ﻧﻤﻮﺩ.
۴/ﺣﻀﺎﻧﺖ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﻮﺳﻂ ﺍﺑﻮﯾﻦ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﻭ ﺣﻖ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﻠﯽ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺳﻘﺎﻁ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﻟﯿﮑﻦ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﺯﻭﺟﯿﻦ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﺣﻖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻭﺍﮔﺬﺍﺭ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
۵/ﺩﺭ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻣﻮﻗﺖ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﺷﺮﻁ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﻣﺮﺩ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﻁ ﺗﺨﻠﻒ ﻧﻤﺎﯾﺪ، ﺯﻥ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺤﮑﻤﻪ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻓﺴﺦ ﻧﮑﺎﺡ ﺑﺎﺍﻟﺰﺍﻡ ﺷﻮﻫﺮ ﺑﻪ ﺑﺬﻝ ﻣﺪﺕ ﺭﺍ ﺑﻨﻤﺎﯾﺪ.

دانش حقوق ایران

16 Jan, 16:03


✴️نفقه زن در اصطلاح حقوقی عبارت از: چیزهایی است که شخص برای زندگانی احتیاج به آن دارد از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن و اثاث منزل در اصطلاح حقوقی کسی که باید نفقه را پرداخت کند منفق و کسی که نفقه به او داده می شود را منفق علیه گویند. ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی بیان می‌دارد : « همین که نکاح به‌طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود.»

🔻دو شرط زیر برای وجوب نفقه ضروری است:
یک دایمی بودن عقد که قانون مدنی در ماده ۱۱۰۶ تصریح دارد: در عقد دایم نفقه زوجه به عهده شوهر است.
دو تمکین کامل زوجه : در صورتی که زنی به همسر خود تمکین نکند، عنوان ناشزه بر وی تعلق می گیرد و در نتیجه پرداخت نفقه از عهده شوهر وی ساقط می شود.

🔻نکته : بر طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زن بتواند ثابت کند زندگی مشترک او با شوهر ضرر مالی، شرافتی یا بدنی به همراه دارد، دادگاه او را محکوم به تمکین نخواهد کرد که در این صورت تمکین نکردن باعث از بین رفتن نفقه نمی گردد.
نفقه زن دائم مقدم بر نفقه فرزندان است، مثلاً هرگاه کسی زن دائم (عقد دائم) و پدر و مادری دارد که مستحق نفقه میباشند در این صورت باید همسر دائمی خود را ابتدا نفقه اش را پرداخت نماید و سپس اگر توانایی داشت به پدر و مادرش پرداخت نماید.

دانش حقوق ایران

15 Jan, 07:59


صلح عُمری

به طور کلی اگر فردی بخواهد قسمتی و یا تمامی اموال خود را در زمان حیات به نام فردی کند و در عین حال تمامی اختیار را به او ندهد یا اینکه در زمان لازم آنرا فسخ کند، میتواند از این صلح استفاده کند .

فرد صلح کننده (مالک) میتواتد با شرط و شروطی این کار را انجام داده و طرف مقابل هم تعهداتی را انجام دهد.(از طریق وصیت نامه تنها میتوان یک سوم اموال خود را بعد از مرگ واگذار کند).

برای تنظیم سند صلح عُمری، اموال موضوع صلح باید مشخص و معین باشند و در سند رسمی دفترخانه ای ذکر شوند.

دو طرف در عقد میتوانند در سند قرارداد صلح، هر شرطی حتی شرط فسخ برای خود لحاظ کنند تا بدین وسیله اگر در آینده صلاح دیدند قرارداد مزبور را برهم بزنند.

دانش حقوق ایران

14 Jan, 15:31


امام كاظم عليه السلام: رجب نام نهرى است در بهشت که از شير سفيدتر و از عسل شيرين تر است. هركس یک روز از ماه رجب را روزه بگيرد، خداوند از آن نهر به او مى‌نوشاند

دانش حقوق ایران

14 Jan, 13:23


فروش مال غیر چیست؟

انتقال نامشروع و غیرقانونی هر نوع مال متعلق به غیر (چه عین مال موضوع انتقال باشد چه منفعت آن) توسط اشخاص، اعم از حقیقی و حقوقی به دیگری با سوءِنیت و مهیا نمودن مقدمات قبلی در قالب عقود به منظور به دست آوردن منافع مادی به‌طور ناحق را جرم انتقال مال غیر می‌گویند.

مقنن در ماده‌ی یک قانون مجازات بیان نموده: کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عینا یا نفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند، کلاهبردار محسوب و مطابق ماده‌ی ۲۳۸ قانون مجازات عمومی محکوم می‌شود. 

همچنین انتقال گیرنده که در حین معامله عالِم به عدم مالکیت انتقال دهنده باشد اگر مالک از وقوع معامله مطلع شده و تا یک ماه پس از حصول اطلاع اظهاریه برای ابلاغ به انتقال گیرنده و مطلع کردن او از مالکیت خود به اداره‌ی ثبت یا دفتر اسناد یا دفتر بدایت یا صلحیه یا یکی از دوایر دیگر دولتی تسلیم ننماید، معاون جرم محسوب خواهد شد. هر یک از دوایر و دفاتر مکلفند در مقابل اظهاریه‌ی مالک رسید بدهند و آن را بدون فوت وقت به طرف برساند.

انتقال مال غیر جرمی مستقل است و با کلاهبرداری فرق دارد، اما مجازات این دو جرم یکسان

دانش حقوق ایران

13 Jan, 20:51


نظريه مشورتى قانون تجارت

 چكيده:
چون از مدیون اصلی (‌تاجر ورشکسته‌) نمی‌توان مطالبه خسارت تاخیر و جریمه نمود، از ضامن هم نمی‌توان مطالبه خسارت کرد

شماره نظریه2996/93/7
تاریخ نظریه1393/12/02
1-با توجه به مقررات عام قانون مدنی و قانون تجارت، ضامن تاجر ورشکسته در هر حال مسئول پرداخت اصل وام دریافتی وی می باشد.

2-‌با توجه به رای وحدت رویه شماره 155 مورخ 1347/12/14 هیات عمومی دیوانعالی کشور، چون از مدیون اصلی (‌تاجر ورشکسته‌) نمی‌توان مطالبه خسارت تاخیر و جریمه نمود، از ضامن هم نمی‌توان مطالبه خسارت کرد؛ زیرا وی چیزی را ضمانت کرده است که مدیون اصلی باید بپردازد، بنابراین وقتی که مدیون اصلی نباید خسارت تاخیر بپردازد، ضامن هم از آن معاف می‌باشد.

3- چنانچه ضامن تسهیلات گیرنده تعهد نموده باشد که در هر حال ولو درصورت ورشکستگی مضمون عنه‌، مطالبات بانک طلبکار، اعم از اصل و فرع را بپردازد، با توجه به مدلول مواد 10 و 219 قانون مدنی‌، ورشکستگی بدهکار اصلی مانع رجوع بانک طلبکار به ضامن و وثیقه ‌گذار برای وصول اصل بدهی و متفرعات آن در حدود تعهد انجام یافته نمی‌باشد و این فرض‌، منصرف از ماده 691 قانون مدنی است.

دانش حقوق ایران

13 Jan, 16:33


دانش حقوق ایران pinned «چگونه برای یک فرد مقیم خارج از کشور حکم جلب بگیریم؟ رئیس پلیس بین الملل ناجا در گفت‌وگو با میزان: 🔻شهروندی که دنبال شکایت از فردی در خارج از کشور باشد باید به دادگاه مراجعه کند و در آنجا به طرح دعوا بپردازد. قاضی هم، چون آن فردی که مورد شکایت قرار گرفته…»

دانش حقوق ایران

10 Jan, 07:13


تفاوت های اعسار و ورشکستگی

۱/اعسار:
الف:معسر از اداره اموال خود منع نمی گردد.
ب:حق دعوای انفرادی طلبکاران علیه معسر و معسر علیه طلبکاران از میان نمی رود و می توانند علیه یکدیگر طرح دعوا کنند.
ج:حکم اعسار دارای جنبه نسبی است و فقط میان معسر و شخصی که دعوی به طرفیت او طرح شده قابل ترتیب اثر است.

۲/ورشکستگی:
الف:ورشکسته از تاریخ ورشکستگی از اداره اموال خود منع می گردد و اداره اموال وی با مدیر تصفیه یا اداره تصفیه است.
ب:از تاریخ صدور حکم ورشکستگی تاجر از اقامه وتعقیب دعوا محروم می شود و طلبکاران باید علیه او و به صورت دسته جمعی و به نمایندگی مدیر تصفیه یا اداره تصفیه اقامه دعوا کنند.
ج:/حکم ورشکستگی عام است و در مورد کلیه طلبکاران چه اقامه دعوی کرده باشند چه نکرده باشند لازم الاجرا است.

دانش حقوق ایران

08 Jan, 04:54


به چه کسانی پروانه وکالت داده نمی‌شود؟

بر اساس ماده ۱۰ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، به اشخاص زیر اجازه وکالت داده نمی‌شود:

1_اتباع خارجه

2_قضات و مستخدمین دولتی و بلدی و مملکتی و بنگاه‌هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت است در حین اشتغال به‌خدمت به‌استثنای استادان دانشکده حقوق که اشتغال به تدریس در یکی از شعب حقوقی دارند در صورت اجازه شورای دانشگاه

3_محجورین و همچنین کسانی که سن آنها کمتر از۲۵سال باشد

4_محکومین به انفصال ابد از خدمات دولتی

5_اشخاص مشهور به فساد اخلاق و تجاهر به استعمال مسکر و افیون و اعمال منافی عفت

6_محکومین به جنایت مطلقاً و محکومین به جنحه‌هایی که منافی با امانت و عفت و شئون وکالت است به تشخیص هیأت مدیره کانون و یا آنکه به موجب قانون مستلزم محرومیت از بعضی حقوق اجتماعی‌ست

7_کسانی که به اتهام جنایت یا جنحه‌های مذکور در ماده فوق تحت محاکمه هستند

8_اشخاصی که طبق حکم محکمه از وکالت محروم شده‌اند.

دانش حقوق ایران

07 Jan, 06:50


انواع دادخواست

1 )دادخواست نخستین : سندی است که به وسیله آن خواهان با تسلیم ادعاها،ادله و خواسته خود به دادگاه درخواست رسیدگی و صدور رای میکند که در واقع دادرسی در این مرحله آغاز میشود.

2 )دادخواست واخواهی : محکوم علیه غایب حق دارد به حکم غیابی اعتراض کند.

3 )دادخواست طاری : دادخواستی که در جریان دعوای اقامه شده تقدیم میگردد که این دادخواست باید با دادخواست در حال اقامه ارتباط کامل داشته باشد یا سر منشایی از آن باشد.

4 )دادخواست اضافی : سندی است که خواهان علاوه بر دعوای قبلی دعوای دیگری مطرح میکند.

5)دادخواست متقابل : سندی است که خوانده اصلی متقابلا علیه خواهان اصلی دعوایی مطرح میکند.

6 )دادخواست جلب ثالث : سندی که به وسیله ان شخص ثالث به دادرسی جلب میشود.

7)دادخواست ورود ثالث : سندی که به وسیله ان شخص ثالثی وارد دادرسی میشود.

دانش حقوق ایران

06 Jan, 05:40


انتقال حق کسب و پیشه  یا تجارت ( سرقفلی) بین ورثه مستاجر
چنانچه حق کسب و پیشه  یا تجارت محل کار به یک یا چند نفر از ورثه منتقل شود یا به عبارت دیگر در سهم یک یا چند نفر از ورثه قرار گیرد ، انتقال به غیر محسوب نشده و مالک نمی تواند برلی تخلیه مورد اجاره از مقررات این قانون استفاده کند .
( تبصره یک ماده ۱۹ ق روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ ) نتیجه اینکه ( برفرض سوال ) تنظیم سند صلح سرقفلی موضوع استعلام نیاز به اذن مالک نمیباشد و وراث  مجاز به انتقال بین خود می باشند

دانش حقوق ایران

05 Jan, 06:35


حق سکنی


بر اساس ماده ۴۳ قانون مدنی: «اگر حق انتفاع عبارت از سکونت در مسکنی باشد، سکنی یا حق سکنی نامیده می‌شود و این حق ممکن است به طریق عمری یا به طریق رقبی برقرار شود.»
حق سکنی در ازدواج یعنی تفویض انتخاب محل مسکن به زوجه

دانش حقوق ایران

04 Jan, 18:32


سندروم سیندرلا در دختران سن ازدواج

یک استاد دانشگاه و متخصص علوم رفتاری گفت: «پژوهشهای انجام شده نشان می دهد بیش از ۶۰ درصد از دختران در سن ازدواج دچار سندروم سیندرلا هستند».

سندرم سیندرلا درمورد دخترانی صدق می کند که منتظر دکتر یا مهندس با اتومبیل لاکچری و زندگی آنچنانی هستند که همین عده بعد از عبور از سن ازدواج به حداقل شرایط رضایت می دهند

دانش حقوق ایران

03 Jan, 14:41


حذف نام زن از شناسنامه مرد

چنانچه فردی با همسرش متارکه کرده باشد با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به انتخاب همسر دوم و نیز ثبت رسمی ازدواج و ثبت نام ایشان در شناسنامه فرد است. بنابراین به صرف انتخاب همسر و معرفی آن نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

دانش حقوق ایران

03 Jan, 14:30


دادخواست طلاق به درخواست زوج

ثبت صیغه طلاق و جاری کردن آن بدون مراجعه به دادگاه خانواده و أخذ حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش، حسب مورد، جرم است، مردی که بدون داشتن حکم طلاق، با تبانی سردفتر رسمی طلاق، اقدام به مطلقه نمودن همسر خود نماید،مرتکب جرم شده است.
طبق قانون حمایت خانواده، مرتکب جرم شده و زوج و سردفتر به مجازات مقرر در قانون، محکوم خواهند شد. یکی از الزامات قانون مدنی و قانون حمایت خانواده در پرونده‌های طلاق به درخواست مرد، مراجعه مرد به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست طلاق به درخواست زوج، می‌باشد.

هرچند در قانون مدنی و قانون حمایت خانواده، مرد ملزم به بیان دلیل موجهی برای طلاق زن نیست، اما این امر مانع از حضور مرد در دادگاه و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش، جهت اجرای صیغه طلاق نیست.

دادخواست طلاق به درخواست مرد، به طرفیت همسرش، به دادگاه خانواده محل سکونت همسرش، تقدیم می‌شود و دادگاه شروع به رسیدگی خواهد کرد. 

دانش حقوق ایران

02 Jan, 13:02


تفاوت انتقال مال غیر و کلاهبرداری :

برای تحقق بزه موضوع ماده یک قانون راجع به انتقال مال غیر، نیاز به توسل به وسایل متقلبانه نمی باشد و رکن رکین در این بزه انتقال مال دیگری بدون مجوز است.

به بیان دیگر وجه تمایز بزه انتقال مال غیر و کلاهبرداری آنست که در کلاهبرداری مرتکب با توسل به وسایل متقلبانه و اغفال قربانی جرم مبادرت به بردن مال می کند و این در حالی است که در بزه انتقال مال غیر ، توسل به وسایل متقلبانه منتفی است و مقنن آن را بعنوان یک جرم خاص در نظر گرفته و فقط برای مجازات مرتکب وی را مستحق مجازات مقرر برای کلاهبرداری فرض کرده است.

بعبارتی کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال متعلق به دیگری است به نحوی از انحاء عینا یا منفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل نماید مرتکب جرم وقابل تعقیب کیفری است.

نکته:اگر شریک مال مشاع علاوه بر سهم خود ، حصه شریک دیگر را بدون مجوز قانونی به  غیر منتل نماید نطریه غالب انست که با احراز شرایط (سوء نیت و کسب منافع)قابل تعقیب کیفری باشد . 

نکته:اگر انتقال مال غیر با مجوز قانونی صورت گیرد ، چنانکه شخص به وکالت از طرف مالک ، ملک او را منتقل نماید قابل تعقیب کیفری نخواهد بود . 

دانش حقوق ایران

02 Jan, 13:01


2 برادر اسپانیایی این تابلو جعلی را به قیمت 1.5 میلیون یورو به 1 توریست ایرانی فروختند اما بعدا مشخص ‌شد پول‌های دریافتی تقلبی بوده‌ !
🫡🫡🫡

دانش حقوق ایران

31 Dec, 22:01


تفاوت صلح و ماده 10 قانون مدنی (قرارداد خصوصی):

1️⃣ صلح قالب خاص دارد.
یعنی یک قرارداد برای این که صلح باشد باید عنوان صلح به طور صریح یا ضمنی از سوی طرفین انتخاب شود. ولی ماده 10 قانون مدنی از صلح گسترده‌تر است. برای مثال، کسی که به یک مهمانسرا می‌رود، با صاحب مهمانسرا در مورد هزینه‌ها صلح نکرده است بلکه تابع ماده 10 قانون مدنی است.

2️⃣ قرارداد خصوصی یعنی ماده 10 قانون مدنی فقط نسبت به طرفین موثر است ولی صلح نسبت به ثالث نیز اثر دارد و ممکن است به ضرر ثالث باشد مانند محروم شدن از حق شفعه.
یعنی صلح سهم مشاع در مقام بیع، تابع بیع نیست و حق شفعه برای شریک ایجاد نمی‌کند. زیرا به استناد ماده 759 قانون مدنی حق شفعه در صلح نیست هر چند در مقام بیع باشد. (کاتوزیان، عقود معین، ج1، ص362).

دانش حقوق ایران

31 Dec, 20:35


امیدوارم سال جدید بهترین سال زندگی شما باشد
امیدوارم که همه رویاهایتان به حقیقت بپیوندد
و تمام امیدهای شما برآورده شود
سال نو میلادی ۲۰۲۵ مبارک باد

❤️🌷😋😍😂🌹😁🌺💐🪷🪻🌼🌸😘☺️😊🌿😄🎄🍀🪴🎄🎄🎄💋🤣😂😆😁😄😃😀😍😜🥳🤩🪨🌼🌸🌺🪷🪻🥀🌹🌷💐🌻🌱🌿🍀🎍🪴🎋🍃🌳🌲🎄🌴⚡️🌟⭐️💫🪐🔥💥🌞⛄️☃️❄️🌨

There is no ideal new year only the one Christmas you decide to make as a reflection of your values desires, affections, traditions Happy new Years 2025

دانش حقوق ایران

31 Dec, 19:54


کمتر از ۳۶ دقیقه مانده به سال 2025 میلادی

دانش حقوق ایران

31 Dec, 19:18


کاپشن میرسلیم در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام ؛ برند آمریکایی "نورث فیس"

پ‌ن: فقط محدودیت و مرگ بر آمریکاش برای مردمه!


🤬🤬🤬😡😡

دانش حقوق ایران

31 Dec, 14:49


نکات مهم عقد حواله

در عقد حواله یک ایجاب و دو قبول وجود دارد.
شرط تحقق حواله مدیون بودن محیل به محتال است.
وجود اهلیت در هر سه طرف عقد حواله لازم است.
می توان ابقای تعهد محیل را شرط نمود.
حواله اصولا سبب انتقال دین است مگر اینکه محال علیه نیز مدیون باشد که انتقال طلب هم رخ می دهد.
اگر حواله موجب انتقال دین و طلب باشد، نیازمند داشتن علم تفضیلی خواهیم بود.
تاجر در صورتی می تواند محال علیه واقع شود که مدیون نباشد.

مواد مرتبط
۷۲۴
۷۲۵
۷۲۶
۷۲۷
۷۲۸

دانش حقوق ایران

29 Dec, 19:32


وکالت در طلاق

وکالت در طلاق به سه صورت داده می شود؛

حین عقد در انتهای عقدنامه ذکر میشود
به طور جداگانه به صورت سند محضری انجام می شود
در سفارت و در کنسولگری تنظیم می شود

وکالت در طلاق به این معنی است که

زوج به زوجه وکالت تام الاختیار می دهد که هر زمان اراده کرد بتواند خود را مطلقه کند، حتی بدون حضور مرد.

البته این به این معنی نیست که نیاز به دادگاه رفتن نباشد. در هر حال باید گواهی عدم سازش را از دادگاه بگیرند منتها دیگر زن نیازی به اثبات دلایل منطقی برای طلاق و روال معمولی ندارد و مرد هم به دلیل وکالت دادن نمی تواند مخالفت کند.

دانش حقوق ایران

01 Dec, 04:23


مجازات شهادت کذب

عنصر قانونی جرم شهادت دروغ در ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری گردیده است «هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت کذب بدهد به ۳ ماه و یک روز تا ۲ سال حبس یا به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.»

ادای شهادت کذب باید در دادگاه و نزد مقامات رسمی صورت گیرد و همچنین این جرم از جمله جرایم کیفری مطلق محسوب می گردد. لذا شهادت در خارج از دادگاه و نیز مراجعی که به آنها دادگاه اطلاق نمی‌شود را نمی توان مشمول ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی دانست.

دانش حقوق ایران

30 Nov, 05:23


🔴در چه صورت نمی توان از هبه رجوع کرد؟

1️⃣ در صورتی که هبه مال به پدر، مادر و یا فرزندان باشد؛
2️⃣ در صورتی که مالی که هبه شده در عوضِ مالی بوده و آن مال را از طرف مقابل گرفته باشد؛
3️⃣ در صورتی که مالی که هبه شده از دست شخص خارج شده باشد و در مالکیت شخص دیگری قرار گرفته باشد، چه به صورت ارادی، یا اختیاری و یا قهراً؛
4️⃣ در صورتی که در آن مال تغییری صورت گرفته باشد و از حالت اولیه خارج شده باشد.

دانش حقوق ایران

29 Nov, 02:45


اموال معاف از مالیات بر ارث

1️⃣وجوه بازنشستگی و وظیفه و پس‌انداز خدمت و مزایای پایان خدمت، مطالبات مربوط به خسارت اخراج، بازخرید خدمت و مرخصی استحقاقی استفاده نشده و بیمه‌های اجتماعی و نیز وجوه پرداختی توسط مؤسسات بیمه با بیمه‌گزار یا کارفرما از قبیل انواع بیمه‌های عمر و زندگی، خسارت فوت و همچنین دیه و مانند آنها حسب مورد که یکجا یا به طور مستمر به ورثه متوفی پرداخت می‌شود (بند ۱ ماده ۲۶)

2️⃣اموالی که برای سازمان‌ها، مؤسسات و نهادهای مذکور در ماده (۲) قانون مالیات‌ها مورد وقف یا نذر یا حبس واقع شود به شرط تأیید سازمان‌ها و نهادهای مذکور (بند ۳ ماده ۲۶)

3️⃣اثاث البیت محل سکونت متوفی (بند ۴ ماده ۲۶)

4️⃣اموالی که جزو ماترک متوفی بوده و طبق قوانین یا احکام خاص، مالکیت آنها سلب یا به صورت بلاعوض در اختیار اشخاص موضوع ماده (۲) قانون مالیات‌ها قرار گیرد با تأیید اشخاص مزبور مشمول مالیات بر ارث قرار نمی‌گیرد (صدر ماده ۲۱)

دانش حقوق ایران

28 Nov, 06:40


انواع وصیت نامه

طبق مواد 276 الی 279 قانون امور حسبی وصیت‌نامه میتواند به طور رسمی یا خودنوشت یا سری ‌تنظیم شود.

1️⃣ وصیت نامه رسمی:
وصیت‌نامه رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم میشود.

2️⃣ وصیت نامه خود نوشت
وصیت‌نامه خودنوشت در صورتی معتبر است که تمام آن به خط موصی نوشته شده و دارای تاریخ روز و ماه و سال به خط موصی بوده‌ و به امضاء او رسیده باشد.

3️⃣ وصیت‌نامه سری
ممکن است به خط موصی یا به خط دیگری باشد ولی در هر صورت باید به امضاء موصی برسد و در صندوق رسمی امانات سپرده شده باشد.

دانش حقوق ایران

27 Nov, 03:02


🔴مرخصی استعلاجی؛ مرخصی ایام بیماری

🔸یکی از مرخصی‌های چالش برانگیز کارگران مرخصی استعلاجی است که باید به تایید سازمان تامین اجتماعی برسد. در قانون کار هیچ محدودیتی برای گرفتن مرخصی استعلاجی #کارگران مشمول قانون کار پیش بینی نشده و به هر میزان که پزشک معالج تجویز کرده باشد، امکان استفاده از مرخصی استعلاجی وجود دارد؛ منتها این نوع مرخصی اعم از کوتاه مدت یا بلندمدت تابع ضوابط و مقررات #قانون تامین اجتماعی است، به نحوی که مدت مرخصی استعلاجی باید توسط پزشک معتمد و معالج و یا کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی تایید شود تا هم جزو سوابق #کار و #بازنشستگی کارگران به شمار آید و هم مشمول پرداخت غرامت و دستمزد شود. (ماده۷۴ قانون کار و  ۵۹ قانون تامین اجتماعی).

🔸سقف استعلاجی چهار ماه است ولی اگر پزشک معتمد و شورای عالی پزشکی تائید کنند و مرخصی به یک سال برسد و بیماری صعب الاعلاج باشد کارگر را بازنشسته می‌کنند.

دانش حقوق ایران

26 Nov, 07:32


داوری چیست و چه ویژگیهایی دارد

داوری به این معنا است که طرفین دعوا میتوانند دعوی خود را خارج از دادگاه و بدون تشریفات رسمی رسیدگی، به یک داور، که میتواند یک موسسه حقوقی و یا یک فرد حقیقی باشد بسپارند این توافق میتواند در قرارداد و پیش از بروز اختلاف ذکر شده باشد، یا پس از بروز اختلاف مورد توافق قرار گیرد و یا از طریق تشریفاتی، یکی از طرفین را الزام به قبول داور نمود.

نکته قابل توجه آنجاست که رای داور در حکم رای دادگاه و الزام آور است و از این حیث رای داور شبیه حکم دادگاه میباشد.

دانش حقوق ایران

24 Nov, 11:16


🔴 اجازه دادگاه برای خروج از کشور اطفال

🔸 به استناد ماده 42 قانون حمایت از خانواده، فرزند صغیر را نمی‌توان بدون رضایت ولی، قیم، مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آن‌ها به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد، مگر این‌که دادگاه آن را به مصلحت صغیر بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات به اشخاص ذی‌حق اجازه دهـد. دادگاه در صـورت موافقت با خـارج‌کردن صغیـر از کشور، بنا به درخواست ذینفع، برای تضمین بازگرداندن صغیر تأمین مناسبی اخذ می‌کند.

دانش حقوق ایران

23 Nov, 17:31


نصب متولی

وقف شخصیت حقوقی دارد طبق قانون اوقاف موقوفات خاص و عام شخصیت حقوقی دارند ،مدیر موقوفه متولی میباشد :
۱/نه در وقف عام ،نه در وقف خاص نصب متولی شرط صحت نمی باشد
۲/درواقف خاص اگر متولی تعیین نشود موقوف علیهم مال را اداره می کند
۳/در وقف عام اگر متولی تعیین نشود ،تحت نظر ولی فقیه اداره میشود
۴/ماهیت نصب متولی ایقاع میباشد (یک ایقاع قابل رد )

۵/اصل بر غیر قابل رد بودن ایقاع است مگر :
الف:نصب متولی
ب:تعهد به نفع شخص ثالث
ج:وصیت عهدی
داین سه مورد استثنائا قابل رد میباشند
۶/متولی تا زمانی که تولیت را قبول نکرده میتواند رد کند ،قبول شرط لزوم تولیت است ،وقتی قبول کرد دیگر نمی تواند ردکند .

دانش حقوق ایران

23 Nov, 17:30


طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین تهران پس از خبر صدور حکم بازداشت نتانیابو و گالانت در دادگاه جنایی بین‌المللی

دانش حقوق ایران

23 Nov, 09:00


🔴خودرویی فروختم اما خریدار تعویض پلاک نمیکند

در نخستین اقدام با یک اظهارنامه دقیق از خریدار بخواهید تا نسبت به فک پلاک اقدام نماید.
در هنگام فروش نیز وکالتنامه با مدت کوتاه به خریدار بدهید و در مبایعنامه برای تاخیر انتقال پلاک جریمه روزانه منظور نمایید.
در انتها میتوانید در دادگاه، دادخواست الزام به فک پلاک مطرح نمایید.

دانش حقوق ایران

22 Nov, 11:24


🔴 آیا امکان رجوع از هبه وجود دارد؟

💢 هبه در لغت به معنای بخشیدن، هدیه دادن و انعام است؛ هبه عقدی جایز است، به این معنی که امکان بر هم زدن یک‌طرفه آن، بدون نیاز به توافق طرف مقابل، امکان‌پذیر است که در مقابل عقود لازم قرار دارد، که به طور یک‌جانبه قابل بر هم زدن نیستند.

اما امکان رجوع در عقد هبه به موجب قانون، محدود شده است. در ماده 803 قانون مدنی در چهار مورد امکان رجوع از هبه وجود ندارد.

1️⃣ در صورتی که هبه به پدر یا مادر و یا اولاد باشد.
2️⃣ در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
3️⃣ در صورتی که هبه از ملکیت فرد خارج شده باشد.
4️⃣ در صورتی که در مال هبه شده تغییری حاصل شود.

📌 همچنین برابر با ماده 807 قانون مدنی اگر مالی به عنوان صدقه بخشیده شود نیز قابل رجوع نیست.

دانش حقوق ایران

20 Nov, 03:06


نکات مهمی که در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی باید مد نظر داشته باشیم:

در صورت فوت فروشنده میتوان این دعوی را به طرفیت وراث مطرح کرد.

اگر فروشنده ملک را به شخص دیگری منتقل کند.انتقال مال غیر محسوب می شود و امکان ابطال معامله دوم وجود دارد.

بهتر است قبل از طرح دعوی و انجام هر گونه اقدامی، خریدار اظهارنامه ای مبنی بر حضور فروشنده در تاریخ و محل مقرر در قرارداد بدهد.

اگر در قرارداد ذکری از زمان و مکان تنظیم سند به میان نیامده باشد ارسال اظهارنامه ضروری است.

خریدار باید اطمینان حاصل کند که ملک مورد نظر دارای گواهی پایان کار و پروانه از شهرداری می باشد.

ملک باید سابقه ثبت داشته باشد.

میتوان جهت هر روز تأخیر در تنظیم سند از سوی فروشنده یا تأخیر در پرداخت ثمن معامله از سوی خریدار مبلغی را به عنوان وجه التزام و خسارت قراردادی مشخص کرد که در این صورت فروشنده علاوه بر التزام به تنظیم سند ملزم و موظف به پرداخت خسارت قراردادی هم هست.

دانش حقوق ایران

19 Nov, 13:30


🔴نکات مهم مهریه

درصورتیکه مهر تعیین شده باشد:

در طلاق :
در صورت نزدیکی ←کل مهر
در صورت عدم نزدیکی ← نصف مهر

در فسخ:
در صورت نزدیکی ← کل مهر
در صورت عدم نزدیکی:
1- دلیل فسخ عنن(ناتوانی جنسی مرد) باشد - نصف مهر
2- دلیل فسخ غیر از عنن(ناتوانی جنسی مرد) باشد - مهر ندارد

در فوت :
در صورت نزدیکی ←کل مهر
در صورت عدم نزدیکی ← کل مهر

درصورتیکه مهر تعیین نشده باشد:

در طلاق :
در صورت نزدیکی ←مهر المثل
در صورت عدم نزدیکی← مهر المتعه

در فسخ :
در صورت نزدیکی ← مهر المثل
در صورت عدم نزدیکی←مهر ندارد

در فوت :
در صورت نزدیکی ←مهر المثل
در صورت عدم نزدیکی ←مهر ندارد

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

19 Nov, 08:33


صورت مجلس تفکیکی آپارتمان چیست؟

صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، سندی است که از سوی اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک صادر می شود و نشان دهنده مشخصات بخش های تفکیک شده آپارتمان است. این سند، پس از تایید عدم مغایرت نقشه، با موارد مندرج در گواهی پایان کار و تایید عدم تجاوز ملک، به شوارع، معابر و املاک مجاور توسط کارشناس ثبت، همچنین، ترسیم کروکی توسط نماینده این اداره، صادر می شود.

این صورتجلسه صرفا به تعریف حدود اربعه واحدهای مستقل و ذکر مساحت آنها می پردازد بی آنکه به مالکیت خصوصی واحدها بپردازد.

دانش حقوق ایران

16 Nov, 23:36


مطلب حقوقی

مطابق با قانون در صورتی که فرد بازنشسته فوت کند، حقوق او به افراد مستمری بگیر که خانواده او هستند، تعلق می‌گیرد.

بر اساس آنچه که در قانون آمده است در صورت فوت فرد بازنشسته حقوق دریافتی او در اولویت اول به همسر دائم متوفی و سپس به فرزند پسر تا سن ۲۰ سالگی و در صورت تحصیل در دانشگاه تا ۲۵ سالگی و به فرزند دختر به شرطی که مجرد بوده و شغلی نداشته باشد، تعلق می‌گیرد.

علاوه بر آن مستمری فرد بازنشسته می‌تواند پس از فوت او به فرزند خوانده‌اش یا به پدر و مادر متوفی که زنده هستند و سن پدر از ۶۰ سال و مادر از ۵۵ سال بیشتر باشد، تعلق گیرد.

دانش حقوق ایران

15 Nov, 12:53


🔴آیا زن می‌تواند بدون اجازه مرد جهیزیه خود را از خانه خارج کند؟

جهیزیه ای که خانم به منزل همسرش می برد کاملا در مالکیت او می باشد و شوهر هیچ وقت مالک جهیزیه نمی شود و زوج حق تصرفات منافی با حق مالکیت زوجه ندارد.(مثل فروش یا اجاره یا تخریب)

در صورت جابجایی‌های خانه‌ها و آسیب دیدن جهیزیه، مرد مکلف به پرداخت مثل و یا قیمت آن خواهد بود.

خارج کردن جهیزیه از منزل مشترک بدون اجازه شوهر،جرم نیست، چرا که زوجه مالک این اموال می باشد.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 13:59


🔴 آیا پدربزرگ‌ها می‌توانند حضانت فرزندان را برعهده بگیرند؟

پدربزرگ می‌تواند در برخی شرایط حضانت فرزند را به‌دست آورد. طبق قانون، در صورتی که والدین کودک نتوانند، یا نخواهند حضانت او را بر عهده بگیرند، پدربزرگ یا مادربزرگ می‌توانند درخواست حضانت کنند.

این درخواست معمولاً در دادگاه بررسی می‌شود و عوامل مختلفی از جمله صلاحیت والدین، شرایط زندگی پدربزرگ و نیازهای کودک در نظر گرفته می‌شود.

اگر والدین به دلیل مشکلات قانونی، اعتیاد یا ناتوانی در مراقبت از کودک، قادر به حضانت نباشند، پدربزرگ شانس بیشتری برای گرفتن حضانت خواهد داشت. این امر به‌منظور تأمین بهترین منافع کودک صورت می‌گیرد.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 13:57


آیا وصیت‌نامه کسی که خودکشی کند اعتبار دارد؟

🔴مطابق ماده ۸۳۶ قانون.مدنی:

کسی که به قصد خودکشی تعدادی قرص بخورد و پس از آن در فرصتی که دارد وصیتی بنویسد.

طبق قانون مذکور کسی که به قصد خودکشی خود را مجروح یا مسموم نماید یا کارهای دیگری که باعث هلاکت می‌شود را مرتکب شود و پس از آن اقدام به وصیت کردن نماید.

اگر اقدامی که به منظور خودکشی انجام داده باعث مرگ او شود وصیتش باطل است لیکن اگر زنده بماند وصیتش نافذ خواهد بود.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 13:56


❓️امکان فروش ارثیه‌ای که هنوز تقسیم نشده است وجود دارد؟

🔴مطابق قانون مدنی، هیچ یک از ورثه نمی‌توانند سهم خود از ارث را قبل از تقسیم رسمی آن بفروشند. ارثیه ابتدا باید به‌طور رسمی و قانونی تقسیم شود تا سهم هر وارث مشخص گردد. پس از آن، هر یک از ورثه می‌توانند نسبت به سهم خود اقدام کنند.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 13:55


🔴 چنانچه فرزندان بر سر تقسیم ارث پدری به توافق نرسیدند:

در صورتی که وراث بیش از یک نفر باشند، مالکیت آنها بر اموال موروثی مشاع محسوب می‌شود.

چنانچه بین وراث اتفاق نظر و صلحی درباره تقسیم آن اموال نباشددادگاه دستور فروش آن را از طریق مزایده صادر می کند.

تاریخ و مکان این مزایده از طریق رسانه های شهر و پخش برگه در محل ملک اطلاع انجام می شود.

خود وراث هم می توانند به عنوان خریدار در این مزایده شرکت کنند.
تنها هزینه مزایده ملک موروثی، هزینه آگهی آن می باشد.

معیار در مزایده بالاترین قیمت است زیرا از قیمت پایه که کارشناس تعیین کرده شروع می شود و به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخته می شود.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 05:01


🔴 نکـــات هــبه:

همچنین تاجر ورشسکته به استناد ماده ۴۲۳ قانون تجارت پس از توقف از انجام معاملات بلاعوض منع شده است بنابراین نمی‌تواند اموال خود را هبه کند همچنین پس از صدور حکم ورشکستگی نیز امکان هبه اموال خود را ندارد.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 05:00


🔴 نکـــات هــبه:

محجورین اعم از صغیر ممیز و غیرممیز، سفیه و مجنون از هبه اموال خود ممنوعند چرا که در این صورت ممکن است مالی از اموال خود را به دیگری ببخشند و چون هبه عقد بدون عوض است برای آنها ضرر بزرگی محسوب می‌شود لذا هبه اموال توسط محجورین باطل است.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 04:59


🔴 نکـــات هــبه:

🔻 در موارد زیر امکان رجوع از هبه وجود ندارد:

در صورتی که عین موهوبه از بین رفته باشد.

در صورتی که متهب، پدر یا مادر یا فرزندان واهب باشند.

در صورتی که عین موهوبه از مالکیت متهب خارج شود.

در صورتی که هبه با شرط عوض بوده و عوض داده شده باشد.

در صورتی که تغییری در عین موهوبه شده باشد. (مثل اینکه پارچه ای بخشیده شده و با آن پارچه شلواری دوخته شده باشد)

در صورتی که یکی از واهب یا متهب فوت شده باشد.

در صورتی که شخصی به دیگری صدقه داده باشد.

در صورتی که طلبکار، طلب خود را به بدهکار بخشیده باشد. حقوقدانان معتقدند که در این‌جا با بخشیدن طلب توسط طلبکار، دین از بین می‌رود و از بین رفتن دین مثل از بین رفتن عین موهوبه بوده و مانع بازگشت از هبه است.


کانال دانش حقوق ایران


https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 04:57


🔴 نکـــات هــبه:

⬅️به دلیل آنکه هبه از عقود جایز است واهب امکان بازگشت از هبه را ولو بدون رضایت متهب (گیرنده مال) دارد که اصطلاحاً به این امر رجوع از هبه گفته می‌شود.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

14 Nov, 04:56


🔴 نکـــات هــبه:

هبه عقدی است، به معنی تملیک مالی به دیگری و به رایگان که شخص بخشنده را «واهب»، طرف گیرنده را «متهب» و مال مورد هبه را «عین موهوبه» گویند. که عقد هبه با ایجاب و قبول و قبض عین موهوبه تشکیل می‌گردد.


کانال دانش حقوق ایران


https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

13 Nov, 03:45


❓️دادگاه حکم طلاق را صادر کرده اما شوهرم برای ثبت طلاق حضور پیدا نمیکند آیا قانونا راهکاری وجود دارد؟

هرگاه دادگاه به تقاضای زن حکم طلاق را صادر نماید، چنانچه شوهر حسب اجرای حکم در دفتر طلاق حاضر نشود دادگاه نماینده‌‌ای را به دفترخانه به نمایندگی ازشوهر برای اجرای صیغه طلاق معرفی می‌‌نماید.


کانال دانش حقوق ایران

https://t.me/DrNasserKatouzian

دانش حقوق ایران

28 Oct, 08:50


جرائمی که منجر به سوء پیشینه می شوند

مطابق ماده 25 قانون مجازات اسلامی محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی شامل

۱_قطع عضو
۲_قصاص عضو
۳_مجازات های اعدام
۴_حبس ابد
۵_شلاق حدی
۶_حبس بیش از دو سال

سوء پیشینه ی موثر محسوب می شود و فرد را از حقوق اجتماعی محروم می کند.

حداکثر مدتی که مجرم از حقوق اجتماعی محروم می‌شود هفت سال در جرایم شدید و حداقل دو سال در جرایم خفیف تر است.

دانش حقوق ایران

26 Oct, 17:41


آیا در صورت فروش مال غیر، به خریدار غرامت تعلق میگیرد؟

⚖️ بر اساس رای وحدت رویه شماره 811 دیوان عالی کشور مورخ 1401/04/01

📌 در صورت فروش مال غیر و اعلام عدم رضایت مالک نسبت به این معامله، چنانچه خریدار بی اطلاع باشد، فروشنده باید علاوه بر ثمن پرداختی، کلیه غرامات خریدار از جمله کاهش ارزش ثمن را پرداخت کند.

در این صورت اگر ثمن وجه نقد مملکت باشد، دادگاه میزان غرامت را مطابق مقررات حاکم بر جبران خسارت از جمله ماده 3 مسئولیت مدنی و با ارجاع به کارشناس بر اساس میزان افزایش قیمت (تورم)، اموالی که ازنظر نوع و اوصاف مشابه به همان مبیع هستند را تعیین میکند.

دانش حقوق ایران

26 Oct, 17:40


وعده صادق

دانش حقوق ایران

26 Oct, 12:56


برای اولین بار در تاریخ دولت یهود:
یک سال تمام هستش که آژیرها در سراسر اسرائیل متوقف نمیشن و گنبد آهنین بیش از ۳۶۵ روزه که به صورت شبانه روزی فعالیت می کند.
😄😊😁🫡😂😘☺️😜😋😃😅😉😀🤣😝😚🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

دانش حقوق ایران

26 Oct, 12:55


انواع تخلفات ساختمانی در ساختمان ها

انواع تخلفات از قرار ذیل است:

تغییرات در آپارتمان

تغییر نوع استفاده ساختمانی

تبدیل پارکینگ به مسکونی یا تجاری و.

استفاده حرف پزشکی از واحدهای مسکونی

احداث بالکن

احداث در مناطق ممنوعه

احداث بدون پروانه ساختمان

احداث ساختمان بیش از سطح مجاز

احداث اعیانی مغایر با نقشه و مفاد
پروانه ساختمانی

احداث اعیانی مازاد بر پروانه اعم از کم یا بیشتر از تراکم مجاز

احداث اعیانی بیشتر از ارتفاع مندرج در پروانه یا مغایر با ضوابط
احداث ساختمان طبق نقشه ولیکن در ملک دیگر یا در ضلع دیگر همان ملک

عدم رعایت عقب کشی املاک از برهای اصلاحی معابر و خیابانها

عدم رعایت بهداشت در ساختمان

عدم رعایت ایمنی بنا در ساختمان

عدم رعایت استحکام بنای ساختمان

اشرافیت به املاک و ساختمانهای مجاور

دانش حقوق ایران

25 Oct, 06:17


🔴نمونه دادخواست قیمومیت برای صغیر

بسمه تعالی
دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ….  (دایره سرپرستی) احتراماً به استحضار می رساند، آقای … فرزند … به شماره شناسنامه ….. شماره ملی ….در تاریخ … در اقامتگاه دائمی خود در شهرستان … مرحوم شد. از وی فرزند پسر/ دختری به نام … متولد …… دارای شماره شناسنامه …. مقیم …. در قید حیات است که فاقد ولی قهری می باشد. اینجانبه به عنوان همسر آن مرحوم و مادر صغر ذکرشده، در اجرای تکلف قانونی به شرح ماده ۱۲۱۹ قانون مدنی ناظر به بند ۱ ماده ۱۲۱۸ این قانون مراتب را جهت انجام اقدامات قانونی لازم برای نصب قیم با لحاظ حق اولویت مادر موضوع ماده ۶۱ قانون امور حسبی به آن مقام اعلام می دارم. محل اقامت صغیر: …………………… اقامتگاه متقاضی: ……………………
نام و نام خانوادگی
امضاء

دانش حقوق ایران

24 Oct, 06:25


۹گام ساده برای دریافت سهام عدالت متوفیان و سود متعلقه به آن



گام اول: برای انحصار وراثت اقدام کنید و گواهی حصر وراثت را دریافت کنید.

گام دوم: یکی از وراث در سامانه سجام به آدرس https://www.sejam.ir/ ثبت نام کند. اگر ثبت نام کرده اید نیاز به این مرحله نیست.

گام سوم: به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir مراجعه کنید.

گام چهارم: به بخش "امور سهام عدالت متوفی" وارد شوید.

گام پنجم: کد ملی و تاریخ تولد فرد متوفی را در بخش "استعلام نوبت تشکیل پرونده"، وارد کنید.

گام ششم: نسبت به این موضوع که زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده یا خیر، و نیز این نکته که متوفی دارای چه دارایی است، اطلاعات لازم را کسب کند.

گام هفتم: مطابق زمان‌بندی انتقال سهام عدالت متوفیان، وراث متوفیان سال‌های ۱۳۸۵، ۱۳۸۴ و قبل از آن از تاریخ ۱۵ آبان، سال ۸۶ و ۸۷ از ۱۱ آذر، سال‌های ۸۸ و ۸۹ از ۲۵ آذر، سال‌های ۹۰ و ۹۱ از ۹ دی، سال‌های ۹۲ و ۹۳ از ۲۳ دی، سال‌های ۹۴ و ۹۵ از ۷ بهمن، سال‌های ۹۶ و ۹۷ از ۲۱ بهمن، سال‌های ۹۸ و ۹۹ از ۵ اسفند و وراث متوفیان سال ۱۴۰۰ و به بعد از تاریخ ۱۹ اسفند سال ۱۴۰۲ می‌تواند اقدام به انجام امور مربوط به انحصار وراث متوفیان خود کنند.

گام هشتم: اگر زمان شما بر مبنای زمان بندی انتقال سهام عدالت متوفیان فرا رسیده است، به یکی از شعب بانک‌ها و یا دفاتر کارگزاری‌های منتخب مراجعه کنید و نسبت به ارائه مدارک اقدام کند.

گام نهم: مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:
"تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی"، "اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد)" و "اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)" از جمله مدارکی است که باید توسط یکی از وراث متوفیان برای انجام امور مربوط ارائه شود.همچنین در صورتی ‌که متوفی دارای وصیت‎نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده، "ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه" نیز ضروری است.

دانش حقوق ایران

23 Oct, 03:50


نکات قراداد

یک قرارداد خوب و استاندارد کاری باید شامل بندها و نکات زیر باشه:

1. مشخصات دقیق کارگر و کارفرما
2. تاریخ شروع، تاریخ پایان و همچنین تاریخ انعقاد قرارداد
3. مدت زمان مشخص قرار داد
4.میزان حق السعی یا همان شرح کامل حقوق، دستمزد و مزایا (تعهدات کارفرما)
5. محل انجام کار
6.نوع کار و مسئولیتی که کارگر باید انجام دهد(تعهدات کارگر)
7. تعداد دقیق ساعات کار، تعطیلات و مرخصی های کارگر
8. شرایط فسخ قرارداد
9. شرایط محرمانگی اطلاعات و اسرار کار و شرکت

دانش حقوق ایران

22 Oct, 08:19


نمونه دادخواست طلاق به درخواست زوجه به دلیل عسر و حرج

با سلام
احتراماً به استحضار می رساند:

اینجانب به موجب عقدنامه شماره … مورخ … دفترخانه شماره … شهرستان … با خوانده عقد ازدواج دائم منعقد کرده ام که حاصل این ازدواج در مدت … تعداد …. فرزند پسر/دختر می باشد. ایشان در طول زندگی مشترک رفتارهای غیرمتعارف و خشونت آمیزی داشته و بنده را تهدید به قتل و اسیدپاشی نموده اند و اینجانب در خانه ام هیچگونه امنیت جانی ندارم. همچنین ایشان به نوعی شک توهم آمیز نیز نسبت به بنده دچار هستند به گونه ای که این رفتارهای غیرمتعارف ادامه زندگی را برای اینجانب غیرممکن ساخته است. لذا به دلیل عسر و حرج در زندگی و به استناد بند 2 و 4 ماده 1130 قانون مدنی و تبصره آن صدور حکم به گواهی عدم امکان سازش به دلیل عسر و حرج به انضمام کلیه خسارات و هزینه دادرسی در حق اینجانب مورد استدعاست.

دانش حقوق ایران

19 Oct, 07:06


سوء پیشنیه کیفری چگونه پاک می شود؟

برخلاف تصور بسیاری از مردم که فکر می کنند سوء پیشینه تا آخر عمر در پرونده کیفری مجرم باقی می ماند این مجازات در طولانی ترین حالت ممکن، به مدت هفت سال دوام دارد.

بعد از سپری شده مدت زمانی های مقرر در پاک کردن سوء پیشینه کیفری که به ترتیب شامل یک زمان هفت ساله، پنج ساله، سه ساله و دو ساله است شما می توانید برای دریافت گواهی عدم سوء پیشنیه اقدام کنید.

دقت داشته باشید که جرم ارتکابی و مجازات اصلی و مجازات تبعی آن در سجل کیفری شما در دفاتر نیرو انتظامی ماندگار می شود اما سد راه شما برای بهره مندی از حقوق اجتماعی نخواهد بود.

دانش حقوق ایران

17 Oct, 21:58


اسم اون جزیره ابوموسی نیست!
بوموسو هست تکرار کنید!
بوموسُو
بوموسُو
بوموسُو
یعنی سرزمین سبز (بوم سبز)!!!
اسم کاملا ایرانیست!

نام: ابوموسی
جمعیت: ۸۹.۴ میلیون نفر

دانش حقوق ایران

17 Oct, 18:52


اتحادیه اروپا و ۲۷ کشور عضو اون، جزایر سه‌گانه رو متعلق به امارات دونستن و ایران رو اشغالگر این سه جزیره توصیف کردن!
قبلا اتحادیه اروپا و اعضایش، بدون قضاوت درباره حاکمیت بر جزایر، تنها خواستار حل اختلاف میان ایران و امارات می شدن.


🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

دانش حقوق ایران

17 Oct, 18:40


جزیره‌های سه‌گانه‌ از وقتی که این مناطق نام و نشان پیدا کرده‌اند و کشورها شکل گرفته‌اند، بخش‌هایی جدایی‌ناپذیر از ایران هستند.

ایران تنها کشور منطقه است که تاریخ تاسیسش به دوران باستان می‌رسد و اروپاییان در تاسیس آن نقشی نداشته‌اند. بریتانیا و روسیه در دوران استعمار بخش‌هایی از خاک ایران را از آن جدا کردند، اما فارغ از اینکه حکومت ایران با کی و چگونه بوده، حتی در همین دوران و بعدتر نیز این سه جزیره جزو آب و خاک ایران بوده و خواهد بود.

این روزها به خاطر تنش‌هایی که ایران درگیر آن است، قدرت‌های جهانی، رقبای منطقه‌ای ایران و برخی در کمین نشستگان، فرصت را برای دست‌کاری در نقشه‌ی ایران به منزله‌ی یک تهدید مناسب دیده‌اند.
اتحادیه‌ی اروپا در بیانیه‌ی مشترک با کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس برای نخستین‌بار ایران را اشغالگر نامیده است تا مانع شکل‌گیری رابطه‌ی عادی میان ایران و همسایگانش شود. این بیانیه یک جور قاقالی‌لی‌ است که تنها ابلهان را گول خواهد زد. نقشه‌ی ایران هرگز تغییر نخواهد کرد.

دانش حقوق ایران

17 Oct, 07:42


🔴ملاک استحقاق خواهان نسبت به مطالبه خسارت تاخیر تادیه در داوری چگونه است؟

ملاک استحقاق خواهان نسبت به مطالبه خسارت تاخیر تادیه در فرضی که اختلاف طرفین به داوری ارجاع شده است زمان صدور رای داور است نه زمان ارجاع اختلاف به داوری ؛ زیرا پیش از صدور رای داور ، دین مدیون قطعیت نیافته است.

دانش حقوق ایران

16 Oct, 03:13


🔴چه زمانی دادخواست تامین دلیل مطرح میشود؛

در مواردي‌كه اشخاص ذي‌نفع احتمال دهند كه درآينده استفاده از دلايل و مدارك دعواي آنان ازقبيل تحقيق محلي و كسب اطلاع از‌مطلعين و استعلام نظر كارشناسان يا دفاتر تجاري يا استفاده از قرائن و امارات موجود در محل و يا دلايلي كه نزد طرف دعوا يا ديگري است، متعذر يا‌متعسر خواهد شد، مي‌توانند از دادگاه درخواست تأمين آنها را بنمايند.
‌مقصود از تأمين در اين موارد فقط ملاحظه و صورت‌برداري از اين‌گونه دلايل است.

دانش حقوق ایران

15 Oct, 02:19


شناسه یکتای ملک

شناسه یکتای ملک یا کد یکتای ملک در واقع عددی 18 رقمی می باشد که در سمت راست در بالای سند مالکیت درج شده است، که با مراجعه به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می توانید از آخرین وضعیت ملک اطلاعاتی همچون استعلام اعتبار و صدور و پیگیری سند مالکیت را دریافت نمایید.

این کد، تنها به یک سند اختصاص دارد و کاربرد ان در موارد زیر است.

1️⃣ استعلام آخرین وضعیت ملک

2️⃣ ثبت در سامانه املاک و اسکان کشور

3️⃣ ایمنی بیشتر معاملات خریداران و فروشندگان در هنگام خرید و فروش ملک

4️⃣ پیگیری استعلام قرارگیری ملک در طرح های شهرداری

5️⃣ جلوگیری از کلاهبرداری های احتمالی

6️⃣ امکان استعلام از تمام نقاط

دانش حقوق ایران

13 Oct, 21:54


🔴 اموالی که برای مهریه قابل توقیف خواهد بود:

زمین ،آپارتمان، حساب سپرده_ حقوق پرسنلی_ مطالبات خوانده از اشخاص ثالث و مانند آن_ تلفن همراه_ سهام_ توقیف حقوق ماهیانه زوج توسط زوجه تا میزان یک چهارم

بر خلاف تصور عامه مردم، مهریه بالای ۱۱۰ سکه نیز با معرفی اموال، نظیر ملک، دارایی، حساب بانکی، حقوق دریافتی ماهانه و ... قابل وصول خواهد بود.

مهریه پس از فوت زن، توسط ورثه و پس از فوت شوهر، توسط زن از اموال باقی مانده شوهر قابل وصول است.

چنانچه مهریه زن بیشتر از کلیه اموال همسر متوفی باشد تمام اموال به زن تعلق می گیرد.

دانش حقوق ایران

12 Oct, 17:09


وعده قبل از عقد نکاح، تعهد ایجاد نمی‌کند.

در خواستگاری، توافق پسر و دختر و یا خانواده‌های دو طرف درباره نکاح یا ازدواج آتی ایجاد تعهد و حتی مشروعیت رابطه زناشویی ایجاد نمی‌کند.
طبق قانون مدنی وعده ازدواج، ایجاد علقه زوجیت نمی‌کند، اگرچه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر شده است، پرداخته شده باشد؛
بنابراین هر یک از زن و مرد، در زمان خواستگاری و مادام که عقد نکاح جاری نشده است، می‌تواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمی‌تواند به هیچ‌وجه، او را مجبور به ازدواج کرده یا به جهت صرف امتناع از وصلت، مطالبه خسارتی کند و تا زمانی که عقد ازدواج منعقد نشده‌است نمی‌توان دو طرف را ملزم به زندگی زناشویی دانست و وعده‌هایی که عرفا بین خانواده‌ها تبادل می‌شود، ارزش حقوقی و یا سند رسمی را ندارد.

دانش حقوق ایران

11 Oct, 14:39


اجرت المثل ایام تصرف خودرو
اجرت المثل" به مفهوم بها و قیمتی بوده که آن را دادگاه یا عرف مشخص می‌کند و دو طرف بر سر این موضوع توافقی نداشته‌اند. به عنوان مثال در صورتی که شخصی ملک یا ماشین دیگری را بدون اجازه او تصرف کند؛ به این خاطر که غاصب محسوب می‌گردد می‌بایست اجرت و قیمت یا بهای مدت زمانی که خودرو را از فرد دریافت کرده است به وی پرداخت کند.
با فرض اینکه شما راننده تاکسی یا اسنپ و… هستید و از این طریق مشغول به کسب درآمد می‌باشید. اکنون بنابه عللی شخصی اتومبیل شما را تصرف کرده و آن را از دسترس شما خارج می‌سازد و یا خسارتی با تصادف به آن وارد می‌گردد که به طور مثال برای یک هفته به آن دسترسی نخواهید داشت. حال بابت هر روزی که شما با اتومبیل خود کار کرد‌ اید می‌بایست اجرت المثل و خسارت به شما پرداخت شود.

در صورتی که شخصی خودرو را از شما دریافت کند و حتی تصرفی نیز نداشته باشد و تنها آن را در پارگینگ خود نگهداری کند، باز هم می‌بایست اجرت المثل بپردازد. زیرا این مهم است که شما را از خودرو محروم ساخته و این موضوع که خود از آن بهره‌گیری نموده است یا خیر چندان اهمیتی ندارد.

به عنوان مثال چنانچه سارق خودرو شما را برباید و برای مدت یک ماه در محلی مخفی کند و حتی آن را هم مورد استفاده قرار ندهد از موقعی که می‌رباید و سپس توسط پلیس و… اتومبیل پیدا شود، آن سارق ملزم خواهد بود به میزان آن مدت به شخص مالک خسارت پرداخت کند حتی در صورتی که خود نیز از آن استفاده نکرده باشد