روزنامه دنیای اقتصاد @donyaye_eghtesad_com Channel on Telegram

روزنامه دنیای اقتصاد

@donyaye_eghtesad_com


کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد

صاحب امتیاز: شرکت دنیای اقتصاد تابان
مدیر مسئول: علیرضا بختیاری
سردبیر: پویا جبل عاملی

روزنامه دنیای اقتصاد (Persian)

با خوش آمدید به کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد! این کانال توسط شرکت دنیای اقتصاد تابان اداره می‌شود و دارای صاحب امتیازی به نام علیرضا بختیاری است. سردبیر این روزنامه پر آوازه، پویا جبل عاملی می‌باشد. اگر به دنبال آخرین اخبار، تحلیل‌ها و مقالات معتبر اقتصادی هستید، این کانال را دنبال کنید. از مهمترین موضوعاتی که در این روزنامه پوشش داده می‌شود می‌توان به اقتصاد کشور و جهان، بازارهای مالی، تحولات بورس، صنایع مختلف و سیاست‌های اقتصادی اشاره کرد. برای دریافت اطلاعات به روز و قابل اعتماد، به کانال ما بپیوندید و با ما همراه باشید!

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 13:44


مصوبه جدید دولت: آیفون‌هایی که قبل از مصوبه آزادسازی آیفون فعال بوده‌اند، رجیستر می‌شوند

علی احمدنیا رئیس امور اطلاع رسانی دولت:

🔹طبق مصوبه امروز هیات دولت گوشی‌های فعال قبل از مصوبه قانونی (مصوبه هیات وزیران در خصوص واردات و تعرفه رجیستری آیفون- ۹آبان ۴۰۳) امکان ریجستر شدن را زین پس خواهند داشت.

🔹بخش بسیاری از مردم که صرفا مصرف کننده ‌بودن به دلیل عدم امکان ریجستری قانونی دچار مشکل بودن.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 13:29


تقلای کارگاه‌های بزرگ صنعتی برای حفظ نیروی کار

🔹کارگاه‌های بزرگ صنعتی با افزایش بهره‌وری، سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین و جذب نیروی کار متخصص، دستمزدها را فراتر از تورم و حداقل دستمزد رشد داده‌اند.

🔹از سال۱۳۸۰ تا ۱۴۰۲، شاخص دستمزد کارگاه‌های بزرگ صنعتی به‌طور میانگین سالانه ۴.۱واحد درصد بیش از تورم و ۲.۲واحد درصد بیش از حداقل دستمزد افزایش یافته است.

🔹این موضوع نشان می‌دهد کارگاه‌های بزرگ صنعتی برای حفظ نیروی کار خود، مجبور شدند دستمزدها را بیش از حداقل دستمزد و تورم رشد بدهند.

🔹اگرچه این آمارها محدود به کارکنان کارگاه‌های بزرگ صنعتی است اما به گفته کارشناسان اثر رشد صنعتی و کنترل تورم بر رشد دستمزدها بسیار بیشتر از سیاست‌های دستوری همچون حداقل دستمزد است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #کارگاه_های_صنعتی #نیروی_کار #افزایش_حقوق

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 13:14


تیک‌تاک در آمریکا با فیلترشکن هم باز نمی‌شود

مدیران شرکت اوراکل، ارائه‌دهنده اصلی خدمات رایانش ابری به تیک‌تاک در آمریکا، به برخی کارکنان خود گفته‌اند آماده شوند سرورهایی را که میزبان داده‌های تیک‌تاک در این کشور هستند، از ساعت ۹ شب خاموش کنند.

🔹به گزارشرویترز، با انسداد سرورهای تیک‌تاک توسط شرکت اوراکل دیگر کاربران آمریکایی قادر به دسترسی به داده های خود حتی در صورت استفاده از فیلترشکن هم نخواهند بود.

🔹پیش از این مدیران اوراکل چند راه حل موقت برای مشکل مذکور پیشنهاد کرده بودند. یک راه حل این بود که تیک‌تاک یک به روزرسانی نرم افزاری عرضه کند تا ترافیک نرم افزار یادشده فعلا به سمت سرورهای اوراکل فرستاده نشود.

🔹بخشی از ترافیک محتوای تیک‌تاک توسط آمازون و آکامی مدیریت می شود که البته آنها هم باید بر اساس مصوبه دولت بایدن خدمات رسانی به آن را متوقف کنند.

🔹بر طبق این مصوبه اگر مالکیت تیک‌تاک به شرکتی آمریکایی واگذار نشود، فعالیت آن در آمریکا باید متوقف شود. در عین حال ترامپ اعلام کرده که ممکن است فرصتی 90 روزه به تیک‌تاک برای حل این مشکل بدهد./فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 13:00


🔴 قیمت انواع خودرو در بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 12:44


📷 عکس جنجالی صدراعظم و وزیر خارجه آلمان خبرساز شد

🔹انتشار تصویری از آنالنا بائربوک،‌ وزیر خارجه آلمان که ظاهرا با عصبانیت به اولاف شولتز، صدراعظم این کشور پشت کرده است و در حال ترک یک جلسه است،‌ در رسانه‌های اجتماعی خبرساز شد.

🔹به گزارش راشاتودی، گفته شده این عکس در زمان درگیری دو مقام ارشد سیاسی آلمان بر سر موضوع کمک‌های نظامی این کشور به اوکراین گرفته شده است.

🔹دلخوری بائربوک از شولتز تحت تاثیر اقدام صدراعظم آلمان برای مسدود کردن کمک‌های نظامی میلیاردی به اوکراین بوده است که واکنش شدید وزیر امور خارجه این کشور را به همراه داشته است.

🔹نشریه خبری اشپیگل پیشتر در گزارشی عنوان کرده بود که شولتز در حال حاضر بسته کمک‌های اضطراری 3 میلیارد یورویی معادل 3.1 میلیارد دلار برای کی‌یف را که بائربوک و بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان ماه‌ها وقت برای آن صرف کرده بودند را مسدود کرده است./فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 12:33


🔴 شارژ چشمگیر بودجه ترافیکی پایتخت در دقیقه 90

🔺اعتبارات «حمل و نقل عمومی» شهر تهران ناگهان در هفته‌های پایانی سال 2.5 برابر افزایش پیدا کرده است.

🔺شهرداری پایتخت سقف کل منابع مالی برای اداره شهر در سال جاری را 28 درصد افزایش داد و به 190 همت رساند که البته این رقم در شورای شهر به 183 همت رسید.

🔺شارژ چشمگیر بودجه ترافیکی پایتخت آن هم در دقیقه 90 –تقریباً پایان سال- نشان می‌دهد، «مهمترین نیاز کهنه شهر تهران» یعنی «تقویت شبکه حمل و نقل عمومی تا سطح نرمال»،‌ جزو سیاست‌های پایدار و از قبل برنامه‌ریزی شده مدیریت شهری نیست بلکه برحسب «دسترسی مدیران شهر به درآمدهای اتفاقی از جمله فروش املاک»، این مهم، مورد توجه قرار می‌گیرد.

#دنیای_اقتصاد #تهران #شهرداری #متمم_بودجه #ترافیک #مترو #آلودگی_هوا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 12:16


پرونده دی‌ماه بسته شد/
پرواز دسته جمعی بازارها

🔺دنیای اقتصاد: بررسی روند بازارها در نخستین ماه زمستان از رشد محسوس همه بازارهای دارایی و مالی خبر می‌دهد.

🔺پرونده سه بازار سهام ،ارز و سکه طلا در حالی در دی‌ماه بسته شد که طلای 18 عیار با کسب بازدهی 8.4 درصدی، صدر جدول بازدهی بازارها را به خود اختصاص داد. نیم سکه طلا ،دلار آزد و بورس به ترتیب با کسب بازدهی 6.9 ، 5.7 و 4.5 درصدی در رتبه‌های بعدی ایستادند.

🔺از آبان‌ماه و همزمان با کاهش سطح ریسک‌های سیاسی بازارها وارد فاز جدیدی از نوسان و رشد شدند. به عقیده کارشناسان اقتصادی در صورت عدم انتشار سیگنال‌های نگران‌کننده جدید احتمال تداوم یافتن این شرایط در برخی بازارها به ویژه بورس وجود دارد.

🔺اما بورس تهران در آخرین روز دی‌ماه با سرخپوشی یکپارچه شاخص‌های سهامی همراه شد.در جریان معاملات امروز، دماسنج اصلی بورس با ثبت افت 0.52درصدی (معادل 14هزار واحد) به سطح 2ميليون و 800هزار واحد عقب نشينی كرد.

🔺شاخص هموزن نيز همگام با ديگر شاخص هاي بازار سرمايه، با ثبت كاهش 0.45 درصد به سطح 887هزار واحد نزول يافت. بدين صورت همه شاخص‌های بازار سرمايه در روز يكشنبه قرمزپوش شدند.

🔺با وجود اینکه بورس تهران از هفته گذشته وارد فاز اصلاح شده است اما بررسی‌های آماری نشان می‌دهد؛ بازار سهام در دی‌ماه کارنامه قابل قبولی را به دست معامله‌گران داده است.

🔺شاخص کل برای سومین ماه متوالی با افزایش ارتفاع همراه شد و توانست در دهمین ماه سال با رشد 4.5 درصدی به درخشد.

🔺دماسنج اصلی بورس تهران توانست خود را از سطح 2 میلیون و 680 هزار واحدی در پایان آذر به محدوده 2 میلیون و 800 هزار واحدی در پایان دی ماه برساند. در آبان و آذر نیز این شاخص به ترتیب با رشد 12.5 و 18.7 درصدی همراه شده بود.

🔺آخرین باری که شاخص کل بورس
توانسته بود در سه ماه متوالی با رشد همراه شود به پاییز و زمستان سال 1401 باز می‌گردد که نماگر اصلی بازار سهام در سه ماه آبان، آذر و دی 1401 موفق به رشد در سه ماه متوالی شده بود.

🔺در جریان معاملات دی‌ماه، شاخص هموزن نیز رشد 7.3 درصدی را تجربه کرد و به سطح 887 هزار واحدی رسید. این شاخص نیز برای سومین ماه متوالی با رشد همراه شده است. شاخص هموزن در جریان معاملات
دی ماه توانست قله تاریخی تجربه شده خود در بهار 1402 را مجددا فتح کند.

🔺داد و ستدهای آخرین روز بورس در دی ماه، از شتاب خروج پول حقيقي‌ها كاسته شد و در نهايت 220ميليارد تومان پول از بازار سرمايه خارج شد.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 12:00


نگاهی به نامه ۱۲۰ نماینده مجلس در مورد FATF / دلایلی در رد ادعاهای نمایندگان

کوروش احمدی؛ دیپلمات پیشین

🔺در پی شروع بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص، ۱۲۰نفر از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای به رئیس محترم مجمع تشخیص، آنچه را که «برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون FATF و CFT» نامیده‌اند، به استحضار ایشان رسانده‌اند.

🔺در اینجا نگاهی به برخی از مهم‌ترین نکات ذکر‌شده در این نامه افکنده شده است. (در متن کامل مقاله می توانید دلایل ذکر شده در رد ادعاها را بصورت کامل بخوانید):

🔺۱- در بند اول نامه گفته شده: «در بندهای مختلف FATF، اطلاعات کامل تجاری، اقتصادی و مجاری دور زدن تحریم‌ها با ذکر کامل مشخصات آنها از ایران درخواست شده است.» این گزاره کاملا نادرست است.

🔺۲- در بند دوم گفته شده که «معرفی کامل اطلاعات مشتری اصلی (ذی‌نفع اصلی) در تجارت‌ها و معاملات از ایران خواسته شده است». در این جا نیز روشن است که قرار نیست مشتری بانک‌ها یا «اطلاعات مشتری اصلی» یا غیراصلی به یک نهاد فراملی معرفی شوند.

🔺۳- در ارتباط با بند ۴ نامه درست است که FATF از ایران خواسته تا تبصره ۲ از بند یک قانون مصوب مجلس نهم در مورد تروریست نبودن گروه‌های حزب‌الله، حماس، انصارالله و ... را حذف کند، اما اولا اینکه قانونی تصویب شود و در آن اعلام شود چه گروه‌هایی تروریست نیستند، کار غیرمعمول و ناموجهی بوده است. معمول است که کشورها گروه‌های تروریست را مشخص می‌کنند نه گروه‌هایی که تروریست نیستند. ثانیا گروه‌‌های مذکور توسط شورای امنیت سازمان ملل تروریست خوانده نشده‌اند و لذا در حوزه کار اف‌ای‌تی‌اف قرار نمی‌گیرند.

🔺۴- در بند ۵ نامه، گفته شده «مطابق بند ۶ کنوانسیون هیچ حق شرط و تحفظی در پذیرش CFT مورد قبول نخواهد بود، و بدین جهت حق شرط کشورهای اسلامی نسبت به این کنوانسیون، توسط اعضای آن رد شده است». این گزاره نیز کاملا نادرست است.

🔺۵- در بند ۶ نامه گفته شده که «در بندهای مختلف FATF (مانند بند ۱۶آن)» از کشورها خواسته شده به تمامی قطعنامه شورای امنیت عمل کنند. مطلقا چنین چیزی نیست.

🔺۶- در بند ۹ نامه نمایندگان گفته شده که مطابق بند ۹ اف‌ای‌تی‌اف «اطلاعات کامل فعالیت‌های این افراد (یعنی فرماندهان سپاه قدس) باید بدون هیچ محدودیتی در اختیار FATF قرار گیرد». توصیه ۹ اف‌ای‌تی‌اف هیچ ارتباطی به این موضوع ندارد و در مورد این است که قوانین محرمانه نهادهای مالی نباید مانع اجرای توصیه‌های FATF شود.

🔺۷- در همین بند ۹ نامه نمایندگان، مطالبی نیز در مورد «تحریم سپاه قدس و فرماندهان آن» و الزام ایران توسط اف‌ای‌تی‌اف به تحویل فرماندهان سپاه قدس به کشورهای غربی در صورت مطالبه دادگاه‌های غربی و استرداد فرماندهان و مانند آن آورده شده که نادرست بودن آن روشن‌تر از آفتاب است.

🔺ضمن اینکه توصیه‌های ۳۶ تا ۴۰ (و نه ۳۱ تا ۳۷) در مورد همکاری‌های بین‌المللی است که ایران در مورد استرداد مجرمین از سال ۱۳۰۹ در این مورد قانون دارد و این کار ضوابط خود را دارد.

#دنیای_اقتصاد #FATF

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 11:14


الجزیره: ترامپ در نخستین روز دولت خود ۹ فرمان اجرایی صادر خواهد کرد

🔹الجزیره در مطلبی با اشاره به آغاز قریب‌الوقوع دولت جدید «دونالد ترامپ»، به ۹ فرمانی پرداخته که براساس وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، قرار است در روز نخست دولت دوم وی اجرایی شوند. برخی از مهمترین وعده‌هایی که قرار است در نخستین روز از دولت جدید ترامپ عملی شوند:

🔹۱. اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی
🔹۲. ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا
🔹۳. محدود کردن تابعیت
🔹۴. پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
🔹۵. افزایش تعرفه‌ها
🔹۶. عفو متهمان شورش ۶ ژانویه
🔹۷. مقررات زدایی از صنعت
🔹۸. اقدام علیه ایدئولوژی هویتی
🔹۹. استعفا برای خروج از افغانستان/ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 11:00


دو قاضی شهید، چه پرونده های مهمی را قضاوت کرده بودند؟

🔺صبح روز گذشته «علی رازینی» و «محمد مقیسه» دو قاضی دیوان عالی کشور با شلیک گلوله ترور و به شهادت رسیدند.

🔺محمد مقیسه، قاضی برجسته دادگاه انقلاب و رئیس شعبه ۵۳، با بیش از ۳۰ سال سابقه در پرونده‌های مهم امنیتی و اقتصادی فعالیت داشت.

🔺او به محاکمه متهمان سیاسی از جمله رهبران بهایی، اغتشاش‌گران ۸۸، مهدی هاشمی، بابک زنجانی و شاخ‌های اینستاگرامی ‌مانند «سحر تبر»، دکل نفتی و... پرداخته بود.

🔺همچنین ریاست دادگاه سرکرده عرفان حلقه را نیز برعهده داشته است و در پرونده‌هایی مانند نسرین ستوده و مدیر آپارات نیز حکم صادر کرده بود.

🔺پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شده است. مقیسه همچنین مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی را به صورت غیر‌علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.

🔺حجت‌الاسلام‌والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ دادگاه انقلاب بود. وی در سال ۱۳۶۰ قاضی دادگاه انقلاب تهران و پس از ورود منافقین به فاز مسلحانه مامور بررسی پرونده‌های آنان در خراسان شد.

🔗متن کامل این گزارش رو در صفحه خبر و دیپلماسی مطالعه کنید.

#دنیای_اقتصاد #مقیسه #رازینی #قاضی #ترور #شهادت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 10:40


برگزاری جلسه کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت درباره CFT و پالرمو

محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در شبکه ایکس:

🔹جلسه کمیته‌های کمیسیون‌های تخصصی دبیرخانه مجمع تشخیص درباره لوایح پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو برای ارائه به کمیسیون مجمع در حال برگزاری است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 10:33


دو قاضی شهید، چه پرونده های مهمی را قضاوت کرده بودند؟

🔺صبح روز گذشته «علی رازینی» و «محمد مقیسه» دو قاضی دیوان عالی کشور با شلیک گلوله ترور و به شهادت رسیدند.

🔺محمد مقیسه، قاضی برجسته دادگاه انقلاب و رئیس شعبه ۵۳، با بیش از ۳۰ سال سابقه در پرونده‌های مهم امنیتی و اقتصادی فعالیت داشت.

🔺او به محاکمه متهمان سیاسی از جمله رهبران بهایی، اغتشاش‌گران ۸۸، مهدی هاشمی، بابک زنجانی و شاخ‌های اینستاگرامی ‌مانند «سحر تبر»، دکل نفتی و... پرداخته بود.

🔺همچنین ریاست دادگاه سرکرده عرفان حلقه را نیز برعهده داشته است و در پرونده‌هایی مانند نسرین ستوده و مدیر آپارات نیز حکم صادر کرده بود.

🔺پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شده است. مقیسه همچنین مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی را به صورت غیر‌علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.

🔺حجت‌الاسلام‌والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ دادگاه انقلاب بود. وی در سال ۱۳۶۰ قاضی دادگاه انقلاب تهران و پس از ورود منافقین به فاز مسلحانه مامور بررسی پرونده‌های آنان در خراسان شد.

🔗متن کامل این گزارش رو در صفحه خبر و دیپلماسی مطالعه کنید.

#دنیای_اقتصاد #مقیسه #رازینی #قاضی #ترور #شهادت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 10:00


آمارهای تکان دهنده از مهاجرت ایرانیان

🔺ایران یکی از کشورهای اصلی صادرکننده نخبگان است.

🔺در سال ۲۰۲۲ بیش از ۶۰‌هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌‌‌های خارج از کشور تحصیل می‌‌‌کردند.

🔺آمریکا، کانادا، آلمان و استرالیا از اصلی‌‌‌ترین مقصد‌‌‌های دانشجویان ایرانی هستند.

🔺ایران یکی از 10کشور اصلی صادرکننده دانشجو در مقاطع دکتری و پسا‌دکتری به ایالات متحده است.

🔺حدود 10‌هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌‌‌های آمریکا مشغول به تحصیل هستند.

🔺گزارش‌‌‌های غیررسمی نشان می‌دهد مهاجرت در مهندسی‌‌‌های کامپیوتر، مکانیک و برق به اندازه‌‌‌ای زیاد بوده که به بدنه کارشناسی کشور آسیب قابل‌توجهی وارد کرده است.

🔺افزایش مهاجرت کادر درمان (پزشکان، پرستاران و سایر نیروهای حوزه بهداشت و درمان) در ایران یکی از چالش‌‌‌های جدی در سال‌های اخیر بوده است.

🔺این مساله نه‌تنها به کاهش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی باکیفیت منجر می‌شود، بلکه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی گسترده‌‌‌ای نیز دارد.

🔺 دستمزدهای پایین، تاخیر در پرداخت حقوق، فشار کاری بالا و فرسودگی شغلی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت کادر درمان برشمرده می‌‌‌شوند.

🔺از دست رفتن پایگاه علمی، پیری جامعه، کمبود نیروی متخصص، آسیب‌‌‌های روانی اجتماعی، آسیب‌‌‌های بهداشتی و... تنها تعداد اندکی از آسیب های مهاجرت بدون بازگشت نخبگان هستند.

✔️ «باشگاه اقتصاددانان» در این پرونده به بررسی علت‌‌‌ها و آسیب‌‌‌های مهاجرت نخبگان ایرانی به خارج از کشور پرداخته است.👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #مهاجرت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 09:29


تحلیل الجزیره از معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه

🔹ایران و روسیه پیمان همکاری ۲۰ساله امضا کردند. به‌رغم موضع ضدآمریکایی این دو کشور، شراکت آنها با برخی محدودیت‌ها مواجه است.

🔹سایت شبکه الجزیره در تحلیلی نوشت: ایران و روسیه توافق‌نامه همکاری طولانی‌مدتی را نهایی کرده‌اند که روابط بین دو کشور را در شرایطی که هر دو با فشارهای ژئوپلیتیک فزاینده مواجه هستند، تقویت کرده است.

🔹توافق ۲۰ساله، همکاری‌های نظامی و دفاعی را تقویت می‌کند، اما شامل بندی که به دو کشور اجازه استفاده از خاک خود برای هر اقدامی که امنیت طرفین را به خطر می‌اندازد، نخواهد شد.

🔹سال‌ها درباره چنین توافقی صحبت می‌شد، اما رویدادهای کنونی نیاز به توافق را ضروری‌تر کرد.

🔹مسلما این سوریه است که انگیزه اصلی تقویت روابط را فراهم کرده است، زیرا هر دو قدرت متحد اصلی خود را از دست داده و قدرت خود را در خاورمیانه گسترده‌تر همراه با ضعف می‌بینند.

🔹این توافق نه‌تنها بر همکاری روسیه و ایران در مورد اوکراین و تلاش‌ها برای دور زدن تحریم‌های غرب استوار است، بلکه بر کریدور حمل‌ونقل شمال - جنوب نیز مبتنی است، ابتکاری که مسکو برای تسهیل تجارت از جنوب آسیا به روسیه از آن حمایت می‌کند.

🔹این مسیر که برای دور زدن نقاط خفه‌کننده ژئوپلیتیک مانند کانال سوئز و بالتیک طراحی شده است، به نفع یک کریدور زمینی از طریق ایران، آذربایجان و دریای خزر است.

🔹ساخت جهانی چندقطبی و مقابله با برنامه‌های توسعه‌طلبانه ایالات متحده و غرب، محور اصلی همکاری روسیه و ایران است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #روسیه #توافق

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 09:21


ستار هاشمی: سازوکارهای رفع فیلتر تمام سکوها پیش‌بینی شده است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

🔹طرح فعلی برای رفع فیلترینگ به صورت چند مرحله‌ای است که در مرکز ملی فضای مجازی نهایی و سپس در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد؛ این طرح پس از بحث و بررسی‌ و رای‌گیری، مورد موافقت قرار گرفت.

🔹 مرحله نخستِ این طرح مرحله‌ای، «بازگشایی» بود که بلافاصله اتفاق افتاد. موضوعات مطرح شده در شورای عالی فضای مجازی می‌تواند به زیست‌بوم تولید محتوا کمک شایانی کند، بدین معنا که مشوق‌های خوبی برای سکوهای تولیدکننده محتوا و همچنین صاحبان محتوا درنظر گرفته شده و کارهای کارشناسی این بخش از طرح در حال نهایی شدن است.

🔹حمایت از تولید محتوا، اقتصاد آنرا متحول خواهد کرد. هیچ پلتفرمی از شمول رفع فیلترینگ خارج نیست و سازوکارهای رفع فیلتر تمام سکوها پیش‌بینی شده است. / ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 09:00


ترودو به جنگ تجاری با متحدان ترامپ می‌رود

🔹آب پرتقال از فلوریدا، نوشیدنی‌‌‌های الکلی از تنسی و کره بادام زمینی از کنتاکی. کانادا در حال آماده شدن برای یک جنگ تجاری همه‌جانبه با نزدیک‌‌‌ترین متحد و یکی از شرکای تجاری اصلی خود است و در این راستا فهرست کالاهای آمریکایی که ممکن است تحت‌تاثیر قرار گیرند، طولانی است.

🔹به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، مقامات کانادایی در حال آماده‌‌‌سازی یک طرح سه‌مرحله‌‌‌ای از تعرفه‌‌‌های تلافی‌‌‌جویانه و سایر محدودیت‌های تجاری علیه ایالات متحده هستند که در صورتی که ترامپ تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه ۲۵درصدی بر تمام محصولات کانادایی را عملی کند، به مرحله اجرا در‌آورند.

🔹با این حال مقامات کانادایی منتظر خواهند ماند تا ترامپ حرکت خود را انجام دهد - که به گفته او در اولین روز ریاست جمهوری‌‌‌اش در روز دوشنبه خواهد بود - و سپس آنها تعرفه‌‌‌ها را اعمال خواهند کرد.

🔹به گفته دو مقام ارشد دولتی که با این طرح‌ها آشنا هستند، آنها بیشتر بر کالاهای مصرفی به ارزش ۳۷ میلیارد دلار کانادا (۲۵.۶میلیارد دلار) تاثیر خواهند گذاشت.

🔹منابع کانادایی به شرط ناشناس ماندن، درباره جزئیات طرح‌‌‌هایی که قرار است فعلا مخفی باقی بمانند، صحبت کردند. مقامات کانادایی گفتند که انتخاب کالاهای آنها دقیقا هدف‌‌‌گذاری شده و با هدف تاثیرگذاری سیاسی صورت گرفته است.

🔹آنها به‌‌‌طور خاص می‌‌‌خواهند روی کالاهای تولید‌شده در ایالت‌‌‌های جمهوری‌خواه یا نوسانی تمرکز کنند، جایی که درد تعرفه‌‌‌ها، مانند فشار بر مشاغل و مشاغل محلی، بر متحدان ترامپ تاثیر می‌‌‌گذارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #کانادا #جنگ_تجاری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 08:33


۵ سرفصل توافق ۲۰ ساله

🔹فصل جدیدی از روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و روسیه آغاز شده است.

🔹بررسی ابعاد مختلف این توافق به همراه گزارشی از الجزیره پیرامون چشم‌انداز همکاری دو کشور گویای مسیری تازه پس از این توافق است.

🔹معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه مشتمل بر یک مقدمه و ۴۷ ماده در شهر مسکو در ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ هجری شمسی برابر با ۱۷ژانویه ۲۰۲۵ میلادی، منعقد شد.

🔹درباره شروط اجرا یا خاتمه دادن به این معاهده آمده است که این معاهده منوط به تصویب است و ۳۰ روز پس از تاریخ آخرین اعلام کتبی که طی آن طرف‌های متعاهد به یکدیگر اطلاع می‌دهند که تشریفات داخلی مربوطه لازم برای لازم‌الاجرا شدن آن انجام شده است، برای مدت ۲۰ سال لازم‌الاجرا و با قابلیت تمدید خودکار برای دوره‌های ۵ساله بعدی معتبر خواهد بود.

🔹در عین حال این معاهده در صورتی که یکی از طرف‌های متعاهد قصد خود را برای خاتمه آن حداقل یک سال قبل از پایان دوره آن با صدور اعلامیه کتبی اعلام نماید، خاتمه خواهد یافت.

🔹از جمله موضوعات اصلی که در این معاهده مورد تاکید قرار گرفته، حوزه‌های سیاسی، نظامی و امنیتی، مبارزه با تروریسم، اقتصادی، علمی و فرهنگی و حوزه انرژی را شامل می‌شود که در زیر به طور اختصار برخی از ماده‌های مهم در خصوص موارد مذکور بیان شده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #روسیه #توافق #مشارکت_راهبردی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 08:11


ساخت فیلم‌‌سینمایی با بودجه تهرانی‌ها

🔺دنیای‌اقتصاد: صبح امروز رسیدگی به لیست‌ هزینه‌ها در متمم ۱۴۰۳ بودجه شهرداری تهران در صحن شورای شهر آغاز شد.

🔺این ویدئوی کوتاه، انتقاد ناصر امانی عضو شورای شهر پایتخت به «اختصاص بودجه از شهر برای ساخت فیلم سینمایی» را نشان می‌دهد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 08:00


«ترافیک تهران» اولویت چندم شهرداری است؟

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔹اعتبارات «حمل و نقل عمومی» شهر تهران ناگهان در هفته‌های پایانی سال 2.5 برابر افزایش پیدا کرده است.

🔹شهرداری پایتخت با ارائه متمم بودجه 1403 به میزان بالای 30 هزار میلیارد تومان، سقف کل منابع مالی برای اداره شهر در سال جاری را 28 درصد افزایش داد و به 190 همت رساند که البته این رقم در شورای شهر به 183 همت رسید.

🔹این اصلاح بودجه شهرداری قرار است «منابع مالی برای خرید ناوگان حمل و نقل عمومی و همچنین تکمیل خطوط مترو به اضافه دوربین‌های ثبت تخلفات ترافیکی» را از 13.7 همت به 33.7 همت افزایش دهد.

🔹شارژ چشمگیر بودجه ترافیکی پایتخت آن هم در دقیقه 90 –تقریباً پایان سال- نشان می‌دهد، «مهمترین نیاز کهنه شهر تهران» یعنی «تقویت شبکه حمل و نقل عمومی تا سطح نرمال»،‌ جزو سیاست‌های پایدار و از قبل برنامه‌ریزی شده مدیریت شهری نیست بلکه برحسب «دسترسی مدیران شهر به درآمدهای اتفاقی از جمله فروش املاک»، این مهم، مورد توجه قرار می‌گیرد.

🔹تهرانی‌ها بیش از 5 سال است که در نظرسنجی‌های رسمی و غیررسمی، «مشکلات اول و دوم شهرشان» را ترافیک و آلودگی‌هوا اعلام می‌کنند؛ این هر دو مشکل با «توسعه مترو و اتوبوسرانی کارآمد» قابل برطرف شدن است.

🔹قرار است امروز یا سه‌شنبه شورای شهر تهران درباره «محل هزینه‌کرد متمم بودجه» تصمیم‌گیری کند.

#دنیای_اقتصاد #تهران #شهرداری #متمم_بودجه #ترافیک #مترو #آلودگی_هوا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

19 Jan, 07:00


🔵 نمودار قیمت دلار آزاد از ابتدای دی ماه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 14:51


انتقادات تند ترامپ از مدیریت بحران آتش‌سوزی لس آنجلس: این یکی از بدترین فاجعه‌های تاریخ آمریکاست

دونالد ترامپ در «ایکس» با انتقاد از مدیریت بحران در آتش سوزی لس آنجلس نوشت:

🔹آتش سوزی‌ها هنوز در لس آنجلس ادامه دارد، سیاستمداران بی‌کفایت هیچ ایده‌ای ندارند که چگونه آتش را خاموش کنند. هزاران خانه باشکوه از بین رفته‌ و بسیاری دیگر به زودی از بین خواهند رفت. همه جا مرگ هست، این یکی از بدترین فاجعه‌های تاریخ کشور ماست. آنها نمیتوانند آتش را خاموش کنند. چه بلایی سر آنها آمده است؟"

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 14:33


🔴 پیش بینی صاحبنظران حوزه مسکن از «چشم انداز کوتاه مدت و بلندمدت بازار ملک»

🔺اکثریت دیدگاه‌‌ها بر «تداوم رکود خرید مسکن دست‌‌کم تا تابستان ۱۴۰۴»، «عدم‌تبعیت تورم مسکن از دلار در کوتاه‌‌مدت»، «شانس صفر رونق ساخت‌‌وساز» و «معجزه ابتکار سیاسی در بازار مسکن» دلالت دارد.

👈 پای یک «صحنه‌گردان جدید» به بازار مسکن باز شده است؛ قیمت طلا.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #چشم_انداز_مسکن #تورم #مذاکرات #ملک #تنش #ترامپ #بازار_مسکن

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 14:19


رئیس سازمان بورس: شرکت‌ها شفاف‌تر عمل کنند

🔺دنیای اقتصاد: رئیس سازمان بورس دقایقی پیش و در سومین آیین اهدای تندیس شفافیت ضمن اشاره به اهمیت توسعه و پیشرفت اقتصادی، راه جلب اعتماد سرمایه‌گذاران را شفافیت در اطلاع‌رسانی سودمند دانست و گفت: سازمان بورس تأکید ویژه‌ای بر اطلاع‌رسانی شفاف و به‌موقع شرکت‌ها دارد و این یکی از معیارهای اصلی ارزیابی آن‌هاست. با این حال، نظام راهبری شرکتی در دستیابی به موفقیت همچنان جای کار دارد.

🔺حجت‌الله صیدی ضمن اشاره به اینکه رشد اقتصادی بدون تشکیل سرمایه‌ و سرمایه‌گذاری ممکن نیست؛ افزود: تشکیل سرمایه جز با جلب اعتماد سرمایه‌گذاران خرد و بزرگ امکان‌پذیر نیست.تنها با جلب اعتماد آن‌ها می‌توان سرمایه را به سمت تولید و طرح‌های پروزه‌ای هدایت کرد. بنابراین میتوان گفت؛ این اعتماد بدون شفافیت امکان‌پذیر نیست.

🔺به گفته این مقام مسول، وظیفه سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد تنظیم‌گر، افزایش کارایی بازار است. او در ادامه گفت: سرمایه گذار به دنبال بازدهی و کسب سود است.‌ باید اطلاعاتی را در اختیار سرمایه گذار قرار داد که تصمیم سرمایه گذار سودمند باشد. در شرکت‌ها لازم است که یک ساختار برای شفاف شدن اطلاعات به وجود آید و این ساختار نیازمند حاکمیت شرکتی است.

🔺رئیس سازمان بورس بیان کرد: بنگاه‌ها تنها در برابر مشتریان، مالکان یا کارکنان مسئول نیستند، بلکه در برابر کل جامعه مسئولیت دارند. بنابراین شرکت‌ها باید پاسخگوی عملکرد خود باشند و برای ایفای این مسئولیت، نیازمند ساختار مناسب گزارشگری هستند و حاکمیت شرکتی می‌تواند به ایجاد ساختار در راستای پاسخگویی کمک کند.

🔺صیدی در پایان تاکید کرد: بیش از ۷۲۰ شرکت در بازار سرمایه پذیرش شده‌اند که عموما حاکمیت شرکتی خوبی دارند اما مشکلاتی هم وجود دارد و کم‌کاری‌هایی وجود دارد. این کم‌کاری‌ها نیازمند اصلاح است.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 14:14


دخل و خرج خانوار شهری در ۱۴۰۲؛
وزن مسکن و خوراکی از هزینه های کل چه مقدار است؟‌

🔺دنیای اقتصاد: براساس اعلام بانک مرکزی در بررسی بودجه خانوار در سال ۱۴۰۲، متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری بالغ‌ بر ۳۴۰.۵ میلیون تومان (ما‌هانه حدود ۲۸.۵ میلیون تومان) بود که نسبت به سال قبل ۴۸.۳درصد افزایش داشته است.

🔺از کل این مبلغ، ۲۹.۹ درصد (بالغ‌بر ۱۰۱.۷ میلیون تومان) سهم گروه هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها است که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۴۴ درصد افزایش داشته است.

🔺در بین اقلام گروه هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بیشترین سهم از کل هزینه ناخالص (معادل۷.۸۷ درصد) متعلق به هزینه انواع گوشت بود.

🔺پس از آن به ترتیب هزینه میوه‌های تازه با ۵درصد، شیر و فرآورده‌های آن و تخم پرندگان با ۳.۸درصد، سبزی‌های تازه با ۳.۶درصد، آرد، رشته و غلات با ۲.۴ درصد و هر یک از زیرگروه انواع نان و بیسکویت، روغن‌ها و چربی‌ها و خشکبار و آجیل با ۱.۱درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.

🔺بر اساس نتایج این بررسی از کل هزینه ناخالص خانوار، ۰.۴ درصد (بالغ‌بر ۱.۳میلیون تومان) به گروه هزینه دخانیات اختصاص داشته که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۴۴.۴ درصد افزایش داشته است.

🔺در این سال از کل هزینه‌های ناخالص خانوار ۳.۹ درصد (حدود ۱۳.۳ میلیون تومان) به گروه هزینه پوشاک و کفش اختصاص داشت که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۴۸.۱ درصد افزایش داشته است.

🔺نتایج این بررسی نشان می‌دهد که ۳۴.۷ درصد از کل هزینه ناخالص یک خانوار (بالغ بر ۱۱۸.۲ میلیون تومان) مربوط به گروه هزینه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها بود که نسبت به سال قبل ۴۶.۹ درصد افزایش داشته است. در سال ۱۴۰۲ از کل هزینه‌های ناخالص خانوار ۳.۹ درصد (بالغ بر ۱۳.۳ میلیون تومان) به گروه هزینه لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه اختصاص داشت که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ معادل ۴۵.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 14:13


هوای تهران چهارشنبه دوباره آلوده می‌شود

🔹اداره کل هواشناسی استان تهران:امروز (۲۳دی‌) و روز چهارشنبه (۲۶دی‌) در مناطق پرتردد شهری در بعضی ساعات غبار محلی، کاهش کیفیت هوا و گاهی کاهش دید مورد انتظار خواهد بود./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 14:04


شانس برد در قرعه‌کشی خودروی وارداتی‌ بیشتر شد

🔹مهلت ثبت‌نام در دور جدید عرضه خودروهای وارداتی در حالی دیشب به پایان رسید که شانس برنده شدن در این مرحله نسبت به دور قبل افزایش یافته است.

🔹در کل ۹۰‌هزار نفر برای شرکت در دور جدید فروش خودروهای وارداتی حساب وکالتی باز کرده‌اند. با توجه به پایان مهلت افتتاح حساب وکالتی در پنج‌شنبه گذشته، همین ۹۰‌هزار نفر امکان ثبت‌نام در طرح جدید فروش وارداتی‌ها را دارند.

🔹در این دور از فروش، ۱۰‌هزار دستگاه خودرو عرضه شده است. با فرض اینکه تمام ۹۰‌هزار نفری که حساب وکالتی باز کرده‌اند، اقدام به ثبت‌نام در طرح فروش خودروهای وارداتی کنند، شانس برنده شدن در این لاتاری نسبت به دور قبل افزایش قابل‌توجهی را به خود می‌بیند.

🔹شانس برد در این دور از فروش خودروهای وارداتی یک به ۹ است یعنی از هر ۹ نفر ثبت‌نام‌کننده، یک نفر برنده خواهد شد.

🔹اگر تمام ۹۰‌هزار نفری که حساب وکالتی باز کرده‌اند، اقدام به ثبت‌نام در طرح فروش نکنند؛ شانس برنده شدن، افزایش خواهد یافت.

🔹در دور جدید فروش خودروهای وارداتی ابتدا قرار بود تنها هشت‌هزار دستگاه خودروی چینی چانگان عرضه شود، اما ناگهان اعلام شد علاوه بر این محصول، ۱۵ مدل از دیگر برندها نیز عرضه خواهد شد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #لاتاری_خودرو #خودرو #قرعه_کشی #خودروی_وارداتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 13:44


مهم‌ترین وعده روز به این زودی‌ها ارزان‌تر نخواهد شد

🔺دنیای اقتصاد: در حالی که کالاهایی مانند گوشت گاو و تخم مرغ از دیرباز نوسانات قیمتی داشته‌اند، کالاهایی دیگری مانند قهوه اخیراً افزایش قیمت چشمگیری داشته‌اند.

🔺در حالی که بیماری‌ها و شرایط نامساعد جوی در مناطق تولیدکننده، قیمت آینده‌نگر آب پرتقال را به سطوح بی‌سابقه‌ای رسانده است، بازار محصولات کشاورزی مانند ذرت، سویا و گندم در سال گذشته با رکود مواجه بوده است.

🔺قیمت غذاهایی که مردم برای خانه خریداری می‌کنند در ماه نوامبر سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است و این افزایش قیمت نسبت به ماه‌های دیگر سال گذشته بیشتر بوده است.

🔺تعهد دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، برای کاهش قیمت مواد غذایی با چالش جدی روبرو شده است. افزایش مداوم قیمت مواد غذایی اساسی، از جمله مواد غذایی مربوط به  صبحانه، به دلیل عواملی مانند خشکسالی، افزایش هزینه‌های تولید و نوسانات بازار جهانی، این هدف را دشوارتر کرده است.

🔺کارشناسان اقتصادی معتقدند که تغییرات ناگهانی در بازار و عوامل خارجی می‌توانند برنامه‌های دولت برای کنترل قیمت‌ها را با مشکل مواجه کنند.

🔺ترامپ همچنین متعهد شده است که تعرفه‌هایی را بر کالاهای وارداتی از شرکای تجاری اصلی ایالات متحده از جمله مکزیک، کانادا و چین اعمال کند، طرحی که می‌تواند بازار کالاهای غذایی را بیش از پیش متلاطم کند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 13:33


چرا به موزه نمی رویم؟

🔹اغلب ایرانی‌ها آرزوی دیدن برخی موزه‌ها در فرانسه و ... را دارند‌‌‌ اما برای همین گروه دیدن موزه‌ها در ایران جذابیت ندارد و در سفرشان به شهرهای مختلف موزه‌‌‌گردی را در اولویت نمی‌گذارند.

🔹چطور برخی موزه‌ها توانسته‌اند خود را به عنوان مقصد گردشگری تثبیت کنند و در ایران موزه‌ها با وجود دارا بودن آثار شاخص در بیشتر موارد مهجور مانده‌اند؟

🔹رضا دبیری‌نژاد کارشناس موزه معتقد است دلیل این موضوع به عدم توجه به برخی تخصص‌ها در موزه‌داری برمی‌گردد‌‌‌، بازاریابی و برندسازی بخشی از این تخصص‌ها هستند که در کشورمان جدی گرفته نمی‌شوند.

🔹متاسفانه زمانی که تخصص‌هایی مانند بازاریابی و مدیریت مخاطب موزه را به رسمیت نمی‌شناسیم در این زمینه پیشرفت نمی‌کنیم.

🔹در ایران اغلب تخصص‌های مرتبط با موزه را مرمت‌گر، راوی یا راهنمای موزه می‌دانند و برای بخش ارتباطی و کنشگری با مردم برنامه‌ریزی خاصی ندارند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #موزه #روایت #موزه_گردی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 13:11


از سرگیری پروازهای اروپایی از بهمن ماه

مدیرعامل هواپیمایی ایرتور:

🔹از حدود سه سال قبل اقدامات برای اخذ مجوزهای لازم برای پروازهای اروپایی آغاز شد. در این راستا ۱۲ بهمن پرواز تهران-پاریس انجام می شود.

🔹برنامه ریزی برای پرواز به سایر مقاصد اروپایی از جمله اسپانیا، آلمان و اتریش در حال انجام است.

🔹پروازهای با استفاده از ۴ فروند هواپیمای پهن پیکر انجام خواهد شد.

🔹در حال حاضر قرار نیست درفرودگاهای مقصد به ما سوخت تحویل دهند، اما در حال رایزنی در این رابطه هستیم./تسنیم

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 13:02


🔵 موسسه اقتصادی آکسفورد، سرویس های ذی نفع در هوش مصنوعی مولد را معرفی کرد. بخش مالی و بیمه بیشترین نفع و بخش کشاورزی کمترین سود را می برند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 12:33


نغمه پایانی فریدون شهبازیان

🎶 فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر ارکستر سرشناس ایرانی، دیروز در ۸۲سالگی درگذشت. او یکی از مهم‌ترین موزیسین‌های ایران بود که در طول سال‌های فعالیتش توانست آثار خاطره‌انگیزی را یه یادگار بگذارد.

🎶 او در عرصه موسیقی اصولا یک چهره مدرن بود و کارهایی را به نتیجه رساند که پیش از او کمتر انجام شده بود.

🎶 آهنگسازی بر اشعاری که به صورت دکلمه اجرا شده‌اند، یکی از همان تجربه‌های خاص فریدون شهبازیان به حساب می‌آید. این کار بزرگ در حوالی سال 1346 با ابتکار و مدیریت احمدرضا احمدی شاعر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شروع شد و چهره‌های زیادی همکاری کردند و فریدون شهبازیان هم توانست مجموعه‌ای از صدای شاعران معاصر، نوارهای قصه برای کودکان و آوازهای محلی و فولکلوریک را منتشر کند. هدف آنها این بود که جوان‌ها جذب شعر شوند.

🎶 او اواخر دهه چهل و ابتدای دهه پنجاه به ساخت و تنظیم آثار در برنامه «گل‌ها» پرداخت. یکی از کارهای آن دوره‌اش قطعه «پُر کن پیاله را» با صدای محمدرضا شجریان و شعر فریدون مشیری بود که بسیار محبوب شد.

🎶 شهبازیان برای بسیاری از فیلم‌های سینمایی و سریال‌های موفق موسیقی ساخت و جوایز بسیاری را در جشنواره‌های داخلی و خارجی گرفت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آهنگساز #فریدون_شهبازیان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 12:04


🔵 25 شرکت برتر زنجیره تامین گارتنر در سال 2024

🔹در رتبه بندی گارتنر، بهترین و موفق ترین زنجیره های تامین جهان که نشان دهنده استانداردهای نوین در مدیریت زنجیره تامین هستند، معرفی شدند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 11:43


خروج پول از بورس رکورد 20 ماهه را شکست

🔺دنیای اقتصاد: سرعت نوسانات قیمت در بورس تهران به قدری بالاست که به نظر نمی‌رسید کانال 2.9 میلیونی از دست برود.

🔺در جریان معاملات روز یکشنبه بورس تهران ، هم کانال دو میلیون و 900 هزار واحد از دست رفت و هم با عقب نشینی تقاضا در سمت خرید رکورد زد.

🔺معاملات بورس تهران در روز یکشنبه با افت قابل توجه نماگرهای سهامی همراه شد. در معاملات امروز، شاخص کل با افت 1.84 درصدی همراه شد و تا سطح 2 میلیون و 857 هزار واحدی عقب نشینی کرد.

🔺شاخص هموزن نیز 1.54 درصد از ارتفاع خود را از دست داد و در آستانه از دست دادن کانال 900 هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با کاهش 1.04 درصدی مواجه شد.

🔺در پایان معاملات امروز، 538 نماد در محدوده قیمتی منفی 2 تا منفی 3 بسته شدند و 81 درصد از نمادها نیز در محدوده سرخ تابلوی معاملاتی جای گرفتند. ثبت ارزش معاملات پایین در دادوستدهای امروز نسبت به روز گذشته، گویای فروکش تقاضای خریداران است.

🔺در معاملات امروز، ارزش معاملات 10 هزار و 937 میلیارد تومانی به ثبت رسید و 2 هزار و 405 میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد که رقم مذکور بیشترین میزان خروج پول از 24 اردیبهشت سال گذشته بود.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 11:16


آغاز بررسی‌های کارشناسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های مجمع تشخیص

🔹سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی درباره لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد./ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 11:14


«سناریوهای ایران و آمریکا»

🔺بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، خاورمیانه در آستانه سال ۲۰۲۵ با تحولاتی نفس‌گیر و سرنوشت‌ساز روبرو است. پس از اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل حملات گسترده‌ای را علیه حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان آغاز کرد که منجر به ترور چندین رهبر این گروه‌ها شد.

🔺پس از آن نیز در سوریه، ائتلافی شورشی با حمایت ترکیه در کمتر از ۱۰ روز دولت بشار اسد را سرنگون کرد این اقدامات، ایران را در موقعیتی دشوار قرار داده، چرا که متحدان اصلی‌اش در «محور مقاومت» تحت فشار قرار گرفته اند.

🔺از طرف دیگر، اقتصاد ایران نیز تحت تحریم‌های شدید آمریکا قرار دارد. این شرایط، ایران را به سمت مذاکره با آمریکا سوق داده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با انتخاب دشواری روبرو است: مذاکره برای کاهش تنش‌ها یا تشدید تحریم‌ها و حتی اقدامات نظامی.

🔺بهترین راه‌حل برای صلح منطقه‌ای، بازگشت به مذاکره است. اما آیا ترامپ از این فرصت طلایی استفاده خواهد کرد؟

👤شما میتوانید خلاصه ای از گزارش «سناریوهای ایران و آمریکا» که در روزنامه 23 دی ماه 1403 منتشر شده است را در دنیای اقتصادخوانی امروز با صدای زهرا کریمی بشنوید.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 11:02


🔴 قیمت انواع خودرو در بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 10:34


پرزیدنت ۲۵ میلیون دلاری

🔹«نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا، خودکامه‌ای است که به‌دلیل انتخابات پر از اما و اگر و سرقت آرای مردم در آخرین انتخابات کشورش در داخل و خارج محکوم شده است. با این حال، او روز جمعه (۲۱ دی‌ماه) برای سومین دوره ریاست‌جمهوری سوگند یاد کرد.

🔹این در حالی است که وی بر سقوط چشم‌گیر اقتصادی و سیاسی کشورش نظارت داشته است: از تورم سرسام‌آور و خاموشی‌های برق گرفته تا گرسنگی، مهاجرت دسته‌جمعی و از هم گسیختن دموکراسی در این کشور.

🔹این در حالی است که ایالات متحده هم زمان با آغاز دوره سوم ریاست جمهوری او جایزه ۲۵ میلیون دلاری برای دستگیری مادورو، وزیر دادگستری و وزیر کشور وی تعیین کرد.

🔹مادورو حتی پس از آنکه میلیون‌ها ونزوئلایی از صندوق رای برای ابراز تمایل به تغییر استفاده کردند، به «میرافلورس»، کاخ ریاست‌جمهوری بازمی‌گردد.

🔹او این کار را در بحبوحه سرکوب شدید انجام داد، آن هم درحالی‌که پلیس و ارتش در لباس ضد شورش خیابان‌های پایتخت را پوشانده بودند و روزنامه‌نگاران، فعالان و رهبران جامعه در زندان بودند و دستگاه گسترده نظارتی او هم سخت مشغول کار بود.

🔹مردی که -یعنی ادموندو گونزالس- ایالات متحده و دیگران می‌گویند در انتخابات پیروز شد، همچنان در تبعید به سر می‌برد، مجبور به فرار به اسپانیا شده است؛ درحالی‌که مهم‌ترین رهبر اپوزیسیون این کشور، «ماریا کورینا ماچادو»، در داخل ونزوئلا پس از مدتی مخفی زیستن ظاهر شد. وی اگرچه دستگیر شد اما بر اساس روایت‌ها، کمی بعد آزاد شد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ونزوئلا #مادورو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 10:13


🎥 وزیر فرهنگ: قانون حجاب و عفاف با تاخیر در ابلاغ مواجه شده و لایحه جایگزین مطرح شده است

وزیر ارشاد در نشست خبری:

🔹قانون عفاف و حجاب با تاخیر همراه شده است، لایحه جایگزین مطرح شده و دو مجرا با هم نمی‌توانند حرکت کنند.

🔹معاونت حقوقی ریاست جمهوری مسیر این لایحه را پیش خواهد برد و شورای فرهنگ عمومی با همان مصوبات قبلی پیش می‌رود تا مسیر جدید مشخص شود که لایحه است یا قانون جدید مجلس.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 10:03


بازارهای مالی به آمارهای اقتصادی فدرال رزرو چه واکنشی نشان دادند؟

🔹گزارش اشتغال باعث شد بازده اوراق قرضه در سراسر بازار افزایش یابد. در این راستا بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری به ۴.۷۶ درصد و اوراق دو ساله به ۴.۳۸ درصد رسید که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۲۳ است.

🔹بازار سهام نیز با افت مواجه شد و شاخص اس‌اندپی ۵۰۰ با کاهش ۱.۵درصدی و نزدک با کاهش ۱.۶ درصدی مواجه شدند.

🔹با وجود کاهش چشم‌انداز سرمایه‌گذاران در خصوص تسهیل سیاست‌های پولی، پس از انتشار آمار اشتغال، قیمت طلای جهانی به نزدیکی سطح ۲۶۹۰ دلار افزایش یافت.

🔹آمارهایی که روز جمعه توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده منتشر شد، نشان داد که سیاست‌های پولی فدرال‌رزرو مبنی بر تقویت بازار کار، موفقیت‌آمیز بوده‌اند. بهبود اشتغال در بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا، بر بازارهای مالی تاثیر قابل توجهی گذاشت و باعث شد که سرمایه‌گذاران پیش‌بینی خود را در خصوص کاهش نرخ بهره فدرال‌رزرو به تاخیر بیندازند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمار_اشتغال #آمریکا #بازارهای_مالی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

12 Jan, 09:36


آذر، «رکودی ترین» ماه خودروسازان طی یک سال گذشته

🔹 «دنیای ‌اقتصاد» شامخ آذرماه وسایل نقلیه و قطعات وابسته را بررسی کرد:

🔹این گزارش نشان می دهد که ماه پایانی پاییز، رکودی‌ترین ماه خودروسازان طی یک سال گذشته بوده و شامخ کل گروه خودرو در این ماه به کف یک ساله خود رسیده است.

🔹همچنین شامخ آذرماه نشان می‌دهد که فعالان حوزه وسایل نقلیه و قطعات وابسته، امید و یا اطمینانی نسبت به بهبود وضعیت کنونی (در ماه آتی ) ندارند به شکلی که فاکتور «انتظارات تولید در ماه آینده» در کمترین حد بعد از اسفندماه سال گذشته قرار دارد.

🔹روند رکود خودرو از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شد و در شهریورماه به پایین‌ترین حد خود بعد از مهرماه سال گذشته رسید؛ با‌این‌حال مهر‌ماه ۱۴۰۳ با عبور از مرز ۵۰، نقطه پایانی بر این مسیر رکودی بود.

🔹در آبان شامخ کل گروه خودرو گرچه همچنان بالای مرز 50 بود اما همچنان در مرز رکود ایستاد. شامخ آذر اما نشان می‌دهد روند بهبودی که ایجاد شده بسیار کوتاه مدت بود و این صنعت در نهمین ماه از سال در رکودی‌ترین وضعیت خود طی یک سال گذشته قرار گرفته است.

🔹بر این اساس شامخ کل گروه خودرو در آذرماه روی 40.8 واحد ایستاده و افت 10.2 واحدی را نسبت به آبان ماه نشان می‌دهد.

🔹همچنین در این ماه پنج فاکتور شامخ یعنی میزان تولید محصولات، سرعت انجام و تحویل سفارش، میزان استخدام و به کارگیری نیروی انسانی، مصرف حامل‌های انرژی و میزان فروش محصولات نیز به کف یک ساله خود رسیده‌اند. علاوه بر این فاکتور قیمت خرید مواد اولیه در سقف یک ساله خود قرار دارد.

🔹در نیمه نخست سال با توجه به عدم تخصیص ارز، تعطیلی‌های مکرر، فریز قیمتی، قطعی مکرر برق و غیره کاهش شاخص‌های خودرویی تا حدی قابل انتظار بود؛ اما همواره نیمه دوم سال زمان بهتری برای تولید بوده است. با این وجود گویا نیمه دوم سال نسبت به نیم‌سال اول نیز شرایط خودروسازی‌ها بدتر شده است.

🔹علاوه بر این بعد از 18 ماه فریز قیمتی انتظار می‌رفت که اعلام قیمت‌های جدید در 28 آبان ماه، شامخ ماه آذر را بهبود ببخشد اما در واقعیت حذف ارز نیمایی اثر این رشد قیمت را برای خودروسازان از بین برد.

🔹همچنین شامخ آذر نشان می‌دهد که خودروسازان شدیدا تحت تاثیر تورم بوده و افزایش نرخ ارز در این ماه آنها را در تامین مواد اولیه دچار مشکل کرده به طوری که شاخص قیمت خرید اولیه در بیشترین میزان خود در یک سال گذشته قرار گرفته است.

🔹بر این اساس از بین 13 شاخصی که در شامخ آذرماه خودرو مورد بررسی قرار گرفته 10 فاکتور با افت و دو فاکتور با رشد همراه بوده است و همچنین یک شاخص تقریبا ثابت باقی مانده است.

🔹بیشترین افت در شامخ آذر خودرو مربوط به فاکتور «مصرف حامل‌های انرژی» است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #شامخ_تولید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 18:33


اتاق بازرگانی برای من آموزنده بود

👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب:

🔹گاهی وقت‌ها با کسانی که عضو اتاق هم نبودند، با آنها هم تماس می‌گرفتم و بر آن اساس یک یادداشتی تهیه می‌کردم، می‌گذاشتم در اختیار رئیس اتاق بازرگانی که این را اول در اتاق مطرح بکند، آنها هم آشنا بشوند و بعد، این باشد به عنوان موضع اتاق بازرگانی درباره مساله.

🔹این‌ها خیلی استقبال کردند، خیلی هم خوشحال بودند از این کار و برای خود من خیلی خوب بود، برای اینکه من واقعا به آن صورت آشنایی‌ای با بخش خصوصی نداشتم. آشنایی من بیشتر با دستگاه‌های دولتی بود که بعضی‌های‌شان را می‌شناختم و با آنها رفت‌وآمد داشتم، مثلا با وزیر بازرگانی وقت آشنا شدم که خیلی هم مرد جالبی بود، در نتیجه در وزارت بازرگانی مسوولانی را می‌شناختم و ‌نظر آنها را راجع‌به مسائل بازرگانی و بخش خصوصی دیده بودم.

🔹این است که از این طرف قضیه وقتی وارد کار شدم، برای من بی‌نهایت آموزنده بود. این دوران همراه با نخست‌وزیری امینی و همچنین علم است، علم در دوره اول یعنی دولت اول علم که از آخر بهار ۱۳۴۱ شروع می‌شود تا بهمن ۱۳۴۲.✍️

✔️ توضیح: برای خواندن قسمت های قبلی این سلسله گفتگوها و یافتن ارتباط بین آنها، هر پست روی پست قبلی ریپلای شده است

#دنیای_اقتصاد #عالیخانی #تاریخ_شفاهی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 16:33


دو نماینده مجلس: برای استیضاح وزرا زود است / مجلس از ابزارهای نظارتی اش استفاده کند / این استیضاح سیاسی است

👤مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود و نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس:

🔹استیضاح برای وزرای دولت پزشکیان را زود می‌دانم.

🔹با توجه به شعار همدلی و وفاقی که دادیم، اینکه یک مرتبه به سمت استیضاح برویم درست نیست.

🔹مجلس ابزارهای نظارتی متفاوتی دارد مانند تذکر و سوال و باید به سمت استفاده از سایر ابزارهای نظارتی‌اش برود.

🔹یک وزیری که ۴ ماه سر کار آمده است چه اقدامی در این مدت می‌توانسته انجام بدهد که یک مرتبه بدون استفاده از سایر ابزارهای نظارتی، به سمت استیضاح بروند؟

🔹استیضاح وزیر اقتصاد قطعا در بازار تاثیر منفی دارد.

🔹مجلس باید وضعیت را مدیریت کند که یک مرتبه یک نگاه سیاسی منجر به اتفاقات دیگری نشود.

🔹جریان سیاسی مخالف دولت، استیضاح این وزرا را جدی گرفته‌اند. اگر سوال یا تذکر به وزرا مطرح بود این اقدامات را سیاسی نمی‌دانستم.

🔹دولت باید تلاش کند که با تک نرخی کردن ارز به معیشت مردم لطمه وارد نشود. اما در مجموع سیاست‌های ارزی دولت غلط نیست.

👤جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴:

🔸من استیضاح وزیر اقتصاد را امضا نکردم، اما کلیت مجلس نسبت به عملکرد اقتصادی دولت نگاه خوبی ندارد و به نظر می‌رسد که دولت از همه ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کند.

🔸در شرایط کنونی نماینده هم تحت فشار است. ناترازی برق و گاز از یک‌سو و از سوی دیگر ناترازی ارزی، مشکل ایجاد کرده و بر این اساس نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تحت فشار هستند.

🔸اصل اینکه به سمت نظام ارزی تک‌نرخی حرکت کنیم را قبول داریم. اما این سیاست ارزی باید به‌طوری تنظیم شود که برای کالای اساسی مشکلی پیش نیاید و زمینه را برای تشویق صادرات فراهم کند و از طرف دیگر انگیزه را برای رانت‌خواری و واردات بیش از حد از بین ببرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #استیضاح #نرخ_ارز #همتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 15:59


🔴 قیمت انواع خودرو در بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 15:34


🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

عصرها ساعت ۱۶ در «دنیای اقتصاد»

👤علی بهشتی روی، کارشناس بازار سرمایه

همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 15:29


🔴 هزینه ۴ شکل سفر به جنوب ایران

🔺یک خانوار ۳نفره برای یک سفر متعارف به استان هرمزگان، در کمترین حالت باید بالای ۱۵میلیون تومان هزینه کند.

🔺در این گزارش ضمن بررسی چهار شکل سفر به جنوب و استان هرمزگان، هزینه هر یک را برای یک خانواده سه نفره برآورد کرده و در ادامه با توجه به هزینه‌های مختلف،‌‌‌ بررسی کرده‌‌‌ایم که کدام شکل سفر برای اغلب خانوارهای ایرانی امکان‌پذیر است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #توریسم #هرمزگان #قشم #هرمز #اکوتوریسم #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 14:59


استیضاح راه‌حل بازار ارز نیست

🔺استیضاح وزیر اقتصاد در شرایطی در مجلس کلید خورده که تنها حدود ۵ماه از عمر دولت چهاردهم می‌گذ‌رد.

🔺برخی نمایندگان در راهروهای مجلس اعلام می‌کردند که این استیضاح سیاسی است.

🔺اگرچه افزایش قیمت ارز نگرانی‌هایی را در میان مردم و کارشناسان ایجاد کرده، اما عوامل بسیاری در این آشفته‌بازار دخیل است و مهم‌ترین آن تحریم است.

🔺به نظر می‌رسد که بهترین اقدام برای حل مشکلات موجود از جمله افزایش نرخ ارز هم‌اندیشی و همدلی میان دولت و مجلس است و در این شرایط استیضاح وزیر اقتصاد نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه پالس منفی به بازار خواهد داد.

🔺روز سه‌شنبه محمد‌باقر قالیباف گفت که مردم فقط و فقط دنبال کنترل قیمت ارز هستند و تا زمانی که جلسات نظارتی در سطوح مختلف مجلس و پیگیری‌ها در جلسات هماهنگی بین قوا به بن‌بست نرسد، اقداماتی مانند استیضاح در اوج بحران قیمت ارز، خطاست.

🔺چنین تصمیمی هر چند ممکن است برای مجلس آورده سیاسی بیاورد، اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد لطمه به اقتصاد و زندگی مردم است، چرا که بازار ارز را برای چندماه بی‌متولی می‌کند و مسوولان اجرایی توجیه کافی برای رها کردن قیمت ارز پیدا خواهند کرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #استیضاح #نرخ_ارز #همتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 14:33


فرد «پشت پرده» سیاست‌های اقتصادی ترکیه کیست؟

👤 منصور بی‌طرف؛ روزنامه نگار

🔹رجب طیب‌اردوغان بیش از دو دهه است که فرد اول تصمیم‌گیرنده سیاست‌های ترکیه است. در این مدت همیشه یک فرد در کنار او بوده و رابط میان دولت و مردم و بازرگانان است.

🔹آن‌طور که روزنامه فایننشال‌تایمز نوشته، این فرد کسی نیست جز «جودت ایلماز».

🔹ایلماز که دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه دنور آمریکا و دکتری از دانشگاه بیلکنت آنکارا است عضو حزب عدالت و توسعه هم است و در عین حال ریاست کمیسیون پرنفوذ برنامه‌ریزی و بودجه را هم در اختیار دارد.

🔹او متعاقب انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه در ماه مه۲۰۲۳ معاون اول شد.

🔹اعتقاد عمومی بر این است که شیمشک، معمار فعلی اقتصاد ترکیه است اما یک مقام ارشد ترکیه می‌گوید ایلماز نقش مهمی در قانع کردن اردوغان به سیاست جدید اقتصادی داشته است.

🔹او می‌گوید ایلماز به مثابه یک واسطه پرنفوذ برای تجار داخلی عمل می‌کند.

🔹یک تحلیلگر شرکت مشاوره‌ای «گلوبال سورس پاتنر» واقع در استانبول نیز می‌گوید: «شیمشک اقتصاد را به خوبی می‌داند؛ اما زمانی که می‌خواهد با کاپیتان‌های صنعت سخن بگوید به خوبی جودت ایلماز نیست.»

🔹 ایلماز را به مثابه یک بورکرات کلان می‌بینند که به تئوری‌های مرسوم اقتصاد چسبیده است.

🔹ایلماز در سال۲۰۲۳ به فایننشال‌تایمز گفته بود که «ما ثبات قیمت‌ها و ثبات مالی را می‌خواهیم؛ اما همچنین می‌خواهیم که نرخ رشد و اشتغال هم منطقی باشد؛ زیرا یک کشور در حال توسعه هستیم.»

🔹به گفته تحلیلگران، حضور ایلماز در تیم اقتصادی ترکیه در زمانی که اعضای حزب عدالت و توسعه که سیاست‌های غیرارتدوکسی را در سر می‌پرورانند و هنوز جزو حلقه اردوغان هستند، یک سنگر مهم است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ترکیه #ایلماز

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 14:00


فرصت طلایی توسعه صنعتی از دست رفت

🔹تجارت خارجی ایران در نتیجه «سیاست»، بی‌افق شده است. بدون یک توافق جامع با جهان امکانی برای توسعه کشور در دسترس نیست.

🔹ایران در سال‌های گذشته فرصت توسعه با اتکا به سرمایه‌های خارجی را به کشورهای منطقه واگذار کرده است.

🔹اکنون موضوعاتی همچون تعامل با جهانیان با اتکا به فرصت‌های صنعتی شدن ایران، مطرح می‌شود اما اکنون دیگر دوره طلایی جذب سرمایه خارجی و توسعه از دست رفته است.

🔹پدرام سلطانی، نایب‌رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» از دست پایین ایران در ترسیم آینده اقتصادی و صنعتی در عرصه بین‌المللی می‌گوید.

🔹وی تاکید دارد افق تجارت به حدی کاهش یافته که در نتیجه تحولات و اتفاقات سیاسی، حتی 6 ماه آینده را نمی‌توان پیش‌بینی کرد.

🔹سلطانی با اشاره به ضرورت بازگرداندن ایران به عرصه اقتصاد جهان، از نبود یک سیاست شفاف در زمینه حل‌وفصل مساله تحریم گفته و تاکید کرده به‌رغم دشواری حصول توافق نسبت به دوره قبل که به توافق موسوم به برجام منجر شد، اگر سیاستگذاران عزم توافق داشته باشند، این مهم دور از دسترس نیست...👇

🔗متن گفتگو را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #توسعه_صنعتی #پدرام_سلطانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 13:29


🔴سلب قدرت سفر ایرانی‌ها؟

🔺سفر به جنوب «ترند» بازار گردشگری ایران شده است؛ اما یک تحقیق میدانی از «هزینه‌های ۴شکل سفر به استان جنوبی کشور» نشان می‌دهد مسافرت برای خیلی از ایرانی‌ها غیرممکن شده است.

🔺یک خانوار ۳نفره برای یک سفر متعارف به استان هرمزگان، در کمترین حالت باید بالای ۱۵میلیون تومان هزینه کند.

🔺جنوب ایران و استان هرمزگان در یک دهه اخیر به مقصدی جذاب برای گردشگران بدل شده است. همین موضوع سبب شده خانواده‌های ایرانی به چهار شکل به این استان سفر کنند.

🔺اولین آنها سفر با وسیله نقلیه شخصی است، این شیوه سفر هزینه‌‌‌های مرتبط با حمل‌ونقل را کاهش می‌دهد. با این حال سفر با ماشین شخصی دشواری‌های خود به لحاظ دوری مسافت دارد، همچنین به واسطه دوری، میزان روزهای سفر افزایش پیدا می‌کند و در کنار آن باید اقامت در استان‌هایی مانند یزد و ... را هم به آن افزود.

🔺دومین شکل سفر با وسایل حمل‌ونقل عمومی است. منتها انتخاب این گزینه یک چالش اساسی دارد؛‌‌‌ یافتن بلیت! این موضوع به ویژه در مورد قطار برجسته‌تر است و بسیاری از یافتن بلیت قطار ناامیدند. در مورد هواپیما هم وضعیت چندان مساعد نیست، ضمن اینکه بلیت اتوبوس هم در سال‌های اخیر با یک مشکل جدی مواجه شده و آن هم باز شدن امکان خرید آنلاین 24 ساعت پیش از سفر است. برای مقاصدی مانند جنوب که باید رزروها انجام شده و مرخصی‌ها هم گرفته شوند، عملا این گزینه برای گردشگران بی‌فایده است.

🔺مجموع این مشکلات باعث شده برخی خانوارها گزینه سومی را برگزینند که همان سفر گروهی است. در این شکل سفر یکی از همسفران اتوبوسی را کرایه کرده و کار رزروها را انجام می‌دهد. این شیوه از گردشگری البته مشکلات خود را دارد؛ یافتن یک نفر از جمع که این مسوولیت را به عهده بگیرد چندان ساده نیست. دوم اینکه ممکن است برخی مقاصد گردشگری از فهرست بازدید جا بیفتند یا به واسطه عدم آشنایی وسیله حمل‌ونقل چندان مناسب نباشد یا تجمیع همه سلایق و راضی نگه داشتن همه در نهایت اتفاق نیفتد.

🔺چالش شکل سوم را یک گزینه برطرف می‌کند؛‌‌‌ سفر با تور. در این شکل سفر آژانس گردشگری ریسک‌های مرتبط را کاهش می‌دهد،‌‌‌ مقاصد اصلی را در سفر می‌گنجاند، راهنمای گردشگری جاذبه‌ها را معرفی می‌کند و رزرو و ... نیز توسط آنها انجام می‌شود. با این حال هزینه این سفرها نسبت به سایر اقسام سفر بیشتر است و همین موضوع سبب شده با وجود راحتی این گزینه نیز در دسترس محدودی از ایرانیان علاقه‌مند به سفر جنوب باشد.

🔺در این گزارش ضمن بررسی چهار شکل سفر به جنوب و استان هرمزگان، هزینه هر یک را برای یک خانواده سه نفره برآورد کرده و در ادامه با توجه به هزینه‌های مختلف،‌‌‌ بررسی کرده‌‌‌ایم که کدام شکل سفر برای اغلب خانوارهای ایرانی امکان‌پذیر است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #توریسم #هرمزگان #قشم #هرمز #اکوتوریسم #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 12:59


🔵 جایگاه «رفاه» در «برنامه های توسعه» قبل و بعد از انقلاب

🔹برنامه‌‌‌ریزی برای توسعه در ایران، با ۵برنامه قبل از انقلاب شروع شد.

🔹بعد از تشکیل سازمان برنامه، ‌‌‌مسیر توسعه در ایران کلید خورد و نهایتا بعد از ۱۳سال، در دهه ۱۳۴۰ خورشیدی ایران طعم توسعه اقتصادی و صنعتی شدن را برای مدتی طلایی اما محدود چشید.

🔹بعد از پیروزی انقلاب نیز برنامه‌‌‌ریزی توسعه ادامه پیدا کرد و تاکنون ۷برنامه پنج‌ساله نوشته شده است.

🔹هدف اصلی برنامه‌‌‌ریزی برای دستیابی به توسعه، رفاه و بهبود شاخص‌‌‌های اقتصاد کلان کشورها بوده است.

🔹یکی از مواردی که همیشه محل مناقشه بین سیاستگذاران و اقتصاددانان بوده است، میزان نزدیکی برنامه‌ریزی به واقعیت‌های موجود در ظرفیت‌های اقتصادی- اجتماعی کشور است.

✔️ در این پرونده، «باشگاه اقتصاددانان» روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، سعی کرده است با مروری بر تاریخچه برنامه‌‌‌ریزی توسعه در ایران، در دوره قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به جایگاه رفاه در این برنامه‌‌‌ها و واقعیت پیروزی‌‌‌ها و شکست‌‌‌های برنامه‌‌‌ریزی بپردازد👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #برنامه_توسعه #رفاه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 12:56


نادعلی و دانش جعفری با حکم رئیس‌جمهور عضو هیات عالی بانک مرکزی شدند

🔹رئیس جمهور با صدور احکام جداگانه‌ای به موجب قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی، داود دانش جعفری و محمدعلی نادعلی را به عنوان «عضو هیأت عالی بانک مرکزی» منصوب کرد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 12:33


🔴 جزئیات مدل اصلاح شده ثبت نام «مسکن حمایتی» / فقط به 3 دهک تعلق می‌گیرد

🔹پیش‌تر، خانوارهایی که مسکن ملکی نداشتند، متاهل بودند و همچنین از مسکن دولتی دوره‌های گذشته مثل مسکن‌مهر هم استفاده نکرده بودند، «مشمول مسکن حمایتی» شناخته می‌شدند.

🔹اما منبعد، «وضعیت دهکی خانوارها» نیز مدنظر دولت برای تحویل مسکن دولتی قرار می‌گیرد؛ سامانه اطلاعات رفاه ایرانیان که تحت نظارت وزارت رفاه قرار دارد به سامانه مسکن حمایتی که در اختیار وزارت راه و شهرسازی است، متصل شده و از این طریق تمام اطلاعات درآمدی و نوع دهک هر خانوار در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته است.

#دنیای_اقتصاد #مسکن_دولتی #مسکن_حمایتی #مسکن_مهر #دهک_درآمدی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 12:17


بانک مرکزی کاهش ذخایر ارزی را تکذیب کرد/ مشکلی در تامین ارز واردات کالا به کشور وجود ندارد

🔹بانک مرکزی ضمن تکذیب ادعای منتشر شده مبنی بر کاهش ذخایر خارجی و عدم تکافو برای واردات کالاهای کشور تا پایان سال تاکید کرد: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا در داخل کشور کاملا مطمئن و قابل استفاده است و مشکلی نیز در تامین ارز واردات کالا به کشور وجود ندارد.

🔹در ادامه آمده: کل ارز تامین شده توسط بانک مرکزی برای واردات کالاهای مورد نیاز به کشور از ابتدای سال تا امروز ۵۳ میلیارد و ۲۸۸ میلیون دلار بوده است که ۱۱ میلیارد و ۱۰۲ میلیون دلار آن مربوط به کالاهای اساسی و دارو است./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 12:07


حذف «فقر مسکن» از سایت وزارت رفاه/ نسخه پی‌دی‌اف 4 صفحه‌ای برداشته شد

🔺دنیای‌اقتصاد: گزارش 4 صفحه‌ای درباره «شدت فقر مسکن در کشور» که هفته پیش توسط وزارت رفاه منتشر شد، از روی سایت اطلاع‌رسانی این وزارتخانه برداشته شده است.

🔺به گزارش گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، حدود یک هفته پیش وزارت رفاه یک گزارش پی‌دی‌اف 4 صفحه‌ای درباره «نتایج سرشماری مستاجرهای درگیر فقر مطلق» منتشر کرد؛ آن گزارش به صورت «خبر چند خطی که نسخه کامل گزارش به صورت پی‌دی‌اف ضمیمه آن بود» منتشر شد.

🔺خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» همان روز انتشار خبر، نسخه پی‌دی‌اف را از روی سایت وزارت رفاه دانلود کرد اما اکنون آن نسخه از پایین خبر در سایت وزارت رفاه برداشته شده است.

🔺خبر با تیتر «رفع فقر مسکن در کشور؛ لزوم اجرای ترکیبی از سیاست‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت با تأکید بر ویژگی‌های مکانی و جمعیتی» همچنان در سایت این وزارتخانه موجود است.

🔺نکته مهم درباره حذف گزارش پی‌دی‌اف، «جزئیات فقر در بین مستاجرها» و «بی‌سیاستی دولت‌ها در سال‌های اخیر مقابل این پدیده بحرانی» است.

🔺در آن گزارش به صراحت آمده است که «هیچ کدام از طرح‌های مسکن‌مهر، مسکن‌ملی، وام ودیعه اجاره مسکن و همچنین کنترل نرخ رشد اجاره‌بها» در سال‌های اخیر نقشی در کاهش فقر مسکن نداشته است.

🔺براساس جزئیات آن گزارش، 1.4 میلیون خانوار در ایران مبتلا به «فقر همزمان با اجاره‌نشینی» هستند و بیش از 4 میلیون خانوار در شهرها و روستاها نیز دچار به «محرومیت مسکن» هستند.

🔺روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در شماره فردای خود گزارش مبسوطی از «جزئیات پازدهر آنی فقر مسکن» منتشر می‌کند.
طی 6 سال گذشته جمعیت مستاجرهای فقیر 1.5 برابر شد که دو علت داشت؛ تورم تاریخی در کشور و غیبت سیاست‌های درست برای رسیدگی به مستاجرها.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 11:59


16 سال با اولین ارز دیجیتال جهان / چرا بیت کوین به جهان معرفی شد؟

🔺در 3 ژانویه 2009 (14 دی 1387)، اولین بلاک بیت‌کوین توسط ساتوشی ناکاموتو استخراج شد. این رویداد تاریخی در بحبوحه بحران مالی 2008 رخ داد که اعتماد به سیستم بانکی را به‌شدت خدشه‌دار کرده بود. ناکاموتو بیت‌کوین را به‌عنوان یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز برای مقابله با مشکلات نظام مالی سنتی و بازگرداندن کنترل مالی به مردم معرفی کرد.

ویژگی‌ها و اهداف بیت‌کوین

🔺بیت‌کوین مبتنی بر فناوری بلاک‌چین، مستقل از نهادهای مالی و محدود به عرضه 21 میلیون واحد است. این ارز دیجیتال که بر شفافیت و امنیت تأکید دارد، در طول 16 سال فعالیتش، هیچ چالش امنیتی جدی را تجربه نکرده و به یک ابزار انتقال ارزش و سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

دستاوردهای اخیر

🔺سال 2024 برای بیت‌کوین درخشان بود. آغاز فعالیت صندوق‌های قابل معامله بورسی (ETF) در آمریکا و دیگر کشورها و رویداد هاوینگ (کاهش پاداش استخراج) از جمله مهم‌ترین تحولات بودند. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و حمایت او از ارزهای دیجیتال نیز توجهات بسیاری را به این بازار جلب کرد.

اهمیت قانون کلید خصوصی

🔺طرفداران بیت‌کوین تأکید دارند که «اگر کلید خصوصی در اختیار شما نیست، مالک آن نیستید.» کیف‌پول‌های شخصی امنیت و استقلال مالی بیشتری ارائه می‌دهند، اما صرافی‌ها به دلیل تسهیل معاملات و ارائه نقدینگی نیز نقش مهمی دارند. استفاده ترکیبی از کیف‌پول‌های شخصی و صرافی‌ها بهترین راه‌حل برای حفظ امنیت و بهره‌مندی از مزایای هر دو است.

🔺امروز بیت‌کوین نه‌تنها ابزاری برای انتقال ارزش، بلکه نمادی از آزادی مالی و نوآوری در اقتصاد جهانی محسوب می‌شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بیت_کوین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 11:17


سلب قدرت سفر ایرانی‌ها؟

🔺دنیای اقتصاد: در سال‌های اخیر جنوب ایران به یکی از مقاصد محبوب گردشگری تبدیل شده است. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد که هزینه‌های بالای سفر، این امکان را برای بسیاری از خانواده‌های ایرانی غیرممکن کرده است.

🔺به‌عنوان مثال، یک خانواده سه‌نفره برای سفر به استان هرمزگان و بازدید از دو جزیره، باید حداقل ۱۶ میلیون تومان هزینه کند.
از سفر با وسیله نقلیه شخصی گرفته تا استفاده از حمل‌ونقل عمومی یا تورهای گردشگری، هر روشی چالش‌های خاص خود را دارد.

🔺حتی سفرهای گروهی نیز با هزینه‌های قابل‌توجهی همراه هستند. در حالی که بودجه متوسط خانواده‌ها برای سفر سالانه تنها ۱۰ میلیون تومان است، این رقم با هزینه‌های واقعی سفر به جنوب فاصله زیادی دارد.

👤شما میتوانید خلاصه گزارش سلب قدرت سفر ایرانی‌ها را با صدای زهرا اکبری در دنیای اقتصادخوانی امروز بشنوید

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 11:06


🔴 روند مهم ترین پارامترهای بازار بورس در 6 هفته معاملاتی اخیر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 10:33


اکران ژانر وحشت در سال نو میلادی

🔹آمریکا سال نو میلادی را خونین آغاز کرد؛ سه حادثه که بایدن می‌گوید هیچ ارتباطی با هم ندارند، اما به هر حال شواهد نشان می‌دهد که دست‌‌‌‌‌کم یک حمله از این سه حادثه تروریستی بوده است.

🔹درحالی‌که در نیواورلئان، یک کامیون مردم را زیر گرفت و ۱۴نفر را کشت، در روبه‌روی هتل ترامپ هم یک خودروی سایبرتراک منفجر شد. اما اپیزود سوم در مقابل یک سالن رقص در نیویورک رقم خورد که به‌دلیل تیراندازی چهار نفر، یازده‌نفر زخمی شدند.

🔹پلیس نیویورک اعلام کرد که در پی تیراندازی در محوطه بیرونی یک باشگاه شبانه در منطقه «کوئینز بورو» این شهر یازده‌نفر زخمی شدند.

🔹آسوشیتدپرس‌‌‌‌‌ به نقل از پلیس نوشت، تاکنون هیچ فرد و مظنونی در این رابطه بازداشت نشده است. پلیس اکنون در جست‌وجوی ۴مظنون مرد است که به سوی جمعیتی حدودا ۱۵نفره تیراندازی کردند.

🔹به گفته خبرگزاری‌‌‌‌‌ها، کاربران در شبکه‌های اجتماعی از این حادثه شوکه شدند و تصاویر حضور پلیس در محل را به اشتراک گذاشتند.

🔹در این میان، پلیس نیویورک احتمال حمله تروریستی را رد کرد. این حادثه تنها چند ساعت پس از دو مورد دیگر در نیواورلئان و لاس‌‌‌‌‌وگاس روی داد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #بایدن #حمله

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 10:04


معمار تحریم‌ها، «مذاکره» را به ترامپ توصیه کرد

🔺ریچارد نفیو، معمار تحریم‌های آمریکا، به دولت منتخب دونالد ترامپ پیشنهاد کرده که راه دیپلماسی و مذاکره برای رسیدن به توافق با ایران را از همان روزهای نخست با حسن نیت در پیش بگیرد.

🔺استاد دانشگاه کلمبیا هشدار داده که گزینه نظامی راه‌حل غیرعاقلانه و ناایمن است و صرفا می‌تواند چند سال برنامه هسته‌ای ایران را به عقب بازگرداند.

🔺عضو موسسه واشنگتن با اشاره به اینکه دادن فرصت دوباره به دیپلماسی ارزشمند است، به مختصات بسته مذاکراتی پرداخته است.

🔺در شرایط کنونی، دلایل بسیار خوبی برای حمله نکردن به ایران وجود دارد. حمله به این کشور، خاورمیانه را با هرج‌ومرج و بی‌ثباتی بیشتری مواجه می‌کند.

🔺این در حالی است که استراتژی آمریکا تمرکز بر نقاط دیگری به‌جز خاورمیانه است و این جنگ می‌تواند هزینه‌های زیادی برای ایالات متحده به همراه داشته باشد.

🔺ضمن اینکه اگر حملات موفقیت‌آمیز نباشد، می‌تواند اعتبار ایالات متحده را تضعیف کند و احتمال شکست آن زیاد است. حتی دقیق‌ترین حملات ممکن است تنها برنامه هسته‌ای ایران را با تاخیر مواجه کند. لذا بهترین و بادوام‌ترین راه‌حل برای این موضوع، توافق دیپلماتیک است.

🔺اما امروز، پرونده اقدام نظامی علیه ایران چندان هم شسته‌ورفته نیست، زیرا برنامه هسته‌ای ایران دیگر نوپا نیست و این کشور دانش هسته‌ای‌ پیشرفته‌ای دارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #ایران #مذاکره

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

04 Jan, 09:34


تورم ماهانه ترکیه به زیر یک درصد رسید

🔹تورم سالانه ترکیه در دسامبر 2024 به 44.38 درصد کاهش یافت و به کمترین میزان از ژوئن سال 2023 رسید. در این ماه تورم ماهانه نیز نسبت به ماه نوامبر 1.21 واحد درصد کاهش یافت و به 1.03 درصد رسید.  

🔹این روند نزولی که برای هفتمین ماه متوالی تداوم یافته است، نتیجه سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی ترکیه است.

🔹پس از افزایش شدید نرخ تورم در ترکیه که نتیجه سیاست‌های نامتعارف اردوغان بود، بانک مرکزی این کشور از ماه ژوئن سال 2023 با هدف مهار تورم سیاست‌های انقباضی اتخاذ کرد و نرخ بهره را از 5.5 درصد به 50 درصد رساند.

🔹پس از کاهشی شدن روند تورم ترکیه بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را 2.5 واحد درصد کاهش داد و به 47.5 درصد رساند. با این وجود، نرخ تورم 44.4 درصدی همچنان فشار اقتصادی شدیدی ایجاد می‌کند.

🔹سیاست‌گذاران ترکیه اکنون با چالش ایجاد تعادل میان کنترل تورم و حفظ رشد اقتصادی مواجه‌اند.

🔹کاهش انتظارات تورمی و اصلاحات ساختاری می‌تواند زمینه را برای رشد پایدار فراهم کند. هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی، بهبود نرخ بیکاری و رشد تولید ناخالص داخلی نیز برای آینده اقتصاد ترکیه حیاتی خواهد بود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ترکیه #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 12:05


🔴 تهران از آخر سوم شد! / پایتخت ایران، تهران «سومین بدترین» شهر جهان شد

۲۶۶شهر جهان با شاخص «کیفیت‌زندگی» سنجش شدند و نتایج پایش در پایان ۲۰۲۴، تهران را «سومین بدترین» محیط‌شهری برای سکونت معرفی کرد. این شاخص براساس سطح ۶فاکتور مرتبط با رفاه ساکنان از جمله «قدرت خرید و هزینه مسکن» به دست می‌آید. بین کیفیت‌ پایین زندگی و فرار سرمایه، رابطه معناداری است.

#تهران #کیفیت_زندگی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 11:06


رد پای ماسک در انتخابات آلمان / صدراعظم نگران است

🔹صدراعظم آلمان در شب سال نو، در سخنرانی سالانه‌‌‌اش اشاره‌‌‌ای غیرمستقیم به یک غیر‌آلمانی داشت که علاقه شدید و شاید گیج‌‌‌کننده‌‌‌ای به سیاست این کشور دارد: «ایلان ماسک».

🔹دولت ائتلافی سه‌حزبی که در سال۲۰۲۱ به قدرت رسید، در نوامبر سقوط کرد و شولتز، یک سوسیال دموکرات چپ میانه، رای اعتماد خود را در این ماه از دست داد و همین موجب می‌شود که انتخابات فدرالی در ۲۳ فوریه برگزار شود.‌

🔹درحالی‌که مردم آلمان برای حضور در پای صندوق‌های رای آماده می‌شوند، ایلان ماسک، مشاور کلیدی ترامپ، در رسانه‌های اجتماعی به سود حزب راست افراطی، آلترناتیو برای آلمان صحبت کرده و همچنین در یک روزنامه، مقاله‌‌‌ای در ستایش آنها نوشته است.

🔹حمایت او از این گروه که دارای روابط نئونازی است و به‌دلیل افراطی بودن تحت نظارت اطلاعات داخلی قرار دارد، آسایش قانون‌گذاران را به‌‌‌هم ریخته و باعث انتقاد رهبران جریان اصلی در سراسر طیف سیاسی شده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آلمان #انتخابات #ماسک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 10:33


🔴 تغییرات قیمت خودروهای وارداتی از اول مهر تا کنون / دلیل کاهش قیمت خودروها چیست؟

🔺بازار خودروهای خارجی تحت تأثیر افزایش عرضه در سال جاری نسبت به 1402 ، کاهش هیجان اولیه واردات و همچنین رکود اقتصادی روند نزولی را در قیمت ها طی کرده است.

🔺بپیش از این بازار وارداتی ها متاثر از نوسانات نرخ ارز بود این در حالی است که حالا تبعیتی در این زمینه دیده نمی شود.

🔺بقیمت دلار از 59 هزار و 300 تومان ابتدای مهر ماه سال جاری به حدود 81 هزار و 200 تومان رسیده است. بنابراین قیمت دلار در بازه زمانی بیش از 100 روزه حدود 37 درصد رشد کرده است.

🔺این در حالی است که منحنی قیمت 15 خودروی وارداتی منتخب در بازه زمانی موردنظر چیزی حدود 10 درصد افت را نشان می دهد.

🔺برکود بازار و قدرت خرید، مانع از آن شده که قیمت خودروها با صعود نرخ ارز افزایشی شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #قیمت_خودرو #خودروی_وارداتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 10:04


.
🔴 نقش کارگر ایرانی در مشکلات اقتصادی کشور چیست؟ / پاسخ به سرمقاله ی «چرا استدلال دلارزداها درباره بنزین نادرست است؟»

احمد دوست‌حسینی

🔹در سرمقاله روزنامه «دنیای‌اقتصاد» مورخ ۱۰دی۱۴۰۳ با عنوان «چرا استدلال دلارزداها درباره بنزین نادرست است؟»، ادعای دلارزداها مورد نقد قرار گرفته است.

🔹ادعای دلارزداهایی که می‌گویند: «درست است که بنزین در ایران ۳۰۰۰تومان است و در خارج ایران حد اقل یک‌دلار، اما نباید قیمت بنزین را با دلار محاسبه کرد. قیمت بنزین باید با حقوق مردم مقایسه شود. اگر دولت حقوق مردم را به نرخ جهانی نمی‌دهد، پس چرا بنزین را با نرخ جهانی محاسبه می‌کند؟»

🔹دکتر حمید قنبری در ادامه نوشته‌اند: «چنین دیدگاهی ریشه مساله را نادیده می‌گیرد و راه‌حلی ناکارآمد ارائه می‌دهد.»

🔹حلقه مفقوده این استدلال، همان ایراد و انتقادی است که به دیدگاه دلارزدایان گرفته شده که ریشه مساله را نادیده می‌گیرد! نگارنده این سطور می‌خواهد استدلال کند که نویسنده نیز ریشه مساله را نادیده گرفته‌اند!

🔹در آن مقاله با ارائه آمار و ارقام، نشان داده شده که تولید سرانه در کشور‌هایی حدود ۸ تا ۱۶برابر ایران است و دلیل آن این است که کیک اقتصاد ایران کوچک و بهره‌وری در این اقتصاد پایین است و ادامه می‌دهند که: «کارگر ایرانی درسال حدود ۵هزاردلار ارزش افزوده ایجاد می‌کند؛ درحالی‌که همین رقم برای یک کارگر آمریکایی بیش از ۱۰۰هزاردلار است.»

آیا این تفاوت فاحش در بهره‌وری، ناشی از کم کاری یا سهل انگاری کارگر ایرانی است؟

آیا کارگر ایرانی با همان فناوری و امکانات تولید در آن کشورها کار می‌کند؟

آیا خودرو و لوازم خانگی ساخت در سطح تولیدات کشورهای مورد مقایسه است و در بازار جهانی خریدار دارد؟

کوتاهی و اشکال کارگر ایرانی در این زمینه کدام است؟

آیا بهره‌وری در یک اقتصاد دستوری، دولتی، درون‌گرا و رانتی با اقتصادی آزاد، خصوصی، برون‌گرا و رقابتی یکسان است؟

آیا کارگران ایرانی این راهبردها و سیاست‌ها را دیکته کرده‌اند؟

اگر ارزش پول ملی تا این اندازه سقوط نمی‌کرد بنزین لیتری یک‌دلار در بازار جهانی در کشور ما چند هزارتومان بود؟

نقش کارگر ایرانی در افت ارزش پول ملی چیست و کدام بحران ها توسط کارگر ایرانی ایجاد شده است؟

این پرسش‌ها را نیز نباید بی‌پاسخ گذاشت که چرا کیک اقتصاد ایران کوچک است؟

چرا درآمد سرانه این جامعه این اندازه کم است؟ چرا ارزش پول ملی در برابر ارزهای جهان‌روا تا این اندازه تضعیف شده است؟

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بنزین #قیمت_بنزین #سرمقاله #کارگر_ایرانی #دلارزداها #بهره_وری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 09:46


پزشکیان: ظرف یک سال برای تمام مناطق محروم مدرسه ساخته می‌شود

رئیس جمهور:

🔹دولت چهاردهم یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های خود را محرومیت‌ زدایی و اجرای عدالت قرار داده است.

🔹بنا داریم با مشارکت‌های بین بخشی و همچنین به میدان آوردن مردم ظرف مدت یک سال برای تمام مناطق محروم فاقد مدرسه استاندارد و مناسب، مدرسه بسازیم.

🔹با تجمیع ظرفیت‌ها و به میدان آمدن مردم و مدیران، بسیاری از کارها شدنی است./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 09:32


تورم منفی در بازار خودروی خارجی / بررسی روند قیمت خودروهای وارداتی در 100 روز گذشته

🔺بررسی ها نشان می دهد که بازار خودروهای خارجی تحت تأثیر افزایش عرضه در سال جاری نسبت به 1402 ، کاهش هیجان اولیه واردات و همچنین رکود اقتصادی روند نزولی را در قیمت ها طی کرده است.

👈 پیش از این بازار وارداتی ها متاثر از نوسانات نرخ ارز بود این در حالی است که حالا تبعیتی در این زمینه دیده نمی شود.

🔹رکود بازار و قدرت خرید، مانع از آن شده که قیمت خودروها با صعود نرخ ارز افزایشی شود.

🔹بررسی روند قیمت چندین خودروی وارداتی از ابتدای پاییز تا حدودا نیمه دی ماه، نشان می دهد با وجود رشد قیمت ارز در این بازه زمانی 100 روزه، منحنی کلی قیمت خودروهای خارجی روندی نزولی داشته است.

🔺بررسی ها نشان می دهد قیمت دلار از 59 هزار و 300 تومان ابتدای مهر ماه سال جاری به حدود 81 هزار و 200 تومان رسیده است. بنابراین قیمت دلار در بازه زمانی بیش از 100 روزه حدود 37 درصد رشد کرده است.

🔺این در حالی است که منحنی قیمت 15 خودروی وارداتی منتخب در بازه زمانی موردنظر چیزی حدود 10 درصد افت را نشان می دهد.

🔹هرچند برخی خودروهای وارداتی در این 100 روز ثبات نسبی قیمت داشته یا با رشد قیمت مواجه شده اند، با این حال، آنها نیز متناسب با دلار پیشروی نکرده اند. برخی از این خودروها مدل های سال 2024 هستند که طی سال جاری وارد شده و هنوز هیجان قیمتی شان تخلیه نشده است.

🔹یکی از دلایل کاهش قیمت وارداتی ها، رشد عرضه خودروهای وارداتی است. طی 9 ماه امسال بالغ بر 35 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده است، یعنی حدودا سه برابر پارسال.

🔹نکته دیگر اینجاست که واردات خودرو به کشور چیزی حدود پنج سال متوقف بود، بنابراین طبیعی است که ازسرگیری ورود خودروهای خارجی، توام با هیجان قیمتی باشد، مخصوصا اینکه واردات در تعداد اندک و بسیار کند از سر گرفته شد.

🔹در کنار اینها اما احتمالا رکود بازار نیز بر نزولی شدن قیمت خودروهای خارجی بی تاثیر نبوده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #قیمت_خودرو #خودروی_وارداتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 09:03


حساس‌ترین تقابل هفته پانزدهم لیگ برتر / نبرد موسیو و موسیمانه!

🔹آخرین بازی هفته پانزدهم لیگ برتر که به معنای پایان نیم فصل نخست این رقابت‌ها خواهد بود، از ساعت ۱۸ امروز در ورزشگاه شهدای شهرقدس و میان استقلال و سپاهان برگزار خواهد شد.

🔹جدالی که پس از مدت‌ها کشمکش، در نهایت تبدیل به افتتاحیه رسمی استادیوم آزادی نشد.

🔹البته که به جز این بازی، ۶ مسابقه دیگر این هفته هم امروز پیگیری می‌شوند، اما حساس‌ترین آنها همین است؛ برای سپاهان که می‌خواهد با قهرمانی در نیم فصل اول به استقبال تعطیلات برود و برای آبی‌ها که ناکامی دوباره شاید به پایگاه اجتماعی قوی پیتسو موسیمانه خلل جدی وارد کند.

🔹در تاریخ لیگ برتر، استقلال و سپاهان ۴۶ مرتبه به مصاف یکدیگر رفته‌اند که سهم آبی‌ها ۱۵ برد و سهم زردها ۱۴ پیروزی بوده است.

🔹حالا کسب سه امتیاز در بازی امشب برای هر دو سرمربی، از نان شب هم واجب‌تر است. به خصوص که این دو پیش از این هم برابر هم ایستاده بودند و با این شرایط بیگانه نیستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فوتبال

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 08:33


استارت سیاست خارجی ایران در ۲۰۲۵ از شبه‌قاره کلید خورد / اهداف مهم سفر تخت‌روانچی به هند

🔹مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه ایران، در اولین سفر خود در سال جدید میلادی به هند می‌رود. این سفر از امروز پنج‌شنبه آغاز می‌شود و روز جمعه هم ادامه دارد.

🔹هدف از این سفر، شرکت در نوزدهمین دور نشست مشورت‌های سیاسی ایران-هند خواهد بود. هجدهمین دور رایزنی‌های سیاسی میان ایران و هند آذرماه سال ۱۴۰۲ برگزار شده بود.

🔹نشست‌های مشورت‌های سیاسی بین ایران و هند، با حضور مقامات عالی‌رتبه وزارت امور خارجه دو کشور، به‌طور معمول در فضایی از همکاری و تبادل‌نظر برگزار می‌شود.

🔹در این نشست‌ها، از سوی ایران، معاون سیاسی وزیر امور خارجه (در این دور تخت‌روانچی) و مدیرکل منطقه‌ای، و از سوی هند، معاون وزیر امور خارجه و مدیرکل امور خاورمیانه حضور دارند.

🔹محورهای اصلی این گفت‌وگوها همواره حول تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، تبادل‌نظر در مورد مسائل منطقه‌ای همچون افغانستان، خلیج فارس و جنوب آسیا، افزایش حجم مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک، همکاری در حوزه انرژی، و بررسی تحولات در سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی متمرکز بوده است.

🔺اگر بخواهیم نگاهی به اهمیت این سفر و اهداف آن داشته باشیم مهم‌ترین مساله امضای توافق ۱۰ساله ایران و هند در ۲۴ اردیبهشت سال جاری درباره توسعه بندر چابهار است که نقطه‌عطفی در روابط تهران و دهلی نو به شمار می‌رود.

🔺این توافق، با اهدافی چون فعال‌سازی کریدور شمال-‌جنوب و رونق یافتن برنامه‌های حمل‌و‌نقل میان دو کشور، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #هند #سیاست_خارجی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 08:03


🔴 تهران «سومین بدترین» شهر جهان شد

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

⚠️تهران در رتبه‌بندی 266 شهر جهان با شاخص «کیفیت زندگی»، از آخر سوم شد.

🔺این جایگاه بسیار پایین به دلیل «نمره‌های کم» در فاکتورهای «قدرت خرید، هزینه تامین مسکن، وضعیت حمل و نقل عمومی و موارد مرتبط با اقتصاد و ایمنی در شهر» است.

🔺هر چقدر «کیفیت زندگی» در یک شهر پایین باشد، شهروندان آنجا تمایل به مهاجرت‌شان بیشتر می‌شود و فرار سرمایه اتفاق می‌افتد.

🔺از اینجا می‌توانید «جدول 10 شهر صدرنشین و 10 شهر قعرنشین در رتبه کیفیت‌زندگی» را ببینید.

#تهران #کیفیت_زندگی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 07:01


🔴 کجای شهرها «آلوده‌تر» است؛ خیابان‌ها یا خانه‌ها؟

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔺تحقیقات اخیر در اتحادیه اروپا، «زنگ خطر آلودگی‌شدید هوا در خانه‌ها» را به صدا درآورد.

🔺تصور می‌شود در روزهایی که هوای شهر «آلوده» است و وضعیت قرمز اعلام می‌شود، «خانه» بهترین محل برای در امان ماندن از «امراض تنفس هوای سمی» است.

⚠️اما الزاماً اینطور نیست؛ هوای «محیط‌های بسته زندگی مثل منزل یا محل‌کار»، می‌تواند تا 8 برابر آلوده‌تر از محیط بیرون –خیابان- باشد.

🔺این آلودگی‌ شدیدتر دست‌کم دو علت دارد. اتحادیه اروپا از دسامبر 2024، برای «تضمین دسترسی مردم به هوای پاک»، دستورالعمل‌های کنترلی و محدودکننده فعالیت‌های منتج به آلودگی‌هوا را «تجدیدنظر» کرد.

🔺در مقررات جدید، بلندپروازی 2 برابری برای دستیابی به هوای پاک دیده می‌شود.

🔺سقف مجاز انتشار ذرات معلق در هوا برای اروپا به 2.5 میکروگرم در مترمکعب کاهش پیدا کرده که نصف سقف توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

🔺جزئیات بیشتر درباره «آلودگی هوا در خانه‌ها» و ضوابط اتحادیه اروپا برای کاهش آلودگی را می‌توانید اینجا بخوانید.

#دنیای_اقتصاد #آلودگی_هوا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 06:02


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

لابی به جای تحقیق و توسعه

👤 دکتر مجتبی قاسمی؛ استادیار اقتصاد سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

✍️ یکی از سیاست‌های توسعه صنعتی که در دهه‌های اخیر از اقبال زیادی در میان سیاستگذاران ایرانی برخوردار بوده است، حمایت از صنایع داخلی به طرق مختلف مثل وضع تعرفه‌های بالا بر واردات کالاهای مشابه خارجی و حتی ممنوعیت واردات آن بوده؛ ازجمله ممنوعیت واردات خودرو، لوازم خانگی و پوشاک در دهه اخیر.

✍️ سیاستی که ریشه در جریان حمایت‌گرایی دارد و البته آثار تخصیصی و توزیعی هولناکی دارد.

✍️ بستن مرزهای اقتصاد، به‌ویژه در عصری که هزینه‌های مبادلات بین‌المللی کاهش چشمگیری یافته، پیامدی جز اتلاف منابع کمیاب و ارزشمند و اعطای رانت به تولیدکنندگان بخش‌های حمایت شده از طریق تعرفه یا ممنوعیت واردات نخواهد داشت.

✍️ سیاستی که در هر دو عرصه کارآیی و توزیع، محکوم به شکست و غیرقابل دفاع است.

✍️ از نظر تخصیصی، به لطف دیوارهای بلند تعرفه، منابع کمیاب و ارزشمند به تولید کالاهایی تخصیص خواهد یافت که از نظر قیمت تمام‌شده و کیفیت در مقایسه با کالاهای مشابه خارجی اصلا قابل دفاع نیستند و در عمل تولید این کالاها چیزی جز اتلاف منابع کمیاب و ارزشمند نیست.

✍️ تولیدکنندگان این بخش نیز به خوبی می دانند که حیات نباتی آنها وابسته به رانت ممنوعیت واردات است و تمام تلاش خود را به شکل‌های مختلف برای حفظ وضعیت موجود به‌کار خواهند بست.

✍️ درواقع، این تولیدکنندگان به جای تمرکز بر تحقیق و توسعه (R&D) برای ارتقای کیفی محصولات خود، تمرکز اصلی خود را بر لابی و حفظ ویژه‌خواری (L&P) خواهند گذاشت.

✍️ نقطه بسیار غم‌انگیز ماجرا آنجاست که پس از سال‌ها اتلاف منابع، این صنایع که قرار بود روزی بالغ شوند و در عرصه رقابت جهانی عرض اندام کنند و نام ایران و ایرانی را در عرصه گیتی بدرخشانند، کماکان مانند کودکی خُرد شیون‌کنان در پشت دولت برای حفظ دیوار بلند تعرفه و ممنوعیت واردات پناه گرفته‌اند.

✍️ در چنین منظومه‌ای مصرف‌کننده به حاشیه رانده می شود. در اینجا خبری از کرامت مشتری نیست و تولیدکننده است که به‌واسطه رانت در کانون توجه قرار گرفته است.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #تحقیق_و_توسعه #لابی #سیاست_حمایتی #ممنوعیت_واردات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 05:34


🎧 پادکست صبحانه با دنیای اقتصاد / پنج شنبه 13 دی 1403

#پادکست_صبحانه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 05:33


🎙 پادکست «صبحانه با دنیای‌اقتصاد» هر صبح «خلاصه مفید» از تیترهای منتخب صفحه اول روزنامه را برای شما شرح می‌دهد تا «راحت‌تر از گذشته» بتوانید وارد صفحات شوید و محتواهای مورد علاقه‌تان را دنبال کنید

✍️قیمت خودروهای وارداتی کاهش داشته؛ چرا؟

▶️ در پست بعدی گوش کنید👇

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 04:29


بازگشت بورس به مسیر صعودی

🔺شاخص کل بورس پس از تجربه سه روز متوالی منفی، در دو روز پایانی هفته به مسیر صعودی بازگشت و مجددا در آستانه ورود به کانال تاریخی 2 میلیون و 800 هزار واحدی قرار گرفته است.

🔺شاخص کل در معاملات روز چهارشنبه پنجم دی ماه توانست تا سطح 2 میلیون و 871 هزار واحدی پیشروی کند.

🔺اما با رشدی که در سهام شاخص‌ساز بازار در دو ماه گذشته تجربه شده بود، نیاز به اصلاح قیمتی در تالار شیشه‌ای احساس می‌شد و این موضوع موجبات افزایش عرضه را در معاملات بازار فراهم کرد.

🔺شاخص بورس در سه روز متوالی، با افزایش عرضه در نمادهای شاخص ساز در مسیر نزولی قرار گرفت و تا کف 2 میلیون و 734 هزار واحدی عقب نشینی کرد. اما در دو روز پایانی هفته شاخص توانست رشد 1.95 درصدی را به ثبت برساند و عزم جدی خود را برای دستیابی به سطوح بالاتر نشان دهد.

🔺در معاملات روز گذشته، ارزش معاملات 11 هزار و 636 میلیارد تومانی در بازار به ثبت رسید و 302 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار شد.

🔺شاخص کل پس از 7 هفته متوالی که در مقیاس هفتگی با رشد همراه می‌شد، در معاملات هفته‌ای که گذشت با افت 2.13 درصدی همراه شد تا پس از هفت هفته جامه سرخ بر تن کند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 04:00


🔴 آیا راه‌حل «قیمت‌های بالا» نرخ‌گذاری است؟

🔹تعیین سقف قیمت، یک سیاست محبوب در مواجهه با تورم است.

🔹سیاستمداران با این کار جدیت خود را در اهمیت دادن به معاش مردم نشان می‌دهند و شهروندان مضطرب، خبر مقابله با گرانی را التیامی بر نگرانی‌هایشان تلقی می‌کنند.

👈 اما نتایج سیاست تعیین سقف‌ قیمت، با محبوبیت آن تناسبی ندارد.

🔹درحالی‌که علم اقتصاد کمبود کالا و سهمیه‌بندی را به‌عنوان نتایج ناگزیر این سیاست معرفی می‌کند، یک اقتصاددان توضیح می‌دهد که هزینه‌ مشاهده قیمت‌های ارزان تعیین‌شده با دستور، فراتر از این مورد است.

⚠️بر این اساس، تعیین سقف قیمت، هزینه ضمنی ایستادن در صف و انتظار را بر شهروندان تحمیل می‌کند، موجب خالی شدن قفسه فروشگاه‌ها می‌شود و با تحمیل محدودیت درآمد بر بنگاه‌ها، آنها را به سمت کاهش کیفیت تولید و صرفه‌جویی در هزینه‌ها سوق می‌دهد.

🔹صف‌های طولانی، قفسه‌های خالی و کیفیت نازل کالاها حاکی از آن است که ارزانی حاصل از سیاست تعیین سقف قیمت، برای شهروندان و بنگاه‌ها بسیار گران‌تر از تصورات تمام می‌شود.

#دنیای_اقتصاد #تعیین_سقف_قیمت #قیمتگذاری_دستوری #گرانی #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

02 Jan, 03:44


هم اکنون کیفیت هوای تهران با شاخص ۸۱ در شرایط قالا قبول قرار دارد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

01 Jan, 19:48


‍ دور دوم گفتگوهای ایران و اروپا

🔺دنیای اقتصاد: معاون بین‌الملل وزیر امور خارجه امروز درباره دور بعدی گفتگوهای ایران و ۳ کشور اروپایی گفت: دور جدید گفتگوها بین ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۲۴ دی (۱۳ ژانویه) در ژنو برگزار می‌شود.

🔺غریب آبادی این دور را همچون دور اول گفت‌گو و نه مذاکره خوانده است. این به این معنا است که طرفین در حال بررسی و سنجش چالش‌ها و مسائلی در روابطشان هستند که نیازمند گفت وگو برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها و کاهش اختلافات است.

🔺همچنین این گفت‌وگو و نه مذاکره به این معنا است که در روابط تهران و پایتخت‌های اروپایی، متغیرهایی وجود دارد که صرفا کنترل آن برعهده طرفین نیست و سایر طرف‌ها بویژه ایالات متحده بر آن تأثیرگذاری قابل توجهی دارند.

🔺بعنوان نمونه جنگ اوکراین، بحران غزه و مسئله هسته‌ای ایران که جز محورهای گفت‌وگوی ایران و اروپا در دور اول یعنی ۹ آذر بود، به نقش آمریکا و بخصوص رویکرد و شخصیت ترامپ گره خورده و بدون لحاظ کردن جایگاه آمریکا، این متغیرها نمی‌توانند به نتیجه لازم دست یابند.

🔺بنابراین روز جمعه ۲۴ دی ماه دور دوم گفت‌وگوهای ایران، آلمان، فرانسه و انگلیس در شرایطی برگزار می‌شود که هفته بعد از آن یعنی اول بهمن ماه مصادف با مراسم تحلیف ترامپ و بازگشت وی به کاخ سفید است.

🔺رویکرد پرابهام و همراه با عدم قطعیت او می‌تواند حتی گفت‌گوهای ایران و اروپا را از ریل خارج کرده و یا صرفا آنرا به محور روابط دوجانبه محدود سازد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

01 Jan, 19:48


کروکی میل به خرید سهام

دنیای اقتصاد: بورس تهران در معاملات پنجم دی ماه توانست تا سطح 2 میلیون و 871 هزار واحدی پیشروی کند؛ اما با رشدی که در سهام شاخص‌ساز بازار در دو ماه گذشته تجربه شده بود، نیاز به اصلاح قیمتی در تالار شیشه‌ای احساس می‌شد؛ این موضوع موجبات افزایش عرضه را فراهم کرد.

🔺شاخص بورس در سه روز متوالی، با فشار فروش در نمادهای شاخص‌ساز در مسیر نزولی قرار گرفت و تا کف 2 میلیون و 734 هزار واحدی عقب‌نشینی کرد.

🔺اما در دو روز پایانی هفته شاخص توانست رشد 1.95 درصدی را به ثبت برساند و عزم جدی خود را برای دستیابی به سطوح بالاتر نشان دهد.

🔺شاخص کل پس از 7 هفته متوالی که در مقیاس هفتگی با رشد همراه می‌شد، در معاملات هفته‌ جاری با افت 2.13 درصدی همراه شد تا پس از هفت، هفته جامه سرخ بر تن کند.

🔺صندوق‌های طلا نیز در معاملات امروز با خروج پول حقیقی همراه شدند تا صندوق‌های طلا در هر پنج روز معاملاتی هفته‌ای که گذشت، با خروج پول حقیقی همراه شوند.

🔺میانگین ارزش معاملات بازار سهام از ابتدای آذر، 12 هزار و 800 میلیارد تومان بوده است و این موضوع گویای این نکته است که همچنان میل به خرید در تالار شیشه‌ای وجود دارد.

🔺اگر بازه مورد بررسی به دی ماه تقلیل داده شود، میانگین ارزش معاملات بازار رقم 14 هزار و 200 میلیارد تومان را نشان خواهد داد. این موضوع بدین معناست که در دی ماه استقبال از بازار بیش از آذر بوده است.

🔺میانگین ارزش معاملات بازار در هفت
ماهه نخست سال 3 هزار و 400 میلیارد تومان بود و مقایسه ارقام کنونی ارزش معاملات با 7 ماهه نخست سال نشان می‌دهد که میل به خرید در بازار به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

01 Jan, 19:18


🔴 صفحه اقتصادی
دوازدهم‌ دی‌ماه

🎧 پادکست «صفحه اقتصادی» به مرور گزیده‌ای از مطالب «هفته‌نامه تجارت فردا» می‌پردازد.

🔹«سیسیلی شدن» تعبیری است برای تباهی اجتماعی، به گونه‌ای که افراد و گروه‌ها به راحتی منافع عمومی را قربانی منافع خودی‌ها می‌کنند. در جامعه سیسیلی شده هیچ انگیزه‌ای افراد را به همکاری و پیگیری منافع عمومی تشویق نمی‌کند.
موضوع برنامه امشب یکی از مقالات این هفته تجارت فرداست که تسخیر دولت به دست گروه‌های ذینفع را مقدّمه سیسیلی شدن جامعه می‌داند.

👤«صفحه اقتصادی» را یکشنبه تا چهارشنبه، ساعت ۲۲:۳۰ با امیررضا عبدلی، در «دنیای اقتصاد» بشنوید.

#صفحه_اقتصادی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

01 Jan, 18:04


خبر مهم برای سهامداران عدالت که سود خود را دریافت نکرده‌اند

🔹بیش از ۱۶۸ هزار سهامدار عدالت به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی، نتوانستند سود خود را دریافت کنند؛ ضمن اینکه سهامدارانی که سود خود را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، اطلاعات خود را اصلاح تا شرکت سپرده گذاری مرکزی در مراحل بعدی، سود این افراد را به حسابشان واریز کند.

🔹محمد باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه با اعلام این خبر گفت: گزارش ۱۹ بانک عامل واریز مرحله سوم سود سهام عدالت، نشان می دهد ۱۶۸ هزار و ۱۹ سهامدار به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی، نتوانستند سود خود را دریافت کنند.

🔹شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت از مهم‌ترین دلایلی است که سود به حساب سهامداران سهام عدالت واریز نمی‌شود.

🔗مشروح این خبر را اینجا بخوانید

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 09:00


🔴 فیلترینگ به رشد کسب‌و‌کارهای داخلی کمک کرده؟!

🔹رسول جلیلی، یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی، ادعا کرده که فیلترینگ به رشد کسب‌و‌کارهای داخلی کمک کرده است!

🔹این گفته با انتقادات جدی فعالان اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور مواجه شد؛ تا جایی که دو پلتفرم مطرح مسیریابی و اشتراک‌‌گذاری ویدئو در واکنش رسمی نسبت به این موضوع بیانیه منتشر کردند.

🔹همزمان با انتشار صحبت‌های عجیب او در موافقت با فیلترینگ، اتاق بازرگانی ایران نتایج پژوهشی را منتشر کرده بر اساس آن، فیلترینگ در سال ۱۴۰۱ ماهانه تقریبا ۳۹ هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد کرده است.

🔹در بخشی از این گزارش آمده که در سال ۱۴۰۱، در خوش‌بینانه‌ترین حالت زیان ۴ ماه به کسب‌وکارها ۲۵ درصد برآورد شده و بنابراین در این بازه زمانی کسب‌وکارها در مجموع بیش از ۳۹ همت آسیب دیده‌اند که معادل ۱۱۶۰ میلیون دلار در ۴ ماه بوده است. بنابراین میزان ضرر روزانه کسب‌وکارها ۹.۵میلیون دلار برآورد شده است.

🔹همچنین بررسی‌های معتبر جهانی نیز نشان می‌دهد که در نیمه اول سال ۲۰۲۴ ایران با ۳,۵ میلیون دلار ضرر، در جایگاه دوازدهمین کشور متضرر جهان از این محدودیت‌ها قرار گرفته است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فیلترینگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 08:41


افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

🔹بررسی تعرفه‌های جدید و مقایسه آن با تعرفه‌های پیشین (قبل از مهر ۱۴۰۳) در ماههای غیرگرم نشان می‌دهد که میزان رشد تعرفه‌ها به جز دو مورد، در محدوده ۳۸درصدی است./مهر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد 👇

@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 08:33


🔴 پس از افزایش قیمت کارخانه، خودرو به بورس کالا می رود؟

🔹 «دنیای اقتصاد» در گزارشی از فاز دوم اصلاح قیمت خودرو خبر داد:

🔺گمان می رفت با صدور مجوز افزایش میانگین 30 درصدی قیمت خودروهای داخلی، موج عرضه خودرو در بورس کالا فروکش کند، با این حال شنیده می شود "خودروی بورسی" بخشی از تصمیم قیمتی سیاست گذار است و احتمالا به عنوان محرک دوم بورس و امتیازی دیگر به خودروسازان اعطا خواهد شد.

⚠️ شنیده های "دنیای اقتصاد" حکایت از آن دارد که با وجود مخالفت صریح وزیر صمت با عرضه خودرو در بورس کالا، این گزینه همچنان روی میز سیاست گذار در ماجرای اصلاح قیمت خودرو است.

🔺طبق شنیده ها، سیاست گذار در راستای اصلاح قیمت خودرو دو سناریوی کلی روی میز داشته که در هر دو آنها "خودروی بورسی" نیز نقش داشته است.

👈 سناریوی نخست این بوده که عرضه خودرو در بورس کالا، کلا بایگانی شده و پرونده اش بسته شود؛ در عوض، مجوز افزایش میانگین 80 درصدی قیمت خودروهای داخلی صادر شود.

🔺هر چند این گزینه، مطلوب خودروسازان بوده اما به دلیل تبعات اجتماعی قابلیت اجرا نداشت. در واقع اگر سیاست گذار مجوز اصلاح قیمت کارخانه ای خودروها تا 80 درصد را می داد، عرضه خودرو در بورس کالا منتفی می شد.

👈 اما سناریوی دوم نیز این بوده که قیمت کارخانه ای خودروها به جای 80 درصد، به طور میانگین 30 درصد افزایش پیدا کند و به ازای آن مجوز عرضه بخشی از تولیدات خودروسازان در بورس کالا صادر شود.

🔺بدین ترتیب سیاست گذار پس از سنجش شرایط کنونی، سناریوی دوم را برگزید و رای به افزایش قیمت میانگین 30 درصدی خودروها داد و طبعا حالا باید مجوز دوم یعنی عرضه خودرو در بورس کالا را نیز صادر کند.

🔺اما اتفاق بسیار مهمی که پس از انتشار خبر اصلاح 30 درصدی قیمت خودرو رخ داد، صعود شاخص بورس است.

🔺پس از انتشار این خبر در رسانه ها ارزش سهام خودروسازان بالا رفت و شاخص بورس اوج گرفت؛ حالا به نظر می رسد که خودرو بورسی، بار دیگر محرک رشد بورس شود.

#دنیای_اقتصاد #خودرو #قیمت_خودرو #خودروی_بورسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 08:10


صعود 42 درصدی اجاره‌بها در کشور/ ماجرا چیست؟

🔺گروه دنیای‌اقتصاد آنلاین: اجاره‌بها در شهرهای کشور در آبان امسال 42 درصد نسبت به آبان 1402 افزایش یافت.

🔺به گزارش گروه وب‌سایت دنیای‌اقتصاد آنلاین، نتایج آمار رسمی از تورم اجاره مسکن در کشور حاکی است، مبالغ اجاره در قراردادهایی که در ماه میانی پاییز امسال بین موجر و مستاجر در مناطق شهری کشور منعقد شد، به طور میانگین 1.4 برابر قراردادهای 1402 بوده است.

🔺مستاجرها از ابتدای تابستان امسال امید داشتند «مصوبه دولت مبنی بر رشد حداکثر 25 درصدی اجاره‌بها در سال 1403» را در اجاره‌نامه‌های امسال خود ببینند. اما زور توخالی «نرخ دستوری» مانع از تحقق آرزوی اجاره‌نشین‌ها شد.

🔺هزینه اجاره‌نشینی از سال 99 با جهش روبرو شد؛ علت این جهش، اول تورم شدید مسکن سال‌های قبل و ادامه آن تاکنون و سپس تورم عمومی بالا از سال 98 به بعد است.
رشد هزینه اجاره‌نشینی تابعی از تورم مسکن و تورم عمومی است.

🔺در این میان، دولت اگر به جای مهار تورم عمومی و مهار موتور تورم مسکن، برای بازار اجاره نرخ تعیین کند، نه تنها بازارپذیر نیست که سمت عرضه به نرخ پایین‌تر از واقعیت اقتصادی، واکنش منفی نشان می‌دهد.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بازار_مسکن #اجاره

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 08:01


🔴 مقایسه قیمت مصوب و نهایی محصولات ایران خودرو (میلیون تومان)

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 07:56


زنان سرپرست خانوار بیمه می‌شوند

رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس:

🔹در یکی از مصوبات مقرر شد ۱۰۰ میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه‌ها به تامین اجتماعی داده شود تا زنان سرپرست خانوار بیمه شوند.

🔹با این مصوبه با هزینه دولت زنان سرپرست خانوار در سال آینده بیمه می‌شوند./ تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد 👇

@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 07:02


🔴 آینده قیمت مسکن تحت تاثیر کدام عوامل سیاسی و اقتصادی؟ «دنیای‌اقتصاد» پاسخ می‌دهد

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔹در ماه‌های پیش رو، 3 دسته ریسک به عنوان «بازیگردان‌های صحنه معاملات مسکن» فرمان بازار ملک را تحت کنترل خود دارد.

⚠️ این متغیرهای اثرگذار شامل «ترامپ 2»، «تنش منطقه» و «پارامترهای اقتصادی همچون کسری بودجه دولت، رشد نقدینگی، تورم عمومی، سختی یا تسهیل فروش نفت و در نهایت نرخ دلار به عنوان معلول پارامترهای قبلی» است.

🔹بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، همه این ریسک‌های سیاسی و اقتصادی از سال 94 تا کنون، روی بازار مسکن تاثیر گذاشته است و برحسب فراز و فرود نقش هر کدام از این بازیگردانان، «قیمت مسکن و رفتار خریدار و فروشنده ملک»، واکنش‌های مشخص را نشان داده است.

🔹به این ترتیب، آینده قیمت مسکن را می‌توان از روی «بازی‌های قبلی بازار مسکن»، شبیه‌سازی کرد.

🔺سناریوی اول آن است که «همه چیز با شروع به کار دولت ترامپ» حل و فصل شود؛ در این صورت تورم مسکن فرود می‌آید.

🔺سال 95 و 96، با امضای برجام، تورم سالانه مسکن 5 درصد شد و بازار به آرامش نسبی رسید. همچنین در سال 1400 نیز «همه به حل مناقشه با شروع دوباره مذاکرات خوش‌بین شدند» و این موضوع باعث افت 8 درصدی قیمت واقعی مسکن و کندشدن سرعت رشد قیمت اسمی شد.

🔺سناریوی دوم، «شبیه سال‌های 97 تا 99» است که در این صورت احتمال صعود قیمت وجود دارد.

🔺سناریوی سوم نیز «وضعیت برزخی در بازارها» است. سال‌های 1401 و 1402 بازارها در برزخ مذاکرات قرار داشتند. یک روز خبر می‌رسد، «ریسک سیاسی در حال حل شدن است» و روز دیگر، خبر متفاوت به اطلاع بازارها می‌رسید.

👈 وقتی این شرایط میانه وجود دارد،‌ بازارهایی مثل دلار و سکه برای سرمایه‌گذاران جذاب نیست. در این شرایط گروهی به سمت بازار ملک می‌آیند.

🔹سال 1401 این اتفاق افتاد و باعث «صعود دوباره قیمت مسکن» شد. سال 1402 نیز همین شرایط «ابهام» وجود داشت.

🔺سناریوی چهارم اما «ادامه تنش در منطقه» است؛ چیزی شبیه فروردین امسال و ماه‌های اخیر.

👈 وقتی تنش و احتمال عملیات نظامی وجود دارد،‌ «خط مسکن از دلار جدا می‌شود». در این شرایط، سرمایه‌گذاری ملکی نیز از سکه می‌افتد. در این سناریو، رکود غیرتورمی برای بازار مسکن قابل انتظار است.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بازار_مسکن #ملک #قیمت_مسکن #سناریوی_قیمت_مسکن #برجام #دلار #سکه #بازدهی_بازار‌ها #ترامپ #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 06:52


.
✍️ دکه

▶️ همشهری

◀️ این روزنامه عکس یک خود را به تصویری از نتانیاهو با دستبندی بر دست و پس زمینه ای از غزه نشان می دهد و تیتر «غزه شاد شد» برای آن انتخاب شده است.

نه تهدید رهبر اکثریت جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا و نه تهدیدات عجیب «یوسی کوهن»، رئیس پیشین موساد نتوانست دادستان دیوان کیفری بین‌المللی را تحت فشار قرار دهد.

این گزارش به حواشی صدور این حکم و دلایل حقوقی و قانونی آن می پردازد.

◀️ «سانتریفیوژ در برابر قطعنامه» هم به نشست آژانس پرداخته است.

در این گزارش آمده که ایران بلافاصله پس از صدور قطعنامه، راه‌اندازی «مجموعه معتنابهی» از سانتریفیوژهای «جدید» و «پیشرفته» از انواع مختلف را آغاز کرد.

◀️ «دستاورد نخستین سفر» هم روایتی است از اولین سفر استانی دولت چهاردهم به سیستان‌وبلوچستان که اعتباری 34هزار میلیارد تومانی برای این استان به ارمغان آورد.

◀️ «معمولی‌ها به‌خارج می‌روند» گزارشی است از ساخت سریال «پایتخت 7».

▶️ کیهان

◀️این روزنامه تیتر یک خود را «به اقدامات خصمانه غرب پاداش دادید: قطعنامه تحویل گرفتیم!» انتخاب کرده است.

قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شرایطی تصویب شد که عقب‌نشینی دولت چهاردهم در برابر غرب، نه‌تنها مانعی بر سر رویکرد خصمانه آنان نشد که تروئیکای اروپایی و آمریکا را در شدت دادن فشار‌ها گستاخ‌تر کرد.

◀️ «مقاومت جواب داد: صدور حکم جلب نتانیاهو در لاهه» هم گزارشی است از صدور حکم جلب «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دیوان کیفری بین المللی به جرم «ارتکاب جنایات جنگی در غزه».

◀️ در گزارش «خساراتی که حزب‌الله لبنان طی 13 ماه به اسرائیل تحمیل کرد» آمده است که حزب‌الله لبنان یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به شهرک‌های شمالی خسارت وارد کرده است.

◀️ ستون «خبر ویژه» هم متشکل از خبرهای زیر است:

* محافل غربگرا یا خوش‌بین نسبت به غرب، پیش از شیطنت اروپا در آژانس و صدور قطعنامه ضدایرانی، به استقبال پذیرش توقف غنی‌سازی 60درصدی در ازای عدم صدور قطعنامه رفتند.

اما برخی از همان‌ها پس از شرارت مذکور، به جای اعتراض به اروپا و بی‌ارادگی رئیس آژانس، اقدام به تخطئه جبهه ایرانی در برابر غرب کردند تا جایی که سخنگوی دولت اصلاحات، بدون کوچک‌ترین اعتراض به اروپا و آژانس مدعی شد: باز هم دیر اقدام به مصالحه کردیم(!).

* وزیر اقتصاد، دلیل اصلی تورم را کسری بودجه بر جا مانده از دولت قبل عنوان کرد.

عبدالناصر همتی در کانال خود در فضای مجازی نوشت: دولت چهاردهم مصمم است که همراه با راهبرد کاهش تنش‌های سیاسی و خارجی، با پشتوانه اعتماد مردم و به تدریج با انجام اصلاحات اساسی، ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف را علاج، رانت‌ها را حذف و کسری بودجه را کاهش دهد.

* خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داد که ایران با دور زدن تحریم‌ها روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت به چین می‌فروشد.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 06:52


.
✍️ دکه

▶️ اعتماد

این روزنامه تیتر یک خود را «طنين صداي بي‌صدايان» انتخاب کرده که در آن اشاره شده که مردم سيستان و بلوچستان در اولين سفر استاني دولت از پزشكيان استقبال شايان توجهي كردند.

تیتر دوم این روزنامه هم «بی بی زیر تیغ» در یادداشت هایی پیامدهای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را بررسی می کند.

این روزنامه در گوشواره خود در گفت و گو با ناصر هاديان، استاد روابط بين‌الملل، می نویسد: ديپلماسي ظريف نشان داد كه ايران داراي اهرم‌هاي قدرتمندي است.

او با اشاره به پیام اخیر ظریف به زبان انگلیسی خطاب به یهودیان جهان می گوید: در شرايطي كه هنجارهاي تعريف شده در حقوق بين‌الملل و حقوق بشر از كار افتاده و نهادهاي بين‌المللي بي‌اعتبار شدند، رويكرد ايران در پيشبرد ديپلماسي عمومي و رسمي شايد بتواند هزينه‌ها بر غرب و اسراييل را افزايش دهد.

عبدالرضا فرجي‌راد، استاد ژئوپليتيك هم به بهانه تصويب قطعنامه آژانس در گفت‌وگویی به دلايل رويكرد خصمانه اروپايي‌ها در ارتباط با ايران پرداخته است.

او بر اين باور است كه گزاره‌هايي كه تروييكاي اروپايي در توجيه صدور و تصويب اين قطعنامه مطرح كردند، نوعي بهانه‌جويي است.

فرجي‌راد تاكيد كرد كه صدور و تصويب قطعنامه در اين شرايط با لحاظ كردن تحولات جهاني و منطقه‌اي مي‌تواند بدين معنا باشد كه اروپا براي فعال كردن ماشه مقدمه‌سازي مي‌كند.

در گزارش «زنگ خطر تورم خوراكي‌ها در آبان ماه» هم آمده است که افزايش تورم خوراكي‌ها فشار بيشتري به خانوارهاي روستايي و دهك‌هاي فقير وارد كرده است.

▶️ شرق

«تنش به وقت وین» عنوان تیتر یک این روزنامه است که گزارشی از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام و پاسخ تهران ارائه می دهد.

«سیستان و بلوچستان در آغوش ایران» گزارشی است از اولین سفر استانی پزشکیان به سیستان و بلوچستان آن هم در سخت ترین روزهای سیاست خارجی.

در این گزارش آمده است که در پیچیده ترین روزها در حوزه سیاســت خارجی ایران، شــاهد گشایش هایی معنادار در سیاســت داخلی در مسیر وفاق ملی هســتیم.

علی لاریجانی هم از آمادگی ایران برای توافق جدید هسته ای با ترامپ سخن می گوید که بازتاب های زیادی در رسانه های بین المللی داشته است.

«یک صدایی استارتاپ ها برای پایان فیلترینگ» عنوان گزارشی است که در آن ضمن اشاره به مضرات 2 دهه فیلترینگ، تاثیرات پرهزینه آن برای کسب و کارها در ایران را بررسی کرده است.

«بیایید مذاکره کنیم» عنوان تیتر یک این روزنامه است که اشاره دارد به سخنان علی لاریجانی خطاب به دونالد ترامپ.

«با دوستان مروت» عنوان عکس یک این روزنامه است که سفر مسعود پزشکیان به سیستان و بلوچستان را زیر ذره بین برده است.

او در اولین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان رفت و با مولوی عبدالحمید دیدار و پایه های وفاق را مستحکم تر کرد.

«نتانیاهو؛ مجرم بین المللی» هم عنوان گزارشی است که به دلایل صدور حکم جلب نخست وزیر اسرائیل از سوی دیوان کیفری بین المللی پرداخته است.

در گزارش «قطعنامه غیراجماعی» هم به بررسی قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه برنامه هسته ای ایران پرداخته است.

«هشدار قرمز» هم گزارش دیگر این روزنامه است که در آن وزیر علوم از مهاجرت 25 درصدی اساتید دانشگاه سخن می گوید.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 06:52


✍️ دکه

🗣️ امروز شنبه 3 آذر خط مشترک خبری رسانه ها را حول این اخبار می توان تقسیم بندی کرد:

* صدور حکم جلب نتانیاهو از سوی دیوان کیفری بین المللی
* قطعنامه ضد ایرانی آژانس از سوی تروئیکای اروپایی
* اولین سفر استانی پزشکیان به سیستان و بلوچستان
* سخنان علی لاریجانی مبنی بر اعلام آمادگی برای مذاکره جدید هسته ای با ترامپ

▶️ دنیای اقتصاد

مرکز آمار ایران در یک گزارش درآمد خالص ملی سرانه را طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ منتشر کرد.

بر همین اساس، تیتر یک این روزنامه با عنوان «درآمد هر ایرانی ۸۰ درصد سال۹۰» به بررسی درآمد خالص ملی سرانه پرداخته است.

میزان‌ درآمد خالص سرانه هر ایرانی طی این ۱۳سال، به میزان ۲۰درصد کاهش یافته است.

«مسکن در ۴ سناریو» عنوان تیتر دوم این روزنامه است که چشم‏‌انداز بازار معاملات آپارتمان با لحاظ «دو ریسک غیراقتصادی» و «یک مجموعه ریسک اقتصادی» را بررسی می‌کند.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «در تعقیب بی‌بی» گزارشی است از صدور حکم دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو که باعث می شود او با احتمال جلب در ۱۲۴ کشور روبه‌رو شود.

▶️ هم میهن

این روزنامه عکس و تیتر یک خود را «تحت تعقیب» انتخاب کرده که اشاره دارد به صدور حکم جلب نتانیاهو از سوی دیوان کیفری بین المللی.

تیتر دوم این روزنامه با عنوان «مثلث دیپلماتیک» به بررسی سه رویکرد از سه چهره سیاست خارجی برای خروج از بحران پرداخته است: علی لاریجانی، سید عباس عراقچی و امیرسعید ایروانی.

سه ضلع این مثلث، گرچه با هم تعارضی ندارند، اما سه مدل رفتار در سه سطح متمایز را برای خروج ایران از شرایط بحرانی کنونی سیاست خارجی به نمایش می‌گذارند و البته اگر این سه ضلع با هماهنگی یکدیگر عمل کنند، می‌توان تا حدی به خروج از وضعیت فعلی امید داشت.

در «2 قتل و 13 مصدومیت کادر درمان» گزارشی از برخوردهای خشن با کادر درمان در نقاط مختلف به دست داده و دلیل آن را واکاوی کرده است.

«منطقه همسو و یک‏صدا» عنوان مقاله ای است از داود غرایاق‌‏زندی، استاد روابط بین‌الملل، در خصوص چرایی الزام آور بودن گفت‏ وگوهای منطقه‏ ای برای ایران.

«غول ۹۲۵ میلیارد دلاری» هم اشاره دارد به اینکه صندوق سرمایه‏ گذاری عمومی عربستان سعودی تبدیل به یک ابر سرمایه‏ گذار در جهان شد.

اخیراً واشنگتن‌پست فیلمی کوتاه منتشر کرد که دونالد ترامپ، را در باشگاه گلف بین‌المللی ترامپ در وست‌پالم بیچ فلوریدا نشان می‌داد که در یک طرفش ایلان ماسک، کارآفرین مشهور ایستاده بود و در طرف دیگرش فردی از خاورمیانه.

او یاسر بن‌عثمان الرمیان، تاجر سعودی است؛ از متحدان نزدیک محمد بن‌سلمان که در حال حاضر رئیس صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF)، رئیس شرکت آرامکو، رئیس باشگاه فوتبال نیوکاسل یونایتد انگلستان، رئیس شرکت ریاض‌ایر، عضو هیئت‌مدیره گروه سافت‌بانک ژاپن و نیز عضو هیئت‌مدیره گروه ریلاینس هند و عضو هیئت مدیره شرکت اوبر و یکی از حاضران در پروژه نئوم عربستان است.

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 06:15


کمالوندی: قرار توقف غنی‌سازی ۶۰ درصد نداشتیم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی:

🔹قرار بود بازرس‌ها بلافاصله بعد از پایان اجلاس شورای حکام بیایند و ظرفیت ما را بسنجند. آن ظرفیت برای مدت یک ماه در همان حد باقی بماند بدون اینکه غنی سازی ۶۰ درصد متوقف شود.

🔹هربار که قطعنامه‌ای صادر می‌شود همراهی کشورهای کمتری را دارند. تعداد کشورهای کمتری رای دادند و تعداد بیشتر کشورها با این قطعنامه مخالف بودند. دوم، این فشارها نتیجه عکس خواهد داد. یعنی افزایش بیشتر ظرفیت غنی سازی ما را به دنبال دارد./ تسنیم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد 👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 06:01


در تعقیب«بی‌بی» / آیا حکم دیوان کیفری بین‌المللی، ضامن دستگیری نتانیاهو است؟

🔹«دیوان کیفری بین‌المللی» (ICC) حکم جلب «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع سابق اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» صادر کرد.

🔹دیوان روز پنج‌شنبه (۱ آذرماه) گفت که «دلایل معقولی» وجود دارد که معتقد است نتانیاهو و گالانت «عامدانه و آگاهانه جمعیت غیرنظامی غزه را از مایحتاج اولیه‌ای که برای بقای آنها ضروری است محروم کرده‌اند.»

🔹الجزیره در گزارش ۲۱ نوامبر نوشت، «کریم خان»، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، برای اولین بار شش ماه پیش این درخواست را ارائه داد.

🔹در ماه اوت، «خان» از دیوان خواست تا اتخاذ تصمیم کرده و افزود: «هر گونه تاخیر غیرموجه در این رسیدگی‌‌ها بر حقوق قربانیان تاثیر منفی می‌‌گذارد.»

🔹از زمان اعلام این تصمیم، مقامات اسرائیلی این حکم را به شدت محکوم کردند و «میری رگو»، وزیر حمل‌ونقل اسرائیل از آن به عنوان «یهود ستیزی مدرن در پوشش عدالت» یاد کرد.

🔹دیوان همچنین اعتراض اسرائیل به صلاحیت این نهاد برای رسیدگی به اتهامات را رد کرد. در رای دیوان آمده است که «برای رسیدگی به این پرونده لازم نیست که اسرائیل صلاحیت دیوان را بپذیرد.»

🔹این حکم تاریخی اولین بار است که در طول درگیری ۷۶ ساله اسرائیل و فلسطین علیه یک مقام اسرائیلی صادر شده و در حقیقت نتانیاهو را به اولین رهبر اسرائیلی تبدیل می‌کند که چنین حکمی علیه‌اش صادر می‌شود.

👈 در حالی که حکم‌های دیوان ضامن دستگیری‌ها نیست، اما می‌تواند به طور قابل‌توجهی توانایی نتانیاهو را برای سفر به کشورهای عضو دیوان محدود کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اسرائیل #نتانیاهو #دیوان_لاهه #بازداشت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 05:31


🔴 هفته تغییر کانال دلار / خواب موقت بازارها برهم خورد

🔹در هفته پایانی آبان ماه تقابل ریسک‌های سیاسی مثبت و منفی موجب تغییر کانال شاخص‌های ارزی و طلایی شد.

🔹مهم‌ترین خبری که بازار‌های دارایی در هفته چهارم آبان ماه را تحت تاثیر خود قرار می‌داد، نتیجه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود. پیش آز این نیز پیش‌بینی می‌شد با صدور قطعنامه جدید علیه کشور، بازارها نوسانات افزایشی را تجربه کنند.

🔹هر عامل بین‌المللی که سازوکار تجارت خارجی کشور را تهدید کند می‌تواند زمینه‌ساز افزایش ریسک‌های سیاسی موجود در بازار شود.

🔹با بالارفتن سطح نگرانی‌ها و انتظارات تورمی، افراد بیشتری با هدف در امان نگاه داشتن دارایی‌های خود از موج افزایش قیمت‌ها اقدام به خرید ارز و سکه می‌کنند. صدور قطعنامه جدید علیه کشور نیز احتمال افزایش تحریم‌های اقتصادی را بوجود می‌اورد که درنتیجه موجب رشد ارزش شاخص‌های ارزی و طلایی می‌شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 05:15


لاریجانی: آمریکا باید شروط ایران را بپذیرد تا توافق جدید حاصل شود

مشاور رهبر انقلاب:

🔹ایران و آمریکا، در موقعیت جدید قرار دارند.

🔹مسئولان جدید آمریکا باید شروط ایران را بپذیرند.

🔹آمریکا باید امتیاز لازم من‌جمله جبران خسارات ایران و نظایر آن را قبول کنند تا توافق جدید به‌دست آید نه اینکه یک طرفه امریه صادر کنند نظیر تصمیم آنان در آژانس! / ایرنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 05:00


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

در ضرورت چابک‌‌‌سازی دولت

👤 دکتر علینقی مشایخی

✍️ دولت‌ها و سازمان‌های وابسته به بودجه عمومی به ناکارآمدی، ایجاد مزاحمت و مانع‌‌‌تراشی برای فعالیت‌‌‌های اقتصادی متهم هستند.

✍️ کیفیت خدمات عمومی در حوزه‌‌‌های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و امنیت کاهش یافته است.

✍️ نیروهای جوان و بااستعداد و نخبه جذب سازمان‌های دولتی نمی‌‌‌شوند.

✍️ سال‌هاست که کارشناسان زبده و کارآمد عموما دولت را ترک می‌کنند و به شرکت‌های دولتی و شبه‌دولتی، شرکت‌های خصوصی و بعضا به خارج از کشور می‌روند.

✍️ تصمیمات دولت معمولا با کیفیت پایین اتخاذ می‌‌‌شوند و ناپایدارند. شائبه فساد در سازمان‌های دولتی و شبه‌دولتی بسیار گسترده و عمیق است.

✍️ این تشکلات حجیم و ناکارآمد دولت و سازمان‌های وابسته به بودجه عمومی باری بر دوش منابع عمومی و مانعی برای رونق و رشد اقتصادی است.

✍️ بازنگری ساختار دولت باید با یک صفحه سفید برای هر وزارتخانه یا سازمان وابسته به دولت شروع شود. برای هر سازمان اولین سوال، چرایی وجود آن سازمان است.

✍️ در تعیین ضرورت وجودی هر سازمان باید به دو ملاک توجه داشت. یک اینکه دولت سیاستگذار و تنظیم‌‌‌گر است و نباید متولی کارهای اجرایی شود؛ مگر در مواردی که بخش خصوصی نمی‌‌‌تواند متولی شود.

✍️ ملاک دوم آن است که هدف بنیادی و ضرورت وجود آن برای جامعه ارزش‌آفرین باشد. با اعمال این ملاک‌‌‌ها برخی سازمان‌ها ممکن است از ردیف استفاده از بودجه عمومی حذف شوند.

✍️ آنچه می‌‌‌ماند هدف بنیادی و ماموریت اصلی سازمان‌هایی است که وجودشان ضروری است. برای هر سازمان با هدف بنیادی و ماموریت جدید، باید قوانین و مقررات جدید و ساختار سازمانی جدید با فرآیندها و دستورالعمل‌های کارآمد و روان طراحی و تصویب شود.

✍️ نیروی کار سازمان جدید با توانایی‌ها و صلاحیت‌های لازم مشخص می‌شود تا از بین نیروهای موجود سازمان و نیز جذب نیروهای با صلاحیت با حقوق و مزایای مناسب جذب شوند.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #کوچک_سازی_دولت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 04:30


🔴 شرط بورس برای صعود پائیزی

🔺با فرض آنکه هیجانات منفی بازار سهام از تحولات سیاسی تخلیه شود، انتظار می‌رود شاخص بورس با اصلاح قیمت نسبی تا عدد۲میلیون و ۱۵۰هزار واحد کاهش یابد.

🔺سطح مذکور احتمالا با یک حمایت قیمتی شاخص بازار را برای گذار از مرز ۲.۳میلیون و تثبیت بالای آن آماده خواهد کرد.

🔺هرچند متغیرهای سیاسی در روزهای آینده پررنگ‌تر خواهدشد، اما باید این موضوع را مدنظر قرارداد که محرک‌های اقتصادی همچنان به‌صورت تقویت‌شونده بر بازار اثر می‌گذارند.

🔺شاخص‌کل بورس در هفته گذشته با ثبت بازدهی ۵.۱۵درصد، روزهای خوبی را در پایان آبان‌‌‌‌‌ماه رقم زد. شاخص هموزن نیز با بازدهی بیش از ۴درصدی نماینده سبد کل بازار بود. هرچند سهام کوچک در این روزها موفق به‌ثبت بازدهی خوبی نشدند، اما به‌نظر می‌رسد در رالی آینده سهام کوچک نقش پررنگی را ایفا کنند.

🔺اختلاف دلار آزاد و نیما به حوالی ۳۶درصد رسیده و همچنان روند کاهشی این شکاف ادامه دارد، چراکه باثبات نسبی دلار در بازار آزاد و افزایش سریع نرخ دلار نیما، قیمت دلار موثر بر شرکت‌ها واقعی‌‌‌‌‌تر خواهدشد.

🔺بازار طی دو هفته متوالی بیش از ۲هزار و ۳۰۰میلیارد‌تومان پول حقیقی را جذب کرده‌است. میانگین حجم معاملات هفتگی از ۱۴میلیارد سهم گذشته و احتمالا همزمانی ورود پول و افزایش حجم معاملات به افزایش استقبال سهامداران خرد منجر خواهدشد.

🔺خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت نیز طی هفته گذشته از ۹۳۴میلیارد‌تومان عبور کرد که نسبت به هفته‌های قبل‌تر از آن رقم قابل‌توجهی است.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 04:02


🔴 افول رفاه ایرانی‌ها / درآمد خالص سرانه طی ۱۳ سال ۲۰ درصد کم شد

🔹مرکز آمار ایران در یک گزارش درآمد خالص ملی سرانه را در سال های 1390 تا 1402 منتشر کرده است.

🔹 محاسبه این آمارها با قیمت ثابت، می‌تواند به نوعی روایتی از درآمد هر ایرانی بدون اثر تورم را منعکس کند و تغییرات رفاه خانوارها را به تصویر بکشد.

🔹مطابق بررسی‌های صورت گرفته میزان‌ درآمد خالص سرانه هر ایرانی طی این 13 سال، به میزان 20 درصد کاهش یافته است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که این آمارها در برخی سال‌ها، تحت تاثیر تحولات سیاسی بهبود قابل توجهی داشته‌اند.

🔹برای مثال در سال 1394، میزان درآمد سرانه ایرانی‌ها به کمترین مقدار در این مدت رسید، اما چون امید به لغو تحریم‌ها وجود داشت و نرخ تورم نیز در آن سال‌ها در مسیر کاهشی حرکت می‌کرد، خانوار ایرانی از لحاظ اقتصادی احساس نارضایتی کمتری داشتند.

🔹در سال 1396 پس از اجرایی شدن برجام، رشد درآمد سرانه به شکل قابل توجهی رشد کرد و حتی به نزدیکی سال 1390 رسید. اما در سال‌های بعد و پس از کنار گذاشتن توافق هسته‌ای، وضعیت درآمد سرانه نیز کاهش یافت و این روند کاهشی تا سال 1399 تداوم پیدا کرد.

🔹پس از آن، اگرچه به دلیل کاهش فشار تحریم‌ها شرایط کمی بهتر شد، اما هنوز نسبت به ابتدای دهه 90 فاصله قابل توجهی وجود دارد.

🔺رصد این تحولات نشان می‌دهد در سال های آینده هر حرکتی در جهت بهبود شرایط دیپلماسی کشور، اثر خود را در سفره‌های ایرانی منعکس خواهد کرد و هر قدمی در جهت، تشدید تحریم‌ها و تیرگی روابط بین‌المللی باعث تبخیر رفاه در خانوار ایرانی خواهد شد.

#دنیای_اقتصاد #رفاه #درآمد_خالص_سرانه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

23 Nov, 03:54


هم اکنون کیفیت هوای تهران با شاخص ۸۱ در شرایط قابل قبول قرار دارد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

22 Nov, 16:01


پزشکیان: قرار نیست از تهران بدون همراهی و همفکری مردم منطقه نقشه بکشیم و دستور بدهیم

رئیس جمهور با اشاره به سفر استانی دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان در ایکس نوشت:

🔹سفر به سیستان و بلوچستان با هدف شنیدن مسائل و دغدغه‌های مردم و فعالان استان صورت گرفت.

🔹همانطور که وعده داده بودم قرار نیست از تهران بدون همراهی و همفکری مردم منطقه نقشه بکشیم و دستور دهیم.

🔹ظرفیت‌های بی‌نظیر این منطقه نه‌ تنها برای مردم استان که برای همه ایران⁩ نجات‌بخش است.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

22 Nov, 15:55


📈 نبض بازار رمزدارایی(ارزهای دیجیتال) امروز

🛍 درصد تغییرات، نسبت به قیمت‌های روز گذشته محاسبه شده است

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 19:26


ماموریت جدید بورس

🔺دنیای اقتصاد: در اکثر روزهای معاملاتی، بازدهی شاخص بورس از ابتدای سال منفی بوده است.در دوم آبان ماه که شاخص کل، کف یک میلیون و 970 هزار واحدی را ثبت کرد، افت شاخص از ابتدای سال به 10.2 درصد رسید.

🔺اما سرانجام از هفته گذشته، شاخص با عملکرد مثبت خود توانست این افت را جبران کند و اکنون فقط 0.1 درصد پائین‌تر از مقدار پایانی سال گذشته ایستاده است که پیش‌بینی می‌شود شاخص فردا بتواند کانال 2 میلیون و 200 هزار واحد را نیز فتح کند.

🔺در حال حاضر شاخص کل 13.5 درصد با قله تاریخی 2 میلیون و 535 هزار واحدی که در اردیبهشت ماه سال گذشته تجربه کرد، فاصله دارد.

🔺در نگاه کلی اما یک چیز در بین عمده سهامداران و کارشناسان مشترک است.بیشتر فعالان بازار بر ارزندگی سهام در شرایط کنونی تاکید دارند و معتقدند، قیمت سهام در شرایط فعلی از نظر بنیادی توجیهی برای ریزش بیشتر ندارد.

🔺با این حال هیجان و بی‌اعتمادی نسبت به وضعیت بورس به گونه‌ای است که بسیاری احتیاط را بر هیجان ترجیج می‌دهند.

🔺در روند صعودی اخیر بازار سهام، صندوق‌های اهرمی به عنوان لیدر بازار عمل کرده‌‌اند و رشدهای قابل‌توجهی را به ثبت رسانده‌اند.

🔺از طرفی افزایش مقاومت دلار آزاد برای عقب نشینی قیمتی، در تقویت ورود نقدینگی به معاملات موثر عمل خواهد کرد.

🔺بر این اساس انتظار می‌رود، سطح تقاضا در روزهای آینده بتواند افزایش یابد.از آنجا که بعد از سال 99 ترس و بی‌اعتمادی بر معاملات سهام بیشتر از هر عامل دیگری سیطره یافته است.

🔺بر همین اساس دیگر شاید کمتر بتوان بر اساس تحولات در وضعیت بنیادی صنایع نسبت به روند آتی بازار نظر داد.

🔺بخش قابل توجهی از این ترس ناشی از اقدامات مقام ناظر و سیاست‌گذار است.از طرفی دامنه نوسان محدود این ترس را بیشتر به بازار تحمیل می کند که بازار همچنان زیر سایه تصمیم‌های مقطعی، ناگهانی و عدم قطعیت‌ها قرار دارد.

#دنیای_اقتصاد #بورس
کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 16:33


عکس بالا یک اثر هنری است! / تورم قیمت موز در بازار هنر!

🔹سال گذشته یک موز ساده که با نوار چسب به دیوار نصب شده بود، به یکی از پربحث‌ترین آثار هنری معاصر تبدیل شد.

🔹این اثر که به نام «کمدین» توسط هنرمند ایتالیایی، مائوریزیو کاتلان، خلق شده بود در آن زمان به قیمت باور نکردنی ۱۲۰هزار دلار فروخته شد.

🔹هفته گذشته خانه حراج «ساتبیز» اعلام کرد یکی از سه نسخه این اثر دوباره به فروش می‌رسد، اما این بار با برآوردی بین ۱میلیون تا ۱.۵میلیون دلار!

🔹طی این حراج برنده مزایده برای پول خود یک رول چسب و یک موز دریافت خواهد کرد!

🔹همچنین یک گواهی اصالت و دستورالعمل‌های رسمی برای نصب اثر از سوی حراج به او داده می‌شود تا به این ترتیب او بین یک‌میلیون تا یک و نیم میلیون دلار بابتش پرداخت کند.

🔹این اثر، در واقع یک اثر مفهومی است. هنرمند با این کار نشان داده حتی ساده‌ترین اشیا می‌توانند به عنوان هنر تلقی شوند.

🔹برخی آن را یک اثر انتقادی و هوشمندانه می‌دانند و برخی دیگر آن را یک شوخی گران‌قیمت می‌خوانند.

🔹جالب است که موزهای این اثر هنری چندین بار خورده شده‌اند. یک بار توسط یک هنرمند دیگر و بار دیگر توسط یک دانشجو.

🔹این اتفاقات نشان می‌دهد این اثر هنری نه‌تنها ارزش مادی بالایی دارد، بلکه توانایی ایجاد تعامل و واکنش‌های غیرمنتظره را نیز دارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اثر_هنری #هنر #موز

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 15:50


پزشکیان: کمبود برق و گاز را صادقانه با مردم در میان بگذارید/ لزوم آغاز نهضت صرفه‌جویی در کشور

رئیس جمهور در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت پیرامون سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور:

🔹شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه جویی است و برای هر پروژه‌ای که برای کاهش مصرف طراحی می‌کنید، پیوست رسانه‌ای لازم را در نظر بگیرید.

🔹این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف می‌شود. باید از تمام مسیرهایی که می‌توان مصرف را کاهش داد، بررسی و کم هزینه ترین‌ها را اجرا کنیم.

🔹تأکید دارم شرایط فعلی و ناترازی در حوزه انرژی را به مردم صادقانه بگوییم، معتقدم از تمام رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی و نیز از ظرفیت روحانیت و امامان جمعه برای توجیه مردم و کاهش مصرف انرژی در کشور باید بهره بگیریم.

🔹توسعه شبکه‌های توزیع انرژی اعم از برق و گاز در کشور متناسب با زیرساخت‌های موجود نیست و چاره‌ای جز صرفه جویی در مصرف انرژی به خصوص گاز در شرایط فعلی و سرمای هوا نداریم./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 15:45


📈 نبض بازار رمزدارایی(ارزهای دیجیتال) امروز

🛍 درصد تغییرات، نسبت به قیمت‌های روز گذشته محاسبه شده است

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 15:31


📚 آشنایی با هشت عادت پنهان ثروتمندان در یک کتاب

🔹کتاب «ثروتی که با پول نمی‌توان خرید» نوشته رابین شارما منتشر شد.

🔹تعریف نویسنده در این کتاب از ثروت، به مثابه یک تغییر نگرش عمیق و تامل‌برانگیز در زندگی است.

🔹او مخاطب را به‌سوی درک ارزش‌های معنوی و عاطفی سوق می‌دهد، جایی که موفقیت واقعی نه در دارایی‌های مادی، بلکه در کیفیت روابط و معنای زندگی نهفته است.

🔹رابین شارما نویسنده و سخنران انگیزشی مشهور کانادایی است که به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه رشد فردی شناخته می‌شود.

🔹آثار او بر اهمیت تغییر ذهنیت، رهبری درونی و تسلط بر خود تاکید دارند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #کتاب

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 14:33


ویترین جوان، انبار پر از پیرمرد!

🔹از زمانی که امیر قلعه‌نویی هدایت تیم ملی فوتبال را به عهده گرفته، مدام با گفتن این جمله که مسابقات ملی محل جوان‌گرایی نیست، از ترکیب پیر و مسن‌اش دفاع کرده است.

🔹حالا هم که می‌بینید چند جوان به اردو دعوت می‌شوند، سرنوشتی به جز نیمکت و سکونشینی ندارند.

🔹در واقع آقای سرمربی در ظاهر با دعوت از چند جوان، کادرفنی‌اش را جسور نشان می‌دهد غافل از اینکه در نهایت قرار است همان پا به سن گذاشته‌های قدیمی که آن پشت ایستاده‌اند، بازی کنند!

🔹میانگین سنی ترکیب اصلی تیم ملی در جدال برابر کره شمالی، عدد ۲۹.۲ را نشان می‌داد که همین هم به خاطر محرومیت صالح حردانی و بازی دادن اجباری به آریا یوسفی بود وگرنه به ۳۰ سال هم می‌رسید؛ آن هم برابر رقیب بی‌نام و نشانی که معدل سنی ترکیبش، کمتر از ۲۵ سال بود!

🔹صعود از گروه A مقدماتی جام جهانی، یکی از آسان‌ترین کارهای دنیا است و تیم ملی هم در آستانه انجام آن است، اما تا کی قرار است ستاره‌های نسل بعدی به اردو دعوت شوند و سرخورده از پشت خط ماندن مشتی بازیکن سی و اندی ساله، به باشگاه‌هایشان برگردند؟

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تیم_ملی #جوانگرایی #فوتبال

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 14:16


🎥 بنزین سوپر وارداتی چگونه قیمت‌گذاری خواهد شد؟

🔹وزیر نفت: قیمت بنزین سوپر متناسب با قیمت تمام شده واردات آن تعیین می‌شود که بخشی از این هزینه تمام شده بابت پولی است که برای خرید سوخت پرداخت می‌شود و بخش دیگر آن بابت هزینه‌های حمل و سایر هزینه‌هایی است که برای توزیع آن صورت می‌گیرد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 14:01


روند رشد درآمد سرانه در سه قرن اخیر چگونه محقق شده؟ / خطر عقب‌ماندگی تمدنی

البرز نظامی

🔹سیر تحولات رو به بهبود زندگی ما انسان‌ها در سه قرن اخیر، آنچنان شگرف بوده‌اند که گویی سراسر تاریخ پیش از این دوره اخیر، فاقد هرگونه تغییر و تحرک در زندگی انسان‌ها بوده‌است.

🔹واقعیت آن است که این تلقی از تاریخ بشر آنچنان نیز بی‌راه نیست. رشد درآمد سرانه در سه قرن اخیر آنچنان چشم‌نواز بوده ‌که خود را در نمودارهای ریاضی به صورت یک تابع نمایی نشان می‌دهد.

🔹اما، پرسش مهمی که در برابر اقتصاددانان قرار گرفته، از این قرار است که این تابع نمایی زیبا چگونه خلق شده ‌است؟ این رخداد حیرت‌انگیز که ما آن را بزرگ، ناگهانی و استثنایی خطابش کرده‌ایم، ماحصل کدام فرآیند بوده‌است؟

🔹پاسخ غالبی که وجود دارد، این فرآیند طولانی‌مدت را ذیل دو بعد تعریف می‌کند: الف) فردی و ب) جمعی.

🔹در این روایت بیان می‌شود که همه‌چیز با شکل‌گیری مازاد آغاز می‌شود. زمانی که تولید از مصرف پیشی گرفت و مازاد تولید محقق شد، داستان متفاوت بشر از سایر جانداران نیز شروع شد.

🔹مطابق این روایت، با شکل‌گیری مازاد به‌مرور مصرف متنوع‌تر و تولید متمرکز‌تر می‌شد و همچنین، سازوکار بازار از دل وجود مازاد تولید زاده‌ شد.

🔹مطابق این روایت، بازار جایی بود که مازادهای تولید عرضه می‌شدند و مبادلات میان انسان‌ها در جهت رفع نیازها و برآورده‌کردن تقاضاهایشان شکل می‌گرفت.

🔹لکن، این تمام ماجرا نبود. مطابق روایت غالب، این همان حرکتی بود که آغازگر توسعه جوامع بشری محسوب می‌شود. حرکتی که ذیل تحرکات (رفتار) فردی قرار می‌گیرد و شناخته می‌شود.

🔹اما، یک حرکت دیگری نیز وجود داشت که کار را تمام کرد. آن حرکت ذیل یک کنش جمعی در حال صورت‌گرفتن بود. مطابق روایت جریان غالب، در کنار بازار که نماد تحرکات فردی بود، یک حرکت جمعی نیز در‌حال شکل‌گیری بود که این حرکت جمعی در تلاش بود تا زیرساخت‌های لازم برای تجارت را فراهم کند. تجارتی که به کمک وجود آن، ما می‌توانستیم پهنه بازار را به تمام سطح جهان انسانی گسترش دهیم...👇

🔗ادامه یادداشت را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #تمدن #درآمد_سرانه #بازار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 13:31


چرا پای بازار گردشگری به اجلاس «کاپ ۲۹» باز شد؟

🔹 «دنیای اقتصاد» نوشت:

🔹اهمیت گردشگری در آینده زمین و تغییرات اقلیمی تا آنجاست که کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با نام کاپ29 ، برای اولین بار در 20 نوامبر به موضوع «تغییرات اقلیمی و گردشگری» خواهد پرداخت.

🔹بخش گردشگری پس از رهایی از شوک‌های چند سال اخیر، مسوولیت بیشتری در قبال تأثیرات اجتماعی و زیست‌محیطی خود بر عهده می‌گیرد و به پایداری (همگام با محیط زیست) به‌عنوان عنصری مرتبط با رقابت و انعطاف‌پذیری نگاه می‌کند.

🔹دور شدن از این سناریو می‌تواند منجر به افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با گردشگری شود که تا سال 2030 حداقل تا 25 درصد افزایش یابد.

👈 در حال حاضر 53 درصد از اعضای کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیم در سازمان ملل (UNFCCC)، گردشگری را به‌عنوان یک بخش آسیب پذیر در برابر تأثیرات تغییرات آب و هوایی می‌شناسند، زیرا گردشگری تا امروز نقشی دو سویه در تغییرات اقلیمی داشته است.

🔹از طرفی یکی از عوامل مخرب سیاره و تغییرات اقلیمی بوده و از سوی دیگر خود به‌عنوان یک صنعت آسیب‌پذیر از این تغییرات و تخریب‌ها به شمار می‌رود که برای بقای خود نیارمند چرخش و تغییراتی همه جانبه و متفاوت با آنچه که تا به امروز بوده، است.

🔹اهمیت این موضوع باعث شده تا، برای اولین بار، کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد، پذیرای وزیران گردشگری خواهد بود و بستری در سطح بالا برای گفت و گو با ابتکار دولت آذربایجان و سازمان جهانی گردشگری فراهم کرده است.

🔹در کاپ29، چهار هدف اصلی یعنی «تغییر سیاست»، «مشارکت بخشی»، «رویکرد مبتنی بر علم» و «نهادینه‌سازی» دنبال می‌شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #گردشگری_بین‌الملل #کاپ29 #COP29 #سازمان_جهانی_گردشگری #سازمان_ملل #محیط_زیست #تغییرات_اقلیمی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 13:01


«پول» در حال تغییر چهره است؛ کشورهای دیگر جدی گرفته اند؛ ما چی؟

🔹فراگیری اینترنت پرسرعت و استفاده عمومی از تلفن‌های همراه هوشمند، فضا را برای تغییر فاز پول فراهم کرده است.

🔹بنابراین سبک و سیاق زندگی مالی افراد هم به واسطه ساده‌سازی امور و بسترهای بزرگی نظیر تجارت و پول دیجیتال تغییر و نوع خاصی از اقتصاد را ایجاد کرده است.

🔹بیش از ۱۰۵ کشور دنیا با آگاهی کامل از این تغییر ساختاری به سمت عرضه و انتشار پول دیجیتال ملی حرکت کرده‌اند که دامنه آنها از استرالیا و تایوان و روسیه تا آمریکای جنوبی را در بر می‌گیرد.

🔹این تحول نشان می‌دهد پول به عنوان یکی از پل‌های بزرگ تحول اقتصادی دوباره در حال پوست انداختن است و CBDCها یا ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی یکی از نشانه‌های این روند هستند.

✔️ باشگاه اقتصاددانان به همین بهانه پرونده‌ای پیرامون تحولات تاریخ پول و تاثیر و تاثرات این مفهوم بر اقتصاد و جوامع بشری را مورد بررسی قرار داده و از زاویه CBDCها به اهمیت این موضوع برای اقتصاد ایران پرداخته است.👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #پول #هوش_مصنوعی #تکنولوژژی #پول_دیجیتال

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 12:46


🔴 روند تغییرات روزانه حباب سکه های طلا (تومان)

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 12:33


🔴 غفلت مسئولان، «دیابتی ها» را تهدید می کند / «الگوی مدرن جهانی» باید اجرا شود

🔺از هر ۱۰۰ نفر ایرانی، حدود ۳۰ نفر یا دیابت دارند یا در آستانه دیابتی‌شدن هستند.

🔺۱۴ درصد از جمعیت بالغ در ایران -براساس آمارهای ۲۰۲۱- دیابت نوع یک دارند یعنی برای کنترل قند خون خود باید روزانه از «انسولین» استفاده کنند و حداقل ۱۲ تا ۱۳ میلیون نفر نیز، مستعد «ابتلا به دیابت» هستند.

🔺دکتر علیرضا استقامتی، استاد بخش غدد دانشگاه علوم پزشکی و رئیس انجمن دیابت گابریک، معتقد است، راهکار مواجهه با این وضعیت، «اجرای الگوی مدرن جهانی» در نظام سلامت ایران است. به گفته او:

🔺امروز در دنیا، «ریشه‌های اجتماعی» ابتلا به دیابت، به‌شدت مورد توجه سیاستگذاران ارشد است.

🔺هرچقدر «وضعیت اجتماعی» یک جامعه از بابت «میزان رفاه خانوارها و درجه فقر» و همچنین «عدالت در سلامت»، مناسب باشد، آن جامعه در کنترل دیابت، موفق‌تر عمل می‌کند و برعکس.

🔺بین «شرایط اجتماعی» کشور و سلامت شهروندان رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد.

🔺«آلودگی‌هوا» عامل «تشدید ابتلا به دیابت» است.

🔺در ایران تنها حدود ۱۰ میلیون دلار براساس آمارهای ۲۰۲۱، برای دیابت هزینه می‌شود؛ این رقم در آمریکا ۴۷۰ میلیارد دلار است.

🔺در آینده نه چندان دور، ابعاد بحرانی شبیه ناترازی برق و آب و... برای موضوع «مدیریت دیابت» قابل تصور است.

🔺هر شهروند دیابتی بسته به «توان مالی» که دارد باید با حمایت‌های مناسب دولت بتواند به «سطح مناسبی از خوراک و تجهیزات مورد نیاز افراد دیابتی شامل انسولین، دستگاه تست قند خون و...» دسترسی راحت داشته باشد.

🔺دسترسی به تجهیزات خودپایشی قند خون، دسترسی به داروهای استاندارد و امکان حق انتخاب برای پزشک و بیمار، رفع تبعیض در اشتغال افراد مبتلا به دیابت نوع یک و حمایت از خانواده این افراد، تبیین نقش فعال برای انجمن‌های رسمی دیابت در کمیته کشوری، ظرفیت‌سازی برای ارائه خدمات آموزشی و درمانی دیابت، انجام پژوهش‌های روزآمد و کارآمد کشوری در حوزه دیابت برای افزایش کیفیت زندگی از خواسته‌های انجمن‌های دیابت است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دیابت #عدالت_در_سلامت #انسولین #دکتر_استقامتی #شرایط_اجتماعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 12:01


🌎 کشورها تعهد دادند اما عمل نکردند / آینده زمین در خطر است...

🔹اقدامات اقلیمی جهان برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای تقریبا متوقف‌شده و اهداف توافق پاریس توسط شرکت‌های نفت و گاز تحقق‌نیافته است.

🔹غول‌های انرژی اغلب استراتژی‌های مشخصی برای کاهش انتشار گازهای آلاینده ندارند، به همین دلیل انتشار کربن به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده‌است.

🔹کشورهای آفریقایی به دلیل ضعف در جذب سرمایه‌گذاری‌های اقلیمی، با موانع بیشتری مواجهند.

🔹ادامه روند کنونی، آینده زمین را با فاجعه مواجه خواهد کرد.

🔹از میان ۳۰تولیدکننده بزرگ نفت و گاز، هیچ‌‌‌‌‌کدام استراتژی جامعی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای ندارند.

🔹انتشار کربن در سال‌جاری به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده‌است.

🔹کارشناسان بر این باورند که راه‌‌‌‌‌حل‌‌‌‌‌های عملی مانند اعمال مالیات بر کربن، حمایت از فناوری‌های پاک و افزایش آگاهی عمومی می‌تواند مسیر تغییر را هموار کند.

🔹همچنین فشار اجتماعی بر شرکت‌های بزرگ نفت و گاز می‌تواند آنها را وادار به تطبیق با اهداف توافق پاریس کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تغییرات_اقلیمی #سوخت_فسیلی #کربن #زمین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 11:51


وزارت بهداشت: ماسک N۹۵ برای هوای آلوده مناسب است

🔹رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت: ماسک N۹۵ برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که می‌تواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند./مهر

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 11:15


لایحه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در آستانه تصویب/مجمع تشخیص و مجلس در موضوع ساماندهی دولت اختلاف دارند

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:

🔹دولت‌ها به بهانه چابک‌سازی زیر بار ساماندهی استخدام کارکنان شرکتی نمی‌روند.

🔹مجمع تشخیص و مجلس در موضوع ساماندهی دولت اختلاف دارند. علت مخالفت برخی اعضای مجمع با مصوبه ساماندهی کارکنان مشخص نیست.

🔹اکثر کارفرمایان مستقل مشکلی با افزایش مزد ندارند. «عبدالملکی» وزیر کار دولت سیزدهم قربانی افزایش مزد کارگران در دولت سیزدهم شد. قیمت تمام شده مزد نسبت به قیمت کالا در ایران نصف سایر کشورها است.

🔹لایحه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در مراحل پایانی تصویب قرار دارد.

🔹قانون افزایش سن بازنشستگی از اساس قابلیت اجرا ندارد.

🔹با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، یک میلیون به حقوق حداقل‌بگیران اضافه می‌شود./تسنیم

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 11:00


🔴 تغییرات قیمت رمزارزها در یک هفته اخیر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 10:33


بلاکچین؛ قهرمان جدید اقتصاد جهانی

👁‍🗨 پایان عصر کیف‌پول‌های سنتی

🔹سال 2024 نوید تحول بزرگی در اکوسیستم اتریوم می‌دهد: حساب‌های هوشمند. این حساب‌ها سه ویژگی حیاتی یعنی امنیت، راحتی و کنترل غیرمتمرکز را هم‌زمان ارائه می‌دهند. لوکاس شور، بنیان‌گذار Safe، می‌گوید: "این حساب‌ها مشکل بزرگ کیف‌پول‌ها را حل می‌کنند." پروپوزال EIP-7702 نیز مسیر تبدیل کیف‌پول‌های سنتی به حساب‌های هوشمند را هموار کرده است.

👁‍🗨 رول‌آپ تایکو؛ نوآوری برای آزادی

🔹تایکو، یک رول‌آپ مبتنی بر اعتبارسنج‌های اتریوم است که مقیاس‌پذیری را بدون استفاده از Sequencers مرکزی ممکن می‌کند. دانیل وانگ، بنیان‌گذار تایکو، این پروژه را برای مقابله با سانسور و ایجاد آزادی اطلاعات طراحی کرده است. تایکو راه‌حلی غیرمتمرکز ارائه می‌دهد که حتی در برابر دولت‌ها نیز مقاوم است.

💸 بیت‌کوین و اتریوم؛ ستارگان بازار جهانی

🔹رکورد 90,000 دلار را شکست و اکنون در رتبه هفتم دارایی‌های بزرگ جهان است، بالاتر از غول‌هایی مانند Saudi Aramco.
اتریوم: با رشد چشمگیر در حال رقابت با شرکت‌های بزرگ مانند بانک آمریکا و نتفلیکس است.

🔹با پیشرفت‌های جدید و پذیرش گسترده‌تر، بلاکچین به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد جهانی است. پروژه‌هایی مانند Safe و Taiko نقش مهمی در این تحول ایفا می‌کنند.

🔹این فناوری در حال شکل‌دهی به آینده‌ای است که در آن امنیت، مقیاس‌پذیری و آزادی اطلاعات برای همه تضمین می‌شود. دنیای کریپتو با بیت‌کوین و اتریوم در خط مقدم این تغییرات است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بلاکچین

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 10:02


اقتصاد جهانی زیر فشار سیاست‌های ترامپ

🔹منتقدان ترامپ، را آشفته و سردرگم می‌خوانند، اما سرعت بالای انتصاباتش نشان می‌دهد که آنها اشتباه می‌کنند.

🔹به‌ویژه در عرصه اقتصادی، سرعت اقدامات ترامپ نشان‌دهنده جدیت دولت آینده‌اش است.

🔹بازارهای سهام و اوراق بدهی، از چشم‌انداز مقررات‌زدایی و کاهش مالیات‌ها شادمان هستند، اما خطرات ناشی از اخراج مهاجران و جنگ‌های تجاری می‌تواند اقتصاد جهانی را تحت‌فشار قرار دهد.

🔺هزینه‌های اخراج مهاجران و کاهش نیروی کار در برخی صنایع، از جمله کشاورزی، ممکن است به صدها میلیارد دلار برسد.

🔹در دنیای واقعی، ترامپ با چالش‌های اجرایی روبه‌رو خواهد شد. اعمال تعرفه‌ها نیازمند تأیید کنگره است و اخراج میلیون‌ها مهاجر تبدیل به یک مشکل لجستیکی بزرگ خواهد شد.

🔹در نهایت، ترامپ با دمدمی‌مزاجی خود شناخته می‌شود. گرچه در ابتدا به سختی با سیاست‌هایش مواجه می‌شود، اما توجه او به روند قیمت سهام به‌عنوان «دماسنج موفقیت» می‌تواند بر روی بازارهای داخلی و جهانی تأثیر بگذارد.

🔹اقدامات ترامپ در عرصه تجاری ممکن است فشار بیشتری به اقتصاد جهانی وارد کند، به‌ویژه با سیاست‌های خصمانه‌ای که علیه چین و دیگر متحدان آمریکا اتخاذ می‌کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ترامپ #اقتصاد_جهانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 09:31


بازجویی از دستیاران نتانیاهو درباره ۷ اکتبر

🔹در صبح ۷ اکتبر سال گذشته که حماس به اسرائیل حمله کرد، یک ژنرال ارشد اسرائیلی با نتانیاهو تماس گرفت و به او گفت که به نظر می‌رسد صدها شبه نظامی در حال آماده شدن برای حمله هستند.

🔹به گفته چهار مقامی که در جریان تحقیقات قرار گرفته‌اند، اکنون، دستیاران نخست‌وزیر به دلیل تغییر جزئیات مربوط به آن تماس در سوابق رسمی فعالیت‌های نتانیاهو در آن روز تحت تحقیق هستند.

🔹این تحقیقات در اسرائیل بسیار حساس تلقی می‌شود؛ جایی که این پرسش که نتانیاهو از قبل از حمله حماس چه می‌دانست و چه زمانی به او گفته شد، می‌تواند برای آینده سیاسی او بسیار مهم باشد.

🔹انتظار می‌رود که این مساله نقش مهمی در ارزیابی پس از جنگ و نقش رهبران سیاسی و نظامی در یکی از بدترین شکست‌های نظامی در تاریخ اسرائیل داشته باشد.

🔹مقامات دفتر وی به‌دلیل تلاش برای تقویت شهرت وی در طول جنگ اسرائیل با حماس از طریق افشای اسناد محرمانه نظامی، تغییر رونوشت‌های رسمی مکالمات وی و ارعاب افرادی که دسترسی به آن سوابق را کنترل می‌کردند، تحت بازجویی قرار دارند.

🔹این پرونده‌ها اگرچه ناهمگون و پیچیده هستند، اما این تصور را در میان منتقدان نتانیاهو ایجاد کرده که تیم او از ابزارهای غیرقانونی به بهای حقیقت یا امنیت ملی یا هر دو برای بهبود ادراک از او استفاده کرده است. نتانیاهو و دفترش این اتهامات را رد کرده اند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اسرائیل #نتانیاهو #۷_اکتبر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

16 Nov, 09:12


جزئیات حق گمرکی واردات انواع آیفون اعلام شد

🔹محاسبات گمرکی گوشی تلفن همراه اپل ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ با حقوق ورودی ۳۰ درصد و مالیات و سایر موارد پرداختی در سایر رویه‌ها (مسافری و پستی) بر اساس ارزش‌های گمرکی اعلام شده مسافری و نرخ ارز مبنای محاسبات گمرکی مسافری (سنا) اعلام شد.

🔹گفتنی است، پس از گذشت دو سال از ممنوعیت واردات و رجیستری آیفون، اوایل آبان ماه واردات این کالا آزاد شد که به گفته فعالان بازار می‌تواند قیمت آیفون را که به صورت نجومی بالا رفته بود، کاهش دهد.

🔹جزئیات هزینه‌های مربوطه برای واردات آیفون در جدول فوق آمده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

29 Oct, 05:20


پزشکیان: طبق قانون باید شرکت‌ها و بنگاه‌ها 25 درصد مالیات بدهند ولی 20 درصد در نظر گرفتیم

رئیس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی:

🔹اگر  شرکت‌ها و بنگاه‌ها درآمد خود را صرف سرمایه گذاری کنند به آن مالیات تعلق نخواهد گرفت.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

29 Oct, 05:10


|پزشکیان: در بودجه 1404 به ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی، اشتغال و عدالت توجه شده است

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

29 Oct, 05:00


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

حل ناترازی بانک‌ها

👤 دکتر سجاد برخورداری

✍️ هرچند حل معضل ناترازی بانک‌ها می‌‌‌تواند به ثبات مالی و اقتصادی کمک کند، اما هرگونه اشتباهی در این خصوص می‌‌‌تواند تبعات سنگینی بر اقتصاد داشته باشد.

✍️ در شرایط فعلی، ۱۶بانک کشور از نگاه بانک‌مرکزی در وضعیت ناترازی قرار دارند.

✍️ گویا سیاستگذار به‌دنبال کاهش محدوده ناترازی بانک‌ها از محل کاهش سود سپرده‌های بانکی است.

✍️ یعنی سیاستگذار اقتصادی هزینه حفظ وضعیت فعلی ناترازی را از محل سود سپرده‌‌‌های مردم تامین می‌کند که در شرایط تورم بالای ۴۰درصد، عملا به ضرر سپرده‌‌‌گذاران بوده و به نفع بانک‌ها خواهد بود. این به معنای تامین هزینه ناترازی و ناکارآیی بانک‌ها از جیب سپرده‌‌‌گذاران است.

✍️ یکی از مهم‌ترین دلایل ناترازی بانک‌های کشور به رابطه مالی دولت با شبکه بانکی کشور برمی‌‌‌گردد. نظام بانکی از نگاه دولت منبع تامین منابع در شرایط کسری بودجه به شمار می‌‌‌آید.

✍️ این موضوع باعث شده تا بانک‌ها به اشکال مختلف از سپرده‌‌‌های در اختیار خود به دولت و نهادهای شبه‌دولتی تسهیلات داده و به دلیل عدم‌بازپرداخت بدهی‌‌‌های دولت و نهادهای شبه‌دولتی، عملا سیستم بانکی با مشکل نقدینگی مواجه شده است.

✍️ در شرایط فعلی، انتظار بر این است که بانک‌ها تامین مالی طرح‌‌‌ها و برنامه‌‌‌های مختلف دولت و مجلس را انجام دهند. این موارد موجب شده است تا عملا بانک‌ها در تخصیص منابع دچار انحراف شده و با مشکل ناترازی مواجه شوند.

✍️ بانک‌مرکزی اولین وام‌دهنده به بانک‌ها است. چنین رابطه مالی بین بانک‌مرکزی و بانک‌ها موجب شده تا عملا اصابت هزینه ناشی از رفتارهای نادرست با منشأ داخلی و خارجی بر شبکه بانکی اتفاق نیفتد.

✍️ بر این اساس، حرکت کردن بانک‌ها به سمت ناترازی بیشتر به معنای کسب منفعت بیشتر برای بانک‌ها به شمار آمده و هزینه بیشتر برای کل اقتصاد شناسایی می‌شود.

✍️ هریک از این بانک‌ها با این هدف تشکیل شده‌‌‌اند که بتوانند منابع موردنیاز برای یک یا چند واحد خاص و ویژه را تامین مالی کنند. در نتیجه عملا بانک‌های خودمختار در نظام بانکی کشور شکل گرفته‌‌اند.

✍️ برای حل معضل ناترازی بانک‌ها، چه باید کرد؟

۱. اصلاح رابطه مالی دولت و شبه‌دولتی‌‌‌ها با نظام بانکی
۲. بازنگری در انتظارات از شبکه بانکی
۳. اصلاح ساختار شرکتی بانک‌ها

#دنیای_اقتصاد #ناترازی_بانک_ها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

29 Oct, 04:45


رئیس‌جمهور برای دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ در جلسه علنی امروز مجلس حضور پیدا کرد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

29 Oct, 04:29


استمرار سبزپوشی در بورس

🔺در معاملات روز گذشته، با توجه به رشد قیمت دلار در بازار آزاد، صندوق‌های طلا مجددا با افزایش قیمت همراه شدند.

🔺در معاملات دوشنبه، مجموع ارزش معاملات ۱۳صندوق طلای حاضر در بازار، هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان بود. همچنین ۳۳۵میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوق‌ها شد.

🔺ورود پول به این صندوق‌ها در حالی به وقوع پیوست که این صندوق‌ها در روزهای شنبه و یکشنبه با خروج پول حقیقی همراه شده بودند.

🔺سکه رفاه در بورس کالا نیز با رشد ۱.۶۴درصدی همراه شد و در قیمت ۵۱میلیون و ۹۰۷هزار تومان میان خریداران و فروشندگان دست به دست شد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 15:00


🔴 چهار ابر اشکال «مالیات املاک لوکس» چیست؟

🔺دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است.

🔺دولت چهاردهم هم مثل دولت‌های قبل برای چشم‌پوشی از «مالیات سالانه بر چند خانه‌ای‌ها» از اسم‌رمز «املاک لوکس» در لایحه بودجه 1404 استفاده کرده است.

🔺با این حال، ارقامی که برای همین مالیات سالانه بر املاک لوکس در لایحه بودجه آمده است، سوپرلوکس است.

🔺این مدل مالیات سالانه ملکی که مسولان دولت در کشورمان تعریف کرده‌اند، در مقایسه با مدل جهانی آن، مردود است. چرا؟👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #مسکن #بازار_مسکن #مالیات #مالیات_بر_املاک_لوکس #بازار_مسکن_آمریکا #بودجه_1404 #دولت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 14:45


پزشکیان: اعداد و ارقام بودجۀ ۱۴۰۴ واقعی لحاظ شده است

🔹سعی کردیم در موعد مقرر و بدون تأخیر لایحۀ بودجه را به مجلس برسانیم؛ اعداد و ارقام واقعی دیده شده تا در آینده دچار کسری و یا مشکلاتی نظیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران و بازنشستگان به‌وجود نیاید.

🔹امروز باید سعی کنیم از ظرفیت کشورهای همسایه نظیر کشور‌های برادر و دوست ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان و عراق و نیز ارمنستان، با ایجاد بازارهای مرزی مشترک، سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف بهره بگیریم.

🔹امروز ما در آب، برق و گاز ناترازی داریم. می‌توانیم با از بین بردن این ناترازی‌ها، حامی اقشار محروم جامعه باشیم و در کنار آن به‌سمت رونق تولید حرکت کنیم./ فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 14:32


بنیادی‌‌‌ترین نقصان سیاست خارجی ایران چیست؟ / اقتصاد ایران در کوران راهروهای تولید، سرمایه‌‌‌گذاری و فناوری جهان نیست؛ ما کجائیم؟

دکتر محمود سریع‌القلم

🔺یکی از مفاهیمی که از اقتصاد و کارآفرینی به متون سیاست خارجی و روابط بین‌‌‌الملل وارد شده است، Hedging است. به جز چند کشور، اکثریت کشورهای جهان با فکر، مشورت، محاسبه، برنامه‌ریزی و آینده‌نگری، این مفهوم را به‌کار گرفته‌‌‌اند.

🔺از امارات تا چین، از مکزیک تا هند، از قطر تا برزیل، از عمان تا اندونزی، عموما مفهوم Hedging را کانون حکمرانی قرار داده‌‌‌اند.

🔺در این جهان چند قطبی اقتصاد و سیاست، همه درحال افزایش آلترناتیوها، گسترش فرصت‌‌‌ها، ایجاد کثرت در منابع واردات و صادرات و سرمایه‌گذاری، تنوع منابع تامین اسلحه، کاهش ریسک و مخاطرات، تنوع استراتژی‌‌‌های تامین منافع و امنیت ملی و وسیع‌تر کردن دوایر تحرک و اثرگذاری در روابط خارجی هستند.

🔺موفق‌ترین کشور غیر غربی جهان در Hedging‌، امارات متحده عربی است. نه دیپلماسی انرژی با مسکو را فراموش کرده، و نه خرید سهام قابل توجه از صنعت باتری‌‌‌سازی چین را، نه ابتیاع یک کارخانه تولید تسلیحاتی برزیلی را، نه سرمایه‌‌‌گذاری مالی در غرب اروپا را و نه Silicon Valley را. مانند آنها که وقتی در بورس سرمایه‌گذاری می‌‌‌کنند به‌صورت Portfolio investment عمل می‌‌‌کنند.

🔺معلوم نیست سیاست خارجی ایران در عرصه‌‌‌های اقتصادی و سیاسی، Hedging دارد یا خیر؟ کدام کالا، فرآورده یا خدمات ایران، در اقتصاد منطقه‌‌‌ای یا بین‌‌‌المللی، خاص و ممتاز است و مصرف‌‌‌کنندگان خارجی به آنها وابسته‌‌‌اند؟

🔺زعفران اسپانیا، پتروشیمی عربستان، خاویار روسیه، نفت عراق، پسته آمریکا، فرش هند و گاز قطر به وفور یافت می شوند و سهم ایران از بازار جهانی را کاهش داده‌‌‌اند.

🔺در جهان امروز، شرکت‌ها و کشورها تلاش می‌‌‌کنند دیگران را در مزیتی که در اختیار دارند به خود وابسته کنند: کارگر ارزان در ویتنام، پیچیده‌‌‌ترین تشکیلات تولید تراشه در تایوان، سوبسید انرژی و اجاره در چین، مالیات بسیار پایین شرکت‌‌‌ها در تگزاس، فضای کسب‌وکار مساعد در امارات نسبت به دیگر کشورهای عربی خلیج‌فارس، فرصت سرمایه‌گذاری‌‌‌های فراوان در ترکیه، همکاری‌های فناوری در کره جنوبی و ژاپن.

🔺عموما همه در حال ایجاد آلترناتیو و بهره‌برداری از فرصت‌‌‌های ممکن و افزایش Leverage یا اهرم هستند.

🔺اقتصاد ایران تاکنون چنین استراتژی درازمدتی را با توجه به سرمایه‌ها و مزیت‌‌‌های فراوان کشور ایجاد نکرده است. اقتصاد ایران در کوران راهروهای تولید، سرمایه‌‌‌گذاری و فناوری جهان نیست. جدول بالا معرف جهت‌گیری سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌ها در دهۀ 2020 است.

🔺در عرصه سیاسی نیز، Hedging ایران بسیار محدود است. شاید بشود ادعای علمی کرد که ایران با هیچ کشوری، روابط دوجانبه به‌‌‌هم تنیده دراز‌مدت متقابل همه‌جانبه با دوام استراتژیک ندارد.

🔺با تعدادی کشور دوست است و رفت و آمد دارد؛ ولی وفاداری و پایبندی آنها هنگام بحران یا خطر، قابل اطمینان نیست.

🔺به نظر می‌‌‌رسد در عرصه سیاسی، آنهایی که با ایران دوست هستند بیشتر سنت «دوری و دوستی» را برگزیده‌‌‌اند. Hedging ‌و Leverage ایران بیشتر در مدارهای نظامی و در جهت بازدارندگی و با پشتوانه مکتب امنیتی و اندیشه Keeping enemies at bay است.

🔺به یک معنا، سیاست خارجی ایران، از Leverage نظامی و امنیتی بهره‌‌‌مند است و آن هم با احتیاط مدیریت می‌‌‌شود.

🔺کشوری موفق است که حکمرانان آن به لحاظ وسعت اندیشه و برنامه‌‌‌ریزی، 50سال از جامعه جلوتر باشند.

🔺در سال2050 جهان چگونه خواهد بود؟ احتمالا در آن موقع، ثروت امارات 15میلیون نفری از 2تریلیون دلار فراتر خواهد رفت و گستردگی و تکثر Hedging آن، ده‌‌‌ها بلکه صدها برابر خواهد شد.

🔺همین طور در آن موقع، عربستان با جمعیت 50میلیون نفری از تولید ناخالص داخلی 3تریلیون دلاری بهره‌مند خواهد بود. با این ثروت و تنوع عربستان، امارات و قطر یا Leverage آنها در فناوری، انرژی و قدرت مالی، بسیاری از کشورهای کوچک و بزرگ منطقه از جمله مصر قابل تصور 160میلیون نفری در آن موقع یا پاکستانی که جمعیت آن به 370میلیون نفر در سال 2050خواهد رسید، تحت نفوذ ساختاری ریاض، ابوظبی و دوحه خواهند بود.

🔺کشوری که ثروت تولید نکند و به فکر 30سال آینده نباشد، چگونه می‌تواند صرفا خود را مدیریت کند؟ قدرت و نفوذ در مرحله‌ای بالاتر و به مراتب چالشی‌تر هستند.

🔺سیاست خارجی ایران با توجه به تحولات سریع فناوری و تولید ثروت منطقه‌ای و جهانی، نیازمند یک استراتژی Hedging است که تمام شاخه‌‌‌های اقتصادی، نظامی، مالی، سیاسی و فناوری را داشته باشد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سیاست_خارجی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 13:59


🔵 مهره مهم در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا چیست؟

🔹در انتخابات امسال آمریکا، بحث کریپتو بسیار داغ شده و هر دو حزب برای جلب نظر طرفداران این بازار رقابت می‌کنند.

🔹ترامپ که قبلاً کریپتو را کلاهبرداری می‌دانست، اکنون وعده داده آمریکا را به مرکز جهانی ارزهای دیجیتال تبدیل کند و حتی یک ذخیره ملی بیت‌کوین بسازد. از سوی دیگر، کامالا هریس نیز از حمایت از تکنولوژی‌های جدید صحبت می‌کند، اما هنوز موضع بسیار مشخصی ندارد.

🔺پول‌های کلان به کمک سیاستمداران

🔹سرمایه‌گذاران کریپتو برای حمایت از کاندیداهای موردنظر خود تا ۱۱۹ میلیون دلار هزینه کرده‌اند و امیدوارند با قوانین جدید، بازار کریپتو رشد کند. این کمک مالی نشان می‌دهد که سیاستمداران به کریپتو به چشم یک نیروی مهم نگاه می‌کنند.

🔺آینده چه خواهد شد؟

🔹اگر ترامپ یا جمهوری‌خواهان برنده شوند، احتمال دارد قوانین به نفع کریپتو تصویب شود؛ اما پیروزی هریس با یک کنگره جمهوری‌خواه می‌تواند اوضاع را نامعلوم‌تر کند.

🔹 انتخابات امسال می‌تواند سرنوشت کریپتو را تغییر دهد و جایگاهش را در سیاست‌های آمریکا پررنگ‌تر کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #کریپتو #انتخابات_آمریکا #رمزارز

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 13:44


نکات کلیدی سخنگوی سازمان برنامه و بودجه درباره بودجه ۱۴۰۴

🔺دنیای اقتصاد: لایحه بودجه 1404 هفته گذشته توسط دولت به مجلس تقدیم شد و در حال بررسی در کمیسیون‌های تخصصی مجلس است.

🔺صبح امروز،‌ مژگان خانلو، سخنگوی سازمان برنامه و بودجه در یک نشست خبری به تشریح ویژگی‌های لایحه پرداخت.

🔺سرنوشت پرداخت یارانه‌ها، پیشبنینی نرخ تورم و وضعیت حقوق کارمندان دولت از مهم‌ترین ارقامی بود که در این نشست به آن اشاره شد.

🔹 افزایش حقوق کارکنان و کارمندان دولت %۲۰ تا %۴۵ خواهد بود.
🔹 رقم یارانه‌ها ثابت می‌ماند.
🔹نرخ تورم ۳۰٪ پیش‌بینی شده است.

#بودجه #افزایش_حقوق #یارانه #تورم

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 13:29


محیط‌زیست همیشه تنهاست

🔹 شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بیان کرد:

🔹رسیدن به وضعیت مطلوب در مورد محیط زیست زمانی محقق می‌شود که در بین انبوه مسائل کشور، محیط‌زیست در اولویت قرار گیرد و نگاه دولتمردان به آن مثبت باشد. ما همه تلاش‌‌‌مان را می‌‌‌کنیم ولی در واقعیت می‌‌‌بینیم که محیط‌زیست همیشه تنهاست.

🔹تغییر اقلیم مقوله‌ای است که نه‌تنها ایران، بلکه جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کند. همین موضوع سبب شده که مجموعه اجلاس‌‌‌هایی در سطح بین‌المللی برای مقابله با آن تشکیل شود که مهم‌ترین آنها با عنوان کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد است که آن را با نام «کاپ» می‌‌‌شناسیم.

حضور در کاپ ۲۹ که ۱۱ تا ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان تا ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود‌‌‌، چه ظرفیت‌‌‌هایی برای ایران دارد؟

🔹دکتر شینا انصاری، این کنفرانس را فضایی برای بهره‌‌‌گیری از امکانات و تسهیلات بین‌المللی که کشورمان به واسطه تحریم از آنها محروم مانده می‌‌‌داند.

🔹از نظر او همچنین می‌توان از این فرصت برای حل موضوعات محیط‌زیستی در تعامل با سایر کشورها و تامین امکانات و فناوری‌های جهان بهره گرفت.

🔹این مقام مسوول در بخش دیگری از این مصاحبه حل ابرچالش‌‌‌هایی مانند آلودگی هوا، فرونشست، ‌‌‌ خشکیدگی تالاب‌‌‌ها و ... را در گرو همکاری دستگاه‌های مختلف می‌‌‌‌‌‌داند و می‌‌‌گوید بدون «وفاق» و مشارکت نهادها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌‌‌های مختلف این ابرچالش‌‌‌ها ادامه‌دار خواهند بود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #محیط_زیست #دولت_چهاردهم #بودجه #تغییر_اقلیم #آلودگی_هوا #شینا_انصاری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 12:59


راز صعود قیمت نقره چیست؟ / موجودی نقره به‌طور پیوسته در حال کاهش است

🔹نقره خیال پایین‌آمدن از سقف قیمتی را ندارد و به صعود ادامه می‌دهد. این فلز طی ماه‌‌‌های اخیر سودای رکوردشکنی و عبور از سطوح یک‌دهه گذشته را دارد.

🔹شواهد تاریخی گویای ثبات قیمت نقره در محدوده زیر ۲۵دلار است. پس راز این جایگاه جدید و وضعیت تازه نقره چیست؟

🔹تقاضا برای سه‌سال گذشته به‌طور متوالی بیش از عرضه بوده است. این کمبود عمدتا ناشی از تقاضای صنعتی است.

🔹بررسی امسال موسسه جهانی نقره نشان می‌دهد موجودی نقره به‌طور پیوسته در حال کاهش است و تغییری در این روند حادث نشده است.

🔹در سمت عرضه، تولید با چند اختلال مواجه شده که از جمله آنها می‌‌‌توان به بسته شدن برخی از مهم‌ترین معادن نقره جهان، اعتصابات کارگری (مانند اعتصاب در پناسکوئیتو در مکزیک) و کاهش عیار سنگ نقره و اثر آن بر تولید در مناطق کلیدی تولید این فلز مانند پرو و چین اشاره کرد.

🔹در حالی که نشانه‌‌‌هایی از بهبود در مکزیک و ایالات‌متحده وجود دارد، این تحولات برای جبران کاهش کلی جهانی کافی نخواهد بود و همه‌چیز از رشد ابعاد شکاف میان عرضه و تقاضا همزمان با کاهش موجودی نقره بازارهای جهانی حکایت دارد؛ دو موردی که پتانسیل رشد قیمت فلز سفید را تقویت می‌کنند.

✔️ «باشگاه اقتصاددانان» به همین بهانه از زوایای مختلف به تحلیل تحولات قیمت و تغییرات تقاضای جهانی برای فلز سفید پرداخته است👇

🔗اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #نقره

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 12:38


امشب برنده توپ طلای ۲۰۲۴ مشخص می‌شود

⚽️ از حول و حوش ساعت ۲۲ امشب، تئاتر دو‌شاتل پاریس پذیرای برترین‌های دنیای فوتبال خواهد بود تا برنده توپ طلای ۲۰۲۴ مشخص شود.

⚽️ با پایان غیررسمی عصر مسی‌-رونالدو، حالا دنیای فوتبال برندگان جدیدی را خواهد دید و ۴ شانس اصلی این رقابت، روزهای خوبی را نمی‌گذرانند.

⚽️ سه ستاره رئال مادرید یعنی جود بلینگام، کیلیان امباپه و وینیسیوس جونیور به تازگی شکست سنگین در ال‌کلاسیکو را تجربه کرده‌اند و رودری اسپانیایی هم به علت مصدومیت شدید تا انتهای فصل خانه‌نشین شده است.

⚽️ هرچند آن‌طور که از شواهد و قرائن پیداست، این جایزه امسال به وینگر برزیلی رئال مادرید خواهد رسید. وینیسیوس که فصل گذشته با کهکشانی‌ها به قهرمانی در لالیگا و لیگ قهرمانان رسید، آمار خوبی از خود به جا گذاشته و در جریان درگیری لفظی که در ال‌کلاسیکو با گاوی، هافبک بارسا داشت، به او گفت: «باشه، ولی من دوشنبه توپ طلا می‌برم!»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فوتبال #توپ_طلا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 12:15


اژه‌‌ای: با برهم‌زنندگان امنیت برخورد قاطع و قانونی می‌شود/ رژیم صهیونیستی پاسخ سختی از تجاوز به خاک ایران خواهد گرفت

رئیس قوه قضائیه:

🔹برخی اقداماتی که در حوزه خدشه به امنیت روانی مردم انجام می‌گیرد به وسیله مزدوران و وابستگان به دشمن انجام می‌شود که این اقدامات برنامه‌ریزی شده و سرنخ آن در خارج از کشور است.

🔹نمی‌شود نسبت به امنیت روانی مردم بی‌تفاوت بود. نیاز به کار هماهنگ، برنامه‌ریزی شده و همه‌جانبه داریم.

🔹کسانی که امنیت روانی مردم را به هم می‌زنند و ارزش‌های سیاسی، فرهنگی و روانی مردم را برهم می‌زنند شناسایی و به قوه قضائیه معرفی شوند.

🔹باند تبهکار اسرائیل به خاک جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد و چند نیروی سرافراز ارتش به شهادت رسیدند. رژیم صهیونی بداند تقاص جنایت‌های اخیرش را خواهد داد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 11:59


🔵 تغییرات قیمت رمزارزها در یک هفته اخیر (۲۰ اکتبر تا ۲۷ اکتبر)

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 10:59


🔴 شاید دیپلماسی دیگر جواب ندهد

کوروش احمدی، دیپلمات پیشین:

🔺«اکنون سطح تنش با توجه به برخورد نظامی بین ایران و اسرائیل به بالاترین حد رسیده و شاید اهرم دیپلماسی برای جلوگیری از تصاعد بحران خیلی موثر نباشد.

🔺کشورهای غربی و عربی تقریبا هیچ اهرم فشاری بر جریان تندرو حاکم بر اسرائیل ندارند که بتوان از کانال دیپلماسی برای کاهش تنش‌‌ها ورود کرد.

🔺شواهد فعلا این‌گونه نشان می‌دهد که ایران قصد تلافی ندارد. وقتی اسماعیل هنیه در تهران ترور شد ایران تا دو ماه هیچ واکنشی نشان نداد و وعده صادق دو زمانی انجام شد که مزید بر آن اقدام، اسرائیل دست به جنایات دیگری در لبنان زد. الان نیز در چنین وضعیتی هستیم.

🔺در مورد محکومیت این حمله توسط تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی باید توجه داشت که انتظار این واکنش می‌‌رفت. یعنی مقامات ما باید بدانند که این کشورها کار فوق‌‌العاده‌‌ای انجام نداده‌‌اند.

🔺اسرائیل حدود ۷۵ سال است که با کشورهای عربی و اسلامی در جنگ بوده. در این مدت به طور معمول هر حمله‌‌ای که اسرائیل علیه کشورهای عربی و اسلامی انجام داده توسط این کشورها محکوم شده و یک مساله روتین است.

🔺در ماه‌‌های گذشته نیز اگر این محکومیت توسط کشورهای عربی در برابر اقدامات اسرائیل صورت نمی‌‌گرفت به این خاطر بود که اسرائیل مسوولیت یکسری از کارها را، به عهده نمی‌‌گرفت.

🔺درخواست جلسه اضطراری شورای امنیت نیز یک امر روتین است. مساله مهم نوع واکنش روسیه و چین به این عملیات اسرائیل است.

🔺مسکو صرفا از طرفین خواسته‌‌ خویشتنداری کنند و چین هم فعلا واکنشی نداشته است. لذا با توجه به اینکه این پنج عضو دائمی به این شکل عمل می‌کنند، به طریق اولی، اقدامی در دستور کار شورای امنیت نخواهد بود. ولی به هر حال ایران باید درخواست نشست اضطراری را ارائه می‌‌کرد و اقدام خوبی انجام داده است.»

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اسرائیل #پاسخ_ایران #دیپلماسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 10:33


اقتصاد فرانسه به کدام سو می‌رود؟ / ریسک بالای اقتصاد

🔹شرایط اقتصادی فرانسه به دلیل افزایش نرخ بازده اوراق قرضه و ریسک‌های ناشی از ناپایداری سیاسی به چالشی جدی برای این کشور تبدیل شده است.

🔹گزارش‌ها نشان می‌دهند که سرمایه‌گذاران فرانسه را به دلیل بحران‌های اقتصادی و سیاسی جاری، پرریسک‌تر از اسپانیا و حتی پرتغال تلقی می‌کنند.

🔺طی چند سال اخیر، کشورهای جنوب اروپا مانند اسپانیا و پرتغال با انجام اصلاحات مالی، اقتصاد خود را تقویت کرده‌اند؛ در حالی که فرانسه با افزایش بدهی‌های دولتی و رشد اقتصادی ضعیف روبه‌رو است.

🔹از سویی دیگر فرانسه برای کاهش هزینه‌های استقراض خود نمی‌تواند به سیاست‌های بانک مرکزی اروپا تکیه کند.

🔹بودجه جدید که توسط میشل بارنیه ارائه می‌شود، با هدف کنترل هزینه‌ها و افزایش مالیات به دنبال کاهش کسری بودجه است. اما با توجه به دولت اقلیتی، تصویب این بودجه در مجلس با چالش‌هایی روبه‌رو خواهد بود.

🔹فرانسه که زمانی از بحران کشورهای جنوب اروپا سود می‌برد، اکنون خود به اصلاحات عمیق مالی و اقتصادی نیاز دارد تا بتواند اعتماد سرمایه‌گذاران را بازیابد و از وضعیت ناپایدار اقتصادی خارج شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فرانسه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 10:15


سخنگوی وزارت خارجه:
به هیچ عنوان قائل به نظامی شدن برنامه هسته‌ای ایران نیستیم

🔺دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری گفت: موضع ما در مورد کشتار جمعی روشن است. ما هم طبق فتوای عالی‌ترین مقام مذهبی و سیاسی کشورمان و بر اساس ارزیابی‌های منطقی، به هیچ عنوان قائل به نظامی شدن برنامه هسته‌ای ایران نیستیم و کماکان بر همین اصل تأکید داریم.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 10:14


🎥بقایی: وزارت خارجه در تعامل با وزارت اقتصاد و بقیه نهادهای مرتبط موضوع FATF را دنبال می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه:

🔹️ما جزو یکی از ۹ کشور عضو بریکس هستیم ولی بریکس شرکایی دارد که این شرکا در حال افزایش است و هر کدام از این شرکا به سهم خودشان ظرفیت و توانمندی جدید را اضافه می‌کنند؛ بنابراین فکر می‌کنیم که از این ظرفیت ما حداکثر استفاده رو خواهیم کرد.

🔹️در موضوعات مرتبط با FATF وزارت خارجه به عنوان یکی از دستگاه‌های ذی مدخل گزارشات خود را داده و در تعامل با وزارت اقتصاد و بقیه نهادهایی که در این زمینه صاحب نقش و اثر هستند موضوع را دنبال می کند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

28 Oct, 09:59


تا انتخابات آمریکا- (۸روز) / هریس و ترامپ هر کدام با ۴۹درصد مساوی هستند

🔹درحالی‌که میشل اوباما و هریس در کالامازو، سخنرانی پر شوری علیه ترامپ و اعتقاد او به ممنوعیت سقط جنین داشتند، ترامپ کارزار انتخاباتی خود را در نووی میشیگان برگزار کرد و عمده سخنرانی او به مهاجرت، اقتصاد و انرژی اختصاص داشت.

🔹در جریان این گردهمایی، شماری از رهبران عرب آمریکایی و جامعه مسلمانان از جمله «بیل بزی» شهردار دی‌پربورن، به کارزار ترامپ ملحق شدند.

🔹بزی گفت: «ما از دونالد ترامپ حمایت می‌کنیم؛ چون او قول داده است به جنگ در خاورمیانه و اوکراین پایان دهد. خونریزی در همه جهان باید پایان یابد و فکر می‌کنم این مرد می‌تواند آن را عملی کند.» در ایالت چرخشی میشگان نزدیک به ۴۰۰ هزار عرب‌تبار زندگی می‌کنند.

🔹نظرسنجی که توسط کالج امرسون در روز شنبه منتشر شد، نشان می‌دهد هریس و ترامپ هر کدام با ۴۹درصد مساوی هستند. این نظرسنجی که در ۲۳ تا ۲۴اکتبر انجام شد، رقابت فشرده‌تری را نسبت به یک هفته قبل نشان داد.

🔹هفته پیش در نظرسنجی صورت‌گرفته از سوی این موسسه، کامالا ۴۹درصد رای داشت و ترامپ ۴۸درصد. همچنین این اولین‌بار از ماه اوت در نظرسنجی هفتگی امرسون است که هریس پیشتاز نیست.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #انتخابات #ترامپ #هریس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 20:01


شتاب «فقر» در بزرگراه تهران/ تصویری از «ابراز حاجت» در بزرگراه همت

🔺دنیای‌اقتصاد:یک جامعه‌شناس دارای سابقه مطالعاتی چندین ساله درباره «بحران‌های اقتصاد شهری تهران و مشکلات اجتماعی» با انتشار یک عکس در صفحه اینستاگرام خود، از «شتاب فقرزایی» در بزرگراه‌های پایتخت خبر می‌دهد.

🔺شهروندان تهرانی سال‌هاست هنگام تردد با خودرو در بزرگراه‌های شهر،‌ افرادی پیاده در وسط بزرگراه با چهره و لباس‌های غیرطبیعی و کیسه‌های سنگین روی دوش را مشاهده می‌کنند که در قسمت میانی بزرگراه، لابه‌لای درختان روی زمین نشسته‌اند یا به شکل بسیار خطرناک قصد عبور از عرض بزرگراه در میانه خودروهای عبوری را دارند.

🔺این افراد بعضاً معتادان این شهر هستند و بعضاً کسانی که بخاطر «فقر» به این وضعیت رسیده‌اند.

🔺حسین ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس با انتشار این تصویر که از بزرگراه همت گرفته شده است، در صفحه اینستاگرام خودش نوشت:

🔺«کاهش رشد اقتصادی، توزیع بی‌تناسب درآمدهای عمومی و ناکارآمدی سامانه‌های حمایتی در سال‌های اخیر باعث شتاب فقرزایی شد. افرادی در اثر این فقر به بیرون از جامعه فرودست پرتاب شدند و به اصطلاح اوت شدند. اگر تا پیش از این، پیاده‌روها محل ابراز حاجت این افراد بود، امروز در بزرگراه‌ها هم شاهد این پدیده هستیم.»

#دنیای_اقتصاد #تهران #فقر #دوقطبی #شهر #جامعه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 19:50


گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و انگلیس

🔺دنیای اقتصاد: دیوید لامی وزیرخارجه انگلیس، طی تماس‌ تلفنی با سیدعباس عراقچی با اشاره به شرایط پرالتهاب منطقه، بر لزوم خویشتنداری همه طرف‌ها به منظور به نتیجه رسیدن تلاش‌های جاری برای کاهش تنش و جلوگیری از گسترش جنگ و بی‌ثباتی در منطقه تاکید کرد.

🔺عراقچی ضمن تشریح مواضع ایران درخصوص اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه چند مرکز نظامی و دفاعی ایران، توقف حمایت‌های تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی را خواستار شد و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در اعمال حق ذاتی و قانونی خود برای دفاع از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی طبق اصول پذیرفته‌ شده حقوق بین‌الملل ومنشور ملل متحد، تردید نخواهد کرد.

🔺عراقچی همچنین بر لزوم اقدام فوری جامعه جهانی به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 19:15


سرنوشت نامعلوم بورس/ دوراهی ماندن و رفتن

🔺دنیای اقتصاد: سایه ریسک بر آسمان بازارهای داخلی کشور، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که این روزها در محافل عمومی و فضای مجازی مطرح می‌شود.

🔺دیدگاه‌های متفاوت و ضد و نقیضی نیز پیرامون این موضوع وجود دارد. گروهی ادعا می‌کنند که برهه کنونی، بهترین زمان برای خرید به ویژه سهام است.

🔺به عقیده این گروه، وقتی بازار در رکود به سر می‌برد، قیمت‌ها در حوالی کف‌های میان‌مدت خود پرسه می‌زنند و اگر فردی با چشم‌انداز میان‌مدت و بلندمدت وارد بازار شود، با ظهور شوک بعدی قادر خواهد بود تا سود قابل توجهی را نصیب خود کند.

🔺اما در مقابل این دیدگاه، گروه دیگری ادعا می‌کنند که در شرایط کنونی بهترین نسخه برای انواع سرمایه‌گذاران این است که فعلا پول خود را در بازارهای کم‌ریسک‌تر نگهداری کنند.

🔺بنابراین در شرایطی که بازارهای موازی در سطوح بالای قیمت قرار دارند و به حباب گره خورده‌اند، بورس نیز میتواند فرصت به‌دست‌آمده را به نفع خود رقم‌بزند.

🔺با وجود رشد ۲.۷۹ درصدی بورس در دور روز اخیر اما همچنان شاخص این بازار حتی از ۱۹مرداد ۹۹ نیز پایین‌تر قرار دارد.

🔺از این‌رو دلایل بی‌شماری در راستای چرخش بازار سهام وجود دارد.کما اینکه افت دلار آزاد و کاهش فاصله این نرخ با بازار آزاد در تقویت سودآوری شرکت‌ها و صنایع موثر است.

🔺وضعیت بازار سهام بیش از هر زمان دیگری غیر‌قابل‌ پیش‌بینی است.با توجه به اصلاح شدید بورس در هفته‌های گذشته، به نظر نمی‌رسد سطوح بیشتری را از دست بدهد.

🔺به طور کلی می‌توان بیان کرد ؛بازار سهام به مرحله‌ای رسیده که در کوتاه‌مدت رفتاری به‌مراتب باثبات‌تر نشان خواهد داد.

🔺در این شرایط و با فرض «ثبات تنش‌های سیاسی و نظامی» نباید انتظار صعود قدرتمند و نزول شدید را داشت.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 15:29


خطر ترک تحصیل در دوره متوسطه / سیستان‌وبلوچستان در صدر بازماندگان از تحصیل

🔹مریم عالی از کارشناسان آموزش‌وپرورش به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «آمار در مقطع متوسطه دوم نگران‌کننده‌تر است، به‌طوری که ۲۴درصد کودکان ۱۵تا ۱۷سال از مدارس ترک تحصیل کرده‌اند که این پدیده در بلندمدت علاوه بر بروز آسیب‌های اجتماعی نهادینه شده، می‌تواند منشأ بسیاری از چالش‌های اجتماعی و موانع توسعه پایدار و درون‌زا باشد.»

🔹مهم‌ترین دلایل بروز چنین گسستی فقر اقتصادی، فقر اجتماعی و فرهنگی و همچنین نبود تامین نیروی انسانی با کیفیت در آموزش‌وپرورش، نبود امکانات و تجهیزات مناسب، کیفیت محتوای دروس یا برخی جهت‌گیری‌ها است.

🔹سیستان‌وبلوچستان بیشترین آمار بازماندگان از تحصیل را دارد. مدیر یک مدرسه در این استان: «آمار پنهان ترک تحصیل کودکان سیستان و بلوچستان ۱۰تا ۲۰ درصدِ دانش‌آموزان است.»

🔹برخی آمارها از وجود ۶۰تا ۷۰هزار بازمانده از تحصیل در این استان حکایت دارد؛ البته آمارهای رسمی منهای آمار فاقدین شناسنامه است.

🔹آمار بازماندگی و ترک تحصیل با میزان توسعه‌یافتگی و نقشه فقر کشور هماهنگی دارد.

🔹«پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجان غربی دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیل هستند.»

🔗متن کامل

#دنیایی_اقتصاد #ترک_تحصیل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 14:32


توصیه‌های کلیدی برای سرمایه‌گذار ایرانی

حسین سلاح‌ورزی؛ فعال اقتصادی

🔹سرمایه‌گذاری به یک فعالیت پیچیده و حساس تبدیل شده‌است. دیگر نمی‌توان با خرید و فروش یک دارایی یا سهم به تنهایی به موفقیت دست‌یافت.

🔹سرمایه‌گذاری در شرایط کنونی، بیشتر شبیه به بازی شطرنج است که هر حرکت اشتباه می‌تواند به شکست بزرگی منجر شود.

🔹برای موفقیت در این میدان، شما به مهارتی جامع و دانش به‌‌‌‌‌‌‌روز نیاز دارید که تحلیل‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در برگیرد.

🔹در ایران، عواملی مانند تحریم‌ها، نوسانات شدید نرخ ارز و تغییرات ناگهانی در قوانین اقتصادی، به‌‌‌‌‌‌‌شدت بر بازارها اثر می‌گذارند.

🔹بسیاری از سرمایه‌گذاران تنها بر اساس اخبار کوتاه‌مدت یا شایعات تصمیم‌گیری می‌کنند، اما سرمایه‌گذاری موفق نیاز به تحلیل‌های علمی و بلندمدت دارد.

🔹همواره به‌دنبال اطلاعات دقیق و داده‌های معتبر باشید و از تحلیل‌های ناقص و کوتاه‌مدت دوری کنید.

🔹شرایط ناپایدار کنونی، می‌تواند برای سرمایه‌گذاران هوشمند و آگاه فرصتی استثنایی ایجاد کند. کسانی که به‌دنبال تحلیل‌های بلندمدت و علمی بوده‌اند، توانسته‌‌‌‌‌‌‌اند از نوسانات بهره‌‌‌‌‌‌‌برداری کنند.

🔹سرمایه‌گذار موفق کسی است که خلاف جریان حرکت می‌کند و فرصت‌ها را در زمانی‌که دیگران نمی‌‌‌‌‌‌‌بینند، شناسایی می‌کند.

🔹تصمیمات سرمایه‌گذاری نباید تنها بر اساس شایعات یا احساسات اتخاذ شود. تحلیل‌های دقیق اقتصادی و مالی، شما را از تاثیرات مخرب این احساسات محافظت می‌کند

🔹هر هفته در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و پنج‌شنبه توصیه‌‌‌‌‌‌‌هایی برای مدیریت بهتر سرمایه‌گذاری‌های شما داریم. در روزهای آینده با ما همراه باشید.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سرمایه_گذاری #ریسک #فرصت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 14:01


تور یک روزه به مقصد چهار استان

🔹آبان یکی از زیباترین فصل‌های سال برای سفر است.

🔹با این حال فقدان تعطیلات دوروزه آخر هفته به عنوان اصلی‌‏‌ترین مساله و نبود تعطیلات مناسبتی در این ماه به عنوان دلیل فرعی، باعث شده بسیاری از خیر سفر در دومین ماه فصل پاییز بگذرند.

🔹آژانس‌‏‌های گردشگری در تهران با توجه به این شرایط، مجموعه تورهای یک‌روزه‌ای را به استان‌‏‌های اطراف تدارک دیده‌‏‌اند.

🔹تورهایی که به لحاظ اقتصادی هم به خانوارها کمتر فشار می‌‏‌آورد و هم می‌تواند یک روز متفاوت را برای آنها رقم بزند.

🔹این تورها به واسطه زمان‌بندی محدود به استان های اطراف تهران خلاصه شده‌اند.

🔹قاصد چنین برنامه‌هایی هم شامل پیاده روی در روستاهای اطراف تهران و استان‌های البرز، مازندران و گیلان در کنار طبیعت‌گردی در جنگل‌ها ی هیرکانی و گشت‌و گذار در حاشیه دریاچه‌ها می‌شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #گردشگری #توریسم #تور_یک‌_روزه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 13:45


کلیات لایحه بودجه 1404 در کمیسیون برنامه تصویب شد

محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:

🔹با توجه به ارائه لایحه بودجه سال آینده از سوی دولت به مجلس کمیسیون تلفیق لایحه تشکیل و کار خود را آغاز کرده است.

🔹براساس این گزارش؛ رای گیری در خصوص کلیات لایحه بودجه سال آینده در کمیسیون تلفیق نیز انجام خواهد شد تا گزارش بررسی این کمیسیون در صحن علنی مجلس مورد بررسی و رای گیری نهایی قرار بگیرد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 13:29


امشب؛ دو نبرد بالای جدولی

🔹مهم‌ترین بازی هفته نهم لیگ برتر انگلیس از ساعت ۲۰ امشب در امارات برگزار می‌شود. جایی که آرسنال ۱۷ امتیازی با ۴ امتیاز کمتر، به مصاف لیورپولی می‌رود که در شروع این هفته صدرنشین بوده است.

🔹جدالی میان دو مدعی قهرمانی که هردو هم تاکنون تنها یک شکست را تجربه کرده‌اند و اگر آرنه اسلوت بتواند این پیچ سخت را هم به سلامت بگذراند، احتمالا خیال هواداران لیورپول بابت جانشین یورگن کلوپ به شکل زیادی راحت خواهد شد.

🔹اما این تنها بازی حساس امشب در اروپا نیست؛ نیم ساعت پس از آغاز این مسابقه، اینتر در سن‌سیرو پذیرای یوونتوس است تا دربی ایتالیا شروع شود.

🔹هردو تیم امسال خوب نتیجه گرفته‌اند و نراتزوری با تنها یک امتیاز بیشتر در رده دوم قرار دارد. یووه که با هدایت تیاگو موتا نشانه‌های بازگشت به روزهای اوج را از خود نشان داده، تنها تیم بدون شکست سری A تاکنون محسوب می‌شود و باید دید این رکورد امشب هم پابرجا می‌ماند یا مدافع عنوان قهرمانی آن را می‌شکند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #فوتبال

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 13:15


🎥آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه‌ها در نوشهر و چالوس

🔹فعالیت سامانه بارشی در غرب مازندران و بارندگی شدید در نوشهر و چالوس منجر به آبگرفتگی شدید معابر، طغیان رودخانه‌ها و آسیب به برخی زیرساخت‌های منطقه شد.

🔹طبق گزارش‌ها، این بارندگی‌ها تا غروب ادامه خواهد داشت.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 13:02


مسکن ملی به محرومان نرسید؟/ 80 هزار «واقعا کم‌درآمد عضو نهادهای حمایتی» از مسکن دولتی سهم بردند

🔺دنیای‌اقتصاد: معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از یک آمار «تلخ» در طرح مسکن ملی پرده برداشت.

🔺براساس آنچه این مقام مسول در دولت چهاردهم اعلام کرده، نهادهای حمایتی که دهک‌های اول و دوم، تحت پوشش آنها قرار دارند، طی دو سال گذشته، 600 هزار خانوار محروم از مسکن را به طرح مسکن ملی معرفی کردند.

🔺اما از این تعداد، فقط 80 هزار خانوار موفق به ورود به این طرح شدند.

🔺علت بازماندن «محرومان» از مسکن دولتی، «شرایط سخت و ناسازگار طرح دولت با اقتصاد خانوارهای فقیر و محروم» است.

🔺آورده نقدی مورد نیاز برای خرید مسکن دولتی و همچنین اقساط وام در نظر گرفته برای آن، بالاتر از «توان اقتصادی خانوارهای محروم» است.

🔺به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، این مدل اجرای طرح مسکن دولتی و حمایتی، «انحراف کامل» در سیاست‌‌گذاری و انحراف منابع غیرقابل جبران ملی –زمین 99ساله- محسوب می‌شود.

🔺چون «هدف اصلی مسکن حمایتی» باید «دو دهک اول جامعه» باشد. وقتی این گروه، امکان استفاده از طرح را ندارند، اساس طرح زیر سوال است.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #مسکن_دولتی #مسکن_ملی #محرومان #فقر #خانوار

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 12:46


🔵 هیولاسازی از مهاجران و «افغان‌‌ستیزی»

🔺بیش از ۵ دهه از ورود نخستین دوره مهاجران افغانستانی به ایران می‌گذرد. اطلاق اتباع بیگانه به هر مهاجری بدون وجود سیاست‌های ادغام اجتماعی باعث شده مهاجران افغانستانی، از فرصت رشد اقتصادی و اجتماعی محروم باشند.

🔺این رویه به افزایش فاصله فرهنگی و اجتماعی میان ایرانی‌ها و مهاجران افغان‌‌ در ایران دامن زده است.

🔺در سایر نقاط دنیا فرآیندی برای تبدیل «مهاجر» به «شهروند» تعریف شده است. این در حالی است که ایران در زمره معدود کشورهای دنیا تلقی می‌شود که جز در موارد معدود راهکاری برای اعطای حق شهروندی ندارد.

🔺حتی فرزندان زنان ایرانی با مردان غیرایرانی نیز در زمره اتباع غیرایرانی طبقه‌بندی شده و با اطلاق کلمه بیگانه، آنها از بسیاری از حقوق اولیه محروم اند.

🔺در حالی که مواجهه ابتدایی ایرانیان در مقابل موج اول ورود مهاجران افغانستانی به کشور (مربوط به سال ۱۳۵۸ در پی بروز جنگ ۹ ساله میان شوروی و افغانستان) حس «همدردی» و پذیرش بدون اعمال دقیق قوانین مهاجرتی بود؛ در ادامه و با گذشت زمان حس «سوءظن» در میان بخش قابل‌توجهی از مردم کشور نسبت به مهاجران افغانستانی برانگیخته شد.

🔺همزمان با سال‌های ابتدایی پایان یافتن ۸ سال جنگ تحمیلی و در شرایطی که بخش گسترده‌ای از مردم نسبت به عدم بهبود شرایط اقتصادی خود معترض بودند؛ چالش حضور مردم افغانستان در کشور و رقابت آنها در بازار کار و مخالفت با دریافت خدمات عمومی مانند حق تحصیل و درمان به شکل رایگان برای این قشر مطرح شد.

🔺به این ترتیب در دهه ۷۰ و نیمه ابتدایی دهه ۸۰، اخراج مهاجران به عنوان یک سیاست رسمی دنبال شد. اما این باعث نارضایتی کارفرمایان و بخشی از فعالان اقتصادی شد.

🔺در این دوره به سبب نیاز کشور به نیروی کار ارزان، دولت موضع رسمی خود را تغییر داد به شرطی که مهاجران افغان کارگر ساده با حداقل سطح مهارت و درآمد باشند.

🔺به این ترتیب برخلاف باور عموم، سیاست‌های اقتصادی در رویکرد دولت‌های مختلف برای پذیرش و اخراج مهاجران افغان وجود داشته است. اما لزوما این رویکردها صحیح و کارشناسی نبوده است.

🔺سیاستگذاری کشور در خصوص مهاجران قانونی، این مردم را برای سالیان متمادی فقیر نگاه داشته و امکان ارتقای طبقه اجتماعی را از آنها سلب کرده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #افغان_ها #مهاجران

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 12:32


کارگران امسال چقدر عیدی می‌گیرند؟

🔹به گفته معاون وزیر کار، طبق قاعده حداقل عیدی کارگران برای ۱۲ماه کارکرد ۲برابر حقوق پایه است به‌شرطی که از سه برابر حداقل حقوق بیشتر نشود.

🔹امسال حداقل حقوق کارگران ۷میلیون و ۱۶۶هزار تومان است، ‌ لذا حداقل عیدی کارگران برای کارکرد ۱۲ ماه ۱۴میلیون و ۱۶۶هزار تومان و حداکثر عیدی کارگران امسال ۲۱میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 12:15


نتانیاهو: در یک منطقه بسیار متوحش به سر می‌بریم/ حمله قوی ما به ایران تمام اهداف را محقق کرد

نخست وزیر اسرائیل در سخنانی مدعی4 شد:

🔹️جنگ بر ما تحمیل شده و ما در هفت جبهه در حال جنگ هستیم اما بهای سنگینی به دشمنانمان تحمیل خواهیم کرد.

🔹حمله ما به ایران دقیق بود و تمام اهداف را محقق کرد.

🔹️نیروی هوایی ما به تمام ایران حمله کرد و به توان دفاعی ایران و قدرت تولید موشکهای هدایت شونده علیه ما زیان وارد کردیم. وی گفت ما یک سال قبل یک ضربه قوی دریافت کردیم.

🔹استقلال و آزادی و موجودیت اسرائیل مرتبط با بهای سنگینی است که باید پرداخت کنند، زیرا به زعم نتانیاهو، صهیونیست‌ها در یک منطقه بسیار متوحش زندگی می‌کنند./ تسنیم

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 11:59


🔴 چرا کشورها باید از «آینده بازار نفت» مطلع باشند؟

🔹اطلاع از قیمت‌های نفت‌برنت در سال‌آینده به چند دلیل کلیدی برای کشورها اهمیت دارد:

🔺برنامه‌‌‌‌‌ریزی اقتصادی: پیش‌بینی روندهای قیمتی به دولت‌ها کمک می‌کند تا بودجه‌‌‌‌‌ها و سیاست‌های اقتصادی خود را به‌‌‌‌‌طور موثری برنامه‌‌‌‌‌ریزی کنند. برای مثال، کشورهایی که به‌شدت به درآمدهای نفتی وابسته هستند، باید پیش‌بینی کنند که چه میزان درآمد از فروش نفت خواهند داشت تا بتوانند هزینه‌های عمومی و سرمایه‌گذاری‌ها را برنامه‌‌‌‌‌ریزی کنند.

🔺امنیت انرژی: آگاهی از پیش‌بینی‌های قیمت می‌تواند به ارزیابی امنیت انرژی کمک کند. کشورها با درنظرگرفتن قیمت‌های پیش‌بینی‌‌‌‌‌شده می‌توانند تصمیمات مناسبی در مورد تنوع منابع انرژی و سرمایه‌گذاری در منابع تجدیدپذیر بگیرند، به‌ویژه اگر پیش‌بینی شود که قیمت‌ها به‌‌‌‌‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

🔺کنترل تورم: قیمت‌های نفت به‌‌‌‌‌طور مستقیم بر هزینه‌های حمل‌ونقل و تولید تاثیر می‌گذارند که می‌تواند منجر به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها شود.

🔺تصمیمات سرمایه‌گذاری: دولت‌ها با ارائه یک محیط پایدار برای سرمایه‌گذاری بر اساس پیش‌بینی‌های دقیق قیمت، می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های خارجی را جذب کنند.

🔺استراتژی‌‌‌‌‌های ژئوپلیتیک: کشورها می‌توانند با توجه به پیش‌بینی‌های قیمت نفت، سیاست‌های خارجی و استراتژی‌های دیپلماتیک خود را تنظیم کنند.

🔺تاثیر بر ارزش‌های ارزی: نوسانات قیمت نفت می‌توانند بر نرخ ارز کشورهای صادرکننده تاثیر بگذارند.

🔺ثبات اجتماعی: نوسانات قابل‌توجه در قیمت‌های نفت ممکن است منجر به ناآرامی‌های اجتماعی در کشورهایی شود که به درآمدهای نفتی وابسته‌‌‌‌‌اند.

🔺سیاست‌های زیست‌محیطی: اگر قیمت‌ها پایین باقی‌بمانند، ممکن است سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پاک کاهش یابد، درحالی‌که قیمت‌های بالا ممکن است سرمایه‌ها را به سمت منابع انرژی پایدارتر سوق دهد.

🔺مدیریت ذخایر استراتژیک: کشورها برای مقابله با اختلالات عرضه و نوسانات قیمت، ذخایر نفتی استراتژیک نگهداری می‌کنند. دانستن روند قیمت‌ها به دولت‌ها کمک می‌کند تا این ذخایر را به‌‌‌‌‌طور موثری مدیریت کنند.

🔺شاخص‌های اقتصادی جهانی: قیمت‌های نفت‌برنت به‌عنوان یک شاخص اقتصادی جهانی عمل می‌کنند. افزایش قیمت‌ها می‌تواند نشان‌دهنده افزایش تقاضا و رشد اقتصادی باشد، درحالی‌که کاهش قیمت‌ها ممکن است نشان‌دهنده کندی اقتصادی باشد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نفت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 10:59


🛢چرا پیش بینی ها از قیمت نفت تا این حد متفاوت اند؟

🔹در پیش‌بینی بهای نفت۲۰۲۵، عدم‌ قطعیت‌های زیادی دیده می‌شود.

🔹نهادهایی مانند گلدمن‌ساکس و JP Morgan بر این باورند که تقاضای جهانی در حال بازگشت به سطح پیش از دوران همه‌‌‌‌‌گیری است و این موضوع می‌تواند به رشد قیمت‌ها منجر شود.

🔹در مقابل، EIA و بانک UBS به برخی چالش‌ها در افزایش تقاضا اشاره کرده‌اند.

🔹از دیدگاه EIA، تعادل بین عرضه و تقاضا وابستگی شدیدی به رشد اقتصادی آسیا دارد. کشورهایی مانند چین و هند به‌عنوان مصرف‌کنندگان بزرگ نفت، تاثیر زیادی بر تقاضای جهانی دارند.

🔹از سوی دیگر، موسسه BMI Research بر این باور است که افزایش تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش، به‌تدریج تقاضا برای نفت را کاهش خواهد داد.

🔹این تغییرات تدریجی ممکن است در میان‌مدت و بلندمدت به کاهش تقاضای جهانی و به‌تبع آن، کاهش قیمت نفت منجر شود.

🔹بانک‌هایی مانند بانک آمریکا و امارات NBD بر این باورند که تنش‌های ژئوپلیتیک در مناطقی همچون خاورمیانه و شمال آفریقا می‌تواند باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت‌ها شود.

🔹تحریم‌ها، درگیری‌های نظامی و ناپایداری سیاسی می‌توانند به‌‌‌‌‌طور ناگهانی عرضه نفت را تحت‌تاثیر قرار دهند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #نفت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 10:45


رئیس پلیس امنیت اقتصادی: امسال بیش از ۳ هزار متهم اقتصادی دستگیر شده‌اند

🔹در ۷ ماههٔ امسال ۲۰۲ پروندهٔ فرار مالیاتی به ارزش ۳.۵ همت تشکیل شده و ۳۰۶ متهم دستگیر شده‌اند.

🔹در حوزهٔ کل جرائم اقتصادی در ۷ ماههٔ امسال بیش از ۳ هزار متهم دستگیر شده‌اند که ۴۳ همت ارزش کل کشفیات بوده است.

🔹امسال ۶۱ پروندهٔ پولشویی با دستگیریِ صد متهم تشکیل شده که ارزش این پرونده‌ها ۱۵ همت برآورد شده است؛ همچنین در حوزهٔ اخذ تسهیلات غیرمجاز بانکی ۸۱ پرونده به ارزش ۵ همت تشکیل شده و ۱۲۳ متهم بازداشت شدند./فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 10:32


منطقه در چشم‌انداز ایران و شورای همکاری

🔹حمله بامداد شنبه اسرائیل به برخی تاسیسات نظامی ایران، محکومیت آن رژیم از سوی شورای همکاری خلیج فارس و دولت‌های عضو آن به‌ویژه عربستان سعودی و امارات عربی متحده را به دنبال داشت.

🔹دو بازیگری که مواضع آنها، دماسنج بلوک عربی و انعکاس روندها و فرآیندهایی است که در جهان عرب می‌گذرد.

🔹آنچه در بیانیه‌های صادره از سوی ریاض و ابوظبی اتخاذ شده، تاکید بر محکومیت شدید و نقض حاکمیت ایران بوده که فراتر از مواضع محتاطانه سابق معنا پیدا می‌کند.

🔹نقطه عطف مهمی که فراتر از ترجیحات و دغدغه‌های این بازیگران برای مصون ماندن از درگیری‌ها، بازتاب روندهای مستحکم تنش‌زدایی بین ایران و کشورهای عربی در فضای پایداری تنش‌ها است.

تمرکز داخلی

🔹یکسال پس از ۷ اکتبر، روایت غالب در پایتخت‌های عربی خلیج فارس دستخوش ادراکات جدید از روندهایی است که فرآیند جنگ اسرائیل و حماس در غزه را به منافع منطقه‌ای بلوک شورای همکاری پیوند داده و آن را در معرض تغییرات معطوف به ظهور تهدیدهای جدید قرار داده است.

🔹کشورهای شورای همکاری خلیج فارس متاثر از تنش‌های فزاینده ایران و اسرائیل ناآرام و دچار تلاطم هستند، چرا که این درگیری پتانسیل تبدیل شدن به یک رویارویی منطقه‌‌‌ای با پیامدهای گسترده برای اقتصاد و امنیت آنها را دارد. این مساله به‌ویژه در ارتباط با پرونده باز عادی‌سازی روابط با اسرائیل در فردای پساغزه اهمیت استراتژیک قابل‌توجهی پیدا می‌کند.

🔹بنابراین در گام اول مصون‌سازی در قالب استراتژی پوشش ریسک می‌تواند دارایی‌های ارزشمند این بازیگران در محیط خلیج فارس را از تحمیل هزینه‌های فاجعه بار اقتصادی در امان نگه دارد.

روندهای فراگیر تنش زدایی

🔹پیشران‌های قوی تنش‌زدایی در منطقه میان بیشتر بازیگران رقیب هم نشان می‌دهد که تجربه خیزش‌های جهان عرب در محاسبات عقلانی بازیگران خاورمیانه‌ای قرار دارد که خروجی آن نه تنها به هژمون شدن یکی از رقبا منجر نشد، بلکه همه بازیگران به نحوی متاثر شده و هزینه‌های مادی و اعتباری قابل‌توجهی بر آنها تحمیل شده است.

🔹تغییر این محاسبات نقش مهمی در ترسیم خطوط تنش‌زدایی در منطقه و معنایابی آن برای بازیگران به‌ویژه بین ایران و شورای همکاری داشته است. فرآیند تنش‌زدایی ایران و عربستان و متعاقب آن ایران و شورای همکاری صرفا تاکتیکی نیست و مبتنی بر نگاه جدیدی است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #عربستان #شورای_همکاری #خاورمیانه #تنش‌_زدایی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 10:15


آستین: ایران به حمله اسرائیل پاسخ ندهد

وزیر دفاع آمریکا:

🔹در گفت‌وگوی با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر فرصت‌ تنش‌زدایی در منطقه تاکید کردم.

🔹ایران نباید اشتباه پاسخ دادن به حملات اسرائیل را مرتکب شود تا پایان این تبادل آتش باشد./ ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 09:59


تا انتخابات آمریکا - (۹روز) / نامزدها شانه به شانه هستند

🔹در حالی‌که ۹روز تا انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده باقی مانده است، نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه و کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها شانه به شانه همدیگر حرکت می‌کنند.

🔹به‌طور متوسط در سطح ملی، کامالا هریس با ۴۸.۴درصد از دونالد ترامپ با ۴۸.۳درصد پیش است. اما در ایالات چرخشی که بسیار نتایج آن حائز اهمیت است، نامزد جمهوری‌خواهان به‌طور متوسط با ۴۸.۴درصد نسبت به کامالا هریس با ۴۷.۵درصد پیش است و ترامپ با اختلاف ۰.۹درصدی شانس بهتری نسبت به هریس در این نوع ایالت‌ها دارد.

🔹در ایالت چرخشی میشیگان، ترامپ با اختلاف ۰.۲درصد از هریس پیش است. در این ایالت ترامپ ۴۷.۹درصد از آرای مردم برخوردار است و هریس با ۴۷.۷درصد بعد از ترامپ قرار گرفته است.

🔹در ایالت جورجیا، ترامپ به مراتب وضع بهتری دارد. ترامپ با ۲.۲درصد از هریس در این ایالت پیش است. در این ایالت ترامپ از آرای ۴۹درصدی برخوردار است و هریس با ۴۶.۸درصد، پشت سر نامزد جمهوری‌خواه قرار گرفته است.

🔹در ایالت پنسیلوانیا ترامپ با رای ۴۸.۳درصد نسبت به هریس با ۴۷.۷درصد برتری ۰.۶درصدی دارد.

🔹در ویسکانسین نیز برتری از آن نامزد جمهوری‌خواه است اما این برتری محسوس نیست. در این ایالت ترامپ رای ۴۸.۲درصدی به‌دست آورده و هریس با ۴۸درصد در تعقیب اوست.

🔹در آریزونا، اما برتری ترامپ محسوس‌تر است. ترامپ با ۴۹.۲درصد نسبت به هریس با رای ۴۷.۷درصد برتری ۱.۵درصدی دارد.

🔹در کارولینای شمالی هم برتری ترامپ ۰.۸درصد است و او با آرای ۴۸.۶درصدی نسبت به هریس با ۴۷.۸درصد، دست برتر را دارد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #انتخابات #ترامپ #هریس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

27 Oct, 09:12


ترامپ: به هرج و مرج در خاورمیانه پایان می‌دهم

🔹️جهان در آتش است و بایدن ما را به سمت جنگ جهانی سوم می‌کشاند، جنگی که به زودی خود را در میانه آن خواهیم دید

🔹️پس از پیروزی در انتخابات من به جنگ در اوکراین و هرج و مرج در خاورمیانه پایان می‌دهم و از جنگ جهانی سوم جلوگیری خواهم کرد/ ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 14:41


حساب صرافی‌های رمزارز مسدود شد؟

🔺دنیای اقتصاد: صبح امروز خبری از سوی برخی رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر تصمیم معاونت ارزی بانک‌مرکزی برای مسدودسازی موقت واریز و برداشت از حساب‌های صرافی‌های رمزارزی و پرداخت‌یارها.

🔺در این خبر عنوان شده است که بر اساس مصوبات این جلسه و با همکاری مرکز اطلاعات مالی و طبق ماده ۴۲ قانون بانک مرکزی، مسدود شدن واریز به حساب صرافی‌ها و برداشت از آن‌ها اجرا شده است. و یکی از دلایل این اقدام، کنترل نرخ ارز عنوان شده است.

🔺این موضوع در حالی مطرح شده که بررسی‌های خبرنگار «دنیای اقتصاد» از برخی صرافی‌ها نشان می‌دهد امکان واریز و برداشت ریالی و همچنین خرید و فروش رمزارزها در برخی صرافی‌ها امکان‌پذیر است.

🔺همچنین بانک‌مرکزی تاکنون واکنش رسمی در رابطه با این خبر نداشته است.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 14:30


گاف عجیب بورس

🔺دنیای اقتصاد: نسبت قیمت به سود یا P/E بازار سهام از ۶.۳۱ واحد به حدود ۵.۵ واحد نزدیک شده که آخرین بار این محدوده را در آذر ۹۴ لمس کرده بود.

🔺علاوه بر این، P/E بازار که چندی پیش دوباره به محدوده ۶ واحد و آبان۱۴۰۱ رسیده بود، اکنون به سطحی رسیده‌است که در آذر ۹۴ در آن قرار داشته‌است.

🔺از منظر بنیادی و بازاری، متوسط P/E بازار از سال ۹۴ باید بالاتر باشد، چراکه علاوه‌بر افزوده‌شدن شرکت‌های بزرگ به بازار، ریسک نقدشوندگی نیز کاهش ‌یافته‌است.

🔺دو عاملی که P/E بازار را به این مهلکه انداخته، "ریسک‌های سیاسی بالا" و "نرخ اوراق بالای ۳۰ درصدی" بوده که کمتراز همان سال94است.

🔺این موضوع با تشدید تنش‌های سیاسی‌ می‌تواند وضعیت بدتری را در این بازار رقم بزند.

🔺ریسک‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای زیر پای برخی بازارها فرش قرمز پهن کرده است.آنطور که آمارها می‌گویند؛پول‌های سرگردان از هفته دوم مهرماه وارد بازارهای طلایی شدند وسبب سرخ‌پوشی هرچه بیشتر تابلوی معاملات بازار سهام شدند.

#دنیای_اقتصاد #بورس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 12:31


‏سکه ۱۴۰۳ بزودی از طریق مرکز مبادله عرضه می‌شود

مدیر روابط عمومی بانک مرکزی:

🔹با تمهیدات ‎بانک مرکزی و در راستای مدیریت بازار، از هفته آینده معاملات حراج ‎سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه انجام می‌شود. عرضه سکه در این دوره انبوه خواهد بود.

🔹متقاضیان انواع سکه ربع، نیم و تمام بهار آزادی به تاریخ ۱۴۰۳ نیز بزودی می‌توانند این سکه‌های جدید را از طریق معاملات حراج ‎مرکز مبادله دریافت کنند./تسنیم

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 11:31


حضور فرزندان رهبر انقلاب در دفتر حماس در تهران

🔹به منظور ابلاغ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی شهادت مجاهد قهرمان شهید یحیی السنوار، فرزندان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در تهران حضور یافتند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 10:06


حضور فرزندان رهبر انقلاب در دفتر حماس در تهران

🔹به منظور ابلاغ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی شهادت مجاهد قهرمان شهید یحیی السنوار، فرزندان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در تهران حضور یافتند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 09:22


بانک مرکزی: پرداخت وام مشاغل خانگی الزامی است

🔹بانک مرکزی ضمن اخطار به ۱۰ بانک برای کم‌کاری در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مشاغل خانگی تأکید کرد پرداخت این تسهیلات الزامی بوده و در صورت عدم اجرا، قابل پیگیری در مراجع ذی‌صلاح است/ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 09:00


موافقت آمریکا با فروش موشک‌های «تاو» به عربستان

🔹وزارت امور خارجه آمریکا با امضای توافق احتمالی فروش موشک‌ها هدایت‌شونده بی‌سیم «تاو»، پشتیبانی فنی و عناصر لجستیک مرتبط با آن به عربستان سعودی به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار موافقت کرد./مهر

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 07:53


🔴 گواهی کتیبه‌های تاریخی درمورد جزایر سه گانه ایرانی

🔹گزارش‌های تاریخی یونانیان و رومی‌ها و سفرنامه‌های پیش از اسلام حکایت از فارس بودن ساکنان تمام سواحل و جزایر خلیج فارس دارد.

🔹اسناد و سنگ‌نوشته هخامنشی (جزیره خارک) که در جزیره خارک کشف شد یک نمونه از این موارد است.

🔹کتیبه خط میخی خارک با اندازه ۲۰ در ۳۰سانتی‌متر روی سنگ مرجانی بومی جزیره نوشته شده و تاج حک شده بر آن نشانگر حاکمیت و حضور موثر امپراتوری پارس بر جزایر است.

🔹این کتیبه یگانه و بی‌نظیر در سال۱۳۸۶ هنگام هموارسازی و ساخت جاده‌ای در جزیره خارک به‌طور تصادفی پیدا شد.

🔹در کنار کتیبه، آثاری از محل گردآوری آب شیرین و بازمانده‌های پلکان دسترسی به آن دیده می‌شود که امروزه خشک شده است.

🔹همچنین، کتیبه در سایه یک درخت بزرگ «لیل» یا انجیر معابد قرار دارد. کتیبه از ۶سطر تشکیل شده که دربردارنده ۶واژه به خط و زبان فارسی باستان متداول در عصر هخامنشی است.

🔹در پیرامون صخره نشان‌های دیگر به خط میخی که گاه بسیار محو و ناخوانا هستند، دیده می‌شود.

🔹این سنگ‌نوشته خط میخی منحصر به فرد در اثر رها شدن بدون حفاظت، توسط عوامل مرموز تخریب شد؛ ولی با استفاده از تصاویر گرفته‌شده، از آن چند خط بازخوانی شده که مربوط به حفر قنات و چاه آب است.

🔹به‌طور مشخص ابن‌حوقل، ابن‌فقیه و استخری عبارت‌های مشابهی دارند: «این دریا که از سند و کرمان تا فارس ادامه دارد و به جناوه(گناوه)، مهروبان، سیراف و عبادان (آبادان) ختم می‌شود، در میان همه سرزمین‌ها با نام فارس خوانده می‌شود؛ زیرا مملکت فارس (ایران) از همه کشورها آبادتر و پیشرفته‌تر بوده و پادشاهان آن همه کرانه‌های دور و نزدیک این دریا را تحت کنترل خود دارند. به روزگار گذشته پادشاهان فارس بزرگ‌تر و قوی‌تر بوده‌اند و هم در این روزگار، مردمان پارس برهمه سواحل و کرانه‌های این دریا مستولی‌اند (حاکمیت دارند).»

🔹این جزایر همواره از گذشته‌های بسیار دور بخشی از قلمرو ایران بوده‌اند و در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی جزو حوزه صلاحیت و حکمرانی بندر لنگه به حساب می‌آمدند که خود یک بخش اداری از استان فارس بوده است.

🔹حاکمیت ایران بر این جزایر در کتاب‌ها، اسناد تاریخی، نقشه‌های جغرافیایی و به‌ویژه در اسناد رسمی، گزارش‌های اداری و پانویس‌های وزارت خارجه و دفتر امور هندوستان در انگلستان در خلال قرن‌های ۱۷ و ۱۸ و بخش اعظم قرن ۱۹ و در اسناد و نقشه‌های روسیه و آمریکا نیز منعکس شده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #جزایر_ایرانی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 07:29


اسکار نمی‌خواست بزرگ شود

معرفی کتاب: «طبل حلبی»

📚 آسایشگاه روانی با آن محیط آرام و رنگ‌های روشن برای برخی جایی برای رسیدن به آرامش فکری است. اسکار ماتزرات یکی از این افراد است که تخت فلزی سفیدی در یک آسایشگاه دارد و یک روز تصمیم می‌گیرد با کمک آلبوم عکس خانوادگی‌،‌ داستان زندگی خود و کشورش را روایت کند.

📚 «طبل حلبی» نوشته «گونتر گراس» داستان زندگی اسکار است که در روز تولد سه سالگی‌اش تصمیم می‌گیرد رشد فیزیکی بدنش متوقف شود. او طبلی دارد که با زدن آن می‌تواند هم از خانواده جدا شود و هم از آنچه در پیرامونش می‌گذرد.

📚 گراس در اثر خود تاریخ را با طنز و هجو و البته ترس در هم می‌آمیزد. او وقایع دوران هیتلر را از زاویه نگاه اسکار و البته در مواردی سوم شخص روایت می کند.

📚 اسکار در این اثر انسانی است ناقص‌الخلقه، کسی که به لحاظ ذهنی رشد کرده اما از نظر فیزیکی همچنان کودک است. او بارها باعث آزار دیگران می‌شود و در مواردی از احساسات آنها سوءاستفاده می‌کند.

📚 در «طبل حلبی» اسکار از سال ۱۸۹۹ قصه اش را شروع می کند و میگوید که چطور مادربزرگ و پدربزرگش با هم اشنا شدند و مادرش به دنیا آمد.

📚 «طبل حلبی» در 793 صفحه با ترجمه «سروش حبیبی» توسط نشر «نیلوفر» با قیمت 650 هزار تومان منتشر شده است. معرفی این کتاب را در پست بعدی با صدای «بهنام ناصح» خبرنگار گروه فرهنگ و هنر «دنیای اقتصاد» می‌شنوید...

#معرفی_کتاب

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 07:14


رابرت کندی: رای دادن به هریس، به معنای جنگ اتمی است

رابرت اف.کندی جونیور:
🔹یک رای امروز شما به کامالا هریس یعنی یک رای به "دیک چنی"

🔹چنی در دوران خودش به ما درباره جنگی دروغ گفت که به مرگ میلیون‌ها نفر منجر شد.

🔹اگر هریس انتخاب شود، برای اثبات خود جنگی به راه می‌اندازد.

🔹آنهایی که به کامالا هریس رای می‌دهند برای یک جنگ هسته‌ای جهانی رای می‌دهند.

🔹روسیه تسلیحات هسته‌ای بیشتری نسبت به آمریکا دارد و در برخی موارد سلاح‌های بهتری هم دارد./ایسنا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 06:51


بارش برف پاییزی در جاده چالوس - بامداد امروز

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

25 Oct, 05:50


زنگنه: کمیسیون تلفیق رقم وام ازدواج سال آینده را تعیین خواهد کرد

🔹نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق: در لایحۀ دولت برای بودجه سال ۱۴۰۴، تعیین میزان مجموع تسهیلات ازدواج بر عهده بانک‌ مرکزی گذاشته شده اما کمیسیون تلفیق رقم و مجموع این تسهیلات را مشخص خواهد کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 19:45


میانبر نجات بورس

🔺دنیای اقتصاد: با وجود بازدهی منفی بورس تهران در ماه‌های گذشته برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند؛احتمال فرسایشی شدن ریسک‌های ژئوپلیتیک در بلندمدت همسو با «ارزندگی قیمت سهام» می‌تواند ورق معاملات سهام را بازگرداند.

🔺آنها می‌گویند؛انتظار می‌رود با رشد سریع نرخ دلار نیمایی و اتخاذ سیاست‌های انبساطی توسط بانک‌های مرکزی دنیا، شاهد سودآوری چشمگیر شرکت‌های کامودیتی محور (که بخش اعظمی از بازارسرمایه را تشکیل می‌دهند) باشیم.

🔺 اکنون می‌توان گفت در کوتاه‌مدت یکی از راه‌‌‌های رسیدن به ثبات در بازارسرمایه، حمایت بازار از طریق وضع قانون افزایش حد نصاب سرمایه‌گذاری صندوق‌های با درآمد ثابت در سهام در قیمت‌های ارزنده فعلی توسط سازمان بورس است که ریسک خاصی را نیز متوجه این صندوق‌ها نخواهد کرد.

🔺افزون بر آن افزایش سقف سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت می‌‌‌تواند به جذب نقدینگی بیشتر کمک کرده و از فشار فروش‌های هیجانی جلوگیری کند.

🔺این اقدام باعث می‌شود؛منابع بیشتری وارد بازار شود و بخشی از بی‌‌‌ثباتی‌‌‌های کنونی کاهش یابد.

🔺به هر روی با توجه به فضای غبار آلود سیاسی و اقتصادی کشور و ابهامات حاکم ‌بر متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام ،موضوع امنیت سرمایه‌گذاری همچنان در ابهام است.

🔺بنابراین زمانی می‌توان انتظار ورود پول را داشت که موضوع امنیت سرمایه‌گذاری تثبیت شود.

🔺در گام بعدی انتخاب گزینه‌های سرمایه‌گذاری باعث جریان یافتن سرمایه به بازار خواهد شد.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 19:00


ما و ترکیه هم‌موضع بودیم

در جریان این مذاکرات اقتصادی که طبیعتا یک بعد غیر اقتصادی‌اش مساله استراتژیک بود، شما یادتان می‌آید کشورهای متحد اسرائیل و ایران، مثل آمریکا یا انگلستان برای کمک به این مذاکرات ابراز تمایلی کرده باشند یا فشاری آورده باشند؟

👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب:

🔹به چه کسی؟

به دو طرف که روابط گرم‌تر شود و موانع را از جلوی پا بردارند.

🔹نه احتیاج به آنها نداشتیم خودمان خیلی بهتر متوجه بودیم، یعنی هم ما و هم ترکیه. برای اینکه هر چند وقت یک مرتبه دور هم جمع می‌شدیم و صحبت می‌کردیم و آنها هم عین ما همین استفاده را از اسرائیلی‌ها می‌کردند. ترکیه هم در زمینه‌های کشاورزی و ساختمان و اینها خیلی استفاده کرد از اسرائیلی‌ها. آنها هم در یک دوره‌ای بودند که به این کارشناس‌ها احتیاج داشتند✍️

✔️ توضیح: برای خواندن قسمت های قبلی این سلسله گفتگوها و یافتن ارتباط بین آنها، هر پست روی پست قبلی ریپلای شده است

#دنیای_اقتصاد #عالیخانی #تاریخ_شفاهی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 18:33


ما و ترکیه هم‌موضع بودیم

در جریان این مذاکرات اقتصادی که طبیعتا یک بعد غیر اقتصادی‌اش مساله استراتژیک بود، شما یادتان می‌آید کشورهای متحد اسرائیل و ایران، مثل آمریکا یا انگلستان برای کمک به این مذاکرات ابراز تمایلی کرده باشند یا فشاری آورده باشند؟

👤 علینقی عالیخانی، معروف به معمار توسعه اقتصادی ایران پیش از انقلاب:

🔹به چه کسی؟

به دو طرف که روابط گرم‌تر شود و موانع را از جلوی پا بردارند.

🔹نه احتیاج به آنها نداشتیم خودمان خیلی بهتر متوجه بودیم، یعنی هم ما و هم ترکیه. برای اینکه هر چند وقت یک مرتبه دور هم جمع می‌شدیم و صحبت می‌کردیم و آنها هم عین ما همین استفاده را از اسرائیلی‌ها می‌کردند. ترکیه هم در زمینه‌های کشاورزی و ساختمان و اینها خیلی استفاده کرد از اسرائیلی‌ها. آنها هم در یک دوره‌ای بودند که به این کارشناس‌ها احتیاج داشتند✍️

✔️ توضیح: برای خواندن قسمت های قبلی این سلسله گفتگوها و یافتن ارتباط بین آنها، هر پست روی پست قبلی ریپلای شده است

#دنیای_اقتصاد #عالیخانی #تاریخ_شفاهی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 18:04


«نه» مالک «خانه‌خالی» به کارت‌دعوت دولت

چرا دستگاه مسول بر «مالیات‌نستانی» اصرار می‌کند؟

🔺دنیای اقتصاد: در نیمه اول امسال دستگاه مالیات‌ستان بعداز ماه‌ها «دعوت وزارت راه و شهرسازی» از مالکان آپارتمان‌های خالی از سکنه برای «اعلام و ثبت تعداد املاک بلااستفاده‌شان در سامانه دولتی»، فقط 3 میلیارد و 900 میلیون تومان از بازار خانه‌های بیکار، مالیات وصول کرد.

🔺این رقم ناچیز که از «بهای خرید یک آپارتمان متعارف در تهران» هم کمتر است، قرار بود براساس رقم مصوب در بودجه 1403، «500 میلیارد تومان» باشد.

🔺فرید قدیری، دبیر میز مسکن روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در این ویدئو، «اصرار دولت و مجلس بر بیراهه مالیاتی» را تحلیل می‌کند و از دو خسارت بزرگ اقتصادی «سیاست معیوب برابر خانه‌های خالی» می‌گوید.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #مالیات #بازار_مسکن #ملک #خانه_خالی #دولت #مجلس #قانون #وزارت_راه_و_شهرسازی #سازمان_امور_مالیاتی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 17:30


🔴نماینده مجلس: وقتی خودمان فعلا توانایی تولید باکیفیت خودرو را نداریم و واردات خودرو، ارزان‌تر و باکیفیت و ایمن است، چرا وارد نکنیم؟

👤 مهرداد گودرزوندچگینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

🔹دولت در لایحه۱۴۰۴ واردات خودرو در سال آینده را پیش‌بینی کرده و حدود ۳میلیارد دلار برای واردات در نظر گرفته که این عدد خوبی برای شروع است.

🔹با این عدد می‌توان حدود ۱۰۰هزار خودرو وارد کرد. این رقم واقع‌بینانه است و با ورود خودرو حداقل می‌توان گفت که ایران خودرو و سایپا یک رقیب دارند. در این شرایط بحث‌های ایمنی و صرفه‌جویی خود به خود دیده می‌شود.

🔹نمی‌دانم این چه تفکری است که برخی از مسوولان دارند. زمانی که واردات خودرو ارزان‌تر و باکیفیت و ایمن است و خودمان فعلا توانایی تولید باکیفیت خودرو را نداریم، واردات را انجام دهیم.

🔹محصولی مانند خودرو استراتژیک محسوب نمی‌شود. از سوی دیگر تا در بازار خودرو رقابت ایجاد نشود و فشار به خودروساز وارد نشود، اینها از نیروهای توانمند در سیستم خط تولیدشان استفاده نمی‌کنند و بار هزینه‌ای اداری‌شان را کم نمی‌کنند.

🔹خودروسازان داخلی می‌گویند ورشکسته‌ایم که این به‌دلیل هزینه تمام‌شده و ناشی از دپوی نیروهایی است که در خط تولید نیستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #واردات_خودرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 17:01


داروی همه‌کاره

🔺دنیای اقتصاد: اکونومیست جلد این هفته خود را به داروی آلبیگلوتاید (آگونیست GLP-1) اختصاص داده است که در ابتدا برای درمان دیابت نوع دو معرفی شده بود اما هرچه بیشتر از حضور آن در بازار می‌گذرد، کاربردهای جدیدی برای آن کشف می‌شود.

🔺اگرچه این دارو در ابتدا برای مقابله با دیابت به بازار راه پیدا کرد اما بلافاصله به دارویی تبدیل شد که فقط با یک آمپول در هفته، چاقی را درمان می‌کرد. اکنون از دوزهای این دارو برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی نیز استفاده می‌شود و محققان به دنبال آزمایش تاثیر آن بر روی آلزایمر و اعتیاد هستد.

🔺اکونومیست در سرمقاله خود به این سوال پاسخ می‌دهد که چگونه «یک دارو» می‌تواند این همه کار را انجام دهد؟ عملکرد دارویی GLP-1 تنها مختص به روده نیست، بلکه آن به گیرنده‌های سراسر بدن و حتی مغز می‌تواند متصل شود. به نظر می‌رسد این دارو می‌تواند در کاهش التهاب موثر باشد و با مکانیسم‌های مرتبط با هوس و پاداش در تعامل است.

🔺با گذشت زمان، تکرار و طراحی آزمایشهای جدید و نوآورانه، مزایای آن بیشتر شناخته خواهد شد و احتمالا منجر به کاهش هزینه‌های تولید آن نیز خواهد داشت. اکونومیست می‌نویسد احتمالاتی که ممکن است با این دارو به تحقق بپیوندد، هیجان‌انگیز است. اگرچه چاقی و اعتیاد ممکن است بیشتر به عنوان شکست در سبک زندگی شناخته شوند اما به عنوان بیماری قابل درمان خواهند شد.

#دنیای_اقتصاد #اکونومیست #علم #پزشکی #دیابت

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 16:33


تفاوت‌های بودجه امسال با سال آینده چیست؟

👤مهرداد گودرزوندچگینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

🔹یکی از اقدامات خوبی که در بودجه۱۴۰۴ انجام شد، معافیت‌های مالیاتی کارکنان بود که به یک‌باره ۱۰۰درصد نسبت به سال جاری افزایش داشته است.

🔹میزان و نرخ فروش نفت در بودجه واقعی دیده شده است. همچنین نرخ تسعیر به‌صورت واقعی دیده شده و نرخ دلار ۵۵۲۰۰تومان دیده شده و به بازار نزدیک است.

🔹در بودجه ۱۴۰۴ برای ۱۲میلیارد دلاری که برای کالاهای اساسی و دارو پیش‌بینی شده است، نرخ تعیین نکردند و این اقدام خوبی است؛ چون پیش از این با تعیین نرخ فاصله‌ای میان آنچه در بازار است، ایجاد می‌شد.

🔹اوراق قرضه حدود ۱۷۵درصد افزایش یافته، اما ۵۰۰همت ورود و ۵۰۰همت خروج داشته بنابراین چیزی افزایش داده نشده است.

🔹به نظر می‌رسد بودجه نسبت به سنوات گذشته واقعی‌تر و شفاف‌تر است.

🔹بودجه به نسبت سنوات گذشته بهتر شده است. در بودجه۱۴۰۴ واقعیت‌های بیشتری دیده شده است.

🔹بودجه عمرانی حدود ۴۰درصد بودجه است و به میزان خوبی است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #بودجه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com

روزنامه دنیای اقتصاد

24 Oct, 15:31


🔴 آیا پوتین پیروز دیپلماتیک بریکس بود؟

🔺«هانا نوت» از مرکز مطالعات منع گسترش تسلیحات هسته‌ای جیمز مارتین در کالیفرنیا می‌گوید: «اینکه روسیه ۲۲رهبر و نمایندگان بیش از ۳۰کشور را دو سال و نیم پس از جنگ اوکراین به قازان می‌آورد، نه تنها نشان می‌دهد که پوتین در سطح بین‌المللی منزوی نشده و حکم دیوان کیفری هم کم اهمیت تلقی شده است، بلکه نشان می‌دهد که جنگ در اوکراین هم به یک امر عادی جدید تبدیل شده است؛ یعنی چیزی که به‌عنوان ویژگی واقعیت بین‌المللی پذیرفته شده است.».

🔹گروه که به «بریکس» روی هم تقریبا نیمی از جمعیت جهان و بیش از ۳۵درصد از تولید اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهند.

🔹موضوع کلیدی این اجلاس تلاش برای ایجاد یک سیستم پرداخت جهانی شبیه به شبکه بانکی جهانی موسوم به «سوئیفت» است که روسیه به‌دلیل تهاجم خود به اوکراین از آن حذف شده است.

🔹مذاکرات همچنین برای افزودن کشورهای بیشتری به گروه، از جمله یک گروه جدید «شریک» در جریان است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #روسیه #پوتین #بریکس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@donyaye_eghtesad_com