Doğal Doğum @dogaldogum Channel on Telegram

Doğal Doğum

@dogaldogum


Müdahalesiz doğum
https://instagram.com/isuda20_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Doğal Doğum (Turkish)

Doğal doğum kanalımıza hoş geldiniz! Bu kanal, hamilelik ve doğum sürecinde annelerin doğal yollarla doğum yapmalarını teşvik ederek destek olmayı amaçlamaktadır. Kanalımızda müdahalesiz doğumun önemi ve faydaları hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Doğal doğum, anne ve bebek sağlığı açısından oldukça önemli olan bir konudur ve doğal yollarla doğum yapma konusunda anne adaylarını bilgilendirmek amacıyla bu kanalı oluşturduk. Kanalımızda ayrıca doğum öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler, sağlıklı beslenme önerileri ve doğal doğumun anne ve bebek üzerindeki olumlu etkileri gibi konular hakkında da detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Eğer siz de doğal doğum konusunda bilgi sahibi olmak ve doğum sürecinizi daha bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyorsanız, doğal doğum kanalımıza katılabilirsiniz. Unutmayın, doğal doğum sadece bir doğum şekli değil, aynı zamanda anne ve bebek için en sağlıklı seçenektir. Sağlıklı doğumlar dileriz!

Doğal Doğum

07 Jan, 19:32


Emzirmeyi bırakmanın doğal yaşı 4-7 yaş arasıdır!
https://www.instagram.com/p/DEh9RmqNy5H/?igsh=dHZxMzN6ZTZtY3do

Doğal Doğum

07 Jan, 09:11


1 yaşından sonra anne sütü!

Doğal Doğum

07 Jan, 09:11


1 yaşından sonra anne sütü!!!
https://www.lllturkiye.org/2012/08/bebeklik-sonrasi-emzirme-onemli-bilgiler.html?m=1&fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaYxpH1sopdFdUV6F1pD8KeJfzsFOisOk8VETB-XBfXQQuaYzgoc9lbrOWs_aem_yu-JTJlOk8KVi_f5ulW9GA

Doğal Doğum

24 Dec, 22:51


https://chng.it/bLtpkNNPkZ

Kadınların hamilelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri destek alma haklarını korumak için bir aradayız.

13 Aralık 2024
’te Resmi Gazete’de yayımlanan “Gebe Okulları İle Doğuma Yönelik Hizmetlerin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik”, kadınların doğum sırasında seçtikleri profesyonellerden destek alma haklarını kısıtlayan bir madde içeriyor:

“Gebelere yalnızca sağlık meslek mensupları tarafından meslek tanımları çerçevesinde eğitim ve danışmanlık hizmeti verilebilir. İlgili sağlık meslek mensupları dışında herhangi bir meslek mensubu veya gerçek veya tüzel kişi tarafından gebelere danışmanlık, rehberlik, refakat veya koçluk (doula) gibi isimler altında hizmet verilemez.”


Bu madde, doğum süreçlerinde kadınlara rehberlik eden ebeler, doulalar, doğuma hazırlık eğitmenleri, hamilelik psikologları ve diğer doğum destek profesyonellerinin çalışmalarını neredeyse imkansız hale getiriyor. Aynı zamanda, Hasta Hakları Yönetmeliği ile korunan kadınların “refakatçi bulundurma hakkı” da bu düzenleme ile çelişiyor.

Doğuma Destek Neden Önemli?

Doğuma destek hizmetleri, kadınların doğum sürecine fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak hazırlanmasına yardımcı olur. Araştırmalar (Bohren vd., "Doğumda kadınlara sürekli destek", 2017, s. 3) bu tür sürekli desteklerin:

◦ Spontan vajinal doğum yapma olasılığını yükselttiğini,
◦ Doğum sırasında ağrı kesici, epidural, vakum veya forseps kullanımı gibi medikal müdahale ihtiyacını azalttığını,
◦ Sezaryen olma olasılığı düşürdüğünü, 
◦ Doğumla ilgili olumsuz duygular yaşama olasılığını azaltıp, doğum deneyimini daha olumlu hale getirdiğini,
◦ Doğum sürelerini yaklaşık 40 dakika daha kısalttığını, 
◦ Bebeklerinin doğumda beş dakikalık Apgar skorlarının düşük olma olasılığını azalttığını,
◦ Doğum refakatçiliğinin sezaryen doğumu %25, müdahaleli vajinal doğumu %10 ve ağrı kesici kullanımını %10 azaltabileceğini,  (DSÖ, 2018, s.31)
◦ Erken doğum riskinin düşürülmesine katkı sunabileceğini, (“doula bakımı alan kadınların erken doğum yapma olasılığı yüzde 22 daha düşüktür”, Kozhimannil vd. 2016, s. 26)
◦ Gebelik ve doğum sürecinde stresi azalttığını,
◦ Kadınların doğum sonrası iyilik haline katkı sağladığını göstermektedir.
Ancak bu yönetmelik, kadınların doğumda çok yönlü destek alma hakkını sınırlandırıyor ve doğum süreçlerini daha zor hale getiriyor. Kadınların doğumda destek alma haklarının koşulsuz korunması bir insan hakkıdır!

Ne Talep Ediyoruz?

◦ Kadınların bireysel ihtiyaçlarına uygun olarak doğum sırasında seçtikleri herhangi bir kişiden birebir destek alma hakkının korunmasını,
◦ Yönetmeliğin ilgili maddesinin kaldırılarak kadınların destek alma haklarına getirilen bu kısıtlamanın sona erdirilmesini,
◦ Doğum destek profesyonellerinin (ebeler, doulalar, doğuma hazırlık eğitmenleri, hamilelik psikologları vb.) görev tanımlarının ve yeterlilik ölçütlerinin resmi olarak belirlenmesini istiyoruz.
Kadınların doğumda destek alma hakkını savunmak için imza atarak bize katılın!
Her kadın, doğum sırasında saygı görmeyi ve desteklenmeyi hak eder. Birlikte sesimizi duyuralım ve bu hakların korunmasını sağlayalım.
 
Kaynakça ve Dayanaklar:
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 Pozitif Doğum Deneyimi Rehberi
Türkiye Anne Dostu Hastane Katılımcı Rehberi (2016)
Uluslararası Doğum Girişimi
Hasta Hakları Yönetmeliği
Kadınların ve bebeklerin iyiliği için harekete geçin, imzanızla bu hakları koruyalım!
İmzanızı hemen ekleyin ve paylaşarak farkındalık yaratın.
 
Bizi sosyal medyada da destekleyebilirsiniz!
Instagram: @dogumadestekplatformu
Twitter: Doğuma Destek Platformu
 
 
https://www.instagram.com/dogumadestekplatformu?igsh=OHVoOTY3OWU5OGJ3

Doğal Doğum

13 Sep, 22:20


Avukat Cüneyt Bülent Şeker;
"Topuk kanı vermeyen ailelere sağlık tedbiri kararı veren hakimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız!"

Doğal Doğum

06 Sep, 00:47


Çocuğu olan olmayan herkes sonuna kadar okumalı!!!

Avukat Cüneyt Bülent Şeker topuk kanının hiçbir şekilde zorunlu olmadığını ve asla olamayacağını anlatıyor.

TOPUK KANI-AŞI BASKISI İLE KARŞILAŞAN AİLELER NE YAPMALI?

http://www.gidahareketi.org/haber-zorunlu_topuk_kani_uygulamasi_cocuklari_devletin_mali_haline_mi_getiriyor-3977