دیدوان | Didvan @didvaan Channel on Telegram

دیدوان | Didvan

@didvaan


چشم همیشه باز مدیران
نخستین دانش بنیان کشور در حوزه آینده پژوهی

ما به عنوان آینده پژوه، جغرافیدان سرزمین‌های زمان هستیم و متعهدیم که با همه توانمان در کنار کاشفانِ جسور آینده و کسانی باشیم که امیدوارانه در پی ساختن جهانی بهتر هستند.

دیدوان | Didvan (Persian)

با خوش آمدید به دیدوان | Didvan! این کانال به عنوان نخستین دانش بنیان کشور در حوزه آینده پژوهی شناخته می‌شود. در اینجا، ما به عنوان آینده پژوهان و جغرافیدانان سرزمین‌های زمان معرفی می‌شویم. ما متعهد به همکاری با کاشفانِ جسور آینده و افرادی هستیم که به ساختن یک جهان بهتر امیدوارند. اگر شما هم از جستجوی راهکارهای نوآورانه برای چالش‌های آینده لذت می‌برید، اینجا بهترین جایی است که می‌توانید با هم فعالیت کنید. بپیوندید به ما در دیدوان | Didvan و با ما در مسیر ایجاد جامعه‌ای پویا از فکر و خلاقیت همراه باشید.

دیدوان | Didvan

21 Nov, 06:41


🪳 شاید شما هم یک روز وسط فکر و خیال به این سوال رسیده باشید که: «سوسک‌ها واقعاً به چه دردی می‌خورند جز این‌که ما را بترسانند؟» خب، حالا جوابش را پیدا کردیم!

🪳 دانشمندان با الهام از این موجودات خوش قد و بالا و البته مارمولک‌ها ترکیبی به نام Janus Crystals ساخته‌اند؛ ماده‌ای انقلابی که آب را از هوا جذب می‌کند. سوسک‌های صحرایی و به خصوص سوسک سیاه (Beetle) می‌توانند در شرایط بسیار سخت و در خشک‌سالی دوام بیاورند؛ برای همین است که توی هر سوراخ سنبه‌ای پیدا می‌شوند. اما چگونه؟

🪳 در طول زمان این سوسک‌ها توانسته‌اند ساختارهای آب‌دوستی روی سطح خود به وجود بیاورند که رطوبت بسیار ناچیز در هوا را جذب کند. حالا دانشمندان با تقلید از این ساختار‌ها، کریستال‌هایی ساخته‌اند که بدون مصرف انرژی می‌تواند چنین کاری را انجام دهد.

🪳 این کریستا‌ل‌ها در اصل ترکیبی از سطوح آب‌دوست و آب‌گریز است که در هماهنگی با یکدیگر کار می‌کنند؛ سطح‌ آب‌دوست رطوبت هوا را جذب کرده و سطح آب‌گریز، آب جذب شده را به سمت دلخواه حرکت می‌دهد.

🪳 آیا ممکن است موجوداتی که همیشه از آن‌ها فراری بوده‌ایم، کلید نجات ما از بحران آب باشد؟

دیدوان | Didvan

19 Nov, 07:58


📈 ایرانیان در 4 دهه‌ی گذشته یکی از عجیب‌ترین کاهش‌ها در نرخ باروری را تجربه کرده‌اند. به زبان ساده یعنی زاد و ولد کمتر.

📉 باورهای غلط بسیاری پیرامون این روند وجود دارد. از جمله این باور اشتباه که دلیل این کاهش، فقر و مشکلات اقتصادی است. اما جدای از علل، پیامدهای این کاهش باید در هر برنامه بلندمدتی در سطح ملی و بنگاه در نظر گرفته شود.

⁉️ شما چه آسیب‌ها یا فرصت‌هایی در این روند می‌بینید؟ 

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان
#نرخ_باروری
#جمعیت


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

17 Nov, 07:58


🔊 مرکز فن‌تانو شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌کند:

💠 اولین رویداد سینمافناوری با پخش و نقد و بررسی فیلم
📽️ (American Factory)

🎤 با روایت: دکتر محسن طاهری


🗓دوشنبه، ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳

🕒ساعت ۱۵ تا ۱۸

📌شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سالن کنفرانس شیخ بهایی

_ لینک ثبت‌نام:
Edu.istt.ir

دیدوان | Didvan

16 Nov, 12:41


چه کسی پیروز میدان آینده است؟.

🔴 همه ما آدمیان از سطح فردی گرفته تا ملی، در حال جنگیدن برای به دست آوردن سهم بزرگتری از آینده هستیم. این شاید مهمترین میدان رقابت باشد که برندگان و بازندگانی دارد.

🟠 ما نمی‌توانیم به طور دقیق مشخص کنیم که چه کسی برنده‌ی این رقابت است، اما تا حد زیادی می‌توانیم روش بازی و قواعد برنده شدن را یاد بگیریم. این روش‌ها و قواعد همان آینده پژوهی هستند.

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

11 Nov, 16:41


📢 "بیستمین رویداد ملی کسب و کار در کتابخانه‌های عمومی" 

📌 همراه با نمایشگاهی از کسب و کارهای کوچک در کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان

📆 سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳

💡اصفهان کتابخانه صائب

با سخنرانی دکتر محسن طاهری

📽️https://www.skyroom.online/ch/researchpl/isfahan

دیدوان | Didvan

07 Nov, 07:00


📱در گذشته‌ای نه چندان دور، شرکت نوکیا، پیشرو در صنعت مخابرات همراه، با شهرتی قوی به دلیل کیفیت و فرهنگ نوآورانه و همراه با مشتریانی وفادار بود.

📱با این وجود، در صنعتِ همیشه در حال توسعه، توجه سازمان‌ها به آینده نگاری استراتژیک و توانایی انطباق با شرایط متغیر بازار، تعیین‌کننده‌ی موفقیت آن‌ها در آینده است.

📱یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات این غول صنعت مخابرات همراه، چسبیدن به سیستم عامل سیمبین (Symbian platform) به جای استفاده از اندروید (Android operating system) بود. نوکیا به دلیل عدم تمایلش در اولویت دادن به فناوری صفحه نمایش لمسی، توانایی خود برای رقابت را با مشکل مواجه کرد و منجر به افت خود در صنعت موبایل شد.

📱اما امروزه شرکت نوکیا عزمش را برای بازیابی جایگاه خود به عنوان یک بازیگر کلیدی در عرصه فناوری‌های شبکه و ارتباطات جزم کرده است. بنابراین با تمرکزی که نوکیا بر فناوری‌های پیشرفته شبکه، مانند 5G، اینترنت اشیا (IoT) و تحلیل‌های استراتژیک آینده‌نگر دارد، منتظر یک comeback جذاب از نوکیا هستیم.

🌏 مطالعه بیشتر: آینده نگاری در شرکت نوکیا

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

05 Nov, 12:05


واجب‌تر از نان شب یا یک تب زودگذر دیگر؟.


🎤 فرصت این را داشتم که در همایش کاربرد هوش‌مصنوعی در تجارت جهانی در اتاق بازرگانی اصفهان، در مورد آینده هوش مصنوعی سخنرانی کنم و پاسخی به این سوال ارائه دهم.

🧠 از نظر من نه تنها هوش مصنوعی واجب تر از نان شب است، که خیلی هم برای بازیگری در میدان رقابت آن فرصتی نداریم.

🎯 اما اگر با استراتژی مناسب و به موقع (منظورم همین حالا است) به آن ورود کنیم، کباب غازی است که با چشیدن آن مزه‌ی همه‌ی نان‌های تاریخی دیگر را باید فراموش کرد.

در مورد هوش مصنوعی نظر شما چیست؟


#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان
#هوش_مصنوعی


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

03 Nov, 11:30


📑 9 سال پیش این نوشته را در وب سایت شخصی‌ام (یادداشت‌های یک آینده پژوه) بازنشر دادم و حالا دوباره با جستجو در گوگل آن را پیدا کردم و خواندم. حال و روز خیلی از ما و شرکت‌های ما در مواجهه با آینده را نشان می‌دهد. 

🔔 پیشنهاد می‌کنم این نوشته را بخوانید و در مورد آن تأمل کنید.

شما کدام یک از این افراد یا سازمان‌ها هستید؟
گذشته گرا، حال گرا، آینده گرا یا آینده ساز؟

🌏 راسل اکاف و برنامه‌ریزی آینده‌ساز


#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان



اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

02 Nov, 10:44


🤖 این روزها با پدیده‌ای سر و کار داریم که از آن به عنوان یک انقلاب تمام عیار یاد می‌شود و همه‌ چیز از جمله شیوه تدوین برنامه‌های استراتژیک را نیز تغییر داده و بسیار بیش از این تغییر خواهد داد. حتما شما هم نام آن را شنیده‌اید: هوش مصنوعی.

🤖 خالق یا مخلوق، ترسناک یا زیبا؛ هنوز خیلی زود است که در این باره اظهار نظر کنیم، اما چیزی که مشخص است این است که تاثیرگذار است؛ خیلی تاثیرگذار.

🤖 هوش مصنوعی به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که تصمیمات آینده‌نگر و آگاهانه‌تری اتخاذ کنند و استراتژی‌هایی بسازند که پاسخگوتر و سازگارتر با چالش‌های آینده باشند. هوش مصنوعی مکمل تصمیم گیری انسانی است و بدون اینکه از اهمیت رهبری انسانی بکاهد، فرآیند برنامه‌ریزی را کارآمدتر می‌کند.

🌎 ادامه مطلب: هوش مصنوعی در برنامه ریزی استراتژیک

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان
#هوش_مصنوعی


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

29 Oct, 12:34


.
💡توی روزهایی که همه ما با تمام وجودمان شرایط عدم قطعیت و ابهام در مورد آینده را حس می‌کنیم، هیچ چیز آرام بخش‌تر از بودن در میان آدم‌های کوشنده نیست. 

💡کسانی که این روزها در بخش خصوصی و صنعت کشور در تلاش و تقلا هستند، شاید از بیرون نا آرام و سر شلوغ به نظر می‌رسند، اما همین تکاپوی همیشگی آن‌ها به ما حسی از آرامش میدهد. 


📌 اتاق بازرگانی اصفهان، مهرماه ۱۴۰۳، در جمع مدیران صنعت پخش کشور.

سخنرانی در مورد آینده‌ی صنعت پخش

@dr.mohsen.taheri

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

08 Sep, 17:50


🔭 آینده ‌نگاری شرکتی (Corporate foresight) فرآیندهای تصمیم‌گیری انعطاف‌پذیر در موقعیت‌های غیر قابل پیش‌بینی، رفتارهای کارآفرینانه و حس عاملیت (agency) را تقویت می‌کند و در نهایت به عملکرد شرکت جهت می‌دهد.

🛳 اگر شرکت به مثابه یک کشتی در نظر گرفته شود و مدیران شرکت را به مثابه ناخدایان کشتی در نظر بگیریم، آینده نگاری شرکتی همه‌ی توان نرم و سخت شرکت در ناوبری شرکت به سمت جلو است.  

💡مزایای چشمگیر آینده ‌نگاری سازمانی برکسی پوشیده نیست. آینده نگاری شرکتی رسم و رسوم مواجهه همیشگی با آینده است. بنابراین بیشتر از آنکه آن را یک پروژه ببینیم، باید به مثابه یک فرایند همیشگی و مستمر در سازمان به آن اعتقاد داشته باشیم. آینده لحظه‌ای از حرکت نمی‌ایستد و آینده نگاری یعنی مواجهه مستمر با آینده‌ای که همواره در حال حرکت است.


🌐 مطالعه بیشتر: آینده نگاری شرکتی، سکوی تحول سازمان‌ها

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

05 Sep, 06:37


آینده، کمتر و کمتر حیطه پیشگویی محسوب می‌شود و بسیار بیشتر عرصه تغییر و اقدام است. هم‌چنین قلمرویی است که در آن به دنبال معنای وجودی خود هستیم، گرچه همان وجود ما به عنوان تمدن انسانی، خود مورد پرسش است.

اگر آینده پژوهی به دنبال پیشگویی نیست پس وظایف آن کدامند؟ پاسخ به این سوالات و توجه به تمایزات آینده پژوهی از دیگر نحله‌های فکری و رشته‌های دانشگاهی یکی از فعالیت‌های عمده آینده پژوهان بوده و خواهد بود.

🌐 مطالعه بیشتر: ما پیش‌گو نیستیم


اینستاگرام
لینکدین

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

16 Aug, 07:51


🔥همه‌ی ما نشستن در خودروهایی که در فصل تابستان، دمایی به اندازه فر صنعتی دارند را تجربه کرده‌ایم. به این شرایط، روشن کردن کولر و بلافاصله؛ وزیدن نسیم گرمی مثل باد سشوار را هم اضافه کنید.

🎨 برای حل این چالش، کمپانی نیسان (خودروساز معروف ژاپنی)، با همکاری یک شرکت فناوری به نام Radi-Cool، رنگ بدنه جدیدی را توسعه داده که باعث خنک شدن بدنه خودرو تا 12.2 درجه سانتی‌گراد و کاهش دمای کابین خودرو تا 5 درجه سانتی‌گراد می‌شود. این نوآوری به کاهش مصرف انرژی جهت تهویه مطبوع خودرو و آسایش سرنشینان کمک بزرگی می‌کند.

🌞این رنگ حاوی مواد کامپوزیتی مصنوعی است که به سادگی اشعه‌های مادون قرمز را منعکس کرده و با ایجاد امواج الکترومغناطیسی، انرژی گرمایی را از وسیله نقلیه دور می‌کند.

🌡لازم به ذکر است که امواج الکترومغناطیسی ساطع شده از رنگ، هیچ تاثیر منفی قابل توجهی بر سلامت انسان ندارند. نمونه‌های اولیه این روکش ضدگرما، شش برابر ضخیم‌تر از رنگ‌های معمول است که البته تحقیقات روی ساخت نمونه بسیار نازک‌تر آن نیز ادامه دارد.

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

11 Aug, 18:15


🩹 تصور کنید میشد عضلات زخمی قلب شکسته‌مان را هم مثل قوری چینی در هنر بندزنی با طلای ژاپنی دوباره بهم بچسبانیم. یک نوع چسب زخم برای قلب که هم قوی و هم انعطاف‌پذیر باشد.

🩹 باید بگوییم که این چسب به‌تازگی توسط دانشمندان اختراع شده و دانشمندان در دانشگاه کلورادو آمریکا از طریق یک تکنیک پیشرفته چاپ سه‌بعدی، این امکان را فراهم کرده‌اند!

🩹 محققان در این روش انقلابی که از نوعی کرم درهم‌تنیده الهام گرفته شده، موادی ایجاد کرده‌اند که می‌توانند حالت کشسانی داشته باشند، فشار را تحمل کنند و به‌طور کامل با بدن انسان سازگار شوند و حتی به بافت‌های خیس بچسبند!

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

دیدوان | Didvan

08 Aug, 07:52


🍇 در سال‌های اخیر، الهام از طبیعت به نقطه‌ای کانونی در جستجوی درمان‌های نوآورانه‌ی سرطان تبدیل شده است. در همین راستا محققان دانشگاه لیدز، رباتی ابداع کرده‌اند که مانند تاک انگور به هر سو پیش می‌رود.

🍇 این ربات به خاطر وجود پوسته‌ی مغناطیسی‌‌اش می‌تواند به دقت با آهنرباهای خارجی کنترل شود. طراحی منحصربه‌فرد ربات، حرکتش در مسیرهای پیچیده‌ای مانند خم S را ممکن می‌سازد.

🍇 ساختار نرم ربات به آن اجازه می‌دهد تا در حین حرکت منبسط و فشرده شود و از شکاف‌های بسیار باریک حتی تقریباً 40 درصد باریک‌تر از قطر ربات عبور نماید. این ویژگی‌ها به ربات کمک می‌کند تا به راحتی تومورها را در مناطق عمیق و چالش‌برانگیز ریه‌ها شناسایی و درمان کند.

🍇 این فناوری به طور ویژه می‌تواند تکنولوژی‌های پزشکی موجود را بهبود ببخشد و به پزشکان کمک کند تا پیش از عود بیماری، با دقت بیشتری به معاینه و نمونه‌برداری از ریه‌ها بپردازند. به وسیله‌ی این تکنولوژی جدید، درمان‌های دقیق‌تر و بهبود‌یافته‌تری در انتظار بیماران به ویژه در مکان‌های چالش برانگیز بدن، مانند آنوریسم‌های مغزی است.

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

دیدوان | Didvan

04 Aug, 08:10


آینده‌نگاری و آینده‌نگاری استراتژیک برای شرکت‌ها بسیار مهم هستند، زیرا رویکردی ساختار یافته برای پیش‌بینی بازارها، فرصت‌ها و برهم‌زنندهای آینده ارائه می‌کنند.

سرمایه‌گذاری در آینده‌نگاری شرکتی، تفکر آینده را در DNA شرکت جهش می‌دهد و ظرفیت سازمانی برای درک مداوم، تفسیر و خلق چشم‌اندازها استراتژیک را افزایش می‌دهد. شرکت‌هایی که از ساختن این به اصطلاح ماهیچه‌های آینده غفلت می‌کنند، با پیشنهادات منسوخ، استراتژی‌های معیوب و ناتوانی در الهام بخشیدن به نیروی کار خود، در معرض ورشکستگی و از دور خارج شدن هستند.

این برنامه آینده‌نگاری به محققان پپسی کمک کرد تا با چالش‌های بزرگ در نوآوری بلندمدت مانند شناسایی بازارهای نوظهور، کشف ایده‌های نوآورانه، تجاری‌سازی نوآوری‌ها، مدیریت مجموعه‌ای از پروژه‌های موفقیت‌آمیز و همسویی نوآوری‌ها با استراتژی بپردازند.

مطالعه بیشتر: آینده نگاری در شرکت پپسی

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

23 Jul, 12:12


🐭🧬 ایده‌ی استفاده از موش در تحقیقات پزشکی ده‌ها سال پیش آغاز شده و مدل‌های اولیه‌ی موش‌های آزمایشگاهی از دهه 1980 برای تحقیقات HIV بسیار مهم بودند. اما این موش‌ها محدودیت‌های زیادی داشتند و برای آزمایشات گوناگون، پاسخ‌های مشابه انسان بروز نمی‌دادند.

🐭🧬 تیم Dr. Casali با تزریق سلول‌های بنیادی انسان از خون بند ناف به موش‌های دارای نقص ایمنی، این موش‌ها را از لحاظ مقدار هورمون استروژن آماده کردند و در نهایت موش‌هایی با پاسخ‌های ایمنی مشابه انسان به نام THX (aka truly human) به دست آمد.

🐭🧬 این پیشرفت که توسط محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در San Antonio به دست آمده،  نوید انقلابی در نحوه آزمایش داروهای جدید و درک مکانیسم‌های بیماری‌ها را می‌دهد.

🐭🧬 دکتر Casali، نابغه پشت این مطالعه پیشگامانه می‌گوید: «موش‌های THX بستری را برای مطالعات سیستم ایمنی انسان، توسعه واکسن‌های انسانی و آزمایش روش‌های درمانی فراهم می‌کنند».

💡امید است در آینده با توسعه فناوری، مدل‌های پیچیده‌ی مصنوعی برای جایگزینی حیوانات در آزمایش‌های پزشکی نیز ساخته شوند.

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

06 Jul, 10:08


🏠 تصور کنید که به بالکن خانه می‌روید؛ نه فقط برای لذت بردن از آفتاب صبحگاهی یا نوشیدن یک فنجان قهوه، بلکه برای اینکه شاهد کار نیروگاه کوچک خود باشید. به دنیای بالکن خورشیدی خوش آمدید، جایی که فناوری‌های پیشرفته و زندگی پایدار با هم همگرا می‌شوند تا بالکن‌های معمولی را به قطب‌های تولید انرژی پاک تبدیل کنند.

🏡 سیستم‌های خورشیدی قابل حمل در بالکن منازل شخصی، به جای آرایه‌ای از پنل‌ها، حداکثر از دو پنل تشکیل شده و مستقیماً به یک پریز برق متصل می‌شوند. این سامانه‌ها به شما توانایی تولید و انتقال انرژی و بهره‌مند شدن از یارانه‌های حمایتی دولتی را می‌دهند. گفتنی است انرژی خروجی این سامانه یک‌دهم انواع قبلی است، اما بزرگترین مزیت برای کاربران، سهولت نصب و استفاده از آن است.

🏡 با توجه به تعداد روزهای آفتابی زیاد، بهره‌گیری از این فناوری در کشور ما فقط یک شگفتی تکنولوژیکی نیست، بلکه بیانگر تعهد به آینده‌ای بهتر و روشنتر برای همه ماست. نظر شما در این باره چیست؟


دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده


#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

26 Jun, 12:08


👈 تناسب با آینده به توانایی سازمان‌ها برای شکوفایی در یک محیط دائما در حال تغییر و نامطمئن اشاره دارد. سازمان‌های Vigilant به طور فعال تغییرات را پیش‌بینی می‌کنند و به آن واکنش نشان می‌دهند.

👈 مثلث تناسب با آینده شامل Perceiving (دیدن)، Prospecting (اندیشیدن) و Probing (آزمودن) می‌باشد. این سه مرحله‌ی به هم پیوسته،‌ برای تبدیل سیگنال‌های محیطی به بینش‌های عملی در سازمان‌های Vigilant ضروری هستند.

🌐 مطالعه بیشتر: سه مرحله در تناسب با آینده

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

اینستاگرام
لینکدین

#آینده_پژوهی
#محسن_طاهری
#آینده_نگاری
#دیدوان

دیدوان | Didvan

24 Jun, 04:57


🔋محققان دانشگاه توهوکو (Tohoku) ژاپن با الهام از سیستم تنفسی گیاهان، نوعی باتری کاغذی به نام «باتری منیزیم هوا» توسعه داده‌اند که با بهره گیری از قابلیت بازیافت و ماهیت سبک‌وزن بودن کاغذ، نویدبخش یک منبع انرژی سازگار با محیط زیست است. فتوسنتز در گیاهان، مشابه فرآیند شارژ و دشارژ در باتری‌ها است.

🔋به گفته محققان دانشگاه توهوکو، آن‌ها ابتدا باتری فوق را از کاغذ ساخته‌ و از آب برای انرژی‌دهی به آن استفاده کرده‌اند. به گفته آن‌ها اگر بتوانیم سیستمی در باتری‌های منیزیم هوا پیاده کنیم که در آن کاغذ با خاصیت مویینگی (همانند گیاهان) الکترولیت را به خود جذب کند، چالش محلول شدن منیزیم در الکترولیت و تخلیه نیز خود ‌به‌ خود حل خواهد شد.

🔋گفتنی است سیاره زمین دارای منابع منیزیم بیشتری نسبت به لیتیوم است و اکنون موعد بازنشستگی باتری‌های لیتیوم و آلکالین فرا رسیده و منیزیم ممکن است قدرت اصلی بعدی در دنیای باتری‌ها باشد. مطالعات نشان داده‌اند که یک دستگاه ذخیره‌سازی انرژی مبتنی بر منیزیم ممکن است ایمن‌تر و قدرتمندتر از دیگر رقبای خود باشد.

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

20 Jun, 18:05


🇵🇭خلاقیت، نیروی قدرتمندی است که از همه موانع از جمله فقر فراتر می‌رود. در غیرمنتظره‌ترین مکان‌ها مانند سقف خانه‌های فیلیپینی شکوفا شده و محدودیت‌ها را به فرصت‌ و رویاها را به واقعیت تبدیل می‌کند. هرگز اجازه ندهید شرایط شما پتانسیل شما را مشخص کند.

🇵🇭 ساکنان محله‌های فقیرنشین، نوآوری مبتکرانه‌ای برای روشن کردن خانه‌های خود با نصب نورگیرهایی از جنس بطری آب ارائه کرده‌اند.

🇵🇭 با سوراخ‌ کردن سقف‌ها و قرار دادن بطری‌های پلاستیکی پر از آب و مقدار کمی سفیدکننده، قادر به شکست نور خورشید و تامین منبع نور طبیعی در طول روز هستند.

🇵🇭 این راه حل ساده و در عین حال موثر شرایط زندگی را برای کسانی که در مناطق کم درآمد هستند، بهبود بخشیده و قدرت خلاقیت و تدبیر انسان را در مقابله با چالش‌های مختلف نشان می‌دهد.

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

دیدوان | Didvan

10 Jun, 18:12


🐹 بازی همستر کامبت (Hamster Kombat) که یک بازی رمزنگاری مبتنی بر تلگرام است، به خاطر پاداش‌ ارزهای دیجیتال واقعی به ترند این روز‌های ما تبدیل شده است. بیایید به این فکر کنیم که اگر می‌توانستیم با ادغام اجزای مصنوعی با بدن خود مثلا با اضافه کردن یک شست اضافه، به یک سایبورگ تبدیل شویم، چگونه نتیجه این بازی را به نفع خودمان تغییر می‌دادیم؟

🦾 این چشم انداز به لطف دستگاه‌های پوشیدنی نوآورانه مانند اسکلت‌های بیرونی و قسمت‌های رباتیک اضافی در بدن در حال تبدیل شدن به واقعیت است!

🦾 فناوری The Third Thumb که توسط Dani Clode و تیم پروفسور Makin ساخته شده است، یک شست رباتیک فوق‌العاده پیشگامانه است که توانایی گرفتن اجسام را افزایش داده و به کاربران اجازه می‌دهد تا کارهای پیچیده را بدون زحمت انجام دهند.

🐹 فکر می‌کنید این فناوری فرای کمک به جمع کردن کوین در بازی چگونه می‌تواند زندگی روزمره مردم را تغییر می‌دهد؟


 دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

06 Jun, 07:37


🟦 مونالیزا، شاهکار داوینچی را در حال آواز خواندن یا صحبت کردن تصور کنید!

🟩 تیمی از محققان هوش مصنوعی در مرکز تحقیقات آسیامایکروسافت، یک مدل هوش مصنوعی با نام VASA-1 را توسعه داده‌اند که هر تصویر ثابتی اعم از یک عکس واقعی، یک اثر هنری و یا یک نقاشی تخیلی را با همگام‌سازی مناسب لب، طیف وسیعی از احساسات، ظرافت‌های چهره و حرکات سر، به ویدیوی فوق‌العاده واقع‌گرایانه تبدیل کرده و در واقع یک تصویر ایستا را به یک سوژه زنده بدل می‌نماید.

🟨 این تیم ادعا می‌کند که روش آن‌ها نه تنها کیفیت ویدیویی بالا با پویایی واقعی صورت و سر ارائه می‌کند، بلکه قادر به تولید آنلاین ویدیوهای 512×512 با حداکثر سرعت 40 فریم در ثانیه با تأخیر شروع ناچیز نیز هست.

🟧 به گفته آن‌ها این هوش مصنوعی راه را برای تعامل همزمان با آواتارهای واقعی که رفتار‌های مکالمه انسان را تقلید می‌کنند، هموار می‌کند.

🟥 این شرکت تأکید می‌کند که به دلیل احتمال استفاده‌های غیر اخلاقی از این مدل هوش مصنوعی، قصد ندارد آن‌ را برای عموم منتشر کند و می‌خواهد با استفاده از آن، شخصیت‌های تعاملی مجازی ایجاد نماید.

دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

اینستاگرام
لینکدین

دیدوان | Didvan

29 May, 13:29


📌 درست مانند حباب دات کام در اواخر دهه 90 میلادی که هر شرکت و کسب‌و‌کاری یک دامنه‌ی دات‌کام برای خودش ثبت می‌کرد، ظهور هوش مصنوعی و به ویژه ChatGPT باعث افزایش بی سابقه‌ای در ثبت دامنه‌هایی با اسم ai. شده است.

📌 روند رو به شد دامنه‌های AI منعکس کننده نفوذ فزاینده‌ی هوش مصنوعی در چشم انداز دیجیتال امروزی است.

📌 تقاضا برای دامنه‌های ai. بر اهمیت برندسازی و حضور فعال در بخش هوش مصنوعی تاکید می‌کند. با ثبت هر دامنه‌ی ai. جدید، ردپای دیجیتالی هوش مصنوعی گسترش می‌یابد و این امر نشان‌دهنده آغاز عصر تحول‌آفرین در فناوری است.

📌 باید منتظر ماند و دید آیا پای ثبت دامنه‌های Ai به کسب‌و‌کارهای ایرانی باز خواهد شد یا خیر. وقتی در جزیره‌ی کوچکی مانند آنگویلا (Anguilla) با 15 هزار سکنه در دریای کارائیب تعداد دامنه‌های ai. در 1 سال تقریبا 2 برابر می‌شوند، چنین اتفاقی دور از ذهن نخواهد بود.


دیدوان؛ بَلَدچی مسیرهای آینده

اینستاگرام
لینکدین