سرویس خبری جامعهٔ بهائی @bwnspersian Channel on Telegram

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

@bwnspersian


کانال رسمی سرویس خبری جامعهٔ بهائی، گزارش اخبار و تحولات عمده و اقدامات جامعهٔ جهانی بهائی

سرویس خبری جامعهٔ بهائی (Persian)

با خوش آمدید به کانال رسمی سرویس خبری جامعهٔ بهائی با نام کاربری @bwnspersian. این کانال به عنوان منبعی معتبر برای اطلاع رسانی دربارهٔ اخبار و تحولات عمده مربوط به جامعهٔ بهائی در سراسر جهان شناخته شده است. اگر به دنبال آخرین اخبار و رویدادهای مهم در جهان بهائی هستید، این کانال بهترین منبع اطلاعاتی برای شما خواهد بود.nnدر این کانال، شما قادر خواهید بود تا گزارشات جامع و دقیقی از اقدامات و فعالیت‌های جامعهٔ جهانی بهائی را مشاهده کنید. از اعلام اخبار مهم و رویدادهای برجسته گرفته تا تحلیل‌های عمیق و بررسی‌های دقیق، این کانال همه چیز را برای شما فراهم کرده تا به روز باشید.nnبا عضویت در این کانال، شما فرصتی منحصر به فرد برای اطلاع از تمامی اخبار مهم و مهمترین تحولات جامعهٔ بهائی را خواهید داشت. پس دیگر وقتتان را تلف نکنید و همین حالا به این کانال ملحق شوید تا از اطلاعات به روز و کامل بهره‌مند شوید.

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

20 Nov, 10:09


🔳 ایالات متحده: کتابی جدید، بینش‌های معنوی دربارهٔ داستان در حال تکامل آمریکا را بررسی می‌کند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲۰ آبان ۱۴۰۳

واشینگتن، دی سی — چگونه جوامع با فرهنگ‌های متنوع می‌توانند از روایت‌های چندپارهٔ گذشته فراتر روند و به سوی چشم‌انداز مشترکی از آینده حرکت کنند که هم به حقیقت پایند باشد و هم وحدت را تقویت کند؟

این سوال محور همکاری اخیربین دفتر روابط عمومی بهائیان ایالات متحده و «برنامهٔ دین و اجتماع موسسهٔ اسپن» (Aspen Institute’s Religion and Society Program) بود. این مشارکت که نتیجهٔ تلاش‌های مشترک پروژهٔ روایت‌های آمریکا از دفتر روابط عمومی و «برنامهٔ دین و اجتماع» است به انتشار مجموعه‌ مقالاتی منجر شده است که با بهره‌گیری از بینش‌های دینی داستان در حال تکامل آمریکا را بررسی می‌کنند.

این پروژه برخاسته از نیاز عمیق به مقابله با اثرات بی‌عدالتی نژادی و اقتصادی است که همچنان تجربهٔ زندگی در آمریکا را شکل می‌دهد. سلوی ادایکلام ذبیحی (Selvi Adaikkalam Zabihi)، از اعضای دفتر روابط عمومی، در گفت‌وگو با سرویس خبری گفت: «این پروژه، با اذعان بر اینکه وحدت کلید اصلی این معضلات است، این موضوع را بررسی می‌کند که چگونه یک روایت مشترک می‌تواند به ساخت هویت جمعی و چشم‌اندازی از آینده‌ کمک کند که کرامت و مشارکت‌های همهٔ جوامع در آن ارج نهاده شود.»

این کتاب با عنوان «دیدگاه‌های دینی دربارهٔ روایت‌ها از آمریکا: جستجوی روایت‌های عادلانه، صادقانه، شمول‌پذیر و آینده‌نگر» شامل ۱۱ مقاله نوشتهٔ افرادی از پیشینه‌های مذهبی و فرهنگی مختلف، از جمله سیک، یهودی، مسیحی، مسلمان و بهائی، و همچنین آیین‌های سنتی بومیان آمریکا، آمریکایی‌های آسیایی‌تبار و جزیره‌نشینان اقیانوس آرام است.

محفل روحانی ملی بهائیان ایالات متحده در پیامی به بهائیان آن کشور، بر اهمیت این پروژه تأکید کرد و گفت: «روایت‌ها هم برای درک فردی و هم برای درک مشترک اهمیت دارند. آن‌ها به ما کمک می‌کنند جهان را تفسیر کنیم، درک ما از هدف و هویت‌مان را شکل می‌دهند. روایت‌ها می‌توانند امید ببخشند یا آن را از بین ببرند، حقیقت را پنهان کنند و یا به ما در جستجوی آن کمک کنند. واضح است که ما به عنوان یک ملت، به روایت‌هایی نیاز داریم که موجب اتحاد، شرافت و توانمندسازی‌مان شوند و ما را یاری دهند تا دوشادوش یکدیگر پیشرفت کنیم.»

پی جی اندروز (PJ Andrews)، از اعضای دفتر روابط عمومی بهائیان، در گفت‌وگویی با سرویس خبری خاطرنشان کرد : «هنگامی که از دیدگاه آموزه‌های معنوی داستان آمریکا را بررسی می‌کنیم می‌توانیم از ثبت سادهٔ رویدادهای تاریخی فراتر برویم و اهمیت عمیق‌تر این وقایع را در مسیر حرکت بشریت به سوی وحدت درک کنیم.»

در مجموعه‌‌ نشست‌هایی که توسط «برنامهٔ دین و اجتماع موسسهٔ اسپن» با همکاری دفتر روابط عمومی در «مدرسهٔ بهائی گرین اِیکِر» (Green Acre Bahá’í School) و فضاهای گفت‌وگوی آنلاین برگزار شد، مشارکت‌کنندگان در این مجموعه مقالات طی گفت‌وگوهایی عمیق در مورد ا‌ینکه چگونه بینش‌های دینی می‌توانند راه‌هایی به سوی التیام و تحول بگشایند صحبت کردند. این گفت‌وگوها فضایی برای بررسی موضوعات چالش‌برانگیز با صداقت و امیدواری ایجاد کرد.

آقای اندروز خاطرنشان کرد: «مشورت برای ایجاد حس همبستگی میان مشارکت‌کنندگان در پروژه بسیار ضروری بود. آن‌ها در این فضاها می‌توانستند افکار و نوشته‌هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و در نتیجه روایتی منسجم و غنی خلق کنند که منعکس‌کنندهٔ تنوع و وحدت آمریکا باشد.»

برای مطالعه کامل متن این خبر و مشاهده تصاویر آن، می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

18 Nov, 08:42


شیلی: معبد شیلی، هشت سال پس از تأسیس همچنان موجب تعالی قلوب و الهام‌بخش خدمت است

معبد بهائی شیلی به تازگی هشتمین سالگرد تأسیس خود را طی گردهمایی دو روزه‌‌ای با حضور بیش از ۶۰۰ شرکت‌کننده جشن گرفت. این رویداد فرصتی را برای تأمل در این مورد فراهم کرد که چگونه این بنای مقدس به مرکزی برای تحول روحانی و اجتماعی در اجتماع شیلی تبدیل شده است.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

15 Nov, 12:18


🔘 قزاقستان: مستندی جدید مسیرهای پیشرفت اجتماعی را بررسی می‌کند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۱۷ آبان ۱۴۰۳

آستانه, قزاقستان — مستند جدیدی با عنوان «برای بهبود اجتماع» بررسی می‌کند که چگونه پروژه‌‌های جامعهٔ بهائی در قزاقستان به پیشرفت‌ معنوی و مادی کمک می‌کند. این فیلم بخشی از مشارکت جامعهٔ بهائی در گفتگوهای روبه‌رشد در اجتماع، در مورد غلبه بر تعصبات و پرورش وحدت است.

این فیلم ۲۳ دقیقه‌ای که توسط بهائیان قزاقستان تولید شده است، بررسی می‌کند که چگونه پیوندهای وحدت در خانواده‌های گسترده‌ از پیشینه‌های دینی متنوع از طریق مشورت و جلسات دعا تقویت می‌شوند. این فرآیند، الگوهای جدیدی از حمایت را پرورش می‌دهد و حس هدفمندی جمعی را در سراسر محله‌ها تقویت می‌کند.

یکی از شرکت‌کنندگان توضیح می‌دهد: «تمام خانوادهٔ گستردهٔ ما والدین، عموها، عمه‌ها، پسرعموها، دخترعموها و سایر بستگان، از طریق جلساتی که در آن‌ها با هم دعا می‌خوانیم و به خالق‌مان روی می‌آوریم، با هم متحد می‌شویم. این جلسات سرور خاصی را در قلب من ایجاد می‌کنند.»

این فیلم بررسی می‌کند که چگونه پروژه‌های آموزشی اخلاقی بهائی، که به روی افرادی از هر پیشینه‌ای باز است، آگاهی فزاینده نسبت به بهم‌پیوستگی انسان‌ها را پرورش می‌دهد. این برنامه‌ها به شرکت‌کنندگان کمک می‌کنند تا همزمان با کاوش مفاهیم عمیقی مانند یگانگی بشر، قابلیت‌های خود را برای خدمت به هم‌وطنان خود توسعه دهند.

یکی از شرکت‌کنندگان در این برنامه‌ها گفت: «ما همه یکی هستیم و برای دستیابی به ارزش‌هایی که به وحدت بیشتر منجر شوند تلاش می‌کنیم.»

تمرکز این مستند بر این است که جوانان چگونه توانمندی‌شان برای مشارکت‌ در پیشرفت اجتماعی را توسعه می‌دهند. نوجوانان در گروه‌های ‌همسالانشان در گفت‌وگوهای معناداری در مورد هدف زندگی‌شان شرکت می‌کنند.

یکی از تسهیل‌گران این گروه‌های جوانان توضیح می‌دهد که گفت‌وگوهای آن‌ها به شرکت‌کنندگان الهام می‌بخشد تا آینده‌ای را تصور کنند که در آن دستاوردهای حرفه‌ای و خدمت به اجتماع به طور طبیعی اجزای درهم‌تنیده‌ای از یک زندگی منسجم باشند. او می‌گوید: «آن‌ها شروع می‌کنند به فکر کردن در مورد اینکه چگونه می‌توانند برای اجتماع خود مفید باشند و در حرفه‌ای که واقعاً دوست دارند، مشغول به کار شوند.»

الگوی متمایزی در سراسر فیلم به وضوح دیده می‌شود که در آن اصول معنوی مانند رفع تعصبات، برابری زن و مرد و عدالت - با سنت‌های فرهنگی هماهنگ می‌شوند و آن‌ها را تقویت می‌کنند. به گفتهٔ یکی از افراد، پروژه‌های آن‌ها «در حال ایجاد الگوی منحصر‌به‌فردی از روابط اجتماعی است که جلوه‌گر تنوع خانوادهٔ واحد انسانی است.»

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

14 Nov, 06:02


شیلی: معبد شیلی، هشت سال پس از تأسیس همچنان موجب تعالی قلوب و الهام‌بخش خدمت است

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۱۵ آبان ۱۴۰۳

سانتیاگو، شیلی — معبد بهائی شیلی به تازگی هشتمین سالگرد تأسیس خود را طی گردهمایی دو روزه‌‌ای با حضور بیش از ۶۰۰ شرکت‌کننده جشن گرفت. این رویداد فرصتی را برای تأمل در این مورد فراهم کرد که چگونه این بنای مقدس به مرکزی برای تحول روحانی و اجتماعی در اجتماع شیلی تبدیل شده است.

معماری معبد شاهکاری از طراحی و مهندسی پیشرفته به شکل فرمی طبیعی است که گویی به‌طور ارگانیک در محیط پیرامونش سر بر آورده است. اما نقش معبد در حیات اجتماع بسیار فراتر از معماری خیره‌کنندهٔ آن است.

ورونیکا اوره (Veronica Ore)، مدیر معبد، در جشن‌های سالگرد تأسیس گفت: «این معبد مشعلی از امید و مکانی برای ملاقات همهٔ مردم است که لطافت و عظمت را با هم درمی‌آمیزد. این مشرق‌الاذکار، محل برخاستن ذکر الهی و پناهگاهی برای همه بی‌هیچ تفاوتی است.»

او افزود: «در طول این سال‌ها، ما افتخار داشته‌ایم که با جوامع، موسسات و مقامات مختلف ارتباط برقرار کنیم، دانش‌مان را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و پیوندهایی فراتر از موانع اجتماعی ایجاد کنیم.»

خانم اوره در گفت‌وگویی اخیر با سرویس خبری توضیح داد که چگونه این معبد، که به زیبایی از دامنه‌های کوه‌های آند برمی‌خیزد، از زمان افتتاح آن در سال ۲۰۱۶ تا حال، الهام‌بخش بیش از دو و نیم میلیون بازدیدکننده بوده تا به سوالات اساسی زندگی بیندیشند و نقش خود را در پیشرفت اجتماعی بررسی کنند.

خانم اوره گفت: «این معبد همچون مغناطیسی اعضای جامعهٔ مدنی، رهبران جوامع دینی، فعالان رسانه‌ای و مقامات دولتی را به خود جذب کرده تا با نگاهی فراتر از معیارهای صرفا اقتصادی توسعه و با در نظر گرفتن اصول معنوی همچون عدالت و شرافت ذاتی انسان‌ها، سوالات اساسی دربارهٔ پیشرفت اجتماعی را بررسی کنند.»

این گفتگوها به پروژه‌های مشترک مختلفی با نهادهای دولتی و سازمان‌های جامعهٔ مدنی، در زمینه‌های حیاتی برای آیندهٔ شیلی منجر شده‌ است که از میان آن‌ها می‌توان به ایجاد شهرهای مرفه، تقویت انسجام اجتماعی و تقویت رابطهٔ انسان با طبیعت اشاره کرد.

رویدادهای فرهنگی در معبد، سبب گرد هم آمدن گروه‌های سرود و هنرمندان در جشن‌هایی شده که جلوه‌ٔ زیبایی از هنر در فرهنگ‌های متنوع را به نمایش می‌گذارند. همچنین برنامه‌های آموزش اخلاقی بهائی به جوانان کمک کرده تا برای خدمت به جوامع خود اصولی را بررسی کنند و توانمندی‌هایی را توسعه دهند. از طریق چنین پروژه‌هایی شرکت‌کنندگان از پیش‌زمینه‌های مختلف، از جمله زنان و مردمان بومی که صدای‌شان از دیرباز به حاشیه رانده شده راه‌های جدیدی برای مشارکت در پیشرفت اجتماعی یافته‌اند.

حسن گوزمان (Hasan Guzman)، داوطلبی جوان در محل معبد، گفت: «این معبد الهام‌بخش من در خدمت به دیگران است زیرا این مکان به شخص من کمک کرده تا ویژگی‌هایی مانند عشق و درک دیگران را در خودم پرورش دهم. همهٔ کسانی که در این اینجا خدمت می‌کنیم همواره از نظر معنوی به واسطهٔ هدفی مشترک به هم متصل هستیم.»

فرانکو آنلو (Franco Anello)، داوطلب جوان دیگری دربارهٔ مشاهدات خود گفت: «یکی از الهام‌بخش‌ترین چیزها برای من دیدن تأثیر معبد بر بازدیدکنندگان است؛ تأثیر مثبت امید، ارتباط، معنویت و صلح و آرامشی که از حضور در معبد دریافت می‌کنند.»

خانم اوره با تأمل بر جشن‌ها گفت: «گردهمایی‌های مربوط به سالگرد نشان دادند که چگونه این معبد، برافراشته بر دامنه‌ٔ کوه‌های آند، رشته‌کوهی که قارهٔ آمریکای جنوبی را متحد می‌کند، به نمادی از قدرتِ وحدت تبدیل شده است.»

برای مشاهده تصاویر بیشتر از گردهمایی‌های هشتمین سالگرد تأسیس معبد، می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

10 Nov, 11:03


معابد بهائی: اعلام ساخت سه معبد بهائی جدید

بیت العدل اعظم برنامه‌های ساخت سه معبد بهائی جدید را اعلام کرده‌اند. این امر نقطهٔ عطفی دیگر در تحقق چشم‌انداز این بناهای مقدس است که نمادهایی از وحدت و نشاط معنوی به شمار می‌روند.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

07 Nov, 08:31


🔹 معابد بهائی: اعلام ساخت سه معبد بهائی جدید

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۹ آبان ۱۴۰۳

مرکز جهانی بهائی — بیت العدل اعظم برنامه‌های ساخت سه معبد بهائی جدید را اعلام کرده‌اند. این امر نقطهٔ عطفی دیگر در تحقق چشم‌انداز این بناهای مقدس است که نمادهایی از وحدت و نشاط معنوی به شمار می‌روند.

دو معبد ملی - یکی در برازیلیا، برزیل، و دیگری در لیلونگوه (Lilongwe)، مالاوی - و یک معبد محلی نیز در باتوری (Batouri)، کامرون ساخته خواهند شد.

این برنامه‌‌ها در حالی اعلام می‌شوند که جوامع سراسر جهان شاهد تأثیر روزافزون معابد بر حیات اجتماعی و معنوی هستند، تاثیراتی که نمونه‌هایش را در افتتاح اخیر معبد پورت مورسبی، پاپوآگینهٔ‌نو و معابد در دست احداث بیهار‌شریف در هند؛ تورنتو در کانادا؛ کانچانپور (Kanchanpur) در نپال؛ و موینیلونگا (Mwinilunga) در زامبیا می‌شود دید.

آثار بهائی از این معابد با عنوان مشرق‌الاذکار به معنای «محل برخاستن ذکر الهی» یاد می‌کنند. معابد بهائی تجسم مفهوم جدیدی از فضاهای عبادت هستند. آن‌ها همچنین مأمنی برای دعا و توجه و تمرکز و مراکزی هستند که در آن هماهنگی میان عبادت و خدمت جلوهٔ عملی می‌یابد.

ساخت معابد در نقاط مختلف جهان نتیجهٔ سرعت گرفتن توسعهٔ جوامع بهائی است. در چنین جوامعی، روحیهٔ نیایش که در حال شکوفایی است در کنار جلسات دعا، هماهنگی اجتماعی را تقویت می‌کنند. این گردهمایی‌ها، همراه با برنامه‌های آموزشی، که برای مشارکت در دستیابی به رفاه بشریت ایجاد توانمندی می‌کنند، تعامل پویایی را بین عبادت و خدمت به اجتماع بوجود می‌آورند.

هنگامی که عبادت و خدمت در تار و پود حیات جامعه در هم تنیده می‌شود تحولی عمیق رخ می‌دهد: افرادی که پیش از این به عنوان غریبه از کنار هم می‌گذشتند، اکنون به عنوان دوست در مسیر معنوی مشترکی با هم قدم برمی‌دارند. از طریق تجربهٔ دعا و تأمل جمعی، قلب‌ها به هم نزدیک می‌شوند و با وجود موانع اجتماعی دیرینه پیوندهای دوستی واقعی میان افراد شکل می‌گیرد. آنچه به عنوان گردهمایی ساده‌ای برای دعا آغاز می‌شود، به فضایی تبدیل می‌‌گردد که در آن افراد، در جستجوی مشترک‌ برای معنا و هدف به هم متصل می‌شوند و امیدها و چالش‌های جامعه تبدیل به دغدغه‌ای برای همه می‌شود.

با گذشت زمان و با گسترش این توانمندی برای خدمت، در نهایت با ساخت معابد، مرحلهٔ جدید و متمایزی آغاز می‌شود. سپس این بناهای مقدس به کانون‌هایی برای فعالیت‌های بیشتر تبدیل می‌شوند که منجر به توسعهٔ اجتماعی، بشردوستانه و آموزشی شده و به رفاه جمیعت‌های اطراف کمک می‌کنند.

https://bit.ly/3Ax1kWs
@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

01 Nov, 13:33


آذربایجان: بازاندیشی مسیر صلح از طریق هماهنگی علم و دین

آیا هماهنگی بین علم و دین می‌تواند در اجتما‌ع‌هایی در سرتاسر جهان که با افراط گرایی مذهبی و شک‌گرایی علمی دست و پنجه نرم می‌کنند، راهی به سوی صلح پایدار ارائه دهد؟این پرسش محوری در کنفرانس ملی اخیر در آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

01 Nov, 07:09


🔸 بینش‌هایی از میدان عمل: این قسمت از پادکست مشارکت بهائیان ایران در اجتماع را بررسی می‌کند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۷ آبان ۱۴۰۳

مرکز جهانی بهائی — در جدیدترین قسمت از پادکست سرویس خبری جامعۀ بهائی، مینا یزدانی، استاد تاریخ دانشگاه «ایسترن کنتاکی» (Eastern Kentucky University) در ایالات متحده، مشارکت عمیق جامعۀ بهائی ایران در اجتماع‌شان را بررسی کرد.

دکتر یزدانی مثال‌هایی از این مشارکت‌ها را در چندین حوزه، از جمله بهداشت، کشاورزی و آموزش به اشتراک گذاشت.

او توضیح داد که چگونه بهائیان ایران، از زمان تشکیل جامعۀ بهائی در اواسط قرن نوزدهم میلادی، با وجود آزار و سرکوب بی‌وقفه، تجسمی از استقامت سازنده بوده‌اند و به تلاش‌های خود برای خدمت به نیازهای اجتماع‌شان ادامه داده‌اند.

در میان این تلاش‌ها، دکتر یزدانی بر عادت مشورت و تصمیم‌گیری جمعی در جامعۀ بهائی تاکید کرد و به تأثیر آن در دورۀ انقلاب مشروطۀ ایران در اوایل قرن بیستم اشاره نمود.

او گفت: «این امر طبیعتاً بر جامعۀ بزرگ‌تر تأثیر داشته و آن‌ها را با این ایده آشنا کرده که در مورد اینکه چه کسانی به جامعه‌ٔ بزرگ‌تر خدمت کنند حق انتخاب دارند.»

دکتر یزدانی به مشارکت مستقیم حضرت عبدالبهاء در ترویج فعالیت‌های کشاورزی در ایران اشاره کرد. این تلاش‌ها الهام‌گرفته از آموزه‌های بهائی بودند، آموزه‌هایی که بر نقش کشاورز به عنوان «اولین عامل فعال در جامعۀ بشری» تأکید می‌کنند.

وی توضیح داد که حضرت عبدالبهاء بهائیان ایران را تشویق به کشت چای کردند تا کشور وابستگی بیش از حد به چای وارداتی نداشته باشد. «ایشان به وضوح می‌خواستند بهائیان ایران در هر زمینه‌ای نهایت تلاش خود را برای بهبود وضعیت کشور انجام دهند.»

همچنین تلاش‌های نوآورانۀ بهائیان در حوزۀ بهداشت عمومی و پروژه‌های بهداشتی قابل‌توجه هستند. این تلاش‌ها نه تنها متوجه نیازهای مبرم مادی افراد بودند بلکه در آن زمان ایده‌هایی جدید را معرفی می‌کردند. یکی از این ایده‌‌ها نصب دوش در حمام‌های سنتی ایرانی بود.

پیش از آن، این حمام‌ها به دلیل عدم تعویض مرتب آب، منبع عفونت و بیماری بودند. اما حمام‌های جدید و تمیزی که بهائیان تأسیس کردند، بر خلاف سایر حمام‌ها، به روی همهٔ مردم،‌ فارغ از دینشان باز بود؛ ابتکاری که به همۀ اعضای اجتماع نفع می‌رساند.

دکتر یزدانی همچنین در مورد این موضوع صحبت کرد که چگونه تعهد جامعۀ بهائی به اصل برابری زن و مرد هنجارهای اجتماعی رایج را به چالش کشیده است. او مثالی از قابلیت زنان در هر دو عرصه‌ٔ خصوصی و عمومی ارائه کرد.

«بهائیان از همان ابتدا اصل برابری حقوق زن و مرد را در زندگی خصوصی، اجتماعی و اداری خود به کار بسته‌‌اند. برای مثال،‌ در ازدواج بهائی حقوق زنان مبتنی بر برابری زن و مرد است.»

دکتر یزدانی توضیح داد که چگونه اولین مدارس بهائی در روستای کوچکی به نام ماهفروجک در مازندران شکل گرفتند. در این روستا یک رهبر مذهبی محلی که بهائی شده بود، مدارسی برای پسران و دختران تأسیس کرد. با وجود مخالفت‌هایی که در نهایت منجر به زندانی شدن و اعدام او شد، این اقدام، جنبشی تحول‌آفرین در عرصهٔ آموزش در سراسر ایران ایجاد کرد.

این مدارس رویکرد متمایزی داشتند. آن‌ها آموزش اخلاقی و علمی را ترکیب می‌کردند و بر اصل برابری زن و مرد تأکید داشتند. دکتر یزدانی به مثال‌های مختلفی از پیشرو بودن رویکرد این مدارس اشاره کرد: «تنبیه بدنی در مدارس... در آن زمان امری عادی بود،... اما مدارس بهائی این کار را نمی‌کردند. همچنین در آن زمان، مدارس مختلط تقریباً وجود نداشتند اما برای مدتی، هر کجا که ممکن بود، مدارس بهائی مختلط بودند.»

او به یک مثال به ویژه تاثیرگذار از دهۀ ١۹۳۰ میلادی اشاره کرد: «مدیر مدرسۀ آباده که معلم هم بود ... در ابتدای هر روز … سه‌تار می‌نواخت و سپس دانش‌آموزان همراه او سرود می‌خواندند… با توجه به زمان و شرایط، تفاوت شگفت‌انگیری میان آنچه کودکان در آن مدرسه تجربه می‌کردند و آنچه در جامعهٔ بزرگ‌تر می‌گذشت وجود داشت.»

https://bit.ly/4f8LK2h
@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

28 Oct, 13:02


🔳 جامعهٔ جهانی بهائی ژنو: کارشناسان سازمان ملل آزار و سرکوب زنان بهائی در ایران را محکوم می‌کنند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲ آبان ۱۴۰۳

جامعهٔ جهانی بهائی ژنو — گروهی ١٨ نفره از گزارشگران ویژۀ سازمان ملل متحد و کارشناسان کارگروه‌های این سازمان، با انتشار نامه‌ای مشترک، جمهوری اسلامی ایران را به دلیل افزایش حملات اخیر علیه زنان بهائی ایران مورد سرزنش قرار دادند. زنان جامعهٔ بهائی ایران هم به دلیل زن بودن و هم بهائی بودن، با آزار و ستم مضاعف روبرو هستند.

کارشناسان سازمان ملل متحد در بیانیۀ خود گفته‌اند: «ما نسبت به آنچه به نظر می‌رسد افزایش هدف‌ قرار دادن سیستماتیک زنان ایرانی بهائی در سراسر ایران است ابراز نگرانی جدی می‌کنیم. از جملۀ این اقدامات می‌توان به دستگیری‌، احضار برای بازجویی، ناپدید شدن، تفتیش منازل آن‌ها، مصادرۀ اموال شخصی‌شان، محدودیت در رفت‌و‌آمد و همچنین محرومیت‌های طولانی‌مدت و متوالی آن‌ها از آزادی‌هایشان اشاره کرد.»

این بیانیهٔ قدرتمند و نگرانی این کارشناسان، بار دیگر با صدور حکم ۱۰ زن بهائی در اصفهان به مجموعاً ۹۰ سال زندان در هفتهٔ جاری تأیید شد.

این ١٨ کارشناس نامۀ مزبور را در اواخر ژوئیه (اوایل مرداد) به حکومت ایران ارسال کردند و ضمن تشریح موارد نقض حقوق زنان بهائی در کشور خواستار پاسخگویی مسئولان شدند. به مقامات ایرانی ٦٠ روز فرصت داده شد تا پیش از عمومی شدن این نامه، به آن پاسخ دهند اما هیچ جوابی دریافت نشد. کارشناسان اخیراً نامۀ خود مبنی بر تداوم سرکوب جامعۀ بهائی توسط حکومت ایران را به شکل عمومی منتشر کردند.

گزارشگران ویژۀ سازمان ملل متحد و اعضای کارگروه‌های این سازمان، کارشناسان مستقلی هستند که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای تحقیق، نظارت و گزارش موارد خاص نقض‌ حقوق بشر در نقاط مختلف جهان منصوب می‌شوند. این کارشناسان عهده‌دار مأموریت؜‌هایی در زمینۀ حقوق زنان و دختران، آزادی دین یا عقیده، تجمع مسالمت‌آمیز، آموزش و پرورش، آزادی بیان و بسیاری موضوعات دیگر هستند. آن‌ها همچنین مأموریت؜‌های ویژه‌ای در مورد کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران دارند که نگرانی‌‌های جدی حقوق بشری در مورد آن‌ها وجود دارد.

در حال حاضر زنان بهائی دو‌ سوم تمام موارد آزار و اذیت بهائیان در ایران را تشکیل می‌دهند. از جملهٔ این آزارها می‌توان به بازداشت خودسرانه، محرومیت از تحصیل، تفتیش منازل، جدا کردن آن‌ها از خانواده‌، احضارهای حقوقی، محاکمه‌ بر اساس اتهامات کیفری واهی و حبس‌های طولانی‌مدت و ناعادلانه اشاره کرد.

آمارها همچنین نشان می‌دهد که زنان بهائی بیش از سایرین از اثرات منفی این سرکوب‌ها آسیب می‌بینند.

سیمین فهندژ نمایندهٔ جامعهٔ جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو می‌گوید: «وقتی زنان بهائی مورد حمله قرار می‌گیرند، تمام خانواده درد و رنج این بی‌عدالتی را احساس می‌کند.»

خانم فهندژ در ادامه می‌گوید: «این هفته بار دیگر شاهد محکومیت بی‌رحمانه و کاملاً ناعادلانهٔ ۱۰ زن بی‌گناه بهائی در اصفهان به پنج تا ۱۰ سال زندان بوده‌ایم. اکنون فرزندان این زنان، همچون بسیاری از دیگر کودکان، از آغوش مادرشان گرفته خواهند شد. همسران، دختران و خواهران بدون هیچ دلیلی و فقط به خاطر باورشان از عزیزان‌شان جدا می‌شوند.»

خانم فهندژ افزود: «حکومت ایران از جنبش سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱)، به دنبال سرکوب شدید گروه‌های مختلف، به ویژه زنان، بوده است. زنان بهائی که به دلیل بهائی بودن خود دهه‌هاست با ستم‌هایی از جمله بازداشت خودسرانه، زندانی شدن، محرومیت از تحصیل و سایر فشارها مواجه هستند، اکنون بیشتر تحت تأثیر سیاست‌های تبعیض‌آمیزی قرار می‌گیرند که آن‌ها را هم به دلیل جنسیت و هم اعتقادشان هدف قرار می‌دهد و همچنین اخیراً محکوم شدن این ۱۰ زن به زندان، تنها به دلیل باورهایشان، واقعیت فوری نگرانی‌های کارشناسان سازمان ملل را به وضوح نشان می‌دهد.»

خانم فهندژ گفت: «این ۱۸ کارشناس سازمان ملل، که هر کدام‌شان وجدان جمعی کلّ بشریت را در حوزه‌های خاصی نمایندگی می‌کنند، اکنون همه با هم از حکومت ایران خواسته‌اند که آزار زنان بهائی و در حقیقت همهٔ بهائیان را پایان دهد. این اقدامی استثنایی و پیامی قدرتمند به مقامات حکومت ایران است که آن‌ها دیگر نمی‌توانند اقدامات شنیع خود علیه بهائیان را پشت پروپاگاندای نفرت و دروغ‌پردازی دربارهٔ این جامعه پنهان کنند. امروز برای جامعهٔ جهانی واضح شده است که بهائیان در ایران تنها به یک دلیل، یعنی به خاطر باورهایشان، مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. بیانیهٔ این ۱۸ فرد برجسته، که هر یک توسط سازمان ملل به عنوان متخصص حقوق بشر انتخاب شده‌اند، گواهی بر این واقعیت است.»

برای مطالعه کامل متن این خبر، می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

28 Oct, 12:58


🔘 آذربایجان: بازاندیشی مسیر صلح از طریق هماهنگی علم و دین

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲۹ مهر ۱۴۰۳

باکو، آذربایجان — آیا هماهنگی بین علم و دین می‌تواند در اجتما‌ع‌هایی در سرتاسر جهان که با افراط گرایی مذهبی و شک‌گرایی علمی دست و پنجه نرم می‌کنند، راهی به سوی صلح پایدار ارائه دهد؟

این پرسش محوری در کنفرانس ملی اخیر در آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت. این کنفرانس توسط جامعهٔ بهائی آذربایجان و با همکاری کمیتهٔ دولتی انجمن‌های مذهبی آن کشور سازماندهی شد.

این کنفرانس، با عنوان «صلح جهانی: وحدت علم و دین» حدود ۸۰ شرکت‌کننده، از جمله نمایندگان مجلس و دیگر مقامات، دانشگاهیان، روزنامه‌نگاران و نمایندگان جوامع مذهبی مختلف را گرد هم آورد. هدف این گردهمایی بررسی این موضوع بود که نه علم و نه دین به تنهایی برای دستیابی به صلح کافی نیستند، بلکه تلفیق هماهنگ آن‌هاست که می‌تواند بینش‌ها و انگیزه‌های لازم برای اقدامی که منجر به تحول شود را فراهم کند.

رمضان عسگرلی (Ramazan Asgarli)، از اعضای محفل روحانی ملی بهائیان آذربایجان، دربارهٔ اصل هماهنگی علم و دین توضیح داد: «برای اندیشیدن به صلح و انجام اقدامات عملی، ما دانش خود را از دو نظام می‌گیریم: علم و دین.»

او افزود: «یکی از این نظام‌ها اسرار طبیعت را برای ما آشکار می‌کند… و قدرت کشف امور در قلمرو مادی را از طریق پژوهش فکری به ما می‌دهد، در حالی که دیگری به ما کمک می‌کند تا در مسیر زندگی حرکت کنیم و به دنبال معنا بگردیم. …اما هر دو در خدمت بهروزی انسان هستند.»

صلح جهانی نه تنها ممکن است بلکه اجتناب‌ناپذیر است

سیاوش حیدروف (Sayavush Heydarov)، معاون کمیتهٔ دولتی‌ کار با سازمان‌های مذهبی، بر اهمیت این کنفرانس تأکید کرد و گفت: «جهان ما با مصیبت‌های متعددی مواجه است. ما باید به دنبال چاره‌ای برای التیام زخم‌ها و ترسیم مسیری به سوی صلح جهانی باشیم. در این مسیر باید به دقت نقش‌هایی که علم و دین در هدایت ما به سوی آن مقصد ایفا می‌کنند را مورد توجه قرار دهیم.»

آقای عسگرلی با استناد به سندی از بیت العدل اعظم با عنوان «وعدۀ صلح جهانی»، دیدگاهی در مورد مسیر دستیابی به صلح ارائه کرد و گفت:

«برای اولین‌بار در تاريخ بشر هر فرد قادر است که تمامی کرۀ زمين را با بی‌شمار مردمان متنوع‌اش در يک چشم‌انداز واحد مشاهده نماید. صلح عمومی نه تنها ممکن، بلکه اجتناب‌ناپذير است و مرحلهٔ بعدی در سیر تکامل این سیاره می‌باشد.»

فرح عسگروا (Farah Asgarova)، مدیر این کنفرانس و یکی از اعضای دفتر امور خارجی بهائیان کشور، این ادعای قدرتمند را شرح داد و تأکید کرد که مفهوم صلح در دیانت بهائی صرفاً به معنای عدم وجود درگیری و اختلاف نیست، بلکه نیاز به دگرگونی اساسی در ساختارهای اجتماعی بر اساس اصول معنوی مانند هماهنگی علم و دین، تساوی زن و مرد و یگانگی بشریت است.

برای مطالعه کامل متن این خبر، می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

24 Oct, 11:59


اجلاس آینده: ترسیم مسیری به سوی صلح مبتنی بر هویت مشترک

سازمان ملل متحد به تازگی نشست تاریخی سران آینده را به پایان رساند. این گردهمایی توسط آنتونیو گوتِرش، دبیرکل سازمان ملل متحد، برای رسیدگی به چالش‌های فوری جهانی و ترسیم مسیری برای حرکت به سوی جهانی صلح‌آمیزتر و پایدارتر برگزار شد. پیش از این رویداد مهم، دو روز با عنوان «روزهای اقدام»، برای تعامل جامعهٔ مدنی در نظر گرفته شد. هر دو رویداد، به‌عنوان بخش‌های کلیدی تلاشی گسترده‌تر برای تقویت همکاری بین‌المللی و ایجاد اجماع در مورد مسائل جهانی کنونی و در حال ظهور، نقشی اساسی ایفا کردند.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

24 Oct, 08:19


🔸 انتشارات عالم بهائی: مقاله‌ای جدید با اشاره به کاهش تنوع زیستی بر بازسازی رابطه با طبیعت تأکید می‌کند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲۴ مهر ۱۴۰۳

مرکز جهانی بهائی — با عمیق‌تر شدن بحران‌های زیست محیطی، تلاش‌ها برای بازنگری در رابطهٔ بشر با طبیعت و جست‌وجوی راه‌حل‌های مؤثر، از هر زمان دیگری ضروری‌تر هستند.

این ایده در مقاله‌ای جدید، که در وب سایت عالم بهائی منتشر شده، خاطرنشان شده است. مقالۀ مزبور بررسی می‌کند که چگونه افراد، جوامع و مؤسسات، می‌توانند به ایجاد آینده‌ای پایدارتر کمک کنند.

مقالهٔ «تغییر روند: کاهش میزان از بین رفتن تنوع زیستی و بازسازی اکوسیستم‌های ویران شده» سؤالاتی اساسی در مورد بحران تنوع زیستی زمین را بررسی می‌کند: چگونه می‌توان در رابطهٔ فردی خود با طبیعت، برای ایجاد دنیایی هماهنگ‌تر و پایدارتر بازنگری کرد؟ چگونه می‌توان ارادهٔ جمعی را برای حفظ و بازسازی اکوسیستم‌های طبیعی بسیج کرد؟ و چگونه می‌توان حکمروایی محلی، منطقه‌ای و جهانی را برای رسیدگی به چالش‌های مرتبط با کاهش تنوع زیستی و تخریب اکوسیستم‌ها، منسجم‌تر و یکپارچه‌تر کرد؟

وب سایت عالم بهائی شامل مجموعه‌ مقالاتی است که مهم‌ترین مسائل زمان ما را بررسی کرده و سعی می‌کنند بینش‌های جدیدی را از آموزه‌های بهائی و تجربهٔ جامعهٔ جهانی بهائی ارائه دهند.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

21 Oct, 11:52


اجلاس آینده: ترسیم مسیری به سوی صلح مبتنی بر هویت مشترک

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۱۹ مهر ۱۴۰۳

جامعهٔ جهانی بهائی نیویورک — سازمان ملل متحد به تازگی نشست تاریخی سران آینده را به پایان رساند. این گردهمایی توسط آنتونیو گوتِرش (António Guterres)، دبیرکل سازمان ملل متحد، برای رسیدگی به چالش‌های فوری جهانی و ترسیم مسیری برای حرکت به سوی جهانی صلح‌آمیزتر و پایدارتر برگزار شد. پیش از این رویداد مهم، دو روز با عنوان «روزهای اقدام»، برای تعامل جامعهٔ مدنی در نظر گرفته شد. هر دو رویداد، به‌عنوان بخش‌های کلیدی تلاشی گسترده‌تر برای تقویت همکاری بین‌المللی و ایجاد اجماع در مورد مسائل جهانی کنونی و در حال ظهور، نقشی اساسی ایفا کردند.

مشارکت جامعهٔ جهانی بهائی در روزهای اقدام، که در مقر سازمان ملل برگزار شد، چشمگیر و متنوع بود. جامعهٔ جهانی بهائی ۱۴ رویداد جانبی رسمی را سازماندهی یا به‌طور مشترک تهیه کرد و با مأموریت‌های دولتی متعدد در سازمان ملل و آژانس‌های وابسته به آن همکاری نمود. همچنین، نمایندگان جامعهٔ جهانی بهائی در ۱۲ رویداد که توسط سایر سازمان‌ها برگزار شد، برنامه‌هایی را ارائه یا نظامت کردند.

جامعهٔ جهانی بهائی، در تمام این فعالیت‌ها بر لزوم قرار دادن وابستگی متقابل بشریت در قلب سیستم‌های حکمروایی جهانی تأکید داشت.

جامعهٔ جهانی بهائی، در طول مشارکت خود در روزهای اقدام و رویدادهای مرتبط با آن، به بررسی یک سوال محوری پرداخت: بشریت چه آینده‌ای را برای خود متصور است و برای تحقق این آینده چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ جامعهٔ جهانی بهائی تأکید کرد که دستیابی به صلح پایدار مستلزم تغییری اساسی در آگاهی بشریت است؛ تغییری که به رسمیت شناختن وحدت اساسی خانوادۀ بشری را در بر داشته باشد.

جامعهٔ جهانی بهائی توصیه کرد که به رسمیت شناختن هویت مشترک بشریت، پیامدهای گسترده‌ای برای نحوۀ برخورد بشریت با حکمرانی جهانی و روابط بین‌الملل دارد.

دنیل پِرِل (Daniel Perell)، نمایندهٔ دفتر جامعهٔ جهانی بهائی نیویورک، در یکی از رویدادهای جامعهٔ جهانی بهائی در مورد مفهوم هویت مشترک توضیح داد و گفت: «وابستگی متقابل بشریت مستلزم آن است که هویت‌های محدود شده در طی تاریخ، چه با تعریف ملیت، مذهب یا نژاد، جای خود را به فهمی فراگیر از بشریت مشترک ما به‌عنوان هویت اصلی‌مان بدهند. می‌توانیم از خود بپرسیم «اگر ما واقعاً این وابستگی متقابل را بپذیریم، سیاست‌ها و سیستم‌های ما چگونه خواهند بود؟»

آقای پرل همچنین توضیح داد که چگونه به رسمیت شناختن بشریت مشترک ما، مستلزم بازاندیشی در ساختارهای حکمروایی جهانی، بر اساس اصولی مانند عدالت و وحدت است. او تأکید کرد: «رویکردی جدید باید ظهور کند، رویکردی که در آن کرامت هر فرد بتواند به‌طور کامل بیان شود و توانایی‌های بالقوۀ همهٔ افراد بالفعل شوند.»

گای رایدر (Guy Ryder)، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاست‌گذاری، در سخنان افتتاحیهٔ خود در نشستی به میزبانی جامعهٔ جهانی بهائی، بر اهمیت این تلاش‌ها تأیید کرد: «من فکر می‌کنم هیچ مکانی بهتر از اینجا برای آغاز روزهای اقدام و سپس اجلاس آینده وجود ندارد. مردم، سازمان‌ها و کسانی که شما را همراهی کرده‌اند، در پیشبرد این فرایند بسیار مؤثر و الهام‌بخش بوده‌اند.»

برای مشاهده بخش‌هایی برجسته از مشارکت‌های نمایندگان جامعهٔ جهانی بهائی در گفت‌وگو‌ها و رویدادهای اجلاس آینده به وب‌سایت سرویس خبری جامعۀ بهائی مراجعه کنید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

07 Oct, 09:44


🔹 بینش‌هایی از میدان عمل: این پادکست به بررسی کنفرانس سالانۀ انجمن مطالعات بهائی می‌پردازد

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۱۱ مهر ۱۴۰۳

آتلانتا، ایالات متحده — قسمت جدید پادکستِ سرویس خبری جامعۀ جهانی بهائی، به بررسی بحث‌های غنی و روحیهٔ همکاری می‌پردازد که مشخصۀ چهل و هشتمین کنفرانس سالانۀ انجمن مطالعات بهائی در آمریکای شمالی است.

این کنفرانس که در آتلانتا، جورجیا، برگزار شد، نزدیک به ۲۰۰۰ شرکت‌کننده از رشته‌های مختلف علمی را گرد هم آورد تا کاربرد آموزه‌های بهائی در گفتمان‌های معاصر حول موضوعِ رفاه بشریت را بررسی کنند.

اریک فار (Eric Farr)، هماهنگ‌کنندۀ تلاش‌های مشارکتی انجمن، در این پادکست توضیح می‌دهد که چگونه انجمن مطالعات بهائی به دنبال پیشبرد ابتکارات خود است. او توضیح می‌دهد که چگونه افراد بهائیِ فعال در زمینه‌های مختلف حرفه‌ای، به بررسی تعامل بین ایده‌های غالب در رشته‌های خود و بینش‌های حاصل از آموزه‌ها و تجربیات جامعهٔ بهائی می‌پردازند.

او می‌گوید: «به عنوان مثال، برداشت ما از مفهوم کودکی، نحوۀ تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های درسی توسط متخصصان آموزش و پرورش را شکل خواهد داد. بهائیانِ فعال در این زمینه‌ها به این موارد و تأثیر آن‌ها بر عمل و گفت‌وگو توجه می‌کنند.»

او در ادامه می‌گوید: «ما به عنوان افرادی که به رفاه بشریت اهمیت می‌دهیم، مسئولیم که این موضوعات را تجزیه و تحلیل کرده و در گروه‌های کوچک یا بزرگ، چگونگی مطابقت این ایده‌ها با آموزه‌های بهائی و تجربۀ جامعۀ بهائی را بررسی کنیم.»

آقای فار در مورد رویکرد انجمن در ترویج این کاوش مشارکتی چنین توضیح می‌دهد: «یکی از راه‌های ملموسی که انجمن مطالعات بهائی از طریق آن سعی در انجام این کار دارد، ایجاد مجموعه‌ای از فضاها و فعالیت‌هایی است که در آن مردم بتوانند ابتکار عمل داشته باشند. گروه‌های کوچک می‌توانند با بهره‌گیری از قدرت‌ مشورت و تحقیق مشارکتی به تحلیل رشته‌های خود بپردازند و با هم به این بیندیشند که چگونه می‌توانند به شکلی منسجم‌تر و مؤثرتر مشارکت کنند.»

این قسمت از پادکست، به جنبه‌های مختلف کنفرانس می‌پردازد، از جمله جلسات عمومی، گفت‌وگوهای گروهی، سمینارهای موضوعی و نیز جلسات تخصصی در رشته‌‌های مختلف مانند اقتصاد، ادبیات، جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی، تاریخ، فلسفه و علوم سیاسی.

یکی از جلسات به تعامل میان فناوری و اجتماع اختصاص داشت و ارتباط آن با اصل بهائیِ تطابق علم و دین را بررسی کرد.

جَنیس دِگوا (Janice Ndegwa)، دانشجوی مقطع دکترای تاریخ و یکی از شرکت‌کنندگان در این سمینار، تأملات خود در مورد رابطۀ پیچیده بین فناوری و اجتماع را چنین به اشتراک می‌گذارد: «یکی از دیدگاه‌های رایج در مورد فناوری این است که انسان‌ها باید خود را با نحوۀ کارکرد فناوری تطبیق دهند. و در مقابل،‌ دیدگاه دیگری وجود دارد که فناوری را به عنوان بازتابی از آنچه اجتماع در حال فکر کردن به آن است، مطرح می‌کند.»

خانم دگوا بر تمرکز این سمینار پیرامون تأثیر متقابل فناوری بر اجتماع تأکید کرد. او توضیح می‌دهد که چگونه آموزه‌های بهائی، به‌ویژه مفهوم شرافت همۀ انسان‌ها، می‌توانند رویکردهای مربوط به توسعه و به‌کارگیری فناوری را تحت تاثیر قرار دهند:

«اگر با همۀ انسان‌ها به عنوان افرادی رفتار کنیم که می‌توانند شرکت‌کنندگانی فعال در فرایند تولید دانش باشند، آن‌گاه ایده‌ای که بر اساس آن تنها فناوری‌های تولید شده در یک قسمت از کشور یا یک بخش از جهان را به‌طور کامل به جامعهٔ دیگری منتقل کنیم، غیر ممکن خواهد بود.»

https://bit.ly/3Nm9KCF
@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

01 Oct, 13:41


🔳 جامعۀ جهانی بهائی نیویورک: ویدیوی جدید، بر صدای جوانان در وابستگی متقابل جهانی تأکید می‌کند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲ مهر ۱۴۰۳

جامعۀ جهانی بهائی نیویورک — دفتر نیویورک جامعۀ جهانی بهائی ویدیوی کوتاهی با عنوان «استقبال از وابستگی متقابل: اساسی برای جهان در حال گذار» منتشر کرده است.

این فیلم هشت دقیقه‌ای بخشی از مشارکت جامعۀ جهانی بهائی در «اجلاس آینده» است و بازتاب‌هایی تأمل برانگیز از چندین جوان از جوامع بهائی در سراسر جهان ارائه می‌دهد. این جوانان در مورد ظرفیت این اجلاس برای ایجاد درک جدیدی از مسئولیت جمعی و جهانی صلح‌آمیز به تبادل نظر می‌پردازند.

روز جمعه، این فیلم در مجموعه‌ای با عنوان «راهی به سوی اجلاس» که توسط جامعۀ جهانی بهائی برگزار شد، به نمایش درآمد. این مجموعه طی دو سال گذشته بیش از ١٢٠٠ شرکت‌کننده از ۸۰ کشور عضو سازمان ملل متحد، ۲۰ نهاد وابسته به این سازمان و صدها سازمان جامعۀ مدنی را جذب کرده است.

در این فیلم، الا (Ella)، یکی از جوانان اهل ایالات متحده، مفهوم هویت مشترک بر مبنای یگانگی نوع بشر را بررسی می‌کند. او می‌گوید: «فکر می‌کنم دیدن همۀ اتفاقات کنونی و پرسیدن اینکه "چگونه می‌توانم کمک کنم؟ جای من در این میان کجاست؟" می‌تواند احساس بسیار ترسناک و دلهره‌آوری باشد. و ما سعی کرده‌ایم هویت خود را با گفتن اینکه "من از این گروه جدا هستم" کشف کنیم، اما فکر نمی‌کنم این روش برای ما جواب بدهد.»

او آینده‌ای را متصور می‌شود که در آن احساس «هویت مشترک میان گروه‌ها» وجود داشته باشد، جایی که مردم متوجه می‌شوند که با وجود «آنچه که ممکن است مرزهای مصنوعی بنامیم، همۀ ما در این مسیر با هم هستیم».

جوان دیگری به نام خلسون (Khelsun) از هند، مفهوم رهبری را به عنوان نوعی خدمت به بشریت بررسی می‌کند. او می‌گوید: «هر انسانی شریف آفریده شده است. همۀ ما خواهان بهبود جهان هستیم. رهبریِ واقعی به معنای خدمت به بشریت است.»

او از تعالیم حضرت بهاءالله نقل می کند: «عالم یک وطن محسوب است و من علی الارض اهل آن»، و در ادامه می‌گوید: «این همان دنیایی است که دوست دارم روزی در آن زندگی کنم.»

لیندلوا (Lindelwa)، از اسواتینی (Eswatini)، بر اصل مشارکت جهانی تأکید کرد و گفت: «هر یک از ما در بهبود جهان نقشی داریم.»

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

23 Sep, 15:10


🔘 در گفت‌وگو: این پادکست به بررسی مشارکت‌های جامعۀ جهانی بهائی در گفتمان حکمروایی جهانی می‌پردازد

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

مرکز جهانی بهائی — در جدیدترین قسمت پادکست سرویس خبری جامعۀ بهائی، بانی دوگال (Bani Dugal) و لیلیان انکونزیمانا (Liliane Nkunzimana)، دو نمایندۀ دفتر نیویورک جامعۀ جهانی بهائی، در آستانۀ «اجلاس آینده» سازمان ملل، در مورد مشارکت‌های جامعۀ جهانی بهائی در گفتمان حکمروایی جهانی گفت‌وگو کردند.

این دو نماینده بررسی کردند که چگونه اصول بهائی، مانند یگانگی نوع بشر و مشورت، بینش‌هایی را در زمینۀ حکمروایی ارائه می‌دهند. آن‌ها همچنین چالش‌ها و فرصت‌های اصلاح موسسات جهانی موجود برای رسیدگی به مسائل دنیای معاصر را مورد بررسی قرار دادند.

خانم دوگال، با بهره‌گیری از حدود ۳۰ سال تجربه در جامعۀ جهانی بهائی، به بررسی تکامل گفتمان حکمروایی جهانی در سازمان ملل طی دهه‌های گذشته پرداخت.

در این گفت‌وگو اهمیت مشارکت صداهای متنوع نسل‌های مختلف در گفت‌وگوهای حکمروایی جهانی مورد بررسی قرار گرفت. خانم انکونزیمانا به تلاش‌های اخیر سازمان ملل برای افزایش مشارکت جوانان، از جمله ایجاد دفتر جوانان سازمان ملل، اشاره کرد و آن را به عنوان «یکی از آن گام‌های کوچکِ رو به جلو» در جهت به رسمیت شناختن ارزش دیدگاه‌های جوانان در امور جهانی توصیف کرد.

خانم انکونزیمانا توضیح داد: «جوانان امروز با واقعیت بسیار سختی روبرو هستند». او در ادامه گفت که با این حال جوانان بیش از پیش مشتاق هستند تا به‌طور معنادار در گفت‌وگوهای مربوط به آیندهٔ مشترک بشریت مشارکت کنند و دیدگاه‌های تازه‌ای ارائه دهند.

خانم انکونزیمانا، با الهام از تجربیات جامعه‌سازی بهائی، بر این نکته تأکید کرد که جوانان اغلب به عنوان محرکِ تغییر عمل می‌کنند: «جوانان در خط مقدم بوده و از بسیاری از جهات مانند چسبِ جامعه عمل می‌کنند. آن‌ها جوان‌ترها را گرد هم می‌آورند، اعضای مسن‌تر جامعه را دور هم جمع می‌کنند و نیروی محرک بهبود اجتماعی هستند.»

این گفت‌وگو بر این نکته تأکید کرد که چگونه تلاش‌ها در سطح مردمی و ابتکارات گسترده‌تر در جامعۀ جهانی بهائی، از روحیۀ خدمت به بشریت انگیزه می‌گیرند؛ مفهومی که در مرکز مشارکت جامعۀ جهانی بهائی در گفتمان حکمروایی جهانی قرار دارد.

خانم دوگال خاطرنشان کرد که این مفهوم نوعی رهبری و مشارکت را تشویق می‌کند که از کمک به خیر عمومی به جای سودجویی یا قدرت‌طلبی شخصی، الهام گرفته است. او توضیح داد که چگونه نظام اداری بهائی بر «خدمت به جامعه» متمرکز است و «در مورد داشتن قدرت و رهبری به آن سبک نیست.»

خانم دوگال توضیح داد که اصل مشورت بهائی، رویکردی برای تصمیم‌گیری جمعی که هماهنگی و مشارکت را تقویت می‌کند، برای این روش ضروری است. او توضیح داد که در مشورت، شرکت‌کنندگان «پیش‌فرض‌های خود را کنار می‌گذارند... و فضایی را برای گفت‌وگویی معنادار فراهم می‌نمایند که در آن همه دیدگاه‌های خود را بیان می‌کنند... و در نهایت، از این گفت‌‌وگو تصمیمی اتخاذ می‌شود که همه با آن موافقند.»

گفت‌وگوی این قسمت از پادکست بر تلاش‌های مستمر جامعۀ جهانی بهائی برای مشارکت در گفتمان حکمروایی جهانی، از جمله ایده‌های مطرح شده در بیانیۀ «حکمروایی شایسته: بشریت و مسیر دستیابی به یک نظم جهانی عادلانه» بنا شده است.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

16 Sep, 13:04


🔳 اجلاس آینده: بیانیۀ جامعۀ جهانی بهائی رهبران را به بازاندیشی در نظم جهانی فرا می‌خواند

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

جامعۀ جهانی بهائی نیویورک — در حالی که رهبران جهان برای «اجلاس آینده»، که در اواخر این ماه برگزار خواهد شد آماده می‌شوند، جامعۀ جهانی بهائی بیانیه‌ای با عنوان «استقبال از وابستگی متقابل: اساسی برای جهان در حال گذار» منتشر کرده است. این بیانیه بر فرصت عظیم و ضرورت حیاتی برای جامعۀ بین‌المللی جهت قرار دادن وابستگی متقابل بشر در قلب سیستم‌های حکمروایی جهانی تأکید می‌کند.

این بیانیه با تصدیق پیشرفت‌های چشمگیری که از زمان تاسیس سازمان ملل متحد حاصل شده، آن‌‌ها را نمادی از آرزوی بشریت برای صلح می‌داند. با این حال، در این بیانیه تاکید شده است که مقیاس و پیچیدگی چالش‌های جهانی به سرعت در حال پیشی گرفتن از روند تکامل سیستم‌هایی هستند که برای مقابله با این چالش‌ها طراحی شده‌اند.

دانیل پِرِل، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی از دفتر نیویورک، گفت: «این لحظه، لحظه‌ای مهم در تاریخ جمعی بشریت است، لحظه‌ای که ما را فراخوانده تا دریابیم که مسیر فعلی ما دیگر راهی پایدار به سوی آینده نیست.»

آقای پِرِل افزود: «ما این موضوع را در شیوۀ مشورت دربارۀ امور بین‌المللی، در نحوۀ برخوردمان با زمین، در تعریفمان از پیشرفت و در روابطمان با یکدیگر مشاهده می‌کنیم. در تقریبا هر جنبه‌ای از زندگی، ما نیاز به رویکردهای جدید و حتی درک تازه‌ای از چگونگی تصور پیشرفت داریم.»

این بیانیه از تصمیم‌گیرندگان امور بین‌المللی دعوت می‌کند تا به پیامدهای پذیرش یک اصل مرکزی جایگزین—یگانگی نوع بشر—توجه کنند. در این بیانیه آمده است: «بدون پذیرش کامل این اصل، صلح و رفاهِ پایدار همچنان یک امید دور از دسترس باقی خواهد ماند و حتی سیستم‌های حکمروایی جهانی به تقویت تفرقه، تشدید نابرابری‌ها و اولویت دادن به منافع گروه‌های خاص بر خیر عمومی تمایل خواهند داشت.»

لیلیان انکونزیمانا (Liliane Nkunzimana)، از دیگر نمایندگان جامعۀ جهانی بهائی، افزود: «هیچ کمبودی در زمینۀ پیشنهادات یا توصیه‌ها برای اصلاح موسسات وجود ندارد. هر یک از این پیشنهادات مزایای بالقوه‌ای دارند، اما این لحظه (از تاریخ) چیزی فراتر را می‌طلبد؛ اگر بخواهیم به صلح و هماهنگی پایدار دست یابیم، نیازمند مجموعۀ جدیدی از فرضیه‌های بنیادین هستیم. بیانیۀ «استقبال از وابستگی متقابل»، از همۀ ما در صحنۀ بین‌المللی دعوت می‌کند تا رویکردهای جدیدی را مورد توجه قرار دهیم که پاسخگوی نیازهای واقعی زمان ما باشند.»

بیانیۀ جامعۀ جهانی بهائی چندین عنصر کلیدی یک چارچوب مشترک مبتنی بر پذیرش بی‌قید و شرط وابستگی متقابل بشریت را بررسی می‌کند: هویت مشترکی که فراتر از مرزهای ملی است و در عین حال تنوع فرهنگی را ارج می‌نهد؛ درکی گسترده از عدالت که وحدت و رفاه را تقویت می‌کند؛ و رویکردهای جدیدی به رهبری که اولویت را به خیر جمعی بشریت می‌دهد.

با نزدیک شدن به «اجلاس آینده»، جامعۀ جهانی بهائی از شرکت‌کنندگان در این نشست جهانی و فرآیندهای پس از آن دعوت می‌کند تا «در یک اقدام یادگیری عمیق و جمعی مشارکت کنند»، فرضیات قدیمی را کنار بگذارند و در جست‌وجوی راه‌حل‌های مناسب با هم مشورت کنند.

این بیانیه خواستار تلاشی جمعی برای بازسازی آیندۀ نظم جهانی است و در پایان تاکید می‌کند: «ایجاد زیربناهای استوار و پایدار که آیندۀ ما بتواند بر آن بنا شود، چالشی جمعی است. این، فصل بعدیِ داستانِ مشترکِ ما به سوی آینده‌ای عادلانه و هماهنگ است.»

جامعۀ جهانی بهائی همچنان به بررسی این موضوعات، به‌عنوان بخشی از مشارکت‌های مستمر خود در گفتمان حکمروایی جهانی، ادامه خواهد داد.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

10 Sep, 08:50


آرامگاه حضرت باب: انجام امور ساختمانی مهم در محوطۀ آرامگاه

بیت العدل اعظم اخیراً در نامه‌ای خطاب به تمامی محافل روحانی ملی اعلام کرده است که امور ساختمانی و نوسازی مهمّی در آرامگاه و محیط اطراف آن انجام خواهد شد. این بنای مقدس که بقایای پیکر حضرت باب را در خود جای داده، مکانی برای زیارت و تفکر در آرامش برای هزاران بازدیدکننده در سال به‌شمار می‌آید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

09 Sep, 14:09


آزادی زندانیان باقی مانده: تلاش تسلیم‌ناپذیر جامعۀ بهائی یمن برای صلح

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۷ شهریور ۱۴۰۳

صنعا، یمن — در قلب یمن، در میان چالش‌های مداوم اجتماعی، داستانی شگفت‌انگیز از امید و تحول در حال رقم خوردن است. جامعۀ بهائی آن کشور، با وجود آزار و اذیتی که به آن‌ها وارد می‌شود، با تعهدی تزلزل‌ناپذیر برای صلح، وحدت و بهبود اجتماع خود قدم برداشته است. آزادی اخیر چهار بهائی باقی مانده از یک گروه ۱۷ نفره، که در ماه مهِ سال گذشته در صنعا ربوده شدند، نه تنها لحظۀ مهمی برای بهائیان یمن به‌ شمار می‌رود، بلکه استقامت آن‌ها را نیز به نمایش می‌گذارد.

چشم‌اندازی از وحدت در میان ناملایمات

زنی ساکن یک روستا در شمال یمن گفت: «روستای ما زمانی در یأس و ناامیدی فرو رفته بود، انگار مرده بود و ما شدیدا محتاج تغییر واقعی شده بودیم. در بسیاری از گردهمایی‌ها در روستا، گفت‌وگوها تنها در مورد درگیری و جنگ بود و اینکه چه کسانی به جنگ پیوسته و یا خواهند پیوست.»

او با تأمل بر تاثیرات تحول‌آفرین اقدامات جامعه‌سازی بهائی، افزود: «اما اکنون، همۀ ما می‌توانیم ببینیم که چگونه حیات جدیدی وارد روستای ما شده است.»

بهائیان یمن، برای بیش از یک دهه، با دستگیری، زندان و تحریک عمومی به خشونت علیه‌شان مواجه بوده‌اند. یکی از این رویدادهای تکان‌دهنده در جریان کانونشنِ ملی بهائیان سال گذشته در صنعا رخ داد، جایی که افراد مسلح با خشونت به این گردهمایی یورش بردند و ۱۷ بهائی اعم از زن و مرد و پیر و جوان را بازداشت کردند. این افراد صرفاً در حال انجام مسئولیت مقدس خود بودند، وظیفه‌ای که میان بهائیان در بیش از ۱۷۰ کشور مشترک است: «انتخاب شورای ملی اداره‌کنندۀ خود و مشورت در مورد مشارکت‌های جامعه‌شان در پیشرفت اجتماعی.»

این بهائیان، با وجود فشارهای قابل توجه در دوران اسارت، در شرایط بسیار دشوار، از جمله حضور اجباری در «دوره‌های فرهنگی» با هدف مجبور کردن آنان به دست کشیدن از ایمانشان، بر عقیدۀ خود ثابت‌قدم ماندند. با گذشت زمان، آن‌ها یکی یکی آزاد شدند و استقامتشان گواهی بر قدرت ایمانشان‌ بود.

پاسخِ جامعۀ بهائی در مواجهه با چالش‌ها و محدودیت‌های مستمر، این بوده است که با هموطنان خود ارتباط برقرار کنند، دوستی‌ها را تقویت کنند و بی‌وقفه برای خیر عمومی تلاش کنند. این رویکرد که ریشه در آموزه‌‌ای از حضرت بهاءالله دارد که «عالم یک وطن محسوب است و من علی‌الارض اهل آن»، شروع به تغییر تار و پود ساختار زندگی آن‌ها کرده است. آن‌ها به دور از عقب‌نشینی و سکوت، به تبدیل ایمان خود در جهانی صلح‌آمیز به اقداماتی با هدف ارتقای هموطنانشان ادامه داده‌اند.

جوانان: پیشتازان تحول اجتماعی

در یک محله، گروهی از جوانان شرکت‌کننده در برنامه‌های آموزشی اخلاقی و معنوی بهائی، چالش احیای یک منبع آب حیاتی نادیده گرفته شده را به عهده گرفتند. آن‌ها تحت تاثیر اصل بهائی هماهنگی بین انسان و طبیعت، با بزرگان جامعه مشورت کردند، همسالان خود را بسیج کردند و آنچه که می‌توانست یک پاکسازی ساده باشد را به نمایشی قدرتمند از اقدام جمعی تبدیل کردند.

یکی از شرکت‌کنندگان جوان گفت: «همانطور که با هم کار می‌کردیم، چیزی تغییر کرد. دیگر مسئله فقط آب نبود. ما دیدیم که وقتی متحد می‌شویم، می‌توانیم با بسیاری از چالش‌های پیش روی جامعۀ خود روبرو شویم.» این پروژه نه تنها یک منبع حیاتی را احیا کرد، بلکه حس جدیدی از امید و مسئولیت مشترک را در میان جوانان پرورش داد.

زنان: تسریع‌کنندگان پیشرفت جمعی

در روستایی دیگر، گروهی از زنان جوان، با الهام از آموزۀ بهائیِ برابری زن و مرد، در حال بازتعریف نقش خود در اجتماع هستند. این زنان پس از تکمیل یک برنامۀ آموزشی ارائه شده توسط «بنیاد تعالی برای توسعۀ اجتماعی»، یک سازمان توسعۀ اجتماعی و اقتصادی ملهم از آئین بهائی، تصمیم گرفتند در روستای خود که اکثر جوانان آن را ترک می‌کنند، بمانند و به پیشرفت جامعه‌شان کمک کنند.

در کنار بزرگان روستا، این زنان جوان به مسائل مهمی پرداخته‌اند که مدت‌ها جامعۀ آن‌ها را گرفتار کرده بود. یکی از ابتکارات آن‌ها رفع مشکلات مزمن چشمی ناشی از گرد و غبار و دسترسی محدود به آب تمیز بود. یکی از زنان جوانی که در این طرح مشارکت داشت، به یاد می آورد:«ما دیدیم که همسایگانمان بی‌دلیل رنج می‌برند. می‌دانستیم که باید کاری کنیم.»

برای مطالعه ادامۀ متن این خبر، می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@bwnspersian

سرویس خبری جامعهٔ بهائی

07 Sep, 06:29


🔸 آرامگاه حضرت باب: انجام امور ساختمانی مهم در محوطۀ آرامگاه

سرویس خبری جامعۀ بهائی - ۱۳ شهریور ۱۴۰۳

مرکز جهانی بهائی — بیت العدل اعظم اخیراً در نامه‌ای خطاب به تمامی محافل روحانی ملی اعلام کرده است که امور ساختمانی و نوسازی مهمّی در آرامگاه و محیط اطراف آن انجام خواهد شد. این بنای مقدس که بقایای پیکر حضرت باب را در خود جای داده، مکانی برای زیارت و تفکر در آرامش برای هزاران بازدیدکننده در سال به‌شمار می‌آید.

این پروژه، که انتظار می‌رود تا پایان ماه اکتبر به پایان برسد، شامل ویژگی‌های متعددی برای بهبود دسترسی است. در هفته‌های آینده، رهگذرهای اصلی منتهی به آرامگاه هم از جهت شرق و هم از جهت غرب، که اکنون با قطعات آجرهای سفالین پوشیده شده، با سنگ‌آهک سرخ اورشلیم سنگ‌فرش خواهد شد.

کار ساختمانی شامل گسترش میدانگاه فعلی در جلوی آرامگاه حضرت باب نیز خواهد شد. این محوطه با سنگ آهکِ طلایی‌‌ رنگِ جلیل سنگ‌فرش خواهد شد، همان سنگی که برای کف ایوان آرامگاه و تراس‌‌های بالا و پایین کوه کرمل انتخاب شده است. میدانگاه سنگفرش شده در طرح اصلی ویلیام سادرلند مکسول (William Sutherland Maxwell)، ایادی امرالله و معمار برجستۀ کانادایی که در دهۀ ۱۹۴۰ روبنای آرامگاه را طراحی کرد، در نظر گرفته شده بود.

بیت العدل اعظم همچنین در پیام خود اعلام نمود که «از این فرصت برای تمهیداتی در داخل ساختمان مقام نیز استفاده خواهد شد تا در زمان مقتضی، همۀ اتاق‌ها به‌عنوان بخشی از ساختمانی که مختصّ به مقام مقدّس حضرت اعلی است به دعا و عبادت اختصاص یابد.»

برای مطالعه آنلاین این خبر و یا مشاهده تصاویر از آرامگاه حضرت باب قبل از شروع کار ساخت و ساز، می‌توانید اینجا کلیک کنید.

@bwnspersian