حقوق بانکی @bankinglaws Channel on Telegram

حقوق بانکی

@bankinglaws


💰شبکه اطلاع رسانی حقوق بانکی



مورد تایید سامانه ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت ارشاد

حقوق بانکی (Persian)

حقوق بانکی یک شبکه اطلاع رسانی معتبر در حوزه حقوق بانکی است که توسط کانال bankinglaws در تلگرام اداره می شود. این کانال تایید شده است توسط سامانه ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت ارشاد. در این کانال شما می توانید اطلاعات مربوط به حقوق بانکی، قوانین مالی، مقررات بانکی و سایر موضوعات مرتبط را بیابید. اگر به دنبال آشنایی با تحولات و آخرین اخبار حقوقی در حوزه بانکی هستید، حقوق بانکی کانالی ایده آل برای شماست. بپیوندید و از منابع قانونی معتبر و به روز استفاده کنید.

حقوق بانکی

21 Nov, 15:36


نرخ تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی شبکه بانکی ابلاغ شد

🔹 نرخ تسعیر اقلام پولی دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی شبکه بانکی برای گزارشگری مالی میان‌‏ دوره‌ای منتهی به شهریور ۱۴۰۳ ابلاغ شد.

🔹 براین اساس، نرخ تسعیر، نرخ خرید حواله معاملات الکترونیکی ارز (ETS) مرکز مبادله ارز و طلای ایران (برای هر یورو معادل ۵۰۸.۴۲۸ ریال و برای هر دلار آمریکا معادل ۴۵۷.۳۷۴ ریال) است.

کامل بخوانید
@ibena_news

حقوق بانکی

21 Nov, 14:40


🔻الزامات جدید #مبارزه_با_پولشویی #بانک‌ها

#بانک_مرکزی اعلام کرد:
🟡در راستای کارایی نظام مبارزه با #پولشویی، وجود تناظر و احراز تطابق فیمابین " #تراکنش‌های_بانکی اشخاص" با "جریان اسناد و اطلاعات مربوط به مبادلات کالاها و خدمات آن‌ها" الزامی است.

بر اساس قانون، اشخاص باید وجه معامله را به حساب همان طرف #معامله یا #قرارداد واریز کنند و از انجام هرگونه تراکنش و #معاملات_مالی الکترونیکی غیرقابل ردیابی احتراز کنند.

🔻شبکه #بانکی نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از "چهار ميليارد‌ريال" روزانه مشتری حقیقی و کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالاتر از "۱۰ ميليارد‌ريال" روزانه مشتری حقوقی و #حساب‌های_سپرده تجاری مشتری #حقیقی ، #انتقال_وجه را منوط به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه #اسناد_مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت #انتقال وجه کند.

🔸طبق #قانون ، تسویه هرگونه دین و یا بدهی فقط با #پول_رایج کشور امکان‌پذیر است، مگر آن‌که قانون، شیوه دیگری را تعیین کرده یا با رعایت مقررات، ترتیب دیگری بین بدهکار و بستانکار توافق شده باشد.


@bankinglaws

#دکتر_یاسر_مرادی #حقوق_بانکی

حقوق بانکی

20 Nov, 20:51


📒آیا طرح دعوی الزام به فک رهن به معنای پذیرش صحت عقد رهن است؟

چکیده: 
#طرح_دعوی الزام به #فک_رهن به معنی پذیرش صحت عقد #رهن نمی باشد؛ به این بیان که مدعی می تواند به ادعای باطل بودن عقد رهن نیز خواسته الزام به فک رهن را مطرح کند.

🔹شماره #دادنامه قطعی :
9909980056400568
🔹تاریخ دادنامه قطعی :
1401/04/11

 
رأی #دادگاه_تجدیدنظر استان

⬅️در خصوص #تجدیدنظرخواهی نسبت به ان قسمت از دادنامه شماره ۱۴۰۰۰۳۳۹۰۰۰۴۴۱۷۷۵۸ صادره از شعبه ۵ #دادگاه_عمومی_حقوقی گرگان که دلالت بر صدور قرار عدم استماع دعوی راجع به خواسته الزام به فک رهن و #مطالبه_خسارات دادرسی دارد. ملاحظه می گردد. محکمه نخستین با این استدلال که الزام به فک رهن منوط به ان است.که عقد رهن صحیح واقع شده باشد. و اگر مالک مدعی بطلان رهن است.باید دعوی بطلان رهن را مطرح نماید و چون این ترتیب رعایت نشده است.در نتیجه دعوی را غیرقابل استماع دانسته است.
📒 لینک عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws

حقوق بانکی

19 Nov, 03:50


نحوه توقیف و برداشت از حساب‌ بانکی سازمان های دولتی

📆 تاریخ 1403/04/12

🔻استعلام

چنانچه #ادارات، #سازمان‌ها یا #شرکت‌های دولتی که مشمول #قوانین ومقررات محاسباتی می‌شوند به پرداخت مبالغی به عنوان خسارت، #دستمزد و یا #مطالبات پیمانکاران محکوم شوند،آیا #توقیف و برداشت از تمامی حسابهای محکوم‌علیه امکان‌پذیراست و یا آنکه این امر صرفاً بالحاظ اعتبارات وفصول بودجه‌ای مرتبط و متناسب با منشأ و سبب محکومیت مقدور است توضیح‌ آنکه، گاهی بدهی اشخاص حقوقی حقوق عمومی و یا #دولتی برای مثال مرتبط باانجام پیمانکاری ساختمانی اداری است که از فصل دوم #اعتبارات قابل پرداخت خواهدبود؛ اماشعب #اجرای_احکام پس ازعدم توفیق در اعمال فرآیندهای قانونی، ناگزیربه توقیف اموال یا حساب‌های_بانکی #محکوم‌علیه می‌شوند؛ آیادرچنین فرضی می توان اینگونه بدهی‌ها رابه عنوان مثال از محل اعتبارات مربوط به دستمزد کارکنان (فصل اول)برداشت کردو یا اینکه فصول بودجه‌ای لازم‌الاتباع بوده و در اجرای آرای #مراجع_قضایی یا شبه‌قضایی نیز باید، محل این فصول رعایت شود

📒 لینک عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws

حقوق بانکی

17 Nov, 19:09


📚مواجهه حقوقی با فناوری های نوین

⬅️ #تکنولوژی در عرصه #فناوری_های_نوین مالی و #بانکی با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت است و هر روز شاهد یک محصول و #ایده_جدید هستیم؛ در حالی که #مقرره_گذاران و #حقوقدانان نه تنها از طراحان و ابداءکنندگان این محصولات عقب مانده اند بلکه برای فهم و تحلیل این موارد تلاش جدی نمی کنند.

⬅️سیاست کلی مقرره گذاران، انجام عملیات فنی در منطقه الفراغ و سپس حسب نوع کنش ها ، ابلاغ باید و نبایدهای کلی و پذیرش برخی هنجارها است؛ امری که در حوزه #رمزارزها، #لندتک ها ، بی ام پی ال ها ، #پی_اس_پی ها و .... شاهد آن هستیم که #سیاست_گذار نه تنها پیشرو نیست بلکه بسیار با احتیاط گام بر می دارد که البته برخی آن را ناشی از نوعی حکمت "نه تجویز؛ نه تحریم" می دانند.

📒 لینک عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws

حقوق بانکی

14 Nov, 14:01


سید شهدای مقاومت:
در دنیا بانویی وجود دارد که خدا او را خلق کرده اما به مقامی رسیده که هنگامی که خشنود می شود؛ خدا راضی می شود و هنگامی که غضب می کند، خدا خشمگین می شود

چگونه به این مقام رسیده و کیست این بانو!!!
به نظرم من بالاترین مقامی که حضرت صدیقه طاهره به آن رسیده است همین مقام است و این بالاترین مقام است.....

پ.ن: حضرت علی (علیه السلام) از پیامبر اكرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم) نقل نموده كه ایشان فرمودند:

«انَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ لَیَغضِبُ لِغَضِبِ فاطِمَه وَ یَرضی لِرِضاها»(کنزالعمال ج12/ ص111.)؛ خداوند عزوجل به خاطر خشم فاطمه، خشمگین؛ و برای خشنودی و رضایت فاطمه راضی می‌شود.

حقوق بانکی

14 Nov, 06:15


📚قرار توقف عملیات اجرایی چک موجب رفع محرومیت های قانونی(مانند مسدودی یا ممنوعیت افتتاح حساب) خواهد شد؟

📕شماره نظریه : 7/1403/503
📔شماره پرونده : 1403-88-503ح
📂تاریخ نظریه : 1403/07/21

⬅️استعلام :

👈🏻1- در صورت اثبات ظن قوی بر وقوع بزه و #اخذ_تأمین متناسب، آیا قرار #توقف_عملیات_اجرایی موضوع ماده 23 #قانون_صدور_چک، موجب رفع اثر از اقدامات مذکور در بندهای «الف»، «ب»، «ج» و « د» ماده 5 مکرر این قانون؛ از جمله رفع مسدودی وجوه تمامی #حساب‌ها و #کارت‌های_بانکی و هر مبلغ متعلق به صادرکننده و یا رفع ممنوعیت صدور #ضمانتنامه و #ال_سی و امکان افتتاح حساب برای #صاحب_حساب و صادرکننده وجود دارد؟

👈🏻2- آیا صدور قرار توقیف #عملیات_اجرایی موضوع ماده 23 یادشده منوط به صدور اجراییه از سوی #دادگاه است و یا آنکه صرف #گواهی_عدم_پرداخت می‌تواند با وجود شرایط مذکور در این ماده از موجبات صدور قرار توقف عملیات اجرایی باشد؟

📚نظریه مشورتی اداره کل حقوقی #قوه_قضاییه :
👈🏻1- توقف عملیات اجرایی با اعاده آن ملازمه ندارد؛ بنابراین، در صورت صدور قرار توقف عملیات اجرایی موضوع ماده 23 قانون صدور چک ، عملیات اجرایی در هر مرحله‌ای که جریان دارد متوقف می‌شود و این قرار حسب مورد موجب لغو دستور جلب، رفع #بازداشت شخص، منع توقیف مجدد اموال و عدم صدور دستور #ممنوع‌الخروجی و یا عدم تمدید آن خواهد شد؛ اما موجب رفع توقیف اموال یا لغو دستور صادر شده دایر بر ممنوع‌الخروجی شخص نخواهد شد؛ همچنانکه به تصریح ماده 5 مکرر قانون یادشده، اقدامات موضوع بندهای «الف» تا «د» این ماده تا هنگام رفع سوء اثر از چک اعمال می‌شود.

👈🏻2- با عنایت به اینکه مرجع قضایی رسیدگی‌کننده به ادعای صادرکننده یا قائم‌مقام قانونی وی پس از صدور اجراییه و شروع عملیات اجرایی می‌تواند در موارد مذکور در ماده 23 یادشده، قرار توقف عملیات اجرایی صادر کند، لذا صدور این قرار پس از صدور اجراییه و آغاز عملیات اجرایی امکانپذیر است.

📒 لینک عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws

حقوق بانکی

11 Nov, 13:05


📚اعلام برنامه‌های آموزشی پاییز و زمستان ۱۴۰۳

👈🏻پژوهشـکده پـولی و بـانکی پژوهشـکده پـولی و بـانکی بانک مرکزی، برنامه آموزشی پاییز و زمستان سال جاری خود را اعلام کرد؛ بر این اساس چندین عنوان نشست تحلیلی و کارگاه آموزشی و دوره سفارشی برنامه‌ریزی شده است که با حضور اساتید و صاحبنظران مجرب برگزار خواهند شد.

👈🏻برای مشاهده موضوعات، زمان برگزاری و سایر جزپیات برنامه کلاس‌ها به پیوست مراجعه فرمایید.

📒 لینک عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws

حقوق بانکی

10 Nov, 16:40


مجازات جدید برای تبلیغات برای خرید و فروش غیر­قانونی ارز

📚بر اساس بند "ب"ماده ۱۱ #برنامه_هفتم توسعه، تبلیغات برای #خرید_و_فروش_غیر­قانونی #ارز در #فضای_رسانه‌ای و مجازی، حسب مورد بر اساس شرایط، مشمول #مجازات­ هاي درجه شش یا هفت موضوع ماده (۱۹) #قانون_مجازات_اسلامي است.

👈🏻ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی چنین مقرر کرده است:

⬅️درجه ۶
#حبس بیش از شش ماه تا دو سال
#جزای_نقدی بیش از ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تا ۸۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه
محرومیت از #حقوق_اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال
انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها
ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
ممنوعیت از دعوت عمومی برای #افزایش_سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال
ممنوعیت از اصدار برخی از #اسناد_تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال

⬅️درجه ۷

حبس از نود و یک روز تا شش ماه
جزای نقدی بیش از ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تا ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
#شلاق از یازده تا سی ضربه
محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه

📒عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws

حقوق بانکی

08 Nov, 12:18


📹 #تماشا_کنید

🔹 نشست تخصصی فناوری‌های نوین و آینده بانکداری با حضور دکتر یاسر مرادی، عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران

📰 غرفه روزنامه دنیای اقتصاد

🟠 نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴

🔗 مشاهده متن خبر

بانک صادرات ایران، در خدمت مردم
@bsi_1331

حقوق بانکی

08 Nov, 11:21


🔷️ بانک مرکزی برگزار می کند:

📕 کارگاه آموزشی "اشتباهای پرتکرار در دعاوی بانکی"

👤مدرس: دکتر یاسر مرادی

⏰️ زمان: ۲ و ۴ دی ماه ساعت ۱۴ تا ۱۷

🏢 مکان: پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی

📒حقوق بانکی و به تبع آن دعاوی بانکی یکی از مباحث میان رشته ای است و فردی که قصد کسب تخصص در این زمینه را دارد، می بایست قواعد اختصاصی این رشته را بداند. متاسفانه قضات ، وکلاء ، کارشناسان حقوقی و حتی مدیران بانکی فعال در این عرصه به دلیل عدم تسلط بر این قواعد اختصاصی، دچار اشتباهات پرتکراری در این زمینه می شوند که ذی نفعان پرونده های بانکی را دچار مشکل می کند لذا در این دوره نگاهی به این اشتباهات و راهکار رفع آنها خواهیم داشت.

🌐سرفصل ها :
👈🏻1- اشتباهات در حوزه حسابهای جاری
👈🏻2- اشتباهات در حوزه جبران خسارت زیان وارده توسط بانکها
👈🏻3- اشتباهات در حوزه ترهین وثایق و فک رهن
👈🏻4- اشتباهات در حوزه تسهیلات مبادله ای و مشارکتی
👈🏻5- اشتباهات در حوزه حواله ارزی و رفع تعهد
👈🏻6- اشتباهات در حوزه سود و وجه التزام
👈🏻7- اشتباهات در حوزه امهال و سود مرکب (اعطای تسهیلات جهت تسویه بدهی )
👈🏻8- اشتباهات در حوزه ورشکستگی بدهکار بانکی

حقوق بانکی

08 Nov, 07:38


📌 بخشنامه مهم بانک مرکزی

شماره ۱۴۰۳/۷۰۰/۶۴-۱
مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۲


📃حدود ارائه خدمات بانکی به محجورین


⬅️ تعاریف مهم

✔️ صغیر : کلیه اشخاصی که به حد بلوغ شرعی (اناث ۹سال، ذکور ۱۵ سال) نرسیده باشند.

✔️ محجور : اشخاصی که به موجب قانون از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع می‌باشند.

✔️ نماینده قانونی : هرشخصی که به موجب قانون   یا حکم دادگاه صالحه، ولایت یا قیومیت شخص محجور را به عهده دارد.

✔️ رفع حجر : عبور از سن ۱۸ سالگی و یا دریافت حکم رشد از دادگاه صالحه برای اشخاص کمتر از ۱۸ سال.

✔️ ابزار پرداخت : انواع کارتهای فیزیکی یا مجازی و هر روش و ابزار غیرحضوری که موسسه اعتباری در اختیار دارنده قرار می‌دهد و برای وی امکان دریافت و پرداخت یا انتقال وجه را به شخص دیگر فراهم می‌سازد.

✔️ ابزار پذیرش : دستگاهی فیزیکی یا سامانه‌ای الکترونیکی که می‌توان با استفاده از ابزار پرداخت نسبت به انجام عملیات دریافت، پرداخت و یا انتقال وجه اقدام کرد.

👈🏼 افتتاح حساب سپرده به نام شخص محجور، از سوی نماینده قانونی وی مجاز می‌باشد.

حق برداشت تا رفع حجر فقط با نماینده قانونی است.


👈🏼مادر می‌تواند به نام فرزند صغیر خود حساب سپرده (قرض‌الحسنه یا کوتاه مدت) باز کند و حق برداشت تا زمان رسیدن به ۱۸ سال با مادر است.

👈🏼 اشخاص بالاتر از ۱۲ سال تمام، می‌توانند به نام خود در موسسه اعتباری حساب قرض‌الحسنه‌ پس‌انداز باز کنند. حق برداشت با خود شخص پس از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام است.

👈🏼 افتتاح حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز و سرمایه‌گذاری کوتاه مدت به نام هر شخص محجور مجموعا در بیش از دو موسسه اعتباری مجاز نمی‌باشد.

👈🏼 افتتاح حساب جاری با دسته چک و بی دسته چک بصورت انفرادی و مشترک برای اشخاص محجور ممنوع است.

💥 موسسه اعتباری موظف است آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت حضوری از کلیه حسابهای سپرده متعلق به شخص محجور را به روزانه یک میلیارد ریال و ماهانه ۱۰ میلیارد ریال محدود نماید. 💥

⚠️ برداشت بیشتر از سقف مجاز منوط به تکمیل قسمت "بابت" و یا وجود اسناد مثبته دال بر وجود منافع شخص محجور در انتقال می‌باشد.

انتقال بین حسابهای خود شخص محجور مشمول این قانون نمی‌باشد.

⛔️ حداکثر تراکنش خرید روزانه از هر کارت متعلق به اشخاص بالای ۱۲ سال تا ۱۸ سال تمام، مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال و مجموع کل کارتهای در شبکه بانکی پانصد میلیون ریال می‌باشد.
این مجموع درماه از یک میلیارد ریال نباید فراتر برود.

❌️ اختصاص هرگونه ابزار پرداخت به حساب‌های سپرده اشخاص کمتر از ۷ سال ممنوع است.

⬅️ ارائه این خدمات به اشخاص محجور مجاز نمی‌باشد؛

- اعطای ابزار پذیرش
- اعطای انواع تسهیلات
- اجاره صندوق امانات
- خرید و فروش ارز

📒عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws
📌 اینستاگرام
@bankinglaws

حقوق بانکی

07 Nov, 20:31


📚تأثیر قانون صدور چک اصلاحی بر ضمانت اجراهای قانونی آن

📕نویسندگان:

ابراهیم عبدی پور فرد، ریحانه سادات طباطبایی نژاد،فاطمه بازوکار

از گذشته تاکنون مقررات بسیاری بر چک وضع شده که آخرین آنها مربوط به قانون اصلاحی سال 97 است. به‌موجب قانون مزبور، تحولات بسیاری در خصوص مسائل مختلف مربوط به چک پدید آمده است که یکی از مهم‌ترین آنها، تغییرات ایجادشده در زمینه ضمانت اجراهای قانونی چک است. برخی از آنها در راستای اصلاح مقررات گذشته و ایجاد تغییراتی در آنها و برخی دیگر از ابداعات قانون‌گذار در قانون مذکور هست. از جمله ابداعات قانون‌گذار در این زمینه می‌توان به مطالبه وجه چک از طریق اجرای احکام دادگستری بدون رسیدگی قضایی و همچنین وضع ضمانت اجراهای مربوط به سیستم بانکی اشاره نمود. به‌طور کلی وضع چنین ضمانت اجراهایی با رویکرد غیرکیفری و ایجاد محرومیت‌هایی از خدمات بانکی نسبت به صادرکننده چک‌های بلامحل، خود نشان از تغییر رویکرد قانون‌گذار از سیاست‌های سرکوبگرانه و جایگزین نمودن رویکردحقوقی و بانکی جهت وصول وجه چک‌های برگشتی دارد.

📒عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 اینستاگرام
@bankinglaws

حقوق بانکی

07 Nov, 14:27


📚۱۰ نکته کاربردی درخصوص نحوه اخذ چک و سفته الکترونیک به عنوان پشتوانه تسهیلات

⬅️ با فراگیر شدن #چک و #سفته_الکترونیک و حذف چک کاغذی تا دو سال آینده، ما در #بانک_صادرات زمینه جایگزینی #اسناد_تجاری الکترونیک به عنوان پشتوانه #تسهیلات به جای نسخه های فیزیکی را فراهم کردیم و تا چند ماه آینده دریافت چک و سفته فیزیکی به عنوان تضمین را در کلیه شعب ممنوع خواهیم کرد؛ در این راستا نکات مهمی که برای دریافت این اسناد باید در کلیه #بانکها رعایت شود بدین شرح است:

👈🏻1-مستند قانونی جواز صدور سفته الکترونیکی، بند (ج) ماده 67 قانون برنامه ششم توسعه بوده و ضوابط اجرائی صدور #چک_الکترونیک در تبصره ذیل ماه (1) #قانون_صدور_چک است.

👈🏻2-درج مشخصات چک الکترونیک صادره در وجه بانک بابت #وثایق_تسهیلات اعطایی در قراردادهای مربوطه و همچنین درج و ثبت هرگونه عبارت مبنی بر ارتباط اسناد الکترونیکی پشتوانه، با قرارداد اعطای تسهیلات در قسمت بابت و شرح صدور چک باعث خواهد شد امکان #صدور_اجرائیه ثبتی یا قضایی بروی چک از بین برود لذا اقدامات فوق الذکر توصیه نمی شود.

👈🏻3-در هنگام صدور چک الکترونیک بابت وثایق تسهیلات اعطایی، میبایست #شناسه_ملی بانک به عنوان ذینفع و #کد_ملی مسئول شعبه به عنوان آورنده درج گردد.

👈🏻4- تضمین چک الکترونیک توسط ضامن مطابق با ماده (4) دستورالعمل اجرائی "تبصره ماده (1) #قانون_چک " #بانک_مرکزی با #امضا_الکترونیکی ضامن و با قید شخصی که ضمانت به نفع او صورت می گیرد (مضمون له) امکانپذیر است.

👈🏻5-در خصوص سفته های الکترونیکی با عنایت به عدم امکان تغییر تاریخ سررسید آن لازم است، سررسید سفته های مأخوذه به صورت عندالمطالبه تعیین گردد.

👈🏻6-سفته و چک الکترونیکی مأخوذه صرفا مخصوص یک قرارداد تسهیلاتی یا تعهداتی بوده و به هیچ وجه نباید برای سایر قراردادها، مورد استفاده قرار گیرد.

👈🏻7-استرداد چک و سفته های الکترونیکی پشتوانه تسهیلات، صرفا پس از تسویه کامل تسهیلات مقدور است.

👈🏻8-در خصوص قراردادهای تسهیلاتی با پشتوانه چک الکترونیک، علاوه بر امکان مراجعه به مرجع قضایی جهت انجام اقدامات قانونی به استناد گواهی عدم پرداخت وجه چک با درج الکترونیکی بودن آن و بدون نیاز به ارائه #لاشه_چک، با توجه به صدور شیوه نامه شماره 98284/1403 مورخ 03/06/1403 سازمان ثبت، امکان وصول مطالبات از طریق صدور اجرائیه ثبتی وجود خواهد داشت. پذیرش تقاضانامه صدور اجرائیه چک الکترونیکی از طریق #دفاتر_اسناد_رسمی، در دستور کار #سازمان_ثبت قرار دارد.

👈🏻9-در مواردی که پشتوانه تسهیلات، سفته الکترونیکی می باشد با استناد به نظریه مشورتی شماره 1152/1402/7 مورخ 16/03/1403 اداره حقوقی #قوه_قضائیه ، تا فراهم شدن بسترهای لازم از سوی قوه قضائیه، می بایست با اخذ تصویر مصدق از آن که به تأیید مسئولین شعبه رسیده باشد، مطابق مقررات نسبت به واخواست سفته و پس از آن اقامه دعوی نزد مرجع صالح قضائی اقدام لازم معمول گردد.

👈🏻10-مقرر است جهت فراهم سازی بسترهای لازم نزد قوه قضائیه و ایجاد وحدت رویه در مراجع قضایی بخشنامه ای در این خصوص، توسط قوه قضائیه صادر و ابلاغ گردد.

📒عضویت در شبکه اطلاع رسانی #حقوق_بانکی/ #دکتر_یاسر_مرادی

📌 تلگرام
https://t.me/Bankinglaws
📌 اینستاگرام
@bankinglaws