کارشناسان رسمی دادگستری @karshenasan_rasmi Channel on Telegram

کارشناسان رسمی دادگستری

@karshenasan_rasmi


✔️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری

✔️این کانال به هیچ یک از نهادهای کارشناس رسمی وابستگی نداشته و مستقلا به ارائه مطلب برای کارشناسان رسمی دادگستری می پردازد.

تاریخ تاسیس؛ آبان ۱۳۹۵
مدیر کانال : غلامرضا گلستانی نسب
[email protected]

کارشناسان رسمی دادگستری (Persian)

کارشناسان رسمی دادگستری یک کانال خبری تحلیلی است که به تاریخ آبان ۱۳۹۵ تاسیس شده است. این کانال، تحت مدیریت غلامرضا گلستانی نسب، به هیچ یک از نهادهای کارشناس رسمی وابستگی ندارد و به صورت مستقل مطالب مرتبط با کارشناسان رسمی دادگستری را منتشر می‌کند. اگر به دنبال اخبار و تحلیل‌های حوزه دادگستری هستید، این کانال مکان مناسبی برای شماست. برای اطلاعات بیشتر و عضویت در کانال، می‌توانید با ایمیل [email protected] در تماس باشید.

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Feb, 18:48


به نقل از «قدس آنلاین»

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری رئیس دیوان عالی کشور عنوان کرد :

♦️آماده حضور اساتید دانشگاه، دانشجویان علم حقوق، وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری در جلسات وحدت رویه هستیم

♦️یکی از برنامه‌های تحولی و عملیاتی سال ۱۴۰۴ این نهاد عالی قضایی پخش زنده و بر خط جلسات هیئت عمومی است که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز بر این مهم تأکید شده است و از سویی دیگر در نظر داریم فضای جلسه هیئت عمومی را برای حضور اساتید دانشگاه، دانشجویان علم حقوق، وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری آماده کنیم تا به وظایف خود در این حوزه عمل کرده باشیم و ارتباط تنگاتنگ پایه و بدنه جامعه حقوقی کشور را با دیوان عالی کشور پررنگ‌تر از پیش کنیم.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Feb, 12:52


#خبر_کارشناسی

به نقل از «ایسنا»

💠از ۱۲۰ هزار عضو حاضر مرکز وکلا در سطح کشور ، ۴۸ هزار نفر آنها را کارشناسان رسمی تشکیل می دهند.

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: طی ۳سال اخیر بیش از ۶ میلیون نفر ساعت آموزش های عمومی و تخصصی را به کارشناسان رسمی آموزش داده ایم.

داود کرمی در مراسم تحلیف کارشناسان رسمی دادگستری که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: در بخش هنری تعداد اعضای کانون طی ۳سال اخیر به اندازه ۲۱ سال افزایش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر مراحل ۲سریال را در دست فیلم برداری داریم و به مراحل پایانی آنها نزدیک می شویم تا در شبکه های سراسری روی آنتن پخش قرار گیرد.

کرمی همچنین اضافه کرد: نظرات تخصصی کارشناسان در صدور آرای قطعی قضات در مراکز قضایی بسیار راهگشا است.

وی افزود: در حال حاضر در سطح کشور حدود ۱۲۰ هزار عضو کانون وکلا داریم که ۴۰ درصد آنها را کارشناسان رسمی تشکیل می دهند.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

14 Feb, 14:12


#تلخند_کارشناسی

معقول و طبیعیست که هزینه اجرای قرار یا وسیله ایاب و ذهاب باید شدیدا مرتب افزایش یافته باشد، چون راننده و صاحب خودرو بر خلاف کارشناس خرج و مخارج های متعددی دارد از هزینه های معیشت خود و خانواده گرفته تا مایحتاج عدیده زندگی و دارو و درمان و غیره بانضمام پول راکد شده خرید ماشین و گرانی لاستیک و قطعات یدکی و شستشوی ماشین و صرف وقت و خستگی و اعصاب خرد کنی ها و هزار جور هزینه های اشکار و پنهان و از همه مهمتر می گویند سرمون بشکونین بهتره تا نرخمون بشکونین !!  در ثانی شغلشون اینقدر با اهمیته که بدون تامین وسیله اجرای قرار، هیچ قرار کارشناسی قابل اجرا نیست سوما همشون دستشون تو دست هم است و همشون هم اکثرا شاید با اندکی کم و زیاد، نرخ ساعتی و لحظه ای یکسانی دارن.

موضوعات فوق الذکر رو در اطاق فکر بررسی کردیم و بسیار متاسف شدیم که انگشت شماری از ذره بینان رسمی، دستمزد ناچیز خود را با آنان مقایسه و انتظار دارند دستمزدشان همانند وسایط نقلیه با تورم و افزایش هزینه زندگی، در تعادل باشد !!!

اطاق کاملا اشراف دارد که اکثریت قریب باتفاق کارشناسان، عظمتِ شان و منزلت "کسب و کار" (!) کارشناسی را با هیچ اجر دنیوی و مالی مقایسه نمی کنند و این "کسب و کار" را برای تامین حتی دفتر و دستک کار پر عظمت کارشناسی، انتخاب ننموده اند بلکه عزت و احترام و دقت و تخصص و مهارت و عدالتخواهی و امانتداری و بازوان امین و شایسته دستگاه عدالت محسوب شدن را به اجر دنیوی ترجیح داده و احترام این "کسب و کار" بی اجر و مواجب را فدای دستمزد ناچیز آن نکرده و نمی کنند !!

خوشبختانه " کسب و کار" کارشناسی، شغل نبوده و نیست و کارشناسان فرهیخته، بخود می بالند که همچون ابزار کاری مانند اتومبیل نیستند که سرمایه برای خرید لازم دارد و قطعات یدکی گران شده یا هزینه زندگی افزایش یافته و ازینقبیل، کارشناسی چنین معضلاتی ندارد و مدرک تحصیلی و تجربیات کاری خود را بر خلاف خرید ماشین وسیله ایاب و ذهاب، با سرمایه گذاری مالی بدست نیاورده که ارزش مالی (!!) داشته باشد در ثانی هزینه زندگی کارشناسان، از راه شغل و حرفه ای که دارند تامین می شود و لذا مصرا نیازی به اعمال عدل و انصاف در تعیین دستمزد ندارند (⁉️‼️).

از صبوری کارشناسان همین بس که هیچگاه با وجود تورمات لحظه ای، حاضر نبوده اند حتی تعرفه قانونی در موعد قانونی تعدیل گردد !! و حتی با اصرار خواسته اند همان تعدیلات بی ثمر چندین ساله هم، رعایت نگردد چون باور داشتند یا مزد تموم یا منت تموم !!

در هر حال باعث خوشحالی است که این "کسب و کار" کارشناسی، به معنای متعارف سایر کسب و کار ها همسو با تانیت هزینه های زندگی نیست و خوشبختانه تنها حرفه ایست که بدون توجه به شاخص های بانک مرکزی، در عوالم دهه ها پیش، بدون دغدغه های روزمره عوام، با خاطرات تورم صفر، ارامش روحی خود را حفظ نموده است.

آفرین صد آفرین و هزاران آفرین.

✍🏽  صدیقی

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Feb, 20:30


،
⁉️آیا کارشناسان رسمی دادگستری مجاز به تعیین درصد تقصیر هستند؟


♻️مطالبی در این ارتباط که در این کانال منتشر شده است :


📨نامه شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری
📌تعيين مقصر و میزان درصد تقصیر به عهده مراجع قضایی است نه کارشناس
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/7562


یک رای قضایی:
📌میزان تاثیر عوامل مرتبط با موضوع و تعیین میزان تقصیر امری قضایی بوده و خارج از حوزه وظایف کارشناسان است.
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/8111


♻️نظریه شماره 7/98/807 مورخ 1398/06/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه
📌کارشناس صرفا صلاحیت معرفی مقصر یا مقصرین در بروز حادثه را دارد لکن مسلم است هیچ گاه صلاحیت تعیین میزان تاثیر مقصر در جنایت حاصل شده را ندارد زیرا هیچ معیار و ضابطه خاصی در این خصوص نیست
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/8055


📨نامه دادگستری استان اصفهان
🔸تشخیص و تعيين مسئول و ضامن حادثه مطابق با قانون و اصول و قواعد فقهي با مرجع قضایی است و درخواست تشخیص و تعیین مقصر از کارشناس حوادث وجاهتي ندارد.
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/7561


🔳قرار جلب به دادرسی
🔆 احراز و تعیین #درصد_تقصیر برعهده مقام قضایی است و آنچه کارشناس در خصوص آن اظهارنظر می نماید تعیین #درصد_تاثیر هریک از عوامل دخیل در حادثه است.🔆
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/7448


📩نامه رئیس کل دادگستری استان اصفهان
📌ارجاع به کارشناس جهت تعیین میزان تأثیر منحصر به قسمت اخیر ماده 526 قانون مجازات اسلامي است و ضرورت دارد مراجع قضايي از واگذاري امور حكمي ، چون تشخيص و تعيين مسئول و مقصر و درصد تقصیر در کلیه موارد خودداري نمايند .
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/6168


🔰عوامل موثر، تعیین میزان تاثیر هر یک از عوامل ،  تعیین میزان تقصیر هر یک از عوامل موثر در یک حادثه
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/6764


🔻نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه:
تعیین #میزان_تقصیر عوامل موثر در یک حادثه یک امر قضائی بوده و در صلاحیت دادگاه است. صلاحیت کارشناسان فقط در تعیین #میزان_تأثیر هر یک از عوامل می باشد.
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/3911

🔻رای شعبه تجدیدنظر:
با فرض اینکه اسباب متعدد در وقوع صدمه تاثیر داشته باشند مسئولیت اسباب در پرداخت دیه بر اساس درجه تقصیر اعلام شده توسط کمیسیون کارشناسی است.
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/2754


🔻متن پیشنهادی برای کارشناسان بررسی کننده حوادث کاری در اعلام میزان درصد تقصیر
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/820

♻️پرسش و پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
🔻#درصد_تقصیر یا #درصد_تاثیر
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/2512


🔻پرسش و پاسخی با آقای دکتر عباس موسوی (قاضی محترم دادگاه تجدید نظر) در باب مسئولیت کارشناسی
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/2462

🔻چی به چی ربط داره
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/876

🔻پرسش و پاسخی در باب تعیین مقصر و تعیین درصد تقصیر
👉https://t.me/Karshenasan_Sakhteman/670
👉https://t.me/Karshenasan_Sakhteman/671

🔻یک نظریه کارشناسی اشتباه
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/8911


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Feb, 20:09


🔺یک نظریه کارشناسی اشتباه

👈تعیین #میزان_تقصیر عوامل موثر در یک حادثه یک امر قضائی بوده و در صلاحیت دادگاه است. صلاحیت کارشناسان فقط در تعیین #میزان_تأثیر هر یک از عوامل می باشد.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Feb, 19:25


#خبر_کارشناسی

مختومه شدن ۱۰ هزار پرونده قانون تعیین تکلیف ساختمان‌های فاقد سند در یزد با همکاری مرکز کارشناسان رسمی دادگستری

ایسنا/یزد مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان یزد از مختومه شدن بیش از ۱۰ هزار پرونده قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی در سال جاری خبر داد.

«مهدی اقبال» در این خصوص اظهار کرد: با اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، حل مشکلات و تشریع در مختومه کردن پرونده های قانون تعیین تکلیف به عنوان یکی از محورهای اصلی این قانون با جدیت بیشتر در دستور کار قرار گرفت.

عضو شورای قضایی یزد اضافه کرد: برای تسریع در رسیدگی به این پرونده‌ها، یکی از اصلی ترین برنامه های تعریف شده در اداره کل ثبت اسناد استان، همکاری گسترده با مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان یزد بود که با همکاری‌ها، دقت‌ها و مسئولیت پذیری کارشناسان افزایش یافت.

اقبال با اشاره به این که رسیدگی به این پرونده ها در اجرای ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف با همکاری مرکز کارشناسان سریعتر شده است، خاطرنشان کرد: در این خصوص آرای مثبت صادره در پرونده های قانون تعیین تکلیف در سال جاری تقریبا ۲ برابر آرای منفی بوده این در حالی است که تا قبل از سال ۱۴۰۱ این آمار برعکس بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی ثبت اسناد و املاک یزد، به گفته وی، کل پرونده‌های ثبت نامی در قانون تعیین تکلیف تا امروز ۱۱۰ هزار پرونده است که نسبت به ۱۰۳ هزار و ۲۵۰ پرونده رسیدگی صورت گرفته به عبارتی ۹۵ درصد از پرونده‌های تشکیلی تعیین تکلیف شده و باقی پنج درصد مابقی نیز تا پایان سال تعیین تکلیف خواهد شد.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Feb, 10:51


📽ویدئوی جلسه اول و دوم دوره آموزشی پیشرفته دارایی های نامشهود

لینک مشاهده ویدئو در سایت شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری

👉 https://hcioe.org/?p=7118



⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

11 Feb, 17:51


📌 تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه

✳️ بدینوسیله به اطلاع می رساند، بنابر اعلام معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و با عنایت به مصوبه کارگروه مدیریت بحران هوای استان تهران به علت تداوم برودت هوا، واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه تعطیل است.

🔹 همچنین در سایر استان‌هایی که توسط مقامات محلی تصميمات مشابه اتخاذ شده است در واحدهای قضایی و اداری نیز قابل اعمال است.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

11 Feb, 07:59


🔘 قانون تسهیل به زودی اصلاح خواهد شد

🔹دکتر عثمان سالاری، نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری خوزستان گفت:  قانون تسهیل به عنوان بزرگترین چالش نهاد وکالت در سالهای اخیر مطرح شده است. با مذاکرات انجام شده و نظر مساعد اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس این قانون به زودی اصلاح خواهد شد و نظم و شایسته گزینی به نظام وکالت باز خواهد گشت.

🔹وی افزود: بدون تردید اینجانب با تصویب این طرح مخالفم، نه اینکه خودم سابقا قاضی یا وکیل دادگستری بوده ام بلکه تصویب اینگونه طرح ها موجب ورود صدمات و لطمات غیر قابل جبرانی به جامعه حقوقی خواهد شد لذا به شدت با تصویب این طرح مخالفم و به طور جد پیگیر این موضوع خواهم بود./ وکلاپرس 

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Feb, 20:39


#مهم

🔺اقدام قابل تحسین دادگاه در وصول تتمه دستمزد کارشناسی بدون تقدیم دادخواست


♻️در این مورد نوشته بودیم:

📌چگونه از طریق قانونی، دستمزد کارشناسی تضییع شده خود را وصول کنیم؟

👉
https://t.me/Karshenasan_rasmi/6571?single

👉
https://t.me/Karshenasan_rasmi/6574

📌دستورالعمل مورخ ۱۳۹۹/۰۱/۰۹ رئیس قوه قضاییه با موضوع ؛"ساماندهی زمان و فرآیند کارشناس رسمی دادگستری"

👉 https://t.me/Karshenasan_rasmi/3248


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Feb, 16:42


💠مدرسه سه کلاسه کارشناس  به همت شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری و کانون آذربایجان غربی افتتاح شد

◾️مدرسه ۳کلاسه کارشناس که به همت شورای عالی کارشناسان ساخته شده است، صبح روز پنج شنبه ۱۸ بهمن ماه  با حضور جمعی از مقامات محلی  شهرستان خوی ، دکتر علی اکبر بالاگرد عضو هیئت رئیسه شورای عالی کارشناسان ،امیر سقراط نظمی رییس کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان غربی ، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان خوی ، دانش آموزان و معلمان این واحد آموزشی در روستای زاویه فیرورق افتتاح و آماده بهره‌برداری شد.


◾️کلنگ زنی این مدرسه دوازدهم تیرماه امسال توسط محمد حسین دادخواه ریاست شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری انجام شده  بود

◾️هزینه ساخت این مدرسه از محل وجوه کمک های نقدی کارشناسان رسمی دادگستری سراسر کشور برای آسیب دیدگان زلزله خوی و اعتبار اختصاصی شورای عالی تامین شده بود

✔️روابط عمومی کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان غربی

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Feb, 10:48


#تلخند_کارشناسی

بازپخش

لحاف ملانصرالدین و مورد استفاده فراوان آن در بعصی محاورات عامه

بنده نمیدانم که چرا جر و دعوا سر لحاف این ملای نکته سنج هم اینهمه طرفدار پیدا کرده و اصولا چرا لحاف ایشان مَثَل شده است ؟!!

بهر حال این لحاف مشهور، ربطی به عرایض و موضوع ما ندارد و بلکه منظور فقط ذکر خیری از سوابق  آن و از او بود !!!

بگذریم !

همه شاهدن که بنده بارها از کارشناسان بعنوان بازوان توانای محاکم یاد کرده ام و لذا بهیچوجه موافق هیچ محدودیتی در بکار گیری از تخصص و توانایی آنان، نبوده و نیستم و معتقد بوده و هستم که کار را باید به کاردان سپرد که در این بحث ما، از ویژه گیهای کاردانی، از جمله لهجه، محل جغرافیایی اقامتگاه کارشناس، وضعیت مرکزیت کشوری و بزرگی و کوچکی محل اقامت، بد سفر نبودن و نترسیدن از چاله های هوایی در هنگام پرواز، تحمل چند ساعت دوری از خانه و کاشانه، تحمل تغییر بالش و تشک محلهای پر ستاره، تخصص در فن آوریهای فضایی بویژه سابقه ثبت تحقیقات مریخ شناسی و شناخت موجودات ناشناخته فضایی و بخصوص وضعیت و شرایط سرمایه گذاریهای مالی و ملکی اعم از منقول و غیر منقول و میزان سهام و ارزشهای افزوده سرمایه گذاریهای مالی و صنعتی بسیار بزرگ و حجیم
و تحقیقات اکتشافی موجودات فضایی و ظرافت تشخیص سوخت ناشناخته بشقابهای پرنده و بسیاری دیگر از تخصص هاییکه خاص کارشناسان تافته جدا بافته کشور است که مسلما تمام این تبحرات معجزاتی، فقط و فقط از تعداد اندکی کارشناسان خاص بر می آید و متاسفانه  در بسیاری از استانها و شهرستانهای کشور هنوز از وجود کارشناس ارزیاب تخم خروس و تشخیص سفتی و شلی نمونه سنگها و مواد استخراجی سفیه های اعزامی به کرات دیگر، بی بهره اند !!!

بنده هم بدون توجه به فلسفه لحاف ملای یاد شده آن اسطوره معروف و واقعا بدون عنایت به میزان دستمزد و هزینه های ناچیز پرواز و خورد و خوراک و اقامتگاه و ایاب و ذهاب که بهیچوجه تحمیلی به متقاضی نخواهد بود (!!)، معتقدم نباید هیچگونه محدودیتی برای بهره برداری از تخصصهای بی نظیر اولیاء همه فن حریف کارشناسان خاص یک دیار صاحب کرامتهای ویژه که همین بس که متخصص علم غیب و در یک‌نگاه قادر به تشخیص فنی موارد آشکار و پنهان هر موضوعی صرفنظر از موقعیت محل و محل وقوع آن در اقصی نقاط کرات و  کائنات، می باشند، بوجود آید و قاطعانه حتی با شکل عدد ۴ چه مذکر باشد و چه مونث، چه اصلاحی باشد چه غیر، مخالفم و مطمئنم عدم حذف آن میتواند ضربه مهلکی برای گسترش عدالت در سرتاسر جهان هستی بزند !!!‼️

بنظر بنده، اگر از همان ابتدا، اطلاق کارشناس رسمی هم منحصر به بعضی کارشناسان پایتخت میگردید اکنون با هجمه های فعلی روبرو نبودیم که کارشناس یا کارشناسانی غیر مرکزی خود را رسمی بدانند و انتطار داشته باشند کار محل خودشان بخودشان محول گردد و همه چیز را زیر پا بگذارند و بصرف دانایی و توانایی کارشناسی خود،  فراموش کنند این گفته قدیمی که  خانی گفتند و رعیتی گفتند و هر کس باید جایگاه خود را انطور که تیولدار می گوید بداند !!!

علی ایحال، ادم باید لقمه باندازه دهنش برداره، کارهای بزرگ مال بعضی سرکرده و صاحب کرامات شهر بزرگ کشور است و شهرستانها باید بهمان آب باریکی که ما می گوییم، قانع باشند و از همه اینها گذشته، بسیاری از میزان و صراط فعل و انفعالات دارایی های تشکیلات و موسسات بزرگ کشور، حسب عرف متداول و سبق نظریات بعصی از ورزیدگان مرکزنشین، کارشناسی شده است و مسلم است نظرات دقیقتر اهل فن محلی، موجب درهم ریختگی و جابجاییهای ناخواسته فراوانی نیز خواهد شد که بضرر کمپانیها تمام میشود و لذا باید بخواست و انتخاب متقاضی نیز احترام گذاشت و کاری نکرد که به خواست و آزادی آنان لطمه ای وارد گردد !‼️⁉️

✍🏽    صدیقی

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Feb, 04:20


#کارزار

📍درخواست عدم بازرسی بدنی کارشناسان رسمی دادگستری در بدو ورود به محاکم قضائی

🔗لینک کارزار:
👉 https://www.karzar.net/181137


🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Feb, 04:17


▫️
مرکز طرحی جامع و کامل برای اصلاح قانون تسهیل آماده کرده است

۲۰ بهمن ۱۴۰۳

عبدلیان پور رئیس مرکز در آیین تحلیف وکلای مازندران، در مورد نحوه اجرای قانون تسهیل گفت: اگرچه ما نسبت به قانون تسهیل انتقاداتی داریم اما تاکنون براساس مر قانون عمل کرده ایم و امسال دیدید که بیش از ۱۷ هزار نفر براساس این قانون در آزمون ما شرکت کردند. وی افزود: این قانون از ابتدا مشکل کارشناسی داشت ولی چون قانون شد ما به آن عمل کردیم وهمین اقدامات تخصصی و تلاش های مرکز بوده که ریاست محترم قوه قضا در مشهد فرمودند که ما در مرکز یک کمیسیون شبه قضایی تشکیل داده ایم و این بیانگر نگرش و رویکرد کارشناسانی و تخصصی مرکز است که افتخاری برای ما تلقی می شود.

عبدلیان پور افزود: ما یک طرح جامع و کامل برای اصلاح قانون تسهیل داریم که بتوانیم با نظرات و اراده علمی و تخصصی مجموعه مرکز آن را در راستای اصلاح پیش ببریم.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Feb, 21:02


#خبر_کارشناسی

‍ جلسه بررسی چالش ها و راهکارهای قانون اجرای احکام با حضور ریاست و معاونین دادگستری شهرستان اراک، رییس کانون کارشناسان دادگستری استان مرکزی و دیگر مسئولین روز چهارشنبه مورخ ۱۷ بهمن ماه برگزار شد.
در این جلسه آقای مهندس مصلح آبادی رئیس کانون کارشناسان مواردی از چالش های موجود در قانون اجرای احکام را در جلسه مطرح نموندند

اهم مطالبی که آقای مصلح ابادی به آنها اشاره داشتند شامل موارد ذیل می باشد.

چالش‌ها و پیشنهادات:

1. طولانی شدن فرآیند اجرای حکم:
   - علت: بوروکراسی اداری، کمبود نیروی انسانی و منابع.
   - پیشنهاد: افزایش تعداد کارمندان و منابع، استفاده از فناوری اطلاعات برای تسریع فرآیندها.

2. عدم همکاری محکوم‌علیه:
   - علت: مقاومت محکوم‌علیه در اجرای حکم، پنهان کردن اموال.
   - پیشنهاد: تقویت سازوکارهای نظارتی و اجرایی، استفاده از ابزارهای قانونی برای اجبار به اجرای حکم.

3. مشکلات در شناسایی و توقیف اموال:
   - علت: عدم دسترسی به اطلاعات دقیق درباره اموال محکوم‌علیه.
   - پیشنهاد: ایجاد پایگاه‌های داده یکپارچه و شفاف، همکاری با نهادهای مالی و بانکی.

4. نقص در قوانین و مقررات:
   - علت: قوانین قدیمی و ناکارآمد.
   - پیشنهاد: بازنگری و به‌روزرسانی قوانین، تصویب قوانین جدید متناسب با نیازهای روز.

5. فقدان آموزش کافی برای کارکنان:
   - علت: عدم آگاهی کافی کارکنان از قوانین و رویه‌های جدید.
   - پیشنهاد: برگزاری دوره‌های آموزشی منظم و کارگاه‌های تخصصی.

6. مشکلات مالی و بودجه‌ای:
   - علت: کمبود بودجه برای اجرای احکام.
   - پیشنهاد: تخصیص بودجه بیشتر به بخش اجرای احکام، جذب منابع مالی از طریق مشارکت‌های عمومی و خصوصی.


⚜️روابط عمومی کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان مرکزی


🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Feb, 20:54


لزوم اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری کشور

قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، که به اختصار «قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» نیز نامیده می‌شود، یکی از مهم‌ترین قوانین در راستای شفافیت و پاسخگویی نهادها و سازمان‌ها است. اجرای این قانون در کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری کشور، به دلیل نقش حساس و تأثیرگذار این نهاد در فرآیند دادرسی و تصمیم‌گیری‌های قضایی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

🔹ضرورت اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات

افزایش اعتماد عمومی:
دسترسی آزاد به اطلاعات مربوط به عملکرد کانون‌ها و کارشناسان، اعتماد مردم به این نهاد را افزایش می‌دهد و از شائبه‌های مربوط به تبانی و فساد جلوگیری می‌کند.

پیشگیری از فساد:
شفافیت در عملکرد کانون‌ها و کارشناسان، امکان نظارت عمومی را فراهم می‌کند و از سوءاستفاده‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

ارتقاء پاسخگویی:
اجرای این قانون، کانون‌ها و کارشناسان را ملزم به پاسخگویی در برابر عملکرد خود می‌کند و از این طریق، کیفیت خدمات ارائه شده بهبود می‌یابد.

حفظ حقوق شهروندان:
شفافیت در فرآیند کارشناسی، از تضییع حقوق شهروندان در اثر اشتباهات یا تبانی‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

ارتقاء کیفی تصمیمات:
دسترسی به اطلاعات تخصصی و فنی، به قضات و سایر تصمیم‌گیرندگان کمک می‌کند تا تصمیمات دقیق‌تر و عادلانه‌تری اتخاذ کنند.

🔹نحوه اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات

انتشار اطلاعات:
کانون‌ها باید اطلاعات مربوط به قوانین و مقررات، تعرفه‌های کارشناسی، نحوه انتخاب کارشناسان، آمار پرونده‌ها و ... را به صورت عمومی منتشر کنند.

ایجاد سامانه اطلاع‌رسانی:
ایجاد سامانه‌ای که در آن اطلاعات مربوط به پرونده‌های کارشناسی، نظرات کارشناسان، و آرای دادگاه‌ها قابل دسترسی باشد.

برگزاری جلسات علنی:
برگزاری جلسات علنی کانون و کمیسیون‌های تخصصی، به منظور اطلاع عموم از تصمیمات و عملکرد آنها.

پاسخگویی به شکایات:
ایجاد سازوکاری برای دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی در خصوص عملکرد کارشناسان و کانون.

آموزش و اطلاع‌رسانی:
برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان و کارکنان کانون‌ها در خصوص قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و نحوه اجرای آن.

🔹مزایای اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات

▫️افزایش اعتماد عمومی به نظام کارشناسی
▫️کاهش فساد و تبانی
▫️ارتقاء کیفیت خدمات کارشناسی
▫️حفظ حقوق شهروندان
▫️افزایش پاسخگویی کانون‌ها و کارشناسان
▫️بهبود کیفیت تصمیمات قضایی

🔹چالش‌های اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات

▫️مقاومت در برابر تغییر
▫️حفظ حریم خصوصی
▫️نیاز به زیرساخت مناسب

🔹نتیجه‌گیری

اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری، گامی مهم در جهت افزایش شفافیت، پاسخگویی، و بهبود عملکرد این نهاد است. با غلبه بر چالش‌های موجود و اجرای صحیح این قانون، می‌توان به اهداف مورد نظر دست یافت و نظام کارشناسی را بهبود بخشید.

#هوش_مصنوعی

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Feb, 13:47


🔺#قرار_کارشناسی ؟!! اشتباه

آنچه در قرار کارشناسی آمده است
امور قضایی است که احراز آن باید
توسط مقامات قضایی صورت پذیرد.
اصولا این امور خارج از حیطه کارشناسی و صلاحیت های اعطایی است و کارشناسان باید اعلام نمایند که قرار ارجاعی خارج از صلاحیت کارشناسی می باشد.
قاضی محترم اموری که جز تکالیف و وظائف قانونی اش می باشد را نمی تواند در قالب قرار کارشناسی از دیگری بخواهد.
صدور این گونه قرارها می تواند درصورت شکایت ذینفع، تخلف انتظامی برای قاضی طبق قانون نظارت بر رفتار قضات محسوب گردد.
والسلام

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Jan, 10:48


#خبر_‌کارشناسی

افتتاح واحد فوریت‌های قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب کرج

ایسنا/البرز ساختمان واحد کشیک و فوریت‌های قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب کرج از محل اعتبارات خاص با حضور رئیس کل دادگستری استان البرز مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

حسین فاضلی هریکندی رئیس کل دادگستری البرز در این آیین با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اولویت‌های ایجاد واحد کشیک، تعیین تکلیف فوری افراد بازداشت شده در خارج از وقت اداری است؛ به نحوی که در صورت احراز بی‌گناهی، فورا آزاد شده یا در صورت کم اهمیت بودن جرم و یا عدم لزوم بازداشت، با اخذ تامین مناسب آزاد شوند؛ در این راستا هماهنگی لازم با اداره کل ثبت اسناد و املاک استان و #کارشناسان_رسمی_دادگستری انجام شده تا آنها هم در همین ساعات، دایره کشیک داشته باشند و در صورت معرفی وثیقه از سوی متهم، اقدام لازم به منظور ارزیابی و پذیرش وثیقه انجام شود.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Jan, 10:40


به نقل از «ایرنا»

کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی توان کسب رتبه نخست کشور را دارد

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۳ 


 ایرنا، غلامحسین مظفری شب گذشته در دیدار با اعضای  کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی افزود: قرار داشتن کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی پس از تهران و اصفهان و در جایگاه سوم کشوری از مزایای این استان و نشانگر رشد فنی کارشناسان این نهاد در تمام رشته‌ها، مدیریت توسعه نگر و حضور کارشناسان است.

او اضافه کرد: خدمات مختلف کانون کارشناسان در تمام عرصه های زندگی مردم تاثیر دارد از این رو تشخیص و نظر درست این متخصصان نقش و جایگاه با اهمیتی در زندگی مردم و حتی سایر دستگاه هایی که از خدمات آنهابهره مند می شوند دارد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به این که اعتماد مردم اصلی‌ترین شاخص عملکرد مسوولان است و آنان به خوبی صداقت و نحوه مدیریت ها را ارزیابی می‌کنند گفت: به هر میزان بر کیفیت خدمات خود بیفزایید به همان میزان رضایت و دعای خیر مردم را نیز به دنبال خواهد داشت.

مظفری ادامه داد: دسترسی آسان به خدمات کانون کارشناسان، رتبه‌بندی کارشناسان متبحر، شفافیت شاخص‌های خدمات و آموزش مراجعه کنندگان برای احقاق حق و آشنایی با حقوق آنان از جمله امور ضروری در تداوم و استمرار کار مطلوب این نهاد است از این رو شفاف سازی، نظارت و کنترل همراه با ارائه آموزش‌های مورد نیاز به کارشناسان رسمی باید از اولویت‌های کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی باشد تا سطح ارائه خدمات هر روز مطلوب‌تر شود.
وی گفت: مردم، کانون کارشناسان رسمی دادگستری را به چشم بخشی از حاکمیت می‌بینند و شفافیت و بی‌شائبه بودن عملکرد شما در اعتماد مردم و مشارکت اجتماعی آنان تاثیر بسیار دارد.

رییس کانون کارشناسان رسمی دادگستری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ عضو متخصص در این کانون مشغول به فعالیت و خدمت رسانی هستند و روزانه تا ۲۰۰ فقره کارشناسی و همچنین حدود ۵۰۰ مکاتبه در موضوعات گوناگون در این نهاد به نتیجه می رسد.

سید محمدرضا وحیدی تورچی افزود: این آمارها از خدمات صادقانه همکاران این کانون نشان دارد و موجب شده است از ۱۸ عضو شورای عالی کانون کارشناسان رسمی کشور ۲ عضو آن از خراسان رضوی باشند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

12 Jan, 15:08


📨اظهارنامه رسمی چند تن از مطالبه گران کارشناسی رسمی کشور خطاب به شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری

📌موضوع:

درخواست استمرار ماده ۴ تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی در تعرفه آتی


🔹ماده ۴ تعرفه ۱۴۰۲:
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف اند کارشناس یا هیات کارشناسی را از کارشناسان محل وقوع مورد ارزیابی انتخاب یا درخواست نمایند و دستمزد کارشناسی را در صورتی که قابل برآورد نباشد حسب مورد به طور علی الحساب به حساب کانون یا مرکز تودیع و قبض آن را در پرونده مربوط پیوست نمایند. در این صورت، کارشناسان رسمی مكلف اند پس از تودیع دستمزد نسبت به انجام کارشناسی اقدام نمایند .

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

11 Jan, 19:35


#اطلاعیه

شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری برگزار می کند

📌وبینار تخصصی

” دعاوی مربوط به بازار سرمایه و کارشناسی
"

📅تاریخ برگزاری: یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

ساعت: ۱۵ - ۱۷


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

11 Jan, 10:48


تصویری هولناک و آخرالزمانی از آتش سوزی لس‌آنجلس

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Jan, 16:24


📌تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه در روز شنبه ۲۲ دی ماه در استان‌های زیر قطعی شد

استان های:
تهران
گلستان
آذربایجان غربی
کردستان
کرمان
مازندران
قم
قزوین
اردبیل
فارس
مرکزی
سمنان
اصفهان
خراسان جنوبی
خراسان رضوی

این لیست بروزرسانی خواهد شد

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Jan, 16:15


🔴 فوری  تمامی واحد‌های قضایی، دادگاه‌ها و دادسرا‌های #گلستان و شوراهای حل اختلاف، فردا  شنبه ۲۲ دی ماه تعطیل است.

احمدرضا فضیلت معاون منابع انسانی دادگستری گلستان گفت: در پی تصمیم کارگروه مدیریت مصرف انرژی استان گلستان مبنی بر تعطیلی ادارات و نهادهای دولتی ، همه واحدهای قضایی و اداری استان گلستان نیز در روز شنبه ۲۲ دی تعطیل است.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Jan, 16:14


🔹تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان #تهران روز ۲۲ دی ماه

🔹معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز ۲۲ دی ماه خبر داد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Jan, 08:35


#توجه_مهم

💠 همراهان گرامی
تبلیغاتی که به صورت متن ساده و بدون بنر یا ویدیو انتهای کانال می‌بینید ، توسط تلگرام و بدون اطلاع و خواست و اراده ما درج می شوند.

این کانال هیچگاه تبلیغاتی نداشته و نخواهد داشت. تلاش ما محدود به ارائه آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با کارشناسان رسمی دادگستری می باشد.

لطفاً مراقب باشید و به تبلیغات انتهای کانال اعتماد نکنید.

از همراهی شما سپاسگزاریم. 🙏


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Jan, 06:41


#نظرات_کارشناسان

دو روی یک سکه

اعطای صلاحیت کشوری و انجام کار شناسی در استانهای همجوار در صورت فقدان کارشناس دارای صلاحیت ، موضوعیست که قانون گذار آنرا بدرستی دیده است و تغییر یا اصلاح آن می تواند به مشکلات عدیده بخصوص در محاکم قضایی منجر شود.
این مهم تا زمانی مصداق دارد که کارشناس محلی ، دارای صلاحیت لازمه مورد نظر وجود نداشته باشد ‌.
این امر شبیه به استفاده از کارشناس خبره، در شرایط فقدان کارشناس رسمی است ‌

بنظر می رسد که نیاز به کارشناس خبره و کارشناس پروازی و بهره برداری از هر دو در مراجع قضایی از یکدست و دارای مضمون واحد هستند . قانونگذار هر دو را به مثابه دو روی یک سکه ،در امر کارشناسی مد نظر داشته است و رعایت و توجه به این اصل ، در اعتباربخشی به مصوبات قانونی مهم است .نقض آن در صورت لزوم منوط به تشریفات خاصی است.

در مانحن فیه ،موضوع اصلی این است که در شرایط وجود کارشناس هم ارز و دارای صلاحیت مشابه و مورد وثوق ، در محل و استان مربوطه ، چه نیازی به کارشناس پروازی و یا کارشناس خبره است ؟

بنظر من همانگونه که استفاده از کارشناس خبره در شرایط وجود کارشناس رسمی ذیصلاح تخلف دادرس است و موجبات نقض دادنامه است . استفاده از کارشناس پروازی در شرایط وجود کارشناس رسمی ذیصلاح محلی ، تخلف محسوب میشود.

بخصوص در امر ارزیابی ‌، که نیاز به تسلط میدانی و تحقیق محلی و تجربه منطقه ای و با وجود همه عناصر و عوامل ،همواره محل اعتراض و بازنگری است .

امروزه خوشبختانه در کل کشور از، شمال تا جنوب ، کارشناس رسمی ذیصلاح و موثق و کاربلد در امر ارزیابی بقدر کفایت وجود دارد ‌به همین دلیل نیاز به کارشناس خبره و کارشناس پروازی ، حداقل در این قسمت ، قابل توجیه نیست ‌!

با احترام . محمد نیک بخش

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Jan, 06:33


🔺 امکان شکایت از تماس‌های صوتی تبلیغاتی

از طریق سامانه ۱۹۵ به آدرس:
👉 https://195.cra.ir/


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Jan, 14:20


▫️
💢راهکار طلایی برای خشکاندن فساد در 'کارشناسی رسمی دادگستری'

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۳

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای بارها نسبت به وقوع برخی تخلفات و فساد گسترده در جامعه "کارشناسان رسمی دادگستری" انتقادات تندی را مطرح کرده است.

او یک بار در انتقاد از این وضعیت نابسامان گفته بود: «در یک پرونده در ظرف کمتر از یک سال برای زمینی در غرب تهران توسط چند کارشناس به ترتیب 270 میلیارد، 780 میلیارد، 1700 میلیارد و 8 هزار میلیارد تومان قیمت کارشناسی اعلام شد!» این نمونه مثالی نشان از وجود تخلفات در حوزه کارشناسی رسمی است که نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند که در سخنرانی‌ها، اظهارنظرها و گزارش‌های مسئولان ارشد قضایی هم دیده می‌شود.

اشکال در سیستم ارجاع پرونده به کارشناس است

محمدحسین دادخواه؛ رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره انتقادات مطروحه از سوی مسئولان قضایی از جمله رییس قوه قضاییه درباره تخلفات و فساد برخی کارشناسان رسمی با اشاره به پرونده‌ای خاص در تهران که رئیس قوه قضاییه به آن اشاره کرده بودند، گفت: اطلاعات مربوط به این پرونده را به معاونت حقوقی قوه قضاییه ارائه کردیم. این پرونده شامل کارشناسی ملکی است که طی 6 ماه، قیمت آن بسیار دچار تغییرات شده بود البته در این مورد، مشخص نیست کارشناس اولیه که این قیمت‌گذاری غیرواقعی را انجام داده، رسمی بوده یا از مرجع دیگری انتخاب شده است. به همین دلیل، ما امکان نظارت دقیق بر این پرونده را نداریم.

وی تأکید کرد: وقتی ما متولی کارشناسی کشور را کنار می‌گذاریم و ارجاعات به طریق دیگر صورت می‌گیرد قطعاً وقوع این نوع اتفاقات محتمل می‌شود.

آیا می‌توانیم قاضی رسیدگی به شکایت در مرجع قضایی را خودمان تعیین کنیم؟

دادخواه ادامه داد: خدمت هم رئیس محترم فعلی و هم رئیس سابق قوه قضاییه عرض کردم که وقتی متولی کارشناسی کشور را کنار می‌گذاریم و ارجاع به طریقی دیگر صورت می‌گیرد، قطعاً وقوع این تخلفات احتمال دارد؛ در نظر بگیرید که مردم در یک مرجع قضایی آزاد باشند که خودشان شعبه رسیدگی را انتخاب و هر فردی به شعبه‌ای که دوستانش حضور دارند مراجعه کنند، در این صورت آرای صادره قطعاً کیفیت لازم را نخواهند داشت!

وی ادامه داد: در کارشناسی اما همین اتفاق رخ می‌دهد و متولی امر کارشناسی کنار گذاشته شده‌اند و هر دستگاه، سازمان و حتی هر شعبه مرجع قضایی از یک سری کارشناس خاص استفاده می‌کرد که منجر به آن اتفاقی شد که آقای محسنی‌اژه‌ای انتقاد تندی نسبت به آن مطرح کرد.

دادخواه در این باره گفت: بنابراین بروز مشکلاتی از این دست ناشی از کنار گذاشته شدن کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری به‌عنوان متولی امر کارشناسی است. هر دستگاه، سازمان یا حتی شعبه قضایی به‌طور مستقل کارشناسان خاص خود را انتخاب می‌کند و این امر باعث کاهش کیفیت نظارت و افزایش احتمال تخلفات شده است.

تسریع در رسیدگی به شکایات از کارشناسان رسمی

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری تأکید کرد: شکایات از کارشناسان رسمی که از طریق کانون‌ها ارجاع داده می‌شوند، به‌ندرت به چنین مشکلاتی منجر می‌شوند.

وی افزود: تمام شکایات از کارشناسان رسمی بدون استثنا در کانون‌های استانی بررسی و تجدیدنظر آنها در شورای عالی انجام می‌شود. در دو سال و نیم گذشته، حدود 3000 پرونده شکایت رسیدگی شده و امروز کمتر از 80 پرونده تجدیدنظر در دادگاه‌های ما در جریان است. این در حالی است که در زمان تصدی این مسئولیت در خرداد 1401، 635 پرونده رسیدگی‌نشده وجود داشت.

تخلفات در کدام رشته‌های کارشناسی بیشتر است؟

دادخواه همچنین به فراوانی تخلفات در برخی رشته‌ها اشاره و تصریح کرد: رشته‌های راه ‌و ساختمان، کشاورزی و حسابداری به دلیل تعداد بالای کارشناسان در این حوزه‌ها، بیشترین آمار تخلفات را دارند البته شکایت‌ها بیشتر از سوی ارگان‌های دولتی صورت می‌گیرد.

وی درباره سامانه 2020 که برای نظارت بر گزارش‌های کارشناسی ایجاد شده است، توضیح داد: این سامانه با ممیزی گزارش‌ها می‌تواند نقش مهمی در کاهش تخلفات داشته باشد حتی ممیزی‌ها به ادبیات گزارش‌ها نیز ورود می‌کنند و به نوعی جنبه آموزشی دارند اما گزارش‌هایی که خارج از نظارت کانون‌ها تهیه می‌شوند، از این نظارت بی‌بهره‌اند.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری تأکید کرد: برای جلوگیری از تخلفات و حفظ کیفیت گزارش‌های کارشناسی، لازم است کانون‌های کارشناسان بار دیگر به جایگاه اصلی خود به‌عنوان متولی امر کارشناسی بازگردند.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Jan, 14:12


📊بیشترین و کم‌ترین قبولی‌ها در آزمون کارشناس رسمی قوه قضاییه

۱۹ دی ۱۴۰۳  

در آزمون کارشناسی رسمی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ۱۰ هزار ۷۷۶ نفر پذیرفته شده‌اند. ثبت‌نام قبولی‌ها ۱۸ دی‌ماه آغاز شده و تا ۲۸ دی‌ماه ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی  خبرگزاری تسنیم، آزمون کارشناسی رسمی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه روز جمعه 18 آبان برگزار شد و نتایج آن روز دوشنبه 10 دی‌ماه از سوی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

بر اساس اطلاعات دقیق این آزمون که در 78 رشته برگزار شده و به دست خبرنگار تسنیم رسیده است، بیشترین آمار قبولی مربوط به رشته راه و ساختمان است که با 2 هزار و 750 نفر قبولی، بیشترین تعداد پذیرفته‌شدگان را به خود اختصاص داده است. در مقابل، رشته زبان آلمانی با تنها یک نفر پذیرفته‌شده، کم‌ترین آمار قبولی را داشته است.

همچنین رشته‌های معماری و تزئینات داخلی (751)، حسابداری و حسابرسی (580) و امور ثبتی (533)، علاوه بر راه و ساختمان، دارای بیشترین تعداد قبولی در این آزمون (بیش از 500 نفر) هستند.
در مجموع در این آزمون 10 هزار 776 نفر پذیرفته شده‌اند که روند ثبت‌نام اولیه آن‌ها از 18 دی‌ماه آغاز شده و تا 28 دی‌ماه ادامه دارد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Jan, 13:51


روند ارزش‌گذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا در جریان است

۱۶ دی ۱۴۰۳

رئیس سازمان خصوصی‌ سازی اعلام کرد که روند ارزش‌گذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا در جریان است و مدل‌های خرید تعهدی برای افزایش بهره‌وری سهام این دو شرکت در دستور کار است.

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، زهره عالی‌پور رئیس سازمان خصوصی‌سازی، با اشاره به اینکه روند ارزش‌گذاری سهام ۲ شرکت ایران‌خودرو و سایپا در جریان است، گفت: مدل‌های خرید تعهدی برای افزایش بهره‌وری سهام این دو شرکت در دستور کار است.

عالی‌پور گفت: سازمان خصوصی‌سازی هر گونه مصوبه‌ای را که شورای هماهنگی سران؛ در خصوص افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، ابلاغ کند، اعمال خواهد کرد.

چندی پیش، اسماعیل غلامی، معاون اسبق سازمان خصوصی‌سازی و کارشناس رسمی دادگستری اعلام کرده بود؛ این ۲ خودروساز درخواست اخذ مجوز افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را داده‌اند.

لینک خبر:
👉 https://www.mizanonline.ir/00KC8m

🔹🌀🔷❄️♦️❄️🔷🌀🔹

📌پی نوشت: جهت یادآوری

📨نامه مهم معاونت محترم حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه به رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان تهران

👉 https://t.me/Karshenasan_rasmi/8750


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Jan, 11:05


#دردنامه_کارشناسی

نقدی بر نظریه اداره حقوقی

تمامی این سوالات و پرسشها از اداره حقوقی قوه نتیجه اش به ضرر کارشناس است !!
ولی بنده درچند سال گذشته از یکی از وکلای نسبتا با تجربه شنیدم که  درستش آن است و حتی در دادسرای انتظامی کارشناسان ، باید جزو یکی از اصول باشد که وقتی طرفین پرونده در زمان  وقت قانونی به نظریه کارشناسی اعتراض نکنند ، در واقع نظریه کارشناسی را پذیرفته اند و دیگر نمی توانند حتی به نظریه کارشناسی مدعی باشند یا شکایت انتظامی کنند (مگر اینکه دلیل قانونی یا عذر موجهی به خاطر عدم اعتراض به موقع به نظریه کارشناسی داشته باشند )
در خیلی از موارد طرف پرونده به هیچ ابلاغ و جلسه حضوری جواب یا ترتیب اثری نمی دهد می گذارد رای دادگاه صادر شود ، آنگاه اقدام به طرح شکایت از  کارشناس می‌کند تا کل جریان دادرسی را عوض کند !که نتیجه اش زمان و هزینه بیشتر ‌و  موجب اطاله دادرسی می گردد. و در این میان بیشترین فشار و هزینه به کارشناس وارد می شود . گرچه در شرایط کنونی میدانم این مورد مانع طرح شکایت انتظامی از کارشناس نیست ولی باید فکری شود، نمی شود که هیچ سنگر و‌ مامنی برای کارشناسی که به صرف نظر و دیدگاه کارشناسیش را اعلام نموده ،همه مسئولیت به گردن او باشد . مگر تمام کارشناسان در یک نظر با همدیگر اتحاد دارند؟ ممکن است اختلاف نظرها و دیدگاه هایی بین کارشناسان و مانند حقوقدانها وجود داشته باشد . مثلا چون در یک مسئله حقوقی دکتر کاتوزیان نظرشان با دکتر کشاورز متفاوت است ، آیا نظر آن استاد دیگر علم حقوق خلاف واقع تلقی می شود !!🤔

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Jan, 10:58


▫️
♻️نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

📌چکیده:
ارزیابی نظریه کارشناس از حیث انطباق یا عدم انطباق با اوضاع و احوال محقق قضیه و نیز احراز میزان استحقاق خواهان به موضوع خواسته، بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است.

تاریخ نظریه : 1403/07/17

استعلام :
چنانچه خواسته خواهان مطالبه خسارت با جلب نظر کارشناس باشد و پس از ارجاع، کارشناس مبلغی را به عنوان خسارت تعیین کرده باشد و خواهان به نظریه کارشناسی معترض نباشد؛ اما با اعتراض خوانده و ارجاع به هیأت کارشناسان، هیأت مذکور مبلغ بیشتری را به عنوان خسارت برآورد کند، در چنین فرضی خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

1- دادگاه باید بر اساس کدام نظریه کارشناسی مبادرت به صدور رأی نماید؟

2- آیا می‌توان تصور کرد که پس از اعتراض یکی از اصحاب دعوا، نظریه کارشناسی به ضرر وی تمام شود؟

3- آیا عدم اعتراض خواهان به نظریه کارشناس واحد به منزله قبول وی نسبت به میزان اعلامی از سوی کارشناس است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1، 2 و 3- اولاً، در فرض سؤال که دادگاه پس از اعتراض خوانده به نظریه کارشناس واحد موضوع را به هیأت سه نفره کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع کرده است، مفروض آن است که این تصمیم با پذیرش اعتراض از حیث عدم انطباق نظریه اعلام شده با اوضاع و احوال محقق قضیه صورت گرفته و دادگاه نظریه کارشناس اول را به اعتبار یاد‌شده مردود تشخیص داده و موضوع را به هیأت سه نفره ارجاع داده است؛ بنابراین پس از وصول نظریه هیأت کارشناسان، محلی برای ارزیابی مجدد نظریه کارشناس اول وجود ندارد و دادگاه با لحاظ انطباق یا عدم انطباق نظریه اخیر با اوضاع و احوال محقق قضیه اتخاذ تصمیم می‌کند. ثانیاً، پس از اعتراض به نظریه کارشناس، علی‌الاصول هیأت کارشناسان با توجه به جهات اعتراض و دیگر امور فنی و تخصصی اظهار نظر می‌نمایند؛ بر این اساس، اعلام نظر هیأت کارشناسان به ضرر معترض با لحاظ تمامی امور دخیل در موضوع کارشناسی، امری متصور است. ثالثاً، در فرض سؤال عدم اعتراض خواهان به نظریه کارشناس لزوماً به این معنی نیست که وی صرفاً به همان میزان اعلامی از سوی کارشناس خود را محقق دانسته است؛ در هر صورت ارزیابی نظریه کارشناس از حیث انطباق یا عدم انطباق با اوضاع و احوال محقق قضیه و نیز احراز میزان استحقاق خواهان به موضوع خواسته، بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است.

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/1403/469
شماره پرونده : 1403-127-469ح
تاریخ نظریه : 1403/07/17


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Jan, 05:19


به نقل از «قدس آنلاین»

💎هوش مصنوعی، دستیار جدید کارشناسان دادگستری می‌شود

۱۸ دی ۱۴۰۳
 
🔹محمدحسین دادخواه درباره ارتقای سطح علمی و آموزشی  کارشناسان گفت: شورای عالی در خصوص بحث آموزش و پژوهش توجه جدی داشته است. با راه‌اندازی معاونت آموزش در این مدت اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته؛ برگزاری دوره‌های خاصی چون دوره آموزش رمز ارزها، دارایی‌های نامشهود و هوشمندسازی با استفاده از هوش مصنوعی از جمله اقدامات صورت گرفته هستند.کارشناسان پس از طی کردن دوره مقدماتی، دوره‌های تخصصی را نیز در پیش خواهند داشت.

🔹همچنین هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان دستیار کارشناس عمل کند. در حال حاضر در نقاط مختلف کشور ارزیابی‌های مختلفی صورت گرفته و می‌توان، با استفاده از هوش مصنوعی یک بانک اطلاعاتی ایجاد کرد تا زمانی که فعالیت کارشناسی صورت می‌گیرد، تمام اطلاعات آن منطقه در اختیار کارشناس قرار داده شود.

🔹 موضوعی که ما به طور جدی با قوه قضائیه پیگیر آن هستیم، ارجاعات کارشناسی بر اساس هوشمندسازی و هوش مصنوعی است. به عبارتی دیگر، یعنی قراری را که قبلاً قاضی صادر می‌کرد؛ از این پس سیستم خود بر اساس صلاحیت، رشته و امتیازات کارشناس انتخاب می‌کند.

🔹دادخواه با اشاره به اینکه کارشناسان رسمی دادگستری باید هر دو سال پروانه کار خود را تمدید کنند، گفت: برای تمدید پروانه کار کارشناسان رسمی دادگستری برنامه جدی داریم، دوره‌های آموزشی برای آن‌ها طراحی شده و شرکت کارشناسان رسمی در این دوره‌ها الزامی است

⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Jan, 12:30


در گفتگو با دانشجو؛

دادخواه رییس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری:

📌پذیرش بی‌ضابطه، سطح کارشناسان رسمی را تنزل داده است

۱۸ دی ۱۴۰۳

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری با انتقاد از اجرای قانون تسهیل، آن را فاقد پشتوانه کارشناسی دقیق دانست و هشدار داد که پذیرش گسترده و بدون توجه به نیاز‌های منطقه‌ای و سطح علمی، می‌تواند به کاهش کیفیت نظرات کارشناسی و حتی ایجاد فساد منجر شود.

محمد حسین دادخواه، رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با مخالفت با قانون تسهیل اظهار داشت: ما موظف به اجرا قانون تصویب‌شده هستیم، اما واقعیت این است که در خصوص تصویب این قانون کار کارشناسی دقیقی صورت نگرفته است. کارشناسی رسمی یک شغل محسوب نمی‌شود و یکی از ایرادات این قانون این است که به کارشناسی رسمی به‌عنوان یک شغل توجه شده است.
وی افزود: همان‌طور که پیش‌تر توضیح دادم، در استان تهران طی سال گذشته دو هزار و ۷۰۰ نفر پذیرش کارشناس داشتیم، در حالی که در این استان تقریباً کمبود کارشناس نداشتیم. اما در استانی مانند خراسان جنوبی، فقط ۴۹ نفر پذیرش شدند، در حالی که خراسان جنوبی استانی پهناور است و قطعاً نیاز به تعداد بیشتری کارشناس دارد.
دادخواه گفت: پیش‌تر بر اساس قانون قبلی، نیاز استان‌ها و شهرستان‌ها توسط رئیس‌کل محترم دادگستری استان و رئیس کانون کارشناسان بررسی می‌شد و بر اساس نیاز هر رشته و شهرستان، پذیرش کارشناس صورت می‌گرفت. اما متأسفانه در قانون فعلی، همان‌طور که توضیح دادم، تقریباً تمام محدودیت‌های پیشین حذف شده و پذیرش بدون توجه به نیاز و رشته انجام می‌شود.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری تصریح کرد: نکته مهم این است که یک کارشناس رسمی، به نظر من، سه وظیفه اساسی بر عهده دارد: حفظ حقوق بیت‌المال، حفظ حقوق مردم و کمک به قضات در صدور آراء عادلانه. متأسفانه پذیرشی که بر اساس قانون تسهیل انجام شده، افراد سطح علمی بسیار پایینی داشته و در برخی رشته‌ها، نمرات پذیرش‌شدگان نزدیک به صفر از ۱۰ بوده است.

وی افزود: در حالی که یک قاضی، وقتی می‌خواهد به شغل قضاوت وارد شود، حداقل باید نمره ۱۰ از ۲۰ را کسب کند. حال چگونه می‌توان از کارشناسی که نمره ۲ از ۱۰ دارد، انتظار ارائه نظر تخصصی به قاضی داشت؟ قطعاً این سطح علمی تناسبی با مسئولیت خطیر کارشناسی ندارد.

دادخواه در ادامه گفت:علاوه بر این، در رشته‌هایی که نیاز داریم، پذیرش مناسبی انجام نشده است. برای مثال، در رشته‌هایی مانند جعل و امور ثبتی، پذیرش کمتر از حد نیاز بوده، در حالی که بیشتر متقاضیان به سمت رشته‌هایی گرایش دارند که از نظر درآمدی وضعیت بهتری دارند.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند که کارشناسی رسمی مشابه وضعیتی که در وکالت ایجاد شده در حال اشباع شدن است، گفت: باید گفت کارشناسی رسمی علاوه بر اشباع، می‌تواند تبعات منفی دیگری نیز به دنبال داشته باشد. وقتی تعداد کارشناسان بدون توجه به نیاز افزایش یابد و کار کافی برای همه وجود نداشته باشد، ممکن است فساد شکل بگیرد. متأسفانه در قانون تسهیل، نگاه به کارشناسی رسمی به‌عنوان یک شغل بوده که این نگاه بسیار خطرناک است و می‌تواند به حقوق مردم و بیت‌المال آسیب جدی وارد کند.
 

⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Jan, 12:18


📽 با اجرای قانون تسهیل، در برخی رشته‌های کارشناسی رسمی افرادی با نمره نزدیک به 0 از 10 ، پذیرفته شدند

https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Jan, 18:54


#نقد

اثبات َشی نفی ما عدا نمی کند

یک قاعده فقهی شناخته شده است که نباید اثبات شی نفی ما عدا کند یعنی تعریف و تمجید از توانایی شخص یا اشخاصی نباید همراه با نفی تخصص دیگران باشد. ملاحظه نامه منتسب به تعدادی از همکاران کارشناس رسمی دادگستری استان تهران تا قسمتی که مربوط اثبات توانایی و تخصص همکاران آن کانون است محل مجادله و مناقشه نیست ولی نفی توانایی و تخصص سایر کارشناسان کانون های دیگر خلاف قاعده و نوعی جسارت می تواند محسوب شود به سایر کارشناسان کانون های مستقل کشور که شامل عده کثیری از فرهیخته جامعه می باشند. لذا توصیه میگردد که بهتر است در مکاتبات خود با مقام دقت بیشتر شود و همانگونه معاونت محترم حقوقی قوه قضائیه در  مکاتبه خود به کانون تهران تصریح دارند ماده ۴ تعرفه کارشناسان رسمی دادگستری در راستای نص قانون بخصوص قانون آیبن دادرسی کیفری که موخر تصویب بر قانون آیین دادرسی مدنی و قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری میباشد که قضات را تکلیف کرده که کارشناسان را از حوزه جغرافیایی انتخاب کنند ، می باشد و آنرا در راستای عدالت قضایی باید دید

 محمد خسروی کارشناس و وکیل دادگستری خراسان رضوی


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Jan, 21:16


رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی:

بخش عمده‌ای از تجدید اوقات دادرسی، مربوط به کارشناسی است


15 دی 1403

رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از تجدید اوقات دادرسی در دادگستری ها، مربوط به مسائل و مشکلات کارشناسی است، گفت: تجدید وقت باعث نارضایتی مراجعین و مراجعات مکرر مردم شده و نیز باعث بدبینی به بدنه کارشناسی و دادگستری می‌شود.

خبرگزاری میزان -
موسی خلیل الهی در آیین اتیان سوگند کارشناسان جدید کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان شرقی، ضمن تبریک حلول ماه رجب از هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان به جهت ارتباط خوب و تنگاتنگ با دادگستری استان که موجب همکاری و هم‌افزایی به منظور برطرف شدن مشکلات می‌شود و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی و ضمن خدمت و ارتقای بدنه کارشناسی، قدردانی کرد.

وی خطاب به کارشناسان جدیدالورود، گفت: منصب کارشناسی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و در احقاق حقوق افراد، کشف حقیقت، قضاوت قضات و صدور آرا و اجرای عدالت تأثیرگذار است؛ کارشناسان جدید با ورود به بدنه کارشناسی، در مسیر اجرای عدالت و ابطال باطل قرار می‌گیرند. عدم توجه یا کم‌توجهی به اهمیت جایگاه کارشناسی در قضاوت، کارشناس را در انجام وظایف خود با مشکل مواجه خواهد کرد. از طرفی، کارشناس در صورت درک عمیق از جایگاه و توجه به تأثیر کارشناسی در اجرای عدالت، تکالیفی را برای خود احساس خواهد کرد که در مسیر کارشناسی به وی کمک خواهد کرد.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی با اعلام اینکه بخش عمده‌ای از تجدید اوقات دادرسی در دادگستری‌ها، مربوط به کارشناسی است، اظهار کرد: تجدید وقت باعث نارضایتی مراجعین و مراجعات مکرر مردم شده و نیز باعث بدبینی به بدنه کارشناسی و دادگستری می‌شود.

وی اضافه کرد: کارشناسان رسمی دادگستری در زمان ارجاع یک پرونده در مرحله اول باید به بحث صلاحیت تخصصی خود توجه کنند، متاسفانه شروع به اظهار نظر کارشناسی به صرف ارجاع مقامات قضایی در حالی که فاقد صلاحیت در آن زمینه باشند موجب اطاله دادرسی و بدبینی به کارشناسان می‌شود.
رئیس کل دادگستری استان رعایت عدالت در ارجاع امر کارشناسی به کارشناسان را نیز ضروری توصیف کرد و افزود: به دنبال ایجاد عدالت در ارجاع امر کارشناسی به کارشناسان با استفاده از سامانه الکترونیکی هستیم.

خلیل الهی با تاکید بر آموزش هدفمند و مستمرّ کارشناسان، آمادگی دادگستری استان در خصوص برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارشناسان را اعلام کرد.  

وی گفت: توزیع کارشناسان در جغرافیای استان باید بر اساس عدالت باشد و تمرکز کارشناسان در مرکز استان و شهر‌های بزرگ نباشد، اکنون نیاز کارشناسی بخش‌ها و شهر‌های کوچک برطرف نمی‌شود و عملاً موجب ارائه خدمت کارشناسی با نرخ بالا برای قشر محروم و نیز تمرکز کاری کارشناسان و اطاله دادرسی می‌شود.

رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با اشاره به لزوم نظارت در راستای صیانت از کارکنان و کارشناسان، بیان کرد: هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان باید نظارت با رویکرد اصلاحی و پیشگیری را در اولویت امور قرار دهد و در صورت لزوم با کارشناس متخلف برخورد کند.
گفتنی است؛ در این آیین تعداد ۱۶ نفر از کارشناسان جدیدالورود دادگستری استان آذربایجان شرقی با اتیان سوگند به صورت رسمی کار خود را آغاز کردند.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Jan, 20:53


رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری:

دستگاه‌های اجرایی مکلف به انتخاب کارشناسان از محل وقوع موضوع کارشناسی در تعرفه جدید ۱۴۰۳

گروه استان‌ها -رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری از ابلاغ تعرفه جدید ۱۴۰۳ خبر داد که طبق آن، دستگاه‌های اجرایی موظف به انتخاب کارشناسان از محل وقوع موضوع کارشناسی هستند.

تاریخ انتشار:۱۶ دی ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار تابناک از استان تهران، محمد حسین دادخواه، رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، در نشست خبری امروز خود از ابلاغ تعرفه جدید کارشناسان رسمی دادگستری در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: طبق ماده ۴ این تعرفه، دستگاه‌های اجرایی موظف به انتخاب کارشناسان از محل وقوع موضوع کارشناسی هستند.

وی این تصمیم را به‌منظور جلوگیری از تداخلات و مشکلات کارشناسی در استان‌های مختلف دانست و افزود: این تغییر به‌ویژه در حوزه‌هایی که به دلیل نبود کارشناسان محلی مشکلاتی ایجاد می‌شد، اهمیت ویژه‌ای دارد.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، ادامه داد: این ماده به‌طور خاص در نظر دارد تا از انتخاب کارشناسان از استان‌های دیگر جلوگیری شود که در بسیاری از موارد منجر به انجام کار‌های کارشناسی غیر دقیق و حتی نادرست می‌شد. انتخاب کارشناس از محل وقوع موضوع کارشناسی کمک می‌کند تا کارشناس بتواند با تسلط بیشتری بر موضوعات محلی و شرایط خاص منطقه‌ای، گزارش‌های کارشناسی دقیقی ارائه دهد.

دادخواه همچنین تصریح کرد: در گذشته، به‌ویژه در استان‌های مختلف، کارشناسان از استان‌های دیگر برای انجام ارزیابی‌ها و کارشناسی‌ها اعزام می‌شدند که این موضوع نه تنها هزینه‌بر بود، بلکه در بسیاری از موارد منجر به ایجاد مشکلاتی در انجام کار و تاخیر در فرآیند‌های قضائی می‌شد.

وی تصریح کرد: این اقدام، علاوه بر اینکه به بهبود کیفیت گزارش‌های کارشناسی منجر خواهد شد، همچنین هزینه‌ها را کاهش خواهد داد و از بار اضافی بر دوش دستگاه‌های اجرایی خواهد کاست.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، در ادامه با اشاره به اجرای صحیح این تصمیم در تمامی دستگاه‌های اجرایی، گفت: طبق قانون، این آیین‌نامه از سوی دولت ابلاغ شده و دستگاه‌ها موظف هستند که تمامی ارجاعات کارشناسی خود را از سامانه‌های مرتبط ثبت و پیگیری کنند. این سامانه‌ها به‌طور مستقیم با سیستم‌های دولتی متصل خواهند بود تا هیچ ارجاعی خارج از این سیستم‌ها انجام نشود و تمامی گزارش‌های کارشناسی از طریق همین سامانه‌ها پیگیری گردد.
دادخواه همچنین از دستگاه‌های اجرایی خواست که در اجرای این قانون به‌طور جدی عمل کنند و تأکید کرد که با پیگیری و نظارت دقیق، این اقدام به‌طور کامل در تمامی استان‌ها اجرا خواهد شد.
وی در پایان افزود: انتظار داریم که تمامی دستگاه‌های اجرایی به این دستورالعمل توجه کرده و آن را در عمل پیاده‌سازی کنند تا از مزایای این تغییرات بهره‌برداری کامل به‌عمل آید.

لینک خبر:
👉https://ostanha.tabnak.ir/0050Xr


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Jan, 12:32


رئیس شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری در نشست خبری مطرح کرد:

۱۶ دی ماه ۱۴۰۳

📌متوسط درآمد ۶۲ درصد کارشناسان رسمی زیر ۲۰ میلیون تومان در سال است و در بعضی از رشته ها مثل کتابداری سالی یک مورد هم کار ندارند.


دادخواه رئیس شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری در پاسخ به پرسشی در خصوص میزان اعمال ماده ۴ تعرفه کارشناسی رسمی گفت: تعرفه دستمزد کارشناسان هر دو سال یک بار باید بروزرسانی شود ولی سال‌هاست این اتفاق به صورت منظم صورت نگرفته است؛ یک بار سال ۱۳۹۲، یک بار سال ۱۳۹۸ و یک بار هم در سال ۱۴۰۲.  این تعرفه بازنگری و بروزرسانی شده است اما در اعلام تعرفه سال ۱۴۰۲ رییس قوه قضاییه تمهیدی اندیشید که قابل تقدیر است.
او در ماده ۴ تعرفه موضوع مهمی را در نظر گرفت که بر اساس آن کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف هستند کارشناس را از محل وقوع موضوع کارشناسی انتخاب کنند.

وی توضیح داد: قبلاً برای عمده مسائل کارشناسی کشور از کارشناسان تهران انتخاب می‌شد چون دفاتر سازمان‌ها و  پتروشیمی‌ها در تهران واقع شده بودند و کارشناسان پروازی شکل گرفته بود. رییس قوه قضاییه با درایت به این مسأله ورود کرد اما متأسفانه خیلی رعایت نمی‌شود که هم  کانون کارشناسان و هم معاونت قوه‌ قضاییه لازم‌الاجرا بودن آن را بخشنامه کرده‌اند.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری درباره ارجاعات پرونده‌ها به کارشناسان گفت: بخشی از ارجاعات قضایی است که از طریق سامانه ثنا بدون دخالت کانون‌ها و شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری توسط محاکم ابلاغ می‌شود اما برخی دیگر از ارجاعات غیر قضایی است که یا دستگاه‌های اجرایی مستقیم به کارشناسان مراجعه می‌کنند و با کانون‌ها و شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری ارتباط ندارند همچنین بخشی از ارجاعات غیر قضایی مربوط به دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها، شهرداری‌ها از طریق سامانه ۲۰۲۰ ارجاع می‌شود.
دادخواه یادآور شد: آیین‌نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ از سوی دولت ابلاغ شد و مطابق با این آیین‌نامه مقرر شد تا همه ارجاعات کارشناسی از طریق سامانه سادانوین که به سامانه ۲۰۲۰ متصل می‌شود، ارجاع داده شود.

وی افزود: این آیین‌نامه پس از شش ماه از تاریخ ابلاغ یعنی از فروردین ماه باید اجرایی می‌شد که به دلایلی این مهم محقق نشد و از شهریور سامانه سادانوین به سامانه ۲۰۲۰ متصل شده است.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری با اشاره به ماده ۵ آیین‌نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی گفت: مطابق این آیین‌نامه دولت مقرر کرد گزارش‌های خارج از سامانه و فاقد کد یکتا اعتبار نداشته باشد.
دادخواه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت معیشت  کارشناسان رسمی گفت: وضعیت معیشتی‌کارشناسان مناسب نیست. در  سال های  ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ متوسط درآمد ۶۲ درصد کارشناسان زیر ۲۰ میلیون تومان بوده است و در بعضی از رشته ها مثل کتابداری سالی یک مورد هم کار ندارند. در چند رشته، کارشناسان از درآمد نسبی برخوردار هستند اما ۶۲ درصد از آن ها زیر ۲۰ میلیون تومان و ۳۸ درصد بالای ۲۰ میلیون تومان است.

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Jan, 12:25


#آزمون_کارشناسی

مهندس دادخواه رئیس شورایعالی کارشناسان رسمی :

در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری امسال، ۶۳ هزار و ۵۹۷ ثبت نام کردند

۱۶ دی ۱۴۰۳

رئیس شورای عالی کانون کارشناسان رسمی دادگستری گفت: در آزمون امسال کارشناسان رسمی دادگستری، ۶۳ هزار و ۵۹۷  در ۷۷ رشته کارشناسی ثبت نام کردند.

به گزارش ایسنا، محمدحسین دادخواه در نشست خبری امروز گفت: آزمون کارشناس رسمی دادگستری روز پنج شنبه (۲۰ دی ماه) برگزار می شود.

وی افزود: هر سال موظف هستیم این آزمون را برگزار کنیم. متولی برگزاری این آزمون، سازمان سنجش است. برنامه ریزی و تهیه دفترچه و سایر موارد توسط شورای عالی کارشناسان انجام می شود. امسال این آزمون در ۳۵ شهر به طور همزمان برگزار خواهد شد.

دادخواه ادامه داد: در آزمون امسال ۶۳ هزار و ۵۹۷ نفر در ۷۷ رشته کارشناسی ثبت نام کردند. بیشترین ثبت نام کنندگان در استان های تهران  تعداد ۱۴ هزار و ۵۱۳  نفر و فارس  تعداد ۴۲۸۳ نفر و خراسان رضوی تعداد ۴۱۹۱ نفر و آذربایجان شرقی تعداد ۳۹۲۰ نفر و مازندران ۳۶۳۲ نفر و کمترین ثبت نام کنندگان  در خراسان جنوبی با تعداد  ۳۵۷ نفر و خراسان شمالی ۴۳۳ نفر و سمنان ۴۸۰ و ایلام ۵۴۸ و چهار محال بختیاری تعداد ۶۱۴  نفر بودند. 

وی ادامه داد: بیشترین میزان ثبت‌ نام به ترتیب با ۲۴ هزار و ۵۱۵ متقاضی در رشته‌ راه و ساختمان، رشته حسابداری با ۵۵۲۱ متقاضی، رشته برق و ماشین آلات با ۴۱۹۲ متقاضی، رشته کشاورزی با ۳۶۱۳ متقاضی و رشته حقوق خانواده با ۲۸۶۲ متقاضی بود. 

دادخواه افزود: کمترین میزان ثبت‌نام به ترتیب با هشت متقاضی در رشته زبان فرانسه، ۱۲ متقاضی در رشته موسیقی، ۱۲ متقاضی در رشته مواد محترقه، ۱۲ متقاضی در رشته تالیفات و ۱۳ متقاضی در رشته زبان عربی بوده است. 

رئیس شورای عالی کانون کارشناسان رسمی دادگستری اضافه کرد: کارت شرکت در آزمون از فردا(۱۷ دی‌ماه) در سایت سازمان سنجش منتشر می شود.همچنین انتخاب محل به صورت استانی است.

دادخواه ادامه داد: یکی از دلایل تعداد کم ثبت نام کننده در برخی استان‌ها هم جمعیت کم استان‌هاست و دلیل دیگر قانون تسهیل است که نحوه پذیرش در استان‌های کم برخوردار و برخوردار فرقی نمی‌کند و کسی که می‌تواند در خراسان جنوبی قبول شود با همان امتیاز می‌تواند در تهران یا اصفهان هم قبول شود.

وی افزود: ۳۱ مرکز استان به اضافه بابلسر و چالوس در استان مازندران، مراغه در استان آذربایجان شرقی و میاندوآب در استان آذربایجان غربی در ۳۵ حوزه اصلی و ۹۴ حوزه فرعی میزبان شرکت‌کنندگان در آزمون خواهند بود.

وی افزود:  آزمون این هفته پنج شنبه ٢٠ دی ماه ١٠۴٣ برگزار خواهد شد و کارت را متقاضیان می‌توانند از فردا پرینت بگیرند.
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری گفت:  بر اساس قانون تسهیل هر فردی که ٧٠ درصد میانگین بالاترین امتیاز را کسب کند پذیرفته خواهد شد، نحوه پذیرش در استان های کم برخوردار با برخوردار هیچ تفاوتی ندارد.
 وی ادامه داد: کسی که میتواند در سیستان بلوچستان قبول شود با همان امتیاز میتواند در اصفحان و تهران نیز قبول شود . پنج استانی که بیشترین تعداد ثبت نام کنندگان را دارد از استان های برخوردار هستند.
وی در پاسخ به این سوال که چند نفر در این آزمون پذیرفته می‌شوند.،گفت: اینکه چند نفر پذیرفته می شوند برای ما مشخص نیست، ولی سال گذشته بیش از ۱۶٪ از ثبت نام کننده ها پذیرفته شدند.

رییس شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری یادآور شد: آزمون امسال برای اولین بار در چند رشته جدید برگزار خواهد شد که پرستاری، مامایی، امور پزشکی، امور مهاجرت، دنداپزشکی و فیزیوتراپی و دو رشته حسابداری و حسابرسی و بورس و اوراق بهادار نیز به آن اضافه شده است.

وی گفت: سالانه باید رشته های جدیدی متناسب با نیاز جامعه و البته کارشناسی های صورت گرفته اضافه خواهد شد، ضمن آن که هر موضوعی که در مراجع قضایی به وجود می آید به ما ارجاع داده می شود تا پس از بررسی های لازم به موضوعات آزمون در سال های بعدی اضافه گردد.

دادخواه در خصوص نتایج آزمون گفت: نتایج آزمون حداقل ۴٠ روز و حداکثر ٢ ماه پس از برگزاری آزمون برگزار خواهد شد.

https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Jan, 09:54


رئیس کل دادگستری اصفهان:

یکی از عوامل مؤثر در اطاله دادرسی نحوه عملکرد برخی از کارشناسان در امر کارشناسی و یا کمبود کارشناس است


۱۵ دی ۱۴۰۳
 
به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری میزان، کارگروه ارتقای امر کارشناسی با حضور رئیس کل دادگستری استان اصفهان و اعضای هیئت مدیره مرکز و کانون کارشناسان قوه قضاییه تشکیل شد.
یکی از عوامل مؤثر در اطاله دادرسی نحوه عملکرد برخی از کارشناسان در امر کارشناسی و یا کمبود کارشناس است

 در این نشست مشترک که به منظور بحث و تبادل نظر درباره بهبود امر کارشناسی و شناسایی موانع و مشکلات آن در محل مرکز کارشناسان قوه قضاییه اصفهان تشکیل شد، حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری، امر کارشناسی را از علل و عوامل اطاله دادرسی را دانست و گفت: بررسی‌های میدانی بیانگر آن است که یکی از عوامل مؤثر در اطاله دادرسی نحوه عملکرد برخی از کارشناسان در امر کارشناسی و یا کمبود کارشناس است و بیشترین مطالبه عموم مردم و اصحاب پرونده خصوصاً در امور ثبتی معطوف به این موضوع است.

لزوم نظارت کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه بر کارشناسان
وی اظهار کرد: انتظار می‌رود مجموعه کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز کارشناسان قوه قضاییه در استان ضمن تقویت نظارت عالیه بر عملکرد کارشناسان با شناسایی علل و عوامل دخیل در این رابطه اقدامات لازم در زمینه تأمین و به کارگیری کارشناسان در حوزه‌های مورد نیاز به خصوص در امور ثبتی را در دستور کار جدی خود قرار دهند.

بسیاری از معیار‌های امر قضا مشترک با وکلا و کارشناسان است

رئیس کل دادگستری اصفهان در ادامه توفیق خدمت خالصانه به مردم را از نعمات ارزشمند خواند و افزود: بسیاری از معیار‌ها و شرایطی که در امر قضا تعریف شده مشترک با سایر مشاغل وابسته به قوه قضاییه از جمله وکلا و کارشناسان است و پذیرش تعهد و مسئولیت در جهت کسب رضای خداوند متعال و خدمت به مردم لازمه کار در این مسیر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جعفری جذب و گزینش صحیح، آموزش و به کارگیری و اشتغال، ارجاع هدفمند و عادلانه امر کارشناسی و توجه به اتفاق نظر کارشناسی بر اساس ۳ اصل مهم سرعت، دقت و صحت و نیز تکریم اصحاب پرونده را مهم و مؤثر در بهبود کیفیت و ارتقای امر کارشناسی دانست و بر اجرای صحیح و دقیق آن تأکید کرد.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

04 Jan, 15:02


#یادداشت_ادمین

📌کانون تهران در محاق

(وَ الْقَمَرَ قَدَّرْنَاهُ مَنَازِلَ حَتَّى عَادَ كَالْعُرْجُونِ الْقَدِيمِ)

تقدیم خواهد شد

کارشناسان رسمی دادگستری

04 Jan, 14:20


✍🏻 نامه معاون حقوقی قوه قضاییه به رئیس کانون کارشناسان رسمی استان تهران: تاکید بر لزوم ارجاع امور کارشناسی به کارشناسان همان استان و ممنوعیت ارجاع خارج از سامانه ملی کارشناسی

✔️ پایگاه خبری اختبار @Ekhtebar
▫️وبسایت  ▫️اینستاگرام ▫️سروش  ▫️فیس بوک▫️توییتر
🔚

کارشناسان رسمی دادگستری

04 Jan, 14:11


سخنگوی شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری:

📌ماده ۴” تعرفه قانونی دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری در تمامی استان های کشور اجرایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، علی اکبر بالاگر سخنگوی شورای عالی اعلام کرد: بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۱ و ماده ۴ دستورالعمل تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری،  تمامی کارهای کارشناسی موضوع تبصره و ماده مذکور که از دستگاه های مختلف دولتی و خصوصی به شورای عالی واصل شده است بدون هرگونه دخل و تصرفی به کانون های کارشناسان رسمی دادگستری استان ها ارسال و توسط کارشناسان عضو کانون استان مربوطه کارشناسی شده است.

وی اظهار داشت: از آبان ماه سال  ۱۴۰۲ که اصلاحیه تعرفه ابلاغ شده، تاکنون تعداد ۱۹ مورد کار کارشناسی موضوع تبصره یک ماده ۱۱ تعرفه قانونی دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری از طرف دستگاه های دولتی و خصوصی به شورای عالی ارجاع شده است که تمامی تقاضاهای واصله به محض ثبت در شورای عالی به کانون استان ها جهت تعیین کارشناس در سامانه ۲۰۲۰ و اخذ دستمزد علی الحساب ارسال شده است.

وی افزود: بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۱ کانون استان ها به جز یک کانون، کارهای بالای ۵۰۰۰ میلیارد تومان را که درخواست انجام کارشناسی به کانون ها داده می شود را به شورای عالی منعکس می کنند و شورا هم تعیین کارشناس بر اساس سامانه ۲۰۲۰ و اخذ دستمزد علی الحساب به کانون مربوطه واگذار و پس از انجام کار توسط کارشناسان استان، گزارش کارشناسی برای تعیین دستمزد نهائی و گزارش به حوزه ریاست محترم قوه به شورا ارسال می شود.

سخنگوی شورای عالی  افزود: با توجه به روال چند سال گذشته، عمده کارهای بالای ۵۰۰۰ میلیارد تومان به دلیل اینکه واحدهای ستادی اکثر دستگاه های دولتی و خصوصی در شهر تهران مستقر هستند به کانون استان تهران ارجاع می شود، لیکن کانون مذکور با توجه به اطلاع از سیاست شورای عالی مبنی بر ارجاع کار هر استان به کانون همان استان (موضوع ماده ۴ تعرفه قانونی دستمزد) در اکثر قریب به اتفاق کارهای واصله را به شورای عالی اعلام نمی کنند و از هدایت کارهای بزرگ کارشناسی به شورای عالی خودداری می کنند در صورتی که که باید کارهای واصله را به شورای عالی اعلام و شورای عالی به استان مربوطه ارجاع تا سبب تضییع حقوق کارشناسان سایر استان های کشورنشود.

وی تاکید کرد: انتظار داریم در این باره تمامی کانون های کشور همکاری جدی داشته باشند ، چون هم هزینه زاید دستگاه ارجاع دهنده کاهش می‌یابد و هم کیفیت گزارش کارشناسی بالا می‌رود و به ویژه حقوق عادلانه کارشناسان کل کشور حفظ می شود.

بالاگر اظهار داشت براساس دستورالعمل تعرفه ، ابلاغی رییس محترم قوه قضاییه ، شورا هر سه ماه باید آمار ارجاعات بالای ۵۰۰۰ میلیارد تومان را به حوزه ریاست قوه قضائیه اعلام و کانون تهران نیز بر اساس تبصره یک ماده ۱۱ در این باره موظف به همکاری می‌باشد. هر استانی که در این  باره مغایر دستورالعمل و مقررات اقدام کنند و نهایت کم لطفی در حق سایر کارشناسان نموده و باید پاسخگوی اقدام خلاف مقررات خود باشد.

وی افزود: علاوه بر کارهای موضوع تبصره ۱ ماده ۱۱ یکسری مکاتبات توسط دستگاه های اجرایی نیز برای انجام امور کارشناسی با شورا صورت می گیرد که تمام این درخواست ها به کانون استان محل وقوع ملک مورد ارزیابی (کارشناسی) ارسال و تمام مراحل انجام کار و اخذ دستمزد در کانون استان صورت می پذیرد.

سخنگوی شورای عالی تاکید کرد: شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری از ارجاع کار و اخذ دستمزد کارهای مورد اشاره کلاً خودداری می‌نماید.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

03 Jan, 08:40


#دردنامه_کارشناسی

سلام و عرض ادب
برخی افراد از طریق دادگاه نسبت به ارزیابی و برآورد مسائل  و موارد خود اقدام می کنند
چه گزارشی می تواند قانونی تر  و مستند تر از کارشناسی توسط دادگستری باشد آنهم با هزینه بسیار ناچیز

یک نمونه پرونده ارجاع شده به اینجانب :
فردی با شرکای خود در یک کارگاه صنعتی بزرگ که بیش از ۵۰ دستگاه انواع ماشین آلات و تجهیزات و .... داشت به مشکل برخورده بود . بحث فروش به شرکا را داشت.  همسر ایشان با طرح دادخواست صوری و بخاطر مراجعه نکردن به کانون، تقاضای مهریه کرده بود و ایشان هم مدارک سهامداری  کارگاه صنعتی را به دادگاه ارایه و تقاضای ارزیابی و تعیین مقدار هر سهم کرد . دادگاه خانواده نیز با دستمزد هر کارشناس یک میلیون ! هیئت پنج نفره ( به درخواست متقاضی ) از رشته ساختمانی ، برق ماشین و تاسیسات کارخانجات ، حسابداری ،  لوازم اداری و رشته IT تعیین کرد .
همون ابتدا نزد قاضی رفتم و عرض کردم که بیش از ۵۰ دستگاه لیست شده و مبلغ علی الحساب اصلا همخوانی ندارد که فرمودند در دادگاه خانواده نمی توان انتظار دستمزد بالا داشته باشید و فعلا علی الحساب است بعد از ارایه گزارش ترمیم می کنند
در نهایت ، هیئت با ارزیابی و تعیین سهام ، مجموعا ۱۵ میلیون برای هیات پنج نفره و کمتر از یک پانزدهم دستمزد تعرفه گرفتند
یعنی اگر این فرد برای ارزیابی دارایی های خود بجای دادگاه به کانون مراجعه می کرد حدود ۲۲۰ میلیون تومان می بایستی طبق تعرفه دستمزد پرداخت می کرد  که گزارش کانون باز هم محکم تر از دادگاه برای ارایه به طرف مقابل نبود
اخیرا ملاحظه می گردد این روال گسترش یافته و ملت زرنگ جهت ارزیابی اموال خود با طرح شکایت های صوری از طریق دادگاهها اقدام‌می کنند
لازم است مدیران کانونی ، اینگونه موارد را با روسای دادگستری ها و .‌‌‌... مطرح کنند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Jan, 19:49


اعضای محترم کانال
امروز یکی از کارشناسان محترم و شریف و با وجدان، از یکی از نقاط کشور  عزیزمان ایران که امیدوارم نامش همواره پاینده و سرافراز و  سربلند در سراسر گیتی بدرخشد به من زنگ زد

اظهار داشت که من کارشناس رسمی دادگستری در رشته حوادث ناشی از کار هستم، با توجه به ماهیت کار، در اظهار نظرات کارشناسی که مبادا اشتباه کرده باشم، دچار ناراحتی  وجدان می شوم و می خواهم که رها کنم، چه کنم دو دل هستم، شما چه می گویید

خلاصه ای از مواردی  را که خدمت ایشان عرض کردم،  به استحضار شما عزیزان می رسانم

عزیز من تو نباید این کار را رها کنی

می گویی که ناراحتی وجدان پیدا می کنی که نکند اشتباه کنی

به همین دلیل نباید رها کنی

آفتاب آمد دلیل آفتاب
گر دلیلت باید از وی رو متاب

به جای اندیشه رهایی خود از این ناراحتی وجدان با رها کردن کارشناسی که در واقع پاک کردن صورت مسئله است به حل آن بپرداز که در راستای این کار، همواره مطالعه کن و به هر وجه ممکن با پرسش  از دانایان این رشته، به آگاهی خود بیفزا، و در بررسی حادثه،  بدون توجه به قدرنشناسی ها و دستمزدهای اندک کارشناسی، نهایت دقت خود را در کشف حقایق به عمل آور و  و آنگاه که دست به قلم می بری که نظر کارشناسی خود را به رشته تحریر در آوری، جز به حق و حقیقت نیاندیش و آگاه باش که همه آنان که در حادثه مدخلیت دارند، انسان و‌ همنوع تو هستند و همانگونه که هیچ ظلم و ستمی را بر خود و خانواده ات نمی پسندی بر آنان،  چه فقیر و چه غنی، نپسند و هرگز میدان را برای اشخاصی که بسان شما نمی اندیشند خالی نکن

هیچ دستاوردی مورد پسند حق و نیز مورد قبول انسانهای فرهیخته حاصل نمی گردد مگر آنکه در  اندیشه و عمل، خود را وقف خدمت صادقانه به دیگران نماییم

اگر این کار را برای راحتی وجدان خود رها کنی، شک‌ نکن که چند روزی در این دنیا خواهی زیست  به زودی سپری خواهد شد و آنگاه تو می‌مانی دوران پیری و تنهایی و ناراحتی وجدان که چرا خدمتی که می توانستم به جا آورم برای راحتی خود رها کردم

من تجربه کرده ام
به خدا سوگند، آنانیکه فقط در اندیشه راحتی خود هستند و در راستای رسیدن به این راحتی،  وظایفی را که به عهده دارند و از توانایی انجامش نیز  بر خوردارند رها می کنند، در واقع در‌ وادی بی هدفی به بازی و سرگردانی عمر خود را سپری خواهند ساخت و ناگهان به‌خود می آیند که برای هر جبرانی بسیار دیر شده است

تو دانی و خدای خودت، اگر واقعاً توانایی انجامش را نداری رها کن، اما اگر با سعی و کوشش لازم می توانی خود را در جایگاهی استوار بیابی که به‌عنوان یک کارشناس فرهیخته، نظراتی مستند و مستدل و موجه و منجز و صریح ارایه نمایی، هرگز در تداوم این انجام وظیفه شک‌ نکن.

کارشناس بخارایی

https://t.me/bokharaey

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Jan, 19:45


به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»

اتیان سوگند کارشناسان جدید دادگستری آذربایجان شرقی

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۳
 
مراسم اتیان سوگند ۱۵ کارشناس در ۹ رشته تخصصی با قرائت سوگندنامه به جمع کارشناسان رسمی دادگستری
پیوستند

   خلیل اللهی رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی در این مراسم با اشاره به برخورداری کارشناس رسمی دادگستری از جایگاه بسیار بالا و تاثیرگذاری آنان در حقوق افراد و کشف حقیقت و صدور آرای قضایی بر اهمیت این منصب در اجرای عدالت در جامعه تاکید کرد.  

ساسانی رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان شرقی هم اهمیت و نقش برجسته کارشناس را به عنوان یکی از ادله اثبات دعوی یادآور شد گفت: این کانون قوی‌ترین بدنه کارشناسی شمال غرب کشور را دارد و افزایش تعداد اعضا فرصت‌های مناسبی را برای بهبود سطح خدمات کارشناسی فراهم می‌کند.   هم اکنون هزار و ۳۲۱ نفر در ۵۶ رشته در کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان شرقی عضویت دارند.   کارشناسان رسمی دادگستری از نظر فنی و تخصصی در تصمیم گیری و صدور رای به مقامات قضایی کمک می‌کنند و نقش بسزایی در جلوگیری از اطاله دادرسی، تحقق عدالت قضایی و تامین حقوق عامه مردم دارند.   کارشناس رسمی دادگستری فردی است که دارای مدرک تخصصی و دانش فنی در زمینه حقوق و دادرسی است و در بررسی و تحلیل مسائل حقوقی و قضایی نظر تخصصی را در صورت ارجاع پرونده به قاضی ارائه می‌دهد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Jan, 20:22


#تلخند_کارشناسی

همه جای کشور تیول من است ؟‼️

اینکه ظاهرا یک معاونت مهم از یک کانون مهم خواسته که کارهای خارج از استان خود را با هماهنگی شورای عالی به استان مربوط احاله کنه، بنده و اطاق فکرم کشف کردیم، که این موضوع تاکید جدی بود بر ماده ۴ اصلاحیه تعرفه دستمزد قانونی کارشناسان رسمی، انهم عجب تاکیدی که خواسته شده در رفتارشان تجدید نظر هم بکنند !!

البته بنده معتقدم ترک عادت موجب مرض است که در مثل مناقشه نیست ولی خودمانیم چطور می شه یهوی کارهای بزرگ و پر حجم کمپانیهای بزرگ کشور را به کارشناسان کانونهای استانهای دور دست سپرد ؟!!

بنظر بنده وقتی آدم فکر کنه همه جای ایران تیول، میبخشید سرای من است، بلافاصله طبیعیه آدم بمصداق چراغی که بخانه رواست به مسجد حرام است خب، میگه چرا چراغ سرای خودمونو بدیم به جای دیگه ؟!!
تازه، با چنین برداشتی هست که چه بسا کارهای خیلی بزرگ هم‌ نباید به همه همقطاران داد باید داد به نزدیکترها و اهلش !! یعنی عادلانه طوری توزیع بشه که بین اهل ترها تقسیم بشه و به جوّ توزیع عادلانه همگانی مثل ۲۰۲۰ گرفتار نشن !!

بنظر بنده هم باید دست پناه چراغ پیش رفت و این تعداد محدودی از فلان کانون را آزرده خاطر نکرد و اینهمه لقب کارشناس پروازی بهشون نداد و کارشناسای کانونهای استانهای دیگه هم زیاد دنبال دادخواهی نباشن و حداقل یک دهه دیگه بهمون ته مونده کارای کوچک قانع باشن و اجازه بدن زحمت انجام کارهای بزرگ و پرحجم استانشون رو همون چند نفر از ما بهترون قرق کنن چون بهرحال اونا رنج سفر، اونم با اونهمه انتظار در فرودگاه و تاخیرات پروازی رو متحمل میشن و چندین ساعت دور از خونه و زندگی مجبورن تو کاروانسراهای پر  ستاره شهرستان بیتوته کنن و چقدر سختی بکشن تا تو یه جا و محیط غریب و نا آشنا، یه چیزی باسم کارشناسی تحویل بدن !! فکرش بکنین، سخته والا !! انصاف هم‌ خوب چیزیه، والا !!

✍🏽   صدیقی

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Jan, 17:17


#بسیار_مهم

📨نامه مهم معاونت محترم حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه به رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان تهران

۱۲ دی ماه ۱۴۰۳

📌چکیده:
انجام کارشناسی خارج از حوزه استان صرفا زمانی موضوعیت پیدا میکند که در یک استان کارشناس به تعداد کافی وجود نداشته باشد که در این حالت کانون کارشناسان همان استان با اولویت کارشناسان استانهای همجوار از کارشناسان خارج از استان استفاده می کند.
با عنایت به نکات فوق ارجاعات کارشناسی خارج از استان تهران از قبیل ارجاعات مربوط به شرکت های سایپا، ایران خودرو، بانک اقتصاد نوین و دیگر مواردی که گزارش آن به این معاونت واصل شده است محل تامل است و لازم است با هماهنگی شورای عالی کارشناسان رسمی کارهای کارشناسی فوق الذکر را جهت بکارگیری و استفاده از ظرفیت کارشناسان استانها به کانون استانهای مربوطه ارجاع نمایید.
لذا ضمن اعلام مراتب مقتضی است در خصوص تصمیمات متخذه و رویه عملی در هیات مدیره کانون تهران تجدید نظر لازم صورت گیرد


〰️🍂🔘🔶🔘🍂〰️

📌پی نوشت:
در خصوص ارزیابی های ایران خودرو توسط کانون تهران نوشته بودیم:
👉https://t.me/Karshenasan_rasmi/8732


🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Jan, 15:59


#آزمون_کارشناسی

به‌ گزارش سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون کارشناسان رسمی دادگستری (شورای ‌عالی کارشناسان رسمی) سال ۱۴۰۳ صبح روز پنجشنبه به تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۳ در ۳۵ شهرستان مختلف کشور برگزار می‌شود.

لینک اطلاعیه اعلام تاریخ پرینت كارت، محل رفع نقص كارت در سایت سازمان سنجش:
👉
https://www.sanjesh.org/fa-IR/sanjesh/4936/news/view/14591/11746/Staging


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

30 Dec, 16:52


📄"تهدید سرزمینی" از طریق خرید قانونی ملک توسط اتباع خارجی

۰۷ آذر ۱۴۰۳

مصاحبه خبرگزاری تسنیم با دکتر حسن عبدلیان پور ، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

30 Dec, 13:10


#آزمون_کارشناسی

📌نتایج آزمون کتبی کارشناسی رسمی دادگستری اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۳

به گزارش گروه علمی ایرنا از  سازمان سنجش آموزش کشور، کارنامه نتایج کتبی آزمون اخذ پروانه کارشناسی  رسمی  دادگستری مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران  خانواده  قوه‌ قضائیه که در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۸ برگزار شد در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار گرفته است.

متقاضیان پس از مشاهده نتیجه آزمون، چنانچه در ردیف پذیرفته‌ شدگان قرار گرفته‌اند، باید از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸ تا ۱۴۰۳/۱۰/۲۸برای انجام ثبت‌نام و بارگذاری مدارک به سامانه جذب مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه‌ قضائیه  مراجعه کنند.

مسئولیت عدم ثبت‌نام پذیرفته‌ شدگان در تاریخ اعلامی بر عهده متقاضی است.

تمام اخبار و اطلاعیه‌های مربوط به آزمون کارشناسی رسمی از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این مرکز به نشانی www.۲۳۰۵۵.ir قابل مشاهده است.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Dec, 19:08


🔺سوال نقدعلی نماینده مجلس از وزیر دادگستری در خصوص چرایی عدم اتصال نهادهای زیر مجموعه قوه قضاییه، کانون وکلا و کانون کارشناسان رسمی به درگاه ملی مجوزها

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Dec, 18:56


اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس قرار دارد

۴دی ۱۴۰۳

سرگزی رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در مراسم تحلیف سردفتران اعلام‌ کرد مجلس‌ شورای اسلامی با یک کارشناسی مجدد اگر نیاز باشد باید به سمت قانون تسهیل برود. مجلس شورای اسلامی اصلاح قانون تسهیل را در دستورکار خود دارد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Dec, 16:49


♻️ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

آیا تخلفات انتظامی کارشناسان رسمی دادگستری همانند تخلفات انتظامی وکلا، مشمول مرور زمان تعقیب می‌شود؟


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Dec, 16:33


#تلخند_کارشناسی

سنگ مفت گنجشک مفت

قدیما که هنوز گذرها و دور و اطراف سنگ و آشغال و خش و خاشاک، همه جا جلو دست و پا زیاد بود و گنجشک هم که گوشت لذیذی داشت، فراوون و خیلی چیزها بر خلاف امروز مفت و مجانی بود و هزینه ای هم نداشت، تو دهن مردم  افتاده بود که سنگ مفت و گنجشک مفت  پس چرا ازش استفاده نکنیم ؟!!

یاد اون ایام بخیر، همه چی ارزون بود و در دسترس، تازه سنگ و گنجشک هم‌ که دیگه مفت مفت بود و فقط کافی بود ادم خم بشه سنگی از رو زمین برداره و نشونی بگیره و اگه تبحری داشته باشه و نشونه گیریش خوب باشه،  سنگش رو پرت کنه و گنجشکک اشی مشی نزدیک دست رو، شکار کنه !!

شهرسازی و شهرداری و تمدن امروزی، متاسفانه(!) حتی این عمل مفت و مجانی رو هم از مردم کوی و برزن سلب کردن !!

دیگه همه چی پولی شده و گرانی غوغا میکنه !!  دیگه حتی نمیشه یه خرده سنگ رو تو جوب یا تو گذر و اینور و اونور پیدا کرد !!

این یعنی ادما رو مجبور کردن دست از سنگ پرانی و نرمش و تفریحات سالم قدیما بکشن و باصطلاح اطو کشیده مدرن و امروزی بشن !!

البته اطاق فکر ما در یک پژوهش جامعه شناسی، متوجه شد که درسته بشر سعی کرده خیلی چیزا رو امروزی کنه ولی هنوز نتونسته بعضی عادات و آداب گذشتکان، بویژه وقتی از پشتوانه فرهنگی قوی ای مثل ضرب المثل برخورداره، از بین ببره اونم ضرب المثلی که در این دنیای پولی و مادی، ارزش لذتبخش و حیاطی خاصی پیدا کرده، فراموش کنه؟ !!

آخه حیف نیست سنگ مفت باشه و گنجشک هم مفت، ادم از خیرش، بگذره ؟!!

خوشبختانه خیلی جاها هنوز آزادی در مقوله فرهنگ و عملکرد گنجشک مفت (البته با سنگ مفت ) منسوخ نشده، و حتی از جمله مواردیست که بسیار قبل از قانون تسهیل، کاملا با تسهیلات قانونمندی تسهیل ویژه هم شده و کاملا جا هم افتاده است !!

بنده خوشحالم  که در تشکیلات کارشناسان رسمی، این قانون ویژه قدیمی تسهیل، با کسب رضایت کامل شاکیان، بدون ممانعتی با موفقیت اجرایی شده و شیوه سنت دلپذیر قدیمی سنگ مفت گنجشک مفت را بصورت امروزی در خدمت شاکیان قرارداده تا شاکیان‌گرامی براحتی و با خیال آسوده بدون خرج و هزبنه کردی، بمحض تصور شکست در بدست اوردن ادعای چند میلیاردی خود، کارشناس ذیربط را به چالشی نفس گیر بکشد و چون سنگ مفت است شاید بتواند گنجشک مفتی هم شکار نماید !!

بنظر بنده باید اینگونه تسهیلات مفتی را به پاس ارج گذاری به ضرب المثل موصوف، ستایش نمود (!!) و بسیار مشعوفم که کارشناسان ذره بین و مجرب و دانا همانطور که علاوه بر تمکین از دستمزدهای ناچیز، به آزادی اقدامات شاکیان خود نیز احترام گذاشته و حتی از وضعیت عدم موفقیت احتمالی در شکار گنجشکشان مفت، همدردی می نمایند و بسیار از سرگرمی طولانی رسیدگیها و آزردگیها و صرف وقت و تشویش و استرسهای حاصله راضی و آنرا نعمت و افزایش شان و منزلت حرفه خود میدانند و حتی مایلند حق الزحمه ی نامه نگاریهای شاکیان را هم‌ متقبل گردند تا خدای نخواسته خدشه ای به پندار سنگ‌ مفت گنجشک مفت آنان وارد نگردد ⁉️‼️

گویا بسیاری از کارشناسان شدیدا از ارج گذاری کانونها به تضمین اجرای سنت قدیمی سنگ مفت گنجشک مفت برای شاکیان، حمایت کرده و پیشنهاد دارند برای رونق این عملیات و بمنظور جلب رضایت کامل شاکیان، جوایزی هم اختصاص یابد و سریعا با استفاده از هوش مصنوعی تمهیدات سهل الوصول انلاینی هم صورت گیرد تا شاکیان محترم بدون صرف وقت و رفت و آمد بتوانند شکایت خود را مطرح و حتما برای اجرای دقیق مُفتیّت (!)  این قضایا، بودجه کافی برای خرید نت و استخدام مشاور و وکیل هم در اختیار شکات گرامی قرار دهند تا اصل به مُفتیّت این عملیات خدشه ای وارد نگردد !!

بدیهی است کارشناسان گرامی هم باید به سنت کم خواهی و شکستن نرخهای متداول خدمات سایر حرفه های هموطنان عزیز، پایبند باشند و همیشه نیکی خود را در دجله یا هر نهر و رودخانه خشکی هم که در نظر دارند بیاندازند و مطمئن باشند بمحض یافتن بیابانی، اجرت بیشتری را بدست می اورند بطوریکه حتی اگر شکایت شاکی بجایی نرسد بتوانند با دست باز حتی بیش از خسارت درخواستی شاکی، بلافاصله برایش کارت بکارت نمایند !!!

مراقب نصفه پر لیوان هم باید بود !!

✍🏽 صدیقی

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

23 Dec, 08:54


#مهم

📨نامه روسای کانون های کارشناسان رسمی دادگستری به ریاست محترم قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران

🔹در این نامه ضمن قدردانی از اقدامات قوه قضائیه آمده است:

استفاده از ظرفیت های بومی هر استان در اجرای قرارهای کارشناسی علاوه بر اجرای عدالت قضائی موجب رضایتمندی عموم آحاد جامعه در مراجعه به کانون های کارشناسی است. چرا که تاکنون بیشتر صنایع بزرگ کشور از جمله صنعت پتروشیمی، فولاد و ... در اختیار معدود کارشناسان پروازی استان تهران قرار گرفته بود و این امر به جهت عدم اشرافیت به منطقه و عدم  دانش در شناسایی نیازها و مقتضیات بوم هر منطقه سبب محقق شدن اظهارنظرهای غیر متناسب، پایمال شدن حقوق شهروندان و تحمیل صرف هزینه های گزاف اسکان و  رفت و آمد بر متقاضی و همچنین نارضایتی کارشناسان بومی استان ها می گردد.


🖇منبع خبر:
سایت کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان هرمزگان


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

22 Dec, 09:29


🔹 عبدلیان‌پور به‌عنوان رئیس مرکز کارشناسان رسمی قوه قضاییه ابقا شد

📌با تمدید حکم ریاست مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه از سوی رئیس قوه قضائیه، حسن عبدلیان‌پور برای مدت سه سال دیگر رییس این مرکز باقی ماند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

22 Dec, 08:00


📨نامه شرکت ایران خودرو به کانون تهران

📌موضوع:

درخواست تجدید ارزیابی دارایی‌های ایران خودرو (زمین، ساختمان، ماشین آلات و سرمایه گذاری بلندمدت)


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

20 Dec, 14:10


یلدا
فرزند نور


امشب
بر روی قالی سرخ کرمان  
از زیر کرسی قرن ها
شب نشینی های دور
در ایران
دوباره آمده
تا در  گوشم زمزمه  کند :
یلدا نشانه بیداری
رشد و بلوغ است

نیاکان ایرانی ما
به لحظه تولد خورشید
و رفتن تاریکی
چشم می دوختند

سرخ انار
سرخ هندوانه
سرخی قلب و جان ماست

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

20 Dec, 08:55


📍تغییر ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه تا پایان بهمن

قوه قضائیه:
🔹️مقرر شد ساعت شروع به کار تمامی واحدهای قضایی و اداری تابعه قوه قضاییه از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۱ تا ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ از ساعت ۸:۰۰ لغایت ۱۴:۰۰ باشد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

20 Dec, 08:52


📄بخشنامه ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دی‌ و بهمن‌ ماه ۱۴۰۳

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

19 Dec, 21:40


💠قوانین‌ متضاد در رجوع به کارشناسی

بدلیل گستردگی علوم و پیچیدگی فنی دادخواست ها در پرونده ها،  استفاده از دانش و تجربه متخصصینی بنام کارشناس رسمی اجتناب ناپذیر بوده و قضات محاکم الزاما نیازمند رجوع به کارشناس رسمی می باشند. جای هیچ تردیدی وجود ندارد که صدور آرای قضایی یا تصمیمات صدها مرجع غیرقضایی اعم از بانکها و شهرداری و وزارت خانه ها و نهاده و ... بدون استفاده از نظرات کارشناسی عملا امکان پذیر نیست.اغراق نیست اگر بگوییم سیستم قضا بدون وجود کارشناسان رسمی ، سیستمی ناقص و آسیب پذیر خواهد بود.

در زمانه ای که متاسفانه نزد قانون گذارن، مجریان و حتی سیستم قضایی یک نگاه منفی یا حداقل سهل انگارانه نسبت به کارشناسی وجود دارد که نمود آنرا در تصویب قوانین ویران کننده ای چون قانون تسهیل در جذب کارشناس توسط مجلس یا تصویب و صدور مصوباتی چون مصوبه  ۸ آبان ۱۴۰۳ هیأت دولت می توان دید،
بی شک سخنان مورخ ۲۷ آذر ۱۴۰۳ وزیر محترم دادگستری در جمع شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری و در وصف و تمجید از کارشناسان رسمی در نوع خود کم نظیر بوده و شایسته تشکر است. فرمایشات ایشان نشان از درک بالا و شناخت واقعی از اهمیت وجودی و جایگاه والای کارشناسان رسمی نزد دادگستری داشته و  بی شک اظهارات ایشان موجب مسرت جامعه کارشناسان رسمی کشور گردید.

اما

جناب آقای رحیمی ، وزیر محترم دادگستری فرموده اند :
" ارتقای جایگاه کارشناسی رسمی را وظیفه و تکلیف وزارت دادگستری دانست و گفت: بر همین اساس، با تلاش‌های انجام‌شده، قیمت‌گذاری اموال دولتی در فرآیند مولدسازی، تنها به کارشناسان رسمی سپرده شد"

لازم است بعرض آن ریاست محترم بعنوان عضوی از هیئت محترم دولت برسانیم که آئین نامه اجرایی با تاریخ تصویب ۸ آبان ۱۴۰۳ مربوط به تجدید ارزیابی شرکت‌های زیانده دولتی که بر مبنای پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیئت وزیران رسیده است عملا بر خلاف فرمایش ایشان می باشد.

بر اساس ماده ۷  آئین نامه اخیر، تجدید ارزیابی دارایی‌های موضوع این آئین نامه طبق نظر کارشناسی یا کارشناسان منتخب با مورد تأیید مجمع عمومی صاحبان سهام خواهد بود و برای این منظور وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این آئین نامه شیوه نامه مشترکی مشتمل بر فرآیند تعیین کارشناسان بررسی صلاحیت ایشان و تعیین حق الزحمه آنان بر اساس حجم کار و میزان پیچیدگی و دشواری ارزش گذاری دارایی‌ها تهیه و ابلاغ کنند به نحوی که حق الزحمه کارشناسان مزبور حداکثر تا پنجاه درصد (۵۰) حق الزحمه کارشناسان رسمی دادگستری باشد.

مطابق با آئین نامه فوق که قانونا ایشان هم از جمله امضاکنندگان آن بوده اند ، با حذف کلمه رسمی ، عملا کارشناسی رسمی مورد بی توجهی آشکار و حتی نفی قرار گرفته که مطمئنا نتیجه آن جز بروز خسران برای دولت نخواهد بود.

آئین نامه فوق در تضاد آشکار با  آیین نامه نحوه انتخاب کارشناس در دستگاه‌های اجرایی مصوب ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ هیات وزیران (سادا نوین) ، همچنین آیین نامه اجرایی لایحه مولدسازی شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی (مورد نظر در فرمایشات ایشان) می باشد.
لذا با توجه به نظر مثبت این مقام عالی نسبت به کارشناسی رسمی ، انتظار می رود تلاش خود را جهت اصلاح آئین نامه تجدید ارزیابی شرکت‌های زیانده دولتی، مبذول فرمایند

غلامرضا گلستانی نسب،  کارشناس رسمی دادگستری 
۳۰ آذر ۱۴۰۳

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

19 Dec, 19:36


#تلخند_کارشناسی

کلمات قصار بنده

البته بنده هم باور دارم که کارشناسان  رسمی بازوان توانا و دقیق و صادق و درستکاری هستند که در بسیاری آرای عادلانه قضات گرامی، نقش اساسی دارند و چه خوب است به بومی سازی  شیوه های  تجربیات  کارشناسان کشورهای دیگر پرداخته شود و بنده هم میدانم‌ که بحدی مسایل پیچیده شده که در کشورهایی کارشناسانی برای دفاع در محاکم استخدام میشوند و قس علی هذا.

بنده اما باتفاق تمام اساتید اطاق فکر بنده، معتقدیم این مباحث و واقعیات را باید برای پایین نگه داشتن مطالبات جامعه کارشناسی، در حد طبقه بندی محرمانه، محفوظ داشته شود !!!

نباید فراموش کرد که  ما با رفتار سنجیده ای که داشته ایم، با عدم رعایت تعرفه، با موازین سلیقه ای ماده کارگشای ۲۶۴ و با بسیاری عملکردهای دیگر بوده است که کارشناسان گرانقدرمان را وادار به تلاش و ابراز نظرات دقیق و کارآمد نموده ایم (!!!) و چه خوب است کشورهای دیگر هم با چاپ و ترجمه احوال کارشناسان ما، شیوه های تجربیات ما را نیز بکار بندند تا بیشتر رضایتمندی مردمانشان را فراهم و از ریخت و پاش بی رویه انهمه دستمزدهای کلان خلاصی یابند !!!

مسلم است که هیچ کارشناس فرهیخته ما از نکات منفی و بدآموزیهای احتمالی شیوه های تعیین دستمزد کارشناسان بعضی کشورهای دیگر، خوشحال نخواهند شد بلکه حتما اگر دستشان برسد، انان را وادار خواهند نمود که امر کارشناسی را بدون اجر و مواجب یا با اندک دستمزدی انجام دهند تا شان و منزلت بیشتری هم کسب نمایند !!!

ما متاسفیم که بعضی از کشورهای دیگر، بطور جدی کارشناسی را شغل و امر کارشناسی را نه فقط اسما بلکه حقیقتا کسب و کار می انگارند و متاسفانه دستمزدهایشان کفایت معیشت و هزینه های زندگیشان می کند و حتی در مواقعی جا پای وکلا گذاشته و برای دفاع در محاکم در امور پیچیده فنی باستخدام در می آیند !!

بنده واقعا باتفاق پژوهشگران اطاق فکرمان انتظار داریم مسئولین عزیز ذیربط، از نتایج موفقیت آمیز رعایت صرفه جویی اقتصادی ما در تعیین حق الزحمه ها و کیفیت تجهیزات زمان مطالعه پرونده توسط کارشناسان و قانون پیشرفته تسهیل و طرز برخورد های انفرادی و بسیار مزایای دیگری که برایشان تامین نموده ایم که حتی نمایندگان عزیزی کسب و کار کارشناسی را تقریبا فراگیر و عمومی تر فرموده و جهش وار در تولید هرچه بیشتر کارشناسان رسمی گوی سبقت را از تاریخ و جهان ربوده اند، مرتب تکرار نمایند.

همچنین باید توجه داشت که در بومی نمودن شیوه های تجربی استخدام کارشناس برای دفاع در محاکم، دستمزد قانونی حسب کیفیت و کمیت و ارزش کار طبق اعتدال (!) و روال مرسوم محاکم باشد !!!

✍🏽  صدیقی

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

18 Dec, 14:49


به نقل از «ایسنا»

💎در برخی کشورها به جای وکلا، کارشناسان را برای دفاع در محاکم استخدام می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۳

وزیر دادگستری گفت: در برخی کشورها، کارشناسان را برای دفاع در محاکم استخدام می‌کنند زیرا موضوعات به قدری پیچیده است که حتی وکلا نیز قادر به دفاع از آن‌ها نیستند.

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت دادگستری، امروز سه‌شنبه ۲۷ آذر در شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری از ۱۰ عنوان کتاب «کارشناسی رسمی در حقوق تطبیقی» به مناسبت هفته پژوهش رونمایی شد.

امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری در این مراسم با تبریک هفته پژوهش، فعالیت کارشناسان را در زمینه عدالت بسیار مهم دانست و افزود: سرمایه‌ای که نظام قضائی از مردم کسب می‌کند، وابسته به نظرات کارشناسی مورد استفاده در محاکم است و اگر این نظرات دقیق، حق‌محورانه و عادلانه باشد، موجب افزایش رضایتمندی مردم از دستگاه قضائی و نظام حکومتی خواهد شد.

رحیمی گفت: در دنیای امروز، پیچیدگی‌های موضوعات بسیار زیاد شده است. در برخی کشورها، کارشناسان را برای دفاع در محاکم استخدام می‌کنند زیرا موضوعات به قدری پیچیده است که حتی وکلا نیز قادر به دفاع از آن‌ها نیستند. بنابراین پیچیدگی‌های موضوعات، نیاز کشور به امر کارشناسی را بیشتر می‌کند.

وی افزود: امروز در ادله اثبات دعوا، استفاده از نظر کارشناس بیشتر از گذشته شده و نظر کارشناسی به عنوان قرینه و اماره قوی برای قاضی به‌کار می‌رود.

وزیر دادگستری تأکید کرد: استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در امر کارشناسی بسیار مهم است. کاری که شورای عالی کارشناسان در زمینه پژوهش و بهره‌برداری از تجربیات کشورهای دیگر انجام داده، کاملاً منطقی است. ترجمه شیوه‌ها و روش‌های کشورهای مختلف رونمایی می‌شود و پس از آن باید به بومی‌سازی این شیوه‌ها پرداخته شود.

رحیمی ارتقای جایگاه کارشناسی رسمی را وظیفه و تکلیف وزارت دادگستری دانست و گفت: بر همین اساس، با تلاش‌های انجام‌شده، قیمت‌گذاری اموال دولتی در فرآیند مولدسازی، تنها به کارشناسان رسمی سپرده شد.

محمدحسین دادخواه رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری سخنران دیگر این مراسم نیز اظهار کرد: کتاب‌های کارشناسی رسمی دادگستری در حقوق تطبیقی که در کشورهای مختلف تألیف شده است، در شورای عالی ترجمه شده است. با اولویت دادن به مسائل پژوهشی، اقدامات خوبی در شورا صورت گرفته است؛ از جمله اصلاح نظام‌نامه کارآموزی کارشناسان بر اساس قانون تسهیل، تدوین نظام‌نامه آموزش کارشناسان رسمی دادگستری برای نخستین‌بار، تدوین نظام‌نامه شبیه‌سازی فرآیند کارشناسی و برگزاری همایش‌ها و امضای تفاهم‌نامه‌ها در راستای حفظ حقوق مالکیت معنوی.

وی افزود: همچنین با حضور نمایندگان ۳۱ کانون استانی، کارگروه هوشمندسازی و هوش مصنوعی در شورای عالی راه‌اندازی شده است.

دادخواه ادامه داد: بر اساس سیاست‌های کلی قضائی مصوب ۱۳۸۲ که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و مورد تأکید رئیس قوه قضائیه در دیدار بهمن ۱۴۰۲ با اعضای شورای عالی بود، تکلیف داشتیم الگوی کارشناسی رسمی در کشورهای مختلف را بررسی کنیم. مالزی، عربستان، مصر و چند کشور اروپایی و آمریکایی مورد تحقیق قرار گرفت و کتاب‌های کارشناسی و مدیریت کارشناسی این کشورها استخراج شد. تاکنون ۱۰ عنوان کتاب در این راستا ترجمه شده است.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری سپس به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار انتقاد کرد و گفت: این قانون بر اساس کار کارشناسی تصویب نشده و عامل توزیع ناعادلانه کارشناس رسمی در سطح کشور است.

در پایان این مراسم، از ۱۰ عنوان کتاب کارشناسی رسمی در حقوق تطبیقی رونمایی شد.

⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

18 Dec, 14:36


📨نامه مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان البرز خطاب به کلیه روسا، شهرداران و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی

📌موضوع:
فرآیند درخواست کارشناسی در بستر سادانوین انجام گیرد و از ارجاع امور کارشناسی در خارج از بستر سامانه، خودداری گردد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

18 Dec, 10:56


رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری:

آیین‌نامه تعیین کارشناس در دستگاه‌های اجرایی، گامی مهم در حفظ حقوق مردم/ ۱۰ عنوان کتاب در حوزه حقوق تطبیقی رونمایی شد

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، در آیین رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب کارشناسی رسمی دادگستری در حقوق تطبیقی به تشریح اقدامات پژوهشی و آموزشی این شورا پرداخت.

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹

به گزارش خبرنگار تابناک از استان تهران ،محمدحسین دادخواه پیش از ظهر امروز در مراسمی که به مناسبت رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب کارشناسی رسمی دادگستری در حوزه حقوق تطبیقی برگزار شد، به تشریح اقدامات انجام‌شده در حوزه پژوهش و آموزش در این شورا پرداخت.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری به تغییرات ساختاری اخیر در شورای عالی کارشناسان اشاره کرد و گفت: سال گذشته تصمیم بر تغییر ساختار شورای عالی کارشناسان گرفته شد و چهار معاونت جدید شامل معاونت مالی و اداری، امور استان‌ها، امور بین‌الملل، پژوهش و آموزش، حقوقی و امور مجلس تعریف شد و مسئولیت معاونت آموزش و پژوهش به آقای نیازپور، یکی از اساتید برجسته در این حوزه، سپرده شد.

رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب کارشناسی رسمی دادگستری در حوزه حقوق تطبیقی

وی ادامه داد: در همین مدت کوتاه، با اولویت قرار دادن مسائل پژوهشی، آموزشی و حقوقی، اقدامات خوبی صورت گرفت، یکی از این اقدامات ترجمه و رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب در حوزه حقوق تطبیقی است که به زودی در اختیار علاقه‌مندان و جامعه کارشناسی کشور قرار خواهد گرفت.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری افزود: علاوه بر این، در این مدت، نظام‌نامه کارآموزی کارشناسان بر اساس قانون اصلاح و برای اولین بار، نظام‌نامه آموزش کارشناسان رسمی دادگستری و شبیه‌سازی فرآیند قضائی تدوین شد. همچنین سمینار‌ها و وبینار‌های آموزشی مختلفی در زمینه‌هایی همچون هوش مصنوعی، کارشناسی بانکی و امور کارشناسی برگزار گردید.
دادخواه در خصوص تفاهم‌نامه همکاری با وزارت دادگستری عنوان کرد: این تفاهم‌نامه، زمینه‌ساز برگزاری دوره‌های آموزشی مقدماتی و تخصصی در زمینه مالکیت فکری و ارزش‌گذاری دارایی‌ها خواهد شد.
وی همچنین از راه‌اندازی کارگروه هوشمندسازی و هوش مصنوعی در شورای عالی خبر داد و تصریح کرد: این کارگروه با حضور نمایندگان تمامی استان‌ها و متخصصین حوزه آموزش و پژوهش تشکیل شده است. تاکنون چند وبینار و جلسه برگزار شده و امیدواریم به زودی نتایج آن در زمینه ارجاعات کارشناسی و شبیه‌سازی‌های قضائی به جامعه کارشناسی ارائه شود.

 آیین‌نامه تعیین کارشناس در دستگاه‌های اجرایی؛ گامی مهم در حفظ حقوق بیت‌المال و مردم است
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، در بخش دیگری از سخنان خود، به تصویب آیین‌نامه تعیین کارشناس در دستگاه‌های اجرائی اشاره کرد و گفت: این آیین‌نامه گامی مهم در حفظ حقوق بیت‌المال و مردم است و نظارت دقیق‌تری بر ارجاع کارشناسان به دستگاه‌های اجرائی ایجاد خواهد کرد.

دادخواه، در پایان از همکاری وزارت دادگستری و سایر نهاد‌های مرتبط قدردانی کرد و به ضرورت توجه بیشتر به اصلاح قوانین و سامانه‌های مرتبط با کارشناسی تأکید کرد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Dec, 17:47


#نظرات_کارشناسان

باز هم محکومیت کارشناسان

خبر تلخ رسانه ای شدن محکومیت تعدادی از همکاران کارشناس در استان یزد که شاید انگیزه ای برای ارتکاب نداشتن باعث رنجش و تالم جامعه کارشناسان رسمی شد.
در متن خبر از قول یکی از مسؤلین گفته شده اتهام منتسبه گزارش خلاف واقع توام با سوءنیت بوده و مورد دوم اینکه ظاهرا تعدادی از کارشناسان صرفا امضا کننده گزارش بودن و در تنظیم گزارش نقشی نداشتن.

در رابطه با گزارش خلاف واقع آن چیزی که موجب تفکیک یک اظهار نظر از یک گزارش خلاف واقع میشود مستدل بودن آن است که در قانون کارشناسان به آن تصریح شده , پس نباید اختلافی که منشا آن در استدلال است با گزارشی که فاقد استدلال است همسان دانست. شاخص ترین مورد گزارش خلاف واقع تغییر مبلغ برآوردی در زمان کوتاه بدون استدلال می باشد.

دومین مورد اثبات عنصر روانی سوءنیت خاص است . یعنی مرتکب جرم اگاهانه به قصد ضرر به شخص خاص فعل مجرمانه را انجام میدهد. که جمع این دو یعنی گزارش خلاف واقع به اضافه عنصر سوءنیت بر اساس قانون کارشناس رسمی دادگستری  می تواند محرومیت دائم از اشتغال به امر کارشناسی رسمی داشته باشد مضافا اینکه موضوع مصداق جعل محسوب و  با اجرای تبصره ۲ ماده ۲۶ قانون کانون و ارسال پرونده به مرجع قضایی و به استناد ماده ۵۳۴ قانون مجازات اسلامی ، محکومیت  ۱ الی ۵ سال حبس علاوه بر ابطال پرونده برای کارشناس در پی خواهد داشت.

اما چرا تعدادی از کارشناسان صرفا بدلیل تنظیم گزارش توسط یک کارشناس بقیه این گزارش رو امضا کردن؟

۱- عادت کردن تعدادی از کارشناسان هیاتی به گرفتن پول راحت و بدون زحمت با بهانه های مشغله کاری و شغلی .

۲-ترس از شکایت انتظامی طرف مقابل در موقع اعتراض به نظر کارشناسی و فقدان حمایت حقوقی از طرف کانون مربوطه , لذا در این مواقع کارشناس رو به خود سانسوری آورده و نظر کارشناس و کارشناسان قبلی را بدون دلیل و بررسی تایید می کند.

۳-عدم شناخت نسبت به ماهیت گزارش کارشناسی. یعنی کارشناس علیرغم سالها سابقه کارشناسی , هنوز اطلاع ندارد که گزارش کارشناسی سند رسمی بوده و باید در نهایت دقت تنظیم شود.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

16 Dec, 10:35


📎  آیا انجام تامین دلیل از جهات  رد کارشناس برای کارشناسی بعدی در همان موضوع است؟

طبق ماده ماده 149 قانون آیین دادرسی مدنی ((  ...  مقصود از تامین در این موارد فقط ملاحظه و صورت‌برداری از اینگونه دلایل است. ))

در بسیاری از پرونده های تامین دلیل انجام صورت برداری از موضوع دادخواست تامین دلیل به کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع می شود،  کارشناس مرجوع علیه بدون هر گونه اظهارنظر ماهوی صرفا  اطلاعات و مشخصات و ارقام و اعداد و سایر موارد خواسته شده را ملاحظه و لیست برداری و صورت‌برداری و به مرجع ارجاع کارشناسی گزارش می نماید.

لذا انجام تامین دلیل هیچگونه کارشناسی به مفهوم خاص ماهوی آن نیست و تامین دلیل موجب رد کارشناس موضوع ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی نمی باشد .  حتی با توجه به حضور فیزیکی وی قبل از اصلاح  مورد تامین و اطلاعات کامل کارشناس تامین دلیل کننده ،  اصلح آن است که کارشناس تامین دلیل کننده بعنوان کارشناس بدوی جهت انجام کارشناسی آن انتخاب شود .

مگر اینکه بنا به هر دلیلی کارشناس در پرونده و گزارش تامین دلیل اقدام به اظهارنظر ماهوی مثل ارزیابی و ...  نموده باشد. که در اینصورت از موارد رد کارشناس خواهدبود .

با احترام جعفر راشدی ملکی
وکیل و کارشناس رسمی دادگستری کانون های آذربایجان شرقی ۱۴۰۳.۰۹.۱۳

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Dec, 21:35


#پیام_مهم

📌ضرورت انجام ارجاعات کارشناسی سامانه ۲۰۲۰ توسط کانون های سراسر کشور

پیام نائب رئیس محترم شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری

  با سلام، رؤسای محترم کانون ها لطفاً توجه فرمایند، بر اساس اعلام خانم دکتر دادگر مدیرکل اموال دولت در وزارت اقتصاد و  مسئول سامانه سادا نوین در وزارت  اقتصاد روزانه چندین مورد درخواست کارشناسی که به سمت سامانه ۲۰۲۰ در کانون ها ارسال می گردد بدون دلیل موجه قانونی کارشناسان عضو کانون جهات رد می‌دهند و‌ کارها را پذیرش نمی‌کنند ظاهراً بر اساس اعلام نظر ایشان اکثر قریب اتفاق این کارها در رده دستمزد پایین هستند و استنباط  ایشان این هست که کارهای با دستمزد کم را کارشناسان بدون عذر موجه قانونی و یا جهات رد قانونی نمی‌پذیرند و انجام نمی‌دهند.

لذا به ما اخطار دادند که در صورت ادامه این رویه و رد کارها تاثیرات منفی شدیدی در ارجاع کارها بسمت کانون خواهد داشت و ممکن است سهمیه ارجاع کار ۲۰۲۰ کاهش یابد و یا ارجاع سمت کانون را موقتاً متوقف کنند.

از رؤسای محترم تقاضا دارم سریعاً و شخصاً این موضوع مهم را مدیریت کنند و از طریق پیامک و شبکه اجتماعی هشدار جدی بدهند که ادامه جهات رد و افزایش بی رویه جهات رد در ارجاع کار دولت بسمت ۲۰۲۰ بسیار به ضرر کانون هست و تاکید کنید تا بدون وجود جهات رد قانونی کار را رد نکنند . با تشکر

منبع خبر:
سایت کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Dec, 21:27


#اطلاعیه

شرایط و نحوه بردن گوشی تلفن همراه توسط کارشناسان کانون به مراجع قضایی استان آذربایجان شرقی

به اطلاع می رساند پیرو مذاکرات و توافقات حراست محترم کانون با حفاظت اطلاعات دادگستری استان آذربایجان شرقی با حفظ کلیه شئونات اخلاقی و لحاظ نمودن مسایل امنیتی بردن گوشی تلفن همراه توسط کارشناسان محترم کانون به شعبات موجود در مراکز قضایی استان به واسطه شناسایی چهره و در غیر این صورت با ارائه کارت شناسایی و یا پروانه معتبر کانون بلامانع است.

روابط عمومی کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان آذربایجان شرقی

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Dec, 18:10


🔺به گمانم قانون تسهیل در جذب کارشناس رسمی هم #شوخی #شوخی تصویب شد 🤔

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Dec, 17:59


🛑 استان #کردستان فردا تعطیل شد((استثنای مجتمع‌های قضایی و دستگاه‌های خدمات‌رسان)

♦️ به دنبال پیش‌بینی و اطلاع‌رسانی هواشناسی استان مبنی بر تداوم کاهش شدید دما و برودت هوا و اعلام ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان، فردا دوشنبه ۲۶ آذرماه، دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و همه مقاطع تحصیلی مدارس استان، تمام ادارات، بانک‌ها(بجز شعب منتخب هر بانک) و سازمان‌های دولتی‌ به استثنای مجتمع‌های قضایی و دستگاه‌های خدمات‌رسان، تعطیل خواهد بود.


🔹 تعطیلی تمامی واحدهای قضایی و اداری #گلستان در روز دوشنبه 26 آذر ماه

بدینوسیله به اطلاع می رساند  ، بنابر اعلام مدیریت بحران استان و موافقت رئیس کل محترم دادگستری  استان کلیه واحد های قضایی و اداری در روز دوشنبه مورخ1403/09/26 تعطیل می باشد.

منبع: معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان گلستان


🔹قابل توجه کارکنان محترم دادگستری استان #آذربایجان_غربی
حسب دستور رئیس کل محترم دادگستری استان آذربایجان غربی با توجه به برودت شدید هوا و صرفه جویی در مصرف انرژی
فردا دوشنبه مورخه۱۴۰۳/۰۹/۲۶ ادارات دادگستری استان تعطیل می باشد.

روابط عمومی دادگستری کل استان آذربایجان غربی

🛑 دادگستری #قم فردا تعطیل نیست

با عنایت به تعیین  وقت رسیدگی قبلی نسبت به پرونده های قضایی و ارتباط کار سازمانهای تابعه با دادگستری و جهت رعایت حقوق اصحاب پرونده و استمرار در خدمت رسانی مطلوب به مردم شریف استان، بنا بر دستور رئیس کل محترم دادگستری استان قم، فردا دوشنبه بیست و ششم آذرماه ۱۴۰۳ دادگستری استان قم و سازمانهای تابعه دائر بوده و تعطیل نمی باشد.

🔵 دادگستری #قزوین فردا تعطیل شد

بدینوسیله به اطلاع می رساند، براساس تصمیم ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با توجه به برودت هوا، کلیه واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان قزوین در روز دو شنبه 26 آذر ماه تعطیل است.

🔵 دادگستری #همدان فردا تعطیل شد

تمامی مجموعه‌های قضایی استان همدان فردا دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ بعلت برودت هوا تعطیل می‌باشد.

🔵 به اطلاع عموم شهروندان محترم استان #مرکزی میرساند 
فردا  دوشنبه مورخ ۲۶ اذرماه کلیه واحدها، مجتمع های قضایی، صلح، شورای حل اختلاف و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دایر و طبق روال فعال میباشد.
(با لحاظ یک ساعت تاخیر)

🔵عطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان #قزوین در روز 26 آذر ماه

بدینوسیله به اطلاع می رساند، براساس تصمیم ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با توجه به برودت هوا، کلیه واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان قزوین در روز دو شنبه 26 آذر ماه تعطیل است.


▫️مدیریت رسانه و روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین
.... این خبر بروز رسانی میشود

🔵تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان #تهران در روز ۲۶ آذر ماه

🔹  متن اطلاعیه معاونت منابع انسانی قوه قضائیه به شرح زیر است:

بدینوسیله به اطلاع می رساند بنابر اعلام معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و با عنایت به مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران به علت برودت هوا و به منظور جلوگیری از انباشت آلایندگی، واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز دوشنبه ۲۶ آذر ماه تعطیل است
🛑 عدم تعطیلی واحدهای قضایی تابعه استان
#اردبیل

به اطلاع همکاران محترم می رساند کلیه واحدهای قضایی تابعه استان اردبیل در مورخ 26 آذر ماه 1403 طبق روال معمول و از ساعت 8 صبح الى ما آماده خدمت رسانی بوده و تعطیل نمی باشد
.
🔵 تعطیلی واحدهای ستادی و قضایی استان #گیلان

با توجه به مدیریت مصرف انرژی و اعلام استانداری گیلان مبنی بر تعطیلی کلیه ادارات و دستگاههای اجرایی استان و همچنین موافقت رییس کل محترم دادگستری گیلان، کلیه واحدهای ستادی و قضایی استان روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۹/۲۶ تعطیل می باشند .


🔵 اطلاعیه تعطیلی واحد های قضایی استان : #خراسان_رضوی

به اطلاع می‌رساند با توجه به سرمای شدید هوا و به منظور حفظ سلامت عمومی و مدیریت مصرف انرژی، واحدهای قضایی و اداری استان در روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ تعطیل است.


معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان خراسان رضوی

🔵 تعطیلی تمامی واحدهای ستادی وقضایی استان #اصفهان

بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران استان اصفهان ومساعدت ریاست کل محترم دادگستری استان،به دلیل کاهش دما ومدیریت مصرف انرژی، تمامی واحدهای ستادی وقضایی استان فردا دوشنبه ۲۶ اذرماه  ۱۴۰۳  تعطیل می باشد.

محمدشفیع زاده_معاون منابع انسانی وامورفرهنگی دادگستری کل استان ا#صفهان


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Dec, 15:03


💠 با حقوق کارشناسی خود آشنا شویم

رئیس محترم کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان ...

با سلام
احتراماً عطف به ابلاغیه کارشناسی به شماره ... مورخ .... به استحضار می‌رساند با توجه به ماده ۴ تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی ،
" کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف اند دستمزد کارشناسی را در صورتی که قابل برآورد نباشد ، حسب مورد به طور علی الحساب به حساب کانون یا مرکز تودیع و قبض آن را در پرونده مربوط پیوست نمایند، در این صورت کارشناسان رسمی پس از تودیع دستمزد مکلف اند نسبت به انجام کارشناسی اقدام نمایند."

حسب ماده فوق، پرداخت علی الحساب برای متقاضی یک تکلیف و انجام کارشناسی مشروط به تودیع دستمزد دانسته شده است. که این امر در کار ارجاعی به شماره فوق الاشاره رعایت نشده است.

لذا دستور فرمایید مبلغ ... ریال علی الحساب از متقاضی کارشناسی دریافت و نتیجه جهت ادامه کار به این اینجانب اعلام گردد

با احترام ....

غلامرضا گلستانی نسب

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Dec, 03:43


📨نامه رئيس حفاظت و اطلاعات کل دادگستری استان آذربایجان شرقی به رؤسا و دادستان حوزه های قضایی استان

📌موضوع :
ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در شعب توسط وکلا و کارشناسان رسمی

🔹تجربه دوساله کرونا و آزاد بودن ورود تلفن همراه به شعب، ثابت نمود از این آزادسازی، سوء استفاده ای توسط وکلا و کارشناسان رسمی صورت نگرفته است،

🔹اگر وکلای محترم دادگستری امین موکلین خود می باشند، اما کارشناسان رسمی تماما امین دادگاهها بوده و منفعتی در پیگیری پرونده نداشته و نه به خواست و اراده خود بلکه بنا به ابلاغیه کارشناسی به دادگاه مراجعه کرده و بعنوان بازوی فنی قضات سعی خواهند داشت، گره های پرونده را باز نمایند و این مهم محقق نخواهد شد جز با تصویربرداری از اوراق پرونده.

🔹امروزه ابزارهای جاسوسی چنان پیشرفت نموده که انسان را به وحشت می اندازد، مطمئنا مسئولین حراستی بیشتر به این امور واقف می باشند. اگر فردی قصد سوء استفاده از اوراق پرونده ای را داشته باشد مطمئنا به طریق دیگر اقدام خواهد کرد. لذا اصرار بر ممنوعیت ورود تلفن همراه برای وکلا و کارشناسان کاری عبث و نشات گرفته از باورهای اشتباه است.

غلامرضا گلستانی نسب

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Dec, 03:04


💠سایه سنگین قانون حجاب بر سر وکلای دادگستری

۱۷آذر ۱۴۰۳
 
وکلاپرس- وکیل مجتبی باری عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری البرز در یادداشتی الزام وکلای دادگستری به رعایت حجاب در قانون عفاف و حجاب را مورد نقد قرار داده است.

به گزارش وکلاپرس، متن غیر رسمی قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب که هنوز ابلاغ نشده است در روزهای گذشته مشتمل بر ۷۴ ماده منتشر شد که در ماده ۳۰ این قانون، یکی از وظایف قوه قضائیه «الزام وکلا به رعایت حجاب شرعی در دادگاه ها و دادسراها» عنوان شده است.
در همین راستا وکیل مجتبی باری عنوان کرده است: وکلای دادگستری نه تنها در محیط دادگاهها و دادسراها بلکه در دارالوکاله های خویش بایستی منتظر کشف و اعلام جرم ضابطان عام و خاص باشند.

متن یادداشت به شرح زیر است:
رسانه ها از تصویب نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و ابلاغ عن قریب آن سخن به میان آورده اند و برابر مقررات ماده ۳۰ آن قانون «قوه قضائیه به منظور تحقق اهداف این،قانون مکلف به انجام دادن وظایف زیر است:…۶- منوط کردن ورود و کلا به محیط دادگاهها و دادسراها به رعایت حجاب شرعی».
از سویی در ماده ۴۱ قانون مآرالذکر می خوانیم «در صورتی که در محل کسب حرفه یا شغل مجازی یا غیر مجازی، صاحبان یا کارکنان آنها به هر ترتیب مرتکب برهنگی، بی،عفنی کشف حجاب یا بدپوششی شوند علاوه بر اعمال مجازات مقرر برای مرتکب، صاحب حرفه یا شغل در مرتبه اول به جزای نقدی درجه پنج یا دو ماه سود ناشی از درآمد آن شغل هر کدام بیشتر باشد و به تشخیص قاضی ممنوعیت خروج از کشور شش ماه تا دو سال و در مراتب بعدی به جزای نقدی درجه چهار یا چهار ماه سود ناشی از درآمد آن شغل هر کدام بیشتر باشد و ممنوعیت خروج از کشور شش ماه تا دو سال محکوم می گردد.»
با این وجود وکلای دادگستری نه تنها در محیط دادگاهها و دادسراها بلکه در دارالوکاله های خویش بایستی منتظر کشف و اعلام جرم ضابطان عام و خاص باشند تا در ثانی دو تا چهار ماه حق الوکاله های دریافتی از موکلین را به عنوان مجازات به دولت پرداخت نمایند و پس از آن نیز منتظر مراجع انتظامی در تعیین مجازات انتظامی وفق مقررات آیین نامه اجرایی لایحه استقلال نیز بمانند، وکلای دادگستری مواظب باشند از یک سوراخ دو بار گزیده نشوند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Dec, 02:51


🔺رنج خود می بری و زحمت ما افزون کنی  ...

📌در این ارتباط:
👉 https://t.me/Karshenasan_rasmi/8495


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Dec, 22:37


#تلخند_کارشناسی

بنا به وظیفه مدیر کانالیم که هر روز سرک میکشم توی صد جور کانال خبری که از دل اونا خبر کارشناسی پیدا کنم، رفتم قانون عفاف و حجاب را پیدا کردم تا مطالعه کنم.
با خودم گفتم محاله مثل قانون‌ اجق وجق تسهیل، در این قانون خوابی برای کارشناسان رسمی ندیده باشن.
بالای مطلب نوشته بود
خواندن این مطلب ۵۹ دقیقه زمان میبره. نخونده با خودم گفتم، خسته نباشید حضرات،
معلوم بود به اندازه نوشتن یک قانون اساسی وقت صرف تهیه این قانون کردن.

اما من که وقت مطالعه این قانون متعالی و منحصر بفرد در عالم هستی را نداشتم صرفا اکتفا کردم به سرچ کلمات کانون و مرکز و کارشناس رسمی که ببینم در مورد کارشناسان چیزی گفته یا نه؟
چند مورد پیدا شد
کانون خانواده، کانون های آسیب زا، کانون اصلاح و ... از جمله اونا بودند

خوشبختانه در باره کارشناسی رسمی  ذکری نشده و تکلیفی تعیین نکرده بودن، نفسی براحتی کشیدم و با خودم گفتم خدایا شکر، این بار قِسر در رفتیم. قطع به یقین، ما رو یادشون رفته.

توصیه میکنم  ما کارشناسان رسمی یک کارزار راه بندازم و بابت این فراموشی به مجلسیان دست مریزاد اعلام کنیم.

ادمین

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Dec, 20:46


صورت‌جلسه نشست قضائی با موضوع میزان اعتبار قضایی نظرات کارشناسان پلیس فتا در پرونده های کیفری

💢برگزار شده توسط
استان قم/ شهر قم

🔹تاریخ برگزاری: ۱۳۹۷/۰۸/۲۴

اعتبار قضایی نظرات کارشناسان #پلیس_فتا در پرونده های کیفری تا چه میزان است؟

🔹نظر اقلیت:
    گزارش پلیس فتا اگر چه در قالب گزارش یک مرجع انتظامی است؛ ولی مستند به کارشناسی برخی از پرسنل آموزش دیده است که می تواند به عنوان یک #نظریه_کارشناسی تلقی گردد؛ اما در هر حال متهم حق اعتراض به آن و تقاضای ارجاع امر به #هیئت_کارشناسان_رسمی را در خارج از دایره نیروی انتظامی دارد.

🔸نظر اکثریت:
    اقدام پلیس فتا و تنظیم صورتجلسات آن نهاد، صرفاً به عنوان بخشی از اقدامات ضابطین بوده و در ردیف اقدامات سایر واحدهای نیروی انتظامی است و گزارش مرجع انتظامی بر اساس عملیات علمی و فنی در کشف جرم محسوب می گردد؛ لذا متهمان می توانند در صورت عدم پذیرش اتهامات مندرج در گزارش پلیس فتا، تقاضای ارجاع پرونده را به کارشناس رسمی و متخصصین مربوط نمایند و #نظر_کارشناسان_رسمی در مخالفت با مفاد گزارش پلیس فتا باعث تزلزل در مفاد گزارش و جریان اصل برائت خواهد بود.

نظر هیئت عالی:
    نظریه اکثریت صحیح می باشد و نظریه مامورین پلیس فتا همانگونه که در نظریه اکثریت هم ذکر شده است، صرفاً به عنوان بخشی از اقدامات ضابطان دادگستری می باشد./سامانه نشستهای قضایی

🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

05 Dec, 20:27


🔹مصوبه جدید نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه ابلاغ شد

پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳

در فصل دوم این مصوبه مؤسسات بیمه‌ای، ارزیاب مستقل خسارت، کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضاییه موظف شده‌اند هم‌زمان با ارزیابی و تعیین خسارت‌های مالی واردشده به‌وسیله نقلیه، کسر قیمت آن را بر اساس قانون و مصوبات موجود محاسبه کنند.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

04 Dec, 06:28


☝️تضییع حقوق کارشناسان رسمی در تفسیرهای شورایعالی

در چند مطلب تقدیم خواهد شد

کارشناسان رسمی دادگستری

04 Dec, 06:25


#مهم

📥نامه ریاست محترم شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری به کانونهای کارشناسی سراسر کشور

📌موضوع:

تفسیر مواردی از اصلاحیه تعرفه دستمزد کارشناسی سال ۱۴۰۲ مصوب ریاست محترم قوه قضاییه

شماره نامه: ۸۵۱-ش-۰۳
تاریخ: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

03 Dec, 14:39


♨️کارشناسان رسمی دادگستری در آینده رتبه‌بندی خواهند شد

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در مورد سامان دهی موضوع کارشناسان رسمی و فرآیند هوشمند شدن ارجاع پرونده به کارشناسان نیز بیان کرد: بحث کارشناسی یکی از مواردی است هم باعث اطاله دادرسی می‌شود، همین که اگر کارشناس درست انتخاب نشود باعث می‌شود که رای دقیقی صادر نشود که یکی از مهمترین دلایل آن این است که سر کارشناس شلوغ است. ما بعضاً کارشناسی داریم که اصلاً کاری به او ارجاع نشده و کارشناسی که تعداد زیادی کار به او ارجاع شده است.

سند تحول قضایی پیشین به این نکته پرداخت که عدالت در ارجاع را داشته باشیم یعنی بر اساس تعداد کار‌هایی که در سراسر کشور به یک کارشناس ارجاع شده و بحث صلاحیت جغرافیایی و صلاحیت کاری، کار‌ها بین کارشناسان توزیع شود که موجب شد کارشناسان نیز از این روند راضی باشند. در سند تحول جدید کار‌های جدیدی از ما خواسته شده مثل دریافت نظر از قاضی که الان این انجام شده است. هم اکنون حدوداً پنجاه درصد کارشناسی درون دستگاه قضا از این مسیر انجام می‌شود که ان شاالله این روند را رشد خواهیم داد.

در این فرآیندی که به آن اشاره شد یک بحث مربوط به اخذ نظر قاضی است. از همین نظر برای رتبه بندی کارشناسان بر اساس شاخص سرعت و دقت کارشناسی استفاده خواهد شد تا بعد بتوان از مسیر کارشناسان را رتبه بندی و در ارجاعات از آن استفاده کنیم.

همچنین بحث ورودی‌هایی که از سمت کارشناسان داریم را استاندارد می‌کنیم. چه ورودی‌هایی که آن‌ها دارند و چه دستوراتی که قاضی می‌دهد. کاربرگ‌هایی طراحی شده که هنوز در سامانه بارگذاری نشده است که ان شاالله این کار را هم انجام می‌دهیم. طراحی کاربرگ‌ها انجام شده، اما هنوز در داخل سامانه بارگذاری نشده است. این تکلیف جزء تکالیف کوتاه مدت ما است و ان شاالله بتوانیم تا پایان سال این کار را انجام دهیم.

رتبه بندی کارشناسان هم جزء تکالیف میان مدت ما است. چون تنها یکی از مولفه‌ها بحث نظر قاضی است و موارد دیگری وجود دارد که به خود کانون و مرکز کارشناسان مربوط می‌شود که باید به ما ارجاع شود تا بر اساس سابقه‌ای که دارند و موارد دیگری که هست بتوانیم رتبه بندی را دقیق اجرا کنیم.

منبع: میزان


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

03 Dec, 05:45


سخنگوی شورای نگهبان:

در کشور ما هر کدام از شهروندان می توانند نسبت به مصوبات در سطوح مختلف شکایت کنند.

برخی مصوبات هستند که با شکایت یک شهروند و بررسی شورای نگهبان ابطال شده‌اند.

اینها ظرفیت های قانون اساسی ماست که بخشی از آن اجرا شده و بخشی از  آن هنوز اجرایی نشده است.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Dec, 17:14


📎   تاثیر ارجاع درست به کارشناسان رسمی دادگستری در پرونده های قضایی

اهمیت کارشناسی در پرونده های قضایی بر هیچ کسی پوشیده نیست ،  ولی صدور رای درست نیازمند ارجاع دقیق و درست و صحیح و فنی است. انهایی که با پرونده های قضایی سر و کار دارند. می دانند ارجاع صحیح چقدر می تواند در صدور رأی صحیح و دقیق و متقن و مستند و مستدل موثر باشد.  لذا نیاز است

اولا ؛ کارشناس صالح انتخاب شود و از هرگونه انتخاب کارشناس غیر صالح در موضوع مربوطه به هر دلیل ، حتی عدم وجود کارشناس صالح در منطقه  به جد خودداری و جلوگیری گردد .

مهمترین موضوع در انتخاب کارشناس داشتن صلاحیت فنی کارشناس است که کانون ها با دقت فراوان و وسواس فوق‌العاده به کارشناسان در زمان های لازم و پس از کسب تجربه و قبولی در آزمون های علمی اعطا می نمایند .در کانون ها با توجه به تقسیم بندی انواع موضوع ۷۵ رشته تخصصی با چندین صد صلاحیت تخصصی تعریف شده است .

ثانیا ؛ در قرار ارجاع به کارشناسی ، از طرح   سوالات کلی و نامفهوم  خودداری نموده  ، بلکه سوالات دقيق و هدفمند مربوط به موضوع  پرونده طرح و از کارشناس پاسخ های ان خواسته گردد .

ثالثا؛ با توجه به کمیت و کیفیت و میزان کار دستمزد متناسب برای انجام کارشناسی تعیین و وصول گردد . قطعا  دستمزد نامتناسب علی الخصوص در جبهه قلیل آن مؤثر در کیفیت کار کارشناس خواهدبود ،  هر چند بسیاری از کارشناسان این موضوع را در کار خود دخیل و  وارد نمی کنند و نوعی فی سبیل الله کار می کنند .

رابعا ؛ مدت متناسب  با توجه به کمیت  پرونده و کار ارجاعی ،  جهت انجام کار تعیین نموده و پس از پایان مدت اخطار لازم به کارشناس صادر گردد ، هر چند در این مورد نقص های فراوانی  قانون وجود دارد ، منجمله عدم ابلاغ  رسمی  قرار کارشناسی  به طرفین و عدم همکاری برخی از طرفین پرونده  با کارشناس و عدم وجود ضمانت اجرایی متناسب و ...

خامسا؛  در صورت ابهام در نظریه کارشناسی درخواست تکمیل نظریه، توضیح،  حضور در جلسه دادرسی و ...  ، بدون اینکه درخواست و دستور جدیدی به آن  اضافه شده باشد. 

موارد دیگر هم وجود دارد که جهت جلوگیری از تطویل مطلب از ذکر انها خودداری می شود .

با احترام جعفر راشدی ملکی
وکیل و کارشناس رسمی دادگستری کانون های آذربایجان شرقی ۱۴۰۳.۰۹.۱۲

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Dec, 15:28


یک قاضی: از خدا می‌خواهم مجبور نشوم با استناد به قانون فاجعه‌بار حجاب، رایی صادر کنم

۱۲ آذر ۱۴۰۳

امین تویسرکانی؛ بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران
قانون حجاب و عفاف را خواندم و در بهت فرو رفتم.
از میان صدها انتقادی که به اساس و جزئیات این قانون وارد است، فقط می‌خواهم از یک نکته بگویم که بیش از همه غمگین، یا بهتر بگویم خشمگینم کرد. در این قانون دوازده مرتبه «ممنوعیت خروج از کشور» به عنوان مجازات تعیین شده است.
«مجازات» ممنوعیت از خروج از کشور؟ درست می خوانم؟ در قوانین ایران بی سابقه است که ممنوعیت خروج از کشور یک «کیفر» باشد. تا کنون در قوانین ممنوعیت خروج از کشور یک اقدام مقدماتی برای دستیابی به متهم برای محاکمه یا جلوگیری از فرار متهم بوده که امری قابل پذیرش و در دنیا نیز رایج است، اما مگر می شود ممنوعیت خروج از کشور را یک مجازات بدانیم؟ متأسفانه آری؛ بر اساس این به اصطلاح «قانون»، شما مرتکب جرمی می شوید که مجازات آن ممنوعیت خروج از کشور است یا به عبارتی شما مجرمید پس مستحق زندگی اجباری در ایران هستید!
آقا و خانم نماینده، آیا زندگی در ایران مجازات است؟ زندگی در ایران، سرزمین مادری‌مان، هم ردیف زندان و جزای نقدی و شلاق و تبعید و اعدام است؟ آیا شما این قدر از ایران بیزارید که زندگی بین خلیج فارس تا دریای خزر را یک نوع کیفر می دانید؟
من از آن وطن پرستانی نیستم که بگویم ایران بهشت است و غیر آن جهنم ولی من ایران را دوست دارم، دوست داشتنی از جنس خاطره، از جنس چغازنبیل و گنبد سلطانیه، با طعم گز و قطاب و نان برنجی با رنگ عکس های سیاه و سفید خرمشهر و آبی فیروزه ای میدان نقش جهان؛ ولی حالا شما اسم این دوست داشتن را گذاشته اید مجازات؟ مرا و هم وطنانم را به وطن خودمان تبعید می کنید؟
امیدوارم و از خدا می‌خواهم که به عنوان قاضی هیچگاه مجبور به صدور حکم به استناد این قانون فاجعه بار نباشم، اما به فرض محال و خدایی ناکرده اگر چنین شد، من قاضی باید به متهم چنین بگویم: شما را به لحاظ ارتکاب فلان جرم به دو سال زندگی اجباری در ایران، بزرگترین میراث مشترک مان مهد زبان قند و شکر پارسی محکوم می کنم!
آقایان و خانم های نماینده که مسئولیت تصویب چنین قانون تأسف آوری بر عهده شماست، شاید شما زندگی در ایران برایتان مجازات است، ولی من و خیل بزرگی از ایرانی ها زندگی داخل این مرزها را دوست داریم و با اراده زیستن در این خاک را انتخاب کرده ایم.
به ما بسیار بر می خورد و برایمان خفت بار است که زندگی در ایران را که حق و آرزوی ماست، به عنوان مجازات در نظر گرفته اید کاش بفهمید که این قانون برای ایران ننگ است.
منبع: حساب اینستاگرامی نویسنده

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Dec, 15:26


📄از سال آینده همه ابلاغ‌های شبه قضایی از طریق سامانه ثنا انجام خواهد شد.

🔹معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر همبستگی قوا در مسیر تحقق عدالت که دغدغه همگان است، گفت: همه ابلاغ‌های شبه قضایی مطابق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از سال آینده به صورت الکترونیکی از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک (ثنا) اعلام می‌شود.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Dec, 15:26


#آزمون _کارشناسی

📌 نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییه ۱۴۰۲

🔸نتایج نهایی بررسی پرونده های آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییه سال ۱۴۰۲ از طریق سامانه جذب مرکز به نشانی jazb.23055.ir قسمت پشتیبانی قابل مشاهده است.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

02 Dec, 15:13


✴️ شروع ثبت‌نام دومین آزمون مشاوران رسمی مالیاتی در سال ۱۴۰۳

🔸ثبت‌نام نهمین آزمون انتخاب اعضای جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران آغاز شده و تا یکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۸ ادامه دارد.

🔸آزمون در روز جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۲۱ به صورت منطقه‌ای و غیرمتمرکز برگزار خواهد شد.

🔸 افرادی با مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر در رشته‌های زیر امکان ثبت‌نام دارند:

امور مالی و مالیاتی، حسابداری، حسابرسی، اقتصادی، بازرگانی، حقوقی و مدیریت، مهندسی صنایع، IT، علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر

🔗  جزییات بیشتر در سایت شناسنامه : https://shenasname.ir/?p=67482


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Dec, 20:01


🔹روند کارشناسی هتل های بنیاد مستضعفان زیر سوال رفت

نماینده تهران در مجلس در نامه‌ای به رییس کمیسیون اصل نود مجلس خواستار تشکیل پرونده درباره برگزاری مزایده واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان و بررسی ابعاد موضوع شد.

به گزارش ایسنا، متن نامه علی خضریان نماینده تاران به نصرالله پژمان فر رییس کمیسیون اصل نود به شرح زیر است:

«حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای پژمانفر

رئیس محترم کمیسیون اصل نودم قانون اساسی
سلام علیکم؛
احتراما حسب اطلاعات واصله و منتشر شده در رسانه‌ها، بنیاد مستضعفان برای فروش گروه هتل‌های بین‌المللی پارسیان اقدام به برگزاری مزایده با قیمت پایه ۴۷۵.۰۵۰ میلیارد ریال کرده است.

به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، کارشناسان رسمی دادگستری تمامی هتل‌های گروه پارسیان بنیاد را (۲۲ هتل، شامل ۶ هتل ۵ ستاره و همچنین هتل‌های ۴ ستاره و سه ستاره ممتاز) به ارزش ۴۷ هزار میلیارد تومان قیمت‌گذاری کرده‌اند. طبق آگهی مزایده، بنیاد مستضعفان گروه هتل‌های پارسیان را به صورت نقد و یا نقد و اقساط و حتی قابل تهاتر با سهام شرکت‌های فعال در زنجیره فولاد، مس و پتروشیمی قصد دارد واگذار نماید. قیمت‌گذاری هتل‌های بنیاد با میانگین قیمت هر هتل حدود ۲ هزار میلیارد تومان در حالی است که فقط ۲ هتل از این ۲۱ هتل، هتل‌های گران‌قیمت و مشهوری چون هتل ۵ ستاره آزادی و استقلال هستند که جمعا حدود ۱۰۰۰ واحد اقامتی دارد.

از طرفی نیز شنیده می‌شود مشتری گروه هتل‌های پارسیان بنیاد مستضعفان مهدی جهانگیری ریاست گروه مالی گردشگری است. فردی که سابقه ۲ سال زندان به جرم قاچاق حرفه‌ای ارز را در کارنامه دارد چگونه اهلیت در اختیار گرفتن گروه هتل‌های پارسیان بنیاد مستضعفان است؟
براین اساس خواهشمند است نسبت به تشکیل پرونده و بررسی ابعاد موضوع همچون روند قیمت‌گذاری و بررسی صلاحیت خریدار و دارای اهلیت، دستور مقتضی را صادر فرمایید.»

لینک خبر:
isna.ir/xdSphT


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Dec, 19:54


رئیس مرکز وکلا:

درصددیم با مشارکت خردجمعی بحث قانون تسهیل را اصلاح کنیم و کیفیت اجرایی آن را ارتقا ببخشیم.


حسن عبدلیان‌پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به قانون تسهیل، گفت: بر اساس این قانون طی سه سال گذشته به اندازه کل دوران فعالیت مرکز به مجموعه ما افزوده شده است و امروز جمعیتی بیش از ۱۲۰ هزار نفر را شامل می‌شویم؛ لذا ما باید خود را برای پذیرش این تعداد نیرو در حوزه‌های وکالت و کارشناسی رسمی و مشاوران خانواده آماده می‌کردیم

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Dec, 19:45


 
🎙مصاحبه خبرگزاری فارس با رئیس شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری

مرجان دهقانی-«خبرجنوب»/ سال هاست که قضات برای صدور رأی در خصوص مسائل فنی و تخصصی، ازنظر کارشناسان بهره می برند تا بتوانند به درستی وعادلانه قضاوت کنند و حق کسی هم در این بین ضایع نشود. در ایران با توجه به وجود این نیاز، حدود 86 سال است که کارشناسان رسمی در محاکم قضائی مختلف مشغول به کار هستند و قضات در اکثر پرونده ها پس از اعلام نظر کارشناس رسمی ،  حکم خود را اعلام می کنند.
استیفای حقوق مردم، کمک به قضات در صدور آرای دقیق و مستند و حفظ حقوق بیت‌المال از جمله وظایف مهم یک کارشناس  دادگستری است و این سه امر مهم زمانی قابل وصول است که گزارشهای کارشناسان مستدل، صریح، مستند و از بنیه علمی لازم برخوردار باشد. در ارتباط با چند و چون وظایف کانون کارشناسان دادگستری، اهمیت کار  کارشناسی و... با محمد حسین دادخواه رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور و رئیس کانون کارشناسان رسمی فارس به گفت و گو نشستیم که از نظرتان می گذرد. 

کار کارشناس از نظر شما چه میزانی اهمیت دارد؟
کارشناسان به‌اندازه قضات در رسیدگی‌ها دارای مسئولیت مدنی، کیفری و انتظامی هستند بنابراین لازم است از ابتدای ورود به حوزه کارشناسی مدنظر قرارگرفتن این مسئولیتهای سهگانه یکی از اولویتهای دوران فعالیت آن ها قرار گیرد در واقع  کارشناسان متعهد و متخصص، بازوان توانمند قوه قضائیه هستند.چه افرادی به کانون کارشناسان رسمی دادگستری مراجعه می کنند؟ مراجعه کنندگان به کانون کارشناسان رسمی دادگستری دو دسته هستند، یک دسته ارجاعات قضائی است که خود مراجع قضائی نسبت به تعیین کارشناس اقدام میکنند و عمدتاً قضات شعبات، تعیین کننده کارشناس هستند و کانون دخل و تصرفی در آن ندارد مگر اینکه مکاتبه ای صورت گرفته باشد که معمولا این مکاتبات به ندرت برای تعیین کارشناس در دادسراها و شورای حل اختلاف اتفاق میافتد.  دسته دیگر مراجعه کنندگان به کانون کارشناسان ارجاعات غیرقضائی است، به عنوان مثال اگر بانکها بخواهند به فردی تسهیلات بدهند بایستی ملکی در وثیقه یا در رهن بانک قرار بگیرد که برای این منظور بایستی کار کارشناسی صورت بگیرد یا اینکه دستگاهی بخواهد ملکی را خرید یا فروش کند که به این منظور مکاتبه و کار کارشناسی انجام می شود.

چند رشته کارشناسی وجود دارد؟ 
کارشناسی به نوعی به زندگی مردم گره خورده است. هر روز در جامعه موضوعات جدیدی پیش می آید که به طبع آن موضوعات جدید صلاحیت کارشناسی یا رشته جدید تعریف میکنیم. هم اکنون در کشور ۷۵ رشته کارشناسی داریم و پنج رشته هم جدیدا اضافه شده که در مجموع به هشتاد رشته رسیده است. 

برای اینکه استیفای حق صورت بگیرد کارشناسان باید داری چه خصوصیاتی باشند ؟   
در کار کارشناسی با حق و حقوق مردم و حقوق بیت المال سروکار داریم، ضمن اینکه  قاضی در صدور رأی به ما اعتماد می کند اگرکارشناس نظر مناسبی ندهد به حق و حقوق مردم و بیت المال صدمه وارد می شود بنابراین در سالهای گذشته بهترین و سختگیرانه‌ترین اقدامات برای انتخاب کارشناس رسمی اعمال شده تا حق و حقوق مردم ضایع نشود البته متأسفانه در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب سال 1400 این مهم رعایت نشده و افرادی با بنیه علمی بسیار پائین در آزمون پذیرفته شده اند که اقدامات لازم جهت اصلاح قانون در حال پیگیری می باشد. 

در چه معاملاتی باید از حضور کارشناس استفاده شود؟ 
بر اساس قانون هرنوع معاملاتی که در دستگاههای دولتی صورت میگیرد الزاماً بایستی نظرکارشناس اخذ گردد مگر اینکه در قانون پیش بینی دیگری صورت گرفته باشد. طبق ماده ۱۸ قانون کارشناسان رسمی دادگستری در تمامی موارد رجوع به کارشناس لازم است به استثنای مواردی که در قوانین و مقررات جاری کشور به گونه دیگری برای وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی، شرکتهای دولتی، نهادهای عمومی و سایردستگاههای دولتی که شمول قانون برآنها مستلزم ذکر نام میباشند تعیین تکلیف شده یا مواردی که تابع قوانین و مقررات خاص میباشد ، دستگاههای یاد شده این ماده، باید از وجود کارشناسان رسمی دادگستری استفاده نمایند.
اقدامات مثبتی که برای رفع مشکلات ایجاده شده بفرمایید.کار مثبتی که دولت انجام داده ابلاغ آئین ‏نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه‏های اجرایی است که سال گذشته ابلاغ و از امسال اجرایی شد و براین اساس سامانه سادا نوین راه اندازی و به سامانه 2020 لینک شده و براساس ماده 4 این آئین نامه مقام مجاز دستگاه اجرائی مکلف است پس از راه اندازی سامانه به منظور ارجاع امور به کارشناس یا هیأت کارشناسی صرفاً از سامانه استفاده کنند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Dec, 19:36


💯اعتراض شورای شهر تهران به مدیریت نحوه انتخاب کارشناسان رسمی دادگستری


به گزارش ایسنا، مهدی اقراریان عضو شورای شهر تهران در تذکری خطاب به شهردار تهران در خصوص نحوه تعیین کارشناسان رسمی دادگستری گفت:

براساس آیین نامه جدید که سال گذشته تصویب شده است، شهرداری‌ها نیز مشمول آیین نامه اجرایی نحوه تعیین کارشناسان رسمی شده‌اند که از شهرداری تهران می‌خواهیم گزارشی در مورد نحوه انتخاب کارشناسان رسمی ارائه کند.

وی با بیان اینکه گزارشی از شیوه عمل سازمانهای مختلف به خصوص سازمان املاک شهرداری تهران نیز به شورای شهر ارائه شود گفت: براین اساس انتخاب کارشناس دادگستری تنها باید از میان افرادی باشد که در سامانه ملی کارشناسی ثبت نام کرده باشند اما گویا شهرداری تهران به این بخش نامه عمل نمی‌کند

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

26 Nov, 16:58


♻️تفاوت کارشناس رسمی در ایران و آمریکا


✍️کارشناسان رسمی دادگستری در ایران و آمریکا تفاوت‌هایی در نقش، جایگاه حقوقی، و شیوه‌های کار دارند. این تفاوت‌ها بیشتر به دلیل نظام‌های حقوقی متفاوت و ساختار دادگستری دو کشور است:

1️⃣ ساختار و نقش حقوقی:

کارشناسان رسمی دادگستری در ایران تحت نظارت مستقیم قوه قضاییه فعالیت می‌کنند و از طریق کانون کارشناسان رسمی دادگستری سازماندهی می‌شوند. این کارشناسان به‌عنوان مشاور حقوقی در پرونده‌ها دخالت دارند و نظر کارشناسی آن‌ها برای دادگاه‌ها الزام‌آور است، هرچند تصمیم نهایی با قاضی است.

در آمریکا، کارشناسان رسمی به صورت مستقیم تحت نظارت سیستم قضایی نیستند و اغلب به‌صورت مستقل یا از طریق شرکت‌های مشاوره‌ای و فنی استخدام می‌شوند. آن‌ها به عنوان "Expert Witness" یا «شاهدان کارشناس» شناخته می‌شوند و در پرونده‌ها به‌عنوان شاهد، برای ارائه تحلیل‌های تخصصی دعوت می‌شوند. نقش آن‌ها در دادگاه از جایگاه شاهد با تخصص فنی یا علمی است و نه به‌عنوان یک مقام قانونی.

2️⃣فرایند انتخاب و انتصاب:

-کارشناسان رسمی دادگستری درایران از طریق آزمون و مصاحبه‌های تخصصی انتخاب می‌شوند و باید دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر در زمینه‌های مرتبط و سابقه کاری باشند. پس از گزینش، با دریافت پروانه رسمی می‌توانند فعالیت کنند.

-در آمریکا برای کارشناس رسمی دادگستری شدن، آزمون ملی یا رسمی وجود ندارد. معیارهای انتخاب کارشناس بسته به پرونده و دادگاه متفاوت است و معمولاً دادگاه‌ها یا وکلا از میان افرادی با تخصص و تجربه خاص که شناخته‌شده هستند، کارشناس انتخاب می‌کنند.

3️⃣ جایگاه و استفاده از نظر کارشناسی:

- در ایران نظر کارشناسی به عنوان یکی از مبانی اصلی تصمیم‌گیری در نظر گرفته می‌شود و دارای وزن حقوقی بالایی است. قاضی‌ها معمولاً برای مسائلی که به تخصص فنی نیاز دارند، نظر کارشناس را مبنای تصمیم خود قرار می‌دهند، مگر در مواردی که دلایل محکمی برای رد آن داشته باشند.

- در آمریکا، نظر کارشناسی می‌تواند مورد بررسی و حتی مورد چالش قرار گیرد. وکلا اغلب از کارشناسان خود و کارشناسان طرف مقابل درخواست شهادت می‌کنند و قاضی یا هیئت منصفه نظرهای ارائه‌شده را با توجه به دیگر شواهد ارزیابی می‌کنند

4️⃣نوع تخصص‌ها و زمینه‌های کارشناسی:

-در ایران حوزه‌های کارشناسی بیشتر تحت مدیریت کانون کارشناسان است و شامل تخصص‌های مختلفی می‌شود، مانند برق، مکانیک، پزشکی، و امور مالی.

- در آمریکا، دامنه تخصص‌های کارشناسی گسترده‌تر است و حتی برای موضوعات خاص‌تر هم می‌توان کارشناس پیدا کرد. سیستم قضایی آمریکا بیشتر از کارشناسان در مسائل علمی و فناوری پیشرفته استفاده می‌کند و حتی در برخی موارد، هیئت منصفه با کارشناسان خاص مشورت می‌کند تا بهتر تصمیم بگیرد.

5️⃣دستمزد و هزینه‌ها :

- در ایران دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری بر اساس تعرفه‌های مشخص و به‌طور مستقیم توسط کانون کارشناسان تعیین می‌شود.

- در آمریکا کارشناسان آمریکا معمولاً هزینه‌های بالاتری دارند، که ممکن است بسته به تخصص و تجربه فرد متغیر باشد و این هزینه‌ها توسط طرفین دعوی پرداخت می‌شود.

نتیجه‌گیری :

تفاوت اصلی بین کارشناسان رسمی دادگستری در ایران و آمریکا به تفاوت‌های ساختاری نظام حقوقی و استقلال نقش کارشناسی برمی‌گردد.

👌 در حالی که در ایران نقش کارشناسان رسمی بیشتر به‌عنوان بازوی قوه قضاییه تعریف شده است.

👌در آمریکا کارشناسان بیشتر به‌عنوان شاهدان تخصصی مستقل در نظر گرفته می‌شوند.

#کارشناس_رسمی_دادگستری
#کارشناسی-در-ایران
#کارشناسی-در-امریکا



http://T.me/eatlaatekarshnaci

کارشناسان رسمی دادگستری

26 Nov, 05:22


📽 شناسایی یک باند ارتشای شبکه‌ای که یک قاضی آن را اداره می‌کرد

رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائيه از شناسایی یک باند شبکه‌ای ارتشاء در استان خراسان رضوی خبر داد و گفت:

متاسفانه یکی از همکاران قضایی مسئولیت این باند را برعهده داشت؛ دو وکیل و چهار کارچاق‌کن از دیگر اعضای این باند بودند که همگی بازداشت شدند./ اختبار

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Nov, 18:04


#تلخند_کارشناسی

مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد ؟!

کم نیستن ادمایی که نه تنها  از بهره هوشی بالایی برخوردار نیستن بلکه بهره هوششان در حد صفر است.

بنده با عنایت به مطلب فوق الذکر، در معنی پدیده فن آوری نسبتا جدید هوش مصنوعی، درمانده ام که این فن آوری جدیدِ هوش مصنوعی، بر مبنای چه نوع هوش انسانی برنامه ریزی شده است ؟!!
هوش بی مایه یا هوش پرمایه انسان ؟!!

مثلا در ارزیابی املاک با هوش مصنوعی یا ارزیابی خودرو یا جعل خط و امضا و از این قبیل کارشناسی ها، طراح اپلیکیشن مورد استفاده هوش مصنوعی، نسبت فامیلی درجه یک با اصحاب دعوی دارد یا خیر ؟!!

احیانا خصومت چطور ؟!!

اصولا جهات رد هوش مصنوعی چیست ؟!!

آیا هوش مصنوعی هم ملزم به حضور در دادگاه و مطالعه پرونده است ؟!! 
اگر هوش مصنوعی در لب تاب یا کامپیوتر یا تبلت یا غیره باشد، میز یا محلی برای استقرار دستگاه در دادگاه فراهم میگردد یا خیر و اگر خیر است آیا میتواند مانند کارشناس حقیقی سرپایی مطالعه کند ؟!!

هوش مصنوعی چگونه و با چه دستی اوراق پرونده را ورق می زند ؟!

اصولا هوش مصنوعی توسط چه کسی بدادگاه آورده می شود و در دادگاه حضور می یابد ؟!! چه کسی انرا بدادگاه می برد و می اورد ؟!
استماع اظهارات طرفین با چه نوع شنوایی بعمل می آید ؟!!

مورد دعوی یا متتازع فیه را چگونه معاینه می کند ؟!!

اگر در حین اجرا شارژ باطری دستگاه تمام شود تکلیف چیست ؟!! آیا وقت دیگری برای اجرای قرار تعیین می شود ؟!!
...‌..
    .‌‌‌.‌‌‌...
و کلی سوالات دیگر .... ⁉️‼️ 

البته از حق نگذریم، حسن هوش مصنوعی در اینست که هیچ توقع احترامی از مقام قضایی و پرسنل حاضر یا اصحاب دعوی و متداعیین و غیره ندارد و چون خرج و هزینه زندگی و خانواده و مسکن و خورد و خوراکی ندارد و ارتباط انسانی هم با جامعه و بازار و قیمتها و چیزها ندارد و نیازی به تشکل و کانون و امثالهم ندارد، کل بحث دستمزد و تعرفه و ماده ۲۶۴ و توزیع عادلانه یا غیر عادلانه و سلیقه ای یا دستی و غیردستی و احیانا اعمال نظر در  کارها و  همه امور مرتبط هم کان لم یکن و بنده نمی فهمم کسورات ۵٪ و مالیات و ساختمانهای کانونها و ارکان کانون و .... کارمندان و .... از همه مهمتر دادسرا و دادگاه انتظامی و شکایات گزارشات خلاف واقع و شکایات کیفری از کارشناس و خلاصه تمام موضوعات متداول فعلی چه می شود ؟!!

بنده و اطاق فکرمان متفقا ازین پدیده جدید، سر در نمی آوریم ⁉️⁉️ ولی مقدمتا پیشنهاد داریم  حال که اینقدر فن اوری پیشرفت کرده، هوش مصنوعی را طبیعی ترش کنند و به هوش واقعی تبدیلش نمایند !!!

نا گفته، همه ما خوشحالیم که از هر وسیله و ترفندی باید استفاده شود تا بر خلاف ناکارامدیهای ماسبق تسهیل و تعدد تشکیلات موازی و معضلات و گرفتاریهای امور کارشناسی رسمی برای همیشه خلاص شویم !!!

پیشنهاد می شود چون مشکل اساسی، پسوند کلمه "رسمی" برای کارشناسی است، از تمامی نیروهای موجود و غیرموجود چه طبیعی و واقعی چه مصنوعی و غیرواقعی جامعه برای امور کارشناسی بهره برداری شود چون تصمیم نهاییِ مطابقت یا عدم مطابقت  نظریات بر اوضاع و احوال محقق بر عهده مقام مسئول انشاء دادنامه قرار دارد ؟!!!

بهر حال مهم خلاصی از معضلات فعلی است که انشاءالله باید راهگشایی گردد !! شاید چندان نیازی هم به هوش اعم از مصنوعی یا واقعی نباشد ⁉️

✍🏽   صدیقی

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Nov, 17:54


🆔📽 معاون آمار و فناوری قوه قضاییه اعلام کرد:

📌سال آینده هوش مصنوعی در زمینه وکالت، کارشناسی رسمی و داوری تحولی جدی ایجاد می‌کند
.


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Nov, 17:28


💢وکلا به زودی و با اختلاف زیاد از هوش مصنوعی شکست می‌خورند

🔸ایلان ماسک پیش‌بینی می‌کند که متخصصانی مانند پزشکان و وکلا با اختلاف زیادی میدان مبارزه را به هوش مصنوعی واگذار کنند.

🔸محققان مرکز پزشکی در بوستون در پژوهش جدیدی متوجه شدند پزشکانی که از GPT-4 در تشخیص بیماری کمک می‌گرفتند، فقط اندکی بهتر از پزشکانی بودند که از این چت‌بات استفاده نمی‌کردند. اما در کمال تعجب، مشخص شد ChatGPT خود به‌تنهایی بهتر از پزشکان عمل می‌کند.

🔸ایلان ماسک در واکنش به یافته‌های این پژوهش در ایکس (توییتر) نوشت:

«هوش مصنوعی به‌زودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیادی شکست می‌دهد و درنهایت همه انسان‌ها را تقریباً در همه‌چیز. ما می‌توانیم به‌عنوان یک پشتیبان بیولوژیکی برای هوش استفاده بشویم، زیرا کمتر از سیلیکون شکننده‌ایم؛ شاید هم به‌عنوان منبعی برای اراده.»

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Nov, 17:16


🔹 معاونت آموزش و پژوهش شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری اعلام نمود:

🔹 نخستین نشست  هم اندیشی مربوط به " هوش مصنوعی و نظام کارشناسی " در روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ از ساعت ۱۵:۰۰ الی ۱۷:۰۰ برگزار می شود.

لینک ورود:
👉https://event.alocom.co/class/hcioe/_ai

🔸🍂🍁🔘🔶🔘🍁🍂🔸

📌در این ارتباط نوشته بودیم:

کارشناس مصنوعی در راه است
👉 https://t.me/Karshenasan_rasmi/7140

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Nov, 10:20


#توجه_مهم

💠 همراهان گرامی
تبلیغاتی که به صورت متن ساده و بدون بنر یا ویدیو انتهای کانال می‌بینید ، توسط تلگرام و بدون اطلاع و خواست و اراده ما درج می شوند.

این کانال هیچگاه تبلیغاتی نداشته و نخواهد داشت. تلاش ما محدود به ارائه آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با کارشناسان رسمی دادگستری می باشد.

لطفاً مراقب باشید و به تبلیغات انتهای کانال اعتماد نکنید.

از همراهی شما سپاسگزاریم. 🙏


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Nov, 19:43


♻️نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

📌مقررات کارشناسی در مرحله اجرای احکام

استعلام :
در پرونده اجرایی در راستای استیفای محکوم‌به، وفق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 یک چهارم حقوق و مزایای مستخدم توقیف شده است و در اجرای تبصره ماده 34 همین قانون شخص ثالث مالی را جهت استیفای محکوم‌به معرفی کرده که پس از ارزیابی و احراز تکافوی مال معرفی شده به میزان محکوم‌به، مراتب رفع توقیف حقوق و مزایای مستخدم در راستای ماده 98 قانون یادشده صادر و اعلام شده است؛ اما به‌رغم انجام دو نوبت مزایده، خریداری پیدا نشده و محکوم‌له نیز حاضر به قبول مال نشده است. اجرای احکام در راستای ماده 132 قانون مذکور مال را به شخص ثالث مسترد کرده است؛ در این خصوص خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

1- آیا در چنین فرضی، توقیف مجدد حقوق و مزایای مستخدم در راستای ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 امکان‌پذیر است؟

2- آیا شخص ثالث می‌تواند همان مال را به محض دریافت بار دیگر در راستای تبصره ماده 34 قانون یادشده معرفی کند؟

3- چنانچه از زمان کارشناسی و ارزیابی قبلی مال متعلق به شخص ثالث شش ماه سپری نشده باشد، آیا اجرای احکام باید بار دیگر همان مال را به کارشناسی ارجاع دهد و یا آنکه با معتبر دانستن همان نظر کارشناسی، اعمال ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 امکان‌پذیر است؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1- در فرض سؤال که در اجرای تبصره ماده 34 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 و به منظور پرداخت محکوم‌به، شخص ثالث مالی معرفی کرده و در اجرای ماده 98 این قانون از حقوق و مزایای محکوم‌علیه رفع توقیف شده است، از آنجا که به جهت عدم فروش مال در مزایده و عدم قبول مال توسط محکوم‌له بابت طلب خود، از مال شخص ثالث رفع توقیف شده است، توقیف مجدد حقوق و مزایای محکوم‌علیه با رعایت مقررات ماده 96 قانون یادشده با منعی مواجه نیست.

2- در فرض سؤال که شخص ثالث برای استیفای محکوم‌به مالی معرفی کرده است؛ اما پس از دو نوبت برگزاری مزایده به سبب نبود خریدار به فروش نرفته و محکوم‌له نیز آن را قبول نکرده است، پس از رفع توقیف آن مال، توقیف مجدد آن بدون تغییر شرایط وجهی ندارد؛ زیرا عملاً باعث انجام بیش از دو بار مزایده می‌شود که مغایر نظر مقنن است؛ اما هرگاه در اثر گذشت زمان قابل توجه یا هر علت دیگر، شرایط مؤثر فروش آن مال تغییر یابد، با احراز و تشخیص دادگاه ذی‌ربط و از آنجا که لزوم اجرای حکم همچنان برقرار است، معرفی مجدد همان مال توسط شخص ثالث و توقیف و مزایده آن با منعی مواجه نیست.

3- هرچند با توجه به پاسخ بند فوق، پاسخ به این پرسش منتفی است؛ اما چنانچه با لحاظ شرایط مذکور در ذیل بند پیش‌‌گفته مال مذکور بار دیگر توقیف شود، ارزیابی مجدد آن تابع عمومات حاکم بر قضیه؛ از جمله تبصره ماده 19 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381 است و پس از ارزیابی است که می‌توان حسب مورد ماده 98 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 را اعمال کرد.


جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/1403/410
شماره پرونده : 1403-3/1-410ح
تاریخ نظریه : 1403/07/08

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Nov, 19:01


عضو کمیسیون قضایی مجلس:

قانون تسهیل ضربه‌ای جدی به نهاد وکالت زد/ رویکرد «کمیته‌امدادی» به وکالت غلط است

سالاری نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:

🔸قانون تسهیل که سال گذشته در مجلس تصویب شد متاسفانه یک آسیب جدی و لطمه جبران‌ناپذیری بر پیکره این نهاد فاخر و عظیم زد.

🔸در هیچ جای دنیا سابقه ندارد که کسی با نمره کمتر از ۱۰ در مجموعه‌ای پذیرفته شود. جای تاسف است که فردی با نمره‌های پایین به عضویت کانون‌ وکلا درمی‌آید. مگر می‌شود دفاع از جان و مال و نوامیس را به کسانی سپرد که فاقد دانش حقوقی کافی باشند یا از صلاحیت علمی لازم برخوردار نباشند.

🔸آیا با فرامین رهبر معظم انقلاب که دلالت بر حاکمیت قانون و استیفای حقوق حقه مردم دارد می‌توان گفت ۷۰ درصد شرکت کنندگان یک آزمون با تراز پایین وارد حرفه وکالت شوند؟

🔸 کسانی که قانون تسهیل را تصویب کردند حسن نیت داشتند اما نگاه و رویکرد بهزیستی و کمیته امدادی به نهاد فخیم وکالت یک نگاه و رویکرد غلط است./پایگاه خبری اختبار


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Nov, 18:50


💠 قضات گرانمایه و کارشناسان رسمی، دستمزد ناچیز و #قندشکن_جنایت!

✅️ درخبرها آمده بود یکی از اصحاب پرونده به کارشناس رسمی دادگستری در حین ارزیابی #ملک_موروثی حمله کرده و در بدو امر با #قندشکن- خواهر خود را به قتل می رساند و در ادامه به کارشناس مربوطه و یکی از همسایگان‌ آسیب جدی می زند!

✅️طبق اخبار پخش شده ظاهراً فرد خاطی معتاد بوده و در حین کارشناسی از ملک موروثی این جنایت رخ داده است.

✅️اولین بار نیست از این نوع حوادث بغرنج و جبران ناپذیر رخ می دهد. شکایت های مردم از همدیگر صغیر و کبیر نمی شناسد! با توجه به مصائب اقنصادی و وضعیت اسفبار مالی، مردم در ابعاد مختلف (خواسته و ناخواسته) درگیر متن و حواشی انواع پرونده کیفری و حقوقی هستند.

✅️از آن سوی متاسفانه بخش اعظمی از دستگاه قضا کوچکترین توجهی به سختی های کار کارشناسی نداشته و ندارد و مرغش یک پا دارد و زمانی که نوبت به دستمزد حقه کارشناس رسمی می رسد، #مردمدار می شوند!

✅️انگار فراموش می کنند که کارشناس رسمی با کوله باری از تخصص و تجربه حق و حقوقی دارد و کاهش عمدی دستمزدشان #حق_الناس کارشناس است که پایمال شده و می شود!

✅️به نظر همکاران کارشناس در پرونده فوق، قاضی محترم چه مبلغی برای دستمزد کارشناس در نظر گرفته است؟

✅️اصلاً فرض کنیم #قاضی_پرونده کل دستمزد قانونی را نیز دستور پرداخت داده باشد، آیا نمی توان برای این نوع ارزیابی های خاص "املاک موروثی" و شبیه آن  تبصره ای ماده واحده ای، راه حل حقوقی و حتی کارشناسی بسیار کم خطری پیدا کرد؟!

✅️قاضی پرونده فوق چه نظر و احساسی(وجدان درد) راجع به این حادثه دارد؟!

✅️آیا اینجا نیز طلبکار است و وضعیت شغلی و حمایت های چند لایه سیستم از خود را با تمام کمبودِ حمایت ها از کارشناس و امر کار شناسی مقایسه می کند؟! همچون  دیگر مقایسه ها.‌‌..

#سعیدبارانی، عضو هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی استان لرستان

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Nov, 14:31


#توصیه_کارشناسی

📌از اعلام کد رهگیری نظریه کارشناسی به طرفین پرونده خودداری نمایید.

📩یادداشت رسیده از همکار کارشناسی:

با سلام ، وقت شما به خیر؛
 بنده از همکاران شما در رشته امور بانکی هستم؛ اخیرا متوجه موضوعی شده ام که خیلی اسفناک است؛ 
بنده چند روز پیش نظریه ای را از طریق سامانه ارسال کردم و دلخوش به این بودم که مرجع قضایی ابتدا با ابلاغ به شخص ذی سمت جهت پرداخت مابه التفاوت دستمزد ( هرچند کم و نامتناسب با حجم رسیدگی ها بود) و وصول فیش به پرونده، سپس نظریه به طرفین ابلاغ می شود.

از وکیل یکی از طرفین پرونده پیگیر شدم که آیا نظریه به شما ابلاغ شده؟
گفت نه؛ ولی نظریه خوبی بود و دست شما درد نکنه!!!
گفتم چگونه از نظریه ای که ابلاغ نشده مطلع شده اید؟
گفت که ( بین خودمان باشد) با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ارائه کد رهگیری و پرداخت اندک مبلغی، نظریه کارشناسی را به ما تحویل داد؟! 

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Nov, 09:11


📽 انتقاد رئیس قوه قضائیه از روند ارجاع

چرا باید از ثبت پرونده تا ارجاع آن یک ماه زمان ببرد؟



🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

20 Nov, 17:56


♨️حمله به کارشناس رسمی دادگستری
کارشناس دادگستری حین انجام وظیفه در اثر ضربات مهلک «قندشکن» به کما رفت


تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ -

به نقل از تسنیم، سه‌شنبه بیست‌ و‌ نهم آبان‌ ماه، فردی مضطرب با مرکز فوریت‌های پلیسی 110 تماس گرفت و با نگرانی به اپراتور گفت: ساعتی پیش با خواهرم تماس گرفتم اما جواب نداد؛ او قرار بود همراه یک کارشناس ملکی به خانه پدری‌مان برود. نگران شدم که مبادا برادر دیگرم، شهروز، که معتاد است و با فروش خانه مخالف بود، بلایی سر آن‌ها آورده باشد. وقتی به خانه رفتم، با جسد خون‌آلود خواهرم روبه‌رو شدم. کارشناس ملکی و مستأجرمان هم به شدت زخمی هستند و حالشان وخیم است. لطفاً کمک کنید!

طولی نکشید که ماجرای این مرگ مشکوک از طریق تماس تلفنی به قاضی حسین گودرزی؛ بازپرس ویژه قتل شعبه ششم دادسرای امور جنایی گزارش داده شد.

بدین ترتیب خیلی زود تیمی از کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی به همراه بازپرس جنایی راهی محل حادثه شدند و تحقیقات ابتدایی را آغاز کردند.

جمعیت زیادی جلوی خانه موردنظر ایستاده و با نگرانی به‌دنبال اخبار تازه‌ای از این جنایت بودند؛ اعضای تیم جنایی در محل جنایت با جسد زن جوانی مواجه شدند که بر اثر ضربات مهلک "قندشکن" توسط برادرش شهروز به قتل رسیده بود؛ امدادگران اورژانس نیز که خیلی زود به محل حادثه رسیده بودند، زن و مرد جوان را به نزدیک مرکز درمانی منتقل کردند.

بررسی‌های اولیه نشان می‌داد زن جوان زخمی، کارشناس ملکی دادگستری بوده و مرد مجروح نیز مستأجر ساختمان است و هر دو نفر هدف حمله هولناک شهروز قرار گرفته‌اند.

تحقیقات اولیه نشان داد، مقتول قصد داشت خانه را برخلاف میل قاتل برای فروش بگذارد. او به همراه یک کارشناس ملکی وارد خانه شده بود اما قاتل که فردی معتاد بود و در همان خانه مواد مخدر مصرف می‌کرد، پس از اطلاع از این موضوع، با آنها درگیر شد. در این میان، مستأجر یکی از واحدهای ساختمان برای میانجیگری وارد ماجرا شد اما شهروز با یک قندشکن به آنها حمله کرد و خواهرش را به قتل رساند و کارشناس ملکی و مستأجر را به شدت زخمی کرد.

در ادامه مشخص شد، قاتل پس از ارتکاب جنایت از خانه فرار کرده و ساعتی بعد همراه خواهرزاده‌اش به محل قتل بازگشته است. آن‌ها ابتدا برای جلوگیری از باز شدن درب، دوغاب در آن ریخته و سپس آن را قفل کرده‌اند. پس از این اقدام، هر دو با یک موتورسیکلت از محل گریخته‌اند.

پس از پایان تحقیقات میدانی در صحنه جرم، کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ مأموریت یافتند تا با اقدامات گسترده اطلاعاتی ابتدا هویت متهمان را شناسایی و سپس در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به دستگیری آنها اقدام کنند.

با دستور قاضی حسین گودرزی؛ بازپرس ویژه قتل شعبه ششم دادسرای امور جنایی، جسد مقتوله برای معاینات دقیق‌تر به پزشکی قانونی منتقل شد و تحقیقات کارآگاهان برای دستگیری متهمان ادامه دارد همچنین حال زن و مرد مصدوم وخیم گزارش شده و در کما هستند.

▪️🔲 🔷 🔳 🔷 🔲▪️

📌در این خصوص نوشته بودیم:

♻️نکات مهم در زمان بازدیدهای کارشناسی

👉 https://t.me/Karshenasan_rasmi/7542


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

20 Nov, 16:18


▫️
هوشمندسازی در دستور کار شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری است/حضور ۴۵ هزار کارشناس رسمی دادگستری در سراسر کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳

محمد حسین دادخواه در گفت و گو با خبرنگار تابناک در تهران با بیان اینکه ۸۰ رشته کارشناسی و حدود ۴۵ هزار کارشناس رسمی در سراسر کشور در هر دو مجموع کارشناسی وجود دارند، درباره سه وظیفه مهم این کارشناسان تصریح کرد: استیفای حقوق مردم، کمک به قضات در صدور آرای دقیق و مستند و حفظ حقوق بیت‌المال از جمله وظایف مهم یک کارشناس  دادگستری است و این سه امر مهم زمانی قابل وصول است که گزارش‌های کارشناسان مستدل، صریح، مستند و از بنیه علمی لازم برخوردار باشد.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور افزود: شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری هوش مصنوعی و هوشمندسازی را در دستور کار قرار داده و بر همین اساس کارگروهی برای تحقق این هدف از 31 استان تشکیل شده است.

شفافیت در ارجاع عادلانه کار کارشناسی با راه اندازی سامانه 2020

دادخواه به راه‌اندازی سامانه ۲۰۲۰ اشاره کرد و توضیح داد: یکی از نگرانی‌های که در این حوزه وجود داشت این بود که توزیع عادلانه کار کارشناسی در سراسر کشور صورت نمی‌گیرد، اما خوشبختانه از سال گذشته و با راه‌اندازی سامانه ۲۰۲۰ توانستیم در ارجاع عادلانه کار کارشناسی به شفافیت برسیم.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور تصریح کرد: کار مثبتی که دولت انجام داده صدور آیین‌نامه ارجاع کار در دستگاه دولتی است که سال گذشته ابلاغ و از امسال اجرایی شد. و براین اساس سامانه سادا نوین راه اندازی و به سامانه 2020 لینک شده و براساس ماده 4 این آئین نامه مقام مجاز دستگاه اجرائی مکلف است پس از راه اندازی سامانه به منظور ارجاع امور به کارشناس یا هیئت کارشناسی صرفاً از سامانه استفاده کنند.

وی افزود: در این آیین نامه قید شده که تمام کار‌های کارشناسی دولت باید در سامانه سادا نوین ثبت و به آنها شناسه یکتا اختصاص داده می شود تا شفافیت ایجاد و کانون‌ها بتوانند تمامی کار‌های کارشناسی را ممیزی تا اگر دارای ایرادی بود از ارائه آن به دستگاه‌های اجرایی جلوگیری کنند.

دادخواه از راه‌اندازی سامانه دادگاه و دادسرای انتظامی در آینده نزدیک خبر داد و تاکید کرد: مردم اگر از کارشناسان دادگستری شکایت داشته باشند می توانند از مرحله ثبت شکایت تا ابلاغ آراء دادگاه تجدید نظر انتظامی همه مراحل انجام کار بدون استثنا در این سامانه رصد کنند که این امر اقدام خوبی در جهت تحقق سامانه شفافیت است.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام شورای پنجم در این دوره، توجه به استقلال شورای عالی و نگاه ویژه به کانون های کارشناسان استان‌ها بود.


جامع ترین کانال خبری، تحلیلی تلگرامی کارشناسان رسمی دادگستری

🔗لینک عضویت:
👉
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Nov, 19:19


صورتجلسه نشست قضایی

تاریخ برگزاری: 1398/04/25

برگزار شده توسط: استان گیلان/ شهر آستارا

📌موضوع
مدت اعتبار نظر کارشناس رسمی دادگستری

پرسش
وفق تبصره ماده 19 قانون کارشناسان رسمی، در صورتی که نظریه کارشناس مربوطه به تعیین قیمت عادله روز باشد حداکثر تا شش ماه از تاریخ صدور معتبر خواهد بود. لطفاً به سوالات ذیل مستدلاً پاسخ دهید:

1- در صورت عدم اعتراض از سوی طرفین آیا مقام قضایی راساً می‌تواند ارجاع به کارشناسی جهت ارزیابی مجدد دهد؟

2- اگر روند اجرای پرونده (مزایده و غیره) بیش از شش ماه به طول انجامد آیا حتی در اثناء مزایده نیز باید به کارشناس مجدد جهت ارزیابی ارجاع گردد؟

3- بعد از انجام مزایده و قبل از تأئید صحت آن اگر به هر علت، پرونده منجر به تحویل اموال به محکوم‌له نگردد، با انقضای مهلت شش ماه می‌بایست مجدداً کارشناسی صورت پذیرد یا خیر؟


🔹نظر هیئت عالی
در مواردی که آرای محاکم مستلزم تعیین بهای عادله روز می‌باشد، دادگاه براساس نظریه کارشناسی که نباید بیش از 6 ماه تاریخ اظهارنظر کارشناس با زمان انشای رأی فاصله داشته باشد، مبادرت به صدور حکم می‌نماید؛ با این وصف تبصره ذیل ماده 19 قانون کارشناسان رسمی دادگستری در حدود موضوع آن «تعیین قیمت عادله روز» قابل اعمال است؛ به این معنا است که از تاریخ اظهارنظر کارشناس تا زمان صدور رأِی نباید بیش از شش ماه فاصله باشد والا نظر کارشناسی قابل استناد نیست و باید کارشناسی تجدید شود؛ بدیهی است این تا قبل از اعلام ختم دادرسی است و در زمان اجرای رأی در اجرای احکام مدنی قابل اعمال نیست؛ چون با اعتبار امر مختوم و قاعده فراغ دادرس مباینت دارد، ضمناً نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه به شماره 7/99/664 مورخ 99/6/18 موید این نظر است.

🔹نظر اکثریت
با عنایت به تکلیف مقرر در ماده 19 و تبصره آن در قانون کانون کارشناسان رسمی، مقام قضایی حتی بدون اعتراض طرفین پس از گذشت شش ماه از تاریخ صدور قرار کارشناسی مکلف است رأساً موضوع را به کارشناسی جهت ارزیابی مجدد ارجاع دهد و با توجه به اطلاق ماده، این موضوع شامل مرحله اجرا تا قبل از تأیید صحت آن می‌باشد.

🔹نظر اقلیت
با توجه به اینکه نظریه کارشناسی طریقیت دارد و اعتبار و عدم اعتبار آن منوط به نظر مقام قضایی است و در قانون کانون کارشناسان نیز مقرر گشته که ارجاع امر از جانب مقام قضایی، مشمول آیین دادرسی مدنی می‌باشد، فلذا در هیچ مرحله‌ای تکلیفی متوجه مقام قضایی پس از گذشت موعد شش ماهه از تاریخ صدور کارشناسی نیست.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Nov, 16:35


#تلخند_کارشناسی

ضرر از هر جا جلوش گرفته بشه منفعته

خوشبختانه پس از افشای تاریخی خط مشی متفکرانه بنده در مخالفت با سیستم توزیع عادلانه کارها و محکومیت ماده ۴ اصلاحیه تعرفه، ۵ نفر یا ۵۰۰۰ نفر ( متاسفانه جای صفر های ۵ خالی بود ! )  از کارشناسان یک شهر بزرگ که متصورا نمایندگی و هدایت تمامی کانونهای کشور را نیز بر دوش خود تصور می فرمایند، طی طومارهای طویل ممهور شده، از بنده خواسته اند که ضمن محکومیت مجدد توزیعات عادلانه مذکور کارها توسط هوش مصنوعی، یادآور شوم که نباید سرنوشت و قوام و دوام هلدینگها و صنایع و بنگاههای عظیم اقتصادی ملی کشور را فدای تقسیم رباتیک و بی احساس و بیطرف سیستم بیگانه موسوم به توزیع عادلانه کارها نمود چون این سیستم در آینده خسران و ضرر و زیان های زیادی را علاوه بر مجموعه دستگاه اقتصادی کشور، به معیشت بعضی از نخبه ترین کارشناسان بالا نشین (صدرنشین !) کشور متمرکز در یک‌جا که از بدو پیدایش،  مرکزیت سراسری داشته اند وارد خواهد نمود ‼️⁉️

بنده هم واقعا معتقدم که با توجه به تمرکز اکثر دفاتر اصلی مجموعه های عظیم اقتصادی در یک شهر بزرگ کشور و بویژه بالا بودن سطح زندگی و هزینه های معیشتی و بخصوص افزایش های زیاد عوارض خروجی و صندلیهای فرست کلاس و نرخ ارزهای خاص خارجی و بالا رفتن دستمزد سرایداران و نگهبانان ویلاها و از همه مهمتر شیوه های بدیع و کاملا اختصاصی و سری فنی تخصصی منحصر بفرد بعضی کارشناسان یقه سفید، و باز هم مهمتر از همه، لهجه های رادیویی مرکزی،  ماده ۴ و توزیع عادلانه کارها تا وقتی که سراسری باشد و عمومیت داشته باشد، بدترین شیوه "ناعادلانه ؟" تقسیم کارهاست ‼️ این چنین راهکارهایی عملا مصداق آشپز که دو تا شد آش یا شور میشود یا بی نمک است لذا  نباید کارهای عظیم را  به اشخاص (آشپز ضرب المثل) دیگری که با اصول صدرنشینی (!!) ناآشنایند سپرد و الّا نتیجه دلخواه و مطلوب و  خوشمزه و لذیذ نخواهد داشت !!!

بنده هم صد در صد معتقدم که مادام که محدودیتها شامل بعضی مدعی مرکز نشینی هم باشد، کشور و اقتصاد ملی جز خسران سودی نخواهد دید !!!

بدیهی است هر کاری فوت و فنی دارد که فقط در دسترس از ما بهتران است و بس !!

مسلم است دانش کارشناسی حتی با وجود وسایل و تجهیزات ارتباطی پیشرفته، هنوز فقط و فقط در دسترس افراد ژن برتری است و بعلت بعد مسافت چندان کامل به شهرستانها نرسیده و اصولا دیار دور از مرکز تجربه تشخیص دقیق درد و ماوقع از مسایل منطقه خود هم بانداره عزیران از مابهتر را ندارند و اصولا باید کارها به ژن های برتر سپرده شود !!!

داشمون هر چه بگه درسته !!

تا کنون عرف و رسم  روزگار بر این بوده که دیگران بکارند تا ما بخوریم و این عرف جا افتاده و مرسوم از قدیم الایام بوده، معنی ندارد یهوی ضوابط دیگری حاکم شود !!

اصولا کارهای بزرگ دارای ویژگی های فنی و تخصصی منحصر بفردی است که فقط تعداد محدود و نظر کرده قادر بانجام آن می باشند ضمن اینکه زحمات خاصی هم مثل خطرات پرواز، اقامت ساعتی یا روزانه حتی در هتلهای کمتر از ۷ ستاره (!)، دوری از خانه و مصائب دیگر هم دارد (!!)

البته برای عادلانه کردن توزیع عادلانه کارها، باید سیستم رقابتی آزاد آنهم فقط بین تعداد اندکی از عزیزان صدرنشین برقرار نمود تا حداقل چند شکم در این اوضاع گرانی سیر شود چون چند شکم سیر بهتر از صدها شکم گرسنه است !!!

✍🏿  آشنا

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Nov, 09:43


💻 شماره‌ "مدارک قضایی" از سال ۱۴۰۰ به بعد

عدد ۱۸ رقمی
YYYYAABBCCCCCCCCCD
💠💠💠

YYYY: چهار رقم سال

💠💠💠

AA:  دو رقم کد استان/نقطه قضایی
شهر تهران: ۶۸
توابع: ۹۱
هر استان/نقطه قضایی یک کد

💠💠💠

BB: دو رقم کد مدرک
کد پرونده: ۹۲
کد ابلاغیه: ۰۳

💠💠💠

CCCCCCCCC: سریال مدرک
برای هر مدرک، یک سریال ۹ رقمی در سطح هر نقطه قضایی از 000000001 تا 999999999

💠💠💠

D: رقم کنترلی
یک رقم کنترلی بصورت هوشمند و رمزنگاری شده

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

16 Nov, 15:15


⚽️اولین دوره مسابقات کانون های کارشناسی رسمی دادگستری سراسر کشور به میزبانی کانون استان البرز برگزار گردید.

در تاریخ ۲۳ لغایت ۲۵ ابان ماه سال ۱۴۰۳ با خلاقیت ، ابتکار و برای اولین بار در سطح کشور کانون کارشناسان رسمی دادگستری  استان  البرز بمناسبت پاسداشت جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس ( تنب کوچک. تنب بزرگ و ابوموسی )  اقدام به برگزاری مسابقات ورزشی کارشناسان  در ۴ رشته ورزشی تنیس روی میز ، شطرنج ، دارت و تیراندازی نمود.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

16 Nov, 15:09


#معرفی_کتاب

📔نام کتاب:
ارزیابی املاک
(زمین، عرصه ،اعیان، ساختمان، اجاره، تعدیل تجاری، سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت)

تالیف: دکتر علی سیفی
(کارشناس رسمی دادگستری)

چاپ اول، تابستان ۱۴۰۳

تلفن سفارش کتاب: ۰۹۱۰۳۳۰۱۴۳۳ ارسال با پست پیشتاز به صورت رایگان

💠@Karshenasan_Sakhteman

کارشناسان رسمی دادگستری

16 Nov, 15:09


رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت:

قوه قضاییه با هوشمندسازی به دنبال جلب بیشتر رضایت مردمی است

وی عنوان کرد: یکی از اولویت‌های مهم دستگاه قضایی اهتمام و توجه به مبحث هوشمندسازی قوه قضاییه است، که به طور مثال از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، میزان ارجاع به کارشناسان رسمی توسط قرعه کشی هوشمند در حوزه‌های قضایی استان مرکزی حدود ۷۲ درصد است که از این حیث نسبت به سال گذشته افزایش ۵۵ درصدی را شاهد هستیم.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: سامانه توزیع عادلانه ارجاع به امر کارشناسی، سبب حذف فساد احتمالی و اعمال نفوذ و نیز جلوگیری از اطاله دادرسی و افزایش سرعت در وصول نظریات کارشناسی می‌شود. 


حجت الاسلام والمسلمین جزائی درباره اهمیت اجرای طرح دادرسی بدون کاغذ در استان مرکزی، هم گفت: این مهم سبب سرعت بخشیدن و چابک سازی در ارائه خدمات حقوقی و قضایی، مدیریت زمان و کاهش هزینه‌های قضایی، کاهش مراجعات مردم به دادگستری می‌شود که در همین رابطه در هفت ماهه سال جاری بیش از ۲۸ درصد پرونده‌ها در شعب به شیوه دادرسی بدون کاغذ رسیدگی شده است

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

15 Nov, 09:04


#تلخند_کارشناسی

تقسیم عادلانه هر که بامش بیش ‼️


شنیدم که یه بابایی تو رستوران یه ساندویچ برای دو پسرش خریده و به یکیشون گفته نصف کن به اون یکی گفته تو انتخاب کن !! گویا بعدا این طرز تقسیم‌ معیار قانون عدالت اونجا شده !!

بنده هم عبرت گرفتم و درست همینجور عمل کردم ولی مصلحت دیدم واسه اجرای عدالت کامل و پیشگیری از برخورد طرفین، بعد تقسیم ساندویچ، نصفه  بیشتره رو خودم بردارم و اون نصفه دیگه بدم دست اونا تا هرجور دوست دارن، برادرانه با هم شروع بخوردن کنن !!
خب معلومه خودشون میدونن هر کی تند تند تر بخوره و نجویده تر قورت بده، بیشتر بهش میرسه و این وسط هر کی بخور تر باشه سیر تر میشه یعنی هر کس باندازه دست درازی و تواناییش گیرش میاد !!

بنظر بنده اینگونه ایجاد رقابت، عادلانه ترین حالت تقسیم منافع است و خیلی جاها کاربرد موفقی داره چون بهرحال مثل اینکه خیلی از آدما تقسیم مسابقه وار رو بیشتر دوست دارن چون ماشالا زرنگ تر و کاردون ترند و زورشون بیشتره و خرشون هم بیشتر میره!!!

تو این قضایا درست نیس بگیم ضعیف پامال میشه ! چون ضعیف باندازه خودش گیرش میاد و قوی هم باندازه خودش !!

بنظرم تا بوده و نبوده اینجوری بوده !! واسه همین بنده صد در صد با توزیع عادلانه کارها، موافق نبوده و نیستم !! بنظرم در دیگ باید باز باشه و معنی نداره از گربه توقع حیا داشته باشیم و بگیم‌حیای گربه کجا رفته !!

ازینرو بنده از وقتی شنیدم در جاهایی ماده ۴ اصلاحیه تعرفه اجرا نمیشه یا در جاهایی هنوز ارجاع کارها مصلحتی و با سلیقگی و دوستدارانگی و بخاطر جاه و مقام است، به عزم جزم مسئولین آن جاها، آفرین گفتم و جرات و شهامت و مقاومت آنان در مقابله با قانون غیرعادلانه (!!) ارجاع عادلانه کارها ستودم و از آنجاییکه قانون جنگل را بسیار طبیعی تر و قابل قبول تر از قوانین مصنوعی ساخته  دست بشر میدانم، امیدوارم قانون هرکه بامش بیش برفش بیشتر، در اسرع وقت جایگزین سیستم یکپارچه توزیع عادلانه کارها گردد تا بعضیا انگیزه کافی برای قبول خدمت رسانی بیشتر و قبول مسئولیت داشته باشند ‼️⁉️

✍🏿  صدیقی


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

14 Nov, 16:18


رئیس مرکز رسانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد:

نظرخواهی از داوطلبان درباره تغییر کنکور و تحلیل نظر‌ها توسط کارشناسان رسمی

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نظرخواهی از داوطلبان و خانواده‌های آنها درباره تغییر روند سنجش و پذیرش دانشجو افزود: این نظر‌ها با شیوه‌های مختلف از جمله پیمایش برای جمع‌آوری دیدگاه‌های خانواده‌ها و داوطلبان اخذ شده و کارشناسان رسمی تحلیل‌های خود را ارائه کرده‌اند. همچنین، شورا از کمیسیون آموزش مجلس دعوت کرده نظر‌ها و پیپشنهاد‌های خود را ارائه دهد

متن کامل خبر در لینک زیر:
👉https://ana.ir/003wIl


🆔 https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Nov, 18:58


📨نامه شورای‌ عالی کارشناسان رسمی دادگستری به روسای کانونهای کارشناسی کشور

۲۰ آبان ۱۴۰۳

📌موضوع:
ارائه مشکلات و پیشنهادات درباره سامانه عدل ایران و سامانه سمپ

〰️🔹🍃🔵🍀🔵🍃🔹〰️

📌در این ارتباط نوشته بودیم:

♻️ مشکلات کارشناسان رسمی با ابلاغیه های کارشناسی صادره از محاکم دادگستری

1⃣ قسمت اول:
https://t.me/Karshenasan_rasmi/8100
2⃣ قسمت دوم:
https://t.me/Karshenasan_rasmi/8114
3⃣ قسمت سوم:
https://t.me/Karshenasan_rasmi/8315


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Nov, 18:38


▫️
💬وکلا و کارشناسان رسمی در مسیر اجرای عدالت به دستگاه قضائی کمک کنند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی فرجی برحق در دیدار با اعضای هیأت مدیره کانون وکلا، کانون کارشناسان و کارشناسان رسمی دادگستری استان زنجان، افزود: انجام وظیفه صحیح و رعایت مقررات از سوی وکلا و کارشناسان در اجرای عدالت و جلوگیری از اطاله دادرسی بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه اجرای عدالت سختی‌های خاص خودش را دارد، گفت: از وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری انتظار می‌رود با همراهی و نقش آفرینی مؤثر در چهارچوب قانون، دستگاه قضائی را در انجام رسالت خطیر خود کمک کنند.

رئیس کل دادگستری زنجان با بیان اینکه هدف قانونگذار از تشکیل و راه‌اندازی مراکز وکلا و کارشناسان رسمی بهره گیری از حقوقدانان و متخصصان برای کمک به اجرای عدالت و احقاق حق است، گفت: وکلا و کارشناسان رسمی با اشرافیت دقیق بر قانون و موضوعات در اظهار نظرها در محاکم نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

فرجی برحق با بیان اینکه اظهار نظرهای متقن و تخصصی از سوی کارشناسان رسمی در فرایند رسیدگی و صدور احکام قضائی بسیار حائز اهمیت است، گفت: حضور میدانی کارشناسان در تحقیق محلی و بررسی و اظهار نظرهای دقیق درخصوص پرونده‌های ارجاعی می‌تواند در سرعت عمل و دقت در تعیین تکلیف پرونده‌ها بسیار مؤثر باشد.

وی در ادامه استمرار برگزاری جلسات تعاملی و تخصصی میان دستگاه قضائی استان با وکلا و کارشناسان رسمی را امری لازم و ضروری بیان کرد و گفت: در این جلسات تلاش شود موضوعات و مشکلات به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد تا خروجی این جلسات موجب رفع مشکلات و کمک به اجرای عدالت در دادگستری باشد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

13 Nov, 18:35


🔺رئیس دیوان عدالت اداری در نامه‌ای خطاب به روسای دادگستری استان‌ها موضوع ابطال بخشنامه ممنوعیت ارسال اظهارنامه برای مقامات دولتی را ارسال کرد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

11 Nov, 13:19


▫️
🔘 کمبود کارشناس دادگستری و مهمترین چالش دستگاه قضا

ایسنا/مرکزی رئیس دادگستری ساوه با اشاره به اینکه کارشناسان رسمی دادگستری بخشی از یک حلقه تاثیرگذار در تسریع یا اطاله دادرسی هستند، گفت: کمبود کارشناس دادگستری در برخی از رشته های کارشناسی در ساوه، یک چالش است.

ابوالحسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تعداد کارشناسان دادگستری در ساوه، زرندیه و نوبران با تمامی شهرهای استان مرکزی به جز مرکز استان برابری می‌کند، گفت: به دلیل جمعیت بالای کارشناسان دادگستری در این منطقه، لازم است ساختمانی مستقل در ساوه برای ارائه خدمات مربوطه احداث یا خریداری شود.

وی به کمبود برخی رشته‌های کارشناسی خصوصا در حوزه ثبت و نقشه برداری در ساوه اشاره کرد و گفت: کمبود شدید کارشناس موجب حجم فزآینده کار کارشناسان شده و گلایه شدید قضات شعب را به دلیل طولانی شدن اظهار نظر کارشناسی به دنبال دارد. تاخیر در ارائه نظر کارشناسی عمده دلیل اطاله دادرسی در شعب حقوقی دستگاه قضائی است و کمبود کارشناسان، تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قضائی را در محاکم با چالش مواجه کرده است.

شریفی بیان کرد: دلیل کمبود کارشناس در برخی رشته های کارشناسی این است که آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی در دو رشته ثبتی و نقشه برداری پایین است.
وی در ادامه، سرعت در رسیدگی به پرونده‌های قضائی را از مصادیق بارز احقاق حق و عدالت دانست و گفت: اطاله دادرسی مهمترین چالش مزمن در دستگاه قضائی است که با همت کارشناسان و تلاش دستگاه قضائی می‌توان بستر کاهش اطاله دادرسی را فراهم و رضایتمندی مردم را فراهم کرد.

شریفی با تاکید بر اینکه استقلال کانون کارشناسان رسمی دادگستری مرهون اندیشه و تفکر معمار دستگاه قضائی، شهید بهشتی است، اظهار کرد: یک اندیشمند لبنانی معتقد است برای منهدم کردن تمدن یک نظام باید بر روی سه عنصر خانواده، نظام آموزشی و الگوی جامعه متمرکز شد و کارشناسان دادگستری به عنوان عصاره فرهنگ و تمدن، الگوهای شایسته و تخصصی برای جوامع به شمار می روند تا در سایه فعالیت آنان، تهدیدی متوجه جامعه نشود. حضور و قوام و دوام در برخی مشاغل دیگر نظیر قضاوت، پزشکی، کارشناسی دادگستری و ... علاوه بر برخورداری از این مولفه‌ها، مستلزم شرکت در آئین تحلیف و سوگند است. قسم از منظر دین یک مسئله شرعی تلقی شده و دارای مجازات و ضمانت اجرایی است و شرط صدور پروانه برای یک کارشناس دادگستری برگزاری این آئین نزد مقام ارشد قضائی استان است.

شریفی در ادامه، حاضر و ناظر دانستن خداوند بر رفتار خویش را مهمترین شاخصه در قسم خوردن دانست و گفت: کارشناسان دادگستری باید در نظرات کارشناسی خود و حین تصمیم گیری، خداوند متعال را حاضر و ناظر بر تصمیم خود بدانند و صرفا به بیان بخشی از حقیقت اکتفا نکنند بلکه باید تمام حقیقت گفته و مکتوب شود تا قسم شکسته نشود.

رئیس دادگستری ساوه در ادامه، امانتداری و رازداری را از الزامات کار کارشناسان دادگستری بیان کرد و گفت: اگر موضوع کارشناسی به کارشناسان ارجاع می‌شود باید امین و رازدار باشند و قانونگذار برای تخلفات احتمالی در این خصوص مجازات متناسب در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه کارشناسان دادگستری بار اصلی عدالت را بر دوش می‌کشند، گفت: قانون و دین به کارشناسی به عنوان یک شغل مقدس نگاه می‌کند. کارشناسان دادگستری چشم بینای قاضی در حوزه احقاق حق و رسیدگی عادلانه به پرونده‌های قضایی هستند و در بیان حقیقت نباید ملاحظه کاری داشته باشند. موارد امتناع قاضی از دادرسی نظیر رسیدگی به پرونده‌های اقوام درجه یک، همان موارد امتناع کارشناس از اظهار نظر است.

شریفی در ادامه با اشاره به اجرای سند تحول و تعالی دستگاه قضائی که برگرفته از چالش‌ها، آسیب‌ها و راهکارهاست، گفت: اختلاف نظر فاحش کارشناسی در برخی موضوعات به عنوان یک ابرچالش پیش روی سند تحول و تعالی دستگاه قضائی است چراکه اختلاف فاحشی بین هیات‌های سه نفره و اعلام نظر کارشناس در مرحله بدوی وجود دارد.

وی تصریح کرد: راهکارهای برون رفت از این ابرچالش، براساس سند تحول و تعالی دستگاه قضائی تشکیل موسسات کارشناسی است. تا پایان سال ۱۴۰۵ به تدریج ارجاع امر کارشناسی به کارشناسان حقیقی کاسته خواهد شد و عمده ارجاعات مقام قضائی در شعب دادگاه‌ها و دادسراها به موسسات کارشناسی است و مسئولیت اجرای آن به کانون کارشناسان دادگستری و معاونت حقوقی دستگاه قضا سپرده شده تا پس از انجام سازوکارهای لازم اجرای آن در دستور کار قرار گیرد.

شریفی با تاکید بر اینکه اظهار نظرات کارشناسی خلاف واقع، ضمانت اجرایی کیفری و بعضا مدنی دارد، گفت: اگر نظر کارشناسی با غرض ورزی همراه باشد برابر قانون با آنها رفتار خواهد شد همانطور که در فرآیند رسیدگی پرونده‌های قضائی در صورت اثبات این موضوع، با قاضی نیز برابر مقررات رفتار می‌شود.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Nov, 10:24


💢زمزمه‌های بازنگری قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌ و کار شنیده می‌شود

۱۹ آبان ۱۴۰۳

عمر تصویب قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» هنوز به سه سال نرسیده که حالا زمزمه‌های اصلاح قسمتی از آن که مربوط به حوزه وکالت و سردفتری می‌شود از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به گوش می‌رسد.

البته هنوز هیچ طرح اصلاحیه‌ای به صورت رسمی در این زمینه ارائه نشده اما انگار مقدمات آن توسط بعضی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی این نهاد آغاز شده است. حتی اخبار غیررسمی حکایت از تغییر در حد نصاب فعلی برای قبولی در آزمون‌های وکالت و سردفتری دارد. درواقع داوطلبان به جای کسب ۷۰درصد میانگین نمره کل تراز یک درصد برتر باید از این پس ۷۵درصد آن را کسب کنند تا موفق به دریافت مجوز یا پروانه فعالیت شوند.
اما امروز در حالی که حامیان این قانون معتقدند با اجرای این قانون انحصار چند دهه‌ای مراجع صدور پروانه در جذب وکیل شکسته خواهد شد، بعضی از فعالان حوزه حقوقی و نمایندگان مجلس درصدد اصلاح آن برآمده‌اند.

متن کامل گزارش در لینک زیر:
👉https://qudsonline.ir/xbKnC


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Nov, 06:49


💠ضرورت تطبیق کارشناسان دادگستری با فناوری‌ها و ابزارهای جدید

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۳

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: در نظام کارشناسی درحال گذر از شیوه سنتی به هوشمند و مدرن هستیم که کارشناسان را همواره براساس آموزش‌های روزآمد و متناسب با جدیدترین فناوری‌ها، یافته‌ها و ابزارها تطبیق دهیم تا فرایند دادرسی کوتاه و سلامت کاری افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست در همایش کارشناسان رسمی دادگستری در تبریز با اشاره به اینکه کارشناسان رسمی دادگستری در تصمیم‌ سازی‌های نظام قضایی سهیم هستند، اظهار داشت: اگر تصمیم گیری مبتنی بر تصمیم سازی باشد، می توان به بهبود فرآیندها امیدوار بود.

وی با اشاره به این که در تمام مکاتب حقوقی علاوه بر اخلاق حرفه‌ای، رعایت اصل صداقت، وفای به عهد و امانت‌داری ارزشمند است، افزود: اگر اصلی به‌عنوان متمم و مکمل به این موارد اضافه شود، اصل بی‌طرفی و رعایت عدالت می‌تواند باشد.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: باتوجه به این که اظهارنظر کارشناسان در صورت تطویل می‌تواند موجب اطاله دادرسی شود، همیشه تأکید می‌شود تا کارشناسان ضمن رعایت مهلت مقرر ملاحظه‌ اموال عمومی و حقوق بیت‌المال را هم داشته باشند.
سرمست خطاب به کارشناسان رسمی دادگستری بیان کرد: مسئله مهمی که در بحث کارشناسی مورد غفلت واقع شده و موجب گرفتاری برای کارشناس می‌شود، رعایت صلاحیت اظهارنظر است؛ یعنی در مواقعی که وجوه رد صلاحیت وجود دارد، باید آموزش‌هایی که منجر به نظارت مستمر بر فعالیت حرفه‌ای کارشناسان و ارزیابی آنهامی‌شود، ارائه دهیم تا خارج از حیطه صلاحیت خود، در پرونده‌ها اظهارنظر نکنند.

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های تخصصی با وکلا و نمایندگان حقوقی دستگاه‌های اجرائی، به برقراری نظام کارشناسی سیستمی، ایجاد وحدت رویه و تبادل تجربیات و اصلاح برخی از خطاها کمک می کند.

استاندار آذربایجان‌شرقی بیان کرد: در نظام کارشناسی در حال گذر از شیوه سنتی به شیوه هوشمند و مدرن هستیم که اقتضا می کند کارشناسان را همواره بر اساس آموزش‌های روزآمد و متناسب با فناوری‌های جدید و آخرین یافته‌ها و ابزارها تطبیق دهیم تا فرایند دادرسی کوتاه شده و ضمن شفافیت در اظهارنظر، سلامت کاری نیز افزایش پیدا کند.

سرمست تشریح کرد: اگر کارشناسان رسمی دادگستری مسلح به ابزارهای نوین فناورانه باشند و بتوانند بر اساس استفاده از ابزارهای نوین نکته نظر خود را برای مستندسازی و اظهارنظر ارائه دهند، مرحله گذر از شیوه سنتی به هوشمند خوب طی خواهد شد.

وی افزود: اگر درگذشته برای تخصص‌های مختلف از یک کارشناس استفاده می‌شد، امروزه نیاز به استفاده از ترکیب کارشناسان به‌صورت هیئتی یا تقسیم‌بندی بحث به وجوه مختلف است.

استاندار آذربایجان‌شرقی ادامه داد: با توجه به این که کارشناسی‌ها در امر قضا تخصصی‌تر شده، لازم است با توجه به پیچیدگی و تنوع موضوعات، تخصصی‌تر با مسائل برخورد کنیم.

سرمست با بیان این که کارشناسی مبنایی برای تصمیم‌سازی، ارزیابی و اظهارنظر در سیستم قضایی است، افزود: اگر سیستم قضایی مبتنی بر نظام حرفه‌ای تخصصی باشد، به‌سوی بهبود فرایندها و نظام قضایی صحیح و عادلانه هدایت خواهد شد.

وی تأکید کرد: کارشناسان رسمی دادگستری می‌توانند کمک کنند تا قضاوت‌ها و احکام صادره از شفافیت، استحکام و بنیان حقوقی صحیح و عادلانه برخوردار شود.
استاندار آذربایجان‌شرقی بیان کرد: باید جایگاه اصلی کارشناسان رسمی دادگستری به رسمیت شناخته شود تا آنان به‌ عنوان تصمیم‌سازان و شرکای کاری، با وفاق و تعامل سازنده به فرایند دادرسی بهتر کمک کنند

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

10 Nov, 06:46


خداوند با دستان تو دست انسان گرفتاری را گرفته است ،
وقتی دست افتاده ای را میگیری و لبخند را مهمان قلبش می کنی ؛
و این چه زیباست.

به استحضار کارشناسان محترم می رساند
کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان سمنان در نظر دارد به مناسبت سالروز میلاد با سعادت حضرت زینب کبری ( س) و روز پرستار و با مشارکت خیرین خارج از کانون و با تعاملات ستاد دیه  استان ؛ نسبت به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد ( ترجیحا از بانوان ) اقدام نماید مقتضی است عزیزانی که تمایل به مشارکت در این امر خداپسندانه دارند نسبت به واریز کمک های خود به شماره کارت کانون
۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۶۲۸۲۸۷
و ارسال تصویر واریزی به شماره ایتای
09103171501
( مالی کانون ) اقدام فرمایند.

شماره تماس برای  هماهنگی
مهندس طاهری 09121900791.

روابط عمومی کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان سمنان

https://eitaa.com/kanonesemnan

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Nov, 21:39


🔹ماده ۲۹ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب ۱۳۹۵/۱/۲۲ هیئت وزیران با رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، ابطال شد


هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۴۰۳/۷/۱۷ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آرا به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

🔹رأی هیأت عمومی
براساس ماده ۳ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب ۱۳۸۶/۰۳/۲۳: «عرضه‌کننده در طول مدت ضمانت مکلّف به رفع هر نوع نقص یا عیب (ناشی از طراحی، مونتاژ، تولید، یا حمل) است که در خودرو وجود داشته یا در نتیجه استفاده معمول از خودرو، بروز نموده و با مفاد ضمانت نامه و مشخصات اعلامی به مصرف‌کننده مغایر بوده یا مانع استفاده مطلوب از خودرو یا نافی ایمنی آن باشد یا موجب کاهش ارزش معاملاتی خودرو شود» و به موجب تبصره ۲ همین ماده: «در صورت بروز اختلاف بین طرفین موضوع ماده فوق، موضوع اختلافی حسب درخواست طرفین ابتدا در هیئت حل اختلاف مربوطه متشکل از نماینده عرضه‌کننده خودرو، #کارشناس_رسمی_دادگستری و کارشناس نیروی انتظامی به ریاست کارشناس رسمی دادگستری طرح و رأی لازم با اکثریت آرا صادر خواهد شد. در صورت اعتراض هر یک از طرفین به رأی صادره، خواسته در دادگاه صالحه قابل پیگیری خواهد بود. دادگاه صالحه باید خارج از نوبت و حداکثر ظرف دو ماه انشاء رأی نماید.» با توجه به این که برمبنای ماده ۲۹ آیین‌نامه اجرایی این قانون حق مراجعه اولیه افراد به محاکم دادگستری محدود شده و در عین حال ترتیبی مغایر با تبصره ۲ ماده ۳ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو برای رسیدگی به اختلافات عرضه‌کننده و مصرف‌کننده تعیین گردیده و بر این اساس این اختلاف ابتدا باید توسط عرضه‌کننده و سپس توسط ادارات صنعت، معدن و تجارت و در نهایت توسط هیئت حل اختلاف موضوع تبصره ۲ ماده ۳ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو حل و فصل شود، بنابراین ماده ۲۹ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب ۱۳۹۵/۰۱/۲۲ هیئت وزیران خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود. این رأی براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۰۲/۱۰) در رسیدگی و تصمیم‌گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است. 

لینک خبر در خبرگزاری میزان:
👉https://www.mizanonline.ir/00K9C1


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

09 Nov, 21:28


#خبر_کارشناسی

به نقل از «خبرگزاری پانا»

📌ایجاد ۱۵ رشته‌ جدید کارشناسی

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳

حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با حضور در دانشگاه صنعتی شریف از روند برگزاری آزمون کارشناسان رسمی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بازدید کرد.

رئیس مرکزوکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه درمورد برگزاری این آزمون گفت: خداوند را شاکریم که این آزمون در کمال صحت و سلامت و با برنامه ریزی بسیار دقیق در ۷۸ رشته کارشناسی، در ۳۱ استان و ۳۵ شهر کشور برگزار می شود.

عبدلیان پور در مورد رشته‌های جدید افزوده شده در آزمون امسال گفت: ما در ۱۵ رشته جدید  کارشناسی  ایجاد کردیم. رشته‌هایی همچون پزشکی، رشته کارگاه علمی کشف جرم، رشته امور مهاجرتی و کنسولی، کارشناس مواد محترقه و انفجاری از جمله این موارد هستند.

وی همچنین درمورد تعداد شرکت کنندگان در این آزمون گفت: ما امسال ۸۴ هزار ۹۹۰ نفر شرکت کننده داشتیم که نسبت به سال قبل ۲۲۰۰ نفر افزوده شده اند که البته پیش بینی ما بیشتر از این بود.

عبدلیان پور با بیان اینکه داوطلبین رشته های راه و ساختمان، امور ثبتی، حسابداری و حسابرسی جزو بیشترین شرکت کنندگان بودند افزود: افزودن رشته های جدید ما بنابر خواست مقامات قضایی و براساس احساس نیازی بود که در این رشته ها وجود داشت.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه احیا و حفظ و گسترش حقوق عامه یکی از وظایف مرکز ماست براساس نیاز جامعه ایجاب می کرد که رشته هایی مثل امور مهاجرتی و کنسولی به حوزه کارشناسی رسمی افزوده شود، چرا که طی سال های اخیر مشکلات بسیاری برای مردم در این حوزه مشاهده شد، و دستگاه قضا این نیاز را داشت که برای اجرای امر کارشناسی این رشته جدید را ایجاد کنیم.

عبدلیان پور همچنین درمورد رشته کارگاه خصوصی گفت: درمورد این رشته خاص نیز برای آن نیاز سنجی شد و در کارگروهی که در دستگاه قضا تشکیل شد به این نتیجه رسیدم که ضرورت دارد این رشته را نیزایجاد کنیم. لذا در آینده نیز بنابر مقتضیات زمان و نیازجامعه حتما رشته های جدید را ایجاد و به حوزه کارشناسی اضافه خواهیم کرد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

08 Nov, 17:27


📽 نقدعلی ، نماینده مجلس:

از ۱۱ عضو کمیسیون قضایی مجلس فقط من موافق استمرار «قانون تسهیل» هستم

قسمتی از صحبت‌های محمدتقی نقدعلی در دانشگاه آزاد خمینی‌شهر در باره مخالفت ۱۰ عضو از ۱۱ عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار

✔️ پایگاه خبری اختبار

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Nov, 16:17


 

#خبر_کارشناسی

📌باید در بازرسی و اصلاح برخی قوانین اقداماتی صورت گیرد تا شاهد پذیرش فله‌ای برخی کارشناسان در دادگستری استان نباشیم.

۱۷ آبان ۱۴۰۳

شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور متشکل از ۱۸ نماینده استان در تهران تشکیل می‌شود و یکی از عمده وظایف این شورا سیاستگذاری موضوعات کارشناسی و نظارت بر کانون استانهاست، با همین هدف امروز جلسه کارشناسان رسمی دادگستری استان امروز در تبریز برگزار و مشکلات کارشناسی دادگستری استان بررسی شد.  

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با تبریک روز دادگستری و ولادت حضرت زینب (س) کانون کارشناسان را یک نهاد مردمی دانست که بدون استفاده از بودجه  به مردم خدمات می‌دهند و در کل کشور کار و مسئولیت بزرگی برعهده دارند که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست.

صدیقی افزود: ما مشکلاتی در وضع قوانین داریم که باید در بازرسی و اصلاح برخی قوانین اقداماتی صورت گیرد تا شاهد پذیرش فله‌ای برخی کارشناسان در دادگستری استان نباشیم.

جعفری آذر دیگر نماینده استان هم گفت: متاسفانه با تصویب قانون تسهیل پذیرش کارشناسان دادگستری شاهد پذیرش افراد بی سواد مدرک به دست در این حوزه هستیم که باید مراجع علمی این حوزه نابسامانی‌ها و ضعف‌های آموزشی حوزه دادگستری را هر چه سریعتر حل کنند و از ارائه مدرک فله‌ای کارشناسان باید با تدابیری جلوگیری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

07 Nov, 09:07


#مهم

📨نامه شورایعالی کارشناسان رسمی دادگستری به کانونهای کارشناسی کشور

📆تاریخ نامه: ۸ آبان ۱۴۰۳

📌موضوع:
لزوم ارجاع کارهای کارشناسی از طریق سامانه ۲۰۲۰ و رعایت مفاد ماده ۴ و تبصره ۱ ماده ۱۱ اصلاحی تعرفه دستمزد

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 15:55


🔺تمدید مولدسازی دارایی‌های دولت برای ۲سال دیگر

🔹در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که عصر امروز برگزار شد، درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص «تمدید مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت» به مدت ۲ سال دیگر بررسی و مورد تأیید قرار گرفت و اعضا مقرر کردند دولت لایحه کاملی در این زمینه به مجلس ارائه دهد./تسنیم

📌در این ارتباط:
شیوه نامه و ضوابط قیمت گذاری دارایی های مازاد دولت
👉 https://t.me/Karshenasan_rasmi/8368


🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 11:10


📨نامه اعتراضی به مجلس شورای اسلامی در اعتراض به آئین نامه اجرایی تجدید ارزیابی شرکت‌های زیانده دولتی مصوب ۸ آبان ۱۴۰۳ هیأت دولت

حامد خراسانی
کارشناس رسمی دادگستری


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 10:48


♨️هجمه ای سنگین به کارشناسی رسمی دادگستری

آئین نامه اجرایی مربوط به تجدید ارزیابی شرکت‌های زیانده دولتی بر اساس برنامه هفتم به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیئت وزیران رسید.

تاریخ تصویب: ۸ آبان ۱۴۰۳


👈بر اساس ماده ۷ این آئین نامه:

تجدید ارزیابی دارایی‌های موضوع این آئین نامه طبق نظر کارشناسی یا کارشناسان منتخب با مورد تأیید مجمع عمومی صاحبان سهام خواهد بود و برای این منظور وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این آئین نامه شیوه نامه مشترکی مشتمل بر فرآیند تعیین کارشناسان بررسی صلاحیت ایشان و تعیین حق الزحمه آنان بر اساس حجم کار و میزان پیچیدگی و دشواری ارزش گذاری دارایی‌ها تهیه و ابلاغ کنند به نحوی که حق الزحمه کارشناسان مزبور حداکثر تا پنجاه درصد (۵۰) حق الزحمه کارشناسان رسمی دادگستری باشد.


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 04:04


#اطلاعیه

شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری برگزار می کند

📌وبینار آموزشی

” دعاوی بانکی و کارشناسی
"

📅تاریخ برگزاری: ۴ آذر ۱۴۰۳

ساعت: ۱۵ - ۱۷


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 04:02


#آزمون_کارشناسی

💯کارت شرکت در آزمون کارشناسی رسمی دادگستری (قوه قضاییه) در سایت سازمان سنجش قرار گرفت.

🔸آزمون در صبح روز جمعه به تاریخ 1403/08/18در 35 شهرستان مختلف كشور برگزار مي‌شود.

🔗 لینک دریافت کارت:
👉 https://srv4.sanjesh.org/p_kart/index.php/kart_mtf/Test_Kan_krsh_family_EdR1403/kart


🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 03:51


📄 ابلاغ  دستورالعمل اصلاحی ضوابط واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی برای طرح‌های کشاورزی و غیرکشاورزی

🔸وزیر جهاد کشاورزی «دستورالعمل اصلاحی ضوابط واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی برای طرح‌های کشاورزی و غیرکشاورزی» را به رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها ابلاغ کرد.

🔗 متن کامل را در لینک اختبار بخوانید:
👉https://www.ekhtebar.ir/?p=103378


💠مواردی در این دستورالعمل که به کارشناسان رسمی اشاره شده:

تبصره ۱ ماده ۲۹:
تبصره ۱. در صورت انقضای مدت قرارداد اجاره و عدم تمدید آن توسط مجری در مدت مقرر، اجاره‌بهاء بر مبنای اجرت‌المثل ایام تصرف (با وحدت ملاک از قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر) با اخذ نظریه کارشناس رسمی دادگستری با هزینه مستاجر محاسبه و پس از تصویب کمیسیون ذیربط اخذ می‌گردد.

تبصره ۱ ماده ۳۰ :
تبصره۲. تأدیه حق‌الزحمه کارشناسان رسمی دادگستری بر عهده مستأجر می‌باشد. انتخاب کارشناس رسمی دادگستری با رعایت ماده ۳۳ قانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ۱۳۸۱ مجلس شورای اسلامی است.

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

06 Nov, 03:47


📨نامه شورایعالی به کانون های کارشناسی سراسر کشور

📌ابلاغ نامه سازمان خصوص سازی به همراه ضمائم در خصوص نرخ بازده  مورد نیاز سرمایه گذاری

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

01 Nov, 18:43


📌قابل توجه کارشناسان رسمی رشته وسائط نقلیه موتوری زمینی

📨نامه شورای‌ عالی کارشناسان رسمی دادگستری به کانونهای کارشناسی کشور

موضوع:
کار تحقیقاتی آقای اسعد استیفائی درباره محل شماره موتور و شاسی اتومبیل

🆔@karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

31 Oct, 18:48


📥#دانلود_کنید

📑فصلنامه شماره ۱۹ و ۲۰ 
         دیدگاه کارشناس
                      منتشر شد

  کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان فارس

🔻فهرست مطالب:

🔹ضرورت احیاء مرور زمان تعقیب انتظامی کارشناسان رسمی دادگستری
🔹سند تحول قضایی
🔹نگرشی به علل تصادفات ساختگی
🔹مبانی حسابداری واحدهای کشاورزی در ارزیابی ها
🔹ارزش افزوده زمین ناشی از اضافه تراکم
🔹بحران آب در ایران؛ علل و راهکارهای مقابله با آن
🔹نقش مبذر زراعی در تعیین مستثنیات قانون ملی شدن جنگلها و مراتع کشور مصوب ۱۳۴۱/۱۰/۲۷
🔹نقش کارشناس در بررسی اسناد مجعول
🔹ریسکها، کلاهبرداری ها و جرائم در حوزه بازار ارزهای دیجیتال
🔹شناخت و اهمیت سیستم اعلام و اطفاء حریق در ساختمانها
🔹آلودگی آبهای زیرزمینی عوامل و بایدها
🔹تلخند
🔹یادنامه
🔹گزارش مجمع عمومی سالیانه نوبت دوم ۱۴۰۲
🔹برگزاری مراسم اتیان سوگند کارشناسان جدید الورود و تجلیل از کارشناسان راهنما

🆔 @Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

30 Oct, 09:32


📨 ثبت دقیق و صحیح شماره تلفن وکیل و موکل در پرونده‌ها اجباری و ضروری است

https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

30 Oct, 04:34


📨نامه شورای عالی و مدیر کل نظارت بر وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه در خصوص مرخصی کارشناسان و وکلا

📌موضوع:

مرخصی کارشناسان رسمی

🔖متن نامه:
با احترام حسب گزارشهای واصله در ارجاع قضائی امور کارشناسی در مواردی کارشناس منتخب با اعلام کسالت مرخصی و ... بدون انعکاس آن به کانون متبوع و ثبت آن در سامانه مدیریت پرونده قضائی برای اجرای قرار کارشناسی حاضر نمیشود که این امر ضمن تضییع حقوق مردم و اطاله دادرسی نارضایتی طرفین پرونده، قضات دادگستری را در پی داشته است. جهت رفع این معضل دستور فرمائید موضوع به نحو مقتضی به کانونها و مراکز استانی کارشناسان رسمی ابلاغ گردد تا کارشناسان محترم پیش از رفتن به مرخصی نسبت به اخذ و تایید آن از کانون و مدیران و مرکز استانی اقدام و مراتب اعطای مرخصی در اجرای بندث ماده ۳ دستورالعمل زمان و فرایند کارشناسی، بلافاصله در سامانه ذیربط قضائی درج .شود با متخلفین نیز مطابق مقررات برخورد قانونی به عمل آید.


https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

29 Oct, 18:07


#خبر_کارشناسی

۶۳ درصد از پرونده‌های کارشناسی در استان قزوین به‌صورت هوشمند ارجاع شدند

08 آبان 1403

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری کل قزوین از ارجاع هوشمند ۶۳ درصد از پرونده‌های کارشناسی استان، در هفت ماهه سال جاری خبر داد.

خبرگزاری میزان- حجت‌الاسلام والمسلمین علی مظفری اظهار کرد: با توجه به اینکه بهره مندی از نظرات کارشناسان در صدور آرا بسیار حائز اهمیت بوده و قضات برای تصیم‌گیری در پرونده‌ها به نظرات کارشناسان نیاز دارند لذا ساماندهی ارجاع پرونده‌ها به کارشناسان در سال‌های اخیر، در اولویت دستگاه قضایی قرار دارد.

وی ادامه داد: در راستای تحقق سند تحول و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره هوشمندسازی قوه قضاییه، در ابتدای سال جاری ارجاع کارشناسی ۵۳ درصد از پرونده‌ها در استان به صورت هوشمند انجام شده بود که این رقم در پایان مهرماه با رشد ۸ درصدی، به ۶۳ درصد افزایش یافته است.

معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری کل استان قزوین گفت: با هوشمند سازی ارجاع‌ها علاوه بر تسریع در روند کار، شیوه ارجاع و اخذ پاسخ نیز به صورت سیستمی و استاندارد دریافت شده و این تحول موجب می‌شود تا ارجاع کار به کارشناسان بدون مداخله انسانی و به صورت عادلانه انجام شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری خاطر نشان کرد: در هفت ماهه سال جاری ۲۳ هزار و ۹۳ فقره پرونده با نظر قضات جهت اخذ نظریه کارشناسی به کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع شده که ۱۹ هزار و ۲۰۹ مورد از آنها به صورت هوشمند صورت گرفته است.

https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

29 Oct, 18:05


#خبر_کارشناسی

معاون قضایی دادگستری یزد:

بخش قابل توجهی از اطاله دادرسی مربوط به تأخیر در اظهار نظر کارشناسی است


07 آبان 1403

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: بخش اعظمی از اطاله دادرسی و پرونده‌های مُسن در دادگستری‌ها به علت تأخیر در اظهار نظر کارشناسی است.

علی‌اکبر شمس در آیین اتیان سوگند کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان یزد، اظهار کرد: در یک آسیب‌شناسی دقیق، علت‌شناسی اطاله دادرسی و شکل‌گیری پرونده‌های مسن در حال انجام است که نتایج این ارزیابی باید منجر به رفع مشکلات این حوزه، افزایش سرعت رسیدگی و اتقان آرا شود.

وی بر رفع مشکلات و ایرادات مرتبط با حوزه کارشناسی تأکید کرد و گفت: قطعاً اشکالاتی نیز از سوی کانون کارشناسان نسبت به مجموعه قضایی، طرح می‌شود که باید همه این اشکالات و ایرادات با تکیه بر همفکری و خرد جمعی حل و فصل شود.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به ضرورت تذکر و یادآوری متن تحلیف در شروع مناصب حساس، افزود: برخی از مناصب همچون قضاوت، وکالت، کارشناسی و پزشکی به واسطه شرایط خاص حاکم بر آن با ایتان سوگند آغاز می‌شود، لذا نباید اجازه داد روزمرگی و مرور زمان، گرد فراموشی بر این تحلیف و سوگند بنشاند.

وی دوری از مصلحت‌اندیشی را وظیفه و رسالت کارشناس دانست و بیان کرد: کارشناس باید بر اساس دانش فنی و نظریه علمی، اظهار نظر خود را فارغ از هرگونه مصلحت‌اندیشی و بدون پذیرفتن کمترین تأثیر از اصحاب پرونده، تقدیم دادگاه کند.  

شمس تصریح کرد: تخصصی‌شدن رشته‌ها و پیشرفت‌های شکل گرفته کنونی جامعه، استفاده از علم و تخصص کارشناس را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

وی نظریه کارشناسی را چراغ راه قضاوت ذکر کرد و گفت: نظریه کارشناسی، مبنای کار قضایی است و باید در امور تخصصی، علم کارشناس را برای احقاق حق و اجرای عدالت به خدمت گرفت.
شایان ذکر است؛ در این مراسم، اتیان سوگند ۳۹ نفر از کارشناسان جدید انجام شد.

🆔https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

29 Oct, 16:48


💠رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی با ۱۵ هزار عضو در کارگروه تخصصی وکلا و کارشناسان مرکز وکلا

08 آبان 1403

کارگروه تخصصی وکلا و کارشناسان مرکز به تشریح و به کارگیری امکانات حقوقی جدید جهت حل و فصل پرونده کثیرالشاکی با ۱۵ هزار عضو پرداخت.

خبرگزاری میزان- نمایندگان پرونده کثیرالشاکی پهنه ارتش جهت پیگیری و رسیدگی موضوع پرونده در مرکزوکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه حضور یافتند.

در این نشست که با حضور عبدلیان پور ریاست مرکز انجام شد، سه تن از نمایندگان شکات به همراه کارگروه تخصصی وکلا و کارشناسان مرکز به تشریح پرونده و امکانات حقوقی حل آن پرداختند. در این جلسه پس از تشریح موضوعات درج در پرونده، اقدامات اولیه و راهکار‌های حقوقی برای پیگیری این پرونده از سوی کمیسیون تخصصی مرکز مطرح شد و نمایندگان شکات با راهنمایی و دستورالعمل‌های مطرح شده در مسیر اقدامات حقوقی جدید جهت حل و فصل پرونده قرار گرفتند.

پرونده پهنه ارتش با بیش از ۱۵ هزار عضو تعاونی یکی از پرونده‌های کثیرالشاکی بزرگ کشور است که از سوی اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه به مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه جهت رسیدگی ارجاع شده است.

به دستور ریاست مرکز رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در مرکز با تشکیل کمیسیون‌های تخصصی با حضور وکلا و کارشناسان مرتبط با موضوع پرونده صورت می‌گیرد.


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

29 Oct, 16:41


🔹بند یک آیین‌نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی، طبق رای هیئت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان عدالت اداری ابطال نشد.

سه‌شنبه ۰۸ آبان ۱۴۰۳

🔹شاکی دادخواستی به طرفیت نهاد ریاست جمهوری به خواسته ابطال بند یک آیین‌نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیئت عمومی ارجاع شده است.

در پاسخ به شکایت مذکور، معاون امور حقوقی دولت به موجب لایحه شماره ۱۸۴۶۱۰/۵۲۹۸۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ به طور خلاصه توضیح داده است که:

پرونده کلاسه هـ ت/ ۰۲۰۰۴۹۳ و ۰۲۰۰۴۴۹ با موضوع «ابطال بند یک آیین‌نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی» در جلسه هیئت تخصصی اداری و امور عمومی مطرح و به شرح آتی رای صادر شد:

رای هیئت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان عدالت اداری
هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۷/۹ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه نحوه تعیین کارشناس رسمی برای دستگاه‌های اجرایی را تصویب کرده است؛ در بند یک ماده ۱ این آیین نامه کارشناس را تعریف کرده که بر این اساس کارشناس رسمی دارای پروانه معتبر از کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری استان‌ها یا مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، موضوع ماده (۱۸۷) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۹ در شمول تعریف مذکور قرار گرفته کرده است. همچنین بر اساس ماده ۱۸ قانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب سال ۱۳۸۱ در تمامی مواردی که رجوع به کارشناسی لازم باشد به استثنای مواردی که در قوانین و مقررات جاری کشور به گونه دیگری برای وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی، شرکت‌های دولتی، نهاد‌های عمومی غیردولتی و سایر دستگاه‌های دولتی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر نام یا ذکر صریح نام می‌باشد، تعیین تکلیف شده است و یا مواردی که تابع قوانین و مقررات خاص می‌باشد. دستگاه‌های یاد شده در این ماده باید از وجود کارشناسان رسمی استفاده نمایند. حال و نظر به اینکه داشتن پروانه کارشناسی رسمی در هر تخصصی شرط لازم و کافی برای تعیین شخص به‌عنوان کارشناس در موضوع ارجاعی دستگاه‌های مذکور بر اساس آیین‌نامه مورد شکایت است علی‌هذا بند یک ماده ۱ آیین‌نامه مورد شکایت در حدود صلاحیت هیئت وزیران و با هدف ساماندهی امر ارجاع به کارشناس در دستگاه‌های اجرایی به تصویب رسیده است و مغایرتی نیز با قوانین استنادی شاکی ندارد.

در نتیجه با اتفاق آراء هیئت تخصصی اداری و امور عمومی و مستنداً به بند «ب» ماده ۸۴ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی ۱۰ /۰۲ /۱۴۰۲) رای به رد شکایت صادر می‌شود؛ این رای ظرف بیست روز از تاریخ صدور، از سوی رئیس ارزشمند یا ده نفر از قضات گران‌قدر دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.

متن کامل خبر در لینک زیر:
👉https://www.mizanonline.ir/00K91Y


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

28 Oct, 14:17


#آزمون_کارشناسی

اطلاعیه سازمان سنجش

🔸تمدید مجدد مهلت ثبت‌نام آزمون كارشناسان رسمی دادگستری شورای عالی كارشناسان رسمی دادگستری سال 1403

تاريخ :  ۱۴۰۳/۰۸/۰۷

پيرو انتشار دفترچه راهنمای ثبت‌نام به تاريخ 1403/07/24و اطلاعیه‌ تاريخ 1403/07/30، با توجه به اعلام شورای عالی کارشناسان رسمي دادگستری، به اطلاع متقاضيان اين آزمون مي‌رساند، به منظور فراهم نمودن تسهيلات بيشتر براي آن دسته از متقاضیانی كه تا اين تاريخ (1403/08/07) براي ثبت‌نام اقدام ننموده‌اند، ترتيبي اتخاذ شده است كه بتوانند تا روز ‌سه‌شنبه به تاريخ 1403/08/15نسبت به ثبت‌نام اقدام نمايند.

لذا متقاضیان، ضرورت دارد که در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبت‌نام، به درگاه اطلاع‌رسانی اين سازمان به نشاني www.sanjesh.org مراجعه و برای ثبت‌نام اقدام نمایند.
ضمناً آن ‌دسته از متقاضیانی که قبلاً ثبت‌نام نموده‌اند، می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ فوق، نسبت به ویرایش اطلاعات خود اقدام نمایند.

⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

28 Oct, 14:17


▫️
حذف و به حداقل‌ رساندن مداخلات انسانی مزیت سامانه ارجاع هوشمند به کارشناس

ایسنا/سمنان رئیس کل دادگستری استان سمنان حذف و به حداقل‌ رساندن مداخلات انسانی را از مزایای سامانه ارجاع هوشمند به کارشناس در مجموعه دستگاه قضایی دانست.

حجت الاسلام و المسلمین محمدصادق اکبری امروز (۶ آبان) در مراسم بزرگداشت روز کارشناسان در دادگستری سمنان با محکوم کردن تجاوز مذبوحانه و بزدلانه رژیم غاصب به برخی از مناطق کشور افزود: جمهوری اسلامی ایران حامی و پشتیبان مردم مظلوم فلسطین، غزه و لبنان است و در قبال این حمایت انسان‌دوستانه و مطابق با قوانین جوامع جهانی به‌دنبال تنش‌زایی در منطقه و جنگ افروزی نیست، ولیکن در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود حد و مرزی نمی‌شناسد و در برابر تعرض و جولان آشکار و مغایر با قوانین بین المللی رژیم جعلی و نامشروع صهیونیستی به خاک کشور به‌موقع پاسخ خواهد داد.

وی با تبریک روز کارشناسان رسمی دادگستری، گفت: دستگاه عدلیه اجزا و ارکانی دارد که بایستی در تمامی مراحل رسیدگی باهم کار و حرکت کنند و این پیوستگی باید ثمر بخش باشد تا موجب توسعه دادرسی عادلانه در جامعه را به‌وجود آورد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان تصریح کرد: یکی از ارکان مهم دادرسی عادلانه، اظهار نظرهای حرفه‌ای کارشناسان است و تا حدی این اظهار نظرهای فنی، تخصصی و هوشمندانه دارای اهمیت است که در سند به‌روزرسانی‌شده تحول و تعالی قضایی ابلاغی امسال، موضوع ساماندهی و ایجاد ساز و کاری برای کاهش برخی از خطاها در نظرات کارشناسی به سمت استاندارد سازی این مهم هدف‌گذاری شده است.
وی در ادامه جایگاه قاضی و قضاوت را مهم و خطیر دانست و تاکید کرد: دادرسی عادلانه باید متقن باشد و در این مسیر باید موازین شرعی و قانونی را به خوبی شناسایی و رعایت کرد.

وی ادامه داد: بهره‌گیری از نظرات حرفه ای کارشناسان در برخی از موضوعات، عامل موثری در تحقق دادرسی عادلانه به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اصحاب پرونده محسوب می شود.

اکبری ادامه داد: کارشناسان بایستی دائماً خود را به ابزار بروز علمی، فنی، تخصصی و شناخت از قوانین مجهز کنند تا مسئولیت قانونی خود در ارائه نظرات کارشناسی در پرونده های قضایی را به خوبی ایفا کرده باشند.

رئیس کل دادگستری استان سمنان افزود: در عصر حاضر که جوامع بشری به سوی استفاده حداکثری از فناوری‌های نوین الکترونیکی در حرکت هستند و از مزایای ارزشمند آن برخوردار می شوند. دستگاه عدلیه نیز با ایجاد سامانه «ارجاع هوشمند به کارشناس» به‌دنبال ساز و کاری امن برای توسعه این دامنه در جهت خدمت رسانی به مردم و البته پیشگیری و کاهش مخاطرات احتمالی است.  

وی خاطرنشان کرد: یکی از مزایای سامانه ارجاع هوشمند به کارشناس، حذف مداخلات انسانی است و کارشناسان هم باید نظریه‌های خود را به‌درستی و به‌موقع به مراجع قضایی ارائه دهند تا علاوه بر اینکه از بروز اطاله دادرسی خودداری شده موجبات تشتت نظرات کارشناسی در پرونده های قضایی هم کاهش یابد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

27 Oct, 15:11


▫️
💯ابطال بخشنامه ممنوعیت ارسال اظهارنامه برای مقامات
توسط هیات عمومی دیوان عدالت اداری

شماره دادنامه: ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۱۷۵۵۱۸۱
تاریخ دادنامه: ۱۴۰۳/۷/۲۴
شماره پرونده: ۰۱۰۷۳۴۰
مرجع رسیدگی: هیات عمومی دیوان عدالت اداری

بر اساس بخشنامه ابطالی مقرر شده بود:
🔰 «دفاتر خدمات از دریافت هرگونه اظهارنامه برای مقامات دولتی و سران حکومتی (مانند رییس جمهور و …) جداً امتناع نموده و ارباب رجوع را به دبیرخانه‌ها یا مراکز ارتباطات مردمی سازمان یا ارگان مربوطه راهنمایی نمایند.»

🔵رای هیات عمومی
براساس ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹: «هرکس می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به‌وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر این که موعد مطالبه‌ رسیده باشد. به‌ طور کلّی هرکس حق دارد اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به ‌طور رسمی به‌ وی برساند ضمن‌ اظهارنامه به‌ طرف ابلاغ نماید. ‌اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاه ها ابلاغ می‌شود»

و به موجب تبصره این ماده : «اداره ثبت اسناد و دفتر دادگاه ها می‌توانند از ابلاغ اظهارنامه‌هایی‌که حاوی مطالب خلاف اخلاق و خارج از نزاکت باشد، خودداری نمایند.»

با عنایت به این که ارسال اظهارنامه براساس حکم فوق به واحدهای دولتی و مأموران آنها منع قانونی ندارد و در جریان دادرسی به عنوان یکی از ادله اثبات دعوا می‌توان بدان استناد کرد، بنابراین اطلاق حکم مذکور در بند ۱ دستورالعمل شماره ۱۶ مورخ ۱۳۹۲/۱۰/۹ اداره کل خدمات قضایی مغایر با ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود. این رای براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰) در رسیدگی و تصمیم‌ گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.

💢 مشاهده متن کامل رأی:
👉https://shenasname.ir/?p=65201

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

25 Oct, 19:05


 
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»

تعرفه کارشناسان بر اساس مصوبات قانونی باشد/ بهره‌مندی از ظرفیت هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۳

محمد حسین دادخواه در مراسم گرامیداشت روز کارشناس در شیراز گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت و توانمندی‌های هوش مصنوعی، گام‌های موثری در زمینه ارائه نظرات کارشناسان صورت گرفته است.

او گفت: طی یکسال گذشته اتفاقات خوبی در عرصه  کارشناسی  کشور روی داده که از مهمترین آنها می‌توان به بحث هوشمندسازی مندرج در سند تحول قوه قضاییه اشاره کرد که فارس در این زمینه در کشور پیشگام است.


رئیس شورای عالی کارشناسان  رسمی دادگستری کشور ادامه داد: به منظور تسریع فرآیند هوشمندسازی، یک کارگروه با حضور نمایندگان ۳۱ استان کشور تشکیل شده است.

او با اشاره به فعالیت کانون کارشناسان در تمام استان‌های کشور اظهار کرد: شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور نیز وظایفی از جمله نظارت، سیاستگذاری، برگزاری آزمون، و تصویب نظام نامه‌ها را بر عهده دارد.

رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور، خواستار رعایت تعرفه و دستمزد کارشناسان بر اساس مصوبات قانونی شد و گفت: در ماده ۲۹ قانون کارشناسان، بحث دستمزد‌های کارشناسی تعیین تکلیف شده و همچنین تاکید شده که این تعرفه‌ها هر ۲ سال یکبار باید بروز رسانی شود.

دادخواه افزود: بر اساس ماده ۲۶۴ قانون آیین دادرسی مدنی، تعیین دستمزد با قضات است و اگر متن صریح قانون در زمینه میزان دستمزد کارشناسان رعایت نشود چالش‌هایی ایجاد خواهد شد.
رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس، این استان را از مناطق تاثیرگذار در سطح کارشناسی کشور دانست و گفت: فارس با دارا بودن یک هزار و۷۸۶ کارشناس از لحاظ تعداد در رتبه چهارم کشور قرار دارد.

دادخواه افزود: همچنین در کشور ۷۵ رشته کارشناسی وجود دارد که با تصویب شورای عالی به زودی تعداد آنها به ۸۰ رشته می‌رسد.
او، افزایش تعداد رشته‌های کارشناسی را بر اساس نیاز جامعه دانست و ادامه داد: در فارس در ۶۲ رشته دارای کارشناس هستیم و بیشترین تعداد کارشناس در کشور و فارس نیز مربوط به رشته‌های راه و ساختمان و کشاورزی است.

دادخواه اظهار کرد: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نیز کانون کارشناسان رسمی دادگستری فارس در زمینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و رسیدگی معاضدتی به موارد کارشناسی افراد بی بضاعت اقدامات قابل توجهی انجام داده است.

او، پاسداشت بیت المال و توجه به حقوق افراد را مد نظر کارشناسان رسمی دادگستری دانست و گفت: به منظور رعایت عدالت در ارجاع کار‌های کارشناسی به کارشناسان، سال ۹۴ سیستم ارجاع در فارس راه اندازی شده و طی این سال‌ها روند توسعه را طی کرده است.

دادخواه اظهار کرد: پس از حضور در شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری نیز توسعه این سامانه در سراسر کشور را در دستور کار قرار دادم و به راه‌اندازی سامانه ارجاع عادلانه تحت عنوان ۲۰۲۰ در دستور کار قرار گرفت.

او با اشاره به تصویب آیین نامه ارجاع کار در دستگاه‌های دولتی در مهرماه ۱۴۰۲ افزود: بر این اساس، از ابتدای امسال همه دستگاه‌ها ملزم شدند که تمام درخواست‌های کارشناسی را در سامانه "سادا نوین" ثبت کنند تا از آن طریق به سامانه ۲۰۲۰ کارشناسان ارجاع شود

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Oct, 20:15


💠فعالیت ۲ هزار کارشناس رسمی دادگستری در فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،حجت الاسلام رجایی نسب رئیس کل دادگستری استان فارس در مراسم تکریم از کارشناسان دادگستری، کارشناسان را بازوان توانمند قضات در اجرای عدالت دانست و گفت: بخش بزرگی از رسیدن به عدل مورد مطلوب قوه قضائیه بستگی به نظرات کارشناسانه‌ی این افراد متخصص و متعهد دارد. در استان فارس که بزرگترین حوزه قضایی کشور است وکلا و کارشناسان در جایگاه ویژه‌ای قرار دارند، زیرا نظرات کارشناسان مبنای تصمیم گیری قضات در دادگستری قرار می‌گیرد.

🔹دادخواه رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور نیز با اشاره به اینکه کارشناسان فعالان عرصه عدالت در رشته‌های تخصصی با کمک به کشف حقیقت و واقعیت محاکم را یاری می‌کنند گفت: در استان فارس نزدیک به ۲ هزار کارشناس رسمی دادگستری در ۶۲ رشته کارشناسی مشغول به فعالیت هستند.دادخواه، عدم رعایت تعرفه دستمزد در مراجع قضایی و توزیع نامتناسب کارشناسان در سراسر کشور را برخی از مشکلات کارشناسان عنوان کرد.

وی همچنین بر به روز رسانی اطلاعات کارشناسان هم اشاره کرد و گفت: برای محقق شدن این مهم، معاونت آموزش و پژوهش در شورای عالی کارشناسان راه اندازی شده که به زودی در استان‌ها هم فعالیت خود را آغاز خواهد کرد

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Oct, 19:53


▫️
♻️نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

تاریخ نظریه : 1403/07/24

📌چکیده:
بر اساس آرای هیأت داوری بورس، موضوع تبصره 5 ماده 37 قانون بازار اوراق بهادار، آرای صادره از دادگاه انتظامی مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه و کانون‌های وکلای دادگستری و کارشناسان دادگستری پس از قطعیت، قابلیت اعتراض مجدد در مراجع قضایی را ندارند.

استعلام :
همانگونه که مستحضرید ماده 83 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی معدن که به تشریح تخلفات انضباطی و حرفه ای اعضا پرداخته است، این موارد را مختص اموری که انجام آن ناشی از پروانه اشتغال موضوع همان قانون یا عضویت در سازمان نظام مهندسی معدن استان می‌باشد، عنوان نموده است. به استناد ماده 18 قانون صدرالاشاره به شکایات واصله از اعضای سازمان در شورای انتظامی استان، رسیدگی بدوی می‌شود و در صورت اعتراض مطابق ماده 87 آیین‌نامه در شورای انتظامی کشور، رسیدگی نهایی صورت می‌پذیرد که منتج به صدور رأی قطعی می‌گردد. همچنین به استناد تبصره ذیل ماده 18 یاد شده به شکایات واصله به طرفیت اعضای هیأت مدیره یا اعضای شورای انتظامی استان‌ها در شورای مرکزی رسیدگی می‌شود. مزید استحضار این که شوراهای انتظامی یا شورای مرکزی که متشکل از اعضای با تجریه و دارای پروانه اشتغال به کار حرفه‌های مهندسی معدن به عنوان کارشناس امور در حرف مهندسی معدن و همچنین قضات زبردست کشور به عنوان عضو حقوق‌دان با معرفی رییس قوه قضاییه در قالب یک مرجع و هیأت تخصصی به صورت ویژه به تخلفات انضباطی و حرفه‌ای اعضا با مقررات حاکم بر آن رسیدگی و اقدام به صدور حکم می‌نمایند؛شورای انتظامی در رسیدگی اهدافی از قبیل بازدارندگی آرای صادره از تکرار تخلفات و امکان برقراری نظم در راستای ترویج اصول فنی و مهندسی معدن در فعالیت‌های معدنی و بالابردن کیفیت خدمات مهندسی و نظارت بر حسن اجرای خدمات را دنبال می‌کند که طبق ماده 2 قانون نظام مهندسی معدن از اقداف و وظایف ذاتی این سازمان است. متأسفانه ملاحظه می‌شود در برخی موارد مراجع قضایی با پذیرش اعتراض محکومین آرای شورای انتظامی در ماهیت امر مبادرت به رسیدگی می‌نمایند در حالی که مطابق ماده 90 از آیین نامه اجرایی موصوف، آرای صادره قطعی می‌باشد. چنانچه مراجع مشابه از قبیل آرای هیأت داوری بورس، موضوع تبصره 5 ماده 37 قانون بازار اوراق بهادار، آرای صادره از دادگاه انتظامی مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه و کانون‌های وکلای دادگستری و کارشناسان دادگستری پس از قطعیت، قابلیت اعتراض مجدد در مراجع قضایی را ندارند. نکته مهم این که مطابق رأی وحدت رویه شماره 786 مورخ 1398/10/24 هیأت عمومی دیوان عالی کشور نیز آرای صادره از شورای انتظامی نظام مهندسی قابل اعتراض در مرجع قضایی دانسته نشده است که در این راستا آرایی نیز مبنی بر رد شکلی اعتراض صادر گردیده است. از آنجایی که سازمان نظام مهندسی معدن، یک نهاد عمومی غیر دولتی است بالتبع آرای صادره قابلیت اعتراض و رسیدگی در دیوان عدالت را نیز ندارند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
نظر به این‌که رأی وحدت رویه شماره 786 مورخ 24/10/1398 هیأت عمومی دیوان عالی کشور به آراء صادره از هیأت‌های انتظامی نظام مهندسی معدن ایران قابل تسری نیست و از آنجا که آراء پیوست این استعلام بر تعارض آراء مراجع قضایی در خصوص فرض پرونده دلالت دارد و نیز با عنایت به اینکه از مسائلی نیست که با صدور بخشنامه قابل حل و فصل باشد، پیشنهاد می‌شود مراتب جهت بررسی و عندالاقتضاء صدور رأی وحدت رویه به دیوان عالی کشور منعکس شود.

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/1402/1153
شماره پرونده : 1402-66-1153ع
تاریخ نظریه : 1403/07/24


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Oct, 10:58


#هشدار_فتا

📌 کلاهبرداری ١۶٠ میلیون تومانی با پیامک جعلی ابلاغ الکترونیک

🔸️ رئیس پلیس فتا ضمن هشدار در خصوص لینک‌های آلوده پیامک «ابلاغیه علیه شما»، از کشف پرونده‌ برداشت غیرمجاز به ارزش ١۶٠ میلیون تومان در استان اصفهان خبر داد.

🔸️ پیامک‌های اصلی سامانه ثنا فاقد لینک است و برای مشاهده ابلاغیه قضائی نیاز به واریز وجه نقد نیست و شهروندان باید دقت کنند که ابلاغ الکترونیک قضائی با عنوان ADLIRAN ارسال می‌شود.

🔸️ همچنین  در صورتی که به هردلیلی دچار اشتباه شدید، بلافاصله حساب بانکی خود را مسدود نموده و با مرکز فوریت های پلیس فتا به شماره 096380 تماس گرفته و راهنمایی های لازم در این خصوص را دریافت کنند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

24 Oct, 10:52


🔺در نقد ماده ۴ قانون تسهیل (موضوع کارشناسی رسمی دادگستری)

سیدمهدی حسینی ، کارشناس رسمی دادگستری


🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

23 Oct, 13:52


وزیر دادگستری گفت:

 کارشناسان رسمی در امنیت  قضایی جایگاه ویژه‌ای دارند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری مصادف با روز کارشناسان رسمی، در همایشی که به همین منظور و به همت کانون کارشناسان رسمی دادگستری برگزار شده بود، شرکت کرد.

رحیمی در این همایش، جایگاه کارشناسان رسمی را در امنیت قضائی، جایگاهی ویژه ارزیابی کرد و گفت: نظرات کارشناسان در موضوعات، آرامش و امنیت روانی را در جامعه به همراه دارد، شأن کارشناسان رسمی کمتر از قضات نیست و نظرات آنان منطبق بر شفافیت و صداقت، تضمین کننده اجرای عدالت در جامعه است.

وزیر دادگستری با تاکید بر لزوم به کارگیری کارشناسان رسمی در روند بررسی پرونده‌ها با هدف احقاق حق و ارتقای امنیت قضائی در جامعه اظهار داشت: وزارت دادگستری به عنوان رابط بین قوا، همه تلاش و همت خود را در این زمینه به صحنه آورده و بر تربیت کارشناسان خبره و متعهد تاکید دارد.

رحیمی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در سال گذشته، برای به کارگیری کارشناسان غیررسمی در مسائل مربوط به دستگاه‌های اجرایی، گفت: این موضوع در هیأت دولت با اعتراض و مخالفت جدی وزارت دادگستری و معاونت حقوقی ریاست جمهوری روبرو و با دستور صریح رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی به کمیسیون مربوطه عودت داده شد. نظر ما صریحاً، استفاده از کارشناسان رسمی است، در برخی پرونده‌های غیرقضایی بعضاً اعداد و ارقام بسیار مهمی موضوع کارشناسی است که لازم است توسط افراد خبره و متعهد بررسی و کارشناسی شود.

وی با اشاره به اینکه ملزم به مراعات و اجرای قانون هستیم گفت: برخی مشکلات کارشناسان رسمی از طریق آئین‌نامه و پیگیری وزیر دادگستری در دولت قابل پیگیری و بررسی می‌باشد. از هیچ تلاشی برای ارتقای جایگاه کارشناسان رسمی و رفع مشکلات آنها و اصلاح نواقص احتمالی در قوانین مربوطه به آنها فروگذار نیستیم.

وزیر دادگستری در پایان سخنان خود، مجدداً بر نقش و جایگاه مهم کارشناسان رسمی در احقاق حق و روند صحیح بررسی پرونده‌ها تاکید و اظهار امیدواری کرد جایگاه کارشناسان رسمی در جامعه برای ارتقای امنیت قضائی و احقاق حقوق مردم بهبود یابد.

🆔 @Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

22 Oct, 18:38


▫️
♻️نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

📌چکیده:
ارزیابی نظریه کارشناس از حیث انطباق یا عدم انطباق با اوضاع و احوال محقق قضیه و نیز احراز میزان استحقاق خواهان به موضوع خواسته، بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است.

تاریخ نظریه : 1403/07/17

استعلام :
چنانچه خواسته خواهان مطالبه خسارت با جلب نظر کارشناس باشد و پس از ارجاع، کارشناس مبلغی را به عنوان خسارت تعیین کرده باشد و خواهان به نظریه کارشناسی معترض نباشد؛ اما با اعتراض خوانده و ارجاع به هیأت کارشناسان، هیأت مذکور مبلغ بیشتری را به عنوان خسارت برآورد کند، در چنین فرضی خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

1- دادگاه باید بر اساس کدام نظریه کارشناسی مبادرت به صدور رأی نماید؟

2- آیا می‌توان تصور کرد که پس از اعتراض یکی از اصحاب دعوا، نظریه کارشناسی به ضرر وی تمام شود؟

3- آیا عدم اعتراض خواهان به نظریه کارشناس واحد به منزله قبول وی نسبت به میزان اعلامی از سوی کارشناس است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1، 2 و 3- اولاً، در فرض سؤال که دادگاه پس از اعتراض خوانده به نظریه کارشناس واحد موضوع را به هیأت سه نفره کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع کرده است، مفروض آن است که این تصمیم با پذیرش اعتراض از حیث عدم انطباق نظریه اعلام شده با اوضاع و احوال محقق قضیه صورت گرفته و دادگاه نظریه کارشناس اول را به اعتبار یاد‌شده مردود تشخیص داده و موضوع را به هیأت سه نفره ارجاع داده است؛ بنابراین پس از وصول نظریه هیأت کارشناسان، محلی برای ارزیابی مجدد نظریه کارشناس اول وجود ندارد و دادگاه با لحاظ انطباق یا عدم انطباق نظریه اخیر با اوضاع و احوال محقق قضیه اتخاذ تصمیم می‌کند. ثانیاً، پس از اعتراض به نظریه کارشناس، علی‌الاصول هیأت کارشناسان با توجه به جهات اعتراض و دیگر امور فنی و تخصصی اظهار نظر می‌نمایند؛ بر این اساس، اعلام نظر هیأت کارشناسان به ضرر معترض با لحاظ تمامی امور دخیل در موضوع کارشناسی، امری متصور است. ثالثاً، در فرض سؤال عدم اعتراض خواهان به نظریه کارشناس لزوماً به این معنی نیست که وی صرفاً به همان میزان اعلامی از سوی کارشناس خود را محقق دانسته است؛ در هر صورت ارزیابی نظریه کارشناس از حیث انطباق یا عدم انطباق با اوضاع و احوال محقق قضیه و نیز احراز میزان استحقاق خواهان به موضوع خواسته، بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است.

جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/1403/469
شماره پرونده : 1403-127-469ح
تاریخ نظریه : 1403/07/17


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

22 Oct, 14:13


🔖پیام جناب آقای مهندس دادخواه رئیس محترم شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری به مناسبت روز کارشناس

🆔 @Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

22 Oct, 14:10


یکم آبان
روز کارشناس
بر تمامی کارشناسان رسمی دادگستری
گرامی باد


🆔 @Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Oct, 13:28


#آزمون_کارشناسی

📨اطلاعیه تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون كارشناسان رسمی دادگستری – شورای عالی كارشناسان رسمی دادگستری سال 1403

پيرو انتشار دفترچه راهنمای ثبت‌نام به تاريخ 1403/07/24با توجه به اعلام شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، به اطلاع متقاضيان اين آزمون مي‌رساند، به منظور فراهم نمودن تسهيلات بيشتر براي آن دسته از متقاضیانی كه تا اين تاريخ (1403/07/30) براي ثبت‌نام اقدام ننموده‌اند، ترتيبي اتخاذ شده است كه بتوانند تا روز ‌دوشنبه به تاريخ 1403/08/07نسبت به ثبت‌نام اقدام نمايند.
لذا ضرورت دارد متقاضیان در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبت‌نام، به درگاه اطلاع‌رسانی اين سازمان به نشاني www.sanjesh.org مراجعه و برای ثبت‌نام اقدام نمایند.
آن‌دسته از متقاضیانی که قبلاً نسبت به ثبت نام اقدام نموده اند، می‌توانند در صورت تمایل تا تاریخ فوق، نسبت به ویرایش اطلاعات خود اقدام نمایند.

منبع خبر: سایت سازمان سنجش


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

21 Oct, 13:21


#آزمون_کارشناسی

💎نمونه سوالات آزمون کارشناسی رسمی دادگستری برای کلیه رشته ها در سایت شورایعالی

۱۳۹۸ - سوالات + کلید
۱۳۹۵ - سوالات + کلید
۱۳۸۴-۱۳۹۰ سوالات

لینک دانلود:
👉https://hcioe.org/azmoon/


⚖️کانال خبری تحلیلی کارشناسان رسمی دادگستری🔻
🆔
https://t.me/Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

20 Oct, 18:56


مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه ۲۰۲۰ از خدمات کارشناسان رسمی دادگستری بهره مند شوند

۱۴۰۳/۰۷/۲۹

رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان گفت:سامانه ۲۰۲۰ سامانه کاری کانون کارشناسان سراسر کشور است که تقسیم عادلانه کارهای کارشناسی را بر عهده دارد و هر یک از مردم می‌توانند از طریق این سامانه به خدمات کارشناسی دسترسی پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا هرمزگان؛ عطاالله جمالی با اشاره به روند گزینش کارشناسان رسمی دادگستری اظهار کرد: کانون کارشناسان رسمی دادگستری مجموعه‌ای است که در کنار قضات برای رفع پیچیدگی‌ها قرار می‌گیرد و مشاوره‌های کارشناسی را در حوزه‌های تخصصی دعاوی به قاضی‌ها می‌دهند.

وی افزود: کلیه کارشناسان رسمی دادگستری در سامانه ثنا و عدل ایران ثبت شده‌اند و بر اساس درخواست قضات کار کارشناسی را انجام می‌دهند و روش انتخاب کارشناس نیز بر اساس تجارت، تخصص‌ها و صلاحیت‌های کارشناسان است.

رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان عنوان کرد: کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان ۳۰ سال پیش با ۴ کارشناس آغاز به کار کرده است اما امروز بیش از۶۰۰ نفر نیروی تخصصی در ۵۱ رشته تخصصی دارد و در رسته‌های مختلف به فعالیت می‌پردازند.

وی ادامه داد: سامانه ۲۰۲۰ سامانه کاری کانون کارشناسان سراسر کشور است که تقسیم عادلانه کارهای کارشناسی را بر عهده دارد و هر یک از مردم می‌توانند از طریق این سامانه به خدمات کارشناسی دسترسی پیدا کنند.

جمالی عنوان کرد: تا قبل از اینکه سامانه ۲۰۲۰ راه‌اندازی شود مردم مجبور بودند از نقاط دور دست خود را به مرکز استان برسانند اما امروز با جستجوی این سامانه در بستر اینترنت می‌توانند به راحتی درخواست کارشناسی خود را ثبت کنند.

وی ادامه داد: طی سال گذشته بیش از ۷ هزار پرونده از طریق سامانه ۲۰۲۰ به کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان ارجاع شده است‌ و طبق قانون از هر پرونده کارشناسی ۵ درصد به کانون اعطا می‌شود‌.

رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان عنوان کرد: آدرس سامانه جامع ارجاع عادلانه کارهای کارشناسی ۲۰۲۰ به آدرس 2020kanoon.ir قابل دسترسی است.

جمالی بیان کرد: مردم باید با خدمات کانون آشنا شوند و علاقه مند هستیم از متخصصان بومی هرمزگان به عنوان کارشناس استفاده کنیم چرا که در برخی رسته‌ها مانند رسته‌های هنری کارشناس نداریم.

رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان تصریح کرد: پرونده‌های حوزه خانواده، تصادفات، کشاورزی و عمران بخش عمده کارشناسی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

محمد مالکی زاده عضو هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان اظهار کرد: تنوع و گستردگی کار در حوزه قضائی نقش کارشناسان را پررنگ تر کرده است و در حال حاضر در ۱۱ گروه تخصصی کارشناسان رسمی استان ارائه خدمات می‌کنند.

وی افزود: کارشناسان رسمی دادگستری باید به هر نیاز تخصصی به عنوان امنای دستگاه‌های تخصصی و دادگستری پاسخ دهند.

مهدی اصغری مقدم معاون دادستان انتظامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری هرمزگان نیز در این نشست اظهار کرد: کانون کارشناسان دادگستری یک سیستم خود نظارتی و خود انتظامی دارد و دادسرای رسمی کارشناسان با شکایت هر یک از طرفین دعوا، دارای صلاحیت رسیدگی است و مطابق با قانون کارشناسان رسمی به دعاوی رسیدگی می‌کنند.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

19 Oct, 12:47


دو خبر سوء قصد به وکلای دادگستری در یک روز

📌 قتل وکیل دادگستری با اسلحه کلاشینکف

🔸پایگاه خبری وکلاپرس از قتل یک وکیل دادگستری در مقابل شورای حل اختلاف جویم از توابع لارستان فارس خبر داد.

🔸این پایگاه خبری به نقل از علی شایان‌منش، نائب رئیس کانون وکلای منطقه فارس نوشت:

امروز مرحوم وکیل علی سلیمانی در دادگاه جویم یک جلسه رسیدگی مربوط به امور ملکی را داشت. ارتکاب قتل از سوی طرف مقابل پرونده موکلش که پدر و پسری بودند، صورت گرفته است.
پس از پایان جلسه به محض اینکه مرحوم علی سلیمانی سوار ماشین خود شد، یکی از طرفین پرونده (پسر) با هشت گلوله کلاشینکف به سمت وی تیراندازی کرد و وکیل علی سلیمانی در دم جان سپرد.
پدر در همان محل دستگیر شد اما پسر که ضارب بوده، متواری شده است.


🌐 جزییات سوءقصد به وکیل امیرحسین بوریایی

🔹۲۴ مهرماه وکیل امیرحسین بوریایی، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز، از سوی طرف مقابل پرونده موکلش مورد ضرب و‌جرح و حمله قرار گرفت.

🔹وی در گفتگو با وکلاپرس درخصوص جزئیات این حادثه گفت: پرونده ها مربوط به سهامداران یک شرکت سهامی خاص است که پرونده های متعددی دارند و اینجانب وکیل طرفین مقابل ضارب هستم. من وکالت شرکت و مدیرعامل و نایب رییس و رییس هیات مدیره و ۵۰ درصد سهامداران شرکت را بر عهده دارم و موضوع تماما حسب انجام وظیفه وکالتی رخ داده است.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

19 Oct, 10:26


✅️یک مقام قضایی: لطفاً جلوی قانون تسهیل را بگیرید؛ طرح سه ادعای فسخ، ابطال و اقاله نسبت به یک قرارداد در یک دادخواست!!!

▪️قاضی مهران زاهدیان رییس دادگستری عسلویه نوشت:

« لطفاً جلوی قانون تسهیل را بگیرید
طرح سه ادعای فسخ، ابطال و اقاله نسبت به یک قرارداد در یک دادخواست!

شغل وکالت یکی از مشاغل حساس و پر اهمیت در جامعه محسوب می شود که نیازمند دانش مطلوب و مسئولیت‌پذیری بالایی است موکل با اعتماد به وکیل، جان و مال خود و بعضاً خانواده‌اش را به او می‌سپارد، بنابراین وکیل باید دارای دانش و سواد کافی باشد تا بتواند به درستی از حقوق موکل دفاع کندعدم وجود دانش و تخصص لازم در وکیل نه تنها به ضرر موکل، بلکه منجر به آسیب به جامعه نیز می شودعدم تخصص وکیل می‌تواند سبب کاهش اعتبار حرفه وکالت شده و به آن آسیب بزند و اعتماد عمومی به وکلا را تحت تأثیر قرار دهد.این موضوع در خصوص قضات نیز صدق می‌کند، اما بحث ما در این پست معطوف به معایب و آسیب های قانون تسهیل صدور مجوز های کسب و کار و ضرورت بازنگری در این قانون بوده است»/منبع: صفحه مهران زاهدیان
@Lawpress

کارشناسان رسمی دادگستری

19 Oct, 10:19


🔺 انتشار الکترونیکی کلیه آگهی‌های ثبتی از ابتدای آبان‌ماه ۱۴۰۳

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

18 Oct, 11:09


در دفاع از انسانیت .....

کارشناسان رسمی دادگستری

18 Oct, 06:37


#یادداشت_ادمین

نقدی بر خبر

قصاص قبل از جنایت

تقدیم خواهد شد

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Oct, 20:24


رئیس کل دادگستری مازندران:

نقش وکلا و کارشناسان رسمی در تحقق عدالت و کشف واقعیت انکار ناپذیر است


رئیس کل دادگستری استان مازندران نقش وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری را در تحقق عدالت، کشف واقعیت وکاهش اطاله دادرسی، انکار ناپذیر دانست و گفت: مقامات قضایی بر اساس نظرات تخصصی کارشناسان رسمی، رای صادر می‌کنند که این مهم، نشان دهنده اهمیت بالای نظرات کارشناسی است.

خبرگزاری میزان- عباس پوریانی در دیدار اعضای هیئت مدیره مرکز وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری مازندران با تاکید بر لزوم هماهنگی، همسویی و تعامل بین دستگاه قضایی استان و کارشناسان رسمی دادگستری، اظهار کرد: در موارد بسیاری علت اصلی طولانی‌تر شدن فرایند رسیدگی، تعلل در ارائه نظرات کارشناسی است که باید در نشست و هم اندیشی بین همکاران قضایی و کارشناسان رسمی مواردی مانند تسریع در ارائه نظرات کارشناسی و کاهش اطاله دادرسی، مورد ریشه یابی وگره گشایی قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری مازندران بر لزوم ارائه آموزش‌های تخصصی به کارشناسان رسمی دادگستری در راستای بروزرسانی دانش تخصصی آن‌ها نیز تاکید و تصریح کرد: در بسیاری از پرونده‌ها، صدور رای قضایی مستدل و متقن کاملاً با ارائه نظرات دقیق کارشناسی مرتبط است و این مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی همچنین اهمیت دانش حقوقی کارشناسان را مورد توجه قرار داد و گفت: گاهی مراجعان ما نسبت به تخصص و تعهد کارشناسان نقد داشته و این گلایه‌ها را در بازدید‌ها و دیدار‌های مردمی مطرح می‌کنند که امیدواریم با آموزش‌های کاربردی و مستمر این مشکلات کاهش یابد.
پوریانی، نقش وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری را در تحقق عدالت، کشف واقعیت وکاهش اطاله دادرسی، انکار ناپذیر دانست و گفت: مقامات قضایی بر اساس نظرات تخصصی کارشناسان رسمی، رای صادر می‌کنند که این مهم، نشان دهنده اهمیت بالای نظرات کارشناسی است.

در ادامه اعضای هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری مازندران نیز به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و در این رابطه گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Oct, 20:21


📎  آیا کارشناس یا کارشناسان رسمی دادگستری به غیر از مرجع ارجاع مکلف به پاسخگویی به دیگر مراجع هستند؟

بعد از ارجاع و ارائه گزارش کارشناسی کارشناس و یا کارشناسان  در هیات های کارشناسی ، به انحای مختلف از کارشناس و کارشناسان درخواست توضیح و یا نظریه تکمیلی  می شود ، این موضوع از دو جهت  مورد توجه قرار دارد .

الف ؛ در مرجع ارجاع کارشناسی ؛ هر یک از طرفین و وکلای آنها و خود  مرجع ارجاع کارشناسی  می تواند از کارشناس و یا هيئت کارشناسی تا زمانی که  پرونده  از مرجع ارجاع  خارج نشده است  ، درخواست توضیح یا تکمیل نظریه کارشناسی نمایند .  کارشناس و کارشناسان مکلفند نسبت به درخواست  اقدام نمایند ،  ولی کارشناسان مکلف نیستند به غیر از مرجع ارجاع اعم از دادگاه ها و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر  پاسخگو باشند،  بعنوان مثال اگر دادگاه بدوی و یا دادسرا ارجاع به کارشناسی نموده باشد، حسب مورد دادگاه کیفری  و یادادگاه تجدیدنظر و یا شعب دیوان عالی کشور نمی توانند بدون تعیین  دستمزد متناسب از کارشناس و یا کارشناسان هیات کارشناسی منتخب دادگاه بدوی و یا دادسرا درخواست نظریه تکمیلی و یا توضیح بخواهند و در صورت درخواست ،  کارشناس و کارشناسان می توانند انجام دستور را منوط به پرداخت دستمزد متناسب  نمایند ،  ( مواد ؛  ۲۵۷،۲۵۸،۲۶۰،۲۶۱ ،۲۶۲،علی الخصوص ۲۶۳ ،۲۶۴ ، ۲۶۵ ، ۲۶۸ ، ۲۶۹ آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ و مواد  ۱۵۵ ، ۱۵۶ ،۱۵۷ ،۱۵۸ ،۱۵۹،۱۶۰ ،۱۶۳ ،۱۶۵ ،۱۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات بعدی ) ،

ب ؛ مراجع نظارتی  ؛ اعم از دادسرا و دادگاه انتظامی کانون ها و سایر مراجع نظارتی رسمی  ، کارشناس و کارشناسان مکلف به پاسخگویی نسبت به گزارش کارشناسی خود هستند .

با احترام جعفرراشدی ملکی ۱۴۰۳.۰۷.۲۶
وکیل و کارشناس رسمی دادگستری آذربایجان شرقی

🆔@Karshenasan_rasmi

کارشناسان رسمی دادگستری

17 Oct, 20:15


به نقل از «خبرگزاری دانشجو»

رشوه نیم میلیاردی برای تصاحب ملک ۲۰۰ میلیارد تومانی/ کارشناس رسمی دادگستری دستگیر شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۳

رئیس کل دادگستری گلستان گفت: با ورود حفاظت و اطلاعات دادگستری، احدی از کارشناسان رسمی این نهاد که می‌خواست با دریافت رشوه ۵۰۰ میلیونی زمینه تملک غیرقانونی ۹هکتار عرصه ملی به نفع یک مدعی خصوصی را فراهم کند؛ بازداشت شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حیدرآسیابی در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: چندی پیش فردی با ارائه دادخواست و زد و بند با یک کارشناس، مدعی ِ زمین ِ۹ هکتاری اردوگاه ماده ۱۶ متعلق به سازمان بهزیستی و اردوگاه دانش آموزی نشاط متعلق به آموزش و پرورش استان، واقع در توسکستان گرگان شده بود.

رئیس کل دادگستری گلستان افزود: کسی که قرار بود نظریه کارشناسی درباره این زمین‌ها را ارائه دهد؛ می‌خواست در ازای دریافت ۵۰۰ میلیون تومان با نظریه کارشناسی غلط به روند تصرف غیرقانونی این زمین‌ها کمک کند که با هوشیاری کارشناسان حفاظت و اطلاعات دادگستری استان گلستان، این نقشه ناکام ماند.

وی گفت: با توجه به حساسیت این پرونده، کارشناسان حفاظت دادگستری به ارتباط کارشناس این پرونده با مدعی این زمین‌ها، مشکوک شدند و همین شک کافی بود تا چند ماه به صورت شبانه روزی افراد دخیل در این پرونده را رصد کنند و بالاخره با به دست آمدن شواهد و مدارک، این کارشناس متخلف دستگیر شد.

رئیس کل دادگستری گلستان گفت: برای این کارشناس متخلف، اعلام جرم شده و پرونده او در دادسرای مرکز استان در حال رسیدگی است.
آسیابی افزود: کارشناسان ارزش این زمین‌ها را دست کم ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌کنند.

🆔@Karshenasan_rasmi

24,085

subscribers

2,101

photos

207

videos